Skip to content


       Szűrés lista

A Balogh-ügy egy pöcegödör

Nő vagyok, tehát természetesen teljesen elítélem a családon belüli erőszak egyik leggyakoribb formáját is Természetesen teljesen elítélem a családon belüli erőszak minden formáját, és mivel nő (sőt anya) vagyok, a gyerekbántalmazás mellett különösen annak egyik leggyakoribb esetét, vagyis ha egy férfi bántalmaz egy nőt. Szerintem csak egy gyenge pöcs emel kezet egy nőre, mármint szellemi/lelki/idegi értelemben gyenge.

Megszorítja, megfenyegeti, megüti, megveri, megrúgja a nőt, mert
a) buta ahhoz, hogy érvekkel vitatkozzon vele, az észbeli hiányosságokat fizikai fölénnyel kompenzálja;
b) annyira primitív, hogy szarik az észérvekre, önmagát tartja A családfőnek, a nadrág hordozójának, akinek akkor is igaza kell legyen, amikor nincs;
c) nem tudja kontrollálni az agresszióját (mostanában ezt úgy mondják pc-nyelven, hogy indulatkezelési problémákkal küzd), és egész egyszerűen boxzsáknak használja a nőt, rajta vezeti le minden feszültségét, amit kiválthat egy munkahelyi vita, egy esős reggel, de sokszor egy elsózott leves vagy nem elég kedvesnek érzett női hangsúly is elég a vadállat előbújásához.

Fontos, hogy aki ilyen férfival akad össze, az meneküljön minél hamarabb minél messzebb, mert kutyából nem lesz szalonna, az első "fogdbeapofádtebüdösribanc"-ot gyorsan követi az első pofon, és hiába ígéri meg utána a faszi, hogy soha többé nem lesz ilyen, mindig lesz, sőt egyre durvább.

A magyar politikában tavaly szeptemberben már előkerült a téma, egy botrányos parlamenti vitában. Akkor nyilatkozta azt Varga István fideszes képviselő, hogy "Talán az anyáknak vissza kellene térni elsősorban a gyermeknevelés mellé, (...) akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak." A Fidesz elhatárolódott tőle, és korábbi véleményükkel ellentétben hirtelen mégis támogatták a családon belüli erőszak önálló Btk.-tényállássá tételét, mondjuk csak kapcsolati erőszak néven, mert hát a család az szent, ahhoz nem társulhat negatív töltet.

De a téma közéleti megjelenésének gusztustalanságát Balogh József története mutatja be kompletten. A mozaikdarabokat egymás alá tett címszavakban olvasva látszik az az ív, ami valójában egy mély pöcegödör.

I. felvonás, tavasz:

1, Fülöpháza polgármestere, Balogh József fideszes országgyűlési képviselő élettársa, Terike április végén orrtöréssel kórházba kerül

2, Balogh az Fn24-nek az év interjúját adja: Terikét a vak komondor lökte fel.

3, Balogh előző felesége az RTL Klubnak mesélt arról, hogy bántalmazta őt Balogh (zsírkeverő kanállal, 25 kilós tejes kannával, konyhakéssel, malacperzselővel például)

4, "valaki" indított egy cuki családi fotókkal kidekorált blogot Balogh védelmében

printscreen_2013.11.07_09h51m44s_001_.jpg

5, Balogh "a balliberális média folyamatos támadásai" miatt május elején kilépett a Fidesz-frakcióból, de mandátumát nem adta vissza, függetlenként a parlamentben maradt, és továbbra is polgármester

6, kiderült közben, hogy Balogh nevelt fia, Szabika nyerte Fülöpházán a trafikot

7, Terike hazament Baloghoz, és hozzá is akar menni

II. felvonás, ősz:

1, az Országgyűlés szeptember 16-án 290 igen szavazattal, két nem ellenében, egy tartózkodás mellett döntött Balogh mentelmi jogának felfüggesztéséről

2, most hétfőn jött a hír, hogy Baloghot súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség, Balogh pedig beismerő vallomást tett: először négy-öt alkalommal, a közepest meghaladó erővel, ököllel Terike arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta őt, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. A bántalmazás következtében a nő darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és más sérüléseket szenvedett.

3, az MNO erről szóló cikkéből kimaradt, hogy a független honatya korábban melyik frakció (Fidesz) tagja is volt

4, a HírTV-éhez hasonló "mássejobb"-jeligére a Magyar Hírlap azonnal előállt az LMP-s Várnai László májusi ügyével, ami miatt azóta ki is zárta az LMP Várnait, mert szerintük családon belüli erőszakról van szó, bár a képviselő szerint csak veszekedtek, huzakodtak volt élettársával

5, a szerdai Fidesz-hírlevélből kiderült, hogy a nőkkel szembeni erőszakkal foglalkozó munkacsoportot állít fel a kormány, mert ........ csatlakozni kell egy EU-s egyezményhez

6, szerdán kizárták Baloghot a Fideszből, de a mandátumáról még mindig nem mond le, és még mindig polgármester

7, a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet jelentése szerint Magyarországon a családon belüli erőszak kezelésére kiépített rendszer egyszerűen nem működik

8, Selmeczi Gabriellával elég egyértelműen üzent Baloghnak a Fidesz: "Aki ilyet elkövet, annak távoznia kell a közéletből is"

9, Balogh visszaüzent: "Én is azt gondolom, hogy egy olyan embernek távoznia kell a közéletből, aki az ügyészségi közleményben olvasható dolgokat elkövette, de ez nem én vagyok. Az eljárás során ki fog derülni, hogy nem így történtek a dolgok."

batman.jpg
10, Balogh képviselői tiszteletdíja, választókerületi pótléka és lakhatási támogatása együtt havonta összesen bruttó 864 987 forint. Nagyjából hat hónap van még hátra a következő parlamenti ciklus kezdetéig. Ha Balogh nem mond le, akkor még 5 189 922 forintot fogunk kifizetni az országgyűlési munkájáért, plusz hathavi bánatpénzt.

11, Selmeczi Gabriella, ez a már többször bizonyított remek asszony, akit szemmel láthatóan még soha nem bántalmazott egy párja sem, vagy legalábbis nem nagyon, szóval Selmeczi úgy kommentálta a Human Rights Watch negatív jelentését, hogy "Már megint Soros György pénzén támadják Magyarországot". Selmeczi Gabriella az MTI-nek azt mondta: "ennek a kritikának egészen más mozgatórugói vannak, mint a családi erőszak iránti valós aggodalom". Egyébként tényleg így van, hisz a jogvédők nem az erőszak iránt, hanem MIATTA aggódnak, szóljon valaki Gabikának.

12, Balogh szerint minden családban vannak gondok. Meg hogy megint a vak komondor a bűnős:
"annyira túl voltam pörögve, hogy nem tudtam elaludni a fáradtságtól. Bevettem egy altatót, de az sem segített. Lefeküdtem, de nem sikerült elaludni. Aztán kimentem, azt hittem, épp indul a Terike, mondtam neki, hogy pálinkáztunk, ne vezessen. Elkezdtem behozni Terikét. A komondor nem tudta, mit csinálunk, hogy ez most játék vagy nem. Így odaugrált, mi meg megbotlottunk és elestünk. Én is csúnyán beütöttem a könyököm. És közben lehet, hogy megütöttem a Terikét, de csak véletlenül."

kommondor.gif

Ennyi egyelőre, de már így túl sok, túl szégyenletes.
Fél év kellett, mire Baloghot kirakták a pártból.
De még mindig nem mondott le a mandátumáról, és nem is akar.

A párt szerint semmi más gond nincs a hazai viszonyokkal a családon belüli erőszak területén, csak a sorosbajnaigyurcsány-vonal áskálódik.
Balogh és Terike szerint a sajtó egy jól működő élettársi kapcsolatot akar szétverni, Balogh sokat tesz a közösségért, tehát rendes fickó, és különben is egy tanyavilágban keményebbek az emberek.

Címkék: fidesz társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr975618666

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Balogh József igazsága 2013.11.07. 17:35:19

De most komolyan.            

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.11.07. 09:19:20

Na,majd jön az a gyökér birca,hogy családon belüli erőszak nem létezik.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.11.07. 09:21:10

Amúgy meg szarrá kéne verni ezt a barmot.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.11.07. 09:28:31

A fideszeseknek meg anyjukat.
Na viszlát!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.11.07. 09:32:49

Selmeczi reakcióján nem kell meglepődni, az ő dolga az, hogy bármilyen kritikát, ellenvéleményt teljes határozottsággal tudjon idegen érdekkörök Magyarországot támadásával "összefüggésbe" hozni. Ezt tudja, erre képes, erre tartják.

Annak meg igazán örülhetünk, hogy Balogh a komondor (amúgy köszi az avatart és a nicket!)után nem próbálta a korlátra kenni az egészet. Nem tudom, mi van az ügyészségi közleményben, biztos valami szörnyű, ha ennyire viszolyog tőle (ld. II. fejezet 9. pont). Ezek szerint az neki nem elég szörnyű, hogy valaki szilánkosra töri egy ember fejét egy korláton. Biztos legalább olyan szörnyű, mint amit Gyurcsány tett, bármi is legyen az:

"Gyurcsány amit tett, az sokkal súlyosabb, mint amit én csináltam."
index.hu/belfold/2013/11/07/balogh_lehet_hogy_megutottem_a_teriket_de_csak_veletlenul/

Marcellusca 2013.11.07. 09:42:21

Nem volt taggyűl.....izé, no, családon belüli erőszak! Az élettársi kapcsolat NEM család.
Viszont érvényes (lenne) a kapcsolaton belüli erőszak!
De akkorsenem úgy vót. :(((

Az ilyen balogh-féléket meg jól ....

dr. Aullah 2013.11.07. 09:46:36

Na most számomra az derül ki, hogy máskor is csinálta. Ezt nem lehet védeni. Rohadjon el az ilyen. A csajt viszont NEM TUDOM, NEM FOGOM SAJNÁLNI, ha ilyen hülye, hogy ezútán is visszamegy.

Viszont az előszóval nem értek teljesen egyet. Az mennyivel jobb, amikor a nő "zsarolja" a férfit? Vagy lelkileg teszi ronccsá? Ilyenkor nem csodálom, ha a férfi is begurul.

Kandeláber 2013.11.07. 09:53:43

Kétségtelen, hogy Balogh egy f@szkalap, de legalább - végre elismerte.
A tetves eszdéeszes Wekler genya annak idején miután jól megverte a feleségét, még meg is hurcolta ország-világ előtt az akkori szocionista bíróság segédletével.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2013.11.07. 10:04:34

@dr. Aullah: pontosan, igenis van d) eset: amikor a nő nemcsak buta mint tök, de még hisztis és/vagy agresszív is. Hiába van ilyenkor igaza a férfinak (b eset kizárva) és próbálná észérvekkel elmagyarázni a dolgot (a eset is kizárva), hatás semmi. Na az ilyenek esetében ne hivatkozzon arra senki, hogy az is nőből van, mert akkor méltóztasson is a naccságosasszony úgy viselkedni. A kérdés legfeljebb az, hogy mi tart egy férfit egy ilyen nő mellett huzamosan - na arra igaz legfeljebb a "gyenge pöcs" kifejezés, aki nem hagy ott baromi sürgősen egy ilyet.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.11.07. 10:05:53

Magyarország jelenlegi államformája a keresztény-macsó tahóizmus. (egymondatban.blog.hu/2013/09/11/az_igazi_gyalazat)

Petrow 2013.11.07. 10:08:33

@dr. Aullah: pofonegyszerű. Ha nem az igaz, és vak szerelem vezette vissza, akkor talán az a tény, hogy házastárs / élettárs / jegyestárs nem köteles (terhelő) vallomást tenni élete párjára. Nyilvánvalóan a szerelem, az észérvek, és néhány, kilátásba helyezett vakkomondor miatt döntött így az asszonyság.

Az előszavon nekem is kicsit megszaladt a szemöldököm. A családoin belüli erőszak MINDEN fajtája elítélendő, függetlenül, hogy férfi, vagy nő-e az illető. Igaz, utóbbi nem nagyon van porondon.

titan 2013.11.07. 10:16:48

@dr. Aullah: @Petrow: akkor nem csak én akadtam meg az elején az olvasásban picit. Pedig nagyon nem akarom relativizálni vagy bagatellizálni a Balogh-féle csbe-t.

Veetee 2013.11.07. 10:26:54

"Nő vagyok, tehát természetesen teljesen elítélem a családon belüli erőszak egyik leggyakoribb formáját, vagyis ha egy férfi bántalmaz egy nőt."

Laspalmasszal jó lesz vigyázni - a fentiek alapján neki simán eljárhat otthon a keze, úgy, hogy semmi kivetnivalót nem talál benne... :)

Kandeláber 2013.11.07. 10:32:16

@idelle: Mert a szocionista kozmopolitizmus remek volt.

Marcellusca 2013.11.07. 10:53:40

@dr. Aullah: @Petrow: @titan: @Veetee:
Asszem szerencsésebb lett volna, ha L'palmas azt írta volna, hogy a családon belüli erőszak minden formáját elítéli. :)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.11.07. 11:01:39

@idelle:
A kereszténységet nyugodtan törölheted, ezekben annyi kereszténység van, mint lócitromban a C-vitamin.
Szimpla, primitív, ostoba tsz-elnök karakterek ezek.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.11.07. 11:06:43

@Kandeláber:
Te azt hiszed ezek különböznek a coci maszoptól?
A fityisz is csak egy populista, államszocialista párt, akiknek a vezetői egyből fejükre dobják a sábeszdeklit, ha a helyzet úgy kívánja.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2013.11.07. 11:07:13

Sok szép szála van ennek a történetnek.
Egyik, hogy Fülöpszállás ezt az embert gondolta a legalkalmasabbnak polgármesternek és országgyűlési képviselőnek. Nem tudom, a kedves fülöpszállásiak hallották-e a szavazás előtt egyszer is két szót beszélni, s ha igen, hogy nem derült ki rögtön számukra, hogy egy suttyó faparaszt? És még hány másik Fülöpszállás van az országban...
A másik, hogy ha ne adj isten mostanában "átesne párszor" ez a darab szar a vak komondoron, akkor lenne-e annyira tökös gyerek, hogy még csak feljelentést sem tesz? A kérdés szándékoltan álnaív.
A harmadik pedig, hogy milyen az a jogrend, háztörvény és jogállami berendezkedés, ahol nem lehet megszabadulni egy-egy ilyen fasztól? Ja, hogy ez meg nem véletlen? Milyen meglepő...

Gonosz Repülőmókus 2013.11.07. 11:11:02

@dr. Aullah: Sajnos, ha egy nő nyilvánul meg (ír róla jelen esetben) ilyen esettel kapcsolatban, abból szinte biztosan süt a férfigyűlölet, általánosítás. Számukra, ha családi erőszakról van szó, akkor az csak azt a tipikus sztereotipiát jelenti, hogy a mocskos, alkoholista, részeg férj hazamegy, sportból leveri az (áldott, jó, szerető) asszonyt, kicsit meg is rúgdalja a biztonság kedvéért. Jelenleg Balrog esetében valóban erről van szó, és nem is vitatom, hogy egy büdös féreg (már csak azért is mert fideszes). Ennek ellenére ez a minden férfi egy primitív állat, minden nő pedig jó általánosítás viszont elég durva, de mint mondtam, tipikusan jellemző a nők többségére.
A családon belüli erőszak leggyakoribb formája egyébként a gyermekek bántalmazása. Ebben sajos a nők (anyukák) is gazdagon kiveszik a részüket. Ennek egyik oka az, hogy a gyereknek nincs kihez menni panaszkodni, hisz elvileg pont a szülő lenne erre hivatott, a másik az, hogy még manapság is teljesen elfogadott az, hogy nem minősül az emberek szemében erőszaknak az, ha a gyerek fenekére rácsapnak (egyet, kettőt vagy többet), adnak neki egy-két pofont (ismerős a makarenkói pofon kifejezés?) és hasonlók. Gyakori védekezés a szülők részéről, hogy "úgy felidegesített, csak eljárt a kezem". Mivel a nők sem kivételek a gyerekverésben, ezért bennük is "munkál" az, hogy a gyengébben érvényesítsék a saját felsőbbségüket, hatalmukat.
Másik dolog, hogy habár láttam én is olyat (férfit) sajnos, aki valóban agresszív volt, és nem gondolkozott sokat, amikor meg "kellett" ütni a feleségét valóban tényleg ok nélkül. Csak mert erőssebb volt és megmutatta, hogy ki a főnök. Ennek ellenére több olyan esettel is találkoztam, amikor a nő szó szerint provokálta a férfit. És ezekben az esetekben szó nem volt észről és érvekről (mint ahogy laspalmas szerint történnek a dolgok), hanem durva mocskolódásról, szardobálásról, anyázásról. Ebben pedig gyakorlatilag egyetlen férfi sem veheti fel a versenyt a nők többségével.

Kandeláber 2013.11.07. 11:15:19

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Nem vitatom.
Túl hirtelen öntötték le a liberális valójukat nemzeti mázzal.
De nekem az Iványi- meg Németh Sanya félék sem jönnek be mint echte keresztények.

Marcellusca 2013.11.07. 11:30:17

@Gonosz Repülőmókus: Plusz tegyük hozzá a férfiakon, férfiak sérelmére lekövetett erőszakot, ami szintén nem kis számban fordul elő. Csak erről még cikibb beszélni, írni.
Mert nem véletlen az a sztereotípia sem, mely szerint az ittasan hazaérkező férjet a szerető, otthon ülő feleségnek sodrófával "kell" várnia.

tééényleg? 2013.11.07. 11:43:54

Csúnya gonosz férfiak, csúnya gonosz fidesz, csúnya gonosz családon belüli erőszak, csúnya gonosz mindenki. Ja és persze az úgy szokott kezdődni, hogy a férfi gondol egyet és mivel egy alantas giliszta ezért jól megveri az asszonyt mert gyáva is... Jól összefoglaltam?

2013.11.07. 11:50:52

Emlékszem, egyetemen volt egy szemináriumunk, ahol az előadó megkért minket, hogy írjuk le, szerintünk milyen arányban követnek el családon belüli erőszakot a férfiak, illetve nők - de úgy értve, hogy erőszaknak számít a szóbeli erőszak is, tehát a másik folyamatos alázása, gúnyolása, sértegetése.
No, gondoltam, a fizikai erőszakban nyilván a férfiak vezetnek, tiszta sor, de ha szóbeli erőszakot is beleszámítjuk, akkor már szoros a verseny, úgyhogy 60-40 százalékot írtam a férfiak javára. Utána az oktató külön kiemelte az én 60-40 százalékomat, mint a tájékozatlanság jellemző példáját, mert a valóság szerinte 95-5% a férfiak javára!

Ezt azóta is mesélem mindenkinek, mert nagyon jól mutatja, milyen álomvilágban él némelyik "tudós" meg jogvédő. Csókolom, tessék már kicsit körülnézni a valóságban, megfigyelni, hány nő teremt otthon elviselhetetlen légkört, piszkálja állandóan a férjét. Csak a rokoni, baráti körben öt ilyen nőről tudok.

A probléma, hogy ez nem jelenik meg a statisztikákban, mert a szóbeli erőszaknak nincs nyoma, a legtöbb férfi meg szégyelli bevallani, hogy a felesége alázza, még névtelen felmérésben is.

labrabbit 2013.11.07. 12:08:00

@Lazybones:
Mi a megoldás szerinted?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.11.07. 12:55:16

látom, hogy este nem sikerült egyértelműen fogalmaznom, úgyhogy javítottam a nyitómondatot

az viszont azt hiszem érthető, hogy bántalmazott férfiak nevében nem tudok nyilatkozni, megugye a Balogh-ügy nem is arról szól....

2013.11.07. 12:56:35

@labrabbit: Szerintem nincs olyan, hogy "a" megoldás, inkább megoldások, mert a családon belüli erőszak nem egy probléma, hanem inkább probléma halmaz. Nagy vonalakban:

1. Férj rendszeresen veri a feleségét, eltöri az orrát, járomcsontját: BTK, lecsukni. Megfelelő törvényi szabályozást hozzá.

2. Feleség rendszeresen piszkálja, becsmérli, nyilvánosan megszégyeníti a férjét (vagy fordított szereposztásban ugyanez): ebbe már az állam nem szólhat bele, de talán oktató, felvilágosító munkával elkerülhető, ha az emberek megtanulják felismerni és elítélni ezt a viselkedést. Ha szexuális felvilágosítást tanítanak az iskolákban, kulturált együttélést, problémamegoldást miért nem lehet?!

3. Primitív, uszító jellegű feminizmus: Kiszorítandó igényes megközelítéssel. A feminizmus nagyon jó dolog, amíg valós problémákat old meg, de mikor lemegy az általánosítás meg a vádaskodás, a "csúfgonoszférfiakmindigbáncsákanőket" szintre, akkor viszont kifejezetten káros. Sajnos nagyon sok jogvédő megreked ezen a szinten.

4. Tudományos alibizés: A magyar egyetemeken sajnos általános, kb így néz ki: Hatvan oldalt kell írnom a doktori disszertációmhoz, a téma legyen mondjuk a családon belüli erőszak, ollózok a külföldi szakirodalomból meg a rendőrségi statisztikákból, nyújtom hatvan oldalon keresztül, mélyre nem ások, mert magát a problémát leszarom, nem az én feladatom megoldani.

Igényes tudományos felmérés, megközelítés kellene, mert az minden megoldás alapja. Ma itthon sajnos ez sincs, a tudomány engedni lecsúszni a témát a bulvár szintjére.

tééényleg? 2013.11.07. 13:18:27

@laspalmas: A Balogh-ügy nem teljesen a Balogh-ügyről szól... Nyilván nem azzal a felütéssel kezdted volna ahogy kezdted, ha csak arról szólna. Én sem a Balogh-ügyről nyilatkoztam meg, mert azon nincs is nagyon mit tárgyalni. Az a fajta hisztéria ami kialakult viszont, szerintem, roppant káros, minden férfit potenciális nőverőként állít be nem egy, nem kettő és nem is csak pár blogger. Férj vagyok, apa vagyok, nem verem az asszonyt, igaz nem is szenvedek el részéről verbális bántalmazást...

labrabbit 2013.11.07. 13:21:17

@Lazybones:
Igen, egyetértek. Ami a nevelés és példamutatás részét illeti, nem is kell elso korben kapcsolati etikarol beszélni; elég az egymás iránti tisztelet úgy általában. Ahogy a fiúk-lányok szocializálódnak...
Bevallom, mikor ilyen baloghfélékrol van szó kibújik belolem a feminista, egyébként viszont ha az lenne az alapállás, hogy sem a fizikai sem a lelki abúzust nem toleráljuk, fuggetlenul az elkoveto nemétol és indítékaitól; talán nem relativizálná a kozvélemény (is) az ilyen eseteket.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.11.07. 13:47:08

@tééényleg?:

de ha pofázna, vernéd?
a gyereknek is odacsapsz, ha visszadumál?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.07. 14:02:23

"Fontos, hogy aki ilyen férfival akad össze, az meneküljön minél hamarabb minél messzebb, mert kutyából nem lesz szalonna, az első "fogdbeapofádtebüdösribanc"-ot gyorsan követi az első pofon, és hiába ígéri meg utána a faszi, hogy soha többé nem lesz ilyen, mindig lesz, sőt egyre durvább."

Igazából ilyenkor szokott az lenni, hogy van egy önző és ostoba ribanc, aki letett arról, hogy valaha is saját erőből éljen meg, legyen valaki. Úgyhogy fogja a piaci rést, és odadörgölőzik az ilyen Baloghokhoz. Messziről láthatóan sérült és agresszív, viszont jó poztíciója van, pont az alfahím mentalitása és túljátszott dominanciája miatt. Normális nő valóban messziról kerüli az ilyet.

Egyékbént Selmeczi pontosan beleillik ebbe a modellbe...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.11.07. 14:08:30

@laspalmas: Őszintén remélem, hogy a gyermekeddel nem fogsz ilyen agresszívan, és manipulatívan "érvelni". ;)

De komolyan, ez tényleg hisztéria. Attól hogy valaki ezt számon kéri, nem biztos, hogy egy f*szkalap. Megjegyzem: nem jó a társadalomnak, ha a férfiakat eleve bűnösként kezelik. A kövi generáció vagy tutyimutyi lesz, vagy agresszív.

Moana 2013.11.07. 14:28:57

Tisztelt Hölgyem!
Miután leereszkedett női felsőbbrendűségtudatának elefántcsonttornyából, melyet cikke elején az a,b,c pontokba szedett vastagon előítéletes és férfigyűlölő kirohanásában enged láttatni, kérem vessen pár pillantást a linken látható képekre!

osztod.hu/felesegek-bosszuja-mire-kepes-egy-megcsalt-no/

Ha megtette, feltennék önnek pár kérdést:
a. Ön szerint ez jogos és/vagy vicces?
b. Ezek lennének azok a nők, akik ellen a bunkó férfiaknak a végtelenségig érvelni kellene?
c. Ön szerint ezek ellen a nők ellen hatna bármilyen érv?
d. Ön, mint önérzetes nő, milyen megoldási módozatokat vázolna fel nekem arra vonatkozólag az ilyen női viselkedéssel szemben, hogy még ön szerint se kerüljek az ön által vázolt ferfiúi attitüdök egyike alá sem!
Még két megjegyzés a végére:
Kutatások bizonyítják, hogy a hajléktalan férfiak nagy része úgy került utcára, hogy a felesége kitette a közös otthonból különböző jogos vagy mondvacsinált okoknál fogva. De nemcsak kitette, hanem a képeken is látható női (sértett) arroganciánál fogva ki is semmizte a férfit.
A másik, hogy -bár ezt ön biztosan megkérdőjelezi- magam is elutasítom a kapcsolati erőszak minden formáját, azzal kiegészítve, hogy ez terjedjen ki a pszichés (jobbára nők által alkalmazott) erőszakossági formára is.
Maradok ismeretlen tisztelője:
Bolla Gyula

tééényleg? 2013.11.07. 14:36:40

@laspalmas: ez tipikus agresszív hozzáállás, illetve fekete-fehér világkép. Abból indulsz ki, hogy a férfiak így oldják meg, ha elszáll az agyuk. Mert minden férfi ilyen. Egyébként is milyen szóhasználat az, hogy "pofázna meg visszadumál". Nem kell pofázni és nem kell visszadumálni. Értelmesen meg lehet beszélni a legtöbb dolgot. Amikor már "pofázásról" beszélünk az egy jellemzően agresszív viselkedés. A nők azt is elfelejtik, hogy a férfiak verbálisan gyengébbek, igen azok. Ugyanúgy, ahogy a férfiak jobban tájékozódnak, úgy a nők jobban vitatkoznak vagy legalábbis meg tudják védeni a védhetetlent is, csak azért mert verbálisan erősebbek, pont mint a férfiak fizikailag. Ilyenkor szokott elcsattanni az első pofon, hogy az esélyek kiegyenlítődjenek egy vitában (no meg persze le is záruljon a vita). Ez az amiről a statisztikák nem beszélnek, hogy mi vezet ahhoz, hogy a férfi megüti a nőt. Nem védek egy férfit sem aki megüt egy nőt de azért az esetek többsége nem annyira fekete és fehér mint azt nagyon sok nő beállítja...

Szúrófény 2013.11.07. 15:41:34

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: A bunkónak dicsérete

A bunkónak nem fáj feje
Bármekkorát ütnek vele.
De övé ám a büszkeség,
Milyen magasra emelték!

A bunkónak, halihó!
Ha jó kemény, az a jó!
Vaskarika koronája:
Fejsze fokát is kiállja.

A bunkónak édes méz,
Ha téged hülyének néz.
Legkedvesebb ábrándja,
Van ki hülyébb Őnála!

házelnök 2013.11.07. 16:11:24

Egy orbán vezette társulattól, annak tagjaitól mit vártok?
A kdnp-s pálfi vagy hogy nevezik molyosan indul hazafelé az ülésteremből:nepszava.hu/cikk/1002494-piasan-kacsazott-at-az-ulestermen-a-kormanyparti-politikus-es-ramarkolt-egy-szocialistara/
az kit fog megverni?

házelnök 2013.11.07. 16:15:37

Kérdezem:
egy orvosi esküt letett képviselő(hányan vannak ?) hogyan tud egy ilyen politikát, ilyen orbánbalog féléket tiszta elmével támogatni?
Ezek ott mind eladták a tisztességüket, lelkiismeretüket az orbán nevűnek?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.11.07. 16:39:36

ÉS az a jó, hogy mandátum nem vehető el.
Most akkor? Ha megöl valakit, akkor sem?
Legalább a pártelnök vehetné már el... Vagy büntetőügy esetén automatikusan vesszen el...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.11.07. 16:40:42

@házelnök: Túl részeg ahhoz, hogy verekedjen, de különben elég gáz, ezek a keresztényi értékek? :D

2013.11.07. 16:44:06

@labrabbit: Az egymás iránti tisztelet kiindulópontnak jó, de önmagában nem elég a jó házassághoz, van még egy csomó ismeret, amit valahonnan be kell szerezned. Ha szerencséd van, és a szüleid harmonikus házasságban éltek, akkor nagy részét ösztönösen megtanultad az ő példájukon keresztül; ha nincs szerencséd, akkor először is rá kell ébredned, hogy tanulnod kell, másodszor be kell szerezned valahonnan a szükséges ismereteket. Hogy ezt hogyan oldod meg, azzal ma a kutya nem törődik, teljes egészében rád van bízva. Megtanulhatod a saját károdon, de az sokáig tart, és esetleg rámegy a kapcsolatod is.

Én elég sokat olvastam házasságról, gyereknevelésről, és szerintem mindkettőről nagyon sok olyasmit lehet tanulni, amivel elkerülhetők a későbbi buktatók, a válás, elhidegülés; és nem igazán értem, hogy mindez miért nem az oktatás része? Miért nem kapjuk meg ezt az infót a nevelésünk részeként?

Majdnem mindenki házastárs és szülő is lesz egyszer, de erre senki nem készíti fel az embereket.

labrabbit 2013.11.07. 16:46:03

@Moana:
"Kutatások bizonyítják, hogy a hajléktalan férfiak nagy része úgy került utcára, hogy a felesége kitette a közös otthonból különböző jogos vagy mondvacsinált okoknál fogva."

Lennél kedves konkrétan hivatkozni néhány ilen kutatásra? Lukács (Fidesz-KDNP) véletlenszeru látogatása 1 hajléktalanszállón pl. nem az.

Jelzem, a magyar jog szerint a ferfi sem veszíti el a magántulajdonát váláskor. Ha kozos volt a tulajdon annak a fele az ove marad.

labrabbit 2013.11.07. 16:52:00

@Lazybones:
Én az etika, a dráma, az oszt.fki órák kereteben oldanam meg, +pszichologia, tars.ismeret, biosz. A jelenlegi rendszerben gondolom a hittan/erkolcstan órán lesz ilyesmirol szó és én személy szerint nem bízom az eredményességben.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.11.07. 16:58:25

" Az eljárás során ki fog derülni, hogy nem így történtek a dolgok."
De hát a bíróságok és az ügyészség is független, meg két hét alatt rend is lett, hátz biztos kiderül a Zigasság :D

Vidéki 2013.11.07. 17:02:17

Vastagbőr szerint "Szerintem csak egy gyenge pöcs emel kezet egy nőre, "

A világ ennél egy kicsit bonyolultabb.

Az Investigation Discovery TV csatornán az USA-ban megtörtént bűneseteket elemeznek, ismertetnek.

Vannak olyan férfi bűnözők (szép számmal) akiket "szexuális ragadozóknak" neveznek.

Ezek úgy születtek, hogy velőtrázó élvezetet okoz nekik nők megölése, megfélemlítése, megkínzása, megerőszakolása.

Mások tudatformáló szerek rabjaivá váltak. Ezekből a drogok váltják ki az agresszivitást.

Ilyen hatást az etilalkohol is kiválthat.

Balogh úr is feltehetően ilyen alkoholos befolyásoltság alatt állhatott, mikor nekiesett élettársának.

Az erőviszonyok olyanok voltak, hogy csak az élettárs sérült meg.

Az élettárshoz képest Balogh úr nem mondható "egy gyenge pöcsnek".

Maggg 2013.11.07. 17:03:18

Elismerve, hogy a tisztelt honatya emberi kvalitásai a nullárhoz konvergálnak, mégis erre a nettó hazugságra reagálnék inkább:
"...annak egyik leggyakoribb esetét, vagyis ha egy férfi bántalmaz egy nőt."

Nők a Nőkért Együtt a Férfiak ellen
vastagbor.blog.hu/2009/01/26/nok_a_nokert

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2013.11.07. 17:12:18

Tisztelt Képviselőtársak!

Itt a lehetőség, hogy az esetet meglovagolva a képviselők visszahívhatóságára vonatkozó indítványokat terjesszenek elő!
Na nem a párt, vagy holmi bizottság által, hanem az adott képviselő választói által.
Teszem azt, x %-nyi szavazó y időintervallum alatt a jegyzőnél történő megjelenése és nyilatkozattétele útján...

Vidéki 2013.11.07. 17:12:25

A 2. pontot üti a 9. pont! A két állítás egyszerre nem lehet igaz!

2, most hétfőn jött a hír, hogy Baloghot súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség, Balogh pedig beismerő vallomást tett: először négy-öt alkalommal, a közepest meghaladó erővel, ököllel Terike arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta őt, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. A bántalmazás következtében a nő darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és más sérüléseket szenvedett.

9, Balogh visszaüzent: "Én is azt gondolom, hogy egy olyan embernek távoznia kell a közéletből, aki az ügyészségi közleményben olvasható dolgokat elkövette, de ez nem én vagyok. Az eljárás során ki fog derülni, hogy nem így történtek a dolgok."

hardenberg 2013.11.07. 17:29:36

Feminista, buta picsák, nagyon nagyra vagytok magatokkal. Néha megérdemeltek egy határozott útbaigazítást, hogy ki az úr a háznál és hol lakik a Jóisten.

toportyánzsóti 2013.11.07. 18:03:40

@Kandeláber: Szadesz fóbiád van tahófrakciótag?Selmeczi babérjaira pályázol,sokat kell azért oboán játszani.

toportyánzsóti 2013.11.07. 18:06:41

@Vidéki: Etilalkoholt igyál ne metilkét,vagy élő istened vakít le?

Moana 2013.11.07. 18:19:44

@labrabbit:
1. Nem őriztünk együtt libát és ha óhajt tőlem valamit az a minimum, hogy névvel teszi.
2. Nem önnek címeztem a kérdéseimet, de ha úgy gondolja válaszoljon rájuk és azután beszélgethetünk.
3. Vérben forgó szemű feministákkal nem vitatkozom.

Impavidus Mortalium 2013.11.07. 19:14:09

"annak egyik leggyakoribb esetét, vagyis ha egy férfi bántalmaz egy nőt. "
A kijelentés alapvető tévedés. Nem vagyok biztos benne, hogy nem szándékos, az egész post stílusának olvasatában.

Balogh meg egy eccerű tahó. Nem azért mert férfi, hanem mert ostoba.

De jöjjenek a tények:

Tamási Erzsébet kriminológus szerint az Országos Kriminológiai Intézet (OKRI) kutatásai mást mutatnak:
"A családon belüli erőszak ma politika. Ebből következően a nők jó érdekérvényesítők, mert van szervezetük, a férfiaknak nincs".
Az OKRI bírósági ítéletek alapján készült felmérése szerint a családon belüli bántalmazások körülbelül 30 százalékában férfi az áldozat. Tamási szerint ez az eredmény nem tér el a Nyugat-Európában és Amerikában folyó hasonló kutatások eredményeitől.
A nem feminista hanem független tudományos vizsgálatok azt mutatták, a családon belüli erőszakos cselekmények egyenlően oszlanak meg nők és férfiak között.
Az erőszak milyensége ami változó.
"Nem az történik, hogy van otthon egy békés, csodás asszony otthon és egy elmebeteg férj, aki a nászéjszakán megveri a feleségét és onnantól kezdve folyamatosan veri. Ilyen nincs, vagy ha van, akkor az egy unikum, ezzel nem érdemes tudományosan foglalkozni" - mondta a kriminológus.
A kutató szerint a családon belüli erőszak általában kifejezetten kölcsönös, olyan konfliktusból fakad, amelyet valamiért nem tudnak megoldani. Ebben a helyzetben általában a nők húzzák a rövidebbet, mivel fizikailag gyengébbek, de sokszor a férfiakat is bántalmazzák, nem is akárhogyan.
A kutató szerint a családon belüli erőszak férfi áldozatairól azért hallani ritkábban, mert a társadalom másképp ítéli meg a férfiszerepet, mint a nőit.
"Egy férfi nem panaszkodhat, egy férfi nem nyávoghat" - mondta a kriminológus, aki szerint a férfi azért nem jelenti fel a bántalmazó nőt, mert egyrészt kiröhögik, másrészt a saját gyengeségét kellene elismernie ezzel. "A gyenge férfi pedig nem piacképes". Tamási Erzsébet szerint ezért rendkívül magas a látencia a családon belüli erőszak férfi áldozatai között.
A fizikai erőszak áldozatai többször nők, míg a lelki/pszichikai bántalmazás áldozatai többször férfiak, s az esetek nagy részében ez vezet a fizikai erőszakhoz a férfi részéről.

Azzal pedig mélységesen egyetértek, hogy a nemi és társadalmi szerepek erősen eltorzultak és a Nő mint Anya ma már nem napi idol a tiszteletet kiérdemelve, hanem kuriózum. Ennek is köszönhető nagyrészt az, hogy nem történik meg a megfelelő családi közösségre, együttélésre nevelés, sem a fiúk, sem a lányok részére.
Pár költői kérdést szeretnék feltenni a hőzöngő, az erőszakot nemi szerepek szerinti áldozat és elkövető viszonyában beállítóknak (többnyire vérfeministáknak) akik a nemi egyenlőségért küzdenek:
- Ha egyenlőséget akarnak akkor miért nem kezelik az élet dolgait úgy?
- Miért szégyen és elítélendő ha egy férfi üt meg egy nőt, és miért nem az, ha a nő üti meg a férfit.
Ha egy férfi üt meg egy férfit azon nem szoktak háborogni. Egyenlőség kérem. Egyik ember megütötte a másikat. Nem férfi vagy nő. Erről szól a nemi egyenlőség, nincs különbség semmiben. Az kérem nem egyenlőség, hogy ugyanazt a kötelességet és több jogot, meg tiszteletet akarok.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.07. 19:28:01

Helyes, hogy nem mond le. Bátor ember. A sárba akarja tiporni őt mindenki, de állja a nemtelen támadásokat. Ezzel lett rokonszenves számomra.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.07. 19:29:27

@ColT:

Jogerős ítélet esetében megszűnik a mandátum.

luis5 2013.11.07. 19:37:38

@Lazybones: Abszolut jogos.
A verbális agresszioban (áskálódás, fúrás, feszlüt légkör generálás, cseszegetés, hiszti stb) arányban a nők vezetnek 95:5-re. A szavak ölni tudnak és ölnek is-csak nem olyan látványosan.
Nem véletlen hogy a magyar középkorú ffiak halálozása világcsúcsookat dönt- és ebben vastagon benne vannak a nők.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.11.07. 19:38:51

Mocskos MSZP-s asszonyverőkről meg egy szót sem, ejtünk, mert tövig nyalunk Gyurcsánynak és az MSZP-nek is.
Ezek az MSZP-sek fél év után se, 2 év után se mondtak le, és minő meglepetés a blogíró se írt egy büdös sort se az általuk bántalmazott nők érdekébe.

Mocskos kis MSZP csicskák kihozzák a maximumot Baloghból ennyi.

Íme a mocskos kis MSZP-s asszonyverők, akikről a blogíró egy sort se vesztegetett:

jobbik.net/index.php?q=node/5502

J.László 2013.11.07. 19:39:32

Nem a Balogh, hanem a Kovács és a Lendvay ügy egy pöcegödör. Kedves "demokratikus ellenzék".

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.07. 19:40:35

@Impavidus Mortalium:

Igen, Tamási Erzsébet úttörő kutató e téren, aki a hisztérikus femináci fenyegetések ellenére megmaradt a téma objektív, tudományos igényű kutatásánál. Egyébként vizsgáztam nála egyszer 10-12 éve, szóval ismerem személyesen is.

Impavidus Mortalium 2013.11.07. 19:44:25

@Impavidus Mortalium:

folytatás, mert valamiért lemaradt a Tamási Erzsébet által készített kutatási összegzés beillesztéséből :

Ne higgye senki, hogy kizárólag a nyúl természetű, jámbor urak a szenvedő alanyok, ellenkezőleg, az igazán férfias férfiak válnak a leggyakrabban a nők által elkövetett, családon belüli erőszak áldozatává - hangsúlyozza Tamási Erzsébet kriminológus, férfikutató. - Ők azok ugyanis, akik természetük és neveltetésük miatt soha nem ütnének meg egy asszonyt. Újdonságnak számít a férfit áldozatként emlegetni, de az Országos Kriminológiai Intézetben folyó kutatás bizonyítja, igenis létezik ez a nők által elkövetett bűncselekmény a családon belül. Az esetek szám szerinti előfordulása ugyan kisebb, mint a gyengébb nem ellen elkövetett cselekményeké, bár a pontos adatok nem ismertek, mivel a statisztika csak azokat az incidenseket veszi számba, amelyek folyamán olyannyira súlyos a bántalmazás, hogy az rendőrségi vagy kórházi üggyé válik.
Nem magyar sajátosság ez, a nyugat-európai kutatásokból jó ideje ismert a tény, hogy a nők egyre erőszakosabbak párkapcsolataikban. Érzelmileg és fizikailag előszeretettel választják a konfliktusrendezés durvább válfajait. Ez azért érdekes, mert a társadalom a nők és a gyerekek, a "gyengék" kiszolgáltatottságát sokkal inkább elfogadja és szolidaritással kezeli, míg az "erős" férfiak feletti érzelmi-fizikai bántalmazásról nem vesz tudomást.
A férfiak szerepétől teljesen idegen az, hogy úgy mutatkozzanak be a világ és önmaguk előtt, mint áldozatok - folytatja a kriminológus. - Ráadásul ilyesmit nem panaszolhat el, teszem azt, a kocsmában, mert kiröhögik, súlyos titkát nincs kivel megosztania, mert férfiatlan ilyesmiről beszélni. A nyomasztó lelki teher előbb-utóbb testi tüneteket okoz, kialakul a magas vérnyomás, a gyomorfekély. Egyébként a bántalmazott férfiak pontosan úgy viselkednek, mint a bántalmazott nők: nem ütnek vissza, általában jogosnak ítélik az ellenük irányuló támadást, saját viselkedésüket hibásnak tartják, amivel rászolgáltak a bántásokra.

A jelenség legfontosabb tanulsága az, hogy itt nem egyszerűen női vagy férfiáldozatokról van szó, hanem arról: egymás legyőzése helyett meg kell tanulnunk újra, mitől nő a nő, és mitől férfi a férfi.

J.László 2013.11.07. 19:46:03

Egyszer meg kéne vizsgálni, hogy a cigány családok hány százalékában fordul elő családon belüli erőszak. Tartok tőle, hogy az arány 100%.

Úgy tudom, hogy a cigányok a megélhetési "jogvédők" dédelgetett kedvencei.

zobod 2013.11.07. 19:48:01

Ha megtette, akkor börtönbe vele. Ott majd ő fog párszor átesni a vak komondoron.

Viszont ez nem politikai ügy, főleg nem olyan, ami miatt a fideszt ekézni kellene. Egyrészt, a fidesz önálló tényállássá tette a családon belüli erőszakot, az mszp-szdsz kormányoknak ez valamiért nem volt fontos nyolc éven át. Másrészt, kivágták a pártból mint macskát szarni. Innentől büntetőjogi ügy, politikai relevancia nélkül. Az mszp hamisított videójáról, annak következményeiről kellene beszélni. Egyelőre csak parasztáldozatok voltak, érdemi politikai felelősségvállalás nem. Ez a politikai botrány.

Horizont 2013.11.07. 20:08:42

@Impavidus Mortalium: Szia! Rég "láttalak" :)
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a családon belüli erőszak és a nemi erőszak esetében a látencia akár tízszeres is lehet, vagyis csak minden tizedik eset jut valamely hatóság tudomására. Hasonló okok miatt a feltérképező kutatások adatait is érdemes alsó becslésként kezelnünk.

A családon belüli erőszak még mai modern társadalmunkban is tabunak számít, mind az erőszak alkalmazója, mind annak elszenvedője igyekszik eltitkolni az erőszak létét.
Budapesti Rendőrfőkapitányság: regisztrált családon belüli erőszak esetek 2010-ben:
Férfi elkövető 1299
Női elkövető 349
Férfi áldozat 403
Női áldozat 1402

Érdekes volt a kommenteket elolvasni. Nagyon kevés nő írt, @laspalmas: -t kivéve. Már máskor is megfigyeltem, hogy a férfiak az ilyen témára azonnal ráugranak és felháborodnak!
Azért ha "bántalmaznának" jobban elviselném a verbálist, mintha ronggyá verne vagy megerőszakolna a párom mondjuk a gyerekeim előtt.
Biztos van olyan is, hogy nők bántalmazzák a párjaikat, de lássuk be azért ez számottevően kevesebb. Nem tudom szavakba önteni igazán, hogy milyen lehet ha vernek valakit. Mert nem volt részem hál'istennek ilyenben. Szerintem ti itt akik nagy hangon estetek neki a poszt írójának,nektek sem volt részetek ilyenben. Ha igen akkor vagy ti vertetek, vagy vertek benneteket:) Nehéz is beleképzelni magunkat valaki helyébe! Szerintem nagyon sok Balogh él köztünk! És nagyon sok Vakkomonondorné is aki valami miatt megbocsájtott szadista barom párjának. Nehéz őt sajnálni.

dzsedáj 2013.11.07. 20:28:43

@Lazybones:

Azt hiszem Lazybones tökéletesen rámutatott a lényegre és igaza van (vélhetően ugyanarra az egyetemre jártunk..). A többi faszság, el nem tudják képzelni milyen aljasok és agresszívak tudnak lenni a nők. Persze a Baloghoz hasonló eset könnyebben megfogható, alkalmas a politikacsinálásra. De egy dolgon érdelmes elgondolkodni Balogh úr a magyar társadalom és a politikai kultúra gyümölcse. Szerintem igaza van, hogy nem mond le, hisz miért pont neki kellene, az ő szemszögéből a többiek sokkal "dúrvábbak" mégsem basztatják őket. Mindemellett jogi értelemben amíg jogerősen el nem ítélik ártatlan.

J.László 2013.11.07. 20:31:14

@Horizont:
"a feltérképező kutatások adatait is érdemes alsó becslésként kezelnünk."

Nemrég olvastam - persze az indexen - egy cikket, amely szerint Magyarországon minden ötödik nőt veri a férje/hapsija. Már ezt is költői túlzásnak tartottam, de hogy ez az alsó határ lenne?

Nincs ez a téma egy kicsit túllihegve, ahogy azt a liberálisoktól már megszokhattuk?

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2013.11.07. 20:32:09

elítélem a családon beloli eroszak minden formajat.
VISZONT ebbol a tortenetbol mindig kimarad, hogy basszameg, ez a no visszamegy ehhez a faszihoz akarhanyszor veri meg, kurvara ki kene azt is elemezgetni, hogy miert. ugyanis ha azert mert eltarja stb (masert miert? eleg nagy nyilvanossagot kapott az ugy ahhoz, h ha menekulni akarna, erre legyen lehetosege...), akkor szimplan egy kurva, ha meg kurva, hat ne csodalkozzon ha basszak. ha egy no onkent visszamegy ahhoz aki veri, mert eltartja, es szerinte ez igy rendben van, akkor kb az van mint a boxolonal: x dijert bemegy a ringbe, pedig tudja, h ott utnek, akkor utana ne rinyaljon, h jajj, pofanbasztak.

A nevem Senki 2013.11.07. 20:32:40

Nade mi a helyzet Várnai úrral? Ja, ő nem FIDESZ-es, így nem is érdekes a sztori. Na ez a vastagbőr, nem a blogod. Az egy halovány kettős mércét alkalmazó csicskaság.

A nevem Senki 2013.11.07. 20:35:22

@zobod: Parasztáldozatok se voltak, a házmester nem fogadta el az oszmán lemondását.

nincs1itt 2013.11.07. 20:35:42

@labrabbit: Ál-naiv vagy, de titeket "feministákat" így szeretünk... A közös vagyon fele, csak akkor hozzáférhető a férj számára, amennyiben a volt feleség ki tudja/akarja fizetni... Legtöbbször erre , "sajnos" nincs módja a "hölgynek". Ha van gyerek, akkor automatice marad a közös vagyont képező lakásban, emberünk prdig mehet ahova akar... Terhelve a gyermaktartás összegével, hiába maradt ott a közös vagyon férfira eső része.
Szóval, csillag-bogaram, nem kellene ezt az elavult, szüfrazsett szöveget szajkózni, hanem az egyetemi szemináriumot követően, illene a való világgal is megismerkedni.
Csókoll Apád!

tobeor 2013.11.07. 20:40:49

@A nevem Senki: Várnait AZONNAL kitették, nem fél év után. (És ők nem Sorosoznak...)
Na ezt összemosni a komondoros üggyel, ez a vastagbőr, ez a kettős mérce.

titan 2013.11.07. 20:41:46

A magyar "lovas" nemzet úgy tűnik mégse lovagol olyan jól, mert át-átesik a ló túloldalára... mint azt fentebbi kommentekben láthatjuk.

Szaudi Herceg 2013.11.07. 20:43:30

Hát nem tudom, mi csodálkozni való van ezen, hát istenem... izéé... Allah legyen nagy, elkalapálta az asszonyt, amúgy jó vidéki módra, mi kivetni való van ebben? Nálunk araboknál az a mondás járja, hogy pénz számolva (pl. a Keletinél az aluljáróban....), szóval pénz számolva, asszony verve jó. A Nigériai Tábornok haverom, aki egyszer majd titeket is elkalapál majd, mert nem akarjátok sose fogadni a 10 milliárd dollárját, szóval a Tábornok még hajmeresztőbb dolgokat is szokott művelni a Tábornoknéval...
De komolyra fordítva... a családon belüli erőszakról visszakézből... izé... akarom mondani első kézből tudnék mesélni. Sokakat kiverne a víz a monitor előtt... A kommentelők nagy része, akik ez ügyben a legnagyobb okosságokat írják, fogalmuk sincs róla, sosem élték át (és ezért irigylem őket).
Pl. valószínűleg sosem hallották az asszonyt másnap/harmadnap/következő héten: "amúgy jó ember a Pali..." meg "de hát akkor is szeretem"... meg "én is hibás voltam" és a többi...
Ilyen beletörődő nők nem is gondolnátok mennyi van... néhányuk sajnos már a temetőben.

Anselmo 2013.11.07. 20:44:18

Ezt a témát azért nyomja a zsidó média, mert eltereli a figyelmet a bajai videóról.

J.László 2013.11.07. 20:46:47

@Anselmo:
Azért nyomja a zsidó média, mert a zsidók, a niggerek és a cigányok a legnagyobb nőverők. Épp ezért akarják a fehérekre kenni. Kurva egyszerű.

Impavidus Mortalium 2013.11.07. 20:46:49

@Horizont:
Szia,

"A tapasztalatok azt mutatják, hogy a családon belüli erőszak és a nemi erőszak esetében a látencia akár tízszeres is lehet, vagyis csak minden tizedik eset jut valamely hatóság tudomására."

Az OKRI bírósági ítéletek alapján készült felmérése szerint a családon belüli bántalmazások körülbelül 30 százalékában férfi az áldozat.

"Férfi elkövető 1299
Női elkövető 349
Férfi áldozat 403
Női áldozat 1402"

Igen, erről beszéltem, ez cca 30%-os arány.
A legtöbb nem kerül a hatóságok tudomására, sem rendőrségi sem kórházi ügy nem lesz belőle, ezért van a 30%-os arány.

A látencia kapcsán, a férfi áldozatok esetében jóval kisebb az esélye, hogy bevallja, a felesége vagy élettársa verte meg, mint a női áldozatok esetében.
A látencia ez alapján a férfi áldozatokénál sokkal magasabb arányú, mint a női áldozatok esetében.
Független tudományos vizsgálatok azt mutatták, a családon belüli erőszakos cselekmények egyenlően oszlanak meg nők és férfiak között.
Az erőszak milyensége ami változó.
Az erőszakos bántalmazások kialakulása a bírósági feltárások alapján:
A fizikai erőszak áldozatai többször nők, míg a lelki/pszichikai bántalmazás áldozatai többször férfiak, s az esetek nagy részében ez vezet a fizikai erőszakhoz a férfi részéről.

"Érdekes volt a kommenteket elolvasni. Nagyon kevés nő írt, @laspalmas: -t kivéve."

Minden postnál 99:1 az arány férfiak és nők arányában a blogon :)

"máskor is megfigyeltem, hogy a férfiak az ilyen témára azonnal ráugranak és felháborodnak! "

Engem meglepett volna, ha a hörcsögök háborodnak fel azon, ha a férfiakat állítják be általánosságban - a tényekkel szemben - aljasnak :)
Az, hogy férfiak háborodnak fel a téma ilyetén felvezetésén, engem nem lep meg :)

Ami meglepett, hogy a nokert.hu -ról egy arcát, nevét, adatait, elérhetőségét vállaló, tehát valódi nőt, (aki a feministák legmerészebb álmait testesíthetné meg, sikeres üzletasszony, cégeket -és rengeteg férfi beosztottat - irányít) pár perc alatt tiltották ki, mert egy hasonló általánosító feminista őrjöngéshez hozzászólva meg merte pendíteni, hogy esetleg, netalán, bizonyos körülmények fennállása esetén nem százezerszázalékosan olyan a világ folyása, mint ahogy a hölgyek képzelik és előadják :)
[nem, igazából nem lepett meg]

"Biztos van olyan is, hogy nők bántalmazzák a párjaikat, de lássuk be azért ez számottevően kevesebb."

nem igazán értem miért kellene belátni olyat aminek a tények ellentmondanak.
A tények nem a bírósági statisztika a kérdésben, amit belinkeltél.
A tények azok amik a valóságot ábrázolják, amiben a kórházi, hatósági esetekkel együtt a látencia is számolva van a valószínűsíthetőséggel.
Az pedig azt mondja, egyenlő arányban van a kettő.

Másrészt még mindig nem értem, miért kell (a politikai, megélhetési vonalon kívüli okot nem látom) férfi és nő közt különbséget tenni ebben a kérdésben.
Lehet, hogy mégiscsak én kezelem a férfit és a nőt valóban egyenértékűnek és jogúnak a családon belül, a feminista szervezetekkel szemben?

"Szerintem ti itt akik nagy hangon estetek neki a poszt írójának,nektek sem volt részetek ilyenben. Ha igen akkor vagy ti vertetek, vagy vertek benneteket:) "

Ezzel a következtetéssel nem tudok mit kezdeni, nekem olyannak tűnik a logikája, mint az akvárium és a homoszexualitás viszonyának.
Viccnek jó, de félő, hogy nem annak lett szánva.

legeslegujabbkor 2013.11.07. 20:48:23

@Horizont:
"Nem tudom szavakba önteni igazán, hogy milyen lehet ha vernek valakit. Mert nem volt részem hál'istennek ilyenben."

Röviden az a véleményem, hogy senkinek nincs joga a másik embert megütni, ha pedig az a társa, az a kapcsolat már nem nevezhető 2 ember kellemes együttélésének.

A nevem Senki 2013.11.07. 20:51:00

@tobeor: Ééértem, magyarázat az mindig van.

tobeor 2013.11.07. 20:56:02

@A nevem Senki: Igen van, sőt ezeket látja is mindenki magától, csak te akartad ezeket összemosni. Azért ne búsulj, legközelebb biztosan ügyesebben fogsz csúsztatni, talán akkor majd nem buksz le azonnal.

Impavidus Mortalium 2013.11.07. 20:56:33

@Impavidus Mortalium:

upsz ezt be szerettem volna még tenni neked esettanulmányként, hogy milyen az amikor egy nő az elkövető, mert gondolom azokat a történeteket már ismered, hogy a férj hazamegy és részegen megveri az asszonyt, mert éppen vesztett a snóblin a kocsmában.
...és ez egy kicsit megmagyarázza a bírósági döntésekből eredő statisztikákat is és a "látenciát" a férfiak viszonyában.

divany.hu/intim/2011/03/11/eroszak_a_ferfi_ellen/
divany.hu/csalad/2011/05/02/nem_fer_bele_a_szabvanyba_hogy_a_felesegem_vert_meg/

neoteny · http://word.blog.hu 2013.11.07. 21:01:05

"Balogh képviselői tiszteletdíja, választókerületi pótléka és lakhatási támogatása együtt havonta összesen bruttó 864 987 forint."

És ezért "megértő" Terike: számára megéri egy olyan taplóval élni aki néha ugyan (arc)csontot tör, de haza is vonszolja a mammutcombot. Amíg a sértett hajlandó ilyen fausti egyezséget kötni, addig az elkövető felelősségrevonása soha nem fog teljes mértékben megvalósulni.

martineden 2013.11.07. 21:02:33

@Kandeláber: Barom.Marmint te.Nem is kicsi

A nevem Senki 2013.11.07. 21:03:05

@tobeor: Én ennyi energiát nem viszek bele. De azért vicces az olyan blogcímek után, hogy nőverő ne legyen a parlamentbe mindig csak B-ról olvasni. Szóval a kettős mérce nem nálam van.

tobeor 2013.11.07. 21:05:33

@A nevem Senki: És ki van még a parlamentben nőverő?
Már megint csúsztatsz, látom erre szánsz energiát... nyilván okkal... de mondom, ügyesebben kéne összemosnod a dolgokat mert így egyből lebuksz, nem igaz hogy csak ennyire vagy képes, szedd már össze magad.

A nevem Senki 2013.11.07. 21:05:57

@tobeor: Meg miről mondott le? A pártból zárták ki TEGNAP. Neki sincs eszébe kitakarodni a parlamentből. Szóval ja, ez bizony kettős mérce a javából.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2013.11.07. 21:07:41

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
És akkor te mivel lennél jobb, mint ő?

Egyébként biztos csak nekem nincs szerencsém, de még sosem sikerült úgy elesnem, hogy a velem lévő akár nőt, akár férfit négyszer-ötször közepesnél nagyobb erővel arcon verjem, még gumiszőnyegen sem, majd a fejét a hajánál fogva párszor beleverjem a fakorlátba orrtörésig.

@laspalmas:
Hát bizony, nehéz ez a magyar nyelv, nem is biztos, hogy írnia kellene annak, aki nem tudja teljes magabiztossággal kezelni.

@Lazybones:
"Feleség rendszeresen piszkálja, becsmérli, nyilvánosan megszégyeníti a férjét"
Ott kell hagyni a picsába. Van még másik 5 millió pina ebben az országban, és ebből legalább 1,5 millió gazdátlan.

@ColT:
Akkor sem, amíg el nem ítélik érte. Ha elítélik, akkor igen.
Bár nem vagyok a Jobbik nagy híve, de most terjesztettek be egy olyan törvényjavaslatot, hogy a képviselők legyenek visszahívhatók.
Szerinted a Fityisz meg fogja szavazni?
Borítékoljam a választ?

A nevem Senki 2013.11.07. 21:07:50

@tobeor: Jaja, ez most jogos, visszakozom. V úr csak önk. képviselő.

A nevem Senki 2013.11.07. 21:08:58

@A nevem Senki: De tökmindegy, a bunkóság és gyökérség nem pártfüggő, ez a lényeg. Mindkét oldal bővelkedik baromarcúban.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2013.11.07. 21:09:00

@neoteny:
Ráadásul ez a bruttó egyben nettó is, mert a képviselők nem adóznak.

labrabbit 2013.11.07. 21:09:32

@Horizont:
Nem csak a csaladon beluli, hanem altalaban az eroszak tabu. A bejelentett eroszakos cselekmenyek sertettjei es aldozatai is ferfiak igen gyakran, es itt is jelentos a latencia. En nem hiszem, hogy a CSBE a megvaltozott nemi szerepek (hagyomanyos csaladmodell valsaga bla-bla) miatt jelent volna meg. Inkabb arrol lehet szo, hogy a bantalmazas, megalazas korabban termeszetes volt a tarsadalmi hierarchia szigoru betartasa mellett. Nem nemek szerint, statusz alapjan. Mara legalabb kezd valtozni ez a hozzaallas, bar aki szerint par pofon a csaladban OK az biztos nem szolna akkor sem ha a kozteruletes felpofozza ha fure lep.

holmsz (törölt) 2013.11.07. 21:09:33

hiába keresem a posztot, ahol laspalmas a bántalmazott, verbálisan naponta terrorizált férfiakért emel szót :S

tobeor 2013.11.07. 21:10:14

@A nevem Senki: te meddig égeted még magad? ennyi energiád van? az LMP-ből AZONNAL kitették, a Fideszből meg fél év után, ráadásnak még Sorosoznak is amikor egy szervezet joggal felhívja a figyelmet.
Küldjetek már valaki mást, ennél bármelyik tucat-troll többet tud....

Le_Penseur 2013.11.07. 21:15:23

@J.László:
"Azért nyomja a zsidó média, mert a zsidók, a niggerek és a cigányok a legnagyobb nőverők. Épp ezért akarják a fehérekre kenni. Kurva egyszerű."

Még trollnak is gyenge vagy, de azért megkérdezem: Fülöpháza polgármestere, Balogh József országgyűlési képviselő szerinted zsidó, nigger vagy cigány?

Ez a magas erkölcsű, keresztény férfi péppé verte a nője fejét, tehát nőverésben igen nagy.

J.László 2013.11.07. 21:19:07

A cigányok 100%-a veri a nőjét. Erről miért nem tartotok tematikus napokat a zsindexen?

holmsz (törölt) 2013.11.07. 21:20:37

@J.László: az más, felsőbbrendű faj, nekik joguk van rá, amúgy is törzs ballib szavazók. a cigányok lehet, hogy verik a nőt, de az is csak a rasszista magyarok miatt van.

labrabbit 2013.11.07. 21:22:48

@nincs_itt:
Drága Apu! (3x nosultel, Te aztan nem adtad fel.)
A való életben tapasztaltakat így foglalnám ossze: jópár esettel találkoztam, mikor a volt ferj hagyta el a kozos lakast, szamos esetben a feleseg a gyerekekkel inkabb alberletbe ment, voltak akik ki tudtak egymast fizetni. Az igazan durva szakítasok soran mindig a sebezhetobb felet szivatja az erosebb/arrogansabb. (eros alatt vagyoni, csaladi stb lehetosegeket ertek, nem feltetlen fizikai folenyt).
Tovabbra is az a velemenyem, hogy a masik ember meltosagat nemre, vallasra, rasszra miegyebre tekintet nelkul egyforman kotelezo tiszteletben tartani. A ferfiet is. Ez nincs így, de ettol en maradok (ál)naiv, ha ez feminizmus akkor az is vagyok.

(Nem vagyok feminista, mi mashogy osztottuk le a szerepeket a csaladban. Parom a feminista.)

J.László 2013.11.07. 21:24:07

@Le_Penseur:
Wekler és Demszky is veri a nőjét. Erről miért nem tartotok tematikus napokat a zsindexen?

tobeor 2013.11.07. 21:24:08

@J.László: Ez szép volt, egy soron belül cigányozol, zsidózol, de hogyhogy a buzik kimaradtak? Fáradt vagy, egy pillanatra nem figyeltél?

J.László 2013.11.07. 21:27:52

@tobeor:
Tőletek tanultam. Ti zsidóztok és cigányoztok éjt nappallá téve. És persze buziztok, ha már a magad okán felhoztad.

Le_Penseur 2013.11.07. 21:34:39

@J.László:
"Wekler és Demszky is veri a nőjét."

Nem tudom, hogy ez igaz-e? Ha igaz, akkor az menti Fülöpháza polgármestere, Balogh József országgyűlési képviselő tettét?

Azért undorító ez az ügy, mert az erkölcsileg magasabb szintű fideszkdnp egyik jeles képviselőjéről van szó. Erre jön a maszatolás, hogy más is veri a nőjét, meg hogy nem is fideszkdnp-s, hanem független! Ezek bizony igen harmatgyenge védekezések...

J.László 2013.11.07. 21:41:38

@Le_Penseur:
Nem tudom én sem, hogy igaz-e, hogy Orbán veri a nőjét, ahogy 2002 óta terjesztik a köcsög liberálisok.

A Fidesz nem magasabb szintű erkölcsileg. Nem tudom, ezt honnan gondolod. Kizárták a frakcióból, úgy tudom. Talán a pártból is, de ebben nem vagyok biztos.

Az egykori militáns "jogvédő" párt prominensei ugyanakkor nem mondtak le semmiről, miután helyben hagyták az asszonyt (Wekler, Demszky).

E "jogvédő" párt elvbarátai verik egy hete a faszukat Baloghon. Nevetséges és hiteltelen. Ennyi az egész.

_most_ 2013.11.07. 21:45:52

@J.László: nem is az a felháborító, hogy a fideszes képviselő megverte az asszonyt, hisz egy fideszestől nem vár mást az ember, de hogy megrágalmazott, egy azóta már elhunyt, látássérült kutyát, aki hűségesen szolgálta egész életében, az már egy fideszestől is aljas húzás.

bgp 2013.11.07. 22:05:08

@Kandeláber: Ez neked elismerés:
"annyira túl voltam pörögve, hogy nem tudtam elaludni a fáradtságtól. Bevettem egy altatót, de az sem segített. Lefeküdtem, de nem sikerült elaludni. Aztán kimentem, azt hittem, épp indul a Terike, mondtam neki, hogy pálinkáztunk, ne vezessen. Elkezdtem behozni Terikét. A komondor nem tudta, mit csinálunk, hogy ez most játék vagy nem. Így odaugrált, mi meg megbotlottunk és elestünk. Én is csúnyán beütöttem a könyököm. És közben lehet, hogy megütöttem a Terikét, de csak véletlenül."

Fidesztempó.

burakefendi 2013.11.07. 22:12:52

Magamat ismételve:

Én ebben az egészben már csak azt látom, hogy a mindenben inkompetenciát sugárzó ellenzék sóvárog végre egy kis sikerélményre, hogy tudjon végre egy kis győzelmecskét is felmutatni a közönségnek. Bevetnek mindent, parlamenti flashmobot, az indexes és bloghus ideológusaikat, csak hogy a fideszben egyébként senki és semmi emberkét levadásszanak. Mindemellett persze szerintem is jobb lenne lemondania.

aritus 2013.11.07. 22:16:37

@A nevem Senki: Te seggfej, Várnai nem a parlamentben van, hanem a zuglói önkormányzatban. Legalább nézz utána amiről írsz.

lehet más a propaganda 2013.11.07. 22:21:48

@_most_:
Jól összefoglaltad a lényeget: a fideszes, a fideszestől, fideszes

gnme 2013.11.07. 22:24:33

...szegény Komondor :_/

ez a díszfax megérdemelné, hogy a meoe a gatyáját leszedje

(...)

Horizont 2013.11.07. 22:36:16

@Impavidus Mortalium: Viccnek szántam, enyhíteni kicsit a feszkót :)
Annyira nehezen tudom elhinni és elképzelni, hogy él egy család, anyu, apu meg 3 kicsi gyerekecske és anyu hazamegy és a férjét pofán bassza, belecsapkodja a fejét a terasz korlátjába, megrugdossa persze tök jogosan, mert verbálisan felhergelte a férje. Aztán bevágja az ágyba a férjét és megerőszakolja. Aztán a férj másnap a melóhelyén a kék zöld foltokat takargatva mindenkinek azt hazudja, hogy leesett a lépcsőn, kinyílt a hűtőajtó és zokogva megy haza az anyjához, hogy mit csináljon hová menjen a 3 kicsi gyerekével mert ezt már nem bírja tovább. Az anyja meg hazazavarja, hogy tűrjön, mert oda aztán nem mehet és amúgy se tud megélni egy fizetésből. Így hazakullog szegény árva pasikám és kénytelen eltűrni, hogy mindennap bántalmazza az ő kicsi felesége, mert nem tud hová menni a gyerekekkel. Vagy elmegy egy anyaotthonba a 3 gyerekkel.
Nem vagyok feminista. Sőt a hagyományos családmodellt bírom jobban. Nincs egyenjogúság. Csak hiszik sokan aztán borul is a kapcsolat. Nem szándékoztam tréfálkozni ezen a tragikus kérdésen. Mint minden mást ezt is ahányan vagyunk annyiféleképpen látjuk.
Kutatás ide, vizsgálat oda, szerintem még a jéghegy csúcsát se látjuk!

@burakefendi: igen nagyon jól látod ebben politika van. Szomorú, hogy olyan törvényeket hoztak magukra, hogy az ilyen tetű férget egyszerűen nem lehet kib@szni a parlamentből. Ott ül a hit, szeretet, kereszténység fideszes szent zászlaja alatt hiába zárták ki a pártból. Nem hajlandó lemondani?? Ha Orbán négyszemközt azt mondaná neki, hogy takarodj innen , nem hiszem , hogy merne maradni! De ezek szerint Orbán nem szól. Miért vajon?
Mindent bevetnek az ellenzékiek? Tényleg? És a másik oldal? Az nem vet be semmit igaz? Még a megnyert földeket sem!

Horizont 2013.11.07. 22:38:01

@bgp:
"Elkezdtem behozni Terikét" Ezen olyan jóízűt röhögtem :DDDDD

DarthVader 2013.11.07. 22:42:13

@J.László:

"A cigányok 100%-a veri a nőjét. Erről miért nem tartotok tematikus napokat a zsindexen? "

Mert fasság. Bár tőled nem is várunk mást, mélységes csalódás venne rajtunk erőt, ha valami értelmeset találnál mondani.

A cigányoknál a nőverés semmivel se gyakoribb, mint a nem cigányoknál. Sőt! Akárhogy gondolkodom, nem jut eszembe, hogy 25 év alatt cigányasszonyt kellett volna kezelnem azért, mert a férje megverte. Nem cigányoknál viszont előfordult. (Más kérédés, hogy a "verbális erőszak" mennyire fordul elő.) A cigányoknál hagyományosan nincs visszapofázás a családfőnek - legalábbis egy határon túl. A cigányasszony el se jut odáig, hogy a férje megverje. Cigányéknál nincs "feminizmus".

(Fentieket nem neked mondtam, lónak integrálszámítást nem tanítunk, hanem a többieknek.)

mitmiért? 2013.11.07. 22:46:02

Nem csodálkozom, hogy a tanyasi paraszt még mindig nem fogta fel, hogy mi történt , de hat akit a Felcsuti pécézett ki annak nem is lehet sok köze a valósághoz. Ellenben Müller Péter ír egy sztorit, ahol egy nő attól volt boldog, hogy az alkesz férje verte, mert ugy gondolta, hogy ez a szeretet és a törődés. De ez vak komondoros hazug ettől még egy rohadt nőverő

J.László 2013.11.07. 22:47:40

@DarthVader:
A bűnözők háromnegyede cigány. Nőverő ezzel szemben egy szál sincs köztük, hiszen náluk nincs feminizmus. Ezt jól megmondtad.

Mondd, miért van nektek zsidó-, cigány- és buzifétisetek? Ez genetikailag vagy kulturálisan van nálatok kódolva?

smartdrive 2013.11.07. 22:56:29

"buta ahhoz, hogy érvekkel vitatkozzon vele, az észbeli hiányosságokat fizikai fölénnyel kompenzálja"

ugyanez az interpretáció igaz a női hisztire

Ј.László 2013.11.07. 22:58:27

@DarthVader: Persze hogy az asszony nem pofázik. De azért meg kell vernem időnként, hogy eszébe se jusson. A vajdánkhoz meg hiába szalad, mert az elhajtja a kényes picsákat.

aritus 2013.11.07. 22:58:58

@Horizont: Asszem te kérdezted, hogy az itt kommentelők közül hol vannak a nők?
Hát én pl nő vagyok, már jóval 50 felett, és ahogyan olvastam a kommenteket, nem sok kedvem volt hozzászólni.
Amit te írtál, az késztetett arra, hogy mégis írjak. Ez se ment könnyen, hosszan fogalmaztam magamban, hogy mit is írjak erre, hogy tényleg, hol vannak a nők?
Csak arról tudok írni, hogy én miért nem kommenteltem eddig. De ezt is nehéz szavakba önteni.
A kommenteket olvasva átéltem a bántálmazást. Szinte minden hozzászóló arról írt, hogy ugyan ő elitéli amit Balog képviselő csinált, de tulajdonképpen a nők hisztisek, valójában ők bántalmazzák a férfiakat, kifosztják váláskor a férfiakat, és egyébként is kiprovokálják a verést, és halálra alázzák a férfiakat, és a feministáknak a kurvaanyját.
Az teljesen egyértelmű, hogy a hozzászólók többségének fingja sincs se a családon belüli erőszakról, se a feminizmusról. De ez még nem lenne baj, miért is kéne, hogy fingjuk legyen róla. Az se baj, hogy olyan dolgokról mondanak vélemyényt, határozott véleményt, amiről nem sokat tudnak. Hiszen nap mint nap ezt tesszük.
De ez az indulat, ez a durva indulat, ami itt feltört, csak ezt tudnám feledni.
Ehhez egy nő mi a fenét tudna hozzászólni?
Asszem ezért nem kommentelnek itt nők. Nem szeretjük a bántalmázást, hiába írja itt sok férfi, hogy szeretjük, ha másért nem, anyagi előnyökért. Mert ilyen számító ribancok vagyunk, szerintük.
Engem mindig megdöbbent, hogy mennyi férfiben van ilyen gyilkos indulat a nőkkel szemben. Szegények.

Ј.László 2013.11.07. 23:02:03

@_most_: Nem tökmindegy a bolhabusz? Ha ugat, legalább ne hallják meg az asszony nyávogását, ha helyre teszem egy pofonnal.

Ј.László 2013.11.07. 23:04:27

@tobeor: Mér ne zsidózzak és cigányozzak? Jól esik, ha felhúz az asszony. Ha kell le is verek neki egyet.

Ј.László 2013.11.07. 23:06:25

@Le_Penseur: A vajdám szerint szabad az asszonyt helyre rakni, azé nyomja a zsidó média, hogy minket cigányokat jobban utáljanak mint őket.

burakefendi 2013.11.07. 23:06:47

@Horizont: engem ez az ügy - mivel politikai - kommunikációs/propaganda szempontból érdekel: szerintem nem a fideszről szól. szólhatna, de ahhoz egy kevésbé töketlen ellenzék kellene. jól illeszkedik azokba a kommunikációs szerencsétlenkedések sorába, mint pl. a "félázsiai' műbalhé... csak a saját hardcore táborukban volt képes ez "horgonyt" találni. orbánéknak szerintem semmibe nem kerül ez a botrány, nem is érzi szükségét annak, hogy a lemondatással sikerélményt adjon az ellenzéknek. ők már kellőképp eltávolodtak az ügytől.

az emberi oldalát nézve pedig szerintem a ballib média éppen akkora erőszakot tesz terikén, mint annak idején a férje, amikor kéretlenül a zászlójára tűzi őt. miközben ő már túllépett volna a dolgon.

szvsz

tobeor 2013.11.07. 23:08:09

@Ј.László: Tudom hogy te ilyen vagy.

smartdrive 2013.11.07. 23:10:03

@J.László: "Nemrég olvastam - persze az indexen - egy cikket, amely szerint Magyarországon minden ötödik nőt veri a férje/hapsija. "

én azt nem értem, hogy miért csak ennyit

aritus 2013.11.07. 23:17:21

@burakefendi: Szerintem ezen a "dolgon" (ahogyan eufemisztikusan nevezted a durva verést) nem lehet túllépni. Terike sem túllépett ezen, hanem felmérte az erőviszonyokat. És azt találta ezen felmérés során, hogy neki 0 ereje van ( nem fizikai, hanem társadalmi), a párjának meg nagyon sok ereje van. Egy kis helységben polgármester és országgyűlési képviselő. És azt is felmérte, hogy 0 intézményi segítségre számíthat, szemben Balog képviselő úrral. És még az is lehet, hogy a traumás kötödés, érzelmek is arra késztették, hogy mellette maradjon.
Azt meg végképp nem értem, hogy hogy a fenébe keveredik ide a pártpolitika? Nem mindegy, hogy milyen párt tagja az, aki üt?

Horizont 2013.11.07. 23:18:53

@aritus: Én már a 60-hoz közelítek lassan! (úristen :D) Én is ledöbbenek még most is. De meg kell írni, hozzá kell szólnunk, mert nincs egyensúly. Felborul itt minden. A férfiak különleges fajták. A nő verve jó , akit megerőszakolnak az meg is érdemli, mert biztos kihívóan viselkedett, öltözködött, meg ugyan már miért hagyta magát (??!) meg milyen hülye az a nő aki hagyja, hogy verjék rendszeresen. Igen Terike egy hülye picsa, de ő már a második a sorban a komondorosJózsinál nem fiatalon kerültek össze, nincsenek kicsi gyerekek és megbocsájtott. Na én mint nő, Tercsikét nem sajnálom. De akkor se mondom , hogy megérdemli. Nincs olyan, hogy valaki megérdemli a verést, mert kiprovokálta meg ehhez hasonló baromságok! Én azokat a szerencsétlen nőket sajnálom akiknek az anyagi helyzete olyan, hogy nem tud változtatni, mert van 2-3 gyereke jövedelme semmi. Lakás csak a közös, szülei nincsenek vagy nem segítenek és ott áll kiszolgáltatottan. És erre itt sokan azt hiszik, hogy az anyagiak miatt marad az ilyen állat mellett. Minden évben halnak meg férfiak többen is , mert megöli az asszony őket. Mert már nem bírják a fizikai erőszakot, kényszert és előkapják a nagy kést és döfnek. Ez se jogos. De a statisztikában milyen jól fest.
Vannak még sötét foltok! Az ország térképén is meg a fejekben is!

titan 2013.11.07. 23:23:48

@aritus: sajnos pont itt látszik amit fentebb írtam, ugrálunk a ló egyik oldaláról a másikra. Páran megemlítettük, hogy nem volt túl okos dolog, hogy a poszt elején általánosította laspalmas az csbe-t úgy, hogy a férfiak verik a nőket, erre sokan kapták magukat, és elkezdtek feminácizni, hisztisnőzni, mnk-zni (bár ezt így senki nem írta természetesen), és ezzel csupán tovább mélyítették a szakadékot, holott az volna a lényeg, hogy elfogadjuk, hogy nem minden fekete és fehér, és bizony nem csak arról szól a dolog, hogy a férfi hazamegy, és jókedvében megveri a feleségét, de nem is arról, hogy a feleség mindig hisztis p...., aki örülhet, hogy kap kenyeret az urától.

Horizont 2013.11.07. 23:23:48

@smartdrive: Hű de humorosnak tetszik lenni!! Vagy szadistának? Vagy csak bunkócskának?

aritus 2013.11.07. 23:26:09

@burakefendi: Egyébként mindent elmond az erőviszonyokról,hogy Balog Józsefről és Terikéről beszélünk. Én se tudom másként megnevezni, mert az összes hazai média (hogy nem szégyellik magukat) csak így emlegetik. Terike. Ki tudja ezek után komolyan venni, szemben Balog József polgármester és országgyűlési képviselővel? Ki tud vele együttérezni? Hiszen ő csak Terike.

aritus 2013.11.07. 23:32:35

@Horizont: Azért azt olvasom ki a szavaidból, hogy elitéled Terézt. (Hagyjuk már ezt a Terikét) Inkább gondolkozz el azon, hogy egy faluban, vagy községben ahol a polgármester (aki élet-haál ura egy ilyen kis helyen) milyen esélye van kitörni, újrakezdeni. Szerinted ott a helyi rendőrség kivel lojális? Hogy csak egy szervezetet, intézményt említsek.

aritus 2013.11.07. 23:43:05

@titan: Szterintem nem volt itt ugrálás a lónak egyik oldaláról a másikra. A poszttal nem volt semmi probléma. Akárhogy is fáj, bizony a bántalmazottak többségéban nők, gyerekek, fogyatékosok. Azaz, akik kiszolgáltatott helyzetben vannak. Aki ezt vitatja, különösen ilyen indulattal, mint az itt kommentelők, azoknak tök mindegy mit írt laspalmas, mik a tények, azok a saját projekcióiknak, szorongásaiknak foglyai.

Hajdú Peter 2013.11.07. 23:45:18

@TaTa86.: "Igazából ilyenkor szokott az lenni, hogy van egy önző és ostoba ribanc, aki letett arról, hogy valaha is saját erőből éljen meg, legyen valaki. Úgyhogy fogja a piaci rést, és odadörgölőzik az ilyen Baloghokhoz. Messziről láthatóan sérült és agresszív, viszont jó poztíciója van, pont az alfahím mentalitása és túljátszott dominanciája miatt. Normális nő valóban messziról kerüli az ilyet. "

Egyet ertek. Amikor egy not bantalmaznak egy kapcsolatban, az esetek 99 % -ban a no valamilyen aljas indokbol tartja font a kapcsolatot, ezert megerdemli amit kap. Az ilyen panaszkodo noket, meg kulon fel is pofoznam a rendorsegen az ostobasaguk miatt.
Mert elfogadhatatlan az az indok, hogy "nem tudta" hogy ferfi ilyen eroszakos. ELFOGADHATATLAN az, hogy valaki olyan ontudatlan, idiota baromkent eljen a vilagban, hogy nem ismer fel 5 masodperc alatt, egy nyilvanvaloan agressziv elmebeteget, es menekules helyett, inkabb osszehazasodik vele, meg gyerekeket szul neki. Ezt a fajta OSTOBA, PRIMITIV letezest, BUNTETNI kene, nem meg patyolgatni.

titan 2013.11.07. 23:53:04

@aritus: már bocsánat, de a ló-ugrálás témát én pont a kommentelőkre írtam, ön meg azonnal védekezőállásba helyezkedett, és nem tágított a saját álláspontja mellől, így e rugalmatlanságot látva én nem fogok tovább vitázni, érvelni, pedig az hasznos, tágítja a látóteret. Azért még egy megjegyzés, attól hogy ön védekezik, én még nem biztos, hogy önre támadtam.

aritus 2013.11.08. 00:27:26

@titan: Most a modorosságodra (magázás) nem is reagálok, mert minek. Nem védekeztem, miért is kellett volna. Talán megtámadtál? Nem tünt fel.
Csak leírtam, hogy mi a véleményem bántalmazás ügyben. Mindig az erősebb (nem, nem fizikailag, bár az nem kizáró ok, hanem társadalmilag, pozicionálisan ki az erősebb) bántalmazza a gyengébbet. És még mindig a férfi erősebb a nőhöz képest, a felnőtt a gyerekhez képest, és az egészséges, fiatal a beteghez, öreghez, fogyatékoshoz képest. Természetesen van, amikor fordítva van, de többnyire, hangsúlyosan az a sorrend érvényes, amit írtam.
És csak egy illusztráció a fusztrált projekcióra ez a komment: @Hajdú Peter:
Erre mit lehet mondani? Szánalmas, de valójában nem, mert ez az az okfejtés, amivel a bántalmazók indokolják, hogy bántalmaznak.
Kiprovokálta az a rohadt ribanc, az a neveletlen gyerek, az az idegesítő öreg, fogyatékos. Na persze.

aritus 2013.11.08. 00:29:14

@Hajdú Peter: Csak így tovább! Szerintem is annak a szemét ribancnak nem elég a verés, verjék meg a rendőrök is, meg te is! Így lesz béke és boldogság.

fehérfarkas 2013.11.08. 00:43:12

@tééényleg?: "Az a fajta hisztéria ami kialakult viszont, szerintem, roppant káros, minden férfit potenciális nőverőként állít be nem egy, nem kettő és nem is csak pár blogger."

Szerintem meg nem arról szól, amiról gondolod. Ez arról szól, hogy nőverő, és erőszakot alkalmazó emberek ne üljenek a Parlamentben. Arról, hogy van egy morális határ. Arról, hogy habár a törvényhozóink nem képesek épkézláb törvényeket hozni a családon belüli erőszakkal kapcsolatban (igaz, más bűncselekményekkel szemben sem), de legalább a saját köreikbe ne ilyenek üljenek. Mert akkor legalább az őszintén elmondhatnák, azért nem tudnak megfelelő törvényeket hozni, mert bénák hozzá. De így mi az egyetlen amit hitelesen tudnának mondani? Hogy azért nem hoznak olyan törvényeket, mert közöttük olyanok ülnek, akiket érintene - és a saját képviselőtársaik ellen meg nem hoznak törvényt?

Ráadásul nem Balogh József az egyetlen. 4 képviselőről derült ki a mostani parlamentben, hogy szeret vak kommondort tartani. De ez az ügy nem BJ-vel kezdődött, hanem még Varga Istvánnal és az ő parlamenti kijelentéseivel:
"nő nem más, mint az állam inkubátora, egyetlen dolga a gyerekszülés, más értelme életének nincsen"
"talán az anyáknak vissza kellene térni elsősorban a gyermeknevelés mellé"
"ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak"
"...A nők az önmegvalósítás, emancipáció mellett elfelejtenek gyereket szülni. Ha önök azt szeretnék, hogy ötven-hatvan év múlva legyen még magyar…majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni."
"A fiatal nők legfontosabb hivatása a gyerekszülés."

Ilyen mondatokért a nők még a legvallásosabb és legszigorúbb muszlim országokban (mint pl. Szaúd Arábia vagy Irán) is meglincselnék az adott férfit. Pedig azok igencsak családcentrikus országok és sok nő egyetemet elvégezve (több nő jár mindkét országban egyetemre mint férfi) is inkább a gyerekszülésre adja a fejét a karrier helyett. De ilyen lekezelő, és tisztelet nélküli, mucsaj tahó megfogalmazást ott az ottani nők nem hagynának szó nélkül.
Arról nem is beszélve, hogy ott a fizikai erőszakot elkövető férfit akár ki is végezhetik. Bár lehet, hogy az ottani börtönviszonyokat ismerve ez a könnyebbik megoldás lenne számára.
Tehát Varga István és Balogh József örülhetnek, hogy egy orbáni országban képviselők, ahol sokan még őket védik.
(Angliát és az USÁ-t azért nem említem, mert az nagyon véglet, és ott egy rossz erotikus poénért már szexuális zaklatásért bevihetik az embert, vagy egy teljesen ártatlan konyhai balesetért már családon belüli erőszakért)

Vagyis a mondinivaló lényege: itt nem a férfiakról van szó általánosságban, hanem bizonyos, a nőket verő és a nők verését természetesnek vevő férfiakról, akik közül néhányan a parlamentben képviselőként ülnek. Arról, hogy a már érdemben nem tudunk az ilyenek ellen tenni (mert rosszak a törvényeink, és teszetosza az igazságszolgáltatásunk), akkor legalább ne ilyen emberek képviseljenek minket, és ne ilyen emberek hozzák meg a törvényeinket.

fehérfarkas 2013.11.08. 00:49:30

@TaTa86.: "Egyékbént Selmeczi pontosan beleillik ebbe a modellbe... "

Miért Selmeczi nő? Én azt hittem, hogy egy Japán barbie baba robot - bár nem csúcstechnológiás hi-tech modell, mert folyton csak ugyanazt a pár mondatot tudja mondani, függetlenül attól mi is a feltett kérdés vagy táma :D :D :D
(gyk: Soros-Gyurcsány-Bajnai-elmúlt8év a hibás)

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 00:53:13

@aritus: Azt azért alá kell írni, hogy sokat segítene a világon, ha egy vírus a 120-as IQ alatt élőket kiirtaná :)
Én bőven elégedett lennék a népesség életben maradt egytizedének létével.
Megoldódna sok probléma. Szinte minden probléma.

fehérfarkas 2013.11.08. 00:57:50

@Moana:

A nők között is van erőszakos, köztük is van aki verbálisan, és van aki fizikailag is. És van aki az intellektualitását kihasználva. De a rendőrsgi statisztikák szerint a fizikai bántalmazások túlnyomó többségét a férfiak követik el. De ettől még az erőszakot elkövető nők is ugyanolyan bűnösök, mint az erőszakot elkövető férfiak. Vagyis nem a két nemet kellene szembeállítani egymással, és azzal védekezni, hogy dehát a másik nem tagjai között is vannak erőszakot elkövetőek. Hanem nemtől függetlenül, aki erőszakot követ el, az erőszakot követ el, ami bűn.

fehérfarkas 2013.11.08. 01:46:26

@tobeor: " Várnait AZONNAL kitették, nem fél év után. (És ők nem Sorosoznak...)
Na ezt összemosni a komondoros üggyel, ez a vastagbőr, ez a kettős mérce. "

Nem szeretem sem az LMP-t, sem a Várnait, de ez a különbség a Fidesz-KDNP és a többi párt között. A politikai kultúra és a moralitás. A Fidesznél nincsenek erkölcsi határok, míg a többinél vannak.
(még a Jobbiknál is, ha léptettek ki képviselőt csak azért, mert a sajtó leleplezte, hogy hazudott egy nagyon fontos ügyben;
az adott képviselő próbált azzal védekezni, hogy ő csak pár nappal a sajtóban valómegjelenés előtt tudta meg az igazat és emiatt nem volt még ideje szólni a pártvezetésnek - de a pártvezetést ez a mese nem érdekelte, és nem kezdtek egy Soros-Gyurcsány-Bajnai-elmúlt8év-vak komonodor a hibásozni, hanem egyből kirúgták a pártból)

fehérfarkas 2013.11.08. 01:55:45

@Szaudi Herceg: Nem vagy te arab, hiába kamuzod ezt magadról. Szaúdi meg még annyira sem vagy.
Ha tényleg szaúdi lennél, akkor tudnád, hogy
1. a te országodban Szaúd Arábiában a családon belüli erőszakot elkövetőre a büntetés hivatalosan olyan mértékű verés, mint amilyet ő okozott a családtagjának - azért írtam, hogy hivatalosan, mert a valóságban a fekete-afrikai hóhért nem igazán szokta érdekelni a pontos orvosi látlelet, és sokkal jobban megveri, mint ahogyan a férfi verte meg a feleségét
2. ha nem családtag, akivel szemben erőszakot követett el, akkor az erőszakolónak a bírótól függ, hogy börtön vár rá, vagy kivégzés
(mivel Balogh József az elkövetés idejében még nem volt a hölgy férje, így rá a szaúdi törvények szerint nem a fekete-afrikai hóhér általi agyonverés várna, hanem enyhébb bíró esetében a börtön, szigorúbb bíró esetében a kivégzés)
Nyugodtan olvassál csak utána a szaúdi törvényeknek. Nem titkosak. A neten is utána lehet olvasni, és számos angol nyelvű nagyon jó és hiteles forrás is (mert arabul gondolom nem tudsz nemhogy egy szót sem, de még egy betüt sem elolvasni).

fehérfarkas 2013.11.08. 01:56:54

@fehérfarkas:

A hóhérok ott többnyire fekete-afrikai bevándorlók.

Horizont 2013.11.08. 06:00:03

@fehérfarkas: Na ez a lényeg amit leírtál!!!! Kösz! Ezért született ez a poszt is, szerintem. Laspalmas erről (is) ír, de azonnal elvitték más irányba a témát és inkább őt cikizték.
"Arról, hogy van egy morális határ"
Kéne lenni, de se ott "fenn" se itt "lenn" nincs, napról napra rosszabb a helyzet, kritikus állapotba kerültünk és ez nagyon, de nagyon szomorú.

@aritus: Igazad van bizony elítélem Teréz asszonyt. Más helyzetben van mint egy szerencsétlen nincstelen több gyerekes nő. A fia trafikot kapott. De még ennek ellenére sem érdemli meg, hogy megverjék. Elítéltem Palácsikot is, mert ő is tűrte évekig, de akkor se járt neki a verés, és örültem amikor Damut viszont elítélték! Vannak nők amikor nem a körülmény az erős hanem ők gyengék!! Nem vagyunk egyformák.

varisztor 2013.11.08. 06:37:31

@J.László: Lacika! Csak nincs neked is véletlenül egy vak komondorod?

bontottcsirke 2013.11.08. 06:42:08

Szerintem a nők megfosztják magukat az izgalomtól.

szürke_tag 2013.11.08. 06:50:02

Ismerek egy nôt aki egy kedvesnek látszó afrikaival jött össze aki már napi többször is megveri, oké ezt ö választotta. Csakhogy ez papírok nélkül êl itt bûnõzésbõl és rendõrri segítséggel. Igy eleve nem várhat segítséget a rendõrségtõl, hiszen hunyók. Nem ér semmit a távoltartás, kirakni nem tudja pedig jogcim nélküli lakos. A kölykükkel is durva az afrikai de a gyámügy se lép. Ez nagyon agressziv és könyörtelen afrikai de ha sarokba szoritják dadog, remeg és sir. A nõ senkivel nem beszélhet. Jár az afrikai a golgota gyülekezetbe de ott nem intik meg ezért, hanem elfogadják, vagy bátoritják is? Ez egy ilyen csapat. Az ilyen esetbe nem lehet segiteni.

aritus 2013.11.08. 07:55:37

@Impavidus Mortalium: Mert szerinted csak a 120-as iq alatt erőszakosak az emberek és bántalmazzák a náluk gyengébbeket? (hangsúlyozom, nem fizikai gyengeségre, hanem társadalmi pozicionális gyengeségre gondolok)
Keveset tudhatsz te a világról.

aritus 2013.11.08. 08:17:58

@Horizont: Mielőtt elitéled Balog élettárást, olvasd ezt el:
index.hu/belfold/2013/11/08/addig_amig_ver_nem_folyik/
Különösen ezt a részt ajánlom a figyelmedbe:
"A kisebb településeken az is gyakori, hogy a bántalmazó és rendőr ismerik egymást, sőt „ivócimborák". Ilyenkor a rendőr kimegy a helyszínre, és jól megveregeti a bántalmazó vállalát"
valamint ezt:
"Abban viszont nagyon nagy különbségek vannak, hogy ki (a bántalmazó) milyen eszközöket tud használni, amikor titkolni kell a problémát, és a tehetősebb embereknek ez jellemzően jobban megy."
És még ezt:
"Egy bizonyos fokú erőszak elfogadott, de legalábbis megtűrt, gyakran még az áldozatok részéről is." Miért is gondolkoznának az áldozatok másként az erőszakról, mint ahogyan a társadalom többsége, ami az adott országban norma, amit az intézmények (rendőrség, gyámhivatal, gyerekjóléti, bíróság) közvetítenek felé.
És akkor nézzük a konkrét esetet.
Adott egy település polgármestere, a legerősebb, kormányzópárt országgyűlési képviselője, lényegileg ott helyben élet-halál ura. A rendőrségtől kezdve a gyámhivatalig, gyerekjóléti szolgálatig mind a zsebében vannak. Ő a foglalkoztatója a gyámhivatalban, gyerekjólétiben dolgozóknak. Biztos, hogy évek óta durván bántalmazó módon viselkedik (lásd az első feleség beszámolóját), amiért semmiféle retorzió eddig soha nem érte, sőt, hatalmas poltikai karrierrel lett "jutalmazva". A településen is nyilván mindenki tudta, tudja azt, hogy Balog milyen ember. De sose szálltak szembe vele ("Legtöbbször a a szomszédok sem mernek szólni, mert ők is félnek a bántalmazástól. Kisebb, vidéki közösségekben előfordul az is, hogy a szociális munkások ahelyett, hogy segítséget nyújtanának a bántalmazó elhagyásában, maguk bátorítják az áldozatokat, hogy „beszéljék meg a dolgokat otthon". ")
Szerinted Teréznek milyen lehetőségei vannak, ha szembe fordul vele? Kire, milyen intézményi segítségre számíthatna? Itt, ma Magyarországon, egy olyan településen, ahol az ő bántalmazója a polgármester, országgyűlési képviselő? Eddig melyik képviselőnek, politikai potentátnak lett baja abból, ha kiderült, hogy bántalmazza a hozzátartozóját? Tudsz egyet is mondani?
Tehát ismét megkérdezem, mit tehet Teréz? Választhatja azt, amit választott, hogy attól vár védelmet, aki bántja őt. Ez csak látszólag ellentmondás. A bántalmazó kapcsolatokban nap, mint nap ez történik. (most nem kezdem kifejteni, hogy miért, túl hosszú, ha érdekel olvass utána) Ettől is más ez, mint az egyéb testi sértés. Ezért is kellett külön tv-i tényállás erre a fajta erőszakra.
Vagy választhatja azt, hogy földönfutó, kitaszított lesz. Teréz realista, felmérte az erőviszonyokat és a maradás mellett döntött.

Vannak persze áldozatok, akik végül kimenekítik magukat az ilyen kapcsolatból, de nézz utána, hogy mi vár rájuk.
Arról nem beszélve, hogy sokszor még veszélyesebb a kapcsolatból való kiszállást vlasztani, mint benne maradni. A legsúlyosabb, akár halállal végződő bántalmazások a leggyakrabban pont akkor történnek, amikor az áldozat eldöntötte, hogy kiszáll a kapcsolatból.

burakefendi 2013.11.08. 09:21:41

@aritus: Én meg pont azt látom, hogy Terike, az ember senkit nem érdekel. Aki nem politikai haszonszerzésből, hanem a megvert nő irányából közelít az ügyhöz, az sem adja meg azt a tiszteletet az asszonynak, hogy egy szavaiért és döntéseiért felelősséget vállalni képes felnőtt emberként tekintsen rá. Te is kobban véled ismerni a motívumait, mint ő maga, habár gondolom nem ismered őt.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 09:35:08

@aritus:
....őőő... nem is tudom hogyan kezdjem...
megpróbálkozom talán az egyszerűbben követhető és értelmezhető dologgal egy rávezető kérdés formájában:
- Ezt miből is olvastad ki, hogy azt írtam, csak a 120-as IQ alattiak erőszakosak? Írtam Én ilyet?
Segítek:
Nem!

Második lépésben szintén rávezető kérdés:
- Mire is reagáltál amire én ezt válaszoltam?
Segítek, erre reagáltál:
"ELFOGADHATATLAN az, hogy valaki olyan ontudatlan, idiota baromkent eljen a vilagban, hogy nem ismer fel 5 masodperc alatt, egy nyilvanvaloan agressziv elmebeteget, es menekules helyett, inkabb osszehazasodik vele, meg gyerekeket szul neki. Ezt a fajta OSTOBA, PRIMITIV letezest, BUNTETNI kene, nem meg patyolgatni."

Logikailag tehát az én hozzászólásom feléd, arra vonatkozik, hogy bizony abban igaza van a Péternek, sok problémát megoldana a világban, sok nehézséget eltüntetne, ha egy bizonyos szellemi nívó alatt nem létezne élet.

Ugye milyen egyszerű ez a dolog? pl: nem kellene elmagyarázni a beszélgető partnernek, hogy éppen miről beszélünk.

A bonyolultabb, nehezebben emészthető válasz a kérdésedre, társadalomszociológiai, kriminálpszichológiai magyarázatokat és statisztikákat mellőzve:
- Bizony ez olyan szintű igazság, hogy statisztikai hibahatárokon belül is lehet általános igazságnak kijelenteni.

De ha nehéz is, és az ilyen misztikus dolgokban mint társadalomtudomány, pszichológia, kriminológia nem is hiszel, higgy az tények alapjának, a logika és a száraz adatok világának, a matematikának:
1, Az embereknek max 10%-a él 120-as IQ feletti értékkel. Ez ugye akkor 9:1 arányt jelent az alatti és feletti népességben.
2, Ha ugyanannyi erőszakos ember él arányaiban mindkét csoportban, akkor vajon melyik csoport esetében történik kevesebb erőszakos cselekmény?
3, Ha feltételezzük, - és miért ne feltételeznénk a jelenlegi ismereteink szerint - hogy jelen esetben is a társadalom értékítéletét szabályozó jogi eszközöket és ezek alkalmazási végrehajtásának kereteit döntéshozói szinten lévő embereket a 120-as IQ tartomány közeli és feletti érték jellemzi,
4, akkor bizony azt kapod az egyenleted eredményeként, hogy a jelen számszaki adatokhoz képest kis mértékben csökkenne ezen emberek száma a hipotetikusan említett vírus hatásának következtében, azonban tized részére csökkenne az erőszakos emberek száma.
Persze mindez csak akkor, ilyen "rossz" arány ha azt a feltételezést fogadjuk el, - ami bizony tényleg csak légből kapott, liberális gondolatvezetésű feltételezés minden tényszerűségen alapuló kutatási adattal szembemenően - hogy ugyanolyan arányban vannak erőszakot alkalmazó emberek a két csoportban.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 09:41:32

@fehérfarkas:

"Nem vagy te arab, hiába kamuzod ezt magadról. Szaúdi meg még annyira sem vagy. "

bazzge :)))))))))))))))))))))) ilyen ember még létezik a világon? :)

Ne vedd a szívedre, de én megkérdőjelezem, hogy Te egy fehér farkas vagy-e tényleg, és ha igen farkasul fehérfarkasnak kell-e írni a fehér farkast?.
:)))))))))))))))))

Énbagoly 2013.11.08. 10:29:27

@aritus: mélységesen egyetértek veled.
Persze, én is nő vagyok.
Számomra undorító, ahogy egyesek az erőszakhoz viszonyulnak. Bármilyen erőszakhoz, bárki részéről, ha már itt tartunk. Az erőszak semmilyen formája nem megengedhető.
De a világ valahogy még mindig ott tart, hogy ez az egyszerűbb. Nem kell gondolkozni, nem kell konfliktuskezelést tanulni, a legegyszerűbb ütni valamilyen módon. És családon belüli erőszakban a legrosszabb az, hogy amit az ember otthon lát, azt a legtöbbször természetesnek gondolja később is. És ebből a sémából nagyon nehéz kiszabadulni.
Például ha a gyerek azt szokta meg, hogy ők otthon minden vasárnap délben kirántott húst ettek, akkor neki a legtöbbször az a vasárnapi ebéd felnőtt korában is. És ha ilyen egyszerű dolgok is beleégnek egy gyerekbe, akkor ha otthon azt látja, hogy veri az egyik szülő a másikat, és ez ellen nem lehet tenni semmit, mert ez az élet velejárója, akkor ez lesz számára a természetes később is. Akár férfi, akár nő.
Pont a családnak kellene biztonságos helynek lennie a gyerek életében. Ahová mindig menekülhet, ha a külvilág durva, és bántja. És szörnyű az, ha egy gyerek sehol sem érzi magát biztonságban, a saját legszűkebb családjában sem. Egy ilyen gyerekből, ilyen gyerekkor után torz gondolkodású felnőtt lesz. És ha változtatni akar a látott mintákon, akkor iszonyatosan meg kell szenvednie vele, hiszen ezzel a saját szüleit és az életmódjukat is elítéli. És ha szétnézel a világban, akkor a gyerek a legszörnyűbb szülőt is képes szeretni, és képes ragaszkodni hozzá. Akkor is, ha tudja, hogy nem jó az, amit csinál.
Egy rohadtnagy ördögi kör ez, amiben sokszor igenis szükséges lenne a külvilág segítsége. És ez az, amit a legtöbb esetben nem kap meg.

titan 2013.11.08. 11:03:49

@aritus: bocsánat, nehezen tudom megkülönböztetni kit illik tegezni vagy magázni, ez a magánéletben is problémám. Mivel a korodra hivatkoztál, gondoltam ezzel tudok némi tiszteletet tanúsítani, ez sajnos félrement. Még egyszer: bocsánat.
A többihez: az, hogy valamit valamiről kijelentesz, az nem vélemény. Vélemény az, hogy elítéled az erőszakot (én is), az viszont nem, hogy "van, amikor fordítva van, de többnyire, hangsúlyosan az a sorrend érvényes, amit írtam.", ez egy általad vélt tény, ezzel vitatkozni nem lehet, mert nem vagy hajlandó feladni ezt a nézőpontot, amiből ezt látod.
Ami meg a helyi kommentelőket illeti: pont róluk írtam, hogy bizony átesnek a ló túloldalára, nem tudnak egyensúlyt teremteni, az általad illusztrációként hozott kommenter meg kiemelkedően....

Gonosz Repülőmókus 2013.11.08. 11:22:47

Kedves Hölgyeim! Látom, hogy még mindig nem sikerült értelmezni azt, hogy mi a problémánk nekünk férfiaknak ezzel a cikkel (pontosabban egy részével), illetve azzal a hozzáállással kapcsolatban, amelyre a hozzászólásaitok is jól rávilágítanak.
Nem is szaporítanám tovább a szót, mert csak újabb vitát szül minden újabb megjegyzés a témában, hanem inkább ajánlom figyelmetekbe, akinek még nem volt meg, a Jagten (Vadászat) című Dán filmet, valamennyire a ezzel kapcsolatban. Nézzétek meg ha tehetitek, szerintem nagyon jó film (habár nekem a vége nem tetszett). Remélem felismeritek benne, hogy mennyire veszélyes ez a fajta hozzáállás a dolgokhoz.

Gonosz Repülőmókus 2013.11.08. 11:29:13

@Impavidus Mortalium: Nagyszerű tudományos okfejtésedet végigolvasva, szerintem te valahol az elsők között lennél, akik elbuknak ebben a világégésben. De sebaj, ne csüggedj, ott volt Platón is, aki szintén olyan világot álmodott meg, amelyből azonnal likvidálták volna. Pedig őrá azt mondják, hogy "okos" volt :)
Egyébként szerintem inkább a csúnyákat kellene eltűntetni, meg a mozgássérülteket. Ja, meg a pékeket...

Szaudi Herceg 2013.11.08. 11:36:05

@fehérfarkas: na pont egy fehér farkas mondja majd meg nekem, hogy én arab vagyok-e.
Te... fehér... farkas.
Gondolom téged is azért hívnak fehér farkasnak, amiért a mondás is azt tartja, hogy ember embernek farkasa, szeretsz mindenkibe belemarni, mindenbe belevonyítani. Fehérnek meg azért tartod magad, mert fekete mégse akarsz lenni, mert a feketék Afrikában vannak.
Amúgy se szóljál be, csak majd ha már megadtad a számlaszámod a haveromnak a Nigériai Tábornoknak hogy utalhassa már azt a kurv@ 10 milliárdot neked, mert különben családon kívüli erőszakként leveretem vele a vesédet.
Egyébként meg ekkora arab-szakértőként, amekkora te vagy, elég nagy blama Szaúd-Arábiát a "legvallásosabb és legszigorúbb muszlim országok" közé sorolni. Elég ha ott kezdjük, hogy "egy ágyban fekszik" a legnagyobb zsidó állammal (nem Izraelről van szó...)?

Gonosz Repülőmókus 2013.11.08. 11:39:56

@DarthVader: "nem jut eszembe, hogy 25 év alatt cigányasszonyt kellett volna kezelnem azért, mert a férje megverte."
Nem járok a putriba és a traumatológiát is kerülöm ha tehetem. Ennek ellenére nem tartom valószínűtlennek, hogy a cigány nő nem megy el egy-két monokli miatt az orvoshoz. A rendőrségre meg pláne nem, tehát hogy te mit tapasztalsz orvosként az ebben az esetben nem biztos, hogy mérvadó.
Én viszont a saját szememmel láttam, amikor a huszonéves cigány csávó meglehetősen keményen, ököllel osztotta a hasonló korú párját. Nem is akárhol, hanem egy budapesti metróállomáson. Akkorákat ütött a fickó, hogy a csaj feje csak úgy csattant a falon. Én ezen persze jót mulattam (nem szégyellem magam emiatt), viszont volt olyan szerencsétlen, aki nem tudta ezt szó nélkül hagyni. Erre viszont a két more viszont együtt támadt rá, sőt, még a nő volt az agresszívabb, hogy hogy mer beleszólni az ő dolgukba (ezt nem ilyen finoman mondta)

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2013.11.08. 12:21:16

Az, amit itt és most le fogok írni, nem tesz majd népszerűvé itt ezen a blogon.
Az a,b és c pontoddal teljesen egyetértek laspalmas.
Azonban sajnos van egy nagyon nem elhanyagolható tétel, ami, bár valószínűleg ebben az esetben nem állja meg a helyét, mégis illdomos beszélni róla.
A nőknek van egy olyan fegyvere, ami nem közismert, és nem elismert, mégis komoly, ez az a bizonyos pszchológiai erőszak. Sajnos a lelkileg gyenge férfiak nem tudnak ellene védekezni és a felgyülemlett frusztrációjukat NEM megfelelően vezetik le.
Ezzel is kellene törődni, plusz azzal, hogy vannak megfélemlített férfiak, akikkel senki nem törődik, különösen olyan ultrafeminista szervezetek, mint a NANE.
Bár igazat kell adnom annak, aki azt írja, hogy patriarchális társadalomban élünk, mégis a nők jogi térnyerése nem az egyenlőség, hanem a kizsákmányolás irányába halad.
És most jön az, amiért nem fogtok szeretni: Kicsit hasonlónak, még ha messze nem is olyan drámainak érzem, mint a romák iránti túlzott polkorrektség.
Szívesen várom a korrekt és nem mocskolódó véleményeket a témában.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2013.11.08. 12:26:09

@Impavidus Mortalium: Ahogy látom nem csak én pedzegettem a témát.

fehérfarkas 2013.11.08. 13:36:56

@Szaudi Herceg:
Te megtévesztésként olyan nevet választottál, és olyan tartalmú hozzászólást írtál ami lejáratja és hamis színben tünteti fel az arabokat. Semmivel sincs több nőverő az arabok között, mint a nem arabok között. És a társadalmukban egyáltalán nem szokás a nők verése. Sokkal inkább a nők megbecsülése a a társadalmilag elfogadott. Számos arab országban jártam, van amelyikben többször is, vannak kinti és vannak itteni arab ismerőseim is. És egyáltalán nem olyanok az arabok, mint amilyennek te a hozzászólásodban feltüntetted őket.
Ha már ilyen nevet választasz, akkor annak megfelelő tartalmú hozzászólásokat irogassál.
Mert gondolom te sem örülnél, ha egy külföldi ember Magyar Herceg néven a magyarokat szégyenbe hozó hozzászólásokat irogatna.

Arról nem is beszélve, hogy a net teli van olyan iszlamofóbokkal és arabellenesekkel, akik egyből ugranak minden egyes olyanra, amit ellenük fel lehet használni. Mint pl. a te hozzászólásod. Aztán utána meg majd hosszan lehet magyarázkodni, hogy de hiszen Szaudi Herceg az nem is arab, és semmi köze nincsen az arabokhoz, csupán poénból vette ezt a nickneket, és egyébként pedig a mostani magyar kormányt és jobboldali politikusokat védelmezi a különböző blogokban.
Így is elég sokan csupán a nyugati média híreiből ismerik az arabokat, ami így is elég arabellenes, nem kell tovább fokozni a helyzetet azzal, hogy ilyet nicknévvel iyen hozzszólásokat irogatsz.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 13:40:03

@Gonosz Repülőmókus:
:)))))
Ha Te életben maradnál valami vakszerencse folytán, és igaz lenne meglátásod velem szemben, akkor mélyen tisztelned és becsülnöd kellene engem, lévén a lélek nemességét az önfeláldozás, az elme bölcsességét a közösség érdekében történő önfeladás mutatja meg leginkább, amikett ez esetben a vírusos kijelentésemmel bizonyítottam.
Ezt, ha értékeid alapján élnéd túl a dolgot, Önmagadtól is fel kell tudni fognod.

Ám mindez még mindig nem cáfolata az általam leírtaknak egyetlen momentumában sem. :)

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 13:50:00

@fehérfarkas:

A fehér farkasok nevében felszólítalak, hogy csak olyan hozzászólásokat írj, amelyek méltóak a fehér farkasokhoz és nem tévesztik meg vezetik félre az embereket a fehér farkasok valódi szellemiségével kapcsolatban.
Így is elég sok negatív babona, szóbeszéd, járja az emberek közt a farkasokkal kapcsolatban, nagyon kevesen ismerik a farkasok valódi életét és mibenlétét, ne tegyél rá a farkasoktól való félelemre egy lapáttal ilyen megtévesztő néven írogatva.

fehérfarkas 2013.11.08. 13:51:36

@Impavidus Mortalium: "bazzge :)))))))))))))))))))))) ilyen ember még létezik a világon? :)
Ne vedd a szívedre, de én megkérdőjelezem, hogy Te egy fehér farkas vagy-e tényleg, és ha igen farkasul fehérfarkasnak kell-e írni a fehér farkast?.
:)))))))))))))))))"

Nem lenne semmi gond, ha az általa választott nicknévhez (Szaudi Herceg) nem az arabat lejárató és megszégyenítő hozzászólásokat irogatna. Ha már egyszer ilyen nicknevet választott magának, akkor legalább arra figyeljen, hogy írkáljonon olyanokat, ami miatt majd az igazi arabok szégyenkezhetnek. Így is elég sok a sztereótípia és előítélet az arabokkal szemben, nem kell megtévesztő nicknéven is olyanokat írni, ami még jobban növelheti az arabokkal szembeni ellenszenvet.

Te talán örülnél, ha egy külföldi ember választana magának Magyar Herceg nicket, és nőverő és rasszista hozzászólásokat irogatna ezen nicknév alatt? Ezzel a magyarokat lejáratva.
Elég sok arab bevándorló él itt, és sokan gondolhatják azt is, hogy az egyik ilyen arab választotta magának ezt a nicknevet. Szerinted hányan fognak utánanzni, hogy Szaudi Hercegnek van-e bármi köze az arabokhoz? Főleg, ha olyan tartalmú hozzászólásokat ír, amiket ide írt. Hanem a hozzászólása és a nickneve alapján azt fogjá mondani, hogy igaza van a nyugati médiának az arabokkal kapcsolatban, az arabok tényleg nőverő és a nőket elnyomó állatok és megérdemli, hogy az USA lebombázza őket. Csakhogy közben nem is arabok írnak ilyeneket, hanem egy magyar ember ír ilyet itt élő arabnak kiadva magát.
Pár hete a jutyúbon megnéztem az egyetlen magyar nyelvű "dokumentumfilmet" Szaúd Arábiáról. Frei Tamás műsoráról van szó. Azért idézőjel, mert semmi köze a dokumentumfilmezéshez, sőt még a valósághoz sincsen semmi köze. De akik az ilyen médiabeli dolgok alapján ismerik az arabokat, azok számára Szaudi Herceg nick teljesen hiteles lehet. Hiszen Frei műsora is pontosan így mutatja be őket, mint az ő hozzászólása.
És sajnos csak kevesen ismernek hús-vér arabokat a valságban a magyarok közül. hogy meg tudják állapotani, hogy ténylegesen milyenek.

fehérfarkas 2013.11.08. 13:55:18

@Impavidus Mortalium: "A fehér farkasok nevében felszólítalak, hogy csak olyan hozzászólásokat írj, amelyek méltóak a fehér farkasokhoz és nem tévesztik meg vezetik félre az embereket a fehér farkasok valódi szellemiségével kapcsolatban.
Így is elég sok negatív babona, szóbeszéd, járja az emberek közt a farkasokkal kapcsolatban, nagyon kevesen ismerik a farkasok valódi életét és mibenlétét, ne tegyél rá a farkasoktól való félelemre egy lapáttal ilyen megtévesztő néven írogatva."

Nézd, a név kötelez. Semmi olyat nem írtam, ami a fehér farkasokat lejáratná, vagy szégyent hozna rájuk. A fehér farkasok családcentrikusak, hűségesek, monogámok, és megvédi a teljes családoat és a falkát a külső támadásoktól. Sőt, veszélyes helyzeteben az alfa hím nem önző macsóként viselkedik, hanem először a kölköket és a nőstényeket menekíti ki, és sajt magát csak a legutoljára hagyja.
Akkor lennék méltatlan a fehérfarkas nicknévre, ha nverő macsó-tahó embereket védő hozzászólásaim lennének. Csakhogy pont a nőverő macsó-tahó-mucsaji mentalitst ítélem el a hozzászólásaimban..

fehérfarkas 2013.11.08. 13:56:27

@Impavidus Mortalium: "Te vagy az Pityu? :) "

Nem talált. Nem vagy Pityu.
Az IRL-ezésed célt tévesztett.
A személyeskedés és IRL-ezés helyett próbálj meg érvekkel hozzászólni a témához.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 14:01:07

@fehérfarkas:

Nem IRL-ezés, hanem Lencsés Istvánra, a nicknévre utaltam. :)))))))))))))))))

fehérfarkas 2013.11.08. 14:02:38

@aritus:

Teljesen egyetértek, és nagyon jó, hogy a cikket is belinkelted.
Te fogsz te még emiatt ugyanúgy támadásokat kapni, mint ahogy én is, amikor ugyanezt próbáltam elmagyarázni más blogokon a kommentekben.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 14:04:07

@fehérfarkas: Ugye te mag vagy győződve róla, hogy az irónia a tollak országa a szarkazmus az a szarkakutatás, a cinizmus pedig egérfilozófia.
Lévén ezeket a dolgokat és finomságaikat nem nagyon ismered fel.

fehérfarkas 2013.11.08. 14:06:21

@Impavidus Mortalium: "Nem IRL-ezés, hanem Lencsés Istvánra, a nicknévre utaltam. :)))))))))))))))))"

Mi közöm van nem Lencsés Istvánhoz?
Más blogokon hatalmasakat szoktam vitatkozni azzal a fideszes pártprogandistával. És ha már itt tartonunk, akkor sokkal inkább a magát a nicknevében arabnak kiadóra kellett volna gyanakodnod, mert ő az aki más blogokon szintén hatalmas fideszes és a hozzászólásainak a színvonala Lencsés Istvánéhoz hasonló kaliberű. A google segítsgével pillanatok alatt megtalálhatod mindkét nick hozzászólásait a neten, mert nyilvánosak. Sőt, az enyémeket is. :)

fehérfarkas 2013.11.08. 14:19:36

@Impavidus Mortalium:
Az irónia és a primitívség között hatalmas különbség van. Ha Szaudi Herceg nicknevű ember hozzászólásai irónia, akkor Kövér László és Szanyi Tibor aranyköpéseit egyenesen irodalmi Nobel-díjas művek.
Tudod, ha valaki primitívséget ír, akkor azt nem kell azzal védeni, hogy azt mondjuk rá, hogy irónia, hanem inkább ki kell mondani az igazságot: a hozzászólása primitívség. És nem pedig a primitívséget iróniának nevezni.

fehérfarkas 2013.11.08. 14:29:51

@Énbagoly:

Egyetrtek veled, pedig én férfi vagyok. :)

Itt van a cikkből ez a részlet:
"A legtöbb nő pedig azért nem tesz feljelentést, mert fél a bántalmazója még keményebb bosszújától. Vagy aki tesz is, később félelmében visszavonja a vádakat.

Egy nő ezt mesélte a HRW-nak:
Miután a férjem megütött, kijött a rendőrség. Mindkettőnket megkérdeztek hogy mi történt és a férjem mellettem állt, mikor a rendőr megkérdezte, hogy fel akarom-e jelenteni, és hogy akarok-e távoltartó határozatot ellene. Túlságosan féltem ahhoz, hogy igent mondjak, mert tudom, hogy csak egy pár napra jó ez, és mikor visszajön, még jobban megver.

A 35 éves Erika szerint:
Azt mondta a rendőrség, hogy csak 24 órára tudják bevinni a rendőrségre és azután szabadon bocsátják. Mire jó ez nekem? Csak visszajön és összevissza ver megint.

Andreának 30 nap távoltartó határozatot ítélt meg a bíróság:
Persze megkaphatom legfeljebb harminc napra, de míg a férjem nem jöhetett be a házba, nyugodtan meg tudott várni a ház előtt, vagy bárhol máshol, ahol tudta, hogy járok. Nem korlátozta semmi abban, hogy kövessen, amit meg is tett, és állandóan fenyegetőző üzeneteket írt nekem és zaklatta a szüleimet. A rendőrség nem ellenőrzi ezekt a határozatokat és őszintén szólva ez az egész túl sok nyűg, és csak nagyon keveset lehet rajta nyerni.

A törvény lehetővé teszi a bíróságok számára, hogy távoltartó határozatot rendeljenek a bántalmazó ellen az áldozat külön kérelme hiányában is, de HRW nem tud ilyen esetről. A határozatok rövid irőre szólnak és meg nem újíthatóak, a rendőrség pedig nem ellenőrzi a végrehajtást. Arra nincs igazán idő, hogy az áldozat kiszabaduljon, nem tud menedéket találni, ha nincs hová mennie. Viszont pár nap múlva visszajön a férj, mert visszamehet, és a szokásosnál is jobban megveri."
index.hu/belfold/2013/11/08/addig_amig_ver_nem_folyik/

Korábban más blogokon próbáltam elmagyarázni a félelemfaktor szerepét, hogy nem csupán fizikai erőszakró van szó, hanem azt megelőzi a félelemfaktor kialakítása, hogy az áldozat ne is merjen szólni senkinek, sőt inkább letagadja a bántalmazásokat, és a külvilággal szemben a bántalmazót védi - mert fél a bosszútól, és a még nagyobb bántalmazásoktól.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 14:52:43

@fehérfarkas:
Köszönöm, hogy elmagyaráztad a net és a keresés működését.

Az azonosság az, hogy Lencsés Pityu is a nicket veszi mint létező alapot a mögötte levő személyhez, ahogyan Te is.
Ez nem ostobaság ugyan, de nagyon közel van hozzá :)

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 14:56:57

@fehérfarkas:

"Tudod, ha valaki primitívséget ír, akkor azt nem kell azzal védeni, hogy azt mondjuk rá, hogy irónia, hanem inkább ki kell mondani az igazságot: "

Tehát jól gondoltam, nem érzékeled mikor mit olvasol.
Magyarázd el nekem, hogy egy primitív tartalom mitől nem lehet irónia.

fehérfarkas 2013.11.08. 14:57:42

@Impavidus Mortalium:

Szerintem magyar nyelven írtam le, hogy mi volt Szaudi Herceg nickvenű kommentelő hozzászólásával a gondom. Nem akarom ezt tovább magyarázni, mert egy általános iskolás 2. osztályos szövegértelmezési tudással rendelkező egyénnek ezt tudnia kellene értelmezni. Azt meg feltételezem az itt kommentelőktől, hogy kijárták az általánost. Úgyhogy a magyar nyelven írt hozzászólásom szövegértelmezését remélem nem kell dedós módon elmagyaráznom.

fehérfarkas 2013.11.08. 15:00:30

@Impavidus Mortalium:

Érdemi hozzászólásod van: Érveid vannak? Elítéled a nőverőt? Vagy csak mentegetőzöl és terelsz?
A személyeskedés és IRL-ezés helyett érdemben szólj hozzá.
A családon belüli erőszak az egyik legsúlyosabb vád a gyilkosság és a pedofilia után. Ha te csak terelni és személyeskedni tudsz a nőverő politikus egyértelmű elitélése helyett, akkor azzal ki is állítottad magadról a véleményt.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 15:14:14

@fehérfarkas:

"Szerintem magyar nyelven írtam le, mi volt Szaudi Herceg nickvenű kommentelő hozzászólásával a gondom"

Én pedig elmondtam, hogy mi a hiba az érveidben, bár ezt nem fejtettem ki, hogy baromságokat írsz az arabok nőtiszteletével kapcsolatban. csupán az alapvető ostobaságra hívtam fel a figyelmed, amit "egy általános iskolás 2. osztályos szövegértelmezési tudással rendelkező egyénnek tudnia kell értelmezni" , jelesül, hogy végtelen butaság azzal érvelni, hogy egy nicknévvel milyen tartalmú szöveg nem engedhető meg.

"Érdemi hozzászólásod van: Érveid vannak?"

Szerintem magyar nyelven írtam le az érveimet és véleményemet a dologról még tegnap.
Úgyhogy a magyar nyelven írt hozzászólásom szövegértelmezését remélem nem kell dedós módon elmagyaráznom.
Ha tehát ezekből a hozzászólásokból, az érveimből és a bemutatott adatokból nem tudtad levágni, hogy mi a véleményem a dologról és mennyire ítélem el a jelenséget, sőt személyesen Baloghról summázott véleményemből sem tudtad kiolvasni, azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, nem vagyok gyógypedagógus.

fehérfarkas 2013.11.08. 15:29:26

@Impavidus Mortalium: "Én pedig elmondtam, hogy mi a hiba az érveidben, bár ezt nem fejtettem ki, hogy baromságokat írsz az arabok nőtiszteletével kapcsolatban."

Köszi, csak erre voltam kíváncsi, hogy végre leírjad ezt. Így már érthető, hogy miért vetted védelmedbe Szaudi Herceg nicket és miért támadtál be engem. Mert egyetértesz az ő általa leírtakkal.
Ezt korábban is leírhattad volna, és akkor jó pár kört megspóroltunk volna.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 15:32:45

@fehérfarkas: tehát nem csak az irónia, szarkazmus, cinizmus érzékelése nem megy, hanem összetett mondatok értelmezése sem :)

fehérfarkas 2013.11.08. 15:46:27

@Impavidus Mortalium:

Mondjuk az iróniát és a cinizmust nem tenném egy lapra, mert az egyik pozitív (irónia, irónikus megfogalmazás) a másik (cinizmus, cinikusan fogalmazni) pedig negatív és elitélendő.
De egyébként tudsz mást is a vitapartnereid b@xtatásán kívül? Mert mind olvasom a hozzászólásaidat másokkal is ezt csinálod, hogy aki nem ért veled egyet, azt elkeded b@xtatni. Tudod kikre jellemző ez a magatartás? Akiknek nincsenek érvei a saját állításaik megvédésére, és ezért a vitapartnert támadják inkább.

Nézd, a családon belüli erőszak kérdésében nálam nincsen pardon. Aki mengetet, terel, bűnbakot keres, az áldozat felelősségét firtatja (mégha van is felelőssége az áldozatnak, az agyonverést és fizikai bántalmazást akkor sem érdemli meg), vagy olyanokat ír, hogy valójában a nők helyett a férfiak az igazi áldozatok, csak őket a média és a rendőrségi statisztika elhallgatja, azokat erkölcsileg nemcsak elítélem, hanem mélyen megvetem. És örülök annak, hogy az ilyenekkel nem egy platformon vagyonk, hanem inkább az ilyenknek a céltáblájává válok. És erre büszke is vagyok. Inkább vagyok a hozzád hasonlófajtának a céltáblája, mintsem egy platformon legyek veletek.
A családon belüli erőszak kérdésben nincsen szürke árnyalat. Ha egy férfi veri a nőt, ráadásul ismétlődő eseteről van szó, akkor ott nincsen pardon. Akkor ott nincsen helye mengetetésnek és terelésnek, meg az áldozatot felelőssé tenni. Normális férfi nem veri a csaját - a többinek meg tilos és elítélendő. Aki nem ítéli el őket egyrtelműen, az nem ítéli el őket egyártelműen. És onnantól kezdve mindegy egyes magyarázatuk csak szánalmas vergődés.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 17:13:06

@fehérfarkas:

"Mondjuk az iróniát és a cinizmust nem tenném egy lapra, mert az egyik pozitív (irónia, irónikus megfogalmazás) a másik (cinizmus, cinikusan fogalmazni) pedig negatív és elitélendő. "

Én azért bátorkodom ezt megtenni, ha megengeded, lévén nem fogalmi összefüggésben, hanem felsorolásként tettem meg, annak kapcsán, hogy mi az oka annak, hogy elkezdtél hisztizni ilyen nicknévvel nem szabad ilyeneket írni tartalommal.
(Mellékesen jegyzem meg, hogy személyeskedéssel kezdve a dolgot első hozzászólásodban, a nicknév valóságtartalmát támadva a kommenttárs valós életéhez viszonyítva végtelenül ostoba módon.)
Gondolod, ha egy ilyen felütéssel kezded, bármely értelemmel bíró létforma nem röhög ki és kezeli lekezelően a mondanivalódat? :)

"De egyébként tudsz mást is a vitapartnereid b@xtatásán kívül? Mert mind olvasom a hozzászólásaidat másokkal is ezt csinálod, hogy aki nem ért veled egyet, azt elkeded b@xtatni. Tudod kikre jellemző ez a magatartás? Akiknek nincsenek érvei a saját állításaik megvédésére, és ezért a vitapartnert támadják inkább. "

(visszautalnék az előző mellékes megjegyzésemre)
Nehéz eset vagy te cimbora, tényekkel, szakmai idézetekkel, statisztikai adatokkal, logikai levezetésekkel kezdtem ebben a témában is, mint mindig.
Az, hogy neked ezek nem érvek, mert esetleg nem tetszenek, s ez oda vezet, hogy megvilágítom neked miért is nem fogod fel amit olvasol, az bizony következtetésen alapuló közlés, - nagy valószínűséggel igazságot, tényszerűséget mutatva - nem pedig baxtatás, még ha ezt te támadásnak is veszed, bár más esetben pedig azt hangoztatod, "inkább ki kell mondani az igazságot". Gondolom ha ez kellemetlen számodra, akkor azért nem.

" Aki mengetet, terel, bűnbakot keres, az áldozat felelősségét firtatja (mégha van is felelőssége az áldozatnak, az agyonverést és fizikai bántalmazást akkor sem érdemli meg), vagy olyanokat ír, hogy valójában a nők helyett a férfiak az igazi áldozatok, csak őket a média és a rendőrségi statisztika elhallgatja, azokat erkölcsileg nemcsak elítélem, hanem mélyen megvetem. "

Ezzel bizony én is így vagyok, nem is írtam sehol egyetlen mondatban sem az ellenkezőjét.
Az, ha te azt, ha rávilágít valaki, hogy nem olyan fekete-fehér a kép, hogy minden nő áldozat, minden férfi elkövető a családon belüli erőszak esetében, neked terelés, nem pedig a tények megvilágítása, az nem az én gondom és felelősségem, mint mondtam, nem vagyok gyógypedagógus, nem fogok szelíden fejet simogatva ismételten és minden szót, szóösszetételt összefüggéseiben elmagyarázni, minden hülyének.

A te álláspontod:
"A családon belüli erőszak kérdésben nincsen szürke árnyalat. Ha egy férfi veri a nőt, ráadásul ismétlődő eseteről van szó, akkor ott nincsen pardon."
Ez a feminista álláspont.

Az én álláspontom:
A családon belüli erőszak kérdésben nincsen szürke árnyalat. Ha egy ember veri, terrorizálja, megalázza, korlátozza a másikat, ráadásul ismétlődő esetekről van szó, akkor ott nincsen pardon.
Az élet pedig (nem a kórházi és hatósági statisztika, azt már kitárgyaltuk és mind egyetértettünk vele, hogy a valósággal köszönő viszonyban sincs) azt mutatja, hogy közel azonos arányban vannak áldozatok férfi és nő vonatkozásában.
Ez bizony büntetendő, nagyon keményen és szigorúan.
Ez az értelem álláspontja.

Ha ez nem jött le neked abból amit olvastál, és nem érted mi a problémám a Te álláspontoddal és a kommunikációjával ennek, én megértem és tudom az okait.
De ezek az okok hidd el, nem azért van mert én egy rohadék vagyok aki nőverőket védelmez, még ha ez számodra kényelmesebb és jobban eltölt is megelégedéssel.

Bizony engem is megelégedettséggel tölt el, hogy nem vagyok egy platformon az általad elfogadott és képviselt mentalitással.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 17:24:16

@Impavidus Mortalium:
ehh.. kihagytam, az irónia fogalmát és a kizárolagos pozitív kitétel kapcsolatát gondold azért át, mert ez bizony baromság. Miként az is, hogy a cinizmus alkalmazása elítélendő.
De legalább igazolja kijelentésed, miszerint halvány fogalmad sincs arról mi irónia és mi nem.

Házi feladat, hogy felismered, érzékeled-e az irónia, cinizmus, szarkazmus átfedéseit s azok különbözőségeit, egyáltalán észreveszed-e azt :
Ez a Balogh egy nagyszerű ember, hiszen el is áshatta volna az asszonyt, de ő csak meglegyintette, hiszen hagyománytisztelő ember - ahogy a mondás tartja, pénz számolva, asszony verve jó - és láthatóan állatbarát is, nem etette meg a fertelmes némbert a komondorral.

Ez cinikus, ironikus, avagy esetleg szarkasztikus vélemény volt?

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 17:56:53

@Horizont:

Jó, persze, a nők alapvetően toleránsabbak és kedvesebbek, megértőbbek mint a férfiak, ez tény.

www.youtube.com/watch?v=tvR4-HsbQWs

:)

Horizont 2013.11.08. 18:16:46

@Impavidus Mortalium: Köszi!!!
Ezen konkrétan könnyesre röhögtem magam:) Isten bizony elmennék egy ilyen koncertre és az első sorban csápolnék erre számra. :DDDDD Nagyon jó de csak itt és most az életben nem :) Szerintem ha az életben lenne ilyen nő attól el kell menekülni. Mert mit is lehetne szeretni egy ilyenen.
Emlékszem 20 éves koromban anno '74-ben azt hirdettem, hogy majd én megmutatom, ha a férjem részegen jönne haza másnap én is úgy jövök, ha megcsal majd én is megcsalom, ha ugat velem én is ugatok stb. stb. Aztán hamar rájöttem az élet nem így működik:)
Ja és igen is : "nők alapvetően toleránsabbak és kedvesebbek, megértőbbek" :) Nem tapasztalod? Dehogyisnem :DDD

Horizont 2013.11.08. 18:19:42

@Impavidus Mortalium:
Bocs most akadt meg a szemem ezen: ".....hogy közel azonos arányban vannak áldozatok férfi és nő vonatkozásában. " De ez tudod, hogy nem igaz! Már írtunk is róla! Megbeszéltük.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 19:00:20

@Horizont:
Igen, beszéltünk róla.
Te azt mondtad szerinted nem, én pedig idéztem Tamási Erzsébet tanulmányából aki ezen téma szakértője:

A látencia kapcsán, a férfi áldozatok esetében jóval kisebb az esélye, hogy bevallja, a felesége vagy élettársa verte meg, mint a női áldozatok esetében.
A látencia ez alapján a férfi áldozatokénál sokkal magasabb arányú, mint a női áldozatok esetében.
Független tudományos vizsgálatok azt mutatták, a családon belüli erőszakos cselekmények egyenlően oszlanak meg nők és férfiak között.

Gondoltam, ez azt igazolja, hogy nekem van igazam, meggyőznek a tények téged is, de hát akkor félreértettem a dolgokat ezek szerint, és mégis Neked van igazad, mert szerinted nem úgy van.

Elnézést, Neked van igazad, meggyőztél.

Horizont 2013.11.08. 19:33:22

@Impavidus Mortalium:
Jajj dehogyis győztelek én meg. És igazam lenne? Ugyan már! Mintha nem "ismernélek" :DDD
Ne vicceskedj velem, na!
11.07. 19:14 Ezt írtad: "Az OKRI bírósági ítéletek alapján készült felmérése szerint a családon belüli bántalmazások körülbelül 30 százalékában férfi az áldozat."
Én meg 11.07. 20:08-kor ezt:
Budapesti Rendőrfőkapitányság: regisztrált családon belüli erőszak esetek 2010-ben:
Férfi elkövető 1299
Női elkövető 349
Férfi áldozat 403
Női áldozat 1402

A látencia azért látencia mert nem láthatjuk, tudhatjuk. Tippelgetsz?
Ezeket írtuk, akkor miért is nincs igazam? Csak a látenciára tudsz hivatkozni. Én is azt gondoltam, hogy meggyőztelek az adatokkal, de én is tévedtem! De én nem írom azt, hogy neked van igazad:)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.11.08. 19:52:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Anyádat gyökér.
Remélem fiaid vannak.

@Mr. Közbiztonság Szilárd: ŐŐő.talán okkal ütnék egy barmot.
Meg valszeg egy olyan embert,akivel egy súlycsoportban vagyok.
Hirtelen ennyi nagyokos.
És de .Egy ilyen tetűnél jobb vagyok.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 20:03:03

@Horizont:

igen ezekre a számokra azt mondtam, hogy ezek valós adatok, de a családon belüli erőszak valós, életbéli adataival nem egyeznek.

ehh... bár nem szeretem mindig ugyanazt leírni, ha más szóösszetétellel bölcsen ugyanazt kérdezi valaki, főleg ha már válaszoltam a dologra neki, de neked megteszem szívesen régi "ismeretségünkre" tekintettel:

Igen, erről beszéltem, ez cca 30%-os arány.
A legtöbb nem kerül a hatóságok tudomására, sem rendőrségi sem kórházi ügy nem lesz belőle, ezért van a 30%-os arány.

A látencia kapcsán, a férfi áldozatok esetében jóval kisebb az esélye, hogy bevallja, a felesége vagy élettársa verte meg, mint a női áldozatok esetében.
A látencia ez alapján a férfi áldozatokénál sokkal magasabb arányú, mint a női áldozatok esetében.
Független tudományos vizsgálatok azt mutatták, a családon belüli erőszakos cselekmények egyenlően oszlanak meg nők és férfiak között.
Az erőszak milyensége ami változó.

"A látencia azért látencia mert nem láthatjuk, tudhatjuk. Tippelgetsz?
...
Csak a látenciára tudsz hivatkozni."

Nem tippelgetek.
A látencia jelen esetben nem saccoló tippelgetést jelent, mint számértéket, hanem hosszas tanulmányokból eredő összefüggések és adatok elemzésének eredményét.
A 30 % az a bírósági ítéletek alapján keletkezett szám.
A látencia jelen esetben ehhez kötődik, azaz azok az esetek, melyek nem kerülnek bírósági szakba, így ezen adatgyűjtés elől rejtettek (látencia).
Ilyenek az egészségügyi és családvédelmi esetek, továbbá azok az esetek, melyek még ezeken a fórumokon sem jelennek meg, de valamely módon igazolhatóak, pl nem családon belüli erőszak témakörében indított eljárások illetve megszüntetett eljárások, vagy el sem indított eljárások, csak jegyzőkönyvezett esetek adatai.

A tudományos tanulmány ezek összegzéséből áll.
A független tudományos tanulmány pedig az amit nem feminista szervezetek, pl. NANE összegyűjtött adatai alapján végeznek, hanem azokat az eseteket is számba veszik, melyeket ezek a szervezetek nem tárnak (értelemszerűen, mivel ők a női áldozatokkal foglalkoznak csak) a tudományos kutató elé.

...és akkor ismét tekintsd meg a tudományos kutatás eredményét, - amit most már, hogy tudod, mi a látencia az OKRI bírósági ítéleteinek eredményéhez viszonyítva - amit a téma szakértője készített, azaz nem vélemény és "szerintem" alapú kijelentés.

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2013.11.08. 20:09:31

@Impavidus Mortalium: Tamási Erzsébet a családon belüli erőszakkal (meg általában a "nőkérdéssel") foglalkozó magyar szerzők között valóságos fenegyereknek számít, mert a napjaink tudományos életében fősodornak számító "elnyomó férfiak"-narratívát nagyon nem osztja. Ezt bírom is benne. :-) A Családi iszonyok című könyvben olvastam egy tanulmányát, ami a férfiak elleni erőszakról szólt. Érdekesnek tartottam, viszont nem győzött meg 100%-osan, mert az volt a benyomásom, hogy sok olyan esetet hozott fel, amikor azért bántalmazta a nő a férfit, mert előtte vagy a férfi is bántotta őt, vagy becsmérlés, iszákosság, egyebek formájában tett érte a férfi. Ez pedig nem forgatja fel alapjaiban a feminista narratívát, hiszen az ilyen helyzetekben a nő a "védekező elnyomott" pozíciójába kerül. A másik problémám Tamási írásaival az volt, hogy amikor hivatkozott egy tanulmányra, mert pl. vitatkozni akart vele, vagy egyetértett egy megállapítással, sokszor nem hivatkozott oldalszámokra. Ez a felhívott állítások visszakereshetőségét jelentősen megnehezítette (eh, picsába az eufemizmussal: faszomnak sincs kedve komplett, sokszor 40-50-60 oldalas tanulmányokat turkászni - ha egyáltalán hozzáférhetők! - csak azért, hogy ellenőrizzek egy másik tanulmányban tett állítást :-) ), és ez a keserű szájíz azóta is megmaradt bennem. Pedig egyébként nagyon nagyra szeretem Tamási kritikus hozzáállását.

Meridian74 2013.11.08. 20:20:37

"Szerintem csak egy gyenge pöcs emel kezet egy nőre, mármint szellemi/lelki/idegi értelemben gyenge."

A posztíró most nyugodtan beírhat magának egy jelest, mert ha vele ez nem fordult elő, akkor jól választott párt, szemben azzal a 30-40% "gold digger"-el, aki meg nem.

:P

Meridian74 2013.11.08. 20:29:44

@TaTa86.: "Megjegyzem: nem jó a társadalomnak, ha a férfiakat eleve bűnösként kezelik. A kövi generáció vagy tutyimutyi lesz, vagy agresszív."

Ugyanmá'... ;P :P
www.likeold.hu/wp-content/uploads/n%C5%91i-egyenjogus%C3%A1g.jpg

Meridian74 2013.11.08. 20:33:14

Amúgy a Balogh-félék soha semmilyen körülmények okán nem mondanának le a "megszerzett" mandátumukról. Hasonlóan a többi szarrágóhoz, mint Csanád, Pősze, és tsai. Mert az nekik "jár".

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 20:33:38

@Thasaidon:
"azért bántalmazta a nő a férfit, mert előtte vagy a férfi is bántotta őt, vagy becsmérlés, iszákosság, egyebek formájában tett érte a férfi."

Ha jól emlékszem ebben olvastam én azt is ezzel kapcsolatban, hogy ugyanígy amikor férfi bántalmazza a nőt, olyankor annak is előzményei vannak, csupán az estek nagyon kis részében nincs oka a bántalmazásnak.

De hát evidencia, hogy az erőszak a legritkább esetben előzmény nélküli egy párkapcsolatban. Egyetlen esett van, amikor nincs valós oka, csak vélt, ez pedig a féltékenység. Azonban egyéb, nem ide kapcsolódó pszichológiai felmérések azt mutatják a féltékenység és a kapcsolódó intrikák, húzások a nőket jellemzik inkább. Amikor az alkohol az oka látszólag az erőszakos viselkedésnek, olyankor is ott van a háttérben egy kiváltó ok, az alkohol csak a gátlások lerombolásában és a következmények felmérésének csökkenésében, az ebből adódó önkontroll elvesztésében játszanak szerepet.
Magyarul amikor valaki ittasan rendszeresen veri a másikat, annak többnyire olyan okai vannak amit a bántalmazó által önmagában a másikkal szemben elnyomott feszültség gerjeszt, ami a gátlások és az önkontroll elvesztésének következtében szabadul el és nyilvánul meg erőszakos viselkedésben.

Azonban ezt boncolgatni elég merész dolog, a feminista jogvédelmi vonal erejének vonzatában, hogy mi miért történik, mert akkor jön az, hogy persze mert mentegetés, meg elmosás, a dolog. Amit meg is értek.
Ám ezt akkor ne hozzuk fel a női bántalmazókkal kapcsolatban sem, ha nem hozható fel az okkeresést a férfibántalmazók kapcsán. Ha férfibántalmazó esetében elfogadhatatlan bármilyen ok az erőszakra, akkor elfogadhatatlan női bántalmazó esetében is bármilyen ok.

Meridian74 2013.11.08. 20:39:14

@DarthVader: "A cigányoknál hagyományosan nincs visszapofázás a családfőnek - legalábbis egy határon túl. "

Cigányoknál a hierarchia működik, és a pofozkodás a kommunikációjuk alapvető része.
Megfigyelés, de a nyelvi és értelmi hiányosságaikat hangerővel pótolják, és ha nem ért a szóból a másik fél, akkor emelkedik a kéz ütésre, általában már ennyi elég is, ha meg nem, első körben egy lanyha legyintés szokott elsülni. Komolyabb ütésváltás csak annál a "lázadásnál" történik, amikor a hierarchia szintjén magasabban álló fél totál részeg.
Szóval a családfő leordítja a feleség haját, az anya leordítja a kölkök haját, a nagyobb kölök leordítja a kisebbik kölök haját... a kivétel egyedül a csecsemő, az mindenkinek visszaordít. :P

Bee-zony 2013.11.08. 21:29:50

Mennyien vannak a „Balogh”-ok és a „Teréz”-ek (asszony- férj- gyermekverők, tettesek és áldozatok) Magyarországon, és mennyien, akik nem ilyenek, hm?? Ez azért elég sokat elmond egy országról, és le lehet vonni némi következtetést belőle az emberi minőségre és az életminőségre vonatkozóan, egyedi adatként, és más országokkal összehasonlítva is.

Majd a hibbantak, degeneráltak, mindenféle szellemi defektesek halmaza fog normális országot összehozni, persze… Hángerien feritél.

2012.06.07.
„Matolcsy a CNN-nek: a "magyar tündérmese" egy éven belül sikertörténet lesz”
www.youtube.com/watch?v=899BDrH5ITI

Off

Nem csak a Balogh-ügy egy pöcegödör, hanem az egész Kárpát-medence. Korrupt és kriminális, lop, csal, hazudik. A mennyiségi viszonyokat tekintve, lassan már arról szólhatnak a hírek, hogy ki az, aki nagykorú, aktív, és nem ilyen.

Mai napi ügyek:

2013. november 8., péntek
„Kehi: Ellopták a beteg gyerekek pénzét”
index.hu/gazdasag/2013/11/08/visszaelnek_az_egy_szazalekos_felajanlasokkal/

2013. november 8., péntek
„Kitálalt egy adóellenőr: engedik csalni a nagyokat”
index.hu/gazdasag/2013/11/08/kitalalt_egy_adoellenor_engedik_csalni_a_nagyokat/

2013. november 8., péntek
„Kamu nonprofittal lobbizik a magyar kormány Amerikában”
index.hu/kulfold/2013/11/08/alnonprofittal_lobbizik_a_magyar_kormany_amerikaban/

(Ja, és van benne zsidó.)

Be lehet vallani, hogy a napi bűn-áradat már követhetetlen a Vastagbőr számára, és amikről itt írva van, azok csak egyes esetek a heti tíz, húsz, és még több közül.

Mit tegyen az, aki nem akar belefulladni a bűnbe? Ha nem írja meg az újság, attól ezek az ügyek még ugyanúgy megvannak, és a „boldog tudatlanság” sem olyan boldog, mert pl. úgyis érintett lesz mindenki valamelyikben személyesen, és nem csak a hírolvasás szintjén… Bűnelkövető vagy áldozat. Bűnmentes, felnőttként? – csak hely és eltöltött idő kérdése, hogy ilyen ne legyen egy sem.

Opciók:
„Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!” (Gy. Ferenc)

„Mégis mit lehet várni egy párttól, amely azzal nyer kétharmadot, hogy egyrészt a megszorítás bűn, másrészt aki nem vallja be előre, hogy meg akar szorítani, az hetedíziglen átkozott. Tisztességes gazdálkodást biztos nem vár ilyen erőtől épeszű ember.
De azt esetleg igen, hogy személyesen neki remek élmény lesz a haverok kormányzása. Lesznek jó kis megrendelések, de minimum egy kis protekcionizmus, és akkor több marad a zsebben.” (Tóta W.)

Magyarország jobban teljesít – igen, a bűnözésben és a korrupcióban, és havonta, hetente dönt újabb rekordokat.
(Két hét alatt rend lesz – csak ennek van egy alapvető feltétele, az, hogy ne a Fidesz-KDNP és hasonszőrű társai legyenek kormányon, hanem szaúdi, szingapúri, japán, kínai, iráni törvényeket hozók és végrehajtók. Onnantól kezdve lesz rend, és lesz jó becsületes embereknek élni Magyarországon.)

„Lehet válogatni a lehetőségek széles tárházából...” Mennyi is abból az, ami javulást hoz és működik? Vagy elmegy, vagy forradalmat csinál? (Az értelem vértelen forradalma is forradalom, csak van egy fontos feltétele...)

On

Horizont 2013.11.08. 22:10:57

@Impavidus Mortalium:
Akkor bevallom őszintén, hogy tőlem olyan távol áll az ilyen brutális erőszak pláne sorozatban napi szinten, hogy elképzelni is nehezemre esik. Azt,meg hogy egy nő bántalmazzon egy férfit még nem nehezebb . A gyerekek brutális bántalmazására meg még gondolni sem merek! Anyukám anno gyerekkoromban megcsapkodott, egyszer elvert a légycsapóval :) Ennyi. Ezért is felfoghatatlan nekem, hogyan tudnak benne maradni egy kapcsolatban ha rendszeresen verik. Pedig tudom, hogy létezik, olvasok ilyenekről de mégis így normálisan felfoghatatlan. Itt van ez a Teréz asszony. Ország világ tud arról, hogyan verte péppé a párja és maradt és megbocsájtott, na akkor most hogyan tudjam sajnálni? Ez a családon belüli erőszak (is) annyira megosztja az embereket. Nehéz kérdés, nehéz élet.
De legalább ami kiderül akkor történne valami ha már ilyen "nagy" emberről van szó. Csináljanak valamit, ne csak álszent papolás menjen a parlamentben szófosás gyanánt.

Szaudi Herceg 2013.11.09. 00:59:38

@fehérfarkas: ide figyelj te ordas, te hitetlen kutya-hamisítvány... te vigyázzál, hogy miket írogatsz itt Allah igazhitű fiáról! Hogy vádolhatsz olyannal, hogy MEGTÉVESZTÉSKÉNT választottam olyan nevet? Hát a rijádi bíróság fogja levágattatni a lompos farkadat ha továbbra is ostobaságot beszélsz és egy igazhitűt vádolsz. MEGTÉVESZTÉSKÉNT választottam... nem, engem így anyakönyveztek te hülye, gondolom téged is fehérfarkasnak keresztelt anyád...
Nekem tartasz előadást iszlámról meg nőkről, te, aki a térképen egyszer véletlenül megtaláltad Mekkát? Ha már a női megbecsülést hoztad fel... valóban, aki nálunk araboknál jobban megbecsüli a nőket, az hazudik. Azért vesszük el 8 évesen feleségül, 10 évesen meg a szüzességüket, mert egyszerűen rajongunk a női nemért, az igenért meg még inkább. Azért adjuk rájuk a tetőtől talpig betakaró ruhát, hogy óvjuk naptól-széltől, ráadásul azért feketét, hogy ne fázzanak +50 fokban sem, ha süti őket a nap.
Tanulni azért nem ajánlatos nekik, mert még véletlenül túlterhelik a fejecskéjüket, iskolába járni ugyanazért nem tanácsos nekik amiért autót vezetni sem: a sok ülés közben még elnyomnák a méhüket és a petefészküket és így alhasi problémájuk lenne.
Szóval nem is értem, hogy fehérfarkas létedre miféle szamárságokat hordasz te itt össze... "a net teli van olyan iszlamofóbokkal és arabellenesekkel" hát gyere le az izraeli meg amcsi médiáról és nyisd ki a szemed, hegyezd a füled és csóváld a farkad.
És még valami te kivénhedt vörös-pufajkás, hadd idézzelek: "... tartalmú hozzászólást írtál" majd folytatod azzal hogy "annak megfelelő tartalmú hozzászólásokat irogassál" ezután "pl. a te hozzászólásod. Aztán utána meg majd hosszan lehet magyarázkodni" és ezzel zárod soraidat: "nem kell tovább fokozni a helyzetet azzal, hogy ilyet nicknévvel iyen hozzszólásokat irogatsz".
Csak arra akarok rávilágítani te elaggott korcs, hogy még nem sikerült levetkőzzed a régi reflexeket, mi? Mert majd te megmondod mindenki helyett a VÉLEMÉNYT. Neked nem tetszőt meg senki ne írjon/gondoljon, mert letépeted a körmeit... izééé... anno letépetted, de sajnos a régi szép időknek vége.

Szaudi Herceg 2013.11.09. 01:39:42

@fehérfarkas: atyavilág, te nagyon ráérsz... baszki te tényleg egy komcsi gennyláda lehettél, olyan precízen gyűjtöd az adatokat a kommentelőkről: pártállást, hozzászólásokat, stílust, az általános iskolai nyelvtandolgozatok eredményeit, mindent. Ájtatos kétszínűséged megtévesztő, kifakulni nem akaró ÁVH-s reflexeid mellett Germanus Gyula magasságából védelmezed a csodás közel-keletet, ahol neked annyira tetsző módon szinte már-már megállt az idő. Elvakultságodban csak az élet szép oldalát látod: régen minden jobb volt, mindenkinek volt munkája, egyötven volt a kenyér, Bokros Lajos és Horn Gyula neked hős, kurvaországban útelágaz-elázgazkozódáshoz értünk, de sebaj, mert dübörgött a gazdaság, a pannon puma is világhírre tett szert, illetve európahírre, az se baj, ha böszmeség által, és hát ugye közbiztonság ha nem is volt még a belügyminiszter szerint sem (Kuncze professzor) de legalább nem csak augusztus huszadika volt hangos a tüzijátéktól, hanem az Aranykéz utca is, eeej régi szép idők, amikor az olaj is magától szőkült, a tablettás bor is jól fogyott, mesés-csodás közel-kelet, Dubaj, Tahrir tér, pompás afgán mák-mezők, vidám pakisztáni gyerekmunkások, ingyen benzin, indiai rabszolgák.
Allahra mondom, irigyellek, hogy csak az élet napos oldalát látod.

fehérfarkas 2013.11.09. 01:41:56

@Szaudi Herceg:

Most akkor megkérdezem, hogy Impavidus Mortalium szerinti irónia, szarkazmus vagy cinizmus a hozzászólásod, vagy inkább nekem van igazam és egyszerűen csak primitívség?
:D

"Tanulni azért nem ajánlatos nekik, mert még véletlenül túlterhelik a fejecskéjüket, iskolába járni ugyanazért nem tanácsos nekik amiért autót vezetni sem: a sok ülés közben még elnyomnák a méhüket és a petefészküket és így alhasi problémájuk lenne."

Nos, közlöm veled, hogy Szaúd Arábiában több lány tanul egyetemen mint fiú.
Vezetni valóban nem vezethetnek közúton a nők. Az egyetlen ilyen arab és muszlim ország a világon. Viszont a női alkalmazottaknak a cég fizeti a sofőrt a munkába járáshoz. És a nők fizetése ugyanannyi mint a férfiaké, nincs nemi megklüönböztetés a fizetésben, mint a világ sok más országában (köztük több európai országban is).

"Nekem tartasz előadást iszlámról meg nőkről, te, aki a térképen egyszer véletlenül megtaláltad Mekkát? Ha már a női megbecsülést hoztad fel... valóban, aki nálunk araboknál jobban megbecsüli a nőket, az hazudik. Azért vesszük el 8 évesen feleségül, 10 évesen meg a szüzességüket, mert egyszerűen rajongunk a női nemért, az igenért meg még inkább. Azért adjuk rájuk a tetőtől talpig betakaró ruhát, hogy óvjuk naptól-széltől, ráadásul azért feketét, hogy ne fázzanak +50 fokban sem, ha süti őket a nap."

Próbálj csak meg elvenni egy valódi szaúdinak a 8 éves lányát. És írd meg az eredményt. Kíváncsian várom. :D :D :D
(én előre borítékolom az eredményt, de kíváncsi vagyok az ilyen nagyszájúak valaha kipróbálnák-e a valóságban is azt, amiről osztják az észt - vagy csupán anonim módon a net mögül osztják az észt és írkálják a hülyeségeiket)
A fekete abaya, csador vagy nikáb egyáltalán nem kötelező. Ez helyi tradíció. A külföldi vendégmunkás nők a saját öltözetükben járnak (nézd meg a vendégmunkás filippínó, indonéz, bangla, paki, marokkói, egyiptomi nők öltöztökédést: teljesen eltér a helyi szaúdi nőkétől). Ahogyan a szaúdi férfiak is a fehér galabbíjban járnak kendővel vagy turbánnal a fejükön, míg a külföldi férfi vendégmunkások meg a saját öltözködésükben. Ami kötelező az a hosszúnadrág, és teljes felsőtestet meg a karokat eltakaró ruha. Ez a férfiakra is kötelező. Valamint a fejkendő a nőknél. Épületen belül a fejkendő már a nőkre sem kötelező. Az európai vagy amerikai vendégmunkás nőkre elvileg nem vonatkozik a kötelező fejkendő, de a gyakorlatban ajánlott, ha nem akarják, hogy prostinak nézzék őket és emiatt zaklassák.

Több aran országban voltam. Szaúd Arábiában még nem. De vannak muszlim ismerőseim akik kint tanultak. Vannak nem muszlim ismerőseim, akik kint dolgoztak. Van ismerősöm, akinek a férje szaúdi. És én magam pedig Jordániában töltöttem el egy rövidebb időt egy ott nyaraló szaúdi családnál a gyermekeik meghívásának köszönhetően.
(az itteni szaúdiak mások, mert ide szinte csak a wahhabi hittérítők jönnek rövidebb időkre - a normális szaúdiaknak Magyarország sajnos nem célállomás, ők Európában Bécsbe, Salzburgba, Genfbe, Zürichbe, Münchenbe, Berlinbe, Frankfurtba, Párizsba, Londonba mennek nyaralni meg üzletelni;
illetve jönnek Magyarországra is szaúdiak a hittérítőkön kívül, de ők az itteni egyetemekre tanulni, és utána mennek is vissza a saját országukba - hiszen itt mit tudnának csinálni, ahol még nekünk magyaroknak sincsen munka, és mi is egyre inkább külföldre megyünk munkát találni)

"te vigyázzál, hogy miket írogatsz itt Allah igazhitű fiáról! "

Ebből is látszik, hogy semmi köze a valósághoz az írásaidnak, csak ülyeséeket írsz össze-vissza.
Ilyen megfogalmazást egy muszlim nem használ. A muszlimok vallásában nem hallasz olyat, hogy bárkit is Isten fiának neveznének. Még játékos szófordulatként sem. Amit ők használnak az a "teremtmény" kifejezés. A "fia" kifejezést Istennel kapcsolatban soha nem használják. Te egy másik vallással és annak szófordulataival kevered össze.

Felőlem nyugodtan játszhatod az eszedet, de ezzel csak magadat égeted le.

fehérfarkas 2013.11.09. 01:44:34

@Szaudi Herceg: "atyavilág, te nagyon ráérsz... baszki te tényleg egy komcsi gennyláda lehettél, olyan precízen gyűjtöd az adatokat a kommentelőkről: pártállást, hozzászólásokat, stílust, az általános "

Csupán 2013-ban a google-t használni nem nagy kunszt. A nicknevedet beírva egyből (a másodperc tört része alatt) kiadta hol miket írtál. :) Olvasni pedig még az általánosban megtanultam. Így nem volt nehéz megállapítani a fentebb leírt dolgokat. :)

fehérfarkas 2013.11.09. 01:46:14

@Szaudi Herceg:

Érdemi hozzászólásod van a bloghoz? Mert a hülyeségeidről már leírtam a véleményemet.

Impavidus Mortalium 2013.11.09. 12:25:08

@fehérfarkas: édesapa, nem kell google, megvilágosítom az elméd: rákattintasz itt a nevére és már látod is mit és hol írt eddig.

...és még mindig nem vágtad le, az előző hozzászólásából sem, hogy mi a pálya, és még mindig ezen rángatózol, hogy miket ír, ahelyett, hogy jót röhögnél rajta.

Te bizony sütétebb vagy az éjszakánál.

Horizont 2013.11.09. 13:47:57

Most olvastam! Idevágó!
444.hu/2013/11/09/felmentettek-a-ferfit-aki-baltaval-kardokkal-kessel-tamadt-a-csaladjara/
A bíróság végül felmentette a férfit önkéntes elállás címen. (???????) Nem fejezte be a bűncselekményt. Beszarás! Lehet meg is simogatták a buksiját!
Nem kell ehhez politikusnak sem lenni a jog már csak így működik......Sajnos!

fehérfarkas 2013.11.09. 16:54:45

@Impavidus Mortalium:
Te többet foglalkoztál azzal, hogy én miket válaszoltam neki, mint amennyi választ neki írtam. Ezek után most miről beszélsz? Ha nem vetted volna észre, a SzH-val kapcsolatos válaszaim többsége a te hozzászólásaidra ment válaszként, mert ezzel kapcsolatban b@xtattál. És még most is ezzel foglalkozol. Mi lenne, ha leszállnál erről a témáról, és inkább érdemben a bloghoz kapcsolódian kommentelnél? Nehezedre esne?
;)

fehérfarkas 2013.11.09. 16:56:12

@Horizont:
Nagyon dúrva, de valamiért nem lepődöm már meg. Sajnos.

Impavidus Mortalium 2013.11.09. 17:13:04

@fehérfarkas:

"...miket válaszoltam neki..."

tündérbogárka, egyetlen kommentedre reagáltam a hercegfi kapcsán, arra amikor végtelenül ostoba módon a nicknevébe kötöttél bele. Most pedig arra a szintén mérhetetlen ostobaságodra reagáltam, hogy googleval kell megnézni ki mit írt a blog.hu rendszerében.

"érdemben a bloghoz kapcsolódian kommentelnél?"

Érdemeben is kommenteltem a !blogbejegyzéshez!, nem pedig a bloghoz kapcsolódóan.
Mint látható nem esett nehezemre, elég bőségesen kifejtettem nézőpontomat és adatokkal támasztottam alá azt, veled szemben, aki az arabokról hisztizik folyamatosan, nem pedig a családon belüli erőszak témaköréről, ráadásul egy poénnickkel vitázva :)

nyuszibogár, Te pont az a fajta hülye vagy akiről a mondás szól, éppen ezért vagy kiváló alanya a cinkelésnek és hergelésnek:
"Vannak emberek, akik rettentő okosak, csak egy csepp eszük sincs – és ezt rajtuk kívül mindenki rögtön tudja róluk, kivéve azokat, akik csak kisvártatva jönnek rá."

Impavidus Mortalium 2013.11.09. 17:22:51

@fehérfarkas:
Sajnos itt az ügyész volt a fasz, ugyanis olyannal helyezték vád alá, ami a tényállás szerint nem takarja a tettét.
Emberölési kísérlet akkor állja meg a helyét, ha tesz rá kísérletet, hogy megöljön valakit, de az túléli a támadást. Itt valós támadást nem lehetett bizonyítani, csak fenyegetést.

Életveszélyes fenyegetés, személyi szabadság korlátozása, garázdaság, könnyű és súlyos testi sértés, és még pár dolog amivel halmazatilag lehetett volna vádolni, és nagyon hosszú időre lecsukni, Ő azonban kiválasztotta ezek szerint az emberölési kísérletet, aminek a teljesülését egy elsőéves joghallgató is zsebből megcáfol a jogszabályi feltételek alapján.

Horizont 2013.11.09. 18:01:41

@Impavidus Mortalium:
Túl sok a "fasz" akármerre nézek :)))

ftk 2013.11.09. 18:53:16

Szerintem az bántalmaz mást (azaz szándékosan árt neki, megalázza, veri, ellehetetleníti), aki 1) hatalmi helyzetben van 2) a hatalom a másik fölött a fejébe szállt és 3) olyan természetű, hogy élvezi a másik kiszolgáltatottságát. Ebben a világon semmi különbség nincs férfi és nő között.

Azzal az eszközzel bántalmazza, ami a számára elérhető (bevethető) és elfogadható. No ebben van, lehet különbség a férfi és a nő között a fizikai és a verbális erőszak arányában, mivel a nő fizikailag átlagosan gyengébb, tehát nem ez az elsődleges forma. A fizikailag erősebb minden esetben hamarabb fog fizikai erőszakhoz folyamodni, mert egyszerűbben elérhető a számára (lásd az elismert orvost, aki előbb rendszeresen verte, fenyegette, majd puskával lelőtte a feleségét) . De csak az arányban van eltérés, ugyanis ahogyan van "verekedős" nő, úgy profi pszichoterrorista vagy anyagi terrorista férfi is. És fordítva.

Na most a fizikai erőszakkal a test azonnal sérül(het). Akár maradandó károsodást szenved, szélsőséges esetben az áldozat meghal. Feltűnő, a többihez képest viszonylag könnyen bizonyítható, és egyértelműen nem szükségszerű a fizikailag gyengébbel szemben. A verbális erőszaknál és az anyagi terrornál a bizonyítás, illetve a nem szükségszerűség felmérése sokkal nehezebb.

De mindezek Balogot egy pillanatra sem mentik fel, mint ahogy az sem, hogy az asszony visszament hozzá. Amikor láttam, az első benyomásom a nőről az volt, hogy mennyire fél.
Uramatyám, véletlenül ütöttem meg... ötször egymás után...

fehérfarkas 2013.11.10. 14:26:06

@Impavidus Mortalium:
Ezzel mit akarsz mondani? Hogy az ügyész nem is akarta, hogy elítéljék, és büntetést kapjon? Hiszen, ha egy első éves joghallgató is tudja, hogy ezért a vádért felmentik, mert nem állja meg a helyét, akkor egy ügyes vajon nem tudta ezt? Vajon nem szándékosan pont ezzel vádolta, hogy a bíró megalapozatlannak találja? Ezt akarod modnani?
Mert ez nagyon is lehetséges, ahogy a olyan esetek is előfordultak, amikor a rendőr a helyszínen a bántalmazónak adott adott igazat, és az áldozatot fenyegette meg (lásd az index-hu cikkében leírtak esetek közül némelyik).

BénaBéni 2013.11.11. 04:20:45

Ilyen alapról indítva nem lehet korrekt vitát folytatni. Először is az erőszak mibenlétét kellene tisztázni, majd a fajfenntartásban játszott szerepét, végül pedig a társadalmi nézetek változását.
Egyébként nem új keletű a dolog. Erőszak volt- van- lesz!

www.youtube.com/watch?v=aKGETYZGS5A

kifordított nagyanyó 2013.11.11. 11:19:52

@fehérfarkas: Jaja meg az a négy férfi,akik dubajban megerőszakoltak egy dán nőt.
Még jó hogy a nőnek nem kellett letöltenie a büntetését.

noirp 2013.11.11. 12:11:35

@hardenberg: Mi van? Bevezettétek a Zinternetet a tanyára? Jajj de jaóóó!

Mourinho már nem a király 2013.11.11. 13:15:27

"A bántalmazás következtében a nő darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és más sérüléseket szenvedett."
- én csak azt nem értem, hogy egy ilyen eset után hogyan lehet egyáltalán szabadlábon védekezni?

fehérfarkas 2013.11.11. 15:13:44

@kifordított nagyanyó:
Nem négyen erőszakolták meg, hanem egy ember. És nem helyi arab volt, hanem a szintén kint dolgozó dán kollégája. A dán kollégája vallomása szerint pedig egy átmulatott éjszaka után a nő hívta fel a saját szállodai szobájába, ami a férfi számára egyértelmű mit jelentett. A diplomáciai okok miatt végül a dubaii bíróság visszavonta az ítletet a nővel szemben.
Nézd, aki Dubaiba megy ki dolgozni sok pénzt keresni, az legyen tisztába az ottani szabályokkal. A nő több szabályt is megsértett: részegen közlekedett az utcán, amit ott tilos. Nem házastárs, nem élettárs és nem is rokon férfit hívott be a szobájába este, hogy nála aludjon. Ami ott szintén tilos, mert paráznaságot sejtet. Ott ilyenek a törvények. Ezt tudta a nő is amikor odament dolgozni, hogy pénzt keressen. Ha nem dán lett volna, hanem vagy helybeli, vagy ázsiai vendégmunkás, akkor 16 hónapnál jóal szigorúbb büntetést kapott volna. De diplomáciai okok miatt még a 16 hónap büntetést is visszavonták.

Itt 2 dán állampolgár (akik ráadásul munkatársak) vallomása állt egymással szemben. A férfi szerint nem történt nemi erőszak, mert a nő hívta fel a buli után a saját szállodai szobájába, hogy ott folytassák az enyelgést. A nő szerint pedig csak aludni hívta fel a pasit és szexről szó sem volt. Mindenesetre egyik külföldi sajtócikkben sincsen arról szó, hogy a nő orvosilag megnézette volna magát, hogy tényleg vannak-e fizikai nyomai a nemi erőszaknak, és az ügyvédje sem mutatott be semmilyen erőszakra utaló látleletet sem.

Nem tudom mi történt, nem voltam ott, és én is csak a sajtóból ismerem az esetet (bár nemcsak a magyar, hanem a külföldi sajtót is elolvastam). De a külföldi sajtónak a magyarénál sokkal részletesebb beszámolói alapján teljesen más eset mint a Balogh-ügy. Itt nem találtak vak kommondort. Ha mégis történt nemi erőszak, akkor azt a dán munkatársa követte el. Ugyanakkor meg Dubaiban történt az eset, ahol senki nem kényszerti a másikat részegségre és arra, hogy nem élettárs/házastárs/rokon pasit hívjon a szobájába - sőt, az ottani törvények szerint ezek tilosak. A nő mégis ezt tette: az ottani törvény ellenére leitta magát, és nem házastárs/élettárs/rokon pasit vitt fel a szobájába.
Nézd, az ottani arabok szemében ez úgy néz ki, hogy az európai expatok leiszzák magukat, utána egymással összefekszenek, majd másnap feljelentik egymást. Harmadnap pedig a nemzetközi sajtóhírekben meg már ők az arabok ezért a hibásak, ha a saját törvényeik szerint (amiket ők betartanak) mernek ítéletet hozni az egymást feljelentő európai expatok között.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.11.12. 17:56:46

@Kandeláber: "Mert a szocionista kozmopolitizmus remek volt."

nézd, én bárki emberfia politikai elkötelezettségét megértem, de ha egy, az erkölcsi (szakmai, nemzeti érzelmi, stb.) fölényét folyamatosan hangoztató politikai alakulat szimpatizánsának csak annyi marad, hogy "de hát azok sem (voltak) jobbak", akkor talán célszerű lenne elgondolkozni, hogy mi mellett is áll ki az illető.

nem kell, csak célszerű lehet. szvsz.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.11.12. 17:57:56

@Mourinho már nem a király: "én csak azt nem értem, hogy egy ilyen eset után hogyan lehet egyáltalán szabadlábon védekezni?"

igazad van, már rég előzetesben kellene lennie a nőnek, amiért megvádolta ezt a szent embert! ;-)

süti beállítások módosítása