Skip to content


       Szűrés lista

Maffiacsaládok, oligarchák, zöldbárók

ángyán.jpgÁngyán József 59 éves, agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, országgyűlési képviselő, 2010–2012 között a második Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára. Mondhatjuk, hogy Ángyán József szakember.
2012. január 19-én benyújtotta a lemondását az államtitkári tisztségéről.

Az Agárkamara, a Magosz és 100 civil egyesület sikertelenül kérte Orbántól hogy ne fogadja el az államtitkár lemondását.

Ángyán József ma a mellette kiálló zöld szervezeteknek írt levelében indokolta meg a lemondását:

"Ami a lemondásom felajánlását és annak elfogadását illeti, azt kell mondanom, hogy jó lelkiismerettel nem tehettem mást, Miniszterelnök Úr pedig sajnos nem adott lehetőséget a számomra egyre növekvő lelki válságot okozó problémák és a hónapok óta érlelődő végső döntésem okainak személyes megbeszélésére. Ez utóbbit - nem kis szomorúsággal bár, de természetesen - tudomásul vettem, ám ettől világlátásom, a magyarság és a magyar vidék, a helyi gazdaság, a helyi közösségek és családok iránti elkötelezettségem mit sem változott.

Anélkül, hogy lemondásom felajánlását itt részletesen indokolnám, kérem engedjétek meg, hogy az alapvető okokról és körülményekről az alábbiakban tájékoztassalak Benneteket.

Azzal a programmal szemben, amelyet a Nemzeti Vidékstratégiában megfogalmaztunk, amelyet a társadalom túlnyomó többsége - a fórumainkon, az elmúlt nyolc hónap széleskörű társadalmi vitái során megtapasztaltak szerint - teljes mértékben támogat, és amelynek végrehajtására szegődtem, nos ezzel a programmal szemben mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, hogy ne mondjam "maffiacsaládok", spekuláns nagytőkés "oligarchák" és a volt TSz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos "zöldbárók" koalíciója jött létre.

Ez az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt "maffiahálózat" mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig. Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elől, és magam, munkatársaim valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk.
Elérte hát ezen érdekcsoport, hogy - amint mondani szokták - elfogyott körülöttem a levegő, ellehetetlenült a közös vidékstratégiánk megvalósítása, elkezdődött annak gyökeres átalakítása, adott gazdasági érdekcsoportok üzleti tervévé züllesztése, és megindult az állami földterületeknek a meghirdetett birtokpolitikai irányelvekkel gyakorta össze nem egyeztethető bérbe adása .

Ezzel a körrel és az általa kikényszerített irányváltással - amely meggyőződésem szerint Dél-Amerikába vezet - jó lelkiismerettel közösséget vállalni nem tudok és nem is akarok! Maradásommal a bennem bízó emberekben nem tarthattam fenn tovább azt a tévképzetet, hogy a közösen meghatározott irányba rendben mennek a vidékfejlesztés ügyei. Én nem csaphatom be az embereket! Soha sem tettem, és ezután sem fogom senki kedvéért sem megtenni! Jeleznem kellett hát a fenti helyzetet és irányváltást, és erre nem maradt más eszközöm, mint lemondásom felajánlása.

A fent leírtak után úgy gondolom, nem kell külön indokolnom, hogy mélységesen egyetértek Miniszterelnök Úrnak az utóbbi hetekben több fórumon elmondott azon tételmondatával, hogy "a gazdasági elitet távol kell tartani a politikai döntéshozataltól!" Örömmel és bizakodással ám egyúttal türelmetlen várakozással is tölt el, hogy e mondat tanusága szerint Miniszterelnök Úr is látja a problémát. Éppen ezért ehhez a megítélésem szerint igen fontos tételmondathoz magam csupán két kisebb, szerény megjegyzést tennék.

Egyrészt a nevezett kör egy részét én nem számítom a szó igazi értelmében vett "elithez" tartozók közé, sokkal inkább az elmúlt zavaros évtizedeink gátlástalan, mohó, másokon átgázoló, zsákmányszerző haszonélvezőinek tartom őket.

Másrészt ahhoz, hogy távol tudjuk e kört tartani a döntéshozataltól, ahhoz előbb el kell őket onnan távolítani, hogy a közpénzek és a nemzet közös vagyona valóban a közjót szolgálhassa. Arról nekem sajnos nincsenek információim, hogy mikor és milyen eszközökkel kezdődik el e körök eltávolítása a hatalomból, de türelmetlenül várom ennek bekövetkeztét. Meggyőződésem ugyanis, hogy erkölcsi megújulás nélkül nincs felemelkedés a magyarság számára!"



Mindezt nem a balliberális értelmiség vagy média állítja, hanem a lemondásra kényszerült államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő. Ángyán ezzel az ország igaz rákfenéjére mutatott, csakhogy ilyen magas szintről még senki nem jelezte eddig ilyen nyíltan, hogy ekkora a baj.

Vajon a földművelésügyi minisztert (akinek a nevét sem tudom hirtelen) miért nem erről faggatják keményen az újságírók? Miért nem mennek ez ügyben az interpellációk?

Mert persze, lopnak a közösből máshol is, csak külföldön 10 millió euróból eltesznek 1 milliót és mellesleg megcsinálják a beruházást/projektet pöpecül, míg nálunk 10 millió euróból ellopnak 9 milliót, és a végén kiderül, hogy a projekt csak egy alibiprojket, aminek egy célja volt, hogy ellophassák a pénzt.

Mai kisszínes: Magyar dohánycéget hozna helyzetbe Lázár trafiktörvénye ....

Maffiacsaládok?!
Oligarchák?!
Zöldbárók?!
Magyarországon?

Mikor a kétharmad és a NER a Zemberek érdekében dübörög?!

Vajon Ángyán levével mit fog kezdeni a jobbos sajtó?
Vajon lesz róla dühös Bayer-pubi a Magyar Hírlapban?
Bencsik szervezi az újabb békemenetet, ezúttal az oligarchák ellen?
Behívják a képviselő urat az MTV-be, a Ma Reggelbe interjúra?
A Jobbik rendkívüli sajtótájékoztatón jelenti be, hogy nem az EU mételyezi az országot, hanem a maffiacsaládok?

Tisztelt Ángyán József!

Vagy fel kell rúgni a szaros bilit, vagy le kell mondani a képviselő mandátumról is.
Aranyközép út nincs.

Friss:
Budai Gyula kormánybiztos lesz Ángyán utódja. Az a Budai, aki egy 1000 milliárdos tételnél összekeverte a Malévot a Budapest Airporttal. A hülyék mindig felfelé buknak.

Címkék: fidesz oligarcha

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr354214032

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: KacsaLeaks: A háború csirkéi 2012.02.28. 10:07:36

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen kirobbant botrány továbbgyűrűzni látszik. A szociológiai tanulmányért nyolcmilliót kimentő, majd az összeget az egyetem kancellárjának átadó grillcsirkés vállalkozó, a saját üzletét is sütögette a patinás múlttal...

Trackback: Retteghetnek az oligarchák, zöldbárók és a maffia 2012.02.27. 20:03:01

A mai hírek után már kezdtem elkámpicsorodni. Na, itt a vidék vége, gondoltam azok után, amit Ángyán József nyilatkozott a lemondása indoklásaként. Súlyos dolgok kerültek kimondásra. Azzal a programmal szemben, amelyet a Nemzeti Vidékstratégiában megf...

Trackback: Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! 2012.02.27. 19:37:55

Attól tartok, hogy ez a vezetők megtiszteltetése iránti makacs és leküzdhetetlen inger, amely a honlapokra szórja a magyar polgármestereket, és olyan félnótás, semmitmondó szövegeket biggyeszt a polgármesteri köszöntőnek mondott szerencsétlenségekbe, m...

Trackback: Ezzel szemben 2012.02.27. 19:24:12

Az utóbbi időben megszaporodtak a támadások a kormány és az ország ellen, ezek egy része jogosnak mondható, másik része nem. Ez utóbbiakra reflektálni kell itt, a Gépnarancson is, már csak az objektivitás kedvéért is....

Trackback: Ezzel szemben 2012.02.27. 19:20:00

Az utóbbi időben megszaporodtak a támadások a kormány és az ország ellen, ezek egy része jogosnak mondható, másik része nem. Ez utóbbiakra reflektálni kell itt, a Gépnarancson is, már csak az objektivitás kedvéért is....

Trackback: Cipőt a cipőboltból, dohányt a dohányboltból 2012.02.27. 17:56:22

   Kevés olyan hánytatott sorsú törvény-tervezet van, mint a a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló javaslat, amely már többször bekerült a parlament elé, már módosítás is született hozzá, azonban...

Trackback: Meg lehet élni egy falusi konyhakertből? 2012.02.27. 16:55:47

A falusi emberek ma nagyáruházakban vásárolják meg azt az élelmiszert, amelyet egyébként a saját kertjükben is megtermelhetnek - mondta a miniszterelnök január 16-án, a Darányi Ignác Terv, a nemzeti vidékstratégia végrehajtási keretprogramjának bemutat...

Trackback: Tyúkokkal fekszenek a Fiatal Gazdák 2012.02.27. 16:54:25

Az animal sex offline promója is bekerült az Agrya egyesület vidéki gazdálkodást népszerűsítő projektjének marketing eszköztárába. Állítólag több ilyen képeslapjuk is van, sajnos csak ez az egy került fel a netre, ami lentebb látható. Kíváncsian várom ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2012.02.27. 13:24:29

Feltör a Lázár család mint a talajvíz!
Kötelező lovaglásoktatás!
Csak egy hirtelen példa.

sirsteve 2012.02.27. 13:40:15

Azért a levél tartalma csak annak új információ, aki nem jár nyitott szemmel a mai magyar vidéken.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.02.27. 13:42:22

Akkor talán mellékelhetnénk egy listát az 50 - 100 legnagyobb földbirtok-tulajdonosról...
...anyja neve, neje, élettársa, gyerekei, született...

Mad Mind 2012.02.27. 13:43:06

Azért azt meg kéne érteni, hogy rentábilisen, csak nagybirtokok (TSZ-ek) tudnak működni. Kis pár hektáros birtokok eleget tudnak termelni a piacozáshoz, de attól nem lesz gazdag a tulaj, és pláne nem elegendőek a traktorok hitelének fedezésére. Tökéletes zsákutca az Ángyán-féle kisbirtok, mert csak állami támogatással működhetnének.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.02.27. 13:43:40

Azért remélem lesz új sétafika Viktor mellett hogy Sánta úr képét is lehessen lengetnie a fürge nyugdíjas kezeknek...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.02.27. 13:45:14

@nem-Dr sirsteve: Kis helyesbítés: a levél tartalma csak annak új információ aki nem jár nyitott szemmel ma Magyarországon.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.02.27. 13:48:50

Zero!
"Vajon Ángyán levével mit fog kezdeni a jobbos sajtó? "
ne adj ötleteket a bulvársajtónak :-P

Transylvanianmixedgrill 2012.02.27. 13:49:52

Maffiacsaládok?!
Oligarchák?!
Zöldbárók?!
Magyarországon?

Hehehe! :)

Emlékszünk még egy Pallag László nevű jóemberre az ezredfordulón? Egy kis emlékeztető:

www.stop.hu/belfold/de-mik-azok-az-olajugyek/155112/

2000. februárban Pallag László kisgazda képviselő kezdeményezésére az Országgyűlés ad hoc bizottságot hozott létre az olajügyek és a kapcsolódó korrupciós ügyek feltárására. Júniusban 8-án Nógrádi Zsolt, aki a Bács-Kiskun megyei olajmaffia tagjának vallotta magát, bizottsági meghallgatása során megdöbbentő állításokat fogalmazott meg: több vezető politikus és három parlamenti párt, továbbá a vám- és pénzügyőrség, illetve a rendőrség érintettségéről beszélt. Az olajmaffiával való együttműködéssel vádolta többek között Pintér Sándor belügyminisztert, volt országos rendőrfőkapitányt, Szabó Iván volt pénzügyminisztert és Lezsák Sándort, az MDF korábbi elnökét is. Bizonyítékok azonban nem kerültek elő, az érintettek pereket indítottak a tanúvallomást nyilvánosságra hozó Pallag ellen, amelyeket sorra megnyertek.

Nos, utoljára ilyen nagy nyilvánosság előtt éppen Pallag László körül "fogyott el a levegő". Az ok roppant egyszerű volt: addig kutakodott szocigazemberek után, amíg végül olyan mélyen ásott a szerencsétlen kis naiv, hogy fideszgazemberekbe ütközött. Így aztán már nem is volt olyan fontos az első Orbán kormány ideje alatt, hogy bármi is kiderüljön: Pallagot lejáratták, kicsinálták, ki tudja, mi van vele?

Vajon Ángyán körül nem hasonló okokból fogyott-e el a levegő? Mi van, ha Ángyánt jóhiszeműen engedték dolgozni, mondván, ez az Ángyán gyerek ez jó gyerek, nincs ezzel baj, csak aztán úgy tűnik, Ángyán Pallaghoz hasonlóan olyan jó gyerek volt, hogy túl komolyan vette a munkáját és egész biztos beleütközhetett nem várt akadályokba, érdekekbe, egyre több lett a konfliktus, nyilván eljutott a hír az Orbán-Simicska-Pintér hármashoz is, hogy gyerekek, ezt az Ángyánt ezt ti neveztétek ki, figyu csináljatok már vele valamit, mert itt kellemetlenkedik és hátráltatja a bizniszt. Ilyenkor pedig a legjobb, legkevesebb kellemetlenséggel járó, kifárasztásos módszer a kihátrálás a kellemetlen figura mögül, aki azon kapja magát, hogy ő rá szakadt az össze konfliktus, és egyedül viszi a keresztet, míg végül "elfogy körülötte a levegő", feladja, beadja a kulcsot.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2012.02.27. 13:50:28

OK és mi is ez a kisbirtokokra alapuló, de mégis működőképes (nagyon meglepne) program, amit nem tudtak keresztülvinni?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.02.27. 13:51:09

Nem lesz nagy népszerűsége a Mandineren. Vagy én tévedek? :)
Vajon kik lehetnek azok a "mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, hogy ne mondjam "maffiacsaládok", spekuláns nagytőkés "oligarchák" és a volt TSz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos "zöldbárók""???
Ha valaki leírja, az rögtön börtönbe megy, vagy előtte még elviszik? :))
Ez egy stabil ország kérem!
Semmi nem változik - csak az elosztási, illetve rablási arányok.

zsakfos 2012.02.27. 13:56:49

@Transylvanianmixedgrill:
Pallag 2011. szeptemberében meghalt.

SlyZero 2012.02.27. 13:57:16

"miért nem erről faggatják keményen az újságírók?"

Ja, én se értem. :D

Kandeláber 2012.02.27. 14:00:24

"Mondhatjuk, hogy Ángyán József szakember".
Hát, ha te erre az emberre csak "mondhatod", hogy szakember, akkor nálad mentálisan súlyos a károsodás.
Iróniának viszont gyenge.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.02.27. 14:02:40

@SlyZero: Eccerű, mindennek megvan a helye és az ideje, a fontos dolgok (vévé 35 perc, új éjszakai műsorvezető nyert tegnap éjjel valamelyik metróvégállomáson) előbbre valók.

lyken 2012.02.27. 14:05:23

Minden tiszteletem Ángyán József Úré, hogy ezt így meg merte lépni, le merte írni.

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2012.02.27. 14:06:04

Ángyán professzor úr volt a kormány egyetlen értelmes tagja.

Transylvanianmixedgrill 2012.02.27. 14:07:09

@zsakfos : Sajnálom. nem tudtam, részvétem.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.02.27. 14:16:07

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: hellómi?! ma vigyorgunk, mint a vadalma, mi!? :DDD

on

Azt hiszem Ángyán József megbánja még, hogy "kezet emelt" a nemzeti együttböfögés rendszerére, de ne legyen igazam. A narancselvtársak értik a kritikát, csak nem szeretik. Ilyen nyíltan szembemenni a maffi... ööö akarom mondani a NEMZETI érdekekkel, mint ez a hazaáruló is tette, skandallum.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2012.02.27. 14:16:29

@John Preston: Ez tévedés, Bencsik János is értelmes volt :)

Kandeláber 2012.02.27. 14:18:48

Boldogult Csurka MIÉP-je, de mások is már lassan 20 éve emlegetik a zöld bárókat és a zsebszerződéseket.
senki sem hallgatott rájuk.
Most mi az a baromi nagy nóvum?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.02.27. 14:25:30

Nem igazán értem ezt a "Nincs arany középút"-dolgot...
Ha jó szakember, akkor nem neki kéne lemondania a képviselőségéről, hanem mindenki másnak rajta kívül, nem? A biliborítás megvolt, de ő is emberből van, és ha lemondana, annak csak egy előnye lenne: minél több ilyen ember mond le (mondom, ha tényleg jó szakember), annyival biztosabb, hogy belül csak a szar marad, amit egyre kevésbé lesz nehéz leöblíteni 2014-ben.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.02.27. 14:28:45

@Seduxen: Ideje már a kurva napsütésnek, kaptunk mostanában hideget eleget, örülhessünk már valaminek, a kicsi is több mint a semmi :DDD

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.02.27. 14:35:10

Maffiacsaládok meg oligarchák a NER-ben? Nemá.

Pallag jut eszembe erről, azt is ráuszította első orbánc a nagy szocibuktatásra, csak szerencsétlen kikaparta a fideszes maffiózók ügyeit is... le is húzták a klotyón az egészet azon nyomban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.02.27. 14:36:12

Szerintem más terület sem lehet tisztább, mint a mezőgazdaság. Ennek fényében valaki által korábban említett energetikai államtitkár (csendben, "bilit nem borítva") és most a mezőgazdasági államtitkár távozott (igaz ő borította) 2 év alatt. Mindösszesen.

Vagyis a többiek jól nevelt pártkatonák (megélhetési se??nyalók).

sárkányfő 2012.02.27. 14:36:26

A levél alapján a magyar mezőgazdaságot maffiák és oligarchák uralják. Ez bőven elégséges ok a hatóságok fellépésére, arra, hogy a magyar rendőrségnek vagy ügyészségnek ezek után hivatalból is nyomozást kell indítania. Ángyánnak pedig, ha csak nem akar bűnpártoló lenni, állampolgári és képviselői kötelessége az információit megosztania a hatóságokkal.

Megjegyzem én inkább úgy kérdezném: van-e egyáltalán a magyar gazdaságnak olyan szelete, amelyet még nem osztottak fel maguk közt az oligarchák?
- Energetika, reklám, állami építkezések-közbeszerzések, informatika: Simicska + Nyerges
- Dohányipar: Sánta
- Élelmiszer-kereskedelem: Lázár-testvérek + Baldauf
- Biztonság: Pintér

Transylvanianmixedgrill 2012.02.27. 14:47:06

@Prof. Dr. Valahol Máshol:

Megelőztelek tesókám, ugyanezt mondtam, csak bővebben! :)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2012.02.27. 14:49:41

@sárkányfő: Egyszerre ment :-)

Első felvetésed jogos. Egy konszolidált demokráciában. Mivel mi nem vagyunk konszolidált demokrácia, a 2. bekezdésed szerint minden fel van osztva a "családfők" között, ha feljelentést tenne, lehet hogy nem csak a munkahelye bánná.

Le_Penseur 2012.02.27. 14:53:17

Ángyán József for president!

A Nemzeti Dohánybolt nagyon szívügye Lázár Jánosnak! Persze csak a kiskorúak védelme miatt!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.02.27. 14:58:20

@Transylvanianmixedgrill: Látom :)

Amikor írtam akkor még nem olvastam a kommenteket.

A Nyerges-csicska fantomminiszter esetéből tanulva nem csodálkoznék, ha az új államtitkár valami névtelen senki lenne, egy oligarchaközeli tanácsadóval a jobbján.

Vidéki 2012.02.27. 15:13:31

A cikk legelején megtudhatjuk, hogy Ángyán úr egy gazdagon dekorált férfiú:

„Ángyán József 59 éves, agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, országgyűlési képviselő, 2010–2012 között a második Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára. Mondhatjuk, hogy Ángyán József szakember.”

Ez még nem garancia arra, hogy ő nem tévedhet nagyot.

Mao-Ce-Tung elvtárs még nála is nagyobb ember volt a Népi Kínában, mégis tudott nagyot tévedni.

Ángyán lelkes szavakkal ecsetelte a magyar mezőgazdaság kilábalásának szerinte egyedül üdvözítő útját, a törpe- és kisbirtokok, az öko-mezőgazdaság támogatásának rendkívüli fontosságát.

Mao-Ce-Tung elvtársnak is voltak régebben hasonló ötletei a „népi kohókkal” kapcsolatban.

Ezzel remélte rövid idő alatt utolérni az USA hatalmas acéltermelését.

A használhatatlan acélt termelő, rettentően rossz hatásfokkal működő, primitív "népi kohók" gazdasági katasztrófába vezették akkoriban a hatalmas Kínai Népköztársaságot..

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2012.02.27. 15:17:52

@Mad Mind: egyetértek. kell, kellenek a kisbirtokok meg a családi gazdaságok, de a szekeret igazán csak a nagybirtokok tudják húzni. e kettő között kellene valamiféle egyensúlyt találni...

jani888 2012.02.27. 15:21:49

Orbán miért ne fogadná el Ángyán lemondását,hiszen Ángyán szakember és ez nem jó ajánlólevél a forradalmároknál.Majd lesz helyette más.Esetleg Selmeczi Gabika ,Hegedűs Zsuzsa vagy valami hasonló kaliber.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.02.27. 15:33:35

@Vidéki:
Nem is volt szó róla, hogy Ángyán tévedhetetlen. Csak ugye hiba ezt az ötlet úgy előadni, mintha ez személyesen az ő dédelgetett álma lenne, hanem része a Nemzeti Vidékstratégiának, az meg a NER-nek része ("Csak egy összetettebb, sok kis- és közepes méretű birtokra épülő, változatos termékszerkezetű mezőgazdaság tud nagyszámú, megélhetést biztosító munkahelyet teremteni, és ezáltal kellő távlatot nyújtani a gazdatársadalom, és utánpótlást a fiatal gazdák számára"). Tudod, választói akarat, kétharmad meg ilyenek... Így aztán lehet, hogy Angyán olyat mondott, ami tévedés, de az nem az ő tévedése, hanem... na kié:)?

Melchi Zadok 2012.02.27. 15:36:08

Videki!
Eloszor valami nagyon csunyat akartam neked irni de meggondoltam magam. Vegul is kb annyi ertelme lett volna, mint belerugni a fagyott kutyaszarba.
Inkabb azt kivanom, hogy az imadott, korbenyalt lab rugjon egy hatalmas kijozanito loketet a seggedbe es igy kelljen lejonnod errol a triprol.
Az ezutan kovetkezo, hetekig, honapokig tarto ketsegbeesett kijozanodas legyen a buntetesed te elvtelen tanyernyalo szarhazi.

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2012.02.27. 15:39:31

Összegezve: a mi oligarchánk nem oligarcha (vö. a mi kommunistánk nem kommunista)
Egyébként az ötlet zseniális: ha az előző vezetés kamionszám lopta a gumicsizmát arcátlanul, akkor azt nem lehet folytatni, nosza pellengérre .Mi meg lopjuk el inkább a gyárat, akkor már nem kell gumicsizmát sem lopni, sőt, mi leszünk a jók, mert ni, kamionszám gyártjuk a gumicsizmát. Remek.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.02.27. 15:44:50

@xcrow: Kösz, hogy szóltál, de tudom:). Csak zavarnak az önellentmondások, az üres lózungok, inkább csak a magam megnyugtatására írtam. Éppen ezért már hozzá sem tettem, hogy a Mao-s hasonlat jobban megáll mondjuk Orbán vagy Matolcsy víziói esetében, ők valahogy mégis még mindig megkérdőjelezhetetlenek, de azt már tényleg felesleges lett volna leírni:).

Le_Penseur 2012.02.27. 15:45:12

@Vidéki:
Ángyán József vs Mao-Ce-Tung?
Úgy véled, hogy Ángyán hóbortos ötleteinek nem volt megfelelő támogatottsága és bosszúból ír "az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt "maffiahálózat" mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig"?

fluxuskondenzátor (törölt) 2012.02.27. 16:10:55

Ha Orbánék így folytatják, töltögethetik a vízágyúkat lassan. Lehet Ő lesz az első elszámoltatott politikus...

Na meg ez is, nyirseghir.hu-ról

Az ember már köpni-nyelni nem tud a hülyébbnél hülyébb adófajtáktól. De mindez még nem elég az Orbán kormánynak: bankadó, bújtatott ingatlanadó, baleseti adó, giccsadó, jóvátételi adó, energetikai különadó, kommersz szeszek büntetőadója, luxusáfa, diplomásadó, chipsadó, nyugdíjadó, online szerencsejáték-adó, telekommunikációs különadó, pornóadó…

Még ötletként is nehéz felsorolni őket, java részük azonban mégis több már, mint tervezet.

A külföldön dolgozó magyarok különadója azonban vinne minden eddigi őrültséget! Nem elég, hogy szerencsétlen magyar ember, aki nem képes megteremteni a napi betevőjét idehaza, mert nincs elég diplomája, vagy nincs hozzá föld, mit megműveljen, elmegy dolgozni egy nehezebb világba, de még meg is adóztatják, nehogy boldog legyen...

És itt, ebben az apró, kül- és belpolitikusok által kisajátított, napbarnított egzaltikus maszlagságban, ahol csoda, hogy még a levegő saját, bizony sajnos óriási az elvágyódás.

„Ha nem tetszik, el lehet menni!” – mondta az az ember, akiben bíztak a szocik, meg az előtte lévőkben csalódók. És lásd: volt, akinek nem tetszett, és emigrált. Hisz jogában állt lemondani anyanyelvének használatáról, a családjának közelségéről, és egyáltalán a magyar mentalitásról. Mert sokaknak szükségük volt elszakadni ebből a bepaprikázott délibábból. Ahol mindig csak a remény van. Hogy lesz, jut és még marad is nekünk magyaroknak valami.

A Nemzetgazdasági Minisztérium furcsa, de hivatalos cáfolata szerint a szombathelyi KDNP-s polgármester és országgyűlési képviselő nem mondott igazat azzal, annak ellenére, hogy nyilvánosan is elismerte, hogy a kormány igenis fontolóra vette az új különadó bevezetését, amivel a külföldön dolgozó, magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok jövedelmét sújtanák.

A dolog politikai logikája, hogy: „a kormány olyan emberekre vetné ki ezt az adót, akik nem jelentenek komoly politikai erőt, mert számarányuk elenyésző. És mivel külföldön élnek, sokan közülük egyébként sem vennének részt a magyar választásokon. Míg az sem egy utolsó politikai szempont, hogy ez az adó túlnyomó többségében olyanokat sújtana, akik a magyar átlagnál jobban vagy jelentősen jobban keresnek…”

De álljon elénk az a külföldi magyar, aki a megadóztatása után nem fog haza jönni csak azért, hogy az első alkalom adtán a fennálló hatalom ellen voksoljon minden cselekedetével, már csak együttérzésből az itthoniak sorsáért is!

Puskás Tivadar, a KDNP országgyűlési képviselőjeként azt mondta, hogy a terv még „embrióállapotban” van. Bár a Nemzetgazdasági Minisztérium ezek után is cáfolta az információt. Szerintük nem helytálló a sajtóban elhangzott állítás, hogy az Európai Unió tiltja a kettős adóztatást.

„Az Európai Unió jogába csak a négy szabadság elvének zavartalan érvényesülését, így a személyek szabad mozgását akadályozó intézkedések ütközhetnek. A kettős adóztatás elkerülését nem uniós jogszabály, hanem egy adott állammal kötött kétoldalú megállapodások rendezik. Ezen, ún. kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények célja az adóztatás szabályozása, kiszámíthatóvá tétele a kétoldalú kapcsolatokban. Hatályuk a jövedelem és esetleg a vagyonadókra terjed ki…."

A külföldi jövedelmek megadóztatása mellet pedig ezzel érvelnek: „…ha valakinek a jövedelmét az egyik állam már megadóztatta, akkor a másik állam ezt már ne tehesse meg.” Ha el akarják érni, hogy a nemzetközi egyezményeket ne sértsék meg nyíltan, akkor nyilván találnak rá egy megoldást. Mondjuk egy kommunikációs eszközt, egy új jogcím kitalálásával, mint például a „szolidaritási adó".

Még akkor is kell ez a kormánynak, ha a külföldi magyarok gyerekei nem itt járnak iskolába? Még akkor is kell nekik a pénzük, ha nem használják az útjainkat? Úgy akarják őket megadóztatni, hogy a magyar állam által biztosított szolgáltatásokat nem veszik igénybe? Ugyanis az adójukért cserébe ők semmit nem kapnának!

Ha így lesz, akkor igazi tragikomédiára számíthatunk, mert Orbán orrba vágja magát ezzel…

Tell Vilmos 2012.02.27. 16:15:48

Aki ezeken az infókon +lepődik az nem a földön (Magyarországon) él! Az egész politikai elitet le kellene cserélni, de sajnos nincs kivel....

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.02.27. 16:24:14

@fluxuskondenzátor:
Nem védeni akarom Gyurcsányt, ezt a kiragadott "el lehet innen menni" dolgot annyira nem olyan környezetben mondta, ahogy általában idézik, hogy félelmetes (persze politikailag baromi jól fel lehetett ellene használni):

"„Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!” - mondta Magyarország miniszterelnöke."

Az Orbán-kormány ezzel az ötlettel ugyanezt üzente meg, csak nem mondta ki nyíltan, inkább kiköveteli. Ez az adó röviden arról szólna, hogy el lehet innen menni, lehet máshol keresni a boldogulást, de akkor vagy lesznek szívesek egy keveset hazaadni abból a pénzből, vagy ne tessék itthon hagyni a családot sem, akiknek út kell meg bölcsi meg nyugdíj meg NER (kétharmad!). A kormánynak pénz kell, függetlenül attól, hogy ki mit vesz igénybe.

El lehet menni, de közben azért egy kis ungabunga...

Novi bácsi 2012.02.27. 16:24:16

A LÉNYEG: "Másrészt ahhoz, hogy távol tudjuk e kört tartani a döntéshozataltól, ahhoz előbb el kell őket onnan távolítani". ENNYI.

"Ezzel a körrel és az általa kikényszerített irányváltással - amely meggyőződésem szerint Dél-Amerikába vezet"... ÉRTSD: Panamázás. Már ott tartunk...

dr. Aullah 2012.02.27. 16:28:31

Öveket becsatolni, INDEX CÍMLAP!

==T== 2012.02.27. 16:30:04

@Mad Mind: ez egyrészt nem igaz másrészt a nagybirtok is kap támogatást.

A nagybirtok legnagyobb baja, hogy külterjes, ezért kevesebbet hoz ki a földből, mint lehetne és kevesebb munkaerőt foglalkoztat.

Ráadásul a minőség terén is gázabb a nagybirtok, mert a nagybirtok eredményessége a gépesítés mellett a nagyarányú vegyszerezésnek köszönhető.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.27. 16:31:33

Távol tartani a gazdasági elitet a politikai döntéshozataltól? Micsoda f*stos lózung, nem hiszem el.

Ilyeneket a legbutább választókra építő populisták mondanak olykor. De még a Nagy Okt-i Szoc Forradalmat is egy Schiff nevü Wall Street-i bankár pénzelte.

Itt el is fogyott a levegő a poszt körül. Aki meg hörögni akar, ne nekem hörögjön, nem én találtam ki a rendszert, de átlátom. Ha vki jót akar magának, megpróbál gazdasági elitté válni(vagy kussol). Ennél többet nem tehet, még a mintademokrácia USA-ban sem.

Emiksz 2012.02.27. 16:33:53

Szegény Ángyán, úgy tűnik hiányzott az egyik eligazításról 2010 tavaszán...

Kravver 2012.02.27. 16:36:27

Zero ? :)
A kis nyelved tapsikol-e?

:D

Lucky Larry Silverstein 2012.02.27. 16:39:10

@==T==: Ráadásul a minőség terén is gázabb a nagybirtok, mert a nagybirtok eredményessége a gépesítés mellett a nagyarányú vegyszerezésnek köszönhető.

Vagy igen, vagy nem. Ipari módszerek a mezőgazdaságban.....Te a kisipari autót meg TV-t szereted? Mert a nagyipari mintha jobb minőségü lenne, nem?

AKIsTUDATLAN 2012.02.27. 16:43:46

"...mélységesen egyetértek Miniszterelnök Úrnak az utóbbi hetekben több fórumon elmondott azon tételmondatával, hogy "a gazdasági elitet távol kell tartani a politikai döntéshozataltól!"
hehehe, ez az év legjobb vicce.
Mondja ezt pont ő. Na, persze, távoltartják magukat, mivel van egy ilyen csicskájuk.

Rókakígyó 2012.02.27. 16:44:49

Az Ángyán tragédiája a naivsága és a Családfőbe (miniszterelnök) vetett hite. A rendszerváltás sikertelensége pedig a mezőgazdaság (vidékfejlesztés) sikertelenségével egyenesen arányos. A jelenlegi nyomorhoz nagyon közeli állapot a mezőgazdaság teljes leépítésével magyarázható, a két nagy prioritás elhanyagolása az ország további lepusztulását fogja eredményezni (mezőgazdaság, turizmus). Amíg a mezőgazdaságot nem helyezik a neki megfelelő helyre, addig az ország sem kerülhet oda. Egyébként a nagyüzemi gazdálkodást támogatni kell az egy koca, egy porta szemlélet kivitelezhetetlen. A kisgazdálkodók is bukók, ha nem valami spec dologgal foglalkoznak.

DRD4 · http://teheneszet.blog.hu/ 2012.02.27. 16:44:51

ööö, ha már valaki betette, bocsánatért esdem, de nincs kedv végig olvasni a beírásokat.
mozgovilag.com/?p=4825

VT Man 2012.02.27. 16:48:18

Nézzétek a jó oldalát: a Fideszben vannak tisztességes emberek is!

Emelem kalapom Ángyán József előtt!

Lucky Larry Silverstein 2012.02.27. 16:50:47

@Mitzimackó: Bakker, volt olyan autópálya amit nem ATV-s zsidrákok építtettek? Felháborító, rasszista és kirekesztő döntés. Elhatárolódom.

Frizuravarjú 2012.02.27. 16:59:24

Gyáva népnek nincs hazája.

EddieCivic4g 2012.02.27. 17:03:54

@Vidéki: A használhatatlan, rettentően rossz kommenteket író Vidéki meg almát akar összehasonlítani körtével.
Az acélgyártáshoz kicsit komolyabb tudás, meg ipari háttér kell, mint a krumplitermesztéshez...
Utóbbi még talán Neked is sikerülne...

EddieCivic4g 2012.02.27. 17:05:30

@AKIsTUDATLAN: Ezzel nem lenne baj, csak a politikai elitet is távol kéne tartani a gazdasági döntéshozataltól...

kitiltott bögre 2012.02.27. 17:08:01

@Frizuravarjú: pontosan.még akkor is ha mi vagyunk az a gyáva nép.

Gera 2012.02.27. 17:09:00

@Silverstein: Jól értem, hogy akkor most Orbánt a legbutább választókra építő populistának tituláltad? Amúgy egyetértek, csak meglepett :)

Vidéki 2012.02.27. 17:09:53

@EddieCivic4g:

+Utóbbi még talán Neked is sikerülne.."

Azért, mert te is úgy képzeled, min a Rózsdombiak.:

"Minél butább a paraszt annál szebb a krumlija".

Magyarnaba 2012.02.27. 17:10:28

Pontosan tudom miről beszél Ángyán úr. A vidékfejlesztők számtalanszor kerülnek szembe az Ángyán által említett csoportokkal.

Amikor támogatási pénzeket csoportosítanak át egyik napról a másikra, amikor jó kezdeményezéseket és ötleteket tartalmazó javaslatokat tűnnek el fiókok mélyén, amikor leegyeztetett, megtárgyalt és mindenki által támogatott projektekre jön valahonnan fentről váratlanul végleges nem, amikor hiába ugatok arról, hogy bizonyos reformok a vidéki társadalom erózióját eredményezik, amikor ki tudja honnan szalasztott vállalkozóknak súlyosabb szavuk van, mint vidéki fórumokon megszólaló gazdák, polgik, civilek tucatjainak, akkor tudni lehet, hogy ez a néma és arctalan polip húzgálja a szálakat. tevékenysége nyomán kihalt falvak, ellehetetlenült gazdák, tönkretett természetvédelmi területek, elmerült egzisztenciák és városok felé költözködő nyomorultak tűnnek fel.

Nem tudom kik ezek, kit képviselnek, honnan kerültek elő, de minél hamarabb arcot kellene adni ezen maffiózóknak és társadalmi eliten belüli szekértolóiknak.

2012.02.27. 17:17:34

1.) Minek futamodik meg ha ennyire rossz a helyzet? Akkor már jobb ha marad.
2.) Hol vannak a maffia nevek? Sorolja fel a neveket és a történéseket konkrétan!

debreceni.blog 2012.02.27. 17:22:33

„Biztosan a komcsik tiltották meg ezt a közbeszerzést is, mert így akarták növelni az államadósságot visszamenőleges hatállyal.”

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1775_debreceni_emutnyocev

sárkányfő 2012.02.27. 17:23:24

@Magyarnaba: te szakmabeli vagy, ezért látsz rá?

Mitzimackó 2012.02.27. 17:24:55

@Silverstein: volt, az m7 felújítását ők csinálták, nem is sikerült szabványosra. de a zsebnéró a frissen gründolt cimbik cégének adta a munkát, mikor korábban még sose építettek. oszt most aszitték, ők már útépítők...

Egyasokkozul (törölt) 2012.02.27. 17:26:53

Kár érte, mert olyan programot tűzött a zászlóra, ami a leghaladóbb a fejlett országokban és ellene megy a multinacionális vegyipari és agrárcégeknek.
A kisgazdaságok mindenhol a társadalom mozgatórugói, s egyre erősebb a vásárolj helyit mozgalom az EU-ban és az USÁ-ban is.
Az elmúlt évtizedek alatt kiderült a nagyipari gazdálkodás mégsem annyira gazdaságos, mint gondolták, viszont cserébe kizsigereli az erőforrásokat és csak támogatásokból életképes.
Ha így emelkedik a kőolaj ára, hamarosan nem lesz mit enni, mert a nagyok be fognak dőlni.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.02.27. 17:30:55

@Mad Mind: De a TSZ nem lenne zsákutca, hha nem tiltaná a törvény. (Vajon ez a kis- v a nagybirtokosok érdekét szolgálja?)

SvenH. (törölt) 2012.02.27. 17:31:18

el kellene 2-3 megyenyi foldet privizni oszt megoldodna...
en javasolnam a Pest megyet, illetve Budapest egyes reszeit...
elvegre az iparnal ez mukodott....
azaz az Ikarust meghagytak magayrok kezen na hat akkor errol ennyit :)))

sárkányfő 2012.02.27. 17:31:21

Öveket bekötni fiúk, a cirkusznak nincs vége :) Tudjátok ki lesz Ángyán utódja? :)

Hát a mi jó öreg cimboránk, a BUDAI GYULA :-)))

Budai már közéleti pályafutása előtt is foglakozott a jó MAGYAR földdel, és ügyvédként szerencsétlen vidéki bácsiktól csalt ki földeke cipős-szekrényért(!) meg étkészletért(!!!) cserébe:

www.youtube.com/watch?v=UdX5OzkGyZo

De mint fideszes elszámoltatási buldog is nagy sikereket tudhat magáénak, a Malév csődje kapcsán pl. végig hisztizte a magyar sajtót azzal, hogy a szocik ideje alatt kötött előnytelen szerződés miatt ezer milliárdos(!) teher van az államon a Malév miatt.
Ez tényleg nagyon szomorú, csak az a pici baj van vele, hogy 100%-ban vegytiszta hazugságot tartalmaz, ugyanis Budai a Budapest Airport szerződését lobogtatta a sajtónak (de a kezükbe már nem adta), mint ahogy az Átlátszó kiderítette:

atlatszo.hu/2012/02/24/budai-gyula-es-a-santa-kutya-eset/

The butcher strikes back 2012.02.27. 17:31:23

A bácsi féligazságot mondott. A teljes igazság az, hogy nem csak a mezőgazdaságban vannak jelen ezek a csoportok.

Trackback 2012.02.27. 17:32:49

Azért történtek itt átütő reformok is: művelt és makulátlan múltú Államfőnk lett; Széll Kálmán tér lett a Moszkva térből; létrejött a NER, amin keresztül Orbán Viktor Miniszterelnök Úr esténként személyesen beszélget a Néppel; lett Alkotmány Asztala; a Nagy Szent Békemenet, amin hatmillióan vettek részt; és egy kormányközeli Tudományos Intézet most a házasság előtti szex ellen is hadat üzent - hogy csak néhányat mondjak a legzseniálisabb hazamentő és válságkezelő eredményeinkből, amik mindenképpen felvirágoztatják majd Édes Nemzetünket.

Egyasokkozul (törölt) 2012.02.27. 17:33:32

@Magyarnaba: Az NFA oldalán a múlt héten még nyilvánosak voltak a pályázati adatok, kik vitték el a földeket, mit panelcégek, egy éve gründolt 1 milliós tőkéjű kft-k, sógorkoma nevek.
A héten már nem látható ez az adat.
Érdekes nem?

Csak egy példa az érdekes esetek közül: A Búzakalász 66 Kft-t kevesebb, mint egy éve alakították (2011.02.22 cégbejegyzés) 500 ezer forint alaptőkével.
Alcsútdobozon a 10082,10114,10115,10116,10118. Kajászón a 10110,10102. Válon a 10041,10109,10112. Óbarokon a 10096-ot nyerték el.
Eddig összesen 405 hektár és 9480 AK.
Kié lesz a végén? Osztrákoké?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.02.27. 17:36:07

@sárkányfő: A Fidesz (és ált a jobboldal szerint), mivel ezek a zöldbárók magyar emberek, helyzetbe hozásuk nemzeti érdek, sőt kötelesség.

Egyasokkozul (törölt) 2012.02.27. 17:36:10

@Egyasokkozul: Ja, a cég felcsúti bejegyzésű. Ismerős ennek a falunak a neve valahonnan?

nu pagagyí 2012.02.27. 17:36:33

Ángyán látta közelről a NER-t és megijedt.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.02.27. 17:37:16

@sárkányfő: Na, majd jól elszámoltatja az oligarchákat.

herut 2012.02.27. 17:37:40

Dr.Ángyán József úr !Miért nem tesz feljelentést ? Naiv kérdés?

d.j 2012.02.27. 17:38:16

@Kandeláber: A mai világban minden tudatlan f*sz "szakértő" tud lenni. Na most ha valaki tényleg szakértő, akkor arra akár tényleg mondhatjuk, hogy ő egy "szakértő". Így kell ezt a mondatot értelmezni. És igen irónia, ráadásul a jobbik (nem a politikai értelemben vett) fajtából.

jozicsenko 2012.02.27. 17:39:56

@fluxuskondenzátor: sajnos ennek van egy konkrét szomszédos példája: Romániában pl a spanyolországi jövedelmek után 18%adót kell fizetni.

ennyi

elmondom, hogy ez hol nagyon jó és miért kivitelezhetetlen nálunk: ugyanis ott gyorslefolyású adónyomozás van, nagyon komoly börtönbüntetésekkel (ha olvassa erdélyi, kérem erősítse vagy cáfolja meg!)

vagyis: apád kimegy Irországba, dolgozik, hazaküldi a pénzt, te bemész az apehhez, befizetsz 18%-ot (az átutalásból úgyis látják, mennyit kaptál tőle) és többet nem bántanak

mondom, ez az ötlet, idáig jó, és talán még támogatnám is

mondom hogy hol bukik meg: a fenti kiskirályokon, pl hunwald, akit most engedtek szabadon

szerinted egy komolyabb apeh ellenőrzés (amit még az elöző kormánynál meg kellett volna tenni) mi lett volna?
román példánál maradva: magának van 10 autója, új áron ez ennyi Ft
magának van egy repülőgépe (ok, lizingelt, de )ennyi Ftot kiadott érte
ennyi ház, luxusút, stb

ha nem fizetett érte adót, akkor ennyi és ennyi év büntetés: pénzben és börtönben

persze, ott pártoldaltól függetlenül mindenkit szivesen lecsuknak, nálunk ez nem divat

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.02.27. 17:40:01

@Vidéki: Hát neked itten sok mindent vágtak már a fejedhez, de h szép lenne a krumplid, azt még nem.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.02.27. 17:41:20

kicsit sértett ember benyomását kelti Ángyán prof. annak is van némi bizarr bája, hogy a balos Kortentől idéz egy jobboldali ogy képviselő. sajnos a kisbirtokszerkezet az ő elképzelése szerint nem életképes önmagában. Fazekast azért nem kell félteni, hogy felfalják az oligachák, szerintem.

kód 2012.02.27. 17:41:37

@Barát Csaba: "Sorolja fel a neveket és a történéseket konkrétan!"

Nem tudja felsorolnia a neveket, többek között mert nem lehetséges bizonyítani semmit. Maximum a nemzetbiztonsági hivatalnak. De az se biztos hogy ér valamit, mert könnyen kiderülhet, hogy minden teljesen törvényes volt.

De legfőképpen azért nem kell felsorolnia, mert bár azt nehéz megítélni, hogy igaza van-e a vidékfelesztés terén, az azonban most is kiderült, és nem először, hogy egy kivételesen becsületes ember.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.02.27. 17:42:10

Eddig azt mondták a jobbosok, hogy a zsidók akarnak felvásárolni itt mindent, meg ők irányítanak. Valaki igazítson már el, hogy akkor most kiket kell utálni? A maffiacsaládokat, az oligarchákat, a zöldbárókat? Teljesen meg vagyok má' itten zavarodva, kérem.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.02.27. 17:42:40

@Silverstein: Csak az USA-ban lehetséges bekerülni a gazdasági elitbe, nálunk meg nem.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.02.27. 17:44:32

@Vidéki: Mindenki tévedhet, csak OV elvtárs nem.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.27. 17:44:59

@MolnarErik: Te szegény. Nálunk semmi sem lehetséges, brühühühü. Akkor miért nem az USA elitbe igyekszel?

flippant 2012.02.27. 17:44:59

A zöldbárók ún. borsodi koalíciójáról én is hallottam. Ez egy olyan egyesülés amiben fideszes képviselőktől kezdve a jobbikosokán át az mszp-s képviselőkig mindenféle ember benne van. Durvább mint a szabadkőműves páholy, mert ezek a mezőgazdasági pályázati pénzek megcsapatására szövetkeztek. Ez egyébként nyílt titok itt Borsodban, bemész bármelyik kocsmában, zaftos történetek tucatjait hallhatod

CSENDES 2012.02.27. 17:46:39

Nem olvastam végig a véleményeket, ezért elnézést, ha plagizálásnak tűnik a véleményem.
ME. Úr, áldassék a neve, felülvizsgálván eddigi eljárását (vagyis Ángyán Józsefét), nézeteit revidiálja, továbbá ruházatát megtépi, valamint utasítást ad az NNI-nek (persze a Tek-en keresztül), hogy megállapításra kerülhessen végre a nemzeti együttműködésben ellenálló személy kiléte: Ángyán József személye. A renitens személy 15,5 év börtönbüntetést kap maffiaában való közreműködés miatt. Pont. Éppen.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.27. 17:46:48

@flippant: Degeci világ van nem a kocsmában osztják szét a pályázati pénzeket....:)))

kód 2012.02.27. 17:47:07

@FILTOL: "annak is van némi bizarr bája, hogy a balos Kortentől idéz egy jobboldali ogy képviselő". Bizarr, de mivel a magyar lakosság háromnegyede nyugati értelemben véve kommunista, valójában minden magyar párt baloldali, legalábbis gazdasági értelemben. Más lehetőségük nincs is, ha parlamentben akarnak maradni. Méginkább bizarr, hogy a szavazók 50%-a ezt észre sem veszi, és szilárdan hiszi magáról hogy ő jobboldali.

ob.szerver 2012.02.27. 17:47:59

Azt, hogy a Fidesz a szervezett bűnözés fedőszerve, legalább 1998 óta tudjuk.
Azt, hogy vannak tisztességes Fideszesek, ma tudtam meg.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.27. 17:53:21

@kód: Igy igaz. Ezért Magyarországon viszonylag egyszerü a gazdasági elitbe kerülni. A lakosság 75, az alkalmazottak 90%-a ma is kommunista, igy nem túl erős a verseny.

flippant 2012.02.27. 17:53:23

@Silverstein: Nem, csak onnan lehet infókat szedni. Hidd el nekem, hogy azok sokszor megbízhatóbbak mint az index.. : )) Egyébként sztorikat egy képviselő spanom mondott. Nagyon durva sztorikat mesélt, olyanokat, hogy Cusi és spanjai ministránsfiúk voltak ezekhez képest.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.27. 17:57:18

@flippant: Jó nagy barom a haverod is meg te is. Képviselő, munkanélküli kocsmatöltelék csíra. Mit vártál?

biohouse 2012.02.27. 17:59:13

Azért álljunk meg egy szóra! Mi is az a maffia? Gyilkosságok, leszámolások, emberek megfenyegetése, zsarolása? Ácsi! Ilyen a mezőgazdaságban nincs.
Mi is az az oligarcha,?
"Ma oligarchák alatt, főleg a sajtónyelvben, az államhatalomtól jelentős mértékben független, nagyhatalmú üzletembereket, milliárdosokat értik, például Oroszországban.[
Na most akkor szeretnék ilyen neveket hallani. Csányi oligarcha? Demján? Nyerges.? Ők az államhatalomtól jelentős mértékben függetlenek? He, he.
Na a zöld bárót azt tudom micsoda: volt tsz-es zöldbára fiacskája, pl. L. Simon László pl. a költő 7 mrd ft "kulturális pénz" ura.
Arról van szó szimplán, hogy az erősebb kutya baszni akar. Erősebb= pénzesebb, tűzhöz közelebb ülő, vagy korruptabb.

flippant 2012.02.27. 18:03:18

@Silverstein: Ezt a spanom nevében kikérem magamnak! Ő igenis egy nagy tiszteletben álló független önkormányzati képviselő!

Squid 2012.02.27. 18:03:34

@Vidéki: "A cikk legelején megtudhatjuk, hogy Ángyán úr egy gazdagon dekorált férfiú:

„Ángyán József 59 éves, agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, országgyűlési képviselő, 2010–2012 között a második Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára. Mondhatjuk, hogy Ángyán József szakember.”

Ez még nem garancia arra, hogy ő nem tévedhet nagyot.

Mao-Ce-Tung elvtárs még nála is nagyobb ember volt a Népi Kínában, mégis tudott nagyot tévedni.

Ángyán lelkes szavakkal ecsetelte a magyar mezőgazdaság kilábalásának szerinte egyedül üdvözítő útját, a törpe- és kisbirtokok, az öko-mezőgazdaság támogatásának rendkívüli fontosságát.

Mao-Ce-Tung elvtársnak is voltak régebben hasonló ötletei a „népi kohókkal” kapcsolatban.

Ezzel remélte rövid idő alatt utolérni az USA hatalmas acéltermelését.

A használhatatlan acélt termelő, rettentően rossz hatásfokkal működő, primitív "népi kohók" gazdasági katasztrófába vezették akkoriban a hatalmas Kínai Népköztársaságot.."

A Csubakka védelembe oltott, behelyettesítős lehúzós karaktergyilkolós összehasonlító irományod annyira átlátszó, hogy jó lenne az ablakba üveg helyett.

Takonyhúrral a gerinced helyén csodás lehet élni!

Lucky Larry Silverstein 2012.02.27. 18:06:10

@Squid: Hát a tiéd átlátszónak nagyon kevés, mocskodat verd anyádba! Legközelebb, oks?

kvadrillio 2012.02.27. 18:06:56

hjahhh...így ment ez anno.....

"A kormány nem nyugszik bele - visszaszerzi az 12 állami gazdaságot

Orbán-kabinet által az utolsó pillanatokban pályázat nélkül privatizált 12 állami gazdaságot képtelen visszaszerezni a Medgyessy-kormány.
2003.07.04 07:35
hirdetés

A Medgyessy-kormány nem nyugszik bele, hogy képtelen jogi úton visszaszerezni az Orbán-kabinet által az utolsó pillanatokban pályázat nélkül privatizált 12 állami gazdaságot. Igaz, a nyomozást már megszüntették, de a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tegnap panaszt emelt a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság döntése ellen. Időközben már két cégről kiderült, hogy kik a valódi tulajdonosai.

A törvényes határidőn belül benyújtotta panaszát tegnap a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a 12 agrárcég privatizációjával kapcsolatos nyomozást megszüntető ORFK-határozat ellen. A kifogást a Fővárosi Főügyészség bírálja el a közeljövőben.

A kormányzati hivatal tavaly ősszel azért tett feljelentést, mert jogsértőnek vélte az Orbán-kormány 2001. március 14-ei határozatát, amely megalapozta a korábban mind az Antall-, mind a Horn-kormány által tartós állami tulajdonban tartott mezőgazdasági társaságok bonyolult tranzakciókkal történő magánkézbe juttatását.

A Medgyessy-kormány ellenőrzési hivatala a privatizációs törvény kijátszásaként értékelte azt, hogy a kormány felkérésére az ÁPV Rt. ingyenesen átadta a 12 állami gazdaság részvényeit a Magyar Fejlesztési Banknak, amely aztán eladta azokat.

A nyomozók azonban úgy értékelték, hogy a jogszabály csupán alapítványok részvételét tiltja a magánosításban, vagyis a privatizációs törvény nem zárja ki azt, hogy egy állami bank magánosítson.

A feljelentő szerint a volt állami gazdaságokat azért is káros volt ingyenesen átadni az MFB-nek, mert gazdálkodásuk eredményes volt. A mezőgazdasági társaságokat az ÁPV Rt.-nél nyilvántartott értéküknél több mint hétmilliárd forinttal kevesebbért adták át, amit a Kehi szintén vagyoni hátrányként értékelt feljelentésében. Azt is a magánosítás gyanús mozzanatának ítélte, hogy az átadás során elengedték a társaságoknak a földhaszonbérletből származó adósságukat.

A Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság mindhárom kifogásolt pontban a törvényi szabályozást vette figyelembe, s ez alapján döntött az eljárás megszüntetése mellett - nyilatkozta lapunknak a nyomozást vezető Papp Csaba alezredes.

Mára megjelennek a valódi győztesek

Orbán-kormány azzal a hivatalos szándékkal privatizálta a 12 állami gazdaságot, hogy azzal a dolgozók jussanak vagyonhoz. Ám "dolgozók" lettek mindazok a mezőgazdasági társaságok vezetőségébe ültetett személyek is, akiknek egy része a mezőgazdaságot csak a kormányhatározat után ismerte meg.

A parlamentben akkor indult be az ellenzéki interpellációk sora, miután a sajtó nyilvánosságra hozta: megjelentek a termőföldeket korábban csak autóból látott új tulajdonosok, illetőleg olyan helyi szereplők jutottak többségi tulajdonhoz, akik enyhén szólva sem segítették a régi dolgozók nagyobb arányú tulajdonhoz jutását.

Kiderült: a törökszentmiklósi gazdaságot privatizáló rt.-ben a legnagyobb részvényes egy nyugalmazott honvéd ezredes lett, Gödöllőn pedig az Orbán-kormány egyik miniszterének egykori üzlettársai kezébe került a társaság feletti irányítás.

A Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Rt.-ben (HKG) két, a felcsúti foci kapcsán Orbán Viktorral rendszeres kapcsolatban álló személy, egy felcsúti autóvillamossági szerelő és a felcsúti lovardatulajdonos lett a többségi tulajdonos.

Három héttel ezelőtt azonban Kenyeres Sándorra, a Talentis Program elindítójára és társaira szállt át az a közvetlen befolyás, amit a HKG Rt.-ben szereztek a tulajdonukban lévő Herceghalmi Gazdász Rt. révén.

A 12 cégből így már kettőről tudott, ki az igazi tulajdonosa, a Népszabadság ugyanis korábban beszámolt róla, hogy a dalmandi agrártársaság meghatározó tulajdonrésze felett már megszerezte az ellenőrzést Csányi Sándor OTP-vezér a korábbi tulajdonosoktól, akik között több OTP-alkalmazott, illetve Csányihoz egyéb cégeken keresztül köthető személy volt.

Marad az ötvenéves bérlet

Az állami gazdaságok nem tulajdonosai, csak bérlői a földeknek, de hogy mennyi ideig szól a bérletük, az perekig menő viták tárgya. Első fokon most például pert vesztett az agrártárca Nemzeti Földalapkezelő Szervezete a magánosított Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Rt. ellen, de lehet, hogy a tárca fellebbez.

A vita tárgya a herceghalmi cég - és mellette a 12 privatizált állami gazdaság földbérleti szerződése. Ezek ugyanis ötvenéves bérleti időt írnak elő, holott azt a szerződéskötés idején, az Orbán-kormány utolsó időszakában nem tették lehetővé a vonatkozó jogszabályok. Legalábbis ez az NFA álláspontja, amelyet a bíróság nem így értelmezett, mondván, a cégek egy kormányrendelet alapján éltek jogukkal.

A kormányrendelet jogosságát nem vizsgálták. Az NFA egy éve kezdett tárgyalni a 12 korábban eladott céggel, hogy húsz évre mérsékeljék a bérleti időt. Ebbe a cégek fele belement, de csak szóban. Most viszont, hogy a HKG Rt. perbe keveredett, kivárnak.
Hogyan tegyünk szert több ezer hektár állami földre?

Az Orbán-kormány által privatizált agrártársaságoknál adott az esély a befektetett vagyon néhány éven belüli megtöbbszörözésének. Egyrészt vagyongyarapodáshoz vezet az Európai Unióban is versenyképes nagyságú és szerkezetű állami gazdaság igen kedvező kondíciójú hitelekből - húsz év futamidő, három százalék kamat, két év türelmi idő stb. - történő megvásárlása. Másrészt ott a 12 cég által most bérelt ötvenezer hektárral történő zsonglőrködés.

Utóbbi esetben ugyanis feltételezhetően egy olyan konstrukció áll a háttérben, amely a most az államtól bérelt földek megszerzésére irányul. Mit kell tenned, ha a privatizált 12 cég egyik részvényese vagy? Érd el, hogy egy földterületet hosszú évtizedekig bérelhess, ezáltal a föld értékét befolyásolhatod. Az ötven évre kötött bérlet miatt e területek forgalomképtelenek, tehát értékük alacsony. Ezután szerezz földterületeket. Lehetőleg védett területet vegyél - ehhez el kell érned, hogy a rá vonatkozó elővásárlási jogáról mondjon le a környezetvédelmi tárca utasítására a nemzeti park -, vagy érd el, hogy idővel védetté minősítse a környezetvédelmi hatóság.

Ezt követően értékeltesd fel többszörösére a védett területet - ehhez elég néhány tő védett növény, néhány védett állat vagy egy jó barát a zöldtárcánál. Az államtól bérelt földek értéke tehát relatíve lecsökken, míg a szomszédban lévő saját tulajdonú, védett földed értéke ennek többszörösét éri. Alkottass a jogszabályalkotóval olyan birtokpolitikai irányelvet, amely segíti magánkézben lévő védett területek állami földekre való cseréjét.

Ezek után az állami vagyonnal gazdálkodó hatóságnál érd el, hogy a tulajdonodban lévő védett területet cserélje át a te résztulajdonodban álló agrártársaság által az államtól bérelt szántóföldre. Mivel a két föld között akár ötszörös értékkülönbség is lehet, így tehetsz szert mondjuk egy százhektáros védett területtel akár ötszáz hektárnyi jó minőségű szántóra, kis befektetéssel.
print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá

...szegény országom, szétcincálnak ezek a mohó, kapzsi DÖGÖK !!!

biohouse 2012.02.27. 18:08:14

index.hu/belfold/2012/02/27/budai_gyula_lesz_angyan_jozsef_utodja/

Paff, ettől hanyatt estem. A tökéletesen alkalmatlan ember 3. (Schmitt és Matolcsy után.)
A Jó Isten mentse meg a magyar mezőgazdaságot!

Ironfist 2012.02.27. 18:09:08

Arra volnék kíváncsi, hogy a nagy kommunistaellenes kiszólalásairól - is - ismert Vidéki elvtárs vajon most mit szólt arra, hogy ura, és parancsolója megvédte a kommunista ügynököket?

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.02.27. 18:12:20

A mi "nápolyi maffiánk" a politikai elitünk. Mind Kádár köpönyege alól bújt ki, és így módszereik a régi jól beváltak. Ezekből sosem lesz "hazafi".
Napok óta a régi dolgaikon töprengek, amiket műveltek az eltelt 22 év alatt, és teljesen világossá vált számomra, hogy tehetségtelen alakok, akik egyet beláttak, hogy képtelenek az egész hazát kihúzni a szocializmus után maradt mély gödörből. Azonban a rendszerváltással megteremtették annak az esélyét, hogy legalább ők és érdekköreik meggazdagodhassanak. Kíváncsi lennék, hogy milyen anyagi helyzetből indultak és ma hol tartanak, mekkora egyenlegük van külföldi bankszámlán. Sokan ledöbbennének, ha megismerhetnék a drága nemzetmentő hazafaiak vagyonának a méretét.
Ezek nem tudják a hazát rendbe tenni, csak zavarkeltéssel a maradék vagyont is maguknak megszerezni. Nem a megoldásban jeles a politikai elitünk, hanem a válságok elmélyítésében és az oszd meg és uralkodj elv gyakorlásában.
Mindegy, hogy milyen reklámszlogent fúj, pártállástól függetlenül a politikus nagykutyáink gazemberek és bűnözők.
Ideje lenne védekezni a magyar "polip" ellen.

magyar_fiú 2012.02.27. 18:12:33

Én semmi rosszat nem érzek abban, hogy fideszes államtitkár jelzi ezeket a problémákat. Tudjuk régóta, hogy a szocialista érában kifejlődött és a szoclib kormányok által felvirágoztatott korrupciós lánc élősködik az országon. Hát ezt nem lehet rövid idő alatt felszámolni. Azt meg tökéletesen megértem, hogy a miniszerelnök úr miért nem fogad államtitkárokat. Van egy közigazgatási hierarchia, az államtitkár munkáját a szakminiszter irányítja és az államtitkár azzal beszéli meg a problémáit. Jól néznénk ki, ha mindenki Orbánnak akarna panaszkodni.

Egyebekben, hogy milyen természetes a szoci berkekben a korrupció, arra egy példa. Ismerősöm KISZ titkársága óta szocialista cégvezető 8 évig mondogatta nekem, hogy ő kap minden munkát a fővárosban (szakmát nem mondom, mert ráismernének). Ő maga volt a cég, alvállalkozókkal végezette el a munkákat. Volt a rendszerváltás jött Nekem panaszkodni, hogy nem kap megbizásokat. Ember - mondtam neki - 8 évig kaszáltál, hát most kaszáljon 8 évig más! Azóta szóba sem áll velem. Ilyenek ezek a korrupt szocialisták!

Hertelendi 2012.02.27. 18:15:19

@Silverstein: Na hát itt vagy? Én meg mentem a pszichiátriára, hogy megnézzelek...

Figyú! A gyógyszert ezért ne felejtsd el bevenni! És Orbán farkát se...

Aztán jó legyél...

tulajdonnélkülitulajdonos 2012.02.27. 18:16:14

Egyetértve Dr. Ángyán úrral, a probléma szerintem sokkal súlyosabb, mint maffia, zöldbáró, stb. Nevesiteni kell a dolgokat, TOTÁLIS ORGAZDATÁRSADALOM. A vidékfejlesztés alapja hiányzik. Hiányzik a Közbirtokosság visszaadása a tulajdonos faluközösségnek. Hiányzik a Közbirtokossági legelő, hogy rentábilis állattartást lehessen kialakitani. Hiányzik a közbirtokossági erdő, hogy a Mari néni ne fázzon és ne kelljen gázt használnia. Hiányzik, mert szétverték a faluközösséget. Hiányzik a valódi Birtokos, hiányzik a Gazda. Elűzték és földjét nem kapta vissza. Elrabolták. Helyettük vannak ezek a nagyélősködők, akik rabolnak el mindent a tolvaj és orgazda pszihe meg nem engedi a normális működést. (Hátha tőlem is elveszik.) Száz szónak is egy a vége, vissza a földet a tulajdonosának!

2012.02.27. 18:16:50

Most már nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ezek nagyobb zsiványok, mint a szocik.
Pedig ök sem voltak piskóták!

Csak meg kell nézni, hogy ki, mikor és mennyi földet vett.Utána megnézni, hogy miből és az ember rádöbben, hogy még jobban és többet lopnak mint azt bárki gondolná.
Lehet itt bármilyen NER, bármilyen tákolmány--alkotmány, a lényeg, hogy a politikai bünözök már összelopták magukat.
Ezért tartunk itt!
Szarházi ez mind, mindegy hogy piros, kék, zöld, sárga zászló alatt vonul fel.

Hertelendi 2012.02.27. 18:17:19

Bevallom nem hiszem, hogy nálunk ilyen megtörténhet...A Selmeczi Gabriella is megmondta, hogy a Fidesz kormányban nincs mutyizás....

Lucky Larry Silverstein 2012.02.27. 18:23:13

@Hertelendi: Az az apróság ne zavarjon, hogy a szoci bünök a bíróság előtt, a jobbos bünök csak a sajtóban léteznek.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.02.27. 18:23:54

@biohouse: vannak mindenre jó emberek ... vagy csak anyukám szokta mondani, hogy ami jó mindenre, az valójában nem jó semmire?

Hertelendi 2012.02.27. 18:28:01

@magyar_fiú: Húúú te aztán nagyon okos vagy:))) A kis történeted is lenyűgöző, csak egy a baj vele...ilyen sztorit bárki ki tud találni, de azért megdicsérlek...:)))

Hertelendi 2012.02.27. 18:32:18

@Silverstein: Na mondhatom szép gyerek vagy! Én a te oldaladon állok, te meg letámadsz?
Úgyis akartam valamit kérdezni...egy másik fórumon mindenki téged hülyézett...nem tudod miért?

Tényleg hülye vagy?? ...csak kérdem...

Lucky Larry Silverstein 2012.02.27. 18:34:32

@Hertelendi: Gondolhatod hogy alig tudok aludni.

pantaleon 2012.02.27. 18:39:16

Az első és egyetlen korrekt cselekedet ettől a bagázstól.

kamasuka 2012.02.27. 18:39:19

Kedves Zéró!

Ugye te se hiszed, hogy ez az elmúlt két év termése? :)

Megj. 1x hallgattam a Kossuth rádióban, és már ott meglepődtem, hogy mit ki nem mondott. Egyszerűen jobbnak látták félreállítani, nehogy a nagyközös érdek sérüljön.

A szépség az egészben, hogy - bár 1990 óta vsz az összes politikai erő aki parlamentbe került benne volt/van/lesz -, azért megint a Fidesz a hibás.

Majd a túlmozgásos is blogol egyet, mintha az egészhez semmi köze nem lenne, és ismét ki lehet jelenteni (hála a balfasz Fidesz médiakommunikációjának és a balfék Szijjártó-féle majmoknak), hogy rajtuk csattan majd ismét az ostor.

Két nap, és Molnár Csabesz, a túlmozgásos pincsikutyája is szépen felszólat egyet, és megint lehet ekézni a Fideszt.

JohnHenry 2012.02.27. 18:40:32

pár éve olvastam egy másik ügy kapcsán: "a magyar újságírás itt végződik, a nyugati itt kezdődik."

Arthur Dent 2012.02.27. 18:45:11

Szerintem ezzel felrugták a szaros bilit. Egy olyan ember aki jót akar tenni ahogy meg is írta.

És még el is hiszem neki, elég sok jel utal rá, hogy így van.

Viszont a hatalom összezár, letagadja, eltitkolja, agyonhallgatja, lehazugozza...

Az élet meg megy tovább.

Ma vicces kedvemben vagyok történelmi viccek némi áthallással:

A szines ceruzák párt titkárt választanak, melyik lesz az? - A kétszinű.

Bemegy az egér a Fidesz irodába, hogy be akar lépni a pártba. - Miért? - mert patkány akarok lenni (És akkoriban még nem volt se Lázár, Se Matolcsy, Se Szíjártó...)

És hogy történelmi távlatba helyezhessük a témát, egy jófej töritanárról terjedt a következő mondás:

Az emberiség története egy vödör hugy aminek a tetjén úszik a szar. Idönként jönnek a forradalmak, jól összerázzák a vodröt de a szar a végén mindíg felúszik a tetejére.

Fülkeforradalom??? Ehhh, hát most is csak felúszott a szar a tetejére. Csak nem gondoltuk, hogy ilyen gyorsan és, hogy ilyen sok lesz belőle.

igényes 2012.02.27. 18:46:37

Lényeg, hogy az összes itteni diplomáciai testület lejelenti DO(rbá)N Corleone egyik csatlósa már nem bírta gyomorral a gengsztereket!

Borenbukk 2012.02.27. 18:46:55

@Silverstein: Zero, azert valami minimalis tisztasagot tarthatnal! Megis csak emberek jarnak ide.

pjm 2012.02.27. 18:47:29

@Lecso (F*ck the Shit): a Te tételedet sajnos Hollandiában nem ismerik, azért megy nekik olyan sz@rul a mezőgazdaság...Ott a farmergazdaságok egészen jól teljesítenek, igaz, azok a magyar parasztsággal ellentétben össze tudnak fogni. Itt meg ami jól ment azt is széthordták... Megválasztottátok őket , élvezzétek a hatalmukat...

Transylvanianmixedgrill 2012.02.27. 18:49:18

Aszem egy adott kormánypárt hanyatlásának biztos pontja, amikor kevés n számú hűséges, megbízható pártkatona van kéznél, viszont a hazugságvár megrogyása miatt elkezdenek szaporodni a szaros, piszkos, feltétlen rövid pórázon tartandó ügyek és feladatok, így aztán valamikor a kormányciklus közepén megérkezik az n+valahanyadik ügy, amit a skatulya-elv alapján nyilván olyan személynek kell kiosztani, aki már speciálisan az egyik nagyon kényes ügyre volt korábban kiosztva, és semmi más alapján nem kapja meg ezt az ügyet, mint hogy hűséges! Cseppnyi hozzáértés ilyenkor már nem játszik szerepet, csak az "amelyik kézben elfér nyolc gyeplő, ott elfér kilenc is " elve. Nem emlékszem, hogy ki volt ilyen Budaihoz hasonló Jolly Joker a szociknál, aszem talán a Veres Jani, meg a Draskovics, de segítsetek már! :P

Squid 2012.02.27. 18:49:51

@Silverstein: "@Squid: Hát a tiéd átlátszónak nagyon kevés, mocskodat verd anyádba! Legközelebb, oks?"

Kedves Vidéki! Elfelejtettél átjelentkezni a "Silverstein"-ről a "Vidéki"-re! Ajánlom 2 különböző böngésző futtatását a két külön néven, úgy nem lesz legközelebb kavarodás! :D

bandika gazdája 2012.02.27. 18:50:37

Bocs' ha volt már! Az új államtitkár Buday Gyula elszámoltatási kormánybizonytalan.

Borenbukk 2012.02.27. 18:56:15

Amugy az a baj az uggyel, hogy a hideg kiraz az itthon a gazdasag minden szegmense korul nyuzsgo figuraktol, de ettol meg a kisbirtokos rendszernek nem sok realitasa van a mai vilagban. Ha Angyan ur megis kisutott valami hasznalhato koncepciot, azt nagyon jo lenne megismerni.

igényes 2012.02.27. 18:56:31

Az EU-ban vannak jelentős erővel, tudással, pénzzel rendelkező igazán "titkos" szolgálatok!
Piti orbán focistákat egy kicsit engedik, de utána jönni fog a hideg zuhany.

Orbán egy járási focista a többiek nem!

Orbán az öltözőben erős, de a pálya?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.27. 18:59:13

Teljesen igaz megállapítások sajnos.
MInden tiszteletem Ángyán József-e.
Csak azt felejti el, hogy az ex TSZ elnökök, és a elprivatizált földbirtokok tulajdonosai leginkább az MSZP hűbéresei.
Bizonyára igaz, hogy a gazdasági befolyásuk, oligarchikus kapcsolatrendszerük megbénítja a munkáját, hisze ezek egy része kétségtelenül a Fideszbe is beférkőzött.
De ez ellen tenni leghatékonyabban pont ott lehetett ahol volt, ahová a Fidesz helyezte.

Ironfist 2012.02.27. 19:03:04

@magyar_fiú:

Nocsak, hát ilyet se láttunk még. Egy fideszes droid, aki elmúltnyolcévezik. Hmm, ez biztos valami új dolog lehet, nem? :D

ökörpöröly 2012.02.27. 19:04:53

A Fidesznél a nemzeti és a jobboldali demagógia csak marketingeszköz. Ez eddig legborzalmasabb maffiaszerű vállalkozás, ami eddig hatalomra jutott. Nyerges, Simicska, Pintér, Habonyi, Vitézy, Orbán, Kövér és a többi maffiacsalád sok száz milliárdhoz jut. A sok fideszbirka asszisztálása és bégetése mellett.
Hozzá kell tenni, Ángyán is egy nagy patkány, ahogy a többi politikus is. Emlékeztek arra, hogy volt cégének adta 30-szoros felárral az ország "újra feltérképezését"? Azért nem jött össze az üzlet, mert az Index lebuktatta, aztán egy kis huzavona után visszavonták a projektet.
Bár csak megszállnának minket az osztrákok vagy a németek, mert a magyar tetű politikusoknál nincs rosszabb alternatíva. Ennek az országnak az a szerencséje, hogy 1918-ig itt voltak az osztrákok. Különben Albániára is fel kellene nézni, mert a magyar alkalmatlan az államiságra.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.27. 19:06:31

@ökörpöröly: Jas csak szegény szoclibbantak bánatára nemigen jut túl semmi a sajtóhazudozásos fázison. Míg közülük minden nap hidegre megy valaki. Savanyú a szőlő.

Viktus 2012.02.27. 19:07:00

Magyarországon mindent lehet fokozni Budai Gyula sokadik állásként átveszi ezt az apró területet is. :D:D:D

tölgyes 2012.02.27. 19:07:14

@Rufus78: Miért gondolja bárki, hogy a mezőgazdasában nincsenek éles konfliktusok és érdekellentétek... mint ahogy az iparban, az útépítésben, a kultúrában is vannak. Miért gondolja bárki - akár még Ángyán is, - hogy egy akár a kormányprogram rangjára emelt koncepció megvalósítása politikai harc és a politikai harcban való helytállás és alkalmasság nélkül megvalósítható. Én VIDÉKIVEL értek egyet: a penészes búzából készült kenyér akkor is mérgező ha azt a kisgazdaság termeli meg és akkor is, ha a latifundium.. A gond csupán abból fakad, hogy a minőségellenőrzést és a gabona megfelelő védelmének feltételeit - bármennyire is nem tetszik ez a zöldeknek - a latifundium jobban tudja biztosítani, mint a szabdalt parcellán dolgozó kisgazdaság. Miközben az is igaz, hogy a mezőgazdaságban számtalan olyan ágazat van, ahol a kis és középbirtok a hatékonyabb.

A politikusnak pedig az a dolga, hogy ezt a konfliktust kezelje és megfogalmazza az OGy-ben és a konfliktusokat segítse feloldani. Én nem halélottam Ángyánnak egyetlen olyan lánlekű megszólalását sem, amelyik a mezőgazdaságban uralkodó harcokról érdemben tudósít. .Ebből a lemondásból és levélből nem derül ki más számomra, mint hogy Á. politikusnak alkalmatlan.. ettől ő még lehet kiváló agrőrmérnök és intézetvezető tudós...Én példaként mindig Erdei Ferencet szoktam emlegetni, akinek sikerült meggyőznie(megnyernie) Fehér Lajost, hogy a nagyüzemek mellett adjanak tágabb mozgásteret a háztáji gazdaságoknak. A politika (a párt, az MSZMP), a TSZ-ek ne ellenséget lássanak a háztájiban, hanem szövetségest, egymásra éplő, egymást kiegészítő rendszert.. Erdei korai halála miatt nem tudhatjuk, hogy neki még milyen zseniális észrevételei és elképzelései voltak a rendszer átalakítására, de azt tudjuk, hogy ez volt az a lépés, amelyik a magyar mezőgazdaság felvirágzását hozta a szocializmus viszonyai között... Mindehhez az is kellet, hogy Fehér Lajos és mások rávegyék Kádárt a háztáji engedélyezésére.(Nem volt könnyű és Kádár az első komolyabb támadások idején Fehért azonnal be is áldozta.) Azt is mondhatnánk, hogy ez volt az új gazdasági mechanizmus egyetlen sikeres gazdaságpolitikai döntése, olyan döntése, amit aztán később a Biszku-Brezsnyev féle roham se todott visszacsinálni, legfeljebb a fejlődést lelassítani és a kibontakozást meggátolni sikerült nekik.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.27. 19:09:41

@ökörpöröly:
Nem emlékszel rá, ezt ki mondta ?

"- Napirenden van a területfejlesztési törvény módosítása. Higgyétek el, tudjuk a dolgunkat. Én olyan javaslatot fogok a frakciókkal való egyeztetés után a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak és a szocialista politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsban."

Segítek MSZP-s és a regionális pénzek elosztásában volt döntéshozó.

villamos alóli kacaj 2012.02.27. 19:09:50

" Vagy fel kell rúgni a szaros bilit,.."
vagy rá kell borítani a fejekre!
Azt azért még én is megnézném amikor kerényi megfestetné a magyarok legújabb kori szarosbilifejű-eit! Különösen arra lennék kíváncsi aki fehér lovon ülve folyamatosan harcolna a gyorsnaszádján.

Viktus 2012.02.27. 19:10:40

@Silverstein:

Te narancsbolsi pl. Hunvaldra gondolsz a kemény narancsos elszámoltatás során? megnyugtatlak elvtársaid egy vörös komcsit sem csuknak le kéz kezet most. Váltó rablógazdaságban felosztották a piacot.

Hertelendi 2012.02.27. 19:11:11

@Silverstein: Már sötét van, haza fogsz találni? Apád már keres...nem fogsz kikapni?

InTheGajd 2012.02.27. 19:12:11

Az Rtl Klub letudta ezt az ügyet fél percben, és kihangsúlyozta, hogy "idézem". Bezzeg a cigire újra rászokó képviselőre jutott 1 perc és az Oscarra 4 perc. Gratulálok.

tcom 2012.02.27. 19:12:18

Köszönöm Ángyán Józsefnek a bátorságot! Erre, az udvarias, de mégis szókimondó véleményre nem volt képes mostanában senki. Ráadásul nem egy Lázár szerű semmihez sem értő, hanem egy szakpolitikus, egy szakember.

Úgy látszik a "Miniszterelnök Úr" nem ér rá ilyen apró cseprő ügyekre. A Miniszterelnök úr nem ér rá tárgyalni a Nokia első emberével. Biztosan fontosabb volt egy Vidi-meccs.

Tényleg érdekes lehet mi lesz erre a hivatalos reakció. Már látom szijjártó petikét, hogy mekkora siker Ángyán nyilatkozata, mert ez a bizonyíték, hogy a kormány a gazdák érdekeit képviseli. Különben is Ángyán ezentúl a nemzeti-lepkefing kutatóintézet vezetője lesz, ami köztudottan a következő évek kiemelt stratégiai ágazata lesz a nemzetnek.

Lehet kommentelni fidesz-fanok!

cavecanem 2012.02.27. 19:14:02

@fluxuskondenzátor: Ha már itt tartunk,( külföldi magyarok adóztatása) akkor ezután a határontúli magyarok megadóztatása kell, hogy következzen. Ami abszurd az legyen igazán az.

Secnir 2012.02.27. 19:14:23

@villamos alóli kacaj:
"Vagy fel kell rúgni a szaros bilit,.."
vagy rá kell borítani a fejekre!"
nemnem
a helyes válasz: a szaros bili tartalmát meg kell etetni. csak ne velünk.

antiorbanista 2012.02.27. 19:19:00

Vagy soroljuk a nagyobb földekkel, mezőgazdasági kapcsolatokkal rendelkező és építő családokat.. Csányi.. (a magyarországi élelmiszeripar jelentős hányadával együtt).. Orbán-Lévai.. Kékessy.. Nyerges..

Hertelendi 2012.02.27. 19:19:55

@Trompf: Nyugtass meg, hogy a visszamutogatáson kívül vannak érveitek is...
Ha ők loptak, akkor a fidesz is???? Akkor mi a különbség???

És a szabadságharc??? Miről is szól???

Viktus 2012.02.27. 19:23:16

@cavecanem:

Na az nem lenne abszurd csak azzal a kikötéssel aki itt akar szavazgatni fizessen is ide v.mit.

ökörpöröly 2012.02.27. 19:23:34

@Trompf: Mert nem volt rendszerváltás, a későkádári és az új politikai elit közösen rabolja szét az országot. Egyébként hozzá kell tenni, már az Orbán-Torgyán-kormányban is több MSZMP-párttag volt, mint a Horn-Kuncze-kormányban. Persze az egykori "antikommunista" SZDSZ is érdekes volt, mert a vezetőség többségének viszont anyja, apja, nagyapja pártkáder volt, nem ritkán még a rákosi idejéből. Az egész magyar elit egy nagy halom szar. Európa legutolsó nemzete meg a magyar. A teljes paletta végtelenül rohadt. Ennek pedig a legfőbb oka, hogy a magyar alsóbbrendű nép -már a többségre vetítve-, nem Európába, hanem a sztyeppékre való.
Ebből a katyvaszból európai kultúrnemzetet csak a németek -osztrákok- csinálhattak volna, de nem sikerült. .

Én tipikus konzervatív szavazó lennék, már Nyugat-Európában. Itthon nem mentem szavazni, mert nincs egyetlen egy normális párt se. Viszont most erősen gondolkozok, hogy leadok egy proteszt-szavazatot a Fidesz ellen.

tölgyes 2012.02.27. 19:24:59

@tcom: A bátorság még a hősiességhez is kevés.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.27. 19:25:51

@Hertelendi: Mi az hogy visszamutogatás ?
Szerinted egy ilyen TSZ elnökökből, gazdaságokat privatizáló csoportusulás, oligarchia létrejöttéhez mennyi időre van szükség ?
Lamperth Mónika beszéde, mely pont azt garantálta, hogy a második 4 éves ciklusban is ezen oligarchiák kapják a pénzeket, az szerinted nem ide tartozik ?

Lucky Larry Silverstein 2012.02.27. 19:26:29

@ökörpöröly: Tulajdonképpen protest lesz az, de add le. Ellen. Aki ott van az ellen. Proletár.

A Látó 2012.02.27. 19:27:03

@magyar_fiú:
.."Volt a rendszerváltás jött Nekem panaszkodni, hogy nem kap megbizásokat. Ember - mondtam neki - 8 évig kaszáltál, hát most kaszáljon 8 évig más".
Na ez a baj! Szekfűs rablók után jönnek a narancsos rablók!
Kéne már valaki aki nem ezen az egy nyílegyenes agytekervényen járatja az agyát, hanem valóban az O R S Z Á G és a N É P , javát akarja!

igényes 2012.02.27. 19:28:06

Jön majd a Felcsúti maffia feltárása!

Milliárdok a Suzukinak a Mozgáskorlátozottak pénzéből, majd ez megy Felcsútra a Mozgásra!

Hertelendi 2012.02.27. 19:29:39

Nem tudom, de olyan jó lenne, ha legalább itt nem akarnánk hazudozni egymásnak...nyilván nem akarok csőrözni a kormánypártiakkal, de legalább a korrektség...

Viktus 2012.02.27. 19:30:01

@John from Dylly_Hous:

Pontosan a pályázatoknak valódi értelmet kellene adni helyből nem pedig formaságként kellene kezelni a csókosoknak juttatandó pénzek leosztásában ... sőt most már pályázat se nagyon kell ennyit "javított" a fidesz összeghatár alatt a formaságokra sem adnak.

igényes 2012.02.27. 19:30:30

Yakuza turns Christian minister - 31 Dec 07 - YouTube
► 2:54► 2:54

www.youtube.com/watch?v=r9RzNz82FTI2007. dec. 31. - 3 perc - Feltöltötte: AlJazeeraEnglish
Hiroyuki Suzuki, a former member of Japan's Yakuza organised criminal gangs who has becoe a Christian ...

ökörpöröly 2012.02.27. 19:32:49

@Silverstein: A fideszbirkák a bolsevikok, nekik kell egy zsidó-cigány keverék vezérürü, a nyáj melege, a közös bégetés, mert különben el vannak veszve a világban. Igazi alsóbbrendű söpredék.
Nekem az a meggyőződésem, hogy az lett volna a legjobb, ha II. Józsefnek sikerült volna az elnémetesítés, a "ázsiai hungarizmus" meg megmaradt volna úgy az aljának, mint mondjuk a jász öntudat a Jászságban, a kun öntudat a Kunságban. Egyébként is annyira keveredett ez a népség, hogy genetikailag nem különbözik a régió más nemzeteitől. Csak a beteg ázsiai kulturális magatartásminta tenyészik, ez sodorja a Balkán legalja alá ezt a társadalmat.
Éljenek a labancok! :)

kifordított nagyanyó 2012.02.27. 19:34:14

Nemá!Maffiák,oligarchiák?Itt?Magyarországon?kb. 20 éve biztosan.
Féreg banda,börtön,akasztás,vagyonelkobzás kéne ide.

Lucky Larry Silverstein 2012.02.27. 19:34:19

@ökörpöröly: Te teljesen hülye vagy de örülök hogy ezt részletezesen kifejted így nekem nem kell.

tcom 2012.02.27. 19:37:08

@John from Dylly_Hous:

Rossz hírem van, ezután jönnek a csíkos rablók, mer' azok még nem voltak, meg az a Vona gyerek olyan szépen tud beszéni, meg ideküdi nekünk aztat a gárdát és lesz majd rend.

A kérdés, hogy miért érezzük azt, hogy az előző galeri volt amilyen undorító, aztán a következő még rátesz egy lapáttal és így tovább.

Igaz az is, hogy ezeket a nép választotta 2/3-al meg. Simán előfordulhat, hogy 2-6 év múlva a nép elfelejti Gyurcsányék tevékenységét és visszakerülhet, mint ahogy régen volt 98-2002 is. Elfelejtették az emberek Simicskát (jelenleg is a hátérben irányít), Várhegyit, Torgyánt, Szabadit, Deutscot, Pepo Palit, Kaya Ibrahimot, Selmeci "Grippen-védelm ügyi" megbízottat, a 9 évre bebetonozott közszolgákat, Orbán 14. havi nyugdíj ígéretét, a részeges vidéki-kormányüléseket és reggelig lehetne folytatni.

ökörpöröly 2012.02.27. 19:42:42

@Silverstein: Szerinted az a hülye, aki az osztrák, szlovén, svájci értékrendet, társadalomszemléletet, viselkedéskultúrát a jelenlegi magyarénál magasabbra helyezi, illetve szeretne olyan társadalmi közegben élni, vagy az, aki él hal ezért a korrupt, műveletlen, beteg mentalitású magyar társadalomért? :P Nem kellene Kazahsztán-alsó mellé költöznöd? Hidd el, a jellemed, értékrended, kulturáltságod sokkal inkább odatartozol, mint Európához! :)

tölgyes 2012.02.27. 19:44:19

@ökörpöröly:
Kedves ökör!

Azért volt olyan a rendszerváltás amilyenné sikerült, mert nem volt átfogó népindulat a rendszer megváltoztatsára. Mégis jóval több és mélyebb változás történt, mint amit a régi pártelit szeretett volna. A régi pártelit a kínai modellt követte volna: vagyis a párt egyeduralma, vagy meghatározó dominanciája mellett történjen meg a társadalom kapitalizmusba való átvezetése. Ez nem valósult meg.

hackbard.celine 2012.02.27. 19:47:12

@tölgyes: a Budai Gyula féle megfejtése a termőföld újraelosztásának a soha át nem adott antik állóóra és antik étkészlet csereügylet ügyvédi ellenjegyzése. Nem egy, nem két esetben, tehát rendszeresen, bűnszövetkezetben.

Viktus 2012.02.27. 19:49:54

@tölgyes:

Megvalósult csak itt annyi változással, hogy államformát is váltottak.

waze 2012.02.27. 19:52:44

@magyar_fiú:

"Én semmi rosszat nem érzek abban, hogy fideszes államtitkár jelzi ezeket a problémákat. Tudjuk régóta, hogy a szocialista érában kifejlődött és a szoclib kormányok által felvirágoztatott korrupciós lánc élősködik az országon."

Gondolod h a fidesznek ezekhez semmi köze? Gyanítom ha csak szocis érdekkörbe tartozók lennének ezek a zöldbárók akkor feljelentés meg nagy csinnadratta lett volna az ügyből...mit látunk? megbízható fidesz-káder kerül a helyére....aki majd nem fog problémát csinálni ilyesmi ügyekből.
Ne legyünk már naívak, ezekben az ügyekben igen nagy az összefonódás, nem számít hogy coci vagy narancsos....nem beszélve h a fidesz nem szavazza meg az ügynökösdi dolgok nyílvánosságra hozását...miről is beszélünk...ehh.

ökörpöröly 2012.02.27. 19:56:02

@tölgyes: Csehországban, Horvátországban, Szlovéniában, Észtországban -még lehetne sorolni- mégis sikerült jobban csinálni? Ugyanilyen posztkommunista országok, nem egyszer még nehezebb helyzetből indultak. Úgyhogy hagyd ezt a blődlit. Ez az ország egy nagy halom trágyadomb, amit egymással harcoló patkány uralnak. Az is szánalmas, hogy a "konzervatívok" közt sehol máshol a régióban nincs annyi kommunista, illetve kommunista kádercsalád sarja, mint nálunk. Nem csak a politikusok közt, hanem a teljes szellemi és médiaelitben. Bayer, Bencsik, Seszták, Szentmihályi Szabó Péter, Stefka, Szaniszló, Kerényi és társaik mind-mind a kommunisták propagandisták voltak. Jókat röhögök az Echo TV-n, amikor Boross Imre, az egykori MSZMP-s párttitkár és SZT-tiszt, ma többszörös milliárdos, Bogár László egykori MSZMP-tag és pártpropagandista, Bayer Zsolt, a Népszabadság volt újságírója összegyűlnek kommunistázni! :P Ez való a söpredéknek!

A szerelő 2012.02.27. 19:59:17

Csóró Józsi bá, most mindenhonnan ki lesz rúgva, majd kiderül róla, hogy pedofil, veri az asszonyt, már az iskolában kukkolt a lány öltözőben (meg a fiúban is). Aztán lesz 2-3 év múlva jogerős végzés becsületsértésért, meg helyreigazításért, de az akkor már kit fog érdekelni?

ökörpöröly 2012.02.27. 20:01:48

@A szerelő: Szerintem az a baja, hogy ő kimaradt a zsíros üzletekből. Ráadásul a 30-szorosan túlárazott térképészeti projektje se jött össze! :)

Ben Franklin 2012.02.27. 20:01:51

@ökörpöröly: Mégis te vagy a szánalmas mert megnézed.

tcom 2012.02.27. 20:12:48

@waze:

"Én semmi rosszat nem érzek abban, hogy fideszes államtitkár jelzi ezeket a problémákat. Tudjuk régóta, hogy a szocialista érában kifejlődött és a szoclib kormányok által felvirágoztatott korrupciós lánc élősködik az országon."

Köszöntsük szijjártó petikét körünkben. Így kell ezt kommunikálni. Azt is tedd hozzá, hogy sajnálatosan 2 év nem volt elég szoclib kormányok élősködőinek elzavarására, annak a kormánynak, amelyik 1 hét alatt lezavar 100 törvényt, amelyeket skicc palika egyenesen a parlamentben írja alá.

Hogy nem ég a pofád, Magyar_fiú!!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.02.27. 20:17:17

Most értem haza, Budai "1000 milliárd" Gyula lesz az új államtitkár ??????????????
A hülyéket mindig felfelé buktatják! Most ehhez elég volt egy hétvége is!

tcom 2012.02.27. 20:19:11

@ökörpöröly:

Már a Kossuth rádiót sem lehet hallgatni. Azt hittem felborulok minap az autóval, amikor a hírekben az volt a nagy hír, hogy Magyarország gazdasági növekedése 2011-ben meghaladta az EU átlagot. Brávó!
Azt nem tették mellé, hogy az 1,7 %.-t egyébként érdemesebb összehasonlítani Lengyelországgal, Szlovákiával és az ezer sebből vérző egykori legborúsabb barakkal Romániával.
Sorrendben: 4,3; 3,4; 2,5.

Ennek elhallgatásával ez a hír hazugság. Pont mint a szocik az államadósságról hazudtak.

ökörpöröly 2012.02.27. 20:21:02

@Ben Franklin: Én sok mindent megnézek, sokat olvasok, mert szeretek tájékozott lenni, a tapló, műveletlen, tanulatlan, tudatlan fajtáddal ellentétben. :) Hozzá kell tenni, viccműsornak se rossz, bár néha felfordul az ember gyomra tőle! :P

tcom 2012.02.27. 20:22:37

@ökörpöröly:

Egyszerűen nem lehet ezen csodálkozni, amikor maga Kövér elvtárs munkakezdőként elszegődött az MSZMP Politikai Kutatóintézetébe. Igaz a mondás, ha nincs rendszerváltás Orbán, Gyurcsány, Kövér, Lázár és a többi ifjúkomcsi halálra ölné magát az elsőtitkári posztért és nem biztos, hogy Orbán győzne.

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.02.27. 20:23:58

Minden elismerésem Ángyán Jánosé.
Dilemmája egyben Orbán Viktor dilemmája is, bukása egyben Orbán Viktor lehetséges bukását is magában hordozza. Ha nem vesz róla tudomást azért, ha pedig tudomást vesz róla és (egyébként helyesen) elindul ezzel a folyamattal szemben, akkor meg azért.
Az előbbi lehetséges legcsúfosabb hosszú ideig tartó és teljes amortizációt hozó, az utóbbi a dicső bukás.
Jó lenne, ha az anyagi és hatalmi tobzódásokat követően Orbán Viktor 2014 felé államférfiúi erények szárba szökkenése mellett indulna el.
Nota Bene: Gyurcsány is a sajátjainak orbavágása közepette bukott el csúfan, (persze ha esze lett volna, akkor azonnal lemondva, ma etikatanári másoddiplomát kapna bármely külhoni egyetemtól...), s jó lenne ha Orbán a saját kétkulacsos és gátlástalan ballaszt-gazembereitől a "tescogazdaságos-parlament" grundolása közepette meg tudna szabadulni.
Végül is csak meg kell zsarolni, és lenyomozni a főgonoszokat, példa statuálás (egy pár hazai nagyhal beáldozásával lásd: Zuschlag-beáldozás, s a többi mehet magától.
Régen a kiskirályoknak is durván odab...tak, itt van rá az idő megint....
NINCS ÚJ A NAP ALATT!

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.02.27. 20:24:52

@Mpatikus Eszetlenellenes: Bocs Ángyán József Úré az elismerésem...

tölgyes 2012.02.27. 20:31:50

@ökörpöröly: Ön úgy gondolja, hogy sikerült jobban csinálni???

2012.02.27. 20:32:19

@Mpatikus Eszetlenellenes:

Ne nevettess! Zuschlag hol nagy hal??? :)))

tcom 2012.02.27. 20:33:03

@ökörpöröly:

"A fideszbirkák a bolsevikok, nekik kell egy zsidó-cigány keverék vezérürü..."

Én nem szeretem ezt a zsidózást, cigányozást! Annak fényében groteszk a fideszes társadalom, hogy mélyen cigány gyűlölő, rasszista és mégis tud éltetni, rajongani egy igazi cigány emberért. Ami még érdekes, hogy a cigány-ellenességet saját politikai zászlójára kitűző jobbikot nem zavarja, hogy az országot egy cigány vezeti. Nyilván tudják, hogy a célközönségük nagyon szimpatizál Orbánnal. Bármennyire is elégedetlen ez a szélsőséges tömeg a fidesszel, nem tűrné el, ha Orbánt lecigányoznák.
A társadalom egyszerre nevetséges és bizakodásra ad okot. Mégsem a cigányokat utálja a magyar, hanem a naplopó, csaló, rabló... embereket.

tölgyes 2012.02.27. 20:33:30

@Viktus: Nem értem az államforma változására tett megjegyzését. Hálás lennék, ha leírná.

Na mi újság, Wágner úr? (törölt) 2012.02.27. 20:33:57

Emmútnyóccév, monnyon le. Ja, épp lemondott (egy kicsit)? Akkó az nem elég, eburafakó. Cokipogányballibibsi. Ja, jobber? Akkó kurvaannyát, titkos kommer e zis. Zis. Ja, nem? Akkó cigány. Ja, nem? Akkó is. Zis.

Van még vmilyen érv? Nicns? Köszöntük, Ángyán úr, tessék távozni - nem kicsit, nagyon. Fideszdroidok, tapsoljatok, mert ez is si,án csak arról szól, hogy a Szeretett Vezető meg van vezetve, pedig ő jót akar, igaz magyar ember, a keresztények, sőt, a keresztyének barátja stb stb. (Kár, hogy a szalonkáké, vagy a verebeké, vagy mi a tosz ez a sok élőlénymadár, nem, mert őket a főkeresztény kevés korlátozással irthatja - bocs, irthassa, irthassaja, és hasonlók - de ez itt csak a ballib-CNN konspirációs mellékszál. Melékszáll. By smitpál prof.)

ökörpöröly 2012.02.27. 20:34:01

@tcom: A végtelenül műveletlen, tanulatlan, amnéziás magyaroknak be lehet adni bármit. Ez Európában nem működne. Gondold el, azt a Szűrős Mátyást tartják "nemzetinek", aki évekig ott ült az MSZMP KB-ban, aki a kommunizmus alatt végig kiemelt kommunista káder volt, aki 1956 novemberében, moszkovitaként -természetesen Moszkvában végzett-, akkor lépett be a hazaáruló Kádár MSZMP-jébe, amikor a forradalmárok vére fel se száradt, amikor az ország 95%-a gyűlölte az új rezsimet, illetve azt a Pozsgayt, aki már 18 évesen belépett a rákosista MDP-be, majd 1957 novemberében az elsők között lett szintén tagja a gyűlölt Kádár MSZMP-jébe. Ahonnan rögtön a Bács-Kiskun Megyei Bizottsága Marxizmus-Leninizmus Esti Egyeteme igazgatója, majd 1968-ig a megyei bizottság agitációs és propaganda osztályának vezetője lett. Később persze még feljebb lépegetett kádárista kulturális, majd művelődési miniszter, a Hazafias Népfront elnöke.
Vagy az az Orbán-Orsós-Olstein a nemzeti nekik, akinek apja és anyja is függetlenített MSZMP párttitkár volt, aki KISZ-vezetőként kezdte, majd szélsőségesen antiklerikális liberális lett, aki 2000-ig a Liberális Internacionálé alelnöke volt.
Vagy az a Kövér László, akinek nagyapja vörösterrorista volt, akinek az apja asztalossegédből lett rákosista káder, mert részt vett egykori pártjának, a Magyar Szociáldemokrata Párt szétverésében. Persze Kövér Lacika is hithű kommunista volt, első munkahelye az MSZMP Politikatörténeti Intézete volt. Vagy ott van a kommunista kádercsalád sarja,
Vagy Stumpf István, aki szintén kommunista kádercsalád sarja, MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke, a kommunista Horváth belügyminiszter veje?
A csőcseléknek mindent el lehet adni.

tölgyes 2012.02.27. 20:34:47

@hackbard.celine: Az ügyvéd nem a csereügylet lebonyolítását, hanem a szerződés hitelességét "jegyzi ellen"

Droidfigyelő (törölt) 2012.02.27. 20:36:16

@doggfather:
ÖÖÖ, poligráf. Ööö, polifón. Ööö, polip.

1kutya 2012.02.27. 20:36:55

nem vagyok fideszes (lehető legtávolabb álljon tőlem), de amit Ángyán prof kitalált és át akart húzni a törvénykezésen, az minden normális mezőgazdász hátán felállította a szőr. jó példa erre, hogy még ebben az esküdt ellenség moszt meg teszövöt is egymás mellé tudta állítani a hülyeségeivel. nem sajnálom...

tölgyes 2012.02.27. 20:37:51

@ökörpöröly: Mondja ezt, miközben Európa ma a térségben a posztbolsevikok legintenzívebb támogatója.. hiszen vezetőinek és hangadóinak egy része a 60-as években szélsőbalos mozgalmak vezére volt.. persze könnyű volt nekik. Más dolog lelkesedni a szélsőbalér tés más dolog elviselni azt amit művelnek.. Nekik az utóbbiból nem jutott.

tcom 2012.02.27. 20:40:06

@ökörpöröly:

"Emlékeztek arra, hogy volt cégének adta 30-szoros felárral az ország "újra feltérképezését"? Azért nem jött össze az üzlet, mert az Index lebuktatta, aztán egy kis huzavona után visszavonták a projektet. "

Tényleg! Ez is Ángyán volt. Én meg azt hittem végre itt egy gerinces fidesznyik. =;-(

hackbard.celine 2012.02.27. 20:49:09

@tölgyes: Ezen kívül Budai esetében pl. bűnszövetkezetben szervezi. Mert egy ilyen ügylet nagyon nagy jóindulattal még lehetne akár tévedés is. Több hasonló tárgyú ügylet viszont felveti akár a büntetőjogi felelősséget: zugírászatnak hívják az ilyen ügyvédi magatartást.

ökörpöröly 2012.02.27. 20:49:46

@tölgyes: A szélsőbal, a maoizmus akkor divat volt. Mondhatni az európai hippikorszak mellékterméke. Hozzá kell tenni, annak a szélsőbalnak semmi köze nem volt a Keleti Blokk kommunistáihoz. Idealista fiatalok divatja volt, semmi más. Ahogy az amerikai kommunisták se voltak hasonlóak a valódi kommunistákhoz. Szinte mindannyian művelt, középosztálybeli idealisták, utópisták voltak. Tehát összemosni a nyugati szélsőbalt és a Keleti Blokkot megnyomorító kommunistákat végtelen nagy balgaság. Mondjuk a fajtádtól is várható más. :)

ökörpöröly 2012.02.27. 20:50:54

@ökörpöröly: ......Fajtádtól nem is várható más :)

tölgyes 2012.02.27. 20:53:26

@hackbard.celine: Megismétlem Önnek: az ügyvédi elllenjegyzés a szerződés valódiságát igazolja..:(

ökörpöröly 2012.02.27. 20:53:29

@tcom: Gerinces fidesznyik, gerinces emeszempés, gerinces magyar pártpolitikus? Ugyan már! Körülbelül olyan, mintha a Csekánál, a GRU-nál vagy az NKVD-nál keresnél becsületes és tisztességes embert! :P

ökörpöröly 2012.02.27. 20:55:31

@tölgyes: Téged a legcsekélyebb mértékben se zavarnak az erkölcsileg elítélhető dolgok? :) Gondoltam, azért vagy takonygerincű fideszbirka! És még ezt nevezik "jobboldalnak"! :P

Melee 2012.02.27. 20:55:38

Ángyán volt cégének 30-szoros áron akarta adni az ország újrafényképezését.

Gondoljátok el, milyen szintű lopás, sikkasztás és egyéb bűncselekmények állnak a háttérben, ha egy olyan embernek, aki a nevezett szintű lopást el akarta követni, is vállalhatatlanok!

ökörpöröly 2012.02.27. 21:02:10

@Melee: Nagy üzlet ez a kétharmad, pár ezer milliárddal gazdagabb lesz a FIDESZ-elit és a gazdasági holdudvar. Egész jól haladnak, el kezdtek lopni a késő Kádár-korszakban, aztán most csak folytassa Simicskát játszanak a kárunkra! Ezért tart itt az ország, nem a zsidók, cigányok, meg az imperialista világösszeesküdés miatt. Birka, alsóbbrendű népnek ez a jussa. Az a baj, hogy sok fideszbirka még tapsol is saját társadalmának, gazdaságának, gyerekei jövőjének a tönkretételének.

tölgyes 2012.02.27. 21:03:40

@ökörpöröly: Kedves Ökökr!
Ne beszéljen már hülyeségeket. Én nem hiszem, hogy volt műveltebb emberekből álló kormány mint az első Népbiztosok Tanácsa..Talán az egy Sztálint leszámítva - aki csak 3-4 nyelvet beszélt - az asztal körül ülők mindegyike 5-6 nyugati nyelven írt, olvasott és műveltebb volt, sem mint azt Ön fel bírná fogni.. oszt mi jött ki belőle.. Ezen túl pedig a maosita fiatalok nem lekes és naív idealisták voltak, hanem azoknak a csoportoknak a vezetői, felbujtói, akik felszedték az utcaköveket és ripityára törték Párizst.. és csak azért ne lettek sikeresebbek, mert a francia szocialisták és kommunisták nem álltak melléjük.. Az egyik elvi okokból, a másik a Moszkvához való hűség miatt.. Ezen túl is a nyugati kommunista mozgalmak megtanultak alkalmazkodni.. és nem tűzték zászlaikra a proletárdiktatúra bevezetését.. és a teljes államosítást..:(.. Ha ezt megteszik akkor nem lelnek támogatóra...vagyis ezek az urak csak azért nem vezették be a bolsevizmust, mert nem volt hozzá elég hatalmuk.. és közülük néhány most a zöldeknél, a szocialistáknál.. de még a konzervatívoknál is előfordul a vezető politikusok között:(

ökörpöröly 2012.02.27. 21:04:26

@Melee: Egy fideszesnek olyannak kell lennie, mint a gyerekgyilkos csekistáknak. A koncért mindent végre kell hajtani. Maximum akkor jön a hisztérika, ha kisebb falatot kap, mint amit a gyerekgyilkosságért remélt. :)

vénkujon 2012.02.27. 21:04:33

"Vajon Ángyán levével mit fog kezdeni a jobbos sajtó?"
kiáll szógyártó, és leárulózza. ennyi.

tölgyes 2012.02.27. 21:05:10

@ökörpöröly: Most megfogott.. Erkölcsi normákat követve ugyanis nem éllnék szóba Önnel.:)

tölgyes 2012.02.27. 21:06:33

@vénkujon: Mit kéne kezdeni vele. Ángyánnak megvolt a lehetősége, hogy az OGY-ben harcoljon az oligarchák ellen. Miért nem tette.

hackbard.celine 2012.02.27. 21:10:52

@tölgyes: igaza van Orbánnak: tényleg felesleges állami pénzen jogászokat képezni egy olyan országban ahol a joggal való visszaélés lett az alapelv.
A polgári szerződésekben a felek a valódi szándékukat nyilvánítják ki. Ehhez még csak ügyvédi ellenjegyzés sem kellene.
Az ügyvéd akkor valósítja meg a zugírászatot ha tudomása van az ügylet törvénytelenségéről.
Étkészlet-termőföld csere? Nem vet fel semmilyen gyanút? Állóóra-termőföld csere. Nem vet fel semmi gyanút? Jelentős aránytalanság a forgalmi értékben az nem számít?

Vagoner pluSS 2012.02.27. 21:14:03

azt hiszem legközelebb nem autókat fog gyújtogatni a tüntető tömeg hanem embereket...

ökörpöröly 2012.02.27. 21:14:41

@tölgyes: Azért ne essünk túlzásba! :) Való igaz, hogy a Népbiztosok Tanácsa elsősorban a középosztályból származott, ennek következtében több nyelvet beszéltek -nem mellékesen a külföldi száműzetés miatt is-. Sztálinnak volt egy elkezdett papi szemináriuma, aztán ezzel be is fejezte tanulmányait. :)
A maoizmus fiatalkori divat volt. 1968-ban újra lejátszódott a korszakok közötti kulturális, értékrendi harc. Megesik ez időnként. Az 1910-es évek is így teltek, aztán lőn az I. világháború. Ezt túlmisztifikálni hatalmas ostobaság. 1968 fiataljainak többsége már konzervatív/liberális apa/nagyapa. Nem köveket dobálnak, hanem érmeket gyűjtenek, golfoznak, befektetnek a tőzsdén! :) Egyébként erről elég sok szociológiai tanulmány, önéletrajzi írás van. Neked az a bajod, hogy nem tudsz gondolkozni, csak a saját kis buta világodban élsz. Amit egyrészt a kádárizmus, másrészt a 20 éve tartó magyarországi eredeti tőkefelhalmozás határoz meg. :)

murunga 2012.02.27. 21:16:53

@DRD4:
"Egyébként nem kell izgulnia a magyar fogyasztónak, hiszen Európa és a világ más országai ellátják őket."
igazi vérkapitalista duma - aztán ha jön a beszarás vagy elrepülnek az árak, akkor csak néz a birkanép - az agro-oligarchák meg majd baßott nagyot kaszálnak a sok hülyén.

akinek meg a csányi efftárs a példakép, az nézzen utána honnan van az a "biztos pénzügyi háttér" ami lehetővé tette, hogy "évekig önthette a zsét a Pick nevű feneketlen hordóba" - dörzsölt földesúr az biztos, mára már övé az első éjszaka joga

Vagoner pluSS 2012.02.27. 21:19:09

a szocialistánál csak egy rosszabb van, az mszmp-sből lett fideszes.
még az szdsz-es is jobb, mert az legalább felvállalja hogy egy szarházi zsidó.
a bencsik féle fideszes meg talpnyaló köpönyegforgató féreg.

tölgyes 2012.02.27. 21:22:27

@hackbard.celine: Az ügyvédi ellenjegyzés intézménye nem új keletű.:( Az egyik barátomnak csaló ügyvédek a házát orozták el oly módon, hogy a szerződő fél hozta az ügyvédet és ő volt az ellenjegyző... Kiderült, hogy hamis személyigazolványt használtak.. Ilyen körülmények között felvetődött az összejátszás. A bírósági tárgyaláson az ügyvéd azzal érvelt, hogy Ő nem egy nyomozó hatóság, aki kideríti, hogy a személy azonos-e a személyigazoványban rögzítettt adatok tulajdonosával. Ezt az ércelést a magyar bíróság elfogadta. Az ügy másodfokon 1997-ben lezárult.

Mi a tanulság?? saját ügyvédet kell vinni, egyuttal érvényesíteni kell azt az angol jogelvet, miszerint mindig vizsgálandó, hogy a károsult megtett-e mindent azért, hogy kár ne érje.

Vagyis ehhez O-nak csak az Ön zavaros fejében van köze... illetve meg kell változtatni a PTK-t is. Ez még nem történt meg.. de ha megtörténik - különösen az általam leírt szellembnen, akkor hallani fogja a kamara és a jogész szakma tiltakozó sivalkodását.. még eus közbeavatkozás is várható.:)

murunga 2012.02.27. 21:23:59

@EddieCivic4g: Ezzel nem lenne baj, csak a politikai elitet is távol kéne tartani a gazdasági döntéshozataltól

ez jó, kuszaszemet és főnökét pl. minden gazd. döntéstől nagyon távol... :)

élnének 2 külön falanszterben, a zsebmatyizó politikusok és a piacon működő vállalkozások

Funi 2012.02.27. 21:25:22

Csak azt nem értem, ez miért most? Hát ez megy a rendszerváltás óta. Nem is túl titkoltan, ugyanis ezt itt-ott tanítják. (bocs, ha volt már ilyen komment, nem volt kedvem bő 200-at végigböngészni:))

murunga 2012.02.27. 21:25:23

@Vagoner pluSS: a lexebb a pozsgay imre bácsi!

ökörpöröly 2012.02.27. 21:26:05

@tölgyes: Egyébként én megszereztem a "Mao Ce-Tung Válogatott Művei" című "remekművet, amit 1950-es évek elején adtak ki. Borzalmasan színvonaltalan az egész. Mintha Matolcsy, Orbán és Semjén Zsolt írta volna a fideszbirkáknak! :P

tölgyes 2012.02.27. 21:31:49

@ökörpöröly: Az Ön vérgőzös agya szerint ha nem sikerül leninék csínye, akkor az se lett volna más mint fiatalos divat..:)..és ifjúi csíny.. De hát sikerült.... Egyébként pedig oly mindegy, hogy miért beszéltek sok nyelvet a Népbiztosok Tanácsának tagjai..mint ahogy az is érdektelen ma már, hogy közöttük kiváló szervezők, elemzők voltak szép számmal..Sztalint pedig szerették volna mindig is műveletlen ostobának feltüntetni, Hitlert meg egy őrültnek.. és lehet, hogy mind a kettő őrült is volt, meg korlátolt is, de sajnos mód felett hatékony és a maga kártékony módján eredményes is..:(
Egyébként Édes úr.. az a helyzet, hogy a naív lelkes álmodozó tüntetőket szétverték.., eltakarították az útból. Nagy rendszerváltozató forradalmi kezdeményüket leverték..ezért aztán az időben ideává és gyerekcsínnyé nemesült az Ön fejében!!

murunga 2012.02.27. 21:32:14

@sárkányfő: Selmeczi Gabi szenátornő ffi változata, yeaaaah! :)))
na akkor lesz föld- és támogatásosztás felső megrendelésre...

apropó: az NFM-es Lászlóné magyar hangja megvan már?

tölgyes 2012.02.27. 21:33:21

@ökörpöröly: Ne szomorkodjon.. a maga családjának tagjai is verdesték a tenyerüket a nagy gondolkodók szavait hallva.

hackbard.celine 2012.02.27. 21:33:25

@tölgyes: ebből a sztoriból semmi nem támasztja alá Budai zugügyvéd úr alkalmasságát bármilyen kormányzati szerepre. Orbán káderpolitikája viszont szépen körvonalazódik: zsarolható, inkompetens hűbéresek pozícióba helyezése a vezérelv.

Melchi Zadok 2012.02.27. 21:34:39

@Silverstein: bizony, bizony. van neked foglamad arról, hogy mennyit kell ezért polt pétermek dolgoznia?

ökörpöröly 2012.02.27. 21:36:01

@murunga: A múltkor válaszolt interpellációra MALÉV-ügyben. Gondolom hónapokig készítette fel Orbán-Orsós-Olstein pszichiáter-teamje, hogy nehogy megint "tisztelt bírósággal" kezdje, ne papírból olvassa fel a választ. :) Azért ilyen rusnya nőtől szép karrier, hogy 1976-ban végzett tanfolyammal, mint legmagasabb végzettséggel miniszter lehet. Ennyi erővel Simicska vagy Nyerges takarítónője is lehet 1500 milliárddal -EU-támogatás egy részének elosztása is oda tartozik- gazdálkodó csúcsminisztérium vezetője. :)

tölgyes 2012.02.27. 21:41:30

@hackbard.celine: Már csak azért sem mert semmi mást nem kívántam alátámasztani, mint egy nálunk uralkodó ügyvédi gyakorlatot: miszerint az ellenjegyző ügyvéd csak azt igazolja, hogy a szerződés valódi... és így nem felel az ügyfelek szándékaiért... továbbá, hogy ez a gyakorlat nem köthető ehhez a kormányhoz, de még a rendszerváltáshoz sem.

ökörpöröly 2012.02.27. 21:43:49

@tölgyes: Tudom milyen fiatalnak lenni. :) Én is voltam skinhead, rendeztünk tömegverekedést a cigányokkal. Fiatalság bolondság. Mondjuk nem gyújtogattunk MTV-t, kocsikat, ahogy az állítólagosan jobboldali csürhe tette. :P
Sztálin intelligens vadállat volt a hatalom megszerzéséhez és megtartásához, de gazdasági ügyekben a döntései hagytak maguk után kívánnivalót.
Hitler viszont intelligensebb, előrelátóbb volt. Az más kérdés, hogy ügyesen beugratták egy eleve vesztésre ítélt háborúba, hogy betegségei és az erre szedett iszonyatos mennyiségű gyógyszer mind mentálisan, mind szellemileg tönkretette élete végén.
Hitlernek nagy szerepe volt abban, hogy 1938-ra a világkereskedelem részesedéséből az USA után Németország következett. Hogy az átfogó gazdasági reformok mellett olyan szociális és egészségügyi reformokat indított el, amelyek utána példaértékűvé váltak. De ide tartozik az is, hogy nagyon jó átlátta a hadsereg átszervezésének, taktikai megújításának szükségességét. Kiválóan delegált, meghallgatta mások gondolatait is, legalábbis egy ideig.

salamander 2012.02.27. 21:45:02

Ángyán nem elszólta magát, hanem az ország több mint 70 éve e felé halad.
Gondolom azt senki nem gondolja, hogy az oroszok regnálása majd kivonulása után a "helyi elit" így-úgy megszerzett hatalmát csak úgy átengedi, mert most rendszerváltás van... Hát akik a folyamatos forradalom lázában égnek, pont ezt tagadják és deklarálják számtalan helyen, hogy a hatalom csak erőszakos úton szerezhető meg. Ezért volt kegyetlen átverés a bársonyos forradalom mint rendszerváltás.

Most itt egy újabb bizonyíték: az "SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel" Medgyessy-féle elszólás után most Ángyán mondja bele pofánkba ugyanazt.
Nos ha az SZDSZ tele volt korrupciós ügyekkel - melyből szinte egyet sem láttunk felderíteni -, akkor vajon a Fidesz no és az LMP, vagy az MSZP hogy tele lehet... (A Jobbiknál is is lehet valami, mert most hogy parlamentbe kerültek, feltűnően elhallgattak, s ez jelent valamit).
Ahhoz nem fér kétség, hogy az MSZMP-sek állnak ezek mögött, csak most mindenféle pártokba osztódva. Besimultak, szépen, mint a nyilasok akik komcsik lettek, majd a gyerekek vállalkozók tőketulajdonosok.
Ennek elkerülése okán erre utalt Antal hogy "teccetekek volna forradalmat csinálni..."
Teccettünk volna, ha nem basztak volna át mindenkit s nem segítette volna őket a "nemzetköziség".
A tragédia az, hogy nekünk Magyaroknak sajátos elitünk van, amely szépen "megtollasodott" - amúgy parasztosan - a Kádár rendszerben. Elkezdték magukat jól érezni a szovjet főzelékszagú, lapos finggőzös világban... Kitanulták a bolsevik szélhámoskodás mesterségét és azt mind a mai napig jól kamatoztatják. Ez sokaknak igen kényelmes és igen hasznos is (Lásd az Európai Unió és az Egybesült Államok "demokrácia féltő" aggódását.)

****

ökörpöröly 2012.02.27. 21:51:55

@salamander: Nem hiába Magyarország az egyetlen ország a régióban, ahol nem történt meg az elszámoltatás, az ügynökök leleplezése. A Fidesz megint megakadályozta az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát. Egykutyák ezek majdnem, csak a marketing eltérő. Az MSZP annyival jobb, hogy a nyíltan kommunista múltjuk miatt nem hoztak létre banánköztársaságot, ahogy a FIDESZ tette ezt a 2/3-dal. :)

tölgyes 2012.02.27. 21:56:41

@ökörpöröly: Én Sztalin és Hitler méltatásába nem bonyolódnék bele, de azt a sok jót, amit ideírt ezekről az urakról azt Mao-ról és Pol-POt-ról is el lehetne mondani. Épp ezért én nem védem azokat a lekes ifjakat, akik bedőltek Mao még Ön által is primitívnek titulált szövegeienek.. és osztották és osztják az észt azoknak akik akkor sem dőltek be, meg most sem dőlnek be.

Fiatal pedig én is voltam. Én is elhittem sok mindent, de Maót és a Kulturális forradalmat nem vette be a gyomrom..de még Che se töltött el eufóriával..:(

salamander 2012.02.27. 21:58:49

@ökörpöröly:
Egyetértek. Teljesen ledöbbentem, hogy nemmel szavaztak.
Az azonban megfontolandó, hogy az SZDSZ is folyton komcsizott, meg ügynöközött, de nagyon óvatosan ők is csak a kis III/III ügynököket ráncigálták volna, mert a III/II és a nagykutyák náluk legtöbbször Apu és Anyu volt...

Az biztos, hogy a kérdés sok politikust és pénzorganizátort érinthet...

***

tölgyes 2012.02.27. 21:59:10

@ökörpöröly: Ja .. És az nem jobboldali csürhe, aki bőrfejűként cigányokkal verekszik..:) Ha nem jobboldali, akkor csakis szélsőbal lehet:(

Húsleves 2012.02.27. 22:00:53

"A Jobbik rendkívüli sajtótájékoztatón jelenti be, hogy nem az EU mételyezi az országot, hanem a maffiacsaládok?"

A Jobbik már régóta mondja, hogy az igazság az, amit ez a történész megírt:
www.kibulizottorszag.net
Ugyanezt kellene terjeszteni az LMP-nek is, mert ők is tudják, hogy nem volt itt semmiféle rendszerváltás. Amikor a kommunisták alól kifarolt a Szovjetunió, és tudták, hogy a rendszerüket abban a formában nem tarthatják fenn, létrehozták az ál-ellenzéküket, a nevüket MSZP-re változtatták és - voilá! - már demokraták is lettek. Átengedték a keletnémeteket Nyugat-németországba, azok meg bőnyállal szopták az agymosó dumát, hogy Magyarország volt a térség "legvidámabb barakk"-ja, mert a mi elvtársaink a legjobbat hozták ki abból, amit a szovjet elnyomás idején egyáltalán lehetett. Miközben a hétköznapi emberek azt se tudták mi történik, ők már a zárt kerekasztal tárgyaláson osztogatták egymás közt a szerepeket. A bátor Orbán Vikicica világgá ordította hogy takarodjanak a szovjetek az országból, csak éppen akkor már régen el volt döntve a kérdés, akkor se maradtak volna, ha kifejezetten arra kérik őket.
Itt akkor lesz demokrácia, ha lesz egy olyan közmondásunk, hogy "láttam én már karón politikust". Addig érjük be azzal a dakota közmondással, hogy addig jár a köcsög a kútra, amíg el nem törik.

Viktus 2012.02.27. 22:02:49

@Schindler Pistája:

Na igen, de szerencsére a Fidesz elhozta nekünk az új ungarische perfekt gondolkozó értelmiséget lásd. ezt a echte ungarische tudás népe átható tekintetű személyt nemzetünk ifjú nemzeti reménységét static.fidesz.hu/download/480/1282204589_6480.jpg :D ez lenne a "nemzeti programadó értelmiségünk". Ez bizony szemlátomást ugyanaz a szar más csomagolásban.

Viktus 2012.02.27. 22:04:15

@Húsleves:

Rizsa. A jobbik szorgosan kapálózik, hogy bekerüljön a keresztapák közé ... kezdő kapók feltörekvése kb.

sárkányfő 2012.02.27. 22:08:51

@tölgyes:
"Mi a tanulság?? saját ügyvédet kell vinni, egyuttal érvényesíteni kell azt az angol jogelvet, miszerint mindig vizsgálandó, hogy a károsult megtett-e mindent azért, hogy kár ne érje."

Aha. Tudom, hogy én vagyok a hülye, hogy szóba állok egy idült narancsidiótával, de ezt az elképesztő bicskanyitogató gátlástalan pofátlanságot valahogy nem bírom megszokni. Szóval az, hogy Budai Gyula aktív ügyvédi közreműködésével kicsalták szegény, joghoz nem értő idős emberek földjeit olyan szerződésekkel, amik még egy átlag ember számára is látványosan bűzlenek, sőt abszurdak, nem hogy egy ügyvédnek, szóval ha ez történik, akkor ezért nem Budai a felelős, hanem az akit átbasztak. Mert nem figyelt eléggé. Budai meg ártatlan mint egy szűz apáca. Mit tudja ő, hogy ér-e egy étkészletet egy birtok, ugye? Hát még egy príma komódot? Hogy is merülne fel a feltűnő értékaránytalanság, a színlelet szerződés gyanúja, ugye?
Ezzel - sokadjára, ismét - bebizonyítottad, hogy nincs a vastag szikkadt szar, amit ne nyalnál bárkiről, ha az fideszes. Nyald csak tovább, jó étvágyat hozzá.

murunga 2012.02.27. 22:11:37

@hackbard.celine: orbán is kibaszottul zsarolható nyugi...nem véletlenül konzultál táltosokkal meg kibaszott ezoterikus hókuszpókokkal...magic_magyar_land

sárkányfő 2012.02.27. 22:13:05

@salamander: Hihetetlen, hogy a Fideszt most az Szdsz mögé dugják :D Amúgy amit írtál, értelmetlen, nem váltak élesen külön a III-as csoportfőnökség alosztályai, az embereket forgatták, aki tehát 3/3-as volt, az könnyen lehet hogy dolgozott 3/2-esként is, vagy a hat alosztály bármelyikében, ahol éppen szükség volt rá vagy használható valamiért.

Húsleves 2012.02.27. 22:13:55

@Viktus:
Jó, neked így külön leírom úgy, hogy Horn Gyulában és népi demokratikus társaiban megszólalt a hazaszeretet, és elindították a rendszerváltást, de a hatalom jobboldali hiénák kezébe került. Így nem kell küzdened az "én-védő" funkcióiddal.

murunga 2012.02.27. 22:14:31

@ökörpöröly: jaja, láttam a pörformanszot, bár kicsit elfogultan vágta a felszólalást a riszpekt ház tudósitó csapat.

"nyerges-simlicska takesz" szakmai önéletrajzi elem nem is olyan elképzelhetetlen...még 6-8 hét és belejön - azt mondta! :))

ökörpöröly 2012.02.27. 22:15:19

@tölgyes: Was? Én még mindig jobboldali vagyok, csak racionálisabban közelítem meg a dolgokat! :) Egyébként pedig skinheadként se voltam se nacionalista, se hungarista, a német nemzetiszocializmus sokkal közelebb állt hozzám. :) A cigányokkal meg sok baj volt fiatalkoromban (is), úgyhogy néha mi vertük el őket, néha ők minket. Hozzá kell tenni, a 90-es évekbeli skinhead szubkultúra intelligensebb volt a jelenleginél. Elsősorban középosztálybeli családok gyerekei tartoztak közénk.
Egyébként azt írtam :"állítólagosan jobboldali csürhe". Ezek lumpenprolik voltak. Ezek a fajta ment nyilas pártszolgálatosnak, majd utána ávósnak. Ennek a csürhének nincs se értékrendje, se eszméje, tapsoltak Szálasinak, tapsoltak Rákosinak.

murunga 2012.02.27. 22:16:25

@ökörpöröly: asszem kapott vmi jobbkezet, ne hibázzon nagyot az allokálásoknál :)

Viktus 2012.02.27. 22:16:45

@Húsleves:

Nem szólalt meg semmi önámítás. Gondosan kiszámoltak mindent látták kifulladt az a rendszer bevettek a buliba pár ifjú demokratát megvették kilóra, és eljátszották az államformaváltás nevű színjátékot. Közben lényegében a gazdasági-politikai hatalmukat átmentették.
Most az új ifjoncokkal ugyanaz megy lásd. jobbik eltunyhulása szépen betagozódtak a rendszerbe pár hónap alatt.

ökörpöröly 2012.02.27. 22:22:41

@salamander: Rácz Sándorral volt egy érdekes interjú. Abban mesélte, hogy a hogy a rózsadombi zsidó kommunisták gyerekei hozzá jártak el beszélgetni 56-ról, szervezkedni. Ezekből lett az SZDSZ vezetése. A kis naiv azt hitte, hogy a kutyából lehet szalonna. A zsidó kommunisták kölykei azért szervezkedhettek nyugodtan, mert megvédték őket a szüleik, az izraeli zsidók, illetve az amerikaiak. Egy ideig elképzelhető, hogy idealisták voltak, de aztán csak nem akaródzott szembenézni szüleik bűnével. Na meg persze fajtájukhoz híven a nemzeti vagyon ellopásának se voltak ellenségei. :) Ma már hihetetlen, de az első választási parlamenti pártok közül az SZDSZ volt a legmarkánsabb antikommunista, mármint szólamok szintjén. :)

Húsleves 2012.02.27. 22:24:41

@Viktus:
Azt a színjátékot játsszák még most is. A hatalmukat a régi jól bevált megosztás biztosítja, ezért a színjátékkal gerjesztik az egymásra mutogatást.

ökörpöröly 2012.02.27. 22:25:36

@murunga: Nyergesnek a testvérét, aki eredetileg állatorvos. Kíváncsi vagyok, mit sikerül összehozni ilyen komoly szakmai tudású csapattal! :P Az EU helyében én nem csak 500 millió euró elvonását helyeztem volna kilátásba. :)

sárkányfő 2012.02.27. 22:26:46

@ob.szerver:
"a Fidesz a szervezett bűnözés fedőszerve"
ez már bennem is felmerült. az persze mindig is világos volt milyen maffia van mögöttük, de egy ideje már erősen kérdéses, hogy a pártnak van maffiája, vagy a maffiáknak van pártja? az, hogy már nem Orbán jelöl és nevez ki saját kormányába minisztert, hanem Simicska (sőt, eleve ő rúgta ki Orbán emberét), az azt jelzi, hogy az igaz nagyfőnök Simicska, Orbán csak egy beosztott operatív vezető.

murunga 2012.02.27. 22:27:57

@Viktus:
ebben volt pozsgay efftársnak komoly áhtidaló érdeme
a jobbik meg lassan már ugatni sem ugat, nemhogy harapna...

salamander 2012.02.27. 22:28:56

@sárkányfő:
1. Tetszik vagy sem, a FIDESZ az SZDSZ fiatal szervezeteként indult. Tehát nem dugja őket senki, azaz hogy mégis de másképp...

2. Hát Te sem a lényeget hámoztad ki az írásomból: Már megbocsáss de elsősorban a felső szintű, nagy kaliberű bűnözőket - pl.: mint Pető Iván és Bauer Tamás apukája - kellene kiemelni. Remélem így talán egyértelmű, mit szerettem volna közölni.

***

murunga 2012.02.27. 22:31:38

@ökörpöröly: akkor Lászlóné lesz az állatorvosi ló esete

ökörpöröly 2012.02.27. 22:32:36

@sárkányfő: Orbán tettestárs. Simicska kezeli Orbán-Orsós-Olstein vagyonának tekintélyes részét. Elsősorban azt a részt, amit a korrupciós 10-20%-okból lecsorog a legfelső vezérkar részére. A cigány apja bányái, illetve a felesége szőlői azok csak gumicsontok, amin lehet rágódni.
Az igazi nagy pénzét egyrészt rokona, Vitézy kezeli, aki elsősorban ingatlanbefektetésben utazik, másrészt Simicska, aki Nyergessel offshore-ozik. Persze esnek le innen-onnan pénzek még, Simicska és Nyerges eddig kapott 200 milliárdért megrendelést -+még amit a strómanjaik kaptak-, ami eddig hivatalosan kideríthető volt. Utolsó egy mocskos bűnbanda.

ökörpöröly 2012.02.27. 22:33:41

@murunga: Már az Eu-ban tiltott az állatszex, bár a Fidesz szereti megszegni a szabályokat! :P

sárkányfő 2012.02.27. 22:34:54

@salamander: mit értesz "kiemelés" alatt? és miért alacsonyítod le egy nemzet múltjának tisztázását egy-egy általad kiszemelt személy vadászatára, miközben nyilvánvalóan sok ezer (sőt...) ember érintett az ügynök-kérdésben? És más pártok komcsijaival miért nincs bajod? Már a múltat is sikerült a mai pártviszonyok alapján megosztani? Te is csak aktuálpolitikai fegyvert látsz a dologban, nem pedig nemzeti kérdést?

murunga 2012.02.27. 22:35:16

@sárkányfő: vele már csak báboznak - néha felhúzza őt a kezére simlis vagy nyerges és usgyi!

ökörpöröly 2012.02.27. 22:35:31

Egyébként kíváncsi vagyok, hogy a nyugati titkosszolgálatok milyen mértékben derítették fel a Fidesz-maffia külföldre menekített vagyonát, illetve arra, hogy mikor húzzák elő a pakliból.

murunga 2012.02.27. 22:38:53

@ökörpöröly: na majd az a perverz Cohn Bendit odabaß! :)

murunga 2012.02.27. 22:39:26

@murunga: twitter tom meg lekommunikálja!

salamander 2012.02.27. 22:39:37

@sárkányfő:
Ma eleve nem lehet politikai párt parlamenti tényező, ha nincs megfelelő "maffia" támogatottsága.
(itt maffia szó alatt: szervezetten működő, profitszerzésre szakosodott illegális csoportot értek, melynek fedőszerve a politikai párt.).
Álláspontom szerint tehát maffiáknak van pártjuk.

***

ökörpöröly 2012.02.27. 22:40:47

@murunga: Szerintem Németh Lászlónét nem vállalná be, még akkor sem, ha az nyanya 12 évessé lenne! Ilyen csúnya nő még zsidóban is ritka! :P

Viktus 2012.02.27. 22:41:03

@murunga:

A jobbikból gyakorlatilag felénk már kilépett v. kizártak minden cselekvőképes egyént pestről a maffia központból. Ennyit róluk.

sárkányfő 2012.02.27. 22:41:15

@ökörpöröly: A kommentjeid 95%-ával általában egyet tudok érteni, és hasonló tisztánlátás ráférnek az ország többségére is. De a folyamatos "Orsós-Olstein"-ezéseddel nem tudok mit kezdeni. Orbán se nem zsidó sem nem cigány származású, simán magyar, de ha zsidó vagy cigány lenne, az se jelentene semmit, sem a szidókat, sem a cigányokat, sem a magyarokat nem minősíti Orbán, ő csak saját magát és bandáját minősíti. Ez az egész faj-szál belekeverése teljesen felesleges és értelmetlen. Amúgy biztos vagyok benne hogy a fidesz oligarchák többsége simán magyar, bár mint mondtam nem sokat számít.
A többiben igazad van. én azt is tudom ki a fideszes oligarchák off-shore specialistája, aki kimenekítette az országból a vagyonukat: Gál András Levente. Ebből élt a 8 év alatt, nyilván szakértője a kérdésnek.

murunga 2012.02.27. 22:43:14

@ökörpöröly: amíg szíriában ilyen simán elnézik a népirtást, addig mi csak egy kis fikagolyó vagyunk...nem kell túlzott jelentőséget tulajdonítani honi politikusainknak és gazd köreiknek - persze akta minden paranoiásról készülhet :)

murunga 2012.02.27. 22:45:26

@Viktus: a "felénk" az mit jelent a szövegben?

ökörpöröly 2012.02.27. 22:46:40

@murunga: Én azon röhögtem, hogy a bizottsági meghallgatáson védte a jobbikos tag, miközben egyrészt kommunista volt, másrészt zsidó, harmadrészt zsidó Bank Leuminál dolgozott. Ezek is szelektíven antiszemiták, bankellenesek és antikommunisták! :D Az egész Jobbik egy nagy kalap szar, akiket egyrészt az olajmaffia katona, rendőr, határőr és vám- és pénzügyőr tagjai pénzelnek -Osváth alezredes, Tián ezredes, Varga ezredes-, másrészt meg Putyinék. 2006-os MIÉP-pel közösen szerzett 1%-ból nem hiába lett 12%. Meg kellett támogatni Vonát pénzzel, médiafelülettel, illetve "valakikkel" -mármint olyan emberekkel, akiknek volt valami szakmai és/vagy politikusi múltjuk.

sárkányfő 2012.02.27. 22:47:56

ez volt már? :)

index.hu/video/2012/02/27/nem_a_fidesz_es_az_mszp_impotens_hanem_a_tarsadalom/

Egy fideszes szerint mi, a magyar társadalom, impotensek vagyunk :) mivel a társadalomnak tagjai a fideszesek is, íyg a képviselő úr a saját választóit is le-impotensezte :) nekik ezzel persze semmi bajuk nem lesz, sőt.

Ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy ha ezt egy szoci mondta volna (vagy a zöldbárókat, stb., ami lényegében felért egy fideszes "öszödi levél"-el), akkor már lángolna pár épület...

ökörpöröly 2012.02.27. 22:50:14

@murunga: Az USA és Nyugat-Európa nem hiába vonogatja a szemöldökét. A régió biztonságát veszélyezteti Orbán-Orsós-Olstein. nekik nyugodt régióra van szükség, nem putyinizálódó, nacionalista banánköztársaságokra. Ha Orbán-Orsós-Olstein-rezsimje nem jelentene komoly problémát nekik, akkor nem lenne ekkora cécó. Nem jönne ide az amerikai külügyminiszter lebaszni, nem basztatna az Európai Bizottság az országot, stb.. A felcsúti kancigány kihúzta a gyufát.

murunga 2012.02.27. 22:53:29

@sárkányfő:
jelenleg a Jó Állam fejlesztési koncepció összehangolásáért felelős kormánybiztos

BigBoldyBrother :)))

murunga 2012.02.27. 22:55:18

@sárkányfő: pokorninak is volt egy érdekes kiszólása vmelyik index vid riportban nemrég

ökörpöröly 2012.02.27. 22:57:06

Az a vicc az egészben, hogy a faszszopó, tolvaj, legalja maffiózó fideszgeci képviselők nem mernek válaszolni a sajtó kérdéseire. :P Komolyan mondom, Rákosi idejében nyíltabban mertek beszélni a politikusok a médiában, mint most! :D

salamander 2012.02.27. 22:58:52

@Viktus:
Felénk is csak egy két dadogó bomberdzsekis kopasz kisfiú maradt a jobbikban.
Véletlenül nem "polgárikörös" volt Vona Gábor?

***

Viktus 2012.02.27. 23:01:15

@murunga:

Magyar vidék a Dunától keletre ...

murunga 2012.02.27. 23:01:27

@ökörpöröly: ehh, ha egy berlusconit kilőnek, akkor egy orbánt bármikor. ne becsüld túl a felcsúti jogászt...a sándor palota előkészítve, egy technokrata vezetés simán felállítható - nem megkerülhetetlen figura.

a retorika meg egészen más kint/kifele, mint itthon a fanoknak.

Viktus 2012.02.27. 23:02:44

@salamander:

Az a szégyen 2010. tavaszán erős alapszervezetünk volt erős második hely ... mára meg nagy semmi. Jelek már voltak akkor is , de már őszre elkezdték keményen keverni a kakit a pénzért anno ... morzsákért.

murunga 2012.02.27. 23:04:37

@Viktus: hehe, a píz szépen megfertőzte ott is a nagy nyers lendületet... :)))

sárkányfő 2012.02.27. 23:16:18

@murunga:
"ehh, ha egy berlusconit kilőnek, akkor egy orbánt bármikor. "

ez igaz, csak éppen annyira se érdekeljük őket, hogy megmozdítsák a kisujjuk. Ha az euró-zóna tagjai lennénk, akkor idegesek lennének, gyengítenénk az ő pénzüket is, de nem vagyunk, és nem is számítunk.
Szerintem az EU örülne is neki, ha kilépnénk, vagy kirúgatnánk magunkat. Csak nyűg vagyunk a hátukon. Már ezerszer megbánták, hogy felvettek minket. Valszeg elveszett pénznek, időnek és energiának tekintik amit belénk feccöltek. Kár volt minket komolyan venni. Még a görögöket és olaszokat is megbánták, hát még a betörhetetlen szilaj vadkeleti barbárokat. A németek épp úgy nem tudnak integrálni minket, mint a náluk élő törököket. Az integrációhoz ugyanis az kéne, ha maga az alany akarja ezt, törekedjen rá, együttműködjön. Ha nem akar, minden hiába. Ahogy nálunk a cigányok se akarnak beilleszkedni közénk, úgy mi magyarok sem akarunk európaiak lenni. Ez van. Európa cigányai vagyunk. Van egy pár százeres kisebbség, nagy jóindulattal max másfél millió európai magyar, oszt ennyi. Egy részük már ki is ment nyugatra, és európaivá vált. Vissza se néznek. Az észak-európai országoknak meg épp elég bajuk van a gazdaságilag is meghatározó méretű, és eurót használó déliekkel, az pattogó-üvöltöző keleti bolha már végképp nem hiányzik nekik.

salamander 2012.02.27. 23:19:19

@sárkányfő:
Kiemelés alatt az "igazságszolgáltatás" által kiemelt állapotot értem.
Nem szeretnék - tudomásom szerint nem is írtam le - egyetlen kommunista ügynököt sem
kímélni.
Gyenge jogi ismereteim szerint azonban a jogi környezet még mindig alkalmatlan, hogy tisztességesen kikotorjuk ezt a társadalomban bűzlő gennyedő fekélyt. Ezért legalább azt szeretném megérni, - mielőtt újra elillan 20 év -, hogy egy Biszku Béla ügyében alkotmánybírósági jogértelmezés helyett a hatályos nemzetközi egyezmények és a hatályos Btk. különös részének X. fejezetében 144szakasz egy bek. és a 155 szakasz alapján legalább nézzük át mit követett el... De nem! Alkotmányossági problémát érez a "Tisztelt Bíróság"... itt, most., hirtelen és ez húzódik lassan egy éve... szinte várják, hogy Biszku is meghaljon szabadon ágyban párnák között...
(Bezzeg egy Képírót Sándort 90 évesen lehetett baszogatni szinte teljesen nevetséges vádak alapján - mellesleg az ügyészt kirúgta Polt Péter legfőbb ügyész.)

***

ökörpöröly 2012.02.27. 23:20:25

Jót röhögtem a Corvin-köz Főkurvája Mariskán is. Érdemes lenne mindenkinek elolvasni életrajzát, interjúit, illetve azt, hogy mit mondtak róla.
Apja neve ismeretlen, szerinte egy iráni szőnyegkereskedő, aki felcsinálta anyját. Ide-oda dobálták, a karmeliták vették gondozásukba. A kommunista rendszer gimnáziumba küldte, amit elunt 2. osztályos korában. Ekkor járási tanácson lett gépírónő. Utána 16 évesen felcsináltatta magát. Gyerekét családi szokás szerint eldobta, intézetbe adta. Ezután nem dolgozott hivatalosan sehol, leigazolták, mint háztartásbelit. Minden bizonnyal a szokásos lumpenproli módon, azaz prostitúcióból élt. A 90-es évek elején azt nyilatkozta, hogy eszmeiség nem hajtotta, fegyverrel nem harcolt. A Corvin-köziek tagadják, hogy velük harcolt volna. Ezt többek közt nyílt levélben is közzétették. Pongrácz Gergely, aki az 56-os forradalomban a Corvin köziek főparancsnoka volt “szadista fröccsöskurva” jelzővel emlékezett vissza Wittner Máriára.
Asperján György, aki szintén a Corvin-közben harcolt végig, tagadja, hogy Wittner Mária a harcok alatt velük lett volna. Azt is tagadja, hogy Wittner a rádió ostrománál ott volt, mert nem úgy emlékszik, ahogy történtek a dolgok. Más területen is megy a szépítés, életrajzi interjújában azt mondta, hogy Ausztriából való hazatérése után a Szépművészetin dolgozott, mint aktmodell. A legújabb életrajzi könyve szerint viszont nem aktmodell, hanem varrónő volt.
A pere is ugyanilyen érdekes. Elsőrendű vádlottként megkegyelmeztek neki úgy, hogy többek közt többrendbeli gyilkosságban találták bűnösnek, illetve 2 társát halálra ítélték. Egyetlen egyszer se fordult elő, hogy többrendbeli gyilkosságért elítéltnek megkegyelmezzenek, főleg nem úgy, hogy vádlott társai közül kettőt is felakasztanak. Vagy megint a testét használta fel, vagy pedig spiclivé vált. Valamiért nagyon nem akarja azt, hogy az ügynökök előkerüljenek!

murunga 2012.02.27. 23:29:58

@sárkányfő:
'púp a háton' is már egy dicsérő jelző a brüsszeli betyáros performanszokért

ezért írtam vhol fent, kb. ennyire vagyunk mi fontosak...

www.youtube.com/watch?v=L2mHPjUuksE

ökörpöröly 2012.02.27. 23:30:11

@ökörpöröly: És ez a primitív, senkiházi, utolsó lumpenkurva akar a magyarok nagyasszonya lenni. Szép világ! :) Hozzá kell tenni, ameddig élt Pongrácz Gergely, meg ameddig nem hallgattatták el a valódi Corvin-közieket, addig nem nagyon ugrabugrált! :)

Viktus 2012.02.27. 23:48:38

@ökörpöröly:

Nézd meg index videót nem a "kényszerítettekre" kíváncsi, hanem a tartótisztekre.

prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.02.27. 23:49:57

van egy tippem:
Szíjgyártó holnap meg fogja találni a "vakondot".

salamander 2012.02.27. 23:52:46

@ökörpöröly:
Hát én nagyon jól emlékszem ezekre az időkre, - hiszen nem vagyok mai gyerek -, sok helyen ott voltam személyesen is.
Nem éltem akkor még Magyarországon de amint lehetett hazajöttem.
Én soha nem tartottam az SZDSZ tisztességesnek, sokukat ismertem régebbről, mind elit MSZMP-s családból származott vagy azokhoz tartozott.
Az MDF-ben bíztam, de amikor láttam ilyen zavarodottak és milyen bátortalanok, megjelent Antall József, Boros - vendéglátóipari - Péter (kizárták Csurkát a híres cikke miatt amiben a sajtófoglalásról írt illetve a Zétényi-Takács féle törvényjavaslatot elmeszelték Sólyomék és Göncz) már sejtettem, hogy valami nincs rendben.
Nem azt mondom láttam előre az eseményeket, csak kezdett gyomorrontásom lenni a dolgoktól...
1994-ben "vaskoronás Gyula" megnyerte a választásokat és legnagyobb megdöbbenésünkre keblére ölelte az SZDSZ-es fiúkat. (azok meg örömmel mentek)
Vége.
Azóta Magyarország csak ténfereg.

***

Viktus 2012.02.27. 23:57:04

@salamander:

Nem a vége ott kezdődött rögtön, amikor az un. rendszerváltás után a volt elvtársak szépen az un. nép vagyonból magánvagyont csináltak az utolsó szaros kis falusi mocsok is kapott szép földeket a téeszből gépekkel ma meg pl. ők a zöld bárók ...
Nem is beszélve a nagyokról akik megkapták az üzemeket, és a legalja mocsok, mint Széles jó pénzért inkább szétverte a magyar buszgyártást ma meg ő az egyik nagy nemzeti mogul ...

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.02.28. 00:00:12

@murunga: diploma nélküli miniszter, akinek politikai főtanácsadója egy állatorvos... na ez tényleg a fidesz kormány állatorvosi lova.

@salamander: mivel ezeket a pártokat kivétel nélkül az mszmp hozta létre álellenzéknek. Ki választotta meg őket? Mikor? Honnan jöttek? Az akkori politikai és gazdasági elitből verbuválták őket, és HÚSZ ÉVIG nem is volt más választható párt. Most már van, de minek?

salamander 2012.02.28. 00:03:25

@Viktus:
Sajnos így van.
De ott van pl.: Kapolyi elvtárs és a "többiek" (az Apró család, és a sok névtelenségbe burkolódzó szélhámos) is akik meg nem voltak és nem is lettek nemzeti mogulok. Ők mindig háborítatlanul loptak lopnak mind a mai napig.

"a szar mindig a víz tetején úszik" ...

***

salamander 2012.02.28. 00:08:13

@Sandman (KaraKum):
Természetesen így van.
A rendszerváltást már 1980-sa évektől tervezték az elvtársak. Ez abból is látszik, hogy rengeteg jogszabály "észrevétlenül" - az első társasági törvény a most megváltoztatott sajtótörvény 1987-es -, akkor készült el... no csak még az "Alkotmány" is amit most úgy védenek egyesek.

Szűrös Mátyás kiáltotta ki a köztársaságot... hát ez már tényleg még egy hülyének is világos kellene hogy legyen... DE NEM, nekünk még mindig nem az.

***

Viktus 2012.02.28. 00:33:27

@salamander:

Ők még a fáradságot sem vették a színjátékra. Így is ment-megy-menni fog nekik a bolt ...

turcsány karcsi elvtárs 2012.02.28. 01:11:08

valaki emlékszik még a sepsiker nevű dohánykereskedő cégre? sepsi úr meglehetősen jó kapcsolatot épített ki viktorral annak idején, ami talán mind a mai napig tart. sánta valószínűsíthetően az ő embere és spesinek vélelmezhetően van köze a continental zrt-hez.
már az első trafiktörvényes híreknél sejteni lehetett, hogy helyzetbehozás lesz a vége.

Vincenzo90 2012.02.28. 01:20:51

Nahát, rájövünk, hogy a politikai hatalom mögött mindig maffia áll? Még abból sem volt gyanús, hogy a civakodás, elszámoltatás ígérete, stb. ellenére ugyan azok az emberek békésen egymás mellett élnek továbbra is? Nem volt gyanús, hogy Hunvald, akinek a lopott pénzekből Jaguároktól a magánrepülőig mindenre futotta másfél évet kap, aminél az őrizete hosszabb volt, ergo két évig a bíróságra járt, hogy még ő kapjon kártérítést? Senkinek nem gyanús, hogy a belügyminiszter maga is maffiózó? Hogy Gyurcsánytól Draskovicsig a fél banda olajszőkítésből szedte meg magát. Öcsém, bazdmeg, mikor rácsodálkozunk arra, ami nyilvánaló, az mindig elkeserít.

Dr. No 2012.02.28. 01:23:50

Ez az Ángyán bácsi ugye az, aki egész vidék-Magyarországból en bloc önellátó kézműves-bio-rezervátumot álmodott szláv faluközösségi földtulajdonnal? És még csodálkozunk, hogy a hiénák ellen harcba küldött fantaszta nem nyert?

"a gazdasági elitet távol kell tartani a politikai döntéshozataltól!" Olyanra szabad itt gondolni, hogy Simicska meg Nyerges?

Bee-zony 2012.02.28. 04:47:50

Maffiacsaládok, Cosa Nostra: (...) Az Olaszországban 1860-tól megkezdődött egyesülési folyamata azzal járt, hogy Szicíliában nem létezett elég erős állami szervezet ahhoz, hogy a latifundiumok (nagybirtokok) számára megfelelő biztonságot nyújthasson. A nagy földbirtokos családok így létrehoztak egy védelmi erőt, amely gyorsan kiterjeszkedett Szicília összes gazdasági területére (húspiacok, szállítmányozási vállalatok, kikötői raktárak, malmok). Az egyre növekedő befolyással bíró szervezet beszivárgott a helyi majd a regionális politikai életbe is. (...)
Maffia
hu.wikipedia.org/wiki/Maffia

Van, akinek nem bírja a gyomra a „Családot”, és a „Nemzeti Együttműködés Rendszerét”,
Esik szét a polip, és egyre több embernek nyílik fel a szeme, ez jó.
Ami rossz, hogy a megmaradtak sorai összezárnak, és következik a még maffiább világ, ahol egy jolly joker hűbéres megkapta a vidékfejlesztést.
A folyamat: a hatalom megtartása és a pénz átszivattyúzása a többiektől a megválasztott „Család” zsebeibe a végsőkig.
A történet a régi, csak a címke és a csomagolás új: a hatalmi és vagyoni egyenlőtlenségek, az urak és szolgák, a kizsákmányolók és kizsákmányoltak világa.

A Fideszes Szűcs Lajosnak igaza van, a magyar társadalom impotens. Ha nem az lenne, akkor nem ennék nagykanállal a néphülyítést, és nem szavaznának többségileg olyan aljas társaságokra mint a Fidesz, az MSZP... valamint ezek helyett normális emberekből álló normális pártok lennének. Ehelyett aljasok a Parlamentben, ostobák az utcán felállás van, a többségi hülyeség és szolgalelkűség alapján; és amíg a többség nem változik, addig ez is marad, és hogy aki nem ilyen, annak nem érdemes Magyarországon maradnia.
A megoldás az, hogy:
1. Tudni kell, hogy mit nem,
2. és tudni kell, hogy mit igen.

molaris 2012.02.28. 06:08:51

@herut:
""herut 2012.02.27. 17:37:40
Dr.Ángyán József úr !Miért nem tesz feljelentést ? Naiv kérdés?""
Szeretne még élni egy keveset!!!!!!

kormányzó 2012.02.28. 07:25:52

"Jó lelkiismeret"? A "piszkos" tizenkettő után erre hivatkozni??!!Ne röhögtessen!
Teccet vóna a kinevezés előtt a jó lelkiismeretre hallgatni!
Fényképek? Jól sikerültek?

Professor Chaos 2012.02.28. 09:11:01

Ne essünk abba a tévedésbe, hogy Ángyán egy fantaszta aki hippi kommunát akar építeni a vidékből. Nem véletlenül álltak ki mellette a gazdaszervezetek és a zöld szervezetek is (ez utóbbiaknak általában nem célja minden virág védelme, hanem a hagyományoknak és a tájnak megfelelő mezőgazdaság folytatása, ami hasznot is termel, pl. a nemzeti parkok is szépen keresnek állattartással, mert a rétek karbantartását szépen elvégzik a gulyák, nyájak amik prémium húst termelnek, aminek növekvő piaca van), hanem tervet rakott le ami a kis és középgazdaságoknak kedvez. Persze lehet mondani, hogy csak a nyagyüzem tud nyereséges lenni stb., de ez nem igaz. Nézzétek meg a borászatokat, a nagyüzemi egervin vagy a kicsi, jó minőséget termelő borászatok a nyerőek? Az élelmiszeripar és emiatt a mezőgazdaság változik, a minőségi termelés kerül előtérbe, ennek megfelelően a földek ára folyamatosan nő. Ez a terv egy olyan lehetőség volt, ami 10-30 év távlatában egy virágzó, gazdag, kicsit a gyökereihez visszatérő vidéki Magyaroszágot teremthetett volna és szégyen a mindenkori magyar kormányokra, hogy sem itt, sem más területen nem voltak eddig képesek hosszú távú célokat kitűzni és ennek megfelelő szakmai terveket létrehozni és megvalósítani, mindíg csak sodródunk valami felé, amiből a tűzhöz közel állók jól jártak.

Mad Mind 2012.02.28. 09:24:38

@Professor Chaos:
Csak a bor más értékű, mint pl. a búza termelés. Kis mennyiségben nem lesz hatékony a termelésed búzánál, míg bornál könnyen lehetsz.
Nem tudott volna visszatérni, mert a drágábbra nem lett volna vevő. Ha a kínai tömegtermeléssel próbálsz versenyezni, akkor a kis gazdaság(támogatás nélkül) teljesen versenyképtelen.
Amit Ángyán akar, az teljességgel fenntarthatatlan rendszer lett volna.

A szerelő 2012.02.28. 09:46:58

Na, csak bejött, hogy már megint nem az állításaival kelnek vitára a droidok, hanem Józsi bá személyisége a hibás. De ez már sokadszorra sem jön be, inkább alátámasztja, hogy mégiscsak az öregnek van igaza :)

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.02.28. 09:49:37

@Professor Chaos:

Pont az a baj, hogy 1989 óta elég sok ilyen nemzetgazdasági stratégia alapjait nem fektették le. Ez az állapot az oligarcháknak jó, mert rövid távon is jó profit jön be. A politikusoknak is, hiszen az előbbiek támogatását végzik. 4 éves ciklusokban folyik ez a szenvedés és közben nincs egy mindenki által általánosan elfogadott terv, mert az épp sértené valamelyik "nagykutya" érdekeit.

Az ország már egy ideje túl van azon a bizonyos 24. órán. Tényleg csak sodródunk valami felé és a tűzhöz közelieket baromira nem is érdekli, hogy mi lehet az.

Ez az ország annyit érdemel, hogy minden értelmesebb ember hagyja itt a fenébe és akkor jöhet a helyünkbe az a bizonyos 23 millió román vendégmunkás. Aztán Kb.: 1 hónapot jósolok és a Kossuth térről végleg eltűnik a nemzeti lobogó. De legalább Alföldi Róbertnek nem lesz gondja azzal, hogy hol ünnepelje a románokkal Erdély elcsatolását. :P

Professor Chaos 2012.02.28. 10:04:56

@Mad Mind: Kinában mindent olcsóbban lehet megtermelni, akkor ne is csináljunk semmit, hanem feküdjünk le és várjuk a halált. Amit csak nagyüzemben lehet gazdaságosan termelni azt nem kis-középgazdaságoknak kell megtermelni, termeljenek mást. Az a kérdés, hogy termőfölden lévő haszon egy szűk réteghez kerüljön, akik nem teremtenek vele munkahelyet és nem érdeke a fenntarthatóság, vagy helyileg legyen elosztva egy szélesebb rétegben. Amit most csinálunk az csak profitot termel, de semmilyen hosszú távú pozitív hatása nincs az országra. Ennél még a bankok is hasznosabbak az országnak.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.02.28. 11:07:03

OFF!

Bocsánat, hogy ideírom, de nagyon kiakasztott amit az ún. Véleményvezérnél láttam. Újabban ott csak nagy emberek kommentálhatnak. Gondolom nem cél, hogy blogok egymással háborúzzanak, de szerintem ezt valahol szóvá kell tenni és saját blogot ezért nem fogok indítani. Szóval ideírom amit erről gondolok, hátha az itteni közönséget érdekli és hátha Vastagbőr megbocsát:

Hihetetlen sznobság. Mit képzel az a koszos átlag magyar, hogy mer neki gondolata lenni? Még arra is venné a bátorságot a csürhéje, hogy hozzászóljon ahhoz ami az ő ügye? Harmóniában a húsz éves magyar „demokrácia” lényegével. Majd az élcsapat. Ennél gyűlöletesebb magatartást mint ezé az önjelölt conducatoré, nehéz a blog világban elképzelni. Amennyire tudom, egyedülálló is, világszerte. Hogy a hozzászólás lehetősége rangtól függjön, az botrány. Az milyen alapon dől el, hogy ki a „szakértő”?

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.02.28. 11:10:39

@Bee-zony: kedvelem a hozzászólásaid, de ezzel van két problémám:
1. a jelenlegi pártokat SENKI nem választotta meg - Jobbik és LMP kivételével -, azokat az mszmp hozta létre, vagyis semmiféle választási lehetőség nem volt az elmúlt húsz évben. Az ország az mszmp által kijelölt úton haladt, az általa létrehozott pártokkal. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy melyik párt nyerte a választást, megvoltak/megvannak a háttéralkuk, melyeknek eredményeképp az ügynöklisták nem kerülnek nyilvánosságra, a volt mszmp vezetők is konchoz jutnak, és senkit nem csuknak le hazaárulásért.
Ha új párt jelentkezik, az vagy egy réginek az utódja - LMP -, vagy megpróbálják szétverni - Jobbik. Ha ez nem megy, megvásárolják. Ez már menni szokott.

2. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Nincs és nem is lehet hiteles politikai erő, mert mire eljut odáig, hogy kormányképes legyen, addigra ezer csáppal átszövi a régi politikai maffia, ugyanolyanná válik, mint elődei. Pénz kell, hatalom kell, és ezért el kell adniuk magukat pénzembereknek... és onnantól már csak az ő érdekeiket képviselhetik, a népét nem. És pontosan ez megy itt húsz éve. Soha nem volt demokrácia, és nem is lesz mostanában.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.02.28. 11:18:03

@Mad Mind: Akkor megint mondom: a Nemzeti Vidékstratégiát, amire Árgyán hivatkozik, csak a felsővezetés mosdatása miatt nem kéne úgy beállítani, mintha csak egy tévképzetektől terhelt, naiv elme életképtelen, realitásoktól mentes partizánakciója lenne! Volt az ő feje felett legalább egy miniszter és legalább egy miniszterelnök, akik mindezt beleírták a NER-be! Árgyán csak annyit szeretett volna, hogy a tervet, amit közösen megalkottak és megfelelő szinten elfogadtak, végre tudja hajtani, és ehhez kapjon támogatást, amikor érdeksérelmet okoz. Ő EZT nem kapta meg!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.02.28. 11:20:39

@Sandman (KaraKum):

Erre gondolsz: www.kibulizottorszag.net ?

Tökéletesen egyetértenék veled, ha nem lennének egy ponton illúzióid. A jobbik ugyanúgy utúd, mint az LMP, a MIÉP utóda. És enyhén szólva ábrándozás azt képzelni, hogy őket más vezeti mint anyagi érdek. Még senkik voltak amikor a az elvi társ MIÉP-pel a koncon – elég kis koncon – összevesztek. Nagyon szomorú, hogy a legjobb szándékú emberek nagy számban dőlnek be nekik, holott ordít róluk a kalandorság.

murunga 2012.02.28. 11:21:38

@Sandman (KaraKum): nem kell a jobbikot (sem) szétverni - meg kellett csak venni. szépen kioperálták az agyarukat nekik is. pénzzel nagyjából mindenkit a dunaparti nagycirkuszban...

murunga 2012.02.28. 11:27:19

@ByA: kalandorság - ez jó :)))

vona vs. pintér csörte is szép volt a közgázon - kis (feltörekvő) kalandor vs. nagy kalandor.

a gyurcsány féle DK (vagymiaszösz) avasi kirándulása a pincsi csabival és a gatyát letologató balfasz csemete (youth section) még egy szép kis színes a kalandparkban...komolyan élvezném torgyán bubu visszatérését - itt lenne az ideje! :)))

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.02.28. 11:28:01

@Silverstein: Hupsz vidéki elvtárs elfelejtett niket váltani :) Ejnye ejnye le lesz vonva a fizuból ez a tévedés...

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.02.28. 11:32:30

@Silverstein: Igen 1,5 év. Nem baj éld csak a tündérmesés álmodat. Nincs szoci meg fidesz, csak a maffia van. Mind kettő ugyan az, csak játsszák itt a fesztivált a hülyéknek.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.02.28. 11:49:30

Nocsak a vidéki-enrico tengely erősítést kapott? vagy ez már az 1 millió új munkahely előszele?

kemények a kommentelők, mint a tavalyi bejgli :D

Seduxen (már NEM dr.) 2012.02.28. 11:58:54

tudom, hogy OFF, másrészt az egyik szemétbolsilibsikomcsi médiaszenny, de én percekig röhögtem :DDDD

hvg.hu/itthon/20120227_sikerpartok_nyomaban

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.02.28. 13:13:59

:)))))))))))

"A Békemeneten majdnem egymillióan voltak...."

Itt felröhögtem, az elképesztően ostoba politikusnak még itt sem esik le, hogy istentelenül hülyére veszi a riporter.

vomit 2012.02.28. 13:16:46

@ByA: nem rohadt mindegy? amikor csak a faszbukon keresztul lehetett hozzaszolni, akkor se tolongtak az olvasoik, vissza is alltak a rendes kommentekre. az onjelolt vezerlo velemenyektol meg mentsen meg minket a zuristen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.28. 13:41:15

nagyot hibázott a primkó orbán, mikor egy jó embert nevezett ki a kormányba.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.02.28. 14:28:13

@vomit:

Nem mindegy, mert a gyakorlattól függetlenül nagyon mélyen fölháborító a szemlélet, hogy valaki meg akarja szabni, milyen végzettségű/hírességű/hatalmú, vagy önkényesen szakértőnek deklarált emberek szólhatnak csak hozzá. Ez a blog comment műfaj szellmének a megcsúfolása.

Más megközelítésben meg hadd mondjam azt, hogy éppen a dolgok lényegére nem figyelő, a gazságokat időben föl nem ismerő, azokat szó nélkül lenyelő hozzállás az egyik oka, hogy ott tart az ország ahol. Múlt/múlik azon, aki elfogadhatatlan dolgot művel, de azon is aki ezt eltűri. Én ezt egy nagyon fontos valaminek tartom, ha tetszik, példa értelemben. Ne menjen normális számba nálunk az, ami a velejéig antidemokratikus.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.28. 14:31:58

"Másrészt ahhoz, hogy távol tudjuk e kört tartani a döntéshozataltól, ahhoz előbb el kell őket onnan távolítani, hogy a közpénzek és a nemzet közös vagyona valóban a közjót szolgálhassa. Arról nekem sajnos nincsenek információim, hogy mikor és milyen eszközökkel kezdődik el e körök eltávolítása a hatalomból, de türelmetlenül várom ennek bekövetkeztét. Meggyőződésem ugyanis, hogy erkölcsi megújulás nélkül nincs felemelkedés a magyarság számára!"

jó, hát akkor meg van a forradalom utáni mezőgazdasági miniszter

h4z4rd 2012.02.28. 14:49:51

Aranyközép út tényleg nincs. Arany középút viszont létezik. Talán jelen helyzetben is.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.02.28. 15:15:21

@tesz-vesz:

Na na! Abba még a választók is beleszólnak. Ha én vagyok az, akkor megvan.

vomit 2012.02.28. 15:23:40

@ByA: ahova nem megy olvaso, annak a blognak, de meg a velemenyenek is annyi.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.02.28. 15:25:56

@vomit:

A neved, most jövök rá, remekül illik a témához. De honnan veszed/lehet tudni, hogy oda nem megy olvasó? Az biztos, hogy az Index nagyon nyomja és már régen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.28. 15:49:51

@Mad Mind: akkor miért kap támogatást a multi? megkapja még a kisbirtok támogatását is! hogy lehetsz ilyen ostoba?

Viktus 2012.02.28. 16:08:01

Milliárdokkal tömi ki a Századvéget Némethné
A kormányszóvivő volt cége 2,2 milliárdos megrendelést kapott.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/milliardokkal_tomi_ki_a_szazadveget_nemethne.511979.html

Micsoda véletlen :D:P

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2012.02.28. 16:30:24

@Viktus: Tavaly Decemberben korrupció ellenes bizottság összesen 12 milliárd, februárban kormányzati kommunikációra 1,2 milliárd, CBA-nak 2 milliárd, Századvégnek 2,2 milliárd közben visszadobják az ügynöklisták megismerhetőségét feltáró kezdeményezést és újabb adók jönnek. Szabadságharc és a híradóban arról beszélni, hogy az eu segítségét kérik az orvosok fizetésének emeléséhez.

Problem?

SvenH. (törölt) 2012.02.28. 17:48:07

@ByA: miert az jobb hogy csak ugy kitiltjak az embert figyelmeztetes nelkulk? nekem a faszszopogato tenytar tette velem
ami nem gond!!! megbekulok vele csak akkor ha a brozerben bent van az elerhetosegem akkro tegyen oda egy piros pottyot a fololdalra hogy el se olvassam a gecijuket...

a velemenyvezerrel kapcsolatban meg irjal reszletesebb hjozzasozalst ne csak pampogast hidd el ha osszefuggesbenirsz valoszinu kiteszik....
en azert nem irok mert valoszinu az ekezetleneket alapbol kukaba vagjak, annyit meg nem er meg :)

SvenH. (törölt) 2012.02.28. 17:51:04

@Professor Chaos: aha... hulyesegeket te is beszopod mi?

jott kis hazankba egy kulfoldi MULTI aki tudna teriteni, megkerdezte mennyibe kerul... mondta ok, nem sok ezert, majd megkerdezte mennyi vagon... mert hat egyenletes minoseg kellene vagonszamra....
tehat akkor errol ennyit :)))

nagy gazdalkodo kombinat kellene esetleg kulfoldi, kriminalis a ciganyok helyzete is, hogy 2-3 honapot dolgoztatjak ugy ~ 5e -t oszt meg be se jelentik, persze lehetne beszelni a kihasznalatlansagrol is....

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.02.28. 18:11:42

@SvenH.:

Úg tűnik, félreértsz. Nem az a bajom, hogy nem tesz ki valamit az a hülye, amit mondani akarok. Az a bajom, hogy leszögezi:

"blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel
foglalkozó szakértők kommentelik".

Vagyis másnak, a csak gondolkodó átlagembernek, kuss. Én személy szerint egész kényelmesen beleférnék a kikötött kategóriákba, de mélységesen zavar a megközelítésének a sznobsága, önkényessége és mindenekelőtt antidemokratikussága.

Külföldről írsz, azért nincs ékezeted? Engem nem zavar, de könnyen megoldható. Mondjuk csak Macintosh esetében tudom, hogyan.

Viktus 2012.02.28. 19:10:42

Tavaly Zugló a Magyar Nemzetre és a Magyar Hírlapra fizetett elő 11 millió forintért, most a Magyar Demokrata lap kap Papcsákéktól bő 10 milliós támogatást - olvasható a magyarnarancs.hu-n.

hvg.hu/itthon/20120228_zuglo_demokrata_tamogatas

kifizetődő menetelés ...

Viktus 2012.02.28. 19:12:44

@SvenH.:

Szervezés kérdése nem multi kérdése ...

Norris74 2012.02.28. 19:39:02

"Bencsik szervezi az újabb békemenetet, ezúttal az oligarchák ellen?"

Már hogy szervezné? Hiszen a legzsírosabb oligarchák ott meneteltek mindjárt az első sorban...

SvenH. (törölt) 2012.02.28. 23:44:13

@ByA: strapas az ekezet :)

hat ja erdekes a velemenyvezer...
de nem gond akkor mashol lesz tobb ember :)

SvenH. (törölt) 2012.02.28. 23:45:40

@Viktus: persze hogy szervezes... csak ha pl. kulfodlinek akarjak eladni akkor valoszinu nem az osztrak falugazdaszokon keeresztul akarja leboltolni hanem nagyban... es akkor a nagyban arusito az szamonkeri hogy mennyi az a mennyiseg amit el tud adni es bizonyos mennyiseg alatt elhajtja az embert....

Bee-zony 2012.02.29. 01:59:02

@Sandman (KaraKum): „1. a jelenlegi pártokat SENKI nem választotta meg - Jobbik és LMP kivételével -, azokat az mszmp hozta létre, vagyis semmiféle választási lehetőség nem volt az elmúlt húsz évben. Az ország az mszmp által kijelölt úton haladt, az általa létrehozott pártokkal. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy melyik párt nyerte a választást,”

Egy kis kapcsolódó történelem:
Országgyűlési választások a Magyar Népköztársaságban
hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok_a_Magyar_N%C3%A9pk%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1gban

Választás az volt a másik átkosban is, meg most is, csak választék nem nagyon volt-van, mert mindegyik ugyanannak a kutyának a kölyke volt – és de még mennyire meg lettek választva az elvtársak annó, közel 100%-os szavazói részvételi aránnyal, ahogy ez a diktatúrákban szokásos. (Nem voltál szavazni, te szemét?!) Azon sem lehet csodálkozni, hogy az 1990-től még mindig annak a kádári választásnak a tuningolt változata ment, hogy X. Y., vagy Y. Z. jóelvtársat akarja-e ön? (Miközben a szavazók jellemzően egyikről sem tudtak semmit, és pofára meg ígéretekre szavaztak.)
Mo.-tól nyugatra, ha egy politikus-társaság egyszer leszerepel, akkor nem szokott még egy esélyt kapni. Itt meg a leszerepeltek váltó-rablógazdálkodása folyik. Kis ország, egy csürhénk van, és egy politikusgarnitúránk, ahol a leszerepeltek nagyon lassan tűnnek el a süllyesztőben – és ez baj, mert ebből lesz a hosszú idejű vergődés és lezüllés.

„Ha új párt jelentkezik, az vagy egy réginek az utódja - LMP -, vagy megpróbálják szétverni - Jobbik. Ha ez nem megy, megvásárolják. Ez már menni szokott.”

Látszik a folytonosság, már csak azért is, mert az érdekcsoportok nem változnak. Ha az LMP az SZDSZ 2, akkor a Jobbik a MIÉP 2. Pártként nem teljesen ugyanaz módszerben és stílusban, mint az előd, viszont a mögöttes érdekek ugyanazok. Másrészt megy a „bedarálás” is a nagy disznóóllá züllesztett Országházban a csoportnyomás révén, és ettől lesz szinte ugyanaz a kerékvágás, és ugyanaz a népi csalódás. Bemegy szűzlányként, kijön kurvaként… és mindezt önként. A Jobbik is addig volt jó, vagy legalábbis ért valamit, amíg Parlamenten kívül volt. Most meg már fizetett aktakukacok lettek, és mással nem is nagyon törődnek, áttértek a népképviselet helyett az önmagáért való kis világra. Mennyivel lett jobb nekem azzal, hogy a Jobbik ott van a Parlamentben? Nekem nem lett jobb, csak nekik lett jobb, ennyi. Úgyhogy át lehet adni a helyet egy normálisabb és hasznosabb társaságnak, akiknek több fogalma van úgy általában a közjóról, és eszerint cselekszenek.
Ha a Jobbik megvásárolható, akkor jobb, ha nincsenek. Ha szétverhető, akkor pedig baj van az életképességével.
Valamint, van egy olyan határozott és rossz érzésem, hogy ugyanannyira katasztrofális politikát folytatnának, mint Szálasi, ha hatalomra kerülnének.
Hogy ez ne így legyen, ebből a választékból a legjobb a hatalmi kiegyensúlyozottság, hogy egyik pártnak se legyen túl nagy hatalma, mert különben őrült dolgokat csinál; így viszont a többiek visszafogják. Ez a legkisebb kár elve.

„2. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Nincs és nem is lehet hiteles politikai erő, mert mire eljut odáig, hogy kormányképes legyen, addigra ezer csáppal átszövi a régi politikai maffia, ugyanolyanná válik, mint elődei.”

Tehát nincs megoldás, feküdjünk le, és várjuk a halált. Ez a kihalás útja-módja. Valamint van a passzivitás is, a birka nép, amelyik csak áll és néz. Az meg a rabszolgává válás módja. Az élet útja pedig a megoldáskeresés és –találás, és a politikai aktivitás, értve ez alatt nem csak a kritizálást, hanem az építést is. Mit építsünk? Pártot. Nem lenne baj, ha gombamód szaporodnának a megoldáskereső pártok; aztán a legéletképesebbek megmaradnak, és növekednek. Persze az sem mindegy, hogy milyen az ideológiai alap, és hogy milyenek az érdekek. Miért olyan az egyik párt, mint a szélfútta felleg, összejön és feloszlik, és miért marad meg a másik párt? Azért marad meg, mert van benne valamilyen állandóság, motiváltság és kitartás, ami által megvan a szavazótábor is.
Mindez sajnos a kártevőkben, pszichopatákban is megvan, úgyhogy a versenytárs adott, és ha alacsonyabb az aktivitási szint az övékénél, akkor nincs győzelem.
Ha van egy jó ember, aki nem csinál semmit, akkor az van, amit a rosszak csinálnak.
Ami a korrupciót és a bedaráltságot illeti, egyénként és társaságként is csak akkor válik ilyenné valaki-valami, ha hagyja, ha nem áll ellent. Mert van a megvesztegetési próbálkozások özöne (úm. képviselővásárlás), és aki nem áll ellen, az csak beállt a sorba, hogy most már őt is vesztegessék meg, mert a többiek már eleget loptak, csaltak, sikkasztottak, hűtlenkezeltek, hazaárultak, és most már jöhet a többi sorban álló.
Az erkölcsi és szellemi szint és a szakértelem nem pótolható mással, csak önmagával, és ha ezek nincsenek meg, akkor nincs meg a szükséges alap – és akkor az van, ami most van a politikában, hogy dőlnek az erkölcsi alap nélküli építmények, még ha netán a szellemi színvonal és szakértelem meglenne is.
A javulásnak a nép soraiban kell kezdődnie, mert máshonnan nem fog kezdődni, és hogy a nagy nyomor nagy lehetőség is a dolgok rendbe tételére, mert megvan rá az igény – és már csak a szükséges képességeknek kell meglennie.
Egy valóban jó pártot összehozni és működésben tartani nagy meló, úgyhogy ezt életcélnak kell felvenni, és mindez nem annyira pénzkérdés, mint észkérdés. Volt egy kis ember, aki nem volt gazdag, mégis világhírnévre tett szert a politikában, és elérte a kitűzött nagy célját (M. G.). Volt egy másik ember, aki szintén nem volt gazdag, világhírnévre tett szert, és akkorát bukott, mint az ólajtó (A. H.).
Motiváltság és értelem kell a sikerhez elsősorban.
Szerintem van megoldás a problémára, az egyik a kivándorlás, a másik a valóban jó párt összehozása, megfelelő, elkötelezetten nem korrupt emberek által, akik megteszik a kellő szintű lemondást és önfeláldozást az ügyért. Belőlük nem kell nagyon sok, a legfelső szinten legyenek ilyenek; és persze ők választódjanak ki oda. Ez pedig nem az a természetes kiválasztódás, ahol a pöcegödörben a legnagyobb darabok úszkálnak legfelül… Ehhez kell egy szembeszegülő rendszer, mint ahogyan az élet szembeszül az entrópiával. Ebből is látszik, hogy ilyen rendszer erőfeszítés nélkül nem fog összejönni.
Vagy befektetjük, ami ehhez szükséges, vagy hagyjuk az entrópiát érvényesülni. Az utóbbi könnyebb, de rosszabb. Összességében a legkényelmesebb pont a gödör alján van, nem a csúcson…
Na de, most élünk; majd a sírban lehet pihenni eleget.

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.02.29. 09:19:32

@Bee-zony: De A. H. is hogy lett vezér? Meghirdette a szocialista forradalmat a szavazatokért, közben a gazdasági elitnek vigyorogva odasúgta: "ne arra figyeljenek, amit a megválasztásomért mondok..." ugyanis ők pénzelték a pártot.

Egyébként figyelem az alakuló civil szervezeteket, pártokat, hátha valamelyik olyan, amihez én is csatlakoznék, csak még nem találtam igazán hiteles csapatot.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.02.29. 10:09:59

A bejegyzésből annyit tudtunk meg, hogy semmi sem változott, csak egy kis nemzeti mázzal lett bevonva... papíron.
Hamarosan emútnyócév helyett emúttizenkétévezhetünk!

antari 2012.02.29. 13:28:22

Hát sajnos menthetetlen az ország,20 éve az a bajunk,hogy nálunk alakult ki a leggaládabb un.elit a politikában,a gazdaságban és a médiában talán Ukrajnával lehetünk egy szinten.A másik probléma a nép,az istenverte nép, aki hagyta magát behülyíteni a süket balos és jobbos dumával.Ezt ők találták ki maguknak,hogy ne az erkölcsöt és a szakértelmet kérjük rajtuk számon,most mondhatják mindenre,hogy politikai támadás.Rend és fegyelem kellene 5000 tonnával ebbe az országba,ami a szakértelemmel és az erkölccsel párosul.Adjuk hitbizományba ezt az országot Dániának vagy a Norvégoknak,akkor lenne remény túlélésre,így ezzel az un.elittel örökre elbukunk. és főleg az EU-val a nyakunkba,semmi jót ne várjon senki az Eu-tól,az a németeknek és a franciáknak lett kitalálva piacszerzésre és a selejt továbbadására.

antari 2012.02.29. 13:43:03

@Bee-zony: jó velősen erről van szó,a nagyobb baj,hogy az ország un.lakósságával semmit nem lehet kezdeni,ezek az emberek kezelhetetlenek kb.700.000-900.000 un.polgár élhet itt,akiknek valamilyen nehezen megteremtett életük van és azt féltik.Pedig itt és most csak radikális,de egyben békés, de nagyon nehéz és kihívós munkára lenne szükség.

Bee-zony 2012.02.29. 16:04:55

@Sandman (KaraKum): „De A. H. is hogy lett vezér? Meghirdette a szocialista forradalmat a szavazatokért, közben a gazdasági elitnek vigyorogva odasúgta: "ne arra figyeljenek, amit a megválasztásomért mondok..." ugyanis ők pénzelték a pártot.”
Amikor egy párt már megkerülhetetlen, megjelennek a nagytőkések, és megteszik a képviselővásárlási ajánlataikat… Nem kell elfogadni, ha nem illeszkedik a kitűzött célokhoz. Hitlernél viszont illeszkedett, és valójában már egészen korai stádiumban elkúrta; akkor, amikor ráállt a militáns és hadiipari vonalra – ami a katona voltából következett, ami pedig a személyiségéből következett, tehát egészen korán kirajzolódik a pályaív, csak félistennek kell lenni hozzá, hogy ezt valaki ennyire előre lássa.

„Egyébként figyelem az alakuló civil szervezeteket, pártokat, hátha valamelyik olyan, amihez én is csatlakoznék, csak még nem találtam igazán hiteles csapatot.”
Már meglevő hiteles csapat? Azt eléggé nehéz lesz találni, mert pl. vannak a maffia-jellegű nagy társaságok, a megosztottság pedig leginkább a zsidó-cigány – nemzeti oldal szerint történik, ahol a zsidó szélsőség (úm. talmudi tanok) miatt létrejön a másik oldali szélsőség is, és ebből a felállásból normális ember inkább egyiket sem választja.
Persze lehet más felállás is, bűnpártolók kontra rendpártiak, és nekem ez így már szimpatikusabb.
Választéknak Magyarországon százszámra vannak pártok, csak nem hallani róluk. A hibájuk leginkább a gyenge ideológiai megalapozottság, és a politikai aktivitás hiánya, és ennyi elég is ahhoz, hogy az ismeretlenségben maradjanak. Pedig ehhez képest, ha két egymás után következő választáson nem állít kellő számú jelöltet a párt, akkor megszűnik a párt bíróságilag bejegyzett státusza. A Humanista Párt is ezzel szenvedett annó… aztán jött az LMP, mint befutó.
Ebből a választékból nekem az „egyszemélyes” pártok, és a Kétfarkú Kutya a szimpatikusabb.
Egyszemélyes pl. Lévai György ex-jobbikos:
nep-part.hu
Valójában nehéz kenyér ez, és ezért is vannak előnyben a teljesen gátlástalanok ezen a pályán. Aztán következik az, hogy aki eléri azt a szintet, hogy megválasszák, arra nem szabad rábízni semmit… lásd Viktátor, Sittpál, és társai, és a többi ilyen társaság.
Ráadásul van egy olyan rossz tapasztalatom, hogy a cigányok, a zsidók, és a magyarok is leginkább bűnszövetkezetre állnak össze, és aminek nem kellene működni, az működik, aminek működnie kellene, az nem működik.
Normális emberek nem akarják embertársaikat irányítani; tehát ez megmarad az abnormálisoknak – ez a dolgok nagy fonákja, amiből vissza kell térni a színére, ami viszont politikailag aktív normális emberek nélkül nem fog menni. A megoldás a népben van: ha néhány 50-en túli, akik nem kompromittálódtak (annyira) osztják az észt, és a fiatalabbak hallgatnak rájuk, aztán túlszárnyalják a mestereiket… Eszmélés és fejlődés, ha lassan is, ez a járható út.
Aktivizáljuk magunkat; pl. én is összehozok egy pártot és rendszert, lépésről-lépésre.
Azzal már nagyjából-egészéből mindenki tisztában van, hogy mi a hiba, hogy mi miért rossz; a diagnosztizálás megvolt, most már tenni kell a lépéseket, hogy mi és hogyan legyen jó.

Bee-zony 2012.02.29. 16:08:36

@antari: „Pedig itt és most csak radikális, de egyben békés, de nagyon nehéz és kihívós munkára lenne szükség.”
Erre van szükség, mert ez az egy kijárata van az útvesztőnek; a többi zsákutca.

szegAlia 2012.02.29. 16:36:25

Azt az Ángyán féle vidékfejlesztési elképzelést bővebben nem ismerem, de amit olvastam róla aszerint nem a nagyüzemi mezőgazdaság híve. (Amennyiben helyesen értelmeztem az írást.) Elvi elképzelése holmi magyar "tündérkert" illuziója, magyarán az egyéni parcella (családi) gazdálkodás híve.
Márpedig a növekvő társadalmi szükségletek kielégítése követeli a sokszorosan nagyobb teljesítményű nagyüzemi gazdálkodás ismételt megteremtését (miután a TSz-eket szétverték, szétlopták).
Az igazi bajt nem ebben a vitában látom, mert ez egyértelmű, hanem amivel Ángyán a lemondását indokolja és ebben biztos vagyok, hogy igaza van. A termőföld tulajdonjogának megszerzése (akár csak nagy területű állami tartalékföld tartós(20 évi) bérlete) hatalmas üzeleti lehetőség. Márpedig ezt a FIDESz-kft nem hagyhatja ki.
Hogy ez a vidék lakosságának mit hoz? Tőkés termelési viszonyok között semmi jót , bérmunkás lesz a vidék lakója épp úgy mint az ipari munkás és a profit érdekében fokozott kizsákmányolásban, a vidék elnyomorodásában lesz részük. A vidék és a város között tovább nő az ellentét, ami biztosítja az olcsó munkaerőt, az új földeúraknak pedig a növekvő hasznot..
(Számukra az ember a vagyonosodás eszköze.)

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.03.01. 11:45:29

@Bee-zony: Hétvégén megkereslek privátban - legközelebb akkor fogok ráérni -, és összebeszélünk.

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.03.01. 11:49:05

@szegAlia: vagyis vissza a középkorba: lesz egy arisztokrácia földesurakból, iparmágnásokból és politikusokból - akik alkotják a nemzetet -, és lesznek a többiek, úgymint nincstelenek, koldusok, rabszolgák, zsellérek... Egyébként évek óta meggyőződésem, hogy a politika ezt akarja elérni.

Bee-zony 2012.03.01. 16:49:17

@Sandman (KaraKum): Rendben. Tegyük ami értelmes, jó, és halad.

szegAlia 2012.03.01. 17:54:19

@Sandman (KaraKum): A "kísértet" már nem gyömöszölhető vissza a palackba. A nemzetet sem fogja (ahogy soha nem is alkotta) egyedül a nemzeti burzsoázia. Ők tulajdonuk révén "csupán" uralják a nemzeti javakat.
A nemzeti burzsoázia egyúttal harcban áll a nemzetközi burzsoáziával, mert a termőföld-tulajdon megszerzése hatalmas biznisz. Épp ezért vezették be, majd hosszabbították meg a földvásárlás moratóriumát. A hírekből úgy vélem, most aktualizálják a hazai burzsoázia újabb helyzetbe hozását a nemzetközivel szemben azáltal, hogy 2014-re befejeződjön a termőföld tulajdonlásának ténye. Ezáltal kiteljesedik a kapitalizmus az ország minden szegmensére.
A politikai állam - mint a tőkés rend védelmezője - mi mást akarhat mint : még további és nagyobb profitot biztosítani a hazai burzsoáziának.

Viktus 2012.03.01. 20:37:55

@SvenH.:

Megoldják pl. felénk a paprika termő vidékre jönnek a német kamionok, és sorban felpakolnak a falvakban.

2012.03.27. 14:44:28

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a

süti beállítások módosítása