Skip to content


       Szűrés lista

Minden rendben, minden törvényes

Hála az égnek, hogy számtalanszor megígérték nekünk, hogy végképp leszámoltak az elmúltnyolcévvel, és semmi sem folytatódhat úgy, ahogy régebben történtek itten a dolgok (bár a Magyar Nemzet Online-on még mindig a Strabag hirdet, ahogy évek óta), így valóban gyökeres fordulatot hozott, hogy teljesen nyíltan megfenyegettek egy polgármestert, hogy nem fognak semmilyen támogatást kapni, mert olyan csúnyákat mert írni az Őméltósága Eminenciás Képviselő Úrról, Aki Már Háromszor Is Felszólalt  A Munkahelyén.

Emlékszünk még a Csodálatos Telefonbeszélgetésre, Balázs József fideszes képviselő ÉS az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagja és Juhász Oszkár között, ezzel a gyöngyszemmel: "Forrás oda megy ebben a térségben, amit én jóváhagyok. Amit én nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. Ezzel az írással meg ezekkel a dolgokkal ezeket a csapokat te elzártad magad előtt, ezt vedd tudomásul. Ilyen stílussal és mentalitással túlságosan sok mindenre ne számítsatok."

Balázs úr a legősibb védekezést választotta, egyszerűen eltűnt. Nem nyilatkozik, nem veszi fel a telefont, még az is lehet, hogy elment nyaralni, és koktélozik valahol a tenger mellett. Nem rossz taktika, mert pár hét múlva már úgyis már egy másik ügy lesz terítéken, és lehet, hogy megússza. Sőt, szinte biztos. Természetesen nem mondott le, nem mondatták le, minden megy tovább, ahogy az lenni szokott ... a csapat összezárt, és menetelnek tovább.
 
Egy pici porszem azért akadt, ami aggodalomra adhatott okot. Juhász Oszkár feljelentette Balázst a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Szerencsére dr. Vida József főügyész a helyén volt, és határozatában eldöntötte, hogy Balázs nem bűnös.

Két esetben vizsgálódtak: kényszerítés és a hivatali visszaélés bűntette tárgyában,  de egyik esetben sem történt törvénysértés. Balász, előbújhatsz, minden okés.

Kár, hogy a Jobbik, nem tette ki a határozatot eredeti formájába, pedig olyan vicces megállapítások vannak benne, hogy kényszerítés azért nem történt az ügyészség szerint, mivel „konkrét, jelentős érdeksérelem” nem merült fel. Ja, végül is egy 2500 lakosú önkormányzat pályázati pénzei nem jelentősek.

A hivatali visszaélés pedig azért nem történt, mert nem egyértelmű, hogy a telefonbeszélgetés alkalmával Balázs József „milyen minőségében járt el”. Ha ugyanis a fejlesztési tanács tagjaként, akkor nem tekinthető hivatalos személynek, ha pedig országgyűlési képviselőként, akkor „a beszélő nem jelölte meg konkrétan, hogy milyen támogatás, forrás jóváhagyásáról van szó”, ezért nem történt bűncselekmény.

Az ügyészség szerint egy szabályos hivatali visszaélés formája a következő lehet:
- Szia Oszkár! Balázs József vagyok, Gyöngyös fideszes parlamenti képviselőre, és a kurva anyádat, hogy a picsába mertél ilyeneket írni rólam?
- De Józsikám, én ...
- Tudod nagyon jól, hogy az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagja vagyok, nem hivatalos személy, viszont egy kurva nagy eurós zsákon ülök, és biztos lehetsz benne, te sunyi kis pöcs, hogy egy kurva centet nem fogsz belőle kapni, kunyerálj az iszlám barátaidtól támogatást.
- De Józsikám, én ...
- Mint Gyöngyös fideszes polgármestere, most megígérem neked, hogy a Gyöngypatai Önkormányzat általa benyújtott TÁMOP-123456-os, teljesen szabályos pályázatot el fogjuk utasítani, sőt, már el is utasítottam, csakis miattad Oszkár, majd megtanulják a patai lakosok, hogy merről fúj a NER.
- De Józsikám, én ...

Sőt, dr. Vida József főügyész meg az egészet megfejelte azzal, hogy "a beszélgetésben feltételesen felvetett intézkedés vagy annak elmulasztása a jövőre vonatkozik, ez a tény pedig eleve kizárja az elkövetési magatartás megállapíthatóságát."

Magyarul: mostantól teljesen törvényes bárkit felhívni azzal, hogy előre bejelented neki, hogy úgysem fog nyerni a pályázaton, el lesz intézve, mert  ... mert mondjuk személy szerint utálod ovis kora óta.

Leborulok Abszurdisztán nagysága előtt.

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr603122333

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lassú, passzív Breivikek 2011.08.08. 03:45:52

Bibó halott. Némely politikai mozgalomban búvópatakként még meg-megvillan emléke, de eszméi csupán hivatkozgatás alapját képezik, nem többet. Az ordas eszmék helyett az ezeket képviselőket is soraikban tudó pártot bélyegzi meg az establishment, bizonyí...

Trackback: A svájci frank az önkormányzatokat is kiütheti 2011.08.04. 14:49:08

Nagy bajban vannak az önkormányzatok is a svájci frank szárnyalása miatt, hiszen egy hajóban eveznek a lakossági devizahitelesekkel: nekik sincsenek devizabevételeik, az árfolyam emelkedése miatt pedig forintban egyre többet kell fizetniük. A főleg 200...

Trackback: A svájci frank az önkormányzatokat is kiütheti 2011.08.04. 14:49:08

Nagy bajban vannak az önkormányzatok is a svájci frank szárnyalása miatt, hiszen egy hajóban eveznek a lakossági devizahitelesekkel: nekik sincsenek devizabevételeik, az árfolyam emelkedése miatt pedig forintban egyre többet kell fizetniük. A főleg 200...

Trackback: Közelebbről meg nem határozott, kurva nagy pofon 2011.08.03. 15:34:36

Kedves Balázs József! Édes pofám, te aztán nagy szarban vagy, tudod-e? Tudd meg ugyanis, hogy közelebbről meghatározni nem szándékozott minőségemben azt vágok pofán, akit akarok. Sőt, tovább megyek: a pofon, ha én adom, oda megy ebben az országb...

Trackback: R.I.P. Magyarország 2011.08.03. 13:08:37

A magyar öntudat felvállalását manapság a megbélyegzettek kisebb-nagyobb csoportja tudhatja magáénak, akik hovatartozásukat büszkén felvállalják....

Trackback: Back to the Future 2011.08.03. 13:06:35

A visszamenőleges törvénykezés hasznos dolog....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pollucs 2011.08.03. 12:08:52

...sírhatnékom van! Akkor senki sem fenyeget terrorral, ha megmondják neki, hogy valaki el fogja vágni Balázs úr autójának fékcsövét? Lófasz az ügyész valagába, de lehet, hogy Viktorzé már benne van!

anarcho78 2011.08.03. 12:10:11

undorító, mocskos, rettentő. kész, ennél többet nem lehet írni róla...:(

kyncza 2011.08.03. 12:13:22

Már vártam a postot erről.

Nesze nektek 2/3ad! Érdekes, h akárkivel beszélgetek mostanában, senki nem szavazott a fityeszre.
Hát akkor hogy a búbánatba jött nekik össze? Egy TEK-es állt a szavazatszámoló mellett? Megelőző intézkedésként?

Tehát akkor az ügyészség szerint az nem fenyegetés, hogy: -holnap szétrúgom a segged balázskám!!?

Toszkána Grófja 2011.08.03. 12:19:03

Hogy lehet a múltra vonatkozólag fenyegetni? Szétrúgtam a segged Oszikám, és még jól be is húztam neked? :D Ez fenyegetés?
Vagy csak az adott pillanatra lett volna fenyegetés a fenyegetés? Telefonon keresztül most fogom szétrúgni a segged?
Lehet velem van a baj hogy ezt nem értem :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.08.03. 12:20:00

@pollucs:

Ha felhívják Balázs urat, hogy az autója le lesz öntve kromofággal, akkor az is törvényes?

vomit 2011.08.03. 12:20:28

nem szeretnek balazs mester helyeben lenni, amikor parokaban menekulni probal, de felismerik

martonx 2011.08.03. 12:20:40

@kyncza: én félig (listán) rájuk szavaztam (egyéniben Jobbik), engem is pont úgy kiakasztanak a hülyeségeikkel, mint másokat.
2014-ben már jó eséllyel el se megyek szavazni, mert a mostani felhozatalból már látom, hogy értelmetlen választani.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.08.03. 12:20:52

@Toszkána Grófja:

Hát igen, ezek az igeidők, lehet velük játszani :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.03. 12:21:37

Én tegnap óta ezen röhögök :)

ez az a kategória ami akkora pofátlanság, hogy ezen felháborodni sem lehet, csak röhögni :)

zero, amit írtál, a hivatali visszaélés szabályos formájáról, az nem állja meg a helyét, hiszen "a jövőre vonatkozik, ez a tény pedig eleve kizárja az elkövetési magatartás megállapíthatóságát." !

martonx 2011.08.03. 12:22:33

@zero: ezek szerint, amíg be nem diktálod hozzá a rendszámát és azt hogy hol parkol per pillanat, addig törvényes, mert nincs bizonyíték arra, hogy tényleg az ő autóját fogod leönteni :-)

Egri Ámpír · http://helloeger.blog.hu/ 2011.08.03. 12:24:36

Minden natyon szép, minden natyon jó, mindennel meg fagyok elégedfe.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2011.08.03. 12:24:49

Megnyugodtam, legalább ezt nem viccnek állították be. Az is igaz, annak kicsit durva lett volna. De ebben az a jó, hogy ha olyat írok, hogy BALÁZS, ANYÁD RETKES PICSÁJÁT KIHANTOLOM HOGY VISSZATÖLTSELEK BELE ÉS UTÁNA VISSZAHANTOLLAK, akkor választhatok, hogy csak vicceltem (ugye mind jót nevettünk rajta, akik itt vagyunk :))) vagy nem fenyegetés, mert a) nem tudni, milyen minőségemben írtam, mint leendő sorozatgyilkos (de mivel ez is a jövőre vonatkozik, ezért ez alapján sem ítélhetnek el ugye), vagy mint állampolgár, vagy mint kommentelő, b) a jövőre vonatkozik, szóval nem valósult még meg.

Nurrddin 2011.08.03. 12:25:26

az ilyen nímand nyúlbélák védelmezésével olyan ziccereket hagy ki a a fityisz, hogy az nem igaz....
egy egy ilyen esetből még jól is ki tudna jönni a PÁRT
teszem azt, lemondatják, eltüntetik (valljuk be a balázs gyerek nem a pótolhatatlan fajta, és nem valószínű hogy sokat tud, és lehet neki találni a kupolás kupi helyett más jólfizető, de kevésbé szem előtt lévő helyet )
ezzel erkölcsileg megerősödve kerülhetne ki, de nem, ők megvédik az utolsó mocskot is a narancsmaffiában, ezzel a tuti gól helyett rúgnak egy öngólt
mocskos férgek

ketroot 2011.08.03. 12:25:57

"...a jövőre vonatkozik..."

Mert mikorra kéne?! Hogy az a jó ku...

kyncza 2011.08.03. 12:25:59

@martonx: azt nem szabad megtenni, hogy nem mész el. Mert rossz esetben maradnak ezek az idióták, rosszabb esetben visszajön a maszop, vagy jön az lmp.(birka nép miatt).

Őszintén! Sokan fikázzák a Jobbikot, hogy vállalhatatlan, meg nem értenek semmihez.
Honnan a francból tudjuk, h nem értenek semmihez? Bizonyíthattak? Nem.
Rosszabbak lennének a fityesznél? Ugyan..

Akárhogy is, sztem gazdasági téren is ezerszer többet tennének, de hogy nem lenne cigóbűnözés, meg segély orrba-szájba, meg wellness börtön, az tuti! Nekem már lassan ez elég lenne!
Seggberúgnák a multikat, bankokat...egyesek szerint elmennének innen...ugyan már, hova?
És ha elmennek? Most jobb? Szarrá dolgoztatják az embereket éhbérért..ez jó? Ennek örüljünk, h itt vannak?

OrrSir 2011.08.03. 12:36:09

Ez picit problémás... mondjatok jelenidejű fenyegetést.

Pont az a lényeg, hogy a jövőre vonatkozik, nem?

Nurrddin 2011.08.03. 12:37:08

a sündőrségünk is lelkes az ilyen esetekben...
mikor szegedi csanádot fenyegette meg meg egy idióta lmp aktivista, hogy politikai okokból le fogja lőni, úgy hogy a balfasz a szülei házához ment, és személyesen adta át az üzenetét, a sünök nem foglalkoztak vele
ám mikor lézer janit ért fenyegetés, egy elgurult gyógyszerű akció rendőr nyuggertől, miszerint lesavazza a kölykeit, az már egyenesen terrorfenyegetés kategóriába lett sorolva
a fityisz által régebben sokat emlegetett kettős mércét előszeretettel használják
hiába, változnak az idők....

Nurrddin 2011.08.03. 12:39:47

@OrrSir: hát igen... az ügyész urat vissza kéne ültetni az általános iskolába néhány nyelvtanórára...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.08.03. 12:42:49

@kyncza: "Honnan a francból tudjuk, h nem értenek semmihez? "

leginkább a megnyilvánulásaikból.

"Bizonyíthattak?"

az elméletük bizonyított cca. 70 évvel ezelőtt.

"Seggberúgnák a multikat, bankokat"

főleg azokat, amelyeknek az éves profitja nagyobb, mint Magyarország költségvetési főösszege. na látod, én például ezt szeretem a jobbikos/magyar arcokban, hogy annyi közük van a valósághoz, mint nekem a harangöntéshez :-DDDD

"Szarrá dolgoztatják az embereket éhbérért..ez jó? Ennek örüljünk, h itt vannak?"

a CBA pénztárosai nyilván többször annyit keresnek, mint a TESCÓ-é, ugyanígy a bankszakmában is mindenki az OTP-nél akar dolgozni, mert ők fizetnek a legjobban, nem beszélve a Pintér Securitynél meggazdagodó biztonsági őrökről.

öcsém, te mekkora seggfej vagy...

Nurrddin 2011.08.03. 12:46:13

@kyncza: dehogy mennének el....
a bankok a jelenlegi profitjuk harmadával is bőven az anyacég százalékos profitja fölött teljesítenének...
ugyanez áll a multikra nagy részére is

hoplita 2011.08.03. 12:48:32

@zero:
Hát persze.....lesz, tehát a jövőre vonatkozik.:)))

EMU 2011.08.03. 12:50:19

Igen, semmi sem történik úgy, mint a közelmúltban, de azelőtt már ugyanilyen piszkos szemét hatalmat épített itt rákosi. Ügyészség, független bíróság, nem számít, még a látszatra sem kell adni, ezt akarták a zemberek. Tetvek, a droidjaikkal együtt.

CyberPunK 2011.08.03. 12:52:32

Tegye fel a kezét az, aki arra számított, hogy bármilyen retorzió is lesz az ügyben.

Lassan mondom, figyeljetek, 2/3, zemberek akarata, fülkeforradalom. Lehet tapsolni, mást úgy se tehettek.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.08.03. 12:52:49

Rájöttem, ügyészség érvelésének értelmére!

"Bűncselekmény azért sem állapítható meg az ügyészség szerint, mert a fenyegetés „a jövőre vonatkozott”."

Mai napság, a 2/3-os (vagy III/III-as :-) fülkeforradalom után az a gyakorlat hogy fenyegetni a múltat szoktuk, hiszen a visszamenőleges törvénykezés az pont erről szól. Ami tegnap törvényes volt, arról holnap kiderülhet, hogy nem is. Jó a megfejtésem?

@Nurrddin: Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek :-/ Egy aranyos mesekönyvben olvastam egyszer.

mek.oszk.hu/00600/00620/00620.htm

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.08.03. 12:52:58

Hát szerencséje van ennek a Juhász Oszkárnak, hogy ennyivel megúszta!

hoplita 2011.08.03. 12:53:11

@idelle:
Téged se az eszedért fognak körözni, mérsékelt langyosfaszom.:)

Nurrddin 2011.08.03. 12:54:01

@idelle: ki és mit bizonyított 70 évvel ezelőtt?

ki a törvényes jogutódja egy diktatórikus állampártnak? meséld már el! csak nem a szocik?
bezzeg azok nem bizonyítottak....eleget...
azoknak még bizonyítani kell, kevés volt '45 óta az idő a bizonyításra
meg a kölykeik, a frakció költségén bulizó biztosan mások....

makk marci....

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.08.03. 12:55:21

Ha nem hagyják abba a vastagbőr szerkesztői a kormányellenes, azaz Orbán és népellenes tevékenységüket, akkor el lesz zárva törzshelyükön a sörcsapjuk, sohase fognak nyerni még lottón se és egyébként is vazelin nélkül lesznek análterrorizálva.

Minden rendben, minden törvényes :)

spontan · http://erdekessegek.info 2011.08.03. 12:59:20

Akkor most képzeljük el, hogy Szíjjártó milyen szöveget nyomna, ha ez egy szoci kormány alatt történt volna.

EMU 2011.08.03. 13:00:08

@Nurrddin: Persze, ha nem személyesen orbán elvtárs válogatta volna össze ezt a tetű bandát a lfelcsúti nyaralójában. Márpedig ő szent és tévedhetetlen, és nagyon elégedett volt, hogy ennyi szemetet tudott összehordani a pártjába, most meg presztízskérdést csinál belőle, hogy márpedig igenis ő jól döntött, amikor tolvajokat, csalókat, bűnözőket válogatott össze. A mocskos szocik ezeket meg merték volna csinálni, a fidesz fizetett randalírozói még a duna vizét is felgyújtották volna. Most meg néz ki a fejéből a sok elégedett fideszes barom, hogy igaz, hogy százszor nagyobb szemetek, meg különb megszorításokat hoznak, meg úgy szívatják a derékmagyarembert, ahogy a csövön kifér, de mégiscsak a gumicsizmás kollégista srácok ezek, nem pedig valami másféle banda, ezek a szájukba is szarhatnának a droidjaiknak, azoknak be nem telik a pohár, amilyen sötét tudatlan birkák.

kyncza 2011.08.03. 13:00:50

@idelle: na bmeg, itt vezeted le a gőzt, te idióta? Anyádat szidd az első hozzászólásoddal, te fasz!

Milyen ideológiáról beszélsz, te barom?

Izo 2011.08.03. 13:01:01

"Szerencsére dr. Vida József főügyész a helyén volt, és határozatában eldöntötte, hogy Balázs nem bűnös"
Erre az esetre találták ki a pótmagánvád intézményét.

majomkutya 2011.08.03. 13:02:18

Nem tudom, hogy minek aggódtok itten! Ez az ügyész határozat is valójában "a humor egyik formája". Inkább "kacagjunk" rajta gyerekek! És örüljünk, hogy egy ilyen vidám országban élünk. Én el is kezdem: kac-kac-kac...
Beszarás, komolyan mondom. A jövőre vonatkozó fenyegetés nem fenyegetés.
Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére...

kuki123 2011.08.03. 13:03:27

@idelle:

Megnyilvánulás...mer aztán a fityesnél maszopnál nem volt ....
de ezek szerint te jobban szereted ha vízfolyást hazudnak neked és szemen köpnek.

Elmélet szerint akkor a fidesz most vér kommunista 50 évek
bár nem tudom mit bizonyított a Horty rendszer neked....
Tanulj történelmet ne komcsi könyvből...rend lett fegyelem lett..ha nem is tejjel mézzel folyó kánaán akkor is jobb lett az élet.

"főleg azokat, amelyeknek az éves profitja nagyobb, mint Magyarország költségvetési főösszege. "
el vagy nagyon tévedve az összeget illetően...azért egyik leányvállalti bank se ennyire gazdag...de azt végképp nem értem hogy sikerült összehoznoda a 2-őt... mármint a bank gazdagságot és a seggberúgást.. hogy mi a kizáró ok?

"Szarrá dolgoztatják az embereket éhbérért..ez jó? Ennek örüljünk, h itt vannak?"
a CBA pénztárosai nyilván többször annyit keresnek, mint a TESCÓ-é,
na ez leleplezi hozzá nem értésed ...igazi hangadó senki vagy:
A probléma az hogy szarért dolgoztat az árakat a sáros földig viszi vagy kikényszeríti ki és a profitot is kiviszi.
Egyébként nem is olyan biztos hogy annyit keresen mint a tescoban.

öcsém, te mekkora seggfej vagy...

hááááát 2011.08.03. 13:05:33

@kyncza: A kibaszott multi bejelent ,a magyar vállalkozó nem nagyon.
CBA-ba is éh bérét dolgoznak nagyeszű ,és az állapotok kétszer roszabbak mint egy tescoban. (járj utána ha nem hiszed)

A JOBBIK rendteremtési ötletei nem rosszak, csak nem a múltból kéne ötleteket és ideológiát elővenni, hanem valami újjal kell előrúkolni.
Azt meg tanuljuk már meg, hogy a díktatúrának a színe mindegy, ha vörös, ha fekete-fehér az mindig elbukik. És nem véletlenül.

gyilkos fűegér 2011.08.03. 13:06:13

Két eset van, fasszal szavazunk, vagy faszokra szavazunk. A lehetőségek országa.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2011.08.03. 13:07:51

Zero: nem Gyöngyös, hanem Nagyréde polgármestere. Tudhatnád ;)

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2011.08.03. 13:11:47

Már vártam ezt a cikket. Ismét üdv itthon! Magyarországon Orbán Viktor a Diktat Ura!

Bakter 2011.08.03. 13:12:46

Mi az, még nincs egyetlen "Balázsbőrbe bújt gyURCSÁNY fenyegetőzött telefonon" meg "emúttnyócév bűnei" stb magasszintű fideszes védekezés sem érkezett?

Hogy is volt múltkor az nyugger rendőr esete? Aki virtuálisan fenyegettet meg egy főfasz fideszest robbantással vagy miazistennel? A bácsit azóta állítólag már a Gulágon megette egy medve, ahová büntetésből elküldte a Terrorszomszédelhárító Hivatal.

remiz (törölt) 2011.08.03. 13:14:58

Ja, a kb. 400napos program befejezése után feljön a bányából a zember oszt elkezd sírva könyörögni egy egyszerű Cuslágér'.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2011.08.03. 13:16:11

Ha tehát felhívok valakit és megfenyegetem, hogy meg fogom ölni, akkor az nem bűncselekmény, mert a jövőre vonatkozik, még nem történt meg a dolog? Tök zsír.

baliquez 2011.08.03. 13:16:30

A "most megbaszlak anyád hátán" kijelentés telefonbeszélgetés esetén reálisan nem érvényesíthető (minimum életszerűtlen), tehát még úgy sem fenyegetés ha valósidőre vonatkozik. Jövőre vonatkozva ugye dettó nem az, kiderült. Múltidőnél meg nyilván tudná a delikvens, de akkor már befejezett cselekményről van szó, esetleg feltételes múlt (..szhattalak volna megfele).
Konklúzió: mivel egyik igeidőben sem él a fenyegetés, kijelenthető hogy nincs.
Kivéve ha fideszes a sértett (sarkalatos kitétel).

Winston Smith 2011.08.03. 13:16:38

Ez nem kicsit felháborító.

kyncza 2011.08.03. 13:18:47

@hááááát: és én hol írtam, hogy a CBA jó, nagyeszű? fityesz közeli, miért lenne jó?

nigel 2011.08.03. 13:20:23

Tehát ha egy fideszes képviselő egy polgármestert fenyeget az nem bűncselekmény. Ellenben lézer jani fenyegetése terrorcselekménynek minősül. Hmm..... Minden ország, ahol szabad választás van, olyan politikusokat kap a nyakába, amit megérdemel. Magyarország, én így szeretlek...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.08.03. 13:22:35

@remiz:

Ja, szegény balek, amatőr Zuschi ... oszt kapott 5 évet arra a rongyos 70 millióra :)))

Host 2011.08.03. 13:22:52

@Imre Laci:
Feltéve, hogy fideszes politikus vagy.
Ha egyszerű pógár vagy netán az ő emberüket fenyegeted máris véged.
Akárhány jövőidőt is használsz.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.08.03. 13:23:57

@nigel:

Ja, és mi van S. Ábel egyetemistával, aki versbe szedte, hogy szeretne 22 embert megölni?

Ringlósztár 2011.08.03. 13:24:17

Szijjártó mondta már, hogy erre kaptak felhatalmazást a fülkeforradalomban?
Remélem, a közeljövőben cellaforradalom lesz az osztályrészük ezeknek! (nem kiabálok, óhajtó mondat)

Krisztina 2011.08.03. 13:25:39

Ez mindig minden palyazatnal igy ment es igy megy, csak altalaban nem szoktak felhivni a donteshozok a palyazot: lof*szt kapsz te, nem palyazati penzt, mar az ovodaban is utaltalak. Ettol meg ez nincs igy jol, de semmi uj nincs a tortenetben. Semmi de semmi a vilagon.

Pong 2011.08.03. 13:25:49

Mikor pár évvel ezelőtt jósolgattam a 2/3-ot és az abból kinövő gyalugépet, amit most tolnak a naribotok ezerrel, hümmögve rázták fejüket fideszes ismerősök, hogy "Á dehogy az lehetetlen, ó dehogy", pedig de, és úgy tünik pont elég volt az már hülyére irónizált elmúltnyolcév arra, hogy annihilálja a szoci ellenzéket, és szteroidnarancs szettinget létrehozva.

Sajnos Nariék ugyanúgy alábecsülik az emberek felbaszásra való képességét(ebben mindig jók voltunk), és eléggé jól halad a Fidesz a salleres/kokis láda felé, a szomorú pedig az, hogy igazából nincs alternatíva, gagyi LMP és retardált Jobbik nem számít, illeve teljesen valószinütlennek tartom, hogy még koalícióként is valamire mennek.

Előttem említette egy Jobbik szimpizős, hogy annyira nem lenne baj, ha ezek a szégyenfoltok nyernének legközelebb, és bármennyire is hányingerem van tőlük, eszembe jut a Haider párhuzam, és az, hogy igazából már egyik nagy pártnak nem lehet hinni egy szavát sem.

wlakos 2011.08.03. 13:25:59

@idelle: Apádnak nem kellett volna annyira takarékosnak lennie!

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2011.08.03. 13:28:33

Azért attól gurul el az ember gyógyszere, amikor egész nap lapátolja a GDP-t, aztán arra megy haza, hogy "Bocsi, rábasztatok, mert tőletek kaptuk a hatalmat, szóval most tessék is lenyelni, ha már megdolgoztatok érte!" Ja, az pedig le van szarva, hogy a sok-sok hülye fideszes nem ezért szavazott rájuk. Mit várunk egy olyan embertől, aki a kollégiumi szobatársát teszi ki Brüsszelbe havi 2gurigáért gemkapcsot pöckölgetni?

Kamee 2011.08.03. 13:30:06

Tehát ha betelefonálok valahova, hogy bomba lehet az épületben, ami akár robbanhat is, akkor az törvényes, hiszen a beszélgetésben feltételesen felvetett intézkedés vagy annak elmulasztása a jövőre vonatkozik, ez a tény pedig eleve kizárja az elkövetési magatartás megállapíthatóságát...

Bezzeg más lenne a helyzet, ha illedelmesen bemutatkoznék, és bejelenteném, hogy milyen bomba és hol van ugyebár :)

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2011.08.03. 13:32:00

@Pong: Mondhatjuk, hogy a Jobbik még zöldfülű a kormányzáshoz, de ha tényleg becsülettel tennék a dolgukat, akkor már 99%-kal jobban teljesítenének a Fidesznél.

A Fidesz arra veri a mellét, hogy '89 óta ott vannak a politikában. Persze, ők is részt vettek az elmúlt nyolc évben, meg a kamu rendszerváltásban is! Észre kellene venni, hogy amit mi eddig politikai elitnek tituláltunk, az nem volt más, mint egy haveri társaságból összegrundolt gittegylet. Mára pedig köztörvényes rablók.

Secnir 2011.08.03. 13:34:24

Következő lépések:

-Balázs József feljelenti Juhász Oszkárt, mert nem járult hozzá a beszélgetés felvételéhez
eredmény: 500.000.- Ft nem vagyoni eredetű kártérítés
-Balázs József feljelenti Juhász Oszkárt, mert nem járult hozzá a beszélgetés nyilvánosságra kerüléséhez
eredmény: 500.000.- Ft nem vagyoni eredetű kártérítés
-Balázs József feljelenti Juhász Oszkárt, jó hírnév megsértése miatt
eredmény: 200.000.- Ft nem vagyoni eredetű kártérítés
-Balázs József feljelenti Juhász Oszkárt, zaklatás miatt
eredmény: 300.000.- Ft nem vagyoni eredetű kártérítés
-Az ügyészség Polt Péter vezetésével vizsgálatot indít Juhász Oszkár ellen hamis tanúzás miatt
eredmény: hamisan tanúzott, az összehívott rendkívüli országgyűlés felfüggeszti Juhász Oszkár mentelmi jogát kétharmados támogatás mellett, Juhász Oszkárt a Polt Péter vezette bíróság elítéli 4 év letöltendő szabadságvesztésre. A fellebezést a Polt Péter vezette feljebbviteli bíróság elutasítja. A kegyelmi kérvényt Schmitt Pál elutasítja a beadványban szereplő helyesírási hibákkal indokolva .
-Balázs József panaszt tesz az OVB-nál a gyöngyöspatai választásokon történt csalások miatt
eredmény: az OVB újraszámolja a szavazatokat, és kiderül, hogy egy fideszes induló nyert (igaz, nem is indult fideszes, de az mellékes)

szerintem örüljön az Oszkár, hogy ennyivel megúszta.

parrre 2011.08.03. 13:35:37

Én, megmondom őszintén számítottam ilyesmire. Szavazni nem voltam egyáltalán, bár balos vagyok (tehát a fidesz eleve kilőve), de az mszp sem érdemelt semmit.

Bakter 2011.08.03. 13:38:46

@Secnir:
Kihagytad a 15 milliós szerzői jogdíjat, amit az Artizsupsz fog behajtani a polgármesteren, mert a felvétel nyilvános helyen történő megjelentetése után ezt nem fizette be.

allegretto23 2011.08.03. 13:38:49

@Kamee: igaz, igaz... úgy látom, beláthatatlan távlatok nyíltak a matekdogát bombafenyegetéssel hárítók előtt :)

Melchi Zadok 2011.08.03. 13:39:29

@kyncza: nem a szocik védelmében, de áruld már el nekem, mert tényleg szeretném megérteni, hogy ezek mégis mitől jobbak mint a szocik?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.08.03. 13:41:29

@hoplita: "Téged se az eszedért fognak körözni, mérsékelt langyosfaszom.:)"

tisztában vagyok vele. hidd el, nem is könnyű a Tízmillió Zseni Országában egyedüliként hülyének lenni.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.08.03. 13:43:29

@Nurrddin: "ki és mit bizonyított 70 évvel ezelőtt?"

az agyatlan ancionalista, széljobb ideológia. és hogy mit, azt remélem, nem kell ecsetelni.

ha pedig az eszement szélsőjobbról beszélünk, akkor nem érv, hogy deakomcsikmicsináltak.

makk manci

Pong 2011.08.03. 13:43:36

@Imre Laci:

Ebben sajnos egyet kell értenem, mindenki tudja, hogy a több generációkra titkosított adatok hiányában soha nem tisztult meg a politikai elit a mutyizástól, és a politikai elit Itthon számomra maximum csak irónikusan használható, milyen integritásról beszélünk, miközben a mai napig nem pörzsölték le a szalmát.

Tedat 2011.08.03. 13:43:41

Na, végre egy jó Vastagbőr poszt!

Secnir 2011.08.03. 13:44:03

@Bakter:
pontosan. És kimegy az AVH, vagy APeh, vagy NavH vagy mijafaszommostaneve, hogy a mobiltelefonba lévő memórijakártya után kifizette-e az ÁFÁ-t. Mert ugye MP3-at rögztett vele, nem mobiltelefonálásra használta, az MP3-at meg biztos az internyetről töltötte le...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.08.03. 13:46:09

@kyncza: "na bmeg, itt vezeted le a gőzt, te idióta? Anyádat szidd az első hozzászólásoddal, te fasz!"

ideges a szalonnáci polgártárs, de miért? szegény anyám már meghalt, de majd kiásom, hogy szemtől szembe tudjam szidni, köszi az ötletet.

"Milyen ideológiáról beszélsz, te barom?"

a széljobb, náci ideológiáról, ami szereti elhitetni, hogy egyes csoportok ignorálásával minden gond megoldható. és így tovább.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.08.03. 13:47:18

hirszerzo.hu/publicisztika/20110803_fenyegetes_publi

"Abba a filozófiai típusú kérdésbe most ne menjünk bele, hogy a fenyegetés mint olyan, alapból a jövőre vonatkozik, hiszen valamit kilátásba helyez, ami éppen akkor, mikor kilátásba helyeződik, még nem történik, sőt, eleve a fenyegetett reakciójától függ megtörténte."

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.08.03. 13:47:38

@volánrulz: "Tanulj történelmet ne komcsi könyvből...rend lett fegyelem lett..ha nem is tejjel mézzel folyó kánaán akkor is jobb lett az élet."

jobb. főleg az izraelitáknak. hamarabb juthattak Mennyei Atyjuk elébe, mint kellett volna, ezer köszönet érte. és így tovább.

Pong 2011.08.03. 13:49:03

@idelle:

Na ne nácivadásszál már itt, ez teljesen megszokott dolog minden blogon a jelenlétük, engem már nem is irritálnak, és néha vicceseket mondanak. Mellesleg meg tényleg nincs politikai alternatíva, és kizárásos alapon pedig csak a Jobbik nyerhet, mivel LMP még gyerekcipőben, és egyébként is el vannak foglalva fontos dolgokkal, mint például az atom elleni ágálás..:)...ezzel bizonyítva politikai rációjuk teljes hiányát.

Most éppen belenéztem a kristálygömmbe, és Jobbikországot látok, nemzetközi felháborodást, egy pár év szigorúság és kontroverzsöl intézkedések, de legalább nem ipari szintű lopás és vérlázító arroganciájú politizálás.

Pong 2011.08.03. 13:52:18

Mielőtt még lenáciznak(egyébként meg minden héten legalább 10x vagyok görbeorrú zsidó, és ugyanennyi alkalommal büdösnáciklasszista is, köszönöm magyar internet) megismétlem, hogy pincéreket csak az étteremben szeretnék látni, uccán annak semmi helye.

Art Mooney 2011.08.03. 13:52:44

kíváncsi vagyok, hány embernek világos, h a fenti telefonbeszélgetés ÉS gyf őszödi beszéde sem bcs JOGILAG, hanem egy közhatalommal felruházott ember morálisan vállalhatatlan szövege, amely után jobb helyeken lemond az illető.

hiányolom a posztból a törvényesség és morál közti különbségtételt, már a címben is: a dolog bizony törvényes, de NINCS rendben; plusz önmagában az h vki kimondja h a dolog törvényes, nem azt jelenti, h morálisan vállalhatónak tartja. a két vonal független.

túl nagy kérés a (jogos) kritikát a (demagóg) öntet nélkül kérni?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.08.03. 13:53:50

@volánrulz: "el vagy nagyon tévedve az összeget illetően...azért egyik leányvállalti bank se ennyire gazdag...de azt végképp nem értem hogy sikerült összehoznoda a 2-őt... mármint a bank gazdagságot és a seggberúgást.. hogy mi a kizáró ok?"

a cégekről beszéltem, nem a leányaikról. olyan nyilván nincs, hogy seggbe rúgom a leányt, és az anyja nem veszi zokon.
kizáró ok nincs nagyon, bár az eddigi seggberugdosások csak arra voltak jók,hogy sorba küldik el a munkavállalókat a cégek, tehát biztos megérte a Munkaaalapú Társadalom Urának.

"A probléma az hogy szarért dolgoztat az árakat a sáros földig viszi vagy kikényszeríti ki és a profitot is kiviszi."

igen, szarért dolgoztat, mint csaknem MINDEN vállalkozó. igaz, hogy az embereit bejelenti, nem úgy, mint Kovács Géza kőműves, és az is igaz, hogy a magas beosztású embereit magas bejelentett béren tartja.

leviszi az árakat - nos ez szörnyű bűn, mennyivel jobb lenne az átlagmagyarnak, ha a zsömle az osanban is 26 Ft lenne, mint a sarki Magyar Közértben, és nem 8.
tudomásul kell venni, hogy az átlagmagyar ezeken az olcsó árakon tud úgy ahogy élelmiszert (meg még ezt azt) venni.

kiviszi a profitot. nem úgy, mint a Magyar Vállalkozó, aki az utolsó fillérig befizeti az adót, nem vesz számlát, nem dolgozik és dolgoztat feketén, és a keletkező profitból Noszvajra utazik a melegvízben áztatni a tökeit és nem Mallorcára.

valóban nem értek hozzá, nem véletlenül írtam, hogy az egyedüli hülye vagyok a Magyar Zseniáradatban.

allegretto23 2011.08.03. 13:56:29

@idelle: Még ha csak az izraelitáknak... a szocialista rendszer közel nem lett volna ilyen sikeres, ha nem lett volna az országban 2 millió földnélküli, kiszolgáltatott zsellér, meg sokszázezer éhbérért foglalkoztatott munkás (meg az ő népes családjuk).. de volt- biztos megélhetés, egészségügyi ellátás és a felemelkedés (oktatás) reménye nélkül. Ezt mindig elfelejtik azok, akik a nyugdíjjal, biztosítással és tisztes megélhetéssel rendelkező középosztály kényelmes karoszékéből néznek vissza a két háború közti időszakra...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.08.03. 13:56:42

@Pong: "kizárásos alapon pedig csak a Jobbik nyerhet"

semmi bajom vele. ez a magyar nép rosszabbat is érdemelne, mert az elmúlt cca. 1100 év történéseiből és tragédiájából sem tanult, talán eljön egy olyan katasztrófa, ami kijózanító hatással lehetne rá. az oda vezető út egyik fontos állomása lehetne a Jobbik hatalomra kerülése.

"de legalább nem ipari szintű lopás és vérlázító arroganciájú politizálás."

azért erre ne fogadj nagy összegben a bwinen... (sem)

bandika gazdája 2011.08.03. 13:56:48

@zero: Miért is kellene elhinnem, hogy Budaházy ellen nem koncepciós per folyik?!

tibike3 2011.08.03. 13:58:29

ÉLJEN POLT PÉTER!! ÉLJEN AZ IGAZSÁG!!!! (ez a dóga nem?9

EMU 2011.08.03. 14:05:42

@Art Mooney: Sztem meg kevered szezont a fazonnal, mivel az egyik beszéd (őszöd) arról szólt, hogy valamit nem tett valaki meg, illetve egy cselekmény (nem bűn!) megtörténtét mondta el, míg a másik konkrétan zsarolt hatalommal való visszaélést helyezett kilátásba, azzal fenyegetett. Ha én azt mondom, hogy nem mentem ma el vásárolni, meg hogy valótlanul állítottam, hogy de elmentem, még ha annyira sokan ebben bíztak is (a vásárlás és a nem vásárlás sem bűncselekmény), az hogy lenne ugyanaz, mintha azt mondanám, ki foglak csinálni és visszaélek a hatalmammal, ami eleve bűncselekmény?

Rejsztág 2011.08.03. 14:08:48

@Izo:

""Szerencsére dr. Vida József főügyész a helyén volt, és határozatában eldöntötte, hogy Balázs nem bűnös"

Erre az esetre találták ki a pótmagánvád intézményét."

Pong 2011.08.03. 14:10:29

@idelle:

Igen, egy kör Jobbik, és nagyon remélem, hogy ők legalább feloldják a titkosítitást, ha ők sem fogják, akkor tényleg nem tudom mivé legyünk. Ez eszenciális ahhoz, hogy örökre eltünjenek azok a kapcsolati hálók, amik miatt már az elmúlt 50 évben nem jutunk sehova. Tesség csak megnézni azokat az országokat ahol egy tisztitás megtörtént, szépen fejlődgetnek, nem tépik szét egymást, itt évtizedek őta már csak a másikre mutogatás megy.

ggaborx 2011.08.03. 14:12:23

Mindenki mennyire fel van háborodva. Hehe. Pedig az ország ezt akarta, ezt is kapja. Következő választáson kire kéne szavazni? MSZP megint? Fidesz mint most? LMP szdsz helyett? Jobbik? Többen írták már itt is, hogy semelyikre sem érdemes. Ettől függetlenül mégiscsak az MSZP lesz a nyerő következő választáson, mert jó szokás szerint a Fideszt akarja majd mindenki elzavarni és csak arra emlékszik majd, hogy az MSZP ilyeneket legalább nem csinált. Aztán négy év múlva megint Fidesz.

Meddig akarjátok még ezt folytatni? Vagytok már elegen, akik szerint egyik sem jó! Nosza, álljatok össze, alapítsatok pártot és nyerjétek meg a következőt! Érdekes, hogy kommentekben mindenki olyan kurva okos, hogy mit-hogy kéne, de mégsem adja meg a lehetőséget nekem, hogy ha már ilyen faszagyerek, legalább szavazhassak az ő pártjára legközelebb. Miért?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.08.03. 14:23:18

@ggaborx: Miért? Jó a kérdés.

Talán ez válasz lesz:
kibulizottorszag.net

Link Elek 2011.08.03. 14:26:20

LOL, csak nem azt kepzeltetek naiv hulyegyerekek, hogy a fideszesek ellen vademeles tortenik??

ez most mar az o orszaguk, ha valakinek nem tetszik, akar fel is akaszthatja magat.

ggaborx 2011.08.03. 14:26:58

@rdos: Ez lenne a válasz arra, hogy a rengeteg nagyon okos kommentelő miért nem alapít egy pártot?

Terniak 2011.08.03. 14:30:57

Most nem teljesen értek egyet a Vastagbőrrel. Bár az indokolás így valóban sántít kicsit, érdemes megnézn kicsit pontosabban, hogy mikor követ el valaki hivatali visszaélést vagy kényszerítést. A bombás példa azért nem jó, mert ott a tényállás éppen arra vonatkozik, hgy valaki valamivel fenyeget.

Közveszéllyel fenyegetés

270/A. §608 (1)609 Aki

a) más előtt olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állít, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, vagy

b) a köznyugalom megzavarására alkalmas módon azt a látszatot kelteni törekszik, hogy közveszéllyel járó esemény közvetlenül bekövetkezik,

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2)610 A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben írt bűncselekményt radioaktív anyaggal fenyegetve követik el.

(3) A büntetés az (1) bekezdés esetén három évig, a (2) bekezdés esetén öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

174. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, amennyiben más bűncselekmény nem valósul meg, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hivatali visszaélés

225. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen, hivatali kötelességét megszegi, hatáskörét túllépi, vagy hivatali helyzetével egyébként visszaél, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2011.08.03. 14:31:11

@Pong: Persze, hogy mutogatnak egymásra, mivel azzal el is intéznek mindent! :-D Gondolj bele, te megvádolsz engem, én téged, mindkettőnknek mentelmi joga van és szépen fizetem neked a cappucinot az ingyenes parlamenti büfében. A nép pedig totál abban él, hogy degecireelszámoltacc.

Aztán amikor már elég pénzt összeharácsoltunk, betesszük az utódokat (Szijjártó, Navracsics, Lázár "teegysenkivagy" János, meg majd Ágh Péter idővel...), hogy azért az üzlet ne kerüljön más kezébe.

fredro 2011.08.03. 14:33:15

Face The Pro, Oszi!

GGG77 2011.08.03. 14:33:23

Hunvald, Hagyó, Zuschlag. Lassan visszasírunk titeket.

gigabursch 2011.08.03. 14:35:37

NA pont az ilyen retkek miatt kell elmenni szavzni 2014-ben, hogy ebből az idiokrációból végre kitörjön a nemzet.

2011.08.03. 14:36:33

@kyncza: szerintem ez az ország már több kisérletezgetést nem bír el. SENKI nem alkalmas a kormányzásra, csatlakoznunk kéne Burgenlandhoz, Külső Pannónia tartomány néven. Ennek a népnek nem szabad politizálni. Slussz vége.

is 2011.08.03. 14:37:12

www.origo.hu/itthon/20110803-helyszini-riport-gyongyospatarol-ahol-elindult-a-kormany-kozmunkaprogramja.html

itt a FIDESZes kozmunka. 200m2-en egy allo napon at 10 kozmunkas 17. szazadi munkaeszkozokkel kaszal, meg bokrot irt. egy trakoros egyedul a tobbszoroset tereprendezne, es tobbe sem kerulne. adjunk kobaltat inkabb a kezukbe, meg fuszoknyat rajuk, aztan akkor mar turistacsoportokat is lehetne szervezni, ugye? ez fogja elore vinni Magyarorszagot? kotve hiszem.

allegretto23 2011.08.03. 14:38:32

@ggaborx: Mondjuk, pl. azért, mert a pártalapítás pénzbe kerül, a pénz meg a jelenleg létező pártok (mögött álló pénzemberek) kezében van... akinek a pénzügyi csoportja az erősebb, az nyeri a választást. Vagy te tényleg azt hitted, hogy arra szavazol, akinek az elvei szimpatikusabbak/kompatibilisek a tiéddel?
Akik mögött nem áll (elég erős) pénzügyi csoport, azok egy két választás után eltűnnek a politikai palettáról... - nem itt persze, hanem az USA-ban...

2011.08.03. 14:38:53

@rdos: igen, ez nekem is nagy kedvencem.

is 2011.08.03. 14:40:52

@GGG77: nem sirjuk vissza oket. csak megertjuk, hogy egyaltalan nem igaz semmi a FIDESZ elmult 15 evebol, boven ok a legnagyobb oligarchak, gazemberk, csalok. a szocik se semmi, de aki meg elhiszi, hogy itt a szocik ellen kell kuzdeni _elsosorban_, az meg mindig nem sok mindent ert az egeszbol.

@Kulics: dehogynem. Bajnai, Bokros, Molnar Lajos. mind bizonyitott, csak felhergeltek a nepet ellene. a nepnek olyanok a vezetoi, amit megerdemel. az az orszag, ami ezt a harom embert elkergeti, megerdemli, amit kap helyette.

kennyking 2011.08.03. 14:41:53

Szerintem egészen zseniális az ügyészség magyarázata.Bacsó Péter elolvassa és sírva fakad.A Tanú az elmúlt húsz év " elitjéhez" képest egy szomorú ,romantikus családi dráma.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.03. 14:42:43

@pollucs: Non, ez konkrét fenyegetésnek hangzott!
Ellenben ígyen: "Meg fogol halni és lesz egyíb más bajod is" - mint homályos és burkolt, ám igaz tényeken alapuló közlés, így lehessen beszényi kérem, miként az OVB (Orbán Viktor Bigottság) is jelezte az előzőnyócév kormányzópártjának népsavazási kezdeményezésére...

Uff

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.03. 14:49:59

Nem értitek.
Kegyeletből és bajtársiasságból posztomusz megvédték Arnóth Sándor "Lógni fogtok" bekiabálását.

Melchi Zadok 2011.08.03. 14:51:12

@Pong: az a baj, hogy kurvára nem érted: ennek az országnak a legkevésbé arra van szüksége, hogy hátrafelé másokra mutogassunk, titkosításokat feloldjunk, magyarul bugyborékoljunk az elmúlt húsz-negyven év szarában.

ennek az országnal egy ideológiamentes vegytisztán technokrata, hozzáértő kormányzásra, szakemberekre van szüksége, ne pedig messiás szindrómában szenvedő pojácákra, illetve kirakatmagyarkodó hagyományörző rováírásra élvező, hátranyilazós, tegezes tarsolyos kercsensólymos nyomorult kispöcsű pojácákra.

én akár az ördögre is szavaznék, ha végre nem az emberek hülyítésére félrevezetésére lenne egy kormányprogram kihegyezve, ha a kormányszóvivő nem beszélne úgy az általa oly sokszor hivatkozott emberekre, mintha azok 10 éves downkóros gyerekek lennének.

de sajnos azt kell nap mint nap lássam, hogy ennek az országnak a lakossága (tisztelet a kivételnek) nagy többségében síkhülye drukker, aki a gazdasági és politikai közélet dolgait még akkor is mezszín alapján dönti el, ha azok történetesen tökéletes ellentmondásban vannak a korábbi véleményükkel.

nekünk annyi...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.03. 14:52:01

@Host: Tanusság: Mijelőtt falakit hallálossan + találol fenyegetttvén,elébb ,kérdez,ki filya-borlya, nem?:-P

Terniak 2011.08.03. 14:52:06

@Teremszolga: szerintem talán egy kényszerítés kísérletébe belefért volna.

Az az érdekes, hogy a gyanú szerintem fennáll, azt meg éppen az ügyészségnek kellett volna tisztáznia nyomozás keretében hog ymilyen minőségében járt el a képviselő...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.03. 14:53:52

@Secnir: Végülis: Agyon is lövethetnék kétharmad arányban, nem?:-P

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.03. 14:57:01

Eszkep mostanában nem védi a Pártot.Lehet,hogy tényleg jobbikos lett?:))

Bakter 2011.08.03. 14:57:23

@melchi zadok:
Már azt hittem, hogy ezt írod: "a kormányszóvivő úgy beszél, mint egy 10 éves downkóros gyerek." Mert ahhoz még fejlődnie kéne. Bár a fejét elnézve...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.08.03. 14:58:04

Várta azt valaki, hogy a koma ellen majd bármiféle bírósági eljárás kerekedik? Ugyanmár, komolyabb ügyekben sincs vizsgálódás (Meggyes esztergomi munkássága, stb.) akkor egy ilyen apróság okán (a kétharmad kvázi tönkretétellel fenyeget egy ellenzékit, bah...) miért legyen hajlandóság?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.03. 14:58:26

@Secnir:

Te mindig nemnormális kommentet írsz szerencsére, de ez most különösen fájt :)))

"A kegyelmi kérvényt Schmitt Pál elutasítja a beadványban szereplő helyesírási hibákkal indokolva."

kennyking 2011.08.03. 14:59:05

@is: Azért megnyugodta. Nem Idelle a legretardáltabb.

Valakinyolc 2011.08.03. 15:04:29

A fideszre szavaztatok, egyétek.

Emiksz 2011.08.03. 15:05:19

Én már két hete megírtam:
"- Ez most fenyegetés?
- Dehogy. Ha fenyegetnélek azt mondanám, hogy a főtéren délben hosszában kettéfűrészellek egy rozsdás ventillátorral, te rohadt komcsi!"
emiksz.blog.hu/2011/07/21/nem_fenyegetes_1

teefau 2011.08.03. 15:06:25

Még egy kis lendületet vesz a CHF és utána nem kell aggódni olyan kicsiségek miatt hogy törvényes-e mit művel ez a waldorf-kisegítőiskolás fazon, és közvetítheti akár az MTV1 főműsoridőben Fletó akasztást az is nagyon kevés lesz az otthon csekkeket számolgató kétharmadfülkeforradalomnarancsfanoknak...

wanekus 2011.08.03. 15:06:37

A fenyegetés alapvetése a befejezett jelen megléte. A befejezett jelenre pedig nincs jobb példa, mint az ügyészség vezetőjének a karrierje és áldatlan ténykedését jellemző rövid idézet a fidezses mutyikat illetően: "Folt volt. Polt."

ggaborx 2011.08.03. 15:06:53

@allegretto23: Tehát akinél a pénz, annál a hatalom. Ez nyilván így van de kétlem, hogy ne lehetne változtatni pénz nélkül. Ma már boldog-boldogtalan fenn van a facebook-on vagy egyéb közösségi oldalakon. Ma már az internet szinte mindehol elérhető. Ahol mégsem, ott a rokonok, ismerősök útján mégiscsak lehet kapcsolatot építeni. Tehát nem kéne semmi mást tenni mint, hogy az internet lehetőségeit kihasználva népszerűsíteni egy új formációt. Volt is erre példa, több kisebb formáció próbálkozott hasonlóval, illetve ha jól tudom most is van legalább egy aktív. De valahogy ezek mégsem tudnak olyan meggyőzőek lenni mint bármelyik nagy párt. Még akkor sem ha történetesen több százezer emberhez juthatnak el közvetlenül. Ez miért lehet szerinted? Nem lehet, hogy a nagy pártokba vetett évtizedes bizalom a közvélemény szemében azonnal komolytalannak mínősít bármely történelem nélküli, új formációt? Szerintem inkább errefelé kell keresni a választ, mint a pénz oldaláról közelíteni.

Ha én holnap indítok egy olyan pártot, amely az internetes fórumok kommentjeiben megfogalmazott elvárások átlagából határozza meg a programját és bárki csatlakozhat bármikor, akkor szerinted 1 év alatt lesz a pártnak 100-nál több aktív tagja? Vagy sansoszabb, hogy komolytalannak véli majd a többség, többek között te is?!

Bakter 2011.08.03. 15:07:03

Nem tom mit aggódtok. Gyurcsány úgyis le lesz csukva, majd ezt a zsarolást is odaírják a vádíratába, oszt megy a börtönbe. Felelős van! Lecsukás van! Gyurcsány ül! Minden választási ígéret teljesítve. Balázs meg megy Brüsselesbe a jó megérdemelt helyére a káromkodáshumort feltaláló meg többi jómunkásember mellé. Kap egy tiszteletbeli Twitteroldalt is, meg egy malacperselyt, aminek tartalmát teljesen szabadon megvonhatja bárkitől.

Art Mooney 2011.08.03. 15:09:20

@EMU: 1) nem mondtam, h minden részletében megegyezik a két eset, csak az a párhuzamos, h egyik sem jogi, hanem morális probléma 2) az őszödi beszédben ott van a hazudozás az eu-nak, a statisztikák manipulálása, trükkök százai, azért ez felvet kérdéseket, ha konkrét bcs nem is körvonalazódik a hatályos jogrendet figyelembe véve 3) ha nem hiszed h nem történt bcs a fenti ügyben, nézd meg a törvényt; az h belengeti vki h hivatali visszaélést fog elkövetni, nem bcs. lehet h ez neked nem tetszik, lehet h nekem se tetszik, de nem bcs.

Pong 2011.08.03. 15:11:07

@Imre Laci:

LOL hát az tuti, hogy már szocik/fideszek mindaketten bőségesen nyitogatták a pofonosládát, az a baj, hogy csak ördöggel lehet megbüntetni Lucifert, és ez sajnos abszolut nem müködik olyan jól, mint másnaposságra sört inni.

@melchi zadok:

Hát a körülöttünk lévő népek ezt máshogy gondolták, talán azért, mert kurvaország vagyunk-e? Itt nem arról van szó, hogy bugyborékolunk valamit, persze lehet kicsinyiteni a revelációk értékét, de valamiért még mindig úgy lehet olvasni a magyar gazdpol híreket, mintha egy Banánia ujságát olvasnám.

Sajnos valami ideológiát kell hoi poloi-nak adni, ugyanis mást nem ért. Persze szupi lenne sans ideológia, de ilyet állat politikában egyszerüen nincs, itt meg úgyse.

És +1, hogy nekünk annyi, meneküljön, ki tud!

Airgüzü 2011.08.03. 15:15:17

A mélyen tisztelt ügyész úr - ha lenne a pucájába vér - visszaadhatná jogi diplomáját a törvények ismeretének hiánya és a korrekt tényállások nem megfelelő értelmezése miatt
De ha ön nem is rendelkezik lelkiismerettel és önbecsüléssel, ez Polt Péter legfőbb ügyész feladata lenne.Ti.: hogy lehet ügyész az, aki nem ismeri a hatályos törvényeket, vagy esküjével ellentétben, azokat a megfelelő széljárás szerint alkalmazza? Végtelenül szomorú, hogy azok generálják az anarchiát, akiknek a rend védelme és a törvényesség betartása lenne hivatásuk. Szégyen és gyalázat!

Rejsztág 2011.08.03. 15:16:54

@ggaborx:

"Ha én holnap indítok egy olyan pártot, amely az internetes fórumok kommentjeiben megfogalmazott elvárások átlagából határozza meg a programját és bárki csatlakozhat bármikor, akkor szerinted 1 év alatt lesz a pártnak 100-nál több aktív tagja? Vagy sansoszabb, hogy komolytalannak véli majd a többség, többek között te is?! "

Egy komoly pártnak saját elképzelései vannak. A közvéleménykutatásokra, választásokra és lájkokra kihegyezett pártokból már megjöttem. Pont leszarom, mennyire népszerű valami, aminek bizalmat szavazok. Fórumok, kommentek, átlagok, bárki csatlakozhat, brr, tudományos szocialista-e vagy?

allegretto23 2011.08.03. 15:17:01

@ggaborx: Nem szeretném, ha itt a fidesz-fanok "kibeleznének" (még virtuálisan sem), ezért csak annyit, hogy bár lehet jó lejáratókampányokat szervezni facsén is, de ha TV-rádió adja, akkor egy ilyen országban, mint a miénk (vidék/középkorúak/internet?) az hatásosabb... meg mit gondolsz, ki tud több fal facse profilt létrehozni, "bizonyítékot" gyártani, műfelháborodást generálni? Az, akinek pénze van másokat-sokakat, véleményformálókat- megfizetni ezért, vagy az, aki saját erőböl megpróbál a széllel szemben "könnyíteni magán"?

EMU 2011.08.03. 15:17:33

@Art Mooney: Hát nem tudom. Bűncselekménnyel fenyegetni és zsarolni valakit nem bűncselekmény, ezt mondod. Csak ha az a kilátásba helyezett bűncselekmény erőszak? Én továbbra is úgy gondolom, hogy ha vádemelést nem is ért volna meg, de nyomozni, illetve feltárni kellett volna a hatályos törvények alapján. Ha jól emlékszem pontosan így kezdődtek a hatodik kerületben is az önkormányzati lekapcsolások, hogy egy üzlet bérlőjének megsúgták, hogy ha ad 12 mill-t, akkor maradhat. Na már most 12 mill-t kérni önmagában nem bűncselekmény, meg a jövőre vonatkozik, tehát ilyen erővel ott sem történt semmi, ártatlanul ül a pali.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.08.03. 15:18:25

@melchi zadok: "én akár az ördögre is szavaznék, ha végre nem az emberek hülyítésére félrevezetésére lenne egy kormányprogram kihegyezve, ha a kormányszóvivő nem beszélne úgy az általa oly sokszor hivatkozott emberekre, mintha azok 10 éves downkóros gyerekek lennének." +1, avagy lááájk :D

hoplita 2011.08.03. 15:23:21

@idelle:
Na...még a holokamut is belekevered faszfej....ezt mán vártam.:))))
Így kerek a sztori, mi? Meg naggyából ennyire is futja....
Szerintem inkább csomagolj a bőröndödbe, ödönke...a tefajtádnak úgyis az a kedvenc szabadidős elfoglaltság.

hoplita 2011.08.03. 15:25:55

@Pong:
Én se szeretem, ha a pincérek az utcán flangálnak, ahelyett hogy a sörömet hoznák.:)

majomkutya 2011.08.03. 15:26:30

@is: Azért azt a figyelmedbe ajánlanám, hogy azt a videón látható nevetséges 200 m2-t egymagam röhögve megcsinálnám. És nem traktorral, hanem kézi eszközzel. Sejteni lehetett, hogy kurvára nem fognak vele haladni.
Motoros kaszával szoktam fél hektárt (5000 m2) lekaszálni egy nap alatt, pihenőkkel, ebédszünettel.
Ez a közmunka (ha megfelelően ellenőrzik és felügyelik) akkor egyfajta befektetés is lehet a jövőbe: munkakultúrát tanulnak olyan emberek, akiknek eddig közük nem volt a munkához. (Egyébként meg ki merem jelenteni, hogy többségüket a munkakultúra hiánya és a nem akarás miatt nem alkalmazták eddig a versenyszférában, nem pedig azért, mert cigányok)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.08.03. 15:31:26

@ggaborx: "Ez lenne a válasz arra, hogy a rengeteg nagyon okos kommentelő miért nem alapít egy pártot?"

Igen. Előbb azonban érdemes elolvasni (20-22 oldal hosszú). Röviden, parlamenti pártjaink, de a teljes média is a hajdani emeszempé (és a mögöttük álló szolgálatok) irányítása alatt volt és van. Ebből amúgy a média a durvább!

medvemellszobra 2011.08.03. 15:38:28

@Seduxen: Tessék, ez a jogállam árnyoldala, ez van. És ez nemcsak itt létezik Abszurdisztánban, a világ ilyen, így megy ez mindenhol. De ezért kell polgári öntudat, józan ész , társadalmi önszerveződés stb. Hogy ne azt várjuk, hogy a bíróság, az ellenzék, vagy a párttársak majd kiadják / megfeddik / leváltják, és ő magától elmegy és/vagy bocsánatot kér. (Lásd Anglia: Rupert Murdoch és az ottani elit esete pont legutóbb.) Hanem, hogy megírja a sajtó, az oknyomozók, a nép meg követeli, hogy az ilyenek monnyanak le és/vagy kérjenek bocsánatot stb. Persze ez sem változtat a világon, csak az igazságérzetünknek jobb.

De hát ez van, mi erre itt sosem vagyunk képesek. Még választásokkor sem vágtuk a nagy igazságot:
"Ha egy sunyi róka ólálkodik minden éjjel a csirkeólban, akkor ne egy farkast küldj be elzavarni."

Persze ehhez fenn kéne éjjel maradni, a rókát agyonütni, a bőrét eladni, de nem elinni, hanem azon lécet venni, és megcsinálni a baromfiudvar kerítését, aztán meg venni még egy kutyát is. De nem, mi mindig a farkast küldjük. Bár végül is nem baj: se róka, se csirke, a farkas meg úgyis megszökik, levan a gond! :)

Szóval Seduxen, én ezért adok melchi zadok-nak egy nagy dislike-ot. :)

Pong 2011.08.03. 15:39:49

@hoplita:

Ez dettó olyan, mint homok a sivatagban és homok a szendvicsemben, nemodavaló.

Art Mooney 2011.08.03. 15:44:44

@EMU: nem minden bcs-re igaz, h belengetése is bcs. van amire igaz, van amire nem. abban persze igazad van, h a nyomozás megindítása egy nem elvetendő ötlet, de az meg ha jól tudom rendőrségi hatáskör, azt nem az ügyész nyakába kell varrni.

mikhail 2011.08.03. 15:49:46

@Teremszolga: Figyusz, te hozzáértőnek látszol, én meg laikus, de nekem ez volt az első tippem, hogy ez ül:

"Hivatali visszaélés

225. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen, hivatali kötelességét megszegi, hatáskörét túllépi, vagy hivatali helyzetével egyébként visszaél, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Vagy ez sem ül ??? De mért??

akimellon 2011.08.03. 15:51:02

ha már egyre többször merül fel a jobbik neve, el kell, hogy mondjam, BÁR NEHÉZ ELKÉPZELNI, DE ŐK MÉG DILETTÁNSABB intézkedéseket hoznának /fognak hozni..... :-(((((/
Szóval, most már sírnak az emberek, hogy: .... nem gondolták volna,de ezeknél a szocik is jobbak voltak!!!
Ha a jobbik nyer /esély MA kb 70-80%/ akkor ez így változik: ezeknél még a fidesz is jobb volt.....

egyhazafi 2011.08.03. 15:51:15

Én már ezen meg sem lepődök. Bezzeg, ha valaki ellopja miniszterelnökünk feleségének a kocsiját. 100 év börtön, villamosszék, 50 db 2 m -es kiéhezett cigány bandában vazelin nélkül a büntetése.
Valaki felhívhatná hasonló stílusban a Gyöngyösi polgármester és mesélhetne neki verésről, fogva tartásról, emberrablásról, csonkításról. Az ügyészség úgy is felmenti a telefonálót: „a beszélő nem jelölte meg konkrétan, hogy milyen verésről stb van szó"

Biztos így lenne. Vagy nem?

hahahahaha

Caprica99 2011.08.03. 15:51:57

@Teremszolga: és szerinted nem pontosan az általad idézett hivatali visszaélés történt itt éppen?

Jogtalan hátrányt okozott a képviselő úr, amikor kijelentette, hogy csakazérse ad pénzt, mert olyat írtak róla, ami neki nem tetszik?
Igen, egyértelműen.
Hatáskörét túllépte, vagy hivatali helyzetével visszaélt a tisztelt képviselő úr?
Igen, egyértelműen.
Akkor? Hol a 3 évig terjedhető szabadságvesztés a tisztelt képviselő úrnak?
Miről beszélünk?
Szerinted az ügyészség idióta mentegetése rendben van?

Béla Bácsi 2011.08.03. 15:56:32

@allegretto23: "Még ha csak az izraelitáknak... a szocialista rendszer közel nem lett volna ilyen sikeres, ha nem lett volna az országban 2 millió földnélküli, kiszolgáltatott zsellér, meg sokszázezer éhbérért foglalkoztatott munkás (meg az ő népes családjuk).. de volt- biztos megélhetés, egészségügyi ellátás és a felemelkedés (oktatás) reménye nélkül. Ezt mindig elfelejtik azok, akik a nyugdíjjal, biztosítással és tisztes megélhetéssel rendelkező középosztály kényelmes karoszékéből néznek vissza a két háború közti időszakra... "
Ecsécském, nem akarok ünneprontó lenni, de a "kétmillió koldus" valójában nem a régi arisztokrácia terméke, hanem a korabeli "haladó gazdálkodás" (értsd: zsió nagybirtok) következménye volt. Az "éhbér" úgyszintén a (nem mucsai magyar) felvásárlók és nagykereskedők bűne volt. Ehhez hozzáadtak a "sok százezer éhbérért foglalkoztatott munkásoknak Swantzék, Weiss Manfrédék, Meinle-ék, stb...
Én bipsiként leszakadnék erről a "szegény kifosztott nép az átkos Horthy-rendszerben" dumáról. Az igazság az, hogy Horthy kormánya csodát tett: egy halálra itélt, megcsonkított országot (aminek a "felvásárlására" már akkor is készülődtek "egyesek") Európa gazdasági középvonalába emelt. Az összes szociális feszültséget Magyarországon a jómódú zsidók kreálták, amit a szegény zsidók uszításra kihasználtak.
Ezt a vonalat próbálod felmelegíteni itt, csakúgy mint a "balosok" újra meg újra. Sajnos, az agymosott ország egy része be is veszi ezt a "bűnös nép a magyar", "bűnös vezetők vezették őrjöngő gyilkosságokba", meg még a mai nao is megy ez az -irígységen alapuló- "minden gazdag tolvaj" proli uszító duma. A vicc pont az, hogy a terjesztők tudják legjobban, hogy ez nem igaz!

Béla Bácsi 2011.08.03. 15:59:39

@idelle: Milyen az idő most Haifaban?

Tedat 2011.08.03. 16:01:00

@somogg:
"nem lesz diktatura ugye? "

Nem, már van.

Bőrönd be van már csomagolva? Addig menekülj, amíg nem zárják le a határokat!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.08.03. 16:01:03

@abschattung: "Hanem, hogy megírja a sajtó, az oknyomozók, a nép meg követeli, hogy az ilyenek monnyanak le és/vagy kérjenek bocsánatot stb." - kicsit utópisztikusnak tartom ezt, amit írtál (még ha igazat is adok abban, hogy egy normális világban így kellene lennie).

1: Megírja a sajtó: mégis MELYIK? Akár vélt, akár valós magyarázatokkal kb MINDEGYIK sajtótermék (elektronikus, írt) el van könyvelve jobb, vagy baloldalinak. Maradva a konkrét példánál: egy klasszikus jobboldali újság, vagy tv ezt nem fogja kapargatni, mert nem harapja meg azt a kezet, amelyik enni ad neki. Ha valamelyik baloldali megírja, arra meg rá lehet fogni, hogy persze, baloldali, és ferdít.
2: Oknyomozók: lásd fent. szerintem ebben az országban klasszikus értelemben vett oknyomozó újságírás nincs, és jó ideig nem is lesz.
3: A nép követeli: sajnos a nép annyira megosztott, hogy ilyenre szintén nem számítok. Nézd csak meg: legyen szó a rendvédelmisek tüntetéséről, vagy bármilyen megmozdulásról, mindig találsz - nem is kevés - olyan embert, aki köpködi valamiért.

+1: ha jottányi gerinc szorult volna ebbe az emberbe, akkor a telefonbeszélgetés nyilvánosságra kerülését követő napon könnyes szemmel tartott sajtótájékoztatón lemond. Szerintem minden gerinces emberszabású ezt tette volna. Mert ez lett volna az erkölcsi minimum.

"(Lásd Anglia: Rupert Murdoch és az ottani elit esete pont legutóbb.)" - Murdoch esete engem inkább a más farkával verjük a csalánt c. örökzöldre emlékeztet, mert az újság megszüntetésével nem az ő megélhetése került veszélybe, mint ahogy a lehallgatási botrányért sem hiszem, hogy személy szerint őt fogják felelősségre vonni.

Megjegyzem csak azért "nyomtam" a "lájkot" az ominózus kommentre, mert osztom azt, hogy itt az emberek lassan már az ördögre is voksolnának, ha az
1: nem nézné komplett hülyének a szavazóit
2: nem szarna bele nap, mint nap a szánkba, és várná el, hogy ezt meg is köszönjük.

Secnir 2011.08.03. 16:02:05

@somogg:
"nem lesz diktatura ugye? "

megnyugtatlak, nem. egy diktatúrában ilyet nem írhatnál le szabadon helyesírási hiba nélkül. ha hosszú Ú-val írtad volna, úgy, hogy diktatúra, akkor már ott volna a házad előtt a fekete, oppardon, a narancssárga autó, benne öltönyös emberekkel, akiket Szalai Anomália internetfigyelő szakasza értesít.

Secnir 2011.08.03. 16:03:10

Pillanat, folytatom, mert van tovább is, csak csöngettek, megyek ajtót nyitni...

ggaborx 2011.08.03. 16:07:14

Kurvajó válaszok érkeztek a miért a ne alapítsunk új pártot kérdésre! Nagyjából mindenki azon a véleményen van, hogy egyfelő hülyeség, másfelől értelmetlen. Így tehát végső soron megint magatoknak köszönhetitek, hogy ilyen országban élünk. Nektek semmi nem jó, ti nem álltok semmilyen kezdeményezés mellé, de legalább mindenkinek kurvanagy a szája, hogy mit kénne tenni ezzel-azzal. Szájhősők és velős vélemények országa, ahol tenni senki nem akar, csak ócsárolni azt aki éppen tesz valamit hatalomban vagy azon kívül. Pojácák!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.08.03. 16:08:16

off:

www.fn.hu/magazin/20110803/nem_mehetnek_szigetre_toroczkaiek/

"A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) időpont-módosítást kért a még januárban, a hajógyári-szigeti nagyrétre bejelentett, augusztus 1-jétől induló, és a Sziget Fesztivál idején is tartó demonstrációjának megtartására – tudta meg az fn.hu. Úgy tudjuk, hogy a radikális csoport augusztus 1-je helyett 9-én kezdte volna meg – az elvileg a benzinárak emelkedése ellen - meghirdetett tüntetést, ezt azonban a rendőrség már nem vette, nem is vehette tudomásul. Időközben ugyanis a területet az önkormányzat ideiglenesen bérbe adta a fesztiválszervezőknek, s így az már nem minősül közterületnek. A rendőrségnek viszont, nincs hatásköre a magánterületet érintő kérelem tekintetében, így, mint szerkesztőségünknek írták, „a bejelentett demonstráció tudomásul vételére sincs mód”. (Az állásfoglalásban egyébként nem szerepel közvetlenül a módosítási kérelemre való hivatkozás.) "

Nem egészen értem az indoklás azon részét, hogy a "bérbe adott közterület ideiglenesen nem minősül közterületnek", jó, ezt elfogadom. De nem a HVIM kért (és kapott) ELŐBB területfoglalási engedélyt? Vagy ez most így hogy?

Terniak 2011.08.03. 16:10:58

@mikhail: @Caprica99: először valóban azt kell tisztázni, hogy hivatalos személy-e a képviselő. Ezt a Btk. tételesen felsorolja. Ahogy maga a cikk is fogalmaz: a visszaéléssel "csak" fenyegetett. Itt van jelentősége a "jövőre" vonatkozásnak.

Nem tudjuk, hogy valóban elzárt-e csapokat, valóban megfúrt-e egyébként jogos pályázati igényeket, nem tudjuk, hogy valóban aláírt-e olyna papírokat, amivel megszegte a hivatali kötelességét. Az általa elmondottak alapján csak feltételezhető, hogy ilyet akart tenni a "jövőben", vagyis max. kísérlet, az előkészületét meg nem bünteti a törvény ennek a bűncselekménynek.

Nem mentegetem az ügyészséget, de a büntetőeljárás komoly dolog.

Ennek a történetnek az ekölcsi bukás a tanúsága. Ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy egyben jogilag is felelősségre vonható.

akimellon 2011.08.03. 16:11:51

@Béla Bácsi: a"Horty csoda" akkor csoda, ha a gazdasági eredményekről beszélünk /persze ez is hülyeség/ de amikor a annak áráról , akkor azt persze a "tudjuk kik" okozták.
mint a Nobel díjasainkra büszkék vagyunk, de előtte el lettek zavarva,űzve az országból, mert "tudjuk kik"

Béla Bácsi 2011.08.03. 16:15:52

@is: Igen, eltaláltad! A "közmunka program" az nem magánvállakozás, ahol is a hatékonyság és a teljesítmény a fontos, hanem a a munkára nevelése egy attól igencsak elszokott társadalmi rétegnek/kisebbségnek!
Igen! Anyagilag ráfizetünk, de a jövőben talál megtérülne a befekteés jó példa teremtése esetén, a családok moráljának emelése, stb, stb...
(Tudom-tudom: a libsik szerint a "jó" közmunkaprogram cigányoknak: évi 250 pályázat nélküli kinevezéssel minisztériumi osztályvezetői állás, vagy EU-s képviselői állás.)

Béla Bácsi 2011.08.03. 16:19:48

@melchi zadok: Sajnos, tökéletesen igazad van! Megfogalmaztad, amit régóta szerettem volna én is kommunikálni a sok ide-oda rikácsolónak. Kösz!

blah 2011.08.03. 16:20:40

@Seduxen: az önkormányzat bérbe adta, a Szigetnek volt opciós joga rá hisz minden évben kibérli és persze nem a rendőrségtől. A 64-esek nem fizettek volna és egyértelműen nem a benzin ára miatt tüntettek volna... Comprende?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.08.03. 16:20:40

Sajnos Magyarország ide sodródott. Tényleg egy következmények nélküli ország lett. Én meg vágom a centit, hogy meddig kell még itt laknom.

medvemellszobra 2011.08.03. 16:20:41

@Seduxen: Igen, elég utópisztikus, sőt, sarkos is! Ezért is írtam. :) Hajjaj Seduxen, sajnos nagyon igazat kell adnom Neked (vagyis inkább: amiket írtál, én is írhattam volna...), ezekre is akartam célozni. :(
1., 2.: jelenleg esélytelen... ha megnézed bármelyik amerikai, brit, német, osztrák, francia, belga, holland napilapot az érvek mentén való vitával, a hétvégi kulturális, pénzügyi, családi... stb. mellékletekkel, szedéssel, tipográfiával, rájössz, hogy itt valójában nem is csinálnak újságokat. :) :( Nagyon-nagyon sovány nálunk a felhozatal, egy-két halvány sugarat kivéve.
3. ... igaz.... ezért írtam a farkast. Pedig csak össze kéne állni és rögtön lennének tyúkok, baromfiudvar. Lassan rá kell jönnünk, hogy ami rossz, azt nem egy másik rosszal kell leváltani, hanem megcsinálni a jót - az meg mindig baromi nehéz.

Szóval a re-postomat egyúttal vedd kérlek a válaszod co-postjának. :)

ui: a +1-hez: vertikális tengelye biztos nincsen, tudod, amelyiken ott van az agy+gerinc+szív+tök :)

Béla Bácsi 2011.08.03. 16:26:31

@Airgüzü: Ezt ő is tudja! Sőt azt is, hogy mi tudjuk, hogy tudja!
Kiváncsi lennék rá milyen új pozícióba menekítik ki a kollégák szemrehányó pillantásai közül?

dr. Aullah 2011.08.03. 16:29:55

@ggaborx: Jó pár éve már lett egy ilyen párt, akik a kisembereket védik, alulról szerveződtek. J-vel kezdődik és rímel a "lobbik" szóra...

Béla Bácsi 2011.08.03. 16:31:08

@majomkutya: Sorry. Fentről haladtam lefelé és most értem a kommentedhez, amit redundánsan én is megírtam.
Mélységesen egyetértek!

Deathstick 2011.08.03. 16:32:14

Ennek a mocskos állammaffiózó bandának a felét rögtön lámpavasra, másik felét egy uránbányába küldeném (utána persze azokat is a lámpavasra).

Lucky Larry Silverstein 2011.08.03. 16:35:23

@akimellon: Ahhoz képest hogy el lette üzve kurva jól érzik itt magukat.

Dekatlon 2011.08.03. 16:37:01

Kerestetek egy fidesz-szavazót. Itt vagyok :)
Pont ezért tettem. Nagyon elegem volt belőle, hogy mindenki szerint Viktor a megváltó, csak nem passzolnak neki labdát.
Féltem a sajnálozástól, hogy háááát, mink megtennénk, de saaaajnos nincs meg a 2/3-ad.
Nesze nektek, nyomorultak, ottvan minden hatalom. Tessék. Csináljátok.
Gondoltam vagy tényleg értenek hozzá, tehát nyerek. Vagy angyon beégnek, és akkor ez sokaknak kiderül, tehát nyerek. Az ár 4 év. Az mégse 40.
Csak abba nem gondoltam bele, hogy lehet nem lesz 4 év mulva valódi választás :(

ggaborx 2011.08.03. 16:43:26

@Aullah: Ezért aztán nincs más hátra mint szépen megkérni a fideszt, hogy lécci-lécci normálisan csinájjátok már a dolgokat, ugye? Egyéb lehetőség nincs. Valójan igény nincs arra, hogy megváltozzanak a dolgok ebben az országban. Ennyi év után egyértelmű, hogy a magyar emberek elsöprő többsége imád hőbörögni. Így tehát a legfőbb hőbörgési faktort, a politikát csak nagyon kevesen szeretnék megváltoztatni. A birka többség inkább bégetni szeretne továbbra is.

Én mondom nektek, sokkal inkább elmentek ti a picsába mint bármelyik politikus!

bari-kád 2011.08.03. 16:43:51

@Teremszolga: Tudom, hogy ez nem a te véleményed, hanem a törvény szövegének kifacsarása, de akkor erre ugyanúgy hivatkozhatna a srác, aki arról írt a neten, hogy lövöldözni fog valahol (nem jut eszembe, suliban vagy népes helyszínen..). Szóval ha akarom van rajta sapka, ha nem akarom, nincs. Csak rohadtul fáj az embernek, hogy ennyire hülyének nézik a nyilvánvaló tények ellenére.

Béla Bácsi 2011.08.03. 16:43:53

@akimellon: Na akkor most kezdődik a "zsidók mindig jók" táncdal.
Először is a "Horthy gazdasági csodát" nem zsidók hozták létre, pontosan magyarok hozták létre, akik Trianonból és az előtte folyó szocdem uszításokból tanulva "kordában tartották" a zsidókat.
Másodszor, nagy tisztelet a valódi kivételnek: a Nobel-dij sajnos (legfőképp mára) egy nagyon belterjes díjosztó kis közösség lett. (Lásd az abszolút tehetségtelen, huszadrangú, unatkozó háziasszony naplója-szintű Kertész-zsidó firkálmányát Nobel-dijjal jutalmazó "politikától teljesen mentes" díjazásnak!)

akimellon 2011.08.03. 16:49:38

@Béla Bácsi: ez csak a válasz volt a "mindenért a zsidók a felelősek" című, 30-as évek beli sláger non-stop nyomatása ellen

Terniak 2011.08.03. 16:56:19

@zsarnabolt: nem, tévedsz. Az emberölés ELŐKÉSZÜLETÉT bünteti a Btk. Vagyis azt is bünteti, hogy a "jövőben" ilyet akart tenni, ezért ő hiába hivatkozik rá. Ez nem ilyen önkényes, ahogy leírod. Nem mindegy melyik bűncselekményről beszélünk. Mint ahyogan a kényszerítés tartalmazza a fenyegetést, a hivatali visszaélés nem...

hoplita 2011.08.03. 16:58:31

@akimellon:
Mer' nem mindené' a zsidók a felelősök.....?????
Bazmeg, én aszittem.:)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.03. 17:10:58

@ggaborx:
a pártalapú politizálást kell megszüntetni a jelen formában. a pártokat tartsa el a tagság, ne kapjanak állami apanázst.
pártlistáról ne lehessen bejutni a parlamentbe, legyenek visszahívhatók a parlamenti képviselők, és ne legyen mentességük semmi alól, sőt fokozottan vonatkozzanak rájuk a jogszabályok.
ennyi kellene és akkor tökmindegy milyen párt van.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.08.03. 17:11:07

@Seduxen: ....osztom azt, hogy itt az emberek lassan már az ördögre is voksolnának, ha az
1: nem nézné komplett hülyének a szavazóit
2: nem szarna bele nap, mint nap a szánkba, és várná el, hogy ezt meg is köszönjük.

Na ez pont az a szemlélet amelyik sohasem fog győzedelmeskedni Hungarisztánban.
Amíg megvan az egy-másfélmilliós droidsereg (mindegy melyik oldalról beszélünk), akkor épp elég a csalódottakból magunkhoz édesgetnmi egy keveset és megvan a hatalom. Lásd fityisz, mindenki arról beszél, hogy mi lesz itt 2014-ben? Miért, mi lenne? Legrosszabb esetben csak a droidok szavaznak rájuk, a másik oldalra a másik droidok, a csalódottak markáns része nem szavaz, elbukják a választásokat (de csak egyszerű többséggel nyer a másik oldal) , négy évig hazudoznak, mutogatnak, lázítanak ellenzékben, majd 2018-ban újra Orbán-ország leszünk. Ha fogadnom kellene, akkor erre a forgatókönyvre tenném most a pénzem.

A politikusokat le kéne cserélni, de azt a két-hárommilliónyi agymosottat is, akik ahhoz is tapsolnak ha imádott vezérük a szájukba sz.... A droidokat nem lehet lenyomni, erre az esély egy szép nagy kövér nulla. Buta agymosott választóréteg pedig nekivaló politikai elitet szül... és jelenleg a droidok vannak többségben (minden oldalon). És még lesznek is...

Pong 2011.08.03. 17:24:36

@Valahol Máshol:

+1, hogy Star Wars Mo.-hoz képest egy BBC dokumentumfilm. Kaktusz klónok!

@Béla Bácsi:

Azért meghatónak tartom, hogy Hortysták is megjelentek e kommentszekcióban. Mintha Wilhelm császár szellemét látnám politikai mémként. A "tudjukkikkezésed" pedig mondhatni exkvizit, külön pontok a Kertészimrézésért.

ON:

Azért van egy pár opció:

1. Apátia: Hagyni fogjuk nariékat még 4 évig garázdálkodni, ha már lúd legyen kövér politológiai megfontolások alapján.

2. Felbaszás: Valamelyik minipárt valami többséget nyer, ők nyernek, koalíció, vagy sem, valamit büvészkednek egy darabig, s mivel még mindig nariembeknél lesz az összes kulcs, igy seggbekukizhatnak bármi, tegyük fel nem 2/3 -os többséggel.

3. Durci: Csalódott narisavazók, betépett LMPsek, és részeg Jobbikosok pirosra festik magukat és még 1 kör MASZOP.

Ahogy eddig nézegettem a magyar mentalitást, azt szeretnénk most legtöbben, hogy OVról ismét csak szomorú/durci fotókat találjon a Google, úgy mint elműltnyolcévben, nem pedig a mostani csökönyös/vigyorgós helyett.

ggaborx 2011.08.03. 17:25:16

@Conv: Nagyjából egyetértek. De ehhez kellene egy pártot alapítani, mert nem hiszem nagyot tévednék amikor azt gondolom, hogy semmilyen eddigi párt nem fog ilyen irányba elindulni soha! Tehát a szövegelés helyett ideje lenne a tetteknek, de senki nem ér rá ilyesmire a sok hőbörgés mellett.

Egyébként meg most látom, hogy amúgy is weblapkézítéssel foglalkozol. Nosza, készíts egy oldalt az új pártnak! Amint kész vagy én már csatlakozom is!

mikhail 2011.08.03. 17:28:06

@Béla Bácsi:
menthetetlenül ostoba vagy, móricka...
együtt érzek azokkal, akikkel még van emberi kapcsolatod.., bár ilyen nem sok lehet

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.03. 17:30:26

@ggaborx:

leszarom a pártokat.
az imént mondtam. én emberekben bízok.

ggaborx 2011.08.03. 17:31:44

@Conv: Értem. Illetve nem. Mit fogsz tenni, hogy eljöjjön az általad áhított rendszer?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.03. 17:38:22

@Conv: Javaslom a Kotmány eképpen történő azonnali módosítását!
Nertárs, gyűjtsünk népszavazáshoz aláírásokat, s ha megvan, akkor verjük a fejünk a falba, mert a Kotmányt csak és kizárólag azok módosíthatják, kiknek ez ellenérdekük! Ez van.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.03. 17:38:29

@ggaborx:

nagyjából annyit, hogy amint lehet, gondolkodás nélkül lövöm le a jelenlegi fenntartóit, pártpreferenciára tekintet nélkül.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.03. 17:39:28

@namitirok: a kotmány szart nem ér, ha nem élnek akik megfirkálták

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.03. 17:43:36

@Conv: Na, Téged sem látunk sokáig, az erre kihegyezett kommanók már visznek is mingyár'!:-(
Pedig értelmesnek tűnt, amire válaszoltam..evvan.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.03. 17:54:25

@namitirok: messzire kell jönniük, pár határon át :)

bundi124 2011.08.03. 18:02:26

Sziasztok!

Na jól elkéstem a mairól, de a tisztánlátás végett bemásolom a két tényállást:

Kényszerítés:
174. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, amennyiben más bűncselekmény nem valósul meg, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hivatali visszaélés:
225. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen, hivatali kötelességét megszegi, hatáskörét túllépi, vagy hivatali helyzetével egyébként visszaél, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Tehát az a gond, hogy csak a már elkövetett cselekmény büntetendő. Az azzal való fenyegetés nem.

Sokan írták, hogy akkor ugyanezen okfejtés alapján más fenyegetések sem bűncselekmények. Ez nem teljesen így van. Amelyik bűncselekménynek van büntetendő előkészületi alakzata, az a szerint bűncselekmény. Pl. emberülés előkészülete.

Ez ebben a formában még szabálysértésnek sem minősül. Attól még erkölcstelen, politikai felelősség kéne hogy legyen, de nem lesz.

Veszélyes fenyegetés
151. § (1) Aki
b) mást félelemkeltés céljából a megfenyegetett személyre vagy annak hozzátartozójára vonatkozó, a becsület csorbítására alkalmas tény nagy nyilvánosság elé tárásával komolyan megfenyeget, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Béla Bácsi 2011.08.03. 18:10:32

@akimellon: Hát lehet! De ennek a slágernek a szövege olyan "életszagú":
Hihetelen terjeszkedés a földbirtokok felvásárlásával. A mezőgazdaság "modernizálásával", nagyüzemivé tétlével megjelenik az új fogalom, az "agrárproletár". Egy részü ugye kitántorgott Amerikába, egy részük Budapestet gazdagította (József Áron szappanfőző gyárimunkás, Pőcze Borbála tiszazugból "felkerült" mosónő).
Erdély leszakadását nagyban elősegítő, románokkal kacsingató szocdem uszítóhadjáratok (Kohn Béla).
"Nem akarok magyar katonát látni"-Károlyi Mihály megszállott kártyás kegyelemdöfése a nemzettestbe.
Szintén Kohn elvtárs és Szamuely elvtárs (és fajtárs) lenin-fiúi terrorista gyilkosságai.
A trianoni békekötés után Magyarország gyors csődbemenését anticipáló (minden okuk megvolt rá!) "nemzetközi pénzügyi körök".
Martos Flóra és a Vörös Segély ( a magyar rendőrség által nyilvántartott kommunist/terrorista, de a "fasiszta Horthy-rendszerben "futni hagyják", csak megfigyelik, nem tartóztatják le). Előtte Matuska Szilveszter és a biatorbágyi gyors, stb...
47-től Rosenfeld elvtárs és az avrilovkai "kkiépzett GPU-s csapat". (Igen, a korabeli népi forradalmat elősegítő "jó elvtársak" kivétel nélkül (magyar)hazaáruló, Szovjetunióba menekült és Sztálin rezsimje által a GPU (szovjet CIA) kiképzett ügynökei voltak. A későbbi, hírhedt "koncepciós perek" nem voltak mások, mint az avrilovkai hazaáruló ügynökök leszámolása a magyarországi komcsikkal (lásd. Rajk, Nagy Imre).
1988 után Tom Lantos által ellenünk hangolt USA, amit mai napig kezében tart az izraeli érdekkör. A minden magyar jólétre és gazdasági függetlenségre mocskot okádó "demokratikus média".
Soroljam még a táncdal főbb sorait, Mósém?

tudi 2011.08.03. 18:14:24

Na nem "Nyugat bukás" lesz, hanem oltári nagy Fidesz bukta, mert az biztos, hogy a pataiak nem felejtik ezt el az biztos+ a Jobbik is szerzett egy jó kis kampánytémát 2014-re. Ez a szöveg, pedig iskolapéldája a mellédumálásnak.

Béla Bácsi 2011.08.03. 18:20:37

@Pong: "Azért meghatónak tartom, hogy Hortysták is megjelentek e kommentszekcióban. Mintha Wilhelm császár szellemét látnám politikai mémként. A "tudjukkikkezésed" pedig mondhatni exkvizit, külön pontok a Kertészimrézésért."
Jó neked! Könnyen hatódsz meg!
Kicsit olyan lekezelőnek találom a hozzászólasaim "ízekre szedését": Bevált technika: kiragadunk egy-két részletet, a kontextustól elszakítjuk, főnevesítjük (azt sugallván a szimpatizáns oldal felé kacsintván, hogy a köcsög csak "általánosításokban", "vezérszavakban" tud gondolkodni) és az egészen jóságosan (ahogy anya néz hülye gyerekére) elmosolyodunk: "Cccc...ezek a gojok...istenem, istenem...ezek mikor okosodnak meg már meg végre?!"
Döntsd már el: akkor most Kertész világhírű Nobel-díjas író vagy nem az? Kell ünnepelnünk az emberiségnek adományozott örökbecsű értékeiért vagy sem? Más szóval (hogy te is értsd): akkor ő a mai Tolsztoj?

Béla Bácsi 2011.08.03. 18:23:01

@Pong: "Azért meghatónak tartom, hogy Hortysták is megjelentek e kommentszekcióban. Mintha Wilhelm császár szellemét látnám politikai mémként. A "tudjukkikkezésed" pedig mondhatni exkvizit, külön pontok a Kertészimrézésért."
Jó neked! Könnyen hatódsz meg!
Kicsit olyan lekezelőnek találom a hozzászólasaim "ízekre szedését": Bevált technika: kiragadunk egy-két részletet, a kontextustól elszakítjuk, főnevesítjük (azt sugallván a szimpatizáns oldal felé kacsintván, hogy a köcsög csak "általánosításokban", "vezérszavakban" tud gondolkodni) és az egészen jóságosan (ahogy anya néz hülye gyerekére) elmosolyodunk: "Cccc...ezek a gojok...istenem, istenem...ezek mikor okosodnak meg már meg végre?!"
Döntsd már el: akkor most Kertész világhírű Nobel-díjas író vagy nem az? Kell ünnepelnünk az emberiségnek adományozott örökbecsű értékeiért vagy sem? Más szóval (hogy te is értsd): akkor ő a mai Tolsztoj?

Béla Bácsi 2011.08.03. 18:31:03

@mikhail: Első reakcióm (mindig az a jó, arra kell hallgatni!) az volt, hogy ignorálom ezt a "mélységesen magasszintű" (rendszeresen használt szófordulat a 80-as években hazánkban is megvásárolható Dolgozó Nő elnevezésű, román sajtóorgánumban) beszólást.
A kisördög azonban nem hagy békén:
Jujjj! Nemondmá, nemis vagyokaz! Az mind te vagy!
(Eltaláltam a vitaindító szintedet?)

Béla Bácsi 2011.08.03. 18:32:03

@mikhail: Első reakcióm (mindig az a jó, arra kell hallgatni!) az volt, hogy ignorálom ezt a "mélységesen magasszintű" (rendszeresen használt szófordulat a 80-as években hazánkban is megvásárolható Dolgozó Nő elnevezésű, román sajtóorgánumban) beszólást.
A kisördög azonban nem hagy békén:
Jujjj! Nemondmá, nemis vagyokaz! Az mind te vagy!
(Eltaláltam a vitaindító szintedet?)

Béla Bácsi 2011.08.03. 18:32:38

Basszus! Most minden kétszer megy át?!

Nurrddin 2011.08.03. 18:38:10

@Béla Bácsi: hiába beszélsz ezeknek, csak felesleges trolletetés...
ostoba egységsugarú banda...

2011.08.03. 18:41:30

@ggaborx: Ezen a pártalapítás dolgon már én is gondolkodtam, de végül elvetettem. Többek között azért, mert túl gerinces vagyok ehhez a pályához és még mindig hiszek az adott szó erejében, másrészt programot kidolgozni, beszélgetni, kampányolni ez mind idő és ha nincs megfelelő mértékű héttérjövedelmed, akkor kivitelezhetetlen. A másik, hogy egy ilyen féreg esetében, mint ez a Balázs József, pillanatok alatt kiütném a fejét a két füle közül és onnan kezdve teljesen jogosan tőlem követelnék, hogy mondjak le. :) Inkább nézek magamnak egy másik országot. Állapotokra meg latin-amerika is ilyen, csak legalább pálmafák vannak.

Horizont 2011.08.03. 18:45:31

A jogot csűrhetik csavarhatják volt már rá nem egy példa! De nem értem a Fideszt( nem csak ebben)! Ha okosak lettek volna akkor ennek a Balázsnak a fejét (jogmentesen) tálcán kellett volna nekünk a népnek átnyújtani. Be kellett volna áldozniuk! Ha a 2/3-os gőgtől tovább látnának a nagy arcuktól!És ha nem tartanának a Jobbiktól! Ettől az egész végkimeneteltől függetlenül tudjuk, hogy Balázs igazat beszélt. És azt is tudjuk, hogy így megy ez kis hazánkban (nem Patánál kezdődött ez), csak még nem hallottunk ilyen felvételt. De ez megy, nem kell itt rácsodálkozni! Sok sok "Balázs" él itt köztünk, pártállástól függetlenül, akik kaptak egy pozíciót, csak nem érik el a küszöböt, se értelmileg, se emberileg, se szakmai hozzáértésben az adott beosztásnak. Jó helyen voltak, jó időben, kellő méretű nyelvvel, és hiányos gerinccel! Ellensúlyként pedig előbújik belőlük a patkányság hatalmi mámorban szédelegve!
A Fidesz teljes erőbedobással ássa a saját sírját, csak az a baj, hogy beleránt magával mindenkit még azokat is akik rájuk szavaztak. Az MSZP az SZDSZ-szel már belerántott minket, 10 körömmel kivakartuk magunkat a sír szélére és most zsupsz vissza!! Körforgás....

Nurrddin 2011.08.03. 18:50:55

@Seduxen: gerendaiék kicsit zsebbe nyúltak, és azért ment a módosító kérelem, amit már el tudott utasítani a sündőrség...

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.08.03. 18:55:12

@Conv: "a pártalapú politizálást kell megszüntetni a jelen formában. a pártokat tartsa el a tagság, ne kapjanak állami apanázst" igen, magam is így látom.

Hogyan lehet jelenlegieket leváltani? Egy demokratikus útja legalább van. 98%-os részvétel, mellett minden egyes szavazólap minden pártja - jelöltje áthúzva! Ezt az eredményt nem lehet megmagyarázni. Ha ezt egyszer meglépjük, kamu pártjaink megértik, hogy hol a helyük. 98% kéri őket, ugyan, menjenek már és keressenek maguknak valami tisztességes elfoglaltságot. Ki tudhassa? Még sikerülhet is a tisztességesedés :-).

Másik "front", a sajtótermékek és medeják bojkottja. Hogyan? Nem veszek újságot, nem fizetek elő TV-re, neten sem nézegetem újságok tv-k klónját.

Azt kell megérteni, nálunk semmi sem az aminek látszik. Emlékeztetőül, jobbra fent:

"Ilyen ország nincs még egy! Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz egy rendszerváltás, ez a blog lesz a vádirat."

Átvitel honvéd 2011.08.03. 19:08:29

Feriéket pontosan ezért a stílusért küldték el a 'zemberek a büdös retekbe. Orbánék tálcán kínálják a 2014-es győzelmet annak, aki ezen a talajon az elkövetkezendő három évben meg tud erősödni (...és ha nem valami szar kollaboráns, seggnyaló, vagy fasiszta, primitív nyikhaj társaság lesz, még örülni is fogok neki).

Manatwork (törölt) 2011.08.03. 19:09:23

Ha jól értelmezem az egészet akkor az ügyészség határozatban mondta ki, hogy egy fenyegetés nem számít bűncselekménynek, mert a jövőre vonatkozik. Akkor ezek szerint akik bombarobbantással fenyegetőznek azok nem követnek el semmi rosszat. Akkor hülye a rendőrség, hogy (megjegyzem teljesen jogosan!) felderíti a bombával fenyegető marhákat?
Nem értem én mostanában ezt az országot :( Hogy is mondta Ford Fairlane??? "Eszem-faszom megáll!"
Azt hiszem igaza van annak a kommentelőnek aki itt írta hogy hagyni kell a francba az önálló Magyarországot és csatlakozni kell Burgerlandhoz Külső Pannónia néven. De ha sokáig tart ez az ámokfutás akkor akár Romániához is csatlakozhatunk Kelet-Erdély néven. A mostani helyzetnél lassan bármelyik jobb lenne már az átlagembereknek :(

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.08.03. 19:14:09

@Manatwork: jah, na meg egy ideje ezt az idézetet időnként én is benyomom, lassan már tényleg nem tudok mást mondani erre a katyvasz országra....

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.03. 19:18:35

@Manatwork: Nem kelet az, hanem nyugat nekiek, nem?
(S mint illen, hanyatló, tudtuk meg Őfényességétül..:-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.03. 19:23:57

@József István:

ezeket a fasisztázós dumákat imádom.
mutass már nekem fasiszta pártot, vagy politikai közéleti közösséget magyarországon.

tudod, olyat ami a fasizmusnak, mint politikai, társadalmi fogalomnak megfelel.

a közelkeletre kell menned, hogy a fasizmus mai megfelelőjét megtaláld, államként.

Manatwork (törölt) 2011.08.03. 19:24:24

@Cirbi: Igen, sajnos tényleg oda jut ez az egész, hogy már csak ezt lehet idézni :(
Tudod, nem vitatom én, hogy az előző kormányok is címeres gazemberek voltak. De amikor már nagyon kilógott a lóláb a stikliktől, akkor úgy csináltak mintha szégyelnék magukat, meg volt 1-2 látszak megrovás a nagyon mohó rablóknak. Most meg? Eltelt 1 év és már a látszatra se adnak. Max. Szíjjártó megmagyarázza hogy "az elmúltnyolcév és gyurcsány a hibás". Ha marad ez az arroganci tendencia, akkor jövőre ha valami fideszes lenyúl valamit és kiderül akkor a reakció az lesz: "kuss, neszójjábe köcsög."
Az utóbbi 10-15 év leghitelesebb kormánya a Bajnai kormány volt! Na erre mindjárt nekem ugranak a libázósók :(

Manatwork (törölt) 2011.08.03. 19:26:34

@namitirok: ja tényleg.. Nyugat-Erdély a jó :) A francba, már nekem is a efjembe szállt ez a kelet mánia. Iszok is rá valami páleszt :)

Pong 2011.08.03. 19:27:44

@Béla Bácsi:

LOL, hát mondod, hogy nem vagy egységsugarú, de hirtelen zsidó hercegnek lettem szinezve amit részletes argumentativ technika (ó jüdische mágia) analíziseddel ragyogóan kibontottad, de sajnos még mindig acélkék szemü romkat vagyok, ezt hivják az Interneten fail-nek.

Egyébként leszarom Kertész Imrét a Lolokauszttal együtt, hiszen el se olvastam, akkor inkább egy Günter Grass. És hát igen, egyes gólyok mint én okosabbak mint mások, deal with it.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.08.03. 19:32:41

@Manatwork: igyál csak, az legalább meglátszik és talán rózsaszínübb lesz a világ ;)
Amúgy meg tényleg az a baj, hogy már a látszatra sem adnak, csak izmoznak keményen, azt a morális rombolást, amit most rövid idő alatt tökéletesen elvégeznek, azt helyrehozni emberöltők is kevesek lesznek. Jó pálda a kisembernek, biztos pusztulás egy egész országnak.....

Manatwork (törölt) 2011.08.03. 19:43:15

@Cirbi: Sajnos teljesen igazad van abba, hogy azt a morális pusztítást (ámokftást) amit látunk az elmúlt 1 évben, azt rendbehozni hosszú évtizedek kellenek. Elsősorban arra gondolok, hogy egy normális társadalom valahogy úgy működik, hogy van egyfajta bizalom az emberekben arra, hogy az "uralkodó osztály" (a kormány, pártok, politikusok stb.) a saját jólétének és kiváltságainak fejében olyan intézkedéseket hoz ami az átlag embereknek is ad egy olyan megfelelő jövőképet és kiszámíthatóságot ami kell a nyugodt család alapításhoz, gyermek vállaláshoz, saját boldogulásához.
Lefordítva hétköznapira: OK, keressen az a rohadt politikus 2 milliót az ÉN ADÓMBÓL! - leszarom, lopjon mellé még kettőt - leszarom, de ezért elvárom azt hogy NE SZÍVASSON tudatosan, cinikusan, a pofámba röhögve és ne bassza el röhögve a gyerekeim jövőjét!
Nem nagy kérés ugye?

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.08.03. 19:49:11

@Manatwork: Sajnos jelen pillanatban, nagy kérés ez is.
Normális társadalomban viszont nem, csak sajnos fényévekre vagyunk a normálistól, és fénysebességgel távolodunk is tőle, de mit is várhatunk ha a célunk és vezetőink vágyai erre sodornak:

velemenyvezer.blog.hu/2011/08/03/keleti_szel_keleti_gazdagsag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_08_03&utm_campaign=index

allegretto23 2011.08.03. 20:19:16

@Béla Bácsi: Eléggé kétséges, hogy az "ecsécskéd" lennék, meg hát disznót se őröztünk együtt... Jól bemagoltad a szövegedet, látom, csak az a baj, hogy én nem harmad-negyedkézből, meg brossúrákból szereztem az ismereteimet erről a korszakról, szóval nem tudsz megvezetni. Amikor én gyerek voltam, akkor ennek mélyszegénységnek a nyomai még erősen látszottak ott, ahonnan én jöttem. Ott a földeket, meg a dűlőket még mindig a volt tulajdonosok neve után emlegették és mivel nem volt még TV, ezért esténként az öregek történeteit hallgattuk. Nem kímélték a zsidókat sem, de a felénk sokkal jellemzőbb kis-, és nagybirtokos magyarokról is hallottam elég csúnya történeteket. Meg még ha nem mondták volna is, ha kimentünk a temetőbe, már látnom kellett, kit, mikor vitt el fiatalon valami - pedig az én családom Horthy alatt is a sajátján gazdálkodott, így még csak szegénynek sem számítottak. Szóval lehet itt osztani az észt, meg rálőcsölni a zsidókra az összes nyomorúságot, de ameddig még élnek olyanok, akik emlékeznek, addig csak a tájékozatlan taknyosoknak tudod bemesélni, hogy "csak a zsidók". Szegénynek, nincstelennek akkor (is) rossz volt lenni, és arról lehet, hogy tehetett a zsidó nagytőke is, de vidéken a félfeudális birtokrendszer legalább annyira tehetett róla.

kyncza 2011.08.03. 20:32:10

@melchi zadok: dehát én nem szeretem a fityeszt! :) Én vérnáczi jobbikos vagyok, ahogy páran közülünk mondanák...

kyncza 2011.08.03. 20:36:46

@Kulics:egy próbát még megér!! Eddig mi volt? mszmp, mszp, fidesz, mszp...ezeket már ismerjük...ha a Jobbik nem tesz rendet, tényleg vége, de sztem elég határozottak...különben nem tenne ennyire mindenki be nekik...ez csak jó jel lehet.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.03. 20:41:07

@kyncza: Valami ilyesmit mondhattak nemzeticuclistákra a 30-as évek elején, majd később az elődpártotokra idehaza is, nem? Nem lett jó vége (annak) se ...

mement 2011.08.03. 20:54:36

@kyncza: Persze, hogy aztan Vona Gabor szemelyesen valogathassa ki a szerinte kivegzendo, `liberaliskommunistazsidobuziantimagyar` politikai es kozeleti arcokat, es gondolkozokat.

Meridian74 2011.08.03. 20:55:29

Ezekszerint ha én most azt mondom: "ki fogom nyírni Orbán Viktort" és ennek kapcsán megindul egy rendőrségi eljárás, akkor kártérítést is kapok a jogtalan eljárás miatt, mivel csak feltételes módon, és a célszemélyt nem egyértelműen jelöltem meg, mert orbán viktorból van egy pár az országban, továbbá védekezhetek azzal is, hogy papírból, óllóval fogom mindezt megtenni...

Meridian74 2011.08.03. 20:56:26

@Meridian74: viszont ezek miatt nem értem, hogy milyen alapon tartják fogva Budaháziékat.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.03. 21:03:04

@namitirok: meg az szdsz-re, az mszp-re, a fideszre :) megnézheted mi lett belőle :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.03. 21:41:49

@namitirok:
az szdsz még az előző ciklusban kormánypárt volt. az mdf pedig már az előző ciklus előtt is a nekrológjából élt.
az szdsz még nem múlt ki, csak más a neve: lmp

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.03. 21:44:01

@Conv: a kdnp-t meg ne kérdezd bazzeg, te sem említed a dolgot, hogy itt van a szobában egy ember és a nyakában a kereszt.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.03. 21:48:39

@Conv: ...a kezében meg egy lefűrészelt csövű vadászpuska. Tudom, már nálam is járt támogatást gyűjteni.
Mint igaz keresztyén ember küldtem ...pénzt nékiek.....ja nem, el a ....Hozzátok!:-P

plephyl 2011.08.03. 21:58:02

aztakurva. van még lejjebb?
a fidesz erkölcsi hulla!!!

mi jön még?

Béla Bácsi 2011.08.03. 22:42:26

@Pong: Én "dealelnék" vele (jó amerikás magyarul), de nemlátom, miért manifesztáltad magadról, hogy te lennél itt a fény az éjszakába?

Béla Bácsi 2011.08.03. 22:51:38

@allegretto23: Hát desznyót nem őrizhettünk eggyütt, mert én sem őriztem sohase. Arról sincs vita köztünk, hogy szar szegénynek lenni, mindig is az volt. Csak ne kezdjük ezt a "bűnös magyar nép" dumát, mert nem eszem meg. A kiegyezés után hirtelen felszaporodott agrárproletárság, meg igenis a nagy számban elszaporodott nagybirtokok (amik tulajdonosai zsidók voltak szinte kivétel nélkül) miatt duzzadt fel annyira. (A mi falunkban is volt egy "földesúr", Domján volt a neve, de ő se Árpád apánkkal jött be Magyarországra.) A lenyomott terményárak, hitellel elúsztatott parasztság, akinek épp a terménye leadása idejére ment le a termények ára nem tudott felemelkedni. Ezt nem a magyar "urak" intézték igy.

dobzse.laci 2011.08.03. 23:57:11

@ggaborx: Pár éve volt egy saccolás arra vonatkozólag, hogy hogyan lehetne egy új pártot elindítani az országban. (talán hvg, nem biztos)
Akkor vélték 2-3 milliárd forintra a laza országos ismertséget.
Tehát a bamba szemek keresztbeállnak: esztmáhallottam.
Elfogadottsághoz tegyünk hozzá egy nullát alsóhangon.
Valamint a fityisz mégegyszer azt a hibát nem követi el, mint a jobbikkal - hogy hagyja kibontakozni-, kezdettől nyírja-leugatja, esélyük sincs.
Itt max. választás elött kb. fél évvel lehet valamit csinálni, de akkor nagyot kéne szólnia.
Annyi pénz itt meg nincs, pláne olyannak, akinek érdeke lenne.
Az a helyzet, hogy túlnyerték magukat, a sok csóró polginak és mezítlábas képviselőnek -főleg aki kiesik a pixisből- nem tudják betömni a száját-zsebét-választókerületét, és ez a jelenség -esetleg- belülről felzabálja a zrt.-t.
Mert aki személy szerint sem kap - a választókerület is csak sorszámot húzhat a sorszámhúzásra-, annak elég szar lesz végigmennie az utcán, hát az nem fog a végsőkig kitartani.

Sz.Olga 2011.08.04. 05:53:02

@mikhail:
Vagy ez sem ül ??? De mért??

Miért, miért!? Mert taggyűlés sem volt. illetve a jogászaim majd megvédenek, oszt' jó napot, meg az kétharmad erre adott felhatalmazást.

kyncza 2011.08.04. 06:44:13

@mement: nem tudom, miért jön mindenki azzal, hogy ha a Jobbik lenne, akkor kivégzések lennének. Hol éltek? Halálos kivégzés ma a közelben csupán a Gáza övezetben van a világ legdemokratikusabb (lopott) országa által, metélt barátainknak ez természetes.

Az meg, hogy az uzsorás, késelős, dologtalan cigányokat seggbe rúgnák, nem tudom miért baj.

Védhetitek őket(vagy nem tudom kiket védtek), de ha így megy tovább, 20év múlva eléri a cigányok száma a magyarokét, és ennyi dologtalan embert nem fog tudni eltartani az ország, ahogy látjuk, már most sem tud. Újabb 100milliárdokat beleölni a felzárkóztatásra tök felesleges, mert aki akart a cigányok között, eddig is kapott lehetőséget, a többinek meg eszében sincs beilleszkedni.

Megjegyzem Európában messze Mo.-n van a legjobb dolga a cigánynak. Ez az egyetlen hely, ahol mindig a másik fél a hibás, ha történik valami balhé.

Mint mondtam, ha másnak nem, ennek vége lenne, ha a Jobbik lehetőséget kap.

A nácizni meg fasiztázni a tudatlanok és a görbe orrúak szoktak!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.08.04. 07:08:11

Minden törvényes - kérdés milyen törvények szerint. Köszönjük.
Igazából valószínű eddig is így mentek ezek a dolgok, csak most az idiótája el is pofázta telefonon, fel is vették, ki is került... Na nem baj, nekik felhatalmazásuk van.

2011.08.04. 07:18:36

@kyncza: ugyanezt mondták a fidesszel kapcsolatban is, hogy egy próbát megér. Nem ért meg.
A jobbik sem ér meg.
Ugyanezt a félművelt hatalomvágyó arrogáns agressziv politikát valósítaná meg, megfejelve azzal, hogy durván letámadná a nagy létszámú cigányságot és emiatt TÉNYLEG zavargások lennének.
Csak egy pillanatra gondolj abba bele, hogy például a jobbik hogyan viselné a negatív kritikát, mekkora empátiája lenne a társadalom különböző érdekcsoportjainak összebékítésében. Mert diktatúrát valószínű tudnának csinálni. Csak abból én pl nem kérnék.

2011.08.04. 07:20:24

@kyncza: Mit tenne a cigánysággal a jobbik ? de most komolyan kérdezem.

kyncza 2011.08.04. 07:30:34

@Kulics: én nem mondtam, hogy a fityesz megér egy próbát, mivel már voltak hatalmon, azóta van pl. bank részéről egyoldalú szerződésmódosítás, meg grippen-ügy stb stb. Igenis megér egy próbát, mert más választása Mo.-nak nincs! Szted van? Melyik párt? maszop? lmp? Egy új párt? Ugyan...
Vagy nem mész el szavazni? Akkor marad ez a bagázs.

Hogy mit tenne? Betartatná a törvényeket, lehetőséget adna a rendőrnek, hogy amikor a csapat cigány lapáttal veri a rendőrautót, vagy elveszi a rendőr fegyverét, akkor gumibottal fejbebaszhassa őket. Megvonná a segélyt a visszaeső bűnözőktől, leszállítaná a büntethetőségi korhatárt, hogy ilyen 12 éves mauglik ne késelhessenek büntetlenül, nem rabolhassanak, továbbá ne törhessék el minden csontját egy 80éves idős asszonynak. Rávenné őket, hogy tisztán tartsák a portájukat, iskolába küldjék a purdékat és nem lenne több bodza eladásból származó bmx x5.

Természetesen ez mindenkire vonatkozik, nem csak a cigányokra, de aki nem homokban tartja a fejét, annak azért egyértelmű, hogy az erőszakos rablás, késelés, 14évesen szülés, iskolakerülés, köpködés, vonatdobálás, tanár/mentős/orvos verés, vezetéklopás, rendetlenség, kosz, igénytelenség 95%-a cigányok körében elterjedt.

elektromotor 2011.08.04. 07:45:31

Egyszerűen nincs alternatíva! Csak a hatalmuk védelmében, kígyót békát kiabálnak hazudnak a Jobbikról ! Közben egyik hülye intézkedést hozzák a másik után! Jó példa erre a bankkölcsön pofátlan magas uzsora +kamattal történő elodázása a hiteltörlesztésnek!

visonka (6th ham) 2011.08.04. 08:56:41

@Kulics: csak azt, amit a többi magyar állampolgárral. Ha nem tudja fizetni a rezsit kilakoltatják, kész. Ha nem talál munkát, éhen hal, mint az a teszkós nő, szegény. Ha megpróbálja megvédeni a tulajdonát, bíróság elé állítják. Ha otthon van gyesen, kirakják a munkahelyéről. Azért álljunk már meg egy szóra: ma már az a retorika, hogy "roma és nem roma lakosság" !! Tehát én nem magyar állampolgár vagyok, hanem nemroma . Mi a fasz van már itt?

2011.08.04. 09:06:50

@kyncza: ezekkel az intézkedésekkel simán egyetértene mindenki. Miért is nem csinálja ezt most a fidesz ? azok ugye nem szadeszos libsik. Akkor miért nem történik semmi ez ügyben ?
Elmondom.
Mert ez az ország a velejéig korrupt.
A bodzaszedő bmwsek kilóra megveszik a helyi rendőröket.
a körzeti megbizott meg nem fogja agyonveretni magát a cigókkal havi 100ért. Vagy adjunk több fizut a rendőrnek ? Kitől vegyük el hogy jusson több pénz a rendőrnek ? és akkor a korrupt ügyészségről, biróságról még nem is beszéltünk.
Ez az ország velejéig romlott, ha mondjuk 15 darab jószándékú tisztességes politikus lenne a legfőbb hatalom, akkor se lehetne végrehajtani az általad leírtakat.
Szóval könnyű jó célokat kitalálni, de megvalósítani miért nem sikerül egyik politikai pártnak sem 40 éve ???

2011.08.04. 09:09:58

@kyncza: ja arra például nem gondoltál, hogy jól jön ez a politikusoknak hogy összeveszejtik egymással a népeket: (cigány-magyar). Ha megoldanák a cigánykérdést akkor esetleg az ő hibáikon és bűneikkel foglalkozna a nép. jobb ez nekik hogy egymást ütik és utálják az emberek.
Oszd meg és uralkodj. Tökéletes mondás.
NEM ÉRDEKE a politikának rendet tenni az országban !

kyncza 2011.08.04. 09:17:20

@Kulics: ez teljesen így van, oszd meg és uralkodj! Nyugdíjast a dolgozókkal, rendvédelmiseket mindenki mással, tüntetőket a nem tüntetőkkel, magyart a cigánnyal.

Ezért is akarja a Jobbik, hogy lecserél minden ügyészt, bírót, rég bekövesedett korrupt rendőrt, igazgatót.

És ezért szeretne csendőrséget a jelenlegi impotens rendőrség helyett/mellé.

Biztosíthatlak, hogy mint Magyar Gárda tag, SOHA nem bántottunk egyetlen egy cigányt se, de ez is elég volt a betiltásunkhoz.

Köpköd a sok párt egymásra, de ha a Jobbik színre kerül, akkor összezárnak! Ebből látszik, hogy a Jobbik mást akar, ami nem tetszik a 60év átkával itt rogyadozó politikai bagázsnak.

2011.08.04. 09:26:42

@kyncza: "Ezért is akarja a Jobbik, hogy lecserél minden ügyészt, bírót,"
Könyörgöm KIRE cseréli le ????
A korrupció minden szinten ott van: városban, falun, mindenhol.

Hallgass Hofit, örök érvényű dolgokat mond: "Kis ország vagyunk, egy csőcselékünk van. Azt kell felhasználni minden rendszernek."

kyncza 2011.08.04. 09:34:27

@Kulics: hát nem igaz, h nincs ember, akit be lehetne ültetni. A Jobbiknál ha volt ember, akivel gond volt, szó nélkül lemondatták és eltávolították. De melléálltak, ha tisztázta magát, ha nem, akkor mennie kellett.

Remélem Hofi tévedett és igenis lesz egy olyan párt végre, amely végre az emberekért van!

mikhail 2011.08.04. 10:15:09

@Béla Bácsi:
Én is gondolkodtam egy darabig, hogy kell-e, szabad-e félnótás nácik ostobaságaira reagálni, de aztán rövid töprengés után ez a visszafogott, ugyanakkor megfelelően adekvát válasz bukott ki belőlem, nehogy azt gondolja a világ, hogy kizárólag holdkóros gyűlölködők rögeszméi uralják a magyarok gondolkodását. Hála istennek, rögeszmés gyűlölködők viszonylag kevesen vannak, akik még alanyt és állítmányt is képesek egyeztetni, csak egészen elvétve, igaz, mostanság annál hangosabbak. Viszont jó hír, hogy még szabadság van Mo-n, még ha ez mostanában viszonylagos is, ezért lehet - és megjegyzem, kell is, hogy legyen - tere, még a te beteg gondolataid hangoztatásának is. Ugye azért megvan Voltaire bonmot-ja ?

derelyegrádi szellem 2011.08.04. 11:58:17

zero

A cikk jó, alapvetően igaza is van. Azonban egy aspektus kimarad belőle, ami azért jelentősen árnyalja is történteket, de ez független dr. Vidától, meg ettől a Balázs nevű faszitól is.

A jogi helyzet a következő. Annak érdekében, hogy az ügyészség ne tudjon csak úgy maga ügyeket eldönteni, büntető eljárásjogunk ismeri az un pótmagánvád intézményét, ami azt jelenti, hogy a sértett (Juhász polgármester úr) ilyen esetben (az ügyész szerint nem történt bcs, megszünteti az eljárást, megtagadja a nyomozást) képviselheti a vádat, elmegy a bíróságra, és ha ez tényleg bcs. volt, a bíró jól elítéli ezt a Balázst.

Tessék polgármester úr, ha ez tényleg így történt, és Ön szerint továbbra is bcs. az, amit ez csávó mondott, akkor papír, ceruza, pótmagánvád, és el fogják bírálni az ügyet a bíróságon! Önnek, mint polgármesternek ez kutya kötelessége!

Ha ezt nem teszi meg, akkor én azt leszek kénytelen gondolni, hogy ez mégsem egészen úgy történt, ahogy ez megjelent.

mement 2011.08.04. 12:15:00

@kyncza: Ez csak a verszomjas jobbikosokat izgatja hogy mi folyik gazaban, en magasrol teszek ket kozelkeleti nep konfliktusara, sot egyenesen orulok neki, mert mig az arabok egymast es a zsidokat utik, addig europat biztos nem fenyegetik, meg eleve, eszembe se jutna a belfoldi, a nem velem szimpatizalo allampolgarokat fenyegeto ideologiamat ezzel igazolni.

Az sem erdekel hogy nacik vagytok vagy fasisztak vagy radikalisok. Ezek csak szavak, az erdekel hogy Vona Gabor lathatoan nem egy eppeszu, kiegyensulyozott jellem, cserebe folyamatosan fenyegett mindenkit aki nem a jobbikal egyritmusban csapkodja a bakkancsat, es bologat csillogo szemmel.

A cigany kerdes nagy problema, es jelen beszelgetesben senki nem vedte oket, de te maris ramsutottel kimondatlanul vagy 2 olyan belyeget, amiert pl kurucinfo halalal, meg a hozzatartozok halalval fenyeget meg.

Lattuk a tortenelemben, hova vezet, ha muveletlen, olvasatlan, tanulatlan, agressziv, videki barabar paraszt mentalitas uralkodik el a kozhatalom gyakorlasaban.

Kosz nem.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.04. 12:16:06

@derelyegrádi szellem:

szóval lehet, hogy nem úgy történt ahogyan a hangfelvételen van és amit a balázs is elismert, hogy valódi, hiteles a felvétel? :)

vagy mire gondolsz, hogy nem egészen úgy történt? :)

martonx 2011.08.04. 12:25:56

@kyncza: Pedig ahogy látom a Jobbik is egy nagy rakás szerencsétlenség. Most komolyan, ha nem lenne cigányhelyzet az ország egyes régióiban, akkor normális ember sikítva menekülne a baromságaik láttán, hallatán. Soroljam: korrupciós ügyek (pedig nincsenek is túl közel a közöshöz), primitív képviselők, primitív nyilatkozatok, nulla parlamenti érdemi munka.
Azzal viszont egyetértek, hogy ők az egyetlenek, akik esetleg helyén tudnák kezelni a cigány problémát.
Szóval a Jobbiknak igenis lenne helye a magyar politikában, ha normális képviselőket tudna keríteni, levetkőzné magáról még a korrupció látszatát is, és nem kommunikálna hülyeségeket.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.04. 12:30:33

@Conv:
"Ez csak a verszomjas jobbikosokat izgatja hogy mi folyik gazaban,"

mint pl az amnesty international, meg a human right foundation, meg az un és az ictj, meg egyéb ilyen vérszomjas, jobbos szervezetek :)

"Az sem erdekel hogy nacik vagytok vagy fasisztak vagy radikalisok. Ezek csak szavak, "

márpedig a szavakat a helyén kell használni, tudod ez a kommunikáció alapja, a konszenzus, a megértés lényege.
persze, ha téged nem zavar, ha ezentúl pöcegödörnek szólítunk, hiszen csak egy szó, és ezentúl a szónak megfelelően, a pöcegödör tartalmának megfelelően viszonyulunk hozzád, akkor semmi gond, mi elfogadjuk a te saját értékrendszered, és gondolatmeneted, csak te is fogadd el, hogy mások nem így gondolkodnak.

"Lattuk a tortenelemben, hova vezet, ha muveletlen, olvasatlan, tanulatlan, agressziv, videki barabar paraszt mentalitas uralkodik el a kozhatalom gyakorlasaban. "

most pedig téged olvasva látjuk, hogy hova vezet, ha a blogszférában, ha műveletlen, tanulatlan, ostoba alakok gyakorolják a rendszer használatát :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.04. 12:33:03

@martonx:

voltaképpen minden pártnak lenne helye a politikában, ha ugyanezeket levetkőzné :)
de ha úgy gondolod, ezek így összességében a jobbik sajátossága csupán, akkor mondd meg melyik az, amelyik nem ilyen :)

2011.08.04. 12:43:29

@derelyegrádi szellem: Nem vagyok jogász, de véleményem szerint, nálunk az a baj, hogy a törvényeket nem betartják és betarttatják--hanem magyarázzák. Erre mondja a kisember, hogy ma nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás.Ezt pedig arra alapozza, hogy mindig az erősebb kutya b@szik és annak van igaza, akinek van pénze és van kapcsolata a nagyfejűekkel.
Mert nálunk minden igaz és annak ellenkezője is. Mindez csak nézőpont kérdése, mint ebben az esetben is. De ha én ugyanezt megcsinálnám , vajon én sem lennék bünös? Vagy engem bilincsben, TEK-es kisérettel vinnének el, mint egy --a társadalomra veszélyes bünözőt?

guma 2011.08.04. 12:49:23

@kyncza: tisztelem hitedet.
fiatal lehetsz, de azért 10 évvel ezelőtti adatokat még meg tudod találni.

több ok miatt nem bízom a jobbikban és most komoly lehetőséget szalasztott el az adósságvizsgálat bizottság tagjaként!
tudod ha adósságom van több helyre könyvelve (- az akkor is adósság marad amit fizetni kell -) és hazudok ha csak a mindenki által ismertről vallok.
már pedig most ellenzékben nevét adta ehhez a hazugsághoz ismét (pl cinkosan elhallgatva a MFB-t).
eljátszották maradék bizalmam, hogy megbízhatóak és tiszta közéletet akarnak...

wlakos 2011.08.04. 13:01:15

@martonx: Na gyorsan értékeld a többi párt parlamenti munkáját is, mondjuk kezd a kormányzókéval!

Béla Bácsi 2011.08.04. 13:16:25

@Kulics: Bocs, hogy beleugatok, de a cigány-magyar ellentétet nem Jobbikosok kreálták. Azt a szadeszos/pajeszos polgártársak/elvtársak kreálták 20 éve, hogy "féken tartsák" a magyarokat.
Félő volt ugyanis, hogy dolgos, igyekvő nép lévén a magyar, még a végén képes és "eredeti tőkét" halmoz fel és megvalósít itt Európa szivében valamit, ami nem tetsző az eladósodott emberektől kamatok beszedéséből élőknek. Gyorsan mozgósították a "sakktáblájukon" az összes (magától) agyament jogvédőt/rajvédőt (akik nagy része még el is hiszi, hogy valami pozitívat tesz az emberiségért), hogy védjék meg a "kisebbségeket" a "többség beolvasztó, sajátságos-kultúra erodáló behatásától". Csak az marad ki ebből az egyenletből, hogy ezúttal nem igazán a rózsás szoknyával és az alamínium (sic!) kantával van baja a magyarságnak, hanem a kisebbség olyan jellegzetes életviteli sajátosságait szeretné "elmosni", mint kistermelői terménylopás, facsonkítás, sínfelszedés, villany- és távközlési vezetékek megrongálása/eltulajdonítása, ember/ill. lánykereskedelem, prostitúcó, ill. arra kényszerítés, általános higiéniai szabályok be nem tartása/ járványok, fertőzések elindítása, idős, védtelen (lehetőleg nőnemű) polgárok kirablása/brutális megcsonkítása/legyilkolása, "trükkös lopások", segéllyel visszaélés, túlszaporulat és még sorolhatnám e kultúra a többségnek nem tetsző elemeit.
Ezt az óriás koloncot Izrael állam budapesten tartózkodó polgárai vetették a nyakunkba és nem engedték egyetlen "legitim" vagy regnáló pártnak sem, hogy igazából kivegye a magyar nép nyakából. A Jobbik csak felismerte ezt a szinte sikoltó és üvöltő társadalmi űrt, amit ez a magatartás az átlagpolgárokban hagyott. felismerte és nevén nevezte. A Fidesz -szerintem- ugyanúgy tökéletesen tudatában van a problémának, de nem tehet semmit, mert a még mindig szinte 100%-os izraelita/balos média ízekre szedné őket az MSZP/LMP (félhülye/zsidó) tömörülés hatására.
A gyomorforgató "twist" (svédcsavar) a dologban, hogy egy egyszerű közigazgatási/közrendbeli problémát kifacsarnak egy sokkal magassabb rendű problémává, nemzetiségek, kultúrák védelmévé. Miért nem olyan agresszív a pesti/zsidó média a felvidéki magyarellenességgel szemben? Vagy a délvidéki erőszakos szerb betelepítésekkel, magyarverésekkel, példát statuáló, magyarellenes bírói itéletekkel (temerini fiúk), romániai kultúra erodálás, folyamatos magyar-tisztogatás ellen?
Ezek tényleg egy létező, valós, ezer éves kultúra és nyelv megsemmisítését célozzák meg, nem pedig egy élősködő, minden szempontból kártékony társadalm "underclass" mielőbbi felszámolását a közjó javára.
Ha Jobbik nyer (ami sajnos, jelen pillanatban nem lenne jó Magyarországnak) az csak azért lesz, mert a baloldal (itt értsd. Brüsszel, Jew York, Tel Aviv) nem enged a "Boa Constrictor-szorításából" ez ügyben a Fidesznek. (Az mellesleges, hogy az ostoba fajankók azt hiszik, hogy ha ellehetetlenítik politikailag a Fideszt és lejáratókampányokkal beszarozzák, az újra a baloldalhoz tereli a jónépet. Erre az esély annyi, mint egy hideg napra a pokolban, balos már csak egy-két teljesen eszement és a "koncepciózus szadesz-lmp-s bagázs. A bipsik -ha továbbra is benn akarnak lebzselni a parlamentben- jobban teszik, ha elkezdenek nagyon gyorsan "nemzetiesedni" meg náczulni, mert a baloldal hosszú időre lejáratta magát Magyarországon.)

hoplita 2011.08.04. 13:21:48

@visonka (6th ham):

".....Azért álljunk már meg egy szóra: ma már az a retorika, hogy "roma és nem roma lakosság" !!...."

Valóban, igen érdekes.....
De ha lefordítjuk a roma szót, ami cigányul állítólag embert jelent, akkor az inkriminált mondat így hangzik..: Ember és nem ember lakosság.
Így meg még pikánsabb, nem?

Béla Bácsi 2011.08.04. 13:24:39

@Conv: ""Lattuk a tortenelemben, hova vezet, ha muveletlen, olvasatlan, tanulatlan, agressziv, videki barabar paraszt mentalitas uralkodik el a kozhatalom gyakorlasaban. "

most pedig téged olvasva látjuk, hogy hova vezet, ha a blogszférában, ha műveletlen, tanulatlan, ostoba alakok gyakorolják a rendszer használatát :) "

Már épp elcsodálkoztam, hogy mit akarsz egy ilyen illiterális szerencsétlentől? A nyomorult fejében ugyanakkora rendszer van, mint a helyesírásában.

Melchi Zadok 2011.08.04. 14:39:25

@kyncza: félreértettél. ezt írtad: "Mert rossz esetben maradnak ezek az idióták, rosszabb esetben visszajön a maszop, vagy jön az lmp."

a kérdésem továbbra is az, mivel rosszabb az mszp mint a fidesz?

derelyegrádi szellem 2011.08.04. 14:41:43

@Conv:

Nem gondolok semmire, találgtni sem akarok, mert felesleges.

Ha mind így van, akkor Juházs Oszkárnak, különösen mint polgármesternek így Gyöngyöspata lakóinak képviselője kötelessége elmenni szerintem pótmagánvádlóként a bíróságra, aki majd elbírálja az ügyet. Ha bcs volt, akkor ezt a Balázs nevű faszit majd jól elítélik, és kész.

Ha megy, akkor valami nem kerek Oszi meg az ügy körül.

Ennyi.

@jános515:

én már elégedett lennék azzal is, ha jogszolgáltatás (de az hézagmentes) folyna. Ugyanis a jog maga az igazság. Még ha néha igazságtalanságot is eredményez. Az "igazságszolgáltatásban" az igazság szolgáltatásra való törekvés (ugyanis az szubjektív) sokkal több igazságtalanságot ereményez.

Lehet, hoyg ez kivülállóknak furcsának tűnik, de vagy 10 év tapasztalata ezt mondatja velem.

kyncza 2011.08.04. 14:44:19

@melchi zadok: hát ez jó kérdés! Nem is tudom, melyik a rosszabb, az őszödi böszme, vagy a viktátor.

derelyegrádi szellem 2011.08.04. 14:49:59

@melchi zadok:

annyival, hogy hatványokkal többet lopnak (ők csak azt csinálták, semmi mást), és nem értenek semmihez a hazudozáson és lopáson kívül. ugyanis erre alakultak, amikor kiderült, hogy kommunizmust/szocializmust nem lehet tovább építeni. Ekkor társult a hazudozás (az egész szocializmus az volt, arra épült) mellé a nagyipari léptékű lopás, mint cél.

Ennyivel.

A Fidesz sem a zsenik gyülekezete, de maszopéknál jobbak, sokkal jobbak.

hoplita 2011.08.04. 15:05:52

@derelyegrádi szellem:
Kényszeredett vigyorgással a számon azt mondom én is, hogy jobbal...nem sokkal, de jobbak.
Vagy talán azért viselem picit türelmesebben őket, mert valaha egy részével egy csónakban eveztem én is. Igaz, az az idő már elmúlt és nem tegnap.
A pökhendi pofátlanságuk viszont hamisítatlan maszopós tempó......bár ha megnézzük döntő többségük szocializációs körülményeit és pályafutását, ezen nincs is mit csodálkozni.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.04. 15:27:16

@derelyegrádi szellem:

én elfogadom, hogy a jogszabály szerint nem volt bűncselekmény, mégis pontosan úgy történt minden ahogyan oszi elmondta.
ez elképzelhető, nem?

morálisan ez azonban olyan mélység amit egy politikusnak nem lenne szabad túlélnie, a pártjának pedig, ha erre szintre süllyed, hogy elfogadja ezt a morális, erkölcsi, etikai viselkedést, nem igen van keresnivalója társasjáték közösség irányításában sem, nemhogy egy országéban.
ez pedig a realitás, nem?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.08.04. 15:41:34

@Béla Bácsi: Az állandó zsídózást hagyjad a kurucinfóra vagy hozz létre saját blogot és ott terjeszd az eszméidet, legfeljebb senki nem fogja olvasni. A két világháború között Magyarország rengeteg dolgot köszönhetett a zsidóknak. Csak két példa: Weiss Manfréd művek, Goldbergerék textilgyárai és festői. A rendszerváltás után pedig elsősorban Amerikás zsidók jöttek haza befektetni az országba. Soros György, akinek a pénzén a jelenlegi kormány több tagja is külföldi egyetemeken tanulhatott, Zwack, és a többi zsidó származású magyar. Az amerikai keresztény magyaroknak ugyanúgy meg volt/van a lehetőségük a magyarországi befektetésekre, de valahogy nekik nem nagyon akarózik pénzt invesztálni ide. Persze a zsidózás az tele szájjal megy nekik. Szeretnék már végre konkrét magyar keresztény befektetők neveiből álló listát látni. Mert ez az öncélú zsidózás nekem nagyon nem tetszik. Ja és nem vagyok zsidó. Anyai és apai ágon is visszamenőleg minimum három négy generációs reformátusok vagyunk.

bundi124 2011.08.04. 15:46:30

@martonx: Érdekes amit leírtál:
korrupciós ügyek: na ezeket kérem sorolni, mert már a gyanúra is repül az emberke a pártból. Más pártban még a bizonyított kenőpénzzel és visszaéléssel is maradna.

Primitív képviselők: Volner? Vona? Tudod nehéz úgy beszélgetni, ha egy 5 szavas mondatot sem képes végigvárni a riporter. Ez semelyik másik párt esetében nem jellemző. Az emberben ilyenkor felmegy a pumpa és esetleg Izraelbe küldi kutatómunkára a riportert.

Primitív nyilatkozatok: Példát! De olyat, ami nincs alátámasztva szakmai munkával, és kifejted hogy szerinted mért primitív. 10 másikat mondok bármely másik pártnál.

Nulla parlamenti érdemi munka: "A három ellenzéki frakció összesen 75 javaslatot - az MSZP 13-at, az LMP 20-at, a Jobbik pedig 42-t - terjesztett a Ház elé az első félévben. Ezek közül a parlament egyet sem fogadott el, illetve nem döntött." Ez tényleg nulla. Hát még ha hozzáadnánk amit a narancsos többségű bizottság nem engedett a ház elé akkor már dupla nulla. Azért nem ők a felelősek, hogy a kiherélt változatát a javaslatuknak egy hétre rá benyújtja a Fidesz és azt fogadják el.

"Azzal viszont egyetértek, hogy ők az egyetlenek, akik esetleg helyén tudnák kezelni a cigány problémát." Tévedés. Ők az egyetlenek akik megpróbálják kezelni. A többi szemében a cigányság csak eszköz

A Jobbiknak van helye a politikában. Miért? Mert választások útján bekerült és ennyi. Ettől több igazolásra erre a kérdésre nincs szükség.

kyncza 2011.08.04. 16:01:15

@the_lonewolf: tudod többen abbahagynánk az állandó zsidózást, ha ők abbahagynák az állandó nácizást és holokausztozást. Ezerszer megdöntötték már a 6.000.000zsidó kiírtás teóriáját, ennyi erővel ki tudja, mi az igazság. Senki. Se te, se én! Azt tudjuk, amit 20éve nevelnek belénk, h bűnösök vagyunk. De ha már itt tartunk, akkor miért nem esik szó soha, hogy az ÁVH vezetői 1 kivétellel mind zsidók voltak? Vagy rákosi rosenfeld mátyás? Hirosimában sem hiszem, h nagyra tartanák szilárd leót, vagy oppenheimert...esetleg teller edét?

Meg azért sztem az sem véletlen, h a zsidókat, mióta vannak, üldözik. Gondolom nem a szemük színe miatt. Talán mert tisztességtelen üzletemberek?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.08.04. 16:18:05

@kyncza: Nagyon szép volt az okfejtésed, de valahogy nem válaszoltál a kérdésemre, vagy csak én nem vettek észre a listát az amerikai keresztény magyar befektetőkről? Egyébként a holokauszttal kapcsolatban csak egy halk megjegyzésem van. Ki és mikor döntötte meg a 6 millió zsidó kiírtásával járó holokauszt teóriát? Akkor a Schindler listája sem volt igaz. pedig én azt hittem. A zsidókat pedig azért üldözték a középkorban is már, mert ők végezték az összes olyan alantas munkát, amivel a keresztény uraságok és emberek nem akartak megcsinálni, pl. bankár, kereskedő, orvos. Persze időről időre szükségük volt pénzre, amit vissza kellett volna fizetni kamatostul, ilyenkor jöttek a pogromok. Lásd "Velencei kalmár" című film Al Pacinoval. Szóval még mindig várom a listát.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.08.04. 16:18:55

@kyncza: Nagyon szép volt az okfejtésed, de valahogy nem válaszoltál a kérdésemre, vagy csak én nem vettek észre a listát az amerikai keresztény magyar befektetőkről? Egyébként a holokauszttal kapcsolatban csak egy halk megjegyzésem van. Ki és mikor döntötte meg a 6 millió zsidó kiirtásával járó holokauszt teóriát? Akkor a Schindler listája sem volt igaz. pedig én azt hittem. A zsidókat pedig azért üldözték a középkorban is már, mert ők végezték az összes olyan alantas munkát, amivel a keresztény uraságok és emberek nem akartak megcsinálni, pl. bankár, kereskedő, orvos. Persze időről időre szükségük volt pénzre, amit vissza kellett volna fizetni kamatostul, ilyenkor jöttek a pogromok. Lásd "Velencei kalmár" című film Al Pacinoval. Szóval még mindig várom a listát.

elektromotor 2011.08.04. 16:24:28

@the_lonewolf: "Az állandó zsídózást hagyjad a kurucinfóra"
Magyarozz nyugodtan vissza! De ez miért baj? Szégyelled? A napi holokausztozást faszistázást nácizást is nyugodtan abba lehet hagyni! Főleg, hogy a zsidók legalább annyi disznóságot tettek, mint az összes többi együttvéve sem.

turcsány karcsi elvtárs 2011.08.04. 16:26:34

az volt már, hogy ezért tart itt az ország?

ketroot 2011.08.04. 16:27:16

@the_lonewolf:

(Ott van még pl. a Richter Gedeon, Herendi porcelán is.)

kyncza 2011.08.04. 16:34:23

@the_lonewolf: nem tudok ilyen listát adni, valszeg azért, mert a rottschildeken keresztül a világ vagyonának 95%-a zsidó kézben van egy ideje...

Melchi Zadok 2011.08.04. 16:36:10

@derelyegrádi szellem: hát ez elég szubjektív vélemény. azért vegyük figyelembe a következőket:
- a fidesz jelenlegi munkássága pontosan azt teszi lehetővé, hogy a lopás lehetőségét még inkább intézményesítsék, kvázi legalizálják. a közbeszerzési törvény módosítása, az ügyészség, állami számvevőszék, a pszáf, médiahatóság, stb stb pártintézménnyé történő degradálása, valamint a demokratikus kontroll és fékek megnyirbálása és eltörlése pontosan ebbe az irányba mutat..
-az mszp-s disznóságok napfényre derülését és vizsgálhatóságát pontosan ezen intézmények tették lehetővé.
-ha jól emlékszem a hagyó és zuschlág félék stiklijei, nem az orbán kormány működése alatt kerültek napvilágra, az ügyészségi és rendőrségi vizsgálatok sem 2010 áprilisa után kezdődtek.
ez ugyanis ma már gyakorlatilag képtelenség. (el tudod képzelni, hogy polt péterék majd komolyan vizsgálódnak az egyébként mindennapossá vált fideszes disznóságok után?:))
az is milyen érdekes, hogy azok a cégek, amelyeket a fidesz (és többnyire joggal) folyamatosan az mszp korrupt partnereiként aposztrofáltak most hogy hogy nem a fidesz oldalán építik az új világot (pl strabag)

szerintem az, amit a fidesz művel sokkal, de sokkal rosszabb, mert ők nem csak hogy praktizálják a régi bevett korrupt gyakorlatot, hanem intézményesítik, az elszámoltathatóságát pedig lehetetlenné teszik.
ez pedig sokkal, de sokkal nagyobb bűn. ha neked tényleg a korrupció jelenlétével van bajod, akkor a kommentedet csak és kizárólag szurkolói aspektusból lehetséges értelmezni.

a hazugságot pedig felhozni... most mit lehet mondani egy olyan pártról, melynek vezére saját állítása szerint soha sem hazudott, mely az mszpt még kb 1 évvel ezelőtt a manyup pénztárak államosításával vádolta és ígérte, ők majd jól megvédik őket és még sorolhatnám napestig... ezek után a fidesz mellett érvelni azzal, hogy az mszp csak hazudott??

engem nem tudtál meggyőzni, de nyilván nem is ez volt a szándékod.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.04. 16:59:34

@the_lonewolf: a zsidók cáfolták meg. a hivatalos holotörténészek.
de ebbe ne menjünk bele, mert feleslegesen vakoknak nem mutogat az ember képkirakót.

a schindler listája nem volt igaz.
anna frank naplója sem.

minek neked amerikás magyar? ők oda költöztek, ott élnek, ott vállalkoznak. mit bizonyítana szerinted, ha nincs amerikás magyar befektető, csak a hazátlan gazdag zsidók jöttek vissza sápot húzni?

Kabbe (törölt) 2011.08.04. 17:05:02

ez egy ilyen hely.
lehet...lopni, hazudni, csalni....csak nemzeti, keresztény módon:)
ha meg tisztességes vagy, az K.O.

ketroot 2011.08.04. 17:09:11

@Kabbe:

„A magyar ember hátán szántani is lehet, ha nemzetiszínű az eke.”

Állnév 2011.08.04. 17:09:18

@ggaborx:

Igen. Ha végiggondolod, megérted, hogy párt alapítás útján a jelenlegi (21 éves) csapda helyzeten eleve kizárt változtatni. Sőt, minden új párt, bármit is hírdet, csak a jelenlegi rendszert fogja erősíteni. Ezt ne ebből a beírásból akard majd meérteni. Ennyiből nem lehet. De attól még így van. Töprengd át, ha érdekel, amit ajánlottak neked!

Állnév 2011.08.04. 17:11:23

@the_lonewolf:

Iszonyú jó, hogy létezel. (Van több is, csak hallgat.)

Állnév 2011.08.04. 17:15:08

@kyncza:

Semmi ilyesmit nem döntöttek meg. Csak vanak náci érzelműek, akik letagadják. Elég ellentmondásosan egyébként, hiszen azért imádják a nácikat, mert zsidókat öltek, ugyanakkor mert tudják, hogy ölni mégsem szép dolog, kimosdatják a nácikat, hogy azok jobb színben tűnejenek föl, de ezt azzal a remnynel, hogy majd ölnek megint. Zsidókat persze.

Állnév 2011.08.04. 17:16:41

@Conv:

Vagy teljesen tudatlan vagy, aki fölült valami ostobaságnak, vagy durván hazudsz. Mindenesetre amit mondtál, nem igaz. És kész.

Állnév 2011.08.04. 17:18:06

@kyncza:

Hogyne, és vigyázni kell, mert ha nem nézel oda, megharaphat a lehullott falevél.

Állnév 2011.08.04. 17:25:13

Úgy mellesleg, én azt hittem itt a kormánypárt bizonyos húzásai a téma. Aztán az ember néz, és mást sem lát, mint, hogy így zsidó, meg úgy zsidó. Szerintetek véleten? Vagy nagyonis ügyesen ugrasztanak itt minket össze – ó nem semmiképpen sem a zsidók, mert nekik ebben nnics semmi jó – hanem azok akiknek nagyonis célravezető, hogy Magyarországon soha de soha ne arról legyen szó, amiről szó van. Hintik a mételyt, a gyűlöletet az emberek között, hogy amíg azok egymást ilyen ostobaságokkal gyalázzák, ők zavartalanul lophassanak. Az akármilyen pártiak, együtt, de nem ám az egyszerű tagok, támogatók. Azoknak már nem jut, csak a gyűlölködés öröme. Már akinek ez öröm.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.08.04. 17:31:50

@Conv: a zsidók cáfolták meg. a hivatalos holotörténészek. Én még nem olvastam erről, semmilyen tudományos anyagot. Persze lehet, hogy nem jó helyen olvastam. Bár ha lett volna is ilyen anyag akkor szerintem a fél világ újságjai beszámoltak volna róla.
Ezeket jó volt megtudni. Légyszíves közöld ezeket az egész világgal, ne csak a vastagbőr blog olvasói szerezzenek tudomást egy ilyen nagy felfedezésről.
Csak azért szeretnék tudni ilyen magyarokról, mert ők azok, akik a legkeményebben zsidóznak. Ők ott éltek, most hazajöttek, itthon eljátsszák a csekonitsot, közben meg utálják a zsidókat. Lehet, hogy a zsidók csak nyerészkedni jöttek haza, de most mégis hozzátesznek valamit Magyarország előremeneteléhez és gyarapodásához.
Ezért szeretnék látni végre egy ilyen listát. Mert pofázni lehet, hogy így a zsidók, meg úgy a zsidók, de tessék hazajönni és itt befektetni, vagy csöndben maradni. Vagy az amerikás magyarok csak távolról olyan nagy hazafiak?
Ha a kinti zsidók csak sápot húzni jöttek haza, akkor minek befektetni ide bármibe is, ott hon is maradhattak volna és devizaügyleteket is lebonyolíthatnának, és még ide sem kell utazniuk, a pénzük pedig gyarapszik. Ehelyett ők idejötte, befektettek, és most bezsebelik az esetleges nyereséget.

Melchi Zadok 2011.08.04. 17:32:45

@Conv: tudod ezzel nekem csak az a bajom, hogy ok, derüljön fény mindenre, tálaljunk ki, nyomjuk ezerrel a médiában az egy és oszthatatlan igazságot a zsidókról.
DE!
kínál ez bármilyen megoldást a magyarországi problémákra? lesz fenntartható egészségügyi szolgáltatás oktatás, nyugdíjrendszer, korrupciómentes gazdasági élet Magyarországon?
a jobbikban az a jó, hogy látja a magyarországi problémákat, viszont az a nagyon rossz, hogy semmilyen konkrét megoldása nincs rá.
a gazdasági programot annak idején nagy vonalakban áttanulmányoztam, hadd ne mondjam mi a véleményem. ha nagyon visszafogott akarok lenni egy rakás sületlenség az egész. (és persze nagyon populista)
a jobbik egyedül a cigánykérdésre ad egy vélhetően a gyakorlatban is jól működő megoldást, de ezen kívül nem látok semmit, csak olyat, ami elriaszt:
faji és vallási alapon történő kirekesztést, ösztönpolitizálást, amire egy demokratikus érzelmű ember sem szavazna. (én már nem karok se ilyen, se olyan diktatúrában élni)
igazságkeresésből nem lehet politizálni. a politika és a gazdaság műfaja sokkal kifinomultabb és professzionálisabb megközelítést igényel annál, mint amit a jobbik kínál.

ha ezekben lesz radikális változás, akkor rám számíthatnak.

derelyegrádi szellem 2011.08.04. 17:42:16

@Conv:

Nem figyeltél.

Én a kérdést nem ennek a Balázsnak, vagy kinek szemszögéből vizsgáltam és értékeltem. Hanem Juhász Oszkáréból és az általa mostantól képviselt közösség szempontjából.

Ebből az aspektusból nézve köteles ezt megtenni. Illetve, ha egyetért veled, és szerinte se bcs. (ezért nem pótmagánvádol) akkor meg feljeletést is minek a f..nak tett?

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

neked is! :-)

@melchi zadok:

azért kár volt ennyit írni. Ez egy nagy jemmerolás.

Számoljunk.

a 2002-es kormányváltás után volt 133 (a tanácsköztársaság emlékére nyilván) feljelentés. Eredmény: 0.

Most még már kormányváltás előtt a kis túlzással a fél mszp börtönben volt, vagy eljárás folyik ellene.

Mondj már egy fideszes embert aki pl bűnszervezet tagjakénti csalásért , pl. jogerősen 6 évre ítéltek mint Zuslit. Csak egyet. Pedig csak Zusli ügyébel vagy 8-10 mszp-s csávót ítéltek el.

hagyót és hasonszőrű társait bűnszervezet tagjakénti csalással, zsarolással, hűtlen kezeléssel gyanusítják, néhány nap múlva vádolják.

Hasonló cselekményekkel a teljes Vi. kerüeti mszp-szdsz képviselőtestületet (verókék)

Hunvaldék...

A Xi. ker volt polgármetestere ellen már két büntetőeljárás (egyikben már vádat is emletek), és még koránt sincs vége....

Jöjjenek a volt kormánytagok:

Szilvásy ellen már lassan megszámolhatatlan büntetőeljárás folyik, nem is akármik miatt.
A volt államtitkár Fekszi Mária és volt nagykövet ellen egy különösen jeletős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt (a kár vagy 5 milliárd, büntetési tétele 5-10 évig)
A mszp kormány volt MNV vezére (tátrai) ellen már egy vádelemlés, meg vagy még két büntetőeljárás.
Az mszp kormány alatti volt tikosszolgálati vezető előzetes letartózztatásban, és utódja is eljárás alatt. Kémkedés miatt, aminek elhárításáért kapta - elméletileg - fizetését....

Folytassam?

Egy fideszes polgármestert, vagy volt vagy jelenlegi kormánytagot modj már (várhegyi vagy 15 éves ügyén kívül, amikor is egy 300 e forintos kárértékű ügyben elítélték) akit iylesmik miatt perbe fogtak. Egyet bazmeg, csak egyet.

A poszt tárgáyt képező témában meg emlkézetetnélek Lumpen Mónika nem sikerű beszédére saját kongresszusa előtt, amikor is az akkor elvesztett önk.-i válazstások után (2006) pártársait megnyugtatta, hogy majd úgy módosítják törvényeket, hogy azt változatlanul ők döntsék el, ki miylen pályázatot, pénzt kaphat. Utána még 3 évig miniszter volt ez az ember....

Segítek, mert nem tűnsz külnösebben értelmes embernek:

Fidesz oldal: Egy hülye helyi mittudoménki telefonon mond ilyesmit.
MSZP oldal: egy miniszter a teljes pártvezérkara előtt megígéri, hogy csak az kaphat továbbra is bármiféle pályázatból pénzt az elvesztett önk-i. válazstások után is, akit ők akarnak. ÉS EZT MEG IS TESZI, hiszen a jogszabályt valóban módosították is.

Ez a különbség.

Melchi Zadok 2011.08.04. 17:50:19

@derelyegrádi szellem: " 2002-es kormányváltás után volt 133 (a tanácsköztársaság emlékére nyilván) feljelentés. Eredmény: 0."

kb eddig a részig még komolyan olvastam, hátha.
de ezután már csak mosollyal futottam át az irományodat.
egyébként köszi, az ember nem minden nap találkozik az arrogancia és a mélysötét ostobaság ennyire professzionális kombinációjával.
de ha nem haragszol a jövőben inkább másokra testálom ezt a rendkívüli lehetőséget.
csók!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.04. 18:15:48

@derelyegrádi szellem:
nem figyeltél, én a magam szemszögéből néztem a dolgot.

hogy minek tett fejlenentést?
nem lehet, hogy úgy gondolta, miként én is, hogy bűncselekmény a dolog, aztán elfogadom, hogy a jelen politikai helyzetben nem az, és okádok tőle?
ér szerinted egy ilyen szaralak, meg az őt tutujgató hasonlóan szaralakokból álló kormány annyi energiát, hogy a lényegi dolgok (a település életének rendbetétele) helyett ezzel vesztegesse az idejét bárki, hogy magánvádaskodik?
(nem vagyok benne biztos egyébként, hogy a jobbik annyiban hagyja a dolgot, de oszkárnak más s dolga)

persze kérdeztem is közben, de ennek egyik felére sem sikerült válaszolnod.
vagy sikerült nem észrevenned a kérdéseket, esetleg sikerült úgy tenni, mintha nem is lett volna kérdés? :)

derelyegrádi szellem 2011.08.04. 18:19:49

@melchi zadok:

nem haragszom. Hülyéknek csak néha írok szívesen. És az most megvolt. Üdv.

@Conv:

mit kérdeztél?

hoplita 2011.08.04. 18:30:23

@derelyegrádi szellem:
Figyu...az a miskolci fideszes nem a múlt hónapban - vagy júniusban - kapott vagy 6 évet, első fokon?
Mittomén hogy hívják...lusta vagyok rákeresni....de azé' mingyán megnézem.:)

Bee-zony 2011.08.04. 18:36:03

@ggaborx: Pártalapítás: próbáld ki és meglátod. Lehetne korrekt pártot alapítani, csak kicsi lesz a létszáma és a támogatottsága, mert a jelenlegi többség Magyarországon nem ilyen; ha pedig hígul és így növekszik, akkor olyan lesz, mint az MSZP-Fidesz – akkor meg minek. Próbáld meg, tedd közzé a programodat – aztán ne csodálkozz, ha a többség nem úgy gondolkodik, ahogyan te. Úgy gondolod, hogy a többség nem szavazza meg a jelenlegi rosszat, ha van korrekt alternatívája? A szarok rádígérnek bármiben, a többség elcsábul, és szevasz van megint; és azt se felejtsd el, hogy a diktátorok megfizetik a klientúrájukat a rabszolgák munkájából; és hogy hiába jó elvileg az ideológiád, mert ideológiával még nem lakott jól senki. De legalább a pártalapítás gondolatáig eljutottál. Felesleges másokra várnod, tedd közzé a programod, és majd csatlakozik hozzá, aki akar. Közben nézd meg, hogy hány választáson induló pártból lett kormányzó párt, és hogy miért pont azok lettek, akik. Ha még ott tartasz, hogy „mi a véleményetek”, akkor még nem vagy eléggé gátlástalan, hogy végigvidd a terved az alapból gátlástalan, és már rutinos pszichopata mezőny ellenében. Valamint, csak egy kezdőt frusztrál annyira a valóság, hogy lepojácázza a választókat. :) Ne pojácázz, bizonyítsd be, hogy te különb vagy, és roncstársadalomból is tudsz jó és erős várat építeni. Viszont ne lepődj meg, ha nem sikerül. Mentsük meg Szodomát, alapítsunk új pártot! Nem sikerült… mármint a megmentés. Szodomát illetően egy megoldás van, el kell menni onnan annak, aki nem odavaló. Aztán amikor már megkapta a megérdemelt sorsát a hely és a lakói, lehet új életet kezdeni az arra érdemes túlélőkkel.

Bee-zony 2011.08.04. 18:43:23

@Horizont: Nem érted, hogy az egész banda ilyen?
Ha egy ilyet kirúgnának, utána mehetne a többi is, és végül nem maradna senki, és feloszlatná önmagát a párt.
Bűnszövetkezeti tagot nem rúg ki bűnszövetkezet.
Ha úgy gondolod, hogy nem bűnszövetkezet, akkor még mindig meg vagy tévesztve.

Bee-zony 2011.08.04. 18:48:53

@bundi124: "...vagy hivatali helyzetével egyébként visszaél"
Nem élt vissza a hivatali helyzetével?
Ha ez nem volt visszaélés, akkor mi az?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.04. 18:54:59

@the_lonewolf:

a hatmillióhoz : hivatalosan 4 millióról 800 ezerre csökkentették az auswitzi számot és a többi táborét is nagyjából ebben az arányban

egyéb:
- bevallották, hogy soha semmilyen szappanfőzés nem volt,
- nem volt lámpaernyő meg kesztyű
- nem voltak a reich területén kremók,

sindler listája kitalált sztori, anna frank a háború alatt írt naplójába egyenletes adagolású golyóstollal írtak, amit ugye 44 után kezdtek el gyártani, és európában nem igen lehetett kapni :)

amit elfelejtenek a nagy holokausztelemzésben, az az, hogy a kor zsidó vezetőinek nagyjából ugyanakkora felelőssége van az európai, főleg a német zsidók sorsában, mint a náciknak..
valahogy nem forog közszájon a tény, melyről valódi dokumentumok vannak, hogy a már elmenekült zsidó vezetők megtagadták az együttműködést, a segítséget a zsidók kitelepítésével kapcsolatban európából, azt nyilatkozva, hogy a zsidó nép színe java már a szent földön van, a többi veszhet.

tudod, nekem nincs bajom azzal, hogy aki befektet az zsidó. szarom le.
nekem azzal van bajom, hogy ha a szemébe mondják, trógerság amit csinál, akkor nácizik, mintha a zsidósága, nem pedig a viselkedése lenne a probléma. kivétel nélkül mind. szegénytől a gazdagig.
ugyanez a cigánnyal is.

@Állnév:
értem, nem igaz, mert csak és kész. szarjunk a tényekre :)

@melchi zadok:
én egyik pártban sem látok olyat, ami miatt számíthatna rám.
ne csak a zsidókról nyomjuk az igazságot.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.04. 19:03:55

@derelyegrádi szellem:
kiemelem neked a kérdéseket :)

én elfogadom, hogy a jogszabály szerint nem volt bűncselekmény, mégis pontosan úgy történt minden ahogyan oszi elmondta.
!!!!!!!!!!!!!!!!ez elképzelhető, nem?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

morálisan ez azonban olyan mélység amit egy politikusnak nem lenne szabad túlélnie, a pártjának pedig, ha erre szintre süllyed, hogy elfogadja ezt a morális, erkölcsi, etikai viselkedést, nem igen van keresnivalója társasjáték közösség irányításában sem, nemhogy egy országéban.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ez pedig a realitás, nem?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
erre kérnék reakciót főként :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.08.04. 19:37:51

@Bee-zony: Eccerű: Amikor a polgármesteri büfében felárral árusítják a romlott bécsis zsemlét, az hivatali visszaélés, feltéve, hogy a polgármestert akarják átverni!

Sörgőz (törölt) 2011.08.04. 19:37:56

@rdos: Elolvastam. Ez is egy tetszetős összeesküvés elmélet. Lehet hogy igaz, lehet hogy nem.
Mindenesetre el mentem volna választani, ha lett volna egy pici négyzet egyikre sem felirattal.

Horizont 2011.08.04. 19:53:43

@Bee-zony: Már nem megtévesztett vagyok hanem elkeseredett!!

elektromotor 2011.08.04. 19:54:07

"amit elfelejtenek a nagy holokausztelemzésben, az az, hogy a kor zsidó vezetőinek nagyjából ugyanakkora felelőssége van az európai, főleg a német zsidók sorsában, mint a náciknak..
valahogy nem forog közszájon a tény, melyről valódi dokumentumok vannak, hogy a már elmenekült zsidó vezetők megtagadták az együttműködést, a segítséget a zsidók kitelepítésével kapcsolatban európából, azt nyilatkozva, hogy a zsidó nép színe java már a szent földön van, a többi veszhet."
@Conv:
Ezeket a dolgokat elhallgatják! A nagy pénzű zsidók kavarta szarnak, a kis falusi szatócs itta meg a levét! Nekik nem volt pénzük a menekülléshez!
Aztán előjöttek a zsidó bolsevista tömeggyilkosok! És sokszor megint a falusi szatócs (Grizbacher bácsi) itta meg a levét. Aztán felvettek 60 évnyi "kárpótlást"!
Hitvány aljas banda!

derelyegrádi szellem 2011.08.04. 19:54:57

@Conv:

"én elfogadom, hogy a jogszabály szerint nem volt bűncselekmény, mégis pontosan úgy történt minden ahogyan oszi elmondta.
!!!!!!!!!!!!!!!!ez elképzelhető, nem?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

1./ Én így ezt kapásból nem fogadnám el. Meg kell mérni a bíróságon is.
2./ Elképzelhető, soha nem írtam, hogy nem képzelhető el. Csak annyit, ha nem megy a bíróságra, akkor LEHET hogy nem teljesen így történt (ez nem azt jelenti a myagr nyelv szabályai szerint, hoyg nem képzelhető el, hogy úgy történt, gondolom ebben egyetértünk) . Az nem érv, hogy más dolga van. Itt egy ember azt mondta a hangfelvétele és állítása szerint, hogy azok, akiket ő most vezetni és képviselni fog, nem kapnak majd forrást. Ez nagyon súlyos dolog (mert ez őket is megilleti, pont mint mást, akárhogy választottak, azért a magyar jog szerint senkit hátrány, retorzió nem érhet) bíróság előtt a helye, ott kell ezt tisztázni, ha már az ügyész nem tette. Erre jogi lehetőség is van. Gyerünk. Nincs egy érv se az ellenkezőjére.

"morálisan ez azonban olyan mélység amit egy politikusnak nem lenne szabad túlélnie, a pártjának pedig, ha erre szintre süllyed, hogy elfogadja ezt a morális, erkölcsi, etikai viselkedést, nem igen van keresnivalója társasjáték közösség irányításában sem, nemhogy egy országéban."

Alapvetően egyetértek. Ha tényleg ezt modta, ha bcs ha nem, ő bizony egy baráti kátyajátékot sem vezethetne, vagy felügyelhetne. Így van.

Kielégít a válasz?

derelyegrádi szellem 2011.08.04. 19:59:19

@hoplita:

nem tudok róla, de neked elhiszem név meg minden nélkül is.

nyilván megérdemelte. És akkor van egy. Ott is van tolvaj.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.04. 20:06:20

@derelyegrádi szellem:

igen, természetesen, az általad leírtakkal mindenben egyetértek.
de ugye a leglényegesebb részében is egyetértünk a dolognak? :)
"a pártjának pedig, ha erre szintre süllyed, hogy elfogadja ezt a morális, erkölcsi, etikai viselkedést, nem igen van keresnivalója társasjáték közösség irányításában sem, nemhogy egy országéban."

derelyegrádi szellem 2011.08.04. 20:13:37

@Conv:

ebben nem teljesen. Kicsit erős és sarkos vélemény egy csávó miatt. A "teljesen tiszakezűek pártjára" még várni kell egy kicsit. Ha lesznek, én leszek az első támogatójuk.

De erre nem fog sor kerülni, mert ilyen nem volt, most sincs, és soha nem is lesz. Ebbe jobb beletőrődni. Tudod te ezt, ennél okosabb fiú vagy te...

bundi124 2011.08.04. 20:21:31

@Bee-zony: Nem élt vissza. Akkor van visszaélés ha:

A: Tetten érik. Pl. pont amikor kenőpénzt fogad el.
B: Rábizonyítják, hogy a múltban visszaélt.

Az hogy a kijelenti, hogy ebben az esetben ezt és ezt fogja tenni, nem jelenti azt, hogy minden bizonyossággal meg is fogja tenni. Lehetséges, hogy valamilyen oknál fogva (akár önhibáján kívül is) olyan helyzetbe kerül, hogy nem képes beváltani a fenyegetését. Esetleg elveszíti a hivatalát. A szándékot önmagában - ha külön a törvény nem rendeli büntetni - nem büntetik. Ezek a tényállások, csak befejezett cselekményre állnak meg, amíg nincs olyan előkészületi alakzata, amit büntet a törvény, addig ez semmi.

Mint írtam a politikai felelősségnek kéne az erkölcsi sérelmet ellensúlyoznia, de erre szerintem nem kerül sor.

derelyegrádi szellem 2011.08.04. 20:48:40

@bundi124:

csak a tárgyszerűség kedvéért:

Ha valakit tetten érnek, hogy kenőpézt vesz át, az nem hivatali visszaélés, hanem vesztegetés, esetleg zsarolás, ha mindezt (a pénzt átadást) fenyegetéssel érte el. De semmiképp nem hivatali visszaélés.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.04. 20:50:18

@derelyegrádi szellem:

nos, nem egy csávó miatt, hanem mert a párt hivatalos véleménye, hogy az, hogy ilyet mond fenyegetésként egy párttag, aki Nagyréde polgármestere, Gyöngyös országgyűlési képviselője, a Számvevőszéki és költségvetési bizottság tagja, az teljesen elfogadható, nem történt semmi.
olyannyira semmi nem történt, hogy még csak szót sem ejtenek róla, a hivatalos közleményükben, inkább jobbik-lmp-zni kezdenek :)
ennyi volt a hivatalos reakciójuk ( www.fidesz.hu/index.php?Cikk=165514 ) miután elismerték, hogy valóban a balázs beszél a felvételen, és valóban ezt mondta.

igen, valóban követendő jellemmel megáldott pártvezetés, mind emberileg, mind politikailag szakmai és etikai példaképek :)
már ha valaki jellemtelen szaralak szeretne lenni tutira. (arra nem merek esküdni, hogy a fideszesség feltétele is, bár egyre több jel mutat erre)

de tudod ezt te is, vagy te olyan okos fiú :)
miként azt is, nem a "teljesen tisztakezűek pártja" szerepet várja el a fidesztől senki (ismerve a stabil, következetes ideológiai előéletét a vezetésnek), csak azt, hogy amikor láthatóan szaros a kezük, ne belénk töröljék ártatlan arccal, hanem mossák le.

viszont a nem teljesen értesz egyet megfogalmazás, azt sugallja részben azért egyetértesz a dologgal, miszerint:

az a pártvezetés, amelyik eltűri, támogatja, védelmezi ezt a morális és etikai, erkölcsi szintet a vezetőségében (azt hiszem egy országgyűlési képviselő nevezhető a párt egyik vezető funkcionáriusának), az nem alkalmas egy ország vezetésére.

fejtsd ki nekem, melyik elem az amivel egyetértesz és melyik az amelyikkel nem.
én nemigen tudok ebben dologban olyat részletet, amivel egyet lehet érteni viszont más részével pedig nem :)
nem olyan bonyolult összetett dolog ez, hogy megtűrjük-e védjük-e magunk közt a szaralakot, mellé állva, vele azonosulva, vagy kidobjuk/megbüntetjük/elítéljük, ezzel megmutatva, hogy nem azonosulunk azzal amit tett.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.04. 20:53:28

@derelyegrádi szellem: Nem gondoltam,hogy éppen te próbálod védeni a védhetetlent.

hoplita 2011.08.04. 20:55:28

@derelyegrádi szellem:

"....De erre nem fog sor kerülni, mert ilyen nem volt, most sincs, és soha nem is lesz. Ebbe jobb beletőrődni...."

De mi van, ha nem akar az ember....vagy egyszerűen nem tud?
Nem vagyok már kölyök, nem hiszek a mesékben, de jó kurva életbe bele...!! Törekedni rá csak muszáj...:(

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.04. 21:03:39

@Tigeri: nekem az tetszik, hogy szemben azzal amit a jóember is beismert, hogy valóban ezt és így mondta, abban a kontextusban, mégis fenntartja a dolgot, hogy lehet, hogy nem is úgy történt. baszott kitartó ügyvéd lehet, ha még a vádlott beismerése után is, ő még azt mondja, nem is úgy volt :)

ebben az esetben nem az a kérdés, hogy így történt-e valóban, vagy szarházi kicsinyes ganéság volt-e, hanem, hogy a jog szerint büntetendő-e.

bundi124 2011.08.04. 21:05:07

@derelyegrádi szellem: Valóban. A többivel egyetértesz?

derelyegrádi szellem 2011.08.04. 21:13:58

@Conv:

neked ma mi bajod van? :-)

Ha ezt én írom:

"ebben az esetben nem az a kérdés, hogy így történt-e valóban, vagy szarházi kicsinyes ganéság volt-e, hanem, hogy a jog szerint büntetendő-e."

akkor az "védés", ha te: vádolás.

Ha valaki, hát én erre bíztattam Juhászt is, menjen magánvádlóként bíróságra, és ott is nézzék meg, hogy ez büntetendő-e, és ha igen, büntessék meg.

@Tigeri:

nem védtem. Olvasd már el kérlek az ezzel kapcsolaots összes hsz.-t.

@hoplita:

akkor mi van? csalódás fog érni. Örökké.

A szénakazalban nem a leghegyesebb tűt kell megkeresi, mert azt soha nem fogod, hanem az elég hegyeset ahhoz, hogy varrni lehessen vele.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.04. 21:14:04

@derelyegrádi szellem: Mostanában biztos nem.Mekkora vagyona van ennek aki"állítólag fenyegetőzött"?
Pintér Sanyának meg talán már több pénze van ,mint fecónak

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.04. 21:16:14

@derelyegrádi szellem: Szerinted érdemes megpróbálni azt a magánvádas eljárást?

derelyegrádi szellem 2011.08.04. 21:22:18

@Tigeri:

ha úgy van, ahogy ezt a Juhász elődta, akkor nem érdemességi, hanem kötelességi kérdés ez. Nem maga miatt, hanem az őt megválasztó pataiaik miatt. Az ő jogaikért. Ne történhessen meg büntetlenül, hogy valaki a szavazókat megpróbálja "megfegyelmezni" (elzárni forrásoktól) csak azért mert úgy szavaztak, ahogy. Ez alapkérdés.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.04. 21:22:19

@derelyegrádi szellem: Itt az utolsó mondatok jók.
Az első kommentedben megkérdőjelezed,hogy valóban így történt e a dolog.Naribari vagy e?
Van egy olyan érzésem,hogy ha csalódnál viktorékban te azt sem vallanád be sohasem.
Amúgy meg szerintem nagyjából ki tudnák magyarázni ezt a dolgot(nem szeretem őket de mégis ezt mondom) de nem veszik rá a fáradtságot illetve fenn hordják az orrukat.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.04. 21:30:12

@derelyegrádi szellem: te nem azt mondtad hogy megkérdőjelezed úgy történt-e, ha nem magánvádol :)
na az volt a védés :) egy szóval sem mondtam, hogy azzal véded, hogy a jogszerűségét kérdőjelezed meg :)
én meg azt mondtam, felőlem lehet jogszerű (nem büntethető) is amit mondott, akkor is gerinctelen patkány viselkedés volt, és a fityisznek ki kellett volna basznia egy ilyen viselkedés után, nem melléállnia.
én ezen kijelentésemmel hogy nem értesz egyet, ezt nem értem. (persze értem én a narancs vért :))

kezdesz ha a vödör takonyban módon kommunikálni, mint régebben a szadesz fanok itt a végnapokon. megpróbálni félreérteni/félremagyarázni/nem arra reagálni :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.04. 21:33:49

@Conv: bazz röhögök nem tudok írni: helyesen az előző akkor:

te azt mondtad, hogy megkérdőjelezed úgy történt-e, ha nem magánvádol :)
na az volt a védés :) egy szóval sem mondtam, hogy azzal véded, hogy a jogszerűségét (büntethetőségét) kérdőjelezed meg :)
én meg azt mondtam, felőlem lehet jogszerű (nem büntethető) is amit mondott, akkor is gerinctelen patkány viselkedés volt, és a fityisznek ki kellett volna basznia egy ilyen viselkedés után, nem melléállnia.
és ezen kijelentésemmel, hogy nem értesz egyet, ezt nem értem. (persze értem én a narancs vért :))

kezdesz hal a vödör takonyban módon kommunikálni, mint régebben a szadesz fanok itt a végnapokon. megpróbálni félreérteni/félremagyarázni/nem arra reagálni :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.04. 21:37:20

@Conv: Most ő jár ide égetni magát,mint eszkep vagy vidéki.És az a baj hogy így próbál belekötni.Pedig nagyjából ki is lehetne ezt magyarázni,hogy csúnya szélsőségesek stb. részben azzal a zsidózásos cigányozós szöveggel.Aztán ha lesz ebből eljárás egyátalán a bíróság majd dönt ha el nem évül addig az ügy ezt neked is
@derelyegrádi szellem:

starling 2011.08.04. 22:30:59

@Béla Bácsi:
"A kiegyezés után hirtelen felszaporodott agrárproletárság, meg igenis a nagy számban elszaporodott nagybirtokok (amik tulajdonosai zsidók voltak szinte kivétel nélkül) miatt duzzadt fel annyira."
?????????????????????
A rendiség? Ősiség törvényének eltörlése? Szabadságharc leverése? Jobbágyfelszabadítás? Úrbéri jog megszűnte? Iskolázatlanság? A jobbágyság 60% zsellér mivolta? A nemesi birtok nem kielégítő kárpótlása? 1840-es polgárjogi zsidótörvények korlátozásának feloldása 1867-ben? Osztrák jog- és adórendszer?

Akkor ezeknek semmi köze az egészhez, ugye?
Mert a magyar jobbágy, aki 1853- ig jobbágy volt jogilag, a szemét zsidók miatt lett templom egere, akik 1867 után már rendelkezhettek ingatlannal.
Nem az 5- 600 éven át tartó megkövült feudális állam hozadéka...

Tudom, hogy a múlt nem állandó...

Béla Bácsi 2011.08.04. 23:27:42

@the_lonewolf: Talán...először szedjél valamilyen gyógyszert rá!
Ha nem segít, akkor doktor bácsihoz kell menni!

Béla Bácsi 2011.08.05. 01:03:57

@Állnév: Mint a magyarok "cigányellenessége", "rasszizmusa", "kirekesztése", a "kisebbségek üldözése"?

Béla Bácsi 2011.08.05. 01:12:28

@starling: Bocs! Meg kell keresnem a padláson a régi általános iskolás történelem könyvemet, hogy veled egyszinten láthassam (tisztán!) a magyar történelmet!

csabakirályfi 2011.08.05. 07:08:26

@derelyegrádi szellem: "Egy fideszes polgármestert, vagy volt vagy jelenlegi kormánytagot modj már (várhegyi vagy 15 éves ügyén kívül, amikor is egy 300 e forintos kárértékű ügyben elítélték) akit iylesmik miatt perbe fogtak. Egyet bazmeg, csak egyet."
Érdekes ez a várhegyi. Mert ugye nem 15 éves, mert a regnálás először 98-02 között volt. Aztán 300 e forint az 150 millió volt. Most nem hegyeznék arra, hogy konkrétumok ügyében hogyan is állsz?! De a zusi aki kapott 8 évet, az ugye 70 millió körül volt. 150 millió az 3 év felfüggesztettet ért érdekes módon. A 133 említett esetben az ügyészség szintén nem látott bűncselekményt. A listád többi eleménél lát, de hol vannak az ítéletek? Ártatlanság vélelme nekik ugye nem jár? Ami még pikáns: ha jól emlékszem Dávidékat hasonló bűncselekménnyel vádolják, mint ezt a hülye fideszest, az ő ügyükben is volt ilyen szép ügyészi ciráda? Vagy az csak fideszes képviselőknek jár?

Nzoltan 2011.08.05. 09:19:59

Nekem a drazsékorszak jutott az eszembe.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.08.05. 09:21:16

@Sörgőz: "Mindenesetre el mentem volna választani, ha lett volna egy pici négyzet egyikre sem felirattal. "

Technikailag az eredménye ugyanaz, ha a szavazatod érvénytelen.

Melchi Zadok 2011.08.05. 09:51:08

@csabakirályfi: palánkszellem egyébként olyan "apró" dolgokat sem képes figyelembe venni, hogy polt péter hivatásos eltussoló első mandátuma 2006-ban járt le, de azért bőszen nyomja itt az eredményeket, mintha egy focimeccset közvetítene.
ez a baj ezekkel a szervilis lelkekkel, nekik a gazdaság, a politika a közélet pontosan olyan, mint egy focimeccs.
ő pedig egy keményvonalas b közepes narancssárga mezben.

Melchi Zadok 2011.08.05. 09:55:19

@rdos: nem egészen. csak képzeld el, ha egy országos választáson a legtöbb szavazatot az "egyikre sem mező kapja". egyik párt sem ugathatna, hogy őket az emberek többsége hatalmazta fel, ugyanakkor egy világos jelzés: az adott országban az emberek elutasítják az őket képviselni kívánó pártokat továbbá ösztönzőleg hatna a megújulásra, új erők megjelenésére az "elit" lecserélésére.

ez nagyon ráférne magyarországra is.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.08.05. 10:52:01

Szóval ezentúl akkor lehet életveszélyesen bárkit megfenyegeti..? Az is csak " beszélgetésben feltételesen felvetett intézkedés" a fenyegető részéről.

Vicc ez az ország. Kéremszépen itt semmi sem változott. Itt már csak lángszóróval lehet rendet rakni...

ingyom-bingyom 2011.08.05. 11:13:54

@Állnév:
Minden náczi felhang nélkül: a zsidóknak ez igenis jó. Melyik másik nép él meg ilyen szépen abból, hogy ő fél, vagy őt bántották? Semmi karlengetés, csak egy észrevétel.

Állnév 2011.08.05. 11:56:06

@ingyom-bingyom:

Én ezt nem értem. Megél? Úgy képzeltem az egyik abból él, hogy zenész, a másik, hogy tanár, a harmadik lakatos, hogy a negyedik ügyvéd legyen. Ebből, így vagy úgy, de megél. Csak ebből. Senkit sem fizetnek azért, hogy fél.

intifada 2011.08.05. 12:04:39

@the_lonewolf:
Russischen Invaliden (1910. dec. 30., 285. szám). Ebben jelent meg az Alliance Israelitée felhívása, amelyet magyar lapok is közöltek. A Weimarer Hist.–Gen. Taschenbuch, S. XII., fordítása szerint a következıket tartalmazza:

„Testvérek! Hittestvérek! Az egész földkerekségen nincs egyetlen darab föld sem, amelyet könnyebben leigázhatnánk, mint Galíciát és Magyarországot. E két országnak mindenképpen a miénknek kell lennie, mert számunkra ott a legkedvezıbbek a körülmények."
Marschalkó Lajos : Országhódítók

Ehhez még vegyük hozzá simon peresz dumáját a gyarmatosításról és összeáll a kép, miért olyan szívesen fektetnek be a "jó" zsidók.
De, elolvashatnád Bartha Miklós Kazárföldön c. könyvét is, hogy mi mindent lehet köszönni ennek a remek fajnak.
Aztán a zsidótörvények tárgyalását is végig követheted a kurucon, amelyből a statisztikákat kéne figyelembe venned, melyekre hivatkoznak a képviselők a törvény tárgyalása alatt.
Az ajánlott irodalom sora a végtelenségig folytatható.

ingyom-bingyom 2011.08.05. 12:15:11

@Állnév: Nem-e? Akkor beírom a keresőbe, hogy holokauszt kárpótlás, és lehet szemezgetni.
mazsihisz.hu/hirek/karpotlasi-hirek-4.html
Csak úgy repkednek a százmillió eurós összegek. Pedig nem csak ez az egy népirtás történt. Hogy lehet, hogy ennek az egynek a kárpótlását mégis sikerült kierőszakolni, a többiét nem? Nem támasztja ez egy picit alá az összeesküvés elméleteket? Az én nézőpontomból az is a félelemből éldegélés, amit a cigányok csinálnak. Ott a félelemből élésnek egyfajta inverz változata lép fel: eleve pozitívan diszkriminálom őket bármilyen esetben (segély, integrációs pénzek, ingyen ez-az-amaz, bűncselekmények sokkal enyhébb, vagy egyáltalán nem szankcionálása), mert ha úgy járnék el velük szemben, ahogy adott esetben kell, az rasszizmus lenne, fajüldözés, meg pogrom. Amúgy kár volt megszólalnom,mert ezek a viták általában zsigerből történnek. Én kérek elnézést. Csak az igazságtalanságok nagyon felháborítanak, és néha nem bírom szó nélkül megállni.
Amúgy nem vagyok vérnáczi, gárdistásos, vagy bármi ilyesmi. Sosem tartoztam semmilyen csoporthoz (ez annál szomorúbb, ha már az eccerű magyar is ilyen intoleráns...), csak feltűnt, hogy ebben az országban (is) olyan érdekek dominálnak, amik nem az enyémek (Jó 10 éve kezdődött nálam, amikor megállt a metró a föld alatt, és bemondták, hogy az épp aktuális holokauszt emléknap alkalmából 1 percre megállunk. Én ott csak meglepődtem, aztán egyre másra estem hasra a hasonló jelenségekben) . Olyan sérelmekre emlékszünk, amik nem az enyémek. Akkor most én vagyok itt idegen, vagy valaki másokat nevezhetek annak?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.08.05. 12:33:03

@melchi zadok: "nem egészen. csak képzeld el, ha egy országos választáson "

Igazad van. Kérdezem. Szerinted lesz "egyiket sem" mező a szavazólapon? Nagy összegben mernék rá fogadni (persze csak 2 millió Ft-ig, :-), hogy nem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.05. 12:45:20

Csak tudnám ,hogy a faszomba lett ebből zsidózós-cigányozós poszt?
Egyébként mostanában jutott eszembe:Nem tudom eldönteni hogy a Németek jártak e jobban a második világháborúval vagy a zsidók a holokauszttal?
Mert kurvajó,hogy bármi kapcsán lehet arra hivatkozni,hogy annakidején mi volt.Ez ugyanúgy unalmas már ,mint a másik oldalról az állandó zsidózás.

Bee-zony 2011.08.05. 19:44:12

@Horizont: Igazán mondhatom, hogy van mire; szemét uralom alatt élni elkeserítő, és hogy Észak-Koreában még rosszabb, az sem vigasz. Emmél azért próbálj jobb lelkiállapotot találni.
Én azt találtam a legjobbnak, megoldásként, hogy elmenni. De ha nem tudsz elmenni, akkor próbáld javítani a túlélőképességedet. Tekintsd úgy, hogy nem dinoszaurusz vagy, hanem cickány, aki túléli a nagy testű (vagy nagy arcú) állatokat. Itt kb. soha nem volt könnyű, és normális se nagyon; a tatárjárás, törökdúlás után most gyurbánjárás van, méghozzá demokratikusan, ezt szavazta meg a többség. A többség egye meg, amit választott, a többiek pedig igyekezzenek kivédeni azt a főztöt, amennyire lehet.

Bee-zony 2011.08.05. 19:46:31

@bundi124: Akkor majd ügyvédek és jogászok elvitatkoznak azon, hogy mi fér bele a „hivatali helyzetével egyébként visszaél” kategóriába.
Azt értem, hogy a törvény a befejezettet, vagy folyamatban lévőt bünteti, a szándéknyilatkozat nem számít, hiszen a bűnözőt előtte akár baleset is érheti, ami által meghiúsul a tervezett bűncselekmény, és akkor ő ártatlan.
Így csak az a kérdés, hogy jó-e az a törvény, ami a szándékot konkrétan nem „díjazza”.
Költői kérdésként meg az, hogy fog-e a Fidesz-KDNP ilyen irányú BTK-módosítást hozni…

Horizont 2011.08.05. 20:01:55

@Bee-zony:
"Én azt találtam a legjobbnak, megoldásként, hogy elmenni. "
Te igen, én és még sokan nem!Ha azt mondom 56 évem van?(:DDD) Ugyan hová is mennék? És ez a hazám (akármilyen is) nem fogok pár száz tetű miatt hátat fordítani neki! És azért volt jobb is hidd el, nem a legjobb, de ennél azért jobb:)
Csak a túlélőképességemre gyúrok:) És közben sajog a szívem a fiatalokért!

cum deo pro patria et libertate 2011.08.05. 20:29:48

Általános megjegyzés a nácizáshoz, fasisztázáshoz és a jobbik szapulásához.

Nem lehetne végre megszabadulni attól a két közhelytől, hogy a Jobbikot iskolázatlan taplók támogatják, és a demo(no)kratikus rend ellensége a többi párttal szemben?

Határozott meggyőződésem, hogy a diplomás, több nyelvet beszélő, külföldi élettapasztalattal rendelkezők között legalább a 2/3 a Jobbik támogatottsága. Szóval ne jöjjön itt nekem senki, ezzel a lapos szoci/fityisz dumával, hogy csak az tudatlan hülyék pártja ... Tovább megyek, egy kellő intelligenciával és/vagy élettapasztalattal megáldott személynek csak két lehetősége van ma pártpreferenciát illetően: Jobbik vagy a dem(on)okracia teljes elutasítása, és visszatérés 1000 éves hagyományainkhoz.

A Jobbik abból a felbecsülhetetlen szellemi örökségből merít, amit elődeink hagytak ránk, és amit tágabb értelemben örökségnek nevezünk. Ami évszázadokon-évezredeken át meghatározta ember és ember, ember és világ viszonyát, amelynek sikerét mi sem bizonyítja jobban mint hogy az életet és a kultúrát továbbörökítette napjainkig. Ez az elmúlt 60 év rendszereiről korántsem állítható. Szóval, a Jobbik, mint ebből a hagyományból táplálkozó párt, nem lehet szélsőséges, mert a Hagyomány maga sohasem szélsőséges.

Azoknak, akik szerint a Jobbik szélsőséges és veszélyes, ajánlom keressenek szellemi menedéket olyan elévülhetetlen demokratáknál mint Gyurcsány, Veress János, Horn Gyula, Kövér László, Németh Zsolt, Pintér Sándor, Orbán Viktor, Bajnai ... Ők már csak bizonyították, hogy az elmúlt 20 évben dinamikusan emelkedünk mind szellemi, anyagi és népesedési területen, és védjék meg együtt ezt a fene nagy demokráciát és szólásszabadságot ettől a gonosz Jobbiktól.

Bee-zony 2011.08.05. 23:30:36

@Horizont: Bezzeg én fiatal 50 évesen… persze 6 év is számít, de ami a legtöbbet számít, az a szándék.
Hova menjél? Nézegesd a térképet. Én is megtettem már jónéhányszor, mielőtt elmentem volna az adott helyre. Nyugat-Európát Hollandiáig ismerem, és nekem ez szabadságfok és lelki közérzet szempontjából meg is felel. Viszont a Kárpát-medencének annyira zártosztály jellege van, hogy napi szinten diszkomfort-érzésre ébredek, és az életérzésem a 0 vonal alatt van, ez pedig így nem jó.
Mint ahogy az sem, hogy nem lehet úgy végigmenni a bűnös városon (Judapest-Butapest), hogy bűnözőkkel, degeneráltakkal, szabadon engedett elmebetegekkel ne akadjon össze az ember. Ilyen apropóból van most gipszben a jobbkezem – a makarenkói nevelés kapcsán ez volt az a ritka eset, amikor a garázdák szálltak le a villamosról és nem az utasok –, és most a tízujjas vakírás helyett balkézzel pötyögök. A dolog másik része az érvénytelen tajkártyám, ahol az APEH adott egy A/4 ívnyi csekket, hogy visszamenőleg fizessek be negyedmillió forintot, mert ez a törvény. Valamiért egyből a Fideszre asszociáltam… Mihelyt megnyerem a lottó főnyereményt, befizetem, addig várjanak türelmesen. Megtudhattam, hogy nincs olyan, hogy tól-ig fizetem a tb-t (pedig van, az önkormányzati szociális alapú tb ilyen.) Olyan sincs, hogy kifizetem a kezelési költséget, oszt’ jóvan: azt csak a külföldiek tehetik meg.
Az is érdekes volt, ahogy az ínszakadást az ujjamnál műteni vagy nem műteni kérdése eldőlt: amint megtudta a doktornő, hogy nincs érvényes tajkártyám, akkor nem műteni. Első számú szakmai szempont. Egyébként én sem tudom, hogy mi lenne a jobb; egyrészt lehet, hogy helyrejön, regenerálódik, mint a gyík farka; ha viszont mégsem, akkor jobb lenne minél hamarabb műteni.
Ha akarsz látni szép és nyugis helyeket, ajánlom Monacót, vagy Svájcban Montreuxot (Montrő). Ilyen helyek is vannak, és amikor valaki megtapasztalja, akkor jön az a felismerés és érzés, hogy itt érdemes élni, nem valamelyik földi pokolban. A következő kérdés az, hogyan, Azt már nehezebb elérni, de nem lehetetlen. Ha megvan az akarat, megvan a mód is (angol mondás).

abandi 2011.08.05. 23:47:06

A derelyének nagyon is igaza vagyon, jelesül:
A firnyákos jogállamban a vica lehet versa és fordítva is.
Egyesek szerencséjére...
Bízva a Magyar Független Bíróságban,
Tisztelettel:
lófaszlajos

guma 2011.08.06. 08:57:16

@Conv: ez igen! :)

ott tudnak valamit!
mi meg : "Megjött a magyar hiányadat - már 217 százalékon állunk!

Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – 2011. július végi hiánya 1494,5 milliárd forintra teljesült, amely az éves törvényi módosított előirányzat 126,2 százalékát jelenti. Ez jelentős romlás a féléves állapothoz és az egy évvel korábbihoz képest is. A Mol-vásárlással együtt az éves terv 217 százaléka a mostani deficit." (www.napi.hu/magyar_gazdasag/megjott_a_magyar_hianyadat_mar_217_szazalekon_allunk.491840.html)

nekem ezután senki ne mentegesse a kormány pénzszórását, hogy ez semmi, meg kicsi, meg stb, stb,!

Horizont 2011.08.06. 10:04:10

@guma:
Államháztartás? Képzeld el mennyi hiánnyal küzd az emberi háztartás?:)
Nem azért tettem ide ezt a jelet, mert ez olyan mosolyogni való!
Elmehetnek a sunyi p..ba! Ugye milyen könnyű volt ellenzékben pofázni kedves (a francnak kedves) Orbán úr????

Horizont 2011.08.06. 10:13:06

@Bee-zony: Na gyógyulj meg gyorsan és ne verekedj kisfiam:DDDDDD
Tudod, hogy nem az a 6 év számít amivel te fiatalabb vagy (jól jön az persze :D)! Emlékszem vitáztunk mi már erről itt veled erről az elmenni, nem menni dologról. Mindegy akárhány éves is vagyok, a koron kívül minden más nagyban számít. Mi miatt mennek el az emberek? A pénz miatt!! És ha nekem vannak fontosabbak a pénzen túl? Nem megyek bele újból és újból! Kár, hogy a haza szeretete elcsépelt lett (na tettek is róla, hogy így legyen)! Azt mondod ha "Ha megvan az akarat, megvan a mód is" . Na ebben nem azonos a véleményünk:) Azt hittem 50 évesen már te is látod (megtanulod), milyen az élet:DDD

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.06. 10:44:01

@kyncza: "tudod többen abbahagynánk az állandó zsidózást, ha ők abbahagynák az állandó nácizást és holokausztozást...
Meg azért sztem az sem véletlen, h a zsidókat, mióta vannak, üldözik. Gondolom nem a szemük színe miatt. Talán mert tisztességtelen üzletemberek? "

Nem vagy te egy kicsit demagóg? Előbb hagyjuk abba a zsidózást, aztám magad is zsidózol.

Mi az, hogy talán tisztességtelen üzeltemberek? Tudod volt Szegeden egy Brukner nevű vasbolt ( lehet, hog a nevet rosszul írom, elnézést, de ez még 45 előtt volt), ahol a zsidó tulajdonos ( ez volt a Brukner ) és a felesége minden nap maga is dolgozott az üzletben. Talán ettől Tisztességtelen üzletemberek voltak?
A másik, hogy ha én a bevételeimet nem szórom el, nem élem fel, nem mutatom a világnak a luxust, hanem a pénzem megsporolom, és neked kölcsön adom, akkor töled vagy kérek kamatot vagy nem. Ha nem kérek, akkor hülye vagyok, ha kérek, akkor meg tisztességtelen üzletember? Ugye te gyorsan akarsz valamitz, de nincs pénzed rá, én adok neked, de amíg vissza nem adod, addig a pénzemet nem tudom forgatni, ezért használati díjat fizetsz, ez szerinted a tisztességtelenség? Te adnál használati díj nélkül nekem mondjuk 30 évre több millió forintot?

Na mitől is tisztességtelen szerinted egy ( zsidó ) üzletember? Fejtsd ki, had tudja más is!

Nyugodj meg, nem vagyok üzletember, és nem akarom minden áron őket védeni, csak én mindig addig nyújtóztam, ameddig a takaróm ért, és ha nem volt pénzem de vásárolni akartam, úgy kértem a hitelt, hogy annak a következményeivel tisztába voltam, és nem tartottam tisztességtelennek a bankot, aki kölcsönt adott.

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.06. 10:56:12

@Bee-zony: "Így csak az a kérdés, hogy jó-e az a törvény, ami a szándékot konkrétan nem „díjazza”."

Valamikor az ősidőkben volt olyan korszak, amikor a felségsértés ürügyén a szándékot, sőt még a ki nem mondott gondolatot is "díjazta" a törvény. Ugye te sem akarod, hogy hazánkban olyan világ legyen, ahol általában maga a szándék is bűncselekménynek minősülne?
Persze vannak olyan kivételesen "közösségellenes", fegyveres cselekményekre, hazaárulásra stb. vonatkozó magatartások, amelyekenek már a szándékát is szükséges büntetni. lyen pl. az, ha valaki különféle anyagokat vásárol azzal a szándékkal, hoyg abból robbanóanyagot készítsen, és azzal robbantson.

Képviselő úr esetében nem a büntetőjognak, hanem az erkölcsi mércének kellene a "díjat" osztani, ha a pártja tiszetsséges lenne, megkérné, hogy a jövőben maradjon otthon. Ha ezt nem teszik, akkor majd a választásokon kell a "díjat" odaítélni neki.

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.06. 11:00:04

@Állnév: "Úgy mellesleg, én azt hittem itt a kormánypárt bizonyos húzásai a téma."
Aztán te is másról beszélsz, mint Bodóné, amikor tőle a bor árát kérik!

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.06. 11:05:49

@Conv: "a zsidók cáfolták meg. a hivatalos holotörténészek.
de ebbe ne menjünk bele, mert feleslegesen vakoknak nem mutogat az ember képkirakót....
a schindler listája nem volt igaz.
anna frank naplója sem."

Akkor biztos hazudott nekem kb. 45 éve az a paralízises lábú orvos, aki a náci koncentrációs táborból a megnyomordova jött haza az ugyancsak megnyomorodott anyjával együtt, míg az összes rokona ott halt meg?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.06. 11:09:55

@látjátok feleim szümtükkel:
zsidó hitelezőhöz, csak hogy teljes legyen a kép ahhoz, amit mondasz, mert amit mondasz, az korrekt, a kölcsönért elvárható a visszafizetés és akár a kamat is:

- miután adtál hitelt és kiegyeztél a visszafizetés feltételeiben (amit te szabtál) akkor utána külső körülményekre hivatkozva később mégis többet kérnél?
- te adnál olyannak kölcsönt, akiről tutira biztos vagy, hogy nem tudja visszaadni, és ha nem tudja visszaadni akkor ajánlanál neki hitel kiváltó kölcsönt, hogy még egy ideig le tudd húzni a pénzét, mielőtt elveszed a házát, holott az alap hitelt visszafizette már csak az ugyanannyi kamat van hátra?
- miután adtál hitelt valamire, és befolyásod van annak a valaminek a működésére (kereskedelem) megpróbálnád azt a valamit értékteleníteni, hogy ne tudja visszafizetni az adós a hitelét, tőled függjön?
- miután adtál hitelt valamire, befektetnél-e te több pénzt ugyanabba a valamibe, (szolgáltatás) hogy rontsd a másik esélyeit a visszafizetésre, elvedd piacát, ellehetetlenítsd a visszafizetést, így növeld a bevételed, és függővé tedd magadtól?

nézd meg a talmud ide vágó részeit a hitelezéssel általában és a gojokkal, a gojoknak hitelezéssel kapcsolatban. ez ugyanis a zsidó üzleti etika. faji alapon.
ha gondolod segítek. akár héberül is.

Én viszont üzletember vagyok, pénzt kérek azért, hogy okosodj arról, miként lehet (effektíve ötletek és munka nélkül, kihasználva az ötleteket és a munkát, tőled függővé tenni másokat, megszerezni földjüket, jószágukat) meggazdagodni, és a pénz mellé elkötelezettséget kérek irányomba, de a tanítás mellé el is indítalak az úton, támogatlak egy kis hitellel, akár ebből is fizetheted a képzésed díját.
:)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.06. 11:12:35

@látjátok feleim szümtükkel:
a hatmilliós számról beszéltünk. azt mondta a féllábú doki, hogy ő megszámolta, hatmillió volt?
senki nem tagadja, hogy voltak táborok, sokan meghaltak, sőt kegyetlen, szadista viselkedés is volt a táborokban.
egyébként melyik táborból jött haza, mit mondott, emlékszel még?

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.06. 11:17:48

@derelyegrádi szellem: "Én a kérdést nem ennek a Balázsnak, vagy kinek szemszögéből vizsgáltam és értékeltem. Hanem Juhász Oszkáréból és az általa mostantól képviselt közösség szempontjából.

Ebből az aspektusból nézve köteles ezt megtenni. Illetve, ha egyetért veled, és szerinte se bcs. (ezért nem pótmagánvádol) akkor meg feljeletést is minek a f..nak tett?"

Nem biztos, hogy lehet pótmagánvádat benyújtania. Ha emlékszel rá, a szocik nyújtogattak be annó, minden megszüntető határozat ellen pótmagánvádat. Ezt követően az Alkotmánybíróság nem minden bűncselekmény esetében értelmezte úgy a törvényt, hogy alkalmazható lenne a pótmagánvád.
Szerintem az ügyésszég által vizsgált, és megnevezett bűncselekményekkel kapcsolatban az önkormányzat nem nyújthat be ilyet, illetve ha benyújtja, a bíróság el fogja utasítani. Vagyis nem a polgármester mulaszt.

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.06. 11:33:38

@Conv:" Én viszont üzletember vagyok, pénzt kérek azért, hogy okosodj arról, miként lehet (effektíve ötletek és munka nélkül, kihasználva az ötleteket és a munkát, tőled függővé tenni másokat, megszerezni földjüket, jószágukat) meggazdagodni, és a pénz mellé elkötelezettséget kérek irányomba, de a tanítás mellé el is indítalak az úton, támogatlak egy kis hitellel, akár ebből is fizetheted a képzésed díját."

Na! meg is érkeztünk a kapitalizmusba! Vagy nem tudtad, hogy ez amit leírtál egy kapitalista üzleti magatartás? Köszönöm az ajánlatodat, de azt hiszem valamivel öregebb, és bölcsebb vagyok tőled, és nem kérek a tanításodból.

Viszont tájékoztatlak arról, hogy én az első hitelemet az akkori egyetlen banktól kértem, azóta sem kértem mástól csak ettől, és remélem a tulajdonosát ( aki az általad felsorolt eszközökkel működteti a bankját ) nem tartod zsidónak.

Igen megmondta a doki, csak én akkor még annyira fiatal, és e témában tájékozatlan voltam, hogy a név nem mondott nekem semmit, és azért nem ez volt a legfontosabb dolog az életemben, így természetesn már nem emlékszem, hazudni meg nem akarok.
Viszont szintén fiatal koromban láttam egy dokumentum filmet a legyelországi lágekrek felszabadításáról, arról, hogy ott mit találtak a felszabadító hadeseregek. Nem bánnám, ha te is látnád. Sajnos annak a filmnek a címére sem emlékszem. Olyan sovány, mozgásképtelen, bőrrel fedett csontvázakat mostanában csak az afrikai éhezőkrők készült tudósításokban lehet látni.

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.06. 11:35:39

@Conv: nem féllábú volt, csak nyomorék lábú, de te béna vagy, mert még olvasni sem tudsz, nem is értem, mitől vagy vállalkozó! Vigyázz, a NAV utol ne érjen a bénázással!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.06. 12:08:24

@látjátok feleim szümtükkel:

én is az első hitelem attól a banktól vettem fel valszeg. igen még az átkosban.

nem vagyok benne biztos, hogy a kapitalizmus jellemző sajátja a hitelezésben ez a mentalitás. főként vallási-faji alapon deklarálva

szerintem láttam a filmet. gyanús, hogy az összes propaganda filmet abból a korszakból. aztán láttam azokat a felvételeket is, ahol nem csak az elkülönített skorbutos, vérhasas direkt levetkőztetett foglyokat mutatták, hanem az egész tábort.

akinek nyomorék az egyik lába azt felénk féllábúnak mondják, akkor is, ha megvan neki a lába.

nem sokat értettél meg abból amit mondtam, úgy érzem.

Bee-zony 2011.08.06. 12:59:30

@Horizont: „Mi miatt mennek el az emberek? A pénz miatt!!”
Lehet, sőt több mint valószínű, hogy a többség esetében ez így van. Én a szar alakok nagy halmaza miatt megyek el. Kényelmes, de nem jó életem van Magyarországon. Ami következik, az jó, de nem kényelmes (logikailag jó, de fizikailag nem kényelmes). Rövid és középtávon egyértelműen rosszabb lesz a helyzetem anyagilag, utána majd meglátjuk. Persze az is szempont, hogy Magyarországtól nyugatabbra a minimálbérből is meg lehet élni, stb., de nálam az az elsőrendű szempont, hogy nagy többségében normális emberek között akarom élni az életem, ahol a Vastagbőr téma hiányában „éhen hal”, tehát nem Mexikó és nem Magyarország. Tudomásul veszem, hogy tökéletes hely nincs ilyen szempontból a Földön, de legalább közelítse.
Ezt nevezheted mennyország utáni vágynak is, vagy aminek akarod, a lényeg az, hogy én nem vagyok olyan, mint a magyarországi többség, és nem is azonosulok vele. Ezért inkább megkeresem a világban azt a helyet, ahol szellemileg jól elvagyok elsősorban, másodsorban pedig fizikailag, materiálisan.

Hazaszeretet: lehet, hogy a másik átkosban nem utaztál eleget a nyugati határszélen, de Kádár és „vasúti nyomozó” fedőnevű kopói olyan szinten utáltatták meg az országot azzal, hogy nem a rokonaimhoz megyek, hanem disszidálni akarok… hogy végül tényleg meggyőztek, hogy ez így helyes.

„Az az állam, amelyben a szellemi ember nem talál otthont, az a pusztulás elé megy. Ha valahol szellemi ember jelenik meg, és nem fogadják kellő tisztelettel, annyi mintha az uralkodót feláldoznák. Ha a szellemi embert megvetik, annyi, mintha az állam jólétéről lemondanának. Az az állam, ahol a szellemi emberről megfeledkeznek, még sohasem tudott fennmaradni.”
/Hamvas Béla: Útravaló/

Bee-zony 2011.08.06. 13:04:01

@látjátok feleim szümtükkel: „Valamikor az ősidőkben”, 2010. április 10.-tól 2010. június 8.-ig „volt olyan korszak, amikor” a gondolatot is büntették egy elkúrt országban, eképpen:
Btk. 269. c) Aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
…és amely 2010. június 8-tól erre módosult:
A nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása
269/C. § Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Van „lex tojás” is, de olyan törvény, ami a hatalommal való visszaélés kinyilvánítását és előkészületét legalább a „lex tojás” szintjén büntetné, nincs. A törvényhozókra jellemző, hogy mit engednek, és mit büntetnek; és ne lepődj meg, ha azok az országok működnek jól, ahol szigorúan szankcionálják a bűnt, és van is erkölcsi érzékük hozzá, hogy tudják, mi a bűn és mi nem az.
Ahol viszont a zsidók uralkodnak, közvetve vagy közvetlenül, ott a törvény is egy entartete kunst, degenerált művészet, ami a zsidók alantas érdeket szolgálja – vö. törvény a kalózhajón – a hasonlón hitvány gój vazallusok, csatlósok pedig kiszolgálják őket.

Béla Bácsi 2011.08.06. 13:44:43

@látjátok feleim szümtükkel: "Na mitől is tisztességtelen szerinted egy ( zsidó ) üzletember? Fejtsd ki, had tudja más is!"

Jajj, istenem, ilyenkor mindig előjönnek a Brucknerek! A tisztességes zsidó órásmesterek, úri szabók, vegyeskereskedők.
Demagógia ezerrel!
Nagyon jól tudod te is, hogy a "zsidózáskor" azokra az emberekre gondol itt minden náczi szarmagyar, akik miatt -a kommunizmus alatt a népnek tulajdonított, majd privatizált- közművek fogyasztói ára a kétszerese-háromszorosa az egyébként jóval magasabb életszínvonalú Nyugat-európáénak.
Aztán "vallásvezetőkre" gondolnak a náczik, akiket köztörvényes, közpénzeket és közvagyont rendszeresen meglopó bűnözők telefonon felhívnak, hogy "csináljon már valamit, mert nem lehet izélni!". Mert egy "vallásvezetőnek (Judapesten!) természetesen van(!) befolyása az "izélésre!
A sukorói "nagy üzletre" is asszociál néhány kirekesztő, pálinkagőzös agyú szarmagyar. (Nem norvégok a befektetők, megsúgom).
S ha már a befektetőknél vagyunk, ne feledjük egy "befektető ország" elnökének egy "üzletembereknek" adott vacsorán elhangzott, dicsekedő beszédét.
Bernie Maddoffot, AIG-t, Bank of America-t, Magyarországot, ahol a "törvények"(!) megengedik, hogy egy ország fizetőeszközében kiadott hitelt egy másik ország pénzében számoljunk el és az elszámolás után ugyancsak az ország fizetőeszközében kérjük vissza a tartozást (egy kis jogos, "tisztességes" haszonnal).
A történelemben tetszik találni példát (bár a cucilizmus alatt a dőzsölő, búnös magyar arisztokráciára lett ez kenve) arra, hogy a "polgárosodás" miként érintette az "egy millió koldus országát": az előre lenyomott áron történő termény felvásárlások, az ezek következtében elszegényedett kis- és közép-parasztság földjének felvásárlása (lám ismét ide jutottunk! "a felvásárló nép"! békés, nincs szüksége katonákra, csak felvásárol!), amiből létrejött a "modern" nagybirtok (lám a zsidók mindig újat, modernet hoztak el, fejlődést!) aminek következtében ugyi a hagyományos, saját földjén gazdálkodó bugris magyarból modern agrárproletát lehetett!
Teccik látni, sorolhatnám még, de ez nem a hely, hogy könyveket írjunk be, asszem, ez is demonstrálja, hogy amikor itt egyesek "zsidóznak", akkor nem a szépemlékezetű Bruckner urat emlegetik fel Szegeden, aki nejével együtt minden nap a vaskereskedésében dolgozott...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.08.06. 14:10:50

@Béla Bácsi: kivétel szombat. vagy pedig nem volt zsidó.

elektromotor 2011.08.06. 15:05:19

@Béla Bácsi: Értelmes ember ezeket amiket leírtál tudja! A kretének pedig "náciznak"! Pedig be is kaphatnák!

bandika gazdája 2011.08.06. 15:30:35

@guma: Atyaúristen! Ezt megint rajtunk fogják bevasalni, az biztos!

Béla Bácsi 2011.08.06. 15:31:27

@Conv: Hja kéwem! Arra van a segéd!

elektromotor 2011.08.06. 21:04:02

@Béla Bácsi: Pedig meg is krétázom nekik, meddig kaphatják be , nehogy túl mohók legyenek! :-)))

derelyegrádi szellem 2011.08.08. 12:25:25

@Tigeri:

Te néha megengedhetnéd magadnak a gondolkodás, értő olvasás luxusát. Nem túl gyakran, csak néha.

Ha amit ez ügyben ideírtam, az szerinted "védés" volt, akkor te egyszerűen csökkent képességű vagy. Nevetséges csak azért nem, mert ezen nem nevetünk. Mármint a csökkent képességűeken.

@látjátok feleim szümtükkel:

Ebből a bejegyzésből látszik, hoyg te ehhez tök hülye vagy, ami nem baj, csak akkor nem kéne beokoskodni.

1./ Szerinted az Alkotmánybíróság mióta bírál el pótmagánvádat, de bármyilen büntető ügyet? (helyes megfejtés: soha, semmikor)
2./ A pótmagánvád az összes közvádas bcs.re vonatkozik, és előtejeszthető. Amivel kevered, a sima magánvád (de azok pont nem közvádasak, mint nevükben is benne van), ami 6 db. bcs-t ölel fel.
3./ Kevered a polgármestert és az önkormányzatot, mint jogi személyt, pont mint polgárijenő....
4./ nem tudom melyik szoci anno benyújtott és bíróság által elutasított pótmagvádakra gondolsz, de ha a Kelle-féle 2002-es ügyekre, akkor tájékoztatak, hogy az a Be,ami ezt lehetővé teszi (az előtte volt kódex nem ismerte a pótmagánvádat) csak 2003. július 1. én lépett hatályba. Az előtt biztos nem terjesztett ilyet elő senki. Talán még a szocik se.

Ha ezeket leszámítjuk, akkor OK az okfejtésed.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.08. 12:51:55

@derelyegrádi szellem: Nekem az a fura,hogy te azt kérdőjelezed meg,hogy valóban így történt a dolog.Miért,le is kellett volna filmezniük,hogy elhidd???
És-bár te vagy a naribari-hozzád képest még én is védem ezt a tetvet.Mert mint írtam nagyjából ki lehet magyarázni.A jogi dolgokhoz meg te értesz,hogy mit lehet ezzel kezdeni.
És kösz hogy ilyen humánus vagy,hogy nem nevetsz ki.:))
Ha esetleg kiderül,hogy neked van igazad akkor leborulok a te és a Viktorod nagysága előtt.:))
Bár téged így ismeretlenben is többre tartalak.

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.08. 21:53:45

@derelyegrádi szellem:
"1./ Szerinted az Alkotmánybíróság mióta bírál el pótmagánvádat, de bármyilen büntető ügyet? (helyes megfejtés: soha, semmikor)"

Nem azt írtam, hogy elbírálta, hanem azt, hogy nem minden bűncselekmény esetén találta alkalmazhatónak. Nevezetesen azok esetében, amikor a bűncselekmény sértettje nem lehet természetes személy, ( de nem természetes személy sem) amikor a sértett az állam. Az államot a sérelmére elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatos büntetőeljárásban az ügyész képviseli. Ilyen pl. a hivatali visszaélés, de a zsarolásnak, fenyegetésnek már lehet sértettje bármelyik kategóriába tartozó sértett. Azonban ha állami szervezetet zsarolnak, ott érvényesül az ügyészi képviseleti eljárás, és nem a megzsarolt állami szervezet, vagy annak vezetője a sértett.
Jogszabályi rendelkezések:
1998. évi XIX. törvény a büntetőeljárásról
51. § (1) Sértett az, akinek a jogát vagy a jogos érdekét a bűncselekmény sértette vagy veszélyeztette.
53. § (1) A sértett az e törvényben meghatározott esetekben pótmagánvádlóként léphet fel.
229. § (1) Ha az ügyész vagy a felettes ügyész a sértettnek a feljelentést elutasító vagy a nyomozást megszüntető határozat elleni panaszát elutasította, és a 199. § (2) bekezdése alapján pótmagánvádnak van
helye (199. § (2) A panasz elutasítását követően a sértett pótmagánvádlóként léphet fel, ha
a) a feljelentést a 174. § (1) bekezdésének a) vagy c) pontja alapján utasították el
[a) a cselekmény nem bűncselekmény,
c) a büntethetőséget kizáró ok (Btk. 22. §) állapítható meg,]
- feltéve, hogy a pótmagánvád emelését a 199. § (3) bekezdése nem zárja ki .

Fazekas Géza tájékoztatása szerint a cselekmény semmilyen, a büntető törvénykönyvben megjelölt bűncselekménynek nem felel meg ( magyarul nem bűncselekmény a feljelentett cselekmény). Hozzátette, hogy a feljelentő sem jelölt meg bűncselekményt a feljelentésében, az ügyészség ennek ellenére megvizsgálta, hogy a kényszerítés, vagy a hivatali visszaélés feltételei fennállnak-e. Ezért nem lesz nagy valószínűséggel pótmagánvád.

látjátok feleim szümtükkel 2011.08.08. 21:55:52

@derelyegrádi szellem:
"3./ Kevered a polgármestert és az önkormányzatot, mint jogi személyt, pont mint polgárijenő...."

Tévedsz, nem keverem, mert a polgármester a jogi személy képviselője, a jogi személyként ő jár el, miután az önkormányzat csak ülésezni tud, eljárni nem!

"4./ nem tudom melyik szoci anno benyújtott és bíróság által elutasított pótmagvádakra gondolsz, de ha a Kelle-féle 2002-es ügyekre, akkor tájékoztatak, hogy az a Be,ami ezt lehetővé teszi (az előtte volt kódex nem ismerte a pótmagánvádat) csak 2003. július 1. én lépett hatályba. Az előtt biztos nem terjesztett ilyet elő senki. Talán még a szocik se. "

A Keller általi feljelentésekre indult nyomozások 2003. július 1. után fejeződtek be, akkor már élt a pótmagánvád intézménye. Amíg a hivatkozott értelmezés meg nem jelent, minden állami szervezet feljelentésére indult ügyben, automatikusan biztosítva volt a pótmagánvád, amennyiben a nyomozás megszüntetésre került sor, pl. így volt pótmagánvád biztosítva az adóhatóságnak is az adócsalás, és a jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt indult ügyekben, csak pótmagánvádat azért nem indítottak, mert nem volt keretük az eljárásban kötelezően alkalmazandó ügyvédre.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.08.14. 11:52:59

bodoky interjú:

"1 milliárd forint feletti korrupciós ügyekben a Fidesz és az MSZP ma is együttműködve hallgattatja el az újságírókat."

magyarinfo.blog.hu/2011/08/14/bodoky_4

ja és
aki ugyanígy látja (mint én) bodokyt, ténykedését:

az kérem lájkojja, azaz támogassa bodokyt a faccén:
www.facebook.com/atlatszo.hu

süti beállítások módosítása