Skip to content


       Szűrés lista

Milyen szép karácsonyi ajándék!

A Ferencvárosnál elég volt betenni a december 23-i Magyar Közlönyt a karácsonyfa alá:


"A Kormány
1. az állami vagyon gyarapításával kapcsolatos célkitűzésekkel összhangban felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert és az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost, hogy együttesen tegyék meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a Budapest, IX. kerület 38293/75 hrsz. alatt nyilvántartott, természetben 1091 Budapest, Üllõi út 129. és 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34–36. szám alatt található ingatlan nettó 5 000 000 000 forint, azaz nettó ötmilliárd forint ellenérték fejében (...) állami tulajdonba kerüljön;

3. felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy az 1. pont szerinti ingatlan megvételéhez szükséges forrás biztosításáról gondoskodjon annak érdekében, hogy az abból fedezett vételár kifizetése 2011. december 31-ig megtörténjen;

4. az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 24. § (2) bekezdés e) pontja alapján úgy dönt, hogy az 1. pont szerint a Magyar Állam tulajdonába kerülő (...) ingatlant az alább megjelölt gazdasági társaság vagyonkezelésébe adja, és az ingatlan vagyonkezelésére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. versenyeztetés mellőzésével 50 éves határozott időtartamra kössön vagyonkezelési szerződést a FRADIVÁROS Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársasággal." 


Két hete éppen arról írtunk, hogy 20 milliárd forintot osztottak ki a magyar focinak a társasági adó felajánlásokból, ez a pénz így a költségvetésből ugyebár eléggé hiányzik.

Most viszont 5 milliárdért az állam közpénzből megvásárolja a Fradi-pályát Kevin Mccabe-től.

Van pár kínzó kérdés:
A jelen gazdasági körülmények között kell-e az államnak közpénzt fektetni a magyar labdarúgásba? A profi labdarúgásba is, vagy csak a tömegsportba és az utánpótlásba?

A jelen gazdasági körülmények között kell-e az államnak 20 milliárd forintot költeni a Fradira? (5 milliárd most az ingatlan visszavásárlására és 15 milliárd az új stadion építésére.)

Ezzel ismét sikerült tennünk egy jó nagy lépést a boldog 70-es 80-as években, újra van állami focicsapat, a Fradi, élén a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor.
Hurrá ...

Természetesen semmi összefüggés Kubatov Gábor személye és a 20 milliárd állami forint között, amit beleöl az állam a Fradiba.
 
Fürjes Balázs kormánybiztos szerint:


"A Ferencváros a kulturális örökségünk része, nemzeti kincs. A nemrég elhunyt futballóriás, Albert Flórián is egész életében ebben a klubban játszott. Ha valaki a magyar sportkultúra-történelemnek utánanéz, akkor ebben nagyon jelentős dolgok kötődnek a Fradi és a ferencvárosi foci nevéhez. Itt történt egy súlyos hiba 2008-ban: eladták a stadion ingatlanját és a Ferencváros részvényeit.

Ha megnézi az első osztályú labdarúgást, akkor szinte minden klubnak a stadionja állami vagy önkormányzati tulajdonban van, és az adott futballklub kezeli. Magyarországon a gazdaság és a foci nem tart ott, hogy a magántőke jelentős építési költséget vállalhatna a megtérülés reményében, ahogyan, mondjuk, Németországban vagy Angliában. Ezt az állapotot kell a Fradinál is helyreállítani. Láthatóan nem vezetett sehová, zsákutca volt, hogy az angol tulajdonosnak eladták. Kötöttek vele egy olyan szerződést, amelyben van fejlesztési kötelezettség, de ennek a nem teljesítése semmilyen következménnyel nem jár. Az angol tulajdonos bizonyos fejlesztéseket, bizonyos munkákat elvégzett, de azt az igazi várt eredményt, hogy megújul a Fradi-stadion, és lesz egy új stadion, azt nem végezte el. Igazából veszteséget veszteségre halmoz, és magának sincs ereje tovább a Fradit fenntartani."


Annyi változott 1998-hoz lépest, hogy nem Torgyánnak passzolták le a Fradit, hanem a sokkal eszesebb Kubatovnak. Aki meg is kezdte a szponzorok felkutatását.

Fürjes Balázst amúgy cáfolnám:



A Győri ETO tulajdonosa nem az állam, nem az önkormányzat, hanem a Quaestor-csoport. Ezek a bolondok osztottak-szoroztak, számoltak, beruháztak és kockáztattak - a saját pénzükből.
50 milliárd forintból húzták fel az ETO-parkot, ami az új stadionból és az edzőközpontból, a klubházból, százszemélyes utánpótlás-kollégiumból, szórakoztató és kereskedelmi centrumból, a luxusirodákból, valamint egy négycsillagos konferenciahotelból áll. És a kereskedelmi egységek bevételeiből finanszírozható a focicsapat.   

ui:
Négy nap múlva, január 1-én 2600 orvos felmondása életbe lép, mert se Szócskánál, se Lázár Jánosnál nem sikerült eredményt elérni a bérrendezésük ügyében. Most utolsó lehetőségként Orbánnak írtak levelet. Két hónap felmondási idő után, március 1-én ők már nem fognak dolgozni.

De lesz állami Fradi, vadiúj stadionban.
(A 20 milliárd forintból bőven kijönne a 10 000 orvos havi plusz bruttó 100 ezer forintja.)

Címkék: fidesz fradi

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr293501461

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Már nem magyar a bajnok 2011.12.30. 08:28:05

A „Ki a legtökösebb vezető” versenyben alul maradtunk. Pedig milyen szépen alakultak a dolgok! A gazdasági szabadságharc folyamán felküzdöttük magunkat a dobogó legfelső fokára. Az egész világ előtt megszégyenülten lépett lejjebb egy fokkal...

Trackback: Rogán Antal életrajza 2011.12.28. 22:21:22

Rogán egyéves pénzügyi ügyintézői gyakorlattal megy tárgyalni az IMF-hez. Tényleg az a jó az országnak, ha nem három felkészült gazdasági szakembert, hanem egy jogászt és két pártkatonát küld a Fidesz az oroszlánbarlangba? "Kihagyják Matolcsyt az...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2011.12.28. 22:15:36

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünknek soha nem volt versenyszférás állása, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodáss...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.12.28. 22:14:38

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán? Mihez ért ez az ember az ELTE ÁJK-n huszonnégy évvel ezelőtt szerzett diplomájával? Nézzük meg az Europass sablonba feltöltött életrajzát! Úgy értem, szép dolog az, ha valaki szervezeteket, kiadókat, szerkesztősé...

Trackback: Az államcsőd egy másik szemszögből 2011.12.28. 19:21:00

Az államcsőd kifejezés egyre gyakrabban jelenik meg a hazai közbeszédben. Több remek bejegyzést is volt szerencsém olvasni a közelmúltban amelyek az államcsőd lehetőségével, és a feltételezhető következményekkel foglalkoztak. A szerzők a legtöbb ese...

Trackback: Én vagyok... 2011.12.28. 15:05:14

Liberális voltam,de Istenné váltam,Mikor pár szövetségesemetJól bedaráltam.Tudtam mikor kellBalról jobbra átvágni,Unortodox módszerekkelÚj utat vájni.Megértettem, csak akkorLesz tiszta a kép,Ha párton belül nem riogatEllenzék.Én vagyok a vezér,Én vagyo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.30. 11:12:57

@csizsikpizsik: Ne haragudj de én úgy hallottam te tombolán nyerted a diplomádat.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.30. 11:15:06

@Seduxen: Kábé olyan "élvezetes",mint veled társalogni.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.30. 11:28:45

@csizsikpizsik: Miről szólt az a diplomamunka.
Elcsalt meccsekről?
Bírói tévedésekről?
A színészetről?
Messi a Díva,Messi a primadonna?:))

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.30. 11:30:54

Részben OFF
"A miniszterelnök az interjúban kijelentette azt is, hogy a magyar jogalkotásba senki sem szólhat bele, nincs olyan a világon, aki megmondhatná "a magyar nép választott képviselőinek, milyen jogszabályt alkothatnak és milyet nem".
A külföldi kritikákat firtató felvetésre a kormányfő közölte: "A saját céljainkat kitűzzük, a saját céljainkat elérjük, és ha valaki jó tanácsokkal segít bennünket, azt megköszönjük, ha az utunktól el akar téríteni, akkor pedig udvariasan elhárítjuk." "

Ennek a hatalommániás izének végleg elgurultak a gyógyszerei, amit művel, az totál elmebaj. Építő jellegű kritikát nem ismerjük, he? Ha valaki szól, hogy az ott nem híd, hanem délibáb, attól mi megyünk tovább a szakadék felé, mi? Mert minket senki nem téríthet el az utunkról. Áhhh...

"A valutalappal kapcsolatban Orbán Viktor úgy fogalmazott: ha az IMF "ad nekünk egy biztonsági hálót, akkor nagyobb önbizalommal, nagyobb biztonságérzettel vágunk bele az előttünk álló időszakba, de ha nem jön létre ilyen megállapodás, akkor is megállunk a saját lábunkon, mivel a 2012-es magyar költségvetés egy figyelemre méltó alkotás"."
www.hir24.hu/belfold/2011/12/30/orban-tovabbra-is-kemenykedik-az-imf-fel/

Közben az ország bóvli, nem tudunk államkötvényt eladni, ami meg elmegy, magasabb kamattal megy, mint eddig bármikor. De minden rendben, az ország megáll a lábán. Ennek úgy elmentek otthonról, hogy az ajtót is behegesztették maguk után.

Többen linkelték már a videót:
www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
de azt hiszem soha ennyire nem volt még aktuális. Csak egy szót kell kicserélni benne: Atlantiszt Magyarországra.

ComLo 2011.12.30. 11:33:03

Nos először is leszögezném hogy ugyan nem kommentelek de rendszeres olvasója vagyok a blog-nak és az itt kibontakozó vitának (bár sajna ez ált. kimerül abban hogy a kommentek egy része földől elrugaszkodva érzelmek alapján anyázik egy kis rész észérveket fogalmaz meg a kormánnyal szemben (én is ezt osztom) enrico meg vidéki pedig BÁRMI történik védi a fideszt).
Ez viszont egy olyan téma amihez az átlagnál több rálátásom van ezért pár dologra felhívnám a figyelmet:
Mint azt többen meg jegezték ez nem egy egyszerű telek vásárlás és stadionépítés. A Fradi pálya helyzete elég rendezetlen volt, ráadásul az eladási- és a mostani vételi ár közötti különbség nyereség. Azt is látni kell elsősorban a fővárosnak szüksége lenne egy UEFA licenszel rendelkező stadionra. Egyszerűen most volt egy lehetőség arra hogy telek eladása révén olcsóbban építhessenek stadiont (igen itt van az első probléma a MIÉRT erre késöbb visszatérek). Késöbb ez valószínüsíthetően jóval drágább lett volna.
Kb. a fradi drukkerek és a narancsosok is eddig jutottak. Erre volt a válasz az hogy focira egy fillért se. Itt tenném hozzá a magam nézőpontját. Nevezetesen hogy nem tudom tudjátok-e de ma magyarországon a legnézettebb és legnépszerübb sportág a labdarúgás. A döglődő bohocliga meccseire pár ezres átlagnézőszám jellemző ami messze a legmagasabb a hazai sportok közül (pl ez a szám kézilabdában pár száz). Amikor nemzetközi meccs van (válogatott, Bl EL) 10 000 feletti az átlag. A Sport TV-ben bár meglepő de a magyar bajnoki meccsek átlag nézettsége volt annó a legnagyobb (megelőzve a spanyol és olasz ligát). Nem csoda hát hogy annyi pénz van a magyar fociban hisz mind a sponzoroknak mind a csapatok mögé álló politikusoknak akik állami pénzt raknak bele a sportok közül ez a legracionálisabb és legjobban jövedelmező "befektetés". (és akkor itt térnék ki arra hogy ez a magyar sport kálváriája is hisz ez az összeg nemzetközi szinten egyáltalán nem nagy komoly foci pedig csak pénzből lesz. Ha az emberek elkezdenének hirtelen foci helyett mondjuk bírkozásra vagy vivóversenyre járni a szponzorok is átpártolnának és ebből a pénzből 2-3 rétegsportban is tényleg a világ tetejére juthatnánk).
A döntés tehát politikai és gazdasági szempontból racionális és érthető. Szerintem két alapvető kérdés van csak(és kérem aki idáig elolvasta az agymenésemet az válaszoljon:-):
1.) a jelen gazdasági helyzetben szükséges-e az államnak élsportra költeni? Ez nyilván szubjektív, de szerintem erre az a válasz hogy ésszerű keretek között igen. Az élsport ugyanis egyesíti az országot (és sajnos már egyre inkább csak ez), erősíti a tömegsport bázist, és relatív kulturált szórakozást nyújt ("kenyeret, és cirkuszt").
2.) (és szerintem itt a fő probléma) Jól működik a magyar sportfinanszírozás? Kinek és milyen alapján kéne pénzt adnia egy stadionra? Sőt kinek és milyen rendszer szerint kéne pénzt adnia egyáltalán bármire a sportban?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.30. 11:47:02

@Seduxen: Enrico már volt,vidékit kandeláber helyettesítette csak te nem voltál sehol.
Mondjuk jobb is volt....:))
@ComLo: 1 IgenJó lenne ha olyan sportágakat jobban támogatnának amiben jók vagyunk.
Az okés.
2 Nem! szerintem többet kellene adni focira!:))
Amúgy jó kérdés.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.30. 11:48:04

@Tigeri: áá, szerintem inkább ilyesmi lehetett a téma:

Műringyó a meg nem értett hisztérika
Zseléfejű a transzvesztita előadóművész
Globális felmelegedés a rinyamadrid zuhanyzójában

Seduxen (már NEM dr.) 2011.12.30. 11:50:26

@Tigeri: "vidékit kandeláber helyettesítette" - na ez már nem lehet igaz! vidéki elvtárs PÓTOLHATATLAN!!! Ő a narancstálib ELSŐ, és EGYETLEN prototípusa, minden más példány csak GYENGE utánzat :DDD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.30. 12:04:53

@Seduxen: Hát nem is volt olyan a szolgáltatás.:))

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.30. 12:39:18

@Tigeri: szerintem lószart sem kellene adni focira - vagy pontosan azt -, amíg pl. az egészségügy összeomlással fenyeget. Ez is olyan mint a Maslow-piramis: amikor minden rendben van az országban, akkor lehet adni focira, festményekre, szolgálati kocsira és saját sofőrre, stb, senkit nem izgatna. Amíg azonban nincs fűtés iskolákban, óvodákban, amíg naponta átlag három orvos menekül az országból külföldre, összeomlással fenyeget a betegellátás, és hadd ne soroljam, addig szerintem minden focira kiadott forint hazaárulás.

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.30. 15:22:53

@Tigeri: Láttam, csak igyekeztem gyorsan ellenvéleményt nyilvánítani, mielőtt valamelyik fideszdroid a nép akaratára hivatkozva tényleg többet akar költeni a focira... ne adj ötleteket, ezektől minden kitelik :(

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.12.30. 17:32:09

@Tigeri: Zlatannal jobban focizott mint Shakirával szóval kár értük, szép pár voltak :)))

Ray2 2011.12.30. 21:58:44

@ComLo: javaslom ne is kommentelj nagyon, mert az értelmes hozzászólásoknak ilyen helyeken nincs értelme
Ami viszont a válaszom:
1:Pont a Fradi esete bizonyította be Torgyán után, hogy az államilag dotált klubfutball nem vezet sehova. Az eladósodás akkor kezdődött, amikor elkoptak az állami pénzek és a profi játékosfizetéseket fent kellett tartani. Nem egészen mellesleg ezt később az angol befektetővel fizettették ki, akinek csak erre 2 Mrd Ft-ot kellett áldoznia. Na ennyit az állami támogatásról.
2. A magyar sportfinanszírozás rákfenéje szvsz az, hogy az állam nem tudja eldönteni hogy mit akar. (ezt eddig egyik kormány sem tudta) Olimpiai aranyakat akarnak nyilván látni, csak elfelejtik hozzá pl. a női kézilabdát dotálni. Nem értem, hogy pl. a Fradi női kézilabdája hogy képes ilyen kevés állami segítséggel ekkora sikert elérni (KEK győzelem) Az állam elvileg ott ugyebár a Népligeti sportcentrum működtetésével járul hozzá, csak éppen az vele a gond, hogy 20 éve nem költenek rá semmit, rohad, szakad szét az egész. Na, ez nem állami szerepvállalás. Az állam döntse el, hogy akar-e olimpiai bajnokokat látni, és ha igen, akkor kezdje el ezerrel támogatni az esélyes csapatokat működtető klubokat, mert máshogy nem fog menni. Minden más meg mehet a tömegsportra.

Gyalázat 2012.01.02. 10:43:06

@Putyilov gyári melós:
TE nagyon el vagy tévedve! Lehet, hogy nem kéne annyi atv-t nézni, és népszavát és népszabit olvasni...

2012-re ment el az eszed?

Gyalázat 2012.01.02. 10:46:49

Kedves szerző!

HA már a Fradiról és a magyar fociról írsz, miért teszed bele az orvosokat? Talán azt szeretnéd, hogy Ők ia focizzanak? Vagy?

Eznemkutya 2012.01.02. 10:54:37

Régebben kedveltem a Vastagbőrt, de ami most itt folyik....felháborít, hogy ahelyett, hgoy végre örülnének az emberek, hogy megoldódik a Frdai sorsa, itt rinyálnak...miért a Fradit kell elővenni? Van még pár csapat: kondások, videoton...azokkal kéne inkább foglalkozni!

Fradistaként örülök annak, hogy végre valami változás állt be a Klub életében! Örülök, hogy Kubatov Gábor már elért valamit! ÉS engem nem érdekel a pártállása, engem az érdekel, hogy a Fradi végre megint a régyi fényében csillogjon!

Antizéró 2012.01.02. 11:17:37

"A Ferencváros a kulturális örökségünk része, nemzeti kincs. A nemrég elhunyt futballóriás, Albert Flórián is egész életében ebben a klubban játszott. Ha valaki a magyar sportkultúra-történelemnek utánanéz, akkor ebben nagyon jelentős dolgok kötődnek a Fradi és a ferencvárosi foci nevéhez. Itt történt egy súlyos hiba 2008-ban: eladták a stadion ingatlanját és a Ferencváros részvényeit.

Ha megnézi az első osztályú labdarúgást, akkor szinte minden klubnak a stadionja állami vagy önkormányzati tulajdonban van, és az adott futballklub kezeli. Magyarországon a gazdaság és a foci nem tart ott, hogy a magántőke jelentős építési költséget vállalhatna a megtérülés reményében, ahogyan, mondjuk, Németországban vagy Angliában. Ezt az állapotot kell a Fradinál is helyreállítani. Láthatóan nem vezetett sehová, zsákutca volt, hogy az angol tulajdonosnak eladták. Kötöttek vele egy olyan szerződést, amelyben van fejlesztési kötelezettség, de ennek a nem teljesítése semmilyen következménnyel nem jár. Az angol tulajdonos bizonyos fejlesztéseket, bizonyos munkákat elvégzett, de azt az igazi várt eredményt, hogy megújul a Fradi-stadion, és lesz egy új stadion, azt nem végezte el. Igazából veszteséget veszteségre halmoz, és magának sincs ereje tovább a Fradit fenntartani."

Egyet értek Fürjes Balázzsal!! Kell a támogatás! ÉS ha a Fradi beindul! Mert be fog! Akkor jönnek majd a befektetők!

Az előző "Fradi vezérek" nem csináltak semmit, illetve amit tettek azzal csak ártottak a Klubnak!
A hibákat ki kell küszöbölni! ÉS a mostani vezetés pont ezen van!

Antizéró 2012.01.02. 11:23:11

@OranzsDzsúz:
Te is okos "ember" lehetsz...

Ja_persze 2012.01.02. 11:41:52

Kedves Zéró?

Ahhoz mit szólnál Te és a szerkesztőtársaid, hogyha mondjuk az mtk kapna segítsget, mivel ott is vannak kapcsolatok!

Őket szeretnéd, mi?

Várom a válaszod!

Ironfist 2012.01.02. 11:51:41

@Eznemkutya:
"Régebben kedveltem a Vastagbőrt, de ami most itt folyik....felháborít," vs. "Fradistaként örülök"

Egy fradistát felháborít, ha egy rossz szót mernek mondani a fradi körüli mutyira? DÖBB!
Majd akkor örvendezz, amikor fociedzés közben pl. eltörik a lábad, és nem lesz mentő, ami bevigyen, és nem lesz orvos, aki ellásson. De kit érdekel, nem? Csak a drága-drága fradikának legyen jó. Egyébként ha ennyire nagyon imádod a fradit, tartsd el te! És a többi fradista. Nem értem, hogy szűkebb körben például az újpest drukkerek, tágabb körben akár azok, akik utálják a focit, miért kell, hogy eltartsanak egy klubot a sok közül, és miért pont ezt?

Ironfist 2012.01.02. 11:53:29

@Ironfist:
"és miért pont ezt?"

Ez úgy hangzott, mintha bármelyik másiknak örülnék, de persze akkor is feltettem volna ugyanezt a kérdésd, ha a Pecmeregi Öntöttvas CSavargyár FC.-t támogatná a mi pénzünkből, az én pénzemből az állam.

Kacagok 2012.01.02. 11:56:04

Blogtársam Zéró!

Elég összeszedett munkát hoztál létre, de kompillálni és is tudok...a kitöltő szövegek számomra azt sejtetik, hogy Neked nem sok közöd van a focihoz...inkább a politika terén vagy jártas!

Mint a többi bejegyzésadben is olvastam, szereted a kettőt összefésülni...csak kérlek nézz utána, hogy mit miért is tesznek...és Vigyázz Magadra!

Eznemkutya 2012.01.02. 12:03:38

@Ironfist:
Én már évek óta bérletes, meccsre járó ember vagyok! A válogatott meccsekre is kijárok SZURKOLNI! Nem lehet megtörni az ilyen negatív vételű hozzászólásokkal!

Mivel vannak mentős Fradista barátaim, így velük is megoldható a problémád! Ők ezért még pénzt sem kérnének!

Ironfist 2012.01.02. 12:06:28

@Kacagok:
"Mint a többi bejegyzésadben is olvastam, szereted a kettőt összefésülni."

Zero fésüli össze a kettőt? Miután állami pénzből támogatnak egy magánklubot? Kacagok ezen...

@Eznemkutya:
"Én már évek óta bérletes, meccsre járó ember vagyok! A válogatott meccsekre is kijárok SZURKOLNI! Nem lehet megtörni az ilyen negatív vételű hozzászólásokkal!

Mivel vannak mentős Fradista barátaim, így velük is megoldható a problémád! Ők ezért még pénzt sem kérnének!"

Nahát, egy fradista fenyegetőzik? DÖBB! Újra, és újra naaaagy-nagy meglepetéseket okozol.
Egyébként örülök neki, hogy kijársz SZURKOLNI, de miért is kell nekem is támogatnom emiatt a fradidat?

Sanyika027 2012.01.02. 12:09:56

@Ja_persze:

És mi lenne ha a vasaskát támogatná az állam...annak biztosan örülne a szerkesztőség pár tagja...:)

Eznemkutya 2012.01.02. 12:14:10

@Ironfist:
Miért fenyegetőznék?

Két szó (és itt most nem a MINDIG és SOHA): hanem TÁRSASÁGI ADÓ! Nézz utána, Zéró írt erről is...

Ironfist 2012.01.02. 12:28:59

@Eznemkutya:
Ja igen, az egészségügy mély válsága megoldható azzal, hogy van pár fradista mentős haverod. Ez biztató mindenesetre. De ha nem tudnál szöveget értelmezni, akkor leírom olyan egyszerűen, ahogy csak tudom:
FRADIRA ÖT+TIZENÖTMILLIÁRD = EGÉSZSÉGÜGYBEN NINCS PÉNZ = EGÉSZSÉGÜGY ÖSSZEOMLIK = MIND ITT PUSZTULUNK.

De legalább a fradika megmenekül a csődtől.

Eznemkutya 2012.01.02. 12:37:34

@Ironfist:
ja igen...nem akartam belemenni a politikába, de a Fidesz hibája lenne, hogy itt tart az egészségügy? a szocik 8 éve alatt mi történt, akkor jobb volt az ellátórendszer? köszönjük meg többek között Ágikának (Horváth)...

A Stadionnak meg nézz utána! Nem 15 milliárd lesz....ne csak ezt az oldalt olvasd...a gugli nagy barátunk!!! Sokat segít!

Ironfist 2012.01.02. 12:48:30

@Eznemkutya:
" a szocik 8 éve alatt mi történt, akkor jobb volt az ellátórendszer? "

Egy fradista érvként hozza fel azt, hogy "elmúltnyolcév"? DÖBB! :D

És igen, jobb az ellátórendszer, ha akadozik, mint most, hogyha nem tudom, hány ezer orvos mond fel egyszerre, mert nincs pénz... ERRE. De egy klubra a sok közül bezzeg van, méghozzá annyi, ami nagyot tudna lendíteni az egészségügyön. Nem akarod megérteni, mi ezzel a baj, ugye? :)

Párperc 2012.01.02. 12:55:56

@Ironfist:

HA beleszólhatnék...megértem mire gondolsz...én is sajnálom az orvosokat, de most ez van!

Mit tudnánk tenni, hogy ne így legyen? Sajnos nem csak ezen a téren van sz@rban az ország. Jnauár 1-től nagyon sok embert bocsátottak el a munkahelyéről (leépítés címszó alatt...). Itt nagy a BAJ...:(

Ironfist 2012.01.02. 13:42:26

@Párperc:
Persze, hogy bele lehet szólni, én szívesen fogadok minden értelmes reflekciót. Azonban ez most nem arról szól, hogy szegény orvosok, hanem arról, hogy míg például az egészségügy csődbe menni látszik, addig egy fradi kaphat annyi állami támogatást, az én pénzemből, a tidéből, mindenkiéből, amennyit a.) soha nem érdemelnének meg, b.)ha megérdemelnék se állami pénzből legyen kifizetve egy magánklub összes dolga. Mindezt természetesen a spórolás, és költekezésvisszafogás jegyében.

Párperc 2012.01.02. 13:46:01

@Ironfist:
Értelek én, de ha nincs befektető...és a magánklub magát nem tudja eltartani...akkor nem nagyon marad más esély...:(

Angerfist01 2012.01.02. 13:53:08

Ez kész...zéró te egy nulla vagy...mint aneved is mutatja! :D

Ironfist 2012.01.02. 14:42:24

@Párperc:
Ez egy dolog, de muszáj ennek a legfontosabbnak lennie? Másrészt muszáj, hogy az is támogassa, aki esetleg utálja a a focit? Csak azért, mert a drukkerei azt mondják, ez nemzeti kincs? Na és? Szerintem meg nem az, és nem akarom támogatni. De nem dönthetem el, nekem is mindenképpen muszáj, mert a Kedves Vezető így döntött.
Ismered a Maslow-piarmist? Ha nem, tessék, itt van:
www.ektf.hu/hefoppalyazat/pszielmal/piramis.jpg

Szóval muszáj nekünk milliárdokat ölni a legfelső szintbe, amíg a legalsó épp összedőlni készül?

Párperc 2012.01.02. 15:53:25

@Ironfist:
A magyar foci már nagyon rég óta csak az egykori, régi hírnevéből él...igaz vannak kisebb sikerek, de akkor is mesterségesen próbálják meg fenntartani, illetve felemelni a labdarúgást...

A kép meg nagyon jó, csak az a baj, hogy nehéz felérni a csúcsára...

makvirag75 2012.01.02. 16:17:57

Zero!!!!

HA ilyen okos vagy, miért nem Te vagy a Fradi elnöke? Vagy ha tudsz valami alternatívát, akkor inkább segíthetnél, és akkor az állami pénz is megmaradna...(te kis "Matolcsy")...

Eznemkutya 2012.01.02. 16:52:49

@Ironfist:
Egy picit írtál csak butaságot.... 20 milliárd ígéret... A Fradi nem tulajdonos, hanem csak "bérlő" mivel az állam nem a Fradinak vette meg a területet, hanem saját magának... Az üzlet az nullszaldós állami részről, mivel ezt az összeget megkapta 1,5 éve az állam is.. Az orvosokat meg sajnáld... lehet, hogy papíron keveset keresnek, de hálapénz az mindent visz...

Antizéró 2012.01.02. 17:20:58

@Putyilov gyári melós és barátai:
Emberek! Ti nagyon hülyék vagytok! Kezeltessék már magatokat! Tudjátok eyáltalán, hogy miről beszéltek? Vagy szokás szerint csak puffogtok? SZÁNALMAS BANDA!

Ironfist 2012.01.02. 17:27:06

@Eznemkutya:
"A Fradi nem tulajdonos, hanem csak "bérlő" mivel az állam nem a Fradinak vette meg a területet, hanem saját magának.."

Ja, az mindjárt más.

"Az orvosokat meg sajnáld... lehet, hogy papíron keveset keresnek, de hálapénz az mindent visz..."

Tényleg nem érted, mi a lényeg, ugye?

Eznemkutya 2012.01.02. 17:31:50

@Ironfist:

Orvosok voltak, vannak, lesznek! Egyél sok gyümölcsöt és akkor nem leszel beteg....ja és szedj vitamonokat is hozzá!

Eznemkutya 2012.01.02. 17:39:50

@Ironfist:

És nekem az az orvos ne sírjon, aki szó nélkül elteszi a hálapénzt, SŐT el is várja, SŐT addig meg sem vizsgál, vagy meg sem műt...szánalom...(és itt már nincs is "DÖBB")

De szerintem lassan ideje készülődnöd, az Opera előtt kérdéseid személyesen is felteheted!

Erről ennyit! Béke Veled!

Ironfist 2012.01.02. 17:54:26

@Eznemkutya:
Gúnyolódj nyugodtan, az nem változtat azon, hogy még mindig képtelen vagy felfogni, mi a baj.

zrobasé 2012.01.02. 18:31:29

@Eznemkutya: "Egyél sok gyümölcsöt és akkor nem leszel beteg....ja és szedj vitamonokat is hozzá! "
ez igen, szép volt...asszonyodnak is ezt mondod, ha terhes lesz ? a gyereknek is, ha 40 C fokos lázzal fetreng otthon fennakadt szemekkel ? magadnak is mikor belelépsz egy gödörbe, és eltörik a bokád ? szüleidnek is, ha egy rossz mozdulat miatt kificamodik a kezük, lábuk ? testvérednek is, ha valaki elüti az utcán ?

azzal meg barátkozzál meg, hogy nem minden orvos kap hálapénzt...van akinek lehetősége sincs rá, van aki el se fogadja...de ez az orvosoknak kussolás van, mert ki vannak tömve hálapénzzel annyira tipikus kádárista gondolkodásmód, hogy csak na...

na mindegy, a lényeg, hogy most már végre épül-szépül a fradi, remélem idén az állam megveszi-átveszi az újpestet, a kispestet, a vácot, a debrecent, a zalaszentgrót fc-t, a dvtk-t meg a barcelonát, és épit mindenkinek egy jó kis stadiont ! najó, a barcának nem kell...

Eznemkutya 2012.01.02. 21:38:51

@zrobasé:
Köszönöm a hozzászólását! Ez is egy vélemény! De akkor sem értek egyet ezzel az egésszel!

Nem lesz itt semmilyen orvoshiányt, azt elhiheti(te)k!

Ironfist 2012.01.03. 03:21:07

@Eznemkutya:
"Nem lesz itt semmilyen orvoshiányt, azt elhiheti(te)k!"

Végülis, ha szemantikailag nézzük, amit mondasz, igazad van, mert nem lesz, hanem VAN orvoshiány, már most.

Gyalázat 2012.01.03. 09:20:12

Zero! Hol van a válasz? Nagyon eltüntél! Vagy még írod a tegnapi puccparádéról jelentésedet?

Eznemkutya 2012.01.03. 09:24:42

@Ironfist:

Akkor talán tájékozódj!!!!!! Itt egy cikk példaként!

index.hu/belfold/2011/12/28/rezidensek/

"A fővárosi Uzsoki utcai Kórháznál ugyanakkor elmondták, az intézmény vezetésének nincs tudomása arról, hogy bárki is el akarná hagyni a kórházat. "230 orvosunk van, nincs üres állásunk, de ha bármiféle veszély vagy gond lenne januártól, egy biztos, a működést lényegesen nem fogja befolyásolni" – mondta Golub Iván, a kórház főigazgatója."

Részemről ennyi!

Gyuszika01 2012.01.03. 12:26:00

Én azt szeretném ha vagy a bundás Siófokot vagy a ZTE-t támogassák! Zero kérlek erről is hozzál már össze valamit! De az ne legyen ennyire sarkos, és több alapgondolatot is bele vihetnél már!!!!

"Ezzel ismét sikerült tennünk egy jó nagy lépést a boldog 70-es 80-as években, újra van állami focicsapat, a Fradi, élén a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor." => Zero, annak is nézz utána, hogy hány csapatot támogatnak még....meg fogsz lepődni!

Ironfist 2012.01.03. 15:37:03

@Eznemkutya:
"Részemről ennyi!"

Helyes, ha még mindig képtelen vagy felfogni, mi a probléma, akkor én sem töröm magam rajtad.

spion27 2012.01.04. 00:03:48

@Ironfist: akkor még 1x a gyengébbek kedvéért

Az üllői úti ingatlan MAGÁNTERÜLET volt. Ezt államositották, aztán ezt vette meg az angol. Igen ám, de közben az ország többi csapatánál mi volt? Némelyikük 1 forintért visszakapta '90-ben (pl Vasas), mig a vidékieket az önkormányzat támogatta a rendszerváltás óta folyamatosan. (Az önkormányzati pénz az meg ugye nem is közpénz).
Na ezt a visszatartott ingatlant vásárolta most vissza az állam saját magának és erre akar épiteni egy futballstadiont a köznek... Amit mellesleg használni fog a Ferencváros is. Ráadásul ez nem egy minusz 20 milliárdos üzlet lesz. Egyrészt a stadion árát beszedték mikor eladták. Másrészt meg egy épitkezés munkát ad embereknek, forgalmat generál, a stadion mellé gondolom üzletek is épülnek, ott is lesz forgalom. Szóval ezt nem úgy kellene nézni hogy fognak 20 milliárdot és lehúzzák a wc-n.

Azt mondjuk méginkább elfogadhatónak tartanám, ha a budapesti csapatok 1 esetleg 2 stadionba költöznének. Azért annyira nem felkapott a focink... Münchenben megtudták oldani, Milánóban meg tudták oldani. Ha lenne az újpestnek a és fradinak közös stadionja ami mondjuk 30 ezres, csúcsszuper épitmény akkor nem dőlnék a kardomba.

Eznemkutya 2012.01.04. 00:28:43

@spion27:

Nagyon igazad van! Mondjuk a lilákkal közös stadion...íjjjjjjjjjjjjjjjjj...:D

@Ironfist: -nek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Meg az új Stadion nem csak a focimeccsek megrendezésére lenne alkalmas, hanem koncerteket és egyéb eseményeket is lehetne tartani benne (ld. Puskás Stadion)...méghogy ebből ne lenne bevétel?

spion27 2012.01.04. 01:41:53

@Eznemkutya: miért lenne baj egy közös stadion? Meg lehetne úgy oldani mint mondjuk az Allianz arénát hgoy ha kell lila ha kell zöld kivilágitás. Ráadásul akkor minden héten lenne meccs ott nem csak kéthetente. Egyszer a lilák, egyszer a zöldek játszanának ott. És igy az se lenne hogy idegenben lebontják a fél szektort, mert az idegenbeli meccs is a saját stadionban lenne :D

Nem tudom, lehet hogy máshol is igy van a környéken, de szerintem luxus ilyen nézőszámok mellett fenttartani Bp-en ennyi stadiont - honvéd, vasas, újpet, ftc
Kéne egy igazán jó stadion, egy minden igényt kielégitő, egy olyan amit igény szerint gyorsan lehet bőviteni.
Egy 20 ezres stadion kéne, ami az új Puskás lenne. Itt játszanának a fővárosi csapatok. Ha válogatott meccs lenne akkor ezt ki kéne bőviteni 35-40 ezresre és kész (persze előfordulhat hogy ezt nem lehet megvalósitani épitészetileg, de valami hasonló kompromisszumos dolog jó lenne, mert a mostani az nem állapot)
Aztán egy ilyen stadionba beszállhatna az a csapat amelyik használni akarja. Mondjuk úgy hogy értékesiti a mostani stadionját.

Ironfist 2012.01.04. 03:27:07

@spion27:
Nem ez a léneg, hanem -a gyengébbek kedvéért - ez: nem kellene most sok-sok milliárdot költenünk olyasvalamire, mint a foci, ugyanis épp a csőd felé bandukolunk.

"miért lenne baj egy közös stadion?"

Azért, mert eznemkutya fradista, és neki csak az számít, hogy végre jól megy a drága fradikának.

@Eznemkutya:
"Meg az új Stadion nem csak a focimeccsek megrendezésére lenne alkalmas, hanem koncerteket és egyéb eseményeket is lehetne tartani benne (ld. Puskás Stadion)...méghogy ebből ne lenne bevétel?"

Ja, hát ez tényleg meg fogja oldani az egészségügy, a nyugdíjak, vag, hogy mást ne mondjak, az oktatás problémáját. Hiszen mi más kellene nekünk, mint egy focicsapat, meg egy stadion, ha nincs pénzünk még a legszükségesebbekre sem, nem?

De lefordítom még egyszerűbbre a kedvedért. Adva van egy ember. Nincs munkahelye, nincs TBje, nincs mit ennije, folyamatosan felszólítások érkeznek tőle az apehtől, a vízművektől, satöbbi. Volna egy bank, aki kölcsönad neki, de ő elküldi a kurva anyjába. Az utolsó kis pénzén viszont az internetéhez, és számítógépéhez vesz egy csomó játékot, mert ha ügyesen kereskedsz például team fortress 2ben, azzal is lehet keresni. Morzsákat. Egy haverom most keresett vele cca. 800 dollárt, ami nem rossz kereset, tekintetbe véve, hogy 16 éves sincs, de a fent leírt emberkének az életét ugye te sem tennéd rá?

Remélem lassan le fog már esni, hogy mi ezzel a probléma. De ha tényleg nem, akkor tényleg menthetetlen vagy.

Eznemkutya 2012.01.04. 09:24:01

@spion27:

Megoldhatatlan...hidd el tapasztaltam...ráfizetés lenne! És a Fradi biztos nem menne ebbe bele...lehet külföldön működik, de EZ Magyarország!!!!!

Antizéró 2012.01.04. 09:27:54

újpesttel soha!!!!!!!!!!!!!! Lehetetlen!

Gyalázat 2012.01.04. 09:37:42

@spion27:

2 csapat, akik ősi riválisok....egy stadionban, és tekintsék a sajátjuknak? Mindkettő? Ez már kicsit erős!!!!!!!!!!!!!!!

Ez a bővíthetős Stadion nem rossz ötlet! De kell egy nagy nemzeti stadion! Egy új Puskás! Remélem mihamarabb megvalósul ez a projekt!

spion27 2012.01.04. 09:55:45

A közös stadionhoz - kap a csapat egy fullextrás vadiúj stadiont. Ingyééé
Nem mindegy lenne, hogy a másik héten az ellenfél játszik benne? Az Inter meg a Milan szurkolói annyira csipik egymást szerintetek? Azok ráadásul annyian vannak egy meccsen mint nálunk egy szezonban. Aztán mégis megférnek valahogy. Hozzá lehetne szokni. Az se normális hogy 3-4000 nézővel mindenki saját stadiont tart fent. Más lenne a helyzet ha lenne egy zsir új stadion ami alapból 1-2-3000 nézővel megdobná a látogatottságot és ráadásul nem kéne annyit költeni rá mint a mostanira.

@Ironfist: vele ellentétben én totál megértem amit mondasz. De ennyi erővel millió dolog miatt lehetne sirni, de valahogy mégis mindenki a Fradit találja meg.
Civil mozgalomként össze kéne szedni 10 könyvelőt és velük átnézetni a költségvetést úgy mintha csak egy sima vállalkozásé lenne. Tuti, hogy 2-3 EZER milliárd forintot össze lehetne szedni ha a felesleges kiadásokat lecsökkentenék.
Néhány apróság ami miatt nem sir mindenkinek a szája, és nem irnak róla kétnaponta cikket
veszteséges állami vállalatok vezetőinek százmilliós jutalma
rokkantnyugdijasok helyzete és az ő segélyezésük
roma kisebbség ingyenélő rétegének segélyezése
képviselői juttatások
Tehát mondom, értem én, meg magamtól is látom, hhogy nyakig ér a kaki, de egy ilyen stadionberuházás, ami ráadásul még pénzt is hoz vissza, munkahelyet is teremt, az közel nincs akkora súlyú mint bármelyik a fentiek közül.
Csak most hogy végre valami jó is történhetne a Ferencvárossal egyből mindenki hisztizni kezd.

Ja_persze 2012.01.04. 09:57:18

@spion27:

EZ válasz mindenre:
www.youtube.com/watch?v=oT1uud9QlnU

A vasököl emberke meg ...VICC! :D

Eznemkutya 2012.01.04. 10:02:44

@spion27:
Már írtam, hogy ez Magyarország! Itt nem működik ez a rendszer! Ezt nem éri meg ragozni!!!! Nem lehet hozzászokni!

"Tehát mondom, értem én, meg magamtól is látom, hhogy nyakig ér a kaki, de egy ilyen stadionberuházás, ami ráadásul még pénzt is hoz vissza, munkahelyet is teremt, az közel nincs akkora súlyú mint bármelyik a fentiek közül.
Csak most hogy végre valami jó is történhetne a Ferencvárossal egyből mindenki hisztizni kezd." - Ezzel a résszel viszont egyet tudok érteni!

Persze, hogy mindenki a Fradit találja meg, végre elindult valami a klub körl, erre kikezdik....biztos ez van parancsba kiadva...

spion27 2012.01.04. 11:22:44

@Eznemkutya: ez hülyeség. Mi az hogy nem lehet hozzászokni? Ott a szép új stadion, már csak be kell menni és szurkolni. De nem fognak menni az emberek mert jövő héten meg az újpest játszik ott? Ne röhögtess már. A két müncheni csapat vajon mennyire csipi egymást? Mégis elvannak közös stadionban.
Annak nincs értelme hogy 3-4 ezres nézőszámoknál legyen pesten ennyi félig-meddig lepusztult stadion. Akkor inkább csináljanak egy közöset. Hozzá kell szokni és kész. Honnan tudod hogy nem működne a rendszer?
Egy stadion hangulatát amúgyis a szurkolók teremtik meg, szóval simán be lehetne lakni. Majd ha lesz 30 ezer szurkoló aki minden meccsre ki akar menni akkor lesz értelme saját nagy stadionnak. De mikor egy fradi-újpest meccsen se töltik meg normálisan a stadiont akkor miről is beszélünk?

Eznemkutya 2012.01.04. 11:27:20

@spion27:
Te mikor voltál kint utoljára meccsen? Főleg egy Fradi-dózsán? Tele volt a Stadion!

Nem kell közös! Nem is lesz ! Értsd már meg! Elvesztené a régi varázsát az egész! Engem nem érdekel a külföldi foci! Nem kell ez a szar modern futball!

Viktus 2012.01.04. 11:33:50

@Eznemkutya:

Évente két meccsért, ahol szórakozik cirka 15 ezer ember megér akárhány milliárdot :D:D:D

Fociőrület 2012.01.04. 11:34:58

Micsoda? közös stadion? Persze majd a vasasos nyugerekkel, meg az mtk-sokkal (akik vannak vagy 50-en)? Ez mekkora baromság!

Eznemkutya 2012.01.04. 11:38:21

@Viktus:

Értelmesebbek, mint az ide írogató, ráérős provokátorok...:D

Nézz meg egy válogatott meccset vagy egy másik bajnokit! És ne hasonlítgassatok minket más országokhoz!

Látszik, hogy csak károgtok, és nem tudjátok mi az a MAGYAR FOCI!

spion27 2012.01.04. 13:22:06

@Eznemkutya: nekem meg kéne a szar modern futball ahol nem lepusztult stadionokban óbégat 3000 ember. Mondjuk egy szar német másodosztály...
De jó is lenne. 25000 néző, szuper fedett kis stadion, normális büfé. Egy hely ahol el lehet tölteni egy hétvégi napot, ki lehet menni haverokkal, barátnővel, kisgyerekkel.

Ha egy SAJÁT új stadionunk lenne amit csak mi használunk akkor megmaradna a varázs?
Érdekes a külföldieknél megmaradt a klub még akkor is amikor a város közepéből a 100 éve megszokott helyéről kivitték a város határába az új stadiont.
Ne gyere már a szokásos hőbörgő hádehádeháde stilussal
Amig nincs 30000 néző egy fradi meccsen és nem tud önálló lábakon állni a klub, anélkül hogy 5-10 évente a hajánál fogvak kelljen kirángatni a kakiból addig igenis megfontolandó lenne egy közös Budapesti stadion.

Eznemkutya 2012.01.04. 14:14:21

@spion27:

Menj fel egy focis vagy bármilyen sporttal foglalkozó oldalra és ott olvass a fórumokban...meg fogsz világosodni! ha modern futball kell, irány a külföld, már olcsón lehet jegyeket szerezni!

Varázs = a meccs előtti dumálás a haverokkal, akikkel csak ekkor tudsz találkozni például!!! A büfével sincs gond! Itthon is ki lehet menni a családdal! Akik meg azt fújják, hogy mindig balhé van, azok olyan provokátork, mint ezen az oldalon pár lelkes kommentelgető...
Látszik, hogy nem nagyon jársz meccsre...ha több szurkoló lenne, és modrern stadion, szerintem akkor sem járnál ki! NA ezzel vége is! Szervusz!

spion27 2012.01.04. 17:08:56

@Eznemkutya: neked tényleg agyadra ment valami.
Az NEM varázs, hogy 3000 ember megy ki egy omladozó stadionba. Szerinted egy holland, német, skót, görög bajnokinak nincs varázsa?
Ha az ilyeneken múlt volna ez a mostani stadion se épül fel...

Ha kint van 4x ennyi ember akkor már nem is tudsz találkozni a haverokkal?

Ironfist 2012.01.04. 18:19:13

@Ja_persze:

Köszönjük építő jellegű hozzászólásodat. :D

@spion27:
Hagyd már őket, elvakult fradisták, nem lehet velük értelmesen vitatkozni, csak az számít nekik, hogy a drága fradikába bele mertek kötni.

Eznemkutya 2012.01.04. 22:41:30

@spion27:
Voltál már kint meccsen? Vannak rossz állapotú stadionok...és? Ez a "mostani" Stadion sem ma épült...Elég szegényes a tudásod a foci terén! Bővítsd! De ezt már írtam Neked!

@Ironfist: Neked ment agyadra valami...Neked meg a provokáció, a puffogás és a szarakodás számít! Te nem vitatkozol! NEm is érdemes Veled!

HA ILYEN OKOSOK VAGYTOK, VÁLTSÁTOK MEG A VILÁGOT! MINDENT BELE!

Ironfist 2012.01.05. 01:00:44

@Eznemkutya:
"Te nem vitatkozol!"

Már nem is, miután képtelen voltál felfogni, mi a baj azzal, hogy a drágaságos Fradika annyit kapott, amennyiről az oktatás, és az egészségügy összesen nem is álmodhat... Ilyen beszűkült emberrel nem vitatkozom, mert még a végén lehúzol a szintedre, és legyőzöl a rutinoddal.

Eznemkutya 2012.01.05. 01:05:40

@Ironfist:

Nálad lejjebb már nehéz lenne...én már mondtam: VÁLTSD MEG A VILÁGOT!!!!!!!!

spion27 2012.01.05. 07:38:13

Na akkor még egyszer korán reggel, amig van türelmem :D

Tehát ha az összképet nézzük akkor kb. a Fradi az egyetlen aki eddig nem kapott közpénzt. Ugyanis az összes csapat önkormányzati csecsen lóg
Ez a mostani stadion a Ferencváros tulajdona volt. Ám amig a többi csapat a rendszerváltás környékén visszakapta jelképes összegért, addig a Fradinak NEM adták vissza, hanem állami tulajdonban maradt és csupán használati jogunk volt. Ez a nem mindegy...

@Eznemkutya: Akkor igy mondom - lehet hogy neked nem tetszene, de ez nem sok embert érdekel. Gazdaságilag akkkor is úgy érné meg ha lenne egy közös használatú budapesti stadion, amit 3-4-5 csapat is használna. Oké hogy ragaszkodunk a múlthoz, meg ahhoz hogy saját stadion, de ha egyszer nem képes semelyik csapat megtölteni a sajátját akkor a jobb kihasználtság érdekében közösbe kell költözni.

És akkor azoknak akik szerint másra kéne költeni - szerintem is lenne jobb helye a pénznek, de akkor miért nem sirt senki mikor Fehérvárra vittek szponzorokat pártutasitásra, vagy mikor Felcsúton akarnak 3000-es stadiont épiteni?

Ironfist 2012.01.05. 13:04:38

@Eznemkutya:

Miért, mi lesz? Megkeresel, és megversz? Húúúú, de félek! Meg amúgy is. Egy fradista úgy akar meggyőzni valakit, aki nem ért vele egyet, hogy fenyegetőzik? DÖBB! Hogy mik vannak, mi?

Ironfist 2012.01.05. 13:07:39

Na, bocs, a tiédre meg csak nem válaszoltam.
@spion27:

"Tehát ha az összképet nézzük akkor kb. a Fradi az egyetlen aki eddig nem kapott közpénzt."

Lehetséges. Nem tudom, nem is érdekel, mert itt nem ez a lényeg. Hanem hogy biztos hogy ez most időszerű volt? Ilyenkor kell a szórakozásra tengernyi pénzt kidobni (azt nem tagadhatod, hogy a magyar fociba ölt pénz csak ablakon kidobott pénz), amikor lassan már Etiópia is rajtunk röhög, hogy csődbe megyünk?

Eznemkutya 2012.01.06. 01:49:41

@Ironfist:

Provokátor! Nem fenyegettelek! Nem tudsz felhúzni! Mondd csak tovább a hülyeségeidet!

@spion27:
És Te most miért sírsz, amikor a Fradi kap támogatást? Te hol voltál akkor mikor a Vidi kapott? Itt károgtok csak...

Még jó, hogy csak itt...

Ironfist 2012.01.06. 02:27:01

@Eznemkutya:
"Mondd csak tovább a hülyeségeidet!"

Ugye hülyéknek csak hülyeség jár =)

Eznemkutya 2012.01.06. 02:38:47

@Ironfist:
"Ugye hülyéknek csak hülyeség jár =)" = TE már csak tudod! :D

Ironfist 2012.01.06. 11:40:14

@Eznemkutya:
"TE már csak tudod! :D"

A gúnyolódásod is ritka béna, tipikus fradista béközepes nyomi vagy :D Hogy jön ide, hogy én már csak tudom? Talán én csak hülyeségeket kapok? :D Elárulom, csak a hozzád hasonló senkik, akik nem tudnak érvelni, árasztanak el olyan baromságokkal, mint te, aki meg tud vitatkozni, az vitatkozik, érveket hoz fel. És képzeld el, velük én is - kapaszkodj - vitatkozom. Nahát! Meglepő, mi? Mi mindenre képes az ember, ha értelmet lát, ugye? Kár, hogy te ezt sose tudod megtapasztalni, mert az, hogy "Deakkorisnekemvanigazamésrohaggy'atokmegmind!" az nem igazán az érvek érve... ;)

Eznemkutya 2012.01.06. 14:20:07

@Ironfist:

Drága Istenem! Te milyen egy primitív "ember" vagy! :D

Te csak provokálsz! De itt legyen vége! Szép hétvégét! ;-)

Ironfist 2012.01.06. 14:34:17

@Eznemkutya:
Próbáltam veled értelmesen beszélni, de neked az egészből annyit seikrült felfognod, hogy "má megin báncsák a szegény drága fradikát, brühühüüü"...

Na most ezzel, azt hiszem lezártuk az értelmes beszélgetést - én legalábbis ott lezártam, részedről meg nem is volt ilyen soha. Onnantól mégis mit vártál? Hogy előadást tartok neked makroökonómiából? Mikor az eddigi kommentjeidből az derült ki, hogy talán azt sem tudod, mi az? Ne nevettess már...

Eznemkutya 2012.01.07. 13:38:51

@Ironfist:

Én nevetek Rajtad! :D:D:D:D (bocs, röhögök!)

Ironfist 2012.01.07. 15:10:20

@Eznemkutya:
Tedd, ez is téged jellemez, meg az IQ-dat. ;)

Eznemkutya 2012.01.07. 17:15:55

@Ironfist:

De kis cuki vagy! Pötsköszörű! :D:D:D

Ironfist 2012.01.07. 19:43:57

@Eznemkutya:
"De kis cuki vagy! "
Cuki? Fujjbazmeg, buzi vagy?

Ironfist 2012.01.07. 20:19:04

Ja, fradista kis senkiházikám, érvrendszered mélysége erőteljesen erre emlékeztet:
www.youtube.com/watch?v=vTAqyXeNSko

Eznemkutya 2012.01.07. 22:27:01

@Ironfist:

Te vagy a buzi, Te szarrágó provokátor köcsög! Sorvadj el Te kukiharapdáló kis szar! :D

Ironfist 2012.01.08. 07:32:59

@Eznemkutya:
"Te vagy a buzi, Te szarrágó provokátor köcsög! Sorvadj el Te kukiharapdáló kis szar!"

Tyűűű, ezek aztán a komoly szavak... Kb mint az ovodás, aki ismételgeti, hogy "Nem , mert te vagy a hülyeee", csak éppen életében először látott South Parkot, és azt hiszi, hogy a káromkodás vicces. Tényleg, ha ilyen szegényes a szókincsed, akkor kezdem elhinni, hogy tényleg a fradisták közt szocializálódtál...

Béla Bácsi 2012.01.08. 14:07:51

@Eznemkutya: Az nem igaz, hogy a blog szerkesztői, alapítói, üzemeltetői nem látják, hogy ez a figura egész nap itt lebzsel, és mindenkit elüldöz a hihetlen primitívségével, óvodás érvszintjével, a gyűlöletrohamaival, szitokáradataival.
Én megértem, hogy sok pszichológus azt tarja, hogy még komoly esetekben is terapeatikus hatása van annak, ha a beteget a normális külvilágba eresztjük, ahol interaktust hajthat végre a normális emberekkel, de a terápia nem mehet a normális környezet kárára. (Bár....ahogy Magyarországot most elnézem...nem is olyan kirívó talán szegény Vasököl, mióta a "demokratikus erők" újra felemelik lesújtott fejeiket a porból, hogy a zsarnoksággal szembeszálljanak....)
Ez az én szótáramban egy közelgő új "Megváltást" jelent (sajnos). Mikor közelmúlt történelmünkben ennyi hagymás birkahústól bűzölgő szájú proli meg "művész" és "értelmiségi" elkezdett nyekeregni egyszerre, nem sokat késtek már a "megváltók" : Kohn Béla és Rosenfeld Mátyás!...
Ja, és akkor mind ez a verbális atrocitáshullám tettekre lesz újra váltva valami új Andrássy úti épületben, pont az ilyen idült, fanatikus barmok által, mint Vasököl, mert ő (ugyebár) oda súlyt, ahova köll!...

Eznemkutya 2012.01.08. 18:00:10

@Béla Bácsi:

;-) Köszi! :)

De amelyik kutya ugat, az nem harap! :) Ez meg főleg nem! :)

Eznemkutya 2012.01.08. 18:07:44

@Béla Bácsi:

A vasba csak beletörik az ember foga, bár szerintem ő puhafém...:D

Ironfist 2012.01.08. 19:25:40

Eh, látom megjött Béla bácsi is... remek, megtalálta a zsák a foltját XD

Béla Bácsi 2012.01.08. 20:54:20

@Eznemkutya: Inkább fostos kutyaszar. :)

süti beállítások módosítása