Skip to content


       Szűrés lista

Matolcsy újraszámolta a költségvetést

No, miután múlt pénteken végre Orbán megadta a zöld lámpát a teljesen irreális számokon nyugvó költségvetés újratervezésére (1,5%-os növekedés, 268 forintos euróárfolyam), Matolcsy Gyuri és lelkes csapata turbó üzemmódba kapcsolta magát és újratervezte a számokat.
Mondjuk ilyen gyorsan megbukott költségvetést még nem láttam, hiszen még meg sem szavazták.

"Matolcsy György kijelentette, hogy jövőre tartják a 2,5 százalékos költségvetési hiánycélt, ennek érdekében a költségvetést 299 forintos euróárfolyammal és fél százalékos várható növekedéssel számolták újra. Mindez 320 milliárd forintos lyukat üt a költségvetésen, amiből 200 milliárdot az országvédelmi alapból tömnek, a fennmaradó 120 milliárd forintot pedig három forrásból fedezik." - ismertette az új sarokszámokat.

Ez azt jelenti, hogy a 2012-re tartalékolt pénznek annyi, ha bármi nem a tervek szerint alakul (márpedig sosem szokott úgy alakulni), akkor itt állunk pénz nélkül.

Az olyan kiadásokhoz, mint az MTVA 77 milliárdos támogatása, vagy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 35 milliárdos támogatása szent és sérthetetlen (együtt benyelnek vagy 110 milliárdot!), így más területen kutakodtak Gyuriék:

1. 52 milliárdot zárolnak a minisztériumok költségvetéseikben. Vagyis majd jövőre megmondják, mire nem fog pénz jutni.

2. Tovább emelik a dohány jövedéki adóját, ebből 20 milliárdot várnak.

3. 48 milliárd forintot hoz, hogy a kormány döntése szerint a magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradó pénztártagok (3%) a munkavállalói nyugdíjjárulékot az állami nyugdíjkasszába fizetik meg 2012 januárjától és a következő években is, ez 48 milliárdot hoz.
Tavaly ősszel ugye úgy döntött az Orbán-kormány, hogy 14 hónapig, vagyis idén decemberig a tagdíjakat az államkasszába irányítja, de 2012-ben már visszaáll a normál rend, és a pénztárba megy a pénz. Nos, mégsem.
"10%-os munkavállalói járulékot az állami kasszába kell fizetni kötelezően" - tett hozzá Matolcsy.

És még egy szög a szegény manyup tagok koporsójába: "átgondolják, hogy milyen játékszabályok vonatkozzanak a bent maradókra." - mondta Matolcsy. 
Hát, vannak tippjeim mik lesznek az új játékszabályok ...

Sőt: Kérdésre válaszolva a miniszter ezt mondta, hogy "épp a hatalmas bevételkiesés miatt ám a magánpénztárak jövőjét újra át kell gondolni. Az egyik megoldás lehet az átlépés újbóli megnyitása."

Bakker, ha az állam évekig ellopja a befizetett pénzt, jó hogy nem lesz pénz a manyup számlákon.

Címkék: fidesz válság matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr723465926

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bántják szegény Viktor bácsit 2011.12.16. 13:01:56

Valamit írni kéne erről a szegény miniszterelnök-gyerekről: megsajnáltam szegényt, ahogy állt ott, mint hízásnak indult, alkoholista kisiskolás, Viki a vérzivatarban, édes szentem....

Trackback: ÁRULÓK 2011.12.16. 12:29:47

 A Magyar nép és a Demokrácia árulói   Vádollak benneteket azzal, hogy felszámoltátok a Magyar Köztársaságot!Vádollak benneteket azzal, hogy nem tartjátok tiszteletben az alapvető emberi jogokat!Vádollak benneteket azzal, hogy nem tartjátok t...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2011.12.16. 09:59:29

Nemzetgazdasági miniszterünknek soha nem volt versenyszférás állása, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és tanácsadással. Céget nem vezetett, pénzét sose kockáztatta, hivatalnoki állásokból, tanácsadói és bizot...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.12.16. 09:58:33

Mihez ért Orbán Viktor tulajdonképpen?  Hol és milyen állást pályázhatna meg ez a 49 éves férfi? Mihez ért a miniszterelnök az ELTE ÁJK-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Úgy értem, szép dolog az, ha valaki szervezeteket, kiadókat, szer...

Trackback: Bazmeg az Orbánt, bazmeg a kormányt! 2011.12.16. 09:57:30

Olvastad már a szöveget, ami miatt Dopemant bactatja az ügyészség? Itt elolvashatod! Nem a nemzeti jelképünket sérti meg, hanem a parlamentlakókat sértegeti Dopeman, amikor arról bazmegol, hogy a magyarokon már csak a jó isten segíthet.  A VII. k...

Trackback: A megértés szonettje 2011.12.16. 01:29:04

Nézd a fidesznyik, a Kasszaürítő, Hogy' vigyorog bele most a pofádba!Múltnak a szelleme: égen a felhő!Jól jövedelmez a bor, meg a bánya.Új arany alkony: az állami csecsről,Csak nyalogatnia kell az öregnek,Ízleni fog neki! -döntenek erről,Tapsol a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 14:08:02

A manyup-tagok nem engedtek a zsarolásnak, és most megkapták a lófejet az ágyukba. A kormány ezzel gyakorlatilag a falhoz állította őket, hiszen az államiból nem kapnak, a sajátjukat meg folyamatosan lenyúlják.

Ezután mindenki, aki a kormány negatív megítélését "rémlátományokra alapozott Orbángyűlölet"-nek tekinti, az lesz szíves innentől felidézni, hogy mit jelentenek ennek a kormánynak az ígéretek, a törvények, a jogok és a határidők.

Marcellusca 2011.12.15. 14:13:33

De jó, hogy mindenféle nyugdíj megtakarításomat kivettem/megszüntettem!
És még néztek rám bután a bankban, hogy miért veszem ki!

Mi lesz a következő lépés?
Megtakarítások, betétek lenyúlása???

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2011.12.15. 14:20:51

"2. Tovább emelik a dohány jövedéki adóját, ebből 20 milliárdot várnak."

- igen, a bagósokon megint lehet szorítani egyet, mert aki függő az függő, és nagy százalékuk nem fog leszokni az áremelés után sem (én is hülye bagós vagyok), max. átszokik sodrósra vagy csempészárura...
- de van egy ötletem arra, hogy ha kiderül(ne) az, hogy ha kell még pénz, azt honnan fogják előteremteni: üzemanyag. mert azt is mindenki meg fogja venni még akkor is ha eléri az ár a legvadabb jóslatokban szereplő 500-550 Ft/lit. szintet...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.15. 14:22:31

A varánusz-on formálodik (talán) egy közös kereset Brüsszel felé a manyupos újabb lenyúlás miatt.

Gerinctelen mocskos fideszes férgek ezek a Parlamentben és az Alkotmánybiróságon is.
Ezek után ki fog nekik bármit is elhinni? (már ha eddig még hitt)

Várom Vidéki és társai válaszát!

dr. Aullah 2011.12.15. 14:22:53

@Lecso (F*ck the Shit): Egyetlen emelés, amivel egyetértek, az a dohány termékek árának emelése. Nem csak azért, mert nem dohányzok, hanem azért is, mert egy undorító, egészségtelen szokás. Nincs semmi pozitív hatása.

rolika 2011.12.15. 14:25:04

Mint manyup -tag, csak lesek :-)
Azért ez már durva. Ehhez a pénzhez már jogilag sincs semmi közük, ez szimpla LOPÁS. És az AB sem mozdul.
Na mindegy, úgyis mást tervezek nyugdíjas éveimre, bekaphatják ezek, jó bő nyállal :-)
@Marcellusca: Nyilván, az lesz következő. Mert ugye az új sarokszámok (299 Ft-os Euró és 0,5%-os növekedés - NÖVEKEDÉS, értitek? muhahaha) már most nem igazak. Az euró 305 körül van, a jövő évi GDP-előrejelzés (persze nem ezeké a paprikajancsiké) meg valahol -0,7% és -1,5% között szóródik, és nincs tartalék a rendszerben. Az állam meg ugye az istenadta nép, de legalábbis a pénztárcája. Lesz itt még ihaj-csuhaj!
(Biztos én vagyok a hülye, de én mindig úgy próbálom projektálni az eljövendőt, hogy a lehető legrosszabbra készüljek fel. Pl. 320-szal számolom az eurót, bevételcsökkenést várok jövőre stb.)

csoko20 2011.12.15. 14:27:43

A sávos adórendszerrel eldobtak vagy 600 milliárdot, aminek max. fele jön vissza a kb. 2 tucat adóval. Mondjuk a mardék fele pont befoltozná a lyukat.
Persze, ha januárban nem kell átírni az egészet a 350 Ft-os euro, meg a 2%-os recesszió miatt....

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 14:30:52

Bazzeg, bazzeg, bazzeg...
Most hirtelen más nem jut az eszembe.

Q-in-Law 2011.12.15. 14:33:53

Remélem megérem, hogy minden nap rászarhassak Matolcsy sírjára.

Lófasz esti fényben 2011.12.15. 14:35:41

a tolvajok (amig van mit lopni) lopnak.
ez se nem meglepo, se nem varatlan

Enrico72 2011.12.15. 14:39:34

Sajnos nehéz helyzetben van az ország. A német gazdaság sem úgy nő, mint ahogy azt vártuk, ezért van szükség korrekcióra. Csendben megjegyezném, hogy még mindig növekedésről beszélünk, nem pedig recesszióról.

ComLo 2011.12.15. 14:39:59

Most komolyan az a nyomorult pár százalék akik maradtak a magánnyugdíjpénztárakban, azok azért tették mert jól keresnek és megéri nekik még így is hosszú távon (szerintem nem túl nagy azok aránya akik dacból maradtak). Ilyen szempontból érthető hogy miért fáj a kormány foga az ő megtakarításukra is. Biztos hogy nekünk az a legjobb ha az eddig maradó értelmiséget még inkább a távozásra ösztökéljük?? Akik maradtak a pénztárakban relatív jól keresnek beszélnek nyelve(eke)t papírjaik vannak, munkatapasztalatuk, szerintem az esetek 70-80%-ban nemzetközi cégnél. Kint pedig pincérként jobban keresnek mint itt a szakmájukban. Jó az nekünk hogy őket elzavarjuk? ők azok akik elvileg jobban jártak az egykulcsos adóval, de mivel értelmes tanult emberek az esetek nagy százalékában ettől függetlenül látták hogy nem jó irányba mennek a dolgok. Tudom ez lejárt csont de pl az én ismeretségi körömben is több TUCAT ember MOST van közvetlenül az utazás előtt vagy komolyan tervezi.

2011.12.15. 14:40:22

A manyupról a régi vicc jutott az eszembe: A kannibálok elrabolnak két apácát. A főnök odamegy az egyikhez:
- Ungala-bungala vagy halál?
A nő nem akar meghalni... Utána elengedik.
A főnök odamegy a másikhoz és tőle is megkérdezi:
- Ungala-bungala vagy halál?
A nő dacosan mondja:
- Inkább a halál.
- Rendben, vigyorog a főnök. De előbb ungala-bungala!
Na valahogy így jártak azok is, akik maradtak manyup tagok. A NER-ből kiírták magukat, de a 10%-ukat így is ugyanúgy lenyúlja a viktátor.

ruhaszarito 2011.12.15. 14:42:42

Az eddigi 1400 milliardos "megszoritashoz" jon ez a kis plusz 320 milliard? Mert akkor az mar osszesen 1700 milliard. Vagyis az ev elejehez kepest ennyivel szamoltak volna el magukat? :)

ComLo 2011.12.15. 14:43:28

látom sikerült olyan "környezetbe" írni hogy senki nem fogja olvasni amit írtam:-D

2011.12.15. 14:44:37

@Q-in-Law: volt egy ismerős öreg, visszajött a Don Kanyarból, az öregem anno kiment Portugáliába az Ibusszal csak azért, hogy levizelhesse horthy sírját.

@ComLo: Nekem is fut már az álláskereső hirdetésem a Gigajob Stellenmarkton. Szarlapátolást minimálbérért azonnali kezdéssel vállalok!

ruhaszarito 2011.12.15. 14:44:40

Es persze nem szabad elfelejti, hogy iden leesett nekik meg 1500 milliard plusz penz is :) Jo lenne az ev vegen egy osszegzo bejegyzes, hogy honnan is indultunk es hova is jutottunk :)

medvemellszobra 2011.12.15. 14:45:55

@Enrico72:
A növekedésről beszélünk. Csak beszélünk, de nem történik meg. ja.
A saját hazugságaik és balfszságuk indáiban vergődnek már legalább fél éve. Kész, vége. Csak sajnos nekünk is lassan.
Sajnos nehéz helyzetben van az ország. Ja. Elmúltnyócév mi? Ja.
Német gazdaság se úgy nő mi? Ja.
Elmehetsz te is a ptsába a Vezéreddel együtt, letérdelhetsz mögé és nyugodtan kinyalhatod a seggét. Még élvezheted is. De most már nagyon nem kéne bizonygatnod, hogy ez normális és sajnos mivel ez a normális nekünk is ezt kell tenni. Mert most már biz'isten kitépem a beledet.

rolika 2011.12.15. 14:46:58

@Hörömpő Töhötöm: A 10%-ot amúgy is nyúlnák, de most (14 hónapja és még 12 hónapig és gondolom mindörökké) az egészet nyúlja!!!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.15. 14:47:15

@Enrico72:
Te hülye nyomorék kis fideszgeci!

Szarban van az ország, de stadionépitésre, Szalai Annamáriára, Kerényi festményekre, MLSZ jutalmakra futja pár milliárd mi?

ruhaszarito 2011.12.15. 14:47:28

@Enrico72: a vart 0,5%-os novekedes (amit majd bekamuzank, hogy "veletlenul" annyi legyen, mert meg annyi sem lesz) nem novekedes :)

medvemellszobra 2011.12.15. 14:47:38

@ComLo: De, komolyan veszem. Azt hiszem a költözést is most már. :(

Homeoffice 2011.12.15. 14:48:20

Nem látom a Kossuth téren a tüntetőket.
Nem látom az MTV székház előtt a feldühödött tömeget...
Birkák vagyunk, ha nem fizetnek meg minket....

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.15. 14:49:17

@Marcellusca: NE ADJ ÖTLETEKET!
Egyébként mi van veled?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.15. 14:49:26

@Enrico72:
Még valami... lesz egyszer egy olyan informatikus, aki kideriti a te és Vidéki, meg társaitok IP-cimét. Akkor egy webkamerába lehet magyarázkodni majd kötéllel a nyakatokon.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 14:50:18

@Enrico72: Mi közünk a német gazdasághoz édes öcsém amikor a gyorsnaszáddal száguldunk és azzal vagyunk elfoglalva hogy lehagyjuk a mocskos EUt aki csak vissza akar bennünket húzni? Szabadságharc van, miért gondolod hogy ránk hathat a friccek bármiféle mutatója? Van egy Matolcsynk aki szemmel veri a gondokat és fél kézzel intézi el a bajokat?
Eh, a NER szelleme nagyon távol áll tőled, szégyelld magad. Este lefekvés előtt 50 Viktor, szenteltessék meg a Te neved és 30 Áldott légy György apánk...

Monçada bíboros 2011.12.15. 14:53:12

"48 milliárd forintot hoz, hogy a kormány döntése szerint a magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradó pénztártagok (3%) a munkavállalói nyugdíjjárulékot az állami nyugdíjkasszába fizetik meg 2012 januárjától és a következő években is, ez 48 milliárdot hoz."

Dögöljeteki meg büdös férgek!!!!!!!

OÁFK 2011.12.15. 14:53:51

"2. Tovább emelik a dohány jövedéki adóját, ebből 20 milliárdot várnak."

Ha én pont most szoktam le, akkor hazaáruló vagyok?

Marcellusca 2011.12.15. 14:55:04

@Őrült kutya (KaraKum): Nem most vetődött fel az ötlet. Már 14 hónappal ezelőtt. :)

Vagyok. Sajnos itthon.
Váccság és leépítések vannak a fritzeknél is. :(((

Marcellusca 2011.12.15. 14:56:10

@OÁFK: Stimmt. :)
Émmég megvárom a zelsejét.
Új év, új élet. :D

Roltii 2011.12.15. 14:56:57

Azért is maradok mnyp-ben, a jó büdös kurva anyjukat megbasszák ezek...

Mit szólnátok egy CS partyhoz a Parlamentben?

Enrico72 2011.12.15. 14:57:45

@Kőmíves Kelemen: Akinek más a véleménye az haljon meg? :) Biztos, hogy a FIDESZtől kell rettegni? Ha nem csinálják meg az átalakításokat, már rég a görögök sorsára jutunk. Szerintem inkább örülni kéne, hogy legalább a kormány nem szórja két kézzel a pénzt.

OÁFK 2011.12.15. 14:58:10

@Enrico72: Mesélj Te otthon a nejednek a növekedésről. Biztosan értékelni fogja! Puhapöcsű sz*rok vagytok mind a gazdáiddal együtt.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 14:58:53

@Enrico72:

Nehéz helyzetben sem minden esetben indokolt talán, hogy dátumokat írogatunk át kényünk-kedvünk szerint törvényekben, ugye?!
Nem vagyok manyup-tag, de ez, hogy egy szám átírásával csak úgy kilopják a megtakarításaikat a zsebükből (amikhez már eddig sem lett volna közük, hiszen éppen azért léptek ki az állami nyugdíjrendszerből, mert maguknak akarták gyűjteni a pénzt), minden eddigi akciójukat halvány dicsfénybe burkolja!

Enrico72 2011.12.15. 14:59:00

@csizsikpizsik: Ha jól tudom oda exportálunk a legtöbbet. Ha csökkennek, mi is csökkenünk. Szerintem inkább náluk kéne reklamálni

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.15. 15:00:17

@Algopirin: ejnye no, ő ezért kapja a fizetését, ne szidjuk őt! mindenki abból próbál megélni, amihez van tehetsége...

Marcellusca 2011.12.15. 15:00:50

@Enrico72: MUHAHAHAHAHA!!!

Az év (agyhalott) dumája: "Szerintem inkább örülni kéne, hogy legalább a kormány nem szórja két kézzel a pénzt."

OÁFK 2011.12.15. 15:02:07

@Roltii: Lassan időszerű lesz.

OÁFK 2011.12.15. 15:03:06

@Enrico72: Ha mi jobban csökkenünk, az micsoda?

Homeoffice 2011.12.15. 15:03:25

@Enrico72:

Minden tiszteletem a TIÉD.
Te még kitartasz a végsőkig.
Nyugi. Itt sokan a károgók közül Vityáékra szavaztak:)

OÁFK 2011.12.15. 15:03:53

@Enrico72: Ha anyádnak esze lett volna, Te már régen megszáradtál volna...

OÁFK 2011.12.15. 15:04:45

@OÁFK: (Elnézést édesanyádtól! Amúgy nem tehet róla, hogy ilyen hülye párttroll gyereke van...)

medvemellszobra 2011.12.15. 15:05:18

@Enrico72: Ja, nem jött be egy csomó nagy átalakítás, egykulcsos adóreform, manyup lenyúlás, hazai kkv-ellehetetlenítés, külföldi tőke rablóhadjáratokkal való elbizonytalanítása, a különadók, a csak úgy visszamenőlegesen ad hoc lenyúlt lóvék utáni piaci bizalomvesztés, ezért a németeknél reklamáljunk. Ez letagadhatatlan, Euro és gazdasági válság ide, vagy oda.

Igen, biztos meghallgatnak, főleg, hogy többször el lettek küldve a gcibe, merthogy ők találták ki a fasizmust és a kommunizmust, ezért nekünk ne pofázzanak, meg mit képzelnek, a Merkel meg lenyúlja Európát meg kabátot is lopott.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 15:06:34

@Enrico72: Ha jól tudom szabadságharc van, ha jól tudom van egy Matolcsynk, ha jól tudom a világ legjobb kormányát mi birtokoljuk akiknek a zsebében a bölcsek köve és akik mögött az egész nemzet áll, akik Istentől, Szűz Máriától kapták meg a felhatalmazást, akik a szocialisták nemzetgyilkolása után gyorsnaszádot teremtettek dicső hazánkból. Mi az hogy Te a németekhez igazítanál számot? Mi az hogy az ő növekedésük minket befolyásol? Minket senki sem befolyásol! Mi elrugaszkodunk! Mi begyorsulunk! Nekünk nem diktál Németország, sem a német növekedés, mi szabadság harcolunk! A NER nevében!!!

(Seduxen ugye biztató a kezdet?)

OÁFK 2011.12.15. 15:06:40

@abschattung: Ugye? A mi nagyasszonyunk csak kiflicsücsköt! Ha a Merkelnek kabátot szabad... :)

csoko20 2011.12.15. 15:07:09

Az új tervezet szerint:
-a manyup tagok tagdíját felemelik 20%, amit továbbra is az állam szed majd be
-a manyup tagokra 125 éves nyugdíjkorhatár fog vonatkozni, szemben az átlagos 75 évvel
-a manyup tagoknak a boltban 33% áfát kell majd fizetni
-a manyup tagokra továbbra is a sávos adórendszer fog vonatkozni
-a manyup tagok fogják megfizetni a többiek végtörlesztésést
ja, és ha dohányoznak, ha nem , a jövedéki adót akkor is meg kell fizetniük, sacperkb napi egy doboz arany marbi adótartalmát

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 15:08:02

@Gunther: Én nem, papírom van róla hogy város néztem (meg meccset) a hanyatló nyugaton :)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.15. 15:14:15

@csizsikpizsik: egész egyszerűen mesteri! (ha látnád, itt vöröslik a feje Enriconak a méregtől, és Vidéki és eszkep is tanácstalanul pislog, hogy erre most mit válaszoljanak. mondhatni, hogy enrico barátunk tátott szájjal rohangált a faszerdőben, és hát horogra akadt egy méretes broki :DDDDD).

Stenonis 2011.12.15. 15:14:43

Tegyük személyessé a dolgokat!
A fidesznek van kb. 40 ezer tagja.
Vagyunk manyuposok 100 ezren.
Tehát ketten vagyunk egy fideszesre. Simán mindet jó alaposan meg kellene ruházni, hogy elgondolkodjanak a Ne lopj! bibliai parancsolaton (ha már úgyis keresztényeknek hazudják magukat).

OÁFK 2011.12.15. 15:16:35

@Enrico72: És erre is válaszolj majd, mert Vidéki nem tette meg:

"válaszolj, állami alkalmazott, agricola, vidéki, mindegy melyik vagy :
áfa 25-ről 27%-ra , adóemelés vagy csökkentés ?
baleseti adó : új adó ?
dizel jöv. adó emelés : adóemelés vagy csökkentés ?
ebadó : új adó ?
járulékemelés : adóemelés vagy csökkentés ?"

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 15:17:45

@Enrico72:
Mivel Vidéki is ezt szokta kérni, így akkor én is felteszem a kérdést: kaphatunk valami bizonyítékot arra, mi lett volna ha, és hol tartanánk a görögökhöz képest, ha mondjuk az adórendszer átalakításának hiányában nem csökken az állami bevétel? Csak mert így a fantazmagóriák meg a "görögutasozás" elég sovány...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 15:19:23

@Seduxen: Jujj de jó, számítok arra a kis mellékesre (mert ugye az egykulcsos nekem spec nagy jót tett de a mnypt tagságom miatt a nyugdíjra erősebben kell spórolnom, minden fillér jól jön)

@csoko20: Ne adj ötleteket!!!!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.15. 15:19:51

@Enrico72:
www.origo.hu/sport/magyarfoci/20111213-az-mlsz-dontott-a-tarsasagi-ado-tamogatasok-szetosztasarol.html

Aha, az Orbán futballakadémia megkapja 10000 (TIZEZER) manyup tag éves befizetését.
Jogos.
Kell.

(anyád)

rolika 2011.12.15. 15:20:35

@Stenonis: 100.000-en rendszert buktathatnánk. Mondjuk, mind a százezren felmondunk, egy évig passzív ellenállásba vonulunk, nem csinálunk semmit, nem dolgozunk, nem adózunk. Kész, vége lenne mindennek, hiszen már az a kis szaros nyugdíjunk is költségvetési tétel lett, hát még az adónk :-)

Homeoffice 2011.12.15. 15:23:01

@rolika:

nem jó...
egyrészt akkor mások mennének a helyetekre, ezenkívül (enni kell fűtés van stb) adózni azt fogtok...

rolika 2011.12.15. 15:23:35

@Rufus78: Btw én szeretnék a görög úton lenni. Minden rosseb ellenére még mindig jobb nekik, csak nehéz leadni a szintet. Olvastam, panaszkodott a mozdonyvezető, hogy az 5000 eurós állásából visszakúrták szennyest tologatni a kórház alagsorába... 1.200 euróért. Köszi.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 15:24:58

@rolika: Hmmm, szerintem 100. 000 ember simán azt elérné hogy ezek vonuljanak passzív ellenállásba.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.15. 15:28:19

@csizsikpizsik:
Annak a 100.000 embernek van családja is. Ha "mindenki hoz magával még egy embert" akkor máris 200.000 emberről beszélünk.
Amihez lazán lehet még csatlakoztatni további józanokat.

Manatwork (törölt) 2011.12.15. 15:30:48

zero, zero, zero!!!!
Enrico72 hozzászólása egyértelműen helyet követel magának a besztof-ban a Trolltartóban!!!!!!!!

" Szerintem inkább örülni kéne, hogy legalább a kormány nem szórja két kézzel a pénzt. "

Hát én meg beszarok (bocs!), de ilyen állat nincs is!!!!! :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 15:30:53

@rolika: Sőt, ha jól emlékszem, náluk az ÁFA is csak 21%. Ha ők is 27%-re emelnék, lehet, hogy arannyal vonathatnák be az Akropoliszt...

Stenonis 2011.12.15. 15:33:01

@rolika:
Hát ezzel kb. 300 milliárdot bukna az állam adó és járulékbevételek tekintetében.

De akkor is beverném a hazug pofájukat...

Ringlósztár 2011.12.15. 15:36:48

@Q-in-Law:
Höh. Engem is ez tart már csak életben. Remélem nem kell Orbán sírjától messzire mennem!

zrobasé 2011.12.15. 15:40:47

@OÁFK: jó látni, hogy a kérdéseim önálló életre kelltek, és mint pl te, szétszórod őket a megfelelő droidoknak, mint vetőgép a vetőmagot :)
@Enrico72: ezaz, menjél csak, irány deutschland, aztán kezdjél el reklamálni...de ne csodálkozz, hogy mielött páros lábbal belédszálnak, lenyomják a torkodon a currywurstot keresztbe, elötte még jól körbe is röhögnek...ja, és ne felejsd el megemliteni nekik, hogy pofa be, ti találtátok ki a nácizmust meg a kommunizmust is ! lesz sikered, az sicher

gyongyi70 2011.12.15. 15:42:09

szerintem ideje kilátogatni a Kossuth térre

ki jön?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 15:43:28

Imádom a focit kölyökkorom óta, ismert stadionokba rohangászok kurvadrága belépőjegyek és repülőutak segítségével hogy feldíszítve méregdrága, hülye színű cuccokban óbégathassak a gyönyörű futballnak , tv-ben még a türkmén megye III. bajnokság selejtezőjét is megnézem lelkesen de

"...A közel 31 milliárdos összigényből mintegy 20 milliárdnyit fogadtak el, információnk szerint a legnagyobb támogatást az Orbán Viktor alapította Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát fenntartó Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány veheti igénybe..."

Ezt ugyan minek? A fele mnypt lóvé! Hogy 10 év múlva is a válogatott vezetése arról beszéljen hogy a selejtező csoport utolsó előtti helye reális? Meg hogy majd 20 év múlva? Felcsúti akadémia? Mert focistának ugyanolyan szar voltál mint miniszterelnöknek?
Pfejjj, mocskosgeci...

Viktus 2011.12.15. 15:43:38

Szerintem nagyjából olyan 10 milliárdos mínusz lesz a fekete piac pedig meglódul v. leszoknak a népek, de akkor mi lesz Gyuri bácsi költségvetésével?

Az pedig teljesen egyértelmű, hogy a megmaradt manyup tagokat sem hagyhatja gondoskodó államunk a vesztükbe rohanni , és így az ő nyugdíjukat is megvédik.

csoko20 2011.12.15. 15:43:40

Szegény Veres Jani!
Azért neki nem volt pofája ilyen "trükköket" megcsinálni meg pláne így előadni.

"átgondolják, hogy milyen játékszabályok vonatkozzanak a bent maradókra." - mondta Matolcsy.

Játékszabályok?! Mi a fasz ez monopoly????????

Ringlósztár 2011.12.15. 15:44:13

@Stenonis:
Ezt már a barátommal meg is beszéltem, nyár óta hangosan szidom minden nyilvános helyen az Orbán féle kommunista pártot, de eddig még egy fideszes majom sem jött be a csőbe. Amikor lett volna esélyem, mert mellettem vásárolt a Cora-ban Nógrádi (lehet, hogy már megvette a CBA, mert azt nem feltételezném, hogy a multihoz hordja az izzadságos munkával megkeresett pénzét), akkor a feleségem állított le. Amúgy Isten nem ver bottal: olyan csúnya a felesége, mint akit megijesztettek kiskorában és úgy maradt. Otthonra nem kéne!
Néhány dolog a jövőre nézve biztos:
1) CBA-ban nem vásárolok
2) MOL-nál nem tankolok
3) OTP-ben nem bankolok

Viktus 2011.12.15. 15:44:33

@Aullah:

Pedig, ha tudnád mennyi van :D:P

OÁFK 2011.12.15. 15:45:26

@zrobasé: Részemről a megtiszteltetés. Szép, összeszedett trolleledel. További idézgetésre kifejezetten alkalmas.

MrOne-Two 2011.12.15. 15:46:31

@Enrico72: Hogy a Faszban van meg keped ezt hangoztatni? Lassan ott tartunk szerintem hogy ez a fereg kormany tobb penzt lop/osztogat el haveroknak es maguknak 1,5 ev alatt, mint az MSZP 6,5 ev alatt, akik azert szinten nem voltak kispalyasok. Te meg az agymosott balfasz sorstarsaid miatt is tart ott ez az orszag ahol. Ha Nagy (I.) Viktor azt mondana, hogy ugorj le a Parlament tetejerol es utana semmi bajod nem lesz, Te megtenned es el is hinned neki, idiota.

vomit 2011.12.15. 15:47:34

itt nektek uzennek:
"Those who legitimately hold to the principles of self sustainment, and fair play, are usually the first to be stabbed in the back by the establishment, and so, they are the first to become politically active against it. That is to say, sometimes we have to lose almost everything before we are able to see the bigger picture."
www.zerohedge.com/news/guest-post-poor-man%E2%80%99s-guide-survival-gear

Ringlósztár 2011.12.15. 15:47:51

@rolika:
Ezért mától Szerbiában tankolok.
Nem nagy valami, kb. évi 250.000 forint, de remélem hiányozni fog!

Viktus 2011.12.15. 15:50:20

@Gunther:

Most ilyesmi az új magyar ellenállás:

"A férfi ezután a nyugdíjbiztosítási igazgatóság ügyfélszolgálatán miután kivárta sorát, megmutatta a határozatot és annyit mondott, "ha ő ennyit ér az országnak, akkor ezt teszi", majd szívtájékon szúrta magát egy késsel "

Meg kiugrálni az ablakon stb.

Viktus 2011.12.15. 15:53:57

@Kőmíves Kelemen:

A diktátorok hobbijára a legcsóróbb országban is van pénz :P pont nálunk ne lenne.

"A fociakadémiát a hatodik gyermekemnek tekintem, amiből következik, hogy a sorsa, a fejlődése a lehető legszemélyesebben érint" - nyilatkozta a Népszabadságnak 2008-ban Orbán Viktor.

2011.12.15. 15:55:01

@Stenonis: "A 2000-es évek elejére a politikai és a gazdasági rendszer csődöt mondott, és Argentína ekkor megtapasztalta, hogy az emberek különböző társadalmi rétegeihez tartozók egybehangzóan kinyilvánították akaratukat, hogy mindenkinek távoznia kell (que se vayan todos) a hatalomból és a közéletből. ország adósságállománya és az ezzel járó terhek elviselhetetlenné váltak, és a kiábrándultság oda vezetett, hogy a politikusok nem léphettek ki az utcára az emberek közé anélkül, hogy atrocitások ne érték volna őket" /részlet a wikipedia Argentin Válság 1998-2003 c. szócikkéből/

2011.12.15. 15:57:33

@Viktus: Basszus, bezzeg arábiában ha valakinek suicid hajlamai vannak, zsebre vág egy bombát, és elmegy az ellenségeihez, ott robbant. Itt meg szép szolidan, elbújva, "jajj, csak nehogy megzavarjam az öngyilkosságommal a döbrögi uraságot"

Enrico72 2011.12.15. 16:02:21

@OÁFK: Természetesen növekedés, ezt nem vitattam, de ha ezt nem lépjük meg a görögök sorsára fogunk jutni. Nem elég, hogy iszonyatos nehéz helyzetben lett átvéve az ország, ez az euróválság nagyon betett nekünk.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.15. 16:03:29

Nahát ezért Gyurcsány uralma alatt már égne a fél belváros. Orbán-csicska Magyarország. Én így szeretlek.

Félretéve az iróniát ez a lépés tökéletes képe a fideszes ígéreteknek. Megígérjük hogy... aztán lófasz le a torkon kedves dolgozó emberek. A megtakarítások után a céget és a családot is vinném legszivesebben a határon túlra. Ja nem, hogy mit tennék legszivesebben azt nem írhatom le sajnos. Pfej, mocskosgecik.

Manatwork (törölt) 2011.12.15. 16:05:54

" információnk szerint a legnagyobb támogatást az Orbán Viktor alapította Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát fenntartó Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány veheti igénybe..."

Az első Orbán kormány idején még az volt, hogy "ne mi nyerjünk legtöbbet". Báááárrr.... most is (még) elég visszafogottak, mert akár kaphatták volna az egész összeget is.

Nem hittem volna, hogy valaha az lesz az érzésem, hogy ezekhez az aljas rablókhoz képest Gyurcsány Ferkó és az MSZP, az erkölcs és a haza védelmezője és patyolatlelkű + tisztakezű grál lovag....

Enrico72 2011.12.15. 16:07:08

@MrOne-Two:
@Kőmíves Kelemen:

mandiner.hu/cikk/20111214_budai_100_milliardot_szereztunk_vissza

Ne vicceljetek, 100 milliárd(!!) forintot szereztünk vissza abból amit gyurcsányi meg a libás fiú elosztogattak. Ez szerintem siker.

Manatwork (törölt) 2011.12.15. 16:12:01

@Enrico72: hátha még azt az 5 milliárdot is hozzátennék amit még Tompika szórt el miniszter korában a stadion beléptető kapukra, amiket SOSE!!! használtak. Ja... vagy a fideszes pénzosztogatás nem játszik a visszaszerzésnél????

Nemzeti forrasztékón 2011.12.15. 16:12:40

MANYUP tekintetében már meg is született a halálos ítélet

www.napi.hu/magyar_gazdasag/magannyugdijpenztarak_matolcsy_bejelentesenel_is_durvabb_lepes_keszul.505097.html

"A javaslat szerint a jövőben magánszemély nyugdíjjárulékot kizárólag az állami nyugdíjalapba fizethet - vagyis véglegesen megtiltaná a befizetést a magánpénztárakba - amely jelenleg még a nyugdíjrendszert részét képezi."

Manatwork (törölt) 2011.12.15. 16:15:52

@Enrico72: olvasom a cikket és van abban egy érdekesség, remélem tudsz rá választ!
"de sikeresnek nevezet a budapesti főpolgármester kérésére, az Alstomnál lefolytatott vizsgálatukat is, amelynek eredményeként a cég 30 milliárd forintot fizetett vissza a BKV-nak."

Namármost: ha 30 milliárdot visszkapott a BKV, akkor mi a pékfaszáért akar még a fővárosi vezetés közösségi közlekedési adót is a BKV fenntartására????

dzsi85 2011.12.15. 16:16:47

felháborító!! szégyen, gyalázat amit ez a kibaszott kormány megenged magának!!! meglop, ismétlem MEGLOP a saját kormányom!!! hazug tolvaj semmirekellő szemetek! nem sokáig csinálhatjátok már ezt!

mert mi is történik most!? megint a dolgozó, normálisan bejelentetett embereket szívatják, akik manyup tagok maradtak! hát basszák meg, január 1-gyel első dolgom lesz áttetetni magam minimálbérre, a bérem fennmaradó részét meg kiveszem feketén/okosba/zsebbe, majd én is építkezem kockáról kockára mint ezek az aroggáns fideszes senkiháziak! a minimálbér 10 %ából meg majd jól megmentheti matolcsy az országot, sok sikert hozzá!

a másik lehetőség hogy megveszem az első repjegyet barcelonába és itt hagyom a picsába ezt a szürreális szarkupacot, amit a fidesz csinált az országból...

elmondhatatlanul csalódott vagyok!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.12.15. 16:18:05

@Manatwork: Az Alstom 30 milliárdját a versaille-i bíróság ítélete után kapta vissza az ország, ahhoz Gyuszkónak semmi köze nem volt, de azért szépen rátették arra is a mancsukat.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 16:18:21

@Enrico72:
Azt is ugyanakkora sikernek tartod majd, ha a MOST szétosztogatott pénzeket négy vagy nyolc év múlva visszaszedik? Vagy csak Gyurcsánynak meg Bajnainak (tudod, a "libás fiú"...) nem lett volna szabad osztogatnia?
Azt is lehetne esetleg tudni, hogy amit visszaszedtek, azt eredetileg milyen célból adták, kiknek a zsebében landolt, kitől vették most el?

Lehet, hogy azt a 100 milliárdot nem kellett volna akkor kifizetni, költségvetési szempontból biztosan jobb, hogy most visszakerült az államhoz, de a körülmények ismerete nélkül ez akár egy politikai bosszúhadjáraton alapuló pénzbehajtás is lehet, ugye...

zrobasé 2011.12.15. 16:19:04

@Enrico72:
tek-re van pénz ?
vasutas pofabefogásra van pénz ?
parlamenti diszkivilágitásra van pénz ?
új autó beszerzésre van pénz ?
új stadionokra van pénz ?
belvárosi blogoffenzivára van pénz ?
festményekre van pénz ?
tervhivatalra van pénz ?
azori-szigetekre van pénz ?
fociakadémiákra van pénz ?

de persze tudom, erről is a szemét németek tehetnek...
mikor mondtam nekik, hogy itt 27% lesz az áfa, hogy drágább a dizel, hogy drágább az autópálya mint ausztriában, drágábbak az élelmiszerek,italok...először kiröhögtek, hogy csak viccelek...aztán mondtam,hogy nem...azt nem emlitettem nekik, hogy a magyar miniszterelnök szerint nekik kuss, mert nekik köszönhetjük a nácizmust meg a kommunizmust, és igazából ők tehetnek mindenről, mert visszahúznak minket...

éljen az adócsökkentés kormánya !!!

OÁFK 2011.12.15. 16:19:19

@Enrico72: megszorítás, vagy nem megszorítás?

(Félreértés ne essék, nem a megszorítások ellen vagyok, mert ha kell, akkor kell. De akkor őszintén kell, nem sunyin, vargabetűkkel hajtva a délibábokat.)

medvemellszobra 2011.12.15. 16:20:14

Na jó, feladom, én leléptem, ebbe bele lehet betegedni, főleg mentálisan.
Akkor sem kapok infarktust, agyfaszt, sem Orbán, sem Matolcsy, és főleg nem agymosott Enrico és társai miatt...

Vigyázzon mindenki magára nagyon, csak azért is: szép estét! :)

abschattung

Manatwork (törölt) 2011.12.15. 16:20:56

@Enrico72: ja és még valami: gondolom Budai azt a bő másfél milliárd forintot is visszaszerezte ami egyszerűen csak úgy eltünt! Tudod... a a vörösiszap károsultaknak adományozott pénz. Látod, látod... csak szaporodik az a pénz amiket még visszaszerezhetne a kormánybizts elvtárs. És akkor tényleg sikersztori lenne :)

Enrico72 2011.12.15. 16:21:34

@Manatwork: Mert annyira el van rohadva minden, hogy 30 milliárd szinte semmi, tekinve, hogy folyamatosan járnak le az 5-8 milliárd forintos hitelek, ill tavasszal le fog járni egy 30 milliárd körüli hitel is. Az összes metró megérett a cserére, fel kellene újítani a síneket, buszokat is cserélni kellene stb stb

nu pagagyí 2011.12.15. 16:22:36

Még szerencse, hogy megszoritás az nincs! Sőt, a kormány újabb vállalkozási területeket nyitott meg az egyszerű emberek előtt. Dohány- és üzemanyagcsempészet, tőzsdei- és devizaspekuláció. A lehetőségek országa lettünk.

Enrico72 2011.12.15. 16:23:37

@Rufus78: Értem, szóval:

100 milliárd nyereség - miért vették el azoktól akik jogosan megkapták????
vs
500 milliós kiadás - te jó ég, NEMZETHALÁL, el kell innen menekülni!!!

nu pagagyí 2011.12.15. 16:24:55

@Manatwork: Az iszapkatasztrófa helyreállításáért kifizetett pénz nagy részét is visszaszerezhetné Simicskától.

dzsi85 2011.12.15. 16:25:42

@Enrico72: te nyomorult, azt magyarázd meg, milyen alapon veszi el az állam két év alatt közel egy millió forintnyi megtakarításomat?! és cserébe lófaszt kapok, meg arrogáns, cinikus nyilatkozatokat...

Nemzeti forrasztékón 2011.12.15. 16:25:45

@Enrico72:

Budai szeptemberben ugyanezen ügyekre hivatkozva mégcsak 30 milliárdot spórolt ösze

www.hir24.hu/belfold/2011/09/15/30-milliardot-sporolt-az-allam-az-elszamoltatassal/

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 16:29:55

@Enrico72:

Nem, nem érted. Te kezdtél el itt a visszavett pénzekről beszélni. Fingom sincs, hogy mennyire volt jogos az a pénz, amit elvettek (a "nyereség" szó meg egyszerűen közröhej tárgya ebben az esetben), ahogy azt sem tudom, hogy mennyire jogos az a pénz, amit most kifizetnek, de ezt le is írtam. Viszont jó eséllyel neked sincs, úgyhogy ez nálad meg így néz ki:

100 milliárd nyereség - a libás meg a kúrcsány adta, biztos hogy csak komcsi kenőpénz lehetett, magánzsebekbe kifizetve!!!!
vs
500 milliós kiadás - ugyan már, ez nem is pénz

nu pagagyí 2011.12.15. 16:30:09

Ha már nagyon spórolni szeretnének, tiltsák meg az állami cégeknek és intézményeknek a felesleges reklámozást és szponzori tevékenységet. Ja, hogy akkor összedőlne a jobboldali médiabirodalom? Nem sok kár érné az országot.

drakulatúra 2011.12.15. 16:30:09

@Hörömpő Töhötöm: Az afrikai dzsungelben a vademberek megtámadnak egy apácazárdát. A Főnővér kétségbeesetten hívja a brit követséget, hogy meg akarják erőszakolni a nővéreket, mit csináljanak? A követ azt tanácsolja, hogy zárkózzanak jól be. Kis idő múlva újabb hívás: már betörték a kaput. Tanács: zárkózzanak be a hálótermekbe. Újabb hívás: már a hálóterem ajtaját döngetik. Tanács: Hölgyeim! próbálják meg élvezni!
Az a kurva nagy baj, hogy ami itt jön jövőre, meg azután, meg azután, meg azután..., azt mi aligha fogjuk "élvezni"...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 16:32:45

@Ringlósztár: A minél hamarabb okés, csak az ilyet nem temetjük, a földet ki kell érdemelni...

2011.12.15. 16:33:40

@Enrico72: Hát, ez van ha húsz évig rablógazdálkodás folyik. Összeértek a problémák. Nem is érdemes ezzel már foglalkozni, csak az eredményes magyar focival, melynek mekkája a felcsúti akadémia. Az megér nekünk 20mrd-t

Manatwork (törölt) 2011.12.15. 16:34:10

@Enrico72: És Tompika 5 milliárdos károkozása már akkor el évült? De jó! Azért meg lehetne piszkálni a Grippen dolgot is... nem kevés milliárd ment ott is a lecsóba :( Sajnos Polt Péter legfőbb ügyész szerint nincs ok a korrupció gyanúra.
Megnyugtató ez? ja... ha ő mondja biztos igaz.

nu pagagyí 2011.12.15. 16:35:22

@drakulatúra: Addig is élvezzük a láthatatlan sikert!

M&Ms (törölt) 2011.12.15. 16:36:25

Így már tényleg logikusabb lenne beszüntetni a manyup-okat, mint az, hogy újabbakat, és újabbakat rúgjunk bele, meg abba a szerencsétlen 102 ezer emberbe, aki nem engedte magát zsarolni. Legalábbis gyuriék szemszögéből.

2011.12.15. 16:37:04

@nu pagagyí: Amióta simicska megvette az Europlakátot, teljesen nyilvánvaló, hogy olyan monopol-cégeket, mint az MVM, milliókért reklámozni kell. Mi jöhet még? Még lehet, hogy előrántják Kaya Ibrahimot is a naftalinos skatulyából? :-)

nu pagagyí 2011.12.15. 16:40:39

@Manatwork: Annyira nincs ok a gyanúra, hogy ha valaki mást állítana, azt Polt azonnal bepereli.

Enrico72 2011.12.15. 16:42:23

Tényleg nem értem, ha ekkora pánik van mindenhol hogy lehet, hogy a legnépszerűbb politikusok mind FIDESZesek + Schmitt Pál elnök úr, azt hiszem ő az első.
FIDESZ magasan veri támogatottságban az összes többi pártot. (II. kerületi választás, Püspökladány)

Viktus 2011.12.15. 16:43:27

@Enrico72:

Képzeld mi lenne, ha Budai pl. még vizsgálná pl. Esztergomban történteket is stb. :D még mennyi milliárdnak a nyomára bukkanhatna ... vagy vizsgálná ugyan már mi kerül Szalai Marisban 30 milárdba? az MTV-nek mire kell annyi pénz amennyiből az összes többi kereskedelmi megél?

dzsi85 2011.12.15. 16:46:04

@Enrico72: te csak ezzel tudsz jönni állandóan!? istenem, ilyen korlátolt barmot!!

a kérdésemre a válaszod továbbra is várom: véleményed szerint milyen alapon lopja el a kormány a saját nyugdíjmegtakarításomat meghatározatlan ideig, úgy hogy cserébe semmit sem kapok?!

mondjuk az ettől várt 48 milliárdot a focicsapatok támogatásán és az új puskás stadion építésén meg is spórolhatták volna! szóval ne gyere nekem azzal, hogy szar helyzetben van az ország, mert agyfaszt kapok!

Fiona_kedvence 2011.12.15. 16:46:14

hova kell menni perelni?

Viktus 2011.12.15. 16:46:52

@Enrico72:

Ebben a mezőnyben azért a helyedben nem rendeznék akkora rejszoldát :D a köztársasági elnökök mindig vezették a közvélemény szimpátia listát , de ilyen alacsonyan még egyiknek sem volt a népszerűség indexe.
Ja Hoffman Rózsikának pl. már sikerült alulmúlnia Ferit is a listán az sem kis teljesítmény.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 16:47:28

@Gunther: Nem sokáig. Miért, mit gondoltál, pont véletlen, hogy pont most terjesztették be, hogy tüntetésen és egyes sportrendezvényeken, csak az időjárás által indokoltan lehet eltakarni az arcod?! Nem, azért van, mert tudják, ha az emberek utcára mennek, nem egy polgári körös-fizetett statiszták fognak tüntetni, hanem a jogosan felháborodott és nagyon pipa emberek. Ez ellen pedig fel kell lépniük tekestől, új titkosszolgálati törvényestől.

DarthVader 2011.12.15. 16:48:54

@Enrico72: "Ne vicceljetek, 100 milliárd(!!) forintot szereztünk vissza abból amit gyurcsányi meg a libás fiú elosztogattak. Ez szerintem siker."

Kész, itt buktál le. Világosan kiderült, hogy Te tulajdonképpen egy anti-orbánista anti-troll vagy, azzal a feladattal, hogy az idióta bejegyzésekkel megutáltasd a fidesz-hívőket, provokálóan idióta kommentekkel. (Csak ez most túl mesterkéltre sikerült. ) Igy már más a leányzó fekvése. Ez sok mindent megmagyaráz :)

sárkányfő 2011.12.15. 16:49:08

Látom megy tovább a fideszes kolhozosítás... amíg egy fillér is van odakint, addig nem állnak le a neokomcsik...

ÁL-LAM-PÁRT!
ÁL-LAM-PÁRT!
ÁL-LAM-PÁRT!
ÁL-LAM-PÁRT!

nu pagagyí 2011.12.15. 16:49:47

@Hörömpő Töhötöm: Most más a helyzet, nem kell Kaya. Egyszerűen létrehoznak egy semmit nem csináló testületet és beleültetetik a jutalmazandókat évi 30-40 millióért életük végéig. Közbeszerzési tender sem kell 150 millióig, tuti nyereségért odaadható a szomszédnak a meló. Ha tender van, akkor meg a legdrágább nyeri. Azztán lehet monopolhelyzeteket kialakítani, versenyelőnyt biztosítani oligarcháéknak, kölcsönösen előnyös alapon. És minden törvényes, szerintük.

Vidéki 2011.12.15. 16:51:49

Ha a helyzet változik, akkor a helyzethez igazodó döntéseket kell hozni.

Amikor a költségvetést készítették 268Ft/Euró árfolyammal számolhattak.

A spekulánsok és a hitelminősítők döntéseit nem tudjuk befolyásolni. Az ő szeszélyes döntéseik viszont rángathatják a forint árfolyamát.

A befektetőket döntéseikben nem csak a kormány befolyásolja, hanem a hitelminősítők is.

Az európai vezetők nemrég tartott csúcstalálkozóján is nagyon elégedetlenek voltak a hitelminősítők tevékenységével.

„A költségvetést 299 forintos euróárfolyammal és fél százalékos várható növekedéssel számolták újra. (E pillanatban 302 alatt van az euróárfolyam).

Az euro árfolyam ahogyan nőtt, csökkenhet is.

A növekedés lehet fél százaléknál magasabb is. Ez a tartalék növekedéséhez is vezethet.

„Európában a növekedés (csaknem) leállt. Az európai gazdasággal szembeni drasztikus bizalomhiány negatívan befolyásolja a befektetéseket és visszafogja a fogyasztást, a növekedési kilátások világméretű rosszabbra fordulása fékezi az exportot és a sürgőssé vált költségvetési kiigazítások rontják a belső keresletet.”

Mi is részei vagyunk az európai gazdaságnak, nem függetleníthetjük magunkat ezektől a tendenciáktól. Helyzetünket nehezíti az állam, a lakosság és az önkormányzatok hatalmas eladósodottsága, amely nem most, hanem a balliberális kormányzatok alatt jött létre.

Ráadásul az adósság jelentős része svájci frank alapú, aminek törlesztését nehezíti a svájci frank elképesztő szárnyalása az euróhoz képest.

Ilyen körülmények között az Európai Bizottság szerint a kormány által korábban várt 1,5 százaléknál jövőre jóval kevesebb, 0,5 százalékos lesz a magyar gazdaság növekedése, azaz hibahatáron belül meg fog egyezni az euróövezetben várt, és 0,6 százalékos növekedési prognózissal.

Ez nem jelentős növekedés, de még mindig jobb, mint a 2009-ben bekövetkezett 6,7 %-os GDP csökkenés.

Vastagbőrnek mérsékelnie kellene magát, nem kellene úgy beállítani a helyzetet, mintha az pokolian rossz lenne.

Mélyet lélegezni, tízig számolni!

Marcellusca 2011.12.15. 16:51:59

@Enrico72:
"Szerintem inkább örülni kéne, hogy legalább a kormány nem szórja két kézzel a pénzt."

Aha, tényleg nem: www.origo.hu/sport/magyarfoci/20111213-az-mlsz-dontott-a-tarsasagi-ado-tamogatasok-szetosztasarol.html :(((

zrobasé 2011.12.15. 16:52:53

@Enrico72: sőt, tudok egy tuti infót : minden ellenzéki pártot a NÉMETEK pénzelnek ! bizony ám ! és még ilyen ellenszélben is képes kormányozni Matolcsy !!!
jövő héten lesz egy kis fájt az ungarische schnellnaszád és egy U-Boot között...tuti valami unortodox hadicsellel készülünk...remélem te is ott leszel, jól eltángáljuk a gaz lusta NÉMETEKET !!!

tényleg, megtámadni mikor fogjuk őket ? erre kapták a felhatalmazást, tegyék is meg !!!

és még szeretném kérni, hogy minden adót emeljenek meg a DUPLÁJÁRA ! mert az az igazi unortodoxia !!!

csakafidesz !!!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 16:53:05

@Enrico72:

A legnépszerűbbek??? Tegnap volt ugye róla cikk, hogy Schmitt Pál vezet 33%-kal. Tehát ha 33% az a MAXIMUM, aki nem hányja el magát a komplett politikusi, köztük a Fideszes bagázstól, az már népszerűség???
Egyébként meg nagyon egyszerű: a teljes Fidesz arra építette a politikáját az elmúlt években, hogy náluk MINDENKI csak rosszabb lehet, így aztán sokan, lehet bármilyen (rossz) a helyzet, még mindig azt hiszik, hogy ennél csak rosszabb lehetne, ha más vezetné az országot (kérlek, kímélj meg attól a vallomástól, hogy szerinted ez így is van).

Való igaz, az ellenzék egyik fő bűne jelenleg az, hogy még ilyen helyzetben sem tudnak egy olyan pofát kirakni, aki ezt a szerepet be tudná tölteni.

sárkányfő 2011.12.15. 16:53:10

@Enrico72: idióta, ha nehéz helyzetben van az ország akkor miért vágnak oda 500 milliárdot a legjobban kereső 15%-nak?? miért mennek el tízmilliárdok stadionokra, médiahatóságra, kisfaszomra?
hagyd abban az undorító mocskos hazudozásaidat! nyomorult utolsó troll vagy.

2011.12.15. 16:53:56

@nu pagagyí: Az iszapkatasztrófát nem helyreállították, hanem építettek egy "tanösvényt" - 44 millió forintért!!! 8-o hvg.hu/itthon/20111214_iszapkarosultak_nepszavazas Magyarország, én így szeretlek!

OÁFK 2011.12.15. 16:54:28

@Enrico72: megszorítás, vagy nem megszorítás?

sárkányfő 2011.12.15. 16:54:45

@Vidéki:
Agricola! Mennyi a béred? 500 ft / óra?

"Amikor a költségvetést készítették 268Ft/Euró árfolyammal számolhattak."
Faszt! Már akkor is 290 volt, és folyamatosan emelkedett!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 16:55:24

@Enrico72: Ők álmodoznak (már megint a mi zsebünkre) növekedésről meg 299 ft-os euróról. Mi lenne ha nem álmodoznának, leállnának a szerről, akkor lehet, hogy csak egyszer kellene szívrohamot kapnunk, nem pedig állandó idegbajjal sikongatva az idegtől kellene nézni megint milyen elszabott, kretén, a valósággal még véletlenül se találkozó ködvárat rittyentenek, amit majd mi kifizetünk.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 16:56:29

@OÁFK: De ezt már a felesége se veszi be sehogyse....

dzsi85 2011.12.15. 16:57:04

@Vidéki: na itt a másik... kérdésem hozzád is szól:

véleményed szerint milyen alapon lopja el a kormány a saját nyugdíjmegtakarításomat meghatározatlan ideig, úgy hogy cserébe semmit sem kapok?!

mondjuk az ettől várt 48 milliárdot a focicsapatok támogatásán és az új puskás stadion építésén meg is spórolhatták volna! szóval ne gyere nekem azzal, hogy szar helyzetben van az ország, mert agyfaszt kapok!

"Vastagbőrnek mérsékelnie kellene magát, nem kellene úgy beállítani a helyzetet, mintha az pokolian rossz lenne. "
neked lehet hogy nem rossz a helyzet, de engem pl közel egy millió forinttal lop meg emiatt az állam!!

Marcellusca 2011.12.15. 16:59:12

@zrobasé: A Tákolmány Asztaláját és azt istápolgató személyzetet sene felejcsed mán kifele, jóvan?!

Viktus 2011.12.15. 16:59:21

@Vidéki:

Na mi az a nagy Matolcsy beszéd után a teljes droid hadsereg munkába lendült? milyen volt a szabi? bevásároltál karira Bécsben ?

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 16:59:30

@Lecso (F*ck the Shit): csempészáru: épp most mondtam, édesanyám nem lakik messze a Román / Ukrán határtól. Negyedévente átjárunk majd és hozunk neki cigit. Ugyanolyan jó minőség, zárjeggyel.

Viktorkám, drágám, egyetlen arany csillag bogaram!!!!
Ez egy pici ország! Bármely irányban könnyen elhagyható, tehát BÁRHOL meg lehet venni és be lehet hozni azt a cigit. Emeld még tovább az adót, aztán hátha nulla, azaz zéró forint adóbevételed lesz a cigiből! :D:D:D:D:D:D:D

A veszélye ennek ott van, hogy meg fog jelenni egy olyan renitens réteg, aki azt mondja: IDE nem fizetek adót, kimegyek és ott vásárolok. Jobb az ár, kevesebb az adótartalom, hallelúja! Mit csinálhat Viktor? Vasfüggönyt húz fel?! Immár pá-pá ÁFA bevétel is.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 17:00:13

@Vidéki: No, most pedig fújd ki szépen a levegőt, mert másfél évig benttartani agyhalált okoz. Ahogy ezt most bizonyítottad.
Úgy van, jó fiú. Most pedig belégzés....... kilégzés......., belégzés......, kilégzés...... belégzés,.... kilégzés. És most gyakorold ezt szépen életed végéig. Meglátod, ahogy az agyad egyre több oxigénhez jut, rájössz milyen hülyeségeket írtál le.

zrobasé 2011.12.15. 17:00:38

@Vidéki: Cseh Tamás egy dalában ezt énekelte: „Vannak keskenyvágányú vasutasok is.”

A Te gondolkodásod is „keskenyvágányon” jár.

Talán azt képzeled, hogy ti képviselitek a "kultúrát" és az "igazhitet" az országban?

Rémálmában álmodhatta, vagy pszichonarkotikumok hatása alatt állhatott, ezért sikerült így elrugaszkodnia a földi valóságtól.

Az „Avtoblin” szovjet együttes régen ezt a szöveget énekelte:
„A csirkét főzik.
A csirkét megeszik,
A csirke ezt nem szereti!”
Hiába olvasnak a munkából kirúgott munkavállalók szívderítő számokat a szárnyaló gazdaságról, a GDP egyre növekvő számairól az újságokban, személy szerint ez őket nem tudja boldoggá tenni.
Nekik is lehetnek érdekeik, amelyek eltérhetnek a tőketulajdonosok érdekeitől.
Az érdekek szélsőértékei között lehet, hogy ott rejtőzik az optimum.

Te akkor lennél boldog, ha csak olyanfajta sajtó létezhetne, amelyik forrón szeretett Pártod álláspontját tükrözi és csak az "az érem egyik oldalát" világítja meg.
Mivel még nem tartunk itt, mélységes gyűlöletet érzel azok iránt, akik nem ti kottátokból muzsikálnak!

Marcellusca 2011.12.15. 17:00:58

@Enrico72: Hogy feküdnél azokra (nem, nem a 4-es!!!) metró sínekre!!!

Enrico72 2011.12.15. 17:02:54

@Marcellusca: Erre már fentebb reagáltam :)

Viktus 2011.12.15. 17:03:04

@dzsi85:

Nagyon helyesen döntött Matolcsy György nem szabad engedni a felelőtlen manyup tagoknak, hogy eltőzsdézzék a nyugdíjukat. Sőt örülhetnek, hogy annak ellenére hogy kiírták magukat a nemzeti együttműködés rendszeréből gondoskodó kormányunk még vigyáz rájuk, és megvédi a nyugdíjukat.
Remélem még további döntések is várhatóak ezen felelőtlen emberek esetében, és pl. a bankszámláikat v.mint a megtakarításaikat ill ingó, -ingatlanvagyonukat is megvédi a kormány.
Figyeld meg Vidéki részletesebben elmagyarázza neked.

Viktus 2011.12.15. 17:04:41

@Enrico72:

Enrico elvtárs válaszolna a kérdésemre?

Szarban a haza mi okból fontos Szalai Marinak 30 milliárdot adni?
A senkit nem érdeklő közmédiának 70 milliárdot?
Focira így-úgy elkölteni megint 50-60 milliárdot?

zrobasé 2011.12.15. 17:05:15

@Kismac: osztrákokhoz járunk tankolni, bevásárolni...lassan cigiért is...a határtól 40-50km-re is tele vannak az aruházi parkolók magyar kocsikkal...remélem egyszer összefutok az JOBB KÉZ-IKON-UNORTODOXIA nagymesterrel...lenne hozzá pár kérdésem...

Enrico72 2011.12.15. 17:05:39

@dzsi85: Nem vagyok nyugdíjbiztos, de a legutolsó amit erről olvastam (tán még év elején valamikor), hogy ez nem véglegesen tűnik el, hanem amikor jobb helyzetben lesz az ország akkor visszautalják a pénzt.

sárkányfő 2011.12.15. 17:06:54

@Enrico72:
"Szerintem inkább örülni kéne, hogy legalább a kormány nem szórja két kézzel a pénzt. "

Igen? :D
Idióta! Hol az elrabolt 3000 milliárd? Ekkora pénzszórást még nem látott ez az ország, te szerencsétlen!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 17:06:57

@sárkányfő: Ugye? Most 299-el számolnak, amikor a piaci szereplők jövőre 320-ra lövik be az árfolyamot. Ugyanott vagyunk, mint az 1.0-ás variációnál, csak annyi változott, hogy a hiány egy fokkal közelebb van a valósághoz.

nu pagagyí 2011.12.15. 17:07:58

@Vidéki: 2009-ben világválság volt, ami minden komolyabb exportpiacunkon recesszióval járt. Kedves vezetőd, amióta átvette az országot mindenhol növekedés van, ha nem is szárnyalás. Az előző kormányok úgy küzdöttek a válsággal, hogy nem élték fel az ország tartalékait, Matolcsyék azt is elherdálják, amit ők megőriztek. Beruházások hiányában mindent lerohasztanak, de azért szüntelenül államosításon jár az agyuk. Ezt a mostani válságot maguknak köszönhetik, nélkülük ez az előadás nem jött volna létre. Úgy tűnik a gazdagoknak adott pénz nem fial GDP-t, a protekcióban részesített vállalkozók nem teremtenek munkahelyet, a jogállam szétkúrása nem teremt boldogságot.

Marcellusca 2011.12.15. 17:08:00

@sárkányfő: A múltnap jutott eszembe.
Miért is, nem tudom, de az események, hírek tükrében ...

www.youtube.com/watch?v=GmIXPHdzq4g

sárkányfő 2011.12.15. 17:09:31

"A jobboldal rátör nemzetére"

a kulcsszavak:
- kolhozosítás
- pártállam
- illegitim kormány

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 17:10:23

@Enrico72:

Érdekes. Én meg TEGNAPIG azt olvastam a törvényben, hogy az elvonások csak 2012. december 31-ig lesznek. Na, ki nyert?

www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/nyugdij/nyugdijugy_a_kormany_vegervenyesen_elvarrja_a_szalakat_2.160038.html

"A Magyarország pénzügyi stabilitásáról szóló törvényjavaslat módosítása, amelyet ma nyújtottak be, több helyen is belenyúl nyugdíjrendszer szabályaiba. A nyugdíjrendszer alapvető szabályai közé az kerül be, hogy "természetes személy nyugellátás fedezetére fizetett járuléka kizárólag a Nyugdíjbiztosítási Alapot illeti meg"."

Visszafizetik jobb helyzetben?! MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

dzsi85 2011.12.15. 17:12:13

@Enrico72: loooool! :D visszautalják mi!? :D persze nyilván a nem realizált hozamot is rögtön mellécsapják! :DD hát köszi, esküszöm jobb kedvre derítettél és meg is nyugtattál! apropó: te nem akarod a fizud egy évig felajánlani a kormánynak!? tudod szarban a haza! de eskü neked is visszaadják majd! na jó, nincs több kérdésem...

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 17:12:25

@Enrico72: Visszautalják?! Te figyu, ugye tudod hogy nincs se Mikulás, az ajándékot se Jézuska hozza, a húsvéti nyuszi se létezik. Hahó, ha az állam elvesz tőled, akkor arra ihatsz hideg vízet.

Viktus 2011.12.15. 17:12:33

@Enrico72:

Jah már pár generáció a temetőbe vándorolt miközben a jobb helyzetre várakozott :D:P

Kérdésekre válasz?

Szarban a haza mi okból fontos Szalai Marinak 30 milliárdot adni?
A senkit nem érdeklő közmédiának 70 milliárdot?
Focira így-úgy elkölteni megint 50-60 milliárdot?

dzsi85 2011.12.15. 17:13:57

@Viktus: igaz, jogos, már várom, hogy - elkerülendő ezeket a felesleges tiszteletköröket - a fizum is egyből a hamarosan létrejövő Nagy Nemzeti Fizetési Alap-ba utalják!

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 17:14:06

@ComLo: hatalmas szavazat a kommentedre.

IT szakember vagyok. Multis tapasztalattal. Nyelvtudással. Maradtam a MANYUP-ban.

Jelenleg külföldön keresek elsősorban munkát.

Ezek tények.

Marcellusca 2011.12.15. 17:15:17

@Enrico72: Lóf@szt reagáltál!
Csak lököd az idióta, süket fityiszes dumát!

Viktus 2011.12.15. 17:15:17

@nu pagagyí:

Az csak ellenzéki ármánykodás, hogy minden ország a környékünkről megelőz minket lassan már a Románok is ... mondjuk őnáluk előbb volt ilyen Orbán féle figura , de azt végül falhoz állították.

sárkányfő 2011.12.15. 17:16:48

Mi a különbség Orbán és a biciklilánc között?
- A lánc a nadrágom szárát kapja be.

SvenH. (törölt) 2011.12.15. 17:16:59

pont kicentiztek a koltsegvetest es majd kiallitjak Vetyust a kurva nagy IMFes koki abszolvealasa utan a pulpitusra hogy igen a csunya karvalytoke az kenyszeriti a kis hazankat

jobb lenne ezt a taknyolast abbahagyni, hozza kellene nyulni a nagy ellatorendszerekhez, mert ha smittpalikank es a masik idiota is alulmulta a Nagy Patas Gyurcsanyt akkor itt komoly gondok vannak

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 17:21:51

No, a Mandin bele kellene húzni fideszes skacok mert nagyon hörög ám a nép. Mert hogy itt megy az anyázás az egy dolog, de hogy már a Fidesz felé állított imazsámolyon is az elég gáznak tűnik...valami Madách idézet biztos megnyugtatná az idegeket...

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 17:23:13

@Vidéki: Na ebből a kommentedből kifzethetted az ehavi rezsidet!

Egy korábbi klasszikust idézve: ungala-bungala, no de te önként hajolsz be!

Gratulálok!

:)

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 17:24:09

@ComLo: A nővérem ausztráliában él, és amióta vitya áll a gyorsnaszád kormányánál valahogy megugrott a kinti magyarok száma, számos ismerőse, rokonunk van már kint. Hetente 3-4 ismerőse jelzi, hogy érdekelné, hogy lehet vízumot intézni kintre.
Mi az itthonmaradottak nem olyan messzire, de maradni nem fogunk, az biztos.

Melchi Zadok 2011.12.15. 17:24:36

@Enrico72: erre a kommentedre az egyetlen értelmezhető reakció a következő:
A jó büdös kurva anyádat, te agymosott szarházi!

mindenki mástól elnézést kérek.

SvenH. (törölt) 2011.12.15. 17:27:32

@csizsikpizsik: ahhhhh a velemenyvezeren is megy a kokiosztas "Köszi, Fidesz! – Nobel-díjas aggódik értünk"

Lobster1978 2011.12.15. 17:28:31

@Vidéki: Amikor a költségvetést készítették 268Ft/Euró árfolyammal számolhattak.
- Vagy megtarthatták volna a működő KT-t ami valóshoz közeli adatokkal szolgált volna. Egyébként ismerve eddigi pályafutásod erősen kételkedem az általad közölt számadat valódiságában. Ha pedig mégis igaz, hogy ezzel számoltak akkor az csak a kormány hozzá nem értésének bizonyítéka.

A befektetőket döntéseikben nem csak a kormány befolyásolja, hanem a hitelminősítők is.
- A befektetőket döntéseikben nem csak a hitelminősítők befolyásolják, hanem elsősorban a kormány és az országba vetett bizalom.

Az európai vezetők nemrég tartott csúcstalálkozóján is nagyon elégedetlenek voltak a hitelminősítők tevékenységével.
- A vezetők szerte a világban (európától amerikáig) nagyon elégedetlenek a kormány tevékenységével (sőt, kifejezetten kritikus hangot ütnek meg vele kapcsolatban)

„A költségvetést 299 forintos euróárfolyammal és fél százalékos várható növekedéssel számolták újra. (E pillanatban 302 alatt van az euróárfolyam).
- Tehát már megint alultervezik.

Az euro árfolyam ahogyan nőtt, csökkenhet is.
- Vagy tovább is nőhet, aminek esélye egyre nagyobb.

A növekedés lehet fél százaléknál magasabb is. Ez a tartalék növekedéséhez is vezethet.
- Vagy lehet recesszió, ami tartalékok nélkül ki tudja hova vezethet.

„Európában a növekedés (csaknem) leállt. Az európai gazdasággal szembeni drasztikus bizalomhiány negatívan befolyásolja a befektetéseket és visszafogja a fogyasztást, a növekedési kilátások világméretű rosszabbra fordulása fékezi az exportot és a sürgőssé vált költségvetési kiigazítások rontják a belső keresletet.”
- Tehát tényleg recesszióra készüljünk, köszönjük a választ az előző hülye felvetésedre.

Mi is részei vagyunk az európai gazdaságnak, nem függetleníthetjük magunkat ezektől a tendenciáktól. Helyzetünket nehezíti az állam, a lakosság és az önkormányzatok hatalmas eladósodottsága, amely nem most, hanem a balliberális kormányzatok alatt jött létre.
- Bár részei kéne legyünk az európai gazdasgának, mégis a kormány úgy tesz mintha függetlenül ugrálhatnánk. Helyzetünket tovább nehezíti az IMF és egyéb EU szervezetek ellenében végzett forradalom, és az, hogy másfél év alatt sikerült többet rontani az ország megítélésén (illetve kockázati felárakon) amit a balliberális kormányzatok sem tudtak 8 év alatt összehozni.

Ráadásul az adósság jelentős része svájci frank alapú, aminek törlesztését nehezíti a svájci frank elképesztő szárnyalása az euróhoz képest.
- Ráadásul a többségében fideszes önkormányzatok is sokmilliárdos frankhitelekkel nehezítik a helyzetünk.

Ilyen körülmények között az Európai Bizottság szerint a kormány által korábban várt 1,5 százaléknál jövőre jóval kevesebb, 0,5 százalékos lesz a magyar gazdaság növekedése, azaz hibahatáron belül meg fog egyezni az euróövezetben várt, és 0,6 százalékos növekedési prognózissal.
- Ilyen körülmények között már minden épeszű belföldi és külföldi prognózis körberöhögte az 1,5%-os kamut és az erre építő nyilvánvalóan hazug költségvetést.

Ez nem jelentős növekedés, de még mindig jobb, mint a 2009-ben bekövetkezett 6,7 %-os GDP csökkenés.
- Ez nem egy jelentős növekedés, sőt, nem is növekedés. Csak egy újabb számadat, amiről nem tudjuk mi lesz belőle, de Vidéki úgy tesz mintha már 2013-ból írna :)

Vastagbőrnek mérsékelnie kellene magát, nem kellene úgy beállítani a helyzetet, mintha az pokolian rossz lenne.
- Vidékinek be kéne fejeznie az algoritmizáló kamuposztok írását, mert kurva unalmas a megalapozatlan és irreleváns hülyeségeit olvasgatni.

Mélyet lélegezni, tízig számolni!
- Legfeljebb akkor fogok tízig számolni, ha a fajtád a ringben a földön fekszik...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 17:33:14

@SvenH.: A VV már nagyon rezignált és már-már kiábrándult, de a Mandika azért még tartja magát úgy-ahogy. Szóval ezért még viccesebb hogy ott most mi az osztás.
A legjobb átkot már meg is találtam:

Stenonis 2011. december 15. 14:47
@Horst_Tappert: Kívánom, hogy a Selmeci Gabika sajátkezűleg védje meg a bankszámládat.
Te kis jaffás pöcs.

Muhahaha :DDDD

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 17:35:04

@Roltii: én is. Sőt, ezúton meghatalmazom a MANYUP-omat, hogy ameddig a pénzem kitart, TARTSANAK KI!!!!!!!!!!!

Inkább úgy vesszen a pénzem, mint Orbán számláján!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.15. 17:36:44

Basszus! Most akartam írni,hogy Enrico ne gyurcsányozott meg bajnaizott! Erre tessék.
Csak elértem addig a részig! Én meg már azt hittem kezd fejlődni a gyerek!
Amúgy Enrico hol volt eddig,csak nem az Azori-szigeteken?

dr. Aullah 2011.12.15. 17:36:59

@Lobster1978: Hülye vagy, hogy egy fizetett droiddal próbálsz meg vitatkozni.

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 17:38:23

@Enrico72: jézusom, jobb lenne, ha csendben maradnál, vagy legalább tisztességgel megszolgálnád a szavanként kapott béredet, bértollnokocskám. Mert így nem lesz meg a napi betevőd...

Végy példát Vidékiről! Na ő aztán jó kis beszédet vágott nekünk ki... csak kár, hogy nem olvastam el... :D

Viktus 2011.12.15. 17:39:52

Nyugdíjállamosítás 2.0

Időkorlát nélkül minden befizetést államosítana egy új javaslat, nem csak a jövő évi 48 milliárdra vághatják meg a kasszatagokat. Ez valójában a nyugdíjpénztári rendszer maradékának felszámolását jelenti.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/15/ujabb_nyugdijallamositasra_keszulhet_a_kormany/

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 17:42:24

@Aullah: Hogy egy klasszikust idézzünk:
enricoval társalogni olyan, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas. :D

sárkányfő 2011.12.15. 17:42:26

@Tigeri:
"Amúgy Enrico hol volt eddig,csak nem az Azori-szigeteken?"
annyira nem nagy fiú ő. örüljön, ha a Moulin Rougeban rázhatja a seggét.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 17:44:27

@lecsekkoltam: :DDDDDDDDD

@Tigeri: Okés hogy vannak csodák (ld. BL döntő 1999) de azért ekkorák (Enrico nem gyurcsányozott meg bajnaizott!) nincsenek.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.12.15. 17:45:16

@Enrico72: eddig bírtam kommentár nélkül a hülyeségeid. Te, meg Vidéki cimborád (ha ugyan nem egy és ugyanaz a személy) valami kibaszott alternatív valóságban éltek, ahol minden szép és jó. Közben az ország segge kivan a gatyából, és már arra sincs pénz, hogy foltot vásároljunk, nemhogy új gatyát. És ti örültök neki bazmeg, hiszen így nem kell letolnotok a gatyátokat szarás közben.

Enrico72 2011.12.15. 17:49:55

@immortalis: Tévedésben vagy. Egyáltalán nem örül ennek senki. Azt mondom, vagy próbálom mondani, hogy jelenleg ez a járható út. Fáj, nehéz, de pénzt kell szereznünk, mert ha csődbe megyünk az ennél mérföldekkel rosszabb lesz.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 17:51:55

@csoko20: NE ADJUNK ÖTLETEKET! Neked hülye vicc, nekik aranybánya, és megcsinálják.

Viktus 2011.12.15. 17:52:28

@Enrico72:

Szarban a haza mi okból fontos Szalai Marinak 30 milliárdot adni?
A senkit nem érdeklő közmédiának 70 milliárdot?
Focira így-úgy elkölteni megint 50-60 milliárdot?

Esetleg ezen tételekből nem jött volna össze mondjuk helyből egy száz milliárd ?

Lobster1978 2011.12.15. 17:57:17

@Aullah: Nem vitázom vele, csak algoritmizáltan válaszolok. Vidéki egyébként egy érdekes Turing kísérletben vesz részt, csak nem fogadja el :D De miután beleszólt egy másik beszélgetésembe, azóta kicsit jobban "odafigyelek" rá. Persze már nem rajong értem, és már kérte, hogy felejtsem őt el :)
Mindenesetre ha elég reakcióját sikerül kielemezni, akkor tudunk majd csinálni Vidéki 2.0-ás emulátort. Érdekes programozási kihívás lesz... ;)

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 17:58:26

@Enrico72: Te figyu már, mi lenne, ha eladnád mindenedet és odaadnád?! Meg a hozzád hasonló gondolkodásuak. Mert én nem akarom őket, a feleségeiket, gyerekeiket, nőiket/fiúikat, haverjaikat pénzelni. Ha már ők azoknak a kormánya akik rájuk szavaztak, nem lehetne, hogy csak őket fosszák ki és tegyék tönkre? Az jó lenne, köszike.

Vidéki 2011.12.15. 17:59:33

@Viktus:

Ha a manyup témában valóban szeretnéd, hogy látomásaid helyett a valóságot megismerd, olvassad el egy náladnál hozzáértőbb közgazdásznak, a „Szakértői” (Bajnai) Kormány főtanácsadójának Kun Jánosnak a témával kapcsolatos cikkeit.

Kun János nem egy volt a sok közül, hanem valami különleges képességénél fogva ő volt a (Szakértői) Bajnai kormány főtanácsadója.

Ő olyan helyzetben volt, hogy nagyon alaposan, a pontos tényadatok ismeretétében elemezhette a problémát és már a (Szakértői) Bajnai kormány időszakában széles körben nyilvánosságra hozta elemzése eredményeit, a Népszabadságban is, de a Magyar Közgazdasági Társaság 47. Közgazdász-vándorgyűlésén is, az államháztartási szekcióban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.15. 18:02:40

@csizsikpizsik: De jó hogy annak a kis pöcsnek eltört a lába.:)) Ez legalább biztos nem játszik egy darabig.
A múltkor néztem Am. focit.Lesérült az egyik csapat irányítója.Mondom hurrá.Fél óra múlva visszajött.Basszus!

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 18:02:46

@Ringlósztár: nekem mondod a CBA-t? :D Basszus, amikor a multkor a szomszédasszony megkínált fagyival és megláttam, hogy CBA-s, a nyelvemen volt, hogy visszautasítom, de nem akartam sem őt sem a gyerekeket megbántani...

Egyébként: gúdmorninggg! Nálam már alapszabály ez a hármas évek óta. :)

Viktus 2011.12.15. 18:02:58

@Vidéki:

Szarban a haza mi okból fontos Szalai Marinak 30 milliárdot adni?
A senkit nem érdeklő közmédiának 70 milliárdot?
Focira így-úgy elkölteni megint 50-60 milliárdot?

Esetleg ezen tételekből nem jött volna össze mondjuk helyből egy száz milliárd ?

A manyup meg annyiban érdekel, hogy hatalmas esély lett volna v.mi értelmeset kezdeni az országgal lásd. feldolgozóipart újra beindítani stb. , de csak sikerült felélni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.15. 18:05:21

@csizsikpizsik: Az a döntő meg tudatos taktika eredménye.:))
Nem úgy,mint a kormányzásunk.

zrobasé 2011.12.15. 18:07:24

@Vidéki: :ásit:
most akkor mi van a Bajnai kormánnyal ?
egyszer szidod, egyszer méltatod, egyszer okés, egyszer nem...

köpönyegforgatásból jelesre vizsgáztál

te, és mondd, akkor nem izgultál, mikor Hiller felesége 20 évre főbiró lett, mert kinevezte a férje ?

akkor nem irtál blogot mi ? az tetszett ,ugye ?

oly' nyugtató a tudat, hogy nemsokára már az én pénzemből te nem látsz egy vasat se, csak sajnálok mindenki mást, aki keményen dolgozva adózik, hogy téged kifizessenek az ő pénzükből.

büszke lehet rád mindkét gyereked, apukájuk igazi jellemnélküli, másokon élősködő, és hazug...jó példakép vagy

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.12.15. 18:11:10

Év végén lesz nagy évzáró post? Szép színes grafikonokkal, amin jeleznénk, hogy igen az a bolhafing adósságcsökkenés az volt ott egy ország nyugdíj megtakarítása, hogy a fogorvosoknak adott pénzből tud-e venni a doktor úr a fára egy fél kiló konzum szaloncukrot, hogy a Rogán szomszédja a 120 millióból tudott-e legalább egy tucat olvasót szervezni a blogjára... stb. stb. Aki ezt a kormányt védi az még nem kapcsolt el a Hír Tv-ről, vagy valami szervezet tagja, vagy őrült! (A fent említett kategóriák nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy egy adott egyednél egyszerre több is teljesül)
Továbbra is azt mondom, hogy az a kormány aki fizetésemelést szavaz meg magának miközben az iskolákban fáznak a diákok az elmehet a büdös picsába!!!

SvenH. (törölt) 2011.12.15. 18:12:00

@Vidéki: szereintem is azt a kozgazdaszt kellene felkerni es elzavarni a szociologus pojacat, aki csak a kordonbontassal meg focizgatassal tudott egy kis mellekes elfoglaltsaghoz jutni

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 18:13:20

@Enrico72: OVi tett be nekünk, kis szívem.

NEM fogunk a görögök sorsára jutni, CAPISCI???????????

Minket nem fog megmenteni semmi, senki, ÉÉÉÉÉÉÉÉTEEEEEEEMM?

A jelenlegi helyzetet, bármilyen szomorú is legyen számodra, nem az euróválság okozta, hanem szeretve seggenpuszilt főnököd: Orbán Viktor.

Ízlelgesd, szokd. Ahogy a seggnyalás melléktermékét is szoktad. :))

DSityu 2011.12.15. 18:16:30

Kíváncsi leszek, hogy a cigi tervezett jövedéki adóját hogyan fogják abban a tervezett hatezer állami, akarom mondani nemzeti trafikban beszedni.

Vidéki 2011.12.15. 18:18:18

@immortalis:

Írod: „Közben az ország segge kivan a gatyából, és már arra sincs pénz, hogy foltot vásároljunk, nemhogy új gatyát.”

Nem ártana, ha néha kinyitnád a szemed: Három millió autó szaladgál az utakon.

A kocsikban ülőket figyelve én még egyet sem láttam, akinek segge ki lógott volna a gatyából.

Ne csak érzéseidre. látomásaidra hagyatkozz, hanem nézz körül a valóságban.

„Nem kell félni, nem fog fájni”! (Gyurcsány)

IdősAsszony - A Magyar Népköztársaság Állampolgára 2011.12.15. 18:20:34

Megölték az országot. Ez innen külföldről is jól látszik.

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 18:21:42

@Manatwork: pedig megmondtuk. Mindenkinek megmondtuk, akit értünk.

Akkor biza mi voltunk a mocskoskomcsik, a ballibsibibsibolsik.
Ja.

És a fizetett bérrettegők.

Bárcsak azok lettünk volna (és nem a pénz miatt)!!!!!

Q-in-Law 2011.12.15. 18:22:43

Matolcsy küldi nekünk, akik maradtunk a MNYP-ben:
www.youtube.com/watch?v=4TlPo0yCSa4&NR=1

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.12.15. 18:22:45

@Vidéki: te szerencsétlen nyomorult pojáca, te, épp ez a baj többek közt, hogy ennyi új autó szaladgál az utakon svájcifrank finanszírozással...Ne a látszatot, a lényeget nézzed.

Komolyan olyan buták vagytok, mint a föld.

Vidéki 2011.12.15. 18:22:45

@Viktus:

Írod: „
Esetleg ezen tételekből nem jött volna össze mondjuk helyből egy száz milliárd ?”

Te is más dárdájával szeretnéd irtani a csalánt.

Vidéki 2011.12.15. 18:24:49

@immortalis:

Te hol láttad a gatyából kilógó seggeket, amiről szövegelsz?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 18:25:20

@Enrico72: Ha viktorod és kusza szemed így folytatja, úgy leszünk a görögökkel, mint egyszeri rab a brian életéből: " fegyőr kedvence!... bárcsak engem is jól leköpnének, mit nem adnék azért, hogy egyszer jól pofán köpjenek...." mert euró híján ez vár ránk.

zrobasé 2011.12.15. 18:27:10

@Vidéki:

az autó nem szalad...nincs ugyanis lába...nem ártana, ha kinyitnád a szemed !!!

ezen analógiát követve a devizahitelesek is jobb ha körbenéznek, mert igen sok a ház...úgyhogy nagy baj nem lehet...

mondjuk O.V. meg is mondta, hogy a devizahitelezésről a magyar emberek tehetnek, ők ilyenek, egyik kormányak sincs köze hozzá

szijjártó péter hónapokig nem vette észre, hogy jóval többet keres, mint a megengedett kétmillió ft...

vajon hányan vannak az országban, akiknek ez elkerüli a figyelmét ?

vidéki elvtárs jó elvtárs, nem szólt egy szót sem, mikor kiderült, hogy bizony H.R. füllentett

neki ez természetes, észre se veszi, az ő tizparancsolatába a NE HAZUDJ ! nem szerepel

2011.12.15. 18:27:12

@Vidéki: "Három millió autó szaladgál az utakon" - lófaszt! Hárommillió autón van rendszám. És az átlag életkor 14 év. De persze csak az újak futnak, a 20-25 éves tragacsok tulajdonosainak már rég nincs pénze benzinre.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.12.15. 18:27:46

@Vidéki: ott bazmeg, hogy ki akarták kapcsolni múlt héten egykori áltsulimban a világítást, például. vagy ott, hogy a gyerekekne az oviban kiosztják a vécépapírt: 2(igen, kettő) levél. Vagy ott, hogy a rohadeszdéeszes vezetés alatt kb hiány nélkül működő városomban már hétszázmilliós hiánynál tart a költségvetés 14 hónap alatt!!!

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2011.12.15. 18:28:11

@Vidéki: gyere már le egyszer a II. vagy XII. kerületből Erzsébetre vagy Kőbányára, de ha esetleg fizeti a minisztérium az utazást, mondjuk egy tetszőleges, Tiszától keletre fekvő megye bármelyik falujába, és nézzél körül.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 18:28:56

@Vidéki:
Ezt írtad: "A kocsikban ülőket figyelve én még egyet sem láttam, akinek segge ki lógott volna a gatyából" Azért én örülök, hogy nem láttad, hogy az autóban ülőknek kinn van -e a segge a gatyából. Ezekszerint a jó baleseti statisztikánk annak is köszönhetők, hogy az autóban ülők utazás közben nem feléd rázzák a seggüket az autókban. Isten tartsa meg e jó szokásukat!

Borenbukk 2011.12.15. 18:30:26

@lecsekkoltam: Egyaltalan nem olvastam a torvenyt, de a szakertelmuket ismerve van egy olyan erzesem, hogy az elso motorverseny utan at kell irni, ne kelljen a versenyzoket letartoztani.

Ez egy nicknév 2011.12.15. 18:30:47

@immortalis: "...gyerekekne az oviban kiosztják a vécépapírt: 2(igen, kettő) levél..." Ezt ki látta te demagóg fasz?

zrobasé 2011.12.15. 18:31:45

@Vidéki: Te is más dárdájával szeretnéd irtani a csalánt.

ez olyan szép volt...

mondod te, aki közpénzből fizetnek, hogy itt irkáld a fantazmagóriáidat

javaslom, foglalkozz a gyerekeiddel, annak lenne értelme

"most menj, köpj fel, és állj alá..."

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2011.12.15. 18:32:29

A Magyar Helsinki Bizottság eléggé képben van a témával kapcsolatban, ad segítséget az esetleges jogorvoslati kérelmek elindításához (Emberi Jogok Európai Bíróságánál)
Olvasnivaló itt: helsinki.hu/wp-content/uploads/Tajekoztato_20110511.pdf

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.12.15. 18:33:03

@Ez egy nicknév: egyszer menj el egy kistelepülési oviba, ott még különb dolgokat is mesélnek neked az ott dolgozók.

Vidéki 2011.12.15. 18:33:59

@immortalis:

" ki akarták kapcsolni ". de mégse kapcsolták ki.

Nem ugyanaz a helyzet, mintha kikapcsolták volna.

Vidéki 2011.12.15. 18:35:25

@zrobasé:

Ne durvulj!

Kultúremberek lennénk!

Ez egy nicknév 2011.12.15. 18:38:15

@immortalis: Ez egész egyszerűen nem igaz amit írsz. Voltam már kistelepülési oviban (többen is) és amit mondasz az hazugság. Nincsenek eleresztve de ilyen túlzó baromságok nincsenek.

Borenbukk 2011.12.15. 18:39:45

@Vidéki: Ne altalanositsunk! Az esetedben az "ember" is kerdeses.

zrobasé 2011.12.15. 18:40:53

@Vidéki:
tehát az m1 hiradóban bemutatott kikapcsolt fűtésű iskolák hire nem volt igaz ?

a gyerekek viccből ültek kabátban, ugye ?

Nem, nem vagy kultúrember...kultúrember válaszol a kérdésekre, te nem tetted, kultúrember nem hazudik, te megtetted...

TaZ (törölt) 2011.12.15. 18:45:34

@ComLo: en mar leleptem, azt a kis penzt pedig a nyugdijpenztari szamlamon, ami az elmult par ev alatt felhalmozodott es a valsag miatt elolvadt meg kolcse Matolcsy es az tobbi dilettans gyogyszerre.

TaZ (törölt) 2011.12.15. 18:46:21

@TaZ: nyilvan koltse, nem kolcse :)

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 18:49:27

@Manatwork: sorolok még pár dolgot, amivel több milliárdot loptak már akkor is:

- Ezüsthajó Kft.
- ToiToi botrány.
- Happy End kft.
- Kaya Ibrahim és Joszip Tot

Gondolom a mi kis házi fideszesb.nk erre már nem emlékszik...

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 18:54:07

@Kismac: bónusz: emlékszik valaki Tokajhegyaljára? Arra, hogy minden pénteken seggrészegre itták ott magukat a fiúk? Persze állami pénzből.

Emlékszik még valaki arra a szaros kis 72 millió adóforintra (béke poraidra, én emlékszem rád!), amiből az USA-ba ment valami díszdoktori oklevelet átvenni - nem vették még vissza?? - és ott várt, hátha fogadja az elnök? (LOL) Természetesen nem fogadta, már akkor se volt viktorunk szalonképes. Azóta is eszi a fene, hogy kezet foghasson az USA elnökével... :D:D:D:D

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 18:54:49

Ha valaki úgy gondolta, hogy ez egy magánhadjárat a manyup tagok ellen, fellélegezhet. Nem velünk akarnak kicseszni, csak a pénzünket akarják. Ha beállamosítják a nyugdíjpénztárakat az plussz 300 milliárdot jelent. Matolcsy számítása szerint a hiány 320 milliárd. A maradék nyugdíj vagyon plussz egy dohány jövedékiadó emeléssel (a bagósokat se szereti senki se mostanság) meg is van, és bulizhatnak tovább. Ők továbbra is a haza megmentői, fasza gyerekek.
index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/15/ujabb_nyugdijallamositasra_keszulhet_a_kormany/
Élvezzétek ki azt a kitételt, hogy talán nagylelkülek lesznek és visszafogadnak. Ez még rendes is lenne tőlük, hiszen az utcai rabló nem ad buszjegyre pénzt...

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 19:00:02

@lecsekkoltam: Utána meg az indoklást élvezzétek, azért kell elvenni mindörökre a jövőbeni befizetéseiteket, hogy az átlépettek nyugdíj-várományát finanszírozzák.............. Hát nem fasza?!

Marcellusca 2011.12.15. 19:06:43

@Vidéki: Elmésztemostmárajókurvaanyádbafideszbarom!!!!!!!!!!!!!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 19:08:11

@Kismac: Smittecskét is eszi, ottan jár a nagy vízen túl Washingtonban, de mégse lett tele az m1-2, duna1-2, mn, mh hogy bratyizott Obamával a fehér házban. :D
No igen, a boldog 90-es évek vége. Mikor Miskolca mentünk egyetemi előadásra azok a fasza kis kormányzati konvojok, hogy száguldottak Tokaj felé.....

2011.12.15. 19:09:48

@lecsekkoltam: Nono... feljegyezte a história, hogy egyszer Deák Ferenc egy vidéki kastélyban vendégeskedett, és valamelyik (már nem emlékszem melyik) híres betyár és bandája rájuk rontott, és kirabolta őket. Már éppen távozni készültek, amikor Deák megjegyezte, hogy ha volna most nála pénz, akkor szívesen visszavásárolná az aranyóráját, mert az neki családi darab. A betyárvezért gondolkozott egy kicsit, aztán visszaadta neki a ketyegőjét. Mer azért a magyar betyárban volt becsület, nem úgy, mint a magyar politikusban, aki már akkoriban is überpofátlan volt.

Viktus 2011.12.15. 19:19:42

@Vidéki:

Orbán meg Matolcsy a saját zsebéből osztogatja ezeket?

MTVA 77 milliárd
Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság 35 Milliárd.

Ilyen sok adót fizet ez a két ember? vagy mégis , hogyan képzeled te a költségvetést? Magyarország népe már maga Orbán Viktor?

Viktus 2011.12.15. 19:20:52

@Vidéki:

Na már patkány Feri is ideológusod? :D Kibújik a szög a zsákból?

Viktus 2011.12.15. 19:22:53

@Ez egy nicknév:

Az egy gazdag ovi a legtöbben nem osztanak egy levélkét sem, ha a szülők nem veszik meg a wc papírt.

2011.12.15. 19:23:57

@Vidéki: Akkor vajon mit fogsz irkálni, ha az Eu hagyja a magyarokat bedölni?
Akkor mit fog mondani szeretett vezéred jobbkeze?Mert itt már nem az eu-ról szól ez a történet, hanem az országról.
Vajon mit fogtok tenni, ha a jónép, akik a 3 millió uj autóban ülnek szerinted--amikor majd nem lesz pénze ennivalóra?
Csak hogy tudd, nem csak Somogyban eszik a kutyakonzervet az idősek, hanem nagyon sok helyen és van ahol már azt sem. Sőt van ahol már csirkelábra sem telik sok idős embernek.
De van pénz a megélhetési képviselők pénzének megemelésére, a hü pártkatonák, a hü talpasok, a seggnyalók az udvaroncok megjutalmazására.
Mert ha olyan nagy a jólét, mint a vezéred és jobbkeze állítja, akkor miért van ebben az országban--több mint 3 millió szegény van és olyan is akad köztük szép számmal, aki ledolgozta az életét.
Vagy arra kéne válaszolni, hogy miért szurta magát szivtájékon tegnap--egy veszprémi bányász, akinek azt igérték, hogy nem nyulnak hozzá a pénzéhez?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2011.12.15. 19:26:29

Csendben megjegyezném, hogy még mindig 300 felett az ojró darabja. 8-o

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2011.12.15. 19:27:56

@Roltii:
Úgy érted telenyomni a parlamentet könnygázzal? :-D

M&Ms (törölt) 2011.12.15. 19:29:00

@Viktus: lehet nem kellett volna egy ilyen kommentet fentebb elsütnöm, szerintem matolcsy, vagy petike elolvasta :OOO

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 19:30:33

@Hörömpő Töhötöm: Tartok tőle, hogy bármely magyar politikusegy ilyen deáki helyzetben ad1 összefosná magát ijedtében, ad2 ha meg merne szólni a betyárok levernék mint vak a poharat. :D:D ad3 nagyobb hősök lennének mint Robin Hood.:D:D

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.12.15. 19:31:38

@jános515: borbás Marcsi meg sétál a CBA-ban, leveszi a Herz szalámit és azt mondja, hogy ebből egy a kutyának is jár. Ha a bolt előtt halok éhen se teszem be oda lábam soha.

jágör68 2011.12.15. 19:33:05

Amíg Madzsarisztán az ingyenélők paradicsoma, addig a milliárdos tolvajelit mindig is azt fogja lehúzni, akinek nincs eltitkolható jövedelme.
A legalja réteg abból kap egy- két morzsát ( mindenféle egészségügyi ellátás alanyi jogon, tökmindegy hány százezerbe- millióba kerül + szoc segélyek, kárpótlási pénzek, bűncselekmények elsikálása, minimális büntethetőség, stb)
Na ezért tart az ország ott, ahol.

Viktus 2011.12.15. 19:35:03

@jános515:

"Csak hogy tudd, nem csak Somogyban eszik a kutyakonzervet az idősek, hanem nagyon sok helyen és van ahol már azt sem. Sőt van ahol már csirkelábra sem telik sok idős embernek."

Igazi ínyencek lehetnek biztos finom kulináris élvezetet okoz, mert másképpen venne párizsit, virslit, májat, tojást a kutyakonzerv sem olcsóbb...

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 19:36:34

@Viktus: Orbánt felveti a pénz. Nem láttad az emléktáblát a terror házában?! Építette és a pénzt adta orbán. Már hogyne lenne neki ennyije?! Többje is van, csak el kell vennie, a papírmunkát meg a mamelukjai megcsinálják seperc alatt sms-ben.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 19:39:50

@Viktus: Adja ég, hogy te életed végéig ebben a kulináris élvezetben legyen részed. Még cba-s saját márkás párizsiban sem!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2011.12.15. 19:42:33

@Enrico72:
"Ha nem csinálják meg az átalakításokat, már rég a görögök sorsára jutunk."

Ha nem csinálják meg az általad átalakításoknak nevezett elkúrásokat (eddig egyetlen egy "átalakításuk" sem jött be) akkor NEM jutottunk volna zorbászék sorsára.

Viktus 2011.12.15. 19:43:17

@lecsekkoltam:

Ismerek olyat akinek kevesebb marad, mint a kisnyugdíjasnak mire kifizeti a törlesztőt-rezsit vesz fél kiló májat kisüti pár zsömlével megeszi ugyanannyira jön ki ... csinál rántottát szintén. Kapise? vagy maradsz a baromságnál?

Ringlósztár 2011.12.15. 19:43:46

@Viktus:
Rogán szomszédjának blogolásért 120 millió, az már nem is játszik?

Viktus 2011.12.15. 19:45:36

@Ringlósztár:

Vidéki megmondta azt Rogán Tóni a maga keresetéből fizeti :D:P

pcmci 2011.12.15. 19:46:40

óóó jeee!!! megérkezett!

atlatszo.hu/2011/12/15/kozszolgalati-mentocsomag-negymillio-vegtorlesztesre-kamatmentesen/

van itt lóvé kéremszépen! a szervezés meg egyszerűen zseniális...

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 19:46:43

@Viktus: felélni means: ellopni.

Ne legyenek kétségeid, mi történt és mi mozgatja Viktort.

Sajnos mint bérrettegő, igazam volt ebben is. Ez már kamion, nem Nokiás doboz... :SSS

Ringlósztár 2011.12.15. 19:48:04

@Kismac:
Nálam is. :D
Csak azért írom le gyakran, hátha más is kedvet kap a fideszes oligarchák bojkottjához. :DD

Ringlósztár 2011.12.15. 19:48:48

@Viktus:
:DDDDDDDDDD
KÖSZÖNÖM ISTENEM, HOGY NEM LETTEM FIDESZES!!!!

Vidéki 2011.12.15. 19:52:58

@jános515:

Írod. " nem csak Somogyban eszik a kutyakonzervet az idősek, "

Kenyeret pedig csak mesekönyvben láttak. (a te verziódban).

Ironfist 2011.12.15. 19:55:42

@Vidéki:
HAZUDSZ VIDÉKI, HAZUDSZ! HAZUDNI ANNYI, MINT FIDESZELNI, ÉS TE FIDESZELSZ!

Viktus 2011.12.15. 19:58:47

@Vidéki:

Veszélyben a lakosság fizetőképessége
A közüzemi díjakat a háztartások ötöde képtelen fizetni. Az érintettek az adóváltozások is lehúzzák.

Jövőre a háztartások akár további 5-7 százaléka is nemfizetővé válhat, ha a most látható gazdasági forgatókönyvekből a negatív verzió válik valóra. Jelenleg az emberek 22 százaléka nem tudja közüzemi díjait rendszeresen fizetni és 2012-ben tovább nőhet a bizonytalanság.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/15/veszelyben_a_lakossag_fizetokepessege/

Ilyen ugye nem lehet, mert ti a pártirodában mindent gond nélkül tudtok fizetni?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 19:59:35

@Tigeri: Ez nem volt szép sporttárs, sérülésnek nem örülünk :/

lecsoqrs 2011.12.15. 20:01:58

Ezek mégis mi a f@szt képzelnek magukról?!?!? Most még 1évig lenyúlják a pénzemet... Majd ha eltakarodnak vagy lógni fognak akkor én is kárpótlást kérek meg beperelem az államot lopásért! Ez már rémálom! Ez épp olyan mintha most kijönnének és lefoglalnák a házam kocsim meg amim van mert szarba van a haza! De miért van szarban????? Csak annyit üzenek hogy OV meg a sleppje létesítsen nemi kapcsolatot a jó édes anyjával!

Viktus 2011.12.15. 20:02:22

@Vidéki:

A hazai háztartások további 5-7 százaléka billeg ma azon a határon, hogy jövőre bekerül-e valamilyen adósságcsapdába, amelyből csak közös rendezéssel lehet kijönni. „Ez brutális szám, és több mint egymillió magyar ember elszegényedésének a kérdését veti fel a közeljövőben” – figyelmeztetett a Díjbeszedő első embere.

A hazai helyzet súlyosságát a legutóbbi Eurostat-adatok is érzékeltetik, amelyek az európai tagállamokra jellemző közüzemidíj-tartozásokat mutatják a lakosság arányában. A fejlett nyugat európai országokban ez az arány évek óta jellemzően 6 százalék körüli, ezzel szemben az újonnan csatlakozott 12 tagállamban 17 százalékos mutató az átlagos, Magyarország pedig még itt is a rosszabb helyzetben levők közt van.
-

Nem kell mindenhol vezetékes víz, meg a villany is luxus a 40-es években is elvoltak nélküle az emberek? a középosztály bruttó 48 ezres kapuja nem tartalmazza ezt a sok felesleges luxust.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.15. 20:05:51

Ja és fideszes kartársak, igyekezni, sokkal több nickneven körmölni, éjjel 2ig le nem feküdni és holnapra sok előregyártott hozzászólást world-be lementeni, mert nagyon nem zeng az óda egyik blogon sem. Nem lesz ez így jó, valami frappánsat Madáchtól, esetleg Adytól a tömeg elé szórni hogy már ők is bizony fidesz fülkeforradalmári eszméket hirdettek.
Jó munkát, kitartást!
Most kell ezekben a nehéz időkben példát mutatni hogy nem rémül meg a kemény munkától a magyar! És jövőre amikor benyújtjátok a pártházba a számlát vigyázni hogy az új ÁFA és EVA kulccsal számoljatok! Aztán teljesítésigazolást is írni, hátha NAV ellenőrzés lesz...izé, mit beszélek, ellenőrzés muhaha...

ketroot 2011.12.15. 20:08:40

A lényeg, hogy izgalmas év elé nézünk, az egyszer biztos.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2011.12.15. 20:09:47

@Enrico72:
"FIDESZ magasan veri támogatottságban az összes többi pártot. (II. kerületi választás, Püspökladány)"

Ostoba barom vagy, mint az összes aki a pártodra szavazott.
Azóta már a felének kinyílt a csipás, sült galambot váró szeme.
torokgaborelemez.blog.hu/2011/12/14/kozvelemeny_kutatas_19
A te fajtád meg még mindig keveri a bazilikát a buzilukával.
torokgaborelemez.blog.hu/2011/11/27/414_papirforma

Ironfist 2011.12.15. 20:27:52

@Enrico72:
"Csendben megjegyezném, hogy még mindig növekedésről beszélünk, nem pedig recesszióról."

Igen. TI beszéltek növekedésről, ti, fideszes (=hazug) csürhe. Reális emberek rég látják, hogy bedőlőben vagyunk, és a magadfajta kis hazug férgek pont, hogy döntitek még jobban.

"Ne vicceljetek, 100 milliárd(!!) forintot szereztünk vissza abból amit gyurcsányi meg a libás fiú elosztogattak. Ez szerintem siker."

1.- Mitől Gyurcsányi? A neve Gyurcsány, nem Gyurcsányi. Vagy ez valami egybites gondolkodású fideszes (=hazug) gúny próbál meg lenni?
2.- Bajnai mitől libás gyerek? Azért, mert Libajnai? Hát Enrico, büszke lehetsz magadra, ez körülbelül az ovis szint, hogy a másik nevéből faragunk csúfnevet, és ezt hangoztatva próbáljuk lejáratni őt.
3.-Elosztogattak? Először is a Gyurcsány megszorításokat akart, csak ti fideszék (=hazugok bandája) kezdtetek sírni, hogy milyen sok az, hogy egy embernek pl 12*300 forintot kell fizetnie egy évben. Ésatöbbi, amit ti fideszesek (=hazugok) mind megtorpedóztatok, csak, hogy legyen mire fogni, hogy nekik nem ment. Másodszor, mikor potyogtak a fideszes (=hazug) krokodilkönnyek, hogy szakértői kormányt, szakértői kormányt, akkor a kormány gondolt egyet, és az általad becsmérlően csak "libás gyerek"nek nevezett szakértőt rakták miniszterelnöknek. Aki még csak nem is párttag. (Csendben jegyzem meg, hogy ha akkora szükség volt szakértői kormányra, akkor a Viktorod minek is a szakértője...?)

@Vidéki:
HAZUDSZ VIDÉKI, HAZUDSZ!

Ironfist 2011.12.15. 20:29:41

@Kőmíves Kelemen:
"Petició a Szolidaritási Mozgalomtól:

http://www.peticiok.com/magyar_szolidaritas_mozgalom_ketyeg_orbanek_oraja"

Aláírnám, de per pillanat igenis félek, hogy megjelennek az ajtóm előtt még egyszer emiatt, és elvisznek egy kedélyes elbeszélgetésre. Az a borzalmas, hogy ez egyáltalán nem fantazmagória manapság...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.15. 20:40:28

@Ironfist:
Szerintem a kommentjeink miatt már külön börtönblokk épül csak nekünk, valahol a Hortobágy dűnéi alatt :D
Mi leszünk a "Vastagbőr-részleg", és válogatott Vidéki-idézetekkel kinoznak napi 24 órán keresztül :D

Viktus 2011.12.15. 20:41:09

Önálló indítványban módosítaná a Házszabályt kilenc fideszes képviselő, akik javaslatukban megváltoztatnák a zárószavazás előtti módosító javaslat benyújtására és a kivételes eljárásra vonatkozó rendelkezéseket. Utóbbihoz az eddigi négyötödös támogatás helyett már a képviselők kétharmadának támogatása is elegendő lenne, és akár a beterjesztést követő napon is lehetővé tenné a zárószavazás megtartását, kiiktatva az Országgyűlés életéből a vitát mint olyat.

hvg.hu/itthon/20111215_hazszabaly_modositasa
-

Na micsoda demokratikus vívmányok :D

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 20:42:41

@Ringlósztár: Nálam ez zsigerből jött. Olyan gyomorrontásom volt mindig ha évekkel (5-6) ezelőtt cba-ban vásároltam, hogy gyorsan leszoktam róla. Pl a pilótakeksztől. Kérdem én, ki kap gyomorrontást keksztől?! Hacsak azért nem leszel beteg, mert cba-ban vásárolsz.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 20:50:28

@Viktus: Bocsi összekevertelek vidékivel. vi-vi. Ezennel megkövetlek, mert ez nem menthető.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 20:58:19

@csizsikpizsik: Gründoljunk egy szlovák céget és számlázzunk, és írjunk ilyen hülyeséget. Jó zseton lenne, és jól szórakoznánk és tuti ezeknél nagyobb marhaságot is tudnánk bepityegni. Aztán megnéznénk ki milyen nyelven beszél és vállalnánk más ország hülye pártjának is bértrolloskodást. Csinálnánk egy igazi multit:D:D:D Tuti üzlet:D

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 21:16:32

penzcentrum.hu/ongondoskodas/ujabb_pofon_a_kormanytol_az_egeszseg_mar_nem_is_fontos.1030857.html

Az egészség nem üzlet... Még jó hogy a kormány szerint legalább a betegség az. Nem támogatjuk, hogy foglalkozz az egészségeddel, inkább betegedj meg szépen, hogy igénybe vehesd a minden elemében kiválóan szuperáló magyar egészségügyi rendszer szolgáltatásait.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 21:26:49

@Rufus78: Akkor a sodexho-s és hasonló céges munkanélküli mellé szépen odaülhet az egészségpénztárak alkalmazottjainak 80%-a. Stimt?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.15. 22:04:30

@csizsikpizsik: de igen: @Tigeri: :))
Na egye fene ,jobbulást neki!
@Kőmíves Kelemen: Az nagyon durva lenne!
De ez kurva jó volt.:))))

Vidéki 2011.12.15. 22:14:16

@Viktus:

A legfrissebb hírek szerint a Bankszövetség és a Kormány megállapodásra jutottak a devizahitel csapdába került adósok megsegítésére.

A hírek szerint a bankok 600 milliárd forintot, a Kormány 300 milliárd forintot hajlandó beáldozni a bajba jutottak megsegítése érdekében, 2016-ig.

Ezt már nem kellene lekicsinyelni.

Viktus 2011.12.15. 22:21:53

@Vidéki:

Nem lesz munka, nem lesz megélhetés nagyjából olyan, mint a felrobbant atomerőművet vízzel locsolni, és úgy próbálni eloltani. Ez nagyjából tavaly ilyenkor segítség lett volna nem is tartana itt az ország ahol ...

vadiúj nick 2011.12.15. 22:23:44

Szomorú, hogy vannak ilyen hitvány emberek (vidéki, enrico), akik még ilyen lopások (manyup) és egypártrendszeri törekvések (ügyészség, bíróságok, alkotmánybíróság stb.) után is veszik a fáradságot (vagy a pénzt érte) és belehazudnak az elkeseredett, dühödt, becsapott, hülyének nézett emberek szemébe.

Mégis hogy van bőr a képeteken?
Miféle elferdült, degenerált, gerinctelen csúszómászók vagytok ti?
Döbenetes, szomorú, szégyen.
:(

Vidéki 2011.12.15. 22:31:58

@Viktus:"Az MNB a múltban is megtett mindent a pénzügyi stabilitási kockázatok tompítása érdekében. Ezért határozott a monetáris tanács még szeptember 20-án arról, hogy a jegybank az ország devizatartalékai terhére kész a devizahitelek előtörlesztéséhez szükséges devizamennyiséget a hazai bankrendszer által megfogalmazott igény esetén a bankok rendelkezésére bocsátani - írják." (Privátbankár)

"Az MNB közleménye szerint a bankok és a kormány között született megállapodás tartalmazza a 90 napon túli adósok hiteleinek forintra váltását is, a 90 napon túli adósok hiteleinek forintra konvertálásához szükséges deviza rendelkezésre bocsátását az MNB akkor és csak akkor tudja vállalni, ha a kormány hivatalos és határozott ígéretet tesz az így felhasznált devizatartalék visszapótlására."

Viktus 2011.12.15. 22:35:06

@Vidéki:

Látom nem vágod. Szerinted, akinek már már nincsen munkája, nincsen jövedelme , nem tudja fizetni a rezsit nem rohadt mindegy, hogy forint hitelben számolnak neki vagy devizában.
Jövőre meg még több munkanélküli lesz még többen nem tudják fizetni majd sem a devizát sem a forintot az a baj.
A hitelességi problémákon nem változott semmi. Nincsen semmi szerkezeti reform. Csak adók, és megszorítások,.

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 22:39:33

@vadiúj nick: +1!!!

@Viktus: Egyetértek. Azzal a kitétellel, hogy ugyan mi a büdös francért kell megmenteni bárkit a saját hibás döntéseitől?! Viselje már a következményeit, mert ilyen silány nemzet maradunk, mint amilyenek vagyunk. Igaz, hogy a hatalomnak valahol ez az érdeke...

Vidéki 2011.12.15. 22:39:51

"Aláírták a Bankszövetség és a kormány megállapodását: 180 forintos árfolyamon lehet átváltani svájci frank alapú hiteleket, az e fölötti részt 2/3 - 1/3 arányban vállalja a bankrendszer és a kormány. 30-35 százalékkal csökkenhetnek a törlesztőrészletek." (Privátbankár)

röhögő 2011.12.15. 22:40:42

"Mondjuk ilyen gyorsan megbukott költségvetést még nem láttam, hiszen még meg sem szavazták."

- Hehehe... A Fidesz mit reagált volna ha ez a szocik alatt történik meg?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 22:41:07

@Vidéki:

Mikor jön már el az az idő, amikor emberek rájönnek arra, hogy a bank és az állam, mint entitás egyszerűen nem létezik?!? Olyan nincs hogy az állam vagy a bank "beáldoz" bármekkora összeget! Mindkettőt a befizetett összegek (kamatok, költségek, díjak, ill. adók, illetékek) tartják el, amit végső soron az emberek fognak megfizetni (csak hogy ezzel a mostanában valahogy kevésbé gyakran felbukkanó szófordulattal éljek). Legfeljebb egy kicsit kevesebb bankfiókban egy kicsivel kevesebb ember munkájára lesz szükség, legfeljebb egy kicsit magasabb lesz a jövedéki adó a cigin, legfeljebb egy pár évvel tovább lopják el a mostani manyup-tagok pénzét... ugyan már, kit zavar az?! A 300 milliárdos állami befizetés meg egyszerűen azt jelenti, hogy a devizahitelesek rossz döntésének következményeit alig 10 millió emberre kenik szét.

És az ellenzék, köztük az MSZP ismét impotens balfaszként viselkedik. Annyira futja tőlük, hogy "ez kevés" és hogy "ez nem oldja meg a problémát", amire egyébként teljes joggal lehet az a reakció, hogy "Mi az anyátok picsája lenne nektek elég?!"! Ahelyett, hogy a várható hatásokról és a kockázatokról beszélnének...

röhögő 2011.12.15. 22:42:05

@Viktus: "nem lesz megélhetés nagyjából olyan, mint a felrobbant atomerőművet vízzel locsolni, és úgy próbálni eloltani. " - Az atomerőműveket speciel így kell. :-))

Vidéki 2011.12.15. 22:42:39

@Viktus:

Látom nem vágod.

Te mindenben csak a rosszat akarod meglátni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.12.15. 22:42:46

@Vidéki:

Egészen pontosan a 180 ft feletti rész KAMATÁT vállalják át. Vagyis a 180 ft feletti rész megy a különszámlára, amit majd vissza kell fizetni, csak arra nem lesz kamat.

Dubito 2011.12.15. 22:43:27

Vazze, hogy ezek még mindig találnak pénzt a padláson meg a ládafiában! De amikor az utolsó ezüstgyűrűt is zaciba vágták, utána mi lesz??...

röhögő 2011.12.15. 22:43:52

@Vidéki: "A hírek szerint a bankok 600 milliárd forintot, a Kormány 300 milliárd forintot hajlandó beáldozni a bajba jutottak megsegítése érdekében, 2016-ig."
- Ja! A bankok a bukást levonhatják az adójukból. Vagyis mindent mi fizetünk. Egyszerű vagy mint a százasszög.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 22:47:23

@Vidéki: Egyagysejtű barátom, az első idézeted a végtörlesztés előtt előtt volt. És arra ráment pár milliárd a tartalékból. Ez már egy másik helyzet, jó pár milliárddal később. Ugye nem gondolod, hogy az mnb-nek minden hónapban lelkesen kellene a devizatartalékunkat csapolni valahányszor devizahiteles segítő ötlete van a kormánynak.

gyilkos fűegér 2011.12.15. 22:50:24

@Kőmíves Kelemen: "Szerintem a kommentjeink miatt már külön börtönblokk épül csak nekünk, valahol a Hortobágy dűnéi alatt :D
Mi leszünk a "Vastagbőr-részleg", és válogatott Vidéki-idézetekkel kinoznak napi 24 órán keresztül :D "

Mielőtt megszakadunk a röhögéstől: nekem épp ma szóltak a munkahelyemen, hogy örülnének, ha céges gépről nem gumicsizmás parasztoznám a csútit.
Persze leszarom.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 22:51:29

@Rufus78: Nem hiszem, hogy az mszp ennél többre bátorkodna. Ugyebár bármikor rájuk lehet kenni, hogy ők puffogtattak személyesen sortüzet még 1848-ban is, nemcsak 56-ban, a büdös komcsik, és be is tiltják őket. És poltika olyan hatékony lenne, ahogy arról mindig álmodoztunk, mikor a magyar gárdát kellett volna feloszlatniuk.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 22:51:44

@Vidéki:

"...ha a kormány hivatalos és határozott ígéretet tesz az így felhasznált devizatartalék visszapótlására.". MUHAHAHAHAHAHAHA!

A kormányzati ígéretek még törvénybe foglalva is annyit érnek, mint a papír, amire kinyomtatják. Aki ezt a mai nap után sem tanulta meg, az menthetetlenül hülye.

"De előtte egy kis ungabunga"... Miért nem hiányolja még senki, hogy a járulékuk kiszervezése után mi lesz a manyup-tagokkal?! Ők a tavalyi döntésükkel a most a költségvetésbe lapátolt járulékuk ígéretét kapták, cserébe azért, hogy nem kapnak állami nyugdíjat. Most, hogy ezt az üzletet a kormány felrúgta, visszakényszerítik őket az államiba, vagy önkéntesen szívhatják a fogukat, hogy miért nem engedtek a zsarolásnak?!

A balfasz ellenzék meg hallgat...

Jack Torrance 2011.12.15. 22:51:53

tényleg mindenki vidékivel vitatkozik? de hát minek? neki nincs agya! egy szimpla vitatkozó robot, semmi más, minden este betáplálják az aznapi szíjártó idézeteket aztán azokat permutálja másnapig.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.15. 22:52:39

@Kismac: Hogy miért mentenénk meg valakit a saját hibás döntéseitől?Akkor a fidesz szavazókat sem kell megmenteni.:))
De annyira unom ezt a minek vette fel témát.Bárki kerülhet szarba.
Nekem sincs hitelem mégse tépem a szám.

ojcabojca 2011.12.15. 22:53:48

Eddig csak viszolyogtam az álszent és tehetségtelen, mogorva, orbánista gyülekezettől, mostanra elszántan gyűlölöm őket. Sosem volta gyurcsányista. Ennyire tehetetlenül rossz érzésem mégsem volt ebben az országban. Kedves fiatalok, én éltem kádár és grósz alatt is. Vigyázzatok! Visszajöttek a legsötétebb idők. Minden megtörténhet.

Kiszerződtem az állami nyugdíjból - azt gondoltam, hogy ezek meg kiszerződnek az enyémből.

DR.version · http://m-12.blog.hu 2011.12.15. 22:54:02

"Remélem megérem, hogy minden nap rászarhassak Matolcsy sírjára. "

ez az ev hozzaszolasa :XD

gyilkos fűegér 2011.12.15. 22:54:33

@Rufus78:

Nem tudom, melyik nagyobb hazaárulás: amit a Fidesz művel, vagy amit az ellenzék? Ezek a faszukat nem találnák meg térképpel-iránytűvel.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.12.15. 22:56:32

Ha elvennénk az amúgy is adómentes, ingyenélő egyházak támogatását, már vagy 50 milliárd meglenne...

2011.12.15. 22:56:49

@Vidéki:

"Ha a helyzet változik, akkor a helyzethez igazodó döntéseket kell hozni."

Milyen igaz!
Elmondom röviden, mi változott a nagy ellenség az államadósság függvényében.
GDP arányosan:
Kormányunk 81%-os államadóssággal vette át a hatalmat és kb. 11%-os mnyp megtakarítással.
Most 80% körüli az államadósság és kb. jövőre TELJESEN elfogy a GDP 11%-át kitevő EXTRA forrás!
Azért ez teljesítmény, lássuk be...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.15. 22:57:34

@gyilkos fűegér: Nekik meg a TEK-től szóltak....
Amúgy akartam kérdezni jövőre hányszor írják még át a költségvetést.De az a kérdés,hogy idén még hányszor írják át?
Ezek a faszok el akarják játszani a szent,sérthetetlen és tévedhetetlen szerepét.
Magabiztosnak akarnak tűnni de nincs annyi lehetőség és pénz erre,mint tíz éve volt.
Ők még mindig valahol ott tartanak.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 22:59:14

@lecsekkoltam: De így ez tényleg szart sem ér! Milyen politikai berendezkedés az, ahol egy parlamenti pártnak "bátorság" kell az ellenzékiséghez?! És milyen bagázs az, ahol az ellenzék taktikai visszavonulásként sütheti el saját gyávaságát és impotensségét?! Miért nem volt még vér a pucájában egyiknek sem egy kiadós kormányellenes tüntetést szervezni, miért hagyják, hogy a megszívatott közösségek szétaprózódva vonuljanak fel, és miért a civileket, a Millásokat tolják be golyófogónak?!

Lobster1978 2011.12.15. 22:59:25

@Vidéki: A hírek szerint a bankok 600 milliárd forintot"
vs
ingatlan.net/magazin/2010/09/a-kh-bank-atharitja-ugyfeleire-a-bankadot/

"a Kormány 300 milliárd forintot hajlandó beáldozni a bajba jutottak megsegítése érdekében"
vs
"Matolcsy bejelentette, hogy a jövőre tartalékolt pénz kétharmadát felélik, ezért kevés marad az egyéb kockázatok kezelésére, így a kasszáknál lévő 300 milliárd forintra a kormánynak igen nagy szüksége lesz."

"Ezt már nem kellene lekicsinyelni. "
Nem is kicsinyeljük le. MI FIZETJÜK!

Viktus 2011.12.15. 22:59:56

@röhögő:

A grafittűz 10 napon át égett, ezután sikerült bórozott homokkal és ólommal elfojtani. A bór célja a neutronok elnyelése, az ólom pedig megolvadva a levegőt zárja el a reaktortól.

@Vidéki:

Látnám én a jót is, ha lenne, de egyenlőre azt látom, hogy az embernek fizetett bér mellé másfélszer annyit kell fizetni az államnak, 27%-os áfát, az emelt jövedékis méregdrága gázolajat stb.
Minden ára megy felfele a bevételek meg sehova nem is tudom mi lesz jövőre ...
Erre nekem semmi szépségtapasz ez na meg a népeken sem segít , akik már buktak vagy bukóágon vannak.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.12.15. 23:01:24

@Vidéki:
A devizahitelesek törlesztője csökken, a forinthiteleseké nő...
Amúgy hálás vagyok, hogy a lakáshitel törlesztésemmel és az adómmal is hozzájárulhatok devizahiteles honfitársaim lakhatásához...

gyilkos fűegér 2011.12.15. 23:01:53

@Kismac: "barátom, te HŐS VAGY!"

Kösz fater! Akkor van esélyem Charlize Theron-nál? ♥♥♥

:DDD

jozsoj73 2011.12.15. 23:03:32

Ez az o.vitya le sem tagadhatná délnorvég származását. Gyülöli a magyarokat és gátlástalanul lopja meg az őt és népes familiáját eltartó dolgozó magyar népet..
A magántulajdonról alkotott elképzelései is messze vannak a magyar szokásoktól.

Mi lesz a következő húzása?
Ha megint fogytán a lóvé, akkor ellopja az önkéntes nyugdíj megtakarításokat, utána pedig a magán bankbetétek következnek.
Akinek van esze, minden megtakarítását kimenti Magyarországról.

Még a kádár rendszerben is nagyobb biztonságban volt a magántulajdon, mint dicső fülkeforradalmi kormányunk regnálása alatt

gyilkos fűegér 2011.12.15. 23:06:13

@Tigeri:

Én már egy éve ugatom, hogy fordítva ül a lovon, aki a totális alkalmatlanságon kívül valami tervet lát itt az őskáosz mögött.

Igazából ez az arcátlan lopkodás sem terv: egyszerűen onnan vesznek el, ahol még van.
Ezt a német matolcsy meg merné húzni, az adófizetők a Reichstag előtt húznák villanyoszlopra őket.
Egyetlen dologban voltak profik, az állam megszállásában.

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 23:06:55

@gyilkos fűegér: inkább muter (bár a nickem megtévesztő, tudom)! :D

Figyelj, szerintem ha Charlize meglát, egyből belédesik!
ChT őrs, előre! :)

gyilkos fűegér 2011.12.15. 23:08:19

@Viktus: "Minden ára megy felfele a bevételek meg sehova nem is tudom mi lesz jövőre ... "

Éhséglázadás, amikor jövőre a KKV szektor fejreáll. Állítsa már le valaki ezt a barmot!!!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 23:08:35

@Rufus78: Amiért valaki nem ír alá petíciót, mert fél a megtorlástól, amiért azon gondolkodunk, hogy bejelöljünk e egy facebook csoportot, mert a saján nevünk, és adataink szerepelnek az adatlapon és félünk, hogy idézést kapunk állambácsitól, mert lájkoljuk. Mikor azért vegzálnak, mert twitteren követsz egy poénos álsemjént, mikor a tüntetők már azért büntethetők, ha az időjárással nem magyarázható módon takarják az arcukat (ad abszurdum felhős időben napszemüveg?!).... most tényleg ragoznom kell?!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 23:10:37

@Rufus78:

Ja, és azt még ki is hagytam, hogy a banki 600 milliárd sem annyi, ugyanis a megállapodás része, hogy a végtörlesztés miatt elszenvedett árfolyamveszteségeik összegét levonhatják a bankok a bankadóból. Tehát az árfolyamveszteség és a bankadó közül a kisebb összeg mintha nem is létezne, így végső soron a kieső bankadó-bevételeken keresztül a banki árfolyamveszteséget is az állam fizeti meg. Ennyit a 2/3-1/3 arányról...

gyilkos fűegér 2011.12.15. 23:11:44

@Kismac:

Bocs szivi! Hősies küzdelmem a Diktatúra ellen minimum megérdemel egy Chalize-t és a Béke Nobeld-díjat, meg mondjuk egy közepes trópusi szigetet.
No pasaran!

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 23:11:48

@lecsekkoltam: ezt vajon (arctakarás) MIÉRT nem visszamenőleges hatállyal hozták?!?!?!!!!!!!
Emlékeztetnék mindenkit az:
- Új-ra-szá-mo-lás! - ra és
- 2006 őszi eseményekre

Szval... hogy is van ez kedves Viktorbácsi?

s 2011.12.15. 23:12:12

Feloldozás.

Ez egy feloldozás tőlem Neked. Ezennel feloldozlak, amennyiben lámpavasra aggatod orbán és matolcsy fasszopó, tolvaj bandáját, kaszával, vagy bicskával felvágod a rohadt testüket, kiontod a beleiket, lelocsolod őket benzinnel és felgyújtod méltatlan tetemüket. Előásod halott anyjukat és szájba baszatod őket a kutyáddal. Élő anyjukat halálra baszatod egy muraközi lóval, és savba dobod. Biztosítalak, hogy ezen intézkedések nem csak EU kompatibilisek, de megfelenek minden eddigi említésre méltó civilizáció törvénykezésének is. HALÁL A TOLVAJRA!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 23:13:14

@Kismac: Ahogy az se lenne visszamenőleges, ha most bármely ellenzéki valahol kormány által felállított kordont bontana és az lenne alkotmányellenes, államellenes büncselekmény, na az sem lenne visszamenőleges. De tényleg miért is nem?:D

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 23:13:47

@gyilkos fűegér: én megszavazom neked, csak sajnos pénzem nincs, hogy adakozzam. Pedig szívesebben adnám neked, jobb kezekben lenne, mint ezeknél. Mert te legalább jó és értelmes kommenteket írsz, míg ezek... pfff....

gyilkos fűegér 2011.12.15. 23:15:27

@lecsekkoltam:

Meg amikor bíróság elé citálnak egy elkeseredett, részeg faszt, mert bazmegozni merte a Szeretett Vezetőt a TV-ben. Hányok. Ja, és ez a Dopem-bohózat...

(De én akkor is parasztozni foglak, szopkodnád a mellyemet, V.!)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 23:16:31

@lecsekkoltam: Nem kell ragoznod, az állampolgári részét értem, de itt most arról beszéltem, hogy akik konkrétan az ellenzékiségükért kapják a fizetésüket, azok miért játsszák a dedós béna kacsát?!

Egyébként meg költői kérdés volt mind, amire a válasz kevés kivételtől eltekintve az, hogy: "Mert elkényelmesedett, rugalmatlan, puhány alakok!".

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 23:16:36

@gyilkos fűegér: Ó ugyanmár, és több mint 3000 milliárd fél év alatti elköltése?! Az tán smafu?! Még eccleston kislánykája se tudná ilyen gyorsan seggére verni ilyen sok pénznek mint a mi kormányunk. Igaz, akkor lenne egy nagy értékű, gusztustalanul csicsás, abszolut luxus kecónk.

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 23:17:32

@gyilkos fűegér: te (a jó értelemben véve) nem vagy normális. :D

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 23:18:36

@lecsekkoltam: hé! Nem akárhol! Kensingtonban, ezt miért felejted el? :D

gyilkos fűegér 2011.12.15. 23:20:36

@lecsekkoltam:

Komolyan mondom, kineveznék miniszterelnöknek Paris Hiltont, beljebb lennénk.
"Ó ugyanmár, és több mint 3000 milliárd fél év alatti elköltése?!"

Van ennek itt hagyománya: "Rokonok, Úri muri, stb"

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 23:22:18

@Rufus78: Vagy csak szeretnek szabadlábon lenni, nem pedig polt peti- handó tünde tandem által elásatni valamely börtönben, mert épp mszp-s pártkönyve volt. Ez nekem elég jó indok.
@gyilkos fűegér: Ja tényleg. A részegen orbánozó és a dopeman. Akkor mostmár csak baráti körben, négy fal között fogok inni, hogyha részegen orbánozok nehogy TEKem legyen. Hiszen már építik az új stasit.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 23:23:40

@gyilkos fűegér: No igen, Paris Hiltontól legalább nem hány egy férfiember sem ha a házipornóját nézegeti. Bezzeg ha orbánét néznék................... brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..................

gyilkos fűegér 2011.12.15. 23:25:00

@Kismac:

Oh Charlize-ért mindent! Nézd Charlize, most beírom: hogy faszparaszt Orbánszaddám féleszű alcsúti kispados kertitörpe!
Ez a te nyelvedre lefordítva nagyjából annyit tesz, hogy "Motherfucker".

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 23:26:07

@lecsekkoltam: micsoda teászacskó videó lenne! :D:D:D:D:D

Kb. a Szex és New York Samantha-ja jut eszembe a vén fószerrel, mikor meglátta hátulról a seggét... :D

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 23:26:48

@gyilkos fűegér: Ez így kevés lesz. Gyarapítanod kell az angol szókincsedet. Ajánlom a the wire c. alapművet. egy rész megtekintése után már sokkal több angol kifejezéssel illetheted orbánt :D

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 23:28:07

@gyilkos fűegér: erről egy vicc jut eszembe:

- Hogy mondod röviden: Mader János Fakereskedése?
- ??
- Mader Faker.

... én kérek elnézést. :D

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 23:28:31

@Kismac: Ha bárhol ráköltesz egy kecóra 3000 milliárdot, annak az értéke nőni fog, bárhol is legyen kis hazánkban. Ez az orbán-matolcsy axioma.

2011.12.15. 23:32:42

Ebben az egészben már megint az a szomorú, hogy hasraütésszerűen történtek a számok bedobása.
Már most borítékolható, hogy borulni fog az egész.

Mondhatják, hogy a dohányosok nem árérzékenyek és kifizeti a napi betvőt. Csak épp egy nagyon fontos momentum kerül feledésbe, hogy januártól nagyon durván megszorítják a lehetőségeket. Zárt helyeken, irodákban immáron nem lehet majd dohányozni (na jó, a türelmi idő miatt csak 3 hónappal később), de ez a nemzetközi tapasztalatokra hagyatkozva jelentősen csökkenti a dohányzók számát. Szóval hiába a jövedéki adó emelése, ez nem fogja hozni az elvárt számokat.

Amivel még nem számolnak, hogy a munkanélküliség növekedni fog, mert a cégek nem kívánják kitermelni azokat a költségeket, amiket rájuk rónak. Lehet, hogy a munkanélküliségben tévedek, de várható, hogy az átlagkereset vissza fog esni, mert a munka nélkül maradt ember mégis talál állást, de hugyér-szarért.

A fogyasztás sem fogja hozni az elvárt reményeket. Ez már most is látható, hogy szépen visszaesik, jobb esetben stagnál a gazdaság. Állami megrendelések gyakorlatilag a nullára esnek vissza a pénzek befagyasztása miatt. Ez sem kedvez a versenyszektornak. Ott pedig a cél a profit. Ha nincs, akkor a cél a leépítés.

Az ilyen ötletszerű megoldásokkal csak gyorsítják a tempót a szakadék felé.

A fekete leves meg még hátra van. Úgy hívják, hogy EU és IMF.
Megállapodni szükséges, ez már egyértelmű, a diktátumokat pedig be kell tartani. Anélkül ugrik a "készenléti" hitelkeret.

Hát ezek után boldog új esztendőt.

engem gyíkká változtatott 2011.12.15. 23:33:39

csodálkozom, hogy nincs még tévécsatorna a távoli Európában, amelyik felismerte volna azt a piaci rést, hogy ha a magyar napi híreket lefordítja és berakja egy-egy rövid blokkba este a főműsoridőbe, akkor kitűnő, vidám, abszurd valóságsó az eredmény.

"A Nagy Nemzeti Öngyilkossági Kísérlet" lehetne a címe, vagy csak simán "A Nagy Önsorsrontás" vagy valami ilyesmi. "A Hülyék."
a főcímben lehetne valami utalás Darwinra is.

vacsi után le lehetne ülni a tévé elé röhögni, és lefogadom, hogy nem lenne ember, aki ki tudná találni, hogy aznap a magyarok milyen sutyerák ostoba butykóságot találnak ki, és azt hogyan magyarázzák meg. (szíjjártó vagy egy találomra kiválasztott "civil" vidéki kommentelő által.)

még az általános iskola udvarain is ezen röhögnének, hogy:
- figyimá, láttad tegnap? ezt nem hiszem el. Attila Népe kitalálta, hogy azt az adót, amit lehetetlen befizetni, na azt jócskán emelni kell, hogy több kess jöjjön be, vágod? :D
- á az lófasz. az egyik csávó odatette főbírónak a nőjét, érted? az milyen már? ja, a másik fideszes srác meg legfőbb ügyész lett, és most perel egy filozófust, hogy ő márpedig nem fideszes. :D
- és ezek beszopják! :D

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 23:33:56

@lecsekkoltam: Akkor ezzel tulajdonképpen rá is öntötték az utolsó adag betont az Orbán-kormány "dicsőséges" emelvényére... Ezekre így tényleg nem lesz érdemes szavazni két és fél év múlva.

gazoló 2011.12.15. 23:34:15

A kisgömböc már szinte az összes lenyúlható pénzt bekebelezte...döbbenet ... már kiskondás is a pociban,,,hajrámagyaroszághajrámagyarok!!!

gyilkos fűegér 2011.12.15. 23:34:24

@Kismac:

A Google fordító szerint:fuck Alcsúti little idiot peasant Orbánszaddám bench Gnome!
:DDD

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 23:36:31

@Kismac: Mi lennénk az 5 millió férfitól megundorodó nő országa:D:D:D

Viktus 2011.12.15. 23:41:05

@agyramegy:

Szerintem, ha elővenne v.ki egy dohány bevételes statisztikát szerintem már az 500 forint feletti emelés után is csökkenhetett a bevétel aztán meg pláne a fekete piacra ... meg az olcsóbb sodrott szemétre. Na meg a szigorítás ténylegesen levesz.

Az elbocsátási hullám egyértelmű az év elején nem tudom mire számít a kormány? nem jelentették be még a multik pl. a tömeges leépítést? persze, mert a gárda nagy része mindenhol munkaerő kölcsönzőn keresztül van havi megújulókkal, amelyek majd januártól nem újulnak ...

Lucky Larry Silverstein 2011.12.15. 23:43:21

Nabaz+, itt a web színe java.....:DDD

udvari bolond 2011.12.15. 23:43:27

átírtam az index egyik bekezdését:

"A kormány négy közvetett eszközt vetett be a magánbankszámlák ellen. Első lépésként az állami pillérbe irányította a béreket tavaly novembertől az év végégig tartó időszakra (ezt megelőzően a magánszemélyek bére a magánbankszámlákra került).

Második lépésként egy törvénnyel lehetőséget adott, hogy a hárommillió munkavállaló elhagyja bankját, tehát minden korábbi megtakarítását az államnak adja és minden bérét a jövőben kizárólag az államnak fizesse – ha akarja. Az állami pillér kapuját tavaly októberben nyitották ki.

Harmadik lépésként a kormány bejelentette: aki nem tér vissza az állami pillérbe, egész pontosan nem oda fizeti a munkáltató az eddig a megánszemély bankszámlájára utalt bért, nem fog állampolgári jogokat kapni. Az átlépésre a magánszemélyeknek 45 napjuk volt tavaly december közepe és ez év január vége között. Csak az maradhatott bankjánál, aki erről külön nyilatkozott írásban, mindenki más idén február 1-től automatikusan átsorolódott az állami számlarendszerbe.

A kormány tehát nem zárja be közvetlenül a lakossági bankokat, csupán ellehetetleníti működésüket, hiszen a csökkenő magánbankszámlák száma, illetve költségszint mellett a leghatékonyabban működők is bedőlhetnek."

még dátum/évszám kell mellé, majd hamarosan kiderül, pontosan milyen.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 23:43:59

@engem gyíkká változtatott: Lehetne épp minket hangulatjavítóként is alkalmazni, még görögöknél is. A napi műsor címe: mi még itt nem tartunk vagy miért jó göröghonban élni a kukagyújtogatáson és a giroszon kívül :D:D

sárkányfő 2011.12.15. 23:45:01

Honfitársaim itt, szarországban! Ezt figyeljétek:

- 2011. december 2. - Orbán Viktor:
"December közepe után néhány nappal újabb spekulációs támadásra számítok."

- 2011. december 14-15.:
Orbán Viktor az elmúlt két napban 3 (újabb) csapást mér Magyarország jogbiztonságára, azaz a három durva csapást mér az országgal szembeni bizalomra:
- frontális támadás a jegybank függetlensége ellen
- a magyar igazságszolgáltatás függetlenségének felszámolása
- a manyup maradékának nyílt kinyírása

Ebből még egy is sok lenne, de ő mindjárt hármat dobott be.
Orbán tehát előre megmondta két hete, hogy baj lesz, majd most gondoskodott róla, hogy legyen is baj: tiszta erőből elkezdte trancsírozni az ország jogbiztonságát, ami persze nem más, mint látványos kiprovokálása a spekulációs támadásoknak. Orbán maga növeli az országkockázatot, ő maga gyengíti a forintot.
Akkor most ki is támadja Magyarországot? Ki a mi ellenségünk?

udvari bolond 2011.12.15. 23:46:25

@jozsoj73: "Mi lesz a következő húzása?
Ha megint fogytán a lóvé, akkor ellopja az önkéntes nyugdíj megtakarításokat, utána pedig a magán bankbetétek következnek."

én ezt már egy éve mondom.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 23:46:52

@agyramegy: Az átlagkereset nem fog visszaesni, mert a felső 10% jövedelemnövekménye majd szépen kiegyenlíti azt, amit az alsó 50% csökkenésként elszenved. Ezért "szép" dolog az átlag....

A felső 10%-nak eddig sem járt adójóváírás, viszont 202.000 bruttóig nem kell szuperbruttózniuk, és az irdatlan mértékű kedvezményes adózású bértétel (500.000 Ft-os kafeteria keret étteremre, hotelre, a csóró meg max. kap 5.000Ft/hó Erzsébet utalványt, amit leehet... munkahelyi melegétkeztetés, medve anyám, azt se tudom, mikor láttam olyan céget, ahol főzős konyha van... ezek még mindig az állami cégek kifőzdéinek korába képzelik magukat) is jóval több pénz hagy a zsebükben, amiből ugye nem lesz állami bevétel. Ráadásul az átlagbér csak a keresőkkel számol, azokkal akik akár az utcára is kerülhetnek az adóváltozások és a "bérelvárás" hatására, azokkal nem...

Lucky Larry Silverstein 2011.12.15. 23:48:28

@sárkányfő: A jegybank egyedül a magyar érdekektől független. Jó lenne a pénznyomtatási jogot visszaszerezni.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 23:49:27

@Viktus: És a munkaerőkölcsönzőnek nincs bejelentési kötelezettsége csoportos létszámleépítés címén, mivel ez müködési körébe tartozik sok embert felvenni, elbocsátani...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 23:49:56

@sárkányfő: És ha az a spekulációs "támadás" tényleg bekövetkezik, egyszerre tetszeleghet majd az előrelátó vezető, a szabadságharcos és a nagy taktikus szerepében... hiszen ő megmondta, hogy ez lesz...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.15. 23:52:08

@lecsekkoltam: Most mondtam, hogy így már egyikre sem. Aki szavazni akar, legfeljebb a régi módszert alkalmazhatja: kiválasztja a kukacok közül azt, amelyiktől a legkevésbé undorodik.

Kismacska (BELLA) 2011.12.15. 23:52:44

@gyilkos fűegér: Alcsúti kis hülye paraszt Orbánszaddám ??? (pad?) Gnome? :D

Mit írtál be? Lehet, hogy fáradt vagyok, de nekem a bench nem ugrik be... pad? Milyen értelemben használtad itt?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 23:53:35

@udvari bolond: Mna szép, most megírtad a következő index cikket. Gratula, hányszor kell még kérni, hogy ne ötleteljünk, mert ezek megcsinálják?!

Viktus 2011.12.15. 23:54:35

@lecsekkoltam:

Jah akinek én szállítok be ott nagyjából 500 embernek nem lesz helyből munkája januártól ...

sárkányfő 2011.12.15. 23:56:20

@Rufus78:
pontosan....

ez olyan, mint a hajóskapitány, amelyik szól, hogy "baj lesz", majd egyenesen nekivezeti a hajót egy jéghegynek... és lám, milyen igaza lett!
már csak meg kell győznie a hajó utasait, hogy nem ő ment a jéghegynek, hanem a jéghegy jött bele a hajóba, direkte, jó előre megfontolt szándékkal.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.15. 23:58:15

@Red shield representative: Ki találta ki, hogy a magyar államnak nincs pénzkibocsátási joga?! Ha nem lenne, nem lenne olyan hogy magyar köztársaság, nem lenne külön ország. Ez az egyik alap, az állam alapvető joga pénzt kibocsátani. Az hogy ez a pénz mennyit ér, vagy mennyit nyomnak belőle az már másik kérdés. A magyar államnak joga van pénzt nyomtatni, legyen az forint, vagy fabatka, vagy viktorka. De joga van.

sárkányfő 2011.12.16. 00:01:13

@lecsekkoltam: ha a cél a frankhitelesek tömeges öngyilkosságba hajszolása, illetve az összes importárú (gáz, benzin, stb) megdrágítása, akkor bölcs ötlet pénznyomtatással elinflálni a forintot.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 00:02:50

@Viktus: És sajnos még sokan lesznek így. Akiket meg mostanság rúgtak ki esélyük sem lesz az újonnan utcára kerültekkel egyetemben az elhelyezkedésre, mert felvétel nem lesz sok helyen.
@sárkányfő: Ha beszögeli az ablakokat és az ajtókat akkor menni fog a meggyőzés, hisz az utasok zöme a kapitánytól kapja az infót. A pár renitenst meg majd agyonverik, amikor halkan megjegyzik, hogy a jéghegy pedig nem, ez direkt volt. :(

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 00:05:29

@sárkányfő: Ezért nem akart az mnb ebbe a matolcsy utópiába belemenni. Ezért kell minél gyorsabban kiiktatni, mert nem partner a kormány hülyébbnél hülyébb ötleteinek minél előbbi megvalósításában, sőt kimerik mondani, hogy hülyeség.

Lucky Larry Silverstein 2011.12.16. 00:06:03

@lecsekkoltam: Rosszul tudod. Az EKBhez kell folyamodni pénzkibocsátás ügyében. Ha nem így lenne, elengedett inflációval is lehetne kezelni a hiányt. De nem lehet.

Ilyen tudással inkább váltsál nicket.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.16. 00:06:58

@sárkányfő: Jó, hogy ezt nem nekem kellett már megint leírni:).

Nyomtathatnak pénzt, ameddig jól esik, attól a mögötte levő összérték egy fikarcnyival sem lesz több. Egy bankjegy kis túlzással olyan, mint egy részvény, ami kifejezi az ország gazdasági összértékét; ha tízszer annyi pénz van forgalomban, akkor pontosan tizedannyi lesz a vásárlóértéke annak a bankjegynek, hiába van ráírva, hogy nyolccsillió trillforintpengő.

sárkányfő 2011.12.16. 00:07:45

@lecsekkoltam: de most komolyan... hová süllyed még ez az ország? mit művelnek ezek? meddig tart még az ámokfutás?
picsába.. :(

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.16. 00:12:04

@Red shield representative:

Nem pont az elengedett inflációs hiánykezelés például az egyike a Gyurcsány által emlegetett "trükkök százai"-nak? Nem lehetne egyszerűen csak azt csinálni, amit kéne, és megszüntetni a pazarlóan elosztogatott kiadásokat, a felső 10%-kal szemben oly nagylelkű adózási rendszert, és némi önmérsékletet tanúsítani a politikai és gazdasági mutyizásban?

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.12.16. 00:13:13

Basszus jó lenne már ha felfognák a bloggerek meg újságírók, hogy nem az állam lopja el a pénzt. Amit a korrupció, csalás, politikusi lopás elvisz, az (bár marha sok), de semmi ahhoz képest ami a rossz szervezés, a pazarló állami szféra, a jóléti kiadások és az adócsaló versenyszféra miatt megy el.
A sok hülye újságíró osztja az észt ezerrel... na persze amiket írtam akkora tabuk, hogy még a nagyhíres liberális nagymegmondó index blogok se mernek írni róla.

Kismacska (BELLA) 2011.12.16. 00:14:51

@gyilkos fűegér: oké, értem, mit fordíttattál le, mondom, fáradok!

Egyébként LOL!

SvenH. (törölt) 2011.12.16. 00:17:36

egyertelmu a dolog arra baziroznak hogy Orban kap egy kurva nagy sallert az IMFtol es akkor o hat megprobalta.... de a cuna rossz uzleti vilag meg az emuttnyocev

hajjaj barcsak jonne egy rendes amcsi nyugdijalap aki egy ketrecharcost fel tudna berelni a saller atadasara!!!
en kimennek es elso sorbol neznem meg!!!

gC 2011.12.16. 00:18:11

Azert azt ne felejtsuk el, hogy varhatoan januar/februartol nem Matolcsy fogja csinalni a gazdasagpolitikat hanem az IMF/EU duo. Itt most minden terv lasd jegybank, manyup megszuntetes csak az o jovahagyasukkal tortenhet. Azt gondolom ezekben a kerdesekben a velemenyuk boritekolhato, ugyhogy nem eszik azert olyan forron a kasat.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 00:19:02

@Red shield representative: Megismétlem. Az hogy egy országnak van saját pénzneme, azaz hogy pénzt bocsásson ki, mint állam, az alapjoga. Erről is ismerszik meg a szuverén állam. Az hogy mennyi pénzt bocsát ki, vagy hogy alakítja a monetáris politikáját, az ezt nem érinti. Mert a magyar államnak joga van saját pénzt kibocsátani, ami amikor még utoljára csekkoltam a forint volt. A szuveneritásunk feladott része a monetári politika, amely érinti, hogy mennyiségileg mikor és mennyit bocsáthatunk ki. De ettől még van saját pénzünk, te is megcsodálhatod, mikor a kezedbe kerül. Ne keverjük a kettőt össze, mert nem lehet. Mondd azt, hogy a monetáris, vagy inflációs politikát akarod visszaszerezni. Te is csekkold le, ott van mindkét alkotmányban hogy az ország pénzneme a forint. És ezt a forintot a magyar államnak joga van kinyomtatni, csak ahhoz nincs joga, hogy annyit nyomtasson belőle, hogy ki kelljen dobálni a pasdlásról a nagyi bélkekölcsönét. Vili?

Viktus 2011.12.16. 00:19:50

Már 80 éve is a kiadási oldal csökkentése volt a problémakör sok minden nem változott Károlyi Gyula is azzal próbálkozott Magyarországon , de gyorsan megbuktatták.

Vondenberg 2011.12.16. 00:21:10

@lecsekkoltam: nem erre gondolt, hanem hogy pl nem vehet a jegybank nyomtatott penzbol OTP-t, vagy allampapirt szerintem.

Mellesleg... az ilyen "kit erdekel a bank baja" melysegekben osszefuggeseket atlatotol siman elhiszem, hogy tenyleg azt hiszi nincs penznyomtatasi jogunk....

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 00:21:34

@sárkányfő: Hát a jelenlegi forgatókönyv szerint gyorsnaszádunk a titanic-kal fog szemezni az óceán jeges fenekén. Ja, és ez az optimista forgatókönyv.

Viktus 2011.12.16. 00:23:52

Kit izgat a pénznyomatás? nem mindegy, hogy 430 a gázolaj v. nyomatnak pénzt ész nélkül, és 4300 ? :P attól jobb az embereknek nem lesz.

Kismacska (BELLA) 2011.12.16. 00:25:00

@gC: A PRÓFÉTA beszélne belőled... mert akkor nem nyúlhatnának a MANYUP pénzekhez... :((

Vondenberg 2011.12.16. 00:25:50

@lecsekkoltam: jo azota volt meg beszelgetes... szoval nincs QE mert EU fele mennenk, az meg egy ekkora orszagnal picit szarul mutat, seniorage jovedelem meg van, illetve olyan sem volt meg, hogy elobb szedjek be, es aztan helyezzek ki az uj penzt, amikor forgatas van.... trukkok szazai...

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 00:27:19

@Vondenberg: Próbálkozom egy tapírnak elmagyarázni a relativitás elméletét? Most letörtél:(

dhrbikes 2011.12.16. 00:28:40

@Q-in-Law: Nem lesz minden nap helyed :)

Lucky Larry Silverstein 2011.12.16. 00:29:38

@lecsekkoltam: Megismétlem. Az hogy egy országnak van saját pénzneme, azaz hogy pénzt bocsásson ki, mint állam, az alapjoga. Erről is ismerszik meg a szuverén állam.

-én is megismétlem. Magyarországnak nincs joga önálló pénzkibocsátásra (az hogy van pénzneme nem tartozik ide).

-ha ne mi állapítjuk meg hogy mikor/mennyit, akkor kíváncsi vagyok hogy mit állapjtunk meg mi, merthogy ez lenne a lényeg, és enélkül nincs szuverenitás.

-az állam természetes joga(lenne) hogy annyit nyomtasson amenyit akar, enélkül az önálló gazdpol. elképzelhetetlen. És természetesen felhasználják az állam ellen.

dhrbikes 2011.12.16. 00:32:36

@ComLo: Mint 1 db dacból maradó jelentkezem! Hacsak nem találják ki, hogy a megtakarítás 100%-nak megfelelő adót kell fizetni, addig maradok is, mivel már úgysem tervezem többet magyarországon dolgozni. Ha meg mégis ilyesmi lesz, akkor szlovák állampolgárságot igényelek és médiakampányt indítok :)

Nem Penny hajója 2011.12.16. 00:43:59

Sok kommentben felvetődik, hogy ha pár évvel ezelőtt - amikor a Fidesz ellenzékben volt - ilyen intézkedések születtek volna, akkor már lángokban állna Budapest.

Az a baj, hogy nekem kurvára nincs kedvem a Kossuth térre menni és Molotov-koktélokkal vacakolni, meg kukákat borogatni, inkább szépen-csöndben elhúzok ebből a kurva országból. Az a baj ám, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Olyan mértékű elvándorlás van az aktív fiatalok körében, hogy '56 lassan ahhoz képest sehol sincs.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 00:46:39

@Red shield representative: Már hogyne lenne. Ez egyik része a szuveneritásnak. De nem az egész. Ha nem lenne jogunk önálló pénzkibocsátásra, akkor nem forintunk lenne, hanem eurónk. Mikor csatlakoztunk le volt írva fehéren - feketén mit kell beáldoznunk a szuveneritásból. Nem értem mit nem bírsz ezen felfogni, még a szomszédasszony westie-je is érti, pedig nem is adtam neki jutalom falatot (csak a feküdj parancsot nem érti :P).
Attól még, hogy időről időre beleszólnak abba, hogy milyen jogszabályok születnek nálunk, még van törvényhozás. Nem brüsszelben írták az alkotmányt sem. Se a munka törvénykönyvét. Ettől még beleszólnak, kérdéseket tesznek fel, eljárást indítanak, büntit szabnak ki, visszafizettetnek. Ettől még a parlament hozza a törvényeket. Pénzkibocsátás kissé szűkítve így működik. Van a központi jegybank, aki megpróbálja összehangolni és koordinálni a jegybankok működését. Ennyi. Ja, és van önálló gazdaságpolitikánk, gyorsnaszád típusú titanic-ként hasít. Ha az ekb alakítaná, istenem bár úgy lenne, hidd el, nem itt tartanánk. Ennyit az önálló gazdaságpolitikáról. Kusza szem önállóan ilyen idióta miniszter, ezt ne kend brüsszelre!
Ha ezt sem érted, nem tudok rajtad segíteni, reméntelen vagy.

gC 2011.12.16. 00:46:46

Ha az IMF-nek súgnom kéne miket kérjen itt van mindjárt két szimbolikus ötlet:
- 1 milló tagfenntartó nyilatkozatot leadó tagságának visszaállítása (mint a nyugdíjrendszer strukturális reformjának egy lépése)
- vizitdíj bevezetése és magánbiztosítói rendszer kialakítása az egészségügyben (mint az egészségbiztosítás strukturális reformjának része)
Elsőre merdeknek tűnhet, de az adott helyzetben a kormánynak csak az elvakultak szerint van bármiféle alkupozíciója. A lehetséges opciók: 1. IMF/EU program elfogadása 2. lemond 3. megbukik 3 hónapon belül az előálló fizetésképtelenség és devizaválság miatt. Viszont van még 2 évük, van 2/3-os többségük, ha az IMF/EU komoly strukturális reformokban gondolkodik (miért ne tenné), akkor remek lehetőség van ezek elindítására. Ezek részeként vissza lehet fordítani a kedvezőtlen irányból a folyamatokat, ezek részeként a fenti két lépés tök logikus.

dekol84 2011.12.16. 00:51:07

Javaslom, hogy az édes jó anyukájával közösüljön az összes nem jó illatú földművelő fityisz szavazó, aki ezeknek a megposhadt, hulladékgyűjtő, prostituált anya által ellett, spermium tároló fityiszes csürhének beixelte a fülkeforradalmi 2/3-ot! Remélem most az összes szív, mint a torkos borz, de nekik 2014-ig rohadt KUSS és ne ugass a nevük!

külföldi bankszámla · http://www.kulfoldibankszamla.info/ 2011.12.16. 00:53:13

@Red shield representative: Sőt, Magyarország nyomtatott már egyszer frankot is, igaz nem svájcit, aztán jó nagy saller lett belőle.

@endike: az "adócsaló" versenyszféra helyére nyugodtan írd be, hogy "túlélni próbáló". És amit összességében leírtál az maga az állam, a maga mohó karmaival, amely a csatlósait jól megfizeti, abból amit másoktól hadisarcnak beszed. Ez sajnos nagyon régi igazság, évezredek óta nem változott az alapfelállás, rezsimtől és kormánytól függetlenül, bárhogy is magyarázod. Viszont cserébe az állam nem menekülhet el maga elől, a versenyszféra meg arrébb tolja a bútort és működik tovább.

dekol84 2011.12.16. 00:53:15

@tök hülye: Rohadjon meg mind, ha már ilyen idióták, hogy egy ilyen fostalicska zorbán féle köcsögnek megadták a hatalmat! SZOPJON AZ ÖSSZES FITYISZ SZAVAZÓ!!!!!

Kismacska (BELLA) 2011.12.16. 00:54:41

@lecsekkoltam: milyen kár, hogy ezeket nem ott írják...!

A francba a szuverenitással, ha az ezzel (Viktátor) jár, Németország, USA, esetleg Franciaország, Nagy-Britannia nem akarna minket megszállni, a zsebdiktátort és csapatát elküldeni? Ez már jópár blog jópár kommentjében felmerült, szóval nem én találtam ki... :D

dekol84 2011.12.16. 00:54:55

KURVA NARANCSORSZÁG!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 00:55:29

@gC: Szerintem olyan lesz, mint egy fasza szappanopera. Összevész, kibékül, összevész, durci, majd az imf/eu-mo tárgyalásai 1234321. epizódjában beleegyezik abba amit az imf kér az 1. epizódban. Addig minden hónap elején, mikor esedékesek a devizahitelesek törlesztései mindig roggyantanak a forinton, hogy csányi papa jól járjon...

dekol84 2011.12.16. 00:55:37

A francba szózattal, a francba a himnusszal! Irány Amerika!

Kismacska (BELLA) 2011.12.16. 00:58:09

@dekol84: a szívemből beszélsz, és főleg azért, mert:

MI MEGMONDTUK ELŐRE.

De bérrettegők voltunk. Meg vörösök. Meg bal-libsi-bibsi-bolsik. :(

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 00:58:46

@Kismac: 2012 végén ott fogunk térdepelni az usa, anglia, a nato háza előtt és könyörgünk, hogy üzenjenek hadat nekünk, leszünk mi az új irak :D:D:D 2013 júniusában már az oroszok előtt is.

Kismacska (BELLA) 2011.12.16. 01:00:55

@dekol84: ehhem-ehhem (udvarias köhécselés, figyelemfelkeltés céljából)... jól érzékelem, hogy kommentelő kolléga (kollegína?) egy aprócskát ki van kelve magából? :D

(Értelek és okkal. Szívemből beszélsz egyébként!)

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 01:01:33

@dekol84: Neeeeem jó, helyesen b+ a szózatot, b+ a himnuszt, usa messze van, de onnan csak egy ugrás a fideszes városatya mexikóban (lehet ő öli a drogbárókat?! ) és ki se adnak:D:D Majd onnan visszaugatunk, mint a terézvárosi fideszes. :D:D:D

Kismacska (BELLA) 2011.12.16. 01:03:36

@dekol84: az a baj, hogy mi szopunk nagyobbat!

Ők viszont nem veszik észre, hogy megvolt már:
- az orál
- az anál
- a vaginális.

Most jön a húgycső.

Kismacska (BELLA) 2011.12.16. 01:04:56

@lecsekkoltam: ez hatalmas LÁJK. :D

2013-ra már az oroszok is fejlett állam lesznek hozzánk képest...

dekol84 2011.12.16. 01:06:55

@Kismac: igen, vazzzeee, nagyon ki! Ez a csürhe aljas, cinikus, gané módon tönkrevágja a zországot, sunyi galád módon diktatúrát épít ki! Mindezt nagyívben lebélsároznám, de
halálra idegesít ennek a pénisz zorbánnak még a mocskos pofája is
annyi adósságom van, hogy még a zükunokám is nyögni fogja
nem látom a fényt a zalagút végén!
Ide idézném a sok barom fityiszes által még ellenzékben fröcsögött hülyeséget Széchenyitől (nem szó szerint): minden országnak olyan kormánya van, amijet (a la smittpalkó) megérdemel! Na ezeket most alaposan derékba kaptuk! Csak én nem gondolom, hogy ezeket érdemeltem volna BASSZÁK MEG!!!

dekol84 2011.12.16. 01:09:39

Megyek aludni, addig se nyomja föl a zagyamat e za sok péniszem fityiszes barom!

Kismacska (BELLA) 2011.12.16. 01:16:29

@dekol84: ha a nicked utolsó két karaktere a születési dátumod, akkor gratulálok. Fiatal korod ellenére igen bölcs embert tisztelhetünk benned és mondom mindezt minden irónia nélkül.

ELVILEG nem az én kormányom, mint ahogy NEM az én alkotmányom, mivel már közölték, ők azoknak az embereknek a kormánya, akik megszavazták őket.

Nomost. Az ő szavazóik leginkább most szerintem nem megszavaznák, sokkal inkább megsavaznák őket... egy betű, de micsoda különbség! :D

dekol, a nyugalom a hosszú élet titka, inkább nézz vígjátékot, olvass viccet, vagy egy jó könyvet, mert ha jól látom, az idegtől úgyse fogsz aludni! :)

gC 2011.12.16. 01:24:43

@lecsekkoltam: Tévedsz, szerintem Csányi papa kibaszottul pipa a gyenge forint miatt.

Ironfist 2011.12.16. 01:27:44

Lehet, hogy volt már, de csekk disz:

a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/383666_307134119321210_181727571861866_959622_1742339997_n.jpg

Akinek nem esne le, itt az eredeti, az Ukrán határnál avatták a dolgot:
kep.index.hu/1/0/256/2564/25643/2564350_844f93f4a522d501e42420596e9f8802_wm.jpg

Biztos olcsó volt, legalábbis eredeti áron alul(ami még mindig tuti több, mint amit az átlagember egy évben keres...), hiszen elbaszták a címer színezését.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 01:36:44

@gC: Az mlsz elnöki székének ára van, meg kell fizetni. Jó képet kell vágni és kimagyarázni miért jó a bankadó, nem nyikkani mikor zuhan a forint és az otp árfolyama, halkan nyöszörögni a végtörlesztésre és nádorfehérvári terem sötétjében csendben nyöszörögve könyörögni kegyelemért viktornál, hogy kímélje a bankját.

Csigataposó 2011.12.16. 01:43:31

Baszus nekem hianyzik Dempszky a jo kis margithidas lenyulasokkal. Akkor minden heten volt korrupcios beruhazas amit loptak, de legalabb volt gazdasagi modell ami ha szar is volt legalabb szarul mukodott. Volt gazdasagi novekedes. Barmilyen elkurt mszp ciklus utan mar ket ev utan ott vagyok, hogy barkire szavaznek (beleertve MSZP-t) is csak kergesse el ezeket es lehetoleg aljon boszut rajtuk.
(Na jo olyan partra nem szavazok aminek tagja/kepviseloje/jeloltje barmilyen posztra Gyurcsany, Orban, Meterhazy, Nyako, Szijarto, Morvai, David, Selmeczi.)

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 01:48:15

@Csigataposó: Júúúúj, veszélyes szavak ez barátom. Így marad a jó öreg szadesz, vagy a gyengécske herélt lmp. Akkor viszont megkapod az itt melegedő fityisz irnokoktól, hogy milyen libsi - bolsi- libsi vagy, és a te hibád, hogy viktornak az imf-hez kellett kullognia.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.12.16. 01:48:51

Szerintem neki is nehéz lehetett meghozni ezt a döntést!

Elképzelem, amint remegő kézzel leteszi a tollát, majd kitöröl egy könnycseppet a szeméből, és odafordul Matolcsyhoz: - Nincs más lehetőség! A súlyos idők súlyos döntéseket követelnek! Az Ég legyen irgalmas lelkünkhöz!

Szerintem, ő az igazi hős!

Csigataposó 2011.12.16. 02:11:04

@lecsekkoltam: Szdsz mint olyan meg van? Szoval en is ott tartok hogy LMPre fogok szavazni annak ellenere hogy amit ismerek prograjukbol annak felevel nem ertek egyet harmadarol meg kb ellenkezolyet gondolom. Inkab fohaszkodom hogy Bajnai grundoljon egy partot mert ezekhez kepest isteni fenysugarnak tunik az anno 3-as ala teljesitmenye.
Bar Morvai nem jelentos szemely igy Jobbik konyen eltakarithatja, MSZP-nel partelnokok jonnek mennek igy Mesterhazy is eltunhet pillanatok alatt szoval helyzet nem lehetetlen csak remenytelenul szar es egyre sotetebb.

Mike36 2011.12.16. 03:42:36

A jó kurva anyjuknak ezeknek a tetves komcsiknak. Hogy miért nem dögöl meg az összes kínok közt!
Ez az újévi jókivánságom számukra.
DÖGÖLJETEK MEG

eladom amim van, és lépek ebből az országból :(

Mike36 2011.12.16. 04:03:37

@Enrico72: nem szórja két kézzel a pénz? hogy nem sül le a pofádról a bőr ekkkora hazugságtól! bírja még a mennyezet! Bújj vissza oda ahonnét jöttél, Orbán seggébe! köcsög provokátor! erre áll fel, mi?

tourline 2011.12.16. 04:10:28

Asszem alapitok egy utazási irodát amivel mentem a magyarokat kifelé az országból mint Shindler az Auswitz-i táborból....El kellene kezdeni tömegesen menekültstátuszt kérni.
Javaslom a mielőbbi csomagolást, addig csomagoljatok még van mit....(manyup pénzt már nem kell) A svájcifrankhiteles kecót meg nyugodtan hagyjátok ott a picsába majd integrálnak bele azori szigeteki cigókat....vagy frissen szerzett magyar állampolgársággal rendelkező, új adófizetőket.
Asszem kezd egyre aktuálisabb lenni a "fuss ha kedves az életed"

tourline 2011.12.16. 04:17:00

Állami nyugdij höhöhöhöhöööö....ja meg majd 70 év nyugdijkorhatár....hehehe ki a fasz él addig....??

Mike36 2011.12.16. 04:29:18

@tourline: naja, de hol kérjek menekültstátuszt? és mire? az állam lenyúlta megtakarításaimat? megszöntette az önálló bíróságokat, államosította az oktatást, a Jegybankot, nyakára hág a devuizatartaléknak, előbb-utóbb lesz egy állami bank, ahová a megtakarításaidat le kell helyezned, és nem veheted ki, míg el nem tapsoltuk?
Hogy Orbánnak van 3 mrd-os vagyona, de pár év, és lesz belőle 10?

korte1975 2011.12.16. 05:17:24

Legjobb dontesunk 10 evvel ezelott:
- hogy leleptunk ebböl a tragyadombrol . Iszonyu jo erzes tobb 1000 km-re lenni az "Államtol/politikai szofosastol/neonaciktol/futballhuliganoktol/bunkoemberektol

2011.12.16. 06:02:33

@Vidéki: Már ne haragudj, de ökörségeket irsz , össze- vissza. Amit leirtam, azok az ujságban, hiradásokban is megjelentek.
Igaz nem a fideszes "Harsonában", vagy a " NER Jólét"-ben és nem a rémhir-tv-ben.

Tudod én emberek között élek, és te? Mert ami hülyeséget össze irogatsz--Göbels-től kezdve , Clintonon keresztül, Viktorig és a "nem szórja a kormány a pénzt'-szlogennel bezárólag, hogy az triviális! És ez azt mutatja, hogy halvány lila fingod sincs arról hogy a kisember hogyan él.

És mond, te el is hiszed ezeket az óriási baromságokat amit leirsz? Nem fáj az a sok hazugság , amit előhozol--mint tényt?
Ami pedig a nagy jólétet illeti, gyere ide le Borsodba és mesélj, regélj az itt élőknek, hogy duskálnak a jólétben, és jobban élnek mint 4 éve.
Gyere le ide Borsodba--ahol én élek--és meséld el a zembereknek, hogy szeretett vezéred és a sólyomszemű jobbkeze, milyen óriási áldozatokat vállalt, milyen hatalmas dolgokat vitt végbe azért, hogy ők luxusban éljenek. De javaslom, a válaszukat ne várd meg!
Mert itt már az is luxus, ha naponta 2-szer tud enni, és ha ki tudja fizetni havi rezsijét.
Az meg hogy netán nem csirkelábat eszik, hanem mondjuk--parizert--az már maga az álom!
Ezért arra kérnélek, ha már kezdődik a vidéki kampány a fideszben--menjél el te is velűk. Láthatod majd a népszerűséget és láthatod a közutálatot a zemberek részéről, ami a fideszes fiuk felé irányul.
Végezetül csak egy kérés--ha lehet, ne beszélj olyan dolgokról amihez nem értesz, amit nem tudsz és ami nem valós. Hidd el, akkor nem fognak hazugnak, ostobának titulálni.

2llkedő 2011.12.16. 06:09:52

FIDESZ = Féreg Diktátorok Elb@szott Szövetsége

2llkedő 2011.12.16. 06:10:47

"""""Az ország üres, a kassza nemkülönben. De miként jutott idáig az én hazám? Hogy napról napra csökken az ereje, kevesebb a dolgozó embere, születő gyermeke, fogy a lakossága, miközben egyre több a felírt gyógyszere, abortusza, szaporodnak a betegségei és sokasodnak a halottai. Nem segít már ezen a többi magyar sem, a határokon túl. Valami végleg elromlott. Szeretet, szolidaritás, szinergia, egyik sem magyar kategória. Tatárt, törököt, Trianont még túléltük, de most, most veszélyben van a mi hazánk."""""

amit még megtehetsz 2011.12.16. 06:32:09

Nem.
El kel kezdeni azt a kis fejekbe betömni, h másra kell szavazni!!!!!!
Mindegy h kire, de nem Fideszre, nem az MSZP-re.
Egy koalíciós kormány is jobb lenne mint ezek.
Kerüljön már be több párt is, ne csak két nagy legyen.
Bár a magyar egy birka népség...

2llkedő 2011.12.16. 06:32:57

@jános515: "Ami pedig a nagy jólétet illeti, gyere ide le Borsodba és mesélj, regélj az itt élőknek, hogy duskálnak a jólétben, és jobban élnek mint 4 éve."

""""Van-e ott folyó és földje jó?
Legelőin fű kövér?
Használt-e a megöntözés:
A pártos honfivér?

S a nép, az istenadta nép,
Ha oly boldog-e rajt’
Mint akarom, s mint a barom,
Melyet igába hajt?

Felség! valóban koronád
Legszebb gyémántja Velsz:
Földet, folyót, legelni jót,
Hegy-völgyet benne lelsz.

S a nép, az istenadta nép
Oly boldog rajta, Sire!
Kunyhói mind hallgatva, mint
Megannyi puszta sir."""""

amit még megtehetsz 2011.12.16. 06:34:53

2011-2012 a történelemkönyvekbe úgy fog bevonulni h Magyarország újrafelosztása (és csődje)

igényes 2011.12.16. 06:37:08

Ezért börtönbe kellene vonulnia Orbánnak, de ott a Polt, és ott a Handó! Ennyit elsikkasztani vajon lehet, és ez csak a jéghegy csúcsa.

A Magyar Labdarúgó Szövetség kedden döntött arról, hogy mely sportszervezetek kapnak több mint 500 millió forintot a társasági nyereségadóból. Az Orbán Viktor miniszterelnök által alapított felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia információink szerint négymilliárd forint körüli összeget igényelt, és ennek jelentős részét meg is kapja, bár az egész támogatást nem ítélték meg neki.

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20111213-az-mlsz-dontott-a-tarsasagi-ado-tamogatasok-szetosztasarol.html

Homeoffice 2011.12.16. 06:43:01

@2llkedő:

MÉG nem üres teljesen.
Ott pihen az MNBnél 35 milliárd euró.
Ha a maradék MNYP pénzek nem elegek, akkor az jön. (Ugye most nyomták ki, hogy az MNB megszűnik tulajdonképpen...)

röhögő 2011.12.16. 06:44:32

@igényes: "bár az egész támogatást nem ítélték meg neki." - Hogy is volt azon a "nem volt taggyűlés" -en? Na akik megítélték, még emlékeztek az instrukciókra.

2llkedő 2011.12.16. 06:46:35

@röhögő: Orbán családcentrikus, ezért a hatodik gyerekével is törődik.

röhögő 2011.12.16. 06:46:59

@Gunther: "Ott pihen az MNBnél 35 milliárd euró." - Ha azt lenyúlják, akkor kész, akkor államcsőd, mert senki nem fog hitelezni. Már összes ismerősöm menekíti kifelé a pénzt a bankokból. Orbánnak fogalma sincs mekkora gazdasági kárt okoz azzal hogy ilyen bizalmatlanságot ért el.

2llkedő 2011.12.16. 06:47:51

@röhögő: Az utolsó kapcsolja le a villanyt!

röhögő 2011.12.16. 06:50:11

@Enrico72: "Ha nem csinálják meg az átalakításokat, már rég a görögök sorsára jutunk. Szerintem inkább örülni kéne, hogy legalább a kormány nem szórja két kézzel a pénzt. " - Te komplett hülye vagy. MOL? Nem érted meg hogy az országot a vezéred által keltett bizalmatlanság sodorta ide?

röhögő 2011.12.16. 06:51:01

@2llkedő: Te egy qrva optimista ember vagy hallod! Honnan veszed hogy még lesz villany?

röhögő 2011.12.16. 06:53:10

@endike: "az adócsaló versenyszféra miatt megy el." . - Te ostoba! A vállalkozók versenyképtelenek a magas adó miatt és kiszámíthatatlan környezet miatt.

2llkedő 2011.12.16. 06:56:26

@röhögő: B@szod igazad van! Erre nem is gondoltam!

2llkedő 2011.12.16. 07:01:13

@röhögő: """"""Mivel szilárdan hisszük, hogy a legjobb kormányzás csakis a demokratikus kormányzás lehet, minden olyan kezdeményezést támogatni kell, amely erősíti az átláthatóságot, elősegíti a hatalom ellenőrizhetőségét, és példaként szolgálhat állampolgári kapcsolatainkban.
Újjá kell építeni a joguralomba vetett hitet: Magyarország alkotmányos demokrácia, a működését elősegítő jogszabályok ugyanakkor csak abban az esetben érnek bármit, ha mindenkire egyaránt érvényesek. Nem lehet újra megerősíteni az országot, ha az emberek azt látják: szomszédjuk nem tartja be a törvényeket, és ezért nem kell senki előtt felelniük. A törvények szelleme megköveteli, hogy az írott szabály ne legyen tekintettel vagyoni státusra, politikai hovatartozásra, vagy más, egyéni tényezőkre.""""""

McDobbent 2011.12.16. 07:08:10

Szerintem meg akkor menjünk át a folyón, ha odaértünk a hídhoz. Az index/origó annyi baromságot lehozott már mint tényt, hogy csak röhögök, amikor ezerrel kommentezi mindenki a "tényeket".

Szerintem várjuk meg, hogy mi is lesz a törvény. Nem kell előre aggódni, még akkor sem, ha balosként erre áll fel.

Aki meg akar, menjen innen elfele. Ezt mondta kedvenc bohócom is.

Azt nem értem, hogy ilyen qrva tájékozott mindenki, miért nem nézi már meg, hogy mi is történik az egész világon? Nem csak elsősorban Orbán miatt tart itt az ország.

Amúgyis, minek aggódni a manyup pénzek miatt? Nagyrészünk nem is éli meg a nyugdíjkorhatárt.

Aki most fikázik itt mindent, annak ajánlom a görög és olasz IMF ortodox utat: nyugdíj és állami alkalmazottak fizetésének csökkentése, ingatlanadó és általában az adókulcsok emelgetése, közalkalmazottak elbocsátása, stb, stb.

Igen, tudom, a genya 16% - gazdagok megsegítése. Nos, bruttó 300K gyerek(ek) mellett nem gazdagság. Másrész, milyen torz volt már az az adórendszer, ahol mindenidők legalacsonyabb kulcsának bevezetése után csökkenhet a fizetés? Senkinek nem jut eszébe, hogy nem az, hanem az előző adórendszer volt a rossz?

Mindenki ugat, hogy legyen jobb, de ha áldozatot kell hozni, ami őt érinti, akkor genya a kormény mi? Persze, legyen minden rendben és MÁS fizesse meg az árát ne én? LOL. Végre rendeződik a dolog. Elegem van, hogy 2010-ig MINDEN esetben kivéve Fidesz kormányzásakor én fizettem mások cehhjét. Tessék szépen beállni mögém a kassza mögé, és csengetni.

igényes 2011.12.16. 07:08:28

Ezért börtönbe kellene vonulnia Orbánnak, de ott a Polt, és ott a Handó! Ennyit elsikkasztani vajon lehet, és ez csak a jéghegy csúcsa.

A Magyar Labdarúgó Szövetség kedden döntött arról, hogy mely sportszervezetek kapnak több mint 500 millió forintot a társasági nyereségadóból. Az Orbán Viktor miniszterelnök által alapított felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia információink szerint négymilliárd forint körüli összeget igényelt, és ennek jelentős részét meg is kapja, bár az egész támogatást nem ítélték meg neki.

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20111213-az-mlsz-dontott-a-tarsasagi-ado-tamogatasok-szetosztasarol.html

A Puskás Akadémia tanári kara, hallgatói létszám!
www.pfla.hu/downloads/dokumentumok/PFLA_Kulunos_kozzetetelek_2010.pdf

120 focista és 7 pedagógus

Focisták zsebpénze: 120 fő x 10 millió forint évente = 1 milliárd 200 millió forint
Pedagógusok bére: 7 fő x 50 millió forint évente = 350 millió forint
Szolgálók, munkások: 10 fő x 1 millió forint évente = 12 millió forint.
Orvos, gyúró: bérezése: 4 fő x 10 millió forint évente = 40 millió forint
Létesítmények fenntartása: 100 millió évente
240 pár cipő/50 000Ft = 12 millió forint
sport mez, szabadidő, dzsekik, egyéb ruházat = 100 millió forint
stb.

igényes 2011.12.16. 07:12:18

@Gunther: Az OTP-ben lévő pénzek szintén veszélyben lehetnek. Kolontáriak pénzét az OTP már lenyúlta. Adományoztunk egy kis lovét Simicskának és Orbánnak!

2llkedő 2011.12.16. 07:15:16

@McDobbent: "Mindenki ugat, hogy legyen jobb, de ha áldozatot kell hozni, ami őt érinti, akkor genya a kormény mi?"

Ha mondjuk azok, akik a 16%-os adóval qrva jól jártak is áldozatot vállalnának, még elfogadható is lenne. De azért javasolnám a "képviselő" uraknak, hölgyeknek, hogy szavazzák már meg maguknak, hogy a családtagoknak is járjon benzinkártya.

Homeoffice 2011.12.16. 07:16:26

@McDobbent:

Te sem érted.
Nem az a BAJ, hogy a Gazdagok jobban jártak. (Nem a 300 k-s a gazdag hanema 6-7-800 k fizetésű )
Az a gond, hogy a szegényebb réteg rosszabbul járt! Pedig máshogy mondták, ha jól emlékszel!. (ÉS EZ Durvább HAZUGSÁG volt, mint "kedvenc házi bohocódé, ugyanis EZa MI pénztárcánkba is került!)
Érted?

2llkedő 2011.12.16. 07:16:52

@McDobbent:
"Nem csak elsősorban Orbán miatt tart itt az ország."
Elsősorban miatta. Mert teljesen hiteltelenné tette az országot. Senki nem jön befektetni a jogtiprások miatt.

zrobasé 2011.12.16. 07:25:00

@McDobbent: "Aki most fikázik itt mindent, annak ajánlom a görög és olasz IMF ortodox utat: nyugdíj és állami alkalmazottak fizetésének csökkentése, ingatlanadó és általában az adókulcsok emelgetése, közalkalmazottak elbocsátása, stb, stb."

még szerencse, hogy mi nem ezt az utat követjük...

mert nálunk :
-nem emelik az áfát 2%-ponttal
-nem emelik a dizel jövedéki adóját
-nem rúgnak ki állami dolgozókat
-nem vetnek ki új adókat

szép is lehet az alternativ valóságban élni...

lariflari 2011.12.16. 07:30:05

Szerintem meg ez amit most a kormány művel az nem más,mint közvetett tömeggyilkosság.Az embereket éhenhalasztani,megfagyatni illetve maximálisan tömegével ellehetetleníteni nem más,mint gyilkosság.

hardw 2011.12.16. 07:53:37

túlságosan szürreális ez az egész helyzet ahhoz, hogy komolyan lehessen venni....

nyilván próbálkoznak. berakják magukat a hatalomba, ellopnak amit lehet, elhazudják amit nem szégyellnek, és azt gondolják (mert komolyan gondolják!) hogy akárhogy is alakul, majd a választásokon győznek. vagy ha mégsem győznek, ott vannak a bebetonozott "haverok" a különböző pozíciókban, és majd segítenek, vagy legalábbis betesznek a következő kormánynak.

de ez nem így lesz.

ez a banda addig feszíti a húrt, amíg lesz egy 1 napos diktatúra magyarországon. pontosan addig fog tartani, amíg begyűjtik őket, és a rögtönítélő bíróságok börtönbe zárják őket. másnap pedig megdől a diktatúra, kiírják az új választásokat az új rendszerbe, és vagy visszatérnek a 90-es alkotmányhoz, vagy írnak egy újat. és a börtönök mélyén kántáló fideszeseket senki, még az EU sem fogja megvédeni. röhögni fog rajtuk mindenki.

szóval hajrá Orbánék, minél intenzívebben folytatjátok ezt, annál közelebb kerül ez a pillanat.

Csak beugrottam 2011.12.16. 07:56:12

@McDobbent:

"Amúgyis, minek aggódni a manyup pénzek miatt? Nagyrészünk nem is éli meg a nyugdíjkorhatárt."

Vazzze , pont ez (is) a lényeg .Ha nem élek a nyugdíjig akkor a családom 2 héten belül megkapja a teljes felhalmozott összeget.

És ne gyere az özvegyi hülyeségekkel mert attól a családot kirakja a bank a lakásból.Viszont a manyup pénzből simán kivágja az asszony a bankot és legalább fedél marad a fejük felett.

nu pagagyí 2011.12.16. 07:57:57

@McDobbent: Az "adócsökkentés" ebben a formában csak egy wudu varázslat. A magas kerestűek, amennyiben tényleg nélkülözhetetlen tudással bírnak, bármilyen adósáv mellett ki tudják harcolni a megfelelő jövedelmet. A harcot azonban levette állambácsi a vállukról, plusz teljesítmény nélkül kaptak nemzeti ajándékot a szegényebbek rovására. A jólét ideiglenes, mivel ettől munkájuk nem ér többet, ezért a gonosz multik egy ideig nem fognak erőlködni fizetésemeléssel és előbb-utóbb beáll az a helyzet, hogy annyit kapnak amennyit érnek, a fizetések reálértéke szépen visszarendeződik a kiinduló helyzetbe.

Az egykulcsnak, amely minden eddiginél bonyolultabbra sikeredett, nem is a vállalkozó szféra helyzetbe hozása volt a célja, hanem a közszféra vezető tisztviselőinek - beleértve az országgyűlési képviselőket is, burkolt béremelése, úgy hogy ne tűnjön fel az adófizetőknek. Igaz, ez sem volt elég, a képviselők bruttóban is emelést szavaztak meg maguknak, ami tekintve munkájuk minőségét, pofátlannak tűnik.

A szegények meg szívhatnak. Nem csak a nettójuk csökkenése miatt, hanem a fogyasztási adók felpörgetése, a járulékokkal biztosított ellátások leértékelése és kiszolgáltatatottságuk növelése miatt is. Meg kell élniük, hogy az állam nem az ő államuk többé, rabszolgaként tekint rájuk. Az oktatás, egészségügy, munkanélküli ellátások, átképzési támogatások, érdekvédelem, társadalombiztosítás lepukkantásával minden esélyt elvesznek tőlük, hogy ők vagy gyerekeik valaha is boldogulhassanak.

A magát, történelmi uralkodóosztálynak képzelő maffia célja, valószínűleg, az ország társadalmának szétszakítása. A gazdagoknak ne kelljen az alulról jövők konkurenciájával számolni, aki alul van az nem kap esélyt és fogja be a száját. Az eredmény viszont borítékolhatóan siralmas lesz. Verseny hiányában, teljesíteni képtelen nagyvállalkozói szféra, pofátlan kiskirályokkal teli közigazgatás, elégedetlen és az esély hiányában radikalizálódó tömegek. Aki tényleg tud teljesíteni, az elhagyja az odébbáll. Az ország saját magát heréli ki hosszabb távon.

röhögő 2011.12.16. 07:58:45

@hardw: Én is már nagyon várom azt a pillanatot.

lariflari 2011.12.16. 08:02:39

@röhögő: Az a pillanat már eljött.Minden épeszű elhúzott innen.Maradtak a nyugdíjasok és a rabszolgák meg a rokkantak.Őket akarják most tovább nyúzni.

Sanko13 2011.12.16. 08:16:07

Én azt kívánom drága miniszterelnökünknek, hogy továbbra is az adófizetők tartsák el, biztosítsanak neki szállást, napi háromszori étkezést... és egy vastag acélajtót, rácsot az ablakra és napi egyszeri sétát az udvaron...

sirsteve 2011.12.16. 08:16:44

Mikor tavaly ilyenkor azon gondolkoztunk otthon, hogy mitévők is legyünk mnyp ügyben, az én két legfontosabb érvem az volt a semmittevés (államiba visszalépés) mellet, hogy azt a néhány tízezer embert, aki marad kegyetlenül meg fogják szívatni, illetve soha többé nem akarnak pénzt adni az mnyp-nek. Úgy tűnik nagyon igazam volt.

tourline 2011.12.16. 08:18:39

@McDobbent: Hihihihihi. Miről beszélsz ember. A görögöknél ok hogy adót áfát emeltek de még mindig kevesebb mint Mo.-n pedig ott már volt gebasz nem kicsi. Ok hogy felére csökkentették a közalkalmazottak pénzét de még igy is 3-4x annyi mint kis hazádban. Hüha lett házadó, na a magyaroknak meg lesz még kutyaadó is vazze.
MAgyarországon már unják az emberek hogy szarrá szivatják őket, "csak még egy kicsit meg kell szoritani", és már lehet a gyereked unokája eléri azt hogy az európai munkanélküli segélynek megegyező összeg felét megkapja 12 óra munkáért havonta.......Közben meg a parlamenti léhűtő fizetett gombnyomogató a 16%-al annyival többet visz haza havonta mint amennyit egy mezei melós 1,5 havi bére. Nem tartod túlzásnak hogy egy képviselő 750.000 ft-ot kap+2-3 bizottsági tagság darabonként 100.ért nem beszélva ha még polgármester is......
Bevezetik a kutyaadót hátha bejőn 1-2 milliárd, de orbán meg tizenmilliárdért épittet felcsúton stadiont.....meg focisulit 8 pályával meg csilingelős faszommal.....
Anyósomnak meg 32000ft a nyugdija 34 év munka után, 1 szobát fút és a gázszámlát nem mindig takarja be a nyugdijka, és ha nem segitenénk innen hagynák éhendögleni, vagy megfagyni. Ott ahol élek az üzemannyag a kaja,meg sok dolog még, eljutott oda hogy olcsóbb mint magyarországon, a fizetések meg 10x jobbak. Ja és krizis van itt is és meg kellett szoritani, igy már csak 9%-al kevesebb az áfa mint magyarországon........
Az utolsó aki elhagyja az országot majd fujja el a gyertyát......

PonDrow 2011.12.16. 08:19:09

Az MNYP maradék pénzek és az MNB tartalékának lenyúlása után a magánbankszámlákat (MBSZ) fogják lenyúlni... akinek van még pénze a bankban, az már menekíti szerintem. Akár valutában a párnába.

Eddie 2011.12.16. 08:21:33

@gC: Az utolsó mondatoddal írtad meg, miért nem fogják meglépni! Mert így logikus és ők olyat nem tesznek ami logikus.

csárli hárper 2011.12.16. 08:21:51

@McDobbent: ostobaságod megdöbbentő.....

lariflari 2011.12.16. 08:23:26

Újra:
Szerintem meg ez amit most a kormány művel az nem más,mint közvetett tömeggyilkosság.Az embereket éhenhalasztani,megfagyatni illetve maximálisan tömegével ellehetetleníteni nem más,mint gyilkosság.

PonDrow 2011.12.16. 08:23:55

@nu pagagyí: "A harcot azonban levette állambácsi a vállukról, plusz teljesítmény nélkül kaptak nemzeti ajándékot a szegényebbek rovására. A jólét ideiglenes, mivel ettől munkájuk nem ér többet, ezért a gonosz multik egy ideig nem fognak erőlködni fizetésemeléssel "

Felhívom figyelmedet, hogy a legálisan foglalkoztató munkaadók a BRUTTÓ bérrel versenyeznek/juttatnak. Az marhára nem érdekli őket, hogy abból a dolgozó mennyit kap készhez az állami harács befizetése után, amíg az nekik nem kerül többe.

M_R 2011.12.16. 08:29:48

@sirsteve: Ne reménykedj... Majd jön kb. márciusban az, hogy a nem manyup tagoknak is "átmenetileg" a munkaadói és munkavállalói járulék nem a fiktív egyéni számlékra kerül, hanem a nagy közös bugyorba (amiből jut a felcsúti fociakadámia milliárdos támogatására,debreceni stadionépítésre stb.) Ja és szintén "átmenetileg" nem gyarapodik a szolgálati idő sem - vagyis átmenetileg benneteket is kiírnak aNagy Nemzeti Együttműködésből..

Aztán kb. májusban jön majd a devizaszámlák álla..akarom mondani megmentése és átmenetileg a forintszámlák kamatadójának 110%-ra emelése. Aztán valamikor szeptemberben a forintszámlákat is megmentik...

Eddig az összes hasonló abszurdnak tűnő összeesküvéselmélet hónapokon belül megvalósult..

Viktus 2011.12.16. 08:29:52

Vésztervek készültek a kórházakban
Ha az orvosok tömegesen felmondanak január elsején, fokozatosan korlátozzák az ellátást.

index.hu/belfold/2011/12/16/vesztervek_keszultek_a_korhazakban/

Jóé hangzik?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.12.16. 08:32:27

Olyan ez at Orbán kúrmány, mint amikor az 5 éves lányommal játszottam annó az általa kitalált társasjátékot: Mindig menet közben változtak a szabályok. Ennél azért többet várna az ember egy felelős kormánytól.
Ezzel a menet közbeni, esetlegesen visszamenőlegesen módosított szabályokkal lehetetlenné teszi az életpálya tervezést, de lassan magát az életet is. Felelős ember így nem tud már tervezni. Előbb utóbb mindenki elmegy....

Eddie 2011.12.16. 08:39:49

@McDobbent: Te ...! Én lehet, hogy nem érem meg a nyugdíjat, de a manyup pénzemből el tudna kapartatni az asszony és még maradna is valami a családnak! Ezt hívják öngondoskodásnak nam fityeszeseknél (azoknál akik nem lopnak)

kitiltott bögre 2011.12.16. 08:40:56

kezdem azt hinni hogy az utolsó,valamire használható miniszterelnök a Horn volt....

MacChicken (törölt) 2011.12.16. 08:44:29

@McDobbent: Figyu, a gec. amit az arcodra kapsz az attol meg gec. marad, hogy Orban verte oda. De ugy latom ha Feri veri, akkor fanyalogsz, ha Viki, akkor tapsolsz hozza.
Tudod te, hogy a sok lehuto kozalkalmazott mennyi penzbe kerul? Tudod te, hogy a 42 evesen nyugdijazott rendor mennyibe kerul havonta az adofizetoknek? Maradj is a seggeden, inkabb toled szedje el Orban es a degeneralt Matolcsy, mint tolem es az en gyerekeimtol. En nem akarok eltartani egy folosleges naplopot sem, es nem viszek haza egy budos vasat sem addig, ameddig a kiadasi oldalt nem faragjak le, csak a beveteli oldalt novelik. Eddig kitartottam, mindent amit osszeszedtem otthon adoztam le, mert magyar vagyok. Nos most megtelt a pohar. Nem vagyok ezzel egyedul. Nagyon magatokra maradtok tapsikolos drodidok, aztan majd pengethetitek a lovet nelkulunk. Majd kaptok meg adoemelest a kieso bevetelek potlasara.

Csak beugrottam 2011.12.16. 08:44:41

@M_R: " Ne reménykedj... Majd jön kb. márciusban az, hogy a nem manyup tagoknak is "átmenetileg" a munkaadói és munkavállalói járulék nem a fiktív egyéni számlékra kerül, hanem a nagy közös bugyorba (amiből jut a felcsúti fociakadámia milliárdos támogatására,debreceni stadionépítésre stb.) "

Csak jelzem ,hogy ez részben már megvalósult ,hiszen a 24 % adó lett és az államiban is csak a 10% kerül jóváirásra a nemlétező számládon.

ember67 2011.12.16. 08:46:28

Elképzelni sem tudom orbán családi életét. Az, hogy otthon a kasszát az asszony kezeli, az tuti. Tudniillik minden épeszű ember tudja, hogy ha nehéz a helyzet, akkor nem vagyez vagyaz döntésekkel kell élni, hanem arányosan mindenben kell takarékoskodni. Tehát nem vagy fürdünk, vagy eszünk, mert ilyen elv alapján először büdösek leszünk, majd éhendöglünk. Beszarás, hogy lassan egy "felcsúti" szalonnasütésre szerveződik az ország "független hatalmi ágakból álló" irányítása. Kádár János és Losonczi Pál lassan a legnagyobb magyar demokraták sorába kerülhet- már a jelenlegi politikai vezetés tükrében!

nu pagagyí 2011.12.16. 08:47:18

@PonDrow: Mivel a kisebb jövedelműek bérét meg kell emelniük, hogy ugyanannyit kapjanak, mint előtte, ezért a nagyobb jövedelműekét nem fogják, sem ebben az évben és még még két évig. A másik hatás, hogy alacsonyabb bruttóért is lesz jelentkező, ugyanarra a posztra.

Homeoffice 2011.12.16. 08:48:22

@ember67:

Khmm...
Orbánéknál nincsen nehéz helyzet.
Ennyi.

ember67 2011.12.16. 08:50:44

@kitiltott bögre: Tesókám, le vagy maradva!: Kádár! Viccet félretéve sajna lassan Kádár lesz az "elérendő" demokráciaszint!
Egyébként bárki bármit szeretne, az utolsó két ember, akinek pozitív értelemben jegyzi a nevét a világ: Horn (határnyitás), Bokros ( kirántotta az országot a bóvliból).

ember67 2011.12.16. 08:52:13

@Gunther: úgy hallottam, rendszeresen püföli az asszonyt, mikor "idegállapotba kerül"

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.16. 08:52:34

@gC: ..szerintem már túlzottan nem izgatja az OTP sorsa. Amióta az ővé a Pick Szeged, (bár nagyon szerettem a szegedi szalámit, de amióta tudom, hogy az övé, leszoktam róla) valamint Tokaj legnagyobb borászata és még sok más.... Nem véletlen, hogy a bankadónál is a bólogató jánosok közé tartozott!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.16. 08:55:21

@ember67: ...azért Németh Miklós sem ez a politikus tipus volt, mint ami ma dívik. Az azért nem véletlen, hogy nem volt hajlandó politikai szerepet vállalani. Ő ugyanis tudta, hogy nem volt rendszerváltás:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.16. 08:56:03

puskat kellett volna venni a manyup befizetes helyett....

puska kellett volna, bazd meg...

baloo112 2011.12.16. 08:57:17

Itten megint sir a sok libsibolsi!
Igenis megvedjuk a nyugdijakat, es emellett jut a kepviselöi fizetesek megemelesere, dupla benzinpenzre es hala istennek 4 milliard a felcsuti fociakademiara is!
Epul szepul az orszag es szeretjuk a kedves vezetöt!

ember67 2011.12.16. 08:58:31

@butus: összekapott a góréval, ebbe pusztul bele az embere a mol élén Hernádi. Nem oly nagy a szerelem már. Demján is kivitte már minden cégét. Lassan elkezdik büntetni és visszasírni a normális politikát. Sajna ezek a megélhetési politikusok tényleg elhitték magukról, hogy nagy emberek. Ez olyan, mintha valaki elénekli a Bánk bánt-t, és azt hiszi Ő jobb, mint Katona József!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.16. 08:59:09

"1. 52 milliárdot zárolnak a minisztériumok költségvetéseikben. Vagyis majd jövőre megmondják, mire nem fog pénz jutni."

Nem lehetne a TEK költségvetését nyirbálni? Úgyis olyan hasznosak.

"2. Tovább emelik a dohány jövedéki adóját, ebből 20 milliárdot várnak."

Dohyányosokat nem sajnálom. Nagyon jól ki lehetne b*ni a kormánnyal, pl. ha mindenki leszokna.

". 48 milliárd forintot hoz, hogy a kormány döntése szerint a magán-nyugdíjpénztári rendszerben"
M-E-G-M-E-N-T-I-K . Ne ferdítsünk :D

ember67 2011.12.16. 09:00:12

@butus: Lóf..t! Testvér a testvért nem üti! furkó a furkóval összeborul!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.16. 09:02:06

@ember67: .. a testvért nem is, csak az ilyen Orbán, és Matolcsy féléket!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.16. 09:02:28

@butus: lehet, de ha most puskam lenne, nem lenne gondom az oregkoromra.

lehet, kesobb meg szobrot is kapnek...:-D

ember67 2011.12.16. 09:03:08

@butus: igazad van, akkor (határnyitás) épp ő volt a góré!

dr kíváncsivagyok 2011.12.16. 09:03:50

@Nem Penny hajója: "Olyan mértékű elvándorlás van az aktív fiatalok körében, hogy '56 lassan ahhoz képest sehol sincs. "

Ez így igaz.....eddig 2 Fiam ment külföldre,....a 2 - ből.....

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.12.16. 09:03:56

egyebkent uzenem ezeknek a mocskos allatoknak,hogy inkabb nekiajandekozom a biztositonak a felgyult osszeget, de ti nem fogjatok focira kolteni, a tolvaj kurva anyatokat...

Viktus 2011.12.16. 09:06:55

@ember67:

Bokrostól se legyünk annyira elájulva a nadrágszíj meghúzáson kívül mást az sem csinált ... ott sem volt semmi szerkezetátalakítás, államreform stb,.

dr kíváncsivagyok 2011.12.16. 09:07:59

@newtehen: " Felelős ember így nem tud már tervezni. Előbb utóbb mindenki elmegy.... "
Igen , elmennek a Fiatalok,,....és az a baj , hogy elmenni könnyebb mint visszajönni...

dr kíváncsivagyok 2011.12.16. 09:08:57

@butus: Kiigazítalak : nekik már VAN jövőjük....

dr kíváncsivagyok 2011.12.16. 09:11:10

@ColT: " Dohyányosokat nem sajnálom. Nagyon jól ki lehetne b*ni a kormánnyal, pl. ha mindenki leszokna."
Óvatosabban az ilyen sarkított véleményekkel.....nem így ugatnál , ha dohányos lennél és megtapasztalnád....

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2011.12.16. 09:11:44

@Vidéki: "olvassad el egy náladnál hozzáértőbb közgazdásznak, a „Szakértői” (Bajnai) Kormány főtanácsadójának Kun Jánosnak a témával kapcsolatos cikkeit."
Ezt a nyilas dumát meddig erőlteted még wazz? A jövőre kialakuló nyugdíjrendszer teljesen meg fog egyezni az 1989 előttivel. Akkor az országot Népköztársaságnak hívták. És nem működött jól. Az emberek akkor változás akarnak. Most Orbán és Matolcsy ezt visszahozza. Építik a szocializmust. Az emberek magánvagyonát erőszakkal államosítják. És te ehhez aszisztálsz, te mocskos kommunista féreg!

"Nem ártana, ha néha kinyitnád a szemed: Három millió autó szaladgál az utakon.

A kocsikban ülőket figyelve én még egyet sem láttam, akinek segge ki lógott volna a gatyából.

Ne csak érzéseidre. látomásaidra hagyatkozz, hanem nézz körül a valóságban.

„Nem kell félni, nem fog fájni”! (Gyurcsány) "

Mondd csak , olvastad a híreket, hogy kis hazánkban küszködnek az emberek legnagyobb arányban az egész EU-ban a rezsi fizetésével. És jövőre még 5-7% nőhet ez? Azért mert a minisztériumban jól fizetnek a többiek még éhenhallnak te kommunista bérenc...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.16. 09:14:54

@kíváncsivagyok: ..nincs igazad! Nagyon könnyű leszokni a dohányzásról, csak egy infarktus kell hozzá. Én tapasztalatból beszélek. Egy szálat nem vettem a szába az infarktust követően, de nem is kívántam a cigit. Ennek már 6 éve.

baloo112 2011.12.16. 09:15:19

@butus: köszi! ennyi jo hirt nem vagyok kepes megjegyezni a sok libsibolsi jajongas miatt.
majd akkor lesz magantulajdonhoz valo jog ha a kedves vezetönk akarja. es csak annak akinek a kedves vezetönk akarja. erre adtunk felhatalmazast.

tourline 2011.12.16. 09:17:30

TEK-nek kell a lóvé hát a narancsos bukta alatt a tek vezetője volt viktor testőre, kitartott mellette a nehéz időkben ennyi csak jár neki....Meg hát a Q7-esek sokat esznek, a terrorelháritók meg fejenként keresnek annyit mint a hajduszoboszlói kapitányság együttvéve....még kevés is lesz az a 10 milliárd. Meg amint látjátok a zemberek most már puskára költenék a manyup pénzt ahelyett hogy jó jelzőbárány módjára a közösbe dobnák. Na ezek ellen kell majd a TEK....A különleges titkosszolgálat meg majd megtalálja még a párnába dugott, lekváros üvegbe rejtett megtakarításaidat is. Mivel minden komolyabb és döntőképes pozicióban fityeszes szolgák ülnek így mehetünk a jóistenhez panaszkodni..... Tényleg lépjetek onnan, mert ha csak kiültök brüsszelbe koldusként az eu parlament elé egy táblával hogy Magyarországról jöttem, szánalomból mindenki 20 eurósokkal tömi tele a kalapod naponta kétszer és együttérzően vállon veregetnek kb olyan szinten mintha egyedül harcoltál volna egy csorba bicskával Kambodzsában a vörös khmerek ellen és túlélted....

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.16. 09:17:39

@Tyson925: Vidékivel kapcsolatban már ketten vagyunk, egy véleményen.

2llkedő 2011.12.16. 09:18:32

@Viktus: "Bokrostól se legyünk annyira elájulva a nadrágszíj meghúzáson kívül mást az sem csinált ... "
Viszont nem is hazudta azt, hogy nem lesz megszorítás, adót kell csökkenteni, egymillió munkahelyet teremtünk, stb.

csakmeraze 2011.12.16. 09:19:00

2010 advent: elopják a manyup pénz 90%-át.
2011 advent: a maradékot is ellopják.

Mást ígértek.

A fidfesz-kdnp egy mocskos, hazug, tolvaj, istenkáromló szarházi banda. Tudatosan, előre megfontolt szándékkal, bűnszövetkezetben, nagy vagyonyi hátrányt okozva, hatalommal visszaélve, stb...
Gyehenna. De minimum sün és ravatal.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.12.16. 09:19:32

@kíváncsivagyok: Én leszoktam. Nem fogok milliókat fizetni ennek a pénzéhes szemét bandának!
Örülj, hogy egyelőre csak a dohányzásról kell leszoknod, a levegővételről nem!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.16. 09:24:17

"Mondjuk ilyen gyorsan megbukott költségvetést még nem láttam, hiszen még meg sem szavazták."

ezt mondom én is hetek óta.

tourline 2011.12.16. 09:25:56

Egyszerre ki kell venni a pénzeteket a bankból egy nap, nem tankolni egy hétig, és nem fizetni semmilyen közüzemi számlát, amolyan polgári ellenállásként. Meglássátok új választást írnának ki 3 nap alatt, és még csak tüntetni se kellett.

vasgyuszi 2011.12.16. 09:26:46

Életem legjobb döntése volt, hogy otthagytam ezt a szarkupacot (Mao.) 2001-ben!

GGG77 2011.12.16. 09:29:56

Büdös, hónalj- és lábszagú, primitív kommunista patkány ez a Viktor.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.16. 09:33:11

Most hallottam egy jó hírt a tv-ben. Egy közgazdász nyilatkozott, aki elképzelhetőnek tartja, hogy az IMF azzal kezdi, hogy először állítsák helyre az ország jogrendjét, majd utána szó lehet a hitelről is.

GGG77 2011.12.16. 09:33:16

@Vidéki: Véleményetek lehet, de lehet nekünk is:
Enrico barátoddal együtt orbitális seggfejek vagytok, az "érveitekkel" vitatkozni is kár, bakteriális szinten lévő életformák vagytok kb.

GGG77 2011.12.16. 09:34:46

@butus: Nagyon bízom benne, hogy a nemzetközi politikai, pénzügyi nyomás akkorára nő, hogy Orbánéknak menniük kell. Mert ez a nép birka ahhoz, hogy elkergesse ezeket.

tourline 2011.12.16. 09:36:23

@vasgyuszi: Nekem is a legjobb döntésem volt. Kimenekítem onnan a családot oszt annyi. Bár azt hittem öregkorukra nyugodtan leélhetik még azt a pár évet....Eladjuk az otthoni házat mindent amennyit adnak érte minél hamarabb,összecsomagoljuk fatert mutert oszt agyőőőő.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.16. 09:37:27

@GGG77: ..én is csak ebben bízom. Hiszen a csürhe a fideszé, a normális emberek nem vernének szét semmit sem, annak pedig hírértéke sincs. Lásd október 23.-át.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.16. 09:39:40

Változott a terv! Sokkol egyszerűbb ellopni még a MNyPt-akban maradt 300 GFt-is. Közben meg sírnak, hogy az emberek miért nem fektetnek be hosszabb távra. Hát ezért! Mert jön egy ilyen pancser csürhe és gondolkodás helyett ellopnak mindent! Bohócország!

Jaffar 2011.12.16. 09:40:23

@csakmeraze:
2012 Advent: Ellopják a bankbetéteidet is

Indoklás : Zelmúlt 8 év ...........

Megtehetik? Meg, mert a birka nép hagyja.
Ennyi a történet.

Jaffar 2011.12.16. 09:41:42

@GGG77:

Ne etesd a trollt, pláne, ha fizetett trollról van szó.
Egyszerüen csak /ignore. Megunják hamar, ha senki sem válszolgat nekik.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 09:44:05

@Gunther: A magánynyugdíj pénzek maradék 300 milliárdjának bekebelezését most készítik elő. Bent van a jegybankról szóló törvény, miszerint minden döntést (még a napi döntéseket is, hogy vegyenek-e gémkapcsot is!) az újonnan felhigított monetáris tanács fog hozni, behoznak harmadik alelnöknek egy havert és megmarad a kiherélt, semmi hatáskörrel nem rendelkező igazgatóság. Ezzel kifoszthatóvá válik az MNB széfje is.Rettegve kérdem: ha eltapsolják jövőre a mi 300 milliárdunka (is) és az mnb maradék tartalékát is, mit fognak 2013-ban kifosztani, és 2014-ben hogy a sok birka rájuk szavazzon?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.12.16. 09:44:50

@Jaffar: "Meg, mert a birka nép hagyja."

Ezzel a birka népezéssel le lehetne állni. Nincs még egy eu ország, ahol annyit tüntetnének a kormány ellen, mint idehaza.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 09:47:43

@csakmeraze: Szép kis ajándék a fa alá, nem igaz? Kifosztás. Szerencsésebb országoknak szigorúbb költségvetés jön, meg adóemelés, nekünk meg unortodox költségvetés, horribilis adóemelés no meg vagyonelkobzás. Ez nem túl drága virgács, mert rossz gyerekek voltunk és nem adtuk a mi tulajdonunkat nekik?!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.16. 09:55:42

@csakmeraze:
"Mást ígértek."

Miért, mit ígértek? Nem volt a választás előtt konkrét programjuk, de az előző kormányzásuk alatt is volt pár próbálkozásuk, ami alapján várható volt, hogy lesznek ilyen jellegű intézkedések. Meg a szélkakast is mindenki ismerhette. Aki ezek után megszavazta őket, az vagy hülye, vagy abba a rétegbe tartozik, akik úgy gondolják, nincs mit elvenni tőlük, ellenben a gazdagabbak megtakarításaiból részesedne.

szúnyog69 2011.12.16. 09:56:48

csak, hogy ezt a depresszív hangulatot megtörjem nézzétek meg, hol a legboldogabbak az emberek!

themostwanted.blog.hu/2011/12/16/a_hiltonban_a_legboldogabb_munkahely

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.16. 09:57:25

@Vidéki:
Te idióta barom. A 6,7%-os GDP csökkenés természetesen Gyurcsányék bűne, a mostani Ft gyengülést meg külső okokra fogod. Neked nem véleményed van, te pártkatona vagy, egy aljas féreg.

belekotty 2011.12.16. 09:58:26

@vasgyuszi: Kicsit későn ábrándultál ki a maoizmusból. :-))

uni1002 2011.12.16. 10:01:20

Mi ez a felháborodás? Egy előző kormány, a keleti frontra küldte a polgárait harcolni, megmenteni a hazát. Sokan az életüket adták. Most is menteni kell a hazát, de egyelőre elég a polgár pénze is.
Nem mérgelődni, hanem felajánlani...

Parajpuding 2011.12.16. 10:02:34

A zorbán és társainak sorsáról a népnek kell döntenie, nem a tőlük függő fidesznyik csatlósnyalonc magyar bíróságoknak, ügyészségeknek, rendőrségnek. Eljön a nép által létrehozott rögtönítélő bíróságok ideje. Csak a magyar nép oldhatja meg a problémáit, senki nem fog segíteni. Az EU sem. Az EU bíróságai sem. Elég volt a zsarolásból, elég volt a lopásból, elég volt a fosztogatásból, elég volt a nép megnyomorításából! Nem szabad engedni, hogy visszatérjen a diktatúra, amit a rendszerváltás söpört el. Még talán nem késő.

belekotty 2011.12.16. 10:04:02

@röhögő: ""bár az egész támogatást nem ítélték meg neki." - Hogy is volt azon a "nem volt taggyűlés" -en? Na akik megítélték, még emlékeztek az instrukciókra. "

- Az úgy volt hogy "Ne mi nyerjük a legtöbbet!".

Roltii 2011.12.16. 10:06:30

basszus, itt páran magas jövedelemnek tituláltok pár százezer bruttót. Én picit több mint 355ó0 bruttót keresek és elmondom mi a helyzet:
- anyóséktól kapott jelenleg 13 éves autóval járunk (és hálás vagyok érte,hogy van)
- 27 (nem saját) négyzetméteren lakunk
És ezek nem fognak változni. Igen, van pénzünk étterembe kajolni ha arról van szó, meg belefér nyaralás is, meg síelés is (talán), de azért hadd ne legyek emiatt már kurva gazdag. Ez a pénz két féle módon költhető el:
- minden összespórolva, semmit se vásárolva, no nyaralás no semmi 15-20 év alatt egy saját kislakás
VAGY:
- albérlet, használt cuccok, de kellemes lét (bár egyre kevésbé).
Lehet irigyelni ezért, lehet azt mondani, hogy ne panaszkodjak, de szerintem jó diplomával, jó munkahellyel ez nevetséges. Külföldön ugyanezzel a munkával inkább bele se gondolok hogy élnék. Csak sajna nem szívesen költöznék el innen, de nem nagyon marad választásom ha ezt így folytatják. És talán ez a legnagyobb baj, hogy a legtöbbet adózokat kergetik el, de nagyon. Hiszen mi fizetünk kb mindent, mert akik felettünk vannak, már tudnak ügyeskedni, befektetni, tőzsdézni (trükkök százai), viszont alattunk nem sokkal már kevesebb az adó (hiszen a bruttó 202 ezres sávhatárral ez minden csak nem 1 kulcsos adó).
Ezután most elveszik a manyup lóvét, mert oké, hogy mi úgyse kapnánk belőle, de szerettem volna, ha a családomnak jut belőle.
Jah, és én hülye még ezekre az idiótákra is szavaztam, mert azt hittem, hogy ott az árnyékkormány, kész tervek stb. Ritkán lehet ennyire pofára esni, most sikerült. 2014-ben nem tudom mi lesz, mert sajna nem nagyon maradt párt amire szavazni lehetne.

Ami kéne: egy jó erős civil szféra, új emberekkel, akik mögé/mellé oda lehet állni. Nem egyesületek amik a támogatásért vannak, vagy valamelyik jelenlegi politikust gazdagítja, hanem egy teljesen új szféra. Sajnos ennek nyomait se látom, mert ilyen 1 millióan a sajtószabadságért, vagy az a kiscsajos rettegős bagázs nem túl hiteles.
(jöhetnek a kommentek, hogy gazdag köcsög vagyok:D)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.16. 10:08:58

@Tyson925:
Nono, elfelejted azt, hogy nem csak a kommunisták államosítottak, hanem a fasiszták is. A kettő között óriási különbség, hogy utóbbinál nem szűnt meg a magántulajdon a termelő eszközök terén, csak annyi történt, hogy a rendszer ellenségeinek vagyonát államosították, miközben a rendszerhű vállalkozók óriási előnyt élveztek. Ez várható itt is.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.12.16. 10:10:52

Tudjátok mit? Én egy huncut garast nem fizetek többé nyugdíjpénzt, cserébe nem is kérek majd semmit. Én nem leszek kolonc a társadalom nyakán. A nyugdíjazásom másnapján felkötöm magam, jó lesz így?

2llkedő 2011.12.16. 10:11:33

@belekotty: "- Az úgy volt hogy "Ne mi nyerjük a legtöbbet!". "

Ezt most már fejlesztették: Mi nyerjük a legtöbbet!

phaid 2011.12.16. 10:11:48

Teljesen mindegy mit csinálnak. Mindenki meg van félemlítve, családja van, jó esetben munkája. Nem fogja kockáztatni mindezt, így csak nyel.
A kormánytagoknak tök mindegy a nyugdíj probléma, neki csak a pénz kell. Jól tudták ők már ezt akkor is amikor hatalomra kerültek, hogy ez lesz.
Sőt, jobbat mondok, a cél az lehet, hogy ne is kelljen nyugdíjat fizetni. Ha nem bírsz dolgozni, fordulj fel. Akik pedig a húsos tálnál vannak, azok gyűjtögetik a mi adónkból és az ő "minimálbérükből" a nyugdíjra valót.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.16. 10:12:52

@Roltii:
"Jah, és én hülye még ezekre az idiótákra is szavaztam, mert azt hittem, hogy ott az árnyékkormány, kész tervek stb. Ritkán lehet ennyire pofára esni, most sikerült. 2014-ben nem tudom mi lesz, mert sajna nem nagyon maradt párt amire szavazni lehetne."

Sok blogot, fórumot olvasgatok, de te vagy az első, aki ezt így leírta. Ez becsülendő. Mások vagy kussolnak, vagy hirtelen az ellenkezőjét írják, mint választások előtt, meg van 1-2 Fidesz droid(sajnos csak itt 1-2, az életben 1,5 milla), akik bármit lenyelnek, és a hivatalos Fidesz állásponttal változik a véleményük.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.16. 10:14:51

@Roltii:
A civil szférával amúgy az a baj, hogy azon a téren 90%-a a civil szervezeteknek (lásd pl. zöldek) azért jött létre, és azért volt, hogy az előző kormány idején mindent ellehetetlenítsen, viszont hivatalosan ne lehessen kötni őket a Fideszhez, holott nyilvánvaló volt, ki a megbízójuk. Ugyanez fordítva igaz a szakszervezeteknél.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.12.16. 10:15:34

@Yooha:
Nem ezt várják tőled, hanem azt, hogy fizess, aztán kösd fel magad.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 10:16:20

Gyerekek, sikerült bejutnia a vastagbőr és kommentelőinek a mandiner 2011 legnyomasztóbb arcainak listájára. Nem fogtok meglepődni, de a 14-es lista zömén olyan emberek állnak, akik izgágaságukkal akadályozták a viktatúra kiépítését. Persze vannak a listán olyanok is, akik kellemetlen helyzetbe hozták a fideszt. De nem meglepő módon a felkerültek zöme ilyen-olyan aktivista :D:D:D:D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.16. 10:17:28

Már nem is tudom ki kérdezte hogy miért vittük ki a cégeket januártól Szlovákiába, a bankbetétet Ausztriába és miért vásárolgatok máshol.
EZÉRT.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 10:18:28

@2llkedő: És hogy is volt az, hogy ne a zemberekkel fizettessék meg?!

Parajpuding 2011.12.16. 10:19:43

@Roltii: Legalább te képes vagy böcsülettel elismerni. Nagyon-nagyon sokan hallgatnak inkább, vagy még többen már le is tagadják. Tévedni emberi dolog. Letagadni pedig féreg dolog.
Programozott droidok pedig mindig voltak és lesznek, akik követik az alkotójukat a zúzdába. Nem kár értük.

Viktus 2011.12.16. 10:26:12

@Roltii:

Társasági adó előlegnek szeptemberben behúztak tőlem 529.000 forintot örülök, hogy találtak neki hasznos helyet a magyar fociban ...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.12.16. 10:28:58

@newtehen: ..csak tudod az a probléma, hogy a csürhe a fideszé. Akik most tüntetnek, azok nem rombolnak így nincs semmi hírértéke. Hallgatnak róla, mint a sír. Legalább is itthon.

Jaffar 2011.12.16. 10:35:18

@newtehen:
Az, hogy 10.000 ember kimegy és csendben vonulgat, az nem tüntetés. Max egy megmozdulás.
Ilyen történések után millióknak lenne helye az utcán, de legalábbis azoknak, akiket érint + akik szimpatizálnak vele. Más országokban ilyen fasza kormányzás és intézkedések után már törtek zúztak volna és elzavarták volna öket. Viszont Gyurcsány ellen ki lehetett menni tüntetni, ugye?

Jaffar 2011.12.16. 10:37:49

@Figyel Castro:
Ne etesed a FIZETETT trollt pls!

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2011.12.16. 10:39:01

@Enrico72: "Csendben megjegyezném, hogy még mindig növekedésről beszélünk, nem pedig recesszióról. "
Csendben megjegyzem, h már most recesszió van. 2 egymást követő félév csökkenése egy ágazatot kivéve...
Az internacionálét megy már? Remélem nem lesz egy hamis hang se!

Kierkegaard Akciócsoport 2011.12.16. 10:39:17

Én, mint MANYUP-tag kicsit örülök ennek az intézkedésnek. Így legalább biztosan tudom, hogy ebben az országban nem kapok nyugdíjat, a tisztességes adózás ennek az országnak semmit sem jelent, rám, a tisztességesen melózó emberre nincs itt szükség, így még van időm országot váltani (eddig úgy gondoltam, hogy a következő választások eredményét még megvárom, de most kicsit változtattam a menetrenden: az első külföldi állásinterjúm jövő januárban lesz :) ).
Az állami nyugdíjrendszerben lévőket még hitegetik, valójában semmi garancia nincs arra, hogy kapnak valaha nyugdíjat (ezt a MANYUP első államosításánál elintézték már).
Mind emberileg, mind szakmailag kíváncsi lennék a kormány álláspontjára, hogy miért éri meg még jobban basztatni azokat az embereket, akik az ország egyéntől származó adóbevételeinek ~10%-át fizetik. Most megmondom, ha ez a 102ezer ember velem együtt elmegy az országból, nem kell több megszorítás, mert az államháztartás, és a gazdaság magától összedől. De akkor én már egy óceánnal arrébb leszek :)

Viktus 2011.12.16. 10:40:04

Alig két hete marad a kormánynak arra, hogy meggyőzze az Európai Bizottságot arról, a főbíró és az adatvédelmi ombudsman idő előtti leváltása, az alaptörvény és az egyes sarkalatos törvények nem sértik az uniós irányelveket. Az európai uniós közjog egyik szakértője szerint minimális az esély a megegyezésre, ami hosszú jogvitát, akár pereskedést, súlyos bírságot hozhat. A kormány nincs könnyű helyzetben: eddig még nem volt példa arra, hogy az Európai Bizottság azt állítsa, egy tagállam törvényei az uniós Alapjogi Chartába ütköznek.

hvg.hu/itthon/20111215_Europai_Bizottsag_Reding_kovetkezmenyek

Viktus 2011.12.16. 10:45:35

@Jaffar:

Volt eredménye? Semmi.

Alternatívaként nem lépett fel senki Viktorék is inkább a kivárásos sunnyogásra mentek rá most pedig még ellenzéki erő sincsen, és a civil szféra hippi bohóckodásai sem jelentenek alternatívát. Ez a baj.

Magyarországon v.mennyi nagy megmozdulás mögött volt értelmiségi bázis lásd. 1848, 1956, de még a taxis huncutkodást is a háttérből a szadesz szervezte ...

sárkányfő 2011.12.16. 10:54:05

A finn(!) főbíró szép tükröt tart a magyar bíróknak, a magyar AB-nek, a magyar igazságszolgáltatás tagjainak.

Míg a magyar bírók egységes és hatalmas nagy KUSSBAN vannak a jogállam szétverése, az AB kinyírása, és az egész téboly miatt, nincs egy legény se a gáton, aki kiállna, sunnyognak lehajtott fejjel, néma cinkosaik ők a narancsuralmi rendszernek, aközben a finn főbíró csap az asztalara a mi magyar ügyünk miatt:

hvg.hu/vilag/20111216_finn_fobiro_eu

Úgy látszik Brüsszelnek és a finn főbírónak is fontosabb a magyar jogállam, az igazságszolgáltatás függetlenségének megvédése Orbántól, mint nekünk magyaroknak....

juzsuka 2011.12.16. 10:54:39

@hardw: csak remélni tudom, hogy minden így fog történni záros határidőn belül!!!!!!!!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.16. 10:56:43

Ede '88-ban öngyilkos akart lenni, tiltakozásul a kommunizmus ellen. Nem sikerült neki, kómába esett.
2011-ben ébredt. Mit érzehet?

faluujsag.blog.hu/2011/12/16/falusi_kronikak_a_magyar_beteg

zrobasé 2011.12.16. 10:58:40

@mh1973: "az új fejlemények kapcsán a tagok dönthetnek természetesen úgy, hogy nem kívánnak pénztári tagok maradni"

aha, szóval fizetni lehet a járulékot-adót, de nyugdijad az államiból nem lesz, a magánból se, mivel nem oda megy a pénz...bravó, giró-szász, remélem jól megfizetik , hogy igy eladtad magad...

guy2 2011.12.16. 11:01:39

@Roltii: Tudomásom szerint nyugaton az átlagpolgár szintén bérlakásban él, sőt még komoly hitelei is vannak - nézz meg egy amerikai sorozatot, már cipőt is hitelkártyával vesznek (vettek), szóval nem élünk sokkal rosszabbul, mint az átlag külföldi.

Külföldön lakása csak a leggazdagabbaknak van, a lakás a magyar ember szent tehene, tudtommal a magyar munkavállalók mobilitását erősen korlátozza a saját lakáshoz való ragaszkodás.

Sajnos az állam valóban mindent megtehet, főleg kétharmaddal. A parlamentet meg nem érdekli, hogy a manyup tag nem fog a fideszre szavazni a következő választásokon, mert eddig sem szavazott a pártra. Ergo választókat ezzel nem fognak veszteni.

Az mszp meg az elmúlt években a rettenetesen amatőr kommunikáció révén úgy lejáratta magát, hogy egy hezitáló manyup tag nem fog emiatt rá szavazni.

Valljuk be, a tipikus manyup tag általában nem jobbikos, az lmp meg nagyon kezdő párt.

Szóval a következő választáson marad a fidesz.

A kérdés az, hogy ezt a lenyúlást a fidesz kompenzálni fogja-e valahogy, vagy nem érdekli majd őket a nem rájuk szavazók sorsa.

Uff. :-)

Vidéki 2011.12.16. 11:01:53

@Tyson925:

Te is az öklöddel érvelsz, mint Tyson.

Képes vagy azt állítani, hogy az „nyilas duma”,

ha Viktust arra kérem, hogy "olvassad el egy náladnál hozzáértőbb közgazdásznak, a „Szakértői” (Bajnai) Kormány főtanácsadójának Kun Jánosnak a témával kapcsolatos cikkeit."

A te pihent agyadban Bajnai és a a „Szakértői” (Bajnai) Kormány főtanácsadója Kun János is nyilasok lennének?
Te képes vagy bárkit nyilasnak nevezni, ha úri kedved ezt kívánja.
.
Természetesen ugyanilyen alakok, mint te rettegnek a már 65 éve totálisan legyőzött és megsemmisített nácizmustól, amely azóta egyetlen országban sincs hatalmon, és annak jelképétől, és mint ilyen teljesen jogosnak találják annak betiltását.”

„ „Dühödt szenvedély, amellyel a kommunisták a fasizmust, számos utánzójára hivatkozva, tovább éltetik …

Így lehet a kommunizmust továbbra is a demokráciával azonosítani, közben pedig minden ’burzsoá’ kormányt azzal gyanúsítani, hogy Mussolini vagy Hitler utánzóinak az útját egyengeti.

Amióta a fasizmusnak vége, azóta nincsen kommunista politika ’fasiszta veszély’ nélkül”

– írta egy korábbi kommunista, Francois Furet, a francia forradalom történetének újragondolója,
(Antifasiszta duplagondol
Konzervatorium I 2011.10.21. 07:15)

csakmeraze 2011.12.16. 11:04:09

@lecsekkoltam: nemzeti együttműködés programja, 69. oldal:
"Nem engedjük, hogy az állami nyugdíjak mellett szolgáltatást biztosító
magánnyugdíj-pénztári rendszer megtakarításai veszélybe kerüljenek."
forrás: www.parlament.hu/irom39/00047/00047.pdf

Valóban nem először csináltak segget a szájukból.

Viktus 2011.12.16. 11:04:09

@sárkányfő:

Nem gondolod, majd ezek sérthetik a mi szuverenitásunkat??? pfej.

csakmeraze 2011.12.16. 11:05:15

@Zabalint: Bocsesz, az előző neked lett volna válasz

Roltii 2011.12.16. 11:08:16

@guy2:
persze, nem saját lakás van, ott teljesen más a rendszer. De akinek van egy versenyképes diplomája egy versenyképes állással, az nem ugyanazokon gondolkodik mint mi.
Valahol (talán index vagy házon kívül ), volt egyszer egy interjú egy londoni fodrásszal. Mármint magyar volt, csak elhúzott a pékbe. Ő mondta, hogy ugyanúgy hitelből élnek ott is az emberek, csak éppen tudják fizetni. Ha jó a munkájuk (neki jó), akkor mondta, hogy nyaralás, síelés, tv, autó nem téma, mert futja rá, és a hiteleit is szépen tudja fizetni. Ez az amit én is szeretnék elérni. És a hitel alatt nem a magyar pénzügyi szféra termékeit értem, mert a 0 thm-es áruhitelen kívül, vagy legrosszabb esetben a 11x10%-os konstrukcióval élek, de mással nem. Azt is csak olyankor, ha van pénzem egyébként a termékre, csak kényelmesebb elnyújtva kifizetni.

no successful 2011.12.16. 11:11:14

@Zabalint:
"Te idióta barom. A 6,7%-os GDP csökkenés természetesen Gyurcsányék bűne, a mostani Ft gyengülést meg külső okokra fogod. Neked nem véleményed van, te pártkatona vagy, egy aljas féreg. "

Pedig bizony ez a helyzet. Most isszuk igazán a levét a szoclib kormányzásnak, megfejelve, az euválsággal. (Persze nem csak az EU van válságban, hanem az egész világ. Egyszerűen a 2008-as válság nem ért még véget.) Köszönd ezt a Fleto haverodnak, meg a globalizációnak.

Roltii 2011.12.16. 11:12:23

@guy2: jah, és hogy válaszoljak a kérdésedre:
biztos vagyok benne, hogy nem lesz kompenzáció. Sőt, akinek van reálhozama, az is kevesebbet kap, mert plusz egy évig mentek a tagdíj levonások (vagy az csak befizetésből van?). Az biztos, hogy jól járni nem fogunk, bár nekem egy kibaszott aegonos ügyintéző miatt úgysincs reálhozamom (csak arról felejtett el szólni, hogy ha nem vagyok legalább 5 éve tag az előzőben, akkor amikor átmegyek, bukom a hozamom... na mindegy, ez saját egyéni szocprobléma).
Én már régen is mondtam, hogy a manyupok szarul működnek, de talán a legrosszabb megoldás az ellehetetlenítésük, ha valami rossz, akkor azt először meg kell próbálni megjavítani.

Vidéki 2011.12.16. 11:14:39

@Zabalint:

Írod választékos kocsmai stílusban:
„Te idióta barom. A 6,7%-os GDP csökkenés természetesen Gyurcsányék bűne, a mostani Ft gyengülést meg külső okokra fogod.”

Te mire fogod, hogy a svájci frank, amiben a lakosság és az önkormányzatok hatalmasan eladósodtak (a ballib kormányzatok alatt), ilyen hatalmas mértékben erősödni tudott az euróhoz és a dollárhoz képest is?

Viktus 2011.12.16. 11:16:15

@Vidéki:

Már megfogta a svájci jegybank egy ideje :P nem zavar? és csak nálunk tartja magát ilyen szinten meg a gyengélkedő euro is :P de téged az sem fog zavarni.

Roltii 2011.12.16. 11:16:45

@no successful:
"Egyszerűen a 2008-as válság nem ért még véget"
igen, de kevés ország engedhette meg, hogy ennyire szarjon az egészre. Egy válság kíváló lehetőség lett volna komoly, értelmes szerkezeti átalakításokra. Nálunk nem igazán tudok ilyet mondani, talán az egysávos adózás bevezetése ilyen, csak éppen azt nem válságnál szokták meglépni, és az 1 sáv se több:D
Jó lenne, ha látnánk megfelelő válság kezelő intézkedéseket, és nem csak azt, hogy Matolcsy körül néz, és innen-onnan elvesz pénzt.
Az MNYP-k államosítása kiváló példa erre, hiszen az országnak hosszútávon jó lett volna nagyon, rövidtávon se volt rossz. Ultra rövid távon tudtak belőle pénzt kivenni, de bár ne tették volna.
Jah, meg válságban nem adunk a focinak, meg a vasutasoknak zsét, "csak úgy". Demagógnak hangzik, de nem kevés pénzről van szó. Ráadásul a vasutas témában szerintem nincs 80-as IQ-nál többel rendelkező személy, aki ezt bármi módon alá tudta volna támasztani, hogy nekik ez jár.

NaP · http://nagyek.blog.hu 2011.12.16. 11:18:42

Azt írják, hogy éves szinten 48 milliárd bevételt fog hozni a 100 ezer adózó 10% nyugdíjjáruléka. Egyszerű osztással kiderül, hogy 48 000 000 000 ft / 100 000 fő / 12 hónap = 40 000 ft/fő/hónap. Ez átlagosan bruttó 400 000 ft-os fizetést jelent. Jó eséllyel a magánszférában, mert állami alkalmazottak nem mertek maradni.
Ez a piaci értéket termelni képes alkalmazottak jelentős része.
Innentől nem nagyon érdemes tartani az egykétkulcsos adót, mert a kedvezményezettjei már úgyis ellenségek.
Szomorú lesz a jövő év, sajnos nagyon szomorú! :(

zrobasé 2011.12.16. 11:18:43

@no successful: "Köszönd ezt a Fleto haverodnak, meg a globalizációnak. "

te meg köszönd a globalizációnak a tévédet, kocsidat, számitógépedet, internetedet, kávédat, cigidet, ruhádat, cipődet, déli gyümölcseidet, etc...

@Vidéki: természetesen a lusta németek tehetnek róla, meg a gyurcsány-bajnai duó, kun jános is, tudod, őt ismered, kedveled, meg a bankárbosszú, a manyup-tagok, a zúnió, a neptunusz vonzása, a hidegháború, castro, merkel, meg sárközy és kicsit még kohl kancellár is...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2011.12.16. 11:20:26

"Mondjuk ilyen gyorsan megbukott költségvetést még nem láttam, hiszen még meg sem szavazták."
2008-ban 3 költségvetési terv készült gyors egymásutánban, ha jól emlékszem...

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.12.16. 11:20:41

A fidesz ellenzékben miért nem kampányolt a deviza hitelezés ellen? "a lakosság és az önkormányzatok hatalmasan eladósodtak " Igen, Kósa úr is csak így tudta visszafizetni a felhalmozott deviza hitelét.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 11:22:40

@no successful: Húúúúú, azt már olvastam, hogy megugrik karácsony táján az öngyilkosok száma, de hogy a kamikázék száma is, az új. Rossz helyen tolod viktor szekerét, van neki facebook oldala is. Ha eleget fényezed, lehet belőled HM államtitkár saját személyzettel, saját attila szoborral és saját musicallel, és saját non bestsellerrel.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2011.12.16. 11:23:15

@NaP: Az maradt a nyugdíjpénztárban, akinek már sok pénze volt ott. Akinek csak 1-2 százezre, az visszalépett, 3 millió fölött pedig szinte mindenki maradt. Aki annyit gyűjtött, az valószínűleg most is rendes fizetést visz haza.

baloo112 2011.12.16. 11:25:42

@Vidéki: hodmezövhely miota ballibes apa? soha nem volt... nem ott van a legnagyobb devizaadossag?
amugy a megtakaritasok ellopasa kb azt vetiti elore hogy mivel jovore nem lesz mit ellopni a bankbetetek jönnek.... (gyurcsany es a nemzetközi karvalytöke hibajabol....)

Kakimaki0123456789 2011.12.16. 11:26:40

@Himpellér: Fontosabb dolga volt. Pld a reformok megbuktatasa. Az egeszzsegugy ugy is nez ki ( index.hu/belfold/2011/12/16/vesztervek_keszultek_a_korhazakban/ )

Kozben fizetjuk Europa legnagyobb burokraciajat (es megsincs rendszam-matrica az okmanyirodakban, basszakmeg!)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.16. 11:26:55

@NaP: "Innentől nem nagyon érdemes tartani az egykétkulcsos adót, mert a kedvezményezettjei már úgyis ellenségek."
Úgy ahogy mondod. Egy pillanatig sem az fog eszembe jutni erről a rablóbandáról hogy a szja befizetésemet jelentősen csökkentették hanem hogy megfosztottak a nyugdíjamtól, attól hogy a saját sorsomról magam dönthessek. Ellenség vagyok.

komplikato 2011.12.16. 11:29:13

@newtehen: Szólj vissza ha lesznek több százezres tüntetések. Addig ami van az lepkefing ...

Bruno 2011.12.16. 11:29:13

Az, hogy ezek a patkányok miképp akarják ellopni a pénzemet azért nem érdekes mert szerencsémre még van mintegy 10 évem a nyugdíjig. Akkor pedig már biztosan nem a kormányban, hanem a őket egyébként megillető helyen lesznek. Az, hogy mie ez a hely mindanki szabadon eldöntheti.

Viktus 2011.12.16. 11:29:33

@no successful:

Na jah, de azért a Bajnai szintet lehetett volna tartani vagy azon javítani v.micskét kb. annyi volt az elvárás ...

Borenbukk 2011.12.16. 11:30:52

@Vidéki: Ejj, Videki pajtas. Te mar kerdesben is tudsz hazudni. Biztos nem vagy te benne a Fidesz frakcioban?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.16. 11:32:33

És fideszfijjúk, belehúzni, ez még mindig édes kevés amit itt nyomattok, a kétségbeesett Gyurcsányozás meg a libsizés édeskevés. Nem lesz ebből januárban benyújtható nagy számla ha ilyen meggyőződés nélkül kalimpáltok.
Hajrá, én bízom bennetek!
Említsük együtt fel hogy Hiller kutyája 13 évig lehetett vérbíró! Hogy az IMF magyar csecsemők vérén fogja a nyugati haldokló kapitalizmust felhízlalni! Hogy minden a friccek hibája akik lusták nagyot növekedni! Hogy a sortoló karvalytőke kényszeríti erre apánkat!
Hajrá, jó munkát!

béla a görög (törölt) 2011.12.16. 11:38:12

Rossz oldalról közelítitek meg a problémát!
Nem arról kéne cikkezni, hogy az állam miért lop - mert hogy lop az semmi kétség.
100.000 állam- és szavazópolgár pénzét elvenni egy pl. 77md-os MTV helyett az nem rossz politikai döntés hanem színtiszta lopás. (merthogy értelmet a 77md másként nem nyer)
Nem foglalkoznak népszerűséggel nem foglalkoznak semmivel csak viszik a pénzt.

Innentől kezdve arról kéne cikkezni, hogyan vegye/vegyük fel a harcot az állammal szemben.

Kakimaki0123456789 2011.12.16. 11:39:09

@Viktus: Na csak kivezet minket a Viktor az Europai Uniobol... a birsagokat a maganvagyonabol fogja befizetni?

zrobasé 2011.12.16. 11:39:40

@csizsikpizsik: "Említsük együtt fel hogy Hiller kutyája 13 évig lehetett vérbíró! Hogy az IMF magyar csecsemők vérén fogja a nyugati haldokló kapitalizmust felhízlalni! Hogy minden a friccek hibája akik lusták nagyot növekedni! Hogy a sortoló karvalytőke kényszeríti erre apánkat!"

b+ :D:D:D

Vidéki, jól figyeltél, ugye ? nem elég, hogy hiller neje 20 évig volt főbiró, még a kutyáját is kinevezte vérbirónak, 13 évig !!!

na, menj, és jajongj ezen, égesd magad újból, te fizetett propagandista, minisztériumi troll

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 11:43:31

@Vidéki: Ahogy nekem is igazam van, mikor azt mondom, hogy a forradalmak célja a vagyonszerzés. Csak a név változik, akitől elveszik erőszakkal. A franciák lefejezték és elvették és elverték a nemeseket. Rákosiék megverték, elhurcolták, elvették, elverték a kulákokat. Viktorod megalázza, megzsarolja, majd kirabolja a magánnyugdíj pénztár tagokat. Nincs ebben semmi új, a forradalmi játék ugyanaz: fosszunk ki mindenkit!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.12.16. 11:43:45

dobjunk már össze többet, mint amennyit ezek a naridroidok kapnak az agitprop osztályról, akkor talán ksban maradnak, hátha hátha :D

Kell kaja,Ibrahim? 2011.12.16. 11:44:15

A fene azt a hülye szelet ,már megint visszahordta!!!!!!

dr. trafik nomac 2011.12.16. 11:48:01

Erre csak annyi tudok tenni, hogy elhagyom az orszagot. Eddig mindig visszahuzott a szivem, de most ugyerzem uldoznek. Mi ertelme dolgozni, ha elveszi az al"l"am, es azt latom, hogy masok meg bologatnak is hozza. Tiszta Kadar korszak, de gyuloltem, a problemak szonyeg ala soprese, a kontraszelektalt idiotak, es a mindennapi hazugsagok miatt, mert ha igazat mondtal, vagy beismerted, hogy el lett valami rontva, akkor bizony eltapostak.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2011.12.16. 11:48:28

@Vidéki:
Kíváncsi volnék, hogy mi a véleményed a magántuljdonról, és annak védelméről?
Mi a véleményed arról, hogy jövőre a nyugdíjrendszer teljesen meg fog egyezni a 1989 elöttivel. Szépen épül a szocializmus, és te ehhez aszisztálsz. Te is bűnös vagy...

VT Man 2011.12.16. 11:50:42

@tourline:
"Egyszerre ki kell venni a pénzeteket a bankból egy nap, nem tankolni egy hétig, és nem fizetni semmilyen közüzemi számlát, amolyan polgári ellenállásként. Meglássátok új választást írnának ki 3 nap alatt, és még csak tüntetni se kellett. "

... és akkor nyerni fog a Jobbik.

Ez a cél?
Mondjuk inkább a jobbik, mint az MSZP, de az a baj, hogy nem látok pozitív szereplőt. Az LMP egy köcsög Paks és atomellenes méregzöld szervezet, más meg nincs.

A Fidesz pedig elég gyenge, de könnyű így, hogy nincs alternatíva!

VT Man 2011.12.16. 11:52:00

@nomac:
"Erre csak annyi tudok tenni, hogy elhagyom az orszagot. "

Úgyse hagyod el. Csak szájhős vagy.

És pont ez a baj: amíg az emberek csak szájkaratéznek, addig nem változik semmi.
Ha 1 millió magyar külföldre menne dolgozni, mint a lesajnált románok (2-3 millió), akkor talán felszedne mindenki egy kicsit nyugatiasabb szemléletet, és lenne esély a változtatásra.

VT Man 2011.12.16. 11:53:44

@Kierkegaard Akciócsoport:
"Én, mint MANYUP-tag kicsit örülök ennek az intézkedésnek. Így legalább biztosan tudom, hogy ebben az országban nem kapok nyugdíjat,"

Érdekes, hogy csak most jutottál ide. Mi már 10 éve tudjuk azt, hogy úgyse lesz nyugdíja senkinek itt.

Kakimaki0123456789 2011.12.16. 11:55:56

@béla a görög: "Innentől kezdve arról kéne cikkezni, hogyan vegye/vegyük fel a harcot az állammal szemben. "
Sok tizezer hazai kisvallalkozo es alkalmazott mar reg felvette a harcot - atment a szurkegazdasagba. Na meg a szlovak rendszamos Lexusosok is harcban allnak :)

Kakimaki0123456789 2011.12.16. 11:57:49

@STX Joe: 10 eve? 2001-ben eppen eleg jo volt a helyzet... akkor meg nem lett volna keso reformokat bevezetni...

dr. trafik nomac 2011.12.16. 11:58:46

"@Vidéki: Te mire fogod, hogy a svájci frank, amiben a lakosság és az önkormányzatok hatalmasan eladósodtak (a ballib kormányzatok alatt), ilyen hatalmas mértékben erősödni tudott az euróhoz és a dollárhoz képest is? "
Orban Viktorra ! Amugy nezd mar meg az eladosodas merteket, az elmult 1 evben tovabb nott (Rogan toni pl.,), pont a fide$$-es varosokban, ahol eddig is, kivetel Lazar, ott nem volt nagy novekedes, pedig ott igencsak tetemes az adosag, na vajon miert ?!

Etniez 2011.12.16. 12:00:31

@Lecso (F*ck the Shit): Tévedsz, az üzemanyageladások folyamatosan csökkennek.

Kakimaki0123456789 2011.12.16. 12:00:33

@no successful: Hat vannak akik nem hallottak az oszodi beszedet. Vagy hallottak csak nem ertettek.
Maig nem tudom igazandibol Gyurcsanyt akartak megbuktatni vagy az arisztokracia feltette a korrupciobol felepitett birodalmat a reformoktol...

Kakimaki0123456789 2011.12.16. 12:02:29

@rolika: Es akkor meg ott van az allamkotvenyek kamata, ami Orbanek alatt folyamatosan emelkedett.

dr. trafik nomac 2011.12.16. 12:03:59

"@STX Joe: Úgyse hagyod el. Csak szájhős vagy."
Nem tudom miota ismerjuk egymast, szajkarateban lehet nagy vagy, en viszont a munkaban vagyok jo. Egyebirant a helyem mar megvan, penz felreteve, mar csak egy kerdes van, a baratnom jon-e vagy sem. Neha azert elbizonytalanodok, ilyenkor eleg elolvasni a hireket, valoszinu indulas elott, meg megnezek egy parlamenti kozvetitest, hogy honvagyam se legyen... Illetoleg nagyon sok ismerosom kiment az elmult fel evben, ugy nez ki nincs is mas valsztas. (Mind sikeres mernok volt itthon, de furcsaljak, hogy egy "munkaalapu" tarsadalomban, abbol amit kap nem lehet megleni jol, kutatoi fizetesek o nagy isten...)

Etniez 2011.12.16. 12:04:42

@Marcellusca: Manyupban dolgoztam 7 évet.
Mondtam a maradó kollégáknak, hogy a következő lépés a bankszámlák államosítása lesz.
Vagy az önkéntes nyugdíjvagyont fogják lenyúlni, azzal a szöveggel:

"A nyugdíjpénztárak nem jól gazdálkodnak az önkéntes pénztárakkal sem. Mivel a hülye állampolgárok takarékoskodnak, ahelyett hogy elvernék a pénzt és befizetnék az ÁFÁ-t, ezért a pénzt elvesszük MEGŐRZÉSRE. MAJD amikor az állampolgár elmegy nyugdíjba, AKKOR jóváírjuk neki. Addig meg úgy sem kell neki".

Ha nem lesz jó a 2012-es év, kezdhetnek izgulni a bankszámlások/önkéntes nyugdíjasok.

dr. trafik nomac 2011.12.16. 12:06:10

"@STX Joe: És pont ez a baj: amíg az emberek csak szájkaratéznek, addig nem változik semmi.
Ha 1 millió magyar külföldre menne dolgozni, mint a lesajnált románok (2-3 millió), akkor talán felszedne mindenki egy kicsit nyugatiasabb szemléletet, és lenne esély a változtatásra"

En is ezt gondoltam, de szembesultem vele, hogy a regi kollegak jo resze kulfoldre tavozott, es orvos ismeroseim jo resze is oda keszul, ez mar korant sem szajhos kategoria, mert akkor ha minden tehetseg kulfoldre megy, kik fogjak itt az orszagot epiteni. Na hat igen, tudjuk sajna kik...

Viktus 2011.12.16. 12:11:11

@Borenbukk:

SZABADSSSSSSSSSSSSSSSSSSÁÁÁÁÁÁÁÁG!!!!!!!! (éhhalál)

Etniez 2011.12.16. 12:13:18

@nomac: Én is egy hónap múlva megyek :) Pont elég volt ebből az országból. 8 évnyi dilettáns Mszp kormányzást követi egy dilettáns Fidesz kormányzás. Nekem nincs több időm, elmegy az életem.

collateral collector (törölt) 2011.12.16. 12:22:25

nem lehet valahogyan megkérni az Európai Uniót, hogy távolítsák el a miniszterelnökünket?? az EU-tagságunknak elvileg pont az lenne az egyik előnye, hogy az ilyen faszfejek ne csinálhassanak azt, amit akarnak...

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.12.16. 12:26:11

Ezek komolyan azt hitték, hogy diktálhatnak az IMF-nek??? Jót tett ez a forint árfolyamának...

Viktus 2011.12.16. 12:27:00

@Himpellér:

„Mi erről a kérdésről nem egyeztetünk senkivel” – mondta. Az IMF-et Orbán úgy jellemezte, hogy olyan, mint „egy bank, egy pénzügyi szervezet” és „mi tagjai vagyunk ennek a banknak”, akitől szükség esetén hitelt, biztosítást kérhetünk. A kormányfő szavai szerint tehát arról van szó, hogy „mi a saját bankunkkal tárgyalunk.”

7esbusz 2011.12.16. 12:32:39

Közeledik a végkifejlet. A Kedves Vezető all in-t hívott. Lássuk, hogy megeszik-e a blöffjét. Az a gyanúm, hogy nem. Szóval jöhet az összeomlás. (Aminek a végét én már nem várom meg az tuti.)

Idet 2011.12.16. 12:32:48

@sárkányfő: Otthon csapkodjon. Az nem baj, hogy a Junájó (és az IMF) könyékig vájkál a szuverenitásunkban? Most már csak az jön, hogy "nyújtsd fel az ujjadat, kisfiam, ha ki akarsz menni a WC-re!"

Le_Penseur 2011.12.16. 12:33:39

@Etniez:
Kíváncsi vagyok Gíró Szász, Szíjjártó, Selmeczi, Vidéki hogyan fogják majd elénk tárni ezt a csekélységet! Gondolom ismét csatát vagy háborút nyertünk! ...

Mike36 2011.12.16. 12:35:40

az IMF és az EU összecsomagolt. Magunkra maradtunk. Elvárom Orbántól, hogy vonja le a könzekvenciákat önamaga számára, és használja önvédelmi fegyverét

Viktus 2011.12.16. 12:36:42

@Mike36:

Kiosztotta már a kokikat azért mentek el gondolom :P

Idet 2011.12.16. 12:38:34

@compound interest: Nem lehetne megkérni Putyint, kérjem szépen, Putyin elvtárs, instállom, már megbántuk, de nagyon, vegyen vissza minket Oroszország Anyácska kebelére!
Garantáltan nem lesz több faszfejkedés. Az kellene nektek. Esetleg állítsák vissza az Osztrák-Magyar Monarchiát.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.16. 12:39:00

Az IMF-balhé mellett eltörpül, de azért ez a pofátlanság is megérdemel egy említést:

www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/giro-szasz_nem_a_kormany_vette_el_a_tagok_penzet.160099.html

"Giró-Szász azt is hozzátette, hogy a kormány nem vette el a pénztártagok pénzét, a tagok döntöttek így."

Igen, bazmeg, úgy "döntöttek", hogy 14 hónap járulékáért megveszik tőletek azt a "kiváltságot", hogy lekoptok róluk végleg a picsába!!! Úgy biztosan nem döntöttek, hogy 14 hónap után is folytatódik a zabrálás, és ti majd nagy kegyesen eldöntitek, hogy egyáltalán megnyitjátok-e a lehetőségét a visszalépésnek!! Vagyis a maradók a semmiért mondtak le az állami nyugdíjuknak még a lehetőségéről is.

sárkányfő 2011.12.16. 12:39:03

@Idet: hogy mi van?
jól értem, neked nem az a bajod, hogy Orbán könyékig vájkál a magyar igazságszolgáltatás szuverenitásában, és análisan inzultálja a magyar jogbiztonságot, veszi látványosan semmibe a magyar nép jogbiztonsághoz fűződő jogát és érdekét, hanem az, hogy az EZ megpróbál minket megvédeni Orbántól?

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.12.16. 12:39:16

Az IMF "könyékig vájkál a szuverenitásunkban" ? Amikor egy ember egy hitelintézethez fordul hitelért akkor nem a hitelt adó szab feltételeket? Aki nem felel meg a feltételeknek az nem hitelképes! Ez nem személyes ügy, its all about the money!

Etniez 2011.12.16. 12:40:32

@Ringlósztár: Bárhol tankolsz, Molnál tankolsz. Kivétel OMV, de ők most fognak kivonulni.

Mike36 2011.12.16. 12:41:39

@Idet: most boldog lehetsz. szuverénen döglesz éhen.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 12:42:44

@Idet: Kamikáze kettő. Valahol mindig éreztem, de titeket látva már tudom, hogy csak a hülyékből lehetett kamikáze. Nem fanatikusok voltak, hanem seggfejek, akik annyira hülyék voltak, hogy ha a vezír azt mondta, hogy bele kell csapódni egy csatahajóba mert jó lesz nekik, akkor belecsapódtak. Nektek a vezír azt mondja, hogy nem fog fájni a vazelin nélküli anál és ti kéjesen nyögtök mellé.

Mike36 2011.12.16. 12:43:54

@Idet: Vezéred tör Putyin babérjaira, szal neked is oda kellene dörgölőznöd, úgyhogy ne gyere nekünk a SZU űjraélesztésével, fideszes

Viktus 2011.12.16. 12:47:33

@Mike36:

Putyin kicsit más helyzetből osztja a lapokat nekünk tudtommal nem nagyon vannak jelentős nyersanyag kincseink meg ilyesmi apróságok ...

collateral collector (törölt) 2011.12.16. 12:47:40

@Idet: ".. Nem lehetne megkérni Putyint, kérjem szépen, Putyin elvtárs, instállom, már megbántuk, de nagyon, vegyen vissza minket Oroszország Anyácska kebelére!
Garantáltan nem lesz több faszfejkedés. Az kellene nektek. Esetleg állítsák vissza az Osztrák-Magyar Monarchiát. .."

hm, szóval szerinted Brüsszel = Moszkva. Oké. Akkor te biztos azt is elhitted, hogy 2 millióan voltatok a Kossuth téren. Meg azt is, hogy örökre eltöröltétek a tandíjat stb. lol

Le_Penseur 2011.12.16. 12:49:19

"A kormány hivatalos álláspontja továbbra is az, hogy mivel ezek még nem hivatalos tárgyalások, ezért meg sem szakadhatnak, tájékoztatta a hvg.hu-t a kormányszóvivői hivatal."

Még mindig elhiszik, hogy ha valamit nem a nevén nevezünk, akkor az nem az ami?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.16. 12:49:23

@Himpellér:

Sőt, talán ha a bank pénze nélkül a delikvens éhen halna, akkor nem is akkora baj, ha a bankban van egy kis nevelő célzat, és halkan megjegyzi, hogy ezesetben nem olyan soha meg nem térülő, nem is a létfenntartáshoz elengedhetetlenül szükséges luxusra kéne elherdálni a pénzt (a bank pénzét!), mint mondjuk egy nyaralás, egy plazmatévé... vagy egy futballstadion.

7esbusz 2011.12.16. 12:52:27

Vajon ez már a végjáték? Vagyis a vég kezdete?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.16. 12:56:05

@7esbusz: Sajnos ott tartunk hogy mindkét opcióra a válasz: adja az ég...

Etniez 2011.12.16. 12:57:17

@zrobasé: Én nem is foglalkozom ezzel a két idiótával, jobb lenne ha ti sem.
Féligazságokat nyomatják, kényes kérdéseket kihagyják.
Felesleges.

Én azt látom, hogy környezetemben mindenki veszíti el a munkáját és így hamarosan a lakását is. Most már nem az alsó réteg szív, hanem a középső. Abból pedig gondok lesznek.
Egy évig tanultam az angolt, felkészültem, egy hónap és elhagyom ezt az országot.
Szerintem a következő 5 év biztos szűkös lesz. Ez köszönhető a Fidesz elrontott gazdaságpolitikájának (70% és a piaci körülményeknek 30%).

Jó tanács: ne etessétek már ezeket a trollokat, ettől érzik magukat fontosnak.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 12:57:19

@Viktus: De viktor úgy tesz, mintha miénk lenne az arabvilág olajkincse, az usa ipara, és a kínaiak tartalékai. Feszít mint két cső tengeri egy zsákban.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.12.16. 13:02:48

@Idet:

Nem, de az azért a pofátlanság egy szép példája, hogy a banki hitelbírálat bármilyen formáját a kormány a szuverenitás csorbításaként terjeszti. A pénzük, az kéne, a feltételeiket meg dugják a seggükbe?! Tehát az IMF-nek tulajdonképpen vissza nem térítendő támogatást kéne adnia a német exporttól függő, de egyébként szuverenitásról papoló magyar költségvetésnek... segílykét, ugye!?

Ironfist 2011.12.16. 13:08:19

@Vidéki:
HAZUDSZ VIDÉKI, HAZUDSZ!

kewcheg 2011.12.16. 13:10:39

..".charity for all,malice toward none.." mondotta volt ezt egy amerikai államférfiú vagy százötven éve...itt ebben a kis hazában az határoz meg mindent, hogy ezt az alapigazságot soha nem érezték az "alattvalók" bárkik is voltak az irányító pozícióban.Nincs jóakarat a 102ezer manyup-tag felé, mert mertek máshogy dönteni, mást gondolni, ezért el kell pusztítani őket. A nemzet ellenségei ők, akikkel nem lehet megegyezés.
Nem baj az sem, hogy úgy hat ez, mintha egy megkötözött ötéves gyerekkel csinálhatna bármit egy nagydarab szőrös állat, csak mert az szófogadatlan volt.(aki nincs velünk, az ellenünk) Ilyenkor egy kicsit talán irigylem a görögök, olaszok vezetőit, mert még slendriánságukban is jobbak, ugyanis együtt éreznek a néppel. Ezért nem hajlandó jobban megszorítani a görög kormány, ezért sírt élő adásban az olyasz ministzternő..:(

gösser 2011.12.16. 13:11:13

Nem kéne bántani Viktort! Jó tanuló, aki túlszárnyalja mestereit.
- Hazudtatok? - Gyenge kezdők vagytok, majd én megmutatom hogy kell!
- Loptatok? - Óvodás szinten csináltátok, mi mint egy többdiplomás igazi mester!
- Lakájmédia? - Amatőrök, ez az igazi, ahogy én csinálom!
- Diktatúra? - Rákosi, Sztálin csak próbálkozott, majd mi!
.
.
.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2011.12.16. 13:18:37

@Vidéki: "„Egy piacgazdaságban, ahol a jogrendnek kellene uralkodnia, nem lehet ilyen dolgokat művelni.”"

Ironfist 2011.12.16. 13:22:44

@Kismac:
" inkább muter (bár a nickem megtévesztő, tudom)! :D"

A Twilightos avatarod viszont egyértelműen jelzi, hogy nem vagy férfi :P

Vidéki 2011.12.16. 13:39:20

@Tyson925:

Bertold Brecht nem hízelgő véleménye a bankokról:

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest!"

Nem osztozom az általánosításban, de nem állítható, hogy minden esetben alaptalan lett volna Bertold Brecht véleménye.

A 2008-as válság után az USA-ban hatalmas állami pénzek felhasználásával konszolidálták a legnagyobb bankokat, amelyek hazárdírozva korábban hatalmas összegeket kaszáltak.

Cinikus közgazdászok ott erről így vélekedtek: "A nyereséget privatizálják, a veszteséget szocializálják.

Ami azt jelenti, hogy a "szent és sérthetetlen magántulajdon" nem mindig jön létre "szeplőtelen fogantatás" révén.

Ezért nem kell mindig olyan szent áhítattal gondolni rá ahogyan te teszed.

nanehogymár 2011.12.16. 13:46:39

@Vidéki:
olcsó demagógia, csak ennyire futotta? :)

rmr 2011.12.16. 14:31:14

Azért a tényszerűség kedvéért jegyezzük meg hogy az NMHH nem szent és sérthetetlen, hanem saját költségvetése van, nem támogatást kap, hanem majdnem kizárólag saját bevételei vannak, a gazdasági kormányzat nem rendelkezik felette, és nem is az adófizetők tartják el.

nanehogymár 2011.12.16. 14:50:16

@rmr:
a kérdés az, hogy a befolyt pénzt mire basszák el ugyebár! :) mert nem közvetlen támogatás ez valóban, viszont ez jó lenne máshova is.

Ringlósztár 2011.12.16. 14:56:09

@Etniez:
Tudom, ezért át fogok járni Szerbiába. Kicsit drágább lesz, de ha ez a kormány (orbán) ellenségnek tekint, mint manyup tagot, én is ellenségnek tekintem a kormányt (orbánt) és lehetőség szerint kibaszok vele.

Ringlósztár 2011.12.16. 14:57:28

@Vidéki:
És ennek mi köze van orbánék ámokfutásához?
Vagy Brecht írt a manyup számlákról is?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2011.12.16. 15:06:26

@Vidéki: Így már értem! Építjuk a szocializmust! Előre proletárok, Előre Vidéki elvtárs után!

Ironfist 2011.12.16. 15:15:37

@Vidéki:
HAZUDSZ, VIDÉKI, HAZUDSZ=FIDESZELSZ!

rmr 2011.12.16. 15:16:13

jogos (lehet), amit viszont nem értek, hogy a közmédia miért ilyen drága (az MTVA 65 Mrd-t kap a közp. költségvetésből)

tourline 2011.12.16. 15:29:12

Na most hogy az IMF lelépett jön a feketeleves. Gondolom még ebben az évben 330ft lesz egy euro, hajrá magyarország hajrá magyarok!!!! Viktor belefingott a lisztes tányérba.....
Nesze nektek 2/3..... Rájöhettetek volna hogy a kétharmad azt jelenti hogy az ország kétharmada obák-obák felkiátással cumizza meg a nagy retkest, egy harmad meg éli világát.....
Vegyetek konzerveket és palackozott vizet sokat.......

tourline 2011.12.16. 15:37:05

Közeleg a narancsosbukta.....

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.12.16. 16:46:16

@Ringlósztár: Nem, a magánnyugdíj pénztárról a Godot-ra várva szól :D:D:D

kissiú 2011.12.16. 23:23:06

Emberek!

Szombat délben minden magyar nagyváros főterén tüntetés lesz a kormány ellen! A Szolidaritás szervezi.
www.facebook.com/events/232997060106870/

Itt az első lehetőség összegyűlni a 102.000-nek! Vagy akár tízszer annyi embernek!

Adjátok tovább!

vomit 2011.12.20. 11:25:09

osztrak bankarok szerint a bankbetetek megvedese kovetkezik

remiz (törölt) 2011.12.20. 11:35:49

@vomit:
ez 1 elég erős állítás.
link? fórumhely?forrás?
(szal én fidesz/matolcsyellenes vagyok, de azért karácsonykor szeretnék nem minden percben erre gondolni.)
szóval kik azok az osztrák bankárok? (vagy ez csak dramaturgiai trükk volt?)

remiz (törölt) 2011.12.20. 12:37:08

@vomit:
ok, kösz.
mondjuk ez a bennfentes osztrák bankár körök elég általános, de hát
persze nekik az a dolguk, hogy a szomszéd üzletét rontsák, akkor megy
oda a pénz.. szar nekünk.

Viktus 2011.12.20. 13:01:36

@remiz:

Az osztrák bankok fosnak a legjobb hiteleiket bukják marad egy rakás bukó vagy bukni készülő hitel :D ezek után gondolom bármit eltudnak képzelni, hogy még a betéteseiket is elveszik. :D

süti beállítások módosítása