Skip to content


       Szűrés lista

Koki és saller

Nem mondhatnám, hogy lerágtuk a körmünket a Fidesz kongresszusa miatt. A szoci kongresszusok valahogy sokkal izgalmasabbak, a Fidesznél viszont már tényleg csak az hiányzott volna a hátukon lévő púp mellé, hogy a sajtó az esetleges vesztesekkel foglalkozzon, akik nem nyerték el a kívánt pozíciókat. Ezért aztán maradt az izgalommentes 1 jelölt = 1 tisztség felállás, "a küldötteknek kizárólag az elnökség által már korábban jóváhagyott nevekkel előre kinyomtatott szavazólapokat kell bedobálniuk a megfelelő urnákba."
A szavazás eredménye szerint az összes leadott voks 1472 volt, ebből 1468-an szavaztak Orbánra, és érvénytelen voks nem volt. Ha csak annyit tehetett a kedves küldött, hogy az előre legyártott szavazólapot bedobja az urnába, akkor hová tűnt 4 voks? Mert így csak 99,7%-al lett újra elnök Orbán.

A szavazólapot az urnába bedobó Orbánról csak 3 fotós készíthetett fotót: az MTI (a fotó balra), a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet fotósa, bár az egész kongresszus sajtónyilvános volt.

Amúgy nekem tetszik ez a demokratikus szavazás, nincsenek meglepetések, nem kavarhat be az OVB meg az igazolással szavazó állampolgárok, remélem 2014-ben már mi is így voksolhatunk ...

Ha a szavazás nem is, a beszédek azért hoztak egy kis színt a kongresszusba, voltak finom, dekódolni való üzenetek és voltak teljesen egyértelmű, nyílt mondatok.

Az elején a házigazda Láng Zsolt polgármester gyorsan felvázolta a tényállást az újságíróknak: "ne számítsanak izgalmas pártértekezletre, ugyanis itt nem lesznek botrányok, üzengetések, áskálódó blogbejegyzések."
 
Szerintem nem szeretik ezek a fiúk a blogokat, van egy olyan sejtésem ...

Kövér Orbánt dicsérte ("Meghatározó erejű hiba nélkül sikerült kormányozni az országot. Ehhez kellett a gondviselés és a gondviselés mérhetetlen jóindulata is, amivel nem lesz célszerű a jövőben visszaélni"), Kósa meg viccet mesélt ("a szocialistáknál, ha régen láttak valakit, akkor megkérdezik, hogy beteg-e, vagy le van tartóztatva").

Lázár Jani még nagyobb sebességre szeretne kapcsolni, bár szerintem csak az Audijába képzelte magát, Budapest és Hódmezővásárhely között az autópályán ("Nem kérek elnézést az elmúlt év sodró lendületéért. A kormányt arra biztatom, hogy az oktatásügy területén is gyorsítani kell az első év tempóját. Az egészségügyet is meg kell változtatni a kétharmados felhatalmazás mellett. Nincs megállás, nincs lassítás."), majd sokadik alkalommal megígérte, hogy most már aztán tényleg nekiveselkednek a pártfinanszírozás rendbetételének. Ugye, pont erre nem jutott idő ebbe a nagy sietségben az elmúlt 400 napban. Pedig az LMP még be segített, megírták a törvényt, de csodák csodája, valahogy sosem ment át a házbizottságon ...

Szegény Pelczné Gáll Ildikóról még a Nemzetközi Űrállomásról is látszik, hogy csak azért tagja az elnökségnek, mert vannak női nemi szervei (minek női kvóta, ha van egy Pelcznénk?!), olyan magvas beszéddel rázta fel a hallgatóságot, hogy "sokszor felteszik neki azt a kérdést, hogy mennyire fér össze az anyaság és a politikai szerepvállalás, de szerinte ez a kettő összeegyeztethető." Majd a drámát fokozandó elsütötte a "semmit nem adnak ingyen, minden sikernek ára van" és a "a politikának nincs férfi és nincs női arca" közhelyeket.
Köszönjük Ildikó, leülhet.

Pokorninak sem jósolok nagy karriert a beszéde után, valószínűleg elfelejtett egyeztetni Lázár "tovább gyorsítunk" Jánossal, mert olyanokat mert mondani, hogy "túl sok mindenbe vágunk bele, túl sok ponton vágunk egyszerre", "nem látjuk, a sok terv mivé fog összeállni", "van még egy gondunk, ez a kétharmad, nincs semmi, ami korlátozna bennünket", "amit ma kitalálunk, holnap törvényjavaslat, holnapután mindenkire kötelező norma", "megyünk előre, és hajlamosak vagyunk elhinni, hogy mindenhez értünk". "A legnagyobb veszély, ami ránk leselkedik, azok mi magunk vagyunk. Ha azt hisszük, mindenkinél okosabbak vagyunk, és mindent tudunk. Szó sincs róla."

Ilyen élesen még senki sem mondott ellent a hivatalos "fülkeforradalom-kétharmad-erre adtak az emberek felhatalmazást" szentháromságnak.
 
Ezután jött Orbán, aki egy poénba szőve foglalta össze a külpolitikánkat, zseniális: 
"Az Egyesült Államokkal való szövetség alapja a szabadság iránti elkötelezettség, Európával a közös kultúra, Kínával pedig a munkaalapú gazdaság és az adósság elleni harc adja a szövetség alapját. Aki Kínával a nyugati értékek alapján akar szövetséget kötni, az olyan elvarázsolt, hogy elsőre felveszik az LMP-be."

Ezután jött az elnöki összefoglaló az elmúlt időszakról, ezt is lehetne pólóra nyomtatni:


"Elvégeztük a munkát, egyetlen ügyben sem hagytuk, hogy a probléma súlya, a pesszimizmus, a kishitűség vagy mások kételkedése elbizonytalanítson bennünket. A támadásokat visszavertük. Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón verést...

Magyarország szembetalálta magát a problémák sokaságával, gigászi méretével, és nem hátrált meg, hanem tette a dolgát. A kormány nem elméleti recepteket kínált, hanem az ország megújításával gyakorlati, kézzelfogható és működő példát adott Európának. Azzal a fölfogással, amellyel megújítottuk Magyarországot, két egyszerű és józan tanácsot fogalmaztunk meg Európa számára. Először is merjünk magunk lenni, másodszor, ne hagyjuk, hogy mások mondják meg, mit tegyünk."


Úgy gondolom nem kell ragozni, hogy milyen demokráciafelfogásra vall, ha egy politikus a jogos vagy jogtalan, de mindenképpen a demokratikus játékszabályokat betartó kritikákra, véleményekre, észrevételekre úgy reagál, mint Bükkzsércen a Kígyó becenevű lokális vendéglátóhelyen a kevert pálinkától hirtelen magát nagyon erősnek gondoló tizenéves siheder.

Óriási utat járt be Orbán 1989-tól, aki szerint a kormányzás a "a Fidesz történetének legnagyobb küzdelme", aki szerint az állam érdekei ellen nem lehet demonstrálni.

"Koki", "saller", "tarkón verés" ... és ez az ember a múlt héten még az Európai Unió soros elnöke volt.

Nem irigylem az 5 szakszervezetet, akik éppen most tárgyalnak Orbánnal: ha jó napja van Orbánnak, akkor lehet, hogy felajánlja nekik, hogy választhatnak: bohócügyi államtitkár vagy egy koki. Ha rossz napja van, akkor csak simán kibassza őket, a törvényt meg ma megszavaztatja. 

Az ilyen kongresszusok után mindig öröm olvasni a vezércikkeket. A Népszava-Népszabi-Stop vonalon megy a rettegés, a Magyar Nemzet-HírTV-Magyar Hírlap vonalon pedig a seggnyalás örömóda.

A mai nap gyöngyszeme a Magyar Nemzetben Seszták Ágnestól


" ... A Fidesz kétharmados győzelme ennek ellentmondásaival kezdte a kormányzását. A magyar választó belátta, hogy így nem mehet tovább, változásokat akart, de nem az ő kárára. Legyen rend, de én ne járjak rosszul! A Fidesz-kormány ezt azonban nem tudja garantálni, és sokszor erőszakosnak vagy keménynek tűnő cselekedeteivel már így is az utolsó órákban van. Ha most nem sikerül a társadalmat átlendíteni a kádári diktatúra ballasztján, akkor soha nem leszünk az áhított nyugatias társdalom, stabil polgári demokrácia.

A rendcsinálás fájdalmas, de szükséges. A kormány lépésről lépésére szünteti meg a kiváltságokat, felülvizsgálja a rokkant- és kiváltságos nyugdíjasok helyzetét, elszámoltatja, még ha lassan is a nemzet ellen elkövetett disznóságokat, az állami vagyon szétlopását. A letartóztatások, az őrizetbe vételek jelzik, tisztul a kép és dőlnek a dominók. Módosították a büntető törvénykönyvet, szigorították az ítélkezési gyakorlatot, megszüntetik a nyakló nélküli segélyezést közmunkára szorítva a munkaképes embereket. Új alkotmány lép életbe büszkén hangsúlyozva ezeréves államiságunkat. A magánnyugdíjpénztárak államosításával megkímélik a költségvetést a milliárdos pótlásoktól, ugyanakkor elismerik a gyermeknevelést az adózásban. Büntetik az adócsalást, a táppénzcsalást, és kötelezik a munkaadókat a bérkorrekciókra. Az ország levált az IMF gyámságáról és Kína felé nyitotta meg gazdaságát, nagyot lépve ezzel a nemzetközi elismertség irányába is. A változások szélsebesen követik egymást, ezért a kormánynak fokozottan kell ügyelnie, hogy útközben el ne veszítse választói bizalmát. Kósa Lajos a kongresszuson azt mondta, a Fidesz hitvallása, hogy „Ebben az országban szeretnénk boldogulni."


(fn.hu, origo.huindex.hu)

Friss:  Közben az Elnök úr napirend előtti felszólalásában a parlamentben a Szociális Konzultációt is értékelte, szintén tanulságosan.

"Örömmel számolhatok be arról, hogy a szociális konzultáció még az előzőnél is nagyobb sikert hozott: összesen 1 millió 140 ezer kérdőív érkezett vissza – emelte ki Orbán Viktor.

A kormányfő úgy fogalmazott, ez a hatalmas szám két dolgot bizonyít. Az emberek bele akarnak szólni a jövőjük alakításába – jelentette ki, hozzátéve: másodszor azt is bizonyítja, sikeres az a kormányzás, ami nem az emberek feje fölött, hanem velük együtt, véleményüket meghallgatva hoz döntéseket. Mint mondta, akik nem küldték vissza a kérdőívet, a kormányra és a parlamentre bízták a döntést. "

"A szociális konzultáció legfontosabb tanulsága két szóban foglalható össze: Magyarország felébredt – jelentette ki Orbán Viktor. Hozzáfűzte: „felébredtünk egy hosszú kábulatból, ami a munka nélkül szerezhető hamis, ám annál kecsegtetőbb illúziójából indult, és a teljes összeomlás rémálmába torkollt”."

"A szociális konzultáció annak a bizonyítéka, hogy a magyar emberek nem hisznek többé az ingyen sörben, mert megtanulták: végül a többszörösébe kerül, mint az, amiért megdolgozunk – szögezte le, hozzátéve: ingyen sörre, potyázásra, kéregetésre nem lehet berendezkedni, és nem lehet jövőt építeni."

"Az emberek elsöprő többségben értenek egyet azokkal a javaslatokkal és változtatásokkal, amelyekkel elejét vesszük az eladósodásnak, és amelyekkel helyreállítjuk a munka eredeti státuszát, vagyis azt: aki dolgozik, az följebb jut, aki nem akar dolgozni, az hátrább kerül. " 

Címkék: orbán fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr123036962

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A per [18+] 2011.07.11. 18:52:30

De nekem, kérem szépen, minden nagyon tetszik, mert én viszont eléggé buta vagyok. Mert van, aki azt tartja mindenek felett a legfontosabbnak, hogy ország-világ előtt őszintén megmondja, ő nem buta. Ez valahol igen megható. Én régebben sem voltam egy é...

Trackback: IV. Béla király beszéde Trau szigetén az Úr 1241. esztendejéből 2011.07.05. 18:29:02

- Trau várának lakói! Hallgassátok Béla királyt!- Magyarok! Nehéz órában kell most számvetést tartanunk! András király uralkodása végén egy romokban álló országot hagyott ránk. Nem pusztán a király váltottátok le 1235-ben, hanem a régi világot is, bárm...

Trackback: Tessék mondani ez már a demokrácia? 2011.07.04. 19:23:33

 Ez a konzultáció az előzőnél is nagyobb siker volt, 1.140 millió kérdőív érkezett vissza az állampolgároktól. Ebből is látszik, hogy sikeres az újfajta kormányzás, nem az emberek feje felett, hanem a véleményüket meghallgatva hoznak döntéseket - ...

Trackback: Fájt a saller, Viktor? 2011.07.04. 14:25:32

Orbán Viktor egyre távolodik a polgári stílustól. Vasárnap az EU-t fél évig elnöklő "úriember" igazi kültelki stílusban közölte: "A támadásokat visszavertük. Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány sa...

Trackback: Koki és saller 2011.07.04. 13:56:25

Nem mondhatnám, hogy lerágtuk a körmünket a Fidesz kongresszusa miatt.

Trackback: Elrettentő példa lettem 2011.07.04. 12:58:27

Méghozzá a Heti Válasznál. Én lettem az álnok liberális körök megszemélyesítője. Nohát :-) A téma természetesen a Népszava komment-ügye, és az arra azóta megszületett hivatalos reakció, vagyis hogy a kommentekre nem vonatkozik a médiatörvény, aminek ho...

Trackback: Médiatörvényügyi villámfelmosás 2011.07.04. 12:29:14

Most, hogy szembeszálltunk Európa szellemiségével és vezetőivel, Orbán Viktor leveheti öltönyét és szép lila nyakkendőjét, mert az nem illik a felmosóvízhez. Persze, ha jól emlékszem, azt mondta, hogy nem is fognak feltörölni velünk, mert harcolunk, ne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.07.04. 11:53:48

Nahát,nahát...ki hitte volna, hogy úgy megy majd a savazás,mint a balett: előre koreografált jelenetekkel. A 4 szavazat bedobója meg lehet, hogy már fel sem veszi a melót:D Bele se merek gondolni,mi lesz itt...

f.m.j. 2011.07.04. 12:01:43

már csak olvasok, nem írok semmit, mert már végeztem velük...
ezek eldobják a tükröt, ahogy hatalomra kerülnek
annyira röhejes az orbán, meg az egész sleppje, és ugyanilyen röhejes volt az mszp-s hülyegyerek is
most fantasy regényeket olvasok, és nagyobb realitást olvasok bennük, mint az állítólagos mai magyar valóságban
védhetetlen

ketroot 2011.07.04. 12:03:42

Azt hiszem valakinek kezelésre lenne szüksége.... (még mindig!)

Viktus 2011.07.04. 12:04:56

Jó lehet a küldötteknek sok gondjuk nincs az életben.

Pinabajusz 2011.07.04. 12:05:58

ennyire nincs tema, hogy errol egy poszt szuletett?

f.m.j. 2011.07.04. 12:20:57

@Clermont: hát, az maga a téma, nem? elég gázos jövőkép, és főleg aggodalomra ad okot orbán elmeállapota... persze nem miatta aggódom, csak sajnos a dolog úgy van kitalálva, hogy az ő elborulása a "lakósság" elborulását is okozhatja...
ezért foglalkozom értelmesebb dolgokkal, elhalkítom magamban a dühöngés hangjait, és csak azzal foglalkozom, hogy túléljem azt a 4 évet is...

hardenberg 2011.07.04. 12:27:55

aszondja ez a nagyonnagykétharmad-emberszerű lény:
"Először is merjünk magunk lenni, másodszor, ne hagyjuk, hogy mások mondják meg, mit tegyünk."
Vazze az IMF kommiszárja éppen most dícsért meg, hogy a Széll Kálmán-tervben az ő ukázaik teljesültek, jelentek meg!!!! Teljes mértékben elveszítettük függetlenségüket és ez a takony még szabadságról nyekereg az egyre heréltebb hangján!
Gerinctelen talpnyaló senkiházi.

f.m.j. 2011.07.04. 12:30:41

tessék, gyönyörű ez is: index.hu/belfold/2011/07/04/2089-ig_titkositottak_a_szilvasy-ugy_bizottsagi_targyalasat/?rnd=773
ők ott fent, mi itt lent, és kevesebbért is nyírtak már ki "eliteket" tökösebb népek... vagyis nemtom, minden forradalom bunda, hiszen csak annyi történik, hogy más érdekhatalmasságok által (akik megunták, az addigiak uralmát, és mostmár ők szeretnének jőni, hogy újvilágot teremtsenek, a sajátjukat, amiben persze semmi új nincsen) irányított provokálásból, heccelésből, butításból meghekkelik a parasztot, kitör egy kis vérengzés, páran a fűbe harapnak, aztán azok kerülnek hatalomra, a butaparasztja meg marad ami, járulékos veszteség
no, itt pl. nincs másik, ezek ugyanazok...

hardenberg 2011.07.04. 12:30:48

Na elfelejtettem hogy már a cenzori idők vannak, az előző hozzászólásomat nem találom.
Most finomabb leszek:
aszondja ez a nagyonkétharmad ember:
"Először is merjünk magunk lenni, másodszor, ne hagyjuk, hogy mások mondják meg, mit tegyünk."
Közben ma derült ki hogy a Széll -es terve egy az egyben IMF ukázokat tartalmaz!
Hű de nagy a szabadság!

1kutya 2011.07.04. 12:31:34

olyat lehet írni, hogy "ezek mostmár tényleg teljesen hülyék"?

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.07.04. 12:36:15

...valahogy én úgy emlékszem, hogy a sallert, a kokit és a tarkónlegyintést Orbán kapta, nem pedig osztotta az Európai Parlamentben.

kacsa! 2011.07.04. 12:38:35

@hardenberg: "Gerinctelen talpnyaló senkiházi." És akkor finom voltál...

hardenberg 2011.07.04. 12:39:28

@Michael Knight: ja ez olyan, mint amikor a másik OPNI szökevény éppen másokat vádol hazudozással, igaztalansággal, erkölcstelenséggel.
OV a vágyait vetíti ki. Közben meg úgy meg volt alázva, mint még soha.

nepszavazo.com · http://www.nepszavazo.com 2011.07.04. 12:40:49

A gyűlés teljesen egy kádári mszmp-s hangulatra hajaz. Akkor benke valéria volt a női elvtárs. S kádárt is 98%-kal választották, így semmi új nincs a nap alatt. Seszták ágnesnek meg régen lehetett már egy jó bizsergése.

fajanka 2011.07.04. 12:41:17

@1kutya: ezt nem illik...még ha netalán/esetleg szabadna is... Így kell ezt:
Éljen a Párt és dicső Vezére, éljen Kétharmados Saller-Koki Orbán Viktor!

spontan · http://erdekessegek.info 2011.07.04. 12:42:11

Egy jelölt volt, aki nyert. Szép, demokratikus.

Uva 2011.07.04. 12:42:13

ez az a nyelvezet, ami nem haladja meg túl sokkal az átlag narancsos szavazó agyi képességeit.

crashdummy 2011.07.04. 12:42:27

Adtunk egy-két tockost az EU-nak, Ez aztán a virtus, büszkék lehetünk magunkra. Normáááális????

Erről ez jutott az eszembe:

Két hangya éhesen bandukol az erdőben. Meglátnak egy elefántot, amint közeledik feléjük. Az mondja az egyik
- Itt az ebéd, kapjuk el!
- Jó de hogyan?
- Én elgáncsolom, aztán te ráveted magad, és megfojtod.

egerészölyv 2011.07.04. 12:42:45

"99,7%-al " - palikáim, diszgráfiát kaptatok? Sok a munka? Talán kár, hogy ti okádjátok le előszeretettel az elnököt...

Ringlósztár 2011.07.04. 12:43:01

Szegeden is rohannak előre:
"A jobboldal újra nekifutott, hogy kirúgja állásából Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, aki sokéves tapasztalatával és kiváló jogismeretével nagy segítségére van Botka Lászlónak. Különösen irritálja a Fidesz frakcióvezetőjét (Bohács), akinek felkészültségén máig felismerhető nyomot hagyott a sportolói múlt, amikor kezdeményezéseit a főjegyző szelíd hangon „jogi csacsiság”-nak minősíti."
Ez a "akinek felkészültségén máig felismerhető nyomot hagyott a sportolói múlt" az év legfinomabb kutyázása nálam.

egerészölyv 2011.07.04. 12:44:30

@Ringlósztár: lehet, hogy nektek rokonszenves egy efféle főjegyző... Aztán mint látjuk, nem mindenkinek.

Link Elek 2011.07.04. 12:45:39

es ez az idiota paraszt kapott 99.7%-ot a fideszesektol

egerészölyv 2011.07.04. 12:45:43

@Ringlósztár: lehet, hogy nektek rokonszenves egy efféle főjegyző... Aztán mint látjuk, nem mindenkinek.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.07.04. 12:46:16

Nem rossz, még Szaddam Husszein is csak 88%-t kapott a választáson, ahol egyedül indult :)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.04. 12:46:18

"A magánnyugdíjpénztárak államosításával megkímélik a költségvetést a milliárdos pótlásoktól" - már bocsánat, de erre a bátor lépésre nem azért volt szükség, hogy "megvédjék" a nyugdíjakat, a tudjukkik tőzsdés spekulációitól?

GGG77 2011.07.04. 12:46:20

Több százezerre tippelem azoknak a számát, akik benyalják ezt a beteges sz@rt.

Amúgy lehet, hogy Orbán kiosztott pár kokit, de ahogy Fabius írta: "Cserébe ők letépték Orbán fél arcát, hetekig úgy nézett ki, mint egy leszakított Trapper farzseb."

maxwell murder 2011.07.04. 12:47:23

koki, saller. szerintem ebben nincs semmi gáz. én még egy kurva nagy pofont is adtam volna az összesnek, csak ahhoz túl kicsik vagyunk.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2011.07.04. 12:47:31

Szájkarate 2.0....
Nem mintha bánnám a meggyanúsítását a rókaképűnek (sőt) de azért van egy olyan érzésem hogy nem nagyon fog kiderülni hogy konkrétan mivel is gyanúsítják:) Mondjuk az érdekes lesz mikor államtitokra hivatkozva minden infót visszatartanak és majd születik egy ítélet..hmm hogy ezt nem lehet megcsinálni?? Szerintetek?? :D

egerészölyv 2011.07.04. 12:47:38

@crashdummy: és melyik hangya az SzDSz? Vagy az már az éhen veszett tücsök?

GGG77 2011.07.04. 12:48:07

@nepszavazo.com: "Seszták ágnesnek meg régen lehetett már egy jó bizsergése."

Ettől kicsit felfordult a belem, vizuális típus vagyok. :)

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.07.04. 12:48:09

Ebből az egész bagázsból Pokorni a legvállalhatóbb fazon. Sajnos pont emiatt fogják kispadra ültetni.

egerészölyv 2011.07.04. 12:48:31

@DexterMorgan78/Séfbácsi: a jogorvoslat lehetőségei nem állnak meg az országhatárokon.

fatia-negra 2011.07.04. 12:49:43

elszámolták? akkor nagy szerencse hogy nem 100,3% lett...

vagy a büfést kéne megkérdezni? 1 négyszemélyes asztal nem volt e foglalt épp...

Plutonic 2011.07.04. 12:50:13

Kicsit rémisztő ez a magabiztosság... :(
És persze megint marad a túlélésre játszás.
Mármint a zemberek túlélése...
Az első reakcióm pedig csak annyi, hogy legyen pata ezeknek a f...án is!

fatia-negra 2011.07.04. 12:50:44

@maxwell murder: kicsik.... de a kicsik jók tankosnak. sztem a tankokat kellett volna küldeni new york ellen...

jó. ne mind a tizet... nehogy védtelen maradjon a zország.
na jó, nincs gázolaj, de akkor utánvéttel feladhatjuk őket (hogy a fehér ház fizeti)
vagy számlázzák ki az utat egy offsór cégünknek... hihihi...

egerészölyv 2011.07.04. 12:51:05

@GGG77: minden jóízlésű ember bele kifordul ettől az ocsmány szövegtől.

Kabarészínész 2011.07.04. 12:52:04

"Először is merjünk magunk lenni, másodszor, ne hagyjuk, hogy mások mondják meg, mit tegyünk."

Itt a magyar emberekre gondolt.

Óvatosan a kommentekkel, ha nem akartok a nyakatokba egy büntetőeljárást!

A Nagy Testvér figyel téged!

Retexis 2011.07.04. 12:52:25

"mint Bükkzsércen a Kígyó becenevű lokális vendéglátóhelyen a kevert pálinkától hirtelen magát nagyon erősnek gondoló tizenéves siheder."

A bloggeriskolában tanítják, hogy az a pálya, ha vicceskedő, kissé erőltetett hasonlatokat szövünk az írás textúrájába?
Van a vegyespálinka meg van a kevert.

crashdummy 2011.07.04. 12:52:54

@egerészölyv: "Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón legyintést" O.V.

Próbáld ennek a mondatnak a fényében értelmezni a kis történetet. Ki is akkor itt az elefánt és ki a hangya?

Flipper333 2011.07.04. 12:53:49

azt hiszem ez önmagáért beszél és nem szorul kommentárra ahogy a videóból is kiderül ;)
nepszava.com/2011/01/magyarorszag/igy-kell-beolvasni-a-diktatoroknak.html

fatia-negra 2011.07.04. 12:53:54

@Plutonic: együtt dübörgünk a hídon a kínai elefánttal... a nácikat, amcsi zsidókat együtt nyomjuk le... ketten nagy csapat vagyunk... a két átlagban 800 milliós ország... nekik anyni... nem beszélve a Néphadseregeinkről... átlagban több tízezer tank és rakéta...

Jackni Konzol 2011.07.04. 12:54:05

a fiúk között rendesen eluralkodott a vágyvezérelt gondolkodás. nagy koppanás lesz itt a végén...

GGG77 2011.07.04. 12:54:44

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/jovore_a_gyerekesek_is_rosszul_jarnak.151768.html

Inkább ezt érdemes számolgatni, nem azt, hogy hány százalékot kapott a bonsai.

fajanka 2011.07.04. 12:54:45

@Michael Knight: Próbálj meg jól emlékezni, mert a végén még titkosítva leszel 2092-ig:)

hollario 2011.07.04. 12:55:48

@egerészölyv: Hogy te mennyit, azt tudjuk, az ilyenek ezeröccá, ahogy új szövetségeseink mondanák.

Énbagoly 2011.07.04. 12:57:24

Jé, Pokornit ki fogják zárni a pártból. Vagy rá osztották a párton belüli finoman bíráló szerepét?

Különben hányinger volt az egész cucc.

Bergeroth 2011.07.04. 12:57:38

Gyakorlatilag ott tartunk, hogy orbán "beszari" viktor, naponta új elveket talál ki és vall magáénak.
Ebből is látszik, hogy mentálisan mennyire gyenge és milyen alacsony szellemi színvonalon áll. Nem mer vállalni egy elvet, amit magáénak mondhatna, helyette naponta talál ki újakat. A fidesz zrt. egyetlen célja, hogy semmi se menjen normálisan, mert az egyenlő lenne a fidesz zrt. halálával. Ezeknek addig jó, amíg az emberek nem értik, hogy mi miért történik.
orbán "beszari" viktorhoz képest, a szélkakas egy fixen rögzített vasdarab.

Anselmo 2011.07.04. 12:57:53

blogger a sallerekről: "Úgy gondolom nem kell ragozni, hogy milyen demokráciafelfogásra vall, ha egy politikus a jogos vagy jogtalan, de mindenképpen a demokratikus játékszabályokat betartó kritikákra, véleményekre, észrevételekre úgy reagál,"

Vagy a blogger nem érti a demokráciát, vagy én nem. A demokrácia nem jelenti a politikai és gazdasági csaták végét, sőt, ebből áll a demokrácia. És hozzátartozik a "sallerek" osztása is. Nem csak akkor vagyunk demokraták, amikor mi kapjuk a pofont, hanem akkor is, amikor mi adjuk.
Csak akkor volt béke és barátság, amikor a baráti szocialista országok közösségébe tartoztunk.

Plutonic 2011.07.04. 12:58:05

@fatia-negra: Azt mondják, hogy a történelem ismétli önmagát. :( Én inkább maradok gerilla és a túlélésemet nem bízom sem ezekre a sunkókra, sem az utánuk jövőkre.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.04. 12:58:43

@Énbagoly: ezúttal ő volt a "rossz zsaru" :D

Ianas 2011.07.04. 12:59:54

Van egy pont, amikor az ember minden olvasottsága, intellektusa és intelligenciája mellett már nem képes összetettebb és árnyaltabb hozzászólásra. Én eljutottam erre a pontra.

Orbán áruló.

Behajtó70 2011.07.04. 13:00:41

"Úgy gondolom nem kell ragozni, hogy milyen demokráciafelfogásra vall, ha egy politikus a jogos vagy jogtalan, de mindenképpen a demokratikus játékszabályokat betartó kritikákra"

De igen, kéne ragozni, hogy miért is van ehhez köze a demokráciának, azt meg főként illene ragozni (de csak önmagadban, mert le se xarjuk!), hogy szerinted mit is jelent egy demokráciában az, hogy a TÖBBSÉG így akarja!

Mivel nyilván "kisebbségi" vagy e tekintetben, illene elgondolkodni azon is, hogy miért kéne a többségnek arra pár acsarkodóra hallgatni?!

E beteges világnézet javarészt kihalóban van, csak még nálunk lézeng pár egysejtű, aki görcsösen ragaszkodik a szoci érában kapot "megbecsült" helyéhez...

csak izzadjatok!

GGG77 2011.07.04. 13:01:01

@Énbagoly: Pokorninak néha-néha szerintem felfordul a gyomra attól a klubtól, amelynek a tagja.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.07.04. 13:02:35

Juj, de durva, saller-koki. Biztos sok blogot olvastak az utóbbi időben :-((

sunázósün 2011.07.04. 13:03:53

@Retexis: Kevert pálinka is van.
Barack után szilva.

Kabarészínész 2011.07.04. 13:04:00

@egerészölyv: félreértettél. arra gondoltam, hogy pont a magyar emberek ne mondják meg nekik, hogy mit tegyenek.

Plutonic 2011.07.04. 13:04:19

Pokornit egyébként mikor fogja közlekedési baleset érni?
Mondjuk kétszer üti el egy kamion...?

Lucernaböde 2011.07.04. 13:04:24

Igen kedves blogoló, ez az ember a múlt héten még az EU soros elnöke volt és te, kedves blogoló ennek az embernek a körme piszkáig nem érsz fel. Bérfikázó majmok almában (Index) vergődő nevenincs senkik között huhogó senkiházi vagy.

Hajrá Viktor !

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.07.04. 13:06:16

Amikor az EU utasítására módosították a médiatörvényt, akkor a kokit adták, vagy a sallert?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.07.04. 13:06:23

@Anselmo: na ezen besírtam.. a viták végét csak Orbánnál jelenti.. ja hogy az érdekegyeztetés nem az erőssége? Szerinted van ma olyan kormányfő az EU-ban aki azt mondná hivatalos rendezvényen hogy kokit és sallert oszt az EU-ban? de komolyan kérdezem...

sárkányfő 2011.07.04. 13:07:23

"Koki", "saller", "tarkón verés"

Elnézést, ebben a stílusban tényleg Orbán Viktor beszélt? Nem keveritek össze véletlenül egy kocsma mélyén handabandázó vén paraszt alkesszel?

És ugye senki nem tapsolta ezt meg? Legalább a hallgatóságban volt annyi méltóság, hogy erre felálltak és kimentek a teremből, ugye?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.07.04. 13:07:34

@Lucernaböde: érveket ember.. vitázz, ne személyeskedj!

Énbagoly 2011.07.04. 13:08:10

@Seduxen: @GGG77: szerintem csak van emlékezete. Talán. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.04. 13:08:25

Te zero!

Szerintem itt az ideje elgondolkodni: mostantól max az időjárásról írj, mert ez a szervezett troll-invázió az egyik legsúlyosabb a blog történetében (index címlap ide, vagy oda). Bár ez azt is jelenti, hogy a post témája "betalált" :DDD

Secnir 2011.07.04. 13:08:30

"A magánnyugdíjpénztárak államosításával "
szóval mégiscsak államosítás történt. köszönjük a beismerő.. ...akarom mondani beismerést..
"Az ország levált az IMF gyámságáról "
...miután elköltötték a tőle kapott maradék összeget is a MOL felvásárlására, és bezsebelték a tőlük kapott dicséretet.

GGG77 2011.07.04. 13:09:14

@Lucernaböde: A Viktorod nemsokára a történelem ugyanazon szemétdombján fog heverni, amelyiken a mindjárt megbukó Berlusconi, vagy a végnapjait tengető Sarkozy. Tudod, az ilyen komplexusos pojácáknak ez a sorsa.

sárkányfő 2011.07.04. 13:09:25

Nem is szólva arról, hogy Nem Orbán kapta azokat a "sallereket"?
Van olyan fideszes, aki beveszi, hogy Orbán diktál az EU-nak és nem fordítva? ha azt mondja jár a vízen, azt is beveszik? De most tényleg. A plafon nem szakadt rá?

Lencsés István 2011.07.04. 13:10:08

Láng Zsolt mondta meg a tutit , ez a blog is csak egy áskálódó blogbejegyzés ....

GGG77 2011.07.04. 13:10:09

@Énbagoly: Emlékezete van, gerince viszont nincs. Ha lenne, már kilépett volna.

Lucernaböde 2011.07.04. 13:10:59

@GGG77: Nem hiszem hogy ott fogja végezni. Álmodni szabad persze, hát álmodj sokat, minél többet, ha lehet mélyen, kómában vagy 10 évig. Addig se rontod a levegőt.

fatia-negra 2011.07.04. 13:11:38

@Plutonic: igen... így pl kérdés ki is az ellenség aki ellen titkolózni kell? mégis tényleg?

a nátóban benne vagyunk, a kínaiak barátok, dél korea is kelet, zsidók jól érzik itt magukat...

ki ellen titkosítják a zaktákat???? 2089 ig? csak nem a saját rohadt parasztjai elől titkolóznak a zurak?

index.hu/belfold/2011/07/04/2089-ig_titkositottak_a_szilvasy-ugy_bizottsagi_targyalasat/

GGG77 2011.07.04. 13:12:12

@Lucernaböde: "ha lehet mélyen, kómában vagy 10 évig"

Köszönöm ez a szép, keresztényi megnyilvánulást! :)

minimalista 2011.07.04. 13:12:57

Félelmetes, hogy ezek micsoda egy álomvilágban élnek. Kiosztottak néhány kokit? Cserébe olyan maflásokat kaptak, hogy a szemük majd kiugrott! Sőt, talán el is gurult az üvegszem és ezért nem veszik észre mennyire káros a kádárista retorikájuk. Legalábbis az országnak, a társadalomnak. Nekik nem, hiszen míg az ország egyik fele dühöng ordenáré fennhéjázó modorukon, a másik fele tátott szájjal tapsol neki és az ellenség keresés és találás lázában égve újra fontosnak érzi magát - a párt szabadságharcához mindenkire szükség van, az ellenség is közismert: aki nincs velünk...Szóval a nép gumicsontja megvan és közben titokban kiosztják egymás közt mindazt, ami az országból az elmúlt húsz év sáskajárásai után még megmaradt.
Seszták Ágnesnek pedig külön köszönöm az üdítő perceket, amit irományának elolvasása közben éltem át! :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.07.04. 13:14:00

@Lencsés István: áskálódó? nem a koki és a saller szó olyan áskálódós? te hogy érzed???

Devil 2011.07.04. 13:14:38

@f.m.j.: Nem uj a recept. Mar eljatszottak elozo kormanyzasuk alatt. Akkor megfigyelesi botrany neven krealtak nemzetbiztonsagi ugyet, akkor alltak le amikor Juszt Laszlo nyilvanossagra hozta a nevetseges "bizonyitekokat" - itt kerul kepbe miert kell megfelelmliteni a sajtot.
Most megprobaljak jobban csinalni :)

Énbagoly 2011.07.04. 13:14:40

@GGG77: Vannak olyan emberek, akik túl sokat tudnak, és ezért nem tehetik azt, amit akarnak.

valójábannemberci 2011.07.04. 13:15:01

De tényleg, az a 4 érvényesen szavazó mit csinált, ha nem lett érvénytelen voks, viszont szavazni csak egy jelöltre lehetett? :D

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.07.04. 13:15:29

@Behajtó70: itt egyedül te izzadsz :( amúgy meg IM-HO-TEP IM-HO-TEP

@Lucernaböde: a pártközpontban csak a személyeskedésért jár egy szelet viktor betyárkörtéiből?

Index-címlap, és egyből megjönnek a droidok. :D IM-HO-TEP IM-HO-TEP IM-HO-TEP IM-HO-TEP IM-HO-TEP

Plutonic 2011.07.04. 13:15:49

@fatia-negra: Igazából ebben már nincs is újdonság. Hacsak nem annyi, hogy a leszarás tényét még a képünkbe is nyomják. Lassan már csak mi nem érezzük itt jól magunkat...

Kandabula 2011.07.04. 13:16:02

Még a telefónia terjedésének kezdetén történt, hogy egy hajó horgonya elszakította a Nagy Britannia és Európa között lefektetett tengeralatti kábelt. Aznap a londoni lapok a következő főcímmel jelentek meg: "A kontinens elszigetelődött!"

csoko20 2011.07.04. 13:16:44

Öööö, hogy mondta?
Tarkón verés vagy tarkón lövés? ;)

mikrovp 2011.07.04. 13:16:58

Kedves blogoló! Legalább az Indexre kitett szövegben ne legyen fogalmazási hiba!!!
Színvonal???

Devil 2011.07.04. 13:17:18

"A magyar választó belátta, hogy így nem mehet tovább, változásokat akart, de nem az ő kárára."
Huh de jo, utolag megmagyarazzak, miert szavaztak a fideszre :) es ezt elbirja a nyomdafestek!
Mert mit is mondott Orban? "Emlekezzetek majd arra ami most van". Ja jo, EZT pont nem mondta, azt mondta hogy "Nem kell megszoritas, egyszeri, nagyaranyu adocsokkentes kell". Erre szavaztak, ez volt a programjuk!
Es a valaszto "nem az o (sajat) karara" akart valtoztatast? Ja, van akinek be is jott, nem az o karara van valtozas, a sokgyerekes, jol kereso csaladok jol jartak. Mint pld Orbanek.

dr. trafik nomac 2011.07.04. 13:17:25

@maxwell murder: "koki, saller. szerintem ebben nincs semmi gáz. én még egy kurva nagy pofont is adtam volna az összesnek, csak ahhoz túl kicsik vagyunk. " Volt marilyen, azota picit hamarabb korbe lehet jarni az orszagot...

Plutonic 2011.07.04. 13:18:20

WTF??? Ez rosszabb, mint az előző "kormány" idején! Fizetnek az internetes trógerkodásért????
A trollokra gondolok.... :)

Énbagoly 2011.07.04. 13:19:05

@valójábannemberci: @Seduxen: nekem is ez jutott eszembe. :)
De azóta már biztos lenyomozták azt, hogy ki tette.

Ianas 2011.07.04. 13:22:15

@Behajtó70: A demokrácia nem egyszerűen a többség akaratáról szól, hanem az ellenőrizhető hatalomról. Ugyan áruld már el nekem, hogy hol demokrácia az, hogy a zemberek szavaznak egyszer, majd négy évig senki nem rúghat labdába kicsit sem egyetlen párton kívül, és minden demokratikus intézmény korlátozva van?

Ne mondd, hogy a többség akarata az, hogy ne ellenőrizhesse az általa megválasztott pártot.

GGG77 2011.07.04. 13:22:18

@Énbagoly: És mondjuk az is kérdéses, hogy FIDESZ logo nélkül meglenne-e a polgármesteri széke, igaz...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.04. 13:22:31

@Plutonic: nem biztos! vannak ám elhivatott naridroidok is, akik küldetéstudatból teszik, amit tesznek. itt a blogon is van ilyen állandó troll :DDD

Transylvanianmixedgrill 2011.07.04. 13:22:36

@GGG77: Pokorni kiégett, megfáradt. Nem csoda, a 2002-es választási kampányban olyan non plus ultra szintre fejlesztette a fideszes Göbbelsi-propagandát, ahonnan már nem volt út felfelé.....

Zsoo 2011.07.04. 13:23:04

Csurka István: Történelemhamisítás –Az első válság (III. rész) - A megoldás

Az előző két fejezetben a válság két megjelenési formáját írtuk le. Az egyik az ellenség iránti hiszékenyégben és gyanútlanságban, ellenséges szándékainak fel nem ismerésében, a másik a beszivárgás és a médiatúlsúly és a médiarombolás tűrésében áll. Mindkettő a liberális piacgazdaság és demokrácia felfogás belső, tudatmélyi elismerésében gyökerezik. Az állampolgárok óriási többsége, benne kormánytényezőkkel is, tapasztalta a liberális piacgazdaság önmagát túlélt voltát, hamisságát, a liberális demokrácia igazságtalan kivételezéseit, nem valódi demokrácia voltát, mégis elfogadja a liberális piacgazdaság és demokrácia nemcsak idejétmúlt, hanem hazugsággá is vált normáit. Mert olyan régen fennállnak, mert annyiszor megkísérelte a nemzeti érzelmű polgár a változtatást, forradalmi úton vagy reformokkal, és sose sikerült. A liberális demokrácia haszonélvezői, az államellenes elit, a pénzügyi kulturális vezetőréteg, a törpe kisebbség pedig éppen ebbe a bizonytalanságba kapaszkodik bele, és teli pofával kéri számon a kormányon a liberális demokrácia normáit. Azt, ami már érvénytelen, mert a történelem átlépett rajta.

Ez a Demszky-banda félelmetes taktikai fegyvere. Veszélyessége abban áll, hogy vakít. A magyarellenes törpe kisebbség ezzel el tudja hitetni, hogy a kormány és az általa megteremteni kívánt rendszer soha nem lesz Európában legalizált, a nagyhatalmak által elfogadott, hogy nincs tartós fennmaradási engedélye, és egyszer csak vissza fog térni teljes pompájában a liberális piacgazdaság. A magyar szereti a hibát, a bajok okát mindig a saját kormányában látni. Mi több, szereti néha ráncba szedni azt, amit ő választott. Senki előzékenyebb az idegen iránt nem lehet a magyarnál.

Az ellenség részéről azonban ez még csak taktikai fogás. Az a baj, hogy mi már az ellenség taktikájának bedőlünk, azt pedig, hogy stratégiája is létezik, végső célja – a magyar endlősung, pedig nem is hisszük el. Ezért nyilván saját stratégiát sem készítünk. Pedig, aki élve akar maradni ebben a világban, annak mindent el kell követnie ellensége stratégiájának felderítésére és a sajátja érvényesítésére. A britek semmire sem fordítottak nagyobb gondot, mint a német stratégia felderítésére az első és a második világháborúban. Megfejtették a kódot, a legfontosabb helyeken kémeik dolgoztak, az első világháborút pedig többek közt, de nem utolsósorban a belső bomlasztással nyerték meg. A belső bomlasztást pedig az általuk támogatott belső erők végezték. Magyarországon Károlyi Mihály és a polgári radikális, Jászi Oszkár vezetésű társulata és aztán egyenesági folytatásuk, Kun Béla, akit szovjetek támogattak, a szovjet bolsevikokat viszont Amerika pénzelte közéletünk ma is jelenlévő tengelye. Jelenlétüket, mai rombolásaikat az teszi lehetővé, hogy a liberális stratégia magyar változata le sincs írva. Ezért most meg kell kísérelnünk leírni ezt a liberális stratégiát.

Mindenekelőtt azt kell tisztáznunk, hogy van-e ellensége ma a magyarságnak, a magyar kibontakozásnak, az új rend megteremtésének, vagy csak ellenfelei vannak, ellenzéke és sportszerű, a demokráciát másként akaró ellenfelei. Ez ugyanis az első liberális állítás: ellenséget csak a szélsőséges jobboldal lát és a liberális demokráciában csak a szélsőjobb lehet ellenség. A liberális állítás az, hogy csak ellenfél van, másként gondolkozó, ellenség nincs. Aki ellenséget lát, az szélsőséges, ezért a szélsőség nem demokrata, következésképpen, kivetnivaló. Nos, ez nem igaz. A magyarságnak ma ellenségei vannak. A magyarság egész léte azon függ most, hogy felismeri-e, hogy ellenségek közt él. Az ellenségek közül a belső ellenség a létére nézve legveszélyesebb, a külső kisantant gyűrű csak ezután következik.

Amikor a liberális demokrácia a szélsőségesnek nyilvánított erőket, elsősorban a szélsőjobbnak kinevezett pártokat és tömörüléseket elfogadhatatlannak ítéli, egyszersmind a saját demokrata voltát bizonyítja. Ezért, ha nincsenek valódi szélsőjobb erők, maga hoz létre ilyeneket. Például a Jobbik. Ez nagyon ravasz módszer. Voltaképpen ezzel van megkerülve ennek a liberális demokráciának roppant igazságtalansága, amely egy törpe kisebbség roppant túlhatalmából és a felső tízezer óriási anyagi fölényéből, a nemzeti jövedelem aránytalanul nagy részének a birtoklásából áll.

Ez így természetesen mindenestül egy megvezetésre, az uralom fenntartására irányuló mesterséges szerkezet. Azt fedi el, hogy ezen a réven a liberális elit, a törpe kisebbség korlátlan hatalomra tesz szert a nemzet fölött. Állam fölött és egyház fölött.

Az állam legyen gyenge és véletlenül se legyen nemzetállam, szolgálja ki az elitet maradéktalanul. Az egyház pedig legyen megtört szolga.

Alig néhány hete jelent meg egy roppant érdekes könyv, egy szemfelnyitó mű, amelyik segít eligazodni ellenség és ellenfél, magyarság és liberalizmus között. A Püski kiadó adta ki 2011-ben, Szabó Gyula: A PÁPAI MA-GYAR INTÉZET MINT A MAGYAR HÍRSZERZÉS ELŐRETOLT BÁSTYÁJA – 1963–1989 című könyvét, amiből nem kevesebb derül ki, minthogy a belügyi szervek az 1960-as években, Mindszenty hercegprímás amerikai követségen töltött menedékévei alatt, az ismert kivételektől eltekintve, a magyar katolikus püspöki kar jelentős részét a szó szoros értelmében beszervezték. Valamint, hogy ennek a beszervezésnek a római kémközpontja a Pápai Magyar Intézet volt, amelynek több vezetője és kint tanuló papja is be volt szervezve. Nemegyszer a kiküldés feltétele is a beszervezés volt, holott formálisan a püspökségek adták áldásukat egy-egy kint tanulásra. Mindezt dokumentumok igazolják. Tartott ez 1987-ig, amikor Erdő Péter lett az igazgatója a PMI-nek, aki ellen a kötet nem hoz fel adatokat.

A kép, ami a kötetből feltárul, pokoli. Minden püspök, két kivételtől eltekintve, minden PMI igazgató, az első két még emigráns pap kivételével és a jezsuita igazgatótól eltekintve, gyanúba keverve minden kint tanuló, kiküldött pap, mai főszereplő, a megbecsült magas rangúakkal együtt? A kép óhatatlanul a mai katolikus egyházra vetül. Érezzük, hogy minden stimmel és valami mégsem igaz. Valahol az igazi felelősök kimaradnak.

A könyvet papok írták. Igazságkeresők, tiszta szándékúak – katolikusok – egyházuk hierarchiájához kötött emberek. Akármilyen is a véleményük az egyes pápákról és az általuk kiépített vatikáni intézményrendszerről, nem alkothatnak róla véleményt. Ezért a romlás fő forrásáról említést sem tehetnek. Márpedig a romlás fő forrása mégiscsak az a fordulat az egyház életében, amelyet a II. Vatikáni Zsinat hozott, VI. Pál pápa vezetésével. A katolikus egyház ekkor adott fel, áldozott fel a nemzetközi politikai enyhülés oltárán olyan alapelveket, sajátosságokat, akkor nyitott ki a liberalizmus beáramlása előtt olyan zsilipeket, amelyek a PMI megszállásához vezettek – Casaroli érsek kétes szerepéhez vezettek. Ezt eddig csak a katolikus filozófus, de nem pap Molnár Tamás merte feltárni. Mi neki hiszünk.

Most természetesen más a katolikus egyház állapota, államhoz való viszonya és ha vannak is még benne Casarolis, Paskais elemek, ha vannak még a Pápai Magyar Intézetben beszervezett papjai, furcsa elemei, az egész szervezetre ma már a könyv ítélete nem lehet érvényes – de a gyanú mindenkire rávetülhet. Igen, a rendszerváltás után még sokáig Paskai László volt a bíboros érsek, előtte pedig Lékai. S azok az elvtársi elemek, amelyek ezeket a papokat és főpapokat beszervezték, valamiképpen ma is működhetnek. A többi keresztyén egyházról még nincs ilyen leírás, dokumentáció, de egy Péter János lelkészi múltja önmagáért beszél. Akik pedig kiszámított kegyetlenséggel tönkretették, máig hajuk szála sem görbült. Azok összesen tizenkét éven át koalícióban kormányozták az országot. Azok a politikusok, akik az egyházügyi beszervezők fölött álltak, akik nekik a feladatot kiadták. És ezenközben demokráciát játszottak azzal az SZDSZ-szel, amelynek magyarellenessége, keresztényellenessége hamar nyilvánvalóvá vált. Itt élnek köztünk, mint Marci Hevesen. Ezek az ellenségek. A kötet tehát fontos, szemfelnyitó, de mert nem ás le a bajok gyökeréig, veszélyes is.

De a magyarságra veszélyes liberalizmus gyökerei még mélyebbre is lenyúlnak. 1902-ben, a Jászi Oszkár-féle Társadalomtudományi Társaság alelnöke, dr. Somló Bódog jogászprofesszor kiadott egy könyvet „Állami beavatkozás” címen. Ennek a könyvnek egyik fontos részlete azonnali válasz Bartha Miklós híres alapművére, az 1901-ben megjelent és 1945-ben elsőként betiltott „Kazárföldön”-jére. Bartha ebben a megrázó, példa értékű, zseniális szociográfiában kimutatja, hogyan kényszeríti a nagybirtok és a bevándorolt kazár, a galíciai zsidó, éhenhalásra és az éhenhalás elől kivándorlásra a szerencsétlen ruszin parasztot. Leírja a furfangos és kiszámított kizsákmányolást, a pálinkauzsorát, az utolsó életerő kiszívását a szegény ruszin nép testéből. A művet természetesen antiszemita műként kezelték a kommunizmus minden idejében. 1945-ben elsőként tették a tiltott könyvek listájára és máglyára.

Dr. Somló Bódog azonban – akit 1918-ban a Károlyi-kormány alatt, nyilvánvalóan e kormány tagjának, Jászi Jakubovics Oszkárnak a javaslatára neveztek ki egyetemi tanárnak Budapestre – így ír 1902-ben ugyanerről a kérdésről.

„A természetes kiválasztásnak a mai társadalmon belül való érvényesülésének egy ékesen szóló példája a fajok eltolódásának az a drámája, amely Magyarország északkeleti részében szemeink előtt játszódik le. Ez országrész lakóinak egyik része az adott környezetben nem tud megélni és ezerszámra pusztul el közvetlenül és közvetve. A rutének ezrével kivándorolnak és az északkeleti megyék elnéptelenednek. Ugyanekkor ezrével jön be ugyanezekbe az országrészekbe egy másik faj, amely az ott adott környezethez megtalálja a létezésének a feltételeit.”

Nincs itt semmi turpisság! A népvándorlás természetes folyamat. A gyenge elmenekül, az életerős helyére lép és megköt. Csak egy kis időbeli elcsúsztatás kell hozzá. Meg az ok és az okozat kérdésének figyelmen kívül hagyása. Mert a dolog úgy történt, hogy előbb bejöttek a kazárok, kifosztották, kiéheztették a ruszinokat, aztán ennek következtében azok kivándoroltak. A liberális fejtegetésekből ma is következetesen hiányzik az ok és okozat.

Hogyan hangzik ez ma? Mit állít az ellenzéki és ellenséges, Jászi-Jakubovics –Somló-Bódog-sajtó, rádió, televízió és mit sutyorog a szájpropagandája? Azt állítja, hogy minden nyomorúság most, a kormány hibájából, ok nélkül történik, mert a kormány, bár tagadja, megszorításokat alkalmaz. Mindenért az éhes, gyenge életképtelen mai, kétharmados ruszinok a felelősek és az életképes, ártatlan kazárok magától értetődően foglalják el az életterüket. Azt állítja, hogy a mai kormány a felelős azért, hogy semmire sincs pénz.

Ez a globális liberalizmus legfőbb stratégiai fegyvere: nincs ok, nincs okozó.

Semminek sincs előzménye – már ők voltanak az előzmény. A szenvtelen leírás csak azt fedi el, hogy a folyamatos kazár beáramlás, az évtizedek óta tartó kiuzsorázás az oka a ruszin kivándorlásnak, ma pedig azt, hogy a folyamatos, tudatos — és szintén kazár – kizsákmányolás és eladósítás, a tegnapi mezítlábra vetkőztetés az oka a nehézségeknek.

Ez a stratégia alapja. Felejtsd el, illetve, hass oda, hogy a szenvedő alany felejtse el, hogy ki okozta a romlást. Csak a jelent láttasd, a múltat pedig, ha a múlt bűnét te követted el, töröld el. Ugyanakkor, ha te, liberális vagy hatalmon, cselekedj fordítva. Okold mindenért a múltat, amikor a nemzetiek voltak hatalmon vagy akár csak kormányon. Szólt másról a Rákosi-rendszer és már az előtte lévő korlátozott, koalíciós demokrácia is, mint a Horthy-rendszer bűneiről, a „Horthy-fasizmusról”? Nem szólt. Szólt másról, mint az ellenforradalom bűneiről a Kádár–Aczél-rendszer? Nem szólt. Szólt a Horn-kormány ideje másról, mint az előző kormány bűneiről? Nem szólt. És miről szól most a mai ellenséges, liberális hangorkán másról, mint a jelen bűneiről. Mint a kormány kizárólagos felelősségéről – minden múltban elkövetett rablás, mint ok nélkül?

Ez a liberális stratégia lényege. Minden csak most van. Nem volt előtte adósság-felhalmozás, kiszipolyozás, milliók tönkretétele, libatenyésztők öngyilkosságba hajszolása. Volt más, mint kényszervállalkozás és milliárdok lenyúlása egészen a vörös iszaptengerig? A piacaink kiárusításáig, a külföldi tőke jutalmazásáig? Nem történt meg egy ország, egy nemzet tudatos tönkretétele? Mi ez, ha nem ellenséges magatartás?

Vegyük azonban figyelembe, hogy már a Somló Bódog-i liberalizmusban is minden így van előadva. A mai ellenség ősei fegyverét használja. Az első világháborúért csak a magyar sovinizmus és nacionalizmus volt a felelős, meg a német terjeszkedési igény. Igaz, a britek féltették a tengeri egyeduralmukat a német tengerészet robbanásszerű fejlődésétől, a franciák revansot akartak venni az 1870-es vereség miatt, de ez Versailles-ban, Trianonban nem számított már háborús oknak, mert győztek. Versailles és Trianon gyilkos igazságtalanságai nem okai a második világháborúnak. Amerika bolsevizmusnak nyújtott soha fel nem derített támogatása nem oka a bolsevizmus megerősödésének, a holokauszt nagy véráldozatában, szörnyűségében semmi része nincs a zsidóság közép-európai túlterjeszkedésének, és így tovább. Mindenütt vagy a múlt teljes eltörlése, vagy a jelen történelemhamisítása. Ez a liberalizmus világuralmi stratégiája. És a bolsevizmusé is.

Addig tehát, amíg kormány és nép, kormány és keresztény társadalom együttesen nem lát át ezen a sűrű hálón, amíg legfeljebb védekező álláspontot vesz fel vele szemben és nem mondja ki: ellenségem vagy és mivel nem akarok tőröd, golyód, pénzed, vagy pénzelvonásod által meghalni, ellenségként kezellek, addig a válságnak nincs és nem lehet megoldása. Mert a megoldás csak tudatos felismerésen és tudatos néven nevezésen alapulhat.

A tények ezt mutatják. A tényeket kell figyelembe venni, nem a liberális mesét. Az ellenség csalt a nagybirtokrendszer kialakításával, a kárpótlással, a bankkonszolidációval és a privatizációval. Csalt a Nemzeti Bank tartozásainak a költségvetésre terhelésével, a privatizációval és a külföldi tőkével, majd az adósságszolgálattal és az adósságnöveléssel, csalt mindennel, amihez hozzáért, csalt a nyugdíjakkal és a járulékokkal, és csal most is mindennel, amihez hozzáér. Kétségtelen, hogy talált minden lépéséhez látszólag nem kebelbeli csatlósokat, közreműködőket, árulókat és kijárókat. Püspököket szentelt fel a saját céljaira, Somló Bódogokat nevezett ki egyetemi tanárnak – felsorolni is lehetetlen a bűneit.

És a magyarság, jóllehet, több életveszélyes szúrás sebétől vérzik, még mindig nem rántott kardot. Még mindig a páston vívás szabályaihoz tartja magát, holott gyilkosokkal áll szemben.

A megoldás tehát az, vegyük tudomásul, értsük meg: ellenséggel állunk szemben. Ösztökéljük arra a kormányt, hogy minél előbb lépjen, hogy jól fürkéssze ki az alkalmas pillanatot, amikor kardot kell rántania és ebben a pillanatban mi is rántsunk kardot. Fejezzük be az értelmetlen hátrálást, elnézést, magyarázkodást, a liberális emberi jogok gyáva elismergetését.

Ugyanakkor elengedhetetlenül fontos az ellenség körének pontos meghatározása. Az ellenzéki pártok kétszeresen, háromszorosan becsapott szavazótábora természetesen nem ellenség, mert rászedett ember. Van köztük, aki körmeszakadtáig véd valamilyen szerzett jogot, de ez még nem teszi bűnössé. Ellenség viszont a haszonélvező bankárkaszt, ellenség Surányi és az MNB offshoros embere, ellenség az SZDSZ kámforrá vált vezetése, filozófus bandája, ellenségek a beépültek és a pártapparátus és az idegen szolgálatba szegődött vezetők.

A kaszt az ellenség.

A pártvezető hólyagok is ellenségek, de számukra van mentség: a végtelen tudatlanság. Oda kell figyelni a mindent túlélőkre is: ők sem barátok.

Természetesen az ellenségnek vannak, jobban mondva lesznek emberi jogai, ha a kardrántás után megadta magát – mert ezt fogja tenni! –, és leülte kiszabott büntetését. Duellumra nem fog sor kerülni. Véres vágások nem lesznek. A kardrántás egyben a csata vége is, mert az ellenség megadja magát a kardrántásra és elódalogva más módszert keres magának. A baj éppen az, hogy a kardrántás eddig elmaradt.

Visszatérve az emberi jogokra, természetes, hogy az ellenségnek lesznek emberi jogai. Hogyne, ki fogjuk tömni őket emberi jogokkal. Ők lesznek a Madártani Intézet díszei.

dr. trafik nomac 2011.07.04. 13:23:26

@Lucernaböde: "Igen kedves blogoló, ez az ember a múlt héten még az EU soros elnöke volt és te, kedves blogoló ennek az embernek a körme piszkáig nem érsz fel. Bérfikázó majmok almában (Index) vergődő nevenincs senkik között huhogó senkiházi vagy.

Hajrá Viktor ! "

Muhahhhaaahhhaaaa, MEGA LOL :)
komolyan a padlorol maszok fel :), meg jo hogy a kommneteles megsem lett betiltva !
Fidesz droidokkal valo beszelgetesrol valamiert a sajtreszeleo ugrik be ;)
1. Barmi van, akkor a valasz mert a Gyurcsany, nem mintha ot nem kritizaltam volna mondjuk en is, es mondjuk egyaltalan semmi koze az adott problemahoz.
2. Barmi negativ tenyalals van, akkor megsertudes anyazas, es ugras az 1 pontra.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2011.07.04. 13:23:32

Egészen őszintén ez a Vastagbőrös poszt nem lett az igazi. Na nem azért, mert kivitelezési probléma volna vele, csak ez a szar viktori picsanyaló brigád...hogy is mondjam, nem érdemel ennyi szót.

A hírhez azért hozzátartozik (és remélem a Tisztelt Vastagbőr fabrikál is rá egy kiváló cikket!!!) a Szilvásyék őrizetbevételének következménye:

78-évre való tiktosítás.
Bazmeg!!!! 78 év.
Ehhez kell vastagbőr.

Évekkel ezelőtt megmondtam, hogy ez lesz...bazmeg. Phej (köp.)

Devil 2011.07.04. 13:24:01

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/: Elmult 8 ev, elulmt 8 ev.... o..... elmult 9 ev, elmult 9 ev! Ja az nekunk is szar, akkor legyen inkabb hazaarulas! Elozo orban-maffia alatt is volt "hazaarulozas", fogadjunk hogy 3 ev mulva jon hogy "valasztasi csalasok tortentek" azert vesztettek...
A penzemberek mikor hatralnak ki Orban mogul?

sárkányfő 2011.07.04. 13:24:04

Azért nem lennék az EU helyében, amikor feltűnik a láthatáron Orbán "saller" Viktor... biztos csak úgy futnak, menekülnek, ha meglátják :-)

turcsány karcsi elvtárs 2011.07.04. 13:24:06

jé, itt még lehet kommentelni?

Illúzióromboló kockacukor 2011.07.04. 13:24:08

@fatia-negra: és átlagosan valahol kazahsztán környékén helyezkedünk el.. :)

Plutonic 2011.07.04. 13:24:10

@Seduxen: A legveszélyesebb elegy, ha a hülyeség kitartással párosul! :D

Dig, Lazarus! 2011.07.04. 13:24:11

Ez a koki, saller, tockos fordulat sajnálatosan kimaradt a fősodor híradóiból ... viszont Tőkés püspököt megkímélték a döbbent csendtől, kevertek egy kis nyümörgést a Kossuth-nóta alá. A kézcsók (maga az ember) Hillarynak, meg Martonyi kézfogása ugyanott, valóban felért egy sallerrel ... szóval érdemes lenne szélesebb körben (Gábor!) terjeszteni a vagány dumát, akár személyesen is a pofájukba vághatná, ott az EP-ben ...
Ismerek mást is, akinek a kalocsai 11 hónap volt élete élménye, csak azok nem országot vezetnek (vissza az időben) ... még mindig sokan gondolják, hogy 4 évet (márcsak 3-at) kell kibírni, itt is volt ilyen hang ... szerintem a 99,7% éppen azt jelzi, hogy már hosszabb időre rendezkedtek be ... én még arra is képesnek tartom őket, hogy ha mégis szorulnának, kérnek egy kis segítséget (mármint 'rendészetit') az ország új orgazdájától ...

GGG77 2011.07.04. 13:24:34

@nomac: Kellenek ilyenek is. Különben ki állna oda tapsolni március 15.-én?
Ja, mégse, azért Viktorék fizetnek. :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.07.04. 13:24:58

Persze, persze, saller, koki!
Mindjárt jön a dilidoki,
Kezében a nyugiszuri,
S véget ér e furi muri.

Narancspárnás csihi-puhi,
Gumiszoba, hideg zuhi,
Minden napra újabb hepaj,
Nyugodjatok végre le paj-

-tikák!

Apafarkas 2011.07.04. 13:25:42

Éljen Orbán! Éljen a NENYI! Éljen a PÁRT!

csoko20 2011.07.04. 13:25:43

@Seduxen: Már ne haragudj, de az is felháborító, amikor egy névtelen senki "lepojácázza" Schmitt Pált, egy magyar közméltóságot!

m.blog.hu/ve/velemenyvezer/image/2010augusztus/schmittkarika.jpg

Nem is értem miért!
Az ilyen trollokban nincs egy szemernyi tisztelet sem!!! :(

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.04. 13:25:49

@mikrovp:

szólj az indexes szerkesztőnek, ők teszik és írják ki az indexre a szöveget, nem a blogger.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.04. 13:26:36

A koki, saller, stb. mintájára javasolnám felvenni a beszédekbe a sunáznám, leszarom, +1 kifejezéseket is!
Ugyanitt sötétített limuzin eladó óccóé.

valójábannemberci 2011.07.04. 13:26:49

@sárkányfő: Már úgy imádkoznak, hogy "Orbán Viktor kokijaitól, sallereitől és tarkón veréseitől ments meg EU minket!". Gondolom. :]

Kicsit elgurult a kongresszuson a bogyó.

serpico 2011.07.04. 13:26:51

Viktor, Viktor, vigyázzál mert lehet hogy a kokit meg a sallert lefordítják angolra-németre -franciára aztán csodálkozol hogy miért vagy már megint egyedül a szendvicsek mellett az asztal szélén...

Ej te bunkócska te drága...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.04. 13:26:56

@valójábannemberci: khm, asszem erre érdemben inkább nem válaszolnék :DDD

Bikfenc 2011.07.04. 13:27:10

"Pokornit egyébként mikor fogja közlekedési baleset érni?
Mondjuk kétszer üti el egy kamion...?"
Áááá!
Jövőre Ö kapja Rajk László szerepét!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.07.04. 13:27:10

@Conv: nem, nyugtasd meg azzal, jogy gyurcsány fletó személyesen rakta ki zero kezét fogva a blogketrecbe a mai bejegyzést. Attól megnyugszik.

GGG77 2011.07.04. 13:27:59

@Dig, Lazarus!: "koki, saller, tockos fordulat sajnálatosan kimaradt a fősodor híradóiból"

Az RTL-en Kumin már felkonfjában is kiemelte. Arra kaptam fel a fejem. Aztán az anyagban is lement.

Plutonic 2011.07.04. 13:29:17

@Bikfenc: Mondom, hogy a történelem ismétli önmagát! :)

fatia-negra 2011.07.04. 13:29:19

@valójábannemberci: faszt rajzoltak... és érvényes szavazatok lettek, de nem a zorbán ellen, hanem érte... ;)

Énbagoly 2011.07.04. 13:29:28

Olyan szép szó ez a blogketrec, és a jelen körülmények között több jelentése is lehetséges...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 13:29:28

Nem igazán értem a kritikát.

' "Koki", "saller", "tarkón verés" ... és az ez ember a múlt héten még az Európai Unió soros elnöke volt. '

A magyarországi parlamentben bármelyik politikustól lehet olvasni itt-ott hallani emitt-amott jóval durvább kiszólásokat.
Orbán szerintem az egyik legvisszafogottabb (ha éppen nem ő a legvisszafogottabb) politikus a kritikus szavak tekintetében.

Én speciel egyet se ismerek, aki mond is valamit (nem úgy, mint Pelczné teszem azt), és nem használ ehhez hasoló, de méginkább durvább szavakat.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 13:32:02

Akkor ezek szerint Gyurcsány teszem azt teljesen alkalmatlan, hasonló pártrendezvényen az "elkúrtuk" örökbecsűvel.
Vagy Tarlós "Ne pofázzon közbe",
De szinte várkitől lehet a sallertől jóval durvább szüsszeneteket találni.

fatia-negra 2011.07.04. 13:32:08

@valójábannemberci: az alapsztori is egy félre fordítási baki...

a nyugatiak mondták: ments meg uram minket a HUN ok nyilaitól....
mi meg úgy fordítottuk: ... magyarok nyilaitól...

időszerűen retteghetnek is, most imátkoznak:

ments meg uram minket a magyarok nyilatkozataitól

csoko20 2011.07.04. 13:32:20

@Trompf: Végülis nem szépirodalmi esten volt Orbán!
Ez a fidesz saját kongresszusa, ők ebből értenek:)))

Indriq 2011.07.04. 13:32:56

@Lucernaböde:
"Igen kedves blogoló, ez az ember a múlt héten még az EU soros elnöke volt "
Azért remélem elismered, hogy nem saját erejéből kivívott pozicióról beszélsz, de ha esetleg mégis úgy hiszed, akkor tekintsd úgy is, hogy péntektől csak egy bukott elnök.

Amúgy én is tartom, hogy orbán az eddigi legnagyobb hazaáruló. Lámpavasra! Vagy ha megállapították a nem beszámíthatóságát, akkor vissza az osztrákokhoz a gumicellába.

Dubito 2011.07.04. 13:34:10

Az a szomorú, hogy a hatalommánia eluralkodása egyirányú utca. Az idő előrehaladtával csak egyre rosszabb lesz, amint a páciens saját csalhatatlanságába és korlátlan hatalmába vetett hitét nap mint nap megerősíti az őt kerülvevő seggnyalók hada. Innen nincs visszaút.

Mint ahogy a mi, a közönség is fásulunk, ingerküszöbünk egyre magasabb. Ami két éve még kiverte volna a biztosítékot, arra ma már csak beletörődve legyintünk: hát igen, ők már csak ilyenek, hehe.

Már annak is örülünk, hogy nem visz el a nagy fekete autó ezért a blogbejegyzésért.

Persze kokit vagy sallert még bármikor kaphatunk

Napkutya 2011.07.04. 13:34:22

Ééééjjjjen Rákosi! Éééééjen Rákosi!
(Zúgó, szűnni nem akaró taps.)
------------------
Nem akarok túlzottan genyó lenni, de az utolsó, szalonképes fidesznyik kit fog majd behívni?
A kínaiakat? Nekik legalább , addigra lesz saját repterük. :))

Persze, ha igazán őszinte akarok lenni, ha ezzel teszik rendbe az országot, amit most csinálnak, -nos, az bocsánatossá tenné ami most folyik. Tudom, hogy birka vagyok, de ebből a szempontból még szurkolok is nekik.

De rengeteg kétségem van.

Kicsit hasonlítunk az oroszokra. Sztálin kapcsán mondta valaki, hogy az orosz népnek igenis KELL egy cár atyuska, aki kerékbe töri vagy megdicséri őket. Akárhogy hívják. Ha a maguk feje után mennek, akkor beledöglenek.

Ilyenek volnánk?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 13:35:13

@csoko20: Ebből kiindulva az MSZP csak az "elkúrásból" ért ?

fatia-negra 2011.07.04. 13:36:33

@Napkutya: igen ilyenek vagytok: parasztok...

az egyedüli működő rencer: feudalizmus...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.04. 13:37:28

Ja, viszont míg el nem felejtem (hiába, a háztáji pálinkafőzés óta vannak kékhalálok az op.rendszerben): Pelcznét már NEM sunáznám :( Olyan méretű kuffert növesztett (vagy ennyire előnytelen volt az a szoknya rajta?), hogy az valami döbbenet. És ugye: Nagy kofferba jó pakolni, csak kellemetlen vele utazni!" :)))

www.kisalfold.hu/orban_kiallunk_magyarorszagert/cikk/223/2228411/2.jpg

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 13:37:36

@Indriq: Lehet hogy te így gondolod, szíved joga.

Viszont ezidáig az Orbán kormány volt az egyetlen kormány 98-2002 között, aholis a GDP arényos jiány csökkent, és tartnai tudtuk a versenyt szomszédainkkal (pl Szlovákok elött voltunk, 1 főre jutó GDP-ben).
Mefgyessy az Orbánék után 2006-os Euróról beszélt.

Szóval gazdaságilag kétségtelenül Orbánék voltak a legjobbak.
A feeling meg nem érdekel.

Napkutya 2011.07.04. 13:38:58

@fatia-negra: Jó, hogy kimondtad! Nekem eddig eszembe sem jutott...

csoko20 2011.07.04. 13:39:10

@Trompf: Az "elmúltnyócév" tapasztalatai alapján: IGEN!

bubo cupropenis 2011.07.04. 13:40:40

Az ilyen alacsony növésű, túlkompenzáló forradalmárok mindig eljutnak abba a fázisban, amikor már senkitől nem fogadnak el tanácsot, kritikát, régi barátaik üzletfelekké válnak és önmaguk is olyanná lesznek, ami ellen 20 éve még küzdöttek. Kis diktátorok, önmagukat koronázzák császárrá. Fiatalon forradalmár, öregen zsarnok.

Pokorni meg nem hülye, ő most a ráosztott szerepet játssza, előre megírt beszéd, koreográfia, hogy mindenki láthassa, hogy náluk nem nyomják el a kritikus hangokat. Udvari bolond.
Ha komolyan is gondolja, amit mond, akkor már otthagyta volna ezt a bandát.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.07.04. 13:41:06

@Trompf: "Viszont ezidáig az Orbán kormány volt az egyetlen kormány 98-2002 között, aholis a GDP arényos jiány csökkent, "

de ugye nem csokkent, mint tudjuk, csak a viszonyszamot toltak feljebb azzal, hogy olyan intezkedeseket hoztak ami meg 20 evig kihat az allamhaztartasra negativan. lakashitel prg pl...

az megnyomta a gdp-t, de 20 evre megnovelte az allamadossagot.

a lakashitel lufi kuipukkadt, a hiany es az adossag megmaradt..

dr. trafik nomac 2011.07.04. 13:41:39

@Trompf: "Viszont ezidáig az Orbán kormány volt az egyetlen kormány 98-2002 között, aholis a GDP arényos jiány csökkent," Ezzel lehetne vitatkozni, de a dolog nem csak a szamokrol szol, sot fokepp nem a szamokrol. Eleg konnyu jol mukodo gazdasagi modelt csinalni, a kerdes milyen aron, lasd a nagy baratot Kinat.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 13:42:28

@bubo cupropenis: Hát ez nagyjából minden párt esetében így van.
Nincs Magyarországon politikai platform egysem amelyik komolyan gondolja (pontosabban szólva betartani kívánja), azt amit mond.
Soha nem is volt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.04. 13:42:38

@Trompf: Már bocsi,de nekik Bokros után könnyű volt jófiúnak lenni.Egyrészt az emberek szemében,hogy ők nem mocskos népnyúzó komcsik.Meg gondolom gazdasági hatások tekintetében is.Valamit hozott nekik is a Bokros csomag.
Most megmutathatnák,hogy tényleg tudnak valamit(szerintem semmit sem) csak az a baj,hogy ezzel mi szívunk.Az országnak persze drukkolok.

Le_Penseur 2011.07.04. 13:43:22

@fatia-negra: hidd el, jobb ha nem tudunk mindenről! :-)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 13:44:05

@nomac: Ezt se pontosan értem. Mi a baj Kínával ? Én úgy emlékszem hogy ezidáig minden kormány körbeudvarolta őket . (Hangkok teszem azt).
Mitöbb Európában is mindenki körbeudvarolja őket.
Plussz ők Amerika legnagyobb hitelezői.

safranek 2011.07.04. 13:44:20

@Trompf: Az első években igen. aztán ők is elkezdtek (f)osztogatni.
Jó példa erre a Széchenyi Terv. Egy ismerősöm a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál dolgozik. Ő mondta, hogy akkoriban hogy ment a pénzek osztása és kik kaptak. Hát, érdemes lenne addig visszamenni az elszámoltatással.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 13:45:07

@Tigeri: És ha teszem azt most is javul a gazdaság állapota, akkor majd Gyurcsánynak remegünk hálát ?
Ne viccelj már kérlek.

orvian 2011.07.04. 13:45:11

Halkan,rebegve (mert félek),kérdezem:meg:mi a f@sz az elején az a sok apró betűs valami?
Mostantól ki kell írni(karikában),hogy a komment,vagy blog végén mennyire számíthatsz?
Persze forintban ,vagy évben mérve.

Indriq 2011.07.04. 13:45:35

@Trompf: Annó 1998-ban maga a nemzetvezetőd ismerte el, hogy a bokros csomagnak köszönhetően nagyobb mozgásteret kaptak.
És hogy egy szemléletes példával éljek, hátha megérted:
Megy a Titanic éjjel az óceánon át, süvíííít, szinte repül, egyre gyorsabban, egyszer csak meglátják a jéghegyet, amit már nem tudnak kikerülni. Azonnal szólnak a kapitánynak, ő leváltja az első tisztet. Majd nekiütköznek a jéghegynek. Ki a hibás?
Hogy lefordítsam, orbán brutális módon elkezdett költekezni, és jórésze a köv kormánynál csapódott le, tény, az MSZP kormányok is ludasak, de ne tapsoljunk már orbánnak, amiért elindította a költekezést ész nélkül (lakáshitelprogram....).

És hogy a klasszikus érvelésed gyenge pontjára is rávilágítsak. Szerinted az MSZP kormányok szarul irányították az országot, ezért orbán biztos jól csinálja. Az, hogy a homlokodig vagy a szarban, vagy csak az orrodig teljesen mindegy, mindkettő rossz.

safranek 2011.07.04. 13:45:42

Bezzeg az EP-ben mondott értékelésében ez a koki, saller szöveg nem volt benne.
Messziről jött ember azt mond amit akar.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 13:46:12

@Tigeri: "Most megmutathatnák,hogy tényleg tudnak valamit(szerintem semmit sem) "

Ilyenekre gondolsz ?

index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/30/magyarorszag_kinohet/

bubo cupropenis 2011.07.04. 13:46:52

Szinte az összes FIDESZ-es vezetőnek MSZMP-s múltja van, most meg gondviselésről beszélnek... de a magyar ember emlékezete rövid.

A FIDESZ nem egy ideológia köré szerveződött párt, csak egy gazdasági társaság, ami az országból él. Az MSZP ugyanez csak pepitában. Ezért sem nevezném őket pártnak.

GGG77 2011.07.04. 13:46:53

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Mindannyian emlékszünk 98-2002-re. A csapból is az folyt, hogy vásárolhat a magyar, költekezhet a magyar, vegyen új lakást a magyar, új autót a magyar, 3 gyerek, 3 szoba, 4 kerék... Mindent elherdáltak, amit egyrészt a Bokros-csomagnak (amit még '98-ban is szükségesnek nevezett Orbán), másrészt a 90-es évek végi konjuktúrának köszönhettek.

Birkesz 2011.07.04. 13:47:28

@csoko20: @Seduxen: "Már ne haragudj, de az is felháborító, amikor egy névtelen senki "lepojácázza" Schmitt Pált, egy magyar közméltóságot!"

Tudod, amikor az a "közméltóság" nem tudja azt sem, hogy mik a protokolláris feladatai (nem a jogira gondolok, azt már nem várja el tőle senki sem, tudjuk, hogy hülye) akkor ne is várjon tiszteletet. Pl. miért nem volt képes levonszolni a seggét egy olyan diplomaosztóra, ami kb. ötévente egyszer van?:

"ez volt az első alkalom, hogy a kiérdemelt díjat nem a köztársasági elnök adta át. A Doktori Intézet maximális rugalmassága és a több hétre terjedő lehetőségek ellenére az elnök úr nem ért rá. Valószínűleg a nálunk érintett réteg kevésbé fontos, mint az azonos időszakban a kézilabda mérkőzés közönsége, a fesztiválon csocsózók, vagy a hercegi esküvő tévé közvetítése. Az különösen sajnálatos, hogy az amúgy a lehetséges napok egyikén a szabadtéri nyitóelőadására Szegedre látogató elnök aznap délután sem tudta vállalni az átadást."

www.delmagyar.hu/blog/tudosblog/arany_gyuru/56/2332/

baba2008 2011.07.04. 13:47:51

A négy éves lányom fogalmazta meg az igazságot tavaly tavasszal, amikor állandóan másnak a nevét se hallotta a rádióból: Papa! Ki az a Gyurcsány Viktor?

fatia-negra 2011.07.04. 13:48:18

@Devil: "Orban mogul" ???

még ő a mogul...

Birkesz 2011.07.04. 13:49:17

@Birkesz: Doktori avatás. Sorry.

biohazard 2011.07.04. 13:50:05

Azért az sokatmondó, hogy a résztvevők döntő többsége nyugdíjas volt...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 13:50:07

@GGG77: Nézd.. Minden mutatónk együtt mozgott a környező országokkal (Szlovákis, Szlovénia) négy éven keresztül.
Bokros adott egy alapot az igaz. De Orbánék után még Medgyessiék is 2006-os Eu bevezetésről beszéltek.
Ma meg már a dátumot se tudjuk, mikor majd megtippeljük mikor lesz bevezetés.
Ma már a szlovákok behozhatatlan előnyre tettek szert. 8 év nagy idő ha elkúrásról vaan szó, és sokkal jobb 4 év átlagos ettől ami történt.

Napkutya 2011.07.04. 13:50:21

@Trompf: "Mi a baj Kínával ? Én úgy emlékszem hogy ezidáig minden kormány körbeudvarolta őket "

Szép nagy piac. Szeretik. Bár tény, hogy leginkább eladni akarnak.

De ha már Amerikát hoztad például: Nos, ők a lakosság számukkal és ipari erejükkel TÁRGYALNI fognak majd Kínával, ha kell.

Magyarország teljes lakossága messze nem éri el pl. a három legnagyobb NAGYVÁROS lakosság számát Amerikával összevetve.

MI nem tárgyalni fogunk, ha kell. Mi szopunk. Húsz évre előre.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 13:50:56

@Indriq: Nem egészen mindegy. Nem mindegy hogy belenyomnak a szarba, vagy elkezdessz kimászni belőle.
Én se többet se kevesebbet nem állítottam, minthogy Orbánék kategóriákkal hasznosabb programot csinéltak és csinálnak a szociktól gazdaságilag.
Ez akkor is így van, ha ez se túl jó, vagy teszem azt közben ugyanúgy lopnak, mint a szocik tették.
Enélkül a Görögök sorsára jutnánk rövid úton.

Dig, Lazarus! 2011.07.04. 13:50:58

@GGG77: Bocs. Fősodor alatt m1, Hírtv, Ekhót értettem ... bár ki tudja, lehet, hogy igazad van :)

88hedgehogs 2011.07.04. 13:52:30

Inkább nézzétek a parlamenti közvetítést...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.04. 13:52:33

@Trompf: Na azért az első Orbán kormány igencsak más gazdasági helyzetet örrökölt mint a mostani.Azt pláne nem mondom,hogy fecót éltessék.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.04. 13:55:19

@Trompf: Meglátjuk.Rühellem ezt a bandát de sajnálom az országot és drukkolok magunknak,hogy jobb legyen.

GGG77 2011.07.04. 13:56:36

@Dig, Lazarus!: Ezeket a csatornákat semmiképp nem sorolnám a fősodorba, összesen sem csinálnak akkora nézettséget, mint az RTL a legrosszabb pillanatában. :)

bubo cupropenis 2011.07.04. 13:56:51

@baba2008: A gyerek látja jól a helyzetet, remélem sokáig megmarad az éleslátása.

Külföldi ismerőseim sem látnak semmi különbséget a magyar politikai erők között, mert akármelyik kormány alatt jártak itt, mindig csak ugyanazt a szürke, koszos, szomorú, lehúzó országot látták.

medvemellszobra 2011.07.04. 13:56:56

Annak ellenére, hogy sem az IMF-et, sem Kínát, sem az EU bürokratákat nem kell félteni:

- most már teljesen egyértelmű a kettős beszéd: külföldön mindenkinek benyalunk, hogy adjon pénzt. Aztán itthon az ellenkezőjét mondjuk, hogy a népnek is benyaljunk és ne zavarjon el minket (csak elfelejtjük, hogy közben bizonyos zemberek interneteznek, tudnak idegen nyelveket, szimultán olvassák a jobboldali és a baloldali sajtót hazai és nemzetközi szinten is stb. Meg hogy a külföldnek vannak saját fordítói is. stb.).
- Mindig beígérünk valami eget verően botrányos butaságot, vagy szemétséget, általában valami tényleges és jogosan felvetett társadalmi problémára hivatkozva, nemzeti szalaggal átkötve. Aztán ez mindig gumicsontnak bizonyul, ami arra jó, hogy: 1. amíg a nép elbíbelődik vele, mi suttyomban, szépen csendben kilopjuk a szemét is a háta mögül. 2. Vagy csak arra jó, hogy miután befenyítettük, szinte örül egy kevésbé szigorú, de rá nézve még mindig előnytelen alkunak ("Holnaptól nem kapsz fizetést..." "Mi???" "Na jó, csak a fizetésed ötödét kell befizetned csak úgy, mert kell." "Ja, jó. Mit tehetnék, legalább munkám még van.."
- hiába próbál a felkapaszkodott, lelki beteg egyszeri legényke görcsösen úriember lenni, ahhoz agy, gerinc, intelligencia, nyelvtudás, illemtan, jó érzés, jól neveltség stb. kell. Az kevés, hogy a népköztársaság pénzén, és a Párt hozzájárulásával egy kis időt Oxfordban tölt el.
- Ehhez kapcsolódóan: a bunkóság alapvetően nem iskola és pozíció függő.
- Akkor osztott volna ki pár kokit meg sallert (így fogalmazni, ilyen Kádár & Caucescu stílusban? Hol élnünk?), ha logikus érvekkel, valamint asztalra letett konkrét gazdasági és politikai eredményekkel lenyomja az EU parlamentet. De az, hogy haragtól eltorzult fakó arccal és rekedt hanggal csak fröcsög, személyeskedik, érveléstechnikai hibákat és csúsztatásokat halmozva éget minket ott nagy víziókkal és frázisokkal, az nem pálya.
- Az se, hogy azt ígéri, jól seggbe rúgja az IMF-et, meg az egész szemét hanyatló nyugatot meg a kommunistákat (persze, miután a kampányidőszakban egész más dolgokat ígért), aztán meg lefekszik a hanyatló Nyugatnak, utána gyorsan Pekingnek is... hát nem tudom. (Mit mondott őfelsége, "Őket pénz nélkül is seggbe fogom rúgni?" "Nem nem kedves pógár, azt, hogy ők itt pénzükért seggbe fognak kúrni" Nagyon nem mindegy. )
- Munkás saller vas saller, oda sújt, ahonnan a pénz kell????
- "öndicséret büdös"

tcom 2011.07.04. 13:57:12

Egyrészt nem lehet a Kínai diktatúrát egy napon említeni Európával, még ha a Kínai berendezkedés annyira is tetszik Orbánnak.

Másrészt az, hogy elvégezték a dolgukat az majd 3-4 év (vagy 20-30 ) múlva derül ki. Medgyessy is könnyen indította a 100 napos programját, ők is elvégezték egy év alatt, még állt a kártyavár. De mi lett belőle 3 év múlva?

Mi tartja fenn az egyensúlyt 3 év múlva a nyugdíjpénzek hiányában? Mi segít nekünk akkor, ha Görögország következő nem kifizetett részlete után már kirúgják az EU-ból? Milyen tartalékok segítenek, hogy ne kelljen újabb IMF hitelt felvenni? Mi lett volna ebben az évben a nyugdíjpénzek nélkül? 7% hiány, kedves Fidesz! Nem mindenki hülye!

Mi lesz 20-30b év múlva za öregedő korfa miatt? Miből fogja a költségvetés eltartani az akkori nyugdíjasokat? A csökkenő aktívak befizetéseiből? Remélem él még akkor Orbán és elmagyarázza, miért kellett felélni a jövő megtakarítaásait? Miért kell megszűntetni olyan rendszert, ami az öngondoskodást segíti, amit semmilyen más ország nem szüntetett meg Venezuelán kívül?

De a világos szavakat megértettem volna. Hogy a költségveteés miatt adósságtörlesztésre kell fordítanunk a megtakarításainkat. De nem erről, hanem hazúgságról (a magpénztárak elkótyavetyélik a pénzt, kontra Matolcsy "örökös magpénztártag" Gyuri, a legnagyobb haver OTP elnök, stb), zsarolásról, megfélemlítésről (köztisztviselők), hülyítésről (Selmeczi "gripen és ingatlan ügyi" nyugdíjvédelmi megbízott balfaszkodása. És nem adósságtörlesztésre, hanem a költségvetés hiányaira, debreceni focihuligán stadionra kell a pénz. A gazdaság a fogyasztás nem növekszik a matolcsy-i úton. A gazdagoknak otthagyott pénz nem növeli a belső fogyasztást. (Az exportra termelők kívételével, azokat bausgatni kell ) külföldi multikat baszogatják, a haverok bolthálózatait támogatják. A cél a Tesco eltakarodása és a népnemzeti magyar CBA-be kell terelni a népet. Csak ez a rohadt nép mégis a legtöbbet a Tescoban vásárol, ahol elég sok a silány termék, de átlagban ugyanazok az áruk olcsóbbak mint a CBA-ban.

Találkozunk 3 év múlva!!!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 13:57:30

@Tigeri: Akkor ha teszem javuln fog a gazdaság állapota egy Gyurcsány utáni rombolásban is, akkor az ezek szerint az Orbánéknak lesz köszönhető ?

A valóság az, hogy a szocik minden kormánya végletekig tönkre tette az országot. Az utolsó évre Hornék találtak egy Bokrost, gyurcsányék találtak egy Bajnait, aki a mérhetetlen elkúrás után, kicsit helyretette a dolgokat. Kb pont a rájuk eső rész időarányában tudtak csak javítani az elkúrásokon.

Orbánék rosszabbak egy Bokrostól, vagy Bajnaitól, de kategóriákkal jobbak egy Medgyessytól, Gyuurcsánytól, Horntól.

Szakértő? az nem volt 2011.07.04. 13:57:42

A Filter zenekar Welcome to the Fold című számának sorai jutottak eszembe:

You think you're precious
And I think your shit
And I'd kill your father
To destroy his seed
Oh nothing will ever
Destroy your greed

Sajnos a hatalomvágy megrészegíti az embert, bármely drognál és tudatmódosító szernél erősebb. Annak idején Adolfka legalább festeni tudott...

Napkutya 2011.07.04. 13:58:37

"Mi a baj Kínával ? Én úgy emlékszem hogy ezidáig minden kormány körbeudvarolta őket ."

Sőt, ha már itt tartunk. Ők már akkor szervezetten hiteleztek, amikor mi még lovat ajándékoztunk I. Szvatopluknak a Nagymorva birodalomba...

Azóta állítólag sokat is fejlődtek. :)

A vezetőség 2011.07.04. 13:59:37

Tisztelt közönség,

Van szerencsém bejelenteni, hogy Soós "Marcellusca" István kollégánktól június hónap végén megváltunk.

Köszönöm a figyelmet

Viktus 2011.07.04. 14:01:38

Elkészült a szociális konzultáció eredményeinek összesítője - mondta Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában hétfőn a parlamentben. A miniszterelnök szerint a válaszadók a védett kor bevezetését kérik, nem szeretik a segélyeket, és szeretik a munkát.

hirszerzo.hu/profit/20110704_orban_szocialis_konzultacio

:D:D:D:D

Viktus 2011.07.04. 14:02:30

Egymillió-száznegyvenezer kérdőív érkezett vissza a kormányhoz, ami a kormányfő szerint azt mutatja, hogy a szociális konzultáció sikeresebb volt, mint az előző. Azt is jelenti, hogy sikeresebb az újfajta kormányzás, az, hogy az emberek beleszólhatnak közvetlenül az ügyek intézésébe - tette hozzá. Aki viszont nem küldte vissza a kérdőívet, a parlamentre bízta sorsát - fogalmazott a miniszterelnök. :D:D:D:D:D:D

f.m.j. 2011.07.04. 14:02:37

@GGG77: és ki kötelezi, hogy ott legyen? naugye, hogy kilóg a lóláb?

hoseman 2011.07.04. 14:04:01

..nna! most monnnya a főnök hogy 1 millkó gondolkodó zember küldte vissza a konzit!!!

tcom 2011.07.04. 14:04:13

Koki, saller?
Én csak azt hallottam, hogy Merkel szoknyája alá bújva még Bajnai is világbajnok volt.
Ha kellett nyalizott, játszotta az eszét. Márc. 15-én azt mondta itthon, hogy nem leszünk Brüsszel csatlósai, mint a szovjeteké. Ezalatt, talán percre pontosan megbízottja Brüsszelben arról próbálta meggyőzni az eu-s vezetőket, hogy a tagok a költségvetési zsabályok megszegésért nagyobb büntetést kapjanak az EU-tól. Csakhogy ez alkalom adtán azt jelenti, hogy Magyarországot is csicskáztatják, megbűntetik a gaz Brüsszeli elnyomók.
Hányok.

hallari 2011.07.04. 14:04:34

@crashdummy: Vicc No. 2 (szakállas): Hangya és elefánt mennek a hídon. Már a híd közepe felé járnak, amikor hangya büszkén ránéz az elefántra: hallod, hogy dübögünk?!

Napkutya 2011.07.04. 14:05:41

@Viktus: Ha mindenki azt kérte volna, hogy a kormány békaügetésben kerülje meg háromszor a Hősök terét, tudnánk róla?

tcom 2011.07.04. 14:06:14

Ki az ott a háttérben a képen? Csak nem a hűséges petike? Szijjártó zseb pitbull?
Petike! 5 méteren kívűl kerültél a nyakörveddel! Egy dobásból kimaradsz!

fatia-negra 2011.07.04. 14:07:04

@Viktus: "Egymillió-száznegyvenezer kérdőív érkezett vissza a kormányhoz, ami a kormányfő szerint azt mutatja, hogy a szociális konzultáció sikeresebb volt, mint az előző. Azt is jelenti, hogy sikeresebb az újfajta kormányzás, az, hogy az emberek beleszólhatnak közvetlenül az ügyek intézésébe - tette hozzá. Aki viszont nem küldte vissza a kérdőívet, a parlamentre bízta sorsát - fogalmazott a miniszterelnök."

vagyis a KORMÁNY FELHATALMAZÁS 9 milliós... 90%

fatia-negra 2011.07.04. 14:07:43

@A vezetőség: a média örvény első áldozata?

Viktus 2011.07.04. 14:08:14

@Napkutya:

Viccelődés helyett mindenkinek a figyelmébe ajánlotta azt a tényt, hogy Magyarország szegény ország, ahol gyerekek éheznek, és ahol százezreknek esélye sincs a munkára. A helyzet redkívül nehéz és súlyos, de a mai parlamenti vita arról győzte meg, hogy ezekkel a nehézségekkel csak a Fidesz–KDNP-nek tud szembeszállni. Ezzel vége Orbán napirend előtti felszólalásának.

teefau 2011.07.04. 14:08:25

Nekem csak az jutott eszembe, hogy azok a rohadt mocskos kommunisták is kiállítottak úgy általában egy ellenjelöltet...csak hogy pofája legyen a dolognak...

Homeoffice 2011.07.04. 14:08:35

@Gunther:

ha ez igaz akkor viszont sorry...:((((

ferijózsi 2011.07.04. 14:09:13

@Zsoo:

Gondolod, hogy ezt valaki elolvassa?

Énbagoly 2011.07.04. 14:09:16

@A vezetőség: hát, lehet, hogy önök úgy gondolják, ezzel megfelelnek az internetes világ követelményeinek, de csak saját magukról állítottak ki szegénységi bizonyítványt. És nem mellesleg személyiségi jogokat sértettek.

Énbagoly 2011.07.04. 14:11:19

@Gunther: tényleg kirúgták, írta valamikor.

mruniverzum 2011.07.04. 14:11:54

"Pokorni Zoltán is alkalomhoz méltó beszéddel készült, nehogy csalódást okozzon: "Az ország megújítása olyan, mint a temetőáthelyezés."

Ez lemaradt. ;)

Ppix 2011.07.04. 14:12:04

A párttal a néppel egy az utunk!
Hát gyerekek, Ti, akik ezekre szavaztatok, egyétek meg amit főztetek.
Ezek nagyjából 100x kommunistábbak a kommunistáknál. A rákosista fajtából (aki nincs velünk az ellenünk van). Kritikáról szó sem lehet, építik a rendszert, és ha valami fekete, akkor is fehér, ha ők rámondják.
Most akadt a kezembe egy vidéki önkormányzati újság, szigorúan állami pénzből adja ki a fideszes önkormányzat, ugyanaz a csaholás megy benne mint országos szinten. Gyurcsányoznak, kommunistáznak, hazaárulóznak (még egy pünkösdi imába is sikerült ezt beleszőni), a többi meg pártunk, kormányunk és vezetésünk dicsőítése.

@Trompf:
"Szóval gazdaságilag kétségtelenül Orbánék voltak a legjobbak."

Mielőtt teljesen elalélnél, elmesélem neked is, hogy milyen zseniális csavart csinált a MOL részvényekkel az első és második orbány kormány:
Az első 10%-os MOL pakett akkor került az ÖMV kezébe, amikor az első orbán kormány a gázárak befagyasztásával (seggnyalás a választóknak) azonnal padlóra küldte a MOL gázüzletágát (2001-ben 80 milliárd volt a gázüzletág vesztesége). Erre bezuhant a MOL árfolyama, és az ÖMV remek érzékkel bevásárolt a versenytársból. Ezt tornászták egyre feljebb kedvező pillanatokban, majd pár év múlva az egész részesedésüket elpasszolták az oroszoknak, kb. 100% haszonnal. Most meg IMF hitelre vásárolja "vissza" dupla áron a MOL részvényeket a második orbán kormány.
Kb. 400 milliárd nettó veszteségbe fáj neked, nekem, meg minden adófizetőnek ez a kurva nagy gazdasági zsenialitás. Ekkora szintű dilletantizmus nincs is, ezt hazaárulásnak hívják jobb helyeken, de itt a magyar ugarról és viktorkáról van szó.

Az első fidesz kormány "gazdaságpolitikáját" egyébként azért tartja jónak a proletáriátus, illetve a hozzá nem értő köznép, mert a Bokros csomag megszorításaiból és a kedvező nemzetközi környezetben beinduló növekedésből szerzett állami bevételeket szétosztották a népnek a lakástámogási rendszerrel és egyéb kedvezményekkel.
Namost az osztogatás az még nem gazdaságpolitika, meg is lett a böjtje, ,mert Megyó folytatta az osztogatást, az istenadta nép meg rákapott a hitelre 2006-ra fenntarthatatlanná vált a hazai pálya, 2008-tól megfordult a kedvező nemzetközi helyzet és borult minden.
Egyébként mondjál pár dolgot, ami jó volt a fidesz gazdaságpolitikában és szar az MSZP-sben!
Tök ugyanazt csinálta 2000-től az összes kormány, annyi a különbség, hogy a fidesz úgy állítja be, hogy volt a "8 év elkúrás" és náluk van a tuti recept és ők mindent jól csináltak/csinálnak. A buta nép, aki szopóágon van, meg bekajálja mindezt, kell a bűnbak, az nem lehet hogy Kovács József és Mária is hibás volt, amikor balfasz módon hitelre vett mindent.
A gond ott van, hogy hiába volt szar a 8 év, de az előtte lévő 2 is el volt kúrva és a fidesznek nemhogy receptje, de halvány fogalma sincs, hogyan kellene ezt csinálni. Ezen nem segít a propaganda, a kötelező egyetértés, a megfélemlítés, a koncepciós perek, az ellenség délibábok kergetése.
Egy év eltelt, még több hitelt vettek fel a jövő terhére (magánnyugdíjpénztárak lenyúlása) és koncepciótlan vagdalkozás megy. Ilyenek, mint a bérkommandó- Hogy jön ahhoz egy kapitalista ország kormánya, hogy belepofázzon a versenyszféra béreibe? Hol élnek ezek? Közgazdaságtan tanultak? Van fogalmuk arról, mennyit árt ez az országnak?

Homeoffice 2011.07.04. 14:12:16

@Énbagoly:

Akkor ismét elnézést kérek.... Nem tudtam...

hoseman 2011.07.04. 14:12:48

kósa bűrjacketbe' ül az parlamentbe

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.04. 14:13:31

Olyanniyra kiosztották a kokikat, sallerokat és körmösöket, olyannyira diktálnak, hogy a Hillary Clinton-nal folytatott megbeszélésen/tárgyaláson elhangzottak csak egy szerkesztett része kerülhetett a mainstream médiába.
Clintonné kritikáját ugyanis (ami egészen más hangsúllyal és az USA külügyminiszter-asszony szájából hangzott el) például szépen le(el)fordítva, immár OV szájába adva, egyfajta egyetértésként jelentette meg az mno.hu:

"Az amerikai tárcavezető, aki a Tom Lantos Intézet megnyitójára érkezett Budapestre, az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélései utáni közös sajtótájékoztatón kifejtette: a magyar belpolitika egyes kérdései, így az alkotmányozás és a médiatörvény is szóba kerültek, és a kormányfő megerősítette, hogy Magyarország elkötelezett a demokratikus hagyományok mellett."

Ugye milyen szép csúsztatás, kedves Seszták Ágnes? Így lendül túl a Fidesz és az ország a "kádári diktatúra ballasztján"?

Én kérek elnézést.

hallari 2011.07.04. 14:13:32

@egerészölyv: ez már haladó nyelvtan, 1 aláhúzásos bocsánatos tévely. Szemben az "álamfő"-vel, amiért ált. isk. 4. osztályában már kiabált volna az irodalomszakos osztályfőnökünk.

baba2008 2011.07.04. 14:14:33

@bubo cupropenis:

Nekem erről az az elméletem, hogy a politikáról és a politikusokról és nem is érdemes ebben a rácsodálkozó szellemben beszélni, hiszen pont olyan vezetőink/képviselőink voltak,vannak és lesznek amilyenek mi magunk ("A NÉP") is vagyunk. Egyszerűen ezt érdemeljük. Nézzük meg ideológiáktól függetlenül kikből áll a mai politika elit? Egy normális értékrenddel bíró és józanul gondolkodó társadalomban ezeknek az embereknek a nagy részére még a kerti munkát se bíznák nem, hogy egy ország irányítását.

Anti Anyag (törölt) 2011.07.04. 14:14:40

Orbán nagyon okosan mozgatta meg az állóvizet. Nekem tetszik és úgy néz ki, a befektetőknek is, sőt általában a külföldieknek is. Kifejezetten szimpatikus, hogy nem a szokásos mantrát mondja, nem fekszik le az IMF-nek és a többinek, ha az országnak nem az az érdeke.

Egy olyan miniszterelnök, amely országa érdekeit nézi, mindenhol tiszteletet vált ki, még ha időnként el is szalad vele a ló. Látszik is, hogy komolyabban veszik mint Gyurcsányékat.

Ki a faszomat érdekel, mi erről a véleménye ez EU liberálisainak. Gyurcsányéknak ők mondták meg a frankót, Gyurcsányék úgy is viselkedtek, az eredmény elég közismert.

Tényleg ki kellett osztani pár sallert, kokit és tockost. Ha Orbán nem tette volna, ma Kohn Bandit és társai határoznák meg, mit tegyen a magyar kormány.

Napkutya 2011.07.04. 14:14:50

@Viktus: "ezekkel a nehézségekkel csak a Fidesz–KDNP-nek tud szembeszállni. Ezzel vége Orbán napirend előtti felszólalásának. "

:))) Hát, ha mást mond, az lett volna csak a nemzetközi sajtóhír!

Valaki szóljon már neki, hogy a Fidesz–KDNP NEM az ország.

(Nekem spec. akár jó is lehetne egy KDNP jellegű párt, ha nem nyúlja le a FIDESZ. Így viszont rosszabb, mintha nem is lenne...)

hoseman 2011.07.04. 14:16:09

@Anti Anyag: ugye csak lemaradt a végéről hogy csak bolondozol..(?)

hallari 2011.07.04. 14:16:56

@egerészölyv: az "efféle főjegyző" a szakmája kiválósága, nem főelvtársként vívott ki elismerést, szemben az őt fúró fidesznyikkel, akinek sportolói múltja mellett valószínűleg legnagyobb "érdeme" a hosszú nyelve...

dr. trafik nomac 2011.07.04. 14:18:04

@Anti Anyag: Latom a Gyurcsany-Orban droid tengelyen nem sikerul tovabb lepni, egyszeruen muveszi, ahogy a kokiba bele Gyurcsanyoznak egyesek itt ;) Innen mar nem nagyon van ertelme tovabb gonloni barmit...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.04. 14:18:20

""Az Egyesült Államokkal való szövetség alapja a szabadság iránti elkötelezettség, Európával a közös kultúra, Kínával pedig a munkaalapú gazdaság és az adósság elleni harc adja a szövetség alapját. "

Az USA-val a szabadság iránti elkötelezettsége, Kínával a munka alapú gazdasága, Európával pedig a kultúrája miatt vagyunk képtelenek együttműködni.

Sztrapacska 2011.07.04. 14:20:27

Vicces, de mindig is azt mondtam, hogy Pokorni nem elég hülye ehhez a bandához...
Előbb-utóbb ki lesz paterolva. Legutóbb sem véletlenül lett "lefokozva". Érdekes, hogy a 3/3-as dokumentumok jobboldalról eddig csak azt a személyt érintően kerültek elő, aki útjában volt Orbánnak... Most is kitalálnak majd valamit. Inkább Pokorni, mint a KDNP! Pokorni meg mehet a levesbe. Lesz helyére valami jólnevelt bólogatós paprikajancsi...

Napkutya 2011.07.04. 14:20:34

@Nathan D'Xantine: Ez jó. (Nem jó, de sajnos igaz.) Felröhögtem rajta.

GGG77 2011.07.04. 14:21:07

"nem fekszik le az IMF-nek"

"A Széll Kálmán-terv iránya és céljai üdvözlendőek, és legtöbbjük konzisztens azokkal az ajánlásokkal, amit az IMF fogalmazott meg tavaly ősszel " index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/04/imf_180_fokos_fordulat_magyarorszagon/

"Tényleg ki kellett osztani pár sallert, kokit és tockost."

"Magyarország módosította a törvényt," www.infoter.eu/Article.aspx?ArticleId=4e3429b1-8b9c-4709-9616-ff1493c75b26

De te csak tapsolj tovább, ennek a keménykedő mitugrásznak.

fatia-negra 2011.07.04. 14:21:39

@Ppix: lexarják... a zországot. mit árulnak? hazát. HAZAÁRULÓK...

ez a Szövetség a (köz)kassza mexerzésére jött létre. (bűnszervezet= maffia)

mexerezték. következő cél megtartani BÁRMI áron...

tcom 2011.07.04. 14:21:41

@Trompf:

"Orbánék rosszabbak egy Bokrostól, vagy Bajnaitól, de kategóriákkal jobbak egy Medgyessytól, Gyuurcsánytól, Horntól. "

Egyrészt a magnyugdíj nélkül Gyurcsányi szinten lenne a hiány (7%), másrészt nézd meg majd 3 év múlva! Megdgyessy 2003-ban még istenkirály volt.

A hülye is képes feltörni a gyerek malacperselyét, aztán kifizetni belőle a tartozásokat és verni a mellét. Ez a nagy politika?

A spórolási szándék jó, de a megvalósítás nem a Fidesz erőssége. Úgy volt, elveszik a korai rendőrök nyugdíját, aztán mára 16%-adóztatás várható csak. Emiatt 100 millárd Ft ugrott a költségvetésből. A rokkantaknál is engedtek. Az egészségügy, állami cégek hiányainak foltozása ugyanúgy zajlik mint előtte. Budapest ugyanúgy megy tovább a lenini... bocsánat (!), eladósodás útján, mint eddig. Az önkormányzatok Vásárhely vezetésével ugyanúgy nem tudják hogyan fizessék vissza az adósságaiakt. Gyöngyös fideszes volt polgármestere 25 milliárdos hiányt hagyott a városra.

És a legfontosabb, hogy lehet még Gyurcsánnyal takarózni, de nem erről volt szó! Arról, hogy ha végre jön a Fidesz, akkor megszűnik a pénz talicskán való MSZP-s kitolása és jut mindenre pénz. Most vagy Orbán hazudott, vagy ők is talicskán tolják ki a pénzt? Esetleg mind a kettő?

Vajon mennyire lesz hiteles 7 év múlva Gyurcsányt okolni? Semennyire. Márpedig az elmúlt 20 év megmutatta, hogy itt nem várható csoda. Magyarország 10 éve csúszik lefelé a lejtőn. 10 éve ilyenkor döbbent rá a fidesz, hogy a 2002-es választások megnyerésért osztogatni kell. A hiány 2001 végétől kezdett növekedni, a köztisztviselő állomány soha nem látott mértékűre növekedett, az állam két kézzel szórta ellenőrizetlenül a lakásbefektetőknek IS az államilag támogatott lakáshitelt. Ez 2002-ben 150 milliárdjába fájt a költségvetésnek.
De Orbán retorikájában az elmúlt 20 évben ő itt sem volt, ő nem is kormányzott. Így belefér ha a problémás időszak csak 2002 nayrától számolódik.

Birkesz 2011.07.04. 14:22:41

@Gunther: Vagy médiahekkel, vagy nagyon megszívta és tényleg olvassák a főnökei is a blogot:

A vezetőség 2010.09.22. 14:22:05
@Marcellusca: Kedves Soós István, másodszorra szólunk, MUNKAIDŐBEN DOLGOZZON!

itt: vastagbor.blog.hu/2010/09/22/igy_harcolnak_a_korrupcio_ellen
(via google) :)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 14:22:43

@Ppix: Kicsit eléképesztő a gondolatmeneted. Magyaráztaod szerint azért kedveztek a lakosoknak Orbánék, hogy Gyurcsányék olcsón adhassák el MOL részvényeket ?
Ugyanis Gyurcsányék adták el azokat áron alul, nem Orbánék.

Mellesleg tévedsz. Én közel se állítom, hogy Orbánék mindent jót csinálnak gazdaságilag. Leginkább éppen csak átlagosan. Ugyanúgy mint a környező országok. (Szlovákok, Szlovének, Csehek, Lengyelek, ...) Együtt mozogtak a gazdasági mutatóink.

Ami jóvá teszi Orbánékat az leginkább a szocik 8 éves (igazság szerint 7, Bajnai már jó volt) elkúrása, aminek következtében a szomszédaink elhúztak, az államadósságunk 55%-ról 80%-ra mászott.

Indriq 2011.07.04. 14:23:13

Ja és a kínai téma. Igen, van benne rejlő lehetőség, amit meg is kell ragadni. De nem hülyék a kínaiak se, azért jönnek ide, hogy piacokat találjanak, profitot szerezzenek. De gondolom egy nyugati karvaly tőkés ismételten más, mint egy keleti kommunista tőkés.
De az, hogy 2008ban orbánkáék tiltakoztak a szabadságjogok miatt, ekézték a külügyet, amiért kínába utaztak, 2011ben berendelnek mindenkit aki megzavarhatja orbánt miközben segget nyal, de überhiperjoga van arra, hogy bárki tojással dobálhasson közszereplőt...

Olyan durván kétszínű, hogy már lassan szivárvány lesz.
Tényleg kezdeményezni kéne a Kínai Kommunista Pártnál, hogy tiszteletbeli tagjának vegyék fel orbán viktort.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.04. 14:23:34

A legelkeserítőbb egyébként, hogy ezek a szövegek eljutnak a többi ország illetékes diplomatáihoz, politikusaihoz, ad abszurdum népéhez is...
Országimázs. Nem mondom...
Sose hittem volna, hogy visszasírom még a görkoris matyóbabát!

Le_Penseur 2011.07.04. 14:24:07

@Viktus:
"Aki viszont nem küldte vissza a kérdőívet, a parlamentre bízta sorsát" Most ez fenyegetés akart lenni? :-D
Fogadjunk, hogy a következő konzultációs totót több mint Egymillió-száznegyvenezer ember küldi vissza! :-)

Anti Anyag (törölt) 2011.07.04. 14:24:48

@nomac: Mert fóbiád van.

Ha egyszer Orbánt csak Gyurcsánnyal lehet összehasonlítani, mivel előtte ő volt a miniszterelnök, mi a lófaszt csináljak, Molnározzak, vagy Kovácsozzak?

Vonatkoztass el a politikától, pld. két péket is a neve alapján hasonlítasz.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.07.04. 14:25:34

@Birkesz: én marcellusca helyében bemennék pár arcot szájbaveregetni, biztos ami biztos alapon, továbbá elmennék tenni egy feljelentést a személyiségi jogai megsértése miatt. ;D A mai világban már pikk-pakk megvan egy ilyen hülye gyerek.

Viktus 2011.07.04. 14:27:12

@Napkutya:

Életre szóló élmények
júl. 4. 14:10 Plankó Gergő
A fideszes L. Simon László napirend előtt elmesélte, hogy a magyar keresztények sikeres zarándokutat tettek Lengyelországban, ahol ő maga is életre szóló élményeket szerzett.

na igen ezért nagyon fontos a KDNP

:D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.04. 14:27:14

@Anti Anyag: Orbán előtt nem Gyurcsány volt a miniszterlenök.
Isten hozott Magyarországon!

csoko20 2011.07.04. 14:28:20

@Birkesz: Gondolom nem nézted milyen fotód linkeltem a lepojácázott közméltóságról. ;)
Cinizmus is van a világon, és ezekhez kurva sok kell belőle...

hallari 2011.07.04. 14:29:11

@egerészölyv: a kommentjeid gyakoriságából ítélve egész rendes fizetést húzhatsz a Fidesztől, úgyhogy téged biztos nem fenyeget az éhenhalás rémképe...

dr. Aullah 2011.07.04. 14:29:55

@Plutonic: Érdekes.
Az előző hetekben szinte senki nem volt, akik a férgek mellett szólt volna... eszkep is eltűnt.
Azt most ahhoz képest mennyi fizetett fideszdroid van itt... akarom mondani tisztességes állampolgár (mert most már ugye így kell hívni a (be)jelentőket.)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.04. 14:30:02

@Nathan D'Xantine:

Ühüm, akkor vissza jövőbe! 2014: (sosem hittem volna, hogy visszasírom még ezt is (2011).

Budapesti Szexipari Vállalat 2011.07.04. 14:30:47

Amikor fiatal voltam, akkor is is mindig csak egy jelöltre lehetett szavazni.

Szocializmus vagy mi volt annak a rendszernek a neve.

Kár volt 20 évet elbaszni azzal, hogy visszatérjünk hozzá, lehetett volna egyből ezzel folytatni Kádár után.

Birkesz 2011.07.04. 14:32:13

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/: Na ja, ha valóban így hívják, az tényleg gáz, így kitenni a nevét egy kommentbe. Ebből (gondolom) lehetne akár jó hírnév rontását is kicsavarni (mondván, őt itt lustának nevezték, amit olvashat a leendő főnöke is, ezért nem veszik fel, stb...)
Bár nemtom, nem vagyok jogász...

Anti Anyag (törölt) 2011.07.04. 14:32:15

@hoseman: Nem, én a nem szokványos politika híve vagyok. Orbánt legfőképpen alternatívnak nevezném és idáig úgy néz ki ez bejön neki. Pontosabban nekünk. Nem szekvenciálisan, hanem laterálisan gondolkodik, nem feltétlenül fogad el normáknak gondolt dolgokat. Persze, mint általában mindenhol az alternatív szokatlan, kicsit provokatív műfaj is. Persze a cél szentesíti az eszközt, azaz 2014-re elvárok egy egészen komoly ország-fejlődést.

Budapesti Szexipari Vállalat 2011.07.04. 14:33:29

@Anti Anyag:
Attól tartok, azt a pár kokit meg sallert, ami volt, épp Orbánék kapták, mondjuk médiatörvény ügyben.

Kicsit rossz már Piktornak az emlékezete.

Anti Anyag (törölt) 2011.07.04. 14:34:27

@Nathan D'Xantine: Ennyire nem gondolkodhatsz panelokban. Vagy ennyire fontos neked Gyurcsány? A politika ugyanúgy Gyurcsányi volt és most szakadj el a névtől.

Gyurcsányi=életképtelen, sodródik az árral, nincs új ötlet, nem innovatív, az ellenzéket túldimenzionálja, stb. Azaz akár te is folytathatsz ilyen politikát, de ez már akkor is Gyurcsányi lesz.

tcom 2011.07.04. 14:34:43

@Anti Anyag:

"Kifejezetten szimpatikus, hogy nem a szokásos mantrát mondja, nem fekszik le az IMF-nek és a többinek, ha az országnak nem az az érdeke. "

A Széll-terv pontosan az amit az IMF kért. Az IMF nem kérte, hoyg feküdjön le neki a kormány, hanem csak feltételeket szabott volna az elvi támogatásért. Ez az lett volna, hogy legyen minnél kisebb a hiány, és induljon el pl. a pazarló ellátórendszerek reformja. Mocsokos egy szemét ez az IMF. Azt akarja, hogy kevesebb legyen a hiányunk.

Másrészt könnyű tele pénztárcával, fizetés után virgonckodni. Majd meg lehet nézni mire lesz pénz 25-én! Akkor majd jó lesz a nagymamától kölcsönkérni!

Hogy Orbán nem a szokásos mantrát mondja? De ugyanazt teszi, mint Bajnai. Megszorítás a táppénz, nyugdíj-nál, leépítés az államnál, termékdíj adóbevételek növelése céljából, megtakarítások elvétele stb. A Fidesz választások előtti propaganda anyagában még benne volt, hogy megvédik a magányugdíjakat, 2007-ben amikor Gyurcsány szigorítani akart a rendvédelmisek nyugdíján, Orbán kiküldte emberét, hogy a Fidesz nem engedi elvenni a rendőrök szerzett jogait, 2007-ben az alkotmánybíróság döntései még szikla keménységűek és min denkire vonatokóak voltak... és még estig sorolhatnám.

Az hogy te elfelejtesz szelektíven kellemetlen tényeket még nem biztos, hogy mások nem emlékeznek.

Anti Anyag (törölt) 2011.07.04. 14:35:35

@Budapesti Szexipari Vállalat: Kokikat adnak és kapnak. Ez benne van a zsákban.

Budapesti Szexipari Vállalat 2011.07.04. 14:36:18

@Anti Anyag:
Na igen, a legtöbb embernek igen bejön, hogy elrabolják a nyugdíját, összesen olyan 3000 milliárd forintot, amiből aztán épülhet a Debrecennek focistadion, meg ki lehet fizetni a MÁV meg a BKV veszteségeit, hogy aztán az ésszerűtlen gazdálkodásukkal 2014-re megint ugyanenyni veszteséget termeljenek.

Te mennyit kapsz a Fidesztől, hogy ezeket a marhaságokat hangoztasd?
Vagy csak fel vagy mentve gondolkodásból?

vomit 2011.07.04. 14:36:29

@Napkutya: nem kell rakosiig visszamenni. egy allitolagos vilaghatalom par hete ezt produkalta:
www.youtube.com/watch?v=iK7SRYp4sBc&t=34

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.04. 14:39:14

@Anti Anyag: "...Gyurcsányi volt és most szakadj el a névtől."

Miért nem szakadsz el a névtől te?

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.04. 14:39:42

Szeretném felíhvni a mindenkori tisztelt ME/KE/ABE urak, és minden politikus, OGYK szíves figyelmét, hogy a versenyszféra (a politikia szintén) nem input, hanem output vezérelt tevékenység.

Nem az számít, hogy hány százalékkal nyert a szavazáson a párt, a pártelnök, vagy a képviselőjelölt, avagy a Hazafis Néfpront jelöltje, és az sem, hogy mennyi törvényt hoztak előre és vissza, továbbá z sem, hogy 16 vagy 18 % a lineráis, degresszív, progresszív adókulcs, hanem az számít, hogy az átlagember hogy érzi magát a saját hazájában.

Sallerek osztogatása helyett kéretik ezt figyelmbe venni.

eMM2 2011.07.04. 14:40:09

Én igazán nem értem a fanyalgásotokat.A Zorbán határozottan fejlődőképes.Ez a süket duma a dakota közmondásokhoz képest már óriási fejlődés.Mindenesetre jó verekedős lett.A Gárdistákat is nyaklevessel akarta hazazavarni de aztán Pintér törvénnyel sem teljesen sikerült.
Azért én megkérdeném miszerint:
Orbán úr tessék mondani ez már a demokrácia vagy lesz ez még rosszabb is?

Anti Anyag (törölt) 2011.07.04. 14:40:29

@tcom: Lehet, hogy egy IMF által sugallt megszorítás neked és nekem sokkal jobban fájna.

Persze, alapvetően ugyanazt is kell tennie, mi a fenét csináljon? Fizesse saját zsebből?

Mellesleg Bajnainak nem az volt a baja, hogy esetleg nem jól tette (szerintem nem jól tette), hanem az, hogy nem volt már hitele ahhoz, hogy komolyabban hozzányúljon. Köszönhetően Gyurcsányéknak, az SZDSZ-nek.

hoseman 2011.07.04. 14:41:00

@Anti Anyag: "ha isten velünk,kicsoda ellenünk?"..... mást nem tudok hozzáfűzni...kérem kapcsolja ki...

Anti Anyag (törölt) 2011.07.04. 14:41:27

@Nathan D'Xantine: Mert azt a csákót Gyurcsánynak hívták B+ és nem Tóthnak.

Anti Anyag (törölt) 2011.07.04. 14:42:27

@Budapesti Szexipari Vállalat: te most vitatkozni jársz ide, vagy azért, hogy helyeseljenek neked?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.04. 14:42:49

@Anti Anyag: Akkor most el kell szakadni a névtől, vagy sem?
Az isten se igazodik ki rajtad! Döntsd már el!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.07.04. 14:43:16

@Anti Anyag: ha teged addig baszogatunk, amig el nem patkolsz stroke-ban mar megerte barmiert is idejarni:-)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.04. 14:44:11

@Anti Anyag: Jut eszembe! Lehet már tudni, mi az az "ország fejlődés"?

Anti Anyag (törölt) 2011.07.04. 14:44:13

@Zébácsi: Most nyert Szombathelyen a Fidesz.

Anti Anyag (törölt) 2011.07.04. 14:45:32

@Nathan D'Xantine: Most mit akarsz elmagyaráztatni? Ha nem tudod mi az, mit keresel itt?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.07.04. 14:45:44

@Anti Anyag: na jo..
igazabol nekem az is eleg, ha csak ulsz tiszta elmevel es kozben magad ala szarsz es hugyozol, mikozben lecsorog a nyalad a kockas pledre amit radterit a noverke amikor kitol az udvarra:-D

Indriq 2011.07.04. 14:47:18

@Anti Anyag:
"Persze a cél szentesíti az eszközt, azaz 2014-re elvárok egy egészen komoly ország-fejlődést."

Ez nagyon remek gondolat, ténylegesen orbáni elv. Tehát ha minden kékszemű halálával kevesebb lenne a munkanélküli, akkor érdemes lenne belevágni?
Vagy ha a gyereked szervdonorkénti feláldozásával 5-6 életet meg lehetne menteni, akkor feláldoznád?
A cél NEM szentesíti az eszközt. Tökéletes példa, hogy hová vezet : a náci orvoskísérletek a táborokban.

Anti Anyag (törölt) 2011.07.04. 14:47:58

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ja, most megyek kajálni, na az egyedül többet tesz a stoke érdekében mint ti hatan:)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.04. 14:49:57

@Anti Anyag:

Arra próbáltam rávilágítani, hogy tökmindegy, ki nyer: ha sz ország (Szombathely, Esztergom, Budapest, stb...) lakóinak többsége jól érzi magát a hazájában, akkor irreleváns a ME/KE/ABE személye.
Vagy szerinted nem?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.04. 14:50:36

@Anti Anyag: Gondolom a tanárnak is ezt mondod, ha kérdez tőled valamit:
- Ha ezt se tudja tanár úr, akkor minek ül itt...? :-)

Majd azért szólj ha képes vagy megmagyarázni mit értesz egy általad használt fogalom alatt.
Amíg ez nem megy addig tényleg egyél inkább!

Jó étvágyat! ;-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.07.04. 14:51:24

@Seduxen:

Ugyan már, rég szórakoztam ilyen jól :)

Balbágy 2011.07.04. 14:51:30

@Trompf: A valóság az, hogy a szocik minden kormánya végletekig tönkre tette az országot. Az utolsó évre Hornék találtak egy Bokrost, gyurcsányék találtak egy Bajnait, aki a mérhetetlen elkúrás után, kicsit helyretette a dolgokat. Kb pont a rájuk eső rész időarányában tudtak csak javítani az elkúrásokon.

A valóság az, hogy Bokros '95 - ben érkezett. Ennyi.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.07.04. 14:51:43

Ez a szepelgo fanyalgas a kokin meg a salleren nagyon gyenge. Foleg a szavak hasznalatabol levezetett (elore kesz) jellemrajz. Untat.
Szerintem kohnbendit elkuldese a nathasba igenis koki, a kikozositos szloven miniszter viszakozasa pedig igenis saller.
Problem?

Devil 2011.07.04. 14:52:11

@Anti Anyag: Ceaucescu is megnyert minden valasztast.

potyus 2011.07.04. 14:52:15

Nagyon jó szöveg, "koki" meg "saller" (??????) Tessék mondani mi az? vagyis mik azok? amiket hőn szeretett és tisztelt Miniszterelnököm emlegetett székfoglaló beszédében az ominózus kongresszuson. Koki? kukiról már hallottam, de az egészen más lehet, mint a koki. Meg hogy "saller"
és az hogy néz ki, egyáltalán mely értelmező szótárban található ez a szleng?
Bizonyára nagyon megalázó hungarikum lehet és bizonyára fájdalmas is, ha a Miniszterelnököm jópofizik vele egy ekkora plénum előtt.
Szóval magyarázza el valaki miről is beszélt Orbán Viktor?
És különben is miért használ királyi többest? én nem adtam senkinek se "kokit", se "sallert".
Kukit igen, de az nagyon rég volt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.07.04. 14:53:43

@valójábannemberci:

Ez a Nap Kérdés!
Várjuk a megfejtéseket!
Hová tűnt 4 voks?

ember67 2011.07.04. 14:55:31

@Anti Anyag: Az IMF semmit nem sugallt! Amikor pénzt kérsz tőle, akkor -mint minden pénzintézet- megkérdezi, miből adod meg, mit csinálsz, hogy megteremtsd a fedezetét.
Erre a paciens letesz egy intézkedési tervet. Ők csak ezt kérik számon. Nem engedik, hogy úgy vegyél fel hitelt, mint a cigányok: mire kell, miből adod meg? kérdésre "mi közöd hozzá? hőbörgéssel válaszol.
Csak tudni kell, az IMF és bárki, akinek pénze van, nyugodtan mondhat nemet!! Magyarországtól sokkal jobb befektetési lehetőségei is vannak...

Devil 2011.07.04. 14:56:19

@Anti Anyag: Oke es akkor elmondod a valosagot is?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.07.04. 14:57:09

@tróger.gyerek:

Sándor "Papa" István ügyét is 88 évre titkosították, biztos ez a legkisebb adható ...

Amúgy még rendesek is voltak, hogy adatk időpontot, azt is mondhatták volna, hogy "örökre" ...

MetálFater (törölt) 2011.07.04. 14:57:46

"...A támadásokat visszavertük. Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón verést... "

Nagyvezírünk és Királyi fenségünk, I. Orbán kifelejtette még a következő beszólásokat az Európai Unió részére: slaff, bodag, háztető, nyúl-, és elefántpuszi, körmös, pajeszhúzás, tockos.

Bakker...

Kandabula 2011.07.04. 14:57:54

@potyus: a követségek sajtóattaséi már lázasan kutatnak a szótárakban és az értelmező szótárakban: koki, saller... Szerencsére a tarkón verés jól értelmezhető, a szövegkörnyezet is világos.

potyus 2011.07.04. 14:59:42

@Anti Anyag: És szerinted mi lett volna a választás eredménye, ha csak 50% megy el szavazni?
Az eddigi időközi választáson csak a fidesz és kdnp közös képviselő nyert. Gratulálok!
De az a bizonyos 60% körüli eredmény hogyan módosulna az 50%-os részvételnél? (Most Szombathelyen 21% volt a részvételi arány.) Nem érné el az alsó küszöböt, a matematika mai állása szerint.

gpetersz 2011.07.04. 15:00:38

Viktor annak örül, hogy az emberek többsége felébredt.
Szerintem annak nem fog ha már fel is kel...

Viktus 2011.07.04. 15:01:23

@zero:

Elakarod venni Kubatov kenyerét? :O

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.04. 15:01:44

@zero: Az hagyján, de hol van négy voksoló?

ember67 2011.07.04. 15:02:25

Kíváncsi lennék, mekkora konzultációs eredménynél mondaná orbán, hogy sikertelen.
A mostani dumája szerint, ha egy válasz sem lett volna, akkor is sikeres, mert aki nem küldi vissza, az a kormányra bízza a teendőket. Beszarás ez a demagógia. Ezt szerintem valahol már használták a világban (vszeg afrikában) és ők másolják. Ezek ilyet nem tudnak kitalálni...
Ha bármely pártnak ilyen nagyf...sz kommunikációja lesz, garantált a 80% nyerés! Tudniilik ezek hülyén is tudtak CSAK DUMÁVAL 2/3-ot csinálni

Balbágy 2011.07.04. 15:06:09

@Anti Anyag: Pontosabban nekünk. Nem szekvenciálisan, hanem laterálisan gondolkodik, nem feltétlenül fogad el normáknak gondolt dolgokat. Persze, mint általában mindenhol az alternatív szokatlan, kicsit provokatív műfaj is.

A kampányban miért nem fejtette ki, hogy nem fogad el bizinyos, amúgy bevett normákat?
Csak nem füllentett? A kétharmadért? Ja, neki szabad, mert magyarabb, mint mi.

Don Quixote de la Ferko 2011.07.04. 15:06:20

@potyus:
"Nagyon jó szöveg, "koki" meg "saller" (??????) Tessék mondani mi az? vagyis mik azok? amiket hőn szeretett és tisztelt Miniszterelnököm emlegetett székfoglaló beszédében az ominózus kongresszuson. Koki? kukiról már hallottam, de az egészen más lehet, mint a koki. Meg hogy "saller""

Kérdezd meg egy felnőttet. Az majd elmondja. Főleg, ha van annyira idős, hogy legyenek emlékei arról az orbán és galerije (kérdezz nyugodtan, mit jelent ez a fura szó) által a mocsokba taposott és szidott rendszerről, amelyről sajnos a mai fiatalok nem is tudják, hogy ugyanazt kapták vissza 20 év után.

egerészölyv 2011.07.04. 15:07:05

@hallari: MSzP-szavazó vagyok és voltam. Más kérdés, hogy maradok-e, látván a hozzád hasonlók fröcsögését.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2011.07.04. 15:08:43

Az egyik voksolo O.V. izlestelen lenne ha magara szavazna. Mondjuk igy meg ugy tunik, mintha nem tartana magat alkalmasnak.. hmm.

Don Quixote de la Ferko 2011.07.04. 15:09:15

Na mi van? Hol a hozzászólásom? Előcenzúra van?

Gratulálok a fideszdemokráciához.

egerészölyv 2011.07.04. 15:09:30

@Nathan D'Xantine: szomorú önbevallás, de biztos igazatok van, ha te mondod.

ember67 2011.07.04. 15:10:43

Én spec örülök annak, hogy a németeken kívül másokkal is beszélünk.
Ha pedig az EU-Kína bizniszből, "lepottyan" nekünk egy kis morzsa, akkor hajrá! Az a morzsa, ami a gigászoknak pici, nekünk komoly kaja lehet!
Egy eu-Kína input raktárbázis valszeg sok ember nyomorát meg fogja oldani, csak a foglalkoztatási törvényeket úgy kell kialakítani, hogy ne érje meg behozni a melóst is...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.07.04. 15:11:01

@vazsmegyeigerdezsház:

"kohnbendit elkuldese a nathasba "

Ez nem fordítva történt?

Viktus 2011.07.04. 15:11:07

@Trompf:

Hankook annyiban kínai, hogy a koreai is ferdeszemű :D

venszivar 2011.07.04. 15:11:34

@zero: Talán a WC-n nem volt papír ?A jó,jobb,legjobb megfejtésekért hány év v. "csak" hónap jár?!

Anti Anyag (törölt) 2011.07.04. 15:12:18

@Indriq: Persze. Ha nekem kerekem lenne és sínen járnék én lennék a 6-os villamos.

GGG77 2011.07.04. 15:13:05

@Transylvanianmixedgrill: A választási vereség utáni beszéde a Millenárison feledhetetlen. Majdnem zokogott a tehetetlen dühtől. Féltem, azt hittem elájul.

Viktus 2011.07.04. 15:13:05

@zero:

Nézőpont kérdése :P elmész a bankba hitelért, de nem kapsz te is elmondhatod otthon, hogy jól elküldted őket az anyjukba, és uzsorás Józsi adott hitelt :P

Lencsés István 2011.07.04. 15:13:11

@Legelő Őse: Igen áskálodó a blogoldal . Amit VIKTOR mondott az jó volt . Így gondolom és nem érzem ez a különbség ....

egerészölyv 2011.07.04. 15:13:20

@fatia-negra: de sagittis Hungarorum libera nos, Domine

- ennyit. Rólatok.

Anti Anyag (törölt) 2011.07.04. 15:13:22

@potyus: Most erre mit mondjak? Megakadályozta valaki Mesterházyt, hogy mozgósítsa a többit?

ember67 2011.07.04. 15:14:19

Egy példabeszéd a régi kommunista rendszerből, politikus szájából sokat mond:
NEM A ZSÖMLE KICSI ELVTÁRSAK, A POFÁTOK NAGY!!!!!

egerészölyv 2011.07.04. 15:14:38

@zero: hol van bandi? A szortírban...

Secnir 2011.07.04. 15:16:59

@zero:
"Ez a Nap Kérdés!
Várjuk a megfejtéseket!
Hová tűnt 4 voks? "

nem.
a Nap Kérdése:
szavazás után hová tűnt 4 voks-oló?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.04. 15:17:10

@egerészölyv: "Igazatok", ha "te"... Nyelvtani probléma, vagy egyéb?

egerészölyv 2011.07.04. 15:17:32

@ember67: "aki nem küldi vissza, az a kormányra bízza a teendőket" - ez épp olyan demagógia, mint a tietek, hogy aki tavaly áprilisban nem ment el szavazni, az szocialista mind egy szálig.

Napkutya 2011.07.04. 15:18:04

@Viktus: "A fideszes L. Simon László napirend előtt elmesélte, hogy a magyar keresztények sikeres zarándokutat tettek Lengyelországban, ahol ő maga is életre szóló élményeket szerzett.
...na igen ezért nagyon fontos a KDNP "

Jóvan vazze, -hát ők, erre jók!

De attól még nekem tetszhet az, amilyennek lennie kellene, ha idehaza nem csesznék el ilyen irgalmatlanul. Az nekem sem jön be, hogy ők a Fidesz cserkész tagozata.

Azt viszont, bajnak tartom, hogy nem fogják túlélni a Fideszt..

mickoo 2011.07.04. 15:18:14

@fatia-negra: Nem éppen kilenc milliós,mivel nem mindenkinek van választójoga.....Pöttyet elszámoltad magad:)

egerészölyv 2011.07.04. 15:18:22

@Nathan D'Xantine: nem. Teljesen kifogástalan, kérdezd meg Viola nénit az I/A-ban.

tovabb a jezsovi uton 2011.07.04. 15:19:03

szegény buzánszky is vénségére hülyét csinál magából, ott tapsikol ennek az elmebeteg kis gecinek.

egerészölyv 2011.07.04. 15:19:04

@Secnir: Háháháhááá! Hát ez baromi jó vóóóóóóoooooóóólt!

egerészölyv 2011.07.04. 15:22:13

@Indriq: "A cél NEM szentesíti az eszközt. Tökéletes példa, hogy hová vezet : a náci orvoskísérletek a táborokban. "

Pontosan. Vagy lásd a "szocializmus" 100 millió áldozatát :(

hallari 2011.07.04. 15:23:19

@egerészölyv: írd már meg légyszíves, konkrétan hol fröcsögtem, mert én csak mértéktartó kritikát látok... Köszönöm.

egerészölyv 2011.07.04. 15:23:27

@Indriq: "A cél NEM szentesíti az eszközt. Tökéletes példa, hogy hová vezet : a náci orvoskísérletek a táborokban. "

Pontosan. Vagy lásd a "szocializmus" 100 millió áldozatát :(

egerészölyv 2011.07.04. 15:24:32

@hallari: majd ha csináltál húsz fekvőtámaszt, koma.

hallari 2011.07.04. 15:25:13

@egerészölyv: Az azt hiszem elmarad, mindenesetre a "fröcsögés"-t kihúzom a jogos kritikák listájából.

Indriq 2011.07.04. 15:25:20

@egerészölyv:
Pontosan, ezek után orbán méltatta a 60 éves kínai rendszert....
Hát mi ez, ha nem a saját elveinek és választóinak arconköpése?

Zb74 2011.07.04. 15:25:30

"Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón verést..."

Nagyszerű, legközelebb vajon lárifárizni és lószartmamázni is fog? A kurvaországozást azért nem javasolnám. Abba bele lehet bukni.

egerészölyv 2011.07.04. 15:26:18

@Indriq: Nem azt méltatta. Ne süllyedj le hazugba.

egerészölyv 2011.07.04. 15:27:01

@Nathan D'Xantine: te vagy itt a friderikusz? :)

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.07.04. 15:28:10

hová tűnt a négy voks? - én azt szeretném, ha elszégyellték volna magukat! De gyanítom, hogy inkább csak rájuk jött a szapora...
""Az emberek elsöprő többségben értenek egyet azokkal a javaslatokkal és változtatásokkal, amelyekkel elejét vesszük az eladósodásnak, és amelyekkel helyreállítjuk a munka eredeti státuszát, vagyis azt: aki dolgozik, az följebb jut, aki nem akar dolgozni, az hátrább kerül. " - ez a mondat viszont komolyan izgalmas, mert hát sem javaslatot, sem változtatásokat nem láttam , mellyel "elejét vette volna" az eladósodásnak - egyszer. Másodszor: mi lehet a munka eredeti státusza? - mert hogy amit mond az nem lehet! Ugyanis aki dolgozik, az nem hogy följebb nem jut - de egyenesen szakad lefele........ és még annál is lefelébb...... aki meg nem AKAR dolgozni, az egyre látványosabban nem is dolgozik - és mégis felfelé emelkedik a fideszkormány ranglétráján... *o* - szóval egyáltalán nem értem ezt a pártelnököt. Nem mond semmit , de annak is az ellenkezője igaz... mégis megint megválasztják maguknak ezek a fiúk - normális ez? - N E M !

egerészölyv 2011.07.04. 15:30:21

@Nathan D'Xantine: tehát bérből és fizetésből vagy itt - elárultad magad :(

tovabb a jezsovi uton 2011.07.04. 15:31:36

@egerészölyv: akkor bővebben nem is fejtem ki, mit csináljon a csuti törpe a pápával a makovecz ravatalozóban..))))

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.07.04. 15:33:39

@egerészölyv: Mégis nyelvi problémák. Bocs, ha félreértettelek...

egerészölyv 2011.07.04. 15:34:28

@Nathan D'Xantine: nincs harag. Nem értesz hozzá, sebaj.

hallari 2011.07.04. 15:34:51

@egerészölyv: Véleményem szerint az MSZP-nek leginkább arra lenne szüksége, hogy visszaálljon a szavahihetőségébe vetett bizalom. Viszont ha azt látják az emberek, hogy MSZP szavazók arra sem veszik a fáradságot, hogy az általuk megfogalmazott kritikának REÁLIS VALÓSÁGALAPJA legyen, akkor az lesz a vélemény "na ezek semmit se tanultak és semmit se felejtettek; miért is szavazzak rájuk?".

egerészölyv 2011.07.04. 15:35:32

@hallari: igaz. A fröcsögés hatásfoka pedig hasonló.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.04. 15:37:58

rég szórakoztam már ilyen jót :)

fidióta vs ballibbant csörte rulez :)

hallari 2011.07.04. 15:38:40

@egerészölyv: NEM fröcsögtem, te pedig nem is tudtál erre bizonyítékot felmutatni, ergo TE vagy az kettőnk közül, aki elrettentő példa vagy, én ezzel szemben nem vagyok.

kej 2011.07.04. 15:41:14

@Trompf: csak a biztonság kedvéért: a hankook dél-koreai ég, s mint köztudott: dél-koreában demokrácia vagyon. bár ezt már alaposan kitárgyaltuk: a kínai lóvéval nincs baj, viszont a bő nyállal való fasszopással (tibetiek berendelése, vegzálása, kínával egy az utunk 60 éve, az egyetlen sikeres rencer) már vagyon egy kicsi

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.04. 15:41:49

@Indriq:

"@egerészölyv:
Pontosan, ezek után orbán méltatta a 60 éves kínai rendszert....
Hát mi ez, ha nem a saját elveinek és választóinak arconköpése? "

A kérdés jó. A hatályos magyar Btk. -ban van rá passzus:

Az 1978. évi IV. törvény 269/C módosítása:
„Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, büntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Tekinthető-e a kínai miniszterelnök (és delegációja, plusz a sajtó) jelenléte nagy nyilvánosságnak, és OV szavai jelentéktelen színben feltüntetésnek?

Nem vagyok jogász, nem tudom a választ.

adflexum 2011.07.04. 15:44:00

@GGG77: Én meg emlékszem Pokorni néhány megszólalására a 2006-os kampány alatt, semmivel sem volt jobb Kövérnél.

hallari 2011.07.04. 15:46:45

@Conv: nem vagyok ballibant, csak nem szeretem, ha olyasmivel vádolnak, ami egyáltalán nem igaz. Arról nem beszélve, hogy az illető többi kritikája sem állta meg a helyét, és ezt szóvátettem

Ganter 2011.07.04. 15:49:13

"ebbe a nagy sietségben"
"Pedig az LMP még be segített"

Eddig olvastam. Gratulálok, ez aztán tényleg kurva színvonalas írás :D
Nyoc átallános megvan-e?
Minden elismerésem az indexé, hogy ilyen igényes írásokat rak címlapra

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.04. 15:51:59

@hallari:

nem konkrétan rád gondoltam, hanem az egész kommentfolyamra úgy általában a postnál :)

megsúgom, amúgy a fidióták szerint aki nem fidióta, az ballib.
a ballibek szerint aki nem ballib, az mind fidióta.
persze egyiknek sem jut eszébe, hogy van élet a droidokon túl is.
akinek eszébe jut, az most rohadt jól szórakozik ezen a poston és a hozzászólásokon.

bandika gazdája 2011.07.04. 15:53:52

@ferijózsi: Én speciel elolvastam! Olvasd el te is! (Bár nem értem hogy került ide!)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.07.04. 15:56:46

@zero:

Az számít, ami az M1-en volt, nem emlékszel? :)

Secnir 2011.07.04. 15:56:58

@térfél:
"De gyanítom, hogy inkább csak rájuk jött a szapora... "
miközben OV beszél? na ne vicceljünk kéremszépen. ezt te sem gondoltad komolyan ugye?

Secnir 2011.07.04. 15:59:35

@Conv:
ja.
szerintem meg vannak a ballibek, a jobblibek, a szocdemek, a zöldek, a fideszisták, az ödeszisták, a fasiszták, a keresztyények, a demokraták, a kerezsztyénydemokraták - meg én.
középen röhögök a markomba.
kínomban.

sprenczl 2011.07.04. 15:59:50

Ja igen, és nincs sajtószabadság...:-)

gyilkos fűegér 2011.07.04. 16:01:38

"(Sokáig nem szűnő taps, mely ovációba megy át. Valamennyien felállnak és ünneplik Szálin elvtársat. "Éljen!" kiáltások. A teremben kiáltások hangzanak fel: "Éljen Sztálin Elvtárs! Éljenek az élenjáró kolhozparasztok! Éljen vezérünk, Szálin elvtárs")"

(Lenin-Szálin: A MUNKÁRÓL. Szikra, Budapest, 1950. 334.oldal)

Dr. No 2011.07.04. 16:03:06

1. Hogyan lehet "túllendülni a ballaszton"? (copyright: Seszták Ágnes)
2. Nagy értékű fogadást mernék kötni arra, hogy a soron következő, tetszőleges tárgyú konzultációra még nagyobb arányban fogják az emberek a vonalkódos kérdőíveket visszaküldeni.
Cél: a 150 %!

borovi 2011.07.04. 16:07:43

Hallgatom orbánt a rádióban (a hírekben játszák). Ez a faszi valami párhuzamos univerzumban él azok alapján, amiket összehord.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.04. 16:09:47

@Conv:

na jó, csak az a kérdés, kedves Conv, hogy mi a helyzet a Jobbikosokkal? Mert gyakran találkozom nem ballibbant, de nem is fidióta (hogy a te terminusoddal éljek) kommentelőkkel - akkor ők hová, kihez tartoznak, vagy tartoznak-e egyáltalán?
Sőt, én egyik fenti halmaznak sem vagyok része, de viszonylag gyakran szólok hozzá, és emelett magam is jót szórakozok mások sziporkáin.
Persze egymás ballibsizése (ebből olykor kapok én is, de lepereg, mert nem igaz), fideszdroidozása nem tetszik, de én úgy látom, hogy az itt, és általában más blogokon előforduló esetek zöménél inkább a balosok/liberálisok próbálnak érvelni, míg a fideszhívők első és (általában) legtöbbet használt fegyvere az elmúltnyócév, meg Gyurcsány.

GYF működése szerintem sem volt hiba nélküli (sőt), azt viszont észrevehetné a tisztelt publkum, hogy az "elmúltnyócévből" lassan másfél mára fidesz.éra. És lássuk be, OV sem csinál mindent jól, csak feledékeny a nép.

Szóval szórakozom, meg mosolygok is és miegymás, de asszem kissé fanyar ez az egész.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.07.04. 16:10:31

Kósa Lalinak remélem akkor is kitart a humora, ha majd a bukásuk után valakinek az ügyészségen eszébe jut az a kis shortolós akciójuk :)

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.04. 16:11:36

@borovi:

Az semmi, hogy párhuzamos univerzumban él, de ott ráadásul nem-euklideszi a téridő, mert a párhuzamosok abban a térben még találkoznak is.
Talán mi itt, ezért nem értjük.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.04. 16:15:04

@.Pierre Bezuhov.: "ügyészségen eszébe jut az a kis shortolós akciójuk" - úgy érted, hogy Polt Péter 9 éves mandátumának lejárta UTÁN, ugye?

borovi 2011.07.04. 16:18:23

@gyilkos fűegér: Hát istenem, a mi drága vezetőnk, sőt Drága Vezetőnk is megirigyelte, és akar magának olyat... ;)

@Zébácsi: Az még rendben volna, hogy ott él, de mi a f...ért nem marad ott?!

@.Pierre Bezuhov.: Szívesen látnánk Lajost is rabláncon. Tán megérjük...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.04. 16:22:40

@borovi:

Ott talán jobb (még a bal is jobb), de Neki itt van küldetése. Ezt igazán megérthetnéd.

Marcellusca 2011.07.04. 16:23:28

Most olvasom a frissítést.
MUHAHAHA!!!

Megszámolták a borítékokat.
De, amit én küldtem vissza, azt nem rakják ki az ablakba. :)
Nem a kérdőívet küldtem vissza. :D

Mé' nem vagyok meglepődve - az általuk tálalt - eredményen? :P

gmower (törölt) 2011.07.04. 16:24:51

Na még ezt a vergődést :D Mintha nem ilyen lett volna az összes eddig Fidesz kongresszus, mintha nem mindig is Orbán Viktor lett volna az elnök... Miért kell ezen meglepődni?

Ezzel összefüggésben csak az az egy kérdés merül fel bennem, hogy ha egy párt még saját berkein belül sem képes rendet tartani, mihez akar kezdeni egy országgal?

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.07.04. 16:25:12

@Seduxen: hát na, a türelem rabláncot terem, reméljük. :)
meg hát a három x alatt vagyok még, talán megérem a saját rendszerváltásomat, ahol valóban lesz elszámoltatás...még Polt Pötinek is .

álom-álom

gyilkos fűegér 2011.07.04. 16:33:18

@Zb74:

Csodálkozunk, hogy mindenki cigánynak néz minket.

valójábannemberci 2011.07.04. 16:35:37

Azért az örök életben lehet még reménykedni, ha már ingyen sör nem lesz (amúgy sem fogyasztok alkoholt, de azért na)?

gyilkos fűegér 2011.07.04. 16:37:22

@Dr. No:

Sztahánov elvtárs egy kérdőívből kettőt küld vissza! Vegyetek példát Sztahánov elvtársról!

borovi 2011.07.04. 16:37:23

@gyilkos fűegér: Na jó, pofozkodni azért nem pofozkodik az ellenfeleivel, mint a jó Zsirinovszkij tette. Legalább is még.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.04. 16:38:11

@.Pierre Bezuhov.: szerintem sürgősen gyere le a pokemonról, amíg nem késő :))) ennyire nem lehet elkeserítő a helyzet "Laliland"-en, legalább is az országos átlaghoz viszonyítva! (különben is hamarost lesz ojrópai szintű fúszbáll-stadionotok, mire ez a pesszimizmus? :DDDD )

gyilkos fűegér 2011.07.04. 16:38:44

@valójábannemberci:

Én a helyedben rászoknék a piára, amíg nem késő!

borovi 2011.07.04. 16:38:48

@gyilkos fűegér: A jó Fideszes meg mindjárt hármat. Nyilván így jött össze az a több mint egy millió.

penelope garcia 2011.07.04. 16:40:20

Egy ostoba tahó kezébe adtuk sorsunkat, aki most tapicskol a szarban, és szét is keni, bárgyú vigyorral, miközben arról fantáziál, hogy gigászokat győz a törpe.
De lesz még itt fordulat. Fogják még Orbánék tárgyalását titkosítani száz évre.
Igaz, addig is égeti a magyarokat, ahol csak teheti. Köszönjük szépen kedves kétharmadunknak az átgondolt döntést.

hiryu2,0 2011.07.04. 16:41:29

88 évre titkosították, biztos ez a legkisebb adható

Gondolom a Heil Hitler miatt.... demokráciafelfogás legelábbis

Secnir 2011.07.04. 16:43:37

ez a hatalmas szám két dolgot bizonyít. Az emberek bele akarnak szólni a jövőjük alakításába
=OV a sarokban ülve reméli, hogy nem az övébe...
[...] Mint mondta, akik nem küldték vissza a kérdőívet, a kormányra és a parlamentre bízták a döntést.
=gondolkodj OV, gondolkodj! 8 millióból 7 millió nem küldte vissza! hol vannak azok az emberek? ha az 1 millából 1 milla fidesz-szavazó és -rajongó, akkor a 7 milla?
[...] A szociális konzultáció legfontosabb tanulsága két szóban foglalható össze: Magyarország felébredt
=csak reménykedsz OV, hogy minél később és minél kevesebben... ..ugye, 7 milla, emlékezz...
[...] hozzátéve: [...], kéregetésre nem lehet berendezkedni, és nem lehet jövőt építeni"
=ezekután Kínától kértél x milliárdot puszira.

venszivar 2011.07.04. 16:49:02

@gyilkos fűegér: Már megint kezded? Most ez jó, vagy ez csak a macskákra vonatkozik?
Raszputyin vegyen téged a "szárnyai"alá.......

valójábannemberci 2011.07.04. 16:51:04

Amúgy meg az álamfő sörét ki fizette ki a Volton? Saját zsebből ment? Vagy protokollsör az adófizetők pénzéből?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.04. 16:55:15

@Zébácsi:
fidióta droid és ballib droid szemszögből mutattam a dolgot. nem pedig valóságszerűen.

az én szemszögem a következő: vannak az idióták és vannak a normálisok.
az idióták közé sorolok minden droidot pártállástól függetlenül. a félhülyék közé a csendes pártpreferálókat.
a normálisok közé azokat sorolom akiknek minden párttal tele a tökük úgy általában, és nem politikai ideológiák szerint gondolkodnak és sorolják be magukat.

hardenberg 2011.07.04. 17:04:53

@Lucernaböde: te mennyit kapsz a narancsseggű trollkodásáért OV főci-fősámántól?

venszivar 2011.07.04. 17:08:14

@valójábannemberci: Nem kéne annyit innia,már nagyon látszik a pofáján.Vagy "csak" már nincs bőr a képén......?!Szerintem IS-IS !

valójábannemberci 2011.07.04. 17:08:15

@gramercy: Jó, most ne menjünk bele a részletekbe. :P

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.04. 17:12:02

Milyen jogon titkosítja az adófizetők pénzén élősködő férgek adófizetők által megbízott tevékenységével kapcsolatos dolgait az adófizetők pénzén élősködő másik féreg az adófizetők elől?
Csak úgy egyszerűen: A BÜDÖS KURVA ANYJUKAT,aki mindnyájunk örömére inkább nevelt volna macskákat vagy kiskutyákat,esetleg tulipánt politikus és törvényhozó helyett!

bebe tv 2011.07.04. 17:27:18

@tovabb a jezsovi uton: szegény buzánszky is vénségére hülyét csinál magából, ott tapsikol ennek az elmebeteg kis gecinek.
Ha ismernéd a múltját még aktív korában és utána akkor most nem csodálkoznál. A Kádár érában is pedálozott amikor már nem focizott és uli buli állása volt végig a dorogi szénbányáknál.
A szállítási és szolgáltató üzemben volt osztályvezető a sportban szerzett elévülhetetlen érdemeiért. Ugyebár a csapatot ahol hátvéd volt majd edzősködött úgy hívták, hogy Dorogi Bányász és a szénbányák volt a fenntartója, mint a Honvédnak a HM, a Dózsának a BM.

regress 2011.07.04. 17:30:27

@Azúrkék égbolt: akik titkosítják,a legsárosabbak.utoljára az olajmaffia anyagát titkosították,pintér meg milliárdos.évekig a nevét sem merték leírni

Horizont 2011.07.04. 17:37:59

Na index címlap:))
Úgy szeretném tudni ki volt az 4 (nem) voksoló? :)
Orbán elindult mint fiatal demokrata liberális elvekkel, eljutott a polgári a polgári Magyarországig, aztán már süllyesztőbe került a polgárság (szó), most már egyre többet emlegeti a munkát!!! Vagyis a hiányát.Hajajj! De soha egy szóval nem beszél rólunk akik (még) dolgozunk, akik nélkül sehol nem lenne semmi.Ő sem! Ez a kokizás, sallerezés úgy érzem a szavazóbázisnak szóló kirakatbeszéd! Majd mi megmutatjuk (vagyis Orbán megmutatja) milyen tökös belevaló gyerek!
Egy jelölt, 99,7%-os eredmény? Mi a jó büdös francnak basztak el az életünkből több mint 20 évet, ha ugyanott tartunk mint a jó kádári időkben, meg a Hazafias Népfrontra hajazunk??!
Mélységes szomorúsággal hallgattam a híradásokat és még szomorúbban olvastam a posztot (amúgy grat. érte zero!!) Sesztákot régen kapta el valaki? Vagy soha?:)
Semmi sem változik? Gyurcsány is hülye volt a sleppjével pardon párttársaival együtt!
És most mi van? Van egy másik hülyénk! Még hülyébb sleppel! Kétharmaddal bebetonozva.......

lidércfény 2011.07.04. 17:46:29

"Esténként az úri közönség verekszik. Kitűnő széklábak! Belépés díjtalan! "

szamarhegy 2011.07.04. 17:51:11

@Seduxen: Kicsire nem ad az ember, 9 éves betonra nagyszerű Fideszes megoldás van, egyrészt a visszamenőleges időtartam csökkentés, másrészt meg lesz 3 főügyész és +30 alkotmánybíró :)

bájgúnár 2011.07.04. 17:58:07

Én szopok.
Te szopsz.
Ö szopik
Mi szopunk
Ti szoptok
ŐK SZOPATNAK!

2011.07.04. 18:00:54

Figyeltétek a fidesz tisztújitását? A szavazatszámlálás után felállva tapsoltak, csak az a kár hogy nem zengett az "éljen Rákosi, éljen a párt".
Ami pedig a kokit, a sallet és a baráti nyaklevest illeti, én nem erre emlékeztem. Valahogy másként történt minden. Először nyakonvérték Viktort, utána szétrugták a valagát, majd a baráti nyakleves helyett jött a pofánverés is--főleg a németektől.

Nekem erről, a nagyotmondásról, az egyik volt főnököm jutott eszembe, akitől érdeklődtek az egyik müszaki vezető iránt, hogy milyen ember. Mire a direktor válasza a következő volt--nincs ezzel a Tiborral semmi baj, csak ha iszik, akkor mindig nagyokat mond.
Nos, itt is ez történt--nagyokat mondott a Kedves Vezető. A talpnyalók pedig helyeseltek és megtapsolták--állva a produkciót.

fokabacsi 2011.07.04. 18:01:41

@ökörpöröly: Tudod, az a baj, hogy rettenetesen buta vagy! És mint ilyen észre sem veszed magadat!

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.04. 18:06:04

@éberség elvtársak: Az már annyira titkos,hogy örülni kell annak,hogy életben hagyják azt,aki rákattint.Persze nem jön be semmi,mert titkos.

igényes 2011.07.04. 18:08:37

"A támadásokat visszavertük. Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón verést... "

Egy sor FIDESZ-KDNP képviselői bünügyet, nevezetesen jogtalan pénzek többrendbeli felvétele kapcsán nem volt letartóztatás. A bűnelkövetők megúszták egy belső ügyészi vizsgálattal, majd kaptak egy kis pénzbüntit. Megtiltották, hogy ilyen összeggel égessék magukat.

Mennyit nyert az Országgyűlés elnöke? - Itt vannak a számok
2011. június 21., kedd 12:05 Pénzcentrum

Az Országgyűlés elnökének havonta nettó 400 ezer forintot hozott a konyhára az egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadó. Kövér László összkeresete egyébként a választókerületi pótlékkal együtt meghaladja a 2 millió forintot.

Kövér Lászlónak a magyar politikusok közül egyedüliként jár a havi 313 ezer forintot választókerületi pótlék annak ellenére, hogy két autót is biztosít számára az Országgyűlés, amelyet magáncélokra is használhat - adta hírül a Blikk.

A házelnöknek a miniszterelnökkel egyenlő összegű, 1 millió 570 ezer forintos fizetés jár, ezen felül 232 ezer forintos képviselői alapilletményt is kap. Az összes munkajövedelme így 1,8 millió forint. Ennek alapján - a Blikk által levont következtetéssel szemben - belefér a közszférában foglalkoztatottakra megszabott 2 millió forintos bérplafonba, mivel a törvény csak a munkajövedelmet maximalizálja.

A házelnök a havi 116 ezer forintos lakhatási támogatást is igénybe veszi, pedig jár neki állami rezidencia. Igaz, ezt Kövér nem veszi igénybe, inkább a Budapest melletti szigetszentmiklósi házában lakik családjával. - Kövér László a lakhatási támogatás felvehető összegét jótékony célokra fordítja - válaszolt a Blikk kérdésére Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke.

Emellett havi 313 ezer forintos választókerületi költségtérítést is kap az Országgyűlés elnöke. Kövér költségtérítési szempontból zalaegerszeginek számít, mivel a Zala megyei listáról került be a parlamentbe. Ez a politikus számára igen kedvező, mert a költségtérítés mértéke a Budapesttől való távolságtól függ, a zalai megyeszékhely pedig 224 kilométerre van a fővárostól.

Mindez összesen 2 millió 168 ezer forint, amelyből 1,8 millió forint a munkajövedelem. Ebből a 16 százalékos szja-kulcs miatt nettóban 1 millió 334 ezer forint marad a házelnök zsebében, ami havonta 400 ezer forinttal több - a három gyermeke utáni adókedvezményt is figyelembe véve -, mint amennyit a tavalyi adótábla mellett keresett volna.

Jótékony célra fizeti ki a jogtalanul havonta felvett lakhatási támogatást és ezzel büszkélkedik, közben adóalapjából leírja. Hányni lehet ettől.

Orbán most kapott egy kardot lengyel barátjától, Sólyom elárvereztette az összes ajándékát, pont ilyen kardot is, melynek íly módon az értéke 3,2 millió forint.

A törvények nem engedik az ilyen ajándékokat tisztelt Orbán úr. Vajon Orbán szerepelteti-e vagyonnyilatkozatában az 1998-2002 között kapott ajándékait. Ne feledjük Sólyom 15 milliót adományozott az ajándékaiból jótékony célra.

Horizont 2011.07.04. 18:13:50

@ökörpöröly:
Te kis töpörödött agyú! A fideszbirkákat máshol számold te szerencsétlen. Az összes állításod vitatom, te egy kompletten nem normális, nem tudom honnan szalajtott emberek vagy! Lehet te nem emlékszel, de már volt pengeváltásunk itt! Akkor is jöttél ezzel a baromsággal. Te kis Rákosi fan! És Orbán fóbiás!Hagyd már abba ezt a szánalmas orbán cigányozást. Esetleg ha érvekkel alátámasztva, elemezve Orbán hibáit írod ide, emberszámba veszlek!! Isten bizony nem szoktam ilyeneket írni senkire, de te kihozod belőlem az állatot!!:)

Pontos 2011.07.04. 18:16:42

@ember67: Mária Teréziától eredeztetik.

Devil 2011.07.04. 18:18:50

Tehat ugyadtunk sallert az EU-nak hogy vegulis vallaltuk az IMF felteteleit (hogyne vallaltuk volna, hiszen teljesen racionalis, szukseges intezkedesek voltak benne) csak ugy tettunk kozben mintha mi okosabbak lennenk es ezert sajat neven csinaltuk (Adidas-Adiads) de mivel kellett a hitel, inkabb magasabb kamatra a piacrol, meg kozvetlenul Kinatol vettunk fel hitelt. Es ezutan is igy fogunk tenni, keruljon akar szazmilliardokba.
Mindezt hogy Orban marketingje jo legyen (a sajat vazallusai elott persze).
Hat gratulalok :)

Dr. Verőköltő 2011.07.04. 18:21:42

Anyád!! Ööööö akarom mondani ányááám!

Devil 2011.07.04. 18:28:25

""A szociális konzultáció legfontosabb tanulsága két szóban foglalható össze: Magyarország felébredt "

Mondja ezt az aki elintezte hogy ne legyen egeszsegugyi reform mar 5 evvel ezelott. De o maga persze ettol sokkal nepszerubb lett. Igaz fel kellett venni parszazmilliard hitelt. De hat nem NEKI kell visszafizetnie majd.

Devil 2011.07.04. 18:29:46

A legkozelebbi konzultacios kerdoivet mar 20 millioan fogjak visszakuldeni :)

Marcellusca 2011.07.04. 18:32:28

Ennyit a cuciális konzultációról:
hirszerzo.hu/profit/20110704_szocialis_konzultacio_eredmeny
Mondjuk, nekem nem újdonság.

Több kérdésem nincs.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.04. 18:35:28

Visszakrestem a pártállami kongresszusok jegyzőkönyveit. gyedül indulóként 1949 óta orbán érte el a legjobb eredményt. Előtte egyedüli indulóként még Rákosi Mátyás is csak 99,4%-ot ért el.

pirimogyoró 2011.07.04. 18:36:15

@igényes: A törvények nem engedik az ajándékokat, de ők elfogadják? Remélem a következő kormány, bármelyik lesz is az, börtönbe juttatja őket.

lyken 2011.07.04. 18:39:27

@Devil: "Es ezutan is igy fogunk tenni, keruljon akar szazmilliardokba."
Most őszintén, miért érdekelné? A választók gyerekei fogják fizetni a számlát. Ő akkor 70 évesnél idősebb lesz és a Bahamákon fogja lóbázni a lábát a fiúkkal.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.07.04. 18:43:24

Kifele igy beszelunk, belefele ugy.
Ezt mar megszokhattuk volna a Fidesztol.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 18:58:13

@kej: zipp.hu/belfold/2011/06/27/gyurcsany_ferenc_irasa_orban_kina-politikajarol
Gyurcsány:
Egyszerűen emlékeztetni szeretnék, hogy a keleti nyitás politikájának fő érdeme Medgyessy Pétert illeti. Ő nyitott Moszkva és Peking irányába, és hosszú idő után először látogatott el Delhibe. Medgyessy helyesen ismerte fel, hogy az EU tagságra készülő Magyarországnak nem szabad bezáródnia Európába, és meg kell erősítenie a külső szövetségesi, baráti kapcsolatokat. Medgyessy normalizálta viszonyunkat Washingtonnal és elkezdte újraépíteni az együttműködést Moszkvával. Én csak folytattam, amit elődöm elkezdett.

tlvajferi 2011.07.04. 19:07:25

érdekes, hogy az én blogom soha sem jelenik meg a zindexen

a szerzőnek azért minden esetben illett volna hozzátenni, hogy ebbe a helyzetbe, ameybe most vagyunk (mármint, hogy a zrbán diktál és a népi demokratikus kína ad nekünk és az eunak könyöradományt), szóval ebbe a helyzetbe ugyebár a tiszteség és igazmondás bajnoka, a gyurcsány pinocchio fleto és rablóbandája juttatta magyarországot

ezt minden ilyen cikk előtt illene nagy betűkkel megjelentetni :)))))))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.07.04. 19:09:00

@tlvajferi:

Ez triviális, nem?
Sőt, a 2/3-as Fideszt is nekik köszönhetjük, úgyhogy dupla faszkorbács járna nekik.

neminiteneri 2011.07.04. 19:17:19

..aki dolgozik, az följebb jut, aki nem akar dolgozni, az hátrább kerül. "

ÉS AKI NEM TUD? Aki rokkant, vagy egyszerűen öreg, és beteg, de még 5-10 éve van a - most már láthatóan koldusnyomort jelentő - nyugdíjig?

Azokkal mi lesz, drága Elnök úr??

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.04. 19:25:09

@neminiteneri: Magyarország több mint 3/4-e (háromnegyede) nem dolgozik.
Azt nem nehéz belátni, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak.
Azt se nehéz belátni, hogy nem azért nem dolgoznak ennyien, mert nem tudnak.

Szerinted mi a megoldás ?
Hagyjuk hogy egyre kevesebben dolgozzanak, csakmert valaki ténylegesen áldozatul esik egy törvénynek, rendeletnek aki nem tud dolgozni ?
Vagy megpróbáljuk helyére tenni a dolgokat ?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2011.07.04. 19:29:12

comment.blog.hu/2011/07/04/az_mtv?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2011_07_04&utm_campaign=index

"A Volt egyik legsikeresebb rendezvényéről két lelkes fiatal szervező, Orbán Ráhel és Szájer Fanni beszélt a Magyar Televíziónak."

Very funny, but I am not amused.

lyken 2011.07.04. 19:31:49

@tlvajferi: "ebbe a helyzetbe ugyebár a tiszteség és igazmondás bajnoka, a gyurcsány pinocchio fleto és rablóbandája juttatta magyarországot"
Érdekes, de azt lefelejtik, hogy a fidesz aggitálásának meg demagóg politikájának mi mindent köszönhetünk. Meg hogy az első Orbán kormány több államadósságot csinált, mint a Feri.
Csak megy az ostoba elmútnyóccév meg gyurcsányahibás. A Gyurcsány lassan hitelesebb, szalonképesebb és vállalhatóbb lesz mint a Viktor.

Horizont 2011.07.04. 19:43:12

@Scaramella va alla guerra:
A kommentek zárolva is vannak:)))) A kis tündi-bündiket nehogy megsértsék:)

@lyken: Azért a nagy Gyurcsány fényezésbe kérhetnék egy kis reális látásmódot? Ne csak nézz,hanem láss is! Ki volt hatalmon az elmúlt 8 évben? Orbán? Nem! Gyurcsány! 2X4 év!! Ne felejtsd el. Mégis csak nekik "köszönhetjük" a nagyját! Meg azt is, hogy Orbánnak meg lett a 2/3! Ne legyél elvakult! Utálhatod, szidhatod Orbánt (én is így teszek) de őrizd már meg az elfogulatlanságod!És ne szenvedj emlékezetkiesésben!!!

röhögő 2011.07.04. 19:48:57

@lyken: "A Gyurcsány lassan hitelesebb, szalonképesebb és vállalhatóbb lesz mint a Viktor. "
- Na most ez minden csak nem egy szint. Gyurcsányt jobb lenne elfelejteni, mert Viktornak újabb négy éve lesz ha nem tűnik el a szinről. Már pedig Viktorból az első négy éve is sok volt, de ez a négy év maga a katasztrófa. Már ha kitölti.

Horizont 2011.07.04. 19:49:43

Bilincsben vezették elő Szilvásy Györgyöt!
Szabadlábra helyezte a bíróság Szilvásy Györgyöt!
Csupa móka kacagás az élet:(

ferikepapnak_készült 2011.07.04. 19:59:53

gyilkos fűegér!

A sztálini hasonlat talán a maszop kongresszusán 'ült' volna jobban; ahol ugyebár az internácit éneklik kórusban....
már csak a fel fel ti rabjai hiányzott a repertoárból, nem???

Budapesti Szexipari Vállalat 2011.07.04. 20:00:18

@röhögő:
"Gyurcsányt jobb lenne elfelejteni"
Orbánt is.

@Horizont:
A matematika szerintem nem lehet az erősséged.
Gyurcsány 2004. szeptember 29-étől 2009. április 14-ig volt kormányfő. Ez hol 8 év?
Ez elmúlt 8 évből meg már több mint 1 évet a Fityisz volt kormányon.

Vendor lock-in 2011.07.04. 20:05:29

Orbán Viktor vezessen traktort, vakot, áramot, de ne országot.

Horizont 2011.07.04. 20:13:11

@Budapesti Szexipari Vállalat:
Már elnézést, de Gyurcsány nem egyedül uralkodott. Gy. F. = MSZP! És 2002-től az MSZP volt hatalmon. 8 évig!!!! Hogy közben váltogatták egymást az nem von le semmit a fényükből:)
Neked nem erősséged a matematika, már bocs!
"Ez elmúlt 8 évből meg már több mint 1 évet a Fityisz volt kormányon."
Nem 8 - ból egy év, az 8 + 1 év!:)

csárli hárper 2011.07.04. 20:14:22

tényleg kíváncsi vagyok mit mondhatott a szilvásy hogy a rablánc után rögtön szabadlábra helyezték...
csak nem tanúként beidéztette volna a don pintért meg a zorbánt?

Trex59 2011.07.04. 20:19:46

nem emlékszem,hogy a kurvaországból ekkora hiszti lett volna...

kicsi11 2011.07.04. 20:27:20

Engem az érdekelne, hogy Orbán kire szavazott?

fatia-negra 2011.07.04. 20:30:18

@kicsi11: a kínálatból (jelöltek között) szerintem is ő volt a legjobb... tehát magára... de csak az objektivitás miatt

Marcellusca 2011.07.04. 20:34:34

@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/: Én nem vagyok elég jó, hogy kinyomozzam.
Idáig 5 kommentje volt. Tavaly szept. 2, idén májusban 2 (egy Sedunak szólt) és a mostani.

Egyébként sejtem, hogy ki.
Nem valószínű, hogy a valódi vezetőség. :(

bandika gazdája 2011.07.04. 20:47:08

@Marcellusca: Nem tudom elhinni, hogy a valódi vezetőség akármilyen is, ennyire bunkó legyen! Szerintem valahol "lejjebb" keresd!

kicsi11 2011.07.04. 20:52:17

@fatia-negra: személyi kérdés szavazásán az érintett, ha van benne némi elegancia, akkor tartózkodik, vagy nem szavaz....

hoplita 2011.07.04. 20:53:49

Még mielőtt nekikezdenék elolvasni a kommenteket...
Ezeknek elmentek otthonról...a nagyképűség ha fájna, akkor ovika már reggel úgy ordítana morfin nélkül, mint akinek a farkát csavargatják.
Hűséges apródjai, vagy inkább faszszopói meg nem akarnak lemaradni mögötte.
Vagyis, jól állunk.

fatia-negra 2011.07.04. 20:54:02

@kicsi11: ha "van benne némi elegancia"

a zorbánban? erre nem mondok semmit...

szerénység elftársak szerénység
eszt szeretem magamban leginkább

zila5 2011.07.04. 21:03:52

Komolyan mondom, ahogy ezt a Seszták-idézetet olvastam, leginkább a második részét, azon vettek észre magam, hogy az agyam spontán kihangosította nekem és az a hang, amin szólt, a régi rendszer mozijaiban a filmek előtti híradó kicsit torz férfihangja volt.
Valami ilyesmi:
www.youtube.com/watch?v=mGWunOSI3vc&feature=related

Bee-zony 2011.07.04. 21:19:58

A 2. pszichopata banda akcióban. Nyomják a parasztvakítást, közben pedig a lényeg:

Rámozdul az évszázad üzletére a kormányzati kötődésű cégbirodalom
www.origo.hu/itthon/20110703-a-kozgep-es-az-eos-energetikai-terjeszkedese-simicska-lajos-es.html

GKI: Nem jobb a gazdaság helyzete, mint a kormányváltáskor
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110703-gki-elemzes-kisebb-novekedes-mint-a-kormany.html

Aki nem gyurcsorbán slepp, és nem hülye és nem is aljas – és ezáltal kisebbségben van – az jobb, ha szedi a sátorfáját, és áttelepül egy normálisnak mondható országba; egyre könnyebben találni ilyet…
Vannak idők és vannak helyek, ahol nem maradni kell, hanem menni, és ez most pont ilyen, vö. Szodoma.
Aki marad, az kokit, sallert és tarkónvágást kap, de lesz az még rosszabb is, mert a fijjug nem állnak meg az úton: a tarkónvágástól a tarkónlövésig.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.07.04. 21:48:36

Hölgyeim és uraim!
Önök a "Zsebnapóleon tündöklése és bukása" című filmet látják!
Mivel pont a film félidejénél járunk, kérjük nézzék meg a reklámblokkot!
Megértésüket köszönjük!

kicsi11 2011.07.04. 21:59:19

Egy örökzöld:
"Köszönjük néked .................
Tiéd a hálánk, tiszta lánggal ég.
Reád ha nézünk, büszke az arcunk,
Virágot hintünk, amerre mégy.
Fogadjuk néked,................
Utadra lépünk, te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nóta
Eléd lehajlik, mint virágos ág."

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.04. 22:02:46

@A vezetőség:

Tisztelt vezetőség.

Az Index Zrt. a blog.hu rendszer üzemeltetője, az adatvédelmi elveinek megfelelően, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szabályozásának és 2011-es határozatának megfelelően, a hatósági eljárási hirdetménynek eleget téve, az Ön azonosításához szükséges IP címet, email címet és a szolgáltatójától önnek kiosztott hostnevet átadja az ügyészségnek, megtéve a Btk. 177/A. §-a alatt szabályozott; visszaélés személyes adattal bűncselekmény tényállását megvalósító személyes adattal való visszaélés tényét megvalósító jelentős érdeksérelmet okozó bűncselekmény felderítéséhez a szükséges és előírt kötelezettségének eleget téve.

Kandabula 2011.07.04. 22:08:26

Most hallom, hogy Szilvásyt kiengedték. Eszerint tovább kémkedhet.

Megdobbent 2011.07.04. 22:12:23

Erdekes ez a Pokorni srac. Mar nagyn koran megjegyezte rola asszem Galvolgyi, hogy amilyen ertelmesnek latszik, nem tudja mit keres a fideszben, es meg baja is lehet belole. Akkor ugye trollkodott Pokorni is 8 evig, most meg van utasitasra, vagy netan vakmerosegbol (ez fideszen belul mindenkepp az) egesz emberformakat mondogat oda. Korai meg szimpatizalnom vele, de teny, hogy nagyon kiri kozuluk. Hat akkor neki hajra, az osszes tobbi fasszopo geci meg ott dogoljon meg, ahol van. Kiveve persze a bohocugyi allamtitkart, mert azzal lehet targyalni.

zila5 2011.07.04. 22:21:42

@Megdobbent:

Érdekes bizony...
Egyszer elpityergi magát az apucikáján... máskor meg 4 fiút nemz zsinórban!

Kandabula 2011.07.04. 22:48:40

@Megdobbent: ne reménykedj. A Fidesz vezetősége nagyon okos emberekből áll. Itten stratégia és taktika művelődik tudományos szinten. Dzserzsinszkij mondta: egyik kezeddel simogatod, a másikkal ütsz. Mint a rendőrségen: az egyik kihallgató durva, a másik megengedő. A lényeg, hogy zavarba hozzanak. Egy régi gimnáziumi osztálytársam jut eszembe, még a tánciskolából: - Tudjátok, egy répát kötök a farkam mellé. Odahúzom a csajt, az megijed, átmegy a másik oldalra, és ott van az igazi!

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.04. 22:51:50

@Trompf: "Hagyjuk hogy egyre kevesebben dolgozzanak, csakmert valaki ténylegesen áldozatul esik egy törvénynek, rendeletnek aki nem tud dolgozni ?
Vagy megpróbáljuk helyére tenni a dolgokat ? "
A két mondat logikailag nem pászol.
Értem én, hogy szerinted egy-két áldozat a haza oltárán nem lehet a cél elérésének akadálya, de mégsem kellene a XXI. században áldozatoknak lenni, amikor tanult emberek csinálják a politikát. Azzal azonban maximálisan egyet kell érteni, hogy a dolgokat a helyükre kellene már tenni. De mik a dolgok?
Nem vetted észre, hogy a világ az elmúlt 25-50 évben mekkorát változott? Ez nem magyar jelenség, a feljett és a fejletlen országokban mindenütt probléma a munkanélküliség. Ráadásul a világ kinyitásával a probláma áttevődik egyik országból a másikba ( tőke szabad áramlása), egyik országban nincs elég munkarő, a másikban meg nincs elég munka. Mi a másik vagyunk, és én nem látom, hogy egyáltalán az egyikbe kerülhetnénk. Ennek lehetőségét már a rendszerváltáskor elszúrták. Privatizálták a földet ( most sem akarnak új földosztást, hogy a parasztoknak legyen mit túrni, egyébként nem hiszem, hogy akarnának túrni), és az iprai üzemeket, ráadásul a külföldi tőke utóbbiak jelentős részét leépítette, és annyi új munkahelyet nem teremtett a modernizált termeléssel, amely elég lenne az iparból kiesett munkásoknak, és a földművelésből kiesetteknek.
A bankadó csak az állami bevétel emelésére elégséges, de a banki szféra nem termel, ezért egy idő után ez is kipukkanhat. Ha kevés lesz a kihelyezett hitel, kevés lesz a banakdó alapja is.
Az eddigi intézkedésekből mindennek a leküzdése nem körvonalazódik, valahogy erről nem sok szó esik, nem látszik a megoldás, vagy szerinted igen?

Kandabula 2011.07.04. 22:52:12

...hiba történt... Pirulok... Eztán kimásolom a mondanivalómat, hátha elmegy máshol...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.07.04. 22:52:50

@Secnir: hogyne jöhetett volna rájuk a szapora :) - két okból is, összefossák magukat, ha csak a vezér nevét meghallják..., vagy ... vagy?... ezzel akarták megúszni az ellentmondás félelmetes következményeit, ha esetleg... netán tán... kiderülne, hogy ki is volt az a négy merész, aki gondolkodni merészelt :).

Viktus 2011.07.04. 22:56:43

'Bármennyit tanulhatsz, bármennyit tehetsz félre
Úszhatsz, amíg bírsz, úgyis belefulladsz majd te is a Kárpát-medencébe
A jó pap holtig tanul
De a jó srác 8-ig kapar, hogy a gázban legyen pénze
Magyar srác, ez az ország halálos
Több a fényképezős mobil, mint a 8 általános
Miért a fociban a pénz? Mondd az okát barátom
Miért nem úszunk? Úgysem érjük fel a kosárpalánkot
Magyar srác, szedd a sátorfád
Itt más országot másolnak, de olyan ez az egész kurva téboly, mint egy zártosztály
Az számít, hogy másnak legyen rosszabb, nem, hogy te jobb legyél másoknál
Magyar srác, járd a ranglétrát fokról fokra
Húzd meg magad, mert a balhés srácokat is élére hajtja lassan az élet, mint a szalvétát
Aztán kitörli a seggét a fajtánkkal'

Kandabula 2011.07.04. 22:59:46

"A szavazólapot az urnába bedobó Orbánról csak 3 fotós készíthetett fotót: az MTI (a fotó balra), a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet fotósa, bár az egész kongresszus sajtónyilvános volt." Most erre mi a túrót lehet mondani? Ez akkora buli volt? Egyébként kire szavazott? Tartózkodás nem volt...

tucano 2011.07.04. 23:01:05

@ferikepapnak_készült: nem vagyok kommer, sőt a kaszás nemiszervére kívánom mindet, de azért javallom olvasd el egyszer az Internacionálé szövegét és meditálj rajta egy percet. Hát kurvára nem Sztálin miatt énekelték az emberek, bár már értelmetlen is, mert munkások már nincsenek. Az meg külön szégyen, ahogy nálunk remegő hájú "szoci" iparmágnások egyáltalán a szájukra veszik. Például ezt:
"A gazdagoknak kedve-kénye
erőnkből szívja ki a vért,
csaló az államok törvénye,
mert minden bajt szegényre mért.
Kínlódás most a munka bére,
de már ebből elég, elég!
Szerszámot hát az úri kézbe
s ide a jognak a felét!"

Az más kérdés, hogy felőlem gregorián éneket is nyomathatnak, ha magyar politikusnak mozog a szája, akkor hazudik.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.04. 23:22:16

A kongresszus után a győztes pártelnök és a tek első embere beszélgetnek a fkete a mikrobuszban, miközben a Cinege utca felé suhannak.
- Irigylem önt elnök úr. ön egy nagyon sikeres ember. A fülkeforradalomban 2/3-os győzelemre viszi a pártot, kiebrudalja az IMF-t, sikeres harcot indít az államadósság ellen, majd most még ez a sikeres tisztújítás is. Gondoljon bele! 99,7%-a a leadott szavazatoknak önre lett leadva, ez még Kádár, Rákosi, és Acél elvtársak mindenkori legjobb eredményét is túlszárnyalja. egy ilyen eredményt még a kínai elvtársak is csak irigykedve néznek, nem beszélve a brüsszeli népnyúzókról, akik még csak most tanulják a demokráciát. Végül is csak 4 ember van a pártban, aki nem szeretné, ha Ön lenne az elnök. Mit szeretne még?
- 4 nevet!

Vendor lock-in 2011.07.04. 23:58:21

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Mi Orbán kedvenc társasjátéka? Ki sír a végén...

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.07.05. 00:01:41

A 4 ellenszavazónak mi lett a sorsa? :)

fatia-negra 2011.07.05. 00:03:31

@Gyani: ellenszavazási lehetőség nem volt... egy urnába kellett bedobni a javasolt személy nevét a lehetséges 1, azaz egy közül...

ők nem szavaztak... valószínű szarni voltak a klotyón... és papírjuk is volt.

na jo még a büfé is opció...

kej 2011.07.05. 06:58:07

@Seduxen: ami ugye sosem jön el. hiszen pártunk és kormányunk gondoskodott arról, hogy p. péter kiskorú versenyző a főügyészi székből menjen nyugdíjba, hiszen kétharmados többség kell az új főügyész megválasztásához.

kej 2011.07.05. 07:22:08

@Trompf: ez nem áll szemben azzal, amit írtam arról, hogy felesleges volt most tibetieket vegzálni, berendelni, dicsérni a 60 éves kínai rendszert, mint az egyetlen működőt, nota bene azt vizionálni, hogy mo-nak egy az útja velük.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.07.05. 09:46:12

@Conv:

Értem, akkor Isten hozott (sic!) a klubban!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.07.05. 10:31:08

úgy látom Tétényi Éva is megkapta a "kokit" (vagy ez a "saller"?):

www.fn.hu/belfold/20110704/megszavaztak_kormanypartok_lex/

kormányzó 2011.07.05. 10:33:38

@éberség elvtársak: Nálam is eltűnt! Azóta én is menekülők.

lyken 2011.07.05. 10:35:19

@Seduxen: Vajon 2014-re elévül a 2000-2010 között elkövetett hűtlen kezelés? Vagy mint kiemelten fontos ügy, visszamenőlegesen elszámoltatható lesz még 2015-ben is, hála a fidesznek? :)

lyken 2011.07.05. 10:45:39

esztergom.hu/wps/portal//aktualis?folder=aktualis&menuid=ADMR-6WPCRV&docid=BSZS-8J4HXD

"A levéltitok sem szent Esztergomban
2011.06.23. 15:34

Tétényi Éva polgármester asszony értetlenül áll az esztergomi Meggyes-frakció legutóbbi sajtóközleménye előtt, mivel a helyi fideszes képviselők egy, a Kormányhivatal által csak a polgármesternek írt levelet hoztak nyilvánosságra.

Tétényi Éva június 22-én kapta kézhez a Kormányhivatal ominózus dokumentumát, melyet a június 23-ra összehívott zárt munkaértekezleten szeretett volna a képviselő-testület elé tárni. A Kormányhivatalnak inkább annak kellene utána néznie, hogy amíg voltak testületi ülések Esztergomban, miért nem történt semmi."

Juni 23-án keltezték, azóta is mély kuss van a fidesz részéről. :)

Sörgőz (törölt) 2011.07.05. 10:46:35

Talán 1985- ben(?) lehetett. Életem első "választása". A laktanyában elhajtottak minket országgyűlési képviselőket választani. Na az lehetett hasonló ahhoz, ami fideszéknél történt.
H. főtörzs kiadta az ukázt: a kiosztott lapokat összehajtani, és a ládába bedobni! Indulj! Lehet, hogy nosztalgiából belépek a fideszbe. Hja a régi szép idők...

Alternatív 2011.07.05. 10:51:23

@Azúrkék égbolt: Már a komplett blog is eltűnt, mintha sosem lett volna. Érdekes...

causa sui 2011.07.05. 10:54:12

"A szociális konzultáció legfontosabb tanulsága két szóban foglalható össze: Magyarország felébredt – jelentette ki Orbán Viktor. " - ha ez így lenne Viki, akkor te ezt valahol külföldön mondanád, az elvtársaidnak meg az Andrássyn a az északi szél verdesné össze a bokáit.

causa sui 2011.07.05. 11:01:07

@éberség elvtársak: fenét. A teljes blog eltűnt. Lehet, hogy a bloggazdával együtt.

Agyalap 2011.07.05. 11:32:36

Remélem alaposan dokumentálják OV ténykedését, pár év alatt megláthatjuk mi mehetett végbe Rákosi fejében és környezetében anno.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.07.05. 11:41:15

Jó volt a bejegyzés, bár némi manipulációra utal, hogy Pokorni beszédéből javarészt mondattöredékeket emeltetek ki. Amúgy ő mondta szvsz a legnormálisabb beszédet, és "A legnagyobb veszély, ami ránk leselkedik, azok mi magunk vagyunk. Ha azt hisszük, mindenkinél okosabbak vagyunk, és mindent tudunk. Szó sincs róla." rész egy NAGYON jó meglátás. Kérdés csak az, hogy e FIDESZ ehhez is tartja-e majd magát, mert eddig nem így tűnik.

Viszont Lázár fennhéjazása és Orbán győztes fellengzősége erőteljesen rombolja az emberek nem hithű fideszes részének a szimpátiáját, különösen a - fentebb nem nagyon idézett- rendvédelmisek ellen tett kiszólásokból. Ezek után remélem, hogy a vezetőség újra elolvassa a fenti Pokorni idézetet, különben azon kapják magukat, hogy 2014 után ismét ellenzékbe kerülnek...
És bár tök jó, hogy 1,14 millió kérdőívet visszaküldtek, és igazat is adok a miniszterelnöknek, hogy ez TÉNYLEG nagy szám, de ne feledjük el ennek tartalmait. Mert az emberek tényleg bele akarnak szólni a dolgaikba, de nem biztos, hogy az minden esetben a kormány elképzelésének megfelelően.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.07.05. 11:49:34

A kokira meg sallerre azt tudom mondani, hogy vigyázzon a kedves miniszterelnök, nehogy az így megbántottak akkora lórúgással vágjanak vissza, amibe belegebed az ország.
Amúgy a szavak szerintem elférnek egy miniszterelnöki beszédben, ha a mögöttes tartalmuk nem lenne nagyképűsködés...

reKorrekt 2011.07.05. 11:56:28

@causa sui: Na ezen hangosan felröhögtem :D

Ppix 2011.07.05. 15:29:48

@Trompf:
"Magyaráztaod szerint azért kedveztek a lakosoknak Orbánék, hogy Gyurcsányék olcsón adhassák el MOL részvényeket ?"

Súlyos tévedésben vagy, nem az állami részvények privatizációról beszélünk (amit piaci áron csináltak a BÉT-en keresztül 2002-től (és NEM az ÖMV-nek és NEM az oroszoknak adták el). Megjegyzem a maradékról van szó, 1998-ra a vállalat 75%-a már privatizálásra került.
Ezzel szemben Orbánék alatt a piacról vásárolt be olcsón az ÖMV (ellenséges felvásárlás), jóval a reális ár alatt, pusztán azért mert az idióta gazdaságpolitika "büntette" a vállalatot, így előnybe hozta az ÖMV-t, mint regionális versenytársat. Az ÖMV veszélyt jelentett a MOL-ra a 20%-ra hízó részesedésével, ezért volt összefogás a politikában is 2007 után (lex Mol). Azt már nem lehetett megakadályozni, hogy az ÖMV elpasszolja a részesedését az oroszoknak, innen kellett aranyáron most visszavásárolni 500 milliárdért a csomagot. Ami nem került volna ÖMV kézre, ha viktorék tovább látnak a saját kicsinyes politikai érdeküknél.

Egyébként a MOL állami részét sürgősen el kellene adni baráti befektetőknek (most is vannak ilyenek, CEZ, Omániak, OTP, stb. nézz utána!), mert állami kézben/befolyásban ugyanúgy hatékonytalan lesz a vállalat, mint ahogy az ÖMV is az.

people are smart 2011.07.09. 21:01:21

@Vendor lock-in: Majd jelölj valaki mást legközelebb, vagy állj oda helyébe és old meg a problémákat. Ennek a népnek senki se jó. Tipikusan az a nemzet, akin röhög a fél világ (ha nem az egész), hogy akárki van kormányon, akárhogy alakuljanak a dolgok, sose jó. Mindig mindenki azonnal és fájdalom mentesen akarná a problémáik megoldását és fel nem fogja, hogy ez egyszerűen lehetetlen. Mátyás már nem tér vissza hozzánk, ezért a jelenlegi kormányzatok dolga, hogy megoldjon problémákat. De naivitást mutatna bárki részéről, aki elhiszi, hogy 4 év alatt minden probléma megoldódik. Azokat a bizonyos kokikat és sallereket ki kelltt osztani. Elismerem, nyers a megfogalmazás, de a nemzet ügyeibe belepofázni ennél meredekebb pofátlanság, különösen, hogy minden államnak SZUVERÉN joga van a saját alkotmányát megalkotni. Ezt tiszteletbe kell venni, és már maga a felhívás, hogy változtassunk ezen, pofátlanul sérti a szuverenitás kérdését, amit nem lehet szép szóval elintézni. Obama még az anyánkba is elküldene, ha ilyet merészelnénk akárcsak javasolni is a saját alkotmányukkal kapcsolatba. Beleszólást nem szabad engedni és ha nem vagy elég határozott, senki se fog komolyan venni. Lehet bunkónak tűnik, alpári, kültelki, de akkor se pofáztak olyan dologba bele, ami nem az ő joguk. Egy homokozó kisfiúnak még el lehet magyarátni, hogy az az én lapátom, ne nyúlj hozzá, de itt azért másról van szó.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.07.09. 21:10:39

@people are smart: Csak azt ne felejtsd el,hogy az izraeliták szimplán saját gyarmatuknak tekintik hazánkat és így azt gondolják,hogy teljes joggal szólhatnak bele a belügyeinkbe és osztogathatják a kokikat,sallereket.Vajon nem így van egyébként?

Kodomo 2011.07.09. 21:32:37

@people are smart: "Obama még az anyánkba is elküldene, ha ilyet merészelnénk akárcsak javasolni is a saját alkotmányukkal kapcsolatba. Beleszólást nem szabad engedni és ha nem vagy elég határozott, senki se fog komolyan venni. Lehet bunkónak tűnik, alpári, kültelki, de akkor se pofáztak olyan dologba bele, ami nem az ő joguk. Egy homokozó kisfiúnak még el lehet magyarátni, hogy az az én lapátom, ne nyúlj hozzá, de itt azért másról van szó. "
Itt azért arról lehet szó pl., hogy Mo. az EU tagja, így köteles lenne bizonyos szabályokat betartani. Ha nem tartja be, akkor bizony az EU-s jog a mérvadó. Szvsz jobb analógia, ha Arnold kaliforniai kormányzó pattog, hogy Obama ne szóljon bele az ő szuverén dolgába.
Az egy másik kérdés, hogy kell-e nekünk EU? (Nem kell. Nekünk az EU pénze kell, az meg nem jön másképp.)

fokabacsi 2011.07.10. 08:29:41

"Itt azért arról lehet szó pl., hogy Mo. az EU tagja, így köteles lenne bizonyos szabályokat betartani."
Érdekes, hogy a Benes dekrétumok nem csípik a csipás szemüket!?

Dia43 2011.07.31. 11:29:05

Az elmúlt hetekben elhunyt egy rokkantnyugdíjas Fórumtársunk.:( Az Ő halálához vezető út a hozzászólásai alapján, melyet ajánlok minden olvasó figyelmébe:

"Elképesztő érzés, de mióta olvastam itt a fórumon, Vénember61 fórumtársunk halálának hírét, nem megy ki a fejemből, egyfolytában az Ő gyötrelmein gondolkodom, mi mindenen mehetett keresztül az elmúlt hetekben, hogy ilyen hirtelen eltávozott az élők sorából.
Aperten hozzászólása vezetett arra, hogy ide egybe gyűjtve bemásoljam Vénember61 hozzászólásait, továbbá halálának híréről szóló tájékoztatást.
In memoriam "vénember61"
"vénember61 # e-mail 2011.06.29. 14:42
Tisztelt Olvasók!
Döbbenet lett úrrá rajtam, mert ma kaptam egy levelet a postástól (gyanús volt, mert nem szoktam ajánlott levelet kapni és volt egy megérzésem, hogy ebből baj lesz!) NRSZH-tól jött a levél, hogy jelenjek meg 2011. 07.18-án felülvizsgálatra, ellenőrzésre. Nézek, mint a moziban, mert elmúltam 61 éves és 15 éve levéglegesítettek engem, súlyos betegségekkel. Hülyéskednek velem, hiszen jövőre töltöm be a 62.-et és most akarnak engem vizsgálni?
Felhívtam azt a telefonszámot ami a levélen szerepel és ott egy kedves hölgy azt mondta, hogy biztosan hallottam arról, hogy most szeretnének leellenőrizni egy pár rokkantnyugdíjast, hogy valóban rokkantak-e és visszaállíthatóak-e a munkába. Közöltem vele, hogy 61 éves vagyok és engem már hova akarnak munkába küldeni. Tudtommal arról van csak szó, hogy majd csak terv van arról, hogy miképpen kezdik el az ellenőrzéseket, de engem már vagy 15 éve levéglegesítettek és nem értem ezt az egészet! Rögtön rám jött a hányás meg a hasmenés, mert erre nem voltam felkészűlve, hogy 61 évesen rostáznak, tiszta ideg lettem!!!!! Hölgy azt közölte, hogy ha nem jelenek meg, akkor könnyen lehet, hogy a nyugdíjam elveszik.
Kérdezném, hogy itt van olyan aki így járt, mint én most? Nem azt mondták, hogy 57 év felettieket nem fogják újra ellenőrizni? Most akkor mi van? Ezek, most akkor kicsinálnak engem, hogy elveszik a nyugdíjamat? Mire számítsak?
vénember61 2011.06.30. 09:12
Tisztelt Olvasók!
Beszéltem a háziorvosommal, aki szó szeruint ledöbbent, hogy engem is le akarnak ellenőrizni. Telefonált valaki ismerősének aki valahol orvosszakértő és ő az alábbiakat mondta az orvosomnak. Szó nem igaz abból, hogy csak az 57 év alattiakat ellenőrzik le, hanem minden 62 év alattiakat, sőt még azokat is akiknek csak pár hónapjuk van a 62 év kor betöltétéig. Döbbenet!! Állítólag arra megy ki a játék, hogy miképpen lehet csökkenteni a nyugdíjakat, mert az új számítások szerint senki sem éri el a régi számítások szerinti színteket! Mindenkit visszaminősítenek valahová, mert a kormányzarti törekvés erről szól és nem arról, hogy ki milyen csaló volt! Szakértő szerint ez csak amolyan megfélemlítés, hogy senki ne merjen rokkantosításon törni a fejét! Ami ledöbbentet az az, hogy ezek a szakértők kaptak egy külön olyan képzést, ami arról szól, hogy hogyan kell lealázni és kiborítani a jelenleg is rokkant és egyéb státuszban levőket, hogy elmenjen a kedve az egésztől! szándékosan kezelik a betegeket úgy, ahogyan kezelnek! Sajnos senki sincs biztonságban, mert ahol a szakértő dolgozik oda is felvettek még 10-12 embert, hogy nagy gőzerővel tudják elvégezni a munkájukat. Állítólag ha kiderűl, hogy tényleg sok a visszaélő, akkor a jelenlegi kormány azon is töri a fejét, hogy akik már betöltötték a 62 évet és a fölöttieket is ellenőrizni fogják és csalás gyanúja miatt nem fogják tovább folyósítani a nyugdíjat, ezért sem minősítik át őket sima öregkori nyugdíjasnak, hanem végig rokkant státuszban maradnak!(szándékosan!) Nem tudom, hogy mi folyik itt, de ez felháborító, hogy ha tényleg igaz amit mondott.
Magamról pedig annyit, hogy fél tüdővel, veseelégtelenséggel, levágott lábújjakkal nehezen, tudok munkát vállalni, naponta szedek 12 féle gyógyszert. Heti 3-szor járok dialízisre, így vagyok még életben! Háziorvos próbál nekem segíteni, hogy ne hívjanak be felülvizsgálatra, mert szerinte tök felesleges. Ha meg mégis kell mennem, akkor a háziorvosom felajánlotta, hogy jön velem,. mert ami sok az sok!!! Drukkoljatok nekem Júl 18-án, hogy simán menjen a dolog. Kitartást mindenkinek!
vénember61 2011.06.30. 14:42
Kedves Fórumozók!
Köszönöm és jól esik, hogy segítetek rajtam! Felőlem nyugodtan terjesszétek a levelem illetve a hozzászólásomat. Egyet nem szeretnék, legalábbis most még nem, hogy a nevemet adjam hozzá, pedig a háziorvosom azt mondta, hogy nagy patáliát fog csapni miattam, mert ez embertelen, ahogyan a rokkantakkal bánnak és velem bánnak. Kórházban is kiakadtak rajta, hogy ilyen előfordulhat a mai világban. Szerencsémre a dialízis osztály is segítségemre lesz, mert ezt ők sem fogják annyiban hagyni! Most még félek kinyilatkozni a nevem, mert félő, hogy ártanának nekem... Írtátok, hogy Pósfainak is elkülditek... Ő kicsoda? Valami teljhatalmú Úr, hogy Ő dönt az emberi sorsok felett? Nem ismerem őt, de gratulálok neki, hogy így kibabrált velem. Nagyon remélem, hogy nekem nem lesz nagyobb bajom, mert ami most van az is bőven elég, nem hiányzott nekem ez a felülvizsgálatósdi!!!
kismargoc # 2011.07.27. 21:30
Ezt a levelet kaptam ma, ide másolom nektek :-((
Üdvözlöm önt.
Sajnos a férjem eltavozott az élők sorából. Megviseltek a történtek, a szíve nem birta tovább. Kerem legyen kedves tájékoztassa a fórum olvasóit, mert sajnos nem tudok hozzá szólni az oldalhoz, mivel nem tudom a jelszót. köszönöm előre is a segítségét, üdvözlettel Ilona
Férjem vénember61 ként regisztrált."

A fórumtársak közül a legpontosabb konkluzió:

Tisztelt Bajtársak!
Nem szándékoztam erre a fórumra többet írni, de "vénember61" halála miatt mégis kénytelen vagyok.
Először is mély részvétem a családjának, szeretteinek.
Sorsa, intő jel a társadalom felé.
Egy aljas tömeggyilkosság első(?)áldozát gyászoljuk, pedig még hivatalosan el sem dörrent a levadászásunkra a dum-dum-törvény lövedék.
Ha nem állítjuk meg a mi BreiViktátorainkat, tömegesen fogunk áldozattá válni!!!
Ezt nem hagyhatjuk, meg kell állítani időben a tömeggyilkosokat!
Nem hagyhatjuk vénember61 meggyilkolását sem megtorlatlanul.
Minimum, fel kell jelenteni a gyilkosait, hivatali visszaélésért, gondatlanságból elkövetett emberölésért.
Teljesen jogellenesen rendelték felülvizsgálatra, és a nagyon úgy tűnik, hogy ok-okozati összefüggés van a hivatali visszaélés, és a halála között.
Javaslom a családnak, tegye nyilvánossá a felülvizsgálatot elrendelő határozatot, azon a felelősök nevének is rajta kell legyen."

forrás:www.jogiforum.hu/forum/16/11498.1.0

igazi Ténytár 2015.05.26. 07:10:37

@ Kolcson koki visszajar!

A nagy hos EU ellenes szabadsagharcos meg ott all "meztelenul"...
_________

index.hu/kulfold/2015/05/22/juncker_pofon_vagta_orban_viktort/

m.blog.hu/or/orulunkvincent/image/tisztelet_pofon_sailorripley.gif
________

süti beállítások módosítása