Skip to content


       Szűrés lista

Vámosszabadi nem akarja a menekülttábort

Vámosszabadi egy község Győrtől 6 km távolságra, határátkelő Szlovákia felé.

vamosszabaditerkep.JPG

A település képviselő-testülete Kukorelli Norbert alpolgármester tájékoztatása szerint a sajtóból értesült arról, hogy a vámosszabadi határátkelőnél található volt katonai szállás nyílt befogadóállomás lesz július 1-jétől, ahová akár 216 menekült is érkezhet. A hírt egyébként Kovács Gyula, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatója jelentette be a megyei közgyűlés múlt pénteki ülésén. "Ezzel összefüggésben hamarosan kormánydöntés fog születni."

Vámosszabadi a debreceni példa nyomán érthető módon nem kér a táborból, ahova főként koszovói, pakisztáni és észak-afrikai menekültek érkeznének, és szabadon ki-be járkálhatnának. A helyiek féltik az életüket, a nyugalmukat, hivatalosan a közbiztonságot. Az angol Innopharma cég levélben jelezte, hogy a tulajdonunkat képező, 4,2 hektáros ipari fejlesztési terület közvetlen szomszédságába tervezett nyílt menekülttábor megvalósulása esetén - bár a projekt már tervezési fázisban van - elállnak az előzetesen már egyeztetett és az önkormányzat által jóváhagyott pezsgőtabletta-gyár és annak kutató/fejlesztő bázisát létrehozó több millió eurós projekttől, mert a beruházás "egyik alap kritériuma és a döntés egyik legfontosabb érve a régió fejlettsége (Győr/Egyetem/Audi...stb) és a kimagasló közbiztonság volt".

innopharma.jpg

A vámosszabadi önkormányzat tegnap közmeghallgatást tartott (ami tulajdonképpen egy tiltakozó akció volt a lakosság részéről), ezt követően pedig megfogalmazta állásfoglalását a kormány irányába a községbe tervezett menekülttáborral kapcsolatban. A dokumentumban kérik a kormányt, hogy máshol létesítse a befogadó állomást. Hivatkoznak a lakossági tiltakozásra, az eddig összegyűlt 1000 aláírásra, az ingatlanok értékvesztésére, az országhatártól lévő 200 (kettőszáz) méteres távolságra, az elmaradó beruházásra, a környékbeli települések aggodalmára, valamint a szóbanforgó katonai ingatlan hasznosítására vonatkozó háromféle (szociális otthon, ápolási központ, szállás a térségben munkát vállaló kelet-magyarországi dolgozók számára) saját tervükre.

A tiltakozásnak természetesen már Facebook-csoportja is van, ahol azt írják, hogy bár az aláírásgyűjtő íveket az országgyűlési képviselőjükkel elküldették a mai kihelyezett kormányülésre Fertődre, ott Pintér Sándor belügyminiszter bejelentette, hogy már eldőlt a kérdés, Vámosszabadin lesz a tábor. A tiltakozó aláírásokra pedig állítólag csak annyit reagált Pintér, hogy ő meg hoz 10 milliót, hogy el kell helyezni a menekülteket.

Igazi nemzeti konzultáció az egész ügy a javából..... Bár annak fényében semmi meglepő nincs a dologban, hogy Vámosszabadi polgármestere Réti Csaba, akit 2006-ban az MSZP jelöltjeként, 2010-ben függetlenként, tavaly szeptemberi lemondását követően pedig a novemberi időközi választáson a DK jelöltjeként választottak meg.

Frissítés: Tényleg azt mondta Pintér, amit a FB-csoportban említettek.

""Én pedig küldök tízmillió aláírást arról, hogy Magyarország nem kér a menekültekből. De az Európai Unió menekültügyi egyezménye ránk is vonatkozik, be kell tartanunk a szabályokat" - ez volt a válasza Pintér Sándornak arra a kérdésünkre, hogy a Vámosszabadiról elküldött, csaknem ezer tiltakozó aláírás hatással lesz-e arra a döntésre, hogy a határmenti településen menekülttábort nyisson Magyarország.

A tiltakozó helyieknek itt a lesújtó hír: belügyminiszteri döntés alapján már egyértelmű, hogy Vámosszabdin lesz a kilencedik menekülttábor. Indoklásként Pintér Sándor arra hivatkozott, amit a néhány napja a megyei közgyűlésen elhangzott beszámoló is tartalmazott: annyi menekült érkezett az elmúlt hónapokban Magyarországra, hogy a migránsok elhelyezését már nem tudják megoldani a meglévő táborokban. "Idén eddig 10.096 menedékkérőt regisztráltunk, jelenleg pedig 2527 személy tartózkodik valamilyen befogadó-állomáson. Vámosszabadira szükség van, márpedig itt nagyobb anyagi ráfordítás nélkül lehet megnyitni a tábort."" (kisalfold.hu)

Címkék: politika társadalom pintér

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr415368921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vontod75 2013.06.19. 15:47:09

Most ezen miért nem lepődtem meg? Bár a kérdés költői...

Szemelvény Orbánisztán mindennapjaiból...

Vörös Szonja, a tetovált lány 2013.06.19. 15:48:40

nem is vagyunk 10 millióan összesen, hát még aki aláírná pintér 'kéthétalattrendettesz' sándornak; max. a halálos ítéletét.

Illúzióromboló kockacukor 2013.06.19. 15:49:32

hát tízmilliót biztosan nem, mert ha hozzám jön egy ilyennel, én elhajtom oda ahonnan jött...
-1 :)

dr. Aullah 2013.06.19. 15:53:58

Mekkora egy nagypofájú köcsög... ilyet hogy lehet mondani?
Hozzánk is akartak "svédeket" költöztetni, mármint a városba, de szerencsére megakadályoztuk.

Algopirin 2013.06.19. 15:54:38

Korrekt, abszolút demokratikus felfogás.
A több aláírás nyer.
Mocskosgeci.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2013.06.19. 15:55:00

S milyen arcátlan és pökhendi ez a zsebből reagálás, kvázi ""ki nem szarja le, hogy az ott élők mit akarnak"". Ez az igazán bicskanyitogató.
Sokkal fontosabb a kifelé mutatott jajdejófejekvagyunk, nem vagyunk rasszisták kép fenntartása, 200 rongyos, beilleszkedni képtelen menekültért, mint több ezer ember érdeke, illetve egy tervezett beruházás előnye, és még sorolhatnám.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.19. 15:56:36

Azért a gyógyszergyár managementje nem hiszem, hogy bevállalná a több milliós buktát :D
Különben hihetetlen ez a hiszti, bármivel, amit éppen bárhová építenének.
Ettől függetlenül persze nem meglepő (és nem is elfogadható), hogy a lakosság véleménye tök figyelmen kívül van hagyva.

dr. Aullah 2013.06.19. 15:56:55

Amúgy nem az lenne az ő dolga, hogy tartsa a közbiztonságot? Tudom, hülye kérdés...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.19. 15:58:51

Tehát akkor tisztázzuk: a kérdés az, hogy a politikai kibaszáson kívül mi értelme van keresztülutaztatva az országon egy rakás menekültet egy olyan helyre vinni, ahonnan egy könnyedebb kocogással is át lehet jutni Szlovákiába, de egy napon belül akár Ausztria sem elérhetetlen?

Kitoloncolás-light.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.19. 16:04:24

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Azt várják, hogy maguktól megszökdösnek, és akkor nem kell velük foglalkozni :D

Gróf Úr 2013.06.19. 16:49:06

Alapvetően nem értem, mi a baj a táborral? Nálunk is van, annyi a következménye, h pár évvel hamarabb kellett elmagyarázni a kölkeimnek, h a bácsi nem csokiból van, ne akarják nyalogatni...

mizrolist 2013.06.19. 18:08:55

@ColT: ez nem is annyira hülye gondolat, pláne mert a táborból a szabályok szerint szabadon lehet távozni napközben.

Wendiii · http://hivataliagyhalal.blog.hu 2013.06.19. 18:25:01

@ColT: Elég háromszáz méterrel odébb telepíteni (elvégre az már másik ország), és máris megoldódott a bukta kérdése. Mármint a gyógyszergyárnak. Mert Vámosszabadi nagyot fog bukni, ez biztos.

1000bocs 2013.06.19. 19:02:45

Az egész ügy el van b@szva. A menekülteket valahová tenni kell. Pont. Mindenhol bajt kevernek. Pont. Sehol sem látják a károk miatt őket szívesen. Pont.
Amivel ez viszont együtt jár az egyrészt ismert már a debreceni esetből, de itt a Kiskunhalasi ügy.
Kiskunhalas, régi határőr laktanya. Ha jól emlékszem február 1-től az őrzött szállás már nem őrzött szállás, hanem nyílt befogadó állomás. Ami azt jelenti, hogy az illegális határátlépő nem illegális határátlépő ha kiejti a száján a varázsszót: "politikai menekült". Ennek eredménye az, hogy kis hazánkba az embercsempész már címkártyával hozza a bandát, ahogy átértek a határon elengedi őket azzal hogy "erre a címre kell menni, és mondjátok ezt és ezt, akkor fejedelmi dolgotok lesz."
És lőn. Három-négy hetente viszik őket tovább. Tehát ennyi időt tölt el a városban az a menekült, aki tudja előre, hogy itt bármit csinálhat, ha nem érik tetten néhány hét múlva már el is tűnt a városból. Reggel 8-tól este 10-ig van szabad járkálás. Miközben a laktanya 400 méteres körzetében 2 db óvoda van és egy általános iskola, a laktanya lovardájában 20-30 általában kiskorú lány lovagol, és az utca túloldalán van a LIDL, ahol a környék jellegzetessége miatt rengetegen megállnak mikor leadták a gyereket a suliban-oviban, nem beszélve a nyugdíjasokról akiknek szintén a legközelebbi bevásárlóhely. Amikor még őrzött szállás volt, a rácsos ablak mögül folyamatosan ment a "nemtudommióta nőt nem látott" menekültek folyamatos beszólogatása a fiatal iskolás lányok és a fiatal kisgyerekes anyukák felé, akiket arra a járdára vetett a sorsuk. MInden reggel és délután tömegesen mennek a gyerekekért...Olyan menekültekről beszélünk, akik kultúrájában a gyerek és a nő értéke, az azzal való bánásmód a háziállatéhoz közelít. Ennyit arról, mennyire odafigyelnek Budapesten arra, hová és kiket telepítenek ki, milyen körülményeket teremtve ezzel.
A szálláson mindenkinek vallásának megfelelő konyhát kell biztosítani. Ez azt jelenti, annyiféle menü, ahány fajú és vallású isten barmát vetette ode a sors. Minden kihallgatásra Kecskemétről jön hozzájuk a tolmács külön-külön, mert ugye Bábel minden egzotikus nyelvét beszélik ezek a marhák, minden út horror áron van kiszámlázva a különböző tolmácsoknak, ez biztosan megint megéri, és nekünk nagyon fontos hogy mit hazudnak egyébként össze a sima továbbjutás reményében. Elindult a pletyka Halason még a tavasszal, hogy valamit terveznek a laktanyában az ott őrzöttekkel. Kérdésre az önkormányzat azt a választ kapta szerdán, hogy nem lesz itt semmi ilyesmi. Pénteken délelőtt leüzentek Pestről a helyi jegyzőnek, hogy reggel 8 óta "nyílt befogadóhely lettetek, szevasz! Érkezik az első busz 40 újabb szerecsennel." Aznap este 10-re a 40-ből csak 30 ment vissza a szállásra, a többit valahol Hegyeshalomnál fogták meg később. Hétfőn a környékbeli házakba körbejártak a nyomozók, összeírni ki mit tapasztalt a hétvégén:) (háromutcára már kezdődnek a kertes házak) Eltűntek dolgok innen-onnan:)

Uniós előírás. Ők nem rabok, hanem politikai menekültek. Nem lehet úgy bánni velük, mint rabokkal. Az ott élők pedig megkérdezésük nélkül, átvitt értelemben le lettek térdeltetve, nyisd ki nagyra a szád, szájpecek be, szopóroller indul!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.06.19. 19:31:50

@ColT: @mizrolist:
Oké, akkor egyre gondolunk:). Azért is írtam oda, hogy "kitoloncolás-light": át nem lökhetik a határon, mert azzal ugye súlyosan megsértenék egy másik uniós ország érdekeit, na de elkocsikáztatva őket a határig, és kinyitva előttük a kaput... Már épp csak annyi kell, hogy a tolmács útbaigazítást adjon. Ha @1000bocs: szerint Kiskunhalasról indulva is csak Hegyeshalomnál tudják megfogni őket, akkor 200 km-rel közelebb kocsikáztatva őket csak gyorsabban elérik a céljukat, ami Nyugat-Európa, ahogy a cikkben is van. Az ország teljesíti tranzitországi funkcióját.
A menekültek el akarnak menni, mi nem akarjuk, hogy maradjanak, de legalábbis minél kevesebbet, és közben egy balos polgármesternek is borsot törtek az orra alá; szerintem ezért az ötletért még valaki jutalmat kap, akárki meglássa :).

Calibaan 2013.06.19. 20:20:16

Már a ner sem a régi. Közbeszerzéssel kellett volna falut építeni nekik a XIII. kerületben, néhány tetszőlegesen (még véletlenül sem Kubatov-lista alapján) kiválasztott, ledózerolt háztömb helyére.

bispora 2013.06.19. 20:45:33

Nem is értem miért nem jut eszébe senkinek a triviális megoldás: zöldmezős befogadótábor beruházás a borsodi régió valamelyik etnikailag homogén kistelepülésén (Sajókaza, Tarnabod stb). Itt érdemben nem tud rontani a közbiztonságon a politikai menekültek színes serege, viszont álláslehetőségek nyílnának a helybelieknek, a vásárlóerő nőne, boltok nyílhatnak egyszóval fejlődésnek indulhat a kistérség. Járulékos előnyként a szájhagyomány útján terjedő beszámolók miatt talán az idekívánkozó politikai menekülthullám is szörfözésre alkalmatlanná válna.

dr. Aullah 2013.06.19. 20:49:44

És Ócsa? Úgy is egy csomó ház üresen van.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.06.19. 21:01:23

tettem be frissítést, tényleg ezt mondta Pintér

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2013.06.20. 00:11:39

@bispora: Legjobb esetben meg elintézik egymást...

Virág et. 2013.06.20. 08:06:11

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Ez csak addig működik, amíg kint el nem kapják, mert nemzetközi egyezmény alapján abba az országba viszik vissza, ahol az első menekültkérelmét kezdte. Tehát hozzánk.

Egyébként értem én az emberek problémáját, senki nem akar menekülteket a szomszédba. Meg sehova a közelbe, lehetőleg. Ne legyen ilyen soha, de ha egyszer majd nekünk kell menekülni (ténylegesen, nem csak a jobb élet reményében, mert ilyen is van az itteni menekültek között, még ha nem is többségben) és mindenki ránk csapja az ajtót nyugaton, meg arrébb rugdosnak, leköpnek, akkor azért jusson az eszükbe ez is meg a pezsgőtabletta-gyár is.

Virág et. 2013.06.20. 08:11:45

Lehet kéne beszélni pár szót az 56-ban disszidáló magyarokkal. Hogy mennyire örültek, ha kint kedves szóval fogadták és mennyire rosszul esett nekik, ha kb. annyira látták őket szívesen, mint a vámosszabadiak.
Kényelmesebb persze azt mondani, hogy az más volt, mert ezek mind félemberek meg majmok és nem képesek a törvényeket betartani (emlékszik még valaki a "magyarok, ne lopjatok" táblákra?).

Inkább a menekültügy hatékonyságát kéne növelni, hogy ne tartson fél - egy évig egy eljárás, hanem gyorsan szűrhető legyen, hogy ki a valódi üldözött és ki a jobb élet reményében ideutazó. Azzal kiszűrnénk a bajkeverők többségét is talán.

dr. Aullah 2013.06.20. 10:13:42

Pár óra alatt 6 forintot romlott az euró. Éljen akiszámítható gazdaság.

Mad Mind 2013.06.20. 12:07:50

@ColT:
Építsük a szomszédságodba. Reméljük örülni fogsz a középkorból érkezett embereknek. Majd magyarázhatod nekik a wc használatát, miután a kertedbe/udvarodba szartak. Tisztelet a kevés kivételnek.

Mad Mind 2013.06.20. 12:12:24

@Virág et.:
Ezeknek a menekülteknek 90%-a nem igazi menekült, csak annyira mint a svédek, Kanadába. Pont az ilyenek miatt van annyi probléma Svédországban meg Franciaországban. Nem própálnak meg beilleszkedni, hanem úgy veszik, mintha még mindig Afrikában lennének. Ha többen vannak egy környéken a törzsi szabályaikat tarják be, nem a befogadó országét. Nem tanulják meg a nyelveket, csak a sajátjukat, és elvárják, hogy a befogadó ország tanulja meg az övéket. Persze vannak kivételek, de azok sajnos csak a szabályt erősítik. És eddig mindegyik hasonló menekülttábor környékén romlott a közbiztonság.

Mad Mind 2013.06.20. 12:14:23

@bispora:
Mert az pénzbe kerülne és esetleg haszna is lenne. Itt viszont ki lehet tolni Gyurcsányördög pártjával és ez mindennél előrevalóbb.

Ironfist 2013.06.20. 12:35:43

"""Én pedig küldök tízmillió aláírást arról, "

Miután nem lakik ennyi ember az országban, ez egy igazzy fideszes bravúr lesz :P

CSENDES 2013.06.20. 12:42:08

@Ironfist: Persze, mert külhoni kettős állampolgárok is aláírják majd azt az aláíróívet.

IdomitottFoka 2013.06.20. 13:20:01

Ez is Európa hibája. Meg az IMF-é, na. Oszoljanak.

alte trottel 2013.06.20. 13:28:55

@ColT:
Tényleg nem lehet annyira szaros egy kormánysegg, hogy tisztára ne nyalnád?

alte trottel 2013.06.20. 13:55:21

@Virág et.:
Csak arról az apróságról feledkezel meg moj daragój tavaris cvetok, hogy az ötvenhatosok DURVÁRA AZONOS kultúrális háttérből érkezve DURVÁRA be akartak és BE IS TUDTAK ILLESZKEDNI!
És azokkal a "menekültekkel" akik pölö Sopronkőhida, Vác Köztársaság út 62-64. vagy a szegedi Csillag kies falai közé nem óhajtottak hazatérni, mennyire is bántak kesztyűs kézzel? Hány gombócmanó interpellált sanyarú sorsuk miatt?
A fentemlített tervezett intézménybe viszont 99,99%-ban olyan "politikai menekültek" kerülnek, akik számára (szerencsés esetben) "كافر نذل" (gyaur fattyú) márkájú grátisz igénybevehető erőforrást illetve "كافر وقحة" "gyaur ringyó típusú olcsó szórakozást jelentünk.

(ideje volna az euro-atlanti világnak újragondolni és alaposan revideálni a menekült és segélyezési kérdést)

Bretschneider detektív 2013.06.20. 14:03:49

@Gróf Úr: Szeretik errefelé az idegeneket, de ezek még csak nem is idevalósiak.

labrabbit 2013.06.20. 14:04:53

'A szabályokat be kell tartanunk.'
Nem hiszem el h ezt mondta.

labrabbit 2013.06.20. 14:12:40

Ahol laktam, ugyanígy akadályozták meg állami gondozottak beköltöztetését. Nem kell mo-n idegennek lenni ahhoz h gyűlöljenek látatlanul. Elég csak nyomorultnak lenni.

alte trottel 2013.06.20. 14:25:58

@saravad:
És volt Hajdú-Biharban olyan falu, ahol azt akadályozták meg, hogy néhány tolókocsis rokkantat költöztessenekbe "a gyerekek arra mennek iskolába, óh jajj és veszék" érveléssel.
Na _UND_?
Attól még _PÜNKTE_ ennek az izének _PÜNKTE_ odagyakása elfogadható lesz?
Eriggyé má' mert leröhögöm a hajat a fejedről!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.20. 14:28:47

@Mad Mind: Nem egészen jött át a mondanivaló? _bárhová_ nem lehet megépíteni. Mindig tiltakozni fog valaki. És ku* élet, hogy sok szervezet (hol a szocik, hogy a kormány) ezt ki is használja, ahol tudja.
Persze, senki nem örül, ha pont hozzájuk épül, de akkor mi a megoldás? Ne legyen sehol se?

@alte trottel: Köszi a szép mondanivalót, nem tudom, miből szűrted le, de biztos. Meg talán ha értelmeznéd a kommentem második felét.

@Wendiii: Nem kis költség van ám azzal sem. Meg macera, ügyintézésileg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.20. 14:30:16

@alte trottel: Nem, ő is csak arra mutatott rá, hogy annyira idióta ez a közeg, hogy semmi nem jó.

Ismerős tegnap este mesélte, hogy volt egy lakossági fórumon, ahol nagy pofával tiltakozott a lakosság egy szemétlerakó telep ellen, ami azért épült volna oda, mert nincs a közelben ésszerű lerakóhely, és mindenki szétdobálja a szemetet a környéken.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.20. 14:31:58

@Mad Mind: Különben elég sok olyan külváros akad itthon, ahol nem lógnának ki ezek a menekültek a sorból, sajnos.

"@bispora:
Mert az pénzbe kerülne és esetleg haszna is lenne. Itt viszont ki lehet tolni Gyurcsányördög pártjával és ez mindennél előrevalóbb. "
Az eszükbe se jutott, mekkora mutyilehetőség van benne? :D Most csalódok mingyá' :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.20. 14:33:45

@alte trottel: Különben ebből a menekülttáborból kijöhetnének-e a bent lakók? Nem hinném.

labrabbit 2013.06.20. 14:37:20

@ColT:
ez ugyan off, de lehet ugyanúgy tiltakoznának ha véletlenül rendesen bevezetnék a szelektív gyűjtést. Nehogymá' 10 felé meg piktogram stb.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.20. 14:42:35

@saravad: Simán, pont erről beszéltem, illetve erről beszélt ismerősöm nekem a tegnapi sör mellett :)
És mondom, ez az idiotizmus remekül felhasználható politikai célokra. Bajnaiék felhasználják a Fidesz ellen, a narancsosok felhasználják a szocik ellen, mert uszítani könnyű - a lakosság meg amúgy sem érdekli őket.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.20. 15:21:23

A szigetközi Györ-megyeieket ismerve, kasza lesz élesítve, Sanyikám. Jobb ha belenyugszol. Tapasztalatból mondom...

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.20. 15:24:13

1992-töl már volt egyszer Mosonmagyaróvár a Jugoszláv menekültek dobbantója Nyugat-Európa felé. Mondanom sem kell, hogy olyanok voltak mint a sáskák. A város szétrohadt.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.20. 15:26:19

Néhány kérdés:

=> hogy volt képes egy év alatt 10000 (azaz tízezer) határsértö bejönni az országba?

=> ki a felelöse ennek mocsoknak? Tán maga köztörvényes bünözö Pintér Sanyi, aki úgy végzi a dolgát, mint a hófúvásban?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.20. 15:32:54

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Az elmútnyócév, ki lenne :D
Rend van itt, a Sanyi csinálta 2 hét alatt... vagy nem? :D

alte trottel 2013.06.20. 15:41:25

@saravad:
bispora 2013.06.19. 20:45:33 a megoldás.

@Ironfist:
10 millió aláírás? Kibújt Freud elvtárs szöges lólába a zsákból! Szóval _ÍGY_ készül majd '14-ben s négyharmados győzelem!

@ColT:
Nem elég épeszűnek lenni, annak is kell látszani!

alte trottel 2013.06.20. 15:45:01

@ColT:
A megoldás útja: Budapest-Győr-Hegyeshalom-

ColT 2013.06.20. 14:33:45
"főként koszovói, pakisztáni és észak-afrikai menekültek érkeznének, és szabadon ki-be járkálhatnának."

Eléggé megnyugtató?

Secnir 2013.06.20. 15:47:01

szerintem vagy a menekülteket ássák el, vagy a pintért.

alte trottel 2013.06.20. 15:47:51

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:
Értelmesebb lenne ebben a pillanatban elkezdeni szervezni a perközösséget és megindítani a kártérítési eljárást _SZEMÉLYESEN_ Pintér Sándor Belügyminiszter elvt... BOCS! Úr ellen, kezdeményezve a vagyonzárolást.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.20. 16:07:42

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:

Kasza lesz élesítve, Sanyikám.

A szigetközben élök a temperamentumos Svábokkal szocializálódtak évezredeken át, édesöregem... Ez nem a beltenyésztett Rózsadomb.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.20. 16:09:35

Amúgy meg: jugoszláv menekültek. Kis betüvel (ékezetem nincs).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.20. 16:33:00

@alte trottel: Kit érdekel, minek látszok, már ha rám gondoltál.

Ja ha ki-be járkálhatnának, az más, de hát kedves Pintér úrtól meg kéne kérdezni, hogy akkorn ugye rend van?
Meg azért lehetne ellenőrzés, illetve pl. annyira nem szabad ki-be járkálás.
Mondjuk az is baromság, hogy aki politikai menedékjogra vár, azt hogy a francba' lehet kiengedni? Ennyi erővel mindegy, hol a tábor.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.20. 16:36:40

@Secnir: Inkább a Sányit akkor már, úgy nagyobb jót cselekszenek.

Secnir 2013.06.20. 17:02:42

@ColT:
szerintem is kisebb munka.

Énbagoly 2013.06.21. 08:26:33

Szerintem itt a legnagyobb probléma a nyitott táboron kívül az arány lesz.
Vagyis az, hogy egy ezerpárszáz lelkes kis faluba betesznek 200-300 (?) menekültet. Akik még egy nagyvárosban is tudnak komoly problémákat okozni, hát még egy ilyen kis faluban.
Ráadásul olyan környékről érkezőket, ahol tényleg szarba sem veszik a nőket és a gyerekeket. Az biztos, hogy ha ott laknék, akkor most kezdeném el nagyon félteni a lányomat, és nem merném elengedni csak úgy otthonról, ha már sötétedik.

Mad Mind 2013.06.21. 09:33:21

@ColT:
Persze, hogy tiltakoznak ellene mindenhol, mert még a rossz közbiztonságú környéken sem szeretnék, ha tovább romolna a helyzet.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.21. 09:41:49

@Énbagoly: A nagyvárosban sem jobb a rendőrség, ugyanúgy nem tudnának rendet tartani...
Itt Pécsett is alig látok már rendőrt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.21. 09:43:53

@Mad Mind: A rossz közbiztonságú környék -> értd olyan helyek, ahova már a rendőr se nagyon megy ki :S

lyken 2013.06.21. 11:55:57

Nincs ebben semmi meglepő. Minden települést szénné szivatnak ahol a lakosság nem fideszest mert választani. Legyen az szoci vagy független.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.21. 12:33:10

@lyken:

Naivan nézek, elnézést. Tudnánk arra példát mondani (írni), hogy a szocik miképpen szivatták a fideszes falvakat?

Nem pártolom a szocikat. Söt! A szar szoci bagázst szó nélkül eltiltanám a közügyek gyakorlásától! Ez nem jelenti viszont azt, hogy a fideszi mocskot hagyom szétteríteni, szétkenni...

Tehát kérem, elö a farbával!

protézisesh 2013.06.23. 07:36:57

nem kell ide tábor, zárják őket elhagyott laktanyákba. akad elég, ami a bozót közepén van, minden lakott településtől távol.

Nzoltan 2013.06.25. 06:51:53

Soha nem fogom megérteni, miért "kell" őket befogadni. Menjenek haza és alakítsák maguknak úgy a politikát, hogy ne kelljen elmenekülni. Elvégre ők is tehetnek arról, hogy elfajultak a dolgok a odahaza. Nekünk minek kell importálni a problémát?

Az EU politikusaoknak meg a seggükben a fejük, mert folyamatosan azon versenyeznek ki nagyobb tolerancia bajnok. És ilyenkor nem nagyon számít a demokrácia. A mottó: ' Inkább Barosso seggét nyalom, a választók meg kinyalhatják.'

Európa akkor fog tanulni a hibájából, mikor már késő. Hiába az intő jelek.

Nzoltan 2013.06.25. 06:56:17

@ColT: Milyen külváros? Budapest belvárosának a fele. Nyugati, Blaha környéke.

lyken 2013.06.25. 07:59:13

@Nzoltan: "Soha nem fogom megérteni, miért "kell" őket befogadni."
Mert lehet hogy tényleg politikai menekült. Inkább azt nem értem, hogy miért nincs tripla rendőri jelenlét. Akit törvénysértésen kapnak, azt lehet gyorsított eljárásban kitoloncolni, így a problémás eseteket eltávolítják és azok maradnak akik valóban azok aminek mondják magukat.

2013.06.25. 11:12:51

A befogadótáor legyen Felcsúton és környékén.
Pintér majd őrzi őket, Lázár cigit árul nekik, Viktor pedig erkölcstan órát tart nekik, a becsületről, a tisztességről és a keresztény erkölcsről. Misét celebrálni pedig Tömjén Zsóti fog.
A mise után pedig--a délutáni csendes pihenőig-- lehet menni hazudni, lopni, csalni és vadászni.

Baldrick68 2013.06.26. 13:17:13

Egy kis adalék.
Ahogy látom egy facebook mozgalom alakult.

A legszebb az benne hogy már cégek is csatlakozonak a tiltakozáshoz.
www.facebook.com/groups/529193277142651/?notif_t=group_added_to_group

Baldrick68 2013.06.26. 13:18:16

A Piktor Kft. a mai napon a következő közleményt adta ki:
"A Piktor Festékbolt vezetősége úgy döntött, hogy semmilyen módon nem kíván hozzájárulni a Vámosszabadi Menekülttábor felújításához és fenntartásához. Ennek értelmében ilyen célokra nem adunk el semmilyen általunk forgalmazott terméket (pld. festéket, tisztítószert).
A Piktor Kft. egyetért azokkal az aggodalmakkal, miszerint egy ilyen létesítmény negatív hatással lesz a környék gazdaságára és közbiztonságára. Cégünk jelen mozgalom elindításával kívánja szolidaritását kifejezni a tábor ellen tiltakozó helyiek felé, illetve támogatja őket abban, hogy a létesítmény más helyszínen kerüljön megvalósításra.
Kérjük, a győri és Győr környéki kereskedőket, kivitelezőket és vállalkozókat csatlakozzanak mozgalmunkhoz és ezen szándékukat jelezzék Vámosszabadi hivatalos e-mail címére (vamosph@vamosszabadi.hu) valamint a Facebook-on a Menekülttábor Vámosszabadin ? Köszönjük NEM! nyílt csoportban."

süti beállítások módosítása