Skip to content


       Szűrés lista

Az MTVA megint bepróbálkozik a "fociadóval"

Május 9-én különösebb visszhang nélkül közleményt adott az MTVA a labdarúgó EB és az olimpia közvetítésével kapcsolatban:


"A Labdarúgó EB 2012 és a 30. Nyári Olimpiai Játékok London 2012 olyan kiemelt sportesemények, melyek bármely, Magyarország területén történő nyilvános kivetítésének kizárólagos jogát az MTVA szerezte meg, az eredeti, külföldi jogtulajdonosoktól. Ezen jogszerzésre tekintettel, a fenti rendezvények részét képező bármely sportesemény közvetítésére engedély kizárólag az MTVA-tól szerezhető, függetlenül az Artisjus részére fizetendő egyéb jogdíjtól (zenei jogdíj).

Nyilvános kivetítést kizárólag az MTVA együttműködő partnereként valósíthatják meg. A partnerek kötelesek szándékukról az MTVA meghatalmazott képviselőjét tájékoztatni, a meghatalmazott képviselő útján az MTVA-val szerződést kötni, s az MTVA által meghatározott díjat fizetni.

 ...a szerződéseket az események előtt kell megkötni, továbbá a kivetítés díjainak az esemény megkezdése előtt kell beérkeznie a megadott számlára, csak így kaphatják meg a megfelelő felhatalmazást a Nyilvános kivetítésre.

... az UEFA és NOB (az eredeti jogtulajdonosok) nem csak lehetőséget biztosítottak az MTVA-nak a közvetítésre, és ez események kivetítésre, de egyben kötelezte is őket arra, hogy jelentsék az engedély nélküli eseményeket, kivetítéseket, hogy az UEFA és a NOB így közvetlenül tehesse meg a szükséges jogi lépéseket. Miután a jogosultság nélküli Nyilvános kivetítés a közvetítési jogok súlyos megsértését jelenti, így az ilyen cselekmények minden esetben az elmaradt díjak és keletkezett károk megtérítésére irányuló jogi eljárásokat vonnak maguk után."


Nincs új a nap alatt, 2010-ben ugyanezt csinálta az MTVA, csak akkor az Artisjus volt a partnere (Tóth Péter Benjamin, Artisjus: az Artisjus soha nem volt az MTV partnere az ő közvetítési jogukat illetően, erre vonatkozóan tőlük megkeresés sem érkezett hozzánk. Nem volt ez másként 2010-ben sem.A két igény tehát mindig egymástól teljesen független volt), most viszont az egész procedúrát lepasszolta a nemrégen alapított Kreatrend Marketing és Tanácsadó KFT.-nek. A kft ügyvezetője Tóth A. Péter a Magyar Telekom szponzorálás és rendezvények osztályvezető volt, most pedig egy "noname" kft élén az ölébe hullott az MTVA-tól egy ilyen feladat ...
A kft.-t 2012. január 19-én jegyezték be, székhelye Kápolnásnyék, a fő tevékenységi körén kívül (PR és kommunikáció) a reklám- és rendezvényszervezéstől kezdve a kecske és juh-tenyésztésen át az olajos magvak termesztéséig minden ágazatot felölel. És 3 hónappal később már az MTVA partnere ... ez igen!

Árlista persze egyik oldalon sincs kirakva, a mainap.hu szerint egy falusi kocsmának, ahol 1 tévé van 100 ezer forintba kerül az EB az olimpiával együtt, városban, több tévével rendelkező helynek már 450 -750 ezer forint, a kivetítős helyeknek meg 600 - 900 ezer forintot kell fizetni, de csak akkor ha május 31-ig szerződést kötnek és be is fizetik az összeget.
Június 1. után már meccsenkénti ár van, a csoportmeccs 20 ezer forint (ebből 2 van egy nap), a a középdöntők 30 000, az elődöntők 40 000, míg a döntő 50 000 forintba kerül.

Dürer-kert, BL-döntő.
Érdekes, a TV2 nem kért pénzt a helytől, pedig nem állami pénzből vette meg a közvetítési jogot:
dürer.jpg
A vendéglátóhelyek persze eddig is fizettek a televíziókészülékek után, mégpedig az Artisjusnak, nem is keveset. de az MTVA szerint a sportesemény közvetítési díja ebbe nem tartozik bele.

2010. augusztusáig a kereskedelmi egységeknek televíziós üzembetartási díjat kellett fizetni, mégpedig háromszoros árat. A befizetett összeg a Műsorszolgáltatási Alaphoz kerül, negyven százaléka a Magyar Televízió Részvénytársaságot, huszonnyolc százaléka a Magyar Rádió Részvénytársaságot, huszonnégy százaléka a Duna Televízió Részvénytársaságot illette meg.
Azonban a Fidesz (Rogán,Cser-Palkovics,Rubovszky) egy módosító javaslattal úgy döntött, hogy a magyar állam ezt a díjat átvállalja ezt a kereskedelmi egységektől, és ez a tétel beleolvad az MTVA állami támogatásába. Vagyis az, hogy a kocsmában ki van rakva egy televízió, annak a "joga" ki van fizetve, egyrészt a hely fizet az Artisjusnak, az állam pedig az MTVA-nak.

Az MTVA évi 75 milliárd forintos költségvetési támogatásból gazdálkodik, vagyis az adófizetők pénzéből vásárolta meg a közvetítési jogokat. (Ráadásul a Médiatörvény értelmében a nagy sporteseményeket csak olyan adó közvetítheti, amit a lakosság min. 80%-a tud fogni, ilyen pedig nem sok van.)
Ezt az összeget visszafizettetni a kocsmákkal nem semmi egy húzás, ha egy kicsit utánaszámolunk akkor van vagy 40 000 vendéglátóhely az országban, ha csak a fele fizet átlagban 300 ezer forintot ....nos, az 6 milliárd.
(Összehasonlításul: a 2010-es VB közvetítési jogát 750 millióért adta el az RTL-nek.)

Az MTVA lépése után a Sport1, a Digisport vagy a Eurosport2 is nyugodtan felszólíthatja a kocsmákat, hogy fizessenek nekik külön a sugárzott meccsek után, főleg, hogy a Sport1, a Digisport és az Eurosport a saját profitjából vette meg a spanyol, angol, olasz meccsek közvetítési jogát, míg az MTVA az adófizetők pénzéből.

Amúgy kíváncsi leszek, hogy ha több ezer kocsma nem fog fizetni, akkor mi lesz?
Kimegy az MTVA-kommandó?
Kikapcsolják a TV-t?
Mindenkit beperelnek?

Remélem a következő lépés az önadózás lesz!

önadózó.jpg

Friss:
"Nem kell fizetni a vendéglátóhelyeknek, kocsmáknak azért, hogy a vendégek tévéken, kivetítőkön nézhessék a labdarúgó Eb-ről és az olimpiáról szóló közvetítéseket. Figyelemmel a közszolgálatiság elveire, a magyar sportszerető közönség és a hazai idegenforgalom érdekeire, eltérően az előző évek gyakorlatától, az MTVA átvállalja a nyilvános közvetítések után fizetendő díjakat" - MTVA

Címkék: olimpia eb mtva

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr864533208

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.05.23. 17:20:02

Egy évnyi szociológus szakmai gyakorlata van, 24 éve agresszív, gátlástalan megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy körbenézzen a magyar valóságban. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegm...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.05.23. 17:17:02

Unortodox nemzetromboló gazdaságpolitikusunk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám MSZMP-s és “demokrata” múltja alatt is sokat igazgatott, elnökölt, kurátorkodott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságát az, akinek egyetlen nap munka...

Trackback: A Foci EB rókái 2012.05.23. 16:06:02

A vendéglátóipart újabb támadás érte, most éppen (számukra) a legváratlanabb helyről - nem az ÁNTSZ orvosai razziáznak, a fináncok leltároznak vagy az adóellenőrök nyugtavadásznak és nem is az Artisjus kémei vizslatják a vendégek szórakoztatásául szolg...

Trackback: A labdabiztos javaslata a fociadóról szóló törvény módosítására 2012.05.23. 12:00:17

Mint az közismert, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (továbbiakban: Királyi Tévé) a nyári labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia idejére közvetítési díjat szedne a vendéglátóiparban érdekelt egységektől (továbbiakban: kocsmák).Szinté...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandeláber 2012.05.23. 15:52:28

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Sanyi a megoldás!
Róla azt mondta 2004-ben Tornyi Barna, hogy meg fogja állni a helyét a Premier Leagueban, ellentétben Gerával.
Hát a mi Sanyink nem sok sót evett meg a Crystal Palace-ban, de máshol sem.
Most, hogy a Videotonban Nikolics a kispadról André Alves helyébe lépett, Sanyi Nikolics helyére ült.
Vajon hova megy majd? Tippem: Osztrák II. osztály.

Bakter 2012.05.23. 15:58:22

Még nem vót emúttnyócév?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.23. 15:58:44

@Kandeláber: Akkor is, csapatot tud összerakni, de egy köcsög, a jó nagy fajtából :)
Az überbarca-nak meg vége lett, ennyi volt, nekem 3,5 tapsikolós évet és unokáimnak ezernyi elmesélnivalót adtak, egy fanatikusnak ez nagy élmény volt. A Chelsea pedig akkor is nézhetetlen antifocit produkált, a rosszabb fajtából, és hogy még mit nyernek, ki tudja,a shopping szezon most indul, Abrapapa gazdag...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.23. 15:59:19

@Bakter: Ja, Gyurcsány sem. Teljesen meg vagyok döbbenve...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.23. 16:00:58

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Torres a folytatásról akar beszélgetni, mert nem lehetett kezdő vagy mi a szar.

@lavór: Átképzem magam könyvelőnek akkor. Úgy fogok élni mint a kínai császár (a népi diktatúrában).

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.23. 16:01:32

@Bakter: @csizsikpizsik - pique takarodj!: no igen, ez az újabb nemmegszorításos adó egy dolog, de a KÉT LEGLÉNYEGESEBBRŐL még nem ejtettünk szót, jelesül:

1: Mit keresett offsóóórpéter a vizzerben?
2: Hol van a böszmusz varanus hungaricus szakdolgozata?

a sorrend nem feltétlenül fontossági sorrend ám... :D

Kivlov 2012.05.23. 16:02:31

b*z*lás ez, semmi több...

Newzoli 2012.05.23. 16:04:44

Bravóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!:))))))))))))))))))))))))))))))))

lavór 2012.05.23. 16:04:45

@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Te csak hiszed, lesz: "úgy él, mint a kínai császár adó". Persze csak a többi mellett. :)

Bakter 2012.05.23. 16:04:52

@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Pedig Őszöd miatt van ez is. Ha Ferenc legalább délben nem hazudott volna, akkor nem lett volna az UEFA-nak gyomorrontása sem, és most mi rendeznénk az EB-t. A Nagy Hátvéd is saját páholyból nézhetné a meccseket, oszt nem kéne olyanok mellé besallerkodnia, akik zsigerből rühellik a lábszárvédőjét.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.23. 16:06:29

@csizsikpizsik - pique takarodj!: mondjuk egy tirpák-válogatottat is össze lehetne vásárolni Abra-kadabra. A kiindulási alap az már jó hozzá :DDDDDD

Mondjuk - a teljesség igénye nélkül - Ballotelli, Ibra, Van Bommel, De Jong, Pepe, Ramos

:DDDDD

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.05.23. 16:06:38

A felvetés önmagában azért is érdekes, mert így minden kereskedelmi tv plusz pénzt kérhetne a kábel előfizetés mellé, amikor is egy premier filmet mutatnak be országos, nem fizetős csatornán. Jogilag nem is értelmezhető, hogy főleg a behajtást hogyan képzeli el az MTVA. Arról nem is beszélve, hogy egy jogdíjat már fizetnek a szórakozóhelyek és a kettős adóztatás elvileg tilos.
A közlemény elejében az a vicces, hogy e szerint Magyarországon más sport csatornán sem lehetne nézni a meccseket kivetítve, hiszen minden sugárzási jog az MTVA-t illeti.

Kandeláber 2012.05.23. 16:07:22

@csizsikpizsik - pique takarodj!: A Chelsea kiöregedett csapat, de rafkós. A Barcelonának ki kellett volna vernie, de nem jött össze. A nagy Bayern és a nagy Ajax annak idején háromszor nyert zsinórban BEK-et, meg persze az őskorban a Real ötször.
Ilyen már nem nagyon lesz többé, de azért jövőre a két manchesteri csapatra kíváncsi leszek., plusza Realra éa a Barcára.
Olasz csapatnak most nincs esélye, ők nagyrészt csak uraktól levetett túlkoros sztárokat tudnak igazolni.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.05.23. 16:09:27

Az meg tudja valaki mondani, hogy mi alapján követeli ezt az MTVA? Mert értem én, amit leírtak, csak azt a jogszabályhelyet, vagy magánjogi szerződést nem látom, ami erre a kocsmárost kötelezné. Onnantól meg olyan ez, mint amikor Tökömöccse Kájefté fizetési felszólítást küld, hogy ha nem fzetem ki a Biszbasz Kisoskosban megjelentetett reklámt, akkor jó beperel, miközben sosem kértem ott megjelenést.

sárkányfő 2012.05.23. 16:12:34

kicsit komolyabb téma:

hvg.hu/itthon/20120523_tarki_migracio

Az elmúlt 20 évben sose volt ilyen magas a magyarok körében a migrációt tervezők aránya: mára minden ötödik magyar felnőtt tervezi, hogy rövid- vagy hosszú távon külföldön vállal munkát vagy véglegesen kivándorol. Mindez egy néhány éve tartó, egyértelműen növekvő trend eredménye, hiszen 2010 óta másfélszeresére nőtt a külföldi munkavállalást vagy kivándorlást tervezők aránya

A migrációs tervet fontolgató társadalmi csoportok közül kiemelendő, hogy minden második 30 év alatti magyar felnőtt, azaz a 18-29 évesek közel fele gondolkodik így

rolika 2012.05.23. 16:15:08

Ez már mindennek az alja.

lobster thermidor 2012.05.23. 16:16:52

@zero:

Nem csak áfa van ám, hanem az alkoholtartalmú italokat csúnya nagy jövedéki adó is terheli!

SZDSZPistike 2012.05.23. 16:20:07

Azt sem értem, hogy merül fel bennünk az ilyesmi?
Évente milliárdos tartozással üzemel ez a SZAR, amit közszolgáltatnak, és amibe a MI pénzünk, adófizetők pénzét tolják!

Ki kérte azt például, hogy Mezei nagyon sok pénzért a Forma 1 helyszínekre utazzon a fél tucat stáb tagjaival együtt? Bele gondoltak már, szállodai szoba, utazás, kaja, élő csatorna díj mennyibe kerül? Az ÁLLAMI televízión mindezt, mikor kereskedelmi tv-n 8 évig elég volt egy liftből is közvetítenie Paliknak

Egyébként pedig ezeket a jogokat az adófizetők pénzén vette az MTVA, akkor mi köze van ahhoz, hogy épp hol (nappaliban, WC-n mobiltelefonnal vagy kocsmából) akarom nézni, ha egyébként is fizeti a jogdíjat a kocsma üzemeltetője???

m2-t minek tartják fenn? Senki nem kíváncsi rá. Duna Autonómiát?

Előtte, közben , utána sugárzott reklámokért kap pénzt? VISSZA OSZTJA A KOCSMÁROSOK KÖZÖTT VAGY SEM?

EGYRE ÉRTHETETLENEBB EZ A KÚRMÁNY

lobster thermidor 2012.05.23. 16:27:57

A helyzetnek azért lesz megoldása, és az nem feltétlenül az áremelés. Szerintem senkinek nem kell otthon maradnia, már csak azért sem, hogy fityiszt mutassunk az oktondi lehúzás kiagyalóinak. Csupán némi kreativitás és csekély anyagi ráfordítás kérdése a dolog! A sportközvetítéseket baráti társaságban simán lehet nézni, ezért ha a vendéglátósok zártkörű baráti rendezvénnyé, netán klub, vagy egyesületi taggyűléssé nyilvánítják az esti focinézős összejöveteleket, az MTVA elmehet a bánat f@szára adót szedni.
Emlékezzetek csak, a dohányzást tiltó rendeletet is simán megkerülte egy kreatív csapat azzal a trükkel, hogy lakássá minősítették a kávézójukat és így az alkalomszerűen betérő, és a törzsvendégek, mint meghívott családi barátok, esténként simán fújhatják a füstöt megszokott törzshelyükön úgy, ahogy csak akarják, a piát pedig bemondásra odarendelik maguknak, vagy oda - vissza hívós alapon prezentálnak. A hatóságok pedig hiába igyekeznek, de eddig nem tudtak fogást találni az ötlet kiagyalóin. Mert ugyebár a saját lakásában jelenleg még nem zaklathatja ok nélkül a hatóság a békésen pöfékelő polgártársakat.

Bakter 2012.05.23. 16:34:04

@lobster thermidor:
Te ezt most komolyan gondolod? Amikor kétharmad van, meg lógfasz a seggünkbe? Ezek másfél perc alatt hoznak egy törvényt, minden kiskapura, visszamenőleg a rovásírás feltalálásáig. És minden megvásárolt focilabda és csuka árába beépül a nézési adó is.

lobster thermidor 2012.05.23. 16:34:52

No meg azért valahol be kell ám hozni a Jáksó - Habonyné páros Marslakójára azt a néhány milliárd pénzt.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.23. 16:44:22

@Kandeláber: Ki kellett volna vernie? Miért? Mert többet tudnak a labdával vagy mert Messi nevét többen ismerik? Jobbak voltak azon a két estén? Lófaszt, még egy tizit sem tudtak belőni. Ennyi, a bekkelős-agyatlan Chelesa jobb volt, ahogy a döntőn is. Lehozunk a nyolcvanakárhányadikban gól után támadó középpályást? Nem, hülyék voltak.
Jövőre a Juvéra vagyok kíváncsi a BL-ben. Ügyes kis edzőnek tűnik ez a Conte, érdekel mire megy Európában. Meg a City, hogy tapasztalattal már mire képesek (a Barca nyolcaddöntőben kiszáll, a Realt döntőbe várom).

Cinkes 2012.05.23. 16:46:31

a megoldás itt található: en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2012_broadcasting_rights
nem kell nagy ész hozzá hogyan lehet kikerülni az adót...

lobster thermidor 2012.05.23. 16:52:40

@Bakter:

Az állás most ez, változni mindig, minden változhat.
Persze tudjuk, hogy soha nem a jó irányban.

Sam the Ace 2012.05.23. 16:56:51

Kíváncsi vagyok ki fogja ezt kfizetni.. Mi ez a hülyeség egyáltalán?

loop80 2012.05.23. 17:12:38

Közvetítési díjat szedni a közpénzből finanszírozott m1 műsorsugárzása után??? Minimum "pikáns" ötlet. :D

Minden további kommentár felesleges is. :)

BugrisFüles 2012.05.23. 17:49:19

Elvileg az Eurosport vagy bármi más csatorna "kivetítése" sem mentesít a "jogdíj" fizetés alól, mert a közlemény úgy szól, hogy az MTVA a Magyarország területére szóló nyilvános kivetítési jogokat szerezte meg, tehát függetlenül a forrástól a kivetítésre magára vethet ki díjat a nyomorult. Elvileg. De azért elkérném én azt a szerződést amire hivatkoznak / megkérdezném az UEFA és NOB illetékeseit, hogy tényleg eladtak-e ilyen jogot. Amekkora hazug banda simán belefér, hogy ilyen kitétel nincs a szerződésben.

nemjogasz 2012.05.23. 18:31:17

A köztévé az ország egész területén kódolatlanul sugározza a műsort? Igen.
Bárki foghatja az adását, akinek van tévéje? Igen.
Állami pénzből sugározza a műsort? Hogyafenébene.

Ezek után kérdem én, mi a fasz köze van hozzá az emtévének meg bárkinek ahhoz, hogy hol van az a tévé, és hányan nézik? Nyilvános a műsorszórása, ha nem akarják, hogy bárki nézhesse, adják kódoltan. Bár mivel közpénzből fizetik a műsort, ezért adják csak nyíltan. És kész.
De még ha nem közpénzből lenne, akkor is, a nyílt adás az már csak ilyen, hogy akárki foghatja, kész.

Röhejes. Én itt antennával tudok fogni 2 féle szerb tévét is. Ennyi erővel a szerbek is jöhetnének, hogy akkor most fizessek a műsorért, mert nem nekem adják...

Teljesen életszerűtlen ez az egész szellemitulajdon szabályozás... Ha valaki valamit nyilvánosságra hoz önszántából, akkor azt bárki használhatja ahogy akarja. Ha ezt nem akarja, ne hozza nyilvánosságra. A tévéadásnál nagyobb nyilvánosságra hozatalt meg nemigen tudok elképzelni...

Raoul Duke 00 2012.05.23. 18:32:23

Hogy annak a lógócsöcsű, teherbekúrt, zöldvérű öreganyádnak a térde kalácsa köré tekert, szarszagú, lapostetvektől hemzsegő, gonorrheás fitymáját az ilyen mocskos ...ciknek!!

kopaszállat vagyok 2012.05.23. 18:53:42

Fizessenek a fideszesek ! meg aki ott sétált a békemeneten,úgyis szívesen nyalják a seggét szeretett vezérüknek.Hol egy fideszes droid?

Kis ember 2012.05.23. 19:10:23

Nincs véleményem. Nem értek a futballhoz.

béla a görög (törölt) 2012.05.23. 19:39:23

Remélem majd ellenőrzik is és érvényre is akarják juttatni...
Akkor a meccsek félidejében vagy 2 meccs között nyilvános kivégzések is lesznek.
Egyébként kultúrhelyeken szerintem nem is közszolgálati csatornáról adnák.
Még a végén feltűnne Orbán és szétvernék a TV-t.

kifordított nagyanyó 2012.05.23. 21:04:32

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Mondtam már hogy szeretlek?Ez jó volt.:))
@Seduxen (már NEM dr.): @csizsikpizsik - pique takarodj!: Akkor jövőre már az EL helyek valamelyike meglesz.:))

kifordított nagyanyó 2012.05.24. 10:42:43

@csizsikpizsik - pique takarodj!: A Chelsea egyszer focizott szépen,de akkor nem tudtak mit kezdeni a bírói "tévedésekkel".
Apropó.A mostani meccsért visszakértétek a pénzt a bírótól?:))
@Seduxen (már NEM dr.): Amúgy meg David Luis Jobban rúgja a büntetőt,mint Sergio Ramos.:))

Amúgy tegnap megnéztem a döntőt.Hát kurvára nem voltak olyan jók a németek.Hacsak nem abban a tíz percben amibe belealudtam.A MU játszott kábé így néhány bajnokin mostanában.
Amikor mondták,hogy sokkal jobb volt a bayern,akkor ilyen barca szintű komoly helyzetekre gondoltam de ilyet nem láttam.Annyival nem voltak jobbak.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.24. 11:44:08

@kifordított nagyanyó: Egyszer szépen...bazzeg, ne haragudj, többé nem cikizlek semmi miatt, szólnod kellett volna előbb, nem tudtam hogy csökkent látású vagy, elnézést. A Chelsea szépen focizott....muhahaha....:))))))
(egyébként megállapodás volt, nem bírói lefizetés, egyszer ide-egyszer oda. Ők a hisztit vállalták, gyakoroltak rá heteket, mi meg most a kihagyott helyzeteket. Barcelonában 15 kaput szétforgácsoltak a nagy kapufa rugdosás gyakorlásban a blaugrana fijjúk)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.24. 12:53:00

@danesdzsu2: Uhhh, bazze, tényleg :) Hiába, nem káptalan az én agyam sem, azt hittem, hogy a top10-es tirpákok közül nem hagytam ki senkit, de exhumálom magam: súlyos tévedés volt ez a részemről :DDD

danesdzsu2 2012.05.24. 15:27:18

@Seduxen (már NEM dr.): megengedhetetlen hibának éreztem, főleg, miután ismét előadta magát az utolsó bajnokin. Balotelli vagy Suarez (apropos, valamiért őt is kifelejtetted ;) ) se érheti utol...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.24. 15:36:35

@danesdzsu2: Sztem volt Baronban valami szerethető ostobatahósuttyósgazemberség azon a meccsen :)
Attól mondjuk még a csillió meccses eltiltás jogos, ez a gurndon sem járja a haverokkal 4 sör után.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.24. 15:40:40

@danesdzsu2: "Suarez (apropos, valamiért őt is kifelejtetted ;) ) " - hm, nem is tudom az okát... Ő a mi kutyánk kölyke, nem bántani!!!

apropó: viszont ha már Suarez szóba került, azért a negrito (Evra) beférne a tahó-tizenegybe :DDDDD

@csizsikpizsik - pique takarodj!: mentségére szóljon, hogy a manszúrkersziti játékosait (Agüerostól, Ballotellistől én is agyonrugdosnám, ha lehetne :DDDDDDD)

danesdzsu2 2012.05.24. 15:44:15

@Seduxen (már NEM dr.): h12.abload.de/img/suarezz1upo.gif
- Bocsi, a niggert akartam!

:D

A kézfogás miatt? Akkor Nasri megelőzi:)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.24. 15:51:03

@danesdzsu2: nem feltétlenül, hanem amit utána az FA-meghallgatáson összehazudozott, hogy elmeszeljék az amúgy sem szűzies előéletű Suarezt.

De nem akarom még jobban szétoffolni a postot, mert kapjuk a banánt :D

danesdzsu2 2012.05.24. 15:55:36

@Seduxen (már NEM dr.): Oké, akkor vége.

(Azért jobban járt, mintha Zokorát niggerezte volna le:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LnH_gTj9cB4 )

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.24. 15:55:55

@Seduxen (már NEM dr.): A fociadónál lehet focit, nemde? :D
(remélem az blog.hu-n valaki gründol valami focis blogot az EB-re legalább...)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.05.24. 16:14:35

@csizsikpizsik - pique takarodj!: "A fociadónál lehet focit, nemde?" - bizonyos kultúrkörökben a jelenlegi Liverpool, és a foci egy mondatban történő puszta említéséért is körbe röhögnének :DDDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.24. 18:40:25

@Seduxen (már NEM dr.):

www.youtube.com/watch?v=b1i_xovIohY

A Pool ezzel megváltotta a világ összes kritikáját visszamenőleg 150 és előrefelé 250 évre :DDD
(azért a fellendülést várjuk:)

kifordított nagyanyó 2012.05.25. 10:36:47

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Az bizony egy nagyon jó játék volt.Az első meccshez képest meg pláne.Akkor tördelték a játékot rendesen.
@Seduxen (már NEM dr.): Ott viszont tényleg baromság volt,hogy 8 meccsre eltiltották a félcigányt.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.25. 11:33:07

@kifordított nagyanyó: Ez egy komoly kifejezés volt egy tehenestől :-P
@danesdzsu2: Az egy állat!
Suarez meg 5pur2 védőt rúgott meg, ez enyhítő körülmény. Bár nem bírom azt a köcsögöt.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: You never walk ahead ööö alone!
:-DDDDDD

kifordított nagyanyó 2012.05.25. 12:02:00

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Bocsi ezt a részt nem ismerem,hogy miért tehenes.
Viszont a Cowboys miatt lehetne tehenész.

kifordított nagyanyó 2012.05.25. 12:09:50

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Olyan sok mindent nem tudok,mert csak olyan2004-2005 óta érdekel a klubfoci.Persze volt a 90-es évek elején a Milan.Meg VB-EB idején válogatottak.
Azelőtt az időszak előtt meg vagy nem volt olyan TV adásunk,ahjol bajnokikat néztünk.
Vagy tolnom kellett a GDP-t az ilyen főiskolát végigseggelő retardáltak helyett,mint:@csizsikpizsik - pique takarodj!: és @Seduxen (már NEM dr.): :))))

kifordított nagyanyó 2012.05.25. 12:11:28

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Ehh az életbe le nem esett volna baszod!Lehet,hogy mégis nekem is a főiskola kellett volna.Még csodálkoztam is,hogy egy iparváros meg a tehenek hogy jönnek össze.:))

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.25. 12:18:06

@kifordított nagyanyó: Hát, valakinek ezt is el kellett végezni, hogy az ilyen: @csizsikpizsik - pique takarodj!: meg @Seduxen (már NEM dr.): végigigyák azt a 4 évet, amikor főiskolára jártak. INGYEN!!!!! De most már talán az ilyen lumpenek is megtanulnak DOLGOZNI! Nem csak a meccseket nézik állandóan!
:-DDD
Biztos a főiskolán szerezték be részegen az ízlésficamukat, hogy a Barcának szurkolnak! Fujj.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.25. 13:21:28

@csizsikpizsik - pique takarodj!: :-DDDDDD
Pedig már elég régi. Ahogy a Pool a Puli, a 5pur2 pedig a csirkék.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.25. 14:06:01

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): A Puli megvan, a Spurs-csirkét nem vágom. Talán tényleg túl sokat voltam ittas az egyetem alatt/Barca meccsek alatt :))))

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.25. 15:05:40

@csizsikpizsik - pique takarodj!: ÁÁÁÁÁÁÁÁ, ezt nem hiszem el. A zegyetemisták nem olyanok! :-P

Erről eszembe jut egy vicc:
Az egyemista hazamegy, anyja kérdi tőle:
- Levágtam két csirkét, mit főzzek belőle?
- Pálinkát!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.25. 15:38:18

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Nézd, mi a Fővárm Téri Szabadidő Központban töltött évek alatt csak az árvák könnyét nem ittuk meg...mondjuk csak azért mert nem volt palackozva :DDDD

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.25. 15:45:21

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Volt olyan tanszéki kirándulásunk, hogy kiittuk a szálló bárkészletét. A csapos srác másnap azt mondta, hogy ő még ilyet nem látott :-DD

kifordított nagyanyó 2012.05.25. 19:35:31

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): @csizsikpizsik - pique takarodj!:
A múltkor megírtam Coactus -nak a Nívó blogon,hogy én boldogan viszek haza kevesebbet,nekem megér pár ezer ft mínuszt,hogy ő többet vihessen haza az egykulcsossal.
De itt is boldog vagyok,hogy nem hiába dolgoztam magam hülyére/agyon az adómból valaki jól érezte magát 4 évig.:))Meg abból amit apci anci adott neki.:))

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.26. 11:04:50

@kifordított nagyanyó: Így is fel lehet fogni. Mondjuk én végigmelóztam az egyetemet, mert nem volt mit adjon apci-anci. Emellett meg én sem jártam jobban az egy(két)kulcsossal.
Az a probléma, hogy ez is Divide et Impera. A felsőfokú végzettséget végzetteket (akik közül igen sokan megszívták az új adószabályozással) szembeállítják a nem felsőfokú végzettségűekkel. A kormány meg jót röhög a markába, és mondja, hogy tényleg igaza volt Orwellnek: Két láb rossz, négy láb jó... És ez végzettségtől független.
És még egy dolog. Én 14 éves koromtól kezdve melóztam, mivel az OTP-kölcsön bomba nálunk is berobbant, és nem volt mit a tejbe aprítani. (Nem tudom, emlékszel-e rá, mikor az OTP a 3 %-os hitelkamatot hirtelen felemelte 30 körülire. Anyám ebbe rokkant bele, és ez még 1990-ben volt.) Szóval olyan szegények voltunk, hogy csak akkor volt hús az asztalon, mikor a macska felugrott rá. Egyetemre is úgy mentem, hogy előtte fizikai munkát végeztem, és az egyetemet is végigmelóztam. És sajnos, most sincs sok időm a munka mellett. És sok ilyen egyetemista társam volt, akik melóztak mellette, hogy meg tudjanak élni. Jó, a bulikra is félre tudtunk tenni belőle, és igen, nagyon hülyére ittuk magunkat. De nem kell általánosítani.Vannak olyan gyerekek, akik a szakiskolát elvégzik, utána meg apucin-anyucin élősködnek még tízen egynéhány évig.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.26. 11:29:51

@kifordított nagyanyó: Naaaa!!!!
Nekem dolgozni kellett az egyetem alatt (tudom hogy mindenki ezt mondja, de tényleg)!
A család eü-dolgozók/tanárok hadából áll, képzelheted mit tudtak alámadni (jó tanácsot).
Viszont elismerem, azért volt mázlim amit (német) adófizetők álltak, a fricc származásunk, jól beszélt német miatt Münchenbe felvettek egyetemre és 2 évet ott toltam le. Kibaszott jó ösztöndíjat kaptam a jobb eredmény+külhoni német státusz miatt. Mondjuk azt nem buliztam el (jó, okés, meccsekre jártam). De ott is dolgoztam (persze nem bányában), hazatérve meg pláne. Nem állítom hogy Tamás bátyaként éltem, de azért akkora here se voltam mint most divat gondolni rólunk.
Persze buli volt, piáztunk, meccseztünk, koncerteztünk rendesen (20ként tudsz tanulni-dolgozni-piázni-3 órát aludni egy nap, most 30ként a felétől borogatod magad). Feledhetetlen amikor előadás után az óraadó szelíden félrevont, hogy máskor ha "ilyen" napom vége úgy záródik hogy reggel 9-től nála vagyok üljek az ablak mellé, úgy a huzat kiviszi a cefreszagot :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.26. 11:32:49

Ja, és kupaaaaa!
Szegény Zsákos Bilbao, érdemeltek volna valamit...ahogy az a nyomorult Fabregas is, jól bevásárolt megint a csapatával, nesze semmi csak valami emlékérem plecsni egy mikiegér kupával. Mégiscsak a Realba kellett volna mennie hogy azok és ne mi ne nyerjünk semmit :))))))))

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.26. 11:50:47

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Hát igen! Fabregas kupákért ment a Barcába :-P De hát a gének! :-DDDDD
Néhány hete gondolkodtam, hogy hogy a pichába tudtam megcsinálni 20-on évesen a tanulás-meló-pia kombót, szinte alvás nélkül. Most meg olyan vagyok, mint a mosott sz*r egy végighúzott hét után. Fiatalság-bolondság.
Tegnap nem néztem a kupát. Fociztam. :-))))

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.26. 11:59:44

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ja, és látom, friccként könnyebb életed van, mint egy egyszerű magyarnak. :-DDD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.05.26. 12:39:48

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): @csizsikpizsik - pique takarodj!: Jóóóvanmmááá gyerekek!
Most jön az a rész,hogy éjszaka vagont pakoltatok,nappal meg egy kőbányában dolgoztatok.
És fél órával hamarabb kellett kelnetek,mint ahogy lefeküdtetek!
Keményebbek vagytok,mint Chuck Norris.:))

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.26. 13:01:23

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hát igen! Keveset aludtam, de azt gyorsan! :-D
Mármint Braga - MU döntő? Ez már tényleg Sci-Fi.
:-DDDDDDDDDDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.26. 13:53:03

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Ja vazzeg, itthon fricc, kint magyar :)))
Viszont egy ösztöndíj volt a legkevesebb hogy '46ban felpakolták nagyfater minden rokonát vagonra és Münchenig meg sem álltak velük :)

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: :DDDDD Jóvanmá' írtam hogy azért Hamupipőke többet dolgozott, Chucknál pedig Chuck sem lehet keményebb :)))))

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.26. 13:54:39

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: :-DDD
Azért ehhez a Lokinak is lesz beleszólása :-DDDDDD Coulibali mesterhármasával küldik haza a Barcát a Puskásból. :-DDDDDDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.26. 14:00:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Barca-MU döntő? Maximum akkor ha a 2009-es vagy a 2011-es díszdobozos DVD-k valamelyikét berakom a lejátszóba. Jövőre kupák közelébe se szagolunk és a BL-selejtezőhelyért fogunk menni (a franc...)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.26. 15:05:30

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Nem lesz olyan rossz a Barcának. Majd nézi a Loki -Cvrena Zvezda döntőt. (Ki se tudom mondani. :-D)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.05.26. 15:26:32

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Aztán azért csak jól jöttek a sváb meg izraelita rokonok,nem..?:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.05.26. 15:27:27

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ugyan,lehet nekik is szerencséjük.Az utóbbi években volt rá néhány példa.:))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.05.26. 16:14:36

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Jaja, egyik van, másik nincs, vagy ha igen akkor Te többet tudsz rólunk mint mi. Viszont akkor dobj nevet, címet rokonokról, ha a német ágtól csurrant-cseppent egy ösztöndíj akkor onnan is leeshet vmi .DDD

guma 2012.05.26. 21:08:37

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): pedig te csak a "fogadott fiam" vagy, de ezek szerint egyformán és "egyformát" éltünk meg. :)
mik ki nem derülnek! D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.05.27. 11:46:30

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ott először csak elvesznek tőled valamit,úgyhogy max.csak a fitymád eshet le.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.05.27. 11:47:44

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Méghogy a Pskásból.Talán az új Debreczeni stadionból.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.05.27. 11:49:28

@guma: @Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Jóóóvanmááá gyerekek,majd ha lesz időm sajnállak titeket.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.05.27. 11:57:54

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Hát,ha ti egyetemisták lenéztek,minket szakmunkásokat érettségizetteket.:))
Az érettségit én is meló melett tettem le.
A macskás kurva jó volt.Nálunk meg a kinyújtott tésztába rágott bele,meg a lábnyomai voltak rajta.:))
Az OTP kamattal mi is szívtunk.Ha jól emlékszem másfélszeres lett a törlesztő.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.05.27. 13:07:13

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: :-DDDD
Mondhattam volna azt is, hogy olyan szegények voltunk, hogy ha nem lennék fiú, nem lett volna mivel játsszak! :-DDD
Szerintem is így kezdte Viktor :-DDDD

guma 2012.05.27. 18:15:51

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: :)
jóóóvanmááááá! magadat sajnáld, meg a gyerekeket! DDDDDD
én is ezt teszem - veled is hasonló cipőben jártam (melós maradtam, hiába kínáltak párszor íróasztallal), és nekem nem jutott még ilyen szép "piroszka" sem!

kifordított nagyanyó 2012.06.14. 11:47:29

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): @csizsikpizsik - pique takarodj!: És persze a nagyobb testvéreitek kinőtt ruháját kellett hordanotok.És csak ti voltatok fiúk.:))

süti beállítások módosítása