Skip to content


       Szűrés lista

A tranzakciós illeték emelését sem az emberek fogják megfizetni, ahogy magát a tranzakciós illetéket sem!

"A kormány azzal számol, hogy az idén újraindul a növekedés, 3 százalék alatt marad a GDP-arányos hiány és ehhez nincs szükség újabb intézkedésekre." -  jelentette be büszkén Varga Mihály 2 hónappal ezelőtt.

Ugyanez a Varga Mihály állt ma ki a kamerák elé Giró-Szász Andrással és jelentette be a következő "nem megszorításokat":
a tranzakciós illeték készpénzforgalom esetén 0,3-ról 0,6 százalékra emelkedik és megszűnik a 6 ezer forintos határa
 a tranzakciós illeték számlák közötti utalás estén 0,2 százalékról 0,3 százalékra fog emelkedni
 távközlési adó mértéke a vállalkozások esetében 2-ről 3 forintra nő, a felső korlát pedig 2500-ról 5 ezer forintra emelkedik.
a bányajáradékot 12-ről, 16 százalékra emelnék
- kamatadó emelés: kamatjövedelem után a kamatadón kívül további 6 százalékos egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. 
- a költségvetési törvény módosításával beruházási alapot hoznak létre, amelyből a stadionépítések és a Kossuth tér rendezése finanszírozható.

Varga szerint ennek a csomagnak két oka van: hogy végleg kikerüljünk a túlzottdeficit-eljárás alól, valamint az inflációs folyamat.
Túl alacsony az infláció, nem folynak be a tervezett adóbevételek.

Lehet hogy megleő, de a tervezett bevételeket:
- Matolcsy Györgyék számolták ki
- és egyből el is költötték, mivel a költségvetés ezekre a tervezett bevételekre épül.

Varga Mihály ugyanezt az utat követi, mivel a reklámadó tervezett bevételét beleírják a költségvetés módosításába, úgy, hogy elvileg magáról a törvényről még csak most egyeztet Lázár János a reklámszövetséggel. De az biztos ami biztos, azt az 5-6 milliárd forintot már el is költik - jó előre.


A tranzakciós illeték kapcsán már egy ideje lehetett olvasni, hogy ha nem hozzá a tervezett bevételt, akkor emelni fogják. Az egész évre 310 milliárd forintot terveztek be.  
"Azért van szükség a tranzakciós adó növelésére, mert túl okosan reagáltunk, például számlaösszevonásokkal csökkentettük a költségeinket." - jelentett ki Varga Mihály (pofátlanság #1).

Nehéz indulatokk nélkül leírni, de elnézést kér a Nemzet a NER-től, hogy ilyen okosan reagáltunk és megkárosítottuk a költségvetést ...
Például a nyugdíjasok tömegesen szüntették meg a folyószámlájukat és tértek vissza ahhoz, hogy a postás hozzá házhoz a nyugdíjukat.

A portfolio.hu ábrája szerint ennyire voltunk szar-szemét alakok:
adó.jpgAz első három hónapban 38,8 milliárd folyt be, de időarányosan 82 milliárdnak kellett volna.

"Nem számolok azzal, hogy a továbbhárítás megtörténik, a bankok között ugyanis komoly verseny van. A verseny azt indukálja, hogy a költségek nem továbbháríthatóak." -  Varga Mihály (pofátlanság #2).

Ismerős mondatok?
"A bankok nem fogják áthárítani a tranzakciós adót, mert óriási verseny lesz" - nyilatkozta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2012 októberében, amikor bejelentette a megszorító csomagot. Már akkor tudta mindenki, aki okosabb volt az ősi magyar agysebészet rajongójánál (kvázi mindenki), hogy át fogja hárítani minden ban, és mi fogjuk megfizetni. A Zemberek.

"A február 11-ig beérkezett adatok szerint 164 pénzügyi szervezetből 154 áthárította ügyfeleire a tranzakciós illetéket, azzal összefüggő díjmódosítást hajtott végre valamely termékén" - állapította meg a PSZÁF jelentése ,ár februárban. 
A MNB tanaulmánya a 2013. márciusi díjtáblázatok alapján azt állapította meg, hogy "a háztartásokra 80-90 százalékban, a vállalatokra 90-95 százalékban hárították át az illetéket."
A jogszabályok szerint a pénzintézetek az illeték áthárításáért – szigorú feltételek mellett – díj- és költségemelést hajthatnak végre. A feltételeket nagyon részletesen kifejti a jogszabály; az egyoldalú szerződésmódosításra – vagyis a díj- és költségemelés végrehajtására – olyan díjaknál és költségeknél van lehetőség, amelyet az ügyfelekkel kötött szerződések eleve tartalmaztak.

Mi történt?
A bankok megszüntették a 0 forintos számlavezetési csomagokat, megemelték a készpénzfelvétel díját stb. Havonta így körülbelül 1000 forinttal nőttek meg a banki költségek. Személyenként. Egy családban az havi 2000 forint. 

A "tranzakciós illeték" egy igazi hungarikum, még ha egyes jobboldali sajóorgánum szívesek összemossák az EU-ban tervezés alatt lévő "tranzakciós illetékról". Csak a nevük ugyananaz, de az EU 11 tagállamában "az adókulcs 0,01% lesz a származtatott ügyletek, és 0,1% minden más tranzakció, pl. a részvény- és kötvényvásárlás esetében. A pénzügyi tranzakciós adó hatálya a tervek szerint nem fog kiterjedni a magánszemélyek és a vállalkozások által napi szinten végrehajtott pénzügyi műveletekre."

Míg a 27 tagú EU kis része tervezi a spekulatív pénzmozgások megadóztatását, addig Magyarországon a saját, adózott munkabéremhez való hozzáférést adóztatják meg.

És ami a legmeglepőbb az egészben, hogy nem lángol a Kossuth tér, csak rezignáltan megvonja mindenki a vállát.  Törökországban ennél sokkal kevesebbért lángol a Geci tér tüntetnek.

Ebben az országban, ha kitalálnak egy új adót, amiben valljuk be, az Orbán-kormány mindenkit túlteljesített, az holtbiztos, hogy előbb-vagy utóbb emelni fogják. Az áfát csak azért nem merik emelni, mert a nr1. 27%-ról már nincs feljebb. 

De biztos osztottak-szoroztak és 1 évvel a választások előtt ez még belefért. Hallgatva hétvégén Mesterházyt és Bajnait (meg a Schmuck Andort), sajnos valószínűleg jól számoltak.

A jó hír persze az, hogy a stadionépítések nincsenek veszélyben! Ismétlem:nincsenek veszélyben!

ui: az enpenzem.hu információi szerint a bankok már nem tartják majd fenn a bankok a kártyás vásárlásnál ma még jellemző ingyenességet.



Címkék: megszorítás varga adóemelés

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr585365462

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Adórendszer - Kemény adóemelések újra 2013.06.17. 15:43:54

Meglepetésként érte a gazdaságot az újabb adóemelés, amit ma jelentett be Varga Mihály. A mindenhol nyomott sikerpropaganda nem vetítette előre, hogy ilyen durva adóemelésre kényszerül a kormány. Az adóemelések a következőek 1. A készpénzfizetések il...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.17. 13:58:54

Az, biztos ettől majd ugyanúgy csökken a feketegazdaság, mint az eddigi intézkedésektől...
Nem tudom, miért kell hülyének nézni a lakosságot. Ha valóban a költségvetést akarnák rendberakni, akkor lennének jobb módszerek is.

Vittore. 2013.06.17. 13:59:07

Van ez a vicc, hogy a gyerekek labdáztak és berúgták azt Sztálin elvtárs ablakán. Sztálin meg kiszúrta a labdát. Milyen kedves volt, amikor közéjük is lövethetett volna .. itt is ugyanez a helyzet, milyen jó fej a kormány, hogy nem mindjárt százalékokkal kezdte, már 10%-nál lennénk.

Komolyra nem fordítom a szót, mert már régóta nem tudok hozzászólni ehhez a magyar politikához.

ketroot 2013.06.17. 14:01:51

Mindjárt jönnek az illetékes elvtársak, akik elmondják, hogy "nem az emberekkel fizettetik meg!"

Transylvanianmixedgrill 2013.06.17. 14:10:35

Vargának, akárcsak Matolcsynak azért nincs könnyű dolga, mert kettős költségvetést készítés folyik ennél kormánycégnél. Tévedés ne essék: az első, a fekete költségvetés nem Varga és Matolcsy dolga, ennek a költségvetésnek a kiagyalói közé nem engednek ilyen hülyegyerekeket, mint ezeket, az első költségvetést konyakozás, vadászgatás, szivarozás, yachtolás közben gondolják ki a legfelsőbb urak, hogyaszongya, ennyi bevételt AKAROK látni a zsebemben, max. ennyi és ennyi kiadást vagyok HAJLANDÓ eltűrni, nektek meg kis pöcsök, Vargák, Matolcsyk az a dolgotok, hogy úgy csűrjétek csavarjátok a gazdaság és az alattvalók tökét, hogy ez a bevétel nekünk meglegyen. Hogy aztán hogyan oldjátok meg, hogy a második, azaz a fehér költségvetés ne omoljon össze, miközben a mi fekete költségvetésünkbe folynak be a csilliárdok, az már a ti dolgotok, ezért vagytok fizetve, hogy kikreatívkodjátok, köcsögök.

Szóval nyilván a fekete költségvetés egyensúlyának megtartása diktált most is Vargának és nem az EU.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.17. 14:11:39

Meg értem én, hogy fejlettebb helyeken a fogyasztási adók erősebbek, a de ott nem ilyen durva az SZJA...

Transylvanianmixedgrill 2013.06.17. 14:23:47

És még valami: amikor már a jobbosok fejében is majdnem összeáll a kép, hogy itt ők is szépen át vannak verve és ki vannak fosztva, akkor mindig és mindig hatalmas politikai érzékkel jön egy Gyurcsány Ferenc a populista balról, és szépen visszazökkenti a már majdnem megvilágosodott jobbost, hogy te jó ég, na akkor már inkább mégis a Fidesz!

youtu.be/evyVySPeEz0

Én is akarok kommentelni 2013.06.17. 14:24:00

Eddig a cégemnek évente 500 ezer lett volna a tranzakciós illeték. Így 750 ezer.
Még szerencse, hogy nem emelik az adókat.

53mc 2013.06.17. 14:24:42

rablók, tolvajok

2013.06.17. 14:29:20

ennek sosem lesz vége ?
adóemelés, majd csökkenő gazdaság, elmaradó adóbevételek, ezért újra adóemelés és így tovább a teljes összeomlásig, vagy egy népfelkelésig ?

zsoltix 2013.06.17. 14:34:12

"Egy családban az havi 2000 forint." Na ja. Ami megmarad a rezsicsökkentés miatt, az megy a banknak, nem a boltban költöm el a fogyasztást növelve.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.17. 14:36:16

Nincs ebben semmi meglepő, ez ugyanaz a Varga Mihály, aki a belső fogyasztás csökkenésének próblémáját azzal látta megoldottnak, hogy előbb-utóbb most már csak szarrá megy az emberek hűtőgépe, és kénytelenek lesznek venni egy újat.

"Varga szerint az alacsony infláció veszélyezteti a kormány költségvetési céljait." (pofátlanság #3)
Na ja, Matolcsy még a költségvetés tervezésekor nyilván nem tudott a rezsicsökkentésről, mert bizony, kedves Mihály, az infláció ezért alacsony, és lesz az még alacsonyabb is, ha dobálóztok az újabb és újabb 10%-okkal. Egyébként már most bekészítettem a pattogatott kukoricát arra, ahogy majd megpróbálod megmagyarázni a zembereknek, hogy a pénzük túl sokat ér, így a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése miatti rengeteg áldozatukat azzal köszönitek meg, hogy adót emeltek. "Lehet", hogy erre az emúttnyócév meg a mocskosEU már nem lesz elég...

A (pofátlanság #1) ellenszere meg a hatástanulmány lett volna, tudod, Mihály, az, amikor legalább két lépésre előre gondolkodva megpróbáljátok felmérni, hogy egy intézkedéseteknek milyen következményei lesznek. Isten bizony, legalább téged jobb szakembernek gondoltalak annál, mint hogy egy adó mértékének megduplázása az adóbevételek duplázásával jár együtt, mert nyilván mindenki szépen befizeti azokat, és senki sem próbálja meg ésszerűsíteni a költségeit.

Emlékszem még, amikor az egyik faszfej érvként hozta fel a távközlési adó bevezetésénél, hogy az emberek túl sokat locsognak-fecsegnek a mobilon, és az intézkedés pustztán nevelő célzatú ennek a szenvedélynek a visszaszorítására. Szar is az ugye, amikor túl sokat pofáznak, de nem eleget?! Biztos nem nevelődtek még meg eléggé, ezért kell másfélszeresére emelni ezt az adót is.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.06.17. 14:36:17

"az adórendszer elnyerte végleges formáját, egy olyan adórendszer alakult ki a foglalkoztatást és a jövedelmeket terhelő alacsonyabb, illetve a fogyasztást terhelő magasabb adókkal, ami segítheti az ország gazdasági növekedését"

s 2013.06.17. 14:38:46

Te vagy a hibás. Nem orbán a hibás. Nem matolcsy a hibás. Nem varga a hibás. TE VAGY A HIBÁS!

Azért, mert ennek már a negyedéért is nyilvánosan végrehajtott tarkólövés jár. Ezt te elmulasztottad, a felelősséged ebben elvitathatatlan. Tehát fizess, köcsög! Fizess, vagy harcolj! Csak egyet ne tegyél. Azt, hogy itt a neten osztod az észt, hogy ez már valóban sok, meg így, meg úgy. Menj ki a picsába a kibaszott parlamenthez, és intézd el, hogy valóban fel kelljen újítani az a tetvedék teret. Tedd a földdel egyenlővé, hogy CNN főcím legyünk legalább 5 másodpercig. A többit majd meglátjuk, de ez a minimum beugró.

Namely 2013.06.17. 14:40:04

@ColT:
"Nem tudom, miért kell hülyének nézni a lakosságot. "
Azért mert tök hülyék. Másként hogy lehetne 2/3-uk?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.06.17. 14:40:39

"Hét százalékos adót vet ki a kormány arra az önkormányzati adósságállományra, amelyet idén vesz át, illetve előtörleszt a kormány - derül ki abból a törvényjavaslatból, amit Varga Mihály nyújtott be a parlamentnek. A nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatóján nem beszélt erről az új banki sarcról. "
www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/amirol_nem_beszelt_varga_uj_banki_kulonado_jon.3.185353.html

Stock 2013.06.17. 14:42:00

varga misi szembesült a gyerekvállalás költségeivel és egyből akar egy kis mellékest a családi kasszának... ?! :-DD

még szerencse hogy mindezzel együtt a stadion épításeknek egy külön alapot hoznak létre!!!!!!!!!!!!!

nehogy véletlenül magatokon spóroljatok elvtársak.., ameddig van aki tapsoljon ehez...
apropó az utóbbiak közül valaki írja már meg legyen oly kedves, hogy ebben most mi a pozitív megint. :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.17. 14:42:39

@ColT:
Görögország egy közismerten szar helyzetben levő ország, de meg lehet nézni, hogy milyen adómértékek vannak náluk. Ilyen adó"rendszerrel" és adómértékekkel, mint ami nálunk van, pár éven belül aranyból építhetnék újjá az Akropoliszt... már ha előtte az emberek nem löknék le a teljes görög politikai vezetést a Taigetoszról.

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 14:44:13

most fizetjük gyucsrány bőrét!!!! (még mindig!! ) SAJNOS!!

Algopirin 2013.06.17. 14:46:11

@Én is akarok kommentelni: Te írtad: illeték. Azmeg ugye nem adó. Plusz nem te, hanem a céged fizeti. Ugyehogy a fidesz nem hazudik?

s 2013.06.17. 14:47:30

@Balibgeczyk: Ha a gyucsótány irhája ilyen kibaszott nagy, mekkora lesz orbáné? Valamint, amikor azt fizetjük, akkor mi a kibaszott kurva retkes faszt fogsz pampogni. Mert hogy a pofádat nem fogod be, az gecifasz.

Algopirin 2013.06.17. 14:48:37

Valaki, aki ért hozzá, legyen kedves és mondja meg nekem, hogy az alacsony infláció miért baj?
(nemértek a közgázhoz, lényegében azt sem tudom mi az az infláció)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.17. 14:49:19

@Namely: Úgy lehet, hogy nagyobb volt a szociutálat, mint a fideszutálat. Ha a szocik csak kicsit kevésbé pofátlanok, és bénák, akkor nincs 2/3.

s 2013.06.17. 14:49:35

@Balibgeczyk: Ez most, az összeomlás kellős közepén KI A RETKES, TELIBEBASZOTT FASZT érdekli, te elmeháborodott faszparaszt? Húzzál már anyád büdös picsájába el a gyurcsótány szakdolgozatával együtt.

Nem Penny hajója 2013.06.17. 14:49:56

Tessék annak örülni, hogy nem kell vizitdíjat és kórházi napidíjat fizetni, mint a magyar nemzetet megszorítások sorozatával kizsigerelő Gyurcsány Bajnai Ferenc Gordon kormány alatt.

Hajrá Magyarország! Hajrá Fidesz!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.17. 14:49:58

@ketroot: Egyre nehezebb dolguk van a fejesrob féle szoponcoknak. Egyre indulatosabbak is. Ezt jó nézni / olvasni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.17. 14:50:37

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Pedig aztán hányszor megmondták, hogy ott mennyire nem dolgoznak. Meg lehet nézni a görög ipart is.

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 14:51:04

@s:

Nem tudom miröl beszélsz. Orbán Viktor tiszteséges ember, nem tehet rola, hogy ezt a szemetet örökölte 2010-ben gyurcsány-bajnaitol. De már MINDEN mutatónk javult, nagyobb foglalkoztatotság, átlagbérek nőttek, államadóság csökkent (GDP arányos), GDP emelkedöben van...a TÖBBI SÜKET DUMA!

s 2013.06.17. 14:51:27

@Balibgeczyk: A fidesz a segglukát sem képes megvédeni, te ökör. Az ilyen idióták 2/3-os hülyesége a páncéllemez, amit a végbelükhöz illesztettek, nehogy az élet seggbe kúrja őket.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.17. 14:52:18

@Balibgeczyk: Ez az új kommüniké a pártszékházban? Ezt olvasom az elvtársaidtól mindenfelé. Nagyon gyenge hazugság, terelés, szégyeljétek magatokat. És persze hiteltelen is, hiszen a mostani vezetés a "piacról" sokkal drágábban finanszírozza hitelből az országot, mint a korábbiak. Patkány vagy.

s 2013.06.17. 14:52:29

@Algopirin: Kérdezd meg a japánokat.

Kanstruktív 2013.06.17. 14:54:43

Az egész banda Vargástul menjen a jó k_rva anyjába...

Gilinggalang 2013.06.17. 14:54:49

@Algopirin: ha alacsonyabb mint a várt, akkor kevesebb pénz folyik be a költségvetésbe mint amennyit terveztek. Volt mondjuk 100 Ft áfabevétel tavaly, és azt saccolták, hogy 5% lesz az infláció, ezért 105 Ft bevétellel kalkuláltak (amit természetesen el is költöttek), ezért amikor rájjönnek, hogy csak 2% az infláció akkor egyből 3 Ft hiány lesz.

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 14:55:56

@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik:

"hiszen a mostani vezetés a "piacról" sokkal drágábban finanszírozza hitelből az országot, mint a korábbiak"

érdekes, akkor mik is ezek a bázispont csökkenések, kamatvágások??? nem az hogy az IMF hitele drágább mint amiket a Kormányunk "használ"? Dehogynem!!
Ráadásul politikai követelések sincsenek mint az imf-nél!! (ingatlanado, nyugdíjcsökkntés ,bérvágás....)

Nézd meg Romániát, görögöket hogy hova jutot az IMF-el!!!

s 2013.06.17. 14:56:12

@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik: Faszt jó. Velük együtt az ország is tönkremegy, és mi valamennyien. Olyasmit lenne jó nézni, ami a cseheknél van. + buzi hentesek által végrehajtott testüregi motozást, államtitkár helyettesig. A köztévén, hogy legyen már valami nézettsége annak is.

sárkányfő 2013.06.17. 14:56:24

@Balibgeczyk: Ezt a manyup-rabláskor hazudtátok. A manyup pénz elszállt, az államadósság épp annyi mint előtte. Hol a mnyup-pénz, lenyúlták a hazátlan fideszes zsiványok?

Stock 2013.06.17. 14:56:35

@Balibgeczyk: meg a zadók is csökkennek!!!!! de a többire hozhatnál példát, mert nettó marhaságokat írsz, konkrétumot fizetett elvtárs! huna magnnyugdíj? hun az egyéni számla?

jobban élünk, mint 4 éve? :))))))

Borenbukk 2013.06.17. 14:56:38

@Algopirin: Fekezi a gazdasagot. A magasabb inflacio az azonnali fogyasztas(Extrem peldanak lasd a hiperinflacio idejet, mikor a frissen megkapott fizetesukkel az emberek azonnal rohantak a piacra, mert ha kicsit lassabban futottak, mar erezhetoen kevesebbet ert a penzuk.), es a kockazatosabb, de magasabb profitot hozo befektetesek, vagyis jellemzoen a vallakozas fele szoritja a megtakaritasokat. A tul magas inflacio meg magukat a megtakaritasokat semmisiti meg, igy az sem jo.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.17. 14:57:41

@Balibgeczyk:
Emúttnyócév, pipa! Rossz hír, de nem Gyurcsány bőrét fizeted, ugyanis a korábbi intézkedésekkel az EU úgy látta, hogy elegendőek a költségvetési egyenleg fenntartásához.

Az meg úgy nettó pofátlanság, hogy Varga bejelenti a többlépcsős intézkedéscsomagot, azzal, hogy ha a központi költségvetési források korlátozása (igen, például a stadionépítések leállítása) elegendő az EU-nak, akkor nem kerül sor további intézkedésekre, mint a reklámadó meg a különadók emelése, aztán amikor kikerült az ország a túlzottdeficit eljárás alól, akkor hirtelen kiderül, hogy minden fordítva van: csakazért is lesz stadion Orbán ablaka alatt, és igenis lesz ungabunga, minden multi még beljebb nyelheti a faszt!
Ezt hívják úgy, hogy hazugság, átverés, és ez az, amiért az ország befektetői bizalmi indexét már csak a megemelt bányajáradékkal lehet a mostani mélységéből felhozni.

Nephin 2013.06.17. 14:57:54

@Balibgeczyk: Te melyik bolygón élsz?

s 2013.06.17. 14:58:02

@Balibgeczyk: Nyugdíjvagyon merre vagyon? Mert anélkül rekord mínusz. Teccikérteni?

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 14:58:33

@sárkányfő:

a manyup államadosság generátor-növekedtetö volt, ezt még a ballerek is elismerték, másrészt az a pénz NEM a tied volt!! be kellett szüntetni, helyes, ott az állami nyugdíj, az a BIZTOS!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.17. 15:00:53

@Balibgeczyk: Mert a mostani hitelek kamatai mikor jelennek majd meg, ha a Gyurcsányé most jelenik? Ehh csak pazarlom az időmet egy ostoba narancsbérenc fajankóra...

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:01:51

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

hiába vagdalózol te is, összel megkapják a tanárok a béremelésüket, aztán kuss! (amugy megfogják kapni elhihetitek, ugyanis közel a választások! :))
Biztos hogy lesz béremelés...de okos a Fidesz, nem véletlenül hagyták ezt mostnra, hülyék lettek volta 2010-11-ben bért emelni, ezt most kell majd, ez a TAKTIKA! :))

sárkányfő 2013.06.17. 15:02:20

@Balibgeczyk: Az a pénz az enyém volt, ahogy a törvény szövege konkrétan ki is mondta, állami nyugdíj ígéretével pedig etesd az értelmi sérülteket, hátha ők beveszik. Másrészt nem ezt kérdeztem, hanem hogy HOL a pénz? Ellopták a hazaáruló maffideszes bűnözők? Ha nem, akkor HOL VAN?

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.06.17. 15:02:21

@ColT:
"Nem tudom, miért kell hülyének nézni a lakosságot."

Mert az is. Hol van az a fogadóiroda, ahol a 2014-es Fidesz győzelemre lehet fogadni? Lehetőleg külföldi érdekel, gondolom belföldi amúgy sincs, nehogy elvigye a Fidesz utána a nyereményem.

s 2013.06.17. 15:02:27

@Balibgeczyk: Ha a FED leállítja a monetáris lazítást (márpedig leállítja), akkor kapaszkodjál. Itt kő kövön nem marad. Olyan magyar jegybanki alapkamat lesz, hogy beszarsz. Három számjegyű, bazdmeg - és az még csak az eleje. Akkor nem lesz gond az alacsony inflációval.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2013.06.17. 15:03:00

Én is írtam a témáról, sok nemzetközi adattal:

kiszamolo.hu/mar-tobb-orszagban-kudarcot-vallott-a-tranzakcios-ado/

A megoldás: külföldre kell vinned a vállalkozói számládat. Lépésről lépésre leírás itt:
kiszamolo.hu/menekulnek-a-cegek-a-tranzakcios-ado-elol/

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:03:02

@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik:

de az imfnél vannak politikai követelések, mint a nyugdíjcsöki, ingatlanado...a mostani hitelezesnél nincs!! Nézd már Romániát hogy hova jutott az imf hitelek miatt!!

Namely 2013.06.17. 15:03:06

@Balibgeczyk:
" tiszteséges ember, nem tehet rola, hogy ezt a szemetet örökölte 2010-ben gyurcsány-bajnaitol. De már MINDEN mutatónk javult, nagyobb foglalkoztatotság, átlagbérek nőttek, államadóság csökkent (GDP arányos), "
segítek neked:
tisztességes, foglalkoztatottság, államadósság.
A tartalmi kérdésekbe ne menjünk bele, de kérd meg a párt embereit, hogy fizessenek be téged egy helyesírási tanfolyamra..... ;)
vagy járd ki az általános iskolát.

s 2013.06.17. 15:03:10

@Balibgeczyk: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.17. 15:03:43

@Balibgeczyk: LOL
MInden mutatónk javult...
...a Nyergesé, vagy a Közgépé? :D
Vagy a kormánypropagandáé?

PannonBoy 2013.06.17. 15:03:43

Valaki állítsa már meg őket! Pont a két húzóágazat adóit emelik, amit ugye majd áthárítanak az ügyfelekre. Természetesen az ügyfelek nem fogják tudni kifizetni, így csökkenni fognak a bevételek.
Figyelem! A bankoknak nincs alternatívájuk!!!

sárkányfő 2013.06.17. 15:04:36

@Balibgeczyk:
A hazaáruló maffidesz reálértéken elfelezte a felsőoktatás költségvetését, azaz a hazátlan rabló zsiványok nyílt háborút folytatnak a magyar nemzeti oktatás, a magyar érdek ellen. Már eddig is rengeteg tanárt rúgtak ki, és folyamatosak az elbocsátások, az ország oktatási infrastruktúrája folyamatosan pusztul le.

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:04:59

@sárkányfő:

államadosság csökkentésre ment el. és tudod, hogy miért van még mindig 20 milliárd környékén a netto adosság? a forintárfolyam miatt!! Erröl viszont nem a Kormány tehet, hogy shortolják állandoan a forintot!!
az államadósság függ a forintárfolyamtól !!

Peetee 2013.06.17. 15:06:06

Kedveskéim, 1.000.000 új munkahely?
Gazdasági fellendülés?
Adóemelések eltörlése? Járulékcsökkentés?

hol vanna ezek? Mert ezt ígérte a nagyvezér, meg nehéz utat. Hát a nehéz utat érzem, elvették az adójóváírást, felb@szták az égbe az áfát, minden kurv@anyja adót vezettek be.
Amióta ez a rohadt törpecigány van kormányon, nekem csak rosszabb lett. A szocik alatt is ez ment. Öreg, valamit csinálni kell, mert a magyar ember sokáig tűr, de aztán igazán nagyot odaba@sz a nagykalapáccsal!!!

s 2013.06.17. 15:06:52

@Namely: Spórol a t betűvel. Kell az a mocskos elmútttttttttttttttttt 8 évezéshez.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.17. 15:07:16

@Balibgeczyk: Ez egy jobbant toposz. Az IMF a mi bankunk. Valóban vannak olyan követelései a hitellel kapcsolatban, amik azt szavatolják, hogy az adott ország vissza tudja azt fizetni, ha magától az ország vezetése nem megbízható.

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:07:30

@ColT:

tényeket irtam, KSH: most mintegy 160 ezerrel több a foglalkoztatott mint 2010- ben! (és NEM a közmunkik miatt)
2009-ben mekkora GDP zuhanás is volt?? :DDD
most viszont sokkal jobb minden!!

sárkányfő 2013.06.17. 15:08:35

@Balibgeczyk: Te vagy a bullshit.

Itt vannak a tények:
Felsőoktatás állami támogatás 2011-ben: 189 milliárd forint
Felsőoktatás állami támogatás 2013-ban: 123 milliárd forint
+ infláció

Forrás: hvg.hu/itthon/20121213_egyetem_allami_tamogatas

Mocskos magyargyűlölők.

KisGenyo 2013.06.17. 15:08:50

Az egészben éppen az a legszebb, hogy ha a bankok nem hárítják át, akkor nincs mire "okosan" reagálni. Ahogy áthárítják a számlatulaj rögtön megpróbál kibújni alóla. Ez egyre jobban sikerül is, mert külföldi bankszámlákra viszik a forgalukat a nagyok, a kicsik pedig húzzák a nadrágszíjat, a család csak 1 számlát tart fenn, ahhoz is csak 1 kártyát kérnek és a lehető legkevesebb "darabban" szedik le a számlájukról a pénzt.
Na most ez a tendencia fokozódni fog.

komissarlajos 2013.06.17. 15:08:58

„ehhez nincs szükség újabb intézkedésekre." - jelentette be büszkén Varga Mihály “
„Szószegők lettünk Tekintetes Uram, hullarablók...“ (Bethlen miniszterelnök)
Kb. itt tart ez a bűnöző banda!!!

sárkányfő 2013.06.17. 15:10:01

@Balibgeczyk:
HOL VAN a manyup-lóvé?
ne sunyíts fideszes, válaszolj.

s 2013.06.17. 15:10:24

@Balibgeczyk: Ha 100000000000 órát foglalkozol pénzügyekkel, neked az is kevés. A forint csak egy szánalom kis deviza a nagy befektetési tengerben. Nem shortolják. Csak eladják egyszerűen, amikor varga vagy matolcsy beszélni kezd. Már le sem fordíttatják, hogy mit pofáznak.

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:10:38

@sárkányfő:

irtam már, most fizetjük gyurcsány bőrét!!

vagy mit kellett volna? nyugdíjakat csökkenteni!
AZT SOHA!!

Borenbukk 2013.06.17. 15:11:39

@sárkányfő: Nem hagynatok beken!? Csak azert csinalja, hogy foglalkozzatok vele.

Julian Plenti 2013.06.17. 15:11:52

@s: @Balibgeczyk: "ott az állami nyugdíj, az a BIZTOS!"
Ha-ha-ha-ha!
A kurva anyádat te hazaáruló bérenc!

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:12:01

@s:
hülyeség, a ballib huhogók egyböl azzal jöttek, hogy 350-40 forint lesz az euró ha M.Gy. lesz a jegybankelnök, erre tessék - 300 alatt van...ennyit rólatok!! szar rémhirterjesztés volt.

2013.06.17. 15:12:50

@Balibgeczyk: hallod, te fizetett troll, legalabb probalkoznal megfeleloen elvegezni a munkadat, es valos adatokkal dobaloznal.

szartolcsi nertarsad kifejezetten olcson akarja tartani a forintot, mer hogy majd a 'zexport. A forintarfolyamot ok tartjak ilyen szarul, es ezt el is ismertek, ha nem tudnad. Mert szarnak a devizaban eladosodott kisemberre, ahogy mindigis szartak, ahogy szarnak a kis foldtulajdonosokra, vagy a kis trafikosokra is :)

Ha valaki shortolni akarna a forintot, akinek annyi penze van, hogy megteheti, az ZSEBBOL megvehetne az egesz orszagot, parlamentestul, felcsutostul, nem szarakodna 3-5 forint/euro rangatasokkal.

Mennyi az orabered? 300? 600? Adokedvezmeny jar-e NERkommenternek? :)

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:13:12

@sárkányfő:
államadosság csökkentésre ment el, irtam már :))

miért, hova ment volna el? esetleg ebböl lesz még a tanároknak ősszel béremelés, de ebben nem vagyok biztos...

2013.06.17. 15:14:30

@Balibgeczyk: ja es en arra is emlekszem, amikor a szocik alatt 245 volt az euro. Szoval ha mar valutaban merjuk a sikert (es elarulom, nem ugy merjuk), akkor a 290 az igen gyatra eredmeny :D

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.06.17. 15:15:04

@Balibgeczyk:
Olvasom a kommentjeidet, mennyit fizetnek ezért neked az ellenzéktől, hogy ilyen ügyesen játszd az ostoba Fideszest? Hol lehet jelentkezni ilyen munkára?

sas70 2013.06.17. 15:16:39

@Balibgeczyk: Te olyan sötét vagy a gazdasághoz, hogy a közgáz lépcsőjét sem söpörhetnéd!

sárkányfő 2013.06.17. 15:17:06

@Balibgeczyk: Ezt már írtad, erre hivatkozva vettétek el a manyupot is, de NULLA forinttal csökkent az államadósság, miközben eltűnt a 3000 milliárd is. Hol a manyup-lóvé?
És hogy képzeli a hazaáruló kormányod, hogy pusztító háborút indított minden nemzet legfontosabb értéke, a tudás, az oktatás ellen?

sárkányfő 2013.06.17. 15:17:55

@Balibgeczyk: Hazudsz, az államadósság nem csökkent. Hol a pénz, fideszes? HOL VAN?

s 2013.06.17. 15:18:31

@Balibgeczyk: Elmozdulnak a kötvény árazások. Ez jelenleg tartó folyamat. Nincs köze hozzá matolcsynak. Vége lesz a FED gazdaságélénkítésének. matolcsy szerepe itt csak annyi, hogy egy lukas gumicsizmában motoros szemüveggel beleugrik egy szartartályba. Csinálhatna mást is, de nem fog, mert hülye, mint a valagam. Nem Magyarország körül forog a világ, - hiába hiszi itt ő, vagy bárki más ezt - hanem az amerikai gazdaság teljesítménye és a pénzbőség körül.

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:19:20

@sárkányfő:

a forintárfolyam miatt ekkora az adosság, mondtam már, az államadósság függ az árfolyamtol!!

Ha 270 lenne az euró, akkor a netto adosság is csökkene ettől.

Úgy tudom...

sárkányfő 2013.06.17. 15:19:25

@Borenbukk: Sajnos nem megoldás, ha rájuk hagyjuk ők határozzák meg a közbeszédet és a és közinfókat a hazugságaikkal. Utálatos dolog a rollokkal leállni, de nem lehet megúszni. Épp azért is süllyedt ide az ország, mert a becsületes és értelmes emberek nem tettek eleget a rosszak ellen. Ugye ismered a mondást mi kell a gonosz győzelméhez?

sárkányfő 2013.06.17. 15:21:16

@Balibgeczyk: Rosszul tudod, az adósság fele eleve forintban van, azt nem érinti sehogysem az árfolyam, a másik fele devizában, az csak pár %-ot magyaráz, de nem 10-et, amennyi a manyup volt, ráadásul a ft gyengülésért is a kormány a felelős, ahogy ezt maga a fidesz is megmondta még amikor ellenzékben volt.
HOL A PÉNZ?

Zati 2013.06.17. 15:22:01

@Balibgeczyk:
"Orbán Viktor tisztességes ember"
Jól van, mehetsz a kasszához...jutalmad egy strandbelépő..:)))

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:23:12

@sárkányfő:

tehát miközben csökkent a GDP arányos államadósság, ugyanakkor nőtt a netto adósság?

MI VAN??!!

S.O.A. 2013.06.17. 15:23:22

Sírva könyörgök, ne tetézzétek azzal a bajt hogy itt etetitek ezt gyújtani való barlangi trollt, aki akkora mezitlábas mosdatlan sudribunkó paraszt, hogy az óvodában is TSZ elnök volt a jele...

komissarlajos 2013.06.17. 15:23:40

@Balibgeczyk: Agyament! Talán csökkent az államadóság? Három ezer milliárd HUF hol van? Felcsúton? Debrecenbe? Bp. V. kerbe? Simicskánál? Nyergesnél? Egy biztos: ilyen gyengeelméjű embernél mint te: NINCS!

Egyéves Önkéntes 2013.06.17. 15:24:02

@ColT: a lakosságot nem hülyének nézik, a lakosság úgy ahogy van: hülye.

sas70 2013.06.17. 15:25:56

Nehogy az emberek fizessék már meg!!! Mondjuk azt a +6% eho-t amit meg a megtakarítások kamataira vetettek ki! Pontosabban megfizeted a kamatadód és még 6% eho-t! Hajrá Marinéni!

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.06.17. 15:26:00

@Balibgeczyk: "ott az állami nyugdíj, az a BIZTOS! "
építsük csak a szocializmust! Az úgyis olyan jól működik!

csárli hárper 2013.06.17. 15:26:04

látom, tényleg elő kell vennem a jó öreg távcsövest...

sárkányfő 2013.06.17. 15:27:40

@Balibgeczyk: Nem csökkent a nominális adósság nagyokos, az 82% amennyi 3 éve volt, a nettó adósság viszont 10,5%-kal nőtt, a manyup összegével, mivel ennyi pénz csak úgy elpárolgott valahová, azaz ennyivel rosszabbul állunk.
Sokadjára kérdem: hol az irdatlan vagyon, hol a manyup 3000.000.000.000 forintja?

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:27:53

@Tyson925:

szerte Európában másolják a Magyar Kormányt, és mindenhol eltörölték a manyupokat!!

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:28:42

@sárkányfő:

Jó, válaszolok, bár unom már ezt a lüke kérdéseidet.
Válasz: Biztos helyen.

politikai 2013.06.17. 15:29:35

Ebből a banki megszorításból ez a versike lesz végül:
"Dunna alatt alszik a pénz,
Aludj el szépen kis Balázs!"

politikai 2013.06.17. 15:31:06

@Balibgeczyk: Na igen, ismerősöknél trafikokban :-)))) Jaj, de a Közgépnél is és a stadionokban! :-)))
Stadionokat építeni kell, mert cirkusz kell a népnek, ha már kenyérre nem futja. A cirkuszban meg egymást felőrlik és már nyugdíj sem kell.

vallatas 2013.06.17. 15:32:14

Csodálom, hogy Magyarországon van még befektető.
Minap hallottuk, hogy egész Európa minket fog másolni, mi egy sikertörténet vagyunk, csak a Magyarországon élő embereket felejtették erről megkérdezni.

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:32:36

A Válasz:

mno.hu/ahirtvhirei/3000-milliardot-nyert-magyarorszag-1105419

Leszálltok már erröl a manyup témárol végre?!? Kellemetlen hogy állandoan ezzel jöttök, itt a válasz, linkeltem!!

mondjuk én már nyugdíjat kapok, igen, én már nyugdijas vagyok pár éve!! de ha ennyire féltek hogy nektek nem lesz nyugdijatok, akkor megmondom: LESZ! Csak állami!! De ugyanaz: pénz-pénz!

komissarlajos 2013.06.17. 15:33:12

@csárli hárper: Jól mondod, bár én egy éve felvetettem: egy lyukas vascső, messzelátó szerkentyűvel a tetején, és DUM-DUM golyó. A szemük közé...

s 2013.06.17. 15:33:14

@Balibgeczyk: Sötét vagy, baszod, még a negró is világít a szádban. Ha az erősebb forint a jó, akkor miért nem olyan van. Akkor mi a faszért gyengíti a kormány állandóan.
Azért, mert maga sem tudja, hogy mi a faszt akar. Mert az erős hazai devizának is vannak előnyei, meg hátrányai, meg a gyengének is. Csak éppen kellene egy előre végigszámolt terv, hatástanulmányokkal, meg minden más lófasszal együtt, hogy milyen kimenetek esetére mi lenne az optimális árfolyam, a versenyképességet és az adósságállományt is egyaránt tekintetbe véve.

Most nézzél mélyen matolcsy szemébe. (Nem könnyű tudom, de ne keress kifogásokat.) Szerinted ez a manyus intellektuálisan képes egy ilyen rendszer összeillesztésére. Bárki, aki ott van a gazdasági döntéshozás - ha van ilyen még egyáltalán - közelében, az képes erre. Ha képes is volna rá, van annyi befolyása, hogy az átgondolt tervet meg is tudná valósítani, nem pedig elbukik a nyergesek és simicskák kusza őserdejében? Erre felelj, ember!

Ennek az országnak harangoztak. Ez miattatok is van, 2/3.

sárkányfő 2013.06.17. 15:33:30

@Balibgeczyk: Ez nem válasz, ez a bullshit. Adj rendes választ, hol a pénz?

SemBoga 2013.06.17. 15:34:18

@Algopirin:

"Valaki, aki ért hozzá, legyen kedves és mondja meg nekem, hogy az alacsony infláció miért baj? "

infálció = árak emelkedése ----> magasabb árak, több adóbevétel, pld áfa és jövedéki adók

ezt előre betervezik, azaz lesz egy bizonyos többlet adóbevétel az infláció növekedése miatt - ha az infláció alacsonyabb, mint tervezték, akkor a tervezett adóbevételek is alacsonyabbak általában

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.06.17. 15:34:26

zero, zero, a fontos az hogy inkább Orbán Viktor mint bárki más, tessék szépen otthon maradni és kapcsolgatni a tévét...

mizrolist 2013.06.17. 15:34:59

@Balibgeczyk: mi bullshit abban, hogy épp abba az ágazatba nem tesznek pénzt - az oktatásba -, amellyel ki lehet mászni a mélyből (lásd még Finnországot, vagy Dél-Koreát)? Ja, hogy ott okosabb embereket képeznek, akiket nem tudna a Fidesz meghülyíteni, amikor adót emelnek és megpróbálják csökkentésnek eladni?

komissarlajos 2013.06.17. 15:35:18

@Balibgeczyk: Agyament! Te tudod mi az a manyup pénz? Hány embertől lopták el a megtakarított pénzüket?

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:35:40

mno.hu/ahirtvhirei/3000-milliardot-nyert-magyarorszag-1105419

na jo sokan vagytok, ennyi embernek nem tudok válaszolni, inkább megyek innen!!
"szép" napot ballibák!!!

itt a link mégegyszer a 3000 billióról amit annyira hiányoltok. A baloldal sajnos megfélemlitett benneteket, bogarat ültetett a fületekbe, hogy nem kaptok nyugdíjat, pedig ez baller hazugság!!
És lopás sem történt 2010 óta!!

de elkanyarodtunk a témátol...mindegy beszélgettünk kicsit...
na viszlát!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.17. 15:35:42

@Balibgeczyk: Nem hát, a járási szervezetek elvittek egy csomó embert :D
Most minden sokkal jobb -> ja, jobb egy csomó új adó, csak kérdés, kinek.
Meg persze sikerült mostanra egy csomó olyan problémát megoldani, amit a jelenlegi kormány idézett elő, pl. az euro árfolyam már majdnem értelmezhető szinten van...

indapass90210 2013.06.17. 15:36:09

@sárkányfő: "Ez nem válasz, ez a bullshit. Adj rendes választ, hol a pénz? "

A vizerben! Azt kereste oszkópéter!

sárkányfő 2013.06.17. 15:36:30

@Balibgeczyk: LOL, az mno a leghazugabb nyíltan fideszes agitprop-lap. Tudod már menynit hazudott? Hány pert veszett el? Linkeljem az elbukott pereit? És főleg. te tényleg mno-val hülyíted magad? Tán még a fideszes szóvivőknek is hiszel? tényleg ennyire reménytelen vagy? létezik akkora hazugság amit nem hiszel el a fidesznek?

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:36:32

@mizrolist:

ez egy összeesküvéselmélet ...

viszlát mégegyszer!

s 2013.06.17. 15:36:38

@Balibgeczyk: Hülye. Lengyelországban mi a gennyes fasz van, ha nem manyup.

sárkányfő 2013.06.17. 15:37:30

@Balibgeczyk:
"És lopás sem történt 2010 óta!!"

Aha.
Kedvenc lapod, az mno nem hozta le a Simicska-ügyeket, a trafikmaffiát, a földmaffiát?

Zati 2013.06.17. 15:38:41

Eközben a NERköztársaságban.......... fontosabb hírek

mno.hu/

gifsoup.com/view/2652810/dr-evil-laugh.html

SemBoga 2013.06.17. 15:39:05

@Balibgeczyk:

"a manyup államadosság generátor-növekedtetö volt, ezt még a ballerek is elismerték, másrészt az a pénz NEM a tied volt!! be kellett szüntetni, helyes, ott az állami nyugdíj, az a BIZTOS!"

ahha - a manyup tuti volt, hisz el lehetett költeni - az állami nyugdíj meg csak egy ígéret... egyébként megígérte a fidesz, hogy ezt a 3000mrd-ot megkapják a volt manyuposok, tehát ezt hozzászámolhatod az államadóssághoz, hiszen kötelezettség keletkezett az államosítással

indapass90210 2013.06.17. 15:39:44

Azé a narancsos srác jól bepörgetett néhányotokat! :D

csárli hárper 2013.06.17. 15:40:56

@komissarlajos: fogalmam sincs, miről beszélsz...:)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.17. 15:41:15

@Balibgeczyk: persze komcsikám, még ezért is a Gyurcsány, sőt! Antall a felelős! Meg a kurvaanyád, amiért egy ilyet a világra szült.

Capt. Hindsight 2013.06.17. 15:41:49

Ezek az adók még kismiskák, a paraziták még "csak" az irharétegnél tartanak, de a bőralját is lenyúzzák az emberekről hamarosan.
Hányinger ami ebben az országban folyik, kívánom a sanyargatóinknak és a kutyáiknak, hogy lámpavason végezzék! Undorító hazug-tolvaj banda!

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.17. 15:41:50

@Balibgeczyk: de igen, az magánvagyon volt te baromarcú rabló!

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.17. 15:42:34

@Balibgeczyk: hogy egészen konkrét legyek, fel is vehetted, x év után a teljes összegét, ha úgy gondoltad, hogy te jobban tudod forgatni, mint a pénztár.

SemBoga 2013.06.17. 15:42:40

@Balibgeczyk:

"Erröl viszont nem a Kormány tehet, hogy shortolják állandoan a forintot!!"

a shortolás semmit nem ér, ha van valódi érték a támadott felület mögött

sárkányfő 2013.06.17. 15:43:38

@Dövan:
Szomorú, hogy csak hárman-négyen vettük a fáradtságot, és az orrunkat befogva visszanyomtuk a helyére a debil fidesznyiket. Csak páran vállaljuk az ilyen mocskos melót, pedig ha többen vállalnák, nem bukkannának fel újra és újra és nem vernének szét minden netes fórumot. Amíg büdös lesz a trollokkal iszapbírkózni, addig nyüzsögni fognak.

2013.06.17. 15:44:00

@Balibgeczyk: A tövény szövegében is ott volt, hogy az a követelés a pénztártag magántulajdona... a többi agymenésed is ilyen biztos lábakon áll? :)

mizrolist 2013.06.17. 15:44:40

@Balibgeczyk: összeesküvés-elmélet az, hogy megfelezték a felsőoktatás támogatását? Dokumentálható adatokkal, amelyeket épp a kormány tesz közzé.
Összeesküvés-elmélet az, hogy már nem csak a fiatal diplomások mennek külföldre dolgozni, hanem az érettségizettek is rögtön külföldre mennek egyetemre?

Én egyébként szívemből kívánom, hogy 2014-ben is Orbán nyerjen választást. 2018-ig nem lehet kihúzni a gyurcsányozással; és előtte olyan összeomlás lesz, amit te is meg fogsz szívni, de nagyon.

s 2013.06.17. 15:45:00

@SemBoga: Ez csak a hab a torgyán. A lényeg az, hogy amennyiben van kb. 3% körüli infláció, az arra utal, hogy van belső kereslet, hiszen enyhén emeltebb árakon is megvalósul a vásárlás. Ez azért lehet, mert a munkaadók képesek kigazdálkodni évről évre az enyhén emeltebb béreket, tehát a gazdaság valóban megy, nem csak rámondják. Az enyhén romló deviza ugyanakkor a versenyképesség záloga is, mert senki nem fog egy mocskos drágán előállított terméket megvenni külföldön. (Lásd Svájc esetét a bicskával, amikor a frank menedék deviza lett. A jegybankjuk páros lábbal ugrált az árfolyamon, hogy lejjebb menjen.)

sárkányfő 2013.06.17. 15:45:21

"Nem mondta Varga, de új különadó is jön
Azt a 7 százalékos különadót kifelejtette, amit az önkormányzatok adósságából nem fizetnek ki."

index.hu/gazdasag/2013/06/17/azt_kihagyta_varga_hogy_uj_kulonado_is_jon/

ördöngös pepecselés 2013.06.17. 15:48:59

@Balibgeczyk:

vayg pontosabban szerveztem át, na... :DD

na viszlát, menjetek ki a friss levegöre, jo idö van!! erröl a témárol meg kattanjatok le, NEKTEK IS JOBB LESZ!! ennyi embernek meg már nem vagyok hajlando válaszolni, pedig darabokra tépném mindegyötök komentjeit :)

Kivlov 2013.06.17. 15:50:36

@sárkányfő:
ez nem adóemelés. Ez adósság-rendezés átstruktúrálása. vagy akár kiadáscsökkentés, csökkentették adósság törlesztésére fordított pénzt. :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.17. 15:50:52

@Balibgeczyk:
"Baller hazugság", aha...

tv2.hu/musoraink/naplo/126157_ennyi_lesz_a_nyugdijunk.html
Oké, ez a TV2, oké, ez Tvrtko, oké, ez egy biztosítási cég ügynöke, tehát szépen találkozik benne a szenzációhajhászás és az üzleti érdek. De baszod, ha azt a 100 eurós nyugdíjat megduplázom, akkor sem jön ki több 60.000 forintnál!

De van itt egy jobban összeszedett kis cikkecske:
privatbankar.hu/ongondoskodas/a-kormany-tudomast-sem-vesz-a-nyugdij-katasztrofarol-254701
Ja, te nyugdíjas vagy, és most neked jó nyugdíjad van, akkor le van szarva minden más, ugye?! Nem az a kérdés, hogy lesz-e nyugdíj, mert jó eséllyel lesz, hanem az, hogy 20-30 év múlva egy öregedő társadalommal, elértéktelenedő fizetésekkel, növekvő munkanélküliséggel rendelkező társadalomban fog-e érni legalább feleannyit a nyugdíj egy már most is deficites nyugdíjkasszában (vagyis a fenntarthatóság a fasorban sincs!), mint most a tied...

s 2013.06.17. 15:53:16

@Balibgeczyk: De támogatod azokat, akik elrabolták. Tehát cinkos vagy.

sárkányfő 2013.06.17. 15:55:25

@Balibgeczyk:
menj ki a friss levegőre, jó idő van!! erről a témáról meg kattanj le, NEKED IS JOBB LESZ

Eközben: a tranzakciós adó háború a magyar gazdaság ellen, elűzi a magyar pénzt az országból külföldre:

kiszamolo.blog.hu/2013/06/17/tranzakcios_ado_nagyobb_kar_mint_haszon

"A nemzetközi felmérések szerint egy 0,2%-os adó esetén az adóztatható bázis egy év alatt 9%-kal csökken.
Nálunk 50%-kal csökkent fél év alatt."

"Ha nálunk 50%-os csökkenés volt 0,2% esetén, vajon mennyi lesz 0,3, illetve 0,6% esetén?"

sárkányfő 2013.06.17. 15:56:04

@Balibgeczyk:
vétkesek közt cinkos aki néma.

SemBoga 2013.06.17. 15:57:42

@sárkányfő: az szép lesz, ha ezt meglépik a bankok nélkül, ugyanis ez azonnali államcsődöt jelent állami hitelkötelezettség meg nem fizetése miatt

dr. Aullah 2013.06.17. 15:59:31

zero, palmi... értem én, hogy forgalmat generál ez a sok marha fizetett fideszes, de nem lehetne őket valahogy kiszűrni? A témát szándékosan elviszik más irányba... pár száz kommentel később már tök másról lesz szó.

Dzsok 2013.06.17. 15:59:43

A 150ezer ft alatt kereső nyugdíjasoknak mindenképp javasolnám Varga Mihály helyében, hogy azonnal írjanak a magyar államkincstárnak, hogy ezentúl nem folyószámlára hanem készpénzben a postással kihozva kérik a havi járandóságukat.

Gyakorlatilag 150 ezer ft havi jövedelem alatt nem lesz olyan folyószámla ami nem terhel majd át szinte mindent a lakosságra, ez az adó is elsősorban az alacsonyabb jövedelmű réteget fogja érinteni. Az a vicc, hogy erről a hazai média egyáltalán nem kommunikál, így segítve a lakosság agymosását.

A cégeknél is vissza kellene hozni a pénztár intézményét, hogy az alacsonyabb keresetűek jelezhessék ha készpénzben szeretnék megkapni a fizetésüket.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.17. 15:59:52

@sárkányfő:
Ekkorát már valószínűleg nem. Az ésszerűsítés első hullámát aki tudta, megcsinálta már az illeték bevezetésekor is, így a bázis esetleg további pár százalékkal csökkenthet, de még a tizes nagyságrendet is kérdésesnek tartom.

Kim Jong Un 2013.06.17. 16:00:14

@s: jo otlet, de akkor a kurcsannyal, a libassal, a veressel, az oszkoval, meg a szilvasyval kezdjuk! Sok eltunt 100 milliardot is megtalalnank ott!

Geza 2013.06.17. 16:00:24

Miért nem vagyok meglepve? Megint egy jogcím a lenyúlásra.
Mert, kérem alássan, mondhatnak közgazdász uramék amit akarnak, fogyasztani csak abból lehet, amit megtermel valaki, ergo teljesen mindegy, hogy milyen láncolaton, hány közvetítő szereplőn keresztül történik, de ha valaki kivesz értéket a gazdaságból, azt legvégül attól veszi el (akár közvetlenül ő, akár máson keresztül), aki az értékeket megtermeli.
Csak azt lehet folyamatosan fejni, aki hozzáadott értéket teremt, mindenki más csak továbbpasszolja a megemelkedett költséget.

Más téma viszont:

"És ami a legmeglepőbb az egészben, hogy nem lángol a Kossuth tér, csak rezignáltan megvonja mindenki a vállát. Törökországban ennél sokkal kevesebbért lángol a Geci tér... "
Kedves Zero, 6-7 éve itt is lángolt a Kossuth tér, tüntettünk, megpróbáltunk mindent (olykor a legalitás keretein is átnyúlva), mert akinek szeme volt a látásra, az már akkor látta, hogy ebből jó nem tud kijönni, és eközben pont a te fajtád volt az, aki nem hogy mellénk állt volna, de jó esetben csak köpködött, csőcselékezett és nácizott minket, az ennél rosszindulatúbbak pedig szaladtak a fényképeikkel feljelentgetni.
Ezek után ne tessék csodálkozni, ha "mindenki csak rezignáltan megvonja a vállát" és arra gondol, hogy miután a lakosság ilyeténképpen elárulta a nemzetét, milyen jó ötlet volt két egyéb országban is (egy eu-tag, egy nem eu-tag) számlát nyitni, és hagyni, hogy ez a lakosság megkapja azt, amit annyira kért magának. Hogy aki hülye, az haljon meg, ilyen az evolúció, a reklamációkat pedig Darwin papához kérjük.
Mielőtt személyeskedésnek vennéd, a tulajdon rokonságomban is vannak számosan, akiknek agykéreg helyett is csak bőrkeményedés jutott, na ők pont ugyanezt megkapták (ahogy elérték, hogy mindenki más is megkapja...), pont ugyanígy rinyálnak, hogy 'édesanyám én nem ilyen lovat akartam', és továbbra sem értik, hogy akivel anno így kollektíve kibasztak, az most miért nem érez együtt velük.

Szelavi, tetszik vagy sem, de ez van, tehát akkor a kérdés: _most_ mit tegyünk? 'Hic Rodos, hic salta!', ha így jobban tetszik...
Várjuk ki a '14-es választást, szavazzunk megint a legkevésbé illúzióromboló jelöltre, aztán megint sírjunk, hogy ez a ló sem nyert? (Miért, szerinted kit engednek fel egyáltalán a színpadra?)
Menjünk ki transzparenst rázni, ami a kutyát se érdekli? ('Majd megunják és hazamennek' ill. a 'Traktorral behajtani tilos' táblák, meg az azokon való örömködés...)
Gyújtogassunk talán kukákat? Ami szintén nem változtat semmit, max. születik pár garázdasági ítélet - valljuk be, amúgy jogosan.
Lógassuk tele politikusokkal a villanypóznákat? Egyrészt mondj egyetlen olyan vezéregyéniséget, aki meg tud mozgatni kétezer embert és nincs a Hivatal személyzeti listáján, másrészt meg mi történne ezután? Ha megmarad a jelen apparátus, akkor csinovnyikgárdában mindenki előrébb lépne egy vagy két lépcsőfokot és minden maradna a régiben ('same shit, different asshole'), lecserélni meg nincs mire, mert nincs egy komolyan vehető, kialakult és működő 'alternatív' rendszerünk, az önszerveződést meg úgy látszik, hogy kinevelték belőlünk az elmúlt 60-70 évben.

Bocsánat, de én úgy látom, hogy itt már olyan mértékben elszakad a társadalom hálója, hogy darabokra foszlott az egész, nincs mit foltozni mert nincs már összefüggő rész. Ennek a társadalomnak itt ilyen formában vége van, menthetetlenül be fog szakadni, az emberek nagy része megy a zsellérsorba, a maradék nagy részét majd elintézik a cigányok (akik akkor is követelni fogják a segíjüket, ha már nem lesz miből), illetve maradnak (maradunk) páran, akik megússzák, vagy így vagy máshogy, vagy itt vagy másutt, vagy szépen, vagy csúnyán.

Ennyi. (Meg egy Bambi...)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.17. 16:02:09

@Balibgeczyk: te csak lelkesen tapsikolsz hozzá, tán haszonélvezője is vagy. Legalábbis abból, amit a blog.hu-n előadsz, nekem nagyon úgy tűnik. Persze az sem kizárt, hogy csak egy szökésben lévő elmebeteg vagy, aki képtelen felfogni, micsoda rablás folyik itt dicső fideszünk vezényletével...

lyken 2013.06.17. 16:03:26

@Balibgeczyk: "...másrészt az a pénz NEM a tied volt!! be kellett szüntetni, helyes..."
Úgy-úgy. Sőt, ha kifizetsz egy lakást az sem a tied. Mert a magyar királyság területén van. Még törvény is van rá, hogy bármikor kisajátíthatják tőled. Természetesen közérdekből.

"...ott az állami nyugdíj, az a BIZTOS!"
Olvastad már a “A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény"-t? Tudod, amit a fidesz is megszavazott még 97-ben és ami szépen fokozatosan kivezeti a nyugdíjat a rendszerből.
Azzal szemben amit írsz, az a BIZTOS ami ebben a törvényben le van írva. De nyugodtan cáfold, ha tudod.

sárkányfő 2013.06.17. 16:04:12

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): ekkorát már tényleg biztos nem, mert egy újabb 50% az előzővel együtt már 100%-ot adna ki, azaz konkrétan a pénzügyi forgalom megszűnését jelentené :)

Netuddki. 2013.06.17. 16:06:58

"És ami a legmeglepőbb az egészben, hogy nem lángol a Kossuth tér, csak rezignáltan megvonja mindenki a vállát."

Hát, úgy nehéz lángolnia ha fel van túrva meg víz alatt van. Mellesleg kinek nem világos, hogy a zelmúlt8évben az orbánék szervezték ezeket a "forradalmi" megmozdulásokat? Most meg nem szervez senki ilyet, a fidesz meg hülye lenne maga ellen szervezni. Manapság már nem az utcán dőlnek el a dolgok. Az orbán is megmondta, hogy kimennek tüntetni, megunják oszt hazamennek. Na, az elmúlt8évben az orbánék tettek róla a szimpatizánsaik ne unják meg...

s 2013.06.17. 16:07:02

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): A mi generációnknak - most középkorúak - kell mindent összerakni, úgy, hogy közben esélye sem marad arra, hogy a saját öregkoráról gondoskodjon. Mert mi a saját megélhetésünk mellett fedezzük a gyermekeink taníttatását is, kihúzzuk, ameddig munkát talál - többnyire már csak külföldön - , gondoskodunk az idősekről, mert a nyugdíjuk a befizetett járulékainkból megy, és ha nem jön ki értük a mentő, akkor a saját gépkocsinkkal visszük orvoshoz őket (autósként is többszörösen is szanaszét szopatva, az üzemanyagon és mindenfajta fasz adón keresztül).
1/4-et akartunk csak eltenni magunknak. A nyugdíjjárulék mindössze 1/4 részét. Azért, hogy ha itt már nem lesz munkavégzés, mert az elmebeteg kormányzatok elüldöztek mindenkit külföldre, már nem lesz mit felosztani és kiróni, akkor még egy tál levest és két kiflit meg tudjunk venni naponta.
Ennek a kormánynak a bűne ISZONYATOS. Ezért egyszer el fognak számolni, mert el kell számolniuk. Nem bíróságon. Nem a nép képviselői előtt. Az könnyű volna. A sörétes puskám csöve előtt, a saját hányásukban, vizeletükben és szarukban nyüszítve fetrengve. A történelem ítél, és hosszú távon igazságos. NEM LEHET ENNYI PÉNZT, ENNYI EMBERTŐL, ILYEN MÓDON MEGTORLÁS NÉLKÜL ELVENNI. Ostoba, aki azt hitte, hogy lehet. Még ostobább, aki meg is tette.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.06.17. 16:09:50

HITEL MENTOL

Majdnem kész a Hitel Mentol,
Fényárazza show-zöld lumen,
Bőrnyúzásra fotelben tol
Kasszáshoz banki tank woman.

Don’t cry for me szép szálloda!
Elefántcsonttornyom ében
Árnyékára most száll oda
Tőkekarvaly s rút szemében

Villózódnak THM-ek:
„Do you want to know a secret?
Trojkát tojok rád s kapsz remek
Uzsi-kamat hármas-ikret!”

Már áll ott, most pénzintézet,
Forgatja a kamatlába.
Én kinéztem, ő lenézett
Be a börtön ablakába.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2009/11/hitel-mentol.html
:)

paráznabillegető 2013.06.17. 16:09:53

csak két kérdésem van:
1, hányan olvassák ezt a blogot?
2, ezek közül hányan is értik???

e két rettentő alacsony szám alapján nagyon egyszerűen lehet következtetni magyarország jövőjére...

Pszt! 2013.06.17. 16:10:53

Ennyi volt! Kivittem Ausztriába a pénzemet.

Amadeus62 2013.06.17. 16:12:17

@s:
"Ennek a kormánynak a bűne ISZONYATOS. Ezért egyszer el fognak számolni, mert el kell számolniuk. Nem bíróságon. "

Én már sokszor megírtam: Orbánt és csürhéjét rögtönítélő népbíróság elé kell állítani, majd ezt követően azonnal ki kell őket végezni !

Amadeus62 2013.06.17. 16:13:09

@Balibgeczyk:

Idióta fideszes takonypóc! Miért akkor húzol el innen, amikor KÉRDÉSEKRE kellene KONKRÉTUMOKKAL válaszolni ?!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.06.17. 16:13:11

frady endre:
fondor

plety kaszál dejóhírt róla,
s tejbepapi fölni tanul,
bugyboroz a melankóla
metamorfondírtalanul...

iszam-massza, toszatesz-e
hötét, sideg, hemmi sátán?
teszetosza nesze messze
tovagol a semmi hátán...

bégik s áll a dozati b'rány,
vérszag keselyg s körbekondor,
ár és bér a cúgsötét mány,
s gazul hintalóz a fondor...

fradyendre.blogspot.hu/2009/08/fondor.html

Netuddki. 2013.06.17. 16:13:41

@Geza: "Kedves Zero, 6-7 éve itt is lángolt a Kossuth tér, tüntettünk, megpróbáltunk mindent (olykor a legalitás keretein is átnyúlva)"

Gejza! Akkor bizony az orbán szekerét toltátok. Még akkor is ha nem voltatok tisztában vele. Most megnézheted magad! Ezt akartad? Ezért tüntettél akkor? Szerintem meg jól beszopatott benneteket az orbán, neki van "2/3"-a, nektek? Azért egy trafikot össze tudtatok kaparni?

Kim Jong Un 2013.06.17. 16:13:50

@álfirkász: ez egy verseny. Probaljak utolerni a kurcsanyekat, de nem megy. Az lehetetlen.

paráznabillegető 2013.06.17. 16:14:27

@Amadeus62: kutyák fasza.
maga is csak más lőcsével csépeli a csalánt e.
cselekedjen.
ja, az bizony undorító, meg maga mégsem gyilkos, de valaki azért ölje már meg?
nadeilyet...

csárli hárper 2013.06.17. 16:14:56

@Amadeus62: lejárt a munkaideje az agitprop osztályon, túlórát meg nem fizetnek a nyomorultnak...

Netuddki. 2013.06.17. 16:15:16

@Amadeus62: Ne idegeskedj! Ott a "szűrés" gomb. "Ezek" maximum egy kattintást érnek... ;)

igazi hős 2013.06.17. 16:16:36

@sárkányfő: Egy tökös bank, erre -mivel az állam csak diszkonttal fizeti vissza a felvett kölcsönt- mondhatná, hogy Magyarországon korlátozott államcsőd van.
Kérdés, hogy Brüsszel egyetértene-e vele.

Kivlov 2013.06.17. 16:17:32

@Amadeus62:
miért kéne? gyurcsi is megúszat simán. akkor lettél volna ilyen agresszív...

igazi hős 2013.06.17. 16:19:26

@dr. Aullah: A NERtársak meggyőződésből vagy pénzért csinálják. Az a hülye, aki eteti őket.

Amadeus62 2013.06.17. 16:19:43

@Kivlov:

Őket is.

Véleményem szerint ebben az országban egyedül a Jobbik tehetne rendet. Talán. Jobban meg kéne nekik nyomni a kampányt a belpesti kerületekben is és Nyugat-Mo-n, ahol gyengék.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.17. 16:20:21

@sárkányfő: Akkor nem jönnének, ha nem reagálna senki az ostobaságaikra. De ezt nem lehet megállni.

s 2013.06.17. 16:22:47

@kovi1970: "Hát, úgy nehéz lángolnia ha fel van túrva meg víz alatt van." Kifogások, ostoba kifogások. Ahová vizet lehet önteni, oda benzint is.

Netuddki. 2013.06.17. 16:24:23

@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik: Ezek szerint Te is függő vagy? Orbánfarturkászbosszantó függésben szenvedsz...

s 2013.06.17. 16:24:39

@igazi hős: Ha nem akkor fizessen Brüsszel. Nem fog.

Yumurdzsak 2013.06.17. 16:24:41

sztem Balibgeczyk csak valami viccelődő frissen érettségizett, aki nem tud mit kezdeni magával a nyári szünetben. jobb, ha békénhagyjátok.

Netuddki. 2013.06.17. 16:25:43

@s: Végül is a benzin úszik a vízen. Meg a pár napos megélhetési politikus is...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.17. 16:26:22

@kovi1970: Lehet. Boxzsáknak jók.

De le kéne szoknom.

ex-dr. vuk 2013.06.17. 16:28:35

@Balibgeczyk: az allami nyugdij a leheto legkevesbe biztos :) Foleg hogy mostmar nem jarulek, hanem ado. Semmi baj, majd meglatod.

vallatas 2013.06.17. 16:29:59

@dr. Kóser Malac:
Chanad után nincs több csontváz...
csak a vezetékneveket figyeljék, csak a vezetékneveket! :-)

Zati 2013.06.17. 16:30:32

@s:
Figyellek egy ideje.....:)
ne csak beszélj.....
Ülj ki egy székre a parlament környékén egy táblával mondjuk "Hol a MANYUP pénz? Gecik!"
Én melléd ülök egy másik táblával "Föld,Trafik,MANYUP,Felcsúti Stadion, stb. Elég Volt!!"
mondjuk kb a szöveg változhat.
És akkor már ketten leszünk......hátha jönnek többen is

s 2013.06.17. 16:31:01

@Amadeus62: A románok kinyírták a geciket, akikből elegük volt. Legalább néhány évre komolyan is vették őket. Meggyőződésem, hogy itt már egy kormányváltás kevés lesz. Olyan mértékben kell elhatárolódni az eddigi kormányoktól, hogy az nem teszi lehetővé ezek életben maradását. A szándék komolyságát igazolandó erre van szükség, de itt ehhez nem akad majd jelentkező. Megy a szar további nyomkodása, ameddig a nép a kezébe nem veszi az ügyek irányítását. Akkor fusson, ki merre lát, mert ott nem sokat fognak kérdezősködni.

Geza 2013.06.17. 16:33:45

@kovi1970:
"Akkor bizony az orbán szekerét toltátok. Még akkor is ha nem voltatok tisztában vele. Most megnézheted magad!"
Néha nem csak a pépszabadságból kéne tájékozódnod. Bár lehet a világot 'Orbán' ill. 'nem Orbán' részekre osztani, ez utóbbi halmaz azért nem homogén.

"Ezt akartad? Ezért tüntettél akkor?"
Nem. Nem ezért.

"Szerintem meg jól beszopatott benneteket az orbán, neki van "2/3"-a, nektek?"
Szerintem kezeltesd magad, mert ha minden rosszat egyedül csak orbánra vezetsz vissza, az betegesen monomániás. Való igaz, hogy kb. minden amit csinál, az rossz, de nem minden rosszhoz van köze. Pl. ha büdös a lábad, arról még nem orbán tehet, meg arról se, ha a vadgalamb telibeszarja a kalapodat.

"Azért egy trafikot össze tudtatok kaparni?"
Én eredetileg arra kértem koncessziót, hogy a fityeszesek anyjait futtathassam a kamionsoron, de egyrészt 15%-os részesedést kértek zsebbe, másrészt meg így a tranzakciós adókkal együtt már nem érné meg.

s 2013.06.17. 16:34:31

@Zati: Nem akarlak megsérteni semmiképpen, de még ketten is kurva szarul néznénk ki. Ennél kicsit több kell, de a jó szándékodat méltányolom.

elwood 2013.06.17. 16:36:37

@igazi hős: ezt már az adósság államosításakor pedzegették a hitelminősítők.
az állam tartozásának meg nem fizetése részleges államcsődöt jelent.
akkor el is halt ez a téma.

s 2013.06.17. 16:38:17

@Geza: "Én eredetileg arra kértem koncessziót, hogy a fityeszesek anyjait futtathassam a kamionsoron, de egyrészt 15%-os részesedést kértek zsebbe, másrészt meg így a tranzakciós adókkal együtt már nem érné meg."

Azt se felejtsd el, hogy nem nagyon érnek rá. Mire a saját hülye kölykeik szájba basszák őket, napjában háromszor, négyszer is, annyira lefáradnak, hogy lényegében még közmunkában is használhatatlanok.

Netuddki. 2013.06.17. 16:38:28

@Geza: Ó, boldog tudatlanság! Lobbikos a neved?
Mégis szerinted ki szervezte a gyurcsány elleni tüntetéseket? Nem, nincs orbánfóbiám, csak egy kicsit átfogóbban szemlélem a dolgokat, és nem egyféle nézőpontból...

Enrico72 2013.06.17. 16:44:25

Mennyire vicces, hogy ez az adó kb. havi 150 forintos tétel és micsoda hisztit vágnak le egyesek.
A túlzottdeficit eljárás hamarosan megszűnik. Ez az adó azért kell, hogy bebiztosítsuk magunkat és bizonyos jól behatárolható körök aknamunkája ellen is védve legyünk.
Egyébként ha mindenki befizetné az adóját, nem pedig sunyulna, akkor még erre sem lenne szükség.
Másrészről 100%-át az adónak eddig sem tudták áthárítani és ezután sem fogják tudni.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2013.06.17. 16:45:13

lehet, írta már valaki, meló közben nem értem rá visszaolvasni. Szóval nem értem, hogy ha nem hárítják át, ugye, az emberekre, akkor miért is probléma az, hogy a Zemberek ilyen pofátlanul ésszerűen gondolkodnak, és költségeket takarítanak meg. Most akkor az embereknek kéne befizetniük ezt az adót (de okoskodnak, mi), vagy a bankoknak. Mert utóbbi esetben be kell érkezzen az összeg, amit vártak.

sanyix 2013.06.17. 16:46:12

és szomorú hogy ezek után sincs egy alternatív tiszta oldal amire lehetne szavazni...
Így hát marad a valami ellen szavazás (én a fidesz, és a maszop+sleppje ellen fogok szavazni)

indapass90210 2013.06.17. 16:48:57

@sárkányfő: szerintem inkább vagy antifideszes a srác, vagy csak sima troll. De inkább az előbbi. Neki köszönhetően kerül elő elég sok tényanyag, mégpedig a ti kommentjeitekben.

elwood 2013.06.17. 16:51:59

@Enrico72: "bizonyos jól behatárolható körök aknamunkája"
ezt határold már be légyszíves nekünk ideológiailag képzeletenek

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.17. 16:52:06

@sanyix: Ennyi :(

@Enrico72: 150Ft ez az adó.
Kinek is? Mert pl. attól függ, mennyi pénzt mozgatsz, utalsz-e át, stb.

A túlzottdeficit eljárás megszűnésével ez az adó nem fog megszűnni. Ebben az országban sarc nem szűnik meg.

Nem hárították át az adó 100%-át? HE? :D
Meg ha csak a 90%-át, akkor boldogok leszünk :D

"Egyébként ha mindenki befizetné az adóját, nem pedig sunyulna, akkor még erre sem lenne szükség."
Ja, akkor többet tudna lopni a mindenkori kormány.
De különben ezzel egyetértek, be kellene fizettetni az elamardt adókat. Csak ezzel az a gond, hogy a NAV mit csinál? Miért nem szedi be? Ki irányítja a NAV-ot? Csak nem a kormány?
Az miért nem fordult meg a Gyurika fejében, hogy aki a 25% ÁFA-t nem fizette be, az a 27-et se fogja?
Idióták.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.17. 16:52:54

@sárkányfő: Dehogynem felbukkannak. Mindig vannak ilyenek.

felcsutisuttyo 2013.06.17. 16:56:07

MOST már elég....a kis megtakaritást betéve a bankba, már 4-5 százalékot ( se9 kamatozik a megtakarított opénzem és még abból is 16 százalékos kamatadó mellé bújtatott nyiltan ellop a Nemzeti Gazember tolvaj, csaló korrupt kormány 6 százalékot még " egészségügyi !!!! hozzájáruklás címen??????????????????????????,, A KURVA ANYJUKAT!! HiÁBA MOST MÁR EMBEREK CSAK A LÁZADÁS SEGÍT ...SEMMI FIDESZ CSALÁSI VÁLASZTÁSRA NE KÉSZÜLJÜNK..HANEM IRÁNY A NEMZETI SZAR BANDAELTAKARÍTÁSA!!!!!!!!!

Tyreo 2013.06.17. 16:56:50

@Balibgeczyk: Azt amúgy vágod, hogy a manyup-ról kérdeztek téged? Csak mert a cikk amit linkeltél abban szó sincs róla...
Tényleg nem tudom eldönteni. Ezt te komolyan gondolod vagy parodizálsz? Mert ha paródia akkor elég jó...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.17. 17:02:41

@felcsutisuttyo: A kis megtakarításodat inkább forgassuk meg a lovin! Tuti tippjeim vannak, de ezt tényleg csak neked, ne szólj senki másnak...!

sanyix 2013.06.17. 17:02:46

@Enrico72: 150ft?

haha. Éppen arra gondoltam, hogy ha sikerül eladni az örökségemet (telek amire nincs szükségem), mert ez nagyon nehéz manapság, ugyanis ebben az országban normális ember nem akar letelepedni, telketvásárolni, hanem inkább elhagyni az országot. Milyen jó is lenne egy befektetésbe rakni lenne hosszabb távra egy kis extra pénz... csak mostmár a kamatadó mellé jön egy a +6%-os extra lenyúlás is, lassan a kamat negyedét lenyúlja az állam, akár több százezer forintot... Na mindegy, egész közel van szlovákia, és bécs sem elérhetetlen, majd akkor ott fektetem be....

Virág et. 2013.06.17. 17:02:51

@Enrico72: Az adó nem 150 Ft, hanem az utalások bizonyos százaléka. Azt fizetik a kkv-k is, nemcsak az átlagemberek, akik pedig talán picit többet utalnak és nagyobb összegben (pl. a fizetésedet, meg a járulékaidat a NAV-nak). A bankok a fenti százalékban terhelték át, cégeknél ez 90-95%. Aki tehette, már így is külföldre vitte a megtakarítását, ezzel csak tovább ölik a magyar bankokat az osztrák, német bankoknak meg kedveznek.

Az újabb és újabb adók helyett talán a kiadási oldalt kellene csökkenteni, nem? Nem erről papolt a vezéred még ellenzékből? Aztán kormányon naponta hozza az új adónemeket. Ennek egyébként semmi köze a túlzottdeficit-eljáráshoz, ez pusztán azért kell, mert a béna, zsugorodó gazdaság és a magas fogyasztási adók visszafogták a belső fogyasztást, emiatt elmaradtak az adóbevételek. Az alacsony infláció csak tovább ront a büdzsén.

Cubase 2013.06.17. 17:02:51

@Enrico72: A kurv* édesanyád 150 forintos tétel te nyomorék.

Segghülye vagy, számolni nem tudsz, de az agitprop dumát azért nyomod te komcsibérenc.

Gilinggalang 2013.06.17. 17:03:17

@Enrico72: havi 1 milliós bankszámlaforgalomnál ez nagyon nem 150 huf, hanem inkább 3000, ráadásul ami még szomorúbb, hogy a vásárlóerő pont az adó miatt szintén 3 ezreléket esik, ami már összesen 6000 forint. Abba bele se merek gondolni, hogy a beszállítók szintén emelnek az áraikon, mert nekik is ki kell gazdálkodni, és akkor máris 1% a bevételből a költség.

Enrico72 2013.06.17. 17:07:17

@Gilinggalang: Havi 1 milliós fizetésnél nem hiszem, hogy földhöz fog vágni 3000 Ft aminek egy részét amúgy is kötelezően a bankok fogják benyelni.

sanyix 2013.06.17. 17:08:56

@Enrico72: a bankok nem nyelnek be egy fillért sem, nem olyanok azok. Úgy továbbhárítják ahogy szokták.

felcsutisuttyo 2013.06.17. 17:09:22

@dr. Kóser Malac: anyádat forgasd meg forró zsírban!

sárkányfő 2013.06.17. 17:10:08

@Enrico72:
Ne hazudj, nem lesz semmiféle adóemelés, ez a magadfajta liberálbolsevik trollok újabb ordas hazugsága.

Maga Orbán Viktor mondta, terssék:
"Orbán: a tranzakciós adó nem lehet több egy ezreléknél"

www.mfor.hu/cikkek/Orban__a_tranzakcios_ado_nem_lehet_tobb_egy_ezreleknel.html

Szóval erről ennyit, hagyd abba a hazudozást, nem lesz emelés.

Amadeus62 2013.06.17. 17:10:39

@Enrico72:

Te olyan hülye vagy mint a segg! Te fogod megfizetni ezt is! Mint ahogy a telefonadót, meg minden mást, de azért tapsolj a vezérednek. Köcsög!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.17. 17:11:15

@felcsutisuttyo: Ne nagyon kösd már le a pénzed, Te fasz, mert úgy is el fog menni az összes a gyógyszereidre! Tudod, fel fogják kúrni az antidepresszánsok árát az egekbe, hogy megszabaduljanak a fajtádtól! Hehe.

Virág et. 2013.06.17. 17:18:17

@Enrico72: Havi 1 milliós FORGALOM, nem fizetés. Lehet, hogy egy magánszemélynek ez sok, de egy mikrovállalkozásnak meg nevetségesen kevés.

Szerinted a fizetés hogyan kerül a számládra? Odavarázsolja az Orbán Viktor (csuhajja)? Utalja a munkáltatód. Mint a másik száz embernek. Tudod mit utal még? A beszállítók díját, hogy legyen papír a nyomtatódban és izzó az irodád lámpájában, vagy legyen takarítás, esetleg még kávé is, ha olyan helyen dolgozol. Ezek mellett pl. működni is szokott egy vállalkozás és árukat vagy szolgáltatásokat vesz, elad, azaz utalásokat indít, fogad, tehát fizet. A munkáltatódnak pedig ez költség, amit be kell táblázni, valahol meg kell fogni. Nem a főnököd BMW-jén fogják megfogni, hanem a te fizetésemeléseden, erre mérget vehetsz.

Vagy visznek mindent külföldre. Mindezt, hogy legyen még stadionunk. Hurrá.

Hobbisebész 2013.06.17. 17:23:31

"164 pénzügyi szervezetből 154 áthárította ügyfeleire a tranzakciós illetéket"

Tetszettek volna átmenni a maradék 10 közül valamelyikhez, mint én és még sokan mások.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.17. 17:26:57

@*Vörös Szonja*:
Nem, és ez az igazi telitalálat, amit leírtál :D!!! Ha nem hárítják át, vagyis "nem a zemberekkel fizettetik meg" akkor miért is voltak érdekeltek az emberek abban, hogy ésszerűsítsék a bankszámlaforgalmukat :)?!

@Enrico72: Vicces, vagy nem, pár éve volt egy párt, amelyik 300 forintért még népszavazást is hajlandó volt tartatni :).
A 150 forintos tétel havonta egyébként pont áll, ha:
- elkezdesz harmadával kevesebbet telefonálni, mint most, és;
- semmilyen megtakarításod nincs, és;
- a nettó béred 150.000 forint alatt van, és;
- semmilyen áruért nem fizetsz készpénzben.
... egyéb esetben akár 600-700 forint is lehet a "nemmegszorítás". Az meg 10.000 forint évente... kb. pont egy rezsicsökkentésnyi...

Azt egyébként ugye nem sikerült felfognod, hogy a probléma talán nem is az adóemelés, hanem a hozzá tartozó, kibaszott átlátszó magyarázkodás, na meg az, hogy három héttel ezelőtt Varga Mihály még éppen ennem a fordítottját mondta?... De persze, tudom, azóta belátták, hogy a stadionépítés (amire csak a jó ég tudja, hogy miért kell külön beruházási alapot képezni, azon kívül, hogy annak átláthatatlanabb lesz a működése) fontosabb, mint az adók szinten tartása...

Khayness 2013.06.17. 17:28:01

@Enrico72: Igazad van, 150 ft még nem üti meg a népszavazás küszöböt, majd ha 50 ft-al több lesz.

Khayness 2013.06.17. 17:33:48

@Khayness: Jajj, elnézést, vizitdíj az 300 ft-os lett volna anno, a fene se tudja már ezt a sok pofátlanságot fejben tartani, nincs kapacitás már rá.

Kerek négyszög 2013.06.17. 17:35:24

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

A "megvédjük a nyugdíjpénztárakat" fideszhányás után már nem kell fennakadni a hazudozásaikon. A jövőben sem lesz ez másként.

Gilinggalang 2013.06.17. 17:43:47

@Enrico72: cégekről beszélek.

De nézzünk egy viszonylag egyszerű példát: Sanyi fát vág havi nettó 100000 forintért (ez kb 196500 huf, amibe a favágó cégnek kerül), a kitermelt fát a cég, ahol Sanyi dolgozik eladja 300000 Hufért egy papírgyárnak, majd a papírgyár a kész papírt eladja egy klotyópapírgyártó cégnek 400000 Hufért, akik a boltjukban klotyópapírt árulnak 500000 forintért. A klotyópapírt Sanyi 1000 forintért veszi. (500 darabot gyártanak)

Ha Sanyinak hasmenése van, akkor tud havonta venni 100 tekercs papírt. Vagyis eddig ennyit tudott. Nézzük mi lesz tranzakciós adó után. Eddig Sanyi keresett egy 100ast, a favágó cég 103500-at, a gyár 100at a papírbolt megint egy 100ast.

De: mostantól Sanyi fizuja már kicsit több mint 197000-be fáj a favágó cégnek, aki ezért 500-zal megemeli az árait, így már 300500-ért adja tovább, azaz adná tovább, de ez a gyárnak már 301400-ba kerül. Ők is szeretnék megtartani az eddigi 100as hasznot, ezért 401400-ért adják tovább, ami a boltnak már 402600-ba kerül. Ők is megtartanák a hasznukat, ezért 502600-at kérnek, ami a vásárlóknak: 504110 forintba kerül. Tehát a klotyópapír az eddigi 1000 helyett már 1008 forintba kerül, így Sanyi már csak 99et tud venni, pedig ő ugyanannyi fát vág ki, a gyár ugyanannyi papírt gyárt, és a boltban ugyanannyi klotyópapírt adnak el.

Ha meg nem Sanyi a favágó szopja meg, akkor Balázs/Lajos/Árpád/Géza a favágó kft/papírgyár/klotyópapírgyár/kisbolt tulaja fog rosszabbul járni mint eddig.

És ez egy 4 tagú lánc ahol így is majdnem 1%ot drágult a termék, egy szinte nulla komplexitású modellben.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.17. 17:45:24

@kerek négyszög:
Nekem a "Senki nem jár rosszabbul az SZJA-rendszer átalakításával!" a "kedvenc" hazugságom tőlük, de a te jelölted sem rossz :).

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.17. 17:48:43

@Gilinggalang: De valaki csak jól jár! Olyan nincs, hogy egy ilyen modellben senki nem jár jól! Érted.

Gilinggalang 2013.06.17. 17:50:49

@dr. Kóser Malac: igen, a költségvetés jól jár. 4110 Forintot szereztek egy tollvonással. Csak Sanyink segge marad szaros a 31 napos hónapokban.

Gilinggalang 2013.06.17. 17:58:43

@dr. Kóser Malac: de még durvább lesz, ha minden közbenső cégnél csak egy ember dolgozik nettó 100-ért, mert akkor az ő havi +500 forintjuk is beépül a további árakba, ami megint csak tovább multiplikálódik.

Tiborfalvi Tibor 2013.06.17. 17:58:44

@sárkányfő: Na és miért van ekkora adósság? Mert ugye annak idején az MSZP-vel úgy basztak ki a narancsos önkormányzatok, hogy csináltak fasza kis habzsidőzsit, aztán el is adósodott egy rakat fideszes város, csak hogy így is kibasszanak az MSZP-vel. Nem védeni akarom őket, csak gyönyörű, hogy politikai okokból faszrahúzatják az egész országot is egyesek...

Sütemény1975 2013.06.17. 17:59:35

A sok hoborgo fasznak azt kivanom, hogy kapjanak a nyakukba egy gyurcsany, bajnai, mesterhazy triot negy evre. Kivancsi lennek az ilyen retkesszaju, libsi bloggerek mir irogatnanak akkor.

s 2013.06.17. 18:03:26

@Enrico72: Mivel szúrod magad enrico. Hagyjál nekem is, baszod, mert ha ez így megy tovább, akkor raklapszám fogom igényelni.

VT Man 2013.06.17. 18:03:38

""Azért van szükség a tranzakciós adó növelésére, mert túl okosan reagáltunk, például számlaösszevonásokkal csökkentettük a költségeinket." - jelentett ki Varga Mihály (pofátlanság #1)."

Ez a kemény!

Szemét adócsaló magyarok!
Ahelyett, hogy éjjel nappal utalgatnának a férj-feleség számlája között, racionalizáltak, összevontak!

s 2013.06.17. 18:05:44

@*Vörös Szonja*: Itt nem arról van szó, hogy kilóg a lóláb. Itt arról van szó, hogy megpróbáltak letakarni egy egész lovat egy papírzsebkendővel. Nem sikerült, jelentem.

Sütemény1975 2013.06.17. 18:05:49

@sárkányfő: meg szerencse, hogy a feriked szereti a nepet. Errol tanuskodott a kormanyzasa is. Nyalj be gyorsan neki :)))

VT Man 2013.06.17. 18:05:50

@Virág et.:
"Szerinted a fizetés hogyan kerül a számládra? Odavarázsolja az Orbán Viktor (csuhajja)? Utalja a munkáltatód. Mint a másik száz embernek. "

Most majd ez lesz:
- Cég kp-s számlát ad, kp-ben kéri a vásárlótól a pénzt
- A kp-t nem teszi bankba, hanem csak széfbe
- Dolgozóknak kb-ból fizet

Tranzakciós adó: 0%!!!

Persze ez irreális..

sanyix 2013.06.17. 18:06:52

@Sütemény1975: pont ugyanazt amit a "zemútnyócévben" is írtak "nyugalom jól csinálják" "csak a fidesz miatt nem jó" "zorbán" "náczyk".

Remélhetőleg nem tudják már újra bemutatni, bár azt látva amit viktorék műveltek talán még a "zemútnyócév" is jobb.

De a jó az lenne ha sem sem az "zemútnyócév" sem az "zemútkétésfélév" nem ismétlődne meg, habár ez valószínűtlen, hiszen ez a birka nép mindent elvisel...

Sütemény1975 2013.06.17. 18:07:29

@sárkányfő: ha mar trollokrol van, eltunhetnel vegre a BALfeneken :))

niklex 2013.06.17. 18:09:12

O.V. fél éve a tranzakciós illetékről: "nem fog fájni, 0,1% lesz"
Most tartunk akkor 0,6%-nál, ugye?
De kiszámítható az adózási rendszer...

Csak példaképp ez egy 2*300 ezret kereső családban elérheti a havi 3000 Ft különbséget.
Ez ugye kb annyi mint a rezsicsökkentés, amit nagy betűkkel feliratnak a számlákra...

lyken 2013.06.17. 18:11:01

@VT Man: Már most is ez megy. De mondok jobbat. Semmi akadálya annak, hogy a pénzedet szlovák/osztrák számlára kapd. Annak sincs akadálya, hogy szlovák/osztrák bankkártyával fizess, a külföldi forint számláról, forintban.

niklex 2013.06.17. 18:12:39

Jaj, a kamatadó!
Lement a kamat, nem jön be elég belőle.
Akkor emeljük meg 16-ról 20%-ra.

Legközelebb ÁFÁ-ból nem jön be, mert az emberek nem esznek meg nem tankolnak. Nosza, megemelni !

Sütemény1975 2013.06.17. 18:16:06

@s: minden ballibsi ilyen gusztustalan, gyulolkodo fereg?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.17. 18:21:25

@niklex: "Csak példaképp ez egy 2*300 ezret kereső családban elérheti a havi 3000 Ft különbséget.
Ez ugye kb annyi mint a rezsicsökkentés, amit nagy betűkkel feliratnak a számlákra... "
Ne hazudozz! 2x300ezer??? Ott ahol mindenki nyomorog?

s 2013.06.17. 18:31:21

@Gilinggalang: Feltételezted, hogy Sanyi a továbbiakban eszik is még egyáltalán. Ha ettől a realitások érdekében eltekintenél, akkor sokkal kedvezőbb eredményre juthatnál, mert ha nem eszik, majdnem biztos, hogy szarni sem fog. Ha mégis, akkor azt hangos "NEM MEGSZORÍTÁS, NEM MEGSZORÍTÁS" kiáltozások közepette átháríthatná a kormányra, mondván, hogy most valóban nem sikerült a végbelét összeszorítania, de ott egy meg a rosseb, ahol van.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.06.17. 18:37:47

@Sütemény1975: eltakarodhatnátok végre az országból, ti tolvaj, szarházi fidesznyikek! Tönkretettétek az országot, még ellenzékben is csak azon járt a tetves fejetek, hogy hogyan árthatnátok.

sárkányfő 2013.06.17. 18:37:59

@Sütemény1975: Nyelj be neki te ha akarsz. Jól látom, számodra egy kis gyurcsányozás legitimálja a magyar felsőoktatás elleni fideszes háborút és pusztítást? Számodra ez normális logika?
Vallj színt, ember: a magyarok mellett vagy, vagy a maffidesz oldalán?

s 2013.06.17. 18:39:31

@Sütemény1975: Beijedtél, buzi fidesznyik? Komolyan elhitted, hogy ezt meg fogjátok úszni? Kurvára nem, aranyapám. Ez olyan, mint amikor összekarcolod az utcában lakó BMW X5-ös gépét, de valahogy véletlenül meglát közben. FÉLJÉL. Ezt a pénzt egyszer vissza fogjuk követelni tőletek. FÁJNI FOG.

Amadeus62 2013.06.17. 18:45:21

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D2KQ0bw5k2c

Összekötözni Orbánnal és a Dunába velük!
Az ilyen kretének miatt van lejáratódva az ellenzék, a fityisz meg ki is használja (há' nem hülyék ezek, a kurva anyjukat!)

sanyix 2013.06.17. 18:45:33

@s: nem fogod, és nem is tőle kell ;)

2013.06.17. 18:49:04

Úgy látom a barom seggnyalók megint fényesre nyalják a Viktor seggét.
Viktor,látod ennyit tudsz meg talán a neved leirni. De azt is csak azért mert Soros , saját pénzéből kikupált és megtanitott írni és olvasni. Azóta is falba veri a fejét hogy elhitte a hazugságod, mint a sok fideszes barom, a sok birka , aki hitt neked.

A többi meg rádragadt, mint a hülyeség, a hazugság , a kosz., és a lopás a csúti faluvégén.
Mert lopni, rabolni, hazudni és hazudni azt megtanultál ,kedves félázsiai szeretett vezető.
De nem mehetnél oda vissza ahonnan jöttél ? Jobb lenne mindenkinek , hidd el !

De ha lehet, vidd magaddal "köteles" Lacát, " Ki mennyit lop, annyit is ér " Janit, A "keresztény hazug" Zsoltit és vidd magaddal "csillagszemű " Gyurit, mint a nagy-nagy zsonglőrt, akinek köszönhető, mint ahogy neked is--hogy aljasabbak vagytok mint a szocik, többet loptok és hazudtok, mint a szocik és gátlástalanabb, zsiványabb, hazugabb kétszinűbb embereket még nem láttam, mint amilyenek "ti " vagytok. Viktor ! Ez lett a pártod !

Viktor ! Mi szarabbul élünk mint 4 éve ! Mocskos, hazug,zsivány senkiháziak vagytok !

s 2013.06.17. 19:00:12

@jános515: Ez csak egy suttyó cigány abortuszmaradék. Az anyja belelökte a pöccentőbe, de kimászott a szaros kis geci, aztán most miniszterelnökként lop,csal hazudik. viktor, dögölj már meg, mindenkinek úgy lenne jobb. Remélem lelövik ezt a faszt, mert más esély nem nagyon maradt.

s 2013.06.17. 19:01:28

@sanyix: Azt majd megmondjuk, ha itt van az ideje. Nem fogok minden kibaszott számlát én kifizetni, csak mert még van egy normális egzisztenciám.

No more pain · http://j.gs/2GgI 2013.06.17. 19:07:27

Lassan tényleg eljutunk oda, hogy lemegyünk vidékre önellátóak leszünk oszt kész. No money

sanyix 2013.06.17. 19:28:02

Nem lesz itt semmi, elvándorol mindenki, a többi meg irány a nyomor. Esetleg valami külső erő ami változtathat ezen, de ennek kb annyi a valószínűsége, minthogy annak hogy kivonul a nép és elkergetni az összes tolvajt: szinte semmi.
Szép nagy támogatása van a fityisznek, mert értelmes alternatíva nincs, és a magyar birka ahhoz hogy az ÖSSZESET elkergesse a picsába. Nem véletlen hogy minden új kormány mindig rosszabb mint az előző, hiszen mindig csak azt látják, hogy az előző kormány és haverjai milyen szemétségeket műveltek, és arra is csak morogtak de semmi tettleges, hát akkor még nagyobb szemétségeket lehet művelni, hiszen tűrik a birkák.
Eleve ha változtatást akarunk, akkor mindenkit aki a jelenlegi politikai garnitúrához tartozik el kell küldeni a picsába, mert ha maguk közé engednek ilyet, azzal hiteltelen lesz az egész. Pl kimegy 50 ezer ember tüntetni viktorék rablóbandája ellen, majd odamegy fletó és ahogy szokta megpróbálja lenyúlni az eseményt, akkor nem megtűrni kell hanem jól megkergetni, így talán több embernek bebizonyosodik, hogy "hoppá ezek végre nem a másik párt szekerét tolják az egyik ellenében, hanem tényleg változást akarnak?"

dr. mesterséges színezék 2013.06.17. 19:34:19

@Amadeus62: "Én már sokszor megírtam: Orbánt és csürhéjét rögtönítélő népbíróság elé kell állítani, majd ezt követően azonnal ki kell őket végezni ! "

Ne beszélj hülyeségeket!

Nem szabad időt húzni a tárgyalással, az ráér később, nyugodtan.

2013.06.17. 19:37:44

Mi a kurva anyámért kell fizetnem még az agyon adózott fizetésem után még még még még.Esetleg netalán lenne megtakarításom akkor még X ezreléket EÜ járulékként ha lekötöm a pénzem !!
Menjen a pornós anyjába aki ezt kitalálta.
Kérjem készpénzbe a fizetésem mint 20 évvel ezelőtt?

dr. mesterséges színezék 2013.06.17. 19:38:57

@Sütemény1975: "minden ballibsi ilyen gusztustalan, gyulolkodo fereg? "

Kapaszkodj meg: nem csak a ballibsik. Majd meglátod. Több konzervatív fejet fogtok látni a lámpavas adta panorámának köszönhetően, mint komonistát (amely komonisták amúgy jellemzően azok az anyókák és apókák, és örök helyezkedők, aki ott dobolnak a békemeneteteken, annak örülve, hogy ha nekik szarabb is, de másnak még szarabb).

Nem bölcs dolog szétcseszni a demokráciát, mert nem demokratikus az arra adott válasz sem.

2013.06.17. 19:41:56

zero ugye balibgeczy a ti beépített trollotok? :):):)

"Azért van szükség a tranzakciós adó növelésére, mert túl okosan reagáltunk, például számlaösszevonásokkal csökkentettük a költségeinket." - jelentett ki Varga Mihály (pofátlanság #1).

ez az év mondása :):):)

gnme 2013.06.17. 19:42:22

nagyon tisztelem azokat az embereket, akik képesek túllépni magukon

de ezek .. gyerrekorukban láttak valamit, és azt visszahozzák

éljen Kádár?? ... vagy Grósz?? ... vagy Németh??

megálljon az óvodában a "játék" mert meghalt egy szovjet vezető??

mert itt ugyanaz van
-------------------------------

Éljen Radics Béla!
www.youtube.com/watch?v=xI63qeaUZig
+
www.youtube.com/watch?v=um0bMB5nbSA

...szobrot emeltek egy embernek

koho 2013.06.17. 19:48:49

"Azért van szükség a tranzakciós adó növelésére, mert túl okosan reagáltunk, például számlaösszevonásokkal csökkentettük a költségeinket."

Hogy képzeled te paraszt, hogy nem fizetsz, annyit amennyit remélünk?!?!
MI?!?!
Hogy képzeled, hogy spórolni próbálsz?
HOGY MERÉSZELED NEM MEGFIZETNI AMIT ELVÁRUNK?

2013.06.17. 20:03:35

Lesz megint mélydepressziós magyar választás.......MINDEGY kit VÁLasztunk Csak Ne A ZORBÁNÉKAT.Min t ahugy Ők is úgy kerültek be :anno-::mindegy ki jön csak soha többé MSZP
Adják a sanszot Bajnainak vagy bárki másnak

wanekus 2013.06.17. 20:07:15

Varga Misi pakkot kapott!

De a cipőkenőcsöt nekünk kell megennünk, hogy a karcagi hadkielégítő jó édes anyját tegye boldoggá az a savanyúképű ostoba, semmirekellő nagykunsági hülyegyerek!

Zedder 2013.06.17. 20:21:43

@Enrico72: milyen 150 forint the nyomorék? Téged milyen állat szart a világra, hogy ekkora aljas mocsok lettél? Vagy anyád 150 forintokat kapott a fidesznyikektől, amikor kiszopta a faszukat, majd amikor kiöklendezte a gecit a sáros földre a döngölt kunyhótokban, abból lettél te?

Csak rezsire és lakáshitelre havi szinten 150e Ft megy el, utálásra az új adó 450 Ft. Havonta. Ilyen az "elmúltnyolcévben" nem volt ám, ez a vezéredék bűne! És képzeld, MINDENT áthárítanak a bankok, rajta van szépen a számlaegyenlegen, hogy adott hónapban mennyivel tömjük a fideszmaffia zsebét. Köp.

És akkor még nem ettem, nem vettem fel pénzt, nem közlekedtem, nem csináltam semmit, csak fizettem az állandó tételeimet. Ha ezeket még hozzáadod, lesz ez egy-két ezer is, HAVONTA!

Mondjuk pont leszarom, mert már egy ideje euróban kapom a fizetésemet, és csak röhögök a magadfajtákon... De attól még szomorú látni, hogy mivé züllik a hazám.

Te aljas geci...

Hkacsa · http://hkacsa.blog.hu 2013.06.17. 20:22:02

Ezt miért nem kell leírni a havi bankszámlakivonatra:
"Ön, kedves NERtárs, ebben a hónapban X, összesen Y tranzakciós illetékkel járult hozzá a költségvetéshez. Köszönjük!"

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.06.17. 20:25:25

@dr. mesterseges szinezek: "Kapaszkodj meg: nem csak a ballibsik. Majd meglátod. Több konzervatív fejet fogtok látni a lámpavas adta panorámának köszönhetően (...)"
Hahaha. Kis butus provokátor.

nikk rivers 2013.06.17. 20:31:58

@Enrico72:
Éljen!
Sok-sok 150Ft-okból építsünk még stadionokat!
Százat!
Ezret!
:-)

dr. mesterséges színezék 2013.06.17. 20:33:11

@dr. Kóser Malac: Te is kapaszkodj meg: teljesen komolyan gondolom, és eszemben nincs provokálni.

A demokráciát részben azért találták ki, hogy a hatalom nem tetsző birtokosait ne kelljen drága és véres polgárháborúkban leváltani. Ha ennek a lehetőségétől megfosztják az ezerfejűt, az attól még váltani fog, ha olyanja van.

Bambulka 2013.06.17. 20:35:21

Egy szép nap a Fidesz politikája ideérve a gazdaságpolitikát is a tankönyvekbe kerül.
Mint elrettentő példa.

Amadeus62 2013.06.17. 20:43:11

Egy nettó 140 ezres fizetésnél évi 10 ezer forintnyi megszorítás. Nesze neked rezsicsökkentés!

140000/100*0.6 X 12

dr. mesterséges színezék 2013.06.17. 20:46:07

@Bambulka: Nincs itt politika. A politika az érdekek egyeztetését jelenti a saját érdek minél nagyobb érvényesítése érdekében.
Az, hogy a rabló a pénzedért nem lő agyon, nem nevezhető érdekegyeztetésnek.

Exploiter 2013.06.17. 20:46:57

Ez csak a kezdet.

Ha még négy évet kapnak, akkor valószínűleg tényleg helyrehozhatatlan károkat okoznak. Ha az mszp jön helyettük, ezt a szart csak tovább rontani tudják majd.

Épeszű ember nem szavaz pártra, ami 90 óta bármikor hatalmon volt.

Mérges 1234 2013.06.17. 20:50:39

@Zedder:

Egyetérek, ez már nem a pénzről szól, hanem arról, hogy azrt csinálnak az orszűgból, és egy csom eber tapsol hozzá.

Igen, az MSZP idején is ez volt, de esküszöm ilyen nyíltan nem voltunk átkurva, persze szar volt az is.

Egy dolog, hogy kifizeti az ember, de egy idő útán nem lesz hobá hazajönni, csak ez a fos lesz.

Zedder 2013.06.17. 20:55:10

@Mérges 1234: egy lófaszt volt szar a szocik alatt, akkor is lehetett boldogulni, csak akarni kellett dolgozni. Persze elhiszem, hogy ez a sok bérkommentelő geci csak a nyálát verte 8 éven át, meg sírt, hogy éppen nem ők ülnek a mézesbödönnél, de hát mit vársz olyanoktól, akik SOSE dolgoztak, csak segget nyaltak meg urizáltak?

Én a szocik alatt is keményen dolgoztam, most is azt teszem. Ennek ellenére nagyságrendekkel fosabb a mindennapi élet.

Egyértelműen kiderül, hogy ez a sok bérkommentelő sose dolgozott, olvasd csak el miket írnak, hogy "most eljött a mi időnk" meg "dögöljön meg mindenki az elmúltnyolcévért". Dedó bazdmeg.

Aztán csodálkoznak, ha bezár a bolt. Én sem adózom már odahaza, minek? Ezeknek? Inkább költöm a pénzem egy normális országban. Lehet még a lakásomtól meg kellene szabadulni, aztán vissza se nézni... Sírni tudnék.

Algopirin 2013.06.17. 21:04:41

@Enrico72: a jó kurva anyádat, te mocskosgeci.

Mérges 1234 2013.06.17. 21:07:09

"Egyértelműen kiderül, hogy ez a sok bérkommentelő sose dolgozott, olvasd csak el miket írnak, hogy "most eljött a mi időnk" meg "dögöljön meg mindenki az elmúltnyolcévért". Dedó bazdmeg."

Na igen, ezért ölni tudnék, nincs olyan, hogy mi időnk, meg ti időtök, meg most megtudjátok..... Etc.
Egy hajóban evezünk, normális embernek mindegy, ki csinálja, ami jó az jó, ami szar az szar.

De ezt az ország lakoságának fele nem érti.

Halgatom ma a rádiót, ORbán hihetetlen sikerekről beszél a parlamnetben, meg arról, hogy az összefogásnak hála, a gazdasági életben is egyre sikeresebbek vagyunk, tolja, tolja tolja.

Aztán hallom, következő hírként, hogy újabb adókat találnak ki. Megáll az ember esze. És emberek ennek is tapsolnak.

Az átlagember az MSZP alatt jobban boldogult, de akkor tényleg kurvára eladósodtunk, most legaább ez nincs, igaz közben beledöglik az ország.

Kolb Ace 2 2013.06.17. 21:21:22

Én szerintem el kéne venni a közalkalmazottak maradék 12 havi fizetését is. Aztán meg csodálkozni a következő tűntetésnél hogy a rendőr nem útját állja a csőcseléknek, hanem segít nekik a fára húzni a hazaáruló komcsi narancsbandát.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.17. 21:22:59

A csekkbefizetésre ugye a magsabb összegű tranzakciós adó vonatkozik? A készpénzbefizetést is adóztatják? Mert ezekre kellene magasabb adó és csökkenteni az átutalások meg a bankkártáys fizetés adóját. Bár az túl logikus lenne, még a végén a fekete gazdaságot is csökkentené...

Zedder 2013.06.17. 21:26:41

@Mérges 1234: "de akkor tényleg kurvára eladósodtunk, most legaább ez nincs, igaz közben beledöglik az ország. "

Mi nincs, ember? Nézd már meg, sose volt ilyen magas az ország adóssága, mint jelenleg: akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.17. 21:29:01

@Kolb Ace 2: Egyik oldalon kiskapus, hazug jogalkotás és jogalkalmazás, másik oldalon állandó anyázás és kötéllel fenyegetés. Egyik szebb, mint a másik, kire szavazzak?

Amadeus62 2013.06.17. 21:31:37

@Távmunka blog:

Nem csak 2 párt. Nem kétpólusú a magyar politika.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.17. 21:40:13

@Amadeus62: Akkor hány pólusú? A Fidesz a Jobbik választási programját legalább 90%-osan hajtotta végre, kivéve az EU-ból kilépést. Többet csináltak meg, mint a saját programjukból... A Jobbik bármikor koalícióra lép a Fidesszel, ha csak úgy van többségük.

Az LMP Schiffer-féle része már 2010-ben is úgy gondolta, hogy inkább Fidesz-szövetség, mint MSZP. Most a kettészakadtak, a baloldali részük beszállt az Együtt 2014-be, akiket a DK is támogat, az MSZP-vel pedig közös miniszterelnök-jelöltön törik a fejüket.

Akárhogyan is számolom, nem látok kettőnél több tömböt, akinek esélye van a választásokon.

micsoda? 2013.06.17. 22:11:14

Bevettem, hogy "Magyarország jobban teljesít", és lehet tervezni, esetleg kicsit nyújtozni a költekezésbe. Erre tessék. Egy hónapra sincs biztos pont, nemhogy évekre. Volt a kártyás vásárlás adója 1 hónapig, a tranzakciós adóban sem lehet hosszú távon bizni. Mi jön még? Megy aki tud, külföldre.

igazi hős 2013.06.17. 22:14:35

@Hkacsa: Ersténél nincs éves összesítés, de a tranzakciós adó rajta van szépen tételesen minden sor végén, havi összeg szépen kiszámolva. Nincs narancssárgával kiemelve, de anélkül is feltűnő, hiszen azt is én fizetem.

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2013.06.17. 22:19:10

A "zemútnyócévben" akadt jópár geciláda, aki suttyomban belehugyozott a medencébe. Amikor egy ilyen lebukott, mert valaki szólt, hogy nehogymá', akkor behúzta fülét-farkát és takarodott is kifele medencéből, vagy ideje sem volt rá, mert a sajátjai baszták ki onnan, mint a taknyot. 2010-ben a jónép kiszavazta őket a medencéből, ki is kászálódtak.

Utánuk csapatostul beültek kétharmaddal narancsék a medencébe, rendszeresen belefosnak kajánul vigyorogva egy nagyot, amire ráadásul még büszkék is, mert nekik ez jár. Ha pedig valaki ezért szólni merészel, akkor annak még bele is verik a fejét a medence sarkába, netán belefojtják, ha éppen úgy szottyan kedvük.

hot-spot (törölt) 2013.06.17. 22:20:49

Nabazzeg.
Én kurva sok mindent láttam már ,ami a kereskedelmet illeti,annak minden létező formájával találkoztam eddigi életemben.
Mondjuk olyat még nem láttam,hogy kerületenként lesz majd 1 bolt hivatalosan.
És még a feketekereskedelmet és a jegyrendszer nem tanulmányoztam,de lehet hogy lesz rá lehetőségem, még ebben az életben.
A barter már bőszen játszik mindenesetre a legtöbb helyen.

igazi hős 2013.06.17. 22:21:49

@Mérges 1234: Minden idők leglátványosabb adósságtörlesztését Románia csinálta a 80-as években, az eredmény magáért beszél. Ott is egy géniusz vezette hatalmas sikerre a gazdaságot.

hot-spot (törölt) 2013.06.17. 22:22:02

@micsoda?: Nem megy külföldre, hanem inkább fut.

hot-spot (törölt) 2013.06.17. 22:23:15

@igazi hős: Aztán szép vége lett neki.De hát ezzel számolnia kell mindegyik fasszopó kormánynak,ha csirkelábra kényszeríti a népet.

vladimir964 2013.06.17. 22:36:10

Megesett már, hogy beleharapott egy szép, piros almába és a magház mellől egy undorító féreg nézett vissza? Sok ilyen ember van manapság. Azt kell hogy mondjam, egyre több.
(Agatha Christie)

miketbeszéltek 2013.06.17. 22:40:54

@Enrico72: Ünnepelj Te is a világrekorder módon csapongó gazdaságpolitikánknak, ahol örülünk, ha a költségvetés megél egy hónapot, de ahol mégis ballibsi bérenc mindenki, aki kételkedik a számítások megalapozottságában... Megbízhatóság és kiszámíthatóság: döbbenetes mértékben nem fogja fel a kormányunk, hogy a piacgazdaságban ezek mennyire nélkülözhetetlenek a növekedéshez! Nagyon szomorú vagyok hogy a mai nap azt jelenti: Vargával még szimbolikusan sem tudtunk egy normálisabb korszakot kezdeni.

miketbeszéltek 2013.06.17. 22:48:13

@dr. mesterseges szinezek: Mint látható, sok szempontból bírálom a kormányt, de leszögezem: teljes mértékben elhatárolódok a lámpavasos, kivégzős stb. hozzászólásoktól. Aki ilyen módon nyilvánul meg, az olyan mélységről tesz bizonyságot, hogy nincs joga másokat kritizálni!

miketbeszéltek 2013.06.17. 22:54:03

Elszállt a hsz-om: Tehát: minden kormány bírálatom ellenére maximálisan elhatárolódok a lámpavast, kivégzést stb. szorgalmazó hozzászólásoktól!

miketbeszéltek 2013.06.17. 22:55:10

Bocsi, úgy látszik, visszarepült, mint a fecskék:-)

AutosVilli 2013.06.17. 23:08:18

Ki a kurva anyját érdekli az Orbán meg a sok nyomorék , meg akinek habzik a szája miattuk. Átképzem magam pszihomókusnak azt kaszálok a sok lelkisérűlt faszon akit nyomorba dönt a tudat mert nem tudja elviselni hogy egy másik párt irányít.Fecó megmondta éjel nappal lotunk aztr nem voót elég, most Viki csinálja ezt a maga módján. Akinek trafikja van az máán nagyember itt az országban.

xclusiv 2013.06.17. 23:42:09

@Balibgeczyk: "érdekes, akkor mik is ezek a bázispont csökkenések, kamatvágások??? nem az hogy az IMF hitele drágább mint amiket a Kormányunk "használ"? Dehogynem!!"

Hazudsz, ezeket a hiteleket nem most veszik fel, hanem ezermilliárd euro-kat vettek fel a templeton-tól (többek között), aminek a kamata az akkori kamat volt, jóval az imf kamatszint alatt.

"Ráadásul politikai követelések sincsenek mint az imf-nél!! (ingatlanado, nyugdíjcsökkntés ,bérvágás....)"

Ami nettó hazugság két irányból is.
Egyrészt nem kellene nyugdíjcsökkentés, viktojka megalomán faszságai nélkül százmilliárdok maradnának meg.
Másrészt meg ugye az nem megszorítás, hogy a kormány irgalmatlan pénzt von ki az oktatásból, az egészségügyből, és persze a mi zsebünkből, mert ugye erről szól a post, te senkiházi...

"Nézd meg Romániát, görögöket hogy hova jutot az IMF-el!!!"

A görögöket hagyjuk, nagyon más téma, bár hasonlít orbánisztánra.
A románokról viszont megkérdeznélek: lehagytak már bennünket, vagy csak hamarosan várható?

Járaszám 2013.06.17. 23:42:54

Ugyanabban a futamban bejelenteni az adóemeléseket és a stadionépítések garantálását az már nem is tudom mi, de nagyon nem evilági.
Mindezt a túlzotdeficit eljárással indokolni meg már az őrület határát súrolja. A Kossuth tér felújítása mint túlzottdeficiteljárási indok, ez aztán az ínyenc téma bármely ideggyógyásznak.
Gondolatjáték: mit lépne az az ember, akinek a zsebéből egy alak "kell nekem és a haveroknak" fitymáló szöveggel kikotor kis pénzt miközben kaját vásárol a boltban? Megértően bólogatna talán?... (igen, mikor vastagnyakúak állnak mögötte akik bezárják ha nem működik együtt)

xclusiv 2013.06.17. 23:51:12

@Balibgeczyk: "a manyup államadosság generátor-növekedtetö volt, ezt még a ballerek is elismerték,"

egen, mert az állam azt mondta, hogy a nyugdíja egy részéről gondoskodjon a dolgozó, és a kieső összeget az állam magán valahogy megspórolja. Annak érdekében, hogy a dolgozónak legyen nyugdíja, mert az államiból tuti nem lesz.
Csak ugye az állam ezt baszott megspórolni magán.
Nem mellesleg mikor lett közelező az mnyp? csak nem orbán kormánya alatt?

"másrészt az a pénz NEM a tied volt!!"

De, magántulajdon volt. Törvény szerint is. Jól fizetnek a pártházban?

"be kellett szüntetni, helyes, ott az állami nyugdíj, az a BIZTOS!"

Az a biztos, hogy fizeted. És az is, hogy semmit se fogsz belőle viszontlátni.
Egyszerű a matek: ha befizetsz 40 éven keresztül a nettó 200e fizud céges bruttójából havi 100e Ft-ot 25-65 éves korod alatt, akkor utána ebből kijönne 20 évig a korábbi 200e-s fizud, azaz 85 éves korodig.
Na ez az, amire az államiban esélyed sincs. Pedig ehhez csak reálérték-megőrzés kellene, 0% reálkamat, pedig a mocskos fúj mnyp-k úgy hoztak 1% reálkamatot, hogy közbejött az elmúlt sok évtized legnagyobb válsága.
Tessen gondolkodni...

xclusiv 2013.06.17. 23:53:41

@Balibgeczyk: "hiába vagdalózol te is, összel megkapják a tanárok a béremelésüket, aztán kuss! (amugy megfogják kapni elhihetitek, ugyanis közel a választások! :))
Biztos hogy lesz béremelés...de okos a Fidesz, nem véletlenül hagyták ezt mostnra, hülyék lettek volta 2010-11-ben bért emelni, ezt most kell majd, ez a TAKTIKA! :)) "

taktika, a kurva anyádat, azt.
szóval azt mondod, hogy a fidesz politikai okokból szopatott több tízezer tanárt éveken keresztül, politikai taktikából?
szerintem nem lesz hosszú pályafutásod bérkommentelőként :D

Exploiter 2013.06.17. 23:55:21

@Balibgeczyk:

Az a BIZTOS?
Ha nemrég mentél csak nyugdíjba és élsz még 30 évet, akkor majd te is meg fogod még látni, mi a BIZTOS. Többek között az, hogy te már semmit sem fogsz tudni tenni azért, hogy túlélj majd nyugdíj nélkül, a kolduláson kívül. Nekem talán még van esélyem rá, ha az állam, meg a hozzád hasonlók ellen kell küzdeni akkor is. Az állami nyugdíj ennyire BIZTOS.
BIZTOS, hogy nem lesz majd, de ti persze okosabbak vagytok, mert sokat láttatok már, meg minden ilyesmi. Akkor is okosabbak lehettek majd a hajléktalanszállón.

xclusiv 2013.06.18. 00:00:27

@Balibgeczyk: "államadosság csökkentésre ment el. és tudod, hogy miért van még mindig 20 milliárd környékén a netto adosság? a forintárfolyam miatt!! Erröl viszont nem a Kormány tehet, hogy shortolják állandoan a forintot!!"

Szóval nem fidesz tehet arról, hogy olyan gazdaságpolitkát folytat, aminél lehet és érdemes a forintot short-olni? Na nem mintha értenéd, hogy mit jelent a short-olás, mert nyilván nem érted, ezt a szöveget tették eléd, ezért ezt fosod. De azért megkérdezném a szövegíróidtól, hogy hogy a fenébe lehet az, hogy KÓSA LALI ÉS ROGÁN TÓNI INDÍTOTTA EL A FORINT BEDÖNTÉSÉT?

Mert ugye kósa kiállt, az még csak kicsit borította meg az árfolyamot, nem eléggé, aztán kiállt pofázni rogán is, na akkor indult meg a buli, nem is állt meg 320-ig.

Szóval ki a faszom is short-olja itt a forintot? Csak nem a fidesz?

És erre ment el 3000 milliárd Ft megtakarított pénzünk?

xclusiv 2013.06.18. 00:04:27

@Balibgeczyk: "tényeket irtam, KSH: most mintegy 160 ezerrel több a foglalkoztatott mint 2010- ben! (és NEM a közmunkik miatt)"

nem a faszt nem. hazugság, a valóságban csökkent a foglalkoztatás.

"2009-ben mekkora GDP zuhanás is volt?? :DDD "

És mekkora gazdasági válság is volt?
És 2012-ben, az elrugaszkodás évében mekkora GDP zuhanás is volt?

"most viszont sokkal jobb minden!!"

ja, neked a fideszes fizetési listán. költsd mindet gyógyszerre, ezt kívánom neked őszíntén, szívemből

Exploiter 2013.06.18. 00:06:41

@miketbeszéltek:

Szerintem a szép beszéd ideje lejárt olyan 10 éve, amikor már nyilvánvalóvá vált, hogy itt bizony semmi fejlődés nem lesz még sokáig.
Most még rosszabb a helyzet.

Lehet finoman kritizálni és reménykedni, hogy a következő 10 év ( 90 óta egy teljes generáció élete ) nem lesz még szarabb, de én örülnék, ha a társadalom elég nagy hányada eljutna a lámpavas - elméletig. A demokráciát nem csak a népnek kell tanulni, az elitnek is.
Következmények nélkül meg nem lehet tanulni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.18. 00:40:35

@Balibgeczyk: Kissé alábecsülöd a közmunka hatását. Az új munkahelyek 60 százaléka közmunka volt 2013 januárjában www.hrportal.hu/hr/az-uj-munkahelyek-60-szazaleka-kozmunka-volt-2013-januarjaban-20130218.html

Foglalkoztatottak száma 2010. I. negyedév: 3 millió 719 ezer
Foglalkoztatottak száma 2013. I. negyedév: 3 millió 817 ezer
Különbség: 98 ezer

Közmunkások 2012-ben: 270 ezer
Közmunkások 2013 (terv): 300 ezer
hvg.hu/karrier/20130530_Pinter_meg_tobb_kozmunkast_akar

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.18. 00:41:40

@Mária Pirézia: A lényegében kész azt jelenti, hogy valószínűleg van olyan adó, amelyik nem változik egy éven belül :)

komplikato 2013.06.18. 01:07:14

@Balibgeczyk: "a manyup államadosság generátor-növekedtetö volt, ..."

Kit érdekel? Arról regélj HOL A PÉNZ! Miért költötték hülyeségekre? Miből fogják pótolni? Ha pótolni fogják, akkor meg valójában még is csak nőtt az az államadósság.
Miért tőzsdéztek el Gabikák 1 év alatt a 880 milliárd maradékból 284 milliárdot? Ezekre is van válaszod?

"... másrészt az a pénz NEM a tied volt!!"

Megint hazudsz? Hányszor legyen bemásolva a törvény szövege, ami alapján MAGÁN MEGTAKARÍTÁS volt és ÖRÖKÖLHETŐ?

dr. mesterséges színezék 2013.06.18. 01:34:01

@miketbeszéltek: Semmi probléma, de a történelmi szükségszerűségektől nem sokkal hatékonyabban lehet elhatárolódni, mint hónapos retek után a böfögéstől, még ha a böfögőtől odébb is lehet húzódni.
A szükségszerűség jellegből pedig nem von le semmit az, hogy véletlenül Hatodik Leninnek jutott eszébe papírra vetni a tapasztalatokat.

dr. mesterséges színezék 2013.06.18. 01:39:52

@Balibgeczyk: "másrészt az a pénz NEM a tied volt"

Miről beszélsz? Most is az enyém.
Hogy lehet valami az enyém - még ilyen jogtipró rablóbanda mellett is - ami sosem volt az enyém?

eöeöe 2013.06.18. 01:45:56

proofreading nem létezik, vagy ez a mérhetetlen számú elütés az indulatok új irodalmias kifejezése akar lenni?

s 2013.06.18. 01:57:47

orbán, a kurva anyádat. Remélem a rák legsúlyosabb formájába döglesz bele te rohadt tetvedék fasz, a becstelen, tolvaj családoddal együtt. ráhelkét add el azeri kurvának, hogy baltás gyilkosok faszát szopogassa cuppogva. A tripperes kurva ribanc feleségedet ad a táliboknak, hátha megeszik az összeaszott tokaj hegyaljai rohadt kurva sikkasztó száraz dögöt levesnek egy kis kábítószar mellé. Egyáltalán, húzz el ebből az országból a retke faszba, bazdmeg. Megkereslek és megnyúzlak elevene, te rohadt sintér abortuszmaradék geci. Rádgyújtom a kibaszott putridat, és levizelem a hamvaidat.

s 2013.06.18. 02:18:58

orbán, te szemét geci állat. Megittam egy üveg bort a kínhalálodra. Nekem ezek be szoktak jönni. Megátkoztalak, az összes rohadt fattyaddal együtt. Pusztuljatok, pokolra veletek.

DR. Smit Pal 2013.06.18. 02:36:10

A rohadt szemet tetves mszp-s gecik miatt kell emelni az adokat. Akik szetloptak, szetkurtak az orszagot. Az lenne az igazsagos, ha ezeket az adokat, csak a degeneralt mszp-sek fizetnek, akik 8 even at hatalomban tartotak a mocskos hazaarulo balibgeciket.

barkaba 2013.06.18. 04:53:08

Ki kell próbálni a Manet bankot. Én még egyetlen fillér tranzakciós adót sem fizettem ott. Gyakorlatilag csak a kamatadót vonják, más költség nincs, mert nem használok bankkártyát. Ráadásul a pénzfelvételen kívül, mindet neten intézhetek, számlavezetési és egyéb díjak nélkül.

És van még ilyen bank. Nem sírni kell, váltani, ha le akarnak húzni! Én hat év alatt legalább 120 ezret megtakarítottam az OTP-hez képest, ahol addig voltam. Nem hiszem, hogy ez annyira mindegy lenne, de ha valakinek az, és szereti szponzorálni a bankokat a saját söre helyett, akkor ne sírjon a kormányra!

barkaba 2013.06.18. 04:54:51

@s: Ez rendkívül primitív szöveg, még egy vöröskönyves, munkásőrtől is.

a kormány embere 2013.06.18. 06:34:40

@barkaba:
Igazad van!
A borospoharat,sokkal nemesebb dolgokra kell üríteni!
Vektor és brigádja meg,költse a vagyonkáját a kölkei eredménytelen gyógykezeltetésére,aztán ingyenes temetés keretében ássa meg a sírjukat.Akár a debreceni/felcsúti stadion közepén!

a kormány embere 2013.06.18. 06:37:23

@DR. Smit Pal:
Az élet,már csak ilyen igazságtalan,a hülyéket is utoléri a végzet!
Nameg,Isten sem bottal ver.
CSAK A FIDESZ!
Emlékszel?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.06.18. 06:54:33

@Sütemény1975: Azt már megkaptuk, és ez annál sokkal, de sokkal rosszabb.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.06.18. 06:57:03

@DR. Smit Pal: A rohadt teteves maszop miatt ilyen alacsony az infláció?
Hisz az alacsony infláció az egyik oka az újabb megszorításoknak.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.06.18. 06:59:49

@Balibgeczyk: Ha olyan nagy államadósságnövelő volt, akkor hogy-hogy nem csökkent a megszüntetésétől mégsem az államadósság?

2llkedő 2013.06.18. 07:29:30

@DR. Smit Pal: "A rohadt szemet tetves mszp-s gecik miatt kell emelni az adokat. "

Ha nem vetted volna észre, három éve a fidesz kórmányoz.

No meg:

"9. Milyen intézkedéseket javasol a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a probléma kezelésére és miért?

A szocialista úttal szemben, melynek alapvető jellemzői a hitelfelvétel, a szociális megszorítások és a gazdasági recesszió, a Fidesz a válságkezelés európai útját választaná. Ez olyan gazdasági növekedést ösztönző politikát jelent, mellyel ki lehet törni a negatív spirálból, és munkahelyteremtéssel, adócsökkentéssel tartóssá lehet tenni az ország felemelkedését. A Fidesz gazdaságélénkítő programcsomagja három egymással összefüggő elemre épít: szociális biztonság, pénzügyi egyensúly, gazdasági növekedés. "
fidesz.hu a gazdasági világválságról.

hot-spot (törölt) 2013.06.18. 07:38:43

@No more pain: DDDDDD
Én is ilyesmin agyalok egyfolytában.

hot-spot (törölt) 2013.06.18. 07:39:21

@s: Legalább a Viktor borát ittad,baszod?

hot-spot (törölt) 2013.06.18. 07:46:20

No.
Úgy is bébaszik az az egész országnak az ilyen típusú lehúzás,mert a fagyi visszanyal.
Még kevesebb lé a zsebekben>még kevesebb költés> termelés visszaesése> nulla belső fogyasztás (a társadalom tagjai kivonják magukat a forgalomból és egy alternatív államot csinálnak maguknak,melyben köszönik szépen,jól elvannak a cserekereskedelemmel a csereberével,bankok és egyéb hülyeségek nélkül is)>még kevesebb áfa és adóbevétel (birka döglesztés),újabb adó (?) a valamire,gazdasági leállás,>export és import leállás> kp megszűnés> polgári engedetlenségek,lázadások> kezelhetetlen helyzetek.
Kb ennyi.

hot-spot (törölt) 2013.06.18. 07:50:20

@MolnarErik: Az infláció azért alacsony te szerencsétlen,mert az emberek nem költekeznek semmire.
Szó szerint semmire.
Ez okoz alacsony inflációt,viszont cserébe a gazdaság leállását is okozza.
Bizonyára emlékszel te is arra,hogy a szocializmusban is folyton ezen voltak,hogy a vásárlásokat visszaszorítsák.
Azaz ne engedjék a népet költeni,mert az inflációt gerjeszt.
A kettő összefüggését már Japánban jól felismerték.Ezért ott gerjesztik az inflációt,kiszarnak egy rakás kp-t a gazdaságba,hogy az ne rohadjon le.
Kb ennyi.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.06.18. 07:58:20

Enrico kevés nekem, én vidékit akarom, hogy magyarázza meg nekem, hogy ez nem megszorítás és különben is ettől nem csak nekem lesz jobb, de a gazdaság is élénkebb lesz.
Vidéki, hiányzol :)

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.06.18. 08:11:13

@Balibgeczyk: ".... TÖBBI SÜKET DUMA!...."

Barátom a szöveged bullshit, te meg egy szaros agitátor vagy, fizetett köcsög. Ha most kommunizmus lenne te ÁVÓ-s vagy 3/3-as kis geci lennél. Vagy vagy is?

A süket duma az ami te meg a kormányunk szajkózik....

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.18. 08:15:22

Most jutott eszembe, hogy egy viccesebb kedvű bank igazán elkezdhetné rányomtatni a bankszámlakivonatokra, hogy "A tranzakciós illeték emelésére vonatkozó törvény eredményeképpen az Ön többletköltsége ebben az időszakban: ...... Ft, 2013. január 1. óta: ...... Ft"... persze kellő betűnagysággal, narancsos keretben.

Miért legyen egy bankszámlakivonat kevésbé informatív, mint egy gázszámla?!

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.06.18. 08:16:25

@Balibgeczyk: Állami nyúgdíj biztos.

Tudod mi biztos az, hogy elitad az utolsó agysejtedet is te ökör. Mi garantálja a nyugdíjat és ki? Örményországban is volt társadalom biztosításra járó orvosi ellátás, aztán egyszer csak megszűnt de a TB az maradt. Így lesz a nyugdíjjal is meg nem szüntetik majd garantálják, csak ki nem fizetik ennyi...

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.06.18. 08:20:22

@Balibgeczyk: Igen itt az ütőkártya mocskos spekulánsok, azok beszívva meg részegen jól le short-olják a forintot azért szar az adósság mutató, aha aha. Ökrök ökre te....

2013.06.18. 08:23:51

Lehet itt magyarázni, lehet itt hazafias taslit és nyaklevest , kokit adni, csak egy dolgot nem szabad elfelejteni, hogy a hülyéket, a hazugokat, a rablókat, a dilettáns szarkavarókat sehol nem szeretik.

A fideszes sárga fiúk, akik anno mindent rákiabáltak a szocikra--és jogosan--- most aljasabbak mint a kormányon volt elődeik. Utálják a "zuniót" , de a pénzét szeretik, hiszen azért sem kell megdolgozniuk, mint azokért a pénzekért, földekért, bányákért, gyárakért, amiket elloptak. Ami "ingyé " van , az a jó. Amiért dolgozni kell, az nem jó, azt útálják ők is, mint a szocik is. Mert a munka az nem nemesit és abból csak alig lehet tisztességesen megélni, de ha valaki politikus akkor lophat, csalhat és hazudhat, mentelmi joga van !!!! És mindezek mellett még jól is él!

Mert még a szocik "csak" loptak, csaltak, hazudtak és tömték a barátok, barátnők, rokonok sógorok, szomszédok, családtagok zsebét, eladták az országot és az anyjukat is,--- addig a fidesz mindezek mellett amit a szocikra mondott éjjel-nappal, még azzal toldotta meg, hogy mielőtt eladta volna a saját anyját , előtte még meg is lopta !

Mindent ellopott amit tudott és lehetett ! A szőlő-bányától, a legutolsó trafikig --mindent !
Loptak ezek még sajtos stanglit is !!

Viktor ! Az országot lassan oda, arra a szintre viszed a haverokkal együtt, ahol nem is olyan régen, lelőtték Nicut és Elenát. Csak nem ezt szeretnéd, hogy itt is háború legyen ?
Mert ha az lesz, akkor tudd, úgy lesz mint '56-ban, amikor is az "emberek " nem kértek és nem is adtak kegyelmet !

Mert hogy az országban mi van azt nem tudod, hiszen mindennél fontosabb a fradi -stadion, hiszen ők hozták el neked a kormányzás lehetőségét, amikor is feldúlták és felgyújtották fél Budapestet. Na de ne hagyjuk ki a debreceni stadiont is, hiszen onnan is csurog vagy 10-20% a zsebbe valakinek.

Miközben tönkretetted az egész északi régiót, összeloptad magad, és most játszod a nagyságos, kegyelmes urat. De csak tudd, úrnak és bolondnak születni kell, minden más ember " terem ", mint erdőben a gomba. De mielőtt kihúznád magad, azzal légy tisztába , te soha nem leszel úr, sem most , sem máskor ! Mert mindenki az amivé önmagát tette.

Aki zsivány lett, az zsivány maradt, aki tolvaj lett, az tolvaj maradt, aki pedig szegény volt , az szegény maradt. De óriási a különbség egy szegény, de becsületes ember és egy hazug naplopó, tolvaj politikus között. Remélem érzed a különbséget ! Én egy szegény, de becsületes ember voltam és vagyok. És te Viktor , hová sorolnád magad ?

Doberdo 2013.06.18. 08:26:56

Ázsiai "pénz termelési" módot vezet be Orbán. Mindegy, hogy ki irányítja a gazdaságot, mert
Vargából is lehet hülyét csinálni....

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.06.18. 08:31:16

@Balibgeczyk: Szóval nyugdíjas vagy értem. Mond csak, honnan is mentél nyugdíjba ÁVÓ, 3/3, központi bizottság, vagy csak simán egy pártitkár voltál. Az eszed ehez biztos elég volt. Te barátom egy tipikus jó kommunista elvtár voltál és most is az vagy csak a vöröset narancsra cserélted.

Most pedig énekeld el szépen az internacionálét, mert ugye világ proletárjai egyesüljetek, énekeld szépen a nótád

"A párttal a néppel egy az utunk,
a jelszavunk a mutyi a lényeg,..."

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.18. 08:37:31

@hot-spot:
Az infláció nagyrészt a rezsicsökkentés miatt alacsony, ami egyszer eljátszható tétel, és jóságosan adakozó állam bácsi és a burzsoá cégeket rendre utasdító erős államférfi képe mellett "kiváló" csapda a következő kormánynak. Ezt sem lehet a végtelenségig folytatni, és előbb-utóbb (inkább előbb, vagyis egy éven belül) a cégeknek emelniük kell, mert a földgáz attól nem lett olcsóbb a világpiacon, hogy az állam azt olcsóbban adja tovább, és ahogy Orbán mondta Merkelnek, azt már próbáltuk, "nem volt jó ötlet, nem vált be".

Japánban csak kísérleteznek ezzel, mert ők már eleve 15-20 éves stagnálásban vannak, kb. 0% alapkamattal, kb. 0% inflációval. Nem érdekli őket az sem, ha ezért cserébe egy kicsit kevesebbet ér a yen.
Az Orbán-kormánynak régóta vágyott eszköze a hitelek elinflálása, csak ezt a nagy devizahitel-állomány miatt eddig kockázatos volt meglépni. Ráadásul a pénzjegynyomda is csak átmeneti megoldás, és ha a FED elzárja a pénzcsapokat, akkor tetves mindegy lesz, hogy Orbán a puli meg a repipálinka mellé akár minden külföldi delegációnak egy köteg húszezrest is ad.
Matolcsy sokak által várt "ingyenhitele" is az inflációt fogja csökkenteni -Varga már most bekészíthet erre is valami faszányos kis adóemelést), akár mert a fejlesztések nyomán olcsóbban adhatják termékeiket a vállalkozások, akár mert a megnövekedett kapacitással nő a kínálat. De ez a várakozás és lelkendezés nem túlbecsülendő, elvégre az emberek mindent szeretnek, ami ingyen, "akciósan" van, akár még a hitelt is.

Baldrick68 2013.06.18. 08:45:32

Amint látom a fiúk a NER ben nem nyugszanak.
Most hogy sikeresen megvédték a trafikot, látom most a benzinkutakat is meg akarják védeni.
index.hu/gazdasag/2013/06/17/benzinjeloles/

Ha visszaemlékszünk, akkor már ismerős a forgatókönyv most a benzinkutasok lesznek gyanúba keverve. És mi lesz a megoldás?
Igen majd az állam jól megvéd minket azzal hogy államosítja a benzinkutakat :D

Reset Elek 2013.06.18. 08:50:35

Amikor azt mondtam 3 éve, hogy mindenki álljon a hivatásosok mellé, mert ha őket büntetlenül meg lehet szívatni szerzett jogok elvételével, visszamenőleges jogalkotással stb., akkor bárkit lehet, mindenki leugatott, hogy menjen mindegyik 45 éves nyögdíjas a jó anyjába.
És milyen igazam lett... Jött a MANYUP, a pedagógusok, az egészségügy, a rokkantak (igen az igaziak, mert a többit úgysem tudják kiszűrni), a tömegközlekedés, a 27 % ÁFA, pöttyösseggű gyerekek, energia szektor, termőföld és dohánykoncesszió stb.
Az összefogás hiánya fogja ezt az országot nyomorba dönteni.
A sok baromnak vezér kell, nem demokrácia, a kánaán ígérete és nem jólét, mert erre szocializálódtak :(
Gyerekeinket időközben a nevelés és oktatás lezüllesztésével még inkább erre az útra terelik, és a sok birka tapsol hozzá :(
Faszkivan

Baldrick68 2013.06.18. 08:54:45

@jános515:
Én ezt a dolgot a követkő módon látom.

MSZP
Tolvajok gyülekezete. Szépen mögéd oson és elviszi a pénztárcád. Amikor lebukik, akkor lesütött fejjel elsomfordál. Nyilván mindenkinek elege volt a mocskos tolvajokból és a fidesz és azzal kampányolt hogy ők nem fognak lopni. És tényleg a fidesz nem tolvaj ők mások .

FIDESZ
A fideszes a fejedhez nyomja a 9mm -es stukkert és te önként átadod a pénztárcád, a mobilod, az órád a kocsikulcsot majd előzékenyen elmagyarázod, hogy hol parkolsz az autóval és vigyázzon mert a kettest kicsit nehezen veszi és örülsz hogy nem lőttek le.

Reset Elek 2013.06.18. 09:08:09

Eszembe jutott egy régi vicc:
Rádió:
Kedves hallgatóink! Kedves vezetőnk felkelt, keljetek fel ti is!
Kedves vezetőnk reggeli tornázik, tornázzatok ti is!
Kedves vezetőnk reggelizik, addig zenét sugárzunk!

és nem tudok rajta röhögni BAZDMEG!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.18. 09:24:44

@Baldrick68:
Akkor játszuk ezt :). Szerintem:

MSZP:
Gyomok. Régi téeszes beidegződések szerint még mindig azt hiszik, hogy a közösből hazavinni, ami kell, az bocsánatos bűn, és úgyis mindenki csinálja. Néha kitenyésztenek egy-két ifjú titánt, akik nem érzik az évek alatt tesztelt határokat, azokat gyorsan helyre teszik, és ha már túlságosan a fejükre nőttek, akkor dobnak egy kis koncot a közvéleménynek velük, de az alapvető reakció még mindig az, hogy ártatlan pislogást magukra erőltetve, csodálkozó arccal kérdezgetik, hogy nahát, hogy került ide ez a nokiásdoboz, és ők nem is... Szép lassan felélik és elsorvasztják az ország vagyonát, mert nem fejlesztenek semmit, csak amit már muszáj, és mellette úgy viselkednek, mint a diák, aki nem készült, és benyalnak mindenhova, csak nehogy bárkivel is konfliktusba kerülve kiderüljön, hogy alapvető természetük a lapítás.

Fidesz:
Láncfűrész, akik a tettrekészség illúzióját sugallva favágásra és agyműtétre is csak ezt az egy eszközt ismerik. Fejedhez nyomják a kétharmadot, és ha nem kellő lelkesedéssel adod át a pénzed, rögtön a nemzet ellensége, kitaszított pária leszel a szemükben, akit a híveik a megváltás reményében szabadon, sőt, a hatalom hallgatólagos beleegyezésével leköphetnek. Az a típus, hogy elveszi a pénztárcádat, és utána veled üvölt, hogy miért csak ennyi van nálad, és egyébként is eszedbe se jusson feljelentést tenni, mert ez a rablás honvédelmi, nemzetmentő céllal történt, és igazából te vagy a geci, mert nem adtad oda önként a pénzed. Erről amúgy folyamatosan üvöltő hangosbemondókon tájékoztatnak is, ahogy arról is, hogy az ég zöld, a fű kék, és minden ezzel ellentétes hiresztelés a nemzet gyalázatos elveszejtését célozzák.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.06.18. 10:27:22

"És ami a legmeglepőbb az egészben, hogy nem lángol a Kossuth tér"

Mert az ultrák száját betömik stadionokkal, amelyekben majd bambulhatnak a fos magyar focira.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.06.18. 10:30:11

@Enrico72:
"Mennyire vicces, hogy ez az adó kb. havi 150 forintos tétel és micsoda hisztit vágnak le egyesek."

Mennyire vicces, hogy 300 forint miatt akkora hisztit vágtak egyesek (gyengébbek kedvéért: a törpecsúti korcs, mszmp ivadékpártja) hogy népszavazást rendeztek.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.06.18. 10:33:37

@s:
"Ha a gyucsótány irhája ilyen kibaszott nagy, mekkora lesz orbáné? Valamint, amikor azt fizetjük, akkor mi a kibaszott kurva retkes faszt fogsz pampogni. Mert hogy a pofádat nem fogod be, az gecifasz. "

Fölszívódik, vagy új nick-el nyomja majd.
(A mór megtette kötelességét, a mór mehet.)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.06.18. 10:35:16

@Balibgeczyk:
"Orbán Viktor tiszteséges ember..."

...akinek a seggét éjjel-nappal nyalnod kell? X-DDD

Vidéki 2013.06.18. 10:36:08

Egy állítólagos török versikében a fiatal asszonyka így kérleli szerelmetes férjét:

"Kedvesem, egy szép bül-bül madarat hozz nekem,
Estefelé szépen szól a bül-bül."

Mire az ifjú férj:

"Vennék édes, de nem tudom mibül-bül. "

Sok-sok elvtárs tudathasadásos:

Szívvel-lélekkel támogatja a pedagógus életpálya modellt és többek között az egészségügyi és pedagógus béremeléseket és azt képzeli, hogy ennek az anyagi fedezete az égből potyog, mint az égi Manna. A manna története több mint háromezer évre nyúlik vissza. A héber eredetű szó jelentése, hogy égből hullott eledel, s a történetét a Bibliában olvashatjuk.

Manapság nem hullik tömegesen égi Manna.

Az egészségügyi és pedagógus dolgozók béremelések fedezetét is más forrásokból lehetne csak megteremteni.

A ballib beidegződés szerint hitelt kellene felvenni, de ez a módszer mára zsákutcának bizonyult.

Marad az adóbevételek hozzá igazítsa a kiadásokhoz, az adóbevételek növelése útján.

Ilyen a 6 %-os egészségügyi hozzájárulás a kamatadó terhekhez, amely a kamatadót 16 %-ról 22 %-ra duzzasztja.

Sírni azért még sem kellene az elvtársaknak, mert mint tudjuk a kamatadót 2006-ban a Gyurcsány kormány hozta létre, akkoriban 20 % teherrel. Ezt a mostani kormány 16 %-ra csökkentette, majd mostanra a Gyurcsány kormány adójához képest csak hangyányival növelte.

Elvtársak:

„Sírni azért mégsem kell,
Az ember mindent kihever!”

s 2013.06.18. 10:46:25

@barkaba: Basszad szájba anyádat.

s 2013.06.18. 10:54:18

@hot-spot: Irsai Olivért nyomattam. Bár ez szerintem mindegy is.

s 2013.06.18. 10:56:16

@hot-spot: Ha a vége az, hogy orbánra ráhúznak két autógumit, lelocsolják benzinnel és felgyújtják, akkor egy szót sem szólok többet . . .

hot-spot (törölt) 2013.06.18. 11:01:18

@s: Logikusan követve az események folyamatát,kb ez várható az idősíkon, x időn belül.
Ahogy a társadalmi feszültség kilép a családból ,és hömpölygő véres szar formájában fogja elárasztani a valódi felelősöket,no meg a parlamentet.

Gilinggalang 2013.06.18. 11:01:36

@Vidéki: miért az adóbevételt kell a kiadásokhoz viszonyítani? miért nem a kiadást a bevételhez? ahogyan az értelmes családok is csinálják? miért sérthetetlen a stadionépítési program?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.18. 11:02:53

@Vidéki:
Nem, a "ballib beidegződés" szerint ha adóemelésre a egészségügyi és pedagógus dolgozók béremelések fedezeteként lenne szükség, akkor Varga Mihály ezt éppen be is jelenthetné. Ezzel szemben megint a túlzottdeficit-eljárásra, a "megvédésre" és az emúttnyócévre van kenve minden. Az EU a jelenlegi becslések szerint elegendőnek tartotta az eddig meghozott intézkedéseket a szabott mértékű hiánycél eléréséhez, ezért kerülhetett ki egyáltalán az ország a túlzottdeficit-eljárás alól. Ha Varga Mihály ennek ellenére úgy látja, hogy ő okosabb akar lenni az EU-nál, akkor
- egyfelöl hazudott, hiszen olyan intézkedésekkel, adatokkal tévesztette meg az EU-t, amit már két héttel később sem tart reálisnak (hogy ehhez trükkök százai, vagy csak tucatjai kellettek, az talán később kiderül, de ezekről ugye továbbra sem kell tudnunk),
- másrészt hazudott, mert olyan intézkedésekről van tudomása, amik a költségvetés az EU szerint stabilnak ítélt egyenlegét veszélyeztetik.
- harmadrészt hazudott, mert a túlzottdeficit-eljárás lezárásakor azt mondták, hogy ha az állami beruházások elhalasztása és a zárolások elegendőek lesznek, akkor nem emelnek és nem vezetnek be új adót, majd három héttel később "véletlenül" pont ennek a fordítottjáról intézkednek.

És arra emlékszel, mekkora csápolás, "balhitezés-tévképzetezés" ment itt, hogy ne előre ítéljük meg, hogy mi az irreális a költségvetésben, például éppen a tranzakciós illetékre, az e-útdíjra és a pénztárgépek online bekötésére vonatkozóan? Nahát, csak nem pont erről a háromról derült ki, hogy 100 milliárd forintokkal vannak elszámolva?

Szerintem ez a legcikibb a Fidesz-kormányban: hogy egyenesség és gerinc tekintetében még az MSZP-t is sikerült alulmúlniuk. Azok "legalább csak" sunyi, lapítós, sunnyogós gecik voltak, riadtan bújva be egy kő alá az első napsugárra.

s 2013.06.18. 11:07:53

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): A legaljasabb, hitvány, undorató cigány tempó. orbán nem tudja lehazudni a vérét. Egy mocskos ingyenélő tetű. Normális helyeken az ilyet simán felkötik.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.18. 11:11:30

@Vidéki:
Ja, és az utolsó mondatod a legszebb: persze, szépen fogja be mindenki a pofáját, alkalmazkodjon, szokjon vagy szökjön, mert tűrni, az a kedves a hatalomnak.

"Hangyányival", aha... Hangyányival emelték az ÁFÁ-t, hangyányit kivezették az adójóváírást, hangyányi mobiladó, hangyányi tranzakciós illeték, hangyányi csekkadó, hangyányi emelés a cafeteria-juttatások járulékain, hangyányit emeltek a jövedéki adón... hangyányi ez, hangyányi az... a kormány meg pont arra játszik, hogy a kéttucatnyi hangyacsípés sem tűnik fel annyira, mint egy kutyaharapás, főleg, ha kapnak rá az emberek hidegvizes-rezsicsökkentős borogatást.
De a 300 forint vizitdíj az nemzetveszejtő aljasság volt ám...

s 2013.06.18. 11:15:34

@Vidéki: A kurva anyádat. A pedagógusokat, orvosokat nem a nép nyomorítása árán kell fizetni, te baromarcú fasz. Ezzel szembeállítva a lakosságot a számára legfontosabb munkát végzőkkel (gyerekei oktatásával, egészségének megőrzésével foglalkozókkal).

A kibaszott stadionokból nem kell építeni többet. NEM KELL TÖBB STADION ENNEK A KURVA ORSZÁGNAK! simicska-nyerges lopógépeket sem kellene kitömni pénzzel. Jutna a fontos dolgokra, ha nem ez az elmebeteg kretén fasz vezetné az országot.

Vidéki 2013.06.18. 11:17:01

@Gilinggalang:

"miért az adóbevételt kell a kiadásokhoz viszonyítani? miért nem a kiadást a bevételhez?"

A Pedagógus, vagy Egészségügyi érdekvédelem nem olyan egysíkúan gondolkodik, mint te.

Ők is a való világ részei, nemcsak te!

vasgyuszi 2013.06.18. 11:19:09

@Enrico72: Ecsém te atomhülye vagy ;)
Vacak 50e Ft-tal is tudsz 1 mill forgalmat generálni. A forgalom a mozgást jelenti te nyomi. Nod mit ugatok én bele a nagyok dógába, de már nagyon várom, hogy rátok omoljon a szar, de csak nem akar. Nagyon tudtok ti ott valamit. Minap olvasom, hogy a ZF is bovíti az agyarországi gyártókapacitását, azaz beruház. Hát megesz a sárga irígység ;) Hogy lesz ebbol így összeomlás? Pedig naponta olvasom a zindekszet valami szaftos megroggyanásért, de még mindig áll az a nyomorult ország.

Vidéki 2013.06.18. 11:19:30

@s: Ha ez az ország neked kurva országa akkor költözz el melegebb éghajlat alá!

Menj a gázai övezetbe!

Vidéki 2013.06.18. 11:22:45

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"ha adóemelésre a egészségügyi és pedagógus dolgozók béremelések fedezeteként lenne szükség, akkor Varga Mihály ezt éppen be is jelenthetné."

Nyisd ki szemed, csukd be szád!

A 6 %-os kamatadó lánykori neve éppen "egészségügyi hozzájárulás"!

s 2013.06.18. 11:29:06

@Vidéki: Menjél te a kurva anyádba. Ez az ország miattatok kurva ország. Kurvának álltál, kiszopod orbán faszát, meg még a szaros seggéből is kilefetyeled a fost. Egy szánalmas, semmihez nem értő barom vagy. Nem látod az összefüggéseket, vagy nem vagy hajlandó tudomást venni róluk. Nem fogom kifizetni a kibaszott számláidat. A nyakamon élsz, te rohadék fostalicska. A díszes kompániával együtt, akiket én tartok el, lassan már erőmön felül. Ebben az országban 3.6 millióan dolgoznak, de ebből 2 millió adót csal. A többi nyugger. Te melyik vagy? Mert én az a kibaszott 1.5 millió egyike, aki tolja még ezt a szétbaszott szekeret. A többiek csak ülnek rajta és pofáznak. Lebaszlak egy vasvillával, ha még sokat ugatsz. Örülj, hogy ingyen élhetsz, nem tart már sokáig.

Gilinggalang 2013.06.18. 11:29:50

@Vidéki: miért nem nyesik vissza a stadionépítést? az miért szent?

Vidéki 2013.06.18. 11:32:56

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Írod: "EU szerint stabilnak ítélt "

Vedd figyelembe, hogy az idők változásával az EU véleménye is változik: Amit korábban stabilnak ítélt, mára már nem ítéli stabilnak.

Érthető, hogy Rufus vágyakozik a gazdaságpolitika kiszámíthatóságára, de az élet nem ilyen egyszerű.

A Ciprusi helyzet stabilizálása érdekében az EU is kiszámíthatatlan döntéseket hozott, amikor a 100000 euró feletti betéteket megdézsmáltatta.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.18. 11:36:48

@Vidéki:
Nekem nem kell hinned, miért is tennéd? De hátha Varga Mihály elég lesz:
"Varga elmondta, az intézkedések elsődleges oka, hogy Magyarország nem akar Málta sorsára jutni. Málta a fegyelmezetlen költségvetési gyakorlata miatt nagyjából fél évvel a túlzottdeficit-eljárás lezárása után visszakerült az eljárás alá. Szerinte azokat a hibákat, amik egy 2004 óta tartó intézkedéssorozathoz vezettek, le kell zárni, egy korábbi hiba kijavítása és egy jövőbeni megelőzéséről van szó."

Varga ezzel gyakorlatilag beismerte, hogy azért van szükség az új intézkedésekre, mert a "felelőtlen kölségvetési gyakorlat" ellen óvintézkedésekre van szükség, ami (Jó reggelt!) a kormány jog- és felelősségi köre, vagyis a kormány olyan lépésekre készül (vagy éppen már eddig is olyanokat folytatott), amik Varga szerint "felelőtlen kölségvetési gyakorlat"-nak minősülnek.

Ezen a szómágia sem segít...

Vidéki 2013.06.18. 11:40:58

@Gilinggalang:

A stadionépítés jelentős részben EU források felhasználásával történik, másik előnye, hogy segít mozgásba hozni az építőipart, amely a lakásépítések visszaesése miatt van nehéz helyzetben,.

Harmadrészt nem mindenki bezárkózó Gilinggalang.

Élnek még az országban olyan emberek is, akik kedvelik a sportot és élvezik sporteseményeken kiváló képességű sportolók szereplését látni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.18. 11:44:50

@Vidéki:
Na de két héttel, bazdmeg?!!! Milyen kibaszott gazdasági szakember az, aki két hétre, nyári uborkaszezonban sem lát előre 100 milliárdos nagyságrendben?! Nem azt mondom, hogy a gazdaság legyen kiszámítható, mert az értelemszerűen nem lehet, de a gazdaságpolitikától, ami egyedül a kormány kompetenciája, azért csak el lehetne várni némi következetességet, előrelátást és rendszerszemléletet!

Vagy persze, igazad van, csináljanak mindent össze-vissza, attól függően, hogy ki milyen lábbal kelt reggel, mert a gazdaság úgyis kaotikus, és ha így kapkodnak, akkor legalább véletlenül hátha eltalálják amit kell!

Még az álló óra is a pontos időt mutatja naponta kétszer.

Gilinggalang 2013.06.18. 11:52:37

@Vidéki: stadionépítés lehet, hogy megpörgeti az építőipart, cserébe a tranzakciós adó minden egyes iparágat lefojt, mert keresletcsökkenést idéz elő.

Gilinggalang 2013.06.18. 11:56:20

@Vidéki: ahogy már enriconak is írtam a következményeket:

Gilinggalang 2013.06.17. 17:43:47
@Enrico72: cégekről beszélek.

De nézzünk egy viszonylag egyszerű példát: Sanyi fát vág havi nettó 100000 forintért (ez kb 196500 huf, amibe a favágó cégnek kerül), a kitermelt fát a cég, ahol Sanyi dolgozik eladja 300000 Hufért egy papírgyárnak, majd a papírgyár a kész papírt eladja egy klotyópapírgyártó cégnek 400000 Hufért, akik a boltjukban klotyópapírt árulnak 500000 forintért. A klotyópapírt Sanyi 1000 forintért veszi. (500 darabot gyártanak)

Ha Sanyinak hasmenése van, akkor tud havonta venni 100 tekercs papírt. Vagyis eddig ennyit tudott. Nézzük mi lesz tranzakciós adó után. Eddig Sanyi keresett egy 100ast, a favágó cég 103500-at, a gyár 100at a papírbolt megint egy 100ast.

De: mostantól Sanyi fizuja már kicsit több mint 197000-be fáj a favágó cégnek, aki ezért 500-zal megemeli az árait, így már 300500-ért adja tovább, azaz adná tovább, de ez a gyárnak már 301400-ba kerül. Ők is szeretnék megtartani az eddigi 100as hasznot, ezért 401400-ért adják tovább, ami a boltnak már 402600-ba kerül. Ők is megtartanák a hasznukat, ezért 502600-at kérnek, ami a vásárlóknak: 504110 forintba kerül. Tehát a klotyópapír az eddigi 1000 helyett már 1008 forintba kerül, így Sanyi már csak 99et tud venni, pedig ő ugyanannyi fát vág ki, a gyár ugyanannyi papírt gyárt, és a boltban ugyanannyi klotyópapírt adnak el.

Ha meg nem Sanyi a favágó szopja meg, akkor Balázs/Lajos/Árpád/Géza a favágó kft/papírgyár/klotyópapírgyár/kisbolt tulaja fog rosszabbul járni mint eddig.

És ez egy 4 tagú lánc ahol így is majdnem 1%ot drágult a termék, egy szinte nulla komplexitású modellben.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.18. 12:02:40

@Vidéki:
"Élnek még az országban olyan emberek is, akik kedvelik a sportot és élvezik sporteseményeken kiváló képességű sportolók szereplését látni."

Élnek ebben az országban olyan emberek, akik szívesen tekintenek szét egy 40 cm magas kilátóról, mégsem hiszem, hogy józan ésszel akár az EU pénzét is (meg annak magyar önrészét!) az ő marginális igényük kielégítésére kéne fordítani.

Ezer más sokkal látványosabb, szórakoztatóbb sport van, mint a foci, de valahogy nem hallok tömeges sportpálya-építésekről. A valóban világszínvonalú magyar kézilabda és jégkorong ellenére sem hallok például hatalmas fedett sportcsarnok-építésekről, -bővítésekről, de nyugodtan cáfolj meg, ha tudsz.
Ugyanígy nem hallok nyílvános, közösségi sportolásra alkalmas területek megnyitásáról, pedig lehet, hogy egy füves, karbantartott grund, ahol a fiatalok szabadon rúghatják a bőrt, sokkal kedvezőbb lenne, mint most, ahol iskolaudvarok betonjára kell besunnyogniuk. És lehet, hogy a mozgás egészségesebbé tenné őket annyira, hogy a 6%-nyi "lánykori nevén egészségügyi hozzájárulásra" sem lenne szükség
Több tízezer új férőhely kerül megnyitásra, melynek a magyar foci színvonala, az általános megítélése és egyáltalán a közösségi programokkal szembeni érdektelenség miatt töredéke lesz kihasználva. Szívesen megnéznék például egy megtérülési tervet arra vonatkozóan, hogy ezek a stadionak megtérülnek-e valaha. Persze, fontos az állami szórakoztatás, kell a cirkusz a népnek, de mondjuk a 3500 fős felcsúti stadiont egy 1800 fős településen azért nehéz nem az öntelt hatalom megalomán presztizsberuházásaként értékelni, kegyet a vezetőnek, aki ablakából minden nap kitekinthet népe szeretetének leghivalkodóbb bizonyítékára.

hot-spot (törölt) 2013.06.18. 12:10:42

@Vidéki: Majd nézheted hamarosan a stadionjaidat meg a focit,te majom.Meg retteghetsz,hogy mikor bassza rád az ajtót egy hat fős éhes cigány banda és ver fejbe egy kis baltával.
De te akartad,majd akkor is jusson eszedbe a marha szöveged.

hot-spot (törölt) 2013.06.18. 12:13:30

@s: Én csak arra kérlek,hogy már végképp begőzölsz,akkor ne a szomszédod üsd már le,mert ha már így is úgy is a dutyiban kell végezned,akkor már legalább valami "értelmesebb" dolog miatt tedd.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.06.18. 12:17:11

@hot-spot:
A parlament ma már a korrupció, a nepotizmus, a szervilizmus, az autokrácia jelképe.
V-t neki.

hardenberg 2013.06.18. 12:31:35

@s:
www.youtube.com/watch?v=mjeFoBGuKxk

Rózsadombi villa, karierista vágyálmokban
Fél év alatt felépült, a tolvajtőke városában
Ott mindenki magasan van
Onnan tényleg másképp látszik,
Tíz év múlva sokat ígérő, előre tervezett jövő!

Ref: Rózsadombi villa jaj, nyomasztóan aberrál
Rózsadombi villa jaj, összedől mint egy kártyavár

Ha eljutok én egyszer, a rózsadombi nagyvillába
Kétségek közt élhetnék, ott fent, a nagyvilágba
De ez az út csak lefelé visz
És ezt ők is tudják már
Nincs már hátra sok idő, és összedől a kártyavár!

s 2013.06.18. 12:40:13

@hot-spot: Aggodalmad egyrészt felesleges (nem lakom orbán közelében), másrészt, ha nem így lenne, akkor viszont értelmetlen lenne, mert mindenképpen kivégezném ezt a beképzelt sültkrumlit. Szerintem egyébként ez megfeleő életcél. Egy ország lenne hálás ezért. Az már csak jelent valamit.

hardenberg 2013.06.18. 12:42:05

@Vidéki:

Eljön még az én napom,
Felvirrad egy hajnalon,
Biztos szép lesz, fogod látni,
Erős leszek, jöhet bármi!

Vigyázz velem hát, fogd be a pofád!
Eljön az a nap, mikor mindent visszakapsz!

Eljön még a korszakom,
Hogy mikor azt még nem tudom,
Biztos jó lesz, annyit érzek,
Kiirtom a FIDESZÉKET!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.06.18. 12:54:29

@Gilinggalang:
"miért sérthetetlen a stadionépítési program?"

Mert az a főnök dilije.
Enver Hodzsának a bunker volt az, ennek ostoba idiótának és hasonszőrű, bólogató sleppjének a foci és stadionok.

hot-spot (törölt) 2013.06.18. 13:00:35

@s: G Princip sem hősként került be a történelemkönyvekbe.Ne áltasd magad ilyesmivel.
De a dühös társadalmak mindenhol kitermelnek ilyen nem hősöket ha nagyon szorul a hurok.
Ezért a kilencedik posztomat közvetlen a politikusoknak ajánlom.
Mindegy melyik oldalon.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.18. 13:00:58

@Vidéki:
A lakásépítések azért estek vissza, mert így is rengeteg üresen álló, kihasználatlan lakás van.

Olyan iparági kapacitásokat, amik csak átmeneti jelleggel, mesterségesen fenntartva van szükség, az semmilyen formában nem jelent fenntartható, egészséges szerkezetű gazdaságot, sokkal inkább a jövő felélését és elodázást. Kína tobzódik a fölös építőipari kapacitásokat felszívó, kizárólag anyag- és energiapazarlásban megtestesülő szellemvárosokban, Japán felesleges hidak építésébe öl yenmilliárdokat... Magyarországon meg majd alig kihasznált, gazzal felvert, esetleg félkész stadionok fogják mutatni, hogy az építőipar, ami csak önmaga fenntartásáért épít, az már középtávon sem szolgálja az ország érdekeit.

tokyoreloaded.blogspot.hu/2010/05/hidak-semmibe.html
www.szellemvarosok.hu/2012/10/vadonatuj-modern-szellemvarosok-kina/

Pedig biztosan lenne fejlesztési terület, például a zöldgazdaságban vagy az épületek energiahatékonyságának javításában, de még mindig a lakópark-irodaház az isten. Meg mostantól a stadion.

hot-spot (törölt) 2013.06.18. 13:04:11

A nem szót, puszta félelemből nem raktam idézőjelbe.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.18. 13:13:41

@Vidéki:
És hogy örüljél, szólok, hogy a szocik idejében meg a fétis (a 4-es metró, a völgyhíd meg az egyéb "apróságok" mellett) a fürdők voltak:
nol.hu/archivum/20130514-ki_akar_egy_elmenyfurdot

s 2013.06.18. 13:28:24

@hot-spot: orbánékat nem egy merénylő fogja eltenni láb alól. Velük egy rakás ember fog végezni, mint ahogy mussolini fejezte be dicstelen földi pályafutását egy Essó kútnál. Jó is ez. A munka el van végezve, a felelősség meg szétoszlik. Ezek mind büdös bunkók, akik azért végzik így, mert életük során keveset tanultak bármiről, a hatalomról pedig - ami muslica életük meghatározója - alig tudnak valamit is. A pusztulásuk ilyen formán szinte törvényszerű.

No more pain · http://j.gs/2GgI 2013.06.18. 13:29:17

@hot-spot: Egyedül nem tudod megcsinálni, min 100 fős közösség kell, amihez kell némi önfeláldozás....

barkaba 2013.06.18. 13:39:51

Hihetetlen. Ennyi agyament, fogatlan, pálottszájú vén vöröskönyvest, akik itt álmodoznak, hogy mint ötvenhatban most is leölik majd aki nem teszik nekik. "Elvtársak" esélyetek mint féllábúnak a seggberúgóversenyen. Utál benneteket a nép 90%-a. Utált régebben is a gyilkos kádár alatt, csak akkor nem merte mondani, mert rögtön leültettétek.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.06.18. 13:43:48

@Vidéki: Lapátra a kétmilliós semmirevaló sleppel mint szartgyártó, és a sok töketlen (semmihez nem értő) miniszterrel, államtitkárral, közvagyont pusztító kártékony főosztályvezetőkkel, és a magyar társadalom többi rákos daganatával és máris lesz pénz. Túl sok semmirekellő dolgozik a úgynevezett kormánynak, és minisztériumaiknak, ráadásul sajnos azok is igen alacsony szellemi színvonalat képviselnek. Mondhatni a nagyobbik fele hót hülye kontár semmihez nem értő senki....

Ki velük a fenébe, helyettük kevesebb de szakértő gárda, és máris van pénz sok mindenre.

Vidéki 2013.06.18. 13:44:47

@s:
Te egy szánalmas, beképzelt, mindenhez jobban értő barom vagy!

Vidéki 2013.06.18. 13:46:52

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Jól látod: Az épületek energiahatékonyságának javítása területén még bőven lennének értelmes tennivalói az építőiparnak!

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2013.06.18. 13:46:52

@Vidéki: Ja azt már csak félhangon jegyzem meg, hogy nem kéne hülyeségekre elszórni vagyonokat, mint például stadionok és társaik. Meg ugye lehetne kicsit kisebb a beszedet pénzek szétlopása is. Van itt pénz csak sokat lopnak, és hülyeségekre szórják szét, meg túl nagy a kolonc a slep akit etetni kell. Kit állással kit mással.

Vidéki 2013.06.18. 13:48:49

@Nikosi:

Ne tekintsd látomásaidat valóságnak: "Meg ugye lehetne kicsit kisebb a beszedet pénzek szétlopása is."

s 2013.06.18. 14:09:34

@barkaba: Fogalmi zavaraid vannak, hülyegyerek. 56 forradalom volt, a mostani hivatalos álláspont szerint legalábbis. Lapozd át a propaganda könyvet, mert gecire nem vagy képben.

s 2013.06.18. 14:18:47

@Vidéki: Mi van vidéki, nyugger vagy te is? Mi tartunk el, baszod. Te meg velünk baszol ki, te istenverte hülye majom. Nem orbán osztja neked a lóvét, hanem mi. Felfogtad?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.06.18. 15:49:54

@Vidéki:
Méééég Vidéki elvtárs!
Azt is magyarázd meg, hogy miért nem lehet a kiadásokat visszafogni!
És azt is, hogy miért kell még több nyugdíjemelés! Mondd el nekünk, hogy a stadionépítés miért stratégiai érdek! Miért kell összeomlasztani a dohányipart és átjátszani a haveroknak!
Légyszí, légyszí, légyszí!

2013.06.18. 15:50:28

@Vidéki: Azért az arcod jó lenne ha kisebbre vennéd, mert ha olyan messze laknál, mint amekkora barom vagy , soha nem érnél haza te lelki és szellemi toprongy.
Ezért több szerénységet és tényeket, mert eleget hazudoztál már itt, te seggnyaló .

Mad Mind 2013.06.18. 15:57:31

@Enrico72:
Te ilyen hülye vagy?
A sok kis 150 forint, amit mindenféle jogcímeken lehúz dicső kormányod összeadódik egy szép nagy összeggé, ami már nem vicces. Bár látom feléd az összeadás az nem menő. Egyébként is, miért kell az adózott fizetésemet megadóztatni, csak mert megpróbálok vele adózott terméket venni?

Mad Mind 2013.06.18. 16:06:21

@Vidéki:
Az eu pénze az eu adófizetők pénze. Kis részben a sajátunk is, de jelenleg főleg más országok pénze. Szerinted más pénzét, tök felesleges látványberuházásra elbaszni az jó? Nincs egy olyan kormányprojekt, ami ténylegesen megtérül, vagy akár csak megtérülhet valamikor. Minden a látványra megy, mint a bölcsőde felújítás, ami csak az utcáról nézett ki jól. Ne felejtsd el, amíg teljesen felesleges intézményeket csinálnak párt haveroknak(lásd NSKI), itt stabil gazdaság nem lesz. És mint fideszesnek neked kéne a pártfőnököd körmére nézni.

Vidéki 2013.06.18. 16:31:52

@s: Miért nem mész el melegebb éghajlat alá, mondjuk a gázai övezetbe?

A hülye jállattya mindenkinél okosabbnak képzeli magát.

Vidéki 2013.06.18. 16:38:02

@Mad Mind:

Írod: "Nincs egy olyan kormányprojekt, ami ténylegesen megtérül, vagy akár csak megtérülhet valamikor. "

Bezzeg, olyan felsőbbrendűségi érzés komplexussal terhelt alakok egyenlőre csak teóriákban létező projektjei bizonyára egytől egyig megtérülnének és bőséges termést hoznának!

Higgyük ezt el?

Gilinggalang 2013.06.18. 16:39:30

@Vidéki: látom a számokat inkább okosan kikerülöd :)

Vidéki 2013.06.18. 16:41:06

@Lord_Valdez:

Írod: "Azt is magyarázd meg, hogy miért nem lehet a kiadásokat visszafogni!"

Lehetne könnyen az olyan kékvérű arisztokratáknak, mint a Lord, aki nyakig ül a borban és szolgáit véresre vereti.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.06.18. 16:51:51

@Vidéki:
Tehát az állam mérete mindig monoton nő, amíg teljesen ki nem szorítja a gazdaságot és végül össze nem omlik a saját súlya alatt?

s 2013.06.18. 17:25:03

@Vidéki: Hogy legyen nyugdíjad, te fasz. Mi elmennénk, baszhatnád amit orbán papa neked feloszt, meg kiró. Abból nem fosnál nagyot, csak mint egy egér.

Vidéki 2013.06.18. 19:16:41

@Lord_Valdez:

A Lord csak szélsőségekben képes gondolkodni!

Létezhet "arany Középút" is!

Kolb Ace 2 2013.06.18. 21:52:17

@Távmunka blog:

Szerintem jobban jártunk volna ha maradunk osztrák gyarmat.

Kolb Ace 2 2013.06.18. 21:52:48

Mert ezt is csak itt a balkánon lehet megtenni egy birka néppel.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.06.19. 07:41:28

@Vidéki:
Ezek szerint mégse az ördögtől való a kiadásoldal visszafogása?

Vidéki 2013.06.19. 07:51:07

@Lord_Valdez:

Nem ördögtől való, de túlzásba vinni sem ésszerű

A kiadásoldal visszafogása, megcélozva a nulla kiadást, nem jelenti az optimumot.

Egy civilizált társadalomban a kiadások sohasem érik el az anarchisták által kívánatosnak tartott nulla értéket!

Mad Mind 2013.06.19. 07:51:15

@Vidéki:
Miről beszélsz? Mondj egy megtérülő befektetést, amit a kormányod most tol. Kossuth tér nem térül meg soha, mert látvány projekt. Orbán stadion Felcsúton. Mikor lesz a nyitóünnepségen kívül teltházas? És lesz-e évente elég esemény, hogy egyáltalán nullszaldós legyen? Ugyanez a Népstadionnál/Puskás stadionnál. És ezek csak a leghírhedtebbek. Vagy mi szükség van 1,3 milliárd forintért Nemzetstratégiai Kutatóintézetre? Sima egyenes kérdések egy állampolgártól aki rendesen befizeti minden adóját, amiből ezeket finanszírozzák.

kifordított nagyanyó 2013.06.19. 08:05:55

@Balibgeczyk: Most fizetjük gyurcsány bőrét,fasszopó?!
Én m,eg anyádnak fizettem nercbundát,mert jó volt vele!

Reset Elek 2013.06.19. 09:07:45

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Stadler Józsi bácsi (majdnem)ugyanezért súlyos éveket ült ha jól emlékszem, és ő a fijjughoz képest eléggé kispályás

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.06.19. 10:49:11

@Vidéki:
Mivel a nulla kiadástól igencsak messze vagyunk, tehát lehet, hogy inkább ezt kellene csinálni, ahelyett hogy újabb és újabb adókat találnak ki?

Vidéki 2013.06.19. 11:59:44

@Mad Mind:

A kultúrát is támogatják?

Szerinted: mi szükség van kultúrára?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.06.19. 15:54:42

@Vidéki: Elég szomorú, ha szerinted a kultúra támogatása olyan, mint a falusi NB1-es focicsapat támogatása. Mondj még egy olyan munkahelyet a versenyszférában, ahol egy dolgozóra ekkora állami támogatás jut!

Mad Mind 2013.06.20. 07:54:34

@Vidéki:
Kerülőd a választ. A kultúra támogatása, nem egyenlő a kis faluba több ezres stadion építésével, sem egy tér teljesen történelmietlen átépítésével.
Bár a kultúra támogatás is érdekes módon megy. Azt támogatják, ahol az ő emberük a vezető, és azt nem ahol bárki más a vezető.

süti beállítások módosítása