Skip to content


       Szűrés lista

Jónapot, AZ ASZTAL-t keresem

A Mikulás manóinak igyekezete nudli lehet ahhoz a sürgés-forgáshoz képest, amit ma reggel 8-ig produkálhattak az ország polgármesteri hivatalaiban.

30-án este jelent meg ugyanis a hír a kormany.hu-n, hogy Kövér László aláírásával ellátott "személyre szóló" Alaptörvénye lehet bárkinek, aki egy adatlap kitöltésével kéri azt a helyi önkormányzatnál, és tegnap még örömködtünk is rajta, hogy

1, mégse postázzák ki mindenkinek
2, az egész állítólag "csak" 50 millióba kerül
 


"A kormány arra kéri az önkormányzatokat, hogy szeptembertől lehetőség szerint a polgármesteri hivatalban, az ügyfélszolgálatukon állítsanak fel egy asztalt, az alaptörvény asztalát, ahol az állampolgárok egy adatlap kitöltésével személyre szólóan kérhetik az új alkotmány névre szóló kézbesítését. Az erről szóló hivatalos felkérést a napokban kapják meg az önkormányzatok a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól.  Az országban elsőként Budapest V. kerület önkormányzata teremtette meg e lehetőséget az ügyfelei számára, az alaptörvény igényléséhez.

A kormány ily módon is szeretné lehetővé tenni, hogy Magyarország új alaptörvénye bárki számára megismerhető, elérhető legyen, és egyúttal - a közelgő hatályba lépés alkalmából - személyre szóló emléktárgy is lehessen."

 

A nagyon kemény hivatalos felkérés valóban megérkezett Szabó Erika államtitkártól. Tegnap.

Külön asztal, külön szék, külön munkatárs KELL. És csupa nagybetű.
Eszméletlen.


(forrás: beol.hu)

Le a kalappal, minden apró részletre odafigyelnek. A méltóságteljes kompozícióból egyedül a kedvcsinálónak odatett finoman mosolygó Kartonpapír Palibácsit hiányolom, amint kezét aláírásra emeli.

Egyébként gyanús, hogy nem most találták ki a dolgot, és Rogán keze aktívan benne van, hisz Belváros-Lipótváros honlapjára már május 25-én, "AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA - MODELL" elnevezéssel kerültek fel az alábbi képek:

 

A napokban úgyis be kell mennem a hivatalba, majd megnézem, nálunk hogy oldották meg, és ki az a szerencsés (netán új?) dolgozó, aki óvhatja és gondozhatja AZ ASZTAL-t, plusz segít kitölteni az adatlapot, amivel felkerülhetek a jó állampolgárok listájára.

Persze nem csak az excelesítés miatt igénylem a személyre szóló alkotmánypéldányomat, hanem hogy legyen bizonyítékom, és ne nézzenek képzelgő vén hülyének az unokák, mikor elmesélem nekik a sztorit.

Mert ilyen állat nincs!

 

Frissítés: Kaptak az önkormányzatok a nemes feladathoz csinos könyvjelzőféleségeket is "Akik törvényt szabtak Magyarországnak" felirattal, és Szent István, II. András király, Mátyás király, Werbőczi István nádor, Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Antall József fényképével.

 

Több település pedig szerencsére sietett közhírré tenni, hogy náluk már kész AZ ASZTAL, így csodás kompozíciókat láthatunk.

Csepel:

 

Rákosmente:

 

Környe:

 

És kiderült, mi lesz  AZ ASZTAL  további szerepe:


"Az Alap­tör­vény Asz­tala a későb­biek folya­mán bemu­tatja a Magyar­or­szág Alap­tör­vé­nye – Dísz­ki­adás című albu­mot, amely az Alap­tör­vény szö­vege mel­lett hat­van­négy régi és új fest­mény rep­ro­duk­ci­ó­ját is tar­tal­mazza. E művek a magyar tör­té­ne­lem jeles ese­mé­nyeit ábrá­zol­ják a Vér­szerző­déstől napjainkig.

Az Alap­tör­vény Asz­tala segít­sé­gé­vel a Dísz­ki­adás is előjegyezhető."

 

Címkék: fidesz abszurd kerényi

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr783194102

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy rejtélyes dokumentum 2011.09.05. 19:28:36

Ma reggel egy dokumentumot kaptam e-mailben. A feladó ismeretlen, de a spamszűrő átengedte. Kinyitottam, és olyasmit találtam, ami - ha igaz - alapjaiban renget meg mindent, amit a magyar politikáról eddig tudni véltünk. Ajánlanám az Alaptörvény Asztal...

Trackback: Orbán-oltár és ínhüvelygyulladás 2011.09.02. 11:33:07

A hülyeség folytatódik. Olvasom a hírekben, hogy Orbán-oltárt kell felállítani minden polgármesteri hivatalban, hozzámadzagozva a legfrissebb Orbán-kotmányt, meg egy tollat. Elsőre azt gondoltam, mégis milyen jó fejek ezek, hiszen bárki kiegészítheti...

Trackback: Kész a leltár. 2011.09.02. 07:48:08

 De már nem számít. Elém került az írás, Hoffmann államtitkár kér. Szemem fennakadt, és át kellett gondolnom azokat a nem kőszikla keménységű értékeket, amelyek mentén felneveltek, amelyek vezettek életem során. Persze ez az egy hír önmagában...

Trackback: Alaptörvény, mint munkahely-teremtő 2011.09.01. 19:43:20

Nem értem a fanyalgókat. Ez az Alaptörvényezésdi szerintem nagyon jó dolog. Gondoljunk csak bele, amíg világ a világ (és még + 4 évig) minden önkormányzatnál foglalkoztatnak plusz egy főt, aki vigyáz az asztalra, hogy el ne lopják az Alaptörvény mintap...

Trackback: Elválni agytól, asztaltól 2011.09.01. 11:45:10

Kálmán levelét megírá Dr. Szabó Erika asszonynak, ama bizonyos asztal kapcsán....

Trackback: Járuljunk az Úr asztalához! 2011.09.01. 11:13:20

Még a Gyurcsány-kormány ideje alatt mondta Kósa, hogy ami az országban zajlik olyan, hogy az ember a szíve mélyén drukkol, egyszercsak kijön a függöny elé a Monty Python társulat meghajolni.Azon is nagyon egyetértően tudtam nevetni, amikor Váncsa Istvá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2011.09.01. 08:42:40

Kávézás közben nem jo vastagbort olvasni mert agyvérzést kapok.

Transylvanianmixedgrill 2011.09.01. 08:49:27

Elnézést kívánok, az a Kerényi Imre az az a Kerényi Imre, akire én gondolok?

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2011.09.01. 08:53:27

Ez... Ez... Ez... Áh, nem tudom.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.09.01. 08:53:36

Ez már annyira szánalmas, hogy ha Orbánt megkoronázzák a Duna jegén Overdose hátán a télen, az csak a második helyre kerül...
Fel fogom hivni a polgármester ismerősömet, hogy mit szóltak a levél láttán :D

_alesi_ · http://alesi.tumblr.com 2011.09.01. 08:55:49

Szerintem ez kevés, legyen inkább AZ ALAPTÖRVÉNY SZOBÁJA! Sokkal olcsóbb és egyszerűbb lenne, elég egy A4-es lapra kinyomtatni, majd az első WC ajtajára kiragasztani.

newnt55 2011.09.01. 09:00:42

faszország ez, de súlyosan

cett · http://cettblogja.blogspot.com 2011.09.01. 09:02:26

mivel mindenki kérhet, hamarosan tele lesz a youtube különböző homevideókkal, amikben ilyen-olyan helyzetben feltűnik majd A PAPÍR... :D

remiz (törölt) 2011.09.01. 09:04:01

Az Alaptörvény Asztala = AAA, ez nem valami Moody's-os vagy Fitch-es kompenzálás?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.09.01. 09:06:35

csak én hiányolom a NER asztalát és a KORMÁNY asztalát, ahol névre szóló, kifüggesztésre szánt, választható képkerettel lehet megrendelni a nyilatkozatot, és a kormánytagok dedikált fényképeit?

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.09.01. 09:06:56

Maga az ASZTAL kezdeményezés szimpatikus (+ valamilyen szinten talán munkahelyet is teremt - bár ezt naivság lenne feltételezni, inkább odaállítanak valakit a meglévő állományból), viszont ha tényleg tegnap érkezett meg a levél, akkor ezt sikeresen önmagukat meg az önkormányzatokat szívatták meg. Bár lehet FIDESZ körben erről tudtak, s csak a nem pártközeli polgármestereknek akartak keresztbe tenni...

A nagy kérdés inkább az, hogy az aláírt alkotmány TÉNYLEGESEN tollal szignózott példány lesz, vagy csak egy digitális aláírással megspékelt nyomtatott verzió?

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.09.01. 09:12:01

@Kőmíves Kelemen: Ajánlott olvasmány Spiró György: Feleségverseny. Abban van egy ilyen modern dunai koronázás jelenet, brutális a maga nemében!

@cett: A YouTube erősen cenzúráz, így illemhelyes videókra ne nagyon számíts, ellenben begyújtósokra annál inkább. Vagy max. a kerti törpe meg a planking mozgalomhoz hasonlóan elindítunk egy "Hol van az Alkotmány?" mozgalmat a neten. (Hm, ez nem is olyan rossz ötlet...)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.01. 09:12:35

Szimpatikus?!? Az egyik legundorítóbb példája a beteges önimádatnak! Nem vagyok a politikától könnyen kiakadós fajta, de ez...

Innen már csak az jön, hogy a nyilvánvalóan hálás utókornak megelőlegeznek egy-egy szobrot magukról...

Transylvanianmixedgrill 2011.09.01. 09:13:26

@Conv: Én konkrétan az asztal ökumenikus szentelését hiányolom, továbbá egy mobil imapadot, és egy kis szentelt vizet az asztal sarkában.

cett · http://cettblogja.blogspot.com 2011.09.01. 09:14:17

@bulvármédiás =>: simán jó ötlet, megvettük!

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.09.01. 09:16:20

@Rufus78: Ízlések és pofonok, szvsz a NER kifüggesztése sokkal gázabb volt. De igen, ez az önimádat azért már-már sok.
Persze az is kérdés, hogy mennyi ideig lesznek majd ASZTAL-ok, azaz meddig éri meg egy embert azért fizetni, hogy csak ücsörögjön meg nyomtatványokat töltsön ki napi nem tudom hány órában - szvsz októberre már lecseng a dolog, s napi 1-2 ember lesz csak.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.09.01. 09:21:41

@bulvármédiás =>: mert szerinted napi 1-2 embernél több lesz októberig?
összesen. az országban. nem hivatalonként.

zigzeg 2011.09.01. 09:22:02

Aham, nem lett volna egyszerűbb az Ügyfélkapura felrakni, mi?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.01. 09:23:06

@bulvármédiás =>: Ezen a ponton már nem is az a kérdés, hogy meddig lesz kint az ASZTAL. Csak azért, mert esetleg csak két hónapra állítanának maguknak 24 karátos aranyból szobrot a Hősök terére, attól az még egy aranyszobor.

Értem én a tájékoztatás fontosságát, értem én az esemény szimbólikus jelentőségét, én egy ilyen megértő ember vagyok... De ettől akkor is a hányinger kerülget.

Transylvanianmixedgrill 2011.09.01. 09:23:19

Azért tisztelt hölygeim és uraim, ennek az irománynak van még egy érdekessége.
Mégpedig az hogy ez hogyan jöhetett létre.
Ugye a tartalmát nézve itt komoly háttérszervezés folyt. Valakiknek (természetesen adófizetők pénzén dolgozó állami alkalmazottaknak) eszébe kellett jutnia, hogy itt van ez az Alkotmány, valahogy népszerűsíteni kéne. Minisztériumi al és felosztályokat utasítottak, Kerényi Imréket kerestek meg a méltó mód megszervezéséhez, szóval ez nem egynapos agymenés. Nyilván az adófizetők pénzén megszervezett találkozók, egyeztetések nyomán született meg az iromány, amit ugye be kellett gépelni, le kellett ellenőrizni több szinten, ugye nyilván amíg ezek a munkafolyamatok folytak, addig ezek az emberek az adófizetők pénzén ezt a munkát végezték, nem pedig az ország fontosabb dolgait. Szóval ebben a két oldalban benne van, ami megmutatja, hogy és miért csinál közpénzeken a fideszes-kdnp-s slepp...

zrobasé 2011.09.01. 09:25:58

akinek ez a nagyszerű ötlet nem tetszik,az a régi, komunnista,rákosista,sztálinista,kádárista, hornista,bokrosista,gyurcsányista,bajnaista alkotmányt kivánja vissza. a nép által tavaly megválasztott, tévedhetetlen, és világraszóló mértékű felhatalmazást kapott kormány BÁRMELY lépése a népért, a nép nevében, a nép által való.aki ezt nem fogadja el, annak irány a hanyatló nyugat, annak diktáljon brüsszel, az kivűl helyezi magát a NERen, és csak magára vessen. és gyurcsányahibás,komcsik,szemétbajnaiimf,ne az emberekkel,etc...

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.09.01. 09:26:17

Remélem, a Hollóházi Porcelán Manufaktúra minden dolgozója kap egyet-egyet külön bőrkötésben!

index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/31/mindenkit_elbocsatottak_a_hollohazitol/

Egymillió új munkahely!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.09.01. 09:28:56

Jah, és én ezt az asztalt javaslom:
www.youtube.com/watch?v=QWQnp7tNwYk&feature=player_embedded

Egy kicsit megbarkácsolva utánad sétál, és Skicc Pali hangján ajánlgatja a Kotmányt.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.01. 09:29:00

En meg mindig azt mondom, hogy Pozsgay elvtars alairasaval szeretnek egy peldanyt az alkotmanybol. Borito meg legyen a MDP tagkonyvenek fenymasolata, koszonom.

Transylvanianmixedgrill 2011.09.01. 09:30:59

Kiváncsi vagyok, ki vállalja be először az ALKOTÁNY ASZTALÁN a plankingot. :P

hu.wikipedia.org/wiki/Planking

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2011.09.01. 09:36:51

Ha tökös hajléktalan lennék, AZ ALAPTÖRVÉNNYEL koldulnék a pirosnál...

Wendiii · http://hivataliagyhalal.blog.hu 2011.09.01. 09:37:43

Ha érdekel az új alkotmány, majd letöltöm... :D

Gaboro · http://goo.gl/MULS 2011.09.01. 09:39:15

Azért mókás, hogy a magyar polgári péniszhosszabbító fixálva van egy darab spárgával a bútorzathoz.

Gondolom magukból indultak ki, gondolván ha ők lopnak...

szafóbéla 2011.09.01. 09:41:08

Biztos, ami biztos: már megmutattam egy bútorasztalom spanomnak a "Szavazófülkékben Lezajlott Forradalom Eredményeként Létrejött Nemzeti Együttműködési Rendszer Atyjának Alaptörvényt Aláíró Jobbját Tároló Vitrin" terveit.
Az eredeti a Parlamentben lenne, másolatokat pedig lapra szerelten lehetne rendelni nálam. A Kínában gyártatott fröccsöntött jobbokkal együtt...

Gaboro · http://goo.gl/MULS 2011.09.01. 09:44:21

Egyébként a háttérben azt a papírt elírták. Az ott nem az alaptörvény fala lenne inkább? :)

szafóbéla 2011.09.01. 09:47:34

Tartozna az egységcsomaghoz 1 db szenteltvíz tartó,feszülettel; 1 db OV fotó; 1 db fotó a Szent Koronáról.
Elhelyezési sorrend: a vitrin balfelén a szenteltvíz tartó, jobbfelén OV portré, felette (nem túl nagy távolságra) a korona képe.

Gaboro · http://goo.gl/MULS 2011.09.01. 09:51:57

Az alaptörvény WC csészéje

kyncza 2011.09.01. 09:52:09

Nem tudom, miért sírtok itt. Lehetett volna az is a kérés, hogy felhúzassanak egy új épületet, piros-fehér-zöld téglákkal e nemes cél okából. Ez minden pénzt megér!

Annyira naívak ezek a gyökerek, hogy az hiszik, örökre bebetonozták a szavakat a tákolmányban?

lomposfarkas 2011.09.01. 09:56:11

Szabó Erika államtitkár imádlak, drága vagy! Bearanyoztad a délelőttömet! Az utasítás olvasása közben többször hangosan röhögtem :)) és ez már nagyon kellett. És tisztán éreztem: leveled után Moldova tárcáit már soha nem fogom tudni őszinte örömmel olvasni...

2011.09.01. 09:59:07

@Kőmíves Kelemen: okés, gyere vissza és meséld el...:))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.01. 10:02:06

@szafóbéla: En beszallnek a technikaval, elvegre a XXI. szazadban elunk, orankent egy-egy klasszikus OV mondat felhangozna, dakota doglott lovon, ne az emberekkel fizetessek meg, ez a harc lesz a vegso...

zrobasé 2011.09.01. 10:04:05

"Egyetlen forint pazarlást sem engedhetünk meg magunknak, egyetlen felesleges kiadást sem engedhetünk meg, és egyetlen ember sem dolgozhat feleslegesen az államigazgatásban, mert ezt most már nem bírja el az ország"-mondta Orbán Viktor

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.09.01. 10:04:32

@Ásó[Mosó]maci: Ha elolvastad volna a teljes cikket, akkor az is benne van, hogy a cég veszteséges volt, így hagyomány ide vagy oda, sajnos nem tudták tovább fenntartani. Amúgy arra az új cégre leszek kíváncsi, aki fojtatja a hagyományt s elvben 50 embert átvesz, viszont SEMMIT nem írtak róla, még nevet sem...

@zrobasé: Na igen, amit a kormány nyer a réven, azt elveszíti a vámon. A gyáraknál meg ugye ott a költséghatékonyság.

@Transylvanianmixedgrill: Ezen most komolyan elgondolkodtam...

Tapmancs 2011.09.01. 10:07:41

Amikor olvastam a hírt, tényleg azt hittem hogy ez valami vicc, mert ennyire hülyék már tényleg nem lehetnek. De csak nem jött a feloldozás hogy "ezt csak szeptember elsejei tréfának szántuk", vagy valami hasonló.

Az alábbi kommentek szerzői a szívemből szóltak:
"Ez... Ez... Ez... Áh, nem tudom."
"Ez már annyira szánalmas, hogy ha Orbánt megkoronázzák a Duna jegén Overdose hátán a télen, az csak a második helyre kerül..."
"faszország ez, de súlyosan" - ez különösen üt, rövid, velős, igaz. Köszi @newnt55:

Viktus 2011.09.01. 10:11:39

Mindenki jól megnézheti milyen hosszú kígyózó sorok lesznek az asztalka előtt aztán lehet hőbörögni a nemzeti együttműködés rendszerének vívmányai ellen.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2011.09.01. 10:11:48

Kispál klasszikusa jut eszembe:

( Dr. Szabó) Erika, most már indul a buszod,
Menj haza szépen,
Látszik, hogy tudod,
Hogy meg vagy bolondulva,
S holnap ne gyere újra,
Ne gyere újra!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.01. 10:12:53

@szafóbéla: Üveges ismerősöd nincs? Mert ennyi erővel akár ugyanezt kompaktban is lehet gyártani és forgalmazni, valami "Vészhelyzet esetén betörendő!" felirattal, hogy legyen mivel megfékezni egy esetleges súlyos elalaptörvénytelenítési helyzetet. Vagy elsősegélycsomagba pakolni, hogy ha valakinek sügősséggel, esetleg intravénásan van szüksége az ALAPTÖRVÉNYRE.

Homeoffice 2011.09.01. 10:15:27

Hát ez nagyon jó:))))
Kész.
Komolyan, basszus, ERRE van idejük?
Szólok máris a főnöknek, hogy holnap késni fogok, mert be kell menni sorban állni:)

Lasombra 2011.09.01. 10:19:34

pláne, hogy az álomtitkárok nem is utasíthatnak jegyzőket így. a levél simán továbbítható a sarokban álló Henger Alakú Iktatóba.

egyébként a falra felragasztott, fénymásolóból kimentett, A3-as fehér papírra fekete 72p Times New Romannal nyomtatott szöveg meg egészen pontosan illusztrálja az Alaptörvény jelentőségét.

Homeoffice 2011.09.01. 10:23:52

Egyébként én Hálás vagyok a fidesz szavazóknak , hogy megszavazták ezeket.
Kávét megspóroltam.
Minden reggel van egy ok egy jót röhögni (néha kínomban)
Csak azt a szijjártót kéne elzavarni:)

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2011.09.01. 10:25:49

@bulvármédiás =>: Ennyi átírás talán belefér, s nem haragszik meg a Lovasi. Mondjuk Emesével ellentétben ennek az Erikának pont gyógyszertárba kéne mennie.

Lasombra 2011.09.01. 10:27:36

@Gunther: ez azért elég ócska trade-off. szívesen fizetném a kávéidat életed végéig, ha ezek cserébe elmennének... :S

Homeoffice 2011.09.01. 10:29:19

@Lasombra:

Próbáltam optimistán állnia dolgokhoz.
De tényleg.:)
A 2/3ad szavazói közül hanyan törnék le a kezüket?

IGAZ MAGYAR 2011.09.01. 10:31:58

Köszönjük Viktor!!!! Végre egy asztal meg a NYENYI!!! ... no azért a székről se feledkezzetek meg!!! Söt esetleg 1 pohár bor meg egy kis nassolni való egy kis vörös kaviár vajas pirítóssal ! ...no meg az ágy az ki ne maradjon meg persze a panoráma szoba pincérrel svédasztalos fogyasztással napernyővel jakuzzival esetleg 1-2 jobb kinézetű hostessel Dubajba vagy a Bahamákon no meg pár arany karkötő meg fülbevaló igazgyönggyel egy jachton ott a Maldív-szigeteknél
.... No ugye, hogy boldoggá tudod Te tenni a nemzetet csak egy új alkotmány kell hozzá! ...no meg az előbb felsoroltak!!! Persze minden kezdet nehéz De majd a Szijjártó megmagyarázza ha nem akkor megkérdezzük orvosodat gyógyszerészedet!!!! Hajrá Viktor!!!!

szafóbéla 2011.09.01. 10:33:10

@csizsikpizsik: Megtárgyalhatjuk, "kié mennyi a ráfizetésből"!!!

hardenberg 2011.09.01. 10:38:38

Bazd meg, Monty Python...vagy Holló Színház... vagy L'aar pour Laar, vagy Hamvas Béla látomásai a jövőről:

" Úgy tűnik, Hamvast sokat foglalkoztatta, miként emelkedhet a végtermék a szentség rangjára. A Karnevál második kötetében hasfájásig röhöghetünk a „kakozófia” kifejtésén:
- Azt hiszem, ez kakotropizmus.
- Ön azt hisz, kakotropizmus? Nem felületes ez? Mit gondol? Én inkább a synkakotikus és diakakotikus kakoton kakoidok metakakozisának tartom.
- Igaza van, de csakis a kakomentális síkon….

Sokkal mélyebb értelme van annak a jelenetnek, ahol egy bennszülött királyság önmagát trónra emelő uralkodója valójában az árnyékszéken trónol, alattvalói pedig kötelezően és szent áhítattal tisztelik, amit ott produkál.

Ha Mr. Ecqutre ereszt, azt azonnal a nyilvánosság tudomására hozzák. A kürtös riadót fúj, a hírnök pedig nagy fennszóval ezt hirdeti: His Royal Highness enunciation, Őfelsége, a király kinyilatkoztatása. A nők diadalénekbe fognak, a zene élénkebb ütemet vesz, a kamarások magukat hasra vetik, és Mr. Ecqutre nagyságát magasztalják.

Az excrementum apotheózisa. Süllyedhet-e ember ennél mélyebbre, emelheti-e magát zsarnok ennél magasabbra? A paradoxon szimbolizmusán túl, amikor a szentek relikviáival azonos szintre kerül egy futballista cipője, egy popsztár használt alsóneműje, dollár-ezrekért cserél gazdát, miféle értékrendről beszélhetünk? Nem, még nem értük el a mélypontot. De amikor a valóságshow-k kamerája az altesti funkciókat már-már egyenes adásban közvetíti, jó eséllyel közeledünk hozzá."

Egyéves Önkéntes 2011.09.01. 10:45:59

ÁÁÁÁ ez az utasítás!! :)

ilyet még Moldova sem tudott kitalálni!

hardenberg 2011.09.01. 10:46:32

Az a bizonyos részlet Hamvas Karnevál-jából (bocsánat, nem bírtam ki, 2-3 részletet aktualizáltam belőle. ez a remekművek sajátja, hogy ez megtehető bármikor, mert az emberi alaptermészetről, a világ sorsáról szólnak...):

"Nos igen, Mr. Orbán ott ül klozett-trónusán, a néger nők körben táncolnak, a zenekar szól, és a komornyik a Magyar Hírlapot -t olvassa fel. A vezércikket? Főként azt, de a háborús híreket is, Mr. Orbán a háború iránt rendkívül érdeklődik és a most folyó béketárgyalásokat figyelemmel kíséri. A megfigyelők szüntelenül nézik, hogy bent mi történik. Ha Mr. Orbán ereszt, azt azonnal a nyilvánosság tudomására hozzák. A kürtös riadót fúj, a hírnök pedig nagy fennszóval ezt hirdeti: His Royal Highness' enunciation, Őfelsége, a király kinyilatkoztatása. (Alkotmány). A papok azonnal följegyzik és jósolnak. A nők diadalénekbe fognak, a zene élénkebb ütemet vesz, a nép éljenez, a Fidesz-vezetők magukat hasra vetik, és Mr. Orbán nagyságát magasztalják. Valahányszor ereszt, az eset megismétlődik. A megfigyelői állás a birodalomban igen előkelő bizalmi tisztség. Mikor aztán a nagyjelenet megkezdődik, a kiürülés aktusa kezdetét veszi, a komornyik a Magyar Hírlapott összehajtja, és mély bókkal távozik. A kamarások feszülten várakoznak. A megfigyelők reszketve nézik, hogy a kiürülés milyen stádiumban van. A zene rákapcsol, a nők éneke hangosabb lesz, a dob egyre jobban pereg. Végül a kaka letottyan. A megfigyelők hosszú diadalordításban törnek ki. A kürtök három hosszú jelet fújnak, és a speaker kihirdeti a népnek: The creation of a new world from His Royal Highness' excrements, Őfelsége, a király ürülékéből új világ született. (Nemzeti Együttműködés Rendszere) A kamarások ismételten hasra vágódnak, a nők arccal a király felé a földre borulnak, és a homlokukkal a földet érintik. A zene tust húz. A hadseregparancsnok Imához!-t vezényel, dísztűz, és az ágyú üdvlövést ad le. A nép a himnuszt énekli, ágakat lobogtatnak.
Vége? kérdem a mérnöktől. No, sir, felel a mérnök. Most a nők illatszerrel, langyos vízzel telt edénnyel, kenőcsökkel lassú énekszóval Mr. Orbán felé indulnak, háromszor körüljárják, fenekét gondosan megtörlik, lemosogatják és bekenik, bepúderezik. Mikor ez véget ér, a hadsereg az induló hangjai mellett díszmenetben elvonul. Ezután a papok hajlongások közepette imákat mormolva az aranytálba eresztett excrementumot fölszedik, minden, kicsit oldalt fröccsent részt óvatosan fölszednek, a főpap jósol belőle, ezután zsoltáréneklés közepette a templom szentélyében az urnában elhelyezi. Az urna előtt a nép hajlongva és énekelve elvonul, a főpap az urnát megfüstöli tömjénnel, és megkoszorúzza."

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.01. 10:54:41

Tamkó Sirató Károly meg micsoda egy jövőbelátó reakciós volt!!

mila60.blogspot.com/2008/02/tamk-sirat-kroly.html

jenőke 2011.09.01. 11:01:16

Ha majd a jognak asztalánál
Mind egyaránt foglal helyet,
Ha majd a szellem napvilága.....

Hallotta Kövér a rádióban.
Jött az ötlet, a homlokára csapott - és úgy maradt.

spinat 2011.09.01. 11:23:22

Azért kiváncsi lennék hány házmester küldte már el a feljelentés a minisztériumba, jhogy márpedig náluk nincs asztal, vagy nem megfelelö és ez megalázza az alkotmány szentségét.

Tisztára, mint kádár alatt.

Colmath 2011.09.01. 11:28:36

Én már látom magam előtt, hogy lassan kötelező tartozék lesz az autókban is AZ ALKOTMÁNY, és kérheti a rendőr is ("jogosítványt, forgalmit, alkotmányt")... jobb lesz mi hamarabb még ingyen beszerezni, mielőtt még pénzt kezdenek kérni érte...

Énbagoly 2011.09.01. 11:30:46

Hát, ez már akkora faszság, hogy erre szavak sincsenek...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.09.01. 11:35:52

Most, hogy az Alaptörvény hatályba lépése előtt parasztbarokk stílusban le lett járatva, kimondottan sajnálom, hogy a világkommunizmus halálra sújtása kimaradt belőle.

Ennek a mű népnemzetieskedésnek egyébként megvan a piaca - az Echón minden reklámblokkba jut székely himnuszos csengőhang - de korántsem akkora, amekkora visszatetszést vált ki bármilyen normális ízlésű emberből ez az erőltetett propaganda.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2011.09.01. 11:36:54

@Colmath: Szerintem nem ingyenes már most sem. Ez a Magyar Közlöny egyik különszáma, a Közlöny ára több ezer forint számonként. Ha bejön nekik a propaganda, ebből is törleszthetik azt a gonosz államadósságot. Mondjuk a Fidesz tagoknak kötelezővé tenném a vásárlását.

Lasombra 2011.09.01. 11:38:53

@Colmath: a Kormány elvileg már így is minden autóban benne van.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.01. 11:39:15

@laspalmas: Csak átragadt rám nagyjainkról:). Nekem ezzel jó időre belemásztak a bögyömbe (ezért is kérdeztem rá este, hogy lesz-e erről post)...

Részemről ez így nem kormány (kiegészítve a Tarlós-zászlóval meg az eddigiekkel, nem foglalkozva pl.: a gazdasági produkciójukkal), hanem csak egy nárcisztikus gruppen.

Holabög Rém 2011.09.01. 11:47:34

Na jó! Elég ebből az undorító komcsi alkotmányozgatásból. Vegyétek tudomásul, hogy a szakrális dokumentum neve ALAPTÖRVÉNY és nem alkotmány, amit köztudottan a komcsik találtak ki.
Ezt már csak azért is kellene tudni, mert az első alaptörvény neve ugyebár BULLA, ami sumér-szkíta-hun-pártus nyelven azt jelenti: Alaptörvény.
Szóval jó lenne, ha befejeznétek a szent alaptörvény alkotmánnyá degradálását.

(vagy inkább csak simán ne hívjátok Alkotmánynak azt a szart) :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.01. 11:49:25

Hát ha valamire nincsenek szavak!!!
Szarban az ország, kit érdeel az asztal :D
Vagy majd az asztalra állva kint leszünk a vízből?
Ezt is csak politikus találhatta ki...!

Sátán meg a Jocó 2011.09.01. 11:49:29

OFF

@laspalmas: amíg tartod a frontot egyedül, témaajánló:

Beérett a Heti hetesben éveken át folytatott magyargyalázás gyümölcse, Jáksó László milliárdos nagyságrendű szerződést kapott a fülkeforradalmi együttműködés rendszerének közmédiájától.
nol.hu/belfold/uj_szappanopera_az_mtv-n__jakso_laszlo_cege_milliardos_szerzodeshez_jutott

A fülkeforradalmi kultúrpolitika megalázza Eperjes Károlyt, Koltay Gábort és másokat, miközben kitömik Jáksót, Hellert, magasztalják Alföldit.

Hánynom kell.

ON

Secnir 2011.09.01. 11:50:59

csak fogom a fejem és ingatom jobbra-balra. ezt nem hiszem el.
amíg az egyenlítő blogon láttam, azt hittem, egy jó vicc. rogáné.
de most, hogy látom, hogy megjelent a közlönyben, meg ment róla körlevél...
...ez nem igaz. mondjátok, ugye nem?
kíváncsi volnék arra, hogy a polgármesteri hivatalokban dolgozók hogyan reagálnak erre, amikor kézhez kapják? kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy üldögéljenek egy asztal mellett megvárva az átlag napi 1 főt, aki kitölt egy igénylőlapot....
...eszemfaszom megáll...

Homeoffice 2011.09.01. 11:54:53

@Sátán meg a Jocó:

Jól van letelt.
Azt hiszem megyek molotov koktélokat gyártani...

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.09.01. 11:59:57

@Sátán meg a Jocó: Ráadásul az új magyar napi sorozat címe Marslakók lesz, és a Jáksó vezette cég készíti a MTV-vel közösen. A műfaj alapján nehezen számítok sci-fire, de kellemes meglepetés lenne.
Persz jó kérdés, hogy MTV miatt mihez áll majd közelebb: Barátok Közt /Jóban Rosszban szintű giccsparádé lenne, vagy a Szomszédok / Életképekhez hasonló felolvasóest. (Persze mondhatnám még a Tűzvonalbant is, csak valószínűleg nem az lesz a mérce, sajnos.)

nemjogasz 2011.09.01. 12:01:01

Betévedtem egy Monthy Pyton forgatásra, vagy mi történt? Ez annyira abszurd, ilyesmi egyszerűen nem történhet.... Most komolyan, minden polgármesteri hivatalban van arra külön egy ember, hogy a szent alaptörvény oltárát gondozza? Ezért fizet a dolgozó ember ennyi adót, hogy ilyesmire költsék, meg a minisztériumban is hány ember munkája volt ez az egész? Nevetséges...

molaris 2011.09.01. 12:11:02

Nekem "A tanú" ugrott be elsőnek, amikor tegnap reggel megláttam a közszolgálatin.
Azaz:
- Ez nagyon vicces, hogy Virág elvtárséknak mire nincs idejük!XDXD
Aztán elgondolkoztam. Jutányos bérezés mellett jelentkezem asztalápolónak.Írni- olvasni tudok, érettségim és szakmám is van. Bár az egyetemről kirúgtak, de itt nem eü.- ről van szó, viszont lehet politizálni. Azt nem írják, hogy a kezelőnek nem lehet más párt a favoritja mint a Fidesz, így talán erősíthetném a radikálisabb oldalt.

De mit várunk, amikor szűkebb pátriámból ilyen hír jelenik meg:
index.hu/bulvar/2011/09/01/sort_vettek_a_zsakmanyon_a_makoi_rablok/
Mintha a bolognai rendszer kezdene kidomborodni.XDXDXD

Secnir 2011.09.01. 12:20:24

@csizsikpizsik:
"A Fideszben ritka, hogy „az utcáról” keressenek munkatársa a bizalmi állásnak számító kommunikációs területre."

hááát...
....valószínű, hogy belülről kötéllel sem tudtak rá embert találni. Vagy senki nem mer jelentkezni önként. Vagy csak már egyszerűen 'elfogytak' az emberek. ezt lehet úgy érteni, ahogy akarjuk.

medvemellszobra 2011.09.01. 13:24:38

zrobasé írta:

"Egyetlen forint pazarlást sem engedhetünk meg magunknak, egyetlen felesleges kiadást sem engedhetünk meg, és egyetlen ember sem dolgozhat feleslegesen az államigazgatásban, mert ezt most már nem bírja el az ország"-mondta Orbán Viktor

és nála van a pont!!!!!

kacsa! 2011.09.01. 13:28:46

Rendelek. Ha lehet választani, hogy alkotmányos bögre, alkotmányos póló, alkotmányos tányér, alkotmányos budipapír, akkor az utóbbit választanám. Meg egy NYENYIset is mellé, köszi.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.01. 13:38:13

@Rufus78: ...vagy inkább olvasták volna be a közszolgálatin. Az úgyis az övék, a kasszában marad +50 millió (+minden önkormányzat egyedi költsége), a műsornak meg úgyis mindegy. Hogy izgalmasabb legyen, lehetne epizódikus formában, naponta egy-két paragrafustm, vagy mit hegyeznek benne... tuti elsüllyesztené a BariKöztöt.

Nem, ezen most tényleg nem tudok napirendre térni...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.01. 13:48:33

@Secnir:

Te előbb mész az Egyenlítőre, mint ide?
Szégyelld magad, csalódtam!
(azé' maradhatsz, de kapd össze magad :))

bandika gazdája 2011.09.01. 13:54:10

De mi a f...-nak köll az asztalra üveglap?! Több kérdésem nincs!

mruniverzum 2011.09.01. 14:07:31

1. ügyfélforgalom lebonyolítása - klotyó
4. megfelelő dekoráció - értelemszerűen budipapír.

Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi a fűtőértéke. Mert ha magas, akkor minden családtag nevében igényelek egyet. Köszönöm!

eMM2 2011.09.01. 14:08:04

Ezek tényleg nem tudnak leszálni az elefámcsontoronyból amit maguknak építettek.Ehhez képest a lopcsányi/bajnai diktatúra az semmi.
Nem gondoltam volna hogy visszasírjuk, de úgy tűnik még mindig van lejjebb.

bandika gazdája 2011.09.01. 14:09:32

@Gunther: Hülye vagy? Ne írjá ilyeneket, mert mész a Budaházy mellé! Ö is csak mondta, oszt látod hol ül?! :-)

bandika gazdája 2011.09.01. 14:13:27

@laspalmas: Annyira hiányzik Eszkep! Erre mit mondana?

JumboJet 2011.09.01. 14:20:19

@laspalmas: Kedves Palmas!
Én láttam tegnap az ATV Egyenes Beszédében az idevonatkozó adást, Gémesi György és Gerő andrás meghívott vendégekkel. Hát, a bllibséggel nem igazán vádolható Gémesi is már-már röhögött kínjában, a szavakat keresve.
A lényeg.
Kérlek frissítsd a posztot azzal, hogy az egész konstellációhoz mellékeltek könyvjelzőszerű kártyácskákat az eddigi alkotmányozók fényképével, a az aktus dátumával, meg némi kísérőszöveggel. Na most, a 89-es alkotmány aláírójaként vajon kinek a képe és neve szerepelt? ANTALL JÓZSEFÉ!!! (NYÍÍÍÍÍÍÍ!) Az akkori aláíró, emlékezetem szerint bizonyos Szűrös Mátyás volt, hisz az Antall kormány még meg sem alakult!
Ezt a műsorban bemutatják, tehát, nem kamu.
Ennél jobban rég illett valamire a szlogenetek:
"Ilyen ország nincs még egy! Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul."
És mi még az áLamfőn röhögtünk, meg a NENYI-n!
Ezeknek még Hofi sem kell!
MInden rendszert végsősoron, nem kis részben az ironizálhatósága, önnön elkarikatúrásodása dönt romba. De legalábbis segít.
Ez a magyar gagyi-abszurd kínai kivitelben.
Tehát, még egyszer, kerítsd elő az Antall, mint 89-es alkotmányozó portréját!
Köszönöm!
Adamis Iván

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.01. 14:23:33

Na, meg vagyunk mentve.
Matolcsy megunnepelte magat, hogy sikereket ert el es nem kell attervezes, megszoritas, majd jol adobehajtanak es az orszag felviragzik...konyorgom, oljuk meg...

kacsa! 2011.09.01. 14:31:44

@csizsikpizsik: "konyorgom, oljuk meg... "
Sajnálom, hogy nincsenek nálad ékezetek és a helyesírásod is hibádzik, de bízom benne, hogy azt akartad írni: "Könyörgöm, öleljük meg!" :D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.01. 14:34:38

Munkahelyteremtés. Mi a probléma. Vicc az, még a végén kipostáztatok magamnak egyet ebből a feneúj, friss és ropogós alkotmányból.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.01. 14:49:35

@bandika gazdája: Hogy ne az asztal törjön össze, ha belefejelsz kínodban. Plusz ez egyfajta megbillogozási módszer, hiszen akinek vágásnyomok vannak a homlokán, arról (hacsak nem orvosi látletetet vetet fel arról, hogy heves vallási áhitatában hajolt hirtelen előre) rögtön tudható, melyik oldalra húz. Jó válasz?

Mondtam én szafóbélának, hogy kell ide üveges is...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.09.01. 14:56:08

@adamis.ivan:
Ebből az adásból értesültem én is erről az abszurdumról. Gémesi régi vágású jobboldali, aki nemcsak azért az, hogy a baloldaltól elkülönüljön. Egyúttal gyakorló polgármester is, és ezért tisztában van azzal, hogy mekkora lehet erre az érdeklődés szemben azzal az energiával és pénzzel, amit bele kell fektetni.

Továbbra sem értem, mi ennek a valós értelme. Tényleg csak a beteges hiúság?

trashr5 2011.09.01. 14:58:55

Majd hétfőn bemegyek az önkormányzatba,jó korán,hogy elkerüljem azt a nagy sorban állást!
Megjegyzem,ezzel mindenki megbízhatatlan lesz,ha nem tölt ki adatlapot(jaj,mint is mondok), mert a neten egyébként bárkinek rendelkezésére áll ez a valami(mondjuk Alaptörvénynek). Megint csak ez a fránya populizmus,a gondozónak nem kéne elmagyaráznia is a tartalmat? Egyébként mi is az a gondozás,valami hospice a polgároknak,mielőtt teljesen elbutulnak?

sz4sz4 2011.09.01. 14:59:15

@bandika gazdája: kokainhoz, speedhez, egyéb porhoz jó megoldás.

Secnir 2011.09.01. 15:04:03

@laspalmas:
most nézem, itt félórával előbb jelent meg?
b+, úgy látszik valamit össze-vissza klikolhattam...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.01. 15:10:30

Nézzetek frissítést, érdemes!!!

@adamis.ivan: Köszi :)

Secnir 2011.09.01. 15:16:11

...még mindig csak tekergetem a fejem ezen a baromságon. nagybetűvel:
AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA
hátbazmeg.

asszem írok a miniszterelnöki Hivatalnak, hogy nem tudnának-e csomagolni nekem 2 ml-t Schmitt Pál Örömkönnyeiből, illetve 5 ml-t az Alkotmányozó Honatyák Verítékéből? elutasító válasz esetén elfogadnám egy kis szelencében Selmeczi Lockhead Kiflicsücsök Gabriella két fonott szőke hajtincsét is, legyen mihez fohászkodni.
Orbán Viktor Gólrúgó Ballábának körmeiről most nem is beszélek, mert arra gondolni sem merek...

mruniverzum 2011.09.01. 15:17:57

@Secnir: azért írták csupa nagybetűvel, hogy mindenki hallja! :DDDDDDDDDDDDDD

mruniverzum 2011.09.01. 15:22:15

@laspalmas: vitya nincs rajta a könyvjelzőn (még?). Majd a második, javított kiadáson pótolják tutira.
Rákosmente szabálytalan. A 28-ik oldalon és nyitva kell lennie!

Secnir 2011.09.01. 15:26:16

@mruniverzum:
Rákosmente már csak a zászló miatt is szabálytalan. eltakarja a Times New Roman karakterekkel írt szöveget is...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.01. 15:26:20

@laspalmas: Bőrdíszkötéses önmagukraélvezés, festményekkel?!?! Meglesz az a szobor 2014-ig, érzem én.

"A magyar történelem jeles eseményei... napjainkig."

Alig bírom kivárni, hogy vajh mely jeles esemény lesz napjainkból megörökítve! Abból a sokból, bazmeg, kiválasztani egyet(?), az az igazi mission impossible!!!!

Öreg vagyok én már ehhez... Ha lennének még könnyeim, most tényleg sírnék...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.09.01. 15:34:17

"E művek a magyar tör­té­ne­lem jeles ese­mé­nyeit ábrá­zol­ják a Vér­szerző­déstől napjainkig."

Napjainkig... ugye lesz fülkeforradalmas kép? Vagy esetleg egy OVI kontra EU koki-saller kompozíció?

Ez egészen elképesztő. Illetve nem, ez csak Magyarország fideszes kétharmaddal megöntözve.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.01. 15:35:03

Hozzáteszem, az azért valami megmagyarázhatatlan örömmel tölt el, hogy az ASZTALról eddig látott képek közül Környe az első, amelyik végre vette a fáradtságot, és nem egy pucér, fekete betűs A4-es lapot nyalt ki a falra celluxszal, hanem valami fazont adott a dolognak. Egy úr legyen a pokolban is úr...

Ironfist 2011.09.01. 15:35:14

Szeretném javasolni bevezetésre A NENYI OLTÁRÁT, A MINISZTERELNÖK TRÓNJÁT, A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ÍRÓASZTALÁT, MATOLCSY GYÖRGY GUMISZOBÁJÁT, és egyéb hasonlóan értelmes dolgokat.
kicsit OFF:
"Ha a lakosság nem akar fogyasztani, nem baj - mondta a miniszterelnök, hozzátéve: akkor az államnak azon kell gondolkodnia, hogy a megtakarításokból hogyan lehet bevétele."
Hozzáteszem: Nem értik, hogy NEM LESZ megszorítás? Fogják már fel, hogy NEM LESZ MEGSZORÍTÁS!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.01. 15:35:39

Koszonjuk a frissiteseket, gyonyoru. (es meg rohogdeltem par eve nagyapam fotoin amiken az orvosi rendeloben rakosi meg sztalin festmenyek es sarlo-kalapacsok alatt volt kenytelen dolgozni)
Mondjuk varom amikor minden melohelyre eloirnak egy ilyen asztalt meg egy felelost hozza. Es ha Matolcsy folytatja ebedszunetben majd alkotmanyt olvasunk mellette, mert enni mar nem fogunk...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.09.01. 15:39:05

@Ironfist:

"az államnak azon kell gondolkodnia, hogy a megtakarításokból hogyan lehet bevétele."

Tényleg ezt mondta? Hát hogyan lenne Vitya, fogod és elveszed tőlük. Lófaszt megtakarítás az embereknek, ideje megmenteni azokat is.

yxcvbnma 2011.09.01. 15:39:31

Én ezt nem hiszem el... Ez csak egy jól megtervezett hoax lehet... Erre nem tudok mit mondani.

EZt nekem holnap látnom kell, mert elhinni nem tudom. De ha holnap a 16-os buszról látni fogom Rogán hivatal ALAPTÖRVÉNY ASZTALÁT nem tudom hogy síró vagy röhögőgörcsöt kapok.

Üveglap, 28. oldal, nyomtatott nagybetűs felirat, egy ember fő feladata az ASZTAL felvigyázása...

UGYE CSAK HÜLYÉSKEDTEK???

JumboJet 2011.09.01. 15:43:05

@laspalmas: Palmas! OK, OK, Antall megvan! De mit ér a GIGA "hiba" jelzése nélkül?!
Frissítés II-nek írd már bele légy szíves, hogy ANTALL HELYETT EGY SZŰRÖS MÁTYÁS portrénak kellene ott lenni! Sztem ez, sok kommentelő figyelmét elkerülte, van aki nem is tudja, de mindenesetre akkora BUKTA, mint ide Lacháza! És mennyire jól mutatna Szt István mellett egy Szűrös! Sztem, ez nem is baki, hanem ezt tényleg nem merték bevállalni, valamint tényleg bíztak az emberi hülyeségben és amnéziában!

Kiti-Kati 2011.09.01. 15:43:33

@Rufus78: igen-igen, szorgalmazni fogom a munkahelyemen, hogy a "tűz esetén betörni" analógiájára legyen "jogsértés gyanúja esetén betörni" ablak, a kalapács helyén természetesen az ALAPTÖRVÉNNYEL:)

Kiti-Kati 2011.09.01. 15:44:56

Ja igen, azon csodálkozom hogy a könyvjelzőn az "akik törvényt szabtak Magyarországnak" rovatban Antall József az utolsó... Hiszen január 1-gyel hatályba lép az ALAPTÖRVÉNY!!!

JumboJet 2011.09.01. 15:45:13

@Secnir: Akkó ma Te is dugsz? Nekem reggelig áll! :D :D :D

JumboJet 2011.09.01. 15:50:09

@Reckl_Amál:
"Továbbra sem értem, mi ennek a valós értelme. Tényleg csak a beteges hiúság?"
Itt a hétkoznapi, alapsíkú értelmet már rég ne keress.
Itt mindennek már csak tágított értelmezési tartományban van értelme. Nézd végig a Fidesz bő egy évét (nézhetnéd az előző 20-at is), és akkor megvan a maga perverz "értelme". De lagalábbis a helye, indoka. Bár asszem, ekkorát még kormányon nem röhögtek, mint most ezeken fognak emiatt! Ennek pedig örülni kell. Minden rendszer akkor kezd összeomlani, amikor önmaga paródiájává, karikatúrájává kezd válni.

gtamasl 2011.09.01. 15:51:17

Ezta piroslapok.blog.hu-n olvastam:

Az Alaptörvény Asztalának felállításárul

A Nemzeti Összefogás Kormányának Tévedhetetlen Vezére a zOrszág Alaptörvényének hús vét hétfőjén való dicsőséges elfoglalása elfogadása utána, még annak új évi embörfényesítő életbe lépése előtt kívánja a birodalm... zOrszágával megismertetni a Tákol... Alkotmányt, és ennek czéljából elrendeli az Alaptörvény Asztalának felállítását minden polgár-, mesteri és hivatalban.

Az Alkotmány Asztala méltó helyiül pediglen nem szolgálhat más, mint makulátlan tiszta szoba - makulátlan, mint Kedves Vezérünk magasztos fogantatása - mivelhogy tudva lévőileg a zembereknek figyelmét vonják elfele a fődi piszkos dógok azám.

A Szent Irat Asztalának lapját pediglen fényességes üvegburával kelletik lefedni, hogy aztán nehogy a prosztó parasztok odacsulázzanak mermárazhogynéznemánki. Ragyogó borítás fegggye az Alkotmány Asztalát, amilyen fényességesen ragyog a mi Nemzeti Vezérünk alakja a hanyatló nyugati naplementében.

Iratóztassék fel az Alkotmány Asztala irtózatos címmel, miképpen megírják a marhát billoggal ifjú korában, hogy nyoma ne vesszék az élet fertőiben és viharaiban. Hogy az ember, ki ott belép, se felhagy minden reménnyel lássa, hogy az asztal mire szolgál való. Nehogy már még pingezzék vagy pongozzék rajta mán, azé! Arany betűkkel írják meg az asztalt, merthogy arany ember a mi dicsőséges Népnemzeti Vezérünk, Mihály.

Három gyerek, két kerék, négy láb. Négy lába legyen az asztalnak, se nem három, se nem öt. Az asztalnak lába négy legyen, és négy legyen az a szám, mely az asztalnak lábait összegzi. Öt ne legyen az asztal lábainak száma, és az, ki háromlábú asztalt teszen oda, száradjon annak le a bibircsók a füléről!

Írtózatos kötéllel czérnával kötöztessék oda a Szent Írat az Alaptörvénynek Asztalához, nehogy az gonosz, vörös emberek azt eltulajdonítsák. A spárga hossza pediglen két könyöknyi legyen, ahogy éppen két könyökni a Nemzet Tollának két könyöke. Nemzeti színű írószerszámot tétessenek a Szent Írat melléje, hogy az, kinek érdeklődése elvészen, ákomokkal és bákomokkal szórakozhassa magát a Szent Írat tudomámyos tanulmányoztattatása közepette.

Elrendeltetik pediglen, hogy a Szent Bölcsesség Tartójának őrzője legyen. Őrzője legyen a lángnak, mely a hanyatlás sötét évszázadaiban fog világítani hazánk egén, egy új Róma eljövetelének idejéig. Őrzője legyen a szent szellemi pengének, mely átvágta az államadósság és gazdasági növekedés gordiuszi csomóját. Az alá szolgája őrző pedig méltó ruházatban jelenjék meg, hogy díszbe öltöztesse szívét, mellyel a hallatlan feladat elébe néz. Ahogy Szent Ex-Úr-Préri mondotta vala: jól csak a díszmagyarba öltözött szívvel lát az ember.

Rendeltessék el továbbá, hogy egyenes tartással olvastassék a Szent Írat, oly egyenes gerinczel, amilyen egyenes Büszkén Szeretett Vezérünk labda berúgásban edzett czímzetes alakja, melynek tekintetére elolvad asszonyaink lábaiban a tartás.

Az pediglen, aki kéri, az az áldott jó ember, kinek szándéka szerint való, hogy a Nemzeti Alkotmánnyal megismerkedjen, miképpen az Ember megismerte feleségét, Évát, s fogant az méhében... ehh szóval, ha, és amennyiben az áldott emberben efféle gerjedelmek kelnének, akkor legyen neki segítségére a polgár-, mesteri és hivatalban egy czímzetes madamme, ki segéjjen neki... Segíjjen neki kitölteni az alázatos alkotmánykérői kérvényező és igénylő lapot, merthogy azt úgysemtudjakitöltenimarhabonyolultleszazám. Segéllyen a szegényeknek és rászorulóknak. Hisz megmondattatott vala, hogy boldogok a lelki szegények, mert övék lesz a NENYIknek országa.

Az, ki pedig az Alkotmányos Alkotmányisszimusz Alaptörvényt igényelni kéretik, annak adassék ki annak egy példánya megolvasás céljábul. Mert megmondatott vala, hogy nem csak kenyérrel él az ember, hanem sajnos sajtos csipsszel is, de arra már kivetettünk harminc derest, és egy jó adag adót, szóval letudva. Hófehér papíroson adassék ki a Magasságos Iromány, amilyen hófehér hóbortban született Nemzeti Vezérünk lelke. S Országunk pontosítok, jobb lesz, ha inkább Országházunk legfelsőbb embere karikírozza alája nevét (elkerülendő az múltbéli aláírási kalákat és majkákat) az Alaptörvénynek alája, Kövér, pödört betűkkel, hogy lássék mindenkinek mily sündörödően, mily pöndörödően kacifántosan nagyszerű ez a mink kis talpalatnyi földünk, és annak dicsőséges népnemzeti KÓRmánya.

Íratott azúr 2011., Orbán Viktor második eljövetelének második évében, gazdaszomorító hó, 31. napján

mruniverzum 2011.09.01. 15:51:25

@yxcvbnma: Szerintem nem hülyéskedés, csak szimplán indul az ősz. Nyáron nagyjából nyugi volt, sok eddig visszafogott ötlet vár megvalósításra. ;)

Az avatarodról jut eszembe, hogy ráférne erre a bandára is a jó öreg Jigsaw bácsi. Mondjuk a székéhez kötözött pali bának van 60 másodperce, hogy a szájában felejtett tesco-s tollal aláírja az ALKOTMÁNY fellógatott, előtte balra-jobbra kilengő, disznózsírral alaposan bekent példányát. Ha ezt nem teszi meg a megadott időn belül, akkor egy egy tonnás kőtömbből kifaragott NENYI agyonnyomja.

dr. Aullah 2011.09.01. 15:54:53

a hírcsárdának fel kell kötni a gatyáját, ha a valóságot akarja überelni...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.01. 15:57:05

@Ironfist: "Nem baj"? "Nem baj"???!!! Neki biztos nem, annyi pénzzel nekem sem lenne baj (pedig azért van mit a tejbe aprítanom), és mivel a malacpersely-magánnyugdíjkassza lassan üres, hát majd az állampolgárok megtakarításait éli fel. Nagyszerű!

Tudja valaki, hogy kell svájci bankszámlát nyitni itthonról?

Ironfist 2011.09.01. 16:07:21

@Rufus78:
Ugye? Én is ezen akadtam ki. "Nem baj, ha nem fogyasztasz, és így nekünk ebből nem jut, majd elvesszük adóval!"
Meg a kurva anyját! A lánya szüzességét vegye el, ne a megtakarításomat!

"Tudja valaki, hogy kell svájci bankszámlát nyitni itthonról? "

Én azóta akarok külföldi zámlát nyitni, hogy egy tollvonással zárolták a nyugdíjmegtakarításom 14, vagy mennyi hónapját. Ha ezt megléphették, akkor mégis mi a fasz tartaná vissza őket, hogy minden magánszámlát zároltassanak, és saját maguknak vegyék le róla a pénzt? Majd az akadályozza meg őket, hogy "Á, ilyet nem csinálnak."? Vagy mi?

@gtamasl:
Hehe, ez tetszik.

Félek egyébként, hogy a Holnapi Újság szerkesztői a jövőbe látnak :D Mondjuk én már a szavazá... jajbocsánat a Fülkeforradalom előtt megmondtam, hogy ez lesz, ha a fidesz hatalomra jut. Előre meg lett mondva, hogy ne adjatok nekik kétharmadot, mert tönkreteszik az országot, kifosztják, majd elmennek innen úgy, hogy többet az életben nem hallunk róluk! Meg lett mondva! Most meg a sok fideszszavazó meg sír, hogy ő ezt nem akarta. Hát baszki, tudtátok, hogy ez lesz, ennek a nem kétharmados változata már volt egyszer, miből gondoltátok, hogy ezúttal majd nem azt csinálják? Mert szépen megígérték? Ha én megígérem, hogy mindenkinek gazdagságot, és örök életet adok, akkor engem választotok meg? Szóval kedves fideszreszavazók: Í.J.! Már késő, elbuktattátok az országot!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.09.01. 16:16:20

@Ironfist:
:))))))))))))

ez is megígérte, meg ez is megígérte, ez elkúrta, ez elbukta, ez az iciri-piciri ostoba meg kárörvend rajta, hogy a másik is hülye.
mintha az változtatna a saját hülyeségén.

Secnir 2011.09.01. 16:18:22

most tökmindegy, hogy Antall József alkotmányozott-e vagy sem (de nem), mert törvényeket azért hozott, azonban hiába van ott a képe, az asztalon lévő ÚJ alkotmányhoz semmi köze ugyebár.
ez az égés emberek...
...hacsak Viktor nem idézte meg a szellemét, amikor írta.

zrobasé 2011.09.01. 16:22:30

"Az egykulcsos adórendszer bírálóiról Szijjártó azt mondta: a remek közgazdász és remek gazdaság politikus két külön kategória. "
ha ő mondja :)

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.01. 16:30:37

Csak kérdem:
- Itélet végrehajtó, és statáriális eljárás lesz-e, mert azzal ugyan mi lesz, aki nem átalkodik ennek a díszes, lobotómiás, idióta bagázsnak a neki illő nagy lfszt beírja a tákolmányos könyvbe, vagy esetleg hogy klasszikusra utalja, megtiszteli némi bélsárral....

elektromotor 2011.09.01. 16:38:10

@Cirbi: Kultúr ember nem tesz ilyet! Akkor hozzájuk alacsonyodna!

Ironfist 2011.09.01. 16:56:03

@Conv:
Félreértés ne essék, én nem örülök annak, hogy a fideszszabazók megszívták, ez ugyanis azt jelenti, hogy én is megszívtam - ahogy mindenki más is ebben az országban - pár Vityasleppen belüli emberkét leszámítva.

nemjogasz 2011.09.01. 16:56:05

Szépek ezek a manifesztálódásai AZ ASZTAL ideájának, de mindről hiányzik az előírt üveglap, sőt mit több, némelyiken még dekoráció sincs, szóval megszentségtelenítik AZ ASZTAL-t...
Sőt AZ ASZTAL őrizőjét és gondozóját sem látom egyiken sem..
Amúgy ha ezeket akönyvjelzőket már ki is vitte a postás az önkormányzatoknak, akkor ezt nem 28-án találták ki...

Ironfist 2011.09.01. 16:57:28

@Ironfist: szavazók*, bocs, elgépeltem :)

Ironfist 2011.09.01. 16:59:39

@Cirbi:
" vagy esetleg hogy klasszikusra utalja, megtiszteli némi bélsárral.... "

Erről lenne szó? :D
www.youtube.com/watch?v=3_RgPDeXiMs

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.01. 17:01:37

@elektromotor: Az ukász stílusából pedig egyenesen következik a felvetés, és igen tudom, kultúrlény nem tesz ilyet, de valami oknál fogva, felrémlett a kép a svejk a derék katonából a légy és a császári kép esete :D

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.01. 17:06:41

@Ironfist: oops, újat mutattál, ezt még nem láttam, és maradi voltam én a derék katonára gondoltam :D

nemocapt 2011.09.01. 17:11:12

Egy őrült ember önigazolása.

bandika gazdája 2011.09.01. 17:29:30

Hát már elnézést, de nincs az asztalokon üveglap az utasítás ellenére! Ez így törvényes?

csikarcsi 2011.09.01. 17:35:39

Nagy az Isten állatkertje (pont akkora, mint a parlament), de sajnos él az állatvédelmi törvény. Pedig milyen szívesen kínozgatnám a bent lakókat.

jill.w. (törölt) 2011.09.01. 17:58:01

Én kérek magamnak dedikált, számozott példányt, meg pályázok pénzt is, hogy itthon is kialakítsam kötelező enteriőrt.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.01. 17:59:55

Azt az ötletet biztos tőlünk lopták, hogy a tollat a 3 színű zsinórral AZ ASZTALhoz kell kötözni. Választásokkor, ezen óvintézkedés ellenében, viszik a tollat, mint a cukrot. Azt ugyan még beletehették volna, hogy az ideális a 3 csomó, kettőnél nem tart eléggé, az egyet meg 10 szekundum alatt kibontják.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.01. 18:01:59

@jill.w.: Fotót róla facebook-ra vagy iwiwre! Pénteki Subba SzívIWIW Különkiadás: AZ ALKOTMÁNY ASZTALA home edition

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2011.09.01. 18:19:28

@jill.w.: A költségeket majd leírhatod az szja-ból, meghozzák erre is majd a törvényt.

Horizont 2011.09.01. 18:32:45

Már sokadjára jövök vissza ide, hogy lehiggadjak vagy egyáltalán elhiggyem a hihetetlent. Tényleg komoly kétségeim vannak az elmeállapotukkal kapcsolatban. Fülkeforradalom, alaptörvény asztala. A Fidesz már az előző uralkodása alatt is belehúzott ilyen eszement dolgokkal, de nem gondoltam, hogy ekkora tobzódásban lesznek 8 év után. Természetesen nem felejtem el az előző kormány baromságait se, na de ami itt megy??? Gondolom, hogy semmi nem létezhet Orbán engedélye nélkül, de nincs senki a környezetében aki szólna neki?? Igaz ki a fene szólna neki ugyan?? Már nincs mellette egy normális se. Ő se az.
Valamelyik nap egy "kedves" kommentelőtársam azt ajánlotta nekem, hogy költözzek el
Észak -Koreába! Úgy érzem megérkeztem, ott vagyok.....

jill.w. (törölt) 2011.09.01. 18:47:09

@Horizont:
A szűk családja figyelhetné az állapotát.

Horizont 2011.09.01. 18:51:30

@jill.w.:
A család elfogult.
A seggnyalói érdekből elfogultak.
A rászavazók megmaradt része agyilag elfogult.
A kör bezárult. Az ország oda, mi meg jól megszívtuk, mint a torkos borz:)

NYJetsTD 2011.09.01. 18:54:18

Erről az egész agymenésről három dolog jut eszembe:
1. Két haver beszélget:
- Mit csinálsz mostanában?
- Semmit.
- És azt melyik minisztériumban?

2. Akik továbbra is úgy gondolják, hogy ezek fogják rendbe tenni Magyarországot, azoknak további szép napot kíván a Tajgetosz Tours...

3. A Darwin-díjasok ezekhez képest géniuszok.

Kicsi Kacsa 2011.09.01. 18:54:43

Későn jöttem, nem tudom írta-e már valaki, de itt a lényeg:

"...a polgármesteri hivatalban, az ügyfélszolgálatukon állítsanak fel egy asztalt, az alaptörvény asztalát, ahol az állampolgárok egy adatlap kitöltésével személyre szólóan kérhetik az új alkotmány névre szóló kézbesítését."

Ombuckamanó elkaszálta a vonalkódos adatlopást. Most itt a nagy lehetőség felmérni a hűséges pártkatonákat....

Hányok.

Kicsi Kacsa 2011.09.01. 18:58:50

A lényeg, ennél az asztalnál csak az adataidat veszik fel, postán majd kiküldik a tiszteletpéldányt.
Mert az sokkal egyszerűbb lenne, mint a nagyobb áruházak katalógusai egy raklapon vannak feltornyozva, onnan bárki bármennyit elvehet és hazavihet. Önkormányzatok is jobban járnának, ha csak ott lenne ez az alkotmány, oszt aki jön és szeretne vesz belőle, aki nem, az nem.
De nem, a Fidesznek nagyon kell az a névsor....

jill.w. (törölt) 2011.09.01. 19:06:09

@Horizont:
Addig jó a családtagoknakk, míg elfogultak.
Képzeld el azt a családi tragédiát, mikor rádöbbennek.

Llew 2011.09.01. 19:15:47

Én azért kértem volna egy sorszámhúzót is, mert mi lesz ha valahol összeverekednek az olvasni kívánó tömegek?

Szahar! 2011.09.01. 19:25:45

Képek mikor kerülnek újra a tantermek falára, a tábla felett? És főleg: mikor jönnek már az ápolók???

valójábannemberci 2011.09.01. 19:27:27

@Szahar!: az ápolók épp az országból lelépni készülnek. :P

Szahar! 2011.09.01. 19:38:57

Lehet, hogy körbehordozzák a Szent Asztalt augusztus 20-dikán?

2011.09.01. 20:03:51

Ez kész, ez a kormány! Ilyesmit kitalálni...! Most már tényleg csak az jöhet, hogy orbán képét (mandiner.hu/attachment/0018/17003_orban.jpg) lehozza az újság, és minden alattvalónak kötelező kivágni, színes ceruzákkal kiszínezni, és kiakasztani a szobájában.

Llew 2011.09.01. 20:13:07

@Hörömpő Töhötöm: á, ilyen fontos melót mint a színezés nem bíznának a zemberkre

Horizont 2011.09.01. 20:13:57

Réges régen egész évben azt néztük az osztály falán, hogy Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog!
(ez komoly:D)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.01. 20:26:13

Nem akarok én diagnosztizálni semmit, de minél többet rágódok ezen az ASZTALon, annál inkább süt belőle valami agresszív csalódottság. Hogy ők itt a szívüket-lelküket kiteszik nekünk (fülkeforradalom, NER, arányos adózás, Alaptörvény, stb.), hogy boldogabbak legyünk, és ne érezzük magunkat abban a posztkomcsi mocsokban, amiben az elmúlt években fetrengtünk, mi viszont birkamód csak dolgozni akarunk, megélni a fizetésünkből, felnevelni a gyerekeinket és este gyomorgörcs nélkül lefeküdni. Egyszerűen nem érdeklődünk és nem értékeljük kellően a munkájukat, egyedül a mi -hálátlan dögök!- hibánk az, hogy nem vesszük észre, mennyivel jobban élünk az ő irányításuk alatt, mint négy éve; ezért kell nekik egyre elkeseredettebb és feltűnőbb módon letuszkolni a dolgot a fülünkön és a torkunkon.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.01. 20:41:48

@Horizont: Tanulni, tanulni, tanulni
nem tudom már leírni, de valami ilyesmi is volt: zannyia szila
természetesen az orosz tanteremben ;)

Enrico72 2011.09.01. 21:00:59

Nem fordul elő túl gyakran, hogy elfogadjanak egy új Alaptörvényt. Eddig azért sírtatok, mert arról volt szó, hogy kipostázzák mindenkinek (oké, ezzel én sem értettem egyet), most viszont az kap aki akar. Ha nem kell nektek, nem kell kérni.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.01. 21:03:22

@Enrico72: me ez ingyé van, meg olyan felemelő az egész, meg olyan kedvesen utasítanak, amúgy semmi gond, tök igazad van ;)

ketroot 2011.09.01. 21:09:35

Na most erre már én sem tudok érdemit reagálni, nem tudom magam kifejezni. Legyintsek? Kurva anyázzak? Unom.

Secnir 2011.09.01. 21:33:41

...és ilyeneket kell majd motyogni, amikor olvassuk, hogy "Egy párt mind felett, Egy Párt kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen?

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.01. 21:41:04

@Secnir: és vajh, merre van az elpusztítója, a nemes hordozó?????

SvenH. (törölt) 2011.09.01. 21:45:57

mi ezzel a gond? onkurmanyzatonkent + 1 ember kell aki felügyeli az ATLASZT

1000k - bol mar 3.2k MEGVAN !!!

voroner tamas 2011.09.01. 21:55:02

OFF
"Orbán Viktor azon kijelentéséből, hogy „Ha a lakosság nem akar fogyasztani, nem baj, akkor az államnak azon kell gondolkodnia, hogy a megtakarításokból hogyan lehet bevétele”, arra következtet a Napi Gazdaság, hogy felmerülhet a vagyonadó, esetleg az ingatlanadó ötlete is."
www.hir24.hu/belfold/2011/09/01/igy-tartana-a-hianycelt-a-kormany/
Hány bőrt akar még lehúzni rólunk ez a kis törpe???
Adózott jövedelemből összekuporgatott ingatlant még pluszba leadózni?!

SvenH. (törölt) 2011.09.01. 22:08:31

amugy az asztallal meg nem is lenne gond olvasgathassak ott, viszont a megrendeles azt minek?
toltse le es nyomtassa ki igy mindenki akinek kell es nem seggtörlésre rendelne az otthon szepen letolti es kinyomtatja

mert interneten letolt + kinyomtatni ma mar alap, ha otthon nem megy, akkor csinaljak meg a tanacshazan fizetosre

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.01. 22:30:24

@Enrico72: Engem még a posta is kevésbé zavart volna, bármennyibe is kerüljön, pont azért, mert nem túl gyakran fogadnak el egy Alaptörvényt, legyen az bármilyen. Még azzal sem lenne akkora gond, ha lenne egy-egy példány a hivatalokban, mert hát legyen meg a tájékoztatás, ha az embernek éppen arra van ingere.

De azt a levél az ASZTAL "paramétereiről" (mit asztal, OLTÁR, mert nehogy már a paraszt csak úgy, egy snassz asztalon írja meg az igénylését, hanem ehhez AZ ASZTAL kell) és a kapkodás (egy aug. 26-i levél tájékoztat az elképzelésekről, tehát 4 munkanapjuk volt összekapni mindent!) a seggnyalás elvárásának elég durva megnyilvánulása, és így az Alaptörvény máris csak ürügy. Röviden: Ha az Alaptörvény lenne a lényeg, akkor az Alaptörvény lenne kiadva, külsőségek és Kövér László névre szóló ("Szeretettel Marikának, első közös alaptörvénykezésünk alkalmából: Kövér László") nélkül. Arról nem is beszélve, hogy a "közreműködésre való felkérés" és egyéb stilisztikai nyalánkságok milyen szép emlékeket idéznek arról, amikor a kormány "ajánlásokat" fogalmaz meg a versenyszféra béremelésére vonatkozóan.

Pont így csinálnak bazári giccset az egészből, pont így ölik ki azt a kevés komolyságot is az Alaptörvényből, amit még az ember hajlandó lenne érezni a hazája törvénykezési alapdokumentuma iránt. És ott a végén a telitalálat, a Díszkiadás, kibélelve "napjainkig" a legfontosabb történelmi eseményekkel, amiből majd nyilván lesz Limited Edition, Director's Cut, és így lesz márkanévvé, reklámanyaggá, merchandising-gé, szóróanyaggá az, aminek a legfőbb jogalapnak kéne lennie.

enpe 2011.09.01. 23:08:37

@csizsikpizsik: Hány éves vagy királyfi, hogy még hiszel a mesében? (Azért mert van egy (pl. kamu) hirdetés, nem jelenti azt, hogy nincs lezsírozva a dolog....)

garrett27 2011.09.02. 00:09:57

Alig használt Alaptörvény Asztalok a Vaterán. Üveggel együtt kicsit drágább. Ha az Alaptörvényt, meg a tollat sem lopták el, akkor megfizethetetlen! Itt a tökéletes Hungarikum emberek! Lehet-lehet, de gyorsan, mert a kínaiak már hamisítják!

molaris 2011.09.02. 06:15:12

""Kerényi Imre segít az alaptörvény terjesztésében

A megrendelt, majd postán kézbesített alaptörvényt Kövér László személyesen írja alá"""

És Pali Bá'???- talán valami baj van a kezével???

Megdobbent 2011.09.02. 06:25:05

Basszakutya, soralateten nem lesz mar soha? Egyik oldalon nepunk bolcs vezere mosolyogna azzal a cuki sanda mosolyaval, masik oldalon maga az alaptorveny (merthogy az Alkotmany 1990-ben mar kifogastalan volt) kacsingatna... Beh, de szep volna!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.02. 06:50:37

Bele sem merek gondolni, hogy ha ez egy sima szeptember elsejei ötlet, október 23-ra mivel fognak előrukkolni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.02. 06:53:19

@yxcvbnma:

Megmondta Viktor, hogy "mun kahelyteremtés" és "nem XXI:sz-i módszerekkel", nem? Tessék, ez lett belőle: mai asztalszolga :))

zrobasé 2011.09.02. 08:42:31

érdemes megnézni, hogy tegnap mit mondott Matolcsy...aztán azt, hogy mit Bod Péter Ákos a Közbeszédben...aztán megint újra Matolcsyt...majd összevetni...valaki hazudik, az tuti...

zrobasé 2011.09.02. 08:43:19

@zrobasé: ó, bocsánat, rosszul irtam, nem hazudik, hanem rosszul emlékszik, na, ezt akartam :)

csodalámpa 2011.09.02. 09:09:05

b+ ezt látnom kell. élőben. igaz, egy fosós- hányós vírus miatt döglődöm otthon, de ez megér egy maréknyi széntablettát és néhány napnyi szorulást....

csodalámpa 2011.09.02. 09:11:24

@Megdobbent: biztos a vírus miatt. de a soralatet zavarba hozott egy hosszú percre az ékezetek hiánya miatt XD

csodalámpa 2011.09.02. 09:17:06

egyébként ingyen lehet kérni a kiküldést? mert akkor nyilván kell.... XD

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.09.02. 09:22:17

No emberek, tegnap voltam benn a mi városházánkon (megyeszékhely), s kérdeztem a portást, hogy hol lehet rendelni, mire ő bambán nézett vissza. "Szerencsére" ott volt a jegyző, és ő mondta nekem, hogy majd valamikor a közeljövőben lesz erre lehetőség, de pontos időpontot ő sem mert mondani. Látom ők is időben értesítést kaptak a dologról...
Szóval valószínű, hogy az egész Rogán ötlete volt a saját kerültére, csak az utolsó pillanatban fogták, és áttették az egész országra. Amivel a párt-kormány most ismét az önkormányzatoknak tett egy csöppecskét keresztbe...
De legalább a képeskönyv népszerűsítése okán még lehet bevételt is termel az ASZTAL.

@SvenH.: Valószínűnek tartom, hogy a "díszkiadásos" alkotmányt nem hagyományos A4-es lapra fogják nyomni.

kajakra 2011.09.02. 09:36:31

Ünnep oly szép, a gyertya ha ég,
A szeretet asztalánál ott ülünk mindannyian.

Enrico72 2011.09.02. 10:00:42

@Rufus78: Ne mondd már, hogy olyan nagy kérés egy asztal beszerzése egy székkel 4 nap alatt. Meg tudták oldani. Azt mondom még mindig, hogy ha nem kell Alaptörvény, akkor nem kell kérni. Én jó ötletnek tartom egyébként. Amerikában ha jól tudom még az iskolában is tanítják, de itthon meg hiszti van belőle.

SvenH. (törölt) 2011.09.02. 10:13:00

@bulvármédiás =>: azt a diszkiadast puhabb papirra nyomjak es a nyomdai festek is olommentes, es ugye nem hagy nyomot nedves kornyezetben?

zrobasé 2011.09.02. 10:49:48

"A kormányfő szerint a magyar vállalkozói világ egyelőre még nem viszonozta fegyelmezett adófizetéssel azt, hogy a kormány jelentősen csökkentette a vállalkozásokat terhelő adókat"
adókat ?

Secnir 2011.09.02. 11:12:47

"célunk az, hogy Magyarország minden polgára [...] névre szóló formában megrendelhesse"

akik névre szóló formában rendelték meg az Alkotmányt:
Borkai Zsolt
Makovecz Imre
Balsai István
Szalai anomália
Polt Péter
Stumpf István

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.09.02. 12:17:20

@zrobasé: Arra célzott, hogy a társasági nyereségadót 500 millió Ft alatti részét levitték 16 %-ról 10 %-ra.

zrobasé 2011.09.02. 12:29:15

@bulvármédiás =>: talán...de az csak 1 adó...ergó a többes szám nem igaz...

redriot77 2011.09.02. 12:42:53

"E művek a magyar történelem jeles eseményeit ábrázolják a Vérszerző­déstől napjainkig"

Lesz festmény a "forradalom a szavazófülkékben"-ről is???? Akkor máris megrendelem!

Ironfist 2011.09.02. 12:44:25

Ha nem állna ott a Vitya, meg az SP, akkor mit mutatna a kép? Hogy az két névvel ellátott fejfa, amin még hatalmas virág is van - nyilván mert közös sírban fekszenek, ugyanis élettársak voltak, vagy valami. :D

Szóljatok ám, ha nektek más is eszetekbe jut a képről! :D

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.09.02. 12:54:24

@Cirbi: Minden híres emberről lehet nem éppen előnyösebb fotókat készíteni, és ezt a média is tudja.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.09.02. 13:04:20

@bulvármédiás =>: na ja, de ha lassan nem tudnak előnyöset csinálni, akkor ugye nem a média a hibás ;)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.02. 13:53:49

A Díszkiadás remélem minimum 5.000,-Ft lesz, amivel az Államadóssági Alapot lehet támogatni, illetve a kötetet kiadó Gubcsi Lajos cégét.

2011.09.02. 14:38:11

Számomra az a megföbbentő, hogy egy ilyen asztal felállításást kérni kellett. Valószínű a döntéshozók tudatában voltak annak, hogy milyen a kulturáltság az önkormáynzatoknal, és ha erre külön nem figyelmezetetik őket az alkotmányt igénylőkkel is ügyfél módjára bánnak (el).

Megjegyzem a képek alapján mindenre nem terjedhetett ki a figyelmük, nem mondhatták, hogy ugyan ne madzaggal rakják már ki a példányt, feltételezve ezzel, hogy mindenki aki az alkotmányt szeretné megkapni, potenciális tolvaj.

Itt rágódtok a témán és a lényeget nem veszitek észre. Pedig itt tartunk. Talán épp itt az ideje rendet vágni a köztisztviselők soraiban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.09.02. 15:21:06

Köszönöm a postot és a kommenteket.Jókat röhögtem.
A himnuszban benne van,hogy megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt.
Komolyan hiszem,hogy valami nagyon nagy bűnünk lehet,hogy még mindig bűnhődünk.
Csak nem tudom mi lehet az.

bandika gazdája 2011.09.02. 17:39:12

@laspalmas: Most folyik a Klub rádióban egy hosszú riport Kerényi Imrével. Bár el tudnám mondani a tartalmát. Aki hallotta, biztos beszart. Én is megyek zuhanyozni! Mert amin itt rágódtunk az még csak a szöme!!! Itt valaki nem normális. Lehet hogy én?!

Horizont 2011.09.02. 18:36:20

@Tigeri: Az a baj, hogy aki bűnös az nem bűnhődik! Mi meg bezzeg egyfolytában bűnhődünk az el nem követett bűneinkért! Súlyos már ez a teher:)

@Frengi: Hihetetlen, hogy miket olvasol ki egy egy posztból??Másik vágányon száguldasz:)

Viktus 2011.09.02. 19:26:32

Az rtl-en a híradóban a mamák már örvendeztek, hogy ez micsoda csodálatos kezdeményezés. :D

Steve the Great 2011.09.02. 19:26:50

@laspalmas: Pedig már kezdtem megörülni, hogy Kerényi Imrének a NER megalapozásában szerzett érdemei nem maradnak jutalom nélkül.

Kabbe (törölt) 2011.09.02. 20:03:57

gyerekkoromban mindig az Alaptörvény Asztala(huhh remélem, jól írtam...ugye)gondnoka szerettem volna lenni....már 2és fél éves koromtól vagy inkább 1 és fél évestől. hajrá:)

Egri Ámpír · http://helloeger.blog.hu/ 2011.09.02. 21:22:19

háát... hihetetlen ez a kapkodás. Egy fecni lóg a falon Egerben is... vicc

Ironfist 2011.09.02. 23:57:09

@Kabbe:

Rosszul írtad! Nem az ALAPTÖRVÉNY ASZTALA, hanem AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA!
Böntetésül húsz miviktorunk, és öt mindennapi Szíjjártómagyarázatunkat add meg nekünk ma!

Horizont 2011.09.03. 07:10:16

Mégis kellett volna az az üveglap az Alaptörvény szent asztalára:DDDDD
" Ketchupot öntöttek az Alkotmány Asztalára " :DDDDD
Persze csak szegény takarítónővel szúrt ki!

www.gepnarancs.hu/2011/09/a-ketchupos-terrorista-es-a-meltosagos-asztal/

stefiapo 2011.09.03. 07:13:26

A régi alkotmányt se olvasta senki, akkor minek erőlködni. Annyira buta népség a magyar, hogy meg se értenék, sajnos. Majd jól leülnek elé azt néznek bután.

Horizont 2011.09.03. 07:23:18

@stefiapo: Tudod lehet, hogy buta népség a magyar (te is közéjük tartozol persze) és tényleg nem mutat mindenki nagy érdeklődést az alkotmány után, de nem is igen kell tudni szóról szóra, mert az emberek a saját életük hétköznapjaiban le tudják mérne, miről is szól igazán. Olvasás nélkül is.

Ironfist 2011.09.03. 13:39:14

@stefiapo:
Te talán nem vagy magyar? Okoska. Egyébként meg te mondod meg nekem, hogy ne erőlködjek ezen, mert úgyse olvasom el? :D Hát képzeld, elolvastam a Nemzeti Hitvallás részt, és már rögtön a címet sértőnek találom magamra. Sértő, és diszkriminatív, hogy kötelezővé teszik a keresztény hitet. Most persze mindjárt jön @elektromotor: hogy megmagyarázza nekem, én ettől kommunista vagyok, de képzeld, van olyan ember is a világon, aki nem birkamódjára leborul, ha keresztet lát, hanem szeret gondolkozni, és undorítónak találja a bibliát például. Na? Minek vitázni erről? Kár erőlködni? ;)

elektromotor 2011.09.03. 16:38:23

@Cirbi: Nem értem az egész hülye dolgot! Miért kell a normális embereket ilyen baromságokkal bosszantani!? Esetleg ki volt az a "kreatív" kretén akinek ez az eszébe jutott!? Valahogy olyan szánalmasan groteszk! Olyan Patyomkinos.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.09.03. 20:20:30

Felháborító... az ALKOTMÁNY ASZTALÁHOZ biztosítani kéne az OLVASÓ SZÉKÉT. Megvédjük a zemberek ülepét!

elektromotor 2011.09.04. 18:32:29

@Ironfist: Én neked birkának? Soha többet!

Ironfist 2011.09.04. 19:38:06

Na jó, muszáj ezt mindenhol olvasnom? Még szinte le se jár az egynapos ban, de már kötekszik...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.05. 06:14:53

Hát ha ez igaz, akkor Kerényi fejével nagy-nagy bajok vannak.....
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=467526

elektromotor 2011.09.05. 07:48:57

@elektromotor: hogy megmagyarázza nekem, én ettől kommunista vagyok, de képzeld, van olyan ember is a világon, aki nem birkamódjára leborul, ha keresztet lát, hanem szeret gondolkozni, és undorítónak találja a bibliát például. Na? Minek vitázni erről? Kár erőlködni? ;)

elektromotor 2011.09.05. 07:50:46

@laspalmas: Bárkivel előfordulhat, hogy megzakkan. Kerényi miért lenne kivétel?

Llew 2011.09.05. 11:59:02

Antall Józsefről ez a szolid facepalmot formázó fénykép különösen jól mutat a könyvjelzőn.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2011.09.05. 12:25:34

Kivancsi vagyok, h. itt a XIII. keruletben van-e ilyen asztal a varoshazan? Vajon Tothjozsi is kitette, akar ironiabol is?
Lehet, h. elkerekezek lecsekkolni...

Kodomo 2011.09.05. 13:16:32

Nálunk egyelőre ALAPTÖRVÉNY SZEKRÉNYE van. Szépen be van pakolva a pakk egy polcra összecsomagolva.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2011.09.05. 13:21:16

Elolvastam a Népszava cikket.
Szerintem most a Lar Pour Lár és a Monthy Pyton csapat sárgul az irígységtől mert ilyet még ők sem tudnak kitalálni.
Méghogy angol abszurd humor........

bőrmók 2011.09.05. 14:38:56

@Herr SturmLikudnik: úgy érted a BALFASZ SZÉKÉT?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.05. 18:30:58

@Herr SturmLikudnik:
Te, ez nem a könyvtár, hanem az önkormányzat! Poén, hogy nálunk a kettő egymás mellett van.
AZ ALKOTMÁNY ASZTALA
AZ OLVASÓ SZÉKE
AZ ÉLET FÁJA

Walter Hartwell White 2011.09.05. 20:11:15

Ugyan számomra teljesen nyilvánvaló volt, hogy agyilag rokkantak vezetik az országot, ám ezzel most bizonyossággá vált. Moldova foroghat a sírjában, pedig még meg se halt a fószer...

elektromotor 2011.09.05. 21:06:48

@¡Viva La Onda!: De én meg azt nem értem: egy normális tanácsadót miért nem foglalkoztatnak!?
Egy egyszerű józan paraszti ésszel megáldott idős bácsi a kocsmában felhomályosította volna őket!

Viktus 2011.09.06. 15:25:03

Dániel Péter ügyvéd az V. kerület után a III. kerületi önkormányzatnál is összekente paradicsomszósszal és mustárral a kihelyezett alkotmányt - közölte Bús Balázs fideszes polgármester kedden.

-

Na szegény Feri szolga mióta várt egy kis szereplésre

kormányzó 2011.09.08. 06:29:37

Azt a sok szemetet ,dobják le a zasztlról,mert nem tudom letenni a söröm!

guma 2011.09.08. 22:09:03

hvg.hu/itthon/20110908_gazos_fidesz_ugyek_asztala_dombovar

Az Alaptörvény Asztala mellett a „Fideszes Gázos Ügyek Asztalát” is felállították Dombóváron. Az érdeklődők az új alaptörvény helyett a helyi Fidesz gázosnak vélt ügyeit tanulmányozhatják rajta. A Tolna megyei városban heves küzdelem várható ősszel a baloldali polgármester és a fideszes képviselő-testületi többség között.

Mylady 2011.09.11. 14:10:09

Huh, megnyugodtam. Itt csak az van, hogy a tollat el kell helyezni az asztalon. A másik levélben (nol) még az volt, hogy az alaptörvénytől jobbra. Értem én, hogy Fidesz, meg jobboldal, de akkor is: mi lesz a balkezesekkel???

Mylady 2011.09.11. 14:11:38

@Mylady: jaj, bocsánat. nem nol volt, hanem népszava online.

süti beállítások módosítása