Skip to content


       Szűrés lista

A szembenálló felek holnapi tervei

Az egyik oldalról:

 

Nos, mára már biztos, hogy a nem sok minden lesz holnap az egészből.

Egyrészt az új sztrájktörvény alapján nincs sztrájk a közszolgáltatást nyújtóknál, ha nincs megállapodás az elégséges szolgáltatásról, ezt pedig nagyon könnyű elérheti a munkáltató akár az érdemi tárgyalásoktól való tartózkodással is. Hét BKV-s szakszervezet keresetét el is utasította a bíróság.

Másrészt vannak az ilyen-olyan okokból visszalépők.

Harmadrészt pedig ott a másik oldal:

Nekik a Független Rendőr Szakszervezet által koordinált félpályás útlezárások sem tetszenek.

 

 

Bohócforradalom helyett fokozott közbiztonsági ellenőrzés, másodszor.

Elvégre tegnap megmondta a miniszterelnök úr, hogy "az állami célok, a "saját állampolgáraink biztonsága" a legfontosabb, ezért a kormány fel fog lépni az ellen, ha valaki ezt veszélyezteti. "Véleménykifejezés van, botrány, balhé nincs""

Címkék: fidesz rendőrség pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr793021185

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sosem lesz vége? (megyei forgalomlassító demonstráció helyszínei) frissítve 2011.06.28. 21:09:23

 A kis balerína vezeti pónilovát. Hamupipőke, te sosem alszol? - kérdezi a Bohóc. Vigyél el innen, barátom! Nem lehet, itt kell örökre maradnom. Mozdulatai kecsesek, ám a látvány szomorú. Talán csak a Bolond mulatságos, ahogy integet, Hogy majd ír...

Trackback: Komám asszony hol a lóvé? 2011.06.28. 19:14:06

 Bruttó államadósság (milliárd Ft): 2010.ápr.30. 19323,1  2011.máj.31. 21116,5 Netto államadósság (milliárd Ft): 2010.ápr.30. 18104,2  2011.máj.31. 20218,4 Itt valami nagy baj (vagy átverés) van, mert a Kedves Vezető már egy jó éve harco...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak_csendben2 2011.06.28. 15:13:46

@Kicsit Karcos:

Nekem meg egy Lada átment a lábfejemen, azóta az egész Lada gyárat utálom.

Kicsit kéne gondolkodni.
Amit előzőleg a lopott kocsis hasonlatot írtál az szar példa. A helyes példa a házeladás. Mert a rendőrök törvényesen kapták meg az előjogokat. Tehát te törvényesen eladsz egy házat, majd jön 5 év múlva az eladó, hogy neki kell még 1 milla, mert a ház annyit ér, majd a bíróság az ő javára dönt.

Aki meg tényleg képtelen agyilag eljutni oda, hogy mi a baj a kormány visszamenőleges törvényeivel arra a "sík hülye" kifejezés is enyhe.

Marcellusca 2011.06.28. 15:13:49

@lyken: Plusz ne felejtsük el, hogy az alapvető jogaikat is adják vissza, hamár nem lesz kompenzálás!
Úgymint: szabad véleménynyilvánítás, gyülekezési jog, demonstrálás lehetősége (nem úgy, mint most!) és non plus ultra: SZTRÁJKJOG!

Zedder 2011.06.28. 15:15:05

@dzsi85: Sehol nem írtam, hogy szent ember vagyok, nem tudom ezt miből deriváltad le... A vasúti átjárón pedig már másfél éve száguldozhatsz, mivel eltörölték a 30/40-es szabályt. Lehet téged is ledudáltalak már a francba, mikor majd' állóra lassítottálá egy átkelőnél?:)

A helyzet az, hogy én elfogadom, hogy megbüntethetnek ha a határon autózom, ti viszont fel vagytok háborodva rajta. Mindketten tudjuk, hogy nem vagyunk szentek, de én ezt képes vagyok a helyén kezelni.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.06.28. 15:17:00

"Véleménykifejezés van, botrány, balhé nincs"

Megértettem.

Az eddigiek alapján mi a biztosíték arra, hogy holnap kiderül, a fülkeforradalom kezdetétől számított VISSZAMENŐLEGES HATÁLLYAL a véleménykifejezés sem legális.

Meglepődnétek?

abandi 2011.06.28. 15:21:00

@laspalmas:
Igazán megtehetnék, hogy most csak az átutazó külhoniakat vegzálnák. Tolmács hiányában órákig szívathatnák a tömeget. (Egyébként a Tömeg is megérdemli!)
Ja, és: amennyiben pontról-pontra betartják a a szolgálati/ISO szabályzatot, bárki bármit lelassíthat az összeomlásig ...jogszerűen!

Kicsit Karcos 2011.06.28. 15:21:49

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: én is találkoztam már ilyen rendőrrel, kétszer is, egyszer Horvátországban, másszor Olaszországban.

@laspalmas: ha tudnám, miért teszik, és egyetértenék a céljukkal (pl. ezzel a "polgári engedelmességgel" tiltakoznak az ellen, hogy nem engedik őket véleményt nyilvánítani), akkor minden rendőriszonyom ellenére támogatnám őket benne.

De ha azért csinálnák, hogy baszogassák az autósokat, akkor tiltakoznék ellene, ugyanis azt vallom, hogy ha minden bejelentésnek tisztességgel utánajárnának, akkor nem lenne idejük rutinellenőrzésekre. Az autósok rutinellenőrzését alapvetően ugyanolyan zaklatásnak tartom, mintha vasárnap délben körbejárnának minden házat, "hátha" törvénytelenségre bukkannak valahol.

Egyébként szoktam szolidarítani a tétet betolva is, pl. amikor egy ártalmatlan szellemi fogyatékos fickót baszogatott két rendőr úgy, ahogy engem baszogattak 10 éves koromban, akkor odamentem és kiálltam az illető mellett (többek között, hogy legyen szemtanúja az eljárásuknak), bevállalva, hogy nekemesnek a rendőrök (ami meg is történt).

Ha a kúrmány ellen akarnak tüntetni épeszű cél érdekében, abban a rendőrök is számíthatnának rám, de ilyenben még nem kérték a segítségem, csak hogy 38 évesen nyugdíjba mehessenek, és fizethessem évtizedekig a nyugdíjukat.

Marcellusca 2011.06.28. 15:25:10

@ámbátor: Pontosan!
Nem büntetgetni, hanem az előírásokat betartva (komótosan) ellenőrizni, felhívni a figyelmet a szabálytalanságra és további jó utat kívánni. Oszt', jó napot! :D

dzsi85 2011.06.28. 15:27:08

@Zedder: egy szóval nem mondtam, hogy felháborodtam, ezt kb ugyanúgy "deriváltad", mint én azt, hogy te szent ember vagy (bár ez a nagyzoló vastagbőrös duma erre engedett következtetni). bosszantani persze hogy bosszantja az embert, de egy percig nem kérdőjeleztem meg a jogosságát. más kérdés, hogy forgalmi szempontból mennyire indokolt délelőtt fél 11-kor a petőfin méregetni, se nem baleseti gócpont és ott általában annak is örül az ember, ha nem a dugóban áll... a lényeg ennyi lett volna, a két héttel ezelőtti tapasztalatok alapján holnap is fokozottan kell majd figyelni a rendőri jelenlétre...

Kicsit Karcos 2011.06.28. 15:34:04

@csak_csendben2: nagyon is jó példa a lopott autó megvétele, bárki belefuthat az eredetiségvizsgálatos lehúzás ellenére. Teljesen jóhiszeműen, törvényesen, azonnal fizetve, szerződéssel, átíratással bármikor megvehetsz egy olyan autót, ami lopott volt, és azt bizony elveszik, és visszaadják a tulajdonosnak.

Egyenrangú megoldás, hogy ilyenkor az bukik, akit megloptak, vagy az, aki lopott autót vett jóhiszeműen, de hogy az egyik nagyot fog szopni, az biztos, hiába járt el törvényesen.

Most vagy a rendőrök szopnak nagyot, vagy az adófizetők. Van igazsága a "rendőröknek" is, elismerem, mindössze a magam adófizetői érdekeit védem.

Egyébként a rendőrök hierarchikus, egyenruhás, arctalan szervezet, ha összezárnak, cseppet sem vall hülye gondolkodásra, ha a testületre vetíti az ember a haragját.

Amikor igaztalanul kaptam rossz jegyet az iskolában, nem utáltam meg az összes tanárt, mert ők individuumként állnak a diák előtt, nem egy szerkezet anonim fogaskerekeként.

A cigányok generális utálata sokkal inkább igaztalan, igaz, hasznos lehet. Igaz, őket nem is utálom en bloc, csak a cigány "kultúrát", de önmagában egy cigányemberrel semmi gondom nincs, volt cigány munkatársam is (vagyis mint később kiderült, csak annak hittem), csapattársam is, teljesen jól kijöttem velük.

Ha átbasztak volna egy Ladával, és a Lada gyár a reklamációs levelemre elküld az anyámba, akkor bizony az egész Lada gyárat megutálnám - bár ettől egy Lada-gyári munkással el tudnék menni sörözni.

Rendőrrel is el tudok menni sörözni, szoktam is alkalmanként, de az egyenruhás rendőrt ösztönösen ellenségként kezelem, akkor is, ha ismerem - még ha nem is mutatom ki saját érdekemben, mert tartok tőlük. Ez viszont nagyon nem egyenlő a tisztelettel. Megteszem, amit mondanak, ha nem utasítanak törvénysértésre (mint a pirosnál anno), de ennél egy grammal sem többet, és semmi együttműködést ne várjanak, amíg testületileg állnak ki olyan elvek mellett, amiket zsigerből elutasítottam egész életemben.

ámbátor 2011.06.28. 15:35:03

@abandi: És ha a külhoniba véletlen beleesne az összes szlovák, német, nigériai és szudáni rendszámú terepjáró, limuzin és sportkocsi is, hát az se nagy baj.

Kicsit Karcos 2011.06.28. 15:37:33

Most pedig vár a munka, mielőtt itt ragadok megint. Hajrá adófizetők, hajrá szabadság!

global001 2011.06.28. 15:44:04

Nem igazán értem, hogy miért minket korlátoznak a félpályás útlezárással. Nem mi hozzuk a törvényeket hanem a sok köcsög ingyenélő puhapöcs. Úgyhogy jobb lenne a Parlamentnél, egyéb hivataloknál várakozni, és mikor megjelenik egy fidesz-zombi, akkor azt kicsit meg2/3-olni. Csak hogy a pofából és a nagyképűségből visszábbvegyenek.

eccerüvagyok 2011.06.28. 15:44:09

@Kicsit Karcos:
Jól beszélsz öregem! Ott a mai pont.
Menjenek a büdös picsába az ok nélküli igazoltatásaikkal, zászlótörögetéseikkel meg a sebesség-mérésükkel együtt. Buzi banda.
Ahhoz, hogy tisztelje, becsülje őket az ember, ill. szolidáris legyen velük, ahhoz először le kéne szállni a magas lóról és önmagukkal szemben is érvényesíteni kellene Btk.-t. Most ráérnek főni a levükben.

teng-leng 2011.06.28. 15:53:07

Narancsék tanultak vöröséktől: a rendőrség nem azért van, hogy tüntessen, hanem hogy szétverje a tüntetéseket...

abandi 2011.06.28. 15:58:46

@ámbátor:
Még én is beállnék a sorba: szabaccság, egenlőzség, tezsvíriség!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.06.28. 16:06:16

@zero: zero · vastagbor.blog.hu/ 2011.06.28. 13:40:59
"személyszállító vonatok rendőri ellenőrzés" .... megállítják az IC-ket? :)

Igen bazmeg', kiállnak kis piros tárcsával, és félreintik a Railjet-et, hogy megnézzék megvan-e az izzókészlet.... :D

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2011.06.28. 16:08:12

@laspalmas: mégis, milyen jogalapon várnának el bárkitől is szolidaritást?

Valandil 2011.06.28. 16:09:04

Kicsit se tudok velük szimpatizálni:
1. Apám élete végéig kőművesként dolgozott, pedig rövidebb volt az egyik lába. Nem diszkóbaleset miatt, hanem a fronton sebesült meg kétszer - az amerikai fogság után még az orosz fogságot is kipróbálhatta.
2. Pár éve anyámnál besurranó tolvaj járt. Az illetékes rendőr elvtársúrnak soroltam a lehetséges elkövetőket, pedig a) már több, mint 20 éve nem voltam rendőr*; b) nem is abban a városban élek (de pár havonta meglátogattam anyámat és húgomat). Ő közölte, hogy fogalma sincs, hogy ezek kik, de még csak 7 éve rendőr, nem kell neki mindent tudnia.
*: cigányvonalon dolgoztam, Tonhauser után a legjobb voltam
Tőlem ne várják, hogy örüljek a korai nyugdíjazásuknak. 5 évente 1 év jár, 25 év után elmehet csökkentett nyugdíjjal - ahogy régen is volt. Minden más üres követelőzés.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.06.28. 16:33:36

Talán most érdemes elgondolkodni a szolidaritást a rendvédelmiektől "nem szeretem" alapon tagadóknak azon a taktikán, amit szalámi taktikának hívnak.

nol.hu/belfold/oda_a_banyaszok_nyugdijkedvezmenye_is

nagyon_buta 2011.06.28. 16:39:15

Látom ismét témánál vagyunk, mindenki ismét felsorolja miért utálja a rendőröket (katonákat, pénzügyőröket stb), zárójelbe miért irigyli tőlük a nyugdíjat zárójel bezár, csak azt nem fogja fel egyik sem, hogy húsz éve demokrácia van, választott vezetőink irányítják őket, a sok panaszkodó közül melyik ment be a választott képviselője fogadó órájára és vonta felelősségre, hogy mint csináltatnak a rendvédelmiekkel? Ki kérdezte meg, hogy miért butapestre vezénylik a rendőrújoncokat és nem vidékre? Vagy -hogy lehet, hogy nincs körzeti megbízott?
Esetleg miért van több sebesség ellenőrzés mint gyalogos járőr?
Jelentkezni is lehetett volna, (de akkor az nem volt vonzó,) megmutatni hogyan kell a "nép" oldalára állni, (kérdés melyik "nép" és mikor)
De ezek most nem számítanak, most azt kellene megérteni, hogy nem csak a rendvédelmiek szívnak (40 ezren), hanem sokkal többen és lesz a hatalom kezében egy elkeseredett reaktivált
nyuggerkommandó. Csak nehogy sírás legyen a vége.

Valandil 2011.06.28. 16:44:04

@nagyon_buta: 12 évig csináltam, és láttam/látom, hogy a buták/lusták érvényesülnek. Aki egy kicsit is értett hozzá, azt már rég elzavarták. Nyugodj meg, ők alig várják, hogy (ha úgy adódik) újra felszereljenek.

2011.06.28. 16:51:01

Bár nem tudok egyetérteni a rendőrök követelésével, ám meg kell jegyezni, hogy van igazuk. Nem is kicsit. Csupán két példa- belügyér és a közt. elnök példája. Ők vajon mikor mentek el nyugdijba, hány évesen? Vagy nekik lehet és mindenki másnak kuss van?
Ám hogy ez az állapot előállt, arról a politikai elit tehet. Egymást felülmulva dicsérték és védték a rendőröket, holott mindenki tudta, hogy joguk szinte semmi, hatalmuk pedig semmire nincs. Pedig nekik kéne rendet tartani ebben az országban--minden pártpolitikai érdektől mentesen. Vajon az elmúlt évben hányszor hallottuk, hogy mocskos ávósok, semmirekellők, korruptak, stb, stb. Mindezt harsogta a politika és hallottuk ennek az ellenkezőjét is. A választás előtti években a fidesz és vezetői naponta harsogták, többször is, hogy 25 év után megérdemlik a pihenést, meg azt hogy a szocik emmibe veszik őket. Utólag kiderült hogy mindez csak etetés volt, és csak arra kellettek-mint ahogy sok százezer ember ebben az országban--hogy a fideszre szavazzanak. A mór megtette kötelességét, a mór mehet--köz(kényszer)munkát felügyelni, mint a kápók anno, mert igy akar a kormány bosszut állni az ominózus októberi eseményekért.
Ezekután nem kell csodálkozni, hogy az autósokat, szopatni fogják, mosolyogva és keményen.Mert mindenkit meg lehet büntetni, csak a szarházi politikusokat nem, és a megélhetési képviselőket, akiket véd a szaros mentelmi jog. Ezt vajon mikor törlik már el? Vagy azt hiszik hogy ez örökké megvédi őket? Szerintem nem. Akkor pedig........
Végül egy közmondás, ami nem dakota, de igaz. "A fejétől büdösödik a hal, de mindig a farkától kezdik pucolni".

sada67 2011.06.28. 16:54:21

Az Alkotmány módosításával minden korkedvezményes nyugdíjast vissza fognak kényszeríteni a munkába. Ez közel 600.000 ember, ebből 30.000 a rendvédelmis és ebből kb 5.000 a rendőr. Aki azt írta, hogy az élete végégig fizeti a nyugdíjat annak szánom ezeket az adatokat.
Félreértés ne essék nem értek egyet a 40 éves nyugdíjasokkal, azok még ne menjenek el nyugdíjba!!!!!!! A törvény visszamenőleges törlésével nem értek egyet csupán, mert az már mindenkinek rossz. Ha most a rendvédelmiseken végig viszik a törvényt, akkor már a többiekkel nem is kell harcolniuk, megszűnnek a nyugdíjasok, alig lesz, akinek kell fizetni a nyugdíjat. De ne remélje senki, hogy a kormány ezután csökkenteni fogja a nyugdíj járulékot, mert már nincs annyi nyugdíjas !!!

sada67 2011.06.28. 16:55:34

A törvény amiről beszéltem az 1996-ban fogadták el, majdnem ezek az emberek, csak más székben ültek, (a létszám változatlan, csak máshol ült és felvette a nagy pénzt érte, hogy szavazhatott).

sada67 2011.06.28. 16:58:36

Egyébként úgy tudom nagyon kevés az olyan ország, ahol nincs korkedvezmény a rendvédelemre.

Virág et. 2011.06.28. 16:58:54

@sada67: Ez így van. A rendvédelem a főpróba, aztán jön a többi kedvezmény eltörlése. Ha a fegyveres erőket sikerült betörni, akkor a többieknek nem lesz esélyük semmire. Azok, akiket érinteni fog (rokkantnyugdíjasok - ezek kötött se mindenki naplopó ám, bányászok stb.) és most nem szolidárisak a rendvédelemmel (ez nem egyenlő a rendőrséggel), azok vissza fogják ezt kapni azoktól a rendvédelmisektől, akiktől majd ők, a saját demonstrációjuk során várnák el a szolidaritást.

Ezt hívják tudatos megosztó politikának és a Fidesz nagyon is jól csinálja.

Virág et. 2011.06.28. 17:00:18

@sada67: Valamennyi általában van. Ahol nincs, ott van egyéb juttatás pl. nagyobb bérezés, egészségbiztosítás (ahol ez alanyi jogon nem jár) vagy speciális munkarend.
Nálunk mára nem maradt semmi. Hülye aki felszerel rendőrnek vagy tűzoltónak.

Marcellusca 2011.06.28. 17:08:23

@sada67: És 2001-ben jött a katonákra vonatkozó hjt., amiben megmaradt.
Annyi kiegészítéssel, hogy - ha jól tévedek - a 2013-tól nyugdíjba vonulók nyugdíjának kiszámítása szigorodott, azaz kevesebbet kapnak. De a szolg. és korkedvezményes nyugdíj lehetősége továbbra is maradt.

Kikokákok is vo'tak akko' hatalmon????
Csak kérdem.

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2011.06.28. 17:17:30

@Virág et.: a rendőrök konkrétan maguknak kaparták ki ezt a gesztenyét, most akkor falatozzanak belőle.

sada67 2011.06.28. 17:23:38

Akit ismerek 44 éves rendőrt ő azért nyugdíjas, mert átszervezték a munkahelyét és mondták neki, hogy nincs más beosztás, marad a nyugdíj. Ő úgy döntött, hogy akkor inkább a nyugdíj, mint az utca. Előtte persze mondták neki, hogy túl sokat enged meg magának, nem ért egyet a felsőbb vezetés elképzelésével, nagyon sokat védi a beosztottait, ezt itt nem lehet, tehát átszervezték!!!! Nem tudom hányan lehetnek így, de szerintem sokan, de ha tévedek akkor bocsánat.

sada67 2011.06.28. 17:25:38

Egyébként ha jól tudom akkor még meg lesz a lehetőség, hogy visszaveszik őket közmunka felügyelőnek. De mi lesz a maradék 570.000 emberrel (jelenleg nyugdíjasokkal), ők lesznek a közmunkások??????? Mert ők biztos, hogy segélyt kérnek, mivel a nyugdíjuk elveszett :((((((((((((

sada67 2011.06.28. 17:29:07

Egyébként Viktort nem érdekli az útzár, vagy a lassítás (akik azt mondták, hogy csak tartsák be a törvényeket), "ő kék lámpával" halad, nincs dugó!!!!!!!!!!!! Az csak minket érdekel, mi haladunk és próbálunk eljutni egyik helyről a másikba. Azt fogja erre mondani, hogy a bohócügyi államtitkár majd megoldja, ha nem holnap úgy is helyreáll a forgalom :(((((((((((((((((((((

dr. Aullah 2011.06.28. 17:30:34

@rdos: Fúúú... ne is mondd. Apám napok óta teljesen stresszes szegény:
20 évet nyomott le a bányában, amíg be nem zárták... most rokkantnyugdíjas, alig tud járni. Néha még segíteni is kell neki felkelni a székből. Most 54 éves... Mondom neki, hogy csak felülvizsgálás lesz és teljesen nyilvánvaló, hogy le van rokkanva (sajnos), de ő csal mondogatja, hogy mi lesz, ha elveszik nyugdíját :S

Marcellusca 2011.06.28. 17:49:45

@Aullah: Már pedig meg van rá az esély. :(((((((((

ketroot 2011.06.28. 18:00:51

Aki egyetért a visszamenőleges törvénykezéssel ma, 2011-ben, az szarjon sünt!

kisschwarz 2011.06.28. 18:15:08

@lyken: És ne felejtsd el, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot a munkájánban!

Nurrddin 2011.06.28. 19:08:13

@csak_csendben2: nem 150-el debilkém.... ki írt 150-et?
90-el és nem 40-60-al legtöbbször indokolatlanul

_Okostojás_ 2011.06.28. 19:08:45

„A fasiszta és liberális állam főleg a következőkben különböznek egymástól: a fasiszta állam nemcsak védekezik, de támad is. S azok, akik künn rágalmakat szórnak ellenünk, s bent aknamunkát folytatnak, azok tudják meg, hogy mesterkedésüknek igen súlyos következményei lesznek. Ne csodálkozzanak a fasiszta állam ellenségei, ha szigorúan fogok velük elbánni.
Nem tagadjuk az ellenzék létjogosultságát. Nem kényszeríthetjük az összes embert, hogy úgy gondolkozzanak, mint mi, hogy azt higgyék, amit mi, nem akarjuk a lelkek egy szintre hozását, mert az ilyen állapotba hozott ország elviselhetetlen volna; de nem engedhetjük meg, hogy annyira erőszakot tegyenek az igazságon, hogy megtagadják törekvéseink egész tisztaságát, s mindazt, amit végrehajtottunk. Ezért: mindenkinek alá kell magát vetnie a fegyelemnek. Ahol azt megtagadják, ott kényszert kell használnunk. Visszautasítjuk azt a demokrata dogmát, hogy mindig csak prédikációkat és beszédeket, s többé-kevésbé liberális szólamokat kell hangoztatni. Egy adott pillanatban szükséges, hogy a fegyelem az erőben nyilvánuljon meg.”
(Mussolini)

Kartal (rezervált) 2011.06.28. 20:12:42

@_Okostojás_: Mussolini mondta: "A fasizmusban az egyén csak annyiban létezik, amennyiben egybeesik érdeke az állammal. Az igazi fasiszta számára minden érték az államban van, és semmi emberi vagy spirituális érték nem létezik az államon kívül. A fasizmus totalitárius állam, minden érték egysége és szintézise, az egész nép életének fejlesztése érdekében. Az államon kívül nem lehetnek sem egyének, sem csoportok, vonatkozik ez a politikai pártokra, egyesületekre, a szindikátusokra és az osztályokra is."

Clara Zetkin német szocialista politikus és nőjogi harcos 1923-ban mondta: "A fasizmus az éhezők, a szükséget szenvedők, az egzisztencia nélküliek mozgalma. Ezért arra kell törekednünk, hogy azokat a rétegeket, amelyek most a fasizmus rabjai lettek, vagy megnyerjük saját harcunknak, vagy legalábbis semlegesítsük őket."

Albert Thomas, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet igazgatója, 1928: "A fasiszta kormány minden munkás számára kedvező és igazságos reformokat valósít meg."

Idézhetném még a Kominternből is, hogy "Az olasz fasizmus nem támadt rá a munkásoldal egészére, hanem szerette volna azt, vagy annak legalább nagyobb részét megnyerni magának, a szociális reformok nemzeti talajra való helyezésével.".

És hogy ezeket miért mondták a szemét mocskos fasiszta rendszerre? Nos, Európában először Mussolini vezette be a munkajogi törvénykönyvet (Carta del Lavoro) olyan jogokkal, mint a szabadság, beteg- és baleset-biztosítás, szabadidő-mozgalmak, kollektív szerződés, fizetett ünnepnapok... (A fidesz pedig mindent megtesz, hogy ezeket a jogokat megkurtítsa.)

Szóval dobálózhatunk ilyen idézetekkel, de minek?

2011.06.28. 20:14:28

Én nem hiszem, hogy Mo kb. 6000 mrd Ft-os költségvetésében bármi is azon múlik, hogy 30.000 rendőr nyugdíjat kap-e, avagy visszaveszik a testületbe, és szolgálati illetmény formájában kapja meg ugyanazt az összeget. Ez megint csak egy értelmetlen gonoszkodás a kúrmány részéről, miközben ennek többszörösét basszák ki hülyeségekre. Aki pedig a rendőrgyűlölete miatt nem szolidáris a rendvédelmi tüntetéssel (amelyben persze benne vannak vámosok, tűzoltók, börtönőrök meg a franc tudja még ki, akik sose fújtak könnygázt a szemébe), az tényleg csak azt fogja elérni, hoyg amikor legközelebb ő lesz szopóágon, akkor az ugyanúgy senkit sem fog érdekelni. Össze kéne végre zárnia ennek a társadalomnak, a másikért is kiállni, és ha kell, akkor közösen kergetni el azokat a szar alakokat, akik folyton minket szopatnak, miközben saját maguktól semmit sem sajnálnak.

@img: Én notorius lassú hajtó vagyok, de azt meg kell adni, hogy egy hídon haladva elenyésző a valószínűsége, hogy jön a gyerek a labdával, vagy akármi, nyugodtan lehetne engedélyezni rajta a 70-et.

sada67 2011.06.28. 20:26:00

@Hajszás Láncos: Igen hiányzik az összefogás. A kormány pontosan apránként adagolja az embereknek a megélhetési nehézségeket. ezzel eléri, hogy rétegek külön-külön mozdulnak meg,. ami kevés és elenyésző :(((((((((((
Én általában együtt haladok a forgalommal, de még nem volt gyorshajtásom, persze ami késik, nem múlik. Főleg, ha mindenki csak a kormány által előirányzott "behajtáson" dolgozik a rendőrök részéről:(((((((((.
Úgy tudom egyébként a befizetett pénz a közösbe megy, nem a rendőrök kapják vissza. Valahol olvastam, de a a budapesti rendőrség közel 1 milliárddal tartozik az ELMÜ, gáz, Mol és stb. felé!!!

lyken 2011.06.28. 20:48:51

@Marcellusca: "Annyi kiegészítéssel, hogy - ha jól tévedek - a 2013-tól nyugdíjba vonulók nyugdíjának kiszámítása szigorodott, azaz kevesebbet kapnak."
98-ban fogadták el, de kivétel nélkül minden párt támogatta, így ment át. 98-ban eldöntötték, hogy 2013 január 1-től mindenki a régi nyugdíjak töredékét fogja csak kapni, aztán szépen lassan -lényegileg- kivezetik 20 év alatt a rendszerből. Ezért is ideális amúgy, hogy a fidesz átnevezte járulékról nyugdíjadóra a dolgot. A járulékról ugye az volt az ígéret, hogy időskorban nyugdíjként visszajár. A nyugdíjadó nem fog visszajárni. Lényegében az aki nem tartotta meg a manyup pénzét az nem fog kapni szinte semmit.

2011.06.28. 20:48:54

@sada67: Az a baj, hogy nagyon önző fasz lett itt mindenki. (Tisztelet a kevés kivételnek.) A másik gondjával-bajával nem hogy nem törődnek, hanem van még aki sportot is űz belőle, hogy ha tudna, se segítsen neki. Na persze ez a piti gonoszkodás előbb-utóbb visszaüt rájuk, és akkor vinnyognak... de ezek még abból sem tanulnak. Egyszerűen nincs reális ellenségképük, nincs valós igazságérzetük, csak az irigység, gyűlölet, bírvágy motiválja őket, vagyis a könnyen befolyásolható érzelmek, nem pedig az érett megfontolás. 30-40-50 éves emberek egy hatéves gyerek világképével... rémálom. És én velük szívok, mert ők vannak többen, és a demokráciában csak ez számít. Tessék, ezt a hülye viktátort is teljhatalommal ruházták fel, pedig régen tudjuk már, kiféle-miféle... Ja, és ez az un. értelmiség. Ez az ország megérett az atombombára. :-(
Én a kresz szerint vezetek, a forgalom mindig gyorsabban megy, jobbról-balról előznek. Hát csak tessék! Én ráérek öt perccel később megérkezni, szép kényelmesen, egy liter üzemanyaggal és ki tudja hány gyorshajtási bírsággal kevesebbért. Nincsen annál kéjesebb örömöm, amikor 50,00 km/h-val elgurulok a trafipaxot kattingató rendőrök mellett: megint megspóroltam 30 ropit!

lyken 2011.06.28. 20:52:00

@Hajszás Láncos: "A másik gondjával-bajával nem hogy nem törődnek, hanem..."
Nézz meg egy Maslow piramist, aztán mond el, hogy a piramis hány szintje érvényesül Magyarországon.

"Nincsen annál kéjesebb örömöm, amikor 50,00 km/h-val elgurulok a trafipaxot kattingató rendőrök mellett:"
Valójában aki 60-al megy el ugyanott, az sem kap büntetést. Ráadásul éppen kéjesen megelőzött egy 50-es cammogót. A saját frusztrált szemszögéből.

Kicsit Karcos 2011.06.28. 20:59:50

@ketroot: az nem visszamenőleges törvénykezés, ha nekem emelik fel a nyugdíjkorhatárt 62-ről 65+ évre, csak az, ha a rendőröknek 32-ről?

Egyébként szánom-bánom, de ma is emberiség elleni bűnt követtem el, átmentem a piroson autóval, várom, hogy elvegyék a jogsim, megbasszanak 300 rugóra, és nyilvánosan kiheréljenek. Sajnos nem számítottam rá, hogy a kanyarban a kiegészítő lámpa pont az orrom előtt vált pirosra, és a normál jelzőlámpa is pirosan marad, ráadásul az autóm sem képes azonnal blokkolni ilyenkor. Remélem, készült perdöntő felvétel is. Nincs kétségem, hogy a "rendőrség" jogszerűen, szakszerűen eljárt volna ellenem, ha tanúja lett volna a bűnömnek, és ha a kanyar után leparkolván ellopják a kocsim, a két ügyből összesen hozták volna az 50%-os, elégséges eredményt alig 5 perc munkával.

Na de visszatérve a nyugdíjkorhatárhoz, hogy is van az, hogy minden dolgozónak fel lehet emelni a nyugdíjkorhatárt a "felszerelésük" után, de a "rendőröknek" nem? És az hogy van, hogy a "sima" nyugdíjastól el lehet venni a 13. havi nyugdíjat (nagyon helyesen), de a 38 éves obsitos katonazenészek "nyugdíja" érinthetetlen?

Kicsit Karcos 2011.06.28. 21:01:11

@Hajszás Láncos:

"Én a kresz szerint vezetek, a forgalom mindig gyorsabban megy, jobbról-balról előznek. "

Hogy is van ez, hogy a Kresz szerint vezetsz, de jobbról meg tudnak előzni?

lyken 2011.06.28. 21:05:26

@Kicsit Karcos: Biztos a kőparaszt terepjárósok szlovák rendszámmal a járdán. A bunkók egyébként is csak hazaugrottak németországból, ahol az offshore cégük van.

2011.06.28. 21:21:14

@Kicsit Karcos: Persze. "Csak jobbról szabad előzni ... azt a járművet, amely balra kanyarodási szándékát jelezte." ;-p

@lyken: kivéve persze, ha kicserélte az eredeti kerekeit 17"-os világító szelepsapkás alufelnire, mert akkor a nagyobb kerület miatt máris késik a kilóméterórája, és 61km/h-ra könyörtelenül kijön a bírság. Amúgy engem mindez nem zavar, aki siet, mehet, elég széles az út, előzzön, jó utat! Én ráérek. Hallgatom a rádiót, elszívok egy szivart, nézelődök jobbra-balra, hátha látni valami csinos stoppost... ugye mindannyian tudjuk, hova jutnak a futóbolondok: m.blog.hu/au/autozz/image/fiat180-2.jpg

Zedder 2011.06.28. 21:23:59

@Kicsit Karcos: lakott területen belül nincs kötelező jobbratartás...

Egyébként meg nézzetek már meg egy Magyarország térképet, és számoljatok! Persze lehet izmozni, gyorshajtani, de ugyan mennyit nyersz vele (az extrém példáktól, pl. az említett 4-es út eltekintve)? 10 percet? 20-at? És ilyen jó órabérben dolgozol, hogy inkább fizeted az alsó hangon 30 ezres bírságot, mikor amúgy is tudod, hogy pénzbehajtásra állították be a kékeket, és ahol csak lehet, meg fognak vágni? Tényleg ennyire hülye a magyar? Vagy csak mindenáron kurucos ellenállás van, még ha a gyatyája is rámegy?

ketroot 2011.06.28. 21:28:21

@Kicsit Karcos:

Nem arról beszélek, hogy emelik. A rendőröknek emelhetik is tőlem, mert a mostani rendszer minden, csak nem igazságos. Viszont az nagyon nem járja, hogy elmegy valaki nyugdíjba, aztán az Állam meg kitalálja, hogy bocs, megvonom a nyugdíjad, mehetsz vissza melózni.

Kicsit Karcos 2011.06.28. 21:36:17

@Zedder: sajnos nincs hivatalos online törvénytár (minek is), de a zugügyvéd szerint:

"Párhuzamos közlekedés

36. § (1) Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest) - a (2)-(4) bekezdésben említett eseteket kivéve - a külső (jobb szélső) forgalmi sávban kell közlekedni. Más forgalmi sávra ráhajtani csak előzés, balra bekanyarodás, illetőleg megfordulás céljából szabad. Az autóbusz öbölt, az autóbusz forgalmi sávot, a kapaszkodósávot, a gyorsító- és a lassítósávot, valamint a kerékpársávot a párhuzamos közlekedés szempontjából figyelmen kívül kell hagyni.

(...)

(4) Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza."

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM

Egyébként nemigen szoktam gyorshajtani, be szoktam érni vele, hogy a kétsávos úton a külső sávban kilométereken át folyamatosan a megfelelő sebességgel tudok haladni, és csak olyankor kell nagyritkán lassítani, ha egy belsősávbérletes kisorol, mert jobbra akar kanyarodni.

Kicsit Karcos 2011.06.28. 21:39:29

@ketroot: és az járja, hogy az ilyen böszmeségek miatt folyamatosan emelkedő adókat fizessem? Vagy nekem, mint jómunkásembernek nincsenek szerzett jogaim, csak mindenki másnak? Az járja, hogy nekem várhatóan egy kibaszott fillér nyugdíjam nem lesz, ha megérem egyáltalán a korhatárt, de fizessem az obsitos katonazenészek zsebpénzét?

lanyi 2011.06.28. 21:49:12

@Kicsit Karcos:

Te komolyan azt hiszed, hogy a rendőrök találják ki a magas bírságokat, és azt hogy mindenkit büntetni kell?
Te komolyan gondolod, hogy a rendőrök szeretnek tömeget oszlatni?

ketroot 2011.06.28. 22:08:54

@Kicsit Karcos:

Mondtam én azt, hogy ami most van az rendben van? Nem. A válaszom: Nem, nem járja. De a visszamenőleges törvénykezés akkor is egy nagy faszság. Egyébként valószínűleg már nekem sem lesz nyugdíjam (meg az én generációmnak), tudom ez nem vigasztal!:D

Kicsit Karcos 2011.06.28. 22:22:50

@lanyi:

"Gyorshajtók nélkül csődbe megy a rendőrség

Aggódik az ORFK: veszélyben a 16 milliárdos bírságbevétel

A javuló közlekedési, és a romló bírságfizetési morál veszélybe sodorja az ORFK költségvetését, amelyből 16 milliárd forintot, saját bevételként, a többek között a gyorshajtókra kivetett közigazgatási bírságokból kell előteremtenie a rendőrségnek. A májusig kivetett bírságoknak alig több, mint a harmadát fizették be az autótulajdonosok. Ha nem javul jelentősen a behajtás hatékonysága, az év végére felborul a rendőrség költségvetése"

nol.hu/belfold/a_gyorshajtok_onkent_nem_fizetnek

Szerinted?

16 milliárd, baze. Betervezve.

Kicsit Karcos 2011.06.28. 22:34:59

@Kicsit Karcos: megjegyzem, tudtommal nem arra esküdtek fel a rendőrök, hogy behajtják a 16 milliárdot évente a bírságokból, hanem arra, hogy szolgálják és védik az álllampolgárokat. Szép is lenne, ha az orvosok is így áldoznák be a hippokratészi esküt a költségvetés oltárán. Ez ellen mikor fognak tüntetni? A szemkilövetések idején hányszor tüntettek / akartak tüntetni, hányan mondták, hogy nem hajlandóak nem rendszeresített fegyverrel tömegbe lövöldözni?

@ketroot: nincs visszamenőleges törvénykezés, nem kell visszafizetnie senkinek semmit, mint az ún. pofátlan végkielégítések kapcsán. Egyszerűen eddig így vót, eztán meg úgy lesz. Ha megfelezné vagy megszüntetné egy kúrmány a családi pótlékot, az visszamenőleges törvénykezés lenne?

De mondom, a kúrmány eljárását is gusztustalannak tartom (tüntetés főszervezőjének előálllítása, állomány berendelése a tüntetés napjára, bohócügyi álamtitkár stb.). Megérdemlik egymást, nem kívánok egyik félnek sem igazat adni. Nekem nem lesz jobb egyik esetben sem, ha nem lesz akciós nyugdíj, akkor sem fog csökkeni az adóm, és ha lesz, azért sem nekem, az adófizetőnek lesznek hálásak a "rendőrök", hanem a kúrmánynak.

Kicsit Karcos 2011.06.28. 23:22:57

Amúgy ha valaki a NER szellemében szervezne egy tüntit a Zsidesz pofátlanságai, kiszámíthatatlan irányváltásai és megfélemlítő politikája ellen, akkor az ő zászlaja alá egyaránt odaállhatnának a tanárok, orvosok, "rendőrök", munkavállalók és más meghatározott társadalmi csoportok (részben átfedésben). A "védjük meg az obsitos katonazenészek életjáradékát" jelszóra igen kevesen lesznek vevők. Az ilyen tüntetést szervezők maguk is megosztják a társadalmat.

Zedder 2011.06.28. 23:46:31

@Kicsit Karcos: "16 milliárd, baze. Betervezve."

Van egy javaslatom: basszál ki velük, direkt légy szabályos, és akkor tőled tuti nem fognak beszedni egy fillért sem! How about that?

Kicsit Karcos 2011.06.29. 00:08:29

@Zedder:

Jó szöveg, csak nem így működik.

Mit tudsz tenni, ha az orrod előtt vált pirosra a kiegészítő zöld, és készül egy fotó, ahogy bent vagy a kereszteződésben a tilos jelzés ellenére? Mit tudsz tenni, ha gyorshajtasz, hogy segíts egy baleset áldozatának, és megbasznak miatta? Volt már ilyen. Mit tudsz tenni, ha önkéntes tűzoltó vagy, és megvágnak tilosban parkolásért, amikor egy tűzesethez sietsz? Ilyen is volt. Mit tudsz tenni, ha egy olyan kamiont előzöl, ami kitakarja az előzni tilos táblát?

Ezer módja van jogtalan bírság bekapásának, de a papíron jogosnak is. Sokszor mindent összevetve jobban megéri kifizetni a jogtalannak ítélt bírságot is, mint ügyvédet fizetni, vagy csak rászánni jópár órát és némi lelki nyugalmat, hogy megpróbáld megvédeni az igazad (bár én többnyire meg szoktam tenni).

Te ugye minden nap az első elindulás előtt csekkolod a fékeket, a kormányt, a lámpákat? A Simsonod csomagtartójában ugye van EÜ-csomag? Ugye sosem sértettél meg tételesen Kresz-szabályt balesetveszély elkerülése érdekében, miután a veszélyeztető elhúzott a picsába?

Ha akarnak, megbasznak, ez így működik. Láncos olvtárs is nagyon büszke rá, hogy sosem büntetik meg - majd ha a belsősávbérletesekre kezdenek utazni a "rendőrök", lekonyul neki is a szája. Engem pl. zavarnak az ilyenek - de nem kívánom, hogy megbüntessék őket; megoldom a helyzetet, vagy igyekszem megoldani, és kész. De nekem ne arcoljon senki, aki rendszeresen vezet, hogy ő sosem vétett még életében a Kresz ellen semmilyen módon sem. És ha vét valaki, onnantól már csak szerencse dolga, jön-e a csekk. Ha látta "rendőr", és felismerte a "bűnt", a jóindulatára kevesen számíthatnak ilyen bírságolási kényszer alatt, és a bíróság előtt sem érsz sokat, ha két rendőr ellened vall olyan ügyben, amiben más bizonyítékot beszerezni nem lehet, vagy csak olyan összegért, amit még nem is láttál egyben.

Monçada bíboros 2011.06.29. 00:34:31

Ez most kurvára OFF lesz:)
@Hajszás Láncos: "egy hídon haladva elenyésző a valószínűsége, hogy jön a gyerek a labdával, vagy akármi, nyugodtan lehetne engedélyezni rajta a 70-et."

Nem a labdás gyerekek miatt nem lehet 70-el hajtani. Ne beszéljünk már butaságokat! Az, hogy egy adott útszakaszon mennyi a megengedett sebesség, az több dologtól függ. Pl.: tervezési sebesség, áteresztőképesség, út állapota, KRESZ, az "Útügyi Műszaki Előírások", a csatlakozó útszakasz vonalvezetése...stb. A lényeg az, hogy úgy kell egy adott útszakaszon megválasztani a megengedett sebességet, hogy lehetőleg FOLYAMATOSAN és BIZTONSÁGOSAN tudja a forgalmat magán átvezetni. A sűrű forgalomban egy dugó kialakulásához sokszor nem kell több mint, hogy valaki egy nagyobbat fékez.
Ajánlott cikk a témában:
mta.hu/tudomany_hirei/tudomanyos-modszerekkel-a-forgalmi-dugok-ellen-125820/

A híd esetében még bejön a képbe, a dinamikus terhelés kérdése is. Mert nem mindegy, hogy egy megpakolt teherautó vagy busz mekkora terhelést ad a hídnak. Az viszonylag könnyen belátható, hogy minél nagyobb a nehéz jármű sebessége, annál nagyobb terhelést kap a híd. Ez pedig csökkenti a híd élettartamát, ami gyakoribb felújítást tesz szükségessé. A felújítást ki fizeti? Te meg én, meg mindenki más...:))

Cateran 2011.06.29. 02:07:17

@Kicsit Karcos: "Szép is lenne, ha az orvosok is így áldoznák be a hippokratészi esküt a költségvetés oltárán."

EBRESZTOOOOOOO

Én is akarok kommentelni 2011.06.29. 07:03:39

@Nurrddin:
Csak kíváncsiságból megnéztem mennyibe kerül lakott területen ha 100 km/h-val elkapnak. Tényleg igaz-e amit mondtál. Meglepő módon nem igaz az állításod.
90 ezer forintba kerülne az említett móka. Ha 130-al közlekedsz 50-es tábla mellett, na az kerül 300 darab ezresbe.

Én is akarok kommentelni 2011.06.29. 07:12:59

@Kicsit Karcos:
"Mit tudsz tenni, ha gyorshajtasz, hogy segíts egy baleset áldozatának, és megbasznak miatta?"
Tudtommal nem szegheted meg ekkor sem a szabályokat. Azért mert valakinek akarsz segíteni nem veszélyeztetheted mások életét! Ha emiatt elütsz valakit, őt is felveszed a kocsidba mint sérültet? És ha már nem férnek többen a kocsidba?

"Mit tudsz tenni, ha önkéntes tűzoltó vagy, és megvágnak tilosban parkolásért, amikor egy tűzesethez sietsz?"
Itt sem hiszem, hogy mentesítene a szabályok alól az ami vagy. Nem véletlenül tilos ott a megállás. Megállsz egy zebra előtt/után rögtön? Eloltottad a tüzet, de elcsaptak miattad valakit a zebrán mert nem látszott/nem látott? 1-1 és akkor még jó vagy?

"Mit tudsz tenni, ha egy olyan kamiont előzöl, ami kitakarja az előzni tilos táblát?"
Megnézem az út másik oldalán kirakott táblát amit azért már csak nem takar ki, esetleg a záróvonalat.

sada67 2011.06.29. 08:12:59

Egy kicsit elmentünk a tárgytól, de nem baj, jó ilyeneket is olvasni. Nem tudom ki hányszor volt már önkéntes tűzoltóként megbüntetve, mert a zebra előtt állt meg, vagy gyorsan hajtott, mint önkéntes életmentő és elütött valakit, gondolom nem sokszor :((((((((.
A másik a törvény szerint nem a nyugdíj korhatárt emelték és azért van visszamenőleges hatálya, hanem azért mert volt egy törvény, miszerint x munkában eltöltött idő után elmehetett valaki nyugdíjba. Ez a rendőröknél 25 év. Más szakmákban változó. Na a kormány ezeket az embereket akarja visszaküldeni a munkába azzal, hogy hiába mentél el 1-8 éve nyugdíjba azzal a törvénnyel, az semmi, legyél újból aktív munkás, légy jó dolgozó (ez 600.000 ember, ebből rendvédelmis 30.000, ebből rendőr kb 5.000) fizess minden járulékot és ha tényleg megéred a nyugdíj kort, akkor menjél nyugdíjba (lassan 70 év!!).

2011.06.29. 08:16:41

@Kicsit Karcos: Mindenki vét néha, akár ha figyelmetlenségből, akár ha éppen késésben van, kicsit jobban odalép. De mégsem ugyanaz a bírság esélye, ha ez évente egyszer-kétszer előfordul, meg ha folyamatosan csinálod.
Ami meg a belsősáv-bérleteseket illeti: ha pofátlan alakok nem parkolnák el vészvillogóval a külső sávot, és más pofátlan alakok beengednék az eccerű emberfiát a beső sávba ha ki akar kerülni egy ilyet, akkor nem lennének ilyenek. Akció-reakció. Egyébként én spec a külső sávban szoktam menni, ha lehet, mert éberék általában a belső sávokra irányítják a trafipaxot, gondolván, hogy ott jobb a kapás. (És ugye előfordulhat, hogy az ember benéz egy 40-es táblát, mert mondjuk éppen arra figyel, hogy aki balról már félig bejött az útra, az elévág-e majd.)

@Monçada bíboros: Kösz. Én ehhez nem értek, csak a józan parasztit próbáltam használni. De tény ami tény: jobban halad az ember, ha tartja a megengedett sebességhatárokat, és nagyjából egyenletesen tud menni, mintha nyomja ahogy a csövön kifér, aztán a következő keresztben nullára fékez a még piros, de 10mp után már zöldre váltó lámpánál. De van, aki szerint az utóbbi a normális.

2011.06.29. 08:23:03

@sada67: Ráadásul egy hülyeség az egész, hiszen nincs munkaerőhiány. Most van 670e regisztrált munkanélküli, akkor majd lesz 1.270.000 - egy nem egész tízmilliós országban! Ha kubikosokkal akarják megépíttetni a bős-nagymarosi vízlépcsőt, még ahhoz is sok!

sada67 2011.06.29. 09:04:55

@Hajszás Láncos: Hát igen, sajnos ez lesz. A rendvédelmiseknek van munkájuk "közmunka felügyelők" lesznek a jelenlegi nyugdíjukért :(((((((((((((((. Tehát minusz 30.0000, ideális esetben. Ebből nem lesz adósság csökkentés. A szegény 57 éves bányász meg mehet 30.000 ezerért dolgozni, vagy nem kap segélyt, na ez a pofátlanság a kormány részéről. Ebből viszont spórolnak, de mennyit is???? 30.000 + étkeztetés + szállítás + szállás, szóval egy nagy 0. Csak azok a cégek járnak jól, akik megnyerik ezeket. Én szívesen adnék bérbe nekik konténereket (vicceltem nincs) mondjuk 5 évre fix összegért :))))))). Ez olyan jó befektetés, mint a "fehér házunk" állványozása, mióta is tart?????? Mindig van valahol egy kicsi :)))))))))

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.06.29. 09:58:19

Elég elkeserítően mennek a dolgok, úgy érzem..

sada67 2011.06.29. 10:04:53

Igen elkeserítő!!!!!! De ha a nyugdíjasokat visszakényszerítették a munkába, akkor majd kitalálnak mást!!! Mivel nem lett meg a bevétel :(((((((((((((. Mondjuk, de nem akarok tippet adni nekik, jön a házak, lakások ellenőrzése és összehasonlítása a jövedelmükkel. Ha eltérés van, akkor jön visszamenőleg a befizetés, mondjuk "hozzájárulási adó", amit egyénileg állapítanak meg személyenként, családonként.

Valandil 2011.06.29. 10:17:53

@Hajszás Láncos: Tudod, aki a halál faszára kívánja a rendőröket az alaptalan követeléseik miatt, az nem feltétlen fidesz-felszopó. Én pl. egyetértek, hogy a tűzoltóknak továbbra is járjon korkedvezmény, vagy pl. az orvosok bérkövetelését sem találom felháborítónak.
Amikor egyik napról a másikra 8%-kal csökkent a fizetésük, akkor meg se mukkantak
Ha ünnepséget kellett szétverni, lelkesek voltak.
Ha gárdaavatást kellett szétverni, túlbuzgók voltak.
Ha bűncselekményt észleltek, félrenéztek.
Ha cigányok balhéztak, ott se voltak.

Viktus 2011.06.29. 10:47:35

Magyarország a harmadik helyen áll a válságot legsúlyosabban megszenvedett átalakuló országok között az EBRD és a Világbank hangulatjelentés szerint. Nálunk a legelégedetlenebbek az emberek az életükkel: mindössze 18 százalék érzi jól magát a bőrében. Nagyon gyenge a jövőbe vetett hit: az emberek attól tartanak, hogy még a gyerekeiknek sem megy majd jobban.
-

Mi lehet az oka? :P

Viktus 2011.06.29. 10:51:24

@Valandil:

Így-így. Sőt a rendőrök helyett még a mentősöknek adnék kedvezményt az ő fizetésük tényleg fika, és eddig sem járt nekik semmi ...

sada67 2011.06.29. 11:16:43

Én megszüntetném a korkedvezményes részét a törvényüknek a következőképpen. Maradna a tényleges 25 éves kedvezmény (de nem a különböző iskolák beszámításával) de nincs elmenetel átszervezéssel. Csak akkor lehetne, ha valaki kéri, de akkor a nyugdíj kb 30 %-a a munkabérének. Ez pedig növekedne a szolgálati évei számával. Így már nem mennének el 18+25 évesen nyugdíjba átszervezés miatt.

sada67 2011.06.29. 11:32:45

Most találtam:
"A Pénzcentrum szerint az előterjesztés arról is ír, hogy újraszámolnák az egyéni és a munkáltatói járulék nagyságát. Az öregségi nyugdíjra befizetett egyéni járulék így körülbelül 20 százalék lenne, szemben a jelenlegi 10 százalékkal. A munkáltató által ma lerótt járulék egy részét áttennék a munkavállaló bérébe (vagyis "felbruttósítanák" a járulékkal a jövedelmet), így csökkenne a jelenleg 24 százalékos munkáltatói járulék mértéke."

Vagyis, hiába lesz egyre kevesebb nyugdíjas, akkor is többet kell majd fizetnünk!!!

fogash 2011.06.29. 11:36:40

OFF:

most olvasom az origón:
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110609-a-multikat-hozza-kedvezobb-helyzetbe-az-ngm-altal-javasolt-differencialt.html

ez pont ellene megy a javaslatnak.... Az igazán szép viszont az, hogy az indoklás szerint azért emelik az adót, mert az EU által javasoltnál alacsonyabb. Erre analóg módon a regisztrációs adóhoz nem akarnak hozzányúlni?

ON

Megnevezhetetlenül 2011.06.29. 11:41:51

@Kicsit Karcos:
Hogy te mennyire gyűlölöd a világot... hihetetlen.
Neked mindegy kit, csak gyűlölni lehessen, most éppen a rendőröket. A TE verziód szerint minden rendőr egy féreg, legyen. Kíváncsi lennék az eseteidet hogy látták a rendőrök. Hogy lehet, hogy én sosem hajtok bele pirosba, sosem vágnak meg a zsaruk, pedig mittomén már hányszor állítottak le életemben. de MINDIG ők a szemetek. Te soha. OKTALANUL büntetnek ebbe az országban. Legközelebb ki lesz a genyó? Az orvosok mert hazaárulók és elmennek? A nyugdíjasok már dögöljenek meg ugye, mert azok sem te vagy. Koszos nyuggerek, mi az hogy pénzt kapnak??????????
Komolyan... az ilyen gyűlölködő, mosolytalan emberek hozták be ezt a fasiszta cigányt is. Köszönjük.

Más: én is a hamarosan eltávozók közé tartozom igen hamar (ez az ország káros az egészségre), így lényegében már kívülállóként szemlélem a történéseket. Én a rendőröknek szurkolok. Teljesen igazuk van, és ha a BKV sofőröknek összejött annó a sztrájk, sikerüljön nekik is. A diktátor viszont remekül alkalmazza az oszd meg és uralkodj elvet.... lásd ahelyett hogy összefognának az emberek, egymást marják.
Sok sikert az itteni élethez! Nekem sajnos csak egy életem van, és nem ezen a szemétdombon szándékozom elpazarolni. Ősszel végzek mérnökként (már beszélek két idegen nyelvet) utána vissza sem nézek erre a gyűlölettel teletömött pöcegödörre. Sem a Túró Rudira.

2011.06.29. 11:58:44

@Valandil: Nem érted az egészet. Nem a követelés a lényeg! Az egyiknek ez a sérelme, a másiknak az, a harmadiknak amaz. De az ellenség közös: a fidesz/maszop/szadesz/madöf gengszterváltó maffia. Azért kell összefogni, hogy őket elzavarjuk a retkes búsfaszba, és utána lehet moralizálgatni azon, hogy most akkor hogy legyen, hogy mindenkinek jó legyen.

2011.06.29. 12:02:40

@sada67: Dehogy állapítják meg egyénenként. Kibasznak egy jó nagy összeget, aztán ha nem tetszik, futkoshatsz ponciustól pilátusig 5000 Ft-os okmánybélyegeket ragasztgatva a fellebezési kérvényeidre.

sz4sz4 2011.06.29. 12:03:49

OFF:

"A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak súlyos következményekkel jár!"

kep.index.hu/1/0/220/2203/22033/2203370_d309f79a9ded34c846928f66890a8831_wm.jpg

LOL!

Nálatok a Paul Teutul hasonmások balhéznak a buszon?
Mer' nálunk általában a cigányok.

Valandil 2011.06.29. 12:08:41

@Hajszás Láncos: Nézd: a nácikkal sem értek egyet, nem is vonulok fel velük, amikor a kitörésre emlékeznek. A buziparádéval se értek egyet, nem is láthatsz ott engem.
Ha nem értek egyet a rendőrök követelésével, nem támogatom őket.
Ezt számon kérni lelki sivárság, ne kelljen már minden elmeroggyanttal szolidarítani!
(Ha mindenkit elzavarsz - egyébként jogosan - mi lesz, anarchoszindikalista közösséget alapítunk?)

sada67 2011.06.29. 12:24:30

@Megnevezhetetlenül: Remélem neked sikerül, sok sikert hozzá. Nekem a nagyobbik fiam végez lassan és én is arra ösztönzöm, hogy tanuljon még nyelveket, aztán irány a nagyvilág. Nem régen sikerült neki egy közös EU-s táborba mennie Spanyolba. Ott összeismerkedett sok emberrel, na ez az alap. Sógorom is kint dolgozik az Osztrákoknál, hát ő se jön haza, megmondta. Nekem már nincs hova, köt a hitel, így itthon maradunk :((((((((((

2011.06.29. 12:31:07

@Valandil: Vannak alternatívák. Példul valós nemzeti kormányt alapítani, és a jogfolytonosság megszüntére hivatkozva beszüntetni az államadósság törlesztését, majd pedig beállamosítani a hazánkba telepített külföldi gyárakat, ezek után megvívni a saját kis intervenciós háborunkat (mondjuk a FÁK, Kína, vagy éppen valamelyik arab "terrorista" ország támogatásával), és újjáépíteni az országot MAGUNKNAK. Oszt mindenki bekaphassa a faszt. Na persze ezek sem lennének éppen könnyű évek, de legalább lenne valami célja és értelme, nem úgy, mint a hazaáruló kormányok esetében, ahol biztos lehetsz, hogy jövőre, négy év múlva, és azután is csak "megszorítások" jönnek sorra.

Kicsit Karcos 2011.06.29. 13:04:48

@Én is akarok kommentelni: arra is mondj már valamit, hogy mi a teendő, ha kiegészítő lámpás kereszteződésben akarsz jobbra fordulni. Én rendszeresen megyek át ilyen kereszteződésen, és kb. minden 10. alkalommal tilosba hajtás a vége. Mit tudsz tenni, hogy ne így legyen, megállsz a zöldnél? Igyekszem betartani a Kreszt, de NEM LEHET mindig. Jobb helyeken amikor pirosra vált a kiegészítő zöld, akkor a sima lámpa már zöld, de ez mifelénk szinte sehol nem így van. Azt is mondd meg kérlek, hogy mindig eleget teszel-e a Kresz 5. § (2) pontjának, és hogy szoktad-e úgymond szabálytalan lehúzódással (pl. kerékpársávba) segíteni a csak fényjelzéssel mögötted jövő mentőautót, vagy megvárod, amíg rádtolja a hangjelzést is.

Tapasztalataim szerint azok hisznek benne, hogy minden szabály mindig betartható és betartandó, akik sosem vezetnek, vagy maguk is rendszeresen meghágják a Kreszt, csak éppen olyan pontjait, amire nincs olyan hatékony mérőeszköze a "rendőröknek", mint a gyorshajtásra.

@Hajszás Láncos: ezt mondom én is, a forgalmi helyzet alkalmanként rákényszeríti az embert a Kresz tételes szabályainak meghágására, éppen a közlekedés biztonsága érdekében.

@Megnevezhetetlenül: jó utat! Amúgy ki gyűlöli a világot, ki hívja szemétdombnak a saját hazáját? Mert az nem én vagyok, én csak azokat utálom, akik élhetetlenné próbálják tenni az országot. Nem te vagy az, aki ha beáll focizni a grundon, akkor tettleges becsületsértésért feljelenti azt, aki szabálytalanul szereli?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.29. 13:29:24

@sz4sz4: na mi van nem merték a "Hajrá Jobbik", vagy a "Magyar Gárda" tetkót rárakni a ránézésre erősen jobbos manusra a kis pc-legények? :DDDD Mennyivel életszerűbb lett volna, ha egy meghatározhatatlan létszámú, ránézésre barna 'massza' szerepel ebben a kedves kis képregényben :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.29. 13:33:35

@Kicsit Karcos: "arra is mondj már valamit, hogy mi a teendő, ha kiegészítő lámpás kereszteződésben akarsz jobbra fordulni. Én rendszeresen megyek át ilyen kereszteződésen, és kb. minden 10. alkalommal tilosba hajtás a vége. Mit tudsz tenni, hogy ne így legyen, megállsz a zöldnél?" - nem akarok belevau-vau, de erre van egy egyszerű megoldás: figyeled a gyalogos lámpáját, ahova kanyarodsz kis ívben. már ha van gyalogátkelőhely persze. ha van, annak ugyanakkor vált át pirosra, mint amikor neked.

remélem segítettem, kérlek írd meg, hogy a számlát milyen névre, és hova küldhetem :DDDD

Kicsit Karcos 2011.06.29. 14:07:29

@Seduxen: nem ilyen egyszerű, van, ahol nincs gyalogátkelő, máshol meg ahol jobbra fordulhatok, ott a jobbról jövők fordulhatnak közben balra, mialatt nyilván piros van a gyalogosoknak. Szerintem ez simán elbaszott tervezés / szabály eredménye, amiért a felelős, na ki más, a júzer. Számlát viszont küldhetnél egy párat, milyet tudsz?:)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.29. 14:11:28

@Kicsit Karcos: "Számlát viszont küldhetnél egy párat, milyet tudsz?" - na ezt inkább priviben a továbbiakban, mert úgy megbasz minket - száraz fasszal análba - a NAV, hogy csak pislogunk :DDD

Na de komolyra fordítva: alapvetően a kiegészítő lámpa egy elég elbaltázott kitaláció, éppen amiatt, hogy ott ugye nincs "sárga-funkció". Az egyik pillanatban még zöld, utána hopp, már nem zöld.

Amúgy legyél egy kicsit rugalmasabb: a megoldás az UAZ. Onnantól kezdve MINDIG, MINDENHOL Neked van elsőbbséged. Ha nem, akkor is :DDD

Bootsman64 2011.06.29. 14:23:26

Lótúrót a rendőröknek, nem kedvezményes nyugdíjat - emlékezzetek 2006-2008 őszére, a buzifelvonulásokra, a betiltott demonstrációkra, arra ahogy szarnak a fejedre ha kirabolnak stb., stb. - a mentősöknek és tűzoltóknak megadnám, de csak azoknak akik ténylegesen vonulnak a többinek coki, dolgozzon rendesen nyugdíj korhatárig, mindegyik rommá keresi magát nyugdíjasként, mi meg baxhatjuk és gürizhetünk mint az állat, és nem mehetünk majd nyugdíjba, mert a sok ingyenélői fináncot,rendőrt stb el kell tartani.

Én is akarok kommentelni 2011.06.29. 14:30:49

@Kicsit Karcos:
A mentőautót ha nem használ megkülönböztető jelzést nem kell elengedni. Pláne nem szabálytalanul.

A kiegészítő zöld véget érése is elég egyszerűen észlelhető: látod a gyalogosok lámpáját, jobbra kis ívben ha neked kieg. zölded van, akkor nekik zöld. Ha nekik már villog, akkor nekem is vége lesz a zöldednek.

És nem, tényleg nem lehet minden esetben tökéletesen betartani a zöldet, de az általad említett esetekben szépen be lehet tartani a szabályokat, pláne úgy, hogy közben nem veszélyezteted mások életét azzal, hogy te szabálytalankodsz, mert azt hiszed megteheted (lásd pl. a gyorshajtok mert segíteni akarok példád).

Rwindx 2011.06.29. 14:36:59

A Készenlétiek tehetnek egy szivességet, nem felejtek.

Kicsit Karcos +1

Viktus 2011.06.29. 16:03:36

@sada67:

Persze mivel, ha most nem termeli ki a proletár a jelenlegi nyugdíjakat meg majdan a sajátját is a nyugdíjvédő szent harcosok is tudják a közmunkás ország leszármazottai megint max. közmunkások lehetnek vagy gyerekgyárosok akik 30-40 év múlva nem fizetik a járulékokat ...

hoplita 2011.06.29. 16:28:55

@Megnevezhetetlenül:
Isten veled, kispöcs.
De hogy ne maraggyunk a fajtád nélkül, lécci, csinálj már előtte egy kistestvért.:)

sada67 2011.06.29. 16:54:25

@Marcellusca: Szóval meglépték, most már nem kell tartani senkinek, hogy korán elmehet a rendőr nyugdíjba, mert nem fog az biztos. Most már csak attól félek, hogy aki most rendőr kb 80.000 Ft-ért + a szivatásért az az is marad, nem megy el inkább???? Így a 3.000 fős hiány tovább növekszik. A szomszédaim jól járnak, hogy a vállalkozó alatt dolgoznak minimálbéren. Hát szép házuk van és nem idegeskednek, hogy miből kell fizetni a hiteleket. (két autó családonként) Zsebből zsebbe fizetik őket, mert megéri nekik és a vállalkozónak is!!!

sada67 2011.06.29. 16:58:24

Valahol olvastam, hogy a rendőrség átlag életkora 23 év!!!!!!!!!! Hát ez alapján jellemző a munkához való hozzá állásuk is. Amikor én még dolgozni kezdtem előtte elmentem katonának, ott megtanultam a fegyelmet, a figyelmet és a hozzáállást a munkához. A mai fiatalokból ezek hiányoznak, és ez jellemzi szerintem a rendőrséget is, persze tisztelet a kivételnek, aki találkozott már olyanokkal is :)))))))))

sada67 2011.06.29. 17:00:50

Szóval a mai útzárak nem is érdekelték a kormányt végigviszik amit ők akarnak. Nincs korkedvezmény és mindenkinek emelik a nyugdíj járulékát 10-ről 20 %-ra.

hoplita 2011.06.29. 18:11:31

@sada67:
Hát ez az, basszus...
Ezek még katonák se voltak és kibaszottul meglátszik rajtuk.
Egy szedett-vedett, beöltöztetett, nyikhaj munkakerülő bagázs.

süti beállítások módosítása