Skip to content


       Szűrés lista

Csúcsformában: egy hét, két csomag

Na, 15 hónap alatt hamar kihozták döntetlenre:



Nem volt elég ezen a héten az Országvédelmi terv, most pénteken megkaptuk az újabb csomagot (Országvédelmi Költségvetés néven fut) Matolcsytól, aki mesélt a 2012-es költségvetésről végre számokkal, ami így egyben egy durvább gombóc, mint ez eddig gombócok.

Tanítják, hogy a rossz híreket pénteken kell bejelenteni, hogy ne tudjanak rá reagálni, Matolcsy egyenesen a péntek délután 4 órát választotta.
 
A tervek, a portfolio.hu cikke alapján:
- Másfél százalékos GDP-növekedéssel készül a 2012-es országvédelmi költségvetés.
- Az államháztartás hiányát a GDP 2,5%-ában maximálja.
- Idén év végére 73%-ra, jövőre 72%-ra csökken a GDP-arányos bruttó államadósság ráta. - Az előzetesen prognosztizált 3,4% helyett 4,2%-os inflációval számol éves átlagban jövőre a kormány.
- A GDP-arányos kamatkiadások mértéke az idei 3,8%-ról jövőre 3,6%-ra csökken.
- Nagyon szerény, 0,2%-os fogyasztásnövekedéssel számolunk 2012-ben.
- A beruházások 2011-ben várhatóan 1% körüli mértékben nőnek, amely jövőre 3,2%-ra gyorsulhat.
- A folyó fizetési mérleg többlete a GDP 2%-ról 3% fölé emelkedhet.
- Másfél százalékos foglalkoztatásbővüléssel számol a kormány, amely mellett a munkanélküliségi ráta 10-10,5% közötti tartományba mérséklődhet.

2012-ben a tervezett 550 milliárdos kiigazítás helyett inkább 750 milliárdot vállalnak be: 300 milliárd a kiadási oldalon, 445 a bevételi oldalon.

25%-ról 27%-ra emelik az áfakulcsot, ebből 150 milliárd pluszbevételt remélnek, amit "betesznek az Országvédelmi Alapba, amely a költségvetési célok biztos teljesítéséhez szükséges."

Ezzel Európa egyedüli áfakirálya Magyarország, végre lehagyjuk a svédeket:

A gyakorlatilag államcsődben lévő Görögországban is csak 23%  az áfa ...

Ugye, ez jelenti, hogy január elseje el van baszva, mert lehet bemenni árat állítani, immár menetrend szerint...

Most ne abba gondoljunk, hogy a 125 ezer forintos LCD TV ára 2000 forinttal nőni fog, hanem olyan finomságokba, hogy a benzin ára azonnal 7 forinttal emelkedik.

Ez már tényleg az ötlettelenség legalja, semmi mást nem tudnak kitalálni csak az áfaemelést. Mikor így sem kapunk számlát a fodrásznál, az autószerelőnél, mobiltelefonboltban, a piacon, ezek után mennyien fogják azt mondani, hogy köszi, nem kell számla, vagy számla nélkül mennyi is lesz? Küldhetik a NAV-kommandókat, úgy meg fog nőni a számlaelkerülés, a feketekereskedelem, hogy nem fog itt semmiféle plusz 150 milliárd befolyni.            

"Csökkentsük a vállalkozások, munkavállalók terheit", illetve a "fél millió új munkahely" tervhez szánták gondolom azt, hogy
- a főállású és társas vállalkozásoknál a minimálbér másfélszereséig kell majd egészségbiztosítási járulékot fizetni.
- a munkavállalói járulék mértékét 1%-ponttal emelik.
- a társasági adóban a veszteségelhatárolás szabályait változtatják.
- az online szerencsejátéknál is bevezetnek új adót. Ez ugye még senkinek sem sikerült Európában, de Gyurinak biztos erre is van egy frappáns ötlete. Javaslom az "átutalási vasfüggöny" bevezetését, folyószámláról utalni csak belföldre lehessen.

Mu-ha-ha, és most jön a szokásos őszi "eldobom a hajam mit mondott már megint Matolcsy"-duma, a tavalyi magánnyugdíjpénztáras szöveg után újra alkotott:
"Mindannyian tudjuk, hogy az adóemelések az eltitkolt jövedelmekre vonatkoznak, tehát ez nem megszorítás."
Pólóra ezzel aranymondattal is!

Nem megszorítás, mi? Hiszen a Zemberek kormány szakított az elmúltnyolcév politikájával, és nincsenek, és nem is lesznek megszorítások. Csak 27%-os áfa. Egyelőre. Mert egy 35%-ost is akarnak. A 27%-oson felül. Állítólag luxuscikkekre. Majd a Gyuri kigondolja, mi a luxuscikk.
 
Még egy durva lépés:
Egyszerre kivezetik az adójóváírás rendszerét, illetve a félszuperbruttó rendszerét is. Az adójóváírás kivezetésével nyernek 370 milliárdot, a félszuperbruttó eltörlésével meg buknak 380 milliárdot, így szumma: buknak 10 milliárdot.

Igen ám, csakhogy.
2011-től az adójóváírás 16%-ra csökkent, legfeljebb havi 12.100 forint lehet, amennyiben a magánszemély jövedelme nem haladja meg a jogosultsági határt, amelynek összege évi 2 millió 750 ezer forint, ezt követően 12%-kal fut ki, ami azt jelenti, hogy az adójóváírás évi 3 millió 960 ezer forintos jövedelem felett nem érvényesíthető.




Vagyis akinek bruttó 250 ezer forint alatt van a bére, az havi szinten bukik 12 ezer forintot mínusz a félszuperbruttó eltörlésével nyert összeg.

Ha jól számolom most egy bruttó 200 ezer forintot kereső szja-ja 36.320 - 12.100 adójóváírás = 24.220 tényleges szja.
Jövőre se félszuperbruttó, se adójóváírás, így havonta 32 000 ft szja-t kell fizetni. Ez mínusz 7780 forint havonta.

Aki bruttó 250 felett keres, annak ugye nincs adójóváírás, így jól járnak a szuperbruttó kivezetésével.

Aki most bruttó 350 ezret keres, az most havi 71.120 forint szja-t fizet, jövőre csak
56.000 forintot fog. 

Matolcsy látszik, sokat tanult, az egykulcsos adó bevezetéséből, hogy a magasabb keresetűek adócsökkentését az alacsonyabb keresetűek fizették meg.  Most újra eljátssza, a félszuperbruttó kivezetését a bruttó 250 ezer forint alatt keresők finanszírozzák meg. 
(LOL, most láttam a Híradóban, hogy megint elsütötte, hogy senki sem járhat rosszabbul...)

Ennek már tényleg nem lesz jó vége ...

Arra már ki sem térek, hogy miket mondtak 2010 előtt ...

Török Gábor: 396. Ha ketten csinálják ugyanazt
Index, Dudás Gergely: Gyurcsány, takarodj!
LMP: Az elmúlt húsz év legnagyobb megszorító csomagja
Origo: Nettó 140 ezres fizetés alatt nagy érvágás a Matolcsy-csomag
Portfolio.hu elemzés: Ez bizony kőkemény megszorítás - és fájni fog
"A jövő évi hatalmas költségvetési elcsúszást a kormány alapvetően bevétel oldali lépésekkel kívánja megalapozni. Szinte nyoma sincs a Széll Kálmán-terv 550 milliárd forintos, reformértékű kiadáslefaragó átalakításának, a kiadási oldal korrekciója a megvalósíthatóságot tekintve a tömörségében is baljós "hatékonyságjavításon" alapul, többet erről nem nagyon tudunk. A csomag 60 százalékát kitevő adóemelő lépésekben az egyetlen fellelhető koncepció a "mindenből egy kicsit"-elv, érinti ez az szja-t a járulékot, az áfát, de a kisebb vállalkozásoknak is kijuthat a jóból a cégautóadó emelése révén."
"Ahhoz, hogy egy havi bruttó 100 ezer forintot kereső ember nettó reáljövedelme ne változzon az idei évhez képest, januárban 13 százalékos béremelést kellene végrehajtani. Ha ez megvalósul, akkor az foglalkoztatási sokkot fog okozni, ha nem, akkor fogyasztási sokkot."
FN.hu: Így változnak a bérek

Címkék: válság matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr983232279

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Országvédelem: mennyivel lesz kevesebb? 2011.09.18. 15:01:03

Közzéteszünk egy gyorskalkulációt, ami a Matolcsy-féle bejelentés jövedelmünkre gyakorolt hatásait mutatja be. A táblázatban a 2010-től kezdődően adott nettó jövedelem mellett az egyes jövedelemsávokban látható, milyen adóterhelés változás következett ...

Trackback: Nem megszorítás 2011.09.17. 08:03:47

A Kedves Vezető és balfék Jobb keze most aztán jól megvédi az országot az országvédelminek nevezett költségvetéssel. Matolcsy György szerint ez persze nem megszorítás, mi azonban azokkal értünk egyet, aki inkább a számoknak hisznek. Ez a rendszerváltás...

Trackback: 92520 Ft 2011.09.16. 19:34:54

Hogy mi a fenti összeg? 2012-ben legalább ekkora minimálbérre lesz szükség, hogy ne csökkenjen a nettó kereset. De ha hozzá vesszük az idei és a tervezett inflációt is, már rögtön 100.000 felett vagyunk, hogy ne legyen reálbércsökkenés.Mit is szoktak e...

Trackback: Lassan mondom, hogy mindenki értse 2011.09.16. 18:49:23

Még a Kedves Vezető, és magyar hangja Szájjárató Péter is.Nem lesznek megszorítások! A Nemzeti Hazudozás Kormánya drasztikus adócsökkentésekkel vet véget a megszorítások politikájának.Első lépésben drasztikusan csökkentettük az SZJA-t. Arról igazából n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.16. 22:27:53

@Enrico72:

A NAV idáig 850 vagyonosodási vizsgálatott végzett (2011-ben), 90%-ban talált eltitkolt jövedelmet és 8 milliárdot szedett így be. Az 10 millió / koponya.

Na mármost, ha 8500 vagyonosodási vizsgálatot csinálna, akkor 80 milliárdot szedne be.

Számold ki, mennyi az esély, hogy a 4 millióból pont belekerülsz a 850-be ... nevetséges.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.16. 22:30:41

@Sarkalatos hozzászóló:

Ja, erről beszélek, de ezt is elkúrta a Fidesz.
SZJA-ból leírható ingatlanadó.
Kurva nehéz a vagyont eltüntetni, a "nagy átlag" vesz házat, drága autókat, vitorlást. Mind látható, kézzelfogható.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.16. 22:31:50

@Redmaster:

Ja, ezt tanítják, még az Elnök emberiben is benne volt, a rossz híreket MINDIG péntek délután kell bejelenteni.
Senki nem tud rá reagálni, a szakértők sem dolgoznak, hétfőre tompul az éle ...

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.16. 22:35:09

@zero: ez már akkor nyilvánvaló volt, amikor kivágták az alapító tag Mádit a felvetés után, mint macskát szarni. Molnár Oszkár is így járt, ő a veszélyeztetett magzatokért szólalt fel. Illés Zoltán maradhatott a cukor- meg tésztaosztás után talán még dícséretet is kapott. Akkor még apró jel volt, ma már sarkalatos valóság. Fidesz-Lungo Drom

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.09.16. 22:37:03

@zero: Te Zero!Nem mintha zavarnál de hogyhogy ilyenkor ide kommentelsz? Vagy most eszed a vacsorádat?Esetleg kirakott az asszony?

Horizont 2011.09.16. 22:40:07

@Tigeri:
Na ebbe a rohadt helyzetbe legalább te mosolyt csaltál az orcámra:)
Mosolyt?? A francokat! Röhögést!

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.16. 22:40:43

@Tigeri: amióta 27% SZJA-t kell fizetni a házastársi szolgáltatások után, azóta kevesen basszák el ilyenekre az idejüket.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.16. 22:41:17

@Tigeri:

Nézem az ÖsszeEsküvőket a TV2-n, de valami borzadály ....

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.16. 22:41:43

Vagy áfát? Mindkettőt? Mindegy is.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.16. 22:45:14

Irigy lehet most a Böszme, amikor látja, hogy minden pénteken új programot jelent be a Misi. De majd jól megbüntetjük a Misit, és '14-ben visszaszavazzuk a Böszmét, sarkalatos többséggel.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.09.16. 22:46:19

@zero: Az előbb átnéztem az 1-esre.Valami jobbikos csávó volt,nem jut eszembe a neve meg egy elempés lehetett a műsorban.Én meg a netkávézóban vagyok.Lassan megyek haza.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.09.16. 22:47:20

@zero: Vagy inkább nézd a tahóvilág beszavazást!:))

kej 2011.09.16. 22:48:12

@Enrico72: te egy igazi droid vagy.az áfa-emelést gyakorlatilag a szegények szívják meg. és tudod miért? mert nem tud megtakarítani, mert csakis is kizárólag élelmiszerre, ruhára és rezsire költ. fentebb belinkeltem, hogy mit okoz az adójóváírás és a szuperbruttó kivezetése a minimálbérnél. gyerek nélkül az eddigi 60 ezer helyett 48 ezret kap kézbe.

hát tudod mit narancsdroid: baszd meg az ikont, miközben viktor a seggedről is lenyúzza a bőrt.

ráadásul a kancsal nem elég, hogy az elmúlt egy héten minden téren brutális adóemelést jelentett be, de 11,5 százalékos munkanélküliséggel számol (nesze neked egymillió munkahely), a fogyasztás bővülését pedig 0,2 százalékra becsüli (nesze neked növekvő fogyasztás, meg kinőjük a hiányt).

a kancsal inden intézkedése növeli az inflációt. és, hogy keretes szerkezetben dühöngjem ki magam: tudod, hogy hívják az inflációt? a szegények adója. mivel úgy látom gondod van az értelmezéssel a szegények adója is azt jelenti, hogy a szegények (aka bérből és fizetésből élők) szopják meg.

úgy, hogy még egyszer: baszd meg az ikont, miközben a viktor a seggedről is lenyúzza a bőrt

gramercy 2011.09.16. 23:02:51

mandineren újonganak, erről ennyit

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.09.16. 23:06:02

@kej: Kovács Ákos Ikon:
"Ikon,felragyog újra a napon,hinnék benned vakon"
Nem tudom pontos e az idézet,de remélem.:))

kej 2011.09.16. 23:07:17

@Tigeri: felőlem felragyoghatna, de szó szerint :))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.09.16. 23:12:46

@kej: Baazzzz!Eszembe jutott a folytatás:"Kegyetlen szép vagy ikon". ááááááááááááá nem is
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

kej 2011.09.16. 23:14:54

@Tigeri: Ikon
Felragyog újra a napom,
Ikon,
Hinnék benned vakon,
Ikon,
Kegyetlen-szép vagy,
Ikon,
Ikon.

Örök hajnal vagy,
Más nem érdekel,
Csak olyan jelent hozol,
Amilyet a világ megérdemel.

Itt bűn és erény
Csak képregény,
Tegyél rendet bennem
Te mindig új remény!

felhívnám a figyelmed a csak olyan jelent hozol passzusra:)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.09.16. 23:17:03

@kej: Mondom,kurva nagy bűnünk lehet,hogy csak ez jutott nekünk.

dr. Aullah 2011.09.16. 23:20:42

@gramercy:

"Silvio 2011. szeptember 16. 18:54
@blogen

Az ÁFA emelés legjobban a leggazdagabbakat érinti, mert ők többet fogyasztanak. 2% senkit nem ver a föld, persze én se örülök neki, de a szuperbruttó eltörlésével egy csomó pénzt nyerek!!"

kej 2011.09.16. 23:29:23

@gramercy: viszont akkor valakik bedobtak egy teljes hálózatot a minuszolásra egy botot, mert 1162-re ugrott a mínuszok száma a cikk mellett,

de amíg ilyen hülyék vannak, mint "az áfa emelése a gazdagokat érinti jobban", addig sajnos ujjongani fognak:(

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.16. 23:37:26

@Tigeri: nem ez jutott, ezt választottuk. Féltette mindenki a nyomorult szavazatát a körzet tisztességes jelöltjeitől (pl. általános iskolai, középiskolai tanároktól - ugye volt ilyen minden körzetben?), nehogy "elvesszen". Mi van, ha "elveszik" pár ember szavazata, semmi. Ha meg soknak "veszik el", akkor nem "veszik el" senkinek. Ha pont lemarad a jelölted, akkor kap egy nagy adag biztatást, és legközelebb ő nyer, de az nem jó, inkább legyen rögtön egy untauglich. A Böszmét gondolatát továbbvive, ha megkérdezi majd az unokánk, miért ezekre a faszszopókra szavaztunk, mit mondunk neki?

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.16. 23:46:12

* Böszme. Meg a másik, aki Böszmébb a Böszménél. "Minden nemzetnek olyan kormánya van, amit megérdemel." Fel kéne már ébredni. Mint a gyöngyöspatai derék parasztok, akik tettek a kormányra, tettek a cigókra, tettek a zsidókra, és csak a saját érdekeiket nézték. Volt hídpénz, nincs hídpénz, ez ilyen egyszerű, Juhász ha akarná, se tudná visszaállítani a hídpénzes rendszert a kényelmes székéből, egyszerűen olyan lett ott a közhangulat, ami nem engedi meg a visszafordulást.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.16. 23:51:05

Meg aztán Juhász ott él gyerekkora óta, agrármérnök, gazdálkodó, magukfajta, nem hülye. Tavaly a 176 egyéni körzetből hány olyan képviselőt választottunk, akik 3 hetente járnak vissza a körzetükbe, akik már 10-20 éve 3 hetente járnak csak vissza? A supermaneket leszámítva, akik néha visszasüvítenek az S8-assal polgármesterkedni pár órát, aztán húznak is vissza a vízfejbe. Az ilyeneket hogy akarja ellenőrizni a jónép? Akkor minek választja meg?

Ironfist 2011.09.16. 23:53:20

Éljeeen, Enrico az új vidéki, meg az eszkep! :D

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.16. 23:57:31

Biztos attól tart a jónép, hogy a fizikatanárt, aki őket is tanította, meg a szüleiket is, meg hamarosan a gyereküket is fogja, azt majd átverik, így inkább leszavaznak Farkas Flóriánra, aki igaz, hogy köztörvényes, igaz, hogy buta, igaz, hogy cigány, és az is, hogy semmit nem csinált még a politikában a lopáson kívül, de biztos dörzsölt, meg a becsületes Pokorni majd levágja úgyis a kezét, ha lop.

Csigataposó 2011.09.16. 23:59:42

@Ironfist: Hogy folytananak vizbe parat kozouluk. Mert gyuriferi elzavarni aki behuzta a magyarnarancsra a x-t azt megertem, de akinek meg mindig nem eg a pofajan a bor mert EZEKET akarta. Na az legyen puffedt vizihulla a gazdajaval egyutt. Ha ilyen utemben folytatjak negy ev alatt tobbet fognak rombolni mint feri elvtars 8 alatt az meg nem semmi.

NYJetsTD 2011.09.17. 00:08:53

Tessék mondani, hol lehet sorban állni ezeket pofánbaszni?

@Enrico72: öcsém, te egy olyan ritka állatfaj vagy, nekünk kellene megmondani, mit kell csinálni?
Kapunk érte lét? Nem
Ha megmondjuk, megvalósítják? Nem
Eddig szinte csak szart csináltak? Naná!
Szerinted normálisnak tart bárki is téged, akin nincs nariszemüveg?
Ejnye, enyje vadász, te csak szopni jársz ide...

Kis ember 2011.09.17. 00:14:16

@Enrico72:
Nem érted?
Otthon lekevernek neked egy pofont és azt mondják, ez puszi volt. Benyeled?

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.09.17. 00:36:37

Összeesküvőket, Valóvilágot, továbbmegyek kereskedelmi csatornát sikeres ember nem néz.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.17. 01:13:28

www.origo.hu/itthon/20110916-az-afaemeles-hattere.html

" A névtelenséget kérő képviselő szerint Orbán Viktor miniszterelnök az egykulcsos adót támadó képviselői észrevételekre reagált úgy, hogy az egységes adókulcsokból semmiképpen nem hajlandó engedni, illetve, hogy ha a bevételek növelése érdekében valamilyen módon mégiscsak adót kell emelni, akkor csakis a fogyasztást terhelő adókat lehet. Orbán ebben a vitában azzal érvelt a fogyasztást terhelő adók - akkor még esetleges - emelése mellett, hogy az - ellentétben a többi adófajtával - tervezhetőbb, kiszámíthatóbb bevétel, hiszen nem kell behajtani, nem lehet elkerülni, "bemész a boltba, és megfizeted"."

Édes istenem, ez hülyébb mint Gyurcsány ...."nem lehet elkerülni" .... nem a faszt!

Viktus 2011.09.17. 01:20:43

Matolcsy teljesen megbolondult ... a maradék kis melós nép beveszi a mélytorkost ugrik a adójóváírás ... áfa emelés mellette járulékemelés is ...

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.17. 01:44:22

@zero: a nagyját azért megfizetik becsületesen a zemberek az ukrán, szloták, szlovén, osztrák, német, luxemburgi, amerikai, kínai stb. államnak, Telekom költségeim nagyját már én is Luxemburgba meg a zUsába fizetem, más a benzint meg a cigit veszi az ukránoktól, a harmadik a kocsit Szlovákiában, a negyedik a ruhát és a lapostévét a sógoroknál, az ötödik az élelmiszert Szlovéniában. Jobb is, mintha ők vásárolnának nálunk, még a végén baszhatnánk a hiánycélt, és többletünk lenne.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.17. 01:57:10

Persze van pár szolgáltatás, amiről nem szoktam számlát kérni, sőt miután a szaki kezébe nyomom a zsetont borravalóval, gyorsan köszönök és megyek, miattam ne legyenek rossz gondolatai. Sosem volt garanciális gondom ilyen szakikkal, akivel volt, annál lobogtattam a számlát, ő meg javasolta a fogyasztóvédelmi gittegyletet, aztán ennyiben is maradtunk, persze többször nem mentem hozzá se a magam ügyében, se másokéban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.17. 06:26:11

Este 9-kor kerültem hírközelbe, akkor láttam. Bíztam benne, hogy reggelre elmúlik, de nem.
Eszméletlenek a fiúk.

"Giró-Szász András hangsúlyozta: a 2012-es költségvetés egyik világos célja, hogy gazdasági téren minden korábbi vállalását tartania kell a kormánynak. Magyarország szakít azzal a korábbi politikával, amely költségvetési megszorításokra épült. Ellenben munkahelyteremtésre és adósságcsökkentésre építi fel költségvetését – húzta alá a kormányszóvivő."
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=171607

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.17. 06:31:39

"ahhoz, hogy egy havi bruttó 100 ezer forintot kereső ember nettó reáljövedelme ne változzon az idei évhez képest, januárban 13 százalékos béremelést kellene végrehajtani."

Legalább Antinak is lesz munkája, mehet megint kommandózni!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.17. 07:08:20

@GaZe:

Tudod, mi a durva?
Hogy most ezt küldték a napi hírlevéllel együtt, ahogy a minapi jövedékiadó-emelés után a 2009-es Szijjártó-nyilatkozatot.
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=130437

Szerintem nem hülyék, "csak" végtelenül cinikusak.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.17. 07:13:24

@zero:

Ui.: Munkatársaim hamarosan felkeresik, kérem maradjon ahol van....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.17. 07:15:03

@zero:

"Örülök, hogy az átalakulás során ön nem veszített a béréből. Remélem a következő években előrébb is jut majd."

Régi dakota bölcsesség, hogy minden csak Nézőpont (hihi, érteeeed) kérdése. :)

eMM2 2011.09.17. 07:35:39

Ugye mindenki tudja hogy ez az adócsökkentés kormánya.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.17. 07:37:46

@Sarkalatos hozzászóló:

"Jobb is, mintha ők vásárolnának nálunk, még a végén baszhatnánk a hiánycélt, és többletünk lenne. "

Ja, a hanyatló nyugat keresztülhúzná Matolcsyné számításait. :)

Whistler anyja 2011.09.17. 07:53:25

Két hét két csomag ?

Én úgy emlékszem három csomag.

- cigi-pia-só-cukor-koffein-hamburger-üzemanyag - adóemelés
- frankhiteles végtörlesztés
- Áfa 27% -ra emelés, járulékemelés, biztosítási adó

Az három csomag.

redriot77 2011.09.17. 08:08:55

Hol vannak most nemzeti öntudatuktól és igazságérzetüktől fűtött honfitársaink akik vállvetve vonultak az utcára, mikor a kommunista Gyurcsány ocsmány hazugsága napvilágot látott? Hol vannak most a Kossuth tér hősei?
Most nem csapták be őket? Ők a 27%-os áfára és a reálbércsökkenésre, meg a nyugdíjszámlájuk államosítására szavaztak?

Hol vannak azon honfitársaink, akik népszavazással akadályozták meg a 300Ft-os vizitdíj és a hallgatói hozzájárulás nemzetnyomorító sarcát? Hol vannak ezek a remek emberek, és most miért nem tesznek semmit?

Whistler anyja 2011.09.17. 08:13:40

@redriot77: A spontánok - spontán elégedettek a jó kormányzással.

kavinton 2011.09.17. 08:23:12

Valami nem stimmel a jelenlegi folyamattal. Valami nagyon nem.
Ja, megvan. Elmaradt Orbán és társainak szentté avatása.
hu.wikipedia.org/wiki/Szentt%C3%A9_avat%C3%A1s

zsoltix 2011.09.17. 08:32:00

"I. Ferenc császárról, aki a magyar jakobinusokat végeztette ki, tartotta fenn a szóhagyomány ezt a jellemző kis történetet.
Ferenc császár valami terhes nagy adó kivetése után kérdezi a kancellárjától:
- Mit csinálnak a magyarok?
- Esznek, isznak, dáridóznak, - válaszol a kancellár.
- Akkor hát nincs semmi baj! - nyugszik bele a császár és újabb adót rak a magyar nemzet vállaira.
Az új adó után megint csak a kancellárhoz fordult:
- Nos, mit csinálnak a magyarok?
- Dikcióznak, protestálnak! - jelenti a kancellár.
- Se baj, hadd dörögjék ki magukat! - jegyzi meg az uralkodó, s még egyet csavarint az adóprésen.
Ezután ismét kérdi:
- Hát most mit csinálnak a magyarok?
- Hallgatnak és isznak! - hangzik a jelentés.
- Akkor már baj van! - kiált fel az uralkodó. - Most már csakugyan dobni kell valamit a magyarnak.
S csakugyan 1824-ben, tizenhárom évi önkényuralom után, összehívta a magyar országgyűlést." II. Viktor féle verzió: -Hallgatnak és isznak? Tehát van nekik miből. - És még egyet csavarint az adóprésen.

Homeoffice 2011.09.17. 08:44:24

Mit akartok...
Meg kellene köszönni Viktoréknak, hogy átveszi azt a terhet, hogy Mire is költsük el a fizetésünket...
Így nem kell filóznunk.

(Legalábbis a magunkfajta 200 000 bruttósoknak)

nemecsek ernő áruló 2011.09.17. 09:35:25

@redriot77: Benn ülnek a parlamentben. Tudod, a korrupcióról kampányoló politikus csak be akar kerülni közéjük.

Énbagoly 2011.09.17. 09:37:39

Nem tudom linkelte-e már valaki az origo cikkét.
Rendes, pontos számítások, hogy milyen jó lesz mondjuk a minimálbéreseknek jövőre.
Kézhez is kaphatnak akár 51.870 forintot. Megindul a dőzsölés, basszus. Ja, és nettő 140.000 alatt mindenki szívni fog.
De megvédik a (gazdag) embereket...
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110916-az-atlagber-alattiaknal-nagy-ervagas-a-matolcsycsomag.html

nemecsek ernő áruló 2011.09.17. 09:42:13

@Enrico72: Ezek Gyurcsány szavai, te "komcsi patkány". :P

Whistler anyja 2011.09.17. 09:48:14

@Énbagoly: Azt mondja, hogy a kiskeresetűeket foglalkoztatóknál

- vagy tizenszázalékos béremelést csinál jövőre a munkáltató,

-vagy elbocsájtás a másik lehetőség.

fizetést emel - kirúg
kirúg - fizetést emel

De izgi. Vajon melyiket ?

Borenbukk 2011.09.17. 09:59:19

@kej: "az áfa emelése a gazdagokat érinti jobban"

Ne legy igazsagtalan! Szigoru ertelemben igaza van. Az alacsony keresetu fogyasztoi kosaraban valoszinuleg nagyobb reszt tesznek kia kedvezmenyes kulcsu termekek, igy aranyaiban kevesbe erinti a valtozas. Hogy a magasabb keresetu eleve nem kenytelen elkolteni honaprol honapra az egesz fizeteset, es igy mar tulkepp kevesbe erinti az egesz? Hja, kerem, nem bontotta ki az igazsag minden reszletet.
Amugy nem ez a 2 szazalekpontnyi afa fog fajni a kispenzu pogarnak. Az adojovairas eltuntetese annal inkabb.

Virág et. 2011.09.17. 10:03:04

@Borenbukk: Az ÁFA-emelés a változatlan ÁFA-kulcsú termékek árát is megnöveli áttételesen. Ha mást nem is, az üzemanyag árnövekedése miatt a szállítási költségeket valahol kompenzálni kell - ez pedig érinti a fogyasztói árat.
ÁFA növelés minden esetben általános árszínvonal-emelkedést okoz. És akkor a szolgáltatásokról még nem is beszéltem. A fodrásztól a fogorvosig minden drágább lesz.

kormányzó 2011.09.17. 10:03:16

Nagyon szép,megható temetést kívánok a Nemzeti Jobb és Bal kéznek,a Fejének és valamennyi testrészének!

ketroot 2011.09.17. 10:04:28

@gramercy:

Írni is akartam, hogy érdemes meglátogatni azt az állatkertet. Hihetetlen. Már-már utolérték a kapcsolat.hu-s színvonalt.

Ha Matolcsy bejelentene még nagyobb faszságot, ahhoz is tapsolnának.

Borenbukk 2011.09.17. 10:18:41

@Virág et.: Ja. De azokra nyilvan kevesbe. De mondom, nem az a 2 szazalekpont es annak hatasai fog fajni igazan, hanem az adojovairas eltorlese.

Virág et. 2011.09.17. 10:20:51

@Borenbukk: Az tény. Ez már csak hab a tortán nekik. Senki nem vádolhatja azzal a kormányt, hogy a szegények, alacsonykeresetűek pártján állna.
A vicc az, hogy bár belőlük van a legtöbb, a sok szerencsétlen mindegy mennyi pofont kap, még mindig mosolyogva Viktoroz. Vagy nagyon hazudnak a közvéleménykutatók, nem tudom.

Whistler anyja 2011.09.17. 10:25:36

@Virág et.:

Ingyen is dolgoznak neki.
Egy éve ingyen.
Vigyáznak, hogy nehogy szóljanak egy rossz szót.
A fideszurak tán megharagudnának a rabszolgákra.

hvg.hu/itthon/20110914_korai_fejlesztes_pest_megye

Mit es mondott Kertész Ákos ? Csicskanép ?

Jurganov 2011.09.17. 10:26:18

@laspalmas: besz*rás...", januárban 13 százalékos béremelést kellene"-egy multinál dolgozom és pont most hallottuk, hogy 20%-ot emelnek a pénzünkön. persze rosszabbul járunk vele, de akkor is. már tudták ...

Borenbukk 2011.09.17. 10:31:21

@Virág et.: Tudod, en nem vagyok kis keresetu, ezekkel a valtozasokkal en jol jartam/jarok. Csakhogy az orszagot a kozeposztaly tartja el, amit szerintem Viktorek (gondolom a tapasztalat hianya miatt)rosszull lottek be a hazai viszonyokra, igy a kozeposztaly tamogatasa helyett a kozeposztaly felso szelet(es persze a felettuk levoket) igyekeznek tamogatni, mikozben a kozeposztaly nagyresze orul, ha egyaltalan szinten marad. Ez pedig azt jelenti, hogy hiaba nyertem en az ugyon Forintra, osszessegeben lehet, hogy rosszabb lesz nekem is a vegen.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.17. 10:34:30

@Borenbukk:

"Az alacsony keresetu fogyasztoi kosaraban valoszinuleg nagyobb reszt tesznek kia kedvezmenyes kulcsu termekek, igy aranyaiban kevesbe erinti a valtozas."

csak az alapvető élelmiszereknek és a könyveknek van alacsonyabb áfa-kulcsa.
Minden másnak 27% lesz.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.17. 10:35:57

Tegnap hívtam a nagyfőnököt, hogy Matolcsy, bejelentett, nem kaptam telefont vagy e-mailt, hányra menjek a válságértekezletre, meg kell beszélni, hétvégét lemondom, stb.
Nagyfőnök: még csak szeptember 16. van Viktor, januárig 1.-ig még 15 péntek van, még 15 alkalommal meg lehet menteni a nemzetet és átírni a költségvetést meg az adótörvényeket. Kellemes hétvégét!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.17. 10:37:42

@Borenbukk: Mármint a proli csak tejet, kiflit, gyógyszert és könyvet fogyaszt? Mert kb. ezek vannak a "kedvezményes" adókulcsban.

Borenbukk 2011.09.17. 10:43:35

@zero: Szerinted kinek a vasarlasaiban van aranyaiban tobb alapveto elelmiszer, akinek ki kell centiznie minden honap veget, vagy akinek bevesarlasnal nem kell folyton a tarcajaba pislogni, hogy belefer-e meg?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.09.17. 10:44:14

Ja, és Orbán szerint az áfa befizetés kijátszhatatlan.
Orbán ebben a vitában azzal érvelt a fogyasztást terhelő adók - akkor még esetleges - emelése mellett, hogy az - ellentétben a többi adófajtával - tervezhetőbb, kiszámíthatóbb bevétel, hiszen nem kell behajtani, nem lehet elkerülni, "bemész a boltba, és megfizeted".

Igen vazzeg, de életből az analfabetizmus legmélyebb mocsarában dagonyázó szerencsétlen kivakarózott senki, én megfizetem, de 2 csomag virsli helyett csak egyet veszek és ezzel nem a költségvetésbe toltam be hanem a bolt pénztárába. Onnantól kezdve csupa rizikó, leadott áfa bevallást? Valós számokat írt a bevallásba? Befizette a bevallottat? És ez csak egy kisbolti példa te miniszterelnöki kreatúra, te...

Kis ember 2011.09.17. 10:57:26

@Borenbukk:

Hát pajtás, te se nagyon hallottad még a "fogyasztói kosár" kifejezést. Ha az energiahordozókon nő az ÁFA, akkor a kiskerestűek, akiknek a jövedelmük fele-kétharmada arra megy el, igencsak megszívják. Arról nem is szólva, ha nő az üzemanyag adója, akkor az alapvető élelmiszereké is nő.

Borenbukk 2011.09.17. 11:04:29

@Kis ember: Semmi baj! A szovegertes nem egyszeru kihivas.

Whistler anyja 2011.09.17. 11:10:35

@Borenbukk:
tej - cc- ........200-Ft.
kenyér - cc- 250-Ft
--------------------
Egy l tej+1kg kenyér 450-ft.

Ha 30 napig minden nap akar enni kedvezményes kulccsal ennyit, az - 13.500-Ft.
31 napra már 14.850-Ft.
kábé - 60.000 - Ft. netto minimálbérnek ez kábé - 25 %-a .

Ha tejen és kenyéren elél dolgozva,

akkor már csak maradék - 45.OOO-Ft - ját súlythatja 2 % áfaemelés,
ami 25%-nál 11.250 - Ft. volt - eddig,
de eztán veszít még - 900 - Ft- ot.

Pont két napi kenyér-tej fejadagnyi összeget.
Tényleg jól jár.
Úgyhogy a napi betevő tej-kenyéren kívül a - 32.750 -Ft- az mind az adómentes teljesállású jövedelme,
ha a gyárban alszik a mosogató alatt.

Már Kínában vagyunk, vagy még csak arra hajózunk ?

Borenbukk 2011.09.17. 11:19:33

@Whistler anyja: Ezt pofazmanyolom en is. A figura ugy hazudott, hogy szo szerint igazat mondott. A jol keresok Forintra tobbet buknak az uj afakulcson. Aztan hogy honap vegere 100k Huffal nott az egyenleguk, vagy csak 90-nel, abba nem roppannak bele. Aki eddig is honaprol honapra elt, az meg forintra tenyleg kevesebbet veszit, csak neki mar nem mindegy, hogy az eddigi 0 helyett mondjuk -5k-t mutat a kivonata.

NevebenIs 2011.09.17. 12:37:21

@ColT: Legalabb az revizorok jol fogjak erezni magukat. Ingyen fodrasz, ingyen etel. Hisz tudjuk, hogy ok bulizas kozbe is dolgoznak, lasd a 2 napja bemutatott limuzin berlos technikat.

NE használd 2011.09.17. 12:51:51

@zero: Miként azt Te is írtad, a minimálbéresek fele "kamu" kisjövedelmű. Ezért nem értem, hogy miért akarod a 14o eFt /hó nyugdíjakat radikálisan csökkenteni? Ők becsületesen adóztak magas jövedelmük után, ezért lett magas a nyugdíjuk/ nem úgy, mint a vállalkozók zöme, akik csak minimálbérre jelentették be magukat, s a nagy pénzeket meg különböző könyvelési trükkökkel kiszívták a vállalkozásaikból/. Ingatlanadó: remélem, nem egységesen kívánod kiterjeszteni , a vagyoni viszonyok figyelembe vétele nélkül / a lakosság 6o-7o%-a falvakban, kisvárosokban él, a maga 5-15 milliót érő kis házában/ Adóbehajtás: maximálisan egyetértek, de: amíg a mostani "főelvtársak" némelyikének, vagy a retyerutyájuknak 1oo millát meghaladó adótartozása van, de az Apeh nem találta őket/ holott, lakossági bejelentés alapján csak 3 házzal kellett volna lejjebb menniük a behajtóknak/ addig mit vársz?!? Egy újabb "hosszú bájtok éjszakáját" ? A munkahelyeket nem teremtő, EU-s pénzekből épült beruházások radikális szankcióival egyetértek.

kej 2011.09.17. 13:22:55

@zero: köszönöm zero. így nem kell megkeresnem a választ.

egyébkén kibaszottul felhúztam magam a blikk-interjún.

ovi ugyanis azt nyilatkozta, hogy lehetővé kell tenni a képviselőknek is a kedvezményes törlesztést a svájci frank és euró hiteleik után. hát megmondom őszintén úgy ahogy vannak mindet fel kellene akasztani. szarházi képmutató, ótvar, tehetségtelen banda. lázár/lézer "tudatosan készülök a törvénysértésre" jános még pont az ellenkezőjét mondta.

csak nyugdíjas anyám mondatai jutnak eszembe.

neki békesi lászló volt a "kedvenc" pénzügyminisztere. nem azért, mert libsibolsi volt, nem azért, mert tehetséges volt, hanem azért, mert mindig bujkált egy könnycsepp a szemében, amikor az éves áremelést jelentette be.

de tudjuk: nem lesz megszorítás, ne az emberek fizessék meg, emútnyócév, gyurcsányahibás.

ha megvalósul az elszámoltatás és keresnek majd hóhért, istókuccse fizetek azért, hogy kirugdoshassam alóluk a sámlit.

kej 2011.09.17. 13:26:03

@Énbagoly: hát legutóbb mit is mondott a kedves vezető? tán azt, hogy jön a középosztály megerősítése, 48 ezer forintos közmunkából. hát a gyermektelen minimálbéreseknek pont ennyire csökken le a bére:(

kej 2011.09.17. 13:28:28

@kej: és off: nem hiszem el, hogy még mindig a 2006. őszi eseményeken lovagol a teljes jobb oldal. tényleg ennyire hülyének néznek mindenkit? :(((

kej 2011.09.17. 13:31:17

@laspalmas: ezt tegnap mondta a estében. ez volt az utolsó mondata. azt hittem rosszul hallok

kej 2011.09.17. 13:33:27

EZ IS OFF, bár kibaszott nagy vastagbőr:

Információink szerint a tegnap esti testületi ülésen, zárt előterjesztésként tárgyalta és szavazta meg a Fidesz frakció többsége azt az előterjesztést, mely alapján 940 millió forintos pertárgyértékű keresetet kell indítania Esztergom Város Önkormányzatának a Magyar Suzuki Zrt. ellen. Úgy tudjuk a kérdésben csak a Fidesz tagjai szavaztak igennel.

szeretgom.hu/content/68977-a-fidesz-frakcio-940-millio-forintos-pert-akasztat-a-varossal-a-suzuki-nyakaba;jsessionid=p7d2yxyonfiu1vh1z1l83onkz

büdös, geci multik, tovább az orbáni úton:(((

bandika gazdája 2011.09.17. 15:04:48

@zero: Ti semminek nem tudtok örülni!
1. Ez nem csak úgy költségvetés lesz, hanem ORSZÁGMENTŐ költségvetés!
2. Győztünk! Legyőztük a nyomorult svédeket, nálunk magasabb az ÁFA beee!
3. Azt is mondta a közszolgálati, hogy londoni gazdasági elemzők el voltak ragadtatva a költségvetés tervezetünktől. Az ő fizetésükből én is el lennék ragadtatva, ha az ő ÁFA-juk lenne 27%. (Ami mint tudjuk, nem 2% áremelés, hanem ennek ürügyén sokkal több.)
Csak magamat nem értem! A rohadt életbe, én már semminek nem tudok örülni mióta ilyen vén hülye lettem!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.09.17. 18:18:33

@kej:

Majd áttelepül a Suzuki Párkányba, oszt' csókolom !

Ayuamarca 2011.09.17. 19:01:55

@kej: "szarházi képmutató, ótvar, tehetségtelen banda. " - ez nem ok az akasztásra. A gond ott kezdődik, hogy hazaárulók is, ami viszont már elegendő ok.

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110916-az-atlagber-alattiaknal-nagy-ervagas-a-matolcsycsomag.html
Országvédelmi terv, mi? Mocskos rohadék hazaárulók bandája az egész fidesz, ha ezt így megszavazza. De azoknak az agyhalott üresfejű rohadtagyú idióta barom állatoknak is száradjon le a keze, akik a fideszre szavaztak, basszák meg! Itt az országmegmentő forradalmi kétharmad üzenete a minimálbéreseknek, tessék: KINYÍRUNK GECI!!! MEGDÖGLÖTÖK!!!

@laspalmas: tartani fogja. Beledöglünk, leszarják, de tartani fogja.

butab 2011.09.17. 19:50:11

Szerintem így akarnak mindenkinek munkát juttatni , hogy a minimálbéresek fele éhen hal , aztán már is lesz azoknak munkája akiknek ezidáig nem volt. Jó terv.

kavinton 2011.09.17. 20:56:06

@butab: Jó, de addig azok is éhen döglenek. Ez a szegénység elleni harc. Ez jobb terv...

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.17. 23:06:59

Van egy jó ötletem, duplázzuk meg a közlekedési bírságokat, a regadót és az illetékeket. Majd a politikai elemző vállalkozóból lett nyakóista, szíjjártó elmagyarázza.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.17. 23:10:31

Giró-Szász: nem kell cégautó minden vállalkozásnak, az csak cafeteria, ezért megemeljük az adóját.

videotar.mtv.hu/Videok/2011/09/16/22/Giro_Szasz_Andras_a_jovo_evi_koltsegvetes_tervezetrol.aspx

Viktus 2011.09.18. 00:17:16

Ez a Matolcsy hülyébb, mint a sokéves átlag ... szerintük a vállalkozásoknak nem probléma a béremelés a kereskedők meg simán benyelik az áfa emelést. :D

szaktatar 2011.09.18. 01:28:11

@redriot77:
hogy hol vannak? passz.
eddig két fajtával találkoztam.
az elsőnél végérvényesen leszállt a narancsköd és csak peitpapagájt mantrázza.
a másik a haját tépi, amiért ezeket juttatta hatalomra.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.09.18. 03:24:58

@Ayuamarca: ezt akartam postolni én is, a lényeg:
"az átlagbér alattiak rosszabbul járnak az szja változtatásával, az átlagbér felettiek jobban, és minél magasabb a kereset, annál nagyobb a haszon"

Ilyen van? Ez komolyan megtörténik? A kormány meglopja a szegényeket, hogy a gazdag embernek adja azt ?

Ayuamarca 2011.09.18. 07:47:08

@Himpellér: Szerintem fordítva olvasták a Robin Hoodot a mocskok. Szólok: ott a GAZDAGOKTÓL VETTEK EL, és a SZEGÉNYEKNEK ADTAK, nem fordítva!
Plusz azon agyalnak, hogyan lehetne olyan törvényeket hozni, hogy a kedves képviselők minél előbb megszabaduljanak a devizahiteleiktől. Orbán már megtette. Mégis, kinek jó ez az egy összegű törlesztés rögzített árfolyamon? Mert nekünk nem, az biztos.

Hazaárulók bandája, de meg is érdemli ez az birka ország:
www.vg.hu/kozelet/politika/nezopont-most-vasarnap-is-ketharmaddal-gyozne-a-fidesz-357820

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.09.18. 09:18:40

@nemjogasz: ezt hívják unortodox megszotításnak, ahol mégis a zemberekkel fizettetik meg a zemúttnyócévet, (amiből lassan kettő már az ő töketlenségük következménye).

Viktus 2011.09.18. 14:10:34

"www.tmcfirst.hu/wp-content/uploads/2011/09/jovedelem.jpg Az Orbán-kormány lépéseinek hatása a jövedelmekre. // Vigyázat, sokkoló adatok!"

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.18. 19:13:52

Azzal a mondattal, hogy "Mindannyian tudjuk, hogy az adóemelések az eltitkolt jövedelmekre vonatkoznak, tehát ez nem megszorítás." (amellett, hogy egy ilyen mondattól, ami úgy kollektíve leadócsalózza az alacsony jövedelműeket, nekem spec leégne a pofámról a bőr, ezért is nem lennék jó nemzetgazdasági miniszter, de még politikus sem), sajnos ez a remek kis "vicc" érvényét vesztette:

"Obama: Nálunk egy amerikai munkás keres havi 3.000. dollárt, 2.000.-ből meg lehet élni és nem érdekel, hogy mire költi a maradék 1.000.-et.
Merkel: Nálunk egy német munkás keres havi 2.000. eurót, 1.500-ból meg lehet élni és nem érdekel, hogy mire költi a maradék 500-at.
Orbán: Nálunk egy magyar munkás keres havi 50.000 forintot, 80.000-ből meg lehet élni és nem érdekel, hogy honnan teremti elő a maradék 30.000.-et...".

Merthogy ez a mondat csak annyit jelent, hogy keresni ugyan még mindig 50-et keresnek, megélni még mindig 80-ból lehet, de most már bassza a csőrüket, hogy miből van a maradék 30! Mintha rossz végén izélnék a lovat, nem?

Viktus 2011.09.18. 19:27:54

@Rufus78:

Cséfalvai idióta is ilyet szól, hogy több munkára akarnak ösztönözni ... bevágnám a samsungba, boschba stb. dolgozni egy kicsit ... aztán leshetne, hogy a napi 8-10 óra után mit kap ...

ketroot 2011.09.18. 22:35:37

Nem tudom, hogy nézte-e valaki az rtl híradót, ahol valami államtitkár vagy ki a tököm nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Megemlítették, hogy most a tehetősebbek fognak jól járni a rosszabbul keresők kárára, amire az volt a válasz, hogy ez is ösztönző lehet, mert "megéri többet keresni", komolyan mondom, ha elém kerülne ez a féreg, minimum leköpném.

NYJetsTD 2011.09.18. 22:49:33

@ketroot: ja igen, nekem is egyből felment a vérnyomásom, főleg amikor megint elővette a "sokat dolgozol-sokat keresel dumát...

ketroot 2011.09.18. 22:52:41

@NYJetsTD:

Ezzel anno Magyar Anna is jött, hogy "azért keresik meg a min.bér 10x-t, mert 10x annyit dolgoznak".

elektromotor 2011.09.19. 02:02:00

@NYJetsTD: Meg nézném én , hogy a napi 1,2 tonna vasat hogyan állítaná össze, hegesztené meg, tisztítaná és rakná raklapra az ilyen félkegyelmű!

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.19. 03:35:23

@majomkutya: faterom jól járt az egy kulcsos SZJA-val, és úgy tűnik jól fog járni a végtörlesztési kedvezéssel is. mégsem fog a Fideszre szavazni 2014-ben, mivel létezik társadalmi szolidaritás is, és az irritáló kis faszkalap fityisz hiába ad havonta egy tízest (pontosabban kevesebbet vesz el a saját fizudból, a semmire, a traffipaxozásra, a "ja, bocs, fájdalomcsillapító az nincs" egészségügyre, a talán valamikor nyugdíjra), attól még irritáló kis faszkalap marad.

Viktus 2011.09.19. 08:25:58

@ketroot:

Sajnos ezek ennyire vannak tisztában a magyar valósággal ...

süti beállítások módosítása