Skip to content


       Szűrés lista

Egyenesen Strasbourg-ba mentünk a kokiért

Félévente egy rendes adok-kapok, már nagyon vártuk!

A januári Orbán - Cohn-Bendit verbális párbaj második menete ma zajlott le ez Európai Parlamentbe. A szópárbaj részletei itt. Mindez elég kellemetlen, mivel a hivatalos program a magyar uniós elnökség értékelése lett volna: januárban az elnökség átvételekor a médiatörvény & Orbán, most, az elnökség értékelésekor az alkotmány & Orbán volt a téma.

Az Európa Tanács jogi szakértői testülete, a Velencei Bizottság vizsgálta meg az új Alkotmány tartalmát és megírásának folyamatát. A jelentés több észrevételt is megfogalmaz, melyre csak annyi válasz érkezett, hogy "csak a dicséret jogos", Szájer szerint a jogászokból, alkotmánybírókból álló szakértői testület "sajnos nem tudta kivonni magát a magyar alkotmánnyal szemben az elmúlt időszakban kibontakozott ideológiai célzatú támadások hatása alól."

Csakhogy.
AZ EP szocialista, zöld, liberális és baloldali frakciója fogta a Velencei Bizottság jelentését, és egy EP-határozattervezetet készített belőle.

Szerintem nem is kell elárulni, hogy mit kifogásolnak konkrétan a tervezetben, a kormánynak bőven elég lesz válaszként, hogy tessék megnézni, kik készítették: szocialisták! Zöldek! Baloldaliak! Li-be-rá-lis-ok!

A határozattervezet főbb pontjai:
- a sarkalatos törvényeknek nem szabad ilyen átfogóan lefedniük jogalkotási területeket
- az adó- és nyugdíjügyi jogszabályokat csak egyszerű többséget igénylő törvényekben szabad rendezni, hogy azokat a későbbi kormányok is könnyen módosítani tudják
- módosítsák az az alkotmány preambulumát: próbáljon meg egységes védelmet nyújtani a magyar állampolgároknak vallásra, szexuális beállítottságra és származásra tekintet nélkül, és szögezzék le az állam és az egyház szétválasztását.
- az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítését (Alkotmánybíróság, bírók nyugdíjazása)
- ne csökkenjen az állampolgári, az adatvédelmi, a kisebbségi jogi garanciaszint (maradjon a jelenlegi ombudsmani rendszer)

AZ EP pedig ma megszavazta a határozatot, 331 igen, 274 nem, 54-en pedig tartózkodtak. Az EP határozatnak nincs semmiféle következménye Magyarországra nézve, viszont két szempontból mindenképpen kínos:
1. A Médiatörvény után az Alkotmányt sem sikerült úgy megírni, hogy ne találjanak benne kritikus pontokat. És a kritikákra pedig csak egy "leszarjuk, oszt' csókolom" volt a válasz.
2. Kétszer ítélték el az aktuális elnököt adó országot, pedig csak 6 hónap az Elnökség.

Még mielőtt a masszív két táborra osztható kommentezők (a l egymásnak esnének ("mit ugatnak bele Strasbourg-ból" vs. "ez már az orbáni diktatúra"), annyit hadd jegyezzek meg: bármilyen vélt vagy valós, jogos vagy jogtalan észrevételre az nem válasz, hogy csak a dicséret jogos, a bírálat pedig nem.

Orbán első reakciója a határozat megszavazása után: "semmilyen jelentősége nincs annak, hogy az Európai Parlament (EP) képviselői milyen határozatot fogadnak el a magyar alaptörvényről, ez egy jottányit sem befolyásolja a magyar parlamenti képviselők munkáját."
 
Szájer József máris értékelte a mai napot a blogján:

"Sajnálatos, hogy a magyar soros elnökség sikerét az elmúlt fél évben és a mai vita során az egyes baloldali képviselők igyekeztek politikai indíttatású alaptalan rágalmakkal beárnyékolni. Ezek az erők az elmúlt időszakban mindent elkövettek Európa legerősebb jobbközép kormányának lejáratása és a magyar soros elnökség munkájának megnehezítése érdekében. Lejárató akcióik azonban rendre kudarcba fulladtak, a magyar soros elnökség pedig sikerre vitte programját. Halkuló hangjukra Európa egyre kevésbé figyel."

Szájer blogbejegyzéséből az is kiderül, hogy természetesen minden a gaz MSZP-s EP képviselők aknamunkája. A szemetek, hát nem volt elég az elmúltnyolcév?! Gyurcsány a hibás, és amúgy is, monnyon le!

Címkék: orbán fidesz ep

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr53041657

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Daniel Cohn-Bendit sallerja Orbánnak az EU Parlamentben (videó magyar szöveggel) 2011.07.06. 09:04:21

Lehet, hogy a Orbán Viktor atomjaira röhögte magát azon, hogy az EU Elnökeként az EU diktátorát, azaz magát támadta. *** Ugyebár az úgy volt, legalábbis a whig történetírás szerint, hogy Orbán kiosztott egy pár kokit és sallert Brüsszelnek. És pers...

Trackback: Orbán megosztotta Európát 2011.07.05. 23:09:10

Nehéz lenne máshogy értékelni a keddi Európa parlamenti (EP) ülésnapot. Abban nagyjából egyetértés alakult ki, hogy szakmailag nagyon jó munkát végzett a magyar elnökség, a belpolitikai ügyekben azonban teljes az európai megosztottság. A választóvona...

Trackback: Egyenesen Strasbourg-ba mentünk a kokiért 2011.07.05. 22:14:37

Félévente egy rendes adok-kapok, már nagyon vártuk!

Trackback: Amikor a zemberek csak számok 2011.07.05. 19:46:54

Volt egyszer egy ember (még szakálla sem volt, nem hogy kender) aki szeretett álmodozni. Hol kicsit, hol nagyot. De az álmai nem igazán jöttek be, olyannyira nem, hogy csúfos bukás lett a vége. Akkora, hogy 8 évig nem is találta a helyét (a munkahelyét...

Trackback: "Az állam Én vagyok" 2011.07.05. 18:44:35

A jobboldal szerint a balliberális média minden alapot nélkülözően ábrázolja Orbán hataloméhes, magát az országgal azonosító emberként. Mi azért látunk erre néhány jelet, például januárban az Európai Parlamentben az ő kormányával kritikus képviselőket ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atila68 (törölt) 2011.07.06. 09:03:17

"Orbán - Cohn-Bendit verbális párbaj"

Én itt csúnyán elakadtam. Erről tudna valaki esetleg mondani valami közelebbit?

Nazagson 2011.07.06. 09:04:50

Volt a magyar elnökségnek sikere is. Horvátországi példák itt jók voltak pl.
EZ a kokit meg sallert osztunk suttyó kommunikáció ez meg: Figyeljetek, ez kell a magyarnak. Orbánék véletlenül találtak rá erre a receptre, mikor tavaly nem egyeztek bele európában, hogy elszáljon az államadósság és ebből a pofáraesésből egy nevetségesen erőlködő "gazdasági szabadságharc" mantra lett aztán a Fidesz meglepetésére kiderült, hogy a sok komplexusos, frusztrált magyarnak ez bejött. Azóta mindenhol ez a "tanácsot adunk Európának", " példát mutatunk a nyugatnak", "hazazavartuk és lekokiztuk az EU-t", meg "ki az a Merkel, meg minket nem lehetett sem Isztanbulból (de, lehetett) sem Bécsből (de, lehetett) sem Moszvából (onnan lehetett csak igazán), sem Brüsszelből (onnan nem is akarnak azt kéne megérteni, csak végre nem elnyomni akarnak minket és kuruckodva futtogni meg köpködni kell, hanem elösször az életben bizonyos normákat betartva , felnőttként konstruktívan együttdolgozni) megy. Ha nem tapsolna erre a köhög a bolha , józan ésszel szánalmas erősködésen a hazai választók, akkor nem nyomnák (főleg, hogy a gazdasági szabadságharcnak az lett a vége, hogy beterpesztettünk az egyetlen kommunista nagyhatalomnak, ahol annyira munkaközpontú és munka tiszteletét figyelembevevő rendszer van, hogy pl a 7 éves gyerekeket sem fosztják meg a jogtól, hogy havi 30 ezer fortintért , reggel ötkor térdig az akkumlátorsavban robotolhassanak.).
SZóval ketté kéne választani azt, hogy tetszik-e a kormány kommunikációja és, hogy mennyire volt sikeres a szakmai része az elnökségnek. Valamint az alkotmány megint egy külön tészta. Valóban nem az EP mondja meg végül, hogy mi legyen az alkotmányban, de ha egy társaság része vagyunk, akkor nem kell ilyen paranoiásan kezelni egy kritikát erről. Szerintem teljesen normális, hogy ugyanabba a gazdasági és politikai közösségbe tartozó államok (főleg mivel a fidesz szerint nagyon sikeres elnökség egyik legfontosabb fidesz által a zászlóra tűzött feladata egy, a mostaninál sokkal központosítottabb és emiatt a tagállamoknak kevesebb önállóságot adó EU- ami egyébbként tényleg jó dolog lenne)véleményezik egymás belpolitikájának kulcskérdéseit. Rájuk is kihat, mert rossz precedenseket teremthet és hozzájuk is begyűrüzhetnek olyan abszurd, demokrácia ellenes irányzatok amik ellentétesek a közösen megfogalmazott értékekkel. Pl vallás és az állam szétválasztása: 2011ben az a minimum , hogy ezt zokszó nélkül beleírjuk és megköszönjük, hogy felhívták a figyelmünket a slendriánságra, hogy véletlenül kimaradt.
Szabadságjogok, az igazságszolgáltatás politikától való függetlenítése (lásd Szilvássy ügyet), az, hogy nem vesszük el a lehetőséget az utánnunk megválasztott kormányoktól, hogy változtassanak a mi döntéseinken ilyen2/3 os bebetonozott törvényekkel, meg 9 évre kinevezett kulcspozíciókkal és a többi megfogalmazott észrevétel mind mind evidencia. Ez nem jobb vagy baloldaliság kérdése. Ez demokratikusság kérdése. Amíg valaki ezeket nem tartja evidensnek, addig nem foglalkozhat azzal, hogy ő bal vagy jobb oldali,. Akkor ő még semmilyen oldali, hanem el kell érnie azt a szintet alapnormákban miután szofisztikálhatja a demokratikusságát jobb vagy baloldalira.
Mindamellett vannak jó intézkedései is a Fidesznek )pl családi adózás), szóval ez az eleve szar minden amit tesznek , be sem megyek az alkotmányozásra mert 2/3-dal mindent elfogadnak amit akarnak hozzáállás semmivel sem szimpatikusabb. Majd az Mszp meg az LMP magyarázza meg a rá szavazóknak, miért nem ment be és képviselte őket a fizetésükért.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.07.06. 09:04:55

@Bölcs Lázadó: Ez az ember biztosan nem fog lekopni. Sajnos.

2011.07.06. 09:17:44

Az EU jobboldali pártok illendőségből, és a pártcsalád iránti szolidaritás miatt nem bírálják nyilvánosan Orbán Viktort. De ez nem jelent semmit.

Amatőr 2011.07.06. 09:21:02

@Öreg Sam: Mivel számodra fontosnak tűnik;szeretném előrebocsátani: az elmúlt két évtized teljes politikai elitjét párthovatartozástól függetlenül, Antalltól napjainkig megvetem.
De.
Ez az autópályás hasonlatod sántít, már rég bebizonyosodott, hogy nem mindig célszerű arra menni, amerre a csorda vonul. Már, ha nem érzed magad marhának.
A nevezett klubnak legalább annyira szüksége volt ránk (10 milliós ócskapiac) , mint nekünk a klubtagságra.
O.V. nemkívánatos személy lenne? Ugyan kérem! Amíg egy ilyen köpönyegforgató, szarkeverő, komcsi-anarchista véglényt, mint a Vörös Kón ,ide beengednek és meghallgatnak, addig O.V-nek nincs miért aggódnia. És nekünk sem.
És hogy N.Y-ban vagy Londonban többen laknak? Na bummm. Inkább legyünk az EU seggén pattanás, mint benne végbélkúp.

Nazagson 2011.07.06. 09:26:00

Pár további észrevétel a hsz-ekre
Ez a New Yorkban többen laknak mint itt vs de ott nnem lehetannyi búzát kaszálni meg nincs ott annyi víz ellentét.
2 olyan igazság ami abban a környezetben ahova őket leírták hatalmas ostobaság. Amúgy ez a nekünk sok a ívz itthon ezért a "tudodkik" meg akarják venni az országot mert nekik nincs újnáci propaganda már kezd nagyon modoros lenni. Igazsághoz tartozik, hogy rengeteg országban több víz van (amúgy bár NY-ban nem lehet búzát kaszálni, de az USA amellett, hogy automotív gazdaság de a világ legnagyobb gabona exportőrei között van, mível nagyobb buzamezői vannak, mint Magyarország( az persze igaz, hogy nem a Times Squere-n, de Kecskeméten a Cifrapalota elött sincs dinnyeföld).), illetve , hogy tudományosan bizonyított, hogy a globális felmelegedés a Kárpát medencében 2-2,5 szeres hatással jelentkezik, mint az átlag, ergo mire máshol még a kevés vízből sem fogytak ki, addigra mi kifogyunk a sokból. Az Alföldnagy része már így is félsivatagosnak van elkönyvelve.

ez a Fidesz is "futott" régebben a külföldi segítségért, meg most a szocik és "libsik" is ezt teszik dolog:
Teljesen normális, hogy annak idején a Fidesz ezt tette és az is, hogy a mostani ellenzék ezt teszi.
Le kéne itthon végre szokni erről a giccses és a társadalmi fejlődést visszatartő , félreértelmezett betyárbecsületről.
Ha pl egy alkoholista fater veri a gyerekét. Az szól az anyjának. a: az le sem szarja és ő is megveri,
b: az szól a faternak és a fater megveri az anyát is
c: szól a faternak és az abbahagyja a gyerek verését
c esetében nem fog senki a gyermekvédelmisekhez menni panaszkodni
a és b esetben ne már a megvert gyerek vagy anya legyen a család árulója aki a rendőrséghez, meg a családvédelemhez "rohangászik" kiteregetni a családi szennyes (amit gerinces magyar sosem tenne, na persze) és ott " lamentálgat meg panaszkodik". Ez milyen retardált gondolkodás már. Arra vannak ezek a szervek, hogyha valami sérelem ér, amit hazai szinten nem orvosolnak (mert pl az elmúlt 9 évből 8 ban a szocik most egy éve a fidesz lekezelően nem konstruktívan áll az ellenzékhez aki szintén nem konstruktívan, l'art pour l'art csak a vitáért vitatkozik), akkor oda mehessen. Ennyi. Milyen lenne ha a Ruandában lemészárolt tuszik Enszhez forduló képviselőit kinevetnénk, vagy megvetnénk, hogy "ugyan már, milyen szar alakok ezek, hogy saját országukra panaszkodnak kifelé"
SZal mind a Fidesz anno, mind a mostani ellenzék jól teszik ha magasabb forumokon keresnek segítséget ha itthon lekezelték, lekezelik őket.
Ha nem tetszik a demokrácia, akkor el lehet költözni/ fel lehet kötni magukat, hogy félreidézzek klasszikusokat

Nazagson 2011.07.06. 09:33:51

"Az EU jobboldali pártok illendőségből, és a pártcsalád iránti szolidaritás miatt nem bírálják nyilvánosan Orbán Viktort. De ez nem jelent semmit. "

Azt azért jelzi mennyire nem "nem kívánatos személy" Orbán Európában.

Azt látom az itthoni politikai (és ahozzájuk csapódott sajtóból), hogy a 2 nevetséges véglet van csak. Egyik anygonbagatelizálja, sőt mostmár "kokikat osztogat" (komolyan ez a szóhasználat egy miniszterelnöknél? Ez a suttyó taxis szleng? Ehez jön még, hogy a köztársasági elnök valószínű le sem tudja írni helyesen hogy: koki), a másim fele meg nevetségesen eltúlozza azt.

Joooe 2011.07.06. 09:36:40

Ej-ej zero, ez azért elég ciki.
Ilyeneket írsz, hogy
"Magyarországra nézve, viszont két szempontból mindenképpen kínos:
1. A Médiatörvény után az Alkotmányt sem sikerült úgy megírni, hogy ne találjanak benne kritikus pontokat. És a kritikákra pedig csak egy "leszarjuk, oszt' csókolom" volt a válasz.
2. Kétszer ítélték el az aktuális elnököt adó országot, pedig csak 6 hónap az Elnökség."
Öhöm, csak a lényeg maradt ki :D
Ki talát benne kritikus pontokat? Ki ítélte el? Európa, mint valami felsőbrendő bölcsesség forrása? :D Hát f*szt, a ballibek. Sőt még közülük se mind, van belőlük 359 az eu parlamentben ebből tudtak némi pártfegyelemmel 331 szavazatot összeszedni. Azért ez nem akkora kudarc ám egy jobboldali kormánynak ;)

"Szájer blogbejegyzéséből az is kiderül, hogy természetesen minden a gaz MSZP-s EP képviselők aknamunkája."
Szövegértésből is akadnak problémák. Az európai ballib oldalról van szó, nem az mszp-ről.

Van az a kör akinek a rossz véleménye igazából elismerés, kurvára dühös lennék ha cohn-benditék vagy a cseh kommunisták dicsérnék a magyar kormányt. Lehet hogy újat mondok, de ott is politika folyik, elsősorban pártérdekek mozgatnak mindent. Kovács László sem változott féregből pillangóvá csak mert kiküldtük a francba, ugyanaz a szoci politikus maradt, más országok delegáltjaival sincs ez másként.

Ennyi, a bal oldal többségben van az eu parlamentben, ilyen kommunikációs kirakateszközökkel mint ezt a határozat - mert ugye köztudott hogy kötelező ereje nincs, csak propaganda célokat szolgál - kicsit besegítenek a szövetséges magyar baloldalnak. A jobboldal is megteszi ezt fordítva amikor lehetősége nyílik rá. Ilyen a politika.

Azért a kifogásolt pontokat is meglehetne nézni:
"- a sarkalatos törvényeknek nem szabad ilyen átfogóan lefedniük jogalkotási területeket"
Ez nagyon belügy, semmi köze hozzá az eu-nak, de éppenséggel inkább jó ha nem indulunk el 4 évente ellenkező irányba, hanem bizonyos elemek megváltoztatásához konszenzus kell.
"- az adó- és nyugdíjügyi jogszabályokat csak egyszerű többséget igénylő törvényekben szabad rendezni, hogy azokat a későbbi kormányok is könnyen módosítani tudják"
Baromság, itt is épp a kiszámíthatóság a fontos különösen a nyugdíjak és a családtámogatás kérdésében évtizedes távlatokban.
"- módosítsák az az alkotmány preambulumát: próbáljon meg egységes védelmet nyújtani a magyar állampolgároknak vallásra, szexuális beállítottságra és származásra tekintet nélkül, és szögezzék le az állam és az egyház szétválasztását."
Ez is faszság, nehogymár beleszóljanak ebbe. Ha ténylegese jogsérelem történne akkor még ok, de nehogy már preambulumot akarjanak írni nekünk.
"- az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítését (Alkotmánybíróság, bírók nyugdíjazása)"
Az alkotmánybíróság korlátozása tényleg kicsit gáz, de ha legkésőbb a választásokig helyreáll a jogköre akkor szerintem csak ejnye-bejnye kategória. A nyugdíjas bírók meg már tényleg pihenjenek inkább, nem véletlen találták fel a nyugdíjat.
"- ne csökkenjen az állampolgári, az adatvédelmi, a kisebbségi jogi garanciaszint (maradjon a jelenlegi ombudsmani rendszer)"
Ombudsmanból egy is elég, úgysincs érdemi jogköre csak nyilatkozgat oszt annyi, ezt civil szervezetek is megteszik.

nu pagagyí 2011.07.06. 09:40:55

@Joooe: Ez tetszett: konszenzus kell. Szólj, ha törekvést látsz ilyesmire a hatalom részéről.

nu pagagyí 2011.07.06. 09:41:48

@Nazagson: Orbán már itthon is nem kívánatos személy. Egy sunyi bosszúálló szaralak, és ez a fő probléma.

Amatőr 2011.07.06. 09:44:51

@Nazagson:" Ez a suttyó taxis szleng?"

A magyar politikai nyelvhasználat elmúlt húsz évében ennek komoly hagyományai vannak;
"..nálunk ilyet kétszer lehet mondani: először és utoljára"
-" ...összetéveszti a Gizikét a gőzekével"
valamint Szanyi Tibor teljes munkássága.
Ez a magyar politikai elit átlagszintje. Talponálló a pinyóban.

Joooe 2011.07.06. 09:46:46

@nu pagagyí: nyilván nem mostanról van szó mert a kicsit egyedi választási eredmény után a fidesz egymaga testesíti meg a konszenzust, de korábban is a nem politkai hanem szakmai hátterű vagy valóban fontos 2/3-os törvények simán megszülettek a fidesz-mszp háttéralkuiból, és valószínűleg 5-10 év múlva sem lesz ez másként, legfeljebb a szereplők lesznek mások.

nu pagagyí 2011.07.06. 09:52:17

@Joooe: Megvolt a konszenzusos alkotmány, húsz évig építgették. A mostani aktus pont ezzel a húsz évvel veti vissza az oszág társadalmi életét. Kezdődhet újra a csak veszteségeket teremtő harc, amíg a nyuszitojás alkotmány haszonélvezőit eltökítik a politika közeléből is és a nép visszanyeri jogait.

Nazagson 2011.07.06. 09:56:46

@Joooe:
Igazad van abban, hogy belügy, de azért véleményt mondhatnak. Amúgy vannak olyan alap normák amik nem belügyek.
De félretéve az EP-t
Szerinted normális úgy bebetonozni törvényeket, hogy azt ne tudják az utánnad következő kormányok megváltoztatni?
Ez szerinted érett, demokratikus (vagy ha a demokratikus neked egy elcsépelt "libsi" szóvirág, akkor szerinted ez intelligens) viselkedés? Az a normális, hogy a következő választások csak ilyen Megasztár jellegű parasztvakítások legyenek, de minden lényeges kérdésben megkötjük a kezüket? Miért? Mert mi mindent jobban tudunk??? Még ha ezt el is fogadjuk (szigorúen elméletben), , akkoris , mi van ha a körülmények változnak? Ami 0 15.században még forradalminak és jónak tünt az ma már Afrikában sem elfogadható. Arról nem is beszélve, hogy milyen ember vagy, ha rá akarod kényszeríteni a mai napi politikai döntéseidet a következő generációkra (te esetedben akár Orbán fiát, aki valószínűleg követi majd a pártban), ellehetetlenítve őket abban, hogy a saját képükre formálják a társadalmat. Szerinted jó, hogy az Alkotmánybíróságot kiherélték, és most ha valami sérelem ér téged és a te jogaidat (és most vonatkoztass el a fidesz megszállotságodtól és hogy te vakon megbízol bennük, mert lehet más párt is majd hatalmon) , akkor egy fékkel kevesebb van ami véd Téged a túlkapások ellen? Az alkotmánybírók nyugdíjazása nem az az ügy ami miatt ellenkeznek az EP-ben szóval ne mossad egybe. Az már csak egy piti bosszúhadjárat a tavalyi ellenkezésükre. Amúgy felőlem el lehet küldeni őket nyugdíjba ha visszaállítják a régi jogkörét az AB nek új emberekkel.
SZerinted valóban nem kell kijelenteni az állam szekularizációját 2011 ben az egyháztól?
Rengeteg olyan dologról beszélsz elfogultan amit ha az mszp csinált volna, akkor te lennél a legjobban felháborodva. Az hogy tetszik-e a nemzetieskedő, keresztyéneskedő, arhaizáló máz az nem kérdés, Az izlés dolga. Engem pl nem zavar. De tartalmilag csak olyan döntések vannak benne amik csökkentik az eddigi Jogaidat, te meg tapsolsz neki, mert odarajzolták mellé Csaba királyfit. Totál marketing. Letolták neked a gagyit a csomagolással. Olyan vagy mint aki megveszi a szar kínai gumicsónakot mert UV zöld-UV lila dobozban volt és volt rajta egy nagy, mosolygós Bambi.

Joooe 2011.07.06. 10:01:05

@nu pagagyí: Az előző alkotmány mögött semmilyen konszenzus nem volt, számos probléma forrása volt mind elvi mind gyakorlati szinteken. Épp csak senkinek sem volt elég lehetősége hogy összehozza az újat. Viszont minden kormány a rendszerváltás óta megpróbálta, a szocik is akarták többször, szóval kicsit álságos önmagában az alkotmányozásért támadni a fideszt. Ha van egy-két pont amit csiszolni kell, idővel majd kialakul, de összességében egész jól szerkesztett, modern alkotmányt hoztak össze, ami sokban épít a korábbi 20 év alkotmányának tapasztalataira.

Virág et. 2011.07.06. 10:05:37

@Joooe: Tehát a Velencei Bizottság az ballib. Ennél tovább nagyjából kár is lett volna olvasni.

Azt már csak zárójelben, hogy olyan, hogy ballib, olyan EU szinten nem létezik. Nem az SZDSZ-MSZP házasságból kéne világpolitikát analogizálni.
De ezt már páran leírtak, tessék csak folytatni, nem történt semmi.

Joooe 2011.07.06. 10:08:48

@Nazagson: "Szerinted normális úgy bebetonozni törvényeket, hogy azt ne tudják az utánnad következő kormányok megváltoztatni?"
Általánosságban igen, mindenhol van alkotmány és vannak kétharmados törvények, ezek a politikai állandóságot szolgálják. Épp az a nem normális ha nagy jelentőségű, hosszútávú rendszereket évente ide-oda variálunk.

"Szerinted jó, hogy az Alkotmánybíróságot kiherélték, és most ha valami sérelem ér téged és a te jogaidat (és most vonatkoztass el a fidesz megszállotságodtól és hogy te vakon megbízol bennük, mert lehet más párt is majd hatalmon) , akkor egy fékkel kevesebb van ami véd Téged a túlkapások ellen? "
Szerintem nem jó, hogy az alkotmánybíróságot korlátoztak, de a változások épp ellenkező irányba mutatnak mint amit írsz, hiszen pont növelik az AB hatékonyságát, ha eddig valamilyen ügyben AB-hez fordultál kellett vagy 3-5 év mire határozat születik, tehát gyakorlatilag nem volt alkotmánybíráskodás.
És nem alkotmánybírók hanem bírok nyugdíjazásáról van szó.

Szerintem semmilyen jogom nem csökkent az alkotmány miatt. Neked mihez nincs jogod amihez eddig volt?

Virág et. 2011.07.06. 10:12:05

@Joooe: Költségvetést érintő ügyekben az AB nem hozhat döntést. Ez szerinted növeli a hatékonyságot? Mi a hatékonyság fokmérője? Hogy gyorsan dönthetnek, csak épp a lényegi kérdésekről nem?

Szerinted, ha az adójogszabályokat, az összes gazdasági jogszabályt 2/3-addal bebetonozzuk, akkor mit fog egy következő sima többséges kormány csinálni? Felveszi a fizetést és elmennek csocsózni munkaidőben? Szerinted BÁRMIBEN együtt fog szavazni a másik oldal Mo-n? Kivéve a közös fizetésemeléseket?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.07.06. 10:14:13

@Joooe: "összességében egész jól szerkesztett, modern alkotmányt hoztak össze"

Te most melyik ország, melyik alkotmányáról beszélsz???

Merthogy ez (mármint a Fityisz Tákolmánya) se nem jól szerkesztett, se nem modern az biztos!

Dugig van hibával, gyakorlatilag nem csak azok a problémásak, amelyeket, most az EU parlamentje egy határozatban elítélt, hanem tele van jogtechnikai malőrrel is, ami bármelyik jogot tanult embernél kiveri a biztosítékot, mégpedig nem az antidemokratikusság miatt, hanem egy csomó önmagának ellentmondó rész miatt.

Squid 2011.07.06. 10:14:20

@Joooe: ".. nyilván nem mostanról van szó mert a kicsit egyedi választási eredmény után a fidesz egymaga testesíti meg a konszenzust.."

Jejzus! Régebben is írtál orbitális eszetlen túlzásokkal teli ökörségeket, de ez.... ez bazm mindent visz érdemes volt felkelni ma, hogy ekkora fekete lyukat megszégyenítő csillagtalan sötét éjszakát olvashassak reggel 10.14-kor.

Butitájm, Faszkalap... Picsába...

Squid 2011.07.06. 10:17:53

@Joooe: ""Szerinted normális úgy bebetonozni törvényeket, hogy azt ne tudják az utánnad következő kormányok megváltoztatni?"
Általánosságban igen, mindenhol van alkotmány és vannak kétharmados törvények, ezek a politikai állandóságot szolgálják. Épp az a nem normális ha nagy jelentőségű, hosszútávú rendszereket évente ide-oda variálunk."

Azt felejted el, hogy normális országokban KONSZENZUSON alapuló 2/3-os törvényeket hoznak a TELJES politikai paletta BEVONÁSÁVAL! Na akkor aranyapa mehet a hosszútáv meg a horizonton túlra célzás!

Az hogy a FIDESZ (a Fidesz által "megtestesített" konszenzuson keresztül ROFL!) 2/3-os törvényeket hoz egyéni beterjesztésű javaslatokból mindenki más kizárásával, na az öregem minden csak nem konszenzus....

Csúsztass még! Lééégysziii!

Joooe 2011.07.06. 10:18:21

@Virág et.: A bal oldal és a liberális oldal mindenhol természetes szövetséges, és a nyilatkozatot kiadó EP jelenleg ballib többségű, eddig a tények.
A velencei bizottságnak sem a szakmai érdemeit sem a politikai kötődéseit nem ismerem, ahogy te sem. Csak a nyilatkozatukból tudunk kiindulni, ami alapján akár ex-káder lángossütők is lehetnek a velencei tónál, olyan nagyon nem érdekes ez hogy elérje az ingerküszöbömet, ez megint csak egy ürügy puffogásra.

Nem azért, mert nekem is van bajom a fidesz egyes intézkedéseivel, de speciel pont az alkotmány az eléggé rendben van, kis csiszolás még néhány év AB tapasztalat alapján és egész jó alapokat ad majd az országnak.

kej 2011.07.06. 10:21:53

@Joooe: néhány megjegyzésem lenne:

1. a fidesz ellenzékben épp úgy szaladt külföldre a honi szocik ellen, mint most - esetleg - a honi szocik. lásd az európai néppárt elítélő nyilatkozatát valamikor 2006-2008. tájáról. (bocs fáradt vagyok, nem keresgélek).
2. az alkotmányt a velencei bizottság nagyjából 140-150 pontban szedte ízeire, mint olyat, ami nem fell meg az európai alapvetéseknek. ehhez képest szijjártó nevetséges erőlködése, a bevezető mondat citálásával, nem hogy gáz, de kontraproduktív is.
3. miközben a velencei bizottság most kókler, hozzá nemértők gittegyletének van beállítva, azért mégis csak nagy tudású egyetemi professzorok alkotják a grémiumot. nota bene, magyarország is delegált szakértőket a testülethez. tudod kiket? ha nem segítek: paczolay pétert, az alkotmánybíróság elnökét, akit éppen a fidesz erősített meg pozíciójában. a másik tag pedig trócsányi lászló, ex-alkotmánybíró, akit a fidesz nevezett ki párizsi nagykövetnek.
4. nagyon gyakran hivatkozik a hazai jobb oldal bázisa arra, hogy ha a benes dekrétumokat leszarja az unió, akkor kussoljon az alkotmányunk kapcsán is. a most fikázott velencei bizottság a benes dekrétumok kapcsán is elítélő állásfoglalást tett közzé.
5. egy klubnak vagyunk a tagjai. ennek a klubnak vannak írott és íratlan szabályai. az eu - némiképp meglepő módon - kevéssé érzékeny a honi gazdasági ámokfutásra, azonban az emberi jogi kérdésekben bizony nehezen enged a negyvennyolcból és nem is egyezik ki hatvanhétben. ha a kedves vezetőt valami miatt ki fogják alaposan picsázni, az a médiatörvény, a visszamenőleges jogalkotás, az alkotmány, a be törvény módosítása lesz. és nem is feltétlenül az eu fogja majd megszorongatni viktor tökét, hanem az emberi jogi bíróság. s ha hiszed, ha nem, annak a testületnek a döntése már kötelező erejű.
6. nem muszáj a klub tagjának lennünk, de akkor az összes termelőtevékenységet folytató multi (suzuki, opel, audi, mercedes, hankook) úgy húz el innen a lajtán túlra, mint a vöcsök. ugyanis nem lesznek hülyék vámot fizetni az itt megtermelt áruk után, ha azt néhány száz, néhány ezer kilométerrel exportálják egy másik eu tagállamba. nota bene viktorunk búcsút mondhat kínai barátainak is, hiszen ők is csak a vámmentességre hajtanak a velünk való kokettálásban. (lásd: kínai-eu textilháború.)
7. (bár ez előbbre kívánkozott): keresd vissza egyik korábbi hozzászólásomat. most nem gépelném be újra. legyen elég annyi, hogy - lévén jobboldali többség az ep-ben - a 331 elítélő szavazathoz vastagon kellettek jobbos szavazatok is.

Virág et. 2011.07.06. 10:26:04

@Joooe: "A bal oldal és a liberális oldal mindenhol természetes szövetséges"

Egy fenét az, de te állítasz, tessék bizonyítani.

"eddig a tények"

Tény=amit te leírsz? :)

"A velencei bizottságnak sem a szakmai érdemeit sem a politikai kötődéseit nem ismerem, ahogy te sem."

Beszélj csak a magad nevében. Bár elég szomorú, hogy úgy állítasz valamit, hogy egy nyamvadt google-keresést sem indítasz előtte. A Velencei Bizottságról itt olvashatsz:

www.venice.coe.int/site/main/Presentation_E.asp

A tagok:

www.venice.coe.int/site/dynamics/N_Members_ef.asp?L=E&All=Yes

Káderek, az. Meg lángossötő. A saját tájékozatlanságunk mikortól érv? Büszkék vagyunk arra, hogy nem tudunk semmit?

Nazagson 2011.07.06. 10:28:26

@Joooe: Hahahaha.
Az AB-t kiherélték
Nézzed meg a jogköreit tavyl és most. Az hogy a megmaradt, jogilag lekorlátozott, megfenyegetett, komoly kontrollal már nem rendelkező báb AB libaper hatékonyságát növelik annak semmi köze nincs ahoz, hogy ez mennyire demokratikus. A német megszállás után is javítottták a "erőszak szervek" "hatékonyságát" de ettől nem lett az demokratikusabb ugyebár.

Vannak igen vannak alkotmányok máshol is,, de nagyon nem mindegy milyen törvényeket raksz bele. Szerinted államháztartási irányszámokat tartalmazhat egy alkotmány . Olyan dolgokat raknak bele és rögzítenek szinte lehetetlen változtatási lehetőséggel, amiknek a feltételei napi szinten változnak, te meg az erre feltett kérdére ilyen lőzunggal válaszolsz, hogy "máshol is van alkotmán"::):)
Mintha az alkotmány mint fogalom lenne problémám
Az, hogy lassan alakult ki az első alkotmányunk az pont a konszenzus keresés miatt volt. Konszenzus keresés nélkül bárki tud Alkotmányt készíteni hipp-hopp, csak akkor jönnek az ilyen "én gyerekkoromban bepisiltem a vallásos-nemzeti áhítattól, meg olyan jó lenne lovagnak lenni a középkorban és most ha ilyen nagy hatalmam van, akkor építek magamnak egy feudális országot amiben minimum egy lovagbáró vagyok" korlátolt emberek és beleteszik a pszihológiai látleletüket az átlagember mindennapjaiba.

A Fidesz szerinted ma leképezi a magyar társadalom többségét egymaga: Akkor szerinetd (és erre válaszolj) a mai magyar társadalom 2/3-a vallásos és ragaszkodnak a vallási átitatottsághoz a mindennapi lét minden szegmensében?
Ha szerinted a fidesz alkotmánya konszenzus kereső, akkor miért zárkóztak cinikusan el a népszavazástól amit 8 évig erőltettek és (az amúgy gusztustalan) szoci kormány nyakába akarták varni, hogy diktatórikusak, hogy nem kérdezik meg lépten nyomon népszavazással az embereket mindenről??,
Milyen leereszkedő retardált válasz az hogy" azért nem tartunk népszavazász az alkotmányról mert nem akarjuk, hogy ez a többség alkotmánya legyen hanem hogy mindenkié"???
Miolyen mondat már ez? ha ezt felírod egy algoritmusban akkor széttörik a tábla akkora baromság és annyi benne az ellentmondás. Vagy szerinted (és erre is válaszolj) hogy lehet valami mindenki alkotmánya ami a többségé nem?
Szóval hülye, nagy szavakból tele a padlás. Lenyomtuk a nyugatot, felnézünk a kínaiakra ahogy megbecsülik a munkásokat (mi is jól megnyírbálzuk azokat a jogokat-a tieidet is- amik munkásként illetnek, mert ma már azok a társadalmi vívmányok mind versenyképtelenné tevő elkorcsosulások, és annyit érsz amennyid van.

Joooe 2011.07.06. 10:29:16

@Squid: ne legyél már hülye, nem azt mondtam hogy mindenkit képvisel a fidesz. Amit mondtam arról szól, hogy egymaga képvisel akkora erőt amihez máskor több párt egyetértése kell. Csak most e mögött a konszenzus mögötti szavazók nem több pártra szavaztak, hanem egyre. Magyarul a 2/3 nem a pártvezetők hanem a szavazók "egyetértéséből" jött létre. Nyilván nem szavazott rájuk az emberek 2/3-a, és aki igen az is sokszor csak kényszerből, "ez így nem mehet tovább hát akkor a fidesz még mindig a kisebb rossz" megfontolásból, mint ahogy más konszenzus mögött sem állna ilyen többség vagy feltétlen odaadás, ez már a választási rendszer technikai kérdése.
Amit csinálnak pont beleillik az "ez így nem mehet tovább" közhangulatba, aminek a felhatalmazásukat lényegében köszönhetik, ilyen szempontból nincs elvi probléma.

2011.07.06. 10:35:08

@Joooe: Ahogy vége az magyar EU-elnökségnek, politikailag azonnal és teljes mértékben elszigeteljük Magyarországot - Borut Pahor szlovén kormányfő ...

A büdös komcsi!

A magyar EU elnökség és OV bírálata két külön dolog.
Nem kéne összemosni.
Az EU-nak nincs joga bírálni a belpolitikánkat? Már miért nem? Ha az veszélyezteti az EU érdekeit, minden további nélkül! Vagy 1956-ban is így gondolkodtál volna? Miért pofázik bele a nyugat?

Milyen sikereket könyvelhet el az EU legutóbbi soros elnöke?
Horvátország csatlakozása 2013-ra várható. Vazze, ha OV keresztbefekszik, akkor is felveszik!
Viszont kijelentette: az EU-n kívül is van élet! Az EU elnöke!!!
Párhuzam, hogy megértsd: A focicsapat kispadjáról felkérnek egy feltörekvő ifjút, legyen a csapatkapitány a hétvégi meccsen. A srác azt nyilatkozza a TV-nek: a Felcsút SC-én kívül is van élet! A szurkolók szednék szét először!
Az alkotmány tényleg modern, előremutató. Werbőczy-hez képest.

Mintha Csaba királyfit megkeresztelnénk.

2011.07.06. 10:40:08

@Joooe: Amit csinálnak pont beleillik az "ez így nem mehet tovább" közhangulatba, aminek a felhatalmazásukat lényegében köszönhetik, ilyen szempontból nincs elvi probléma.

Nem. Teljesen mást csinálnak. Átestek a ló másik oldalára. Illetve nem. Csak a máz különbözik. Tiszta kádárizmus. Bár már kezd átalakulni a Rákosi idők kommunizmusába.

Joooe 2011.07.06. 10:47:20

Na azért az AB hatásköreinek csökkentése miatt ne engem basztassatok, mert mindig leírom hogy ezt én is elítélem. Csak azért az AB teljes kiheréléséről ne beszéljünk már, mert egyrészt csak bizonyos esetekben nem vizsgálhat csak költségvetési ügyeket, és ez deklaráltan ideiglenese rendelkezés, ráadásul technikai jellegű módosításokkal (létszámemelés, kiszervezett ügyek, beadványozók ésszerű, szakmailag indokolt korlátozása) pont az AB gyakorlati, túlterheltségből eredő működésképtelenségét számolják fel.

Van jobb dolgom is mint hogy a "velencei bizottság" vagy bármilyen más önjelölt mindentudók után kutakodjak, ha nem érted az iróniát az sem érdekel :)

"1. a fidesz ellenzékben épp úgy szaladt külföldre a honi szocik ellen, mint most - esetleg - a honi szocik. lásd az európai néppárt elítélő nyilatkozatát valamikor 2006-2008. tájáról. (bocs fáradt vagyok, nem keresgélek)."
Pont ezt akartam én is hangsúlyozni, kint is pártpolitika megy, ez megfelelő kontextusba helyezi a mostani határozatot is. Meg a médiatörvény herce-hurcát is.

"7. (bár ez előbbre kívánkozott): keresd vissza egyik korábbi hozzászólásomat. most nem gépelném be újra. legyen elég annyi, hogy - lévén jobboldali többség az ep-ben - a 331 elítélő szavazathoz vastagon kellettek jobbos szavazatok is. "
Ez ténybeli a tévedés, a néppárt a legnagyobb frakció, de a 4 bal/lib frakció együtt alkotja a jelenlegi többséget. Szóval a határozatról hiteles tudósítás valahogy így nézne ki: "még a bal oldal sem támogatta teljes mértékben".

Nazagson 2011.07.06. 10:48:42

ez egy buta redicatio ad absurdum amit csinálsz. Ilyet kultúr ember nem enged meg magának már sehol.
Ez így nem mehet tovább választás után ilyen mindent megváltoztatunk alkotmány nem okoz elvi hibát:):)
ez már óvodás gondolkodás.
Ne haragudj

Biankóba nyerték a választást, nincs joguk a késöbb kialakított programjukra azt mondani, hogy azt a választók 2/3 -da támoghatja. Főleg ilyen fontos kérdésekben (alkotmány ect) népszavazás nélkül nem írhatják le, hogy ez társadalmi összakarat. Vagyis leírhatják csak az már Öszöd. Főleg, hogy a magyar választórendszer miatt ez a 2/3 az 54 százalék egy 50 százalékos részvételű választáson. Szerinted miért félnek úgy a népszavazástól ha szerintük(és szerinted is) ez aa többség igénye?
Válasz?

Eez a liberálisok meg baloldaliak mindenhol természetes szövetségesek, meg csak azt árulja el, mennyire nem vagy tájékozott a nagyvilágról. Ez egy hülye prekoncepció amit te a szdsz-mszp magyar kis mikroklímából leszűrtél és a többi zseb szakértővel addig ismételgettétek, hogy már mindenki hallotta mindenkitől és ezzel fals megerősítést adtatok egymásnak. EZ egészen egyszerűen nincs így
Eddig a tények (hogy téged idézzelek)
Amúgy az az érved, hogy ha valamit balosok mondanak az nem is normális kritika az korlátoltságra vall és Orbán Viktor múlt heti "kinyilatkoztatása" szerint nem nézed az ország érdekét mikor nemzetközi baloldalt bírálod, mert most éppen az az ország elemi érdeke hogy a legnagyobb kommunista ország (ha nem lennél annyi idős akkor: kommunisták sokszor baloldaliak:)) ne kapjon semmi kritikát innen.
Amúgy AB jól működik szerinted:
És akkor a kedvenc tényeid: Valakit (ha szimpatikus neked ha nem az illető) be lehet vinni jó nagy csindadratával letartóztatva, teli lehet nyomni a médiát azzal, hogy egy bűnöző majd utánna azt lehet mondani, hogy nem mondjuk meg se neki se senkinek mi a vád ellene hanem 75 évre titkosítjuk a VÁDAT !!!. Érted ezt?
Ja és persze egy a fidesz által és az egész nyugat által támogatott politikai menekültekből áló csoportot be lehet rendelni a követségre, ott ab absurdum fogva tartani őket , hogy ne okozzanak "galibát" míg becsókolunk az ökez elnyomó és megalázó cnagyhatalomnak, EL lehet venni az álatlunk elismert országuk zászlóját és meg lehet taposni és így tovább
Szal szerinted ilyen egy hatékony AB? Szerintem annyira hatékony amennyire a köztársasági elnök. Kiszolgálják a kormányt. Ezzel csak az a baj, hogy pont annak a fékjeinek kéne lenniük. VAgy nem?

2011.07.06. 10:50:15

@Joooe: A Velencei Bizottságot meg nagyon benézted:
Nem pártok, hanem országok delegálnak. Köztük Olaszország, az elnöke OV példaképe! Egyesült-Királyság , Örményország, stb. Tehát azt állítani, hogy ballibek, az EU ballibjeinek utasítását hajtják vége, jó esetben tudatlanság, rossz esetben paranoid skizofrénia.

Squid 2011.07.06. 10:50:23

@Joooe: "ne legyél már hülye, nem azt mondtam hogy mindenkit képvisel a fidesz. Amit mondtam arról szól, hogy egymaga képvisel akkora erőt amihez máskor több párt egyetértése kell. Csak most e mögött a konszenzus mögötti szavazók nem több pártra szavaztak, hanem egyre. Magyarul a 2/3 nem a pártvezetők hanem a szavazók "egyetértéséből" jött létre. Nyilván nem szavazott rájuk az emberek 2/3-a, és aki igen az is sokszor csak kényszerből, "ez így nem mehet tovább hát akkor a fidesz még mindig a kisebb rossz" megfontolásból, mint ahogy más konszenzus mögött sem állna ilyen többség vagy feltétlen odaadás, ez már a választási rendszer technikai kérdése.
Amit csinálnak pont beleillik az "ez így nem mehet tovább" közhangulatba, aminek a felhatalmazásukat lényegében köszönhetik, ilyen szempontból nincs elvi probléma."

Nincs elvi probléma?

Tehát szerinted, ha egy párt 2/3-os törvényeket és embereket betonoz be a teljes párton kívüli politikai élet, a kasztrált AB, a lebombázott költségvetési tanács, az EU és a józan ész kizárásával az nem "elvi probléma"? Hogyan hívhatsz bármilyen döntést/törvényt/javaslatot konszenzusos megállapodásnak, amikor 1 párt nyomja ki magából egyéni indítványok alapján, hatástanulmányok, társadalmi egyeztetés vagy god forbid parlamenti vita nélkül?

Amit csinálnak az példátlan a modern európai demokrácia történetében... Ennyi! Thanks for playing!

Virág et. 2011.07.06. 10:56:45

Az új alaptörvénnyel kapcsolatban még annyit (hogy ne csak a tartalmat, hanem a külcsínt is megemlítsük), hogy szerkesztés-technikailag sem illik bele a magyar jogrendszerbe. Tessék összehasonlítani a tagolását, az egyes pontok "cikkely"-nek hívását, a betűk alkalmazását a számok helyett. A magyar jogszabályok § jeleket használnak, ez inkább hasonlít egy nemzetközi egyezményre, mint magyar jogszabályra. Rendszeridegen.

(megmagyarázni én is meg tudom, hogy ez kiemelet, azért ilyen stb., a lényeg, hogy idegenül hat, nem illeszkedik a formája sem a többi hazai jogszabályhoz)

Nazagson 2011.07.06. 10:57:33

Amúgy meg lehet itt kuruckodni , hogy van élet az EU-n kívül, de pl Kínát csak azért érdekeljük mert EU-s ország vagyunk. Nem hiába nyal be mindenkinek Orbán kifelé az EU ban (nagyon helyesen amúgy), csak a hozzád hasonlók miatt nyomja itt a kokis marhaságai(nagyon helytelenül).
Mai hír: Szlovákis nagyobb kínai elosztó központott kap Kínától mint mi, pedig ők nem zárattak be tibetieket, nem estek hasra és csókolgatták a kínaiak lábát és nem énekeltek himuszt a Kynai által mélynyomorból kiemelt (értsed: ezáltal most kb havi 20ezerért 3 múszakban dolgozó) százmilliókról. Németország több milliárdos kínai megrendelésekről írt alá megállapodást Berlinben (nem csak ígéreteket kapott, hogy "sok magyar állampapír megvételén gondolkoznak". Mi ez már?) pedig Merkel kritizálta a kínai emberi jogokhoz való hozzáállást. ect.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.06. 11:02:03

@Könnyen elkaptuk, uram!:

köztük magyarok is,
pl az a trócsány lászló aki a nemzeti alkotmányok az európai unióban (figyelem, nemzetiről van szó) című 2005-ös könyv szerkesztője, belga nagykövet, a katolikus egyetemen is tanított, meg paczolay péter aki az alkotmánybíróság elnökhelyettese volt és a szentkorona egyesület tagja.

szóval ilyen libsi-bolsi népek :)

kej 2011.07.06. 11:03:10

@Joooe: te tényleg menthetetlen vagy. az ep-ben ténylegesen többségben vannak a konzervatív eszméket valló pártok küldöttei:

íme az adatok:
kereszténydemokraták: 264
szocik: 185
liberális: 85
zöldek: 56
északi zöldek: 35
eu konzarvatívok: 56
a rendes fasisztákról nem találtam adatokat
és van kábé 27 független

a szocik (mondjuk így: európai szocialisták, liberálisok, északi zöldek - ezek kvázi szélsőbalosnak tekinthetők - összesen 305 szavazatot tudnak magukénak, ha mindannyian a kedves vezető ellen szavaztak. az eu-konzervatívok az kvázi eu-szkeptikusnak tekinthetőek, de konzervatív eszméket vallanak. a rendes fasiszták, ahol a kukán falatozó jobbikos képviselő úr és morvai krisztina is üldögél, nehezen tekinthető kommenistának. a zöldek nem ekvivalensek a libsibolsikkal (bár szeretnétek összemosni vele). úgyhogy viktor a biztosnak tekinthető 264 szavazatához kínkeservesen kapart össze még tízet.

bár nehéz feladvány, de gondolkodj el rajta

molaris 2011.07.06. 11:12:10

zero!!- elmehetnétek már szabira. Mindannyian!

Kandabula 2011.07.06. 11:40:02

@maxwell murder: Így meg tele vagyunk haszonnal.

Nzoltan 2011.07.06. 11:44:21

Az eset jól tükrözi, hogy az EU-nak semmilyen hatása nincs olyan dolgokra, amiről vitatkoznak és szavaznak, ergo tét nélküli pofázásokra költünk euró milliárdokat. A hasznos dolgokra kellene ennyi energiát fordítani.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.07.06. 12:54:25

@Kandabula: akarnál? akartam. és csak azért akartam, mert: te nem értetted? ;-)

amúgy átkonstruálva (hátha így fogyaszthatóbb neked):

1. az EU csak a saját pöcsét verje csalánnal és alkotmánnyal. még közös külügyünk sincs, ami van azt meg a franciák, angolok szétbarmolják a különutas antant-marhaságaikkal. belügy meg pláne nincs, hivatalosan bele sem szólhatnak egy tagállam belügyeibe. akkor nem is teszik amikor magyarország vagy a magyarság érdekében lenne.

2. nem kell aggódniuk a médiatörvény meg az alkotmány ésatöbbi önkényes lépés miatt. ha a 60-40%-os belső-külső elnyomást megszüntetni kívánja a magyar nép, ahogy szokta (és amit aztán oly fergetegesen segíteni szoktak külföldröl /most már EU-n belül nekünk/ - várjunk csak nem.. az egy másik dimenzió.. ebben csak a partvonalról beleugatnak a mérkőzésbe, és állami szinten legfeljebb egy kivétellel mindig az ellenségnek drukkolnak..), akkor majd tesz érte. nem fogjuk öltönyös hülyékért az itteni öltönyös hülyék birodalmát megdönteni. ha annyira szar az alkotmány (azért egy katonai megszállás alatt hozatott, hibajavítózott alkotmánynál szerencsésebb, mégha kevesebb jogot is tartalmaz) akkor a felháborodás nyilván nem kétharmadot, de simán négyötödöt is hoz egy a mostaninál, mostaniaknál normálisabb pártnál, pártoknál. lehet még alkotmányozni, nem kell annyira fosni. a médiatörvény meg bár szintén egy minősíthetetlen ocsmányság, de el ne felejtsük már, hogy számtalan pártmédia maradt meg a "rendszerváltás után".. a médiatörvény ezeket nyilván nem segíti. és ha elbuknak, akkor fidesz-tömjénező tévékre és rádiókra se lesz akkora szükség. a véleménynyilvánítást meg csak korlátozni tudják és azt is csak egy ideig. (nyugat-európának a korábbi rendszer hogyhogy nem fájt annyira? akkor is csak járt a szájuk..)

3. egy kontinentális sziget vagyunk európában. minden lényeges felosztás szerint egyedül vagyunk. tömbökkel szemben. és ez minden vonalon meglátszik. ha beszólnak az országunknak, akkor látványosan vissza kell utasítani. talán leszoknak róla. merthogy joguk nincs rá, hogy kötelező erővel megszabják mit tegyünk. a javaslataikat nem kell megfontolni - azokat az egész ország ellen hozzák, nem a demokrácia védelmében.. ugyan, hiszen náluk is mennyire nagy demokrácia van.. ha ők cenzúráznak nem baj, ha olyan alkotmányaik vannak, amik a sokszor hangoztatott egyenlőséget sem veszik figyelembe az nem probléma? de hasanlót csinál a magyar kormány akkor égbekiáltó bűn..

4. amit delanonak válaszoltam az EU és pl. metróépítés kapcsán - az remélem érthető volt. mert átírni nem fogom. ha valaki azt nem érti, hogy működik ez a "szövetség" ami az EU nevet kapta a névadási ünnepségén, annak úgyis tökmindegy. a nem-tudás és nem-felismerés szabadjegy az EU konform nézetek istenítésére.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.07.06. 13:01:32

@Squid: "Tehát szerinted, ha egy párt 2/3-os törvényeket és embereket betonoz be a teljes párton kívüli politikai élet, a kasztrált AB, a lebombázott költségvetési tanács, az EU és a józan ész kizárásával az nem "elvi probléma"? Hogyan hívhatsz bármilyen döntést/törvényt/javaslatot konszenzusos megállapodásnak, amikor 1 párt nyomja ki magából egyéni indítványok alapján, hatástanulmányok, társadalmi egyeztetés vagy god forbid parlamenti vita nélkül?"

nade ez most fáj csak? amikor eleve 40 év kapcsolati hálói alakítják a rendszert most is. amikor a gyurcsányék betonoztak be embereket, amikor a hornék, kunczéék olyan feltételeket szabtak a közös médiához, hogy a fidesz szabályosan kimenekült belőle. (ez még lehetne orbánék frusztrált oktondi sértettsége, nade után mszp-szdsz csak "egymaga" vezette a közöst.. olyan párttévét hoztak össze, hogy csak na.. egy hasonlóhoz a fidesznek több évet kellett lopnia. az m(r)tv nekik "ingyen" volt..) az alkotmány meg.. 1989-ben úgy lett átalakítva, mint az mszmp-s vörös csillag mszp-s szegfűvé.. nem az utolsó médiatv volt ez és nem is az utolsó alkotmány. nem kell beszarni. az EU egy pótcselekvés.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.06. 13:38:33

@fogsunder:

érthető ha most fáj csak. az mszp-től nem számított másra az emberek többsége.
a fityisz azonban azt ígérte, ennek vége.

namost értem én a logikát, hogy nincs oka a panaszra, nincs változás, ezt csinálta eddig is mindenki, ha tudta, csakhogy attól, hogy az egyik nyakig szaros, a másik meg csak mellkasig szemből, hátul mega feje tetejéig, nem fogja senki tisztának nevezni.

és nem igazán elítélhető, ha valaki erre rámutat, és számon kéri az ígéretet.

én nem is értem, milyen elvetemült idiótának kell lenni ahhoz, hogy érvként valaki azzal jöjjön, bazzeg, hogy: de ő is csinálta.

bandika gazdája 2011.07.06. 13:55:30

Ilyen primitív, ostoba, unalmas vitát itt még életemben nem olvastam! Be lehet fejezni, aztán lehet menni dolgozni! Pá!

Virág et. 2011.07.06. 13:57:28

Ilyen jellegű totális "átrendezést" az MSZP még akkor sem csinált, amikor 2/3-a volt az SZDSZ-el. Erre nincs is jobb bizonyíték, mint 98-02-es ciklus, amikor Orbánék teljes nyugalommal tudták a saját programjukat vinni. Horn nem érezte szükségét 40 évre megkötni a következő kormányok kezét.

Az MTV pedig 2010 előtt kiegyensúlyozott(abb) volt sokkal. Bizonyítják ezt a szakmai elismerések és a nézettség. Ma még a Fideszes mamelukokkal teli médihatóság is oda kell, hogy szóljon, hogy túl kevés az ellenzéki szereplő az állítólagos közéleti műsorokban. Ez azért jelent valamit.

norbert79 2011.07.06. 14:25:42

@Virág et.: Én csak abban reménykedek, hogy az EU sem fogja elhinni, hogy mi, választópolgárok, tényleg ezt a mocskot akartuk, amit a nyakunkba kaptunk.
Közben olvasván Cohn-Bedit (remélem jól írtam a nevét) felszólalásáról szóló cikket, s látván a sok FIDESZT nyakik támogatók kommentjeit, hogy miért jó ennyire nosztalgiázni? Miért kell visszahozni az 50-es éveket? Még ha legreálisabbat feltételezem, kétlem, hogy <u>becsületesen dolgozó</u> családos emberek közül bárkinek jó az, ami most megy ebben az országban.
Teljesen olyan érzésem van Orbánt látva, ahogyan szemberöhögi nagy gőggel az egész EU parlamentet, mint amikor a szovjet küldöttet látni lehetett az akkori ENSZ tárgyalásokon a 62-es kubai válság alatt. Komolyan mondom, megérhetjük még, hogy úgy kipenderítenek minket az EU-ból, mint a huzat, s akkor sokra megyünk ezzel a hatalmas gőgös magabiztosságunkkal, vagy magyarságunkkal, csak azt felejti el Orbán, hogy hiába nyaljuk Kína fenekét, Kínának se vagyunk több, mint egy izgága chi-wa-wa. És egy Kínai is nagyobb tisztelettel bán egy büszke "német juhásszal", mint egy idegesítő, padlócirkáló szőrdarabbal, akinek a hangja nagy, de semmire se való.

Virág et. 2011.07.06. 14:49:30

@norbert79: DCB felszólalása 90%-ban helyes és korrekt volt. Ha az ad hominem trollokat elfelejtjük (hejj, a hozzászólások fele ezzel ugrik a blog.hu-n), akkor lényegében senki érdemben nem cáfolta meg azt, amit előadott. Annyit mondott csak, hogy OV adminisztrációja az EU elnökeként jó munkát végzett, ezért kontrasztos OV saját fellépése és EU-ellenes kommunikációja. A magyar EU elnökséget dicsérte, a magyar miniszterelnök hozzáállását viszont kritizálta. Ezzel teljesen egyet lehet érteni. Senki nem gondolja komolyan, hogy a kokibajnok beszólásait csak belföldön lehet fogni, kint nem. És hogy ez kint tetszik az embereknek.

Az 10%, ami a lapfúzióról és a Klubrádióról szólt nem volt olyan lényeges dolog, hogy az EP-n kelljen beszélni róla. Ezért csak 90 és nem 100%.

Virág et. 2011.07.06. 14:54:02

Kokizni meg sallerozni meg "büsszelnemmoszkvázni" nem elegáns, ha közben meg tartjuk a markunkat az ilyen-olyan EU-s forrásokért, pályázati pénzekért. Egészséges nemzeti öntudat kell, arrogáns beszólogatás nem.
Ennek az eredménye az EP jobboldal látványos kihátrálása az alaptörvénnyel kapcsolatos döntéskor. Senki nem védte meg Orbánt, egyedül maradt. Ebből azért talán érdemes lenne levonni a következtetéseket.

álamfő 2011.07.06. 15:23:11

Mondjuk a jobboldali kommentelőkön nem teljesen tudok kiigazodni.
Ha baloldal picsog az EU-nak,akkor rohadjon meg.De amikor ezt a fidesz csinálta,akkor az Magyarország (akkor még:Magyar Köztársaság) érdekében volt.Ja igen:"A Haza nem lehet ellenzékben!" Rémlik még? Utálom a kettős mércét. Sokaknak az nem esik le,hogy itt tényleg harc van,de nem az államadósság ellen,hanem hogy az úgynevezett elit még több pénzt tudjon legombolni rólunk. A parlamenti acsarkodás csak a cirkusz a népnek. Aki be is kajálja.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.07.06. 15:42:27

@Conv: "érthető ha most fáj csak. az mszp-től nem számított másra az emberek többsége.
a fityisz azonban azt ígérte, ennek vége."

azt igérte. :-D

egyébként most nem az emberekről van szó. az EU szólt be Magyarországnak. igen a magyar kormány tevékenységét illetően, nade ugye azt a magyar nép választotta.. milyen jogon szól bele az EU? és nem lehet nem észrevenni, hogy legyen szó bármiről a magyar maximum döntetlent érhet el. aminek meg nincs kötelező ereje azt magasról nagy ívben le kell szarni. így csinálja mindenki rajtunk kívül! a megszorító intézkedések, szabályozások alól kibújnak!

az egyenletet illetően helyes a meglátásod, mindenki azt csinálta amit most a fidesz (még kevesebb felhatalmazással is!). a következtetésed viszont rossz. abból, hogy mindenki ezt csinálta nem annak kell következnie, hogy de akkor most igenis rájuk kell szólni; hanem annak, hogy már az előző bagázsra is rá kellett volna szólni! ha csak a jobboldali pártokat gyepálják, akkor a forrás egyértelműen meghatározóan baloldali. az EU döntése 331 igen, 274 nem, 54-en tartózkodtak. többségben a konzervatív pártok vannak jelenleg. tehát átfedésekkel elmondható, hogy Magyarország-ellenes a többsége az EU-nak, és ezen meghatározó csoporton belül a többség baloldali..

a magyar alkotmány a magyar népre tartozik. az alkotmány azon elemeit amik nem tetszenek nekünk (nehogy külföldi öltönyös túlfizetett senkiházik döntsék már el mi jó és mi rossz nekünk. épp elég baj, hogy "hazai" öltönyös túlfizetett senkiházik döntik el..) majd meg lesznek változtatva.

az a legnagyobb baja európának velünk, hogy nem ők vagyunk semmilyen téren. a demokratikus értékeket illetően meg szintén csak a szájuk nagy. elnyomó, gyarmattartó országok a legnagyobb "demokráciák". ilyeneknek semmi joguk nincs kioktatni minket. nem is tennék ha legalább szlávok, germánok, frankok, angolszászok lennénk. nem vagyunk és nem is akarunk. ez a legnagyobb sőt talán egyetlen bajuk mivelünk..

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.07.06. 16:02:19

@Virág et.: "Kokizni meg sallerozni meg "büsszelnemmoszkvázni" nem elegáns, ha közben meg tartjuk a markunkat az ilyen-olyan EU-s forrásokért, pályázati pénzekért."

az EU tagállamok még azt a pénzt sem kapják vissza amit befizetnek. és vissza már ellenőrizetten csordogál a befizetés. 40 centis kilátóra, kutyaszaunára, 4-es metróra. tehát csupa hasznos, átgondolt projektre.. bazz azt a hülye 4-es metrót a vad kommunista rákosista idők utáni első fellélegzésben a kommunista nagy imre leállította azon a címen, hogy baromi drága volt. ahhoz, hogy magunk kivitelezzük nem jutott volna forrás. most nagy kegyesen kifizetik (de akkor másra megint nem jut pénz.. nem lesz orvos baszki a tropa kórházakban! abból a pénzből amit a metróra elbaszarintottak már eddig, az elmaradt eü fizetésemeléseket meg lehetett volna oldani.. országosan..) nekünk részben (de nagyobbrészt a mi korábbi országos befizetéseinkből). ez csak odázza a népharagos számonkérést. (lásd Görögország. most vannak meglepődve az EU-ban? LOL! hát a kezdetektől tudták, hogy nem való az euró-zónába, mert a gazdasága szét volt zilálva. most meg a görög politikusi és EU-s elkúrásokat ráterhelik a görög népre..)

brüsszel egy kurva drága hatalmas vízfej. a honi és honosított politikusaink sincsenek tisztában a való élettel, akkor egy EU-s politikus hogy lenne. őket jól megfizetik, sőt jobban - ez a lényeg.. és hozzá velünk ellenségesek. nem orbán viktor miatt. nem gyurcsány miatt. (bár miatta érdekesmód nem voltak annyira felháborodva. csak nem tetszett a gyurcsányi szolgalelkű elkúrás az EU-nak..) csak mert nem vagyunk ők. szlávok lennénk ebben a régiós szláv levesben egy mukkot nem szólnának..

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.06. 16:13:30

@fogsunder:

leszarom, hogy az eu mit mond.
én az itthoni emberekről beszélek, akik rá is szóltak az előző bagázsra is. ezért lehet ott, most a fityisz ahol van. nem az eu véleménye miatt.
itt a blogon sem az eu véleménye az ok amiért szidják az emberek a fityiszt, a kormányt, hanem a fityisz, a kormány viselkedése.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.07.06. 16:31:05

@Conv: "Egyenesen Strasbourg-ba mentünk a kokiért"

lehet a fideszt szidni, van is miért. de ez a bejegyzés nem a menetrendszerű, most éppen fideszes elbarmolásokról szól. hanem arról, hogy erről most kivételesen volt mondanivalója az egykori EK-nak most EU-nak. (szemben az elmúlt 8, 12 illetve 20 évvel, amikor mint a sült hal hallgatott - ami nemzetközi ügyünk volt abban meg egy sem volt ahol nyertünk volna szerintük; amikor az ellentetjét csináljuk akkor csodálatosmód megváltozik a véleményük, nohát nem véletlenül a mi kárunkra..)

"itt a blogon sem az eu véleménye az ok amiért szidják az emberek a fityiszt, a kormányt, hanem a fityisz, a kormány viselkedése"

a bunkónak tartottnak ha igaza van akkor igaza van és kész. olyan, hogy azért nincs igaza valakinek mert nem hajbókol a méltóságok előtt, olyan nincs. korábban vethették ezért börtönbe, vagy most üvölthetnek ellene bőgőmajomként, de az igazság nem ettől függ.. az EU most rajtunk akarja bemutatni, hogy ami népképviselettel kéne menjen (és abban gondolom egyetértünk, hogy ez inkább ittoni elkúrás legyen, mint külföldi "jószándékú" beleszólás a "hülye" "barbár" nép hülye, "barbár" választott vezetők alkotmányozásába) az jobb, sőt egyedül elfogadható, ha az EU mondja meg.

szerintem ebben a történetben alokotmányozás tekintetében legfőképpen kapja be az EU, aztán kapja be or bán.. ha az EU nincs benne a törtéentben akkor meg or bán kapja be legfőképpen.. de ugye benne van az EU..

Bohócügyi Államtitkár 2011.07.06. 16:48:42

@arlequin: Kedves Polgártárs! Török Zsóti barátjának teljesen igaza van! Továbbá, természetesen hüje is vagyok! Ez előírás is volt jelen pozícióm betöltéséhez.
Szerencsére nem kell egyedül éreznem magamat, ezért is jöttem Önnel beszélgetni!

Ami a következetes gondolkozás által megalapozott meglátásokat illeti, ezt akár A Miniszterelnök Úr is mondhatta volna, annyira üres volt tartalmilag. Alig várom, hogy idővel megteljen tartalommal! Két hüje akár ezret is csinálhat.

Maradok tisztelettel: stb.

Squid 2011.07.06. 16:48:49

@fogsunder: "a bunkónak tartottnak ha igaza van akkor igaza van és kész. olyan, hogy azért nincs igaza valakinek mert nem hajbókol a méltóságok előtt, olyan nincs. korábban vethették ezért börtönbe, vagy most üvölthetnek ellene bőgőmajomként, de az igazság nem ettől függ.. az EU most rajtunk akarja bemutatni, hogy ami népképviselettel kéne menjen (és abban gondolom egyetértünk, hogy ez inkább ittoni elkúrás legyen, mint külföldi "jószándékú" beleszólás a "hülye" "barbár" nép hülye, "barbár" választott vezetők alkotmányozásába) az jobb, sőt egyedül elfogadható, ha az EU mondja meg.

szerintem ebben a történetben alokotmányozás tekintetében legfőképpen kapja be az EU, aztán kapja be or bán.. ha az EU nincs benne a törtéentben akkor meg or bán kapja be legfőképpen.. de ugye benne van az EU.. "

Te és a többi "fogja be az EU" mantrázó nincs tisztában a tényállással.

Mi beléptünk az EU-ba, ezt többek közt anno OV is megszavazta.

Ezáltal beléptünk egy klubba ami pozitív és negatív hozadékokkal is jár, elfogadtuk ennek a klubnak a szabályait és magunkra nézve kötelezőnek vettük.

Erre amikor megszegjük vagy túlságosan feszítjük a szabályokat és ránk szólnak akkor, a kormány sértődött 5 éves módjára elkezd fröcsögni és vörös fejjel toporzékolni. Ez siralmas és teljesen elfogadhatatlan, amikor többek közt az EU finanszíroz óriásberuházásokat és húz ki minket a kertibudiból ha éppen gazdaságilag sikerül alámerülni. A konklúzió OV viselkedéséről az, hogy amíg adnak és fizetnek addig jófejek, de mikor jogosan elmarasztalják a kormány agyrémszerű intézkedéseit akkor meg ne mondják meg nekünk. Ez a viselkedés siralmas nevetséges, szánalmas és mentálisan sérült..

Főleg akkor amikor az EU Soros elnöke kommunista diktatúrához hasonlítja Brüsszelt március 15-én. Ennek az iróniája minden normális demokráciában az adott kormány és az adott politikus karrierjének a végét jelentené.

Nálunk nem.. Ez a mi katasztrófánk!

Kotkodus 2011.07.06. 17:25:16

@Virág et.: @Squid: @fogsunder: ahogy virág et. és squid említették beléptünk egy politikai közösségbe, amelynek írott és íratlan szabályai vannak. a belépést viktorka támogatta, az ep-ben frakcióvezetői szrepet vállalt, sőt elfogadta a tiszteletbeli elnöki címet is 6 hónap erejéig. nem vagyok jogász, de szerintem kimeríti a ráutaló magatartás fogalmát (szabályok elfogadásának tekintetében).

a szabályokat illetően eddig még csak a szőnyegre léptünk rá sáros lábbal de most készülünk odaszarni az asztalra... ránkszóltak, hogy helló, ezt itt nem illik... viktorka pedig megsértődött, hogy micsoda dolog itten a vendégre rászólni, kérem; el kell fogadni, hogy a vendégeknek más a kultúrális kötődése, másképp látják a dolgokat... nálunk igenis lehet asztalra szarni, és ez benne van az alkotmányunkban is...

végül visszatérnék virág et. korábbi szavaira: egészséges nemzeti öntudat! és az egészséges fogalmába beletartozik, hogy tudjuk kik vagyunk, hányan vagyunk, hogy honnan jöttünk és kinek a segítségével jutottunk el idáig...

KelekótyaP 2011.07.06. 17:45:52

Fogsündér:
El vagy tévedve.
Amúgy ha 40 évezel, akkor nézzed már meg kik írták a szper magyar új alkotmányt. Pozsgainál nagyobb kommunista max Lenin. szal a fideszeseknek abba lehet hagyni a kommunistázást. Eddig sem volt hiteles, de mióta a kínai kommunista pártnak beterpesztettek azóta meg végleg le kell ezzel állni a magukat "jobbosoknak" tartóknak.
EU kapja be dolog az annyiban szép, hogy EU nélkül nem kellenénk se Kínának se senkinek. Megint eltévesztettük (legalábbis belföldi fidesz kommunikációban) a saját dimenziónkat. Érdekes kifelé nem ilyen harcias a kommunikáció. A koki osztás kifele kb annyi volt, hogy Viktor felállt Brüsszelben és megmondta, hogy bármit kérnek hohgy változtassunk a média törvényben azt előre megígéri, hogy szót fogadunk, utána meg itthon ezt úgy leközölni, hogy sallert osztottunk ki Európának:)

Ez a szemben álunk a különutas antant angolokkal meg franciákkal:)
Mi beszélünk az elmúlt egy év után különutasról?:)
Az unió azért fogalmaz meg kritikákat(nem ez nem beleavatkozás. Az a beleavatkozás, hogy ha egy tv ben nem úgy beszélnek a pártról ahogy tetszik nekünk, akkor leváltjuk a vezetést, vagy ha az alkotmánybíróság nem adja be a derekát rögtön, akkor rájuk kitalálunk egy korai nyugdíjazász bár mindenhol máshol kitoljuk a nyugdíj korhatárokat), mert a tagjai vagyunk és amit teszünk az az ő megítélésükre is kihat. Pl ha felveszel a csapatodba valakit, akkor megmondhatjátok neki, hogy amíg a ti mezeteket hordja addig ne verekedjen már picsarészegen a Hősök terén, nem?
Ez a minket elnyom Európa weltsmerz ez vérciki, és gyengeségről árulkodik.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.07.06. 17:48:12

szerintem meg te hiszed azt, hogy pl. én a fidesz védelmében bármit is mondtam. az EU-ba belépni nem volt kegy. szükségszerű lépés volt mindenkinek. a szovjetek visszavonultak, többszörösen megbukott a rendszerük, vesztettek. a nyugati imperializmus viszont nem nyert. egy már eleve döglődő halmaz tagjai lettünk, mikor a másik lehetőség a nekrofília volt. kényszerpálya.

az EU a magyar alkotmányba nem szólhat bele kötelező erővel. azt hiszem ez neked nem világos, leírom újra a kedvedért: az EU a magyar alkotmányba nem szólhat bele kötelező erővel. akkor meg minek? és hagyjuk azt a süket dumát, hogy de az emberekért. még az országonként is saját állampolgáraikért se sokat tettek. értünk meg semmit. ellenünk annál inkább.

ez nem orbánról szól, és nem is Magyarországról. arról szól ez, hogy központosítva (tőlünk több ezer km-re) akarják megmondani amit idehaza se tudnak mi legyen a néppel, milyen szabályok szerint éljenek, s fizessenek adót. az, hogy erre a próbababa szerepre miért mi vagyunk a legalkalmasabbak a szemükben, már elmondtam. európában senkihez nem tartozunk.

a médiatv kapcsán lehetett volna sápítozni sokkal korábban - valamiért nem volt nekik fontos. ráadásul olyan elemei vannak annak a barom törvénynek amik máshol is szokásosak! (a nagy hiszti közepette - amikor olyan pártfüggetlen (LOL) médiáért aggódtak nekünk külföldről, mint a népszabadság, magyar hírlap, mrtv - néhány ország csendben változtatott is ezeken. és nálunk se lesz örökérvényű. szabály jön, szabály megy..)

"Főleg akkor amikor az EU Soros elnöke kommunista diktatúrához hasonlítja Brüsszelt március 15-én."

"az EU Soros elnöke". :-D mondjuk az. és ami a kommunista diktatúrát illeti: felülről akarják megmondani kurva távolról mi jó nekünk, milyen értékrendet kell követnünk. erre tervek vannak. a befizetéseinkből visszaküldenek egy kis zsebpénzt, és ránkszólnak ha valamit "nem jól csinálunk", és ha avalamit nem jól csinálunk akkor jön a gazdasági faszkorbács. szerinted ez nem kommunista diktatúra? a két únió közti hasonlóságot csak az nem veszi észre akinek csak az egyikhez volt "szerencséje". persze, hogy sértve érzik magukat brüsszelben, hiszen ők bátran izé óvatosan harcoltak a kommunizmus ellen. elfelejtik, hogy mi meg benne éltünk. akármilyen szar egyes részei miatt az alkotmány (de nem is azt kifogásolják! ezeket az zavarja baszki, hogy miért van himnusz, miért van történeti jogfolytonsság benne, miért a magyar nép az alanya és nem egy massza amiből kiemelkedik megemlítés szintjén és többletjogokkal minden nemzeti és szexuális kisebbség!) a miénk! ha változtatni akarunk rajta, majd megtesszük. hivatalosan akár három év múlva már neki is kezdhetünk! a ruszkik is beleszóltak a magyar alkotmányba.. (újabb párhuzam ez is.)

joguk sincs beleszólni (nincs rá szabály! szavazzon amiről akar az EP, banángörbületről, tojásméretről is szavazott már..) az meg külön vicces, hogy kötelező erő sincsen mögötte. sóhivatal. olyan mint a népszövetség volt. és baromira ugyanaz lesz a sorsa is!

by the way, honnan tudod, hogy OV mire szavazott? ott voltál tán vele a fülkében? na várjunk csak.. te jó ég! az aktuális miniszterelnők kommentel a vastagbőrön!! ;-D

(ja és a karrierről és annak végéről. ott a dcb. attól a féregtől franciaország anno megvonta az állampolgárságot, olyan agymenései voltak.. vagy maradva franciaországnál. dsk. egy olyan mocsok akar ringbeszállni az ottani legmagasabb közjogi posztért, akit egy prostival akartak lejáratni. abból az ügyből kb. úgy szabadult mint egy erkölcsi hős, pedig csak annyi történt, hogy egy buta prostival meg akarták buktatni, mert meg is lehetett volna - egy normális világban. mostanra már csak annyi maradt az ügyből, hogy leszopatta magát, csak összevesztek a fizetség mértékén. konzervatív franciák szavazzatok rá! muhahahaha! és még úgyis esélyes jelölt, hogy a mostohaunokája is csak feljelentette, most mikor látszik, hogy csak azért is jelöltetni fogja magát az az állat..)

KelekótyaP 2011.07.06. 17:50:58

amúgy is úgy látszik, hogy itt netten vannak alternatív történelmek. Pár ilyen nagymagyart abszolúte nem zavarnak a tények abban, hogy máshogy hirdessek a történelmet meg a geopolitikát mint ahogy van. Miért? Mert akkor igazuk lehet. Engem esküszöm zavarnak a PC liberális, balos túlkompenzálók is, de azok nagyrészt legalább tartják magukat a megtörtént történelemhez meg a tényekhez(itt egy ember egész délelőtt hirdette hogy baloldali fölény van az EP ben a rideg tények ellenére, hogy sosem volt ilyen erős az európai jobb oldal-igazi jobb oldal nem ez a kádárista atyáskodós leereszkedős feudális nemzetikommunizmus mint az itthoni)ők max a giccselgős mindenkit meg kell érteni marhasággal meg a korrupt szdsz mszp mosdatásával irritálnak itt

KelekótyaP 2011.07.06. 17:52:22

az EU a magyar alkotmányba nem szólhat bele kötelező erővel. azt hiszem ez neked nem világos, leírom újra a kedvedért: az EU a magyar alkotmányba nem szólhat bele kötelező erővel. akkor meg minek? és hagyjuk azt a süket dumát, hogy de az emberekért. még az országonként is saját állampolgáraikért se sokat tettek. értünk meg semmit. ellenünk annál inkább.

te annyira ostoba vagy.
Mindenki érti, hogy nem szólhatnak bele bazzd meg
Mi sem szólhatunk bele a Szlovák oktatás ügybe mégis nyilatkozunk (jogosan és jó hogy tesszük) ha az sérti a normáinkat. Ennyire fasz vagy, hogy nem érted a különbséget a beavatkozás és a kritika között?
Vagy gte ilyen alá-felé rendelt tekintényelvű parasztfalván nőttél fel, ahol valaki vagy parancsol neked vagy le sem szarod?

KelekótyaP 2011.07.06. 17:57:11

Most pl Franciaországról ekézel itt. Hogy mered ezt tenni ha nem szólhatsz bele a belügyeikbe? akkor minek beszélsz róla? Miért fogalmazol meg kritikát? Ugysem szólhatsz bele, akkor mi a fasznak teszed?
a saját logikád mentén
Ha kritizálnak minket akkor nem azzal kéne foglalkozni, hogy dönthetnek-e helyettünk (nem, nem dönthetnek, nem is állították sosem),hanem hogy jogos-e a kritika és ha igen akkor hogyan tudnánk javítani rajta. Pl ha neked szól egy társad(mert az eu ban társak vagyun) hogy lóg a takony az orrodból meg pisafoltos a gatyád és hát ha velük mész színházba , akkor lkegalább takarjad el egy centrumos zacskóval, mert róluk is rossz vélemény lesz miattad, akkor neki állsz pattzogni, hogy nincs joga beleszólni hogy öltözz mert nem az apád?
Nőjél már fel,

2011.07.06. 18:07:44

Bocs, hogy beleugatok, de hogy valakiről azt mondják, hogy "szaros lett", nem kell beleesni a pöcegödörbe, elég ha csak egy pár pötty hullik a ruhájára.
De van egy másik is, igaz hogy ez sem dakota közmondás, mégpedig ha valakinek ellopják a kabátját, egy pár év mulva ugy jön vissza, hogy vagy neki lopták el, vagy ő lopta el azt a kabátot.

Vagyis, nem jó dolog az, ha ütjük és kioktatjuk azokat az országokat ,ahol a demokrácia több mint 100 évre visszatekint. Lehet itt ágaskodni, észt osztani, de tudomásul kell venni, hogy 200 évre vagyunk lemaradva , pl: a németektől, a "sógoroktól", a dánoktól, a svédektől, norvégoktól, finnektől, stb, stb. Akkor mire ez a nagy "észosztás"? Arról ne is beszéljünk, hogy ezek az országok segitettek( pl: a németek) , amikor szarban voltunk--mert a "politikai elitünk" , ellopta a csillagos eget és elkótyavetyélte az akkori állami vagyon 85-90%-át. Vajon legközelebb is segitenek? Kötve hiszem! Majd megmondják, hogy ha ilyen okosok vagytok, akkor oldjátok meg.

Szép szóval több eredményt lehet elérni, mint háborogni, megsértődni és visszautasitani mindent, mert a "zemberek, meg a 2/3-ad", már nagyon unalmas itthon is. Azonkivül, ha tartozni akarunk egy "családhoz, egy asztaltársasághoz, egy gittegylethez, akkor viselkedni tudni kell. Ez vezetőinknek nem sikerült. De mielőtt az EU-ba kértük felvételünket, akkor miért nyalták ki minden --akkor már Eu-tag--kormány seggét? Netán csak nem érdekből?

Aki pedig ezt a kérdést érzelmi alapon akarja megválaszolni az téved, mert Orbán Viktor egy sértődött vezető. Az fáj neki hogy az EU nem engedte az államháztartási hiányt 7%-ra felsrófolni, nem engedte az inflációt 5-7 %-ra elengedni.Ezért most "majd megmutatom" korszak jött el. Majd mi magyarok megmutatjuk ezeknek a senkiháziaknak, hogy mi a magyar virtus, hogy velünk nem lehet kukoricázni. Közben nő a munkanélküliség, elszegényednek a "zemberek", és szegény az ország.De baj nics, mert dübörög a kormányzati kommunikáció---minden rendben, mindenki hülye, csak a magyarok okosok. Igy elérkeztünk a probléma gyökeréhez--az unióhoz.

Ugy emlékeznek még rá sokan hogy "van élet az eu-n kivül is"? Valóban van--jó szar. Pláne ha nincs energiánk és nyersanyagunk--mint az oroszoknak, norvégoknak-- nincs iparunk és pénzünk mint a németeknek, az osztrákoknak,-- nincs mezőgazdaságunk , iparunk mint a franciáknak--és nincs okos és józanul gondolkodó, szakértelemmel rendelkező politikai elitünk. De van nagy pofánk, lyukas cipőnk és gatyánk, és van egy ellopott , kirabolt és eladott ország, amelyet köszönhetünk a gengszterválltás utáni , hős, okos, széleslátókörű vezetőinknek. És még mi akarunk az EU-nak diktálni?

A politikai elitünknek, bejött a demokráciának nevezett, "szarság", mert eddig sem dolgoztak semmit, hiszen ezek javarésze a mult rendszerben tanult, dolgozott, énekelte az Internacionálét és szidta a " mocskos kapitalistákat" a párttaggyülésen--mindezt jó pénzért és jó állásban. Közben átváltottak . A taggyülés helyett misére járnak, az Internacionálé helyett a szent éneket éneklik, teli torokból és harsányan. Igaz, ma már kapitalizmus van és a szocializmust, az oroszokat szidják. Netán csak nem érdekből?

Hogy milyen is a magyar politikai elit "virtusa", ezt bebizonyitotta a történelem. Ahol a magyarok megjelentek, ott rövid idő mulva szétesett a a szövetség--MOM, Német-Magyar II. vh-s szövetség, Varsói Szerződés, KGST. Most majd az EU jön sorra? Pedig--mint már leirtam--ebből sokat és nagyot tudnánk profitálni, még ha szétesik majdan, akkor is.

Jut eszembe, A.MERKEL vajon miért nem küldött sem táviratot sem videóköszöntést a fidesz kongresszusának? Netán csak nem haragszik ?

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.07.06. 18:27:41

@KelekótyaP: hát nyilván én vagyok eltévedve.

hogy pozsgai a nagy kommunista..

a párton belüli reformerre "gondolsz", aki magánakcióként, erőteljes rosszallás közepette mondta ki, hogy 1956-ban nem ellenforradalom volt, hanem forradalom. :-p enyhén szólva vicces.. (úgy emlékszem annyira reformer azért nem volt, hogy hozzátegye forradalom és szabadságharc.) esélyes volt köztársasági elnöknek is. na találd ki kiknek a felbújtására találti ki az szdsz, hogy ne a nép válassza a ke-t.. így lett gönczárpi köztársasági elnök. szabad györgy meg házelnök. a kevésbé reformer kommunistáknak amúgysem volt vesztenivalójuk a választáson, hát inkább azon fáradoztak, hogy olyanok akik ellenük belülről felléptek véletlenül se kerüljenek pozícióba. mellette közösen kigolyózták a fideszt is. a tárgyaljanak a kisszel és hasonlók miatt gyengült volna az ellenzék a kerekasztal tárgyalásokon, ezért az szdsz kiállt mellettük, a kormányzásból viszont egyöntetűen kihagyták az akkor a szovjetek ellen és magyarországért még ténylegesen kiálló fideszt.

a nácizás, fasisztázás, antiszemitázás meg balról érkezett. és idehaza ezeknek más élük van mint külföldön. itt 40 év szovjet kommunizmus által propagált szocializmus volt. a nácizmusnak kevesebb áldozata volt! mind a kettő (ahogy minden idegen ideológia) számunkra káros volt. nyugat egyikből kevesebbet kapott, másikból semmit.

kínának kb. mi vagyunk az utolsók akik beterpesztettek. ha esetleg nem tűnt volna fel.. a dalai láma megjelenése az USA-ban kiváltotta a kínai gazdaság rosszallását.. azóta államközi szinten nagy az amerikai hallgatás az ügyben. korábban se nagyon forszírozták, de a freetibetezés nem volt annyira kifizetődő, szóval még kevésbé jellemző az USA-ra az a fajta performansz..

de ha úgy tett és kölföldön mindent megígért, itthon meg harciaskodott akkor kommunikációban jó volt az OV! külföld számára mindenképpen. akkor mégis minek sápítoztok azon, hogy az orbán tör-zúz az érzékeny lelkű EU porcelánboltban? hiszen akkor nem tette!

a nyugat hajlamos úgy viselkedni velünk, ahogy a kelet. legfeljebb az a szar van a politikusaink lábán vagy száján, amit ebédeléskor kiesett a nyugatia-keleti szájakból. nem vagyunk jobbak senkinél sem. de rosszabbak sem!

különutas angolok és franciák. mi az eu-n belül vagyunk a természetes és mesterséges problémáinkkal. az angolok és franciák a korábbi antantpartnerükkel az USA-val még NATO-n belül is külön blokkot alkotnak. a franciák kezdték (Sárközível), hogy leszarva a közös külpolitikát magánakciókba kezdtek. az angolok amúgyis fosva egy gazdasági egységtől (nem akarták a rablott gyarmati vagyont szétosztani azok között akiktől szintén raboltak) összeálltak az USA-val Irak, Afganisztán, dk-ázsia, közel-kelet ellen, belehugyozva a volt szovjet a jelenlegi kínai tervekbe. az EU nem érdeke az USA-nak. és ezzel a háborúsdival ezt is megoldja. egy gazdaságilag összenőtt USA-EU-ból ha válság van az EU hullik el először. nem előszöt fordul elő, hogy ilyenkor az USA európából pótolja a veszteségeit.

túl sokat gondoltok az EU-ról. azt hiszitek az egy fennkölt demokráciával eltelt itatóspapírra rajzolt gyölörűszép szivárvány alatt játszadozó, selyemfüvet rágicsáló, kristálypatak tiszta vizét ivó unikornis. nem az. egy göthös szamár. mégcsak nem is öszvér. úgyis ordítanak mint a vadszamár.

ha brüsszelben diktatúrát építenek nekünk, akkor azokat ott nem tudjuk agyonütni. az orbánékat igen! ehhez meg szerintem ne ugassanak be a stadion vip részlegéből, hogy hülye bíró, hülye közönség, hülye játékosok. saját pöcsükkel verjék a csalánt!

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.07.06. 18:38:10

@jános515: azért szólnak bele, mert szerintük is le vagyunk maradva demokrácia terén. nem vagyunk lemaradva.

lehet, hogy nem köztudott, de mások is átlépték az államháztartási hiányt. ha nekik szabad akkor nekünk is. ha pedig sokan nem tudják tartani akkor meg egyértelmű, hogy emelni kell. (és az jobb megoldás, mert utána is megmaradhat célként a csökkentés. a görögöknél eltekintettek a hamis számoktól mert ment annyira a világgazdasági szekér, hogy ne legyen belőle baj. szabályosan elaltatták magukat az EU-ban.) valamint mivel mindenbe beleszólnak, ezért, hogy annyi a hiány amennyi ahhoz a korábbi EU-s javaslatoknak is közük van. mintha azt kérnénk tölünk számon, hogy szakadt kabátban megfáztunk, mikor ők tépték el..

nem miattunk bomlott fel egyik szövetség sem. halálra voltak ítélve eleve. meghatározott célra születtek és azt a célt addigra be is töltötték, mire kegyesen megengedték, előírták, hogy csatlakozzunk. mindenhová az utolsók között vettek be a buliba, tehát jól még véletlenül sem jártunk. rohadt piramisjátékok ezek, ahol mi voltunk, vagyunk a rabszolgák.

a magyar politikai elit sem egy védendő kategória, de a külföldi egyáltalán nem művelt, intelligens annyira mint azt ők maguk és pár megcsömörlött, vagy éppen fan terjeszti róluk.

a nyugatnak mi mindig buta barbárok leszünk. pedig barbárabbak náluk biztosan nem vagyunk. buták is csak akkor ha elhisszük, hogy a fényeselméjű civilizált fél- és teljes istenek.

kormányzó 2011.07.06. 19:23:14

@jános515: Inkább többé mint kevésbé ,jól fogta meg a lényeget! Tíz pont!

allegretto23 2011.07.06. 19:42:59

@fogsunder: Mivel rühellem a stílust, ami itt megy, ezért nem szeretek írni semmit, de ezt azért nem állom meg: Pozsgai elvtárs az egyik legmegbízhatóbb et volt a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években- népi vonal, de megbízható, azért is volt a HNF főtitkára. Az ominózus kijelentést meg akkor tette, amikor az oroszok már két éve hurcolkodtak hazafele- a tisztek konténerszám vitték haza a holmijukat és a SZER már egy éve bemondta, hogy takarodnak haza a ruszkik, szóval nem volt egy nagy hőstett. Mondta volna ugyanezt 74-ben! (Orbán meg esetleg, ha 87-88-ban lett volna ilyen hős!) Akkor elhinném neki, hogy szalonna lett a kutyából. Az, hogy most a fidesz prominense, nekem csak azt bizonyítja, hogy zsák a foltját megtalálja. Nála gusztustalanabb tán csak a cezaromániás Gubcsi lehet...

sanity 2011.07.06. 19:49:28

A linkekben szereplő 2 urat érdemesebb meghallgatni a témával kapcsolatban, mint ezt a buta zsidót. "Kicsit" értelmesebb dolgokat feszegetnek. Egyébként ez az egész EP kb. bábszínházra jó, mivel igazi döntéshozói hatalma nincsen, Orsós-Orbán ezt jól tudja, azért mer pattogni.

www.youtube.com/watch?v=op25aMc590g&feature=youtu.be

kuruc.info/r/34/81629/

Marcellusca 2011.07.06. 20:02:32

OFF

Mi a különbség egy politikus és egy munkanélküli között?
A munkanélküli már egyszer dolgozott!!!

ON

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.07.06. 20:39:41

@allegretto23: és a kettő hol zárja ki egymást? a többi még annyit sem mondott. elég hüledezve nézett rá a többi asztalnál ülö "zseni", hogy ezt, hogy meri. :-) a plafont nem nézhették, mert az a klerikális reakció mételye volt, néztek hát előre bután.

az oroszok meg régóta készülődtek haza; azért is sikerült rövid idő alatt távozniuk. de tudod, ahogy ők mondták nem örökre jöttek, és benne volt az is, hogy nem örökre távoznak. az ilyen ruszki dumát, hogy jó, ha nem kellünk akkor elmegyünk, már ismertük 56-ból..

az antalléknak szokás felróni, pedig csak kevés igazság van benne - kérpátalja vissza-nem-szerzését. mert ugye felajánlották a szovjetek-ukránok. csakhogy az magával vitte volna a többi határontúli terültetünk sorsának kérdését is. a szovjetek abban a minutában visszajöttek volna az egész térségbe (jó-jó a kommunizmus és kistetvére a szocializmus megbukott, de egy katonai diktatúrát gazdasági entyem-pentyem nélkül is meg lehet csinálni - "elvesszük ami kell, oszt kész"). hálásak is voltak az ukránok, marasztalták is a szovjeteket, főleg keleten, amit teljesen elmuszkásítottak..

nem volt teljesen veszélytelen amit az orbán vagy a pozsgay művelt. ki védte volna meg őket, ha re-szovjetizálás van. az elsők között végeztek volna velük egy visszatérő szovjetbarát, szovjet fennhatóságú rendszerben. nem mehetett tovább ami volt ezt belátták az "elvtársak", de semmit nem tettek. jött pozsgay, megnyerte magának a népet. jött az orbán, megnyerte magának a népet. előreugrottak hátrabukfenc helyett. a régi-új elit meg a fő-elvtársak meg a szabad választásra elmeszelték pozsgayt, aki jobb köztársasági elnök lett volna mint az egykori besűgó göncz árpád, aki a börtönben gyűrűk urát fordított.. és elrendezték az orbánt is. kihagyták az első kormányból a fideszt. aztán kiküldették sorossal demokráciát tanulni. mire visszatért már "konszolidálódott a helyzet", megkötöttek minden titkos és kevésbé fontos paktumot nélkülük.

hogy mi volt a pozsgay és mivé lett az orbán az szégyen, de mindenki más még "közben" sem volt államférfi, a népért meg semmit nem tett.

KelekótyaP 2011.07.06. 22:06:53

Basszus most meg Pozsgai a reformer?:)
Schmitt Pál is reformer gondolom. Ők voltak a jó kommunisták. Nem tartod visszásnak, amikor Smici okt. 23-án ekézi a megszállószovjet csapatokat meg a szabadságharcosok mellett beszél, miközben annak a Kádárnak a kormányában volt miniszterhelyettes (Pozsgai is tagja volt olyan kormányoknak) aki behívta őket? ehez sem kell pofa mi? Igazából azért épültek be mert tenni akartak az országért még ha csak annak az árán is tudtak, hogy kommunista nagy kutyák lettek. Gondolom ez a mantra amit nyomsz, mert szar szembenézni , hogy az összes büdös komcsizó pártelited volt MSZMP-s meg KISZes fejes illetve azoknak a csemetéi. Amúgy meg, ez a nyugat lenéz minket és azt hiszik előrébb vannak feelinged. Nem néznek le, csak előrébb vannak, és ha egy hatodikos korrepetál téged matekból, mikor másodikos vagy és te nem ismered el, hogy hatodikban többet tud matekból mint te másodikban , akkor ha ilyen buta vagy, akkor azt arroganciának érezheted.
Az USA-ban mondjuk nem zártak be tibetieket egy napra, és bár a pénzüket szeretik mindenhol a kínaiaknak de ilyen ideológiai elkötelezettséget max afrikai törzsfőnökök tettek Kína mellett a pénzért.
De te az a fajta szemellenzős vagy, akinek ha a lakása már fele annyit ér csak mint mikor vette, de a kölcsöne rá a duplája, viszont a nyugdíjalapját elvették a táppénze a fele lett, a munkanélküli segélyt harmad annyi ideig kapné ha elbocsájtanák és azért 200 km -re stadiont kéne kényszermunkában dolgoznia, a netto fizetése csökkent volna az "adócsökkentés" miatt, az összes polgári joga az állammal szemben csökkent volna 1 év alatt, akkor is képes lenne valami kacskaringós ideológiát gyártani, hogy bízhasson a pártjában. Szurkoló vagy nem szavazó. Ez a baj.

Crescendo 2011.07.06. 22:17:40

@hatláb: "azért ne keverjük már az adóterhek GDP-hez viszonyított arányát a konkrét kommunizmussal, hé " - a lenyegre tapintottal: ez a gond ebben az orszagban. A gazdasagi szabadsag meg fogalmi szinten sem resze az egyeni szabdsagjogoknak. Tehat a kimondottan komcsik elszednek 17%-ot es a rendszer rabszolgai az ottaniak es milyen rossz nekik. A papiron nem komcsik elszednek 40%-ot, a kicsit jobban keresok idaig 8-10 honapot az allamert dolgoztak, most olyan 6 korulire lement 12 honapbol, de ez nem szolgasors? Hogy van akkor ez?

Kandabula 2011.07.06. 23:38:29

@KelekótyaP: @Crescendo: amennyiben normálisan tudnátok fogalmazni, nagyobb foganatja lenne. Mi a túróról beszéltek?

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.07.07. 00:08:16

@KelekótyaP: te magát a szót "reformkommunista" nem érted.. :-p azt jelenti, hogy a kommunista rendszert akarta megreformálni (nem leváltani, hogy helyette jöjjön a kapitalizmus). hruscsov is az volt a maga idejében, és főleg gorbacsov. a pozsgay a kezdettől nem volt híve a moszkovita-örökségnek, de ettől még nem volt egy kapitalista sem nyilván. ilyet senki soha nem is mondott.. a többi is ugyanúgy elvtárs volt, ahogy ő, csak ő a végén mert is kimondani dolgokat. lehet, hogy későn, bár nem kevés kockázat mellett. nem ártana felfognod, hogy a jelenlegi teljes politikai elit ott volt már az 1980-as években, sokuk a III-as ügyosztály tagja is volt, és bőszen kiszolgálták az akkori állampártot. az átlagembernél legalábbis jobban. és ezek közül csak egy nyögte be, hogy 1956 népfelkelés volt. a pozsgay. akiről senki nem mondta, hogy nem volt kommunista. az volt, de reformkommunista.

én ugyan egyik párt szekerét sem tolom, vagyok is folyton valamelyik tagjának kinevezve.. :-p ám tökmindegy mit képzelegsz össze-vissza. rólam nincs mi kiderüljön, mert nem vagyok pártoskodó, te viszont a fideszen való nagy nyelvköszörülésedben még a végén elárulod magad. ;-) ki nem szereti a pozsgayt? hát leginkább a vérkomcsi, az ősszadeszes. ki köszörüli a nyelvét ov-n? szintén ballib.

az USA nem zárt be tibetieket. azokat éppen nem. (japánokat igen, meg végigbasztatták a világot, ahogy most is teszik.) amúgy szerinted a tibetiek miért Magyarországra jöttek és nem a hozzájuk nem is távolabbi nagy demookratikus USA-ba? hmm.. elárulom neked - USA nem merte fogadni őket nehogy Kína besértődjön és ne legyen nekik hitel, így kiosztotta a "szövetséges" államok között.. így került ide pl. a guantanamói pár fő is. kínos lett volna őket rehabilitálni a nagy és demokratikus USA-ban, beismerve egyenként a kínzásokat, embertelen fogvatartást, tárgyalás nélkül és ÁRTATLANUL, ezért inkább szép csendben szétosztották őket közöttünk.. úgyhogy tényleg nem zártak be tibetieket nyilvánosan mikor 2010-ben a kínai elnök washingtonban tárgyalt az amerikai kormányzatnak szánt és kért újabb "üzleti megállapodásokról". az USA menteni próbálva a "nemzetközi tekintélyét" még ellámázgat, de már csak Kína engedélyével. a rinpocsénak megmondták, hogy nem lesz újabb free tibet kampány. (hogy az is ennyire leült, csak annak a bizonyítéka, hogy mesterségesen keltették a cirkuszt. ami tekintve, hogy Tibet egy elnyomott ország nem baj, csak ugye 1. más faszával verik a csalánt ebben is, mert segíteni most sem mennek, csak szájkaratéznak - a kínaiak fel is készültek az összecsapásokra a következő évtizedre.. 2. 2008 előtt talán nem nyomták el őket baszki..)

kormányzat=/=nép. attól, hogy olyan helyzetben van az egész világ, (és mi utolsókként vettünk fel hitelt Kínától!), hogy nem tudja megkerülni a kínai gazdaságot arról sokat nem tehetünk. de még a kormányunk sem.

ezzel a lakáshiteles példáddal baromira mellélőttél megint. szerint az csak egy kormányhoz kötődik. én nem vagyok a fidesz mellett, de te egyértelműen ellene vagy és a korábbi kormányzás mellett, hiszen a fidesz bűne a legnagyobb szerinted az egész történetben.. szerintem meg az egész.

magánynugdíjpénztár meg aztán pláne. kibaszás volt a fidesz részéről a lenyelése. kibaszás volt viszont az is, hogy egyáltalán bevezették. azokkal szemben akik befizettek négy évtizeden keresztül és a befizetésük igen minimális részét látták viszont.. és még örökölni sem lehetett.. a befizetésükből fedezték a mindenkinek járó közszolgáltatásokat, amit a magánnyugdíjpénztárosok nem egészen álltak. ebből is volt a sok nyereség. nem voltak azok a manyupok pénzügyi zsenik. még kevés embernek kellett manyupos pénzeket fizetni, hosszú távon még nagyobb veszteséget hoztak volna össze, mint az állami rendszer! így is volt jópár amelyik mínuszt hozott össze. külföldön ez az egyébként imf által kitalált rendszer megbukott ám.. igaz dél-amerika messze van.. egy újszülöttnek minden vicc új.

a nyugatnak nincs a kezében a bölcsek köve. sem kultúrában, sem demokráciában nem járnak előttünk. ha ezt mondod, hülye vagy. vagy szerinted egy volt rabszolgatartó, gyarmattartó, volt gyarmatain háborúskodó franciaország, ahol a megmaradni szándékozó kisebbségeket kiirtották, elüldözték; a többit meg erőszakosan asszimilálták - az demokratikusabb ország nálunk? a kedvencem a frankománság csúcsa: 1789, és a szabadság, egyenlőség, testvériség jelszavának örve alatti jakobinus vérengzés ami egy olyan császárságba torkollott, aminek egész európára ráerőszakolt törvénykönyve a már ókorban is rögzített jogokat volt csak képes reciklikálni.. kurva nagy fejlódés nem mondom. magántulajdon védelme. hát lehet, hogy a franciáknak újdonság volt, de aki magántulajdonban kárt tett az fizetett érte, aki eltulajdonította, annak meg vagy a karját, vagy a fejét vették - amióta világ a világ.

vagy akarsz angol jogfejlődést? magna charta -1215. első aranybulla: 1222. tökugyanaz! utólag egy nagyon haladó dokumentumai a kornak, valójában egy szétzilált állapotot mutatnak, amin a megalkotásuk némileg segített. semmiben alább nem tartottunk az angoloknál. gazdaságunk jobban állt mint az övék. (miénk volt európa legnagyobb aranykitermelési monopóliuma - szerinted a románok miért az angoloktól kérték erdélyt.. és az angolok miért kegyeskedtek beleegyezni.. ma kanadai és ausztrál vegyesvállalatok termelik ki az aranyat és ezüstöt.. 5 pontért, mely ország(ok) gyarmatai voltak s gazdasági kinövései kanada, és ausztrália?)

nem érdekel ki van hatalmon, mert az összes jelentkező barom. külsős meg belügybe ne szóljon bele. nem tetszik az alkotmány? tüntetünk. (de mondtam már ezeknek, külföldön nem az nem tetszik ami nekünk itthon.. felőlük az is benne lehetne, hogy akkor kinyírni az összes magyar nemzetiségűt és helyettük legyenek kínai import "magyarok". már filozofálgattak azon, hogy ebbe az országba 7,5 millió ember is bőven elég.. :-o külföldön egy masszát akarnak itt, egy igenlő, bólogató, egységes masszát, ami végre nem dacoskodik és vagy a germán, vagy a szláv tömbbe betagozódik huszonharmadik senkiként.) de azért mert külföldön azt mondják tüntetnetek kéne, vagy ha nem akkor gazdasági prás és úgyis tüntetni fogtok.. hát a jó k. anyjukat.. azt..

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.07.07. 00:12:36

És mi volt a pozitív oldal?

Bee-zony 2011.07.07. 03:47:10

Látom, az az új fidesznyik taktika, hogy kvázivégtelen mennyiségű szófosás lesz a kommentekből, amitől elmegy az olvasók maradék életkedve is…
De nem is ebben van a lényeg – hanem abban, hogy Magyarországon a három fő többségi összetevő a rohadt zsidók, a szemét cigányok, és a szarmagyarok, és ez a háromszög összetartozik – és aki egyik sem a háromból, annak alapvetően három választási lehetősége van a jelenlegi helyzetben:
1.) Keres magának egy normálisnak mondható országot, és áttelepül – és most már tempósan, mert nincs vesztegetni való idő, célirányosnak kell lenni.
2.) Marad és lapít, mint szar a fűben, és megpróbálja túlélni ezt az egészet, ami vagy sikerül, vagy nem, és közben az életérzése az abszolút 0 fok felé tart.
3.) Felfegyverkezik, és aktívan részt vesz a polgárháborúban, minél többet megölve a fenti három kategóriából, mielőtt őt ölik meg.
Látható, hogy a legjobb választás az 1-es.

Orbán első reakciója a határozat megszavazása után: "semmilyen jelentősége nincs annak, hogy az Európai Parlament (EP) képviselői milyen határozatot fogadnak el a magyar alaptörvényről, ez egy jottányit sem befolyásolja a magyar parlamenti képviselők munkáját."
Alakul „a bika hátáról is ide lőnek” nyirkai jóslat. A „bevezetik a hét tevét” még mindig nem világos – de hét tevének akár elegendő lehet a Fidesz-KDNP kormány hét legrohadtabb törvénye is.
Kitör a polgárháború, az EU beavatkozik… logikus.

"senki sincs olyan helyzetben, egyetlen külföldi kormány vagy politikus sem, aki megmondhatja, milyen alkotmánya legyen a magyaroknak"
Esetleg a lassan de biztosan süllyesztőbe kerülő Kadhafi nem mondott olyat, hogy „senki sincs olyan helyzetben, egyetlen külföldi kormány vagy politikus sem, aki megmondhatja, milyen alkotmánya legyen a líbiaiaknak”?

Közben az jutott eszembe, hogy a nagy médiaszabadságban volt-e valaki, aki megkérdezte Orbántól, cigány-e vagy? A hallgatás egyetértésnek számít.
Csak hogy képben legyünk zsidó-cigányországot illetően. Nem mintha nem látszana rajta, meg a lányán, hogy cigány-keverék… és milyen emberek azok, akik megválasztották az ország kiskirályának?
Előre látható, hogy a tragikomédia véres drámába fordul…
Nekem ebből ennyi elég is volt, a többit már csak távolról, és mellékesen.
Nem hogy résztvevő, néző sem akarok lenni; nem vagyok rá vevő.
Drága jegyért nagyon szar darab ez, az egyéni életidő pedig véges, úgyhogy meg kell válogatni, hogy mi legyen benne.
Egy néző tüntetőleg távozott a nézőtérről. Már csak azért is, mert máshol sokkal jobb darabok mennek („életünk filmje” címszó alatt), és amíg valaki az egyikkel van elfoglalva, közben lemarad a másikról.

reKorrekt 2011.07.07. 08:14:00

Tegnapi híradóban remélem mindenkinek megvolt a Jobbiknak rabló bankrabló?! :roflmaololler:
Hát ha erről nem lesz itt poszt akkor semmiről...

fzs.1933 2011.07.07. 08:23:58

Az ember életkedve elmegy ettől az ellenségkereséstől.
Mindenki gyalázza azt, aki máshogy gondolkodik a világról.
Én a magam részéről eddig mindegyik kormánnyal kritikus voltam, de valahogy - talán neveltetésem miatt - sohasem jutottam el oda, hogy azért, mert a másik fél máshogy látja, sértegessem, személyeskedjek, gyalázzam.

Azt kell gondoljam, hogy aki ilyen kifogásolható hangnemben ír, lett légyen kormánypárti, vagy ellenzéki, vagy pártoskodáson kívül álló, szegénységi bizonyítványt állít ki magáról.

Mégis hogy gondoljuk, hogy ekkora ellenségeskedésben bármennyit is előre tud mozdulni országunk szekere? Tudom, kis népünk egyik legjellemzőbb tulajdonsága a széthúzás.
Valahogy úgy tűnik, nekünk nem nagyon jött, jön be a felülről vezéreltség.
Esetleg megpróbálhatnánk alulról építkezni és nem a tetővel kezdeni a házépítést.

Sejtem azt is, hogy hozzászólásomat legtöbben egy vállrándítással elintézik, vagy egyszerűen végtelenül naívnak gondolják majd, mégis meg kell erősítsem: ha mi, "kisemberek" nem tudunk összetartani, gondolkodó, értelmes emberi párbeszédet folytatni, elveszünk.

Végezetül a magam jövőjéről csak ennyit:
" A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."

reKorrekt 2011.07.07. 09:15:38

@fzs.1933: A 78 egy aranyévszám. Te annyi idős vagy, én akkor születtem :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.07. 09:15:55

@reKorrekt: nem láttam, ez a két évvel ezelőtti eset, vagy új?

reKorrekt 2011.07.07. 09:31:01

@Conv: Nem tudom, de tegnap ez volt a főhír, hogy a bankrabló bevallotta hogy a Jobbiknak adta a rabolt pénzt. Elsőre azt vallotta hogy a kártyaadósságát akarta fizetni belőle, másodjára viszont már hogy inkább nem az adósságát fizette, hanem a Jobbiknak adományozott 15M forintot.

Ezek tényleg ennyire hülyének néznek minket???

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.07. 09:42:27

@reKorrekt:

jah ez két éve történt már. most volt akkor valszeg a tárgyalása csak.

aztán itt le is ült az ügy, fellélegeztek, jóvan a rohadék jobbiknak adományozta a pénzt, be lehet sározni a jobbikot is.
én meg tuti biztos vagyok benne, hogy nem :) az a pénz csücsül valahol és várja a szabadulást :)
baszott jó ötlet volt az akkori nagy politikai mumusra terelni a pénz dolgát, az ügyészség, a szocik verték a farkukat örömükben, a fickó meg lenyugodhatott, most ül vagy 2 évet, a pénze meg megvan :)

reKorrekt 2011.07.07. 10:11:54

@Conv: + van egy olyan gyanúm hogy nem csak az a pénz vár majd rá ;) (sorry, lehet hogy régi ügy, nem nagyon nézek tv-t)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.07. 10:23:42

@reKorrekt: tele volt vele a sajtó, mszp, lmp, fityisz ezt hajtotta állandóan :)

zollerbá 2011.07.07. 13:01:42

@Bee-zony:
Sólyomtól sem kérdezték meg, hogy is hívták a "kedves" nagypapát.
A zügynök akták tízezrei 22 éve porosodnak a szolgálatoknál. /Ó azok a titok-gazdák/
Ötven múltam mérnökként nincs állás, vállalkozni itthon jelenleg tuti anyagi bukás.
Nagyon unom már a magukat politikusnak kiadó bűnözők végtelen hazugság orgiáját.
Should I Stay Or Should I Go, de merre?
,

Bee-zony 2011.07.07. 17:32:27

@fzs.1933: „...nem tudunk összetartani, gondolkodó, értelmes emberi párbeszédet folytatni, elveszünk.”
Az elveszés folyamata már régen zajlik, és már az 1/3 ország is oszlóban (Oslóban) van.
A kb. 90% Szodomában kikkel és mire akarnál összetartani? És mi az, amire lehet, ami pozitív, építő, és nem olyan, mint pl az irigység, meg az, hogy ha nekünk rossz, akkor legyen neked is rossz, és következik a visszahúzás a tűzön lévő kondérba?
Gondolkodó, értelmes párbeszédet folytatni… annak már elmúlt az ideje (kb. 1989-2002-ig volt). Szemkilövető, kisnapóleon pszichopata diktátorokkal és a híveikkel gondolkodó, értelmes párbeszédet folytatni nem sanszos, mert lepereg róluk. Vannak tüntetések – majd megunják, hazamennek, stb.
Mind a két pszichopata banda a hiszékeny és ostoba szavazói többség megtévesztésével szerezte meg a hatalmat, és erővel tartják meg; a többi meg már ebből következik.
Olyan itt pedig még sosem volt, hogy egymillió ember leül, és ülősztrájkot tart, és közli a feltételeit, amelyek nem teljesítése esetén megszervezik önmagukat és átveszik a hatalmat… az elvi esély adott, csak éppen nincsenek meg hozzá a megfelelő emberek.
Gazdálkodni pedig csak abból lehet, ami, és aki van.
Aki a szarból várat tud építeni, és nem dől össze, hanem jól működik – az (lenne) a világ első számú csodája, ami megcáfolja a természeti- és a társadalomtörvényeket.
Én nem várom el, hogy pl. az alma felfelé „essen”; viszont megpróbálok alkalmazkodni a lefelé eső almához, mint az általam megváltoztatni nem tudott adottsághoz. Már csak azért is, mert mi van akkor, ha így van minden a legjobban? Úgy, hogy az alma lefelé esik, a szarból épült vár pedig összedől?
A probléma a minőségi emberek hiánya; és amíg nincsenek ilyenek – többségben –, addig az van, ami most van. Tudva azt, hogy seperc alatt nem lesznek meg a minőségi emberek, hanem a legjobb esetben is generációkon keresztül tartó folyamatról van szó (ha már megvan hozzá a szándék és a módszer, és már működik a gyakorlatban), ehhez a helyzethez alkalmazkodom, amikor is a legjobb választás a távozás (Új-Szodomából). Máshol építkezni, közben pedig a szarból épült vár összeomlik a Kárpát-medencében; és amikor ez megtörtént, és kb. mindent a 0-ról lehet felépíteni, és már megvannak hozzá a tervek, beleértve azt is, hogyan lesznek meg a szükséges minőségi emberek, és milyen felállásban és rendszerben, akkor majd vissza lehet jönni, ha valaki elég fiatal(nak érzi magát) hozzá.
Még mindig jobb, ha szökik a jobbágy az újfeudalizmusból, mintha kapát-kaszát ragad, és felkel… és a jelenlegi helyzetben tényleg így a jobb, mert ez a probléma békés megoldása.
Egy példát említve, amikor a helyes stratégia a visszavonulás (illetve a helyről való eltávozás): amikor a nácik megtámadták a Szovjetuniót, a szovjetek hatalmas területekről vonultak vissza, és engedték át a németeknek. Elnyúlnak a náci utánpótlási vonalak, jön a tél, és beleragadnak a sárba… közben pedig a szovjet hátországban százszámra készültek a tankok és repülőgépek. Aztán eljött az a pont, hogy állj, Sztálingrádnál. Ha nem ott jött volna el, akkor Moszkvánál jött volna el; de Sztálingrád is elegendő volt hozzá, hogy megforduljon a haladási irány.
Vannak olyan helyzetek, amikor a területek feladása a helyes, mint a legkisebb rossz, és én pont ez érzem Magyarország esetében, hogy most fel kell adni ezt a területet.
Másik példa: van egy pont, amikor a tűzoltók is azt mondják az égő házra, hogy már nem éri meg a mentésével erőlködni, mert olyan kevés lenne a még megmenthető, hogy lehet hagyni leégni, és a környezetére kell koncentrálni, hogy ne terjedjen át a tűz.
Én a magam részéről úgy látom, hogy Magyarország már menthetetlen a teljes leégéstől, és nem pazarolok a „tűzoltásra” időt-energiát. Annak az időnek és energiának van jobb helye is; már csak azért is, mert mennyiségben és időben véges.
Aki ebben a helyzetben is „tüzet olt”, abban a reményben, hogy sikerül, az egy nagy kudarcélménnyel lesz gazdagabb.
Abból viszont lehet sikerélmény, ha valaki a leégés utáni újjáépítésen gondolkodik (persze nem a probléma oka elvtársurakkal!).
Én azért megyek el, mert semmilyen módon nem támogatom azt, ami van, sőt, ellenzem, és semmilyen módon nem is veszek részt a történéseiben, hanem elhatárolódok tőle, és bojkottálom: semmilyen alkotórésze nem akarok lenni, mert meggyőződésem, hogy rossz, és megérett arra a tisztítótűzre, ami a saját létéből következik, ahogy az elkorhadt fákból álló erdőbe is belecsap a villám, és leég, és utána új élet következik – lehetőleg már olyan ökoszisztémában, ahol nincsenek nagy tömegben korhadt fák.

Harmadik példa arra, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nem a maradás a helyes; Biblia, Újszövetség:
Dániel próféta könyve 9. rész
27. És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít, a míg az enyészet és a mi elhatároztatott, a pusztítóra szakad.

Dániel próféta könyve 11. rész
31. És seregek állanak fel az ő részéről, és megfertéztetik a szenthelyet, az erősséget, és megszüntetik a mindennapi áldozatot, és felteszik a pusztító útálatosságot.

Máté Evangyélioma 24. rész
14. És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég.
15. Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, a melyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (a ki olvassa, értse meg):
16. Akkor, a kik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;
17. A ház tetején levő ne szálljon alá, hogy házából valamit kivigyen;
18. És a mezőn levő ne térjen vissza, hogy az ő ruháját elvigye.
19. Jaj pedig a terhes és szoptató asszonyoknak azokon a napokon.
20. Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se szombatnapon:
21. Mert akkor nagy nyomorúság lesz, a milyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha.
22. És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg; de a választottakért megrövidíttetnek majd azok a napok.

Márk Evangyélioma 13. rész
7. Mikor pedig hallani fogtok háborúkról és háborúk híreiről, meg ne rémüljetek, mert meg kell lenniök; de ez még nem a vég.
8. Mert nemzet nemzet ellen, és ország ország ellen támad; és lesznek földindulások mindenfelé, és lesznek éhségek és háborúságok.
9. Nyomorúságoknak kezdetei ezek. Ti pedig vigyázzatok magatokra: mert törvényszékeknek adnak át titeket, és gyülekezetekben vernek meg titeket, és helytartók és királyok elé állítanak én érettem, bizonyságul ő nékik.
10. De előbb hirdettetnie kell az evangyéliomnak minden pogányok között.
11. Mikor pedig fogva visznek, hogy átadjanak titeket, ne aggodalmaskodjatok előre, hogy mit szóljatok, és ne gondolkodjatok, hanem a mi adatik néktek abban az órában, azt szóljátok; mert nem ti vagytok, a kik szólotok, hanem a Szent Lélek.
12. Halálra fogja pedig adni testvér testvérét, atya gyermekét; és magzatok támadnak szülők ellen, és megöletik őket.
13. És lesztek gyűlöletesek mindenki előtt az én nevemért; de a ki mindvégig megmarad, az megtartatik.
14. Mikor pedig látjátok a pusztító utálatosságot, a melyről Dániel próféta szólott, ott állani, a hol nem kellene (a ki olvassa, értse meg), akkor a kik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;
15. A háztetőn levő pedig le ne szálljon a házba, se be ne menjen, hogy házából valamit kivigyen;
16. És a mezőn levő haza ne térjen, hogy ruháját elvigye.
17. Jaj pedig a terhes és a szoptató asszonyoknak azokban a napokban.
18. Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen.
19. Mert azok a napok olyan nyomorúságosak lesznek, a milyenek a világ kezdete óta, a melyet Isten teremtett, mind ez ideig nem voltak, és nem is lesznek.
20. És ha az Úr meg nem rövidítette volna azokat a napokat, egyetlen test sem menekülne meg; de a választottakért, a kiket kiválasztott, megrövidítette azokat a napokat.

A negyedik példa szintén a Bibliából: Szodoma, Lót és neje. De ez már triviális, és nézzen utána, aki még nem hallott róla.
(1Móz 13,13: Sodoma lakosai pedig nagyon gonoszok és bűnösök valának az Úr előtt. ...)

Bee-zony 2011.07.07. 18:18:11

@zollerbá: „Sólyomtól sem kérdezték meg, hogy is hívták a "kedves" nagypapát.”
Közben az jutott eszembe, hogy a 2006 tavasza és nyara közötti 20%-os forintromlás okát sem kérdezték meg. „Ismeretlen eredetű természeti csapás” volt, nyilván.

„…vállalkozni itthon jelenleg tuti anyagi bukás.”
Úgy látom, hogy csókosoknak nem anyagi bukás a vállalkozás, de olyan szinten gerinctelennek és korruptnak kell lenni hozzá, hogy az már kizáró ok a becsületes emberek számára; úgyhogy folytatódik tovább a kontraszelekció.
Mi lenne az a kis tőkéjű vállalkozás, ami társadalmilag hasznos, anyagilag pluszos, meg lehet élni belőle, és nem kell hozzá gerinctelennek és korruptnak lenni – és mindezt úgy, hogy inkább itt érdemes rá vállalkozni, és nem máshol? - és mindezt úgy, hogy ne csak 1-2 szerencsés ember tudjon megélni belőle, hanem úgy, hogy ilyen módon értelmes munkája legyen a sok munkanélkülinek?
Az adott körülmények között, a jó kérdésre nem tudom, hogy mi a jó válasz. (Azon kívül, hogy az adott körülmények megváltoztatása.)
Sok vállalkozás egy nem vállalkozásbarát országban? Ellentmondás. Lásd az ezerszámra csődbemenő vállalkozásokat, ahol lehet hogy jó volt az ötlet, csak mínuszosra nyomta a dolgot az adóteher.

„...Should I Go, de merre?”
A fentivel együtt, érdemes alaposan megvizsgálni a kérdést…
Én logikai és becsületbeli ügynek tekintem a távozást – és úgy tekintem, hogy már háborús helyzet van, és a materiális igényeimet is ennek megfelelően szállítom le; olyan túlélőtúra, ahol az életkörülmények lassanként javulnak a kezdeti nagyon kemény állapotból.
Van az a helyzet, ami kényelmes (fizikailag), de nem jó (logikailag), és van az a helyzet, ami jó (logikailag), de nem kényelmes (fizikailag), és a kivándorlás általában az utóbbi helyzetet jelenti.
Annyira összetett ez a kérdés, hogy szerintem külön topicot érdemel, pl. országonként taglalva, úgyhogy itt most nem is megyek mélyebben bele, inkább a külön rovaton gondolkodom, pl. „Te hová vándorolsz ki? Országok pro és kontra”.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.07.07. 20:10:16

az értő olvasás az elvárható minimum lenne. sokan nem felelnek meg neki. a legrosszabb, hogy az egész világképük eszerint alakul ki. vannak a sorstársaik, mindenki más meg démoniálva van.. babonás középkori állapotok..

zollerbá 2011.07.08. 09:02:34

@Bee-zony:
Ha negyven alatt lennék, akkor Új-Zéland, Ausztrália, Kanada lenne a célország, húsz év múlva is élhető helyek lesznek. Munkáskéz is kell, lásd:
Világgazdaság online
"Irány Ausztrália - 29 milliós fizetés teherautó sofőröknek
2011. 7. 6. 16:16|Gazdaság » Gazdaságpolitika
Az ausztrál ipar súlyos munkaerőhiánnyal küzd, ezért a kontinensnyi ország többek között az Egyesült Királyságból próbál bányászokat, olajipari dolgozókat és más munkásokat magához vonzani."
Európában ha jól beszélsz németül Ausztria, Hollandia, Németország, számomra ugyan nem a legszimpatikusabb népek, de a hollandokat kivéve még elég korrektek.
Nekem a latin stílus fekszik, ott Olaszország és Málta jöhetne szóba.
Mexikó és Argentína elgondolkodtató, ha van megfelelő befektethető vagyonkád. A megélhetés olcsóbb mint itthon, de állást szerezni nagyon nehéz és a bérek is alacsonyak.

Bee-zony 2011.07.08. 16:41:50

@zollerbá: Nekem közben az jött le tanulságként, hogy akinek az a fő célja, hogy megszabaduljon a narancs(banán)köztársaságtól, annak elegendő 1-2-3 országot nyugatabbra mennie. Az pedig német nyelvterületet jelent – lehet németet tanulni – és azt is, hogy Ausztria-Németország-Svájc viszonylatban 2011. május 1.-től már nincs munkakvóta-korlátozás. Az is egy szempont, hogy a hőmérséklet és páratartalom is nagyjából ugyanaz, és nem kell nagy eltérésekhez akklimatizálódni.
Nekem Svájc jön be leginkább, mert semleges, ez náluk az alap, és ragaszkodnak hozzá, és hogy nem az a jellemző, hogy a politika témájában napi közérzetromboló-köpködőt lehetne írni (nem a tilalom, hanem az ilyen események hiánya miatt).
Másrészt viszont Svájc nem a magyar pénztárcához van kitalálva.
Havi 5000 CHF-ből már eléggé jól meg lehet élni; ami kb. 1,100,000 HUF.
A szobabérlés havonta kb. 1000 franktól kezdődik (154,000 Ft), a kaja indiai vega-guru módban kijön napi 7-8, dőzs módban 15 frankból (1540 – 3300 Ft, havi 50-100 eFt).
Tehát alapvetően 3 lehetőség van:
Lottó főnyeremény (nem könnyű);
Munka Svájcban (nem könnyű);
Hajléktalan élet Svájcban (nem könnyű).
De (szerintem) érdemes.

Vélemény Svájcról:
„Ha valaki egyszerűen több pénzt szeretne keresni, mint Magyarországon teszi, s nem beszéli a nyelvet, sokkal nagyobb valószínűséggel találja meg számításait Ausztriában, Angliában vagy éppen Németországban.”

A magyarokról:
„Az itteni magyarok többsége akik 56-ba jöttek ki a legtöbbje ugyan ugy átveri az otthonrol érkezőt mint a nemrég kijött fiatalok. A legtöbb adócsaló, volt kurva, biztositási csaló, uzsorás akik azon vannak hogy lehet teljesen tönkretenni az ujjonan érkezőket.
Amióta itt élek egy magyarral sem tartom a kapcsolatot mert csak baj származna belőle. Ja és aki Magyarországról jön ki magyar nem szivesen látott mert a román nagy Erdélyi magyarság csak is testvéri szeretetből kiturja az otthonról érkező magyarokat.”

„Egytértek vele, hogy biztos lehetőség nélkül ne indulj el Svájcba. Az ottani élet minimum 5-ször drágább mint otthon, és nincs mutyi, hogy olcsón megúszd. Ha csak egy hónapot számolsz arra, hogy állást találj, akkor az azt jelenti, hogy ebből a pénzből magyarországon fél évig megélhetnél. És akkor még nagyon nagyon optimista voltam, hogy 1 hónap alatt lesz állás.”

Tehát a legjobb ha mindenki mérlegre teszi a prioritásait, hogy neki és szerinte mi a fontos, és aszerint cselekszik.

picur3ka 2011.07.10. 17:23:00

Nem olvastam el a sok kommentet, szoval bocs, ha ismetlek mar megvitatott dolgokat.

Egy nagyon fontos korulmeny kimarad a posztbol:
Az EP egy parlament, amelyben a voros partok, akarhany nevuk is van - gorogdinnyek es egyeb zoldek - jelenleg tobbsegben vannak. Komoly partharcok folynak az EP-ben, hatarokon ativelo jelleggel. Ennyit a szavazasi eredmenyrol. Ugyanigy tobbseget kapott a Sarkozy - szinten konzervativ - cigany kitelepiteset elitelo hatarozat.

Masreszt, nem is tudom, hogy valaha is megvizsgaltak-e egy tagorszag alkotmanyat is ennyire. Mondjuk, a UK-et peldaul meg se tudnak. Ebben a bizottsagot osszehivo elozo magyar elnoknek komoly szerepe van.

A lengyelek alkotmanya peldaul, sokkal konzervativabb ertekrendu. Talan meg tiltva is van az abortusz.

Ennyit errol a sok okossagrol.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.10. 22:14:13

jobb oldal: kereszténydemokraták: 264 + eu konzervatívok: 56 = 320

bal oldaL: szocik: 185 + liberális: 85 + zöldek: 56 = 326

akik nem tartoznak a jobb és baloldali csoportosulásokhoz, az északi zöldek: 35 + függetlenek: 37 = 72

274 nemet sikerült viktonak összeszedni, azaz még a jobboldal sem szavazott viktor mellett egészében.

csak hogy tisztában legyünk azzal a hatalmas jobboldali és liberális 6 fős többséggel az eu parlamentben.

picur3ka 2011.07.11. 15:24:46

@Conv:

En az osszes zoldet odaszamolom...

A Velencei jelentesben pedig rengeteg targyi 'tevedes' vagyon.

Politikai cirkusz az egesz. Egyebkent most olvastam, nem lattam ezt a hirekben, Druzinda allitolag jelentos diplomaciai sikerkent ertekelte ezt a jelentest. Marmint szlovak sikernek.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.11. 17:57:19

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

én nagy ívben szarok a dologra, nincs semmi következménye, kötelezettség követelése ennek a jelentésnek, meggyőződésem, hogy ne szóljon bele az eu a belpolitikába.

megvan a véleményem a médiatörvényről, az alkotmányról, a hatalmi átalakításokról, a fityisz kompetenciájáról és valós tehetségéről, képességeiről, irányultságáról, szolgaszerepéről. ennek kialakulásában semmi közrejátszása nincs az eu véleményének, még akkor sem, ha vannak benne itt-ott átfedések.

de a tényeket nem kéne fideszesíteni.
a két zöld csoport olyan távol áll politikai ideológiában egymástól, hogy nagyjából olyan mintha a miépet és az LMP-t szeretnéd egy kapa alá venni, politikai vonalon.
a z európai liberálisok pedig nem feltétlenül baloldaliak (bár nagyobb részük az) ott a liberális nem azt jelenti mint itthon, nem az szdsz-ről lmp-ről beszélünk esetükben.
igazából gazdasági és nemzeti vonalon a liberálisok inkább jobboldaliak, mint balosok európának a normálisabbik részén.

picur3ka 2011.07.11. 19:24:31

@Conv:

Ezt ne magyarazd el nekem, aki Angliaban el. A kulonbseg nagyjabol annyi, hogy ok is patriotak itten, nem pedig usa futtatta zsido hazaarulok. Egyebkent semmi kulonbseg nincs.

Tenyleg nincs semmi kovetkezmenye, ez igy van. Valaki eppen csak irta, hogy beszelt igazi europeerekkel a minap - nem lajtan tuli mucsas aljaemberekkel -, modtak, a zalkotmany cool, top stuff, azt is mondtak persze, hogy a zejropai bal utalja ezert a cigany hitlert, de nagyon.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.11. 20:01:04

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

"A kulonbseg nagyjabol annyi, hogy ok is patriotak itten"
nagyjából mint a fityisz.

hát ja. az ojrópai balnak az egységes ojróoa a cél, nem pedig a nemzetek ojrópája.
értelemszerűen a baloldaliság eredendő alapvetéséből, a zinternacionalizmusból fakadóan.

Andreas91 2011.07.22. 11:52:58

Nem tudom mit erőlködik mindenki. OV-t a helyén kell kezelni és slussz. Németországban egy szar, noname kóklernek tartja még az utolsó postás is... magasabb körökben meg jó esetben nem veszik komolyan, olykor még a pofájába is röhögnek. Moszkvában meg épp, hogy köszönnek neki a folyosón. Komolytalan ember ez...csak itthon ő a faszagyerek.

picur3ka 2011.07.24. 20:44:10

@Conv:

rossz hirem van. Nagyjabol egyetertunk.

picur3ka 2011.07.24. 20:44:42

@Andreas91:

Te melyik intezetbol vagy?

Andreas91 2011.07.24. 20:50:06

@picur3ka/mesterhazymiklospart: hogy a te szinteden válaszoljak: abból amelyikből anyád is.

egyébként meg külföldön élek, csak van valami fingom arról, hogy a külföldiek mit gondolnak OV-ról. Persze, mind kommunistazöldballibek ;)

picur3ka 2011.07.24. 21:12:22

@Andreas91:

En is igy neveznem, mi az, hogy nevezem: Kulfold Intezet. Velem eroskodjel!

süti beállítások módosítása