Skip to content


       Szűrés lista

Fincsi agitprop: "Minden ideköt"

A kormánypropaganda lassan készül a 2012-re, máris megjött az ízelítő a januári nyitányról.

Míg a KDNP és az ifjúsági segédcsapata azon ügyködnek (túró rudival meg pörkölttel), hogy "gyere haza" külföldről, addig a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Közigazgatási Minisztérium a "maradj itthon" vonalon indult el, amire összehozták az "Új Nemzedék" projektet.

Persze, bele lehet tolni akár százmilliókat is a propagandába, ha valaki menni akar, akkor menni fog, nem fogja visszatartani egy ilyen közhelyparádé.

Amilyen állapotok kezdenek eluralkodni, inkább annak kellene örülniük, hogy csak ennyien húztak el Nyugatra.
Mert ha normálisan kormányoznának, egy picit normálisabb lenne az ország, akkor nem kellene kampányolni, hogy "maradj itthon" meg "gyere haza", mert az ország eladná magát.

Jó bornak nem kell cégér - ez ugyanígy igaz az országra is. Mivel mindenkinek csak egy élete van, és az emberek 99,9 százaléka nem csókos, nem a ciprusi offshore pénzből él, hanem bérből és fizetésből, ha ugyanazért a munkáért, vagy akár rosszabb munkáért máshol több bért kap, és mellé még kap egy élhetőbb várost, egy élhetőbb országot, akkor mi tartsa itthon? Hogy része a NER-nek, meg a sok nettó faszságnak, ami ömlik fentről?

Persze odafent a leghalványabb fogalmuk sincs, hogy élnek az "átlagemberek", mi foglalkoztatja őket, mik a napi problémák, amiket meg kell oldani.

Valószínűleg összeültek egy szobába, és izzadva megpróbálták kitalálni, hogy amikor fiatalon nem nyalták valamelyik fejes seggét, akkor vajon a mi foglalkoztatta a fiatalokat.
Így sikerült mindent, ami eszükbe jutott összehányni egy videóba, magyar vizsla menhelyről (duplán ebadómentes!), kormányzati munkavállalás, buli, pálinka, kapualjban hányás, csók a naplementébe, lánykérés stb.

A Youtube-on, a videó alatt beleolvastam a kommentekbe, egyet kimásolok ide:
"Egyébként jelenleg az angliai Birminghamból írok, ahol egy kórházban dolgozom orvosként. A kormányOKnak rá kéne jönniük, hogy a befeketetéseket meg kellene védeni. Mikor jönnek végre rá, hogy a tizenvalahány év és sokmillió forint, amit egy orvos kiképzésébe fektetnek, kárba vész, ha nem teremtik meg a megfelelő munkakörülményeket? Ahelyett, hogy kapualjban pálinkától hányó csajokról és a csóróság romantikus oldaláról csinálnak reklámvideókat, inkább erre kellene fordítani az energiát és a pénzt."

Címkék: fidesz videó kormány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr203446465

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Maradj otthon, nézzél tévét 2011.12.09. 22:35:43

 Ha az ember nyitott szemmel jár az interneten, hajlamos azt hinni, hogy ez az ország most már tényleg végleg, sőt, innentől legalább vagy tizenöt-húsz évre előre teljesen el van baszva, mindenestül. Pedig dehogy. Hisz hátra van még az új nemzedék...

Trackback: Hogyan gyártja hőseinket a rendszer? 2011.12.08. 16:32:37

Ha igaz az, hogy az előző kormányzat alatt születő "hősöket" (az elnevezés természetesen nem minden esetben jelent valós értéket) a "hazugságok, a korrupció, a kiárusítás, az arctalan tőke sötét árnyéka és a hatalom érdekében bevetett re...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ironfist 2011.12.08. 23:11:37

@Mindenről Orbán tehet!:
"Ja tudom, most jön a válasz, hogy rossz irányba változnak a dolgok. "

Eh... MIÉRT, TÁN NEM??? Te se vagy normális, ha van pofád védeni ezeket...

@Lobster1978:
Hagyd, nem érdemes ezzel a droiddal vitatkozni. Talán nem is igazi ember, hanem csak egy szoftver, aki előre gyártott válaszokat generál ide. Ugyanis pontosan ugyanezek a hozzászólások vannak szerte az interneten mindenhol, ahol az emberek elképedve nézik, mit művel ez a nyomorult, aki vezetőnknek meri mondani magát. Egyszerűen csak azt kell rá reagálni, hogy
@Vidéki:
HAZUDSZ VIDÉKI! MÁST SEM TUDSZ, CSAK FIDESZELNI = HAZUDNI!

Ironfist 2011.12.08. 23:13:10

@Mindenről Orbán tehet!:
"Hmm... Ez az ország: Utópia?

Vagy csak a te hozzáállásod a pozitív? És amint belépsz Magyarországra, visszaváltozol örök pesszimista, mindenért síró magyarrá?"

Hmm, vagy esetleg csak látja a különbséget a mostani otthona, meg eközött a fidesz által tönkrekúrt ország között? Szerinted melyik a jó válasz?

Lobster1978 2011.12.08. 23:19:48

@Ironfist: Értelek és igazad van. De mivel életem egy igen érdekes szakaszában AI fejlesztő voltam ezért erős a gyanúm hogy nem egy szoftverrel van dolgunk. Ennyire bénán írt AI nem létezhet...
egyszerűen csak érdekel, hogy mik a klasszikus érvelési hibáik amiket felvonultatnak. És mivel most éppen ráértem, hát belementem a vitába.
Mondjuk elég béna a rendszerük, meg a sima terelés-ignorálás-személyeskedés háromszögön kívül semmi érdemit nem tudnak felmutatni.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.12.08. 23:20:20

@Mindenről Orbán tehet!: "Hmm... Ez az ország: Utópia?

Vagy csak a te hozzáállásod a pozitív? És amint belépsz Magyarországra, visszaváltozol örök pesszimista, mindenért síró magyarrá?"

Nem, ez az ország nem Utópia, hanem Albánia. És akár hiszed, akár nem, itt mindenki jól érzi magát a saját bőrében, a nagyon szegény is, mert érzékeli a fejlődést, és tudja, hogy évről-évre jobb lesz neki. Itt is vannak gondok, nem is kevés, de FEJLŐDÉS van, és ez az emberek boldogságának a titka. És ez a fejlődés mindenki számára érzékelhető. Magyarországon már nagyon régóta visszafejlődés van, még ha azt némely statisztikakozmetikázással el is rejtik néha. És ezt Magyarországon az emberek érzik, és ezért boldogtalanok.

Ja itt a minisztériumok - a Belügyminisztérium kivételével - általában akkorák, mint egy nagyobbfajta családi ház. Talán ezért kicsik az adók...

És hidd el, az összes ismerősöm irigyel, hogy el tudtam költözni ide, főleg azok, akik már voltak itt.

Úgy van! Monnyon le! 2011.12.08. 23:22:46

@Ironfist:

Idézetek tőled: "Talán nem is igazi ember, hanem csak egy szoftver, aki előre gyártott válaszokat generál ide."

"mert Vidéki csak szimplán egy droid, aki előre beprogramozott válaszokat nyomat" (másik poszt)

"HAZUDSZ VIDÉKI! MÁST SEM TUDSZ, CSAK FIDESZELNI = HAZUDNI! "

"HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ! "

Vond le a konzekvenciákat!

Jóccakát!

Lobster1978 2011.12.08. 23:32:22

@Úgy van! Monnyon le!: Levontam a konzekvenciákat. Ironfist egy kasszikus római - név szerint Marcus Porcius Cato által alkalmazott - érvelést alkalmaz, illetve véleményt formált a Vidéki nicknév tulajdonosának érveléséről.

Jóccakát... :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.12.08. 23:35:45

@Mindenről Orbán tehet!: Ja, és még egy kis adalék:
Itt, ha meglátok a kocsimból egy rendőrt az út szélén (nagyon sok van!), akkor nem rándul görcsbe a gyomrom, hogy úristen, a jogsim nem maradt-e otthon, vagy valami hasonló, hanem örülök, hogy látom a rendőrt, mert tudom, hogy ha dugó alakulna ki, akkor rögtön beállna forgalmat irányítani. Itt a rendőrök nem a költségvetés hiányának helyrepofozására valók, hanem hogy ügyeljenek a rendre, és irányítsák a forgalmat, ha kell. Ezért aztán Tirana nagy részén lehúzott ablakokkal nyugodtan otthagyhatom a kocsimat úgy, hogy a kulcs is benne van. Meg tudod ezt csinálni Budapesten, vagy bármely magyar nagyvárosban?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.09. 00:05:16

@Jani haverja: Ezért aztán Tirana nagy részén lehúzott ablakokkal nyugodtan otthagyhatom a kocsimat úgy, hogy a kulcs is benne van. Meg tudod ezt csinálni Budapesten, vagy bármely magyar nagyvárosban?

Persze, csak utána tömegközlekedéssel/taxival/haverfuvarral mész a rendőrségre bejelenteni a lopást :)

Ledöbbenek, hogy Albánia ekkora változáson ment keresztül, mármint, hogy még az is jobb hely lett mint Magyarország. Az érvelésed pedig tökéletes, pont ugyanezt érzem. Visszafele fejlődünk egyszerűen se jog se anyagi biztonság nincs ebben az országban. Ráadásul jobb sem lesz ilyen politikai elittel és az ilyen agybetegekkel akik hatalmon tartják őket, lásd (felesleges nicknevet írni, rájöttél magadtól is).

Én még nagyon régen utaztam át Albánián Görögországba, nos iszonyatos volt a szegénység ott akkoriban. Volt ez már vagy 8 éve. Viszont emlékszem, hogy tök nyugodtan félre lehetett állni az autóval, nem jöttek oda erőszakosan nyomulni, koldulni, pénzt tarhálni, ugyanez például nem volt elmondható a bolgárokról akkoriban.... De szavaid szerint ha nem is rohamléptekben de megindult a fejlődés, ami jó. Nekünk is az irányt kéne eltalálnunk kezdetnek, aztán a többi tán jönne magától.

Lobster1978 2011.12.09. 00:42:44

Jah, és a Vidéki komának a sajtószabadságról: index.hu/kultur/media/2011/12/08/figyelmeztetest_kaptak_a_lomnici-anyag_keszitoi/

"Az NMHH elnökének, Szalai Annamáriának írt TFFSZ-es beadványban többek között az olvasható, hogy "szakszervezetünknek nagyon sokan jelezték, hogy a közmédia hírterületének televíziós irányítói megfélemlítik azokat, akik kiállnak a tisztességes és hiteles tájékoztatás normái mellett, és betartják és betartatják a vonatkozó törvényi, szakmai és etikai előírásokat. A 2010.évi CIV. törvény 7.§(2) bekezdését súlyosan megsértve retorziókkal élnek a vezetők azokkal szemben, akik megtagadják a szerkesztői és újságírói szabadságot, illetve a törvényi normákat sértő utasítások végrehajtását.

A kialakult félelemmel teli légkörben, a folyamatban lévő csoportos
létszámcsökkentések közepette a közmédia dolgozóinak jelentős része nem mer ellentmondani a törvénysértő írásbeli és szóbeli utasításoknak, akik ezt megtették, azok közül sokakat nem munkakörük és szerződésük szerinti beosztásokban foglalkoztatnak, vagy munkaviszonyukat megszüntették átalakításra hivatkozva"."

De propagandavideó az legyen...

Glinolid: ott a pont! :)

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.12.09. 00:52:30

@Lobster1978: Igen, ez már inkább Artificial Stupidity. Valószínű fizettek pár tízmilliót az egyik köcsög unokaöccsének, aki kibukott valamelyik normális egyetem infó képzéséről. Az meg összecsapott egy ilyen szart, amiben van egy rakás "érv" címkézve, a mondatok szavaiból meg kiválogatja ezeket a címkéket és így összerakja a kommenteket.

Legalábbis ha két nap alatt kéne írnom egy VB-kommentdroidot, akkor így kezdeném. Aztán én legalábbis fejleszteném, de ők úgy hagyták a 0.0.0.1 alphában.

Ironfist 2011.12.09. 01:20:03

@Úgy van! Monnyon le!:
Vonjam le? Oké. Álszent aljadék vagy, még Vidékinél is gonoszabb, ráadásul kétszínű, egy nick már nem is elég neked, hogy gúnyolódj, és védd a gazdádat.

@Gerusz:
Csak az a baj, hogy néha idéz is, méghozzá igen idegesítő módon, állandóan beszúrja az idézet elé, hogy "Írod:" Mintha az, akinek idéz, nem tudná, hogy igen, ő írta, ő is ott volt.

@Lobster1978:
Jepp, örülök, hogy feltűnt valakinek.

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI!

Azbej Tristan · http://kerdem.blog.hu/ 2011.12.09. 07:53:53

... szerintem meg a balfékek nem tudnak mit kezdeni vele, hogy a polgári oldalról érkezett egy ennyire eltalált életérzés videó. Nekik, nektek, vaccpáör Dorottya szemforgatós gagyirepje az etalon.

Azbej Tristan · http://kerdem.blog.hu/ 2011.12.09. 08:02:32

Ha már a www.gyerehaza.org honlappal kapcsolatban megszólítottak engem is, akkor azt hozzá szeretném tenni, hogy elsősorban nem túrórudival csábítjuk, csábítgatjuk a kint elő magyarokat, hanem elhelyezkedési tanácsadással, karriermenedzsmenttel, jogi/adminisztrációs tanácsadással, vállalkozás-fejlesztési tanácsadással, támogatási programok felkutatásával, támogatási programok kidolgozásával. Ehhez mondjuk mindössze a nyitóoldalunkat kellett volna megtalálnia a blogírónak.

zrobasé 2011.12.09. 08:25:06

@Trisztán: "szerintem meg a balfékek nem tudnak mit kezdeni vele, hogy a polgári oldalról érkezett egy ennyire eltalált életérzés videó. Nekik, nektek, vaccpáör Dorottya szemforgatós gagyirepje az etalon. "
balfékek...muhaha...nembaj, de legalább remélem te elhiszed amit mondogatsz...hátha egyszer valóság lesz...
eltalált életérzés videó....váááá, egyre jobb, ne hagyd abba, jól tolod :D
Nekik, nektek, vaccpáör Dorottya szemforgatós gagyirepje az etalon...ha te mondod...te tuti jól tudod, hisz te mindent tudsz, okoskatörp (attól mert valaki nem szereti a fost, az nem azt jelenti, hogy a szart viszont de...bár neked látom egyszerű az élet, mert fekete-fehér, igen-nem, oszt jónapot)

zrobasé 2011.12.09. 08:29:35

@Trisztán: saját tapasztalatom alapján annyira ,de annyira szükség van arra, hogy hazacsábitgassatok mindenkit, hogy végiggondoltam, és én inkább lehet, hogy lelépek...tudom, hazafiatlan, meg szemét, meg izé meg hozé...csak kismókus, ahol én dolgozok, ott a magyar lehetőség egyenlő a nullával...kint meg nem...sőt megbecsülnek, megfizetnek, és nem kell rettegnem, hogy vajh miből fizetem a csekkeket, miből fizetem a gyerek bölcsijét, röghöz kötik-e a gyerekemet az egyetem után, és nem mellesleg nem kell ilyeneket, mint pl. te, meg vidéki,enrico,robin_ masters eltartanom...úgyhogy tedd oda a túrórudidat, meg a kivilágitott pestedet, ahova akarod...

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.12.09. 08:32:46

@Ironfist: Ez pont bizonyíték arra, hogy ez egy program. Nyilván az "Írod" utáni mondatban vannak a címkék.

Példa:

"Írod: " A feleségemmel már harmadik éve szeretnénk gyereket, de nem merjük bevállalni. 34 éves vagyok, apámmal már együtt bringáztunk amikor ennyi idős volt, mi meg nézzük összefacsarodott szívvel a kisgyerekeket a játszótéren ha arra járunk..."

Ha ilyen jövőtől rettegő alak vagy akkor várjál még a gyerekcsinálással.

Ábrahám is százéves korában nemzette Izsákot, aki mégis egy nagy nép ősatyja lett. "

Nyilvánvaló, a címkék: "gyerek, merjük bevállalni, éves". Az első kettőből kihozta az első mondatot, majd a harmadikat is hozzátéve kijött a második mondata.

Persze arra is gondoltak, hogy rendszeres időközönként lehülyézze a kommentelőt az első mondatban.

Szóval ez egy bot. Ha lenne időm, írhatnék én is egy hasonlót, hogy bebizonyítsam. Maximum egy ember ellenőrzi, és ha nagyon offtopic mondatot generál, akkor azt azért átírja, meg alkalmanként ő maga írogat, hogy úgy tűnjön, nem az.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.12.09. 08:40:04

@Valahol Máshol: Most rá sem ismernél Albániára. Európa jelenleg legdinamikusabban fejlődő országa. Mindenhol építkezések, stb. Tirana és Durres az elmúlt 5 év alatt gyakorlatilag összeépült, pedig 45 km-re vannak egymástól, de ezt az autópályán haladva nem észleled, szinte az az érzésed, hogy egy nagyvárosban jársz. Mindez az elmúlt 5 év alatt. Szintén az elmúlt 5 év alatt a Durres-i, eredetileg 2 km-es parti szállodasor 11 km-esre nőtt, mindez 4-5 szálloda "vastagságban". És még sorolhatnám a végtelenségig. Nemrég olvastam egy gazdasági elemzést (magyart), hogy az albán gazdaság még a görög válságból is profitál, mert a rengeteg görög bank inkább az albán leánybankokhoz menekíti a pénzt, tartva a görög államcsődtől. Ezért aztán itt a bankszámlanyitásaink (céges és magán) ingyenesek voltak, meg a folyószámlavezetés is ingyenes. Úgyhogy itt nem nagyon félnek a válság hatásaitól...

Persze itt is van sok gond, de az mindenhol van szerte a világban, mert tökéletes ország nincs sajnos.

Vidéki 2011.12.09. 08:50:19

@Lobster1978:

Neked talán még „diplomád” is lehet, amit az Ecseri úti piacon vettél, erre utal stílusod.

„Te barom. Nem rettegek a jövőtől, a JELENBEN nincsenek meg azok a feltételek amelyek mellett egzisztenciálisan létbiztonságot (vagy legalábbis annak reményét) láthatnám.”

Korábban írtad, hogy 34 éves vagy: „A feleségemmel már harmadik éve szeretnénk gyereket, de nem merjük bevállalni.”

De egy Opel Astrát mertetek bevállalni.

Te szeretsz azon töprengeni és azt bizonyítgatni, hogy mit miért nem lehet.

Ahhoz, hogy Vastagbőr cikkeket írhasson és mi hozzászólhassunk, szükség volt arra, hogy előttünk élő nemzedékek hosszú sora továbbadja az életet számunkra.

Ebben a nők sokkal nagyobb szerepet vállalnak és vállaltak.

Életüknek ebben a szakaszában szolidaritásra, támaszra van szükségük, hogy teljesíteni tudják az élet továbbadásának feladatát, amiben a természet rájuk nagyobb terheket rakott.

Dekadens társadalmakban a férfiak nem képesek vállalni a szolidaritást.

Erre a nők válasza, hogy ők nem vállalják az élet továbbadásának terheit.

Dekadens társadalmakban a „Dolce Vita”, (Édes élet) iránti igény legyőzi a józan észt és a természet parancsait.

Nem kell jövő, adjunk az erotikának,

énekelte Janicsák, jól kifejezve a hozzád hasonlók életérzését.

Viktus 2011.12.09. 08:55:46

Orbán és Cameron fityiszt mutattak az eurónak
index.hu/gazdasag/vilag/2011/12/09/barroso_eurocsucs/

A szorgos hangya mégsem a német nyúl mellé siet a gomba alá?

zrobasé 2011.12.09. 08:57:00

@Vidéki: Fáj neked az a vélemény, ami nem támasztja alá kényszerképzeteidet.

Gondolkodásod: Neked demokrati, a többinek kuss.

válaszolj, állami alkalmazott, agricola, vidéki, mindegy melyik vagy :

áfa 25-ről 27%-ra , adóemelés vagy csökkentés ?

baleseti adó : új adó ?

dizel jöv. adó emelés : adóemelés vagy csökkentés ?

ebadó : új adó ?

járulékemelés : adóemelés vagy csökkentés ?

Cseh Tamás egy dalában ezt énekelte: „Vannak keskenyvágányú vasutasok is.”

A Te gondolkodásod is „keskenyvágányon” jár.

Talán azt képzeled, hogy ti képviselitek a "kultúrát" és az "igazhitet" az országban?

Stílusod jellemez téged.

"A stílus maga az ember".

"Szalonácizásod" jelzi, hogy egy Orwelli diktatúrában a gondolatrendőrségnél jól megtalálnád a helyedet.

Ahogyan felmenőid is jól érezhették magukat az ÁVO-ban.

Az „Avtoblin” szovjet együttes régen ezt a szöveget énekelte:
„A csirkét főzik.
A csirkét megeszik,
A csirke ezt nem szereti!”
Hiába olvasnak a munkából kirúgott munkavállalók szívderítő számokat a szárnyaló gazdaságról, a GDP egyre növekvő számairól az újságokban, személy szerint ez őket nem tudja boldoggá tenni.
Nekik is lehetnek érdekeik, amelyek eltérhetnek a tőketulajdonosok érdekeitől.
Az érdekek szélsőértékei között lehet, hogy ott rejtőzik az optimum.

Te akkor lennél boldog, ha csak olyanfajta sajtó létezhetne, amelyik forrón szeretett Pártod álláspontját tükrözi és csak az "az érem egyik oldalát" világítja meg.
Mivel még nem tartunk itt, mélységes gyűlöletet érzel azok iránt, akik nem ti kottátokból muzsikálnak!

zrobasé 2011.12.09. 08:59:11

@Vidéki: "Nem kell jövő, adjunk az erotikának,

énekelte Janicsák, jól kifejezve a hozzád hasonlók életérzését. "

nem, nem ezt énekelte...hazug, fizetett propagandista vagy...a kérdéseimre válaszolj :

áfa 25-ről 27%-ra , adóemelés vagy csökkentés ?

baleseti adó : új adó ?

dizel jöv. adó emelés : adóemelés vagy csökkentés ?

ebadó : új adó ?

járulékemelés : adóemelés vagy csökkentés ?

Vidéki 2011.12.09. 09:23:10

@Viktus:
Meg lehet érteni Cameron aggodalmait:

"A hetvenes évek vége óta Európát olyan kihívások érik, amelyekkel mindeddig nem volt hajlandó szembenézni.

Új, innovatív, olcsó munkaerővel rendelkező szereplők léptek színre, ahol nincs szociális háló, nyugdíj, és nem kell különböző, például a környezettel összefüggő normákat betartani.

Erre a globális kihívásra Európa nem adott megfelelő válaszokat." (HVG 2011. nov 12.)

Ironfist 2011.12.09. 09:26:43

@Seduxen:
Hmm, ezt se hozta be, de rákerestem gugliban, hogy Szintén tízmilliós svédország... azigen. Ez tényleg egy spambot. Simán ráférne a ban :D

@Gerusz:
Ja, tényleg lehet valaki, aki felügyeli, mert most hirtelen eltűnt az "Írod" az idézet elől.

Ja, el ne felejtsem:

@Vidéki:
HAZUDSZ VIDÉKI, FIDESZO ERGO HAZUDO!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.09. 09:26:57

@Viktus: Azért fidesz nem-gondolkodunk rajta-nem-talán-izé-nem mondom meg hozzáállása engem meg se lepett. Gondolom most ott tartanak hogy "Dübörgünk elefánt, hallod?"

Viktus 2011.12.09. 09:27:19

@Vidéki:

Konkrétan egyenlőre Orbán Viktor aggodalmai érdekelnének, amikor még tegnap a német nyúl mellé akart bujkálni szorgos hangyaként most meg mégsem megyünk a védőszárnyuk alá.
Cameron aggodalmai max. akkor fognak érdekelni, ha kitelepülök ami a siralmas jövőt elnézve sajnos már talán jövőre szükségszerű lesz. Addig ügyeskednek azok akikre nyolc évet vártam, hogy kicsinálják a cégem ... a szoci legalább élni hagyott.

Viktus 2011.12.09. 09:31:59

@csizsikpizsik:

Mondjuk tegnapelőtt meg mi leszünk a legjobbak-legmodernebbek volt az álláspont lehet ezt tért vissza hirtelen. Kiszámítható magyar politika. :P

Ironfist 2011.12.09. 09:36:39

@Viktus:
Prognózis után szabadon:
Tele van a kormány eszementtel!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.09. 09:36:40

@Viktus: Aha, gondolom tegnap megint a gyorsnaszád-pirulát vette be a szorgoshangya-kapszula helyett, az orvosok már beállíthatnának fixre valamelyik gyógyszert, hogy legalább egy hétig ugyanaz a lemez szóljon.
Mondjuk azért meghallgattam volna vágatlanul Angela kommentárját az ülés után, ha egyáltalán foglalkozott Vikkel :)

-er- 2011.12.09. 09:37:01

@Seduxen:mi az ami ideköt? például a beton. egyébként nyelvtudással, a romantikus érzelmek tudatosítása és fizetőképes szaktudással érdemes kimenni. ha ez nincs, talán akkor is, 5-10 év alatt fel tudsz építeni egy ma itt elképzelhetetlen egzisztenciát és nyugodtabban élsz

Viktus 2011.12.09. 09:38:15

@csizsikpizsik:

Lehet elolvasta a Matolcsy féle "csodafegyver" tervezetet, és ő meg Vidéki komolyan is vették ...

Ironfist 2011.12.09. 09:39:46

@Viktus:
Vidéki csak egy hazug spambot, semmi más.

Vidéki 2011.12.09. 09:45:24

@Viktus:

Írod: „kicsinálják a cégem .”

Gondoltál arra, hogy létezik egy tisztességtelen verseny?

„Új, innovatív, olcsó munkaerővel rendelkező szereplők léptek színre, ahol nincs szociális háló, nyugdíj, és nem kell különböző, például a környezettel összefüggő normákat betartani.”

Mondjuk ázsiai cégek, amelyek korrupcióval a közteherviselést is képesek megkerülni.
Nézz körül a volt Ganz-Mávag tájékán.

A mult században az USA-ban Roosevelt és csapata felismerték, hogy a "piaci automatizmusok" önmagukban nem képesek biztosítani a társadalom stabilitását.

A küzdelmet felvették a tisztességtelen verseny ellen is.

Kitaláltak egy olyan emblémát, amelyet csak olyan gyártók termékei viselhettek, akik (szerintük) tisztességes munkakörülmények között tisztességes bérért foglalkoztatták dolgozóikat.

Arra buzdították a vásárlókat, hogy csak ilyen termékeket vásároljanak, mert ez segítette az akkori hatalmas munkanélküliség leküzdését. A tisztességes bér ugyanis segítheti a kereslet, vele párhuzamosan a foglalkoztatás növekedését.

Tiltották az importot a tisztességtelen versenyre hivatkozva olyan ázsiai országokból, ahol gyermekmunkásokat foglalkoztattak.

zrobasé 2011.12.09. 09:56:54

@Vidéki: "Nem kell jövő, adjunk az erotikának,

énekelte Janicsák, jól kifejezve a hozzád hasonlók életérzését. "

nem, nem ezt énekelte...hazug, fizetett propagandista vagy...a kérdéseimre válaszolj :

áfa 25-ről 27%-ra , adóemelés vagy csökkentés ?

baleseti adó : új adó ?

dizel jöv. adó emelés : adóemelés vagy csökkentés ?

ebadó : új adó ?

járulékemelés : adóemelés vagy csökkentés ?

Ironfist 2011.12.09. 09:57:17

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ!

Viktus 2011.12.09. 10:21:19

Ismét 250 fölött a frank
Az európai csúcson kialakult patthelyzet miatt gyengül az euró, még jobban a forint, esik a tőzsde.
-

Rájöttem a kormányzati kommunikációs trükkökre. Hó végére már elkezdett visszatántorogni a frank-euro , de az nem jó gyorsan kell v.mit akciózni, hogy megint 250 felett legyen a CHF meg 310 felett az euro, mert most számolják ki az embereknek a törlesztőket, lízingeket véletlenül se csökkenjenek ezek több ezer-tízezer forintokkal még az embereknek maradna pénzük. Ejnye elégedjen meg mindenki az utcán hányás lehetőségével,

lyken 2011.12.09. 10:22:29

@Vidéki: "De egy Opel Astrát mertetek bevállalni."

Remek párhuzam. 13 éves Astra ára ~300.000-500.000 ft. Egy gyerek költsége az első 6 hónapban legalább 350.000 körül alakul, ha nem fizettél semmit a szülészeten. A következő 6 hónap költsége~200.000 körül alakul. Ezek minimum értékek és az benne sincs, hogy esetleg tápszer kell, mert nincs anyatej. Az további 8.000-16.000 ft/hó. Az Astráról tudod, hogy 5 év múlva megy a roncstelepre. A gyerekről tudod, hogy még 20 évig költséged lesz vele.

Kurt S. Earp 2011.12.09. 10:36:06

@zrobasé: Mint azt már többször is említettem, vidéki nem ember, hanem kommentgeneráló szoftver, első lépcsős, önfejlesztő processzorral, Enricohoz, Idős Asszonyhoz hasonló, de továbbfejlesztett változat. A részére küldött válaszokat, kérdéseket felépítve új kommenteket generál, az előre megadott droidszótárból beleszőve a kormányzat álláspontját a reakciójába.
Egyik első ilyen termékünk a Liberté osztályú, AntiEl Topo(Sgt. Elias) virtuális vadász , az "Eszkep" szofver volt, amely azonban a túlterheléses támadások következtében megsemmisült.
Vidéki nevű, Mátrixkompatibilis elfogó vadászunk már sokkal erősebb, viszont egyenes és cáfolhatatlan kérdésekre-megállapításokra csak lassan vagy egyáltalán nem képes reagálni. A hiba kijavításán dolgozunk, kérjük türelmét. Addig is kérjük adja meg a személyes adatait, hogy írásos bocsánatkérő levelünket elküldhessük az ön lakcímére.

Kurt S, Earp
őrnagy, NER csoport
informatukus és hóhér

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.09. 10:38:35

@Ironfist: na pontosan ez volt az a mondata, amire rákerestem :DDD

vidéki elvtárs "írói álnevei" - a teljesség igénye nélkül:
bobojszi
Agricola

Kurt S. Earp 2011.12.09. 10:38:50

@Kurt S. Earp: informatikus. Aki bele akart kötni az elütésbe, szintén adja meg a személyes aatait.

Viktus 2011.12.09. 10:42:16

@lyken:

Egy gyereket nem hozol ki 350-ből az első hat hónapban. Már 8-10 éve sem, nemhogy most. Persze, ha nem cigány módon óhajtod bevállalni.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.09. 10:43:47

@Kurt S. Earp: Én abba kötnék bele hogy kisbetűvel kezdted az informatukust....

OÁFK 2011.12.09. 10:48:18

@Vidéki: Hülye vagy, mint a tartótiszteid... Utazott volna a Te .... ..... a szutyok BKV-n és MÁV-on 8 hónapos terhesen vizsgálatokra!

zrobasé 2011.12.09. 10:50:32

@Kurt S. Earp: "narancsért tettem" (aki volt katona, érti(parancs értettem)
egyszer már válaszolt nekem...igaz, akkor a kérdésre adott válasza az volt, hogy nem válaszol, mert úgyse értem :D
@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: köszönöm segitségedet, amivel életbe tartod a kérdéseimet :)
de dolgozhat az agyuk ott a minisztériumban :D
eszkep tuti nem tünt el, csak még mindig álldogál a parlament elött, és gyönyörködik az új fényeiben (azt mondta, hogy örül neki, nem érdekli a 800 millió, neki ennyit megér)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.09. 10:51:31

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: bruhahahahaha, úgy néz ki vidéki elvtársat - tartósan - a vg.hu, nepszava.hu, mandiner, vastagbőr vonalra osztották be.

Hiába, no: nehéz kenyér az ilyen fizetett bérkommentelő droidtrollok élete :DDDD

"Utazott volna a Te .... ..... a szutyok BKV-n és MÁV-on 8 hónapos terhesen vizsgálatokra! " - szerintem így tett, azért lett a kölke ekkora barom :DDD

OÁFK 2011.12.09. 10:54:25

@zrobasé: Örömmel. Szerintem fel lehetne írni az első kérdésfeltevés dátumát, aztán meg lehetne ünnepelni évente. Viszont mostantól minden vidékihez intézett hozzászólás végére oda kelle illeszteni testületileg.

@Seduxen: :D Lehet benne valami!

zrobasé 2011.12.09. 10:54:59

@Vidéki: Ahhoz, hogy Vastagbőr cikkeket írhasson és mi hozzászólhassunk, szükség volt arra, hogy előttünk élő nemzedékek hosszú sora továbbadja az életet számunkra.

Ebben a nők sokkal nagyobb szerepet vállalnak és vállaltak.

ez igen, nobel-dij gyanús...a szemét férfiak meg lepasszolják még a szülést is !!! ez is tuti az elmúltnyócév bűne...de majd most...igaz magyar férfi szülni is megtanul ! unortodox szülés ! abban könyvben van, amit még meg sem irtak ! előre a nemzeti férfigyógyászat fellenditéséért !

aztán vidéki, te hány gyereket szültél ? vagy te dekadens módon ráhagytad az asszonyra ? pfuj !

de még elötte, válaszolj !

áfa 25-ről 27%-ra , adóemelés vagy csökkentés ?

baleseti adó : új adó ?

dizel jöv. adó emelés : adóemelés vagy csökkentés ?

ebadó : új adó ?

járulékemelés : adóemelés vagy csökkentés ?

SvenH. (törölt) 2011.12.09. 10:55:05

@Vidéki: "Mintha a 2010-es választások óta már dögrováson lennénk és mindenkinek, akinek van egy csöpp esze el kellene vándorolni az országból."

elotte meg 8 evig az ment hogy illegitim a regnalo kurmany meg hogy egy adocsalo tot geci az a tutti megmondoember hiszen ezeknek nem fizetunk zadot, de a dunaszerdahelyi rendorattak utan kifizetett premiumba beszallt a tot geci bayer!!!

Joe.UK 2011.12.09. 10:55:11

Valasz a filmre, innen kulfoldrol:

Kedves Politikusok!

Ti nem akarjatok hogy a kulfoldon elo fiatalok hazaterjenek. Nagyon nem akarjatok. Mert jol tudjatok hogy ha egyszer minden fiatal hazamegy akkor ti logni fogtok. Mind. Egy szalig.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.09. 11:03:22

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: "Viszont mostantól minden vidékihez intézett hozzászólás végére oda kelle illeszteni testületileg." - tegyetek így. a magam részéről a google-kereső linkjét fogom odarakni neki, ahol az "önálló gondolatai" köszönnek vissza.

amúgy illúzióim nincsenek:
1: soha, semmilyen körülmények között nem fogunk érdemi választ kapni ettől a közszolgálati droid-trolltól (ez gondolom alapszabály a Minisztériumi Trollok Szervezeti és Működési Szabályzatában)
2: soha nem fog eltakarodni (hiába bannolják ki a picsába, akkor is visszacsúszik ide, mint csiga a nyálán, elvégre ő ezért kapja a fizetését)

Viktus 2011.12.09. 11:14:21

@Vidéki:

Nekem elég lett volna, ha nem nyúznának ennyi féle adóval vagy mögém állna az állam pl. , ha a multival alkudozom ...

Ironfist 2011.12.09. 11:19:16

@Seduxen:
Én a magam részéről a HAZUDSZ VIDÉI, HAZUDSZ! slágert tartom helyesnek, de ezen szerintem nem veszünk össze :béke: :sör: :egyébsmiley-k: :)

Ironfist 2011.12.09. 11:19:50

@Ironfist:
Na, elírtam ennek a zseninek a nevét... természetesen VIDÉKI akart lenni.

lyken 2011.12.09. 11:27:40

@Viktus: Sarkítottam, a dolog arra volt kihegyezve, hogy egy 5 éves kifutó költséget meg egy 20 évig tartó felfutó költséget nehéz összevetni(De legalábbis minimum Matolcsy kaliberű géniusznak kell hozzá lenni). Persze közben rájöttem, hogy tavaly már volt tapasztalatom a sráccal, úgyhogy visszakerestem és azt találtam, hogy már akkor is csak azokat a kérdéseket hallotta meg amiket saját szája íze szerint meg tudott válaszolni. Igazi Narancs Kmer...

lyken 2011.12.09. 11:47:55

@Ásó[Mosó]maci: Muszáj törvénybe iktatni, különben nem tudják majd eladni.

Lobster1978 2011.12.09. 17:38:18

@Vidéki: - Neked talán még „diplomád” is lehet, amit az Ecseri úti piacon vettél, erre utal stílusod.
* Nincs diplomám. Van pár szakmám, némelyik OKJ felsőfokú, de nincs diplomám. Az Ecseri útnak még a környékén sem jártam életemben (lévén én TÉNYLEG vidéki vagyok :)). Kettőből kettő mellé cimbora.

"szeretnénk gyereket, de nem merjük bevállalni.”
- De egy Opel Astrát mertetek bevállalni.
* Most komolyan. Te összehasonlítasz egy 13 éves astrát és egy gyerekvállalást? Tudod mi a különbség egy élőlény és egy tárgy között? Egyáltalán, fel tudod fogni, mit jelent gyereket vállalni? (nem cigánymódra) Volt már valaha legalább egy macskád? Vagy akár egy guppid? Tudod te mit jelent felelősséget vállalni egy életért? Az autó egy tárgy, tervezhető, számítható és ha szükség úgy hozza eladható. Nem kell érte felelősséget vállalnod, nem kell felnevelned, ha pedig nem bírod fenntartani akkor leteszed és kész.

- Te szeretsz azon töprengeni és azt bizonyítgatni, hogy mit miért nem lehet.
* Tévedsz. Én pontosan azt szeretem bizonyítani mit miért lehet.

- Dekadens társadalmakban a férfiak nem képesek vállalni a szolidaritást.
* Miről beszélsz te?

* Erre a nők válasza, hogy ők nem vállalják az élet továbbadásának terheit.
- Nem a nők válasza. A családok válasza te húgyagyú. Normálisabb helyeken a gyerekvállalás nem adhoc a nő döntése, hanem a családé. A férj és feleség közös döntése, mint ahogy a felnevelés is közös felelősségük.

- Dekadens társadalmakban a „Dolce Vita”, (Édes élet) iránti igény legyőzi a józan észt és a természet parancsait.
* Ezek szerint akkor ez nem egy dekadens társadalom, hiszen pont amellett érvelsz, hogy józan észt félretéve kéne szülni, de mi gaz latrok nem tesszük :)

- Nem kell jövő, adjunk az erotikának, énekelte Janicsák, jól kifejezve a hozzád hasonlók életérzését.
* Leszámítva, hogy HAZUDSZ (bocsi Ironfist hogy lenyúltam a szöveged ;)) mert nem ezt énekli. www.youtube.com/watch?v=DGNJeClVM9k Mi az, elromlott a google search szubrutinod? Másrészt megint totálisan ellentétes az állításod azzal, amit igazolni próbálsz. Pont hogy nem ötletszerűen és vagy jövővel nem törődve vállalunk gyereket, hanem alaposan tervezve.

Viszont kicsit átolvastam visszamenőleg a posztjaidat, és bizisten felmerült bennem a gyanú, hogy vannak algoritmizálható viselkedésmintáid. Légyszíves kedves Vidéki koma segíts nekem eloszlatni eme sanda gyanúmat és válaszolj kérlek: Mennyi (12 meg 12) szorozva 3-mal? Csak hogy tisztázzuk, valóban nem vagy spambot :)

Vidéki 2011.12.09. 19:23:48

@Lobster1978:

Te szeretsz azon töprengeni és azt bizonyítgatni, hogy mit miért nem lehet megtenni.
.
Téged a te rettegő természeted és kényelemszereteted arra ösztönöz, hogy minden kockázatot, felelősségvállalást, kiiktass életedből.

A kockázatot viszont nagyon gyakran nem lehet teljesen száműzni a való életből.

Ésszerű dolog minimalizálni a kockázatot, de a természetnek mi is részei vagyunk és abban nagyon fontos paraméter az idő (a negyedik dimenzió) és ez nem áll korlátlan ideig rendelkezésünkre, ahhoz, hogy fontos döntéseket meghozzunk.

Ha az előtted járó generációk is olyan rettegően, kényelemszeretően gondolkodtak volna az élet továbbadásáról, min te, akkor most nem lennél itt.

Lobster1978 2011.12.09. 19:34:51

Basszus, Vidéki tényleg csak egy vacak script... de hogy egy sima szöveges összeadást és szorzást sem tud megcsinálni, az tényleg tré. Gondolom azok készítették, akik az "adósságnyomásmérőt" :)

Vidéki 2011.12.09. 19:38:59

@Lobster1978:

Egy középkori mesében egy szamár éhen halt két szénacsomó között, mert nem tudta időben eldönteni, melyiket válassza.

Mentalitásod emlékeztet a mesebeli szamáréra.

Lobster1978 2011.12.09. 20:08:35

@Vidéki:
* Mennyi (12 meg 12) szorozva 3-mal?
* Mire válasz a 42?
* Ami volt, ugyanaz, ami ezután is lesz, és ami megtörtént, ugyanaz, ami ezután is történik; és semmi nincs új dolog a nap alatt.
* Még azt sem tudjuk a halálról, hogy vajon nem a legnagyobb jó-e, mégis úgy félünk tőle, mintha biztosan tudnánk, hogy a legnagyobb rossz.
* Zorgeátor, dekövlöki batur. Vohámiak, zoffund iksáilta. Drothána res tiremniák azgervuk vét lamnákrot antol krogforr zömluk. Detofász!

Vidéki 2011.12.09. 20:24:53

@Lobster1978:

Kiteljesedett rajtad az agyfogyatkozás.

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.09. 20:27:16

Egy vélemény: www.gepnarancs.hu/2011/12/maradj-otthon-nezzel-tevet/

@Vidéki: rajtad meg a frontális lobotómia... vagy te így születtél? Akkor nem irigylem a szüleid...

Lobster1978 2011.12.09. 20:28:00

@Vidéki: Tehát továbbra is képtelen vagy megválaszolni a hozzád intézett kérdéseket? Vagy megzavartak a random és irreleváns sorok, amilyeneket te is szoktál írogatni? :)
Akkor egyszerűsítsünk. Két egyszerű kérdés. Ezeket egy félhülye google bot is meg tudja válaszolni, neked sikerül e? Vagy kimerül az algoritmusod annyiban, hogy a kérdőjeles mondatoknál amiket nem tudsz értelmezni bevágsz egy irreleváns személyeskedést?

* Mennyi (12 meg 12) szorozva 3-mal?
* Mire válasz a 42?

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.09. 20:30:56

@Lobster1978: ne zavard össze szerencsétlent, még felborulnak az algoritmusai, aztán a kiváló fityiszes programozóknak túlórázni kell rajta :D

Nekem meg bőg a gyerek, megyek megnézem mi a baj. Ez az, amire egy vidéki-féle agyhalott nem képes.

Lobster1978 2011.12.09. 20:33:21

@Őrült kutya (KaraKum): Bazzeg, vettél volna 13 éves astrát mint én. Az nem bőg. És kb ugyanakkora felelősség :D

Vidéki 2011.12.09. 20:51:28

@Lobster1978:

"* Mennyi (12 meg 12) szorozva 3-mal?"

Eddig terjed matematikai tudásod, amire büszke vagy?

Mindenkit hülyének képzelsz aki nem azonosul idegbeteg látomásaiddal?

Lobster1978 2011.12.09. 20:57:25

@Vidéki: Ki mondta, hogy büszke vagyok a matektudásomra? És miért kérdeztél vissza egy triviális kérdésre 50+ karakterben ha 2-ből válaszolhatnál? És miért gondolnám, hogy hülye vagy? Ha hülye volnál nem értenéd ezt a két kérdést és nem tudnál rá válaszolni. Látod, én azt feltételezem, hogy KÉPES vagy rá válaszolni. Tehát felteszem megint a kérdéseket, amit egy átlagos 10éves is meg tud válaszolni. Lássuk neked megy e egy direkt kérdésre direkt választ írni?

* Mennyi (12 meg 12) szorozva 3-mal?
* Mire válasz a 42?

Ironfist 2011.12.09. 21:49:54

@Lobster1978:
Nem megy neki. Ez tényleg csak egy spambot.

" Leszámítva, hogy HAZUDSZ (bocsi Ironfist hogy lenyúltam a szöveged ;))"

Nem gond, sőt! Próbálom minél jobban terjeszteni az emberek tudatában, hogy FIDESZES = HAZUG.

@Vidéki:
HAZUDSZ VIDÉKI, HAZUDSZ!

Horizont 2011.12.10. 09:31:55

@Vidéki: B + itt már mindennek el lettél hordva. A hülye baromtól a spambotig! (csak tudnám az mi a szar?:D) Ha nem vagy az hanem csak "egyszerű" hülye és sima Fidesz fan, akkor védd már meg magad te szerencsétlen. Ha meg igaz bármelyik is, akkor meg húzd meg magad!Vagy állítsd át magad normálisan vitázó emberre:) Csak azért írtam, mert annyira irritálóan hülye vagy, hogy megesz a fene a kíváncsiságtól, hogyan is működsz?!!:DDD

zrobasé 2011.12.10. 09:51:05

@Vidéki: sajnálom mindkét gyerekedet, soha nem tudtak tőled semmit kérdezni, mert te lehortad őket, meg aláztad őket, és csak visszakérdeztél...szégyeldd magad !!!

válaszolj, apák szégyene :

de még elötte, válaszolj !

áfa 25-ről 27%-ra , adóemelés vagy csökkentés ?

baleseti adó : új adó ?

dizel jöv. adó emelés : adóemelés vagy csökkentés ?

ebadó : új adó ?

járulékemelés : adóemelés vagy csökkentés ?

Vidéki 2011.12.10. 10:05:04

@Lobster1978:

Ne törd a fejedet azon, hogy * Mennyi (12 meg 12) szorozva 3-mal.

Ez magas neked, „mint majomnak a zongora”.

A nagy szellemi erőfeszítés tovább ronthatja rettegő agyad amúgy is rossz állapotát és az a veszély fenyeget, hogy eljutsz a „Rettegés Foka” legtávolabbi pontjára.

Ajánlom neked, hogy mielőtt olyan nehéz problémába vágnád a fejszédet, miszerint * Mennyi (12 meg 12) szorozva 3-mal?” próbálj megoldani egyszerűbb kérdéseket.

Foglalkozz azzal, hogy mennyi kétszer kettő.

Segítséget is adok: Szerezd be a „Kétszer kettő néha öt” című magyar operett filmet.

Ne hamarkodd el a választ. Nem hajt a tatár.

Százéves korodig nyugodtan gondolkodhatsz rajta.

Ne foglalkozz velem, koncentrálj arra, hogy mennyi kétszer kettő.

Horizont 2011.12.10. 10:07:27

@Vidéki: Nekem is válaszolj, lécci, lécci......:DDDDD

Vidéki 2011.12.10. 10:18:20

@Horizont:

Írod: „mert annyira irritálóan hülye vagy”.

Óvodások szoktak ilyen színvonaloon érvelni, de van egy elhárító mondókájuk is:

„Aki mondja másra, az mondja magára”!

Szigorú vagy azokkal szemben, akik nem osztoznak prekoncepcióidban és próbálják megvilágítani az éremnek azon oldalait is, amelyeket te igyekezel homályban hagyni.

Örülök, hogy nem te vagy döntési helyzetben.

Szigorúságod nem tenné lehetővé az igazság minden szeletének kibontását.

Egy idő után ez a fórum is úgy működne, mint egy tibeti imamalom.

Lehet, hogy lennének olyanok, akiknek ez tetszene, de talán lennének olyanok is akik ezt végtelenül unalmasnak találnák.

Lobster1978 2011.12.10. 10:21:05

@Vidéki: Egy direkt kérdés, a te javaslatodra.
- Mennyi kétszer 2?

Vidéki 2011.12.10. 10:51:12

@Lobster1978:

Nem árulom el neked - Mennyi kétszer 2?.

Próbálj megállni a magad lábán.

Tekergesd agytekervényeidet kitartóan.

Egyszer talán magadtól rájössz.

Tudod: "Az acélt megedzik":

Lobster1978 2011.12.10. 11:12:07

@Vidéki: Igyekszem, igyekszem :) Akkor kérlek csak azt áruld el nekem:
+ Mire válasz a 42?

Vidéki 2011.12.10. 11:21:54

@Lobster1978:

Például: 6*7=42

De erre is válasz lehet:

Ha a hajó hossza száz méter, szélessége húsz méter, sebessége 30 csomó, akkor hány éves a hajóskapitány?

Ironfist 2011.12.10. 11:40:54

@Vidéki:
HAZUDSZ VIDÉKI, HAZUDSZ!

@Horizont:
A spambot egy program, ami spammel. A spamek pedig a következők:
hu.wikipedia.org/wiki/Spam
Biztosan kaptál már te is pénisznövelőt, vagy viagrát reklámozó leveleket, na az is mind spambotoktól jön.

@Lobster1978:
Ugyan nem vagyok programozó, de ezt figyeld:
IF[quote_has"?", then answer_has"random_answer" - [insert_sentence_before"?"]
*random_answer
Nem árulom el neked
Ne törd a fejedet azon, hogy

Na, milyen? :)

Lobster1978 2011.12.10. 11:56:11

@Horizont: Woow. Tényleg algoritmizálható Vidéki tevékenysége. Nézd meg te mit kaptál válasznak, és itt meg egy találom régi válasz tőle. Gyönyörűen végigvezetett sablonválasz :)

Vidéki 2011.12.10. 10:18:20
Horizont:
Óvodások szoktak ilyen színvonaloon érvelni, de van egy elhárító mondókájuk is:
„Aki mondja másra, az mondja magára”!
Szigorú vagy azokkal szemben, akik nem osztoznak prekoncepcióidban és próbálják megvilágítani az éremnek azon oldalait is, amelyeket te igyekezel homályban hagyni.

Vidéki 2008.11.13 19:11:26
Huba szaki!
Primitív, gyerekes sértegetéseiről egy óvodás mondóka jut eszembe: „aki mondja másra , az mondja magára!”
Ha a témával kapcsolatban észérvei nincsenek, azonnal a személyes sértegetés bunkóját veszi elő, bizonyítva, hogy Ön a primitív bunkó!

@Ironfist: Átnézve párszáz posztját, egyértelműen megfigyelhetőek a panelek amelyekből építkezik.

A következetesen használt távolságtartó megszólítások és konkrétizálások "Írod, a szerzők, a cikkíró...stb" (könnyebb sablont építeni rá)

A direkt behelyettesítések (tipikusan automatizációs jegyek):
"Ne törd a fejedet azon, hogy * Mennyi (12 meg 12) szorozva 3-mal.
"Ajánlom neked, hogy mielőtt olyan nehéz problémába vágnád a fejszédet, miszerint * Mennyi (12 meg 12) szorozva 3-mal?” próbálj megoldani egyszerűbb kérdéseket."

Néha belekeveredik a a ragozásba vagy a kötőszavak használatába (amit tényleg nagyon nehéz a magyar nyelvben automatizálni): "A szerzők nagyon jól írják le, hogyan kell gondolkodni egy elvakult, megszállott bal liberálisnak. Ilyen elmére az észérvek már semmi hatást nem gyakorolnak. Téveszméihez bármi áron ragaszkodik." "Gondoltál arra, hogy létezik egy tisztességtelen verseny?"

- Akinek válaszol azt mindig tényszerűnek tűnő módon próbálja meghatározni (könnyebb ragozni): "Hozzászólásaidból kiderül, hogy" "Ez magas neked," "Mindenkit hülyének képzelsz" "Te szeretsz azon töprengeni és azt bizonyítgatni" "Téged a te rettegő természeted és kényelemszereteted arra ösztönöz"...stb.

A hasonló / redundáns sorok és bekezdések (kell egy tartalmi vezérfonál ami az összefüggés érzetét kelti) Általában az adott posztot valamilyen kulcsszó vagy fogalom (fogalmak) köré építi, ezekkel köti át a gondolatmenetet, lásd "Rettegő" "tisztességtelen verseny" ...stb. Ezek van amikor 4-5 alkalommal is előfordulnak egy rövidke posztjában.

A túlzottan sok idézet használata: "Messziről jött ember azt mond amit akar"...stb. Ezek pl már 2007-től nagyon aktívan jelen vannak az írásaiban (valódibbnak tűnik mivel egy idézetnél nem várja el az ember hogy a konkrét példához igazítsa a ragozást pl).

Abszolút nem konzekvens válaszok.
"* Mennyi (12 meg 12) szorozva 3-mal?"
Eddig terjed matematikai tudásod, amire büszke vagy?

"* Mennyi (12 meg 12) szorozva 3-mal?"
Ne törd a fejedet azon, hogy * Mennyi (12 meg 12) szorozva 3-mal.
Ez magas neked, „mint majomnak a zongora”.

- Mennyi kétszer 2?
Nem árulom el neked - Mennyi kétszer 2?.
Próbálj megállni a magad lábán.

+ Mire válasz a 42?
Például: 6*7=42

Terelés-> tagadás (úgysem találod ki)-> tagadás (találd ki magad) -> feltétel nélküli válasz

És még van pár apróság...

Persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy tényleg spambot. Több külöböző oka is lehet annak, mitől ilyenek a hszei. Pár példa:
- Kényszerbetegség. Tipikusan ismétlődő és kényszeres posztjai vannak, redundáns formulákkal.
- Kommunikációs zavarok. Bizonyos mentális problémák megjelenhetnek (asszociációs zavarok, afáziás tünetek) hasonló torzult kommunikáció formájában.
- Csoporthasználatú nick, előre definiált paraméterezésű szabványokkal amit következetesen betartanak.
- Önálló gondolatok hiányából fakadó önismétlési és idézetlopkodási kényszer.
- Tényleges scriptrásegítés aktív használata.

A script mivoltra leginkább az utalhat, hogy nem képes direkt kérdésekre direkt választ adni. Sőt, megfigyelhető, hogy a legegyszerűbb kérdésre is megpróbál egy összetett választ adni, ahelyett, hogy egyszerűen válaszolna, vagy egyszerűen megtagadná (pl. ne nézz robotnak vagy nem megyek bele a kisded játékaidba...stb)), de akár simán ignorálhatná. A legtöbb emberi lénye számára evidens, amikor ennyire nyilvánvalóan provokálják. Természetesen a matekpéldák után nem véletlenül került bele a 42-es kérdés. Egy olyan ember akinek csak a bloghun van 3100+ hsz-e annak tudnia kéne mire "válasz" a 42. Egyébként egy átlagos google keresés is szinte csak AZT a megoldást hozza ki rá amire én is gondolnék :)

Persze bizonyos fentebb is említett pszichés zavarok is eredményezhetnének ilyen kiszámítható viselkedést, ez esetben viszont szegény embert inkább sajnálni kéne mint ostorozni...

ui: és igen ráérek, mert reggel 6 óta műszakban vagyok, de most éppen nincs meló, csak ügyeleti support :)

Ironfist 2011.12.10. 12:49:19

@Lobster1978:
Ez elég logikus, és értelmes levezetése annak, miért is kellene bannolni Vidékit.

"mire "válasz" a 42."

Na igen. Mindig vigyél magaddal törölközőt!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.10. 12:57:02

Ez is lehetne így egyszerűbb lenne,csak a haver nem kapna pénzt a filmért.: Maradj itt bazdmeg,mert kell a pénzed!

Horizont 2011.12.10. 14:39:26

@Ironfist: Hahaha mivel nő vagyok nem kaptam se pénisznövelőt, se viagrát:)) Így viszont kaptál magyarázatot arra, miért nem tudom mi az a spambot:)))
Nekem annyira hihetetlen de ha ti mondjátok...... Na fogadjuk el, hogy vidéki az ami. Na de ki rakta fel? Ki üzemelteti? Mi célból? És egyáltalán mi a szarnak egy ilyen? A kommentjeitől megszeretem Orbánt és a kormányt? Ma már semmi sem az aminek látszik! Amúgy érdekes ez nekem, csak ez a fránya kíváncsiság kiakasztó ami gyötör engem :DDDDD

Lobster1978 2011.12.10. 14:49:18

@Horizont: Továbbra sem garantált hogy bot (robot szó rövidítése) lenne a koma. Lehet hogy nagyon furcsa ember, lehet hogy propaganda célú többfelhasználós nick. Lehet provokátor is. Lehet hogy csak buta, és a válaszírásaihoz szemantikus keresőprogramokból válogatja össze a "bölcsességeket". De összegezve az biztos, hogy a reakciói nem sokkal értelmesebbek egy automatizált folyamaténál.
Az hogy miért létezhet egy ilyen, annak is lehet sok oka. Valaki poénból megcsinálta és röhög a reakciókon. Lehet "összeesküvés" amivel kiderítik ki a hangadók. Lehet a szokásos figyelemelterelés, mert amíg a hülyeségeivel foglalkozunk addig sem mással. Még az is lehet, hogy Vbőr fejlesztés a kommentszám növeléséért ;)
Az biztos, ha ember akkor tisztázhatná magát, de amíg nem szólítják meg direkten és nem használjuk valamelyik "hívószót" addig nem fog reagálni vszeg.

Horizont 2011.12.10. 15:06:34

@Lobster1978:
Szólítsuk már meg:) Na de mi a "hívószó"?
@Vidéki: kérem igazolja magát:DDDDDD
Bármennyire izgalmas ez a téma el kell mennem süteményt sütni:)))
Ja és bevallom (nem is vagyok szőke) de nem esett le, hogy a spambot-ból a bot az a robot:))) A spam-ot (simán) tudtam az e-mail levelezésből:). Ez is valami:) Jól szórakoztam.
És ha senki nem szólítaná meg ezt a...hm.... robotot aki lehet, hogy nem az hanem csak egy hülye?

Lobster1978 2011.12.10. 15:40:13

@Horizont: Ha nincs emberi tényező az automatizmus mögött, akkor jó eséllyel sokféle hívószó létezik, annak függvényében, hogy milyen mögöttes célja van az illetőnek aki létrehozta a nicket. De azon mondjuk csodálkoznék ha semmilyen emberi felügyelet nem lenne, akkor ugyanis sokkal egyszerűbben csőbe lehetne húzni, pl elég lenne azzal "megidézni" hogy válaszolsz egy írására és felteszel neki egy tetszőleges kérdést.
De akár robot, akár ember (nem feltétlenül hülye, maradjunk a furcsánál, mert lehet hogy tényleg problémái vannak, nem simán rosszindulatú) mostantól érdemes lesz figyelni a ténykedését az elkövetkezendő időkben... Van még pár ötletem az "adhoc" Turing tesztjéhez :)

Ironfist 2011.12.10. 15:50:56

Az én véleményem az, hogy azért van itt, mert nyomatja a fidesz propagandagépezetét. Goebbelsi, csak most Orbáni. Amit én visszájára akarnék fordítani azzal, hogy minden alkalommal, mikor megszólal, odafűzöm, hogy hazudik. Igen, tudom, hogy mindenki tudja, hogy hazudik. Igen, tudom, hogy mindenki hülyének nézni. Csak sajnos az igazságot is gyakran kell ismételgetni, mert a hazugságot is gyakran ismételgetik. És ha egy hazugságot elég sokáig hangoztatnak, előbb-utóbb igazság lesz belőle. Na erre épül a Goebbels-i propaganda, a fideszpropaganda, és ennek az alkatrésze a Vidéki nevet kapott spambot.

Mindenről Orbán tehet! 2011.12.10. 17:45:22

Csak a mi igazunk a helyes! Csak mi mondhatjuk meg mi az igazság!! Aki velünk nem ért egyet, azt nevetségessé tesszük és ellehetetlenítjük! Hogy aztán zavartalanul mondhassuk az igazunkat!

Honnan ismerős ez nekem?

Ironfist 2011.12.10. 17:55:33

@Mindenről Orbán tehet!:
Úú! Úú! Én tudom! A gazdáid, a fideszék csinálják ezt. :)

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.10. 18:17:33

@Lobster1978: @Horizont: Én egy ideje gyanakodtam, hogy csak egy robot a "fickó". Persze lehet, hogy nem az, vagy csak félig az, de a szövege nagyon egysíkú, ezt simán le tudja nyomni egy fidesz propagandaanyaggal teletömött robot is. Vagy a szerző copy-paste metodikát használ a "véleménye" kifejtéséhez.

Én is megyek, kiabál a gyerek :)

Lobster1978 2011.12.10. 20:15:43

@Mindenről Orbán tehet!: Nos, a "mi igazunk" az perpill egy csomó feltételezés, amelyek bármelyikére simán adtunk lehetőséget cáfolni. Nincs semmi tényként kijelentve csak vannak megfogalmazott gyanúk, amikre utaló jeleket megneveztük.
Ellentétben a fent nevezettel, aki tényszerű megállapításokat tesz akár elmeállapotomra, akár szándékaimra és akár motivációimra, mindezt érdemi érvek nélkül.

A lehetőség a kétoldali kommunikációra adott, szintúgy mint veled. A baj csak az, hogy amint tényekre és adatokra terelődik a szó, te valahogy elfelejtesz válaszolni, vagy hirtelen "nem érdekel" jellegű reakciókkal kerülöd meg a témát. De itt a lehetőség, állok elébe egy konstruktív vitának, fejtsd ki miben nincs igazam, nem harapok :D

Horizont 2011.12.10. 20:27:32

Kicsit benéztem Orbán Viktor facebook oldalára. Először. A hozzászólásokat olvasva, majd leestem a székről. Édes jó istenem, tényleg barmok vagyunk mi magyarok!! Hihetetlen, hol élnek ezek az elfogult, elvakult emberek, akik nem látnak, nem hallanak? Vidéki ezekhez képest egy szerény kisfiú:)Ugyanezt gondoltam amikor Gyurcsányért és pártjáért rajongtak a millió vérző seb ellenére amit rajtunk ejtettek. És lám minden megy tovább. Rajongunk és kész......

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.12.10. 21:40:09

@Horizont: Látom, Mazochista vagy! :-) Ilyeneket olvasol szombat este, miközben az el classico-ra is készülhetnél :-)
Hogy a témánál maradjunk. Einsteinnek tulajdonítják a következő mondatokat:
Két dolog végtelen. Az univerzum és az emberi hülyeség. De az univerzumban nem vagyok olyan biztos.
Erre példa ez
www.naplo.org/index.php?p=hir&modul=bulvar&hir=1941
Ezért nem is érdemes Vidékire a billentyűt pazarolni, akár spambot, akár nem.
(Bár sajnálom, hogy nem tudja, mire válasz a 42, és még törülköző sincs nála :-D)

csipkerozsika19 2011.12.12. 18:17:23

Emberek, én a vháború után születtem,nekem a Kádár-korszak nem volt diktatúra, igaz szegénység volt az ötvenes években, nem volt ekkora rongyrázás. Mindenki, értitek, mindenki tette a dolgát, dolgozott becsültettel, felépitettük az országot, KEVÉS fizetésért, de szerényen meg lehetett belőle élni.A hatvanas években már egy kicsit jobb volt, mindenki szépen épitgette a kis házacskáját, járt a hobira, és megtermelte amit elfogyasztott, még piacozott is belőle egy kicsit.Az emberek tudtak autóra gyüjteni, még ha nem is luxus kocsira .El lehetett néha utazni külföldre is. Igaz behatárolt idönként, de ma sem tudok többször menni, még annyit sem. Tehát az ország felépült, egész jó kis élhető országunk VOLT.Mert ugyanis akkor épültek a lakótelepek, amit ma nagyon sokan lenéznek, de sok embernek megoldotta a lakásproblémáját. NEM volt hajléktalan ember és munkanélküli sem. Mai politikusok zöme akkor szerezte a végzettségét, diplomáját. Majd jött a rendszerváltás, ami nagyon rosszul indult, mindent felszámoltak, eladtak, és ebben benne volt a" rendszerváltó párt "is. Kitől kaptak erre felhatalmazást, hogy ezt tegyék? feleletet várunk rá. Hol van az ellenértéke amit eladtak, milyen joguk volt erre?és amit most tesznek arra milyen joguk van? Megmondom semmilyen, mert amit mások létrehoztak ahhoz semmi közük nincs, amiért az ő tíz körmük kopott azzal rendelkezzenek. A nagy hazafiak most megmutathatják, hogy mennyire szeretik a hazájukat, hozzanak érte anyagi áldozatot, mert az asztalra elég keveset tettek le, de elvenni mindig igyekeznek. És végezetül még annyit, hogy akkor az emberek egyenes gerinccel közlekedtek az utcán, most nézzetek körül és mondjátok meg igaz lelketekre, ha kimentek mit láttok., nincs vidámság életkedv.Én most is szivesebben élnék a "diktaturában" százszor, mint ebben a rendszerben, ha ezt lehet annak nevezni.

Horizont 2011.12.12. 18:35:39

@csipkerozsika19:
Meddig és hogy aludtál Csipkerózsika? Jött egy királyfi tán aki megcsókolt? És felébredtél?
Lehet, hogy ezt a kommentet nem kellett volna megírnod, mert mindjárt megkapod a magadét és nem tudsz visszaaludni már......:DDD

Ugyan valóban nincs okunk nagy vidámságra, életkedvre, de nálunk tegnap volt nagy családi ebéd és jókat nevettünk, örültünk, hogy összejöttünk és leszarom a politikusokat, azt már nem hagyom, hogy a családi ebédünkbe is belerondítsanak. Mától meg dühöngök itt tovább.......:)

csipkerozsika19 2011.12.12. 22:05:32

Horizontnak, igen felébredtem és nagyon szolidan fogalmaztam, de aki akart az olvasott a sorok között. Az elöző hozzászólásomban benne van, hogy az utánam születettek át irhatják a történelmet az utánuk születetteknek, de nekünk már nem. Tudom ennek ellenére, hogy nagyon sok embernek vannak sérelmeik a múltból, de nem párhuzamot vonva a 2oo6-os történéseknek is vannak sértettjei, akik a többszöri felszólitás után sem hagyták el a terepet, de éppen ezért a felelősség az övék, bármit is állitanak. Benne van még a soraimban az is,hogy a születésem előtti időkben történt súlyos ország rombolás okozott , vagy még az sem ekkora kárt az országunknak ,mint akik megcsinálták a rendszerváltást., akár ellenzékben akár kormányon vannak, voltak. És arra kérlek ne dühöngj, hidd el az nem mindig vezet jóra.

Horizont 2011.12.13. 17:45:36

@csipkerozsika19:
A dühöngés fontos! Agyvérzés ellen hatásos, ha jól alkalmazza az ember. Csak azért írtam neked, mert én meg 57 vagyok (nő) és abban éltem amiben te. Azért is írtam, megelőzendő, hogy megkapd a magadét. Ugyanis a fiatalok azt gondolják, hogy csak a hitelekből éltünk jól, és még ma is fizetik a mi kádári jólétünket. a jólét relatív. Az, hogy ki tartja jónak a kádári érát, attól is függ ki milyen családból jött.Ha valaki mélységes szegénységből, mint az én szüleim is akkor természetesen nagyon jónak. Csak ne felejtsük el, hogy a rendszer megítélésében nem mindenkinél állt első helyen az anyagiak. ( Én csak a '60 - '70-es évekről beszélek) Hanem pont az értékeltük ami nem váltható pénzre és ami 21 éve hiányzik. A biztonságérzet, a jövőkép,a családi élet, a munkahely, a melóhelyi kollektíva, meg egy csomó minden amit nem is merek ideírni, mert kiröhögnek:)
Nem tudtuk, hogy hitelből éltünk. És amiről nem tudunk az nem fáj:) Most tudunk mindenről, és még rosszul is élünk......Anyagilag és lelkileg is!

süti beállítások módosítása