Skip to content


       Szűrés lista

Magyarország a legizgalmasabb ország

A politikai uborkaszezon unalmát egy picit feldobta a Fidelitas, akik a tegnapi kánikulában strand helyett Debrecenbe mentek, kongresszust tartani.

Tisztújítás is volt, "nagy meglepetéssel": A küldöttek 90 százalék fölötti szavazataránnyal (336 érvényes szavazatból 303-at megszerezve) újabb két évre a Fidelitas elnökévé választották Ágh Pétert, akinek nem volt kihívója.

Képzelem, hogy izgulhatott....

Mivel egy ilyen eseményen általában az égvilágon semmi izgi nem szokott történni (vagy legalábbis nem szivárog ki), csak a jobbnál-jobb (hahaha) nyilatkozatokból tudunk csemegézni.

Elsőként maga a Miniszterelnök:

"Magyarország nem tud megújulni a fiatalok nélkül, így a kormány számít a munkájukra."

"Térdig állunk a munkában mert az országot ahhoz, hogy esélye legyen a jövő megnyerésére jelentősen át kell szerveznünk."

Szerinte a kormány mindig számíthatott a fiatalokra és a Fidelitasra, és azt kérte, ezentúl is segítsék a munkájukat. Ágh Péter elnöktől azt kérte: "legyen meg a képességed és az erőd, hogy összegyűjtsd a fiatalok körében meglévő energiát, innovációt és újfajta gondolkodásmódot és bocsásd azt a kormány rendelkezésére."
(Akinek erős a szíve, megnézheti videón is.)

Aztán a régi-új elnök, Ágh Péter:

"A Fidelitas hosszú évek óta Magyarország megkerülhetetlen nemzedéki szervezete"

Megjegyezte, hogy 2001 óta először tartja úgy kongresszusát a Fidelitas, hogy a vezető kormánypárt ifjúsági szervezete. Az ellenzéki volt az eddigi leghosszabb létük, s ezen időszak alatt váltak az ország legnagyobb ifjúsági szervezetévé - tette hozzá.

A korábbi elnök, Szíjjártó Péter:

"A Fidelitas fennállása óta a legnagyobb sikereit érte el a 2010-es parlamenti és önkormányzati választásokon, így ma a legfontosabb, fiatalokat érintő kérdések nem születhetnek meg a szervezet nélkül."

A küldöttek figyelmét felhívta arra, hogy a kormányzati és önkormányzati munkájuk mellett a Fidelitas építésére is fordítsanak kellő időt és energiát, mert erős háttérszervezet nélkül nem lehetnek sikeresek 2014-ben.

A pártigazgató, Kubatov Gábor:

"A Fidelitas kitartásának köszönhetően ma már a szervezetnek "nincs versenytársa a pályán", az IDF, az Új Generáció és a Fiatal Baloldal is eltűnt."

A politikus kitért az MSZP politikájára is, mondván, az a lengyel szocialisták útjára lépett. "Hazudtak, csináltak egy hamis kormányprogramot, majd vittek egy neoliberális gazdaságpolitikát, és megbuktak" - mondta. Van azonban egy lépés, amit még nem követtek el: a három részre szakadás - tette hozzá, megjegyezve, hogy "ez van még hátra a magyar baloldal számára."

Végül, de nem utolsósorban a vendéglátó város polgármestere, Kósa Lajos, akinek mi megszavaztuk a fődíjat:

A politikus fontosnak nevezte, hogy a Fidelitas jelen legyen a politikai döntések meghozatalánál, mert mint mondta, a ma meghozott döntések hosszú távon őket érintik. A rövid távú tennivalók között kiemelte: a Fidesz meg szeretné nyerni a következő választásokat, amire szerinte jó esélye lesz. A következő kampányban fontos szerepe lesz az internetnek, s az internetes kampányban óriási szükség van a Fidelitasra - tette hozzá.

És amit az Ifjú Kereszténydemokratáknak nem jutott eszükbe megemlíteni a Túrórudi mellett:

"Ma Európa legizgalmasabb országa Magyarország, s egy izgalmas országban jó fiatalnak lenni."

 

Na, ehhez tartsa magát mindenki, és hess vissza dolgozni. :-)

Címkék: fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr243076223

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán-Rogán ellentét a Fidelitas kongresszusán - ki nyer ma? 2011.07.18. 17:56:15

Miközben azt hihetnénk, hogy egy 2/3-os többségű kormánypárt ifjúsági társszervezete háza táján béke és rend uralkodik, a helyzet korántsem ez. A Fidesz belső törésvonalai a Fidelitas sorai közé is beszivárogtak – erről szól a Fidelitas júli...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

groggil 2011.07.18. 20:36:09

@Kalmár:
"A Fidesz pedig pont ezt a rétegre támaszkodik és ezt támogatja."

Na látod, nem is kell már nekem "királynőőőset" mesélnem, megteszed ezt te magad is....

Nem, barátom, a Fidesz pont a középosztály szopatja...egyébként benne vagyok: annyi szavazója legyen 14-ben, mint ahányan jól jártak az egykulcsossal....

lanyi 2011.07.18. 20:37:33

@Kalmár:

Te egy borszasztó primitív embertelen lénnyé váltál orbán propagandjának hatására.
Te magad vagy Orbán bűne.
Ha visszaolvasod az írásaidat, nem pirulsz el szégyenedben?

Téged még nem tarolt le Orbán hatalmi gépezete, te szerencsés vagy.
De...
Honnan veszed a bátorságot hogy lenézz embereket?(mint lézerjani)
Miből gondolod, hogy értékesebb ember vagy bárkitől?Akár egy utcaseprőtől vagy bárkitől.

Elaljasodtál

lyken 2011.07.18. 20:37:50

@Nard: "Nekem nincs bajom azzal, hogy neki van adókedvezménye, leszarom igazából. Az a bajom, hogy én szarul jártam. Mert ugye eddig sem éltem jól, mostmár még annál is szarabbul, és ugye nem vagyok C típusú állampolgár sem, hogy megélhetésből csináljak 8 pulyát."

Ezt te írtad Kalmár topictársnak: "Nekem meg azért nem lehet gyerekem, mert a téged dotálnak."
Én ebből azt szűrtem le, hogy az adójóváírással van problémád és nem a 16%-os adóval(ami egy idiotizmus). Fentiek két különböző dolog. Veled a Matolcsy matektudás(nemtudása) és Viktor jövőbelátása(vagyis jövőbenemlátása) basz*tt ki.
Nameg a Fidesz kollektív adottságai:
- a hibabelátásra való képtelenség
- a hiba kijavításáravaló képesség hiánya

Ezek miatt kár a gyerekeseken elverni a port. Nem csak a gyerekesek jártak jól, hanem mindenki aki 300.000 felett keres.

Horizont 2011.07.18. 20:38:40

@Kalmár: Hát b+ neked valami hibádzik nyaktól felfelé:) Te hol a jó büdös francba élsz??? Gyere már le vidékre és nézz már körbe mennyit keresnek az emberek? Nem ők fogják kimozdítani? Hol a jó büdös francba lenne ez az ország ha nem lennének ezek az emberek? Szerinted többet vinnél-e haza, meg tudta volna csinálni a hőn szeretett kormányod ezt ha nem lennének ezek az emberek? Te szerencsétlen!Aki napi 6 órában takarít???? Hol a jó büdös picsába lenne a sok úri f@szkalap ha nem lenne takarítónő aki az irodájukból kisúrolja utánuk a mocskukat?? Mindenki munkáját becsülni kell! Kihozol a béketűrésemből! Mégis annyira magas az a ló ahol te ülsz (bár az én szememben még egy sámlin se vagy) hogy annyira lenézel, hogy már szédülsz. Én 3 gyereket szültem, neveltem fel, diplomásokat, jó adózókat, mégse verem itt a nyálam.....

Viktus 2011.07.18. 20:38:45

@groggil:

Na igen Magyarországon nagy általánosságban elmondható akinek általában három gyereke van pl. az régen nem a középosztályhoz tartozik , és ezek után sem fog oda tartozni ...

Viktus 2011.07.18. 20:40:55

@Horizont:

Ő a statisztikákat bambulja ... persze ott v.mi mesés a magyar átlagfizu csak a dolgozó nép, amely a multikban állítja elő az értéket lényegében, amely eltartja az országot 80-100 ezer forint nettóért gürcöl három műszakban.

lyken 2011.07.18. 20:42:23

"Görögországban sem a községháza előtt gyújtogatnak a csőd miatt.."
A Görögöket ne is emlegessük, mert felmegy a pumpa. Rohadt egy népség, ahol azért tüntetnek, mert megszűnik a 20 órás munkahét lehetősége, meg hogy mostantól nem lesz 16. havi fizetés. Ja, igen: a szlovák pénzügyminiszter mondta, hogy részéről felháborítónak érzi, hogy ha egy munkás a KIA gyárban a szalag mellett 3 műszakot húzna(tehát napi 24 órában dolgozna 5 napon át), akkor is kevesebbet kapna mint a Görög átlagnyugdíjas. Ha olyan megszorítások lennének Magyarországon, mint a Görögöknél, sírva fakadna mindenki örömében.

groggil 2011.07.18. 20:43:52

@Kalmár:
Én is kezdek tőled fáradni....az a helyzet, hogy más világban élünk. A te béred nőtt, ezért cserébe az orbáni fingot te oly élvezettel szívod el, mint más a legnemesebb kubai szivart. Az enyém viszont nem változott (a nagy, 2010-es ígéretek dacára sem), így én köhögök tőle. Majd 2014-ben (vagy előbb) meglátjuk, hogy hányan köhögnek még!

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 20:45:09

@Viktus: aki 80-100ért gürizik 3 müszakban, az nem középosztály. Én keresek napi 30at tolmácskodással, és nem vagyok gazdag, a munkám nem felelősségteljes, nem kell diploma, nem vk vezető. Kurva sokan keresnek ennyit vagy többet, persze nem a tanyán bodzázásból.

Viktus 2011.07.18. 20:47:52

@Bathory:

Te hülyébb vagy tót, mint a sok éves átlag ... ebben az országban van cirka tíz milka ember ... nem tolmácsolhat mindenki, nem lehet mindenki bankár sem sőt lézer janikra is kevés az igény.
A középosztály meg bizony a világ boldogabbik felén az aki dolgozik pl. egy üzemben ...

Viktus 2011.07.18. 20:49:03

@Bathory:

A német Bosch üzemben a takarítónő keres annyit, mint a magyarban a mérnök ...

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 20:50:44

@Viktus: 7végén dolgozott egy ács a kertemben, 300 eurót kapott. 1 ács + két fogdmeg, olyan 18 évesek. Anyag persze az enyém volt és 12 órát dolgoztak. De minimum a 300ból 200 az ácsé volt....persze
ács sem lehet mindenki, de a szalagmunkás nem középosztály, se itthon, se sehol.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 20:51:47

@Viktus: Jas, családi ház meg igény szerint 400ezer-1M euró egy városban.

lanyi 2011.07.18. 20:52:19

@Bathory:

Te sem vagy túl okos inkább szerencsés...

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 20:53:54

@lanyi: A siker szerencse dolga. Kérdezd meg bármelyik sikertelentől.

Viktus 2011.07.18. 20:56:08

@Bathory:

:D meg a nagy lóf*szt járj egyszer nyugaton ...

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 20:59:24

@Kalmár:
A Mercedes lehetett volna idézőjeles is. Nincs jelentősége, hogy Passat helyett Mercedes, vagy Suzuki helyett Passat (lehet, hogy ennek mégis? :) ), esetleg megmarad az Astra, de jut külföldi nyaralásra is...

"Az új adórendszerrel egy éretségizett közepesen kereső pár ha gyerekeket nevelnek, már többet keresnek. Sokan. Ők több pénzt költenek hétköznapi dolgokra. Kicsit több mozi, étterem, ruha, karácsonyra számítógép a családnak stb."
1. Mi lesz azokkal, akik még mindez ELŐTT állnak. Nincs gyerek, nincs "közepes kereset". Pályakezdő tanár, orvos, tűzoltó? Ő most CSAK az állami kompenzáció miatt nem keres NOMINÁLISAN KEVESEBBET, mint 2008 óta bármikor. Azt már fel sem merem hozni, hogy mi van azzal, aki nem állami alkalmazott, és nem kompenzálta a bérét senki... Ők is lakást, családot szeretnének, és hajlandók becsületesen dolgozni is érte. De inkább dögöljenek meg, ugye?
2. A jelenlegi fogyasztási adatok egyelőre nagyon nem az általad vizionált pozitív irányba mutatnak...

"A közalkalmazottak bérének emelését semmiképpen nem tartom szerkezeti reformnak."
Az megvan, hogy kb. hány orvos / nővér lépett már le, illetve tervezi a lelépést külföldre? És egy kevésbé látványos, de legalább ilyen súlyos probléma: van fogalmad róla, mennyire durván kontraszelektált a pedagógusi pálya? Kiből / hogyan lesznek a jövő magasan kvalifikált munkaerői, ha már szerinted:
"Az alacsony képzettségüekből lehet, hogy sok van, de igény a munkájukra nem. Semmi értelmét nem, látnám őket nyomni kedvezményekkel."
Nem érted a lényeget! Nem pár ezer emberről van szó! Simán leírod őket, pedig:
1. Az ő munkájuk is értékes. Akkor tudnád meg igazán, ha holnaptól nem végezné el senki.
2. Szerinted működőképes egy gazdaság több százezer (vagy inkább 1-2millió) fős kolonccal a nyakában? Ha leírod az "alacsonyabb képzettségűeket", akkor arra kárhoztatod a többieket, hogy valamilyen formában eltartsák őket... Erre nem gondolsz?

"Nem látom be miben enne jobb az eddigi szociális alapú adóképzésnek. Nem vezet sehova."
Majd meglátod, hogy ez az új nem vezet sehova. A progresszív adó egyébként nem csak így, egyszerűen "szociális" indíttatású. Ebben a kérdésben sem igaz, hogy a piac - mindenféle állami beavatkozás nélkül - jól szabályoz. A munka bére nem feltétlenül annyi, amennyit valójában ér. Másrészt azért is muszáj kompenzálni a különbségeket, mert - gondolom - szívesebben élnél inkább egy nyugati típusú demokráciában, mint ázsiai (vagy dél-amerikai) diktatúrába hajló társadalomban.

Végezetül három gondolat:
1. Még Szlovákiában is van egy adómentes alsó sáv. De ők biztos hülyék. Mindemellett:
2. Mióta bevezették ott (és Romániában is) az egykulcsos adót, többször felmerült, hogy visszatérjenek a progresszív adórendszerre. De hát - tudjuk - hülyék.
3. Ha jól tudom, Nyugat-Európában egyedül Izlandon vezették be az egykulcsos adót. :)
Asszem, rajtunk kívül mindenki hülye, csak mi vagyunk pannonpuma...

mruniverzum 2011.07.18. 20:59:57

@Kalmár: Te ugyanakkora barom vagy, mint a kollégám. Mihály! Csak nem te vagy?
Az beszél ekkora bődületes baromságokat. Mert a nettó háromszázakárhányezres fizetése most a három gyereke miatt majdnem 450.000 lett. Kirakhatnám rá a LOVE FITYESZ táblát. Nem érdekli semmi sem. Mondtam neki, hogy addig tegye félre amíg van, mert ezek a BARMOK, akiknek nyaljátok a seggét egy tollvonással eltörölhetik az egészet.

Nem is váratott sokára ez a dolog. A Robin Hood adó miatt be akarják zárni a gyárat. A tisztaság csomagunkat már elvették és szépen elkezdték a gyártásokat három műszakba pakolni (havi 50.000 forint mínusz). Erre majd jön a már elkezdett létszámleépítés és a műszakpótlékok lenullázása januártól (ezt is a fityiszed iktatja törvénybe, hogy 1%-ot fehérítsen a legális foglalkoztatáson, ami szerintük 100.000 fő /látszik matek órán hiányoztak az általánosban/). Azért a 100.000-ért milliók életét kúrják tönkre. Osztottam-szoroztam a szerencsétlen hülye, egysíkú naridroiddal és az jött ki, hogy a 150.000 Ft-tal megemelt fizetéséből jövőre marad 200-220.000. Vagyis adtak 150-et, elvesznek 225-öt. Arról nem is beszélve, hogy a leépítés miatt akár ki is rúghatják a picsába. Bármikor.

De ezeket majd te is látni fogod, mikor majd belepi a fejed búbját a még csak nyakadig érő szar. És akkor neked is azt mondom majd, mint a kedves kollégámnak - hozzám ne gyere panaszkodni, mert felrúglak.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:02:18

@Viktus: Elírtam, a 400 az inkább lakás lesz/Németorsz, Ausztria. Spanyolorsz, - Anglia drágább -/ ....persze ott is lehet 100ezerért venni a faluban házat, de akkor járhatsz napi 100 km-t oda-vissza dolgozni.

Viktus 2011.07.18. 21:04:50

@Bathory:

Na nagybátyám osztrák mérnök Bécs melletti településen annyiért vett házat, amennyiért itt nálunk Magyarországon adnak a Pest közeli falvakban pl. Veresegyházán ... nem kell 100 km utazás ...

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 21:06:11

@Bathory:
Az adósságszint miatt IS. Meg pl. az államháztartási hiány miatt, amit csak különadókkal(!), és a magánnyugdíjkassza lenyúlásával(!) tudtunk ideiglenesen egyenesbe hozni.

Viktus 2011.07.18. 21:06:58

@Bathory:

Ja , és euro-ban kapja a fizetését alacsonyabb kamatú euro hitele van nyugaton ... még nem is kell rettegnie a kamatváltozásoktól lásd. forint, vagy az árfolyamkockázattól, mint itt az izgalmas országban ... bár biztos ez adja az izgalmakat.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:07:37

@Viktus: Perszepersze. Azért járnak napi ingában a Pestnél 2x drágább Pozsonyból Bécsbe dolgozni, mert ott olcsó az ingatlan. Elhiszem.

lanyi 2011.07.18. 21:08:16

@mruniverzum:

Kalmár barátunk nem tud hozzád menni panaszkodni, mert ha elveszti a munkáját mehet orbánrabszolgának.Bocsánat közmunkásnak vagy mi a propagandaneve ennek a gyalázatnak.

Ott viszont én várom a szolgálati bikacsökömmel és ha nem szépen dolgozik majd szarért hugyért milliárdosoknak (pl.debreceni stadion Szima )úgy elverem, hogy magaalászarik.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:09:47

@Viktus: Igen, az eurónak ez az előnye, én is euróban számolok el a komárnói cégemen keresztül. De hátránya is lehet, pl. görögök bukása árfolyamingadozást okoz már most.

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 21:11:00

@alsegédlúzer: "Ha neked jó akkor nem érted,hogy másnak miért lehet rossz."

Azért, mert a nyelved nem ott nyal ahol kell ( vagy nem nyal sehol ), és a fejed sincs a megfelelő seggben, hanem büszkén ül a nyakadon.
Azt hiszem ahhoz a csoporthoz tartozol, amelyik a mondás második felében van: szemesnek áll a világ, a vaknak az alamizsna. Ebben az a legszomorúbb, hogy a vakok dolgoznak azért, hogy szemesnek álljon a világ.

Viktus 2011.07.18. 21:11:59

@Bathory:

Jah, és a bérlést nézve sem mindegy az 1000 euro-s minimálból kell kifizetni a kukásnak a lakbért, vagy a magyar átlag dolgozónak a 300-400 eurós átlag fizukájából ...

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:12:00

@lanyi: Vagy azt mondhatja hogy nemmegy, le lehet jönni a témáról.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:14:57

@Viktus: Ja, Pesten a belvárosban 90-100ból nagy lakást bérelsz, kint meg szobát. Mondom városban.

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 21:15:41

@Kalmár: "Persze az ÁSZ hazudik. Te meg nem."
Aha! Mennyit fizetnek neked ezért?
Egyébként meg akinek nem jó ez a világ, menjen szerzetes tanárnak! Annak gyereknevelési gondja sincs, a rezsijét is a kalmárok fizetik! gondolom svájci hitelt sem kell törleszteniük.

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 21:16:40

@mruniverzum:
Köszönöm!

Ezt nem érti meg a sok tapsikoló. Az, hogy most kicsit több van a borítékban, hamarosan korai örömnek fog bizonyulni. A fidesz mindent egy lapra tett fel, a gazdasági növekedés ütemére. Annak kellene kompenzálnia közép- és hosszú távon a különadókból származó bevételeket, a manyup-pénzek lenyúlását, és abból kellene fedezni majd az összes társadalmi feszültség árát is, amit okoztak. Már most látszik, hogy ez nem fog menni.

lanyi 2011.07.18. 21:17:16

@Bathory:
Ha nem megy akkor majd nagyon helyesen éhenhal:)

@Kalmár:

Tudod erre mit szoktam mondani?
Majd meglátjuk, de a sitten ilyeneket ...

Kalmár 2011.07.18. 21:17:46

Nincs több nagypofájú komcsi görény aki a gép mögött karatézik??
Szarjankók.

Viktus 2011.07.18. 21:18:45

@Bathory:

Itt nálunk 50 ezer egy lakás vidéki város ... az átlagfizu meg 90 körül ...

Kalmár 2011.07.18. 21:19:44

@lanyi: Ott vagy te jó helyen. Jellemző. Börtönőr görény. Ha nem ez lennél BKV kalauzra tippeltem volna.

lanyi 2011.07.18. 21:19:50

@Kalmár:

Tudod te szerencsétlen mekkora lenne a hiány ha orbán nem nyúlja le a nyugdíjkasszát?
7% te nagyon okos.
Jövöre a diktotorod mit fog lenyúlni?
A 2 millió feletti megtakarításokat?
Mert esze az nem lesz több...

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 21:20:01

@Kalmár: "A gyerek után adó KEDVEZMÉNY járt. Ezt vették el a cimboráid. Most újra van."

Az szerinted mennyivel másabb, hogy nem a segély miatt b*nak nyakra-főre, hanem az adókedvezmény miatt? Egyik kutya, másik eb, ha tudod milyen állat az.
Az ötvenes és a hatvanas évek első felében senki nem kapott gyest, családi pótlékot is nagyon kevesen, mégis születtekl gyerekek, vajon mi ösztönözte a szülőket?

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:21:36

@Viktus: Milyen vidéki város lehet az? Én a vidékiek közül Győrt vágom, ugyanazok az árak mint pesten persze alacsonyabb bérek de azért nem 90, meg nem is 150.

lanyi 2011.07.18. 21:22:31

@Kalmár:

Kalauz te vagy, mert szerintem a szád is büdös:)

Miből gondolod te igen okos hogy én kommunista vagyok?
A kommunisták a Fideszben vannak...:)

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:23:46

@látjátok feleim szümtükkel: Ha nem érted a külömbséget az adókedvezmény meg a segély között, akkor töröltesd magad a netről...:(

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 21:26:40

@Bathory:
Azt kérded, hogy kellett volna?

Szerintem is adócsökkentés kellett volna, és kevesebb kulcs, de nem egy (inkább 2-3) és a minimálbért valamilyen formában "támogatni" kellett volna továbbra is. És ügyes ösztönzőkkel elérni, hogy minél többen dolgozzanak, akár GYES vagy rokkantnyugdíj mellett is (akár úgy is, ha a költségvetésnek semmi KÖZVETLEN haszna nem származik belőle). A gyerekkedvezményt egyébként nagyon jó ötletnek tartom.

A közmunka is jó lenne, ha az elsődleges célja nem valamiféle "retorzió" lenne, hanem az, hogy ne "amortizálódjon" le a munkaerő, illetve minél könnyebben tudjon visszailleszkedni a rendes munka világába.

lanyi 2011.07.18. 21:27:21

@Bathory:
A külömbséget én sem értem.A különbséget ..azt igen:)

Húzz innen adócsaló barátom a szlovák céges anyádba!
És még te ugatsz?

lanyi 2011.07.18. 21:28:56

@Cartman (ex Cartman):

Bathory ezt nem fogja megérteni:)

lyken 2011.07.18. 21:29:46

@lanyi: "Tudod te szerencsétlen mekkora lenne a hiány ha orbán nem nyúlja le a nyugdíjkasszát?"
És azt tudod, hogy nem lett volna hiány, ha folytatja a Bajnai programját? Ehelyett fél évig malmoztak az ujjukkal és csinálták szalagon a jobbnál jobb törvényeket(trianon emléknap, határontúli magyarok szav. joga és társai). Marha nagy tudás kell hozzá, hogy dillettanizmusból és nagyképűségből felhalmozzon egy akkora hiányt amit csak a polgárok félretett pénzének államosításával (a manyup pénzek lenyelésével) tud helyrehozni. Ha a való világban valaki elveszi a másik pénzét, az hoszzú évekre börtönbe megy. Amellett, hogy vissza kell fizetnie mindent és kártérítést kell perkálnia.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:31:47

@lanyi: Nem kell felizgulni a vállalkozó sehol sem azért van hogy adót fizessen, arra ott vannak a többiek, járulékokat meg ugye be kell fizetnünk utánuk...

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 21:33:26

@Bathory: B*meg, midkettőt az állam adja! Vagy szerinted nem? Az egyiket a beszedett adókból, a másikat meg az elengedett adókból!

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:33:28

@Cartman (ex Cartman): Persze, persze, mindenki jobb gazdaságpolitikus, mint a kormány, de a számokat nem ismered, nem tudod mennyi van, mennyi jön és megy, anélkül ez csak halandzsa.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:35:01

@látjátok feleim szümtükkel: Adókedvezményt csak az kaphat akinek van adóalapja, vagyis dolgozik. Érted-e?

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 21:36:01

@lanyi:

Meglátjuk.

Mindenesetre megpróbáltam. Az én lelkiismeretem tiszta... :)

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 21:36:43

@Bathory: "Ahhoz képest a közmunkát a szokásos ballibmegmondók ostromolják a legkeményebben, akiket ugye sosem fog személyesen érinteni a dolog.

Azokat az embereket is kell valakinek védeni, akik nem képesek a közmunka mellett saját érdekeiket kinyilvánítani. Nem csak a kormány érdekei vannak ebben az országban!

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 21:37:06

@lanyi:

Igazad lett.

Minden halandzsa, kivéve nyilván Bathory szövegét.

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 21:41:01

@Kalmár:" Azt az egyszerű tételt nem vagy képes megérteni, hogy az új adórendszerben akinek van gyereke többet keres. PONT
Ez egy helyes dolog."
Szerintem az a helyes dolog, ha az keres többet, aki többet dolgozik. Az egyszeri vicc szerint a gyerekcsinálás nem egészségtelen, mert az orvosok is csinálják, nem bűn, mert a papok is csinálják, és nem munka, mert a zsidók is csinálják.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:42:08

@látjátok feleim szümtükkel: Eddig még egy olyan polgár sem volt, aki a közmunka miatt nem tudott érdeket érvényesíteni. De a TASZ majd őket is jól megvédi.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 21:46:01

új adórendszerben akinek van gyereke többet keres. PONT
Ez egy helyes dolog."
Szerintem az a helyes dolog, ha az keres többet, aki többet dolgozik.

Na az elmúlt 8 évben egyiknek sem volt a szikrája sem. Aki normálisan kereső alkalmazott volt, képzett stb. 400 bruttó felett, az megkapta a pénze felét (igazából messze nem a felét, csak a bruttója felét). A hasitasisok 8 általánossal többet csináltak feketén hetente.

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.18. 21:56:56

@Kalmár: "Nincs több nagypofájú komcsi görény aki a gép mögött karatézik??
Szarjankók"

Na kitört már belőle az intelligencia! Biztos magas hivatalban dolgozik, ott tanulta!

Horizont 2011.07.18. 22:03:10

@Kalmár:
Látod, látod?? Igazoltad minden kritikus véleményemet amit neked (rólad) írtam. Gyenge vagy fiú:)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.18. 22:08:41

@Kalmár: pedig kurva jó lenne őket támogatni.Mondjuk a segílyesek helyett.Vagy nem elvonni tőlükPont azokat akik máról holnapra élnek és próbálnak becsületesen egy normális életet élni.
És akiknek egy fillér megtakarításuk nincsen,mert nincs miből!

Secnir 2011.07.18. 22:16:27

@mruniverzum:
" Mert a nettó háromszázakárhányezres fizetése most a három gyereke miatt majdnem 450.000 lett. "
öööö....
....azt meg hogyan? vagy csak úgy mondta, te meg blikkre elhitted?
ne értsd félre, csak kíváncsi vagyok, hogy jön ez össze....

Kalmár 2011.07.18. 22:22:51

@Tigeri: Őket akkor lehet támogatni, ha erős a gazdaság. A legalacsonyabban képzett segédmunkára kevés a kereslet és keveset is termelnek. Adót szintén nem sokat várhatunk tőlük, szóval nem értünk egyet. Most az átlagos keresetűeket kell nyomni felfelé. Mindenekelőtt gyerekválalásra ösztönzéssel. A segélyeseket szerintem most nem nyomják, sőt. Dolgozniuk kell a segélyért. Tök jó az irány ezügyben.

Kalmár 2011.07.18. 22:27:30

@látjátok feleim szümtükkel: "Az szerinted mennyivel másabb, hogy nem a segély miatt b*nak nyakra-főre, hanem az adókedvezmény miatt? Egyik kutya, másik eb, ha tudod milyen állat az. "

Ha nem érted mennyivel jobb, akkor ne kommentelj ilyen témához.
Elképesztően ostoba hozzászólás.

groggil 2011.07.18. 22:28:49

@Kalmár:
"@lanyi: Ott vagy te jó helyen. Jellemző. Börtönőr görény. Ha nem ez lennél BKV kalauzra tippeltem volna"

Vegyél vissza, fideszes narancskápó, a te fajtádat és stílusodat már lassan jobban gyűlöli a nép, mint 56-ban az Ávh-sokat!
Egyébként miért fikázod a börtönőröket?? Ja, lázári mércén nem érnek semmit? Vagy kiadta Szíjjártó, hogy most még nyomni kell a rendvédelmet alázó vonalat? De azért jó, hogy Sztojka és Raffael nem a te házad körül téblábol, mi, te narancstufa?

@Bathory: " Perszepersze. Azért járnak napi ingában a Pestnél 2x drágább Pozsonyból Bécsbe dolgozni, mert ott olcsó az ingatlan. Elhiszem."

Na, ekkora kamu hallatán nem omlott rád a mennyezet? Ami alól nyilván -a komárnói cégeden keresztül- a magyarnál 1,5x többet kereső szlovák tűzoltók szednének ki....

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 22:40:24

@groggil: Na, ekkora kamu hallatán nem omlott rád a mennyezet? Ami alól nyilván -a komárnói cégeden keresztül- a magyarnál 1,5x többet kereső szlovák tűzoltók szednének ki....

- nemtudom mi a helyzet a tüzoltókkal, nem vok tüzoltó. Azt hogy Pozsonyban legalább 10 éve drágább az ingatlan, mint Pesten, mindenki tudja aki járt már a falu határán is túl. Most épp a duplája.

Nurrddin 2011.07.18. 22:46:27

@Kalmár: te teljesen el vagy varázsolva... az ország 70%-ról beszélsz! mikor jártál utoljára békésben, vagy szolnok megyében?
nem (csak) segédmunkásokról beszélsz...
ápolónőkről, gépszerelőkről, villanyszerelőkről, burkolókról, és akár tanárokról is
semmivel nem vagy különb mint lézer jani főnököd, vagy gyurcsány fletó, esetleg kóka puma jános

erkölcsileg azonos nívón vagy velük

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.18. 22:48:05

@Kalmár: Ami alatt te a szegényeket érted én azalatt az átlagos keresetűeket értem.
Ahogy írtad:A kenyeret a pék süti nem a segédmunkás. Na az a pék vidéken ritka szarul keres ám.Ide is írtam már többször.A munkatársam mesélt egy roma csávóról aki agy miskolci pékségben dolgozik asszem.Jól dolgozik de ott keveset keresnek az emberek.
A segélyesek ellesznek a többi támogatásból(ne így legyen)
Meg valahogy az exportra termelőket kéne nyomni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.07.18. 22:49:50

@Nurrddin: Eh valakivel majdnem mindig egyszerre válaszolok neki.:))

groggil 2011.07.18. 22:59:24

@Bathory:
A HVG tett közzé pár hete egy bérösszehasonlítást...megdöbbentő, hogy Szlovákiában 1,5-szeres pénzek jöttek ki.
A Szlovák árak meg egyértelműen alacsonyabbak a magyarnál...Pozsonyban is. Persze, Szíjjártónak erről nyilván más a véleménye 2010 máj.-a óta.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 23:07:08

@groggil: Szlovák árak meg egyértelműen alacsonyabbak a magyarnál...Pozsonyban is.

Én tudod szlovák sajtót is olvasok, meg járok is Pozsonyban. SOKKAL drágább az ingatlan és az ingatlan bérlet is. Nem csak Pozsonyban, Révkomárom is drágább a szomszédos Komáromnál, de az csak 30%kal.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.18. 23:09:32

@groggil: Amúgy Pesten teljes az ingatlanpiaci pangás, szerintem Románia drágább a nagyvárosokban...tavasszal vettem 15 misiért 85 nm-es felújítandó lakást a közgáz mellett. Ajándék.

Cartman (ex Cartman) 2011.07.18. 23:46:22

@Bathory:
Na, és ez szerinted miért van? Mert ismét (még mindig) dübörög a gazdaság, ugye?

És figyeld meg, hogy a java még csak most jön. Le merném fogadni, hogy még el is sietted egy kicsit a vásárlást. Egy-két év, és lesz olcsóbban is... :(

Viktus 2011.07.19. 00:01:42

@Cartman (ex Cartman):

Főleg mivel a Bathory féle köcsögök szlovák rendszámok alól osztják a tudást ...

Horizont 2011.07.19. 09:54:01

@Nurrddin: Miért nem lepődöm meg? Ez a Balázs József itt a környéken egy akkora nudli ember, egy semmi, senki, soha nem kerül be országgyűlési képviselőnek ha a neve mellett nincs a Fidesz szó. Undorító. Kíváncsi lennék mit szólna ehhez Orbán, hogy mennek itt LENN a dolgok:( Gondolom tesz rá!Meg is érdemlik, hogy a Jobbikos nyert. Elgondolkozhatnának rajta, miért is??

kej 2011.07.19. 10:00:00

@Kalmár: bár egy kifejlett fideszdroid képét mutatod, azért a ksh-nak csak hiszel:

A kiskereskedelmi üzletek 2011. áprilisban 1,3, az év első négy hónapjában 0,5%-kal kisebb volumenű forgalmat bonyolítottak, mint az előző év azonos időszakában. Az áprilisi eladások 0,4%-kal mérséklődtek az előző havihoz képest.

ennyit arról, hogy a zsebben maradt lóvéval a középosztály majd jól fellendíti a gazdaságot.

Baldrick68 2011.07.19. 10:06:47

Az a vicc hogy az ismeretségi körömben 2 ember van akinek az adóátrendezés miatt nőtt a fizuja.
Mindkettő vezető beosztású eddig sem szarul kereső jómunkásember.

Az egyik amikor látta hogy mennyivel fog többet keresni erős felindultságában befizetett egy lézer jani féle audira.
A másik szerencsétlennek is vagy 300 000 -el nőtt a nettója.
Szegény szingli csaj se férje se gyereke, hát most majd kénytelen lesz többet nyaralni a trópusokon.

Baldrick68 2011.07.19. 10:09:25

@Horizont:

"Kíváncsi lennék mit szólna ehhez Orbán, hogy mennek itt LENN a dolgok"...
Hát ez nekem azt az időt juttatja az eszembe amikor azt mondák a zemberek:
"Sztálin elvtárs erről biztosan nem tud, mert ha tudná akkor biztos nem engedné...... :-) "
Inkább a mondatod második fele az igaz: "Szarik rá"

Baldrick68 2011.07.19. 10:11:13

@Viktus:
"Főleg mivel a Bathory féle köcsögök szlovák rendszámok alól osztják a tudást ... "

Nekem a következő a kedvencem:
Francia autó, szlovák rendszámmal és nagymagyországos árpádsávos matricával.... :D:D:D

Horizont 2011.07.19. 10:45:40

@Baldrick68: Nekem ez nem ezt juttatja eszembe:))) Én egy naiv vagyok, mert azt gondolom, ne verjék ott fenn az ország házában fél téglával a mellüket, hogy ezt is megcsináltuk, ez is szuper lett, minket irigyelnek,ebben is jók vagyunk, mennyi jót tettünk a néppel meg egy csomó ilyen baromság...igenis ki kéne nézni a parlament ablakán, le kéne "jönni" a Rózsadombról Szabadsághegyről és körül kéne nézniük. És rájönnének arra amit mi tudunk, hogy egy dolog az íróasztal mögött meghozott akármi és más dolog mi valósul meg belőle. Persze minden dugába dől azzal a mondattal, hogy : szarnak rá. Innen nincs miről beszélni! Remélem a Jobbik még sok borsot tör az orruk alá:)) (persze mondtam, hogy naiv vagyok:D)

teefau 2011.07.19. 10:50:11

@Horizont: Annyi a gond, hogy ők a fellegekben élnek, hogy a valósággal abban a pillanatban elvesztették a kapcsolatot amikor képviselő URAK lettek, a javának 15 perces éles munkaviszonya sincsen, nem tudják hogy mi mivel jár, és kb. semmihez sem értenek. Hiába néznének ki az ablakon, mellettük áll a slepp és duruzsol, te vagy a jani, de tudod, milyen géniusz vagy. Azonkívül még bele is szarik mindenbe. Jó magasról.

Horizont 2011.07.19. 11:08:59

@Ásó[Mosó]maci:
Ezen én is beájultam:DDDDDD Ez szenzációs:)
"A politikával foglalkozó emberek 2012-től külön ösztöndíjat kapnak, ha nem mutyiznak, és legalább 10 évre eltakarodnak Magyarországról” – mondta Szijjártó Péter, majd a K-vonalon a headsetjére érkezett SMS meghallgatását követően hirtelen elájult."

@teefau: Kár, hogy igazad van:(

2011.07.19. 11:53:50

Régebben a legvidámabb barakk voltunk, most a legizgalmasabb.

bandika gazdája 2011.07.19. 13:20:11

@Bathory: Jó lenne, ha mostmár elhúznál "Komárno"-ba, aztán ott osztanád az észt! Ja, hogy ott senki sem kíváncsi rá! Tudsz róla, hogy itt sem?

bandika gazdája 2011.07.19. 13:24:32

@Kalmár: Ha olyan lennék mint te, azt kívánnám neked, hogy a 92 ezer nettot kereső tűzoltó ne mentsen ki amikor ég a házad. De mert nem vagyok olyan, csak annyit mondok, csókolj neki kezet, ha találkozol vele! És légy erős! Ő is gyerekeket nevel tisztességesen. És van egy különleges hírem is! A más gyereke is gyerek! Seggfej.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.07.19. 13:35:09

én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy Kalmár fideszes.
fityiszes kolléga szerint, egy mszp-s troll, aki direkt játssza magát ennyire ellenszenvesen ostoba vak fityiszesnek, hogy még a fityiszesekkel is megutáltassa a fityiszt.

bandika gazdája 2011.07.19. 13:53:45

@Conv: Pedig épp most akartam megkérdezni, hogy hol lehet ilyennek jeletkezni. Egy kis jövedelem kiegészítéssel tudnék mit kezdeni, a seggnyalásba meg majd belejövök!

Nurrddin 2011.07.19. 14:02:15

@bandika gazdája: nehéz kenyér lenne az neked...

és veszélyes is, nem mindenki éli túl az agyzsugorítást meg a gerincamputációt

Horizont 2011.07.19. 14:04:29

@Conv: Én Kalmárt utáltam meg:)))

Izgalmas ország?Az. Csak más okból.@Ásó[Mosó]maci:
Valkón a 27 éves férfi megölte nagymamáját, édesanyját, barátnőjét, magát!Ózdon egy 56 éves nő és 37 éves lánya vegyszert ivott, gyógyszert vett be, meghaltak!Egy anya megmérgezte 3 gyerekét és saját magát. 10 éves kislánya meghalt, 8-és 10 éves fiait és őt megmentették.
Egy nap! Borzalom.

bandika gazdája 2011.07.19. 15:16:58

@Horizont: Azt az anyát meg a kicsijét sem ütötte volna el tegnapelőtt a vonat, ha van pénzük taxira.

bandika gazdája 2011.07.19. 15:19:28

@bandika gazdája: Ja és Óbudán egy nő felgyújtotta a lakását, és elvágta a saját nyakát, mert megérkezett a végrehajtó. Fasza ország vagyunk. (És akkor ez itt ...)

mruniverzum 2011.07.19. 20:26:36

@Secnir: A nettó 350 az a kalkulátor szerint is 450-re megy fel 3 gyerekkel.

Secnir 2011.07.20. 06:59:39

@mruniverzum:
ne haragudj, milyen kalkulátor szerint megy fel? tudnál vmi linket berakni?

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2011.07.22. 10:04:06

Úgylátom a fiúk további izgalmakról gondoskodnak.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/22/kirughatjak_a_kisgyermekeseket_es_a_nyugdij_elott_allokat/

"Kirúghatják a kisgyermekeseket és a nyugdíj előtt állókat"

Hurrááá a feleségem gyesen van és a gyerek 2 éves korában akart visszamenni dolgozni hogy aztán 1 év alatt simán visszadolgozza magát.
A fiúk gondoskodnak az izgalmoról.