Skip to content


       Szűrés lista

Rémhírterjesztőkkel harcol Gabika

Nagy rajongói vagyunk mindenfajta szóvivőnek, legyen az magáncégek, állami vállalatok, pártok vagy a kormány szóvivői.
Kemény meló nap mint odaállni a kamerák elé, és belehazudni faarccal, lelkesen tolmácsolni azokat az üzeneteket, amiktől -ha van eszük- ők maguk is kényelmetlenül érzik magukat.
Nyakó István MSZP-szóvivő szerepét a Fidesznél egy dinamikus duó vette át, a Szijjártó-Selmeczi páros.

Most hétvégén Szijjártó pihent (ma reggel a Ma Reggelben kezdte a hetet), Selmeczi Gabika volt ügyeletben.

Gabika (az ex-nyugdíjvédelmi megbízott páratlan karrierjéről itt) még pénteken állt ki a sajtó elé feldúlva, hogy az MSZP és az LMP rémhírekkel izgatja fel az embereket a falvakban, városokban és még Budapesten is, mivel a felbújtatott emberek lépten-nyomon megállítják szegény Gabikát, biztos még egy kiló krumpliért sem tud nyugodtan leszaladni a piacra.



"Az elmúlt hetekben újabb rémhíreket terjesztenek főleg Budapesten, mely szerint új ingatlanadó lesz. Nem igaz a hír. Sem a kormány, sem a Fidesz-frakció nem támogatja, hogy ingatlanadó legyen – szögezte le a Fidesz szóvivője. Az egész mögött az áll, hogy az MSZP szeretné, ha lenne központilag kivetett és központilag beszedett ingatlanadó. Nem új ez a szándékuk, hiszen 2009 június 29-én, a Bajnai-kormány idején az MSZP frakciója és az SZDSZ szavaztak a központi ingatlanadóról, melyet csak azért nem tudtak bevezetni, mert az Alkotmánybíróság azt elutasította, majd azt az Orbán-kormány hatályon kívül helyezte. Az idei és a tavalyi évhez képest nem lesz semmilyen változás az ingatlanadó területén."

Gyorsan fejlődik Gabika, már egészen profin nyomja. Nézzük meg ezt a bekezdést:
Az valóban nem igaz, hogy új ingatlanadó lesz, hiszen nem lesz. Hanem az települések által kivetetett ingatlanadó mértékét növelnék meg max. 3%-ra. Ez viszont nem központilag kivetett és nem központilag beszedett adó lenne, így Gabika ügyesen játszadozva a szavakkal még igazat is mondott, mindezt bravúrosan rátolva az MSZP-re, mintha ők akarnák ilyet. Távol álljon tőlem az MSZP megvédése, de jelenleg ők nem kívánnak annál többet, minthogy ne vigyenek el közülük egy újabb politikust a rendőrök.

Az utolsó mondatba azért már befigyel egy ordas hazugság.
Elég csak megnyitni a Rogán Antal által beterjesztett T/4662 számú törvényjavaslatot:





Az Origo információ szerint Orbán külön kérte a frakciót, hogy "ingatlanadónak még a lehetőségét sem szabad felvetni, mert már az is óriási politikai károkat okozhat a kormánynak szerinte, ha csak ennek a szándéka nyilvánosságra kerül." Nos, ez a hajó már elment, a szándék ott van feljebb feketén-fehéren.

Ezek után kíváncsian várjuk, hogy végül mit fog megszavazni az Országgyűlés, ki fog győzni, Orbán Viktor, vagy a forráshiányos települési lobbi ...
 
Gabika, mint egy jó pszichológus tudja, hogy miért szoronganak az emberek. Nem a kormányzati politika miatt, hanem az MSZLMP miatt. Csodálkozom, hogy a Jobbikról nem beszélt.

"Az MSZP és az LMP hatalomvágya mindent felülír, és nem gondolnak bele abba, hogy milyen károkat okoznak azoknak az embereknek, akik elhiszik azon állításukat, hogy nem lesz özvegyi nyugdíj, vagy hogy új ingatlanadó kerül bevezetésre – fogalmazott a politikus. A Fidesz nyomatékosan azt kéri az MSZP és az LMP politikusaitól, hogy hagyjanak fel a rémhírterjesztéssel. Tudjuk, hogy nagyon erős bennük a hatalomvágy, tudjuk és érezzük, hogy nekik akkor jó, ha az embereknek rossz, de ne riogassanak. El sem tudják képzelni, hogy milyen szorongást váltanak ki az emberekből.
A Fidesz arra bátorítja az embereket, hogy ha bármilyen rémhírt hallanak, akkor forduljanak a helyi fideszes politikusokhoz, és győződjenek meg arról, hogy amit hallanak igaz-e.
"

(Csak az MSZP reagált Selmeczi kijelentéseire.)

Szombatra, az MSZP kongresszus kapcsán már csak annyit tudott elsütni Gabika, hogy az MSZP és a DK "titkos paktumuk szerint a következő választások alkalmával - szorosan együttműködve - az MSZP adja majd a miniszterelnök-jelöltet, Gyurcsányt pedig nyilvánvalóan köztársasági elnöknek akarják jelölni."

"Nyilvánvalóan" ... ezzel az erővel azt is mondhatta volna, hogy ezt olvasta ki reggel a kávézaccból.
Nyilvánvalóan az MSZP adja a miniszterelnök jelöltet, a legfőbb ügyészt, az ÁSZ elnökét, a Híradó főszerkesztőjét, a főpolgármester jelöltet, Gyurcsányból meg KE jelölt lesz. Amit mit jelent? Semmit, mert egyik sem fog megvalósulni.
Gyurcsányból csak annyira lesz KE, mint belőled szenátor.

Nem könnyű munka ez ...

Címkék: fidesz selmeczi

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr643378353

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Deficitesek udvarlása 2011.11.14. 20:41:42

p { margin-bottom: 0.21cm; }Költségvetési deficit, államháztartási hiány és mindennek ellenére komoly recesszió. A szokásos válasz: megszorítások.   A helyzet nyilván tényleg komoly – komor hírek a régió vezető pénzügyi rendszeréből, államcs...

Trackback: A fagyi visszanyal 2011.11.14. 19:08:09

Mindenki számára érthető egyszerre magyar, nemzeti, korszerű és európai alaptörvény született, olyan, amelyre a magyarok nemzedékekkel későbbb is büszkék lehetnek. - mondta az álamfő, amikor aláírta húsvétkor az új alkotmányt, és amit Kerényi bohócüg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2011.11.14. 13:43:16

ez a csaj sajnos olyan sötét, hogy arra nincsenek jelzők. Nem véletlen, hogy őt állították ki oda megmondani a frankót :-)
amúgy meg tiltakoznék az ellen, hogy "Gabika olyan ügyesen játszik a szavakkal". El nem tudom képzelni, hogy ezt önállóan találta volna ki.
Viszont
az MSZP és az LMP részéről egy jóképű helyreigazítást kérnék, mivel nem ők nyújtották be, hanem a Rogán Toncsi.

"A Fidesz arra bátorítja az embereket, hogy ha bármilyen rémhírt hallanak, akkor forduljanak a helyi fideszes politikusokhoz, és győződjenek meg arról, hogy amit hallanak igaz-e.""
nem tudom, tudja-e valaki, de pölö nálunk a képviselőnk, ki egyúttal polgármester is, kb annyira megközelíthető, mint az Etna kitörés idején.

" az MSZP és a DK "titkos paktumuk szerint a következő választások alkalmával - szorosan együttműködve - az MSZP adja majd a miniszterelnök-jelöltet, Gyurcsányt pedig nyilvánvalóan köztársasági elnöknek akarják jelölni."""

ezt olvastam szombaton. Megállapításom, hogy vagy síkhülye, vagy nem vette be a gyógyszereit, vagy NAGYON tud valamit, amit a fent említett két párt sikeresen eltitkol (és nagyon jól álcáz). Valószínűleg nagyon jól álcázzák azt is, hogy ők a két kormánypárt, és a fideszt igazgatják a háttérből...

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.11.14. 13:44:10

Ezek már megint beleszartak a bullshitgenerátor ventillátorába.

dr. Aullah 2011.11.14. 13:44:17

"Távol álljon tőlem az MSZP megvédése, de jelenleg ők nem kívánnak annál többet, minthogy ne vigyenek el közülük egy újabb politikust a rendőrök."
Hogy is van az a szekértoló kifejezés?

"ingatlanadónak még a lehetőségét sem szabad felvetni, mert már az is óriási politikai károkat okozhat a kormánynak szerinte, ha csak ennek a szándéka nyilvánosságra kerül."
Na ezt viszont utálom... mekkora károkat okozna nekik. HÁT MÉG A ZEMBEREKNEK, AKIKKEL MEGFIZETIK. Amúgy nem is olyan régen valamelyik adón valaki beszélt arról, hogy milyen jó lesz, ha megszüntetik az eva-t, meg hogy nem lesz az államnak bevétel kiesés, mivel lesznek új adok a kkv-nak. Nagyon aggódott a zállamért, viszont soha egy szóval, még csak meg sem említette, hogy milyen hátrányai lesznek a vállalkozásoknak. (Le se szarta, hogy mi lesz velük, csak a bevétel érdekelte.)

A poszt viszont remek. A fidesz elmehet az anyjába az összes fityiszes droiddal. Jöhetne már az az államcsőd, hátha történik már valami végre... meddig kell még ezeket elviselni?

Jól kezdődik ez a hét is :D

Secnir 2011.11.14. 13:46:09

nem tudom, hogy mit szólna hozzá, ha egy merészebb újságíró odamenne, kikapná a kezéből a papírt, amit lobogtat bizonyíték címén, hogy:
-...mutasd csak, hadd olvassam el, mer' rossz a fülem.

volna pánik. szerintem ez ugyanaz, mint amit mutogatott tavaly, hogy eltőzsdézték a magánnyugdíjvagyont...

Virág et. 2011.11.14. 13:46:14

Ez a Ferenc, mint KE, ez honnan jöhetett? A közt. elnök politikai elfekvő, Ferenc ennél hiperaktívabb - akkor sem fogadná el, ha lenne olyan kormányképes erő, amelyik erre felkérné. Nem, ő csinálni akarja a dolgokat, nem reprezentálni.

Ha hazudnak, legalább hihetőt hazdunának.

Énbagoly 2011.11.14. 13:46:30

Légyszíves, kérlek benneteket, hogy ha erről a nőről írtok, akkor legalább takarjátok ki az arcát...

Különben meg jobb helyeken az úgy szokott lenni, hogy legalább a szóvivők jól néznek ki, ha már egyfolytában hazudniuk kell. Vagy legalább alapból szimpatikusak. Na, nálunk ez nem így van.
Az ingatlanadót meg tök mindegy ki veti ki, ha be kell fizetni. És az a 3 százalék egyáltalán nem kevés.

Virág et. 2011.11.14. 13:49:23

Ennél nagyobb durranás és teljesen friss, hogy az evát úgy tartották meg, hogy közben mégsem. Csak enyhe 10%-ot emel rajta az adócsökkentések és a hazai kkv szektor nagy barátja, a magyar kormány. Ezek után érdekelne, hogy ki marad evás és ki nem.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.14. 13:49:32

Kedves fideszes képviselőm, polgármesterem!
Azt hallottam
Euro: 316
CHF: 255
Adósságbesorolás: bóvli előszobája
Gázolaj: 430
Benzin: 405
Áfa 2012: 27%
Eva 2012: 40%
Ugye nem? Számoljunk le a sötétben bujkáló, rémhírterjesztő ellenforradalmárokkal!

Andreas91 2011.11.14. 13:51:03

@csizsikpizsik: Ebben az az érdekes, hogy a forint gyengült a Dollárhoz képest is., míg a legtöbb európai valuta vagy stagnál vagy alig gyengült pl: Zlotyi. Akkor most euró válság van vagy forint válság? Nem mind1.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.11.14. 13:51:10

”Erős bennük a hatalomvágy”
Bennetek egy szemernyi sincs, ebben biztos vagyok.
Most mondom, ha csak 1 százalék adót is kivatnek a pecómra, többedmagammal faszkorbáccsal fogjuk hülyére verni a képviselőnket.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.14. 13:52:10

@Virág et.: A hülye kb.
30%-os ktgelszámolásnál már jobban megéri kisorolni az Eva hatálya alól (ennyit szinte bárki összetapsol a rokonság segítségével). És még jobban megéri Szlovákiába kicuccolni, nincs osztalékadó, halom magyarul perfekt könyvelő, remek kiruccanás a családnak, olcsóbb bevásárlás...

Énbagoly 2011.11.14. 13:54:11

@csizsikpizsik: és lesz ez még rosszabb is.
De természetesen ez az ország, és az emberek érdekében van.

Virág et. 2011.11.14. 13:55:00

Azért vannak remek mondatok ebben a közleményben! Valaki elmagyarázná, hogy az ellenzékben lévő MSZP miért is lenne érdekelt a költségvetés bevételeinek növelésében, új adók kivetésében? Milyen érdeke származna belőle? Még lopni sem tudna, mert kormányon sincs.
Az ilyen "nekik az a jó, ha az embereknek rossz" dumát pedig tényleg el lehet adni valakinek? Van aki ezt elhiszi, hogy nem is egy, hanem mindjárt két olyan párt van, ami GONOSZ, egyetlen célja, hogy rosszat tegyen mindenkivel, előny nélkül, csupán azért, mert ettől érzi jól magát. Kollektíve, az egész párt.

Ez hihetetlen. Nem hittem, hogy ezt leírom, de ... vissza Szíjjártóval. Az legalább csak hazug és demagóg, de erre szavakat sem találok.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.14. 13:55:37

@Andreas91: Petiék szerint görögolaszválság van azért játszik titanikost a nemzeti valutánk. Szerintem meg unortodox forradalommal masírozunk az államcsőd felé, hogy Viktor valahogyan csak benne legyen a törikönyvekbe. Ugyebár ha nem tudod leúszni a Phelps gyereket akkor szarj bele a medencébe a rajtkőről, az is címlap...

Virág et. 2011.11.14. 13:57:34

@csizsikpizsik: Azért valahol "brilliáns" a stratégia.

1. megszellőztetjük, hogy megszűnik az eva, hogy teszteljük a népharag mértékét
2. népharag nagy - mégsem szűnik meg az eva, de megemeljük akorára, hogy már ne érje meg igénybe venni
3. ha valaki ezt szóvá teszi, csak hátramutogatunk, hogy ők is emeltek (5-öt, nem 10-et és 25-ről, de ez mindegy ugye)
4. aztán egy évvel később megszüntetjük, mondván, hogy nincs rá szükség, senki nem veszi igényben (igaz is, 40%-kal kinek kell)
5. népharag elhárítva

Secnir 2011.11.14. 14:00:01

@Virág et.:
"5. népharag elhárítva "
hm.
fehér ember nem felejt.

2011.11.14. 14:03:17

"Távol álljon tőlem az MSZP megvédése, de jelenleg ők nem kívánnak annál többet, minthogy ne vigyenek el közülük egy újabb politikust a rendőrök."
Ezen vinnyogtam.

"Tudjuk, hogy nagyon erős bennük a hatalomvágy, tudjuk és érezzük, hogy nekik akkor jó, ha az embereknek rossz, de ne riogassanak. El sem tudják képzelni, hogy milyen szorongást váltanak ki az emberekből.
A Fidesz arra bátorítja az embereket, hogy ha bármilyen rémhírt hallanak, akkor forduljanak a helyi fideszes politikusokhoz, és győződjenek meg arról, hogy amit hallanak igaz-e."
Ezen meg kínomban vinnyogtam.

Tényleg jöhetne ET, és elvihetné őket az űrbe. Testületileg.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.14. 14:03:36

@Virág et.: Tényleg az. Mi a családban 4 céget zsuppolunk Szlovákiába januártól, gondolom a kutyának nem fog hiányozni az abból eredő Eva és különböző járulékbevételek (ismerősi körben hasonló a helyzet). Aztán pár hónap múlva megint jön a Szentjobb hogy lyuk és tömjük be ingatlanadóval, óvszeradóval, politikusadóval, járdaadóval, levegőadóval...

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.11.14. 14:06:28

@csizsikpizsik: Csak a szemét MSZP szeretné veled ezt elhitetni, valójában nem igaz.
Dönts el polgártársam: nekünk hiszel, vagy a saját szemednek?

2011.11.14. 14:06:41

@Secnir: Dehogynem felejt. Két hét az átlagos politikai emlékezet (kommentekben volt ez a megállapítás, asszem)
Ha olyan sz@r a zembereknek, és mindenki fúj a fideszre, mégis hogy nyerhetett toronymagasan a jelöltjük a II. kerületben?

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2011.11.14. 14:11:20

@Secnir: "pölö nálunk a képviselőnk, ki egyúttal polgármester is, kb annyira megközelíthető, mint az Etna kitörés idején."

Hasonló a szitu nálam is. Minden érdemi döntési hatáskört magához vont, de egy-két hetente fél-egy napot bír lenni a saját hivatalában. Akkor lóhalálában aláírja, amit elétesz az apparátus, oszt kész. Nesze neked társalgás, hát persze.

ámbátor 2011.11.14. 14:12:38

@Secnir: Nem kell kikapni a kezéből. Ha így lengeti, simán ki lehet fotózni. Szerintem akár ennek a képnek az eredetije is olvasható lehet, csak le van kicsinyítve.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2011.11.14. 14:12:48

Gabika:

:| C===3
:| C===3
:|C===3
:|==3
:|=3
:3

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.14. 14:14:13

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: Igazad van, nekik! Ezentúl viszem magammal mindenhová a tárca, autókulcs, zsebkendő, igazolványok mellé kötelezően a fideszes képviselőmet (vagy pókfogú Gabikát) azt' mikor 430cal szorozgatna a kutas az odaröffentheti hogy nanana, unortodox-fülkeforradalom-neazemberekkelfizettessékmeg....

Virág et. 2011.11.14. 14:17:13

@Secnir: Dehogynem, a fehér ember olyan gyorsan felejt, hogy azt már lehetetlen követni. Majd lesz egy-két gumicsont a népnek, hogy biztosra menjenek. 2014 még messze van.

Virág et. 2011.11.14. 14:18:05

@csizsikpizsik: Mondanám, hogy egyedül vagy, de a többség így gondolkodik. Bárkivel beszélek, mindenki vinné a pénzét és a befektetését az országból.

Nem tudom, kinek lesz jó ez.

binike 2011.11.14. 14:28:49

én azon gondolkodom hogy a bankban lévő pénzemet ezen a héten vegyem ki vagy jövő héten ...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.14. 14:41:10

kedves Gabi! ha jól tudom, te ugye dr. vagy? (amúgy megnéztem az életrajzodat, a hír sajnos igaz).

jogászként (sic!) elmagyaráznád nekem, proli földi halandónak, hogy ezt a méretes baromságot hogyan is kell érteni?

"mert az Alkotmánybíróság azt elutasította, majd azt az Orbán-kormány hatályon kívül helyezte"

te Istennek nagy barma Te! ha az Alkotmánybíróság "elutasította" (megjegyzem szerintem ilyen nincs, az AB max alkotmányellenesnek nyilváníthat, de mindegy), akkor azon mit kell még hatályon kívül helyeznie a kormánynak? (az már csak hab a tortán, hogy - emlékeim szerint - a Bajnaiék-féle ingatlanadót TÖRVÉNY szabályozta, ergo az Orbán-kormány hatályon kívül helyezni sem tudja /jogszabályi hierarchia/.

Secnir 2011.11.14. 14:45:36

@Dogla:
azt a toronymagas kifejezést erősnek találom. fentebb taglaltam, miért.
viszont nagyon szépen látszik, hogy mi lesz, ha valóban bevezetik az egyfordulós választási rendszert.
fidesz 50%, maradék osztozzon a koncon.

@Rorschach:

kétszer is nekifutottam, mire fogtam. nagyon jó!
erre gondoltál konkrétan?

,(())),
(((((((() /"";
)(- -))) .__ / /_
)) o o )))) __---|| E ; /()
((( .. ?((( ()___---"" _||="E"| //\
)) -- /))))--""""""|| __--"" ""-,// \,
((((-_-"((()) ||___--" :::::", '\,
)))))))\| )) _---""/; ;: ' :::\ '\,
((((((( \ _(...: // . '::\ '\
))) ) .\\:: |; ::: ':"\ \
(( \\ // :::::.......,##----_ \
) '\_ ,""-_:::,_---__,--"#-_, "-_, |
(o)_--" "" "--_, "-_,__--/
""---___-"

Viktus 2011.11.14. 14:48:44

Hol van videki? szeretném tudni ez miért is lesz jó nekünk. :P

bucbuc 2011.11.14. 14:52:13

Gecifárasztó már ez az állandó játszmázás ahelyett, hogy valamit csinálnának.
Kibaszott fárasztóak az emberek is, akik állandóan pörögnek ezeken.
Az meg a legkibaszottgecibb módon fárasztó, hogy nem lehet megmondani a zembereknek hogy mi van.
Mert megsértődnek vagy nem hiszik el, vagy faszomtudja.

Vagy kiadást csökkentenek végre érdemben (-30% nyugdíj kurvagyorsan mert ember nem marad itt), vagy reszeltek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.14. 14:53:09

@Viktus: Gondolom kipiheni azt hogy az új Munka Törvénykönyvét tömjénezte két napig az előző bejegyzésen, illetve várja a köremailt a témáról :)))

Virág et. 2011.11.14. 14:56:55

@bucbuc: -30% nyugdíj után a kisnyugdíjasok fele éhenhalna. A másik fele meg megfagyna.

@Seduxen: Elszólás, na. Manapság már én is keverem a kormányt a parlamenttel. Lényegi különbség nincs: az van mindkettőben, amit az Orbán mond.

Scala 2011.11.14. 14:59:50

@Énbagoly: Minden szavaddal teljesen és tökéletesen egyetértek! :-)

Scala 2011.11.14. 15:02:07

@Virág et.: Igen. Pszichológiai érvelés, simán sokan beveszik. Ilyenekkel lett meg a two third.

medvemellszobra 2011.11.14. 15:08:21

Kedves Zero!

"Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!"

vontod75 2011.11.14. 15:11:50

@Scala: Vannak akik hisznek, vannak akik hinni akarnak, vannak akiket szimplán nem érdekel.
Na ők a felelősek elsősorban a történelmikétharmadosfülkeforadalomért.
Ráadásul jól hangzó lózungokkal operálni nagyon könnyű MO-n, az emberek nagy része nem képes/nem akar gondolkodni.

Apafarkas 2011.11.14. 15:12:51

Amint 310 alá megy a HUF/€ teszem át a pénzem külföldre.

Az ingatlanadó meg komoly lesz. felénk egy szaros panel 8-9 milla. Ennek 1%-a is minimum 90 000 HUF. Ez havi 7500 forint, alsó hangon. Nos, a panelben lakók jellemzően alacsony keresetűek, olyan 70.000-90.000 HUF nettóval. Van két kereső, azaz 150-160 000 HUF havi bevétel. Erre általában vannak négyen. Örülni fognak ennek a 7500 HUF extra költségnek.
Az a baj ezzel, hogy a lakástömeg nagy részét az állami lakások (tanácsi) privatizációjával kapták meg a bennük lakók, így sok embernek van olyan vagyona, amit normál körülmények között a fizetése nem engedne meg. Ezek mi a rákot fognak csinálni, ha rájuk tesznek egy ilyen adót? Még el sem tudják adni, mert annyira pang a lakáspiac.

Egyébkén amit Selmeci elvtársnő megment, azzal jól nem járunk...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.14. 15:14:59

@Virág et.: "az van mindkettőben, amit az Orbán mond. " - öö, mondjuk ez igaz, én kérek elnézést :)

Scala 2011.11.14. 15:16:16

@vontod75: A "vannak, akiket szimplán nem érdekel" kategória IS teljesen jogos, igen!

GGG77 2011.11.14. 15:20:00

"az MSZP és a DK "titkos paktumuk szerint a következő választások alkalmával - szorosan együttműködve "

Sztem legalább ekkora az esély egy Fidesz-Jobbik együttműködésre 2014-ben.
Jól látszik, hogy hogyan szolgálja ki a Fidesz a náci szavazókat (Dörner, okt. 23.-i kitüntetések, Kerényi mázolmányt rendel a náci söpredék tombolásának emlékére...)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.14. 15:23:16

@Apafarkas: nem akarlak elkeseríteni, de a 310-es ojróra lehet, hogy még várhatsz :(((

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/14/a_forint_ma_a_vilag_legrosszabbja/

CHF/HUF
256.18
-2.41 %

EUR/HUF
316.39
-1.64 %

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 15:24:48

@Secnir: A rogán az anti,a Toncsi meg ő:www.google.com/search?q=b%C3%A1lint+ant%C3%B3nia+k%C3%A9p&hl=hu&biw=1024&bih=587&prmd=imvnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=5yPBTtw35KPiBLCdqL8E&ved=0CB0QsAQ
Azért ne keverjük.:))
@Seduxen: NA idefigyelj kisöreg,csak hogy értsd!Nem akkor van dél amikor harangoznak,hanem amikor ŐK azt mondják.Világos?!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.14. 15:26:58

@Apafarkas: Ahogy állnak a dolgok a 310 is jobb opció napokon belül mint...

GGG77 2011.11.14. 15:28:23

@Seduxen:

Cséfalvay: "A forint gyengülését az államtitkár sajnálatosnak nevezte. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az árfolyam-ingadozásokat kevésbé a hazai, mint inkább a nemzetközi fejlemények befolyásolják. "
index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/14/bebiztositottak_a_magyar_gazdasagot_az_allamtitkar_szerint/

Tényleg hányinger már, amit ezek a gecik művelnek. De, azért persze ezt is rákenjük a gonosz Nyugatra.

Viktus 2011.11.14. 15:28:50

@csizsikpizsik:

Matolcsy a nagy házban azt mondta minden rendben lesz :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.14. 15:30:47

@GGG77: Jaja, azemútnyócév mantráról kezdenek leállni, most jön a görögolaszváság és a bankárbosszú :)))

Viktus 2011.11.14. 15:30:49

@Virág et.:

Ez a kisnyugdíjas mantra így 2011-ben már egyre viccesebb ... azok akik az elmúlt 20 évben mentek folyamatosan nyugdíjban több nyugdíjat kap, mint egy gyárban soron dolgozó akinek a 8-10 órát le kell tolnia.

refakcia 2011.11.14. 15:31:56

dehát ha szó szerint vesszük, tök igazat mondott, mert az adónem nem új, és nem ingatlanadónak hívják, hanem építmény- és telekadónak, tehát valóban nem lesz új ingatlanadó... : )

Virág et. 2011.11.14. 15:34:52

@Viktus: Ez nem mindenkire igaz. Az öregségi nyugdíj legkisebb összege 28 500 Ft. A kisnyugdíjas pedig épp azért kisnyugdíjas, mert max 50-80 ezer forintot kap. Abból pl Bpen nem egyszerű megélni.

"mint egy gyárban soron dolgozó akinek a 8-10 órát le kell tolnia"

A nyugdíjas is dolgozott annak idején. Akár gyárban, soron. Vagy TSZ-ben, földeken, napi 12-14 órát is akár. 70 évesen már nem tud dolgozni, azért fizette a járulékait, hogy most visszakapjon valamit. Nem ajándékot, a járulékai ellenértékét.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2011.11.14. 15:35:10

@Secnir: Igen, erre. Ahányszor megszólal, a szájába kell tenni a kiflit.

Virág et. 2011.11.14. 15:39:16

@Viktus: Az index 2009-es cikke alapján a nyugdíjasok kb. 70%-a 90 ezer forintnál kevesebb nyugdíjat kap. Ebből 30% levonva 70 ezer alá vinné a havi bevételüket. Abból kellene rezsit fizetni, számlákat és enni is valamit.
Nem innen kéne elvenni.

Viktus 2011.11.14. 15:40:01

@Virág et.:

Kap is bőven meg mellé még ingyen is utazik. Sőt ismerek olyanokat akik lényegében már ma is 45-50 ezer forintért dolgoznak pesten, mert nekik nem ingyen van az utazás ... ennyit erről. Nagyon kevés ma már a kisnyugdíjas ők meg max. kapjanak plusz szociális segélyt. A nyugdíjasok nagy többsége pedig dőzsöl.

Virág et. 2011.11.14. 15:42:11

@Viktus: "A nyugdíjasok nagy többsége pedig dőzsöl. "

Ez egyszerűen nem igaz. Az átlagnyugdíj 88e forint havonta. Abból dőzsölnek? Ne a rendőrből indulj ki, aki elmegy biztonsági őrnek, hanem az öregasszonyokból, akik max a Lehel téri piacra járnak le. Az ingyen utazásból meg nem lesz vacsora.

Tényleg a 80 éves nénitől sajnáljuk a 70 ezer forintját?

Apafarkas 2011.11.14. 15:45:23

@csizsikpizsik: halál komolyan kezdek attól tartani, hogy államosítjak - bocs, megmentik - a bankbetéteimet, meg az egyéb megtakarításaimat.

Viktus 2011.11.14. 15:45:23

@Virág et.:

Hagyjál már demagóg baromságokkal echo tv balekjainak ezt el lehet nyomni ... 80 éves éhező nyugdíjas nénik ...

Egyébként felénk annyiból még gyereket is kell nevelni.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.14. 15:45:42

@bucbuc: Beszari faxkalap mind, akik nem tudnak tovább ellátni a következő választásoknál, amit muszáj megnyerni, mert akkor ők maradnak a húsosfazéknál. A választópolgár meg kussoljon szépen, mert ezt akarja a 2/3as többség meg a fülkeforradalom.

Virág et. 2011.11.14. 15:48:16

@Viktus: Ez nem mond ellent annak, amit írtam. Értem én, hogy a fiataloknak (a szerző 32 éves) bántja a szemét a nyugdíj. Ettől függetlenül nem lehet 70-80 ezer forintos jövedelmen tovább vágni semmit. Azután már az éhhalál jön.

Virág et. 2011.11.14. 15:49:43

@Viktus: Ezt is olvasd el:

index.hu/gazdasag/magyar/2009/11/09/88_ezer_forint_az_oregsegi_atlagnyugdij/

Ez a magyar valóság, ebből lehet dőzsölni.

Viktus 2011.11.14. 15:55:32

@Virág et.:

Emberek fizetést nem kapnak annyit keleten ... mégsem halnak éhen, és még dolgozniuk kell. Ráadásul semmiféle nyugdíj nem lesz mire a mostani generációk oda kerülnek ... 100 ezer felett egy büdös vas nyugdíjat nem szabadna kifizetni. Mellette minden kamu kedvezményt felszámolni.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.14. 15:56:58

@Apafarkas: Hogy hozzam a magasan képzett, szofisztikált, diplomás értelmiségit, akkor szartak utoljára ha azt meghúzzák. Nagyfatert lehetett államosítani műhelyestől, lovastól, disznóstól, engem már nem.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.14. 15:57:59

@Viktus: Öngondoskodás, előrelátás, manyup, oh wait..

Virág et. 2011.11.14. 15:58:03

@Viktus: A nyugdíjnak épp az a lényege, hogy már nem tud dolgozni. Ezért fizette a járulékait. Nem szociális ellátás ez.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.14. 15:58:50

@Viktus: mielőtt arra a megnyugtató megoldásra jutnál, hogy "nyugdíjast a Dunába, az ellátásukat a versenyszférába" (vagy ilyesmi):

www.onyf.hu/?module=news&fname=onyf_left_menu_kiadvany&root=ONYF

Nyugdíjban, nyugdíjszerű ellátásban részesülők állománystatisztikai adatai - 2011.

a pdf. 48. oldala (a kiadvány 41. oldala), nézd meg az adatokat. Ezek az öregségi nyugdíjak. A zöme a dőzsöléstől elég messze van.

"Egyébként felénk annyiból még gyereket is kell nevelni." - igen, nekik meg a 70-80. ezerből lényegesen többet kell költeni gyógyszerre, mint nekünk.

Értem én, hogy az ősgonosz a nyugger, de ne állítsuk már be őket holmi burzsujnak, akik évente 2X nyaralnak a Bahamákon!

Bryan élete 2011.11.14. 15:59:06

@Virág et.: Ferenc mint a patás jött be a képbe, akivel szerintük riogatni lehet a naív, hithű zemereiket.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.11.14. 16:00:06

kérdezzem meg a helyi fideszes képviselőt.... Jófejnek tetszik lenni ám, Képviselőasszony! Az én képviselőm a Gondviselő, no meg sok-sok naridroid kegyelméből Semjén Zsolt teológus, szociológus, humanista, pártelnök, miniszterelnök-helyettes, országgyűlési képviselő, aki csak bálok és vadászatok idején jelenik meg Magyarország egyik legrégebbi városában, ami nem mellesleg már akkor is érseki székhely volt, amikor máshol az országban még sárkunyhók sem nagyon voltak...

Nem mellesleg még mindig várjuk a CT-t, gyerekosztályt, útfelújítást, Miniszterelnök-helyettes úr!

Apafarkas 2011.11.14. 16:02:41

@csizsikpizsik: Volt szerencsém közelről megismerni a magyar választók egy nagy szeletét. Azt mondom, hogy láttam a teljes vertikumot. Sokan elképzelni nem tudják,micsoda óriási sötétség uralkodik a fejekben. Meglett emberek 2010-ben a TANÁCSTÓL várják hogy adjon nekik pénzt meg munkát... A nethez jutó réteg fényévekkel értelmesebb és tájékozottabb. A sok rüszü parasztnak simán be lehet adni bármit... Én EZÉRT tartok a betétek államosításától, meg úgy általában ezért ábrándultam ki a demokráciából és politikából. A buta embereket könnyű megvezetni, csak az a baj, hogy mivel buták, és sokan vannak, a szükséges lépéseket sem lehetmiattuk megtenni, mert nem értik az ok-okozati összefüggéseket. Ha mégis megpróbálkozol vele, akkor lesz más, aki ígéri, amit hallani akar a tömeg.

Viktus 2011.11.14. 16:04:10

@Combi a ballibes Ferkófan:

:D jah azt kellene a népnek, ha nem az állam vinné el mindenét ...

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.14. 16:05:24

@Virág et.: Ezt a faxságot beszéld meg a "rokkant"nyugdíjasokkal, rendőrökkel, stb. A nyugdíjnak az lenne a lényege, hogy ami járulékot befizettél abból kapsz nyugdíjat. A jelenlegi nyugdíjasok általában magasabb összeget kapnak mint ami megilleti őket. Persze lehet sírni azon, hogy annál kevesebből éhenhalnak, de én személy szerint nem szivesen áldoznám be a jövőt a múlt miatt. (igen érzéketlen féreg vagyok, és hogy fogok így a nyugdíjas nagyszüleim szemébe nézni, blabla)

Viktus 2011.11.14. 16:08:46

'A söralátéttel adózó szja-rendszer jövőre lép életbe - válaszolt Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter szerint amíg nem talál ki a kormány a vállalkozások számára egy könnyebb, egyszerűbb adózási formát, addig megemelik az evát, amelynek mértéke 40 százalék lesz.'

:D

Apafarkas 2011.11.14. 16:13:24

@Viktus: de mi a faszt csináltak a Zelmúltnyócévben? Vagy legalábbis az utolsó kettőben, amikor már lehetett látni, hogy csak csendben kell maradniuk a győzelemhez? Csak kidolgozhattak volna egy koncepciót...de nem, nem jött össze...

Bryan élete 2011.11.14. 16:14:56

@Viktus: Dőzsölj te abból a 77.000 Ft-ból, amit 63 évesen kapok. Pedig tervezőintézetben, sportegyesületben dolgoztam, nem a gyári szalag mellett. Ennyi jár és kész.
65 éves korig nincs ingyen utazás. Mit képzelsz te erről, olyan aranyélet a rezsi meg a gyógyszer /kb. 40.000 Ft/ kiperkálása után megmaradó pénzből dőzsölni? Hülye vagy te? Kérdezt meg anyádat, hogy élne meg egy 70-80 ezres nyugdíjból.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 16:20:43

@Combi a ballibes Ferkófan: Nem ők kapnak többet ,hanem te kapsz kevesebbet.
@Viktus: Neked is.Én nem a nyugdíjat sokallom,hanem a fizetéseket keveslem.
@Seduxen: A nyugdíjasok védelméért jár neked egy Gyurcsány Ferens Érdemrend!:))

De komolyan srácok.Pár napja is volt egy poszt,ahol valaki a nyugdíjasokat ekézte.De sok mai fiatal összeszarná magát ha azt kéne csinálniuk amit ők csináltak.Jaj dolgozni kell ,izzadni,elfáradok stb.
Az asszonyt is leszólják a munkahelyén a fiatalok pedig ők se tudnak többet.De ez olyan magyaros dolog.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.11.14. 16:21:53

@Viktus: A vidéki a Viviannácskával, a Dillingerescape-el, a kicsijutival és a többiekkel az egyenlito.blog.hu-n nyomulnak. Úgy látszik a pártközpont most odaküldte őket.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.14. 16:26:05

@Tigeri: Nem építek én ilyenekre mint nyugdíj, ha megöregszem.

Viktus 2011.11.14. 16:26:23

@Spániel:

Anyám annyit sem kap ... mint aktív ... örülne, ha 70-80 ezret kapna csak 50 felett nem kell sehova pedagógus a bérezés miatt. Pestre járhatott volna maradt is volna neki 40 ezre ...

Viktus 2011.11.14. 16:28:10

@Combi a ballibes Ferkófan:

Addigra nem is lesz :D , ha meg lesz is a korhatárt kitolják vagy 80 évre ... a mai összes nyugdíjas akik mostanság mentek el mind ilyen 110-120-200 ezres nyugdíjakat kapnak. Mellette pedig még dolgoznak vidáman.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 16:34:40

@Combi a ballibes Ferkófan: Arra gondoltam,hogy a mai fizetések általában kevesek.Ahhoz képest ahol tarthatna,tartania kéne az országnak.Vidéken meg szánalom.És a nyugdíjas Mari néni megtermelné a zöldséget de ellpják a svéd cserediákok.

Virág et. 2011.11.14. 16:47:37

@Combi a ballibes Ferkófan: Szándékosan az öregségi nyugdíjasokról beszéltem és nem a rokkantakról vagy a rendőrökről.

Virág et. 2011.11.14. 16:54:02

A magyar nyugdíjrendszernek az a baja (többek között), hogy a 90 előtti orbánviktorunk (leánykori nevén Kádár János) unortodox gazdasági rendszerének köszönhetően az akkor befizetett járulékok szépen eltapsolásra kerültek (Mol? Rába? ismerős?), ezért a ma nyugdíjasait a ma befizetésre kerülő járulékokból kell(ene) eltartani, ami egy elöregedő társadalomban nem tartható állapot. Ezt tetézte, hogy a nyugdíjakat - szavazatszerzési céllal - minden párt emelgette, fedezet nélkül. Az már az ország tragédiája, hogy volt honnan emelgetni - a kisnyugdíjasok a 70-es években szó szerint nyomorogtak.

A megoldás viszont nem az, hogy csökkentik a nyugdíjak értékét, mert az éhhalálhoz fog vezetni. Pláne ilyen árszínvonal emelkedés mellett. Inkább az, amerre a fidesz is próbálkozik: az atipikus juttatások megnyirbálása. Azaz a rokkantsági jogosultság felülvizsgálata és a korengedményes nyugdíjak felülvizsgálata. Az már más kérdés, hogy mindezt nem visszamenőlegesen kéne, de erről már máshol beszéltem.

A végső megoldás persze az lenne, ha az elijesztés helyett ide lehetne csalogatni a befektetőket, akik ezáltal munkahelyeket teremtenének, amelyből pedig bevétele lesz a nyugdíjkasszának is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 17:07:39

@Virág et.: A legnagyobb probléma az egész elcseszett legutóbbi 20 év.A faszt 21 !

Virág et. 2011.11.14. 17:10:50

@Tigeri: A 21 év előtti 45 sem volt azért semmi! Igazából az elmúlt 100 év nem épp sikertörténet. De ha nagyon megkapargatjuk, akkor kb Mátyás királyig vissza kell mennünk, ha valami sikert szeretnénk kihalászni.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.11.14. 17:14:55

@Secnir: dehogynem felejt. Masodszor vannak kormanyon ezek a gennyek.

Secnir 2011.11.14. 17:40:08

@the_lonewolf:
" Úgy látszik a pártközpont most odaküldte őket."

nem tudnak többfrontos háborút nyitni, no.
vagy nincs több írás-olvasást értő ember odabent.

Hawken 2011.11.14. 17:49:41

@Dogla:
A II. kerület nem Mezőtúr, vagy Jászkisér.
Majd ott kell hengerelni fijúk, ott máshol szorít ám a cipő, mint a kimitlop kerületben, meg a káderdűlőkön.

elmeherceg 2011.11.14. 17:49:59

de ha véletlenül mégiscsak lenne 3 százalékos ingatlanadó, valamiféle mentesség csak lesz.
Nem tudom elképzelni, hogy a zemberekért és a nemzetért, az országért szabadságharcoló forradalmárok is fizessenek (évi több millát) szerény hajlékaikért, nyaralóikért, farmjaikért...

Hawken 2011.11.14. 17:53:59

@Virág et.:
Mindegy hogy nyakon, vagy pofon. A nyögdíjrendszer összeomlik, csak idő kérdése.
Arról lehet vitázni, hogy jövőre a zországgal, vagy kicsit még rúgkapálunk és öt év múlva mondja be az unalmast. Lehet húzni-halasztani, de elkerülni nem....... mint egy vakbélgyulladás.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.14. 17:54:01

@Tigeri: Értem. De nálunk így lehet kitermelni a multi profitját ugye. Balkáni bérek, nyugati árak, de 4évente szavazhatsz, hogy jobboldali vagy baloldali mocskos tolvajok lopjanak az adott ciklusban.
@Virág et.: A végső megoldás nálunk csodálatos kormányainkat ismerve az lesz, hogy az utolsó járulékfizető balek is kimegy külföldre dolgozni.
@szmoker (Homo Trollicus): A baloldali mocskos tolvajok meg 3x, az élen Medgyessy elvtárs remek 100 napos programjaival. Bár azért ez is odabaszott: index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/igeretek/igeretek/

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2011.11.14. 18:08:50

En abban a szerencses helyzetben vagyok, h., egyetlen helykent az orszagban, nincsen fideszes kepviselo, de akkor kit kerdezzek? Ezt a szoke ribit esetleg, aki olyan jol "megmentette" a manyup penzeket is?!?!?!

mh1973 2011.11.14. 18:11:41

Én maximalizálnám a nyugdíjat, kb 150e-nél... A vidéki nagyszülők simán kijönnek nyáron havi 60-80e-ből, hideg időben 80-100e-ből, kajával, rezsivel, gyógyszerrel együtt. Viszont ami megmarad azzal meg be tudnak segíteni a gyerekeknek, unokáknak szóval jó helyre kerülhet a megtakarÍtásuk! ;)

Meridian74 2011.11.14. 18:34:37

"...és belehazudni faarccal, lelkesen tolmácsolni azokat az üzeneteket, amiktől -ha van eszük- ők maguk is kényelmetlenül érzik magukat."

Szerintem a megfogalmazás helytelen. Inkább valahogy máshogy hangzana korrektül - bár nehéz megfogalmazni jól, azt ami lényegében a szarról szól, körmönfontan.

Mert szerintem nem attól érzik magukat kényelmetlenül amit mondanak, hanem attól, amiért az adott üzenet(ek)et meg kell fogalmazniuk és prezentálniuk kell.
Tapasztalat, multinál dolgozom, egy-egy "ilyesféle" üzenet háttértörténet is konkrétan, részleteiben is ismerem... amikor egy-egy ilyet látok máshol/mástól a TV-ben, mindig felfordul a gyomrom, mert az üzenet mögé látok.

Hazug egy világ ez.

nemjogasz 2011.11.14. 19:18:29

Szerintetek lehetséges, hogy a minisztériumok, a fidesz pártszékház, a parlament valójában egy megerősített bunkerban vannak? Mert hogy legalább 7 méter vastag vastbeton tetőszerkezet kell, hogy ne szakadjon rá ezekre, amikor ekkorát hazudnak, az biztos...

Viktus 2011.11.14. 19:24:48

hvg.hu/gazdasag/20111114_financial_times_veszelyes_idok

rémhírterjesztő férgeeeeeeek

Megdőlt az eurórekord
Hétfő kora este 317,92 forintba került egy euró.

-

Ennyi.

2011.11.14. 19:30:52

@mh1973: Én ismerek egy luxusnyuggert, 180e nyugdíja van, de a fiának nem adna belőle egy garast se, tele pofával hirdeti, hogy "én kikapartam magamnak ami kellett fiatal koromban, kaparja ki ő is!" (hogy közben *kicsit* megváltoztak a körülmények, az nem érdekli) és olyan wellness szállókban áztatja a pattanásos seggét, amit nekünk kívülről megnézni sincs pénzünk, és plazmatévé, és skoda fabia, és a fürdőszobáját 3 évente újracsempézi... és egy percig se higyjétek, hogy valami hűdenagy komancs káder volt... egyszerű szerkezeti lakatos a hajógyárból. És igen, a szűk környezetemben egyetlen egy 140 alatti nyugdíjas van, az öreg maszek tévészerelő, aki minimálbéres vállalkozóként ment el, és az után kapja a havi 68e-t, de azért őt sem kell félteni, mert swartzban tovább szerel, hetente egy-két készülékkel megvan neki még 30-40e zsebpénze a nyugdíj mellé, és ebbe azért nem szakad bele.

@Virág et.: Na, Mátyás királyt inkább hagyjuk, mert sem előtte, sem utána a magyar paraszt annyi adót nem fizetett, mint neki, oszt mi lett belőle? Luxuskastélyka Visegrádon corvinákkal, meg a Bonfini nevű bértollnok által írt kétes nimbuszok. A déli végeket meg hagyta, hadd sarcolja a török. A saját vazallusai összeesküvést szőttek ellene, és zsoldoshadsereget kellett tartania, hogy ki ne tekerjék a nyakát. Mátyás király... piha! Egy népnyúzó despota, semmi egyéb!

Horizont 2011.11.14. 19:35:19

@mh1973: És ha neked megszabnák, hogy mennyi az amiből ki kell jönnöd cakk-pakk és csak annyit kaphatsz bármennyit is dolgozol? Megáll az eszem.
Valóban baj van nyugdíjfronton (is!), de azért "becsomagolhatnád" a megoldásod:)

Viktus 2011.11.14. 19:42:15

@Hörömpő Töhötöm:

Így van. Már én sem ismerek egy nyugdíjast sem , akinek 100 alatt lenne a nyugdíja ... ráadásul mind a nyugdíj mellett még olcsóbban bevállalnak melót elvenni a munkát mások elől.

Horizont 2011.11.14. 19:47:14

@Viktus: Elképesztő! Attól, hogy ti nem ismertek olyan nyugdíjast akinek 100 alatt van a nyugdíja azt hiszitek nincs is olyan? Hány nyugdíjast ismertek @Hörömpő Töhötöm: -vel együtt ha szabad érdeklődnöm? Mert megy ám a nagy általánosítás piszkosul.

Viktus 2011.11.14. 19:49:13

@Horizont:

Nagyjából pár tucatot ... ja bocs pár falusi nyugdíjas rokont elfelejtettem nekik száz alatt van bár ők meg paprikából összeszedik a többszörösét.

2011.11.14. 19:54:14

@Viktus: Azt már régesrég meg kellett volna lépni, hogy akinek munkaviszonya van, annak a nyugdíjkifizetését autómatikusan felfüggesszék. Oszt akkor lehet választani! Valaki vagy aktív, vagy nyugdíjas, nem? Egyszerre a kettő hogy lehet?

@Horizont: Nem ismerhetek minden nyuggert. Minden esetre akit ismerek, 8-ból egynek van 140 alatt a nyugdíja, a már mondott minimálbéres vállalkozónak. Akinek bejelentett állása volt, annak nincs panaszra oka. Még a közalkalmazottaknak sem. De még a szomszédban lakó nyugalmazott fonónőnek sem, aki 49 évesen ment nyugdíjba, ezelőtt 33 évvel. Biztos vannak akiknek nagyon kevés a nyugdíjuk, ha az átlag (ezekkel együtt) 88e-re jön ki, kérdés, hogy vajon miért? Csak nem ők azok, akik korkedvezménnyel, vagy minima szolgálati idővel mentek el, netán nem is saját jogú nyuggerek, csak élték a háztartásbeli feleségek kőkemény életét és most felmarják az özvegyit...?

Viktus 2011.11.14. 19:55:21

@Hörömpő Töhötöm:

Az még hagyján ismerek olyan szerzett jogos rendőr nyugdíjasokat , akik egy állásban mellékesen ellenőrök meg mellette még biztonsági őrködnek is :D

2011.11.14. 20:00:38

@Horizont: Persze, igazából nem a nyugdíjak sokak, hanem a fizetések pofátlanul kevesek. A minimálbért kellene megemelni. Mondjuk ha az osztrákoknál 1000 euró, akkor itt legyen 500! Akkor még mindig megéri a multiknak ide jönni, hiszen még mindig fél áron kapnak munkást a hanziékhoz képest... össze lehetne zárni e téren a "visegrádi négyekkel" (plusz Romániával), és akkor bizony le kéne nyelnie a multináci tőkének ezt a békát, ha akarja, ha nem. De ezt tető alá hozni egy nagy kaliberű államférfi tudná, nekünk meg csak egy pitiáner viktátorunk van.

2011.11.14. 20:01:48

@Viktus: Másnak meg nem jut kapanyél. :-(

Viktus 2011.11.14. 20:05:26

@Hörömpő Töhötöm:

Na igen a fizetések viccesek, de sajnos mivel a béka feneke alatt vannak így ehhez kell a nyugdíjrendszert is idomítani ... 100 felett be kellene fagyasztani max. özvegyi nyugdíj lehetne kivétel. Ennyi van többre nem futja ... Az utazási kedvezményeket is mind eltörölni.
Mellette végre az államszervezetet leépíteni.
Mindjárt lehetne járulékokat csökkenteni, és kaphatnának az emberek rendes béreket.

Meridian74 2011.11.14. 20:08:15

@Viktus: nem mellesleg az EUR úgy erősödik a Forinthoz képest, hoyg éppen az EUROval van gönd, görögök, olaszok, sapnyolok, írek és franciák miatt is... Mivel mi nem vagyunk az eurózónában még, mia lófaszomért gyengül a forint?

Viktus 2011.11.14. 20:15:45

@Meridian74:

Az sem biztos ebben az országban, hogy mi volt tegnap ... nem ilyesmik , mint pl. kiszámíthatóság mi lesz holnap vagy netán egy év múlva.

Horizont 2011.11.14. 20:16:09

@Viktus: @Hörömpő Töhötöm:
Tehát keveset ismertek. Igen vannak pofátlan kategóriába tartozó nyugdíjak is. Mint ahogy fizetésben is van ilyen. Én sem ismerek sok nyugdíjast természetesen. De nem rakom egy kalap alá az összest. Annyira rühellem ezt a rohadt általánosítást ez népbetegség komolyan mondom. Igen sokan voltak olyanok is akik nem dolgoztak (nők) háztartásbeliek voltak és az utolsó 10 évben elrohantak dolgozni, hogy legyen nyugdíjuk. Én a saját példámat tudom felmutatni. Édesanyám 75 éves (hál' istennek) 20 éve nyugdíjas. Gépírónő volt ( igen volt ilyen foglalkozás:D) 40 év 9 hónap munkaviszonnyal (soha ! nem volt táppénzen se) mára 90 ezer a nyugdíja, de csak azért mert nekik a nyugdíjasoknak rendesen volt minden évben emelés. Tehát aki 20-25 éve nyugdíjas az nem sokkal jött el, csak emelték szépen és ennyi év alatt összejött. Ja és annak aki az utolsó években ment csak el, ugyanannyi ma már a nyugdíja mint anyukámnak.
Ha megélitek ti is lesztek nyugdíjasok (ha lesz még nyugdíj) ne nyuggerezzetek már, és ne szabjátok már meg mennyi legyen elég annak aki nyugdíjas. Kis tisztelet esetleg? Nem élnek köztünk 120 éves nyugdíjasok, nem kell aggódnotok.
Most hallottam Kínában 49 ezer 100 éven felüli ember él:))

2011.11.14. 20:16:14

@Viktus: Szerintem hibás a kiinduló pontod. A nyugdíjakat lehet, hogy a fizetésekhez tudod igazítani, de az árakat biztos, hogy nem, hiszen a fogyasztási javainkat mind importból fedezzük a földgáztól fogva a zoknin át az utolsó rohadt paradicsomig. És nem igaz, hogy a magyar munkás kevesebb hozzáadott értéket állít elő, mint a német vagy az angol, csak éppen a tőkés burzsoáziának jól esik ezt lenyelni. ("A tőkés haszna a munkás ki nem fizetett munkabére.") Itt kellene az államnak beavatkozni az állampolgárok érdekében! És akkor létre jönne az a bizonyos sokat emlegetett belső fogyasztás, a munkanélküliek (egy részét) felszívná a szolgáltató szektor stb stb. A padlásseprés már Nagy Imrének se jött be, gazdaságilag is, politikailag is megbukott, nem értem, a viktátor most miért akarja ezt a kudarcot megismételni???

2011.11.14. 20:22:34

@Horizont: Pontosan ez az: gyurcsótányék nem csak a mostanában menőknek teremtettek kedvező feltételeket, hanem a régebbi "kisnyugdíjakat" is valorizálták. Ezért nem értem, hogy milyen 28500 Ft-os nyugdíjminimumról beszélnek itt a bérrettegők? Lehet, hogy papíron ennyi a nyugdíjminimum, de gyakorlatilag még aki miminállal ment el (a tévé szerelő) ma az is megkapja a 68e-t, vagyis egy C1-D1 kategóriás közalkalmazott nettó bérét. Ennél kevesebb nyögdíjat hogyan lehet kapni? Egyszerűen nem értem!

alsegédlúzer 2011.11.14. 20:27:52

@Dogla: azébazmeg mer'a 2.kerületben nem az átlagemberek(akik mellesleg ezt az országot a hátukon viszik)élnek.A választás részvételi arányasokat mondó..

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.14. 20:45:34

@Viktus: Csak úgy hasít a gyorsnaszád a Mariana-árok felé.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.14. 20:50:53

"Ha megélitek ti is lesztek nyugdíjasok (ha lesz még nyugdíj) ne nyuggerezzetek már, és ne szabjátok már meg mennyi legyen elég annak aki nyugdíjas. Kis tisztelet esetleg? "

Nem lesz. Mire fel kéne tiszteletet mutatni? A korra? Az egy állapot nem egy elért eredmény. Vagy mindjárt jön a jokerkártya, hogy dehááát ők építették újra az országot a 2. vh. után? Remek, majd megköszönöm Biszkunak.

Viktus 2011.11.14. 21:00:19

@Combi a ballibes Ferkófan:

'A mai 3 millió nyugdíjasból jelenleg kevesebb, mint 1,5 millió a korbetöltött öregségi nyugdíjas a többiek más címeken jogosultak nyugdíjra. Jelenleg 760 ezer nyugdíjas 60 év alatti. Széles körben elterjedt, hogy a nyugdíjasok sokat dolgoztak, azonban alig 490 ezernek van 40 évnél hosszabb szolgálati ideje, ami a 3 millió nyugdíjasnak kevesebb, mint egy hatoda. A szolgálati időről tudni kell, hogy nem a teljes munkával és adófizetéssel töltött éveket jelenti, hanem a mai nyugdíjasoknál beleszámít ebbe a tanulás egy részének az ideje, sorkatonai szolgálat, a munkanélküliséggel eltöltött idő.

A nyugdíjasok annak idején gondoskodtak az idősekről, tehát a mai fiatalok is kötelesek magas színvonalú ellátást nyújtani, akár hitelből is?

1970-ben a nyugdíjasokra a nemzeti össztermék töredékét költötték, mint ma. Az akkori idős emberek szó szerint nyomorogtak, rendkívül szerényen éltek, az idősek jelentős része nem kapott járadékot. Még 1990-ben is a nyugdíjba vonuló 60 éves ember az átlagkeresetének a 60%-át kapta nyugdíjként, míg 2008-ban már 103%-os helyettesítési ráta is előfordult. '

Fell Bandi 2011.11.14. 21:07:14

@GGG77: kérdés csak az, hogy a moslék simort - ciprusi, bahreini identitásával - hová valósinak tekintsük?

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.14. 21:11:31

@Viktus: Olvastam, ezért tud totálisan felkúrni, mikor jönnek a hős nyugdíjasvédők.

2011.11.14. 21:17:42

@Combi a ballibes Ferkófan: Eh, akik újjáépítettek, jócskán 80-on fölül járnának, a többsége rég kipurcant. A mi nyuggereink már csak lubickoltak a jó kis kádári langyosvízben, élvezték a teljes körű foglalkoztatást (tisztességes béren, laza munkatempóban, napi 8.00 órában fizetett ebédszünettel együtt), a jelképes bérű "tanácsi" bérlakást (amit a gengszterváltás után forgalmi értéke töredékéért meg is vehettek), még a tetves fogorvos is ingyen volt nekik, mindez tényleges teljesítmény nélkül, 1971-től hitelekből megfinanszíozva, közben persze ők végig jajjdenagyonlázadtak a mocskos elnyomó komenyizmus ellen, mert az nekik milyen szar volt, szegényeknek, most meg, amikor itt a kapitalizmus és lehetne kifizetni a számlát, szép elegánsan bedobták a törülközőt, hogy "hát akkor mi végeztünk, tartsatok el!" Ezek a mi szeretett nyuggereink. Egy gulyáskommunista csőcselék, akiknek dunsztjuk sincs róla, milyenek egy mai dolgozó viszonyai.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 21:39:10

@Combi a ballibes Ferkófan: @Hörömpő Töhötöm: Érdekes gyerekek!Én ismerek két nyugdíjas nőt akik felneveltek 3 gyereket.Tizenéves koruk óta dolgoznak és tényleg ledolgozták a negyven évüket.Valahogy nem sajnálom tőlük.Nem tudom ti hol éltek,hogy egy csomó jól menő nyugdíjast ismertek.És nyugdíjas létükre dolgoznak is.a felnőtt gyerekeikre.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 21:40:54

@Hörömpő Töhötöm: Te csernaja,neked nem tetszett véletlenül a kommunizmus?

Viktus 2011.11.14. 21:52:09

@Tigeri:

Szüleimnek sem lesz már nyugdíja a nagyszüleim is végig dolgoztak míg éltek ... ez így ebben a formában annyira nem érdekel.

Budapest mellett élek az összes utóbbi években elment nyugdíjas elél , mint hal a vízben. Ez a nyugdíjas siránkozás vicc. Az országnak nincsen pénze kell húzni egy határt százezer forintban max. annyira telik. Az utazási kedvezményekre sincsen pénz fizessenek, hogy ne legyen luxus a tömegközlekedés.

Megdobbent 2011.11.14. 21:52:16

Gabika feltoltodott szijartoval egyutt a hetvegen, ki igy, ki ugy, ugyhogy kezdodhet het. Amugy ennek a picsanak mar 1993-ban sem volt hitele, azota tan beszortak valami molyirtoval, hogy kihuzta eddig. Na csak hajra a fideszes szeparcuaknak es okosoknak, elore :>

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 21:54:44

@Hörömpő Töhötöm: Na,azért sokan keményen dolgoztak tizenévs koruktól,amíg mi huszonéves korunkig az iskolapadban ültünk.

2011.11.14. 21:57:22

@Tigeri: A szüleim nyugdíja is jócskán több, mint az én nettó fizetésem. Néha ha jófejkedni van kedvük, a markomba nyomnak egy tízezrest, merthogy nekik jut is, marad is... nekem meg tök megalázó az egész, hát miért kell tőlem ezt a pénzt elvenni, hogy aztán könyöradományként a kezembe nyomják a saját házinyuggereim? Tulképp ezért is én dolgoztam meg! De az én nevem "tartsd a pofád és örülj, hogy van állásod" b+, amit kapok érte, az szó szerint éhbér, a vén kecskék meg kétmilliós kocsikkal furikáznak, a vén szatyrok meg rózsacsokrot visznek mindszentekkor a sírra, szóval láthatóan azt sem tudják, mire költsék a pénzüket. Nincsen azért ez így teljesen rendben, én azt mondom...

2011.11.14. 22:01:35

@Tigeri: Egy nagy fenét. Amikor 59 éves csorgónyálú szuperprolik arról fröcsögnek, hogy nekik 45 év munkaviszonyuk van, az csak annyit jelent, és nem többet, hogy szakmunkásképzőbe jártak. Az ugyanis nekik munkaviszonynak számít, ugyanis akkoriban az ipari minisztérium fennhatósága alá tartozott. Kemény munkának azért nem nevezném...

2011.11.14. 22:04:27

@Viktus: Az ingyenutazás tényleg vicc. Bandi bácsi a 170e-s nyugdíjával ingyen utazik, de én bezzeg vegyem meg a 10.000 Ft-os bérletet a nettó 85-ömből. Ja, és akkor jön egy okostóni a tévében, és elkezd azon sápítozni, hogy "Magyarországon alacsony a gyermekvállalási kedv" WTF csodálkozik???

Viktus 2011.11.14. 22:07:37

@Hörömpő Töhötöm:

Felénk még viccesebb pl. pedagógusként feljárna dolgozni munkanélküli pestre volánbusz/máv bérlet + bkv helyből majd 60 ezer ... mellette még befizeti a menzát, és annyi sem maradna, mint a közmunkásoknak. Ja, és állhatna még a buszon is, mert kell a hely a sok elfoglalt nyugdíjasnak, akik mindig a hajnali-reggeli csúcsban tudnak csak nyomulni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 22:09:52

@Viktus: Értem én,hogy felőled anyám megdögölhet de ez engem érzékenyen érint.:))
Amúgy meg ahogy mondtam az egész rendszer el van baszva.Mondom,vidéken a 80 éves marinéni megtermelné aztöldséget de a huszonéves norvégok ezt nem képesek megtenni.

Viktus 2011.11.14. 22:12:00

Döntöttek a 2012-es adószabályokról

Az eva egy év haladékot kapott, a baleseti adó napi 83 forint lehet, a munkaadó feladata, hogy a havi 300 ezer alatt keresők nettó bérének értékét megőrizze.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/14/ado/

na ettől sem fog erősödni a forint ...

Viktus 2011.11.14. 22:15:06

@Tigeri:

Tőlem megdögölhet bizony, ha százezerből nem tud kijönni .... ez van. Másnak annyiból családot kell alapítani, hiteleket fizetni stb.

Viktus 2011.11.14. 22:15:59

"Módosul emellett az alacsony keresetű munkavállalók bérének emelését ösztönző törvény. Ezentől a bruttó 300 ezer forint alatt keresők nettó bérének értékét a munkaadónak kell megőriznie. Aki ezt nem tartja be, azt a munkaügyi ellenőrzés során nem bírságolhatják, viszont az elvárást nem teljesítő cég két évig nem indulhat közbeszerzésen, és nem kaphat állami támogatást."

na ez meghatja a multikat tutira :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 22:18:36

@Hörömpő Töhötöm: Igen egy 57 éves nő aki 14 éves kora óta dolgozik,meg egy 62 éves aki 17 éves kora óta olgozik.Te ritka jó helyen élhetsz.
@Viktus: Te bazdmeg tiszta rosszindulatú vagy forradalmi kormányunkkal szemben.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 22:20:44

@Viktus: Én is szeretlek.:))

Amúgy petike van az Estében.Az egyiptomi balesetről van szó.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 22:21:54

Bazz!Majdnem lemaradok a showder klubról.:))

Viktus 2011.11.14. 22:25:11

@Tigeri:

Pedig végre jó a felhozatal :D:P

Viktus 2011.11.14. 22:25:47

@Tigeri:

Az ebadó megmenti az országot a leminősítéstől!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 22:32:42

@Viktus: A kajajegyes résznek külön örülök.Ha jól látom feleennyit se kapok.Megyek mosogatni angliába.Vagy romániába.

2011.11.14. 22:49:11

@Tigeri: Te is mindent megeszel... 16 év volt a tankötelezettség régen is, 14 évesen ugyan hogy dolgozott??? Hát úgy, hogy beleszámolja a tűakadémiát (vagy akármit) is.

@Viktus: A baleseti adó nagyon cuki. Többre jön ki, mint az egész éves biztosítási díjam! De az is bájos, hogy csökkentik a fiatal muszkliautók regadóját, vajon melyik elvtárs akar új audit venni? :-( A kajajegyhez szólni sem tudok: mit fáj nekik, ha a munkáltatóm 5000-nél többet akar adni???

Horizont 2011.11.14. 22:59:10

@Combi a ballibes Ferkófan:
Hát egy kicsit szégyellheted magad, tőled nem vártam volna. Nem a korra b+, nem is arra, hogy ki hogyan építette fel az országot. Például a szüleimre való tekintettel, akik 40 évet dolgoztak, soha nem voltak párttagok, szegényen kezdték '52-ben mint a templomegere, tisztességes, becsületes kisemberek. Vagyis már nem, mert 4 éve meghalt édesapám aki mit ad isten 78 éves koráig nyugdíjas volt! Anyukám viszont még él, és 20 éve nyugdíjas, na basszátok meg, gratulálok nektek!!!!! Nektek nincsenek nagyszüleitek, szüleitek? Remélem visszakapjátok majd az élettől ezt a hozzáállást!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 23:00:56

@Viktus: Ezt én is tudom.Ismerőst kérdezték mennyit keres.Mondta,hogy 150 ezret.Mondta neki aki kérdezte ő azt hitte egy 100 assal többet.Mondtam erre,hogy van ahol anyu apu együtt keres havi 150-et.És még a gyerekek is ott vannak.Na ők az igazi életművészek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 23:12:24

@Hörömpő Töhötöm: 8 általános végzettsége van.Az ember azért hisz a nőjének általában.

Viktus 2011.11.14. 23:15:17

@Tigeri:

Felénk elég sokan vannak ... sőt van olyan melósom, ahol a teljes családi bevétel nem fedezi gyakorlatilag már a hitelüket sem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 23:17:32

@Horizont: Eh,és ezek a mai fiatalok pfej...köp.:))
Majd muter,fater mgdöglik és öröklöm a kecót.Ez a hozáállás.:))
Ezek tényleg rosszban vannak a szüleikkel.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.14. 23:20:11

@Viktus: Azért mondom,én tudom.Dolgoztam vidéki srácokkal.Hallottam az ottani bérüket.Hát elég röhejes.Inkább szánalmas.

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.11.15. 00:46:46

Gyerekek, gyorsvonati sebességgel látom közeledni Argentína 2002-t.

@Tigeri: nálunk egy fizetés van, gyerek, lakáson hitel, és ha a 150-et hazahozom, a seggem verem a földhöz örömömben. Több műszakban, szakmunkásként, gyakran 12 órában dolgozva. El kell mennem Hegyeshalomra, megnézni a határon lévő táblát, hogy biztos legyek benne: egy Magyarország 2011-ben??? Tekintve a korrupció mértékét, a fizetéseket és a gazdasági fejlődést, nekem inkább valami afrikai országnak tűnik.

SvenH. (törölt) 2011.11.15. 01:07:35

"Az Origo információ szerint Orbán külön kérte a frakciót, hogy "ingatlanadónak még a lehetőségét sem szabad felvetni, mert már az is óriási politikai károkat okozhat a kormánynak szerinte, ha csak ennek a szándéka nyilvánosságra kerül." Nos, ez a hajó már elment, a szándék ott van feljebb feketén-fehéren."

mi ez az ordas gane nagy hazugsag???
hogy mereszelitek ezt igy pofatlan aljas modon leirni???

ott van, hogy nincsen ingatlanado csak epitmenyado es telekado!!!

SvenH. (törölt) 2011.11.15. 01:08:59

en ha Gabikat meglatnam a boltban az irant szoronganek nehogy mar eltunjon a kiflicsucskom...

SvenH. (törölt) 2011.11.15. 01:10:52

"A Fidesz arra bátorítja az embereket, hogy ha bármilyen rémhírt hallanak, akkor forduljanak a helyi fideszes politikusokhoz, és győződjenek meg arról, hogy amit hallanak igaz-e.""

tessek mondani es miert nem vihetem be a varoshazara ezt a jol megtermett lapatnyelet? csak mert van egy pici olombetet benne?

SvenH. (törölt) 2011.11.15. 01:19:16

@Viktus: "Még 1990-ben is a nyugdíjba vonuló 60 éves ember az átlagkeresetének a 60%-át kapta nyugdíjként, míg 2008-ban már 103%-os helyettesítési ráta is előfordult. '"

engem az a nehany par szazezer roki boldogit akik amikor en kolyok voltam leszartak engem mert eppen egy picit becsipodott valami kis ideg oszt mar eleg volt elmenni roki nyugdijasnak, hiszen okosba lehetett megcsinalni... a dokit lefizettek oszt csok...
gyakorlatilag oket miert nem lehet elkapni azzal a "kiiratkoztak a szocialis egyuttmukodes rendszerebol"? hiszen ok(~ fel milla) egyertelmuen elfutottak roki nyugdijba utana meg svarcba loktek tovabb... tudom mert csaladban is van :) oszt a 90et szepen mar el is haladta, hat elvegre ha kipihente magat...
nem mondom en is orulnek egy kis 45 eves nyugdijba menetelnek utana meg mozogni a friss levegon es elvezkedni... a halatlan budos kolykok meg nem finanszirozzak...

SvenH. (törölt) 2011.11.15. 01:23:17

@Hörömpő Töhötöm: "nekem meg tök megalázó az egész, hát miért kell tőlem ezt a pénzt elvenni, hogy aztán könyöradományként a kezembe nyomják a saját házinyuggereim?"

ez nagyon szep volt megy is a modorosra :)

2011.11.15. 05:38:37

@Hörömpő Töhötöm: Amint látom, téged sem az eszedért fognak ellopni!

Secnir 2011.11.15. 07:00:44

csak tájékoztató jelleggel kérdem:
leadózott dolgot ugyebár nem lehet még egyszer megadóztatni? Volt ebből probléma régebben az üzemanyag kapcsán, amit az autóklub meg is nyert elsőfokon...
...namármost.

én építettem egy kecót. leadózott jövedelemből. a tégla, a sóder, a gerendák mind-mind számlára vettem, adózott termékek. A kőművesek számlát adtak, adóztak.
Akkor milyen jogalapon akarják a már egyszer leadózott termékeket még egyszer -illetve évente egyszer- megadóztatni? AB, azonnal.
ha bevezetik, akkor számlák elő, és APEH-től szépen visszaigénylem az ÁFÁt.

más.
jelen pillanatba a ház túlnyomó része még a banké. Igényt formál rá, ha gond van. Az épületadót is közösen fogjuk megfizetni?

Énbagoly 2011.11.15. 07:24:29

Elég nagy szégyen az, ahová ez a poszt jutott. Egy szokásos fideszes hazugságtól a nyugdíjasok szidásáig...
Biztos, hogy gond van a magyarországi nyugdíjrendszerrel, és pláne a fizetésekkel, de ahogy itt egyesek beszélnek az idős emberekről, az szégyen.

elmeherceg 2011.11.15. 08:56:41

@Hörömpő Töhötöm: @Viktus: miért a 100 ezerből "dőzsölő" nyuggereket basztatjátok? hegedűs zsazsa, szíjgyártó, kerényi és az állatkert többi lakójának havi milliói nem irritálnak? Nem ott kellene kezdeni a spórolást?

2011.11.15. 09:05:37

@elmeherceg: Én mindig mondtam, hogy a minimálbér mellé be kellene vezetni a maximálbért is, mondjuk a minimálbér 10x-eseként definiálva.

SvenH. (törölt) 2011.11.15. 09:07:59

@Énbagoly: talan mert nehany ember kepes felfogni az agyaval hogyha tulzott a szocialis halo akkor az eppen aktualis melosokat kurjak agyon az adoval

kedvenc idiota nyugger mentalitast azert hadd osszam meg veled
nyari gumival mentem oreglanyokat vittem karacsonykor, kulvaros, hat ha ramcuppan egy okostoni hatulrol megallok es a havon lerendezem :)
na hogy a 20 km/h -s csigatempot elussem kifejtettem, hogy alig van ho es hogy inkabb nyaron locsolnak az utakat mert a kanikulaban tobb ertelme lenne
na ez egy tipikus ne arra köccsük a pízt hanem amarra, INKABB

kedvenc nyugger szolas: mi az hogy nincsen penz mind a kettore? legyen, hat mind a ketto ugyanolyan fontos... komolyan edldobom az agyam neki total osszeegyeztetheto a nagy nyugdij es a nagy fizu/kis ado, legyen mindnkinek jo :))))))))))))))))))))))))))))

Viktus 2011.11.15. 09:22:46

@elmeherceg:

Azt is írtam olvasni kellene a reakció előtt ... nyugdíjmaximum , önkormányzati-állami bürokrácia leépítése, mindenféle kamu kedvezmények felülvizsgálata lásd. pl. Európa összes nyugdíjasának ingyen utaztatása ... és lehetne hosszasan sorolni.

Viktus 2011.11.15. 09:23:42

@Hörömpő Töhötöm:

Az állami szférában ami elvileg most van is - talán ...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.15. 09:27:38

Valaki összefoglalná, hogy mi lett a nyugdíjas-endlösung? Belelövetjük az összest a Dunába, vagy lesznek azért kivételek?

Most legyek én is vérprimitíven demagóg, és nyomjam be azt, hogy akinek nem tetszik a nettó 85ezres fizetés, az keressen más munkát? Ugye mennyire gennyes dolog lenne? Ugyanennyire gennyes szerintem minden nyugdíjast holmi élősködőként beállítani. Különösen azokat az öregségi nyugdíjasokat (tisztázzuk: nálam az is ez a kategória, aki urambocsá 58 évesen (40 év munkaviszonnyal) elment előrehozott öregségibe), akik egy élet ledolgozása után kapnak 80-90.000 nyugdíjat. Aki ezektől sajnálja, az szerintem köpjön fel, és álljon alá.

Az megint más lapra tartozik, hogy pl öregségi korhatárt még el nem ért rokkantból, és ilyen-olyan (rendszeres szociális, átmeneti, vagy most mi a brének hívják) járadékosból miért van annyi, és ezek indokoltak -e.

berkalkulator.com/berkalkulator/friss-hirek/802-nyugdijkassza-koeltsegvetes-2011.html

A saját jogú nyugellátások idei kiadási előirányzata 2 694,5 milliárd forint. Ezen belül az öregségi nyugdíjak kiadása 2 009,4 milliárd forint, a rokkantsági és baleseti rokkantsági nyugellátásoké 659,5 milliárd forintot tesz ki, továbbá 25,6 milliárd forintot jelent a rehabilitációs járadékok kiadása. A hozzátartozói ellátások 2011. évi előirányzata 359,4 milliárd forint, egyszeri segély jogcímen 500 millió forint összeget tartalmaz az előirányzat.

www.mkogy.hu/irom39/01498/adatok/norma.pdf

ez alapján a teljes kiadási oldal 22%-a megy nyugdíjra, ami tény, hogy nem kevés, és lenne honnan lefaragni... de talán megkockáztathatom, hogy nem emiatt áll ott az ország ahol. újabb "ellenséget" kellett gyártani, és ennek a szerepnek a "nyugerrek" - úgy látszik - tökéletesen megfelelnek.

Viktus 2011.11.15. 09:33:13

@Seduxen:

Én egyetértek a demagógiáddal. Akinek nem tetszik pl. egy százezres nyugdíjmaximum keressen máshol nyugdíjat. Ok.

Megy több is, mert nem számoltad bele a mindenféle kedvezményeket ami jár.

Homeoffice 2011.11.15. 09:37:11

@Viktus:

Így van.
Vagy maximalizálják a nyugdíjat, vagy pedig a nyugdíjas kedvezményeket bizonyos határhoz kellene kötni.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.15. 09:41:54

@Viktus: csak tudod kurva nagy különbség, hogy egy "nyugger" ha tetszik, ha nem annyi a nyugdíja, amennyit megállapítanak neki, és annyiból kell kijönnie. Míg aki nincs megelégedve a fizetésével, az kereshet jobban fizetőt (sic!). Legalább is több esélye van. És bármilyen meglepő is lesz, az adótörvények elmúlt 2-3 évbeli változása (főleg a fogyasztást terhelő adók növelése) nem csak a kis keresetűekkel baszik ki, hanem a "nyugerekkel" is. Már az alacsony összegű ellátást kapó "nyugerekkel". Bár ez ugye alapvetően jó, mert akkor talán végre minél előbb éhendöglenek végre, és le van a gond róluk, úgy is csak élősködnek az országon.

De mindegy is leszarom, látom, hogy sokaknál a nyugdíjas minden ősgonosz forrása, javaslom keressétek meg Orbánt, vagy Semjént, hátha a keresztény-polgári szeretet, és összefogás jegyében belegéppuskáztatja az összes semmirekellő élősködőt a Dunába, és akkor lehet egy jót ejakulálni, hogy ezzel meg is oldódott az ország minden baja.

Ironfist 2011.11.15. 09:48:23

Vááááá, ezen behaltam XDDD

"A Fidesz arra bátorítja az embereket, hogy ha bármilyen rémhírt hallanak, akkor forduljanak a helyi fideszes politikusokhoz, és győződjenek meg arról, hogy amit hallanak igaz-e."

Ugye, mint azt tudjuk, a fideszes politikusok arról híresek, hogy rajtuk lehet leellenőrizni, hogy valami igaz-e :D Hiszen a vezetőjük az az ember, aki genetikailag képtelen arra, hogy hazudjon XD

@Secnir:
"én építettem egy kecót. leadózott jövedelemből. a tégla, a sóder, a gerendák mind-mind számlára vettem, adózott termékek. A kőművesek számlát adtak, adóztak.
Akkor milyen jogalapon akarják a már egyszer leadózott termékeket még egyszer -illetve évente egyszer- megadóztatni? AB, azonnal.
ha bevezetik, akkor számlák elő, és APEH-től szépen visszaigénylem az ÁFÁt."

Olyan jogon, hogy kétharmad. AB, azonnal? Tedd, csak mire döntés születne, lesz egy kétharmados, bebetonozott törvény, hogy nekik van igazuk, és még annak örülj, ha nem visszamenőlegesen.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.15. 09:51:11

OFF

Gabikának be kellene fognia a száját egy kiflivel (szigorúan csak a csücskével!), valamint a hülyeségek mantrázása helyett el kellene gondolkodnia azon, hogy miként képzeli el az emberek megtakarításainak megvédését! Khm....

ON

@Seduxen: +1

Tényleg szánalmas ez az egész, nem csak az állandó nyuggerozás, hanem, hogy Viktor második uralkodása alatt mint a vetésforgóban, időközönként cserélődik, hogy épp mely társadalmi csoport az ellenség. Oszd meg és uralkodj.

Viktus 2011.11.15. 09:52:54

@Seduxen:

Nem ősgonosz, de a problémakör része ugyanúgy, mint sok egyéb más. Lehet szerinted ez a jó állapot ahol családok sorsa a nyugdíjas rásegítéstől függ, és nem pedig a saját maguk által megtermelt jövedelemtől. A nyugdíjas ingyen utazhat míg a jövedelem nélküli diák 50%-os bérletet vegyen a lakóhely-iskola viszonylatra stb.
Ki beszél géppuskázásról? pont olyan agyi szinten állsz, mint a Fideszesek. Az ország szarban van ergo egy százezres nyugdíjmaximum a szar helyzetben nem éppen géppuskázás meg mondjuk 50%-os jegy vásárlás a tömegközlekedésen.

Ti éltek rohadt nagy álomvilágban a környékünkön dolgozó aktív emberek ezrei melóznak ilyen százezer körüli jövedelemért, és mellette fizetni kell hitelt, rezsit, gyereket, utazást ...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.15. 09:58:39

@Viktus: érdekes módon mindig a nyugdíjasokon fröcsögtök (te is!) egy kiadósat. olvasd vissza bátran a korábbi kommentjeidet, a maximálizáljuk a nyugdíjat kb 20 perce került elő. De mindegy hagyjuk. Befejeztem.

Viktus 2011.11.15. 09:59:31

@Valahol Máshol:

Orbánék mélyen nyalnak a nyugdíjas tömegeknek tuti szavazótábor. Könnyen irányítható meg lelkesen szavazni vonuló.

Viktus 2011.11.15. 10:00:38

@Seduxen:

Elejétől fogva azt írtam olvashatod. Sőt már hónapokkal ezelőtt is azt írtam. Szó sem volt nyugdíjasok halomra lövéséről csak a gazdasági realitásokhoz kell idomítani a rendszert.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.15. 10:09:24

2011
Öregségi nyugdíj: 1 964 355 millió Ft (Szociális védelemre szánt kiadás 40%-a)
Egészségügyi kiadások: 1 418 081 millió Ft
Oktatási kiadások: 1 388 561 milló Ft
Közrend és közbiztonság: 529 192 millió Ft

Aki szerint ez rendben van annak totál elmentek otthonról.

Viktus 2011.11.15. 10:10:44

@Combi a ballibes Ferkófan:

Mondjuk oktatásra sem tudom mire költenek ennyit, mert látszatja nem sok ...

Viktus 2011.11.15. 10:11:44

Mondjuk rend sincs :P Lehetne itt faragni a dolgokon.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.15. 10:17:35

@Viktus: mintha böszmeferiék idejében nem ugyanezt mondtuk volna szó szerint...

na hogy valami konstruktív is kisüljön ebből: az onyf honlapján a 2011-es statisztikai adatok alapján ca 224.000 fő kap öregségi nyugdíj jogcímen 150.000 feletti ellátást.

kezdésnek pl ezeket lehetne visszanyesni egy kicsit. vagy a másik, amit én személy szerint nem tartok igazságosnak az a minden nyugdíj esetében ugyanolyan %-os emelés. Egy 5%-os nyugdíjemelésnél egy 80.000-t kapónak 4000.-Ft-al változik a nyugdíja, míg egy 200.000-t kapó ellátására +10.000 megy rá. Kérdés melyik lenne jobban rászorulva.

Szóval kezdésnek szerintem simán lehetne azt, hogy X ft ellátásig van Y% emelés, X összeg felett megy vagy egyáltalán nincs, vagy csak Y-Z%. Vagy lehetne azt, hogy X összeg felett nem jár a kedvezményes utazás.

Kiindulási alapnak ez jó lehetne. Kár, hogy nincs egyetlen olyan kormány szerintem, aki ezt felvállalná.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.15. 10:20:59

@Combi a ballibes Ferkófan: "Közrend és közbiztonság: 529 192 millió Ft" - na most igazat kell adjak Viktusnak! Ez ablakon kidobott pénz. Aminek valami látszata van, az max a magánrendőrsé (tökik), annak adjanak mittomén 40 milliárdot évente (az csak elég nem?), a többi meg mit is csinál? baszogatja az autósokat, és pénzt hajt be. Erre felesleges költeni, ez történhetne úgy is - kb ugyanannyira lenne igazságos, mint a jelenlegi - hogy minden autótulaj havi X ezer forintot ALAPBÓL befizet szabálysértési bírság gyanánt, és annyi, le van a gond. Nincs idegeskedés, és nem kell ekkora vízfejet fizetni.

Asszem 2014-ben indulok a választásokon, ki szavaz rám? :DD

bandika gazdája 2011.11.15. 10:21:25

@Horizont: Te megbolondultál, hogy leállsz ezekkel?! Úúúúúristen! Nem hiszek a szememnek. :-)

Viktus 2011.11.15. 10:21:27

@Seduxen:

Persze , mert mindjárt előkerülnek a "Dunába akarják őket lőni szövegek" így ilyet nem merne senki felvetni, ha az egyik oldal bedobná jönne a másik oldal nyugdíjas szövetsége .... a tizenharmadik havi körül is szép nagy komédiát lezavartak.

FolPeterke 2011.11.15. 10:26:51

Ez a cikk október 23-án jelent meg egy szlovákiai magyar napilapban, az Új Szóban.
Elgondolkodtató.

ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2011/10/23/magyarorszag-tragediaja

Homeoffice 2011.11.15. 10:27:29

@Seduxen:

Nyugdíjmaximalizálás:
- Mindenkori minimálbér 1,5 szöröse mondjuk
+ ha a nyugdíj mellett valaki munkát vállal akkor az adóalapban nem 0 %kal hanem 16 %-kal adózzon a nyugdíj is. (Tudom rohadt szemét vagyok)
Ez akkor lépne életbe ha a munkabér (vagy bármely más néven felvett járandóság +nyugdíj) összesen több lenne mint a minimálbér bruttó összegének másfélszerese
+ Nyugdíjasok kedvezményeinek korlátozása.

SvenH. (törölt) 2011.11.15. 10:30:12

@Viktus: az a gond hogy nem irtad egyertelmuen, hogy a nyugdijasoknak csirkefarhatat szansz :)

Ironfist 2011.11.15. 10:30:47

@Seduxen:
"Asszem 2014-ben indulok a választásokon, ki szavaz rám? :DD"

Ha nem az lesz a programod, hogy Gyurcsányorbán a hibás, meg elmúlttizenkétév, akkor majd én :D

bandika gazdája 2011.11.15. 10:31:42

@Seduxen: Te istentelen rosszéletű kölök te! Végre megvannak a dőzsölő, rabló, gyilkos, szemét bűnösök, erre te véded őket? Így sose döglenek meg, oszt ott a baj, az ilyenek miatt mint te! Szégyődd magad! Ajjadék!

SvenH. (törölt) 2011.11.15. 10:31:54

@Combi a ballibes Ferkófan: "Aki szerint ez rendben van annak totál elmentek otthonról."

hazudsz feri mint mindig...
a MAV konszolidalasat meg a kulon tamogatasat nem szamoltad ide...

bandika gazdája 2011.11.15. 10:37:23

@Seduxen: Biztos a nyomorult nyugger szüleidtől meg nagyszüleidtől tanultad ezt a népsorsrontó filozófiát, hogy hunnyunk szemet a rohadt nyuggerek élősködése felett. Hát nem fogunk! (OFF Amúgy én sem értem nyuggerként, hogy mi a fasznak az ingyen utazás! Csak azt nem tom, ez hogy húzná ki a MÁVOT meg a BKV-t az állami támogatásból ha nem lenne! ON)

2011.11.15. 10:38:17

@Viktus: Nincs. A közalkalmazotti bértábla csak a minimum. Több is adható. Én is úgy voltam közalkalmazott, hogy a bértábla szerinti béremre még rátoltak 35e bruttó "kiegészítést", ezzel együtt lett meg a 110 brutto, amiből kézhez kaptam nem egész 85-öt, vagyis pontosan az aktuális létminimumnak megfelelő összeget. Gondolom, felsőbb szinteken is vannak efféle "kiegészítések", csak más mértékben...

@csizsikpizsik: menjen csak, a kutya se csaholna utána!

Viktus 2011.11.15. 10:38:51

@SvenH.:

Dolgozó azt rágcsálja , akkor sajnos nincs fedezet libamáj osztogatásra ... ez van.

bandika gazdája 2011.11.15. 10:40:15

@Seduxen: És egyébként nem lesznek belőve Dunába, mert az környezetszennyező! (El lesznek ótva.)

Viktus 2011.11.15. 10:40:54

@bandika gazdája:

Lenne fizető utas, mert nem csupán az utasok negyedének kellene eltartania őket irreális luxus árakon, hanem több felé oszlana a költség.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.15. 10:43:42

@Seduxen: Böszmanék ott kúrták el populizmusilag, hogy eltörölték a 13. havi nyugdíjat, meg is lett a 2/3 a fidesznek.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.15. 10:45:15

@Gunther: Na, ha 2014-ben elindulsz Seduxen ellen, akkor rád szavazok :D

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.15. 10:45:48

@Ironfist: jó, akkor majd az lesz a programom, hogy antal-horn-orbán-medgyessy-gyurcsány-gyurcsányfélig-bajnai-megintorbán a hibás, elmúlt 24 év + az előtte lévő 40 év...

+ a cigányok-zsidók-szittyamagyarok-pirézek.

Kihagytam valamit?

Nos? Szerinted ez eléggé kimunkált "kormányprogram" lenne?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.15. 10:48:51

@Seduxen: Nem, én pl. hiányolom az osztogatást ami a zembereknek jár, dolgozz még rajta...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.15. 10:49:42

@Viktus: azért a nokiás-dobozok szentélyénél (aka BKV) pont az ingyen-utazást felhánytorgatni legalább is érdekes :DD (de mondhattam volna a máv-ot is, bár ott még nem gördültek ki az első nokiás-vagonok az állomásokról, de remélem budai elvtárs már nyomon van :DDD)

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.15. 10:49:49

@SvenH.: Én nem számoltam ide semmit, puszán copy paste tudásom vettem igénybe a költségvetés számaiból.

Ironfist 2011.11.15. 10:50:27

@Seduxen:
Őszintén? Kidolgozottabb, mint amivel a fidesz szerzett kétharmadot. Ha ezzel indulnál, nemhogy a háromharmad meglesz, de még a négyharmad sincs kizárva.

2011.11.15. 10:52:14

@Seduxen: A nyugdíjasok itt érinthetetlen szent tehenek, de nem értem, miért? Az aktívakkal szemrebbenés nélkül csinálják meg a legnagyobb ordas kibaszásokat, de a nyugdíjasoktól el a kezekkel... MIÉRT? A munkanélküli ellátást simán meg lehetett nyírbálni akkor, amikor tízezreket bocsátottak el, de az éves rendszeres nyugdíjemelés az egyszer sem maradhatott el... MIÉRT??? Miért "egyenlőbbek" a nyuggerek, mint az aktívok? Igazándiből ez bántja itt az emberek csőrét, nem az összegszerűség, hanem az elv.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.15. 10:52:21

@csizsikpizsik: má' mé'? a mostani sem ígért osztogatást, és látod hogy bejött nekik.

Kenyeret és cirkuszt! Ez már elavult. Elég CIRKUSZT ígérni, és révbe érek, érzem :D

@Combi a ballibes Ferkófan: kabbe, ha egy ilyen hülye populistának hiszel, és nem az én komoly, kimunkált nem-unorthodox kormányprogramomnak! :DDD

amúgy meg: minek kábítani az embereket adóalapokkal, százalékokkal, meg a minimálbér akárhányszorosa bonyolult képletekkel? nem értik. sőt, sokan félnek/megijednek a számoktól (IKON), felesleges populizmus :D

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.15. 10:58:25

@Seduxen: Ugyanmár. Azonnal megkapnád egyedül a 2/3ot, ha beígérnéd, azt, hogy:
-13. havi garantált nyugdíj
- 14. havi nyugdíj gazdasági teljesítménytől függően
- éves nyugdíjemelés infláció 2x-e

Majd megválasztásod másnapján az szja-t belövöd 70%-ra, hogy fedezd a kiadásokat :D

csak_csendben2 2011.11.15. 11:04:28

@bandika gazdája:

Ha szerinted rendben van, hogy minden 65 év feletti ingyen utazik, de a dolgozónak 10.000FT a bérlet, a diák 5.000, amit a szülei fizetnek, ami így 10.000x2+5.000(x2), akkor nincs miről beszélni.

Arról a marhaságról meg, hogy a szegény nyugdíjas ugyan nem nevel gyereket, nem fizet utazást, de költ a gyógyszerekre megint csak le kéne szállni.

Minap voltam a gyógyzsertában, előttem 1 öreg nő volt. Annyi gyógyszert kapott, hogy egy nagyobb szatyorba kellett berakni. Nem viccelek. Néztem ki a fejemből, hogy ha ezt napi 3x-szor beveszi, már nem bír enni sem, mert csak ezzel jól lakik. Közli vele a gyógyszertáros 1.700 Ft. Na itt olyan "WTF?!?" fejem volt, hogy csak na. Sorra kerültem. 1 azaz egy darab recept, egy 10 szemes gyógyszer, 4.500 Ft. Második "WTF?!?" fej. Ennyit erről.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.15. 11:07:59

@Seduxen: Figyi, ha nekem nem ígéred meg hogy alanyi jogon jár minden, sőt, az alanyi jog alanyi jogon jár duplázva akkor lesheted mikor szavazok rád :))).

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.15. 11:16:30

@Combi a ballibes Ferkófan: "Majd megválasztásod másnapján az szja-t belövöd 70%-ra, hogy fedezd a kiadásokat :D " - hmmm. mondjuk ha már megválasztottak, akkor a tiszteletdíjam amúgy is kedvezőbben adózik (vagy ha mégsem, hát ezután FOG), szóval jó terv. Érted: addig számítotok csak, amíg megválasztotok, utána nagy ívben szarok rátok! Meg a nyugerrekre is. Meg úgy összességében mindenkire. Lehet, hogy ez kegyetlenül hangzik, de inkább az elején tisztázzunk mindent, és akkor nem kell holmi öszöd 2.0-val a pofátokba önteni a szart. Mindenkinek jobb lesz így :DDD

@csizsikpizsik: megígérek én Neked (is) bármit baszdmeg, csak szavazz rám. Max utólag emlékeztetlek rá, hogy milyen kurvára más a kampány, és a kormányzás. És a deja vu érzéseddel együtt elmehetsz a picsába :DDDD Jó lesz így? :DDDD

Viktus 2011.11.15. 11:17:20

@csak_csendben2:

Na meg pl. egy kisgyereknél oviban nagyjából kéthetente összejön v.mi móka a gyógyszerkiadás ugyanúgy megvan ... sőt.

Viktus 2011.11.15. 11:19:03

@csak_csendben2:

Még csak a szerencsésebb bkv bérlet viszonylatot nézted ... van akinek még tízezreket kell pengetni volán/máv bérletre is ...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.15. 11:21:39

@Seduxen: Na, ezaz, máris ismerős helyzet, ezzel tudok mit kezdeni, simán rád szavazok...illetve ha...adódna valami kis megbízás vagy pozíció...nem nagy, csak olyan tesséklássék...szolgálati autóból sem kell túl nagy...meg persze a feleségem Bt-je és az apósom kutyájának az ügyvédi irodája, érted na...:)))))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.15. 11:27:07

@csizsikpizsik: :DDDD

mondjuk eme remek terv fényében még "hitelesebb" lenne eladni ezt az egészet úgy a kampányban, hogy mi aztán most már végre kurvára szakítunk az elmúlt évek gyakorlatával, de akár sikerülhetne is. a politikai amnézia a természet egy csodálatos ajándéka, szóval megfelelően vastag bőr a pofánkra, töménytelen pénz, amit a kampányba be tudunk tolni (amit majd persze kamatosan vissza kell fizetni a patrónusainknak), és már oszthatjuk is a tárcákat... (Gunther legyen a belbiztonsági miniszter, nagy álma teljesülne ezzel :DD)

bandika gazdája 2011.11.15. 11:29:22

@Viktus: Lóf...t! Nem utaznának, és még az állami átalányt sem kapnák közlekedési cégek!

Viktus 2011.11.15. 11:31:55

@bandika gazdája:

Mivel teleportálni nem tudnak ugyanúgy utazgatnának.

bandika gazdája 2011.11.15. 11:34:53

@csak_csendben2: Tucc olvasni? Ugorj neki mégeccer! Összetévesztesz valakivel. (Végre megértettem mi az a funkcionális analfabéta.)

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.15. 11:36:19

@Seduxen: hmmm. mondjuk ha már megválasztottak, akkor a tiszteletdíjam amúgy is kedvezőbben adózik (vagy ha mégsem, hát ezután FOG), szóval jó terv
Az a legszebb az egészben, hogy simán lehet kampányígéret a tehetősebb rétegeknek, hogy megtartod az egykulcsos szja-t. Megtartottad, csak kicsit emelkedett az adókulcs ;)

kormányzó 2011.11.15. 11:44:05

@csak_csendben2:
Szerintem kicsit eltévedtetek a zerdőben.
A "nugger" kérdésen rugóztok,holott nem ez a baj.
Sokkal inkább a jövedelmek kritikán aluli mértéke.Persze igaza van annak, aki a megtermelt javak/kifizetett bérek arányával jön,de!
Mi indokolja hogy Mo.,a 20 centes kütyük országa?
Mi indokolja hogy százmilliárdokat adjunk másoknak olyan dolgokért,amit Mi is meg tudunk csinálni?Metrotól a fokhagymáig!
Miért tud a svéd Volvo tisztességes bért fizetni,igen komoly adók mellett?
Miért tud a svéd melós tisztességesen megélni,öngondoskodni és még adót fizetni is,miközben mi éhen halunk vagy /ahogy Titeket olvaslak/ lassan kannibálok leszünk?
Azt azért ne mondja senki hogy a Volvo üzemeiben, Jedik dolgoznak.
Hol vannak a magyar Vállalkozók,Gyáriparosok?Mire vállalkoznak?
Hol az Értelmiség?Miért hagyták/ják ennyire lejáratni magukat?
A hat elemis vasmunkás 40 éve után,legalább maradt valami érték! Az Értelmiség 21 éves munkálkodása után mi maradt? A VÍZÖZÖN!
A "nuggerek",csak ezek után jönnek.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.15. 11:56:20

@Combi a ballibes Ferkófan: miért bazze, most is egykulcsos nem? csak a bruttó 202.000 feletti összegre lesz egy "majdnem kulcs", de attól ez még - szigorúan unorthodox módon - ez még egy kulcs. Tetszik érteni? :DDD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.15. 12:21:15

@Seduxen: Milyen humánus vagy.....ez tőled szokatlan.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.15. 12:31:29

@Tigeri: öregszem bazze, öregszem, tudod ilyenkor szentimentálissá válik az ember... majd ha egyszer leesik a tojáshéj a seggedről rájössz :D

SvenH. (törölt) 2011.11.15. 15:13:54

@kormányzó: "Miért tud a svéd melós tisztességesen megélni,öngondoskodni és még adót fizetni is,miközben mi éhen halunk vagy /ahogy Titeket olvaslak/ lassan kannibálok leszünk?"

csrkefarhat!!!
csirkefarhat!!!

2011.11.15. 17:48:36

@Hörömpő Töhötöm: Azért mert az öreged nem ad csak egy -egy tizest, azért őt szidd, bakker ne a többi nyugdijast. Mondd meg neki hogy viritsa a lóvét, mert neked nagyobb szükséged van rá!
Ő meg éljen levegőn.
A munkanélküli ellátáshoz azért nyultak hozzá, mert a fideszre szavaztál.Ennyi meg egy bambi!

Azonkivül azok akik MTH-sként voltak ipari tanulók, azok tudod mit csináltak?
Hol és mit dolgoztak az első év, második félévétől?
Tudod mit jelentett a nyári gyakorlat?
Ha nem tudod, akkor ne fröcsögj, mert sokkal akkor bölcsebb maradsz.

2011.11.15. 18:29:51

@jános515: Nem az öreggel van itt a baj, hanem a rendszerrel, ahol főállásban dolgozva minima tartalékot sem tudok képezni, családot nem tudok alapítani, ha mégis becsúszna egy gyerek, avagy netán kitörném a karomat és táppénzre kéne mennem vagy munkanélkülivé válnék, akkor már súlyos ezrekkel be is zuhannék a létminimum alatt élők közé. Szerinted ez így rendben van? Szerintem kurvára nem! Úgy érzem magam, mint egy kibaszott rabszolga, akit ki lehet facsarni mint egy citromot, és utána a szemétdombra hajítani. A másik két lövésed pedig mellé ment, mert rohadtul nem szavaztam se a viktátorra, se gyurcsótányra, és magam is serényen reszeltem a kalapácsot meg esztergáltam a tűreszelő nyelet sráckoromban, hát soha keményebb munkát senkinek. ;-) De ha akarod, mesélhetek a szocialista nagyüzemek belső életéről is... reggel hattól nyolcig köldöknézés (mert addig az irodisták úgysem voltak benn), utána villásreggeli fél kilencig, fél kilenctől 12-ig tessék-lássék eldolgozgattunk, 13-ig ebédszünet, műhelytakarítás, és 14:00-kor átöltözve a bélyegzőóra előtt állt a brigád, mentünk 4 Ft-os benzinnel a Balcsihoz kempingezni a tmk villanyszerelő rongytetős dkw-ján. Hát vazze, szar egy élet volt... nem sírom vissza, mert nyilvánvaló, hogy ez így túl sokáig nem mehetett, csak megjegyzem, hogy véletlenül azért van fogalmam róla, micsoda "múlhatatlan érdemeik" vannak a mostani nyuggereinknek, "amivel kiérdemelték a különleges ellátást".

butalo01 2011.11.15. 19:26:29

@Hörömpő Töhötöm: A legnagyobb hibát a nyugger anyád követe el ......., remélem mikor hazamész és csóró, trógerként eléjük állsz ugyan ezt a dumát ereszted el mert ha nem, akkor csak egy sz@r szájkaratés vagy...
85e Ft-ért dolgozol? , miért nem váltasz, ennyit hetente lehet mosogatóként keresni....
vagy te is úgy dolgozol, ahogy leírtad?
Mindenki annyit ér, amennyit összerak a többi téged minősít....

2011.11.15. 19:45:41

@butalo01: Lázár János-e vagy? ;-) Na dalolj, picim, hol lehet havi 340-ért mosogatni? Faszfej!

Viktus 2011.11.15. 19:50:54

@Hörömpő Töhötöm:

www.youtube.com/watch?v=YxmguL78Epg ezért a kemény melóért ne járna a zsíros nyugdíj? :O mit képzelsz te megszakadtaaaak ! nem olyan lazaság volt, mint most :D

Horizont 2011.11.15. 19:54:35

@butalo01:
Hé, hé vegyél már vissza! A te édesanyád is nagy hibát követett el a nevelésed folyamán. Az illemmel is gondod van, na és nem állított két lábbal a realitás talajára se......Írd már meg, hol mosogatnak heti 85 ezerért? A Fehér házban??

butalo01 2011.11.15. 20:02:27

Tehát, olyan negyven körüli tag vagy, aki a nyugdíjas szüleit pumpolja, mert eszéből, erejéből, tanulási vágyából ennyire futotta..., itt meg életüket végig dolgozó szüleidre irigykedsz, akik felneveltek, etetek és még most is támogatnak, hát barátom van mire büszkének lenned
kérdésedre csak egy válasz: kginternational.hu/vendeglatoipar-folyami-hajos-munka

2011.11.15. 20:08:31

@Viktus: Hahaha, telitalálat ez a riport! Tényleg ilyen volt. Erre mondták akkor, hogy "nálunk a munkanélküliség a gyárkapun belül van." No persze a szorgalmasabbja elfoglalta magát... készültek a hiánygazdaságban beszerezhetetlen fusi-mesterművek. A legnagyobb mutatványt Matyi bácsi adta elő, aki egy komplett egyetemes esztergapadot fusizott össze, de prizmás ággyal, gépi előtolással, mindennel ám! Végén alig bírtuk kicsempészni a portán. :)

2011.11.15. 20:18:14

@butalo01: Pumpolja őket a fene. De néha úgy érzem, rosszul teszem, hogy nem pumpolom őket... tele vannak pénzzel, de semmi szükségük nincsen rá, minden hónapban többtízezret a bankba rakosgatnak. Én meg nem tudok rongyos párszázezret félretenni évek óta, hogy egy nyavalyás kulcsmásolót vagy gumisműhelyt vagy akármit nyissak., ahol az a pénz, amiért megdolgozok, tényleg az enyim is volna, és nem nyúlná le valami rohadék tőkés burzsoá.

butalo01 2011.11.15. 20:30:20

@Hörömpő Töhötöm: És ezért a rendszer és a szüleid hibásak? Meg a burzsoá? Azt tudod, hogy mennyit tejeltek ezért a nyugdíjért az államnak? Állásváltoztatás?

2011.11.15. 20:46:46

@butalo01: Arról beszélj, hogy hol lehet havi 340e-ért mosogatni? Dec 1-én szeretnék kezdeni.

butalo01 2011.11.15. 21:16:43

@Hörömpő Töhötöm: Olvasol is vagy csak írsz? Ne dolgozzak helyetted is? A sült galambot belerakhatom a szádba, ahogy édesanyád teszi még most is ? Nyuggerezni, szüleidre irigykedni nyilvánosan az megy, keresni az nem.
Mégis mit gondolsz, hogyan lesz ilyen munkád, felcsenget a szomszéd? Ha ide tudsz írni akkor az interneten is bármikor kereshetsz. ( Ahogyan teszik mások is)

2011.11.15. 21:28:22

@butalo01: Szóval hol lehet havi 340-ért mosogatni, pöcsfej? pofázol itt össze-vissza... dugujj el!

Viktus 2011.11.15. 22:01:08

@butalo01:

Te szerencsétlen gyökér, ha ez a pár szakmunkás nem dolgozna 85 ezerért az a helyzet ez a szarfészek már régen összeomlott volna ... nem lenne téma, hogy inkább ezek érdemelnék meg a megélhetéshez való jövedelmet, mint azok akik elkolbászoltak a néphadseregben, gyárban, téeszben a száz feletti zsíros nyugdíjakkal meg vidáman elvannak.

SvenH. (törölt) 2011.11.15. 22:47:55

@Viktus: vagy eppen a dagiban aztattak a hatsojukat, engem kisgyerekkent mindig megkertek szuleim hogy ne csobbanjak nagyot a termalba...
persze hozzatennem az idosek nagyreszenek ugyanolyan babas lapja volt mint nekem... ennyit a hozzajarultunk a gazdasaghoz
de ha nem hiszel nekem menj el a szecskaba most (en 3 eve meg asszonkaval voltam neki is allami furdojegye volt) oszt nezd meg a TB kaput es a turista kaput... es interpolaljal mi lehetett itt 15 - 20 eve amikor meg nulla hozzajarulas kellett

butalo01 2011.11.16. 06:44:55

@Viktus: ezt áruld már el hogyan teszik? a befizetett havi 18 eFt ÁFá-val, vagy mivel?, hisz más adót eddig nem fizettek

Viktus 2011.11.16. 10:54:20

@butalo01:

Az egész gazdaság alapja egy vékony termelő réteg, amely kivitelre dolgozik na meg az idegenforgalmon keresztül bejövő külföldi tőke. Nagyjából ez minden alapja minden más csak a megtermelt javakat osztogatja ill. szórja szét.

Olyan ez az egész, mint egy láncolat pl. van X multi az foglalkoztat XXXXXXXXXXXX magyar kkv-t, akik alkatrészeket gyártanak a multinak v. csak ott takarítanak v. szállítanak neki na mármost ezek a kkv-k megint adnak munkát XXXXXXXXXXXXXXXX embernek akik elköltik a pénzüket a szolgáltató szektorban, ahol szintén adnak munkát sok XXXXXXXXXXXX embernek ... és így tovább az állami dolgozók eltartásáig.

Na mármost, ha nincsen termelés, akkor a fogyasztást hitelekből lehet biztosítani ez vezetett az egész nyugati gazdaság vergődéséhez, és nem véletlen, hogy az erősebb gazdaságok , mint a német bírják még erővel , mert nekik van v.mi saját iparuk.

butalo01 2011.11.16. 12:00:20

@Viktus: Az államunk ha jól saccolom mindenkinek évi cirka 1,5 millió forintjába kerül, csecsemőnek, nyugdíjasnak is ennyit kellene beadni a közösbe fejenként, akkor áruld el, hogy az a szaki aki 85 eFt-t keres havonta, mennyivel lóg az államnak, ha nem utalja azonnal az összes fizetését az adósságcsökkentő alapba és/vagy nyugdíjas szülővel/gyermekkel rendelkezik, mert nem az a kérdés ki mennyit kap az államtól, hanem kitartja el az államot, van-e jogalapja a nem adózó "minimál" béres "szakiknak" észt osztani arról, hogy ki mennyire ingyenélő? (a multikat kerüljük, mert az adófizetési moráljuk nem a legmagasabb...)

Viktus 2011.11.16. 12:06:10

@butalo01:

Látom nem sikerült felfognod ... kit érdekel a kamu adózás. A legnagyobb része a pénz ide-oda tologatása csupán. Az értéket meg pl. a "proli" termeli meg az Audinál meg az Audi beszállítóinál a kkv szektorban, és ami abból befolyik adó stb. az a bevétele az államnak.

butalo01 2011.11.16. 12:37:08

@Viktus: Mi a kamu adózás? Az, hogy az állam össze akar szedni 15e miliárd Ft-ot?, Vagy az általunk elégetett üzemanyag árának több mint a fele.., esetleg az ÁFA, arra gondolsz, hogy az állami alkalmazottak is fizetik?
(Az Audinál a proli 100 eFt fölött keres, egy magyar beszállítója lett a Sokoró Kft 10 év után..., )

Viktus 2011.11.16. 12:43:21

@butalo01:

Látom a lényeg nem ragadt meg a pici agyadban, de sorolhatom tovább Opel, Mercedes, Samsung, Bosch, Leoni, Lear, Saia Burgess ... és lehet sorolni a több száz céget.
Jah fizetik mindabból amit megkapnak a megtermelt javakból ... magyarán egyik zsebéből átpakolja az állam a másikba.

butalo01 2011.11.16. 13:16:21

@Viktus: Kezdel személyeskedni, de még mindig nem írtad le, hogy 85 eFt-s fizetéssel, hogyan tartod el az államot mint Opel, Mercedes, Samsung, Bosch, Leoni, Lear, Saia Burgess alkalmazott, mennyit teszel be a közösbe a rád eső cirka 1,5 millióból? Az, hogy az említett cégek tulajdonosai hasznukból mennyit adnak be a közösbe nem a "szakitól" függ és nem is a "szaki" érdeme, pénze; ha ezek a gyárak, üzemek az államunk tulajdonába lennének és hasznot termelnének akkor lehetne beszélni a "szakik" által számunkra megtermelt értékről, enélkül az állam részére csak a "kamu adószedés" marad

Viktus 2011.11.16. 14:08:29

@butalo01:

Nem kezdek egyszerűen idióta vagy erről nem tehetek a felfogóképességed v.hol megragadt általános alsóban.
Azok a melósok teremtik elő azt az értéket amit aztán exportálunk, és amiből az államnak ténylegesen haszna származik miután a multik, kkv-k leadóztak, és azt lehet osztogatni a nagy közös kalapból.

butalo01 2011.11.16. 14:18:04

@Viktus: tehát én az együgyű megkérdezem tőled, hogy mennyi Audit exportálunk? Ugye a melós által előállított érték nem a mienk?, Az államnak csak az adóból van bevétele ismered el amit te kamunak neveztél? Ezek után javaslom olvas te is olyanokat, hogy asszongya mennyi adót fizetnek a multik (így ird be a keresődbe, továbbá bérösszeszerelés adózása, stb) utána ezt a szocialista üzemi értekezleten előadott "elvtársak Önök építik az országot" dumát kicsit vedd vissza, majd válaszolj arra, hogy mennyi az annyi 85 eFt-ből?

butalo01 2011.11.16. 14:24:06

hopp látom felbukkantak a kkv-k is mint kamu adózók, talán esetleg ők többet raknak a közösbe?

Viktus 2011.11.16. 14:46:28

@butalo01:

Persze hogy ők rakják ők termelnek buta nehezen fogja fel, hogy Kovács főtörzs hiába adózik papíron 100 ezret meg kap majd 200 ezres nyugdíjat az nem bevétel, hanem az államnak a pénzek ide-oda tologatása.

butalo01 2011.11.16. 14:58:34

Na még egyszer itt az állami alkalmazottak szóba sem kerültek, arról kezdődött e csevegés, hogy a 85 eFt-s jövedelmű szakik is bizony netto élvezői a magyar állam szolgáltatásainak és nem sok pénzügyi alapjuk van osztani az észt, hogy ki mennyire jogosult az állami apanázsból. Ezek után kamu adózásról meséltél meg a hozzáadott érték elméletet mondtad fel, csak hát az államunk adóból, járulékból és illetékekből él és oszt, na most 85 eFt haviból a ráeső részt is nehéz befizetni (cirka 1,5 milla), most terelsz a rendőrök felé, nem szép. Azt kellene elismerni, hogy a vállalkozói réteg (bár mennyire is gyűlölt, nem szeretet) termeli meg, hozza, hozatja létre azt az összeget, amely működteti az államot.

Viktus 2011.11.16. 16:21:16

@butalo01:

:D:D:D:D:D:D kész itt hebegsz-habogsz közben elismered amit mondtam. :D

"Azt kellene elismerni, hogy a vállalkozói réteg (bár mennyire is gyűlölt, nem szeretet) termeli meg, hozza, hozatja létre azt az összeget, amely működteti az államot. "

Igen-igen örülök, hogy kezd derengeni ennek a vállalkozói rétegnek dolgoznak a szakik is 85 ezerért ... mert több pont nekik nem jut akkora a prés.

butalo01 2011.11.16. 17:37:16

@Viktus: Ne haragudj hol említetted a vállalkozókat? Kicsit kezdesz félre beszélni, arról áradoztál, hogy a szakik mekkora májerek, a probléma meg az, hogy az állam szempontjából a főnök lüke unokatestvére- aki kegyelem 85eFt-t kap -ugyan annyit ér mint a májer szakid, aki arról osztja az észt, hogy mennyit kellene elvenni a nálánál többet keresőktől, nyugdíjasoktól, tanároktól, rendőröktől, tűzoltóktól, ugyanakkor őt is eltartja az állam, ugyanis nem fizeti be a reá eső adó/járulék/illeték részt, azt azért gondold végig (Gyurcsánnyal együtt) vajon ha a vállalkozó elmegy mekkora lesz a szakiktól az adóbevétel

Dr.Betépett felhasználó 2011.11.16. 18:31:35

@SvenH.: Helyi fideszes politikusokat kérdezzek meg?????Ezeknek elgurult a gyógyszerük.

Dr.Betépett felhasználó 2011.11.16. 18:37:35

@Hörömpő Töhötöm: nyugoggyá le.Most emelték a gyógyszereket kb 20 %-al,és most kaptak a nyugdíjasok egyszeri 6% kompenzációt.Számojjá má kicsit.A nyugger dönthet:éhen akar halni,vagy betegségben meg? Ne foss,valamitől megpusztul.

Viktus 2011.11.16. 19:15:51

@butalo01:

Te gyengébb képességű olvastad amit írtam? próbáld meg párszor átfutni aztán próbáld meg értelmezni is mielőtt még nagyobb marhát csinálsz magadból. Végig erről beszéltem a szaki meg szerinted hol dolgozik? vagy mit csinál? a kkv szektor vagy a multi termelő szektor része. Marha.

Viktus 2011.11.16. 19:16:57

@Betépett felhasználó:

Inkább mi nem éljük meg azt a kort ... a mai nyugdíjasok még vígan elvannak. Egy kisgyerekre többet kell költeni gyógyszerekre , ha van pénzed , és van legfeljebb nem eszel.

Viktus 2011.11.16. 20:19:01

Selmeczi szeretne majd egyszer svéd nyugdíjas lenni

hvg.hu/gazdasag/20111116_selmeczi_mszp_fidesz

Dr.Betépett felhasználó 2011.11.16. 20:45:17

@Viktus: Irtátok,hogy a nyugdíjas vígan elvan.Azt is írtátok,hogy havi 80 -ból.Értem én,hogy a melós sem keres többet.Azért gondold már végig,ha egy nyugdíjas egyedül marad.Rezsi,rengeteg gyógyszer,enni is kellene,és a gyereket Ti fiatalon vállaltátok,miden örömével,és gondjával együtt.
Az öregség,a betegség az meg jön.Szar dolog ám,hogy mindenhonnan azt hallják,hogy vérszívók,feleslegesek,lehúzó tétel a társadalom nyakán.Valamikor ugyanazok voltak,mint most Ti,fiatalok.Csak akkor még volt család,szülői tisztelet,és gyermeknevelés.Most vannak félrenevelt gyerekek,félresikerült életek,elszart kormányzás,ellopott állami vagyon,és elképesztő adósság.Mindennek a nyugdíjas az oka.......ugye???

bloggerman77 2011.11.16. 20:58:24

@Viktus:

"a mai nyugdíjasok még vígan elvannak. "

>>

Éljél meg te havi 63 ezer forintból úgy, hogy ki kell fizetned a villanyt, vizet, gázt, szemétdíjat. És máris maradt kb. 35 ezer forintod egy hónapig párizsira meg zsömlére, mert a gyógyszereit is ki kéne váltani, mert nem szeretne megdögleni.

Hm?

Csodálatos élet, mi?

SvenH. (törölt) 2011.11.16. 21:06:18

@bloggerman77: leirtak sokszor amugy...

a mostani nyuggerek az elozo nyugger generacioval nagyon kikurtak
www.youtube.com/watch?v=xDBaNZSP05k

SvenH. (törölt) 2011.11.16. 21:09:39

@Betépett felhasználó: "Azért gondold már végig,ha egy nyugdíjas egyedül marad"

anyosnak lenge 120e, na most ha egyedul marad lesz majd 200e...
sirjak most?
ja jelentenem ok be voltak fullosra jelentve es cca annyi volt a fizujuk mint a nyugdijuk

butalo01 2011.11.16. 21:12:32

@Viktus: leírtam már neked, hogy a szoci: májer a szaki eltartja az országot -dumát, tartogasd a párt kongresszusra, a melós elvállalja a munkát, beárazza a képességeit, tudását; az ár amiről itt beszélünk kevesebb mint az a pénz mennyiség amit az állam elvár egy polgárától adó stb. formában, ezután ez a szaki idejön és osztja az észt kitől mennyit kell elvenni, pedig ő is a közösség eltartottja. Majd megérkezel te és egész nap hinted a kommunista dumát (szó szerint), hogy a burzsoázia jólétét a munkásosztály teremti meg, mert ő hozza létre az értéket, csak az a probléma, hogy ilyen érték az állam számára megfoghatatlan, azt (az államot) a befizetett adó tartja fenn jelenleg. Csakhogy az nem akarod megérteni, ha akár mekkora értéket is állítasz elő ha nincs belőle adó az állam álla felkopik, ha kevesebbért dolgozol mint amennyit elvár tőled az állam azt valakinek helyetted be kell fizetni, ezek után leírom még egyszer: eltartott ne ossza az észt, hogy kitől mennyit vegyenek el, mert nem etikus (én személy szerint meg rühellek még 10 -et eltartani)

Viktus 2011.11.16. 21:16:08

@Betépett felhasználó:

Mi mondta az az oka? az egész témakör arról szólt, hogy ne legyen utazgatás meg legyen egy nyugdíj maximum a bérekhez viszonyítva ... ennyi se több se kevesebb. A többi a fantáziavilágod.

@bloggerman77:

Dédnagyanyám emlékeim szerint annyit sem kapott háztartásbeli volt ... tartott mindig jószágot, művelte a kertet ...

Egyébként ismerek olyat akik fizetésnek kapnak annyit pl. a zárgyárban na arra varjál gombot ...

Viktus 2011.11.16. 21:17:49

@butalo01:

Neked fingod sincs Magyarországról az a baj.

2011.11.16. 21:17:59

@Betépett felhasználó: Ez engem nem nyugtat meg. Ha drága a gyógyszer, az megint csak ellentéteket szül, mert az egyiknek be kell vennie, a másiknak nem. Kapjon minden nyugger egy századot, és hozzá ingyen gyógyszert, oszt akkor béke, senki sem irigykedik senkire.

@SvenH.: Hahaha, ez a video is telitalálat! Bizony, azok a nyuggerek voltak, akik szívtak a nagy gazdaságival (ami egyes vélemények szerint kisebb volt, mint a mostani), a háborúval, az újjáépítéssel... a mi kortárs nyuggereink már csak beleültek a készbe, és hősiesen "belülről bomlasztották a rendszert"

butalo01 2011.11.16. 21:38:35

@Viktus: még egy kísérletet teszek a kommunista lelkesedésed csökkentésére, ha elég lenne értéket teremteni Magyarországon szakik által akkor most csak lakóházakat kellene építeni az üres területekre ugye?, mert mennyivel értékesebb a lakóház mint a mező csak úgy nőne a vagyon az a kérdés csak miből vennék az építőanyagot, munkabért és honnan kerülne a rendszerbe az a pénz ami kell az államnak? Vajon könnyebben legyőznénk az államadósságot?
Még mindig nem válaszoltál arra, hogy az eltartottjaim milyen alapon irigykednek egymásra?
És erről valóban nincs fingom se, mitől gondolja, hogy ért az elosztáshoz, mikor saját magáról sem tud gondoskodni?

Viktus 2011.11.16. 21:41:25

@butalo01:

Édesanyád ... na most, ha vissza olvasod amit írtam te szánalmas féreg tanulmányozhatod, hogy miről beszéltem, ha ebbe a saját fantáziavilágodat vetíted ki annak köze nincs az általam leírtakhoz.

Viktus 2011.11.16. 21:42:05

@butalo01:

Építőipart akarod ide keverni ott ez a legnagyobb problémakör:
index.hu/video/2011/11/16/innen_mar_nem_lehet_hova_hatralni/

butalo01 2011.11.17. 06:38:58

@Viktus: látod te komcsi maradvány, a hozzád hasonlók buknak ki a próba munkán, már a Tescoban is, mert óriási arccal érkeznek, hogy ők a májerek, azután egy egyszerű, képes munkautasítást nem tudnak végrehajtani. nem érted meg, hogy a nettó irigységen kívül semmi nem jogosít arra, hogy az elosztási rendszert kritizáljátok, csak szidalmazni vagy képes másokat.
Tőlem meg már akkor elvonnának ha csak kinyitom a szemem .
A videoról: teremtettek értéket a szakijaid igen? akkor mit sír a szájuk szerinted minden rendben van, hisz megtörtént az érték teremtés ....

Viktus 2011.11.17. 08:56:54

@butalo01:

Tavaly a kisvállalkozásom 60 milliót fizetett be a közösbe. Te mennyit? már az arcok miatt.

Viktus 2011.11.17. 09:46:00

@butalo01:

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerint azonban az MSZP politikusai azért terjesztenek rémhíreket, mert nem tudnak érdemben részt venni a szakpolitikai munkában.

"Nézzük a tényeket: jövő év elejétől minden nyugdíjas 4,2 százalékos emelésben fog részesülni, és idén novemberben egyösszegű, hat százalékos nyugdíj-kiegészítést kapnak. Ezt már viszik a postások" - jelentette be.

-

Ne sírj már szalad a postás a mikulás ajándékkal.

butalo01 2011.11.17. 21:02:11

@Viktus: bocs a munka miatt csak most olvastam írásodat, 60 milliót fizettél be? - egyetlen kérdésre nem tudtál egy álló nap válaszolni- maximum az a vállalkozás ahol biztonsági őr vagy a portán és az eléd tett számítógépen internetezel munkaidőben. Mi jutott még az eszedbe ha nem rendőr akkor nyugdíjas, milyen zseni vagy ( most jut eszembe a Tesco biztonsági központban lehet netezni?, mert annyi eszed van mint az ott szolgálatot teljesítőknek).
Másik kérdés miért nem adtál akkor a szakijaidnak többet, hogy kevesebbet kelljen befizetni és a szakijaid is imádnának (tudod bérköltségek csökkentik az adóalapot)?

Viktus 2011.11.17. 21:15:21

@butalo01:

Na te mennyit? ez most a fő témakör te nyilatkoztad ki ez alapján van jogköre véleményt nyilvánítani a népeknek.

butalo01 2011.11.18. 07:03:55

@Viktus: ha azt mondom 53 milliót, megnyugszol attól még olvasni nem tudsz, ennek alapján úgy gondolom -jogosan-, hogy egy pöcs biztonsági őr vagy a tecsóban, mert
Mi volt a kérdés: egy nettó eltartott,miért irigykedik a saját szülei nyugdíjára, amit nem ő fizet?
Figyu: ha holnaptól nem szednek adót a nyugdíjra nekem több marad és szüleim sem hallnak éhen, de a hozzád hasonló biztonsági őr bére a portán egy fillérrel sem lesz magasabb és még az éhen halt nyugdíjas hozzátartózóik temetési költséget is nekem (neked sicc ) kell állni, érted már te kisvállalkozók gyöngye?

Viktus 2011.11.18. 09:18:26

@butalo01:

Olvasási nehézségeid neked vannak. Én egy multinak az alapanyag ellátását biztosítom így látom sok emberke mennyit dolgozik, és mit keres. Bizony nekem is , azért van munkám , mert az az emberke pl. ott targoncázik 80 ezerért stb. abból tudok én is adót fizetni. Ilyen egyszerű.
Jogosan pofáznak.

Viktus 2011.11.18. 09:27:22

@butalo01:

Egyébként neked az univerzumból jön le a pénz? vagy a világot kívülről szemlélő programozó vagy?

butalo01 2011.11.18. 10:04:31

@Viktus: Most próbálom utoljára (nem érdeklődtem az adóbevallásod, munkaköröd, világnézeted, lábméreted, autód után):
az a kérdés hogy: 80eFt-ért dolgozó -mondjuk- miért irigyli nyilvánosan a nyugdíjat a saját szülőjétől capise? Milyen emberi szint ez? ( zárójelben eltartani nem tudná a saját szüleit, kínai modell szerint) Ha erre tudod a választ akkor írj... ( nem én sőt úgy rémlik te sem panaszkodtál az újraelosztásról)

Viktus 2011.11.18. 11:19:10

@butalo01:

Nem tudom mit alkottak a szülei. A magyar elosztási rendszer egy komédia a negyvenes rendőrök vígan kapják a 200 körüli nyugdíjakat, és mellette dolgoznak. Ráadásul a megnyilatkozások ugyanolyan álságosak , mint a hálapénz esetében. A munkabért terhelő adók-járulékok igen magasak így amíg a kiadási oldal nem csökken nem lehet ezekből lényegében lefaragni. Ilyen kiadási oldal többek közt a nyugdíj kérdése is. Én egy szóval se mondtam, hogy Dunába a nyugdíjasokkal, vagy csontokat rágcsáljanak csak ésszerűsíteni kellene a nyugdíjrendszert is a lehetőségekhez.
A megnyilatkozó szaki eleve egy érdekes eset a szüleivel tartott kapcsolatában, mert én pont az ellenkezőjét tapasztalom az a magyar valóság, hogy bizony éppen a nyugdíjas szülők támogatják még a dolgozó ötveneseket is, hogy tudják a hitelt stb. fizetni. Jó ez így?

Nekem mindegy, hogy a nyugdíjakat maximálnák törölnék el a utazási kedvezményeket, vagy az államszervezetet építgetnék le végre, de v.mit lépjenek előre, mert az nem állapot, hogy január 1-től pl. egy melós 80 ezres bére mellé 100-at kell az államnak becsengetni. Közben meg minden terhelés csak nő a megrendelők pedig egy forint emelést sem adnak , és még a saját embereiket sem fizetik meg.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.18. 13:12:03

@butalo01: @Viktus: Azért,mert ő egy ilyen megkeseredett ember.2 nicknévvel ezelőtt is ilyen volt már.

süti beállítások módosítása