Skip to content


       Szűrés lista

Ami régen "pártkatona", ma a legeslegjobb jelölt

áderorbán.jpg"...az elmúlt tizenöt év során egy olyan helyzet alakult ki Magyarországon, hogy az emberek a számukra fontos kérdések eldöntését egyre távolabb érzik maguktól. A köztársasági elnök személyének kérdése tekintettel a nemzeti egységet kifejező funkciójára, a közélet stabilizálásban játszott szerepére és mandátumának ötéves időtartamára "egy fontos kérdés". Olyan kérdés, amiről meg lehetne, és meg is kellene kérdezni az embereket, függetlenül attól, hogy a köztársasági elnököt egyébként a parlamenti képviselők választják.

Fidesz ügyvezető elnöksége szerint azok a szempontok, amelyeket bármely jelölt esetében az alkalmasság eldöntésekor figyelembe kellene venni:
1. Az első ilyen szempont, hogy a nemzeti egység megtestesítőjének kellene lennie, vagyis pártok és pártérdekek felett álló, köztiszteletben álló és megkérdőjelezhetetlen tekintélyű közéleti személyiségnek.
2. Képes legyen integrálni különböző nézeteket, tehát ha az országban valamely fontos kérdésben vita alakul ki, akkor a magyar érdek megfogalmazása érdekében képes legyen integráló szerepet játszani.
3. A saját szakterületén álljon mögötte jelentős életmű.
4. A köztársaság következő elnökének ezen kívül rendelkeznie kell nemzetközi tekintéllyel, elfogadottsággal, a nemzetközi világgal való kommunikáció képességével.

Tudjuk, hogy a köztársasági elnök személyéről a parlamenti képviselők fognak titkos szavazáson dönteni, de ez nem zárja ki azt, hogy a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség magára vállalja azt a munkát, hogy egy országos szimpátiaszavazást rendezzen az egész ország területén, amelyben megkérdezzük az embereket arról, hogy szerintük a felmerült jelöltek közül kik alkalmasak arra, hogy a Magyar Köztárság elnökének posztját betöltsék, ezt a felelősséget viseljék." - Orbán Viktor 2005.04.13.

"Úgy gondoltuk, hogy talán egyszerűbb akkor megkérdezni a választópolgárokat, ezért kezdeményeztük ezt a szimpátiaszavazást. Ez valóban, ahogy a nevében is, a megjelölésében is szerepel, egy szimpátiaszavazás, nem ügydöntő, nem népszavazás, ez egy vélemény, amit lehet figyelembe venni és lehet figyelmen kívül hagyni. Ez egy ajánlás, hogy mondjuk a megkérdezettek és a véleménynyilvánításra vállalkozók közül hányan gondolják X-et, Y-t vagy Z-t alkalmasnak köztársasági elnöknek. Úgy gondoltuk, hogy ez talán segíthet abban, hogy egy olyan köztársasági elnököt válasszon ismét az ország, aki egyrészt komoly tekintéllyel rendelkezik országhatáron belül és kívül, komoly szakmai múlt áll mögötte és ez hitelesíti az ő eddigi pályafutását és a jövendőbeli köztársasági elnöki pályáját. Egy olyan integratív személyt, aki valóban felül tud emelkedni pártérdekeken, és aki, ha konfliktushelyzet adódik, akkor egy integráló, kiegyensúlyozó, az alkotmányos szerepéből fakadó kiegyenlítő szerepet tud eljátszani a magyar közjogi rendszerben.
(...)
Sokkal fontosabb szerintem, hogy jó döntést hozzon az Országgyűlés, és egy valóban komoly tekintélynek örvendő, a köztársasági elnöki pozíció méltóságához, tekintélyéhez illő jelöltet találjunk, akit reményeim szerint nemcsak a kormánypártok, hanem az ellenzéki pártok is jó szívvel támogathatnak.
(...)
A mérlege a Medgyessy- és Gyurcsány-kormánynak az elmúlt három parlamenti döntés következtében: hat új adó bevezetése, 33 adóemelés és 17 különböző illetékemelés, aminek a végeredménye a magyar választópolgárok szempontjából és az adófizetők szempontjából eléggé tragikus.Kétkulcsos SZJA nem segít a választópolgárokon akkor, amikor a zsebükből több pénz kerül ki. Mert ugye, amit az egyik kezével adott a kormány, azt a másik kezével elvette.
(...)
Sok a kiadás, mert a kormány rossz gazdaságpolitikát folytat. Nem kellett volna közel 30 ezer pártkatonával felduzzasztani az állami apparátust, ami a magyar adófizetőknek több mint 100 milliárd forintjába kerül évente. Nem kellett volna utántöltős Gripeneket vásárolni, amire semmi szükség nem volt, és amire a NATO sem kötelezett bennünket, mert ez a magyar adófizetőknek 60 milliárd forintos többletköltséget jelent. Nem kellett volna új irodabútorokat vásárolni 8 milliárd forintért. Nem kellett volna új mobiltelefonokat vásárolni 9 milliárd forintért, és nem kellett volna új gépkocsikat sem vásárolni sok-sok milliárd forintért, és még sorolhatnám ezeket a fölösleges kiadásokat. (...) Ráadásul fantasztikus mennyiségben vettek föl hiteleket az elmúlt időszakban, drámaian megnőtt az államadósság. Miután az országnak romlott a hitelképessége, egyre magasabb kamattal lehet csak ezeket a hiteleket fölvenni, ezért egyre nagyobb a törlesztő-részlet, aminek következtében természetesen egyre kevesebb forrás marad a magyar gazdaság fejlesztésére." -  Áder János, 2005.04.15

"A Szövetség az államfőjelöltek támogatottságát felmérő szimpátiaszavazása véget ért és megszülettek a végleges adatok. Ezek szerint a 553 ezren vettek részt az akcióban, és mivel az emberek két jelöltet is támogathattak szavazatukkal, így 718.325 voks született. Orbán: "A közélet iránti nyitottság megvan Magyarországon, csak a megfelelő ügyben, a megfelelő időpontban és a megfelelő módon kell megkérdezni az emberek véleményét."  "Az embereknek van véleménye, és érdemes az össznemzeti ügyekben megtudni ezt" -
Áder János kiemelte: a két hét múlva esedékes szavazáson két államfőjelölt között lehet majd választani, egy pártjelölt, és egy pártok felett álló, civil szervezetek által jelölt személy között. - Fidesz 2005.05.27.

"Minden tisztelete Szili Kataliné, aki nagyon keményen küzdött és gratulációt érdemel, de a többség a pártjelölt és az emberek jelöltje közül az utóbbit választotta.
Nem az elnökválasztást tekintem kormányválságnak, hanem a gazdaság nagyon súlyos helyzetét, azt, hogy Magyarország "céltalan, sodródó, megosztott ország lett". A polgári közgazdászok és politikai erők sokkal kevésbé keményen fogalmaznak a gazdaság tekintetében, mint a külföldi elemzők és a szaksajtó. Megdöbbentőnek, hogy a kormány még mindig azt mondja a gazdaságról: "jó irányba mennek a dolgok". A kormány valamennyi lépése arról szól, hogy minél több pénzt vegyen ki az emberek zsebéből, miközben gyors adócsökkentésre lenne szükség, hogy növekedjen a gazdaság, és munkahelyek jöjjenek létre. Ezzel szemben a szocialista-szabad demokrata kormány 33-szor emelt adót és négy új adófajtát vezetett be." - Orbán Viktor, 2005.06.09

Ha a fenti négy pontot nézzük, ami alapján a Fidesznek köztársasági elnököt kellett volna választanai, akkor azt látjuk, hogy az örök kedvenc Schmitt Palink is megfelelt legalább 2 pontnak, de Áder János egynek sem.

Összeszedtük Áder János valamennyi tudományos, kulturális, üzleti, sport vagy politika teljesítményét, ami alapján bátran lehet ő a JELÖLT:
- 1989 áprilisában belépett a Fideszbe
- Áder János: Visszaszámlálás (Áder János 2002 júniusa és 2004 decembere között elhangzott valamennyi napirend előtti hozzászólása és az azokra adott kormányzati válaszok egy kötetben.)




hmmm .... gondolkozok ...



izzik-pörög a Google .... türelem ....







.......... és ennyi.

Persze akadnak olyan kormánypárti képviselők, akik képesek megmagyarázni, hogy miért Áder János a legméltóbb, hogy Göncz Árpád, Mádl Ferenc, Sólyom László és Schmitt Pál után köztársasági elnök legyen.

Semjén Zsolt:
"Áder János személyes kvalitásai, házelnöki múltja és uniós tapasztalata miatt abszolút alkalmas államfőnek, ő a legjobb jelölt, hiszen csak az fogadható el elnöknek, aki elkötelezett az új alaptörvény mellett. A KDNP-elnök nem is érti, milyen alapon beszél az MSZP, amikor korábban Szili Katalint jelölte, és az eddigi államfő mindegyike a politikából jött. Göncz Árpád SZDSZ-ügyvivő volt, és abszolút pártkatonaként viselkedett Antall Józseffel szemben. Sólyom László az MDF elnökségi köréből került az Alkotmánybírósághoz. Azt mondani, hogy az bűn vagy hátrány, ha valakinek politikai múltja van, abszurd állítás. A baloldal "virtigli pártkatonákat" jelölt eddig, és egyáltalán nem probléma, ha az illetőnek van politikai tapasztalata. Ha nem volna jártassága a jelöltnek a politikai életben, hogyan tudná a nemzetet képviselni a nemzetközi politikai színpadon?"

Kósa Lajos:
„Az, hogy valaki a nemzet egységét képes legyen megtestesíteni, az független attól, hogy valaki melyik pártból jött. Mert meg lehet úgy is testesíteni a nemzet egységét, hogy egy párthoz kötődik, meg úgy is, hogy nem. Áder Jánosnak általános respektusa és tekintélye van, az ellenzék azért nem vesz részt megválasztásában, mert politikai magatartását félnapi érdekei határozzák meg.
Ma, amikor rendkívül erősen támad minket mindenfajta, egyébként önmagában is képtelen felvetéssel az Európai Unió, amikor látszik, hogy a nemzetközi pénzügyi szervezetek, élükön az IMF-fel, kizárólag politikai zsarolásszerű manőverekre képesek Magyarországgal szemben, akkor nem egy “se hús, se hal”, vagy “bácsika” típusú, vagy jogásztudós államfőre van szüksége az országnak.
Ehelyett egy olyan ember kell, akinek karaktere van, aki beleáll a munkába, megvédi Magyarországot, a magyar demokráciát, becsületet, és segíti az országot, hogy ne illessék képtelen vádakkal, mint az mostanában szokás."

Kósa Lajos szavait jegyezzük meg, ugyanis ez az igazság.
Míg Schmitt Pál szintén Fidesz-tag és alelnök volt, de mindenki tudta, hogy csak kirakatbábu, nulla súllyal a pártban, viszont Ádernál fideszesebb keményvonalasabb pártkatona nincs. Ezzel a köztársasági elnöki hivatalt és posztot a Fidesz végleg bekebelezi, lesüllyeszti, mostantól Áder Jánosnak 2017-ig (!) egy feladat van: védeni a főművet, az alaptörvényt, védeni a kormányt, védeni a Fideszt.

És ha 2014-ben nyer az ellenzék, ne csodálkozzunk azon, ha 2017-től mondjuk Lendvai Ildikó vagy Szekeres Imre lesz a köztársasági elnök.

Címkék: orbán fidesz áder elnök seggszáj

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr474458350

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Május 2-án választják meg az államfőt 2012.04.20. 17:54:02

A házbizottság pénteki ülését követően az Országgyűlés sajtófőnöke közölte: május 2-án, 10 órakor tartják az államfőválasztást.

Trackback: @llamfő.hu 2012.04.18. 15:25:13

Bizonyára sokan ismerik a Zen mester, a fiú és a ló történetét. (Amire te gondolsz abban püspök szerepel.) Amikor egy fiú nagyon szeretett volna egy lovat, majd miután megkapta önfeledten pattant a nyeregbe. A bámészkodók örvendeznek a fiú boldogsága l...

Trackback: @llamfő.hu 2012.04.18. 15:24:22

Bizonyára sokan ismerik a Zen mester, a fiú és a ló történetét. (Amire te gondolsz abban püspök szerepel.) Amikor egy fiú nagyon szeretett volna egy lovat, majd miután megkapta önfeledten pattant a nyeregbe. A bámészkodók örvendeznek a fiú boldogsága l...

Trackback: Államfő - a politikai karrier csúcsa vagy mélypontja? 2012.04.18. 13:18:54

Ma - 2012 -ben - a köztársasági elnöki pozíció egy politikus életének csúcsa vagy mélypontja? „Az új államfőnek pártok és pártérdekek felett álló, köztiszteletben álló és megkérdőjelezhetetlen tekintélyű közéleti személyiségnek kell lennie” – mondta O...

Trackback: Lottó szelet tuti ötössel 2012.04.18. 12:56:18

Ha azt kérdezi bárki, lehet-e Magyarországon tisztességesen boldogulni, azt kell válaszolni: mi az, hogy? Sőt, nagyon is! Mi sem példázza ezt jobban, mint a Közgép Zrt., amelynek tavalyi évi nyeresége közel hárommilliárd forint volt. Ahelyett, hogy jó ...

Trackback: Orbán feje csúnyán eltorzult az elmúlt 20 év alatt 2012.04.18. 12:27:18

Hogyan lett a huszonéves, a kádári diktatúra ellen lázadó srácból hatalommániás, acsarkodó diktátor? Az ilyen volt – ilyen lett fotó nem tudja a választ, csak a kiinduló állapotot és a végeredményt mutatja. (Kép: esbalogh.typepad.com)   Update 04...

Trackback: Száz forint a forró lángos, mihez értesz, Áder János? 2012.04.18. 12:24:07

Áder János életrajza sallangmentes Europass sablonba töltve: íme egy újabb nímand, egy elvtelen csinovnyik, aki a Párt iránti elkötelezettsége mellé semmilyen szakmai eredményt nem tud felmutatni. “Áder Jánosnak nincs semmiféle jelentős tudományo...

Trackback: Orbán Viktor is volt fiatal, liberális és demokrata (archív kép) 2012.04.18. 12:21:11

  A fekete-fehér kép valamikor a 80-as évek végén készülhetett Orbánról, Deutschról és Fodorról, a Fidesz akkor még valóban fiatal, valóban liberális és valóban demokrata nézeteket valló három alapító tagjáról. A magukat akkor még „liberális, radi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandeláber 2012.04.18. 17:05:52

@Viktus: Csurkától '90-ben, az MDF győzelme utáni percekben megkérdezte egy tv-riporternő, :hogy adnak-e valamilyen posztot az ellenzéknek?
Csurka hahotában tört ki, majd visszakérdezett: "Maga viccel?"
Hát a nő nem viccelt...
Lehet, hogy Pista bácsinak Göncz kinevezése adta az első löketet a kilépés felé.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.18. 17:10:03

@himpellér: Ha nem vagyok bolsi akkor szidhatom? Vagy az csak a ti privilégiumotok?

MacChicken (törölt) 2012.04.18. 17:10:39

@Enrico72: Persze, nem lehet rola olvasni semmit. Mert nem is csinalt soha semmit. Egy nulla. Ilyet sokat talalni a fidesz korul. Legyen mondjuk Edda Attila a KE. Os is van olyan jo, mint Ader. A zenejet is sokan szeretik.

Virág et. 2012.04.18. 17:10:40

@Vidéki: Aha. És 90-ben milyen kormány alatt választották meg elnöknek Göncz Árpádot, te nagyon hülye? SZDSZ?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.18. 17:12:42

@MacChicken: De őt néha elviszik az UFO-k, így nemzetbiztonság probléma lehet belőle ha felcsinálják.

Virág et. 2012.04.18. 17:16:01

@Vidéki: Mádl Ferenc az Antall-kormány minisztere volt, két tárcát is vitt egymás után. 98-00 között az Orbán-kormány tanácsadó testületét vezette.

Sólyom László lakitelki MDF-alapító volt.

Bármelyikük pártkatona? Nem. Ahogy Göncz sem.

Ha nem érzed, hogy mi a különbség köztük és egy schmitt vagy egy áder vagy egy szili között, akkor kár veled bármiről is beszélni a továbbiakban.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.18. 17:19:22

@Virág et.: Csak nekik most már mind a kettő büdös, SP vagy Káder a menő, az etalon. Narancsföldén így mennek a dolgok.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.04.18. 17:30:02

@Virág et.:
Mádl és Sólyom tényleg nem.

Ám Göncz bizony az volt:
1988-tól az SZDSZ ügyvivője, majd 1989-től az SZDSZ Országos Tanácsának tagja.

Ez mág nem lenne gond, csakhogy regnáló köztársasági elnökként ő kampányolt egyedül egy párt mellett (1998 SZDSZ).

Másrészt Mádl visszaküldött pár Fideszes törvényt is, Göncz pedig csak egy MSZP-SZDSZ törvényt küldött vissza, amikor az MSZP és SZDSZ balháztak.
A többi visszsaküldött törvénye a Fidesz alatt történt.

Szóval aláírónak se volt utolsó.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.18. 17:36:12

@Trompf: A különbség csak annyi, hogy ő sitten volt és lefordította A Gyűrűk Urát az előző rendszerben, még SP elmeszelte LA-t.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.04.18. 17:42:28

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: maradjunk annyiban, hogymindkettőnek van olyan epizód az életében amire büszke lehet és van amire nem.
Pl írhattam volna az olimpiai aranyat, vs kkbk.blog.hu/2011/03/10/goncz_arpad_a_patkany

Lencsés István 2012.04.18. 17:52:33

" .... Ha megnézzük, mi alapján kellett volna köztársasági elnököt választani, azt látjuk, hogy Schmitt Palink is megfelelt legalább 2 pontnak,
de Áder János egynek sem. .... "

Most akkor legeslegjobb jelölt vagy nem felel meg ? Nem ellenmondás ez , nem érzitek úgy ? :O

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.18. 17:57:26

@Trompf: Hát igen, egyik sem maradt meg annál ami pozitív képet festett róluk.

alib 2012.04.18. 18:09:10

"A kormány valamennyi lépése arról szól, hogy minél több pénzt vegyen ki az emberek zsebéből, miközben gyors adócsökkentésre lenne szükség, hogy növekedjen a gazdaság, és munkahelyek jöjjenek létre. Ezzel szemben a szocialista-szabad demokrata kormány 33-szor emelt adót és négy új adófajtát vezetett be." - Orbán Viktor, 2005.06.09"
Eddig a mondatig azt hittem, hogy az ország jelenlegi szétverése nem tudatos. Most kezdek félni, hogy az.

Virág et. 2012.04.18. 18:23:16

@Trompf: "1988-tól az SZDSZ ügyvivője, majd 1989-től az SZDSZ Országos Tanácsának tagja."

Mádl meg miniszter volt. Miniszter. Sólyom meg pártalapító tag. Érdekes a mércéd, ha ők nem de Göncz meg igen ... Le kéne venni a jobboldali szemüveget. Torzít.

"Ez mág nem lenne gond, csakhogy regnáló köztársasági elnökként ő kampányolt egyedül egy párt mellett (1998 SZDSZ)."

Tényleg be kell idéznem Sólyom 2010-es megszólalásait, hogy új és erős pártnak kell leváltania a jelenlegi szocialista brigádot, illetve választások előtt, hogy szerinte erre csak a Fidesz képes? Mindezt regnáló államfőként. Nem szép, nem elegáns, ahogy Göncz sem volt, de messze van schmitt-től.

"Másrészt Mádl visszaküldött pár Fideszes törvényt is, Göncz pedig csak egy MSZP-SZDSZ törvényt küldött vissza, amikor az MSZP és SZDSZ balháztak.
A többi visszsaküldött törvénye a Fidesz alatt történt."

Legalább olvasnád el, amit írtam. KÉTSZER élt vétójogával Göncz Hornéknál: egyszer visszaküldte a parlamentnek (MSZP kormánynál élt először ezzel a jogával egyébként!, Antallék alatt nem) és egyszer meg AB-re küldte. Orbánék két éve alatt EGYSZER élt ezzel a jogával összesen.

ketroot 2012.04.18. 18:23:21

Visszatért a Sztár, gyerekek! :D

Durendal 2012.04.18. 18:31:24

Politikai témájú kutatásomhoz kérem, hogy ha ráérsz, töltsd ki a tesztet az alábbi linken.

varjak-varosa.hu/support/kutatas.php

Terjedelme két oldalnyi kérdés, kb 2 percet vesz igénybe. A részvétel természetesen anonim.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.18. 18:41:33

:0

hát akkor miért ajvékoltatok annyit a Pali ellen, elvtársak?

majd példaképetek, Dopeman, 2014-ben elvezet a Káénaánba!

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.18. 18:46:04

@wmiki: Elvezethetné őket innen. Bárhová. Azt sem bánom, ha tengereket választ ketté, csak el innen ezekkel.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.18. 18:51:26

@negondolkozz!majdénmegmondom!: :((

csak a nácik vélekednek így, ahogy te, a felsőbbrendű értelmiségi/ateista/liberális index olvasók milliárdjairól

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.18. 18:53:51

@wmiki: Bizony. A rohadékok! Ráadásul támadnak megint: index.hu/belfold/2012/04/18/jon_fel_a_jobbik/
Fusson ki merre lát, elő a becsomagolt bőröndökkel!!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.18. 18:57:01

@negondolkozz!majdénmegmondom!: no azért komolyan szólva...
a Jobbikot senki nem veszi komolyan, nincs épkézláb programjuk

nem lesznek ők váltópárt, esélyük nincs, Dopeman, és az LMP nagykoalíció ellenében

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.18. 18:59:22

@wmiki: Azért erre nagyobb összegű fogadást ne kössél. Szerintem.

kirsten 2012.04.18. 19:07:10

@Kave: De csak az ilyen agyamenteknek mint te.!!!

kirsten 2012.04.18. 19:12:16

@Larry Silverstein: Mikor húztok már vissza a kurucinfora. Nagyon hányadékok vagytok akárcsak azok akiknek a seggét nyaljátok.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.18. 19:16:56

@kirsten: no

így beszél egy igazi liberális értelmiségi

hajrá dopeman

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.18. 19:18:50

@negondolkozz!majdénmegmondom!: külföldön sem veszik komolyan, de itthon is leginkább a cigány/zsidó-gyülőlet jut róluk az eszünkbe, mivel más programjukról nem is igen hallani

Rák úr 2012.04.18. 19:22:23

Tegye föl a kezét, aki meglepődött!

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.18. 19:27:09

@wmiki: De ne felejtsük, hogy milyen sokan vannak, akik csalódtak Orbán kormányában, a többi balra lévő pártról ne is beszéljünk.
Akkor ki marad? Hiszen a rasszizmus világszerte egyre erősödik, ahogy a tények lassanként legyőzik a hazug médiát.

kifordított nagyanyó 2012.04.18. 19:33:19

@Seduxen (már NEM dr.): Már vagy 5 éve idehordta azt a szemetet.:))

kifordított nagyanyó 2012.04.18. 19:37:58

@Seduxen (már NEM dr.):
@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!:
Ilyenkor jut eszembe mindig a Görög mágnás című film.
Amit azért a havi tíz éjszakára ígértek a csajnak évente ,havonta,hetente,naponta.Na azért egye fene nem bánom,bármit.:))

Horizont 2012.04.18. 19:39:16

Orbán 2005. "Magyarország céltalan, sodródó, megosztott ország lett" Miért most más a helyzet???
Akik itt bő nyállal "patkányozzák" Göncz Árpádot, magukat minősítik. Lehet, hogy gyerekek voltak még akkor? (vagy még most is??) Ugyanis nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy akkor nem ugyanez a politikai és emberi élethelyzet volt, teljesen más politikai érában éltünk! Akkor se volt semmi hibamentes, de még összehasonlítani se lehet a mai állapotokkal.
Orbánt ismerve, tök természetes,hogy be akarja biztosítani magát, Ádernek meg a karrierje csúcs csúcsa:) Meglepődtem volna ha kihagyja, pedig állítólag 1 millióval fog kevesebbet keresni:) Megsajnáljuk?:) Még van hátra 2 évük, gyűjtsük az erőt (pénzt úgyse tudunk:D) mert lesznek itt még döbbenetes meglepetések.....

kifordított nagyanyó 2012.04.18. 19:42:41

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: Mi a baj bibsikém?Érzékenyen érint a téma?Nem baj azért szeretünk így is.:))
Neked én még a barcát is összehozom velük,még ha az arabok is támogatják őket.:))

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2012.04.18. 19:43:31

@Viktus: Te nem tűnsz túl komolynak, de ha te írhatnád át a választási törvényt, te is el tudnád érni, hogy újraválasszanak.

wanekus 2012.04.18. 19:46:36

@károgó varjú: "az elnök feladta nem a hatalom gyakorlása hanem, hogy elterelje róla a figyelmet"
/Douglas Adams/

Ott a pont. Zaphod Beeblebrox-ot köztársasági elnöknek! Ő legalább már letett valamit az asztalra, ugye a Galaktikus Gégepukkasztó az már valami. Ja, és két feje van. Meg vicces is. Nem úgy, mint a Káder Janó.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.04.18. 20:05:14

@kifordított nagyanyó: Sajnos nem hiszek a származáson alapuló sem pozitív, sem negatív megkülönböztetésben. Senkit sem tisztelek azért mert A-nak lett meg és senkit sem ítélek el mert B-nek született. Azért fogom tisztelni mert mint ember elért, felmutatott, tett, mutatott, mondott valami értékeset és elítélni, mert lop, csal, hazudik, rombol, nyomorít....vagy mert a csapatomat ekézte....:DDDD

barkacs 2012.04.18. 20:06:32

Arról van valamilyen rendelkezés, hogy aki köztársasági elnök volt, az utána még milyen politikai szerepet tölthet be?

Azt tudjuk, hogy áder korábban valami sötét szervezkedésben vett részt vityával szemben, ezért is kapta a brüsszeli száműzetést, a forradalmi miniszterelnök élve a lehetőséggel, most pedig egyszerűen kiiktatta legalább öt évre az egyik párton belüli ellenlábasát. Esetleg betömte a száját ezzel a gumicsonttal. Attól függetlenül, hogy mit gondolok a két szereplőről, ez elismerésre méltó stratégiai húzás a nemzet vezetőjétől.
Persze azt eddig is tudtuk, hogy pártot és birkákat vezetni már megtanult, a gond csak az, hogy országot még mindig nem. Ez meg a mi tragédiánk.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.04.18. 20:08:10

Már látom, hogy ez a Kave visszatérő vendége lesz a blogomnak.

zollerbá 2012.04.18. 20:16:20

Kötelező videó!
Amikor még együtt voltak Áder, Gyurcsány, Kövér, Stumpf!
A MISZOT első sajtótájékoztatója 1988. YouTube

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.18. 20:18:56

@barkacs: "Arról van valamilyen rendelkezés, hogy aki köztársasági elnök volt, az utána még milyen politikai szerepet tölthet be? "
Nem mindegy? Ha útban van eltörlik.

ketroot 2012.04.18. 20:22:15

@zollerbá:

Egy alomból vannak, csak a hülye nem veszi észre. (és sajnos elég sokan vannak)

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.04.18. 20:23:38

Most komolyan, aki Göncz Árpi bácsira azt mondja, hogy patkány az nem normális.

AbuBakr 2012.04.18. 20:54:14

@wmiki:
vikimiki ne jósolgass, nem megy az neked....

2009 körül esélytelennek láttad a jobbik parlamentbe kerülését
...olyan vagy mint a volt történelem tanárom, aki 89-ben kizavart az óráról, mondván éppen olyan ellenforradalmár vagyok, mint az egész családom
nem látod a sok fától az erdőt....

AbuBakr 2012.04.18. 20:55:02

@trollhunter89:
pedig ez volt a fedőneve....

ketroot 2012.04.18. 21:01:25

@trollhunter89:

Na most cca. 8-10-en fogják nyomtani, hogy miért hívják patkánynak...

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.04.18. 21:29:30

Ádernek könnyen lehet, hogy szintén homokzsákszerepet szánnak. De addig is félrebuktatta Orbán.
endresy.blogspot.com/2012/04/elnoki-kacsaringato.html

zigzeg 2012.04.18. 21:32:30

Én nem értem, ezeknek a fiúknak semmi humorérzéke sincs. Jelölhették volna Pozsgayt... Bár titokban arra számítottam, hogy megváltoztatják az alkotmányt, átalakulunk királysággá, és király hiányában kormányzóvá választják a focistát.

Morcos Kartal (törölt) 2012.04.18. 21:45:12

@AbuBakr: én úgy emlékeztem, Pintéré volt...

Viktus 2012.04.18. 21:45:16

Az egyéni vállalkozások több mint 15 százalékának működését lehetetlenítették el az idei évben drasztikusan megemelkedő járulékköltségek. A Pénzcentrum.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) megtudta: alig több mint fél év alatt csaknem 30 ezer egyéni vállalkozás húzta le a rolót, további 28 ezer pedig jobb időkre várva ez idő alatt szüneteltette, vagy jelenleg is szünetelteti a vállalkozását.

penzcentrum.hu/karrier/akiket_letarolt_a_kormany_sallere.1032311.html

még szerencse, hogy ilyen sikeres az ország ...

Viktus 2012.04.18. 21:48:32

@zigzeg:

Kormányzó? :O Miért ne lehetne Orbán-ház? :P

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.04.18. 21:57:02

Viktus 2012.04.18. 21:48:32
Höhö.... Azon a blogon amit fenntabb jelöltem van erről, na jó ilyesmiről, is egy szösszenet :-)
endresy.blogspot.com/2012/04/koztarsasagi-kiralysag-kancellarja-fele.html

nápolyi maszti 2012.04.18. 22:05:01

Ahogy olvasom, javarészt Göncz Árpád alpári fikázása folyik kommentezés címén. Ami véleményem szerint förtelmesen undorító, de bizonyos fórumokon -- kurucinfo, mno, mandiner stb. -- nyilván helye van, sőt, identitásképző erőként működik. Viszont a poszt abszolút nem erről szól, hanem javarészt Orbán-idézetek alapján kritizálja az elnököt. Ezzel kapcsolatban a patkányozóknak nincs mondanivalójuk? Legalább cáfolják! Védjék meg Ádert, úgy szeretnék bízni ebben a horgonyemberben! Aki nemzetünk sebesen száguldó gyorsnaszádját... nem is tudom, mint fog vele csinálni, de biztos valami nagyon klasszat.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.18. 22:08:51

@nápolyi maszti:
Narancsringyók vert helyzetben anyáznak, terelnek, vagy kussolnak.

Marcellusca 2012.04.18. 22:21:46

Húha! Fontos téma, kiemelt poszt. Három f@sztarisznya, naridroid bértrollt is a blogra irányítottak. :)
A többi meg önerőből hülye. :D

@nápolyi maszti:
"...úgy szeretnék bízni ebben a horgonyemberben! Aki nemzetünk sebesen száguldó gyorsnaszádját... nem is tudom, mint fog vele csinálni, de biztos valami nagyon klasszat." - Mit, mit?
Kivetik, megakad és emiatt a "gyorsnaszád" körbe-körbe fog száguldozni, mint a ringlispil a bivalybasznádi búcsún. :)))
Lehet, az is jobb lesz, mint "száguldani" tovább a ... :DDDD

town 2012.04.18. 22:39:34

Az ég roggyon rá a Kövérre, amiért nem vállalta. :-)

Lencsés István 2012.04.18. 22:40:52

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: " Szellemes " vagy , de érdekes a kérdésre nem tudtál választ adni .... , ja és a FIDESZ jobboldali ! :) ;)

nápolyi maszti 2012.04.18. 22:43:26

@Marcellusca:
Jogos. Ha előttünk egy jéghegy.

asmodean 2012.04.18. 22:46:31

Azon töprengek, hogy vajon Lencsés átmenne-e egy Turing-teszten. :)

town 2012.04.18. 22:46:37

@nápolyi maszti:

Miért kéne megvédeni Ádert? Ugyanolyan pártkatona mint a Göncz, csak nála biztosak lehetünk, hogy a külföldi utazásait nem Magyarország gyalázására, és bemószerolására fogja felhasználni.

Andrew_s 2012.04.18. 22:49:39

Lencsés István 2012.04.18. 22:40:52
A fidesz bolsevik. Lehet, hogy jobboldali, de akkor jobboldali bolsevik :-)

nápolyi maszti 2012.04.18. 22:50:30

@town:
Örültem volna, ha valaki jobbról elmagyarázza, miként felel meg áder az orbán által megfogalmazott követelményeknek.

Marcellusca 2012.04.18. 22:55:00

@nápolyi maszti: Na, addig álljál féllábon! :D

Egyébként az első kommentekben már valaki megválaszolta (nálam is ez volt az első "magyarázat"):
Az akkor volt, most meg most van. :P

zigzeg 2012.04.18. 22:57:01

@Viktus: Itt a Horthy korszak az eszménykép, ami különben egy főnemesi restauráció volt. Ez fekszik a Fidesznek és a gazdasági hatalmat ténylegesen birtokló szürke eminenciásokra. Az Árpád-ház kényes kérdés, a Fidesz nem akarna odáig visszanyúlni: már csak azért sem, mert I. István egy vad liberális volt, aki befeküdt Európának :)

asmodean 2012.04.18. 22:57:35

@nápolyi maszti:
"Örültem volna, ha valaki jobbról elmagyarázza, miként felel meg áder az orbán által megfogalmazott követelményeknek."

Azóta már volt a forradalom na, most már elég az is, ha valaki tud aláírni gondolkodás és mérlegelés nélkül, emelkedett a mérce, akkor még nem volt követelmény az ilyesmi :)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.18. 23:09:15

@Lencsés István:" " Szellemes " vagy" Ugye? Mindig mondom, hogy dermesztő a humorom.:)
A posztot nem én írtam, ezért nem nekem kell erre válaszolni.

Mitől is lenne jobboldali?
-A gazdaság politika baloldali.
-Komcsik megszégyenülnének attól ahogy nyomatja a kollektivizmust.

Tehát mi is lenne bennük jobboldali?

egyenlítő 2012.04.18. 23:37:36

@AbuBakr: A te fedőneved meg AbuBakr. Pedig két éve még Palesztinában lőtted az arab kisgyerekeket halomra.

town 2012.04.18. 23:42:51

@nápolyi maszti:

Most ez tünt célszerűnek. 1 ideális közti nem is vállalná, mert nem birná elviselni azt a nyomást, és mocskolódást amit a balliberális oldal küld rá amiatt mert a Fidesz jelöltje. Ehhez pártkatona kell, nem 1 civil. Sólyom is alig birta amit kapott a ballibektől, pedig vele még "finomak" voltak.

Poros emberek már az irattárakban vannak Áder után kutakodni? :-)

egyenlítő 2012.04.19. 01:15:44

@town: Mintha a balliberális oldal javaslata az lett volna a Fidesz felé, hogy keressenek közös, mindannyiuknak elfogadható jelöltet.

Virág et. 2012.04.19. 07:36:11

@AbuBakr: Úgy érted abban az ügyben, amiről jogerősen bebizonyosodott, hogy hazugság és kitaláció az egész? Ha holnap elkezdi valaki pletykálni, hogy XY jobboldali közéleti személyiség besúgó volt, akkor az már tény is? Esetleg ha hamisítunk hozzá egy kartont és feltesszük a kurucra, akkor te már el is hiszed?

Csináljak egyet a Húsvéti Nyusziról? 6-os kartont, miegymást.

asmodean 2012.04.19. 08:14:40

@town:
Tudtam, hogy a gyurcsány a hibás :))))))))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.04.19. 08:36:31

@zigzeg: Csak annyi a gond az egésszel hogy a Horty-korszakot a "fiúk" és minden fanjuk kb. egy Tolnay Klári-Jávor Pál filmnek gondolják, kezzicsókolom, soksokpengő meg valami vicces kis nóta...

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2012.04.19. 09:11:06

Áder teljes mértékben alkalmatlan köztársasági elnöknek. Ugyanakkor:

"Persze akadnak olyan kormánypárti képviselők, akik képesek megmagyarázni, hogy miért Áder János a legméltóbb, hogy Göncz Árpád, Mádl Ferenc, Sólyom László és Schmitt Pál után köztársasági elnök legyen."

Nem kell ehhez kormánypárti képviselőnek lenni, a felsorolt tendenciába tökéletesen beleillik.

debreceni.blog 2012.04.19. 10:11:54

Találunk a kollégiumból három szobán belül egy nem teljesen analfabéta, nem meleg, de azért minimum csicska lakót a Sanyi villába.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/2108_verengzo_meteltek

kifordított nagyanyó 2012.04.19. 10:48:32

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!:
Miért kisköcsög nem így volt??? Vagy akkor vitték el a családod egy részét?Hm,nem végeztek jó munkát.:))
Igenis az a korszak volt fényességes nemzetünk egyik legfényesebb korszaka!
Amikor még igaz magyarok voltak hatalmon.De a zsidóság ezt is tönkretette.
Több hülyeség most nem jut eszembe...:))

kifordított nagyanyó 2012.04.19. 10:50:23

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!:
Egyébkén én úgy vagyok:megvan minden rendszernek a maga előnye és hibája.Illetve meg voltak akkor is.Ezért nem kéne csak szidni vagy csak dícsérni egyiket sem.

Lencsés István 2012.04.19. 10:51:26

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Nincs humorod , tehát erről ennyit .... Te arra sem válaszoltál amit kérdeztem , szóval ez ennyi .... Attól jobboldali , hogy olyan emberek vannak a pártban meg körülötte akik jobboldali érzelműek . A gazdaság politikájuk nem baloldali , hanem jobb oldali . Komcsik ? :O Én ilyeneket nem ismerek , a rövidítés az nem nekem való az szint alatti . Tehát miért nem jobboldali ? :O

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.19. 11:59:00

@Lencsés István: Látom szelektív a vallásod. :)
Azért nézd át újra amit írtam. Hátha megtalálod a válaszod.

"jobboldali érzelműek"
Mi is jobboldali érzelmű bennük?
"hanem jobb oldali"
Mi is jobboldali benne?
Az új adók kivetése, vagy az adóemelés? Vagy az, hogy sosem létezett az állítólagos 1 kulcsos adó, esetleg Matolcsy kinyilatkoztatásai, hogy az adóemelés voltaképpen szükséges?

"Komcsik ? :O Én ilyeneket nem ismerek , a rövidítés az nem nekem való az szint alatti ."
Te bajod, attól a tényen nem változtat, hogy imádják a kollektivizmust.

"Tehát miért nem jobboldali ?"
Mert baloldali. Pontosabban baloldali populista nacionalista, keresztény beöntésekkel.

Lencsés István 2012.04.19. 13:02:03

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Nem vagyok hívő , tehát hazudsz . Az ahogy dolgoznak az bennük a jobb oldali érzelmű . Már leírtam mi benne a jobb oldali . Nincs adóemelés , tehát hazudsz , az új adók kivetése pedig kell , mert csökkenteni kell az államadósságot és ez most a legfontosabb . Most 1 kulcsos adó van ami mindenkinek jó . A tény az hogy nem válaszolsz a kérdésekre . Nem baloldali , nem kell hazudni .

zrobasé 2012.04.19. 13:08:06

@Lencsés István: "Nincs adóemelés" aha, nincs...nem kell hazudni...
áfa emelés, jöv. adó emelés, eva emelés, járulék emelés...szóval szerinted ezek nem adóemelések...ühüm...hazudsz...
"Most 1 kulcsos adó van" aha...szóval az szja ugyanannyi 150000.nél, mint 400000-nél ? ne hazudj !

Lencsés István 2012.04.19. 13:25:12

@Virág et.: Van persze , amit írok , hisz én csak akkor írok ! :) ;)

@zrobasé: Idézni sem tudsz .... Nincs is . Amiket írsz azt megírtam miért kell . Nekem ugyanannyi , te kis rövidítős anonim ! :) ;)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.19. 13:46:23

@Lencsés István: "A tény az hogy nem válaszolsz a kérdésekre ." :)

"Nincs adóemelés"
Az áfa 25 ről 27%-ra emelését minek nevezed, adó csökkentésnek?
"az új adók kivetése pedig kell , mert csökkenteni kell az államadósságot és ez most a legfontosabb ."
Az kiadás oldalt is lehet csökkenteni ennek érdekében, tehát nem igaz. Mondhatnám azt is, hogy hazudsz.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.19. 13:48:48

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: @Lencsés István: "Már leírtam mi benne a jobb oldali ."
Nem írtál le semmit, minek hazudsz? Most először mondtál nekem két dolgot. Persze ezek is hazugságok voltak. :)

"Az ahogy dolgoznak az bennük a jobb oldali érzelmű ."
Még pedig mik? Konkrét példát is mondhatnál.

Amúgy nem tudom minek veszekszek egy trollal értelmes hangnemben, de ma szerencséd van, ilyen kedvemben vagyok, úgyhogy megetetlek egy kicsit. :D

Viktus 2012.04.19. 16:03:50

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali:

Jól elvagy egy bot-al amit néha beüzemelnek ide ... általában olyankor, ha Enrico v. videki nincsen szolgálatban :D

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.19. 16:45:37

@Viktus: Szoktam néha őket etetni. Enyhén mazochista vagyok. :)

Lencsés István 2012.04.19. 20:10:15

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: De leírtam , az hogy neked nem nem jut el az nem az én bajom .... :) ;) Aki hazudik az épp te , de ne zavarjon .... Én csak akkor írok mikor tényem van .... Az hogy dolgoznak ( Másodszorra írom le , és utoljára mert nem az általános iskolában vagyok .... , ha nem érted az nem az én gondom ) . A baloldal sosem dolgozott ( Remélem így segítettem .... Hogy én troll ? :O Mikor neked nincs neved ? :O Érdekes . :D Az adókkal azért dolgozik a kormány hogy csökkenjen az államadósság , és csökken is tehát aki mást állít az hazudik ! :) ;)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.19. 20:40:59

@Lencsés István: "Az hogy dolgoznak ( Másodszorra írom le , és utoljára mert nem az általános iskolában vagyok .... , ha nem érted az nem az én gondom ) . A baloldal sosem dolgozott ( Remélem így segítettem"
Szóval azért jobboldali mert dolgozik? őőőő? Te teljesen hülye vagy?

"Az adókkal azért dolgozik a kormány hogy csökkenjen az államadósság , és csökken is tehát aki mást állít az hazudik ! :) ;) "
Nagyon fasza, szopd le őket nyugodtan engem nem zavar, csak nem erről volt szó.

"De leírtam"
Nem nem írtad le, most írtad le ez a dolgozós értelmet.

"Hogy én troll ? :O Mikor neked nincs neved ?"
Ha nem lenne elég bizonyítékunk arról, hogy téged nem Lencsésnek hívnak még meg is sajnálnálak.

"Remélem így segítettem"
Elég sokat, mostantól még hülyébbnek tartalak mint eddig. Elég sok troll dumára felkészültem, de ez az érv mindent vitt.

Szerintem továbbra sem jobboldali, mert narancsszínűek. Ja és a nevük se jobboldali. :)

Lencsés lstván 2012.04.19. 20:53:10

@Lencsés István: @vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Anonim vagy ! Sértésed lepereg ! Nekem tényem van . És lesz sportkommunikációs diplomám ! Fetrengj csak továb anonimusságban !

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.19. 21:06:38

@Lencsés lstván: Rendben anonim barátom. A FIDESZ viszont továbbra is baloldali marad. Igaz dolgozik, de mivel narancsszínű így csak baloldali lehet, szerintem te ezért értelmezed félre ezt a dolgot. A zöld dolgozók a jobboldaliak, ezt elvileg tanulnod kellett volna. Hova jártál iskolába?

Lencsés István 2012.04.19. 22:01:28

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Azért IS . Én vagyok a hülye , aki 1 betűt leír négyszer egymásután pedig ilyen nem létezik ?: :O :D Érdekes . :D A " kultúrád " csapkodja .... Nem érdekel hogy anonimként mit gondolsz rólam . Nekem nem érvem van , hanem tényem mint írtam , de nem tudsz olvasni , ez szomorú . :( A FIDESZ pedig jobboldali aki mást állít az hazudik .

Lencsés lstván 2012.04.19. 22:14:11

@Lencsés István: MERT ÉN NEM VAGYOK ANONIM ! Kúltúrám csapkoggya , akinek ténye van és nem anonimussággal fertőzött , mint én a sportkommunikációs értelmiség .@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: És nem anonim vagyok csak a barátod ! De a sértésed ettől lepereg !

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.19. 22:51:03

@Lencsés István: Rendben anonim barátom.

5-el jó lesz Őőőőő?
Te teljesen hülye vagy?

A zöld dolgozók a jobboldaliak, nem a narancssárgák. Aki mást állít az HAZUDIK!!!!44!!NÉGY!!4!!

Remélem jóllaktál, nem etetlek tovább, kénytelen leszel mással beérni.
Szia.

Lencsés István 2012.04.20. 17:06:18

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Nem vagyok anonim , ne keverj össze a velem hasonló nevűvel .... Nem tudsz írni , ez szomorú , ha ez nem változik nem reagálok rád . Az a hülye aki mondja . A narancssárga az csak 1 szín ....

tempefoi · http://tempefoi.blog.hu/ 2012.04.20. 23:04:11

az ajándék szép, de már ettem ilyet - mondja a Vesztegzár a Grand Hotelben c. halhatatlan Rejtő-remekműben a bennszülött törzsfőnök, mikor megkapja a doboz ultramarinakék mosóport. Kösz, volt már itt állatira pártsemleges író, akiről csak egy kicsit hírlett, hogy patkány fedőneven ügynökölt és fanatikus pártkatona volt mellesleg, aztán kipróbáltuk a köztiszteletben álló öregurat is, oké, bejött. Aztán volt kemény, autonóm, adott esetben hivatalát - kicsit francia mintára - önálló külpolitikai szereplőként is működtetni tudó államfő, aki csak akkor maradt kicsit határozatlan, amikor sortüzet nyitottak máig ismeretlen pribékek járókelőkre. meg elhurcolták és a Rádió udvarán verték őket. szóval akkor nem sokat tett, azzal együtt voltak karakán döntései,értékelhető, jó pillanati, és mégis csak egy tényező volt, a maga nemében megkerülhetetlen.

köszönöm, mindent kipróbáltunk, volt itt már úriember is, na ezt a szót már eleve nem értették itt, nem is nagyon akarták, mi az hogy úriember? mi az hogy úr, jaj az olyan náci horthyfasiszta valami, azt tanultuk az iskolába. Meg Márai ír valamit erről a szóról hogy úr, de ki olvassa el, rá csak hivatkozni szoktak. az elnök, szegény, nem húzta sokáig, szemet szúrt a tartása, itt a szobrokat éjszaka lefújják meg letörik a kardot a kezükből. valami rágcsálók akaszkodtak a zakója ujjába, és fülsüketítő sikításokkal próbálták lerángatni a maguk szintjére. elképesztő látvány volt, hát igen, mennie kellett. ha ebben az országban ez a módi...

kipróbáltunk tehát mindent, s a pillanatnyi helyzetben nem is t'om, ki vagy mi bukkanhatna még fel? képbe került mostanság olyan, az egész ország által évtizedek óta ismert és ha nem is tisztelt, de legalább különösebben nem megosztó szereplő, akit hirtelen be lehetne ugratni,s ráadásul nem is egy hakniszerepre?

szóval volt itt már minden, hát akkor jöjjön élesben egy pártpolitikus, édes Istenem, csak a Nyugatinál a nemzet egyik legnagyobb kataklizmája idején civileket terrorizáló pufajkásoknál nem kéri számon a pártos múltat ez a szerencsétlen, agyműtött ország. annál nincs is borzasztóbb, ugye, ha valaki politikus. az összes idióta proli szennylap ezt a szót röfögi, politikus, mintha nem volna a legtermészetesebb egy képviseleti demokráciában, hogy vannak, akik a népszuverenitás indirekt gyakorlásának eszközei.

igen, ők is emberek,mint egy zöldséges vagy mint egy filozófus. Jó ég, tényleg kezdjük az alapoknál? vannak politikusok, ja, most lerajzoljam őket?

szóval az ajándék szép, de nem kérek belőle.

politikusként Áder valóban véleményt alkotott, júúúúj, hát ez de ciki. és egy elképesztően felkészületlen, félművelt jelöltről kimondta, hogy pártkatona, hihi, hát akkor ő többé nem is lehet elnökjelölt. most ez komoly?!

süti beállítások módosítása