Skip to content


       Szűrés lista

Adó, adó, még több adó

Tegnap folytatódott az ország leghíresebb mókamesterének "one-man" showja, mindenki kedvenc Gyurija bejelentette a végleges-közeli formába öntött új adóterveket.

Kicsit visszaugorva az időben, Matolcsy György tavaly novemberben végén írt egy sarkalatos törvényt, amelynek az volt a címe, hogy "T/5130. számú törvényjavaslat Magyarország pénzügyi stabilitásáról".  Matolcsy és a stabilitás, elsőrangú humorforrás.
Nézzük csak a 29-es pontot:

"(1) A fizetésre kötelezettek körét bővítő, a fizetési kötelezettség terhét növelő, a kedvezményt, mentességet megszüntető vagy korlátozó törvényt csak a naptári év első napján lehet hatályba léptetni, az ilyen törvény kihirdetése és hatálybalépése között legalább 60 napnak el kell telnie.
(2) Új fizetési kötelezettséget megállapító törvényt csak a naptári év első napján lehet hatályba léptetni, az ilyen törvény kihirdetése és a törvény vagy annak a fizetési kötelezettséget megállapító rendelkezésének hatálybalépése között legalább 180 napnak el kell telnie. Nem minősül új fizetési kötelezettségnek a törvény kihirdetésekor már hatályos fizetési kötelezettség mértékének, személyi és tárgyi hatályának, kedvezményeinek változása."

Magyarul Matolcsy György szerint új közterhet csak a bevezetés előtt 180 nappal lehet alkotni, és csak január 1-én lehet bevezetni. Nem én találtam ki, hanem a Gyuri ...

Sajnos ez csak 30 napot írt, mert 2011.december 15-én egy módosító javaslattal ezt a részt kivették a törvényből:
"A nemzetközi gazdasági válság megköveteli, hogy a Kormány, illetve az Országgyűlés – a költségvetési egyensúly fenntartása érdekében - gyorsan és rugalmasan tudjon reagálni minden helyzetre . A javaslat az ehhez szükséges módosításokat vezeti át a törvénytervezet szövegén."

Kiszámíthatóság a köbön, Gyuri-stílusban.

Szóval tegnap Matolcsy bejelentette az új adókat, csodálatos körítéssel.

matolcsy.jpg"Sokan kritizálnak bennünket, hogy nem kiszámítható a gazdaságpolitika, különösen az adórendszerbeli oldala, de csendesen azt mondjuk ilyenkor: mi kiszámítható ebben a világban?” - Matolcsy I.

Az érthető, hogy ideiglenes válságadókat ki kell vezetni, de józan paraszti ésszel azt gondoltam, hogy a költségvetésben ezeknek a hiányát nem új adókkal tömik be, hanem mondjuk azzal, hogy az állam csökkenti a GDP-arányos újraelosztást:

v3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 


(Grafika: MNB-tanulmány)

Mivel az állam sok pénzt költ, ehhez sok pénzt kell beszedni.
Leegyszerűsítve: az állam sok pénzt szed be, de ennek ellenére mindenért fizetni kell és minden jó drága :-)

A telefonadó: A telekom-lobbi nem hatotta meg Matolcsy, júliustól indul. Magánszemélyek maximum 700 forintot adózhatnak havonta, viszont az adót a telekom-cégekre vetik k, és minden perc után be kell fizetni az adót Vagyis ha a kedves ügyfél 1500 forintnyi telefonadót telefonál össze, akkor 800 forint adót a telekom cég fizet, 700 forintot az ügyfél. Még jó, hogy kivezetik a válságadókat, ugye? Jól megszívatták a telekom-cégeket.

matolcsy.jpg"Biztos, hogy minden érintett vállalat megpróbálja majd átterhelni ezt a fogyasztókra, de ez szerinte nem fog sikerülni, mert nagy a verseny, és technikailag is nehéz megoldani."  - Matolcsy II.

Matolcsy azzal vigasztal, hogy ezzel árcsökkentő verseny fog beindulni a piacon, és nem is fogjuk megérezni a különadót.
Nem tudom ki lesz az első, aki gyengéden figyelmezteti, hogy a telefonszámlában bizony már ott figyel az ő édes szerelemgyermeke, a 27%-os ÁFA.
Vagyis ha csökkenek az árak és csökken a beszélgetési idő és sokan áttérnek az internet alapú telefonálásra, akkor nem hogy nem jön be a tervezett 30 milliárd, de még az ÁFA-bevétel is veszélybe kerül. Világbajnok húzás lenne, ha megcsinálnánk, hogy az új adó miatt kevesebb lenne a bevétel, és akkor megint ki kellene találni egy újabb adót az új adó okozta hiány pótlására ...

matolcsy.jpg"Sorozatosan keresnek minket különböző uniós tagállamokból, hogy az izgalmas új megoldásaink felől érdeklődjenek. Az új adókkal Magyarország megtalálta a megoldást arra, miként lehet a deficitet megszorítások helyett más módon növelni." - Matolcsy III.

Sajnos Matolcsyék már annyira elszakadtak a valóságtól, hogy nem érzik, hogy ez már tényleg az utolsó csepp a tengerben az adócsökkentés kormányától, és míg az ÁFA-n már nem húzzuk fel magukat, az új telefonadó már sok. Ha tehetem, akkor nem fizetek egyetlen "Matelcsy"-forintot sem. Ezeknek? Hogy Bivalybaszodpusztán is új stadiont húzzanak fel?

És abban is szinte biztosak lehetünk, hogy ha ha bevezetik, akkor ezeket az új adókat nem fogják eltörölni. Mert ha egyszer lesz új kormány, neki is jól jön a könnyen beszedett pénz ...

Remélem a Békemenet résztvevői július 1-től minden nap szétküldik egymás közt ezt az sms-t: "Segítsd a kormányt ezzel sms-el és ezzel a 2 forinttal. Küldd tovább legalább 10 embernek."

matolcsy.jpg„Az 58 kisadót tavaly 48-ra csökkentettük, majd az év végén ismét 54-re emelkedett az adók száma. Most hét adónemet megszüntetünk és három új adót bevezetünk, így 51 adó lesz, héttel kevesebb, mint 2010-ben volt”. - Matolcsy IV.  54-7+3=51 ...

Szóval 30 milliárd dobunk össze.

1. Nemzeti Közszolgálat Egyetem és a Ludovika Campus létrehozása - 24,5 milliárd forint.

ludovika.jpg
2.
Új stadion Debrecenben - 12 milliárd forint.
Új Fradi stadion - 12 milliárd forint.
(Itt szeretném megjegyezni, főleg a tegnapi bukaresti EL-döntő után, ami a csodálatos új román nemzeti stadionban került megrendezésre, hogy az államnak egy stadion építést kell finanszíroznia, mégpedig a nemzeti stadionét. Ahogy Győrben a tulajdonos a saját pénzéből képes volt szinte egy új stadiont felhúzni, nyilván hosszas mérlegelés után, hogy érdemes-e egyáltalán ebbe pénzt ölni, úgy az új debreceni stadionban sincs semmi keresnivalója az adóforintunknak.)

debrecen.jpg
Telefonálj sokat, és meglesz a pénz a stadionokra!

Rogán megmondta a frankót ma reggel:
"Attól, hogy egy országban többet telefonálnak, attól se több munkahely, se nagyobb gazdasági növekedés nem lesz."
Ennyi.

Címkék: válság adó matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr374499857

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem adó, hanem segítségkérés! 2012.05.10. 15:51:36

Cséfalvay Zoltán államtitkár hétfőn többek között arról is beszélt a parlamentben, hogy a korábban kivetett különadók valójában nem is különadók voltak, hanem a segítségkérés egy formája, melynek során a kormány egy törvény elfogadásával 3 naptári évre...

Trackback: Nem adó, hanem segítségkérés! 2012.05.10. 15:50:04

Cséfalvay Zoltán államtitkár hétfőn többek között arról is beszélt a parlamentben, hogy a korábban kivetett különadók valójában nem is különadók voltak, hanem a segítségkérés egy formája, melynek során a kormány egy törvény elfogadásával 3 naptári évre...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.10. 12:21:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Žďárský 2012.05.10. 12:16:46

Azért az Arena Naţională, mint állami mintaberuházás nagyon nem állja meg a helyét... Tipikus közfinanszírozott projekt volt, mindenki lopott belőle és végül iszonyatosan drága lett. Így inkább ne legyen stadionunk, még akkor se, ha tegnap a fél világ Bukarestre figyelt.

Ez egy nicknév 2012.05.10. 12:17:54

Mindjárt jönnek az MSZP/LMP bérkommentelők...

vontod75 2012.05.10. 12:19:10

Gondoltam most erre írok valami okosat, vagy szépet, de egyszerűen nem megy. Kb egy havi fizetésnek megfelelő összeggel fizetek ki többet mint tavaly. Pedig nem változtattam a vásárlási szokásaimon, ugyanazt és ugyanolyan mennyiségben.
Ha pedig valami fideszdroid jön azzal a szöveggel, hogy "há' ezcsak héccáz forint" akkor istenbizony megkeresem és hintőporos baseball ütővel fogom megszeretgetni hátulról!

Zsebtelep (törölt) 2012.05.10. 12:26:23

@Ez egy nicknév: Hol lehet jelentkezni bérkommentelésre? Adnak még bögrét? A régi már kopottas.

Ezek majd törvénybe iktatják, hogy mindenkinek kötelezö lesz telefonálnia, pl havonta mindenkinek fel kell hívnia egy kormányzati számot, és szép lassan bediktálnia az összes boltban kapott blokk tartalmát, az adócsalások elleni harc jegyében.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.10. 12:34:07

Okostelefont a család minden tagjának és skype. Hagyományőrzőknek galamb, idősebbeknek füstjel.
Matolcsynak meg minden kedves Fidesz szavazónak a k.va édes anyját akik jó murinak tartották őket erre a retkes világra b.szarintani.

Stenonis 2012.05.10. 12:37:24

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!:
már így is keringtek pletykák az internetadóról.
Ha bukta lesz a matelcsy könnyen lehet, hogy tényleg bevezetik.
És akkor már a skype sem játszik, csak a füstjelek.

Egy ilyen piacra hogy akar az állam betörni a 4. mobilszolgáltatóval?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.10. 12:41:08

@Stenonis: Gondolom úgy hogy minden kedves új előfizető Viktor és Gyuri dedikált képét kapja. Minden 500. pedig olajfestményt vihet haza a házioltárhoz (mert ugye az minden rendes állampolgárnak van).

sárkányfő 2012.05.10. 12:41:19

Sírva könyörgöm... ez tényleg így mondta a kretén Matolcsy? Tényleg a deficit _növeléséről_ beszélt?

"Sorozatosan keresnek minket különböző uniós tagállamokból, hogy az izgalmas új megoldásaink felől érdeklődjenek. Az új adókkal Magyarország megtalálta a megoldást arra, miként lehet a deficitet megszorítások helyett más módon növelni."

Apropó, ingyen mobiltelefonálás, androidos telefonokra, épp ma jött ki:
hvg.hu/Tudomany/20120510_telefonado_elkerulese

sárkányfő 2012.05.10. 12:46:15

@poszt: "A telefonadó: A telekom-lobbi nem hatotta meg Matolcsy, júliustól indul. Magánszemélyek maximum 700 forintot adózhatnak havonta, viszont az adót a telekom-cégekre vetik k, és minden perc után be kell fizetni az adót Vagyis ha a kedves ügyfél 1500 forintnyi telefonadót telefonál össze, akkor 800 forint adót a telekom cég fizet, 700 forintot az ügyfél."

Ez tuti így lesz? Forrás? mert akkor megint átkúrtak mindenkit.
Ez azt jelenti, hogy NINCS felső határa a telefonadónak, és mivel a telkó cégek sem jótékonysági intézmények, amik lenyelnék a sokat telefonálók akár több ezer ft-os adóját, ezért - mást nem is tehetnek - szépen a fogyasztóra terhelik majd az adót... ez a formális kettészedése az adónak csak az adminisztrációt növeli (aminek szintén ára van).

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.10. 12:48:11

Az új stadionok a nemzeti örökségünk részei lesznek! És Zero először tanulj meg írni, mielőtt a Gyurit,. a Mi Gyurinkat fikáznád, hogy nem tud számolni! :-P
Különben is elmúltnyócév, gyurcsányahibás, karvalytőke és libajnai!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.10. 12:51:25

@sárkányfő: Tényleg, vazze! A többi európai állam eddig csak úgy tudta növelni a deficitet, ha megszorított. De a nemmegszorítás kormánya már nemmegszorítással is tudja a deficitet növelni!
De nem is ez a fontos! Mit keresett Oszkó Péter a Wizzerben?

Q-in-Law 2012.05.10. 12:52:53

@Stenonis: gondolom úgy, hogy az állami mobilszolgáltató (aka haverok) valahogy mentesülnek majd az adófizetés alól.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.10. 12:52:59

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Ja, nemzeti örökségünk. És amint meglátjuk azokat tényleg beindul a babyboom amit most hirdettek meg (mondjuk az érintetteknek nem szóltak, bár lehet hogy a sok új adóval akarnak kedvet csinálni nekünk a sok gyerkőchöz)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.10. 12:55:30

@sárkányfő: androidportal.hu/2011-07-20/viber-free-phone-calls
@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: Max az adókat kitalálóknak fog új kistestvérük születni. Nagyon sokan ezt akarják ebben az országban.

dr. Aullah 2012.05.10. 12:58:53

"Világbajnok húzás lenne, ha megcsinálnánk, hogy az új adó miatt kevesebb lenne a bevétel, és akkor megint ki kellene találni egy újabb adót az új adó okozta hiány pótlására ..."

Taxeption.

Link Elek 2012.05.10. 13:12:20

azert kellenek uj adok, mert 200milliard nem eleg Simicskanak, tobbet akarnak neki adni. sokkal.

rhubarbjelly 2012.05.10. 13:15:19

Nem értem, miért erőlködnek, meg tárgyalnak, meg egyeztetnek. Sokkal egyszerűbb lenne, ha havonta mindenki kapna egy sárga csekket 1000 Forintról (az autósok természetesen 5000-ről) nem kéne itt agyalni ilyen-olyan adóról, simán pénzbehajtás lenne a jogcím és kész.

Virág et. 2012.05.10. 13:20:36

Az is csodás, hogy az adófajtákat darabszámra méri. Érdemes lenne a vállalkozásokat sújtó kisadóknál az össz ADÓTERHET nézni, nem azt, hogy hány különféle nevű adófajta van éppen. Mert a nap végén úgyis az számít, hogy 10 forintból mennyi marad, nem az, hogy azt egy utalással vagy tizenöttel kell kiegyenlíteni.

És ami igazán rémisztő: ezt a katyvaszt, amit az összeadni nem tudó pénzügyminiszter talált ki, ezt 2/3-osba betonozzák.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.10. 13:25:35

@Virág et.: ..és még a felvonuló nyugdíjasaikkal meg is ünnepeltetik. Ez még rémisztőbb.

Zsebtelep (törölt) 2012.05.10. 13:26:49

@Virág et.: "Mert a nap végén úgyis az számít, hogy 10 forintból mennyi marad, nem az, hogy azt egy utalással vagy tizenöttel kell kiegyenlíteni."
Unortodoxiában már csak darabra mennek az adók. Ha lesz a tranzakciós adónál minimális díj, akkor értelmet nyer a sok kis adó.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.05.10. 13:28:15

Én is a deficit növelésen röhögtem a legjobban (miután párom megmutatta).
Ez a faszi egy akkora kretén, hogy félelmetes...

4tuna · http://veletlenek.blog.hu/ 2012.05.10. 13:30:54

Idén érezhetően megnőtt a számlát nem kérők száma (lehet köpdösni, narancsdroidok).
Mindenki azt mondta, hogy "ezeknek minek fizessünk?".

Felvirágzik a feketegazdaság, előre Matolcsy!

kifordított nagyanyó 2012.05.10. 13:38:28

Eeeemúttnyóócéév!Vááásáágvan!Gyúúúrcsányahibás!Megabajnai!

kifordított nagyanyó 2012.05.10. 13:39:02

Azegykulcsosadóóriásisikertörténet!!!

kifordított nagyanyó 2012.05.10. 13:45:22

Sorozatosan keresnek meg különböző uniós tagállamokból.
Persze gyuri.Téged meg a főnöködet.
Pszihológusok,neurológusok..satöbbi.
Kiválló hatástanulmányt tudnak rólatok készíteni.

S.O.A. 2012.05.10. 13:48:01

Neki legalább tényei vannak! És nem ANONIM!

S.O.A. 2012.05.10. 13:49:01

@kifordított nagyanyó: Én azt várom, hogy Ukrajnából keresse meg valaki őket...

kifordított nagyanyó 2012.05.10. 13:56:55

Sajnos most nincs időm Enrico féle magyarázatokat kitalálni,mert mennem kell de várom a mestereket .
Amúgy meg a következő két évben vajon hány új adót találnak ki?
És még hány békamenet lesz?
Idióta barmok!

Libero 2012.05.10. 14:00:05

@kifordított nagyanyó: Hatástanulmány? Ezekből minimum nagydoktorit írnának. Rendeset...

2012.05.10. 14:04:33

A Fidesz mindenáron beszedi tőlünk a cigányok segélyét és a zsidó kárpótlásra, valamint a zsidó és cigány szervezetek fenntartására fordított pénzt. Nem örültök liberráltak?

gebsi42 2012.05.10. 14:06:22

Máris jobban élünk mint jövőre!

2012.05.10. 14:08:18

"Sorozatosan keresnek minket különböző uniós tagállamokból, hogy az izgalmas új megoldásaink felől érdeklődjenek."
Ezen beszartam. Soha többé nem olvasok Vastagbőrt kaja közben, majdnem félrenyeltem.
Matolcsy bá ketrecbe való lenne, mutogatni, nem parlamentbe.

Szégyen ez az egész, amit művelnek, a birka nép meg majd 2014-ben is megválasztja őket. Tuti.

Bambano 2012.05.10. 14:08:52

"Sorozatosan keresnek minket különböző uniós tagállamokból, hogy az izgalmas új megoldásaink felől érdeklődjenek.": jó lenne már tudni, hogy kik. mert rohadtul nem mindegy, hogy a szomszédos állam pénzügyminisztere keresi, vagy a szomszédos államban futó showderklubhoz hasonló műsorok szerkesztői...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.10. 14:08:55

Mondjuk én azon filóztam reggel hogy mi lesz 2014ben a szlogen? Gondolom az egyszeri nagyarányú adócsökkentés, egyszerűsítés nem igazán kóser, emútnyócévezni se lehet akkor már egy jóízűt, a rosszabbul élünk mint 4 éve meg igenigen kínos lenne, a hallgass a szívedre meg baklövés...

Virág et. 2012.05.10. 14:12:13

@Bambano: Hát igen. Meg azt sem ártana tudni, hogy milyen célból. Mert az sem mindegy, hogy követendő vagy elrettentő példaként érdeklődnek az "izgalmas új megoldások" felől.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.05.10. 14:13:54

Magyarországon most ha jól olvasom 50, vagy 51 féle KISADÓ van-lesz. Na most elárulok egy titkot Gyuri: Itt ahol élek, tudod hány kisadó van??? EGY SINCS!!!

Na ezért költöztem el Magyarországról, mert Ti az MSZP-vel karöltve simán az adók mennyiségében, és a számában versenyeztek. Megfojtjátok a gazdaságot, de ez nem érdekel Benneteket, csak a pénzt szórni hülyeségekre, az megy. Egyik kommunistább párt, mint a másik Magyarországon, csak némelyik át van kötve nemzetiszínű szalaggal!

Medgar 2012.05.10. 14:16:02

Elénézést Kedves Vastagbőr, de csúnyán csúsztattok: a 700 forintra rárakódik az ÁFA tehát 889 Ft a teljes adótartalom.

tarackos 2012.05.10. 14:16:18

Ez az egész nagyon gáz mert nem merik bevallani, hogy elqurták a gazdpolt helyette mindenkire kenik a szart. Ráadásul megint nem az egykulcsosok jönnek ki rosszul ők csak kevésbé járnak jól aki meg eleve rosszul járt vele az meg triplán nyögi az árát.

De talán még ettől is nagyobb gáz, hogyimmár totálisan hiteltelenek. Ki a fene bízik olyan emberben aki szarik a megállapodásra amit 4 hónappal ezelőtt aláírt, a saját törvényeit nem képes 4 hónapig betartani?

Ennek borítékolható a vége: 2014-ig mindenki a kivárásra fog játszani. Ami miatt még kevesebb beruházás, még kisebb fogyasztás lesz...

Big-B 2012.05.10. 14:18:42

Az volt tegnap a legszebb mikor mondta, hogy az új adókat ugyanúgy nem fogja a lakósság megérezni, mint a baleseti adót.

Le_Penseur 2012.05.10. 14:19:20

OV: "...év közben nem szabad az adókat módosítani, csak súlyos kényszer esetén, és ilyen most nincs." 2012. április 13.

Havi 20 Kincstári Magyar Forint kedvezmény a telefonadóból? Minek nézik ezek az embereket? 20Ft???

A sok végtelenül idióta és semmire se jó adó helyett tényleg egyszerűbb lenne minden emberre kivetni 1000 Ft/hó Eltolcsy adót . Ne alázzanak már meg havi 20 Ft adókedvezménnyel! :D

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.05.10. 14:20:34

@Stenonis: Úgy, hogy ebből az adóból finanszírozza majd az állam a saját szolgáltatója veszteségét.

mim 2012.05.10. 14:22:40

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: Először is nem magukról fognak beszélni. Előző 8 év és ijesztgetés lesz a jellemző. (pl.: Ha az X bejut, akkor itt meg itt leépítések lesznek!; Mindenki emlékszik (vagy "A Magyar emberek még emlékeznek"), hogy mi történt..)
Nem fognak vitaműsorokban találkozni a többi párt képviselőivel, mert alapvetően a 4 évükről a lehető legkevesebbet fogják kommunikálni. Persze lesz pár kényszeres "siker" sztori is, de nem az a lényeg. Orbán Viktor és pártja retorikája sosem arra irányult, hogy ő mit fog tenni.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.10. 14:23:29

Megyek is, és gyorsan felhívom Gyuri kedves édesanyját, és jó egészséget (valamint hosszú életet) kívánok neki... Amíg ingyen van... :D

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.10. 14:25:13

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: ja míg el nem felejtem: találtam egy fasza háttérképnek valót (szerintem a félnótás Tigerinek is tetszene, ami pedig nagy szó :DDD):

www.kepfeltoltes.hu/view/110810/1-4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.10. 14:27:19

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): "Az új stadionok a nemzeti örökségünk" fuck hell yeah, elsőre nemzeti ÖKÖRSÉGnek olvastam...

Mondjuk úgy helytállóbb is lenne :D

sobrijoska10 2012.05.10. 14:28:14

Szerintem ez az ország eltart 2-3 másik országot is.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.05.10. 14:28:35

És mennyit hoz majd az új adó? Kiszámolta már Szalacsi.. akarom mondani Matolcsi? 130 vagy 230? Kizárt dolog, mert nem tudom. Kérem kaccsoljaki.

Gera 2012.05.10. 14:31:30

Most tényleg deficit növelésről beszélt, vagy ez csak elírás?

lavór 2012.05.10. 14:31:37

Még mindig nem elég sok az adó. A tömegek még mindig csak morognak. Még várok, hátha történni is fog valami. Ez a morgolódás senkit nem érdekel, ráadásul őket nem. Röhögnek az egészen és tovább lopják a napot és a pénzt.

Kravver 2012.05.10. 14:32:26

Látod Zero, nem véletlenül nyaltál be a meleg szarig ezeknek nem is olyan régen.
Már megérte :D

bandigyerek 2012.05.10. 14:36:32

aszonták a pártközpontba, ha ezt a kommentet még megírom, megvan a kenyérpirító...
orbán monnyonle, matolcsit meg a dunába.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.10. 14:36:40

@Seduxen (már NEM dr.): Fürjes Balázs kormánybiztos szerint a Ferencváros a kulturális örökségünk része:
vastagbor.blog.hu/2011/12/28/milyen_szep_karacsonyi_ajandek
És nem ökörség! Ezzel kiírod magad a NER-ből!
:-D

nemjogasz 2012.05.10. 14:38:54

"Az új adókkal Magyarország megtalálta a megoldást arra, miként lehet a deficitet megszorítások helyett más módon növelni."

/megjegyzés: a deficitet, azaz a hiányt tényleg lehet adó helyett más módon növelni, ha meg új adó kivetésével sikerül a hiányt növelni, na az már gazdasági Nobel díjat érdemlő mutatvány. A továbbiakban feltesze, inkább csökkentést akart mondani, ez a növelés csak freudi elszólás volt./

Egyre inkább az az érzésem, hogy beszippantott valami féregjárat, és valami hasonló, de mégis bizarr párhuzamos világba kerültem.
Az új adó az nem megszorítás. me nem. nem és kész.
Egy apró kérdés: ha új adók bevezetése nem megszorítás, akkor mégis mi a retkes lófasz a megszorítás?

esef 2012.05.10. 14:39:36

azért tegyük hozzá, hogy az NKE "új" épületére (Ludovika) a forrás a KTK és az RTK karok jelenlegi épületeinek eladásából származna. magyarul valamelyik haver rögtön nyithatna szállodát és konferenciaközpontot a Gellérthegyen vagy fent a Széchenyihegyen :-(

2012.05.10. 14:39:55

Komolyan nem tudom, mi legyen. Szépen lassan lehetetlenné válik a normális élet, de ha mindenki elmegy élhetőbb országba, akkor ki marad itt? Szégyen ez az ország, és nem csak a Vitya, meg a bábjai miatt, hanem mindazok miatt is, akik a mai napig ezek fenekét tiszítják fényesre az ő nyelvükkel. S főleg miattuk...

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.05.10. 14:40:52

@Ez egy nicknév:

A "megelőző támadás" stratégia a Párt fizette provokátorok ismérve.... ;)

Gera 2012.05.10. 14:41:08

Egyébként az emberek örülnek az újabb és újabb sarcoknak. Polgármesterünk is azt nyilatkozta, hogy azért lesz fizető parkolás a fél III. kerületben, mert a lakosság követeli. Merthogy most nehéz parkolóhelyet találni. Simán elhiszem, hogy a lakosság szeretne évi tízezrekért parkolóbérletet venni, meg hogy a látogatói több száz forintot perkáljanak óránként. Főleg, hogy az érintett terület 80 százalékán 3 perc alatt találok helyet bármikor. Még a Kolosy térnél is meg tudok állni mindig, ha beugrok a piacra, pedig ott a legnagyobb a káosz.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.10. 14:41:22

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): "És nem ökörség! Ezzel kiírod magad a NER-ből! " - ehhh, azon már túl vagyunk :D

2012.05.10. 14:43:01

@Seduxen (már NEM dr.): zB. én be sem iratkoztam rá:D

élhetetlen 2012.05.10. 14:43:35

Szép, új világ. Balatonkenese, tavaly márciusban kaptam egy levelet, hogy megszünt az ingatlanadó. Szeptemberben kaptam egy másikat, hogy mégis van, két részletben, két határidővel. Magamat ismerve, lehet, hogy egy hét is eltelt, hogy átutaltam az összeget, az egészet. Idén megkaptam a levelet a befizetési kötelezettségről, plusz 8xx ft büntit, mert valószínű, hogy az első részlettel késtem pár napot (nem kerestem elő a levelet, hogy mikor kaptam, és mi volt az első részlet befizetési határideje). Igaz, hogy a második részletet legalább egy hónappal korábban fizettem, be, de ez nem számít, az sem számít, hogy ők töketlenkedték el az egészet. Jó ez nekünk.

2012.05.10. 14:43:52

@napi_jokedv:

Elhúznak Feldmájerék is? Olvassák el ezt, talán több kedvük lesz hozzá:

Kuruc levél Feldmájer Péter Mazsihisz-vezérnek
kuruc.info/r/7/95900/

Balance Of Power 2012.05.10. 14:45:15

Azt speciel én is hallottam, hogy tranzakciós adó máshol is volt-lesz. Mondjuk ha a 0-ás számlacsomagú bankoknak van eszük, meghagyják azt és majd tömegesen mennek át az ügyfelek a többiektől.

Egyébként ott követi el a kormány a hibát, hogy az "adó" megnevezést használja. Egy sima párforintos percdíj-áremelésre már a vállát se vonja meg senki, az meg hogy mit hova fizet a telekomcég, nem érdekli az átlagfogyasztót. A színfalak mögött le lehetett volna rendezni médiacirkusz nélkül, de valahogy ez a kormány mindig a vadászra emlékeztet, aki a medvéhez jár.

s 2012.05.10. 14:49:02

orbánt, matolcsyt kivégezni. Gólyó általái halál. Többieknek államtitkárig karóba húzás.

tintamin 2012.05.10. 14:49:16

Szerintem ne a zemberekkel fizettessék meg, illetve azonnali radikális adócsökkentést. Ennyi.

Simicskát elő kéne csalogatni, ha már meglett neki a Vegyépszer II.

hafu 2012.05.10. 14:50:19

Hamarosan beindul a Zország felvirágoztatása! A születések száma nőni fog, Mo. lélekszáma újra 10 millió fölé kerül és megállíthatatlanul növekedni fog. Ennek érdekében a gyerektelenekre extra adókat vetnek ki, hogy az egyetlen menekülési útvonalat a terhek alól csak a gyerekcsinálás jelenthesse.
A melegeknek törvényileg betiltáják a létezésüket, és a jobbikos körökből likvidáló egységeket hoznak létre, mindezt persze a keresztényi eszmék és a családok védelme érdekében.
A romákat munkatáborokba küldik és közmunkára rendelik, havi 47 ezer forintos fizetésért, mert abból is, tisztességesen, de szerényen meg lehet élni. Mindezt, a romák integrációja jegyében...

Az Unió szerint aki havi 270 ezer forintból él, az a szegénység szintjén él... Ez márcsak azért is érdekes, mert a magyar "burzsujokra" (br. 202 e felett keresőkre idehaza extraadókat vetünk ki). Persze, ezt mind, az átlátható, egykulcsos adórendszer jegyében...

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.05.10. 14:55:44

@4tuna:

El kell keserítselek, a magyar ember soha, érted bazmeg, soha nem akart adót fizetni, ez nem kormány függő. És itt kérném ne tessék a munkavállalókra gondolni... De ezt (asszem) zero egy korábbi bejegyzésben megírta.

safranek 2012.05.10. 14:58:04

A Telefon Adó talán kikerülhető a lebeszélhető előfizetési díjjal.

Másrészt. Nyilván kommunikációs stratégia, a "..a multik majd megpróbálják áthárítani a lakosságra..." szöveg. Mikor látják már be, hogy NINCS OLYAN ADÓ AMIT valamilyen formában NE A LAKOSSÁG fizetne!

hafu 2012.05.10. 14:58:10

@nyugi_palikám_mi_érinthetetlenek_vagyunk:
Mennyivel jobban jártak anno a parasztok a tizeddel meg a kilenceddel

Hívhatjuk most felednek?

rókafogta 2012.05.10. 15:00:11

@Ez egy nicknév: Te olyan okos vagy mint a........ Aki nem nyalja az idióta valagukat az mind szoci libsi bérkommentelő.Te mi a .....vagy ? FIDESZ bér kommentelő? Szólunk ám unortodox Matolcsydnak ,hogy kevesled az adót stb. Nálatok úgyis szuper a gazdaság túl sok marad tudsz még fizetni egy kicsit. De ne aggódj szólás nélkül is kapsz holnap újat!

nu pagagyí 2012.05.10. 15:00:15

A Nemzeti Ügyek Kormánya csak a Nemzeti Munkatervben meghatározott nemzeti adókat veti ki a nemzet tagjaira, hogy elősegítsék a Nemzeti Ügyek Kormányának azt a nemzeti érdeket szolgáló, felelős tevékenységét, hogy újabb nemzeti adófajtákat dolgozzon ki. A nemzeti telefonadótól az emberek olcsóbban fognak telefonálni, hála a mindent elsöprő versenynek, így nem okoz megterhelést majd, amikor tájékoztatják a rokonságot újabb (7.-dik) gyerekük megszületéséről, amit a nemzeti családikedvezménnyel turbósított nemzeti egykulcsos adónak köszönhettek. Bár a nemzeti banki tranzakciós adóval sújtott nemzeti GYES-ből és a közmunkás minimálbérből, a nemzeti csekkadóval megfejelt rezsi után, alig marad a nemzeti termékadóval puffasztott sóskiflire, az állampolgár mégis boldog, hogy hozzájárulhat a nemzet felvirágzásához.
Örömét csak fokozza, hogy az erkélyen megellet a koca is, a szaporulat élénk sivalkodása fényt lop áramot már rég látott panellakásábak sötétjébe. Minden elviselhető, csak egészség legyen, visszhangzik benne sokat látott nagyapja bölcsessége.

safranek 2012.05.10. 15:01:00

Kedves Viktor!

Leveledet, melyben újabb adók megfizetésére kértél sanjos nem kaptam meg. Egyébként jól vagy?

Idefyt · https://www.facebook.com/ElegAPolitikaiAmokfutasbol 2012.05.10. 15:01:01

A babyboom elindulásához matolcsynak egyenként kéne megdugni minden termékeny magyar nőt...
Bár mindenki jobban járna, ha inkább matolcsyt dugná meg az összes magyarországi rab...

2012.05.10. 15:02:40

@hafu: A feled az túlzás! Hiszen elviszik ilyen olyan címen a harmadát a fizetésnek, majd áfa címen a maradvány 27%-a, de akkor még nem számoltam, a burzsuj autótulajdonosokra kivetett baleseti, jövedéki adókat. Jó ha a harmad marad. A kétharmad meg megy... De mikor???

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.05.10. 15:03:15

@nyugi_palikám_mi_érinthetetlenek_vagyunk: El kell hogy keserítselek: A magyar emberek fizetik ejrópában majdnem a legtöbb adót. Még akkor is, ha a magad fajta köcsögök ezt megkérdőjelezik, és tolvajnak, csalónak akarják beállítani őket.

commando 2012.05.10. 15:03:39

@Stenonis: "És akkor már a skype sem játszik, csak a füstjelek." na-na, és a füstadó??!!

Idefyt · https://www.facebook.com/ElegAPolitikaiAmokfutasbol 2012.05.10. 15:03:57

A radikális adócsökkentés kormánya az utolsókat rúgja belénk...
Eljött az ideje, hogy fellázadjunk a tolvaj, hazug, korrupt politikusok ellen, különben éhen fogunk dögleni, amíg ők úgy úszkálnak a pénzben, mint Dagobert bácsi a Kacsamesékben...
Simicskának jut 200 milliárd, a tisztességes adófizető meg dögöljön éhen...

Csatlakozz hozzánk a facebookon, és söpörjük ki ezt a mocskos, korrupt, hazug, tolvaj brigádot a parlamentből és a hatalomból!

RuinDone · http://newworldchaos.blog.hu 2012.05.10. 15:05:51

@sárkányfő: deficit növelés én is kiszúrtam
Az új adókkal Magyarország megtalálta a megoldást arra, miként lehet a deficitet megszorítások helyett más módon növelni." - Matolcsy
IMF meg csak pislog, hogy mi szükség van még itt rájuk

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.10. 15:06:33

@commando: @Stenonis: "És akkor már a skype sem játszik, csak a füstjelek."

Nem tudom említettem -e már, de teknősbéka-tenyésztésbe kezdtem!

Előre a Nemzeti Küldönc-szolgálat rögös útján (a cég mitikus totemállata természetesen Dr. Bubó lesz). Igaz kicsit lassú, kicsit nehézkes, de a MIÉNK :DD

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.05.10. 15:08:10

@hafu:

Mielött belekezdek (így rövid Ö/Ü-vel), szögezzünk le valamit: szar/szemét a Párt.

"Hamarosan beindul a Zország felvirágoztatása! A születések száma nőni fog, Mo. lélekszáma újra 10 millió fölé kerül és megállíthatatlanul növekedni fog. Ennek érdekében a gyerektelenekre extra adókat vetnek ki, hogy az egyetlen menekülési útvonalat a terhek alól csak a gyerekcsinálás jelenthesse."

Nagyon helyes.

"A melegeknek törvényileg betiltáják a létezésüket, és a jobbikos körökből likvidáló egységeket hoznak létre, mindezt persze a keresztényi eszmék és a családok védelme érdekében.

DK/MSZP/LMP-s megélhetési-sápítozás.

"A romákat munkatáborokba küldik és közmunkára rendelik, havi 47 ezer forintos fizetésért, mert abból is, tisztességesen, de szerényen meg lehet élni. Mindezt, a romák integrációja jegyében..."

DK/MSZP/LMP-s megélhetési-sápítozás.

"Az Unió szerint aki havi 270 ezer forintból él, az a szegénység szintjén él... Ez márcsak azért is érdekes, mert a magyar "burzsujokra" (br. 202 e felett keresőkre idehaza extraadókat vetünk ki). Persze, ezt mind, az átlátható, egykulcsos adórendszer jegyében... "

Na végre, ezért szar/szemét a Párt.

impetus_ 2012.05.10. 15:10:45

@Gera: Ugyanez megy a 13. kerületben is. A legfájdalmasabb, hogy kíváncsiságból lementem egy ilyen közgyűlésre és tele volt (szerintem autóval nem is rendelkező) nyugdíjasokkal, akik követelték a parkolódíj bevezetését, mert tűrhetetlen, hogy mindenki az ő (panel)házuk előtt parkol napközben. Érdekes, hogy én soha nem találkoztam ilyen problémával a környéken. Volt, aki sorompóval akarta lezárni a lakótelepet...

KolompárRómeó 2012.05.10. 15:11:45

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):

"Nem mondod, hogy az adóra ÁFÁ-t kell fizetni... "

Ez így megy 23 éve az üzemanyagárban. Jövedéki + áfa. Úgyhogy ebben semmi újítás, unortodoxia nincsen, ez teljesen normális és elfogadott.

ketroot 2012.05.10. 15:13:18

Ezt a fideszes faszit nézzétek:

szentekalman.hu/

"2417 szavazópolgár helyezte belém bizalmát"

xD

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.05.10. 15:14:25

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):

És ha megengedek, közben néhány könnycseppet azért ejtek a magyar vállalkozókért... :)))

nu pagagyí 2012.05.10. 15:16:01

@dr. Aullah: Könnyen meglehet, mert mert például a banki tranzakciós adó (130 milliárdot terveznek) csökkenti a bankok nyereségalapját, így kevesebb nyereségadót fognak fizetni. Nem tudom, ezzel a (rossz esetben, mind eredmény lett volna, melynek adókulcsa 19%) kieső 24,7 milliárddal terveztek-e, vagy utólag konstatálják és újabb adóval akarják majd betömni a lyukat. Ugyanez a helyzet a telefonadóval is. Összegezve, állambácsinak csak akkor folyik be pluszként a tervezett adó, ha a cégek áthárítják a terhet a lakosságra.

Sanko13 2012.05.10. 15:16:22

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: Bevezetik majd a kötelező hétfői adásszünetet + internetszünetet és lesz itt mindjárt babyboom! :-)))

sunblind 2012.05.10. 15:18:10

A tegnapi 'félreérthető kommunikációs apróság' okozta MOL tüskén valakik iszonyat durvát szakítottak. Ez pedig két dologra mutat rá. A pénzügyminiszter vagy egy kutya közönséges, sima köztörvényes csaló. Különösen nagy értékben elkövetve. Vagy olyan hülye, mint egy medicinlabda.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.05.10. 15:19:30

Szóval a grafikon alapján már 2010-ben is fontosabbnak ítélte az egészségügyet a többi visegrádi ország?
Vajon miért kell nekünk jóval többet költenünk a közelebbről ki nem fejtett Általános közszolgáltatásokra?
Azt persze értem, hogy a sok segéllyel és nyugdíjjal szavazatokat akarnak vásárolni, de a szlovák összeg másfélszeresét kifizetni nem túl menő dolog. Igaz, a szlovákok fejenként 20%-kal több GDP-t termelnek, mint mi...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.10. 15:20:12

@Gera: Ez a III. kerület komoly? Nebazz, ott lakok/lakik mindenki a családból, még a Sziget alatt sincs olyan hogy nem tudsz megállni ott ahol szeretnél. És a lakosság követeli...aha, látom magam előtt ahogy Csillaghegyen végighullámzik a tömeg táblákkal hogy parkolódíjat akarunk, mert vadidegenek, akik nem tudnak a XXII. kerületben parkolni a mi kis utcáinkban teszik le az autót!

@Seduxen (már NEM dr.): De szép, mindjárt talán le is cserélem a térdelő Murinyómat :))))

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.10. 15:23:35

@sunblind: "Vagy olyan hülye, mint egy medicinlabda. " - hát ez kész baszdmeg :)))) Ez mekkora duma, ne haragudj, de ezt MUSZÁJ paglibáznom. Muszáj :D

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.05.10. 15:24:02

@nyugi_palikám_mi_érinthetetlenek_vagyunk: Látom kiesett a kultúra a szádból, kibújt az igazi valód....
Ilyen megalapozott, alaposan kifejtett érvrendszerrel sajnos nem tudok vitába szállni. És kérlek ne nevezz barátodnak, nem vagyunk azok. Jé, itt egy szűrés gomb...

safranek 2012.05.10. 15:25:11

Úgyis mindjárt csődbe megy a NAV, felszámolják és akkor nem kell adót fizetni! :o)

Gera 2012.05.10. 15:25:35

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: Hát szerencsére Csillaghegy azért nem lesz fizetős (én is ott lakom), csak kb a Bogdáni útig tart majd az övezet, ha jól rémlik.

hafu 2012.05.10. 15:25:59

@nyugi_palikám_mi_érinthetetlenek_vagyunk: mondja ezeket egy fidesz bérblogger.... vagy netán hazafias jobbikos?

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.10. 15:29:21

Nem újabb adónemeket találnak ki!

Segítséget kérnek a lakosságtól.

azamerikaifiu.blog.hu/2012/05/09/nem_ado_hanem_segitsegkeres

Ti meg mind nagyon gonoszak vagytok.

Squid 2012.05.10. 15:31:43

@online távmunkás: "Úgy, hogy ebből az adóból finanszírozza majd az állam a saját szolgáltatója veszteségét"

Ééééés Ott a Pont!

Az egész célja, hogy beszedjenek egy rakat lóvét és lehetőség szerint kigolyózák a Telenort. Így lesz helye az új adófizetők pénzén gründolt telco cégüknek ahol megint folytatódhat a mega lopás.

hafu 2012.05.10. 15:32:09

Mi is adóparadicsom vagyunk, mint Svájc... csak egy kicsit más értelemben...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.05.10. 15:33:58

A végén még bevezetik a 2 forintos kommentelési adót is, aztán nem lesz több kritika.

hafu 2012.05.10. 15:38:17

@online távmunkás: Csak az első 10 karakter után kellene adót fizetni.

Ringlósztár 2012.05.10. 15:42:07

@Medgar:
ééééés: az átutalások után fizetendő adóról se feledkezzünk meg, aminek a NAV részére történő átutalása újabb adófizetési kötelezettséget generál. Briliáns ötlet, hogy az adó megfizetése újabb adóalapot generál.

ketroot 2012.05.10. 15:43:19

@Seduxen (már NEM dr.):

Ezen én is elnevetgéltem most így magamban :D

rulla 2012.05.10. 15:44:37

Unortodox gazdaságpolitika: multik, szolgáltatók, bankok megadóztatása stb.
Ortodox gazdaságpolitika: lakossági adók kivetése, emelése, új adók bevezetése stb.
Nem tudom, mi ez a nagy sírás-rívás... hát nem ezt akartuk (vissza) ? :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.05.10. 15:51:07

@hafu: Fordítva, havonta 10 karakter ingyenes lenne :)

Squid 2012.05.10. 15:51:47

@sunblind: "A tegnapi 'félreérthető kommunikációs apróság' okozta MOL tüskén valakik iszonyat durvát szakítottak. Ez pedig két dologra mutat rá. A pénzügyminiszter vagy egy kutya közönséges, sima köztörvényes csaló. Különösen nagy értékben elkövetve. Vagy olyan hülye, mint egy medicinlabda."

Ajánlom neked a PSZAF statisztikáit minden nagyobb bejelentés előtt... Kezdve a 2010-es Kósa/Szijjártó görögválságozással!! Nem akarom lelőni a poént, de úgy benfenteskednek és shortolnak a fijjúk, hogy a legdörzsöltebb Goldmann Sachs-os kollégát is az őrületbe kergetné a sárga irigység!

hafu 2012.05.10. 15:53:19

@rulla: Multik, szolgáltatók, bankok megadóztatása = a lakosság megadóztatása indirekt úton

attól még hogy a szart csokoládénak hívjuk ugyanúgy szar, ami az első harapásnál ki is derül
Valahol igazad van a mondanivalót illetően...

nu pagagyí 2012.05.10. 15:56:01

@safranek: Ezen én is jót röhögtem. Rögtön eszembe jutott, hogy az első Fidesz-kormány alatt történt meg az a csúfság is, hogy a Szerencsejáték Rt veszteséges lett.

vkaresz6 2012.05.10. 15:56:45

(telefon adó)"Matolcsy azzal vigasztal, hogy ezzel árcsökkentő verseny fog beindulni a piacon,"
Az SZJA megemelése meg Baby boom ot.
Gratulálok. Politikusaink még azt a szintet sem érik el amivel egy sima index fórumon vitázni tudnának. Ezek azok a beszólások amik egy fórumon kiváltanak 800 offtopic kommentet amik a lehető legszemléletesebben írják le hogy az olvasó épp a fejét veri a falba.

hafu 2012.05.10. 15:57:18

@online távmunkás: A kommentelési adóból befolyt összegen a Hírtv-t, izé akarom mondani a hírközlési és egyéb kommunikációs (rátkay zsilip féle) cégeket támogatnák....

2012.05.10. 16:00:12

@rulla:
jah, csak az ortodox nem lenne ilyen genya, ha két éve nem kezdenek kísérletezni. mert most azt még hozzácsapták a számlához(1kulcs). mert ebben a két évben annyit loptak és annyi mindent szúrt el az ORBÁN és talpnyaló köre, hogy most már csak a legkeményebb megszorításokkal lehet fenntartani ideig óráig a dolgokat. reformok meg sehol.

Ironfist 2012.05.10. 16:00:56

Na, a kommenteket most nincs időm átolvasni, de valami csúnyán szemet szúrt, a Matocsy-idézetekből.
"Az új adókkal Magyarország megtalálta a megoldást arra, miként lehet a deficitet megszorítások helyett más módon növelni." - Matolcsy"
Ez most komoly? Az új adó, az nem megszorítás? Ez most komoly? Mi a deficitet akarjuk növelni? Ez most komoly? Ez az ember irányítja egy ország gazdaságát?

Squid 2012.05.10. 16:06:07

@Ironfist: A bácsi kicsit begörbült agyilag, nehéz nyelv a magyar tudod! :D

Más

Tegnap láttam a legmenőbb "lakás eladó" táblát! Sírvaröhögős!

kepfeltoltes.hu/120510/IMG_0033_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

CSENDES 2012.05.10. 16:08:20

Nem tudom, hogy valaki említette-e már, de nem tudom megállni, mert akkora hülyeség van a szövegben (megnéztem, és az FN.hu is így hozta le): sorozatosan keresnek meg bennünket.....Az új adókkal Magyarország megtalálta a megoldást arra, miként lehet a deficitet megszorítások helyett más módon növelni."
Ezt a marhaságot tényleg a Matolcsy mondta, vagy csak a újságírók értették félre?
(deficit jelentése költségvetési hiány)

CSENDES 2012.05.10. 16:09:11

@Ironfist: Basszus megelőztél:-))

Le_Penseur 2012.05.10. 16:09:35

@Ironfist:
Unortodoxiában ilyen kurucosan csináljuk! Jönnek is külhonból tanulmányozni, hogy itt mi akkor most mit és hogyan? :D

7esbusz 2012.05.10. 16:12:24

A 'csába. A görögöknek legalább volt néhány jó évük, mielőtt felkapaszkodnak a szopórollerre. Itten meg egyre csak szarabb lesz. A vége az lesz, hogy úgy megyünk csődbe, hogy igazán nem is dorbézoltunk el a lavettát.... De addigra a Simicska trió már messze lesz. Valami napfényes szigeten.

CSENDES 2012.05.10. 16:13:25

Egyébként ennek is van értelme, mert az azért világszabadalom, ha megszorítások nélkül, egyéb módon növeljük a hiányt (veszteséget). Bár az is igaz, az is világszabadalom lenne, ha megszorításokkal növelnénk.:-))

2012.05.10. 16:14:23

@imperial: A cigányok segélyét fogd fel védelmi pénznek, amíg kap egy huszast az államtól addig csak plusz huszat lop hozzá, és elégedetlenkedik, de ha azt a huszast se kapná az államtól akkor mindenkit megölne dühében. Ennek pedig mi látnánk kárát. Amíg van segély relatíve békénhagynak, csak sportból lopnak, mert az alap megélhetés ha nagyon alacsony szinten is de biztosítva van.

Gera 2012.05.10. 16:17:32

@CSENDES: Igazából ez így helyes, abszolúte nem érteném, minek jönne ide bárki a deficit csökkentését tanulmányozni. Ellenben elkúrás téren eléggé tapasztaltak vagyunk.

2012.05.10. 16:19:29

@imperial: a primitív zsidózásra nem reagálok, mert az nagyon kőkorszaki gondolkodásra enged következtetni. Azért a zsidók nem ölnek öregeket kétszáz forintért meg nem vernek agyon a kocsmában csak hobbiból.

livengood 2012.05.10. 16:23:20

Elképesztő: "Attól, hogy egy országban többet telefonálnak, attól se több munkahely, se nagyobb gazdasági növekedés nem lesz."
Elképesztő, hogy ezt a Rogán nyilatkozatot is, mint a többi hasonlót tömegek veszik be. Gyakorlatilag folyamatosan az arcunkba hazudnak, erre egyesek békemenetelnek, mások meg kicsit morognak. Bezzeg, ha majd egy másik kormány szabadon engedi a sajtót, engednek megint népszavazni, sátrazni és székelni a Kossuth téren, meg kukát borogató műsort nézni, félek a többség megint ott fog a tv előtt tapsikolni.

2012.05.10. 16:27:06

@Idefyt: Ugyan már. Kit tennél a helyükre? A másik bandát, az se jobb... Vagy a jobbik? Azok is félelmetesen hülyék, lenne itt vigyázzállás, meg népnemzetiség, és 100x rosszabb körülmények.

Egyetlen megoldás átmenni a szürke-fekete gazdaságba, gyakorlatilag maffiózó módra váltani, semmiért nem fizetni áfát, béfát, lopni csalni hazudni.

blah 2012.05.10. 16:27:09

a legjobb az összes közül, hogy a nagy verseny miatt majd csökkennek az árak... mi fogja a szolgáltatókat árcsökkentésre ösztönözni? hogy még kevesebb profitot termeljenek? ez az ember teljesen megmakkant... ahogyan előadja a dolgait az olyan mintha egy óvodás magyarázná a másiknak, hogy mekkora homokvárat épített a hétvégén... én a helyében nagyon titkolnám, hogy valaha is megfordultam a közgáz környékén

CSENDES 2012.05.10. 16:29:50

Mivel nem olvastam mindenki hozzászólását, ezért megkérdezném, ki mit szól a Parragh féle tervhez, ami egyben úgy hangzik számomra, mint egy "védelmi pénzt szedő maffiózó" megnyilvánulása?

Lépj be a klubba, (egyébként nincs olyan, hogy nem akarsz klubtag lenni) fizess 5000 forint díjat évente, de ha nem akarsz kulbtag lenni, akkor megsemmisítelek (töröltetlek a cégbírósági nyilvántartásból)?

2012.05.10. 16:32:31

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): most arra bazírozol, hogy nem tudom elolvasni, és nem veszem észre hogy irreleváns? vagy ezzel mit akartál mondani? Hogy 17 F-15-ösük van? Vagy hogy hűde nehéz dolog a háború? :)

Irán??? Sose járna ott egyikünk sem, kit érdekel hogy mit csatároznak az arabfajzatok a sivatagban? Jajj jajj a zsidók megtámadják a szegény Iránt? Irán is megéri a pénzét, rohadt náci diktatúra, ezekre bíznál atombombát és arra számítanál, hogy majd nem lövik ránk, mert hitetlenek vagyunk, értünk nem kár?

ketroot 2012.05.10. 16:32:40

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):

Fú abban a videóban beszélő Rula Jebreal elég S+.

CSENDES 2012.05.10. 16:36:10

Egy kétmilliárdot meghaladó értékű homokozó készült Parraghnak, és ez sem elég neki. A mai napig 456 ezer vállalkozás fizetett be 5000 Ft-ot, ez 2.280.000.000,- és ez nem elég. Ez nem megy a költségvetésbe, ez mind az ő homokozóját gyarapítja.

KopaszMercis 2012.05.10. 16:36:23

Szerintem azert akarjak szejjel baszni a kozgazt, hogy nehogy be kelljen ulni egy orara.. ha egy orszagban sokat telefonalnak, attol bizony terem munkahely.. kerdezzetek meg a 300 decemberben kibaszott Magyar Telekomos jomunkasembert...

Morcos Kartal (törölt) 2012.05.10. 16:39:14

@sárkányfő: egy ideje én már internet telefont használok, ahogy számolgatom, kb 300 perc beszélgetési időn kb 10E Ft-ot tudok spórolni... és most plusz az adót is. Matolcsy egy barom.

@CSENDES: szerintem ez egy freudi elszólás volt a barom részéről.

@Ironfist: akinél 54-7+3=51, attól mi a fenét vársz. Nekem általános elsőben egy ilyenért akkora egyest adtak volna, hogy be sem fér a táskámba, ez meg egy ország gazdaságát irányítja. Hányadék ez a kormány is, csakúgy, mint az előzők.

@hafu: mivel én hiszek az orromnak, nem kell beleharapjak :D

Morcos Kartal (törölt) 2012.05.10. 16:42:53

@CSENDES: amikor az államtitkár beszélt a telekom cégekkel az is pont ilyen volt. "Idén 25 milliárdot fizettek, jövőre 52 milliárdot, egy hetetek van kitalálni hogyan. Ha addig nem kapok nekem tetsző választ, törvényt hozunk erről, mert ezt a pénzt a telekom cégeknek BE KELL FIZETNIÜK az állam részére."
Aztán meg csodálkoznak, hogy nem jönnek a külföldi befektetők. Ezek egytől egyig elmebetegek.

tede 2012.05.10. 16:48:23

Ja, költsön kevesebbet az állam, de ne merjen hozzányúlni a 40 évesek nyugdíjához, a rokkantnyugdíjhoz, a segélyhez, semmihez, Nagyjából így lehetne összefoglalni a balliberálisok véleményét. költsön kevesebbet az állam ,de ne merjen senkinek kevesebbet adni wtf?

Hans Lopkowitz 2012.05.10. 16:50:23

Ezeket a dolgokat csak azokkal lehet megcsinálni, akik megengedik. Gyurcsány idején ment a kommentelés, mikor az emberek közé lőttek. Kirgizisztánban két éve ugyanilyen esetben széttépték (a szó szoros értelmében) a lövészeket.
Csak a komment megy és ezért fognak további adókat is kivetni. De mi lehet csinálni? Semmit? Nem igaz. Nem tüntetni kell, mert annak nincs értelme. Telefonadó? Akkor itt a skype, viber. Persze nem lehet teljesen kiváltani a telefont, de egy részét igen. Ez pedig épp elég ahhoz hogy egy-két társaság kivonuljon. Újabb adók? Egy csomó vállalkozást el lehet vinni külföldre. Persze nem mindet, de azért egy 40%-os adóbevétel csökkenés azért hazavágná a kormányt. Ilyen a békává? Itt a jó idő és ha nem lennének lusták az emberek, akkor sokan járhatnának gyalog vagy kerékpárral. Kényelmetlen? Igen... de az extra adók is.

Át kell gondolni, hogy mit lehet tenni – és ha kényelmetlen is – meg kell tenni. Van TÖRVÉNYES módja is annak, hogy ne fizessetek adót.

Asztalos Gábor 2012.05.10. 16:53:10

Tisztelt zero!

Köszönjük észrevételét a kisadókkal kapcsolatban.
Az összes kisadót megemeljük, így nagyadók lesznek. Ezzel a kisadók száma nullára csökken, amely egyszerűsítés lendületbe hozza a gazdaságot.

Gera 2012.05.10. 16:54:25

@Kartal (lemondott dr.): Hát ja. Aszondja ez a kretén, hogy úgyse kiszámítható itt semmi. Hát bakker pont ezért kéne legalább az államnak törekedni erre. És tényleg a leggázabb, hogy simán telibe szarják a pár hónapos ígéreteket-megállapodásokat, most éppen a tranzakciós adóval. Mára már tényleg akkor se hisz nekik az ember, ha kérdeznek. Hitelesség zéró, de bónuszként még árad belőlük a hülyeség is. Egy olyan húzás után, mint Matelcsy produkciója a társasági adóval, ami miatt percek alatt 6 százalékot zuhant a Mol, minden normális országban azonnal repülnie kellene.

titanmanus 2012.05.10. 17:17:19

Azt hiszem a Slider c. sorozat tényleg valós volt. Csak az az epizód marad ki, mikor Matolcsy átjött valahonnan...

SzaszaG1 (törölt) 2012.05.10. 17:31:16

Nyugi, ha most is 6-7% lehetne a hiány mint annak idején, akkor nem lenne új adó, csak növekvő államadósság.

Eddig is be kellett volna tömni a lyukat, de ay mszp az eladósodást választotta.

SzaszaG1 (törölt) 2012.05.10. 17:33:41

@Kartal (lemondott dr.):
A szolgáltató olyan befektető aki kiviszi a pénzt az országból.
Az audi és a mercedes nem panaszkodik.

Esetleg még egy-két új bankra vágysz?

soproni1 2012.05.10. 17:37:33

Legalább a tranzakciós adót meg a telekomadót nem a lakosság fizeti, hanem az érintett cégek, akik otthonról viszik be a pénzt, hogy hozzájáruljanak a kedves lakosság jóléti kiadásaihoz. Ha a 300 ft-os vizitdíj 2,5 millió kommunista szavazót hozott össze, akkor most mind a 9 millió komcsinak össze kellene fogni !

becike4 2012.05.10. 17:43:03

A teleba...tt k.rva anyját,ennek a hazug degenerált kancsal negyedosztályú ge..inek.Már elnézést.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.05.10. 17:43:10

@Squid: Miért pont a Telenort? A Vodafone kisebb itthon, de vilégméretben nagyobb, gonoszabb multi, nem?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.05.10. 17:44:42

@hafu: "Attól, hogy egy országban több az ellenzéki komment, attól se több munkahely, se nagyobb gazdasági növekedés nem lesz."

Vidéki 2012.05.10. 17:45:34

A növényevő dinoszauruszok némelyik faja óriásira nőtt.

KIfejlett példány fejétől a farkáig csaknem 30 méter hosszat ért el.

A nagy méretnek hátrányai is voltak: kisebb ragadozók elpusztíthatták őket, mert az inger terjedési sebessége a fej és a végtagok között véges volt.

Mire eljutott a fejbe, hogy a ragadozó a farkát harapdálja, és mire visszajutott a parancs az agyból, hogy melyik lábával rúgjon, már le is harapták a farkát.

Váratlan helyzetekben a túl hosszú reakcióidő veszélyes lehet.

A túlzott deficit eljárással kapcsolatos szankciók problémája az idén vetődött fel váratlanul és Göncz Kinga és eszmetársai lelkes támogatását élvezte az EU csúcsán.

Az MSZP is tapsolt hozzá és erre bíztatta EU képviselőit és az általa korábban delegált Andor László biztost is, hogy keményen küzdjenek azért, hogy Magyarországot az EU súlyos szankcióval sújtsa.

A világ már csak így van megalkotva: A kockázatot nem lehet teljesen kiszorítani az életből.

Az EU történelmében először sújthatnak ilyen szankciókkal egy tagállamot a túlzott deficit miatt.

Vagyis nem két évvel ezelőtt, amikor például Írországban 32 százalékos volt a deficit, vagy tavaly, amikor Portugália, Spanyolország, Lengyelország, az Egyesült Királyság és Lettország is nyolc-tíz százalékos hiánnyal zárt.

Nem, akkor nem rettegett senki a felboruló pénzügyi egyensúly miatt,

csak most lett hirtelen úrrá a szorongás az uniós döntnökökön.

A váratlan akció gyors reakciót igényel, ha nem akarunk rosszabb helyzetbe kerülni.

Vámosi Nagy Szabolcs adószakértő a Világgazdaság szaklapban így nyilatkozott:

„Vélhetően a nyártól életbe lépő telefonadóra az idei hiánycél biztosításához van szükség - vélekedett Vámosi-Nagy Szabolcs.

Az adószakértő úgy látja, az helyes logika, hogy például nem a társasági adót emeli meg, hanem szektorális adókkal próbálja ugyanazt a bevételt biztosítani a kormány.”

Ha feltételezzük, hogy

az új kormány sem mindenható,

másrészt a túlzott deficit eljárás miatt jelentős EU támogatási pénzektől eshetnénk el,

akkor ésszerűen valamilyen megszorításra szükség van.

Ha az a helyes logika, hogy nem a társasági adót emeli meg a kormány, akkor túl sok választási lehetősége nem marad.

Ha egyik ujját megharapja az is fáj, ha a másikat az még jobban fáj,

de a legfájdalmasabb az lenne, ha nem csinálna semmit az idei hiánycél biztosítása érdekében,

mert akkor a túlzott deficit eljárás még súlyosabb következményeit kellene elszenvednünk.

Az ország 2004 óta túlzott deficit eljárás alatt áll, de az EU megunta azt, hogy hogy csak emlékeztet, ezért most súlyos húsbavágó szankciókkal fenyeget, amit célszerű elkerülni.

livengood 2012.05.10. 17:47:37

@tede: ez a fidesz és az ő szavazói véleménye volt, volt, volt, volt.... vizitdíj, tandíj, ... soha, soha, soha,... emlékezet 0, 0, 0,...

Squid 2012.05.10. 17:52:18

@online távmunkás: " Miért pont a Telenort? A Vodafone kisebb itthon, de vilégméretben nagyobb, gonoszabb multi, nem?"

A telenor tulaja sokkal szerényebb büdzsével rendelkezik mint a gigamulti T és a Voda!

livengood 2012.05.10. 17:53:17

@soproni1: Aki a 300 forintos vizitdíj ellen szavazott, az a mostani "kisadókra" szavazott. Vajon leesett már nekik? Kétlem.

nu pagagyí 2012.05.10. 18:04:20

@tede: Gondolom ezt virnyogtad a vizitdíj esetében is. Ezzel a kormánnyal az a baj, hogy nem látjuk a célt. Nem mer hihető ígéretet tenni arra, hogy ebben a ciklusban eredményeket is látunk, lesz értelme a szenvedésnek. Amióta hatalomra jutottak gyakorlatilag semmit nem tudunk, semmivel nem számolnak el, minden releváns információt letitkosítottak. Nem tudjuk milyen nyugdíjrendszer lesz, pedig a magánpénztárt már elcsaklizták. Nem tudjuk, mit akarnak még államosítani, hogyan fog kinézni az egészségügy, oktatási rendszer. Nem tudjuk mik a prioritások.

Squid 2012.05.10. 18:11:54

@Vidéki: Azért drága Vidéki Elvtárs mert aláírtuk, hogy megfelelünk az ERM-II követelményeknek, igen a Fidesz is!

Emellett nem utolsó sorban 3,5% helyett nem 7%-ot akartak beadni Barrosonak kapásból kormányra kerülés idején mint Orbán. Valamint nem olyan költségvetést gründoltak, amit havonta kell módosítani, ráadásul még a módosított költségvetés is olyan ramaty, hogy az országból menekül a tőke mivel a havonta változó adószabályok, az államosítgatás és a haverok cégeinek kitömése nem a fenntarthatóságról és a kiszámíthatóságról szól.

Fogalmam nincs, hogy te hogy nézel reggelente tükörbe és hogy éled tul a napjaidat gerinc nélkül..

-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.10. 18:16:31

Eddig azért ment a sipákolás, hogy milyen dolog már a bankadó, ki kellene egyezni az IMF-el*.
Kiegyeztük, bankadó el, ezek az adók be. Ez se jó. De akkor mi is?

*: Emlékszünk még, hogy mit kértek?
- tömegközlekedésből -40 milliárd
- szociális juttatások
- bankok és pénzintézetek tehermentesítése
-egészségügy

Jéééé. Pont ezt történik most.

Szendike, a Kárpátok réme 2012.05.10. 18:21:05

Csendben megjegyzem, hogy Magyarországon a települések döntő többsége még NEM rendelkezik stadionnal! Ez tűrhetetlen állapot! Meddig kell még a zembereknek stadionmentes magyar falvakban és bokortanyákban tengődniük? Követeljük a kormánytól, hogy mindent tegyen meg a tarthatatlan állapot mielőbbi megszüntetéséért, és ha kell, tucatjával vesse ki az újabb adókat, hogy végre mi lehessünk az egymillió stadion országa.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.05.10. 18:21:25

Mi lett a korábbi netes forgalmat adóztatni kívánó javaslattal? Ott is két forintról volt szó gigabájtonként. Most egy átlagosnak mondható 40 megás vonalon 4 terabájt simán lecsurog egy hónapban. Vagyis nyolcezer forintot lehetne adóként fizetni egy 2500 forintos előfizetés után.

Rák Attantam 2012.05.10. 18:23:50

Mostanában azt mesélik, hogy Orbán titokban kint járt Kádár sírjánál és vitt pár szál piros szegfűt reá. De cserében azért halkan, suttogva megkérdezte, hogy
- János bácsi, magát a sok rémtette ellenére olyan sokan szerették. Mit tehetnék, hogy az én sok marhaságom ellenére engem is szeressenek az emberek?
- Hát feküdj ide mellém, Viktor fiam...

Squid 2012.05.10. 18:24:34

@-- dr kotász --: "Eddig azért ment a sipákolás, hogy milyen dolog már a bankadó, ki kellene egyezni az IMF-el*.
Kiegyeztük, bankadó el, ezek az adók be. Ez se jó. De akkor mi is?

*: Emlékszünk még, hogy mit kértek?
- tömegközlekedésből -40 milliárd
- szociális juttatások
- bankok és pénzintézetek tehermentesítése
-egészségügy

Jéééé. Pont ezt történik most. "

Kár hogy közben elbasztak 2 évet a MNYP vagyont hogy csak pár dolgot említsek... Erre lehet verni a mellet! Bárki aki nem teljesen elmebeteg, úgy betonozta volna be a hatalmát, hogy eredményeket ér el és kiszámítható és jogbiztos országot teremt. Senki sem bánta volna ha Orbán 40 évig a miniszterelnök ha az eredményei miatt megérdemli! Ehelyett 2 évis semmit nem csinált csak privatizálta a haveroknak az országot!

Vidéki 2012.05.10. 18:25:48

@Squid:

"az országból menekül a tőke ", de csak a te pihent propagandista agyadban.

Nemrég avattak egy hatalmas Mercédesz gyárat Kecskeméten.

Kecskemét szerinted nem Magyarországon van?

2012.05.10. 18:27:56

@faqq:

Oké, de még mindig fura, hogy a Maszop-Lehet Majd Popóba-Degenerált Koalíció agyhalott kommentelői nem örülnek. Elvégre kedvenc parazitáik továbbra is el lesznek tartva, részben ezekből az adókból.
Egyedül a Fidesz szavazók lehetnek mérgesek, mert valószínűleg nem arra szavaztak, hogy a hiperpigmentált horda és a genetikailag felsőbbrendű kaftános söpredék továbbra is elsőbbséget élvezzen velük szemben.

Ferdinand Kruppe (törölt) 2012.05.10. 18:30:22

Csak egy kis zavarszűrés:
A kormány csillapíthatatlan pénzéhségét nézve ezeket az új adókat nevezhetjük cseppnek a tengerben, de hogy utolsó lenne, azt erősen kétlem.
Nekem viszont lassan tényleg utolsó csepp - de a pohárban.

Squid 2012.05.10. 18:31:43

@Vidéki: ""az országból menekül a tőke ", de csak a te pihent propagandista agyadban.

Nemrég avattak egy hatalmas Mercédesz gyárat Kecskeméten.

Kecskemét szerinted nem Magyarországon van?"

Ezt ugye nem mondod komolyan aranyapa!

Azt a Merci gyárat még a kormányváltás előtt zsírozták le és mostanra lett kész! Szívesen összehoználak például viszont párral azzal a 300 emberrel akiket csont nélkül kibasztak a T-Csoporttól és átrakták a melójukat Pozsonyba.

Azoknak magyarázhatnál, amíg gyorsabban futsz mint ők

-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.10. 18:32:46

@Squid:
"Kár hogy közben elbasztak 2 évet a MNYP vagyont hogy csak pár dolgot említsek... "
Tehát azt mondod, hogy a mostani adókra azért van szükség, mert most azonnal vissza kell tenni azt a pénzt? Ezért kell kivezetni a bankadót, és bevezetni ezeket az adókat?

-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.10. 18:37:40

@Squid: Nem biztos, hogy a kirúgott dolgozók ezeket a konzekvenciákat vonják le. Tudod, elég sokan emlékeznek a "hülyék vagytok, a multi hozza ide a pénzt, adjunk oda nekik mindent és akkor fúdejólesz" jellegű nyilatkozatokra.

Squid 2012.05.10. 18:39:48

@-- dr kotász --: Tetesd a hülyét.. Szórakoztató!

martinasz 2012.05.10. 18:40:05

Jó estét T.FÜLKEFORRADALMÁROK! Miez a nagy felháborodás? T.MAGUK kizárólag azt kapják amit megérdemelnek csakis azt! T.Maguknak két azaz két gombóc fagylalt ára,három azaz háromszáz forintjuk nem volt vizitdíjra szétverték a várost felgyújtották kifosztották az MTV-t ősszeszarták összehugyozták honapokig a Kossuth teret T.MAGUK a T.MEDGYESSYT tojással dobálták,azt ordítozták,hogy GYURCSÁNY takarodj! Bankadó,Magánnnyugdíj,hipermarket adó,népegészségügyi termékdíj,telefonadó,sárgacsekkadó....már a kutyyadónál tartanak miközben a T.ALCSUTI DAKOTA 8 évig az ordítozta ,hogy adócsőkkentés,adócsökkentés,nagyarányú radikális adócsökkenteés....és ezek után még beállnak a T.SZÉLES,SIMICSKA,CSÁNYI,PARRAGH,BENCSIK ,BAYER oligarchák által vezetett BÉKAMENETBE.....LENGYEL IMPORT FÜLKEFORRADALMÁROKKAL megerősített BÉKAMENETBE......remélem,hogy az utolsó bőrt is lenyúzza magukról az ALCSUTI DAKOTA....mert megérdemlik!.....TISZTELETTEL MARTINÁSZ

Kaptabakta 2012.05.10. 18:42:47

@sunblind: igen, én is csak néztem, hogy egy szűk sávozás után, hogyan szakadt be a mol és utána milyen széppen pattant. Kicsit se volt bennfentes kereskedés.
Szerencsére utóbbit sikerült meglovagolni.
Hasonlít ahhoz amit az otp-vel játszottak el és még néhányszor. Persze PSZÁF semmi rendkivülít nem látottt. Lehet, hogy a BÉT helyett a Deutsche Boerset vizsgálták véletlenül:)

-- dr kotász -- (törölt) 2012.05.10. 18:44:05

@Squid: Ha téged ez szórakoztat, hát ... rossz lehet neked :)
Ha képtelen vagy logikusan érvelni (jön egy viszonválasz, amire nem tudsz válaszolni, akkor jön az örök érvényű deafideszazmegilyenolyan :D ), akkor nem kell erőltetni.

stepboy 2012.05.10. 18:47:45

@Ironfist: csak ez?

azért egy ilyen számtanpélda se kutya a gazdasági miniszterünktől:
„Az 58 kisadót tavaly 48-ra csökkentettük, majd az év végén ismét 54-re emelkedett az adók száma. Most hét adónemet megszüntetünk és három új adót bevezetünk, így 51 adó lesz, héttel kevesebb, mint 2010-ben volt”. - Matolcsy IV. 54-7+3=51 ...
a lényeg, h 51 az kisebb mint 58; hátha még azt is tudná, h az 50 is kisebb, mint 58...

Kaptabakta 2012.05.10. 18:48:10

@blah: a szolgáltatókat majd az állami mobil hálózat fogja versenyzésre késztetni. Sőőőőt inkább legyen 150% a távközlési cégek TA-ja, de az adóalapot ne lehessen holmi himi-humi beruházásokkal vagy munkabérrel vagy egyéb ráfordítással csökkenteni :):):)

Kaptabakta 2012.05.10. 18:50:26

@stepboy: Mit vársz ettől az embertől? A költésgvetésben se tud számolni, aprópénzekkel ( tizen- százmilliárdokkal téved). Vmikért 260-as meg 280-as euróval számol:):):) Szerencsétlen beosztotjait sajnálom. :( Volt ismerősőm a környezetében. Hát nem bírta sokáig...

elprotector33 2012.05.10. 18:52:14

Zero ! Már te is kezded feladni. A sok fizetett bértollnok (nem merem leírni kik...) elérte AZT amiért fizetik őket. Eljutottál arra szintre,hogy NEM ÉRDEKEL.Nincs kedved írni,vitázni.Belefáradtál.Baszd ki őket az oldalról,vagy vállalj kevesebb munkát ,(ha nincs időd)de told ki a szemüket!
Ha így megy tovább az oldal leépülése- felkötöm magam....

ff48bp 2012.05.10. 18:53:21

Szerintem addig senkinek sincs komolyabb baja a kormány tevékenységével, amíg ez utcai megnyilvánulásokban nem jelentkezik. Ennek a sok kommentnek, sőt ezeknek a blogoknak sem sok értelmét látom. Mindenki ír, dohog, de az utcák üresek, szóval tulajdonképpen minden rendben van.

boyob 2012.05.10. 19:00:51

Egy Mercédes nagyságú beruházás és megvalósítás nem 1-2 év. :)
Azt biztosan nem Orbán szerezte Magyarországnak ahogy 1998-2002 között sem csináltak semmit csak beleültek a Bokros csomag utáni gazdasági fellendülésbe,amit sikerült szépen tönkrevágniuk. :)

A Mercédes gyárat ha jól emlékszem Gyurcsány gründolta össze,tudjátok az akire azt mondjátok,hogy gyurcsányahibás! :))

vontod75 2012.05.10. 19:08:59

Fél off:
Van üzenete ennek a történetnek is:
SZABADSÁG!!! teret nevezik át Horthy térre... csak gratulálni tudok.

Viktus 2012.05.10. 19:09:45

Mondjuk érdekes, hogy Szijjártó nyelve lecserélődött Orbán hátsójában Rogán Tóni nyelvére.

boyob 2012.05.10. 19:14:07

@vontod75: Akkor jól emlékeztem! :))
A Mercedes gyárért is Gyurcsányahibás! :)

Kaptabakta 2012.05.10. 19:19:21

@ff48bp: Én inkább azt mondanám, hogy ez emberek megtörtek és fásultak. Volt amikor utcára mentek, sok haszna akkor se lett..

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.05.10. 19:19:44

hitelt kéne felvenni!!!! kétpofára! hajrámatyar

qwertqwert · http://szexpina.com 2012.05.10. 19:22:22

a szélbal csürhe csak fröcsögő pofáva vonyít tovább,szerintetek honnan lesz pénz az mszmp-szdsz csőcselék által lopott pénzek visszafizetésére?a cigány csordák féktelen segílykézésére?a 35éves rendőrök nyugdíjára?tetszett volna nem elkúrni,most nem lenne a gnóm a zsebünben

livengood 2012.05.10. 19:25:08

@martinasz: A fülkeforradalmárok megérdemlik ezt a kormányt. Mi meg sajnos megérdemeljük a fülkeforradalmárainkat...

livengood 2012.05.10. 19:27:06

@ff48bp: Úgy ahogy mondod, minden rendben. Jössz a Békemenetbe?

livengood 2012.05.10. 19:31:16

@qwertqwert: Ha lesz egyszer, a szélbal csürhe sem fog teljesítményben elmaradni a széljobb utcai hősöktől.

Kaptabakta 2012.05.10. 19:31:39

@qwertqwert:
Jaja! Egyetértek! És ne feledkezzünk meg természetesen a rabló ezüsthajós Orbán kabinetről, a pénzfejő Bokros kabinetrről és a barti privatizálcióról hírös MDF kabinetről sem.
Egy jobbik kormány kéne még és akkor gyönyörű lenne a repertoár:S

kifordított nagyanyó 2012.05.10. 19:32:49

@Kravver: Anyád nyalt be a meleg szarig nekik,hülyegyerek!

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.05.10. 19:35:14

" ... Magyarország megtalálta a megoldást arra, miként lehet a deficitet megszorítások helyett más módon növelni."

Ez csak elgépelés volt, vagy L'Tolcsy tényleg növelni akarja a hiányt? :O

kifordított nagyanyó 2012.05.10. 19:36:11

@7esbusz: Ez sajnos nagyon igaz.Ha legalább élhetnénk egy kicsit mielőtt megdöglünk...

vontod75 2012.05.10. 19:37:59

@livengood: Nem lesz. Kis ország vagyunk nekünk egy csürhénk van azzal kell megoldani (by Hofi)

kifordított nagyanyó 2012.05.10. 19:41:54

Azért egy két droid ma is beesett...

qwertqwert · http://szexpina.com 2012.05.10. 19:43:05

@livengood: nem hiszem,a komcsi csőcselék 10%-a fiatal a többi 50+ és csak fiatal lányokat mernek lökdösni (lásd Élősködők Menete www.youtube.com/watch?v=3UP_SEbwdT8 )míg jobboldalon az arány fordított

kifordított nagyanyó 2012.05.10. 19:47:48

@elprotector33: Nem.Ez annak a jele,hogy a kormány igenis jól dolgozik.
Egyre kevesebb a poszt,ráadásul egy részük eléggé erőltetett.Tehát jól megy minden.:))))
Egyébként én is szeretem ezt az oldalt,de az okot amiért létrejött és amiért még ma is létezik,működik már kevésbé.
Na jóéjt!

niklex 2012.05.10. 20:03:26

Sajnos M.o.-ról tényleg megy a tőke (pénz). A bankok olyan mértékben csökkentették a hitelkínálatot, hogy a magyar cégek nem tudnak hitelhez jutni.
Ami pedig a hatalmas Merci beruházást illeti (nem sokkal több,mint bérmunka...), meg kell nézni az ipari statisztikát, a termelés semmivel nem nőtt egy év alatt, tehát, ha amit a Merci hozzáadott, az máshol lecsökkent.

A kormány gazdaságpolitikájával meg nem önmagában az a baj, hogy adókat emel, meg újakat kivet, hanem az, hogy választások előtt (i) ennek az ellenkezőjét ígérte (ii) nem beszélt manyup elvételről (iii) elhallgatta,hogy egyáltalán nincs gazd pol koncepciója
Az állandó változtatások borzasztóan rontják az ország beruházásvonzó képességét, és ehhez hozzájön a szövetségesekkel szembeni ellenséges hang hatása is.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.05.10. 20:13:54

@Vidéki: És ezt neked van pofád ideírni?
Amikor ez az ország egyetlen (mármint szerinted egyetlen) oligarchájának köszönhető.

sz4sz4 2012.05.10. 20:19:50

Honnan került elő ez a sok bértroll? Régen sokszor elolvasgattam a kommenteket, de az ilyen vidéki féle szarházik miatt már nem érdemes.

ursus artos 2012.05.10. 20:24:24

@martinasz: Néhány dolgot keversz itten, mert hogy nem megyót dobálták tojással, hanem Demszkyt!
Szal, az Orbánozáshoz, meg a narancsos droidok kioktatáshoz kicsit alaposabban kell felkészülni!

ursus artos 2012.05.10. 20:28:59

@ff48bp: " szóval tulajdonképpen minden rendben van. "
Alapjában véve a fejekben van rend...

igazságos 2012.05.10. 20:32:58

Mit sírtok, MATOLCSYNAK IGAZA VAN, van innét honnan elvenni még mindig, sőt most már többet!

Példa, eddig mindkét kinézett lakást nagyon gyorsan, egy-két héten belül azonnal elvitték. Nincsen itt szegénység már.

ezt találtam 2012.05.10. 20:35:48

vidéki a mercedes gyárra már nem reagál.. jellemző..

butus 2012.05.10. 20:37:49

@Vidéki: ..legalább tanuld meg leírni a MERCEDES szót. A gyár építését, és a szerződést nem az Orbán kormánnyal kötötték!

Vidéki 2012.05.10. 20:43:02

@Squid:

A te pihent propagandista agyadban munkamegosztás van:

Minden jót a a balliberális kormányoknak köszönhetünk, míg minden hibát a mostani kormány követ el.

Ezért írod:

„Azt a Merci gyárat még a kormányváltás előtt zsírozták le és mostanra lett kész!”

Viszont nem valósult meg Joáv Blum sukorói grandiózus kaszinóvárosa.

Ez fáj neked.

segitoember 2012.05.10. 21:02:45

@Vidéki:
És igen...
Egyetlen hozzászólásba sikerült beleraknia az összes érvelési hibát!
Ezért megérte fentmaradnom...

butus 2012.05.10. 21:15:57

Csányi Sándor 135 milliárdosv agyona is a magyar állami vagyonból származik. Én az összes ilyen összelopott vagyont vissza államosítanám.

ketroot 2012.05.10. 21:19:30

@ff48bp:

Így van. Én annyira a kormányt nem is hibáztatom, hiszen sorra nyerik az időközi választásokat. Kinézem azt, hogy ők rohadt elégedettek magukkal, mert rájuk szavaznak még mindig.

elprotector33 2012.05.10. 21:27:57

Végül is csak azt szerettem volna mondani,hogy nem is mondok semmit... A bértollnokok tönkreteszik ezt az oldalt.Amúgy meg felmerül bennem a gyanú,hogy Ők nagyon is valós "emberek" (aktív politikusok álnéven...). Kultúra + TÉNYEK (lencse baba) megvannak....NA ezek a hiteles dolgok fárasztanak még engem is....Ha azt írom erre :kiharapom a gigád és a szádba köpöm-primitív vagyok....inkább alszom én is....

elprotector33 2012.05.10. 21:38:31

Kedves Vidéki! Te még a roppant primitív vidéki fajtámnak is SOK vagy. Üvöltesz te még a pokol kapujába.Beleférsz a hét fő bűnbe....

elprotector33 2012.05.10. 21:49:21

A kevélység a büszkeség elfajulása.Az irigység a mások értékei láttán való elfajulás.A jóra való restség=vonakodás a szükséges áldozathozataltól.Sejtem,hogy gőzöd nincs mit írtam.Tudom ,hogy nem érted és nem is fogod megérteni.Nem is várom el.....:P

(त्वष्टृ) (törölt) 2012.05.10. 21:49:38

54-7+3=51?!!! Az 50! Összeadni, kivonni nem tud Matolcsy! Ez az ember már betegen ostoba!

pukancs 2012.05.10. 21:55:27

Had gratuláljak az adónkból eltartott rendőrségnek:

index.hu/belfold/2012/05/10/nem_nyomoznak_gyurcsany_eltunt_szakdolgozata_miatt/

Bűnügyi források azonban megerősítették, hogy az ügyben nem indul nyomozás. Ennek oka, hogy a szakdolgozat eltűnése kapcsán nem állapítható meg bűncselekmény gyanúja.

igazán jó magyaros

kela-bá 2012.05.10. 22:01:42

Adó,adó, még több adó . Ez a blog cime. Talán, ha egyszer a Nemzeti Bank tényleg a nemzeté lesz és nem független a nemzettől ,akkor lehet,hogy más lesz. Addig vigyázó szemünket Görögországra
és az új elnököt választó Franciaországra, meg az IMF főnök asszonyának "gyeplő lazitására" vessük . Lesznek itt még érdekességek a pénz világban. Addig is mindenkinek jó reménykedést !

Hunor Levente 2012.05.10. 22:16:58

@tede: Lennél rokkantnyugdíjas, mindjárt máshogy beszélnél.

kela-bá 2012.05.10. 22:17:25

@martinasz: " Jó estét " Igaza van Önnek ! Fúj ez az egész ! Fúj kapitalizmus ! Baloldali , jobboldali egyre megy. Ebben a helyzetben az a kérdés melyik helyezi inkább előtérbe a maga érdekei mellet az ország sorsát ? Addig amig ez kiderül, fő az egészség, nem igaz ?

Sohse volt ilyen jau 2012.05.10. 22:18:08

@Vidéki: Téged meg az vigasztaljon, hogy Kósa Lajos nem hiába szopta le minden reggel a helyi rabbi metélt faszát a TEVA debreceni gigantikus beruházása megvalósult. Zsidók szívják a legmagyarabb város lányainak-asszonyainak vérét. :)))))

Tiszaeszlár újratöltve!

Fishwalker 2012.05.10. 22:21:02

@Vidéki:
Annyira sötét vagy, hogy azt se tudom, hol kezdjem el a felvilágosítást. A dinoszauruszos okfejtésedre nem reagálnék túlzottan, azt mindenki úgy értelmezi ahogy akarja.
A növényevő dinoszauruszok némelyik faja óriásira nőtt.

"A túlzott deficit eljárással kapcsolatos szankciók problémája az idén vetődött fel váratlanul és Göncz Kinga és eszmetársai lelkes támogatását élvezte az EU csúcsán.
Az MSZP is tapsolt hozzá és erre bíztatta EU képviselőit és az általa korábban delegált Andor László biztost is, hogy keményen küzdjenek azért, hogy Magyarországot az EU súlyos szankcióval sújtsa."
Tehát már az is baj, hogy valaki, - miután itthon már kutya nem hallgat rájuk - külföldről próbálja rávenni az ország vezetését, hogy ne akarja még jobban eladósítani az országot. Hát gratulálok.

"Vagyis nem két évvel ezelőtt, amikor például Írországban 32 százalékos volt a deficit, vagy tavaly, amikor Portugália, Spanyolország, Lengyelország, az Egyesült Királyság és Lettország is nyolc-tíz százalékos hiánnyal zárt."

Ezen országok vezetői nem osztogattak kokikat, meg sallerokat.

"Nem, akkor nem rettegett senki a felboruló pénzügyi egyensúly miatt,
csak most lett hirtelen úrrá a szorongás az uniós döntnökökön."

De igen, a németek már akkor is mondták mindenkinek, sajnos az unióban nem megy minden úgy, mint a 2/3 kormányunknak, egyik napról a másikra.

"A váratlan akció gyors reakciót igényel, ha nem akarunk rosszabb helyzetbe kerülni."

Nincs itt semmiféle váratlan akció, már a költségvetési tervre is azt mondták akkor, hogy tarthatatlan. Lehet Matolcsi csak mostanra tudta elolvasni, és ezért neki váratlan. Esetleg most ért a számolás ellenőrzésének végére.

"Ha feltételezzük, hogy
az új kormány sem mindenható,
másrészt a túlzott deficit eljárás miatt jelentős EU támogatási pénzektől eshetnénk el,
akkor ésszerűen valamilyen megszorításra szükség van."
Hibás következtetés, abból indulsz ki, hogy a kiadási oldal nem módosítható. Pedig a Gyurcsány kormányt azért is szidjátok nagy hangon, mert eladósított minket. Na most ha a kiadási oldal nem csökkenthető, akkor vagy új adó kell, vagy hitel. Akkor hol is a gond Gy. F. politikájával?

"Ha az a helyes logika, hogy nem a társasági adót emeli meg a kormány, akkor túl sok választási lehetősége nem marad."
De rengeteg, kezdetben minden Fideszes politikus éljen meg 47e HUF/ hónap összegből. Aztán ne építsünk stadionokat, ne támogassuk az egyházat, stb...

"Az ország 2004 óta túlzott deficit eljárás alatt áll, de az EU megunta azt, hogy hogy csak emlékeztet, ezért most súlyos húsbavágó szankciókkal fenyeget, amit célszerű elkerülni."
Ebben igazad van, de ezt el lehet diplomáciai úton is egyengetni, csak hát ahhoz fel kéne hagyni a szabadságharccal, és elfogadni, hogy ha tetszik, ha nem, nyugati tőke(befektetők, cégek) nélkül senkik vagyunk.

ob.szerver 2012.05.10. 22:24:31

@butus:

"Csányi Sándor 135 milliárdosv agyona is a magyar állami vagyonból származik. Én az összes ilyen összelopott vagyont vissza államosítanám. "

Sanyi bá' az OTP ügyfélkörébe tartozó bajba jutott állami ill. magáncégeket vett meg, amelyeket azután az OTP-vel finanszíroztatott. Hosszú évek kellettek hozzá, mire a PSZÁF rászólt, hogy Sanyi, ezt azért mégse kéne.

Ez milyen?

Anyátok picsája! 2012.05.10. 22:25:50

Nem kell sírni dagadtak, van itt pénz szarásig. Rogyadoznak a polcok az áruházakban, nem lehet beférni a tömegtől sehová.
Az utcákon meg nem lehet megmaradni a szmogtól. A sok puffatag ott burjánzik egyedül a luxusverdában! Saját kégli, nem bérelt.
Lófasz van itt, nem szegénység. Mindenki milliomos, ne sírjatok.

elprotector33 2012.05.10. 22:30:43

@Anyátok picsája!: elmész te az anyád picsájába....:D

dr kíváncsivagyok 2012.05.10. 22:36:01

...és ezt a bandát választottátok meg 2/3 - os többséggel...gratulálok !
" Nagy arányú adócsökkentést" hazudtak a pofánkba a választások előtt...itt van bazmeg !

Anyátok picsája! 2012.05.10. 22:48:06

Tele vannak a drága éttermek, színházjegyet nem lehet kapni. A reptér dugig, romastratégiát tárgyalni is az Azori-szigetekre járnak a polgármesterek.
Hagyjad már, szegénység lófasz a seggetekbe.
Úgy fogy a negyedmillás lapostévé, mint strandon a sör.
A plázák meg úgy nőnek a földből, mint eső után a gomba. Mesemesemátka-szegénység.

elprotector33 2012.05.10. 23:17:37

Mondasz vmit,de te náci vagy....:DDDDDDDDDD

Vidéki 2012.05.10. 23:20:47

@Fishwalker:

Írod: „nyugati tőke(befektetők, cégek) nélkül senkik vagyunk.”

Meg kellene látnod a pozitív példákat is:

Gondolj Gyurcsány vagyonszerzésére, aki a rendszerváltás előtt csekély vagyonkával, de annál nagyobb kapcsolati tőkével rendelkezett.

Ez a „kapcsolati tőke” és jártassága a marxizmus leninizmus elméletében Gyurcsánynak meghozta a lehetőséget, hogy Marx-tól magáévá tehesse „Tőkét”.

Gyurcsány a Marx által részletesen leírt „eredeti tőkefelhalmozás” technikájával, azt némileg modernizálva jutott hirtelen több milliárdos vagyonhoz..

A sokmilliárdos nagytőkés elvtárs MSZP kongresszusok befejeztével lelkesen énekelte az éhes proletárok himnuszát is:

Föl-föl ti rabjai a Földnek,
Föl-föl te éhes proletár…

Semmik vagyunk,

S minden leszünk”

Tehát nem állja meg a helyét ez az állításod: „nyugati tőke(befektetők, cégek) nélkül senkik vagyunk.”

Gyurcsány sikerei alapjaiban cáfolják téveszméidet.

elprotector33 2012.05.11. 00:06:45

kedves vidéki. menj te abba a lincselni való ,fizetett,képmutató qrva anyádba. szólok ha a primitív fajtám beveszi a hugyos dumádat...

Anyátok picsája! 2012.05.11. 00:09:41

@elprotector33: náci? úgy érted Nándor? Vagy Ignác?
Menj te a nevembe! :)

Ironfist 2012.05.11. 00:37:36

@segitoember:
Röviden:
i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/207/234/you-must-be-new-here-willy-wonka.jpg

Kicsit bővebben:
Vidéki egy kóros fideszimádó, aki mindent megtesz, hogy elterelje a szót. Átlátszó hazugságai, és terelései vannak, ám ezekre mégis sokan ugranak, és ő pontosan ezért csinálja. Mellesleg nem egyszer felmerült már, hogy egy spambot, semmi több, és ez a kétely azóta sem lett eloszlatva, mert ő maga sem volt képes cáfolni. (Mondd meg nekem mennyi 2 meg három kérdésre a *sablon*Nem mondom meg neked, hogy *idézés*mennyi 2 meg három, ésatöbbi válaszokat volt képes produkálni).

Hiába azonban minden igyekezetem, hogy megszabadítsam a blogot ettől a patkányféregtől, ha ti, azaz becses kommentelők folyamatosan nem hagyjátők őt figyelmen kívül.
Csak emlékeztetőül egy másik kép:
www.planetcalypsoforum.com/gallery/files/3/2/8/please_do_not_feed_the_troll.jpg

Ironfist 2012.05.11. 00:44:37

@segitoember:
Mielőtt félreérted, ez nem csak neked szól, általános érvényű, csak téged láttalak meg most először, hogy Vidékire reagálsz. Kérlek ne tedd! És kérek mindenkit, hogy ignorálja ezt a... szavak nincsenek is rá, mit, amit Vidéki néven ismertek!

Virág et. 2012.05.11. 06:35:14

@-- dr kotász --: A tranzakciós adó az a bankadó átkeresztelve. A bakadó jelenleg kb 120 milliárdos teher a bankoknak. A tranzakciós adó bankokat terhelő (!) része becslések szerint 130 milliárd lesz úgy, hogy a régi bankadó fele, tehát 60 milliárd még megmarad jövőre. Tehát 190 milliárdra "csökkenti" a kormány a bankokat sújtó különadók mértékét.
Egyébként SENKI nem kért adóemelést az Adócsökkentés Kormányától. Sem az EU, sem az IMF. KIADÁSCSÖKKENTÉSSEL is lehet ám pénzt megfogni. Csak akkor nincs 200 milliárd Simicskának, milliárdok a Giró-Szász régi cégének és stadion Felcsúton meg Debrecenben. Meg nem kell teljesen felesleges TEK sem a többi presztizs-beruházás és szánalmas rongyrázás. Amikor Ferenc emelt adót, akkor az népnyúzás volt, amikor Viktor teszi, akkor az az egyetlen út. De Ferencbe legalább szorult annyi ész, hogy ne a gazdaság motorját, azaz a hitelezést fékezze, ha már adóztat. Ez a kormány a hülyéknek játszik, akik azt hiszik, hogy a bankok az valami különálló képződmények és hogy azt az adót valami potrohos nyugati nagytőkés zsebéből emeli ki Igazságos Viktor Király nagy ravaszan. Mondok egy sokkolót: azt a pénzt a te meg az én zsebemből emeli ki. Azt a pénzt a kkv-k érzik meg, akik nem tudnak az anyavállalatukon keresztül finanszírozáshoz jutni (ellentétben a multikkal) és akiknek nem ad a működéshez tőkét és hitelt a hazai bank (azaz olyan kamaton, ami kitermelhetetlen, tehát fel sem érdemes venni). Mivel a hazai munkavállalók többsége a kkv szektor alkalmazásában van, ezért ezt minden egyes ember meg fogja érezni.

A gazdasági növekedés (stagnálás már most is) pedig szalad a recesszió felé. Mint a hitelválság hajnalán Ferencéknél a -6%. Csak akkor egy év alatt ez vissza lett hozva pluszba. Most a határ a medence alja. Már két éve.

Fishwalker 2012.05.11. 08:23:11

@Vidéki: Légy szíves az alábbi kijelentésedet azon kívül, hogy probáljátok addig szajkozni, amig talán igaz lesz, papirokkal, hivatalos dokumentumokkal alátámasztani:
"Gyurcsány a Marx által részletesen leírt „eredeti tőkefelhalmozás” technikájával, azt némileg modernizálva jutott hirtelen több milliárdos vagyonhoz.."
Ugyanis a vagyon nyilatkozata szerint van egy 69 millió Ft-os hitele. Namármost ha milliárdokat tett el, akkor mi a szarért fizet hitelt? Tény, hogy van egy jól működő cége, amiből kap annyi jutalékot, hogy kényelmesen megél, és még politizálni is van ideje, de ilyen emberből még ül pár ember, szóval ha ez a probléma, akkor kezd el kiátkozni mindet. És ne gyere nekem, hogy O.V. -nak nincs ilyen cége, mert ugyan lehet hogy nincs, de azért arra ügyel, hogy a háza még véletlenül se kapja meg a végleges lakhatási engedélyt. Ja meg hát ügye mindig kap kölcsön, ha a családja megszorul. No meg ott van az Orbán bánya a szülei kezén, ha jól tudom.

És a senkik vagyunk kijelentést megértsd: Persze vagyunk valakik, egy porszem a gépezetben. De munkahely teremtéshez nagytőkések kellenek. Pénz nélkül nincs munkahely, és sajnos ez a pénz nem áll rendelkezésre. Bár talán még rendelkezésre is állna, csak nem stadionokat meg új egyetemeket kéne építeni.

Vidéki 2012.05.11. 09:15:01

@Fishwalker:

Mosdasd csak a szerecsent.

Gyurcsány arcátlanságára jellemző, ahogyan hozzájutott az öszödi kormányüdülőhöz:

„Próbáltál már eladó házat venni úgy, hogy az eladótól kértél kedvező kamatozású és kedvező futamidejű hitelt a ház megvételéhez?

Majd az így megvett házat borsos áron visszabérelteni az eladóval, hogy tudd miből fizetni a törlesztő részleteidet?

Vagyis az eladó pénzén gyakorlatilag ingyen hozzájutni az eladó házához?

Na ez pont olyan! És a üdülő "privatizációja” is olyasmi volt!”

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.11. 09:21:07

Istenem, de kár, hogy vidéki degenerált baromságait egy ideje már nem látom :)))))

... minduntalan viszket az ujjam a "szűrtek listája" gomb "látni akarom" opcióján, de a józan ész eddig még diadalmaskodott.

szerintem aki jót akar magának, az tegyen ugyanígy. ha mindenki szűrőlistára teszi ezt a csököttagyú barmot, akkor előbb-utóbb csak visszakotródik az odújába, ahonnan idefújta a szél :D

zrobasé 2012.05.11. 09:26:58

@Seduxen (már NEM dr.): nem tudom minek szűröd...tök jókat ir,érdekes,logikus,tényektől hemzsegő, objektiv, érthető, releváns, tanulságos...

najó, hazudik, mint mindig, de unortodoxiában, mint tudjuk az 51=50 :D

Vidéki 2012.05.11. 09:34:59

@Virág et.:

Írod: „De Ferencbe legalább szorult annyi ész, hogy ne a gazdaság motorját, azaz a hitelezést fékezze, ha már adóztat.”

Észjárása pontosan olyan, mint a tiéd.

Balliberális kormányaink kereslet élénkítéssel próbálkoztak. Ez segítette a soron következő választások megnyerését.

„ Úgy gondolták, némi "pénzfröccsel" beindul és jobban megy a motor.

Kétségtelen, a kereslet megugrása papírforma szerint egy időre megnöveli a nemzeti jövedelmet.

Ám ha a kereslet növekedését hitel finanszírozza, akkor ez egy halasztott ügylet lesz, hiszen később jön a "fröccs" böjtje.”

Ilyen hatása lehetett a lakosság és az önkormányzatok korábbi hatalmas mértékű svájci frank alapú hitelfelvételeinek és az állam adósság hatalmas arányú növelésének.

„Pártunk és kormányunk” a mértéktelenül bátran előrehozott fogyasztást, szimpátiával nézte, mert ez papírforma szerint növelte a GDP számszerű adatait és így egy ideig lehetett a „Pannon Puma” virgoncságára hivatkozva önmagukat fényezni.

Ez nem nevezhető „felelős kormányzásnak”.

De a magát nagyon okosnak képzelő Gyurcsány sem érzékeltette a veszélyt.

Hallgatott, mint dinnye a fűben!

Persze propagandistáknál (mint például te) nem kötelező a logikus gondolkodás.

Náluk ez inkább hiba, mint erény.

Noha most a folyó fizetési mérleg jelentős többlete vagy a költségvetés helyzete normál esetben nem adna okot aggodalomra, a múltban felhalmozott tetemes állami és magánadósság, azon belül is a külfölddel szembeni tartozás, mégis rendkívül sérülékennyé teszi Magyarországot a mostani környezetben.

Nem kell elfelejteni azoknak, akiknek rövid a memóriája, mint a nyúl farka:

Nem a mostani kormány halmozta hegyekbe az adósságot.

Csaba László akadémikus: Bizonytalanságok című cikke az FN 2011 márc. 31. számában már több, mint egy évvel ezelőtt ráirányította a figyelmet a külső körülmények drámai változásaira.
Csaba László akadémikus egyik fontos megállapítása:

A bizonytalanság egyik forrása a világgazdaság állapota.

Míg egy éve jogos bizakodással szemlélhettük a tőzsdei mutatók helyreállását, a termelés megélénkülését és a világkereskedelem talpra állását, jelenleg mindhárom téren veszélyek láthatók.”

Az Euro övezeten belül már több ország került súlyos pénzügyi helyzetbe.

Köztük van Írország is, amelyet sok magyar közgazdász Kelta Tigrisként mutatott be, miközben mi csak a Pannon Puma díszítő jelzőt nyerhettük el.

Ez a hatalmas bizonytalanság kiváltotta többek között a svájci frank elképesztő szárnyalását a dollárhoz és az euróhoz és ezzel párhuzamosan a forinthoz képest is.

A belső fogyasztást, a GDP növekedés egyik motorját, kikapcsolja a lakosság hatalmas eladósodottsága svájci frank alapú hitelben és az elképesztően szárnyaló svájci frank árfolyam miatt a lakosságnak a törlesztés növekvő gondjaival kell megküzdeni.

Ahelyett, hogy a pillanatnyi fogyasztását növelné, ami a GDP növekedést segítené, az elmúlt évek előre hozott fogyasztásával birkózik amit nehezít a svájci frank elképesztő szárnyalása.

Demján Sándor már a szocializmusban is bizonyította hozzáértését a gazdaság területén.

„Ha nem lép be a svájci frank erősödésének problémája, akkor valóban erősödhetett volna a lakosság fogyasztása, ami húzhatta volna a növekedést, ám a frank kiszívta a pénzt az országból, „mutatott rá Demján Sándor.

De számodra az esztelen hitelfelvételek gyakorlata pozitív tetté nemesül.

Secnir 2012.05.11. 09:40:50

index.hu/belfold/2012/05/11/orban_bejelentette_lazar_allamtitkar_lesz/

emiatt le kell mondania 'vásárhely polgármesteri posztjáról.
időközi polgármesterválasztás egy nagyvárosban.
de finom

APAAAAAA!! KEZDŐŐŐŐŐŐŐDÍÍÍÍÍÍÍK!

@Vidéki: -t meg hagyjátok már békén, most esett túl egy szívműtéten.
minden rendben zsóti?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.11. 09:43:55

@Seduxen (már NEM dr.): :D
Te meddig bírtad? Én a Madách gyalázásnál szálltam ki és ahogy olvasom a neki szóló válaszokat nem bántam meg :DD

@Secnir: Simán behúzza a Fidesz, az idióták országa vagyunk (plusz még mi pár hülye akik azokat eltartják a 25368 db különböző adóval)

kifordított nagyanyó 2012.05.11. 10:01:26

@Seduxen (már NEM dr.): Miért?Még neked is válaszolnak az emberek.Hát akkor neki miért ne?:))

sirsteve 2012.05.11. 10:05:00

@Stenonis: Gondolom úgy, hogy az állami szektor majd kizárólag állami mobil előfizetést fog használni.

Emmett Brown 2012.05.11. 10:09:57

@Vidéki: szép! most igazoltad a saját érveléseddel, hogy Feri nem kúrt el semmit, hanem egyszerűen a terve nem vált be, mert a világgazdasági helyzet kedvezőtlen fordulatot vett.

Sajnos ezzel elvesztetted minden jogosultságodat, hogy az "elmúlttízévelsőnyolcévére" mutogass vissza.

Ugyanis: vagy sem Feri sem pedig Viktor nem kúrta el, hanem egyszerűen pechjük volt, vagy pedig mindketten elkúrták. Gyorsan válassz álláspontot!

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.11. 10:11:56

@kifordított nagyanyó: kedves máncseszteri édes anyád hogy van? :DDD

@molaris: bocs, de szerintem vidéki elvtárs kb annyira vicces (és röhögnivaló), mint sajtreszelővel rejszolni... legalább is így képzelem ez utóbbi tevékenységet :DDD

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: nem is tudom már, többször szűrtem már a barmát, de mindig "elcsábultam". De most vagy 3-4 hete tartom magam :D

kifordított nagyanyó 2012.05.11. 10:16:27

@Seduxen (már NEM dr.): Nekem is a kedves édesanyád jutott eszembe a tegnapi belinkelt képed után.:))
Aztán gratuláltam neked,meg a másik köcsögnek a cselszkij ellenihez!:))

Amúgymeg faszkivan.Olasz bajnoki megvan,spanyol megvan,erre Mu meg bukja a bajnokságot.
A poolnak meglesz az európa liga szereplés?

tibusz0211 2012.05.11. 10:16:28

Khmmm..... "miként lehet a deficitet megszorítások helyett más módon növelni." - Matolcsy III."
A deficit - (minusz)
Azt azért csak nem lenne üdvös tovább növelni.... szerintem.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.11. 10:19:17

@kifordított nagyanyó: az MÁR meg van pupák! Tudod a Ligakupa. Igaz, hogy selejtezni kell majd (Istenem, milyen megalázó....), ezért kellett volna az FA kupa is :((((

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.11. 10:21:05

@kifordított nagyanyó: Most olvasom, tudod ám mit...(azért még erre is gyógyír volt a térdelő Murinyó és kész, az most mindenen segít)

kifordított nagyanyó 2012.05.11. 10:22:40

@Seduxen (már NEM dr.): Hol a faszomba van az a pár évvel ezelőtti félelmetes Liverpool?
Viszont a Kölyköt egyre jobban kedvelem.Mondjuk ő már a nagyokkal játszik.:))

kifordított nagyanyó 2012.05.11. 10:31:17

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: Mindjárt családias lesz a hangulat,ahogy elkezdem emlegetni a te édesanyádat is...:))
Írhattál volna bajnokságot nyerő MU-tis.:((
De tényleg.Volt hogy egy évben mindkétszer megvertek minket.Erősek voltak.Most meg...

Q-in-Law 2012.05.11. 10:31:29

@elprotector33: Eljön még az az idő, amikor az ilyen Vidéki-félék szobrot állítanak majd Kádárnak. Ebben az országban így mennek a dolgok...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.11. 10:32:21

@kifordított nagyanyó: hol bazze... az egyik fele kiöregedő-félben (vagy már ki is öregedett), SteveG, Carra, vagy Madridban (Xabi Alonso), vagy Barcelonában (Mascherano), vagy a Dinamoban (az ember, akinek a nevét nem mondjuk ki...)

Akik meg most vannak... Ehhh. A kiesést el lehet velük kerülni, de ennyi :((((

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: illetve a PL-t nyerő MU :DDDD

kifordított nagyanyó 2012.05.11. 10:34:59

@Seduxen (már NEM dr.): Tudodki:hát FERNANDO TORRRREEEEEESSSSSS!!!!!!!
Az új kedvencem!:))

kifordított nagyanyó 2012.05.11. 10:42:04

Ma sem lesz poszt?
Olyan jól megy minden?:))
Talán majd később.
Na viszlát!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.11. 10:52:02

@kifordított nagyanyó: Egyszer hopp, aztán kopp, mindenkinek lesz ez még másként is.
(Torresről meg csak annyit, hogy a véresszájú Atletis kollégáim annyi és olyan ronda sztorit meséltek már róla hogy ha a fele igaz hozzá képest Ibra patyolatszűzlány. Elismerik és mint sajátot bírják, de jobban tisztelnek egy ganajtúró bogarat mint azt a melírozott kreatúrát)

@Seduxen (már NEM dr.): Mascheranot nem tudjuk eléggé meghálálni, több mentését megkönnyeztem biz' Isten, rajongom :))))

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.11. 11:09:38

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: jó, az ő (már Masc) eligazolását még talán meg lehet bocsátani, Xabiét már kevésbé (és sajnos az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a pepe, meg ramos-féle tirpák-stílust kezdi felvenni...), de az igazi áruló az ember, akinek nem mondjuk ki a nevét... Legalább is az én szememben.

Igazából én a manager-posztra leszek kíváncsi: függetlenül attól, hogy IKON, de KingKenny szerintem már kevés a kispadra, kellene valami felkészült szaki (gondolj bele, hogy megszívnánk, ha ne adj' Isten egyszer műringyó érkezne a kispadra :DDDDDD)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.11. 11:14:49

@kifordított nagyanyó: @csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: @Seduxen (már NEM dr.): Engem inkább az b*sz fel, hogy a Digi mit ad vasárnap? Egy nananana Samir... meccset!
Bár, you don't buy history!
Torresről meg csak annyit: London is RED!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.11. 11:18:20

@Seduxen (már NEM dr.): Igen, Masch maradt ameddig bírta, nagy fazon, földig előtte. Xabi a kikérésével már phejj kategória, az az agyonfodrászolt ribanc pedig az abszolút köcsögparasztbunkókurva. Jó helyre ment, oda való, zsoldosnak egy megtollasodott ruszki vitrinjébe.
Műringyó miatt pedig ne aggódj, nem jön Liverpool közelébe sem :))) Valami jó kis fineszes edző kellene, aki tudja mit/kit akar és építkezne kezdene, fiatalok kellenének. És végre bátran hozzányúlni a hiányposztokhoz.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.11. 11:21:17

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Van vörös csapat Londonban? Khhhm, a Spurs színeit nem kevered TE véletlen? :DDDDDDDD

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.11. 11:23:35

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: Masc is elment a hupikékekhez! Pedig jó volt a Puliban. Xabi Alonso is jó volt, és jól tolja a Margitnál is. (Nekem szimpatikusabb is, mint a színész Mascerano. A PL egyik legkeményebb gyereke volt, most meg ha Köcsögbajor ránézett, már elkezdett Buscetsezni.) Egyébként nektek egy Tornyi Barna kellene! Azzal minden kupát megnyernétek. És bátran nyúlna a fiatalokhoz is. :-DDDDDDD

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.11. 11:26:03

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: Ugyan már! A csirkéknek reszeltek! (Remélem :-DDDD) Különben is, a csúnya szavakat ki kell csillagozni, légy szíves használd a normális helyesírás szabályai szerint: Sp*rs.

vomit 2012.05.11. 11:27:23

off, de priceless:
cvikli.tumblr.com/post/22833399533/uj-parlament-iszik-egy-korty-vizet-raadasul-meg
"önnek nincs lehetősége ott ülve bármilyen folyadékot fogyasztani"

Anyátok picsája! 2012.05.11. 11:30:36

@vomit: Jó, hogy nem beül szalonnázni a repedtsarkú parasztkurva a parlamentbe. Még jó, hogy figyelmeztette a tirpákot és nem baszta ki egyből.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.11. 11:30:49

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): @csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: "És bátran nyúlna a fiatalokhoz is" - hmm, ilyen megfontolásból Wengerrel is jól járnánk:DDDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.11. 11:31:10

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Masc egy félisten, nem bántani! Maradt amíg lehetett, a család az első és olyanokat bemutatott a két év alatt hogy néha a szemem káprázott.
Xabi pedig nem csak fetrengett a Bayern ellen (egyébként olyan lassú volt mint a nagyanyám, mit eszik ez bazzeg ott Madridban, tésztát?) , tizit is lőtt...egyetlenként a 4ből...:DDDDDDDDDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.11. 11:35:18

@Seduxen (már NEM dr.): Wenger? A következő 5-10 évben gondolod hogy semmit sem akar a Pool nyerni? És Prinz Poldi leigazolását körbeünnepelni, mert az legalább még járni tud mankó és gipsz nélkül? Szóval akkor tényleg inkább Tornyi Barna :)))))

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.11. 11:38:21

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: látom nem értettél meg :DDD

Hidd csak el: Wenger BÁTRAN NYÚLNA a fiatalokhoz (max nem csapat-összeállítási értelemben...)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.11. 11:42:20

@Seduxen (már NEM dr.): :-DDDD
@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: Megbeszéltük. Vihetitek a Barna bácsit!
Nekünk jó Wenger. Poldinál meg majd meglátjuk. Lehet, hogy lő majd a Pulinak egy triplát, mint a Babpista gyerek. (Aki szerintem rossz igazolás volt, de az a meccs máig a szemem előtt van.)
Emlékszel?
www.youtube.com/watch?v=E2gOMp-ciSI

Frizuravarjú 2012.05.11. 11:42:34

Nem tudom mit károgtok? Ezek már régen a sportfogadó irodákból élnek. Főleg mióta legális a bunda, az élcsapatokon ott virít a főszponzor Bwin és a többiek. Ugye, a szponzor annyi prémiumot ad a megfelelő eredmény bekövetkeztekor, amennyi neki jólesik. :)
Rég nem a tiszta sportról szól ez a játék...

Secnir 2012.05.11. 11:42:35

@vomit:
örüljön neki a csaj, hogy nem dobatta le a karzatról. :D

"kérem, hogy tartsa be az országgyűlési törvényből önre eső dolgokat. (szakértő hölgy nevet.)"
-csak az a gond, hogy a nyilvános hallgatóságról szóló részben annyi van benne, hogy bemehetnek. nincs arról szó, hogy ásványvízivászat bűncselekménye esetén mi a teendő.

"Nagyon szépen megkérem ne is kritizálja, még mosollyal sem mindazt, amit mondok, mert akkor kénytelen leszek az országgyűlési törvénynek megfelelően önt onnan a páholyból eltávolítani…"
-nabazmeg, még kritizálni sem lehet? nincs diktatúra, dehogy...

"20. A nyilvános ülés
55. § (1) A nyilvános ülésen e törvényben meghatározottak szerint hallgatóság vehet részt.
(2) A nyilvános ülésen a hallgatóság – ideértve a médiatartalom-szolgáltatók képviselõit is – csak a házelnök által kijelölt helyen foglalhat helyet, és a véleménynyilvánítás bármely formájától tartózkodni köteles.
(3) Az ülés rendjének megzavarása esetén az ülést vezetõ elnök a hallgatóságot vagy annak egy részét az ülésrõl kiutasíthatja"

ebben egy szó sincs a mosolyról és az ásványvízről.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.11. 11:47:52

@Seduxen (már NEM dr.): Jaaaaa...kezdem érteni Cesc egy-két furcsa nyilatkozatát és hogy miért lelkendezett hogy a Barcánál minden másként van mint eddig természetesnek gondolta :DDDD

@Frizuravarjú: Gondolod hogy Öcsi bácsiék korában már rég nem erről szólt?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.11. 11:50:28

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Prinz Poldi úgy otthagyta a miatta IS kieső Kölnt mint eb a szaharát. Gerinctelen egy geccó, de erről híres.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.11. 11:51:03

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: Hát, igen a Barcánál mindig Xavi és Pique-Ibra páros jut eszembe. Ezt kapta a törpéknél, és ezért van ott minden másként, mint az Arsenalban.
Egyébként meg nehéz lehetett a Barcának a Cselszkij ellen, mert ők foggal-körömmel védekeztek:
forintoslabda.blog.nepsport.hu/archives/2012/05/10/Foggal-korommel_vedekeznek/

Frizuravarjú 2012.05.11. 11:52:42

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: Gondolom. Akkor még elenyésző volt a sportfogadás jelentősége. Manapság viszont euromilliárdok cserélnek gazdát egy hétvégén.

Fishwalker 2012.05.11. 11:53:15

@Vidéki:
Légy szíves legközelebb kevésbé tördelt, és összefüggőbb szöveget szedj össze.

„Balliberális kormányaink kereslet élénkítéssel próbálkoztak. Ez segítette a soron következő választások megnyerését.”

A Fidesz kormány a hatalomra kerülésekor szintén a pénzfröcs programmal próbálkozott, medig mint irod elötük valaki már probálkozott vele, ha akkor nem müködött, most miért gondolták, hogy müködni fog? ( Lásd.: egykulcsos adó)

„Ilyen hatása lehetett a lakosság és az önkormányzatok korábbi hatalmas mértékű svájci frank alapú hitelfelvételeinek és az állam adósság hatalmas arányú növelésének.”

A hitelek engedésében hibáztak, bár felhívnám figyelmed, hogy a Fidesz sem orvákolt, hogy ugyan már ne vegyen fel senki hitelt, mert az rossz. Utólag persze könnyű okosnak lenni, és a másikra kenni a közösen alkotott szart.

„Persze propagandistáknál (mint például te) nem kötelező a logikus gondolkodás.
Náluk ez inkább hiba, mint erény.”

És te gondolkodsz néha?

„Nem kell elfelejteni azoknak, akiknek rövid a memóriája, mint a nyúl farka:
Nem a mostani kormány halmozta hegyekbe az adósságot.”

De nekik is köszönhetjük, nem tudom rémlik-e, ha már az emlékezésről írsz, hogy 2002-ben, majd 2006-ban is a választásokkor a Fidesz részéről jött az igéretháború, 13.-havi nyugdíj, meg járullék, aztán 14.-havi, adócsökkentés, közalkalmazotti fizetésemelés, stb...
A MSZP és a vezetés ott baszta el, hogy ezeket az ígéreteket aztán megpróbálták megvalósítani. Ami be is jött, 2006-ban újra megnyerték. A másik hiba ott volt, hogy Gyurcsány elmondta az Öszödi beszédet, és itt jön megint a szűklátókörűség, nem azt nézitek, hogy baszki ennek az embernek már szúrta a szemét az a sok hazugság, amit elmondtak. És hogy nem mehet úgy tovább mint addig. Hanem csak arra az egy mondatra fókuszáltok, hogy hazudtak. Igen, igazad van, Gyurcsány hazug ember elfogadom, de nem különb mint a többi politikus, ill. egyvalamiben mégis különbözik, egyszer az életében legalább biztosan őszinte volt. Ezt sajnos a Fideszes politikusokról nem tudom elmondani.

„A belső fogyasztást, a GDP növekedés egyik motorját, kikapcsolja a lakosság hatalmas eladósodottsága svájci frank alapú hitelben és az elképesztően szárnyaló svájci frank árfolyam miatt a lakosságnak a törlesztés növekvő gondjaival kell megküzdeni.
Ahelyett, hogy a pillanatnyi fogyasztását növelné, ami a GDP növekedést segítené, az elmúlt évek előre hozott fogyasztásával birkózik amit nehezít a svájci frank elképesztő szárnyalása.”

Ez így helyes, de akkor a kormánynak nem kéne mindent elkövetnie, hogy a forint árfolyama megerősödjön? Ha igen, akkor talán egy átlátható vezetésre, végiggondolt költségvetésre, kiszámítható gazdaságpolitikára van szükség. Arra, hogy az emberek munkát kapjanak, hogy a hiteleket tudják törleszteni. Ehhez az előbb leírtak kellenek. Aztán meg, hogy a bankok nyújtsanak olyan hiteleket, amik kedvezőbbek, és ki lehet velük váltani az előnytelen frank alapú hiteleket. Nem a gazdagoknak kell lehetőséget biztosítani, ők megoldják máshogy is. Főleg, ha az árfolyam nem száll el a csillagos egekbe néhány kormánypolitikus megnyilatkozása miatt. Felhívnám figyelmedet, Széchenyi István: Hitel c. művére. Ez a közkedvelt alak, már akkor elmondta, hogy a gazdaságépítés az államnak önerőből nem megy. Hitelnyújtókra van szükség. Ezek a bankok. Tehát nem ellenségek, nem kell úgy kezelni öket. Persze szabályozni kell a dolgokat, és nem odaadni nekik mindent, de ez már más tészta.

Frizuravarjú 2012.05.11. 11:54:17

Akkoriban inkább a politika és sportdiplomácia szólt bele az eredmények befolyásolásába. De beleszóltak, abban igazad van.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.11. 11:54:58

@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: 29 meccs: 18 gól, 7 gólpassz. Nem hinném, hogy miatta esett volna ki. Egyébként meg lehet, hogy inkább egy PL 3. BL induló csapatot választ, nem a Bundás II-t. Ja, és a Bayernben meg nem játszatták, mert ott van az isteni Gomez.
Nem hinném, hogy Gerinctelen Geccó. Csak focizni akar. (A köln ultrái meg felgyújtják a stadiont, mert kiestek. Milyen már.. :-DDDD)

Fishwalker 2012.05.11. 11:56:47

*medig = pedig
*orvákolt= orbákolt (kiabált)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.11. 11:58:49

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Pique nem számít, ő köcsög, bármikor kiadom erről a papírt (ahogy arról is hogy a legostobább emberek és legszarabb védők egyike), Xavit nem szidni mert felíratlak a lazarjanos.hu és a szeretlekviktor.com illetve a kapcsolat.hu hírlevére, plusz dedikált fotót kéretek a címedre a NGM-ból Gyurinktól...

@Frizuravarjú: Az olasz foci múltját (jelenjét és jövőjét) nézve nem gondolhatod komolyan hogy valaha is "elenyésző" volt a sportfogadási csalás. Kurva nagy üzlet volt ez a legelső pillanattól kezdve, mindegy mi a sportág.

Ironfist 2012.05.11. 12:25:21

@Fishwalker:
Na jó, akkor most neked is utoljára:

KÉRVE KÉRLEK, ESDEKLEK, TÉRDENÁLLVA!!! NE! Ismétlem NE REAGÁLJ Vidékire! KÖNYÖRGÖM, NE TEDD MÁR! Nem veszed észre, hogy erre gerjed? Csak és kizárólag ez élteti, a mondandód tartalmát meg figyelmen kívül hagyja!

Fishwalker 2012.05.11. 12:30:23

Ironfist, igazából nem neki írom, hanem annak többi embernek, aki még elhinné, hogy úgy van. A neve csupán egy hivatkozás, hogy mire írom.

Ironfist 2012.05.11. 12:42:12

@Fishwalker:

Akinek 80-nál több az IQja, az nem hiszi el Vidéki írását. Aki meg igen, az menthetetlen, a legjobb kezelés az ilyenek számára az eutanázia volna.

Vidéki 2012.05.11. 12:45:42

@Emmett Brown:

Írod nekem: „Sajnos ezzel elvesztetted minden jogosultságodat, hogy az "elmúlttízévelsőnyolcévére" mutogass vissza.”

Te sokszor énekelhetted Pártkongresszusokon az Internacionálét, az éhes proletárok himnuszát és leragadtál a „múltat végképp eltörölni” szövegrésznél.

Ha nem vetted volna észre, a jelen a múltban gyökerezik és átmenetet képez a jövő felé.

ketroot 2012.05.11. 12:52:33

index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/11/orban_a_tranzakcios_ado_elonyos_lesz_az_embereknek/

"A miniszterelnök szerint a javasolt pénzügyi tranzakciós adó rendszere az embereknek előnyös, a spekulánsoknak pedig hátrányos lesz."

Pofátlan egy szaralak ez, nem kétséges.

Vidéki 2012.05.11. 12:52:52

@Fishwalker:

Írod: " Lásd.: egykulcsos adó."

Az egykulcsos adó bevezetése miatt zokogsz, mintha az a Sátán eszköze lenne.

Az egykulcsos adó gondolata a híres, neoliberális közgazdásztól, a Nobel díjas Milton Friedmantól származik, még 1960-ból.
Újkapitalista országok, élükön Észtországgal Jeffrey Sachs hatására az egykulcsos adót egymás után bevezették.
Nem lehet azt mondani, hogy ez náluk gazdasági katasztrófát okozott volna.

Az egykulcsos adórendszer mérsékelheti az adóelkerülést, többletmunkára ösztönözhet, és javíthat azon a korábbi évekre jellemző aránytalanságon, hogy a személyi jövedelemadó kétharmadát az adófizetők mindössze 15 százaléka fizette be. Ráadásul a kormány fokozatosan, három év alatt kívánt eljutni a céljához. (Gaál Csaba VG)

A csehek, a szlovákok és az észtek bruttó hazai terméke egy főre számítva tavaly már 25, 15, illetve másfél százalékkal magasabb volt, mint a hasonló magyar mutató. A kilencvenes évek elején fordítva állt a helyzet: a fejenkénti GDP 1993-ban az éppen önállósodott Csehország és Szlovákia esetében 12, illetve 18 százalékkal még elmaradt a magyarországitól,

Észtország hátránya pedig nem kevesebb mint 31 százalékos volt.

A különös az egészben, hogy Észtországban, amelyik lehagyott bennünket, ebben a hosszú időszakban, a mostani nagyokos ellenzék szerint állítólag kártékony egykulcsos adórendszer működött, míg nálunk az állítólag rendkívül igazságos és a gazdasági növekedésre állítólag élénkítőleg ható progresszív adórendszer virágzott.

Ironfist 2012.05.11. 12:57:02

@ketroot:

""A miniszterelnök szerint a javasolt pénzügyi tranzakciós adó rendszere az embereknek előnyös, a spekulánsoknak pedig hátrányos lesz.""

Tényleg Viktor? Előnyös lesz nekünk? Miért, fizeted helyettünk?

Secnir 2012.05.11. 13:01:42

@Vidéki:
na, mi van zsóti, jobban vagy? vége a csendespihenőnek?

nemecsek ernő áruló 2012.05.11. 13:08:01

@Vidéki: Nem az egykulcsos léte a lényeg, hanem hogy azzal párhuzamosan nem csökkentették a nyugdíjakat például, így máshogyan, de vissza kell venni azt a pénzt. Csak most a gazdagok helyett a szegényok felé tolódott át a teherviselés az adójóváírás eltűnésével, és az ÁFA emelkedésével.

Fishwalker 2012.05.11. 13:08:06

"Az egykulcsos adórendszer mérsékelheti az adóelkerülést, többletmunkára ösztönözhet, és javíthat azon a korábbi évekre jellemző aránytalanságon, hogy a személyi jövedelemadó kétharmadát az adófizetők mindössze 15 százaléka fizette be."
Csak épen az adóbevételek nem növekedtek, ellenben 500 milliárd mínuszt teremtettek. Már csak azért sem, mert aki eddig is csalt, az ezután is fog. Maximum kisebb összegre mondhatja, hogy elcsalta, nabumm. És félreértesz, nekem semmi bajom az egykulcsos adóval, csak rosszkor vezették be, és a kiadási oldalon nem csináltak semmit. Azzal az elképzeléssel sincs gond, hogy a fogyasztás után fizessünk adót, mert azt nehezebb kikerülni, csak épen a fogyasztási cikkeket terhelő adok mellé nem jött szja csökkentés. Nincs olyan intézkedés, ami stabilan segítené a szegényeket, hogy meglegyen a mindennapi betevő. Nincs olyan intézkedés ami ellen súlyozna a cégekre, vállalkozásokra kerülő plusz terheket. Mert ha már a becsületes adófizetőket véded, akkor talán a becsületes cégeket is kéne. És ideje lenne észrevenned, hogy a jelenlegi kormány vizet prédikál, és bort iszik. De sajnos Ironfist-nek igaza van, olyan sötét vagy, hogy esélytelen, hogy valami fény bejusson.

Ironfist 2012.05.11. 13:13:47

@nemecsek ernő áruló:
Neked is könyörögjek, hogy ne reagálj vidékinek? Nem fogok, elegem van. Ha etetitek a trollt, hát etessétek, leszarom innentől kezdve.

@Fishwalker:
Nem sötét, megfizetett/spambot/fideszdroid. Bár ez utóbbi szinonimája a hazug sötétségnek.

Emmett Brown 2012.05.11. 13:24:59

@Vidéki: leírom újra: az írásodból az következik, hogy Ferinek volt egy terve, csak a világgazdaság bukdácsolása miatt zátonyra futott. Innentől kezdve nem lehet mutogatni az elmúltnyolcévre, és nem azért mert nem létezett.
Tehát Viktor és Feri teljesítményét csak ugyanúgy lehet értékelni: vagy dilettánsok mindketten, vagy a nemzetközi helyzet fokozódása keresztülhúzta a számítasikat, és ezért pechesek.

Tudom, hogy a kellemetlen dolgokra nem szeretsz reagálni, mert megbolygatná a világképedet, de látod én nem vagyok ilyen: töredelmesen bevallom, hogy nem ismerem az Internacionálét, mert nem vettem részt egy pártkongresszuson sem, sőt eddig nem is voltam vele tisztában, hogy ezt éneklik.
Köszönöm, hogy legalább annyiban segítettél, hogy bepillanthassak egy pártkongresszus kulisszái mögé.
Te biztos ismered arrafelé a dörgést, amit alátámaszt az Internacionálé ismerete, bár az kicsit zavaró, hogy nem vagy híve a "múltat végképp eltörölni" ideológiának, hiszen még ennyi év távlatából is felbuzog benned a nosztalgia, hiszen a pártkongresszust konzekvensen nagy kezdőbetűvel írtad.

Vidéki 2012.05.11. 13:25:08

@Fishwalker:

1. Írod: „De sajnos Ironfist-nek igaza van, olyan sötét vagy, hogy esélytelen, hogy valami fény bejusson.”
Úgy képzeled, hogy ez egy „haladó értelmiségihez” illő „észérv” volt?

2. Írod: „Azzal az elképzeléssel sincs gond, hogy a fogyasztás után fizessünk adót, mert azt nehezebb kikerülni, csak épen a fogyasztási cikkeket terhelő adok mellé nem jött szja csökkentés.”

Te, mint „haladó értelmiségi” a mostani kormánytól azt várod el, hogy mindenható legyen,

„Különben dühbe jövünk”!

Fárasszad már egy kicsit rózsadombi agytekervényeidet azzal, hogy megpróbáljad elolvasni Vámosi Nagy Szabolcs neves közgazdász, adószakértő véleményét és próbáljad meg felfogni, ha nehéz is neked, mi a mondanivalójának a lényege.

Vámosi Nagy Szabolcs adószakértő a Világgazdaság szaklapban így nyilatkozott:

„Vélhetően a nyártól életbe lépő telefonadóra az idei hiánycél biztosításához van szükség - vélekedett Vámosi-Nagy Szabolcs.

Az adószakértő úgy látja, az helyes logika, hogy például nem a társasági adót emeli meg, hanem szektorális adókkal próbálja ugyanazt a bevételt biztosítani a kormány.”

Vidéki 2012.05.11. 13:39:45

@Emmett Brown:

1. Elárulom neked, hogy sohasem voltam Párttag, de még KISZ tag sem.

Az internacionálét viszont sokszor lehetett hallani. A dallama szép, a szövege érdekes.

Nem véletlen, hogy megragadt bennem.

2. Írod továbbá a csúsztatás, a mindent leegyszerűsítő egybemosás szándékával:

"Tehát Viktor és Feri teljesítményét csak ugyanúgy lehet értékelni: vagy dilettánsok mindketten, vagy a nemzetközi helyzet fokozódása keresztülhúzta a számítasikat, és ezért pechesek."

Itt lent a Földön azt tapasztalom, hogy ritkán van mód arra, hogy a tökéletesen jó megoldást választhassuk, többnyire a jobb, vagy rosszabb opciók közül választhatunk.

Itt a Földön nem válogathatjuk meg politikusainkat a mennyországi angyalok kórusának legjobbjaiból.

Lehet, hogy nincsen tökéletesen jó politikus, de mint a sportban is tapasztaljuk, vannak jobb, vagy rosszabb teljesítményre képes atléták.

A magasugrásban is tapasztaljuk, hogy vannak atléták, akik képesek átugrani a két méter magasra helyezett lécet, míg mások csak átsétálni képesek alatta.

A versenyekre is azokat az atlétákat érdemes benevezni, akik esélyesek, tehát akik képesek jobb teljesítményt nyújtani.

A nagy világmagyarázók, mint te is, az általuk kritizált politikusoktól a tökéletességet, vagy a még többet kérik számon.

Az általuk nem kedvelt kormánynak még azt is szemére hányják, hogy nem mindenható.

Ironfist 2012.05.11. 13:45:11

@Emmett Brown:
"@Vidéki: leírom újra:"

Én viszont nem írom le újra.

Virág et. 2012.05.11. 13:45:25

@Vidéki: Nem olvasom el már egy ideje a dagályos hülyeségeidet, ezért csak ennyit válaszolok: ehhez a bagázshoz képest a Medgyessy-Gyurcsány-Veres trió Nobel díjas közgaszdász-agytröszt. És ez nem Ferencéknek dicséret, hanem Gyuriéknak kritika.

És valahol óriási szégyen is.

Emmett Brown 2012.05.11. 14:12:07

@Vidéki: és ismét nagy "P" a párt.

"itt lent a Földön" hol máshol szereztél még tapasztalatokat?

nem kérem számon a tökéletességet (az ugyanis nem létezik), viszont azt igenis elvárom, hogy azonos kategóriát (jelen esetben felelős miniszerelnökök) ugyanúgy ítéljük meg.

Idézed Vámosi Nagy Szabolcsot, aki szerint az adó a hiánycél tartására kell. Ebből arra a következtetésre lehet jutni, hogy a hiánycél valamiért nem stimmel. Ez eddig rendben is van, ha teljesíteni kell, akkor teljesíteni kell. Már csak az érdekes, hogy miért nem teljesült eddig?

ha rosszul lettek a célok megállapítva, akkor sem a kormány omnipotenciáját kérem számon (mert olyanja nincs neki), hanem egy egyszerű magyarázatot: nekem az megteszi, hogy a nemzetközi helyzet rossz, és ennek a levét isszuk meg.

cserébe elvárom, hogy az előző kormányt is így ítéld meg: akkor is sikerült elszállni, ott is a nemzetközi válság volt az utolsó szög a koporsóban. innentől kezdve a két "teljesíményt" is illene egy kategóriába tenni, akartunk valamit, úgy nézett ki, hogy működni fog, sajnos a külső tényezők negatívak voltak.
Ezért vetettem össze Ferit és Viktort, mindketten akartak valamit, nem jött össze. Mindketten pont ugyanannyira hibásak. Vagy pont ugyanannyira nem, ha a külső tényezőket felmentő körülménynek tekintjük. Ez nem csúsztatás, a csúsztatás az, amikor két eset azonos "enyhítő körülményekkel" rendelkezik, de csak az egyiknél vagy hajlandó azokat figyelembe venni.

Tetszik, ahogy a nagy világmagyarázók közé sorolsz, amikor te az általad olyannyira kedvelt kormányt tökéletesnek látod, és bizonygatod minden egyes megkérdőjelezhető döntését (mondj akár csak egyet is, amivel nem értettél egyet!), cserébe az általad nem kedvelt ciklusokról csak és kizárólag negatív véleménnyel vagy (említs egy pozitív Gyurcsány/Bajnai intézkedést). Én nem kérek számon tökéletességet, én mindössze hozzáértést és becsületességet várnék el. Neked erre nincs szükséged, legyen narancsszínű a kabinet, oszt jónapot

Tessék, jó példával járok előtted: nekem tetszik, hogy a korkedvezményes nyugdíjakkal/rokkantnyugdíjasokkal végre megpróbált kezdeni valamit (jelenlegi kormány)
az előző ciklusból például nem tetszett az ÁFA ide-oda rángatása. Ez csak egy-egy példa volt, amiből elég világosan kitűnik, hogy nem vagyok totálisan elfogult, viszont szeretnék meggyőződni arról, hogy te sem vagy az, tehát várok legalább egy jó intézkedést az előző bandától, és egy rosszat a mostanitól.

Fishwalker 2012.05.11. 14:29:44

Vidéki, senki nem várja el, hogy tökéletesek legyenek. Bár ha így gondolod, akkor nem tudom mik a szemrehányások GY.F.-re. Nade azért mégsem kéne megcsinálni azt, amire mindenki azt mondja, hogy baromság. Nem kéne lehazaárulózni, komunistázni, zsidóbérencezni, és még sorolhatnám a jelzőket, amikkel azokat illetik, akik kritikát mernek megfogalmazni. Nem kéne kirugni azt az embert, aki azt mondja, hogy: lehet ezt nem kéne ezért meg ezért. Esetleg tényleg meghallgatni a másik oldalt. Odállni: Ezt szeretnénk, szerintetek hogyan lehetne megcsinálni. Ezeket a "hozzájárulás adókat", egyrészt nem kellene beszedni, ha kicsit EU meg IMF barátabbak lennénk. Ha nem kiabálták volna ciklus elején, hogy szakadékban az ország. És nem kéne beszedni, ha leültek volna az érintett cégekkel megbeszélni, hogy kell ez a pénz, találjatok ki valamit.
De ezeket nem tették meg, és ezen apró gesztusokhoz nem kell tökéletesnek lenni, nem kell tökéletes törvényeket hozni, ehhez csak meg kéne hallgatni a másikat. Mert sok esetben nem az elképzeléssel van a gond, hanem a kapkodással, és a kivitelezéssel.

Vidéki 2012.05.11. 14:42:08

@Emmett Brown:

Írod: " tehát várok legalább egy jó intézkedést az előző bandától, és egy rosszat a mostanitól."

Miért rosszat a mostanitól és miért egy jó intézkedést az előző bandától?

Fényezni akarod az előzőt és ócsárolni a mostanit?

A szoclib kormányzás éveiben 2007-ben és 2008-ban mindössze 0,8-0,8%-al növekedett a GDP, utolsó teljes évében 2009-ben pedig 6,7%-al csökkent.

Valójában: „Mindenki mellétrafált: várakozáson felül emelkedett a GDP”
„Az egész évet tekintve a kormány és az MNB várakozásai sem jöttek be, a GDP 2011-ben 1,7 százalékkal bővült.” (Privátbankár)

Különösen mellétrafált az úgynevezett "szakértőire" hivatkozó Népszava, amelyik a recesszió és a végpusztulás rémképét sugallta rettegtetve a hívőket és hiszékenyeket.

Ez a növekedési ráta, 2007 óta a legjobb, A 2010-es év számai is kedvezőbbek a 2007-2008-2009-es éveknél.

Ez azért nem semmi és nem ugyanannyi.

Ironfist 2012.05.11. 14:52:23

Hmm, ti tényleg nem értitek. Mindegy, tényleg nem foglalkozom már veletek sem akkor.

Emmett Brown 2012.05.11. 14:56:52

@Vidéki: fényezni, ócsárolni? fölösleges: az előzőt nem lehet fényezni, a mostanit pedig fölösleges ócsárolni.

Kíváncsi voltam, hogy képes vagy-e akár csak egy pillanatra félretenni imádatod és gyűlöleted bénító homályát.

Nos nem. Remélem azért nem vagy teljesen menthetetlen, minden emberért kár, aki ennyire képes a fekete-fehér polaritásra építeni.

Vidéki 2012.05.11. 15:04:12

@Fishwalker:

1. Írod: "Nade azért mégsem kéne megcsinálni azt, amire mindenki azt mondja, hogy baromság."

Nem "mindenki" mondja, hogy baromság, hanem csak azok a kibicek, akik felelősség nélkül mondathatnak akármit, mert ajánlásaik kicsúsznak a valóság kontrollja alól.

Vedd figyelembe, hogy amíg kibicelnek csak, mindenkinél okosabbnak képzelik magukat.

Amikor a felelősség terhe alatt kell tevékenykedniük, amikor a teljesítményük a tények nyelvére fordítódik, az ő bölcs vezetésük alatt országunk nem változik tejjel-mézzel folyó Kánaánná.

Bod Péter Ákos és Chikán Attila már voltak miniszteri pozícióban, de akkor is
orcánk verítékével ettük a mi kenyerünket.

A kibic urak túlokos tanácsai, vélekedései emlékeztetnek Naszreddin Hodzsa meséjére.

Az apa és fia szamarukkal a vásárba mentek.

A tömeg kifogásolta, amikor az apa és nem a fia ült a szamáron. Sajnálták a fiút.

Azt is kifogásolta, amikor a fiú és nem az apa szamaragolt. Sajnálták az apát.

Szegény szamarat is sajnálták, amikor mindketten felültek rá.

Kiröhögték az apát és a fiút amikor a szamár mellett bandukoltak és nem ültek rá.

Nem tudtak mást tenni, hátukra vették a szamarat, de ez sem tetszett a tömegnek. Ekkor is kinevették őket, hogy mekkora hülyék.

Naszreddin Hodzsa meséje az apáról, fiáról és a szamárról rávilágít arra, hogy vannak olyan helyzetvariációk, amelyek bármelyikét emberek csoportjai képesek kifogásolni és nem biztos, hogy a kifogásolóknak mindig igazuk van.

2. Írod: "Nem kéne lehazaárulózni, komunistázni, zsidóbérencezni, és még sorolhatnám a jelzőket, amikkel azokat illetik, akik kritikát mernek megfogalmazni."

A Fidesz-KDNP részéről ilyen alantas szövegek nem hangzanak el.

Persze a racionális kritikát nem kell összetéveszteni a mocskolódó rágalmazással.

Azokat pedig akik pedig az EU parlamenti képviselői és biztosi helyeiket arra használják fel, hogy Magyarország érdekei ellenében tevékenykedjenek, igyekezve elérni azt, hogy Magyarországot súlyos szankciókkal sújtsák, nem kell szemlesütve, ájtatosan jóakaróinknak nevezni.

Fishwalker 2012.05.11. 15:09:47

Ez a növekedési ráta, 2007 óta a legjobb, A 2010-es év számai is kedvezőbbek a 2007-2008-2009-es éveknél.
Csak eltűnt 2000 milliárd, amúgy tényleg frankó.
Negyedéves alapon stagnált, éves alapon 2,5 százalékról másfél százalékra lassult a magyar gazdaság növekedési üteme. Matolcsy György gazdasági miniszter korábbi terve, hogy az idén és jövőre 3 százalék körüli ütemben bővülhet a gazdaság, elérhetetlennek tűnik.
Szóval a 3%-os tervből lett 1,5 % ez is frankó.
A Bajnai kormány átadott gazdaság 2,5% -os bővülést eredményezett, tehát a 1,5% tényleg királyság.

A CHF 2010. májusában még 200 Ft alatt volt, most 240 Ft (mert erősödött a forint, egyébként 250 volt) ez is király, tényleg ennyi jó dolog közepette miért is panaszkodom.

Fishwalker 2012.05.11. 15:18:50

2Nem "mindenki" mondja, hogy baromság, hanem csak azok a kibicek, akik felelősség nélkül mondathatnak akármit, mert ajánlásaik kicsúsznak a valóság kontrollja alól.
Vedd figyelembe, hogy amíg kibicelnek csak, mindenkinél okosabbnak képzelik magukat."
Itt most a Fideszről beszélsz a 2002-2010-es időszakról?

"Amikor a felelősség terhe alatt kell tevékenykedniük, amikor a teljesítményük a tények nyelvére fordítódik, az ő bölcs vezetésük alatt országunk nem változik tejjel-mézzel folyó Kánaánná."

A Fidesz ezt igérte, én mégsem látom a Kánaánt, tehát ők is ugyanolyanok. Ja hogy ők azt ígérték majd 2020-ra. Amikorra nagy valószínűséggel már nem ők lesznek hatalmon, és majd akkor is rákenhetik az akkori kormányra, hogy miattuk nincsen kánaán, nem azért mert ők ugyanolyan, vagy még nagyobb barmok voltak, mint az elődeik.
De én befejezem, azt hiszel amit akarsz de megsúgom, a Fidesznek ugyanaz kell, mint az elmultnyolcév kormányainak a te pénzed, nem más, csak a pénzed, meg is rohadhatsz a földön, akkor sem fogja érdekelni.

Vidéki 2012.05.11. 15:50:43

@Fishwalker:

Elképesztően cinikus vagy:

„a Fidesznek ugyanaz kell, mint az elmultnyolcév kormányainak a te pénzed, nem más, csak a pénzed, meg is rohadhatsz a földön, akkor sem fogja érdekelni.”

A nagy római költő, Vergilius egykor, már kb. 2000 évvel ezelőtt, sokkal reálisabban értékelte a politikusok fontos munkáját, mint te.

Vergilius egykor így fohászkodott a kétarcú Janus istenhez:

„Jóakaratúan állj a vezérek (vezetők) mellé,

akiknek gondos munkája által

békét élvez a vad Föld és a Tenger.”

abandi 2012.05.11. 16:16:31

@Vidéki:
A hatalomhoz való féktelen lojalitás nem tisztességes viselkedés.
Én megértem a kormányt, a zsidókeresztényroma vallás szerint:
Boldogok a lelkiszegények, mert övék a mennyek országa...

Anyátok picsája! 2012.05.11. 16:52:26

Club 202 (ex Wigwam) AURÓRA - Rózsaszín Pittbull - Prosectura 1999 Ft. Ma 20 ÓRÁTÓL

Gyertek!!! :)

Secnir 2012.05.11. 17:29:16

@Vidéki:
bayer zsolti hagyd már abba. most vagy túl az infarktuson, nem vagy a topon, öregem...

abandi 2012.05.11. 18:06:58

@Secnir:
Ez nem a Zsolti, higgye el!
A Bayer sem véletlenül kapott "szívornyát"...
Ezek miatt, a faszok által!
Mert:
Fiatalok vagyunk? Helyezkedünk? Meggondoljuk? Mégse? Tévedtünk?
Mégsetévedtünk?
Vagy mégis...?!

Pistie 2012.05.11. 20:15:01

@ketroot: Orbán azt mondta, hogy ne azt figyeld amit mondd (mert úgy is hazudik), hanem amit tesz.

ketroot 2012.05.11. 21:46:29

@Pistie:

Akkor megint elbasztam.

Kandeláber 2012.05.11. 21:59:00

Egy új Mária Terézia kéne ide.
Ő azt mondta: "Etetni kell a juhot, hogy fejni, nyírni tudjuk".
A mostani és az elmútthúszév kúrmányai csak fejnek és nyírnak, de nem etetnek (max. dumával).

dagatt 2012.05.12. 00:10:31

"A gyermekvállalás nemzetgazdasági érdek, minden gyerekkel leendő adófizető születik!" - erről nekem a Matrix jutott eszembe, ahol a végtelen mezőkön az emberi lényeket termesztik, hogy bioáramot szolgáltassanak a gépeknek...

9mmPara 2012.05.12. 12:51:00

@Ironfist: szűrd azokat, akik nem szűrik vidékit, oszt megoldódott a problémád

Ironfist 2012.05.12. 16:21:15

@9mmPara:
Nem, mert ők többnyire jó fejek.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.05.12. 17:04:03

Nincs kedvem végigolvasni a kommenteket... Vidéki, Enrico, vagy valamelyik hasonszőrű faszkalap megmagyarázta, hogy miért jó is az nekünk, ha még több adót basz ki ránk a kormány?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.12. 17:06:53

Érdekes:
hvg.hu/itthon/20120510_uj_baby_boom?FullComment=true#comments

Hátha kicsit felkavarom az állóvizet:
„A gyermekvállalás nemzetgazdasági érdek, és minden gyerekkel leendő adófizető születik”
Bruhahahaha Ez eddig is így volt a svédeknél.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.12. 17:27:14

@immortalis: Nem tudom. Enrico még nem jött, Vidékit meg szűröm...

elprotector33 2012.05.12. 21:51:50

vidéki! a kupolába a haveroknak told a kioktató faszságaidat. lessz az még kripta kupola is remélem....

elprotector33 2012.05.12. 21:54:08

ha rajtam múlna kiharapnám a gigád és a torkodba köpném....

elprotector33 2012.05.12. 21:57:10

próbálom a kölykeimet is így nevelni sajnos...a retkes élősködő fajtád miatt...

Virág et. 2012.05.13. 07:17:40

Kicsit nem ide tartozik, de beszédes a mai állapotokról:

www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/vegleg-vege-megszunik-a-heti-hetes-2088510

Nem néztem már egy ideje, de valahogy a 2008-as válság, a -6%-os növekedés és elbocsájtás-hullámok alatt is maradt hely a Fábrynak az RTL-en. A Heti Hetest pedig eléggé nyilvánvalóan elkezdték leépíteni a választások után. Először kitették olyan időpontba, amikor már a kutya sem maradt fenn nézni, aztán meg jött a tavaszi kényszerpihenő, most meg a kasza.
Mindeközben a közmédia változatlanul fizeti közpénzből a sokkal alacsonyabb nézettséget produkáló Fábryt.

Szomorú, hogy már a kereskedelmi média is igyekszik lefeküdni a NER-nek. Gyakorlatilag nincs ellenzéki kritikai hang vagy közéleti műsor országos csatornán. Ha Szalai Annamarin múlik, akkor rádión se lett volna. Ez a NER igazi arca.

Ironfist 2012.05.13. 08:17:08

@immortalis:
"Vidéki, Enrico, vagy valamelyik hasonszőrű faszkalap megmagyarázta, hogy miért jó is az nekünk, ha még több adót basz ki ránk a kormány?"

Vidéki gondolom, de nem ez a baj, hanem, hogy továbbra is mindenki ugrik a provokálására.

greybull 2012.05.13. 09:53:51

Ha jól számolom az Orbán kormánynak van másfél éve hátra. 2014-ben már nem fognak semmi érdemit csinálni a választások előtt, legfeljebb megpróbálnak még egy kicsit osztogatni (hogy miből, arról fogalmam sincs). Ígértek - igaz 10 év alatt - 1 millió új munkahelyet. Ebből időarányosan már meg kéne lenni 200.000.-nek, legalább, állítólag lett 50.000 - szerintem nem igaz, illetve ha lett is, akkor meg kell nézni, hogy közben meg esetleg megszűnt 100.000, de még ha az 50.000 nettó új munkahely is, akkor is nagyon kevés. Az az érzésem, hogy az ellenzék majd összefog úgymond technikailag 2014-ben és elküldi a p....ba ezt a kormányt is, az már más kérdés, hogy mivel gyakorlatilag nem tudnak egymással majd összefogni, hát elkezdünk menetelni a görög-olasz úton, azaz kormányválság, évi két-három választás stb. a teljes káosz felé....

Vidéki 2012.05.13. 10:02:24

@Ironfist:

"Elvtárs a csákányt jó mélyre vágd!

Indul az izmos munkásbrigág."

Vidéki 2012.05.13. 10:04:26

@Vidéki:

Helyesbítek: "Indul az izmos munkásbrigád."

Vidéki 2012.05.13. 10:09:08

@Vidéki:

A "munkásbrigág" elszólást valószínűleg az okozhatta, hogy hozzászólásod (tudat alatt) a libák gágogására emlékeztetett Ironfist elvtárs.

Vidéki 2012.05.13. 10:14:51

@Ironfist:

Az Ironfist angoloknak a vasöklöt jelenti.

A vasököl és a hatökör szavak jól rímelnek egymásra.

Egy költő jól fel tudná használni ezt egy téged jellemző versben.

Vidéki 2012.05.13. 10:33:04

@elprotector33:

Mocskos véres vágyú varangy vagy:

Írod: "ha rajtam múlna kiharapnám a gigád és a torkodba köpném...."

Ilyen, hozzád hasonló perverz ragadozó állatoktól várhatjuk-e azt, hogy ők majd mindent tökéletesen csinálnak?

Te "haladó értelmiséginek" képzeled magad, pedig a bunkó stílusodból árad a sötétség és a gyűlölet.

Ha újra történelmi lehetőség adódna számodra, te is önként jelentkeznél gázkamrák,
kínzókamrák működtetésére, kivégzőosztagokban és megsemmisítő táborokban élvezettel vállalnál munkát.

Ráadásul írod. "próbálom a kölykeimet is így nevelni "

ursus artos 2012.05.13. 11:35:24

@greybull: "Ígértek - igaz 10 év alatt - 1 millió új munkahelyet. Ebből időarányosan már meg kéne lenni 200.000.-nek, "
Áruld már el, miért időarányosan, azaz lineáris függvényként kell vizsgálni a 10 év alatt 1 millió munkahelyet?
Illetve egy személyes kérdés: Örülnél annak, ha megvalósulna a terv?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.05.13. 13:14:50

@Virág et.: Annyiban megvédeném az RTL-t (jajj ez de szarul hangzik...), hogy azért ez a lefekvéses dolog mindig két emberen múlik. Illetve két oldalon, hogy pontos legyek. Nem csak az RTL, az egész nemzet lement csicskába az orbánizmus hónapjai alatt. Ezért lehet kritizálni Vityáékat, de legfőképp saját magáról állít ki bizonyítványt a nép. Össze lehet vetni, ellenállás 2006-2010 kontra 2010-től napjainkig. Lement kutyába a nemzet a fecsúti hazug tolvajnak, de őszinte leszek, ők bepróbálkoztak mi meg hagytuk. Persze majd jönnek a feketeöves kifogások meg a másra mutogatás, de a sajátjaink által lettünk lenyomva kutyába, úgyhogy igazából csak azt kapjuk amit engedünk a kormánynak. Úgyhogy az RTL csak idomult a néphez, nincs ebben semmi különös.

jágör68 2012.05.13. 14:24:38

Építsétek a posztkommunista rablóprivatizátoros talvajkapitalizmust- ne siránkozzatok!
Amíg ingyér volt a német/ angolóra a ziskolába nem köllött.
Mos jól ráb@sztatok.

dr. Aullah 2012.05.13. 23:06:13

@ursus artos: Jobbat kérdezek: Hogy van pofája bárkinek is 3 ciklusra előre ígérgetni valamit. Miért nem mondta azt, hogy 400.000-ret 4 év alatt... ja, hogy azt nem lehet kimagyarázni?

Virág et. 2012.05.14. 07:21:59

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): Ezt én nem vitatom.

@dr. Aullah: Pont ezért ígérték 10 évre. Ha dupláznak is, triplázni biztos nem fognak és akkor lehet mondani, hogy meg lett volna az 1 millió, de az inkompetens/hazaáruló ... (nyertes párt neve) -kormány miatt csak ennyi sikerült.

A közönség megeszi. A közönség azt is megenné, ha tripláznának és 10 év után mínuszban lenne a számláló, akkor is elhinnék, hogy meg lett az egymillió. Azt is elhinnék Orbánnak, hogy az ég piros, a fű meg kék. Ilyen időket élünk.

ursus artos 2012.05.14. 08:30:40

@dr. Aullah: Mi a probléma a hosszútávú célokkal?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.14. 09:08:40

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): Pontosan. Márai írta a naplójában, hogy nem az a legnagyobb bűnünk amit megtettünk hanem az amit NEM tettünk vagy szó nélkül tűrtünk.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.14. 09:11:09

@kifordított nagyanyó: Na, miért voltál pesszimista, a Manchester behúzta a bajnokságot micsoda véghajrával! :DDDDDD

vomit 2012.05.14. 10:59:36

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): ez mar sokkal tovabb van ennel. miert is "kivonat" vagyis masolat a szuletesi bizonyitvanyod? kinel van az eredeti, es mire hasznalja? miert is orjong az allam, ha gyerekkel egyutt akarsz kulfoldre koltozni, vagy ha egyenesen TB-regisztracio nelkul, titokban szuletik? miert csak meghalas utjan kerulhetsz ki a TB rendszerebol?
www.youtube.com/watch?v=cfnJ1rOFK7o
www.youtube.com/watch?v=Uaf5RvLy2T4

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.14. 12:35:45

@kifordított nagyanyó: Köszöni, nagyon jól, szegény mit tehet ő róla mivé züllött a kisfia :))

Q-in-Law 2012.05.14. 12:58:20

@Virág et.: Szopok-nyalok-gombot varrok van, mert az RTL frekvenciahasználati joga nyáron lejár...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.14. 13:24:10

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): már bocs, de hol látsz Te ott BL-serleget? Az első az FA kupa, a második a bajnoki, a harmadik a ligakupa...

... de az a negyedik díj (amit a MU tudhat idén magáénak), az nem ismerős. Segítene valaki? :DDDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.14. 13:30:12

@Seduxen (már NEM dr.): Honnan ismerné? Az Arsenal nem szokott olyat (sem) körbelengetni a hálás közönsége előtt :DDDDD

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.14. 14:50:30

@Seduxen (már NEM dr.): @csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!: Igazatok van, régen láttam már :-P
De majd jövőre! Mindhármat. (Na jó, a Mikiegér kupát viheti a MU.) :-DDDDD

Kravver 2012.05.14. 17:28:25

@kifordított nagyanyó:

Szenilis ez a nagyanyó erősen :)

magyarpoker · http://www.chocolatepoker.hu/ 2012.05.21. 12:42:52

Tudna valaki segíteni abban, hogy milyen hatással lesz az új Magyar póker törvény jogilag a Magyar <a href="http://www.chocolatepoker.hu/">póker</a> játékosokra?

süti beállítások módosítása