Skip to content


       Szűrés lista

Az unortodoxia ára

A siker még láthatatlan, de a védőhálónak már ára van.

Csak a legnagyobbaknak kijáró tisztelettel tudunk írni Lázár Jánosról és Harrach Péterről. Nekik sikerült papírra vetni, hogyha lesznek költségei a nem ortodox gazdaságpolitikának, akkor ki fizesse végül a számlát.

A fifikás javaslatot a Magyarország Alaptörvényének Átmeneti Rendelkezései című törvényjavaslatba csempészték bele, ami amúgy a kommunizmus idején elkövetett bűnökkel és az esetleges jogkövetkezményeivel foglalkozik. (Az átmeneti rendelkezések az Alaptörvény részét képezik, vagyis alkotmányos erővel bírnak.)


Magyarul, ha az EU bármelyik magyar törvényt elmeszeli, akkor a jóvátételre különadó vethető ki, amit csak erre a célra lehetne fordítani.

Nem olcsó mulatság ez az unortodox tökösség ... mivel nincs ingyenebéd, így az Alkotmányba csempészik bele, hogy fizessék ki a számlát.
Mennyire 100% vegytiszta áspis fideszes húzás? Erre már nehéz azt mondani, hogy simplicity ...

Mivel a különadót az elmeszelés után vetnék ki, így lehetséges, hogy a 227 milliárd jogtalanul visszatartott áfát, ami a kormánynak vissza kell fizetni, egy új különadóval oldják meg. (Mondjuk +1 százalék a fizetésből. Vagy kettő. Bár nem szeretnék tippeket adni.)

Biztosan fizetni kell:
- 270 milliárd áfa

Már elmeszeltek minket:
- 200 milliárd telekom különadó

Vizsgálat alatt:
- 300 milliárd forint különadó az energetikai cégekre és kereskedelmi láncokra
- 100 milliárd forint a Maláv tiltott állami támogatása miatt
- Magánnyugdíj-pénztári vagyon államosítása. Még becsült összeg sincs.

Tervezik, hogy vizsgálat alá vonják:

- Pálinkafőzés adómentessége
- Végtörlesztés, kb. 100 milliárd forint.

Az összes 270 milliárd forinttól 1000 milliárd forintig terjedhet, amit biza' nekünk kell kifizetni. 

Mert ahogy mindennek, az unortodoxiának is a Zemberek fizetik meg az árát, csak sajnos ezt többször is leverik rajtunk, mivel már most is erősen fizetjük a számlát.


Mr. Teufel: Ha jól értettem az előbb, az eljárás alapját a maga ötlete képezi.
Safranek: Nem! Nem! Nee..öö…, azaz igen, de én voltaképpen nem tudhattam!
Mr. Teufel: Mennyibe került a kísérlet?
Safranek: Ahúhú! He-he! Öö, semmi, semmi, ö, tíz, nyolc, e, hú, he-he, másfélmillió.
Mr. Teufel: Jöjjön közelebb Safranek.


Hiába magyarázza ezekben a percekben is a parlamentben Matolcsy, hogy "ez a gazdaságpolitika sikeres", látjuk, hogy mennyire sikeres. Illetve, csak látnánk, hiszen szombaton láttuk-hallottuk tőle, hogy a siker láthatatlan.
Bár Matolcsy életrajzából látszik, hogy a köpönyegforgatás nem áll messze tőle, amit csütörtök óta művel, azon még egy ilyen régi motoros, mint én is csak tátott szájjal csodálkozik.
Mi lesz a következő húzásod Gyuri, "I love hárombetűs IMF!" póló a a zakó alá?

De amúgy mit várhatunk el a kormánypárti képviselőktől, a "törvényalkotóktól", akik mind meg vannak győzödve arról, hogy "nem Matolcsy, hanem a rossz nemzetközi gazdasági környezet, illetve "nemzetközi spekulációk" és "a bankok ellenséges magatartása miatt jutott odáig az ország, hogy ismét a valutaalap segítségét kell kérnie."

Erre mit lehet mondani? Hogy előjegyezném mindet egy középkori agyműtétre?

Címkék: fidesz válság imf lázár matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr33400906

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sört nyitni a gyorsnaszáddal 2011.11.22. 14:09:38

Na idefigyejjé, te Lázárjani. Nyilvánvalóan nem értesz te itten dolgokat, illetve kevered, hogy mi mire való, ezért úgy vélem, apróbb magyarázatra szorul az agyad....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem várt fordulat 2011.11.21. 14:09:31

tehát egyből kétszer fizetünk. de jó.

dzsi85 2011.11.21. 14:10:16

az eddigi legsunyibb és legdurvább intézkedésük... előre félek, mivel fogják alulmúlni (mert hogy alulfogják, az biztos).

Virág et. 2011.11.21. 14:16:18

Ezt lehetett előre látni.

De ha már beidézted Matolcsy mai magyarázkodását, akkor abból hadd emeljem ki a személyes kedvencemet: Matolcsy szerint nem lényeges az államadósság visszafizetésekori és a felvételkori árfolyam-különbség, mert azt devizában vettük fel és devizában is fizetjük vissza. Nekem akkor már csak az az egy kérdésem maradt, hogy honnan van vagy lesz a magyar államnak többezer milliárd forintnyi euroja vagy dollárja? Milyen forrásból kap a magyar állam devizában pénzt? Tudtommal az összes adó- és jarulékforma, az illetékek, azaz minden BEVÉTEL az állami oldalon az országban magyar forintban történik. Amit devizában kapunk azok a (további) hitelek és esetleg EU-s támogatások.

Az egy dolog, hogy hülyének nézik az embereket, de ennyire?

bucbuc 2011.11.21. 14:17:00

Az a helyzet, hogy tényleg nevetségesek.

Viszont bármilyen siker évtizedekben lesz látható.

Bármilyen bukta meg azonnal.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.21. 14:20:12

Hihetetlen ahogy valaki a Titanicon állva, térdig a jeges vízben papírról felolvassa hogy milyen kibaszott sikeres is ő a kormányzásban és igazából az S.O.S. jeleket a biztonság kedvéért adták le...
Nagyon várom a különadó különadóját és hogyha elmeszelik ezt is a törvényt arról hogy a különadó ellentételezéseként bevezetett különadó elbukásakor milyen különkülönadó vethető ki. Remélem nemsokára indul is a fáklyásmenet a Kossuth-térre hogy követelje a jónép hogy a különadókülönadókülönadójának legyen már különadója a forradalom nevében.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2011.11.21. 14:22:20

Mondjuk azt nem értem, a pálinkafőzés adómentességével mi a baj. Ha már ennyi önállóság sem jár akkor minek saját kormányzat az EU tagoknak?

kifordított nagyanyó 2011.11.21. 14:24:01

Ennek a neve: "Elkúrtuk adó" !
Védessétek le ezt is barmok,mint a "Hajrá Magyarország,Hajrá Magyarokat!

Virág et. 2011.11.21. 14:27:33

@Zka: Nem vagyok szakértő, de a tippem az lehet, hogy az unió áruk és szolgáltatások szabad áramlásáról szóló alapelvével ellentétes. Azaz a hazai adómentes pálinkafőzés a többi uniós égetett szesz-terméket hozza hátrányosabb helyzetbe.
Az unió eléggé egyszerűen működik: ami jogot vagy kötelezettséget egy árura vagy szolgáltatásra telepít az adott tagállam, azt a többiekre is telepítenie kell. Nem lehet kivételezni, a belső termelést állami eszközökkel támogatni. Azért nem, mert ha ezen az úton elindulunk, akkor az előbb-utóbb a nemzeti védővámokhoz vezet majd vissza és a gazdasági jellege az uniónak teljesen értelmetlenné válik (mi meg teljesen tönkremegyünk, de ezt csak zárójelben).

Azért a pálinkafőzésben látni a szuverenitás utolsó bástyáját, az azért kicsit meredek.

gyilkos fűegér 2011.11.21. 14:29:20

@csizsikpizsik:

Híres utolsó szavak: "Nem egészen erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy kérek egy kis jeget a viszkimbe..."

GGG77 2011.11.21. 14:30:01

"nem Matolcsy, hanem a rossz nemzetközi gazdasági környezet, illetve "nemzetközi spekulációk" és "a bankok ellenséges magatartása miatt jutott odáig az ország, hogy ismét a valutaalap segítségét kell kérnie."

Azt ugye tudjátok, hogy egy ilyen dumát, alsó hangon, 1,5 millió, magát felnőtt, értelmes embernek tartó honfitársunk simán beszop?

gyilkos fűegér 2011.11.21. 14:31:07

@Virág et.:

Arra válaszoljatok nekem, ezek a faszok tényleg komolyan gondolták, hogy amit csinálnak, az működni fog?

kifordított nagyanyó 2011.11.21. 14:32:11

@csizsikpizsik: Ez nagyon jó.:))
Amúgy akkor ezek a cégek akikre különadót vetettek ki,visszafizetik majd azt a pénzt amit a megemelt árakkal fizettettek velünk? Vagy naiv vagyok.

Transylvanianmixedgrill 2011.11.21. 14:32:31

Azt a viccet ugye mindenki ismeri, hogy

Kohnnak megbetegszik a tehene. Elmegy a rabbihoz, kérdezi, mit csináljon. A rabbi ad is tanácsot:
- Adjál neki sós vizet!

Kohn kipróbálja, nem segít. A tehén csak még rosszabbul van. Elmegy megint a rabbihoz. Az megint ad tanácsot.
- Adjál neki cukros vizet!

Ezt is kipróbálja, ez sem segít. A tehén már lábra se tud állni. Megint elmegy a rabbihoz.
- Ne adj neki egy napig semmit.

A tehén megdöglik. Kohn kétségbeesetten rohan a rabbihoz.
- Te, rabbi, hát megdöglött a tehenem!!!

Mire az:
- Pedig még mennyi ötletem lett volna...

Na most ez a vicc úgy fog végződni a jövőben, hogy "ja Kohn, azt nem is mondtam még, hogy a tanácsadás díja így viszont 1 tehén ára!"

gyilkos fűegér 2011.11.21. 14:32:45

@GGG77:

Olvasgasd a Mandinert: az, hogy mindenki nekiesett Matolcsynak, mutatja, hogy valamit nagyon jól csinál...

Virág et. 2011.11.21. 14:33:10

@gyilkos fűegér: Ugyanezt kérdeztem én is néhány napja amúgy költőileg de zeronak címezve. Én tudom, hogy ez nem fog működni. Így egész biztos nem. Azt nem tudom, hogy a kormány is tisztában van-e ezzel, de gyanítom, hogy igen.

Viktus 2011.11.21. 14:38:14

videki majd elmagyarázza nekünk ez miért is jó nekünk ... türelem

Secnir 2011.11.21. 14:38:17

na, kb ennyit tud a fityisz. még életbe sem lépett az új Kotmány, oszt máris módostanak rajta suttyomban. Mert nem a tartalom volt a lényeges, hanem hogy legyen pre-ambulum meg a végén ott legyen az, hogy ki szavazta meg.
a tartalom, az nem érdekes.
ennyit érnek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.21. 14:40:12

@Virág et.:

ja, ezt én sem éretten, ha a Zemberek adóját átváltják devizára, akkor nem mindegy, hogy milyen az árfolyam.

Amúgy semmi baj nincs Matolcsyval, pl a Róbert Károly Főiskolán biztos népszerű adjunktus lenne. De rábízni a teljes gazdasági irányítását és egy csúcsminisztériumot .... de hát mit lehet tenni, ha egyszer ő a Jobb Kéz?

GGG77 2011.11.21. 14:40:33

@gyilkos fűegér: "Olvasgasd a Mandinert:"

Egyre ritkábban teszem.
Sőt, a hétvégi hajléktalan/József Attila szobor tüntetéses, valamint Habsburg Ottós posztjuk után úgy érzem egyáltalán nincs nekem rájuk szükségem.

Viktus 2011.11.21. 14:40:42

@Zka:

Jövedéki termék ... annyi a baj véle eu szabályozás szempontjából.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.21. 14:40:59

@kifordított nagyanyó: Neeem, átutalják annak a szektornak ahová az újabb különadót kivetette Pártunk és Kormányunk a Galaxis Esze és Szentjobbja előírására. Aztán azok is továbbtolják abba a szektorba ahová a különadó elmeszelése miatti különadó elbukása miatt az új különadót vetettek ki és így tovább...vagy naiv vagyok? :)))

Virág et. 2011.11.21. 14:41:23

@Secnir: Dehogynem fontos a tartalom: hát hiába töri magát neked a Kerényi? Még kaméleont is rajzoltatott bele, hogy Sárkányölő Szent Rebiszről és a méltán híres Demszky-jobbról ne is beszéljek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.21. 14:41:41

@Zka:

Alkoholra, cigire és benzinre kötelező a jövedéki adó.
EU-s előírás.
Ki lehet lépni az EU-ból, ha nem tetszik.

Virág et. 2011.11.21. 14:42:25

@zero: Matolcsy nem hülye. Matolcsy - tegyük hozzá: eredményesen - hülyének nézi az embereket.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.21. 14:42:40

@GGG77:

267 kapásból akad az Országgyűlésben :-)

Lakatos Unkasz 2011.11.21. 14:44:03

@gyilkos fűegér:
Azon nyeritettem en is! A sok balfasz oromkodik a komcsi uldozesnek,de ami ket soorral lejjebb van ugyanabban a torvenyben,azt vagy nem olvassa el,vagy nem erti.
Es a hozzajarulas nem feltetlenul adot jelent! Mi van ha a betetekhez nyulnak? A manyup-ot mar lenyultak (bocsanat-elkoltottek).....

Virág et. 2011.11.21. 14:45:05

@Lakatos Unkasz: ...mármint megvédték, nem? :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.21. 14:45:22

@Virág et.: Tisztázzuk, Matolcsy hülye. Pont, gránittömböt ide hogy belevéshessem a tíz körmömmel, a patakzó sós könnyeimmel.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.21. 14:48:03

Orbánista unortodox gazdaságpolitika = a drágán mért láthatatlan siker

Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezek a gazdaság lépések hogyan születnek. Kik ülnek az íróasztal körül, milyen párbeszéd folyik, de tényleg. Gondolom elképednék, de örülnék, ha erről kikerülne egy hangfelvétel. :)

Virág et. 2011.11.21. 14:48:23

@csizsikpizsik: Szerintem nem hülye, látja és érti ő is, hogy nem jó irányba megy az ország. Csak ugye nem lehet felvállalni a nyílt szembemenetelt azzal a politikával, amellyel 2008 óta kampányolnak és amelynek köszönhetik (legalábbis részben) a 2/3-ot. Ez a demagógia átka: ha a megvalósításra kerül a sor, akkor vagy vállalni kell az arcvesztést, hogy hazudtak ellenzékben, vagy előre tovább a szakadék aljáig.

Ezzel nem mentegetni akarom. Sőt. Aki hülye, annak legalább van jó kifogása.

titan 2011.11.21. 14:49:25

Komolyan azt hittem, hogy Monty Python csak viccelt, de nem bazzeg, simán próféta.

Viktus 2011.11.21. 14:49:29

@Lakatos Unkasz:

Betéteket vihetik dolgozó embernek olyan már régen nincs az országban olyan szinten megnyírta őket már a szoci bagázs ... ezek meg jönnek csak levágni a birkát. Csak kit fognak nyírni a jövőben?

Lakatos Unkasz 2011.11.21. 14:50:16

@Virág et.:
Ez volt a legjobb "vedokomment"."Ha ennyien baszogatjak,biztos jol csinal valamit"

Virág et. 2011.11.21. 14:50:26

Kicsit nem ide tartozi, de aktuális esemény: ma lesz a Kónya - Pető visszavágó a 20 évvel ezelőtti emlékére.
Érdemes megnézni a régi felvételt - annak főleg, aki anno nem látta. Nem a tartalom a fontos, hanem hogy milyen kulturáltan beszéltek EGYMÁSSAL a kormánypárti és ellenzéki politikusok. Tisztelettel.

Ez a párbeszéd hiányzik úgy kb 10 éve a parlamentből és közéletből. Akkor még nem volt állandó polgárháborús helyzet a politikában.

Virág et. 2011.11.21. 14:51:08

@Lakatos Unkasz: Úgy értem: a manyup pénzeket védték meg (nem elköltötték).

Lakatos Unkasz 2011.11.21. 14:58:00

@Viktus:
A dolgozonak lehet,hogy nincs betetje,de nagyon sok nyugdijasnak van. Nem sok,de ok abban nottek fol,hogy takarekoskodni muszaly. Es a jarulek mindenkire vonatkozik,nem csak a dolgozora.
@Virág et.: Bocs,felreertettem.Termeszetesen jol latod a dolgot:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.21. 14:58:48

@Virág et.: Nem érti hidd nekem el. A szakma nem egy standup előadását hallotta és borzadt, küldetéstudata van és egyszerűen nem képes felfogni hogy a gazdaság/pénzpiac nem úgy működik ahogyan ő azt kockás papír felett megálmodta. Ha orvos lenne és vakbélgyulladást látna hiába ordítaná a komplett kórház a diagnózist ő levágná a bal kezét és a mellkasára varrná, mert úgy majd jobban fogja tudni a fájós oldalát fogni...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 15:00:49

Pont most olvastam a HVG-n.
Mégis hogy a büdös kurva anyjukba gondolják ezt?

B+, ez az öngyilkosság új formája Matolcsy-Lázár módra? Addig hergeljük a népet, amig fel nem köt minket?

(dekurvaidegeslettem)

fzs.1933 2011.11.21. 15:05:16

Ide még nem hánytam ezt be, olvassátok!

"Mi mindent kellene csinálni

Kellene alapítani egy igazi kurzuslapot. "Fütykös" lenne a címe, mondjuk.
Kellene indítani egy magas színvonalú irodalmi hetilapot. "Fekete Lapok" legyen a címe. Hőskölteményeket közölne korunk nagyjairól és szerelemmentes elbeszéléseket, amelyek lehetőleg mind a zsidó halálával végződnének.
Új tankönyveket kellene nyomtatni az iskolák számára, amelyek a destruktív hazugságokkal szemben a keresztény nemzeti igazságokat tartalmaznák. Például: hogy a föld a világ közepe, nem gömbölyű, hanem tányér alakú, nem mozog, csupán a vörös nemzetköziek akarják megmozdítani.
Azután meg kellene már végre kezdeni az építkezéseket. Mindenekelőtt tíz templomot, tíz kaszárnyát, tíz börtönt és száz internáló barakkot meg egy kártyavárat kellene építeni.
Be kellene hozni a víz- és kenyéradót. Mosdóvízadót, szappanadót, levegőadót.
Föl kellene emelni a villamosjegy árát és a házbéreket.
Szaporítani kellene a villamos- és autóbusz-ellenőröket. Az ellenőr-rendszert ki kellene terjeszteni a jegyen kívül a zsebre, a múltra, a szándékokra.
Föl kellene találni a munkabér nélküli dolgozót.
Meg kellene engedni, hogy a luxusautók százhúsz kilométeres óránkénti sebességgel rohanjanak az utcákon; akiért kár lenne, az úgysem jár gyalog.
Új időszámítást kellene bevezetni. 1926 helyett 1513-at kellene írni.
Vissza kellene állítani az ősi igazságszolgáltatást, például aki kenyeret lop, annak le kellene vágni a kezét.
El kellene rendelni az Alföld homokosítását, a kötelező vályogépítkezést, deszkapadló nélkül. Föl kellene találni a mesterséges tüdővészt.
Korlátozni kellene a levegőfogyasztást.
Idegen valutát kellene hamisítani.
A közerkölcsöket meg kellene tisztítani benzinnel, szappannal, meleg vízzel és kefével. Esetleg porszívógéppel.
Büntetni kellene az öngyilkosságot. Például sikeres öngyilkosság után az öngyilkost főbe kellene lőni, és ezenfelül ötven évi hivatalvesztésre ítélni.
Új titkos társaságokat kellene fölállítani.
A verebeknek a csiripelést szigorúan el kellene tiltani. Destruktív verebek üldözésére föl kellene állítani a repülőrendőrséget.
Én nem értem, nem csinálnak semmit, nem történik semmi, nincs ebben az országban semmi iniciatíva."

Nagy Lajos
1926

Grigorij Pantyelejevics 2011.11.21. 15:10:07

@csizsikpizsik: Jó. Tisztázzuk. Matolcsy NEM hülye.

Adott volt egy kis pattogós fazon, aki azzal a mantrával kábított jó sok honfitársunkat, hogy "nem a zemberek fizetik", hogy "nem lesznek megszorítások". Ehhez kellett egy arc, aki benyög valami sarlatánságot, hogy valami minimális mateknak látszó legyen. Ez volt Matolcsy a maga 6-8 %-os "kinövekedés" dumájával.
Szerinted ezt Matolcsy maga elhitte? Kétlem. De volt egy jó meséje, amivel posztra kerülhetett.

Matolcsy mindettől szegényebb lett? Nem. Sőt! Neki és családjának ez bőven hoz. Na és akkor? Hol a gond?
Nem. Matolcsy nem hülye (ennyire semmiképp). Matolcsy 'csak' tisztességtelen.

Ironfist 2011.11.21. 15:15:03

Nem jutok szóhoz. Azazhogy mégis, a fideszfagok (fag, avagy faggot, tessék csak utánanézni, mit jelent) védekezése teljesen egyértelműsíthető: gyurcsányahibás, és elmúltnyolcév. Ezen két indok miatt kényszerűlnek bevezetni ezt az új adó"csökkentést". A gyomrom felfordul az ilyen Vidékiféléktől, hogy még mindig képesek ezeket a gerinctelen csúszómászókat védelmezni.

gyilkos fűegér 2011.11.21. 15:15:47

Bazmeg, Matolcsy megcsinálta Szlartibartfaszt Bisztromatikus Gazdaságpolitikáját.

Virág et. 2011.11.21. 15:16:02

@Grigorij Pantyelejevics: Ezt én is így látom. Ha volt is benne küldetéstudat, vagy illúzió, hogy amit csinál, az ha nem is sikeres, de legalábbis fenntartható lesz, az már az első évben elbukott. Kb ott, hogy az EU nem engedte a hiánycél növelését (akkor indult meg a szabadságharc is).

Onnantól kezdődően én egészen biztos vagyok benne, hogy elfogyott a koncepció. Merő ötletelés, próbálkozás van csak, hátha valami bejön.

Így másfél év távlatából már nem is olyan vicces, hogy a választások alatt a többi rivális párt végig a fidesz programját hiányolta. Ennyi volt a program: hiánycél emelés, egykulcsos adó, közmunka és átnevezgetések. Ettől várták a csodát.

GGG77 2011.11.21. 15:16:07

@zero: A 267 motivációját értem. A maradék 1499733-ét kevésbé.

csoko20 2011.11.21. 15:16:34

28. cikk
(1) Ha valamit elbaszunk az embereknek kell összedobni az árát.

dr. Aullah 2011.11.21. 15:19:47

Remek lesz. Alig várom.
Ráadásul kétszer fizetjük meg a különadót, mert ugye amit kivetettek, azt a cégek beépítették sunyin valahova. Na most ha kaszálják, akkor megint mi fogunk szopni.
Rohadjon meg az összes fideszes.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 15:23:38

Két dolog vetődik fel bennem:

1. Elkúrták, de maguknak mégis fizetésemelést adnak
2. Hol a büdös picsában van ilyenkor az ellenzék? SEMMIT se csinálnak, még egy kibaszott kommuniké se hagyja el a szájukat, hogy talán nem kéne... Már a látszatra se adnak az elvtársak.

dr. Aullah 2011.11.21. 15:26:30

@Kőmíves Kelemen: Ilyenben mindig nagy az egyetértés. Amúgy már nem is emlékszem, mikor láttam az ellenzéket nyilatkozni a félhetesben... cenzúra van a javából.
Amúgy meg tök mindegy mit mondanak, fityisz egyedül áterőszakolja az egészet. Minden, ami most történik... csak a fidesz a felelős.

Virág et. 2011.11.21. 15:26:46

@Kőmíves Kelemen: Milyen ellenzék? A Jobbik száját betömik a komcsizással, a szocik meg épp most lesznek egyszemélyi felelősei a Tanácsköztársaságtól a Rákosi rendszerig. Alaptörvényileg. Az LMP ugyan mond valamit, de a lőtéri kutyát sem érdekli, ahogy az egész párt sem senkit úgy általában. A DK meg ugye még frakciót sem alkothatott.

Nincs ellenzék. Legalábbis látható, cselekvőképes ellenzék nincs. A fidesz ennél optimálisabb környezetet nem is kívánhatna magának. SEMMI kifogásuk nem lehet 2014 után. 2/3-dal kormányoztak, érdemi ellenzék nélkül. Ennyire képesek.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.21. 15:32:14

@Kőmíves Kelemen: Most saját magad korábbi kommentjének mondasz ellent.

Először leírod, hogy irgumburgum majd a nép így meg úgy kötel, meg lázadás. Nos, olyan itt nem lesz, becsicskult a nép rendesen, ezt Vityáék felismerték, odadobják nekik a komcsizós csontot oszt ennyi. Tehát lehet álmodozni népharagról, de ez önbecsapás.

Ugyanakkor az ellenzéket kéred számon.. miért a politikusokra vár a nép? Az elmúlt 20 évben legyen szó kormánypártról, legyen szó ellenzékről mit adtak a parlamentben henyélők? Sok-sok terhet, rosszat.

A nép mégis négyévente eljárja ugyanazt az önámító választásos baromságot.. Nagyjából ez a szomorú helyzet.

fontos dolog:
Ne vedd támadónak a hozzászólásom, sokmindennel egyetértek amit leírsz, de talán mindketten tudjuk, hogy a változást nem a kupolás dácsából kell várni. Ahhoz lennénk 10 millióan, de sajnos sokaknak pont ez a rendszer felel meg. Mert vagy anyagi haszonélvezői, vagy ostoba agymosott primitív emberek. A becsicskult népnek persze énis tagja vagyok amíg ide fizetem az adóm és az én fanyalgásom is kimerül a netes irgumburgumban.

Szomorú a helyzet, pedig hányszor elkiabáltuk, hogy ennél nincs lejjebb. Dehogynem.

spinat 2011.11.21. 15:33:19

@Virág et.: ez a különbség az ezredfordulóhoz képest. Akkor is beszéltek mindenféle hülyeséget, aztán többé-kevésbé elfogadhatóan kormányoztak. A hülyeségböl csak a koronausztatás, meg a zászlók, meg a milleneuimi emlékmüvek maradtak. CSak a vége felé belehúztak a lopásba, nehogy valami megmaradjon. Most meg hülyeségeket beszéltek, és megcsinálják. Plusz lopnak az elejétöl kezdve.

CyberPunK 2011.11.21. 15:33:36

"- Magánnyugdíj-pénztári vagyon államosítása. Még becsült összeg sincs."

Na ácsi. Nem elég, hogy kizsarolták a nyugdíjamat, de még ezután fizessem is én a büntit? Aztakurva...

spinat 2011.11.21. 15:35:17

@Virág et.: ha jól tudom a német paraszt a saját gyümölcsböl szintén fözhet maga snapszot. Bár az adótartalmát nem tudom. Viszönt ö el is adhatja. Mondjuk hogy nézne már ki ha az állam a ksikertemben megtermelt, répára, kisüstire adót vetne ki?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.21. 15:35:24

@Grigorij Pantyelejevics: Nem értünk egyet, 50+os közgazdaként kb. 25 évnyi "szakmai" múlttal a hátad mögött az országos gazdaságpolitikában/politikában már nem motivál hogy megszedd magad, mert már túlvagy rajta. Sokkal fontosabbnak kell(ene) tartanod a hitelességet, a szavahihetőséget, a szakmaiságot, hiszen te még 25 év múlva is akarsz publikálni, vendégelőadni, szakérteni, stb. Én egy ámokfutónak tartom, aki nem érti a kialakult helyzetet, nem fogja fel miben áll és mibe sodorja az országot. Abszolút hülye küldetéstudattal megverve és egy góréval súlyosbítva aki még nála is hülyébb, felelőtlenebb.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 15:39:10

@Valahol Máshol:
Nem veszem támadásnak, sőt...

Csak elkeserit, hogy 2014-ben ugyanerre az idióta csordára kell szavazni (fidesz, mszp, lmp, jobbik), és egyik se viselkedik ellenzéki pártként. Még szavakban sem...

Én köszönöm kiszállok az adófizetésből. Lehet érte szidni, meg leköpni, de erre nem vagyok hajlandó fizetni egy rohadt fillért sem.
Sosem voltam tüntetni, zömében azért, mert (hála égnek) sok a munkám, és nem értem rá. De erre megmozdulnék én is. Ez már olyan szinten pofátlanság, hogy mindenen túlmegy.

csoko20 2011.11.21. 15:41:20

@Kőmíves Kelemen: "1. Elkúrták, de maguknak mégis fizetésemelést adnak"

A képviselői fizetések nem teljesítményarányosak. A nehezen kiszámítható, több komponensű művelet elemei:
1. Lázár Boldizsár nevére kellene venni egy nyaralót Mallorcán.
2. Orbán Ráhel külföldön szertene tanulni.
3. Deutsch Tamásnak n+1 gyerek után kell tartásdíjat fizetni.
4. Rogán Tóni kisebbik fiának már most meg kell venni egy budai örökpanorámás lakást.
5. Kósa Lajos mind nagyobb összegekkel kiván shortolni Frankfurt után immár a Wall Streeten is.
....
A fenti tételek négyzatének összegeit vissza kell osztani 386-tal, majd időarányos kamatösszegekkel meemelni.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 15:41:40

@spinat:
"Mondjuk hogy nézne már ki ha az állam a ksikertemben megtermelt, répára, kisüstire adót vetne ki?"
El kell keseritselek... ha ez január 1-től hatályos lesz, akkor meglesz a kiskert-adó is. Mert újabb 1000 milliárdot egyszerűen NINCS HONNAN beszedni. Mármint természetesen a dolgozó néptől értem...

Ironfist 2011.11.21. 15:46:21

@csizsikpizsik:
Valahol azt olvastam, hogy ő aztán nem tudja, mit csinál, egyszerűen csak behajol Orbánnak. Ezt nyilatkozta ő. Csak azt nem értem, hogy ha nem ő hozza a döntéseket, miért nem mond le tiltakozásul? Jaaa, hogy azt csak akkor kell megtenni, ha más van hatalmon?

Virág et. 2011.11.21. 15:48:20

@spinat: Nem a főzés a lényeg, hanem pont az adó. Ami lényeges: nem lehet eltérés a hazai termelés és a behozott EU-s terméket terhelő adók között. Érthető okokból: ha a sajátot (még ilyen kis körben is, mint a saját fogyasztás) nem adóztatjuk, de a behozottat igen, akkor milyen jogon várjuk el a másik államtól, hogy a mi exporttermékünket ők ne adóztassák meg a saját termelésükkel szemben? Ha mindenki mindent adóztathat, csak a sajátot nem, akkor mi értelme a gazdasági uniónak?
Ebbe a pofonba amúgy nem Magyarország szalad bele elsőnek. Mégcsak dobogón sem vagyunk. A franciák, az olaszok, de tudtommal az írek is voltak már ilyen eljárás alanyai.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.21. 15:54:55

@Kőmíves Kelemen: Szerintem aki pártfüggetlenül éli az életét annak eszébe sem jut azért mocskolni, mert kiszállsz az adóspirálból. Én is megtettem már egyszer, most újra itthon melózom, van munkám, nem máról-holnapra élek, lekopogtam, viszont én sem látom azt, hogy hosszútávon itthonra tervezni megéri.

Arra kíváncsi leszek, hogy ezt az ezermilliárdos összeget honnan akasztja le. Hiába emel pár sarcon 1-2%-ot, a haverokat is etetni kell, apad az erszény, nem lesz elég, újra el kell venni.... honnan?

cavecanem 2011.11.21. 15:56:33

ha esetleg valakit érdekel, mai hír, innen: europa.eu/press_room/index_en.htm
Brussels, 21 November 2011

Statement of the European Commission on the request by Hungary of possible financial assistance

The European Commission today received a request from the Hungarian authorities for possible EU financial assistance. The authorities have sent a similar request to the IMF. They have also indicated that their intention is to treat any EU support that might be made available as precautionary.

The Commission will examine the authorities’ request in close consultation with EU Member States and the IMF.

In the meantime, and after carrying out their regular Post-programme surveillance mission related to the first EU Balance of Payments assistance to Hungary over the last two weeks, the Commission staff has returned to Brussels.

Ungarn bittet EU und IWF vorsorglich um Hilfe
Die EU-Kommission hat am heutigen Montag ein vorsorgliche Anfrage Ungarns über finanzielle Unterstützung erhalten. Eine ähnliche Anfrage ging auch an den Internationalen Währungsfonds. Mehr

allegretto23 2011.11.21. 15:59:50

Azért remélem, hogy orbán nem azért enged meg ennyit magának az EU-val szemben, mert ERRE bazírozik :www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyarorszag_putyin_uniojahoz_csatlakozik.502445.html

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 16:01:07

@Valahol Máshol:
Dettó bumeráng-magyar vagyok :)

Szerencsére mi se máról-holnapra élünk, de ehhez kettőnk keresete kell. Mivel szeretnénk gyereket (és szorit a biológiai vekker) rohadtul fő a fejünk, hogy mi a picsa legyen. Mert az én keresetem random (épitész, vállalkozóként) és sajnos a mostani épitőipari mélyrepülésben nem is elég.
Viszont épitkeztünk, kutyák-macskák, jó itt lakni, stb.
Szóval első körben kivisszük a céget Angliába, aztán meglátjuk mi lesz.

allegretto23 2011.11.21. 16:01:57

Azért aki időben értesül róla szóljon, ameddig nyitva nyugat felé a határ...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 16:08:27

@zero: asszem ez a poszt rekorder lesz... eddig 67 hozzászólásnál még nincs egy narancsdroid sem :]

tudi 2011.11.21. 16:18:43

Erre már nem tudok mit mondani, csak reménykedni, hogy a különadó különadója ugyanaz lesz, mint a különadó, tehát marad minden a "régiben", vagy különadót vetnek ki a fizetésemre is még, mert többet adni már nem akarózok, csak ha látom, hogy mire is költődik el, hogy jobb lesz az eü, az oktatás, mert még többet adózzak és ne lássam az eredményét ez azért szép no. Amúgy meg régebben hallottam, hogy 3000 milliárd forintot költünk például gazdasági támogatásokra, a multinacionális vállalatok kedvezményeire. Ha ezt "csak" lefeleznénk, már 1500 milliárdot megspórolnánk és nem lenne szükség hülye különadókra, vagy legalábbis egy részére. Mert ugye az manyupok államosítását még lenyelném, ha látnám már, van valami értelmes alternatíva példának okáért a sokat emlegetett "svéd modell", de se híre, se hamva.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.21. 16:25:08

@Kőmíves Kelemen: Teljesen érthető a dolog, ráadásul a gyerekvállalás valami egészen más dimenzióba helyezi a dolgokat, az ember a párjával még tűzön-vizen, de gyereket senki sem akar a nélkülözésbe vinni.

Nekünk most azon fő a fejünk, hogy ebben a nagy hazai bizonytalanságban mégis mivel biztosíthatnánk azt, hogy amink van és megdolgoztunk érte, az ne csak gyomorideget okozzon, hanem nyugalmat és meg is maradjon. Kivinni céget külföldre? Menjünk mi is? Család? A gyerekvállalás még nem került elő, de semmi sincs kizárva. Ráadásul bevallom kábé fél éve már picit halogatom a döntést, de lehet legalább a céget vinni kéne mihamarabb.

Nehéz ügy, már el se tudom képzelni milyen lehet unalmas hétköznapokban élni :)

A droidok meg majd jönnek, gondolom várják az egységes álláspontot, amit aztán lehet nyomni, mint a papagáj.

titan 2011.11.21. 16:25:09

@Rufus78: ez(ek) még mindig nem veszi(k) észre, hogy nem az IMF-fel van a baj, hanem azzal, hogy "hazudtak éjjel-nappal-este", és még most is megpróbálják megmagyarázni.

titan 2011.11.21. 16:25:52

@Kőmíves Kelemen: ne kiabáld el, bár lehet mára szabadságot adtak a minisztériumban :)

Locassen 2011.11.21. 16:30:52

@Virág et.: ez egy elég fura érvelés, mert azt implikálja, hogy egy európai uniós állampolgár csak olyan terméket fogyaszthat, amit valaki mástól megvásárolt. Párhuzam - ha én kimegyek a tikólba és összeszedem a tojásokat, majd főzök belőle egy isteni rántottát, akkor elvileg adóznom kéne utána, mert szegény holland csirkefarmer emiatt kevesebb tojást tud eladni itt Magyarországon.

mivel a saját fogyasztás semmilyen kereskedelmi jelleggel nem rendelkezik, ezért értelemszerűen az áruk szabad áramlásának alapelve nem is vonatkozhat erre az esetre.

Viktus 2011.11.21. 16:34:17

@Lakatos Unkasz:

Miből takarékoskodjon egy magyar család?

A deviza lakáshitelek törlesztésével a gyermeket nevelő családok negyede csúszott már meg - írja a Napi Gazdaság. A jövő sem szívderítő, hiszen a törlesztési nehézségek fokozódása várható, részben a gyenge forint, részben a bankok szigorítási tervei miatt.

hvg.hu/gazdasag/20111121_csaladok_negyede

Viktus 2011.11.21. 16:35:36

KDNP: a temetők állapota fontosabb, mint az IMF-ügy
"Lehangoló nézni, ahogy habzó szájjal nekiugrik az ellenzék a kormánynak" - kezdte Pálffy István napirend előtti felszólalását, hozzátéve, hogy sokkal fontosabb nemzetpolitikai kérdések mellett megy el emiatt az ellenzék.

Ilyen például a KDNP-s politikus szerint a verespataki aranybánya helyzete, vagy hogy a temetők pusztulnak a határainkon túl.

-

Unortodox gondolkozásmód ... minek foglalkoztok ilyen gazdasági marhaságokkal ? :D

fzs.1933 2011.11.21. 16:44:11

@Viktus:
miért, szerinted jövőre nem lesz fontosabb a temetők ügye minden másnál? :(

Virág et. 2011.11.21. 16:45:56

@Locassen: Kb ezzel védekezik a magyar fél is. Igazságot meg majd a bíróság fog tenni.

A tojásos példához. Az nem jövedéki termék. A saját fogyasztásra való termelés ilyen estben nagyon nehezen ellenőrizhető és lazán megfogalmazott (csak én ihatom meg vagy a családot azért megkínálhatom? és a barátokat?), a jövedéki adó mértéke annyira jelentős, hogy az alkoholtermékek vonatkozásában igenis befolyásoló tényező.
A jövedéki adómentes házipálinka pedig igenis kiszorítja a kereskedelmi forgalomba helyezett pálinkákat - legalábbis azok esetében, akik ezt megtermelik és elfogyasztják. Nem gondolom, hogy ha nincs házipálinka, akkor a gazda szalad a Tescoba import Chivas Regalt venni, de itt nem is annyira a tényleges, konkrét példa számít, mint maga az elv.

"csak olyan terméket fogyaszthat, amit valaki mástól megvásárolt"

Jövedéki termék esetében ez így van. Azaz: fogyaszthatja a saját maga által megtermeltet is, de a jövedéki adót be kell fizetni utána. Mivel sem dohányültetvény, sem olajkút finomítóval nincs a fogyasztók birtokában, ezért ez a házi alkoholfőzésre vonatkozik, de arra igen.

De majd meglátjuk, hogyan dönt az EU bírósága. Egyébként filléres ügyről van szó.

Birkesz 2011.11.21. 16:47:06

@Kőmíves Kelemen: Még nem, a múlt héten, amikor bejelentették az IMF-hez való visszszaladást, 150 kommentnél sem volt még narihívő a kommentek között. Soká tartott akkor is a kiképzés a pártközpontban, biztos egyre több a homokszem a gépezetben.

Viktus 2011.11.21. 16:54:41

A Fidesz frakcióvezetője szerint az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabállyal a törvényhozás morális, jogi és vagyoni értelemben is lezártnak tekintheti a XX. századot. Lázár János hétfői sajtótájékoztatóján szólt arról is, hogy "az 1990 előtti bűnök" miatt újabb kárpótlást csak különadóból lehetne majd finanszírozni. Ugyanez érvényes arra az esetre is, ha az Alkotmánybíróság (Ab) vagy az uniós bíróság - a büdzséből nem teljesíthető - fizetési kötelezettséget ró a magyar államra.

hvg.hu/gazdasag/20111121_lazar_karpotlas_kulonadok

titan 2011.11.21. 16:59:08

@Birkesz: vagy mint amikor a Robotzsaru valamelyik részében a hírbemondó nőnek azt kellett mondania, hogy Rzs. egy gonosz lázadó, aki terrorizálja a lakosságot.. elkezdte volna, aztán "én ezt nem mondom, ezek meghülyültek", és kilépett :)

Kakimaki0123456789 2011.11.21. 17:04:48

A vegtorlesztes messzirol buzlik hogy torvenyellenes - mert egy jogallamban (es meg azok vagyunk) az allam utolag nem szolhat igy bele polgari szerzodesbe. Az egesz ugy segitseg mint fuldoklonak az olomcsizma - a hercehurca miatti forintgyengules pont hogy rontott a devizahitelesek helyzeten es csak annak a keves embernek kedvezett akik tudtak zsebbol torleszteni. A hatarido sem veletlenul volt ilyen rovid. Igy keves gazdag jart jol - es az arat az egesz orszag fizette meg. Sot a bankok elmaradt hasznat a bankbetetesek - akar fideszesek akar nem - fizetik majd meg elmaradt kamatok, alacsonyabb hozamok formajaban. Es akkor a lassulo gazdasagrol, a megrendult bizalom arat nem is vettuk szamba.

mh1973 2011.11.21. 17:08:13

Na lesz megint kire fogni a kormányzati balfaxkodásokat. Tök jó lesz, a sok narancs droid majd szidja az eu-t, meg osztja az észt, hogy nem a kormány a hibás. Brrrrrrr, borzalom ami ebben az országban megy!

Viktus 2011.11.21. 17:09:17

@Kakimaki0123456789:

Az eleve vicc a legtöbben cumiztunk az elszabaduló árfolyamok miatt meg a banki terhek áthárítása miatt, és még ez a köcsög Lázár a saját hiteleik kifizetését is velünk rendeztetné. Ez már keményen vastagbőr.

csoko20 2011.11.21. 17:09:25

@Viktus: Kiváncsi vagyok hány KDNP-s képviselőnek van temetkezési vállalkozása.
Horváth Ágnes faterjának valami páncélszekrény gyára volt--->széfeket akart a kórházi ágyak mellé.
Szóval nem mindig a levegőbe puffogtatnak, ha beszélnek valamiről....

titan 2011.11.21. 17:29:07

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/21/tiz_hetunk_megmagyarazni_a_vegtorlesztest/
Na ez unortodox, csak gondolom azt hitték, hogy majd csak a következő ciklusban kell vele annak foglalkoznia, aki épp akkor hatalmon lesz.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 17:51:24

@zero:
annyit beleirhatnál még a posztba érzékeltetésképpen, hogy a teljes évi SZJA bevétel 1300 milliárd.
Tehát ha elkaszálják a különadókat, akkor ki más fizetné meg az újabb sarcokat, mint a Zemberek? Duplájára nő majd az adó, vagy WTF?

nemjogasz 2011.11.21. 18:11:16

Ne a Zemberekkel fizettessék meg a kormány tehetetlenkedésének következményit!
(Mondjuk nem is a zemberek fogják fizetni, mert aki ebben az országban, ilyen körülmények között adót fizet, az egy barom. Including me)

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.21. 18:22:10

@allegretto23: Ennyire Orbán sem lehet hülye, miközben a legnagyobb kereskedelmi partnerünk Németország.

==T== 2011.11.21. 18:22:27

Valóban bicskanyitogató, de eddig is mi fizettük meg az elkúrások árát. A Kádárét is, az Antallét is, a Hornékat is, a Megyóékét is meg a Fletóékét is. Kádárékon kívül mindet a választók juttatták hatalomra.

regress 2011.11.21. 19:33:20

@==T==: ezután is.bár nekem volna ötletem,@Viktus: pálfynak annyi köze van az egyházhoz hogy szereti a misebort

szűrő és mozsár 2011.11.21. 19:34:05

A jogalkotók felelősségét kell megállapítani! Alapelvárás lenne a jogalkotóktól, hogy nem hozhatnak közösségi jogot sértő jogszabályokat.

Úniós tagok is vagyunk, únió joga magasabb rendű mint a tagállam saját joga. Úniós normákba ütköző szabályokat Magyaroszágon nem lehet bevezetni. Ezt talán jogi végzettségű miniszterelnökünk is tudja...

(Végtörlesztéshez, ha elmeszélnék: A saját hitelünkért vállaljuk családban a felelősséget, felelősséggel vettük fel, most is törlesztjük szépen, rendben, nem vagyunk végtörelsztők. A saját hitelem fizetem eztán is, ahogy eddig is, de másokét már nem fogjuk A végtörelsztőket ha elmeszelik, akkor bizony plusz adók formájában e tekintetben csak a végtörlesztőket sújtsák (és főként a jogalkotók saját magukat) majd, ellenkező esetben nekem kárt okoznak, és emberi méltóságomban is megsértenek. Hiszen a jogalkaotók is tudják, és a végtörelsztők is, hogy lehetséges, hogy elmeszelik únióban, és ennek tudatában ugranak bele. Az nem fer, hogy saját hitelem mellé, másokét is rámterhelik. Ebből nem kérek)!

niklex 2011.11.21. 19:36:12

Ha netán a nemzetközi gazdasági helyzet jóra fordulna,akkor persze csak a kormány dicsősége lenne a növekedés, a külső okokról egy szó sem hangzana el.
Komolyan,mint az óvodások.
A különadó OK. Az összes képviselő, aki megszavazta ezeket az elmeszelt törvényeket a vagyona 98%-át befizeti, és további 10 éven keresztül a jövedelmük 98% adó alá esik, mint pofátlan jövedelem a teljesítményükhöz képest.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2011.11.21. 19:50:32

Nincs kétségem afelől, hogy a képviselő urak kifizették végtörlesztésben az adósságukat és afelől sincs, hogy mi kifizetjük azt a különbözetet, amit ezzel megtakarítottak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2011.11.21. 19:55:13

Miután 8 éven át hallgattuk, hogy "ne a zemberekkel fizettessék meg az elhibázott kormányzás árát". Pszijjártónak szükség szerint még a szája is habzott. Ironikus. Mondjuk a fidesz általában az.

Vidéki 2011.11.21. 19:56:56

Vastagbőr felhördül: „Magyarul, ha az EU bármelyik magyar törvényt elmeszeli, akkor a jóvátételre különadó vethető ki, amit csak erre a célra lehetne fordítani.”

Mégis, miből kellene fedezni, ha feltételezzük, hogy a kormány nem mindenható?

Azt valahonnan elő kell teremteni, vagy elvenni olyan területektől amelyek állítólag ki vannak éheztetve, ezért nagy sírás rívás és fogaknak csikorgatása kísérné.

A bibliából ismert, hogy valamikor égi manna potyogott az égből és ez a pusztában bolyongó választott népet megmentette az éhhaláltól. Talán, ha a kormány hasonló csodát lenne képes produkálni, minden problémát gyorsan fejfájás nélkül meg lehetne oldani.

Az okos Vastagbőr felteszi a kérdést: „De amúgy mit várhatunk el a kormánypárti képviselőktől”?

De mit várhatnánk el az okos Vastagbőrtől?

Van e neki valamilyen titkos receptje, amivel pótolni lehetne például azt a 227 milliárd jogtalanul visszatartott áfát, amit a mostani kormánynak vissza kell fizetni, és amit nem a mostani kormány tartott jogtalanul vissza, csak a csontváz éppen most pottyant ki a szekrényből..

szűrő és mozsár 2011.11.21. 20:03:27

@Vidéki:

"Mégis, miből kellene fedezni, ha feltételezzük, hogy a kormány nem mindenható?"

Ha únió elmeszeli. Ez azért lényeges, mert az úniós jog magasabb rednű, mint atagállam joga, azaz Magyarországon nem szabad olyan jogszabályt hozni, ami ellentétes úniós, és/vagy európai közösségi joggal.
A miniszterelnök jogi végzettségű ember lévén, ezt nyilván maga is jól tudja. Vannak dolgok, amikkel kapcsolatosan figyelmeztették is, ám ők mégis csak azért is ilyen jogszabáélyt alkottak.

A jogalkotók felelősségét kell meghatározni!

"azt a 227 milliárd jogtalanul visszatartott áfát, amit a mostani kormánynak vissza kell fizetni, és amit nem a mostani kormány tartott jogtalanul vissza, csak a csontváz éppen most pottyant ki a szekrényből.. "

Tudtommal, 1999-es ügy miatt van a 227 milliárd! Tudtommal '99-ben is Orbán Viktor volt a miniszterelnök...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 20:06:42

@Vidéki:
Most tartok ott, ha itt lennél mellettem, már nem élnél. Ez vonatkozik az összes fidesztrollra és párttagra is.

Nem kellett volna kivetné a kibaszott jogellenes adókat, te nyomorék! Minden jogász elmondta, hogy 90%, hogy jogellenes.
Honnan teremtsenek pénzt? NEM ÉRDEKEL! Nem kéne elbaszni hülyeségekre, meg talán el kellett volna kezdeni a reformokat, amiket mindenki sürget.

Szánalmas korcs vagy, ha még ezt is megpróbálod kimagyarázni...
(azt már nem is teszem hozzá, hogy "természetesen" ezt is megpróbálták elbújtatni)

szűrő és mozsár 2011.11.21. 20:07:00

@Vidéki:

"Nem ez lenne az első ügy, amikor Magyarország uniós jogot sért: még egy 1999-es áfarendelkezés miatt idén buktuk el a költségvetést 270 milliárd forinttal terhelő áfapert."

Forrás: index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/21/tiz_hetunk_megmagyarazni_a_vegtorlesztest/

Márpedig akárhogy is elmélkedem, '99-ben tény, hogy Orbán Viktor volt a miniszterelnök...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 20:09:20

@Vidéki:
...és tegyük hozzá, hogy ők azért ettől függetlenül emelik a saját illetményüket. Felelősség smafu?!

Csináltak pár száz milliárd kárt. Hopsz, vagyonelkobzás az összesnek!
Ha én hibázok, a szaros alsógatyámat is elviszi a NAV, rohadjatok meg...

szűrő és mozsár 2011.11.21. 20:09:29

@szűrő és mozsár: Persze kiegészítem, hogy akkor még nem voltunk úniós tagok, de még is csak 99-ig nyúlik vissza az ügy...

sisszi 2011.11.21. 20:12:29

ha már jön az imf a keblükre. remélem azoknak van annyi eszük, hogy ezzel a szarházi bandával nem állnak szóba, és csak akkor dobnak kölcsönt, ha ez a szaros banda elhúz a sunyiba

Vidéki 2011.11.21. 20:14:05

@Kőmíves Kelemen:

Szánalmas korcs vagy

A kőbalta korszakában az ősember használt olyan "érveket", mint te.

Menj vissza a dzsungelbe!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 20:16:33

@Vidéki:
Én felhoztam, hogy mit nem kellett volna, és mit kellene MOST csinálni.

Te milyen érvet hozol fel arra, hogy a brancsod 1.5 éves ámokfutása miatt jövőre "kicsit" több lesz az adó? Kinek a nyakába lehet ezt varrni?
Lapozd a Bibliát, hátha találsz erre valamit...

szűrő és mozsár 2011.11.21. 20:17:36

@Kőmíves Kelemen:

szerintem azzal, hogy előre kitervelten, közösségi jogokat sértve hoznak jogszabályokat, és ezt az állampolgárok nyakába akarják varrni, ez az ártatlan állampolgárok emberi méltóságát sérti!

Sokáig nem hiszem, hogy a felelősségrevonás alól menekülhetnek a jelenlegi poltikusok. Hiszen a jogalkotóknak nem szabad közösségi, nemzetközi, stb jogokat, normákat sértő jogszabályokat, rendelkezéseket hozni. Ha hoznak ilyet, borítékolható, hogy ezért számon kérik valamely nemzetközi szervezetnél, és meg lesz a következménye.

Én, mint magyar állampolgár, nem azt várom, hogy jogi ámokfutása következményeit rajtam verje le a kormán plusz adóbany, hanem mint magyar állampolgár követelem, hogy a jogalkotók csak olyan jogszabályokat alkothassanak, amikben figyelembe veszik, betartják a közösségi jogi és úniós jogi kereteket, hiszen be kell tartaniuk. Ha nem ezt teszik, akkor felleősségre kell vonni _őket_!

Orbán Viktor és a t. kormány mi jogon gondolja magát feljebb valónak a nemzetközi jogoktól, és mi jogon gondolja úgy, hogy magukról a feleősséget elhárítják, és rátolják ártatlan lakosságra.

Ezt nehezen tudják meg/ki magyarázni... Ha ezt bevezetik, az biztos, azonnali bukás lesz nekik (enélkül sincs sok hitelük...).

Szűtté mamá? Szűjjé! 2011.11.21. 20:19:30

@Vidéki: Az ősemberezés nyilván jobb érv. De az majd nem fog tetszeni, ha a hibás kormányzás árát a vidékiekkel fizettetik meg, igaz-e?

VadMacs 2011.11.21. 20:20:05

@Vidéki:
"Van e neki valamilyen titkos receptje, amivel pótolni lehetne például azt a 227 milliárd jogtalanul visszatartott áfát, amit a mostani kormánynak vissza kell fizetni, és amit nem a mostani kormány tartott jogtalanul vissza, csak a csontváz éppen most pottyant ki a szekrényből.. "

Demagóg szöveg ecsém, ebbe a csontvázba ez a kormány is szerelmes volt...

Vidéki 2011.11.21. 20:20:05

@szűrő és mozsár:

Az ÁFA ügynek szakálla van.
Azóta a szakértők szakértői a balliberálisok kormányoztak sok évig, mégis utódaikra hagyták az ügyet. Idáig nem volt sürgős az EU-nak sem, most mégis nagyhirtelen sürgős lett, ki tudja miért?

Viktus 2011.11.21. 20:23:28

@Vidéki:

Kifizeted helyettünk az unortodox harcok árát?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 20:23:52

@Vidéki:
Ezt a 227 milliárdot Viktorkáék lerendeztén a manyup pénzből, fátylat rá.

Mesélj légyszi inkább a többiről, ami összessen még 3x ennyi lesz. Epedve várom a logikus magyarázatodat.

Cnere 2011.11.21. 20:25:19

A legtöbb ország amennyire tud és teheti protekcionista és a bankok máshol (sem) számítanak szent teheneknek. Meg lehet őket is adóztatni, még akkor is ha általános a mesterségesen gerjesztett szűkölés.
Ha az államnak fizetni kell, akkor maximum még egy évvel kitolja a bankadót oszt jónapot. Egyébként több bank rekord profitot jelentette a 3. negyedévre és szerintem a 4. sem alakul majd rosszul.
A végén még kiderül, hogy nem is volt frank a frankhitel mögött meg a kamatokban beárazott CDS sem valós, mert mivan akkor ha az osztrák anyabank vette fel a cht forrást és passzolta tovább keletre? Akkor tiszta és brutális haszon ott marad a banknál, csak esetleg nem itt, hanem a központban, egy országgal nyugatabbra.

szűrő és mozsár 2011.11.21. 20:25:22

@szűrő és mozsár: kiegészíteném kommentem, hogy attól, hogy a jelenlegi kormányt szidom, az előzőt sem bírtam. Nincs olyan politikai erő, amivel szimpatizálni tudnék.

Talán Bajnai volt egyedül épeszű politikus, ő válságban is tudott érdemben intézkedni, javítani az ország megítélésén. Persze süllyedő hajót kapott ő is, ahol csak némi vizet lehetett kilapátolni, de ahhoz legalább elég volt, hogy ne süllyedjen tovább akkor a hajó. Erre most meg Orbánék vágnak még nagyobb léket, had süllyedjen. Az ész megáll.

Ben Franklin 2011.11.21. 20:28:37

A posztoló hozza a síkhülye formáját. Kb. neazemberekkelfizetessékmeg.

Ha elmeszelik a különadókat, akkor meg fogják fizetni az adófizetők természetesen. Ha nem is lennének különadók, akkor már most fizetnék az emberek azt, ami a szektoriális adóbevétel. Szóval egyenleg 0, ha bukunk mindent. És akkor majd talán majd a bolondok is látják, hogy kinek az oldalán áll a kormány, meg kién az EU. Nem is a kieső pénz fáj a multi-lobbinak, de a precedens hogy őket is lehet adóztatni, már veszélyes.

sisszi 2011.11.21. 20:29:54

hát úgy kivetni adót, hogy úgy látszon, hogy a bankok fizetnek a zemberek helyett és ezt a sok ostoba be is szopja és hallelújázik nekik..... elég nagy teljesítmény. Gyuri beszedte a 2012-es adót már 2011-ben. baszki zseni. pluszba munkahelyteremtő is: mekkora aparátus kell az egészhez. annyi bürökratának adnak munkát brüsszeltől budapestrig, hogy a seggüket verhetik a földhöz....nem hülye Navracsics, hogy éppen alapítja a bürokrata egyetemét.

Vidéki 2011.11.21. 20:30:31

@Kőmíves Kelemen:

"Te milyen érvet hozol fel arra, hogy a brancsod 1.5 éves ámokfutása miatt jövőre "kicsit" több lesz az adó? Kinek a nyakába lehet ezt varrni? "

Ne az adó miatt rettegtess.

Lapozd a KSH-t, hátha találsz erre valamit.:
"A bruttó hazai termék (GDP) 1,4 százalékkal nőtt az idei a harmadik negyedévben a KSH szerint. (HVG)"
" a bruttó átlagkeresetek 4,4, a családi kedvezmény nélküli nettó átlagkeresetek 5,7 százalékkal haladták meg az előző évit a január és szeptember között eltelt időszakban.."

Ez nincsen összhangban azzal a vízióval amivel te meg akarod etetni a hívőket és a hiszékenyeket.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.21. 20:36:27

És a legszomorúbb, hogy ezt mind el lehetett volna kerülni, ha beszélgetnek az érintett felekkel. Csak akkor számolni kellett volna meg szakérteni. No ez hiányzik itten. :( E helyett Ovi kézi vezérel és hát ebbe már más diktátorok is megbuktak... Mert manapság már nem lehet valaki istenkirály.

pjm 2011.11.21. 20:36:38

Nem lenne olcsóbb minden fityiszes hunatyának kifizetni egy milliárdot és szépen mejnek haza, négy év múlva meg jöjjenek vissza a ksszához. Szerintem szépen ellennénk mi szittya magyarok, mint a balga belgák, ahol kormány nélkül is működött a rendszer..Vagy kevesellnék?

Vidéki 2011.11.21. 20:36:41

@Kőmíves Kelemen:

Kinek a személye garantálhatná neked azt, hogy bejuthassunk az Ígéret Földjére?

Kónya Péter a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke.

Új ellenzéki párt is alakulhat, a nyugdíjas fiatalúr Kónya Péter főszervező bábáskodása mellett.

Kónya Péter főszervező egy olyan fiatalember aki gyorsan még az mszp kormány módositotta nyugdijtörvény előtt sok-sok bajtársával nyugdijba menekült és persze ma a nyugdij mellett állásban van.

De milyen károsodása van Kónya fiatalúrnak (talán feltörte kezét a toll, vagy fenekét a karosszék?

A 43 éves fiatalúr, Kónya Péter nyugdíja csaknem háromszorosa a magyar átlagnyugdíjnak.

Kónya Péterről TV adásban megtudhattuk, hogy 41 éves korában ment nyugdíjba,

Nyugdíja sokkal magasabb, mint fizetése volt. Nyugdíja csaknem háromszorosa a magyar átlagnyugdíjnak.

Bízzál a "Nem tetszik a rendszer" tüntetőiben, amelyen a főszervező és fő szónok, szóvivő, Juhász Péter korábban a Kendermag Egyesület nevében tevékenykedett droglegalizációs aktivista ként.

Ez a főszervező Juhász Péter droglegalizációs aktivista , alternatív köztársasági elnököt akar választani, mert gonosz ellenségének tekinti a szabad választásokon az ország irányítására felhatalmazást szerzett kormányt, a parlamentet és a legitim köztársasági elnököt.

A tüntetésről készült TV adásban lehetett látni, hogy a tömegben egy hatalmas fekete halálfejes zászlót is lobogtattak, az anarchisták lobogóját.

A kulturális élményt, az ideológiát művészi szinten Dopeman szolgáltatta. Bízzál benne.
A "Nemtetszik a rendszer" tüntetés egyik arca testvérével együtt videoklipet forgatott a helyszínen, amiben 46-szor hangzik el a bazmeg szó.

Dopeman sűrű bazmegolások közepette küldi el az összes pártot, állami intézményt, meg úgy átalában mindenkit.

Két bazmeggel körítve ez is elhangzik: bazmeg ezt a kibaszott sleppet/ amit magyar népnek neveznek bazmeg.

szűrő és mozsár 2011.11.21. 20:37:25

@Vidéki:

talán elsiklottál afelett, hogy az államadósság egyetlen negyedév alatt 76, vagy 76,5 %-ról 82 %-ra ment! (Múlt héten volt hír...). Ennyit az államadósság elleni küzdelemről...

Bedarálták a magánynugdíjakat, felélték a mostani fiatalok jövőjét, és sikerült az államadósságot is növelni.

Lehet, az árfolyamokra kenni, de a forint gynegülése nem független a hazai politikától. Még az is nehezen értelmezhető, hogy voltak szakaszok, mikor export végett jó volt, hogy hagyták elszállni az árfolyamot, hiszen a magyar államadósság jelentős része devizában van! Azaz, kvázi ezzel is növelték az államadósságot.

Aztán csúnyán leszerepelt a kötvények piacán a közelmútlban az ország...

Ahogy kiderült, hogy nagy a gáz, 82 %-r anőtt, egyetlen negyedév alatt az államadósság, ezután jelentették be időrendben, hogy mégis IMF. Ha ez csak piacok megnyugtatása miatt dobták be, és érdemi megállapodás nem lenne, akkor nagyon nagy veszélyben lenne az ország, akkor kampec, azt már a piac nem tolerálná...

Vidéki 2011.11.21. 20:38:52

@Kőmíves Kelemen:

Kinek a személye garantálhatná azt, hogy bejuthassunk az Ígéret Földjére?

Kónya Péter a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke.

Új ellenzéki párt is alakulhat, a nyugdíjas fiatalúr Kónya Péter főszervező bábáskodása mellett.

Kónya Péter főszervező egy olyan fiatalember aki gyorsan még az mszp kormány módositotta nyugdijtörvény előtt sok-sok bajtársával nyugdijba menekült és persze ma a nyugdij mellett állásban van.

De milyen károsodása van Kónya fiatalúrnak (talán feltörte kezét a toll, vagy fenekét a karosszék?

A 43 éves fiatalúr, Kónya Péter nyugdíja csaknem háromszorosa a magyar átlagnyugdíjnak.

Kónya Péterről TV adásban megtudhattuk, hogy 41 éves korában ment nyugdíjba,

Nyugdíja sokkal magasabb, mint fizetése volt. Nyugdíja csaknem háromszorosa a magyar átlagnyugdíjnak.

Bízzál a Nem tetszik a rendszer tüntetőiben, amelyen a főszervező és fő szónok, szóvivő, Juhász Péter korábban a Kendermag Egyesület nevében tevékenykedett droglegalizációs aktivista ként.
Ez a főszervező Juhász Péter droglegalizációs aktivista , alternatív köztársasági elnököt akar választani, mert gonosz ellenségének tekinti a szabad választásokon az ország irányítására felhatalmazást szerzett kormányt, a parlamentet és a legitim köztársasági elnököt.

A tüntetésről készült TV adásban lehetett látni, hogy a tömegben egy hatalmas fekete halálfejes zászlót is lobogtattak, az anarchisták lobogóját.
A kulturális élményt, az ideológiát művészi szinten Dopeman szolgáltatta. Bízzál benne.
A Nemtetszik a rendszer tüntetés egyik arca testvérével együtt videoklipet forgatott a helyszínen, amiben 46-szor hangzik el a bazmeg szó.

Dopeman sűrű bazmegolások közepette küldi el az összes pártot, állami intézményt, meg úgy átalában mindenkit.

Két bazmeggel körítve ez is elhangzik: bazmeg ezt a kibaszott sleppet/ amit magyar népnek neveznek bazmeg.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 20:41:20

@Vidéki:
Benzin +11%
2011 január 350 Ft
2011 november 400 Ft

EUR: +11%
2011 január 287
2011 november 317

CHF: +11%
2011 január 222
2011 november 247

A fenti adatok olyanok, amiket megéreznek az emberek.
A GDP-t csak tartós, hosszú növekedés után, a KSH-s átlagkeresetek pedig félrevezetőek. És mellesleg kb fele bővülés, mint a fenti adatok romlása.

Továbbá az asszoyn nagyon jól járt az egykulcsosnak nevezett biszbasszal. Kb 10 ember fizetésének reálcsökkentését ellensúlyozza statisztikailag. Egy jól járt, tíz nem. De a statisztika szerint senki sem járt rosszabbul...

szűrő és mozsár 2011.11.21. 20:41:43

@Vidéki:

Forrás: hvg

"A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint az államháztartás nettó finanszírozási képessége a 2011 harmadik negyedévével záruló elmúlt egy évben a GDP 5,4 százalékát tette ki. A finanszírozási képesség pozitív egyenlege elsősorban a 2011 első negyedévében elszámolt, magán-nyugdíjpénztári kilépések miatti, a háztartások által az államháztartásnak nyújtott tőketranszfer következtében alakult ki - áll a Magyar Nemzeti Bank friss jelentésében.

A tőketranszfer hatását figyelmen kívül hagyva az államháztartás nettó finanszírozási képessége a GDP -4,2 százaléka volt az elmúlt egy évben.

Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számításba vett (maastrichti) adóssága 2011 harmadik negyedévének végén a GDP 82,0 százaléka volt (22 929 milliárd forint). Az idén eddig ez a legmagasabb GDP-arányos érték, 2009-ig visszatekintve pedig ennél csak 2009 első és 2010 második negyedévében volt nagyobb az adósság.

A bruttó adósság harmadik negyedévi növekedéséhez (1647 milliárd forint) a forint gyengüléséből származó átértékelődések és az új adósság nettó kibocsátását jelentő tranzakciók is számottevően hozzájárultak, körülbelül 65-35 százalékos arányban. Az államháztartás nettó tartozása (15 114 milliárd forint) a GDP 54,1 százalékát tette ki 2011 harmadik negyedévének végén.

Az előzetes adatok szerint a háztartások nettó finanszírozási képessége 2011 harmadik negyedévével záruló elmúlt egy évben a GDP -5,6 százalékát érte el. A háztartások által az államháztartásnak nyújtott, a magán-nyugdíjpénztári kilépések miatti tőketranszfert figyelmen kívül hagyva a háztartások nettó finanszírozási képessége az elmúlt egy évben a GDP 4,0 százaléka volt."

Félelmetes, hogy mi lett volna akkor, ha a magánnyugdíjpénzeket nem darálják be. Ezzel együtt nem kis teljesítmény volt tőlük az államadósságot növelni...

Vidéki 2011.11.21. 20:42:26

@szűrő és mozsár:

"Bedarálták a magánynugdíjakat, felélték a mostani fiatalok jövőjét, és sikerült az államadósságot is növelni."

Valószínűleg gyógyíthatatlan előítéleteid tartottak attól vissza, hogy utána nézz a tényeknek, ezért szívesebben ragadtál le fantazmagóriáid birodalmában.

Ha baloldali vagy, azért még elolvashattad volna a Népszavában nagynevű Simonovits András, közgazdász véleményét, aki nemrégiben a Népszavában ezt nyilatkozta:

„Vagy nézzük a nyugdíjprivatizálást. Nem voltam híve a magán-nyugdíjrendszernek, egy kozmetikai műtétnek tartottam, külföldi hitelből finanszíroztuk miatta az ellátásokat”

Csak akkor lett volna fenntartható, ha hitelezőink a végtelenségig finanszírozzák azt, hogy lehetőségeink felett éljünk.

Tévedsz, ha azt képzeled, hogy hitelezőink ennyire vajszívűek lennének. Őket nem a mennyországi angyalok kórusából válogatták, ahogyan te elképzeled.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.11.21. 20:44:28

de megasszontam már másfél hónapja, hogy fizetni fogunk: kiszamolo.blog.hu

Gekko 2011.11.21. 20:44:48

@Valahol Máshol: Ha van eszed, és jó szakmád / diplomád, menj külföldre. A szocik 8 év alatt felszántották az országot, ezek meg behintik sóval - az gyorsabban megy... Ne reménykedjetek megváltásba. Németeknek nagyon elegük lett belőlünk, másra eddig sem számíthattunk - max orbán kínai meg egyéb fantazmagóriái, áhhh... És hát úgy tűnik, matolcsi is próbálkozik még valami egészen mást csinálni, mint aminek mi örülhetnénk. Szóval, nem nagyon látok esélyt arra, hogy akár csak középtávon bármi jobb legyen.
Vagy varrass turult a melledre, Wass Albert idézeteket meg a hátadra. Hátha attól jobban érzed magad. Végül is, sokaknak bejött, látod.

Vidéki 2011.11.21. 20:45:12

@szűrő és mozsár:

"A tőketranszfer hatását figyelmen kívül hagyva az államháztartás nettó finanszírozási képessége a GDP -4,2 százaléka volt az elmúlt egy évben."

Ha Mari néninek farka lett volna, talán Pista bácsinak hívták volna.

De, mint tudjuk, nem ez ahelyzet.

Bonsai99 2011.11.21. 20:51:34

Én csak egy dologban reménykedem, hogy végre bedől vagy majdnem bedől a magyar gazdaság és végre az IMF és az Unió is ultimátumod ad ennek a mostani söpredéknek! Szar lesz, de ezeket máshogy nem lehet elzavarni! És abban is bízom hogy a jó kis elszámoltatós törvényeik végre utolérik őket! A mostani ellenzéknek mindig is az volt a nagy hibája, hogy soha nem mert olyan sunyi módszerekkel operálni a másik párttal szemben mint amit most a fidesz csinál. Én nem kívánom a díszes országvezetés halálát, de nagyon remélem, hogy megfelelő gazdasági csoportosulások elérik, hogy maguk kívánják a saját halálukat! Sietve hozzáteszem, hogy ezt 8 éves kínlódós mszp-s seregletet sem szeretném látni még sokáig a parlamentben sem! Egy dologban bízom, hogy Bajnai végre elérkezettnek látja valamikor az időt és végre újra hajlamos lesz küzdeni azért, hogy végre jobb mederben follyanak a dolgok! 20 év alatt csak őt láttam alkalmasnak arra hogy miniszterelnöknek nevezhesse magát! Őszintén csak azon csodálkozom, hogy a mostaniakkal még bárki is nemzetközi szinten szóba áll...

szűrő és mozsár 2011.11.21. 20:52:38

@Vidéki:

A magánnyugdíjpénztári rendszer szerintem jó volt, deha szerinted nem, akkor Te nyilván az államiba maradtál. Én viszont maradtam magánban. Majd meglátjuk, ki nevet a végén...

A magánnyugdíjpénztári tagok még nyugdíjba sem vonultak, igazi folyósítás még nem volt, ám amikor ez megkezdődött volna, akkor jelentősen tehermentesítette volna az állami nyugdíjrendszert, is, hiszen egy részét onnan kapták volna.

Még pár évtized mire nyugdíjas leszek. Nem az számít, hogy most Orbán Viktor és bandája mit mond, hanem az, hogy akkor akik hatalmom lesznek, milyen rendelkezéseket hoznak. Orbán Viktorról egy majdani fiatalnak max. annyi fogalma lesz, mint a mai fiataloknak Rákosiról. Én politikusokra nem bíznám szívesen a nyugdíjam. Viszont nyilván nem mutyi, nem zsebbe feketén jövedelmem volt, hanem ami benne van, az teljesen legális. És én is fizettem tisztességgel az adókat és járulékokat utána, és a munkáltatóm is. Sok más embert eltartottam járulékaimból....

Ben Franklin 2011.11.21. 20:52:50

@Bonsai99: Erre mondják a pszichológusok hogy projekció.

Vidéki 2011.11.21. 20:53:43

@Kőmíves Kelemen:

Nem csak benzinnel él az ember. Az infláció nyár végén 3,6 % volt.

A svájci frank az euróhoz képest is szédületesen drágult.

A spekulánsok mindig sóvárognak a változás után, mert azon lehet nagyokat kaszálni, különösen akkor, ha elég erősek ahhoz, hogy a változások irányát is képesek befolyásolni.
Noha a folyó fizetési mérleg jelentős többlete vagy a költségvetés helyzete normál esetben nem adna okot aggodalomra, a múltban felhalmozott tetemes állami és magánadósság, azon belül is a külfölddel szembeni tartozás, mégis rendkívül sérülékennyé teszi Magyarországot a mostani környezetben.
Nem a mostani kormány halmozta hegyekbe az adósságot.
Demján Sándor már a szocializmusban is bizonyította hozzáértését a gazdaság területén.

„Ha nem lép be a svájci frank erősödésének problémája, akkor valóban erősödhetett volna a lakosság fogyasztása, ami húzhatta volna a növekedést, ám a frank kiszívta a pénzt az országból, „mutatott rá Demján Sándor.

A 82%-os GDP adósságrátához mit szólsz ?

Nemsokára a spekulánsok a forint erősödésére fognak spekulálni. Akkor nézd meg az adósságrátát ha a HUF/EURO 270 körül lesz.

sisszi 2011.11.21. 20:54:14

@Vidéki: megkerestem a gdp linkeket.
ksh
portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qpt001h.html
eurostat
epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&plugin=1&language=en&pcode=tsieb020

stagnálás így: bedarálták a manyup-ot, a 2012-es adók egy részét már 2011ben beszedték.

szűrő és mozsár 2011.11.21. 20:57:11

@Vidéki:

"A svájci frank az euróhoz képest is szédületesen drágult."

Jóhogy, mivel a befektetők frankba menekültek (az arany mellett).

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 20:57:33

@Vidéki:

Ha 2012-ben valaha is 270 lesz az euro (amig a Fidesz van hatalmon), akkor a Hősök terét 270x körbefutom, egy "Vidékinek igaza volt, BOCSÁNAT" transzparenssel, és erre meghívom a Vastagbőr stábját egy videokamerával, valamint vállalom, hogy a blogomra is kiteszem a videót.

Ben Franklin 2011.11.21. 21:01:10

@Vidéki: Hát bízzunk benne hogy IMF pénz nem fog kelleni.

Egyébként az eurozóna átlagos adóssága 88% GDP arányban, az EU-tagországi átlag 82,5%, az USA 99%. Nem csak ez számít, mi elég kemény kamatfelárat fizetünk és nem befelé vagyunk eladósodva. Mindenesetre öröm hogy a kormányzati cél 50% körüli érték.

Mikka-Makka 2011.11.21. 21:03:47

eleg cinikus vagyok es nehezen mar lepödök meg de erre a törvenyre azert nehez visszafogott jelzöket aggatni. nem gyenge, na.

Arthur Dent 2011.11.21. 21:04:29

Kiszámíthatóság?

Jogkövető magatartás?

Na számomra itt szakadt el a cérna teljesen. Szabályt sértünk a nép meg majd kifizeti adóban, egy kulccsal, söralátéten?

Hol itt az ország felelős vezetése. Egy egy hülye ötlettel mennyi pénzt vettek már eddig is ki a zsebünkből.

Azt hiszem el fog jönni még az az idő, amikor valaki számon kéri rajtuk az "elmúlt 4 évet". Nem kell messzire nézni van olyan szomszédunk akinek volt vezetője hűvösön van.

Ben Franklin 2011.11.21. 21:05:41

@Arthur Dent: A posztoló hozza a síkhülye formáját. Kb. neazemberekkelfizetessékmeg.

Ha elmeszelik a különadókat, akkor meg fogják fizetni az adófizetők természetesen. Ha nem is lennének különadók, akkor már most fizetnék az emberek azt, ami a szektoriális adóbevétel. Szóval egyenleg 0, ha bukunk mindent. És akkor majd talán majd a bolondok is látják, hogy kinek az oldalán áll a kormány, meg kién az EU. Nem is a kieső pénz fáj a multi-lobbinak, de a precedens hogy őket is lehet adóztatni, már veszélyes.

szűrő és mozsár 2011.11.21. 21:05:46

@Ben Franklin:

"Mindenesetre öröm hogy a kormányzati cél 50% körüli érték."

Csak milyen áron? Csaucseszku jut most eszembe... :D

Gekko 2011.11.21. 21:07:42

@Vidéki: Értem, tehát más a hibás. Az euró, meg a frank, meg a spekulánsok, meg a piac. Ja, meg a múlt! Az főleg. Meg a németek, hogy nem nőnek eléggé.
És még igaz is lehet. De ez a kormány ezt mind tudta. Ennek ellenére 1,5 év alatt eltapsolta a teljes MANYUP lóvét, bankadót, telekomadót, meg a többi aprót, majd pár klassz hurok után kvázi eljutott odáig, hogy nem tudja menedzselni a boltot.
Milyen szar duma már ez a "frank kiszívta a lóvét"! Ez csak úgy jött szerinted, mint egy kibaszott meteor, amire senki nem számított? Nézzél már vissza egy frank / forint árfolyamot vagy 2 évre, és ha csak nem vagy vak vagy debil - mint a matolcsi - akkor látod a folyamatos növekedést. Szerinted milyen prognózisok készültek annó? Áhhh. Értem, hogy erős a kognitív disszonancia, de ez már-már vérre megy.

Vidéki 2011.11.21. 21:09:11

@Arthur Dent:

Gondolj Görögországra. A válságban a szerzett jogok nem annyira szilárdak, mint ahogyan azt elképzeled.

Mérges 1234 2011.11.21. 21:09:42

@Ben Franklin:

Jó, jó lenne az 50%, na de milyen áron.

16%-os adó, amely az emberek 90%-nak rosszabb.
Járulék emelés.
27 %-os rekord méretű ÁFA.
Egyelőre nulla közel valóban megvalósított reform.....

2 dolgot sorolnék fel amit a Viktorék elbasztak:

1. Önkényuralmi rendszer kiépítésre való törekvés. Szerinem ezt ma már senki nem vitatja, viszont szerintem egyelőre irreleváns, tehát hagyjuk is.

2. A romokban heverő gaszdaságot, teljesen romba döntötték.

Szerintem a 2-es egyértelmű, és ez is fogja okozni a bukásukat.

Nem tudom ki lesz helyettük, a szocikat nagyon nem kellene, viszont ilyen diletáns, hazug, ostoba primitív banda nem maradhat.

A leanygobb hiba mégis az, hogy 1.5 évet vrtak a kiadscsökkentéssel, a reformokkal. Na persze ebben az Szocik is szaro voltak, de most nem roluk van szó.

Ben Franklin 2011.11.21. 21:11:14

@szűrő és mozsár: Biztosan nem lesz ingyen. Jó lenne ha a nagyobbik része jönne be a foglalkoztatás növeléséből(ebben óriási tartalék van), és csak kisebb a megszorításokból. A megszorítás mindig csak ideig-óráig jó, a szerkezeti reform tartós lehet. Kérdés, elég érettek vagyunk-e hozzá.

szűrő és mozsár 2011.11.21. 21:11:41

@Vidéki:

"Akkor nézd meg az adósságrátát ha a HUF/EURO 270 körül lesz. "

Erre kifelejtettem reakciót. Az államadósság szempontjából elsődlegesen a dollár árfolyama fog számítani...

pokesz70 2011.11.21. 21:11:55

Nem kell semmilyen különadó, hogy igazságtalanságról beszéljünk. Hiszen az állam egyébként is abból gazdálkodik, amit mi dobunk össze neki. Vagyis, ha pl. a végtörlesztés elmeszelése miatt, a károkat kompenzálandó nem lenne szükség új adók kivetésére, attól még igaz lesz, hogy kevés, de jómódú (akár külföldi) ember egyéni hasznát a teljes magyar adófizető társadalom fizeti majd ki, akár többszázmilliárdos nagyságrendben.

Vidéki 2011.11.21. 21:12:04

@Gekko:
Nem arról van szó, hogy más a hibás, de nem vagyunk annyira erősek, hogy függetleníteni tudnánk magunkat környezetünktől.

Viktus 2011.11.21. 21:14:17

@Vidéki:

Ahm ezt mindenki tudta elég drága tanulópénz volt rájönni ...

szűrő és mozsár 2011.11.21. 21:14:26

@Doubledecker:

most sem 16 % az adó, hiszen bizonyos jövedelmi sáv felett marad a félszuperbruttó, azaz bármennyire is csűrik, csavarják, lényegében x jövedelem fölött többet adóznak/adózunk jövőre is. Ezt lehet egykulcsosnak is nevezni, de lényegében addig csűrték csavarták, mint most nem tudom kitől kölcsönzök, olvastam én is valahol: " feltalálták a macskát, aki se kint, se bent nem fog egeret".

Mérges 1234 2011.11.21. 21:15:12

@Ben Franklin:

" szerkezeti reform tartós lehet. Kérdés, elég érettek vagyunk-e hozzá."

Az elmúlt másfél évben, ahogy az előtte lévő 8-ban sem volt egyetlen szerkezeti reforom sem.

Pénzbehajtás volt megint, bár most legalább megmondátk, hogy ez nem az, pedig nagyon is....

Remélem egyszer végre kiadás csökkentés is lesz, mert szerintem ez a nyomorult gazdaság nem bír el több adót, sőt az adófizetők sem.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.21. 21:15:32

@Ben Franklin: de hallod, mintha a telekomadó első évében mintha - jaj, lehet nem is, jaj - életemben először többet fizetettem volna az internet-tv-telefon kombóért, mint az előző évben. hogy a terhes picsában van ez? hogy a terhes picsában van hogy a bankadó első évében az otp mindenféle addig nem létező tételekkel terhelte a folyószámlám? multiadóztatás? a véreres lófaszt. az egyenleg meg a mesében nulla, kifizettem egyszer, jövőre kifizetem megint.

Vidéki 2011.11.21. 21:16:22

@Doubledecker:
Legdurvább téveszméid közül: "16%-os adó, amely az emberek 90%-nak rosszabb.
Járulék emelés.
27 %-os rekord méretű ÁFA."

"A bruttó hazai termék (GDP) 1,4 százalékkal nőtt az idei a harmadik negyedévben a KSH szerint. (HVG)"
" a bruttó átlagkeresetek 4,4, a családi kedvezmény nélküli nettó átlagkeresetek 5,7 százalékkal haladták meg az előző évit a január és szeptember között eltelt időszakban.."

Ez nincsen összhangban azzal a vízióval amivel te meg akarod etetni a hívőket és a hiszékenyeket.

Ben Franklin 2011.11.21. 21:16:38

@Doubledecker:

1, Önkényuralmi rendszer kiépítésre való törekvés. Szerinem ezt ma már senki nem vitatja, viszont szerintem egyelőre irreleváns, tehát hagyjuk is. - Mondjuk akik ezt mondják azokat nem zavarja, hogy IMF hitel idején minden hivatalban ül egy 'maninblack', aki megmondja hogy mit meg hogy, és akire a választónak semmiféle befolyása nincs. Biztos ezért szopkodták fel nagylelküen a hitelhegyeket.

2. A romokban heverő gaszdaságot, teljesen romba döntötték. - Ezt nem tudom honnan veszed, mesélj.

Anti Anyag (törölt) 2011.11.21. 21:16:52

Remélem a vége az lesz, hogy kilépünk az EU-ból.

Gekko 2011.11.21. 21:17:20

@Vidéki: Így igaz. Akkor már csak azt nem értem, hogy mi a büdös francnak kell mindennel és mindenkivel szembe tolni a bringát?!?!
És azt sem, hogy most akkor ezért az elbaltázott 1,5 évért, meg azért az elégetett 4-5000 MrdHUF-ért ki a felelős? Most miért nem olyan tökös, egyenes az Orbán. Hol van itt a minőségi különbség a Fletóhoz képest?

Yeto 2011.11.21. 21:19:32

...ne az emberekkel fizettessék meg...

Na persze. Geci patkányok.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.21. 21:19:58

@Vidéki: linkelj olyan statisztikát, ahol a nettó keresetek sávonként vannak feltüntetve, és minden sávban mutass ki pozitívumot.

NYJetsTD 2011.11.21. 21:20:27

Friss hír!
A NASA kutatói felfedezték, hogy nem csak az űrben vannak fekete lyukak! Megtalálták a földön is Vidéki polgártárs fejében...

Ben Franklin 2011.11.21. 21:21:15

@Kusics Iván: A kereseted megnövelésére hatékonyabb technikák is vannak mint a kormány savazása.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 21:21:52

@Vidéki:

Van egy közeli ismerősünk, havi bruttó 1.5 millával. Az ő nettója emelkedett 160e Ft-al.
Van 10 olyan ismerősöm, akinek csökkent 4-6e Ft-al.

A kettő közötti mérleg statisztikailag +100e Ft bérnövekedés 11 ember esetén. Csakhogy ebből 1, azaz EGY ember járt jól.

Viktus 2011.11.21. 21:24:42

@Vidéki:

Te jártál már emberek közt mostanság? a csókos hivatalon kívül ... megtapasztalnád a kemény magyar valóságot, amikor az emberektől elvett 5-6 ezer forintok meg még a jövőre megint behúzandó 5-6 ezrek már a mindennapi étkezés biztonságát veszélyeztetik.

Nge Swazili Mbeko 2011.11.21. 21:25:48

@Vidéki: Szerintem megtehetnéd végre, hogy a pofázás helyett a tettek mezejére lépsz. Én megelégednék azzal, ha mondjuk az ÖSSZES mobil vagyonodat magyar államkötvényekbe fektetnéd. Ezt üzenem apádnak, a nagy fehér ovodás szintű vezérnek és a teljes harmadosztályú, önmagától érvényesülésre képtelen komcsi sleppeteknek is, szóval most, a műszak végén ha jelentesz, el ne felejtsd megemlíteni.
Ellenkező esetben azt kell rosszindulatúan feltételeznem, hogy körmönfont módon csak kiraboljátok az ország lakosságát egy évtizedre előre, ami valljuk meg eléggé balos, sőt komcsi szokás.

Mérges 1234 2011.11.21. 21:26:32

@Vidéki:

1. vagy nem jársz az emberek között, alán nem is tankolsz.

de inkább a másik valószínű:

A Viktor fizetett felszopó legénye vagy, így a valagnyalásért, hazudozásért jár neked az üzemanyagkártya, és minden.

Néz az átlag nem sokat ér, ha a NAV és a KSH szerint is az emberek több, mint 80 %-nak csökkent a nettó fizetése. A reálértékről meg ne is beszéljünk.

Mindez azt is jelenti, hogy egy szűk kissebbség járt jól, ahogy a végtörlesztéssel is. De mint látod, alkotmányosan midneki fogja fizetni.

Ahogy a 27%-os adót is.

Ja mondok mégegy dolgot, én informatikusként és villamosmérnökként tolom a szekeret, a hétvégn találkoztam a telekom szektorban dolgozó népekkel.

3 embernek csökken jövőre a fizetése, de legalább nem lettek kirúgva a leépítési hullám miatt.
másik két faszitól elveszik a céges autótjővőre, mert a cégautóadót nem akarja már fizetni a cég.

1 másiknak felmondtak, mert a projrktet, amin 1.5 éve dolgozik nem volítja meg a szintén telekom iparban nyomuló multi.

Ja maelyiknek felmondtak, van egy csöppnyi azaz 50 ezer frnkos kölcsönem így őt kisé érinti a 215-ről 255 frankra felkúszó árfolyam.

És nem tud végtörleszteni, de a cégtörlesztés miatt kialakult kálvária miatt még inkább szop.

ISzóval nem csak a csorók vannak szopóágon hanem mindeki.

Te hazug rohadék.

Gekko 2011.11.21. 21:31:34

@Ben Franklin: vesszenek már el azok a köcsög multik, mind egy szálig. Rendes magyar nem telefonál, sámándobol, meg nem jár Suzukival, hanem lovagol. Te tényleg azt gondolod, hogy ilyen kis önellátó népközösségben faszán eléldegélhet 10 millió magyar, szombatonként dalárdában építve a közösséget? Te tényleg azt gondolod, hogy ha erősen utálod őket, akkor majd pördül egyet a világ, és hopp, máris a létező kommunizmusban leszünk? Ideje ébredned, minden korszaknak meg voltak a maga kommulált erőforrásai. Régen a mezőgazdaság, majd az ipar, most a technológia és innováció. Azért, mert ez hajtja előre a világot. Egy dolgot viszont talán Te is értesz: ha egy közösségben mindenkivel köcsög módon viselkedsz, előbb-utóbb pofán basznak, bármilyen udvarias is az a társaság. Sőt, minél udvariasabb, annál nagyobb lesz, amit kapsz. A köcsögölés megvolt, lassan jönnek a pofonok, sajna.

Melee 2011.11.21. 21:34:21

@Vidéki: "Van e neki valamilyen titkos receptje, amivel pótolni lehetne például azt a 227 milliárd jogtalanul visszatartott áfát, amit a mostani kormánynak vissza kell fizetni, és amit nem a mostani kormány tartott jogtalanul vissza, csak a csontváz éppen most pottyant ki a szekrényből.. "

A jelen kormány tízszer ennyit államosított a manyup-ok zsarolásos elkobzása révén. Kb. 200 milliárdot szerzett a telekom különadóból, 300-at az energetikai cégekre és kereskedelmi láncokra kivetett szelektív adókból, 300-at a bankadóból. Ja, hogy ezek egy részét várhatóan elkaszálják és fizetni kell mikor már nincs is meg? Mért érdekelné őket, úgyse ők fizetik. Miként a Malév támogatást sem, vagy a végtörlesztést, melynek segítségével Debrecen árfolyamnyereséggel szabadult meg a svájci frankos hitelétől, melyet bölcs és előrelátó polgármestere vett fel, kinek pártja mindig is a deviza hitel ellen volt.

Ben Franklin 2011.11.21. 21:35:50

@Gekko: Jobban örülnék ha ennyi információt úgy két mondatba összeraknál.

Egy multi, egy bank, egy telefonszolgáltató sem ment el az országból. A bankszektor továbbra is nyereséges. Teljesen normális hogy zsarolnak, nyivákolnak, bíróságra mennek, védekeznek. Ki nem szarja le?

Viktus 2011.11.21. 21:39:57

Rogán: "dolgozni kéne képviselőtársaim és nem panaszkodni"
A jövő évi adótörvényekről szóló, hétfői esti parlamenti zárószavazás elhalasztását kérte az ellenzék a több mint száz, a szavazás napján benyújtott módosító javaslat miatt. A Ház kormánypárti többsége azonban leszavazta az erre vonatkozó jobbikos ügyrendi kérést, amiért az LMP kivonult az előterjesztés záróvitájáról.

hvg.hu/itthon/20111121_adotorvenyek_elhalasztas_parlament

ez a videki is hasonló nulla agyi kapacitással bír ...

Mérges 1234 2011.11.21. 21:41:05

@Ben Franklin:

Olvasd el a kommentem, ami ugyan nem val uriemberre, de láthatod belől, hogy ugyan el nem metenk, de jól kibasztak a po'gárokkal.

A bankokat én sem sajnálom, de a végtörlesztés a lehető legaszrabbul sült, el keveseken segített a többieknek csak ártot, és végül az egészet vissza kell fiezetni.

Bár a törekvés, hogy tegyünk vlaamit a devizahitelesekkel, helyes, de a megvalosítás, a lehető legszarabb.

Valahogy különben ezt érzem mindenben, amit ez a kormány csinál, van jó szándék, de pocsék, undorító, vérlázító a kiveitelezés, ami sak árt az országnak.

Maradhat a kormány, de könyörgöm kezdjenek már el valódi sakértőket, számolni képes embereeket foglalkoztatni.

Talán ez lenne mindenkinek a legjobb.

Viktus 2011.11.21. 21:41:21

@Ben Franklin:

Mi adófizetők akiknek majd vissza kell csengetni az unortodox politika harcainak eredményeit ... mindamellett, hogy a veszteségeket is mi nyeltük be.

Ben Franklin 2011.11.21. 21:44:30

@Viktus: Ez ilyen, biza mi vagyunk az adófizetők, és a nekünk szimpatikus embereket választjuk meg.

Ha ma lenne a választás, akkor kit választanál?

1kutya 2011.11.21. 21:48:11

@Ben Franklin: ööö... melyik bankszektor nyereséges? az amelyikben a tavalyi két, még nyereséget elérőből 1 már ippeg nullszaldós, a másik meg elfelejtette elhatárolni a végtörlesztés miatti, közel 40 milliárdos veszteségét (és kimutatott Q3-ra 34 milliárd nyereséget)?

Melee 2011.11.21. 21:48:18

@Ben Franklin: A telefonszolgáltatók a meglévő infrastruktúrával szolgáltatnak, mert vékonyan nyereségesek, ezért nem éri meg elmenni. Befektetés, fejlesztés nincs, ezt a magyar alvállalkozók, hosszabb távon a fogyasztók szívják meg. Lesz.rják. Megértem, helyükben én is azt tenném, nem verném magam veszteségbe kormányuk hatalmas esze és érdektelensége miatt.

Multi ment el, elvitte a gyártást és itthagyott pár ezer munkanélkülit. Az 1.000.000 új munkahely teremtés program jelenleg -60.000 környékén áll. (Ha nem jön ki a kormány által kommunikált szám tedd hozzá a munkanélküliekhez a burkolt munkanélkülieket, azokat akik csak közmunkát végeznek, és máris meglesz. Ez olyan, mint a kádári idők bujtatott munkanélkülisége.)

A bankszektor továbbra is nyereséges. Tény. A rájuk kivetett adó kb. 75-80%-át áthárították az ügyfelekre. Az ügyfelek kormánya lesz.rja ezt a tényt. Vagy nem sz.rja le, hanem örül, hogy megtették, így nem ő vet ki még egy adót, és a bankok is maradnak. Szerencsére maradnak. Ugyanis ha a külföldi bankok kivonulnak, az állam két héten belül csődbe megy.

Viktus 2011.11.21. 21:50:44

@Ben Franklin:

Ebből a felhozatalból egyiket sem.

sárkányfő 2011.11.21. 21:51:55

nagyon rég fordult elő ilyen, nem is nagyon tudok mit kezdeni a furcsa érzéssel. Az van, hogy egyetértek a kormánnyal!
Ezt mondják: "A siker láthatatlan". És milyen igaz. Én se látom. Tök láthatatlan.
A kudarc viszont nagyon is látható, el se lehet téveszteni.

creative 2011.11.21. 21:54:33

akik ki tudták fizetni a devizakölcsönüket (Fidesz és a haverok sok devizakölcsönnel) azoknak a megtakarítását ezen (valós -180 Ft-os frankár) majd a szegények fizetik meg megint adó formájában. Gratulálunk fidesz

sárkányfő 2011.11.21. 21:57:24

Amikor majd az EU elmeszeli azokat a baromságokat, amikről már a megalkotásuk előtt lehetett tudni, hogy nem EU-kompatibilisek, és el lesznek meszelve - azaz direkt belevitték az országot a bukásba, és erre bizonyíték is van -, szóval amikor majd ezek árát fizetjük, akkor már másodjára fizetünk majd.
Ugyanis most is fizetünk. Már hónapok óta. Az emelkedő részletekben, az emelkedő benzinárban, és a java csak január elsejétől jön.

nu pagagyí 2011.11.21. 21:59:40

Törvény kiegészítés:
Ha egy törvénnyel kapcsolatban az EU bírósága az államnak fizetési kötelezettséget ír elő, a törvény beterjesztője egész vagyonával köteles a kártérítésben résztvenni. Amennyiben a parlamenti vitában elhangzott ellenérvek a bíróság döntésében is fellelhetők, akkor a károkozás tudatosnak minősül és a beterjesztő, az okozott kárral arányosan 5-től 10 évig terjedő börtönnel büntetendő, a törvény megszavazói pedig vagyonuk terhére kártérítési felelősséget viselnek.

sárkányfő 2011.11.21. 22:02:00

már csak legyintek.

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111121-a-kormany-es-a-kulfoldi-befektetok-kommunikacioja.html

"a kormány nem hajlandó párbeszédet folytatni a bírálóival: ahelyett, hogy információkkal segítene és próbálna meggyőzni, nem vesz rólunk tudomást. Egy immár volt államtitkár odáig ment, amikor itt járt Londonban, hogy fenyegető hangnemben közölte, hogy jövök én ahhoz, hogy Magyarországot elemezzem"

"Tavaly megtörtént, hogy Matolcsy György gazdasági miniszter jelezte, Washingtonban befektetőkkel fog tárgyalni, nekem is ígért egy beszélgetést, de egy nappal előtte lemondta az eseményt, és a sajtónak azt mondta, sosem beszélt meg ilyen találkozókat"

"Hat hónappal ezelőtt a tárca még egy levelet is küldött nekem és más borúlátóbb elemzőknek, amelyben elmondta, hogy miben tévedünk, de az érvelésben sem számokkal, sem más kiegészítő információkkal nem próbálta megváltoztatni a véleményünket"

Ben Franklin 2011.11.21. 22:05:57

1kutya, melee

Az van hogy nem ismerünk pontos számokat, gondolom ti se. Különadók összvissz 800 mrd-ot tesznek ki(amit ugye direktbe beszednék tőletek ha nem lennének). Ez most nem jó, mert áthárítják (bár fogyasztási válság van, szóval árat emelni öngyilkosság). Bár erre ugyanúgy nincs bizonyítékotok mint nekem az ellenkezőjére, mindenesetre elég megnézni az inflációt, ha ugyanannyi mint volt akkor az áthárítás humbug. Amúgy még ha igazatok is van, adót kötelező fizetni szolgáltatást meg nem kötelező igénybe venni, szóval szabadabb a mozgásteretek.

Szóval sírás így is úgy is van és lesz ez itt Magyarország. Ha valaki jobban csinálja menjen és adja elő.

Ben Franklin 2011.11.21. 22:09:29

@sárkányfő: Senki sem rúg egy döglött kutyába. Ha külföldön jó gyerekek vagyunk akkor biztos hogy kibaszunk magunkkal. Persze ez nem azt jelenti hogy fejjel menjünk a falnak.

nu pagagyí 2011.11.21. 22:10:37

@sárkányfő: Azért, ha az IMF is hasonló szellemben tárgyalna velünk, mint Matolcsy szokott másokkal, akkor rövid úton lapátra kerülne az ország. Mondjuk azt mondanák, hogy egy "sikeres" országgal most nem érnek rá tárgyalni.

Melee 2011.11.21. 22:12:12

@Ben Franklin: "Amúgy még ha igazatok is van, adót kötelező fizetni szolgáltatást meg nem kötelező igénybe venni, szóval szabadabb a mozgásteretek."

A héten ennél csak Matolcsytól láttam nagyobb baromságot. Te hogy kapod a fizetésed? Minden foglalkoztatottnak kötelező bankszámlával rendelkeznie, mert a fizetések pénztári kifizetése csak magánvállalkozásokban, vagy egyszemélyes cégekben lehetséges. Valamint a magyar cégek/egyéni vállalkozók is használnak banki szolgáltatásokat, mert bankszámla nélkül nem is indulhat vállalkozás.

igazi hős 2011.11.21. 22:12:31

@Vidéki: Hát 4 napja más sem hallok a királyi híradóban, hogy a nyugdíjasok kapnak egyszeri 6%-ot, januárban 4,2%-os emelést, de csak és kizárólag a mi kormányunk ilyen nagyvonalú, mert mindenütt másutt, különösen az IMF sújtotta országokban befagyasztották, sőt csökkentették. Még román és szlovák (na jó: erdélyi és felvidéki) nyugdíjasokat is megszólítottak, akik panaszkodtak az ottani helyzetre. A tetejébe még megszólalt Selmeczi Gabriella, aki már a jövőbeli nyugdíjakat is hatalmas sikerrel védte.
Én már levontam a logikus következtetést: ha Matolcsy visszaédeleg az IMF-hez (+EU), akkor a szava annyit nyom, mint egy kacsa, tehát fából van, következésképpen anyósom nyugdíját sem tekinthetjük kőbe vésettnek.

igazi hős 2011.11.21. 22:18:06

@Ben Franklin: Most, hogy több mint 20%-kal drágul a minimálbér, biztos rohamosan fog nőni a foglalkoztatás. Ha a jövő évben nem csökken a foglalkoztatottak száma, az már siker.

nu pagagyí 2011.11.21. 22:18:52

@Ben Franklin: Nem kellett volna elcseszni Bajnaiék munkáját. Benne volt a növekedés az országban, mindaddig amíg az unortodox ménykű be nem csapott. A Fidesz, ha már annyira viszketett a töke, inkább az egészségüggel kezdett volna valamit. A hozzánemértésért fizetni kell majd, hiába próbálnak minden felelősséget szétkenni. Ez az első kormány, amely semmiért nem akar felelősséget vállalni. Mindenért más a felelős. Nem is tudom, milyen jogon vannak még hatalomban.

janesz64 · http://janesz64.wordpress.com/ 2011.11.21. 22:20:31

"amennyiben az európai uniós bíróság az Orbán-kormány ágazati különadókat bevezető intézkedéseit jogellenesek minősíti, az elmaradó bevételeket a kabinet a lakosságra kivetett különadóval pótolja"

Amennyiben a kormány a tökös legénykedésének az árát a lakosságra próbálja tolni, töketlenül fog a dunában úszni.
Ezt jobb lenne ha tudnák ott a meleg házikójukban. Nehogy hamarabb legyen forró az a ház, mint ki tudnak szaladni.

Ben Franklin 2011.11.21. 22:24:15

@Ben Franklin:

A népi hagyományt tekintve ma Mátyás király a jófej király (Hunyadi Mátyás). Mátyást a nagyurak(ha úgy tetszik multik adószedési joggal) rühellték, és a szomszéd országok is rühellték meg féltek is tőle.

Ugyanezen hagyomány szerint II. Jagelló Ulászló(fedőneve Dobzse László) és fia, II.Lajos viszont pöcsfejek voltak, veszekedtek a nagyurak az országban, felkeltek a Dózsa-parasztok, aztán 300 évre félrabszolgákat csináltak belőlük (Werbőczy). A végén megkaptuk a törököktől is a sallert. Köszi laci és lajcsi. Dobzse.

Ben Franklin 2011.11.21. 22:29:53

@janesz64: Nagyon egyszerü. Ha jogellenesnek találják fizetsz 10 pénzt. Ha nem vezették volna be akkor már kifizettél volna 10 pénzt. Mi olyan bonyolult ezen?

Lefordítom. A kormány megpróbált megkímélni a 10 pénz kifizetésétől. Lehet hogy nem sikerül neki akkor olyan helyzetbe kerülsz mintha semmi nem történt volna.

igazi hős 2011.11.21. 22:32:00

@Ben Franklin: Ebben csak az nem stimmel, hogy a 10 pénzből legalább 8-at nem kellett volna befizetni, lásd adócsökkentés. (Ezt úgy írom, hogy a családban jelentősen nőtt a nettó!)

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 22:33:01

@Ben Franklin:
Napersze...

Csakhogy erre a 10 pénzre rájön 1 mert büntetőkamat, 2 pedig azért, mert nem ér annyit a pénzünk, mivel a balfasz kormány gallyravágta a hitelességet.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 22:34:29

@igazi hős:
Érdekes. Nálunk is szépen nőtt a nettó az egykulcsos miatt.
Mégis mindketten itt háborgunk... nahát, talán megvan a józan eszünk, és látjuk mekkora balfaszság volt az egész?

röhögő 2011.11.21. 22:35:22

@==T==: Ez van. A sok hülye magyar kétharmadba szavazta ezt az állatot. Nagyon kezdem szégyellni hogy magyar vagyok.

makacs szennyeződés 2011.11.21. 22:36:52

háhá, felrögögtem, amikor olvastam, mert pont gondoltam előtte ilyen eshetőségre. :)

nekem egyébként tetszik: forint bedől, bank nem vállal semmi kockázatot, rátol mindent az adósra. erre jön az állam, és rátolja a sarat a bankra. erre a bank rátolja az eu-ra, az meg visszatolja az államra.
és ekkor az állam csuklóból visszapasszolja a banknak adó formájában a büntit.

szerintem jó ez, nekem tetszik. a lényeg, hogy ezegyszer a bank szívja meg mindenképpen, tehát mindenkinek jó.

Ben Franklin 2011.11.21. 22:38:08

@Kőmíves Kelemen: Lehet hogy ez a szitu lesz, meglátjuk 2014ben. Minden azon áll vagy bukik, hogy a fidesz fel tud-e mutatni valamit a 2 csata közül legalább egyben. Államadósság/foglalkoztatás. Azzal azonban nem értek egyet hogy a közmunka ál-foglalkoztatás, legalábbis müködhet, a New Deal fontos eleme volt az óriási állami közmunka(az USA-ban!!!). Minden azon múlik hogy jól csinálják-e.

röhögő 2011.11.21. 22:38:24

@Virág et.: "Matolcsy szerint nem lényeges az államadósság visszafizetésekori és a felvételkori árfolyam-különbség, mert azt devizában vettük fel és devizában is fizetjük vissza." - Igen, ebből kiviláglik, hogy mennyire barom a Matolcsy. Miért nem lövi már le valaki ezt a barmot?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 22:42:05

@Ben Franklin:
Óriási tévedés.

A Fidesz annyi bődületes hülyeséget csinált az elmúlt másfél évben, és láthatóan még fog, hogy a bizonytalanok fele sosem fog rájuk szavazni, még akkor sem, ha nem lesz más alternativa.
Pontosan az a helyzet fog előállni, mint 2010-ben, amikor a Fidesz azzal nyert, hogy senki nem akarta az MSZP-t.
2014-ben senki sem akarja majd a Fideszt, és inkább fog szavazni a Jobbikra és az MSZP-re, csakhogy ne a Fidesz legyen.

igazi hős 2011.11.21. 22:43:36

@makacs szennyeződés: "és ekkor az állam csuklóból visszapasszolja a banknak adó formájában a büntit." Ezt miből következtetted ki? Annyi biztos, hogy valakire csuklóból rátolja a kormány a büntetést, de ez nem a bank lesz, hanem te meg én.

röhögő 2011.11.21. 22:45:43

@Vidéki: „Vagy nézzük a nyugdíjprivatizálást. Nem voltam híve a magán-nyugdíjrendszernek, egy kozmetikai műtétnek tartottam, külföldi hitelből finanszíroztuk miatta az ellátásokat”
"Csak akkor lett volna fenntartható, ha hitelezőink a végtelenségig finanszírozzák azt, hogy lehetőségeink felett éljünk."

De ezzel még nem magyaráztad meg hogy hova lett a lé.

röhögő 2011.11.21. 22:47:11

@Ben Franklin: "legalábbis müködhet, a New Deal fontos eleme volt az óriási állami közmunka(az USA-ban!!!). " - Csakhogy akkor még a kézi erővel végzett munkának sokkal több szerepe volt és a technológiai ipar súlya igen kicsi volt.

Ben Franklin 2011.11.21. 22:47:18

@Kőmíves Kelemen: Nem mernék jósolni, egy éve azt mondtam hogy 90% a 2014es fidesz győzelem, ma ennek 75%-ot adok. Az hogy az mszp bekerül egy 2014es kormánykoalícióba, nevetséges. Jobbik feljövőben, a Jobbiknak használna egy nagy fidesz-elkúrás a legjobban, a Fidesz meg egy akkora únió hogy akár szakadhat is.

röhögő 2011.11.21. 22:48:30

@Ben Franklin: "Szóval sírás így is úgy is van és lesz ez itt Magyarország. Ha valaki jobban csinálja menjen és adja elő. " - A gond az, hogy amikor ennek nekikezdtek, már mindenki mondta hogy ez nem lesz jó.

röhögő 2011.11.21. 22:49:16

Különben egyedül Vidéki maradt a narancsosok közül? Ő is eléggé gyenge. Ennyire fogyatkozik a fidesz?

röhögő 2011.11.21. 22:50:54

@Ben Franklin: "Ha ma lenne a választás, akkor kit választanál?" - Bajnait.

Ben Franklin 2011.11.21. 22:51:17

@röhögő: Érdekes én is akármikor belevágok valamibe találok vagy 10 embert aki elmondja hogy 'ez nem lesz jó'. Aztán van amikor el is qrom de van hogy sikerül.....:)

RexpecT 2011.11.21. 22:51:49

@Ben Franklin:
Pontosan! Egy próbát megért, mondjuk ezzel nem a kormányt akarom védeni, de azért minden szart rájuk kenni, amit nem is ők csináltak azért az sem túl igazságos.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 22:52:13

@Ben Franklin:
Egyre több embertől hallom a környezetemben, hogy legközelebb a szocikra szavaz, CSAK AMIATT, hogy ne a Fidesz legyen.
Jobbik felejtős azoknál, akiknek van egy kis esze, mert az gyakorlatilag felér az államcsőddel. Az LMP meg láthatatlan bölcsészpárt.

Utálom és utáltam a szocikat. De azért adnám (és fogom adni) rájuk a voksomat, mert bár lopnak/csalnak/hazudnak, de legalább nem ilyen undoritó pökhendi módon teszik, hanem fehérgallérosan, ahogyan a normális politikusok.
Mert ugye senkinek sincsenek illúziói a "becsületes" politikusokat illetően? Namost a Fideszesek ráadásképpen rászarnak a svédasztalra, megetetik veled, és Michelin-csillagot követelnek a "nemzeti-ételnek". Hát kösz, de nem...

igazi hős 2011.11.21. 22:53:17

@Kőmíves Kelemen: Ne hidd. Most szabják át teljesen a térképet. Gerry kormányzó büszke lehet az ifjú tanítványokra, pontosan végrehajtják a nagy tervet, pont úgy, ahogy a wikipédia is írja. Az ott szereplő példa pont illik Szegedre vagy a XIII. kerületre.
Szóval amíg van vidék, addig biztos a győzelem 2014-ben is. Ha elég részletesek a választási térképeik, akkor ilyen tagolt ellenzékkel garantálható a 35%-os támogatottság mellett a 60-70%-os parlamenti többség.

RexpecT 2011.11.21. 22:57:21

@RexpecT:
Mármint a különadókat nyilván ők vetették ki, de az, hogy itt tart az ország nem csak az elmúlt másfél év eredménye, sőt....

Vidéki 2011.11.21. 23:05:12

@Doubledecker:

"Néz az átlag nem sokat ér,"

Viszont sokat ér a hasraütés és a propaganda.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az életérzést nemcsak a valóság alakíthatja, hanem a propaganda is.

Goebbels – igazságát

a történelem is bizonyította: „Minél többet emlegetünk egy valótlanságot, annál inkább hihetővé válik.”

Ben Franklin 2011.11.21. 23:05:28

@Kőmíves Kelemen: 2002ben a fidesz vesztett nem úgy mint a szocik 2010ben. utána polgáriköröztek, ment az agitáció, szervezkedés, majd 2006ban is buktak kevéssel, de közben eltelt 8 év, társadalmilag beágyazódott a fidesz is, ami előtte a szocialisták előnye volt. Az elqrás miatt lett a 2/3ad, de a szocik nem bekemányítettek, hanem rosszabbul állnak mint a választáskor, meg szét is szakadtak(bár ha kell majd összeállnak). Egy választási győzelemhez építkezni kell, ha ahogy mondod a fidesztelküldjükazanyjába hangulat lesz (egyelőre ez az Index/Népszabira korlátozódik), szerintem a Jobbik van jobb helyzetben, mert 1)azt csinálja amit a fidesz 10 éve 2)egyszerüen még nem volt lehetősége elqrni. És addigra már lehet hogy nem lesz valutaúnió, ahogy most kinéz. És akkor lazán megválaszthatók.

Melee 2011.11.21. 23:08:06

@RexpecT: 1. A szarban vitathatatlan érdemei vannak a korábbi 12 év kormányainak.
2. 2009-ben Gyurcsány lemondásakor 6.3 volt az államcsődkockázati felár (CDS). 2010 áprilisában 2.0, múlt héten 6.1. A görögök 7.5-el állnak. Szóval az elmúlt másfél évben se volt minden rendben, hogy finoman fogalmazzak...

2011.11.21. 23:11:35

@Vidéki: "Lapozd a KSH-t, hátha találsz erre valamit.:
"A bruttó hazai termék (GDP) 1,4 százalékkal nőtt az idei a harmadik negyedévben a KSH szerint. (HVG)"
" a bruttó átlagkeresetek 4,4, a családi kedvezmény nélküli nettó átlagkeresetek 5,7 százalékkal haladták meg az előző évit a január és szeptember között eltelt időszakban.."

Ez nincsen összhangban azzal a vízióval amivel te meg akarod etetni a hívőket és a hiszékenyeket."

Te Matolcsy vagy, személyesen, vagy az orvosotok ugyanaz?
Értelmezzük, mit is írtál:
A gdp nőtt . mihez képest? Az előző negyedévhez? Vagy az elmúlt év hasonló időszakához?
Csak a Pinokkio orra nő!
Átlagkereset: vazze, aki munka nélküli lett, annak a keresete nem befolyásolja az átlagkeresetet! Amúgy a reálbérrel mi újság?

RexpecT 2011.11.21. 23:12:53

@Melee:
Igen, egyszerűbb lett volna a mi zsebünkből kivenni a pénzt, és akkor a pénzpiacok sem rinyálnának ennyit, és a pénz is meglenne, igaz mi meg sírnánk rendesen.

Melee 2011.11.21. 23:14:05

@Ben Franklin: A mostani helyzetnél már csak az tenné be jobban az ólajtót, ha a Jobbik kerülne kormányra. Egy komoly jobbközép párttal tarolni lehetne, de ezt Orbán is tudja, az elnyelt pénzek egy része arra megy, hogy megvegye azokat akiket egy másik jobbközép párt támogatónak megszerezhetne.

Mérges 1234 2011.11.21. 23:14:30

@Vidéki:

Ezt nem a fönököd asztalán láttad.... :D

Te teljesen kész vagy. Ami mindenkinek fehár az neked fekete, de ilyen az egész párt.

Melee 2011.11.21. 23:16:00

@RexpecT: Így is a miénkből veszik, a többi csak hazugság és látszat.

2011.11.21. 23:17:08

@Kőmíves Kelemen:
Nem tudnám megmondani, mikor nyert a fidesz választást ? Szerintem sose. Először a választók a megszorítások miatt küldték el a Bokrossal felálló szocikat, aztán Gyurcsány nyerte meg nekik a választást.

igazi hős 2011.11.21. 23:26:44

@RexpecT: A pénzt mindenképpen a mi zsebünkből veszik ki, de nem mindegy mekkora kamatokkal együtt. Ha az "egyszeri és nagyarányú" adócsökkentés a járulékokat célozta volna meg (ahogy az előző ciklusukban csinálták), akkor ez a pénz olyan befektetés lett volna, ami viszonylag hamar visszajön, nem úgy mint a jómódúaknak adott kedvezmények, amiből láthatóan semmi nem csorgott vissza a gazdaságba.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.21. 23:27:19

@Ben Franklin: blaszfémia nem ér fel magasságomba.* keresetem megnövelését egy bizonyos, a Vidéki elvtárs által is bőszen idézgetett JP Morgan által biztos papírba való befektetéstől reméltem, melyről egyrészről a fent hivatkozott, a Titanicra ugyan jegyet váltó, ám arra véletlenül fel nem szálló mágnásról elnevezett cég úgy nyilatkozott, hogy ugyan a papír biztos, ámde makrogazdasági környezete nem, ezért vételre nem ajánlja, másrészről egy hónapos ténykedésem eddig 14% mínuszt eredményezett, melyben benne van az IMF-megállapodás belengetése keltette 6,4%-s plusz is. de persze urunk és kúrmányunk felelőssége Sub-Zero, a gonosz karvalytőke ármányos fondorlatait szemléljük a gonosz karvalytőkével szemben, shortoló feszül longolónak, spekuláns a Warren Buffetnak, aki mizantróp az köpjön a földre.

*a bérkommentelést hagyjuk meg a nemzetvezető kartárs élcsapatának, kifakadásaim pusztán öncélúak - olyannyira, hogy a bevitt alkohol mennyiségét redukálandó, Aczél elvtárs szelepjeihez hasonlatosan eresztik ki freudi katarzis formájában a halmazállapotot változtatott, ernyedt vizet.

ezt felvezetésnek.

másrészről még mindig nem látom, hol vannak érveid a tekintetben, hogy ha a kormány és szeretett jogászfocista mágusunk (Verebesnél is nagyobb) ráterhel 10 forint adót egy szektorra (illetve azon szektor őselefántjaira), mely szektor cégei (budai Westendjei) ezután a 10 forintot a szolgáltatást igénybe vevőkön behajtják , vagy egye fene csak 8 forintot hajtanak be, 2 forintot lenyelnek, majd ezután a kormány kénytelen a ráterhelt adót a szektoroknak visszaszolgáltatni, ennek következtében pedig 10+kamat, eljárás költsége, fasztbaszakodtok különsáp rám terhelődik, akkor azért megengeded, hogy ne tekintsem nullszaldós játszmának a különadózós faszkodást?

Ben Franklin 2011.11.21. 23:30:06

@Kőmíves Kelemen: Ehhez tegyük hozzá, hogy a baloldal sajtóprofilja beszükült, a radikális jobbnak meg megnőtt az 'arca', van TVjük, kurucuk, ezazamaz. Abban nem bíznék hogy nem merik megválasztani a Jobbikot, de azt azért nem hiszem, hogy egyedül tudna kormányozni, mert Bp-en nem játszik és Ny-Mo.-n is gyengébb. Semmivel nem radikálisabbak mint pl. LePen, szóval szerintem kóserek.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.21. 23:34:38

@Ben Franklin: internetes tévéje az egyenlítőblogos gyerekeknek is van, marha nagy haditett. kurucuk van, aztán szevasz. kósernek meg akkor kóserek, ha Volner (és feltételezhető háttérbázisa) kerül előtérbe a kis újkiszes félbölcsészek helyett.

Ben Franklin 2011.11.21. 23:48:52

@Kusics Iván: másrészről még mindig nem látom, hol vannak érveid a tekintetben, hogy ha a kormány és szeretett jogászfocista mágusunk (Verebesnél is nagyobb) ráterhel 10 forint adót egy szektorra (illetve azon szektor őselefántjaira), mely szektor cégei (budai Westendjei) ezután a 10 forintot a szolgáltatást igénybe vevőkön behajtják , vagy egye fene csak 8 forintot hajtanak be, 2 forintot lenyelnek, majd ezután a kormány kénytelen a ráterhelt adót a szektoroknak visszaszolgáltatni, ennek következtében pedig 10+kamat, eljárás költsége, fasztbaszakodtok különsáp rám terhelődik, akkor azért megengeded, hogy ne tekintsem nullszaldós játszmának a különadózós faszkodást?

Én ezt azért érzem sima gumicsontnak, mert 1)a pangó piac nem jó hely/idő az áremelésre 2) ha az infláció különadó nélkül 3% volt(példa), meg különadóval is 3%. akkor nem volt átterhelés az ügyfélre. Ugye?

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.22. 00:00:08

@Ben Franklin: nem inflációval történő növelésről beszélek, hanem arról, hogy a T-Home előfizetésem ára eddig minden évben csökkent (új szerződést kötöttem, új akcióval), ez év elején pedig az akciós ár is 20%-l haladta meg az előző évit. tudtommal 20%-s inflációról nem beszélhetünk, ráadásul mondom, infláció ide, infláció oda, az előfizetés ára eddig minden évben csökkent.

másrészről egy kis áremelés efféle félmonopol cégeknek pangó piac esetén is reális alternatíva. másrészről a különadó előtt a Tesco rendre kedvezőbb sörárakkal lepett meg mint vetélytársai, azóta viszont egyszer sem vettem Tescoban sört. emellett a kiskereskedelmi cégeknél el tudom képzelni, hogy a pangó piac és a verseny miatt a különadó nagyobb részét lenyelték, de hiába magyarázod a pangó piacot, ha egyszer havonta látom a differenciát a telefonszámlán.

Ben Franklin 2011.11.22. 00:16:44

@Kusics Iván: Annyit akartam mondani, hogy ha az éves inflációban nem látszik meg az adóátterhelés áremelésben ( ha az árak emelkednek az infláció magasabb lesz), akkor a piacon átlagosan nem volt áremelés. (energetika, bankszektor, telekom azért elég nagy forgalmat bonyolít a fogyasztói kosárból) Ez akkor is igaz, ha a te esetedben emelkedett az ár. Ráadásul be is fenyítették a cégeket (a bérekkel kapcsolatban is), hogy aki nem müködik együtt annak nincs állami támogatás.

Vidéki 2011.11.22. 08:13:49

@Kusics Iván:

Csípi a szemét az a vélemény, ami megvilágítja az érem másik oldalát is, ami egy vitából azt a pozitívumot hozná ki, hogy a racionálisan gondolkodó, előítéletekkel nem terhelt emberek jobb képet kaphatnak a valóságról..

Ön a tajtékzó tévhiteitől és vad kémyszerképzeteitől eltérő vélemény nyilvánítókat durván bérkommentelőknek titulálja.

Az olyan irracionális észjárással fertőzött propagandista, mint ön csak olyan fórumon érezné jól magát, ahol a hiszékenyek és hívők tömegei, az ön prekoncepcióiból kiindulva, az önhöz méltónak tartott áhítattal ismételgetnék, némileg variálva az ön téveszméit.

Kinek áll ez érdekében?

2011.11.22. 09:08:57

@RexpecT: Mivel augusztusban két munkanappal több volt, mint egy éve, így feltehetően a naptárhatás is hozzájárulhatott a magasabb bérnövekedéshez, ezért a gyorsulás csak átmenetinek tekinthető, így nem utal béroldali inflációs nyomásra.

Viktus 2011.11.22. 09:33:23

@Vidéki:

A gyógyszerforgalmazók már képtelenek finanszírozni a kórházak adósságát.

A jövőben csak készpénzért adna gyógyszert a kórházaknak két olyan forgalmazó, amely szinte valamennyi hazai intézménynek szállít. Mindezt levélben jelezték a Magyar Kórházszövetségnek – közölte a Népszabadsággal Rácz Jenő, a kórházszövetség elnöke.

index.hu/belfold/2011/11/22/ket_gyogyszerforgalmazo_csak_keszpenzert_szallitana_a_korhazaknak/

Téveszmék? néztél már tükörbe? :D

Viktus 2011.11.22. 09:37:00

@Ben Franklin:

A bankok vidáman emelték a kamatokat, különféle ilyen-olyan díjtételeket stb. , és így tovább a nagyoknál. Tudod kik szívnak a kkv-k. Nekünk minden költségünk az egekbe azt hittem a szociknál sz*rabb banda nem jöhet erre ... megkaptuk a cumit.

SvenH. (törölt) 2011.11.22. 11:03:25

@Ben Franklin: amikor nem pangott a piac es lehetett volna csinalni mit tett akkor Vetyusunk?
kimondta hogy a MAVot el kell adnia pichaba, es megse tette meg a barma...
azota talan 1000 MRd is lefolyt a MAV torkan, akkor ugye Vittorionk felelos azert az adossagreszert?

de tenyleg 98-02 kozott SEMMIT nem csinalt, csak pl. eltorolte a tandijat, na most meg annyira tarthatatlan a helyzet hogy minden normalisabb orvos elpucol... csak sajna a kutvolgyiben ezeknek a genyeknek marad rendes orvosuk mert az nekik jar es arra fussa...

szoval a tandij... mostanra mar tarthatalan lett a helyzet, es a visszameloegesseghez nem elegge tokosek, szoval kijelenthetjuk hogy ezt IS elbasztak...
most akarnak alairni szerzodeseket az utolso utani pillanatban hogy akkor az egyetemista megse pucoljon nyugatra de annak a hatasa legalabb 10 ev mire erzodik, szoval nagyon nagy barom volt aki 98ban eltorolte a tandijat... es ezt ugy mondom hogy en visszameolegesen is visszafizetnem a tandij 20% -at ami realis co-payment, ha a nyugdijasok is befizetik a szivgyogyszeruknek a 20%at

Vidéki 2011.11.22. 11:12:36

@Viktus:
Te nézzél a tükörbe!

Terjeszted a rémhíreket, miszerint. "A gyógyszerforgalmazók már képtelenek finanszírozni a kórházak adósságát."

Ergo: hamarosan itt a világvége: már gyógyszert sem lehet kapni.

Szállj le a Földre!

Viktus 2011.11.22. 11:20:16

@Vidéki:

Én ott vagyok elvtárs magával ellentétben. Tudom milyenek a körülmények egy részről végzek szállítást egészségügyben is én eleve 40 napnál többet nem adok nekik ... akkor vigyék a vért ahogy tudják.

Viktus 2011.11.22. 11:27:34

@Vidéki:

Na meg kis apróság kedves csókos elvtárs, ha elmegy a köznép gyógyintézményeibe tapasztalhatja az infúzión kívül már eddig is szinte mindent a betegnek magának kell kiváltania ...

Viktus 2011.11.22. 11:32:13

@Vidéki:

A lapnak a Hungaropharma vezérigazgatója, Fellner Antal azt mondta, hogy cége jó néhány kórháznak már most is csak előzetes pénzutalás után szállít. Hozzátette: a nagykereskedő készpénzért vásárol a gyártótól, ám az 5 százalékos árréséből nem engedheti meg magának, hogy finanszírozza a kórházakat. A hazai kórházak már 10-12 milliárddal tartoznak csak a gyógyszerekért.
-

Ezek a tények. Na sikerült felfogni, vagy blokkolja a narancs?

SvenH. (törölt) 2011.11.22. 11:47:31

@Viktus:
"Szijjártó a találkozó utáni sajtótájékoztatón azt mondta: Iván László és Orbán Viktor megerősítette azt a megállapodást, amelyet még 2009-ben kötöttek, hogy ha a Fidesz kormányra kerül, nem fogad el és nem hajt végre olyan válságkezelést, amely a nyugdíjasok vállára tesz újabb és újabb terheket."

jo mi?
mindenkit ezerel szetszopatnak...
szomszed neni is 3 csillagos szalloba ment nyaron iden a Balcsinal es nem torokbe...
igaz megtehette volna azt is

igazi hős 2011.11.22. 13:10:41

@SvenH.: Buta vagy, Viktor nem tehet arról, hogy a nyugdíjasok betegek, nyilván már Gyurcsány alatt lettek azok. Egyenek sok gyümölcsöt, sportoljanak a zöldben és egyből nem kell annyi gyógyszer. Egyébként meg: "A válságban a szerzett jogok nem annyira szilárdak, mint ahogyan azt elképzeled."

Ironfist 2011.11.22. 13:15:40

@Viktus:

Ne akard meggyőzni Vidékit. Ő nem vitatkozik, hanem sulykolja bele a népbe a fidesz megbízásából, hogy "Nem süllyedünk, nem süllyedünk, nem süllyedüüüüünk!". Sulykolni próbálja, hogy a fidesz akármit tesz, az jó, mert azt hiszi, ha ő, és pár ugyanilyen fizetett kutya ugatni fog, akkor az majd elterjed a nép között, és egy idő után a nép el is hiszi, hogy az adóemelés az adócsökkentés, és a többi narancsos blődséget. Csak sajnos, Vidékikém, közel már a nap, mikor Viktor mellett fogsz te is lógni, a többi ... hmm, hazaárulót mondanék, ha külső parancsra csinálnátok ezt, de így nem is tudom mik vagytok... vesztünkre törő korcsok.

Ironfist 2011.11.22. 13:24:06

@Vidéki:
Csípi a szemedet az a vélemény, ami megvilágítja az érem másik oldalát is, ami egy vitából azt a pozitívumot hozná ki, hogy a racionálisan gondolkodó, előítéletekkel nem terhelt emberek jobb képet kaphatnak a valóságról.. Már ha vitáznál, és nem bérkommentelősködve sulykolnád a propagandát.

Te a tajtékzó tévhiteidtől és vad kényszerképzeteidtől eltérő véleménynyilvánítókat durván bérkommentelőknek titulálod.

Az olyan irracionális észjárással fertőzött propagandista, mint te csak olyan fórumon érezné jól magát, ahol a hiszékenyek és hívők tömegei, Orbán prekoncepcióiból kiindulva, az Orbánhoz méltónak tartott áhítattal ismételgetnék, némileg variálva Orbán téveszméit. Mint például egy fideszes szektagyűlésen.

Kinek áll ez érdekében?

Tyűűű, zrobasé, valóban, ez így tökre működik :D Egy két szót kellett átjavítanom Vidéki megható beszédéből, és a hazug propagandából máris megvilágosításra buzdító kérdés lett :D De ez a fos írásmód, amit Vidéki csinál, még mindig zavar. Tényleg nem bírja felfogni, hogy ha minden mondat után kihagy egy sort, csak irritáló, és/vagy nevetséges lesz? Tényleg nem bírja felfogni, hogy ha idéz valakitől, akkor nem kell neki külön elmondani, hogy igen, ezt te írtad? Ennyire ostoba gyökér lenne amellett, hogy direkt a fideszt védi a magyarsággal szemben?

zrobasé 2011.11.22. 14:21:04

@Ironfist: ugye,ugye :)
nem ördöngösség
és lehet variálni, csinálsz egy Videki.txt-t, szépen beleirsz mindent, aztán csak elég csemegézni :D

Viktus 2011.11.22. 15:29:59

@Vidéki:

"A miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter éppen egy reggeli megbeszélésen vett részt, amin többek között jelen volt Selmeczi Gabriella is. Fideszes forrásaink szerint rá célzott akkor Orbán Viktor, amikor felírta egy szalvéta hátuljára a "MILF" szót, ami a dekoratív idősebb hölgyek megnevezésére szolgáló kedvelt szlengszó kormánykörökben. Matolcsy valószínűleg csak egy gyors pillantást vetett a papírra, és félreolvasta azt, ezért gondolta, hogy az IMF-hez kell fordulnia a gazdaság rendbetétele ügyében. A félreértés szerencsére hamar tisztázódott"

Így történhetett - nem?

Vidéki 2011.11.22. 15:42:19

@Viktus:
Ezek a tények? Na sikerült felfogni, vagy blokkolja a "vörösköd"?

Miből fog megélni a Hungaropharma vezérigazgatója, Fellner Antal , ha leállítja a szállításokat?

Abból, hogy szombaton és vasárnap zárva tart?

A Hungaropharma vezérigazgatója, Fellner Antal és érdekelt abban, hogy működőképes maradjon a rendszer, ellentétben a hozzád hasonló propagandistákkal .

A káosz nem érdeke Magyarországnak, de a vörösköddel elborított ezement alakokat nem a racionalitás, hanem az irracionális gyűlölködés vezérli. Abban bízik, hogy a romok felett az ő napja virrad fel és ebben a helyzetben gyűlölt ellenfelei megsemmisülése jő el.

Ezért türelmetlenül drukkolnak annak, hogy jöjjön már el az összeomlás.

Nem bírják kivárni a választásokig hátra lévő két és fél évet, amikor az esedékes választásokon az MSZP győzhetne és újra bizonyíthatná a benne rejlő hatalmas hozzáértést és „szakértelmet”, amelynek gyümölcseit 2002 és 2010 között élvezhettük

Viktus 2011.11.22. 15:55:16

@Vidéki:

Ejha megint sikerült bevenned a mélytorkost. Egyrészről az adósságból nem lehet megélni nem tudom feltünt-e neked az egyetlen hivatalos adóságlevél az manapság a pénz készpénz, vagy bankkártyán mozgatható formában. Na azt fogadják el a boltban, a postán , fizetésnek. A Hungaropharma abban érdekelt, hogy ehhez az ortodox módon kapjon a munkáért cserébe pénzt, mert abból tartja el magát a cég. Így megy ez a való világban.

A szoci mantrád meg nem érdekel. Megnyugtatlak nagyjából az utca egyik felén nekik kellene lógniuk stílszerűen baloldal a másikon meg nektek, ha egyszer eljön az igazságtétel ideje ... vagy minimum a kőfejtőt oszthatnátok ketté mindazért amit ezzel az országgal műveltek.

Perillustris 2011.11.22. 16:01:58

@Kőmíves Kelemen: Benzin +25%
2011 november 400 Ft
2012 november 500 Ft

Perillustris 2011.11.22. 16:04:33

@Viktus: Amúgy mi lenne, ha a kórházak közvetlenül a gyártótól rendelnének? Ördögtől való gondolat?

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.22. 16:09:11

@Ben Franklin: tehát akkor az éves inflációadatot kéne felboncolni, minden porcikáját hatáshoz kötni, hogy megkapjuk az egzakt választ a tekintetben, hogy történt e áthárítás vagy nem?

vagy az, hogy a tavalyi 4,9%-os infláció idén elviekben 3,9%-ra csökken az eleve azt jelenti, hogy nem volt átterhelés? (nem kell itt amúgy valami kontextusban elhelyezni az adatokat, a forint esését is figyelembe véve? vagy irreleváns?)

danke sehr

Viktus 2011.11.22. 16:09:31

@Perillustris:

A gyár nem hitelez meg fél éves periódust, ha fizetnének kivitelezhető lenne a kereskedő kihagyása.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.22. 16:17:59

@Vidéki: :D azt mondtam, hogy a kedves vezető élcsapatának hagyom meg a bérkommentelés tevékenységét, nem azt, hogy az eredeti véleményemmel ütköző érveket sorakoztatók lennének maguk a bérkommentelők.

bizonyára szövegértést tekintve vannak problémáid, magázódó kartárs.

egyébiránt szép kis replika volt, kigyűjtöm sorait, hogy elfoglalhassák méltó helyüket a teljesen abszurd irodalmat rendszerező polcomon, ahol olyan illusztris társaság fogadja majd, mint Sztálin könyve a tudományról vagy épp az Ilf-Petrov-féle szatíra bizonyos pelmenyigyártó masináról.

Vidéki 2011.11.22. 16:30:49

@Viktus:

Perverz mentalitásod annyira demokratikus, mint Sztálin elvtársé.

Vágysz a gyilkolásra.

Egy diktatúrában a hozzád hasonló alakok élvezték, hogy működtethették a kínzókamrákat és dolgozhattak a kivégzőosztagokban.

Viktus 2011.11.22. 16:38:20

@Vidéki:

Így van bevallom élvezettel lőném agyon Gyurcsány Ferenc mestered, majd Matolcsy mestered, és így tovább ... mindazért amit tettek ezzel a néppel az lenne a legkevesebb.
A nép demokráciás éheztetésetek brutálisabb lásd. Ukrajna a sztálini időkben itt is lassan ez a célotok.
Még humánus is vagyok hozzád képest.

Viktus 2011.11.22. 16:41:00

@Vidéki:

Jah az igazán nagy különbség, hogy nekem ez max. álmodozás nem mentalitás míg a te nyomoroncaid a valóságban prezentálják.

Ironfist 2011.11.22. 17:03:19

Hmm, Vidéki ránk vetíti ki saját nyomorát. Fél attól, hogy ilyeneket, amiket felsorolt, mások megtennének, mielőtt ők (a fidesz) megtenné. Azt viszont már alig várja, csak ezt magának is tagadja. Normális embernek azonban nem ilyen a gondolkodása, ezért döbben le, amikor Vidéki előjön ezzel a vádaskodással.

Röviden szólva: magából indul ki.

@Vidéki:
Ezek a tények? Na sikerült felfogni, vagy blokkolja a "narancsköd"?

Miből fog megélni Magyarország miniszterelnöke, Fellner Antal , ha a nép elsöpri, ahogy már régen kellett volna?

Abból, amit összelopott magának 4+másfél év alatt?

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor és érdekelt abban, hogy működőképes maradjon a rendszer, egyetértésben a hozzád hasonló propagandistákkal .

A káosz nem érdeke Magyarországnak, de a narancsköddel elborított eszement alakokat nem a racionalitás, hanem az irracionális gyűlölködés vezérli. Abban bízik, hogy a romok felett az ő napja virrad fel és ebben a helyzetben gyűlölt ellenfelei megsemmisülése jő el.

Ezért türelmetlenül drukkolnak annak, hogy jöjjön már el az összeomlás.

"Nem bírják kivárni a választásokig hátra lévő két és fél évet, amikor az esedékes választásokon az MSZP győzhetne és újra bizonyíthatná a benne rejlő hatalmas hozzáértést és „szakértelmet”, amelynek gyümölcseit 2002 és 2010 között élvezhettük"

Újabb fölösleges dologra készülök, de...

HAZUDSZ VIDÉKI, HAZUDSZ! HAZUDSZ, TE KUTYA, MINT A GAZDÁD, ORBÁN VIKTOR! Ő volt az, aki, miután először elvesztette a választást, nem volt hajlandó beismerni, és hónapokig sírdogált a visszaszámlálás miatt, majd amikor sokadjára is kiderült, hogy a nép igenis elzavarta a bús picsába, megsértődött, és évekig nem ment be dolgozni a parlamentbe. Röviden, tömren, úgy hazudsz, mint egy fideszes. betűzzem? H-A-Z-U-D-S-Z! Szótagoljam? HA-ZUDSZ! Fejtsem ki? TUDATOSAN HAMIS DOLGOT ÁLLÍTASZ! Elég volt, te hazug kutya? Hogy van bőr a pofádon másokat hazugsággal vádolni, miközben az egyik gazdád HOFFMAN RÓZSA egy hónapja sincs, hogy AZ EGÉSZ ORSZÁG ELŐTT HAZUDOTT, MAJD KÉT NAP MÚLVA LE IS BUKOTT? Hogy merészelsz vádaskodni bárki másra, hogy vörös köd borítja, ha nem hajlandó egyetérteni a HAZUGOK PÁRTJÁVAL, A FIDESSZEL? Nem érzed úgy reggelente, mikor fogat mosol, hogy le kéne köpnöd az embert, aki visszanéz a tükörből? Amíg még embernek lehet nevezni? Hogy mersz mást megvádolni azzal, hogy vágyik a gyilkolásra, MIUTÁN A GAZDÁD, ORBÁN VIKTOR FEJTETTE KI, HOGY GYURCSÁNY FERENCET MEG KELL ÖLNI? MIUTÁN A MÁSIK GAZDÁD, aki olyan jelentéktelen, hogy a nevét sem tudom már, VIDEÓFELVÉTELEN UGATOTT BUDAHÁZYNAK, HOGY LŐJÉK LE GYURCSÁNY FERENCET? Nem elég, hogy hiteltelen hazudozó vagy, de még hülyének is nézed az embereket, még hülyébbnek, mint amilyen hülye te vagy. Pedig te aztán nem semmi IQ-light lehetsz, ha nem érzed a fejed fölött Damoklész kardját, hogy még mindig ezeket a fideszeseket véded...

És tudom, ez megintcsak fölösleges lesz, de azért elmondanám, hogy semmiféle tombolás, meg vörös köd nem volt, egyszerűen csak nagybetűsítettem a lényeget, hogy ne tudd arra fogni, hogy azért nem válaszolsz rá, mert nem láttad. Bár úgysem fogsz, mert mocskos hazaáruló vagy (Erre már én sem tudok mást mondani. A fidesz nyilvánvalóan Magyarország ellen van, holott magyarnak mondja magát. Azt hiszem, ez fedi a hazaárulás kategóriát. És miután Vidékit a fidesz pénzeli, így ő is hazaáruló. Nem más. ), és azért fizetnek téged a gazdijaid, hogy terelj, hogy zavart kelts másokban. De lógni fogsz még, ne félj! Ott fogsz lógni a példaképeiddel együtt az Üllői úton, és ha már mind fel lesztek akasztva, akkor kezdhetjük el végre újjáépíteni az országot. Titeket meg belelökünk a Dunába, hadd örüljenek a szerbek, meg a románok a hulladéknak.

Ironfist 2011.11.22. 17:04:40

@Ironfist:
"Miből fog megélni Magyarország miniszterelnöke, Fellner Antal , ha a nép elsöpri, ahogy már régen kellett volna?"

Igen, itt az alanyt elfelejtettem átgépelni Orbán Viktorra, mielőtt belekötnél a mondanom leglényegtelenebb pontjába, te hazug kutya.

Viktus 2011.11.22. 17:21:37

Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – október végi hiánya az előzetes adatoknak megfelelően 1327,8 milliárd forint volt, ami az éves eredeti előirányzat közel kétszeresét, az időközben módosított előirányzatnak pedig 112,1 százalékát jelenti – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden kiadott közleményéből. A Portfolio.hu szerint 2006 óta nem volt ekkora összegű az ilyenkor mért hiány.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/22/az_eredeti_eves_terv_duplajan_a_hiany/
-
videki ez a siker látható része ?

Ironfist 2011.11.22. 17:37:09

@Viktus:

Vidéki akkor is hazudik, ha enni kér. Pont mint a gazdijai. Ilyen kérdéseket fölösleges neki feltenni, mert elkezdi majd megmagyarázni, hogy elmúltnyolcév. Az előbb én is írtam neki egy hosszú írást, aminek kb az volt a lényege, hogy HAZUDSZ VIDÉKI, HAZUDSZ!, de nem hiszem, hogy érdemben válaszolni fog rá. Szerintem az volna inkább a célra vezető, hogy ha eldöntendő kérdéseket tennénk fel neki, hátha azoknak legalább egy részét felfogja. És akkor, ha válaszolt, könnyen ki lehet találni, miről hazudott, mert ha igent mond, akkor a nem az igazság, és vica versa.

Ironfist 2011.11.22. 17:40:54

@Viktus:
"index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/22/az_eredeti_eves_terv_duplajan_a_hiany/"

Ez megérne egy saját postot is szerintem egyébként.

"A számok nem tartalmazzák a Mol részvénycsomag vásárlására fordított összeget, mivel az egyszeri jellegű kiadás, ezért azt a minisztérium szerint az éves összehasonlításban nem célszerű szerepeltetni."

Meg az anyátokat! Egyszeri kiadás nem kiadás? Persze, akkor a családi költségvetésbe ne tervezzük be az autóvásárlást például,, meg a lakásvásárlást, mert az úgyis csak egyszeri kiadás, és ha már nincs benne, akkor HOPP! már a miénk is, és a költségvetés ugyanúgy rendben van, mintha nem is vettünk volna semmit!

Viktus 2011.11.22. 19:43:24

@Vidéki:

Esztergomban szerdától nem lesz közétkeztetés gyermekintézményekben és a szociális központban, illetve megszűnik a közvilágítás, miután a helyi képviselő-testület kedden, határozatképtelenség miatt, nem tudott dönteni a két szolgáltató számláinak kifizetéséről.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-468292
-

Itt a gyakorlati megvalósulása a rendszerednek ... nem hagyunk senkit az út szélén ... nemzeti együttműködés, de pusztuljon aki nem a mi kutyánk kölke? pár gyerek nem eszik az mit számít nektek bolsik.

Vidéki 2011.11.22. 19:47:50

@Viktus:

Tétényi Éva (állítólag független) új polgármester asszony ősszel a „vállalkozói szféra”, valamint az MSZP-LMP-Jobbik-MDF támogatásával lett megválasztva. Helyzetét bonyolítja viszont az a körülmény, hogy a képviselő testületben Fideszes többség van.

Ezt a kellemetlen helyzetet próbálja a polgármester asszony úgy megoldani, hogy szándékosan élezi a helyzetet.

Az esztergomi önkormányzatot Tétényi Éva vezeti és ő annak dacára sem tett eleget a fizetési kötelezettségnek, hogy milliárdos nagyságrendben volt az önkormányzat számláján pénz.

Ezzel kiváltott egy adósságrendezési eljárást, ami az önkormányzati csődnek egy formája.
Ez azzal fenyegeti Esztergomot, hogy az összes vagyonát elvszíti.
Ilyet egy józan polgármester nem tehet.
Nincs az a politikai megfontolás, amiért egy esküt tett polgármester csődbe viheti városát.

A nagyon „független” Tétényi Éva polgármesterasszony verziója szerint Esztergomban a „jók” és a „gonoszok” ádáz harca folyik.

A káosz ugyan nem érdeke Esztergomnak, a csődöt racionálisan gondolkodó vezetés igyekezne elkerülni, de a polgármester asszonyt nem a racionalitás, hanem az irracionális gyűlölködés vezérli. Abban bízik, hogy a romok felett az ő napja virrad fel és ebben a helyzetben gyűlölt ellenfelei megsemmisülése jő el. Ezért indította el a csődeljárást.

Nem hiszem, hogy lenne még egy polgármester az országban, akit ekkora irracionális gyűlölködés vezérel, mint a (állítólag független) Tétényi Évát.

Viktus 2011.11.22. 19:53:24

@Vidéki:

Most beszéljenek a tények:

A válságköltségvetés módosítása ügyében rendkívüli ülésként meghirdetett tanácskozáson a tizenöt tagú testület tagjai közül a független polgármesteren kívül három Fidesz-KDNP-s és egy jobbikos képviselő jelent meg. Tétényi Éva polgármester elmondta, legközelebb pénteken üléseznek, addig arra kéri a szülőket, hogy hideg élelemmel indítsák iskolába a gyerekeket, illetve önkéntes felajánlásokat kért az étkeztetés megoldására.

A Komárom-Esztergom megyei településen közétkeztetési feladatokat ellátó HunGast Esztergom Kft. ügyvezetője az MTI kérdésére elmondta, hogy pozitív döntés esetén biztosították volna az étkeztetést, így azonban szerdán - többszöri figyelmeztetés után - a helyi kórház kivételével mindenütt leállítják a szolgáltatást. A kényszerű lépés mintegy ezer diákot és száz idős embert érint.

A közvilágítást végző Tivi Kft. ügyvezetőjét az MTI-nek nem sikerült elérnie, titkárságán azonban közölték, intézkedési tervüket jelenleg a cég ügyvédje vizsgálja; mint hozzátették, Drága Bálint tartja magát pénteken tett nyilatkozatához. Az ügyvezető az MTI-nek aznap úgy fogalmazott: "az is lehet, hogy csontsötétre lekapcsolom a várost, ha nem látok más megoldást".

A testület legutóbbi, pénteki ülésén a polgármester és a Fidesz-KDNP-frakció vezetője, Steindl Balázs közösen olyan költségvetési módosítást terjesztett elő, amely alapján kifizették volna a HunGastot illető 27 millió, illetve a Tivinek járó 19 millió forintot. A frakcióvezető az ülésen gyermeke betegsége miatt nem volt jelen, a testület fideszes tagjai pedig párttársuk, Meggyes Tamás korábbi polgármester indítványát szavazták meg, amely mindkét cégnek csak 10-10 millió forintot biztosított - emlékeztetett a polgármester.

A pénteki ülésen elhangzott, hogy az adósságrendezés alatt álló önkormányzat a HunGastnak 100 millió forintot meghaladó összeggel tartozik, a közvilágítást végző Tivi Kft.-nek pedig 150 millióval, és a lejárt adósság túlnyomó része az előző polgármester hivatali idejében keletkezett.

A keddi rendkívüli ülésre megjelent három fideszes képviselő közül Kálmán Sándor olvasta fel a Fidesz-KDNP- frakció közleményét, amely szerint a képviselők kedden aljegyzői állásfoglalást kértek a közvilágítással és a gyermekek étkeztetésével kapcsolatban Balla Sándor aljegyzőtől. A képviselő szerint a polgármesternek kötelessége lett volna átutalni a testület határozatában foglalt 10 millió forintos összeget a szolgáltatóknak, azt nem tagadhatta volna meg.

Kálmán Sándor azt mondta, jelenleg csaknem 420 millió forint van a város számláján, amelyből ki lehetne fizetni az elmaradt tartozásokat. "Tétényi Éva felelőtlen városvezetői magatartása már tarthatatlan, ezért felszólítjuk, hogy mondjon le hivataláról, és ne ártson többet az esztergomi családoknak, gyermekeknek" - fogalmazott Kálmán Sándor.

Pál György (Fidesz-KDNP) már magát az aljegyzői állásfoglalást idézte, amelyben az előzmények ismertetése után csak ez szerepelt: "a képviselő-testület döntését a polgármesternek kell végrehajtani, és az utalványozási jog is őt illeti meg". Pál György ezt követően megpróbálta rábeszélni Tétényi Évát "a gyerekek érdekében", hogy utalja át a HunGastnak a 27 millió forintot. "Nem hiszem, hogy ezzel törvénysértést követne el polgármester asszony" - tette hozzá.

Tétényi Éva zárszavában közölte, ha a működésképtelenséget okozó testület lemond, akkor ő is hajlandó erre. Egyúttal rámutatott, ő egyrészt hiába írna alá ma bármit, nincs aki ellenjegyezze, mert az aljegyző is elhagyta a hivatalt az ülés idejére.

A független polgármester azt mondta, a testület el sem fogadhatta volna a 10-10 millió forint átcsoportosításáról szóló előterjesztést, mert a közétkeztetésre szánt összegeket az egyes intézmények költségvetési sorába kellett volna beállítani. Továbbá a közvilágítás költségvetési sorában is csak egymillió forint szerepel, itt is költségvetést kellene módosítani, de erre csak a többséget adó Fidesz-KDNP-frakció képes.

Horizont 2011.11.22. 19:54:06

@Vidéki: Pártatlanabb hozzáállást ha lehetne. A hírek egy kicsit másról szólnak. Egyébként itt nem a Tétényi függetlensége vagy Meggyes "úr" uralkodni vágyása a lényeg, hanem ESZTERGOM VÁROSÁNAK POLGÁRAI!!!Akik szemen vannak köpve, le vannak szarva. Pedig ők csak annyit tettek, hogy elballagtak szavazni.....És élni szeretnének a saját városukban, ahol a képviselő testület Meggyessel az élén lehányja Tétényit nap mint nap, és vele a város minden lakosát, még azokat is akik rájuk szavaztak.

Viktus 2011.11.22. 20:18:56

@Vidéki:

Matolcsyzmusokkal roadshow-zik a kormány
Ismételni kell: növekedés, védőháló, nem ortodox. A miniszterek megkapták Matolcsy kulcskifejezéseit.

Az IMF-hitel valójában egy védőháló, amire csak a növekedés biztosítása miatt van szükség, 2010-ben viszont el kellett küldeni őket, hogy ne legyenek megszorítások. A kormánytagok megkapták Matolcsy kulcskifejezéseit, amelyekkel meg kell győzniük az embereket.

index.hu/belfold/2011/11/22/matolcsy-idezetekkel_roadshow-zik_a_kormany/

Te ezt csinálod a blogokon videki? hogy fizet?

Ironfist 2011.11.22. 20:21:34

@Horizont:
Hagyd, ne próbáld meg meggyőzni érvekkel! Vidéki nem más, mint egy hazug kutya, aki nem ért máshoz, csak hogy a fidesz nevében, Orbán Vitya nevére felesküdve hazudjon.

Horizont 2011.11.22. 20:46:14

@Ironfist: Ritka az ilyen elfogult seggnyaló ez tény:) Honnan meríti az erőt? Vagyis miből?
Minden elismerésem Tétényi Évának és megemelem a kalapom, hogy tudja ezt így végigcsinálni! Várom mikor lázad már fel Esztergom lakossága.....

Viktus 2011.11.22. 20:58:58

@Horizont:

Jól kis pénzért én is kérnék felvételt Vidékiékhez :D

Ironfist 2011.11.22. 21:04:20

@Viktus:
Hogy terád is köpjön, akinek csak az eszébe jutsz? :D

Viktus 2011.11.22. 21:17:58

@Ironfist:

Van az a pénz amiért elviselném :D:P

lehet közben meg a kormányellenes tüntikre jár, ha netán bukta lenne következő ciklusban majd Városi néven osztja a tudományt :D

igazi hős 2011.11.22. 21:27:24

@Ironfist: Hát, ha nem-vettem-észre-hogy-több-mint-2-millió-a-nettóm Péterre gondolok, akkor talán sokaknak megérné, annyiért nekem is. Minap királyi híradóban nyilatkozik egy államtitkár. Nejem megszólal, hogy "jé, őt ismerem, nálunk dolgozott, ez egy okos ember". Majd hallgatjuk milyen nyilvánvaló csúsztatás amit mond. Visszakérdezek: "tényleg?". Válasz: "Nálunk még okosnak kellett lenni."

Viktus 2011.11.22. 21:35:27

@igazi hős:

Na igen, ha két milka jönne havonta észrevétlenül pláne :D:P

Közeleg a tél 2011.11.22. 23:00:45

Sajnos srácok bizonyos szempontból ez tényleg szabadságharc. :( Azért is a sadly, mert ha az, akkor valószínűleg elbukjuk, de hogy ennek magyar ember még tapsoljon is... :(

íme:
fenteslent.blog.hu/2011/11/20/socgenshort?fullcommentlist=1#comments

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.23. 04:18:06

@Vidéki: Lenin éltesse Meggyes elvtársat! Erőt, egészséget! Marx növessze szakállát méteresre!

(Áruld már el a pozíciódat, legyél oly kedves.)

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.11.23. 04:23:14

@Közeleg a tél: persze, egy olyan szabadságharc, amit csak akkor nyerhetnénk meg, ha marslakókkal szövetkeznénk a gonosz földiek ellen. a magyar ember annak tapsol hogy csillapodott az őrület, Don Quijote leesett a lóról. a magyar ember annak tapsol, hogy még van remény arra, hogy ne mi legyünk a kontinens Argentínája.

en.wikipedia.org/wiki/Argentine_economic_crisis_%281999-2002%29

2llkedő 2011.11.23. 05:44:16

@Kusics Iván:
"(Áruld már el a pozíciódat, legyél oly kedves.)"

Udvari tányérnyaló (Palacsintás király)

2llkedő 2011.11.23. 05:51:21

@Viktus: "Az IMF-hitel valójában egy védőháló, amire csak a növekedés biztosítása miatt van szükség, 2010-ben viszont el kellett küldeni őket, hogy ne legyenek megszorítások. "

Meg is lett az eredménye:

"""""Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – október végi hiánya az előzetes adatoknak megfelelően 1327,8 milliárd forint volt, ami az éves eredeti előirányzat közel kétszeresét, az időközben módosított előirányzatnak pedig 112,1 százalékát jelenti – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden kiadott közleményéből. A Portfolio.hu szerint 2006 óta nem volt ekkora összegű az ilyenkor mért hiány."""""" /Index.hu/

Vidéki 2011.11.23. 08:09:11

@2llkedő:

Vedd a fáradságot és legalább olvass tovább, mielőtt a hasadra ütsz és szemérmetlenül valótlanságot állítasz.

Tavaly októberben az államháztartás az első tíz havi hiány 1.132,7 milliárd forint, az éves előirányzat 131,1 százaléka volt.

A nemzetgazdasági tárca (idén) november elején publikált előzetes adatai szerint az az első tíz havi pénzügyi mérleg 1.327,8 milliárd forint hiányt mutat, amely a módosított éves előirányzat 112,1 százaléka.

Melyik nagyobb? A tavalyi, az éves előirányzat 131,1 százaléka, avagy az idei, .az éves előirányzat 112,1 százaléka?

Ha kijártad az általánost és nem felejtettél sokat, te is meg tudnád állapítani.

Vidéki 2011.11.23. 08:18:30

@Viktus:

Nem kaptál jó nevelést.

Szüleid megtaníthattak volna arra, hogy "A pénz nem boldogít"

A Csárdáskirálynő operettben is ezt éneklik:

"Mégis, mégis furcsa egy dolog,
Szegény királynők mégsem boldogok,
Egy kis cseléd, higgyétek nékem el,
Nem cserélne Őfelségivel:

2llkedő 2011.11.23. 08:18:42

@Vidéki: Olvass te is tovább! Ebben nincs benne a MOL, a trükkök százai. És benne van a manyup lenyúlás, és hozzá kell tenni, hogy a manyupba már nem megy szinte semmi, az mind az állam zsebébe kerül. Nem lehet már arra hivatkozni, hogy a manyupok miatt nagy a hiány.

Jó tányérnyalást!

Viktus 2011.11.23. 09:02:23

@Vidéki:

Ja nem boldogít csak már mondtam a boltban tőlem azt kérnek nem pedig ölelést ...

Viktus 2011.11.23. 09:03:36

@Vidéki:

Jah ezt a minisztériumodból elküldenéd nekem hivatalosan megküldeném a NAV-nak is :D

Vidéki 2011.11.23. 09:11:31

@Horizont:

„Pártatlanabb hozzáállást ha lehetne. A hírek egy kicsit másról szólnak. Egyébként itt nem a Tétényi függetlensége vagy Meggyes "úr" uralkodni vágyása a lényeg,” (Szerinted)

Szándékosan nem bontod ki a valóság minden szeletét.

A tények azt bizonyítják, hogy Esztergomban nagyon erős és elszánt a „vállalkozói szféra” Érdekeik érvényesítése érdekében akármire képesek, bűncselekmények elkövetésétől sem riadnak vissza.

A polgármester asszony megválasztását segítette és tevékenységét segíti az a "vállalkozói szféra", amelyik még az MSZP-s vezetés idején könyékig dúskált a közjavakban.

Annyira szívére vette a "vállalkozói szféra" azt, hogy a Fideszes polgármester ebben őket akadályozta, hogy felgyújtották a Fideszes polgármester házát és gépkocsiját és pénzt és bő nyálat nem kímélve lejárató sajtóhadjáratot indítottak ellene.

"A sajtókampányra kaptam árat is... egy rövid, de intenzív kampány ára körülbelül 10 millió forint, ami tartalmazza az újságírók munkadíját és a tv-s, újságos felületek megjelenési díját is... Azt szorgalmaztam, hogy gyűjtsük össze mindazt a dokumentumot, ami a polgármester viselt dolgait bizonyítja, hivatali és magánéleti zűrjeit kínáljuk be a sajtónak" - mondta vallomásában a felbujtó." MISZNÉDER vallomása jegyzőkönyvből!"

A felbújtó felgyújtatta a Fideszes képviselő házát és gépkocsiját.

Az ügy már bírósági szakaszban van és elsőfokú ítélet is született.

zrobasé 2011.11.23. 09:32:41

@Vidéki:
áfa 27%

baleseti adó 30000 Ft

fizetős bölcsöde

megemelt járulék

megemelt jövedéki adó

kétkulcsos szja

37%-os eva

Az adócsökkentés kormánya !!!

igazi hős 2011.11.23. 09:33:47

@Vidéki: Csak a tisztánlátás kedvért: minden amit a HírTV mond, az az igazság felderítése, amit Fideszesekről írnak, az viszont lejárató sajtóhadjárat. Nem is tudom, miért Putyin ugrik be erről azonnal.
Szédületes lehet az esztergomi MSZP vállalkozói réteg, ha milliárdos adósságba verték a Meggyes vezette várost és Meggyesnek százmilliókat dugtak a zsebébe - természetesen akaratán kívül.

Viktus 2011.11.23. 09:37:20

@Vidéki:

:D Meggyes Tamás 1999. november 9 – 2010. október 3. 1999-től ügyvezető polgármester, majd 2000-től polgármester volt 2010-ig

Ez ne zavarjon ... 11 év hogy jönnek ide a szockák meg "vállalkozói szféra" :D ők kényszerítették a milliárdos hitelfelvételre? milliókért működtetett helyi média működtetésére? tavacskák ásására? stb. :D

Tudod mi a legnagyobb hibátok amibe belebuktok újkomcsik? az elődeitekhez hasonlóan nem tudjátok elismerni, ha hibáztok ... ez a Megyes Tamás nagyjából egy Hunvald-Hagyó szintű figura.

Viktus 2011.11.23. 09:39:28

@Vidéki:

"köszönni meg én fogok 2011.11.23. 09:29:29
Ne haragudjon a kedves szerző, de ez a álszent nyavalygás, mintha Bolgár Gyorgy írta volna.

Leírja, hogy a Fidesz-frakció szétbaszott mindent illegitim obstrukciójával, de azért az egész vezetés hibás a végén.

Hát ez nem is narancs-farok, hanem egy nagy narancs-lófasz. A klasszikus szarkenegetés. "Igaz, hogy a tettes durván összeverte és azután megerőszakolta áldozatát, de a pártatlanság jegyében jegyezzük meg, hogy a nő meg csúnyán összevérezte a szőnyeget."

De tényleg, ha nem mered kimondani a valót, akkor minek írsz? "

Ironfist 2011.11.23. 09:49:23

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ, TE KUTYA!

Csak a rend kedvéért. Fáj már nézni, ahogy ez a gerinctelen senki összevissza hazudozik, és pontosan azzal vádol másokat, amiket ő csinál.

Viktus 2011.11.23. 09:53:41

@Ironfist:

Olyan szépeket költ. Az évtizedet váró sunyi "vállalkozói szféráról" akik az első ideggyenge nővel lazán elsöprik a makulátlan-sikeres szeretett polgármestert. Nem reális a sztori? :D

Ironfist 2011.11.23. 09:57:01

@Viktus:
Lehet, de én már csak ezt fogom neki sulykolni, hátha felfogja egyszer. Egészen addig, amíg csak arra képes, hogy a hazugság szarként folyjon a szájából.

Vidéki 2011.11.23. 12:11:31

@Viktus:

Nem magától égett le a a Fideszes polgármester háza és gépkocsija.

Erről szeretsz megfeledkezni.

zrobasé 2011.11.23. 12:38:10

@Vidéki:
áfa 27%

baleseti adó 30000 Ft

fizetős bölcsöde

megemelt járulék

megemelt jövedéki adó(dizel)

kétkulcsos szja

37%-os eva

Na, most megdolgozhatsz a fizetésedért, amit az adófizetők teremtenek neked elő !

A fenti felsorolásomból melyik tétel, ami adócsökkentés ?

Ironfist 2011.11.23. 12:49:00

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ!

Viktus 2011.11.23. 12:51:29

@Vidéki:

Gondolom magánéletében is olyan jól kezelte a pénzügyeket, mint polgármesterként ... csoda, hogy nem kötötték fel.

2llkedő 2011.11.23. 12:52:02

@Vidéki: "Nem magától égett le a a Fideszes polgármester háza és gépkocsija."

Akár ő is intézhette a dolgokat. Tudod, nyomok eltüntetése, biztosítás...

Ironfist 2011.11.23. 12:56:15

@2llkedő:
Vidéki akkor is hazudik, ha azt mondja, kék az ég, és zöld a fű. Ne higgyetek el neki semmit! Egy hazug kutya, semmi egyéb.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.23. 12:57:36

@Viktus: "ez a Megyes Tamás nagyjából egy Hunvald-Hagyó szintű figura." - szerintem meg Hunvald és Hagyó nem hogy külön-külön, de még együtt is elbújhat meggyestompika mögött.

"Gondolom magánéletében is olyan jól kezelte a pénzügyeket" - azt nem tudom, de pl a "családi ügyeit" úgy hírlik példásan kezelte. Bármelyik szociopata feleségverő, és gyermekbántalmazó példaként tekinthetne rá...

2llkedő 2011.11.23. 12:59:22

@Ironfist:

""""Varga Viktor:

Lehet zöld az ég és lehet kék a fű
Nekem mindegy, hisz végül is így gyönyörű
A tévedés néha jó
Tudod Amerikába is így jutott el az a hajó

Így én, keresem a feketét a fehérben
Keresem a vonalat a tenyérben
De érzem azt, hogy nekem így jó, jó, jó
Ceruzával rajzolt fantomkép esküszöm, pont mint én!
Hát mit is tettem, bár csak érteném!
Itt járok mégis szabadon én, vonz a veszély!
Bár őrültnek látszom de nézz meg jól, kinek is árthatnék?!

Rám vigyorog a tükröm oly furcsán néz valamilyen laza trükkel már megint új arcot cserél
De érzem azt hogy nekem így jó, jó, jó
Legurult az égről most a hold, biztosan teljesen tele volt
Velem is megtörtént de nekem így jó, jó, jó
Felnőhetnék csak becsapás, hogy nagynak látsz.
A külsőség is csak kifogás, egy megtévesztő máz."""""

Viktus 2011.11.23. 13:14:05

Vidéki mit szólsz, hogy Gyuri bácsi zsenijét így ismerik el:

Ismét összeállította a Financial Times Európa pénzügyminisztereinek rangsorát: az unió jelentősebb országait szerepeltető 19 helyes listán a 17. helyen végzett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/23/matolcsy_az_egyik_legrosszabb_penzugyminiszter/

Szoci-vállalkozó ármánykodás?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.23. 13:21:15

@Viktus: nem te szerencsétlen! ha unortodox módon számolnál, ahogy a még kiadatlan gazdaságpolitikai-biblia alapján az IKON is teszi, akkor rájönnél, hogy ez egy FORDÍTOTT lista. Ahol a méltánytalanul el nem ismert géniuszok vannak hátul. Szóval a valóságban ez azt jelenti, hogy Matolcsy Huba a 3. (HARMADIK!!!!) a pénzügyérek között...

sok tanulnivalód van még látom. de ne aggódj, ha vidéki, meg enrico, meg a többi hasonszőrű nem ér rá, majd én foglalkozok a képzéseddel :D

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.23. 13:36:47

Csak azért van az IKON ennyire hátul a listán, mert ez az unortodox gazdasági csoda, illetve egész pontosan az erről szóló könyv még csak most íródik! Majd amikor egész ojrópa ebből tanul.... akkor már csak az IKON neve lesz a listán. Ő lesz A Gazdasági Miniszter.

Uhh most olvastam vissza közben... narancsgerinc úr Meggyest védi. Az igazi mélység....

Viktus 2011.11.23. 14:19:54

@Seduxen:

Jaja alig várom, hogy elregéljék ezeket az apróságokat:

" Ők azt nézték, mennyire méri fel helyesen a helyzetet, milyen hatása van Európában és mennyire hatékony otthon az adott miniszter – ez utóbbi kategóriában Matolcsy az utolsó, 19. helyen végzett."

"A harmadik szempont a hitelesség volt, amit egyszerűen a 10 éves lejáratú állampapírok hozamának alakulásával mért az üzleti napilap. Ezen az alskálán Matolcsy a 16. helyezést érte el."

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.23. 14:30:47

@Viktus: ne aggódj! a fő hírközlési-droid, vagy az odakozmált kiflikirálynő majd megmagyarázza, csak tudja befogadni a tompa agyad! :DDD

Vidéki 2011.11.23. 14:38:24

@2llkedő:

A hatósági eljárás lezárult, már elsőfokú ítélet is született.

Jellemző a Tétényi Évát támogató esztergomi „vállalkozói szféra” arrogáns viselkedésére, hogy akik útjukba állnak azokat halálosan megfenyegetik:

A nem régmult múlt időben a helyi fideszes politikusok egy olyan fenyegető levelet kaptak, amelyben egyebek mellett az áll, hogy ha "Tétényi Éva polgármesternek az önök ármányaiból kifolyólag bármilyen baja esik - legyen az egészségi, közéleti vagy erkölcsi - attól a perctől kezdve önök halott emberek".

Ez egy halálos fenyegetés.

Ez a durva erőszakos stílus jellemző az esztergomi „vállalkozói szférára”, akik már korábban gyakorlattá tették a durva erőszakot, amikor felgyújtották a korábbi Fideszes polgármester házát és gépkocsiját és pénzt és bő nyálat nem kímélve lejárató sajtóhadjáratot indítottak ellene.

Viktus 2011.11.23. 14:41:23

@Vidéki:

Túl sok b kategóriás akciófilmet nézel.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.23. 14:48:22

@Viktus: Szerintem inkább az új dizájner-drogot használja ez a szerencsétlen flótás is. Asszem Zacher doktor nyilatkozta, hogy gyors, és komoly szellemi leépülést okoz...

Szerinted van értelme linket kérni tőle, ami alátámasztja a képtelen képzelgéseit? Vagy feleslegesen ne is koptassam a billentyűzetet, mi ? :DD

Viktus 2011.11.23. 14:56:22

@Seduxen:

Nem hiszem foglalkozna ilyesmivel, ha megint előkerül beböfög max. v.mi oltári marhaságot ...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.23. 14:57:59

@Viktus: te elég sokat kommunikálsz (na jó: PRÓBÁLSZ kommunikálni) vele. Ő ezt a sok baromságot el is hiszi (értsd: meggyőződéses idióta), vagy csak brahiból irkálja az agymenéseit?

ergo: ő egy okos ember, aki hülyéskedik, vagy egy hülye ember, aki okoskodik?

2llkedő 2011.11.23. 15:01:59

@Vidéki: Összeesküvéselméletet én is tudnák gyártani, csak nincs hangulatom hozzá.

Viktus 2011.11.23. 15:12:25

@Seduxen:

Szerintem fizetett alkalmazott v.melyik csókos minisztériumi irodában-önkormányzatnál-állami cégnél ... Megyes Tamás alapban még a törzsbázisnak is ciki. Neki pedig már kiforrott marhasággyűjteménye van mit kell az esztergomi helyzettel foglalkozó témakörökbe bevágnia.

A mandineren még hosszabb böfögést sikerült neki összehozni, de még a köztudottan "független" manidnereseket sem győzte meg. :D

"dobray · mandiner.blog.hu/ 2011.11.23. 10:49:22
MA reggel hallottam a Kossuth Rádióban Tétényi Évát és a helyi fideszes frakcióvezetőt. Lehet, hogy Tétényi Éva nem elég nagy kaliber, de számomra úgy tűnik, ebben a történetben határozottan a Fidesz-frakció a szemét, Tétényi Éva pedig vergődik, mert nincs mozgástere így. Azt hiszem, a következő választások után a Fidesznek egy képviselője sem lesz a városban. "

Viktus 2011.11.23. 15:18:43

@2llkedő:

Ezek a csúnya szocialisták meg vállalkozók már régen is próbálkoztak szabotálni a szent ember munkásságát. youtu.be/-H7CVILqf_c

Ilyen cég az EON pl. :D

Viktus 2011.11.23. 15:37:31

@Vidéki:

A tények ezek:

"Peetee 2011.11.23. 15:33:11
A helyzet röviden, tényszerűen:

Steindl Balázs (Fidesz) és Ténytényi Éva (polg.m) egymástól függetlenül, de megegyeztek a múlt héten a két hitelezővel, hogy mikor és mennyit utalnak át elsőként, hogy a közvil. és az étkeztetés ne kerüljön veszélybe.

Múlt héten pénteken, a testületi ülés során Meggyes Tamás (Fidesz) beterjesztett egy módosító indítványt, miszerint a megegyezésben szereplő (ha jól tudom 19 és 26M Ft) összeg helyett a polgármester csak 10-10millió foritntot utalhasson át.
Ezt a fideszes többség elfogadta, így max. 10M lehetett utalni. A péntek esete ezzel zárult.

A Fidesz hétfőn reggel kiadott egy sajtóközleményt, miszerint a polgármesterasszony nem hajlandó kifizetni a hitelezőknek a követeléseket, és kizárólag miatta fog leállni a közétkeztetés és a közvilágítás.

A véleményem: Gusztustalan, undorító, hazug stílus!
A többit döntse el mindenki maga.... "

Ki is az arrogáns? ki a zsivány? hm itt nem mesebéli levelek meg történetek vannak, hanem tények.

Ironfist 2011.11.23. 15:46:16

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ, MINT MINDIG!

@Seduxen:
Hülye, aki okoskodik. És hazudik. Mást nem, így hát hazudik.

zrobasé 2011.11.23. 16:12:04

@Vidéki:

áfa 27%

baleseti adó 30000 Ft

fizetős bölcsöde

megemelt járulék

megemelt jövedéki adó(dizel)

kétkulcsos szja

37%-os eva

Na, most megdolgozhatsz a fizetésedért, amit az adófizetők teremtenek neked elő !

A fenti felsorolásomból melyik tétel, ami adócsökkentés ?

@Seduxen: egyértlemű, hogy közszolga, de inkább nevezném a nevén közpénzből fizetett fideszszolga...de nemsokára lekerül az álca, és pontosan meg fogjuk tudni, hogy ki is ő, hol dolgozik, és mennyi pénzt tesz zsebre az adófizetők kárára...hiába, no, a mandineres robin master effektus nem áll meg a mandiner határán...

misztikus alfahím 2011.11.23. 16:52:12

@Szerző: zero - 2011.11.21. 14:04

"Az összes 270 milliárd forinttól 1000 milliárd forintig terjedhet, amit biza' nekünk kell kifizetni. "

Mindig, mindent nekünk kell kifizetni, mivel mi vagyunk az ország, az adófizetők.
Hiányzott a malacperselyből 1000 milliárd, megpróbálták, hogy ne te fizesd ki, hanem valaki más. Úgy néz ki nem jött be, végül csak te fogod kifizetni.

Most akkor mi is a baj, az, hogy megpróbálták, vagy az, hogy nem sikerült? Legközelebb szavazz olyanra, aki élből veled akarja megfizettetni és akkor nem ér meglepetés!

2llkedő 2011.11.23. 17:11:49

@misztikus alfahím:
"Most akkor mi is a baj, az, hogy megpróbálták, vagy az, hogy nem sikerült? "

Az a baj, hogy megpróbálták, és az a baj, hogy nem is sikerült, mert eleve nem is sikerülhetett. Próbáld meg a fejeddel áttörni a betonfalat. Sikerült? Nem? akkor az a baj, hogy megpróbáltad, vagy az, hogy hülyére törted a fejed?

Egyébként engem úgy tanítottak, "hogy ha jót nem tudsz tenni, akkor legalább rosszat ne tégy!"

Viktus 2011.11.23. 17:22:58

@misztikus alfahím:

Az a baj ittenet kérem szépen, hogy nem egészen így szól a történet, mert pl. a végtörlesztésnek voltak zsíros haszonélvezői , amely történet okán a nagy többség nem tudta ezt a tutiságot igénybe venni eleve cumizott. Na mostan majd még fizesse ki a felső tízezer ingatlancélú befektetéseit-pénzmosásait is?

Horizont 2011.11.23. 19:11:50

Hahahaha olvastam egy kommentet a Mandíneren:
"....akkor sokat mond a "2/3"-ról, hogy itt a Mandineren 1, azaz egy Vidéki marad védeni Meggyest."
Ezen azért jót nevettem:) Aki híres az híres na:) Ki lehet vajh Vidéki? Védőügyvéd? Kormánytag? Fidesz fanatikus? (olyan B közép fajta?) Provokátor? MSZP-s? Volt SZDSZ-es?:D Komoly kérdések ezek!
Bocs Vidéki:(

Viktus 2011.11.23. 21:59:20

@Horizont:

tv2.hu/tenyek/video/sotet-van-es-nincs-penz-esztergomban

A műszakja ma korán lejárt :D már senki sem védi a PÁRTot

shaneb 2011.11.24. 03:48:33

@misztikus alfahím: Próbálkozni csak a kutya szokott.-((Az én bőrömre ne próbálkozzanak, hanem tegyék. Állítólag tele van a kormány gazdasági géniuszokkal, csak sajna nem látható mint a sikerünk, amit propagálnak.

brunn 2011.11.28. 18:49:10

Bizony, ha a fülkeforradalmi kormány valamit (jó néhányat összehoztak máris) elkúr és azért " büntit" kell fizetnie, ehhez HOZZÁJÁRULÁST szedhet. Kitől? Szerintem ők is úgy gondolják, hogy nem az adófizetőktől, hanem az elkúrást végrehajtó kormány TAGJAITÓL kell beszedni. Ti is Így gondoljátok?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.04. 09:19:43

Nem tetszik az EU-nak az ÁFA visszatartásról szóló törvény?! Nem tetszik, hogy kifizetésig visszatartjuk a számlák ÁFA-tartalmát?! Akkor visszatartjuk az egészet MÉG 30 NAPIG, bevetve a zárószavazás előtti módosítók koronázatlan királyát, Rogán Tónit, és megfordítjuk a szabályt (persze eldugva a befektetési alapkezelőkről szóló törvénybe), és így nem csak a kifizetetlen számlák ÁFÁ-ját tartjuk vissza, hanem MINDET! Indoklásul behasalunk valami adócsalás elleni faszságot, nehogy kilógjon a lóláb, hogy egyszerűen csak a fizetési határidőt akartuk kitolni, mert kell a zsozsó. Közben sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a normál üzleti életben mindenkinek van olyan beszállítója, akivel szemben a fizetési határideje 45-60 nap, és mivel egy ilyen is elég, hogy ne éljen a kedvezményes határidő, az csak mézesmedzagnak lesz jó.

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_madat?p_ckl=39&p_izon=5067&p_alsz=43

Újabb üzenet a cégeknek: szopni fogtok, mert mind adócsaló gecik vagytok! Nyílván minden exportra gyártó cég arra készült szilveszter előtt, hogy 2012. áprilisában egy komplett ÁFA-visszaigénylésnyi összege hiányozni fog a pénzforgalmából...

süti beállítások módosítása