Skip to content


       Szűrés lista

Ne ülj a lépcsőre! - üzeni ez a kedves város a lakóinak és a turistáknak

Játsszunk egyet!

Négy európai várost rejtettünk el a képeken:

CameraZOOM-20120619201631096.jpg

london.jpg

roma_spanyol_lepcso_2.jpg

cologne_cathedral.jpg

A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves költség: kb. 600 ezer HUF).

Helyette takaros acélkerítést emeltek, remekül időzítve a nyár és a turistaidény kezdetére.

Sőt, mintha erre a feladatra mintha már lenne egy fővárosi cég, aminek takarítani kellene a várost ... semmi baj, nem kell takarítani. Vár, Nemzeti Múzeum, Hősok tere ... lépcsők, lépcsők mindenhol.

"NE ÜLJ A LÉPCSŐRE!" - üzeni ez a kedves város a lakóinak és a kedves turistáknak, akik valami bohó szeszélyből kifolyólag úgy döntöttek, hogy ebben a városban költenék el az eurójukat.

Melyik ez a 4 város?

Szépen felújították a Bazilika előtti a teret, erre nem odaszokik a sok barom, meg a sok kecsege turista?!
Hát ezért feccöltük bele a milliárdokat?
Hogy odaüljenek?!
A lépcsőre?!
Hogy jól érezzék magukat?!

De hát szemetelnek!
Hangoskodnak!
Kilötykölik a bort!

Ágyúval verébre - kerítést körbe, ez a megfelelő megoldás!

Kapitalizmus Kapitány, a méltán népszerű, ámde sajnos Londonba emigrált tumbász kolléga a mikroblogján a következőt írta:

"A Szent Pál katedrálisnál mindig hippifeszt van a lépcsőn. Sőt, január-februárban volt valami Occupy-os viccelődés, és a Cityben sátrakat állítottak fel a hippik, a St. Paul’s lépcsője és kis udvarán, ott kempeltek hónapokig zavartalanul. Magyarországon amúgy ez alapvető problémamegoldási kérdés: nem értünk valamit = tiltsuk be.

Hát ha már építesz valamit a Népnek, akkor a karbantartásról is kell gondoskodni. Ahányszor elmegyek a St. Paul’s előtt, mindig KETTŐ db. kukáscsávót látok, akik megállás nélkül szedik a szemétcsipeszeikkel a trasht az utcáról és söprik a teret. Nyilván mivel óriási a tömeg, ezért ezt kell is, bár azt is meg kell jegyezni, hogy itt azért nem divat a szemetelés sem, de legalábbis nem olyan mértékben, mint máshol. Ja és a St. Paul’s 1 km-es körzetében mindennek ellenére kb. 4 db kuka van összvissz. Az, hogy elkerítsenek valamit, nem is tudom, ilyen kb. tényleg csak a Buckingham palotánál van, bár ott is azóta van körbeszögesdrótozva az oldalsó kerítés, amióta valaki bemászott és eljutott egészen Böske hálószobájáig kezet csókolni a lédinek."

Arcpálma és nincsenek szavak.

De azért várjuk a turistákat!!!

(A fotót saját kezűleg készítettem, mert nem hittem el amit az Urbanistán olvastam, és a Szabadság tér felé éppen útba esett a Bazilika. Ja, és a meccs is kurva szar volt!)

Címkék: budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr974600546

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Robbanni készül a Hungarikum bomba 2012.06.21. 09:43:41

Mégsem hamisítatlan Hungarikumok  a Hungarikumok? Már megint átverik a magyart, hívja fel a figyelmet az LMP, a belpolitika grínpísze. Az Elvarázsolt Kastély bojkottra szólít fel. Én gyanítom, hogy ez az Ángyán József az MSZMP által beültetett kak...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.21. 09:33:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: …ne pisálj a hideg kőre 2012.06.21. 08:53:46

Akármennyire ragaszkodik ahhoz a Szent István Bazilika, hogy az esténként a lépcsőjén üldögélő, szerintük odavizelő turisták miatt van szükség a műemlék körbezárására, egy ilyen építkezésnek azért üzenetértéke van. fotó: Smiló Dávid Például azt leh...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2012.06.20. 14:42:06

arcpálma? képes voltál ezt leírni? :D :D :D

Pistol Pete Maravich 2012.06.20. 14:43:41

Ez kb. ugyanaz, mint amikor Fletóék körbekordonozták a Kossuth teret. Értelme nem volt, de legalább jó sok turistát és Parlamentben dolgozót megszopattak.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.20. 14:45:32

1. A spanyol lépcsőnek semmi köze nincs egy templomhoz sem, két közteret köt össze
2. A kerítés nem acél, hanem kovácsoltvas lesz és igen szép
3. Sajnos a kulturáltság elég sok kívánnivalót hagy maga után. Egyrészt nem biztos, hogy át kell venni más városok kupiját. Másrészt sok külföldi ideérkezve olyan viselkedést enged meg magának, amit ottthon nem, ezért eléggé nagy helyenként a züllés, a templomlépcsőn ugyan ne piáljunk már.

A turistáknak (meg a helyieknek) pedig semmi bajuk nem lesz, ha a téren és környékén lévő ezeregy kis teraszon és köztéri padon ücsörögnek a nyári estéken.
Ha extra utcaseprőket rendelnének ki a hányást meg hugyot eltakarítani, akkor az lenne a baj, hogy bezzeg a csuhásokat elárasztják közpénzzel. Így se jó, úgy se jó. Nekem tetszik az egyház huszárvágása, elvégre ez egyik legszebb épület nem csak a városban, hanem a kontinensen, maradjon is csilivili jó sokáig, mert az a dolga. Alterkodni ott van az Erzsébet tér.

Dr. GGG77 2012.06.20. 14:52:48

@Réka ‎: "Egyrészt nem biztos, hogy át kell venni más városok kupiját. "

Réka, jártam már pár nyugati nagyvárosban. A legnagyobb kupi nálunk van. A kerítések ellenére is. És nem a külföldiek a parasztok. Hanem mi.

sajó d. 2012.06.20. 14:54:05

én eddig azt hittem azért lett lezárva, mert felújítják a megrongálódott lépcsőket...milyen naiv vagyok.

mivel a Gödör környékén hétvégente már eszetlen tömeg van ezért sokan átszoktak a Bazilikához, vannak akik a lépcsők előtt frizbiznek, zenélnek, megy ugyanaz a feeling ami régen a Gödörben, mielőtt csepeli dubstepbegyároktól kezdve a felső-közepes bizniszmenek is megjelentek a Deákon. ott valamiért sikerült végre igazodni a kialakult helyzethez, vannak új bódék, szemétszedés (na meg persze agyatlan Valton biztonságiak) és a Gödör környéke kezd végre valami kulturált hely lenni,

Kurvára nem értem a Bazilikánál ez miért nem megy, miért kell majd itt is öt évnek meg egy tulajdonosváltásnak (mondjuk ez egy egyházi épület esetében érdekes :D) eltelnie mire a drága polgármesteri hivatal megtanulja, hogy érdemes alkalmazkodni az új helyzetekhez, nem pedig fordítva.

pofátlan módon linkelném ide a Rogán Antalos interjúmat a Gödörrel kapcsolatban, szemléltetésképpen: langologitarok.blog.hu/2012/05/12/halott_belvaros_sehol_sem_mukodik_interju_rogan_antallal

Failer 2012.06.20. 14:56:21

@Dr. GGG77: Komoly érveket sorakoztattál fel. Arról, hogy mi parasztok vagyunk meg vitatkoznék. Messze több érték van ebben az országban és a lakóiban mint egy cigány olasznál vagy spanyolnál

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.06.20. 14:56:22

@Réka ‎:

Nyilván az 1 méter magas kovácsoltvas kerítés mire elkészül (2013?), mindent meg fog oldani :-)
Addig is szép a látvány.

Szeress! 2012.06.20. 14:58:22

Ez a bejegyzés úgy butaság ahogy van. Járj már utána kicsit hol máshol hagyták, hogy esténként összeokádják, összevizeljék az egyik fő turistalátványosságot.

Igenis van értelme a korlátnak! Kiülni ott van a Gödör, vagy mint most a Szabadság tér.

Hülyeség az egész poszt. Látszik az életben nem jártál arra késő este, vagy hajnalban, mikor hugytól, szartól bűzlött a környék.

Jah: És nem feltétlen turisták művelték ezt a csodát. Hiába van pár méterre nyilvános wc... .

A kerítés jogos! Végre valami érték a múltból, amit megbecsülünk, amire valahogy vigyáznak!

Secnir 2012.06.20. 15:01:07

@Réka ‎:
"2. A kerítés nem acél, hanem kovácsoltvas lesz és igen szép"
mint a fenti fotón is jól látszik. hozzá kel tennem, a kovácsoltvas kerítés, mivel tudja magáról, hogy kurva drága, és fél hogy ellopják, ezért acélhálónak álcázza magát.

Szeress! 2012.06.20. 15:04:03

@Secnir: Kovácsoltvas lesz és tényleg szép. Az acélháló a munkaterületen van, ideiglenes.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.20. 15:07:43

@zero: úgy oldják meg, ahogy tudják... ha biztonságisokat bérelnének elmószerolni a piásokat, akkor az lenne a baj, hogy egyházterror :)

NYulacs 2012.06.20. 15:08:49

Ez az elkerítés pontosan olyan, mintha arra a problémára, hogy a gyerekek szétdobálják az utcán a csokipapírt azt a megoldást találnák ki, hogy betiltják a csokoldé árusítását.

Szerintem kerítsünk körbe mindent, a hidakat, az utcákat, mert összetapossák a zemberek meg a zautók, húzzunk nejlont a lábunkra, mielőtt a buszra felszállunk, és akkor nem lesz saras meg télen latyakos!

Több szemetes kuka elhelyezése és gyakoribb takarítás lehetne a megoldás. Igen, a turisták által látogatott helyek koszosabbak, mert több ember fordul meg ott, és ha körültekintőek SEM biztos, hogy nem esik ki a zsebükből/kezükből ez-az, akkor esetleg tiltsuk be a turistákat, és megoldódik a gond. Vagy inkább kerítsük őket körbe?

A minap jártam turistaként Berlinben, és a Brandenburgi kapu vagy a Checkpoint Charlie elég forgalmas hely ahhoz, hogy szemetes legyen, és mégsem az, pedig valószínűleg nem oda mennek a kulturált, kukahasználatban jártas és igényes turisták, hozzánk pedig a bunkó szemetelős taplók, úgyhogy gyanítom a közterületek kezelésében lesz a megoldás kulcsa....

Leriel 2012.06.20. 15:11:09

Azért egy kicsit súlyosabb a helyzet, hogy odaülnek, hangoskodnak és kilötybölik a bort. És nem is a turisták, hanem drága honfitársaink, közelebbről a budapesti lakosság megy oldalba hugyozni, lehányni, direkt piával-kajával megdobálni a templomot.

Mindemellett szerintem totális blődség a kerítésemelés: aki akar, átmászik rajta, és bent randalírozik, ugyanúgy nem fogja megbüntetni a rendőr, ahogyan most se bünteti meg - mert nincs ott.

OpenDog 2012.06.20. 15:11:12

@Réka ‎: Nem. Borzasztoan rosszul gondolod. Ertelmetlen, buta dontes.

Mas varosok es orszagok szokasait erdemes atvenni - hatha egyszer mi is sikeresek leszunk. Nekem ugy tunik, egy dolgot nem sikerul atvennunk: a MUNKA-t. A lepcso tisztitasat ebben az esetben.

NYulacs 2012.06.20. 15:11:25

Fogadok, hogy nemcsak jól érzik magukat a lépcsőn ücsörögve, de még nevetgélnek is. Pfuj.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.20. 15:15:25

@OpenDog: volt pár évtized átvenni a kulturált ücsörgést, nemhugyozást, nemokádást. Nem sikerült. Nehogy ezért az épület tulaja legyen a hibás.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.06.20. 15:22:23

www.origo.hu/itthon/20120620-mulatozok-miatt-keritik-korbe-a-bazilikat.html

"z egyháznak napi 100-150 ezer forintjába kerül a szemét eltakarítása, ezért döntöttek úgy a műemlékvédelemmel egyeztetve, hogy vaskerítést emelnek a Bazilika köré. Aki ezen átmászik, birtokháborítást követ el. A kerítés építését várhatóan augusztus 20-áig fejezik be."

A betyárját, egy kiemelt turistalátványosságot takarítani kell?!
És napi 100-150 ezerbe kerül?! Bakker, ennyiért én is elvállalom, az havi 3-4 millió HUF ....
A kerítés tényleg olcsóbb!

Dr. GGG77 2012.06.20. 15:25:33

@Failer: Érvek kellenek? Szemét, csikkek, szétfirkált házak, közlekedési eszközök. Menj ki Olaszországba, vagy Spanyolországba, hidd el hasznosabb, élvezetesebb, mint a primitív cigányozásod.

Transylvanianmixedgrill 2012.06.20. 15:37:06

@zero:

Egy kis szájbarágó, mert sajnos sok a félreértés.

1. Tudomásom szerint az épület és vele együtt a lépcső az egyház tulajdona, és NEM közterület.
2. Hogy ez az egyházi tulajdon egyben amúgy turistalátványosság is, hááát, mondhatnánk: így hozta az isteni szerencse, DE
3. az egyház a saját tulajdonának területére azt enged be, akit akar, mint ahogy te is a kertedbe azt engedsz be, akit te akarsz.
4. látható, hogy eddig beengedték arra a területre a turistákat az voltaképp szívességből tették, nem pedig azért mert előírás lett volna, hogy márpedig oda az megy, aki akar.

Neked, mint adófizetőnek egy dologban lehet felháborodásod, és akkor viszont nagyon és jogosan, mégpedig akkor ha ezt az egyházi tulajdonban lévő, AMÚGY fő turistalátványosságot korábban az adófizetők pénzén újították fel ilyen szép tursitalátványosságra, akkor ne verje már magát az egyház, hogy hát kérem leszarják a turisták és nem egyházi adófizetők az adófizetők pénzén felújított tulajdonomat. Szóval amikor felújítani kell a bazilikát, akkor bezzeg turistalátványosság ami mindenkié, tehát adjatok rá pénzt kedves adófizetők, amikor meg később leszarják a lépcsőmet a felújítás miatt odacsődült turisták, akkor meg felfedezem, hogy jaaa, hát végeredményben ez az én tulajdonom, és gyorsan körbekerítem.
Nem tudom sajnos, hogy a Bazilikát, a teret és a lépcsőket kinek a pénzén újították fel, tudna ebben valaki segíteni?

FelixJager 2012.06.20. 15:43:10

Napi 100-150 ezer, muhaha, demagógia a köbön.
Havi bruttó 500 ezerért vállalom, hogy minden reggel 6-ra olyan tisztára lesz nyalva, hogy enni lehet róla. Spórolok nekik 3-4 millát havonta, én meg napi 2 óra melóval fogok annyit keresni, mint most napi 10-el.

ketroot 2012.06.20. 15:47:46

Inkább lassan az országot kellene már körbekeríteni.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.06.20. 15:47:48

De itt rend lesz, akárki meglássa. Nehogy már holmi turisták és helybeliek után takarítani kelljen, mint a halódó nyugaton. Mit képzelnek ezek, még a végén normális szolgáltatásokat is megkövetelnek majd. Taplós úr nem ezért lett főpolgi.

Iszonyúan elegem van az értelmetlen baromságaiból! By the way, a Bazilika nem tudna beruházni egy magasnyomású mosóberendezésbe, és megfizetni egy embert, aki lemossa a lépcsőket? Tömjén jóvoltából kapott az egyház jó pár milliárdocskát. Vagy azt nem erre, akkor mire? Hogy csak úgy elköltsék magukra?

ketroot 2012.06.20. 15:49:47

Egyébként Szegeden is panaszkodnak a részeg fiatalokra. Mit akarnak csinálni?

Este 10-től betiltani az alkoholárusítást a belvárosban.

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/korlatozna_az_alkohol_arusitasat_a_szegedi_fidesz/2285194/

binike 2012.06.20. 15:49:51

voltam Rómában... este mi is elmentünk a Spanyol lépcsőhöz. Pont akkor este láttunk németajkú fiatalokat részegen hőbörögni. De, érdekes volt hogy ott jött a rendőr bácsi és rendre utasította. Bezony ott láttam rendőrt ESTE is és volt bizony hogy kiemeltek embereket a tömegből.

De Rómának vannak olyan részei is ami ugyanolyan koszos mint Budapest utcái és hugyszagú is némelyik azon a részen. Csak azok a részek nem annyira turisták által látogatott helyek. De ott ahol sok a turista vigyáznak a rendre. Több rendőrt láttam azon a héten mint Pesten egy év alatt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.20. 15:52:34

@Transylvanianmixedgrill: a felújítást nagyrészt a NKÖM finanszírozta, de a képet árnyalja, hogy az egyház csak 2001-ben kapta vissza a Bazilikát, a felújítás pedig még 1983-ben megkezdődött. A karbantartást viszont az egyház állja.

Vittore. 2012.06.20. 16:05:42

Zero te hol a picsába laksz? Nem a turisták miatt zárják le a lépcsőket, hanem a sok kis drogos köcsög miatt, akik szó szerint maguk alá szarnak, hugyoznak és okádnak ott a lépcsőn. Mert ez menő. Emellett még van jó nagy adag üvegszilánk is. Az Erzsébet tértől végig. Vajon más országokban miért nem zárják le a lépcsőket? Mert ott nyakonbasszák a 16 éves kis keménygyereket, ha ilyet csinál?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.20. 16:12:11

@Transylvanianmixedgrill: az van, hogy a Bazilika, pont azért, amiért írod, nem csak az egyházé, hanem az adófizetőké is, akik pénzéből felújították (ha papíron nem, de erkölcsileg mindenképpen). Ezért ezt a kerítést lehet úgy is felfogni, hogy nem csak az egyház tulajdonát, hanem az adófizetők érdekeit képviselik vastagon - mármint azokét, akik elvannak lépcsőre hugyozás nélkül is.

csatika 2012.06.20. 16:28:51

@Vittore: drogos köcsögök hugyoznak és szarnak maguk alá a lépcsőkön? tényleg? ne haragudj, én itt élek Budapesten, de még soha nem láttam ilyet. Hajléktalanokkal megesik néha, hogy be vannak szarva, illetve hajnalban a diszkókból hazafelé tartó fiatalok körében előfordul hányás.
Ez a körbekerítés azonban jelez valamit. Félelmet. A félelem és a szeretet között kellene tudni választani, tisztelt padtársaim. Tudom, hogy nem könnyű.

béla blue 2012.06.20. 16:32:31

@Réka ‎:

látszik, hogy nem sok mindent értesz a városi közösségek alakulásával kapcsolatban. a köztereket a jobb helyeken elfoglalják, igen, olykor borosüvegekkel, miért is ne? jézus krisztus talán nem baszott be hajdanán templomok tövében? de persze, űzzük a vadat onnan el, miért is ne, ez a legegyszerűbb. legyen minél kevésbé jó budapest utcáin!

Szeress! 2012.06.20. 17:04:13

Bevallom, ha már ennyire komisz, rossz dolog ez a kiülés, akkor biza nem értem otthon, a lakásotok, házatok tövében miért nem hirdettek meg a bazilikaihoz hasonló békés, kulturált, turisták általi beszélgetéseket, lépcsőn ücsörgéseket. Mondjuk egy társasház bejáratánál, aminek a hőszigetelését részben állami forrásból valósították meg (tehát az a lakás a mienk/övék is, joguk van hozzá!)

Bízok abban, hogy akik hőbörögnek a tér igen ronda, csúnya öntöttvas korláttal történő lezárása ellen azok mind-mind összehoznak a saját kecójuknál egy ilyen random flash mobot. Flash mobot? Állandó nyári progit.

Mert hát, bezzeg nyugaton (állítólag) ez a normális... .

Kabbe (törölt) 2012.06.20. 17:33:24

3 európai + 1 balkáni várost látok

Horizont 2012.06.20. 17:33:37

Ha szabad akkor én azért csodálkozom ezen az egészen!A kerítésen is és azokon is akik ezt helyeslik! Igen tudjuk a világ és benne sok ember egyre szarabb! De a szaremberek miatt miért is kell mindig mindenhol a rendes embereket büntetni??
Tavaly kicsit turistáskodtam Budapesten! A Bazilikába szerettünk volna bemenni, de miután megláttam, hogy belépőt szednek annyira felháborodtam, hogy nem mentem be. Nem az összeg miatt! Nem volt rusnya a templom előtti tér. Akkor. De persze elhiszem azoknak akik azt állítják, hogy mit hagynak maguk után a fiatalok! Jó lenne olyan országban élni ahol mindenki kulturáltan él, de tudjuk ez nincs így, nem is lesz! De nem keríteni kéne, hanem rendőröket, járőröket az utcára!! Sokat! Nem a különböző őrségekre kéne egy vagyont költeni (Országgyűlési Őrség, Palotaőrség). Igenis az utcára kellenek a rendőrök, és igenis büntetni kell!!! Nem is látni járőröző rendőröket az utcán! Zsinórban folyamatosan az utcán kéne lenniük és egy idő múlva amikor elterjed a híre, majd nem lesz balhé a Bazilikánál. Ja és sok nyilvános WC sem ártana!
Az egyháznak pedig takaríttatni kell! Ha tetszik ha nem!
Nem kizárni az embereket. A rendeseket! És a turistákat akik viszik a hírünket a nagyvilágban!

elefa 2012.06.20. 17:46:22

Nem értem minek kellett ezért egy külön poszt. Este 9-től reggel 8-9-ig lesz zárva, húha. Szerintem nem rossz ötlet, tényleg legalább nem lesz összehugyozva. Turisták meg valószínűleg nappal mennek inkább megnézni, nem hajnali 1-kor. A Kapitalizmus Kakitál meg nem tudom mit okoskodik állandóan magyar dolgokról a kis tumbliján, amikor már x ideje Londonban dekkol.

Horizont 2012.06.20. 18:03:22

@elefa:
Posztot arról ír a blogger amiről csak akar!
Megkérdeznélek te már este 9-kor ágyban vagy nyáron??

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.20. 18:03:47

@béla blue: bocsanat, nem tudtam, h a varosi kozossegek alakulasanak szaktekintelyrvel allok szemben, ellenben a Bazilikarol tudok egy keveset, pl hogy nem kozter.

elefa 2012.06.20. 18:14:35

@Horizont: Nem, de az is biztos, hogy 9-kor már senki nem akar a Bazilikába bemenni, főleg, hogy ha jól tudom 5-ig lehet. Az meg hogy a lépcsőkre nem lehet leülni 12 órán át, nem értem miért ekkora probléma. Nem ez az egyetlen üldögélési lehetőség van ott.

2012.06.20. 18:20:32

@Réka ‎:
hmm, gyanítom, hogy 100-ból 99 normálisan viselkedett a lépcsőn üldögélve, és igen, előbb biztonságiakkal kellett volna a problemet orvosolni, két közteres bőven elég lett volna. Amúgy kamerák is vannak a téren, ha jól tudom. szal lehet bemutatni a húgyos józsikat

jani888 2012.06.20. 18:21:01

Itt lenne már az ideje,hogy megtanulja a pórnép hol a helye.Majd ,ha felfogta,nem kell kerítés.

Horizont 2012.06.20. 18:22:09

@elefa:
A Bazilikát este 19 órakor zárják be! Látod még ezt se tudod, akkor honnan tudod, hogy senki nem akar bemenni? Beszéltél mindenkivel?:) De nem a templomba való bemenetelről szól a poszt sem, ha elolvastad. Hanem egy kerítésről! De ha neked ez nem probléma és szerinted ez helyes akkor lépj túl rajtunk és örvendezz:)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.06.20. 18:27:08

@zero: Persze, hogy megoldja. Hisz akkor nem a fal tövébe fognak hugyozni, hanem a kerités tövébe.

elefa 2012.06.20. 18:48:43

@Horizont: Jó tévedtem két órát bocsánat:) Nem azt mondtam, hogy helyes, csak nem kell ezen ennyire felháborodni. Ahol élek a legtöbb templom el van kerítve teljesen 0-24-ig, ha nem az összes, és még nem törtek ki zavargások a városban:)
Aki akar ülhet a lépcsőn 21-ig és valószínűleg ez olcsóbb megoldás, mint az éjjeli rendőrök meg takarítók meg mindenki, attól függetlenül, hogy nyilván belőlük is több kéne mindenhova.

béla blue 2012.06.20. 19:02:33

@Réka ‎:

holy mother fucking mother of fucking jesus christ! tényleg ebbe kötöttél bele? a lényeget is lásd a szavak mögött: a bazilika lépcsőin kurvajól lehetett ücsörögni, sörözgetni, beszélgetni. most ennyivel kevesebb. és ez szomorú. nagyon, nagyon szomorú. ha te ezt nem így éled meg, az is az.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.20. 19:06:14

@béla blue: sajnalom, ha szomorunak tartod, h valaki mas velemenyen van, mint te. En inkabb erdekesnek tartom a vitat :) a templom lepcsoje nem alkalmas a sorozesre. Sokan ezt tiszteletben tartjak a zsinagoganal, mecsetnel. Ha a katko templomnal ez nem megy, akkor jon a kerites...

2012.06.20. 19:14:26

@Réka ‎:
nem lehetne a pedo katko papokat is vasrács mögé rakni? ha már az a néhány sör annyira csípte a húgyos lépcsőket(bár bizonyíték nulla eddig, tehát jó lenne azt is eldönteni, húgyoztak, vagy vakuztak, vagy ittak, kik mikor és hogy) . mert ez így egy "fidesznyik-katkok azt csinálunk amit akarunk itt" című műsor. szóval lehet elő állni pisilő-hányó turistákkal, sokkal hozzá még

Neménvoltam! 2012.06.20. 19:21:28

Valóban igaza van népnek, hogy qrva jó dolog üldögélni a lépcsőn.

Viszont kedves feleim, ne áltassuk magunkat, a magyar az egy disznó nép, szarik az a köztulajdonra, sőt, akkor érzi jól magát, ha legalább egyet bele is rúghat. Megitélésem szerint Magyarország akkor lesz élhető ország, ha a magyarok kb 80%-át kipicsázzák onnan.

Nézzétek meg, hogy néz ki egy buszmegálló. A magyar szarik a környezetére, simán eldobja a csokipapírt a nikotincsutkáról nem is szólva. Nyugaton teljesen más az emberek mentalitása.

Lehet azzal jönni, hogy az angol turisták szemetelni járnak Budapestre. Ez szvsz hülyeség, de ha így is van, akkor az azért van, mert ezt látják a drága magyaroktól.

Itt nálunk nyugaton nem tilos a dohányzás a buszmegállóban, viszont nincs egy árva csikk sem a járdán.

Lehet fikázni a csuhásokat, de ismerve a miliőt, speciel igazuk van. Mondjuk lehetne árnyalni, csak a magyarokat kitiltani...
:))))

Na lehet anyázni, az is minősít.

Horizont 2012.06.20. 19:21:56

@elefa:
Te teljesen más nézőpontból közelíted meg! Látod ez a baj, hogy sokan gondolkoznak így mint te is! Minek hőbörögni! A politika ezt szereti!Én meg azt gondolom igen is szóvá kell tenni dolgokat! Te is írod ez az olcsóbb megoldás!! Erről írtam én is! Tehát jöjjön az olcsóbb és büntessük meg azokat akik rendes emberek. Ja és az általánosítás megint. Úgy írnak mintha MINDENKI oda hugyozna, hányna! Így működik ez az ország (hogy én is általánosítsak:D) lefelé az olcsó felfelé a drága megoldások! Bravó. A katolikus egyház meg inkább örülne és inkább még jobban csábítaná az embereket magához. Ha már a szeretetről papol....

Horizont 2012.06.20. 19:27:40

@Neménvoltam!:
Gondolom te szentként élsz glóriával a fejeden! Ha pedig nem itthon élsz akkor ha megkérhetlek így összesítve, tömören ne véleményezz a magyarokról. Igen van ilyen is olyan is!Én kikérem magamnak ezt a véleményt, mert például rám egyik se illik. És vagyunk azért többen is!!! Ja és mire fel ítélkezel a 80% kipicsázásól? Megáll az eszem!!!!

dr. Aullah 2012.06.20. 19:27:47

Izééé... nem. Nem értem ebben mi a nagy dolog. Ez ilyen "és akkor mivan kategória". De ilyen is kell.
(ennél sokkal nagyobb pofátlanságok történnek napi szinten... te meg itt arcpálmázol ilyenen...)

Neménvoltam! 2012.06.20. 19:44:12

@Horizont:

Nem kell a duma. 35 évig éltem otthon, főképp Budapesten. Ha nyitott szemmel jársz, akkor Te is észre fogod venni, hogy a szemét nem csak úgy manifesztálódik az éterből. Azt igenis valaki odabassza, mert szarik rá.

Képzeld, itt pl tavasszal a járda mellett sűrűn be volt ültetve tulipánnal. Senkinek eszébe nem jutott hozzányúlni. Budapesten 5 percen belűl 100-ért menne az aluljáróban.

Mentalitás, ezt kellene megváltoztatni, és nagyon-nagyon sok embernél. Amíg ez nem történik meg, addig van létjogosultsága a kerítésnek.

Horizont 2012.06.20. 19:54:36

@Neménvoltam!:
Tőled se kell a duma! Magyarország nem csak Budapestből áll képzeld, ha még emlékszel!
Az általánosítást meg kerüld, csak jó tanács!!!! És itt be is fejezem mert látom kár erőlködnöm.
Van egy "mintád" és punktum (és kuss minden magyarnak aki itthon mer élni)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.20. 19:57:33

@Belpo: a templom konkretan az ovek, tehat tenylegesen azt csinalnak a vedelme erdekeben, amit akarnak. A hugyos reszeges csurhe pedig atkozodjon csak, amennyi belefer :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.06.20. 20:02:19

@dr. Aullah:

Pont ez a baj, hogy "és akkor mi van".
Sokkal többet ki lehetne hozni Budapestből, de nem ilyen faszságokkal.
Hogy érjük utol Prágát? Sehogy.

Neménvoltam! 2012.06.20. 20:08:07

@Horizont: Igazad van. Kerüljük a kényes kérdéseket, meg a problémákkal való szembenézést, mert még a végén változni kell. Na ezért tart ott az ország, ahol.

Ha te nem dobálod a szemetet, lekaszálod az udvarodat, arra neveled a gyereked, hogy ne vágja pofán a tanárát, stb, akkor van egy rossz hírem. Előbb utóbb nagyon szarul fogod magad érezni (vagy a gyereked) és fel fogod tenni magadban a kérdést:

Muszáj, hogy ez így legyen? Máshol miért képesek az emberek egymásra figyelve valóban társadalomban, társakként élni? Nem-e kellene inkább nekem is...

Még otthon voltam, amikor hír volt, hogy egy _vidéki_ önkormányzat ahhoz merte kötni a segélyfizetést, hogy az illető portája legyen gondozott. Emlékszel mekkora felzúdulás lett belőle? Te nem gondolod úgy, hogy természetesnek kellene lennie annak, hogy a saját környezetemet rendben tartsam, pláne ha nem kerül semmibe, csak kis munkába?

Lehet persze, hogy a rendes emberek többségben vannak, de mit mondjak, baromira nem látszik.

Horizont 2012.06.20. 20:21:25

@Neménvoltam!: Onnan ahonnan te nézed lehet, hogy nem látszik! Ahol meg én élek ott több látszik:) Nem kerülök én semmi kínos kérdést, csak nem igazán szeretem ha olyan aki nem itthon él, megmondja a tutit:)Természetesen mind az a baj meg van sajnos amiről írsz, de nem bírom ezt a rohadt általánosítást! Nem mindenki szemetelő szemét! Én már nem vagyok mai csirke, felnőtt gyerekekkel, nem igazán tudnak beszippantani a hétköznapi átlag bosszúságok (kivéve a politikusok:D). Hidd el azért vidéken nem olyan durva az élet mint ahogy te gondolod, hiszed és le is írod! Persze nem vagyok naiv, sokkal jobb is lehetne a helyzet. Én egy szerencsés ember vagyok, mert nagyon sok rendes embert ismerek, rendes a családom, rendes a munkahelyem. Na azért nem élek rózsaszín felhőkön, de nem általánosítok a szar emberek miatt, mert azzal megbántanám a rendes embereket!

Neménvoltam! 2012.06.20. 20:25:00

@Horizont: Hehe, csak most olvastam a korábbi hozzászólásaidat. Ilyet írsz:

"De nem keríteni kéne, hanem rendőröket, járőröket az utcára!! Sokat! Nem a különböző őrségekre kéne egy vagyont költeni (Országgyűlési Őrség, Palotaőrség). Igenis az utcára kellenek a rendőrök, és igenis büntetni kell!!! Nem is látni járőröző rendőröket az utcán! Zsinórban folyamatosan az utcán kéne lenniük és egy idő múlva"

Ezek szerint te pont úgy látod a helyzetet, mint én. Akkor viszont nem értem, hogy min vagy kiakadva? Vagy valamit félreértek, és nem a 80% ellen kellenek a sünök, hogy ne kelljen a kerítés illetve "és büntessük meg azokat akik rendes emberek."

Még ilyet is írtál:

"Jó lenne olyan országban élni ahol mindenki kulturáltan él, de tudjuk ez nincs így, nem is lesz!"

Miért vagy kiakadva azon, hogy én egy ilyen országba költöztem? Persze ez sem tökéletes, de az arányait tekintve itt nagyságrendekkel kevesebb, mondhatni marginális a deviáns egyedek száma.

Hjaaaj, de mókás.

Neménvoltam! 2012.06.20. 20:27:03

@Horizont: nem célom megbántani a rendes embereket elhiheted.

Talán azért érdemes meghallgatni a külföldiek észosztását, mert ők aztán igazán látják a kontrasztot, és hogy mi az az alapvető dolog, ami más. Merthogy mi látjuk a külföldöt is elég közelről, és nem csak olvasunk róla.

Horizont 2012.06.20. 20:30:30

@Neménvoltam!:
Valamit benéztél, miért lennék azon kiakadva, hogy te egy jó országba költöztél? Csak nem kell fikázni az itthon maradottakat:) Erről pofázok itt már mióta. Miért kell megsérteni, megbántani mindenkit egy kalap alá véve? Olyan rosszul tud esni:)
Ja és nem a 80% ellen kellenek a "sünök" csak a "rossz emberek" ellen ők meg nincsenek annyian!
És én is hehehe :))

Neménvoltam! 2012.06.20. 20:38:39

@Horizont: Bocsánat lehet, félreértettem valamit.

A lényeg az, hogy szerintem Magyarországon alapvetően a hozzáállással van a baj. Az emberek valamiért egyátalán nincsenek tekintettel a közérdekre és egymásra, nekem legyen jó, a többi le van szarva. Amíg ez nem változik, addig nem fogunk előrébb jutni.

Egyszerűen nem tudják elviselni, hogy ha valami jó, akkor legyen másnak is jó. Ha nekem tetszik a tiszta tér, akkor nem szemetelem tele, miután kigyönyörködtem magam, hanem meghagyom másnak is. Pl.

És sajnos azt vettem észre, hogy a beleszarós emberek lesznek egyre többen.

Igen, valóban nem volt szép tőlem az egy kalap alá vétel, elismerem. De hátha jól felpaprikázlak, és legközelebb leb@szod a szemetelő szomszédot.
:)))

nagyon_buta 2012.06.20. 20:42:25

Remélem, hogy a sok, buta, rongáló, környezetszennyező autó elöl kovácsoltvas korláttal lezárják az adófizetők pénzéből épült budapesti hidakat is, micsoda disznóság, hogy naponta sok ezerforintnyi kár keletkezik bennük. Nem beszélek a BKV busz/troli/villamos járműveiről, ha az a sok szemét utas nem használná, máig új állapotban lehetnének ( megkaphatnák az OT-s rendszámot azonnal) azokra is szereljenek korlátot.
A sort folytathatnám, mondjuk a minek eszel, deszkázd be a szád...
Hajrá, előre, bár nem tudom hová

Meridian74 2012.06.20. 21:07:11

@zero: ahelyett, hogy pár civilruhás rendőrt odaállítottak (rejtőzködve) volna egy pár teleobjektívvel, éjszakára, majd miután a sztárfotók megvoltak, szépen lekapcsolni a hugyozó-okádó-odaszaró delikvenseket és szépen 50-100-ezerre büntetni vagy ha csöves az illető, akkor bevinni egy 48 órás teljeskörű "kezelésre" (testápolásra). Olyanra, hogy az életben oda többet ne menne...

3 hónap múlva már a probléma nem lenne probléma.

Meridian74 2012.06.20. 21:12:33

@Meridian74: annyival egészíteném ki, hogy a büntetés kiszabása mellett kötelezően velük takaríttatnám fel ott azonnal a mocskukat... addig el nem mennének onnan. Ha kell, akkor a saját kezükben viszik elkaparni a mocskukat oda, ahol van föld. Ha erre éppen nem volna képes azillető, akkor meg mehet az elvonóba, különkezelésre, külön költségtérítéssel. Legalább lenne pár új munkahely.

Horizont 2012.06.20. 21:17:35

@Neménvoltam!: :DDDDD
A visszaemlékezésemben tudod ebből a szempontból mikor volt még jó világ? A hatvanas és a hetvenes években. Aztán kezdett egyre jobb lenni ( a régihez viszonyítva) mindenkinek és jött a GMK-zás és onnan megindult a lejtőn minden. Aztán hozzáadódott ez a fene nagy demokrácia, amit sokan egyszerűen nem érdemelnek meg, aztán fokozódott a politikai befolyás és már itt is tartunk!A nagy szarban. Erkölcsileg, anyagilag. És kerítés kell egy Bazilika köré, hogy megvédjék az emberektől. A pofám leszakad....

nemecsek ernő áruló 2012.06.20. 21:42:22

@Réka ‎: Lehet magyarázni, meg belekötni, hogy nem acélból van, de attól a kordon még undorítóan néz ki, és a klasszisokkal "piszkosabb" Split óvárosában sincs lekordonozva semmi - mert a túristákból akarnak megélni. Budapest nem.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.20. 21:49:23

@nemecsek ernő áruló: ugyan már. Láttad te a kerítést a lépcső tetején kétoldalt? Olyan lesz az egész és egészen őszintén: gyönyörű. A kordonhoz semmi köze.
Sőt lekordonozva sem lesz, továbbra is ugyanúgy lehet ücsörögni majd a teljes lépcsőn - reggel 9 és este 9 között. Azon kívül pedig az alsó négy lépcsőfokon.
Igen jól mehet az ország sora, hogy ez a bagatell ekkora felhördülést okoz...

Zb74 2012.06.20. 23:24:46

Ez már az n-edik ostoba, egy kaptafára készült poszt ebben a témában, csak ez még demagóg is. Ész+fasz megáll, hogy egyesek már akkor "élhetetlennek" minősítenek egy várost, ha nem engedik őket éjnek évadján (be)baszni egy templom lépcsőjén!

Ami a részleteket illeti:
1. A római kép már csak azért sem releváns, mert a spanyol lépcső nem egy templom lépcsője, hanem közterület (a fotó becsapós lehet annak, aki még sohasem járt ott).
2. A prágai Szent Vitus székesegyház a Hradzsinban áll, olyan területen, ahova eleve belépti díjat kell fizetni. Éjnek évadján nem lehet azokon a lépcsőkön ücsörögni, piálni meg pláne nem.
3. Mind Rómában, mind Prágában nyakonbasz a rendőr, ha összepiszkítod vagy megrongálod a legfontosabb turistalátványosságok valamelyikét. Az idegenforgalmi szempontból fontos városrészekben sokkal több rendőr is van, mint Budapesten.
4. Az igazi megoldás persze nálunk is a posztos rendőrök visszahozása lenne. Mivel azonban erre az illetékesek semmi hajlandóságot sem mutatnak, az egyház úgy védekezik, ahogy tud.
5. Az építés idejére felhúzott mobilkerítések tényleg rondák, de azokat elbontják, amint végeztek a munkálatokkal. A műemlékvédelmisek jóváhagyásával megtervezett állandó, kovácsoltvas kerítések viszont gyönyörűségesek lesznek, olyanok, amilyenek már most is vannak a lépcső tetején, kétoldalt.
6. A végleges kerítésen természetesen lesznek átjárók, ezeket csak éjszakára fogják zárni. Reggeltől estig továbbra is az üldögél a lépcsőkön, aki csak akar.

Összességében: ez műbalhé. Az egyház döntése érthető, védhető, és senkinek nem okoz kárt. Csak vannak korlátolt emberek, akik ezt nem képesek felfogni - hát, ők így jártak.

Csigataposó 2012.06.20. 23:42:09

@Réka ‎: De a latkepet rombolja. Nem hiszem hogy keritesen kivul nem lett volan min 4 eszerubb javaslat, belvarosban ahol egymasra nonek a hazak baromi keves a nyilt "eletter" ilyeneket keritessel megtorni barbarsag, ahol nem letszukseglet nem szabadn hagyni. Szent Palnal, Meg Hagia Sophianal is van kerites de azok mind parkzoldfeluletekt keritenek el hogy megovjak. A konyen es olcson takarithato karbantarthato "beton felulet" kozepere bebaszni egy terelvalaszto keritest a belvarosban tajidegen es szemetbanto. Nem tudom muemlekvedelem hogy adhatott ra engedelyt. :(

2012.06.20. 23:44:12

@Zb74:
aki korlátolt, az a katkok meg te! épp most húztok fel még egy korlátot. gondolom nincs elég támogatandó ember az országban, ahova mehetne ez a pénz is. Bizonyíték persze semmi, hogy azok a dolgok meg is történtek, amiről pofázik az egyház. (én soha egyszer nem láttam ilyet, pedig megfordultam ott néhányszor- és nem, a lépcsőre egyszer se ültem)
egész nyugodtan húzzon kerítéseket egyébként. de akkor adóból semmit ne kapjanak az egyházak. tartsák el az olyanok, mint te. az enyém meg menjen az orvosoknak tanároknak inkább

Lizzy01 2012.06.21. 01:51:38

Középkorú konzervatív katolikus vagyok. Utálom a szemetelést, a részeg ordítozást. De itt nem erről van szó. Igenis üldögéljenek a turisták a lépcsőkön, sörözzenek, ha kedvük tartja. Üldögéljenek és sörözzenek a budapesti kamaszok is, beszélgessenek a barátaikkal, csajozzanak, érezzék jól magukat (inkább, mint hogy otthon bámulják a számítógépüket)!!! Ez a város az övék is...
Nagyon hangulatos a tér nyári estéken, ha fiatal lennék, én is ezt tenném.
Egy biztonsági őr kellene csupán, aki rászól a randalírozókra, meg éjszakánként alapos takarítás pár ezer forintért, igaza van zérónak.

nyos 2012.06.21. 02:28:57

Nem olvastam vegig a kommenteket, lehet, hogy mar leirtak.
Romaban a Victor Emmanuel emlekmu elott egy eleg hosszu lepcso van. Amikor ott jartam (2010 nyaran), egy rendor folyamatosan ott allt, es ha valaki leult ra (akar egy foto kedveert arra az idore), rogton sipolt, odament hozza, es megmondta olaszul/angolul, hogy ne uljon a lepcsore.
Arrafele eleg sok a turista, es sokan akartak fotozkodni, szoval eleg sokat sipolt..

Templomoknal nem volt sipolo rendor, viszont ha nem megfeleloen oltozkodtel, nem engedtek be. Vatikant meg sem emlitem.
Tengerpartrol visszafele volt, akire raszoltak, hogy vegyen fel a furdonadragra valamit, mert anelkul nem szallhat ra a metrora (kicsit ilyen HEV-jellegu, sokkal tobbet megy a szabadban). Nalunk meg a buzolgo csoveseket sem zavarjak el.

Szoval nyugaton (es a forroveru delen) is vannak bizonyos illemszabalyok, amit betartanak es betartatnak. Ha nalunk a fovaros legnagyobb templomanal elvarnak valami minimalis kulturat, szerintem belefer.

Megdobbent 2012.06.21. 03:14:49

De egyben azert mindannyian egyeterthetunk: ez mar nem ront az orszag megitelesen, egyebkent is, ha egyszer 3-4x annyi magyar tavozik kulfoldre vegleg, mint ahany turista 1-2 hetre jon, akkor minek ragaszkodni hozzajuk? Tisztul a nemzet, jar korbe az adoforint komarol-komara, az eddig adozok meg mar ugysem jonnek ide haza tan egesz eletukben.

nemecsek ernő áruló 2012.06.21. 06:01:49

@Réka ‎: Basszus, te tényleg nem érted, mi a baj ezzel?

alibi6 2012.06.21. 06:30:33

@Belpo: Már vártam ezt a pedopapos vonalat... Ez elég szánalmas, ha nincs normális érv jön a "papok pediglen mind pedofilok" duma. Te Isten barma, üljél lel szépen a zsinagóga elé sörözni ha annyira szeretnél, vagy az már nem olyan jó ötlet? Csak nem vagy antiszemita?
Amúgy a pedofilokat mind karóba...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.21. 06:58:45

@nemecsek ernő áruló: tokeletesen ertem az allaspontodat, csak nem ertek egyet vele. Ate vilagkepedbe ennyire nem fer bele, hogy valaki mas veleenyen van a helyzet felfogasaval? Na ez a tragedia, nem a kerites...

rug82 2012.06.21. 07:44:50

Végre egy normális intézkedés!! A sok magát "jól érző" vedeljen, szemeteljen, hányjon a saját országa templomainak a lépcsőjére!

Mérges 1234 2012.06.21. 07:47:09

@Réka ‎:

Egyik legszebb épület a kontinensen?? WTF???

Nem jártál még a határon túl, máshol vannak szebbek, nagyobbak. TÉnyleg nem mi magyarok szartuk a világot ezt meg kellene már tanulni végre.

Amúgy nem tudom, gáz ez a kerités téma, de Rómában sem lehet a Szentpéter Bazilika lépcsőján üldögélni, nem engedik a biztonságiak.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.21. 07:52:27

@Mérges 1234: ezt irgalmatlanul be tetszett nézni, visítva röhögök :D

Mérges 1234 2012.06.21. 07:55:19

@Réka ‎:

Ok, akkor hogy a francba tudsz ilyet leírni, hogy a kontinens legszebb épülete, csak egy a sok templomocska közül. Bár kétségtelenül szép.

Én a kerítéssel nem értek egyet, valóban egy két biztonsági kultúráltabb megoldás lenne.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.21. 07:57:49

@Mérges 1234: tudod, vannak emberek, akiknek más a véleményük dolgokról. Lehet, hogy ez neked újdonság, én régóta tudok róla. Általában nem sokkot és felháborodást, hanem érdeklődést és kíváncsiságot okoz, ha valaki másként lát valamit. Lehet, hogy egyszer majd te is megtanulod, bár kétlem.
Olyat pedig nem írtam, hogy a kontinens legszebb épülete (bár éppenséggel írhattam volna, hiszen az ízlés szubjektív dolog, csak idióták akadnak ki azon, hogy valakinek más tetszik, mint nekik.)

Mérges 1234 2012.06.21. 08:04:21

@Réka ‎:

"elvégre ez egyik legszebb épület nem csak a városban, hanem a kontinensen, "

"Olyat pedig nem írtam, hogy a kontinens legszebb épülete"

Ugassál le, hogy nem tűröm a más véleményét.... :D

DE egyébként abban igazad van, hogy izlésről nincs mit vitatkozni. És az épület tényleg szép.

Nekem csak az baszta fel az agyam, hogy olyan vérmagyarsáot hallottam ki belőle, a miénk a legfaszább.

Kerítéssel nem értek egyet, mint írtam, viszont az elismerem, hogy valami megoládst találni kell.

Remélem egyszer majd te is megtanulod, hogy kéretlenül nem oktatsz ki másokat, és nem hazudtolod meg saját magad pár percen belül.

kyncza 2012.06.21. 08:04:55

@Neménvoltam!: sztem elég lenne a cigányokat kipicsázni az országból, és máris változna a mentalitás. Kimentél a nagy nyugatra és máris kurva okosnak hiszed magad? Milyen jogon általánosítasz, amikor szart se tudsz? Talán láttad a 8millió magyart szemetelni. Képzeld, én vagy büdös cigányt láttam szemetelni, meg összebaszni a köztulajdont, vagy piás, kábszeres(liberális a szó magyar vonatkozásában) kis faszkalapokat.

Ott is csak addig lenne tulipán, amig ki nem menne pár "roma" család menekültnek.

belagezabela 2012.06.21. 08:06:24

A zsinagóga is körbe van kerítve, még se hőbörög senki, sőt ott még rendőrök is vannak.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.21. 08:07:34

@Mérges 1234: most szándékosan égeted magad? 'a kontinens egyik legszebb épülete != a kontinens legszebb épülete, most tényleg ezt kell magyarázzam egy felnőtt embernek? Vagy az óvodából lógsz? Vagy mi van?
Nem tartom magam vérmagyarnak, ellenben olyan oikofób kényszerképzetben sem szenvedek, mint sok magyar, akik valami perverz beidegződésből autofikázásra vannak konfigurálva.

Mérges 1234 2012.06.21. 08:12:21

@Réka ‎:

OK, benéztem, de azért nem kellene mocskolódni.

Azz meg főleg nem ártana tudni, hogy olyan nincs, hogy az egyik legszebb, mert legszebb csak egy van.

És ha jobban visszaolvasol éppen te fikázol, de nem csak engem, hanem mindenki mást, aki nem ért veled egyet. És mindenkit azzal osztasz, hogy nem képes elfogadni az ellenvéleményt.

Egy kis önvizsgálat nem ártana.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.21. 08:15:43

@Mérges 1234: teljesen elfogadom az ellenvéleményt, többször ki is fejtettem, hogy az égvilágon semmi megoldás nincs, ami mindenkinek tetszeni fog. Nyugodt lehetsz, hogy a biztonsági őr is kiverné a biztosítékot, hogy rendőrállam meg fegyelemterror van.
Ezt a mértékű felháborodást viszont erős túlzásnak tartom, mert sokan úgy tesznek, mintha legalábbis szögesdrótot húznának keresztül-kasul az egész téren és a nap 24 órájában fegyveres őrök vigyáznának, nehogy valaki elnevesse magát.

Waldorf Rolandó 2012.06.21. 08:16:21

@Mérges 1234: maga a poszt a kioktatás, a szokásos mucsaizás
amúgy nem kerítés kell oda, hanem a magyar gárda:)
mindenki megkapná ami kell neki, egyik oldal a nyívás lehetőségét, a másik a rendet

csárli hárper 2012.06.21. 08:18:39

addig örüljetek amíg csak a bazilika köré építenek kerítést , mert ahogy haladnak a dolgok a nemzeti elhülyülés rencerében, bármi megtörténhet...

Szelid sunmalac 2012.06.21. 08:20:44

Kerites bazmeg. Ha van egy csoport, aki nem bir magaval, akkor basszunk ki mindenkivel, a Reka felek meg lelkesen tapsolnak ehhez. Mint regen. Ha voltak kemek, akkor hallgassunk le mindenkit. Arra persze senki nem gondol, hogy egy kiemelt turistalatvanyossagnal ELEVE ott kene lennie folyamatosan ket rendornek, meg kozteruletfenntartoknak, es birsagolni azt, aki idiota modon viselkedik. Az elso par otvenezres buntetes utan valtozna a helyzet, a normalisabb meg tovabbra is kozteruletkent hasznalhatna es gyonyorkodhetne. Mert mi van, ha en epp nem akarok egy ezreszt kiadni egy asvanyvizre, csak hogy leuljek egy teren es bameszkodni, ahogy a turistak szoktak?

vezér01 2012.06.21. 08:22:23

Sok hülye turista ! A Dohány utcai zsinagóga épülete sokkal szebb,miért nem ott ücsörögnek este?

Mérges 1234 2012.06.21. 08:22:59

@Waldorf Rolandó:

Hát lehet túl van tolva. Mondjuk a kerítést én is túlzásnak érzem, de mivel máshol is van ilyen, szerintem sem egyenlő ezha diktatúrával.

A kultúrált megoldás nyilván a biztonság szolgálat lenne.

De érthető, hogy a kerítéseket senki nem szereti, persze ettől diktatúrát vizionálni, és a kormányra oélvasni ezt is nem kis túlzás, ezzel egyetértek.

Waldorf Rolandó 2012.06.21. 08:23:58

@vezér01: nincs lépcső, nincs mit összeokádni
ellenben van rendőr, aki posztját el nem hagyhatja

Waldorf Rolandó 2012.06.21. 08:25:19

@Mérges 1234: szerintem ennyi
kérdés, kinek a pénzéből lenne a szolgálat, erre jó példa pl. az imént felhozott zsinagóga, nem tudom, ott ki fizeti

2012.06.21. 08:25:53

@Transylvanianmixedgrill: a hivők is adófizetők egyben, erről hajlamosak az klérust támadó elfejetkezni.

Szelid sunmalac 2012.06.21. 08:26:35

Nem vizionalok diktaturat, csak az eszkoztar hasonlo. Gonodlkodni ma sem megy, csak mint eddig, mitobb, a jonep hozzaallasa sem valtozott jottanyit sem. Ehhez vannak szokva, nekem meg ugy latom igazodnom kell a hulyeseghez. Az en hibam!

Tryst 2012.06.21. 08:27:07

Végig olvastam a hozzászólásokat, amikhez annyit fűznék hozzá:

2008-ban volt szerencsém a Bazilika mellett lakni. Büdös volt, hugy szag volt, oda volt szarva a térre, pedig akkor még nem voltak ott a mocskos fiatalok! Hogy mégis hogy került oda? Elárulom, akkor is tele volt csövesekkel Budapest belvárosa!

Azt meg végképp nem értem, hogy miért nem lehet pár járőrt vagy közterest oda rendelni, és ha valamelyik "mocskosfiatalmégmerimagátjóléreznipfuj" neki áll nem odaillő módon viselkedni, akkor azt bevinni éjszakára?

Esetleg nem ártana pár szemetessel több is a Bazilika környékére, hogy nyilvános wc-kről már ne is beszéljek (mert hogy a nyugati túristák is szoktak szarni ám napközben is!)

csárli hárper 2012.06.21. 08:27:54

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:" Ha van egy csoport, aki nem bir magaval, akkor basszunk ki mindenkivel"
ez ilyen magyar sajátosság, nem tudnak mit kezdeni a kamucseszlovákokkal, minden külföldi rendszámost basszunk meg, nem tudnak mit kezdeni az adócsalókkal, minden adózót basszunk meg, nem tudnak mit kezdeni a kamu rokkantakkal, minden rokkantat basszunk meg...és még sorolhatnám
elbaszott egy ország lettünk.

csárli hárper 2012.06.21. 08:31:03

és a legjobb: kerítést emelnek a bazilika köré? na és? majd jön hős viktorunk és kalákában a többi fidesznyikkel lebontják, van benne gyakorlatuk :)

jonatanxx 2012.06.21. 08:32:39

@zero: Nem túrista látványosság te idióta! Egy egyházi épület, amire mellesleg a túristák is kiváncsiak. Nem tudom mit szólnál hozzá, ha az egyház ugatna bele, mit tegyél a tulajdonoddal. Nem tudom milyen jogon gondolod, hogy te beleugathatsz az ő tulajdonában lévő épület használatába.

2012.06.21. 08:32:39

Én másképp oldottam volna meg a helyzetet, az biztos. Mivel a lépcső a bazilikához tartozik, igy mindenféle közterület engedély nélkül lehet ott hitéletet elni.

Esténként kórusok énekelhettek volna a harmat-sikból, esetleg lehetne kresztút, vagy közösen elmondhatnának egy , két sok úrangyalát.

Garantáltan kicsrélődött volna a közönség, és még pénzbe sem került, mert a hivek az ilyen fellépesekre bár mikor jelentkeznek önként.

De hát engem nem kérdeznek.

Szelid sunmalac 2012.06.21. 08:35:38

@Frengi: Es akkor pont olyan lenne, mint a nyugati-aluljaro a japan kereszteny kornyikalassal. En meg majd az udvaromrol uvoltetnem a goat, csakhogy van egy problema vele. A lepcso ugyan az egyhaze, de a hang terjedese miatt mar csendhaboritas lenne.

ampelmann 2012.06.21. 08:37:25

nem tudom a posztoló mit csinálna ha a saját háza előtt lennének mindig az esténkéti turista iszogatások, zajongások... akkor is mosolyogna ha neki kellene a hányást vakarni a bejárata előtt?

Joe.UK 2012.06.21. 08:40:34

@Frengi: Bar maximalisan vallas ellenes vagyok meg ez az otlet is jobb mint a kerites...

windex 2012.06.21. 08:40:54

@Failer: azért ez erős. mellbevágó, így együtt különösen. mert arról is árulkodik, hogy fogalmad sincs, milyen és hány (muhaha!) érték van olasz- és spanyolországban, továbbá, hogy annak ellenére, hogy főleg andalúziában jelentősebb a cigányok száma, e két ország nem cigányország. földrajzból nem érettségiztél, ugye?

milyen szép a Vértes, ó 2012.06.21. 08:41:54

A Szépművészeti Múzeumnál kerítés van évek óta, a Nemzeti Múzeumhoz se lehet bemenni éjszaka, a Károly-kertet meg bezárják orvul minden este, arról a magas, diktatorikus kerítésről nem is beszélve, amellyel megfosztják a sokatsörözőket az őket megillető fáktól és gyerekjátékoktól. Beszéljünk erről is, van, akinek ez is fáj!

Uriel 2012.06.21. 08:42:26

A poszt zsigerből született, és azt sem hajlandó tudomásul venni hogy az építkezés idejére lett lezárva ideiglenes kerítéssel, aztán kovácsoltvas lesz, csak az kicsit lassabb munka mint összeszarni-okádni a lépcsőt...

Joe.UK 2012.06.21. 08:43:57

@ampelmann: "nem tudom a posztoló mit csinálna ha a saját háza előtt lennének mindig az esténkéti turista iszogatások, zajongások..." --> Rendort hivna? Itt miert nem lehetett? Miert kell mindenkit "buntetni"? Kellene 1-2 rendor 24 oraban oda, kiszedni a tomegbol a nem megfeleloen viselkedoket (hugyozokat, szemeteloket, stb.). Ejszakara bevinni, masnap egesz nap rozsaszin kezeslabasban (SZEMETELTEM felirattal a hatan) takaritatni veluk a kornyeket. Egy het es rend lenne ahogy azt valaki igerte anno...

milyen szép a Vértes, ó 2012.06.21. 08:44:59

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Konkrétan kivel is 'basznak ki' azzal, hogy a lépcsők felső harmada le lesz zárva? Vannak, akik rosszul vannak attól, ha nem ülhetnek éjjel lépcső tetején?

windex 2012.06.21. 08:45:39

@Réka ‎: héló, kicsit túl van fújva a dolog, drágáim :-) majd meglátjuk, milyen lesz (neked gyönyörű, ezt már tudom, de vajon nekem is az lesz-e?:-), és hogy működtetik. mint ahogy ugyanez lenne a kérdés a parkőr, rendőr, biztonsági őr vonalon is. mert ugye, ha egy bunkó kerül oda (és ez ebben az értékekkel telezsúfolt országban - ennek ellenére - simán és könnyedén gyakran megesik), az minden szempontból többet árt, nemde? :-)

Mérges 1234 2012.06.21. 08:49:40

@Waldorf Rolandó:

"kérdés, kinek a pénzéből lenne a szolgálat, erre jó példa pl. az imént felhozott zsinagóga, nem tudom, ott ki fizeti"

Hát mivel így is úgyis rengeteg pénzt tolunk mindegyik egyházba, végső soron úgyis mi fizetjük. Valójábban ebben az országban mindent mi fizetünk.

@Joe.UK:

A rózsaszín kezelábast kissé túlzásnak érzem. :D
Szerintem van egy kis gond a szexuális orientációddal, én szóltam.

A többivel egyetértek.

pilar ternera 2012.06.21. 08:54:00

ugyan már, nem is a kerítés a lényeg! ez csak egy újabb szösszenete annak, hogy ez a város egyre élhetetlenebb.
és ez szomorú, kerítés ide vagy oda.

Környezettudatos 2012.06.21. 08:54:36

@zero: Uram-bátyám országban napi 150-200000, máshol havi 500000. Mégsem a turhistákban van a huba, hanem az egy(WTF?!)házak dagadt pedofil szoknyás embereinek a fejében és a kormánykörökben.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.06.21. 08:54:54

@Transylvanianmixedgrill: Ha az egyház tulajdona, akkor legyen kedves becsöngetni az államkasszába azt az 5 milliárdot (plusz kamatok), amiből az állam felújítatta ezt a kócerájt, meg amit ad évente 30-40 milliárdot a templomok fenntartására.

Majd utána beszélgessünk arról, kinek a tulajdona.

septem 2012.06.21. 08:56:24

egész budapest úgy néz ki, mint amit a kutya szájából húztak ki.
tavaly egy kanadaival mentem végig vasárnap reggel a körúton.
nagyon égett a fejem. mondtam is neki, hogy ez nem magyarország. délután elmentünk nagymarosra, meg zebegénybe, akkor mondtam neki, hogy ez az.

elkezdenek rendet tenni, aztán rögtön elkezd visítani pár seggfej, hogy diktatúra, meg fejlett nyugat.
öcsém, próbálj meg rotterdamban lehugyozni, nem egy bazilikát, hanem egy újságost. reggel fognak elengedni, egy szép kis csekkel.

ez az egész poszt egy nyögvenyelős kötekedés. hívd oda, a vidám fiatalokat a saját lépcsődre, aztán akkor jópofizhatsz velük, mint egy igazi modern.

Joe.UK 2012.06.21. 08:58:48

@Mérges 1234: A rozsaszin kezeslabasnak semmi koze az en szexualisa orientaciomhoz (mint ahogy neked se). A hanyatlo nyugaton (USA) ezt igy szokas, onnan vettem az otletet. Lehet tenyleg kicsit tulzas, de az biztos hogy elerettentobb ereju mint barmilyen penzbirsag.

septem 2012.06.21. 08:59:00

eszembe jutott még, hogy ez mennyi embert érinthet. éjjelenként 27-et, vagy 52-őt? hűha! brühühü.

Uriel 2012.06.21. 08:59:24

@septem: Szívemből szóltál.

Morca 2012.06.21. 09:02:28

Végigolvastam az összes kommentet,mielőtt véleményt mondanék. Először tényleg kiakasztónak tűnik a tény,hogy kerítés,meg miegymás,mert a magyarban a kerítések nem keltenek kellemes asszociációkat. Ott feltétlenül valami tiltott cucc van, nem tűri.
Viszont megvizsgálandó, tényleg a többséget bünteti-e a kovácsoltvas kerítés? Amit esetleg inkább este 10-től hajnalig kéne zárni. Ám nem az én tisztességes, nem szemetelő, nem hugyozó jogaimat is védi az a szar, éppen azoktól, akik nagy ívben semmibe veszik a jogaimat? Aztán ha tönkremegy a műemlék és tényleg lezárják ezer évre, hogy restaurálják, vajon óbégathatok-e, hogy mennyire szemétség?
Ezzel együtt ez a megoldás valóban csak csepp a tengerben, nem is fog jól működni. A több rendőrrel, hatékonyabb megelőzéssel lenne ez működőképes. szvsz

ampelmann 2012.06.21. 09:02:35

@septem: Ez egy idióta kötsög akinek nincs jobb dolga napközben mint ilyeneket irogatni. Még munkanélküliként is tartalmasabb napom van mint ezeknek a firkászoknak! :)
Hasonlót éltem át én is csak egy belga haverommal, a Balatontól meg a Tihanyi félszigettől a szavakat nem találta, hátmég a velős pirítós meg a borhetek :D

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.06.21. 09:04:22

@Dr. GGG77: "Menj ki Olaszországba"

A most ott élő olaszoknak semmi közük a régi római romokhoz, amikre rátelepedtek, mint ahogy a mostani olaszok sem a rómaiak leszármazottja, hanem egy betelepült albán népcsoport. Még csak nem is tudnak latinul. A Spanyolokról nem tudom, de ott is van valami faji keveredés...

Viszont idehaza Magyar feliratok vannak a műemlékeinken. (sőt még a határon kívülieken is)

SemBoga 2012.06.21. 09:05:48

a kedves posztoló bekaphatná az aranyfaszmálna díjat - a lépcsőn továbbra is lehet majd ülni, a lépcső tetején lesz szép kovácsoltvas korlát

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.06.21. 09:06:08

@septem: Akkor sem lekeríteni kell, hanem őrizni. Tudom, oda nem elég egy trafipax, szóval nincs rendőr..

Mérges 1234 2012.06.21. 09:08:05

@Joe.UK:

OK, ne aggódj csak vicceltem.

Szóval a pénzbírság és vagy a közhasznú munka, tényleg teljesen frankó, nálunk is több ilyen büntetés kellene.

Csak a rózsaszín kezelábason röhögtem...

Karcolt lendület 2012.06.21. 09:09:18

@Szeress!:
Az a bajod, ahogy a magyar népség egy jó részének, hogy nem tudjátok felfogni, hogy egyes városrészeknek illetve városoknak/falvaknak eltérő funkciója lehet: a belváros turista-látványosság, a nagykörúton belüli öv az szórakozónegyed, aki pedig nyugalomra vágyik, az ennél kijjebb lakik. Nem költözik be a belvárosba és aztán panaszkodik, hogy mások hajnali hatig dajdajoznak az utcán, de ott távol, nem is kell elviselnie ezt. Mindenki jól jár...

Ugyanígy Siófok elvileg partihely -ebből él -, nem az este 10-kor békésen egy kisfröccs mellett elszenderedő nyugdíjasokból. Arra vannak más Balatonparti települések. Ahogy például Villányban is felfogják, hogy az éjszaka bőszen kurjongató népek lehet, hogy kicsit zavaróak, de így is bőven megéri ezt hagyni nekik...

fifibá55 2012.06.21. 09:09:46

Ha majd a rendőrnek joga lesz nyomban pofán vágni és/vagy seggberúgni azokat, akiknek a viselkedése miatt történik mindez, akkor le lehet bontani a - ha jól tudom, nem közterületen telepítendő - kerítést. Addig maradjon csak.

Dr. GGG77 2012.06.21. 09:10:05

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
"A most ott élő olaszoknak semmi közük a régi római romokhoz,"

Tényleg!? Hú bazmeg, nem mondod, én azt hittem még mindig Augustus császár van, oszt most látom, hogy vmi Monti.

"A Spanyolokról nem tudom, de ott is van valami faji keveredés... "

Atyaisten keveredés??? Az meg hogyan lehet, itt Európában? Ja, hogy a mórok...
De nem, mi nem keveredtünk. Nem volt tatár, nem volt török, nem volt szláv, nem jöttek zsidók, svábok, szászok.

Na, tipli vissza a kurucra, barátom.

snr torrente 2012.06.21. 09:14:55

Rendnek kell lennie, mert állatok az emberek. A házmester is megmondta: youtu.be/zBYTbVZ2kxA

angyalföldi partizán 2012.06.21. 09:16:13

@Mérges 1234: te tudsz olvasni? vagy értelmezni szavakat?

2012.06.21. 09:16:13

@septem: oszt a szemetelésre az a megoldás, hogy lezárjuk a helyeket, ahova szemetelni lehet? Te jóképességű, te! :D

Talán inkább azt kéne elérni, hogy következménye legyen (magas lebukási arány és magas büntetési tétel) az ilyen viselkedésnek. Mert másképp nem megy az átnevelés.

turulpina 2012.06.21. 09:18:26

Csak akkor tudom támogatni ezt a megoldást, ha az alábbi tevékenységeket mind Simicska cégei végezhetik:
- kordon felállítása - 1.453Mrd Ft
- kordon rendszeres karbantartása - 34M Ft / hó
- kordon felállításához és karbantartásához kötődő PR és kommunikációs feladatok ellátása - 679M Ft, Közgép-Századvég konzorcium végzi

- a tér rendszeres takarítása továbbra is, ahogy a kordon előtt is szólt erre a szerződése lajosnak (nemvolttaggyűlés) - 27M Ft / hó

HiphopStar 2012.06.21. 09:20:03

szerintem meg a kurva anyád!
Ott a zsinagóga 250 méterre ott lehet "üldögélni", hányni, szarni, hugyozni, jól bebaszni, a pesti szabad szellemű ,szárnyaikat bontogató tinilibsiknek...

Mérges 1234 2012.06.21. 09:20:49

@angyalföldi partizán:

Nem dehogy, de konkértan mire gondolsz???

turulpina 2012.06.21. 09:22:07

@septem: "egész budapest úgy néz ki, mint amit a kutya szájából húztak ki.
tavaly egy kanadaival mentem végig vasárnap reggel a körúton.
nagyon égett a fejem. mondtam is neki, hogy ez nem magyarország. délután elmentünk nagymarosra, meg zebegénybe, akkor mondtam neki, hogy ez az.

elkezdenek rendet tenni, aztán rögtön elkezd visítani pár seggfej, hogy diktatúra, meg fejlett nyugat."

Igazad van, faszálarcos, acélkordont a nagykörútra, teremtsünk rendet! De akkor hol fogsz sétálni a kanadai pajtival?...

Egyébként az acélkordon mint a rendteremtés eszköztárának ékköve, csak egészen beborult fasiszta komcsik fejében tűnik jó ötletnek.

Dr. GGG77 2012.06.21. 09:26:55

@turulpina:

Szia,

A tervezet jó, az összegekről még tárgyaljunk.

Üdv
Lajos

:)

HatEnVagyok 2012.06.21. 09:27:27

Átlátszó műanyaggal kell az egész épületet leönteni, akkor felújítani sem kell többet.

a_tom 2012.06.21. 09:27:32

A kerítést tiltsák be!
Visszamenőleges hatállyal! Előtte építsék meg és bontsák le közpénzből. 10 év alatt.
Utána rendezzünk népnemzeti konzultációt is, hogy lássuk ki támogatta a kerítés tiltását, és ki a tiltás elkerítését. Közpénzből. A gazdaságnak pörögni kell, és mi más lehet fontosabb mint a fejlesztés, információs társadalom van már, vagymi!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.21. 09:28:15

@Réka ‎: Ha takarítók lennének, akkor legalább lenne munkája 10-20 embernek... Gondolj bele, mekkora bejelentés lehetne OV részéről, hogy teremtettek 20 munkahelyet :D:D:D:D:D

Jó Mercutio halott 2012.06.21. 09:28:35

@Transylvanianmixedgrill: Ez a kérdés nem arról szól, hogy az egyháznak mihez van joga és mihez nincs. Ez a kérdés arról szól, hogy a katolikus egyház egy évezrede sötét, korlátok közé szorított világot akar építeni az egész világból és vérig van sértve, ha mások a patás ördögtől való életnyi félelem helyett inkább jól szeretnék magukat érezni benne. Az egyház azt hirdeti, hogy a saját Istene arra teremtette az embert, hogy az imádja őt, nem fogja fel a primitív kollektív agyával, hogy ezzel egy a végtelen önzés, egoizmus és önimádat istenét teremti meg ahelyett az Isten helyett, aki tényleg szereti az embert, ezért szereti, ha az ember élvezi a saját létezését. Akár az Isten tiszteletére emelt templomának a lépcsőjén finom bort iszogatva. A kereszténység jó. A keresztény egyházak pusztítanak. A római katolikusok pedig ájtatos és fennkölt fejjel hordozzák a pusztítás zászlaját. Jézus pedig szomorúan nézi fentről, hogy mindezt az ő nevében teszik és kérdezgeti az öregtől: fater, tényleg ezt akartad?
A Bazilika lépcsője lényegtelen. És bár aki olyan baromságokat írogat, hogy minek ott ülni, van a téren még elég hely, az valószínűleg életében nem ivott még egy nyár esti pohár bort a Divinóban tenmagához hasonlóan szeretett felebarátai társaságában. Ostoba korlátolt emberek. A Bazilika korlátja ennek a szimbóluma, nem több.

tintamin 2012.06.21. 09:30:03

Nálunk a papok is segghülyék.
Fogalmuk sincs az életről, főleg a fiatalokéról.

"Gyertek báránykáim, de csak akkor, ha mi akarjuk, és csak azok, akiket mi akarunk."

Volt végre egy pezsgő közösségi tér, még én is fagyiztam ott a kölkömmel, erre szevasz.

A Hősök terén lévő két múzeumot elkerítését sem értem: kurvára nem érti ez a városvezetés, hogy mitől válik jobbá ez a hely.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.21. 09:31:47

Tessék végre tudomásul venni köcsögök, ez a város/ország nem azért van hogy akár egy percre is jól érezd magad mindegy hogy turista vagy lakos vagy...

tintamin 2012.06.21. 09:32:06

@HiphopStar: Hahahaha, erről a fortyogásról Ford Fairlane ugrik be, meg a KDRT: megvannak a törpék?:)

angyalföldi partizán 2012.06.21. 09:32:47

azé nehogy má lezárják.jogom van odaszarni,okádni ahová akarok.nem lesz ez így jó,az lesz a vége,hogy kicuccolok az egész családdal a demokratikus Burmába,ott még engedik a szabadon húgyozást,hányást,ahol csak jólesik. nem értik ebben az országban a szabad dagonyázás mibenlétét.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.21. 09:35:12

@tintamin: este 9 után fagyiztál ott a kölyköddel?
na ugye. Ezután is pont úgy fogsz tudni fagyizni a kölyköddel. Nem a papok itt a segghülyék...
@ColT: ja, csodás lenne, aztán születnének a poszthegyek, hogy bezzeg az egyház részére kivezénylik a takarítóbrigádot, míg julinéni járdáján ott a kutyaszar.

AzHofi 2012.06.21. 09:35:21

"Négy európai várost rejtettünk el a képeken:"

És csak a legelsőnél van minden este olyan szeméthegy, hogy az embernek kifordul a bele. Már amennyiben európának tekinthető, ami az itteni emberek fejében uralkodik.

angyalföldi partizán 2012.06.21. 09:37:14

@tintamin: és most má fagyizni se lehet.a múltkor is csuhások rúgták ki a kis unokám kezéből a tölcsért. olyan mérges lettem,hogy rögtön a lépcsőre szartam,meg a családom is

genyamagyar 2012.06.21. 09:40:31

Szerintem kéne egy kis népi engedetlenség a keritéssel kapcsolatban, ami abban nyílvánulna meg, hogy mindenki a kerítés tövébe húgyozna, szarna, okádna, szemetelne.

Hadd jöjjön a takarítóbrigád!

Így lehetne protestálni a kerités ellen.

Mérges 1234 2012.06.21. 09:40:40

@AzHofi:

Na ne már, Párizsban is kurva nagy dzsuva van helyenként (persze nem a belvárosban), Róma dettó, Londonban nem láttam szemetett, Athén egyes részei gusztustalanok voltak.

Aért elmondható, hogy a belváros mindeütt szép, ahogy nálunk is.

AzHofi 2012.06.21. 09:43:57

@Mérges 1234: én konkrétan a fényképen szereplő helyekről beszélek, de felőlem beszélhetünk Bangladesről is.

genyamagyar 2012.06.21. 09:44:32

Értem én, a katolikus egyháznak nem telik takarítóra, csak 7-es BMW-s püspökre.

"A 49 szobás hotel az első időszakban komoly veszteséggel működött, viszont lehetőséget biztosított Mayer püspöknek, hogy PAX-100 -as rendszámú szolgálati BMW 740-esén, és Wolf Gyulának, hogy sport Alfa Romeóján - gyakran váltogatja autóit - áthajtatva Pécsről rendszeresen használják a szálloda VIP-szobáját. Az egyházmegye óriási összegeket költött a Pécs belvárosában található ingatlanokra is, főként a fényűző módon felújított püspöki palotára, amely nemrég új szárnnyal egészült ki. De hogy Mayer püspök a rezidencián kívül is találjon magának megfelelő színvonalú szállást, a legmagasabb elvárásoknak megfelelő „királyi" lakosztályt alakítottak ki a néhány éve felújított máriagyűdi ferences kolostorban."

septem 2012.06.21. 09:45:17

@turulpina: te ezek szerint, hányástócsákban szeretsz sétálni... jó neked, mert akkor bp-n kiélheted szenvedélyed.
amúgy te kutya vagy? a pisi bejön?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.21. 09:47:37

@septem: Nem a kordontól fog jobban kinézni, meg nem attól lesznek tiszták úgy en bloc az utcák.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.06.21. 09:50:31

a legnagyobb parasztok mindig is pesten éltek. alap hogy értelmesebb emberek védekeznek ellenük. paraszt ellen meg nem lehet úgy védekezni hogy kiraksz egy táblát hogy ne szarj-okádj-hugyozz ide, mert vagy odaszarik, vagy elviszi, vagy letöri, stb. mondjuk a kerítés tényleg nem a legjobb ötlet, én inkább vastörvényeket vezetnék be :)

Jó Mercutio halott 2012.06.21. 09:52:52

@AzHofi: Megint egy olyan komment, mint a "van ott a téren még elég hely ülni". Aki ilyet beír nagy tudománnyal, vagy életében nem volt még európai nagyvárosokban turistaszezonban, különösen mediterrán országokban nem, vagy ha volt, akkor ahol este tíz után tíz embernél többet látott, onnan hátrafordult, mert nem bírta a zajt, már ha a napi múzeum és templomnézés után nem a szállodai svédasztalt végigzabálva döglött a szobájában, esetleg a kalandvágyóbbja arra gondolva, hogy mecsoda izgalom lesz megdugni az asszonyt az otthontól távol. Istennek tetsző módon, nyilván.

bakkara.k 2012.06.21. 09:54:05

@genyamagyar: nem, hogy nem telik, hanem a megoldás helyett az elszigetelődést választják...
inkább ne legyen kedve megtekinteni a bazilikát senkinek, minthogy takarítani kelljen. Vaaaaaagy megirigyelték a Szt Péter Bazilika kordonjait:-))))

angyalföldi partizán 2012.06.21. 09:55:23

@genyamagyar: jól mondod genya de te egy kicsit csalsz. míg másnál ez engedetlenség nálad életforma.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 09:56:04

@csizsikpizsik - pique takarodj!: elég fura ízlésed van, hallod-e, ha neked az jelenti azt, hogy jól érezd magad, hogy magánterületre szarsz meg okádsz...

Parasite 2012.06.21. 09:56:44

nem olvasom végig a kommenteket, de a bejegyzéshez hozzá fűznék. itt sosem azzal volt a baj, hogy a lépcsőn ülnek emberek és kultúráltan jól érzik magukat. a baj itt azzal van, hogy a térnek a közönsége jórészt ősparaszt gyökér hülyegerekekből áll, akik a 320ft-os BB édes pezsgőjüktől megbátorodva a bazilika eldugott zugaiba hugyoznak, szétdobálják a csikket, földhözbaszdossák az üres üvegeket, vagy csak szimplán akkora dzsuvát és koszt hagynak ott, mint egy szemétdomb. gondolom otthon nem szabad ilyesmit, mert az anyjuk pofánbassza őket, ezért a bazilika előterében élik ki a nyomorultságukat. ez a baj.

2012.06.21. 09:57:38

Zero, szeretném felhívni a figyelmedet, hogy 4 képből 3-ban van kerítés közvetlenül a templom előtt...

ErrOr 2012.06.21. 09:57:51

Én nem kívánok mást, csak azt a védelmet, amit a zsinagóga is megkap. Na abból milyen felháborodás lenne :)

sterimar 2012.06.21. 09:58:02

Nincs ezzel semmi gond, ha rendszeresen a házad léppcsőjére hánynak, te is bekeríted azt. Itt is ez történik.
Szánalmas azon hőbörögni, hogy este 9-től reggel 8-ig nem lehet oda ülni.

turulpina 2012.06.21. 09:58:20

"te ezek szerint, hányástócsákban szeretsz sétálni... jó neked, mert akkor bp-n kiélheted szenvedélyed.
amúgy te kutya vagy? a pisi bejön?"

Te ezek szerint anyádat is kúrod, meg a szomszéd németjuhászával is szoktál fajtalankodni, mindezt náci egyenruhában, ugye?

Egyébként láttál ott hányástócsákat hemzsegni, vagy csak benyaltad a napi betevő szíjjártó híreket, és most felmondod?

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.06.21. 09:58:36

@genyamagyar: "Szerintem kéne egy kis népi engedetlenség a keritéssel kapcsolatban, ami abban nyílvánulna meg, hogy mindenki a kerítés tövébe húgyozna, szarna, okádna, szemetelne."

tudjuk hogy te szeretsz így élni de elég ha a saját portádon teszed mindezt :))

Byk001 2012.06.21. 09:58:40

A kerítést támogatók szerintem nem látják, hogy a kerítés nem megoldás. Azzal csak áttolják a problémát másra. Ezen túl akkor majd nem a lépcső tetején fognak szarni meg hugyozni, akik eddig tették, hanem a kerítés tövében. Ja, hogy az már az önkormányzat területe, takaríttassa el ő, én meg majd panaszkodhatok, hogy büdös van.
Ehelyett megállapodás kellett volna, hogy éjfélig, hétvégén hajnalig két közteres figyelje a területet, neadjisten a környező utcákat is. Az talán hozna némi haladást, az ott élőknek valamivel több biztonságot.

a_tom 2012.06.21. 10:00:14

Most esik le hogy mi a célja az egésznek. Nyiván nem a takarítás, hiszen nappal nyitva lesz, és eléggé naívság azt gondolni hogy kizárólag éjjel szemetelnek az emberek. Takarítani a kerítés után is kell majd.
A hajléktalanok és csóró utcagyerekek/fiatalok kedvenc helyei az ilyen lépcsők, tőlük akarnak megszabadulni.
Természetesen nem alternatívát kínálnak, munkahelyeket, olcsó lakást, szórakozási lehetőségeket, hanem a "jól bevált" módszerhez folyamodnak, el kell őket szaparálni. Igen, ez olyan mint a koncentrációs tábor, csak itt nem bezárják valahová, hanem kizárják mindenhonnan. Sokkal drágább, viszont nem annyira átlátszó.

cso zsi 2012.06.21. 10:00:58

@Csurukka: A Kossuth teret ezentúl csak helikopterrel fogod tudni megközelíteni. Ez biztos jobb megoldás, mint amaz volt.

ethan blow 2012.06.21. 10:02:35

Maximálisan támogatom az ötletet. Lehet, hogy a pesti magyar paraszt, de a külföldiek is sokkal parasztabbak itt, mint máshol.

Valaki írta itt a Gödört, mint fasza helyet. Egy rakás mocsok az is, arra jövök minden reggel biciklivel dolgozni, szar, fos, csikkek, üres üvegek, papírpoharak, kifliszacskók, tököm, minden van ott.

Sok antikatolikus most megnyilvánulhat végre megint, hogy "katolikus gecik", meg "pedofilok", meg satöbbi. Lassan a katolikus lesz az üldözött vallás, mér ki sem meri ejteni a száján senki, hogy "zsidó", mert egyből címlapot kap mint antiszemita. Ha ez így van, akkor működjön mnár fodítva is, plíz.

A zsinagóga előtt sem üldögél senki borosüveggel esténként, azt még rendőrök is védik, szal, mi a para, srácok?

régi_vendég 2012.06.21. 10:03:07

@septem: így van sajnos! tavaly óta semmit nem is változott, már jó irányba biztos nem. múlt héten szombat hajnalban levittem a 8 éves fiamat napfelkeltét, hajnali dunát és hidakat nézni a belvárosba. hát nem erre számítottam. a szabadság híd még oké volt, az erzsébet 5-10 méterenként összehányva, de nem ám csak a járda, minden, a korlát, helyenként a hídpillér is. a lánchíd budai oldalára felvezető lépcsősor szó szerint végigfosva, fent az utolsó lépcsőn a szaros nadrág is ott volt.
én imádom ezt a várost, nem akarom, hogy el legyünk zárva a szépségeitől, de ez azért az milyen már, hogy a gyerekeimet vegyvédelmi cuccba kell öltöztetnem lassan, ha végig akarom sétáltatni a pl radnóti utcán. (szégyen az is ami a 13. belső részein van)
hol a fenében vannak egyébként a közteresek, és hol vannak a rendőrök? tavaly nyáron az öcsémet és egy haverját megbüntették a rendőrök mert az apor vilmos téren egy padon üldögélve éjfélkor beszélgettek egy sör mellett. nem törtek-zúztak, nem üvöltöztek, pechjükre arra ment egy járőrautó, meglátták a sörös üveget és ment is a bünti. szal hol vannak a közteresek? (akiket különben szívből tudok utálni, mert a parkoló csekket kib@sszák a szélvédődre fél pillanaton belül egy várakozni tilos táblánál, de a parkba, játszótérre szaró, hugyozó hajléktalant még véletlenül sem közelítik meg, még akkor sem ha éppen ott guggol a susnyásba)
a piazza di spagna (az egyik eu-s példa fent) egyébként pont jó példa, anno egy barackot nem ehettem meg rajta, mert két közteres ugrott rám, hogy odafolyatom a levét, aztán kicsit enyhült a szigor, de ha valaki ott kezdene el rókázni, szarni, hát szvsz 2 percen belül egy carabinieri vendégszeretetét élvezné. egyébként rómában hivatalosan köztéren enni sem lehet nem hogy inni... (2-3 éves rendelet asszem. azt nem mondom h be is tartják, de ha odarondítasz akkor megkapod a bírságot az biztos)
nem értek egyet a korláttal, de belátom, hogy sajnos kell.

AzHofi 2012.06.21. 10:03:53

@Jó Mercutio halott: hol írtam ilyet, amit a számba adsz? Annyit írtam, hogy gecinagy szemétkupacok meg pisafoltok szoktak maradni a kedves fiatalok után. Minden reggel, este arra járok, látom.

comes 2012.06.21. 10:05:30

Igen is helyes a kerítés építése! Lehet, hogy kombinálni kellene az állandó rendőri posztal is. A Hősök terén például állandó célpont az " Ismeretlen katona" emlékműve. A "Hét vezér" szoboregyüttes pedig nem arra való, hogy arra a turisták felmásszanak és napozzanak! A Hősök tere nem görkorcsolya, gördeszka játékpálya!
Az emlékművek, szobrok Magyarország szimbolumai, azok érinthetetlensége szent dolognak kell lennie.
S végül, Moszkvában a Vörös téren, ahol az ismeretlen orosz (szovjet) katona emléklángja ég, s ott katona díszőrködik, sem lehet "rosszalkodni", mert bizonnyára az illetélesek azonnal intézkednek, és a "rosszalkodó" nem dícséretet," liberális elismerést nota bene bíztatást", hanem büntetést fog kapni.
Igen is minden társadalomban vannak úgynevezett "szent dolgok", melyeket minden hazai polgárnak, és minden külföldi turistának tisztelnie kell!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.21. 10:05:31

@xaba99: Ja vazzeg, evidens hogy ha leülsz egy lépcsőre azonnal odaszarsz. Mert ugye a turista arról ismerszik meg, leül és amíg anya fotóz apa odaszar a lépcsőre amin kotlik.
Nehogy már esetleg felmerüljön alternatívaként a takarítás, rendőri-közterületi felügyelet, igazad van, én kérem ki magamnak.
A magántulajdonról meg csak annyit, hogy ha ilyen bazi csicsás kis épületeik vannak akkor miért is finanszírozzák őket az én adómból?

rkg 2012.06.21. 10:06:36

nem hiszem hogy itt alapvetően köztisztasági probléma áll fenn. az csupán az ürügy. a fiatalok szabadságától/szabadosságától (megközelítés szerint) kívánja magát az egyház térszerkezetileg elhatárolni. (hogy pontosabb legyek: egy egyház egy helyi vezetősége.)
úgyhogy felesleges a vita, nem a valódi motívumokról szól. volt már amúgy ennek előzménye: fóbiás viselkedést villantott a Bazilika kanonok-plébánosa már a tehénparádé performansza kapcsán is (don't lick!).
személy szerint számomra nagyon visszatetsző, hogy az a közösség/intézmény aminek a leginkább empatikusnak és befogadónak kéne lennie, pont az kerüli a párbeszédet és a közösségi megoldásokat. biztató ugyanakkor, hogy ugyanez a közösség/intézmény egész másképp működik a világ más tájain.

septem 2012.06.21. 10:07:23

@Uriel: örvendek.

@ampelmann: ó, a média és véleményformáló értelmiség... a felmosórongyok függönynek képzelik magukat.

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): akkor meg azért hörögnének a herék, hogy a 16 éves bugrisra rászólt az őr. diktatúra! lehet még interjú is készülne a kis hugyos áldozattal.

@somewhat damaged: öcsém, lezárnak egy lépcsőt, éjszakára. nem a teret. egyébként igazad van. nem véletlenül emlegettem rotterdamot, elkurjantod magad hót részegen az utcán és bevisznek, még csak pisálni sem kell hozzá. ezt első kézből tudom bizonyítani. itt ha rászólnak egy hugyosra vagy nyakon vágnak egy tolvajt, címlapon hozza a magyar narancs - a felvilágosult értelmiség pedig falfehér arccal kötelet akaszt a nyakába és csillagot tűz a mellére, mert érzi... de minimum ír egy posztot a blogjára.

Démonmac1 2012.06.21. 10:08:15

Elképesztően nagy ökörségnek tartom a körbekerítést.
Meg aki kitalálta

Jó Mercutio halott 2012.06.21. 10:09:15

@ethan blow: Senki nem akarja, hogy a katolikus üldözött vallás legyen. Csak a katolikusok üldözésként élik meg, ha nem vágja vigyázzba tőlük magát mindenki és nem tömi pénzzel őket számolatlan. Érthető, ezt szokták meg sokszáz év alatt, nehéz átállni.

septem 2012.06.21. 10:09:43

@turulpina: te szegény elmeroggyant. könnyű ételeket egyél és járj el kocogni heti 3x.

septem 2012.06.21. 10:11:16

@régi_vendég: ez van, de ez ellen nem szabad tenni semmit, mert az már maga a fasiszta diktatúra.

Dr. GGG77 2012.06.21. 10:13:40

@ethan blow: A zsinagóga előtt nem azért van rendőr, hogy ne mehessenek oda borozgatni.
Hanem azért, hogy a zsinagógát nem rongálja szét pár szittya, mélymagyar agyhalott.

Mrs.Columbo 2012.06.21. 10:14:08

Mondjuk a Spanyol lépcső kicsit hatásvadász, a valóságban maga a templom lépcsője kb. ilyen, csúcsidőben meg még ilyenebb:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9b/Campo_Marzio_-_Pincio_Trinit%C3%A0_dei_Monti_1000490.JPG

Ez is kimaradt: www.heatherzempel.com/wp-content/uploads/2011/03/DSCN5460.St-Peters-Basilica.jpg

Meg ha jól emlékszem, ottjártamkor a Notre Dame-nál sem nagyon ültek a lépcsőn, bár amekkora tömeg volt, nem is nagyon lett volna értelme.

khmm... 2012.06.21. 10:14:34

@régi_vendég: nem csak a Piazza di Spagna, hanem Olaszországban szinte az összes ilyen templom, középület előtti lépcsőről is finoman elküldenek!
Kíváncsi lennék, mikori a fotó, de - ahogy te is írod - se enni-inni, se napozgatni, fetrengeni nem lehet. Jön a carabinieri, és szépen elmutogatja az ecceri turistának, hogy tabu.

na__most__akkor 2012.06.21. 10:14:53

Hát igen.
Az egyik kép a négyből azt mutatja, hogy kellene kinézni az egész világnak.
Mert mi aztán jobban tudjuk.

Magyarul is jobban tudunk. Sok mindenki, aki itt megjelent, és naggggyyyon okos.

ÉKEZETEK nélkül
szóközök nélkül, mondatkezdés kisbetűvel - második osztályos anyag, lehet hogy első?
meg ilyenek:
"eszerubb"
"hajlamosak az klérust támadó elfejetkezni"
"Spanyolokról nem tudom", "idehaza Magyar feliratok" (népnevek kisbetű, nem mint a hülye angolulbeszélőkazUSAban...)

De azért osztogassátok csak a nagy eszet! Én addig menek oszt hányok egy kicsinyég...

Lasombra 2012.06.21. 10:17:13

szerintem is baromság a napi 150 ropis takarítás (parfümmel mosnak fel?) meg a kerítés ötlet, de ha már így döntöttek, ám legyen. joguk van hozzá. nem tragédia, hisz - ha jól tudom -, a lépcsőnek csak egy része lesz elkerítve, és csak éjszaka.
túlélhetőnek hangzik.

de:
- miért pont a nyári szezonban kell ezt is csinálni?
a Balatonnál is a halálom, hogy az összes földtúrós munkát dafke a főszezon kellős közepén csinálják. nem olyan őrdöngős rájönni, hogy esetleg tavasszal vagy ősszel nem zavarna annyi ember, főleg olyanokat nem, akik itt szeretnék hagyni a pénzüket.

- az a méter magas kerítés átmászhatatlan lesz, szöges dróttal, villanypásztorral? valszeg nem, tehát nem megoldás. vagy kell oda valami rendfenntartó erő is. ha viszont lesz ott rendfenntartó erő, akkor meg felesleges a kerítés, hisz tudnának szólni az épp bort/sört kiönteni, hugyozni, fosni, drogozni, maszturbálni, dugni, koszolni készülő renitensnek.

- be lehet dobni szemetet, üveget a kerítésen túlra? be lehet.

- kutyasétáltatásnál le fogja hugyozni a kutya a kerítést? le fogja.

értem a problémát.
értem a szándékot.
a megoldást és az időzítését furcsállom.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 10:18:13

@csizsikpizsik - pique takarodj!: azért finanszírozzák a katolikus egyházat a te adódból, amiért a krisnásokat, a zsidókat, meg egyéb, nem vallási csoportokat, mint a cigányok, szlovák kisebbség, stb. ja, meg a munkanélküliek és a nyugdíjasok is kapnak az adódból.
amúgy, ha kulturáltan szórakozni jártak volna oda az emberek, nem lenne lezárva a lépcső.
mivel neked az a fajta "szórakozás" hiányzik, amit próbálnak meggátolni, ebből feltételezem, hogy ha te leülsz egy lépcsőre, rögtön odacsapod a borosüveget, ráhánysz, és még oda is fosol.

springbok 2012.06.21. 10:19:21

Azert azt vegyuk eszre, hogy a kerites nem megoldja a problemat, hanem igazabol a szonyeg ala sopri.
Ugyanis a reszeg/csoves/hanyas/urulek mennyiseg ugyanugy ott lesz, csak most a Bazilika lepcsoje helyett mashova mennek majd. A turista szamara ezentul nem a lepcso lesz undorito, hanem a hozza vezeto ut.

Hosszutavon neveles kerdese, rovid tavon pedig rendor/kozteruletes kellene, megfelelo hataskorrel. azt hiszem a graffiti-re mar ramozdultak es amennyire latom sikerult visszaszoritani , sztem ez ugyanaz a kategoria.

rug82 2012.06.21. 10:20:44

@régi_vendég: Maximálisan egyetértek Veled!

ethan blow 2012.06.21. 10:21:19

@Jó Mercutio halott:

Nos, én katolikus vagyok, annak születem, engem ugyan nem tömött pénzzel senki, mégis szarul kezdem magam érezni, amikor a vallásom szóba kerül. Mintha kvázi náci pedofil vadállat lennék, aki emberek méltóságán tapos. S mivel ez így van, és az egyház szerintem nem egyenlő a vallással, a fiamat már reformátusnak kereszteltettem, mert a keresztény értékrendet fontosnak tartom, de azt több egyház is kiválóan képviseli.

Ezt csak azért írtam le, mert én sem értek mindennel egyet, amit a katolikus egyház képvisel, de még egyszer: az nem keverendő össze magával a vallással. Ennek ellenére azt gondolom, hogy elég beteg dolog egymást vallás miatt kutyázni, és ez nemcsak akkor igaz, ha "zsidózik" az ember, hanem akkor is, ha "gojozik", vagy "muszlimozik", vagy "bármizik". Szerintem.

Ezzel együtt egyik templom lépcsője sem arra szolgál, hogy mocskot hányjanak rá. Ezért írtam példának a Dohány utcában a Zsinagógát, ott sem látok estéként ittasodó barmokat mocskolni, pedig szép épület, a belvárosban van, kiváló hely egy kis ölöndülésre. És mégsem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.21. 10:23:32

@Lrdx: És melyikeken akadályozza meg a bejutást?
Mondjuk a Sagrada Familia előtt nincs.
A 2. képen nem látok kerítést, max. a szobor körül.
A harmadikon az a kőből rakott cucc, az azért van, hogy ne potyogjanak le a látogatók.
Vak, vagy demagóg -e vagy? :D

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 10:23:48

@springbok: ha a közterületre okádik a barma, lehet, hogy a közterületes intézkedik. a lépcsőn amúgy sem tehetett volna semmit, mert magánterület.
hívjanak rendőrt? próbáltál már éjszaka rendőrt hívni? komolyabb esetekkel sem foglalkoznak (már ha felveszik egyáltalán a telefont...), nem hogy ilyen csip-csup ügyekkel...

FreeWilly! 2012.06.21. 10:23:56

Dehát itt egy építkezés van. Ha nem zárják körbe, valaki elesik, akkor meg megbüntetik őket, nem?

recommented 2012.06.21. 10:25:15

Hm.
Az alapvető gond a megközelítés, illetve a lumpenprolisággal bájos elegyet alkotó hatalmi gőg, ami az egész országot belengi. Eszü(n)kbe sem jut kitermelni normális, kulturált, gondolkodó, önálló embereket, helyette kádereket fosunk mindenhova. Mennyivel jobb lenne, ha nem volna kerítés, hanem nem hugyoznának-szarnának oda az emberek, maguktól nem. Ha maguktól nem megy, akkor szükség van két rendőrre, akik megakadályozzák, hogy odaszemeteljenek, és keményen bírságolnak, ha valakinek mégis sikerül.

Ehelyett fel sem merül, hogy az emberek mentalitását változtassuk meg, inkább lezárjuk, mert akkor a probléma meg van oldva. A probléma nincs megoldva, legfeljebb máshova fognak hugyozni! Apropó, nem tudom, még hány európai nagyvárosban van olyan kevés nyilvános WC, mint a kies Budapesten.

A kerítések egyvalamire jók a bazilikák, közparkok, közterek körül: tovább polarizálják a társadalmat, még inkább elszakítják a pénztelen többséget a pénzes kisebbségtől, még kevésbé veszik őket emberszámba. Még egyszer mondom: nem kerítések kellenek, hanem önálló, gondolkodó, kulturált emberek. Csak ez semmilyen magyarországi hatalomnak nem érdeke, lehet itt vörös vagy vérnarancs. Szolgáknak kerítés kell, nem oktatás.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.06.21. 10:27:59

nem ilyen kerítés lesz, ami a képen van. kicsi normálisan kinézős kovácsoltvas.
egyébként külföldön azért nincs mert ott értelmesebbek az emberek: nem bebaszni járna a templom tövébe, így nem hugyoznak oda, és nem is okádják telibe a bejárati melletti zugot.

bár ide tényleg nem kellett volna kerítés. a magas nyomású mosó nem megoldás, azzal csak elkendőzzük a problémát, és szótlanul kussban saját megoldást keresel.

ide egy biztonsági őr kéne, aki fejbebassza a részegen hugyozót egy feszülettel. az majd megtanítja viselkedni.

ethan blow 2012.06.21. 10:28:15

@Dr. GGG77:

Te mekkora egy fasz vagy, hallod. A legkvesebb támadást agyhalott mélymagyarok intézik a zsidók ellen, ha megfigyeled. Ezek szerint ha megkérem a rendőrt, odaenged ügy jó üveg pálinkával iszogatni, békésen, csendesen, ugye? S ha nem, akkor miért? Mert agyhalott magyar vagyok? Na, pont erről beszélek.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.06.21. 10:28:54

Ne menjen már itt a kibaszott sírás, hogy így a turisták, meg úgy a turisták! Valaki kitolta már a retkes seggét oda éjszaka? Kurvára egy seggbebaszott turista sincs ott, mert azok vannak olyan igényesek, hogy nem ülnek le a seggrészeg hipszterek (újabban a tizenéves plázaringyók, meg raj alfahímek is megjelentek arra) mellé. Attól, hogy körbekerítik, még kurvára nincs diktatúra. Vagyis nem amiatt van, ha van. És kár itt mutogatni más európai városokat, mert elbaszottul más a helyzet mint nálunk. Bp.-n kb nem találsz egy négyzetméter járdát, ami ne lenne összeszarva, lehányva, lepisálva.
És az tényleg kurva jó kérdés, hogy ha itt is 24/7 fegyveres őrség lenne, mint a Dohány utcában, akkor mekkora nagy ajvékolás menne.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.06.21. 10:33:14

mondjuk a napi 150000-es takarítás tényeg kicsit túlzó

nu pagagyí 2012.06.21. 10:34:43

Ez a kerítés az új Magyarország jelképe lehetne. Az egyre élhetetlenebb országé. A következő húzás a Margit-sziget bezárása lesz, ha valamelyik hülye felveti a közgyűlésben.

cso zsi 2012.06.21. 10:37:23

@Frengi: Ének?
A fenti Bazilika-fotón épp látszik annak az iskolának egy kis részlete, ahonnan a gyerekek átjártak gyakorolni, ill. előadásokat tartani, amit a nagyközönség is látogathatott.
Azt az iskolát "magasabb érdekek" bezáratták, költözés van egy lehetetlen közlekedésű helyre, 800 méternyi gyalogos távolságra. (40-60 különböző korosztályú gyerekről van szó)
A gyakorlást már közelebbi helyen próbálják megoldani, egyelőre még nem tudni, milyen sikerrel.

@Dr. GGG77: 30 éve is volt ott rendőr, sosem értette az átlagnép, hogy miért kell?
Félnek?
Manapság, ha egy ilyen vallású intézmény környékén jársz, könnyen felismered arról, hogy az USA nagykövetséghez hasonló védelmi rendszer van kiépítve körülötte.
Félnek? Kitől, és miért? Van rá okuk?

recommented 2012.06.21. 10:41:31

A következőket várom 20 éven belül, ha így haladunk tovább a kerítésépítések útján:

- Belépődíj a Margitszigetre (pláne mert régen is volt)
- A Duna-part lezárása esténként
- A legtöbb közpark körbekerítése, és késő délutáni-esti bezárása
- Belépődíj a főbb turistalátványosságokhoz, ahol még nem szednek
- Közterületen alkoholt fogyasztók és hajléktalanok kriminalizálása
- Szegénységi küszöb alatt élők értelmetlen közmunkára kényszerítése (áss gödröt, aztán temesd be), aki nem megy bele, annak a kriminalizálása
- Felső-középosztály megerősödése, a társadalom kettészakadása szegényekre-jómódúakra (szolgákra-irányítókra)
- Közoktatás fizetőssé tétele 18 éves kor fölött
- Köztisztviselői réteg és rendvédelem kiemelése (rájuk szükség van a hatalom fenntartásához), közalkalmazotti réteg "lesüllyesztése" (rájuk nincs)

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.21. 10:43:48

Nincsenek életerős magyar férfiak Budapesten, akik eltörnék kezét-lábát a templomgyalázó kis zsidó köcsögöknek? Szégyen. Csak kisétálnátok este és felmosnátok és megetetnétek velük a szarukat, hányásukat.

Don Quixote de la Ferko 2012.06.21. 10:43:56

@recommented:
Van egy rossz hírem az emberek mentalitásával kapcsolatban.
Megváltoztatása a gondolkodás serkenésével járna. A jelenlegi rezsim, és hű kiszolgálója az egyház pedig nem arról híres, hogy gondolkodó emberek támogatják, valamint nem arról híres, hogy gondolkodó emberekre van szükségük. Hatalmuk fenntartásához pont az a lényeg, hogy minél több olyan entitás legyen akiknek lételemük az, hogy műemlék épületek lépcsőjén végzik el kis, nagy, közepes dolgaikat. Se te, sem én nem tartozunk közéjük, de ez csak csepp az újkori inkvizíció tengerében, számunk növelése hatalmuk csökkenésével járna.
Marad a kerítés, amit úgyis velünk fizettetnek ki.

Don Quixote de la Ferko 2012.06.21. 10:44:52

@recommented:
Ne adj ötletet jajdefüggetlenvagyokdeleszaromapestieketsarlós elvtársnak.

turulpina 2012.06.21. 10:45:22

@septem: "ez van, de ez ellen nem szabad tenni semmit, mert az már maga a fasiszta diktatúra."

Az ne zavarjon, hogy a diktatúrát csak te hoztad szóba. Hiába, a reflexek.

Nem mondja senki, hogy a köztér koszolása ellen nem kell tenni.

Az utcai mocsok elleni küzdelem európai módszerei: 1. nem engedjük leszórni (közterületfelügyelők) 2. ha már leszórták, felszedjük (takarítók).

A magyarosch-áljobbos-fideSSes megoldás: körbekerítjük a védendő objektumot kerítéssel, azt szevasztok.

okoskodo.peti 2012.06.21. 10:46:03

na azért kicsit sántit a történet. A spanyol lépcsőn se lehet alkoholt fogyasztani, étkezni. Ülni azt lehet, de a piazza venezian meg leülni se lehet a lépcsőre.
Szóval ezt beállitani, úgy mintha hungarikum lenne, enyhe túzás. Lehetne itthonról is példát hozni, ahol le lehet ülni.

broáf 2012.06.21. 10:46:19

Tessék már végre megérteni: Ez a város nem azért van, hogy éljenek benne, hanem azért, hogy a vezetői meggazdagodjanak.

parrre 2012.06.21. 10:46:48

Sok őőőő külfődi őőőő nyugati külfődi országba, őőőőő sok lépcsőre nem lehet leűni. Csak asztat maguk azér nem tuggyák, mer őőőő maguk még nem vótak őőőőő sok izé nyugati országba.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 10:51:40

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: vigyázz, mert rád is rád fogják mondani, hogy rasszistanácifasiszta vagy!

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 10:52:35

@turulpina: csak ezt felejted el, hogy az a lépcső nem közterület...

Koky_ 2012.06.21. 10:52:36

@Csurukka: Értem. Tehát akkor most ezt is le lehet dönteni, mint anno a gonosz kis törpezsarnok?

régi_vendég 2012.06.21. 10:53:07

@recommented: ne haragudj, de ezt nem értem. az megvan, hogy úgy általában a kerítés miért nem jó dolog, és egyetértek, hogy nem megoldás, egyetértek, hogy inkább prevenció mint szankció de a konkrét esetben a bazilikánál milyen pénzes kisebbséget zár majd el ez a kerítés? azt aki rendben akarja tartani és látni az a kisebbség, nem az aki odahány éjjel? hát szomorú lennék ha így volna.
nem vagyok ilyen vonalas rend mániás ne érts félre, de azért amit a belvárosban láttam mostanában az azért tényleg túl van azon amit el lehet szó nélkül viselni.
a nevelés kérdésre visszakanyarodva, tizensok éve megy a kutyások nevelése a belvárosban, tizensok év alatt a 13-ban szerintem semmi javulás nem történt, de máshol se sok. (pedig már zacsit se kell vinni sok helyre.) tessék megnézni a parkokat, közvetlen hóolvadás után, de mondhatnám a tóth árpád sétányt is, olyan aknamezőt te még nem láttál! (azért hóolvadás után, mert a hóban még a főkertesek sem szedik össze a szart, a gazdik meg soha, (tisztelet a kivételnek), így 2-3 nap elég, hogy egy trágyatelep legyen bármelyik park.) tehát ez nem működött, akkor hát milyen nevelés lenne hatásos? vagy kéne egy normális állatvédelmi törvény és egy normális ebrendelet, és akkor megint juj-juj lesz mert már kutyája sem lehet bárkinek, holott onnan indultunk, hogy tizensok éve könyörgünk, hogy szedjék össze a szart!

Dr. GGG77 2012.06.21. 10:53:38

@cso zsi: "Van rá okuk?"

Van, amíg átlagban 2 havonta basznak szét Magyarországon egy zsidó temetőt.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.21. 10:56:14

@xaba99: Kivívták a barmok, hogy ez már lassan dicséret! Mint a kártevő irtót is szeretik a gyümölcstermesztők, különben oda a munkájuk.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.21. 10:58:32

@turulpina: Hívd meg magadhoz ezeket a rókarudikat! Szarjanak a szobád közepére aztán takaríts, már ha van rá igényed. Pont ennyire közterület az is.

springbok 2012.06.21. 10:59:22

Kellene egy "koztisztasagi ado" . Minden ingatlanra. Ennek indulo osszege 0 ft. .
Amennyiben a rendor avagy kozteruletes felir valakit hanyasert, szemetelesert annak automatikusan beindul az adofizetes es befolyik a szemetelest elszenvedo onkormanyzat kasszajaba. (hasonloan a gepjarmu biztositashoz, ahol baleset eseten emelkedik a dij)
Az ado aloli mentesseget kozmunkaval lehet ujra megszerezni , ha elmegy valaki ledolgozni torlik, ha nem akkor marad az ado.

Azert ado es nem bunti , mert a szo "ado" ugy latszik stimulalja a jelenlegi vezetest, hatha erre raharapnak. :)

Bakter 2012.06.21. 11:00:31

A, Most, hogy lesz kerítés, nem fog odahugyozni senki.
B, Vagy mindezt 5 méterrel odébb teszi, a kerítés tövében.
C, Szép a kerítés.

scsaba1 2012.06.21. 11:00:41

A város most is európai, csak még a lakóinak nem sikerült huszonvalahány év alatt felnőniük a feladathoz. Így marad a kerítés. Az igénytelen prolik csak ebből értenek.

@recommented:

Londonban egy rahedli kisebb park/játszótér van, ami körbe van kerítve és éjszakára bezárják. Igaz akad parkfelügyelő is, aki rászól a faszkalapokra, ha a rózsákat tépkedik.

turulpina 2012.06.21. 11:01:09

@xaba99: jogos, mer az egyház tulajdona, az meg, hogy ők pénzt áldozzanak a fenntartásra, állagmegovásra (koszoláselhárításra alkalmazott 2 db ember), nem elvárható.
Az egyházi tized, meg az állami támogatás, az elvárható.

Kerítse körbe, rendben és egy kibaszott forint állami támogatást ne adjunk nekik ezentúl 'cserében'. Nekem ennyit megér, ezért akár betonszarkofágba is dughatják.

Démonmac1 2012.06.21. 11:02:07

A hugyozást /szarást a kerítés melletti bokorban oldották meg eddig. Mellesleg a kerítésen át is lehet vizelni.

ErrOr 2012.06.21. 11:02:19

@Dr. GGG77: NA akkor pont annyira van oka a katolikus egyháznak is, mert a katolikus temetőket sem kímélik... Ebben az országban ma csak egyvalakinek kell aggódnia, hogy baj érheti. Annak, aki magyarnak érzi magát, mert az összes többi a hátán mászik fel, hogy megéljen.

cso zsi 2012.06.21. 11:04:08

@Dr. GGG77: Ha a temetőben "laknék", nem lenne mitől félnem.
Az élők fejében van a baj.
Vajon a keresztény, vagy görögkatolikus temetőinket elkerülik a rombolások, vagy nincsenek róla hírek?
Vagy csak "szinten kell tartani" a pánikot, mint a "911"-gyel, és az arról szóló filmek évenkénti ismétlésével ?
Rettegünk, félünk, ellenségeink vannak? Talán nem kellett volna odamenni, ahol ellenségnek nézik őket.
Lassan az egész belváros az övék, nem csak ez a lépcső lesz időnként lezárva.
Nekünk még jó, nem lőnek. Máshol még azt is megteszik.

Démonmac1 2012.06.21. 11:04:16

Mellesleg nagyon tetszik és szeretem azt az épületet, de nagyon negaítívnak itélem meg az elkerítést. Haladniuk kéne a korral és takarítani, mint más helyeken.

turulpina 2012.06.21. 11:04:23

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Jogos, utcai szarás ellen vaskerítést mindenhová.

Én mondjuk az M0 külső leállósávjánál vonalánál tenném fel a vaskerítést. Azon belül ne legyen ember az utcán és akkor nuku szarás, nuku hányás, nuku hugyozás.

Ezt egyébként úgy hívják, kijárási tilalom. Csak 0-24-ben kéne bevezetni, az utcán mindenki csak pecsétes papírral járhasson.

Be szép is lenne. Csak azt kell elérni, hogy mi abban a csapatban focizzunk, ahol a pecsétosztó is játszik, különben sima gettó.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.21. 11:04:37

@ethan blow: "Ezek szerint ha megkérem a rendőrt, odaenged ügy jó üveg pálinkával iszogatni, békésen, csendesen, ugye?"

Csak ha kóser a pálesz. Nem lehet ám csak úgy akármit

Gallion 2012.06.21. 11:05:05

@Transylvanianmixedgrill: a szivesség az volt, hogy miután az állam sok milliárdból ától cettig felújitotta a Bazilikát jófejségből/gesztusból átadta azt az egyháznak (2001-ben). Ha elkeritik oké, de ha legközelebb megint kell pár milliárd az emberek pénzéből (kötlségvetésből) hogy fel lehessen ujitani, akkor csinálják meg maguktól. Nekünk úgy tűnik nincs hozzá közünk.

an hero please IV 2012.06.21. 11:06:57

Úristen! Megszűnik pár négyzetméternyi lépcső ahol lehetett sörözni! DIKTATÚRA!

Démonmac1 2012.06.21. 11:07:19

Pár képviselő idejöhetne az éjjel és elbonthatná, mint ahogy anno a parlamentnél csinálták:)

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 11:07:40

@turulpina: a zsidóktól is elvennéd az állami támogatást? a cigányoktól is? a családi pótlékot is megszüntetnéd? a nyugdíjat is? a párttámogatást? egyetemek kaphatnak állami pénzt? vagy vannak az egyenlőknél egyenlőbbek?

turulpina 2012.06.21. 11:08:20

@xaba99: az összes egyháztól, igen.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 11:08:31

@Démonmac1: pár liberális köcsög meg elbonthatná a bejárati ajtódat.

Dr. GGG77 2012.06.21. 11:09:11

@turulpina: "az összes egyháztól, igen."

Csatlakozom.

Démonmac1 2012.06.21. 11:09:23

@xaba99: Miért is? kéne elbontani a bejárati ajtómat?:)

turulpina 2012.06.21. 11:09:53

@xaba99: egyébként miért az van, hogy ti, felelősség nélküli mélymagyar senkik, amint kilátszik a vaj a fületek mögül, azonnal mutogattok másra (meragyurcsány, meracigány, merazsidó)?

Saját akol hibája nem hiba, merazsidók, osztjónapot?

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 11:09:59

@Démonmac1: mert más magántulajdonának kerítését akarod lebontatni, azért.

Démonmac1 2012.06.21. 11:10:37

@xaba99: "'Liberális köcsög," Csak nem köcsög náci méltóztatik lenni?:)

Uriel 2012.06.21. 11:10:53

A kommentek színvonala kezd az ominózus lépcső hajnali állapota felé közelíteni...

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 11:11:01

@turulpina: miért csak az egyházaktól? civil szervezektől miért nem? kisebbségektől miért nem?

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.21. 11:11:26

@turulpina: Ezt jól mondod. Még ha süt is belőle a cinizmus. Bizony, sok településre ráférne, hogy bizonyos elemek ne járhassanak emberek közé.
Persze akinek érdeke a káosz, az minden szarásnak örül. Főleg ami a katolikus egyház és a nemzet asztalára (lépcsőjére) történik.
Bezzeg ha minden nap telibe hányom és fosom valamelyik zsinagógát, mekkora lármát csapnátok?!
Vagy ott nem gáz, hogy a légy pöcse is be van kamerázva és el van kerítve minden? És, hogy mindez mennyi közpénzbe is kerül?!
Nevetségesek vagytok.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 11:12:14

@Démonmac1: nem, én a sztálinista diktatúrában hiszek.

ErrOr 2012.06.21. 11:13:12

@turulpina: Ha állandóan rendőrök lennének és az ott élvezkedőket zavarnák el, hogy ne igyanak, egyenek a lépcsőn és főleg ne szarják tele a környéket, az sem jó. Ha kerítést raknak, ami csak ideiglenesen van zárva, az sem jó, de ha a te pénzedből az összetaknyolt lépcsőt és a Bazilika környékét takarítják, az rendben van. Nem értem... Persze a legjobb megoldás megint csak a csendőrség lenne(ha nincs posztoló rendőr), dehát az meg Jobbikos ötlet...

genyamagyar 2012.06.21. 11:13:29

@Disintegrator Rising: Bizony, bizony, én mindennap odaszorok a saját lépcsőmre és rajtad röhögök, amikor hajnaloban odajönnél okádni, és toccs... bokáig benne vagy! :DDD

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.06.21. 11:13:47

nem koll a kerites. bontsak el a kocerajt, a koveket a politikusok es nyakaba, oszt ultessenek a bazi lik helyelyere palinkanakvalot.

alibi6 2012.06.21. 11:14:03

@ErrOr: Ott a pont!
@Dr. GGG77: te faszparaszt. Ennyi erővel minden egyes palesztint körbe kéne venni fegyveres őrökkel... De miket is beszélek, épp ezt csinálják a tudjukkik. Annyi különbséggel, hogy nem rájuk vigyáznak ...

turulpina 2012.06.21. 11:14:23

@xaba99: "mert más magántulajdonának kerítését akarod lebontatni, azért"

De ugye az a más nem ajvékol a kormánynál és a fővárosnál, hogy neki pénz kell, hogy fenn tudja tartani azt a magántulajdont?

Ugye nem?

Démonmac1 2012.06.21. 11:15:22

@xaba99: Fura de például Lhasaban sem kerítik el éjszakára a a nagytemplom lépcsőjét, pedig ott is van igénytelen hányó/fosó/részeg alak.
viszont odament a rendőr és úgy rúgta oldalba, hogy kettőt fordult, odébb mászott, oszt annyi.

Itt most elődlegesen arról van szó, hogy ha Turistákból szeretne megélni a város (jó zsé van belőle) akkor ne kerítsék már el, mert baromi ocsmányul néz ki vele.

Környezettudatos 2012.06.21. 11:15:42

@régi_vendég: Látod, te is tekenyakart módon oldanád meg a kutyaszar kérdését. Nem, nem ebrendelet kell, nem korlátozás kell. Az kell,, amit nevelésnek hívunk, az pedig nagyon leegyszerűsítve annyi, hogy ha jól cselekszel, jutalom, ha rosszul, akkor bünti. Tehát a sok astrakameraman zsandár igenis gyalogoljon, mint régen, és ha szaró kutyát lát, akkor várja meg, amíg a gazdi összeszedi és köszönje meg, ha meg a gazdi arrébb akar állni, akkor adjon neki egy ejnye csekket, mondjuk először 50000 forintról, ami adók módjára legyen behajtható. Szerintem pár hónap alatt csak olyan kutyást látnál, aki szedi össze a szart. Persze ehhez dolgozni kell, azaz először Don Pintér maffiafőnöknek kéne hasonló módszerrel a rendőri korrupciót megölnie, de ő ebben nem érdekelt. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.21. 11:16:17

@turulpina: az állami támogatás azért (is) jár, hogy a nagy többség, akik joggal várják el a piszokmentes emlékmű látványát, érdekeit képviseljék. Ha kell, kerítéssel.
Az elenyésző kisebbség pedig, akinek hiányozni fog a templomlépcsős vedelés-hugyozás, nos ők magasról le vannak ejtve.

turulpina 2012.06.21. 11:16:25

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: "Bizony, sok településre ráférne, hogy bizonyos elemek ne járhassanak emberek közé."

Én mondjuk szintén támogatnám, ha a hozzád hasonló hontalan kollaboráns náci férgek nem járhatnának emberek közé.
Vagy nem erre gondoltál, pöcsfej?

Piacbarát 2012.06.21. 11:16:30

ez pont olyan, mint a hangos volt a zp :D most más honnan jön a zaj, de ugyanúgy jön...

csók a csalódnak :D

an hero please IV 2012.06.21. 11:17:40

@Démonmac1: Már többen írták, hogy kovácsoltvas kerítés lesz. A mostani állapot ideiglenes.

Démonmac1 2012.06.21. 11:17:43

@xaba99: Ha szálinista vagy, akkor meg le kell bontatni azt a kurva templomot, vagy gabonasilónak, hogy legyen valami haszna is. Sarló kalapácsot a tetejére, keresztet lefűrészelni.
éljen a párt. :D

lbalazs 2012.06.21. 11:17:45

A korlátoltságot jól mutatják a hozzászólók: vagy kerítés kell, vagy rendőr aki jól megfenyíti a rendetlenkedőt. Ez elég szánalmas. A másol által emlegetett Olasz példákat kiegészíthetjük Angol példákkal is: Világos szabályok vannak, és akik ezt nem tartják be azokat udvariasan figyelmeztetik erre, de ha az sem használ, akkor megbüntetik. Ebből nálunk csak a világos szabályok és az udvarias, de határozott rendőr közterület felügyelő hiányzik. Amíg ezek nincsenek, hiába a kerités is, ha meg valami csoda folytán már lesznek, akkor nem kell majd a kerités.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 11:17:55

@turulpina: nem tudok róla, hogy szoktak-e ajvékolni, és nem is érdekel.
te, és azok a szervezetek, amiknek a tagja vagy, vagy szimpatizálsz velük, milyen támogatásokat kapnak az államtól? ezek közül melyikekről mondanál le?

genyamagyar 2012.06.21. 11:18:29

@a_tom: "Természetesen nem alternatívát kínálnak, munkahelyeket, olcsó lakást, szórakozási lehetőségeket, hanem a "jól bevált" módszerhez folyamodnak, el kell őket szaparálni. "

Hát igen! A katolikus egyház nem jeleskedik abban, hogy az elesett, a periférián élőknek bármiféle segítséget, lelki vígaszt nyújtson. Mert mi lenne, ha a hajléktalanoknak, kábszeres fiataloknak szállást, ételt, miegymást nyújtana? Úgy emlékszemn inkább ez lenne a dolguk, mint az időseket baszogatni, hogy fizessék be az egyházadót, mert különben nem lesznek eltemetve.

Persze, a 7-es BMW sötétített üvegén kevés nyomoruság szürődik át.

Démonmac1 2012.06.21. 11:18:43

@an hero please IV: Oké, kovácsoltvas kerítés, legyen építsék, mit bánom én, vigye el őket az ördög,

taxi546 2012.06.21. 11:19:02

Szólni kell Viktornak, és majd ők lebontják.-Egyébként meg közterületen nincs piázás. Vagy a Divino bérli az egész teret?

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.21. 11:19:36

@turulpina: "De ugye az a más nem ajvékol a kormánynál és a fővárosnál, hogy neki pénz kell, hogy fenn tudja tartani azt a magántulajdont?"
Már megint a zsidókról beszélsz. Uncsi már a folytonos kuncsorgás, élősködés és holokausztozás, egyetértünk.

turulpina 2012.06.21. 11:20:01

@Réka ‎: "az állami támogatás azért (is) jár, hogy a nagy többség, akik joggal várják el a piszokmentes emlékmű látványát, érdekeit képviseljék. Ha kell, kerítéssel."

ad 1. magántulajdonra nem jár állami támogatás. mire föl?

ad 2. beszélj csak a rendpárti, talajbuta, cselekvőképtelen nácik, és ne a nagy többség nevében.
- A nagy többség élvezni akarja a Szent István tér látványát a Bazilikával, KERÍTÉS NÉLKÜL.
- A buta fasz fideszes senkik viszont (2hétalattrendlesz sándor és baráti köre), ennyi tudnak a rendfenntartásról: kerítés. és a butageci hívek meg támogatják is.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 11:20:33

@Démonmac1: nem szálinista vagyok, hanem sztálinista.
szép épületeket nem bontuk le.
sztálin idejében az ilyen drogos alkoholista munkakerülő huligánokat üldözték rendesen.
rend volt és fegyelem.

bgp 2012.06.21. 11:20:44

@ethan blow: Sajnos, a pedo probléma teljes mértékben katolikus probléma, kódolva van a szabályokban. Lehet, hogy mégse jó a cölibátust megkövetelni. Vagy, esetleg rögtön ki kéne zárni azt aki megszegi vagy kisfiúkra vált.

genyamagyar 2012.06.21. 11:20:47

@ethan blow: "A zsinagóga előtt sem üldögél senki borosüveggel esténként, azt még rendőrök is védik, szal, mi a para, srácok? "

Látod, a zsidók még ezt is jobban csinálják! Szóval mi a hézag tökikém?

Démonmac1 2012.06.21. 11:21:53

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:
A bazilikáét legjobb tudomásom szerint nem grafitizték össze (meglátnám, hogy valaki ilyet csinál, hívnám a sünöket az 7 szentség) viszont bármilyen temetőrongálást ugyanúgy elítélek.

alibi6 2012.06.21. 11:22:09

@turulpina: Én úgy látom, hogy a "hontalan" jelző inkább rád és a fajtársaidra illik leg inkább, puncimanci.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.21. 11:22:26

@turulpina: "Náci férgek"? Sokat jársz izraelbe népirtást nézni, szegénykém.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 11:23:17

@turulpina:
"- A nagy többség élvezni akarja a Szent István tér látványát a Bazilikával, KERÍTÉS NÉLKÜL. "

ha a magnántulajdonra nem akarsz állami támogatást adni, akkor milyen jogon akarod annak a látványát ingyen élvezni, illetve használni, he?

Zb74 2012.06.21. 11:23:17

@turulpina: Milyen acélkordonról beszélsz, butuska? A zero által lefényképezett ronda mobilkerítés csak az építési terület határát jelzi; amint vége van a munkálatoknak, elbontják. A kerítés gyönyörűséges kovácsoltvas elemekből áll majd. Olyanokból, amilyenek már most is vannak a lépcső tetején, kétoldalt - lásd az Urbanista blog első és második képét itt:

urbanista.blog.hu/2012/06/18/bekeritik_a_szent_istvan_bazilikat_jogos_onvedelem_vagy_ujabb_merenylet_az_elheto_varos_ellen

Mellesleg az Urbanista az egyetlen blog, amely aránylag korrekt beszámolót közölt a témáról. Mindenütt másutt ugyanaz a demagóg picsogás megy, mint itt.

turulpina 2012.06.21. 11:23:42

@xaba99: "te, és azok a szervezetek, amiknek a tagja vagy, vagy szimpatizálsz velük, milyen támogatásokat kapnak az államtól? ezek közül melyikekről mondanál le?"

Jelen állás szerint nem kapok semmilyen támogatást, csak fizetek évi több millió adót.

Amiről lemondanék:
- egyházaknak támogatás az adómból;
- mélymagyar nácikkal együtt élni.

Démonmac1 2012.06.21. 11:24:31

@xaba99: Elírtam, fakk
Azzal a legteljesebb mértékben egyetértek, hogy a drogos/részeg huligánokat takarítsák el a közterületről.

régi_vendég 2012.06.21. 11:24:49

@Gallion: 25-50 emberről van szó akik éjszakánként összemocskolják a lépcsőt. nem turista hadakról, nem óriás tömegekről. lássátok már a különbséget ti is az ég szerelmére!
ha holnap az önkormi odaküld két embert aki suvickolnak akkor meg az lesz a gond, hogy mibe fáj ez megint, és az apja f@..át azoknak a barmoknak akik odamocskolnak. kör bezárult.

Uriel 2012.06.21. 11:24:53

Aki a kerítés felállítását a fidesz, a városvezetés, vagy bármely más testület nyakába varrja, az vagy nem olvas, vagy szövegértési problémái vannak. A Bazilika az egyház magánterülete, azt csinál amit akar rajta, és bekeríti. Bárki mást belekeverni hangulatkeltés.

turulpina 2012.06.21. 11:24:55

@xaba99: "ha a magnántulajdonra nem akarsz állami támogatást adni, akkor milyen jogon akarod annak a látványát ingyen élvezni, illetve használni, he?"

Az volt már, hogy ez a magántulajdon miből keletkezett? A papok szorgosan imádkoztak, és ebből összejött egy bazilikára való, pont a város egyik legértékesebb ingatlanján?

turulpina 2012.06.21. 11:25:42

@Uriel: "A Bazilika az egyház magánterülete, azt csinál amit akar rajta, és bekeríti. Bárki mást belekeverni hangulatkeltés."

Jogos, csak ne adjunk nekik állami támogatást. Egy forintot sem.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 11:26:01

@turulpina:
"
Jelen állás szerint nem kapok semmilyen támogatást, csak fizetek évi több millió adót.

Amiről lemondanék:
- egyházaknak támogatás az adómból;
- mélymagyar nácikkal együtt élni."

szóval egyetemre sem jártál? azok is állami támogatásból élnek ám! tömegközlekedni sem szoktál? közutakat használod?

ha meg nem tetszik, hogy itt "mély"magyar "nácik" vannak, akkor lehet menni izraelbe, az elfogadás, és örök békesség földjére.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.21. 11:26:20

@turulpina:
1. ilyesmiről, hogy emlékmű, meg nemzeti jelkép, hallottál már? Valamint a Bazilika a felújítástól kezdődően még vagy 20 évig az állam tulajdonában volt. Tetszett volna annó nem elkobozni!
2. A nagy többség bizony nem hugyozik a Bazilika lépcsőjére, sőt - ez lehet neked nagyon erős lesz - van annyi tiszteletérzés benne, hogy ne piáljon a nemzet egyik történelmi emlékműve tövében, ezért joggal várja el, hogy rendes állapotban tartsák és sokáig kitartson az ő adójából keservesen felújított hely. Tudomásom van róla, hogy egyes emberek a rendszeretést ordas nácifasizmussal mossák össze, de ezt a tünetet egyéni szoc problémának szokták hívni.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.21. 11:26:26

@turulpina: Arról az együttélésről mi is szívesen lemondunk. A mélyzsidó náciknak van már hazájuk, nem? Akkor nyomás, ezt megbeszéltük!

Környezettudatos 2012.06.21. 11:26:35

@xaba99: Az úgy van, hogy te építhetsz, ha van engedélyed de bárki nézheti, aki arra jár. Ha az építési előírások oda nem említenek kerítést, akkor nem építhetsz kerítést. Még mindig a te költséged és bárki nézheti. DE! Az ott az emberek pénzén épült. Az egyház pénze kb. olyan, mint a kormányok pénze. Önmagukban nincs neki. Érted-e? Tehát....

Szeress! 2012.06.21. 11:26:58

@Karcolt lendület: Valamit nagyon félreértesz. Nem a hangoskodás kapcsán fogtam a billentyűzetet és írtam, amit írtam, hanem a Bazilika oldalba hugyozása, hányása kapcsán.

Az meg frankó, hogy Siófokot hozod fel példának, ahol ugye pont bezáratta a Coca-Cola Beach esti műszakát a bíróság... . Bár nem mellékesen megsúgom: Villányban sincs esténként daj-daj, ha meg valaki a templom oldalában könnyítene magán a helyiek nem kifejezés mennyire hagynák helyben.

kifordított nagyanyó 2012.06.21. 11:27:25

@Neménvoltam!: @Horizont: Sajnos az a helyzet hogy neménvoltamnak van egy kis igazsága.
Mondjuk én legfeljebb zsebre rakom a szemetet,de sajnos láttam már 50 -60 közti felnőtt fehér férfit és nőt szemetelni.
Ezek vajon hol a faszomba nevelkedtek?

ethan blow 2012.06.21. 11:27:42

@turulpina:

De akkor másnak se. A zsinagóga maga fizeti a posztoló rendőröket, vagy támogatásból fizeti, vagy pedig indokolt, hogy ott álljanak, így az állam fizeti, hm? Nem tudom, kérdezem.

Cecan Basescu 2012.06.21. 11:27:51

Marhára nem értem én ezt az egész felháborodást. A katolikus egyház egy konzervatív intézmény, és mint ilyen az értékrendjébe kurvára nem fér bele, hogy a templom lépcsőjéről a bulizó fiatalok mocskát kell eltakarítania reggelente. Nem a hányás eltakarításával van gond, hanem az fáj nekik, hogy valakinek egyáltalán eszébe jut oda/ott okádni/hugyozni/lötybönli a bort/bömböltetni a dábteppet a szentélyük bejárata elé/előtt.

Démonmac1 2012.06.21. 11:27:53

"Aki a kerítés felállítását a fidesz, a városvezetés, vagy bármely más testület nyakába varrja, az vagy nem olvas, vagy szövegértési problémái vannak. A Bazilika az egyház magánterülete, azt csinál amit akar rajta, és bekeríti. Bárki mást belekeverni hangulatkeltés. "

na azt ne mondd, ha O.V azt mondaná" nem szeretném, hogy ott kerítés legyen"
mibe fogadunk, hogy nem lenne kerítés? :D

régi_vendég 2012.06.21. 11:28:25

@Környezettudatos: én benne vagyok legyen így! csak akkor meg ne az legyen, hogy rendőrállam....!

ErrOr 2012.06.21. 11:28:56

@turulpina: ad1: természetesen jár, hiszen a lakásod energetikai fejlesztésére, vagy cégek fejlesztésére is jár támogatás. Most már tudsz róla
ad2: a "cselekvőképtelen nácik" mentek például a gátakra árvíz idején, de az aktuális kormányoknak ez nem tetszett, és egyenruhás bűnözőnek nevezik őket, törvényt is hoztak ellenük.
-a nagy többség élvezni fogja a Bazilika látványát kerítéssel, vagy anélkül, tökmindegy
-ezzel egyetértek

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 11:29:15

@Környezettudatos: az úgy van, hogy egyházi/állami/civil szervezetnek igenis lehet magánvagyona, ami az övé.

a békásmegyeri lakótelep, ahol élsz, az is közpénzből épült ám annakidején!

azonkívül oké, nézegessed, de ne menj be magánterületre. hozzád se jár be a telepi sakszakkör gyakorolni.

Démonmac1 2012.06.21. 11:29:30

A katolikus egyház ezzel csak azt mutatja, hogy elfordult a hívőktől.

Szeress! 2012.06.21. 11:30:54

@Zb74: Maximálisan egyetértek veled. Főleg a demagóg picsogás kapcsán. A vicc, hogy szerintem akik fel vannak háborodva azok szerintem nem látták mi megy esténként a Bazilika oldalánál. Kis romantikus dolog a kiülés. De egyáltalán nem arról van/volt szó.

turulpina 2012.06.21. 11:31:22

@Réka ‎: "ilyesmiről, hogy emlékmű, meg nemzeti jelkép, hallottál már? Valamint a Bazilika a felújítástól kezdődően még vagy 20 évig az állam tulajdonában volt."

Most akkor emlékmű, meg nemzeti jelkép? Vagy jár utána támogatás, és akkor tartsa tisztán (mert emlékmű, meg nemzeti jelkép), vagy zárja be, falazza be az ablakokat, amit akar, és nem jár támogatás.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.21. 11:31:27

Egyébként meg teljesen fölösleges egy fillért is költeni erre az egészre, mert úgyis megjelenik nemsokára dánielpéter rendőri kísérettel és felgyújtja az egész mélymagyar nácirasszista kócerájt.

Cinkes 2012.06.21. 11:32:22

Ez tipikus magyar megoldás... és persze, hogy vannak támogatói. Engem és jónéhány honfitársamat ezek a hülye korlátolt emberek zavarják... akkor most mi lesz? Betiltsuk vagy ne tiltsuk? Vagy csak simán elkerítsük őket? Komoly dilemma... :)

Démonmac1 2012.06.21. 11:32:46

@Szeress!: És nincs yard? hogy odamenjenek, és jól hátsófélbe rúgják/bevigyék azt a barmot (kat) aki nem viselkedik kultúremberhez méltóan?

Dr. GGG77 2012.06.21. 11:34:52

@alibi6: Annyi csak a probléma, hogy azokból a palesztin településekből időnként ugrik egy-két rakéta izraeli városokra. Persze, az ott lakó palesztinok többségének is szívás a saját radikális kisebbségük, mert azok nem kérdezik meg kétszer, hogy elhelyezhetik-e a 20 db rakétát és a 150 db AK-47-et a 12 tagú család pincéjében, vagy egyenesen az óvodában, iskolában.
De, így van ez mindenütt a nacionalista, vakbuzgó vallásos faszokkal. Azoknak ártanak a legtöbbet, akiket szavaik szerint védenek.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.21. 11:34:57

@turulpina: ha majd egyszer bemész a Bazilikába (ne félj, csak legritkább esetben harapnak seggbe a vérszomjas papok), megláthatod, hogy milyen tisztán tartják.
A határt a felső lépcsőfokoknál, ÉJJEL húzzák meg. Felfoghatatlan, hogy ez ekkora felháborodást vált ki, és csak azzal magyarázható, hogy azok hőbörögnek, akik ezután is igényt tartanának az éjjszakai alkoholos, vizeletes dorbézolásra a felső lépcsőfokokon. A bloghut olvasva túl sokan vagytok, ezért igenis remek ötlet a kerítés.

dean23 2012.06.21. 11:35:27

A pár milliárdos egyháznak adott támogatásból még gépágyúkkal felszerelt őrtoronyra is telt volna.
A parlamentet is körbekeríthetnék, mert sok veszélyes "állat" szökik ki onnan délutánonként veszélyeztetve az ország lakosait!

turulpina 2012.06.21. 11:35:55

@Démonmac1: "A katolikus egyház ezzel csak azt mutatja, hogy elfordult a hívőktől. "

A hívők sose érdekelték, max a pénzük.

Persze lehet az is, hogy a papok félretett pénzéből épült a Bazilika, nem tudom.

genyamagyar 2012.06.21. 11:36:51

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Neked is máshol van a hazád, tudod-e? Indiában. Ahol a cigányfajtáid mocsokban éldegélnek... Na akkor húzás oda, cigánypi*csa!

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 11:37:10

@Démonmac1: hát, azoktól a hívőktől el is kell fordulni, akik a templom lépcsőjén végzik el a dolgukat.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.21. 11:37:11

@Dr. GGG77: így van. Nemhogy önként és dalolva lerombolnák a saját házaikat és átadnák a zsidó telepeseknek a földjükkel együtt. Lődöznek meg miazmás, a faszok.

Cinkes 2012.06.21. 11:37:13

@Cecan Basescu: Az egy olyan intézmény ami az emberekért van az emberek pénzéből. "Magántulajdont" emlegetni esetükben nem túl logikus. Egyáltalán azt sem értem, hogy az űrrepülők és a pszichológusok korában hogyan létezhetnek...

kaes 2012.06.21. 11:37:43

@zero: adok ajánlatot 95000/nap számlára mutyi nélkül

genyamagyar 2012.06.21. 11:38:03

Egyébként van itt olyan naív hülye, aki azt hiszi, hogy a katolikus egyház nem egyeztetett Tarlóssal az elkerítésről?

Ha ha ha! :DDDDDD

champagneM 2012.06.21. 11:38:31

Az nem zavar, hogy neki eleve belekerül 600.000 ft/ hóba (bár ez kevésnek tűnik, a vizszámlát, tisztítószereket uyganis nem vetted bele!), mert NAPPAL nyitva a kerítés, és NAPPAL boldogan lehet szemetelni a a lépcsőre???!!! Úgyhogy mehetsz kiélni magad! Itt nem arról van szó, hogy nem akar kötelezettséget vállalni (hisz a kerítsen belüli nappali szemetelést kénytelen eltakarítani), de érthető módon, legalább az éjszakait próbálja megspórolni. Uganis nem mindegy, hogy 600.000 ft pluszköltség helyett 1.200.000 pluszköltséget kell bevállalnia a sok balkáni módon viselkedő tahó miatt. Ezért legalább éjszakára lezárja a lépcsőzet EGY RÉSZÉT! Elképesztő mennyi értetlen kötözködő, kákán is csomót kereső paraszt van az ilyen oldalakon. Az antiklerikalizmus amúgy pontosan úgy működik, mint a homofóbia, meghallják, és viszketni kezd mindenük az idegtől.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.21. 11:38:37

@genyamagyar: Ezzel csak magadat járatnád le még jobban, ha lenne még hová. :))

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 11:38:56

@genyamagyar: mit bántod a cigányokat? te rohadt rasszista náci!

champagneM 2012.06.21. 11:40:30

@genyamagyar: micsoda kispolgári tempó, apám :)

Anti Anyag (törölt) 2012.06.21. 11:40:49

Nem nagyon értem, mi ez a hiszti, hiszen a lépcsők egy része este is nyitva marad.

Az összes olyan akinek nem tetszenek a keresztény egyházak, most azon aggódnak, hová ülnek a "hívők" éjjel 2 órakor.

genyamagyar 2012.06.21. 11:41:21

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: De hülye vagy CP! Az izraeliek megvették drága pénzen a kiszáradt, értéktelen földet a palesztinoktól, akik kiröhögték öket, hogy "na ezeket is jól átbasztuk!" - felkiáltással. Aztán amikor Izrael öntözéssel termővé tette ezeket a földeket, a palesztinok nekiálltak ajvékolni, hogy "de ez a mi földünk!". Hát lófaszt mama, eladtátok!

Démonmac1 2012.06.21. 11:42:06

@xaba99:
Semmi esetre sem tartom helyes dolognak, ha templom tövébe lépcsőjére végzi valaki a dolgát (tekintve, hogy a téren van működő -igaz fizetős- wc.
Azt sem tartom követendő példának és elítélem, ha valaki gördeszkázgat a templom lépcsőjén, vagy alkoholt fogyaszt, és ott kihányja.
(mellesleg a kerítés nem véd az odapisilés ellen, csak szólok)

genyamagyar 2012.06.21. 11:42:17

@champagneM: " micsoda kispolgári tempó, apám :)"

Nálunk, katolikusoknál ez dívik!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.06.21. 11:42:23

Én ki is söpörném az összes turistát a városból! Csak utálják át a pénzüket és maradjanak otthon! ;)

turulpina 2012.06.21. 11:42:35

@Réka ‎: "A határt a felső lépcsőfokoknál, ÉJJEL húzzák meg. Felfoghatatlan, hogy ez ekkora felháborodást vált ki, és csak azzal magyarázható, hogy azok hőbörögnek, akik ezután is igényt tartanának az éjjszakai alkoholos, vizeletes dorbézolásra a felső lépcsőfokokon."

Most akkor magántulajdon, és akkor húzza meg a határt nyugodtan, ahol akarja, és ne fogadjon el érte pénzt.

Vagy nemzeti jelkép, meg emlékmű, akkor kérjen támogatást, szedjen belépőt, és tartsa tisztán kívül-belül.
Ne vaskerítéssel, hanem seprűvel meg elzavaróemberrel.

És még: 1. többször jártam a Bazilikában, és tényleg szép és tiszta belül 2. még sosem jártam szórakozási céllal a lépcsőjén, egy esküvőt (fényes nappal) leszámítva. Erre varjál gombot.

Trejo 2012.06.21. 11:42:37

Végre ketrecbe zárták a papokat!

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.21. 11:43:50

@genyamagyar: Te hülyébb vagy a sokéves átlagnál, Andersen fiam! :D

Egyébként meg teljesen fölösleges egy fillért is költeni erre az egészre, mert úgyis megjelenik nemsokára dánielpéter rendőri kísérettel és felgyújtja az egész mélymagyar nácirasszista kócerájt.

Démonmac1 2012.06.21. 11:44:14

A szemetelést, csikkeldobást kifelejtettem ugyanúgy elitélem

genyamagyar 2012.06.21. 11:44:23

@xaba99: "mit bántod a cigányokat? te rohadt rasszista náci!"

Egy rossz szót sem írtam róluk! Ja hogy mocskosak? Mintha itt néhány mélymagyar mocskos, alkoholista, odaszaró, odafosónak mondanák a lépcsőre ülő magyarokat! Az nem baj?

political ideology 2012.06.21. 11:44:54

jók a képek, csak az a bibi hogy amiket felvonultattál oda nem hánynak, szarnak, fosnak és locsolják a bort a prolik...kb. enny1

Cecan Basescu 2012.06.21. 11:45:06

@Cinkes: Az már más lapra tartozik, hogyan létezhetnek, de ha már van, akkor legyen rendben. Emberekért van van az embereknek. Igen, azoknak akik bemennek, gyönyörködnek benne és nem azoknak akik oldalba rókázzák.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.21. 11:45:18

@Démonmac1: "(mellesleg a kerítés nem véd az odapisilés ellen, csak szólok)"

De, csak áramot kell vezetni bele!!! :))))

genyamagyar 2012.06.21. 11:45:40

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: "Te hülyébb vagy a sokéves átlagnál, Andersen fiam!"

Fiam?
Apuci, apuci, ma éjjel megint a hugit molesztálod? :D

vezér01 2012.06.21. 11:46:33

@genyamagyar: Szép mese,de Grimm helyett érdemesebb az alapító atyák visszaemlékezéseit olvasni. Hitelesebb. / Irgun meg burgum !/

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.21. 11:48:30

@genyamagyar: Anyuci kislányomnak hívott? Értem már a problémádat. Szegény.

champagneM 2012.06.21. 11:48:43

@Anti Anyag: tombol a kispolgár, az van
Amúgy remélem, hogy a kölkötök iskolájának kapuját, járdáját is minden nap levizelik, lesörözik, lehányják a hős állampolgárok, és majd azon az alapon kérik ki maguknak a kritikát, hogy ők adófizető állampolgárok, és ezen alapon nekik bárhova joguk van oda pisálni, ami közterület, vagy ami állami tulajdont képez, vagy ami állami támogatásban részesül. Takarítsa el midnen nap az iskola zokszó nélkül, különben adófizető állampolgárként felgyúccsák az egész oktatási rendszert. Amúgy meg a Bazilika nem állami tulajdon seggfejek.

genyamagyar 2012.06.21. 11:49:16

A katolikus egyház eretnekségeinek (tévtanításainak, és eretnek gyakorlatainak) kialakulása időrendi sorrendben.

Az alábbi táblázatból egyértelműen látszik, hogy a katolikus egyház dogmái, mennyire eltérnek a bibliai, és apostoli kor tanításaitól, és hitbeli gyakorlatától. (Némelyik dátum megközelítő pontosságú.) A jelen lista nem tartalmazza az összes katolikus eretnekséget.

i.u. 300 Imádság a holtakért. Jézus sohasem tanította apostolait halottakhoz szóló imákra.
310 Egyesek megkezdik a keresztjelölést. Az apostolok nem ismerték a keresztjelölést, Nagy Konstantin császár idejében terjedt el, főleg a császár befolyására.

320 Viaszgyertyák használata az Istentisztelet folyamán.

375 Az angyalok és halott szentek tisztelete és képek használata. Ezek gyakorlata az ősegyházban tilos volt, és legkomolyabb bűnt jelentették. Erről még több görög apologéta is bizonyságot tettek.

394 Elfogadták a misét és a papi ünneplést. Az apostolok sohasem miséztek, és nem volt papi ünneplés, és nem volt papi rend sem.

431 Mária imádásának kezdete és az „Isten anyja” kifejezés első használata az efézusi zsinaton. Mária csak a Jézus emberi voltának volt az anyja, mert Isten fiát már a teremtés előtt szerezte az Atya, és az emberek megváltásáért született emberi testben a Szentlélek által. Tehát nem Mária volt az „Isten anyja”

500 A római püspökök elkezdenek császári külsőségeknek megfelelően öltözködni, és élni. A római császárság külsőségeit veszi fel a pápaság.

526 Az utolsó kenet. A betegek olajjal való megkenését a gyógyulás érdekében eretnek módon megváltoztatták.

593 Nagy Gregorián először állítja fel a purgatórium doktrínáját. Jézus sem az apostolok nem tanítottak purgatóriumról. Nincs közbenső hely a halottaknak, ez csak anyagi, és szellemi befolyás növelésére lett kitalálva.

600 Imádságokat kezdenek felállítani Máriához, a halott szentekhez és angyalokhoz.

610 Először választanak pápát III. Bonifác személyében. Amúgy a katolikus egyházban az első Pontifex Maximus Nagy Konstantin volt.

650 Az első ünnepségek, Szűz Mária tiszteletére. Az Atya, és Jézus imádatát egyre jobban kisebbíti a Mária imádata.

709 Bevezetik a pápai lábcsókot. Péter apostol még Kornélius leborulását sem fogadta el.

750 Kezdetét veszi a pápa világi hatalomra juttatása. Katolikus egyház már politikai, és világi, gazdasági hatalom annak minden jellemzőjével.

788 Hódolat Máriának és az elhalálozott szenteknek; keresztek, szobrok, ereklyék tiszteletének. (imádat)

850 A víz felszentelése sóval és papi áldással (szenteltvíz) Az apostolok nem ismertek szenteltvízet.

890 Józsefnek tiszteletadás. (József imádatának kezdete)

965 Bevezetik a harangavatást. (szentelést)

995 Kezdetét veszi az elhalálozottak szentté avatása, kanonizálása először V. János pápa által.

998 A nagypénteki böjt kötelezővé tétele.

1090 A rózsafüzér bevezetése. (Hinduk példájára! Péter a remete vezette be.)

1097 A papság kötelező cölibátusának elrendelése. (A papság erkölcsi bűneinek további növekedése)

1100 Bevezetik a miseáldozatot. Ettől fogva van csak áldozás.

1184 Az eretnekek inkvizícióját a Veronai Zsinat vezette be. A katolikus egyház egyik leggonoszabb, és leg ember ellenesebb találmánya. kb. 30-50 millió áldozata van több kontinensen.

1190 Bűnbocsánati papírok pénzért való árulása. Ez ma is működik csak éppen pénzért való misézés formájában.

1200 Úrvacsoránál helyettesítik kenyeret az ostyával.

1215 Az átlényegülés dogmáját II. Inocent pápa vezette be. Ehhez hasonló gyakorlat van okkult vallásokban, varázslóknál, és boszorkányoknál. Akik a célpontjukat egy tárgyban materializálják, majd azt megkínozzák, és megölik. Jézust minden mise során a katolikus pap fizikailag újból, és újból megkínozza (megtöri), majd megöli. Jézus egyetlen áldozatával tökéletessé tette a megszentelteket, így nincs többé szükség áldozásra. Főleg nem egy okkult átváltoztatásos szertartásra. Nem szenvedett minden ember bűneiért a múltban, jelenben, és a jövőben? Nem szeretnék egy pap helyében sem Krisztus gyilkosává válni az átváltoztatásos miseáldozás által, még tudatlanul sem.

1215 Legalább évente egyszer papnak való kötelező gyónás.

1215 A 4. laterális zsinat hivatalosította és léptette érvénybe az inkvizíciót.

1220 Bevezetik az ostyaimádását. „Szentségimádás” Az hogy egy ostyát imádnak az már teljes egészében a bálványimádás bűne.

1227 A harangozás jelzi, hogy a pap végrehajtotta az átváltozatást a miseáldozat során.

1229 Megtilttatik a laikusoktól (nem papi, szerzetesi és szerzetesi rend) a Biblia olvasása. A tiltás oka az volt, hogy nehogy az emberek megismerjék az igazságot, és felismerjék a katolikus egyház óriási eretnekségeit.

1245 A bíborosok piros kalapot kezdenek hordani.

1251 Stock Simon Angliában kitalálja a skapulárét.

1264 Bevezetik az ún. úrnapját.

1410 A kehely megtilttatik a hívektől. Az úrvacsora pedig kenyér, és bor vételéből áll. Ez pedig annyira egyértelmű.

1439 Kihirdetik a tisztítótűzről (purgatórumról) szóló dogmát.

1545 A tradíciókat egyenlő tekintéllyé nyilvánítják a bibliával a Tridenti Zsinaton. De valójában a Szentírás Isteni kijelentései fölé emelik az ezzel ellentétes eretnek dogmáikat, és hagyományaikat.

1546 Apokrif könyveket hozzácsatolják a saját bibliájukhoz. Holott a korai egyházi tekintélyek ezeket sosem szentesítették.

1854 IX. Pius pápa kijelenti Mária makulátlan szűzi fogantatását. Pedig Mária nem a Szent Lélektől fogantatott, így nem lehetett makulátlan (eredendő bűntől mentes), amit igazol a Biblia is.

1862 IX. Pius elítél minden olyan tudományos felfedezést, amit a római egyház nem hagy jóvá. Attól, hogy valamit tudományosan bizonyítanak (igazolnak), azt nincs joga semelyik egyháznak azt elítélni, azért mert ők nem hagyják jóvá. (Jordano Brúnó, Galliei stb.)

1870 Az I. Vatikáni Zsinat kijelenti a pápa csalhatatlanságát hitbeli és erkölcsi dolgokban.

Ember, és hatalom még nem tévedett ennyit erkölcsi, és hitbeli dolgokban, mint a pápaság, főleg nem úgy hogy ráadásul tévedhetetlenek tartja magát, amely csak tovább növeli tévedései, és eretnekségei számát.

1925 Szűz Mária testi jelenléte a mennyben. Ez újabb eretnekség, mivel semmilyen nyoma nincs, hogy Mária testben elragadtatott volna. Ilyen csak Énok, Illés, és Jézus volt a bibliában. Ha Máriával így történt volna, akkor a biblia leírta volna.

1930 XI. Pius pápa elátkozza a nyilvános iskolákat. Ehhez nem kívánok megjegyzést tenni.

1930 XI. Pius pápa megerősíti Mária doktrínáját. „Isten anyjaként” Teológiai eretnekséget megerősíteni, az további eretnekség.

1950 XII. Pius beiktatja Szűz Mária mennybemenetelét dogmaként.

1965 VI. Pál pápa Máriát az egyház anyjává teszi.

Krisztus egyházának nincs anyja, hanem csak Atyja van, és a feje a Krisztus és nem a római pápa. Nem Mária az Isten, és nem Ő az Isten fia, és nem ő váltotta meg a vérén az embereket, nem küldte el a Szent Lelket. Nem Ő jön vissza az Egyházért, hanem Jézus Krisztus. Jézus halálával, és feltámadásával szerezte az egyházat. Attól még, hogy Eistein feltalálta a relativitás elméletét, azért nem nevezik az anyját „a relativitás elméletének anyjának”. Ennyire durván ferdíti el a tévedhetetlen katolikus egyház az igazságot.

Láthatod a történelmi tényekből, hogy a katolikus egyház nem, hogy pozitív irányba fejlődne, hanem egyre eretnekebb. Térj meg az eretnekségekből Istenhez, és ne légy részese az Ő bűneinek.

ErrOr 2012.06.21. 11:49:36

@genyamagyar: az "izraeli népmesék" mai epizódját hallottuk

champagneM 2012.06.21. 11:50:24

@eManuel: még a képei sem jók, mert a Sacre Coeur-nek a legfelső lépcsőzete ugyanúgy kerítéssel van elkerítve, csak ezen a fotón nem jól kivehető. Sima provokáció.

genyamagyar 2012.06.21. 11:50:53

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: A hugi megint panaszkodott, hogy ideges voltál, mert megint nem állt fel neked. Ejnye apuci, nem kéne annyi kannásbort innod! :DDDD

an hero please IV 2012.06.21. 11:51:31

@genyamagyar: Neked miért fáj ennyire, hogy vannak katolikusok?

genyamagyar 2012.06.21. 11:51:35

@ErrOr: Fáj az igazság, ugye te kis fasiszta! :DDDD

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.21. 11:51:54

@turulpina: a hozzászólásaidat olvasva gyanítom, hogy te jajveszékelnél a leghangosabban egyházi náciterror miatt, ha elzavaróemberek járőröznének a lépcső körül.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.06.21. 11:52:40

@genyamagyar: Tehát biológiából is megbuktál. Mégis minek kéne, hogy felálljon nekem? Mert a hajam az már lassan tényleg feláll tőled!

genyamagyar 2012.06.21. 11:55:23

"A zsidó szervezők (később hatóság) által előre megtervezett letelepedési utasításokat betartva (kibuc-mozgalom) alakult ki a későbbi Izrael mai település-rendszere (a terület addig kb. 10%-ban volt csak lakott). A török hatóságoktól és az arab birtokosoktól megváltott, addig javarészt megművelhetetlen területeket azonban egyre gyakrabban érték arab fegyveres rajtaütések. Az újabb és újabb arab támadások miatt 1921-ben megalakult a Hagana (magyarul Védelem), a bevándorlók alapította fegyveres szervezet, melynek legfőbb feladata a telepek védelme lett."

Wikipedia

Na náci köcsögök ezt megint megszívtátok! :DDDDDD

Cinkes 2012.06.21. 11:55:32

@Cecan Basescu: mint mondottam tipikus magyar megoldás, hogy tiltsunk ahelyett, hogy kidolgozzunk egy mindenkinek jó megoldást. Az meg megint más kérdés, hogy azoknak a pénzéből is kapnak akik csak a lépcsőre ülnének le. Ja és azok is csak elvétve hugyoznak oda...

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 11:55:43

@genyamagyar: ha jól tudom, a zsidók sem mutatnak be már teljesen elégő áldozatokat.
sőt, a buzikat sem végzik ki, sőt.

genyamagyar 2012.06.21. 11:56:03

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: "Mégis minek kéne, hogy felálljon nekem?"

Bogaram, neked már semmi! :DDDD

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2012.06.21. 11:57:10

@genyamagyar: A szentek tisztelete egy régi római hagyomány alapján alakult ki. Ugyanis összegyűltek a sír körül a halott születésnapján és kis ünnepséget rendeztek. Az őskeresztények meg a mártír mennyországi születésnapján mentek ki a sírhoz (a kivégzése napján) és rendeztek ünnepséget. Ebből alakult ki a szentek tisztelete.

Milyen katolikus eretnekségekről beszélsz?

régi_vendég 2012.06.21. 11:57:16

@turulpina: szerintem kezdeményezzünk róla népszavazást. nekünk semmi nem drága, dobjunk nagyobbat...:-)

genyamagyar 2012.06.21. 11:57:53

Na mára ennyi! Éljen a kordon, a kerítés, a szegregálás! :DDDDDD

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 11:59:24

@genyamagyar: lehet, hogy a gázai-övezetről lesték...

Környezettudatos 2012.06.21. 12:00:45

@xaba99: Az úgy van, hogy senki nem írta, hogy nem lehet. Az úgy van, hogy nézed a monitort, barnulsz is rendesen, de nem érted. Tehát: Az úgy van, hogy ha a helyi önkormányzat építéshatósága a városképi és egyéb építési rendeletek tükrében kerítést nem írt elő, hovatovább nem engedélyezett, akkor a borissza pap nem keríthet, Akkor sem, ha isten vele, mert a rendelet ellene! Na, így van.

champagneM 2012.06.21. 12:03:07

teljesen hülyék vagytok hogy genyamagyar nevű trollra reagáltok

Környezettudatos 2012.06.21. 12:03:35

@régi_vendég: Minden állam rendőrállam. És ez így helyes. Legyen egy szervezet, amit fenntartja a konszenzusos törvénykezésen kialakított közrendet! A kutya szaratása is szabályozott, csak nincs aki bírságoljon, mert ennyi tesze-tosza lusta, korrupt, buta rendőr régen volt az országban.

cso zsi 2012.06.21. 12:05:31

@Szeress!: "Az meg frankó, hogy Siófokot hozod fel példának, ahol ugye pont bezáratta a Coca-Cola Beach esti műszakát a bíróság... "

Helyette ott lesz: balaton.varosom.hu/programok/szabadido/Beach-Club.html#tabs-2
Ami este 9-kor kezd, azt 10-kor zárják?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.21. 12:05:38

@turulpina: hozzátenném, az elzavaróember ötletet kimondottan rossznak tartom, mivel a jelenleg üzemben lévő rendfenntartó, ellenőrző és elzavaró emberek modorából ítélve még jobban tönkretennék a közösségi életet a lépcsőn. A korlát legalább nem szól be...

Long R3 IGF-1 2012.06.21. 12:10:01

Ezt a bekerítősdit már évekkel ezelőtt kitalálták pl. a Bosnyák téri templomnál. A papoknak rohadtul nem tetszett, hogy a hívek a jattot nem a perselybe dobálják, hanem a csöveseknek adják. Ha meglátnak egy hajléktalant a templom körül ólálkodni éktelen ordibálással elkergetik, szemtanúk szerint még dulakodnak is velük.
Na, ezekre is ráférne már egy kis továbbképzés erények és víciumok tárgyból. Ha Jézus Krisztus eljönne megint és meglátná ezt a mostani egyházat, meg sem várná, hogy megfeszítsék, előbb főbe lőné magát.

efhábé 2012.06.21. 12:16:14

@ethan blow:

maps.google.hu/maps?hl=hu&ll=47.495904,19.060068&spn=0.000704,0.001321&sll=47.49587,19.060209&sspn=0.000704,0.001321&t=h&z=20

maps.google.hu/maps?hl=hu&ll=47.50069,19.052956&spn=0.001785,0.002082&sll=47.49587,19.060209&sspn=0.000704,0.001321&t=h&deg=90&z=19

Te személy szerint melyik téren ülnél le szívesebben, akár nappal, akár este, kicsit megpihenni, beszélgetni?

annyira vicces, hogy mindenki nyomul a zsinagógával. Nincs élő ember, aki szívesebben üldögélne azon a körömpiszoknyi kis téren, mint a Bazilika előtt. Tágas tér, gyönyörűen felújított épületek, lélegzetelállítóan szép burkolat. Ezek mind hiányoznak a zsinagóga előtt.
(Eredetileg a Roosevelt/Széchenyi téren akarták felépíteni a zsinagógát, de a város tiltakozott, így került a helyére a mostani BM épülete, a zsinagóga meg a Dohány-Wesselényi sarokra. Ha ott épült volna meg, akkor most az előtt is üldögélnének az emberek).

krampam 2012.06.21. 12:16:18

"szedik a trasht..."
micsoda világpolgárral van dolgunk!

Az, hogy máshol a kretén okkupájosok mit csinálnak, nem mérvadó. Itt ne legyen disznóól! Egyébként, ha jól tudom, csak éccaka zárják majd be.

ErrOr 2012.06.21. 12:16:25

@genyamagyar: a te igazságod nem fáj, csak vicces :D persze megint a bélyegek, ha érvek nincsenek. Az ENSZ párszor felszólította Izraelt, hogy hagyjon fel az erőszakos területfoglalásokkal. Csak hát leszarják...

Szeress! 2012.06.21. 12:17:29

@Démonmac1: Volt jard, magam is találkoztam velük kint. Amíg kint voltak nem volt gond. De egész este nem állhat kint jard... Vagy ha kint állna az lenne a gond... .

@cso zsi: A hülye törvények, rendeletek ellen nincs mentség. Majd őket is beperelik, pár év eltelik, bezárják a helyet, majd egy másik megint újranyit. Az önkormányzatnak kéne lépnie, hogy tényleg ne abszurdisztán legyünk. Ez a Beach Club meg ótvar ratyinak tűnik nekem. De ez már abszolút maszek véleményem.

kertesz 2012.06.21. 12:21:33

Azért az mégse járja, hogy egy templom oldalába hugyozott egy rakás ember... Szóval megy itt a hőbörgés, de remélem egyszer az összes közparkot újból bekerítik, parkőr kerül bele. És igen, legyen ismét fizetős a Margitsziget.
Rendet!

Farkantoán Chatpartner 2012.06.21. 12:22:41

Ha már ilyen kínosan kibaltázott velünk, ártalmatlan ücsörgőkkel a Római Katolikus Anyaszentegyház, indítványoznám, hogy testületileg vonuljunk át az adómillióinkból felújított közeli zsinagóga elé, és üljünk le ott. Ha Guntanámón ébredünk szendergésünkből, karácsonyfává átalakítva, nagyon azért ne lepődjünk meg

alibi6 2012.06.21. 12:22:46

@Dr. GGG77: Ebbe inkább ne menjünk bele, hogy miért van szükség arra felé az általad felsorolt eszközökre. Az egy másik vita lenne mert, hogy abban sem értünk eggyet az tuti...

Vahakomb 2012.06.21. 12:24:09

Tetszik a poszt! Nem azért, mert tuti igazat mond, vagy mert éppen ellenkezőleg, bravúrosan csúsztat. Azért tetszik, mert ennyi hozzászólót idevonzott.
Úgy látszik, hogy igen sok embert izgatott fel. Bár elsőre nekem marginálisnak tűnt az ügy...

Mészáros Laci 2012.06.21. 12:24:31

A bazilika lépcsője köré épített rács a kereszténység és a katolicizmus közötti határ.

Long R3 IGF-1 2012.06.21. 12:25:36

Mondjuk az se járja, hogy kurva nagy templomra telik, 2-3 budira meg nem. A rakás ember húzzon be a templomba ájtatoskodni, aztán húzzon haza hugyozni. Minden más rendbontásnak számít.

látjátok feleim szümtükkel 2012.06.21. 12:28:38

"A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves költség: kb. 600 ezer HUF)."

Ja! A magyar közmunkás meg az országgyűlési képviselő földjén közmunkás.

alibi6 2012.06.21. 12:28:49

@genyamagyar: Hogy te mennyire gáz vagy!? Annál már csak az gázabb, hogy ésre sem veszed...

angyalföldi partizán 2012.06.21. 12:29:07

@Long R3 IGF-1: igen, jól írod,én a saját szememmel láttam.ahogy a sekrestyés egy pörgő rúgással küldőtt a földre három hajlékonyt.

Farkantoán Chatpartner 2012.06.21. 12:30:33

@genyamagyar: ezt üvöltözted a Bazilika lépcsőin is? Talán mégsem véletlen az a rács ott...

dekás dezső 2012.06.21. 12:31:07

ha piálós/hányós, utcán hugyálós lennék, én mindig igyekeznék bank előtt hányni, hugyozni.
és akkor a szükségletek kielégítése is meg volt, a kritika meg főleg:PP

alibi6 2012.06.21. 12:31:18

@genyamagyar: ...itt a vége fuss el véle. Álmodjatok szépeket gyerekek.

angyalföldi partizán 2012.06.21. 12:35:18

én demokrata vagyok,aki nem fél.szeretnék olyan országban élni , ahol félelem nélkül szarhatok bárhol. én adót fizetek,több milliót havonta a segélyemből,nekem jogaim vannak. Justitia,hová nézel ilyenkor?

Farkantoán Chatpartner 2012.06.21. 12:35:27

@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): ez a jó, amikor olyan emberek, mint te, akik életükben nem jártak a Bazilika tíz km sugarú körzetében, hangosan jajveszékelnek egy korlát miatt.

Farkantoán Chatpartner 2012.06.21. 12:38:20

@Belpo: vicces lenne a lebukott pedofil rabbikkal közös cellába csukni őket. Lenne közös témájuk a negyven év büntetés alatt.

Farkantoán Chatpartner 2012.06.21. 12:40:58

@Neménvoltam!: persze, erről van szó! Tudjuk, hogy a magyar genetikailag moslékzabáló disznó, tehát aki azt hazudja, hogy a magyar nem rondítja össze a Bazilika lépcsőjét, az egy antiszemita galand.

Deres · http://textura.blog.hu 2012.06.21. 12:41:47

A Bazilika az isten háza. Semmi keresni valója ottan a zenbereknek.

Örűjenek hogy levonták töllük az egyháztámogatásot, de mosmá oszoljanak emberek, nincs itt semmi látni való!

Farkantoán Chatpartner 2012.06.21. 12:43:53

@nemecsek ernő áruló: esküdni mertem volna, hogy mivel katolikusok megrendelésére készül a kerítés, teljes szívedből gyűlölni fogod.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2012.06.21. 12:43:57

"szedik a trasht", mekkora modor :-)

Amúgy tényleg izé, de azért az a számítás is, közmunkás bér az a nettó, egy nem is elég,(pláne ennyi bérért, nem lesznek lelkesek,igazuk is van, tapasztalat, ilyen bérrel minimum kettővel kell szorozni az ember szükségletet) a magasnyomású nem magától megy van ennek egyéb költségek.Ha már valamit fikázunk legalább ésszel, mert így nincs értelme.amúgy mondom tényleg nonszensz, főleg, hogy mikre megy el a pénz ebben az országban, nem kell sorolni gondolom :-) .

Farkantoán Chatpartner 2012.06.21. 12:44:25

@Deres: ugyanez tökben a zsinagógára.

Sírköves Slomó 2012.06.21. 12:46:16

Esztergomban semmilyen élet nincs este 10 után. Sétáljatok át Párkányba(Sturovo), 'zt szarjatok oda. De vigyázat a tót rendőrök megetetik veletek!

kacagány 2012.06.21. 12:47:36

A Szépművészeti lépcsőjén ugyanez a helyzet. Amiatt nem hőbörög senki?

==T== 2012.06.21. 12:48:20

A vastagbőr díjat most te érdemelted ki zero!

Itt nem arról van szó, hogy úgy általában nem szeretné takarítani az Egyház a bazilika lépcsőjét - hisz azt így is meg kell tennie - hanem arról, hogy a sok ott bulizó suttyó napi rendszerességgel telerókázta és összehugyozta a környéket.

Ha ennyire nem tetszik az elkerítés - ami mellesleg csak éjszaka jelent lezárást, és a lépcsők egy részén továbbra is lehet ülni - akkor ajánlkozz fel önkéntes munkásnak, de ne más farkával verd a csalánt.

Farkantoán Chatpartner 2012.06.21. 12:48:20

@efhábé: "annyira vicces, hogy mindenki nyomul a zsinagógával. Nincs élő ember, aki szívesebben üldögélne azon a körömpiszoknyi kis téren, mint a Bazilika előtt." - én sem szívesen üldögélnék Pintér-kolbászok zuhatagában.

Farkantoán Chatpartner 2012.06.21. 12:50:08

@kacagány: nem hát, te kis tájékozatlan. Az nem is hír, mert nem alkalmas az Egyház rugdalására.

Sírköves Slomó 2012.06.21. 12:52:24

@Farkantoán Chatpartner: Farkantoán, hogy van az, hogy te néha szélsőbolsevik vagy, néha meg nem?

Farkantoán Chatpartner 2012.06.21. 12:54:28

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: a válasz egyszerű. Mindig nézd a profilt. Egy hyperkomcsi (látjátok feleim szümtükkel = Schindler Pistája) lelopta a nevem és az avatarom. Miután a blog.hu számára ez így van jól, jogi lépés megtételére kényszerültem.

vdkvdkvdk 2012.06.21. 12:54:37

" befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves költség: kb. 600 ezer HUF)."

Ebből már látszik, hogy halvány lila fingod sincs, hogy mibe kerül egy ilyen lépcső tisztítása. De ezt most nem fejteném ki.

Amúgy a lépcsőt nem zárják le, csak éjszakára, azaz napközben minden normálisan viselkedő ember kiücsörögheti magát. Az intézkedés a sötétség leple alatt ott garázdálkodó elemek kirekesztését szolgálja csupán. Helyesen.

Nem tudom kertes házban, vagy társas házban laksz-e, de kíváncsi volnék, mit tennél, ha házatok elé odaszokna csak egy 10 fős jópofi bulizós laza kis társaság (mert mondjuk van ott 2 kellemes pad egy árnyat adó fa alatt) és reggelente, amikor munkába mész, mindig az ő hugyukon, szarukon szemetükön kellene átgázolnod. Szerintem Te már 2 hét után elkerítenéd a területet.

Kicsit gáz amúgy, az építési kerítéses Bazilika fotó mellé berakni 3 olyan templom fotóját, ahol nincs kerítés, hisz Te is jól tudod, ezernyi olyan templom vagy műemlék fotóját be lehetne linkelni a világ bármely pontjáról, ahol 3 méter magas kerítés van, sőt csak biztonsági kapun át lehet a templom környékére bemenni. A Dohány utcai Zsinagóga kertje is milyen kellemes lenne egy kis esti böfögésre, sörözésre, milyen jól érezhetnék ott magukat a magyar és külföldi fiatalok! Nosza kezdeményezd a kerítés elbontását, had éljék ki magukat ezek a szerencsétlen fiatalok.

A posztolóba a legminimálisabb tolerancia, megértés nem szorult. Fel kellene fogni, hogy a hívők, akik sokat áldoznak templomaikra, szent helyként kezelik azokat és minimális intelligenciával belátható talán, hogy joggal dühösek és joggal kívánják megvédeni, ha ezt az objektumot minden kultúrát nélkülöző barmok napról-napra megbecstelenítik (és még nekik áll feljebb!) Akik a lépcsőn, az egyház magánterületén, szeretnének időzni, azok viselkedjenek vendégként, kegyeletteljesen, a vendéglátó tisztességét nem megsértve, szabályait betartva (de legalább az általános legegyszerűbb együttélési szabályokat, hisz a köztéri alkoholfogyasztás, szemetelés, hugyozás odaszarás nem csak a templomok mellett, hanem minden közterületen tilos). Ha ez nem megy, akkor mars.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.06.21. 12:57:39

@Farkantoán Chatpartner: Ez kapufa volt, de nem rossz próbálkozás. Én elég közel lakom a belvároshoz, és szoktam is arra járni. De tényleg úgy gondolom, hogy a katolikus egyház embereinek nem fog leesni a gyűrű az ujjáról, ha megfizet egy embert aki minden reggel letakarítja azt a rohadt lépcsőt. Vagy a katolikusok otthon sem szoktak soha takarítani?
Akkor az más, mert akkor otthon disznóólban élnek, de szeretik a tisztaságot maguk körül.
Akkor viszont zárkózzanak be a Bazilikába és ne engedjenek be senkit, mert az emberek levegőt is vesznek, és a port is felkavarják a járkálásukkal. Vagy arra külön takarító személyzet van? Akkor ismételten nem értem a problémát. Azok akik a templomot takarítják, miért nem tudják letakarítani a templomlépcsőt is?
Vagy csak én érzem ilyen visszásnak ezt?

Farkantoán Chatpartner 2012.06.21. 12:59:05

@vdkvdkvdk: gyűlöletükben odáig mennek, hogy haláli, echte szadeszes magabiztossággal bejelentik, ők pontosan tudják, hogy a korlát árából 10-20 évig lehetne mosni körbe a Bazilikát. De mondd, téged tényleg meglep ez az ordenáré jellem és hazudozás? Akkor nagyon fiatal vagy... :$

Farkantoán Chatpartner 2012.06.21. 13:00:53

@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): de mondd, miért nézed hülyének azokat, akik másban hisznek, mint te? Ha a Putzerei annyira olcsó lenne, miért nem azt választották? Ugyanez rövidebben: miért hazudozol?

davvv 2012.06.21. 13:06:50

Szerintem a kommentelők jelentős többsége nem volt még az említett helyszínen mondjuk péntek éjfélkor! Szerintem megváltozna a véleményük!
Egyértelműen nem ez a legjobb megoldás, de még mindig jobb, mint a semmi!
Nem turisták ücsörögnek ott éjszaka! Oda se mernek menni! Tizenéves bedrogozott vadállatok őrjöngenek ott!

Tapogatott Kukorica 2012.06.21. 13:08:30

Nem tudom, most neztem meg az indexvideot a helyszinrol... igy mar nem tunik annyira veszesnek a szituacio. Allitolag szep (kovacsoltvas stb.) keritest epitenek es csak este zarjak be. Azt nem tudom, hogy a kornyezetbe mennyire fog illeni az elkeszulo kerites, de elfogadhatonak tunik. A turistak es a normalisabb emberek tehat napkozben ugyanugy latogathatjak, az este ott lereszegedok meg nem. Szerintem belefer ennyi aldozat. Azt sem tartom elkepzelhetetlennek, hogy ha valaki mondjuk ejszakai fotokat akar kesziteni, akkor ne tudna megbeszelni a tulajjal, hogy beengedjek zaras utan.

873ujr3rk 2012.06.21. 13:16:23

@davvv: "Egyértelműen nem ez a legjobb megoldás, de még mindig jobb, mint a semmi!
Nem turisták ücsörögnek ott éjszaka! Oda se mernek menni! Tizenéves bedrogozott vadállatok őrjöngenek ott! "

volt is egy riport az mtv-n, hogy a papok minden este hiába hívták a rendőrséget, ők minden alkalommal azt válaszolták, hogy amíg vér nem folyik, ők nem léphetnek közbe, viszont hallásra.

Sírköves Slomó 2012.06.21. 13:19:18

Hogy engedheti meg a vastagbőr magának, hogy ilyesmire pazarolja az értékes médiafelületet?

Amikor ilyen történik a világban? - Magyarországnak Németországgal ellentétben sohasem volt bátorsága ahhoz, hogy szembenézzen a holokausztban viselt felelősségével - jelentette ki Randolph L. Braham professzor, a "magyar holokauszt ismert kutatója" a szerdán Washingtonban az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumában megtartott előadásán.

El lesztek határolva! Amúgy, mit keres holokausztmúzeum Washingtonban? Ott is volt gázkamra?

efhábé 2012.06.21. 13:19:34

@Farkantoán Chatpartner: Hja, ha eleve úgy akarnál odamenni, hogy okot adsz rá, ugyebár...

==T== 2012.06.21. 13:20:53

@Lizzy01: kamazs ne sörözzön, mert 18 éven alulinak eleve tilos. Pláne az utcán.

angyalföldi partizán 2012.06.21. 13:27:07

@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): jogos az észrevétel. nekem van kutyám,szeretnélek megkérni arra,hogyha a belvárosban sétálok vele,vedd föl a szarát.természetesen nem ingyen,tudok fizetni dekagrammonként 5 forintot. ha fosik,kapsz prémiumot is.

régi_vendég 2012.06.21. 13:32:06

@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): 10 évig laktam a vár alatt, kiemelten turistás környék. soha bajom nem volt velük, jöttek láttak, mentek. augusztus 20-a és március 15 ettől kivétel volt. főként honfitársaink bevergődtek kocsival, (mi mással) a félig lezárt városba és mint az állatok úgy viselkedtek. egyik évben beparkoltak úgy a kapunkba, hogy nem lehetett bemenni a házba, és még nekik állt feljebb,. de beálltak a villamos megállóba (nem vicc!) a parkokba, mert az jár, mert az adójukból építették. az hogy a szemetet de még a szaros pelenkát is kib@...ták a járdára az már szinte normális. most komolyan senkinek nem fordul az meg a fejében hogy ez itt valakinek az otthona? ahogy a bazilikánál is élnek emberek és ők miért nem érdemelnek normális környéket? mindenki az adójából újította ezt az épületet, tehát az ne legyen előtte lezárva, de az nem gond, hogy néhány állat miatt ezt nem sokáig élvezheti, és ismét költenie kell rá?
(valahol magamban nagyon röhögök, hogy pont én vagyok aki a kat. egyházat védi, de néha lehet nekik is igazuk.)

dukeekud 2012.06.21. 13:35:36

Felhaborito, hogy az alkoholista, drogos kisgyerekek, nem hasznalhatjak nyilvanos wc-nek a templomainkat. Ez maga a FASIZMUS. Meg kell allitani a fasizmus terjedeset, mert ez csak az elso lepes. Most meg csak, nem engedik a drogosoknak, hogy a Bazilikaban hugyozzanak, szarjanak, hanyjanak, de holnap mar epulnek a gazkamrak.

-HVC- 2012.06.21. 13:39:30

Éljen az élhetetlenség!!!

Tipikus fideszes unortodox megoldás ez.

Amolyan, nem gondolkozunk, megoldjuk izomból. Elvégre felhatalmazásunk van rá.

Ezeket oktatják erre???

Annyira abszurd ez az ország, hogy na...

-HVC- 2012.06.21. 13:43:01

Ahol azonban a főidiótának a saját falujában first class stadion épülhet VÁLSÁG és kimondottan rossz gazdasági helyzet esetén, ott SEMMIN sem kell meglepődni.
You want it, You get it.

régi_vendég 2012.06.21. 13:48:03

@-HVC- én - aki aztán biztosan nem vádolható azzal, hogy fideszes - kíváncsian hallgatom, a javaslatokat a megoldásra. a papok hívták a rendőrt, azok nem jöttek, gondolom a környéken lakók is megtették már ezt, de semmi nem változik. oké oktassuk az embereket, hogy ne legyenek ilyen igénytelen barmok, de addig? takarítsunk 10-20 évig a mások piszkát? te meddig tennéd ezt meg ha minden este az ajtódba szarnék? szerintem ez is abszurd, nem csak a kerítés.

Bourbon 2012.06.21. 13:53:49

Azok az emberek hol nőttek fel és ki nevelte őket akik szerint bárki görénykedését, mocskát, szemetét az állam, a főváros vagy az egyház kellene, hogy eltakarítsa egy lépcsőről vagy bárhonnan?!?! Honnan jön ez a világkép és mire alapozódik?
Primitív és bunkó mentalitás, a csóró ember vágya az érzésre, hogy megtehetem...mert adózom.

Alalpvetően miért nem azért kel ki magából bárki is, hogy miért viselkedünk a saját lépcsőinken úgy, ahogy pl. a Spanyol lépcsőn senki vagy miért nem azokon követeljük a takarítást, akik a vendégeket itatják?!?
Miért nem a metro/vonat/busz ülést megrongáló kézre verünk rá, miért nem az utcán szaró seggbe rúgunk bele? Miért azt ostorozzuk akié a placc, hogy nem takarít?

HOL ÉLÜNK?!?! Az ilyenek miatt kell kivándorolni, nem azok miatt akiket most divatos megnevezni okként....

Rive 2012.06.21. 13:59:33

Négy európai város?

Hármat látok, meg egy sötét-balkánit.

Bourbon 2012.06.21. 14:00:39

@Rive: Fenyegess meg minket, hogy kivándorolsz! (az kimaradt...) :-DDDD

Rigor_mortis 2012.06.21. 14:01:11

@xaba99: Így van, inkább a templom belsejében kell brunyálni! :)

vdkvdkvdk 2012.06.21. 14:03:04

@Farkantoán Chatpartner:
Nekem vagy egy építési sarok telkem vidéken kb. 10 éve. A kedves gazdag szomszédok folyamatosan odahordják a kertjükből a lenyírt füvet, metszésből származó ágakat, néha még sittet is. Ha kijárok kaszálni, mindig nekem kell eltakarítani, ha ezt nem teszem, rövid időn belül a környék szemétlerakója lenne a telkemből. Ha az egyik szomszédot megkérdeztem, ki rakja le a szemetet, mindig azt mondta, hogy a másik hordja oda, a másik szerint meg az egyik. Ezek után bejelentettem levélben a jegyzőnek a dolgot (többször is), de azt mondták csak akkor tudnak lépni, ha a közterület-felügyelő tetten éri a szemetelőt. Erre persze sosem került sor. Mondtam, hogy nézzék meg: itt van a 2. szomszédnál 20 méter frissen vágott sövény, amiről egy fél teherautónyi ág frissen van levágva és az ott fekszik a telkemen (a dolog szerintem teljesen egyértelmű). De ez nem bizonyíték, csak a rajtakapás. Majd kiraktam 3 nagy udvarias és kedves táblát és kértem szomszédokat, hogy ne rakjanak le a telkemen semmit. Persze ez sem segített, a táblák 3 hónap után eltűntek ezért kénytelen voltam 400.000 ft-ért bekeríteni, pedig biztos olcsóbb lett volna havonta más szemetét összeszedni, gallyait elégetni. Most nálam rend van. Igaz most a szomszéd bekerítetlen telkére kerül a kosz, mert az 50 milliós házban lakó magyar "kultúrlény", sajnálja a saját szemetének elszállítását megfizetni. Te mit csináltál volna? Ez a magyar rögvalóság...

Mikulka2 2012.06.21. 14:03:14

@Réka ‎: "nem kéne más városok kupiját átvenni"
de bezzeg a rudas fürdőnél a bokáig érő sitten keresztül terelni az embereket (ittenieket és turistákat) az oké.
Londonban vagy más nyugati városban jártál már életedben?
szánalmas és nevetséges a hozzászólásod.

Wagem 2012.06.21. 14:06:38

@xaba99: Pusztulat Győzikéékre.Meg a nagymami 500 milliójára.
Ha ezeket a patkányokat látom rasszista náci vagyok.
Vállalom.
Akik meg odamocskolnak a Bazilika elé,mert neki így tetszik,azokat mesterlövészeknek kellene levadászni.

Bourbon 2012.06.21. 14:06:51

@vdkvdkvdk: De ez nem érdekes, mert nem lehet, mocskos/papok/fidesz/rendszer/fasiszta/kirekesztő és demagóg lózungokat puffogtatni. Hiába van maximálisan igazad, egy ferdül látásmódú ezt úgysem érti meg...

-HVC- 2012.06.21. 14:09:11

@régi_vendég: Akkor állítsanak oda egy őrt!! Munkahelyteremtés vagy mi... Ha a látványosságainkat így körülbástyázzuk, akkor mégis mit várunk, miért jöjjenek ide külföldi turisták?
Tegyenek oda 1-2 közmunkást, rendőri kapcsolattal és kész. A kerítés elmehárborodott megoldás.

Itt nem egy elhagyatott kertről van szó. Ez nagy különbség. (Természetesen a szemétlerakást is elítélem. No meg az önkormányzat nyegle hozzáállását is.)

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.06.21. 14:09:56

@Wegam: a mesterlövész drága. önként jelentkezőkkel kellene őket gumibottal péppé veretni.
látványos, olcsó és még szórakoztató is.

Bourbon 2012.06.21. 14:18:39

@-HVC-: Ki állítsa az őrt kincsem? Milyen rendőri kapcsolattal? Milyen bírságolási lehetősége van a rendőrnek utcai pohártörés esetén pl? A kevés rendőr értékes munkaideje használódjék másra... Csak az menjen a kerítés mögé, aki oda való...a világ így szép!

gnme 2012.06.21. 14:21:35

tetszenek ezek a rácsok, de hiányérzetem támadt, nem látom Lamborghini Murciélagó Jánost mögöttük

hová tűnt (Damon Hill) Lamborghini Murciélago János?

totalcar.hu/magazin/velemeny/2011/02/09/jani_jani_kellett_ez_neked/

-HVC- 2012.06.21. 14:22:27

@Bourbon: Pl. az önkormányzat, lelkem. Rendőri kapcsolat = egy mobiltelefon az ügyeletes rendőr számával, (Nagy beruházás.)

"A kevés rendőr értékes munkaideje használódjék másra..." Uhh... hogy oda ne rohanjak! A pénzbehajtás by trafizás, az köti le őket? (Respekt a tényleg dolgozó rendőröknek.)

Ha szerinted a Bazilika köré kerítés való, akkor érdekes világban élsz. Nyugatra pl. ne menj, mert nem éreznéd ott jól magad. Sok nyugodt ember mindenfelé... Kétharmadmentes parlament olyanokkal akik tényleg vitáznak. Működő gazdaság, tündérmese helyett... Messzire vezet ez.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.06.21. 14:23:10

Az biztos kivitelezhetetlen -és olcsóbb- megoldás lett volna, ha félóránként két kispap körbemegy ad absurdum seprűvel-lapáttal a kezükben, és megkéri kedves szóval, ájtatos mosollyal az esetleg szemetelő embereket, hogy viselkedjék kultúremberhez méltóan?

Az -amúgy igen megtépázott- egyházi renomé is javulna, közelebb kerülnének a 'néphez', és még csak extra pénzbe se kerülne...

Az én városomban vagy egy gitáros pap, aki amikor (a rockzenekarával) színpadon van, megőrjíti a csajokat. Petiatyát imádja mindenki, és nem egy idióta középkori babona képviselőjeként tekint rá, mert 'köztünk van', már ha értitek, hogy mondom.

Nem baj, húzzunk még kerítéseket, örüljenek a Réka-félék. Nehogymá' jólérezzemagátaproletár.

Gondolom azok, akik itt most örülnek a kerítésnek, zokon vették volna, ha 06-ban a Kossuth Teret is elkerítették volna. Pedig ott ugye jobbos-konzervatív csillogószemű becsületes állampolgárok töltötték szabadidejüket, rettenetesen szépen viselkedve.

Anders Behring Breivik 2012.06.21. 14:23:59

Ezek idiotak, a kerites arabol inkabb geppuska feszket epithettek volna a templom ele. Es ha valaki oda szarik, hany, hugyoz, uvegeket dobal azt bizony, felszolitas nelkul lekaszalni. Es persze feltenni a youtubra, hogy hagy rohogjunk a barmon.

Bourbon 2012.06.21. 14:35:45

@-HVC-: Aztán miért kellene ezt az önkormányzatnak finanszírozni, aranyom? Mi köze hozzá? Őrt mindenhová, hogy ne szarj sehova az utcán?!?! Hol élsz? Lélekben látom nyugaton, ahol ki kell ábrándítsalak, nincs kolbászból a kerítés. Ez a kerítés meg leginkább nem a bazilika köré kell, hanem azok köré, akik, úgy és azt csinálják ahogy és amit...még akkor is, ha neked ez szimpatikus és üdvözlendő. Szerintem konkrétan hemperegj bele a véleménytársaiddal és a takarítás kipipálva ti is jól éreztétek magatokat win-win!

pnr 2012.06.21. 14:39:18

OFF:
@genyamagyar:
Csak éppen a táblázat tele van valótlansággal, félremagyarázással. Aminek még a tárgyhoz (meg a teológiához, meg a valósághoz) sincs sok köze...
ON:

Ahogy többen is leírták: egy templom (pláne egy kiemelkedő műemlék) nem nyilvános WC. Lehet, hogy más országokban megértik, de ha itthon nem, tenni kell valamit. Megelőzni pedig mindig egyszerűbb.

Bourbon 2012.06.21. 14:42:05

@immortalis: Vállald be a 2 kispap helyett és szerezz jó pontokat a proletárjaid között... Kossuth tér kapcsán rémlik a műveleti terület fogalma, meg előtte ahogy kiverték onnan az embereket? Sokkal jobban tetszene ez nekem a Bazilika téren most is, de ezek a fránya papok nem valami agresszívak sajna!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.06.21. 14:44:38

@immortalis: aki azért ül oda késő este, hogy igyon és hugyozzon, az bizony ne is érezze jól magát.
neked meg fáj, ha más örül? :)

külvárosi 2012.06.21. 14:56:24

akinek ez nem tetszik az minimum vállalja, hogy hajnalata oda fárad és felnyalja a mocsokot.

webnazi 2012.06.21. 14:57:32

Sokkal egyszerűbb lenne az egész bazilikát átvinni Budára, a Mátyás temlom mellé még valahogyan elférne. Vagy a Dísz térre a Sándor palota előtti üresre. Oszt a Vár végülis minden éjjelre bezárható, nem kellene a drága kerítésépítéssel bajlódni. Mer az akkor hogy nézne ki? Mint Ausvicc. Tisztára vicc.
Mellesleg - ha a téren - a Bazilika körül megszűnne az a sok kocsma, vendéglő és egyébmás teraszos turista-lerablófészek, melyek éjjelre mind bezárnak, ám nappal sem mindig engedik hugyozni a betérőket, a mindenfelé hugyozók pedig minden bizonnyal nem az a kulturfajta élőlénycsapat, amelyeknek lett volna valaha is gyerekszobája ...

monddazigazatmar 2012.06.21. 14:58:22

Nem olvastam végig az összes kommentet, de ugy megkérdezném, hogy a képen elrejtett városok közül melyiket hirdetik ugy Londonban, hogy "bassz és piálj fillérekért itt" ?
Mert megy a nagy képmutatás, hogy nálunk, Londonban ilyet aztán nem, meg hol van ez európától, de az összes paraszt a reptéren kiteszi az agyát, aztán ugy viselkedik mint a törvényeken felüli.
Krakkóból ki akarták tiltani az angolokat pár éve.

RedGreg 2012.06.21. 14:58:45

@immortalis:
Rómában ha leülsz a spanyol lépcsőre, perceken belül megjelenik egy rendőr és közli, ezt itt nem kéne, ha nem mész el megbírságol. Itt meg egyesek azon akadnak ki, hogy nem lehet majd lehugyozni a templomot. Próbáld meg Nápolyban, perceken belül a helyi don néhány embere fogja udvarias hasba rúgással és néhány pofonnal elmagyarázni, hogy azt nem kéne...

blah 2012.06.21. 15:00:54

A kerítésen így is be lehet hányni/hugyozni. A szarás már kicsit problémásabb de arra is van megoldás. Így most már örülhet mindenki.

angyalföldi partizán 2012.06.21. 15:04:45

@immortalis: nem nem.akkor meg papi terroról kiabálnánk,csuhás zaklatókról.ne essünk ki a szerepből,ha megkérhetném az elvtársat.

fifibá55 2012.06.21. 15:07:25

A hihetetlen színvonalú kommentek alapján kezdem elfogadni, hogy az oktatás rendszerében legyen kiemelkedő és kötelező jellegű világi vagy egyházi erkölcs oktatás, és annak teljesítése határozza meg a tanuló továbbengedését a következő osztályba.
A második feltétel pedig a magyar nyelv és helyesírás elsajátítása legyen...

angyalföldi partizán 2012.06.21. 15:11:49

@blah: neked ez nem lehet probléma,hisz anyád 20 éven keresztül tanította a távszarás technikáját.ezért nem mennék a kecotokba ,még ha ingyen kannás bort ajánlanál,akkor se.

champagneM 2012.06.21. 15:12:11

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: azért van, mert az amcsiknak bűntudatuk van. A 40-es években első felében (vagy talán már korűbban is egy pár ávvel?) ugyanis bevándorlási kvótát vezettek be (vagyis volt egy bevándorlási limit), éppen a zsidó menekültek beáramlásának megakadályozására. Ez vajh miért nincs benne a köztudatban?

Chingachgook 2012.06.21. 15:14:09

a posztolo nyissa meg a kertjet/lepcsohazat/kapualjat a mulatozni vagyok elott, aztan minden reggel takaritson utanuk, kurvara megerdemelne :)

Intermouse (törölt) 2012.06.21. 15:15:17

A kereszténység egy zsidó szekta, ennek megfelelően fenntartással kezelem már a létezésüket is.

Amúgy nem szép dolog, hogy odaganéznak, fosnak, hánynak a turisták, részegek, hajléktalanok. Szemetelnek, hugyoznak, de ezt nem csak a katolikus székesegyház előtt kellene szankcionálni, hanem mindenhol.
Erre pedig nem a kerítés a legmegfelelőbb gyógyír, hanem a bírságolás, előállítás. Közterületesek, rendőrök kellenek oda, térfigyelő kamera, sárga csekk, feljelentés.

Azt pont leszarom, hogy katolikus templom, vagy temető, vagy pártszékház vagy egyszerűen egy társasház lépcsőháza, de sehol nem kellene mocskot csinálni senkinek.
Rendnek kell lenni.
Külföldön is elég hamar leverik a veséjét annak, aki elszórja a mocskát, akármilyen szent tehénnek is hiszik magukat a turisták.

angyalföldi partizán 2012.06.21. 15:15:30

@Dövan: szervusz komisszárió. hogy bírod az aszfaltozást ebben a melegben?remélem a góré ad ásványvizet. majd meló után, szokás szerint, ájultra isszuk magunkat,oszt jól megmondjuk a burzsujoknak.

Xalex8 2012.06.21. 15:22:56

Ha jól látom (igaz erre a humoros káromkodás közepette a cikkíró sajnos nem tért ki) a lépcsők felújítás alatt vannak, nem? Igaz, kicsit utána olvastam, és nem találtam semmilyen utalást arra, hogy a lépcsősor felújítás miatt lenne körbekerítve. Tehát a bazilika úgy döntött, hogy körbekeríti a lépcsősorának egy részét. Szép így? Nem. És?

2 perc sétára bármely irányba található 3 park is amely meleg szívvel várja és befogadja a szabadban inni és beszélgetni kívánó embereket. A deák téri akvárium környéke mindenkit kárpótolhat, vagy ha igényesebb környezetre vágyunk, tessék elfáradni a Szabadság térre vagy egyszerűen a Duna partra. A deák térhez hasonló városközponti tömegzüllést sehol nem láttam még a világon, szerintem európában szinte egyedülálló szabadságérzetet közvetít a sok ott szórakozó fiatal. Erről nincs cikk.

Londonban vannak egész parkok amelyek bezárnak estére, pl. St. James Park a város szívében ("milyen turista ellenesek!"). A parlament épületei előtt egy egész tér van hasonló kerítésekkel lezárva, és igenis nagyon csúnya (és, igen, az egy KÖZTÉR! A folyamatosan ott tüntetők ellen vannak felállítva - "micsoda diktatúra és elnyomás!"). London legközpontibb tere, az egész Leicester Square szintén le van jelenleg zárva ("jókor újítják föl!"). Amikor a Kossuth téren sátraztak Gyurcsány ellen tüntetők, az adófizetők pénzéből élő csőcseléknek nevezték őket. Amikor ez a St. Paul's előtt történik, akkor ők a liberális várospolitika és szabad véleménynyilvánítás megtestesítőiként vannak beállítva. Hiszen az nyugat! Kettős mérce.

Nem kell mindig nyugattal példálózni, hogy ott minden jó és minden jobb mint itthon. Persze van ami jobb (számtalan dolog), de ész nélkül felhozni a nyugati példákat (minimális tájékozódás nélkül) nevetségessé tesz minket. Nem azért jó a nyugat mert ott be lehet baszni a templomlépcsőkön (nem lehet) és nem azért szar Magyarország, mert a Bazilika előtt van egy kerítés.

es2300 2012.06.21. 15:26:02

gondolom ez a zseniális ötlet igazából végső elkeseredésükben született, minekutána hónapokig hasztalan győzködték a papok a fiatalságot, hogy mégis hogyan kellene viselkedni, mi lenne a helyes, így teremtve meg az egyház és a fiatalság közötti kapcsolatot, lebontva a korlátokat és újra átélhetővé téve a hitet, a vallást

korlátok

blah 2012.06.21. 15:30:49

@angyalföldi partizán: majdnem megvan a megoldás. Azért tanította, hogy az ilyen hülyéket akik naphosszat tudnak ilyen kaliberű témákról vérre menően vitatkozni pofán tudjam szarni. Mindig templomokhoz vitt gyakorolni.

angyalföldi partizán 2012.06.21. 15:54:45

@blah: akkor te rutinos távkulázó lehetsz.mond,olyan még nem fordult elő ,hogy teleszartad a családod gyakorlás közben? szeretek veled beszélgetni ilyenről,elvégre mi,ballibsik, nem félünk a tabuktól. nehogy má ne lehessen leokádni az anyádat.hát milyen világot akarnak ezek a burzsujok?

blah 2012.06.21. 16:06:55

@angyalföldi partizán: Ejnye, már szarásról sem lehet itt beszélgetni értelmesen, mert nem tudnak itt egyesek olvasni. Csak templomokra meg hozzád hasonló hülyékre célzok...

angyalföldi partizán 2012.06.21. 16:19:59

@blah: képzelem mi lehet ,mikor anyádék mennek gyónni ,te meg pont gyakorolsz...

blah 2012.06.21. 16:30:30

@angyalföldi partizán: ugyan már, csak a hülyék hisznek azokban a mesékben... a láthatatlan jótevő meg a többi bullSHIT, hát persze... amúgy ne félts, profi vagyok, egy jó babfőzelék után 10 méterről pofánszarlak

angyalföldi partizán 2012.06.21. 17:02:19

@blah: ecsém...,kemény vagy,na. feladom,te nagyon otthon vagy a témában.viccesen úgy is búcsuzhatok tőled,hogy,jó egymásra fosást a hozzád tartozóidra. mentem,verhetetlen vagy a kúlatémában. anyád nevelése termékeny talajra hullt. legalább erős vagy valamiben.

davvv 2012.06.21. 17:05:06

@873ujr3rk:
Hát ezt nem tudtam... Akkor ezek szerint ez a "legjobb" megoldás!...

ethan blow 2012.06.21. 17:53:00

@genyamagyar:

Semmi gond, tökikém, semmi. Teljesen jól van ez így.

ethan blow 2012.06.21. 18:01:01

"bgp 2012.06.21. 11:20:44
@ethan blow: Sajnos, a pedo probléma teljes mértékben katolikus probléma, kódolva van a szabályokban. Lehet, hogy mégse jó a cölibátust megkövetelni. Vagy, esetleg rögtön ki kéne zárni azt aki megszegi vagy kisfiúkra vált."

Ha ez így lenne, akkor csak katolikus papok lennéne pedofilok, senki más, ugye? Olvasol te újságot, hírportált, ilyesmit? Képzeld, öregem, a pedofília vallástól független, sőt, cölibátus nélkül is viszonylag gyakori jelenség világszerte. Nem tudtad ezt? Hm.

indapass90210 2012.06.21. 18:13:58

@angyalföldi partizán: "szervusz komisszárió. hogy bírod az aszfaltozást ebben a melegben?remélem a góré ad ásványvizet. majd meló után, szokás szerint, ájultra isszuk magunkat,oszt jól megmondjuk a burzsujoknak. "

A meleg miatt csak este, illetve éjszaka dolgozunk. Jött is a főnök, hozta a vizet, de egészségügyi okokból szigorúan csak bubimenteset. Aztán egy "jó estét, jó szurkolást" felkiáltással búcsúzott.

Wagem 2012.06.21. 18:32:58

@xaba99: Gumibottal??
Az túl humánus.:-)
Viperákkal,ahogy minket ütöttek 2006-ban

angyalföldi partizán 2012.06.21. 19:26:40

@Dövan: no,még vannak rendes emberek...

-HVC- 2012.06.21. 19:59:34

@Bourbon: "Ez a kerítés meg leginkább nem a bazilika köré kell, hanem azok köré, akik, úgy és azt csinálják ahogy és amit...még akkor is, ha neked ez szimpatikus és üdvözlendő."

Mi szimpatikus és üdvözlendő?? Neked ez jött át?? Húha.

SittingDuck 2012.06.21. 21:32:53

Uszítsuk a népet, mert jó az! A cikk hihetetlenül felületes, ahhoz képest, hogy linkelget egy sort.
1. Amit most elkerítenek az az EGYHÁZ tulajdonában, van és nem a városéban. Így évi 600e forint igen is sok. (az meg más lap, hogy mindenki azon sír, hogy herdál a kormány, de 600e-t dobjunk ki)
2. A kerítés NAPPAL NYITVA lesz, így az üldögél rajta aki akar.
3. A kép azt sugallja, hogy már ott a kerítés a 2 méteres kordon személyében, pedig még ücsörögnek a háttérben páran

recommented 2012.06.21. 23:08:05

@régi_vendég:
Nem erről a kerítésről van szó, hanem magáról a folyamatról. Egyre kevesebb lesz a közösségi tér, egyre inkább pénzre lesz szükség a közös szórakozáshoz, legyen az akár olyan egyszerű, mint lejátszani egy focimeccset, elmenni együtt kocogni, beszélgetni a bazilika lépcsőjén (suta példák, de talán érthető, mire gondolok). Az elvvel van a baj, hogy nem igazi megoldást keresünk, hanem erőből csinálunk valamit, amiről fogalmunk sincs, hogyan fog működni. A tiltás, elzárás mindig ilyen, az alapvető problémát nem oldja meg, csak "elszigeteli" egy olyan rétegtől, amelyiket alapvetően zavar a(z ingyenes) közösségi szórakozás.

Kutyagumi tekintetében szerintem azért történt előrelépés, csak nagyon lassan haladunk... Ott sem a tiltás a megoldás, mert az önmagában semmit sem ér. Meg értetni az emberekkel, hogy nekik maguknak is rossz ez, a saját utcájuk lesz szaros. És ha ez nem működik, akkor következetesen büntetni, ameddig meg nem szűnik a probléma. De pl. abban az esetben sem oldana meg semmit, ha egyes elitnek kikiáltott útszakaszokat lezárnának a kutyák elől, hogy szarjanak csak az amúgy is lepusztult utcákba.

recommented 2012.06.21. 23:10:56

@scsaba1: Nem is szívesen élnék Londonban, több ok miatt sem.

Pincode 2012.06.22. 08:21:17

Az átkosban mindig, igen, éjjel is nyitva voltak a templomok.
Most nemcsak hogy zárva van, de szép nagy vasráccsal el is van kerítve.
Néha belegondolok, nagypapa akinek "neves" helye volt a templomban, a többi építővel, adományozóval, ezt akarták-e?
Mi vajon ezt akarjuk-e?
A nagy rothadó kapitalizmusban, végső menedéknek, legalább az nyitva van :( ott a papot, éjjel nappal eléred.
Ma a katolikus templom nem szól másról, csak pénzről, számolatlanul

Ajtony 2012.06.22. 19:55:01

@-HVC-: csak akkor használj idegen kifejezést, ha tisztában vagy a jelentésével. Így csak nevetséges lettél

Ajtony 2012.06.22. 19:59:01

@recommented: Bocsi! Nem a kutya hibás. Neki csak szarnia kell, mint ahogy nekünk is. Ezek a "gazdik" pont olyanok, mint akik simán leguggolnak az utcán, a liftben, stb.
Hogy mi a megoldás?
Talán a gazda néhány napos elzárása

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2012.06.23. 00:38:20

@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt): 24/7 fegyveres őrség van a Dohány utcában? Pedig épp most készültem odaparkolni egy huszonöt tonna műtrágyás-gázolajos dizájnerdroggal megrakott kamionnal. Brejvik nevű norvég haverom kűldte a receptet.

süti beállítások módosítása