Skip to content


       Szűrés lista

"El innen rablók, ez a mi hazánk!"

A Jobbik elkezdené megkeresni a tökeit radikalizmus jobboldali heregolyóját, de mivel mostanában nem nagyon zavarognak a cigányok, így már csak Gonosz Unió maradt.

Vona Gábor és a Jobbik szombatra szervez egy tüntetést az Unió ellen:


"Szerdán Brüsszelből megjött az ukáz. Ebben három törvény visszavonására adnak ultimátumot, valamint a költségvetéstől azt várják, hogy abba további megszorítások kerüljenek. A Fidesz bejelentette, hogy kész a tárgyalásra, az MSZP-LMP koalíció pedig egyértelműen a behódolást szorgalmazza. Itt és most nem az a fontos, hogy az Orbán-kormány törvényeit megvédjük, ugyanis ez az ukáz nem erről szól, hanem Magyarország szuverenitásáról és a magyar emberek megélhetéséről. Ezeket kell megvédenünk. Én azt mondom: elég legyen! Elég legyen abból, hogy Brüsszel újabb áldozatokra kér bennünket, amikor az elmúlt húsz év nem szólt másról csak megszorításokról! Elég volt, hogy egy utolsó gyarmatnak tekintenek bennünket, amely jó piac a termékeiknek, olcsó munkaerő a gyáraiknak és szemétlerakó a hulladékuknak! Elég volt abból, hogy egy brüsszeli irodaházból mondják meg nekünk a tutit! Ma ezt kérik, holnap már majd azt is, hogy levegőt se vegyünk! Elég legyen! Mi megvagyunk nélkülük is. Nem nekünk van szükségünk az Unióra, hanem az Uniónak van szüksége Magyarországra!

Tagok legyünk vagy szabadok, ez a kérdés, válasszatok! Aki úgy érzi, hogy legyünk szabadok, azt szombaton délután kettő órára várjuk Budapestre a II. kerületi Lövőház utcába, a Millenáris Park mellé, az Európai Unió Háza elé.

Mondjuk együtt a képükbe: El innen rablók, ez a mi hazánk!" 


Szar érzés a két tűz között állni, mert hogyan legyünk ellenzék, ha egyik oldalon a kormány van, a másik oldalon az EU, IMF,+ MSZP, LMP?

Vona Gábortól azért megkérdezném, hogy mi a baj, azzal, hogy az EU azt szeretné, hogy hosszú távon, kiszámítható módon 3% alatt legyen a hiány? Hogy ne trükközzünk a költségvetéssel? Vagy hogy egyáltalán legyen egy normális költségvetésünk? Hogy tartsuk be az Európai Uniós jogokat?

Nem a Jobbiknak van három képviselője a "rablók" parlamentjében? Le tetszettek már mondani a 3 mandátumról?

Vona Gábortól megkérdezném, hogy legyen olyan kedves, és soroljon már fel 5 olyan magyarországi beruházást, ami 100%-ból hazai forrásból zajlik, és egy eurócent sincs benne?

Vona Gábortól megkérdezném, hogy fáj-e neki az az évi 1500 milliárd forint, ami Brüsszelből érkezik? Szeretne-e erről az összegről lemondani, esetlen visszafizetni?

Vona Gábortól megkérdezném, hogy tudja-e mely országokkal kereskedik hazánk?

Vona Gábortól megkérdezném, hogy mely országok fektetnek be hazánkban, építenek gyárakat, alapítanak cégeket, adnak munkát az embereknek?
 
Vona Gábortól megkérdezném, hogy van az, hogy rajtunk kívül minden ország együtt tud működni Brüsszellel? Vajon a lengyel barátainkat nem zavarja, hogy "diktálnak" Varsónak Brüsszelből?

Vona Gábortól megkérdezném, hogyan képzelné el az EU-mentes életet? Erős szövetség Ukrajnával, Oroszországgal, Irakkal? Irány az Arab Liga?

Ahogy Vágó Gábor remekül megfogalmazta tegnap: "Míg mi kint tiltakozunk az utcán, addig ők bent bazsalyognak Orbánékkal a Parlamentben. A Jobbikban már semmi radikalizmus nem maradt. Bepuhultak, mint tavaszra a fagyott kutyaürülék. Csak a nettó gyűlölködés, bűnbakkeresés, meg zsíros pozíciókhoz való ragaszkodás jellemzi a Jobbikot mára."
 
Szívesen leközlöm a válaszodat Vona Gábor, tudod az emailcímem.

Címkék: eu jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr103542735

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hol van Orbán Viktor és Pintér Sándor? 2012.01.14. 19:40:06

Hol volt ma a nagyarcú Pintér Sándor?Az operaházi demonstrációnál ott volt. De hol volt most? Vagy az arcosság csak addig tart nála, amíg tudja, hogy békés emberekkel áll szemben, ha fekete dzsekit és bakancsokat lát, akkor inába száll a bátorsága? Már...

Trackback: Miért bomlik az LMP? 2012.01.14. 17:12:18

Kaufer Virág visszaadja a mandátumát, Scheiring Gábor borítja a bilit, Schiffer András lemond. Eddig ezek a hírek, de lehet holnap tovább omlik az LMP épülete.Hogyan és miért jutott idáig ez a szépreményű banda? Törvényszerű-e, hogy ide jutottak?Szerin...

Trackback: viktor Esztergomban segít 2012.01.14. 10:19:25

    Szeretném kérni azt a kisgyermekes Anyukát, akinek sikerült párbeszédet folytatnia a demonstráción O. Viktorral, hogy érzéseiről, véleményéről egy nyílt levélben adjon hangot, ami esetleg a nagyobb médiákban is megjelenhetne!!!! Kérdezz...

Trackback: Még a naptár is ellenünk dolgozik! 2012.01.14. 01:28:32

Mi ez, ha nem balsors? Nem elég, hogy a sátán kutyái az EU, az IMF és a nemzetközi hitelminősítők képében folyamatosan belénk törlik a lábukat. Nem elég, hogy köztársasági elnökünk doktori disszertációját plágiumváddal illetik, csak mert néhány oldala ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Aullah 2012.01.13. 14:51:03

Ezt én sem értem. Jobbikos vagyok és maradok is ettől függetlenül. Amúgy nem lenne gond a hiányt a cél alatt tartani: Ott van az a kurva sok felesleges kiadás, amit a fidesz maszop ellop... nem lenne itt gond.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.01.13. 14:56:39

"Nem a Jobbiknak van három képviselője a "rablók" parlamentjében? Le tetszettek már mondani a 3 mandátumról?"
Ezzel nem értem mi a gond. Mivel a Jobbik vállalja minden következményét az EU-tagságnak, miért ne legyen képviselőjük? Ha nem tetszik nekik, hát nem tetszik.
A felvetésed olyan, mintha elszállítanának a BKV buszról, mert noha van érvényes bérleted tudják rólad, hogy nem vagy megelégedve a szolgáltatással.

Ezen kívül egyetértek.
Mondjuk a Jobbik eddig is ezt mondta, most is ezt mondja. Az is biztos, hogy pikáns a helyzet. Ugye most akkor a Likud Viktor vezette Zsideszt kell megvédeni a globálkomprádor globaloböllér pénzbirodalom ellen.

Szegyen.hu · http://www.szegyen.hu/ 2012.01.13. 14:58:16

@Aullah: akkor egy okot mondj hogy miért vagy jobbikos. Mert én is csak "nettó gyűlölködést" látok abból az irányból, semmi mást. Vállalhatatlanok minden szempontból.

draci 2012.01.13. 15:00:12

Ez is csak egy gyenge jobbik-fikázás lett. Mélyrepülésben a Vastagbőr. :S

ketroot 2012.01.13. 15:03:07

Na majd jönnek a zsidózó, "nyugatseggnyalózó", ájemefező kuruczlegények és megtudod Zero, hol van a Magyarok Iistene! :D

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.13. 15:03:16

A Jobbik funkciója szerint nekem mindig is "fájdalom-ellenes" pártnak tűnt. Egyszerűen az a panaszáradatot kívánják meglovagolni, ami mindig is megvan egy ország állampolgáraiban, szóban szembehelyezkednek vele, és mindezt ráhúzták egy magyarságos-nemzetiszínű kaptafára.

Láncszerűen: ami van, abban a magyar nem érzi jól magát --> ami van, az fújfúj --> külső hatások idézik elő a fújfújt --> a magyaroknak az nem kell, ami fújfúj --> akik előidézik a fújfújt, azok takarodjanak!

Emiatt képtelenek bármit is összefüggéseiben látni, úgyhogy a kérdéseid jó része leperegne Vonáról.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.13. 15:03:20

Az én szavazatomat már bukták, gyakorlatilag ennyi erővel a fideszre is ikszelhettem volna, dehát ki a tököm tudta ezt 2010-ben?

Remélem a felsorolt kérdésekre válaszol Zázrivecz képviselő úr, mert engem is érdekelnének a válaszok. Különösen az EU-s források nélküli időszakról, valamint az itthonról az EU-ba szánt vámmal súlytott exportcikkekről szeretnék tőle hallani.

Bár a vesszőparipájuk megvan, a mezőgazdaság mindennek a kulcsa. Gondolom hirtelen felvirágzik majd egyik napról a másikra. Ja igen és futunk majd Moszkvához kereskedni, vicces, hogy a komcsizó jobbik Brüsszeltől Moszkvába futna, khm.

Plusz megkérdezném, hogy hamár főleg a ruszkiktól fogunk függeni mint az egyetlen lehetséges közeli partner keleten, nos akkorez miként is érintené a szuverenitásunkat, hogy most nem az EU hanem Moszkva rángathatna minket, hála a tőlük való energia és immáron exportfüggőségnek.

Ugyanolyan lázálmokat kerget mint Orbán, mondjuk Viktornál megértem, de hogy ezeknek másfél év elég volt ahhoz, hogy fingjuk se legyen a képviselőségen kívüli életről az kemény.

milner 2012.01.13. 15:04:39

A jobbik nyilván azért erőlteti az EU-ból való kiszállást, mert meg vannak róla győződve, hogy előbb-utóbb ők itt kormánypárt lesznek, akkor pedig nem szeretnék, ha mindenféle emberi jogi problémákkal akadékoskodnának a zsidó-cigány-kommunista-liberális-pedofil-négerbarát-buzi (asszem minden megvolt) brüsszeli bürokraták. Mert az nem kérdés, hogy a mostani demokratikus deficitre a Jobbik hatalomra kerülése esetén mint boldog békeidőkre emlékeznénk vissza... A vicc az, hogy erre a lehetőséget az új Alaptörvény és az egyéb sarkalatos törvények alapozzák meg...

gyilkos fűegér 2012.01.13. 15:06:44

"El innen rablók, ez a mi hazánk!"

Kiálltja gatyából kilógó seggel Jobbos Tibi és Táltos Bandi a nettó befizetőknek...

Zsíros-deszkások, szevasztok.

dr. Aullah 2012.01.13. 15:09:03

@Szegyen.hu:
-Volt rendes programjuk választás előtt
-Foglalkoztak a cigány kérdéssel
-Őket érdekli legjobban a kisember
-Jobbikos településeken történő dolgok
-A 4 párt közül ők a legkevésbé ellenszenvesek.
-Nincsenek benne az elmúlt 20 év elkúrásában. (nem nagyon)

Szegyen.hu · http://www.szegyen.hu/ 2012.01.13. 15:12:45

@Aullah: ezek közül a "Jobbikos településeken történő dolgok" résszel tudok egyetérteni, ugyanis tényleg képesek helyben és okosan megszervezni a kisközösséget és ezzel hasznos dolgok is történnek (persze a sok negatív mellett, pl rasszizmus, populizmus).

"Nincsenek benne az elmúlt 20 év elkúrásában. (nem nagyon) " - ez is igaz, de kizárólag azért mert messze volt a húsosfazéktól. Ez azóta változott.

A többi amit írtál az sajnos mind a vállalhatatlan vagy populista kategória.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.13. 15:13:27

@Valahol Máshol: Igen, valahogy engem is ez zavar legjobban ebben a nagy piacrólfinanszírozós-szuverenitásos-nemIMFnemEUs dologban, hogy a legjobb eset is az ebben a leosztásban, hogy Moszkva vagy Peking csicskája leszünk. Ez lenne Orbán nagy álma?!

Noda10 2012.01.13. 15:16:01

igen, áramolt be a rengeteg eu-s pénz, ami ugye sima támogatás és nekünk milyen jó, de nézzük már meg közben mekkora lett az államadósságunk... Mert ugye annyira rászoroltunk a hitelekre... Megy úgy egyáltalán. Tegye már fel a kezét bárki, aki szerint bármivel jobb lett itthon az élet 2004-hez képest. Minden szarabb, és azzal sem lesz jobb, ha megint felvesszük az IMF hitelt.

Emellett mutassatok már olyan EU-s országot, amelyiknek nincs szarban a gazdasága, nincs eladósodva a picsába. Hihetetlen, hogy még a Vastagbőrön is EU nyalás megy. Mire volt jó eddig?

(És most nem szólt a hozzászólásom arról, hogy mi lenne nélküle, az egy külön vita tárgya. De az, hogy az EUval nem lettünk semmivel sem előrébb azt minden 80as IQval rendelkező egyén láthatná

dr. Aullah 2012.01.13. 15:19:03

@Szegyen.hu: Ja ugyanannyit lopnának, mint elődeik, de legalább pár várost rendben tartanának, már beljebb lennénk.

milner 2012.01.13. 15:19:18

" De az, hogy az EUval nem lettünk semmivel sem előrébb azt minden 80as IQval rendelkező egyén láthatná"
azok ezt látják, háromjegyűvel rendelkezők már egy kicsit cizelláltabban nézik a problémát

thehandsomest (törölt) 2012.01.13. 15:19:26

@Aullah:
1. A politikusbűnözés felszámolása érdekében bevezetjük a zéró tolerancia törvényt, melynek részeként eltöröljük a mentelmi jogot.
2. Adó- és járulékcsökkentést hajtunk végre, mellyel munkahelyeket mentünk meg, és újakat teremtünk.
3. A devizahiteleseket megmentjük a kilakoltatásától a hiteleik támogatott forintosításával, amelynek költségét bankadó formájában a bankokra terheljük.
4. Az energiaszektor nemzeti tulajdonba vételével csökkentjük a lakosságot terhelő közüzemi díjakat.
5. A hazai vállalkozások terheinek mérsékelése, valamint az egyenlő és tisztességes verseny céljából megadóztatjuk a multinacionális vállalatokat.
6. Az egykori MSZMP csúcsvezetőinek luxusnyugdíját visszanyessük több százezer forintról minimálnyugdíjra, és az így megtakarított pénzt szétosztjuk a többi nyugdíjas között.
7. A munkakerülés visszaszorítása érdekében a szociális jellegű segélyeket közmunkához kötjük, és szociális kártyán fogjuk kifizetni.
8. A földtörvényt is úgy módosítjuk, hogy megakadályozzuk a magyar föld külföldi kézbe kerülését.
9. A közbiztonság megerősítése céljából a rendőrség megerősítése mellett felállítjuk a csendőrséget is.
10. Az elszakított nemzetrészeken élő magyarok számára törvényben biztosítjuk a magyar állampolgárságot.

Ez itt a Jobbik választási programja. Ebből 6 -ha nem hét- már megvalósult a Fidesz alatt is. Nem tudom mit akarsz még.

Noda10 2012.01.13. 15:19:28

@Szegyen.hu:
Anno az Index nem túl Jobbikpárti Dedi bizonyítványosztólya második legjobbnak ítélta a jobbik programját. Az MDF-é mögött.

Noda10 2012.01.13. 15:21:08

@Noda10: bizonyítványosztálya, akarom mondani. Bár nem túl értelmes szó. :D de ilyen az ha gyorsan próbál gépelni az ember :D

Szegyen.hu · http://www.szegyen.hu/ 2012.01.13. 15:22:54

@Noda10: az nem ly hanem j :) Elhiszem, de a párt se nem hiteles, se nem vállalható.

Laza Panel 2012.01.13. 15:23:17

Ezen az "uniós pénz" dumán mindig elképedek. 1500 milliárd Brüsszelből? Cserébe pl nem szedünk a határainkon vámot.
Az unióba lépés előtt nem kereskedtünk nyugati országokkal? Vagy az unió nem kereskedik nem unióssal?
Milyen marha jó, hogy az unió előírja mekkora legyen egy tyúkketrec, és kínzás a libatömés, hatalmas kárt okozva ezzel nekünk.
Kintről, Brüsszelből könnyű dirigálni.

diotoro10 (törölt) 2012.01.13. 15:23:41

Ahogy Gábort ismerem, meg is válaszol...
Zero, te direkt csinálod azt hogy semminek sem tudsz örülni, semmi sem tetszik, és szerinted mindenki hülye?
Indulj el a következő választásokon és vigyél egy kis fényt az ülésterembe és mutasd meg hogy kell csinálni...

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2012.01.13. 15:23:57

Ez egy kicsit hasonlít Kohn koma dilemmájához.
Disznóhús ingyen.

H.Efraim 2012.01.13. 15:25:04

Erről ez jut eszembe:
"Elvették mindenünket a nyomorultak, és mit adtak nekünk mindezért cserébe?"
www.youtube.com/watch?v=ym3LiPig7NM&feature=related

ketroot 2012.01.13. 15:25:33

Van olyan ország, amelyiknek nincs államadóssága?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.13. 15:28:02

@Noda10:
Én ne látok összefüggést a kapott támogatás meg a felvett hitelek felélése között. Ezzel csak annyit mondtál, hogy az ország két oldalról élt sokkal jobban, mint ahogy ésszel lehetett volna (és most nem szól a hozzászólásom arról, hogy ez a "jobban élés" hogyan oszlott el, kinek jutott belőle és kinek nem, azért az tényleg elég egyértelmű minden 80as IQ felettinek, hogy egy szűk rétegen kívül senki sem gazdagodta halálra magát az EU-s meg az azt megelőző éveinkben).

Az EU-val való előrébblevésünk megítélését nem onnan kéne nézni, hogy hol tartunk ahhoz képest, amikor beléptünk, hanem hogy hol tartanánk, ha nem lépünk be. Onnan viszont igazából nem lehet, mert kevesebb értelmetlen dolog van, mint a "mi lett volna, ha..?"-n való rugózás.

Azt viszont még én is úgy látom, hogy talán előrébb tartanánk, ha az EU-s pénzek jelentős része nem barom presztizsberuházásokra (metró, díszburkolatozások), a piaci konkurenciájuk leépítésére (mezőgazdaság és ipar), a lenyúlásokról nem is beszélve.

mh1973 2012.01.13. 15:35:12

Tedd fel a bejegyzés kérdéseit zagyvának, nagyon intelligens választ kapsz tőle! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.01.13. 15:35:27

"Nem nekünk van szükségünk az Unióra, hanem az Uniónak van szüksége Magyarországra! "

Nekem ez tetszett a legjobban:) A bolha ugat a kutyának:)

gramercy 2012.01.13. 15:37:45

és szamárháton kaptatnak még a spanyolok mindig, ugye vona elvtárs?

ja hogy szarrá vannak dotálva, a németeknél több autópályájuk van és a franciáknál több gyorsvasútjuk meg vagy 30 metróvonaljuk, európa legnagyobb repterei

agyhalott náci

vagyok annyira mazochista hogy azt kívánjam ez a húgyagyú legyen a következő miniszterelnök

vberko 2012.01.13. 15:43:39

Csak úgy sebtében árnyalnám

"Vona Gábortól megkérdezném, hogy fáj-e neki az az évi 1500 milliárd forint, ami Brüsszelből érkezik? Szeretne-e erről az összegről lemondani, esetlen visszafizetni?"
Szeretném tudni, hogy az elveszett védővámok és egyéb kiesett bevételek az EU tagság miatt kb. mennyire rúgnak, illetve jelenleg mennyi a mindenféle jogcímen befizetett összeg?

"Vona Gábortól megkérdezném, hogy mely országok fektetnek be hazánkban, építenek gyárakat, alapítanak cégeket, adnak munkát az embereknek?"
Ha jól tudom a foglalkoztatottak döntő többségét magyar kis és középvállalkozások foglalkoztatják. A nagyberuházások többsége az adókedvezmény/támogatásoknak hála igen kedvezőnek mondható a beruházó részéről.

"Vona Gábortól megkérdezném, hogy van az, hogy rajtunk kívül minden ország együtt tud működni Brüsszellel? Vajon a lengyel barátainkat nem zavarja, hogy "diktálnak" Varsónak Brüsszelből?"
Mi is együtt működtünk ... szépen zsugorodunk is mint látszik kb 20 éve, egyébként igaza volt Hofinak ez is csak egy újabb segg.

"Vona Gábortól megkérdezném, hogyan képzelné el az EU-mentes életet? Erős szövetség Ukrajnával, Oroszországgal, Irakkal? Irány az Arab Liga?"
Talán nem kellene lenézni Orosz, Kínai,Arab és más államokat sem. Aki nem venné észre a világhatalmi pozíciók átrendeződése folyik és nem úgy látszik hogy ebben a harcban az EU dominálna, sőt az USA is vergődik.

hardenberg 2012.01.13. 15:47:58

Hehe. Megy a Jobbik-fikázás. És nem is csodálom.
Mert jelen pillanatban az EU-ból való kilépésünk a biztos halált jelentené. 2002-ben kellett volna kilépni az Eu-ból. Ja hogy akkor még be sem léptünk. Hát ez itt a dilemma. Legalább a Jobbik-osok nem csináltak segget a szájukból, azt mondják, mint megalakulásuk óta.
Hogy hogy vélekedik a valódi hungarista jobboldal a Jobbikról, az érdekes módon összecseng a kommunista népbiztos leszármazottjának, Vágó Gábornak a véleményével.

Mindenről Orbán tehet! 2012.01.13. 15:49:05

1. A politikusbűnözés felszámolása érdekében bevezetjük a zéró tolerancia törvényt, melynek részeként eltöröljük a mentelmi jogot. --> Nagyszerű. Akkor minden piszlicsáré koholt baromság miatt őrizetbe lehet majd venni a képviselőt. Remek politikai fegyver lesz.
2. Adó- és járulékcsökkentést hajtunk végre, mellyel munkahelyeket mentünk meg, és újakat teremtünk. --> Ez szép gondolat, csak azt kérdezném, amit a cigányasszony, mikor számonkérik, hogy miért nem vett BKV-jegyet. MIBŰL?
3. A devizahiteleseket megmentjük a kilakoltatásától a hiteleik támogatott forintosításával, amelynek költségét bankadó formájában a bankokra terheljük.- Nagyszerű. Meg lehet nézni, milyen lett a végtörlesztés visszhangja. Ezeknek semmi sem jó.
4. Az energiaszektor nemzeti tulajdonba vételével csökkentjük a lakosságot terhelő közüzemi díjakat. --> Hogyne.
5. A hazai vállalkozások terheinek mérsékelése, valamint az egyenlő és tisztességes verseny céljából megadóztatjuk a multinacionális vállalatokat. --> Azoknak meg majd jól elegük lesz és a vásárlókra terhelik a többletköltségeket, vagy legvégső esetben kivonulnak szépen az országból.
6. Az egykori MSZMP csúcsvezetőinek luxusnyugdíját visszanyessük több százezer forintról minimálnyugdíjra, és az így megtakarított pénzt szétosztjuk a többi nyugdíjas között. --> Mind a 0,1 fillért?
7. A munkakerülés visszaszorítása érdekében a szociális jellegű segélyeket közmunkához kötjük, és szociális kártyán fogjuk kifizetni. --> És ha nincs közmunka sem? Akkor majd hitelre szocizik?
8. A földtörvényt is úgy módosítjuk, hogy megakadályozzuk a magyar föld külföldi kézbe kerülését. --> Legalább valaki megműveli/beépíti, nem csak ott heverészik kihasználatlanul.
9. A közbiztonság megerősítése céljából a rendőrség megerősítése mellett felállítjuk a csendőrséget is. --> És ugyanolyan jogokat is kapnak majd? Pofára megy majd a furkósbot-kezelés?
10. Az elszakított nemzetrészeken élő magyarok számára törvényben biztosítjuk a magyar állampolgárságot. --> Nagyszerű. És ha itt sincs munka, majd azoknak lesz, akik átjönnek.

Egyébként meg: inkább tartozom a nyugati, kapitalista, kizsákmányoló, embert próbáló EU-hoz, mint a fejletlen keleti oldalhoz.

Isten áldja Ceausescu elvtársat!

ketroot 2012.01.13. 15:55:25

@Mindenről Orbán tehet!:

Kár volt ezeket így leírni. Ez nekik már túl hosszú...

Ironfist 2012.01.13. 15:56:20

@hardenberg:
"Legalább a Jobbik-osok nem csináltak segget a szájukból, azt mondják, mint megalakulásuk óta."

A nem segget csinálás a szájból az nem az ugyanazt mondom, mint régen, hanem az ugyanazt teszem, mint mondom. És ha igaz, amit hallottam a Jobbikról, akkor ez róluk nem mondható el.

lacek22 2012.01.13. 15:56:36

Csupán két kérdésre kellene megkeresni a választ:

1. Mennyivel lett jobb/előnyösebb nekünk (értsd: akik ITT élünk ebben az országban) és úgy enblokk Magyarországnak, mióta tagjai vagyunk az EU-nak ?

2. Mennyivel lenne rosszabb/hátrányosabb nekünk, ha Magyarország kilépne az EU-ból ?

mh1973 2012.01.13. 15:57:48

@hardenberg: legalább az agyatlant nem vitatod! :P

gramercy 2012.01.13. 15:58:29

@hardenberg: szavazd csak meg akkor hazaáruló kirakatkurucka

én majd jót nevetek a kínodon a vierwaldstattersee partjáról

amúgy konzervatív liberális sváb ember vagyok, úgyhogy dugd fel magadnak te a menórádat, több örömöd úgyse lesz

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.01.13. 15:59:09

@vberko:
Inkább csak az utolsóra kérdeznék vissza, hogy akkor tényleg az-e a cél, hogy Moszkva, Peking, vagy valamelyik burnuszos csicskája legyünk? Nem nézi le itt senki őket, már csak azért sem, mert onnan jön a gáz, a póló meg az olaj, de elnézve a jövedelem elosztására meg az emberi életre vonatkozó hozzáálásukat, biztosan jobb lenne-e az, mint az egyébként mérhetetlenül ellustult és saját jólétébe belefáradt nyugati társadalom farvizén úszni. Az oroszokkal vannak már tapasztalataink, azért azt annyira nem kéne visszasírni, a kínaiakkal meg az arabokkal meg annyira nincs semmilyen közös kulturális, identitásbeni hasonlóság, és annyira messze vannak, hogy maximum az előretolt helyőrségükként szánnának a magyaroknak szerepet.

dzsi85 2012.01.13. 15:59:19

2010-ben a jobbikra tettem az x-et (többek közt a fidesz 2/3-ot megelőzendő)... eljött a pillanat, hogy határozottan kijelentsem: megbántam és soha ilyet többé! (még úgy is, hogy 2010-ben is bőven tudni lehetett, hogy állnak pl az eu-hoz) duplanulla, amit eddig ellenzékként produkálnak, ez a demagóg megnyilatkozás meg semmivel sem különb, mint bármelyik más párt szájmenése!

könyörgöm, tényleg, csak egyetlen egy hiteles politikai erőt kérek 2014-ig! az se érdekel ha papíron "liberálnácibolsevikszélsőközép" párt, csak ne megélhetési politikát akarjanak folytatni, hanem az ország javát szolgálják! lesz valaha ilyen? (költői kérdés...)

Kis ember 2012.01.13. 16:04:32

@Valahol Máshol:

"Az én szavazatomat már bukták, gyakorlatilag ennyi erővel a fideszre is ikszelhettem volna, dehát ki a tököm tudta ezt 2010-ben?"

Nem akarlak megbántani, de mindenki tudta, aki nyitott szemmel néz a világba. Itt is, máshol is szépen leírták. Már akkor látszódott, mikor ezek a zsebnácik kibújtak az Orbán seggéből, hogy ez lesz.
Ha te nem láttad, arról nem a jobbik tehet.

m.logic 2012.01.13. 16:05:44

Zérótól megkérdezném, hány országnak nagyobb a költségvetési hiánya az EU-ban és ezek közül hány ellen folyik vizsgálat?

Zérótól megkérdezném, mi köze az EU-nak a bírók nyugdíjkorhatárához.

Zérótól megkérdezném, hogy a faszba működött a magyar gazdaság az EU-ba lépés előtt, és miért nem működik azóta?

Zérótól megkérdezném, mennyit adunk mi az EU-ba és mekkora károkat okoz, hogy tagok vagyunk és lemondtunk mindenről, amit kértek?

Amúgy meg a német cégek a távol-keleten is befektetnek, annak ellenére, hogy nem EU tagok. Nálunk meg ez a sok multi többe kerül nekünk, mint amennyi hasznot hoznak.

sárkányfő 2012.01.13. 16:06:45

Vona megkattant. Ez egy rémálom. Ha kilépünk, nekünk végünk.

De már az is hatalmas károkat okozna, ha sikerülne a magyar közélet állandó témájává tenni a kilépést. Erre pazarolni időt, energiát, egy ország figyelmét... ez a biztos leszakadás útja, na nem az EU-tól, hanem még a közvetlen szomszédainktól is.

Azt mondanom sem kell, ha komolyan megerősödne a kilépés-pártiak ereje, iszonyú feszültségek lennének az országban, tán még a meglévő pártpolitikai feszültségeket is felülmúlóak.
Az EU pártiak, pl. én sem, ezt nagyon nem hagynánk szó nélkül, én nem tűrném, hogy kihúzzák alólam a hazámat.
Én egy európai magyar vagyok, és hazám az európai Magyarország. Ebből nem engedek, ez faktum.

Szent István és Széchényi István öröksége szent és tabu: Magyarország helye Európában van.
Le az új Koppányokkal...

Vagy két-háromszázezer magyar él és dolgozik az EU-ban, és támogatják itt maradt családtagjaikat. Őket kirúgjuk? Nem kellenek? De ez csak a kisebb része... az egész gazdaság, kultúra, és az ország nemzetközi érdekérvényesítő képessége is az EU-ba kötött ezer és ezer szállal. Mintha ki akarnánk tépni az ország gyökereit...

Kilépés = csőd = öngyilok.

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2012.01.13. 16:07:20

Pártfüggetlenül a véleményem dióhéjban:
Amíg apád házában az ő kenyerét zabálod, addig ne nyivákolj, hogy ő parancsol. Húzz el otthonról, van két kezed, építs magadnak fedelet, termeld meg a kajádat, aztán "szabad" leszel.
Jelenleg viszont ott tartunk, hogy EU-s utasításokra (meg feneketlen zsebű bennfentesek miatt) van egy kiherélt mezőgazdaságunk, külföldiek által tulajdonolt csekélyke feldolgozóiparunk, természeti kincsek nem túl sok, ami van, az is már külföldieké.
Szóval tényleg jó lenne szabadnak lenni, de ma már nem lustaságból és kényelemből laksz az egyre zsarnokabb apádnál, hanem mert 2 napon belül éhen halsz, ha kiteszed a lábad.
Na ERRŐL szól most ez a poszt és a Jobbik kérdése!
Sajnos többekkel ellentétben én nem érzem, hogy a rendelkezésre álló gazdasági adatokból pontos prognózist tudnék adni, hogy mi várna ránk, ha kilépnénk az EU-ból, így én nem akarnék emellett "szabadságharcot" vívni. Annyira azonban érzem magam felkészültnek, hogy ki merjem jelenteni, hogy a jelenlegi gazdasági struktúránkkal a jelenlegi szinten álló államadósságunkat (és lakossági terheinket) nem fogjuk tudni visszafizetni. Az strukturális átalakítások 20 év alatt egyszer sem jöttek be, így abban nem bíznék, de ha mégis történne valami, szerintem már késő. Röviden: a csőd vagy a részleges csőd elkerülhetetlen és előbb vagy utóbb be fog következni. Ha nem most, akkor nem sokára. Ha nem rakod ki a házadból a szarkupacot, hanem csak szétkened, akkor a szar mennyisége ugyanakkora lesz, de az okozott kár sokkal nagyobb.
Mindenki döntse el maga, hogy milyen válaszd ad a Jobbik kérdésére.
Egy biztos: hamarosan szembe kell néznünk azzal, hogy fel kell nőnünk (vagy hogy felnőttünk - bár ez nem igaz) és a saját lábunkra kell állni. Biztos, hogy fájni fog...

diotoro10 (törölt) 2012.01.13. 16:07:29

@Mindenről Orbán tehet!:
"Egyébként meg: inkább tartozom a nyugati, kapitalista, kizsákmányoló, embert próbáló EU-hoz, mint a fejletlen keleti oldalhoz."

Ezt ne nagyon hangoztasd, mert hihetetlen sötétségre utal...

GatyaPityu 2012.01.13. 16:11:28

Szerintem a magyar emberek nagy része eu-szkeptikus lett. Magamat is közéjük sorolom - bár én a belépéskor is erősen gondolkodtam, hogy kell-e ez nekünk. Az elmúlt 7 és fél év alatt, amióta tagok vagyunk, nemhogy javult volna, hanem inkább romlott az életszínvonalunk - miközben egy fővárosi buszjegy már nem sokkal olcsóbb egy ny. európai ország fővárosának tömegközlekedési jegy árához képest! Az energiaárak szintúgy... Akkor megkértem, hogy személy szerint nekem, neked, kiss pistának, és a több dolgozó, bérből és fizetésből élő embernek mégis mi haszna, előnye származik az eu-ból? Hagyjuk már az uniós forrásokat... Azokból Te meg én meg a hozzánk hasonlóak egy forintot se látnak! Szép ellopják, elsikkasztják a politikusok, és a holdudvarukhoz tartozó nagyvállalkozók. Nekem az nem érv az eu mellett, hogy 1500 Mrd-t kaptunk tőlük nagyberuházásra. Attól én még ugyanúgy éhen halok, vagy kikapcsolják az energiát a lakásomban, ha nem futja a fizetésemből - uniós forrás, ide vagy oda. Én konkrétan nem sok pozitív változást érzek az eu. csatlakozás óta. Az, hogy nem kell útlevél a határoknál... hát, ez nem nagy dolog, mert a "módszerváltás" óta már bárki kaphatott világútlevelet, amivel akárhova el lehet utazni.
Ellenben ahogy Vona is mondja, az ilyen kis országok ragyogó gyarmatai az eu-nak, példát lehet rajtuk statuálni, belepofázni olyan belügyekbe amihez semmi közük (mint pld. a bírák nyugdíjazása). Régen Moszkvában mondták meg nekünk a tutit, most meg Brüsszelben, de az analógia szinte ugyanaz!
Ha lehetne róla népszavazni, én simán a kilépés mellett voksolnék az elsők között!!

Emiksz 2012.01.13. 16:13:12

Nem könnyű manapság jobbiknak lenni:
emiksz.blog.hu/2012/01/05/64_a_csod_or
"Trianon nap, három csapás, határon túli szavazatok, alig maradt a Jobbiknak valami a zászlóján, ami ne lenne már narancssárga pipával ellátva.
Nem maradt más, csak a tartozás vissza nem fizetése."

dr. Aullah 2012.01.13. 16:15:26

@Emiksz: Ha nem lenne jobbik, nem tudott volna mit kihalászni a fidesz. Ergo ezeket mind a jobbiknak köszönhetjük. Illetve ha nem is mindent, de a nagy részét.

ZX 2012.01.13. 16:17:10

@vberko: "Szeretném tudni, hogy az elveszett védővámok és egyéb kiesett bevételek az EU tagság miatt kb. mennyire rúgnak"

Miután az exportunk nagyobb mint az importunk, még szerencse, hogy uniós tagok vagyunk, különben igen sok vámot fizethetnénk. A merkantilizmus nem nyerő buli.

Q-in-Law 2012.01.13. 16:23:33

@ZX: Nem beszélve a holtteher veszteségről, amit a vámok okoznak.

unattached 2012.01.13. 16:23:50

@dzsi85: Mégis mit tartanál elfogadhatónak ebben a totálisan ellehetetlenített, ellenzékinek nem igazán nevezhető szerepben? Nem ismerik el demokratikus pártnak - hogy miért, abba most ne menjünk bele -, ennél fogva minimálisan jelenhetnek meg a híradásokban, olyankor is csak ha "baromságot" beszélnek. Zérótól pedig egészen meglepően hat, mennyire felületesen kezeli az általa prezentált témákat!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.13. 16:29:52

@Kis ember: Nem bántasz meg. De azért engedelmeddel reagálok.

Meg kell védjem magam, a Jobbik azon kevés pártok közé tartozott akiknek VOLT PROGRAMJUK. Nem, a fidesz "csakazorbán" és a maszop "mimegújultunkám" programja nem volt az. Ráadásul voltak benne hasznos dolgok, a jobbik.hu-n a program menüpont alatt pdfben leszedhető. Szóval volt miért rájuk szavaznom, főleg mert a két KISZ/MSZMP maradványra nem adtam volna a voksomat. Az LMP még lehetett volna de annyit bénáztak már a jelöltállítással és annyira szétesett volt az egész, hogy bizony én azt gondoltam, talán be sem jutnak.

Szóval bár utólag kiderült, hogy ezek sem jobbak mint Orbán, azért a képviselői melegedő előtt még létezett egy olyan Jobbik amely képes volt észrevenni az embereket. Tévedtem? Igen. A Jobbik nagy bűne egyébként a szememben pont ez, hogy súly nélkül be kellett volna vállalniuk a nagyobb harcokat, ehelyett rácsatlakoztak Orbánra, aztán vagy velük vihorásztak, vagy tartózkodommal elintézték, hogy még véletlenül se harapják meg a gazdit.

Részemről ennyi a történet. Vonát, a csökkent IQ-jú Zagyvát meg a többi sudribunkót kicsapva épülhetne egy valódi jobboldali párt, nem egy ilyen magukat jobboldalinak hazudozó neokomcsi diktatúrarajongók gyülekezete. Mint a fidesz, csak ez nincs tele kiszes/mszmp-s köpönyegforgatókkal.

Ennyi, készüljünk a legrosszabbra, úgy csak pozitívan csalódhatunk.

GatyaPityu 2012.01.13. 16:31:06

Egyébként tegnap vagy tegnapelőtt olvastam egy cikket az origo.hu oldalon, hogy minden politikai párt "rajongói" között akadnak bőven eu szkeptikusok, függetlenül, hogy jobb vagy baloldali-e. Azért ez elgondolkodtató...
Sajnos nem találom a cikket, nem tudom belinkelni.

2012.01.13. 16:41:16

@lacek22: Most már nyithatunk cukrászdát Bécsben. Neked még nincs? Looser! ;-)

@hardenberg: "Legalább a Jobbik-osok nem csináltak segget a szájukból" - azt csak kormányalapítás után szokás. ;-)

Mr.Personality 2012.01.13. 17:14:17

Vona a Fidesz embere és az a feladata, hogy a radikálisokat otthon tartsa, illetve ha a fidesznek szüksége van rá demonstrációs erőt mutasson.

Kelemen Csaba 2012.01.13. 17:17:45

Hatásvadász és olyan a cikk stílusa, mintha azoknak szólna, akik semmiről sem tudnak, nincs önálló véleményük. Gyenge.

bagir 2012.01.13. 17:21:49

@m.logic: Azt is megkérdezheted, hogy mennyire ízlik neki a Belgiumból behozott csirkecsontból gyártott "ócsó" baromfivirsli, a kínai fokhagyma, marokkói vegyszeres paprika, meg a lejárt szavatosságú, világjáró husi.

nemocapt 2012.01.13. 17:31:41

Kedves, okos Vona Gábor! Te is az EU-s pénzekből kapod a nem is kicsi fizetésed! Vagy mond le a jövedelmedről, vagy maradj csendben! Tudod van egy mondás: Magyar ember nem sz@rik oda ahol eszik!

balatonikaboca 2012.01.13. 17:35:36

:@Öült Ló Nagyfőnök:Választhattál volna rövidebet is, ami a segget illeti az már adott, csak még nem kormányzati ciklusban. Juteszembe lehet egy skalppal tőbb!! Ha ajobbik programostul,faszostúl kerül pozicionálisan hatalomra úgy kíásom a csatabárdot.!!!

kyncza 2012.01.13. 17:35:57

@nemocapt: miért is onnan kapja, te szerencsétlen?

nemocapt 2012.01.13. 17:37:48

@kyncza: Vagy a magyar hiányból. Más lehetőség úgye nincs.

kyncza 2012.01.13. 17:40:04

@nemocapt: nem mind1 :) Amúgy annak ellenére, h 3an kint vannak Brüsszelben, ott sem rejtik véka alá a véleményüket, ellenben a többi seggnyaló politikussal. Sajnos se ott, se itthon nem meghatározó erő, így a tüntetésen, és a szájjáratáson kívül nem nagyon tud mit tenni.

balatonikaboca 2012.01.13. 17:40:33

@nemocapt: ne légy fasssz.!!! Gabika a Mi pénzünket órrozza-!!!

nemocapt 2012.01.13. 17:51:53

Ez igaz. De ha egyszer itt tartunk, akkor fogjuk fel hogy az EU-s pénzek nélkül nem tudunk fennmaradni, esetleg talpra állni. Volt két elvesztett világháború, trianon, több évtizedes szovjet megszállás amikor elhordtak innen mindent a győztes jogán.Volt egy rendszer váltás, az összes megválasztott kormány ellopta ami megmaradt, kivétel nélkül a baloldal és a jobboldal is. Most is ez zajlik. Ipar nincs, mezőgazdaság nincs, adóbevétel nincs. Hogy miért nincs azt mindenki látja. Egyetlen helyről kapunk pénzt persze nem ingyen. De ha nem kapunk jön az államcsőd. Nem lesz nyugdíj, egészségügy, tűzoltó, rendőr, katona. Ezt akarja Vona?

nemocapt 2012.01.13. 17:53:30

@balatonikaboca: Tudom. Csak próbálom szépen mondani.

balatonikaboca 2012.01.13. 17:54:00

@kyncza: -------------anyú remélm jól van.!!! Könnyű úgy ugatni egy " parlamentben " ahol az ily szónak még súllya sincs csak merő vaú vaú vaú.Kérsz egy lerágatlan scontit.??

kyncza 2012.01.13. 17:56:36

@nemocapt: amennyi kitettsége van itt külföldnek, nem lenne olyan egyszerű bedönteni Mo.-t, mert abba beledöglene pár külföldi cég, bank is. Ami most pont nem hiányzik az EU-nak amúgy se. Én sem tudom, h mi lenne, ha kilépnénk, de hogy feltétel nélkül elfogadunk mindent és aláírunk...ezt már ismerjük. Oké, h az imf, eu jobb gazdálkodást akar, de fogadjunk nem a cigányoknak adott segélyt meg a jegybank elnökének a fizetését sokalja majd, hanem a nyugdíjat, és az általunk befizetett adót kevesli majd. Akkor az jobb lesz?

kyncza 2012.01.13. 17:57:50

@balatonikaboca: Furán írsz és nem tudom dekódolni. Ellentétben az összes többi párttal, MINDENHOL vállalják a véleményüket!

GatyaPityu 2012.01.13. 18:00:52

@kyncza: "...de fogadjunk nem a cigányoknak adott segélyt meg a jegybank elnökének a fizetését sokalja majd, hanem a nyugdíjat, és az általunk befizetett adót kevesli majd. Akkor az jobb lesz? "

- Erről van szó., Az elsők között kiáltana farkast (azaz új holokausztot) a liberális eu-s zöld párt és társai, ha csak egy kicsit is megnyírbálnánk a romákok segílykéit. Már így is a csapból is az folyik, hogy még egy ilyen nácifasiszta ország, mint Mo., nem létezik a Föld hátán!

nemocapt 2012.01.13. 18:02:12

@balatonikaboca: Nézd, a parlamentben könnyű hülyeségeket beszélni. Látványos marhaságokkal etetni azokat az embereket aki elhiszik hogy azért mert magyarkodunk, itt jobb lesz! Hát nem lesz! Gondoljunk a jobbik által favorizált Horthyra vagy Szálasira mibe vitték bele az országot... Ezek a mély magyarok ha akkor éltek volna tudnák mi a valóság és Vona hülyeségei közt a különbség.

balatonikaboca 2012.01.13. 18:05:53

@nemocapt: No gyermekem itt az ideje, hogy elmeny gyűjtőgetni a gommbát ki ne felejsd-( az ásványi anyagtartalma miat,ja azt a piros kalaput kerüld galócinykát ). Orbit scokold meg helyettem is (a szivlapát a műhelyben jobbkézfelöl).

nemocapt 2012.01.13. 18:06:57

@kyncza: Magyarország bedöntéséhez egy mondat elég : Nem adunk pénzt! Aztán lehet elmenni ha dolgozni akarsz. A nagyon utált unióba.

kyncza 2012.01.13. 18:10:23

@nemocapt: Magyarországot jelenleg azért könnyű bedönteni, mert 50éve nem csinálunk mást, csak megtesszük(illetve a megvett politikusok) amit a külföld kér! Mindenáron! Majd a nép meg megfizeti! Előbb, vagy utóbb ennek így is, úgyis vége lesz, EU már nélkülünk is szét akar esni, jobb előbb kiszállni a süllyedő hajóból. Amúgy Vona sem azt akarja, h megtagadunk mindent!
Átütemezést kér, ami más országoknak természetes volt, h lehessen az adókon csökkenteni, h beinduljon a gazdaság, ne 40éves recesszió legyen, mert mi állandóan be kell, h tartsunk mindenféle eu-s irányszámokat! Ki más tartja be? Görög? Olasz? Ir? Spanyol? A sor csak nőni fog...

Link Elek 2012.01.13. 18:10:58

ezek is eszak koreat/burmat akarnak csinalni Mo-bol.

miden jobber idiota

nemocapt 2012.01.13. 18:13:01

Nem 50 éve, 1000 éve. Szent István király is csatlakozott az akkori unióhoz. Aztán jöttek a törökök a Habsburgok, a szovjetek.

nemocapt 2012.01.13. 18:15:59

Észak Koreának nincsenek szövetségesei. Ha Vona nem veszi be a gyógyszerét nekünk sem lesznek.

kyncza 2012.01.13. 18:17:14

@Link Elek: na még egy hozzászólás tele használható érvvel!

Idióta vagy te, te baller, libber!

balatonikaboca 2012.01.13. 18:18:12

@Arto: ha a gyogyszered elgúrult azértmég nem a szomszédod a hülye.
A holokaust megtörtént ez tény, de a sírámlak helyet ha lehetne inkább a jővő.!!

nemocapt 2012.01.13. 18:25:47

@balatonikaboca: Mi köze ehhez a holokausztnak vajon? :D

balatonikaboca 2012.01.13. 18:27:04

@nemokta,@kyncza Ily sőtétség!! a felvilágosodáskora után. Ingyom-bingyom-tálibe érezzétek magatokat megróva

2012.01.13. 18:31:44

Vonának is és a többi jobbikos képviselőnek is csigagerince van.
Pofáznak itt jobbra-balra hülyeséget, de amikor a képviselők pénzéről van szó, akkor 2 kézzel szavaznak az igenre.
Egy kicsit ugatnak Horthyról, beszélnek hülyeséget a "nagy magyar" érdekekről, Trianonról, meg a kommunistákról--közben jót röhögnek a markukba, hogy sikerült hülyének nézni a szavazókat.Akik rájuk szavaztak azok elszegényedtek, ellentétben velük, akik meggazdagodtak a szavazók és az adófizetők pénzéből.
Semmivel nem különbek sem a fidesznél, sem a többi , jelenlegi vagy volt parlamenti pártoktól, képviselőktől.
De vajon munkából megélnének-e? Mert a nagy duma a semmiről az megy.
Ezek is megélhetési képviselők csak, mint a többi.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.13. 18:33:26

Az az egy szerencse, hogy a kilépés nem megy egyik napról a másikra, mert egyeztetni kell a vámokat, határőrséget, stb.
Alsó hangon is fél év, de a szakik inkább 2 évet mondanak.

A nagy többségnek elég lenne az a fél év arra, hogy elhagyja a süllyedő hajót, és nosztalgiázni jöjjön vissza a középkorba lesüllyedt Magyarországba...

Kedves Vona Gábor!
Előbb talán helyre kellene állitani azokat az értékeket, amire állva önellátó tudna lenni ez a kurva ország, és utána pattogni.
Mert a normális ember nem úgy költözik el a szüleitől egy veszekedés után, hogy nekiindul télen egy szál hátizsákkal, hátha befogadják valahová. Hanem előbb keres munkát, keres albérletet, és (akár szó nélkül) lelécel.
Nagyon remélem, hogy ez az egyszerű példa rávilágit az egybiteseknek is a problémára.

GatyaPityu 2012.01.13. 18:33:45

@balatonikaboca: "gyogyszered" , "elgúrult" , "sírámlak" , "jővő" ...

Csak 4 súlyos helyesírási hiba két mondatban, ehhez csak gratulálni tudok. :-)
(Az "azértmég" -et elfogadom szimpla gépelési, leütési hibának, vagyis csak véletlenül írtad egybe).
Mellesleg a szövegértéssel is súlyos gondjaid vannak, ha azt értelmezted, olvastad ki a hsz.-omból, hogy én megkérdőjelezem a holokauszt létezését.

nemocapt 2012.01.13. 18:33:52

@jános515: Egyetértek. Szomorú az hogy sokan eszik a gyerekes marhaságaikat.

balatonikaboca 2012.01.13. 18:34:28

@nemocapt: A ballos relief középső ujja nekd, ma csak neked szól.!!

kunzoo 2012.01.13. 18:34:51

Maga a Jobbik Orbán Viktor seggéből bújt elő(polgári körök) és a MIÉP bukása okozta űrt hivatott betölteni. Innentől kezdve mit csodálkoztok?

kyncza 2012.01.13. 18:35:05

@balatonikaboca: neked valami bajod van öcsém, sürgősen nézesd meg magad! Kivéve, ha lmp-s vagy, akkor értem, miért írsz így és ilyeneket...

nemocapt 2012.01.13. 18:37:00

@Atro: Miért? Hátha egy költemény? " Bús gyógyszered elgúrult, a jővőben köszöntelek és sírámlak"

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.13. 18:39:35

@Atro:
Az EU országaiban is rengeteg az EU-szkeptikus, a felmérések szerint a lakosság harmada az átlag.
Csakhogy ezek az országok önellátóak tudnának maradni, és tőlük a "vadkelet" meg a lusta dél már viszi el a pénzt.

kunzoo 2012.01.13. 18:40:51

@kyncza:

Ha most átütemezést kérünk, valami elképesztő kamatra kapnánk hitelt. Hisz tudja a hitelező hogy mi hiába mondjuk hogy 10 év múlja visszakapod becsszó, épp az átütemezéssel ismerjük be hogy kamuzunk. Gondolj bele. Pénzt adsz a szomszédnak hogy egy év múlva visszaadja. erre a lejárat előtt:
-Lezsidóz
-azt mondja mindenkinek hogy Te most ki akarod rabolni, tönkre akarod tenni
-Azt mondja neked hogy ő inkább 2 év múlva akarja visszaadni és örülj, mert így legalább visszakapod a pénzedet.
-Majd utána odamegy hozzád és pénzt kér egy évre megint......:)))

nemocapt 2012.01.13. 18:41:52

Vagy: "Hősvértől pirosló gyógyszer, sirámlak
A jővőben el gúrulok"

remiz (törölt) 2012.01.13. 18:44:44

@Kőmíves Kelemen:
komoly elmebetegek.
totális realitásérzékvesztés.
ráadásul 5 év múlva az lenne, hogy jajj, mi is olyan autót akarunk, mint az EU-ban van, meg olyan életszínvonalat...
a szockót is ez rágta szét.

@Mindenről Orbán tehet!: fingjuk nincs, hogy működnek a dolgok.
maj'mimegmutassuk.

kyncza 2012.01.13. 18:46:12

@kunzoo: sokan mondják, h ördögtől való ötlet, de hát látod, a görög nem átütemezést kaptak, hanem konkrétan a felét elengedték. És ott nem úgy éltek az emberek, mint itt, mert ott a buszvezetők a kézmosásért feláras fizetést kaptak, meg ha pontosan beértek, stb stb.

Ennek ellenére ma is tagok, ma is EUR-k van, ha idejönnének vásárolni, töredék áron kapnának meg mindent, mint mi.

Olaszország is átütemezést kért, kapott.

Mi nagy árat fizetünk azért (is), h állandóan megfeleljünk a bűvös 3% alatti hiánynak.

Igaz, a kormányt seggbe kéne rúgni, h kiadási oldalon nézzen már körül, és ne az államtitkároknak vegyen autót sofőrrel a seggük alá.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2012.01.13. 18:50:19

Tudtam, hogy a Jobbik "támadó" postra ugrani fogtok sokan, de szerintem lássuk be eu. nélkül megdöglünk a saját sz*runkban. Lehet uszítani a népet, azzal lehet sok támogatót is találni, de tessék gondolkodni! Nincs semmink, az emberek lopnak, csalnak, hazudnak, a vezetőink tanulatlan, pökhendi megélhetési politikusok. Ha az eu. nem osztana ki néha pár kokit meg sallert itt nagyon durva helyzet alakulna ki.

GatyaPityu 2012.01.13. 18:51:13

@Kőmíves Kelemen:
Igen, ezt elfogadom, valóban szó volt erről is az origo.hu-s cikkben (amit sajnos még mindig nem sikerült kiguglizni). Az már régen rossz, ha csak az eu képes minket "lélegeztető gépen" keresztül életben tartani kiszolgáltatott helyzetben - amit láthatóan igyekeznek alaposan ki is használni, mert gyakorlatilag abban is megpróbálnak beleszólni, hogy hány cukorral igyuk a teát, kávét.
Vonának igaza van, az eu-nak elsősorban a piac és a szarért, húgyért dolgozó munkaerő miatt van szüksége ránk, és a hozzánk hasonló lecsúszott kelet európai országokra.
A 90-es években még 12 cukorgyára volt az országnak - ma mennyi van? EGY! És miért? Mert valami eu-s egyezmény miatt be kellett záratni a többit, és most meg szlovák és egyéb külföldi termékekkel vannak tele az élelmiszerboltok polcai! Mint mondtam az eu-s pénzek igazán a pártok holdudvarához tartozó szűk nagyvállakozói köröknek nyerő igazán - lehet belőlük dupla-tripla áron autópályákat, völgyhidakat és alagutakat építeni a dombok közé és a szántóföldek alá. A hétköznapi ember nem sokat érzékel a bőrén az eu-s pénzekből - viszont amikor befizetni kell, azt annál jobban. Egyébként tudja azt valaki, hogy az ország mennyi pénzt fizet be a nagy kék zászlós kalapba és mennyit is kapunk vissza belőle??

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.13. 18:52:56

@kunzoo:

Azt is tedd hozzá, hogy az orosz gázért kb ugyanolyan ütemben kellene fizetnünk, mint a múltkor Ukrajnának (gyakorlatilag havonta), mert nem biznának bennünk.
Ugyanez árammal, kőolajjal.

Mivel ezekért euroval/dollárral kell fizetni, az ötmilliárd forintos bankjegyekből is kéne egy táskányi egy havi gázért...

Vagy adunk helyette cserébe nyereg alatt puhitott cigányhúst? Esetleg zsidószappant?
Mi a bánatos faszom olyan termék van ma Magyarországon, ami VÁMOKKAL együtt is piacképes, és el tud látni egy országot munkával és bevétellel?
A globalizáció következtében bármilyen terméket megtalálsz 10 másik országban is. Én sem veszem meg az itteni lakberendezési boltban a függönyt, ha Debrecenben megtalálom olcsóbban postaköltséggel együtt!

remiz (törölt) 2012.01.13. 18:53:51

@kyncza:
minket soha nem fognak addig elengedni, mint a görögöket meg az olaszokat.
most csapták ránk az ajtót.
látják, h nagy baj van ebből, vigyázni fognak ezután.
addig nem fogunk plusz pénzt kapni, amíg rendbe nem tesszük a dolgokat.

kunzoo 2012.01.13. 18:54:37

@kyncza:

Igazad van, csak azt felejted el hogy ott már EURO-val fizetnek. a többiek berezeltek hogy a görög bukás magát a közös pénzt teszi tönkre ezért óriási áldozatot vállaltak . Mi nem vagyunk ilyen szerencsések. Forintunk van. Ráadásul a görögök egyszer szóltak csak be a németeknek, miután látták hogy ezzel magukkal szúrnak ki, visszakoztak.

Mi bezzeg minél nagyobb szarban vagyunk, annál jobban fogyasztjuk a szövetségeseinket. A jenkiknek beszólhattunk volna, ha biztosítjuk a németeket a lojalitásunkról. Talán még jobban is jártunk volna. Erre mi beszólunk az EU-nak is!

kunzoo 2012.01.13. 18:59:23

@Atro:

Szarért húgyért dolgozóknak ott vannak a kínaiak. A tanulatlan, rossz minőségű munkaerő ára annyi is. Mi valószínűleg túl szarul, a nyugatiak túl jól élnek. előbb utóbb közelíteni fog ez egymáshoz.

kyncza 2012.01.13. 19:01:26

@kunzoo: és szted az nem fájna az EU-nak, ha Mo. bedőlne? Komolyan kérdezem. Elég szar helyzetben vannak, Ausztriának elég nagy banki kitettsége van, meg hát van pár komoly cég itt, azok túlélnék vajon? Ha Ausztria bukik, akkor szerintem dominóban viszi magával a többit, nem?

kunzoo 2012.01.13. 19:04:33

@Atro:

Az elbaszott magyar szabályozás miatt maradt egy. a cégek kérték a gyártás leállítását mert kaptak egyszer érte egy valag pénzt. Ez a mi sarunk ne kenjük az EU-ra. Az EU keretet ad. Ezt lehet jól is kihasználni, de lehet szarul is.

Jó példa erre mikor anno EU szabályra hivatkozva betiltották a töltelékáru házi árusítását. Riporterek észrevették hogy Ausztriában akkor meg hogy lehet? A hatóság meg csak nézett. Kiderült kamu volt, a tipikus magyar bürokrácia terméke, rosszul értelmezték a szabályt. Ez van még millió más esetben is.

kunzoo 2012.01.13. 19:06:16

@kyncza:

Annyira nyilvánvalóan nem mint egy görög-olasz-portugál csőd. Másodszor ők nem is bizonygatták hogy tulajdonképpen nekik nincs is szükségük a segítségre, utána meg nem berzenkedtek ha meg mégis kellett.

kunzoo 2012.01.13. 19:11:28

@kyncza:
Ha a bajban levő országok megmentésére szánt források szűkösek lesznek (már látszik ennek jele, nehezen jött össze a mentőalap pénze) akkor a "megmentési sorrendben" hidd el hogy valami ilyesmi lehet:
1olasz,2francia3spanyol,4(port.gör.ír)5eurón kívüli(nagy Britannia, izland,lengyel, cseh) ....és ezután jön szlovák,magyar, román, bulgár 6:szerbek, montenegro, bosznia, macedónia, albánia

kyncza 2012.01.13. 19:13:53

@kunzoo: ejha...ezt a listát látva elég elkeserítő a helyzet! Bár szerintem sokkal előbb elfogyna a pénz, állítólag egy teljes olasz csőd az EUR végét jelentené. Mielőbb talpra kéne állítani az országot, mezőgazdaságot, ipart helyreállítani, és igenis megkeresni a felelősöket, akik ezeket eladták. Bár, nagyon nem kell keresni...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.13. 19:14:13

@kyncza: Ez részben önámítás. Fájlalná az osztrák bankrendszer de egyszerűen annak a segélynek egy részét amit amúgy mi is kaphatnánk az osztrák bankrendszer konszolidációjára fordítanák.Te hova adnád a pénzed, oda ahol politkai és gazdasági biztonság és folyamatosság van, vagy odaadod annak akinek már nem bízol a szavában, hiszen az elmúlt másfél évben gyakorlatilag minden gazdasági aspektusnak lenyilatkozták már a pro és kontra oldalát is, talán már ők sem tudják megmondani mikor hazudnak és mikor nem.

A magánszektorban az apróbb cégek csúnyán elvágódnak (de ez mindenhol így van, még nyugatabbra is), de szerinted egy VW/AUDI AG, egy TESCO vagy egy DAIMLER tönkremegy majd miattunk? Elszenvedik a veszteséget, talpon maradnak, mi pedig feketelistások leszünk, évtizedre cseszhetjük hogy egy nyugati befektető nagyobb összeget hozzon ide.

Horizont 2012.01.13. 19:18:47

Az a nagy helyzet kedves Jobbik, hogy a rablók a határon belül vannak!!
A Jobbikot meg nem kell leírni, a felhozatalt elnézve lesz itt kérem még nemulass:)

kyncza 2012.01.13. 19:21:20

@Valahol Máshol: értem. De hát biztos, h az egyetlen megoldás, h a hitelünket megint hitelből fedezzük és szó nélkül megcsináljuk, amir kérnek? IMF tuti, hogy adóemelést fog kérni, ha nem most, akkor majd a 2. félévben, és ez a szerencsétlen 2.4millió ember, aki eddig is a hátán vitte az országot, még jobban meg lesz terhelve.

Jobbik kommunikációján valóban lehetne javítani és esetleg finomítani, h nem muszáj seggberúgni az eu-t, ha már elődeink eladták oda az országot, de azért ne fogadjunk el mindent, amit ránk akarnak erőltetni. Továbbá biztos vagyok benne, h a kisebbség végre tényleg megpróbálna beilleszkedni, ugyanis VÉGRE kényszerítve lenne rá, h nem csak elnyeljük az adózók pénzét purdéra, aztán este indulunk rabolni, lopni, ölni, hanem ha dolgozik, eszik, ha nem, akkor kopog a szeme. ha pedig visszaszól a rendőrnek, akkor bizony leverik a derekát!

kunzoo 2012.01.13. 19:22:34

@kyncza:

Ha elfogy a pénz akkor a németek tuti bevezetik a márkát, vagy kirúgják valahogy a gyöngéket és megtartják az eurót. Majd szétnéznek hogy az újonnan felálló gazdasági-kereskedelmi világban ki is lesz az ő partnere. Nagyon nem kéne őket baszogatni most. onnan nézve a szlovákok szerintem már vonzóbbak mint mi.

kunzoo 2012.01.13. 19:23:59

@kyncza:

Vityánknak az adóemelés IMF nélkül is remekül megy, nem kell neki tanács hozzá.

kunzoo 2012.01.13. 19:28:25

@kyncza:

Családtámogatásnál azt kellene bevezetni hogy a nemzetpolitikai cél a 3 gyerek, azt támogassa az állam fix pénzzel, a többit szülje mindenki saját gyönyörűségére. Esetleg három gyerek után ingyenessé tenni a fogamzásgátlást. a tablettától a kotonig.
-Egyértelművé tenni hogy sem állami, sem önkormányzati forrásból, sem alapítványokból nem szabad több pénzt adni a három gyerek után a negyediknél pl szociális alapon. Mindjárt abbamaradna a szociális gyerekgyártás.

Bee-zony 2012.01.13. 19:29:31

A Jobbik egyre rosszabb.
Elszállt velük a ló – akár a póni, akár a hinta.
Hatástanulmány? Az nincs. Ok-okozati sor végiggondolása? Az sincs.
Erőviszonyok felmérése? Az pláne nincs. A győzedelmes lovashadsereg úgyis legyőzi a tankokat…
Akkor mi van? A hülyeség.
Meg az, hogy Magyarország lesz Európa Líbiája.
Tessék, lehet követni a Mestert:
www.youtube.com/watch?v=8tYH1inpLkM
Zeng a… zeng a… takaroggyon, mongyon le.
Eh, reménytelenül hülyék vagytok.
Ennyi ésszel és erkölcsi érzékkel eltűntök a süllyesztőben, ahogy a MIÉP is – és mindezt megérdemelten.
Úgy látom, hogy nem a Nyugat a hülye, és nem ők mennek szembe az autópályán.
Úgyhogy most álljatok meg – és le – én kiszállok.
Csak a hülyék maradnak itt. Ezt tutira megcsinálják – pedig ez nincs is beleírva a Jobbik programjába…
+1
Miért?
Vona szerint "derék, tisztességes, emberileg és morálisan alkalmas" Schmitt
kuruc.info/r/2/62035/
Mindegy… mind egy.
Megint legyint.

kyncza 2012.01.13. 19:30:13

@kunzoo: na igen, az összes elbaszott ötletét., különadóját vagy a szegényebbek fizették meg, vagy a "zemberek" mindannyian. Az a baj, h ezt minden szolgáltató, bank beépítette az árába, így ha eltörlik a bankadót, különadót, nem tudom, h tolonganak-e majd ezek a cégek, h csökkentsék a kamatokat, díjakat. Van egy sejtésem, h vérszemet kapnak a extra profittól, és nem fognak.

Viszont az imf további megszorítást akar majd, szóval mindezek tetejébe kapunk még adóemelést is.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.13. 19:35:39

@kyncza: Az a baj, hogy a Jobbik akárcsak a fidesz csakis tárgyalási végletekben gondolkodik. Vagy akkor lefekszünk és sírunk, hogy jajj a szuverenitásunk (szuverenitás a XXI. században, amikor egy nagy gazdasági világháló az egész bolygó? ugyanmár.); vagy pedig arrogánsra váltunk és elmondjuk, hogy vagy leírják a tartozást és mondjuk az olasszal egyenlő feltételeket kapunk, vagy bedöntjük az EU-t. Ők erre kiröhögnek, az osztrákok megkapják a védőhálót, mi meg mehetünk a levesbe.

Az a baj, hogy a fidesznek a gazdasági szabadságharc helyett már nagyjából fél éve előkészítő tárgyalásokat kellett volna folytatnia. Egyrészt akkor nem szaladt volna el az árfolyam és a CDS-felár, másrészt fél év alatt lement volna annyi húzd meg ereszd meg játszma, hogy ott is engedtek volna, mi is, igaz mi többet dehát mi vagyunk rájuk szorulva nem ők ránk, de lenne egy konszenzus, és valós engedményekkel kapnánk hitelt. A fidesz mit tett ehelyett? Folyamatosan gyalázkodott, plusz a végletekig pártállamizált mindent. Ha nem gyalázkodik és nem einstandol mindent a megtakarításoktól az alkotmánybírákig, akkor most egyrészt nem kérné az EU a rendszer lebontását mert nem lenne mit, másrészt rendezve várnánk a tárgyalássorozat végét nem útszélen, letolt gatyával.

Most nem olvasok vissza de te említetted az olaszok esetleges bukását? Nézd meg az olasz lapokat, két-három évnyi folyamatos Berlusconi hazudozás után Mario Monti olasz ME meghozta a várt gazdasági lépéseket, az olasz államkötvényekre a kamat a kritikus 7% alá esett, tehát nincs mit szépíteni, az olaszok megálltak a lejtőn, sőt stabilizálódni látszanak, hacsak Monti nem megy át Berlusconiba, ami érthetően nem fog megtörténni, Olaszország megúszta.

Sajnos nem tudok spanyolul, de az olaszok szerint a spanyolok is jó úton vannak, már csak a görögök és portugália a nagy kérdőjel, tehát úgy tűnik az eu összeomlása ezzel odébb került. Nem azt mondom, hogy minden csodás, de már egyre kevésbé mutogathatunk, hogy majd az olaszokkal bedöntjük az eu-t, mert lassan egyedül maradunk.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.13. 19:37:45

@kyncza: A kisebbséggel kapcsolatban nem nagyon tudok mit mondani. illetve egy szót, ezt sem szépítem el, REMÉNYTELEN. Ezek generációs problémák, nem ma, nem holnap, sőt tíz év is kevés az integrációjukra, addig meg nyelik a pénzt, de nem offolok.

kunzoo 2012.01.13. 19:47:22

@kyncza:

A bankok profitja, pontosabban a hitelek költségei szabályozási kérdés. Ha Vezérünk és az Ő Kusza Szeme Azt mondhatják hogy a frank 180 ft és kész, akkor nem tűnik kivihetetlennek egy tisztességes szabályozás

Nyuggervadász 2012.01.13. 19:58:34

@thehandsomest:
Háááát, ennyi baromságot, egy helyen, ritkán látni. Csak néhány közülük:
-" Adó- és járulékcsökkentést hajtunk végre, mellyel munkahelyeket mentünk meg, és újakat teremtünk." Könnyű a levegőbe beszélni! Milyen mértékű lenne az a bizonyos adócsökkentés (számszakilag)? Mivel ellensúlyoznák az adókieséseket? Mert ellensúlyozás nélkül az államháztartási hiány a csillagos egekbe szökne.
-" A devizahiteleseket megmentjük a kilakoltatásától a hiteleik támogatott forintosításával, amelynek költségét bankadó formájában a bankokra terheljük."
Miből lenne több száz milliárd forint a hitelek támogatására, ha ( a már meglévő) bankadót növelve, a bankokat működésképtelenné tennénk? A külföldi tulajdonú bankokat az anyabank bezárná, vagy hihetetlen magas kamatokkal juthatnának a hazai vállalkozások akár rövid lejáratú forgóeszköz-, akár hosszú lejáratú beruházási hitelekhez. Banki hitel nélkül a teljes vállalkozói szektor egy éven belül kimúlna.
-" Az energiaszektor nemzeti tulajdonba vételével csökkentjük a lakosságot terhelő közüzemi díjakat." Miből vásárolnák meg az energiaszektort? Vagy államosítanák, mint anno dazu Rákosi elvtárs tette?! Most 2012-öt írunk, nemzetközi jogi procedúrák, elítélés miatt ez lehetetlen!
-" A hazai vállalkozások terheinek mérsékelése, valamint az egyenlő és tisztességes verseny céljából megadóztatjuk a multinacionális vállalatokat." Megint járulékcsökkentés....valódi ellentételezés nélkül. A multik zöme már adózik, de létszámukat illetően a hazai vállalkozásokhoz képest elenyésző a számuk. Tehát: az ő, a magyar vállalkozásoknál magasabb adókulccsal történő megadóztatása törvénytelen (euro nonkomform), vagy az ország
elhagyására készteti őket ( munkanélküliség és GDP csökkenés).
-"Az egykori MSZMP csúcsvezetőinek luxusnyugdíját visszanyessük több százezer forintról minimálnyugdíjra, és az így megtakarított pénzt szétosztjuk a többi nyugdíjas között" Oké!
Van pár száz, volt MSZMP-és csúcsvezető nyugdíjas. Fejenként csökkentik havi százezerrel a nyugdíjukat.(ugyanis az Antall-kormány alatt már elvették tőlük a kiemelt nyugdíjat! Akik a redszerváltás után mentek nyugdíjba, ugyanolyan elbírálás alá estek mint bármilyen más, "hétköznapi" ember. ) Van 3,5 millió nyugdíjas. Ha a volt MSZMP-és káderektől elvett nyugdíjat nekik adnák, akkor fejenként 5-10 forinttal nőne a havi nyugdíjuk. Szóval, ez elég populista duma!
" A földtörvényt is úgy módosítjuk, hogy megakadályozzuk a magyar föld külföldi kézbe kerülését." És ezzel mire mennétek? talán inkább a mezőgazdaságot ( a tsz.-eket ) nem kellett
volna szétverni, vagy most intenzívebben támogatni ( de miből ?) a mezőgazdaságot.
Tudnék a többihez is kommentárt fűzni, de minek?!?

kyncza 2012.01.13. 19:59:00

@Valahol Máshol: igen, miután az olaszokra is rávertek egy csomó adót, meg megszorítást, hirtelen elkezdett csökkeni a CDS, emelkedni a tőzsde, stb stb. Én azért vagyok egy kicsit szkeptikus, sőt ha rajtam múlna, betiltanám a pénzügyi tőzsdét a shortolással együtt, mert ott akkora összegekkel játszadoznak emberek valós indokok NÉLKÜL, ami komolyan befolyásolja egy egy ország megítélését, meg a devizája értékét. Hogy a fenébe van, h a Ft 1-2 nap alatt tud 15-20egységet javulni-romlani, amikor se az exportunk, se a gazdasági teljesítményünk nem változik. Betiltanám a hitelminősítőket is, mert "hitelüket"( :) ) vesztették nálam már a 2008 válságnál is...aztán a nagy usa bedőlése 1 napon múlt, aztán még mindig AAA-ban van...szóval kamurendszer az egész.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2012.01.13. 20:03:44

@kyncza: A shortolást ha jól tudom be fogják tiltani.

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2012.01.13. 20:05:27

@Kőmíves Kelemen: "Előbb talán helyre kellene állitani azokat az értékeket, amire állva önellátó tudna lenni ez a kurva ország, és utána pattogni.
Mert a normális ember nem úgy költözik el a szüleitől egy veszekedés után, hogy nekiindul télen egy szál hátizsákkal, hátha befogadják valahová. Hanem előbb keres munkát, keres albérletet, és (akár szó nélkül) lelécel."
Úgy-úgy. Én is ezt írtam feljebb. De azt is írtam, hogyha a szüleid már teljesen elviselhetetlenné teszik a létedet, akkor van az a határ, ahol elgondolkodsz, hogy leszarod, mi lesz holnap, de ott egy percet sem maradsz tovább. - Na ezt a kérdést tette fel a Jobbik, hogy ki hogy érzi most.
Van, aki már évek óta csak nélkülöz, mert se fizuemelése (esetleg csökken), se rendes melója, se semmije, amitől azt érezné, hogy az EU tagság milyen fasza neki. Van aki meg akkor is átlag felett boldogul, ha a feje tetejére áll a világ.
Szerintem véres lenne a kilépés, de ahogy a mondás tartja: olyan még nem volt, hogy sehogy ne lett volna. Államcsőd (=befektetői veszteségleírás) az meg amúgy is lesz majd, és nem csak nálunk, hanem sok más eladósodott országban (IRE, GB, JPN, USA, ITA, GR, POR, ESP stb.), csak húzzák, amíg lehet, hátha jön valami csoda, ami kifizeti helyettük a csökkenő világgazdasági teljesítmény mellett a kamatos GDP feletti adósságaikat. Barmok! Azok a legnagyobb barmok, akik meg elhiszik, hogy erre van megoldás. Nincs! Valaki(k)nek veszteséget kell leírni!
Tehát szerintem tökmindegy, hogy kilépünk vagy nem, a végeredmény ugyanaz lesz. Egy érvem van a maradás mellett: nem szeretek úttörő lenni, mert az mindig drágább, mint az utánunk jövőknek.

trojka 2012.01.13. 20:05:49

Hogy nem hőbörögnek a cigányok! Persze, hogy nem hiszen "úniós" fát kapnak télire, köbméterét 2100 forintért, ráADÁSUL INGYEN SZÁÁLLÍTJÁK NEKIK Heves megyében. Nálunk az "előkelő", tűzhöz közeli boxosok kapják, az igazi rászoruló romák egy darab fát sem kaptak. Na, ezek fognak majd az erdőre járni lopni, s megszívni. Természetesen, ekkor jönnek majd a fajvédők, amikor el lesznek ezek a szerencsétlenek kaszálva. Ja igen: a roma "demokratikus2 vezetés a kandalló mellől, söröcske mellett fogja az interneten megfogalmazni reklamációját!

kyncza 2012.01.13. 20:06:05

@Himpellér: az a baj, hogy ezt mi már jó eséllyel cseszhetjük, mert a fityeszek honatyák(melyik hon) szeretik ott fialtatni a pénzüket.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.13. 20:07:24

@kyncza: Nekem személyes tapasztalat, rokonok miatt elég sok időt töltök ott, szóval nem kell miattuk aggódni. Amit most rájuk vertek azt már 5-10 éve kéne normálisan fizetniük, szeretem őket, ahogy élnek, azt a fajta vendég és családszeretetet, imádom a Ferrarit és a focijukat (tudom-tudom), de azért már-már túl lazára vették a gazdasági vetületét az életnek.

Tehát azért az ott egy kicsit más mint amiről itthon van szó, nem lehet összehasonlítani minket. Ott volt egy gazdaság amelyik semmit sem változott a válság hatására, csak tolta a problémát maga előtt, majd sokéves késéssel kell fizetniük a jólét megemelkedett költségeit, ellenben mi már évtizede skandináv mércével fizetünk a balkáni béreinkhez képest.

Lehet konteózni, senki sem szent, de mit tehetünk? Kiírjuk magunkat a Holdra? A Fidesz esélyt kapott a komoly és az állam csecsén lógókat fájóan érintő szerkezeti átalakításokra, helyette építette a pártállamot. Lehet rettegni, hogy az IMF kemény árat kér, de asszem 2010 tavaszától a mi kezünkben (ja nem, az enyémben sose, bizonyos Orbán Viktoréban meg kétszázakárhány seggnyalójának a kezében) volt az átalakulásunk kulcsa. El lett baszarintva.

thehandsomest (törölt) 2012.01.13. 20:09:05

@nyuggervadász: LOL félreértettél, ezzel a kommenttel csak azt akartam bemutatni, hogy a Fidesz valójában csak egy Jobbik-light version és semmi más. Az elmúlt 1,5 év pedig megmutatta hogy ez hova vezet. Nem vagyok jobbikos:) Utálom őket mint a szart.

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2012.01.13. 20:09:40

@Atro: "gyogyszered" , "elgúrult" , "sírámlak" , "jővő" ...

Csak 4 súlyos helyesírási hiba két mondatban, ehhez csak gratulálni tudok. :-)
(Az "azértmég" -et elfogadom szimpla gépelési, leütési hibának, vagyis csak véletlenül írtad egybe).
Mellesleg a szövegértéssel is súlyos gondjaid vannak, ha azt értelmezted, olvastad ki a hsz.-omból, hogy én megkérdőjelezem a holokauszt létezését."

Szerintem SP személyesen kommentelget :) LOOOOL

kifordított nagyanyó 2012.01.13. 20:11:15

Köcsöggeci Zero!Milyen jogon bántod a jobbikot?Nem vagy igazi hazafi!
Mondjuk én sem értem ezt a tüntetést.Remélem,hogy a jobbik nem a fidesz bábja/pajtása.

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2012.01.13. 20:19:39

@Kőmíves Kelemen: "Az EU országaiban is rengeteg az EU-szkeptikus, a felmérések szerint a lakosság harmada az átlag.
Csakhogy ezek az országok önellátóak tudnának maradni, és tőlük a "vadkelet" meg a lusta dél már viszi el a pénzt."
Biztos, hogy önellátóak tudnának lenni? Én úgy tudom, az EU java részét az oroszok látják el gázzal. Sőt az EU olajfelhasználásának mindössze 3%-a származik az EU területéről. De olvass egy kicsit a témában, mert a mai mezőgazdaság műtrágya-függő, a műtrágya pedig olajfüggő. Tehát ha nincs olaj, nincs kaja se. Magyar tanulmányt erről találsz itt: ffek.hu/blog/hetesi_zsolt/vilag_helyzete_eghajlat_eroforrasok_gazdasag_elso_elemzes_bovitese

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2012.01.13. 20:21:55

Kevés olyan politikus/szakember van aki nem csak ugat, nem csak a szokásos lejárató kampánnyal tud nagyot mondani. Na azokra kell odafigyelni. Akik a "megadóztatjuk a bankokat" helyett reális jövőképet, megoldásokat vázolnak fel. Csak az emberekbe belenevelték, hogy imádják a balhét és ezért keresik azokat a vezetőket, akik kokikat osztanak ki, belerúgnak a nyugatba és pörgő rúgással végzik ki az úniót. Ésszel nem lehetne kérem szépen?

Nyuggervadász 2012.01.13. 20:23:19

@thehandsomest:
" Nem vagyok jobbikos:) Utálom őket mint a szart."
"Minden bűnöd megbocsájtva". Én meg elnézést kérek a félreértésért!

kifordított nagyanyó 2012.01.13. 20:32:15

Még ha van is abban igazság amit gondolnak/akarnak akkor sem így kéne fejjel rohanni a falnak.

2012.01.13. 20:41:16

@Himpellér: mondanál csak EGY ilyen politikust???

kifordított nagyanyó 2012.01.13. 20:42:43

Azért az is igaz ,hogy rengeteg baromságot találnak ki odakint.

kifordított nagyanyó 2012.01.13. 20:44:27

Megy itt a vita,hogy kivel legyünk jóban.Szerintem mindenkivel próbáljunk jóban lenni.
Szépen halkan,nem melldöngetve,hangoskodva.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2012.01.13. 20:48:35

@Őrült Ló Nagyfőnök: nem mondok, mert megbélyegeznek, csak figyelni kell nagyon erősen a riportokat. Akinek nem habzik a szája az lesz az! Egy nyugodt, értelmes, fiatal szakember.

kunzoo 2012.01.13. 20:48:36

@kifordított nagyanyó:

Vona Gábor tudtommal egy Polgári körben kezdte. Tehát onnan jött.

kunzoo 2012.01.13. 20:50:19

@kyncza:
Nem te indítottál anno indexes fórumot kazán vagy kandalló témakörben? (úgy emlékszem az is kinca volt valahonnan nagyon ismerős ez a név.)

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2012.01.13. 20:55:13

@nyuggervadász:
-" A devizahiteleseket megmentjük a kilakoltatásától a hiteleik támogatott forintosításával, amelynek költségét bankadó formájában a bankokra terheljük."
Miből lenne több száz milliárd forint a hitelek támogatására, ha ( a már meglévő) bankadót növelve, a bankokat működésképtelenné tennénk? A külföldi tulajdonú bankokat az anyabank bezárná, vagy hihetetlen magas kamatokkal juthatnának a hazai vállalkozások akár rövid lejáratú forgóeszköz-, akár hosszú lejáratú beruházási hitelekhez. Banki hitel nélkül a teljes vállalkozói szektor egy éven belül kimúlna."

A jelenlegi devizahitelek egy derivatív deviza swap ügylet keretében a bankközi devizapiac segedelmével virtuálisan HUF betétet képeznek, ami után a gazdaságunk fizeti az éppen aktuális jegybanki (BUBOR, ami napi) kamatot a bankoknak, amit ők köszönnek szépen. Ez az összeg a mai kamatszint és a lakossági devizahitelekből számítva meghaladja az évi 300 MRD forintot.
Gyakorlatilag a devizahitel kamata azért olcsóbb, mint a HUF hitel kamata, mert a gazdaság "megtámogatja" a fent nevezett mértékben. Ha annak idején az "okos" vezetőink ezt a törvényes rablást felismerik, és inkább a HUF hitelek kamatait támogatják ugyanennyivel, akkor a HUF hitelre gyakorlatilag nem fizetnél kamatot, csak a bank 1,5-2% körüli hasznát (ami a mi országunkban egyébként 3-4% - mert ilyen is csak itt fordulhat elő).
Úgyhogy a nagy átbaszásért kijárna az orrakoppintás és a picsánrúgás is... minden "derék" résztvevőnek.

kifordított nagyanyó 2012.01.13. 20:56:33

Egyébként ha meg államadósságot akarnak újratárgyalni,ezzel a stílussal nem sokra mennek.
Most pont olyanok,mint a viktorék.
És szerintem nyugodtan megkérdezhetnék,hogy a görögök mennyivel tartoznak?
-Dehát ők Euro övezeti tagok.
-Mennyivel tartoznak?
300 milliárddal.
És mi?
-80 milliárddal.
Ha a görögök ennyivel tartoznak és tojnak rá akkor miért minket szopatnak?
-Hát őő izé.

Persze ehhez nem ilyen tüntetések kellenek.Én mondjuk egy normálisabb politizálást várok a jobbiktól.Jó lenne ha valamennyire bejönne.

kyncza 2012.01.13. 20:57:14

@kunzoo: LOL :)) Nem, az nem én voltam! Informatikus vagyok, turbós 1200-es LADA-m, VW Corrado-m, és BMW-m volt/van. Ezekben a témákban mozgok otthonosan, és régebben is ezen a néven írtam.

:)

mekkkelek 2012.01.13. 20:59:40

@Rufus78: Az az igazán kellemetlen, hogy nincs miből erősnek lennie országunknak. Ha az Eu-nak nem vagyunk tagjai, akkor a létünk is megkérdőjeleződik. Megtehettük volna, hogy nem tartozunk sehova régebben, amíg volt olajunk, aranyunk, cukrunk, borunk, sörünk... De ma mivel induljunk neki, üres kézzel?

kifordított nagyanyó 2012.01.13. 21:07:13

@kyncza: A kommented nagyon jó.Én is kb. így gondolom.

kifordított nagyanyó 2012.01.13. 21:08:52

@mekkkelek: Árulhatnánk a jó kis magyaros büszkeségünket!Abból van itt rendesen.:))

kunzoo 2012.01.13. 21:09:37

@kyncza:
Sorry, most már emlékszem. kinca69 név alatt volt fórumtársam a Wartburg topikban.

Mert én nem népnemzeti ezerkecsóval toltam, hanem liberálbolsevik Wartburg Transsal:)))

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2012.01.13. 21:11:41

Vona Gábor végzetes hibát követ el. MOST az Únió meg az IMF ellen politizálni öngyilkosság.

Vona Gábor képtelen felmérni retorikájának súlyát, esetleges következményeit. Lehet hogy az IMF egy undorító brigád elismerem, az Únió bírálata is jogos, de pont MOST, amikor Orbán Viktor egy tekintélyelvű, antidemokratikus rendszert próbál bebetonozni, MOST akar kilépni az Únióból, amikor ők az egyetlen remény arra, hogy Orbán ámokfutását valamilyen szinten ellensúlyozná?

Képzeljük el könyörgöm, mi lenne ha tényleg kilépnénk? Észak-Korea 3 hónapon belül. Teljes elszigetelődés, hiperinfláció, éhínség, anarchia, tömeges munkanélküliség, nyomor. Gábor,ennyire nem lehetsz korlátort bammeg.

Lehet hogy az anarchisták tapsolnak,de a józan gondolkodású szimpatizánsok nagy része hátat fog fordítani a Jobbiknak ez egymillió százalék.

kunzoo 2012.01.13. 21:17:34

@anti_troll:

Nade mennyivel szélesebb réteg az a sok narancsos forradalmár! Minek az ész ugye ha velünk az erő!:)))

kifordított nagyanyó 2012.01.13. 21:19:29

@anti_troll: Ez is jó hozzászólás.
Vonát ennél normálisabbnak ismertem meg.Remélem nem akarja bizonyítani az ellenkezőjét!

kifordított nagyanyó 2012.01.13. 21:21:30

Na jóéjt fiúk-lányok!
Remélem Vonáék is alszanak egyet erre a dologra és holnap jobban lesznek.

kunzoo 2012.01.13. 21:21:37

@kifordított nagyanyó:
Én meg ismerem a szavazóit. Mifelénk ez a "mindenkibekaphattya" A zunnijjó is. Ez most a menő.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2012.01.13. 21:24:08

Én a Jobbikra szavaztam jobb híján. 2014-ben kénytelen leszek az emeszpére, megincsak jobb híján?
Nebazmeg

kifordított nagyanyó 2012.01.13. 21:25:16

@kunzoo: Én nem ezért szavaztam rájuk,hanem mert a többivel tele volt a tököm.:))
De mondom:mindenkivel legyünk jóban!Sunyítsunk lapítsunk ha kell de ne üvöltsünk!
Legyünk jóban EU-val,USA-val,Kínával,Oroszokkal,mindenkivel!

kifordított nagyanyó 2012.01.13. 21:26:17

@anti_troll: Nálam pont fordítva történt az evolúció.:))

kifordított nagyanyó 2012.01.13. 21:27:45

Ha esetleg holnap egy piros autós avataros csávó válaszol nektek ne csodálkozzatok!

kunzoo 2012.01.13. 21:35:16

@anti_troll:
Szép kis politikai szerpentin:)) Könnyen lehet hogy új párt lesz a befutó. A fidesz helyében ezelőtt két hónappal választást írtam volna ki. Most már túljutottak azon a ponton hogy ne remegő kézzel kelljen belemenni egy választásba. Bajnai megjelenése felkavarta a posványt, mindenkinek színt kell majd vallania az ellenzéknél. Mivel az új választási rendszer a mindent visz a győztes elve alapján megy, koalíciós kényszer lesz. Az igazi ellenfelek a Jofik és a fidesz. Össze nem foghatnak mert szalonképtelenné válik a fidesz rengeteg szavazója előtt, a Jobbik meg nehezen férne bele egy LMP-DK-MSZP-és civilek csoportba. Most a jobboldal lesz megosztott a választásokon, a baloldal össze tud fogni olajfa alapon. Sőt, lehet hogy a jobbik lesz a nagyobb párt mint a fidesz. Persze Vityáék nem vésték kőbe a választási törvényt, bármikor módosíthatják pillanatnyi érdeküknek megfelelően.

kunzoo 2012.01.13. 21:40:36

@kifordított nagyanyó:
Minden pártban vannak gáz figurák.
Tuti hogy Fletó sem imádta a vénasszonyokat, de hát ez van, ez a párt "ökle"
A Jobbiknál rengeteg troll van, mindenféle hungarista, neonáci, MIÉP-törmelék és sok bunkó.
A fidesznél is szaporodnak a vénasszonyok, kereszttel+vén komcsi kövületek csodás egyvelege.
Az szdsz túlzásbs vitte az értelmiséget, tele voltak haszontalan bölcselőkkel és persze ex KISZ

kunzoo 2012.01.13. 21:42:14

@anti_troll:

Azért ne híreszteld ezt a békemenetben ha elmész, mert te leszel az áldozat a békéért:))

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.01.13. 21:49:09

@Atro: Először egy független hely: money-go-round.eu
De a Bizottság is szép táblázatokat tesz közzé:
ec.europa.eu/budget/library/biblio/publications/2010/fin_report/fin_report_10_en.pdf
Az összefoglaló táblázat az 57. oldalon van, részletek a 75. oldalon (előtte magyarázat). Az 57. oldalon a működési költség is benne van a számokban, Luxemburg és Belgium ezért látszik sok pénzt kapni, de ebben benne van az irodák bérleti díja, fenntartása és rengeteg egyéb szolgáltatás, ami nem ingyenpénz.
Ha az en-t az URL-ben átírod de-re, akkor ugyanez kijön németül, ha fr-re, franciául.
Magyarul is biztos van sok minden, de nincs ennyire jól összeszedve.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.01.13. 21:53:26

@fixforex: Ebben alaposan tévedsz. A swap egyszerre váltja át az árfolyamot és a kamatot (részletek alapfokú pénzügy tankönyvekben megtalálhatók, amíg Matolcsí és Hoffmann Rózsa nem helyettesíti őket sajt unortodox tankönyvükkel). Ez azt jelenti, hogy ha forintbetétet átswapoltak euró vagy CHF forrássá, akkor lemondtak a kamatkülönbözetről. A CHF és EUR kamat meg azért olcsóbb, mert
- azokban az országokban a normális gazdaságpolitikai miatt alacsonyabb a bukási kockázat és
- ugyanezért alacsonyabb az infláció is.
Ennyi.

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2012.01.13. 22:05:51

@Kuviklacz: Igen, normális helyen így kéne működnie. De akkor nem kellett volna nekik a nagy feltőkésítés, amikor 2008-ban hirtelen 220-ig gyengült a CHF/HUF. Ugyanis a feltőkésítésből származó pénzt nekik a swap ügylet megújulásakor bizony be kellett tolniuk a margin számlára, különben likvidálták volna a pozikat. Szóval nézz utána még egyszer, hogy Mo-on mi zajlik.

Nyuggervadász 2012.01.13. 22:22:44

@fixforex:
Értem, hogy mit mondasz, de én nem erre gondoltam, hanem arra hétköznapi forinthitel kamattámogatásra, ami az első Orbán kormány ideje alatt bevett szokás volt. Azaz: ha hivatalos banki kamat 15% volt, állambácsi kamattámogatás címén átvállalt 10 %-ot, így az igénybe vevőnek csupán 5%-kal növelt hitelt (persze kamatos kamatról van szó) kellett visszafizetnie.
Medgyessyéknek ez (ha jól emlékszem) évente 400 milliárddal növelte a büdzsé terheit.
Így aztán --nagyon leegyszerűsítve a dolgokat- szinte nincs különbség a virtuális HUF hitelek után fizetendő (BUBOR-os) számításból adódó és az általam vázolt verzió után -az államot terhelő- tételek között.
Tudom, hogy most azzal jössz, hogy a bank miért nem elégszik meg az általad írt 1.5-2 % banki nyereséggel. Sajna, erre nem tudom a választ....

Éhes_ló 2012.01.13. 22:23:57

Szar érzés a postolónak, ha az utcán nem csak elqró és bandája mer megjelenni és ha vannak nem is kevesen akik szerint az eu. hamiskártyásai által kevert lapok gyanúsan rossz lapjárást hoznak a magyaroknak immár évek óta.

A postolótól azért megkérdezném, hogy merre volt az eu. a hosszú távon, kiszámítható módon 3% alatti hiánykövetelményével balti országoknál, íreknél, olaszoknál, portugáloknál, spanyoloknál, a kedves görögökről nem is szólva. Melyikük áll 8 éve túlzottdeficiteljárás alatt és melyikük álamadóssága és hiánya több a mai magyarországi hiánynál (Mindegyiké).
Ő trükközhetnek a költségvetéssel?
Vagy hogy egyáltalán volt egy normális költségvetésük?
Hogyan tartatták be velük és hogyan tartották be a döntéshozók az Európai Uniós jogokat?

A Jobbiknak azért van három képviselője a "rablók" parlamentjében, hogy erre minden lehetséges módon rámutassanak és a pofájukba vágják minden lehetséges alkalommal. Meg is teszik. Jól teszik.

A postolótól megkérdezném, hogy legyen olyan kedves, és soroljon már fel 5 olyan magyarországi beruházást, ami 100%-ból hazai forrásból zajlik, mert ez a normális ország évszázadokig képes volt hatalmas beruházásokat végrehajtani eu. hitelek nélkül is. Persze csak akkor, ha nem lopták el mindenét, mint mostanra.

A postolótól megkérdezném, hogy tudja-e mit visznek el ebből az országból devizában, forintban termékben? Azt tudja -e mit hozott ide bárki is?
És ha igen akkor már csak az a kérdés ki termeli meg amit elvittek, elvisznek innen évtizedek óta és ez az érték hogyan aránylik a szaros évi 1500 milliárd forinthoz, ami Brüsszelből a csókos haveroknak érkezik?
Szeretné-e ha inkább az maradna meg nekünk amit MI megtermelünk?

A postolótól megkérdezném, hogy tudja-e mely országok fosztják ki a hazánkat?

A psotolótól megkérdezném, hogy mely országok és mennyit fektetrek be hazánkban és kik bontották le, robbantották fel, szerelték le és vitték el gyárainkat, és azokat az üzemeket amik évtizedeken át munkát adtak az embereknek?

A postolótól megkérdezném, hogy van az, hogy amikor rajtunk kívül 20 ország deficitje nagypbb mint a miénk akkor mit szórakozik pont velünk Brüsszel?
Vajon a brüsszeli barátait nem zavarja ez a vakság?

A postolótól megkérdezném, hogyan képzelné el azt, ha az EU egyforma mércével mérne és a francia faji szegregációval és rendőri túlkapásokkal foglalkozna orbán helyett?
Milyen lesz a görög, portugál, spanyol, olasz, ír, magyar csőd utáni EU-mentes élet? Erős szövetség Ukrajnával, Oroszországgal, Irakkal? Irány az Arab Liga?

Ahogy Lovas István remekül megfogalmazta: a jegybanki függetlenség csak a csicskáknál fontos, a hollandus me. megteheti, hogy nem írja alá a jegybankelnök kinevezését és erre a lárvaarcú mameluknak szava se volt, persze a maoista barrosonak sem.

A Jobbikban pont elég radikalizmus maradt buktorékhoz képest. Míg buktorék a nemzetközi terror alatt elpuhultak, mint tavaszra a fagyott kutyaürülék, a jobbik által évek óta hirdetett igazságokra nap nap után mutatnak rá a "piaco" és azok csicskái.
Csak a nettó gyűlölködés, bűnbakkeresés, meg zsíros pozíciókhoz való ragaszkodás jellemzi az eu és imf mamelukjaival és a netó hazugságokat terjsztő médiával hazájukra acsargó "liberális" "baloldali" ellenzéket mára.

Szívesen olvasom a válaszodat postoló, elég lesz a zindex címlapjára egészen biztosan megint.

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2012.01.13. 22:33:29

@Kuviklacz: Máshogy közelítek: - ha te a CHF hiteled után fizetsz 6,5% kamatot, miközben a bank forrásköltsége Mari néni HUF betétjére legalább ugyanennyi + a CHF libor, akkor érzed Te is, hogy valami nem stimmel. Valahonnan még kell, hogy legyen bevétele a banknak, hogy haszna is legyen.
Vagy mondjuk amikor 14-15%-os kamatot adtak 2008-ban a HUF betétre, miközben 6,5%-ot (+CHF libort) szedtek be a CHF hitel kamatból.
Biztos lehetsz benne, hogy a bank nem kötött volna ilyen üzletet soha, hogy majdcsak valami másból lesz hasznom, ha itt nem jön össze.
Olvasd el a nyilasi.hu-n a 2008.10.19-ei posztot (archívumban találod). Szépen leírta a folyamatot. Rá talán nem mondod, hogy nem járta ki a pénzügyi sulikat.

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.01.13. 22:36:14

@anti_troll: íme az élő példa: jómagam. Amikor először megláttam a címet, nem akartam elhinni, hogy ekkora hibát el tudott követni. Aztán kénytelen voltam hinni a szememnek.

Ha Vona Gábor a magyar emberek érdekeit tartja szem előtt, hogyan feledkezhetett el azokról, akik utolsó esélyként külföldre mentek - jóformán menekültek -, mert nem volt más lehetőségük megélni, hiteleiket törleszteni. Ha őket hazaküldik, mit kezd velük az ország? Mit kezdenek magukkal?

Mint Jobbik szavazó, kénytelen vagyok azt mondani, hogy ez hülyeség. Most, így, ebben a formában hülyeség. Lehet, hogy lesz idő, amikor jó ötlet lesz kilépni, de az nem most van.

kunzoo 2012.01.13. 22:37:37

@Éhes_ló:

Egy büdös szót nem hallok a Jobbikos képviselők (és persze a többiről se) munkájáról. Felveszik a lóvét és kész. Eddig ha jól emlékszem még Viktort és a kormányt védted ily hévvel. Viktor is aláírta a csatlakozási doksit úgy rémlik, sőt ők készítették elő. Ez az ő levese is.

A Horthy beruházásai is népszövetséges kölcsönökből valósultak meg.
A Tisza szabályozás idején mi egy birodalom részei voltunk.
Totál saját erőhöz évszázadokat kell visszamenni.

A polémia arról szólt itt mostanáig hogy attól hogy ilyen hülye hangnemet használunk hasznunk semmi, kárunk bezzeg annál több származik. Mostanság hogy rí mindenki hogy ki terjeszti a rémhíreket, honnan ez a csődös duma na ki kezdte el? Kósa és Szíjjártó.

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2012.01.13. 22:40:44

@nyuggervadász: Nem, nem fogok ezzel jönni. A lényeg, hogy azért engedték az "olcsó" deviza hiteleket elburjánzani, hogy a lakossági hitelezés is menjen és az államnak se legyen drága (400 Mrd - 15%-os MNB kamat mellett). Mára az a helyzet, hogy közel ennyibe kerül az államnak csak 7%-os MNB kamat mellett, és ráadásul szétcsesződött a devizában eladósodott lakosság anyagi helyzete is a bankok mohósága miatt, és az állami kamatkiadások is ugyanannyi, mint volt. Tehát a képletből ki kellett volna hagyni a devizahitelt.
Jelen helyzetre nézve pedig (és a kérdésedre válaszolva), ott van a pénz a forintosított hitelek kamattámogatására.

kunzoo 2012.01.13. 22:40:54

@Sandman (KaraKum):

A jobbikban azt tartom nevetségesnek hogy tisztelik Szent Istvánt, de az intelmire magasról szarnak:))

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.13. 22:45:37

@Éhes_ló:
Az EU a hitelekért követel dolgokat. Vannak jogos és jogtalan követelései.

Oké, legyen alternativa az eu-ból kilépés.
Viszont a harci kiáltvány mellé lehetne esetleg SZÁMADATOKAT rakni, hogy mi a jóbüdös francból fogunk megélni?
Nem visszamutogatást kérek, hogy ez is elkúrta, meg az is, meg a szemét eu ezt is lerombolta, meg azt is, mert az a MÚLT. Attól nekünk nem lesz most jobb, hogy 2005-ben a cukorgyárakat kiárusitották...

Oké, tagadjuk meg az államadósságot.
Hol vannak a kimutatások, hogy ennyi az állami adóbevétel, és az államadósság nélkül ennyi a kiadás?
Hol van egy pontos kimutatás, hogy mennyi ember dolgozik multinál? 500 EZER emberről beszélünk, akik azonnal munka nélkül maradnak, mert a "szemét multik" ki fognak vonulni.
Ezeknek ki ad munkát?

Hol vannak kimutatások arról, hogy mennyi külföldi tejet/húst/egyéb kaját fogyasztunk? Ezek kiesése esetén ki-hol-mivel fogja ezeket megtermelni?
Hol vannak kimutatások arról, hogy a magyar termékek mennyire piacképesek külföldön, ha VÁMMAL vannak sújtva?

Én pedig ezekre várom Vonától a választ, ugyanis ő dobta fel a labdát.

kunzoo 2012.01.13. 22:51:46

@fixforex:

Nem a devizahitellel van a baj, hanem az elköltésével. rengetegen jelzálogot vettek fel a házra hogy elmenjenek nyaralni és egyéb őrültség. Túl nagy, fenntarthatatlan, de nem többgenerációsházak épültek. ez forinthitellel is baj lenne. A közeljövő megmutatja hogy mennyi lesz a kamat. Jellemző hogy a forinthitel csak a végtörlesztésnél versenyképes egy picit, de ki venne fel 13% hitelt 20 évre?

Éhes_ló 2012.01.13. 23:01:51

@kunzoo: tévedsz. Nem buktor és nem is lopcsány érdekel és voánékért sem adnák likas két fillért sem.
Az érdekel, hogy valaki miért nézi hülyének nyilvános postban emberek százezreit.

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2012.01.13. 23:03:21

@Kőmíves Kelemen: Szopás lenne. Szükségállapot bevezetése. A MOL nem exportálhatna, hanem a stratégiai ágazatokat kellene ellátnia (mezőgazdaság, megtermelt áruk boltokba szállítása, némi lakossági gázszolgáltatás fagyhalál ellen... kb ennyi) - a MOL az ország energiaigényének jó esetben 20-25%-át lenne képes fedezni. Jegyrendszer bevezetése, hogy a saját termelésből senki ne haljon éhen. Export-import megszűnne, azt ennénk, amit magunk termelünk. A magyar termék külföldön azért nem versenyképes, mert soha nem támogatták annyira a termelőket, mint az EU egyéb országaiban (pedig ugyanolyan bánásmód járt volna a magyarnak is, hiszen ez így ugye diszkrimináció). Csak az egyedi/luxus termékek eladhatók (mangalica, szürkemarha, tokaji aszú stb.), azoknak a piaca pedig a vámokkal növelt árat is ki fogja fizetni.
Az MNB visszakapná a pénznyomtatási jogát, így azonnal hozzá is látna a munkához, ezzel tökéletesen gallyra is vágná még jobban az amúgy is földön döglődő forintot.
Szabadidőnkben pedig a két kezünkkel étítgethetjük kis hazánkat.

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.01.13. 23:03:30

@kunzoo: én valahogy soha nem tudtam tisztelni tömeggyilkosokat, pláne ha magyart magyar ellen vezettek. Vajkról - a keresztségben Istvánról - ennyit.

Éhes_ló 2012.01.13. 23:04:11

@Kőmíves Kelemen: mint arra megpróbáltam a kommmentemben rámutatni, nincsen közbeszéd és publikus adatsor sem a tartozásaink-törlesztéseink, sem a bejövő-távozó tőke vonatkozásában.
Ezek nélkül minden duma légből kapott.
Az enyém nem kevésbé, mint a postolóé és az eu mellett érvelőké.

kunzoo 2012.01.13. 23:07:57

@Éhes_ló:

Itt a post nagy része idézet Vonáéktól, ezt Vonától kérdezd.

kunzoo 2012.01.13. 23:09:27

@Sandman (KaraKum):

Hűűű ember ezt azért nagyon ne hangoztasd egy nagygyűlésen mert nem leszel Jobbikos szavazó....semmilyen sem leszel utána:(((

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2012.01.13. 23:13:18

@kunzoo: Igen, az ostoba költekezés is probléma volt. És igen, senkinek nem szabad felvenni 13%-os hitelt nemhogy 20évre, egy percre sem. De nem értem, hogy a kommented hogy jön ide? Mit szerettél volna mondani?
Mindazonáltal a CHF-hitel tök jó lenne, ha mondjuk a bank a 0%-os CHF liborra rátenne mondjuk 2% hasznot, nem pedig 6-7-8-at. Akkor bizony a jelenlegi kiélezett válságos időkben a jelenlegi harmada/negyede lenne a CHF törlesztő rész. Igaz, ez nem oldja meg azt, hogy az ingatlan értéke megfelelő fedezetet nyújtson (sok esetben), így az ingatlanpiac továbbra is pangana, ellenben lenne belső fogyasztás, mert a derék polgárnak maradna pénze téliszalámira is, nem csak zsíroskenyérre. Ha OV-ék inkább a hitelkamatok ilyetén árazása mellett kardoskodtak volna, akkor most nem lenne ekkora felfordulás. Így megintcsak oda fogunk jutni, hogy aki ki tudott ugrani (kb 20%), az "dögöljön meg-rohadtburzsuj" lesz a maradék 80% bentragadt szemében.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.13. 23:13:20

@fixforex: @Éhes_ló:
Én abszolút EU párti vagyok, mert a "hanyatló Nyugat"-ban jobban bizok, mint egy lázadó köpönyegforgató bandában. De ez az én személyes véleményem.
Az EU (vagy más gazdasági hatalom) póráza nélkül ez az ország megdöglik. Jópár évig voltunk orosz pórázon, most pár éve EU a gazdi. Tényleg ki akarjuk próbálni milyen az élet a kutyamenhelyen, mielőtt behizelegjük magunkat megint valahová?

Viszont elvárnám a Vona-féléktől, hogy ha egy ilyen súlyos dolgot bedobnak a köztudatba, akkor pontos számadatokkal támasszák is alá, hogy ez nekünk miért is lenne jó. Ugyanezt a másik oldalról, hogy miért is jobb a bentmaradás.

Pontosan a publikus, érvekkel és adatokkal alátámasztott vitát hiányolom ezektől a szájtépőktől (minden oldalra vonatkozik).
Enélkül az egész egy kibaszott kuruckodás csak, ami hangulatkeltésnek kitűnő egyes embereknél, de minden kicsit is elgondolkodó embert az adatok visszarántanak a realitásba.

Éhes_ló 2012.01.13. 23:27:56

@Kőmíves Kelemen: én elvártam volna az antivonaféléktől, hogy a csatlakozás mellett és az ország kiárusítása, eladósítása mellett publikus, érvekkel és adatokkal alátámasztott vitát folytassanak, mert a történések meglehetősen nyomasztóak és az eu támogatottsága meredeken csökken még a baráti közvéleménydeformálóknál is.
Gondolom nem ok nélkül.
Ezek nélkül az egész kibaszott hazaárulás csak, amin nem segít, ha a rabtartóik seggébe bújnak, mert a csicskákat sehol nem becsülik.
Ettől csicskák és a viták során megismerhető adatok az emberek többségét visszarántanák a realitásba.
Nem az eu mellett az tuti.

(DocThor) fixforex (3,14ÉdzsDí) - nem adom olcsón 2012.01.13. 23:32:01

@Kőmíves Kelemen: Mint írtam, én sem tudom az adatokat, így nem tudom, hogy hol jobb, kint vagy bent? Azt tudom, hogy dolgozok legalább annyit és úgy, mint bárki más a fejlett EU-ban, de a fizumból kb semmi nem marad. Sőt most 10e-rel kevesebb lesz idéntől (cafi miatt, mert az nem lesz), miközben a gyerek activiája 99-ről 119-re ment fel, a többit nem tudom, csak ez szúrt szemet.
Na most ha erre még megszorítás kell, akkor nekem tényleg nem sok válaszom marad. Ja, természetesen minden fillér kiadást logolok, hogy mire megy - nem a kaja a sok, hanem a sárga csekkek, meg a közlekedés.
Megoldás1: irány külföld
Megoldás2: falu - kaját termeled, rezsit összeszeded - Bankok becsődölnek, ha nincs pénzforgalom.

martonx 2012.01.13. 23:37:03

"fáj-e neki az az évi 1500 milliárd forint, ami Brüsszelből érkezik" - ha tényleg évi 1500 milliárd érkezik hozzánk Brüsszelből, akkor nagyon tudunk valamit, hogy ebből kurvára nem látszik semmi.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.13. 23:47:55

@Éhes_ló:
Adott egy tetszőleges középiskolai osztály, tetszőleges helyen és tetszőleges időben az elmúlt 20 évből.
Nézzük már meg, hogy az akkori hangoskodó, renitens közepes tanulókból mi lett, és a szemüveges első padban ülő, látszólag tanár seggét nyaló diákból.

Saját évfolyamomat látom közelről (4 osztály), lassan két évtized távlatból.
Az akkori vagányok alkoholista, lezüllött alakok lettek, a legjobb közülük épitőipari vállalkozó, kivitelezésekkel foglalkozik, de mindig sikerül az alvállalkozóit és ügyfeleit átbasznia.
Az éltanulók közül szinte mindnek rendezett családja van, jó anyagi körülmények között élnek, szeretik a munkájukat, amit jól is végeznek.

Lehet lázadni 5 éves EU-s tagsággal, csak a tapasztalatok szerint nem fog jól elsülni. Előbb fel kellene épiteni a mezőgazdaságot, ipart és utána vagdalózni a kilépéssel, mert most nincs hátterünk.

Az Orbánék legnagyobb bűne az volt, hogy elbaszták a manyup pénzeket a semmire. Be kellett volna tolni a mezőgazdaságba, iparba, gazdaságélénkitésbe, vagy bánja a faszom, tolták volna abba, hogy függetlenedjünk mondjuk a német importáramtól.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2012.01.13. 23:50:26

Az az állítólagos 1500 mrd juró pont az ilyen zéróknak van kitalálva, jól hangzik, szépen is néz ki, gondolkodni sem kell.

Nem tudom feltűnik e de eus pénzek nélkül is volt itthon is beruházás, meg nem eu tagoknál is van... de biztos az lottónyeremény, mer' ami épül jurópában a jurús milliárdokból van és pont.
Mer' eus pénz nélkül itt még bő gatya lenne, meg karikás ostor.

Éhes_ló 2012.01.13. 23:51:49

@kunzoo: miért kérdeznék tőlük bármit is, mikor egyetlen adat nincs nap nap után, ami megmutatná, hogy nem kirabolt és továbbfosztogatható gyarmatként kezelnének minket.
Ha olvasnék mást 2010 tavasza óta, mint üres fikázást - miközben a fél eu megborult az elmúlt 2 évben - a magyarokról, akkor megfontolnám, hogy esetleg lehet értelme ennek a bukásra ítélt saját kettősmércéjébe és elszart eurójába belebolondult semminek, amit egy volt maoista mocsok báb vezényel jobboldali álruhában....

De nem olvasok ilyet.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.13. 23:52:02

@martonx: @Éhes_ló:

hirszerzo.hu/profit/2011/1/18/20110118_eu_tamogatas_magyarorszag

"A Magyar Nemzeti Bank negyedéves jelentése szerint tavaly 2,615 milliárd euróval több pénz érkezett Magyarországra az Európai Unióból annál, mint amit az ország különböző befizetések és hozzájárulások formájában oda átutalt."

Éhes_ló 2012.01.13. 23:53:40

@Kőmíves Kelemen: írd már le, ne szégyelld, csiicskának lenni jó és ez a helyes út szerintetek.
Szerintem meg nem.
Meglátjuk mi él tovább.
A bedőlt pénzű eu, vagy a magyarok.
Nem kétséges 1200 év után kire fogadok.

Éhes_ló 2012.01.13. 23:57:39

@Kőmíves Kelemen: erre hol van publikus év/ év adatsor?
És hol van az ország vagyon és tőkemérlegére, GNP-jére adatsor?
Ezek együtt mutatják meg talán legjobban mi megy ki és mi jön be.
Ezek alapján lehet megérteni miitől csúszunk le évtizedek óta.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.14. 00:01:31

@Éhes_ló:
Az elmúlt pár száz évben mikor is voltunk függetlenek, és nem valakinek a csicskái (osztrák, török, orosz)?
Bár a Jobbikosok általában a Honfoglalás meg Mátyás körüli időkben szeretnek gondolkodni. Lehet úgy is élni, csak kérdezd meg a többséget, hogy tényleg akar-e?

Legyen népszavazás az EU-ról úgy, hogy minden szavazó kapjon egy kéthasábos nyomtatványt, amin IGAZOLT adatok vannak kiadás-bevétel, munkahelyek szempontjából, és legyen mellérakva két alternativa.
Az egyik a seggnyalós, a másik a kilépős. Mindkettőt NÉV SZERINT szignálják le a honatyáink, hogy vállalják a következményeket (teljes családra is vonatkozó vagyonelkobzás, valamint akasztás), ha nem teljesülnek azok, amiket igérnek.
EZ lenne egy felelősségteljes kiáltvány egy ilyen fajsúlyos ügyben.
Szerinted ki vállalná be? Mert lehet 10 millió ember faszával verni a csalánt, csak most már nem ártana ezért felelősséget is vállalni.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.14. 00:09:32

@Éhes_ló:
Ne tőlem kérj adatokat. Linkeltem egy gugli által kidobott adatot.

Te, ti (Vona és a Jobbikosok) jöttök azzal, hogy ki kell lépni, mert többet fizetünk, mint kapunk. Normál életben ez úgy működik, hogy neked kell erre bizonyitékot szolgáltatni, hiszen te állitasz valamit.
Pontosan emiatt kérnék olyan normális adatsort, ami a kilépés mellett érvel.
Mert anélkül komolytalan az egész, és csak hangulatkeltés.

Én is mondhatom az ügyfelemnek, hogy lófact kell a statikus által előirt 20 centis betonfödém a házra, elég a 10 centi is, mert nehogymár a gonosz multi betongyárat támogassuk a szegény magyar ember pénzével...
Aztán amikor rájuk omlik az épület, akkor megvonom a vállamat, hogy "én nem is mondtam ilyesmit" (mert csak szóban hangzott el)?
Normális ember ilyenkor leiratja velem, hogy megfelel a 10 centi is. Aztán mehetek börtönbe, ha mégsem.
A statikusnál vannak adatok, nekem csak a pofám nagy. Kinek hinnél?

bonabear 2012.01.14. 00:27:27

Először is:
@kunzoo: Mit kéne csinálni a megszerzett 3 EU parlamenti mandátummal, meg a parlamenti 46 mandátummal, ami az elégedetleneknek tetszene? Ütni az asztalt cipővel Hruscsov mintájára? Azért mert ti nem hallotok róla (agyonhallgatják, 2 % a médiajelenlét), még történnek dolgok, csak utána kéne olvasni, nem csak az egyik oldalt hallani.

Másodszor:
@jános515: Linkeld be, hogy mikor szavaztak a képviselők pénzére, pláne "két kézzel". Jó lenne már nem zsigerből utálni valakit/valamit, hanem valami tények vagy cselekedetek alapján.

Harmadszor:
A kilépés az EU-ból jelenleg nem lehetséges, ezt szerintem mindenki tudja. Ilyen támogatottság mellett meg pláne nem, ehhez kevés a Jobbik. Attól függetlenül lehet róla beszélni, meg vitatkozni. Ha csak birka módjára tűrjük, hogy nyírjanak minket (megszabják, hogy mit kell tennünk az EU szerint), akkor az csak megerősíti őket, és egyre több dolgot fognak lenyomni a torkunkon.

Negyedszer:
Az 1500 milliárdban a 40 cm-es kilátó és a kutyafitnesz is benne van. Meg a "fasza, nagyon fasza" 4-es metro is. Ezeknek aztán van haszna a haza számára...

Ötödször:
Az EU-ba befizetett és onnan visszakapott pénzekről sehol sincs elfogadható kimutatás. Nézzük meg a járulékos költségeket is (a sokat hangoztatott mezőgazdaság szétverése, pl.).

conv 2012.01.14. 00:33:38

@Kőmíves Kelemen: szerintem ehhez még hozzá lehet adni azokat a pénzeket amelyeket a multik kivittek, és nem fizettek be adó és egyéb kedvezmények okán?

ne tessék jönni azzal, hogy ha nem kapnak kedvezményt, akkor nem építettek volna, meg nem teremtettek volna munkahelyet. mert de, igen. a tények ezt mutatják:
ahogy a szlovákoknál a románoknál és a nem eu tag országoknál is láthatod, hiszen ott is építettek és bizony munkahelyet teremtettek. a kereskedelem így működik.
ahol kereskedni akar a nemzetközi cégcsoport (multi), ott megteremti a lehetőségét. ha kisebb haszonnal akkor kisebb haszonnal.

másrészt az egy baromság, hogy a multik kivonulnak, ha kilépünk az unióból. ott vannak a nem uniós országokban is, jelenleg is. csak éppen nagyobb versenyben.

elméleti logika a pénzmennyiséghez, mi lenne ha nem lennénk uniós tagok: hozzá lehetne adni azokat a pénzeket amiket az exportképes termelő iparunk szétveretésével (pl nem lehet csak 1 cukorgyárunk, nem elég egyenes a magyar uborka /fura módon míg nem voltunk eu tagok, addig elég egyenes volt nekik, mert megvették/) stb. kiesett.
persze ez elméleti szám, szemben a fenti konkrét valós összegekkel.

nem mondom, hogy kánaán lenne az uniós tagság nélkül, de azt sem, hogy elvesznénk.
igen, szarabb lenne, lehet hogy akár ugyanannyi ideig mint a nagy rendsz@rváltásunk (20 év) de semmiképpen nem örök időkre, amit az adósrabszolgaság jelent a jelenlegi lehetőségekkel.

ne lépjünk ki, én azt sem bánom, csak legyenek ugyanazok a feltételek nekünk is, mint a többi országnak.
csináljunk egy rebootot: akasszuk fel az összes szaralakot aki a rendszerváltásban részt vett (a részvétel mint látjuk = lopott) és üljünk le megbeszélni, mit vár el európa és mit ajánl.
(a belépésnél nem túl sok adatot adtak a magyaroknak a szavazás előtt, ezzel kapcsolatban, csak a pozitívumot szajkózták mindenhol, a gazdaság szétbombázását célző eu-s normatívákat csak fű alatt és fejvesztés terhe mellett lehetett hallani)
a hitelt meg mivel láthatóan nem tudjuk visszafizetni a jelen kondíciókkal, újra kell tárgyalni, egy olyan megoldásra, amihez nem kell újabb hitelt felvennünk. pl: híresen harcos nemzet vagyunk több mint ezer éve (volt mikor európa védőbástyája voltunk) magyarországon a munkaerőkérdés is megoldódna, ha az eu-s haderőket ide koncentrálnák, a magyar pedig egy katonai nemzet lenne :) [igen, tudom, sokan ettől a kaftánjuk szárát lefosva menekültek az ágy alá, de nem bírtam megállni a poént] a lényege az volt, hogy, ha van szándék lehet találni olyan megoldást amiből az imf visszakapja a pénzét, az eu is hasznot húz, a magyar is megél, mindenki jól jár.
persze ehhez szándék kell és egyenlő félként elfogadás, kompromisszumkészség és józan belátás, a kölcsönösen sikeres üzleti partnerség mentalitása, nem pedig az addig nem nyugszom, míg mindenedet oda nem adod.

nem lenne ez olyan bonyolult, ha érdekében állna az imf-nek, hogy a pénzét visszakapja.
de nekik nem az kell. ahogyan európának sem egy egyenjogú tagállam.

és igen, tudom, hogy ennek semmi esélye, hogy ésszerű megoldás legyen. olyan nincs, hogy mindenki jól járjon. a kecskét bele kell főzni a káposztalevesbe a csónakból rakott tűzön. szarjunk bele, hogy maradtunk ezen az oldalon.

medvemellszobra 2012.01.14. 01:28:09

Szerintem is érdemes kilépni az EU-ból!!!
Amellett, hogy egy berlini, vagy párizsi villa komornyikja helyett lehetnénk wc-pucoló egy kínai pártszékházban, a Trianon utáni nemzetegyesítés fényes diadala is lehetne, ha pl. a szlovákiai magyarok ismét útlevéllel, másfél óra alatt jutnának át a határon!!!!

Csigataposó 2012.01.14. 01:46:26

Vona: Tiltakozunk a fidasz nepnyuzo antidemokratikus torvenyei ellen.
+2 nap; Vona: Tiltakozunk hogy a rablo-zsarnok IMEUEF nyomasanak behodolva visszavonjunk barmilyen torvenyt is.
Ezt man szeretem. Vegre valaki jol megmondta a mit is?

Bee-zony 2012.01.14. 02:25:32

@Csigataposó: Azt, hogy teljesen szkizofrén.
A kupolás cirkuszból már minimum két beutaló kell a grazi pszichiátriára.
Két bolond hányat csinál?

Bee-zony 2012.01.14. 02:33:59

Jobbikos program: lépjünkkiazeuból!
Összetevők:
felelőtlen hangulatkeltés;
társadalmi megosztás;
tudják, hogy úgysem lehet így kilépni, tüntetés által;
tudják, hogy úgyis rácuppan erre a virtuális csontra egy halom agyatlan, akik aztán jók lesznek szavazóbázisnak, és gondolhatják, hogy két legyet üthetnek egy csapásra, beinthetnek az EU-nak, és szerezhetnek egy halom szavazót.

A tüntetés, mint eszköz eredménye:
szerintük ezután az EU fülét-farkát befogva kezitcsókolommal köszön az Országházban tanyázó… nekik.
szerintem EU-ék észreveszik, hogy sokat köhög a bolha, és eldöntik – nem nyilvánosan – hogy Líbia után Magyarország lesz a következő célpont a rendrakást illetően, mert a nyakas parasztokról a szó lepattan, ugyanúgy, ahogy Kadhafiról is.

Egy nagy probléma van itt, az, hogy nem olyan egyszerű itt az ábra, mint ott volt – nem csak annyi, hogy van a kormány és van az ellenzék, és ha az ellenzék jut hatalomra, akkor már minden rendben van. Itt az ellenzék is nagyjából-egészéből ugyanolyan rossz, mint a kormány, úgyhogy az egész eddigi politikai garnitúrát el kell takarítani – és jöjjenek az újak, a romlatlanok, az erkölcsösek és intelligensek és politikában profik – akik viszont nincsenek. Akkor viszont ki töltse be a politikai vákuumot, hmm?
Ebből a szempontból sokkal nehezebb és rosszabb itt a helyzet, mint Líbiában volt. Nem csak annyi, hogy odacsapunk, az egyik oldal kipurcan, a másik hatalomra kerül, és ezzel el van végezve a munka, és mindenki happy - mármint aki életben maradt.
Itt nem csak oda kell csapni, hanem ki kell nevelni (kitenyészteni, előállítani, beszerezni) a valóban megfelelő politikusokat is (nem lop, nem csal, nem hazudik, nem korrupt, nem demagóg…).

Eldöntendő kérdés: jó ez így nekem, ahogy, és ami van? Igen vagy nem? Nem.
Eldöntendő kérdés: a képet (a képüket) viselők kit képviselnek? Engem, vagy nem engem? Nem engem.
Akarom, hogy közöm legyen ehhez, ami most van? Igen vagy nem? Nem akarom.
Akarom támogatni a jelenleg megnyilvánuló politikai erők (egyes pártok, vagy csoportosulások, oldalak) közül valamenyiket? Igen vagy nem? Nem akarom.
Ez a logikai ciklus adja meg a helyes eredményt.
Ezért többek közt azon ügyködök, hogy a kárpát-medencei hülyeséghalmazban minél kevesebb legyen a személyes érintettségem. Végre sikerült elérniük, hogy nincs egyetlenegy politikai oldal sem, ahová odaállnék, kivéve saját magamat. A megvilágosodás pillanata, a felismerés, hogy ebben az országban mindig is ide tartottam az úton.
Ez már valami olyan, mint a dinoszauruszok harca, én pedig cickány vagyok – úgyhogy a dolgaikat már csak kívülről érdemes néznem, mert életként ez csak a földi pokol – és tárgyilagosan, érintettség-mentesen levonni a következtetéseket.

Jé, mennyi hülye dinoszaurusz hogy üti, rúgja, marja, harapja egymást.
Na, csak rám ne lépjenek, megyek odébb, és további jó kihalást nekik.

laci0011 2012.01.14. 08:11:03

El innen rablók ez a mi hazánk,ezt csak mi fosztogathatjuk!Oszt jónapot.Elég volt a külföldiekből,jól megy a fosztogatás már nekünk is,csak ha lehet adjatok még kölcsönt is mert vannak még ötleteink.Több pénzzel még többet kereshetünk a shortolással,meg hát itthon már nincs lenyúlható vagyontárgy.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.14. 08:34:26

"Elég volt, hogy egy utolsó gyarmatnak tekintenek bennünket, amely jó piac a termékeiknek, olcsó munkaerő a gyáraiknak és szemétlerakó a hulladékuknak!"

Ebben viszont igaza van.

"Vona Gábortól megkérdezném, hogy van az, hogy rajtunk kívül minden ország együtt tud működni Brüsszellel? Vajon a lengyel barátainkat nem zavarja, hogy "diktálnak" Varsónak Brüsszelből? "
A lengyeleket talán nem nézik lábtörlőnek, mint minet, igaz, ők mondjuk másképp is álltak a dolgokhoz.

"Vona Gábortól megkérdezném, hogy legyen olyan kedves, és soroljon már fel 5 olyan magyarországi beruházást, ami 100%-ból hazai forrásból zajlik, és egy eurócent sincs benne?"
Azért ha belegondolunk, ez is inkább sajnálatos.

Sajnos tényleg nem nagyon tudunk mit csinálni az EU nélkül, ez egy kényszerhelyzet, de attól még nem kell neki tapsikolni. Annyi történik, hogy keményen fizetünk a mostani és eddigi kormányok balfaszságaiért.

És akármibe fogadok, hogy a banktörvényeket fogják visszakövetelni, mert nehogymá' a bankoknak rossz legyen. Szerintem meg a bankok továbbra is bekaphatják.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.14. 08:35:46

@ColT: Jah! Viszont a rendteremtéssel egyetértek. De azt az EU nélkül is meg kellene tenni, ha lenne bárki a Parlamentben, akinek van annyi esze, hogy ne csak a saját szemétdombjáig jusson.

Mike36 2012.01.14. 08:55:57

ezek komolyan mondom, barmok
a Jobbik, önállóan, emelt fővel akar belegyalgolni a szakadékba, és ezek szerint a demokrácia lebontása is tetszik nekik
nem hiába indult a fidesz fiókszervezeteként

Mike36 2012.01.14. 09:09:41

@ColT: akkor tapsikálj az unortodoxoknak. nem lehet kimaradnai, el kell döntened melyik a jó gazdasági irány. dagadó honfiú kebellel tébyleg sokkal jobb éhenhalni, meg nyomorogni. remélem amikor kiléptünk az eu-ból lesz benned annyi tartás, hogy nem pattansz megh az országból.

Éhes_ló 2012.01.14. 09:16:35

@Kőmíves Kelemen: mikor nem harcoltunk a minket alávető külső hatalmak ellen, és mikor nem éltük túl a minket alávetni próbáló hatalmakat?
Mért vitáznánk itt a morál és elemi történelmi ismereteid hiányában?
A javaslatoddal egyetértek, de azzal a feltétellel, ha azokra is vonatkoznak a szigorú feltételeid, akik miatt ide jutottunk.
De számotokra okok és felelősségek nem léteznek sohasem.
A felelősebb döntéshez pedig nem árt ismerni miért tartunk itt és ezt kiknek köszönhetjük.
Csak akkor van esély a változásra, ha megismerjük a folyamatokat, az okokat, a rossz döntésekért felelősöket és tanulunk a velünk megtörtént esetekből.
Seggnyalás közben ez nem megy.

Nem írtam sehol, hogy ki kellene lépni. Ebben hazudsz.
Azt írtam, hogy világos, publikus információkkal kell bemutatni a csatlakozásunk előtti és utáni társadalmi folyamatokat, az állami és nemzeti vagyon, a hitelfelvételink és adósságaink kialakulását, azok jelenlegi helyzetét , a lakosság és a tőke, a hazai és nemzetközi tőke jövedelempozícióinak változásait.

Ezek hiányában is - pusztán a napi tapasztalatai alapján, a családja körülményeinek változásából következtetve - megalapozottan gondolja a többség, hogy az önfeladás, az ek. és a "piacok" követeléseinek korlátlan és feltételek nélküli kiszolgálása nem vezetett jóra és ezen változtatni kell.

Ezért választották meg ilyen arányban és hatalmazták fel alkotmányozó többséggel buktort és az ámokfutásuk ellenére ezért van még többségi támogatása minden külső támadás ellenére.

Az ek. vezetőivel és az azonos jogokkal és kötelezettségekkel rendelkező társult országokkal pedig be kell tartatni a nemzeti alapjogokat és a közösségre érvényes törvényeket, hogy ne válhassunk a mocskos szándékaik áldozatává ismét és ismét.
Ez pedig nem megy konfliktusok és harc nélkül.
Ebben támogatom a jelenlegi kormányt és ebben adok igazat bárkinek, aki a szuverenitásunk megmaradt morzsáit védeni próbálja, a seggnyalás helyett.

Éhes_ló 2012.01.14. 09:25:33

@Bee-zony: amikor ilyeneket olvasok mint te, megértem milyenek voltak csermanekék és a pufajkásaik, amikor az oroszok oldalán ölték a függetlenségükért küzdő magyarokat..

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.01.14. 09:33:35

Remek cím!

Magam sem tudnék szebben fogalmazni, amikor megszólítom valamennyi megélhetési politikusunkat (lényegében kormánypárti jobbikkal együtt). Alábbi idézet rájuk is illik.

"Függetlenül a politikai spektrumban elfoglalt pozícióktól, a ti választott vezetőitek, a Parlament és a poltikai pártok tagjai (mindkét oldalon) szisztematikusan átvertek és félrevezettek titeket, folyamatosan hazudtak nektek! Ez azért volt, mert ti vakon megbíztatok bennük és minden bizalmatokat beléjük helyeztétek. De ők kihasználták és átverték a legtöbbeteket. Ők úgy viselkedtek mint a szervezett bűnözők, vagy egy maffia és kiárusították a jövőtöket."

forrása:
pastebin.com/6bGSh7iK

mh1973 2012.01.14. 10:04:37

Tök "jó" lenne ha kilépnénk, akkor nem lenne csak otp bankunk 30%-os hitelkamattal, meg lenne méregdrága coop és cba és minden szép és jó lenne! :DDDDDDDDDDDD

panki1983 2012.01.14. 10:14:46

@mh1973: Én még emlékszem rá, amikor az osztrákok jártak ide a kilencvenes években vásárolni a méregdrága áfész boltokba, most meg mi járunk hozzájuk, még a szar forint árfolyam mellett is, akkor hogy is van ez?
(megjegyezném van náluk billa,hofer,merkur de nincs minden sarkon tescó)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.14. 10:18:26

mi a haszna az uniónak? vki fel tudja sorolni őket? már ha talál többet, mert az hogy nincs útlevél és vámmentesen hozhat be a magánszemély és a multi dolgokat az a közösség számára nem hasznos.
tehát miért léptünk be? azonkívül hogy súlyos korrupció volt, lásd grippen-ügy

conv 2012.01.14. 10:20:41

@ColT: nem csak nem nézik lábtörlőnek a lengyeleket, de nincs is okuk az imf-eu hitelek miatt problémázniuk a lengyeleknek, lévén a létező legjobb konstrukciót kapták, és emellett a multik nem kedvezményt kapnak, hanem ahogyan a németeknél és franciáknál is, kiemelten adóznak, az extraprofit után a kommunikációs cégekkel együtt.

www.meltanyossag.hu/files/meltany/imce/doc/kp_imf_111220.pdf

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.14. 10:21:03

@Horizont: azok akik határon belül vannak csak szolgák. az igazi rablók, azoknak parancsolnak, akiket te rablóknak hiszel

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.14. 10:29:33

Vona Gábor helyében válaszolnék zero kérdéseire.
nem mintha olyan nagyon nehezek lennének, de a tisztánlátás érdekében jó lenne, és hát a párbeszéd miatt.
tetszik hogy a vastagbőr még mindig függetlennek tűnik, még akkor is ha néha kicsit buta, na

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.14. 10:34:52

@kifordított nagyanyó: én mondjuk a tüntetéseket alapból nem értem, az összeset.
ki az aki ilyenekre jár? akinek nincs élete?
vagy akinek ez olyan nagyon fontos? és mit old ez meg? szerintem nem kéne gyakran tüntetni, mert elvész a komolysága az ügyeknek.
hogy mondták az lmp-re, mikor a hülyegyerekek odabilincselték magukat a kapuhoz: "ez az ezt vártam, tőlük, hogy küzdjenek, hogy harcoljanak!"
ej, de nagy küzdés volt az! akkor Görgeyék mit csináltak? vagy az 56-osok? ők akkor nem harcoltak? a harc lényege, hogy ha győzöl, akkor nyersz vele valamit, de mit ér az olyan harc, ahol nem lehet se győzni, se semmit se nyerni?
odaláncolták magukat a kapuhoz, nem tudtak bemenni a tokás képviselők a parkolóba! győzött a demokrácia!
degeneráltak

Mike36 2012.01.14. 10:47:00

@tesz-vesz: a grippeneket Viktorkád helyett nehogy már az unió nyakába varrd
mi értelme van az uniónak? talán gazdasági kényszer hozta létre, tudod összefogás, verseny USA-val, Kinával, Ázsiával, és hasonló sátáni dolgok
de nyugi, 90 előtt nagyob jól elvolt a közös piac nélkülünk is, most sem fognak utánunk sírni, örülhetsz

Szabad Gábor 2012.01.14. 11:12:20

Van az a pénz, amennyiért Gíró Szász nem érti

Barroso és Clinton miért csak minket talál meg?

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1446_giro_szasz

Horizont 2012.01.14. 11:25:02

@tesz-vesz: Nagyon rosszul látod!Persze határon túl is vannak rablók! Igen vannak hazánk vezetői között szolgák is, de vannak igenis rablók.Sok keresztet kell a hátunkon cipelnünk. Egyik sem jó hazánknak, de utóbbi nagyobb károkat okoz, nem csak anyagilag hanem döntően erkölcsileg. Ugyanis az a vezető aki "rabol" az nem azon agyal, hogy előbbre vigye a haza és az emberek sorsát. És itt 21 éve ilyen vezetőink vannak!Sajnos.
Ha idejössz állandóan a VB -t pocskondiázod! Jó ez neked? Mit értesz az alatt, hogy a VB buta????
A megfelelő időben a megfelelő helyen és a megfelelő kulturáltsággal lezajló tüntetésnek helye LENNE, mert hol tudjanak az emberek jeleket adni drága politikusainknak, semmiféle találkozási pontunk nincs velük. Drága jó politikusaink agyilag úgy elzárták magukat a való élettől és az emberektől, mint Észak Korea a világtól. Na a szint is valahol ott van a fejükben!
A baloldal kárörvendezik, hogy Orbánt szidják. A barmok. Az orruknál nem látnak tovább.
A jobboldal meg beeteti az embereket, hogy nekünk tökösnek kell lenni, nekünk aztán nem parancsolhat senki, kuss mindenkinek.
Közben meg a nagy szegénységtől (és a pazarlástól) kilóg a seggünk a gatyából.
És mind a két verzióra van vevő ebben az országban.....

Bryan élete 2012.01.14. 11:38:49

Figyu Zéro, arra nem gondoltál, hogy a három jobbikos képviselő arra kell, hogy belülről bomlasszák az EU-t?

bagir 2012.01.14. 12:08:50

@nyuggervadász: A multik zöme adózik, melyik és mennyit?

bundi124 2012.01.14. 12:19:37

Azért azt vegyük észre, hogy az EU-s jogi háttér miatt nem lehet diszkriminatív módon olyan gazdasági ágazatot magasabb adóval súlytani, ami el is bírná. Amit meg támogatni kéne azt meg csak úgy lehet ha a külföldit támaogatod és egy kicsit a magyart is.

Vámok: a Liszaboni Szerződés a vámokat és az ahhoz kapcsolódó díjjakat aképpen szabályozza, hogy a 3/4-ed része az uniós közös költségvetésbe kerül, a maradék 1/4-et pedig megtarthatja a beszedő állam, ahol a határt átlépték. A vám és a kapcsolódó díjakat az EP állapítja meg.

Kvóták: a belső piac védelmében az EP megszabja, hogy melyik árucikkből mennyit szabad legyártani/termelni, hogy ne legyen dömping. Az EP-ben viszont azokra a termékekre amelyeknek a termelését nem a szavazati túlsúllyal rendelkező országok végzik komoly szankciók járnak.

Támogatások: Szintén a diszkrimináció problémáiba ütközünk, de a média hátterét csak a hülyeségekre adott támogatások kapnak területet. Nem látszanak például a nagyon terjeszett és reklámozott európa falu program. A pályazotok olyan szintűek, hogy legalább 50-100 főt kell foglalkoztatni támogatáshoz, de ez valjuk be egy sarki pékséggel nehezen elérhető.

Verseny: a nemzetek gazdasági szereplőinek szabad versenyét lett volna hivatott megteremteni az EU. E helyett sikerült itthon megcsinálni a gazdasági erőfölénnyel visszaélés mintaországát. Két példa:
Ságvárius ásványvíz: szarevő baktériumot mutatott ki az ÁNTSZ a fő és a kontrollvizsgálat esetében is, tehát a víz ilyen környezettel érintkezett. A Lidl és a Cora árulja ezeket a termékeket. Hány embert vittek el bilincsben? Hány ember és gyerek kapott tőlle hasmenést? Ha én szaros ételt hozok ki az éttermembe, és az ÁNTSZ vizsgálata megállapítja az "eltérést", akkor én is árulhatom tovább a kontrolvizsgálatig?

Raktár beruházás: Miskolcon 50 millió forintot eu-s pénzt kapott egy küldöldi érdekeltségű társaság raktár építésre. A raktárban az éjjeli őrrel együt 8 (azaz nyolc) munkavállalót foglalkoztatnak. Ennyi pénzből egy magyar kkv. szerintetek mit tudna tenni? Szeintem kissebb csodát? Mennyi mezőgazdasági termelőeszközt lehetett volna ebből venni?

Az EU már 2004-től nem partnere az országnak, ezután sem lesz máshogy. Komolyan be kell őket ilyeszteni a kilépéssel.

Miért? ha kilépünk mi lesz? Megmondom. Az összes környező eu-s tagállam és még nem tagállam (hullarabló szomszédaink eu-s nem eu-s vegyesen) vagy kifizetik a vámot, vagy mennek körbe. Annyit termelünk és abból miből akarunk és oda adjuk el ahova akarjuk. Nehogy azt higyje senki, hogy nem lenne piaca: Kína, India, Japán és igen, az arab világ. Itt nem a politikai ideológiáknak kell egyezni, hanem a kereslet kínált törvényének.

kunzoo 2012.01.14. 12:34:02

@fixforex:

Azt hogy a devizahitel problémának csak egy része fakad abból hogy devizahitel. Ha forintban adósodott volna el ilyen mértékben az ország akkor meg a kamatemelés eszközét kellene elfelejteni mert az szúrna ki a hitelesekkel. Most a kamatemelés erősíti a forintot, ráadásul így is úgy is kamatot kell emelni. Melléktermékként erősíti a forintot.

Szerintem túl van fújva a devizahitel probléma.

Bee-zony 2012.01.14. 12:34:41

@Éhes_ló: Már megértettél valamit, de még mindig nem eleget. Tanulj tovább.
Segítek: bár rossz az EU (sok benne a hülyeség), de ti még rosszabbak vagytok (még sokkal több hülyeség, közel 100%-os, totális hülyeség).
Ha azt a populizmust és demagógiát élvezed, arra vagy éhes, amit a Jobbik fog előadni ma 14 órakor – és nem azért, hogy neked jobb legyen, hanem azért, hogy ők továbbra is a zsírosbödönnél legyenek –, akkor meg is érdemled.
Engem ne védjetek meg – soha senkitől nem védtetek meg eddig sem – csak tűnjetek el az életemből (a cigányokkal és a zsidókkal együtt), az a legjobb védelem. Tehát saját magatoktól védjetek meg, és ennyi.

Tagok vagytok vagy szabadok? Sokkal kevésbé számít, mint a hülyeség foka, ami így is – úgy is túl magas. Akár tagként, akár szabadon, az mind kevés ahhoz, hogy rajtatok segítsen.

„Mondjuk együtt a képükbe: El innen rablók, ez a mi hazánk!”
Erre az adekvát EU válasz: Rabló a k. anyád, takarodjatok ki az EU-ból, és soha viszont nem látásra.
Miután ez megtörténik, és ennek okán lesz egy halom egzisztenciáját veszített ember, következhet az überokosok felakasztása, kivégzése…
Történelemismétlés: szállasí és bandája, elszálltvona és bandája…

És hogy most már kettészakad az ország világnézetileg, és akár területileg is, az így már alap.

Rám ne számítsatok – nem vagyok hülye – és nekem nem kelletek.

Arra vagytok jók, hogy:
1. Általatok is lehessen tudni, mi az, hogy csalódás;
2. Vérnyomásemelésre. Az foglalkozzon veletek, akinek alacsony a vérnyomása…

A (metéletlen) farkincátokkal játsszatok, ne az életemmel!

Kártevő politikusok,
elegem van belőletek!
Közületek egyiket sem!
GyurBánNa = elqúró 1, elqúró 2, elqúró 3…
pszichopata politikai bűnözők és társaik.
Bűnözőmentes Magyarországot!

Két rossz közül a kisebbiket; három rossz közül, és akárhány rossz közül is azt.
A pokol nekem nem hazám. Ha oda kerültem, akkor csak azért, hogy legyen honnan elmennem.
Ezért vándorlok ki, és nekem már az EU sem elég jó.

Gondolkodtál már ma?
Van min, pl.:
Jobban áll-e Románia, Albánia, stb. mint Magyarország?
Az élről az utolsó hely felé tart-e Magyarország, életérzésben, gazdaságilag, és mindenben?

Tíz fokozatú skálán ki hányasra értékelné Magyarország rosszaságát, az EU rosszaságát, és a világ többi részének rosszaságát? Ez az eldöntendő nagy kérdés.

kunzoo 2012.01.14. 12:43:16

@Mojzes Pál:
Azok is EU pénzek voltak, úgy hívták hogy SAPARD támogatás. ezek nélkül a Balaton pl. egy szartócsa lenne mint a 80-s 90-s évek fordulóján. Mutass nekem akár egyetlen egy szennyvíztelepet ami tisztán hazai pénzből épült.
Az hogy a pénzek egy részét ellopták, rosszul rossz helyen használták fel az nem az EU hanem a mi hibánk.

Éhes_ló 2012.01.14. 12:53:01

@Bee-zony: keresd meg az emberálarcodat vagy várj az ügyeletes rendteremtőidre akikre olyannyira vársz sok társaddal együtt, mint csermanek és pufajkásai hruscsov tankjaira.

Éhes_ló 2012.01.14. 12:55:58

@kunzoo: a lopás és rablás a rendszerben van kódolva.
A rendszer lényege.
Nem csak a hazai, hanem bármelyik rendszeré.
Ehhez elég a legfrissebb - 2008-as - válság elemzése New Yorktól, Athénig.

Bee-zony 2012.01.14. 13:17:20

@bundi124: „Nehogy azt higyje senki, hogy nem lenne piaca: Kína, India, Japán és igen, az arab világ.”

Milyen termékeknek lenne piaca?
A felsorolt országok miért pont innen vásárolnának bármit is? Mi az, ami ott eladható? Konkrétan sorold fel, hogy ez és ez, és hogy a belföldi fogyasztás mellett ezek exportjából tudunk jobban élni, mint most.

Máskülönben nagyon hasonlít ez arra, mintha Észak-Koreában mondaná valaki, hogy a mi termékeink szerte a világban eladhatók, sőt, kapkodják őket, mint a cukrot... a mesét habbal, hogyne.

Konkrétan mit is adunk el a fent felsoroltaknak most? Vagy mire lennének vevők tőlünk egyáltalán, amire nem azt mondanák, hogy kösz’, nem kell, illetve hogy van nekünk is, vagy azt, hogy máshol meg tudják venni olcsóbban?
Indiában, Kinában gyakorlatilag minden van, és mindent olcsóbban állítanak elő. Mi az, ami ott Magyarországról eladható, és jelentős áron és mennyiségben?
A japánok nem nagyon importálnak, ők exportálni szeretnek. Kérdés ua., mint fentebb.
Arab világ: van valami más is a dubajkurvákon kívül? És ha igen, mi?

Én úgy látom, hogy Magyarország exportcikkei: kurvák, eladó az ország földje és lakói, vegyétek-vigyétek… egy magyarnarancs-köztársaság, ami a banánköztársaságok szintje alatt van.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.14. 13:38:34

@anti_troll: Képzeljük el könyörgöm, mi lenne ha tényleg kilépnénk? Észak-Korea 3 hónapon belül. Teljes elszigetelődés, hiperinfláció, éhínség, anarchia, tömeges munkanélküliség, nyomor. Gábor,ennyire nem lehetsz korlátort"

teljes elszigetelődés..., tényleg nem volt élet az unió előtt, igazad, van, Magyarországon az élet az unióba lépéssel kezdődött, javaslom, töröljük ki a korábbi történelmünket a könyvekből
a multikat nem érdekli a kilépés, csak az, hogy ez rájuk milyen hatással van.

Nyuggervadász 2012.01.14. 13:41:06

@bagir:
Csak egy-kettőt sorolok fel:
Telekom 2008-as évre fizetett társasági adó 27 milliárd ft
2009-es évre 20
Tesco 2009 162 millió ft (20 ezer embert foglalkoztat)
Richter a társasági adót csökkentő tételek miatt (10 milliárdos egyszeri beruházási szint, munkahely teremtési program, stb) 2011-ig társasági adó mentesség) , de fizetett 1,897milliárd
különadót.
MOL 2008-ra 16 milliárd ft
OTP 2009-re 8,2 milliárd ft
FHB 2008-ra 1,4 milliárd ft
2009-re 1,3 milliárd ft
Most (idő hiányában) csak ennyit bányásztam elő, de a többit te is kikeresheted..Az, hogy a multik %-ban mérve, kevesebbnek tűnő adót fizetnek, csak azért van, mert csökkenthetik az adóalapjukat az előírt beruházási kvótákkal, a munkahely teremtési lehetőségeikkel, a K+F költségeikkel. Ezek a szabályok a HAZAI, magyar vállalkozásokra is vonatkoznak!!!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.14. 13:46:36

@Mike36:

viktorkám? a grippenekbe mindkét fél sáros volt, az mszp is és a fidesz is. tudod azért grippeneket vettünk, mert a grippen cég lefizette az állami alkalmazottakat, a politikusokat, hogy ezt válasszák, ők ezt tették, tudod ez volt az unióval is.
persze lehet ezt gazdasági kényszernek nevezni, csak nem túl okos dolog. nem volt itt semmiféle gazdasági kényszer, csupán elestünk a költségvetés egyik legnagyobb bevételétől a vámbevételektől. és a belépés után nem lett magasabb az adója a multinak, az a plusz összeg a multiknál maradt, ha szereted más zsebét tömni, mint a népedét, akkor tényleg megérte (neked) belépnünk az uniónak, csak a többi 9 milliónak fáj ez, tudod.
adót csökkenteni lehet unió nélkül is.
tévedsz, fognak utánunk sírni, úgy értve hogy soha nem vennék le gondos kezüket Magyarországról, ahogy a görög részletek is kellenek nekik.
verseny? na ne röhögtess, hol élsz te? most jöttél ki az egyetemről?

jágör68 2012.01.14. 14:00:57

Sajnos a Jobbiknak is elment az esze.
Egyfolytában sulykolják, hogy ellenünk összeesküdtek, hogy kamu- minimálbéren éljünk- maximum minimálbéren, meg hogy idehozzák be az élelmiszer és egyéb szemetet.
Ezzel csak egy baj van:
MAGYAR szereplők nélkül nem lenne lehetséges. Szóval azt sugallni, hogy a magyar 100%, tisztességes, becsületesen adózó, mindent bevalló, az enyhén szólva is sántít.
Persze ez a sumákolás a munkahely- féltésből, gyávaságból, irigykedésből is ered.
Ezért nem halad az ország sehova.
Szóval: Magyarország ellen összeesküdni- magyar főszereplők nélkül- nem volna lehetséges.
400 Ft felett a benzin- hol vannak a taxisblokádos III/III- as ügynökök most?
Miért nem aktivizálódnak?
Amúgy meg az ötlet abszolút profi volt: nem molotov- koktélokkal, meg kukákat borogatva kell hőzöngeni- hanem szépen 10- 20- 100 ezer embernek szépen autóval körbezárni a parlamentet, oszt annyi, onnantól kezdve senki nem merne még egyszer ujjat húzni a tisztességes adófizetővel- na de már ők a kisebbség, ugye....

Bee-zony 2012.01.14. 14:08:46

@Éhes_ló: Nem áll szándékomban Európa Líbiájában maradni, és ha jön az EU rendet teremteni, nem miattam jönnek. Az biztos, hogy az igazuk és az erejük – erősebb kutya – ugyanúgy meglesz hozzá, mint Líbiában.
És az is biztos, hogy kadhafistának és vonaistának lenni szar ügy, bár sokáig nem annak látszik.
Kadhafi talán nem mondhatta volna: „El innen rablók, ez a mi hazánk!”
Mi az hogy, nagyon is. Ej, ha még ezt a Vona-Szegedi duót megérhette volna, lehet, hogy nagy csókosok lettek volna a rokon lelkek.
Délvidéki magyar nő volt a felesége, és van még egy kapcsolat:
Magyarországra küldte Sarkozyt Kadhafi
atv.hu/kulfold/20110715_magyarorszagra_kuldte_sarkozyt_kadhafi_video
Lehet, hogy teljesülni fog ez az utolsó kívánsága.

Van még egy értelmezése is a lózungnak, a negációs:
El innen normális emberek, ez nem a ti hazátok!

Ez pedig úgy értelmezed, ahogy neked tetszik (kinek mi a szabadság, ugye):
A szabadság ára – A Kadhafi-álom szertefoszlik
videotar.mtv.hu/Videok/2011/12/09/07/A_szabadsag_ara__A_Kadhafi_alom_szertefoszlik.aspx

Még egyszer, hogy te is felfogd:
Zeng a… zeng a… Na mi?
www.youtube.com/watch?v=6GcUutnU2gk
Lózungok, fenyegetőzések, populizmus és demagógia.
Ilyenek vagytok.
Rémisztők, tragikomikusak és szánalmasak.
Milyen élet ez?
Rossz.

bundi124 2012.01.14. 14:20:48

@nyuggervadász: Csak a nagyságrend miatt érdemes lenne mellérakni a következő adóalanyok összegeit is: Magyar Posta, MÁV, BKV, MOL, CBA...

Ezek lennének akikkel össze lehetne mérni, mert így csak nagynak tűnnek a számok, de nem azok. Továbbá meg kéne nézni, hogy a honos országokban ugyanezek a multik mennyit fizetnek.

kunzoo 2012.01.14. 14:22:51

@Éhes_ló:

Ja mert az EU előtti időkben talán nem loptak? Ha maga az EU a hibás ezért akkor ott hogyhogy a normális élet van túlsúlyban? Belorusszia szerinted jobb úton jár mint Litvánia?

Mutassatok akkor egy országra ami példa lehet és nincs neki olaj, arany, gyémánt kincse. Chilét ne vedd bele mert ő adja a világ réztermelésének a túlnyomó részét és ott ez az arany.

kunzoo 2012.01.14. 14:29:06

@bundi124:

A MOL gyakorlatilag multinacionális cég. Szerinted ha elhajtjuk a multikat akkor nem fogják kiszórni mondjuk az INA-ból?

A többi meg hiába fizet adót, nagyságrendileg fel is éli állami támogatás formájában.
Érdekes hogy hasonló feltételek mellett a GYESEV fel tud mutatni egy enyhe nyereséget, miközben a MÁV gyakorlatilag a vagyonfelélésből és az adósságtermelésből él.

Húsz éve bizonygatják nekünk hogy megváltozik. Nem változott meg.
A CBA meg most egy pártpreferált hálózat, rászabott adórendszerrel. Ott is ugyanazt a szlovák tejet sóznák az ember nyakába mint a tescóban.

bundi124 2012.01.14. 14:30:56

@Bee-zony: Most súgom meg, hogy mielőtt bekövetkezik ne lepődj meg. Az eddigi kereskedelmi kapcsolatokat a kilépés nem számolja fel. Amire eddig volt vevő ezután is lesz. A legjobb példa a kaliforniai cseresznye. Onnan valahogy sikerül olcsón hajóval behozni keresztül az óceánon vámmal együtt az Unióba. Vajon hogy lehet ez?

A magyar élelmiszerekre ezután is lesz vevő, és a multik beszállítói sem halnának éhen. A multik ugyanis ettől nem vonulnak ki. Hamarabb szedik a sátorfájukat a különadó miatt, amire mellesleg a lehetetlen adósságszolgálat miatt van szükség részben. Áthárítják? Át. Miért? Mert megtehetik, ugyanis nincs ellen szabályozás.

Az unió előtt is volt déligyümölcs és mindenféle nyugati cikk is, szerintem még drágább se volt. Miért gondolod, hogy a kilépéssel ez változna? Az egyetlen dolog ami változna, az a mindenkori kormányzat gazdasági (és fiskális+monetáris) mozgástere.

Összegezve: lehet itt ördögöt festeni a falra, de a második körben csatlakozó (piac) országok életszínvonala, lehetőségei leromlottak a csatlakozás óta, egy lassú de biztos folyamat eredményeképpen. Vagy Neked Bécsben van cukrászdád? Mert az nem szolgálja az ország és a nemzet érdekét, ha az itt drága magyar forinton kiképzett munkaerőt az ESZAK országai hasznosítják.

bundi124 2012.01.14. 14:34:03

@kunzoo: Félreérteted. Ezek azok a cégek, akik mind kiterjedésben, mind munkavállaló számban összehasonlíthatók. Társaságit, iparűzésit, a bérre rakódó járulékokat nem tudják kikerülni, max elcsalni. Éppen ezért a cég vagyoni helyzetétől függetlenül az adó mértéke összemérhető. Lehet nekem 0-ás vagy mínuszos cégem, attól még a bevétellel és a munkavállalóval járó adózási kötelezettség nem változik.

bundi124 2012.01.14. 14:36:36

@Bee-zony: Akkor Neked egy klasszikust: "Ha nem tetszik, el lehet menni!" De addig kéne, amíg van EU, mert vagy szétesik vagy kilépünk, de utána már nem fog menni olyan könnyen.

bundi124 2012.01.14. 14:39:18

@bundi124: Egyébként, amelyik multi az arányos teherviselést fenyegetőnek érzi, szerintem arra nincs szükség. Arányos lenne, például ha a bírságokat az árbevétel, ill. a fogyasztók száma szerint kapnák. Gondolom ez is elkergetésnek minősül szerinted.

kunzoo 2012.01.14. 14:42:55

@bundi124:

Igaz de egy állami cégnél az adóforint csak körbeforog, nettó gyarapodás (no ezt hogy írjam?) nemigen van. Legalábbis BKV, MÁV esetében tuti. Ezek bevételei nagyrészt állami támogatásból van, és még ezen felül is kap. Az állami támogatás pénzét fizeti vissza adóként, majd ennek egy részét újra visszakapja válságtámogatás címén.

A legjobb jövedelemtermelő mondjuk egy állami szálloda lehetne szerintem, hisz a külföldi vendég pénze közvetlenül az államkasszába folyna. A felsoroltak nem ilyenek.

2012.01.14. 14:43:55

@bonabear: Bocs, de amit leirtam , az tény.
Cáfold meg hogy Vona, és csapata, mikor tiltakozott a képviselők jövedelmének emelése ellen!

Vagy az ország csak akkor van szarban, ha nem az "Ő" pénzükről van szó?
Ha nekik kell megemelni a havi fizetést, a különböző mondvacsinált bizottságosdi és egyéb juttatásokat(benzinpénz, albérleti támogatás, stb, stb) akkor nincs válság, nincs GDP csökkenés ?!
Ezek azonban tények. Ezekkel, a valós tényekkel szemben vitatkozni, csak a buta szokott.
De csak ugy , zsigerből, linkeld már be az általam leirtak ellenkezőjét! Azt , amikor a Jobbik , vagy Vona tiltakozott, a képviselők javadalmazásának emelése ellen!!
A-- "kétkézzel"-- pedig arra utaltam, hogy ugyanolyanok ők is mint minden eddig volt parlamenti párt és képviselő--hazugok és kétszinűek , azaz megélhetési képviselők!!

bundi124 2012.01.14. 14:48:59

@kunzoo: Igen, de nincs olyan magyar multi, amit fel lehetne hozni példának. Bár a posta azért esélyes. Viszont a már említett adókat befizeti a bevételből, annak eredetétől függetlenül. Tehát ha egy hasonló nagyságrendű cég is azonos adókörnyezetbe gazdálkodik, akkor nagyságrendileg azonos adót kéne befizessen, szintén függetlenül a bevétel eredetétől. Ezért tartom alacsonynak az általad felsorolt adókat.

Persze az állami támogatás és az adó ebben az esetben forog körbe, a cég profilja miatt nem is lehetne másképpen, ebben a szektorban mindenhol az eu-ban van állami vállalás. Ettől függetlenül viszont az adója összemérhető azokkal a társaságokkal ahol nincs állami szereplő.

bundi124 2012.01.14. 14:50:26

@jános515: Egyébként nem tiltakoztak, hanem nemmel szavaztak. De biztosan be tudod linkelni az ellenkezőjét.

kunzoo 2012.01.14. 14:57:37

@bundi124:

Lehetne tán másképp is, ne csodálkozzon senki hogy nincs utas a vonatokon, hisz még ilyen benzinár mellett is két embernél a kocsi olcsóbb. Nem érdekük a nyereséges működés, hisz akkor elveszítenék a BIZTOS állami apanázst. Na ezért nem tud sosem egy állami vállalat jobb lenni egy magáncégnél, mert más a gazdálkodás célja. A társadalompolitikai célokat normális szabályozással lehet elérni és nem a versenytársak kinyírásával.

Gondolj a régi MATÁV-os időkre ha például sokallod a távközlési cégek profitját. Na az volt a lenyúlás.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.01.14. 15:07:35

Azért a cukorgyárak lebontásában az EU is benne van meg a saját hülyeségünk is.
A legjobb az,hogy itt a blogon olvastam valakitől,hogy az EU csak az európai cukoreladásainkba szólhat bele.Ezt odafönt nem tudták?
Persze,hogy a saját érdekeiket védik de nekünk is kéne a miénket.Az ott kezdődne,hogy nem lenyúlni az EU-s pénzeket.

kunzoo 2012.01.14. 15:17:16

@Tigeri:

Amiben fejlődni tudnánk szerény véleményem szerint:
-A cukorkvóta emelését kérni az EU-tól...talán összejönne.
-Olyan termékek reklámját segíteni, ami itthon is megterem (hagyma, fokhagyma, paprika, bab, lencse. Ezek nagy része most Kínából jön.
-Élményfürdő beruházással párhuzamosan üvegházakat építeni, kihasználni a hulladékhőt. Röhej hogy a hollandoknak megéri az üvegház nekünk meg nem.

Felmérést csinálni a hazai igényekre tojás, hús igényre és arra beállítani a termelést.
-Falvakban mintagazdaságokat építeni, rászervezni háztájit és akár közmunkásokat alkalmazni.
-élelmiszertörvényt módosítani és a sonka sonka legyen, a kenyér lisztből, sóból, vízből és élesztőből készülhessen. Így kihullana a sok szemét. Mióta például a fehér takonyra nem lehet ráírni hogy tej, csak valami mást, azonnal visszaesett a forgalma a tej javára. Ezt kellene végigvinni minden élelmiszeren. Mindjárt versenyképesek lennénk legalább itthon.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.14. 15:26:05

@kunzoo:
Ez mind szép és jó is lenne, de ehhez idő és pénz kell.
A manyup-lóvét sikerült elkúrni a semmire, pedig abból szépen lehetett volna áldozni iylen jövőteremtő célokra.

De amíg a paraszt támogatást kap azért, hogy hagyja a földjét parlagon, addig nem várható előrelépés.
A bankellenességről/hitelellenességről meg annyit, hogy a mezőgazdaságban egy kombájn 50-70 milla, egy modern traktor is súrolja a 20 millát. Ezek nélkül "kézzel" termelni gazdaságtalan és lehetetlen vállalkozás.
Honnan lenne ezekre pénzük? Csakis lizingből/hitelből.
Ügyesen felhasznált hitel nagyon jó dolog.

ketroot 2012.01.14. 15:29:06

@Éhes_ló:

Durva dolgot fogok kérdezni, de ez a nép mikor nem volt valaki csicskája?

2012.01.14. 15:30:16

@bundi124: Nézd meg a Véleményezd.hu-t, és olvasd el mit is mondtak a jobbikosok.
Azt is ird le, hogy mikor tiltakoztak a képviselői javadalmazások emelkedése ellen!

kunzoo 2012.01.14. 15:33:40

@Kőmíves Kelemen:

Időnk van:))) Ha van pénz minden falucska főterét újraburkolni, lehetne erre is. Pont azért emeltem ki a magas munkaerő igényű ágazatokat, mert -tetszik nem tetszik ez van- a kádári TSZ rendszer is így működött. A gabonához, tejhez nagyüzem kell, és ezt egészítette ki a háztáji kisüzem zöldbabbal, málnával, ribizlivel, hálós uborkával, egressel(köszméte), galambbal, gombával és még sok aprósággal. Ezek külön-külön nem sokat érnek de együtt már komoly érték. Komoly propagandával pedig egy jobboldali kormány könnyen a zászlajára tűzheti, senki nem kötne bele. Mondom ezt balosként.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.14. 15:40:44

@kunzoo:
Nem értem én sem, hogy miért nem lehet összefogni a földeket, vagy összevásárolni és tényleges TSZ-eket csinálni. Csányi megcsinálta, de látni kell, hogy irgalmatlan pénzeket tolt bele...
Tőke nélkül ez is bukta, hiszen a régi tsz-eknek már az épületei sincsenek meg zömében, meg persze a technológia is elavult.
Nekem volt több közös cégem is haverjaimmal, és a lónak a túrós háta sajnos minden esetben előjött, emiatt nem hiszek abban, hogy 100 ember összedobja a földjét, és gazdálkodnak.
Abban hinnék, hogy egy nagytőkés odaáll telephellyel és gépekkel, bérbe veszi a sok száz hektárt (hosszú távra) és ott termel. Csak az a gond, hogy ez megint a jobberek szemében "karvalytőke" lenne, mert ez is multi, csak kicsiben és hazaiban.

Bee-zony 2012.01.14. 15:54:19

@bundi124: A konkrét kérdésekre kellett volna a konkrét válaszokat megadnod.
Látom, van egy terméked, a rizsa (úm. mellébeszélés, terelés), de én nem vagyok rá vevő.
Ti. a választ nem fogadom el, és egyáltalán nem győztél meg, hogy az EU-ból való kilépés után nem következne be valamilyen fokú – a jelenleginél is nagyobb – gazdasági hanyatlás, többek között az export lehetőségek beszűkülése miatt.
Nem vagyok gazdasági szakember, csupán szubjektíve az a határozott érzésem, ami, és dilettáns észosztók által nem is vagyok meggyőzhető. Inkább az intuíciómra hallgatok, mint rájuk, mert így kevesebb a csalódás.
Második körös EU-csatlakozók hanyatlása? Románia (2007-től tag) pl. feljövőben van. Mintha Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia sem hanyatlana (saccperkábé).
A „mi lenne ha kilépnénk” kérdésre úgyis az a konkrét válasz, amikor a „ha” megtörténik a gyakorlatban. Azt viszont nem akarom helyben megvárni, úgyhogy számomra ez a kérdés már egyre inkább csak elméleti. Minek az előre jelzett rosszat ténylegesen is megélni? Aki szerint pl. ki fog törni a vulkán, az ne a vulkán hatókörében várja meg, amíg tényleg kitör.
Persze nem az EU-ban lenni vagy nem lenni a legnagyobb tragédiája ennek az országnak, hanem az erkölcsi és szellemi színvonal, mármint a hiánya.
A legjobb lenne Magyarország számára az EU-hoz való csatlakozás svájci módra, egyedi szerződésekkel. Csakhogy amit a 8 millió lakosú Svájc meg tudott csinálni, ahhoz a 10 milliós Magyarország politikacsinálói (beleértve a választópolgárokat is) BUTÁK, és nem kicsit, nagyon.

kunzoo 2012.01.14. 15:54:34

@Kőmíves Kelemen:

Az a jó az általam felsoroltaknál hogy nem igényel nagyértékű gépeket. A szakmai vezetésre fel lehet kérni agrármérnök gyakornokokat, ha már ennyire erőltetik a tanulmányi szerződéseket akkor itt munkát lehetne adni nekik. A mostani lombsöprögetős, lapáttámasztós, statisztika kozmetikázós közmunkaprogramba beletolt pénzből lehetne fizetni a munkavállalókat, és pluszban kaphatna a termelt élelmiszerből. El tudnék képzelni egy országos online piacteret ahol rendelni lehetne tőlük terméket, és a gazdaságok egymás között is cserélhetnének. Kisebb mennyiségű szállításhoz igénybe lehetne venni a menetrendszerű buszok kihasználatlan csomagterét, valamint a parlagon heverő vasúti kapacitást, hisz itt sok kicsi mennyiségről van szó.

Aki itt egy ideig dolgozna, végzettséget kapna róla és jogosultságot egy saját gazdaság beindításához szükséges támogatásra. Ezáltal KÉPZETT munkaerőt kapnánk. Akár csereprogramot is lehetne csinálni fiatal dolgozóknak, hogy pl. egy nyírségi almatermesztő közösség dolgozója elmehessen egy balatoni vagy tokaji szőlőtermelő szakcsoporthoz dolgozni ismeretszerzés céljából. Mobilisabb munkaerőt kapnánk.

Bee-zony 2012.01.14. 15:58:57

@bundi124: Basszus, már a Feri is megmondta. Bár nagy geci az elkúró öszödi böszme, de nagy néha igazat mond. Vannak ilyen pillanatai a hazugságfolyamban, biztos ilyenkor pihen.
Abban egyetértek, hogy a távozás feltételeiben (is) romlásra lehet számítani (belföldön növekvő vasfüggöny, külföldön csökkenő befogadókészség).

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.14. 16:06:26

@kunzoo:
Én voltam főnöke közmunkásoknak anno. 10-30 fős brigád tartozott alám.
Az ároktisztitáson, szemétszedésen, utcaseprésen kivül semmiféle normális munkára nem voltak foghatók, mert egyszerűen képzetlenek és szarnak bele az egészbe.
Többször előfordult, hogy inkább eltörte a kaszát (belebacta a pengét a földbe/tuskóba) hogy ne kelljen kaszálnia.
Ezekkel akarsz pl palántázni, kukoricát kapálni, stb?
Már bocs, de a közmunkásokkal max bontani lehet... És minél többen vannak, annál nagyobb a csordaszellem.

Azt azért látni kell, hogy minőségi munkát:
a. minőségi, megfizetett munkaerővel és gépekkel
vagy
b. rabszolgák módjára dolgoztatott közmunkásokkal
lehet végezni.

Márpedig a nem minőségi terméket se a magyar, se a külföldi nem fogja megvenni.
Én árban 20-25% többletet vagyok hajlandó fizetni a magyar termékért, és ezt minden esetben meg is teszem, ha vásárolunk (gyümölcs, zöldség, hús, tej, stb). Ha ennél drágább, vagy kiderült hogy szar minőségű, akkor bizony megveszem inkább a külföldit...

Amit felvázoltál kitűnő álom, de a való életben sajnos nem működőképes. Tényleg sajnos, mert egy normális világban ez ideális lenne.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.14. 16:07:20

míg a kormánypárt az agymosott hívőkre épít, addig a Jobbik a hőzöngő bunkókra, akik lényegében azt sem tudják mi az az EU, hogy konkrétan szinte miden kibaszott fejlesztés és beruházás eu-s pénzekből valósul.
a két párt szavazói jellemzően ostoba zsigeri gyűlölködő, önálló, racionális gondolkodásra alapvetően képtelen ösztönlények, tehát bármit be lehet nekik mesélni ha van megfelelő "gonosz", aki ellen harcba vonulhatnak. ezért is fordulhat elő hogy a fidesz és jobbik hívők most azokra köpködnek akik meg tudnának minket menteni az államcsődtől... eszméletlen!
nagyot tévedett Kölcsey, nem balsorsról van itt szó, hanem a nemzeten belül felülreprezentált suttyókra, akik rendre szopóágra viszik az országot, mert néhány önjelölt vezér gyöngyöt ígér nekik, illetve kisebbségi komplexusuk enyhítését.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.14. 16:14:57

"a két párt szavazói jellemzően ostoba zsigeri gyűlölködő, önálló, racionális gondolkodásra alapvetően képtelen ösztönlények"

Alapvetően egyetértek ezzel.
Csakhogy az utóbbi időben több olyan embertől is hallom ezt a Vona-féle szöveget, akik jó anyagi körülmények között élnek, közép vagy felsővezetők multinál, stb.
És ez az ami rémisztő, hogy már a normális embereknél is elharapózott az "EU rossz"-szindróma, holott élvezik a tagság előnyeit, és gyakorlatilag ebből élnek jól.

Mivel a magyarok az utóbbi századokban megszállva voltak, mindig megvolt az ellenségkép. Most itt a szabadság, de nincs kire mutogatni... illetve most már van.
Mert a bajokért szar lenne magunkba nézni, és felelősségre vonni a politikai garnitúrát (mindet).

kunzoo 2012.01.14. 16:19:21

@Kőmíves Kelemen:

Nem, azokkal a kevesekkel akik VALÓBAN jutni akarnak valamire. Őket ki kell emelni a közmunkából. Ha a kevesek példája jól sikerül, utána megnőhet az önként jelentkezők száma. Tehát a résztvevők motiváltak. Legalább az elején nem kell sik pénzt beletenni. Pont nem kukoricakapálást kell, mert azt nagyüzemileg is lehet. Piaci réseket kell találni, így nem ütközik a termelő vállalatok érdekkörébe. Ki tart például húsgalambot? Pedig igény biztos lenne rá.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.14. 16:38:50

na, újragondoltam az egészet.
ha Vonáék ki akarnak lépni az EU-ból, segítsünk nekik, és ne hátráltassuk őket

-> www.terkepkalauz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1118&Itemid=159

Q-in-Law 2012.01.14. 16:44:34

@.Pierre Bezuhov.: a magyarok többségének nem való az EU. Akiknek igen, azok már rég disszidáltak, vagy kitelepítették őket.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.01.14. 16:49:28

Ó, az orbánc kreálmány zázrivecz gabika.
Mondja már meg valaki. Akkor nem volt divat a franciázás?

ménrót 2012.01.14. 16:58:59

Aki érteni akarja mi folyik az EU-ban ,miért vittek be minket oda,mi a céljuk velünk magyarokkal,kötelező olvasmány Z.Kárpát Dániel:EU-tanázia c. könyv.

Dr.Zomboss 2012.01.14. 16:59:10

Hú, voltak, vagy kétezren. A Vona fenyegetőzött, hogy majd legközelebb, na, az majd nagyon-nagyon. Resszkess Lendvai! Resszkess Gyurcsány! Konkrétan ezt üzente egy zsidózás-cigányozás és egy Varga Miklós produkció közt. Tudjátok, akinek a "véneerópa" a slágere.

Dr.Zomboss 2012.01.14. 17:00:18

@ménrót: Gondolom, hogy a zsidók kifosszanak. Mimás?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.01.14. 17:03:03

@Bee-zony:
Én ismerek turbómagyar zsidózó jobbikosokat... akik Krav maga-ra járnak.
Vinnyogtam a röhögéstől. X-DD

ménrót 2012.01.14. 17:03:20

A szerző egyébként JESZ (új MDF) propagandistája....Magyarellenes hazaáruló....

Dr.Zomboss 2012.01.14. 17:10:34

Az is meggondolandó, miért a II. kerületbe szervezték a tüntetést? Ja, a Jobbiknak ott a legnagyobb a tábora a fővárosban? Csak le kellett gurulniuk a Lövőház utcába? Miért nem valami csóringer környékre szervezték a megmozdulást? Lehet, hogy negyedennyien lettek volna?

Dr.Zomboss 2012.01.14. 17:12:40

@ménrót: Gondolom, a lényegre tapintottam, úgyhogy nem hiszem, hogy akár 5 forintot is kiadnék érte.

ménrót 2012.01.14. 17:25:37

@Dr.Zomboss: Európai Bizottság magyarországi képviselete előtt (Budapest II. ker., Lövőház u. 35., a Millenáris Park mellett van.na ezért tüntetnek ott...,egyébként tévedsz,a zsidók=IMF,EU= (Német+Francia )de olvasd el,1000 Ft-ot megér...

ketroot 2012.01.14. 17:52:16

@Dr.Zomboss:

Azért érdekes, hogy a zsidókat emlegetik, mint "kiválasztott nép", de egyeseknél már-már a magyarok azok, mert mindenki a magyarságot támadja, zsigereli. Magyarországot és csakis Magyarországot akarták "betuszkolni" az EU-ba, hogy aztán jól lehúzhassák, ellophassák ésatöbbi.

Bee-zony 2012.01.14. 18:05:38

Elégették az Európai Unió zászlaját a brüsszeli önkény ellen tüntetők Budapesten
(a.k.a. EU-s zászlót égettek a jobbikos tüntetés színpadán)
kuruc.info/r/6/90738/

Zeng a, zeng a… Ria, ria, Hungária!

Szegedi Csanád:
„Magyarországot megszállták…”
„Magyarország az Európai Uniótól… hadüzenetet kapott”.
„Új magyar honfoglalás, amely szabaddá tesz…”
„El lehet menni ebből az országból…”
„Nem mi vagyunk rászorulva az Európai Unióra…”
„Valóban van élet az Unión kívül. Nagyon is, és nem akármilyen.”
(Kommentem: Hát persze, csak nem a Kárpát-medencében, teee…)
„…a Jobbik készen áll arra, hogy végigvezesse a nemzetet ezen az úton a szebb jövőbe.”
Nem csak a Fidesz él egy párhuzamos másik világban.

SoDI live
www.ustream.tv/recorded/19757142

Olvasónk képgalériája a mai tüntetésről
kuruc.info/r/20/90740/

Elég volt… a Jobbikból is.

lyken 2012.01.14. 18:22:29

@ketroot: Nincs ezen semmi érdekes. Van akinek csak az ellenségkép kell, mert problémát megoldani nem tud, de a hatalmához szavazói, támogatói bázist kell építenie. Ha rosszul megy a gazdaság, akkor mindig több nacionalista van. A Jobbik remekül tud ebből profitálni és ki is használja, ameddig tart. Ha hirtelen beköszöntene a svájci típusú jólét, akkor eltünne a bázisuk.

Dr.Zomboss 2012.01.14. 18:26:50

@ketroot: A világ van ellenünk. Majd összefogunk a turán-altáji testvéreinkkel és leigázzuk a bolygót.

Dr.Zomboss 2012.01.14. 18:31:44

@lyken: A felelősséget rá lehet kenni valami megfoghatatlan dologra: IMF, zsidók, EU stb. Akik 90' óta tisztességtelenül gazdagodtak meg, azoknak áll érdekükben meghülyíteni ezt a sok szerencsétlent.

sityak 2012.01.14. 18:31:47

Az EU nem egy kész birodalom, amely ránk erőlteti a struktúráját. Szövetség, amely történelmileg még most van kialakulóban; évtizedről évtizedre változik. A tagok tkp. a folyamatos alakítására szövetkeztek, megosztva erőforrásaikat és tudástőkéjüket, felismerve, hogy egy nagyobb egységben több előny rejlik. A fejltettebb világhoz akartunk/akarunk tartozni - az nem úgy megy, hogy feltáplálnak bennünket, mi meg továbbéljük a nyilazós-tahó életünket... (Az erőltetés kapcsán mellesleg: a Habsburg-Ausztria erőltette ránk az első erdővédelmi törvényünket a XIX. században...)

majomkutya 2012.01.14. 18:47:22

Kedves uniópárti Zero!
Az unióba be sem kellett volna lépni, én anno nemmel szavaztam. Lehet EU tagság nélkül is szabadkereskedelmet folytatni EGT tagként ld. Norvégia, Lichtenstein és Svájc példáját.
A kelet-európai országoknak a nyugati országok (az "egyenlőbbek az egyenlőknél") perifériális szerepet szánnak. Kellett a piacunk és az olcsó munkaerő az ide telepített összeszerelő üzemeikbe. Semmi nem valósult meg abból a felzárkózási pályából, amivel az EU tagság előtt kecsegtettek. De gyakorlatilag egyik 2004-ben csatlakozott országban sem javult érdemben a helyzet, egyik velünk együtt csatlakozó országról sem lehet elmondani, hogy döntően az EU tagságnak köszönhetően közelebb került volna életszínvonalban a mag országokhoz.
A nyugati - nálunk gyárat építő, "befektető - cégek hazai hasznáról ajánlom figyelmedbe mondjuk Róna Péter fejtegetéseit, pl itt (a lényeg a 23. perctől!!!):
www.youtube.com/watch?v=vEp6_3VxXH4
Vagy esetleg Volner János választások előtti válaszlevelét Bokros Lajos nyílt levelére:
barikad.hu/node/44009

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2012.01.14. 18:48:12

@tesz-vesz:
Mielőtt beléptünk, még működtek a demokratikus intézmények. Belépésünk (2004) előtti 14-15 évben a politika az európai integráció elkötelezettje volt, mindem politikai erő célul tűzte ki a NATO és UNIO-s csatlakozást.

Ha 90-ben nem az integrációs, hanem az elszigetelődés mellett kezdett volna politizálni az ország, már régen Észak Korea lenne.

Komoly emeber a jelenlegi helyzetben nem gondolhatja komolyan a kilépést.

==T== 2012.01.14. 18:48:32

Zéró, te fokozatosan leszel egyre hülyébb.

Magyarország az EU mellett számos más szervezet, így az OECD és mások tagjai is. Horvátország sem EU tag, és mégis elvannak. Tetszik nem tetszik, az EU baromira nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a felzárkóztatás terén, viszont a verseny liberalizálása kinyírta a hazai kereskedelmet és ipart + a szolgáltató szektor egy részét is.

sityak 2012.01.14. 18:50:10

@majomkutya: Sajnos nem igaz. Nézz utána pl. Észtországnak. Nem egyetlen példa.

==T== 2012.01.14. 18:50:14

Ja, Vágó Gábor dédfaterja hogy-hogynem egy tanácskommunista volt, méghozzá egy népbiztos.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2012.01.14. 18:53:02

@majomkutya: Ember, hogyan hasonlíthatod magunkat Norvégiához meg Svájchoz? Ezek kőgazdag országok!! Ha mi is ilyenek lennénk persze hogy nem kellett volna csatlakozni, vagy nyugostan agyalhatnánk a kilépésen.. DE CSÓRÓK VAGYUNK! Kilóg a lyukas nadrágból a szaros alsógatya! Jelenleg oda van züllesztve az ország ( és nem a zunió meg a zimf züllesztette le, hanem magyar politikus elvtársak az elmúlt 20 évben), hogy ha a külföld nem pumpál folyamatosan pénzt az országba, csődbe megyünk!
PONT EZÉRT TARTUNK ITT, MERT NEM TUDUNK JÓZAN ÉSSZEL GONDOLKODNI.

majomkutya 2012.01.14. 19:00:52

@sityak: Utánanéztem, ismerem a balti helyzetet, ennél azért tájékozottabb vagyok.
De nézz utána, hogy mit írtam:
"egyik 2004-ben csatlakozott országban sem javult érdemben a helyzet, egyik velünk együtt csatlakozó országról sem lehet elmondani, hogy döntően az EU tagságnak köszönhetően közelebb került volna életszínvonalban a mag országokhoz."
A hangsúly a DÖNTŐEN szón van.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.14. 19:06:00

"Vona szerint José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke vissza fogja sírni még Orbán Viktor miniszterelnököt."
No, ha eddig semmi akkor ez meggyőzött engem arról hogy a Jobbik nem a Fidesz radikális tagozata és igazi tökös ellenzéki párt akiknek a kétharmados srácokhoz semmi de semmi köze még gondolati szinten sem, közösséget velük nem vállalnak, őket sosem védenék, melléjük be nem állnának...

==T== 2012.01.14. 19:06:06

Még valami: a sok jobbikoz szapuló, hülyéző, vállalhatatlanak tartó kommentelőnek üzenném, hogy akkor szépen vágjanak jó képet az elmúlt 2x évhez, és vállalják fel annak minden következményét. A cigók segélyezését, a nyugdíjrendszer összeomlását, az adó és járulékterheket meg az egyre szarabb közszolgáltatásokat. A lényeg, hogy maradjunk EU konformok, mert ugyan hogy is lehetne anélkül létezni...

Hülyék vagytok b*tok meg...

majomkutya 2012.01.14. 19:07:17

@anti_troll: Lehet ilyeneket mondani, hogy hogy jövünk mi Norvégiához, meg hasonlókat. Csak annyit, hogy a skandináv államokban egy emberöltővel ezelőtt nem volt ritkaság, hogy télen emberek haltak éhen, most meg ott vannak a világ élvonalában és nem EU-s "támogatásból".
Egyébként meg nem ilyen értelemben hasonlítottam Magyarországot Norvégiához vagy Svájchoz, hanem olyan értelemben, hogy az ő példájuk bizonyítja: semmi akadálya annak, hogy EU tagság nélkül is szabad kereskedelmet folytassunk az EU-val.

Borenbukk 2012.01.14. 19:07:39

Az ostobasagra mindig is nagy igeny mutatkozott ebben az orszagban.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.14. 19:08:23

Ja és gratulálok mindazoknak akik Norvégiához, Lichtensteinhez és Svájchoz hasonlítanak bennünket. Tényleg tök egyformák vagyunk velük, szinte mint négy tojás.

Illetve van némi hiányérzetem, amerikai zászlót is égetni kellett volna hogy levelezett velünk Mrs. Clinton és rámutatni, verik a niggereket.

Borenbukk 2012.01.14. 19:09:06

@==T==: Ez az ugynevezett hamis dilemma minositett esete.

Bee-zony 2012.01.14. 19:15:53

Rájöttem, hogy kire-mire emlékeztet Sz. Csanád: egy olyan ugató kutyára, amelyik oda szarik, ahonnan eszik.
Van egy szövetség, amelynek egyik képviselő tagja arról szónokol, hogy milyen rossz ez a szövetség. Ha viszont rossz, akkor ő minek van benne?
Enyhén szólva qurva nagy, abszurdisztáni ellentmondás ez így.
Lehet, hogy EU-ilag már gondolkodnak rajta, hogyan mondják meg neki, hogy húzzon el onnan.
Nálam legalábbis ennyi bomlasztás bőven elegendő lenne oknak a kizáráshoz bármely szövetségből.
P. Lajost okkal-joggal kitették ugyanezért a Jobbikból.
Ha Sz. Csanádot nem teszik ki ugyanezért az EU képviselőségből, akkor tényleg nagyon elqúrt szervezet az EU.
Azt fel sem tételezem, hogy Sz. Csanád önként lemond. Nem japán ő, hogy ilyen apróságért lemondjon, hanem sokkal inkább S. Pál, és a többi „sánta kutya”, akik… Na igen. Egykutya. Akiket ám blokk el kell takarítani ahhoz, hogy normálisan működjön az ország.
Vagy kinyírják egymást nagy acsarkodásukban, vagy kinyírja őket a külföld; vagy mindkettő.
Az igazi felszabadulás az lesz, ha ezektől sikerül megszabadulni.
Csak az utánuk következők már sokkal jobbak legyenek – legalább a világátlagot érjék el…

vargánya 2012.01.14. 19:16:18

@Őrült Ló Nagyfőnök: Már megbocsáss Nagyfőnök, Crazy Horse (Tasunka vitko) nevét csak a magyar nyelvet rosszul ismerő, élő lovat sosem látott pesti "műfordítók" fordították "őrült"-nek. a ló nem őrült, hanem SZILAJ !
Más kérdés (angol barátunktól tudom), hogy az angolban nincs ennek megfelelő szó, ezért hasznáják a crazy-t. Ne érts félre, nem a te hibád, legtöbb fordításban sajnos így szerepel.
Amúgy: aki Drábikkal érvel, rossz ember nem lehet. Üdv!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.14. 19:26:57

@csizsikpizsik: "Vona szerint José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke vissza fogja sírni még Orbán Viktor miniszterelnököt."

Tényleg ezt mondta? :))))))) Csak felböfögte az igazságot. Kíváncsi vagyok a tüntiket meg a beszédeket leeggyezteti-e mondjuk Viktorral vagy Navracsiccsal, hisz a KDNP sem nagyon ugrálhat a nagytestvér engedélye nélkül.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.14. 19:29:27

@Valahol Máshol: Az index tudósítás szerint igen, nagyon gáz. Remélem 21-én Vona úr és csipetcsapata is sétál egyet Orbán Viktor Kormányzó Urunkért :)
Azért látom magam előtt ahogy Barroso ül Viktor fényképe előtt könnyes szemekkel és portugálul motyogja, Veled milyen más volt, hiányzol!!! :)))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.01.14. 19:32:40

@==T==: Nagyszerű, éppen most lépnének be. Gondolom kényszer hatására dörgölőznek évek óta az EUnak és azért nem óhajtanak függetlenek lenni. Talán személyesen Barroso és Lagarde tartja sakkban a mindenkori kormányukat és persze Izrael meg a new yorki zsidótőke hogy láncokat kapjanak Brüsszeltől.
Illetve hát velük is tök egyformák vagyunk, a nyaralási szezonunk alatt fél Európa olcsó nyaralói a mi Adriánkra járnak és ebből a kb. 5-6 hónapból tartjuk el a fél országot, jesz, ez tényleg jó példa volt.

ketroot 2012.01.14. 19:38:04

@==T==:

...és?

Inkább az alapján kellene megítélni, hogy Vágó Gábor mit tesz.

Persze az nem meglepő, hogy politikusaink természetesen belterjesek-

jágör68 2012.01.14. 19:54:29

Mondtak keményeket más politikusok is- kedvencem- a brit Mr. Farage- akit itthon "fasisztának, nácinak" neveznek a médiában- nos aki kicsit ért ángilusúl, az nyilván levágja, hogy ez egyáltalán nem igaz, ő egy igazi brit hazafi, aki ráadásul ért is valamit a pénzügyekhez:

www.youtube.com/results?search_query=nigel+farage&oq=nigel+farage&aq=f&aqi=g10&aql=&gs_sm=e&gs_upl=1726l3782l0l4093l12l11l0l2l2l2l421l2274l0.2.5.1.1l9l0

Érdemes a beszédeit végigböngészni. Vona hozzá képest csak szolíd euroszkeptikus.

De már megint másfele megy a téma:
nem az a kérés, hogy EU - nem EU,
hanem, hogy honnan a fenéből lesz hazai gazdaság- na és nem a magyar módi, a fekete....

Dr.Zomboss 2012.01.14. 19:55:23

@==T==: Ja, Vona eredeti neve Zázrivecz. Ki nem szarja le, ki volt a dédapja valakinek?

Dr.Zomboss 2012.01.14. 19:56:48

@jágör68: Azért ez a téma, mert erről szól a poszt.

Dr.Zomboss 2012.01.14. 19:59:16

@jágör68: Egyébbként teljesen egyetértek veled, szerintem is ez a kardinális kérdés, nincs mégegy ilyen ország európában, ahol ennyire kevesen végeznek produktív tevékenységet.

==T== 2012.01.14. 20:00:57

@csizsikpizsik: Most. De eddig elég jól megvoltak nélkülük. És lesz idejük még megbánni.

majomkutya 2012.01.14. 20:01:10

@anti_troll: ezt írod:
"PONT EZÉRT TARTUNK ITT, MERT NEM TUDUNK JÓZAN ÉSSZEL GONDOLKODNI"
Lehet itt spekulálni, meg hülyének tartani azt, aki azt mondja, hogy az EU Magyarországra nézve több hátránnyal jár mint előnnyel, de ha józan ésszel gondolkodunk, akkor be kellene látni, hogy az alacsony adókra és alacsony bérekre és folyamatos megszorításokra épített gazdaságpolitika, ami az alacsony bérekkel, adókedvezményekkel, állami támogatásokkal (pl. Mercedes: 5M+/munkahely) és alacsony adókkal idecsábított, hatalmas (80%+ importtartalommal működő) összeszerelő üzemekből ez az ország, ez a társadalom nem képes megélni. Márpedig az EU-hoz való viszonyunk gazdaságilag nagyjából ebből áll, továbbá az olyan cégek itteni ámokfutásából, mint az Aldi vagy a Lidl.
A jelenlegi uniós struktúrában nekünk a bérmunkás szerep és az eszeveszetten duális gazdaság jutott. A bérmunka pedig a biztos nyomor útja.
Elég röhejes, hogy kormányokon keresztül az volt a gazdaságpolitika célja (és ebbe öltek komoly pénzeket), hogy összeszerelő üzemeket hozzanak az országba. Ez magyar nyelvre lefordítva kb.: "gyerünk emberek, legyünk Európa Északmekszikója". Ugye, hogy röhejes?
És ez megy most is: elképesztő közvetlen összegekkel és támogatásokkal szponzorálunk gazdag külföldi cégeket azért, hogy a magyar betanított munkás importalapanyagokból szereljen össze nekik valamit, miközben példának okáért magyar kis- és közepes vállalkozók számolják fel itthon a cégeiket és mennek el pl. Németországba alkalmazotti állásba dolgozni.

Bee-zony 2012.01.14. 20:02:04

@Dr. Borenbukk: Aki a Jobbikot hülyézi, az vágjon jó képet az elmúlt 2x évhez?
Még egy logikai csapda is van ráadásnak, jó hogy szóltál.

Hamis dilemma
hu.wikipedia.org/wiki/Hamis_dilemma

Itt van belőlük még több, angolul:
Logical Fallacies
www.skepdic.com/refuge/ctlessons/lesson5.html

Ajánlott könyv:
Margitay Tihamér: Az érvelés mestersége
(papír alapú 4350 Ft, e-köny 2033 Ft, Google docs…)

kunzoo 2012.01.14. 20:15:32

@majomkutya:

1-Norvégia tele van olajjal, micsoda ökörség párhuzamot vonni velük.
2-Svájcban van a világ pénzének tekintélyes része
3-Lichtestein egy gyönyörű kisváros csodás környezetben, Nem épp nyíregyháza

Fasza érvek voltak barátom.

kunzoo 2012.01.14. 20:19:19

@majomkutya:

Mert ha kilépünk szerinted nem fognak innen kivándorolni egy jobb életre vágyók?
Ha kilépünk több pénzt fog fizetni a multi?
Ha kilépünk kisebb lesz a bürokrácia?
Ha kilépünk mivel garantálod az exporttermékeink vámmentességét?
Ha kilépünk mivel garantálod a vízummentességet az unió felé?

Azokra a bajokra amiket felsoroltál nem nyújt megoldást a kilépés.

sivatagi n. 2012.01.14. 20:20:15

elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2012/01/januar-12-visszavagunk-az-eu-nak.html

Már nem csak a Jobbik amúgy teljesen jogos tiltakozásáról van szó, hanem arról is, hogy az aljas támadások régen látott egységbe rántották a magyarságot, beleértve a külhoni magyarokat is.

Ennyi pozitívuma van a liberálbolsevikok permanens hazaárulásának és mocskolódásának.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2012.01.14. 20:24:18

@majomkutya:
Gondlkodj már kicsit. Norvégiát az olaj tette gazdaggá. Ha nekünk is meglenne az x millió hordó/nap kitermelés, máshogy látnánk a világot...

kunzoo 2012.01.14. 20:28:28

@sivatagi n.:

Ezt az egységet csak Te látod.
Novák előd meg az uniós zászló helyett gyújtsa fel magát, elvégre EP képviselő, rengeteg pénzt kap ezért. Akkor az unió pénze se kelljen neki. szépen hazamegy és jókat röhög a többieken akik egy év alatt kapnak annyi pénzt mint ő egy hónap alatt. A tömeg mérete meg nevetséges volt. Tedd a szívedre a kezed és valld be hogy sokkal több emberre számítottatok. Úgy járhattok a végén mint a MIÉP.

Ugyanolyan mint a sok fideszes komcsi, akik "ellenálltak" az MSZMP-ben. Például a ti csodás Bencsik uratok.

kunzoo 2012.01.14. 20:36:43

@majomkutya:

És persze választ várok arra hogy akkor mi lesz pl. az Audi és Mercedes gyár helyett? Ne gyere a "majd a magyarkisvállalkozások" dumával, mert rengeteg cég pont nekik szállít be. Szerinted mi lenne Esztergommal ha a Suzuki is bezárna? Hány magyar cég menne tönkre bele? Egy haverom itthon dolgozik egy olyan cégnél, amelyik bőr belsőket gyárt rengeteg autótípusba. Szerinted ha kilépünk és ránk vernek x% vámot akkor nem megy el innen? mivel akadályozod meg? hatalmi szóval? A verseny ilyen. Bayer Zsolt az élő példa a szlovák rendszámos autójával.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.14. 20:47:55

@==T==: egyszerűen hülyék vagytok, elmebetegek. fogadd el.

Kullancs1983 2012.01.14. 20:52:49

Nem sok közöm van hozzá, de a sok okos, aki szerint a Jobbiknak semmi keresnivalója az Európai Parlamentben, mert euroszkeptikusok, azok az ellenzéki pártokat is visszahívnák az Országgyűlésből? Minek vannak ott, ha úgysem tetszik nekik a kétharmad, nem igaz?

bundi124 2012.01.14. 20:53:17

@Kőmíves Kelemen: Azért a közmunkással is szót lehet érteni, csak azt általában nem csinálják. Ott van rá a Gyöngyöspatai modell példának, ha baszik dolgozni, akkor nem kell jönnie holnap. És se segély, se fizetés, aztán lehet nagylegénynek lenni. Az első 2-3 kirúgott közmunkás után a többi már megfogja a szerszámot.

bagir 2012.01.14. 20:53:34

@nyuggervadász: Ez nagyon szép. Csak azt nem értem, hogy a francia, nálunk a sertéstelep üzemeltetéséről miért pucolt el azon nyomban, amikor az adókedvezménye lejárt. A társasági adó egy rész, van még mellé több is, mármint a hazai cégeknek.

bundi124 2012.01.14. 20:57:23

@Bee-zony: Te azért nagyon el vagy tévedve a jobbikkal kapcsolatban. A képviselők az EU-ban nem azért vannak ott, hogy az EU érdekét tartsák szem előtt, hanem hogy a választóik érdekét érvényesítsék amennyire tőlük telik. Ezt csinálta a Fidesz is a nagy romastratégiájával, érvényesítette a választók érdekét.

Tegyük fel, ha az lenne az IMF feltétele, hogy vezessünk be olyan családmodellt mint Kina, akkor arra is bólogatnál?

bundi124 2012.01.14. 21:01:02

@kunzoo: Nagy demokráciapártiként megérthetnéd hogy a zászlófelgyújtás a vélemény kifejezésének egyik módja. A garázdaság amit ellene felhoztak, az meg a vicc kategória vastagon.

Az uniós pénzek hazamennek, akkor a vámpénzek és a multiknak adott állami támogatás meg vissza. Szerintem az EU rosszabbul járna.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.14. 21:05:51

@bundi124:
Pár évig voltam a főnökük, és szerénység nélkül mondhatom, hogy megtanultam velük bánni :)

Viszont szondázáskor pl el kellett nézni a reggeli "hideginditót", mert anélkül sajnos már mozogni sem birtak.
Ha valakit kirúgtam, akkor másnap ment a szociális osztályra, vagy a polgármesterhez segélyért. Sajnos ők pedig visszavették a brigádba, mert éhendögleszteni senkit sem akartak.

Azt továbbra is fenntartom, hogy termelő, érdemi munkát nagyon kevesükkel lehet csináltatni. Közterületfenntartás, bontás, ezek okék.
Minden más, kicsit is többre hivatott embert elszippant a magánszektor (nagyon helyesen), hiszen az ilyenek dolgoznak, és megvan hozzá az eszük is.

bundi124 2012.01.14. 21:06:42

@kunzoo: Hoppácska!! Mikor tette le a seggét a Suzuki Esztergomba? 1991-ben. Hol volt még az EU? Sehol. Akkor hogy is van ez a "ha nem lesz EU, akkor kivonulok dolog"? Átpakolni az egész gyárat olyan országba ami EU-s és a szakképzett munkaerő + a beszállítók is megvannak, nem olcsó mulatság. Nem mennek azok sehova.

bundi124 2012.01.14. 21:09:14

@Kőmíves Kelemen: Pont ez a lényegi különbség a mostani közmunkarendszer és a gyöngyöspatai rendszer között. Ha Gyöngyöspatán (egyébként Tiszavasváriban is) kirúgják a közmunkát, akkor az mehet amerre lát, mert segélyt az önkormányzattól nem fog kapni ameddig a 3 év le nem telik. Ez nagy visszatartó erő.

2012.01.14. 21:30:46

@vargánya: Az angolban volna rá szó elég (stubborn, high-spirited, fiery, highly strung stb.), a hiba inkább az indián nyelvből való átfordításnál történhetett. Valószínűleg maguknak az indiánoknak sem volt külön szavuk a bomlott elméjű és az erős személyiségű lóra (a természeti népeknek általában párszáz szavas csak a szókincsük). A crazy angolul egyértelműen lesajnáló: őrültség, hóbortosság, de a legjószándékubb megközelítésben is bolondosság. Nem nagyon illik egy komoly szabadságharcosra... de nem is biztos, hogy kell kapcsolatot keresni indián neve és munkássága között, mert a nevet gyermekkorban kapta.

majomkutya 2012.01.14. 21:32:19

@anti_troll:
Norvégia az olajbevételek döntő többségét tartalékolja az olaj utáni időkre. Nyilván fontos az olaj, De pl Nigéria is úszik az olajban, de ugyanolyan szar minden, mint általában Afrikában.
Nyilván nem mondom, hogy ha kilépnénk az unióból, akkor rövid idő alatt elérhetnénk azt az életminőséget, mint a norvégok (a norvég életminőség az egyik legmagasabb a földön).
Az a probléma, hogy úgy állítjátok be, hogy ha kilépnénk az EU-ból, akkor vége lenne a világnak. Én ezeket az országokat - ismétlem még 1x - csak azért hoztam fel, mert lehet normális gazdasági együttműködést (szabadkereskedelem) folytatni az EU-val tagság nélkül is. Ezt egy szegény ország is megteheti, nem kell ahhoz hatalmas olajkészlet, hogy vámmentesen szállíts az únióba.
Továbbá: az EU tagság nélkül pl. fel lehetne számolni a transzferárazás nevű kváziadócsalási technikát.
És azt is érdemes azért megjegyezni, hogy 2004 előtt is volt élet Magyarországon. Akkor sem mentek jól a dolgok, de példának okáért az ország mutatói akkor még jobbak voltak

Bee-zony 2012.01.14. 21:35:22

@Kullancs1983: Nem igaz, mert ha valamely parlamentben nincs ellenzék, akkor ott nincs demokrácia, hanem ott egypártrendszer és diktatúra van.
Viszont ha valamely ország tagja, vagy nem tagja az EU-nak, attól ott még lehet demokrácia.
Az egyik dolog az államforma, a másik dolog az EU tagság vagy nem tagság.
Az ellenzéknek lenni vagy nem lenni, vagy tagnak lenni vagy nem lenni, az két külön dolog, és kevered a szezont a fazonnal.
De ha mindenáron párhuzamot akarsz vonni:
A kilépést hirdetem az EU-ból, de közben maradok EU-képviselő.
Azt hirdetem, hogy lemondok a mandátumomról, de közben maradok parlamenti képviselő.
Hiteles az ilyen (személy) ugye?
A hitelesség kérdése itt nagyon egyszerű: aki azt hirdeti, hogy lépjünk ki az EU-ból, az képviselőként se legyen benne; és lépjen ki, mert különben nem hiteles, egy kicsit sem.
Sz. Csanád EU-kilépést prédikál, miközben annyira bent van az EU-ban, amennyire csak lehet.

lyken 2012.01.14. 21:56:26

@majomkutya: "És azt is érdemes azért megjegyezni, hogy 2004 előtt is volt élet Magyarországon. Akkor sem mentek jól a dolgok, de példának okáért az ország mutatói akkor még jobbak voltak "

Jó ideje -a válság előtt- _minden_ politikus aki pénzhez(hitelhez) jutott, az két dolgot lépett meg:
- megtömte a zsebeit(Grippen ügy, olaj ügyek, holdudvaroknak szervezett "közbeszerzések, stb.")
- kitömte a köznépet, hogy meglegyen a szavazóbázis (ingyenes/kedvezményes utazás, 13. havi nyugdíjak, stb.)

Mocskos, populista politizálás megy, ahol mindenkit megszivatnak aki tisztességesen adózik. Ja, igen: 2004 előtt is volt élet Magyarországon. Ugyanolyan szar mint manapság(nem, valójában szarabb kicsivel), csak az idő megszépíti egyeseknek.

majomkutya 2012.01.14. 21:57:47

@kunzoo:
Csak egy kérdés: 2004 előtt mi volt? Nem voltunk EU tagok és mégis reggel felkelt a nap, este pedig lenyugodott. Nyáron ugyanúgy meleg volt, télen pedig hideg. Ugynaúgy jöttek ide cégek, sokan már azelőtt, hogy az EU csatlakozási tárgyalások megkezdődtek. (pl. Suzuki).
"Egy haverom itthon dolgozik egy olyan cégnél, amelyik bőr belsőket gyárt rengeteg autótípusba."
És szerinted ha nem lenne Magyarország tagja az EU-nak, akkor haverodnak nem lenne lehetősége sehol dolgozni? Valaki esetleg megtiltaná neki?
Én továbbra is azt mondom, hogy a bérmunkás-összeszerelő szerep, ami a K-Eu-i országoknak és a perifériának jut a biztos nyomor útja.
Szerintem amíg Magyarország nem szerezi vissza az alapvető árucikkek terén a belső piacot, addig nem lehet előrelépés (ma már a háztartások fogyasztásának közel 60%-a import).
Nincsen bajom a külföldi cégekkel, ha nem a támogatások, adókedvezmények miatt jönnek.
Azokat a támogatásokat, amiket a multiknak adunk azért cserébe, hogy építsenek itt egy összeszerelő üzemet, abból meg kell találni azokat az ágazatokat, amikben mi magunk jók tudunk lenni és ott ki kell építeni a termelési, feldolgozási vertikumot. Ez elsősorban a 1. mezőgazdaság és 2. különböző rekreációs szolgáltatások lehetnek.
Mezőgazdaság: magas hozzáadott értékű feldolgozott/csomagolt termékeke- pl zöldség, gyümölcs, lekvár, aszalt gyümölcs, hús. Mindezt modern technológiával. Ha Hollandia feleekkora művelt területen mint mi képes előállítani értékben a magyar agrárium termelésének a tizenkétszeresét, akkor nekünk szerintem itt több keresnivalónk lehetne, mint pl. a Hankooknak adni munkahelyenként kb. 5 millió forintot, hogy autógumit gyártson.
Ennek a dolognak az egyik akadálya az EU - előírt kvóták vannak, gyümölcsös telepítését (pl. a francia gyümölcstermelők érdekeire tekintettel) TILOS támogatni, egy Rajna-vidéki szőlősgazda hektáronként 2000 EUR támogatást kap, egy magyar pedig kb 150 EUR-t (szabad verseny, mint úniós vívmány....), vagy a magyar kap támogatást ha kivágja a szőlőt.
2. A rekreációs szolgáltatások at azt hiszem nem kell magyarázni. Annyi termálvizünk van, hogy Európából sok löttyedt heréjű nyugdíjast tudnánk fogadni és gyógyítani. És itt most nem csak a klasszikus "velneszhotel"-re gondolok, hanem konkrétan gyógyszállókra, amik hasonlóan működhetnének, mint egy luxuskórház.
A pénzt ebbe kellene tolni és nem pl Németország leggazdagabb vállalataiba (Daimler, Audi).

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.14. 22:06:10

akinek nem tetszik a nyugati keresztény civilizáció, nyugodtan távozhat keletre, nem kötelező maradni

szibéria gazdag vidék

Bee-zony 2012.01.14. 22:09:33

@bundi124: Szerintem meg te vagy nagyon eltévedve.

„A képviselők az EU-ban nem azért vannak ott, hogy az EU érdekét tartsák szem előtt, hanem hogy a választóik érdekét érvényesítsék amennyire tőlük telik.”

Ki az EU? Ők is, nem? És ha nem az EU-ét (Európai Unió, közösség, vagy mi), akkor kinek az érdekét tartsák szem előtt? Amerikáét esetleg?
Ami pedig az őket oda bejuttató választók érdekeit illeti, ki kérte meg őket az EU-ból való kilépésre? Én nem, az biztos, és nem is emlékszem, hogy benne lett volna ilyen a 2010-es választási programjukban.
Kiket képviselnek? Egyrészt saját magukat, másrészt pedig olyanokat, akik nem én vagyok. Szavazzon rájuk az kétezer 2014-ben, akik most ott voltak az EU-ellenes tüntetésen, oszt’ jónapot. Menjenek csak vissza a 2,2%-os szintre, ahol elqúróék áldatlan tevékenysége előtt voltak, az a reális, és ne kormányozzanak soha, mert már ennyiből is látszik, hogy kártékonyak, és nem hiányzik, hogy még valakik übereljék ebben a Fideszt.
Az pedig már így is überpofátlan és 100% kétszínű, hogy olyan hirdeti az EU-ból való kilépést, aki mindent megtett, hogy ott legyen az EU-kondérnál. Úgy emlékszem, hogy Szima Juditnak ígért a Jobbik EU-képviselőséget, amit Sz. Csanád miatt nem kapott meg.
A Jobbik és a hitelesség, az már két külön dolog. Olyanok, mint a többi, és mehetnek a süllyesztőbe. Mennek is, saját erőből, és az is lehet, hogy kimutatható szavazatvesztést „nyertek” az EU-kilépő kampányukkal. Bár nyilván kell még néhány ilyen akció a 2,2%-hoz, de ha a hülyeség kitartással és akaraterővel párosul, meglesz az.

Láma2 (törölt) 2012.01.14. 22:43:23

A Jobbik csak azt az egyet nem hajlandó átgondolni, hogy mit fogunk exportálni, hogy legyen miből importálni, ha kilépünk az EU-ból.

2012.01.14. 23:00:34

@majomkutya: Hollandiában kedvező az éghajlat és van minden hitech. Nálunk meg csak a szocban végletekig kihasznált, agyonműtrágyázott föld van, amin 20-30 éves MTZ-k bukdácsolnak. Idén nyáron két hónapig nem volt eső, öntözni kellett volna, de se kút, se szivattyú, se önjáró öntözőberendezés, ki is égett az egész. Tavaly meg árvíz volt, amit csatornák híján nem tudtak levezetni (a hollandoknak persze az is van bőven). Nem lehet összehasonlítani a két ország adottságait! A magyarország-agrárország legendát csak a kényszer szülte, valójában mindig is nyomorúságos termelékenység és nyomorúságos életszínvonal jellemezte a magyar paraszti világot. Véleményem szerint itt csak a könnyűipar jelenthetne kiugrási pontot. Mindig is húzóágazata volt az ipari forradalmaknak, úgy a XVIII. századi Angliában, mint az összes XX. század közepi-végi ázsiai országban.

kunzoo 2012.01.14. 23:05:33

@majomkutya: @bundi124:

A kádári rendszer végén kinyilvánítottuk hogy ide szeretnénk tartozni amint lehet. cserébe külkereskedelmi vámkedvezményt kaptunk tőlük és elég sok pénzt az előcsatlakozási alapból. A csatlakozás előtt már gyakorlatilag vámmentesen vihettük az árukat nyugatra.

Szerintetek a Suzuki miért nem Belorussziába telepítette a gyárát? Talán ott több bért kell fizetnie? Nem. onnan nem tudta volna kedvezményesen nyugatra exportálni a kocsijait.

A Ladának és a gaz gyárnak pont ez a baja hogy ha bizonyos százalékban nem az EU-n belül készül az áru akkor vámot kell fizetnie. Az EU is védi a belső piacát. Ha kikerülünk akkor majd tőlünk is védi ezt a piacot.

A mezőgazdaság a lakosság maximum 6% át tudja foglalkoztatni.

Sokáig az állami vagyon feléléséből éltünk, így "kelt fel a nap" ez mára elfogyott.

Ráadásul mint korábban írtam a rossz béreken meg egyáltalán nem segít a kilépés. Abban viszont biztosak lehettek hogy a jó szakemberek pánikszerűen elhagynák az országot.

kunzoo 2012.01.14. 23:10:40

@majomkutya:

Másodszor valakinek el kell végeznie ezt a melót ha tetszik ha nem. nem lehet mindenki főnök. A spanyolok azt hitték, náluk is a legmagasabb a munkanélküliség.

A magyar termékek segítésére az EU-n belül is van lehetőség csak ne verjenek át a saját termelőink(szegedi paprika, aflatoxin botrány, ahol nem az aflatoxin az igazi disznóság hanem az hogy brazil paprika volt magyar csomagban)

Magunkat verjük át a magyarnak csomagolt kínai foghagymával. Ez nem az EU bűne, hanem nagyonis magyar csalóké.

Kullancs1983 2012.01.14. 23:12:48

@Bee-zony: Szerintem te érted félre. Elmondom, hogy Magyarországon nincs demokrácia, de felveszem a fizetésem, hiszen megválasztottak? Ők ott vannak az EP-ben, hisz Magyarország tag. Ha úgy akarnának képviselők maradni, hogy az ország kilépett, akkor neked lenne igazad. Ennyi erővel le lehetne tiltani az autópályákról mindenkit, aki szerint nem kellett volna annyit építeni, és a kórházakba se engedjék be azokat, akik kritizálják az ellátást, nem?

firka-river 2012.01.14. 23:14:14

Félnek a fiúk!És nincs kivétel!D:)A gabika is, a kis pszihodrámáival!Vicc!!Bohózat!Csak egy teszt volt.

kunzoo 2012.01.14. 23:20:46

@majomkutya:
Rekreációról: Nézz végig az élményfürdőinken, a Hévíz, Gyula, Sárvár kivételével alig volt külföldi, nagyrészt az üdülési csekkre alapozták őket. A balatonfüredi Aquapark is csak üresen tátongott nyáron. Az egész inkább ingatlan és támogatáslenyúlás-biznisz volt, jövő nincs benne.

Másodszor a nyugatiak már nem kell hogy a határon rohadjanak órákon át vámvizsgálatra. Ez már nem megy. Ha kilépünk, mennek máshová. A Balatonra is azért jártak a macera ellenére mert csak itt tudtak találkozni a keleten ragadt rokonsággal.

Az európai egészségkártyájuk már nem biztos hogy érvényes lesz ide, ugyanúgy ha fejreállsz egy nyugati országban kocsival könnyen benyújthatják a számlát.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.14. 23:31:36

@kunzoo:
Azt is tedd hozzá, hogy ha kilépünk, és "nagymagyarkodunk" meg kissé megbolygatjuk a rétinégereinket (amit egyébként a nagy többség megérdemelne, de ez magánvéleményem), akkor hiába vannak megállapodásaink az immár külsős EU-piaccal, a jogi visszásságok miatt kapunk szépen egy embargót, és ránk rohad minden...
(lásd Sziria vs. Arab Liga, vagy Irán vs USA, É-Korea vs világ)

Szóval én nem csak az EU-ból való kilépés miatt fosok, hanem hogy ezek a dilettáns barmok (mindegyikre értem) a nagy kurucoskodásban milyen "nemzetállamot" épit ki, amivel végleg kirekeszti a világból az országot.
Ezért lenne szükség konkrét adatokra és elképzelésekre azt illetően, hogy mi lenne velünk utána. Mert az "EU-n kivül is van élet" egy biankócsekk, cseppet sem jobb (sőt) mint a mostani eu-tagság.

ati27 2012.01.14. 23:49:01

@Kőmíves Kelemen:

Azért irigylem a türelmedet! :D Nekem elég volt csak olvasni is.. :D

firka-river 2012.01.15. 00:03:01

Elolvastalak benneteket.Tisztelve a véleményeket,azt kell mondanom,hogy nincs normális élet az eu-n kívül!Most azt hiszitek ez MÁR az eu.De ki kell ábrándítsalak benneteket!EZ NEM AZ EU!(menj ki, élj benne!)Ez egy hihetetlenül mocskos,korrupt ország,a középkorban leragadva.Amit bizony mi tettünk ilyenné!Én is,mert ugyanúgy nem érdekelt a politika mint sokakat.Ezért megértem,ha ez nem tetszik.Nekem sem!DE ezt a sz@rt nem a külföld akarja.Hanem a mi vezetőink! MIND!!Ezért megy ez a szabadságharcosdi is.Mert ha idejönnek kintről,rendet rakni,akkor vége a pénzesőnek!A plágiumoknak,a hazudozásnak. Mindennek!Mehetnek a lecsóba!A jobbik is!!A tesztelést+úgy értettem,hogy már nincsenek jelszavak!!Mert mindet lejáratták az elmúlt 20 évben!!Önző célokra felhasználták, és nincsenek új kommunikációs panelek!Vagy új stratégiák.Semmi sincs csak a félelem,hogy ugrik a pénz,a hatalom,hogy kiderülnek a régi ügyek!Az pedig,hogy ezt a nagy megtisztulást nem tudjuk megcsinálni?Az a mi szégyenünk,én szégyellem is magam!TE ?

NE használd 2012.01.15. 00:07:39

@bagir:
Sajnos, erre csak azt tudom mondani, hogy a külföldi tulajdonosok is olyanok, mint a magyarok.
Az egyik tisztességes, a másik aljas.
Nem vagyok jogalkotó, tehát arra sem tudok válaszolni, hogy miért ilyenek az adójogszabályok.
Feltételezem, hogy a kormányok (pártállásra való tekintet nélkül, és a világon mindenütt) a "jót" feltételezik a külföldiekről: munkahelyet teremtenek, helyi adókat (pl. iparűzési), társasági adókat fizetnek stb. A "nagy" multik szoktak 10 éves társasági adó-adókedvezményt kapni, ha egyszeri , 10 milliárdot meghaladó beruházásokat hajtanak .
Az, hogy ilyen helyzetbe kerültünk, ez főképp az Antall-kormány "mindent eladni (magánkézbe adni, mert az állam nem gondos gazda) címszó miatt történt. És mit gondolsz, ki volt ennek a gondolatnak a legfőbb támogatója akkoriban? Hát a mostani gazdasági miniszterünk, a Matolcsy! Nézd meg a youtube-on Róna Péter nyilatkozatait ebben a témában.

remiz (törölt) 2012.01.15. 00:14:06

@Kőmíves Kelemen: egyetértek ati27-tel.
már régebben akartam írni: überriszpekt.
előző életedben kisegítő iskolában lehettél a legjóindulatúbb,
legtürelmesebb pedagógus, és ezt
most vedd a legnagyobb dícséretnek:)))

ork1234 2012.01.15. 00:22:46

Ugyan már kérem, 2004 előtt rosszabb volt, mint mióta beléptünk az Únióba? Túrót, sőt azóta egyre rosszabb a helyzet. Az Únió lassan széthullik, először kizárnak pár tagországot, aztán néhányan maguktól kilépnek, a végén már csak az erősek maradnak együtt, de minek. Nézzetek magatokba, miben különbözött 2003 és 2005 Magyarországon? Na ugye, semmiben. Egyébként meg nem az Únióval van baj, hanem a senkiházi kampósorrú hitelminősítőkkel. Párat ki kellene hajigálni az emeleti irodájukból, hátha észhez térnének.

ati27 2012.01.15. 00:22:47

Átnéztem a Mandinerre... Hiba volt.. Ehhez képest itt "akadémikus" vita folyik! :) Akkor milyen lehet a kurucinfón?

bundi124 2012.01.15. 00:48:10

@Bee-zony: Tájékozatlan vagy, mert nem tényekből, hanem véleményekből informálódsz.
1. Nem az EU érdekeit kell képviselnie az eu-s képviselőnek, hanem magyar nép azon részét, akik rá szavaztak. Értelem szerűen, akik másra szavaztak, azokat az a párt képviseli.

2. Benne volt a választási programban, hogy a Liszaboni Szerződést, ill. az EU-s tagságot felül fogják vizsgálni. El kellett volna olvasni a programjukat, nem csak a visszhangot játszani.

3. Szima Judit a lista 4. helyén volt, de csak 3 képviselő jutott be.

4. Ezzel az érveléssel a vádlott se legyen ott a bíróságon, mert ott sokan ellene vannak. Ha megfigyelnéd a Jobbik, soha nem csak simán azt mondja, hogy az meg ez nem jó. Mindig van mellé egy javaslat, vagy több. Az EU ebben a formában nem jó, ha megfelelő támogatást kap egy ilyen javaslat, azzal lehet változtatni. Azért, hogy ne kelljen kilépni. Egy szövetség a nemzetek között, az olyan, hogy ha nem éri meg mindenkinek, akkor az nem szövetség, hanem diktátum.

5. A szavazatvesztésről annyit, hogy ne a saját körödből indulj ki. Mert vidéken bizony nagyon nehéz lenne megállítani a növekedését. Pesten egyenlőre nincs módszer, de 2014-re meglesz az is.

A többire most nem reagálnék, mert egyrészt késő van, másrészt annyira nincs alátámasztva, hogy nem érdemes a levegővel vitázni.

bundi124 2012.01.15. 00:52:26

@kunzoo: Igen, egyik csillagtól a másik alá. A vámmegállapodásnak nem kell elmennie a kilépéssel. Az mindkét fél érdeke, hogy bizonyos termékekre megmaradjon. Főleg azokra, amit a multik itt gyártanak. De cserébe itt is lenne olyan termék, amit védővámmal segítenek. Pl: tej, hús, stb.

Meg lehet ezt úgy oldani, hogy ne legyen vasfüggöny, csak akarni kell.

Bee-zony 2012.01.15. 01:13:39

@Kullancs1983: „Ennyi erővel le lehetne tiltani az autópályákról mindenkit, aki szerint nem kellett volna annyit építeni…”
Nem, az egy másik eset; és az is egy másik eset, ha valaki azt hirdeti, hogy ne használjuk az autópályákat, és ennek ellenére használja.

„…a kórházakba se engedjék be azokat, akik kritizálják az ellátást, nem?”
Nem. Az itt a baj, ha valaki azt hirdeti, hogy bojkottáljuk a kórházakat, és közben ott gyógykezelteti magát.
Vizet prédikál és bort iszik, a szavak nem esnek egybe a tettekkel.
„Csak” annyi bajom van ezzel, hogy teljesen hiteltelen.
Mert ha valaki vizet prédikál és vizet iszik, hát, az is egy nézet. De ha valaki vizet prédikál és nem azt iszik, az már nem csak egy nézet, hanem erkölcsi nulla és politikai hulla is, akit nem szabad hogy bárki is mérvadónak tekintsen, mert különben egálban lesz vele.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.15. 01:30:49

@ati27: @remiz:
Én sem értem mi van velem, talán jó napom van :)
Meló közben frissitgetem néha a kommenteket, és úgy látszik a rajzolás most agyzsibbasztóbb, mint kommentelni.
Pedig én is ki szoktam akadni az első 10 hülye komment után, és inkább nem is irogatok/olvasok utána.

Bee-zony 2012.01.15. 01:44:11

@firka-river: A rossz végéről nézitek, hogy az EU-n kívül is van-e normális élet. Persze hogy van: USA, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland…
A borosta sem szúr, ha valaki a jó oldalra születik. :)

"Az a mi szégyenünk,én szégyellem is magam!TE ?"
Mivel a szégyenből nem sok jut a melósra, aki minden rendszerben mozdonyt javít, vagy targoncát vezet, én nem nagyon szégyenkezek. A tehetetlenség sokkal jobban zavar, hogy csak ennyire képes ez az ország, és slussz, ez a plafon. 10 millió ember csak ennyire képes.... Na ja, kb. egymillió alkoholista és más szenvedélybeteg, sokszázezer rokkantnyugdíjas... Nagyon le van gatyásodva ez az ország: egy közép-európai Urundi-burundi tragikomédia.
Legalább szembenéznénk magunkkal, és kimondanánk, hogy szarok vagyunk, és hogy ez a világátlag szintje alatti, és vagy tanulni kellene másoktól és alkalmazni, vagy kreativínak lenni, vagy mind a kettő, és sürgősen, és persze tömegesen, mert különben csak a döglődés és a hanyatlás van.

Kullancs1983 2012.01.15. 02:03:26

@Bee-zony: Nem, nem azt hirdeti. Tényleg nem veszed észre a különbséget? Magyarország az EU tagja. Attól, hogy van akinek ez nem tetszik, még így van. A Jobbik sem azt hirdeti, hogy bojkottálni kell az EU-t, hanem hogy ki kell lépni. Ha Magyarország kilép, ők sem lesznek képviselők, gondolom én. De ha netán mégis, onanntól kezdve a te példád lesz a helyes.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.15. 02:34:04

Aki Vona Gáborral kar beszélni nem egy blogot ír, szóval eleve nem tisztességes eza blog.

Aztán meg Magyarország elég jól elvolt EU nélkül is, akkor sem volt Arab Liga, sem szövetség Ukrajnával, sem a többi marhaság, amiről a szerző álmodik.

Svájc is elég jól elvan EU nélkül is.
Ja, hogy Magyarország nem Svájc!
Sajnos nem az, de bár az lenne!

Szerintem több igennel szavazó bánta meg a szavazatát, mint nemmel szavazó.

Bee-zony 2012.01.15. 03:28:58

@bundi124: „1. Nem az EU érdekeit kell képviselnie az eu-s képviselőnek, hanem magyar nép azon részét, akik rá szavaztak.”
Csak nem akarod érteni, hogy Magyarország is az EU része, és hogy az EU érdekeket kell(ene) védeni az EU-n kívüliekkel szemben, ha épp olyan a helyzet? Részletkérdés, rámutattam, hogy ez is van, lehet lapozni.

„2. Benne volt a választási programban, hogy a Liszaboni Szerződést, ill. az EU-s tagságot felül fogják vizsgálni. El kellett volna olvasni a programjukat, nem csak a visszhangot játszani.”
Annó elolvastam, és kurvára nem ugrott ki belőle, hogy ezek KI AKARNAK LÉPNI AZ EU-BÓL! Nem volt erről egy nyilvános vita sem… Hát „kösz’” hogy sunyi módon belevittek egy olyan dolgot, az „apróbetűs részt”, amiről ha tudtam volna, hogy mit hoznak ki belőle, akkor azt mondom, hogy nem, és nem szavazok a Jobbikra, már akkor sem. Így a 2010-es volt az utolsó – és „köszönöm”, hogy a Jobbik is a kész átverés show része, ahogy a többi párt is.
A felülvizsgálat így sem stimmel – ahogy néztem a tüntetést, kategorikus kijelentéseket és felszólításokat hallottam, és nem azt, hogy „felülvizsgáltuk az EU-csatlakozást, és ilyen és ilyen számok és paraméterek alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy…”. A zsigeri indulat látszik, de hol van a felülvizsgálat?
Ezek után, sok hajmeresztő dolog van még a tarsolyban? Kikkel fogunk még hadilábon és hadban állni, és mennyire?

„3. Szima Judit a lista 4. helyén volt, de csak 3 képviselő jutott be.”
Megígérték neki a helyet, mégpedig azért, hogy a mentelmi jog által el tudja kerülni azt a rendőrségi baszogatást, amit nagyrészt a Jobbik miatt kapott – de aztán nem mondott le a javára senki. Ennyit a Jobbikos ígéretekről, és a betartásukról.
Ez lehetne a Jobbik mottója: használd ki, és dobd el. Legyen ön is az a papírzsebkendő, amibe a Jobbikos pszichopata vezetők belefújják az orrukat, aztán használat után eldobják.

4. „… Az EU ebben a formában nem jó, ha megfelelő támogatást kap egy ilyen javaslat, azzal lehet változtatni. Azért, hogy ne kelljen kilépni.”
Világos, nem a Jobbik igazodik az EU-hoz, hanem az EU igazodjon a Jobbikhoz. Ehhez képest a zsidó hücpe (kb. pofátlanság) sehol sincs, és legalább ebben sikerült felülmúlni őket. Azért a zsidóknak nagyobb a realitásérzéke, és kisebbeket esnek pofára…
„Egy szövetség a nemzetek között, az olyan, hogy ha nem éri meg mindenkinek, akkor az nem szövetség, hanem diktátum.”
Kompromisszumról hallottál már? És arról, hogy a politika a kompromisszumok művészete?
De az is igaz, hogy ha a kecsesen ringó fecskék között van egy recsegve fingó kecske is, úgy nagyon nehéz, vagy nem is lehet kompromisszumot találni.

„5. A szavazatvesztésről annyit, hogy ne a saját körödből indulj ki. Mert vidéken bizony nagyon nehéz lenne megállítani a növekedését. Pesten egyenlőre nincs módszer, de 2014-re meglesz az is.”
Mert nem csak az a helyzet, hogy Judapest, hanem az is, hogy a vidéki egyszerű embereket könnyebb bepalizni, és lassabban jönnek rá, hogy kihasználták és átverték őket; hogy arra kellettek, hogy néhány rafinált Jobbikost betoljanak az Országházba a zsírosbödönhöz, és akik aztán ott elszabadulva azt csinálnak, amit akarnak – és a választó már csak 2014-ben mondhatja, hogy hé, én 2010-ben nem arra szavaztam, amit aztán 2 év múlva műveltetek.
2014-re pedig jön a módszer, a „csodafegyver”, aha. „A csodafegyver (németül Wunderwaffe) a második világháború végén a németek azon propagandafogása, amely a német és német oldalon harcoló csapatokat ösztönözte a további kitartásra. Ezektől a fegyverektől várták a háború sikeres befejezését, ám legtöbbjük csak prototípusként vagy túl későn készült el. Amelyeket sikerült befejezni, azokból sem állt rendelkezésre elég, hogy érdemben befolyásolják a háború menetét.”
Azért persze kíváncsiságból megnézem, hogy mi lesz 2014-ben.
Most megértettem, hogy még sokkal jobban is el lehet kúrni az országot, mint ahogy Fideszék csinálják. Ők a Jobbikhoz képest mérsékelt elkúrók, ahogy Horthy is az volt Szálasihoz képest. És persze mindkét személynek megvolt és megvan a rajongótábora… „Csodálatos”, ahogy a történelem ismétli önmagát. Mi lesz a Fidesz után? Még rosszabb.
Ki kellene törni ebből a körből. De ezt MSZP-SZDSZ1-2-Fidesz-KDNP-Jobbikkal nem lehet, mert ők és a szavazóik a történelemismétlő kör.

„A többire most nem reagálnék, mert egyrészt késő van, másrészt annyira nincs alátámasztva, hogy nem érdemes a levegővel vitázni.”
Ha levegőnek nézel, akkor csak annyi a kívánságom, hogy ne csak szavazatokat ne kapj, hanem levegőt se. Elfogy a Jobbik körül nem csak a szavazat, hanem a levegő is…
Most már biztos vagyok benne, hogy a Jobbik egyik haszonélvezője vagy, azért véded ennyire a mundért. A Jobbikos Vidéki, Enrico… Annyi a különbség, hogy ők egy bitesek, te pedig két bites vagy, és árnyaltabban véded ami büdös, a szart.

Bee-zony 2012.01.15. 03:47:29

@Kullancs1983: Látom, túl bonyolult vagyok neked.
Egyszerűsítve: aki azt hirdeti, hogy lépjünk ki az EU-ból, az mutasson példát azzal, hogy kilép az EU-képviselőségből. Ha ezt nem teszi meg, akkor nálam-nekem soha nem lesz hiteles – vagyis olyan személy, akinek a szavai összhangban vannak a tetteivel.
Mennyire hiteles az az aszkéta, aki a szegénységet hirdeti, és azt, hogy mondjál le a pénzről, úgy, hogy neki adod az egészet?
A Jobbik is ilyen „hiteles” párt – a Fidesz szélhámos szekta 1 után a szélhámos szekta 2.

Bee-zony 2012.01.15. 05:00:42

@Akitlosz: Megint megtudtam valamit.

„Mondd, mit érlel annak a sorsa,
akinek nem jut kapanyél;
kinek bajszán nem billeg morzsa,
ki setét gondok közt henyél;
ültetne krumplit harmadába
s nincs szabad föld egy kapa se,
s csomókban hull a hajaszála
s nem veszi észre maga se?”

Aki velem akar beszélni, nem egy verset ír, szóval eleve nem tisztességes ez a vers.
Nahát.
Broáf.
Viszont én ezt nem gondoltam komolyan – csak azt, hogy egyes érvelők nagyon vicces emberek.
Egyrészt.
Másrészt, ha valaki egy nyílt levél típusú írást közzétesz a blogján, és nem írja oda, hogy nyílt levél, az nem tisztességes?
Miért nem?
Ez egy jó nehezen eldönthető kérdés, viszont annyiban van jelentősége, hogy zero vagy tisztességtelen, vagy valaki rágalmazza zerot (azzal, hogy a blogja -> vagyis amit ő írt -> vagyis ő, tisztességtelen).
Persze le lehet zárni a témát azzal, hogy zero, legközelebb úgy írj, hogy ne lehessen belekötni; vagy írd át, ez a lényegi részt úgysem érinti.
Mert ezek a Jobbikosok olyanok, hogy a legpitiánerebb dologba is belekötnek – éles szeműen észrevesznek minden szálkát másoknál, viszont a saját gerendájukat, azt ugyan nem. Igen erősen szelektív látásúak…

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.15. 07:21:05

Az EU - IMF duó az előző és a mostani kormányok hülyeségei miatt szorongatják a tökeinket. Sajnos tény, hogy ez egy rideg kapitalista világ, ami szép lassan bedarálja az országunkat. A hiba főként az emberek felfogásában és a pártok/kormányok hülyeségeiben keresendő, akik az emberek rossz felfogásaira még pár lapáttal rátesznek.

A Jobbiknak mindig is voltak szimpatikus gondolatai, ötletei. Egy nagyon is ígéretes pártnak, politikai alternatívának gondoltam őket. Bíztam abban, hogy ezt a kezdeti hőbörgős stílust "kinövik" és egy határozott, bölcsebben politizáló párttá érnek. TÉVEDTEM!

Nagyot csalódtam bennük a tegnapi tüntetés kapcsán.

"Vissza akarják foglalni az utcát" : Ez nem is lenne rossz, hiszen engem is zavar, hogy most olyanok tüntetnek az ellen a szar ellen, akik saját maguk is nagy lapáttal keverték anno. Nekem is bőven elegem van az elmúlt évek politikai elitjéből, akik szép lassan de biztosan amortizálták idáig ezt az országot.

De annak az ég világon semmi értelme, hogy kimegyünk az utcára anyázni az EU-t, zászlót égetni és Trianonozni. Erre nagyobb, értelmesebben gondolkodó emberek nem kaphatóak. És a Jobbik ezzel b***za el, hogy politikai alternatíva legyen ebben a politikai szarkupacban.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.15. 07:27:59

@Bee-zony:
Így igaz. A fideszen én már 2006-ban láttam, hogy nem lesznek különbek az mszp-nél. Anno, mikor nagy tüntetések voltak, mikor a "drága" képviselők kimentek kordont bontani... mit csináltak utána... na mit ??? Visszaültek a Parlamentbe és díszes falak mögül ugattak tovább 2010-ig. Így akartak egy demokráciát semmibe vevő kormányt leváltani (mikor tényleges lehetőségük is lett volna rá) ? MUAHAHA

A Jobbiknál kb. most jött el egy ilyen időszak.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.15. 07:51:07

@Őrült Ló Nagyfőnök:

Ezzel nem értek teljesen egyet. Az országban világviszonylatban jó minőségű a talaj. Termelnek nálunk jó minőségű takarmányt, amit külföldre visznek ki. Autóval, vonattal járva a vidéket több helyen is lehet látni juh nyájakat, marhacsordákat. A boltokban mégis alig van birkahús, vagy jó minőségű marha. Igen... mert azokat is viszik külföldre. Ezzel nincs semmi baj, csak azzal, hogy a hazai piac van alaposan lebutítva. A vásárlóerő le van amortizálva, az ételkultúránk pedig leragadt a sertés - csirke - marha pörkölt és a rántott pulyka között.

Nincs kizárva, hogy ha külföldiek is vásárolhatnak majd földet nálunk, akkor Holland, Belga, Dán cégek jönnek ide termelni. Az olcsó föld, munkaerő + jó adottságok miatt.

Az pedig, hogy miért van a mezőgazdaságunk mégis a bányászbéka alatt... az külön misét érne meg.

ati27 2012.01.15. 08:17:41

Azért az csak megírom: Milyen Bátor tett volt már a jobbiktól, hogy EU-s zászlót égetett... Egyrészt aki bármilyen jelképet (zászlót/könyvet/stb) éget, az saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt! Jó, tartozzon a véleménynyilvánításhoz.. De akkor én is égethessek jobbik zászlót, mindenféle retorzió nélkül. (persze eszemben sincs, mert én tisztelem a jobbik véleményét valamilyen szinten azaz már csak ilyen mocskos libsi vagyok!) Ennek ellenére azt mondom, hogy bizony meg kellene húzni a határokat, amik mindenkire vonatkoznak! Teszem azt, hogy egy ilyen esemény büntethető legyen, függetlenül attól ki követi el! Azaz ne lehessen a mentelmi jog mögé bújni! Pl mi lenne ha törvényben lenne iktatva hogy ezek(zászlóégetés) bizony "uszító" cselekmények, és ilyen esetben pl megszűnik automatikusan pl a "népképviseleti" jog.. Ha pl ezek után vonáék csapatát páros lábbal rúgnák ki az EP-ből, akkor már milyen visítást rendeznének, hogy "ez nem demokratikus"?? A Jobbik: tisztára mint a cigányok: A jogaikat ismerik, és ki is használják de a kötelességüket már annál kevésbé!

ati27 2012.01.15. 08:34:42

Pedig sajnálom őket, mert jól indultak... Rámutattak egy-két olyan problémára, amit más a szájára sem mert venni... Főképp a szocik, de mondhatnánk a fideszt is... Csak sajnos az ilyen ökörségekkel teljesen lenullázzák magukat! Bizony sokaknál kiverik ezzel a biztosítékot. Persze értem a logikájukat, még mindig egyszerűbb egy valós/létező dolog ellen hangolni az embereket mint magával a valós problémával foglalkozni. Mert ugye Magyarország sok sebből vérzik, és bizony sok-sok probléma roppant módon összetett, ezért a megoldásuk időbe sokszor hoszabb időbe kerül.. Minden politikai erő eddig csak a rövidtávú, populista célokat, döntéseket hozott mindenféle hatásvizsgálat nélkül... A politika olyan mint a sakkjátszma, aki távlatokban gondolkodik sokkal nagyobb esélye van, mint aki egy, vagy esetleg két lépéssel tekint előre... És bizony egy taktikus ellenfél ügyesen meg tudja etetni, a mohót/rövidlátót egyik pillanatban még örülök.. hehe leütöttem a királynőd! Aztán két lépés múlva benyelem a mattot!... Kb eddig jutottak ma a politikai pártok, a jobbik sem kivétel sajnos... Habár ahogy az LMP-ben nézem, ott bizony nem féltek beáldozni a vezért! (persze nem vagyok tisztában, hogy náluk mi történik mivel nem vagyok LMP-s)

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.15. 08:35:10

@majomkutya:
Az sajnos tényleg nem valami vidám dolog, hogy a nagyobb multik összeszerelő brigádjai vagyunk. A multik adókedvezményét lehetne úgy módosítani, hogy azt a dolgozóinak a bérfejlesztésére költse. Mindenképp fel kell az ellen szólalni, lépni, hogy csak periféria legyünk az Unióban. Ebben a mi "tehetséges" politikusaink és "értelmes" választóik a ludasak.

Meg lehet nézni a nagy élelmiszer kereskedelmi multikat is. Ilyenekre miért nincs magyar példa ??? Az állam miért nem alapít egy ilyen céget ???? (Ez is az EU hibája, vajon tiltja nekünk?) A CBA is kb. éhbérérért dolgoztatja az egyszerű melósait. Sőt A Dunántúlon itt van egy nagykereskedelmi lánc a Z+D kft. 100% magyar tulajdon. A cég vezetője kb.: egy '70-es évek beli TSZ elnök szintjén mozog. A jobb pozíciókat persze haveri, családi alapon osztogatja, mellőzve minden hozzáértést. Az egyszerű melósai munkabérét pedig b***ik emelni. És persze a nehéz gazdasági helyzetre, meg a válságra és az Izlandi vulkánra, meg a kelet Kongói majomvészre hivatkozik.

A mezőgazdaságban nálunk még sok helyen él az a szemlélet, hogy " A főd'bül maj' csak kinő valami és a zállatok meg csak úgy meghíznak 'oszt lesz valami."
Volt rá példa, hogy egy vállakozó a Dán mezőgazdasági vállalatok modelljét próbálta itt bevezetni, de a termelők leugatták, mert az első pár év a kezdetekben keményebb lett volna.
De az ellen szintén illik, sőt talán kell is tiltakozni, hogy az EU jobban támogatja a gyümölcsösök kivágását. DE... pl. azok a területek, amik NATURA 2000-es természetvédelmi övezetek, ott a természetközeli gazdálkodásra busás támogatást kapnának a gazdák... de ehelyett csak sírnak, hogy korlátozzák őket.

Lehet sőt kell is tiltakozni bizonyos dolgok ellen de az ilyen hőbörgős akciók, mint a tegnapi csak lejáratják a Jobbikot.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.15. 08:40:17

@ati27:
A zászlóégetéssel és a hőbörgéssel a figyelemfelkeltés volt inkább a céljuk. De ezzel többet ártanak mint használnak. És kb. oda süllyednek, ahol az Andrássyn vonulgató buzik vannak.

2012.01.15. 08:46:09

@kunzoo: a suzuki rossz példa, első sorban a hazai piacra termelt. 2003-ban másfél hónapos nyugat-európai körutazásomon összesen egy swiftet láttam kinti rendszámmal. Az biza nem csak a reklámszlogenben volt a mi autónk, ténylegesen meg sem közelítette a piaci részesedése egyik más országban sem a magyart. A Lada köszöni, él és virul, egy vadiúj kockalada kb. 1 millió Ft, csak éppen nem lehet behozni, mert a hatvanas évekből megmaradt technológiát csak euro-3-ig sikerült feltupírozniuk a tavarisoknak, olyat meg már nem lehet újonan forgalomba helyezni az unióban. (De ha lehetne is, akkor is 780.000 Ft regadót kéne rá fizetni az áfán és vámon fölül, és úgy már mindjárt nem lenne olyan ócsó.)

@csabapayne: Már ahol jó a talaj, és nem terméketlen homoktenger, amin max satnya fű nő, és pár fejlődésben visszamaradt szürke marha kérődzik. Magyarországnak egyedül a katonaló-termelésben voltak eredményei a monarchia idején, de az is inkább mennyiségi mint minőségi jellegű eredmény volt.

2012.01.15. 09:16:28

"Az Európai Unió elnöke diktátorként fenyeget egy szuverén államot Európa kellős közepén, ám csak akkor oktathat ki bennünket demokráciából, ha például Szlovákiával visszavonatják a diszkriminatív nyelvtörvényt, a felvidéki magyar állampolgárok retorzió nélkül visszavehetik magyar állampolgárságukat, a székelyek úgy élhetnek az autonómia eszközével, mint például a dél-tiroliak. Akkor magyarázhatnak nekünk, ha már megsemmisítették a szélsőségesen emberellenes Benes-dekrétumokat, de addig legfeljebb a jó édesanyjuknak dirigálhatnak, s nem pedig Magyarországnak, figyelmeztetett Szegedi Csanád."

Hát igen, érdekes hogy a legnagyobbdemokrata ejrópéer toleráns emberjogi balliberálisoknak ezek a Szegedi által felsorolt apróságok nem érik el az ingerküszöbét.

ati27 2012.01.15. 09:23:41

Elmondom, mi lett volna Magyarországnak a kitörési pont.. Az oktatás, és a kutatás-fejlesztés.. Az oktatással, és itt elsősorban az alapszíntű azaz általános iskolával kellene kezdeni. Ha csak ebbe a területbe beletolták volna a lenyúlt nyugdíjvagyon felét, már sínen lennénk! Igaz az eredmények jó esetben több éves távlatban jöttek volna-jönnének... A másik veszélyes ebben az útban, hogy bizony a kiművelt-műveltebb embereket nehezebb "megvezetni" és ez a jelenlegi politikai elitnek: MSZP-től a jobbikig nem érdeke... Mondok egy egyszerű példát: szegeden világszínvonalú lézerkutatás folyik... Akár Nobel-díj esélyével. Mindehhez egy 800 millió forintos forrást kellet volna betolni, hogy ennél nagyságrendekkel több EU-s pályázathoz hozzáférjenek, és fejleszteni lehetett volna az eszközöket.. Nem tudom végül létre jött e a dolog, de nagyon nem volt meg rá a hajlandóság.. (Persze ebben benne lehet az is, hogy bizony az önkormányzati választásokat a fidesz ott bebukta...) Persze ugyanebben az idöben szemrebbenés nélkül nyomtak volna 15 milliárdot a debreceni futball stadionra.. Értem én, hogy a magyar foci világszínvonalú, de ennyire? :D

bagir 2012.01.15. 09:41:10

@NE használd: Innentől egyetértünk, Matolcsy jó szakember, mindig tudta, hogy mely feneket kell nyalni.

ati27 2012.01.15. 09:47:59

@csabapayne:
Többen elkövetik azt a hibát, hogy a mezőgazdaságot tekintik kitörésként. Valamilyen szinten igaz is lehetne. Sokan abban hitben vannak, hogy ehhez elég egy kapa, oszt usgyi. Bizony, ez nem egészen így van.. A mezőgazdaság, ha rentábilisan akarjuk művelni, bizony eszköz igényes. Már bizony ahhoz is kell néhány eszköz, hogy az ember valamennyire kiegészítse a táplálkozását. Annak idején 4-5 holdnyi földön gazdálkodtunk, ennyihez azért már kellet beruházás pl. rotációs kapa, egysoros vetőgép, permetező stb.. Voltak méheink is... Állatartás, de még mindig ennyiből még bőven nem volt önellátó az ember.. Másrészt bizony a szántáshoz, vagy pl a búzaaratáshoz bérelni kellett komolyabb eszközöket, és persze szakikat.... Ami szintén nem volt olcsó... Arra már nem térek ki, hogy bizony a termeléshez is kellett tudás, nem is kevés.. Ha hozzáteszem befigyelt néha egy-egy nem megfelelő időjárású év (legtöbbször aszály) akkor kb melóztunk egész évben a majdnem semmiért... Többször beszéltünk erről a családban, hogy megéri e? Mindig azt tudtuk levonni, hogy anyagilag, semmikép és még nem is számoltuk az időt.. Egyetlen dolog miatt mégis: Tudtuk mit eszünk... Hozzáteszem pl az öcsém ki nem állhatta a kerti munkát, bizony sokszor inkább csináltuk helyette is, mert ha valamit rábíztunk, abban sokszor nem volt köszönet... No most ez előrevetítí, hogy mi van akkor ha képzetlen motiválatlan emberekkel akarsz mezőgazdasági termelést folytatni azzal a felkiáltással, hogy nagy az élőmunka igénye! Egyenlőre ennyit... Sajnos sok területet ami szorosan összefügg még nem is említettem...

ati27 2012.01.15. 09:53:04

@imperial:

Azért azt tegyük hozzá, hogy az milyen durva lesz, amikor majd átruccansz romániába, és eurót kell váltanod! :) Visszatérve a Benes dekrétumokra, ez valóban elgondolkodtató! Persze jelenleg nem kifejezetten ez a legnagyobb probléma... Kb olyan mint amikor ég a fél ház, és te a WC dugulással vagy elfoglalva..

majomkutya 2012.01.15. 10:08:41

@Őrült Ló Nagyfőnök: Lehet ezt mondani, hogy minálunk nem lehet semmit sem megcsinálni éppen ezért nincs más kiút, mint hogy olyan cégeknek adunk (jellemzően 5millió+/munkahely) támogatást, mint az Audi, Mercedes, Hankook azért hogy létrehozzanak valami összeszerelő üzemet az alacsony bérekre alapozva, csak akkor ezt az 5 milló+ összeget munkahelyenként máshonnan kell elvenni és az ilyen cég a profitot (és nyilván a megtermelt árut) a legkülönbözőbb módszerekkel kiviszi az országból. Ebből (és jelenleg ez az EU tagságunk lényege) soha nem lehet megélni. Persze azt nem mondom, hogy mindenben az EU a hibás, mert ugyanígy hibás a nemtörődöm társadalom és a velejéig romlott és korrupt politikai-gazdasági elit is.
Az, amit a mi adottságainkról írsz az egyszerűen nem igaz. Azokból a pénzekből, amiket elengedünk, meg odaajándékozunk a leggazdagabb nyugati cégeknek sok mindent ki lehetne alakítani, hazai cégekre alapozva.
A gazdaság dualitását kellene megszüntetni, mert erős vállalkozói réteg nélkül az ország nem fog tudni megélni. Lehet azt mondani, hogy a magyar vállalkozók milyen köcsögök, de arról a versenyhátrányról sem szabadna megfeledkezni, ami az ő vállukat nyomja a a külföldi cégekkel szemben.
Két példa:
1. A kkv min 10%-os reálkamattal jut hitelhez, a multi 1%-ossal. 10%-os reálkamatot nem lehet kitermelni.
2. A nagy cégek kapják az adókedvezmények több mint 90%-át (mind társasági, mind iparűzési adó tekintetében)
Korábban valaki a szememre vetett, hogy nyugati, keresztény civilizáció, meg ide tartozunk, stb...Én nem a nyugati civilizációt gyűlölöm, hanem ezt a rendszert, aminek semmi köze nincs a nyugati, keresztény civilizációhoz.
Ha megfigyeled a nyugati országokat, őnekik igen kényelmes ez a helyezt. Magyarországon 300-350 EUR környékén elvégzik neki azt a munkát amiért Németországban min. 1500-1700 EUR-t kellene fizetni, amit meg nem lehet kiszervezni arra ott van pl. az a több tízezer magyar és több százezer lengyel aki hajlandó odamenni és megcsinálni és így mégsem 3. világból származó, szocializációs nehézségekkel küzdő bevándorlókkal kell foglalkozni. Ez egy gyarmati munkamegosztás, amire a hazautalt, itteni adókedvezményekkel és támogatásokkal megspékelt profit teszi fel a koronát.
Ha a nyugatiak komolyan gondolták volna, hogy létrehozzák a világ legfejlettebb gazdaságát az EU keretein belül, akkor ezt az ötletet támogatnám, még az állami szuverenitás komoly korlátozása árán is. de ezt, ami most folyik, ezt nem tudom. Ez valójában a nagy nettó befizető országoknak, különösen a németeknek kedvez. Amit ők "nettóbefizetnek" (nekik aprópénz) és pl. nekünk juttatják, annak a többszörösét visszanyerik rajtunk. Az EUR egy ugyanilyen buli, a legfejlettebb államok jól jártak, míg a periféria nem. (pl. görög külker hiány, EUR bevezetés óta kb. triplázódó szlovák államadósság,stb.).

kunzoo 2012.01.15. 10:31:47

@Őrült Ló Nagyfőnök:

Akkor nézz körül olszországban, svájcban ahol hegyi terep van. találsz egy csomó SUBARUT, ami a swift összkerekes verziója és itt gyártották az összeset Esztergomban. Csak a hazai piacra nem került nagyon belőlük mert túl drága lett volna.

Manatwork (törölt) 2012.01.15. 10:40:57

@bundi124: "Átpakolni az egész gyárat olyan országba ami EU-s és a szakképzett munkaerő + a beszállítók is megvannak, nem olcsó mulatság. Nem mennek azok sehova. "
Sajnos úgy tűnik eléggé tájékozatlan vagy a multik/komolyabb cégek működéséről...
Biztos lehetsz benne, hogy ezeknél a cégeknél már elkészült a költségelemzés arról, hogy egy esetleges unióból kilépéskor, a várható vámok és egyéb költségek esetén (árfolyam változás, stb) mennyire csökkent az előállított termék versenyképessége és azzal együtt mennyi lesz a piacvesztés. Leegyszerűsítve: ez az excell táblázat A oszlopa. A B oszlopban a másik uniós országba település teljes költsége szerepel. A 2 oszlop különbsége a döntő!
Ne legyen illúziónk: a Suzukinál maradva, a szlovákok azonnal lecsapnának a lehetőségre és semmi pillanat alatt megadnának minden támogatást a cégnek, hogy átpakolja Szlovákiába a gyárat, ha úgy adódik a helyzet. Abban se legyenek illúziók, hogy a szlovák munkások ne tudnának suzukit gyártani. A kulcsszerepet játszó magyar munkaerő meg menne oda dolgozni. A beszállítói kör is ugyanúgy kialakulna mint ahogy nálunk kialakult.
A japán központban nem az az elsődleges szempont, hogy mi lesz a suzuki magyar kkv beszállítói körével! Ha vámmal együtt is tud versenyképesen szállítani akkor maradhat, ha nem tud, akkor "pá kis aranyom, pá..." lehet gyártani Vonának karikásostort.
A nemzetközi biznisz már csak ilyen. Akár tetszik, akár nem.

Kullancs1983 2012.01.15. 10:42:00

@Bee-zony: Te magad bonyolítod túl... Ha nem látod hol a hiba az érvelésedben, hát ez van.

kunzoo 2012.01.15. 10:49:34

@csabapayne:

Mert maga a vásárló igénytelen, és itt valóban erre gondolok nem a szegénységre. Így tudott elterjedni a ételbevonó, reggeli ital, ízesített szeszes ital("vodka tuning") Cikóriás kamukávék és egyebek.

Volt idő mikor nagyon le voltam gatyásodva, és karácsonykor nem volt pénzem normális szaloncukorra. Inkább nem vettem mint hogy szart vegyek, mert annak mi az értelme? Fintorogva bizonygatni hogy minden OK?

Az élvezeti cikkeknél főleg az az értelmes hogy vagy jót vagy semmit nem?

A forgalmazók így tudják eladni prémium minőségként az alapból elvárható minőséget. Ezt a saját igénytelenségünknek köszönhetjük. Nemrég láttam a TESCO-ban spéci kenyeret, amit úgy hirdettek hogy ez kovászos, hagyományos kenyér(megvéve elmodhatom hogy átverés) ezzel kvázi elismerik hogy amúgy szart gyártanak.
Ez szabályozási, ellenőrzési kérdés, nem EU kérdés.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.15. 10:55:17

Reggeli után levezetésképpen átrágtam magam a Jobbikosok érvein, bár vannak helyes rámutatások problémákra, sajnos akárcsak anypártuknál a Fidesznél, ezek a hangok amelyek majd idővel el lesznek nyomva, mert a butaság több szavazatot hoz:

Lépjünk ki az EU-ból mert akkor Norvégia és Svájc lehetünk. Kérdésem: Mi van akkor, ha mégsem azok, hanem Fehéroroszország leszünk, annyi hátránnyal, hogy nekik van földgázuk, nekünk még az sincs. Sajnos a Jobbik és kemény magja végképp felvette az Orbán-Matolcsy féle irányt, a szekta kitűzött magának ellenségképet, valamint egy rózsaszín álmot és ha ez nem jön be (ahogy Vitya szabaccságharca) akkor végső mentsvárként a lényeg, hogy az uralkodót Orbánnak vagy épp Vonának hívják majd, ez a legfontosabb.

Ugyanúgy lázítással meg hazugságokkal operál, mint a Fidesz az értelmesebb, átgondoltabb javaslatok tartaléksorba kerülnek. Ugyanez van a kommentek között, vannak jó meglátások az adókedvezmények átrendezésével, vagy a bérfejlesztéssel kapcsolatban de tegnap éjjel átszenvedve magam a Jobbikos tünti beszédein, az orosz komcsi párt hordószónoklataira hasonlított az egész.

Ráadásul van egy ordas nagy hiba, ami Magyarországon van az nem ugyanaz az EU mint nyugatabbra, ez a magunk kis posztkomcsi kleptokratikus államberendezésünk vegyítve az EU-val. Amit most az EU-tól kapunk, megfejelve egy valódi szerkezeti átalakítással és az állami ballaszt szélnek eresztésével valódi eredményeket hozhat. Mondjuk ez sem a maszopnak, sem a fityesznek (pedig kétharmaddal itt volt az esély), és attól tartok hatalomra kerülve a Jobbiknak sem lesz érdeke.

A Fidesz-Jobbik koalíció lesz ám az igazi csemege az országnak, mert most nagyon ennek létrejötte felé haladnak a dolgok.

kunzoo 2012.01.15. 10:57:10

@majomkutya:
Ne felejtsd el hogy egy ilyen üzem, ahol mondjuk 1000 ember dolgozik, létrehoz kapcsolt munkaként legalább ugyanennyi másik munkahelyet is. Pl utakat kell oda építeni, meg kell szervezni a közlekedést hozzá. 1000 ember munkabére megjelenik egy városban arra már kinyit egy-két szórakozóhely, bolt, üzlet. Sok helyen a gyár szervez bulikat, ismertté válik a település. Beszállítókat keres a környékről, meg akarja oldani a dolgozók étkeztetését........Ez is mind mind munkahely ám! Onnan is kap vissza az állam adót! Ezért érdeme a nagycéget támogatni, mert ez eltart vagy 20-30 kiscéget! Hiába adsz pénzt mondjuk egy városi étteremnek ha nincs hozzá fizetőképes kereslet. Gondolj bele. szerintem Győrt most már többen ismerhetik nyugaton az Audiról(főleg hogy beszálltak a kézilabdába) mint az országimázs központ összes szarságáról, marketingjéről.

Donaldkacsa 2012.01.15. 11:06:36

Ha az EU csak felvevőpiac szerepét szánja nekünk, még akkor is az az érdeke, hogy még jócskán fejlődjön a gazdaságunk, ha nem is az ő szintjükre, de legalábbis az övék kétharmadára. A keleti országokban még bőven lehet növelni a vásárlói potenciált. És őszintén szólva ha lenne 20000$ körül a GDP-nk, és rendesen lenne elosztva, leszarnám hogy felvevőpiac vagyunk vagy nem.

kunzoo 2012.01.15. 11:07:50

@bundi124:

Aha. szerinted ha most azt mondjuk hogy "kösz a valag pénzt amit ránk költöttetek, és most mi mennénk a csába de a vámkedvezményt meg a határnélküliséget tartsuk fenn OK?" akkor az a válasz hogy "óóóóó persze!" hát nem ez a válasz. Felhúzzák magukat, ígérnek az Audinak meg a Mercinek egy kis kedvezményt, belengetik nekik hogy ezt csak vámolás után építhatik be a kocsikba és másnap már csomagolnak is. Ez a naivitás a ti fő bajotok. Onnantól kezdve NINCS garancia.

Q-in-Law 2012.01.15. 11:14:08

@ati27: az Egyesült Államokban még mozgalma is van a zászlóégetésnek :)
www.flagburning.org/

Q-in-Law 2012.01.15. 11:18:11

@Manatwork: A kábelüzemet, ahol haver dolgozott leszerelték hetek alatt és elvitték Romániába. Olcsóbb és a városi legendák szerint kevesebbet lopnak.

kunzoo 2012.01.15. 11:22:14

@majomkutya:

Az nem az EU baja hogy nem jött össze az euro. ezt mi basztuk el. Ez a KKV duma meg városi legenda, semmivel sem áll jobban a dolgozóhoz, sőt szemetebb módon áll hozzá mint sok komoly cég. Gondolj csak az építőipari vállalkozókra. Miért baj hogy Németország hasznot remél a befektetéseiből? Miért tartunk még mindig ott 20 évvel a rendszerváltás után hogy "úristen ez keres rajtunk" hát ezt hívják úgy hogy kapitalizmus. Inkább ne legyen semmi sem? úgy nem keresnek rajtunk a németek semmit, de mi sem keresünk egy fillért sem. Na az aztán tuti lesz.

ati27 2012.01.15. 11:25:25

@majomkutya:
Látom nem vagy tisztában az autóiparral... Bizony egy gyártósor nem éppen aprópénz. Az az 5 milka /melóhely bizony aprópénz! Bizony a gyártáshoz szükséges eszközök az autógyártásban szinte egyedi vagy igen magas-minőségű cuccok! Ráadásul minden egyes munkafolyamatot úgy kell megtervezni, hogy viszonylag képzetlen munkaerő is meg tudja megfelelő minőségben csinálni! Persze a munkabér különböző területenként... Vannak olyanon területek, ahol bizony az uniós bér közelében lehet keresni! Másrészt a tanulópénzt meg kell fizetni.. Egy ilyen gyártásnál pl át lehet venni a tapasztalatokat, "bele lehet" rázódni, és később fel lehet használni. A helyzet kb olyan amikor valaki kijön a középiskolából/fősuliból/egyetemről és nem kap automatikusan annyi pénzt mint az a szaki aki 10-15-20 éve a munkában van... Ugye vili? Meg lehet nézni Dél-korea és Észak-korea esetét. A kezdetekkor Dél-koreában is odatelepült multik "zsákmányolták" ki a dógózókat.. Majd kitanulták a "szakmát" és meg lehet nézni most hová jutottak! Azt hiszem ez fejezi kis legjobban a különbséget: hvg.hu/panorama/20111219_eszak_korea_sotet

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.15. 11:32:59

@ati27:
Nézzünk egy egyszerű példát: Die Hard 5.
Mi 20 % adókedvezményt adunk, a csehek, szlovákok kb feleennyit. Ide jönnek forgatni.
Itthagynak egy csomó lóvét (milliárdokról beszélünk forintban), de a film 100 milliárdokat fog hozni DOLLÁRBAN a mozikban.
Kellene emiatt jattot fizetni a filmes cégnek?

Hülyeség a köbön, amit a Jobbik elképzel.
Egyébként belegondoltak abba, hogy az EU-ból kilépéssel kampányolás esetén a magyar tőkések mennyire fogják támogatni őket? Vagy inkább mennyire fogják támogatni a politikai ellenfeleiket?
Orbán széllel szemben pisál az EU-ban, Vona ugyanezt teszi itthon. Sajnos vagy nem sajnos, a gazdasági oligarchák nem hagyják egyiküket sem ámokfutni, mert a biztos EU-s milliárdok a támogatásokból jönnek tutira, a "megélünk EU nélkül" pedig egy bizonytalan lózung.

Hajrá Vona!
Remélem ezzel az EU ellenességgel fogtok kampányolni 2014-ben, mert akkor tuti, hogy 20% keménymagot kivéve nem lesz más aki rátok szavazna...

ati27 2012.01.15. 11:47:14

@Kőmíves Kelemen:
Hát ha nem is, de mondjuk 100-200-300 millió dodót biztosan... Vagy nem.. Mert volt már arra is példa, ugye? A veszteségbe is beszállunk? :)

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.15. 11:50:05

@ati27:
Elirtam, tényleg :)
Szóval többszáz millió dollárt.

Persze, beszállunk a veszteségbe is, sőt a Jobbikosok megdugják ex-Willisnét nagyon szívesen, olyan kurucosan :)

2012.01.15. 12:02:58

@kunzoo: ezt a subaru dolgot nem tudtam, aszittem, itt csak fapados swiftet nyomtak akkoriban, és a baleno meg a samurai meg a többi mind nem innen származik. Ami a kilépést illeti: az természetesen csakis úgy működhet, mint 1917-ben Oroszországban, vagyis a külföldi gyárak azonnali államosításával. És akkor az eu lehúzhatja a vasfüggönyt, az audik meg a mercedesek készülnek tovább, s a belorusz maffiózók meg az arabok meg a kínaiak meg is veszik majd őket, senkit nem fog érdekelni, hogy a profit nem a németekhez megy, hanem itt marad. Csakhogy ennek a lépésnek a megtételéhez orbáncnál sokkal tökösebb vezető kellene. Ő csak a kisemberek nyugdíjmegtakarítását merte lenyúlni. :-(

@majomkutya: Ismerem a helyzetet, fél éve én is csak üzleti terveket gyártok. Most ott tartok, hogy ha további két és fél hónapig nem találok tisztességes munkát, akkor talán kaphatok 3 millió kamatmentes hitelt önfoglalkoztatáshoz az ÁFSz-től, azzal pályázhatok a Széchenyi terv 70%-os, vissza nem térítendő utófinanszírozásos támogatására, és akkor 900e-t kell betennem, amiből megvan 500e, a maradékot meg összekoldulom a barátoktól. És akkor ha mindez így összejön, akkor boldogan fizethetem a havi 43e HUF járulékot, meg a 37% EVÁt, amíg tönkre nem megyek. Sajnos ez van, szopás a köbön, de ha nincs munkahely, mit tudsz csinálni?

Beer Ninja 2012.01.15. 12:05:35

Jobbik nem szimpatikus nekem, de alapból EU-ellenes vagyok. Kíváncsi lennék, hogy mennyi tagdíjat fizettünk eddig az EU-nak, és mennyit kaptunk tőlük? Arról nem is beszélve, hogy a magyar (mező)gazdaság mennyi pofont kap az EU-tól, lévén, hogy a nyitott piacok mindig az erősebbnek kedveznek...

Manatwork (törölt) 2012.01.15. 12:12:41

Van még egy vetülete az eu-ból kilépésnek amit talán senki sem gondolt végig. Azt nem tudom, hogy mennyi magar állampolgár dolgozik jelenleg eu-s országokban, de biztos több tízezren. Azokról nem is szólva akik az osztrák határ környékén naponta átjárnak dolgozni Ausztriába. A magasan képzett munkaerőnek (orvosok, mérnökök) a kilépés után is lesz kinn munkája, de a relatív képzetlenebb tömegeknek, akik pl. fizikai munkát végeznek? Na azoknak papírforma szerint nem lesz munka, hanem irány haza Magyarországra munkanélkülinek. Ez valószínűleg egyből padlóra küldene sokezer magyar családot :(
Mert azért ne legyenek illúziók! Az úgy nem megy, hogy nagy pofával kilépünk egy közösségből, de közben a nekünk előnyös dolgok megmaradjanak. Pl. szabad munkavállalás az uniós országokban.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.15. 12:15:52

@Őrült Ló Nagyfőnök:
"csakis úgy működhet, mint 1917-ben Oroszországban, vagyis a külföldi gyárak azonnali államosításával. És akkor az eu lehúzhatja a vasfüggönyt, az audik meg a mercedesek készülnek tovább, s a belorusz maffiózók meg az arabok meg a kínaiak meg is veszik majd őket, senkit nem fog érdekelni, hogy a profit nem a németekhez megy, hanem itt marad."

Bakker, te NORMÁLIS vagy?
Kilépni az EU-ból egy dolog.
De lenyúlni a százmilliárdos gyárakat, szabadalmakat, technológiákat... ebből nem csak vasfüggöny lenne, hanem konkrét háború. Ugyanis ilyen arcátlan lopást még a kinaiak sem engednek meg maguknak, pedig "kicsit" nagyobb ország.
Az ilyen hülyeségek miatt nem fogtok SOHA kormányközelbe jutni (hálaégnek). Lopni, államositani az megy, mi? De tisztességgel dolgozni az már smafu.

Vedd hozzá azt is, hogy ha egyoldalúan kilép az ország az EU-ból, és kurucosan állapodik meg az EU-val a vámokat/ellenőrzéseket illetően, akkor baszhatod a piaci bizalmat, mert kb olyan, mintha az Audi gyárat a mostani Afganisztánba raknák át. Ha meg megállapodik kb ugyanezekben a feltételekben, akkor mi értelme kilépni?

Manatwork (törölt) 2012.01.15. 12:21:02

@dr. dodó: Pici google után kijött egy adat a kérdésedre.
www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292
Állítólag ezek 2008-as pénzügyminisztériumi adatok. Van benne táblázatosan is évekre bontva.
egy bekezdés idézetként:
"A befizetésekkel szemben a lehívható források állnak: 2007 és 2013 között, a hétéves költségvetési keretterv alapján hazánk részére az Európai Unió (2004-es árakon számítva) 32,8 milliárd euró értékű kötelezettségvállalást tett. Ez alatt a hét év alatt hazánknak 8,3 milliárd euró a befizetési kötelezettsége."
Úgy tűnik nem rossz üzlet nekünk az uniós tagság....

Q-in-Law 2012.01.15. 12:29:22

@Manatwork: vagy megindulna egy disszidenshullám nyugatra.

majomkutya 2012.01.15. 12:44:54

@ati27: "A gyártósor nem aprópénz." Én ezt értem, de álljunk meg itt egy szóra!
Odaadjuk azt a 2800x5 millió forintot a Mercedesnek azért, hogy létrejöjjön egy csomó betanított munkást foglalkoztató munkahely, import alapanyagra (a hazai beszállítói arány kezdetben kb 0, és hosszú évek múltán sem fogja elérni a 10%-ot, ahogyan az Audinál sem éri el még ma sem) és alacsony bérekre alapozva. Ebben a sztoriban a hazai szerep az összeszerelés, a bérmunka. Semmi más haszon nem származik belőle.
A technológiai haszon, "majd eltanuljuk tőlük" teljesen nevetséges. Mit tanulunk el a Mercedestől? Magyarországnak soha nem lesz autógyára ahol ezt hasznosítani tudnánk. Tehát kifizetünk 2800x5 milliót azért, hogy legyen 2000-2200 db betanított munkahely és pár száz egyéb munkakör, csrében a Daimler pedig hosszú-hosszú adókedvezményeket (gyakorlatilag adómentességet) és egyéb támogatásokat kap. Kis túlzással amit ő fizetni fog az nem más, mint a melósok járuléka. Ennek nincs értelme.
Ezt a pénzt a hazai gazdaságra kellene költeni, multiplikátor hatással bíró beruházásokra, aminek köszönhetően a középosztály erősödhetne, a hazai KKV szektorba pedig életet lehetne lehelni.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.15. 12:52:50

@majomkutya:
Várj egy pillanatot!

Az Audi/Mercedes NEM támogatást kap, hanem adókedvezményt. Magyarul ha ő nincs, akkor azt a pénzt nem tudod máshová átcsoportositani, hiszen NEM LÉTEZIK!

Az adókedvezmény összegéből viszont foglalkoztatnak párezer munkást, akik után járulékot fizetnek, és akik a pénzt itthon költik el utána, beforgatva a gazdaságba.
Az adóelengedésért cserébe mondjuk 20 évig (nem tudom a pontos időtartamot) biztositva van párezer KÉPZETLEN ember munkahelye, megélhetése.
Tehát lehet, hogy nem adóznak közvetlenül az államnak, de ha ők nincsenek, akkor van párezer képzetlen munkanélkülink, és slussz.

Nem azt mondom, hogy ez olyan kurvajó dolog, viszont be kell látni, hogy a környező országok és hazánk között öldöklő harc folyik az ilyen gyárakért. Ha mi nem engedünk, akkor mennek máshová kedvezőbb feltételekkel... és megint csak ott maradunk párezer képzetlen munkanélkülivel.

ati27 2012.01.15. 13:00:14

" Ami a kilépést illeti: az természetesen csakis úgy működhet, mint 1917-ben Oroszországban, vagyis a külföldi gyárak azonnali államosításával.És akkor az eu lehúzhatja a vasfüggönyt, az audik meg a mercedesek készülnek tovább, s a belorusz maffiózók meg az arabok meg a kínaiak meg is veszik majd őket, senkit nem fog érdekelni, hogy a profit nem a németekhez megy, hanem itt marad."
Kömives Kelemen:
De lenyúlni a százmilliárdos gyárakat, szabadalmakat, technológiákat... ebből nem csak vasfüggöny lenne, hanem konkrét háború.

Muhaha! Már elnézést ezt nem gondolod komolyan! Mégis hogyan? Úgy látom matekban kb az összeadásig ha eljutottál! Egy autótípus minimum 10000 részegységből áll! Amit a világ minden táján gyártanak! Csak a példa kedvéért: Mondjuk 20% németből jön 20 amiból, 20 kínából Korea, brazil, thaiföld és még a sorolhatnám. Ha egy ilyen lépés bekövetkezne, és mondjuk kiesne pl a 20% német vagy/és Amiból.. Áááá semmi gond. lemásoljuk! Pl mondjuk a főtengely legyen német, spec ötvözet... Még az is megoldható, hogy becibálod egy laborba, és megállapítod 0,001% pontossággal az összetevőket.. De a technológiai folyamatról, pl hűtési sebességről/kovácsolási számokról/erőkről már nem tudsz infót szerezni... Ám még ha ezt is know-how-t "ellopod" valahogy akkor meg kell teremteni a gyártóüzemet, és a felszerszámozásnál ugyanilyen akadályokba fogsz ütközni.. Ugyanezt a játékot el kellene játszanod sok ezer más alkatrésszel, minden terültről, pl elektronikai egységek stb. De legyen meg ez is... pl azt mondod, sok dolgot beszerzünk majd a bojkottált alkatrészek közül a "fekete piacon" pl standard chipeket, sallala. Persze lesz "némi" felára.. Azaz az olcsó gyártás befuccsol.. Akkor még nem beszéltem a különböző minőségirányítási rendszerek gyártásszervezési lépések kidolgozásáról/átvételéről. De legyünk optimisták mindezt "megoldjuk" roppant gyorsan, kb 2 év alatt.. És tudjuk gyártani az "új" kismergát.. De van egy rosz hírem, a kismerga utódjának már rég készen vannak a tervei, és már javában folyik a gyártás-előkészítése! Ezzel azt akarom mondani, hogy 2-3 év múlva tudnánk gyártani a jelenleg Kecskeméten felszerszámozott mergát (és ez igencsak erősen sci-fi kategória :D az előbbiek miatt) Addigra már pl szlovákoknál/románoknál kezdik gyártani ennek a típusnak az új modelljét! Remélem érzed, hogy ez még csak egy azaz egy típus! Ráadásul jelenleg azt sem lehet tudni, hogy ez a típus sikeres lesz avagy nem... Ezzel összefüggésben, az arabok meg nem valószínű, annyira a kismergára lennének rágerjedve... Nézzétek meg még a Kínaiaknak sem sikerült (pedig ők nagy játékosok) maradéktalanul lekoppitani autókat. Vagyis igen, messziről úgy néz ki, lehet hogy közelebbről is, de nagyon közelről vagy belülről ég és föld. A "koppintásnak" meg megvan az a hátulütője, hogy csomó dologról nem tudod miért, és lemásolod, ha fontos ha nem...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.15. 13:05:14

@ati27:
Hallod... ezen az Őrült Lovon nyeritek 1 órája :D
Ez kb olyan szintű eszmefuttatás, amit a kocsmabútorok folytatnak egymás között a 10. fröccs után a falusi kricsmiben.

Szerencsére ennyire egybitesből max 20% jön össze, a többieket számokkal, tényekkel meg lehet győzni.

ati27 2012.01.15. 13:12:20

@majomkutya: Figyike! pl munkakultúrát, ami bizony nagy kincs lehet! De nehogy azt hidd, hogy az audinál csak betanitott munkások vannak! Az állomány minimum 30-35% a magasan képpzet emberekből áll, gyártómérnökök-technikusok adminisztráció, minőségbizti stb-stb.. Bizony-bizony elég sok Cnc gép is található, aminek 8 általánossal, a közelébe sem mehetsz! Mivel ezek sok 10-100 milkás gépek! De még akik a soron dolgoznak és szinte alapműveleteket végeznek azoknak is komoly oktatásban kell részesülni.. De mondok más példát pl a cégünk ami 150 embert foglalkoztatott igencsak komoly hányada származott abból, hogy pl a karosszéria elemek kivágó-hajlító szerszámait javítottuk, alakítottuk át! És bizony ez sem "segédmunka" szintet követelt meg! (minőségbizti, szoros határidők egyebek) És bizony a cégünk csak egy volt a sok közül, aki ilyet csinált!

majomkutya 2012.01.15. 13:14:24

@Kőmíves Kelemen:
"Az Audi/Mercedes NEM támogatást kap, hanem adókedvezményt. Magyarul ha ő nincs, akkor azt a pénzt nem tudod máshová átcsoportositani, hiszen NEM LÉTEZIK!"
Majdnem megfogtál, de sajnos nincs igazad! Bár igazad lenne, de sajnos nincs:
"Összesen 11 milliárd, munkahelyenként durván 6 millió forint készpénzben nyújtott állami támogatáshoz juthat hozzá az Audi - értesült a Világgazdaság."
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110215-az-audi-kevesebb-allami-tamogatast-kap-mint-a-mercedes.html
Tehát kőkemény adófizetői forintokat adunk ezeknek a rászoruló cégeknek. Amit értelemszerűen mástól von el a kormány. :(

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.15. 13:16:37

@ati27: Egy fontos dolgot kihagytál még az eszmefuttatásodból. Hiába jön létre a magyar "csodamerga v2.0", hiába lopjuk el a technológiát és próbáljuk meg mi magunk elkészíteni, kinek adjuk el? Mitől lesz ez gazdaságos?

Azért a példád is mutatja, plussz a többi apróság (összekeverni a támogatást az adókedvezménnyel, mert az ugyanaz...LOL, az ilyet azonnal elzavarnám alapvető pénzügyi ismeretek tanfolyamra, sőt ez az ország minimum felére bőven ráférne), hogy nem is kevesen mekkora sötétséggel a fejükben próbálnak döntéseket hozni. Így születik meg "a buták pártja". A jobbik most erre a lehetőségre készül rávetődni.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.15. 13:17:43

@majomkutya:
Bocsánat, ezt nem tudtam. Megkövetlek :)

Manatwork (törölt) 2012.01.15. 13:23:43

@majomkutya: elfogadom az érvelésedet, de egy dolgot még mindig nem értek. Légyszives magyarázd el. Ha egyszer ennyire rossz üzlet az országnak az ha külföldi autógyárak Magyarországra jönnek gyártani, akkor miért megy 1-1 ilyen beruházás előtt az országok közt késhegyre menő küzdelem, hogy hozzájuk települjenek le?
Mert azt még megértem, hogy mi vagyunk ennyire szerencsétlen marhák, hogy szándékosan veszteséget csináljunk az országnak - nade minden környező ország ilyen balfék lenne????
Vagy talán a támogatásokkal együtt is jó az országnak ha minél több nagy multi cég jön be?

2012.01.15. 13:33:16

@Kőmíves Kelemen: Hát persze, hogy normális vagyok. Lesz háború, mint ahogy Oroszország esetében is volt. De az oroszok kizavarták az intervenciós hadtesteket, és fél-feudális rabszolganépből független nemzetállammá, majd pedig a világ egyik vezető nagyhatalmává váltak. Ugyanez történt Kubában is: államosítás, intervenció, szabadságharc, végül belenyugodtak a jenkik az új helyzetbe. Kérem, ez a globalista-kapitalista-korporatista út alternatívája! Lehet rajta vitatkozni, hogy erre az útra kell-e lépnünk vagy sem, de középút, hogy a kecske is jól lakjon, és a káposzta is megmaradjon, az eu-ban is bent legyünk, meg független, önálló gazdaságából magas életszínvonalat elérő nemzet is legyünk, na az nincs. Egy szar gyarmat vagyunk, tapsikolhatunk hol az egyik, hol a másik bábkormánynak, de ha kicsit is nem úgy táncolunk, ahogy a külföldi gazdáink fütyülnek, akkor az van, amit most látsz: teljes frontú letámadás politikailag is, gazdaságilag is. Hát én azt mondom, hogy kapják be, eleget loptak már mitőlünk a külföldiek (mert a magyar gazdaság töredék értéken való felvásárlása és elpusztítása ugyanolyan lopás!), most itt az ideje, hogy visszalopjuk tőlük, és ha ha kell, megvívjuk a fegyveres szabadságharcunkat.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.15. 13:41:52

@Őrült Ló Nagyfőnök:
" itt az ideje, hogy visszalopjuk tőlük, és ha ha kell, megvívjuk a fegyveres szabadságharcunkat."

:DDDDDDDDDDDDD

Oké, mostantól ignorállak. Ez már tényleg a csúcshülyeség, a tények beismerése nélküli vagdalkozás.
Mivel akarsz háborúzni? Ki ellen? Mert tagjai vagyunk ám a NATOnak is...

De tudod mit? Egye fene, háborúzzunk. A nagypofájú Jobbikosok mehetnek AK-val a Predatorok meg harckocsik ellen, 5 perc után szépen Vona generális kapitulál, és VÉGRE hozzácsatolnak minket Autsztriához.
A Jobbikosok 90%-a a csatában megsemmisül, kapnak egy emlékoszlopot (Hülyeség Totemoszlopa), Vonát száműzi Barosso Szt. Ilona szigetére, mi pedig BOLDOG GYARMATKÉNT élünk tovább.
Nekem tetszik ez a forgatókönyv :)

kunzoo 2012.01.15. 13:42:39

@Őrült Ló Nagyfőnök:

Azért fél kuba szeretne jobban tudni úszni,és nagy keletje lenne ott egy cápariasztó krémnek:)) Pedig Castro még kevésbé hülye mit Kim lófasz. Ha szárazföldi határ lenne közte meg az USA között, fal állna ott. A géppuskák merre néznének?

A ruszkik meg tele vannak gázzal meg olajjal. Mi itt az összehasonlítási alap?

majomkutya 2012.01.15. 13:46:30

@Manatwork: Ezt ne tőlem kérdezd, hanem a döntéshozóktól.
Nekem csak tippjeim vannak ezügyben: ez igen egyszerű, lehet mutogatni, szalagot átvágni, kampányolni, ne adj'Isten nokiás dobozt átvenni. Egyébként ötletem sincs. Írtam korábban: ennek semmi értelme.
Ezzel a politikával jutottunk el oda, hogy a magyar exportnak az importtartalma 80% fölötti. Lehet, hogy az volt a terv, hogy ez majd jóval alacsonyabb lesz, de az elmúlt 20 év alapján kijelenthető: ez nem működik.
Ugyanez történt a Hankooknál, csak a gumigyártás ugye még környezetszennyező is. A támogatási rekorder egy autóüveg gyártó, munkahelyenként 18 millió körüli támogatást zsebelt be.
Azt is aláírom, hogy van olyan terület, ahol megérné nyugati gyártót idecsábítani támogatással, de ez nem az autóipar vagy bármilyen csúcstechnológia, mert a hazai gazdaság sajnos nincs és vélhetően nem is lesz azon a technológiai szinten, hogy Mercedeshez, Audihoz alkatrészt szállítson. Ez a művelet akkor lenne jövedelmező, ha az importtartalom olyan szinten lenne, mint pl. Németországban (30%).

ati27 2012.01.15. 13:47:09

@Valahol Máshol:

Bocsáss meg, elég sok mindent nem érintetettem még a problémák közül! Pl van egy nem elhanyagolható szempont ami az autóiparban igen sarkallatos: az előítéletek. Pl, Csak a "német autó az autó" vagy "franciát-olaszt-koreait soha" Bizony egy-egy márka/ vagy náció "imidzsét" megteremteni hosszú-hosszú folyamat! Amit kiépíteni évekig, évtizedekig tart! Lerombolni viszont sokkal gyorsabban megy, és ez hatványozottan igaz az országokra is. A mostani ámokfutást bizony hosszú évek lesz mire visszahozza egy normális kormány! És tévedés az is hogy az előző szoci kormányokat annyira elégedettek voltak az EU-ban? Na ez is csak egy városi legenda.. Orbánék eljátszanak a gondolattal , ok, menjünk csődbe, mert ugye az azt jelenti, hogy az adósság nagy részét leírják, oszt majd kezdhetjük a "ciklust" elölről! Hát egy túróst! Te sem adnál olyannak kölcsön aki már másnak sem adtad vissza a kölcsönét, ha mindezek mellé még nagy szája is van... Pedig azt kell mondja hogy a jelenlegi helyzet az hogy a fidesz kormányzás alapjaiban egy jobbik-light verzió!

kunzoo 2012.01.15. 13:47:48

@Kőmíves Kelemen:

Néha ijesztő tud lenni ez a Jobbik, nem? Mekkora lenne már ha nyernének! Vona meg ŐŐŐŐŐ ŐŐŐŐ ŐŐŐŐ mit is mondtam? JAAAAAAAAAAAA azt csak költői munkásságom részeként mondtam! izé......Nemzettársak! Vélasszatok minket meg EP képviselőknek! 6000 euróért úgy megmondom nekik hogy na! Jaj nem is! KIVÁRÁSOS taktikát alkalmazunk! Szlovák rendszámmal megyünk hogy összezavarjuk őket!

És szlovák rendszám NINCS! csak felvidéki, és az is magyar értem?

kunzoo 2012.01.15. 13:52:28

@majomkutya:

Ha mari néninek pöcse volna mari bácsinak hívnák. Azért ne legyen autóiparunk mert nem akkora az importhányad mint NO-ban. Erre az a normális válasz hogy akkor 30% ot se keressünk?

Korábban leírtam hogy egy ilyen támogatás sokkal több embernek ad munkát mint amennyit valóban támogatnak. Tehát jóval több emberre osszad el a támogatás összegét.

Inkább mindjárt kérd fel a szlovákokat hogy kérjék maguknak a gyártást, nekünk ez a kevés nem is kell:)))

ati27 2012.01.15. 13:52:35

@kunzoo:

Joga van örültnek lenni! :D Csak nehogy túl sok legyen belőle! De úgy látom a kommunizmus nem halt még meg, vannak páran akik visszasírják! Ja bocs nem kommunista vagy Őrült Ló Nagyfőnők? Hanem nemzeti radikális? ÁÁÁÁ értem már mit jelent a nemzeti-szocialista... Van egy rossz hírem, ezt már próbálták.. Nem működött, még addig sem mint a kommunizmus-szocializmus...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.15. 13:54:00

@kunzoo:
Számomra nem ijesztőek, hanem nevetségesek ilyenkor. És boldog mosollyal nyugtázom, hogy az ilyen emberek többet tesznek a Jobbik ellen, mint mi, normálisan érvelők.
Megmutatják milyen a Jobbikos törzsgárda, és mik a céljaik. Aztán mikor ezeket olvasva az ember elgondolkodik, rájön, hogy a káoszban nem lehet megélni, akármilyen faszán mutatna rajtunk az árpádsáv...

Olvastad a kommenteket ehhez a poszthoz. Sok Jobbikos szavazó irta le, hogy eddig tartott a szimpátia, mert ez már nettó baromság amit művelnek.
Vonáék elfelejtik, hogy amit ott annak a 2000 tüntetőnek mondanak, az pillanatok alatt bejárja a sajtót, és mindenhol megjelenik. Nem lehet egyszer ezt, másszor azt mondani, mert úgy járnak, mint az Orbánék: hiteltelenek lesznek mindenki szemében.

Manatwork (törölt) 2012.01.15. 13:55:33

@Őrült Ló Nagyfőnök: Kuba???? Olyan jó a kubai népnek a mindenkitől függetlenség? Kicsit olvass utána a kubai hétköznapoknak és utána kezd el szégyelni magad, hogy ilyen sorsot szánnál a saját országodnak is :(
De ott legalább van némi ásványkics is + a kuba szivar is komoly export cikk + van turizmus.
"Exportcikkei: vas, réz, mangán, króm, nikkelérc, kőolaj, cukornád, dohány, kávé, citrusfélék, szarvasmarha." Forrás wikipedia

ati27 2012.01.15. 13:56:09

@Kőmíves Kelemen:

Jah, háború... :D és mivel harcolunk? 12 gripennel? 20 tankkal? 8 harci helikopterrel? És ki ellen? Persze lehetne harcolni-háboruzni, csak azt nem fegyverekkel, hanem könyvekkel, oktatással, papírral, ceruzával, tollal, internettel a HÜLYESÉG ELLEN!

kunzoo 2012.01.15. 13:57:15

@majomkutya:

Ne csak kurucinfót olvasgassál:

www.autopro.hu/

2012.01.15. 13:59:18

@Kőmíves Kelemen: Jól látod a helyzetet: csak a láncainkat veszíthetjük. Ha jönnek, és szétlövik a seggünk, ugyan milyen szankciókat tudnak alkalmazni velünk szemben? Létminimumért kell majd dolgoznunk a luxuskocsi-gyáraikban? De hát már most is létminimumért dolgozunk a luxuskocsi-gyáraikban! Egy bábkormányt ültetnek a nyakunkra, aki szolgai módon végrehajtja az eu direktívákat? De hát már most is ezt várják el a kormányunktól! Olyan állapotban van az ország (köszönhetően a zemúthúszév nyugatbarát politikának), hogy egy jó ribilliót már egyszerűen nem is tudnának megtorolni, mert nincs mivel.

@kunzoo: Kubának ugyanaz a baja, mint a kádári Magyarszágnak volt: felnőtt egy generáció, akinek már fogalma sincs róla, milyen a kapitalizmus valójában. Majd ha Castróék feldobják a pacskert, és lesz ott is egy rendszerváltás, majd akkor megtanulják, hol lakik a kutyaúristen, de akkor már baszhatják, kezdhetik majd előlről. A cári Oroszországban meg kvára nem volt húzóágazat az energetika. Külföldi bérmunka volt, úgy, mint ma nálunk. Példul Oroszországban volt a Singer egész európát ellátó varrógépgyára, meg ilyesmi.

kunzoo 2012.01.15. 14:01:55

@majomkutya:

Naná hogy magas az importtartalom, mert se ásványkincs, se gazdaságos energiavagyonunk nincsen. Ha kilépünk, akkor sem lesz ám! Hol van itt az összefüggés? Vona Gábor durrant egyet karikásostorral a rónán és feljön az olaj?

majomkutya 2012.01.15. 14:10:49

@kunzoo: Nem, nem azért.
Németország sem gazdag ásványkincsekben és energiában (pl. olaj/szén), mégis az exportjuk importtartalma 30 % (a miénk 80% fölötti, a lengyeleké 60% körüli). Úgy tudják a németek megcsinálni, hogy rendelkeznek azzal a belföldi vállalkozói szektorral, aki képes beszállítani az exportőrnek. És a dolog csak így éri meg.
Idétlenkedhetsz karikásostor nyomában feltörő olajjal és hasonló szövegekkel, de ezek amiket leírtam száraz tények.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.15. 14:27:02

@kunzoo: Vona Gábor durrant egyet karikásostorral a rónán és feljön az olaj?

Egyébként pontosan így van, csak azért nem lépi meg Gáborunk, mert akkor lenyúlják a sikerreceptet a szocik meg a nyugat. Lásd Viktorék, akik azért nem mondtak semmi értékelhetőt 2006 és 2010 között mert nem akarták a gazdasági csodafegyvert átadni.

Izlandon is van viccpárt, mostmár itthon is, és sajnos nem a Kétfarkú Kutyások azok. Örök élet, ingyen sör, az ő ajánlatuknak a fele legalább megvalósítható.

2012.01.15. 14:31:16

@Manatwork: Te meg annak olvass utána, hogy jó volt-e a kubai népnek amerika gyarmatának lenni? Amikor 600.000 kubainak nem volt munkája, 500.000 mezőgazdasági munkás nyomorúságos viskókban lakott, mert csak négy hónapra kapott (ébéres) munkát egy évben, az év többi részében meg éhezett. A 400.000 ipari munkás és napszámos máról holnapra nyomorgott bércsökkentés és elbocsátás fenyegetésében. 2.200.000 városi lakos jövedelmének 20-30%-át felemésztő lakbért fizetett, 2.800.000 falusi és külvárosi lakos nem ismerte a villanyvilágítást, az iskolaköteles gyerekek közel 50%-a alultáplált, angolkóros volt, évről-évre ezerszámra haltak meg mert a túlzsúfolt állami kórházakba csak protekcióval lehetett felvételt nyerni. Egész Kubában összesen 6 technikum működött, de az azokban végzettekre éppen úgy nem volt szüksége a külföldi konzorciumok által uralt munkaerőpiacnak, mint arra a tízezer frissdiplomásra (nem könyvtár szak! orvos, mérnök, ügyvéd, gyógyszerész stb) akik "oklevéllel a kezükben, nagy reményekkel telve léptek ki az egyetem kapuján, és akik aztán olyan zsákutcába jutottak, ahol zárt ajtók fogadják a kérést és könyörgést." Csak a miheztartás végett: Kuba lakossága ekkoriban kb. 5.500.000 fő volt. Megvesztegethető, harácsoló közhivatalnokok, külföldi pénzszivattyúzó monopóliumok, törvények felett álló milliomosok, minden megvolt, ami a mai Magyarországon megvan. Ugyanaz alapján a recept alapján főz nekünk az EU, ami alapján az USA főzött Kubának. Ti meg tapsikoltok, hogy "milyen finom," a helyett, hogy a fejükre borítanátok a fazekat.

@ati27: Most hogy így kitaláltad: én vagyok Mark Károly. :-p

Bandus91 2012.01.15. 14:34:21

@majomkutya: Egy 80 milliós, jelentős ipari hagyománnyal és kultúrával rendelkezdő Európai élországot hasonlítod össze Magyarországgal. Inkább Szlovákiával kéne... mindjárt kijönne, hogy nekik több eszük van. Ők a követendő példa. (Sorry, ha valakinek eltiportam a hazafiságát)

==T== 2012.01.15. 14:42:35

@Bandus91: Szlovákia sem követendő példa, mert hiába jött be hozzájuk sok nyugati cég, és hiába dobták meg a GDP-t, ez egyrészt alig dobott a foglalkoztatáson, másrészt a GDP növekményből az alacsony adók miatt alig lát valamit az állam, a hasznot hazaviszik a multik.

Ráadásul mivel visszavágtak az közszféra kiadásain, a közszolgáltatások színvonala komolyan visszaesett, pl. az EU szerint az unióban nekik van a legsz*bb közoktatásuk, de az infrastruktúrájuk sincs éppen túlfejlesztve.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.15. 14:48:01

feladvány gyerekek!
vajon melyik az az ország amely látványosan rühelli Izraelt és az EU-t, és érdekében áll, hogy a Szittyafőd kelet felé nyisson, eltávolodva Európától? :)

ha meg a megfejtés, akkor már könnyedén értelmezhető Zázrivecz elvtársék politikája

Bandus91 2012.01.15. 14:49:03

@==T==: Igazat adok neked, de még mindig előrébb vannak mint Magyarország. Az szerintem egész egyértelmű, hogy Magyarországot nagy országokhoz (Russia, NO, Anglia...) és szerencsésekhez mint (Norvégia, Svájc) nem lehet hasonlítani. Nem állja meg a helyét a "bezzeg nekik megy" érvelés.

majomkutya 2012.01.15. 14:57:17

@Bandus91:
"Egy 80 milliós, jelentős ipari hagyománnyal és kultúrával rendelkezdő Európai élországot hasonlítod össze Magyarországgal. Inkább Szlovákiával kéne"
Nem, nem erről van szó. Hanem arról, hogy ahogyan a németek csinálják az exportot úgy megéri, ahogyan mi csináljuk úgy nem éri meg. Ahogyan a szlovákok és a lengyelek csinálják (alacsonyabb importhányad, a mienknél jobban támogatott belföldi vállalkozói szektor) úgy a mienknél jobban megéri, de a szlovákoknál is kétes, hogy eléri-e a nullszaldót a történet, ott sem fenékig tejfel.
Mi soha nem leszünk autóipari nagyhatalom, vagy gumiabroncsipari óriás, ergo fölösleges ilyen cégeket pénzeljünk. Magyarország nyújtja a legnagyobb állami támogatásokat. Jelenleg két dologgal versenyzünk: 1. alacsony bérek+kiszolgáltatott munkaerő 2. a legmagasabb állami támogatások+adókedvezmények a multinacionális cégeknek.
Ez egy tévút. Azaz ez a biztos nyomor útja.

kunzoo 2012.01.15. 14:58:07

@Őrült Ló Nagyfőnök:

Az a Batista volt akire gondoltál, nem maga az amerikai rendszer. Castro meg a ruszkik támogatására szorult. A jenkiknél a teljes államosítás verte ki a biztosítékot. Ha hamarabb összevesztek volna Castroval, soha nem jut el Havannáig Santiagobol.

kunzoo 2012.01.15. 15:00:46

@majomkutya:

akkor mit gyártsunk? És főleg kinek? Nézz rá Győrre. tipikusan elmaradt, rabszolgarégiónak néz ki mi?

ati27 2012.01.15. 15:04:09

@Bandus91:
Nem nevezném Svájcot/Svédországot/Norvégiát szerencsésnek.. Csak tudnak élni az adottságaikkal.. Van sok ország, akiknek szintén vannak adottságai, de nem jól manegeli/alkalmazza őket, Pl afrikában van csomó ország, hihetetlen nyersanyag-készletekkel, és hát az ottani "elit" bagóér lefekszik a Kínaiaknak.. Bizony az adotságokkal tudni kell élni, de el is lehet herdálni!

kunzoo 2012.01.15. 15:07:36

@majomkutya:

Értsd meg hiába támogatod a belföldi szektort, ha nincs hozzárendelve fizetőképes kereslet. Csak az exportból és turizmusból jön be friss plusz pénz az országba. Támogatsz egy pékséget? De ha nincs munka, nem jönnek munkások a városba, nem kell több kenyér érted? Üdülni is az tud, akinek van bére, üdülési csekkje hogy költse.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.15. 15:09:49

@kunzoo: kurucnak gazdasági összefüggéseket magyarázni, az olyan mint borsóra hányni a falat

2012.01.15. 15:11:30

@kunzoo: Batista egy báb volt. A kubai földek több mint fele az United Fruit Company és a West-Indian kezében voltak. (Mellesleg több mint 4 millió hektárt ezekből parlagon hevertettek - egy olyan országban, ahol éheztek az emberek!) Feldolgozóipar alig volt, Kuba ekkoriban nyersanyagszállító ország: cukot exportál hogy cukorárut importáljon, bőrt exportál hogy cipőt importáljon, vasércet exportál hogy ekéket importáljon. Mindezek tükrében gondolom magad is belátod, hogy Batista rendszere nem volt, egy percig nem is lehetett független az USÁ-tól.

2012.01.15. 15:14:19

@kunzoo: Ami Győrt illeti, attól tartok, hogy nem az audi ott a főtuti. Legalábbis -érdekesképp- az Audiba folyamatos a felvételiztetés, lasszóval kell fogni az embereket, keress csak rá a jobmonitoron autóipar kulcsszóra győrben! ;-) Szerintem simán átjárnak a népek melózni a határ túlfelére, attól nagy a jólét.

==T== 2012.01.15. 15:14:21

@Bandus91: kihagytad a számításból a cigánykérdést - ami a szlovákoknál talán még súlyosabb probléma - amit az EU kereteken belül amúgy sem lehet hatékonyan kezelni.

Amúgy szerintem nincsenek a szlovákok jobb helyzetben, mivel ugye nekik is nő az adósságuk és az Euro miatt a helyzetük méginkább romlani fog.

majomkutya 2012.01.15. 15:14:37

@kunzoo: Nem erről van szó. Győr egy kis szeglete az országnak. Elképesztő pénzekkel támogatjuk ezeket a beruházásokat, pedig ezeket a pénzeket jobban szét lehetne teríteni a gazdaságban.
Ha egy munkahely társadalmi hasznát vizsgáljuk, akkor az Audi által létrehozott 1 db munkahely és egy bármilyen más cégnél létrehozott másik munkahely ugyanolyan hasznos. Olyan beruházókat (legyen az külföldi vagy belföldi) kell támogatni, ahol a támogatásnak nagyobb a multiplikátor hatása. Márpedig a 10milliós (közvetlen+közvetett) támogatottságú autóipari munkahelynél lehet jobbat találni.
Ha multikat akarunk támogatni miért nem merült fel senkiben, hogy nem olyan high-tech cégeket támogassunk akinek nincs esélyünk beszállítani, hanem támogassunk mondjuk konzervgyárakat ami pl hazai gyümölcsből csinál gyümölcslevet, aszalt gyümölcsöt, lekvárt, kompótot? Alacsonyabb beruházási költséggel nagyobb multiplikátor hatást tudnánk elérni olyan ágazatban ahol komparatív előnyünk van.
Pénzt lehetne tolni helyi energiatermelő beruházásokba: pl. biogáz+ ráépülő állattartás + takarmánytermelés.
Kevesebb pénzből több ember jutna munkához, ráadásul olyan területeken, ami az ország adottságaihoz jobban illeszkedik mint az összeszerelő tevékenység.
Az, hogy most Kecskeméten iszonyatos állami támogatásból munkába áll 2500-2800 ember és importált alkatrészből autókat fog összeszerelni az nem oldja meg pl. a "vadkelet" vagy Baranya problémáit, mert a beruházásnak nem lesz olyan hatása, ami szétterjed a gazdaságban. Ezért hibás szerintem az a gazdpol, ami jelenleg zajlik. Ráadásul a gazdaság dualitását erősíti tovább.

majomkutya 2012.01.15. 15:17:01

Végeztem, most megyek egy kicsit dolgozni, majd este válaszolom meg ha ír valaki ->a vitától nem futamodok meg. :D

kunzoo 2012.01.15. 15:20:03

@majomkutya:

Gondold végig. Ad az állam öt- hat millát munkahelyenként. ilyen helyen az üzem nettó ÁTLAGbére kb. 150 ezer forint lehet. ennek a szuperbruttója 300000 forint. tehát évi 1 800 000 forint közvetlenül visszamegy az államhoz. bemegy a boltba. 27% ÁFA terheli a saját költését. Ráadásus az ő munkahely újabb munkahelyeket generál, mivel ilyen helyeken több száz munkahely képződik, kell helyi járat, üzemi konyha, útépítés, szolgálati lakás építés megegyebek. Az állam befektetése öt-hat év alatt megtérül FELHÁBORÍTÓ!

kunzoo 2012.01.15. 15:26:03

@majomkutya:

Gyümölcstermelésben dolgoztam évekig. Túltermelés van, gyakorlatilag meghitelezed a céget. Örülsz ha egy év után megkapod a pénzed. Egy borzalom az egész. Ugyanilyen a gyümölcsexport is. Mindenhol várakoztatják a kamiont, aztán megrohad, túlérik az áru. Utána próbáld meg eladni valaki másnak a tőled ezer kilométerre levő árut. Egy maffia az egész. Hiába ígérnek magas árat, azt úgysem fizetik ki. Vagy évekkel később, de ez már rajtad nem segít.

kunzoo 2012.01.15. 15:29:34

@Őrült Ló Nagyfőnök:

Nem CSAK az audi van, hanem a philips is már nagyon régóta ott van. bár már más használja az üzemet. Gyakorlatilag miatta kellet tisztességes helyközi közlekedést csinálni a környéken.

A péri repülőtérről régóta álmodoztak, az audi meg is csinálta.

kunzoo 2012.01.15. 15:31:12

@majomkutya:

Nézd meg Nemesvámos FALUT! ha érdekel hogy kell jól élni a lehetőséggel.

kunzoo 2012.01.15. 15:37:03

@majomkutya:

Hogy mondhatsz ilyet hogy nincs beszállító magyarországon? linkeltem egy címet, olvasgasd.
Hogy ne terülne szét a baranyai gazdaságban hogy egyszerre megjelenik a városban 2800 fizetőképes ember? Tán nem fognak lakni? enni? inni? moziba járni? szórakozni?

Bee-zony 2012.01.15. 16:01:41

@Őrült Ló Nagyfőnök: Mikor nyert utoljára Mo. háborút? Valamikor a középkorban. Azóta hányat veszített el? Sokat. Valamint, ezzel kapcsolatban az ország területének 2/3-át is. Mennyi az esélye, hogy megnyerjük a fegyveres szabadságharcot, akár egy kis külfölddel szemben is? 0.
Aki beleviszi egy külföldellenes háborúba Magyarországot, az igen nagy szívességet tesz az ellenségnek, mert könnyedén levernek bennünket, és kis áron nagy nyereséget érnek el – és következhet a még meglevő 1/3 ország felszámolása.
A hiba nem az országhatáron kívül van, hanem belül; és ha a kekeckedő törpét és haverjait megunják és leverik, azon nem csodálkozom.

Bee-zony 2012.01.15. 16:08:53

Mi is a probléma? Azon kívül semmi, hogy szar az egész. Kezdve azzal, hogy nincs egy hiteles, komolyan gondolkodó, korrekt párt sem, amelyikre érdemes lenne szavazni. Ebből a választékból még LiBajnaiék voltak a legkevésbé rosszak a gyakorlatban – és még az is milyen kevés –, és közben a románok, szlovákok elhúznak mellettünk, csupán azáltal, hogy kisebb a hülyeségtermésük.
Itt értelem, kreativitás és realitásérzék helyett irrealitás és nagy arc van, és az, hogy a nagy arctól nem látják a valóságot a gazdáik – amiből pedig pofára esés lesz, volt, és van.
Ahhoz, hogy legyen egy autó, először az utolsó csavarig meg kell tervezni, aztán elkészíteni. Ehhez képest Magyarországon a politikában ködös és gőzös, délibábos víziók vannak, hogy majd azokból milyen jó dolog lesz. Így is lehet élni, de nem sokáig, mert a fejletlen és beteg elméjűek nem versenyképesek a normálisakkal, és az elkövetett hibák sora által kihalnak, kb. úgy, mint Észak-Korea: még van, de már agonizál, és összességében nem sokan bánnák, ha már véget érne.
Bár nehéz határvonalat húzni, de mégis fel lehet osztani a világot egészséges, normálisan működő, és agybeteg, rosszul működő államokra – és azt is el lehet dönteni, hogy Magyarország hová tartozik.
Érdemes lenne felállítani ezt a skálát, ahol pl. az USA valahol középtájon lenne, a pro-k és kontrák miatt. Országokat és kormányokat is kellene osztályozni, nem csak a hiteleket minősíteni, hogy megkapják a tanulságos tükröt. De ehhez megint egész ember kell(ene) aki komolyan ezzel foglalkozik, és összehozza ezt a rendszert, nekem pedig nem ez az életcélom. 1% ötlet, 99% megvalósítás, ugyebár, ilyenek az arányok.

Kitörési pontok Magyarországon:
1. Mezőgazdaság: Nyugaton protekcionista módon működik a mezőgazdaság, és ez náluk be is vált. Aki velük szemben akar versenyképes lenni, annak szintén protekcionista módon kell működtetni a mezőgazdaságát. Akik ezt nem teszik meg, azoknak „nem éri meg” típusú, hanyatló mezőgazdaságuk lesz. Éppen ezért, hogy mi van a mezőgazdasággal, az legnagyobb részt a kormányokon múlik. És az elkúrók ezt is elkúrták. Sokkal többet-jobbat ki lehetne hozni a mezőgazdaságból – csakhogy ahhoz a többi pénzügyi dolognak is rendben kell lennie, és amikor az a téma, hogy lesz államcsőd, vagy nem lesz, akkor nem a beruházás- és eszközigényes mezőgazdaság az első napirendi pont, hanem a népgazdasági túlélés. Annyira el lett itt kúrva minden, hogy nincs miből államilag építkezni, és ahhoz képest, hogy szabadversenyes kapitalizmus van, ami elvileg gazdaság-pörgető, ennél még a szocializmusban is több volt a beruházás. Az államnak nincs pénze, és a magánembereknek sem, kivéve a nagyon keveseket (és akkor még a szakértelemről nem is volt szó), úgyhogy „pihen a föld”, jobb időkre várva – és gyorsan el kellene jönni a jobb időknek, hogy ne a külföldiek vásárolják fel a magyarok talpa alól a földet, és így az országot is.

2. Oktatás: ez az alfa pont, a dolgok kezdete, úgyhogy ide valóban be kell fektetni energiát, időt, fáradságot a jól működő országhoz. Ez nem annyira pénzigényes, viszont ész, kreativitás és sok ráfordított idő kell hozzá. Egy anyagilag szarul álló országnak ez a megfelelő kezdőpont (mint amilyen pl. Dél-Korea volt). Csak ész, kreativitás, energia legyen amennyi kell, és akkor meglesz mindaz, ami a jól működő országhoz kell, felfűzve, mint a gyöngyszemek a zsinóron. Ez persze korhadt, és vérgőzös agyú, és mellé bazi nagy egójú, „überokos” emberekkel nem megy, mert leugatják a kevés értelmest, és nem állnak melléjük, miközben ők maguk nem tudnak összehozni semmi jót. Dögöljön meg a szomszéd tehene is – én hülye vagyok, és az is maradok, de pusztulj el velem te is. A defektes mentalitás a legnagyobb akadály, és nem megfelelő emberekből nem lehet jó rendszert építeni, mert a saját primitív szintjüknek megfelelőre alakítják, és elszabotálják. Ezzel a problémával küzdenek a kínaiak is – de ott legalább a felső vezetés kiosztja a halálbüntetéseket, tehát ha ők nem korruptak, és nem is tolerálják azt, akkor azért viszonylag jól el lehet boldogulni, és fejlődni. Ha megnézzük, hogy honnan indultak, és hol tartanak most, az egy eléggé jó pálya.
Hogy hogyan kellene elkezdeni arra nézve van ötletem, de ez hosszú, és nincs még az autó-terv szintjéig kidolgozva.

Be van itt már lengetve mindenféle, az országot földig romboló háború, mint „fejlődés”, de ha országépítésről van szó, akkor a fenti két pont mindig aktuális és érvényes.

2012.01.15. 16:29:48

@Bee-zony: Na látod, épp azért, mert már annyiszor veszítettünk, most már egészen biztosan győzni fogunk, hogy kijöjjön a statisztika. :-) A hiba ősforrása igenis az országhatáron kívül van, mindig is ott volt, kezdve azzal, hogy Gellért püspök elindult beszedni az egyházadót. Ő még megkapta, amit megérdemelt, de azóta valahogy elfelejtettünk közdeni, birka nép lettünk, Európa bohóca, akit ott használnak ki, ahol csak lehet. :-(

ati27 2012.01.15. 16:38:14

@Őrült Ló Nagyfőnök:

"A hiba ősforrása igenis az országhatáron kívül van, mindig is ott volt"

Ennek azért fuss neki még egyszer! :D Ugye nem gondolod komolyan, hogy mindenki hülye a magyarokon kívűl, csak mi vagyunk repülőgép!

2012.01.15. 17:09:46

@ati27: Nem, a hülyék mi vagyunk, hogy már ezer éve futunk egy olyan szekér után, ami minket nem akar felvenni. És ezen a hülyeségünket bizony jó alaposan ki is használják.

Horizont 2012.01.15. 17:12:47

"...a növekedési terv segítségével Közép-Európa termelési központjává és legversenyképesebb gazdaságává kell tenni Magyarországot - közölte Szijjártó Péter ...."
Azt gondolom vannak itt előtte fontosabb és sürgősebb problémák amit meg kéne oldani. Bár jó lenne ezzel is kezdeni, de már nem hiszünk itt semmiben, senkiben. Esetleg a hozzá vezető útról is tehetne említést Szijjártó.

Jobbikról: Ezt a zászlóégetést nem kellett volna!Oké mutatni kéne valamit de ezt??
"Vona szerint José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke vissza fogja sírni még Orbán Viktor miniszterelnököt. A Jobbik elnöke Barossonak azt üzente, „ha beteszi a lábát az országba, akkor „megtekerik az orrát és karikás ostorral fogják kizavarni”."
Könyörgöm már senki nem normális ebben a nyomorult kis országban??? Rosszul tudom, hogy 3 darab Jobbikos képviselő ül az EU-ban?? Akkor miről is beszélünk?
Tényleg ennyire ledegradálják a népet? Cirkusz kell nekünk és kész?:( Cirkusz kenyér nélkül?:(
Orbán, IMF, EU, Szijjártó, Selmeczi, Jobbik, Vona, Csurka, DK, Gyurcsány, Bokros, Schiffer,Schmitt, MSZP.... sorolhatnám.
Tíz héten belül csődbe mehet Görögország. Utána mi jövünk?

Bee-zony 2012.01.15. 18:00:24

@Őrült Ló Nagyfőnök: A hiba ősforrása? Ha Magyarország sziget lenne, és körben óceán venné körül, akkor is rosszul állna. Biztos vagyok benne, hogy hiába tennénk át Óceániába, mert közvetlen szomszédok nélkül is megtalálná az önsorsrontás módját. Akkor pl. Franciaországhoz csatlakozna, és cserébe atomrobbantást engedélyezne a szigeten.
De mivel ott van, ahol, kezdjük onnan, hogy hívta valaki a magyarokat a Kárpát-medencébe? Tudtommal nem. Ők választották a helyet, és ezzel a szomszédokat is. Ha nem tudták, hogy mit csinálnak, az az ő hibájuk. Ha tudták, hogy mit csinálnak, akkor pedig minek panaszkodnak (másokra)?
Kettőn áll a vásár, hogy ki mit fogad el, és mit utasít vissza.
Szerintem Magyarországnak már régen Svájc útján kellene járnia. Svájcot úgy 200 éve legyőzték a franciák, és utána Svájc kinyilvánította a semlegességhez való ragaszkodását, és azóta is ehhez tartják magukat, és nem kell a függetlenségükért szabadságharcolniuk senkivel, az EU-hoz egyedi szerződésekkel csatlakoztak, amiket akkor mondanak fel, amikor akarnak (és lehet, hogy hamarosan felmondják schengent). Magyarország számára is ez a legjobb út. Ha már kétszáz éve megtették volna, akkor nem lett volna két vesztes világháború és kétharmad területvesztés. Csak ehhez így kell dönteni, és nem azt állítani, hogy ez így nem jó, és hogy lehetetlen.
A környezet egy adottság, de ezen belül Magyarország a döntései által tart ott, ahol.
A másik a hibás azért, hogy én buta vagyok, mint a tök, és ahelyett, hogy jól döntenék, és jó dolgokat csinálnék, rosszul döntök és hülyeségeket csinálok?
Kifelé mutogatni önbecsapás. Mindig a másik a hibás azért, hogy mi szarul állunk – holott a saját döntéseink által jutottunk el oda, ahol vagyunk. Ha másképp döntünk, máshol vagyunk.
Sokkalta kevesebbet számít a külső környezet általi behatároltság, mint a saját döntések. Igaz hogy nem tudunk exportálni olajat, ha nincs a földben, viszont tudnánk exportálni minden olyat, amihez kevés nyersanyag kell, pl. órákat, fényképezőgépeket – ha volna hozzá elegendő eszünk.
Ha ez egy rossz környezet, akkor mit szóljanak az eszkimók? És mégsem nyavalyognak – persze, nem is nagyon van módjuk másra mutogatni, ami tiszta előny, mert nem tudják becsapni saját magukat.
Saját hibánkkal szembenézni sokkal nehezebb, mint másokra mutogatni; így viszont egyrészt hülyén hal meg az illető, másrészt felbassza a rámutatottban az ideget, aki lehet, hogy segít a mutogató elhalálozásában, hogy így oldódjon meg a probléma.
Tehát ugyan nem oldódott meg a probléma a mutogatással, viszont szereztünk egy ellenséget is mellé. Ez megintcsak nagyon „bölcs” döntés, és ebből lesz a halmozottan hátrányos helyzet, ami további mutogatásokra ad lehetőséget, és így tovább, a teljes önsorsrontás útján, egészen a kipusztulásig.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.01.15. 18:51:23

Kicsit paranoid, vagy off:
A jobbikot pénzelő Oroszország már lő is minket?

www.idokep.hu/hirek/hazankra-zuhanhat-a-fobosz-grunt-muhold

Alig fél óránk maradt. Nagykanizsa > Budapest > Sátoraljaújhely vonalon 19h20'-kor érdemes figyelni az eget.

Manatwork (törölt) 2012.01.15. 18:55:11

@Bee-zony: Tökéletes helyzetértékelés! 10 pont!
Egy apró kiegészítést még hozzátennék: az állandó másra mutogatás mellett nagyon káros még az a szemlélet is ami állandóan a múltba fordul és csak a régi dolgokon kesereg és a jelenlegi bajok minden forrását a régmúltban látja. Ráadásul a jövőről csak ködös látomásai vannak, de azok is a múltban gyökereznek :(

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.15. 19:36:35

@Manatwork:

"Aki folyton hátrafele nézeget az seggel megy a jövőbe."

Sajnos erre az országra ez nagyon találó.

Bee-zony 2012.01.15. 22:49:36

@ati27: @Manatwork: Ha már ilyen jó lett az osztályzatom… Politikai szabadegyetem és önképzőkör létrehozásán gondolkodok, és politikai kísérleti műhelyen, ahol a jónak látszó elméleteket ki kell próbálni, hogy kicsiben a gyakorlatban is jól működnek-e, és csak aztán mehetnek szélesebb körbe, mert inkább kicsiben bukjon meg bármi is, mint nagyban, ahol és amikor már az egész nép szív miatta.
A tantárgyak leginkább a legsürgősebben megoldandó problémák szerint kell, hogy legyenek – kellenek az elméleti alapok, a gyakorlatiasság pedig még inkább –, és azonnal árnyékkormányt alakítunk ki, ahol a posztokat felvételi vizsgafeladatok megoldása által lehet elnyerni.
Miniszterek (szolgák) nincsenek, mert ez nem úr és szolga rendszer, és nem is hazug, úgyhogy kormányzók, irányítók vannak.

Szerintem ez a megoldás. Mert ha nem ez, akkor mi?

Vizsgafeladat pl.:
50 fős politikai menekült csoport érkezik Eszkimólandra. Csak ruházatuk van, 6 db konyhakésük, 5 db dinamós-napelemes zseblámpájuk… A rendelkezésre álló terület 100x100 km, növényzet nincs, csak nagyon északi típusú állatok vannak, és vannak szomszédok is, akik most még semlegesek, se nem barátságosak, se nem ellenségesek.
Hogyan fog a csoport megélni a jég hátán?
Alakítsd ki a lehető legjobban működő társadalmi rendszert.

Magyarország, mint vizsgafeladat sem fog kimaradni…

Ez a rész olyan, mint egy politikaszimulátor játék, csak itt fejben kell megoldani a feladatokat; ahogy az életben is így szokott lenni.

A képzési idő kb. 10 év, és addigra már meg kell, hogy legyenek a valóban jó és profi politikusok; a 10 éves időszakot pedig túl kell élni.

Szerintem a jelenlegi politikacsinálók nem csak a gyakorlatban buknak meg, hanem ezeken a teszteken is…

Az eddigi pártok prominens, közismertté vált emberei, pl. országgyűlési képviselők, itt nem tölthetnek be pozíciót, nem irányíthatnak, mert ők már a gyakorlatban megbuktak, az én mércémet illetően, és nem adom alább; tanulni persze tanulhatnak.

Ebből a rendszerben -ből ki kell szűrni az összes pszichopatát, demagógot, néphülyítőt, tehát a nem korrekteket, mert ők mindig csak azt bizonyítják végül a tevékenységükkel, hogy kártékonyak. Nem rájuk van szükség, hanem a becsületes, intelligens, korrekt szakemberekre, akik profik a politikában, és mindent tudnak, ami ehhez kell, azt is, amit a pszcihopaták, demagógok, és más országrontók nem tudnak, mert az ő tudományuk igazából csak a néphülyítésig terjed, tehát a csalók szintjéig.

Innen már az következik, hogy az arányok 1% ötlet, 99% megvalósítás. De ezt érdemes elkezdeni, és nem érdemes abbahagyni, mert akkor a hanyatlás van, ahogy a görögöknél is, akik addig voltak a csúcson, amíg komolyan foglakoztak a politikával és a társadalommal.

Jó építő ötlet, és ilyen kritika jöhet. :)

Béci91 2012.01.15. 22:52:39

"de mivel mostanában nem nagyon zavarognak a cigányok, így már csak Gonosz Unió maradt."

:D :D Ez melyik országban történt, hogy megjavultak a cigányok?

2012.01.15. 23:37:52

@Bee-zony: Nem bírunk mi ki mostantól 10 évet. ;-)

ati27 2012.01.15. 23:42:47

@Bee-zony:

Hol lehet jelentkezni? Most komolyan! De van egy kis gondom.. K0yel 2000 kilométer...

Bee-zony 2012.01.16. 00:06:47

@Bee-zony: Amit még fontos előre tudni, hogy van a politikai iskola, van az árnyékkormány, és van a kialakítandó jól működő társadalmi rendszer.

A valóban jó rendszer körvonalai, szerintem:

Közbiztonság
Annyira szigorú büntetések, hogy a bűnözők egyből lássák, itt nem éri meg bűnözni: lopásért végtaglevágás, kábítószerterjesztésért halálbüntetés – ilyen szint kell ahhoz, hogy valóban rend legyen. Szükséges ez a rend iránti elkötelezettség – és rend lesz, ha a bűnözők beledöglenek is. Mennyi ennyire bűnözés ellen elkötelezett ember van Magyarországon, hmm? Miért is van Szodomagyarország? Akármennyi is van, ez egy olyan elv és cél, amiből nem szabad engedni. Rugalmasnak lehet lenni, hogy ne legyen törés, és lehet szó az aktuális legjobb kompromisszumról is, de ez nem azt jelenti, hogy az elv és a cél fel van adva. A bűnmentesség mint cél, fix és elérendő.

Népesedéspolitika
Át kell, hogy alakuljon az a gondolkodás, hogy én ide nem szülök, és itt nem szaporodok, mert… az indokok hosszú sora. Én is tudok ilyenből sokat, csak hát mindegyik oda vezet, hogy akkor a kihalás van, és az nem jó.
Nem tudom még, hogy hogyan, de olyan rendszert kell összehozni, ahol a 3 gyermek az átlagos szint – és igen, ezért sok minden másról le kell mondani. De nehogy már csak a cigányok legyenek képesek erre… mert akkor ők tudnak egy nagyon fontosat, amit mi nem, és ők lesznek a fennmaradók, a túlélők, és övék lesz a jövő, ami akkor igencsak sötét lesz, tehát igazából a cigányokat is túlélőké lesz a jó jövő (mint pl. kínaiak, indiaiak…). Azt kell elérni, hogy mi is ebbe a csoportba tartozók legyünk. Japánoknak dettó; ők is ezt nagyon elkúrták, minden intelligenciájuk és elért technikai szintjük ellenére. Egy alapvető nagy hiba, és máris nem jó mindaz, ami rá épül. Ha rossz az alap, dől ami rajta van.

Külpolitika
A nagyhatalmakhoz való ide-oda tartozás, és a már régóta vesztes „kompország” helyett el kell érni a semlegességet, a Svájc-Ausztria-Magyarország tengelyt, és úgy, hogy a magyar semlegesség svájci típusú legyen, tehát a komolyan elkötelezett. Nem mintha kedvező lenne ehhez a jelenlegi többségi mentalitás, de ide kell eljutni, ez a cél-kikötő, ahonnan nem érdemes elmozdulni, mert akkor csak rosszabb dolgok vannak. 10-20 éven belül el kell érni ezt a szintet; és addig még sok rossz fog történni, nyilván, amíg a többségnek is nyilvánvalóak lesznek a zsákutcák, és leülepszenek az indulatok…

Bee-zony 2012.01.16. 00:08:20

@Őrült Ló Nagyfőnök: Kitartás. Ki kell bírni. Az afgánok is bírják, pedig ott egymást váltják a fegyveres megszállók; ha pedig épp nincs egy megszálló se, akkor egymást irtják a hadurak… és mégis megvannak. Szívósak és szaporodnak, ezt kell csinálni itt is, mert ez jó alap a megmaradáshoz.

Bee-zony 2012.01.16. 00:11:54

@ati27: Jó hogy kérded. Csináljuk úgy, hogy az árnyékkormányhoz egy virtuális ország is tartozik az interneten, és így pl. az emigráns kormánnyal sincs semmi gond. Már csak egy honlap kell, mögé a rendszer, és lehet jelentkezni online. Nehogy már a távolság akadály legyen, amikor itt és most sem az.
Kb. a jövő hét végére már konkrétabb leszek.

2012.01.16. 00:29:20

@Bee-zony: Jesszusom, miket hordasz itt össze! Ma már ne igyál többet! Jóccakát!

Bee-zony 2012.01.16. 01:00:27

@Őrült Ló Nagyfőnök: Ilyen az, amikor Őrült Ló Nagyfőnök megrémül. Ki kell bírni mindent, engem is, aztán ami rossz, az hadd hulljon, ami jó, az maradjon. Sokkal jobb az, ha először a virtuális térben és kicsiben van kipróbálva minden, mert ha valami nem válik be, abból a többieknek nem lesz baja; a kísérletezők pedig viseljék, ami ezzel jár, jót és rosszat egyaránt.

Ez volt az építő kritika? :)

Na, most már nem iszok többet, vizet se, lefekszem, és jóccakát’ neked is.

ati27 2012.01.16. 01:19:00

@Bee-zony:

Népesedés politika

Szerintem zsír eccerű, össze kell kapcsolni a nyugdíjjal. Azaz lenne egy alap-nyugdíj, amire rájönne a gyerekek utáni bónusz. A bónusz pedig lehetne: a gyerek végzettsége és (vagy) a keresete alapján meghatározva. Természetesen több gyerek után több bónusz.. Maga a nyugdíjemelések rendszere pedig a svéd model szerint, pl a gdp növekedés/csökkenés-hez rögzítve..

Donaldkacsa 2012.01.16. 07:24:50

@Bee-zony:
Büntetések: Soha nem az számít, hogy milyen szigorúak a büntetések, Hanem a felderítés hatékonysága. Hiába van valamiért halálbüntetés, ha a felderítés 10%-os. Viszont lehet kisebb a büntetés, ha a felderítés 100%-os.
Népesség: Átlag 3 gyerek? És hol fognak dolgozni? Meg hova fognak óvodába-iskolába járni?
Külpolitika: Nem vagyunk abban az elismert külpolitikai helyzetben, mint Svájc. Slussz. Hiába deklarálunk mi semlegességet vagy nyitunk szuperbiztos bankokat, teljesen hiteltelenek vagyunk. Nem csak az elmúlt 1,5 év miatt, hanem amúgy is. Vagy te idehoznád ma Magyarországra a pénzedet ha külföldi lennél? Svájc ugyanis ebből él. Nagyjából 200 éve. Szóval ha most elkezdjük, és jól csináljuk 100 éven belül nekünk is sikerülhet megfelelő hírnév kialakítása.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.16. 09:11:29

@Bee-zony:
"... Saját hibánkkal szembenézni sokkal nehezebb, mint másokra mutogatni..."

Ebben a minden benne van. Nézz csak meg egy átlag magyar mszp, fidesz, jobbik... stb, szavazót. Mindegyik izomból szidja a másikat, de a saját pártjának hülyeségeit állandóan megmagyarázza. Nekem a Jobbik a legszimpatikusabb párt a mostaniak közül, de amit most műveltek az nagyon nagy ostobaság volt.

Remélem lesz majd igény egy olyan politikai pártra is, akik nem csak nácizni, zsidózni, takarodót fújni, másokra mutogatni tudnak.

Manatwork (törölt) 2012.01.16. 09:11:59

@Bee-zony: Az 50 fős példád ebben a formában megválaszolhatatlan, hiszen bármilyen irányba tett lépés előtt először pontosan kell tudni, hogy pl. mi a demográfiai összetétel. A lehetséges cselekvési iránynál nem mindegy, hogy van 20% gyerek, 40% nő, 40 % férfi vagy 50% férfi, 50% nő. A kor és képzettség összetételről nem is beszélve. Hiszen ha mind az 50-en pl. 50 feletti "szobatudósok", akkor az adott körülmények közt 95-98%-os valószínűséggel (külső segítség nélkül) éhen fognak halni. Ennyi.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.01.16. 09:19:26

@Bee-zony:
A közbiztonság javításáról:

Nem kell feltétlenül halálbüntetés. Aki bűnözik, annak ne legyek emberi jogai sem! Ilyen egyszerű. Be kell vezetni a családi felelősséget is. A 18 év alatti bűnelkövetőknél elő kell venni a szülőket, testvéreket is. De a korhatárt igény szerint lehetne tovább kiterjeszteni. 14 év alatt el kell venni a szülőktől és átnevelő táborokba vinni a gyereket. (Ilyenek már működnek az USA-ban és Németországban is).
A gyilkosoktól el kell venni a gyerekvállalás jogát is. Ha valakit élet kioltására alkalmas eszközzel szándékosan megsebesítenek (lehet az kés, bot, gereblye...stb,) az legyen gyilkossági kísérlet és min. 20 év fegyház.
És még sorolhatnám a jobbnál jobb ötleteket... 2 hét alatt tényleg rend lenne !

zx6zx 2012.01.16. 09:43:52

@zero:
"Vona Gábortól megkérdezném, hogy fáj-e neki az az évi 1500 milliárd forint, ami Brüsszelből érkezik? Szeretne-e erről az összegről lemondani, esetlen visszafizetni?"

De előtte befizetünk kb. évi 4500 milliárdot!
(Ebben benne van pl. a vámbevételek elmaradása.)

A kapott pályázati pénzeknél ráadásul adott, hogy mire lehet felhasználni + a nagy része elfolyik korrupcióra.

Virág et. 2012.01.16. 10:07:24

@zx6zx: Ez a nettó befizetősdi minden évben felmerül. Tennél mellé forrásokat is vagy ez is csak olyan mítosz, mint a "bezzeg Gyurcsánynál nem szóltatok, pedig 370 Ft volt az euró" (soha nem volt 320 sem nála a valóságban)? Hitkérdés.

Egyébként annyira kánon ez a baromság, hogy 2009-ben épp Deutsch Tamás jött ezzel a hülyeséggel, csak aztán szembejöttek a tények:

www.168ora.hu/velemeny/deutsch-tamas-gyurcsanybajnai-europai-unio-44871.html

"Ebben benne van pl. a vámbevételek elmaradása"

Akkor azt tessék nemcsak itt számolni, hanem az exportbevételeknél is, mert ha egyszer kint vagyunk, akkor lehet, hogy vámot nem szedünk, viszont fizetni fizetünk, mint a katonatiszt. Szerinted miért függ Magyarország annyira a német gazdaságtól? A magyar mezőgazdasági termékek mely országokba mennek? Kínába meg Szaúd-Arábiába? Ha kellene vámot is fizetni, akkor a versenyt már most alig bíró magyar mezőgazdaság hány perc alatt menne csődbe?

"A kapott pályázati pénzeknél ráadásul adott, hogy mire lehet felhasználni"

Hál' Istennek, különben menn BMW-be meg horvát nyaralóba jó magyar szokás szerint.

"a nagy része elfolyik korrupcióra."

Azok pont nem az EU-s pénzek. Nyilván itt is van korrupció, de tizedakkora, mint a nagy nemzeti forráselosztásnál. A korrupcióra meg nehéz lenne azt a választ adni, hogy akkor zárjuk el a csapokat teljesen, nem?

ati27 2012.01.16. 10:11:42

@zx6zx:
"a nagy része elfolyik korrupcióra."
Na és ez tuti a ZEU hibája! És ha már előjött akkor itt egy link.. Van benne egy video ami nagyon érdekes.. Ajánlom neked, és mindenki másnak!: jakabandor.blog.hu/2011/08/08/a_korrupcio_gyilkol

Manatwork (törölt) 2012.01.16. 10:33:27

@zx6zx: nettó befizetés kérdésről a google jó barátod lenne ha rászánnál 1 percet mielőtt hülyeségeket írsz!
Az első találat: www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292
Az elmaradt vámbevételekre pedig mivel nincs hiteles adat - ezért az csak hasraütésszerű spekuláció és ahogy írták mások, csak azzal együtt lehetne értelmezhető ha az exportált magyar termékek vámkötelessége miatti kiesés is bele lenne kalkulálva. De ezt se lehet mert itt is csak hasraütésszerűen lehetne számszerűsíteni a bevétel kiesést.
Maradnak a száraz, bizonyítható és számszerűsíthető tények! Magyarország jelentősen több uniós pénzt kap mint amennyit befizet.

Virág et. 2012.01.16. 10:41:07

@ati27: Már ismertem. Érdekes video, főleg azért mert látszik az évszázadnyi különbség egy amerikai és egy magyar gondolkodásmódja között.

@Manatwork: Igen. Azért sem lehet elmaradt vámbevételeket megtippelni sem, mert fogalmunk sincs, hogy azok az áruk és szolgáltatások, amelyek vám hiányában bejönnek, vajon bejönnének-e vám mellett is. A többségük valószínűleg nem.

kifordított nagyanyó 2012.01.16. 11:30:52

Lehet kommentelni a másik poszthoz?

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.16. 11:40:39

@kifordított nagyanyó: szerintem nem! befostak a TEK-től a tisztelt szerkesztők :DDDDD

kifordított nagyanyó 2012.01.16. 11:57:36

@Seduxen: Szerintem az indexnél szartak be.
De amúgy vezetőink miért ilyen szerények?
Lehetne nyugodtan Orbán Viktor Nemzetmentő Kártya.
Esetleg Matolcsy,Lázár vagy Schmidt nevével fémjelzett kártyák.
Gyerünk uraim!Írjunk történelmet!

kifordított nagyanyó 2012.01.16. 12:00:20

@Seduxen: Vagy az is valamilyen jogokat sért,mint a Csányiné féle felvétel?
@Bee-zony: Egész jó ötletek.

Bee-zony 2012.01.16. 14:00:00

Aludtam a Jobbikos EUnyet-re egyet – és az a véleményem, hogy így, és ilyet politikus még a legrosszabb pillanatában, még ha tökrészeg, akkor se tegyen. Kinek kellett ez a balkáni banzáj? Ráragadt a Jobbikra a Fidesz hülyesége, de alaposan, és populista, demagóg bohócok lettek a tragikomikus darabban.
Én erre az egészre nem vagyok vevő, és nincs már olyan létező párt, akikre szavaznék, mert erkölcsi-szellemi nullák és politikai hullák halmazára nem szavazok. A léc alatt, a normálisság színvonala alatt van mindegyik.
„Magas a mérce, de majd leülepszik.” /Hofi/ Nálam nem ülepszik le.

Bee-zony 2012.01.16. 14:18:37

@Donaldkacsa: „Soha nem az számít, hogy milyen szigorúak a büntetések, Hanem a felderítés hatékonysága. Hiába van valamiért halálbüntetés, ha a felderítés 10%-os. Viszont lehet kisebb a büntetés, ha a felderítés 100%-os.”
Soha ne mondd, hogy soha. : ) Számít mind a két tényező, mert ha 100%-ban elkapják a bűnözőket a zsaruk, aztán eljutnak pl. a bíróságra, és ott ítéletként azt mondják pl. a gyilkosnak, hogy ejnye-bejnye, ilyet többet ne tegyen, és most mehet, ennyi volt, akkor levonja a logikus következtetést, hogy megéri neki bűnözni – kevesebb hátrány éri a bűnökért, mint amennyit ő oszt az áldozatoknak.
Ugyanígy, ha 10 bűnözőből csak 1-et kapnak el, akkor az is a bűnöző nyeresége, hogy 9:1 arányban megúszhatja a büntetést – és miért ne bízzon abban, hogy ő azok közé fog tartozni, akiket nem kapnak el, jók az esélyei, és van ő olyan ügyes…
Ha az áldozat nem támad fel, a gyilkos pedig rövid idő alatt szabadlábon van, az neki nyereség: nagy hátrányt adott, kicsit kapott. Ellenben 20 év vizsgálati fogság, és hogy ha ennyi idő alatt sem derül ki az ártatlansága, akkor következik a halálbüntetés, és az a tudat, hogy igen nagy valószínűséggel elfogják a bűncselekményéért, az már nem nyereség a bűnözőknek; és ez így van jól, ha a bűnözőmentesség a cél, és nem az ellenkezője. Hogy rohadt zsidó, szemét cigány és (megvett és megvetett) szarmagyar a bűnözőket és a bűnözést pártolja, azon nem lepődök meg – ők is bűnözők, és nem tesznek ellene, mert akkor előbb-utóbb el kellene ítélni saját magukat is. Az az ország viszont, ahol ilyen a többség, lezüllik, és Szodomaként belefullad a saját szarába. Én meg azt érzem, hogy a mások, a környezet szarába fulladok bele, és ezért határolódok el, és törekszek arra, hogy ne a pusztulás felé tartó Szodomában éljek, hanem normális világban, amennyire ez lehetséges – és lehetséges, országhatáron kívül, országhatáron belül pedig a mikroklíma szintjén. Bár ha rossz a körülvevő makroklíma, az káros az egészségre, mert még ha meg is van a rossz keveredés elkerülésére a törekvés, nem tud mindig sikerülni. Ha valaki ki sem lép az ajtón, akkor is behozza Szodomát (sorozó, ilyen-olyan felszólító) levél formájában a postás… Hova lehetne elmenekülni országhatáron belül, önellátó földalatti barlangba, és vakond-életet élni? Nehéz ügy.
Ha pedig harc, akkor a kisebbség veszít a többséggel szemben, a gyengébb az erősebbel szemben, az erőviszonyok szerint. Ezért jobb az elhatárolódás, akár a létező államhatárok által is. Ezer km távolság már eléggé jó védelem.
Így már csak az a kérdés, hogy teljesen reménytelen-e Szodomagyarország, vagy a brutális pusztulás előtt megfordulhat-e az irány, és megszabadulhat-e a szodomaságtól? Megpróbálni, vagy feladni? Aki annak ellenére marad, hogy nem szodomita, annak nincs jobb választása, mint hogy megpróbálja – és ez egyben azt is jelenti, hogy nincs a kérdésben egységesen követett stratégia, hanem biodiverzitás, a különböző módok megpróbálása van.

„Népesség: Átlag 3 gyerek? És hol fognak dolgozni? Meg hova fognak óvodába-iskolába járni?”
Kérdezi ezt az eszkimó? :) Írtam már, hogy én is tudok rengeteg kifogást. Csupán az a baj az összessel, hogy mind a kihalást eredményezi. Te nem tudod megválaszolni ezeket a kérdéseket, a cigányok meg tudják, és ez nagy különbség.
Az egyszerű túlélő-szaporodó válasz az, hogy ki nem szarja le ezeket a pitiáner dolgokat, megoldják, ahogy tudják. Óvoda-iskola nem kell, ha felnő, lopni, rabolni jár, és ha ez mind nem elég, ősemberként megesz téged reggelire, na?
A fejlettebb túlélő válasz az, hogy óvodába-iskolába a legközelebbi parkba fognak járni, mint Indiában, és megtanulják mindazt a tudnivalót, hogy önfoglalkoztatók, és másokat foglalkoztatók is legyenek.
Aki életképtelen, és fennakad x,y,z problémán, az sajnos kihal. Nem a kihalás útján kellene járni, hanem az élet útján… az életösztön és a kreativitás segít.

„Külpolitika: Nem vagyunk abban az elismert külpolitikai helyzetben, mint Svájc. Slussz. Hiába deklarálunk mi semlegességet vagy nyitunk szuperbiztos bankokat, teljesen hiteltelenek vagyunk. Nem csak az elmúlt 1,5 év miatt, hanem amúgy is. Vagy te idehoznád ma Magyarországra a pénzedet ha külföldi lennél? Svájc ugyanis ebből él. Nagyjából 200 éve. Szóval ha most elkezdjük, és jól csináljuk 100 éven belül nekünk is sikerülhet megfelelő hírnév kialakítása.”
Hogy ehhez idő kell, az tuti. De valamikor el kell kezdeni. Mondjuk most, hogy minél előbb célhoz érjünk. A 100 éven belül-ben van pl. a 20 év is, és talán ennyi is elegendő lehet már a stabil semlegességhez. A semlegességhez a bankrendszert, tehát hogy miből él egy semleges ország, azt nem tartom feltételnek, hanem úgy, hogy ha egy ország semleges, akkor szívesen viszik oda a pénzt külföldről, mert tudják, hogy abban az elkötelezetten háború-kerülő országban van nagyobb biztonságban a pénzük. A II. vh.-ban ez már bevált Svájcnak, és jó lenne, ha az alakuló III. vh. esetén már Magyarország is ilyen hely lenne, és még ha nem is bíznának benne sokan, de ha kiállja a próbát, és mindegyiket, akkor belátható időn belül (kb. egy generáció) egy szintre kerül Svájccal. Ez járható és jó út, csak komolyan, elkötelezetten és kitartóan járni kell rajta.
Hogy jelenleg egy párt sem jár ezen az úton, elég baj az – nincs kihez csatlakozni –, tehát már csak emiatt is, alapítani kell egy újat, olyan emberekkel, akik elkötelezettek a svájci út mellett.

(Most mennem kell, estefelé visszatérek.)

==T== 2012.01.16. 17:55:25

A Jobbik tüntetése az EU ellen - Varga István beszéde
www.youtube.com/watch?v=XRxPxpfAtbo

Bee-zony 2012.01.16. 21:20:33

@ati27: Gyűjtsük össze a népesedéspolitikai javaslatokat, aztán kialakul, hogyan lenne a legjobb.
Azt is meg kell kérdezni, hogy ki miért nem vállal gyermeket, és kb. mi kellene ahhoz, hogy vállaljon.

Engem nyugdíjjal nem nagyon lehetne ösztönözni, mert túl távoli, és bizonytalan: élek-e addig, és lesz-e akkor még nyugdíj?

Az NDK-ban, Honecker alatt volt az, hogy aki megházasodott, megkapta hozzá a lakáskulcsot is az államtól. Igaz, hogy egy nagyon lenyomott, depressziós ország volt, de a kaja és lakás, mint a két legalapvetőbb szükséglet azért megvolt.

Én a cukor (v. kolbász) és korbács módszerével ösztönöznék, a gyermekteleneknek gyermektelenségi adó – férfiaknak 20-tól 60 éves korig, nőknek 20-tól 45 éves korig – amit megkapnának a gyermekesek.
A gyermek fenntartását és a lakást kellene támogatni, amennyire lehetséges.

Szép nagy téma ez is, van mit feldolgozni.
Egy kis adalék: hiába erkölcsösek és intelligensek a japánok, és hiába a fejlett technika, a kihalás felé tartanak, mert hiába van meg sok minden, ha az egyik alapdolog hiányzik, akkor az mind kevés.
Fogy a japán, nem kell a szex a fiataloknak
index.hu/tudomany/2012/01/11/fogy_a_japan_nem_kell_a_szex_a_fiataloknak/

Meridian74 2012.01.16. 21:57:02

Az első 80-100 hozzászólásban nem láttam azt hogy mennyi támogatást kapunk az UE-tól és mennyit kell nekünk amúgy a közös kasszába befizetnünk... valaki aki tudja hol kell ezt megnézni, beírná már ezeket az adatokat?
Mert vitás a helyzet, hogy most nettó befizetők vagyunk, vagy sem? De azért arra mernék fogadni, hogy a kettő egyenlege nem lesz +1500 milliárd... a közelében sem lesz... és az is kérdés, hogy a + előjel nem - azaz mínusz előjel e...

Bee-zony 2012.01.16. 22:10:59

@Manatwork: „Az 50 fős példád ebben a formában megválaszolhatatlan, hiszen bármilyen irányba tett lépés előtt először pontosan kell tudni, hogy pl. mi a demográfiai összetétel. A lehetséges cselekvési iránynál nem mindegy, hogy van 20% gyerek, 40% nő, 40 % férfi vagy 50% férfi, 50% nő. A kor és képzettség összetételről nem is beszélve. Hiszen ha mind az 50-en pl. 50 feletti "szobatudósok", akkor az adott körülmények közt 95-98%-os valószínűséggel (külső segítség nélkül) éhen fognak halni. Ennyi.”

Ehhez képest mégis sikerült megválaszolnod az Eszkimólandos kérdést – tehát hogy az első lépés a demográfiai összetétel, és a szakértelem felmérése, és ha ez megvan, akkor ennek megfelelően kell továbblépni. Ha viszont vannak paraméterek, akkor legyenek nehezek, pl. 25 bölcsész, és 25 politológus, 50 évesek. Innen szép megnyerni az életben maradást és a fejlődést.
Ha ilyen a feladat, akkor derül ki, hogy ehhez képest mennyivel könnyebb helyzetben vagyok, és vagyunk többségében.

Bee-zony 2012.01.16. 22:47:35

@csabapayne: „Nem kell feltétlenül halálbüntetés. Aki bűnözik, annak ne legyek emberi jogai sem! Ilyen egyszerű.”
Emberi jog pl. a levegővétel joga. Szerintem se maradjon ugyanannyi joga a bűnözőnek, mint a nem bűnözőnek. Át kell gondolni azt a kérdést, hogy a bűncselekménye miatt milyen jogai ne legyenek már.

„Be kell vezetni a családi felelősséget is. A 18 év alatti bűnelkövetőknél elő kell venni a szülőket, testvéreket is.”
Szerintem is van része a szűkebb környezetnek abban, hogy mi lett a gyerekből, vagy mi nem. Vizsgálni kell a felelősségüket, hogyan nevelték azt a gyereket: hagyták, hogy bűnözzön, vagy még biztatták is, vagy pedig megtettek mindent, ami tőlük tellett, hogy ne tegye, és az mégis mind kevés volt. Valós ez a három kategória, tapasztalatból tudom. Legyen a szülőre visszaható következménye a nemtörődömségnek és a bűnpártolásnak.
Következmény a következmény nélküli országban, hmm…

„De a korhatárt igény szerint lehetne tovább kiterjeszteni. 14 év alatt el kell venni a szülőktől és átnevelő táborokba vinni a gyereket. (Ilyenek már működnek az USA-ban és Németországban is).”
A korhatárt már most lejjebb kellene vinni, mert egyre több a 12 éves bűnöző.
Ami máshol már bevált, jó és hat, mint bűnözés-visszaszorító, azt át kell venni.

„A gyilkosoktól el kell venni a gyerekvállalás jogát is.”
Megfontolandó; mindenesetre, ha kellő ideig zárt helyen van egyneműek között, akkor ez is meg van oldva.

„Ha valakit élet kioltására alkalmas eszközzel szándékosan megsebesítenek (lehet az kés, bot, gereblye...stb,) az legyen gyilkossági kísérlet és min. 20 év fegyház.”
Az ejnye-bejnyékből elég volt, komoly bűnért komoly büntetés jár. Ezen belül a részleteket alaposan át kell gondolni, hogy ne legyen benne hiba, pl. hogy mi a szándék, és milyen súlyos a sérülés, az nem mindegy, és a macskakarmolás szintű karcolás benne kell, hogy legyen a tól - ig-ben.

„És még sorolhatnám a jobbnál jobb ötleteket... 2 hét alatt tényleg rend lenne !”
Remélem, hogy nemsokára meglesz az ilyen célú hely és mód, ahol tudod sorolni; WordPress blog, vagy egy fórum…

Virág et. 2012.01.17. 08:28:48

@Meridian74: Csak pár hsz-sal feljebb kellett volna olvasni ... Nincs itt vitás helyzet: nem vagyunk nettó befizetők. 2004-től 2008-ig folyamatosan nőtt a kivett pénz mértéke és mivel a hozzájárulás főleg a gazdaság teljesítőképességétől függ (meg az ország nagyságától) ezért ez a tendencia azóta sem változott.
2007-ben 1600 milliárd volt a plusz pontosan.

Virág et. 2012.01.17. 08:31:51

@Virág et.: 1600 milliárd az 1600 millió euró akart lenni.

Virág et. 2012.01.17. 08:46:15

2010-ben (ez már Viktor!) 834 milliárd forint pluszban zártunk. Ez euróban kb ugyanannyi, mint 2009-ben. Viszonyításképpen: az egész nyugdíjbalhé nettó nyeresége egyszeri 3000 milliárd forint volt. Ebből élünk másfél éve. Ennek tudatában önként lemondani évi 800 milliárdról az akkora mértékű ostobaság, amiért már díjat kéne osztogatni.

Meridian74 2012.01.17. 11:55:26

Most 1500 vagy 1.5 milliárd EUR a mérleg? Nem mindegy... mert az előbbi esetén az nagyon durván sok pénz, és akkor hol marad a fejlődés? Mert sehol nem látom... a 1.5 milliárd EUR-nak is meg kellene látszódnia, de hát... magyarországon sztem ezt is szétlopják.

Virág et. 2012.01.17. 12:07:59

@Meridian74: Az 1500 milliárd az nem euró, hanem forint volt. 1500 milliárd euró az kicsit sok lenne, kb 465 000 milliárd forint, ami kb 30-szorosa az éves költségvetésünknek.
Az 1500 milliárd forint sem pontos nettó bevételként, az 1050 milliárd volt eddig a csúcs (bár ez árfolyamfüggő), amúgy kb 800-900 milliárd szokott lenni (3 milliárd euró körül), ami azért nem kevés pénz.

Egy jó részét lenyeli a korrupció, persze. Ezért nem az EU a hibás, hanem a magyarok, akik ellopják, mert nem az EU lopja el, hanem mi. A fennmaradó részből meg épül kb minden. Nem tudnék olyan építkezést, infrastruktúra-fejlesztést mondani, ami ebben az országban az elmúlt években zajlott volna és ne lett volna benne EU-s pénz. És akkor a vállalkozások vagy önkormányzatok egyéni pályázatait nem is említem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.27. 17:42:43

@lyken: az élet egyre rosszabb lesz, nézd, egyre több az elvonás, a fizetpsünkből egyre kevesebb dolgot tudunk venni, tahát akkor csak jobb volt az élet nem?
nekem jobb volt az életem 3 hónapja

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.27. 17:47:45

@anti_troll: Mielőtt beléptünk, még működtek a demokratikus intézmények"

:) igen, hát persze hogy működtek!
ajánlom neked a következő képet:
m.blog.hu/kk/kkbk/image/2010/kerodzotehen.gif

lyken 2012.01.30. 14:35:46

@tesz-vesz: Képzeld el, hogy felveszel hitelt 2000-től kezdve. Mindig, mikor kezd nehézzé válni a törlesztés, akkor gyorsan veszel fel még nagyobb hitelt. Közben pedig végig olyan kiadásaid vannak, amikkel a családod jólét-érzését tartod fenn. A végén, mondjuk 2014-ben mikor már bőven benne vagy az adósságspirálban meg nekiállsz nosztalgiázni, hogy bezzeg 2004-ben. Van értelme? Az osztogató politizálás ide vezet. Jobb volt 2004 előtt? Miért volt jobb?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.31. 12:10:18

@lyken: az előbb válaszoltam rá, miért volt jobb.

lyken 2012.01.31. 12:14:29

@tesz-vesz: Gondoltam, hogy felállítasz egy ok-okozati érvelést kontextusban. De ha nem, hát nem. A te érvelésed alapján 30-40 éve meg még jobb volt, mert volt mindenkinek fedél a feje fölött, senki nem éhezett, mindenki eljutott nyaralni. Király.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.31. 13:23:27

Újabb hazaárulás

totalcar.hu/magazin/gumikacsa/2012/01/31/ujra_lesz_buszgyartas_kaposvaron/

Ahelyett, hogy elzavartuk volna a mocskos kapitalista dollárjaikkal egyetemben, buszt gyártunk azoknak akik verik a négereket. Pedig mennyivel szittyább lett volna hagyni ezt is tönkremenni. Hörrr-hörr.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.09. 10:53:02

@lyken: nekem jobb volt az életem 3 hónapja.
én nem beszélek 40 évvel ezelőtti dolgokról, amikor ezt mondom.
csak azt mondom, folyamatosan csak megy a megvonás, elvonás az adóterhek nőnek, ehhez a bokrosi közgazdasághoz ért mindenki.

süti beállítások módosítása