Skip to content


       Szűrés lista

Botrány: a NAV-ot küldték az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalomra

A március 15-i tüntetéseket a kormány úgy próbálta megakadályozni, hogy Budapest összes tüntetésre alkalmas terét lefoglalta. A felháborodás után február 17-én a KIM, a Főváros és az Egymillión a magyar sajtószabadságért civil mozgalom megállapodtak, hogy mégis megkaphatja a a mozgalom a Szabadsajtó utcát az ünnepnapra.

Nagy brainstorming kezdődhetett a legfelsőbb körökben, hogy akkor most is a fene legyen, a "csempésszünk drogot a szervezők autójába és a haveri kutya majd megtalálja" módszert Veres Janiék már kipipálták, így nem maradt más, mint a  NAV-ot bevetni.

Az Index cikke szerint a mozgalom adományait kezelő két személyt Torsa Mátyást és Fölkel Róbertet adóellenőrzésre hívta be a NAV. Torsa Mátyás szerint "feltűnő volt, hogy a NAV két munkatársának kérdései a demonstrációk szervezési ügyeire irányultak. A NAV szerinte arra kíváncsi, hogy ki kezeli az EMS Youtube-csatornáját, ki készítette a kampányvideókat és mennyiért, hogyan működik a szervezet, ki és mennyit keres a tüntetéseken. Torsa beszámolója szerint a NAV-osok elmondták, hogy felsőbb utasításra végzik az ellenőrzést, azt is közölték hogy az ellenőrzés időzítése célzatos.
A tüntetésekhez adott adományok 2011-ben érkeztek be Fölkel és Torsa bankszámláira, a tavalyi évről szóló adóbevallás benyújtási határideje azonban május, így azt a NAV még nem vizsgálja. A beszélgetésen Torsa Mátyás szerint ugyanakkor a NAV munkatársai felajánlották: "hogy ne legyen baj, segítenek összerakni a bevallást", amihez tudniuk kéne a közreműködők, segítők nevét, és be kéne vinnie az összes számlát és bizonylatot."

A Nemzeti Együttműködés Rendszere újabb szintet ugrott, a NAV-ot idáig még nem vetették be....

Vajon mi a búbánatos köze van a NAV-nak ahhoz, hogy ki kezeli a mozgalom Youtube-csatornáját?!

Még jó, hogy a törvény szerint a "NAV önállóan működő és gazdálkodó központi költségvetési szerv", és a "kijelölt miniszter felügyeli és ellenőrzi a NAV tevékenységét és vezetését, a törvények és más jogszabályok végrehajtását, (...)feladatai ellátásához, továbbá a törvényesség és szakszerűség ellenőrzése érdekében a NAV vezetőjétől jelentéseket, beszámolókat, adatszolgáltatásokat kérhet, továbbá - amennyiben az jogszabályban meghatározott feladata ellátásához szükséges - bármely ügyről tájékoztatást kérhet."

Nem igazán sikerült megtalálni a törvényben, hogy utasíthatják a NAV-ot hogy kit és mikor ellenőrizzenek ...

Az összes korrupciós ügyben már rég el lehetett volna kapni az illetőket, mert ugyan hogy magyarázza meg Hagyó Miklós, hogyan sikerült a fizetéséből megvennie a 4 budai házát? Vagy Mesterházy Ernő? Vagy Hunvald György? Vagy Boldvai László? Vagy a parlamenti képviselők, akik hirtelen 20-30 milliókat végtörlesztettek, és "ajándékba" kapták a szántókat, hektárokat, ingatlanokat?

Sajnos rájuk nincs kapacitás, de a szerenádozókra, a busójárókra meg a két civilre bőven jut idő ...

Viszont az legalább világosan kiderült: igen, ennyire be vannak szarva a március 15-től ... nincs nagy véleményem ezekről az ellenzéki mozgalmakról, de csak sikerül elérniük, hogy meggondoljam magam, és kimenjek a Szabadsajtó útra ....

Ez egy példátlan és botrányos eset, és természetes semmiféle következménye nem lesz, ahogy azt már megszokhattuk ebben az országban. Ha nagyon-nagy lenne a botrány, akkor -esetleg- elküldenek egy titkárnőt vagy egy portást és minden megy tovább ...

fig2.JPGA NAV vajon ugyanilyen lelkesen vizsgálja a nagy sikerű Békemenet szervezőit, az esemény pénzügyeit is?

A NAV megvizsgálja, hogy hogy ki, mennyit és honnan fizetett azokért az óriásplakátokért és totemhirdetésekért, amivel most teleszórták a várost?

Címkék: fidesz botrány milla nav

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr164225759

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan váltam anyából potenciális ámokfutóvá 2012.03.01. 09:41:09

A bürokráca simán kinyír. Téged, engem, mindenkit. Sok éve állandó fejlesztés, korszerűsítés, egyszerűsítés a szöveg, de egyáltalán nem biztos, hogy élve ki is jössz, ha egyszer beléptél az OEP, a MÁK vagy a NAV bármelyik ügyfélszolgálati kirendeltségé...

Trackback: Világforradalom után - Demokráciák az információ korában 2012.03.01. 09:31:32

A cikksorozat előző részében az október 15-i "világforradalom" akció kapcsán elmélkedtünk a nyugati demokráciákban tapasztalható elégedetlenségi hullámról, és a lehetséges megoldásokról. Most e demokráciák életét, a politika alakulását legink...

Trackback: Laci néni munkaközvetítője 2012.02.29. 15:50:32

Gyors egymásutánban három hírrel is a címlapra került az Orbán kormány legfrissebb jáde oszlopa, Németh Lászlóné, illetve az általa irányított Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Először azzal, hogy az Index kiderítette: tucatnyi külső szakértőt foglalko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2012.02.29. 14:22:12

EZ Ki a fenét érdekel????????????????????????????????
Ángyán levele- NA AZ IGENNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

molaris 2012.02.29. 14:25:28

"""A Nemzeti Együttműködés Rendszere újabb szintet ugrott, a NAV-ot idáig még nem vetették be....""

Dehogynem! Itt a Hunvald- ügyben is, de az eredmény titkos!!!!!!

ketroot 2012.02.29. 14:40:04

Nos, ezért nem lesz semmi ebből az örök vesztes országból. Itt nem változik semmi.

Link Elek 2012.02.29. 14:44:43

Egész egyszerűen megúszták.
Agyon is lőhették volna őket.

Amióta az Orbán rezsim konszolidálta a hatalmát, azóta Mo már nem demokrácia, se nem európai állam. Teljsesen felesleges a demokratikus értékeket keresni a magyar hatóságuk munkájában.
Már nincs és nem is lesz.

freemind93 2012.02.29. 14:55:40

Megtaláltam nektek:
az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 89. § (1) Kötelező az ellenőrzést lefolytatni
a) a vállalkozónál, ha végelszámolását rendelték el
b) az Állami Számvevőszék elnökének felhívására,
c) az adópolitikáért felelős miniszter utasítására,
d) az önkormányzati adóhatóság hatáskörébe tartozó adók esetében az önkormányzat képviselő-testületének határozata alapján.

Vipera01 2012.02.29. 15:00:07

Ezen mi a botrány? Örüljenek, hogy nem rohamrendőröket kaptak, mint a vármegyések meg Budaházyék.

freehckr 2012.02.29. 15:00:35

Ez miért botrány, skacok? A Milla esetében teljesen jogos egy ilyen vizsgálat, a botrány legfeljebb az lehet, hogy elég későn kapcsoltak a szervek. :)

Papirius Cursor 2012.02.29. 15:07:26

Most tényleg be vannak szarva egy mozgalomtól, amit egyébként folyton lesajnálnak?

Dekatlon 2012.02.29. 15:08:16

@freehckr: azért botrány, erősen náciszínű F betű, mert diktatúrákban szokás hatalmi eszközként bevetni az adóhatóságot a politikai ellenfelek ellen... meg a rohamrendőrséget is, ami azt illeti.

Asztalos Gábor 2 2012.02.29. 15:08:59

"Torsa Mátyás viszont a múlt héten már átesett az első személyes találkozón. Mint mondta, a vizsgálat a 2006-2010-es időszakra irányul, ezekre az évekre nem nyújtott be adóbevallást, amiért bírságra számít, ugyanakkor a jövedelmei után befizette az szja-t."

szerintem meg az is botrány, hogy valaki min 5 éven keresztül (de valószínüleg eddig sohasem) nyújtott be szja bevallást és ezt eddig simán megúszhatta.

másrészt ki az a lúzer fasz, aki nem képes egy egyesületet megcsinálni és a saját neve alatt szervez eseményeket, mindenféle bizonylatolási követelményeket leszarva?

Dekatlon 2012.02.29. 15:09:26

@Papirius Cursor: Ez is diktátor jellemző: akkor is befosni, ha nem valós a fenyegetés... Mert tudják, hogy jogosan lehetne valós.. csakhát bénácskák a helyi ellenzékiek.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.02.29. 15:22:36

Gratulálok ismételten a fityiszdiktatúrának!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.02.29. 15:34:40

A fityisz egyébként is kedveli az adóhatóság politikai bevetését, az elsőfityisz kormány ki is nevezte annó a simliskát elnöknek, egyrészt, hogy eltussolják a fityisz-közeli cégek ügyeit, másrészt meg, hogy a politikai ellenfeleiket egy tönkretegyék. Úgyhogy nincs új a nap alatt, a fityisz csak a régi módszereit veti be.

Dekatlon 2012.02.29. 15:35:23

Lesz megint jó kis puha diktatúra. Mi meg eléldegélünk benne, szépen csendben, vigyázva. Lesz pár kiherélt ellenzékicske, persze jól sakkban tartva NAV-al, ezzel-azzal, csak a látszat végett, aztán majd 80 év múlva valami. Úgyértem megszállnak a marslakós, vagy lerohannak a pirézek. Más nagyon nem várható.

Le_Penseur 2012.02.29. 15:35:45

Hogy lehetséges az, hogy valaki minimum 5 éve nem nyújt be adóbevallást, és az adóhivatal nem vonja részletes vizsgálat alá?
"Mint mondta, a vizsgálat a 2006-2010-es időszakra irányul, ezekre az évekre nem nyújtott be adóbevallást, amiért bírságra számít, ugyanakkor a jövedelmei után befizette az szja-t."

Kár, hogy csak felsőbb utasításra és esetleg politikai okokból vizsgálódik a NAV....

Ez az egész pont olyan kicsinyes, mint amikor a kínai látogatók elől elrejtették a tibetieket és a szimpatizánsokat!

Dekatlon 2012.02.29. 15:37:27

@Jani haverja: jaja. volt a hosszúbájtok éjszakája, amikor pár informatikuson kívül mindenki hazament az APEH-ből hétvégére, aztán eltünt pár adat... archívumból is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.02.29. 15:39:50

Igazad van Zero! Most már tényleg ki kell menni. Rühellem a Millás bandát, de a Fidesz egyértelműen(, és sorozatosan) átlépett egy határt, amit nem szabad hagyni.

@Vipera01: Fejlődik a technika... a rohamrendőrökben az a rossz, hogy rohadt jól mutatnak a CNN-en, amint tinilányokat vernek félholtra viperával.
De egy adóhatósági vizsgálat kit érdekel? 2 soros mínuszos hír, el sem olvassa senki.

zgabi 2012.02.29. 15:43:37

Ez egy teljesen korrekt, szükségszerű és megalapozott vizsgálat volt. Éljen Rákosi!

Muad\\\'Dib 2012.02.29. 15:51:06

Na ja, ez valóban láthatóan politikai utasítás volt, ezt elismerem csont nélkül (ismerve a fityeszt).
Viszont azért későbbi boldogulásom miatt feltennék halkan egy kérdést. Demokráciában ellenzéki tüntetéseket szervező brigád ellen nem szabad adóhatósági vizsgálatot kezdeményzeni, mert akkor diktatúra lesz? Már csak azért, mert nálam is válság van, jó lenne tudni, milyen lehetőségek vannak a pénzszerzésre és az adótörvények elkerülésére...

debreceni.blog 2012.02.29. 15:55:19

Nem azért örültem 20 évesen annak, hogy vége van annak a 40 évnek, hogy aztán meg 40 évesen visszavegye tőlem ezt a 20 évet, és hogy a harmadik 20 évem megint olyan legyen, mint az első 20 volt.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1365_orban_megprobalta_eddig_nem_sikerult

Dekatlon 2012.02.29. 15:56:20

@Muad\\\'Dib: szabad, de nem illik márc 15-re tervezett megmozdulás előtt 2 héttel, mintegy a miheztartás végett...

2012.02.29. 15:57:47

A TEKesek mikor kezdenek már el végre veséket leverni, körmöket feltépni?
Már itt lenne az ideje! A puha diktatúrából nem kérek, jöjjön végre az igazi!

Muad\\\'Dib 2012.02.29. 16:00:21

@Dekatlon:
Ebben mondjuk egyetértek. Viszont az módfelett zavar, hogy a zavarosban halászóknak egy ajándék ez a diktatúra van műhisztéria. Lévén amennyiben kiderülni, hogy xy ügyesen elkerülte az adózást és elemelt x millió Ft-ot, akkor is elég lenne azt mondani, hogy persze, mert én az ellenzék alakja vagyok, innentől kezdve pedig senkit nem érdekelne, ki mit lopott, mert beindulna azorbánegydiktátór kórus. Ez viszont legalább annyira aggasztó, mint a fityesz ámokfutása...

Európai Bigottság 2012.02.29. 16:01:10

a botrány az, hogy ezek még szabadlábon vannak.
az egész brigád hazaáruló zsidókból áll konrádtól harasztin át fölkel robiig és karsai dóriig.

a büdös kurvaanyjukat ezeknek már...

Wagem 2012.02.29. 16:01:15

Nem botrány ez.Így természetes.Mivel ez bolsi-libsi-zsidrák rendezvény volt,akik élből rablók muszáj volt ezt lépni.Törvényi kötelessége a NAV-nak.

freehckr 2012.02.29. 16:02:12

@Dekatlon: „diktatúrákban szokás hatalmi eszközként bevetni az adóhatóságot a politikai ellenfelek ellen”

Nálunk szerencsésebb történelmű államokban még azt is nyilvánosságra _kell_ hozni, ha csak egyetlen eurocentet adományoznak civil- vagy politikai szervezeteknek. Szóval egyáltalán nem botrány, hogy megvizsgálják a Millát, a botrány inkább az, hogy a többi gittegyletet nem fogják vizsgálni. :) Mondjuk a balliberális felforgatók összes gittegyletét...

abandi 2012.02.29. 16:02:24

Nagyon helyesen tette a FIDESZ!
Egy fölkelróbert nevű jujdejódemokrata ne foglalja el csak úgy Judapestet!
Előbb fizessen a házikasszába...

Dekatlon 2012.02.29. 16:05:56

@freehckr: vizsgálják csak. de ne 2 héttel nyomásgyakorlásból a tervezett tüntetés előtt.

Kutchek (törölt) 2012.02.29. 16:08:22

Most mi van????
Megmondták, hogy segítenek összerakni az adóbevallást.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.02.29. 16:09:02

Most kellene tüntetni menni a navhoz. Persze ilyen nem fog előfordulni.

873ujr3rk 2012.02.29. 16:11:20

nade fogadjunk a szemkilövetés nem zavart titeket kommunista bértollnokok.

mászkeránó 2012.02.29. 16:12:42

Nagyon helyes ez a vizsgálat, mert nem szeretném, ha valakik a MILLÁT is nyerészkedésre használnák fel. Ez a Fölkelt Róbert , hogy került a kasszához? Ez őrület, már senkire nem lehet számitani.

Kisembör 2012.02.29. 16:12:50

Megszületett a NAVÓ, a Fidesz ökle! Remélem, jelentkezik az Anonymus is, mint az Interpolnál...

Port Kennedy(Australia) 2012.02.29. 16:13:25

@Jani haverja: Kérlek válaszold már meg hogy mit jelent az a szó hogy
fityisz-közeli cégek,

elsőfityisz kormány, stb..Már máshol is találkoztam ezzel a kifejezéssel.(Akkor sem értettem).
Köszönöm ha válaszolsz.

2

freehckr 2012.02.29. 16:14:55

@Dekatlon: „ne 2 héttel nyomásgyakorlásból a tervezett tüntetés előtt”

Azt hiszem ez nem kívánságműsor, de igaz, fentebb is megemlítettem, hogy kicsit késésben vannak a szervek. :)

hümhüm 2012.02.29. 16:15:26

@Dekatlon:
"Lesz pár kiherélt ellenzékicske, persze jól sakkban tartva NAV-al,"
Te, mondd csak, hogyan lehet valakit sakkban tartani a NAV-val?

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.02.29. 16:16:03

@873ujr3rk: Engem a szemkilövetés is zavart, meg a fideszes uszítás is, meg még egy csomó minden. Sőt, még az is zavar, ha valaki csak feketében és fehérben képes gondolkodni, vagy ha valaki vallásos áhitattal képes hinni egy pártnak. De leginkább az zavar, hogy több évtizede megy az igérgetés, hogy jobb lesz, de azóta sem lett jobb, csak egyre rosszabb. És ez szerintem azért van, mert még mindig kurva sokan a másként gondolkodókat hibáztatják ahelyett, hogy közösen elkergetnénk a korrupt bűnözőket, akik kormányzósdit játszanak, miközben szétrabolták az országot.

Secnir 2012.02.29. 16:17:21

már a múltkor is rágódtam rajta, hogy kimenjek? ne menjek? aztán anya lebeszélt róla.
most nem fog.

2012.02.29. 16:17:34

"Ez egy példátlan és botrányos eset, és természetes semmiféle következménye nem lesz, ahogy azt már megszokhattuk ebben az országban. Ha nagyon-nagy lenne a botrány, akkor -esetleg- elküldenek egy titkárnőt vagy egy portást és minden megy tovább ..."

Zero, a legnagyobb tisztelettel, de sokan megmondták, ha "ezek" 2/3-ot kapnak, akkor "ez" lesz. Most már késő. Tényleg csak azt tudom mondani, azok, akik dühből leadták a szavazatukat a fideszre, azok nagyon nagy kárt okoztak. Mondjuk nekem meggyőződésem hogy a fidesz simán koalícióra lépett volna a jobbikkal, ha nincs meg a 2/3, de tök mindegy.

kpetya 2012.02.29. 16:17:42

@873ujr3rk:
vki parancsba adta? dobj már egy linket róla. köcce

mászkeránó 2012.02.29. 16:17:43

@Európai Bigottság: Én megértelek, hogy fel vagy háborodva és az a szomorú, hogy igazad is van, mégis kérlek ragaszkodj a civilizált hangnemhez, mert a rendes magyar zsidókat nem érdemes ezek miatt háborgatni.

Ica a fekete cica 2012.02.29. 16:17:55

Eza botrány:

"Mint mondta, a vizsgálat a 2006-2010-es időszakra irányul, ezekre az évekre nem nyújtott be adóbevallást"

Kivlov 2012.02.29. 16:19:55

Már ilyenen is sírnak a libbantak? inkább a népszerűségükön zokognának...

Vidéki 2012.02.29. 16:20:56

Vastagbőrnek még nem jutott eszébe, hogy elmosolyodjon az Egymillión a magyar sajtószabadságért mozgalom hangazatos nevén?

Miért ennyire visszafogottak?

Nyugodtan írhatták volna azt is, hogy „Hétmilliárdan a magyar sajtószabadságért”.

Mi okozhatja náluk ezt a visszafogottságot?

Vastagbőr miért nem homályosít már fel bennünket, akik nem vagyunk annyira csiszoltak és dörzsöltek, mint akik az „Egymillión a magyar sajtószabadságért” mozgalom nevét kitalálták?

Terézágyú 2012.02.29. 16:21:31

@Muad\\\'Dib:
"Ebben mondjuk egyetértek. Viszont az módfelett zavar, hogy a zavarosban halászóknak egy ajándék ez a diktatúra van műhisztéria. Lévén amennyiben kiderülni, hogy xy ügyesen elkerülte az adózást és elemelt x millió Ft-ot, akkor is elég lenne azt mondani, hogy persze, mert én az ellenzék alakja vagyok, innentől kezdve pedig senkit nem érdekelne, ki mit lopott, mert beindulna azorbánegydiktátór kórus."

Hát nézd, én emlékszem még az átkosból a gyárigazgatómra, aki telekürtölte a világot a rencerváltás után, hogy ő meghurcolták a komcsik - na ja valóban folyt ellene eljárás még 1987-ben, de hűtlen kezelés mifene ügyében... az egész gyár ismerte a stiklijeit...

Úgyhogy ez bizony megtörténhet...

mászkeránó 2012.02.29. 16:22:23

@Belpo: Millások! Egyszerüen Nullák vagytok!!!!! Fölkeltel az élen....

blah 2012.02.29. 16:23:05

@873ujr3rk: engem csak az zavart, hogy az ilyen kreténeknek mint te nem a fejét lőtték szét

==T== 2012.02.29. 16:25:35

1 - nem szép dolog politikai célokra használni a hatóságokat, sőt, szvsz nem is törvényes

2 - az MSZP/SZDSZ kormányok idején is csinálták

3 - a Mila bőven megérdemli***

*** a Richard Field név mond valamit? De ha ő nem is, simán elképzelhető, hogy valami exszadeszos pénzember van mögöttük.

mászkeránó 2012.02.29. 16:26:32

@abandi: Azért nevük MILLA, hogy kivegyenek belőle, a lökött adakozók pénzéből néhány MILLÁT!!!
Majd a NAV segit nekik kivenni))))

Dekatlon 2012.02.29. 16:26:32

@hümhüm: elmondom neked a tuti receptet: önöknél a felületes vizsgálat hiányosságokra UTALÓ nyomokat fedeztünk fel, aminek büntetési tétele 1 millió, hogy stílszerű legyek. A mélyebb vizsgálatot egyenlőre nem rendeljük el. Egyelőre. Értve vagyunk?

Terézágyú 2012.02.29. 16:27:27

@==T==:
"a Mila bőven megérdemli***"

Jaaa, vagy úgy. Ha megérdemli, akkor jóvan.

Az állam (és te) csak tudja, hogy kinek jár külön ellenőrzés....!

mászkeránó 2012.02.29. 16:30:10

@==T==: Gondolod pénzmosás? Akkor a Bajnai és a Haza és Hasadás Alap,Szigetvári-Ron Werber páros.

Squid 2012.02.29. 16:30:37

@873ujr3rk: "nade fogadjunk a szemkilövetés nem zavart titeket kommunista bértollnokok. "

A Milla ha jól emlékszem nem gyújtotta fel fél Budapestet és nem furikázott tankkal a deák tér mellett miután Orbán kiküldte őket az utcára...

táboricsendőr 2012.02.29. 16:30:45

@Európai Bigottság: Na, arra leszek kíváncsi, hogy mit szólsz majd, amikor Viktor a NAV-val keni le a megígértek közül az első sallert a nyilas barátaid orcájára!

Halál Bika 2012.02.29. 16:31:32

1-2 ezret eddig is adtam mert az egyéni adakozásban hiszek (állatmenhelyeknek stb), lehet ezentúl többet fogok és az átutalás kommentjében köszöntöm fel a NAV és a kormányunk tagjainak édes drága (ám családtervezésben láthatólag óvatlan) felmenőik.

Legfeljebb majd engem is jól megvagyonvizsgálnak, na bumm, be van mindenem jelentve.
Én pl nem úgy újítom fel a lakásom hogy bérbeadom, a bérlő felújítja, majd visszaveszem bérből (lásd fociakadémia). Meg a személyi jövedelmem sem abból van hogy adókedvezményt adok aki a fociakadémiámnak pénzt ad...

Vidéki 2012.02.29. 16:31:52

"A két Milla-szervező számlájára gyűjtötte a facebookos csoport a demonstrációikhoz szükséges adományokat.

Kettejük közül eddig Torsa esett át a személyes találkozón. A szervező a lapnak elmondta: a vizsgálat 4 évre, a 2006-2010-es időszakra irányult, amikor is ő – bár jövedelmei után befizette a személyi jövedelemadót, ám – adóbevallást nem nyújtott be, így büntetésre számíthat."(Hir24)

Miért nem nyújtott be adóbevallást?

Talán fáj az adóbevallás benyújtása?

Avagy akiből Millás lesz egyszer majd, és harcol majdan a veszélyben lévő sajtószabadságért, az egy kiváltságos hős lesz , akire nem vonatkoznak a törvények, amelyek közönséges halandókra vonatkoznak?

ketroot 2012.02.29. 16:32:30

@873ujr3rk:

Egy kicsit szedd már össze magad, mert ez elég gyenge trollkodás volt. 1-2 kommentelőn kívül nem fog reagálni erre senki :(

2012.02.29. 16:33:09

@mászkeránó:
így igaz, a millába sok a nulla.
amúgy rossz helyen kopogtatsz, felőlem szidhatod őket, impotens, ciki fazonokkal teli bandának tartom őket(babarczy ésatöbbi ésatöbbi).

Logan Grimnar 2012.02.29. 16:33:47

Úristen, nácifideszorbándiktatúra van, mert a millás tökorrúakat meg merte vizsgálni a NAV! Holott tőlünk nyugatra meg az usákokban alkotmányba foglalt jog, hogy aki adócsalni akar, annak csak szervezni kell egy kormánypárt-ellenes tüntetést, és máris tilos lesz őt adókivizsgálni.
Hülyék....

Terézágyú 2012.02.29. 16:34:33

Na, fityiszdroidok akcióban :)

Dekatlon 2012.02.29. 16:36:11

@Logan Grimnar: de NEM tervezett demonstráció előtt 2 héttel.

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 16:36:15

"az ellenőrzés időzítése célzatos" - jaj, szegény posztoló, ne ködösíts már megint! Nem célzatos, célzott!

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 16:37:36

@Terézágyú: aki leleplezi az idiotizmusodat, az droid? És hidd el, ezt nem a kávé kérdezteti velem, hanem a közvetlen és őszinte rácsodálkozás a baromságodra.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.02.29. 16:38:40

@873ujr3rk: Milyen szemkilövetés. Én szemkilövetés tagadó vagyok.

rolika 2012.02.29. 16:39:40

A rendszer ellen csak így van értelme tiltakozni: passzívan ellenállsz. Nem működsz együtt, leszarod őket. Pl. nem adsz be adóbevallást. Persze az nem árt ha nincs semmid, nehogy elvegyék :-)
De ez azért kurva nagy gáz. A franc se hitte volna, hogy ezek TÉNYLEG rosszabbak lesznek, mint az előzők. Nem baj, majd '14-ben kap a Jobbik 80%-ot. Akkor majd lesz nemulass! :-)

Ica a fekete cica 2012.02.29. 16:40:19

@Dekatlon: "de NEM tervezett demonstráció előtt 2 héttel. "

Mikor szabad adóbevallást 5 éve nem benyujtó tüntetési pénzbegyűjtőt adóhatóságilag ellenőrizni? Ha havonta tartanak egy tüntetést akkor pl soha?

Anarchy 2012.02.29. 16:40:25

@Port Kennedy(Australia): "Kérlek válaszold már meg hogy mit jelent az a szó hogy
fityisz-közeli cégek, elsőfityisz kormány, stb..Már máshol is találkoztam ezzel a kifejezéssel.(Akkor sem értettem). Köszönöm ha válaszolsz."

Ugye nem tartod magad túl okos embernek?

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 16:42:46

@sagia77: megteheted, azért nem jár börtön.

fetyisob 2012.02.29. 16:43:39

Budapest összes óriás plakátján a békemenetet reklámozzák!!
Kik? Miért? Miböl?
Nem akarom a szokásos dolgokat össze sirni! De basszus semmire nincs pénz!! Az emberek egyre szarabbul (a többség nem a fideszes politikus) élnek! Mi a fa..omért kell milliokért reklámozni valoszinü az államnak egy állitolagos népi szervezödést!
vagy már márc.15-re hangolnak a fiug?

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 16:44:36

@rolika: pedig ha lecsillapodnál és bekapnál valamit gyűlölet ellen, magad is rájöhetnél, hogy NAGYON HELYES, ha az adóhatóság felkapja a fejét a homályos eredetű és felhasználású pénzek mosásának hallatán.

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 16:46:17

@Anarchy: a választ az eredeti kérdésre ugye nem tudod, komcsi droid?

is 2012.02.29. 16:47:04

@poszt: "a NAV-ot idáig még nem vetették be...."

húhú, de fiatal vagy. az APEH bevetését is Orbán kezdte 1998 után, Simicskával az élen. pont ugyanez ment, ha valakinek nem tetszett a képe, másnap kint volt nála az APEH. mint írom, 1998 óta. most ennek fényében gondold végig, hogy te még 2009-ben is ezek szekerét toltad. esetleg egy elnézést kérő poszt?

heptakontanonaéder 2012.02.29. 16:48:02

@_serenic_:
Na ja, a Barnanyelv Érdemrend Parancsnoki Fokozatát nem adják ingyen...

is 2012.02.29. 16:48:44

@Port Kennedy(Australia): ahogy a szocialistákat hívják szocinak, a liberálisokat libsinek, úgy hívják a fideszt fityisznek.

clegane 2012.02.29. 16:50:34

nyilván nem az a baj konkrétan, hogy őket basztatja a NAV, hanem, ahogy a cikkben is elhangzik, az, hogy másokat (akikről "mindenki tudja" hogy lenne vaj a fülük mögött) azokat nem.
speciel ez szerintem borzasztóan felháborító.

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 16:50:41

@is: a "szoci" kifejezést kizárólag szocialisták alkalmazzák. A többiek "komcsit" mondanak. Aki pedig azt mondja, "libsi", azt te személy szerint és őszinte realizmussal lehányod.

blah 2012.02.29. 16:50:45

@Farkantoán Chatpartner: ja igazad van, csak kár, hogy csak politikai indíttatásból/utasításra vizsgálódnak, pedig annyira kíváncsi lennék, hogy a jó magyar politikusaink és támogatóik vajon miből szedték össze a vagyonukat... a NAV sajna meg nem kíváncsi rá, a fene se érti miért...

Netuddki. 2012.02.29. 16:52:23

@Muad\\\'Dib: Demokráciában megszavazhatják a képviselők, hogy a NAV nem vizsgálhatja miből fussa végtörlesztísre? Szóval miről beszélünk?

Ettől függetlenül aki több évig elmulasztotta az adóbevallást arra én khöm. eleve kétkedve tekintek. Az ilyen minek az élére akar állni?

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 16:53:13

@blah: a politikai indíttatást egyelőre a Föld S - féle "köztársaságiak" álmodják az események mögé.

Netuddki. 2012.02.29. 16:53:51

Mellesleg meg nem kell külön területet foglalni. Minek? Ki kell menni a vityáék tüntetésére és vinni kell az "orbántakaroggy!" táblákat...

bebe tv 2012.02.29. 16:54:52

@freemind93: c) az adópolitikáért felelős miniszter utasítására,

Gondolom innen jött az ukáz.Ráadásul jelzés értékű. Tegyük fel ha netán a bögyében lennél a jelenlegi uraknak hát nem kell majd csodálkoznod, ha adott esetben az esküvőd után berendel majd a NAV és a nászajándékok és a menyecsketánc bevétele után érdeklődik majd.

ZSírfeka 2012.02.29. 16:58:41

Miért "Egymillióan a sajtószabadságért"?
Kb. azért, amiért a FIDESZ Fiatal Demokraták Szövetsége, Pozsgaival, Szűrössel. Egykor fiatalok voltak.
A Milla még reménykedhet, hogy egymillióan lesznek. :)

bebe tv 2012.02.29. 16:58:47

@freehckr: Még igazad is lenne, ha a Széles Gábor szervezte békemenet után is szimatolna a NAV.
Nem gondolod? Én speciel tudok róla, hogy a menet után nem kevesen hol kaptak zenés vacsorát. Erre lépjél faszfej.

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 16:58:48

@kovi1970: ebben csak az a rossz, ha kiderül, hogy húszezredannyian vagytok, apa.

2012.02.29. 16:59:19

@Farkantoán Chatpartner:
csak nem értetted meg, mi? azért makogsz itt. vagy eltévedtél, és valójában a mandineren kommentelsz.

Spekuláns 2012.02.29. 17:00:08

@Ica a fekete cica: "Eza botrány:"

Nem, nem az a botrány ha valaki nem ad le 5 évig adóbevallást. Az nem botrány. A botrány az, hogy az adóhatóság erre képtelen volt rájönni... Mint ahogy a fekete jövedelmeket is csak mindenki látja a NAV-on kívül.

Meg az, hogy politikusaink degeszre tömik magukat és a pártkasszát tök nyilvánvalóan illegálisan, de a NAV-ot ez nem érdekli..

Orbán (meg a szocik stb, de ők most ugye kispadosok, faszomat sem érdekli pl Torgyán aki már nincs hatalmon) valószínű leadott adóbevallást, abból szerinted össze lehetne rakni a milliárdjait?
Mert a vagyonbevallása szerint van egy kis hézag.

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:00:11

@bebe tv: ne füllents, te erről nem tudsz.

fetyisob 2012.02.29. 17:01:04

azon gondolkodom miért védi ennyire néhány agymosott a diktaturát..
talán nem elég nekik az hogy minden szarabb mint egy éve, talán nem látják hogy 1000 éves demokráciák szolnak hogy nem jó irányba vezetik a szekerünket...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.02.29. 17:01:24

@Port Kennedy(Australia): Fityisz: A Fidesz gúnyneve.
Fityiszközeli cégek: Azok a cégek, amelyek a Fideszhez közelálló üzletemberek (Pl: Nyerges Zsolt, Simicska Lajos, Kövér Szilárd, stb.) tulajdonában vannak, és érdekes módon amikor a Fidesz kormányoz, akkor minden lehetséges pályázaton nyernek sok-sok milliárd forintos állami megrendeléseket. Simicska Lajos pl. a Fidesz pénztárnoka is volt. Kövér Szilárd Kövér László házelnök testvére. Ezen üzletemberek cégei, ha a Fidesz kormányoz éppen, mindig nagyon jól járnak az állami megrendelésekkel. Amikor meg ellenzékben van éppen a Fidesz,akkor meg (mivel Magyarországon nincsen rendesen szabályozva a pártok támogatása) ők támogatják hátulról, kerülő utakon pénzt juttatva a Fidesz politikai tevékenységét.

Megpróbáltam röviden összefoglalni.

clegane 2012.02.29. 17:01:49

@Farkantoán Chatpartner: szinte már-már konstruktív párbeszédbe lenne kedvem bocsátkozni veled a helyzetről, de sajnos ostoba trollnak bizonyulsz, ezért eltekintek tőle.

anyahajókabinajtóhajtogató 2012.02.29. 17:01:51

De most komolyan a fasznak ide NAV? Rögtön gázkamra ahogy a fajtájuk szokta rendezni a dolgokat.

Moslékország:(

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:02:00

@Belpo: kedves hallgatóink, Bolgár György műsorát hallották.

blah 2012.02.29. 17:03:08

@Farkantoán Chatpartner: te eddig melyik országban éltél? És mi bajod a köztársasággal? Magyarország nem az, vagy mi?

sisszi 2012.02.29. 17:03:17

nagy erőkkelt bevet a fidesz hogy nagy tömegek menjenek a millás tüntetésre

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:03:44

@ZSírfeka: oszd el nyugodtan ezerrel. A következő ezer évben.

ketroot 2012.02.29. 17:04:08

Ja, hogy index-címlap... akkor értek mindent.

clegane 2012.02.29. 17:05:35

@Farkantoán Chatpartner: deee, tényleg eltekintek, nem hazugság ez.

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:05:56

@blah: nem a köztársasággal van bajom, hanem a köztársaságért üvöltő demagóg baromállatokkal, pl. veled.

sárkányfő 2012.02.29. 17:06:58

Milla, Operás tüntetés: az MTV nem találja --- Bayer-menet: az MTV több órás különadást ad, élő kapcsolás
Milla: NAV, adóellenőrzés - Bayer-menet: se NAV, se adóellenőrzés

Mi a következő?

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:07:00

@anyahajókabinajtóhajtogató: te csak pótlod itt azt a kertészt, vagy magad vagy az?

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:08:22

@sárkányfő: hallottad Bayert nyilvánosan kérkedni a bevételükről? Kapj már a fejedhez, te demagóg, szemellenzős troll.

Mérges 1234 2012.02.29. 17:09:46

Fidesz korábban is alkalmazott ilyen módszert.

A Fidesz nem más mint maga a maffia.

Sajnos azonban nincs más válalható alternatíva.

Viszont tapsolni nem múszáj nekik.....

clegane 2012.02.29. 17:10:14

@Farkantoán Chatpartner: ne füllents, te erről nem tudsz.

clegane 2012.02.29. 17:11:40

@Farkantoán Chatpartner: hát nyilván, az az adócsaló, aki nem kérkedik a vagyonával, az igazából ártatlan. fideszes logika?

keptelen kepkeret 2012.02.29. 17:11:52

Folkellel szivesen latnek egy interjut,mar az elso interujan is honapokig rohogtunk,a legmokasabb agyhalott evor:-))))

blah 2012.02.29. 17:13:22

@Farkantoán Chatpartner: te mondjad már, mi az istenről beszélsz? ez valami hazafias droidoknál bevett blabla amivel összezavarod azokat akik értelmet keresnek a mondandódban? te hülye kretén...

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:13:39

@clegane: ha valaki nyilvánosan kérkedik, akkor rászáll a hatóság. Dehiszen ezt te is tudod, csak hülyének tetteted magad. Mennyiért is?

ZSírfeka 2012.02.29. 17:13:44

@Farkantoán Chatpartner:
:) Melyiket? A FIDESZ átlagéletkorát, vagy a Milla által utcára vitt emberek számát?
A milla nem visz ki embereket.
Megteszi a kormány helyettük. :)
Sajnos.

mászkeránó 2012.02.29. 17:14:30

Hajrá NAv!!! Itt a MILLA, hol a MILLa , játékos ez a Fölkelt Robigida.

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:15:22

@blah: kedves nézőink! A szólás szabadsága című műsorunk ismétlését látták. A műsort vezette: Friderikusz Sándor. Gyártásvezető: Paszulyka Jolánné.

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:16:57

@ZSírfeka: hát pl. azzal az operaházi picinke összeröffenéssel is jól beégtetek.

blah 2012.02.29. 17:19:20

@Farkantoán Chatpartner: áh szóval tényleg kretén vagy... nincs több kérdésem

Llee 2012.02.29. 17:20:22

Szóval, szó sincs arról, hogy a vizsgálat jogos-e. Mindössze az a lényeg, hogy ez így rohadt módon nem elegáns, és ezzel egyetemben nagyon csúnyán átlátszó.

Remélem, azt is megvédik a Fidesz fan kommentelők, ami az egész (szerintem) jegyzet leglényegesebb része, miszerint mi a hátsó udvari sarokba hugyálló kutya vérvörös fa... köze van a NAV(igációs) cégnek, hogy ki kezeli a MILLÁ-sok Youtube fiókját?????

Tényleg, mi köze van hozzá????

clegane 2012.02.29. 17:21:39

@Farkantoán Chatpartner:
egyrészt: peeeeersze, ezért szállt pont most pont rájuk a hatóság, peeeersze.
másrészt: ki dönti el, hogy mi minősül nyilvános kérkedésnek? a békemenet sikeréről szóló óriásplakátok, azok mik? nálam már a kérkedés kategóriába esik.
harmadrászt: bebaszna, ha kimondott működési elve lenne az adóhatóságnak, hogy akik csendesen lopnak, azokat békén hagyják.

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:22:49

@Llee: ezt tőlük kérdezd. Majd ha előttük állsz...

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:23:54

@clegane: nem azzal kérkedtek a békések, hogy háháhááá, ennyi és ennyi pénzt gyűjtöttünk illegálisan.

Port Kennedy(Australia) 2012.02.29. 17:23:59

@Jani haverja: Köszönöm szépen a kimerítő választ.Én valami egész másra gondoltam.Számomra érdekes és vicces (talán sértő?) egy kormányzó párt ilyen elnevezése.No de ti tudjátok.A lényeg hogy most már tudom hogy mit jelent az a kifejezés hogy "fityisz". Köszönöm ,
Jó éjszakát......

flippant 2012.02.29. 17:24:44

Ezek is inkább a Balatonba zúzott Hummereseket vizsgálgatnák

komplikato 2012.02.29. 17:24:53

@Muad\\\'Dib: Majd hozd fel a témát, el ne felejtsük, amikor a Békemenet "szervezőit" veszi elő a NAV, mi mennyibe került, ki adott rá pénzt és hol az áfa? Akkor lesz hiteles. Előbb nyerek a lottón ...

freehckr 2012.02.29. 17:25:35

@bebe tv: „Én speciel tudok róla, hogy a menet után nem kevesen hol kaptak zenés vacsorát.”

Ez a „szomszédom vejének a munkatársának a barátja mesélte” történet mindig a legbüdösebb, én is mondhatnám, hogy ennél sokkal pikánsabb történetekről tudok, de komolytalan lenne, tehát inkább nem teszem. :)

„Erre lépjél faszfej.”

Szerintem összetévesztesz valamelyik kedves családtagoddal, én nem nagyon kedvelem az ilyen primitív hangnemet. Az viszont valószínű, hogy nem olvastad a többi hozzászólásomat, mert fentebb megemlítettem, hogy illene az összes hasonló gittegyletet leellenőrizni.

Mostanában annyi a balliberális „független” gittegylet, mint égen a csillag, amelyek alig pár maroknyi csóró prolit tudnak csak megmozgatni, viszont minden rendezvényükön van óriási kivetítő, hangosítás, és hacsak nem fizetnek a szervezésért, akkor nagyon sok ráérő, minden bizonnyal munkanélküli tagjuk is lehet. :)

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:26:35

@Port Kennedy(Australia): disztingváljunk. Az teljesen rendben van, ha valaki fityiszt mond, de ha a vitapartnere libsit, akkor a világ libbantjai azonnal egyesülnek, hogy bejelentsék: Magyarországon tort ül az antiszemitizmus.

clegane 2012.02.29. 17:27:20

@Farkantoán Chatpartner:
egyrészt: kérlek idézd, hol kérkedtek ezzel ebben a formában.
másrészt: látom, az ítélet már készen van a vizsgálat előtt, ugyanis még simán kiderülhet, hogy minden fillérükről el tudnak számolni.

Molnár Norbert 2012.02.29. 17:27:27

Teljes hülyeség és mellélövés ebben politikai szándékot sejteni. Mert ha ez van, akkor tényleg csinálnom kell egy ellenzéki szervezetet és ha kiderítik a milliós sikkasztásaim, örjöngő média fogja okádni a sárkánytüzet, ha meg el is kobozzák vagyonkámat, a hívek majd visszagyűjtik.

Ettől függetlenül lehet, hogy az egész fideszes/kormányközeli játék.

De kedves Vastagbőr, itt nem éppen ez a lényeg. Mert ha a Milla szervezésének semmi vaj sincs a fején, akkor is joga van az adóhatóságnak megkérdezni, minden rendben megy-e a milliós támogatások körül? Mert ezért tartjuk. A mi mutyink az jó, csak az övékra mutogatunk? Ez borzasztó, így sosem lesz itt normális politikai élet már.

És kedves Vastagbőr, nem a Békemenetre kell mutogatni, sem Hagyóra, ha rossz fát teszünk a tűzre. Akkor ezentúl senki ellen se indulhasson adóellenőrzés? Miért pont a Milla maradjon ki?

Én az elején megmondtam: saját számlára gyűjteni nem helyes. Nem hallgattak rám. Sőt, kizártak. Mi sosem kértünk egy árva fityinget sem, de másfél éve dolgozunk, törjük a fejünket. Igaz, tüntetést nem szerveztünk, ez így van. Nem lettünk népszerűek, így az ellenzéki sajtó sem kiáltana farkast, ha engem két vállra fektetni a NAV. A kutya nem sírna utánam, pedig aktívan politizálok én is.

A Milla két szervezője felvállalta, hogy törvénytelen módon gyűjtik a pénzt. Pont. Ezen felül hisztizni marhaság. Az időpontból kideríteni valamit marhaság. Ugyanis a NAV éppen hogy segített nekik: ha megvárják a 2011-es sumákolást is, az nagyon sokba került volna ennek a két emberkének. Így 2010 van csak górcső alatt, ami csak piti összegek még.

Szóval, nyugi.

Lasombra 2012.02.29. 17:28:19

@Farkantoán Chatpartner:
Te, Chatpartner, ez NEM chat!!
faszkivan, hogy 50 hsz-ből 40 a tied. ez még akkor is zavaró lenne, ha nem faszságok lennének.
újabban hozzászólásszám után fizetnek a KIM-ben, vagy te vagy itt az új házmester?
szerintem váltsál taskot valami poreszra, legalább az egyik kezed foglalt lesz, és talán meg is nyugszol.

tudom, Szűrés, meg is történt...

bioLarzen 2012.02.29. 17:28:32

Arra lennék kíváncsi, kit lep ez meg...

Nem tudom, hányan emlékeztek még arra, amikor Wachsler Tamás arra az ellenforradalmi, hazaáruló tettre ragadtatta magát, hogy indulni merészelt Orbán ellen a Fidesz elnöki posztjáért... mi történt? Behívták katonának tartalékos szogálatra - természetesen véltelen, hogy pont őt :D

Ez Orbán módszere már nagyon régóta, csak nem mindig volt ekkora rivaldafényben.

io

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:28:38

@freehckr: így van, ez a sufniban kotlott elvhű olvasói levelek stílusa a Népszavában. "Barátom megbízható halpediküröse szerint egyre többen vannak, akik..."

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:29:41

@Lasombra: Te, Chatpartner, ez NEM chat!!
- fordítva, te nem vagy partner.

marosy 2012.02.29. 17:29:50

Na végre, épp ideje volt a vörös patkányok körmére nézni.

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:30:28

@clegane: hol olvastad az ítéletet? Megírta a FAZ? :)))

béla a görög (törölt) 2012.02.29. 17:31:10

Botrány akkor lenne ha az APEH (nekem jó így) valóban betöltené funkcióját és elkapná az általad is felsorol milliárdos adócsalókat, képviselőket (is). Közbeszerzések - ooohhhh...
Ez csak egyszerű hatalmi vegzálás.
Előbb-utóbb meg lesz a millás résztvevő a felvonulásokon.
Orbán olyan kretén és arrogáns, hogy kiprovokálja.

bioLarzen 2012.02.29. 17:32:42

@Muad\\\'Dib:

Szia,
szerintem megválazoltad a saját kérdésed: természetesen szabad - de nem is ezzel van a gond itt sztem, hanem amit előtte írsz azzal: nem a jog a gond itt, hanem az, ahogy és amilyen céllal/okból használják. Ugyanez volt a helyzet a kínai államfő látogatásával véletlenül épp egyidőben, adategyeztetésre berendeltek esete... Valószínűleg ott sem történt semmi jogellenes, ha ezt az oldalát nézzük...

Tudod, olyan ez, mint a kés: remek, sokcélú szerszém - csak akkor van gond vele, ha fegyverként használják. Nem a kés létezése a baj, hanem a felhasználásának a módja/indoka.

bio

clegane 2012.02.29. 17:33:13

@Farkantoán Chatpartner:
azt írtad,
"nem azzal kérkedtek a békések, hogy háháhááá, ennyi és ennyi pénzt gyűjtöttünk illegálisan. "
ami mintegy arra utalt, mintha a Milla ezt tette volna szerinted, és itt az "illegálisan" kitételen akadtam fenn.

komplikato 2012.02.29. 17:33:42

@Molnár Norbert: "Teljes hülyeség és mellélövés ebben politikai szándékot sejteni. "
Pontosan.
Amikor előző narancsos kormány alatt csináltak ki konkurens cégeket az APEH által vagy olyanokat akik nem úgy működtek együtt ahogy a narancsos cégek elvárták, akkor sem politikai indíttatás volt. Az okot PÉNZ-nek hívják, sok pénznek.

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:34:46

@clegane: nem himbálódzol eléggé ebben a szélcsendben.

Hertelendi 2012.02.29. 17:35:11

A NAV a Békamenet után is érdeklődni fog? Mert úgy lenne tiszta. Ott azért már több tízmilliós tételekről lehet szó...

komplikato 2012.02.29. 17:35:51

@Molnár Norbert: "Mert ha a Milla szervezésének semmi vaj sincs a fején, akkor is joga van az adóhatóságnak megkérdezni, minden rendben megy-e a milliós támogatások körül? Mert ezért tartjuk. A mi mutyink az jó, csak az övékra mutogatunk? Ez borzasztó, így sosem lesz itt normális politikai élet már.

És kedves Vastagbőr, nem a Békemenetre kell mutogatni, ..."

Ezek szerint a Békemenetet már leellenőrizte a NAV? :)
Mondtam már, hogy tudok vízen járni?

Farkantoán Chatpartner 2012.02.29. 17:36:41

@Hertelendi: megtetted a feljelentést, mukikám, vagy csak névtelenül mered jártatni a szádat ebben a piszkos nagy sajtóüldözésben?

bebe tv 2012.02.29. 17:37:18

@Farkantoán Chatpartner: Már hogyne tudnék róla, amikor tőlem 5 háznyira zajlott le a dzsambori.

ZSírfeka 2012.02.29. 17:37:30

@Farkantoán Chatpartner:
:)
Azok közé tartozom, aki nem jobb és bal oldalt látnak Magyarországon, hanem a fentet, és a lentet.
Ugyanúgy utálom a Gyurcsányt, mint az Orbánt, a sleppjükkel egyetemben.
Így nem mondanám, hogy én is beégtem az Operánál, bár azt hiszem, ott a kormány égett be a legjobban.
És mindig elcsodálkozom, hogy miközben simán ők megegyeznek a háttérben, a híveik nem látnak tovább az orruknál, és képesek egymást marni, hogy melyik a kisebb gazember. Mert az a szomorú, hogy azon megy a vita, hogy ha az egyik oldal lerablózza a másikat, akkor a másik oldal azzal vág vissza, hogy amit ti műveltetek, az még nagyobb rablás. Elképesztő.
Ezért nem szavazok soha parlamenti pártra, inkább vesszen el a szavazatom egy függetlenre, vagy egy kis pártra.
Ettől függetlenül ahol kilóg a lóláb, megvan a véleményem, akár jobb, akár baloldali baromságot látok.
Sajnos mindkettővel tele van a padlás.

NA YA! 2012.02.29. 17:39:57

@marosy: "Na végre, épp ideje volt a vörös patkányok körmére nézni."

Na és milyen volt a körmük a vörös patkányoknak, mesélj?;)

Hertelendi 2012.02.29. 17:41:16

@Farkantoán Chatpartner: Te ki a fasz vagy hülyegyerek? Miért nem nyalod inkább a viki seggét?

Ha lehet ne pofázz bele a kommentjeimbe, eszemben sincs veled bármit is megbeszélni!

Patkány!

hümhüm 2012.02.29. 17:41:46

@Dekatlon:
"elmondom neked a tuti receptet: önöknél a felületes vizsgálat hiányosságokra UTALÓ nyomokat fedeztünk fel, aminek büntetési tétele 1 millió, hogy stílszerű legyek. A mélyebb vizsgálatot egyenlőre nem rendeljük el. Egyelőre. Értve vagyunk? "

He he, ne hülyéskedj. Ha hiány van (s nem "hiányosság..") , és direkt nem deríti ki az ellenőr, akkor korrupció gyanújába keveredik (az ellenőrzött is), ráadásul könnyű lebuktatni. Ilyet csak nagyon hülye revizorok vállalnak be. Lehet is időnként olvasni róluk. Ha nincs hiány, akkor meg vizsgálódhatnak, nincs büntetés.
Az általad leírt "tuti módszer" csak filmek forgatókönyvében létezik, a valóság egész más. Sokkal rámenősebb annál a NAV, mintsem hogy ne verje ki a jogos adótartozást, késedelmi pótlékot és bírságot a delikvensből. Ha egyébként előzetesen látják, hogy a "célszemély" vagy cég nagy valószínűséggel teljesen tiszta, unalmas eset, bele sem kezdenek az ellenőrzésbe. Természetesen könnyen kipörgeti "véletlenszerűen" az ellenőrzendő adóalanyokat meghatározó számítógépes rendszer, ha az illető alany évek óta nem nyújtott be adóbevallást, rendszeresen minimális jövedelemről ad be bevallást, nem fizeti be, bár bevallja az adót, az éves záróbevallásának feldolgozásakor gépileg kiderül, hogy ellentmondás van az adatokban, az adóbevallás és az illetékköteles vagyonszerzés mértéke nincs összhangban stb. stb.
Ilyenkor, ha csak lehet, leellenőrzik, jól megbüntetik, aztán le van tudva az ügy.
Az efféle III/III-as zsarolós módszerek elképzelése marhaság.
Szerintem a szóbanforgó millás faszinál az adóbevallás hiánya mellett az tűnt fel, hogy a bankszámlájára gyűjtött pénzadományokat. Nagy barom, úgy látszik, nem tudja, hogy a bankoknak a pénzmosás megakadályozását szolgáló törvény értelmében az ilyet kötelességük jelenteni többek között az adóhivatalnak is.

Molnár Norbert 2012.02.29. 17:41:51

@Kompli: Nem tudom, a Békemenetet leellenőrizték volna-e, de nem ez a lényeg. Nem az a kérdés, hogy az ország összes vállalkozóját ellenőrizték-e, ha téged ellenőriznek. Az a kérdés, hogy azon fennakadunk-e, ha valakik milliókat kapnak saját számlára. Akár még teljes jószándékkal és jóakarattal csinálva is. Ha nem, akkor bocs, nem szóltam, de megadnám a számlaszámomat.

Itt az egészben egy bűvös szó van: a tüntetés. Mivel ez van benne, ezért a NAV vizsgálat rögtön elnyomás lesz. Persze, mindenki annak érzi, akit behívnak. Én is voltam, meg is büntettek. Ez van, jogos volt. Ja, bocs, én nem tüntettem, így nem is mondod, hogy a piszok Gyurcsány lépett rá a kezemre. (mert akkor még ő volt a góré).

Nem kérdőjelezem meg, a fiúk a millánál jószándékúak. De nem voltak hajlandóak rendbetenni a pénzügyeket. Most majd rákényszerülnek.

Anarchy 2012.02.29. 17:42:42

@Farkantoán Chatpartner: "komcsi droid?"

Muhaha!!! Komcsi droid én? Tényleg nem vagy túl okos!
Gecire megvetek mindenféle kommunizálást, éppen ezért (bár eleinte lájtosan bizalmat szavaztam nekik) köpök a Fideszre. Ki volt az aki a rendszerváltás óta mert ennyire nyilvánvalóan államosítani ("növelni az állam szerepét")???
Jobboldali vagyok (semmi esetre nem baloldali), de a fidesz baloldali (sajnos, mert így aztán a teljes politikai palettától viszolygok).

bebe tv 2012.02.29. 17:46:11

@freehckr: Ezt nem a szomszédom vejének a lányának a férjétől tudom hanem onnan, hogy tőlem 5 háznyira mérték ki a nászmenetnek a kaját zeneszóval. Mivel pedig magam voltam a szem és fültanúja az esetnek, így a tévedés kizárva okán még az alpári megjegyzést is úgy érzem megengedhettem magamnak, és csak azután követlek meg ezért, ha majd a többi hozzászólásod
is kiértékeltem.

hümhüm 2012.02.29. 17:50:59

@sárkányfő: "Milla: NAV, adóellenőrzés - Bayer-menet: se NAV, se adóellenőrzés"

Szerinted az ú.n. békemenettel kapcsolatban mit kellene ellenőriznie a NAV-nak? Ha tudod, írd meg ide, de írd meg nyugodtan a NAV megfelelő ellenőrzési osztályának is, kapva kapnak rajta, ha nem írsz hülyeséget.

The butcher strikes back 2012.02.29. 17:51:35

A NAV-ra rá lehet küldeni a NAV-ot? :)

komplikato 2012.02.29. 17:52:52

@Molnár Norbert: "Nem tudom, a Békemenetet leellenőrizték volna-e, de nem ez a lényeg."
Az egész rohadt törvényi végrehajtás idehaza kivételezésekre és kiskapukra épül. Szóval pont ez a lényeg. Meg az időzítés. A Millában annyira nem hiszek, de a véletlenül pont "jókor" ellenük bevetett eszközökben még annyira sem.
Amúgy volt olyan főnököm, aki több milliárddal lógott az Apehnek és sem ejnye bejnyét nem kapott, sem ellenőrzést, hát nem fura? Persze ment feketelistára, amin úgy is csak 1-2 hónapig látszik, ő meg ez alatt papíron létrehozott és eltüntetett 5-6 céget. És ilyen cégből meg vállalkozóból Dunár lehet rekeszteni, de fura mód ők megússzák.

Molnár Norbert 2012.02.29. 17:56:51

@Kompli: Még egyszer. Ha egy nyilvánvalóan rossz pénzbeszedési módszer fölött azért siklunk el, mert "a mi kutyánk kölyke", akkor inkább ne menjünk tüntetni. Minek? Hogy csak kicseréljük a mutyielitet? Persze a Milláról nem gondolom, hogy ezt csinálná, de azt gondolom, annyira anarchisták lettek, hogy nem törődnek a törvényesség látszatával sem. Szerintük itt nincs jogállam, ergo, őnekik sem kell az adózás szabályainak megfelelni.

Csakhogy ez hamis látásmód.

Vannak súlyos sérülései a jogállamnak, de ez nem jogosít fel engem, hogy teljes anarchiában éljek.

freehckr 2012.02.29. 17:57:16

@bebe tv: „tőlem 5 háznyira mérték ki a nászmenetnek a kaját”

Igen, pont erre írtam, hogy komolytalan megjegyzés, mivel ilyesféle mesét én is ki tudnék találni, de hasonlóképp az is komolytalan lenne. :)

„csak azután követlek meg”

Nyugodj meg, egyáltalán nem szorulok rá, a hozzászólásainkat olvasók majd megítélnek minket. :)

zigzeg 2012.02.29. 17:58:39

Kinyomoztam aszerver logokból, hogy fidesz.hu domain-es proxy-n keresztül Farkantoán Chatpartner néven maga Budai Gyula trollkodik itt :)

Tell Vilmos 2012.02.29. 17:59:45

Tipikus hatalmi reakció!
Vadkeleten szoktak ilyen módszerekkel bevetni! 1ébként pedig nem is értem a dolgot, mert a Milla annyira 1 ártalmatlan szervezet, soha nem lesz belőlük pártcsíra, de még hasonló sem. Libsi fiúkák "szokásos" performansza. Én a hatalom helyében hagynám kiengedni a gőzt, oszt utána mindenki hazamegy építeni tovább a kapitalizmust...

bebe tv 2012.02.29. 18:01:47

@Molnár Norbert: Itt az egészben egy bűvös szó van: a tüntetés. Mivel ez van benne, ezért a NAV vizsgálat rögtön elnyomás lesz.
Sajnos igen. Ha nem úgy táncolsz ahogy én fütyülök, akkor ne csodálkozz ha az esküvőd után megjelenik nálad a NAV és a nászajándékok és a menyecsketánc bevétele után érdeklődik.
Remélem érthetően írtam le. A helyzet ugyan az, mert itt is meg ott is civilek pénze került civilekhez.
Milyen számlákat kér a NAV? Ja a hangosításét? És ha ingyen csinálta valaki?
Valaki biztosan utasította NAV-t, hogy tessék szimatolni, hiszen 9 banknál is szimatoltak a 2 srác bankszámlája után. Széles úrnál vajon járt a NAV? Ugye nem. Akkor meg a NAV nem végzi tisztességesen a munkáját. Én ezt így fogom fel.

dr. Erika Zangolna 2012.02.29. 18:02:16

A nav a hatalom láncos kutyája. Azért magasak az adók, és sok a kiskapu, hogy az árérzékeny piaci versenyben kénytelenek legyenek csalni azok, akik életben akarnak maradni. Innentől kezdve a hatalom markában vannak azok is, akik nem a közszférában dolgoznak.

Takács Bálint 2012.02.29. 18:02:33

Szörnyű ami itt történik!
Valakit be lehet rendelni a NAV-hoz, aki három évig b@szik adóbevallást beadni!!! (erről a postoló szemérmesen hallgat)

Az, hogy pl. az amerikai adóhatóság, már 2009-ban úgy seggbeqrta volna z illetőt emiatt, hogy azóta is csak terpeszben szaladna, ne zavarja a demokráciáért aggódókat...

Glocker 2012.02.29. 18:04:27

Mondjuk ez azért vicces:

Mint mondta, a vizsgálat a 2006-2010-es időszakra irányul, ezekre az évekre nem nyújtott be adóbevallást, amiért bírságra számít, ugyanakkor a jövedelmei után befizette az szja-t.

moonchild 2012.02.29. 18:05:15

Kedves Farkantoán Chatpartner
Engem is érdekelne ez a pénzkeresti mód amit művelsz Hol lehet jelentkezni?
Egyébiránt ha te vagy a becsület bajnoka, mesélj légyszíves arról hogy a forint elleni támadáson a magyar-és ebbe a fidesz is beletartozik- politikusok mennyit kaszáltak az árfolyammozgásokon?

Ha nem esett volna le ide nem pártkatonák írogatnak hanem olyanok akiknek tele a répa!
OK. Gondolom neked ez feladatod, ezért fizetnek és nem kétlem jó pénzért akár közeli hozzátartozodat is hidegre teszed. Mindenki maga választ, de némi invenciozusabb kommentet, mivel így kilóg a lóláb és elé silány!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.02.29. 18:09:19

nem tudom mit púposkodnak ezek a millások?
ki a bánatos elárvult lófasz aki saját számlára utaltat a fanokkal?
jó nagy idióta, nála már csak az idiótább aki utal.
így jár aki tarhál a neten..hamar kiderül.

bebe tv 2012.02.29. 18:11:46

@freehckr: Igen, pont erre írtam, hogy komolytalan megjegyzés, mivel ilyesféle mesét én is ki tudnék találni, de hasonlóképp az is komolytalan lenne. :)
Ha te mondod akkor biztosan úgy is van. Csak egy baj van vele, hogy nem te voltál a szemtanúja.
Ezek után azt hiszel amit akarsz és csak megerősítesz engem abban, hogy a rád tett megjegyzésem jogossága nem kérdőjelezhető meg. Ezzel a téma részemről befejezve.

Asztalos Gábor 2 2012.02.29. 18:13:18

@Takács Bálint:
"
Valakit be lehet rendelni a NAV-hoz, aki három évig b@szik adóbevallást beadni!!! (erről a postoló szemérmesen hallgat)"

nem 3 hanem 5
és azért csak annyi, mert max 5 évre visszamenőleg vizsgálódhat az apeh.

a tüntetésszervező egy tipikus belvárosi hülyelibsi, akinek fogalma sincs a való világról, mert még a leghülyébb vállalkozó is tudja hogy egyetlen bevalláselmulasztás vagy magán ill. szervezeti pénzek keveredése miatt garantált a seggbebaszás.

ja és fasza módszert találtak ki a millások a kormány lejáratására, hiszen az adótitok miatt a NAV nem reagálhat érdemben.

is 2012.02.29. 18:14:20

@hümhüm: ki fizette a buszokat? akinek fizették, annak a bevételei között le van-e lömyvelve? kaptak-e a Lungo Dromosok pénzt? ha igen, kitől, mennyit, van-e róla nyugat? ki csinálta a nem leszünk gyarmat molinot, és mennyiért? ki fizette? a fákláykat ki szállítota, ki fizette? miből? ki reklámozza most az egészet plakátokon? milyen pénzből?

na, abszolút kapásból. azt hittem ennyi mindenkinek megy magától is, de szívesen segítünk a szellemileg elesettebb polgártársainkon is.

abrelosojos 2012.02.29. 18:15:18

@freehckr: "felsőbb utasításra", "célzatos". te nem tudsz olvasni?

Hertelendi 2012.02.29. 18:19:35

@moonchild: Maximálisan egyetértek:)))
Nem érdemes foglalkozni vele, én már elküldtem melegebb éghajlatra:)))

Azóta nem ír, de fél óra múlva megint itt lesz más nickel és megint fröcskölni fog:)

abrelosojos 2012.02.29. 18:19:59

@Muad\\\'Dib: de szabad. csak nem politikai célzattal, nem megfélelmlítésül, vagy erőfitogtatásul, vagy revansvételért, vagy hatalmi fölénnyel való visszaélés okán - mert lehet, vagy arrrogancia okán, vagy...

hümhüm 2012.02.29. 18:21:25

@is: Ezek teljesen jogos kédések (a Lungo Dromos kérdéstől eltekintve. Bocs, de az hülyeség. A NAV nem nyomozati szerv). Csak az a lényeg, hogy adóalanyoknak kell feltenni ellenőrzés során. Azt kell megírnod a NAV illetékes ellenőrzési osztályának, hogy mely adóalanyokat ellenőrizze.

hétköznapi naplopó · http://hetkoznapinaplopo.blog.hu/ 2012.02.29. 18:22:04

"A március 15-i tüntetéseket a kormány úgy próbálta megakadályozni, hogy Budapest összes tüntetésre alkalmas terét lefoglalta."

van esze vityeknak. grat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.02.29. 18:24:37

Pedig van ellenük egy kurva egyszerű módszer (a NAV ellen) : Mindennek rendben kell lennie, és akkor nem tudnak mit kezdeni.
Majd a sajtót teleszórni azzal, hogy baszogatják a civil szervezeteket.

Én most megyek kb. negyedszer a NAV-hoz, hogy jó lesz-e az adóbevallásom, mert egy hót egyszerű végkielégítést beírva a bevallásba, a NAV-os ügyintézők nem tudják eldönteni, hogy az úgy jó-e.
De persze ha az ő döntésük alapján jó, é s mégsem az, akkor kit b*nak meg? Engem.
Lesz is vagy 500 ezer bevételük, ha megbüntetnek. (Nekem meg mínusz teljes vagyonom.)

Egyetértek, tényleg a nagyhalakat kellenevegzálni első körben, csak ugye pénz beszél.

Molnár Norbert 2012.02.29. 18:24:40

@bebe tv: Ez csak feltételezés. Semmi sem bizonyítja, hogy a vizsgálat politikai indíttatású. Ezt mi véljük így, szerintem meg a NAV számára egy tuti fogás, hiszen csak bele kellett olvasni a blogba. Még ha nem is kaszálnak rajta, mert nem érdekük a nagy botrány, akkor is egy jó pont felfelé. Ennyiben tehát biztos van benne a bizonyíthatnék, de még az is lehet, hogy a vizsgáló ellenzéki, ennyi erővel, de neki ez a dolga.

Ha most elkezdek gyűjteni a számlámra egy nemes célért, az jó lesz? Megvédtek, hogy ne tudjon a NAV leszedálni vagy egyetértetek, hogy ez eléggé rossz ötlet volt a részemről?

Miért nem csinál a Milla alapítványt? Ezt nem kérdi senki? Akkor törvényes lenne, ellenőrizhető, a szabályozás biztosítaná, hogy mindenki nyugodtan adakozhasson.

Melchi Zadok 2012.02.29. 18:24:57

én csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon melyik korábbi leamortizált, nevetségessé tett fideszdroid jelent meg itt farkantoán chatpartner néven?

tippek?

stratez?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.02.29. 18:25:05

@hétköznapi naplopó: Nem értem, miért csak a Belvárosban lehetne tüntetni :)

Ambiorix 2012.02.29. 18:27:25

Ne már, balos tüntetésszervezőkre is vonatkoznak az adótörvények? Barátom, ez de durva.... Remélem, legalább a KRESZ alól felmentést kapnak, vagy valami.

Melchi Zadok 2012.02.29. 18:34:31

@Ambiorix: sikerült faszán megértened a lényeget...

komplikato 2012.02.29. 18:36:57

@Asztalos Gábor 2: "a leghülyébb vállalkozó is tudja hogy egyetlen bevalláselmulasztás vagy magán ill. szervezeti pénzek keveredése miatt garantált a seggbebaszás."
Nyilván ezért nem szokás kies hazánkban olyat cseszegetni aki milliárdos összegekben nem fizet járulékokat ... hoppá bilibe lógott a kezem.

komplikato 2012.02.29. 18:37:51

@ColT: Mert a Hűvös völgyben nem venné észre a kutya sem? :D

WhyCantITouchIt? 2012.02.29. 18:38:11

Botrány!!!!!

Ha létezik pokol (bár személyes véleményem szerint nem létezik), akkor nyugalom srácok, a szórásból bizony a hangulatkeltők sem maradnak ki:P

Bár jobban belegondolva teli van jó arccal az a hely, meg van sör.
Jól fizet a hangulatkeltés? Ebben a félévben nem kapok ösztöndíjat, vmivel pótolni kell a kiesést.

Botrány! Az ******!

komplikato 2012.02.29. 18:40:37

@is: Frissebb téma a Békemenet 2012 plakátokat ki fizette? :D

komplikato 2012.02.29. 18:41:35

@Ambiorix: "Ne már, balos tüntetésszervezőkre is vonatkoznak az adótörvények?"
Ismételten jön a kérdés, miért csak rájuk vonatkozik? vagy ellen-oldalon kit is vizsgált a közelmúltban a NAV?

windex 2012.02.29. 18:43:22

@Hertelendi: farkantoán az ovi homokozójában köpködő, vörösfejű dagadt kis balfék, akit otthon túl sokszor csesznek le, és ritkán kap zsebpénzt, akkor is kevesebbet, mint móricka :-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.02.29. 18:45:04

@Kompli: Szerintem simán. Nem oda kell gondolni, csak ha nem a Kossuth téren, akkor valami külvárosi placcon.
Ha valóban odamegy 10000 ember, az ott is feltűnő, és a sajtót is ki lehet rángatni, ha van 1-2 kapcsolat.

Meg most akkor kérdés, mennyire elkötelezettek a zemberek. Ha igazi harcos akármipártiak, akkor akkor is tüntetnek, ha Orbánok potyognak az égből.

Plain Jane 2012.02.29. 18:45:24

@ColT: mert, Érdre vagy Zalaegerszegre elmennél? :)

Amúgy meg elég szomorú látni, hogy így egymásnak estek. Ennek semmi haszna - és mennyivel jobb ez annál, amit a kormány csinál mondjuk? Lszi csináljatok valami hasznosat ennyi idő alatt :)

Asztalos Gábor 2 2012.02.29. 18:49:34

@Kompli:
"olyat cseszegetni aki milliárdos összegekben nem fizet járulékokat ... hoppá bilibe lógott a kezem"

régi bölcsesség, hogy lopni csak nagyban szabad.
Zusi 70 misiért kapott vagy öt évet, Hunvald milliárdokért másfelet.

@ColT:
"Nem értem, miért csak a Belvárosban lehetne tüntetni :)"
Egy igazi libsinek a nagykörúton kívül már vidék. Oda meg csak akkor mennek, ha éppen párszáz misiért lehet filmet forgatni a romák szomorú helyzetéről.

jet set 2012.02.29. 18:52:54

A századvéges 2Mrd-ról is lesz cikk? Az az igazi vastagbőr!

harcos77 2012.02.29. 18:53:00

Az egyik megyei, akkor még apeh-nél a saját büféjüket egy nap alatt kétszer büntették meg.

Tita nick 2012.02.29. 18:53:58

Ez az. Ezt érdemli ez a liberális csürhe! DDD

windex 2012.02.29. 18:54:35

@Molnár Norbert: szép védőbeszéd volt :-) és ha svédországban élnénk, simán be is nyalnám. de itt már sokszor láttunk karón varjút, mindkét oldal élt és él ezzel az általuk vélt törvényes eszközzel (kikerekedett szeműek kérdezgetik, hogy most ezzel mi a baj?). de nemhogy nem elegáns, hanem civilizálatlan, erőzsakos, pökhendi és arrogáns dolog egy hatóságot erődemonstrációra használni. titpikusan az viselkedik így, aki tudja, vagy úgy véli, hogy nincs, aki ellenőrizze, elszámoltassa, neadjisten megbüntesse. és azért nem tudom elhinni, hogy nem így van, mert ebben az országban aki hatalmon volt, élt ezzel a maffiaeszközzel. egyben persze lejáratja magát. várom (persze hiába) azt a politikai pártot, amelyik magyarországon, hataloma teljes tudatában nem él majd ezzel. ami a dolog gyakorlati oldalát illeti, a NAV vizsgálódjon csak, mint a kopó, azért fizetjük. a NAV-val semmi gond, azzal van a gond, aki nem rendeltetésszerűen használja ezt az intézményt.

mh1973 2012.02.29. 18:59:01

Tehát leszögezhetjük, a milliárdos adócsalókat nem piszkálják, az ellentüntetés szervezőit meg raportra hívja a nav, briliáns ötlet, pont az ilyenekért gyűlölöm ezt a mocskos, szétszakított országot!

.gereblye 2012.02.29. 19:02:51

a besúgók pártja erőt fitogtat, ijesztget. :)

be vagytok szarva, mi? szektások.

ketroot 2012.02.29. 19:03:46

@jet set:

Az teljesen rendben van, a lényeg, hogy a "libsik", "komcsi droidok", "vörösök" jól megkapják!

@mh1973:

Én is.

windex 2012.02.29. 19:04:50

@jet set: jó lenne, ha lenne cikk, de nem elfogult, mert olyan sűrűn hányja a sz@rt mindkét oldal, hogy nem látunk tisztán. vádak és hangerő, de adatok? azokat hol találjuk? szimpla számokat, hogy ki mikor mit kapott, és hogyan, kinek, miért adott tovább. gondolom, kiderülne néhány szabálytalanság, ami nem újság, mert a majdelintézzükvalahogy országában durván 70 éve biztos így mennek a dolgok, pártoldalra tekintet nélkül. aztán valószínűleg kiderülne olyan is, hogy nem is volt olyan nagy rablás, vagy nem is rablás volt, csak a szokásos, kishazánkban hagyományos ügymenet, pl valakik elvégeznek valami munkát, de ezért nem lehet kifizetni őket, mert olyan jogcím nincs, hát majd kerülő utakon, de elsimítjuk, és akkor kiderülne mondjuk olyasmi is, hogy a szerencsétlenek végül sokan kaptak nagyon keveset. simán belefér. aztán persze megy az egymásra mutogatás, mert senki nem tiszta, és nem azért, mert gazok, hanem mert a rendszerek működése mindig valahogy "úgy" marad. mint a korrupció. és mindenki, oldaltól függetlenül ugyanabban a rendszerben próbál megélni, és ügyeskedik - végső soron szabálytalanul - kicsiben, nagyban. szóval nem is az a baj, hogy a századvég így, meg a századvég úgy, hanem hogy hagyják, hogy találgassunk. ami az én számból még találgatásnak hangzik, de máséból már vádnak. kinek jó ez? ha kiderül, hogy ki miben tévedett, azért, ha nem derül ki, azért.

kirsten 2012.02.29. 19:07:02

@Farkantoán Chatpartner: A baromállat te vagy ha nem veszed észre hogy itt már azóta egyfolytában épül le a demokrácia amióta a fityisz hatalomra került. Nincs független OVB, AB, ügyészség, bíróság, KT,. Minden az elmebeteg nagyvezíretek és bandája kezében van.

Steve31 2012.02.29. 19:08:32

Mocskos orbán! Dögölj már meg!

kirsten 2012.02.29. 19:09:24

@ketroot: Magatokat ne hagyd ki. Lámpavas, kötél ahogy másoknak ajánlottátok, közben nektek való.

ketroot 2012.02.29. 19:10:36

@kirsten:

Te most miről beszélsz? Kinek mit ajánlottam?

Miért, nem vastagon megy a mocskolódás fentebb?

windex 2012.02.29. 19:12:54

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: és annyira feszengett a NAV ellenőre, hogy elmondta, "felsőbb utasításra", és szívesen segít kitölteni :-)

Móg 2012.02.29. 19:14:06

mivel Budapesten megalakították a katasztrófavédelmiirodát
a vonuló tűzoltók fele feleslegessé vált,el is bocsájtották.
ez a rizsa
szerintem meg mivel tüntettek a tűzoltók meg kell mutatni nekik
hol van a magyarok uristene
hogy leéghet a fél város,mert nincs tüzoltó ?

windex 2012.02.29. 19:17:45

@kirsten: nem csak azóta. ez a realitás. az előzőek is éltek hasonló eszközökkel. megvan? 19 1 híján 20? magadat féltsd, ne valamelyik oldalt. mindig gyanakodj mindegyikre. amióta élek - és nem 20-onéves vagyok, sajnos :-) - azóta még nem volt olyan, hogy a polbandákkal ne lett volna bajom. hol erkölcsi, hol kulturális, hol gazdasági, hol ezek tetszés szerinti kombinációja szerinti

sárkányfő 2012.02.29. 19:19:43

@Farkantoán Chatpartner: mi van kara kán, már annyi helyről kitiltottak a régi nikkeddel, hogy már újat kellett csinálnod? azt hiszed nem ismerünk fel a tahó egysoros zsigeri gyűlölettől izzó primkó beszólásaidról? és mióta is kell "kérkedni" bárkinek a bevételéről ahhoz, hogy a NAv vizsgálja? micsoda hülyeség már ez?

A főállásban gyűlölködő Bayer a szlovák rendszámos kocsija óta nem tagadhatja, hogy a zsebét jobban szereti, mint a tisztességes adófizetést. a felvonás pedig nyilván milliókba került, szóval egy adóelkerülő sok pénz közelébe kerül, akkor jogos a vizsgálat, de tudod mit? még ürügy se kell.

Kár a gőzért, mind a NAV, mint az MTV Híradó nyilvánvalóan szélsőségesen kettős mércét alkalmaz, a Millát ahogy tudják cenzúrázzák, basztatják, a fideszes bulikat meg pont ellenkezőleg.

ja és akiket felhoztak vidékről buszokkal, azok kaptak számlát az útiköltségükről?

Ianas 2012.02.29. 19:21:00

Te Űr Isten. Kár volt beleolvasnom a kommentekbe. Ennyi hülyét még nem láttam egy helyen, ez már görbíti a téridőt.

Komolyan, hogy élhet még ma is ennyi hülye agymosott troll ebben az országban? Szerintetek van olyan párt, egyetlenegy, aki a MI érdekeinket szolgálja?

Na jó, nem csatlakozom a sorhoz inkább hülye kérdésekkel.

pneumónia 2012.02.29. 19:21:44

Nem csodálkoznék, ha kiderülne hogy a balliberális milliárdosok tömnék a "Millást"

Ez pont olyan mint a klubrádiós hiszti, az nem fájt hogy a karhatalom 2 éve erőszakosan országos rádiót csinált belőle, és elnyomott más rádiókat, többet közt cimborám is kirúgták (helyi politikaimentes "lavorrádió" volt) Tipikus kettős mérce, hányinger....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.02.29. 19:22:45

@Asztalos Gábor 2: Mondjuk ez is igaz, de a Jobbikot csak nem zavarná ilyesmi :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.02.29. 19:24:28

@Farkantoán Chatpartner: Milyen érdekes, egy csomó emberre meg nem száll rá, akiről mindenki tudja, hogy adócsal.

billy reed 2012.02.29. 19:26:23

Milyen ideges a Fityisz, mennyi bértollnok kommentál most hirtelen...jön március 15? Vagy mi van?
Vannak bizonyos események, melyek előtt/után ugrásszerűen nő a számuk. /Pali bá plágiuma, Békamenet stb./
Valszeg az én adómból fizetik ezeket a "kommentelőket"
Ez egy ilyen ország, na...

A cikkhez: Valaki mást várt ezektől?
Hiába mondjuk ki, hogy a király meztelen, a droidok programozottan működnek...

windex 2012.02.29. 19:29:27

@FILTOL: hát az utaltat saját számlára, aki nem a pénzzel törődik. így ebben nincs is olyan rutinja, mint neked. persze ebből az következne, hogy adócsaláson se töri a fejét, mint oly sok millió honfitársunk. mondjukpéldául. ez is egy tipp. ha már így rákérdeztél. persze az olyan rutinosoknak, mint te (tényleg, honnan a rutin?), ez a változat eszébe se jut, mert automatikusan jár az agya egy bizonyos rugóra :-) ja és hogy a benemvallás? én is mulastottam már el trehányságból. jól meg is büntettek érte. aztán a következő évtől már rutinosan (!) 0-ás bevallásokat adtam postára. és ha volt kedvem, később foglalkoztam vele. vagy nem. aztán adót is fizettem. vagy nem. ha vol miből, mérsékelt lelkesedéssel megtettem, ha nem volt miből, megrántottam a vállam... nahát, lehet, hogy idő közben én is rutinos (!) lettem, mint te? :-)

Sátán meg a Jocó 2012.02.29. 19:29:39

az -természetesen- nem botrány, amikor nemzeti vállalkozókat, gárdistákat vegzáltak/nak sorozatban az apehosok... :)

de ezek a libsi csökevényekhez mennek ki, akkor máris Vlagyivosztokig hallatszik a jól megkomponált ajvékolás :)

ki érti ezt?... :)

költői kérdés... :)
ki érti ezt? :))

sárkányfő 2012.02.29. 19:29:41

@billy reed: jogos. nekem is meglepő micsoda hisztirohamot kapott pár fidesztroll.

szerintem be vannak szarva, hogy többen lesznek a Millán mint Orbánon, és akkor jajistenemmileszittavilágvége.
pedig nem kéne izgulniuk, náluk az országos pártszervezet szervez, megint jönnek majd fel vidékről, ezzel senki nem tud versenyezni. persze nem is akar, a demokrácia nem a tömegek méretén múlik, de ezt ők úgyse értik meg.

windex 2012.02.29. 19:34:11

@ColT: hát mert azoknak van fasza könyvelője! tehát papírforma szerint nem csalnak adót. közbe dehogynem, de ugye más a hivatali rend, a jog, a papírozás, és más az igazság.

kirsten 2012.02.29. 19:39:25

@Farkantoán Chatpartner: De te sem vagy partner csak az agymosott birkanyájatokna. Legfeljebb még az elmebeteg gyáva vezérednek.

windex 2012.02.29. 19:40:44

@Sátán meg a Jocó: de, ugyanúgy az, ha a hatalom meghosszíbbított ökleként teszik, és nem vak hivatalként. és ha úgy véled, azokhoz ökölként mentek, akkor élhetünk a gyanúperrel, hogy most ezekhez is. és ahogy akkor helytelen volt - mondhani köcsög dolog, köpni kell - úgy most is köpni kell. utálhatod "ezeket az ajvékolókat", mégsem jó ez a szemlélet, hogy ha akkor mentek, menjenek most is. nem jó, most se azért menjenek, és akkor se azért menjenek, és a gárdistákat - mivel a hülyeség szabad állampolgári jog, amiért senkit nem lehet vegzálni - más eszközzel kell kordában tartani. de egy hivatallal zaklatni, zsarolni, sakkban tartani bárkit mosckos, maffiózó tempó

Kalmár 2012.02.29. 19:45:44

@sárkányfő: Igazán nem szeretném, ha megbántanálak, de a jobboldalon, nem találsz olyat akiben felmerülne, hogy egy millás deviáns felvonuláson valaha többen lesznek, mint a Fidesz hétvégi kispályás meccsén egy határszéli faluban.
Mókás, hogy eltűnt a retorikátokból, az utca visszafoglalása, a megszűnt Fidesztábor, a mese arról, hogy ugyanúgy zúg majd az Orbán takarodj, mint ahogy fletónak szólt százezrektől.....
Most az van, hogy :
Nem is versenyzünk!
Nem a méret a lényeg!
Ezek nem is igazi felvonulók, külföldiek(az nem ér), vidékiek(azok nem is emberek), nyugdíjasok! (ezek, miért nem a VV5-öt nézik??) pénzért jöttek(ez a legjobb), a mieink bezzeg értelmiségiek(csak a bunkókat köpték le legutóbb is)!!
stb.....:))
Egy picit azért savanyú a szőlő, nem?

Dodobirrd 2012.02.29. 19:50:19

Lófaszt botrányos, te beteg vagy. Én már egy éve elmondtam, hogy ezt kellene vizsgálni, ugyanis a tüntetéseket úgy szervezték, hogy Fölkel meg Torsa magánszámláját kitették és arra lehetett utalni!!!!

Csak kiváncsi vagyok mielőtt megírtad a posztot, tudtad-e hogy ez jogilag jövedelemnek számít és adócsalást valósítottak meg, ha nem valották be. Ja persze baloldali logika szerint szabad bűncselekményeket elkövetni, amennyiben "ellenzékiek" követik el. És az a szemét aki a bűncselekményeket felderíti. Mekkora patkány hozzáállás ez már?

Dodobirrd 2012.02.29. 19:55:38

"A Milla két magánszemély számlájára gyűjtött adományokat és nem is keveset - milliós tételekről van szó. Én már az elején "túl bátor" hozzáállásnak gondoltam ezt. Előbb-utóbb be kell ütnie a NAV-vizsgálatnak ilyen esetben, ráadásul ez egy folyamatos dolog, a Milla meg sem próbálta rendezni a pénzügyeit. Akár hatalmi packázás, akár sima adóhatósági ügy, mindenképp szabálytalan dologról van szó.A két magánszemély pedig - véleményem szerint - feleslegesen sok kockázatot vállalt. Egyrészt kockáztatták a jó hírnevüket azzal, hogy ellenőrizetlen módon kezeltek milliós adományokat. Másrészt kockáztatták saját egzisztenciájukat is azzal, hogy a szabálytalanságot fenntartották. Pedig van megoldás arra, hogy törvényesen működjön egy szervezet. És ennek semmi köze az ellenzéki léthez. Ezek a törvények nem EU-ellenesek.

Az én véleményem az, hogy a Milla - függetlenül ellenzéki tevékenységétől -, szabálytalanul működött. A büntetés tehát - ha megállapítják - jogos és be kell fizetni. Ezt vállalni kell a tagság előtt. Ezek után pedig rendezni a pénzügyeket, hogy azok átláthatóak legyenek mind a támogatók, mind a hatóság számára."

Sátán meg a Jocó 2012.02.29. 19:57:12

@windex: nem vitattam a dolog lényegét: olcsó fogás a NAV-ot bunkósbotként forgatni.

Én mindösszesen csendben megjegyeztem, hogy ha egy parlamenti párt szimpatizánsait bántják, egy hírt se hallunk, de ha marginális csoportocska, kik a megfelelő körbe tartoznak, máris megkapnak minden létező médiafelületet - hát, kérlek, ez igen-igen érdekes :)

Tényleg, azt tudjuk, kik pénzelik a Millát? Azt tudjuk, Gordonkáékat kik, legalább volt benne annyi becsület, hogy kitette. De lássuk a medvét :)

Molnár Norbert 2012.02.29. 19:59:53

@windex: A feltételezés nem tény. Hogy te azt hiszed, ez bunkósbot, attól még nem az.

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.29. 20:01:53

@Dodobirrd:

És akkor még egy funkcionális analfabéta. Helló!

A cikk arról szólt, hogy fura, hogy a Hazánk Atyja ellen felszólalókat kiemelten szokták vizsgálni a hatóságok (a kormánypárti visszaélésekkel meg nincs idejük foglalkozni), nem pedig arról, hogy nem kellene a Millásokat megbüntetni, ha az indokolt.

vladimir964 2012.02.29. 20:02:24

Véleményemet a magyar kormány (ok) ról leginkább kifejező klipp:
www.youtube.com/watch?v=8QUfq-fYH2g&feature=related

komplikato 2012.02.29. 20:05:16

@vladimir964: Te töltötted fel ezt a vackot, hogy mindenhová be spameled? :D Jár érte reklámjutalék a YB-től vagy mi? Ha 12 éves vagy és tetszik ez a szar, akkor nem szóltam.
Az én véleményemet Dopeman B*zdmeg száma képviselné, pedig az arcért nem vagyok oda.

Kravver 2012.02.29. 20:08:56

Zero -zero. :)

Kell még jeleznem, hogy te ezeknek a hátsójában melengetted a nyelvecskédet még nemrég? :D

Jajj, már nekem kellemetlen ezt mindig felhozni. :)

Dodobirrd 2012.02.29. 20:10:38

"Én mindösszesen csendben megjegyeztem, hogy ha egy parlamenti párt szimpatizánsait bántják, egy hírt se hallunk, de ha marginális csoportocska, kik a megfelelő körbe tartoznak, máris megkapnak minden létező médiafelületet - hát, kérlek, ez igen-igen érdekes :)"

Valóban a sok agymosott birkának nem tűnik fel, ha az ellenzék legnagyobb pártja a Jobbik nap mint nap számtalan negatív megkülönböztetést, zaklatást, basztatást szenved el, és egy hír nem sok annyit sem vált ki ugyanebből a körből, aki összeszarta magát attól, hogy két adócsalót vizsgálni mernek. Na az ilyen kettős mércék miatt nem fog nyerni libsi párt még vagy 30 évig legalább.

vladimir964 2012.02.29. 20:12:27

@Kompli: Ismerem a klipet azért is nem azzal példálóztam, ahhoz túl közismert. De látom, vonz a téma, hát akkor következzék egy gyöngyszem...
www.youtube.com/watch?v=yFjeLN8SyVs

akimellon 2012.02.29. 20:13:01

a megoldás: /én is támogató vagyok/ a milla folyamatosan elszámolt eddig az összes tüntetéssel. így tudom. akkor most, bár felháborító, gyorsított, nyílt eljárást kell kérni, és utána azonnal a fent említett képviselők, nagykutyák elszámoltatását KÖVETELNI!

Molnár Norbert 2012.02.29. 20:13:22

@Sátán meg a Jocó: A Millának jók a sajtókapcsolatai. De azt tudja-e valaki, hogy a Milla nem szervezet? Mi annak idején kezdeményeztük, hogy így nem lehet, egyesületté kell alakulni, hogy egyenes, elszámoltatható gazdálkodás, világos program legyen. Mindent elkövettek, hogy ez ne így legyen. Majd kivágtak, mert összekülönböztünk.

De ha benne lennék, akkor sem érthetnék egyet a magánszámlás megoldással. Ők százezreket könyveltek el, azok pedig akik ezt számonkérték, el lettek küldve melegebb éghajlatra. Amúgy a szimpatizánsok általában hívők is. Az ilyen csoportok gyakran úgy működnek, hogy egyszerűen hisznek bennük. Ezt látom a Facebookon is. Most én vagyok a szemét, mert megmondom, hogy a hit nem elég, gondolkodni is kell. Ők is hisznek magukban. Ez már annyira odaszögezte őket ebbe az egészbe, hogy zárt rendszerben mozognak. A szervezők titkos tanácskozásokon vitatják meg a stratégiát, a szimpatizánsok meg akkor kellenek, ha a programra ugrani kell és demonstrálni.

Ez a magánszámlás dolog is nyilvánvalóan a mérhetetlen beszűkülés eredménye. Annyira elhitték, hogy a politika kizárólag és csak így tiszta, hogy már a forradalom mocska is hősiességnek tűnik a szemeik előtt.

A NAV eljárása automata reakciókat okoz. Mindegy, hogy Geréb Ágnes bűnös-e, a hívek tüntetnek érte. És mindegy lesz, hogy ez a két ember bűnös-e, az ellenzék mártírt farag belőlük.

Tegnap írtam erről. www.facebook.com/note.php?note_id=10150589418322804

Amúgy a Milla egy nagy összegű adományt kapott külföldről, valami svájci szervezettől, egy külföldi interjúban megvan.

еuropéer 2012.02.29. 20:13:46

Nagyon kétségbe eshettek viktorkáék, ha már ilyen primitív módszerekhez nyúlnak. Az adóhatósággal való zaklatás az utolsó előtti lépés a verések, "balesetek" és más hasonló módszerek bevetése előtt, amelyek egy átlagos afrikai vagy dél-amerikai diktatúrában jellemzők. De az a mi égövünkön manapság már nem elfogadható. Ha megsokasodnak az ilyen akciók, az végleg ki fogja verni a biztosítékot Brüsszelben, egyértelmű lesz, hogy egy második Fehéroroszország épül itt, és ki fogják zárni Mo.-t az unióból. A különbség viktorka és Lukasenko között annyi, hogy az utóbbi legalább az olcsó orosz gázra számíthat, mert annyira azért ő se hülye, hogy mindenkivel összevesszen, mint a csutitörpe.

Szóval én derűsen várom, hogy az unió megbuktassa az Orbán-rezsimet. Kb. nyárra szerintem ez meg is lesz.

P.Freddy 2012.02.29. 20:14:23

@Dodobirrd: Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz belopott pár milliárdot a pártkasszába (bármelyik évben), azért vagy erkölcsileg nyugodt, mert

- jók a jogászaik,
- vagy azért, mert szerinted egy FIDESZ annyit lophat amennyit akar, mert neked ők a megfelelő s.gg?

Vagy ilyen szentségtörést emlegetni, hogy Orbánék lopnak, az is "mekkora patkány hozzáállás ez már"?

dagiiron 2012.02.29. 20:16:53

Király,

Szóval van egy faszi, akit berángatnak az adóhatósághoz, mert éveken át szart adóbevallást készíteni, (egyébként érdekes, hogy miként fizetette be az adót, ha nem csinált bevallást) majd kigyalogol, s egy csomó marhaságot hazudozik össze, s ti meg ezt mind benyelítek. Hahó zsenik, a faszi 2006-2010 között nem csinált adóbevallást, s ezáltal 100%, hogy nem fizetett rendesen adót, ti meg egy adócsalót védtek, s ezzel ezerrel járatjátok le magatokat. Aki itt védi ezt a millás embert, az az adócsalókat védi, szóval álljon a tükör elé, s köpje szembe magát.

Hertelendi 2012.02.29. 20:17:51

@Kalmár: Te figyelj már! Majd ha a Békamenetet is úgy fogja vizsgálni a NAV, mint a Millásokat, akkor van miről beszélnünk....Azt is tudom, hogy ti simán vagytok 2 millióan egy hétvégi kispályáson...ezzel nem lehet versenyezni...ezen az oldalon nem Orbán fizeti a költségeket.
De baszki már olyan nevetségesek vagytok a sok hülyével, akit ti politikusoknak hívtok...

sárkányfő 2012.02.29. 20:18:59

@Kalmár:
Igazán nem szeretném, ha megbántanálak, de tényleg siralmas, hogy mennyien komolyan veszik ezeket a dolgokat amiket te is szépen elénekeltél, hogy mennyire nem látod át mennynire dobozból szemléled a dolgokat, és mennyire a saját logikádból és értékrendedből indulsz, láthatóan nem is karcolgatva a felszínét semmilyen más szemléltmódnak, sőt nyilván el sem hiszed, hogy mások nem úgy gondolkodak ahogy te. épp ezért írsz olyat, hogy savanyú a szölő. azért néha picit mélyebben kéne legondolkodni. ez a netes kommunikáció ez kb. olyan, mintha a festészetről fekete-fehérben gondolkodnánk. ugye azért egy percig sem hiszed el hogy az ide belökött kocsmafilozófiák valóban lefedik a valóságot. ugye aszért nem gondolod te sem komolyan annyira saját kommentjeidet sem.

először is életmben nem voltam semmilyen tüntetésen, noha politikailag elég akítv vagyok (na jó egyen voltam, de annak is inkább személyes oka volt). másodszor, ha bárkinek magyarázni kell, hogy tényleg nem azon múlik hogy hol vannak többen, akkor az már régen rossz. ez annyira tipikus a kisebbségi komplexustól és tömegmámortól, illetve "akik többen vannak azoknak van igazuk"-komplexustól szenvedő jobberek mekkora hű de nagy ügyet csinálnak ezekből. talán feltűnt neked, Csurka annak idején egyedül megtöltötte a Hősök terét. Aztán be se jutott a parlamntbe. Azaz kb az összes híve ott volt. Minél szélsőségesebb valaki, annál jobban imád mozudlni, annál fontosabb neki a politika, a "megmutatás". el nem hinnéd, hogy ezt mennyien leszarják mások, olyanok akik egyébként elmennek szavazni, és követik a politikát. de nap mint nap látom, hogy a jobberek szentül meg vannak győződve arról, hogy a balosok meg a függetlenek is épp úgy gondolkodnak mint ők maguk, csak más logó alatt. valszeg ennek az állításnak a valótlanságáról meggyőzni egy jobbost teljesen lehetetlen, szóval nem is próbálkozom vele.

tudod a dolog ott kezdődik, hogy bármennyien mennek ki erre vagy arra a tüntetésre, az nem teszi meg nem történtté a gazdasági ámokfutást, a bóvlit, hogy a hazám csődbe megy, ha nem lesz megállapodás az IMf-fel, nem teszi semmissé, hogy a kormányom ellopta a manyup-kasszát, hogy Orbán megőrült és a hazám szövetségesinek nekiment, háborúzik a barátaink ellen, aztán meg játssza az értetlen sértődőst, ha azok megunják és visszaütnek. semmilyen tömeg nem teszi semmissé azt, hogy ma Magyarországra pont úgy tekint a világ, ahogy Meciar idejében tekintettek Szlovákiára. semmilyen tömeg nem tudja cáfolni azt hogy a hatalom kinyírja a klubrádiót, hogy cenzúra van az MTv-ban, hogy oligarchák sarcolják az országot, hogy Orbán védi a spicliket, és amúgy is elárulja az antikommunizmásat minden nap, hogy dilettáns pojáca államfőnk és minisztereink vannak, akik nem is tudni a hazát vagy a Nyerges-Simicska duót szolgálják, hogy úgy általában a rengeteg rombolás mellett még a szikrája sem látszik annak, hogy ebben a ciklusban legalább egy alrendszerben lenne előrelépés, semmilyen tüntetés nem teszi semmissé, hogy van tandíj és felemelt eü-i hozzájárulás, noha épp ezek ellen ment a népszavazás, és még sorolhatnám reggelig, persze tudom jól hiába, és minden szavam simán lepattan rólad is, és a többi fideszesről is. de miért írtam ezt le? azért, mert tisztán látszik, újra és újra, a naponta belinkelt közvélemény-kutatási adatokon, a Bayer-menet utáni véleményekben, hogy a jobberek konkrétan úgy gondolkodnak, hogy tök mindegy mi folyik a hazában. nem baj ha az lepusztul, ha szétverik a demokráciát, nem baj, ha naponta derülnek védhetetlen botrányok, mutyik, lopások, lenyúlások, nem baj semmi. az elkötelezett fideszeseknek CSAK az számít, hogy ők vannak többen. és ez nekik érv, ellenérv arra, amit ebben a hosszú bekezdésben felsoroltam. és ez tudod nagyon szomorú. mert akkor ők nem a hazáért rajonganak első helyen,hanem a fideszért. és a kiindulási pontjuk. és azt hiszik a balgák, hogy más is épp ilyen mint ők.
eh, kár volt írnom, tuti hiába magyaráztam :/

Kalmár 2012.02.29. 20:22:21

@Hertelendi: Még szerencse, hogy a millások tele vannak rendes drogosokkal, buzikkal, travikkal,
bukott bűnözőkkel és egymás torkának eső karrieristákkal. érezd jól magad.

Hertelendi 2012.02.29. 20:26:27

@Kalmár: Jaja:)))) Ez az összes érved?:)))))

Menj már a faszomba!:)))) Azt hittem ennél komolyabb vagy!...Ha a köztörvényes Pintér nem gond nektek, akkor meg se merj szólalni...de van még...és ti kapirgáltok a baloldalon?

dagiiron 2012.02.29. 20:27:17

@Hertelendi:

Ember, ez a millás ember 5 éven át nem készített adóbevallást. Tudom, hogy ez neked magas, de akinek jövedelme van, annak adóznia kell, s az nem megy másként, csak adóbevallással. Na ó nem csinált ilyet, ezért hívták be. De ezt ő is elismeri, a többi a kamu.

Most pedig szépen sorold fel azokat a békemeneteseket, akik 5 éven át nem csináltak adóbevallást, s a NAv nem vizsgálja őket? Mond sorba a neveket..

Murci 2012.02.29. 20:31:19

Mi a hír ebben? Ha engem berendel az Apeh verjem magam a földhöz és kiabáljam, hogy ellenzéki vagyok? Hátha megúszom az adócsalást?
Ha nincs félnivalójuk, akkor semmi gond, ha van akkor csak egy szánalmas próbálkozás és hangulatkeltés.

Más: Itt az Index-en legalább megjelenik a hozzászólásom, nem mind az Origo-n. És ők visítanak a sajtószabadságért.

tomwar 2012.02.29. 20:32:35

@Kalmár: Mindezt gondold ugy vegig, hogy Gyurcsany van hatalmon. Tapsolsz akkor is?

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.29. 20:32:59

@dagiiron:

Ugyan nem adóügy, de Bayer tízmilliós esztergomi közpénz-sikkasztását valamiért nincs idő vizsgálni pl. :)

P.Freddy 2012.02.29. 20:34:23

@dagiiron:

"Na ó nem csinált ilyet, ezért hívták be."

Aha, és véletlenül pont ugyanakkor hívták be _ezért_, amikor a másik millást. Biztos egymást követő napon születtek. Vagy véletlenül pont eggyel tér el az adószámuk. Vagy véletlenül egy másodperc eltéréssel köptek hátra a bal válluk felett kedden reggel hajnal négykor, ugye?

Tudjátok mit, FIDESZES birkák? Menjetek a p.csába az ilyen, magyarázkodásnak is gyenge hányásokkal.

torró 2012.02.29. 20:34:49

Mivel "windex" majdnem mindent leírt előlem, /:))/
Dodobirrd véleményéhez szeretnék annyi kiegészítést, hogy tisztában kell lenni azzal, hogy a pénz intézetek is kötelesek nagyobb, vagy kétes pénzmozgásról jelezni a NAV felé. Ők meg eldöntik kit néznek meg alaposabban. Természetesen mindenki legyen azzal is tisztában, hogy mindig akadnak"jó akarók". Ahogy Hofi mondta!:Mao, holnap én! Hitler is meglepődött, hogy ennyi feljelentőt nem tapasztalt egy országban sem! Ez van gyerekek!

Hertelendi 2012.02.29. 20:34:57

@dagiiron: Ember! Nem mondok én neked neveket...minek mondjak? Gondolom Pintér, aki mellesleg köztörvényes bűnöző, tisztán leadózott a milliárdjai után, vagy az Orbán család a milliárdjai után és erre bevall egy 50%-os lakástulajdont...és a tokaji szőlőbirodalom, a kőbányák...soroljam még?

sárkányfő 2012.02.29. 20:35:43

na ha már így belelendültem, még egy gondolat, mielőtt jönne a kiábrándító reakció valamelyik jobbostól :)
sajnálom, de a jobberek egyszerűen magukból csinálnak hülyét a vonulásaikkal. és minél többen mennek el, annál nagyobb hülyét csinálnak magukból. Orbán 22 év komcsizik a gyűlésein. a fideszes tömegek ott vannak, éljeneznek, boldogok. most Orbán átállt a kocsi III/III-asok oldalára, és zavarni fog ez egy fideszest is ?:) ne, nem fog. megint kimegy Orbánt hallgatni a térre, és megint boldogan tapsol majd neki. sajnálom, de ezt sem normálisnak nem tudom tartani, sem vállalhatónak. 8 évig ment a totális szociálpopulista demagógia, a "ne az emberekkel fizettessék meg", a "megszorításból nem lehet növekedni", stb, erre most kőkemény bokrosi megszorítások vannak, és zavar ez egy fideszest is? nem, megint kimegy, és tök mindegy mit mond neki Orbán, tök mindegy hogy szanaszét hazudták eddig a fejét és ez már ki is derült, boldogan tapsolni fog.

itt ez a "békemenet". a kedvenc példám, hogy a jobbereknek tényleg kurvára semmi sem számít. ez a menet maga szégyen volt, és mégis egy csomóan elmentek és még büszkék is rá. ki szervezte, ki vezette, ki adta az arcát? nem fogom senki kedvéért finomítani a valóságot, Bayer egy patkány. pont. tagadhatatlan, vállalhatatlan, szégyen. évek óta kelti a gyűlöletet. én azt is restellném, ha egy szobába kerülnék fele véletlenül egy fél percre. a jobberek meg mennek utána és még büszkék is rá.... komolyan, van-e a szélbalon olyan faszfej újságíró, aki legalább fele akkora szardarab, mint Bayer? én nem tudom, de tényleg, nem olvasok se jobbos se balos pártlapokat. illetve ezek nem is újságírók, hanem hivatásos izgatók, pártporpagandisták, fizetett karaktergyilkosok, akikkel magára valami is adó ember egyszerűen nem vállal fel. szóval van ilyen balról? és ha az kiállna, követné egy halom ember? az nem lenn épp olyan kínos, sőt szégyenteljes, mint Bayer mögé beállni? Micsoda szinten van ez a társadalom? micsoda roncsolt gondolkodás van itt, hogy ilyen patkány mögé emberek beállnak?

na jó, kiértetlenkedtem magam / elpanaszoltam bánatom, szar baloldal jutott kis hazámnak, és még szarabb jobb oldal, irtó kínos, de ez van, de ha már ez van, ezekre kurvára nem kéne büszkének lenni, mert az, hogy egy országban ilyenek vannak, az maga a szégyen. nem tudom, vajon szlovákiában kiállna pár tízezer ember jan slota mögé? kb nekem Bayer ez a szint, hasonló a két alak szellemisége. és akkor büszkék lennének rá? ja és megjegyzem Bayer minden Fidesz-szülinapon ott van, és vigyorog Orbánnal meg a többivel... aztán meg megy írni a gyűlölködő zsidózó, cigányozó stb. cikkeit... amiket egy normális országban egy bűzös kocsma mélyén se olvasna el senki.... eh, hová züllött ez az ország :(

halaloszto 2012.02.29. 20:35:54

@dagiiron: es vajon azert kit vesznek elo, hogy hogy a picsaba van, hogy a NAV-nal eddig senkinek nem tunt fel, hogy jon tole az adoeloleg, bevallas meg nem jon?

miert azokat baszogatjak, akik megprobaljak becsuletesen intezni az ugyeiket, es aki meg 5 eve nem ad be semmit, azt le sem szarjak? engem aki mindig beadom, berangattak, mert egy rubrikat ahova nulla kell uresen hagytam. ha nem adtam volna be semmit, akkor hagytak volna beken, nem megy ra egy fel napom.

vajk

dagiiron 2012.02.29. 20:39:45

@sárkányfő:

Az a baj, hogy meg se hallgatod a jobbosokat, hanem hajtogatod a balos mantrát, s a tények nem zavarnak. Vegyük csak az egyik kedvenc gumicsontotokat a Klubrádiót:

1, A Klubrádiótól évek óta el kellett volna venni a frekvenciát, mivel nem olyan műsor struktúrában szolgáltatott, mint amivel megnyerte a frekvenciát!! n(50% zene!!!!)
2, 2002 és 2010 között az állami cégek ezerrel reklámoztak benne, azok tartották el.
3, 2010-ben az ORTT az ellenzéki tagok távollétében(!!!!!!!!!!) vitatható módon odaítélt nekik egy frekvenciát
4, A 2011-ben kiírt pályázat feltételei semmi olyat nem tartalmaztak, mint az, amilyen pályázaton elnyerték anno a frekvenciát.

Szóval, mivel ebben az egy kérdésben a tények tisztelete helyett csak mantrázod a balos hazug mantrát, így a mondanivalod többi része is hiteltelen.

Hertelendi 2012.02.29. 20:39:55

@dagiiron: Eddig te vagy a legostobább jobbos! Sajnálom, hogy egyáltalán reagáltam rád...:(((
Nem haragszom meg ha nem válaszolsz...

sárkányfő 2012.02.29. 20:41:46

@dagiiron:
"Ember, ez a millás ember 5 éven át nem készített adóbevallást."
Ha volt jövedelme, és nem adózta le, akkor adót csalt, meg kell büntetni.
Ha nem volt jövedelme, akkor nincs mit számon kérni rajta. nekem több ismerősöm van munka nélkül több éve, szóval utóbbi sem irreális, majd kiderül.
Persze ne legyünk álszentek (illetve én nem vagyok az, másokat meg gondolom hiába kérek rá, hisz épp a képmutatás a céljuk), a NAV politikai célzattal basztatja őket.

"Most pedig szépen sorold fel azokat a békemeneteseket, akik 5 éven át nem csináltak adóbevallást, s a NAv nem vizsgálja őket? Mond sorba a neveket."
Oké, tessék: Bayer Zsolt. Adóbevallást talán csinált, és nyilván elszámolt minden fillérrel, de a szlovák rendszámmal lebukott. Úgy látszik a hangmagyar azonnal szlovákká vált, mihelyst a pénztárcájáról volt szó. És ezzel a tettével igazolta, hogy ahogy tudja, kerüli az adózást, tehát nála alapból indokolt lenne egy adóellenőrzés, na nem mintha a Fidesz kormány idején a fideszes hivatal bármilyen hibát találna Bayer adóbevallásán.

dagiiron 2012.02.29. 20:44:47

@P.Freddy:
Tudod a 2006-os évet most lehet utoljára vizsgálni (a csodás 5 év!!), mi van, ha véletlenül ez az emberke se tett eleget az adótörvényekben foglaltaknak? Olyan hihetetlen? Egyébként a sok kis támogató gondolkodjon el azon akis apróságon, hogy a mai naptól egyértelműen egy a törvényekre magasan szaró ember által vezetett mozgalmat támogat, mely mozgalom állítólag az alkotmányosság visszaállításáért küzd. Röhejes, s a támogatói is. Holnap álljatok be egy uzsorás mögé a zsegénység elleni harcban.

P.Freddy 2012.02.29. 20:49:26

@dagiiron: Neked is felteszem ugyanazt a kérdést: ugye azt mindnyájan tudjuk, hogy pl. a Fidesz lop. Pártkasszába, milliárdokat, minden évben.

Ez nem bántja azt a kényesen finom erkölcsi érzékedet? Vajon miért nem bántja, azért mert biztos háttérrel védik meg a csalásaikat, lopásaikat a FIDESZ, Orbánék, Simicskáék, mindenki?

Az nem b.ssza a csőrödet, aki százmillákat tud ügyvédre költeni és úgy mossa ki magát a sz.rból, csak azért mert FIDESZES, birka?

windex 2012.02.29. 20:57:36

@Molnár Norbert: a baj az, hogy ezt hihetem. meg hogy te is csak hiheted az ellenkezőjét. tudnunk kellene, hogy nem az. akkor lennék nyugodt. de ezzel a múlttal? pillanatnyi különbség kettőnk között, hogy te kijelentő módban szólsz, talán vélt tényekről, én kételkedem, és sajnos ez utóbbinak nagyobb a létjogosultsága. ez mind a baj.

P.Freddy 2012.02.29. 20:57:56

@dagiiron:

"egy a törvényekre magasan szaró ember által vezetett mozgalmat támogat"

Minden FIDESZES birka szavazóra IGAZ a fenti állításod.

Melee 2012.02.29. 21:01:17

A módszerek nem változnak a Fidesznél. Mikor az 1998-2002-es Orbán kormány alatt elindulta Heti Hetes nagy nézettségnek örvendő műsor volt, egyik oszlopos tagját, Verebest meg is látogatta az APEH kb. fél tucatnyi felvétel után.
A Simicska által kézivezérelt APEH - NAV most is az egzisztenciájukkal fenyegeti az embereket, akárcsak az Orbán-kormány előző ciklusában. Harminc éve is így szervezték a besúgókat, tudják is a Fideszben, nem véletlenül védték meg párttagjaikat az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalától.

Molnár Norbert 2012.02.29. 21:08:43

@windex: Te nem kételkedsz, én kételkedem abban, hogy ez így van-e. Ahogy írtam, lehet. De ezt nem tudjuk. Viszont a politikai indíttatás szépen rátelepszik a problémára, ami adóelkerülés és szabálytalan adománygyűjtés.

Molnár Norbert 2012.02.29. 21:09:35

@P.Freddy: Aki nem nem fideszes, az meg örül, mert hát adót fizetni csak a kormánypártinak szabad.

Dr. Táskás Tóni 2012.02.29. 21:12:54

@dagiiron: Bezzeg a Századvég támogatója maga a kormány 2 milliárd ft-al
Simicska cége 143 milliárd ft-ot kapott vasútfejlesztésre, miközben genya módon nem bezárással, hanem járat ritkítással spórolnak. Pintér cégei is jól meg vannak támogatva, minden pályázatot visznek.
Rogán 2 éve 120 millió!!! ft-ért vett lakást, majd kb 50-60 millióból át is építette. Miből? Erre nem kíváncsi az Apeh, bocs NAV. Az V. kerület pedig 4 év alatt az egy főre jutó adósság tekintetében az első helyre került.
A fidesz undorító, mindent gusztustalanul és szemérmetlenül csinál.

kifordított nagyanyó 2012.02.29. 21:18:31

Az furcsa egy kicsit hogy a NAV osok bevallják,hogy direkt és hogy direkt most.
A másik meg,hogy pár hete volt az a poénos bejegyzés egy blogon,ahol azt hiszem széles gábor benyújtotta a számlát a békemenet költségeiért.Azt a posztot levetették a netről.
Még egy ilyen idióta amatőr fasszopó bandát!

ásványi répacukor 2012.02.29. 21:19:01

@Murci: Talán nem kellene adót csalnod, akkor nem kell kiabálnod ,hogy ellenzéki vagy! És megúszod a dolgot. De igy csak sima murci vagy!

milyen szép a Vértes, ó 2012.02.29. 21:23:34

@Murci:

A sajtószabadság az a hülye izé, mely alapján nem a kormány (vagy más) mondja meg, mi jelenik meg a sajtóban. Annak, hogy konkrét újságoknál hogyan döntenek, mit jelentetnek meg, nincs köze hozzá.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.02.29. 21:31:01

Igazából egyetlen komoly hibát követtek el. Egyetlen kormány ellenes tüntetés lesz a fővárosban. Ha mindenki, aki ki akar menni ellentüntetni, oda megy, sokan lesznek...

niklex 2012.02.29. 21:41:08

Kéretik észrevenni,hogy a fő probléma e cikk keretében nem az, hogy a Milla vagy a Békemenet rendesen adózik-e. Az a probléma,ami kis demokráciánk (??) hajnala óta fennáll-mondjuk előtte sajnos természetes volt-,vagyis,hogy a politikai hatalom kézivezérli az intézményeket,azok meg ezt elfogadják és végehajtják,ahelyett,hogy elhajtanák a politikusokat, és saját legjobb tudásuk szerint ténykednének. Már Antall idején is ment ez, és azóta a helyzet semmivel nem lett jobb. A politikus általában egy gátlástalan féreg,ezért kellene az önálló intézményrendszerrel meg az ellensúlyokkal fékentartani. Ő persze mindent megtesz, hogy ilyen korlátok ne legyenek, és ehhez sajnos az aktuális irányvonalat kedvelő választók hajlamosak asszisztálni,ahelyett,hogy pártállástól függetlenül elzavarnák és a hatalom közelébe se engednék az ilyent többé az életében, mert rombolja a demokráciát.

legeslegujabbkor 2012.02.29. 21:45:03

Hogy visszatérjek a szervezők eredeti céljához, március 15-ei helyfoglalások szerintem többeket is érdekelnének.
Én például élő közvetítést szeretnék látni minden budapesti helyszínről, amit a kormány és az önkormányzatok előre lefoglaltak.
Megnézném azt a sok fiatal, kipirult arcot, akik oly sok helyen emlékeznek meg zászlókkal és ünnepi műsorokkal '48-ról.

Parajpuding 2012.02.29. 21:55:23

Van itt gyökér rendesen. Ha nem veszi észre valaki, hogy ez szimpla politikai megrendelés, az egy ritka buta gyík. Azokat az agyhalottakat meg már meg sem említem, akik ezt az ellenőrzést jogosnak tartják, de ha a birkamenettel kapcsolatban is indulna nav vizsgálat, akkor rögtön felháborodnának.

hagymásbab85 2012.02.29. 22:00:37

Arra bezzeg senki nem gondol, hogy Viktor így kívánja megnyerni magának a szervezőket, hogy neki szervezzenek egymilliós szimpátiatüntetést Márc. 15-re.
A többség nem lesz ott Viktor, ha a NAV-val, vagy fegyverrel fenyegeted őket, akkor sem!! Be kell érned pár ezer fizetett, vagy agymosott emberrel.

komplikato 2012.02.29. 22:01:57

@legeslegujabbkor: "Megnézném azt a sok fiatal, kipirult arcot, akik oly sok helyen emlékeznek meg zászlókkal és ünnepi műsorokkal '48-ról."
Idén mennyit kapnak a statiszták? :D

Én még mindig a bejegyzés végén látható poszteren röhögök, láttam ám XXL-es óriásplakáton is. Valakinek sok pénze van rá, biztos jól sikerült a Rábát elkúr ... elprivatizálnia?

dagiiron 2012.02.29. 22:04:32

@sárkányfő:

1, www.kreativ.hu/cikk/auto_klub_radio
Hibáztam, 70% zenével nyertek anno

2, www.origo.hu/itthon/20100421-klubradionak-adta-az-ortt-az-utolso-kiadhato-budapesti-frekvenciat.html

A 2010-es két választási forduló között adták oda nekik a másik frekvenciát, politikai alapon, de ez benneteket nem zavar.

komplikato 2012.02.29. 22:08:49

@dagiiron: A sajtó kb. 80%-a narancskézben vagyon, most ezzel mit akarsz bizonyítani? Hogy Magyarországon több száz évre visszamenőleg bugázottak az összes pályázatok? Mert azt nem kell.

dagiiron 2012.02.29. 22:09:53

@P.Freddy:

Látod ez a baj veletek korlátoltakkal. A balos adócsalót véditek, mert van jobbos adócsaló. Ahelyett, hogy az összes adócsalót elítélnétek. Úgylátszik a kommentelők között kevés az olyan adófizető, mint én, aki minden szaros filléréről leadózik, s minden adócsalót börtönben látnék, s eszembe se jut védeni csak azért, mert esetleg egyéb tulajdonsága stb. szimpatikus.

dagiiron 2012.02.29. 22:11:06

@Kompli:
Csak egy előző kommentre válaszoltam, hogy aki nekem a klubrádió elnyomásával jön, az nem látja a fától az erdőt.

dagiiron 2012.02.29. 22:12:45

@Dr. Táskás Tóni:

Természetesen a fideszesek undorítók, s ez igazán szimpatikussá teszi a balos adócsalókat.

komplikato 2012.02.29. 22:17:27

@dagiiron: Ezzel csak egyetérteni tudok. Tiszta hányinger amikor valaki azzal védi valamelyik felett ki hazudott többet, lopott többet, csalt többet, stb.
Pártfüggetlenül rohadna ezekért rájuk a műanyag lakat. De nem fog. És ez a szomorú. :(

sárkányfő 2012.02.29. 22:18:00

@dagiiron:
1. Az általad belinkelt cikkben a Magyar Autóklub rádiója vállalta a 70%-os zenét, nem a Klub.
(De a cikk amúgy is 11 éves, nem túl releváns, azóta változhattak a dolgok.)

2. Ez a cikk viszont már 2010-es, akkor már sok éve működött a Klubrádió, már bizonyított, több százezer hallgatója volt, ez volt akkor is az egyetlen ellenzéki rádió, tehát teljes jogon kapott hosszabbítást. Az, hogy Szalai Annamari vagy szerinted minden döntés "politikai" ami nem a fidesznek kedvez, és szakmai, ami fideszes, az persze vicc kategória.

Mind az ellenzéknek, mind a kormánypártnak joga van rádióhoz, ez triviális, ha lenne benned becsület, a mostani cenzúra ellen tiltakoznál. És olyat linkelj be nekem, amikor 2002-2010 között az akkori hatalom eltörölte az egyetlen fideszes rádiót. Szar kormányok voltak, de hogy nem hallgatatták el sem a Lánchidat, sem a hírtévét, az tuti. Ja, és a lánchíd miért ingyen kapott fekit, a klub meg pénzért?

dagiiron 2012.02.29. 22:20:24

@sárkányfő:

Természetesen. Valaki bevall hogy 5 éve nem csinált adóbevallást (de az adót befizette....), s ezért az adóhatóság politikailag motiváltan rászállt. Tehát ha jól értem, a NAV egy ellenzéki szervezet tagját nem ellenőrizheti, mert az politikai basztatás.

Istenem, szeretnék egy normális országban élni, ahol ha az adócsalók politikai üldözésről beszélnek, akkor minden rendesen adózó legyint egyet, hogy persze-persze.. miért is nem tartottad be az adótörvényeket? He kiscsávó?

dagiiron 2012.02.29. 22:27:51

@sárkányfő:

Ember, a Klubrádió az autóklub rádiója volt!!!!!!!!!!!!!!! Ébresztő jó lenne a tényekkel tisztában lenni. 2002-ben lett 100%-os tulajdonosa a mostani tulaj.

2010-ben a két választási forduló között a 2 mszp-s, s 1 szdsz-es delegált adta oda a frekvenciát az klubrádiónak. Ha ez nem politikai frekvencia elosztás, akkor semmi.

2002-2010 között mennyi állami hírdetés is volt a HÍRTV-n, vagy más jobbos sajtótermékben, miközben a klubrádióba, a népszabadságba, a népszavába, 168órába, hócipőbe, ATV-be dobálták a hírdetéseket, s a támogatásokat?
Ki is volt az a miniszterelnök, aki kitíltotta a jobbos lapokat az állami cégektől?

VT Man 2012.02.29. 22:31:17

@Takács Bálint:
"Szörnyű ami itt történik!
Valakit be lehet rendelni a NAV-hoz, aki három évig b@szik adóbevallást beadni!!! (erről a postoló szemérmesen hallgat)"

Eszmeletlen balfaszok a Millasok.
Kb 50 ezer egy egyesuletet csinalni.

Asztalos Gábor 2 2012.02.29. 22:31:27

@sárkányfő:
"ez volt akkor is az egyetlen ellenzéki rádió, tehát teljes jogon kapott hosszabbítást"

maszop kormány alatt ellenzéki volt a klubrádió?
nagyobbat nem tudsz hazudni?

teljesen szabálytalan volt az a hosszabbítás, de persze az a mutyi nem zavarja a szólásszabadság hős védőit.

@kifordított nagyanyó:
"Az furcsa egy kicsit hogy a NAV osok bevallják,hogy direkt és hogy direkt most."
hol vallották be?
a szánalmas tüntetésszervezők állították csak ezt.
így kell csinálni, magasból szarni az apehre, mert a maszop-szadesz éra alatt úgysem mernek a haverokhoz nyúlni, aztán ha buknak, akkor rinyálnak hogy politikailag üldözi őket az apeh

@P.Freddy:
"Biztos egymást követő napon születtek. Vagy véletlenül pont eggyel tér el az adószámuk"
ha direkt vizsgálatokat keresel, akkor emlékeztetnélek a pár évvel ezelőtti esetre, amikor két fideszes politikus ügyszáma egymás után következett.

apanna 2012.02.29. 22:31:36

@milyen szép a Vértes, ó: Nincs ebben semmi fura. Gyurcsány Orbánra is ráuszította az apehet.

legeslegujabbkor 2012.02.29. 22:50:37

@Kompli: Erről a plakátról az jutott eszembe, hogy nem is kellenek ünneplők a helyszínekre, megteszi néhány elromlott figyelőkamera, meg a híradó stábja.

Murci 2012.02.29. 23:04:28

@ásványi répacukor: Szívás, alkalmazott vagyok, ergo minden penit levonnak tőlem. Még egy savanyú répacukornyit sem tudok csalni.

Marcellusca 2012.02.29. 23:13:30

Nincs min csodálkozni!
Aki még emlékszik a '98-'02 közti regnálásukra az meg sem lepődik.

Kommenteket végig olvasva: még mindig sok a funkcionális analfabéta. :(

Látom, egy(?) új naridroid trollunk van. :D

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.02.29. 23:17:29

Engem ez az egész rendszer és annak működése kurvára kezd emlékeztetni a fasizmusra. Nem is lenne ezzel semmi baj (jó, viszonylag semmi, nem fejtem ki bővebben), ha normálisan csinálnák, úgy, mint Mussolini. De ezek még a fasizmust is elbaszott magyar módra csinálják, és ez már fáj. :(

@Marcellusca dr.: erre van pénz. Hol vetted a doktorid? Nekem is kellene egy... :D

sárkányfő 2012.02.29. 23:28:20

@dagiiron: lol, akkor éppen a te infód alapján 2002-től alakította a mosatni tulaj a profilt. és még azóta is eltelt tíz év... komolyan nem tudom miért gyűlöld ennyire a klubrádiót, láthatóan igény van rá, és a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy országban mindkét politikai oldalnak van legalább egy-egy közélei rádiója. te meg jössz a piti fasságokkal, miközben egy árva szót sem szólsz arra, hogy a lánchíd meg a másik egy árva fillért sem kell fizessen a saját frekijéért. neked is kilúgozták az agyadat.

és ha 2010-ben két választási forduló között ítélnek oda egy rádiót, akkor mi van? ha egy kormány bukik, akkor már nem lehet rádiója? csak a kormánynak lehet rádiója? szerinted ez a normális? észnél vagy? és 2002-ben ugyanekkor privatizáltak 12 nagy állami gazdaságot. az persze neked nem fáj, ugye?
az állami hirdetéseket meg konkrétan leszarom, igen, mutyi volt, épp úgy ahogy most is ezt csinálják csak jobbról, épp ezért ebből a szempontból egyik kutya másik eb. ami viszont nem volt, az az hogy kinyírnak egy másik oldali rádiót, egy színtiszta fideszes bizottság által. erre persze eddig se reagáltál, ezután sem fogsz.

sárkányfő 2012.02.29. 23:30:37

@dagiiron: ennyit ért.

@Asztalos Gábor 2: lol, ,ég rosszabb esetben is csak egy szóhasználati tévedésem volt, jobb esetben pedig a mai státusát használtam, ennyi, máris erőből hazugozol... egy kocsma mélyén kulturáltabban állnak hozzá egy beszélgetéshez, te egy piti bakira egyből nyomod a kamu hisztit... csá.

Marcellusca 2012.02.29. 23:32:52

@Sandman (KaraKum): Ott, ahol Sitt Plagi bá. :)))
Ja, mégse, mert én sk. írtam szakdogámat, úgyhogy ... :DDDD

Nyuggervadász 2012.02.29. 23:33:22

@Kalmár:
Baromságaidból csak ezt az egy kis "szösszenetet" emelném ki : "... pénzért jöttek(ez a legjobb), " (mármint, azok a csodálatos "békemenetesek"). Hát, édes barátom, hogy is volt a Széles Gábor által benyújtott, 300 milliót megközelítő számla (rendezvény-bonyolítás címén )? Mielőtt harsognál, hogy mindez komcsi duma, akkor arra adj magyarázatot, hogy az "önként", dalolva felvonuló, buszokból kiszálló, vidékiek mindegyikénél miért volt "egyen " reklámzacskó az előre kiosztott "egyen kajákkal"?!?
És a NAV mikor fogja ezeket a költségeket vizsgálni?

dagiiron 2012.02.29. 23:34:37

@sárkányfő: ja, szóval zavarnak a tények, mondjuk pont erre mutattam rá.

sárkányfő 2012.02.29. 23:36:05

azért a jobberek úgy látom alkalmazkodnak a blog címéhez és felhúzzák a legvastagabb bőrüket. csak az elmúlt két napban derült ki, hogy a Századvéghez vágnak 2 milliárdot, a mezőgazdaság a fideszes ex-szakállamtitkár szerint is tele van maffiákkal és oligarchákkal, akik értelemszerűen csak fideszesek, lehetnek, ha elérik hogy az Ángyán távozzon, és elérik, hogy az ő érdekekre hangolják a kormány vidékstratégiáját, normális helyen e két botrány bármelyén háborogna minden tisztességes jobbos is, ők erre mit tesznek? izomból védik hogy a kormány politikailag vezérli az APEH-et. kész...

dagiiron 2012.02.29. 23:37:30

@Dr. Nyuggervadász dr.:

Ordas hazugságokat hordtál itt össze, de ha ettől boldog vagy, akkor csináld nyugodtan.

sárkányfő 2012.02.29. 23:38:52

@dagiiron: lófaszt. 1. kiforgattad a szavamat: "Tehát ha jól értem, a NAV egy ellenzéki szervezet tagját nem ellenőrizheti, mert az politikai basztatás." 2. nem reagáltál a bayer-vonalra, pedig épp te kérdezted. 3. stb, stb., nem is érdekes, ennyit érsz. majd ha eléred legalább egy kocsmai alkesz szintjét, és korrekten állsz egy vitához, akkor majd érdemelsz választ.

dagiiron 2012.02.29. 23:39:08

@sárkányfő:
Persze, sőt a NAV mellett az időjárásra is rátették a kezüket. Ezt is a millás gyerek mondta, tehát igaz:-)

frontember876 2012.02.29. 23:41:18

Ott leszek március 15-én, és lehet, hogy gyártok egy "A FASZOM NEM KÉNE?" feliratú transzparenst. Sosem jártam tüntetésen, sosem gondoltam, hogy valaha kimennék, de úgy gondolom, részt kívánok venni azon mozdulások egyikén, amikor megmutatta nektek a budapesti új tényleg fiatal, tényleg magyar tényleg demokrata társaság, hogy baszakodhattok ti itt mindennel és mindenkivel, leugathattok, kirúghattok, kussoltathattok, basztathattok bárkit és bármit, ellophattok, fenyegethettek, kizárhattok akármelyikünket, de néhány dolog ettől még kibaszott fix és tuti marad:

1. Megérjük, és végignézzük a bukásotokat.
2. Megérjük, és végigéljük a rendszeretek bedőlését.
3. Nem vehetitek el az életünket, a vidámságunkat, a reményünket.
4. Nem vehetitek el a barátaimat, a családomat, a szeretteimet.
5. Nem vehetitek el a tehetségemet, amivel titeket túléllek, és szabad életet építek és élek magamnak, amit akkor sem akadályozhattok meg, ha mindent megtesztek ezért.
6. Ha egyszer ennek vége lesz, és megbuktok, sokan közületek az utcára sem mehetnek ki Magyarországon, és én ezt élvezettel nézem majd végig.
7. Egyszer minden egyes ember, aki az elmúlt 20 évben részt vett ebben a folyamatban, szembe kell, hogy nézzen a lelkiismeretével. Ha a halálos ágyán 10 másodpercig, akkor addig. Itt és most kijelentem, hogy gyötrelmes lesz. Megpróbálod majd kihányi az egész lényedet, és rá kell majd jönnöd, hogy nem lehet. Ez te vagy. Ez vagy te.

Nem kerülhetitek el. Mi pedig itt leszünk. És majd megöleljük a gyerekeinket, és azt mondjuk nekik, egész életemben azért dolgoztam, hogy ne ilyen ember legyél. Ilyen sose legyél, és apa büszke lesz rád, akárki is vagy.

dagiiron 2012.02.29. 23:44:18

@sárkányfő:

Haver azzal, hogy személyeskedsz, s a másikat ócsárlod, attól még nem lesz igazad. Tudod, vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogy ha leordítják, becsmérlik a másikat, akkor nekik lesz igazuk, de megsúgom, ez nem így van:-)

dagiiron 2012.02.29. 23:46:43

@frontember876:

Szólj, hogy ne adjak be adóbevallást, s ne fizessek adót, mert én is demokrata akarok lenni, s úgy látszik náluk ez a belépő:-)

sárkányfő 2012.02.29. 23:49:15

@frontember876:
Én arra gondoltam, hogy Orbán beszédére megyek el :) A jobberek úgyis imádják megzavarni mások tüntetését, hát ezúttal a fagyi visszanyal.
Ilyen táblával fogok demonstrálni Orbánnál:
"Köszönjük Orbán elvtárs, hogy fedezel minket - üdv, a spiclik"

Vagy ilyenekkel:
"Köszi, hogy nyúzod a szegényeket, és odaadod a pénzüket a gazdagoknak! aki szegény annyit is ér, de a gazdag sokat!"
"Háborúzz tovább a szegények ellen!"
"Éljen Orbán, éljen Simicska!"

komplikato 2012.02.29. 23:52:29

@dagiiron: Nem, az a Kínai Időjárás Ellenőrző Hivatal volt ...

frontember876 2012.02.29. 23:52:51

@dagiiron: nem haver. A belépő az, hogy nálunk a vicc nem attól az, hogy kis cuki jelet teszünk a mondat végére.

dagiiron 2012.02.29. 23:53:11

@sárkányfő:

Á nem, csak nem zavarnak a tények...ja, s nem személyeskedem.

komplikato 2012.02.29. 23:55:27

@dagiiron: Öt éve nem adta be, de nem egy hónapja vagy két hete vagy májusban törik rá az ajtót, hanem MOST. De mind ez persze véletlenül? Mostanában meglepően sok a "véletlen".
Decemberben és januárban pl. a kórházak orvosainak papírjait kérették be mindenféle ellenőrzésre X évre visszamenőleg, hogy aki nem Kubatov lista kompatibilis azt legyen ürügy eltávolítani. De az is csak véletlen volt.

dagiiron 2012.02.29. 23:57:39

@frontember876:
Tudom, náluk a vicc az, amikor politikai üldőzésről beszélnek, s kamuznak egy adóhatósági vizsgálat miatt, amit pl. azért kaptak, mert valahogy elfelejtettek adóbevallást beadni, miközben állítólag volt jövedelmük, s adóztak utána rendesen, csak az a fránya adminisztráció...

dagiiron 2012.02.29. 23:59:25

@Kompli:

Tudod, az adó ügyekben van egy 5 évhez kapcsolódó határidő..Inkább azon lennétek felháboródva, hogy 5 évig senki se bírságolta szarrá az úriembert.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.01. 00:00:20

@legeslegujabbkor:

ugyan, kell egy stúdió, háttér a helyszínekről, ls gyorsan váltogatni -- igazi rajongónak nem tűnik fel úgysem, hogy ugyanaz a riporter tudósít minden helyszínről. Ha feltűnik, akkor ballibsivé változik, ezt egyik sem kockáztatja meg. ;-)

dagiiron 2012.03.01. 00:00:46

@Kompli:
Nem véletlen volt, hanem adminisztratív módszerekkel nyomultak a felmondások csökkentése érdekében. Tudod, mint a szlovákok..

Marcellusca 2012.03.01. 00:01:18

@dagiiron: MUHAHA!
Szerintem magad sem hiszed, amit írsz.

sárkányfő 2012.03.01. 00:04:15

@dagiiron: ha te is azt mondod, hogy téged nem zavarnak a tények, akkor ebben meg is egyeztünk.

Nyuggervadász 2012.03.01. 00:05:49

@dagiiron:
Mielőtt minősítesz, előbb járj utána a dolgoknak! Több portálra feltették (anno) Széles G. számlájának fotokópiáját. Az egyenzacskókat meg a buszokból kiszálló "lelkes" tömegről készített fotókon, valamint az egyik híradóban lehetett látni!

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.01. 00:06:10

@dagiiron:

A két HazaEllenségből csak az egyik nem adott be adóbevallást öt évig, a vizsgálat ezzel nem is nagyon foglalkozott, a poszt meg arról szól, hogy furcsa, hogy pont most és kiemelten. De örülünk, hogy azt a pár hívószót felfogtad, amit. :)

dagiiron 2012.03.01. 00:07:42

@Marcellusca dr.: Olvasgasd az adójogszabályokat, de igazad van, nem volnhívhatják be őt, s ezzel meg kellett volna úsznia a bírságot. Tudod mit, kezdemélnyezzetek aláírást az érdekében, s érjetek el egy vitanapot az EP-ben. Meglátjuk mit mond a demokratikus nyugat a közszereplők adózási kötelezettségeiről..

komplikato 2012.03.01. 00:07:44

@dagiiron: Nem, továbbra is pont azon vagyok felháborodva mi a f*szt csináltak elmúlt 4 év és 9 hónap alatt??? Továbbá azon, hogy milliárdos ügyeket miért lehet megúszni ha ennyire "figyelnek"? Nem kedvelem a Millát, nem hiszem, hogy valaha olyasmik lesznek mint szeretnének, és nem is védem őket amiért adót "csaltak", de senki nem lehet annyira hülye, hogy bevegye ez nem politikai Búvár Kund akció volt.

Az orvosok állását a kirúgások miként is óvja meg? Gondolom éppen úgy, mint a nyugdíjból visszarángatott tűzoltók melóját az állomány több ezres leépítése? Hitelesség vajon miiiii? Tudod amit a lakosság, a hülye külföldi tőke, a befektetők árnak. Amikor költségcsökkentés ürügyén leépítenek az MTVA-nál, de a költségeit másfélszeresére emelik, és a többi hasonlóan "jól sikerült" ügy.

frontember876 2012.03.01. 00:08:02

@dagiiron: amúgy meg tipikusan szűk agyú balfasz hozzáállás. Itt senki sem mondja, hogy penge dolog adót csalni. De olyan aztán ne ugasson erről, aki szerint doktori címet lopni viszont frankó. Adót be kell vallani. A csávó hülye volt. De befizette. Most akkor mivel károsított meg téged, egy Simicska-hívőt? Nem gond, hogy teljesen hülye vagy ahhoz, amiről beszélsz, de én pont nem. Majd te oktatod itt a rendet, nem? Ti vagytok a jobbak a tolvaj szociknál, mert ti hangoskodtok is? Meg fenyegetőztök?

Ez nem az adóról szól, te szerencsétlen. Ez arról szól, hogy aki ellenünk pofázik, azt szétbasztatjuk. Megalázzuk kicsit, megfélemlítjük kicsit, utasítjuk kicsit. Aztán megfordulunk, mosolygunk a kamerába és demokratának mondjuk magunkat. Bayer Zsoltokkal, meg Kövér Lászlókkal.

Te meg rendről, meg erkölcsről magyarázol olyan színekben, ahol Lázár János nyíltan bezsarol és megfenyeget egy nemzetközi bankot? Te tényleg ennyire tájékozatlan vagy, hogy nem tudod, mi szalonképes politikus, és a bokorugró tahó balkáni kis pöcs között?

Kinevezném anyám testvérét mondjuk Apeh elnöknek, legfőbb bírónak, köztársasági elnöknek, te demokratának, korrektnek gondolnál engem? Elborította az agyadat a komcsipánik? Vagy a nemzetközi pénzügyi támadás? Tanultál közgazdaságtant, olvasol gazdasági híreket? Megvan, mit jelent a nemzetközi pénzpiac? Ahonnan ezek úgy kunyerálnak pénzt, hogy közben a tárgyalóasztal alatt az egyik a gombás lábát törli a szőnyegbe, a másik az asztal lábát hugyozza le éppen? Tárgyaltál már bárkivel egy csomag szotyinál komolyabb értékről? Megvan, hogy ez egy szakma, törvényszerűségekkel? Megvan, hogy akik minket állítólag támadni akarnak, azok számára egy kellemetlen, jelentéktelen büdös kis lyuk vagyunk?

Próbálj meg minél előbb észhez térni, művelődni, tájékozódni, és kijutni a mátrixből, mert minél később teszed meg, annál súlyosabb lesz a szégyenérzet, hogy egy felfuvalkodott pukkancs kis hólyagról hitted azt, hogy államférfi, és megoldja az életedet, miközben éppen ellopott tőled mindent, ami valójában fontos...

sosem késő rájönni.

dagiiron 2012.03.01. 00:11:32

@milyen szép a Vértes, ó:

"Torsa Mátyás viszont a múlt héten már átesett az első személyes találkozón. Nála a vizsgálat a 2006 és 2010 közötti időszakra irányul, ezekre az évekre nem nyújtott be adóbevallást, amiért bírságra számít, ugyanakkor a jövedelmei után befizette az szja-t" Ez a tény, a többi rizsa.

A másik Haza Megmentőjénél nem tudjuk, hogy mi a behívás oka, ugyanis törvénytisztelő állampolgárként nem jelet meg a NAV-nál.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.01. 00:11:54

@Kompli:

Figyelj, az igazi fideszesek arra is lelkesen bólogattak, amikor Papcsákék leromboltatták a hajléktalanok viskóit, 'hogy azok ne fagyjanak meg'. ;-)

Szokj hozzá: van kábé egymillió ember Magyarországon, aki szó szerint bármit elhisz, ha azt fideszes hazudja.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.01. 00:15:46

@dagiiron:

Jogos, arról is szól a vizsgálat, 'lnézést. Akkor attól tekintsünk is el, hogy véletlenül másba is belekérdeztek, amihez semmi közük nincs. :)

Marcellusca 2012.03.01. 00:18:19

@frontember876: Ne erőlködj! Nem érti.
Vagy - rosszabb esetben - nem akarja érteni.
Mégrosszabb esetben: felsőbb utasítást hajt végre. :)

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.01. 00:21:35

@Marcellusca dr.:

remélem, azért nem vagyunk olyan rossz helyzetben, hogy ezek fizetett trollok ;-)

dagiiron 2012.03.01. 00:24:02

@frontember876:

Sajna, szerintem te látsz mindent a politikán keresztül. Van egy ember, aki 5 évig nem teljesítette a törvényben előírt kötelességét, ezt el is ismeri, de mivel jó politikus előkap egy kamu sztorit, hogy áldozatnak lássák az olyanok, akik annak akarják látni...

Mi köze van a nemzetközi pénzügyi világnak, egy magyar állampolgár adókihágásához? Semmi.

Egyébként elárulom, tanultam közgazdaságtant, sőt a munkám eléggé komolyan kötődik hozzá. Sőt azt is elárulom, hogy semmi bajom a bankokkal.
Viszont továbbra sem értem, hogy miért gondolják azt itt sokan, hogy a személyeskedés érvnek számít, s ha a másikat becsmérlik, akkor attól nekik lesz igazuk....

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2012.03.01. 00:27:05

@Vidéki: te Vidéki, itt nincs millás, ne erőlködj.

dagiiron 2012.03.01. 00:28:16

@milyen szép a Vértes, ó:

Mondja ő, csak van egy bibi. Aki volt már volt APEH vizsgálatrvizsgálaton az tudja, hogy az ellenőrnek van egy kis papírja, amire rá van írva, hogy mire terjed ki a vizsgálat. Na csak abban a témában kérdezősködhet. Szóval óvatosan a politikusok nyilatkozataival, főleg akkor, ha amásik fél nem nagyon tud reagálni, mert köti az adótitok.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.01. 00:28:18

@dagiiron:

Úgy nagyjából egy kukkot sem értettél a posztból, ugye? Elég komolytalan így vitatkozni. De még mindig nem azzal van a gond, hogy az egyik szervező nem írt adóbevallást és ezért megbírságolják. Ha koncentrálsz, ő se mondta, hogy ezzel gond van. Más se.

Nyuggervadász 2012.03.01. 00:28:40

@dagiiron:
Remélem, ezt nem tekinted komcsi propagandának a Széles G.-féle számlával kapcsolatban!
ttp://hirszerzo.hu/szemle/2012/1/23/213_millioba_fajt_a_szombati_bekemenet_PACDAX

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.01. 00:33:28

@Dr. Nyuggervadász dr.:

Pataki egész olcsón megszámította a nemzeti gyaloglást. Igaz hazafi. :)

dagiiron 2012.03.01. 00:34:44

@Dr. Nyuggervadász dr.:
A Vincent blogon nincs semmi, már leszedték. Ráadásul az elég szomorú, hogy komolyan vetted a beírást. Felhívnám a figyelmedet arra, hogy a megszerezték idézőjelbe van téve. Erről ennyit.

P.Freddy 2012.03.01. 02:15:42

@dagiiron: Szóval még mindig azt nyomod, hogy azért hívták be, mert 5 évig nem adott be bevallást. Azt mondod, ha nem lenne millás, akkor is pont most behívták volna. Ugye ezt kell érteni a szövegedből?

Hát, ha te komolyan, őszintén azt gondolod, amit mondasz, akkor sajnállak. Ha pedig ugyanazt a gerinctelen hazugságot nyomod, mint szijjártóék (az egész bagázst beleértve orbáncostól selmeczistől), akkor arra csak egy szó a megfelelő: köcsög.

bruhahahahihihi 2012.03.01. 05:21:23

NA MOST MÁR TÉNYLEG ITT AZ IDŐ EGY NÉPI FELKELÉSRE! ELTAKARÍTANI DE SÜRGŐSEN EZT A FIDESZ SZAR BANDÁT ÉS KLIENTÚRÁJÁT. Elszámoltatni, megbüntetni, kisöpörni még az országból is!!!!!!!! EMBEREK ÉBRESZTŐŐŐŐ,......................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NE VÁRJUK MEG A VÁLASZTÁST, MERT DIKTATÚRÁT CSAK MEGDÖNTENI LEHET , LEVÁLTANI NEM !!!!!

nu pagagyí 2012.03.01. 05:29:53

@dagiiron: A NAV is megváltozott az utóbbi időben, amit írsz az még a demokráciában lehettett, de hol van az már. Manapság minden hatóságot párttitkárok vezetnek, mindenkit kirúgtak már, aki nem símul bele a centrális erőtérbe. Sunyi, rohadt diktatúrát építgettek.
Akkor gyere a joggal, ha majd Lázárt előszedik az önkormányzati devizakötvényekkel való tőzsdézésért, mint a kunszentmiklósi polgármestert, kivizsgálják hova folyt el az iszapkatasztrófa pénze, hogyan lett Pintér milliárdos, mi a frászra kap a Századvég kétmilliárdot, miért döntötték be a Malévet, hogy lehet az, hogy a dohánytörvényt a dohánygyáros írja? És persze a legfontosabb, hová kúrták el két év adóbevételét és a magánpénztárak háromezer milliárdját. Ha ezen túl vannak, akkor tőlem vizsgálgathatják, hogy Gipsz Jakab számla nélkül csinálta-e a duguláselhárítást Bözsi néninél.

Bee-zony 2012.03.01. 06:54:27

Érdeklődve figyelem a vörös és narancsvörös dinoszauruszok harcát, és remélem, hogy x lesz (de régen totóztam már…). A lényeget tekintve csak árnyalatnyi különbség van közöttük. Mindkét oldal korrupt és kriminális, és kettősmércés, a másik oldal hibáit és bűneit felnagyítják, a sajátjukat pedig lekicsinyítik. Hogy egymást gyűlölik, az nem különbség, hanem tükörkép – ahogy az egyik ragadozó a másikat gyűlöli, lévén hogy konkurencia.
Normális emberek – avagy cickányok –, határolódjatok el tőlük, és ne menjenek be egyikük utcájába se. Ne támogassatok semmiféle viszálykodást és romlást, hanem járjátok a saját utatokat.
A dinoszaurusz- judeo-keresztény világ már megszűnőben van, és ideje is. Az persze lehetséges, hogy helyi és globális armageddoni csatával szűnik meg. Akinek nem ez a kenyere és nem ez a mentalitása, az ne legyen ott, mert ha ott van, akkor ő rossz helyen van rossz időben. A dinoszauruszokat a saját alaptermészetük viszi a sírba, és azokat is, akik nincsenek tőlük eléggé távol. Momentán úgy néz ki, hogy a Kárpát-medence az armageddoni csata egyik (mellék)helyszíne a nagy többség miatt…
Tehát cickányoknak most nincs ott keresnivalója, lévén hogy dinoszauruszok csatamezejévé vált – egy időre, ami rövid- és középtávot jelent, talán 20 évet se.
Aki mindezek ellenére mégis ott van, és nem dinoszaurusz, annak az elérendő cél ugyanaz, mint aki nincs ott és nem dinoszaurusz: túlélni és felkészülni – a valódi rendszerváltásra, ahol rendpárti a többség, és ahol az erkölcsben és intelligenciában és szakértelemben legjobbak vannak legfelül (és nem pl. a sógor-koma-haver világnézetű bűnszövetkezet).

Secnir 2012.03.01. 06:57:21

@legeslegujabbkor:
"Megnézném azt a sok fiatal, kipirult arcot, akik oly sok helyen emlékeznek meg"
egy esetben tudom elképzelni: összeterelik a hajléktalanokat és pálinkát osztogatnak.

Beer Ninja 2012.03.01. 07:00:54

Roppant életszerű, hogy ilyet mondtak volna neki:
"Torsa beszámolója szerint a NAV-osok elmondták, hogy felsőbb utasításra végzik az ellenőrzést, azt is közölték hogy az ellenőrzés időzítése célzatos." => ebből a Torsa gyerekből is jó politikus lesz...

Mindettől függetlenül biztosra veszem, hogy valóban felsőbb utasításra történt, és alapból gusztustalan az egész dolog.

Arbet 2012.03.01. 07:24:31

Pff.. ingyenreklám a millának. Végülis ha bukott az összes politikai párt orbán-bajnai-gyurcsány-ostól együtt, akkor csak ki kell gyorsan nevelni valakit aki majd váltópárt lehet, mert jön a balhé. A milla meg semmiből jött civil szervezetként olyan támogató médiát kap maga mögé amit valódi civil szervezet nem is álmodhat. Rendezvényeikre mindig megkapják az engedélyt és mindig a legprofibb cuccot kapják és mindig a rendőrség őrzi békéjüket. A rendezvény koreográfiája is teljesen ugyan az mint az összes nagy párt rendezvényé.

Le merem fogadni, hogy a kézivezérelt NAV nem talált semmit sem (holott a nav ott nem talál valamit ahol nem is akar), nem büntetik, nem oszlatják fel a szervezetet, hanem még közhírré is teszik, hogy a Milla az becsületes méltó utódja az összes rendszerben szereplő politikai pártnak.

Ti megkajáltátok? Én nem.

Virág et. 2012.03.01. 07:31:14

@Bee-zony: Abban igazad van, hogy ez a mostani adóhatósági vegzálás nem újkeletű harcmodor. Az MSZP is csinálta annak idején, akkor persze Orbán személyesen háborodott fel, hogy ezt mégis hogy. Ma meg minden rendben van, nincs itt semmi látnivaló. A gond nem is ezzel van, hanem azzal, hogy ezek itt 2010-ban úgy nyertek, hogy teljesen új világot, teljes szemléletváltást ígértek, ehhez képest ugyanazt kapjuk, mint Ferencnél, csak trikolorban meg jó nagy adag központosítással. Nem mondom, hogy engem meglepett (azért picit igen), de attól még kiábrándító.

@dr. dodó: Én könnyen el tudom képzelni, hogy ezt mondták. Emlékezz vissza, hogy az előállított LMP-seknek karácsonykor a rendőrök is panaszkodtak a kormányra és a belügyi vezetésre. Ne gondolod, hogy annyira szeretik a köztisztviselők vagy a hivatásos állományúak ezt a kormányt. Velük csesztek ki talán a legjobban a kedvezményeik megvonásával, az egykulcsos adó vesztesei is leginkább ők (még akkor is, ha bérkompenzáció ezt nullásra hozta ki végül, de ezzel ugrott a béremelés is - immár sokadik éve, az infláció meg őket is érinti), ráadásul megint innen küldenek el tízezreket. És akkor még a lojalitás-vizsgálatról meg ilyen agyament észak-koreai hülyeségekről nem is beszélek, ami már tényleg Alaptörvény-asztala kategóriás hagymázas elmebetegség.

frontember876 2012.03.01. 08:11:00

@dagiiron: nem látod, mennyire gyenge az az érvelés, hogy 5 évig nem teljesítette a törvényben előírt kötelezettségét? Nem fogod, hogy nem erről szól az egész? Nem fogod, hogy ezzel, amire hivatkozol, senkinek semmi baja nincs? Nem adott be bevallást, megbüntetik érte. Mit akarsz még leírva látni? Hogy az egész családja hordjon szégyentáblát 20 évig emiatt?

Ez minden, amibe kapaszkodni tudsz?

a személyeskedés nem érv, hanem eszköz. Érdekes módon azonnal tudtál használható mondatokat leírni fölényeskedés helyett, válaszokat flegmázás helyett. Lám, mint eszköz bevált. Veletek szemben általában működik. Súgok, káromkodni sem véletlenül szoktam kommentekben. A jobbosnak ez az ismerős nyelv, ezen lehet vele kommunikálni.

Érvekről meg ne beszélj nekem. Aki huszadszor is azon lovagol egy vitában, amiben mindenki egyetért, és senki sem vitatja, az nem tudja, mi az az érv.

Vidéki 2012.03.01. 08:26:45

„A tüntetésekhez adott adományok 2011-ben érkeztek be Fölkel és Torsa bankszámláira,”

Vastagbőr mérhetetlenül naivnak tetteti magát:

Arra gondolni sem mer, hogy létezhetnek olyan erők, amelyek érdekeltek Magyarország lejáratásában.

Ezek olyan rágalmak, hazugságok, álhírek, rémhírek, amelyeket elharsognak kelettől-nyugatig.

Ilyen az állítólag Magyarországon nem létező „sajtószabadság” ügye, amiért állítólag már egymillióan küzdenek, miként egykor Don Quijote a búsképű lovag, aki a gonosz varázslónak vélte a szélmalmot és bőszen rárontott.

Ha valaki nem hülye, és itt él Magyarországon, az érzékelheti, hogy a Klubrádió betelefonálós műsorában szabadon lehet értekezni arról is, hogy likvidálni kellene a Köztársasági elnököt.

Vastagbőrről nem tételezem fel, hogy hülye lenne.

Neki muszáj úgy tenni, mintha hülye lenne, muszáj neki is azt láttatni, hogy nincsen sajtószabadság, ezért egymillió hősnek kell küzdeni azért, hogy legyen.

A balliberális és a nyugati sajtó működése Magyarországgal kapcsolatban, mutatis mutandis, emlékeztet az egykori Pravda (Igazság) technikájára, ami rendszerint nem a Valóságot közvetítette a tömegeknek, hanem azt, amivel

a gazda hülyíteni akarta a tömegeket.

Milyen forrásokból származhatnak a tüntetésekhez adott adományok amelyek 2011-ben érkeztek be Fölkel és Torsa bankszámláira?

Például:

Idegenbe szakadt „hazánkfiai és lányai, mint Paul Lendvai; Heller Ágnes; Schiff András; Ivan Nagel, Antiszemitizmus Magyarországon - Mit lehet tenni? címmel tartottak pódiumbeszélgetést a magyarországi politikai helyzetről vasárnap a berlini Schaubühne színházban. (HVG)

Sok beszédnek sok az alja.

A beszélgetés idővel elkanyarodott az eredeti témától, a szó a magyarországi politikai helyzetre terelődött.

Schiff András zongoraművész hangsúlyozta, hogy a változásokhoz nem elég néhány értelmiségi,

az utca támogatása is kell,

az utóbbi időben pedig éppen ez utóbbinak látszanak a jelei "élénk ellenzéki mozgalmak" formájában.

A közönség soraiban felmerült, hogy gyűjtést kellene indítani

a magyarországi változások előmozdításának támogatására,

a rendezvényen kialakult közmegegyezés szerint az anyagi támogatás címzettje a Klubrádió lesz.

A berlini Schaubühne tehetős és „jókedvű adakozói” jóvoltából összegyűlt perselypénz létrejötte teljesen legálisként mutatható be, a „jókedvű adakozók” személyi összetétele homályban marad.

A külföldön összegyűlt pénzösszeget fel lehet használni Magyarországon

a szabadon megválasztott kormány elleni aknamunkára.

Lehet belőle finanszírozni:

„az utca támogatását”, vagy

a Klubrádió, „Drága Bolgár Úr” kormányellenes gyűlöletfröcsögéseit.

Kalmár 2012.03.01. 08:37:54

@sárkányfő: Sajnálom, hogy nem értetted meg, amit írtam. Pont a méretversenyt tartottam hülyeségnek egy milla viszonylatában. Mókás volt, ahogy azzal érveltek a millások, hogy mennyien vannak. Már a nevük is ezt a versenyt idézi. Közben meg úgy nézett ki, mint a béka a mesében, ami nagyobb akart lenni a bivalytól és felrobbant a puffaszkodástól. A békemenet után nagyot változott a kommunkáció, már nem számított a méret.
Az viszont komoly szegénységi bizonyítvány, hogy sok millió emberről feltételezed, hogy olyan ostoba, hogy egyre rosszabb nekik, folyamatosan hazudnak nekik, kifosztják őket és mégis tapsolnak.
Na ezt jó lenne már elfelejtenetek.
Sokan keresünk jobban mint 2 éve.
Hasonló helyzetben lévő országokban brutális megszoritások vannak, itt meg néha hülyét csinál magából pár ember amikor a 4-5ezer forintos fizetés csökkenést drámaként éli meg.
Sok olyan lépés is megtörtént amiről te teljesen másként vélekedsz. Párszor már leírtam, nem ismétlem.
A manyup, a segélyek vs. közmunka, a drogpolitika, a határon túliak ügye, az alaptrövény, a rokker nyugdíjasok, a 40 éves rendőrnyuggerek stbstb sok száz egyéb témában nekünk tetsző és az országnak hasznos lépés történt. Azt elfogadom, hogy ezt te másként éled meg, de nagyon olcsó egyszrűsítés lehülyézni azokat akiknek ez jobbá tette az életét, vagy csak hasznosnak tartja.
Sokmillióan gondoljuk úgy, hogy elképesztő egy szoci eu delegálttól, hogy írásban helyeselje a támogatások elvonását akkor amikor végre teljesítjük a 3% küszöböt.
Arra hivatkozni, hogy nem történtek struktúrális reformok akkor, amikor először sok év után pl. egyensúlyba került a nyugdíjkassza(hála a nyugdíjrendszer átalakításának és a manyup végének)

Szóval, ha túljutsz azon a hazugságon, hogy csak pénzért vagy vakságból lehet támogatni a kormányt, akkor eljuthatsz pár olyan tényhez, amit mintha most nem látnál.

Bee-zony 2012.03.01. 08:43:47

Külföldi rendszámú autókat ellenőriz az adóhatóság
index.hu/belfold/2012/03/01/kulfoldi_rendszamu_autokat_ellenoriz_az_adohatosag/
„Akciót indít csütörtöktől a külföldi rendszámmal autózók ellenőrzésére az adóhatóság, a trükközők akár 800 ezer forint bírságot is kaphatnak - írja a Magyar Nemzet.” (...)

bruhahahahihihi 2012.03.01. 08:49:29

A NEMZETI KIS SUTTYÓ SZAROS TÖRPE, HA MEGDÖGLIK, OLYAN SOKAN LESZNEK A TEMETÉSÉN, HOGY NA....NA NEM AZÉRT MERT SAJNÁLJÁK, HANEM HOGY meggyőződjenek", hogy biztos-e?:DDDD
SOKAN NAGYON VÁRJÁK MÁR EZT A " FEL"--AZAZ LEEMELŐ AKTUST:))) HEHE

Virág et. 2012.03.01. 08:50:15

@Vidéki: Szaladj neki még egyszer annak a Klubrádiós műsornak, de most ne a vágott felvételt, hanem az eredetit hallgasd meg. Akkor nem csinálsz magadból (ekkora) hülyét.
Egyébként Bolgár kormányellenes fröcsögéseinél mennyivel voltak jobbak Bayer, Lovas, Bencsik, a teljes Széles birodalom, a MN, a HírTV, a Heti Válasz stb. stb. kormányellenes fröcsögései?

Tudod, szabad fröcsögni a kormány ellen. Akkor is szabad, ha az neked nem tetszik. Az elmúltnyolcév alatt megalakulhatott a Lánchíd rádió, megkezdte működését az Echo TV. A fidesz kormány ehhez képest egy jogellenes frekvencia-elnyerés visszavonást és egy szándékosan Klubrádió ellen kiírt új pályázatot tud felmutatni. Melyik a demokratikusabb? Ahol új ellenzéki adók alakulhatnak vagy ahol a régieket is elhallgattatják?

Sváb 2012.03.01. 08:51:52

@hümhüm: talán úgy, hogy szarrá bírságolnak ha nem bírod a kéthavonta változó 100+ oldalas kitöltési útmutató alapján teljesen szabályosan megcsinálni az adóbevallásodat.
Vagy a munkaadódat bírságolják szarrá. Vagy az apád fusivállalkozását. Vagy a testvéredét.
Vagy kirúgatják a feleségedet a közalkalmazotti állásából.
Mindenkinek van gyenge pontja, és egzisztenciálisan majdnem mindenki megfogható.

FIDES AGITÁTOR 2012.03.01. 09:00:38

A Testnevelési Egyetem vizsgálja Schmitt Pál ügyét! Valóban alkalmas a Testnevelési Egyetem ennek kivizsgálására? Alkalmas egy olyan egyetem, ahol a szerzői jogot semmibe veszik?

llegális filmpremier miatt tört ki a botrány

2012.03.01. 08:00
A Testnevelési Egyetem Kollégiumába hirdették meg a Warrior – A végső menet című film premier előtti vetítését. Erről csak a film forgalmazója nem tudott, akitôl a kópiát kaphatták volna.

Meghirdette a Testnevelési Egyetem kollégiuma a Warrior – A végső menet című Oscar-jelölt sportdráma premier elôtti vetítését. A film csütörtöktől látható a mozikban, de a Kerezsi Endre Szakkollégium (KESZ) filmklubja már február 15-én műsorra tűzte. Igaz, engedély nélkül.

Illegális filmpremier miatt tört ki a botrány
Gulyás Balázs szerint hiába magyarázkodik az igazgató, bűncselekmény történt
Fotó: Birton Szabolcs

– A február 15-én este 9-től tervezett Film Klub programjába sajnálatos módon bekerült a Warrior - A végső menet című film, illetve a KESZ elnöksége által üzemeltett Facebook oldalra is felkerült – ismerte el Pálinkás József igazgató. – A hallgatók mentségére szóljon, hogy nem állt a rendelkezésükre a film, ráadásul a projektor meghibásodása miatt a vetítés elmaradt. A fegyelmi bizottság döntése alapján írásbeli figyelmeztetésben részesítettem a vezetőket, illetve a történtek miatt az öntevékeny klubok felülvizsgálatát is elrendeltem.


Természetesen a PARLUX Kft-től elnézést és bocsánatot kértünk a diákcsíny kapcsán okozott kellemetlenségek miatt. A szakkollégium elnöksége szorgosan dolgozik a céggel való további együttműködés kialakításán.


A felelősöket az igazgató nem kívánta megnevezni. – Ahhoz képest, hogy a projektor elromlott, a facebookon a kitűzött időpont előtt 20 perccel megerősítették: lesz vetítés. Egyébként maga az előkészület is jogellenes, hiszen engedély és korhatárbesorolás nélkül felhasználták a plakátot. Bűncselekmény történt – állítja Gulyás Balázs, a filmet forgalmazó Parlux Entertainment ügyvezetője.


Azóta a kifogásolt tartalmat törölték a facebookról, de az ügybe újabb forgalmazó szállhat be. A Bors úgy értesült, február 20-ára a Budapest Filmhez tartozó A bőr, amelyben élek című Almodóvar-filmet hirdették meg a KESZ-ben. A forgalmazó szerint tőle se engedélyt, se kópiát nem kértek.


Ahhoz, hogy egy filmet legálisan levetíthessenek, a jogtulajdonos írásbeli engedélye szükséges. A forgalmazó például jótékonysági vagy oktatási célú vetítés esetén eltekinthet a kölcsöndíjtól. Így lehet, hogy ha a hivatalos utat választja a filmklub, vetíthette volna a filmet, igaz, csak a hivatalos premier után.
Balajti Péter

dr. Bubó 2012.03.01. 09:01:18

miért lenne botrány????

a 2/3 feljogosíttya erre is...

örüljenek hogy nem statáriuma van a NAV nak...
az is lehetne...
akár visszamenőlegesen is...

és amikor a cocik-libsik nyóccéven át looptak, akkor hol voltatok ?

dr. Bubó 2012.03.01. 09:03:09

@frontember876: "budapesti új tényleg fiatal, tényleg magyar tényleg demokrata társaság"

tényleg keresztény ?

fifibá55 2012.03.01. 09:11:21

"Botrány: a NAV-ot küldték az Egymillión a magyar sajtószabadságért mozgalomra"
Én örülnék neki, hogy nem egy nagy fekete autó jött értem éjszaka.
Még.

VT Man 2012.03.01. 09:13:23

@fifibá55:
Rettegj, rettegj! Bőrönd össze van már csomagolva, vagy azt csak a választások előtt szoktad?

Oktogon8 2012.03.01. 09:14:44

A cikkhez hozzászólva a sok OFFtopik után:

1. Attól még hogy a NAV vizsgálatot indít valaki ellen, nem jelenti azt, hogy
az illető adócsaló.

2. Attól még hogy a NAV megbírságol valakit (ez még nem következett be ebben az ügyben),
az nem jelenti hogy az illető SZÁNDÉKOSAN adót csalt, és nem csak hibázott. A magyar adótörvényeket tökéletesen betartani majdnemhogy lehetetlen vállalkozás.

3. Attól még, hogy a NAV megbírságol valakit, az nem jelenti, hogy az illető korrupt/korrumpál, mint a Békemenet szervezői.

nanehogymár 2012.03.01. 09:23:46

@Kalmár: na pont az ilyen lézerjani mentalitás miatt menj a picsába te szardarab, tessék nem bértrolloztalak le. remélem megfelel! :) 4-5e ft nem sok mi? hát kurvára nem sok, csak akitől elvonják annak kibaszottul hiányzik te barom. főleg az inflációval tetézve. az a 4-5e cafeteria államosítás és szétbaszás miatt van néhol 10-15e is. attól még, hogy téged megvettek az osztogatással, nem lesz minden automatikusan jó, csak a te narancsagyadban. de neked ugyis felesleges ezt ecsetelni, mert te hívő vagy. hittel meg nincs vitaalap.

allasvarazs · http://www.allasvarazs.info 2012.03.01. 09:29:31

Katasztrófa, ami ebben az országban zajlik. Elvileg 20 éve rendszerváltás volt, de a helyzet azóta csak egyre rosszabb. Tartok tőle, hogy ezt a helyzetet már nem lehet szavazósdival és tüntetgetéssel megoldani...

sárkányfő 2012.03.01. 09:35:36

@Kalmár:
Te nekem ne mond, hogy te tartod hülyeségnek a méretversenyt, amikor éppen te írtad, hogy savanyú a szölő, jóember. Megjegyzem ha már csak erre bír járni az agyad, akkor a milla egy civil szervezet, és ebben a műfajban az elmúlt 22 év abszolút legnagyobbja, de ismétlem, nem ettől van igazuk, és totális fölényben vannak a kormánypárttal szemben, mivel a sajtószabadság és a demokrácia oldalán állnak, és bárhogy erőlködik a Fidesz, bizony ezen a téren rondán romlott az ország helyzete. És ezen az se változtat, hogy egymillió ember fogja hallgatni 15-én Orbánt.

"Az viszont komoly szegénységi bizonyítvány, hogy sok millió emberről feltételezed, hogy"
Már megint ez a hülyeség, hogy refelxből nagyítod a tied tömegét. Ember, nincs sokmillió. Ezt felejtsd el. A mérvadó cégek kutatásai alapján minimum feleződött a fidesz tábora. Tehát jó esetben is 1,3 millióan vannak. Se nem sok, se nem több millió, hanem jó esetben bő egymillió. Ez van, és ezt nem az utcai méretverseny miatt írom, hanem egyszerűen tény, ne írj olyat ami valótlan.
Másik, hogy nincs semmiféle feltételezés. ha azt mondom 2+2=4, az nem az én feltételezésem, hanem cáfolhatatlan összefüggés. le is vezettem neked szépen az ellentmondások tömegét.

"olyan ostoba, hogy egyre rosszabb nekik, folyamatosan hazudnak nekik, kifosztják őket és mégis tapsolnak."
Mint írtam: nem feltételezem, hanem tény. Te sem tudod cáfolni. Épp azért kerülöd, hogy belemenj az érdemi vitába, épp azért teszel csak általános kijelentést, épp azért hivatkozol észérvek helyett tömegekre, mert nem tudod cáfolni.
Orbán 22 éve komcsizik, anitkommunistaként definiálta magát, és pont most hétfőn átállt a spclik oldalára a lehallgatott, meghurcolt, tönkretett emberekkel szemben. Ez tény. Azaz Orbán hazudott azoknak, akikkel elhitette, hogy antikommunista. Orbán elárulta a benne hívőket. Ez van.
A Fidesz hívei pedig, ha nem képesek átlátni ezt az egyszerű ellentmondást (hogy a sok-sok többiről ne is beszéljek, lásd fent), hogy hülyére lettek véve, akkor bizony nem csupán ostobák, de még több rossz jelzőt is fel lehetne sorolni. Épp ez a dráma, hogy hová züllött ez a réteg. Szellemileg. Hogy ezekkel bármit meg lehet csinálni. Hogy Orbán mondhat bármit és bárminek az ellenkezőjét, tapsolnak neki. Ez egy szerűen nem normális. Ez már túl van a ráció keretein. Ez már szatírába illő. Valamiféle vallásos révület, vagy nem tudom.

A másik, hogy kiknek lett jobb. Egyrészt sajnálom, de szánalmas azzal jönni, hogy a többségnek jobb lett. Ez nem igaz, és odaáig már tényleg nem fogok lesüllyedni, hogy ezt igazoljam, egy szűk réteg jól járt az új adórendszerrel, a tömegek meg rosszul, ráadásul rengeteg teher az szja-ból átkerül az áfába, a jövedéki adóba, és egyéb új ilyen-olyan adókba, különadókba, tehát az össz-adótehrelést, a fizetés tényleges mértékét és értkét együtt figyelembe véve még sokkal rosszabb a helyzet.

"Sokan keresünk jobban mint 2 éve."
Na ez a másik. Épp a fideszesek állandóan a magyarságukkal jönnek, de az a logika, hogy "én jobban jártam, fideszes vagyok, megyek tapsolni", ez nem a nemzeti logika, hanem a színtiszta önzés, és a honfitársakkal szembeni közöny logikája.
Én ismerek pár embert, aki tényleg jól járt az új adóval, mivel eleve nagyon jól keresett, de nem örülnek neki, mert tudják, hogy ami nekik plusz, az a szegényeknek mínusz, hogy a szegényektől lett átirányítva a pénz a tehetőseknek, és ezt igazságtalannak és antiszociálisnak érzik, amiben igazuk is van. Ők tényleg egész nemzetben gondolkodnak, ők valóban nem önzőek, hanem magyarok.

Szintén ide tartozik, hogy az anyagi rész csak egy a sokból, az eredeti kommentembe igen hosszú felsorolást írtam le, és bizony azokra nem csak a tömeg utcai mérete, a de a fizetések mérete sem válasz. Ezt az egész méret-mániát el kéne felejteni, a mennyiség nem válasz minőségi kérdésekre.

"Hasonló helyzetben lévő országokban brutális megszoritások vannak,"
istenem... csak nem fogsz átmenni Selmeczi gabikába? Hogy "nincsenek megszrítások"? na erre már nem is válaszolok, felháborító...

"Sokmillióan gondoljuk úgy, hogy elképesztő egy szoci eu delegálttól, hogy írásban helyeselje a támogatások elvonását akkor amikor végre teljesítjük a 3% küszöböt. "
"Sokmillióan" látod, egyik szavaddal ismát cáfolod a másikat. Már megint (a nem létező) sokmillió tömegre hivatkozol. Hiába teszed, és nem csak azért mert nem vagytok sokmillióan, hanem mert semmiféle tömeg mérettől nem lesz igaz amit írsz. A magyar nem helyeselte az elvonást, hanem csökkenteni akarta a mértékét. De az is jellemző, hogy kormányok hibája helyett egy ilyen apróságba kötsz bele, ami már régen csak következmény, és ha valóban zavarna a büntetés, akkor azokra lennél dühös, akik ezt a büntetést a hazánkra hozták. Orbán más se csinál csak háborúzik az EU ellen lassan két éve, és erre még büszke is. Gondolkodj már. Ő hozhatta volna helyre a szoci kormányok hibáját, erre mit tett? Még ráduplázott. Nem csak a hiányt növelte, de még provokált is hozzá. És ismét: semmiféle küszöböt nem teljesített az ország. Sőt, 2010-hez képes majd duplája lett a hiány, már ezerszer leírtuk, de persze úgy teszel, mintha sos hallotál volna a strukturáls hiányról. Miért ez az erőszak? Miért kell minden nap leírni, hogy a világ egy közgazdásza sem veszi be az egyszeri tétleből való kozmetikázást? Miért teszel úgy, mintha nem tudnád pontosan te is, hogy amit írsz az nem igaz?

A nyugdíjkasszát meg mered említeni? Ráadásul sikerként? Amikor a saját kormányukn kirabolt minket? Ez komoly?

Végezetül pedig pontosan azt történt, amit előre leírtam: semmit nem értettél meg abból amiket írtam, teljesen feleslegesn írtam le mindet. a szokásos dolgokat hoztad, gondosan kikerülve mindent, amire nem tudsz válaszolni, és a válszok hiányát (nem létez) sokmilliós tömeggel próbáltad befedni.

Vidéki 2012.03.01. 09:46:30

@Virág et.:
Írod: "Tudod, szabad fröcsögni a kormány ellen. "

Lehet, hogy ez neked minden határon túl tetszik, de nagyon is veszélyes lehet az irracionális, szinte háborús propaganda Magyarország lakói szempontjából.

Irracionális, alaptalan propaganda a nyugati „szabad sajtó” tulajdonosainak tőkeereje révén hazugságaikat kelettől-nyugatig elharsogja, ezért a fertőzés innen a „tömegekig” és a felsőbb körökig terjedhet.

Az elképesztő egyoldalú, alaptalan magyarellenes gyűlöletfröcsögő propaganda, ami sok nyugati sajtótermékben nap, mint nap folyik és láthatóan jó talajra hullik EP parlamenti képviselők rózsaszín, vörös, zöld és lila köddel elborított pihent agyában és ott megtermi mérgezett gyümölcseit, amelyek cselekvésükcselekvésüket motiválva Magyarország sorsát veszélyeztető irracionális döntésekben ölthetnek testet.

Jól kifejeződik ez a Le Monde aljas karikatúrájában.

A Le Monde aljas karikatúrája, ami a Magyarországot náci egyenruhában ábrázolja, színvonalában egy háborús propaganda szintjére süllyedt.

Hét ember masírozik náci egyenruhában, mindegyik mezén egy-egy betű.

Ha összeolvassuk, HONGRIE=MAGYARORSZÁG a szöveg értelme!

Ez az aljas agitáció a modern időkben is normális/elfogadható?

A Pravda (Igazság) készített annakidején hasonló „színvonalú” karikatúrákat „halálos ellenségeiről”.
A Pravda (Igazság) készített annakidején hasonló „színvonalú” karikatúrákat „halálos ellenségeiről”.

Amikor Tito elvtársat a Szovjetúnió (Sztálin elvtárs) halálos ellenségének tekintette,

az „Imperialisták Láncos Kutyájaként”

és vértől csöpögő bárddal sétáló hóhérként ábrázolta.

A mostani Le Monde semmivel sem különb az akkori Pravdánál.

Te is egyetértesz a Le Monde karikatúra technikájával?

Ha nem értesz egyet, akkor fogjad vissza magadat!

Ha egyetértesz, akkor tudhatjuk, kik szállítják az ilyen alantas magyarellenes támadásokhoz a muníciót!

nu pagagyí 2012.03.01. 09:53:36

@Kalmár: Te attól keresel többet, amit másoktól elvesztek, mivel plusz teljesítményt nem sikerült felmutatnotok. A Te többletjövedelmed forrása a magánemberektől elvett magánpénztári megtakarítás, a szétkúrt egészségügy, a döglődő BKV, a befuccsolt MALÉV, a kiskeresetűek sanyargatása, a rabszolgamunka törvényesítése.

vörösbor(de)minőségi 2012.03.01. 09:58:30

@Tzimisce: nálad a pont!!!

tömör lényegre törő okos megállapítás.
meg sem érdemlik:)))))

Secnir 2012.03.01. 10:03:29

@Kalmár:
"Sokan keresünk jobban mint 2 éve."
és még többen vagyunk, akiknek újra az a jelszavuk: "Rosszabbul élünk, mint négy éve"

"A manyup, a segélyek vs. közmunka, a drogpolitika, a határon túliak ügye, az alaptrövény, a rokker nyugdíjasok, a 40 éves rendőrnyuggerek stbstb sok száz egyéb témában nekünk tetsző és az országnak hasznos lépés történt. "
aham.
nem kívánom, de ha kigyullad a kecód ki fog menni eloltani? tudod, most küldtek/küldenek el egy csomó tűzoltót, mert "fölöslegesek". szép

@Vidéki:
"„A tüntetésekhez adott adományok 2011-ben érkeztek be Fölkel és Torsa bankszámláira,”
[...] Arra gondolni sem mer, hogy létezhetnek olyan erők, amelyek érdekeltek Magyarország lejáratásában. Ezek olyan rágalmak, hazugságok, álhírek, rémhírek, amelyeket elharsognak kelettől-nyugatig."

szóval szerinted is rágalom, hogy vannak olyan erők, amlyek érdekeltek Magyarország lejáratásában?
köszönjük.
pálfordulásnak szép, de akkor is pálfordulás.

Secnir 2012.03.01. 10:11:13

@Vidéki:
"Jól kifejeződik ez a Le Monde aljas karikatúrájában."

jól mondod: KARIKATÚRA!

"Akinek humora van, mindent tud!
akinek nincs, az mindenre képes..."
(Karinthy)

aki egy karikatúra alapján vészt vizionál, annak az elméjével komoly gondok vannak. Valószínűleg bomlott. Mondjuk rólad régebb óta tudjuk, tehát újat nem mondtam ezzel...
...esetleg nézz utána a karikatúra fogalmának. Egy karikatúra mindig aljas, és van alapja.

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.03.01. 10:22:18

Ha véletlenül nem tudná valaki, hogy a népszavás főgrecik (blah, sárkányfő, kirsten, lasombra - de ezt csak viccből írom, mindenki tudja, hogy ez egyetlen ember különböző neveken) miért használják az idegenül csengő "troll" és "droid" kifejezéseket azokra, akik megcáfolják a primitív hülyeségeiket, akkor elárulom. Arról van itt szó, hogy a "mucsaival", "paraszttal" mindörökre meggyűlöltették magukat, sosem fognak tudni visszakapaszkodni a Parlamentbe, még napijeggyel sem fogják őket oda beengedni.

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.03.01. 10:26:34

Sok beesettmellű, szakállas, görbeorrú faszkalapok! Téglával verjétek beesett mellkasotokat az igazságotokért! Hátha beszartok!:)))))

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.03.01. 10:26:50

@dr.dr. Secnir doktor: " Egy karikatúra mindig aljas, és van alapja" - erről eszembe jut a minden korban a legaljasabbakat kiszolgáló balficsúrkedvenc Kaján Tibor, aki Soros Györgyöt jóságos Atyaistenként ábrázolta "aljas karikatúrájában"...

Arbet 2012.03.01. 10:31:16

@dr.dr. Secnir doktor: Nem kell misztifikálni, "olyan erők"-nek nevezni a lejáratókat, hisz ismerjük őket.

Egy kis részük a parlamentben ül, párttól független, akár melyik volt kormányon az EU-t csak lehúzta, meglpota, a saját népe által befizetett adópénzeket ellopta, az ország vagyonát elsimlizte.

A másik lejárató réteg pedig a dolgozni képtelen, becsületesen adózni/élni képtelen nyerészkedő réteg aki saját anyját meglopná, eladná, tehát maga a lusta becstelen nép.

Az itthon élő 10millió emberen kívül velünk biza nem törődik senki sem, miért is törődne? Nincs semmink ami kellhet a nagyhatalmaknak.

Sam the Ace 2012.03.01. 10:33:24

Nincs min meglepődni, ez olyan Fideszes dolog.. Amolyan kicsinyes balkáni, vagy inkább Kádári. A mi településünkön egy független polgármester nyer nagy fölénnyel már évek óta és nagyon jól csinálja. Találjátok ki kik jelentik fel az anyját a választások előtt? Kik szórják tele a várost mocskolódó, lejárató szórólapokkal kampánycsend idején? Ezeknek tényleg semmi sem szent, és fogalmam sincs, hogy abban a redvás pártban, hogy tud bárki is tükörbe nézni, de hát nincs min meglepődni, ennyi év alatt már nem egyszer bizonyították, hogy mi is fontos nekik igazán.
A szomorú, hogy sajnos még nem buknak meg egy ideig, mert alternatíva sincs. Remélem valahogy kihúzza az ország addig ameddig megjelenik egy korrektebb, kormányzásra is alkalmas erő.

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.03.01. 10:38:45

@Arbet: "nincs semmink ami kellhet a nagyhatalmaknak" - nagy tömegű olcsó munkaerő, termőföld, víz, gáz, hévizek, olcsó ingatlanok, te szegény agymosott.

molaris 2012.03.01. 10:41:54

@Vidéki:
Könyörgöm: MÉG! MÉG!!!
Iszom értékes gondolataidat.
Anno voltak "szabad nép félórák", rám tör a nosztalgia!!

Sam the Ace 2012.03.01. 10:42:36

@Kalmár: "A manyup, a segélyek vs. közmunka, a drogpolitika, a határon túliak ügye, az alaptrövény, a rokker nyugdíjasok, a 40 éves rendőrnyuggerek stbstb sok száz egyéb témában nekünk tetsző és az országnak hasznos lépés történt."

Az országnak hasznos?? :D :D D:
Jó ez jó volt, ezen jót röhögtem. Mellesleg, ha ennyire hálás vagy, hogy kiraboltak adok egy jó tippet: gyűtsd szépen össze a vagyonod és utald át egyösszegben az államadósság csökkentő folyószámlára. Oda úgyis csak az olyan birkák fizetnek, mint te vagy, a vezéreitek le se sz*rják.

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.03.01. 10:45:35

@Sam the Ace: visítottatok, mint a pengős malac, amikor a legundorítóbb pénzügyi manővereteknek (rablás a nyugdíjpénztárakon keresztül) Orbán határozott mozdulattal véget vetett.

Sam the Ace 2012.03.01. 10:46:48

@Szabó Zoltán fél évet kapott: Nem. És a te t. mamád? Nem csesztetik mostanában sokat a rendőrök? Gondolom a jó időben több a betevő és többen is állnak meg nála, igaz? Sok sikert neki, az agymostott fia is elmehetne dolgozni és akkor lehet, hogy nem irkálna hülyeségeket..

fifibá55 2012.03.01. 10:49:08

@VT Man: Több bőrönd, többféle célra, ki tudja, mi történik ezekben a zavaros időkben :)
Még sör is, hűtőtáskában..

Kalmár 2012.03.01. 10:49:44

@Sam the Ace: Birka vagy te, büdös görény.
Nekem sokkal jobb ha nem egy tolvaj manyup pénztár szórja a pénzem, hanem nálam hagyják az egykulcsossal. Majd én eldöntöm, hol takarékoskodok. Bocsi ha nem tüntetek az ellen, hogy a dolgozó és gysrkeket nevelőknél, pl nálam több pénzt hagynak.
Jó röhögést patkány!

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.01. 10:49:52

Remélem a NAV ezekkel az ügyekkel már végzett (és minden forint a kasszában van), és ezért érnek rá erre:

www.nav.gov.hu/magyar_oldalak/adoslista/hiany_hatralek/jelentos_adohianyosok.html

ON

alapvetően én sem találok semmi kivetnivalót abban, hogy az adóhatóság a MUNKÁJÁT végzi. az időzítésben aki nem lát szándékosságot, az vagy nem ebben az országban él, vagy naiv, mint egy 5 éves.

mindenesetre a magam részéről egészen megnyugodtam, hogy a NAV ennyire komolyan veszi a munkáját. minden bizonnyal végeztek már az ilyen-olyan "színű" kicsit offsórlovagokkal, és azok cégeivel (meg a minimálbéres "kényszervállalkozókkal"), és szarrá unták magukat az egész napos pasziánsszal, így meló után néztek, és hát ezt dobta a gép :)

Sam the Ace 2012.03.01. 10:50:11

@Szabó Zoltán fél évet kapott: "amikor a legundorítóbb pénzügyi manővereteknek"
Arra gondolsz, hogy befizettem kötelező jelleggel valahová pénzt?
Mondjuk ebből a hozzászólásodtból kiderült, hogy neked végleg csengettek barátom, ugyh azt hiszem te menthetetlen vagy, vagy pedig az adófizetők dobják össze neked is a fizetésed. Mindegy is, a szánalmas jelző megfelelő mindkettőre.

Sam the Ace 2012.03.01. 10:52:26

@Kalmár: Semmi baj. Szerintem szólj a nővérkének, hogy elgurult a gyógyszered és kérj bátran egyet, mert összenyálazod a párnádat.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.01. 10:53:54

Höjjj gyerekek, egészen szépen toljátok :))))) Rég jártam erre, örömmel tapasztalom, hogy innen sem veszett még ki a magyar virtus :DDDD

ja, közben egy offocska:

fn.hir24.hu/vallalkozas/2012/02/29/egekbe-szokhet-a-berletek-ara/

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.03.01. 10:55:03

@Sam the Ace: aha, "szánalmas", vagyis téged súlyosan fog érinteni a Klubrádió bezárása...

Semmit sem értettél meg a nyugdíjpénztárak működéséből. Miért nem lepődöm meg ezen?

Sam the Ace 2012.03.01. 10:56:37

@Kalmár: Az a lényeg, hogy neked sokkal jobb. Meg, hogy a manyup pénztárak tolvajok, de a politikusok nem.. Logikus.

Kalmár 2012.03.01. 10:57:05

@dr.dr. Secnir doktor: Szerintem ne vagytok többen. De ez meddő vita. Eddig minden komolyabb időközin simány nyert a Fidesz és a Szondánál erősödött is februárban. Majd eldől.
A kigyulladt házbak mi köze van ahoz, hogy egy titkárnő a rendőrségen vagy a tűzoltóknál ugyanúgy korengedményt kap, mint egy raktáros. Pont ugyanígy nem értem, hogy a locsolócsövet miért nem tudja 45 évesen elvégezni egy férfi? A kocsit miért nem tudja vezetni? A lézert az autópályán miért nem tudja kezelni??
Úgy csináltok, mintha a rendőr és tűzoltó állomány egésznap golyózáporban mentené a szüzeket a 8. emeleti lakástűzben.
Természetesen vannak azok akik a veszély sűrűlyében járnak, de a 90% nem ilyen. Teljesen indokolatlan és anyagilag elviselhetetlen teher a fiatalkori nyugdíjuk.
Jellemző a 2010-es kommandós világbajnok rendőr aki az SAS, a zöldsapkások és a Spetnaz katonáit legyőzve első lett rokkant nyugdíjas létére.......persze a másra nem alkalmas szegény.
Végre valaki itt is rendet tett.

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.03.01. 10:58:57

@Sam the Ace: semmit nem fogtál fel. Nem a manyup lopott, hanem ez volt a fő eszköze és forrása a baloldali politikusok vérlázító lopásainak. Ezért vagytok a mai napig a brekusz feneke alatt.

Kalmár 2012.03.01. 11:00:10

@Sam the Ace: Sikerült okosan válaszolni. Látom elfogyott a szó. Nem baj, jöhetnek ezek az tuti végső érvek. droid, fidesznyik vak blabla...szeretem látni, mert ékesen bizonyítja az érveitek gyengeségét. A gyűlöletet, meg leszarom, legfeljebb egy cifrát válaszolok
. Elmebeteg az a rohadt tetves fajtád te görény.

Sam the Ace 2012.03.01. 11:00:34

@Szabó Zoltán fél évet kapott: Engem egyedül az érint súlyosan, hogy az olyanok, mint te szavaznak be a parlamentbe olyanokat akik kirabolják az olyanokat mint én és az olyanokat mint te továbbra is úgy tudják rángatni, hogy közben tök mindegy mit csinálnak.

Alamio 2012.03.01. 11:02:44

Nagyon is helyeslem, hogy végre politikai rendezvényeket is ellenőriznek, nem csak lágososokat.

Még mielőtt valaki beszólna hogy biztosan jobbról gondolkodom így: ellenőrizzék a Békemenetet is nyugodtan, azt is helyeselni fogom.

Sam the Ace 2012.03.01. 11:05:25

@Kalmár: Igen, a komcsizás, a libsizés meg a görényezés az igazán derék érvelés. A szó meg nem fogyott el, mert ha én neked nem is szándékozom érvelgetni minden esetben, a tények beszélnek helyettem eleget. Csak furcsállom, hogy valaki nem foglalkozik velük ennyire egyszerű. Sajnálom, ha a kis szívedbe gázoltam. Hajrá narancsok! Vigyetek még egy embert, vagy nem tudom mi a parancs mostanában. :)

Arbet 2012.03.01. 11:17:08

@Szabó Zoltán fél évet kapott:

nagy tömegű olcsó munkaerő - ja.. tényleg van már elég sok kínai, de ők elvannak a saját közegükben és megcsinálják a saját szerencséjüket, nem adják magukat könnyen.
Hol van a nagy tömeg? 3,6 milla ember dolgozik a 10-ből, a maradék meg kutyának sem kell mert egyrészt nem akar dolgozni, másrészt nem is ért semmihez, vagy már nyugdíjas.

termőföld: A magyar termőföldmaffia nem adja oda külföldnek amíg kap érte EU-s támogatást. Ha pedig a külföld fizet érte annyit amennyivel meg lehet venni egy politikus földtulajdonost akkor eladja. Ez van.. ha a kereslet nagy és sokat adnak érte akkor megtalálja a hozzá párosuló kínálatot, mint ahogy te is occsón vehetsz földet afganisztánban vagy valami elmaradott vidéken. Szabad a piac, de ennek ellenére mégis inkább a magyarok veszik a földet.

víz - A föld 71%-a víz.

gáz - na gáz az van sok, leginkább az állami szférában. Na az a gáz senkinek sem kell. A többi meg csövön jön az ukránoktól.

hévizek - Ez bizony van nekünk sok szerencsére, szép magyar fürdők épülnek sorra ahova jönnek a külföldiek költeni az Ajrót. De nem hinném, hogy a nagy amerikai, europai, kínai befektetők a jelenlegi gazdasági világban a magyar hévizeket shortolná, vagy vásárolná fel őket gyors gazdagodást sejtve. Ha pedig így van akkor megint az van, hogy annyi pénzt fizetnek érte, hogy a magyar bölcs eladja azt is.

olcsó ingatlanok - Amerikában lassan olcsóbbak. Ez egy világtendencia, hogy a befektetők felvásárolják, majd bérlakás piacot építenek amiből profitálhatnak. Szokj hozzá, nyugat-európában is így működik. Amúgy kb 3 nagy IT cégnek van annyi vagyona mint amennyit a magyar lakáspiac ér.

naat2 2012.03.01. 11:18:28

"A Nemzeti Együttműködés Rendszere újabb szintet ugrott, a NAV-ot idáig még nem vetették be...."
Én 2010 decemberben beadtam a MANYUP maradási nyilatkozatot - azaz kiíratkoztam a rendszerből (egy másik listára meg fel).
Rá pontosan három hétre - az év végi ünnepnapokkal - megkaptam életem első adóvizsgálatát.
Biztosan merő véletlen (pláne, hogy a bejelentetett lakcímemen rajtam kívül nem sokan lehettek, akik megpróbáltak "ellenállni" - zsírfideszes körzet, kakirelé mindenkinél behúzva).
Ráadásul a nyilatkozat leadási helye meg az adóhatóság fizikailag is eltérő helyen van, az adószámomnak tehát elég sok kézen át kellett vándorolni a célbajutáshoz. Innen is elismerésemet küldöm minden résztvevőnek.

Alamio 2012.03.01. 11:30:48

@Arbet: Lehet valahol jelölni egy kommentet demagógia-díjra? Megkapnád.

Különösen ez tetszett: "víz - A föld 71%-a víz. "

Szerintem élj egy hónapig tengervizen.

Arbet 2012.03.01. 11:30:58

@naat2: Ha nincs mit takargatnod akkor nem kell félni a NAV-tól. Ellenkező esetben meg mit vártál virágcsokrot? :D Engem is vizsgált a NAV, de csak az együttműködést tudták megköszönni, mert én becsületes adózó vagyok, nincs mit takargatni.

Alamio 2012.03.01. 11:35:21

@naat2: Megengedve, azaz nem kizárva hogy véletlen volt: ha ez tudatos, akkor az felháborító.

És ebben nekem tökmindegy jelenleg, hogy nem állunk egyazon oldalon.

Azt viszont továbbra sem tartom gáznak, hogy ellenőrzi az adóhatóság egy nagyobb tüntetés pénzügyi hátterét. Ha belegondolsz, te is el tudod képzelni (jobban mondva: el sem tudjuk képzelni), hogy mi mehet ott. A közszféra tisztulására nekem itt is van igényem. És remélem, hogy a jövőben minden tüntetésen lesz ilyen.

Arbet 2012.03.01. 11:38:44

@Alamio: Én inkább attól akadok ki, hogy az ország összes baját külföldi titkos misztikus gazdasági szereplőkkel akarják magyarázni, holott a nagy gazdasági pénzáramlások, spekulációk, befektetések nagyívben elkerülik az országunkat, így a bajok forrását máshol kéne keresni.

windex 2012.03.01. 11:41:28

@Molnár Norbert: igazad van, nem kételkedem abban, hogy kételkedem a bekötött szemben, a részrehajlás és politikai irányítottság hiányában, az igazságosságban, a személytelen, szakmai működésben

windex 2012.03.01. 11:43:47

@Arbet: nem erről szólt naat2, terelsz

Arbet 2012.03.01. 11:53:48

@windex: "@Arbet: Lehet valahol jelölni egy kommentet demagógia-díjra? Megkapnád."

Erre válaszoltam. Naat2-nek nem sok köze van ahoz :)

windex 2012.03.01. 11:56:05

@Szabó Zoltán fél évet kapott: sajnos ki kell ábrándítanom téged :-( ugyan fogalmam nincs, hogy a manyup rendszere mennyiben volt lopás (praktikusan akár simán lehetett, mert papíron mindenkinek járt a pénze, amit befizetett, hiszen nyilvántartották, az övé), de orbán nem vetett véget semminek. talált egy kazal pénzt, amivel kozmetikázhatta a költségvetést. oké, nem gazságból, hanem kétségbeesésében tette, bár nem szeretem ezt konkrét személyhez kötni. még párthoz sem, és erős a gyanúm, hogy ha a másik oldal ebben a helyzetben ugyanígy gondolná az adósságtól való szabadulást, ők is hozzányúltak volna az "elfekvő" készletekhez. és mivel megvolt, hozzá lehetett nyúlni, így megdőlni látszik a "manyup lopás" elve, hiszen amit elloptak, azt nem lehet kivenni akasszából, ugye :-)

windex 2012.03.01. 11:57:32

@Arbet: nem arra válaszoltam. idézlek:

"Ha nincs mit takargatnod akkor nem kell félni a NAV-tól. Ellenkező esetben meg mit vártál virágcsokrot? :D Engem is vizsgált a NAV, de csak az együttműködést tudták megköszönni, mert én becsületes adózó vagyok, nincs mit takargatni. "

ehhez szóltam hozzá.

Alamio 2012.03.01. 12:03:39

@windex: Ez igaz lenne, de az adóhatóságot Gyurcsány ideje alatt kb. erőszakszervezetnek használták, és ezt még nem nőtte ki.
Szóval a vizsgálattól minden ésszerű ember remeg még ma is, hiába tudom hogy nem követtem el semmit. Dettó ugyanez a helyzet a rendőrökkel, nálam akkora bizalomvesztésben voltak 2006 után, hogy kb. mostanra jutottam el addig, hogy ha egy megállít, ne legyek rögtön defenzív.

Lehet kiabálni hogy elmúltnyolcévezek, stb.

windex 2012.03.01. 12:12:12

@Arbet: és erre válaszoltál az előbb idézettekkel:

""A Nemzeti Együttműködés Rendszere újabb szintet ugrott, a NAV-ot idáig még nem vetették be...."
Én 2010 decemberben beadtam a MANYUP maradási nyilatkozatot - azaz kiíratkoztam a rendszerből (egy másik listára meg fel).
Rá pontosan három hétre - az év végi ünnepnapokkal - megkaptam életem első adóvizsgálatát.
Biztosan merő véletlen (pláne, hogy a bejelentetett lakcímemen rajtam kívül nem sokan lehettek, akik megpróbáltak "ellenállni" - zsírfideszes körzet, kakirelé mindenkinél behúzva).
Ráadásul a nyilatkozat leadási helye meg az adóhatóság fizikailag is eltérő helyen van, az adószámomnak tehát elég sok kézen át kellett vándorolni a célbajutáshoz. Innen is elismerésemet küldöm minden résztvevőnek. "

ebben nem a félnivaló, meg az elszámoltatás ténye kifogásolt, hanem az összefüggés az elszámoltatás és az előzmények közt. ho az összefüggés valós volt-e, soha nem tudjuk meg. sokkal nagyobb baj, hogy manipulálva vagyunk, és automatikusan - és nem minden alap nélkül - gondoljuk ilyen helyzetben, hogy van, lehet összefüggés. erre nem válasz, amit írtál, sokkal inkább terelés, megpróbáltad egy személyes síkra terelni a szót. a kérdés már csak az, hogy valóban nem értetted, miről írt naat2, vagy de, értetted, és ellenérv hiányában is fölébe akartál kerekedni, ezért úgy tettél, mintha más lett volna naat2 hozzászólásának lényege. az előbbi eset szimpla értelmezési (szellemi) probléma, magánügy, senki nem haragudhat érte, az utóbbi bizonyos cél érdekében tanúsított nem egyenes viselkedés. felmerülhet még egy lehetőség, ami az első változathoz áll közel, hogy téged a becsületes adózás foglalkoztat, és az írás eredeti üzenetét "eltakarta" az, amit te láttál benne. hogy melyik áll fenn, csak te tudhatod.

Arbet 2012.03.01. 12:12:51

@Alamio: Ezzel egyet értek. Sajnos ezek a szervek a hatalom és nem a nép kiszolgálói. Én mondjuk nem reggetek tőlük, de ettől független gusztustalan, hogy a politika mire használja őket.

A Milla esetében pl arra használja a poltika a NAV-ot, hogy az emberek szemében a Milla áldozatként, pozitív hősként tűnjön fel, mert olyan problémát kötnek hozzá amivel a mindennapi emberek tudnak azonosulni, így szimpátiát gyűjthet magának.

Politika egy gusztustalan játszótér ami össze vissza van szarva :)

windex 2012.03.01. 12:22:18

@Alamio: szerintem ott a tévedés, hogy gyurcsány alatt. sokkal inkább gyurcsány alatt is. meg előtte is, a rendőrség dettó, de különösen a cocilizmus alatt. ebben a társadalomban megkövesedett a tekintélyelvűség, különösen az öncélú. tipikus tünete, hogy a politikusok büntetésért hörögnek, ha "megsértik" őket. hogy a sértés alapja valós, vagy légbőlkapott, azt ugye 1. sokszor nem tudjuk, mert senki nem tud bizonyítani igazán, 2. minél igazabb, annál nagyobb a büntetés követelése. és így működik minden, aminek hatalma van. a zökkenőmentes működés érdekében ránkkényszerítené a kushadó tiszteletet (index kontra parlament, december), illetve annak eljátszását, mert annyi is elég, lévén akkor már biztosított a nyugalom. miközben minden érintett tisztában van mindennel. tehát nem csak tekintélyelvű, hanem képmutató is. honnan ismerős ez? ha olyan fiatal vagy, hogy a saját bőrödön még nem tapasztaltad, örüljünk :-), ez is a cocilizmus (is) áldása volt

dr. Bubó 2012.03.01. 12:27:14

szerintem nem baj, hogy a NAV mindig a zellenzéket ellenőrzi...

nemsokára a fides mafia következik a NAV ellenőrzési programban...

f10 2012.03.01. 12:30:26

@Kalmár:
A FIDESZ kormányban szakpolitika helyett is pártpolitika folyik. A legalsó szinteken is hűséges káderek, percemberkék döntenek pillanatnyi érdekeik alapján. A vidéki középiskolák, megyei múzeumok élén elismert szakemberek helyett inkompetens frissdiplomás fidelitaszos gyerekek ülnek (lásd Heves megye). Lehet, hogy sok embernek 4-5 000 forint nem számít, de sajnos az új adórendszer pont nem ettől a rétegtől von el. A drogpolitika, ha már említetted, szintén nem arról kéne, hogy szóljon, hogy neked meg a szomszéd bácsinak mi tetszik, ez egészségügyi kérdés elsősorban, másodsorban kriminalisztikai. Mindkét témának sok jeles szakértője van, egyikük se gondolja hogy az irány jó, vagy hasznos lenne.(Zacher Gábor, Csernus Imre) A gazdaságpolitikával kapcsolatban, már sok jobboldalhoz köthető szakember is kifejezte nemtetszését (lásd Mellár Tamás). Az eu-val kapcsolatos folyamatos hangulatkeltés és köpködés pedig egyszerűen kontraproduktív és semmivel nem segíti ezt az országot.
Ha mindezektől eltekintünk és mondjuk a kormánynak mindenben igaza van, az arogáns stílus, a lekezelő hangnem, a határontúli magyarok kultúrfölényének folyamatos hangoztatása, az "enyém az egyedüli és teljes igazság" biztos tudata akkor sem elfogadható és felháborító minden szabadságát és méltóságát szerető ember számára.

Alamio 2012.03.01. 12:34:57

@windex: Azért hoztam a Gyurcsány-korszakot ide, mert ott alakult ki az a gyakorlat, hogy feljelenthetsz az adóhatóságnál bárkit. Ez a klasszikus spicli-reflex, ami a legaljasabb indítékokat hozza felszínre. Szóval szerintem nem tévedés behozni a korszakot. A jelenlegiektől azt várom, hogy ezt a gyakorlatot sürgősen töröljék el.

Tekintélyelv: Van ahol van haszna. Pl. egy normális Rendőrség, VPOP, Hadsereg nem tud működni megfelelő tekintélyelvűség nélkül. Konkrétan a hatalom tiszteletére épít. De nem kell, hogy a hatalom félelmére is építsen.

A becsületsértési pereket nem keverném ide, lévén van helye a "valóság bizonyítása" jogintézménynek minden ilyen perben. Ha a vád igaz, tessék, bizonyítsák.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.01. 12:53:48

@f10: "Ha mindezektől eltekintünk és mondjuk a kormánynak mindenben igaza van, az arogáns stílus, a lekezelő hangnem, a határontúli magyarok kultúrfölényének folyamatos hangoztatása, az "enyém az egyedüli és teljes igazság" biztos tudata akkor sem elfogadható és felháborító minden szabadságát és méltóságát szerető ember számára." +1

naat2 2012.03.01. 13:08:35

Windex: köszi a magyarázatot - a szomorú ebben csak az, hogy erre szükség volt (van...)
A vizsgálat eredménye teljesen lényegtelen (ahogy a befizetéseim is), én csak a mechanizmusra - illetve a cikkben való szövegre - akartam tágabban, vagy kiegészítőleg rávilágítani.
Az összefüggést bizonyítani természetesen nem lehet - már csak azért sem, mert a jelenlegi hivatali hierarchiában beismerten nagyon sok minden szóbeli utasítások alapján megy - sokan, épp a hierarchia feljebb lévő részein így hárítják az esetleges hibák következményeit a végrehajtókra (ez valszeg minden hivatali hierarchiában erős nyomás, de a centrális erőtér még rátesz erre egy lapáttal).
Azért nekem gyanús, hogy 14 évnyi problémamentes munka és adózás után épp az említett aktus után kezdetek el érdeklődni (a "post hoc ergo propter hoc" nem bizonyítható).

windex 2012.03.01. 13:36:16

@Alamio: nem a korszak behozása a tévedés, hanem a korszak kiemelése. azelőtt is remek eszköz volt a feljelentgetés, az ősidők óta, aztán, mikor lett apeh, akkor bővült a feljelentések lehetséges helye. és amióta van, használják is, politikai céllal is, meg magán céllal is :-)

nem keverendő össze a rendőrség-katonaság stb belső hierarchiája a tekintélyelvűséggel. ezen helyeken az engedelmesség alap játékszabály, akinek nem tetszik, nem lép be. előre fix pont, lehet dönteni. a tekintélyelvűség az ilyen hierarchiákon kívül értendő, és káros, mert vagy manipulál és szervilizmushoz vezet, vagy manipulál és színleléshez vezet, hazugságra nevel, azt elfogadhatónak és rendbenvalónak tüntetve fel. a tekintélyelvűség ugyanis azt jelenti, hogy valakit/valamit a hatalma, pozíciója által kölcsönzött tekintély okán tiszteljenek. míg a tekintély azt jelenti, hogy valakit (valamit) a tettei, magatartása, emberi tartalma, (intézkedései, kiszámítható igazságossága) okán tisztelnek, ezért van tekintélye.

amit példának hoztam, az nem a becsületsértési per. a per már annak következménye, amiről szóltam. ha nem lennének tekintélyelvűek azok a politikusok, akik ily kalandokba bocsátkoztak, nem lettek volna perek sem.

az erkölcsi érzéked rendben van, de ne vedd sértésnek, mert nem annak szánom: az értelmező-elemzőkészséged kevésbé, de legalább tisztáztuk, hogy mi mit is jelent

üdv! :-)

Marcellusca 2012.03.01. 13:37:47

@Seduxen: Én is ritkábban járok erre, de van ami nem változik. :)
Sőt!

@f10:
"Ha mindezektől eltekintünk és mondjuk a kormánynak mindenben igaza van, az arogáns stílus, a lekezelő hangnem, a határontúli magyarok kultúrfölényének folyamatos hangoztatása, az "enyém az egyedüli és teljes igazság" biztos tudata akkor sem elfogadható és felháborító minden szabadságát és méltóságát szerető ember számára. " - Stimmt! +1!

Vidéki 2012.03.01. 13:43:57

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalom nevében dupla hazugság található:

Az Egymillióanra nincs semmi bizonyíték.

A sajtószabadság létezik, nem kell nyitott kapukat döngetni.

A médiatörvény ellenére a kormány épp annyi nyílt kritikát kap, mint elődei.

A Népszava következmények nélkül leírhatta, hogy a magyar genetikusan alattvaló, röfögő, moslékot zabáló disznó.

Aki ezek után még azt állítja, hogy küzdenie kell a még nagyobb sajtószabadságért, az nem mond igazat. Mondhatni, aljas rossz szándékú, rágalmazó propagandista, szarkeverő.

"Akinek ennyi jó kevés,
Azt érje gáncs és megvetés!"

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.01. 13:55:29

@Marcellusca dr.: "Én is ritkábban járok erre, de van ami nem változik. :)" - viszont van, ami egyre rosszabb. főleg narancs-tálib fronton. eddig volt az egy-két iderendelt narancs-tálib, most meg...

P.Freddy 2012.03.01. 14:00:06

@Vidéki:

"amivel ... a gazda hülyíteni akarta a tömegeket."

a jobboldali sajtó nem akarja hülyíteni a tömegeket, ezért

- megrendezi a "hírt", mint a hírtévé,
- hazudik a riportalanyról, mint a vízfolyás (bocs: mint a hírtévé)
- kitakarja a hírt, mint az MTV,
- hátteret varázsol a riporternek, mint az MTV,
- kivágja a kényes részeket, mint az MTV,
+ a sajtón túl:
- Selmeczi szájába adja, hogy "hörrr gyurcsány"

Így kell ezt, igaz? Így a f.sza, ugye, okos jobbos? Ez a megfelelő "nem néphülyítés" szerinted? Komolyan, ezt vallod? Mi vagy te, mik vagytok Ti, hogy ezt a mocskot tartjátok helyesnek?

Marcellusca 2012.03.01. 14:06:44

@Seduxen: Ja, ja.
Nem gondoltam volna, hogy még "visszasírom" Liberot meg Bezut. :DD

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.01. 14:19:37

@Marcellusca dr.: na asszem Bezu most vérig sértődne a "narancs-tálib" terminus technicuson:DDDD

mondjuk libero-t én spec nem sírom vissza :)

Alamio 2012.03.01. 14:19:56

@P.Freddy: Csak kiemelek:

"- kitakarja a hírt, mint az MTV,"

Tökéletesen ellenzem a kitakarást, de a személynek ott abban a helyzetben nem volt hírértéke. Így ez sajnos a szándék ellenére is csúsztatás.

"- Selmeczi szájába adja, hogy "hörrr gyurcsány""

Mint minden politikai pártnak, ennek is vannak ellenségképei. Ebbe belelátni az antidemokráciát hibás gondolkodás. Az MSZP-SZDSZ 8 évig Orbánozott, miközben kormányon volt.

@windex: Köszönöm hogy felhívod a figyelmet értelmezési hibáimra, így hogy sértések nélkül teszed, kifejezetten örülök neki.
1., Az APEH-feljelentés 2006-os (vagy 2007-es) jogszabály alapján tehető meg anonim módon, magánszemély által úgy, hogy azt az adóhatóság köteles vizsgálni. Ezért jár a savazás a regnáló kormánynak. Nem akarom tovább ragozni, aki értelmes, látja hogy ez egy társadalmilag hibás gyakorlat.
2., Az egyenruhát neked is tisztelned kell (kéne). Akár rendőr, akár katona. Aki ezt a tekintélyt aláássa, az önmagában demokrácia-ellenes, hiszen az erőszakszervezetek tisztelete minden társadalomban evidencia. Nem feltételezed egy rendőrről hogy rablógyilkos, erőszaktevő, vagy egyszerűen tolvaj. Pont az ellentétét kell, hogy gondold róla. És ez bizony tekintély-elv, hiszen a nélkül kell hogy így gondold, hogy ismernéd.
3., Becsületében sérthetnek "steril" embert" is, sőt rágalmazhatják is. Vagy követhetnek el olyant nem steril emberrel is, ami aljas. Példának bírnám hozni a Blikk által 2006-ban felhozott kampányt, melyben állították, hogy Kósa Debrecenben kurvázik. Ilyent azért bizonyítékok nélkül nem kéne... Meg is nyerte a pert, de ez nekem nagyon a legalja még a bulvárnak is.

Marcellusca 2012.03.01. 15:16:58

@Seduxen: Na, jó, csak viccöltem. :D

windex 2012.03.01. 15:19:43

@Alamio: nem hibáknak láttam, inkább határozatlan kontúroknak. fogalmak léteznek, az emberek olykor többé, vagy kevésbé eltérően értik őket. és természetes, hogy nem sértegetősdizünk, az rangon aluli :-) nekem nem fontos, engem nem erősít, ha a neten bizonygatom, hogy egy másik ember gyengeelméjű. ha valamit máshogy látunk, azt meg lehet beszélni, nemde?
ami a pontokat illeti
1. lehet, hogy 2006-ban (vagy 2007-ben) intézményesítették a dolgot, ettől még régi hagyomány volt, apeh nélkül is. a durvakomcsi időkben, emlékszem, egy soproni polgár moziba ment jegyet venni. az asszony utána szólt az ablakból, hogy: "ha szovjet film van, ne vegyél jegyet!" este már jött is a fekete autó. ez a hagyomány :-) hogy ezt intézményesítették, gusztustalan, ebben is egyetértünk. hogy az intézményesítés gyakorlati célja az emberek jogkövetésre - és így a pénz beszedésére - irányult, vélhető. hogy az indok is csak ez lett volna, vagy az is, hogy kihasználják, hogy így el lehet idegeníteni egy közösség tagjait, nem tudom. iszaonyatosan cinikus ok, de wegyelőre nincs okom arra, hogy kiálljak a képtelen mivolta mellett :-)
2.félreértettél, a rendőrségről-katonaságról szóló megjegyzésem úgy értendő, hogy hierarchia van a szervezeten belül. nem a szervezetek és a civilek között. amúgy ugyanaz az alapelv vonatkozik rájuk is, amit a tekintély és a tekintélyelvűséggel kapcsolatban vázoltam. idézem: "a tekintélyelvűség ugyanis azt jelenti, hogy valakit/valamit a hatalma, pozíciója által kölcsönzött tekintély okán tiszteljenek. míg a tekintély azt jelenti, hogy valakit (valamit) a tettei, magatartása, emberi tartalma, (intézkedései, kiszámítható igazságossága) okán tisztelnek, ezért van tekintélye." tehát nem azért tisztelem az egyenruhásokat - és nem az egyenruhát - mert egyruhája van, hanem azért, mert bízom abban, hogy közmegyezésen alapuló értékeket (így engem is) védenek, közérdeket (így engem is szolgálnak). és ez tiszteletre méltó. ha azért tisztelném, mert egyenruhás, akkor az a hatalomtól való félelem megnyilvánulása lenne, vagyis manipulált lennék, hazudnék.
3. steril ember nincs is :-) a kósa-féle per a blikket minősíti. ótvar. de láthatjuk, hogy ez esetben nem tekintély alapon, vagy tekintélyelvűségből viszonozta kósa a balhorgot, hanem a megrágalmazott ember álláspontjáról. amennyiben nem ilyen jellegű a konfliktus, tehát nem rágalmazás, sértegetés, stb, hanem kritika, akkor lenyomni a kritizálót hatalmi alapon, az tekintélyelvűség. mondjuk amikor az indexes újságírók a lézerblokkolókkal vicceltek - tudod, amik a nagy audikon és egyebeken feszítenek a parlament előtt, és ugye nem kell mondanom, milyen cinikus dolog ez is - és ezért izomból és differenciálás, és kérdés, és tárgyalás nélkül kitiltották az indexet a T. Házból, na ez tekintélyelvű gusztustalanság volt. és arra hivatkoztak, hogy tiszteletlenek voltak az újságírók. nem kell ragoznom, ugye, hogy miért vérlázító ez így együtt: lézerblokkoló a képviselők kocsijain (ami már önmagában vérforraló cinizmus), majd a tiszteletlenségre való hivatkozással a kitiltás. miért kellene tisztelni azt, aki így viselkedik képviselőként? csak mert képviselő? ellenkezőleg, képviselőként csak a kritikát érdemli, akár poénba csomagolva. ilyen a párbeszéd. ellenben göncz árpádon sose csattant az ostor. (ellentétben schmittpalival), mert volt tekintélye. mert olyan ember volt. és (pedig)nem volt tekintélyelvű. remélem, tisztáztuk, ki milyen fogalom alatt mit ért.

Lobster1978 2012.03.01. 17:12:11

@Vidéki: "Ez az aljas agitáció a modern időkben is normális/elfogadható?
A Pravda (Igazság) készített annakidején hasonló „színvonalú” karikatúrákat „halálos ellenségeiről”.
A Pravda (Igazság) készített annakidején hasonló „színvonalú” karikatúrákat „halálos ellenségeiről”.
Amikor Tito elvtársat a Szovjetúnió (Sztálin elvtárs) halálos ellenségének tekintette,
az „Imperialisták Láncos Kutyájaként”
és vértől csöpögő bárddal sétáló hóhérként ábrázolta."

Jujj, véletlenül kétszer gépeltél be egy sort... Ja bocsi, te nem gépelsz be semmit, csak sqlparancsokat futtatsz a közhely és hazugság adatbázisaidon :)
Te vidéki, szóljál már a programozódnak, hogy kezd akadozni az algoritmusod. Vigyázzál, még a végén lefagy a szubrutinod, azt pedig igen csak sajnálnám...

Alamio 2012.03.01. 17:16:07

@Lobster1978:

Nem tudom hogy milyen pártállású akivel vitatkozol, de nem is érdekel. Kettőtök vitájában immár neki szurkolok, ez a gátlástalan cinizmus ugyanis mérhetetlenül gusztustalan, és mint ilyen, taszít.

Alamio 2012.03.01. 17:31:07

@windex:

1., Nem hinném, hogy egyazon ligában játszik a két dolog:
a., Valami társadalmilag helytelen gyakorlat.
b., Valami államilag intézményesített gyakorlat.
A kettő közti különbséget Gyurcsányék vonták össze.
2., Szerintem ebben a kérdésben a különbségtételed fals. Az egyenruha tesz rendet, nem a személy. Az egyenruhát kell tisztelni, nem a személyt. Ha ezen felül a személyt is tiszteled, akkor az plusz pont a szervezetnek. De a Rendőrség azért létező fogalom, mert egy szervezet, minden tagja egyként, egy eljárás, egy szabályzat alapján cselekszik. Azaz az egyenruha kötelez. Vagy bízol az egyenruhában, vagy nem. És tökéletesen mindegy, hogy a szomszéd Csabi, vagy egy ismeretlen fazon van benne, ha kiraboltak, hozzá mész oda.
3., Kósa és a Blikk. Szerintem nem elválasztható hogy a politikus perelt, hiszen ha nem lenne az, ez a vád fel sem merül. És jogos volt a per, és jogos volt a kártérítés. Én abban is hiszek, hogy egy politikusnak ugyanúgy joga van élnie a törvények adta lehetőségekkel, mint bárki másnak. Ha a becsületét sértik (és ilyenje Orbánnak, Gyurcsánynak, Csurkának, Grespiknek, Szájernek, Tarlósnak, Demszkynek - kihagytam valakit? - is van), joga van bírósághoz fordulnia.
Lázerblokkoló: Ausztriában, a határ túloldalán ilyent birtokolni is tilos, szabálysértés. Amíg azonban törvény adta lehetőség, addig ne legyünk álszentek: megveheted te is, és ha megteheted, meg is veszed. Nem illegális. Immorális? Szerintem az.
A véleményem az index újságíróiról - egyrészről: szerintem a két hülyegyereket kellett volna kitiltani akik akcióztak, másrészről pedig elfogadom Kövér gondolatmenetét is. Nekem túl szigorú, de az is érthető. Ha riport készül a politikusok lézerblokkolós kocsijairól, senki nem reagálhat így. Ezt az indexesek (és tudósítójaik) elszúrták.
Göncz újraválasztása a taxisblokád alkotmányellenes legalizálása (meg egy halom más intézkedés után) nekem politikai obszcenitás. Másik példa jobb lenne. Gönczöt az akkori egyoldalú média nem támadta. Nem is csoda, hogy soha nem került szorult helyzetbe.

windex 2012.03.01. 18:44:22

@Alamio: 1. nagyon igaz. a cinizmus ez esetben is felháborító, hogy egy ótvar viselkedést államilag intézményesítenek. de azért értettél engem, ugye?
2.a különbségtétel nem fals. vedd ki az egyenruhából az embert, és lássuk mire mész az egyenruhával. az egyenruha ez esetben szimbólum, amit a benne levő ember igazol. akkor fogom tisztelni az egyenruhát, ha a benne levő személyek - és szó sincs egy bizonyos személyről, netán csabiról - az egyenruha által megjelenített - és általad megfogalmazott - elveknek, feltételezéseknek megfelelnek.
3. látom, nem értesz, vagy nem akarsz érteni. nem azt választottam el, hogy a politikus perelt, hanem állítva, hogy ez esetben a politikust emberi minőségében érte sérelem, helyénvaló volt a visszavágás. ezzel szemben jogos kritika esetén a tekintélyre hivatkozva megbüntetni a jogosan kritizálót olyan tekintélyelvű cselekedet, ami amúgy biztos módja a tekintély elvesztésének, vagy meg nem szerzésének.
az indexesek kritikája teljesen rendben volt. az előadásmódjuk nálad kiverte a biztosítékot, de ez nem alap erre a reakcióra. sokkal könnyebb a külsőségekre alapozva belefojtani a szót valakibe, mint cáfolni a tartalmakat. különösen ha azok igazak - nemde érthető is, hogy a külsőségre hivatkozva osztotta kövér a fekete pontot. de azt elfogadom és tisztelem, hogy te más érzülettel viseltetsz, nekem fontosabb a tartalom és az igazság, amennyiben ezek rendben vannak, a külsőségek nem izgatnak annyira, sőt :-)

engem a lézerblokkolóért (nem mintha lenne, és ne vagyunk álszentek, de nem is volt soha, most épp még kocsim sincs) megbüntet a rendőr. nem ausztriában, hanem itt, magyarországon. a képviselőt nem. és az, megintcsak informálisan, vagy formálisan a tekintélyre hivatkozva kitér a válasz elől és megtorlást sürget. szóval ahogy mondod, immorális. (és a szememben máris oda a képviselő tekintélye) mellesleg még sikamlósabb a dolog, mert ugyan a törvény explicit nem tiltja, a rendőr mégis büntet, elveszi. biztos vagyok benne, hogy pontosan érzed, mennyire gisztustalan így ez a dolog is.

Lobster1978 2012.03.01. 19:29:50

@Alamio: Nincs ezzel gond, mindenkinek joga van saját véleményt formálni. A pártállás engem sem érdekel, de szólnék, hogy itt szó nincs vitáról. Sok alkalommal próbáltam meg vitázni vidékivel, de sosem volt hajlandó érdemi reakciókat adni. Azóta meg sem próbálkoztam vele érveket ütköztetni, így hát hiába is drukkolsz neki, ez nem változtat semmin.
A "cinikus" jelzőt viszont visszautasítom. Semelyik általam ismert definícióját nem fedi le amit művelek, de javíts ki ha tévedek. Lehet gúnyosnak mondani, esetleg sértőnek, de pont nem cinikus :) Az tény, hogy az ilyen jellegű hozzászólásaim nem konstruktívak, hanem kifejezetten provokatív céllal íródnak, mert néha amikor ráharap egyik-másik efféle "beszólásra" akkor nagyon vicceseket tud írni.
Egyébként meg ha nem lenne annyira mérhetetlenül nyilvánvalóan algoritmizált amiket ír, akkor nem is parodizálnám. Jah, persze ne felejtsük el, hogy előtte már elég sokszor elég sok embert - köztük engem is - rágalmazott bizonyítékok hiányában amely viselkedésmintával állításod szerint te sem értesz egyet.
"Példának bírnám hozni a Blikk által 2006-ban felhozott kampányt, melyben állították, hogy Kósa Debrecenben kurvázik. Ilyent azért bizonyítékok nélkül nem kéne..."
Persze lehet az ilyet tűrni a végtelenségig, de engedtessék már meg nekem az adjonisten-fogadjisten ősi szokását betartani. Anno ő szólított meg. Ő hívott agybetegnek és még egy sor egyéb jelzőt is rámaggatott, miközben nem is vele beszéltem. Felvettem a kesztyűt, csak én nem simán lehülyézem, hanem parodizálom a viselkedését. Az érveimre nem volt hajlandó válaszolni, így kommunikálni már nem szoktam vele, csupán néha piszkálom meg őkelmét. Ha majd több időm lesz, akkor valószínűleg esetenként nekilátok majd szétkapni a csúsztatásait és hazugságait, de sajna mostanában erre nincs elég időm.

További szép napot!

Alamio 2012.03.01. 19:42:46

@windex:
1., Persze hogy értettem, csak meg akartam magyarázni a különbségtétel okát. Szerintem sikerült.
2., Ugyanazt mondjuk pepitában, csak Te az embert nézed a rendszerben, én meg a rendszerben nézem, hogy van ember. Taktikai-stratégiai gondolkodásmód-eltérés.
3., Hidd el, tetszett volna ha az indexesek problémafelvetésére valós válasz is érkezik. Erre legalábbis. Ugyanakkor nagyon amatőr volt ez a probléma-felvetés, tele hiányos magatartási normákkal. Magát komolyan vevő ember nem enged ekkora támadási felületet. Sőt, éppen azért savazom az indexeseket itt és ezért jobban, mert lett volna lehetőségük valós problémát (miért engedélyezett Magyarországon a lézerblokkoló?) felvetni, de a viselkedésükkel elbarmolták.
Kövért én komoly embernek tartom (majd jön egy huszár aki ezért kiröhög), aki elég tekintélyelvű is egyben. Nem feltételezem róla konkrétan, hogy a kitiltásának a probléma felvetése lett volna az oka. Szóval válasszuk ketté.
Van egy probléma: Magatartásukért kitiltották az Indexeseket. Ezt el tudom fogadni, szerintem kicsit szigorú. (liberálisabb vagyok mint Kövér, ebből láthatod :-) )
Szóval ez számomra elfogadható döntés.
Van a másik probléma: a lézerblokkoló. Ez szerintem társadalmi irritáció, AKÁRKI használja. És ne hidd hogy ezért megbüntethetnek - vagy legalábbis nem ismerek olyan szabályozást, rendeletet, jogszabályt ami alapján megtehetnék. Rengeteg jogász mászkál vele, hidd el nekem. A bajom a lézerblokkolóval nem is alapvetően a bírság elkerülése, az felszíni irritáció egy rákos betegnél. A fő az, amit okoz - 80-al közlekedő májereket 50-es táblánál, és halálos gázolást. Ilyen példát elöljáróink ne mutassanak!

"jogos kritika esetén a tekintélyre hivatkozva megbüntetni a jogosan kritizálót olyan tekintélyelvű cselekedet, ami amúgy biztos módja a tekintély elvesztésének, vagy meg nem szerzésének."

Ez egy szép és rövid érvelés. Egyetértek.

A végére maradt amit nem tudok elfogadni.
Kósa esetében nem lehet elválasztani a vádat a politikusi mivolttól, hiszen a támadás célja egyértelműen Kósának mint POLITIKUSNAK a lejáratása, nem pedig Kósának a magánembernek. A magánéleti vádakat én éppen ezért ásnám el a bulvárújságírással egyetemben.
(Egy politikusi minőséget nem ad és nem vesz el az, hogy valaki alkoholista/gyógyszerfüggő/prostikhoz jár/dohányos. Ezt csak megrágnia jó egy rétegnek. Ha ettől függne a kvalitás, Churchill, Roosevelt vagy éppen Kennedy sosem jutnak hatalomra.)

Szóval Kósa emberként ÉS politikusként perelt, mert a politikai marketingjét akarták aláásni (és igen, ebben benne van a tekintélye is). Hitelességi kérdést csinált belőle azon túl, hogy mint ember elégtételt vett.

Magyarország mindig nagy M. Ha nem az, akkor elütés. Gondolom az volt Nálad is ;-)

Alamio 2012.03.01. 19:51:13

@Lobster1978: Megengedve hogy minden igaz amit írtál:

Ebbe a kibába én is beleesek, de kívülről sokkal könnyebb észrevenni. Úgyhogy csak egy kérdést teszek fel:

És ettől jobb neked, hogy ezt csinálod?

Az adjon Isten fogadj Isten szicílai megfelelőjét meg Omertának hívják...
(sosem szerettem ezt az elvet. Ha így kezelünk mindent, a hülyék megnyerték a háborút.)

Lobster1978 2012.03.01. 21:10:51

@Alamio: Remélem igaz amit írtam, ha esetleg kétled, akkor előkotorhatom a kapcsolódó hozzászólásokat (itt volt a vbőrön). Viszont nem tekintem hibának amit cselekszem. Félreértések elkerülése végett, nem mentegetőzésnek és/vagy beismerésnek szántam az előző posztomat sem, pusztán tényközlésnek. Ez egy tudatosan alkalmazott cselekvés részemről.
Tehát, jobb e nekem? Igen, jobb. Mivel direkt káromkodások és/vagy sértegetések számomra nem jelentenek feszültséglevezetést (illetve kutatások szerint a verbális agresszió valójában senki számára nem csökkenti hanem növeli az agressziószintet) ezért inkább szoktam parodizálni vagy az irónia eszközével élni. Azonban amíg ez teljesen öncélú, addig az sem ér sokat, csak úgy ok nélkül nem alkalmazom. Viszont vidéki koma számtalan alkalommal adott már erre okot, így néhanap, amikor megpillantom valamelyik szokásos csúsztatását, félremagyarázását, tutimondását, érvek nélküli ítéleteit, sokadszor alkalmazott üres közhelyeit...stb akkor ha időm és hangulatom engedi inkább irányába fogalmazok meg némi maró kritikát. Arról már letettem hogy érdemben válaszol, de legalább újra és újra rámutatok arra a tényre, hogy nem és nem hajlandó vitázni, csak mantrázza a hülyeségeit. Számomra az egyik legaljasabb cselekedet az, amikor valaki ilyen gyáván, az érvekkel nem szembeszállva próbálja mocskolni a másikat. Számodra gusztustalan ahogy ekézem őt (ezt?) számomra pedig evidens, hogy elvárom ha valakihez emberként szólok akkor vegye a fáradságot és párbeszédet folytasson velem ne magnószalagot játsszon.

Összegezve hát: nem öncélúan parodizálom vidékit, hanem azért mert nem akarom, hogy bárki számára elsikkadjon a tény, hogy ő bizony nem vitázik, nem érvel hanem terel, csúsztat, elítél, uszít...stb. Nem hagyja, hogy vitázzak a hazugságaival, nem vesz emberszámba, hogy egyértelmű kérdésekre válaszoljon, hát én sem veszem őt annak. De nem tudok mindig szó nélkül elmenni a rombolása mellett.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.01. 22:53:01

@Marcellusca dr.: @Seduxen: Csak tőletek nem szabadulunk meg balfaszok! XDDDD
Amúgy meg már mondtam bezunak:Láthatod mennyit szenvedtünk annakidején veled.:))

molaris 2012.03.02. 03:52:51

@Seduxen:
Üdv! Jó egy régi nick feltűnése.

Viktus 2012.03.02. 08:07:44

CBA: svájci cégháló a magyar üzletláncnál
Több vezető cége svájci társaságok tulajdonában van, aminek az egyik oka az adóoptimalizáció lehet.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/02/cba_svajci_ceghalo_a_magyar_uzletlancnal/

Ide is küldik majd a NAV-ot?

Marcellusca 2012.03.02. 08:20:24

@Tigeri: Na, már csak te hiányoztál, tökorrú! :P :DDDD
Meg Günther. :D

hms362 2012.03.03. 20:15:40

Szűrés
Szűrés
Szűrés
Szűrés

SvenH. (törölt) 2012.03.03. 22:13:17

nem kell tulspilazni a dolgot...
a NAVosok is ugyanazokat a kamu erveket adtak elo amit nekik loknek allandoan es megalljak a helyuket a birosagon :)))

az mar mas kerdes ha tenyleg igy raszallnak az ellenzek szervezesere akor elobb utobb illene a sajat haz tajan is szetneznie a fidesznek... remelem megteszik

Morcos Kartal (törölt) 2012.03.04. 14:07:02

@Marcellusca dr.: Én nem is hiányoztam? :DDD Ha már régi nick...

@SvenH.: pl az ún. Békemenet szervezőinek mennyibe került az egész, és honnan volt rá pénzük? Csak nem közpénzből ment az egész?...

Horizont 2012.03.04. 15:43:21

@Kartal (reinkarnálódva):
:DDDDD reinkarnálódva??? Ez jó! Üdv.

Ja a Békemenet? Sokba került. De az más! Az az ő kölkük:(
Sőt olvastam, hogy a Fidesz frakció ülés Egerben 10,5 millió forintba került. Mi a francért kell utazgatniuk? És az is eszembe jutott, hogy a választások megnyerése előtt másfél milliárd volt a Fidesz adóssága! Volt. Miből fizették vissza? Elmentek vagont rakodni? :)

Morcos Kartal (törölt) 2012.03.04. 15:58:09

@Horizont: csak poénkodok, hátha a többiek is veszik :)
Másfél milliárd? Az nem pénz, focira vagy a tizenötszöröse megy el csak az idén. Közben a rezidensek felmondanak, mert nincs pénz a fizetésük rendezésére... hajrá Magyarország, hajrá Fityesz! :(

Horizont 2012.03.04. 16:04:14

@Kartal (reinkarnálódva):
Másfél milliárd nem pénz? Annyi most az ötös lottó nyereménye:)) Tudnék vele mit kezdeni:)
Na csak azon voltam kiakadva, hogy a választások előtt mit rinyáltak az adósságuk miatt, aztán igen nagy csend jött, most meg már nincs rinyálás!
Spórolni csak rajtunk és nekünk kell! Úgy örülök, hogy ennyire fontosak vagyunk mi emberek!Törődnek velünk!Foglalkoznak velünk! Szép az élet(ük)!!!!

Morcos Kartal (törölt) 2012.03.04. 16:56:55

@Horizont: Gazdag ország a miénk, Giro-Szász cége kap több mint két milliárdot olyan munkákért, amit a minisztériumnak kellene ellátni... mert fussa. Mert megérdemeljük.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/milliardokkal_tomi_ki_a_fidesz_hatterceget_nemethne.511979.html

Horizont 2012.03.04. 17:04:00

@Kartal (reinkarnálódva):
Legalább Némethnét is használhatják valamire:)
Már nem egy jó nő, megdugni nem akarhatják:)
Akkor hajrá!Osszon! Vagy oszoljon:)

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2012.03.05. 04:49:24

@Vidéki: te inkább csak kussoljál

majd ha ezt meg magyaráztad akkor ugassál, de addig is kuss a neved

vastagbor.blog.hu/2012/02/24/hunvaldot

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.05. 10:38:02

@molaris: köszi :)

hiába no: néha a régi szemetet is idefújja a szél, nem csak az újat :D

süti beállítások módosítása