Skip to content


       Szűrés lista

Nem engedjük bezárni a nyugdíjasokat a saját településeikre!

A Lehet Más a Politikai végtelenül aljas és sunyi támadást intézett a 65 éven felüli magyar lakosok ellen, de a Kereszténydemokrata Néppárt nem enged, nem hátrál egy tapodtat sem! Csak a testükön át!

Szóval ezek a nyikhaj ördögbotosok azt a hallatlanul felháborító módosító indítványt nyújtották be a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvényjavaslathoz, amely szerint ... és most kapaszkodjunk meg ... az utazási kedvezmények összege csak maximum 90 százalék lehetne!

Aztakurva, ezek durvábbak mint a szadesz!
Maximum 90%-os kedvezmény?!

Gyors megtippeltük Laspalmasszal, melyik párt csapja le a magas labdát, én mondjuk DK-ra tippeltem, Avas Feri sírós nyugdíjasvédő-táncát megnéztem volna, de elsőként a KDNP látta meg remek lehetőséget, de feltehetően a többi párt sem fog lemaradni a Nyugdíjasok Elleni Aljas Támadás Elhárításában.
Spaller Endre KDNP-s képviselő szerint "izzanak a telefonvonalak", hogy a kormány támogatja-e az LMP-s indítványt", ami azért elég kérdőjeles, hiszen ismeri valaki ennek a 0%-os párt telefonszámait?

Spaller szerint "a nyugdíjasok képviselik azt a társadalmi réteget, akik bevásárlásaikhoz, illetve egészségügyi okokból maximálisan kihasználják ezt a lehetőséget. Ha ezt megszüntetnék, vagy csökkentenék, bezárnák őket saját településükre. Szociális szempontból sem támogatható az indítvány. Ebben a kérdésen nincs és nem lehet kompromisszum, és a kabinetnek szintén az az álláspontja, hogy a nyugdíjasok ingyenes utazási lehetőségét meg kell őrizni."

Az ingyenes, korlátlan utazás helyett meg kellene vennie a 65 éven felüli nyugdíjasoknak Budapesten a 32 forintos vonaljegyet, vagy a 980 forintos havibérletet, vidéken meg a kb. 10-20 forintos jegyet. Micsoda nemzetellenes és nyugdíjasellenes ez az LMP, őrület! Ezek biztos nem vesznek karácsonyi ajándékot még a saját nagyszüleiknek sem!

Ne zárjuk gettóba a nyugdíjasokat!
Ingyenes utazás = szabadság!
90%-os utazási kedvezmény = gettó!

Spaller Endre azzal már sajnos nem dicsekedett el, hogy ő maga is benyújtott egy módosító javaslatot, melynek elfogadása ultraliberális piacosítást rendelhetne el a kormány a közösségi buszközlekedésben, mely szerint a magán busztársaságok "nem tarthatnának igényt ellenben semmilyen veszteség-kiegyenlítésre vagy fogyasztói árkiegészítésre (amit a közszolgáltatók a diák, nyugdíjas, mozgáskorlátozott utasok után kapnak). Tehát (...) maguk dönthetnék el, hogy utasaiknak milyen elv szerint adnának kedvezményt a jegy árából - ha egyáltalán adnának bárkinek is ilyet." (T/6044/6-os)

Nem tudom mit fog szólni Marika néni, ha egy szürke hétfő reggelen a megszokott sárga helyközi Volánbusz helyett megáll előtte a XYZ magánbusztársaság  járműve, és Marika néni hiába mutatja a személyi igazolványát, a sofőrt ez nem izgatja fel túlságosan, csak ha kicsengeti a teljes árú jegyet ...

Spaller képviselő kétségkívül a nap embere, egyrészt a legsunyibb demagógiával védi a nyugdíjasokat, másrészt meg ő maga liberalizálná a legdurvábban a közösségi buszközlekedést.
Csillagos ötös, Spaller úr. (Spaller azon hármak egyike, akiket le tudtak győzni egyéniben 2010-ben ...)

Spaller Endre amúgy szociológusként végzett az ELTE-n, így mindent tud a közösségi közlekedésről, ez gondolom teljesen evidens, ezeknek minden terület ott van a kisujjukban!

Most már csak az a kérdés motoszkál bennem, hogy a kétharmadból Spaller a legolcsóbb, akit meg lehet venni egy jófajta módosítóra, vagy melyik oligarcha szeretné megszerezni magának a buszközlekedés piacát, hogy Szociológus Endre ennyire teper?

A véleményem már régóta ismert ebben a témában, még mindig ez az egyetlen ország az Európai Unióban, ahol csak úgy, kor alapján ingyen lehet utazni, sőt, ez vonatkozik, minden 65 évnél idősebb EU-s állampolgárra + a svájci idősekre is.

Talán azt még Spaller úr is megérti, hogyha beszáll egy taxiba, akkor nem fogja ingyen elvinni, mert ingyen utazás nincs.
Az állam viszont csak részben téríti meg a Volán/MÁV/BKV részére az ingyenes vagy kedvezményes utazások ellenértékét, de még ez az összes is nagy terhet ró a költségvetésre. Így ez egy olyan szociális juttatás, ami jelenleg a közlekedési társaságok veszteségében található meg.

Nem véletlen, hogy a helyi volántársaságok brutális költségcsökkentésbe kezdetek, ami durva járatritkítást jelent (Salgótarján, Székesfehérvár, Eger, Miskolc, Nyíregyháza), amit sajnos nem Spaller úr fog megszívni, hanem nagyrészt a helyi fizető utasok, de amúgy meg mindenki.

Címkék: közlekedés kdnp nyugdíjas

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr534314318

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: garcinia cambogia extract 2014.03.31. 09:22:04

Lehet Más a Politikai - Nullextra

Trackback: refluks 2013.08.23. 02:18:34

Lehet Más a Politikai - Nullextra

Trackback: Erkölcsi kockázat, avagy a nagyvállalatok csapdája 2012.03.19. 09:57:21

„Különösen súlyos problémákat tudnak okozni a ’túl nagy, hogy csődbe menjen’ kategóriába tartozó pénzintézetek; erkölcsi kockázat pedig akkor merül fel, amikor a kormányzat beavatkozik a pénzügyi válságban.” (Ben Bernanke) A fenti közgazdasági tét...

Trackback: Polgári liberális pártot Magyarországnak! 2012.03.14. 14:12:47

Magyarország mélyponton van szinte minden létező szempontból. Ez ma már olyan közhely, hogy teljesen fölösleges bizonygatni, rágódni rajta, megbotránkozni egy esetleges újabb gyalázatos híren, eseményen. De mi a megoldás? Hiszen az, ahogyan ma ez az or...

Trackback: Az ember, aki mindig ott volt 2012.03.14. 10:04:13

Mai dajkamesém a szerencséről szól, no meg arról, mennyire érdemes a sorsunkat minden áron rábízni. Megtörtént eset alapján...   Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, élt egyszer egy férfi, akit Joseph Figlocknak hívtak. Utcasep...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.03.14. 09:21:02

A bejegyzésed bekerült a Mandiner blogajánlójába.

Trackback: Betyárvilág Budapesten? 2012.03.13. 20:40:14

Az nem várható, hogy március 15-én Rózsa Sándor összevonja a szemöldökét a forintárfolyammal, miközben megugatja a lovát....

Trackback: Mint szellemben a palack 2012.03.13. 20:30:02

A nyugdíjasok kedvezménye olyan, mint szellemben a palack. Ha kieresztjük, ki állítja majd meg? Ha az elvi alapokban nem értünk egyet, akkor miért éppen 90% legyen a támogatás?

Trackback: Tanulsz már repülni? 2012.03.13. 20:26:07

„Magyarországon azért ilyen siralmasan lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát” mondta egy ismeretlen bölcs – de hamarosan ez már csak a régi szép napokat felidéző nosztalgia lehet, a vasúti személyszállítást is ér...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.14. 11:13:38

@Viktus: Na, én belenéztem mert voltak olyan kedvesek és a netre is felpakolták, gondoltam látnom kell mitől borult ki az ország. Nos, 7 perc és úgy voltam vele hogy felgyújtom inkább magamat hogy akár még egy percet is...honnan kukázták elő ezeket a kurva tehetségtelen embereket? Ehhez képest a Barátok Közt Golden Globe várományos és Magdi anyus Oscar díjas...

@Seduxen: A látszatra...EZEK...most ülj le szépen és gondolt újra át :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.14. 11:14:30

Haladok a kommentekkkel, az legalább már kiderült, hogy a jegymaffia nem enged a 220-ból!

"Egy jegy azért kerül 70 forintba (ez csak a papír, erre jön a nyomtatás maga, az eszközök amortizációja, a bérköltség és a jegypénztár fenntartása), mert a papír mintaoltalom alatt áll. Magyarországon egy cégtől lehet beszerezni. A megoldás az e-jegy lesz, aminek a jogi alapjait ez a törvény fekteti le."

WTF?
Milyen papír?!
Cseréljék le a papírt ...
Egy évben kiadnak vagy 100 millió jegyet, akkor csak a jegyek önköltsége 700 millió - 1 milliárd forint?!
Bakker, ha a Tescoban 70 forintba kerülne egy blokk, már repült volna fél vezetőség!

Zsebtelep (törölt) 2012.03.14. 11:15:42

@Viktus: Így van, csak elfelejtik összevetni az összegét a nyugdíjjal. Meg az is ritkán fordul elö, hogy a nyugdíjas félévente kinövi a ruháit, vagy tankönyveket kell vennie.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.14. 11:23:47

@Virág et.: jó, persze, a legtöbb képviselőről nem is feltételezem, hogy egyáltalán meg tudna írni valamennyire normálisan egy törvényjavaslatot, nem hogy indokolást is "szüljön" hozzá.

Csak tudod olyan "jelentéktelen" dolgot hiányolok, mint a javaslat várható hatásainak ismertetése, vagy mondjuk egy ELŐZETES egyeztetés az érintett szervezetekkel, társadalmi csoportokkal, ilyesmi.

Vagy azt csak álmodtam, hogy a jogszabályok alapvetően az ország - és a benne élő barmok - érdekeit lennének hivatottak szolgálni? :DDDD

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: hiábano: én már csak ilyen naiv vagyok!

Ja! OFF!

SteveG a legnagyoooooooobb KIRÁÁÁÁÁÁÁLY :DDDD

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.14. 11:24:20

@Mad Mind:

Írországban 66. év felett jár, de csak írországi lakcímkártyával rendelkezőknek.
UK-ben pedig ki kell váltani egy 24 fontos Senior railcardot.

kifordított nagyanyó 2012.03.14. 11:31:04

Spaller úr régi vendég itt.Ha jól tudom valahol a a tizenharmadik kerületben indult.
Látom megint lett egy nyugdíjasozós poszt.

kifordított nagyanyó 2012.03.14. 11:36:28

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!:
@Seduxen:
Akartam is írni,hogy tegnap nem volt érdemes focit nézni.:))
A pool-nak fújt a bíró.:))
Viccet félretéve:Inkább a pool,mint a barca.Gerrardtól meg nem sajnálom.Az első kettőt láttam.Szépek voltak.Az Everton meg olyan volt,mint a Roma.Olyan szerethető béna csapat.:))
Mi meg majd megküzdhetünk a zsákos bilbaoval csütörtökön asszem.
Na viszlát,mert ma még dolgozni is kell.:((

Viktus 2012.03.14. 11:37:40

@Virág et.: @Seduxen:

Már volt, hogy lebuktak, mert ott felejtették a "szerző" nevét a törvényjavaslat benyújtásakor :D olyan képviselő pedig nem ült a nagy házban :D

Viktus 2012.03.14. 11:39:03

@kifordított nagyanyó:

Semmi baj a nyugdíjasokkal csak ők nem nagyon éreznek még semmit a tutiságból , ezért vidáman rendelkeznek a sorsunk felett ... nemrég volt egy videó a hétvégi tüntiről, ahol egy harci mama okoskodott, hogy a fidesz mennyi sok munkahelyet teremtett csak a fiatalok nem akarnak dolgozni ...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.14. 11:44:48

@Viktus: miért baszdmeg, Neked a nettó 47.000-es közmunka az nem jó? Válogatós fasznak kutya seggében a helye, ahogy a bölcs közmondás is tartja. Magyarul nem a zsemle kicsi, a pofád nagy!

Hihetetlen, hogy egyes embereknek semmivel sem lehet a kedvére tenni... Röhej..

:DDDDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.14. 11:49:17

@Seduxen: Mi más lehetne mégis? :DD

@kifordított nagyanyó: Kíváncsi lennék mijafasz bajod van a Barcával ennyire, így max. én csak a Realt tudom rühelni, de azt is csak figo (átok rád, köcsög!) miatt.

@Viktus: Ja, a valóságtól rég elszakadtak, hogy milyen kurva nehéz robotolni meg kaparni a munkahelyért, megy a Hörrtévé és aztán minden szép, minden rózsás :/

Viktus 2012.03.14. 11:53:15

@Seduxen:

Jogos :D csak az a baj felénk pl. azért panaszkodnak, mert még az a 47 ezer sincs csak humbuk :P

Seduxen (már NEM dr.) 2012.03.14. 12:36:40

@Viktus: tessék, és még anyagias is. komolyan eszem megáll... :DDDD

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: már bocs, de nekem spec a MU-t sem esik nehezemre rühellni :))))

Hajrá BILBAAAAOOOOO :DDDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.14. 12:45:26

@Seduxen: A MUt csak simán nem szeretem ahogy a többi angolt/spanyolt/németet, a Realt viszont gyűlölöm és megvetem.
Egyébként kizártnak tartom hogy a Zsákos Bilbao kiüsse a MU fogait :)

Hülyéző 2012.03.14. 13:03:33

@zero:

Sajnos azt kell mondjam a Vastagbőr nem más, mint egy oktalan hőbörgő blog. Mondom ezt akkor is, ha olyan ügyről szedi le a keresztvizet amitől nekem is ökölbe szorul a kezem és akkor is, ha csak pislogok, hogy mekkora demagóg faszsággal jöttök elő megint.

Mindemellett lehet, hogy fontos mentálhigiénés szerepet tölt be, azzal, hogy az itt szájat tépő és "mindenkielmehetazanyjábasemmisemjó" emberek kiereszthetik a fáradt gőzt. A hozzászólások színvonala közelében sem jár Spaller úr reagálásainak, akinek maximális elismerésem pártállástól függetlenül. Igazából nem értem miért jött ide kommentelni, talán azt hitte ez egy afféle közösség, ahol értelmes társadalmi viták zajlanak. Nagyobbat nem is tévedhetett volna.
Egy talán sokak által ismert társulat vicces jelenetét hasonlatul véve:

Elnézést, Spaller úr, ez a gyalázó szoba. A vitázó szoba egy ajtóval odább van. :D

Kedves, zéró
Egy valamit tényleg el kell ismernem, te valóban pártatlanul tudsz fikázni. Lehet, hogy van az életben valami, amivel elégedett vagy, de azt nyilván nem írod ide, ez rendben is van így.
Úgyhogy jó reggelt, további kellemes hőbörgést! Én mindig jól szórakozok, ha nem is úgy és azért amiért talán eredetileg szántad a blogot. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.14. 13:08:42

@Spaller Endre: hadd adjak egy jó tanácsot: legközelebb kevesebb arroganciával lépjen be a kommentvilágba, mintha csak a mokkába menne. ne sértegessen elsőre közszereplőként, mert nem veszi ki jól magát.

"Ha azonban egy útvonalon a Volánok nem indítanak járatot, ott miért ne próbálkozhatna egy magán busztársaság? Engedéllyel, kizárva, hogy bármilyen állami támogatást kapjanak, sőt, még nekik kéne fizetniük. Cserébe akkora árat szabnak, amekkorát akarnak, annak adnak kedvezményt, akinek akarnak. Miért baj ez?"

legutóbb kóka lobbizott az orange ways-ért, irigyli a helikopterét? hogy felháborodtak a parlamentben erről a kóka waysről az akkori fideszesek, elmékszem, abban ugye megegyezik a véleményünk, hogy kóka egy hazaáruló?
nyilvánvaló, hogy ott fogják ritkítani a járatot, ahol az orange ways, vagy más magán busztársaság indulni akar, valahogy érzem ezt.
ha pedig profitábilis a magáncégnek ott járatot indítani akkor miért ne indítana az állam? a volán? nem kell a bevétel?

@Kis ember: jó elvtárs ez a spaller, még a világért se szavazna meg olyan törvényt, amit gulyás gergely, navracsics tibor, és az egész magyar nemzet és igazságot akaró emberek jónak tartanak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.14. 13:11:17

@Hülyéző: ne nyavalyogjál már, semmit nem értesz a világból

kuckucmadar 2012.03.14. 13:19:12

Végigolvasva a kommenteket: ennyi okostojást ritkán látni egy csomóban...és mind tudja az egyedüli jó megoldást! Kedvet kaptam én is, szerintem a tuti tippet megtaláltam!
Nem kell nyugdíj, kedvezmény stb. az öregeknek. Minden szüleik által felnevelt gyerek lássa el annyi ideig és olyan minőségben az öregjeit, amennyit azok az ő felnevelésükre és taníttatásukra fordítottak!
Elvégre a törvény is előírja a szülőtartás kötelezettségét.Ha hosszabb ideig él, az életében összegyűjtött vagyonkájának értékét fordítsák az eltartására.
Ha nem nevel gyereket, gyűjtsön össze magának tőkét öreg korára!
Így elejét lehetne venni a meggondolatlan hőbörgésnek, gyűlölködő fröcsögésnek, emberi hangon tudnánk beszélni az öregjeink helyzetéről.

nagyjanos02 2012.03.14. 13:28:11

Egyszerű el kell törölni minden kedvezményt, meg kell harmadolni a nyugdíjakat, be kell zárni a kórházakat, mert csak a pénzt viszik. Ócskavas árban el kell privatizálni a BKV-t, a Volánokat és a MÁV-t. Meg kell szüntetni az iskolákat, mert futószalag mellé, meg járőrözni Szíriában, ahhoz nem kell tudni írni és olvasni, pláne ha be van chippelve a proletár. Az így megtakarított összeget oda kell adni államadósságba a külföldi befektetőknek, mert ők attól nyugszanak meg. És ha már a proletárok be lesznek terelve a barakkokba, az ipari parkokba és az oligarchák mezőgazdasági tanyáin, akkor mindenki meg lesz nyugodva mert nem lesz kit irigyelni.
Mert ami pénzt elszednek a nyugdíjasoktól attól ti nem fogtok jobban élni.
"Az államadósságot fizetni kell, ha beledöglünk akkor is!" /Botos Katalin/

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.14. 13:30:45

@Hülyéző: @kuckucmadar:
Ti aztán szép pár lennétek:). Az egyiknek az a baja, hogy ide csak rinyálni járnak a kommentelők, a másik szerint az a baj, hogy osztják az észt a semmire:).

Persze akinek a legnagyobb öröme, hogy idejár beböffenteni egy-egy fikát a kommentelőkre, attól mi is lenne várható?

százfogú c.zenekar 2012.03.14. 13:33:17

70 Ft????
Miafax... Nem tudtak tenni ellene semmit????
Ezek vezetik az országot????
Basszák meg, én megoldom, alapítok egy céget, és papírt fogok forgalmazni! Ezt egyszerüen nem hiszem el!!!!
www.ebay.de/itm/5-er-Pack-Papierrolle-Kassenrolle-Additionsrolle-57-mm-x-40-m-weis-/320862973277?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4ab4ec6d5d
eszem-faszom megáll, ekkora dilettáns bandát...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.03.14. 13:57:21

Már megint a jó öreg nyugdíjas téma... az a nagy büdös helyzet, hogy ez is olyan, hogy ha valamelyik párt még ha csak jó szándékkal is, de hozzá akar nyúlni a nyugdíjasok "kőbe vésett, szent jogaihoz", akkor 100%, hogy lesz aki sólyomként repül rá a témára, hogy ezzel mocskolja politikai ellenfelét.
Közben mit izgatja őket, hogy a közösségi közlekedés pusztul elfelé... legfeljebb nem kell annyit várnia sorompónál az audival, vagy nem kell a sárga buszt előzgetni.

Hülyéző 2012.03.14. 14:02:19

@Rufus78:

Félre értesz, nem baj. Szerintem szórakoztató. Nem is sok értelmét látom hozzászólni, össze sem lehet számolni hány higgadt, "talán nem egészen úgy van az..." típusú hozzászóló próbálkozott hiába. Ezért nem értem a képviselőt, mit várt, mit akart itt? Ez nem az a fórum, ahol vitázni lehet. Aki itt vonyít az persze lehet, hogy azt hiszi vitázik, de sajnos ki kell ábrándítsam, ez nem vita. Ez a világfájdalom, elégedetlenség, utálat, szarazélet égbekiáltása. Annak viszont kiváló. Nincs ezzel semmi baj. Így tovább. Sokféle blogot olvasok Grécytől, mandíneren át vastagbőrig. A maga módján mind remek olvasmány.

Még egy megjegyzés: tegyük fel egy témában nem vagyok tájékozott, itt olvasok róla először. Van egy kommentelő, aki lehet a kormány/gonoszmulti/maszop/fasiszták/kaftánosok/szadesz (végtelen a sor kit is lehet gyűlölni éppen) embere és álruhában, higgadtan, udvariasan, tények ruhájába bújtatott hazugságokkal etet, illetve van egy másik kommentelő, aki lehet látja a nagy igazságot (vagy azt hiszi) de, hogy úgy mondjam folyik a szar a szájából. Kinek higgyek? Nem az utóbbinak az biztos. Lehet, hogy sznobizmus, de aki annyira primitív, mint az itt vernyogók némelyike (tisztelet a kivételnek) arról ugyan miért higgyem, hogy kompetens lehet adóügyi, szociológiai, közgazdasági, építészeti, közlekedéstudományi stb kérdésekben? Na ugye...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.03.14. 14:03:56

@Viktus:
És csodálkoznak, azon a "liberális dogmán", hogy az "állam rossz gazda". Amíg csak 4 évig tart a felelősség, addig nem is lehet mást várni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.14. 14:22:40

@Hülyéző:

Ha az a véleményed, hogy továbbra is utazhassanak ingyen a 65 éven felüliek, akkor miért nem azt írtad be? Akár egy külön blogot is indíthatsz és ott bővebben is kifejtheted.
Spaller bejegyzéseire meg mindenki teljesen korrekten reagált ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.14. 14:26:41

@százfogú c.zenekar:

Nyugi, már rajta vagyunk a 70 ft-os jegy témáján, csodálatos lesz, meglátod!
És köszönjük Spaller úrnak, hogy felhívta rá a figyelmet!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.14. 14:39:58

@ketroot: Óóóó, már reggel megvolt, meg is kínáltam hogy: álmodj királylány...:))))

Secnir 2012.03.14. 14:42:09

@zero:
"Egy jegy azért kerül 70 forintba (ez csak a papír, erre jön a nyomtatás maga, az eszközök amortizációja, a bérköltség és a jegypénztár fenntartása), mert a papír mintaoltalom alatt áll. Magyarországon egy cégtől lehet beszerezni. A megoldás az e-jegy lesz, aminek a jogi alapjait ez a törvény fekteti le"

nem, a megoldás -józan paraszti ésszel- az, hogy csinálok egy másik formájú jegyet, ami NEM áll mintavédelmi oltalom alatt. oszt bekaphattyák.
Tényleg: és kié a mintavédelmi jog? kit illet jegyenként a 70 forint? NEVEKET AKAROK!
(csak ki ne derüljön, hogy az államé, és saját magának fizet...)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.14. 14:42:23

@Hülyéző:

Mesélj, hol lehet az általad elvárt módon vitatkozni a Zinterneten?
Mert azt a helyet megnézném én magam is ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.03.14. 14:45:41

@dr.dr. Secnir doktor:

Jövő hétre megírjuk a jegyes sztorit:-)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.14. 14:55:59

@Hülyéző: Csak két dolog:
- kompetenciát várni általánosságban a kommentelőktől erősen muhahahaha-kategória (az legfeljebb a VV, ahova a pedigrés kommentelők kapnak meghívást), de ez nem jelenti azt, hogy nem bukkanhat fel bárhol egy kommentelő, aki történetesen ért az adott szakterülethez vagy éppen csak privátban foglalkoztatja, és vitaképes érvei vannak;
- aki eleve hitkérdést csinál bárkinek az álláspontjából, vagy éppen megtéveszti a higgadtság és a mímelt udvariasság, és emiatt inkább a hazugságot nyalja be, az meg kiosztotta magának az Í.J.-aranykártyát. Aki blogokról kíván tájékozódni (vagy egyáltalán ténylegesen tájékozódni akar, mert ezeket a követelményeket némely újság sem teljesíti), annak eleve vállalnia kell, hogy ki kell tudnia szűrni az audiovizuális eszközöket (mondjuk azt, hogy valaki esetleg egy kicsit több mocsokkal a szájában fogalmazza meg a mondandóját), gyököt kell tudnia vonni a pártszimpátiából eredő egyensúlytalanságból és elfogultságából, és ki kell tudnia hallani a szövegből a tényeket és az érveket. Tájékozódni manapság a zajban elég strapás egy munka. De mert sokan tényleg csak arénának tekintik a blogokat, ahova a saját pártszíneiket felvéve becsődülhetnek "gyakni", így ezt tulajdonképpen feleslegesen is írtam le:)...

Részemről mindenesetre további jó szórakozást, remélem, eddig én személy szerint nem okoztam csalódást:)...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.03.14. 15:54:07

És igen, Ákos meg Rózsi végre Kossuth díjas! Pataky vajon miért maradt ki?

kuckucmadar 2012.03.14. 15:55:10

@Rufus78: Nem egészen értem, hogy miért vetted a hozzászólásomat magadra.Nem a te véleményed ellen van kifogásom, hanem egyesek alpári beszólásai ellen.
Ha valaki értelmesen alátámasztott véleményével kell vitatkoznom, örömmel teszem, de a fröcsögő, gyűlölködő, másokat lealázó hozzászólásokat nem tudom tolerálni.
Hogy ez a blog gőzkieresztő,rendben van.De el tudom képzelni, hogyan viselkednek ezek az emberek otthon, a megszokott környezetükben, ha a nyilvánosság előtt ilyen véleményt és megnyilvánulást vállalnak. (persze,sutyiban, élnév alatt merik megtenni).
A hülyézővel való párosításod találó, hozzászólásait értékelem, ahogy a tiedet is zömében.
Az eredeti témához: igen, az idős embereket megvezetni könnyű, elég sokan utaznak is rá. Már nem képesek átlátni a mai politikai helyzetet.(Más sem) Az első szép szónak, ígérgetésnek bedőlnek.
Hogy mikor vegyük el tőlük a szavazati jogukat, más téma. De a fiatalabb generációban is vannak agyalágyultak, nem is kevesen.
Aztán: ne sajnáljátok az öregektől azt a néhány kedvezményt! Az ország sorsa nem ettől függ. Érdemesebb megnézni, az ország leggazdagabb emberei honnan szerezték 20 év alatt a vagyonukat.
.Ott már több van, mint néhány nyugdíjas ingyen utazása!

cenz 2012.03.14. 15:57:42

Szerintem az a rossz megközelítés, hogy egyszerre minden nyugdíjasnak fizetni kelljen. Tegyük fel annak is, aki 90 éves és már 30 éve nyugállományban van, miközben 40 évig úgy dolgozott, hogy anno a bére ezeket nem tartalmazta. Tehát a most nyugállományban levőket nem piszkálnám, mert velük más szerződést kötött a társadalom. Azok, akik ezután kerülnek nyugállományba, nos ott már nem mondhatják, hogy nem volt lehetőségük a kapitalizmus szépségeit kitapasztalni. Ebben az esetben az idő az állam számára dolgozna, hisz egyre kevesebb lesz a régi nyugdíjas, s egyre több a fizetős. Ezért nem tetszett a vizitdíjas ötlet megvalósítási verziója sem. Egyszerre mindenkit egy kalap alá venni, mikor az útja mindenkinek nagyon különböző. Ezért nem értek egyet a visszamenőleges jogalkotás és alkalmazás gyakorlatával. Ezen az alapon a fizess pártiakat, támogatókat később egy törvénnyel lehet vagyonelkobzással sújtani, mert a korrupciós oligarhia országát építik ki.
Az utazási támogatás valóságos összegére egyszerűen jegyet kell adni mindenkinek aki igénybe veszi a nyugdíjas törzsszámára. Ezt kell összesítenie a MÁV, Volán, BKV cégnek a támogatás pontos összegének igényléséhez. Így kiderülne, hogy valójában mennyi az annyi. Egyébként miért 90 %-os lenne a kedvezmény, miért nem pl. 40 %? Mi alapján számoltak ezzel? Megnézték a nyugdíjas fogyasztói kosarat s az átlagnyugdíjat? Kell egy megegyezés a számolás alapjául! Közmegegyezés kell, hogy rendezzük közös dolgainkat.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.14. 16:16:48

@kuckucmadar: Ez tiszta sor, értem is. De általánosítottál, "cserébe" én is. Ma ilyen "magamra veszek mindent" napom van:).

Agyalap 2012.03.14. 16:34:56

@cenz: Nyugodtan belefoghatnak a 10% kifizetésébe a nyugdíjasok. Egy havi bérletért túl sok lenne 1000 Ft? Annyit csak kibírnak pláne hogy mindenki tudja - a nyugdíjrendszer így nem mehet tovább. Sokkal drasztikusabb kurtításokra lesz szükség. Persze ez a kormány nem az a kormány, inkább kivetnek egy járdakoptatási adót a 18-50 éves korosztályra (egy lábúaknak csak a 70%-ot kell befizetni).

Kandeláber 2012.03.14. 16:38:08

Na a vastagbőr is lesüllyedt a gittcsócsálók szintjére.
Nyuggerek+közösségi közlekedés = soha ki nem száradó gitt.
Molnár Ferenc (nem Caramel) büszke lenne rátok,

kuckucmadar 2012.03.14. 16:40:10

Ugye holnapra elmúlik?:Mármint a hangulatod? Neked hasznosabb, ha gondolkodol, mintha magadra veszel bármit. Ne haragudj ritkán veszek billentyűt a kezem alá sajnos, a düh vezérel,...néha, nagyon ritkán.,

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.14. 16:46:00

@kuckucmadar: Nekem is ritkán vannak ilyen napjaim, bár az indokolatlan általánosítás gyakran oldja le a biztosítékot... majd kiheverjük:)...

Horizont 2012.03.14. 17:09:38

@Kandeláber:
Inkább örülj, hogy köpködjük azt a gittet.....nem hagyjuk kiszáradni:)
Tudod nem kéne köpködnünk ha legalább megpróbálnának egy-két dolgot rendbe rakni.
Vagy szerinted rendben van ha egy kormánypárti országgyűlési képviselő @Spaller Endre: azt írja egy kommentben, hogy "A nyugdíjasok kedvezménye olyan, mint szellemben a palack. Ha kieresztjük, ki állítja majd meg?" Hozzáállás nulla, megoldókészség nulla!!!! Szóval minden oké szerinted???

Kandeláber 2012.03.14. 17:17:04

@Horizont: Semmi sem oké, semmi sem volt oké, és semmi sem lesz oké.
Itt minden kormány minden elcseszhetőt elcseszett az elmúlt 21 évben - irányultságra tekintet nélkül.
Persze, ha nem fogod fel a gitt-hasonlat értelmét, az a te bajod.

SvenH. (törölt) 2012.03.14. 17:19:53

@Horizont: persze minden ok....

ha egy szepkorurol kiderul hogy alig melozott es eppen jokor ment nyugdijba, igy alakult ki hogy indokolatlanul sok a nyugdija, akkor nem azt mondjak hogy egy lusta dog volt es nem erdemli meg a nyugdijat, hanem azt mondjak, hogy a tobbi nyugdijas tobbet erdemelne ha o olyan keves munkaval olyan sokat kap...

ezt hivjak ugy hogy nyuggermentalitas... igaz nehany orszaggyulesi kepviselo mar 30 evesen eleri de szerintem ok csak megjatsszak magukat, kiveve azt a zsirsertest

Blogger Géza 2012.03.14. 17:27:34

@Ironfist: Kérjed. Nem tudom miért gondolod ugyan, hogy neked bárki is visszafizetne egy közterhed, de ha ez a fixa ideád, hát kérjed. :)

Blogger Géza 2012.03.14. 17:30:48

@rexter: Igen, elvették. Elvették a manyupok, és nem nyugdjíak kifizetésére használták fel, egészen pontosan eddig 0 Ft nyugdíjat fizettek onnan, miközben egyéb formában ömlött kifelé onnan a pénz...

Ironfist 2012.03.14. 17:54:57

@Blogger Géza:
Fixaideám? Ha közteher, akkor a közre kell fordítani, arra, amire beszedték. Márpedig ezt nem erre szedték be. És miután nekem a nyugdíjalapom ennyivel csökkent, ezt mégis mi a fasznak tekintsem, mint lopásnak tőlem?

Zuzu Petás 2012.03.14. 17:58:15

@Spaller Endre:
1. Mikor indul már el a KDNP önállóan egy választáson?
2. Mikortól tartják el a hívők saját pénzükből az egyházukat (mindegyiket), és nem az én adómból?

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.03.14. 18:04:07

@Spaller Endre: Kedves Spaller Ede! A problémám az, hogy pl. a környékünkön sikerült a napi nyolc vonatpárból kettőt csinálni egy olyan útvonalon, ahol a két állomás között kicsit több mint 1 óra az út vonattal. Busszal ugyanez 3-4 óra, több átszállással. Hétköznap. Hétvégén inkább meg sem próbálnám. Ki a franc ellenőrizte a vonalak kiválthatóságát, párhuzamosságát? Szerintem senki, megy a kaotikus kapkodás, egymásra mutogatás, és természetesen a döntés hozzánemértők kezében van, mint az elmúlt ötven évben mindig.

Egy cikkhez való hozzászólás legalábbis feltételezi, hogy az illető legalább részben utána néz annak, amiről ír.

Blogger Géza 2012.03.14. 18:05:50

@Ironfist: Nem csökkent a nyugdíjalapod. Senki nem mondja most meg neked, hogy mekkora lesz a nyugdíjad, és ilyen szempontból tök mindegy, hogy az 1. és 2 pillér közt hogy oszlik meg a dolog. A két pillér csak arról szól hogy mi legyen a nyugdíjad forrása, nem arról, hogy mekkora is lesz. Könnyen lehet, hogy a tisztán 1. pillérből fizetett nyugdíjak magasabb összegűek lesznek, mint a 2. pilléresek.

Ironfist 2012.03.14. 20:48:08

@Blogger Géza:
Vagy inkább könnyen lehet, hogy miután a kormány megígérte nekünk, hogy megvédi ezeket a nyugdíjakat, így eltűnik a picsába az egész, és mire kiderül, ők már rég eltűntek.

@Aullah:
"OFF:

index.hu/belfold/2012/03/14/nem_lesz_frakcioja_a_gyurcsany-partnak/

A fityisz már mindentől be van fosva."

Vagy csak mindíg, és mindenben kizárólag a saját hatalmukat betonozzák befelé. Nem törődve természetesen semmi mással, sem országgal, sem néppel, csak Viktornak legyen nagyobb a hatalma, MÉÉÉG NAGYOBB HATALMAAAA!!!!

Zsebtelep (törölt) 2012.03.14. 21:12:41

@Kandeláber: Miért, azt várod, hogy megunják és hazamennek? Mert megoldódott valami is? Az egész kóceráj egy finanszírozhatatlan foshalmaz. Nem egy irreális elvárás, hogy legalább az utasok fizessenek a nyomorult közlekedésükért. Faszkivan, hogy ebben a kurva országban mindenki csak azt lesi, hogy mi van ingyé', aztán ha már fizetni kéne érte, mert borul a bili, akkor meg siránkozik, hogy szemét mindenki. Nem képesek öt percnél előrébb gondolkodni, jelesül, ha mindenki potyázik, akkor bedől az egész, aztán utána nem lesz semmi sem. A nyomorult politikusok meg csak azt lesik, hogy kinek a seggét lehetne annyira kinyalni, hogy újabb 4 évre a bödön mellé kerüljenek, és ezért szépen teszik a nyuggerek alá a lovat. Közben meg csődbe megy az ország, nem fog senki dolgozni, de a lényeg, hogy szerzett jogok nehogy sérüljenek. Horn ugye még a Malévval is elsütötte az ingyen jegyet, de ha űrhajónk lett volna, arra is bedobta volna az ajánlatot egypár szavazatért. Agyrém.
Tehát még egyszer: a gitt azért rágódik, mert nincs megoldva semmi. De gondolom te olyan faszagyerek vagy, akinek ha a szakadék felé gurul az autója, max 5 másodpercig gondolkodik a kiúton, aztán megunja a gittrágást, és jó struccként elkezd rádiót hallgatni. Mert az mindent megold.

Ironfist 2012.03.14. 21:19:09

@Zsebtelep:
" hogy szerzett jogok nehogy sérüljenek"

Ki mondta, hogy szerzett jog? Szerzett jog a szabad választás, meg a vallásszabadság, a nyugdíjasok ingyenutazása adott jog, amit az egyik kormány dobott be rendszerváltás után, hogy rá szavazzanak a nyugik.

ketroot 2012.03.15. 08:54:59

Egyébként Matolcsy lyuktömögetős agymenéséről lesz post?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.15. 09:40:27

@Spaller Endre:
Átlátszó mellébeszélés helyett valld be, hogy ti is akár szegfűs féltestvéreitek csak a nyuggerek szavazataira utaztok.
Inkább arra válaszolj, hogy hol vannak a kis köcsög orbit rokon által beígért technikai reformok a bkv-nál.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.15. 10:08:38

@Spaller Endre:
"A jegynyomtatás költsége kb. 70 forint, ami az európai átlag sokszorosa. Ennek az oka az, hogy a papír, amire nyomtatják, védjegyoltalom alatt áll. "

MUHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!
A Colt M911 Series’80-nél szabadalom alá esik az elsütőbillentyű által működtetett passzív ütőszegbiztosító.
A Kimber által gyártott M1911-nél ezt megkerülve, az elsütőbillentyű helyett a markolat biztosító által kerül aktiválásra a passzív ütőszegbiztosító.

Értsd: Nyomtassanak olyan formátumú jegyet ami nem esik oltalom alá.

Ironfist 2012.03.15. 13:18:09

OFF
index.hu/gazdasag/2012/03/14/rontott_nagy-britannia_besorolasat_a_fitch/

Kíváncsi vagyok, hogy ez vajon benne lesz-e a hírekben. Vagy az, hogy mást is ront a Fitch, az már nem akkora baj, csak az nemzetrerontás, ha minket?

ON
@OranzsDzsúz:
"Értsd: Nyomtassanak olyan formátumú jegyet ami nem esik oltalom alá."
Peeeersze, hogyne! A havercég meg tönkremenjen?!?!? De bunkó vagy, fujj, hogy feltételezhetsz olyat, hogy a saját megélhetésüket feláldoznák az országért? Még akkor is, ha a saját megélhetésük az ország lenyúlása!! Te, te, te... antifülkeforradalmár!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.15. 14:23:15

"Te, te, te... antifülkeforradalmár! "

Hogy én?!
Nem! Csak import bolgár "törzsanyagból" dolgozok én is. X-DDD

kifordított nagyanyó 2012.03.15. 14:26:34

@Seduxen: A pool-ból sem utálok mindenkit csak ne ők nyerjenek.Na jó,mostanában a City ellen...
Pl Kuyt-ot bírom,de nem akkor,mikor rúg nekünk három gólt.
@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!:
Talán amiért az amerikai fociban a New Englandet sokan nem szeretik.Túl jól megy nekik.
Egyszer legalább beleszaladhatnának egy nagy pofonba.

Viktus 2012.03.15. 14:38:16

Sichere Pension=Orbán
márc. 15. 14:28 Plankó Gergő
Békement: Ezt a táblát tartja egy magyar férfi a Bajcsy-Zsilinszky úton vonuló Békemenetben. Mint elmondta, a német nyelvű tábla azt jelenti, hogy addig van biztos nyugdíja az embereknek, amíg Orbán Viktor van hatalmon.

:D

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.15. 14:43:11

@Kompli:
"A buszjegy és bérlet nyomtatás árain agyalóknak azért elmondanám, hogy a "fémszál" azaz hologramos jelzés rohadt drága ám, akkor is ha nem látszik!"

Jászkun Volán jegyeiben nincs se fémszál, se hologram. 8-o
Fémszál + hologram egy 1x használatos buszjegybe csak felesleges pénzkidobás. Olyan mint a kakaóbiztos számítógépek. Átbaszás a palánkon.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.15. 14:50:03

@Viktus:
"Mint elmondta, a német nyelvű tábla azt jelenti, hogy addig van biztos nyugdíja az embereknek, amíg Orbán Viktor van hatalmon."

LOL!
Nagyapám és nagyanyám 2002-2010 között is megkapta a nyugdíját, pedig akkor a törpecsúti az osztrákoknál volt agyászaton.

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2012.03.15. 18:55:40

@Viktus: ja hát ha elmegy végre, akkor kő kövön nem marad, nemhogy nyugdíj.

narmer 2012.03.16. 00:48:46

@kvadrillio:
A kezdetek óta EVAzom, írd már meg, hogy lehet vele csalni., Bárhogy gondolkodom nem tok rájönni.Előre bejelentem, hogy egyedül dolgozom, tehát saját magam alkamaztottja vagyok.,Minden ötletet szívesen várok, csak tartok tőle, hogy ilyen nincs, Épp most csengettem ki 590 ezer ft adót, de ha tucc valamit nem fizetek egy vasat sem többé.Ha viszont nem tudsz, akkor csak a szokásos fecsej, mindenki csal és lop.

Bee-zony 2012.03.16. 08:40:30

@Ironfist: "Te egyoldalú vagy (a mi csókosaink/bűnözőink jó bűnözők, az ő csókosaik/bűnözőik rosszak, és itt most különben is csak az ő csókosaikról/bűnözőikről van szó) én pedig nem."
„Ez most vagy hazugság, vagy tévedés. Mikor/hol mondtam én ilyet? (És efölött nem szeretnék elsiklani, várom rá a választ!)”

Szó szerint nyilván nem – mert minek lepleznéd le így magad –, tartalmilag viszont folyamatosan, most is.
-
„A másik pedig pont ez az, hogy már-már képtelen a magyar megérteni az egyik oldal szidását, ha nincs ott a másiké - de annyira, hogy most már olyasmihez is hozzá kéne tenni szerinted, amihez aztán végképp nem kell.”

Tabusítanád a témát, amiben sáros vagy, csak nem sikerül.
Bocsánatot kérek, hogy értelmesebb embernek gondoltalak, mint amilyen vagy valójában.
-
„Elárulnád mi a fasz köze van Gyurcsánynak a sárkányfő által felsorolt 26 ponthoz? Vagy már annyira politikailag korrektek kellene legyünk, hogy automatán oda kell tenni az egyensúly kedvéért a másik oldalt is, ha az egyiket szidom? Faszt! Hadd szidjam már egyoldalúan csak az egyiket, ha a másik eleve szóba sem került! Hányok a polkorrektség fogalmától is, de komolyan.”

Egyszerű a megoldás, ha Gy. Ferenc (elévült adócsaló és a többi) köztörvényes politikus és társai 26 pontját is hozzátesszük, így lesz kerek a történet.
Ismétlem, ez nem polkorretség, hanem korrektség.
Magyarországon ma a polkorrektség az egyoldalúság, amit te is képviselsz.
Lehet hányni, nézz a tükörbe, és tedd azt.
-
„Mindössze annyit mondtam, hogy ez a "Gyurcsótány" kifejezés ez elég megvetendő dolog. Ugyanannyira, mint a Libajnaizás, meg - csak a te kedvedérd, hogy értsd - a dajcstompikázás.”

Vesd meg, én meg Gyurcs(ót)ányt, és az összes többit vetem meg, akik kiérdemelték.
Annó már S. László közt. elnöknek is megírtam – általuk iktatva – hogy Magyarországon már nem méltóságok vannak, hanem méltó seggek. Pedig ő néhány nagyságrenddel megfelelőbb ember volt azon a poszton, mint az utána következő S. Pál, a nemzet aláírógépe és plagizátora.
Az is tény, hogy olyan kulturált helyeken, mint pl. Afganisztán, Pakisztán, India, ahol egész brutális tömeggyilkosságok fordulnak elő, ott ez nem jellemző; hanem udvariasan felrobbantgatják egymást, és le van tudva a probléma.
Magyar(országi) habitus, vagy szokás, hogy sok a szöveg, és kevés a tett.
Van egy fordított arányosság, hogy akik sokat szövegelnek, azok keveset cselekszenek.
Márpedig nem a szövegelés a lényeg, hanem a tettek.
Jobb is, hogy már nincs rá időm „rágni a gittet”.
-
„Gyurcsány Ferenc, az októberi zavargások előtt a rendőrökhöz: "És ne feledjétek, csak a szemét, hogy meg ne sántuljon!" :D”

Aki kevesli a rendőri fellépés szigorát az ottani időkből, az megérdemli, hogy vele szemben szigorúbban lépjenek fel a következő időkben, szintén ugyanezen az alapon.

Bee-zony 2012.03.16. 08:59:11

A kis kérdések halmazán túl, a nagy kérdés az, hogy Magyarország javítható selejt, vagy javíthatatlan selejt.
Én az utolsó esélyig szoktam küzdeni, ha azt látom, hogy van esély.
Magyarországot viszont a demokratikus többséget illetően javíthatatlan selejtnek látom – többségi Korruptország és csődtömeg –, aminek a megjavítása békés módon és gyorsan nem érhető el, és amelynek az aljasok általi kifosztás – a hülye többség által megszavazva –, a lezüllés és a polgárháború lesz a sorsa, a tisztítótűz és az újraolvasztás.
Kb. mint Líbia. Ettől az országtól (is) ennyire telik.
Ezért logikus, hogy már csak az aljasok és a hülyék maradnak itt, mert a kontraszelektáltak országában a becsületes, normális emberek számára nincs normális, élhető perspektíva, és ilyen élet. Az utálkozás és a köpködés nem az.
Az ember pedig nem növény, hogy röghöz legyen kötve, és a mobilitási képessége igen hasznos tulajdonság – és persze ezt itt sokan szeretnék elvenni. Némá’, szökik a rabszolga…
Ebben az országban -ból nem fellázadni érdemes (lásd a levert lázadások, sikertelen forradalmak sora), hanem elmenni.
Ez az ország már olyan, mint egy kínai vashordó; és ha a benne lévők belefulladnak a saját ürülékükbe, az korrekt. Ami nem korrekt, az az, hogy valaki a máséba. Ezt pedig itt csak úgy lehet kivédeni, hogy menni kell.
A bibliai Szodoma a menthetetlenség helye és szimbóluma. Van a problémára megoldás, de az nem a megmentésével való próbálkozás…
Egy rendpárti párt mennyi szavazatot kapna most a kárpát-medencei Szodomában? A Jobbik az a lakmuszpapír, amely mutatja, hogy kapna valamennyit, de nem annyit, hogy kormányzó párt legyen belőle, miközben az MSZP-Fidesz duó és társaik züllesztik lefelé az országot az egyre nagyobb nyomor és a polgárháború irányába.
Ez az erők eredője most, a rendpártiak kisebbségben vannak, a rendetlenségpártiak többségben, és ennek megfelelően el is jut a lerabolt és megnyomorított ország a gödör aljára, ami a polgárháború.
Hol van ebből a kiút az ország számára? Sehol, mert nem szavaznak a rendpártiakra olyan ütemben, 4 évenként, amint amilyen tempóban tart a polgárháború felé az ország.
Aktuálisan Viktátor rendszerének lényege az, hogy azt mondja, amit a tömeg éppen hallani akar – és ebből lesz pl. az, hogy mást mond Brüsszelben és mást mond Budapesten – de nem azt cselekszi, amit elvárnának tőle azok, akikhez szól, hanem a tettek a színfalak mögött lévő irányítók óhaja, kívánsága, akarata szerint történnek. Így mindenki kap valamit, a tömeg a maszlagot, üres dumát a szavazataiért cserébe, a háttérben lévő irányítók pedig a számukra megfelelő törvényeket a pénzükért cserébe. Mindenki kap valamit, a hülyék hülyítést az aljasoktól, a korruptak pedig a pénzt… és történik mindez többségi felhatalmazással. Akinek ez nem tetszik, kisebbségben lévőként elmehet.
Ettől még kell a rendpárti párt, csak éppen a tisztítótűz nem kerülhető el úgy, hogy a rendpártiak kisebbségben vannak.
Ebből logikusan következik, hogy a rendpártiak ne is szálljanak szembe a szodomita többséggel, mert úgysem tudnák legyőzni őket. A szodomiták elintézik saját magukat, a rendpártiak pedig vonuljanak ki, a bűz elűz alapon. Aki nem tud elmenni a bűzből, az meg fogja szenvedni… Ha pedig feltalál valami gázálarcot, hogy így kivonja magát a bűzből. azt úgyis betiltják, levetetik vele, mert az alul lévő állampolgároknak ebben a rendszerben szívni kell ahhoz, hogy a fent lévők jól érezzék magukat.

Már Krisztus is megmondta, előtte meg már... és most én is ismétlem; figyelem, most aktuális a téma, mert pusztító utálatosságok vannak a szent helyen (az állam élén):
Mt 24,15-21: „Amikor pedig meglátjátok a pusztító utálatosságot, ahogy Dániel próféta megmondta, ott állni a szent helyen – aki olvassa, értse meg! -, akkor azok, akik Júdeában vannak, meneküljenek a hegyekbe, aki a ház tetején van, ne szálljon le, hogy kihozzon valamit, és aki a mezőn van, ne térjen vissza, hogy elhozza felsőruháját. Jaj a terhes és a szoptató anyáknak azokban a napokban! Imádkozzatok, hogy ne kelljen télen, sem szombaton menekülnötök. Mert olyan nagy nyomorúság lesz akkor, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig, és nem is lesz soha.”

Horizont 2012.03.16. 16:03:23

Megint kipipálva egy ünnep. Egy ünnep ami nem ünnepi hangulatú. Nálunk évek óta két fő dologról szól az ünnep. Az aktuálpolitikai gyűlölködésről és a számháborúról.És a kitüntetésekről ahol a névsort látva azonnal tudja az ember ki kinek is a híve. Mert hiába érdemli meg valaki a munkássága révén pl. a Kossuth díjat, mégis a politikai hovatartozása szerint díjazzák. Demjén Rózsi hiába kiváló zenész, ha azt nyilatkozza a díjjal a kezében, hogy az előzőektől el sem fogadtam volna:( ( így én meg gondolatilag vissza is vettem tőle:D)
Kossuth tér ahol 100 ezren voltak mások szerint 250 ezren (használhatnák a Deutsch - féle beléptetőrendszert:D)
Szájer kezdte: "Két esztendeje indultunk el a remény útján - hangoztatta. Véget vetettünk a tehetetlenség és a pangás időszakának, elkezdtük az ország gyökeres megújítását.
..... szabadság ügyében sokszor mi mutatunk példát" Hm.... remény útja?????
Orbán holmi békafőzés meg egyebek közé beágyazta a Brüsszel utálatát és nem leszünk mi gyarmat jelszót. De azért levelét megírta Barrosónak:) És ott állnak szájtátva emberek tízezrei Orbán ajkán csüngve, isszák minden szavát....és nem gondolnak a holnapra.
A Jobbik (ahol sokan voltak, de nem elegen) aki határozottan felszólít az EU-ból való kilépésre (egyeztethetnének Orbánnal a nagy EU utálatban)
Az MSZP amelyik lecsapott Esztergomra mint gyöngytyúk a takonyra, és azt hitték ennyi már elég is a megüdvözülésre, gondolták akkora ott a fideszes cirkusz manapság, ott csak sikerük lehet.
Gyurcsány a belvárosban maradt aránylag kis terecskén, így soknak tűnt a kevés ember is:)
Ő Orbánt vesézte ki, neki ez jutott eszébe a márciusi ifjak kapcsán.
Az LMP a Pilvax közbe ment, tán százan ha voltak és a népszavazásra fókuszáltak ezzel is emelve az ünnepi hangulatot.
Semjén Veszprémbe ment (elvégre külön párt, nem ünnepel együtt a Fidesszel:D), Harrach Péter frakcióvezető még a saját pártelnökével se ünnepelt ő Isaszegre és Vácra ment.
Tarlósé lett a Nemzeti Múzeum lépcsője. És övé lett első körben az import ünneplők tömege. Ő bátor változások városának nevezte Budapestet.(???)
Volt egy kormányellenes tüntetés is a Milláé, ahol szintén 100 ezren voltak. (a kettéosztott ország:D) Ahol alternatív köztársasági elnöknek a mocskos szájú Pityinger Lászlót Dopemant választották! Hát.......
Na ennyi jutott nekünk a felemelkedett ünnepi hangulatból, a tisztelgésből elődeink előtt, a megemlékezésből. Mindenből annyit amit megérdemlünk??!!

@Bee-zony: "csak az aljasok és a hülyék maradnak itt"
Azért ne szűkítsd le ennyire az itt maradottak jelzőjét.
Nem érzem magam se aljasnak, se hülyének.
De itt vagyok ez tény:))

Ironfist 2012.03.16. 16:23:52

@Bee-zony:
"Tabusítanád a témát, amiben sáros vagy, csak nem sikerül."

Na jó, ilyen alaptalanul vádaskodni csak a fideszes férgek szoktak. Elolvastam a hozzászólásodat, de elég szánalmas. Kvázi Vidéki ír ilyen stílusban, ahogy most te. Úgyhogy ezzel kiérdemeltél egy ignore-t. Remélem annyi eszed azért lesz, hogy innentől nem kezdesz nekem írogatni, mert esetleg felfogod, hogy nem fogom látni, csak az értesítőt.

Bee-zony 2012.03.16. 16:56:24

Ha valakit érdekel, vissza tudja nézni, hogy ki kezdett irogatni kinek.
Ha meg nem írok neki választ, amit elvár, akkor az a baja…
Itt a vége, nem kár érte.

Bee-zony 2012.03.16. 17:27:14

@Horizont: Jó, nem sarkítok, tehát kivéve az ártatlan újszülöttek és kiskorúak, és aki se nem aljas, se nem hülye, és mégis itt van, és tűri rossz sorsának nyűgét és nyilait. De minek? És mire jó ez? Mazochista?
Nekem mennem kell, mert pl. „kicsit” sok a bűnöző a környéken, főleg cigányok, és ha megvédem magam, akkor annyit kapok érte, mint egy rendes emberért, úgyhogy ez így nem jó. Ez a XIII. ker., de (rövid) idő kérdése, és ilyen lesz az egész ország. Összefogás meg nincs, se polgárháború a bűnözők ellen, úgyhogy ez a legjobb megoldás.
Igazán tudom már, mi az, hogy rossz időben rossz helyen, ezt nem kell bemutatni.
Majd ha eljut Magyarország is arra a szintre, hogy a bűnözőket 40-50-en elkapják, félig agyonverik, aztán leöntik benzinnel és felgyújtják, akkor már jó úton lesz ez az ország is a rend felé. De ez most még a legjobban szaporodó afrikaiak kiváltsága, akik le fogják nyomni a rothadó judeo-keresztény Nyugatot. Egy idő után már jönni fognak maguktól is a rendpárti afrikaiak, megoldják a problémát, a fehérek pedig megérdemelt kisebbségben lesznek.
Ők össze tudnak fogni fenntartani a rendet, és szaporodni, a magyarok meg nem, és ez ennyit számít.
Valószínűleg nem jártak judeo-keresztény iskolába, és jól használják az eszüket, és a kevés, de jobb így lesz több is.

Horizont 2012.03.16. 17:58:36

@Bee-zony:
Emlékezetem szerint régen jobb kommenteket írtál:DDDD Berágtál? Ennyire? :D
Ki marad itt? Ki van itthon? Ki tartja hazájának ezt az országot? Hülye-e aki marad? Azért a hazám nem csak a politikusokból és nem csak politikából áll.És nem csak a pénz van.(vagyis nincs:D) Nem akarok neked itt magasztos dolgokat írni. Azt gondolom aki menni akar az menjen. Jobb mindenkinek. Egyet sajnálok, ha nem a "selejtje" indul el. Persze aki nekem "selejt" az a másiknak nem az. Az igazság odaát van!De azt is gondolom, hogy a föld minden országából nem indulhat neki a föld minden embere egy másik országba.
Tudod:
"A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell. "

Bee-zony 2012.03.16. 19:35:19

@Horizont: Berágtam, ennyire. Van közben egy könnyű testi sértésnek aposztrofált súlyos testi sértés bűnöző cigányok által – se elfelejtve, se megbocsátva – és törhetem a fejemet azon is, hogyan és hova költöztessem el a leszokóban lévő alkoholista és láncdohányos magyar barátnőmet az öt macskájával a bűnöző cigányok szomszédságából… Ennyire csődközeli helyzetben még nem voltam. Mivel még van egy utolsó előtti opció a harc előtt, és még vannak elérendő céljaim, megpróbálom az elkerülést. Amikor ez már nem opció, mert nincs hova menni, akkor már csak a harc marad, és igen valószínűen, mint az élet utolsó cselekedete. Ezt az utolsó cselekedetet tolom kifelé, azzal hogy vannak még ennél jobb ötleteim és elérendő céljaim is. Ha nem ágyban, párnák között halok meg, hanem egy jónak talált és kitűzött cél érdekében, az nem baj, de most még ezt korainak tartom.
Néhány űrhajós már szörnyet halt a kitűzött jó célok érdekében, amely halál felér a háborús halállal, úgyhogy nem érdemes panaszkodni a nem békés halál miatt.
Keresem az optimális taktikát, és azt látom, hogy akkora aljasság-hülyeség és bűnözői túlerő van Magyarországon, hogy menni kell a „hátországba” egy vagy több országgal odébb. . A szovjetek is hatalmas területet adtak fel a II. vh.-ban, visszahúzódtak a náci invázió elől, és így nyertek némi felkészülési időt, aztán Sztálingrádnál megállították a nácikat, sőt visszafordították őket.
Ma már a háborúnak egy értelmes célja van, a bűnözőkkel való végleges leszámolás.
Hol van kimondva ez a cél, és hol állt fel a sereg?
Franciaország is előrébb van Sarkozyvel, Kanada is a bűnözők visszaküldésével… Magyarország viszont olyan, mint egy többségi szemétlerakó, itt koncentrálódik az alja nép. Nem tudom, hol fogják a világon elsőként kimondani, hogy a bűnözéssel és a bűnözőkkel végleg le kell számolni, beleértve a bűnpártolókat, a liberalizmust, és az egész szennyet, de hogy Magyarország ettől a rendtől és a támogatásától túl távol áll, az tény, úgyhogy ehhez közelebb álló országot érdemes keresni, ha már valaki ilyen világra vágyik. Hasonló a hasonlóhoz. Tehát Magyarországon én vagyok rossz helyen, rendpárti kisebbségként. Akárhogy ragozzuk, ez így van. A maradás nem oldja meg a problémát, a távozás viszont megoldja az egyéni problémát, aztán meghalni visszajöhetek, ez a hely momentán erre jó; életre pocsék, meghalni viszont tuti hely.
Az a perspektíva, hogy általam is bővülhet a kuruc.info cigánybűnözés rovata?
Márpedig Magyarország most ezt nyújtja…

Tudod:
"A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell. "

Tudod, hogy ez a röghöz kötés mekkora aljasság?
A rabszolgatartók viszont köszönik…
Közben pl. az angolok kirajzottak, és benépesítették Észak-Amerikát, Ausztráliát… és el is terjedt a nyelvük közvetítő nyelvként az egész Földön.
Ezek szerint nem a magyarok lesznek az első telepesek se a Holdon, se a Marson.
A röghöz kötés visszafejlődésnek a növényi élet felé, és kihalás céljából nagyon jó…
Talán nem előnyt kovácsoltak a zsidók abból, hogy szétszóródtak és ott vannak szerte a világon? Dehogynem; és ugye hogy nem azt mondják, hogy a magyarok irányítják Amerikát?
Vesztes életstratégia ez, és Vörösmarty is inkább megtarthatta volna ezt a nézetét magának.
Nekem határozottan más véleményem van az ügyben, hogy mi a helyes.
Még ha triviális is a mondandója:
A nagy világon e kívül
is van számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Valahol élned, halnod kell.

Horizont 2012.03.16. 21:02:50

@Bee-zony:
Ez az iszonyatos pesszimizmus engem teljesen elriaszt. Soha nem tudnék így az élethez viszonyulni.Mindenki a maga sorsának kovácsa - valamennyire. Próbálj kimászni a gödör aljából, mert érzésem szerint azért ennek csak kis részét háríthatod az államra.
Ha egy ilyen mondatot leírsz (és ha igaz):
"a leszokóban lévő alkoholista és láncdohányos magyar barátnőmet az öt macskájával "
akkor úgy gondolom máshol gyökerezik a te sötéten látásod. Ami nem országfüggő.

Bee-zony 2012.03.16. 22:40:47

@Horizont: Az én sötéten látásom a XIII. kerületben, a magyar és cigány és zsidó állampolgárokban, és Magyarországban gyökerezik; és szerintem én azért látom sötéten a helyzetet, mert sötét a helyzet.
Ha te lennél pl. Szögi Lajos hozzátartozója, mégis hogyan látnád a helyzetet?
Valószínűleg Mexikóban is sötétnek látnám a helyzetet. Az is igaz, hogy még a legjobb helyeken is előfordulnak bűnözők, de az nem mindegy, hogy mekkora eséllyel, és pl. Szingapúrban mekkora lenne az esélyem, hogy összetalálkozok egy szenvedélybeteggel? Tudható, hogy kicsi, és hogy az agybeteg és kártékony mennyiség ország- és rendszerfüggő.
Ha egyedül lennék, én már megoldottam volna a problémáimat, viszont van a barátnőm is, aki nagy teher, mint minden komolyan szenvedélybeteg, és igaz hogy még mindig piócaként lóg rajtam, és kunyerálja el az utolsó forintjaimat is, viszont nagyon hűséges, és egyébként is eldöntöttem már vagy három éve, hogy megmentem őt saját magától – aztán nagy áron keveset értem el. Van akinek még ennyi sikerélménye sincs… Az alkoholizmusra való hajlam 70% genetika, ahogy megtudtam, és pl. Amy Winehouse-t megtartani, ahhoz kellett volna mellé a megfelelő ember, aki odacsap ahova és amikor kell, mert az alkoholistának van akaratereje, csak általában nem jó irányba hat, úgyhogy igazából állandóan és minél hamarabb jó irányban kell tartani, mert különben végzetesen letér, és minél régebb óta, annál nehezebb visszahozni a normális életbe.
Ha neked kétséges, hogy mindez igaz-e, akkor menj el egy Al-Anon gyűlésre (az alkoholisták hozzátartozói), ott hallhatsz kemény dolgokat, amit persze nem ír meg az újság, végül is többszázezer alkoholista van Magyarországon, és a tömeges és folyamatos lepusztulás nem hír…
Annak is megvan az előnye, ha valaki az élet teljes keresztmetszetét ismeri, és még mindig él. De most közel kerültem az élet pereméhez, és agyalhatok rajta, hogyan lesz ebből a normális élet útja. Egy lehetőségem van, hogy a barátnőmet első lépésben elköltöztetem félnomád életkörülmények közé, kevésbé kriminális helyre, ami tavasztól őszig jó, a továbbiakat pedig meglátjuk.
Aki nincs ilyen dolgokban érintve – de még lehet, és akkor tudni fogja, átélés által is, hogy miről beszélek. Aki még nem volt bűnözők áldozata Magyarországon, az majd lesz, ha eléggé sokáig él; mert ez egy ilyen hely, korrupt és kriminális, ahol nő a feszültség, és nő a görgetett problémák halmaza – de nyilván nem a végtelenségig, hanem lesz egy robbanáspont, amikor már százezrek és milliók mondják, hogy ebből elég, és az lesz a valódi rendszerváltás.
Most még csak ott tart a jónép, hogy én sötéten látom a helyzetet, mint egyedi eset. Az eset nem egyedi, de még nem érte el a kritikus tömeget, bár kúrmányunk és bűnözőink folyamatosan dolgoznak rajta, hogy így legyen.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.16. 23:32:43

@Horizont: Sajnos ezek, ha persze nem is hagyható ki az egyén mögülük, de a vele történtek mégiscsak kötődnek a helyhez, ahol ő él, és az ez az ország, közössége ennek az országnak a lakói, és bőven lehet ennyire elkeseredett valaki, mert a dolgok "hagyva vannak", és megtörténhettek úgy, ahogy megtörténtek. Hogy az állam nem nyújt hatékony segítséget a szenvedélybetegségek legyőzésében, hanem csak kihasználja, kizsigereli őket a jövedéki adók egyre magasabbra emelésével; lassan közellenséggé lesznek a dohányosok, de csont nélkül fogadja el mindenki, hogy a sokmillió alkoholista országa vagyunk. Hogy arról megy a vita, hogy hova hány stadion kéne, úri hóbortból mesterségesen próbálva életben tartani a magyar focinak nevezett bűzlő dögöt, ahelyett, hogy abból a pénzből is újabb zsoldosokat fogadnának (innen is tiszteltetem azokat a rendfenntartókat, akik a munkájukat hivatásként űzik, ez most nem nekik szólt), meggátolandó az egyre gyakoribb erőszakot. Nem menthető meg mindenki, nem állhat mindig minden sarkon egy rendőr, és talán még próbálkoznak is, de egyszerűen képtelenek lépést tartani azzal az ütemmel, ahogy a komplett túlnépesedett, energiára szomjazó, végletekig kizsákmányolt világ a szakadék felé száguld, és amíg azon megy a tanakodás, hogy jaj, vajon a nyugdíjas fizessen-e 10%-ot a jegyéért a buszon, hogy leszünk-e gyarmat, vagy hogy ér-e 70 forintot a vonatjegyen a minta, addig ez így is marad. Fontos pillanatnyi témák ezek is, persze, de csak pillanatnyiak. A lényeg az, hogy a problémák egyre gyűlnek, és bele lehet szarni ezekbe, lehet próbálni ráolvasással megmagyarázni, hogy az nem is úgy van, de akkor az lesz, mint most, hogy egyre magasabban áll mindenhol a szar, egyénileg, családilag, közösségileg, országosan és világszinten. És akkor már nem az lesz a kérdés (ahogy most sem annak kéne lennie), hogy Magyarország nyugat gyarmata lesz-e, vagy Kínáé és az araboké, hanem az, hogy továbbra is elhisszük-e, bárki mondja is, hogy Magyarország egy sziget, amit egy mágikus erőtér vesz körül, és amin a világban történt folyamatok közül csak a pozitívak szivárognak be, a negatívak lepattannak róla, és egyébként még örök energiaforrásként is szolgál, igény szerint alakulva át gázzá, olajjá vagy villamos árammá.

Én magamat a klasszikus értelemben tartom liberálisnak, nem aszerint a gennyes maszlag szerint, amivel például az SZDSZ bemocskolta ezeket az eszméket. Hiszek az egyéni szabadság által megvalósuló fejlődésben. Hiszem, hogy bármifajta protekcionizmus csak ideiglenes tud lenni, és rettentő nagy károkat tud okozni, például az egyéni felelősségérzet elsorvasztásával. Hiszem, hogy nem a liberalizmus rossz, hanem az emberekben megbújó, túlzott önzés, dac, felelőtlenség és közöny, melyeket a liberalizmus pusztán felszínre hozott, lerántotta a leplet az önnön nagyszerűségében hívő emberiségről. Hiszem, hogy az egyéni szabadság csak önfegyelemmel, önmérséklettel, mások és magunk felé mutatott őszinteséggel és egyéni felelősségvállalással együtt értelmezhető, és aki ezt nem képes felfogni, az egyszerűen alkalmatlan arra, hogy úgy éljen szabadon, hogy másoknak ne okozzon kárt.

@Bee-zony: Nem ismerlek, nem tudok rólad semmit, csak amit leírtál, de kívánok erőt, hogy ki tudj mászni a gödörből, mielőtt rádomlik.

Buru2 2012.03.17. 09:02:03

Adja a jó isten hogy te is nyugger legyél és ezt vágják a pofádba
tisztelettel Tóth Máté

Horizont 2012.03.17. 18:10:13

@Bee-zony:
Ha én lennék Szögi Lajos hozzátartozója már másnap vettem volna egy lőfegyvert a feketepiacon. De nem jó ez a mi lenne ha...... ha ilyen sötéten látásra kényszerít az élethelyzeted akkor tessék változtatni! Nézd én megemelem a kalapom, hogy nem hagyod magára a barátnődet, egyik felem ezt teszi, de közben nem örülnék ha a fiam ezt csinálná. Bizony ha rosszul választunk viselni kell a következményét. A sógorom alkoholista, és gyógyszerfüggő volt. Nem lehetett rajta segíteni, mindenkit tönkretett maga körül. Meg is halt 40 évesen. Oltári nagy szerelem kell felvállalni egy ilyen embert társunként már bocs. Vagyis ezt gondolom indoknak, mert érthetetlen lenne számomra. Az, hogy Bp. 13. kerületében így élsz borzalom. Igen szomorú, hogy ilyen rossz irányban mozdultak el a dolgok, a bűnözés emelkedett, az emberek rosszabbodtak, a politika és politikusok szintén.Befolyásolja persze a hétköznapi életünket ezek a dolgok negatív irányban. De én nem biztos nem tűrném, és nem hagynám, hogy maga alá gyűrjön a sok szemétség ami van. Csak egy életem van. Akármilyen átlagos, másoknak lehet, hogy kisszerű, unalmas, monoton, csóró, de én akkor se hagynám, hogy ne legyenek örömeim. Ami kiegyensúlyoz a rossz mellett. Azért, hogy tovább lehessen menni, élni! Kesereghetek én azon, hogy milyen szar minden. Igen szar minden! Meg hiába hibáztathatom az államot! És ettől nekem jobb lesz ? Nem. Kívánom neked, hogy változtass ha még van időd és van egy cseppnyi lehetőséged.Fel a fejjel!!

@Rufus78:
Sok ember még nem érett meg arra amiket leírtál.
Sok embernek a diktatúra kellene ma itt hazánkban sajnos.

@Buru2: Félreértetted a posztot! Bár tudod mit, ha 200 ezer lenne a nyugdíjam nyugodtan a pofámba vághatnák:)

Bee-zony 2012.03.17. 20:30:51

@Rufus78: Köszönöm, igyekszem.

Bee-zony 2012.03.17. 20:36:28

@Horizont: „Ha én lennék Szögi Lajos hozzátartozója már másnap vettem volna egy lőfegyvert a feketepiacon.”
És most te lennél a cigányvadászok női párja a börtönben?
Ez itt a nagy probléma, hogy a bűnözőknek és bűnöző hajlamúaknak kellene elzárva lenniük, és nem azoknak, akik védekeznek ellenük.
Inkább szervezz egy ötmilliós sereget a bűnözők sértettjeiből és hozzátartozóikból, kellően bűnözőmentesítő Btk-val törvényként-szabályzatként, ez megoldja a problémát. Aki bűnöző attitűdöt mutat, azt el kell zárni a többiektől, a már bűnözőkről nem is szólva… Egy ekkora sereg persze már valódi rendszerváltást is jelent.
Amíg ezt nem teszi meg senki, addig az van, ami most van.

„…ha ilyen sötéten látásra kényszerít az élethelyzeted akkor tessék változtatni!”
Azt csinálom. Csak a barátnőm agyilag zokni, és még mindig nem bírta felfogni, hogy a szomszédja köztörvényes erőszakos bűnöző, és a lakást sem tudja fenntartani, mert minden költséggel mínuszban van, és árverezés lesz az idén ha minden így marad – és csak halmozza a szart, ami előbb-utóbb rászakad, és meghal. Az ő lakását el kell adni, amíg nem árverezik a tartozások miatt, és addig is ki kell adni, ő pedig két helyen is lakhat, faházban egy villanyos, fúrt kutas telken, ami tavasztól őszig jó, és az anyjánál családi házban, ami konfliktushelyzet volt eddig, de mivel már hónapok óta nem volt „bebambizva”, így talán kibírják egymást.
Hogy mennyivel rosszabbá tette az életemet – sokkal. De még mindig meg akarom menteni őt saját magától. Most a nagy feladat, rávenni a költözésre, és onnantól már helyileg és anyagilag kb. rendben van. De egy alkoholistát rávenni értelmes változtatásra a sorsát illetően, az nehéz.

Egy példa:
Külföldre költözik egy egész ország
index.hu/kulfold/2012/03/17/kulfoldre_koltozik_egy_egesz_orszag/
Elsőre Magyarországra gondoltam, hogy az értelmes emberek elköltöznek. Másodikra Izraelre, hogy elköltözhetne a Közel-Keletről egy békésebb helyre, és akkor máris nem lenne olyan fontos, hogy Iránnak van-e atomfegyvere vagy sem, és háború sem lenne. Nem azt mondom, hogy könnyű az első számú lator államnak és tűzfészeknek helyet találni a Földön, de meg kellene próbálni, mert érdemes.

Horizont 2012.03.18. 12:51:07

@ketroot:
Többek között ezért is rohadt a politika!Bocsánatot kérnek!!!!!! Hihetetlen! "Az LMP belátja, hogy hibát követett el" Ez egy jó mondat lenne, politikusok ritkán vagy soha nem használják, de ebben az esetben!? "az LMP frakció nem tartja időszerűnek a kedvezmények felülvizsgálatát." Sajnálom,hogy így döntöttek!
A lényeg meg itt van:
"A Fidesz-KDNP az utóbbi napokban többször kiragadta a módosító csomagból a nyugdíjasok kedvezményére vonatkozó részt, ahelyett, hogy a csomag egészét értelmezte volna. Képmutató ez a hozzáállás, miközben kormányzó pártként sokkal durvább terheket ró az állampolgárokra. A Fidesz elvette sok százezer ember nyugdíját, a jövőbeli nyugdíjasok pénzét pedig felélte."
Éljen, éljen, éljen! Tették ezt sok százezren, millióan (??!!) a Kossuth téren!

Zuzu Petals 2012.03.18. 16:43:35

@ketroot: Olvastam én is, de bakker, nem értem. Ezzel most buktak egy halom potenciális szavazót. Nálam még egy kurva aláírásgyűjtő ívük is van, de akkor basszák meg a népszavazásukat is.
Nem rohadt mindegy nekik, hogy mit gondol róluk a volt párttitkárné nyanyóka, amikor az úgyse nyomná oda a voksát?!
Faszfejek ezek is...

Horizont 2012.03.18. 17:50:43

@Zuzu Petals:
Valószínű nem a párttitkárné nyanyóka érdekli őket.
Jó lenne tudni mi mehetett a háttérben amiért így visszaléptek, bocsánatot kérve!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.18. 20:54:45

@ketroot:

"az LMP megvédi a nyugdíjat".
Jaj, basszátokmeg, emberek tömegei hánynak a Fidesz-féle kifordított NER-dumától, erre ezek is vannak annyira hülyék, hogy rázendítsenek?!? Úgy tűnik az LMP-nek addig volt töke, amíg Schiffer vezette, most meg, még ha vannak is ötleteik, nyüszítve fossák össze magukat, ahogy egy kicsit az orrukra koppintanak. Nagy szarban vagyunk, ha egy két éve a Parlamentbe jutott pártot sem érdekelnek holmi elvi kötődések, csak a szavazatmaximalizálás, hogy ők loholnak a szavazóik nyomában, és nem szilárd elvek mentén hagyják, hogy az emberek találják meg őket. Ha már ők is elfelejtették, milyen "autófényezőnek lenni"...

abandi 2012.03.18. 22:33:56

Istenem, nem értik!
Itt a Nemzet létéről van szó! Vagyis ha nem jut pénz a történelemkönyvekre, akkor oda a család is!
Értsék már meg emberek: nemzetmentés miatt csökkennek ezen szárnyvonalak kihasználtsága!
Kevesebb kopás, több....izé, na...megtakarítás!

Zuzu Petals 2012.03.19. 15:00:12

@Horizont: Érdekes kérdés. Lehet,hogy tényleg valami egyéb érdek van ennek a hátterében.
De azt is el tudom képzelni, hogy ennyire beszari nyomorékok. Magyarországon értelmes, okos ember politikusnak nem áll (továbbá semmiféle állami ganajban nem köti le magát), mert vannak ambíciói, és tudja, hogy mélytorok nélkül is sikeres lehet, csak kicsit később...

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.03.19. 20:03:06

@Zuzu Petals:
Politikusok. Már 30 forintért segget csinálnak a szájukból. :-Q
www.bkv.hu/hu/vonaljegy_tipusu_jegyek

Énbagoly 2012.03.20. 08:03:36

Laspalmas babázik, zero nősülni akar...
Mi lesz így a bloggal? :)

P.mester 2012.03.20. 09:14:13

már épp kérdezni akartam, mi van a bloggal.

lyken 2012.03.20. 10:03:56

Semmi, teljesen érthető. Gondolom a háttérben azért hajtják fel a friss feltörekvő szerző tehetségeket. Az ilyen blogok előnye az, hogy a kommentekből azért látszik, hogy ki az az objektív, régóta feljáró user aki gyakran van fent és ideális pártfüggetlen hozzájárulója lehet a blog szerzői vonalának.

lyken 2012.03.20. 10:05:46

@Énbagoly: Erről meg eszembe jut a régi vicc a linux adminokról: "Rettenetesen hígul a szakma az utóbbi időben. Egyes adminoknak már nemi élete is van."

Marcellusca 2012.03.20. 10:49:06

@lyken: Haggyábékén, lécci! Van ölég dógom, bajom. :DDDDDDD

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.23. 22:23:53

Nem csak az LMP, hanem Spaller úr is lepattant a vasúti kedvezmények kevlárpáncéljáról:

index.hu/belfold/2012/03/23/megsem_szuntetik_meg_azonnal_a_vasutasok_csaladtagjainak_kedvezmenyet/

Nincs is ezzel gond, nem árt egy kis fokozatosság, átgondoltság, inkább ez a bekezdés érdeme figyelmet:
"A vasúti kedvezmények átalakításának szükségességével a szakszervezet is egyetért, a vasutas dolgozók hozzátartozóinak kedvezményét azonban megtartanák - mondta Bárány Balázs [a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének alelnöke]. Szerinte az 55 ezer körüli családtag kedvezménye nem okoz jelentős kiesést a vasútnak."
Pont az ilyen "nem jelentős kiesés" okozza azt a fostengert, amit egyesek nem átallnak állami költségvetésnek nevezni. Ha borul a mutatvány az oly dédelgetett kedvezményekkel, akkor bizony több-kevesebb mértékben mindegyiket felül kell vizsgálni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.03.23. 22:24:48

@Rufus78: jav. "Pont sok kis ilyen "nem jelentős kiesés" okozza azt a fostengert..."

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.04.24. 12:02:35

@zero: Helló zero! Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy a Spaller úr által vázolt 70 forint/vonatjegy jogdíjról sikerült előásni valamit? Oké, nem egy 600 milliárdos tétel, nem annyira zsebbevágó, de azért emlékezetesen elképesztő volt ez sztori.

süti beállítások módosítása