Skip to content


       Szűrés lista

Tippeket várunk Tarlósról

Csípem Tarlóst, mert egyáltalán nem az a simamodorú átlagpolitikus. Tegnap is egy nagyon jó interjút adott az Origonak, ebben keményen odamondogatott a kerületi kiskirályoknak. Beszélt a parlament folyosóin való intrikálásról, az 5-6 állásos reneszánsz politikusokról, a rövidnadrágos Rogánról, a huszonhármak pénzéhségéről, és a tulajdonképpen ellene létrehozott BÖSZ-ről, és arról, hogy ha 2014-ben mennie kell, menni fog, fejet hajt majd a Fidesz (Orbán) döntése előtt.

Sajnos valószínűnek tartom, hogy az bizony számára kedvezőtlen lesz, a feltörekvő kiskirályok foggal-körömmel ragaszkodnak a hatalmukhoz, kerületeikhez, és a Tarlós-féle szókimondás csak addig volt jó a pártnak, amíg ellenzékből Demszkyt és a szocikat osztotta, most már inkább kényelmetlen a villongás, és ugye könnyebb 1 embert feláldozni, mint 23-at.

Azért szurkolok, hogy Orbán legyen bátor, törje le az ifjú titánok szarvát, és álljon ki Pista barátja mellett (bár ezt már fonódó villamos ügyében is megtehette volna, mégsem lépett rá Láng Zsolti tökeire, ami sajnos elég árulkodó), mert egység nélkül sose lesz rend a fővárosban.

Természetesen senki sem tökéletes, Tarlós az átalakítási/nevezési mániájával megy az ember agyára.

Volt ugye az emlékezetes zászló-ügy. Budapest régi zászlaja nem tetszett a főpolgármesternek, ezért lecserélték. Majd 16 nap után megint, Tarlós pedig annyival elrendezte a dolgot, hogy "Ha az alkotmány vagy a médiatörvény elbírja, hogy rendre módosítsák, aligha lehet blama egy fővárosi rendeletpontosítás."

Átnevezte már a Moszkva teret, a Köztársaság teret, a Lágymányosi hidat, a Roosevelt teret, több  utcát, és lett ugye Elvis Presley tér is.

A keresztelőhullám folytatódik, a szeptember 28-i  közgyűlés első napirendi pontja Tarlós előterjesztése.

 

Ellentmondásos személyiség a főpolgármester. Oké például, hogy Ságvári egy régi kommunista volt, de azért a kimondhatatlan nevű Krenedits helyett (akit a gugli se nagyon tud hova tenni, nagyon nehezen derül ki, hogy Rákosszentmihály egykori főjegyzőjéről van szó) találhatott volna másik névadót is. A hős Dugovics Titusz lecserélését pedig abszolút nem tudom hova tenni.....

Mindenesetre a tegnapi letargikus hangulatú interjúval szemben úgy néz ki, felveszi a kesztyűt. Levelet írt a BÖSZ-nek, hogy együtt lobbizzanak pénzért Felleginél a fejlesztésekre (ugyanis "Nem tudja támogatni a főváros villamos- és trolibusz-beszerzési tenderét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mert annak 118 milliárd forintos forrásigénye egyedül több, mint a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban a közlekedés operatív programban a városi és elővárosi közlekedésre fordítható 98 milliárd forintos keret", ami roppant vicces annak fényében, hogy a még mindig nem kész 4-es metró miatt anno minden közlekedési fejlesztés leállt az országban), közben pedig überpofátlan módon a kerületek stressztesztjének elvégzését javasolja az ÁSZ-nak, és 15 milliárdot elkülönít a főváros költségvetéséből a huszonhármak eladósodottsága miatt, azok esetleges csődjének esetére.

Kiismerhetetlen ez a Pista, vajon milyen politikai karrier vár még rá? Bukik vagy győz?

 

Címkék: budapest politika tarlós

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr23247668

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán az igazságtalanság bajnoka lett 2011.09.24. 19:40:32

A cím bizonyítására álljon itt néhány idézet:1. Arra a kérdésre, hogy egykulcsos adórendszerben gondolkodnak-e, Orbán Viktor közölte: ha az adórendszer nem veszi figyelembe, hogy a megkeresett összegből hányan élnek, hány embert tartanak el, akkor az s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schmittpál 2011.09.23. 10:13:46

én azt hittem, hogy a leendő gárdonyi tér eddig is gárdonyi tér volt. legalábbis mi úgy hívtuk.

nyeznajka 2011.09.23. 10:17:52

A "hős Dugovics Titusz"-ról pár éve derült ki, hogy egyszerű csalás történt.
A Dugovics család ezzel a kitalált történettel szerzett magának nemesi címet....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.23. 10:20:43

@schmittpál:

Ez az indok szerepel az előterjesztésben is :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.23. 10:21:41

@nyeznajka:

Jó-jó, de vannak hagyományok, mesék, amiket nem szoktak piszkálni.

Énbagoly 2011.09.23. 10:30:12

Én nem tudom még hová tenni ezt az embert. Szerintem a Pártban is így vannak vele.

SlyZero 2011.09.23. 10:35:01

Az x számú névtelen közterületek elnevezését még érti is az ember, de hogy Dugovics Titusszal mi baja lehet?

SlyZero 2011.09.23. 10:39:45

@nyeznajka: Ja, tényleg!

Amúgy az „alkotmánymódosításos” megszólalásban csak érzek némi direkt célzást? Lehet Tarlós úgy fejezi tiltakozását, hogy minden adótörvény-módosításra átnevez egy közteret, és meglátja ki bírja tovább. :D

Squid 2011.09.23. 10:48:46

Bukni fog!

OV nem tűri a simára csiszolt konyhaasztalból kiálló szálkákat, vagy beáll a sorba és bólint mikor a főnök bólint és nem dumál vissza, vagy megy a süllyesztőbe.

Mindig így volt, mindig így lesz!

mim 2011.09.23. 10:49:53

Dugovics vitatható, a névtelen területek elnevezése teljesen rendben van (bár megnéznék egy lakcímkártyát onnan a mostani "névtelen" címmel is), csak az Állatkerti és Ságvári út átnevezés fura, de ennyi arányaiban még belefér. Mondom ezt úgy persze, hogy nem érint.

Szerintem ez az írásotok inkább volt informatív, mint vastagbőrös. Persze később még azzá válhat és akkor jó lehet hivatkozásnak.

Psi Holo · http://psiholo.blogspot.com 2011.09.23. 10:51:43

Egy ilyen Közegben, ahol ő van (fidesz) minden bizonnyal rá is ráragad valami abból a Katymaszból, ami ott megy. Innen a név (főleg a 'nevezzünk el mindent nagy emberekről, mintha nem lenne semmi fantáziánk') mánia, ami tényleg zavaró. Ám inkább legyen ez, mintha más lenne a hóbortja. Messze ő az egyetlen politikus a fidesz közegben, aki hiteles az emberek előtt. Még miniszterelnöknek is, ami az én számból elég meredek megfogalmazás.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.09.23. 10:56:47

@SlyZero: Nincs annyi közterület Budapesten. Vagy a már átnevezetteket is átnevezi? :)

GGG77 2011.09.23. 11:00:25

A kerületek hatalmának és számának csökkentése létszükséglet.
És valóban, Tarlós stílusa még mindig sokszor szimpatikusabb, mint a legtöbb fideszesé. (az őrült, sokszor gusztustalan átnevezésektől, az 56-os emlékműről tett undorító, pofátlan nyilatkozatától, Kocsishoz való viszonyáról tekintsünk most el)

De áll mögötte egy Csipak Péter, mint pl Rogán mögött? Nem.
Ennyi...

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.09.23. 11:01:00

@mim: Ezek a névtelen közterületek jellemzően ilyen 10-20 méteres kis vackok, egyik háznak sem szokott oda bejegyezve lenni a főbejárata.

Silverhand 2011.09.23. 11:04:31

Valóban ellentmondásos. De ha a tegnapi origo-s hangvételt folytatja, akkor az emberek előtt eszméletlen nagy tisztelete lesz/marad. Pl. szerintem sokan (akik az mszp-ben csalódtak, más alternatívát nem találtak) ezt remélték OV-tól is: lehet, hogy egy rakat dologban nem értek vele egyet, de keménykezű, korrekt, az ember tudja mire számíthat. OV ezt bebukta, de Tarlós mindig is ilyen volt. Bennem is felmerült egy halvány kósza gondolat, hogy lehetne belőle vmi országos méltóság, de szerintem még ő sem tudja pontosan mit akar. Az emberek általában jobban szeretik az őszinteséget, még akkor is ha fáj vagy ellenkezik a véleményüktől, viszont a politikusok rettegnek ettől. És egyelőre Tarlós nem tudja, hogy bízhat-e az emberek támogatásában ha kicsúszik alóla a politikai támogatás. És azt sem tudja, hogy ezt ki akarja-e próbálni. De még az is lehet, hogy ha veszni látja a fideszes karrierjét, akkor kipróbálja magát ismét függetlenként. De ehhez íííírgalmatlan társadalmi támogatás kell. Ahhoz média vagy jó pr rendszer... hát, rizikós, de azt állítja magáról szeret harcolni... Eddig ment neki :)

f.domino 2011.09.23. 11:05:41

Van egy összeesküvés elméletem. Hogy kik állnak a háttérben, és milyen érdekek mozgatják őket, arról még lehet ötletelgetni, esetleg kutatni a létező városi legendák között. Autógyárak? (gonosz multik). Olajtársaságok? (szintén). Vagy az a cél, hogy a szennyezés és a stressz miatt senki se érje meg a nyugdíjkorhatárt? (és így nem fog senkinek hiányozni a lenyúlt MANYUP). Vagy hogy mindenki elmeneküljön a városból, és így olcsón fel lehessen vásárolni az ingatlanokat? ("Tuggyukkik")...
Rendszerek, kormányok, polgármesterek, nokiás dobozok, oligarchák jönnek-mennek, egy dolog változatlan:

A felszíni tömegközlekedés Budapesten érdemben nem fejleszthető!
(A 4-es metró is csak azért, mert sok pénzt lehet lenyúlni, ahhoz képest haszna alig lesz, ha egyáltalán megépül)

Ha bárhol felüti a fejét valami fejlesztés, rögtön előkerül egy Lángzsolti, vagy Fellegi (utóbbi a múlt héten ünnepélyesen írta alá a szándéknyilatkozatot, vagy mit) és megfúrja, a Tarlósok (és tőle fölfelé lévők) meg egy-két szép nyilatkozat után szépen félrenéznek, és inkább hülyeségekbe ölik az energiájukat. (pl. közterek hősies átnevezése).

SlyZero 2011.09.23. 11:05:54

@Gerusz: Majd ha benyújtja, hogy a Hősök Terét nevezzék át I. Viktor királyi sétánynak, vagy egy hulladék lerakót elkeresztel Matolcsy György Ipari Teleppé, akkor kiderül. :)

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.09.23. 11:06:56

@SlyZero: Bárcsak már lehetne, élő emberről ugyanis nem lehet közterületet elnevezni... :)

bucbuc 2011.09.23. 11:08:04

Na pedig, végre volt egy normális főpolgármester. Kár, hogy ki fogják csinálni. Addig viszont a helyében én halhatatlanná tenném a nevem. :)

GGG77 2011.09.23. 11:08:13

@Silverhand: "De még az is lehet, hogy ha veszni látja a fideszes karrierjét, akkor kipróbálja magát ismét függetlenként."

Pénz, pénz, pénz. Nem látom Tarlós mögött a pénzt. Igaz, ez csak szimpatikusabbá teszi.
Mindenesetre nagyon érdekes lenne 2014-ben egy független Tarlós és egy fideszes Rogán közti harc. Tőlem, ebben a felállásban, Tarlós már most kapna egy ikszet.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.09.23. 11:09:04

A Gundel Károly utat még meg tudom érteni.

Petrus Augustinus · http://monarchista.blogspot.com 2011.09.23. 11:23:58

Nem tudom mi a baj az átnevezési hullámmal (azon túl, hogy valós problémákat nem old meg, de ezt senki sem várja átnevezésektől), elegem van az 1945 utáni nevekből, jöhetne vissza a Ferenc József rakpart, Horthy Miklós-híd is. Helyes, hogy végre ledobjuk az olyan ótvar neveket, mint a 'Köztársaság tér.'

Sátán meg a Jocó 2011.09.23. 11:29:05

Teljesen jól csinálja a Pista.

Nem kicsit izzadtságszagú a poszt, sajnos. Legyen a "Krenedits" név nehézsége a legnagyobb problémánk...

igaz magyar 2011.09.23. 11:50:57

Tisztelt Ti!

Én teljes mértékben egyetértek a főpolgármester elvtárssal!!!! Most amikor a nemzet és ország mentő kormánya van édes hazánknak nem engedhetjük meg hogy pont a nemzet az ország szíve ne dobbanjon együtt szeretett vezetőinkével! Mi igenis kiállunk és ha kell még inkább a nemzet lánglelkű reform ( -átus,-kommunista, -étrendű) akarata mellől akarom írni mellett! Mert egy zászló már!!! ...mert az előzőek szarok voltak s nem is akkora üzlet! Tehát összefoglalva csak így tovább a Sztálini útról letérve attól balra majd egy kicsit jobbra és stop! ...hogy húzzatok már el a pipipichába!!!!!

teefau 2011.09.23. 11:56:22

Tarlóst nem tudjuk hová tenni?
Egy párt jelöltjeként megnyerte a III. kerületet, aztán függetlennek füllentve magát jó időben a Fideszhez csapódott és miután 12 évig abból élt hogy "buzisátor a Szigeten" ment a Fővárosi Közgyűlésbe a semmire okoskodni. Most pedig átnevezget amit meglát meg zászlót színezget, hát tényleg, földig leborulunk előtte...

bucbuc 2011.09.23. 12:17:58

@igaz magyar: Neked ajánlom a gréczyblogot, ott megtalálod a boldogságodat.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.09.23. 12:23:29

@Gerusz: És azt ki tiltja meg? Nincs már ugye bizottság.
@csabapayne: Én nem. Az étterem sznob hely, de a kaja nem egetrengető. Előbb mennék a Bagolyvárba. Elhiszem, hogy az öreg Gundel nagy dolgokat vitt véghez, de pláne ha át akarják rakni a Vidámparkot, és végig az Állatkert lesz, miért ne maradhatna Állatkerti körút?

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.09.23. 12:30:42

@teefau: Igen, bennem is ez van. Tény, hogy nemesebben viselkedik a többi fideszesnél, csak sajnos annyira lecsökkent az ingerküszöbünk, hogy a félszeműt is királynak választjuk a vakok közül.

dr. Aullah 2011.09.23. 12:34:58

Tisztelet? Ez a paraszt is csak egy fityiszes kiskirály. Ez a sok értelmetlen átnevezés. Miért? Csak azért, hogy elmondhassa, hogy ő ilyet is tud. Vajon az ott lakókat megkérdezte? Vagy szavazhattak arról, hogy mit szeretnének? Vajon ez nekik mennyi plusz erőfeszítésbe fog kerülni? Iratok, posta stb stb...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.23. 12:52:36

Az egyetlen értékelhető magyar politikus...
(Az átnevezések nagy részével teljes mértékben egyet tudok érteni. Mondjuk a zászlót hagyhatta volna.)

Kíváncsi vagyok, hogy mire viszi.

Minden esetre az is biztos, hogy többet fideszes kerületi polgira nem szavazok.

megvagy hadnagy 2011.09.23. 12:54:58

Tarlós, amit csinál, az nagyrészt jó, a Demszky-féle 20 év trendje megfordult: akkor 100 ftból 1 ment jobb helyre és 99 zsebbe-ide-oda, most meg fordítva van. A nép meg a Moszkva téren meg a zászlón nyafog, nem vagyunk normálisak.
Szerintem a ciklus végéig se húzza ki, kinyírják, utána meg jön az, ami ez előtt volt.

dr. Aullah 2011.09.23. 13:17:55

OFF:

sportgeza.hu/sport/marodiaklistaja/2011/09/23/nemzeti_gyilokvagta/

Most, hogy sikeresen átvették a bizniszt, ezt is el kell kefélni valahogy, nehogy presztízs vesztést szenvedjen. Nem történt semmi.
Vannak olyan esetek, amikor nem lehet tudni biztosra, aztán már ki sem derülnek. És akkor vannak olyan egyértelmű dolgok, mint ez... hát szánalmas az egész.

Ayuamarca 2011.09.23. 13:45:13

@nyeznajka: az addig rendben van, de ezzel az erővel történelmünk összes nagyját elő lehetne venni mindenféle indokkal...

@megvagy hadnagy: ebben az országban ez mindig így volt. De most komolyan miafasz baj volt a Moszkva térrel? Nekem ugyanúgy Moszkva tér marad, ahogy az Osztyapenkó sem változott, hiába nevezték át mittomén mire. Nem a nevet kellene megváltoztatni, hanem rendbe tenni, kitakarítani a közterületeket, mert egy hányás, ahogy azok kinéznek. Minden világvárosban vannak nyomornegyedek, de hogy a Moszkva tér vagy a Nyugati tér nézzen ki úgy, mint egy lerogyott külvárosi nyomornegyed központja, az azért kurva nagy szégyen a fővárosra nézve. Nem is beszélve a pályaudvarokról...

megvagy hadnagy 2011.09.23. 14:13:58

@Ayuamarca:

Szerintem ebbe ne menjünk bele mélyebben. Igenis van/lehet jogosultsága egy ilyen névváltoztatásnak. Jeruzsálemben sincs Nürnberg tér.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.09.23. 14:14:04

Tarlos anno nem libbant volt?
Naugye hogy ugye.

Sot, allitolag egyszer egyutt kavezott Kunczeval :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.23. 14:16:06

@Ayuamarca: "e most komolyan miafasz baj volt a Moszkva térrel?"

Ugyan az mint az Adolf Hitler térrel. A hibát nyugodtan keresd magadban. A megszállás előtt Széll Kálmán tér volt, most a megszállás után megint az.

dr. Aullah 2011.09.23. 14:18:20

@TaTa86.: Csak hogy a Moszkva egy város neve. És nem öletett meg egy csomó embert. Eléggé álszent ez a viselkedés, hogy jújj, csúnya rossz Moszkva név, nevezzük át, mert csak. Szánalmas.

Secnir 2011.09.23. 14:24:51

@TaTa86.:
"Az egyetlen értékelhető magyar politikus... "
...az Tétényi Éva.

igaz magyar 2011.09.23. 14:24:52

@bucbuc: Te is olvasod azt is!!! ...vagy ezt csak ....olvashatják??? Netán a Tarlós elvtárssal 1 mszmp alapszervben voltál? No pici bucbuc BUC?????

igaz magyar 2011.09.23. 14:26:42

@Secnir: Így igaz!!!
Jó egészséget, kitartást kívánok TÉTÉNYI ÉVÁNAK!!!

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 14:28:46

@szmoker (Homo Trollicus):

a fidesz kompletten az volt. keményebben mint az szdsz.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.09.23. 14:35:50

@¦卍®Ξ™: A fidesz sose volt.
Sem libbant, sem nepnemzeti, sem kisgazdakkal nem kokettaltak.

Vitya pedig keresztyen-konzervativnak szuletett, mindig is az volt.
Aki mast mond, az a nep ellensege :)

Secnir 2011.09.23. 14:42:35

@igaz magyar:
én azt mondom, amíg Esztergom és Tétényi kitart, addig van remény...
...remélem a Fidesz nem tudja megtörni őket.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.09.23. 14:47:56

@¦卍®Ξ™: Ja es a legfontosabbat elfelejtettem.
Nem volt adoemeles, nem lesz adoemeles, es mindenki tobbet vihet haza mint eddig.
Majd csak figyelj.

Hajlitjak a teridot a sracok :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.23. 14:55:09

@mim:

Néha ilyen is kell.
Meg ugye ma még nem jelentett be az Ikon semmit.

igaz magyar 2011.09.23. 15:02:17

@Secnir:
Igenis minden kommentben, hozzászólásban támogatni kell Tétényi Évát!!!
S közhírré tenni hogy pl.: a Raisfaisen bank vagy mi a jó kur vaanyjuk a neve hogy fonódik össze a Meggyes Tamás ( s a többi Mr. 20 percentekkel ) féle maffiával!
Hajrá TÉTÉNYI ÉVA!!!!

zsoltix 2011.09.23. 15:09:17

OFF: János nagyszerű új terve: www.hirado.hu/Hirek/2011/09/23/14/Lazar_mintegy_750_ezer_forint_jarna_a_kepviseloknek.aspx Mert hát ugye takarékoskodni kell állambácsinak.

Secnir 2011.09.23. 15:17:21

@zsoltix:
mér' érzem úgy, hogy lesznek majd módosítók minden párt oldaláról, amit 100%-os egyetértésben fognak elfogadni?

zsoltix 2011.09.23. 15:35:10

@Secnir: Biztos lesznek, akik a nagy eufóriában összekeverik a gombokat, de 99,99% még úgy is összejöhet:)

Secnir 2011.09.23. 15:37:58

@zsoltix:
ne aggódj, izgulni fognak, hogy eltalálják a "IGEN" gombot. Ha esetleg meg másra akarna nyomni, arra "lákiabálnak de dulván"

dr. Aullah 2011.09.23. 15:48:48

@zsoltix: Ezt nem hiszem el bmeg. Mindeki szív. Ekkora egy faszokat. Komolyan mondom...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.23. 16:14:43

@Aullah: Mielőtt a Moszkvából irányított SZU megszállt minket Széll Kálmán tér volt. Most megint az lett, mert hál' Istennek Moszkva kitakarodott innen. Moszkva egy szimbólum, ha van legalább 80as iq-d akkor kitalálhatod, minek a szimbóluma. Már rég át kellett volna nevezni...

Vagy ha nem értesz egyet, nem értesz egyet, de nem vágom, hogy mi alapján kérdőjelezed meg a döntést? Szerinted nem volt szükség az átnevezésre, Tarlós szerint volt. Az érvei világosak, érthetőket, és veled ellentétben őt megválasztották polgármesternek.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.09.23. 16:36:25

@Secnir: inkább ütnének szöget a fejébe...

Scala 2011.09.23. 16:48:18

@Squid: pontosan így gondolom én is, ebben a leosztásban ez nem TI-nak nyerő helyzet.
Majd kihúznak alóla parmlamentice minden jog- és hatáskört. Egyéni képviselői indítvány alapján, Visszamenőlegesen, ofkorsz.

Scala 2011.09.23. 16:52:54

@zsoltix: Ez a kifogástalan ember az én kávépótlékom! ;-)

vontod75 2011.09.23. 17:10:39

@nyeznajka: Akkor töröljük az Emese álmát, a csodaszarvast is...

Cateran 2011.09.23. 17:25:00

@TaTa86.:
A te sotet agyadban maximum..Meg Londonban is van Moscow road (biztos a rossz csengese miatt, igy akarjak megijeszteni az embereket) Kepzeld Floridaban meg van olyan, hogy Germany avenue...na, erre varjal gombot....(Germany Avenue,North Port,Florida)

Nakedape 2011.09.23. 17:54:48

@TaTa86.: én ezt a logikát értem. szerintem ugyan felesleges volt, meg ez is múlt része (és nem lenin körút maradt meg. de oké akkor szimbolikusan nevezünk, mert szakítunk vele, ok.
de akkor kicsit aggódok a köztársaság tér átnevezésén, ha szimbólumok szintjén fontos a dolog. nem?

jani888 2011.09.23. 18:01:31

Remélem Tarlós nem bukik,hanem győz. A Rogánok,Szíjjártók és sok más siflentyű,macskajancsi nincs vele egy súlycsoportban.(Bár ez lehet,hogy semmit nem számít.)

Ayuamarca 2011.09.23. 18:08:46

@megvagy hadnagy: @TaTa86.: oké, értem én. Ha a többség nem kívánja, ne legyen. De akkor a fenéért kellett várni 20 ÉVET a megszállás után? Addig jó volt a Moszkva tér? Még az első orbán kormány alatt is?

¦卍®Ξ™ 2011.09.23. 18:21:06

@Ayuamarca: akkor még nem kellettek a hangzatos látszatintézkedések, amikkel el lehet palástolni a semmit nem csinálást, semmihez nem értést. most van itt az idejük.

SvenH. (törölt) 2011.09.23. 18:57:36

eddig demszkyvel konnyu volt a fidesznek, azt hiszik ezentul is az lesz...
sok sikert, kitartast Pityu!

erobol kell pofan vagni a keruleteket, de azt azert ne feledjuk hogy Budafok es Ujpest az varos volt 1950ig :)

en javasolnam elso pofan vagasnak hogy az V keruletbol ne engedjek ki a szemetszallito autokat... jo kis napolyi romantika....
megtudna a sok belvarosi milyen az ha tobb millios díszkövön rohad a szemet, meg atertekelnek a sok idiota presztizsberuazasukat

Horizont 2011.09.23. 19:02:39

Tarlós előtt két út van (lehet, hogy több is:D) Vagy a főnökének felel meg de az csak seggnyalásból fakadhat vagy beszól a főnökének és ellenáll (már amennyire tud és lehet) és roppant nagy népszerűségre tehet(ne) szert az emberek körében! Persze, hogy semmi ne legyen egyszerű, Tarlós is belehúz időnként a mínuszba! Minél feljebb kerülnek a ranglétrán annál jobban elborul a látásmódjuk:) Azért ezek az átnevezések nagyon sok pénzbe kerültek! És aki a Moszkva tér elnevezést összeköti holmi kommunizmussal (ami nem is volt ) az teljesen buggyant! A középkorúaknak marad Moszkva tér, a fiatalok meg abban nőnek fel, hogy Széll Kálmán:) Pl. a mi korosztályunk Emkének hívta a Blaha Lujza teret, és ma ha az előbbit mondom csak néznek rám miről is van szó?
Tarlóst tuti, hogy nem fogja Orbán hosszú távon elviselni, eltűrni.
Az összes hibájával együtt is kár lesz érte.....

nincsensapka 2011.09.23. 19:46:17

@Secnir: Így van. HAJRÁ TÉTÉNYI ÉVA!

Amúgy a Tarlóst én bírom. Kár, hogy kinyírják. Sztem még a ciklus vége előtt.

Kis ember 2011.09.23. 20:20:00

@TaTa86.:

"Most megint az lett, mert hál' Istennek Moszkva kitakarodott innen. Moszkva egy szimbólum, ha van legalább 80as iq-d akkor kitalálhatod, minek a szimbóluma. Már rég át kellett volna nevezni... "

Akkor úgy látszik a köztársaság is kitakarodott innen. :(

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.09.23. 21:09:35

@TaTa86.: Öööö figyelj! A zsidók már nem utálják a németeket lásd Kerényi,Kertész. Pénz beszél kutya ugat.
A németek meg az oroszok már nem utálják egymást,szintén pénz beszél....
Akkor miért is ne szeressük mi az oroszokat?

SvenH. (törölt) 2011.09.23. 21:46:50

@TaTa86.: faszparaszt ott a Bukarest utca azzal mi lesz?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.23. 21:51:02

@Cateran: Na akkor frissítsd fel a történelmi tudásomat: Mikor foglalták el az oroszok Londont? Mikor foglalták el a németek Floridát? Soha?

Miért van az, hogy ti sötétezők képtelenek vagytok a legegyszerűbb logikai következtetéseket is levonni? Rendben, ne érts egyet, de legalább tudd, hogy miről beszélek! Ha meg nem tudod, akkor legalább ne személyeskedj!

@Nakedape: Hitler tér sincsen már, pedig ugye az is a múltunk része...
A köztársaság Magyarországon a megszállás, a szuverenitásunk elvesztése, a talpnyalás, a megaláztatás szimbóluma. Ha engem kérdezel, ezért a szimbólumért nem kár.

@Kis ember: "Akkor úgy látszik a köztársaság is kitakarodott innen. :( "
Még nem, de reménykedjünk!

@Tigeri: Mondtam én hogy utáljuk az oroszokat? Annyit mondtam, hogy teljesen érthető az átnevezés.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.23. 21:53:41

@SvenH.: Lol, mire ez a személyeskedő hangnem? Csak nem beletaposott valaki az érzékeny kis lelkecskédbe? Roppantul sajnálom, remélem nem szakad bele a szíved.

Egyébként Bukarest utca mikor és miért lett Bukarest utca? Ha egyoldalú talpnyalás miatt, akkor igen, nevezzék át.

zsoltix 2011.09.23. 23:44:38

@Aullah: Munkahelyteremtés is lesz, hiszen "Ezentúl továbbá a képviselőknek nem egy, hanem két munkatárs alkalmazását biztosítaná a parlament"
ismertette Lázár János." Lehet tartalék lázárjancsijuk a képviselőknek, azé' ez se semmi. :)

SvenH. (törölt) 2011.09.24. 00:05:45

@TaTa86.: en a Felszab teret es az Elmunkas teret is vissza akarom kapni
a Marx Karoly szabadidokozpontnak meg nem Közgáz a neve

SvenH. (törölt) 2011.09.24. 00:07:08

mondjuk a Moszkat atnevezni...
eppen a Ferenc Sörúton volt egy videki nemzettars eltevedve en meg csak neztem hogy se Moszka se Budai Skala... meg jo hogy Moricz nem volt kommancs

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.24. 01:02:52

A Köztársaság tér név olyan, mintha a fütyisz feltalálná az Alaptörvény sugárutat, csak komcsiba'.

Aki szerint meg a szimbólumok jelentéktelen faszságok, az azt is mondhatná, hogy csak a kőmíjess munkája a munka, a kereskedőé, jogászé, programozóé, mérnöké nem az.

A szimbólum nem más, mint vagy az alapok lefektetése, vagy a célok kitűzése mindenki számára érthető módon.

Csodálom mellesleg, hogy Klebelsberg Kuno rendre kimarad az átnevezési lázból. Na nem a komcsikon csodálkozom, mert tőlük érthető, hogy nem neveznek el semmit arról az emberről, aki a legtöbbet tette a tudás népéért, de a fütyiszről azt gondolná az ember, hogy meghazudják, hogy tisztelik.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.24. 01:16:32

Magyar Bálint Tudományegyetem
Deutsch Tamás Sportuszoda
Rogán-körönd
Kóka János Nemzetközi Repülőtér
Veres János Közgazdasági Szakközépiskola
Kuncze Gábor Rendőrtiszti Főiskola
Gubcsi Lajos Honvédelmi Kutatóintézet
Szekeres Imre Nemzetvédelmi Egyetem
Szíjjártó Péter Rakpart
Selmeczi Gabriella Idősek Otthona

Wolff 2011.09.24. 10:51:00

@TaTa86.: Ahhoz képest a világháborúk idején elég kemény negatív propagandát nyomtak a németekről, szóval simán eltüntethetnék a te legelemibb logikáddal. (Ahogy a szomszédos Kanadában az első világháború idején gyorsan átnevezték Berlint Kitchenerre. Finom célzás.)

Viszont a legelemibb logikával is az következik, hogy Orbán bukása után majd át kell nevezni a Széll Kálmán teret, mert a nép megnyomorításának jelképe lett. Komolyan hülye vagy ha nem vagy képes belátni, hogy a te szimbólumfixált látásmódod a kisebbség (méghozzá nagyon nagyon kisebbség), az utcanevek a legtöbb ember számára egyszerű tájékozódási pontok.A legtöbb ember se Ságváriról nem tudja kicsoda, se Gundel Károlyról, se Széll Kálmánról és nem is fogja megtudni. Nem véletlen, hogy nagyon sok ilyen név nem tud meggyökeresedni, mások meg leginkább úgy, hogy a városokba beáramló új lakosság már csak az új elnevezéseket ismeri. És egyébként éppen ezért a Moszkva tér csak a hozzád hasonlóknak volt az elnyomás szimbóluma, másoknak csak egy tér, úgyhogy - a legelemibb logika szerint - azt követeled, hogy ami neked fáj, ahhoz igazodjon a többség. Ez is egy álláspont, mondjuk vitaképesnek nem nevezném.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.24. 11:23:29

@Wolff: Nem kell ez a szenvelgés, álmártírkodás. Orbán minden hibájával együtt is legitim, demokratikus miniszterelnök, elnyomásról szó nincs. Továbbá nem Orbán nevezte át, hanem a Tarlós vezette, méglegitimebb és szintén demokratikus közgyűlés. Továbbá nem Tarlós találta ki a Széll Kálmán nevet, hanem 45 előtt is az volt.

"hogy a te szimbólumfixált látásmódod a kisebbség"
Mintha Tarlóst a többség választotta volna meg... Egyébként igen, a gyökértelen prolit nem érdeklik ezek az apróságok, cserébe engem sem nagyon izgatnak a gyökértelen prolik hőbörgése. Most nyomod egy ideig, aztán megszokod, hogy Széll Kálmán, a gyermekeidnek meg már csak poénból mondod, hogy egyébként mi még Moszkva térnek hívtuk.

"És egyébként éppen ezért a Moszkva tér csak a hozzád hasonlóknak volt az elnyomás szimbóluma,"
Úgy érted a hozzám hasonló átlagnál műveltebb, gondolkodó embernek? Valószínűleg igazad van. Most akkor szégyelljem magam?

"azt követeled, hogy ami neked fáj, ahhoz igazodjon a többség."
Még egyszer, te észkombány: Tarlóst megszavazták demokratikus választáson. Egyébként pedig igen, a csőcselék igazodjon a polgárokhoz, és ne a polgárság a csőcselékhez.

dr. Aullah 2011.09.24. 11:41:32

@TaTa86.: Pls hagyjuk ezt a dumát, hogy a két harmad, meg erre kaptak felhatalmazást. Ezzel mindig akkor jöttök, ha nem marad más. Egy kérdésem van: A választási programjában mondta, hogy ha megválasztják, akkor átnevezi? Igen? Nem? Ha nem, akkor az emberek nem ezt akarták.

¦卍®Ξ™ 2011.09.24. 13:02:18

@TaTa86.:

""És egyébként éppen ezért a Moszkva tér csak a hozzád hasonlóknak volt az elnyomás szimbóluma,"
Úgy érted a hozzám hasonló átlagnál műveltebb, gondolkodó embernek? Valószínűleg igazad van. Most akkor szégyelljem magam? "

ki a bánatos faszom nem szarja le, hogy mi egy utca neve?
felőlem lehetne akár slomo morel sugárút is ahol lakom, leszarom, hogy attila útnak hívják, semmiben nem változik tőle semmi az életemben, a lényeg, hogy a postai küldemények oda találjanak és biztos tájékozódási pontokat adjanak.
erre van ugyanis az utcanév, nem a politikaőrült seggfejjek szimbólumfetisizmusát kielégíteni.

engem nem zavar, hogy moszkva tér volt, most meg széll kálmán tér, de teljesen felesleges pár szimbólumfixált elmebeteg miatt kiadásokba vernie magát az államnak/városnak/embereknek.
eddig sem halt bele senki a szívrohamba, amiatt hogy moszkva tér volt a neve, ezután sem történt volna meg. haszontalan lufifújogatás ez az egész átnevezősdi. pótcselekvés, mókusvakítás, az idióták szemébe porhintés.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.24. 13:24:04

@Aullah: Akkor legközelebb szavazz olyanra, aki vállalja a programjában, hogy visszanevezi. Nem vágom, hogy mitől olyan nagy gond ez egyeseknek.

@¦卍®Ξ™: Akkor meg mi bajod? Te leszarod, én örülök. Akárhogyan is nézem pozitív a mérleg.
Én nem fogok rinyálni, ha valamelyik politikus olyat tesz, amit én leszarok, pontosan azért mert leszarom.

dr. Aullah 2011.09.24. 13:54:35

@TaTa86.: Nem vagyok pesti.
Legközelebb meg már valami ellenérvet is felhozhatnál az én érveim mellett. JA az nincs, akkor csak pöfögjél.

dr. Aullah 2011.09.24. 14:00:48

Amúgy látom hamar elfelejtetted, hogy az emberek nem mellettük, hanem valami ellen szavaztak. Innenntől minden "erre kaptunk felhatalmazást, ezt akarták az emberek" szöveg bullshit.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.24. 14:10:05

@Aullah: Nem hoztál fel semmilyen érvet a hőbörgésen kívül.

De tessék: hozz egy érvet miért rossz (neked, nembudapestinek), hogy a Moszkva tér Széll Kálmán tér lett, és én válaszolok rá.

elektromotor 2011.09.24. 14:16:49

@TaTa86.: Mert a TATAnak olyan jó volt az a megszokott segg, ami már be volt járatva fényezésre!
Az pedig, hogy nyugaton is van Moszkva út, rendben! De náluk nem állomásoztak oroszok , 42 évig és bolsevizmus sem volt!
Ezért tartanak most ott, ahol mi talán majd 40 év ,múlva.
Normális vezetéssel!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.24. 14:18:51

@Aullah: Sosem írtam, hogy ezt akarták az emberek. (Igaz, ezt csak sejthetem, hogy nekem címezted.) Ez a Fidesz mantrája... Mint már írtam, tisztában vagyok vele, hogy az emberek többsége qrvára leszarja, hogy hívják a köztereket. Lehetne nyugodtan Rudolf Höss tér is, vígan mondaná a proli, hogy megyek a Rudira. Néhány zsidó csúnyán nézne, a többséget meg soha az életben nem érdekelné, kicsoda volt Höss.

Ugyanakkor, de: Tarlósék arra kaptak felhatalmazást, hogy irányítsák Budapestet, ebben benne van a közterületek elnevezésének joga is.

¦卍®Ξ™ 2011.09.24. 14:19:38

@TaTa86.:
nem. a mérleg akkor lenne pozitív, ha nem kerülne semmibe annak a pár szimbólumfetisisztának az öröme.
azonban pénzbe került. nem kevésbe.
így én fizettem a te örömködésed. a legkevesebb, hogy befogod a szád és nem hülyézed le azokat akik nem szimbolumfetisiszták.

hogy értsd a problémát: teljesen értelmetlen pénzkidobás volt aminek semmi de semmi valós haszna nincs. te meg ettől vagy boldog. és még te hülyézel másokat. nem fura ez neked?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.24. 14:36:09

@¦卍®Ξ™: Na akkor számold ki, hogy hány lélegeztetőgépet lehetett volna venni abból a pénzből!
Gratulálok, ezt hívják úgy, hogy demagógia. Magyarország minden bizonnyal a Moszkva tér átnevezése miatt fog csődbe menni. Gondolj már bele, hogy az átnevezés, hogyan aránylik pl a közeljövőbeli átépítéséhez!

A szövegértelmezéshez pedig nyújtanék egy kis segítséget: nem azokat hülyéztem le, akik nem "szimbólumfetisiszták", hanem azokat, akik nem fogják fel mi bajuk a "szimbólumfetisisztáknak" a Moszkva térrel.

Úgyhogy: ha te tudod mire gondolok, csak nem értesz egyet, nem hülyéztelek le.
Ha nem fogod fel mi a bajom a Moszkva térrel, akkor meg igen.

(Megint segítek: szerintem az elsőről van szó, de hajlandó vagyok erről vitatkozni.)

¦卍®Ξ™ 2011.09.24. 14:44:52

@TaTa86.: ez volt a kérdésed:

"Vagy ha nem értesz egyet, nem értesz egyet, de nem vágom, hogy mi alapján kérdőjelezed meg a döntést? "

kaptál rá egy logikus, ésszerű, választ erre te demagógiát kiáltasz, miközben szimbólumokra hivatkozol :)
ugye te sem veszed komolyan magad ? :)

leszarom mi a bajod a moszkva tér elnevezéssel, bár tudom, de nem igazán érdekel a szimbolum fetisizmusod kialakulásának milyen elmedefekt az oka. ez pontosan ugyanaz aza fajta elmebaj, mint a holorettegők elmebaja. azon is csak röhögök és utálom az elmebajukból fakadó kötelező pénzpocsékolásokat.

¦卍®Ξ™ 2011.09.24. 14:54:15

@¦卍®Ξ™: és hogy értsd a pénzkidobás és felesleges tevékenységek mibenlétét, mert látom, hogy egy centit sem tud mozdulni az agyad a valóság felé:
nem az elnevezéssel járó a térhez kapcsolódó táblacsere a gond (mivel látom, csak a térben tudsz gondolkodni, az átalakítással vetve össze az anyagi vontzatát) hanem a vele járó nyűgök, ami a hozzád hasonló ekevasaknak nem jut el a tudatáig.
A postánál is át kell állítani az összes postázási automatizmust ezek miatt (szortír rendszer, nyilvántartás, stb. az ott lakóknak, cégeknek, stb el kell ballagni ki kell fizetniük a címmódosításokat, a tömegközlekedési eszközökhöz, irányítási rendszerekhez, közművekhez és szolgáltatókhoz kapcsolt táblarendszer és nyilvántartási rendszer is pénz, a használt irányítási rendszer átállítása is pénz, mi több a gps-ekben is át kell állítani, le kell frissíteni a dolgot, mert nincs bennük a széll kálmán tér ugye, és még sok apró kellemetlenség amit felsorolni is unnék neked, és felesleges is lenne, mert képtelen vagy arra, hogy észérveket felfogj, ha már egyszer beleette a fejedbe magát politikai szimbólumrendszer prioritása az értelemmel szemben.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.24. 15:05:05

@¦卍®Ξ™: Jó. Gondold így.

Szerintem pedig a holokausztra is méltó képen kell emlékezni a megélhetési rettegőktől teljesen függetlenül. Az pedig a te dolgod, hogy a materializmus olyan szintjére jutottál, ami már egy állat lelkiségével vetekszik.

Még egyszer: szavazz olyanra, aki ezt támogatja, ha nincs ilyen jelölt, akkor meg így jártál.

A többire: el tudom képzelni, amint bedől a tőzsde, milliószámra halnak a bébifókák, macskák akadnak fenn a fákon, kiskutyákat ütnek el kamionok sorozatban, mert a szemét Tarlós átnevezte a Moszkva teret. Joggal vetődik fel a kérdés: életnek nevezhetjük-e egyáltalán az életet ezután?
Azért csak kitartás, túléltük a nácikat, túléltük a komcsikat, talán csak túlélünk egy térátnevezést is.
Ámen!

¦卍®Ξ™ 2011.09.24. 15:14:56

@TaTa86.: én azt tudom elképzelni, hogy mindez megtörtént volna, ha nem nevezik át a teret. tehát nagyon hasznos volt az elköltött pénz. most már tudom érezni milyen hasznos dolog volt, áldassék az ötletelő neve.

látod, nekem is megy, hogy hülye legyek, tudom, most már egészen más szemmel nézel rám és igazi és mély lelkiséggel megáldott embernek tartasz.
megnyugodott a lelkem, szimbolikusan egy könnycseppet is elmorzsoltam a szemem sarkában.

Horizont 2011.09.24. 15:31:32

@TaTa86.: Komolyan el szoktam gondolkozni itt (is) azon, hogy egyes emberek (mint most te is) miért nem látjátok meg valamiben azt ami a szemeteket is kiszúrja és a nagy átlag ezt meg is látja még ha nem is olyan "átlagnál műveltebb, gondolkodó ember" mint te vagy! Nézz körül az országban nyisd ki a szemed és látnod kell ezer sebből vérzik minden. És ennek ismeretében állíts fel egy fontossági sorrendet a megoldások, pénz kifizetésekben. Szerinted hanyadik helyre kerülnének ebben a helyzetben az átnevezések? A legutolsó utánira (se). Ja nézegess egy kicsit a térképet! Pl. Domoszló: utcanevek: Lenin, Kun Béla,Ságvári,Marx,Úttörő utcák:))) Ja és a polgi Fideszes:))))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.09.24. 16:44:45

@Horizont:

A márkás új ruha szépen takarja ám a korgó gyomrot......

SvenH. (törölt) 2011.09.24. 16:50:25

@TaTa86.: komolyan nem ertelek...
a kommenteknek miattad legalabb a harmada a Tarlos egy hulye heppjerol szol, ami raadasul vedhetetlen
ha szerinted vedheto akkor legyszi alakitsal csoportot es futsetek faval vagy olajjal :)))

nehany nevtelen teret jo hogy elnevezett, mert nem volt neve, na most ha a Sagvari vagy Sarvar vagy ki a facom tudjat is el akarta nevezni meg pl. Dalnokirol is akart nevezni utcat ok megertem, kis vacak utcak sok vizet nem zavar
de a Moszkvat atnevezni hat az nagyon ostoba cselekedet volt...

te meg itt kepes vagy azon rugozni es teszed azt a csopp kis proli agyad hogy az milyen fontos...

es az miert nem fontos hogy Tarlos pl. nekifutasbol rugja fel a kis nyalasszaju piperkoc louisvuitton taskas Tónikát? ha pl. harom kurva nagy atyai pofont levagna a Tóninak, en megbocsatanam a Moszkva atnevezeset is
miert nem ez a tema Tarlossal nalad? hogy tegyen is valamit Budapestert, hogy egy kis otvar keruletecske ne tudja zsarolni Budapestet?

tudod en pl. megjegyeztem Tarlosnak a mondasat hogy nem lehet az hogy az egyik keruletben van szalloda es szinhaz es a masikban meg van temeto es sportpalya
hogy lehet az hogy nem egyseges Bp? hogy lehet az hogy himribi Toni az 40e / Kopf penznyit visszatart az V keruletieknek?

Cateran 2011.09.24. 17:15:14

@TaTa86.:
Hat igen..Anglia es a(volt) Szovjetunio mindig is puszipajtasok voltak...Amugy:
Lehet rosszul tudom, de ugy remlik az amerikaiak harcoltak a nemetek ellen (persze manapsag mar semmi sem biztos...) Szerinted a jo sok patriota amerikainak milyen erzes lehetett, amikor elneveztek az utcat Germany-nak? Megsem sipitoztak ellene (talan meg nekik is tobb eszuk van, hogy megertsek - Nemetorszag 1oldrajzi elnevezes...nem lehet osszemosni 1 bizonyos idoszak politikai befolyasaval es annak hatasaival..esetleg legyen atkozott a Brusszel szo is, mert most meg onnan dirigalnak..vagyis nem, miket is beszelek...ja es legyen Ausztria is atkozott, mert az Osztrak-Magyar Monarchia idejen meg onnan dirigaltak...ertheto mar, miert hihetetlen okor baromsag, amit pedzegetsz?)

Cateran 2011.09.24. 17:19:00

@TaTa86.:
Azt ugye vagod, hogy a holokauszt megemlekezesek valojaban "tiszteletadas" Hitler elott? Hisz az o (illetve az altala iranyttott katonai es politikai erok) cselekedetire es azok aldozataira "emlekezunk".
Soha a budos eletben nem fogunk tovabblepni, ha minden evben megy a szajtepes 1 olyan dologrol, ami mar egyreszt eszmeletlenul out-of-date, masreszt meg messze nem a legszornyubb dolog, ami az emberiseg tortenelme folyaman megtortent...Tulmisztifikalt, "szakszoval" agyonhypolt esemeny....

gyilkos fűegér 2011.09.24. 17:40:41

Helyes volna végre Szeretett Fővárosunkhoz méltó, és egyben találó közterület-neveket találni!
Néhány javaslat:

Szomália-rakpart
Zimbabwe tér
Bárca-köz
Enola Gay utca
Napalm utca
Nukleáris Tél utca
Szíjjártó Péter tér
Orbán Viktor Székesegyház
Fluor Tamás utca
Költségvetés dűlő
Alaptörvény sor
Dögkút utca
Fekete Lyuk sor
stb

Horizont 2011.09.24. 18:15:57

@laspalmas: A korgó gyomrot lehet befedi, de mi lesz a korgó aggyal és a korgó lélekkel?

@gyilkos fűegér: " Költségvetés dűlő". Így jobban hangzana: dűlő Költségvetés:DDDD
Bárca-köz vagy Tárca köz! Jó nevek:DDDD

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.24. 19:19:02

@Horizont: Most nem azért, de ha átneveznek néhány teret akkor az azt jelenti, hogy oké erre az évre megvan a jócselekedetünk, majd jövőre törődünk az adóssággal vagy a 4es metróval?

Szerintem megy ez párhuzamosan is... Úgyhogy nem értem mire ez a fontossági sorrend. Tarlósék pl beszéltek a hajléktalanproblémáról is. Hát hogy merészelik?! Ez a legfontosabb?
Nem, de ez is fontos, ezzel is törődni kell, akkor is ha a fő erőforrásaikat remélhetőleg Budapestet érintő strukturális reformok, az adósság kezelése, és a 4es metró jelenti.

Nekem ez egyébként fontos, én örülök a döntésnek. Ha most végignézném sorra a közgyűlések napirendjét biztos találnák rajta százszámra olyan dolgokat, amik nekem nem fontosak, vagy nem annyira fontosak, mégis megcsinálják. Emiatt egyébként senki nem rinyál, mindenki felfogja, hogy a politikában néha pöcsölés és pepecsmunka is van.
Most akkor miért is tört ki a parasztlázadás?
Az egész annyira felszínes és kicsinyes...

@SvenH.: "komolyan nem ertelek...
a kommenteknek miattad"
Pedig egyszerű... én magamat képviselem a kommenteimmel, nem Tarlóst.

"ami raadasul vedhetetlen"
Soha az életben nem fogom felfogni, hogy a Moszkva teret visszanevezni a megszállás előtti eredeti nevére miért lenne védhetetlen!
Hacsak nem azért mert az utóbbi 65 évben konzervatív véleményt kifejteni mindig védhetetlen volt. Meg is van az eredménye...

"te meg itt kepes vagy azon rugozni es teszed azt a csopp kis proli agyad hogy az milyen fontos..."
Megtetszett a prolizás? Jó is az! :o) Annak azért érdekelne a levezetése, hogy az én agyam mitől proli? Na mindegy, jól hangzik, meg fölényességet fejez ki, nem is kell tudnod, hogy mit jelent.

"es az miert nem fontos hogy Tarlos pl. nekifutasbol rugja fel a kis nyalasszaju piperkoc louisvuitton taskas Tónikát? ha pl. harom kurva nagy atyai pofont levagna a Tóninak, en megbocsatanam a Moszkva atnevezeset is"
Nem tudlak követni. Tónikát tényleg pofán kéne vágni egy szeneslapáttal, de ennek mi köze az átnevezéshez?

A kettő kizárja egymást? Vagy átnevezés, vagy reform, de kettő egyszerre nem megy? Nem vágom. Mi köze a kettőnek egymáshoz?

Egyébként itt egyetértünk. Nagyon remélem, hogy Tarlósnak lesz ereje végigvinni a programját.

És tudod mit? Ha egyszer odaáll elém Orbán Viktor és azt mondja választhatok: Legyen a Petőfi híd újra Horthy Miklós híd VAGY Erősítsék a főpolgármesteri posztot és szüntessék meg a kerületi kiskirályságokat, akkor én akármennyire is szeretnék minden második nap átmenni a Horthy hídon, mégis az utóbbit választanám!

@Cateran: Németország egész pontosan mikor szállta meg 40 évig az USÁt?
Komolyan nem értem miért írsz folyamatosan ökörségeket. Tudod jól mire gondolok, tudod jól miért megalázó a Moszkva tér. Lehet, hogy leszarod, de akkor is tudod.

(De hogy kicsit keverjem: engem nem zavarna, ha most elneveznének egy másik teret Moszkva térnek. Business is business. Haverkodjunk csak az oroszokkal, nem büdösebb a rubel sem mint a forint. De azt a Moszkva teret saját akaratunkból, saját céljainkért nevezzük el Moszkva térnek, ne azért mert túlbuzgó kollaboráns férgek így akarják kinyalni a minket megnyomorító hatalom seggét. )

Horizont 2011.09.24. 19:35:21

@TaTa86.: Tippem, hogy 86-ban születtél, tehát fiatalember vagy!Nem igazán érted, vagy nem akarod érteni miről írunk mi! Ferihegy kit zavart? Ki nem szarja le, már magyarán megmondva hogyan nevezik, meg felőlem évente átnevezheti ha az nem kerül senkinek pénzébe. Se az államnak (amit az én adómból is fizet) se cégeknek, se magánszemélyeknek. Te azt hiszed ez ingyen volt????? Olvasd már el még egyszer @¦卍®Ξ™: kommentjét. Lehet, hogy neked nem számít 10 millió ide, 100 millió oda! Nekem se számítana hidd el, ha közben nem akarnák a szart is kitaposni belőlünk!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.24. 20:18:56

@Horizont: Ne csináld már te is... Komolyan, Ferihegy?

És igen, leszarom azt a 10milliót. Ha nektek nem tetszik elfáradhattok hozzám, és kifizetem a rátok eső 5-5 forintot. Nekem ennyit megér. Még 50-50 forintot is.

SvenH. (törölt) 2011.09.24. 20:25:04

@TaTa86.: "Nem tudlak követni. Tónikát tényleg pofán kéne vágni egy szeneslapáttal, de ennek mi köze az átnevezéshez? "

kernem meg egyszer elolvasni a poszt tartalmat es nem szettrollkodni es szetflémelni a moszkvaterrel a topikot
"Sajnos valószínűnek tartom, hogy az bizony számára kedvezőtlen lesz, a feltörekvő kiskirályok foggal-körömmel ragaszkodnak a hatalmukhoz, kerületeikhez, és a Tarlós-féle szókimondás csak addig volt jó a pártnak, amíg ellenzékből Demszkyt és a szocikat osztotta, most már inkább kényelmetlen a villongás, és ugye könnyebb 1 embert feláldozni, mint 23-at."

es az origos cikkben is le volt irva es elotte is koztudomasu volt, hogy Tarlos
ruhelli a kiskiralyokat es Tonika meg hogy az idegenforgalmi adot elveszi es eltapsolja

¦卍®Ξ™ 2011.09.24. 20:29:05

@TaTa86.: Te végtelenül ostoba vagy bazzeg :)))))))))))

Mint már fentebb említettem nem csak az utcanévtábla cseréjéről van szó és az állam által az adókból fizetett költségekről, hanem;

Egy köztér nevének kormány általi megváltoztatásalakcímváltozásnak minősül. Ez magánszemélyeknek díjköteles. Ennek díja Budapesten az V. kerületben 1000 forint, hetven éves kor felett díjmentes. Ha a lakás hitellel terhelt, a banktól is kell engedély az új lakcímkártyához, aminek díja minimum 1500 forint. De van olyan bank is, amely 5000 forintot kér el pusztán a beleegyezésért. A lakcímváltozást célszerű ajánlott levélben bejelenti az adóhivatalnak, a társadalombiztosításnak, és ha tagok maradtunk, a magánnyugdíjpénztárnak, amelyek szintén felszámolnak díjat az ajánlott levél díja mellett is.

Cégek esetén az okmánycsere költsége jóval nagyobb, egy cégnek nemcsak az új székhelyét, működési helyét kell átvezetni a hivatalos papírokon, hanem le kell cserélni a tevékenységéhez kapcsolódó minden olyan iratot, amelyben a régi köztér elnevezése szerepel. A cégtábla, társasági szerződés módosítás, reklámanyagok, banki papírok újraírása komoly ügyvédi, hivatali és céges költséggel jár. A társasági szerződés módosítás ügyvédi költsége önmagában 30-80 ezer forint. Ha a cég székhelyéül szolgáló ingatlan, vagy a céges autó hitellel terhelt, a címváltozáshoz (új forgalmi engedélyhez) a bank beleegyezése is kell. Ennek banki költsége cégeknél elérheti a 15 ezer forintot is, a forgalmi kiállítása újabb 10 ezer forint, így, egy belvárosi, szolgáltató szektorban működő kft. okmánycserék miatti költsége elérheti a 200-500 ezer forintot is.

Szóval kifizeted a magánembereknek a te és hasonlók elmebajosságának árát amit nekik kell fizetniük?

¦卍®Ξ™ 2011.09.24. 20:30:31

@TaTa86.:

mikor vihetek neked cégköltségeket és magánszemélyi költségeket számlával igazoltan az átnevezéssel kapcsolatban, ha már így felajánlottad a költségek kifizetését?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.24. 21:14:48

@SvenH.: Ezzel mind tisztában vagyok. Azt továbbra sem értem, hogy mi köze az átnevezéshez?
Szerinted ha marad Moszkva tér, akkor a kiskirályok visszabújnak a vackaikba?

@¦卍®Ξ™: Kész kataklizma. Hány halálos áldozattal járt eddig a névváltoztatás? Van egyáltalán a széll kálmán téri üzleteknek 1000, ne adj isten 5000 forintjuk kifizetni ezt?
Mihamarabb az ENSZhez kéne fordulni, küldjenek segélycsomagokat, mielőtt humanitárius katasztrófa történne.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.24. 21:16:42

@¦卍®Ξ™: A rám eső részt fizetem. :o)

De egyszerűbb ha megvárjuk a Vöröskereszt segélyszállítmányait, nem? Azért az átnevezés súlyosabb dolog, mint egy tornádó, aszály, törzsi villongás.

¦卍®Ξ™ 2011.09.24. 21:32:58

@TaTa86.: :)))))))))))))
értem, sem érv, sem ész :)

¦卍®Ξ™ 2011.09.24. 21:35:10

@TaTa86.: milyen rád eső részt fogyi? :)

ezek nem az adóból fizetett költségek, hanem a te fajtád idiotizmusának eredményeként, (átnevezősdi) keletkezett kifizetendő költségek amiket magánszemélyek fizetnek kényszerűségből :)

SvenH. (törölt) 2011.09.24. 21:39:57

@TaTa86.: nem
csak ez ugy van, hogy egy politikus degradalja magat allandoan es a Moszkva atnevezesevel Tarlos nagyon kitette ennek magat
a helyett hogy Langot vagy Rogant jol péklapáttal szajon vagta volna...

amugy felfogom hogy ez az atnevezes Tarlosnak nem kerult sok idejebe es hogy mellette jol elvan es nem ez tolti ki az egesz napjat egyszeruen csak fleesleges...
ez az utolso adag egyebent korrekt ami a posztban van

molaris 2011.09.25. 07:52:32

@¦卍®Ξ™:
Agyament! Pihentessed már magad!!
Most indítom a szűrésed, úgyhogy felesleges válaszolnod.

¦卍®Ξ™ 2011.09.25. 11:45:45

@molaris:
őőőőő...
pedig annyira szerettem volna reagálni az információban gazdag tartalommal és mély szellemiségű mondanivalóval, társadalmi értékű problémák feszegetésével foglalkozó, érvek és adatok halmazával bőségesen megtűzdelt, véleménykifejtő hozzászólásodra :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.25. 12:30:50

@SvenH.: Szerinted felesleges, szerintem nem. Én is választó vagyok. Gondolom Tarlós majd csinál olyat is, ami egy másik demográfia perverzióját elégíti ki.

@¦卍®Ξ™: Örülnék ha linkelnél valamit a konkrét költségekről... Nem hiszem, hogy az ex-Moszkva tér bérlőit tönkreteszi az átnevezés. Inkább olyan erőszakkal előrángatott érv ez, mint a kettős állampolgárságnál. Ha semmit nem tudsz előhozni jelentsd ki, hogy pénzbe kerül, rohadt sokba!

Horizont 2011.09.25. 14:56:09

@TaTa86.: Na itt van!!
"Mennyibe kerül?
Az átnevezések következménye a kötelező okmánycsere, aminek költségét - néhány tízmillió forintot - az állam gyakorlatilag nem érzi meg. Nem ez a helyzet a magánszemélyekkel és a gazdasági társaságokkal. Nekik ugyanis komoly pénzeket kell fizetniük okmányaik lecserélése miatt. Cégek esetében ez elérheti a félmillió forintot is. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb költségeket.
Nem egyértelmű, hogy egy köztér nevének kormány általi megváltoztatása vajon lakcímváltozásnak minősül-e. Ha igen, akkor ez magánszemélyeknek díjköteles. Ennek díja Budapesten az V. kerületben 1000 forint, hetven éves kor felett díjmentes. Ha a lakás hitellel terhelt, a banktól is kell engedély az új lakcímkártyához, aminek díja minimum 1500 forint. De van olyan bank is, amely 5000 forintot kér el pusztán a beleegyezésért. A lakcímváltozást célszerű ajánlott levélben bejelenti az adóhivatalnak, a társadalombiztosításnak, és ha tagok maradtunk, a magánnyugdíjpénztárnak.
Cégek esetén az okmánycsere költsége jóval nagyobb, ám ez év végén leírható az adóalapból. Egy cégnek nemcsak az új székhelyét, működési helyét kell átvezetni a hivatalos papírokon, hanem le kell cserélni a tevékenységéhez kapcsolódó minden olyan iratot, amelyben a régi köztér elnevezése szerepel. A cégtábla, társasági szerződés módosítás, reklámanyagok, banki papírok újraírása komoly ügyvédi, hivatali és céges költséggel jár. A társasági szerződés módosítás ügyvédi költsége önmagában 30-80 ezer forint. Ha a cég székhelyéül szolgáló ingatlan, vagy a céges autó hitellel terhelt, a címváltozáshoz (új forgalmi engedélyhez) a bank beleegyezése is kell. Ennek banki költsége cégeknél elérheti a 15 ezer forintot is, a forgalmi kiállítása újabb 10 ezer forint. Becsléseink szerint így, egy belvárosi, szolgáltató szektorban működő kft. okmánycserék miatti költsége elérheti a 200-500 ezer forintot is."

Az utánjárásról nem is szólva amit nem lehet forintosítani! De tök mindegy írhattam volna neked fejeként 2 millió forintot is ha a tér neve Moszkva menjen a francba, rohadt kommunista csökevény, elnyomásunk jelképe, ott rohadjon meg ahol van, csak nem fogjuk naponta több ezren kiejteni, hogy M-O-SZ-K-V-A ??:) Kerül amibe kerül:))
ingatlanmenedzser.hu/hirek-gazdasag/20110323_budapest_atnevezes.aspx

Ajánlom figyelmedbe lazításként ezt a nótát,igaz Moszkva címe, de azért hallgasd meg, a szövegre figyelj, nagyon jó:)
www.youtube.com/watch?v=PLGQ-1nssWI

¦卍®Ξ™ 2011.09.25. 14:58:56

@TaTa86.:
bazzeg szerinted nem kerülnek pénzbe az általam is felsorolt dolgok? :))))))))))))))))))))))))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.25. 15:35:41

@¦卍®Ξ™: Minden pénzbe kerül, az is, hogy itt kommentelsz. Én azt nem látom, hogy emiatt fog csődbe menni a teljes nyugati társadalom.

@Horizont: Objektív hangvételű körültekintő és mérsékelt cikk. XD

Horizont 2011.09.25. 15:43:33

@TaTa86.:
Kifizeted az orvosi költségeimet ami miattad keletkezik?:DDDD
Kommentjeidet ugyanis józan ésszel nehéz elviselni:DD
Ilyen hatást csak "csernaja obca" váltott ki belőlem, de ő legalább az a fajta volt aki "hitt" !
Nálad minden téren komoly hiányosságok vannak! Csá!

¦卍®Ξ™ 2011.09.25. 15:49:15

@TaTa86.:
mesélj, hogy került a képbe a nyugati társadalom?
értelemszerűen arról van szó, hogy a hozzád hasonló szimbólumfóbiások hülyeségei miatt másoknak (magyaroknak) kell fizetniük teljesen feleslegesen.
ugyanis nem te fizeted az adatmódosítások díját és a rászánt időt, sorbanállást, sem személyigazolvány, sem lakcím, sem adó sem tb kártyák, sem pedig új/módosított cégbírósági, adóhivatali, egészségbiztosítási bejegyzések és közzétételi díjak, új névjegykártyák, brossúrák, cégtáblák, hirdetési felületek, gépjármű és ingatlanpapírok, banki hitel, pos, nyilvántartási szerződések, modosítása, stb esetében, hanem azok akiket közvetlenül érint az átnevezés, azaz az adott közterülethez kötődő embereket.
Te csak elégedetten vakarod a heréd, hogy most micsoda elégtételt vettél a rohadt komcsikon, ők meg fizetik a te hülyeséged következményeinek hozadékát.
Holott nem lenne rá szükség, ha felfognák a hozzád hasonló elmebajosok, hogy a moszkva egy város, a tér pedig ott marad, a múlt pedig nem változik, csak te vagy hülye, ám ez a tény szintén nem változik a tér átnevezésétől.

dr. Aullah 2011.09.25. 16:17:41

@¦卍®Ξ™: + a közeljövőben még "keresem ezt a teret, már nem is létezik, nem tudtam, hogy ez a neve, nincs is ilyen utca" stb... amíg meg nem szokja mindenki.

elektromotor 2011.09.25. 17:02:40

@¦卍®Ξ™: Arról nem is beszélve, hogy milyen alapon kér az általunk adóból eltartott államhatalom újabb és újabb pénzeket, ha meg kell emelni az elhájasodott valagát!
Németországban pl . a gépjármű átírás ! 8 ! azaz NYOLC euro!
Nálunk középárfolyamon olyan 120 Euró!
Mert itt "nagy a jólét"!
Minket irigyel a nyugat!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.25. 17:43:46

Én sem tudom hova tenni. Akadnak idióta húzásai (átnevezések, zászlók), de alapjában egészen normális dolgokat csinál. Mondjuk az átnevezéseket meg kb. leszarom, mert nem vagyok pesti, meg az legyen a legnagyobb bajunk :)

"mert egység nélkül sose lesz rend a fővárosban."
Ez viszont agyrém. Érted, elvileg egy irányítás alá tartozik az a szemétdomb, és mégis 25 kiskirálya van, akikre szabályok vonatkoznak, de azt leszarják.

El kéne ezektől venni a hatalmat, egy közös kalapba dobni az egészet, és úgy irányítani. Így nem lehet vele mit kezdeni.

Nyuggervadász 2011.09.25. 20:17:03

Mindenkinek, akit felhergelt ez a mezei troll, a Ta Ta 86 !
Ez első bejegyzéseit olvasgatva, arra gondoltam, hogy itt egy 86 éves , elmeszesedett agyú tata, aki elfelejtette bevenni a napi Cavinton adagját. Továbbolvasva a kommentjeit, rájöttem, hogy ennél rosszabb a helyzet: ő egy átmosott agyú, szűk látókörű, csak egy síkon "gondolkodó" valaki. Az ember szót esetében nem használom, mert annak mélyebb jelentésében a humánum, az empátiás képesség is szerepel. Ennek viszont a csíráját sem találom bejegyzéseiben : "...a gyökértelen prolit nem érdeklik ezek az apróságok, engem sem nagyon izgatnak a gyökértelen prolik hőbörgése" ...Hoppá! Íme, a magyar "übermensch" , aki önmagát így aposztrofálja : "...átlagnál műveltebb, gondolkodó ember". Háááát, az " átlagnál műveltebb ember " szerint :
1. -a köztársaság az elnyomás szinonimája / esetleg, nem a népköztársaságra gondolt ? /
2. -egy város neve / Moszkva / az elnyomás szimbóluma / akkor azt nem értem, hogy - egy másik bejegyzése szerint - az miért nem zavarná , ha most, egy másik teret neveznének el Moszkváról?!? Az a város már nem ugyanaz a város? Szegény Moszkva.../ stb.
Na, de nem húzom az időt. Kommentelő társak, mivel egy narcisztikus egyénnel állunk szemben / aki akkor boldog ha minél többször látja a nevét leírva / , hagyjuk a fenébe, ne reagáljunk a bejegyzéseire. Majd meglátjuk, mire megy magában.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.09.25. 20:52:41

Trollolo... alakul a thread, pedig nem is voltam itt.

gyilkos fűegér 2011.09.25. 21:35:57

@nyuggervadász:

Rohadt gyorsan cserélj avatart, vagy megkereslek! :)))

gyilkos fűegér 2011.09.25. 21:41:11

@TaTa86.:

Ezek az átnevezések még ideológiailag is rendkívül erőltetetten indokolhatóak, viszont elég nyilvánvalóan pótcselekvés jellegűek, bűzlenek a stréberségtől, cserébe legalább jó sokba kerülnek.
Nem akarok lélegeztetőgépezni, de ha van város, ami rászorulna, nos az éppen Budapest.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.25. 21:55:15

@gyilkos fűegér: Jó, neked nem fontos a dolog, nekem igen.
Igenis jó érzés úgy felszállni a 4-6osra, hogy látom, hogy a Széll Kálmán térig megy.

Neked nem jelent semmit. Ok.

(Csak a poén kedvéért, kire szavaztál az előző főpolgiválasztásokon...)

@¦卍®Ξ™: Jah. Én (az én fajtám) az emberiség rákfenéje. Miattam(tunk) van csődközelben az ország, meg Budapest...
Szerintem túlspirázod a dolgot. Igen vannak költségei, de egy lélegeztetőgép sem nagyon jönne ki belőle. Lehet rajta pörögni, lehet Tarlóst Rákosihoz hasonlítani, persze egyszerűbb lenne elfogadni: ez van, veszett már több is Mohácsnál.
Sokan örülnek a döntésnek, még többen leszarják.

(Btw: nemszimbólumfetisisztát még életemben nem láttam. Az ember az ilyen. Téged ez nem érdekel, hát nem érdekel. Vagy épp fordítva, azért ugrálsz itt mert igenis érdekel, csak ciki lenne bevallani. Ellenben ha pénzre hivatkozol rögtön mindenki melléd áll... )

@Horizont: Csá!

NE használd 2011.09.25. 21:55:33

@gyilkos fűegér: Miért cseréljek avatárt? Neked tán nem szimpatikus a "nyugdíjvédő", kiflicsücsök királykisasszony?

NE használd 2011.09.25. 22:00:47

@gyilkos fűegér: Bocs, javítom az első mondatot! Helyesen : Miért cseréljen?

dr. Aullah 2011.09.25. 22:38:45

@TaTa86.:
"Igenis jó érzés úgy felszállni a 4-6osra, hogy látom, hogy a Széll Kálmán térig megy."
Muhaha, ez a hét beszólása. Mellesleg vizuális típus vagyok. Gondolom neked már első nap megvolt a dedikált kotmány.
Viszont innentől tényleg nem szabad több karaktert rád pazarolni, mert már több ízben bebizonyítottad, hogy egy droid vagy, észérvekkel simán szembemész, nálad a 2=1.

¦卍®Ξ™ 2011.09.25. 22:49:28

@TaTa86.:
nos, válaszolnál a feltett kérdésre, hogy került nálad a képbe a nyuagti társadalom, az embeiség, vagy az ország csődje, vagy tovább tolod az ostoba troll-stílt? :)

érted te, hogy miért felesleges és semmit hasznot, csak költséget jelentő az átnevezgetési mániátok, csak nehéz lenne bevallanod, igen, hülye vagy és szarsz arra, hogy a hülyeséged másnak kényelmetlenséget, kárt okoz, viszont hasznot senkinek.
ez nem baj, van ilyen te fajtád valóban, szép számmal, no de tudjuk, hogy hülyéből van a többség az emberek közt.

az a meglátásod miszerint a te fajtád az emberiség rákfenéje bizony nagy igazság, ha nem lennétek ilyen szép számmal hülyék, akik a saját önzéseteket helyezitek a logikus és józan gondolkodás elé, akkor bizony nem itt tartana a világ.
mondhatni, ez a mentalitás az emberi gondolkodás cigánysága. eccerű, nagyhangú, haszontalan, káros, és önző.

SvenH. (törölt) 2011.09.26. 00:31:06

@TaTa86.: "1966-ban a szenátus elnökévé választották. 1968-ban személyes védelme alá helyezte az Ernesto Che Guevara vezette bolíviai gerillahadsereg túlélőit; emiatt sok támadás érte, követelték a lemondását. "
egy mocskos kommancs volt es akkor neveztek el rola teret amikor elnyomtak minket !!!

vagy a Havanna lakotelep az hogy lehet hogy egy meg ma is kommancs orszag fovarosarol van elnevezve?

vagy pl. "Ahol nincsen villanylámpa
gyújtsd a burzsit fáklyalángra,
ahzol nincsen hús a babban
füstölt burzsuj fõjjön abban,
ugy biz édes cimborám!"

engem ezek sokkal jobban bantanak, mert kurva nagy kommancsok voltak

vagy mi van Bajcsy-Zsilinszky Endrével ?
orola pont azert neveztek el egy csomo utcat mert o volt az egyeduli aki ralott a nemetekre amikor megszalltak, na most egyertelmu hogy az idegen ero alatti elnyomas hatasara kellett elnevezni rola utcakat, most ezt hogy hagyhatjuk?

legyen pl Gumiturul setany :)

Secnir 2011.09.26. 10:13:54

@Horizont:
és akkor még ne beszéljünk arról, hogy magánszemély megvett a moszkván egy lakást, és hirtelen szelelkálmán lesz belőle.
1. banki szerződés módosítása, ügyvédi ktsg: 15000
2. banki szerződéshez tulajdoni lap módosítása 150000
3. banki szerződés módosítása, közjegyző 50.000
4. lakcímkártya cseréje, 2500
5. bejelenteni a TB-nek, ajánlva feladva 450 ft
6. bejelenteni az APEH-nek, ajánlva feladva 450 ft
7. bejelenteni a MANYUP-nak, ajánlva feladva 450 ft
8. bejelenteni a bankkártyakibocsájtódnak (ha van) ajánlva feladva 450 ft, és örülj, ha nem kell új szerződést kötni
9. bejelenteni a banknak, aki a kocsidat meghitelezi (ha van), ajánlva feladni 450ft, és örülj, ha nem kell új szerződést kötni
10. munkahelyen lakcímváltozást bejelenteni

na, több munkát nem is rótt az állam (főváros, tarlós, nem kívánt törlendő) rád.
ráadásul, ha van valami ügymeneted, pl. engedélyeztetés, környékre parkolókártya, beadott tervrajzok, stb., az mind kuka. esetleges folyamatban lévő perekről ne is beszéljünk.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 10:18:01

Egyébként röhejesnek érzem ezt a vitát abban az országban, ahol egy pufajkást, egy SZT tisztet, és egy KISZ-titkárt sikerült megválasztani miniszterelnöknek, és a posztkomcsi utódpárt kormánypártnak 3szor...
Hogy 10millióba kerül a komcsi szellemi örökség egy már-már kultikus részének kitakarítása?
Hát a szemétbe vele!

@SvenH.: Bajcsy-t sem ártana kitakarítani... Először fajvédő volt majd szélbalos. A Havanna egy eldugott lakótelep, bár valóban átnevezhetnék.

És még egyszer: neked fölösleges. Nekem nem, én örülök neki. Az ember nem állat, nem feltétlenül praktikus.
Annyiba pedig nem kerül, hogy ezt a számomra kedves szimbolikus lépést ne üdvözöljem.

"átnevezgetési mániátok"
Mánia? Komolyan nem vágom ezt az armageddonhangulatot. Mintha Tarlós minden nap ad-hoc módon átnevezné Budapest közterületeinek felét. Itt konkrétan tagadod a valóságot.

@Aullah: Hehe, meggyőztél. :o)
Mondjuk azt nem vágom, hogy az alkotmány, hogy jön ide... gondolom a jó öreg szalmabábuérvelés miatt.

Egyébként nézz utána, mit jelent a droid(, tudom majdnem olyan jól hangzik, mint a proli). Nekem van önálló értékrendszerem és az alapján ítélek. (Jelenleg pont ebből van a konfliktus.) Ha nem egyezik a tiéddel hát nem egyezik, de nem látom be, hogy ebből hogyan következik, hogy önálló gondolkodásra képtelen vagyok.

SvenH. (törölt) 2011.09.26. 11:11:08

@TaTa86.: husom es hol van a nagy TUDAS?
Allende es Jozsef Attilla?

megse vagy olyan penge gyermek, mint eloadod?

¦卍®Ξ™ 2011.09.26. 11:16:14

@TaTa86.:
viktor is előbb kiszes, majd liberális volt, majd mindenféle létező átmeneten keresztül most nemzeti. takarítsuk el őt is.
engem sokkal jobban zavar egy ilyen ember aki a jelenben elvtelenül váltogat elveket, mint aki a történelmi múltban elveihez ragaszkodott, még akkor is, ha az az elv nekem nem tetszik.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 11:24:22

@SvenH.: He?

@¦卍®Ξ™: Lol. Fel vagy ám készülve... A KISZel önmagában semmi nincs. Sokan csatlakoztak, hogy sportoljanak, csajozzanak/pasizzanak. A gond akkor van, ha valaki ott akar politikai karriert építeni. Mint pl Gyurcsány. Úgyhogy a kisz-tagságot és a kisz-titkárságot keverd.

Örülök, hogy segíthettem.

(Egyébként egy liberális miért ne lehetne nemzeti? Elég természetes dolog, hogy valaki 25 évesen forradalmi liberális, 35 évesen pedig konzervatív. Orbán felnőtt, ennyi történt.)

¦卍®Ξ™ 2011.09.26. 11:24:34

@TaTa86.:
"Az ember nem állat, nem feltétlenül praktikus. "

az állat nem praktikus, hanem ösztönlény. Az embert éppen az különbözteti meg tőle, hogy gondolkodik és annak megfelelően tervezetten cselekszik, a saját érdekében, a logika alapján, célszerűen (mondhatnám, praktikusan).
a logika nem ösztön vagy érzelem, hanem praktikum.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 11:30:16

@¦卍®Ξ™: De, az állat praktikus. Mindig azt teszi, ami neki az adott pillanatban éppen a legmegfelelőbb. Nem mondja azt, hogy most ünnep van, akkor ma nem vadászok, nem mondja azt, hogy itt ejtettem el az első antilopomat, akkor erre a helyre visszajövök minden évben, akkor is ha nincs itt antilop.
Az állat nem ragaszkodik semmihez, ami racionálisan nem éri meg neki. Ebben különbözik a kutya meg esetleg a ló. A bölénynek rohadtul mindegy ki a gazdája, a kutya viszont képes éhenhalni, ha nem a gazda eteti.

¦卍®Ξ™ 2011.09.26. 11:58:20

@TaTa86.: értem tehát az ösztönre használod a praktikum szó jelzői minőségét. persze ez ugyan baromság, de értem. és meg sem lep.

SvenH. (törölt) 2011.09.26. 13:22:05

@TaTa86.: Allende es Jozsef A. is KOMMANCS volt!!! ok is zavarnak ugye? (ez a ketto csak utalas szinten volt nalam korabban leirva... egyfajta IQ teszt a 86os szuletesueknek:))) )
oket miert ne takaritsuk el?
vagy pl. a nagy paraszt kommancs Dozsat? aki nem a torokok ellen ment hanem az urak ellen, 12 evre ra meg jott a magyar Armageddon, hogy lehet hogy neki van utca? mikor neveztek el rola azt az utcat, csak nem az elnyomo kommunizmus alatt?

esetleg mit szolsz az aradi vertanukhoz? ok is egyfajta nyugat elleni ellenallaskent lettek nevadokent valasztva nem? kukaba veluk is!!!

vagy meselek egy esemenyrol...
szoval Budapest szovjet - roman - bolgar csapatok altali bevetelekor a leges-legvegen volt egy kis zur, a szovjetek azt hittek, hogy ala van aknazva a budai var, nosza neki a legvegen a csoringer magyarokat felkuldtek, hogy robbanjanak, na most nem robbantak, hanem csak elfoglaltak a legutolso szegletet Budapestnek amivel a leendo 40 eves szovjet megszallast lehetove tettek
csak azert mondom, mert ennek a csapatocskanak a parancsnokarol (vagy a csapatrol) is van utca elnezvezve...
szerintem ez sokkalta sulyosabb mint a Moszkva ter

mas kerdes kis alulinformalt prolikam? nem gond ha keveset tudsz segitunk neked, hogy kepbe legyel milyen hatalma nagy kommancs nevek vannak meg JELELEG IS!!!

bandika gazdája 2011.09.26. 13:30:55

@TaTa86.: Ja, a Kisz-be kimondottan azért léptek be (különösen az utolsó időkben mikor már nem volt kötelező) hogy sportoljanak. Azért lett belőlük olimpiai bajnok mi?! Meg hogy csajozzanak! :) Te mit iszol? Van még? Adhatnál belőle.

bandika gazdája 2011.09.26. 13:33:36

@SvenH.: Dózsa? József Attila? Vizet!!!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 14:22:28

@SvenH.: "Allende es Jozsef A. is KOMMANCS volt!!! ok is zavarnak ugye?"

Lol! A tájékozatlanság magabiztossá tesz. József Attila sosem volt párttag, és 35 után megszakította minden kapcsolatát az illegális kommunista mozgalommal. Úgyhogy nem volt komcsi, de még ha az is lett volna, ez költői teljesítményét semmiben nem befolyásolja.

De úgy látszik nem sikerült felfogni az érvelésemet továbbra sem, pedig ennyire nem komplikált: József Attila a MI költőnk, róla saját elhatározásunkból neveztünk el köztereket, nem azért mert ránk parancsoltak. József Attila zsenijét mind jobb mind baloldalon ugyanúgy mindenki elismeri, rá maradéktalanul büszkék vagyunk. Akkor is ha politikában egy álmodozó demagóg volt.

@bandika gazdája: Te mit tudsz a kiszről? Kérdezd már meg anyucit, apucit! Én megtettem. Aki a kiszbe belépett azok 90%a szart a politikára.

A többinek semmi értelme.

"mas kerdes kis alulinformalt prolikam?"
Lol! XDDD Proli/droid. Mind a kettőt ha jól tudom én használtam előbb. "Te vagy a majom! Te... majom! Találj ki valami eredetit pubi!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 14:24:34

@TaTa86.: A végét öszekevertem. "A többinek..." után @SvenH.: -nek.

¦卍®Ξ™ 2011.09.26. 14:43:45

@TaTa86.: ha jól tudom, bandika gazdájának agyereke is felnőtt volt már a rendszerváltáskor, nem hiszem, hogy aput anyut kéne megkérdeznie.
de én is bizony már vastagon leszereltem a seregtől a rendszerváltás idején

mi éltünk benne, tudjuk miről szól, nem nekünk kell apucit-anyucit kérdezgetni a dolgokról.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 15:45:15

@¦卍®Ξ™: Akkor benéztem.
De továbbra is azt mondom: a kiszbe sportolni és ismerkedni járt az emberek zöme. Más persze, aki pozíciót vállalt, belépett a pártba, és ott is maradt kapaszkodva a szamárlétra következő fokára.

(Amennyiben ezt rosszul tudom, szívesen olvasnék cáfoló forrásokat. Jobb több oldalról megvizsgálni a kérdést.)

bandika gazdája 2011.09.26. 16:48:46

@TaTa86.: Sajnos nem bírlak követni, de azért nem baj, mert annyira nem is akarlak! :)

bandika gazdája 2011.09.26. 16:52:14

@TaTa86.: Hány éves vagy te derék ifjú?! A hiteles forrás az aki látta! Mint például én. Félrevezettek a szüleid, ha azt adták be neked, hogy ők oda csak csajozni meg sportolni jártak! Azt ugyanis Kisz nélkül is lehetett. Nekem elhiheted! :)

bandika gazdája 2011.09.26. 16:59:09

@TaTa86.: Tudod van egy orvos ismerősöm aki most vad "jobboldali" az átkosban meg munkásőr volt. Mikor jobboldali szavazásra buzdított (senkire sem szavaztam) megkérdeztem tőle "nem voltál te véletlenül sem munkásőr?" Azt válaszolta, hogy másképp nem lehetett volna főorvos. Csak az a bibi, hogy a saját családomban is akadt egy-két főorvos, és egyik sem volt munkásőr! Ezek azok a figurák, akik most azzal etetik a magadfajta fiatalokat, hogy csajozni meg kézilabdázni jártak a Kisz KB.-be! Érted ugye? (Ha nem az se baj!)

SvenH. (törölt) 2011.09.26. 17:00:36

@TaTa86.: Szabados dal megy?
ha a kulakok meghurcolasa illetve az allamositasa alatt neveztek el utcat Jozsef Attilarol, akkor a te logikad szerint most azokat at kellene nevezni...

lehet neked Moszkvarol az jut eszedbe hogy elnyomas, akkor hajra ott a Becsi ut, sok sikert!!!
nekem Moszkvarol az jut eszembe hogy egy europai nagyhatalom fovarosa, illetve 2 makrotortenelmi aprosag ugymint Kutuzov es a nemetek elso elnaspangolasa a II vhban

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 17:46:08

@bandika gazdája: Az a rokonom aki kiszes volt most sem jobber, aki jobber soha nem volt kiszes.
Úgyhogy nem vágom miért hazudott volna akármelyik.

A munkásőr pedig egy hangyányit más kategória.

Egyébként lehet, hogy vidéken máshogy volt, vagy pont azon a vidéken, ahol ők laktak.

"Hány éves vagy te derék ifjú?!"
Kettőt találhatsz!

@SvenH.: Jószef Attila magyar költő volt. Mint ilyennel semmi bajom nincs, nekem spec az egyik kedvencem. A politikai nézetei nem különösebben izgatnak, de mint írtam, nem volt komcsi, csak demagóg radikális baloldali.
Moszkvában mi a magyar? Milyen egyéb elképzelhető konnotációja van a seggnyalás és az elnyomáson kívül?

"akkor hajra ott a Becsi ut, sok sikert!!!"
Kiegyezés, dualizmus? Dereng valami? Ha 1849után neveztek valamit Bécsi akárminek, szerintem 67 után csakazért is elnevezték Kossuth vagy Petőfi akármineknek. Úgyhogy megint rossz példa.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 17:53:35

@SvenH.: Btw: a Bécsi út azért lett Bécsi út mert annó arrafelé kellett menni Bécs felé. (Legalábbis gondolom, mert Dél-Nyugatnak megy, pont amerre Bécs van. Ebben nincs semmi megalázó. Bécs egy város, viszonylag közel...

Horizont 2011.09.26. 18:24:18

@TaTa86.: Visszavonom a "csá"-t, mert nem lehet elmenni a kommentjeid mellett:)
"Bécs egy város" - Moszkva mi a nagy büdös lóf...sz? Már bocsánat. De nem is rugózok ezen tovább, mert tántoríthatatlan vagy a sületlenségedben:) Örülj hát b+ ,mond ki mindennap jó hangosan, hogy Széll Kálmán tér ! És tudod mit ha neked ennyire határtalan örömet szerez egye fene,valami jó legyen hát életedben!
De nem is ez a legszomorúbb benned. Hanem az, hogy tiszta homályba vagy a közelmúltunkról, de a véleményed kőkemény! És ne válaszolj már fellengzősen a kommentelőtársaidnak, mert nem tudhatod ki hány éves, ki mikor élt, és ki mit tud első kézből!!A szüleiddel nem szoktál beszélgetni? Vagy ennyire félrevezettek? Viszont nekünk ha kérhetem ne magyarázz a múltról, KISZ-ről, mert pl. én is személy szerint 56 éves vagyok:) Tudod a múltunk már történelem, ha jó, ha rossz volt, hozzánk tartozik, kitörölni nem lehet, abban éltünk, sokan becsületesen. Sajnálom és szomorú, hogy ti fiatalok nem tudtok vagy nem akartok semmit tudni arról az időről, csak fröcsögve komcsiztok.....és a Moszkva tér elnevezése az ősellenség!!

Prof. Dr. Simon Templar 2011.09.26. 18:46:06

Egy valami tetszik az új átnevezésekben: Hamvas Béla sétány. Szerintem róla jóval több közterületet kéne elnevezni, hiszen rengeteg ember világhoz való viszonyát (többek közt azt enyémet is) alakították az ő gondolatai...és nem csak Magyarországon. Ha nem itt és akkor születik, ahol és amikor, talán a világ legnagyobb gondolkodói között emlegetnék. Szerény véleményem szerint így is ott a helye. Belsőbb kerületekben is kéne róla köztereket elnevezni. Azt is erősen támogattam, mikor a Szabó Ervin Könyvtár átnevezése kapcsán felmerült a neve. Végül is élete nagy részében ott dolgozott...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 19:36:53

@Horizont: Igazán senki nem kényszerít, hogy válaszoljál...

Ha hülyeséget mondtam a kiszről, rögtön az utána következő kommentben elismertem, hogy ez lehetséges, és szeretnék többet tudni róla. (Lehet, hogy nem olvastad a többi kommentem...)

"mert pl. én is személy szerint 56 éves vagyok:) "
Tudom, sok kommentedből kiderült már. Nem is értettem, hogy miért "csá"-zol... Igazából pont ezért nem írtam rá mást.

"Sajnálom és szomorú, hogy ti fiatalok nem tudtok vagy nem akartok semmit tudni arról az időről, csak fröcsögve komcsiztok...."
Talán azért van, mert a mi generációnk fizeti majd a cehhet... De mint írtam: én tudni akarok azokról az időkről és szeretném árnyalni is a képet róla. (Persze elég nehéz, ha az ember csak ilyen kommenteket kap. Pl ennek a fél oldalnak is 0 információtartama volt, annál több a rosszindulatú ferdítés. )

Szóval kérdezem tőled: te mit tudsz a kiszről: ismerőseid, esetleg te mennyire voltál benne? Aki benne volt mit csinált? Ha te azt mondod, hogy egy átpolitizált szervezet volt, ahova csak a stréber komcsi jártak karriert építeni, akkor neked is elhiszem hogy ez volt a tapasztalatod. (Egyébként eléggé off-topic.)

""Bécs egy város" - Moszkva mi a nagy büdös lóf...sz? Már bocsánat. "
Kérlek olvass már tovább. Megindokoltam, hogy Bécs miért nem ugyanaz mint Moszkva, akkor miért egy kiemelt félmondaton rugózol?

"Bécs egy város, viszonylag közel... "
Ha akarod a szádba rágom, hogy ez mit jelent: A "Bécsi út" elnevezésnek információértéke van. Mint pl Üllői útnak. "Ha Bécsre akarsz menni, erre menjél."
(Tényleg nem akarok lekezelő lenni, a te kommentjeidet amúgy is kedvelem általában...)

"Örülj hát b+ ,mond ki mindennap jó hangosan, hogy Széll Kálmán tér !"
Leírom 21edszerre is. Ennyi. Akkor meg miért kell tovább rugózni? Engem régóta zavar, most végre átnevezték. Az indokok világosak.
Mást nem érdekel, hát nem érdekel. Ugyanakkor meglehetősen érdekes hozzáállás, hogy "engem nem érdekel, tehát hülyeség".

Horizont 2011.09.26. 20:09:55

@TaTa86.: Nem akarok minden mondatodra külön válaszolni! Nem kell semmit a számba rágni! Tudod a 3. gyerekem '87-ben született. Nem így látja ahogy te. Az első kettő se. Annak ellenére, hogy erős kritikájuk van a múltunkról.
A "csá"-t pont azért írtam, mert nem az én stílusom (nevetséges is lennék) de ki akartam fejezni, hogy elég:))) Én voltam úttörő (:DDD) sőt őrsvezető, rajvezető! Nagyon szerettem. Na most aztán itt a vég, egy ember aki szerette, basszus:DDDD '69-'73-ig voltam középiskolás Bp-en. Voltam KISZ tag is. De csak 2. osztályba vettek fel, és meg is voltam sértődve. Nem ideológiai hanem hiúsági kérdésből:) Mire bekerültem már lelassult a dolog,veszített fényéből lehet csak nálam, mert jobban érdekelt az "élet" :)) Természetesen mindig voltak (elég sokan ) akik érdekből csináltak mindent. Érdekből lettek KISZ- tagok, KISZ - vezetők, párttagok, besúgók. De nézzél körül, most nem látsz ilyen embereket? Én sokkal, de sokkal többet! Pedig most DEMOKRÁCIA van állítólag!
A világ így működik kinek jól, kinek rosszul, ki milyen fajta,ki ide húz, ki oda húz, ki gerinces marad, ki eladja a lelkét, és ez nem ideológia és bal vagy jobb oldal kérdése! Ezt hidd el nekem az öreglánynak!!:)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 20:14:06

@Horizont: Nem értelek. Én pont ugyanazt írtam a KISZről... (, az úttörőről meg gondoltam).
Akkor mégsem vagyok olyan hülye, mint amilyennek kezdtem itt gondolni magam.

Horizont 2011.09.26. 20:25:56

@TaTa86.: Nem, nem te azt írtad, hogy "a kiszbe sportolni és ismerkedni járt az emberek zöme". Ne tévesszen meg egy középiskolai osztálybeli KISZ alapszerv, mert ettől azért voltak "komolyabbak" is. Az építőtáborok jó bulik voltak még ha melózni kellett is. De akinek tét nélküli volt a kérdés, csak annak volt így. "Feljebb" már más volt.
Képzeld 3.-ban (17 évesek voltunk) disszidált az osztály KISZ-titkára egy fiú. Először Olaszországba táborba jutott, aztán Svédországba. Na akkor kijöttek a nyomozók nagy balhé volt, egy KISZ-titkár???:)) Az osztállyal elmentünk 4 napos kirándulásra, a szülei otthon azt hitték velünk jött, az ofőnek meg beteget jelentett! Firnyákosan kitalálta:)) El voltunk akkor ájulva a bátorságán. Szóval volt sok minden ebből is abból is. Nem volt azért olyan véres tragédia mit most sokan hiszitek, na annak fényében ami meg ma van pláne nem....

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 20:37:40

@Horizont: Köszönöm.

""Feljebb" már más volt."
Az lehet. Ott már semelyik rokonom nem volt(, vagy ha volt nem reklámozta)...

"Nem volt azért olyan véres tragédia mit most sokan hiszitek, na annak fényében ami meg ma van pláne nem.... "
Próbálom a problémát árnyaltan kezelni. Átérzem amit írsz, már csak azért is mert anyukám 85ben menekült át Erdélyből. Ahhoz képest ez mennyország volt, ahol a kerítés kolbászból és emberi jogokból van.
De pont emiatt élünk lélekben még mindig a Kádár-rezsimben 20 évvel a módszerváltás után is.
És pont ezért is ragaszkodom ilyen megveszekedetten az átkos szimbólumainak le- de leginkább visszacseréléséhez.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.09.26. 20:37:57

@TaTa86.: És nem lehetne az ami eredetileg volt? Ha már visszafordítjuk az idő kerekét. Tudtommal a Kalefmuszka volt az eredeti Széna tér. Jó persze dupla annyi erőfeszítéssel jár, de nem értem mi ebben a pláne, hogy valami erőltetett elnevezés helyett visszahozunk egy szintén erőltetettet. Szerintem a non plus ultra köztérelnevezések ilyesfélék: Káptalandomb (Győr), Széna tér, Bérkocsis utca, Nagyfuvaros utca, Kálvária utca (Győr - itt ugye minden stációnak van egy kis fülkés-szobros "emlékműve", végén Golgota-imitációval), Vérmező, stb. érted a logikát. Utána jöhetnek a különösebb vita nélküli nagy formátumú emberek, itthonról, külföldről, Wesselényi, Széchenyi, Leonardo da Vinci, Victor Hugo, utána a nagy formátumú, de már vitásabb szerepű, formátumú emberek, mint Kossuth (ugye ő eleve más platform Széchenyitől, ha pedig utóbbi az igazán nagy formátum, akkor Kossuthtal valami baj van), Görgey, Wallenberg stb.

Na és ha ezek le vannak tudva, testvérvárosaink is kaptak közteret (persze adjanak ők is), na akkor jöhetnek ilyen huszadik századi miniszterecskék.

Ez a csomag is problémás, oké, hogy Ságvári aztán még komcsinak is utolsó volt, hozzá képest Kun "Hülye vagy, Béla" Béla is egy tucat Marxot ér, szóval róla aztán tényleg ne legyen elnevezve egy egérlyuk sem, de az Állatkerti út az pont a kedvenc csomagomba tartozik, a beszélő utcanevek családjába. .

¦卍®Ξ™ 2011.09.26. 21:13:25

@TaTa86.:

"Mást nem érdekel, hát nem érdekel. Ugyanakkor meglehetősen érdekes hozzáállás, hogy "engem nem érdekel, tehát hülyeség". "
ejj te ostoba nyomorult barom :))))))))))))))))))))))))

nem azért hülyeség mert mást nem érdekel, hanem azért mert haszontalan, felesleges pénz és energiapocsékolás az adófizetők pénzéből és másoknak okozol vele még ezen felül is kellemetlenséget, kényelmetlenséget, költségeket.
ha ezt nem fogod fel, hogy egy haszon nélküli, költséget, kényelmetlenséget, bosszúságot okozó cselekedet miért hülyeség, még akkor is ha te elmebaj miatt ezt élvezed, nincs mit magyarázni neked.

A Kiszben pedig igen voltak jóü dolgok, amik ugyanúgy megtalálhatóak voltak a kisz nélkül is. a különbség az volt, hogy a diákoknak beoltották és meg is muattták, hogy a kisz tagság az útja az érvényesülésnek, aki kisz tag/aktivista, kiváltságai vannak, annak az iskola többet elnéz (kisebb követelmények, könyebb továbbtanulás) ezért léptek be, a másik részük pedig hatalmi érdekből, a pitiáner közösségi érvényesülés miatt. no ezekből lettek a fő funkcik és a politikai vonal. ezekből válogattak, ezeknek engedte a hatalom az ifjúsági politika gyakorlását, mehettek "külföldre" tanulmányutakra cseretábortokba. értelemszerűen mert jó ifjúkommunisták voltak. mint viktor pl és a fityisz kezdőmagja. bizony a rendszerváltás semmi más nem volt mint a kiválasztott utódoknak az érdekszerű átmentés.
aki nem lépett be a kiszbe, az után a pártba, nagyon nehezen tudott érvényesülni az élet bármely területén, akár iskola, akár munka jellegű karierről volt szó.
Bizony, nem a buli, a sport és ismerkedés miatt léptek be az emberek a kiszbe, hanem ideológiai érdekből, az ideológia elfogadásával. igen, biztosan voltak egyszerű emberek, akik mivel kényszerpálya volt az érvényesülés felé a kisz tagság, csak emiatt léptek be az ideologia elfogadása nélkül, de ez bizony nagyon kis hányada volt a kisz tagságnak.
Azok akik nem értettek egyet a párttal (fityisz a mai megfelelője) és a kisszel (fidelitasz a mai megfelelője) azok nem léptek be. így is tudtak bulizni, ismerkedni, sportolni. az érvényesülés könnyű útját eldobták az önérzetük és az elveik miatt, nem voltak kisz tagok, nem lettek párt tagok. viktorról, a fityisz vezetéséről, és a jelen politikai állomány 90%-áról ez nem mondható el.
Anyád, ha azt mondta, hogy a kiszbe sportolni és ismerkedni járt az emberek zöme, akkor valamit nagyon nem akar neked elmondani, érdemes elgondolkodnod rajta, mi az amit annyira szégyell, hogy hazudik neked miatta.
a kisz politikai szervezet volt.
a kommunista párt ifjúsági tagozata, politikai követelményekkel és a lojalitáshoz járó előjogokkal. vidéken ez halmozottan érvényes volt mint a nagyvárosokban. ott jobban ismert a párttitkár mindenkit és közvetlenebb hatalma volt mint a nagyobb létszámú városokban. a nagyvárosokban viszont a rendőrség és a munkásőrség keményebben végezte a retorziókat, lévén a szak és közép és felsőfokú iskolák itt voltak, és bizony erősen szűrték az értelmiség politikai preferenciáit. ezért is működött a kisz ezekben az iskolákban és tették kötelezővé a párttagságot bizonyos iskolai végzettséghez. (ez a vége felé már erősen lazult, de a mostani 45-50 feletti korosztály még élt ebben a dologban)

¦卍®Ξ™ 2011.09.26. 21:24:04

@TaTa86.:

na bazzeg, főleg így, hogy 85-ben költöztetek ide magyarországra pofátlan a dolog részedről, olyan emberekkel kifizettetni a te és hasonlók elmebajának hozadékát, akiknek aztán semmi életalapjuk a hőbörgésbe és a beleszólásba, mivel semmit nem ismernek a valóságból tapasztalati szinten.

arról pedig ne legyen illúziód, hogy de hát megszavazták, a többség így akarta. nem. a többség nem így működik ma. a párttagok együtt szavaznak. ha tetszik, ha nem. lett volna mersze bárkinek is a fityiszesek közül nemmel szavazni szerinted? :)
szavazott volna valaki ellene, miután a reptér kapcsán akik azt mondták, a viktor féle elnevezési javaslat nem felel meg a magyar nyelvben a tulajdonnevek szabályainak és általában a földrajzi elnevezésnek, azokat kirúgták és ellehetetlenítették? :)

Horizont 2011.09.26. 21:24:43

@TaTa86.:
"De pont emiatt élünk lélekben még mindig a Kádár-rezsimben 20 évvel a módszerváltás után is.
És pont ezért is ragaszkodom ilyen megveszekedetten az átkos szimbólumainak le- de leginkább visszacseréléséhez."
Hidd el attól, hogy Moszkva tér már nem Moszkva tér, attól az van ami van. Tehát ha te szimbólum lecserélésben várod a megváltást mellényúlsz! Tudod mit kéne tenni? 50 felett (engem is) mindenkit falhoz állítani és főbe lőni halomra. Ez nagyon durván hangzik, de addig amíg ez a korosztály itt él, ez van!Velünk élő történelem! Én pl. soha nem fogom megtagadni azt ami jó volt akkor, ha ciki, ha Kádár rendszer, ha komcsi rendszer, ha voltak rohadt dolgok, ha voltak köztünk férgek ha..ha..ha...

bandika gazdája 2011.09.26. 21:31:35

@TaTa86.: Egyébként csak hogy tudd! A városi, megyei, pláne központi Kisz Bizottságoknak a III./3.-asok keményen és rendszeresen jelentettek! És nem volt jó annak akinek jelentettek elhiheted mondjuk ha egyetemre akart menni. Szóval nem volt az olyan kedves bulizás meg sportolás mint ahogy egyeseknek az idő "megszépíti"! Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy Kisz fejesek (mondjuk egy területi Ksz titkár, stb.) között voltak rendesebbek is. Azok aztán álltak is a szőnyeg szélén nemegyszer. De a 80-as években már nem vágták el a nyakukat csak mert nem voltak elég véresszájuak.
Nem akarlak én bántani téged, hisz nem tudhatod hogy volt, de akkor ne legyél olyan magabiztos! Egyébként ha nem tudod, az a szüleid hibája, akik nem mondják el neked hogy volt. Mi a családban a 13 évesnek is elmondjuk. Hadd tudja első kézből, mert később majd megpróbálják félrevezetni mint téged is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 21:35:40

@Horizont: "Tehát ha te szimbólum lecserélésben várod a megváltást mellényúlsz!"
A megváltást Krisztustól várom, nem a névcseréktől. :o)
Van úgy, hogy az ember átöltözik és rögtön egész máshogy is áll az élethez. Nem azt mondom, hogy most hogy Széll Kálmán tér lett holnapra itt a Kánaán, de egy kicsit talán segít.

"50 felett (engem is) mindenkit falhoz állítani és főbe lőni halomra."
Tényleg durva, de legalább őszinte. Mondjuk nem értek egyet. :o)

"Én pl. soha nem fogom megtagadni azt ami jó volt akkor, ha ciki, ha Kádár rendszer, ha komcsi rendszer, ha voltak rohadt dolgok, ha voltak köztünk férgek ha..ha..ha..."
Nem hinném, hogy el lehetne várni valakitől is, hogy megtagadja a saját kellemes élményeit, tagadja az általa érzékelt valóságot. De abban talán lehet reménykedni, hogy szembenézünk azzal, ami rossz volt, akkor is ha ezt szándékosan belekeverték a jóba.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 21:39:27

@bandika gazdája: A szüleim(, az apám) konkrétan azt mondták, ami velük történt. A többit Horizonttal beszéld meg.
De azt hiszem valóban félreérthető voltam. Ha jól sejtem, annyit akartam csak mondani, hogy az átlaghalandó, aki középsuliban a kiszbe ment, egyszerűen csak jól akarta magát érezni. Ezt tartom, akkor is ha igazat adok neked, egy bizonyos szint felett nyilván bedurvult a dolog.

¦卍®Ξ™ 2011.09.26. 21:40:29

@TaTa86.: szembenézünk vele, mint pl átnevezzük, hogy ne is emlékeztessen rá? :)))))))))))))))))))))

Horizont 2011.09.26. 21:42:38

@TaTa86.:
Elég sok mindennel szembenéztünk mi már, vagy szembenézettek minket.
Az úgynevezett "rendszerváltáskor" se voltunk már gyerekek! Már 21 éve fizetünk (mi) az általunk el sem követett bűnökért!Mert azoknak akiknek tényleg fizetni kéne azok csak az előnyét élvezik azóta is!!!

bandika gazdája 2011.09.26. 21:42:58

@Horizont: Igen, voltak közöttünk férgek és vannak is. Nagyrészt ugyanazok a férgek, csak most még sokkal jobban élnek. És igen volt abban sok szar, meg volt ami sokkal jobb volt. Az utcák elnevezése ezen mit sem változtat.
Halkan jegyzem meg, hogy én Marx téren laktam, aztán átnevezték, én meg nem jelentkeztem át, és semmi bajom sem lett, legfeljebb a bankszámlám nem ugyanazon a címen volt mint a személyim! :) Igaz, hitelt nem vettem fel, azt nem lehetett volna, meg egy cég sem teheti meg. Tavalyelőtt aztán személyit kellett cserélnem, így mostmár "új" lakcímem van. Az okmányirodában röhögtek. Én voltam az utolsó Marx téri lakos a városban.
És mondjuk hülyét kaptam, mikor a Puskin utcát átnevezték, mert szegény Puskin aztán minden volt, csak komancs nem ahogy ti nevezitek. Vagy te tudsz róla ilyesmit?

¦卍®Ξ™ 2011.09.26. 21:44:45

@TaTa86.:
ha jól akarta érezni magát nem a kiszbe lépett be.
a kiszbe akkor lépett be, ha elfogadta a rendszert és azon keresztül akart érvényesülni.
ez az elején keményen így volt, később a 80-as években már nem. akkor már nem csak kisz tagok mehettek építőtáborba, üdülőbe, stb. tehát aki akkor lépett be az azért lépett be konkrétan, mert értékelt a a kiszt mint politikai közösséget.

bandika gazdája 2011.09.26. 21:46:33

@bandika gazdája: Bocs most meg összezavartalak a gyerekkel! :) Válogassátok ki melyik kinek szól!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 21:46:39

@Horizont: "Elég sok mindennel szembenéztünk mi már, vagy szembenézettek minket. "
És sok mindennel nem. Ha szembe néztünk volna elképzelhetetlen lenne, hogy az MSZP a parlament közelébe kerüljön.
És lehet itt mondani, hogy "voltak ott férgek", de az MSZPt nem a férgek, hanem a nép választotta be és/vagy meg. Ironikus módon még csak nem is azok, akik jól jártak a rendszerváltással, illetve annak elmaradásával, hanem akik teljesen kiszolgáltatottak lettek.

Horizont 2011.09.26. 21:51:17

@bandika gazdája:
Egyetértünk! Sajnos sok a mellényúlás is!
Szegény Puskin mit vétett? Orosz volt, van akinek ez elég:((((
....( Én írok levelet magának -
Kell több? Nem mond ez eleget?)....Kedvencem!
Én csak simán szomorú vagyok ha a mai fiatalok azt hiszik, hogy fertelemben éltünk.....Csak igazságosan tudják: volt szar is volt jó is:) Szeretném ha ezt a mára is elmondhatnánk !!

bandika gazdája 2011.09.26. 21:54:19

@TaTa86.: Éhes vagyok meg fürödni kéne. Ha lesz még kedvem holnap (vagy ma) erre is megpróbálok neked válaszolni.

Horizont 2011.09.26. 21:56:15

@TaTa86.: Jajj de kis naiv vagy te istenem! Szerinted a rendszerváltásnak nevezett akármiben a többi pártban kik voltak??? 800 ezer párttag volt!Hová lettek szerinted? Kihaltak azonnal?:) Az MDF-ben szerinted kik voltak? Meg a többiben? Akik az előző héten a kukába dobták a párttagkönyvüket és aztán beálltak a körmenetbe. Ezt szó szerint vedd!!!

bandika gazdája 2011.09.26. 21:58:20

@Horizont: Tulajdonképpen jó is, hogy ez a gyerek legalább érdeklődik és nem a Való Világot nézi! Ha lesz kedvem éjjel, vagy holnap még majd beszélek neki. Ezért (is) jó a VB.

bandika gazdája 2011.09.26. 22:02:55

@Horizont: Ja! Sose felejtem el Anyukám mise után odament a garázsbérlőjéhez: "Béluskám, maga hogy kerűl ide, maga párttitkár volt?" Mire ő: "muszály volt benne lenni"!
Lófüttyöt volt muszály! Ha az lett volna én is benne lettem volna!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.26. 22:07:41

@Horizont: Szerintem kicsit átestél a ló túloldalára. Túl cinikus vagy.

SvenH. (törölt) 2011.09.27. 02:06:48

@TaTa86.: orulsz hogy lesz Wass Albika a Margitszigeten es majd lehet takaritgatni? a sok barna festektol?

elektromotor 2011.09.27. 12:46:51

@SvenH.: Ezen sem lennék meglepve!
Ahol ennyi a kretén , hogy 40 év után még HÁROMSZOR visszaszavazzák a tehetségtelen szar bolsevikokat, ott mégis mit lehetne várni!
Ez van, ennyire telik!

NE használd 2011.09.27. 13:48:48

@TaTa86.:
Tény, hogy az utolsó kommentjeid hangvétele már nem olyan agresszív, mint az elsőké volt , de az alábbi "mesémet" olvasva, tán okulsz belőle.
Esti gimnáziumban tanítottam /felnőttképzés /. Minden osztályban volt 4-5, Erdélyből áttelepült fiatal. Ők voltak azok, akik vihar gyorsan lakáshoz jutottak, jó állásokat szereztek. Akkor még élt a magyarban a "segítsük szegény erdélyi testvéreinket" . Eltelt 1-2 év, és ezek a --- volt erdélyi-- fiatalok elkezdték "fikázni" a magyar viszonyokat : milyen szar ország ez , milyen rosszak a kereseti viszonyok, itt mindenki hülye komcsi, mindenki átmosott agyú, miért nem települtünk át
inkább Németországba, és a többi...És ezek a szövegek a végén már permanensé váltak. Elérkezett az az idő, amikor állandóan csatároztak a "magyar" magyar és az erdélyi magyar diákjaim. Tudom, hogy ebből az egyedi esetből nem lehet általánosítani / elnézést is kérek a többi, nem hőzöngő erdélyitől/, de bizonyos soraidat olvasva, nekem bizony déja vu érzésem támadt...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.09.27. 15:25:39

@TaTa86.: Pedig igaza van.2002-ben én is olvastam választási újságban,hogy míg a fidesz a felemelt fejű stb. emberek pártja,addig a szocialisták a régi kommunisták örökösei.Pontos szövegre már nem emlékszem.Mindegyik banda ugyanonnan indult.
@NE használd: Ezt bírom én is nekem nem volt gondom erdélyi munkatársakkal általában de néhány felidegesített,amikor szidták ezt az országot.Szar az ország de valahohgy még is átjöttek családostól.

Horizont 2011.09.27. 15:58:55

@TaTa86.: Nagyon szeretném ha megírnád, hogy mit érzel a mondandómban cinikusnak??? Szerintem tejesen mást jelent a cinizmus mint amire te gondolsz! Ez a száraz tény amit írtam. Te 3-4 éves voltál, a szüleid csak 5 éve éltek itt? Én viszont ide születtem és itt is éltem és sok mindent láttam, hallottam! Na ki a hitelesebb??
Te tényleg azt gondolod, hogy csak az MSZP-be kerültek régi párttagok? 800 ezer ember basszus! És a többi pártba kerültek a tiszta érzelmű, jobboldali gondolkodású, konzervatív pártonkívüli középkorú emberek??? Viccelsz? Aki valóban a baloldal "hívője" volt az ment a Munkáspártba a többi érdekember egy része az MSZP-be, SZDSZ-be, Kisgazdákhoz, MDF-be és igen a Fideszbe is, meg egy pár jelentéktelenné vált pártocskába akik a süllyesztőben végezték!
Ha a mi korosztályunk nem tudott szinte semmit '56-ról, hát ti fiatalok meg, szintén semmit a rendszerváltásnak nevezett tömör gyönyörről:)
Várom a cinizmusról a válaszod!

molaris 2011.09.27. 17:10:50

@Horizont:
"""Viccelsz? Aki valóban a baloldal "hívője" volt az ment a Munkáspártba a többi érdekember egy része az MSZP-be, SZDSZ-be, Kisgazdákhoz, MDF-be és igen a Fideszbe is, meg egy pár jelentéktelenné vált pártocskába akik a süllyesztőben végezték!""""

Sajnos a vakok ezt nem akarják meglátni, pedig itt van a kutya elvermelve.

Horizont 2011.09.27. 17:37:32

@molaris: És már büdös hullaszaga van.....

guma 2011.09.27. 17:50:34

@TaTa86.: "hangot" váltottál, így érdemes talán hozzászólnom.
70-es évek vége felé és a 80-as években már nem kellett belépned, csak "kihasználni" . az általuk teremtett lehetőségekkel élhettél (táborozás, buszos kirándulások, bulik, koncertek, stb) mert szinte minden eszköz a kezükben volt. (még óvoda, iskola, játszótér felújítás, festés, stb is megszervezték ami szintén jó "buli" volt...)

most már (kicsit) "érteni vélem" stílusod" , valamint azt : miért erősebb a szimbólum világod a "józanságnál". pedig ott azon a vidéken nagyon is tisztában vannak vele, hogy addig nyújtózkodj míg a takaród ér.
szeretnek, tisztelnek eszmét, embert oktalan piár tevékenységek nélkül is.
a napokban láttam, hogy hangot emeltek a hegyeik "elcsúfítása" miatt, ahogy boldog, boldogtalan szükségét érzi a csúcsokon a kopjafa állításnak, és ezzel az "új erdővel" szüntetik meg a természet harmóniáját! :)))
mindenki villogni akar és már nem elég, hogy visz nemzeti színű szalagot, virágot vagy koszorút, vagyis "bántja őket", hogy képesek vagyunk a látszatért mindent elb@szni, a saját jelentőségünk hangsúlyozásával, igazságunk érvényesítésével! lehangoló volt látni ennek eredményét!

@NE használd: véleményével egyet kell értenem. sajnos olyan kioktató cunami volt tapasztalható egy időben munkahelyemen is ezen a vonalon, amit elképzelni sem bírsz. (ezt érzem sokszor nálad!), totál hülyének tartva minket, pl hogy mi nem tudunk pár hónap alatt lakást, kocsit, stb szerezni. ha nem saját fülemmel hallom el sem hiszem, és itt sem akarom sorolni mert "mérgező" volt, ha kidobnak az ajtón mássz be az ablakon köré épített szemlélet számomra.
pedig alapvetően jól dolgozó, szakmájukat értő, értelmes és tájékozott emberek voltak, és meg ne sértődj de : a "nekem jár" számomra innen is ismerős.

mégis szeretem az erdélyieket, székelyeket! (tudod amikor még nagyon büntették a 80-as években, ha elkaptak a hátizsákos gyógyszer szállítás kapcsán, és) napjainkban velük kapcsolatban nagyon jó dolgokat is megismertem : tisztelem józanságukat!
élni akarásukat, tudásukat, egyszerűségüket (látszatra ellent mond a fentieknek, de szervesen kiegészíti azt) a világuk, nyelvünk gondozását és ahogy a természettel együtt élnek a mindennapokban...

little green rooster 2011.09.28. 05:34:40

Csak egy dolgot nem értek.
Egyfolytában a Moszkva - Széll Kálmán tér elnevezésről vitáztok.
Valaki elárulhatná, mi baja van Tarlósnak Dugovics Titusszal?

little green rooster 2011.09.28. 07:52:20

@Horizont:
Az első Orbán-kormányban több magas rangú MSZMP funkcionárius ült, mint a Horn kormányban

¦卍®Ξ™ 2011.09.28. 08:36:35

@little green rooster:
dugovics titusz nem volt létező személy, egy haszonszerzési csalás céljából találták ki.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.28. 15:33:57

@SvenH.: Persze, hogy örülök. Miért ne örülnék? Szeretem Wass-t.
Egyébként neked mi bajod vele?

@NE használd: Hát tényleg nem lehet. Tudok olyanról, akit meg leköpködtek, hogy köcsög román. Mikor anyukám elkezdett tanítani, sokan csodálkoztak, egy románhoz képest egész jól tud magyarul.

Annak őszintén örülök, ha máshol az ellenkezője ment.

@Horizont: Őszinte leszek: azt érzem, hogy védekezel, és le akarod mosni magadról a felelősséget, így szándékosan feketébbnek, reménytelennek írod le a helyzetet. Mindezt kiegészítve a "nem tudsz te semmit" közhellyel.

"Te 3-4 éves voltál, a szüleid csak 5 éve éltek itt?"
Csak anyukám jött Erdélyből, apukám nagyon is itt élt.

"Te tényleg azt gondolod, hogy csak az MSZP-be kerültek régi párttagok?"
Ezt mikor írtam? Inkább arra akarok célozni: egy rablóbandában is lehetnek értékes emberek. Nem mindegy, hogy azok akik kiváltak a bandából valami más akarnak, vagy ugyanazt folytatni más cégér alatt. Az emberi romlottságnak sok fokozata van. Nem lehet egy kalap alá venni az egész brancsot. Te mintha ezt tennéd. Aki az MSZMPből az MSZPbe ment, az azt mondta: nem volt itt semmi gáz, mindent folytatunk ugyanúgy, ahogy eddig volt. A többiek azért ezzel szembefordultak valamilyen szinten.

"Viccelsz?"
Nem, te folytatsz szalmabábuérvelést. Én ilyeneket soha nem mondtam.

De nem akarom, hogy félre érts. Nem bűnbakot akarok faragni sem belőled, sem abból a generációból. De tény, hogy ti is a diktatúra részei voltatok, amit te is írtál. Én nem azt akarom, hogy akkor most lelőni minden 50 (30) fölöttit, hasznosabb lenne inkább a bűnbánat és a feloldozás. Hogy ki milyen bűnt követett el, árulástól, lopáson, hazugságon át a jóra való restségig, azt mindenki maga tudja. Hangsúlyozom: nem akarlak támadni, úgyhogy kérlek ne védekezz!

A koromról, származásmról: egyfelől nyilván sosem tudhatok annyit az előző rendszerről, mint ti. Nem éltem benne. Tény az is, hogy anyukám nem itt nőtt fel.
De: ami egyfelől hiányosság, az másfelől bizony hasznos: én objektívabban tudom vizsgálni a Kádár-érát, pont azért mert nekem sosem kellett megalkudnom az ördöggel, emiatt nincs is lelkiismeret furdalásom, nem is kell védekeznem. Anyukám pedig egy másfajta nézőponttal látta a rendszert. Van amit nem láthatott, van amit meg csak ő láthatott, az itteniek meg nem. Például a groteszk nemzetellenesség, a legtöbb magyarországinak default volt...

Horizont 2011.09.28. 15:53:04

@TaTa86.:
Úristen, úristen azért ennél többet néztem ki belőled! Nem írok semmit, mert még tényleg azt hiszed (hogy honnan???), hogy védekezek! És azért se írok, mert nem akarlak megbántani, ritkán szoktam csúnyákat írni bárkinek!! Csak annyit, hogy nekünk átlagembereknek nincs lelkiismeret furdalásunk és védekeznünk se kell! Nálad (és korosztályodnál) meg pláne nem! A múlthoz is fel kell nőni édes szívem, van még mit tanulnod hozzá!

¦卍®Ξ™ 2011.09.28. 16:04:42

@Horizont: ne védekezz, nem a te bűnöd, hogy az ő anyja nem védekezett, s ezért mindenkit hibásnak tart :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.28. 16:05:19

@Horizont: Nem akartalak megbántani. De nem értem miért kell személyeskedni? Ha nem értesz egyet rendben, te máshogy látod. Érdekes is lenne, ha nem...

"Úristen, úristen azért ennél többet néztem ki belőled! Nem írok semmit, mert még tényleg azt hiszed (hogy honnan???), hogy védekezek!"
Hát például elolvasom ezt a mondatot...

"Csak annyit, hogy nekünk átlagembereknek nincs lelkiismeret furdalásunk és védekeznünk se kell!"
Az előbb azt írtad, hogy minden 50 fölöttit le kéne lőni, hogy megszabaduljunk a diktatúra beidegződéseitől. Nyilván ez költői kép, de valahol mégis azt jelenti, hogy azért van miért lelkiismeret furdalást éreznetek...

"A múlthoz is fel kell nőni édes szívem, van még mit tanulnod hozzá! "
Elég sunyi "érv". Na mindegy, én hibáztam, nem voltam elég körültekintő a fogalmazással. Ebben tényleg tanulnom kell.

Horizont 2011.09.28. 16:45:18

@TaTa86.:
Úgy gondoltam, hogy ezt már nem ragozhatjuk tovább, de mégis muszáj még egyet írnom, mert már másodszor idézel engem, de úgy, hogy teljesen benézted (nem csak ezt) a dolgot!
Eredeti gondolatom: "Hidd el attól, hogy Moszkva tér már nem Moszkva tér, attól az van ami van. Tehát ha te szimbólum lecserélésben várod a megváltást mellényúlsz! Tudod mit kéne tenni? 50 felett (engem is) mindenkit falhoz állítani és főbe lőni halomra. Ez nagyon durván hangzik, de addig amíg ez a korosztály itt él, ez van!Velünk élő történelem! Én pl. soha nem fogom megtagadni azt ami jó volt akkor, ha ciki, ha Kádár rendszer, ha komcsi rendszer, ha voltak rohadt dolgok, ha voltak köztünk férgek ha..ha..ha... "
Tehát KÖLTŐIEN azt akartam neked jelezni ezzel a főbelövéssel, hogy még itt élnek köztünk azok
az emberek akiket te okolsz, és mivel kiválogatni nem tudod, ki a hamis, ki az igaz, ezért csak úgy érhetnél el valamit, ha MINDENKIT falhoz állítanál. :)
De már módosítom is a véleményem rólad az azóta született kommentjeid fényében, mert te azt állítod, hogy mindenki bűnös aki a Kádár rendszerben élt. Na itt be is fejezem miután kikérem magamnak! Tudatlanságodra fogom, de azért szégyellheted magad.
Én személyeskedem? De már 4. napja itt személyeskedünk!!!! Én is ,Te is, Ők is:))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.28. 17:44:00

@Horizont: Egészen pontosan én hol személyeskedtem?

"mert te azt állítod, hogy mindenki bűnös aki a Kádár rendszerben élt."
Aki nem gyújtotta fel magát a Kossuth téren (ebből 3 volt vagy mennyi), az megkötötte az alkuját az ördöggel. Pont ez a szörnyű a Kádár-rezsimben, mindenki egyszerre volt áldozat és bűnös, pont ezért nehéz feldolgozni. Éppen ezért nem akarok ítélkezni, mert ha akkor élek nincs jó megoldás, én is ezt csináltam volna.

De átadom a szót inkább Illyés Gyulának, ő sokkal jobban megfogalmazta, remélem így már világosabb lesz miről beszélek.

Illyés Gyula:

Egy mondat a zsarnokságról

Hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van,
nemcsak a puskacsőben,
nemcsak a börtönökben,

nemcsak a vallatószobákban,
nemcsak az éjszakában
kiáltó őr szavában,
ott zsarnokság van

nemcsak a füst-sötéten
gomolygó vádbeszédben,
beismerésben,
rabok fal-morse-jében,

nemcsak a bíró hűvös
ítéletében: bűnös! –
ott zsarnokság van,
nemcsak a katonásan

pattogtatott “vigyázz!”-ban,
“tűz”-ben, a dobolásban
s abban, ahogy a hullát
gödörbe húzzák,

nemcsak a titkon
félig nyílt ajtón
ijedten
besuttogott hírekben,

a száj elé kapott ujj
“pszt”-jében, hogy ne mozdulj,
hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van

nemcsak a rács-szilárdan
fölrakott arcvonásban
s e rácsban már szótlan
vergődő jajsikolyban,

a csöndet
növelő néma könnyek
zuhatagában,
táguló szembogárban,

az van az éjben halkan
sikló gépkocsizajban
meg abban,
megállt a kapulajban;

abban, ahogy a “halló”
közben – érzed – a kagyló
csöndjén keresztül
figyel egy idegen fül;

nemcsak a telefondrót
közt vergődő Laokoon-mód:
vonat, repülő, sínpár,
gúzsbog, kötélszár,

mert zsarnokság van,
nemcsak a talpra álltan
harsogott éljenekben,
hurrákban, énekekben,

az ernyedetlen
tapsoló tenyerekben,
az operában,
a trombitában,

ott van az utca sarkán
az éppoly harsány –
vígan vagy kongó zordan
feszülő kőszoborban,

az van a derűtelen
tarkálló képteremben,
külön minden keretben,
már az ecsetben;

mert zsarnokság ott van
jelenvalóan
mindenekben,
ahogy a régi istened sem;

mert zsarnokság van
az óvodákban,
az apai tanácsban,
az anya mosolyában,

abban, ahogy a gyermek
dadog az idegennek,
ahogy, mielőtt súgtál,
hátrafordultál,

nemcsak a szögesdrótban,
nemcsak a könyvsorokban
szögesdrótnál is jobban
bénító szólamokban;

az ott van
a búcsúcsókban,
ahogy így szól a hitves:
mikor jössz haza, kedves,

az utcán oly szokottan
ismételt hogy-vagy-okban,
a hirtelen puhábban
szorított kézfogásban,

ahogy egyszercsak
szerelmed arca megfagy,
mert ott van
a légyottban,

nemcsak a vallatásban,
ott van a vallomásban,
az édes szómámorban,
mint légydög a borodban,

mert álmaidban
sem vagy magadban,
ott van a nászi ágyban,
előtte már a vágyban,

mert szépnek csak azt véled,
mi egyszer már övé lett;
vele hevertél,
ha azt hitted, szerettél,

tányérban és pohárban,
az van az orrba-szájban,
világban és homályban,
szabadban és szobádban,

mintha nyitva az ablak
s bedől a dögszag,
mintha a házban
valahol gázfolyás van,

ha magadban beszélgetsz,
ő, a zsarnokság kérdez,
képzeletedben
se vagy független,

fönt a tejút is már más,
határsáv, hol fény pásztáz,
aknamező; a csillag:
kémlelő ablak,

a nyüzsgő égi sátor
egyetlen munkatábor;
mert zsarnokság szól
lázból, harangozásból,

a papból, kinek gyónol,
a prédikációkból,
templom, parlament, kínpad,
megannyi színpad;

hunyod-nyitod a pillád,
mind az tekint rád;
mint a betegség,
veled megy, mint az emlék,

vonat kereke, hallod,
rab vagy, erre kattog;
hegyen és tavak mellett
be ezt lehelled;

cikáz a villám, az van
minden váratlan
zörejben, fényben,
szív-hökkenésben;

a nyugalomban,
a bilincs-unalomban,
a záporzuhogásban,
az égig érő rácsban,

a cellafal-fehéren
bezáró hóesésben;
az néz rád
kutyád szemén át,

s mert minden célban ott van,
ott van a holnapodban,
gondolatodban,
minden mozdulatodban;

mint víz a medret,
követed és teremted;
kémlelődsz ki e körből,
ő néz rád a tükörből,

ő les, hiába futnál,
fogoly vagy, s egyben foglár;
dohányod zamatába,
ruháid anyagába

beivódik, evődik
velődig;
töprengenél, de eszmét
tőle fogan csak elméd,

néznél, de csak azt látod,
amit ő eléd varázsolt,
s már körben lángol
erdőtűz gyufaszálból,

mert mikor ledobtad;
el nem tapodtad;
így rád is ő vigyáz már
gyárban, mezőn, a háznál;

s nem érzed már, mi élni,
hús és kenyér mi,
mi szeretni, kívánni,
karod kitárni,

bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
ha eszel, őt növeszted,
fiad neki nemzed,

hol zsarnokság van:
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;

mert már miattad dermed
dacba a gyermek,
s lesz az öledben ringó
feleség ringyó;

vakondként napsütésben
így járunk vaksötétben
s feszengünk kamarában
futva bár Szaharában;

mert ahol zsarnokság van,
minden hiában,
e dal is, az ilyen hű,
akármilyen mű,

mert ott áll
eleve sírodnál,
ő mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál.

Horizont 2011.09.28. 18:15:03

@TaTa86.:
"hol zsarnokság van:
mindenki szem a láncban;"
"szemmé" tesznek akaratod ellenére!!!!!!!!
Küldd el a verset Orbánnak is! Bár ő nem értené meg! Igaz te sem....

bandika gazdája 2011.09.28. 18:31:20

@TaTa86.: Akkor most hogy van? Mindenki bűnös, vagy csak csajozni meg focizni jártak a Kisz-be? Vagy csajozni meg sportolni is bűn? :-)
Add fel emberke, mert már egészen elkeserítesz. Ha a te nemzedéked így gondolkodik (ráadásul ilyen meggyőzhetetlenül) akkor tényleg lőjenek le bennünket, hiszen a saját gyerekeink sem értenek semmit!
És te még a jobbik fajta vagy, mert téged legalább érdekel.

guma 2011.09.28. 18:57:39

@TaTa86.: kicsit más értelmet nyer, mert szerényen elhallgattad mikor keletkezett!
ejnye-bejnye.
ez nem szép!

a verset ekkor írta! 1950.

Horizont 2011.09.28. 19:16:46

@guma:
Pont ez a baj, hogy a mai fiatalok közül sokan egybe mossák az egészet a háború végétől a "rendszerváltásig" !
Szegény @TaTa86 gyerek, a 3 (majdnem) öreglány jól elkapta a grabancát:))))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.28. 20:40:57

@bandika gazdája: ... Aki a diktatúrában zsarnokságban él, az valamilyen szinten bűnös, és maga is a zsarnokság része. (Erről szól ugye a vers is, amelyről Horizont rendkívül figyelmesen megjegyezte, hogy biztos nem értek.)
Igen, a közöny is bűn. Igaz abszolút érthető és megbocsájtható, hiszen ép ésszel nem várható el senkitől, hogy mihelyt megtudja hogy megszállás alatt él nekimenjen a Vörös Hadseregnek, hanem inkább menjen focizni, csajozni, mert csak élni kell valahogy. Én is ezt csináltam volna valószínűleg, és a gyermekeimnek is ezt mondtam volna, hogy csinálják. De ettől még ez bűn.

"Ha a te nemzedéked így gondolkodik (ráadásul ilyen meggyőzhetetlenül) akkor tényleg lőjenek le bennünket, hiszen a saját gyerekeink sem értenek semmit! "
1) Ha velem vitatkozol, akkor vitatkozz velem. Nincs olyan, hogy az én nemzedékem így és így gondolkozik. (Nem mellesleg ez nem feltétlenül generációs kérdés. Illyés azért nem éppen mai gyerek...)
2) Semmiben nem mondtam neked ellent, és egy sokszor igazat adtam. Mi az, hogy meggyőzhetetlenül? Komolyan kezd dühíteni, mintha Horizonttal el sem olvasnátok amit írtam. Feldolgozzátok az első 3 szót, a többit magatokban kiegészítitek, és erre válaszoltok.

"És te még a jobbik fajta vagy, mert téged legalább érdekel. "
Nem csoda ha keveseket érdekel. Eddig én sem kaptam mást, mint személyeskedést, szalmabábuérvelést, illetve "te ezt úgysem értheted, mert fiatal vagy" közhelyeket.

@Horizont: Tényleg nem megy 1 mondat sem személyeskedés nélkül?
Mint az előbb mondtam... elolvasod egy mondatomat, felhúzod marad rajta, odaköltöd a többit és arra válaszolsz.
Honnan veszed, hogy nem értem?
Egyébként nekem mi közöm Orbánhoz? Neki amúgy sem ezt a verset kell elküldeni.

"Pont ez a baj, hogy a mai fiatalok közül sokan egybe mossák az egészet a háború végétől a "rendszerváltásig" ! "
Nem. Nem hiszem ezt. De egyáltalán van értelme, ezt leírom?

"zegény @TaTa86 gyerek, a 3 (majdnem) öreglány jól elkapta a grabancát:)))) "
Az enyémet nem. Fogalmam nincs kivel vitatkoztok.

@guma: Lol! Tudod egy vers akkor jó, hogy nem csak 2 évig van értelme... Illyés a zsarnokság természetéről írt egy kortalan remeket. Az, hogy pont 1950ben érdekesség semmi több, illetve adhat némi támaszt az olvasóknak, hogy miért írta.
(Ha olvasod igazából pont az a lényege, hogy a zsarnokság nem csak a fekete autó, nem csak az ÁVH és a kínzó kamrák, amik Kádár alatt már nem voltak... ha olvasod..., és érted.)

guma 2011.09.29. 06:51:05

@TaTa86.: ahogy mondod! Lol!
ezek szerint semmit sem tudsz történetéről az örök érvényű soroknak? a költőről még kevesebbet, pedig aczél barátjaként sokat segítette a határon túliakat is minden téren, közben beutazta a világot.
az 50-t csak jelzésnek. nem érdekességnek írtam le! gondolkodásnak, hogy ne helyezd össze vissza az időbe és fűz hozzá más (pl Kádár kor) elméletet, mert a vers és a gondolat szabad... ha érted.
érzékeltetni szeretnék csak valamit, mert én nem vagyok igazán művelt, csak érdeklődő aki szeret gondolkodni ebben a kusza világban.

tehát : 50-ben írta.
(most kapaszkodj meg!) "1965. November 2-án (!) jelent meg az Irodalmi Újságban, a következő hazai publikálásra csak a költő halála után került sor, ennek oka a mű „ellenforradalmi „hangvétele, később Illyés nem engedélyezte, hogy kiadják az 1956-os FORRADALOM hatására nemzetközi hírűvé vált a költeményt."

(tehát ő tiltotta le megjelenését! érted!
mi ezt a kettősséget átéltük és bőrünkön éreztük. ne csodálkozz, hogy a "hamis, átlátszó" tettek nem érnek nekünk már semmit. esetleg azt is zsarnokságnak fogjuk fel, ha valamit politikai elméletből akarnak megváltoztatni, amiben nem a köz érdeke érvényesül pillanatnyilag.
ezt neked kellene a legerősebben közvetíteni, mert anyukád biztos sokat mesélt szűlőföldje hétköznapjairól, ami azért kicsit durvább valóságot adott és ott orosz hadsereg sem volt...

részlet egy mai iskolai tananyag elemzésből : 1945 után, az oroszok bevonulásával és segítségével fokozatos kiépült a kommunista diktatúra Magyarországon, a rendszer velejárója a terror, politikai tisztogatások, propaganda és a cenzúra. Illyés Gyula ebben a politikai környezetben írtam meg az Egy mondat a zsarnokságról című versét, melynek alapgondolata, hogy a zsarnokság minden korban és minden változatában emberellenes.17. Szakaszban általánosít, a következő körkép a mindennapok életébe, a legszemélyesebb magánéletbe, a gondolatokba is kiiktatatlanul beszivárgó zsarnokságot mutatja fel. A vers igehasználata szemléletesen fejezi ki a zsarnokság személytelen társadalmi általánosságát és a legszemélyesebb sorsba való könyörtelen behatolását.”belőled bűzlik árad, magad is zsarnokság vagy…”

sorolja gazdag részletességgel, hogy mi mindenben van zsarnokság azon túl is, ami a köztudatban hozzátartozik a zsarnokság fogalomköréhez.A vers első szakaszaiban folyamatosan érzékelteti a szöveg:a zsarnokság nem merül ki a tudottban, sokkal aljasabb formája ez a társadalmi létezésnek.A verset a költői túlzás jellemzi, ami az ellenállás lehetetlenségét fejezi ki.)

Ayuamarca 2011.09.29. 10:20:10

@TaTa86.: szerintem te marhára meg vagy zavarodva. Apám pl a faszért gyújtotta volna fel magát? Abban a rendszerben nőtt fel, nem ismert, nem is tudott volna elképzelni másikat. Nem politizált, igyekezett élni az életét, ahogy lehetett. Dolgozott, eltartotta a családját, két gyereket nevelt, és sokkal jobban érdekelte, hogy a gyerekek ne betegedjenek meg, mint a sok parlamenti mocsok. Ez neked bűn? Csak annyira, amennyire én bűnös vagyok a holokausztban.
Bocs, szerintem neked valaki jól kimosta az agyad.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.29. 10:32:45

@guma: Írj olyat, amit nem tudok...

@Ayuamarca: lol. Kérlek fejtsd ki! Ki mosta az agyamat ki? Kérlek, arra mindenképpen vigyázz, hogy még feltételezés szinten se juss oda, hogy önállóan gondolkodom. Ez megtisztelné a vitapartnert. Egy profi troll soha nem véti ezt a hibát.

¦卍®Ξ™ 2011.09.29. 11:11:32

@Ayuamarca: mindenki bűnös aki a komcsi diktatúrában élt tűrve azt.
az anyja nem, mert az nem élt itt, tehát nem tűrte a kommunista rendszert.
...és elvi-etikai-filozófiai vonalra hivatkozik.
hivatkozik ilyenre ő, akinek az anyja a caeusescu diktatúrában élt és tűrt, aki a szüleit/nemzettársait hátrahagyva elmenekült, direkt ideköltözve a bűnösök földjére, mert nem volt ereje/bátorsága/kitartása ott maradni szülőföldjén.

egy végtelenül ostoba, tudatlan, jellemtelen marha ez.

SvenH. (törölt) 2011.09.29. 11:41:27

@TaTa86.: "Persze, hogy örülök. Miért ne örülnék? Szeretem Wass-t.
Egyébként neked mi bajod vele?"

az a helyzet hogy a magadfeleknel tobbet tudok az erdelyi tortenelemrol, igy szigoruan a logika menten haladva kurvara ruhellem Wasst

masreszt meg koszike, hogy elmondtad hogy bunos voltam WOW!!!
ez igen!!!
meg emlekszem oviban hogy a nyirfakrol enekeltem ami tipikus russzki enek, hat igen en is hozzajarultam a kommunista elnyomasahoz :))))))))))))))))))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.09.29. 13:34:23

@SvenH.: "az a helyzet hogy a magadfeleknel tobbet tudok az erdelyi tortenelemrol, igy szigoruan a logika menten haladva kurvara ruhellem Wasst"
Lol! Mekkora szerencse, hogy itt mindenki tud mindent, és objektívan rühell mindenkit.
Bizony, a művészeket, írókat szigorúan a logika mentén kell megítélni, és rühellni.

A diktatúrával kapcsolatos gondolatmenetemet meg senki sem értette. Nem meglepő, a differenciált gondolkodás mindig is hiánycikk volt.
Én azt mondtam "mindenki aki akkor élt valamilyen szinten megkötötte az alkuját az ördöggel", csakhogy ez 1bites aggyal értelmezhetetlen. Egybites aggyal: vannak ártatlanok, és vannak bűnösök. Ha így értelmezem akkor valóban, ez a mondatom azt jelenti, hogy minden polgár pont ugyanúgy bűnös volt, mint az utolsó ÁVÓs pribék. Így már értem a reakciókat.

(Alapvető szövegértési problémák is vannak, a fekete-fehéren való gondolkozás mellett: a "diktatúrában élt" nem egészen azt jelenti, hogy oviban még diktatúra volt "szigorúan a logika mentén haladva"...)

@¦卍®Ξ™: Neked ugyanez. Nem érted amit mondok, hát lefordítod a magad kis primitív nyelvezetedre. Persze így már köze sincsen ahhoz, amit írok. De hát ez egy trollt mikor izgatott?
Szalmabábuérvelés és személyeskedés ennyire vagy képes, ami rosszabb még büszke is vagy rá.

bandika gazdája 2011.09.29. 14:42:31

@TaTa86.: Basszus írtam neked egy hosszú választ és elszállt, mert szétkapcsolt ez a nyomorék mobil internet! Ha lesz kedvem, este újra leírom, bár van egy másik kötelezettségem is ugyanilyen okból, kutyakaja főzési tanácsokat kellene adnom egy másik fórumon. A guta megüt havi hatezer akárhányszázért!

¦卍®Ξ™ 2011.09.29. 15:29:31

@TaTa86.:
édes pici kisköcsög, hát mégis látod amit írok?
akkor az érvekre, a tényekre, a kérdésekre miért nem reagálsz, baszom azt az ostoba formádat? :)))))))))))))))))))

ostoba lúzer vagy te kispajtás, még te trollozol, aki egyetlen érvre nem reagálsz, kérdésre válaszolsz, csak hajtod monoton a hülyeséget? :))))))

bár te nem troll vagy, hanem egyszerűen hülye, ez tény.

¦卍®Ξ™ 2011.09.29. 15:31:14

@¦卍®Ξ™: akarom mondani: ... kérdésre nem válaszolsz ...

Horizont 2011.09.29. 18:09:10

@TaTa86.:
Nem hiszem el, hogy ennyire ostoba vagy mi a francot rugózol ezen a személyeskedésen? Miközben egyfolytában azt teszed, de nem baj, csak te hiszed azt, hogy igen. Nem is értelek. Nem történelem órán ülünk. Baráti társaságban nem szoktál beszélgetni, vitatkozni? Személyeskedés nélkül nem megy, vagyis te annak hívod én személyes tapasztalatnak és véleményformálásnak a másik emberről. Nem veszed észre, hogy SENKI nem állt melléd egy mondat erejéig sem? Azért én ezen elgondolkoznék a helyedben. Biztos, hogy te látod jól? Neked van igazad? Tudod az idősebb kornak van azért előnye is. Az élettapasztalat, a bölcsesség (ne mosolyogj), és a rálátás kiteljesedése!
Szóval kollektív bűnösség????
Na akkor megkérdeznélek. Most 26 éves vagy, 8 évvel ezelőtt pont nagykorú lettél! Tűrted az előző 8 év kormányait a szadeszt, a szocikat.
Te is felelős vagy, hogy ide jutottunk TE is BŰNÖS VAGY!!!!!!
Gyötör-e a lelkiismeret furdalás? Gyötörjön kispajtás! Te is megkötötted a magad alkuját az ördöggel!!!

¦卍®Ξ™ 2011.09.29. 18:21:17

@Horizont: a legnagyobb bűne pedig, hogy tűri a fityiszt, mi több, tapsol neki. már amennyiben a hülyeség bűn.

Horizont 2011.09.29. 18:36:25

@¦卍®Ξ™:
Mennyi hülyeséget "követünk el" életünk során!Fiatalon, idősen is:)
Ha az mind bűn lenne, a pokolban már nem lenne elég a világ összes üstje se:DDDDD
Fogalomzavar = fiatalság (egy része):D

SvenH. (törölt) 2011.10.02. 23:43:49

a temahoz visszakanyarodvan...

XII ker:
"1. Avarégetés

Fenti közgyűlési rendelet alapján az egész Főváros területén, így a kerületben is kizárólag a március 8-ától november 30-ig terjedő időszakban – ünnepnapok kivételével – hétfőtől szombatig , 10 és 15 óra között megengedett az avar- és kerti hulladék égetése. "

II ker:
"
3.§ . § Avart, kerti hulladékot égetni kizárólag október 1. és április 30. között, hétköznapokon 10 órától 18 óráig szabad."

süti beállítások módosítása