Skip to content


       Szűrés lista

Botrányos vita a családon belüli erőszak büntethetőségéről

A parlament a hétfői ülésnapon tárgyalta meg az Élet-Érték Alapítvány országos népi kezdeményezését, amelynek az volt a célja, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítését. Az Élet-Érték Alapítvány a szükséges 50ezer duplájánál is többet, 106ezer aláírást gyűjtött össze.

Az úton-útfélen hangoztatott "konzultáció" és "nekünk fontos az emberek véleménye" erre nem vonatkozott, a parlament először hajnali 3-ra tűzte ki a vitát, majd végül este 10 órakor tartotta meg. Az ellenzék emiatti háborgására a KDNP-s Móring József, az Országgyűlés egyik jegyzője azt válaszolta, hogy "egy napban csak egyszer van délután 2 óra", mindent nem lehet akkor tárgyalni. Valamit hagyni kell a tévéközvetítés nélküli időszakra is, és hát ha a védett állatos washingtoni egyezmény volt délután, akkor csak a népi kezdeményezés maradhat estére, ez van. 

Nem csak ez mutatja, hogy mennyire vették komolyan a dolgot, hanem a létszámuk is: 6 kormánypárti hímnemű képviselő volt jelen. A téma és/vagy a késői időpont kihozta belőlük az állatot, jegyzőkönyvben rögzített szavaikra a legtalálóbb kifejezés a SZÉGYEN.

A leghíresebb a Fidesz vezérszónoka, a hatgyermekes (5 saját, 1 nevelt) Varga István lett közülük, aki egy elég normális hangvételű felszólalás vége felé azt mondta, hogy

"Talán vissza kellene állítani a családnak, a gyermekvállalásnak a rangját és szerepét. Talán az anyáknak vissza kellene térni elsősorban a gyermeknevelés mellé, és elsősorban azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.",

majd azzal zárt, hogy szerinte elfogadhatatlan a családon belüli erőszak.

A logikai bukfenc és a maradi gondolkodás velős egyvelege...
Mintha azért vernék a nőket, mert nem szülnek (eleget).
Mintha többgyermekes nőket nem vernének.
Mintha a nők hibája lenne, hogy megverik őket...

Soha nem gondoltam, hogy ezt egyszer leírom: egyetértek Vadai Ágnessel. Ő ugyanis ekként reagált Varga szavaira:

"Szeretném mondani, hogy ennek, a női szerepeknek borzasztóan semmi közük sincs a családon belüli erőszak ügyéhez. Sokkal inkább az ilyenfajta gondolkodásnak és magatartásnak van köze a családon belüli erőszakhoz, akik azt képzelik, hogy egyébként a nőknek az a feladata és az a szerepe, hogy otthon a gyereket nevelje, vasaljon, és ha a férj hazaérkezik, akkor kibontsa neki a sört."

Szerintem is így van. A felvilágosult gondolkodású férfi, aki egyenrangú félként tekint a nőre, és akként is kezeli, aki elfogadja, hogy a nőnek is vannak önálló gondolatai, álmai (amik nem feltétlenül 5-8 év csecsemőgondozásban és nonstop suvickolásban öltenek testet), és karrierje, kisebb valószínűséggel bántalmazza a párját, mert nem tekinti a tulajdonának, a lábtörlőjének, az engedelmeskedni köteles rabszolgájának, és nem rajta akarja kiélni a frusztrációit, és az erejét bizonygatni. Szemben azokkal a maradi férfiakkal, akik szerint a nőnek kuss, a nőnek a konyhában és a szülőszobában van a helye, ne önmegvalósítgasson, és ne pofázzon, pláne vissza. Na ők hamarabb levernek egy pofont.

További részletek a méltatlan vita jegyzőkönyvéből:


móring.jpg"Az, hogy mi okozza a családon belüli erőszakot, hogy miért jelennek meg ezek, és egyébként, ha megenged egy kiegészítést, akkor hallottam már olyat, hogy nők is zsarolnak gyerekekkel férfiakat, tehát ez nem csak ilyen egyoldalú beállítást igényel. Azt gondolom, féligazságok kimondásával nem jutunk előbbre. Meggyőződésem, hogy ezekhez a cselekményekhez nagyban hozzájárul az önök szellemi elődjének, a Szabad Demokraták Szövetségének (Közbeszólások, taps az LMP soraiban.) és a Magyar Szocialista Pártnak az az oktatáspolitikája, amelynek nyomán az iskolákban szétverték a szabályokat, azokat a normarendszereket, amelyek alapján a gyerekek megtanulták volna már az iskolákban, hogy a pedagógust meg a szülőt tisztelni kell, és ha ezt nem tették volna, akkor sokkal kevesebb ilyen eseményre került volna sor. Azt gondolom, hogy a köznevelési törvénnyel ezt is valamelyest sikerült rendezni, és reméljük, hogy a felnövekvő generációk, ha otthon kevésbé, de legalább az iskolában megtanulják, hogy vannak szabályok, vannak normák, hogy tisztelni kell a másikat, hogy becsülni kell pedagógust, szülőt, házastársat, gyereket egyaránt." (Móring József, Kdnp)

------

"Köszönöm szépen a szót. Mindenekelőtt arra szeretnék reflektálni személyes megtámadottság okán, hogy én azt mondtam volna, hogy az asszonyok maradjanak a főzőkanálnál. Én nem azt mondtam; azt mondtam, hogy az asszonyoknak, a hölgyeknek és különösen a fiatal hölgyeknek a legfontosabb hivatásuk az, hogy gyereket szüljenek. (...) Emellett természetesen, ha mindenki a két-három vagy négy gyermekét megszüli, és eleget ad a hazának, és mindenki boldog lesz, ezt követően mindenki megvalósíthatja saját magát, és különböző helyeken kell dolgozni." (Varga István, Fidesz)

------

karvalics.jpg"Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem kívántam különöebben hozzászólni, mert úgy gondolom, hogy ez nem vita kérdése. Mindenkinek más az erőszak, és másképp akarja élni az életét. Úgy gondolom, hogy a polgári törvénykönyv lehetőséget ad arra, hogy mindenféle olyan erőszakot, olyan mással szemben elkövetett dolgot megbüntessen, rendbe tegyen, amiről itt beszélgetünk. Úgy gondolom, a nőknek megvan a lehetőségük arra, hogy kiteljesítsék magukat, de talán vissza kellene menni a családhoz, a család fogalmához. Talán 44 évi házasság után azt tudom mondani, hogy lehet erőszak nélkül élni, és úgy gondolom, hogy ez nem is jogi kérdés elsősorban, hanem hosszabb távon morális kérdés, hogy példát tudunk-e mutatni. Inkább azt tanácsolnám mindenkinek, hogy a családok, a családban élők mutassanak példát, hogy hogyan lehet normálisan élni, és akkor talán kevesebb lesz az erőszak, kevesebb lesz az, amire valóban azt mondom, hogy egy elhibázott oktatási rendszer egy rossz értelemben vett női megmutatás hozott be a családba. Úgy gondolom, mindenki válogathat, mindenki megteheti, a nők is. Nem akadályozza ezt meg senki. Az én családomban a feleségemet nem akadályozta senki. Nem kellett ezért összevesznünk. Érdekes módon, lehet mutogatni, kedves Ágnes, de én úgy gondolom, inkább a családon belül a család fogalmát kellene tisztázni, hogy mi egy család, hogyan áll össze, kik azok, akik a családban részt vesznek, és akkor ebben a családban normálisan lehet élni, és nem lesz erőszak. Én úgy gondolom, a családok a morális változás után példát tudnak mutatni, és talán ez lesz a példa, és nem az, amiről most beszélünk és vitatkozunk." (Karvalics Ottó, Kdnp, 1979-es (!) járműtechnikai (!) végzettség)

------

"Tisztelettel kérem, minden tiszteletemmel együtt, a páholyban helyet foglalókat, hogy ne tegyék, hogy érzelmeiket kifejezik, mert ezt a Házszabály, illetve az Országgyűlésről szóló törvény nem teszi lehetővé. Köszönöm szépen megértésüket." (Latorczai János, elnöklő alelnök)

A reakciók nem kevésbé megdöbbentők az ülésen elhangzottaknál. Varga volt a vezérszónok, ő szólta be az első megdöbbentőt, vele van tele minden.

Mit szóltak vajon hozzá a többiek a legkevésbé sem tisztelt házból? Na mit?

1, a Fidesz női képviselői megvédték
2, Rogán és Selmeczi elhatárolódott tőle a Fidesz nevében, ÉS "magával a „családon belüli erőszak” elnevezéssel sem értenek egyet, mert véleményük szerint helytelen lenne bármely jogszabályban a család fogalmát az erőszak fogalmával együtt említeni."
3, képviselői reakciók videón (Rónaszékiné: családon belüli erőszakról a Fidesz részéről nem beszélünk, (...) a család fogalma nálunk pozitív)
4, hasonló videó elsétáló Selmeczivel a végén

Ezt az aktuális viccet erről a nőről írták, ebben biztos vagyok.....rettentő buta szegény.

Varga István meg egy cinikus geci.

Az Origonak sikerült elérnie telefonon:

"Kérdésünkre, hogy jó helyen járunk-e, a képviselő azt felelte: "Igen, én vagyok. Az emancipáció híve, Varga István." Nem akart részletesebben nyilatkozni, annyit mondott: sajnálja, ami történt, annál is inkább, mert szerinte "Jeruzsálemtől New Yorkig mindenki erről beszél". Az 59 éves ügyvéd kérdésünkre azt mondta: direkt nem nézi, hogy a Facebookon mi megy róla, mert "nem akar szívrohamot kapni". A képviselő visszahívást ígért, majd a beszélgetés végén egy szólással búcsúzott, amely szerint "nem az a legény, aki adja, hanem, aki állja"."

Címkék: fidesz társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr254771231

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nők tehetnek róla 2012.09.13. 18:30:19

Ha eddig nem is, ma már óta tudja minden nő, hol a helye: lehetőleg évente egyszer a szülőszobán, amennyiben a kormányunknak óhajt megfelelni. Hiába, az utóbbi évtizedekben elkorcsosult a női nem a magyar honban - képesek önmegvalósítani meg emancipáló...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.13. 13:36:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocskosmacska 2012.09.14. 10:00:40

@hotredchili: Próbálom elképzelni a helyzetet, hogy a lányomat megerőszakolják és terhes lenne. Ez esetben két ember van, akikért felelős vagyok és minden segítséget meg kell nekik adnom, a lányom és az unokám.
Én is ismerek két tizenéves lányt, akik teherbe estek. Nem kaptak semmi segítséget a szüleiktől, mindkettőnek abortuszra kellett menni. Mindkettő teljesen kikészült utána. Az egyik ha csak meglátott egy kisbabát elkezdett sírni. Gondolom, ilyen helyzetben sem akarod látni a lányodat.

mocskosmacska 2012.09.14. 10:02:42

@eastern sugar: Amikor a férfiakat ki akarod zárni a dologból egy lényeges pontról elfeledkezel. Egy gyerek nem az anyja tulajdona, apja is van.

eastern sugar 2012.09.14. 10:06:14

@más vélemény: az nyilvánvaló, hogy a legtöbb ember akkor boldog, ha van családja, szerintem a férfiak is. nyilván a természet parancsa, szerintem mindkét nemre. igenis vannak kivételek, elég kevés, de vannak. a nőket amúgyis úgy nevelik, hogy az a kevés is, akinek esetleg más az élete hivatása, annak is bűntudata legyen, mert basztatja a környezete. mondom, ez eleve nyilvn kevés nő, de szerintem férfiból is kevés az, aki úgy boldog, hogy nincs családja bizonyos kor felett. nem hinném, hogy ez biológiai kérdés.
ellenben fent te konkrétan azt a mondatot mondtad ki, hogy gyeremekes anya nem boldogtalan. ettől tényleg agresszív lettem, amit pedig nem szoktam, mert ez mérhetetlen nagy hülyeség szerintem. ha csak ezen múlna, nem ez lenne a depresszió országa. sőt.

@Gondolkodni Próbáló Birca: sok dologban egyenlőség van, valóban teljesen más a helyzet, mint kétszáz vagy ötszáz éve. a törvény szintjén egyenlőség van. de nagyon sok olyan dolog van, amiben közel sem vagyunk hozzá. ide tartozik pl az, hogy a tizenhat éves kurvákat bünteti a törvény, le sem szarva azok kuncsaftjait. ide tartozik, hogy a parlamentben olyanokat lehet mondani, hogy a nők majd szüljenek, és akkor xy megszabja, hogy mit lehet csinálni, férfiakról soha nem hagzott volna el olyasmi a parlamentben, hogy tessék megcsinálni x gyereket és tisztességes részt vállalni a nevelésükből, hogy rendes emberek legyenek, és közben tessék rendesen eltartani azt a családot. fel sem merül senkinek, hogy a férfiaknak mint csoportnak akarja megmondani, hogy mit kell. aztán idetartozik az, hogy az emberek fejében az él, hogy a nő dolga a kapcsolat összetartása, a háztartás, a gyereknevelés minden gondja-baja. ez maximum akkor van így, ha tényleg van arra valakinek kedves ÉS lehetősége, hogy főállású háztartásbeli legyen, de ha nincs, akkor ez két ember dolga. de a férfira csak azt mondják, hogy de rendes, amiért segít. miért segít, ez nem valami szívesség, hanem alapvetés. ide tartozik, hogy a hülye női magazinok, amiket ti feministának hisztek, egytől-egyig arról szólnak, hogy hogyan fogjál jó és gazdag férjet és legyél trükkös meg fondorlatos. ide tartozik, hogy egy nőtől gond nélkül meg lehet kérdezni egy állásinterjún, hogy van-e gyereke és mennyi és mikor akar szülni, és ez alapján elutasítani, egy férfinál nem. ide tartozik, hogy s nőket nyugodtan lehet adni-venni kurvának stb, és tulajdonképpen senkit nem érdekel, mert ez eg árucikk, és pintér sándor szerint magyarországon nincs gyermekprostitúció. és sok-sok ilyen dolog. ezek nem radikális dolgok, noha valóban kevésbé radikálisak, mint a szavazójog vagy a munkához való jog. ezen kívül a femnizmus nem csak egy olyan mozgalom, ahol valamiért küzdenek. van csomó feminista szemléletű ember, akinél ez csak annyit jelent, hogy a kapcsolatukban egyenlő tisztelettel bánnak egymással, és nncsenek kőbe vésett szerepeik, most csak arra gondolj, hogy ha a feleség fáradt, akkor a férj takarít, ha a férj fáradt, akkor a feleség, vagy ha a nőnek kell túlórázni, akkor a férfi marad a gyerekkel, és tud is vele mit kezdeni, vagy csak annyi, hogy nem az van, hogy a feleség köteles beszámolni a külön töltött idejéről, de a férj nem. sokkal kisebb dolgokra kell gondolni, egyszerűen nettó marhaság, hogy ez a dolog arról szól, hogy pusztuljanak a férfiak, és legyünk mind leszbikusok. arról szól, hogy ne legyen hatalmi kérdés. van pl. a nőkért.hu feminista honlap, meg lehet nézni, sehol nincsenek ostoba, idióta férfigyűlölő hozzászólások. ugyanakkora szar az is, mint a nőgyűlölet, csak gyakorlatilag marginális jelenség. túlfújt baromságok persze, hogy vannak, mint mindenhol.

eastern sugar 2012.09.14. 10:10:26

@mocskosmacska: dehogy akarom. akkor rosszul fogalmaztam. pont ez lenne a lényeg. hogy a gyereknek két szülője van, egy kapcsolatnak két tagja van. akkor is két szülője van a gyereknek, amikor megcsinálják, akkor is, amikor az életéről döntenek, és akkor is, amikor pelenkázni kell és felvenni éjszaka, amikor sír. és gáz az a nő, aki a férje akarata ellenére elveteti a gyereket, hiszen erről ketten kell dönteni, és gáz az a férfi, aki otthagyja a nejét a gyerekkel, vagy egyszerűen csak rátestálja az egészet, mert nem mindig túl szívderítő a sírást hallgatni, mert a gyereknek akkor is két szülője van.

Lobster1978 2012.09.14. 10:16:43

@Gondolkodni Próbáló Birca: "
"Azért mert a feministák IS rárepültek a kérdésre, attól még létezik a dolog."
Tévedsz. Ez a téma CSAKIS feminista téma. "

Nem tévedek. Szokás szerint tényként próbálsz állítani valamit amit elképzelsz. Ezzel szemben millió példa van rá, hogy csbe van, nem lehet tagadni a létét.
És veled ellentétben NEKEM van személyes tapasztalatom. És nem ffi bántott nőt, hanem nő bántott gyereket és igen, próbált bántani engem is. Ez nem feminizmus te szerencsétlen. Szerencsére hamar felfigyeltem a gyanús jelekre így időben ki tudtam lépni a kapcsolatból mielőtt elfajult volna a helyzet. Ha maradok akkor idővel a gyereket felhasználva totális érzelmi sarokba szorítás lett volna a vége, a gyerek meg félhetett volna ha nem azt csinálom amit anyuci mondd akkor őrajta csattan az ostor. Pedig nem az én gyerekem volt hanem a lányé...
Tehát Birka koma megint melléfogtál. Itt a konkrét eset, és nem nő az áldozat (bár ha úgy vesszük a kislány is az) de legalábbis nem egy feminista téma.

ciccaful 2012.09.14. 10:17:52

@más vélemény: tehát minden meddő nő hibbant lesz 40 éves korára. hááát, ez meredek sztem. én ismerek nőciket, akiknek nincs gyereke és sajnos teljesen normálisak.

és sajnos ismerek olyat is, akinek több is van, de bár egy gyereke sem lenne, mert tönkreteszi a gyerekei életét.

ez van. az élet már csak ilyen huncut és nem éppen fekete-fehér.

ciccaful 2012.09.14. 10:25:54

@más vélemény: a nincs kényszer, pedig az általad idiótának minősített liberális világszemlélet eredménye. meg a feminizmusé.

ami pedig a boldogságot illeti, amikor egyedül éltem (pasi és gyerek nélkül) akkor is boldog voltam. merthogy számos jó dolog van az egyedüllétben és ugyanolyan teljesnek éreztem az életemet, ahogyan most is. csak másként volt az.

tudod, attól, hogy egyedül van az ember lánya, még nem félember. és gyerek nélkül is lehetsz boldog. és azzal is. meg gyerekkel is lehetsz boldog, meg gyerek nélkül is.

ez kizárólag a fejecskében dől el.

ciccaful 2012.09.14. 10:28:58

@más vélemény: az utolsó előtti mondatnak még egyszer nekifutok:
az ember lánya gyerek nélkül is lehet boldogtalan, és bizony gyerekkel is lehet boldogtalan.

a fejedben dőlnek el ezek a dolgok.

ciccaful 2012.09.14. 10:35:57

@eastern sugar: a természet parancsa a hűtlenség - csak a nemeknél más-más okból.
a hím minél több utódot akar, a nő pedig a legjobb hímtől akarja a gyereket.
ajánlom szendi gábor írásait a témában.

a természet parancsa ELLENÉRE létezik a család mai formája. és ez a csodálatos benne.

eastern sugar 2012.09.14. 10:42:05

@ciccaful: ezzel egyetértek. de ha pl természet parancsa mindkét nemnek az, hogy maradjon utánad valaki, és valaki ezt szeretné, mert beleesik a többségbe, akinél ez a természet parancsa, hát akkor az tök jó, és minek ellenkezzünk vele. csak azzal a veretes hülyeséggel vitatkoztam, hogy a gyerekes anya nem leht boldogtalan, ez az év hülyesége. ettől még sa legtöbbeknek, nőnek is, férfinak is tényleg a természet parancsa a családalapítás. csak könyörgöm, akinek meg nem, az is a magánügye, és hogy jön ahhoz bárki, hogy baszogassa. az is magánügy, hogy van-e gyereked, az is, hogy nincs, az is, hogy miért nincs, csak a legprimitívebb hülyék ugatnak meg és ítélnek el ezért.

ftk 2012.09.14. 12:06:35

@Nzoltan: És arra mit mondasz, hogy a bántalmazó szülő simán kaphat klassz láthatási, sőt felügyeleti jogot a válás után a gyerek fölött, mert két külön szálon fut mondjuk az elkövetett erőszak és a válás eljárása, és az eljáró hatóságok nem tudnak a másik szálról? Na pl. ezt rendezné az önálló tényállás, mert egy csomagban kezelné a jelenséget. Most meg külön van.

ftk 2012.09.14. 12:10:16

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ezt miből is vezeted le? Van elvi jogegyenlőség (kb.). De amíg ilyeneket eresztenek el a parlamentben, egy vita során érvként, olyan emberek, akik az ország sorsát hivatottak irányítani, addig messze nincs a gyakorlatban egyenjogúság.

Viktus 2012.09.14. 12:11:48

OFF

Ez sem semmi:

"
Százmilliókat ad a kormány titkolózva a szakszervezeteknek

Titoktartás feltételével adott a kormány hatszázmillió forintot három szakszervezeti szövetségnek és három munkaadói szervezetnek."
hvg.hu/itthon/20120914_Titoktartast_is_vallaltak_a_kozpenzbol_ta

gyakorlatilag az un. szakszervezeteket megvették kilóra ... ami igazán vastagbőr:

"A szakszervezetek szerint egyébként a támogatás nem sérti a függetlenségüket."

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 12:21:39

@eastern sugar:

Ha csak az lenne a feminizmus, amit vázolsz, nem lenne semmi gond vele.

alte trottel 2012.09.14. 12:35:02

@mocskosmacska:
Érdekes, az én lányom már az első menzesze _ELŐTT_ évekkel tudta, hogy mitől lesz a gyerek és azt is, hogy mitől _NEM_ lesz. Nem is kellett kaparásra mennie. Igaz, kaptunk hideget-meleget az ismerősöktől, szomszédoktól, amikor épp elmúlt 18 és odaköltözhetett hozzá a fiúja. (övé volt a padlástér, elfértek)

eastern sugar 2012.09.14. 12:45:45

@ftk: na, kb ezt mondtam én is.

@Gondolkodni Próbáló Birca: pedig alapvetően ez a feminizmus, vagy ha jobban tetszik, ez a feminizmusnak az az irányzata, amiről azt gondolom, hogy fontos, hasznos, illetve a mai feministák döntő többsége erre gondol. mondom, pl nőkért.hu honlap, a legtöbb hozzászóló, feministának vallja magát, és pontosan erről beszélnek ott (a legtöbben egyébként családos, többgyermekes anyák). az, hogy van ennek beteg elhajlása is, meg férfigyűlölők is vannak, az persze igaz. az nem feminizmus, hanem baromság. aki úgy gondolkodik, az pont ugyanolyan rosszul érti a feminizmust, és pontosan ugyanúgy egy ártalmas idióta, mint a hímsovinizmus követői. legalábbis én úgy gondolom. a férfigyűlölőket sem mentegeti egy normális feminista sem, én meg bztosan nem. de én azért azt látom, hogy ez egy létező, de mérhetetlenül marginális kisebbség, és kár ráhúzni az egész feminista gondolkodásmódra, ami egyáltalán nem propagál női felsőbbrendűséget vagy uralmat, olvass erről valamit, komolyan. persze hogy lehet olyan írásokat is találni, de azokat azért többnyire meghaladta az idő, és a legtöbb normális feminista nő és férfi egyáltalán nem ezek alapján gondolkodik.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.09.14. 13:33:11

@alte trottel:
Túlságosan leegyszerűsíted. Lelki bántalmazás az, ha az egyik fél teljesen rákényszeríti akaratát a másikra, megöli a személyiségét, lassan eltiporja az önazonosságát., nem engedi dolgozni, a barátaival találkozni, a hobbijait végezni; míg a partner elhiszi, hogy ő egyedül semmi, hogy csakis a másikkal együtt képes élni. Aki ezt nem élte át, fogalma sincs, hogy ez milyen, de attól, hogy sokan nem tudnak róla, még létezik.

én sajnálom 2012.09.14. 13:39:14

Olasom, hogy az országos átlag szerint minden 10 háztartásból kettôben fordul elô rendszeresen erôszak. A sértettek többnyire nôk, vagy gyerekek. Ez alapján nem állítható, de feltételezhetô, hogy a T. házban 60-70 erôszakoskodó és/vagy áldozat csücsül, de mivel elenyészô a nôk száma, a gyerekeké zéró, inkább az elôbbi.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.09.14. 13:42:06

@Gondolkodni Próbáló Birca:
"S mi ezzel a gond? Aki gyilkol, annak számít az egészsége? Nem. Legyen csak NAGYON veszélyes az abortusz, így a gyilkosok visszariadnak és inkább nem csinálják."

Igen, mindenki egészsége számít. Ha baja esik és nem hal bele, neked is fizetni kell a kezeléséért, mert nyilván nem magánklinikára fog menni. Minden abortuszt gyilkosságnak, és minden, abortuszt kérő nőt gyilkosnak beállítani egyszerűen szűk látókörre vall. Persze, van olyan, aki nevetve meséli, hogy most volt abortusza (ismerősöm pont a napokban mesélte), az ilyet én is elítélem. De ahogy már írtam, nem az a megoldás, hogy az abortuszt tiltjuk, a nőket meg elítéljük érte, ehelyett a megelőzésre & tájékoztatásra kellene helyezni a hangsúlyt.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 13:54:30

@kifordított nagyanyó:

Ez nyilvánvaló. Aki nem hajlandó gyereket gyilkolni, az csakis degenerált lehet.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 13:57:14

@RozsaNiki:

Ez igaz, de az igazi visszatartó erő mégis az abortusz tiltása. Persze akkor is lesz, aki illegálisan fogja csinálni, de jóval kevesebben, mert a legtöbb gyermekgyilkos félti saját életét.

A zsebtolvajnak is lehet magyarázni, hogy csúnya dolog a zsebtolvajlás, s biztos ez el is fog téríteni egyeseket, de azért nem mondhatunk el a rendőrségről és a bíróságról.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.09.14. 14:05:25

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Mondom, egyeseket lehet hogy visszatart, de szerintem legtöbbször az lesz a következménye, hogy a nő illegális abortuszra megy (amivel veszélyezteti az egészségét vagy akár az életét), vagy egyszerűen csak egy másik tagállamba, ahol simán megcsinálják. De gondolj bele, tiltják az abortuszt, a nő arra gondol, hogy jó, illegálisan nem csináltatja meg, mert nem annyira buta, hogy veszélyeztesse az egészségét, utazni meg nincs pénze, megszüli a gyereket, de mi lesz ezután? Ha nem túl műveletlen és kétségbeesett, talán nem fogja megölni. Jobb esetlen beteszi egy kórházi inkubátorba vagy hívja a Bölcső alapítványt, hogy örökbe adja. Egy gyerekre nemcsak az veszélyes, ha magzatként meg akarják ölni, de az is, ha nem tudják megfelelően nevelni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 14:19:45

@RozsaNiki:

Te is tudod, hogy a jelenlegi abortuszok legfőbb oka, hogy az érintettek számára ez a legegyszerűbb és legolcsóbb "védekezési" mód. A tiltással ez megszűnne, kénytelenek lennének az érintettek komolyabb hozzáálást tanúsítani.

Izo 2012.09.14. 14:19:59

"magával a „családon belüli erőszak” elnevezéssel sem értenek egyet, mert véleményük szerint helytelen lenne bármely jogszabályban a család fogalmát az erőszak fogalmával együtt említeni."
Érdekes, hogy nem jutott eszükbe ez az eszmefuttatás, mikor vígan hazaárulóztak. Pedig milyen dolog már a haza fogalmát az árulás fogalmával együtt említeni?

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.09.14. 14:28:27

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Nem tudom, mennyibe kerül az abortusz, nekem sosem volt és ha nem muszáj, nem is lesz. Eddig abban a tudatban voltam, hogy sokba kerül, de mondom, az ismerőseim közül senkinek sem volt, így csak arra hagyatkozhatok, amit olvasok a témáról. Ha tiltanák, az sem vezetne nagyobb felelősségérzethez, mert ha meg kell oldani egy "problémát", az ember nagyon találékony tud lenni. Tanárom mesélte az egyetemen, hogy mivel Írországban tilos az abortusz, az ország elhagyásakor a fiatal nőkkel szemben mindig ott a gyanú, hogy esetleg abortusz céljából utaznak külföldre. De tegyük fel, hogy egy nő nem akarja megtartani a gyerekét, de mivel tiltják az abortuszt, nem akar törvényt szegni, illegálisan sem akarja elvetetni, megszüli... és mi lesz ezután? Hirtelen feltámad benne az anyai ösztön, rájön, hogy mégis akarja és rendesen felneveli? Vagy megpróbál megszabadulni tőle, és jobb esetben ez nem azt jelenti, hogy megöli. Reménykedjünk, hogy inkább örökbe adja. Tényleg jobb lenne így?

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.09.14. 14:30:19

@Izo:
"Érdekes, hogy nem jutott eszükbe ez az eszmefuttatás, mikor vígan hazaárulóztak. Pedig milyen dolog már a haza fogalmát az árulás fogalmával együtt említeni?"

Ott a pont.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 14:37:40

@RozsaNiki:

Ezen az alapon a rablógyilkosságot sem szabad tiltani, mert mindig lesznek akik el fogják követni. Nem lehet érv az, hogy a megoldás nem 100 %-os. Valóban nem az, na és?

Rossz szülő pedig azok között is akad, akiknek esze águkban sem volt az abortusz. Azaz ez sem érv.

A gyerek érdeke itt az első, márpedig minden ember alapérdeke az élet. S nem az ideális, jó, kedvező, kellemes élet, hanem az élet. Rosszul élni jobb mint nem élni. Ha nem így lenne, ki kellene irtani a hajléktalanokat, a koldusokat, a gettócigányokat, a magatehetetleneket, a súlyos betegségben szenvedőket, hiszen úgyis szarul élnek, "miféle élet ez övék?", jobb lesz nekik meghalni.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.09.14. 14:49:13

@Gondolkodni Próbáló Birca:
"Ezen az alapon a rablógyilkosságot sem szabad tiltani, mert mindig lesznek akik el fogják követni."

Ez azért egy kicsit más. De ha valaki tényleg el akar követni egy bűntényt, meg fogja tenni, nem gondol a büntetésre.

"Rossz szülő pedig azok között is akad, akiknek esze águkban sem volt az abortusz."
Tudom, volt alkalmam tapasztalni. De ez nem jelenti azt, hogy aki eleve nem akarta a gyerekét, arra rá kellene bízni a nevelését.

"Rosszul élni jobb mint nem élni. "
Erről kérdezz meg valakit, aki nyitott gerinccel született, vagy mozgásképtelenül kellene leélnie még 30 évet. Vagy aki 20 éve kómában fekszik. Úgy beszélsz, mint egy amerikai republikánus. Mindegy, milyen élet, csak élet legyen. Az mindegy, ha az ember már nem tud magáról, az agya sem működik már, de lényeg, hogy a szíve ver. Ezzel nem tudok egyetérteni.

ftk 2012.09.14. 14:54:27

@Gondolkodni Próbáló Birca: Igen, és hirtelen megugrik a kukába dobott, elhagyott gyerekek száma. Újra szaporodni fognak azok az esetek, amikor az anya "véletlenül" ráfekszik éjjel a gyerekre. Persze megjelennek a konyhaasztalos angyalcsinálók is megint. Mindegy, a tiltás a tuti.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 14:55:24

@RozsaNiki:

Az alapelv: mindenki csak a saját életéről döntsön, a máséról ne.

ftk 2012.09.14. 14:58:13

@Gondolkodni Próbáló Birca: Az tény, hogy nincs rendben az abortusz és a fogamzásgátló eszközök dolga. Ha már mindenki tudja, mitől lesz a gyerek, és mindenki képes hozzáférni normális fogamzásgátló eszközökhöz, onnantól kezdve van értelme szigorúbb szabályozásnak. Az egyszerű tiltás akkor sem megoldás. De rettentő dilemmás helyzet ez az egész. Pl. ott a nemi erőszakban teherbe esett nők/lányok dolga. A gyerek persze nem tehet róla, hogyan fogant, de nehezen tudom elképzelni, hogy a nő szeretetben tudja felnevelni a megerőszakolójától származó gyereket.

ftk 2012.09.14. 15:00:43

@Gondolkodni Próbáló Birca: Ja hát igen, nem érv, ha ugyanannak a problémának az erkölcsileg kifogásolható megoldására a viszonylag biztonságos mód helyett ugyanolyan kifogásolható, de cserébe komolyan kockázatoshoz férhet csak hozzá.

ftk 2012.09.14. 15:01:56

@Gondolkodni Próbáló Birca: Oké, akkor vissza a kályhához: milyen alapon mondja meg Varga képviselő úr a nőknek am Block, hogyan éljenek, hányat szüljenek?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 15:02:55

@ftk:

Mondtam, a legtöbb érintett rá fog kényszerülni, hogy jobban vigyázzon és előzze meg a nem kívánt terhességet. Ez a cél, s ez meg fog valósulni a tiltással.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 15:04:29

@ftk:

Az abortuszok 99,9 %-a nem kapcsolódik nemi erőszakhoz.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.09.14. 15:04:35

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Ezzel én is egyetértek, de ha a gyerek pl. nyitott gerinccel születne, talán jobb, ha nem születik meg, mert egész életében másoktól függene, a szülei pedig nem lehetnek mindig mellette. Vagy ha erőszak eredményeképpen születik, elismerem, hogy nem tehet róla, de nem biztos, hogy az anyja képes lenne igazán szeretni, ha mindig a megerőszakolójára emlékezteti. Ha vállalja a gyereket és tudja, hogy ugyanúgy fogja szeretni, akkor szülje meg és nevelje fel, csak ne ítéljünk el egy nőt azért, mert úgy érzi, ezt inkább nem vállalja.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 15:07:17

@RozsaNiki:

Ha az abortusz csak nemi erőszak és nyilvánvaló testi deformáció esetében lenne szabad, az abortuszok száza a századára csökkenne. S a feminista szervezetik teleordítanák a világot jogaik csorbítása miatt. Nézd meg az amerikai feministákat!

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.09.14. 15:09:10

@Gondolkodni Próbáló Birca:
"Mondtam, a legtöbb érintett rá fog kényszerülni, hogy jobban vigyázzon és előzze meg a nem kívánt terhességet. Ez a cél, s ez meg fog valósulni a tiltással."

Vagy inkább fogalma sincs a lehetőségekről, mert sem a otthon szülei nem mondták el, sem az iskolában nem kapott erről tájékoztatást. Tényleg azt gondolod, hogy ha valaki szexelni akar, a pillanat hevében rögtön az jut eszébe, hogy "hoppá, mi lesz, ha terhes leszek, inkább gyorsan elugrom óvszerért"? Gondolj bele, ha gyerekkorodban valamit tiltottak a szüleid, nem lett máris vonzóbb megtenni? Rendben, a bűncselekményeket tiltsuk & helyezzünk kilátásba súlyos büntetést, de az abortusz megelőzhető, ha figyelnénk egy kicsit.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.09.14. 15:15:27

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Rólam sokan mondják, hogy feminista vagyok, mert azt gondolom, egy embernek joga van eldönteni, hogyan élje az életét, akar-e pasit, akar-e szülni, satöbbi. Nem szeretem, ha valaki a feminizmus nevében mond durva dolgokat. Ha úgy szólna a törvény, hogy az abortusz erőszak, vérfertőzés vagy súlyos születési rendellenesség esetén engedélyezett, miközben már korán elkezdik az iskolában a tájékoztatást, nemcsak egyszer az iskolaévek alatt, hanem rendszeresen, ha az ember érezhetné, hogy nincs egyedül, számíthat a segítségre, akkor minden rendben lenne. Sokkal kevesebb lenne az abortusz és a csecsemőgyilkosság is. Szerintem ez a legjobb megoldás.

lyken 2012.09.14. 17:08:10

Közben felmerült bennem, hogy Képviselő uraság szerint akkor most a roma putriban lévő lyányok példája a követendő?
Aztán ha a munkaerő fele kivonul a piacról szülni(teccik tudni, a női fele) és elmegy VALÓBAAN szülni, akkor a maradék férfiak fogják kitermelni a gyedre, gyesre, óvodákra, bölcsödékre valót? Arra nem térnék ki, hogy nincs elég kórházi kapacitás ilyen célra.
Ezt akkor hogy teccettek gondolni? Ha minden nő nekiállna szülni mint az elletős tehén, akkor nagy szarban lenne az ország, mert nem tudna mit kezdeni vele. Olyan ez, mint mikor sír Tarlós meg a BKK, hogy nincs elég utas. De amikor az autósok 10%-a átszállt BKV-ra egy napra, akkor összedőlt az egész.

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2012.09.14. 17:10:18

@RozsaNiki: Hasonlóan látom én is. Ilyenkor döbbenek rá, mennyire fontos szerepe van a megfelelő oktatásnak az életre való felkészítésben.

Asztalos Gábor 2012.09.14. 17:18:11

ugyanez lesz ebből, mint a közösség elleni erőszak nevű bűncselekményből, aminél az önjelölt jogvédő szervezetek azonnal ajvékolni kezdtek, amikor azt a cigányok ellen is alkalmazni kezdték, mondván a "romák védelmére kitalált törvényt használják ellenük". Itt is azonnal megy majd a rinya, ha éppen egy nőt vádolnak meg ezzel, mert nem fér bele a "férfiak az erőszakosak, a magyarok meg a rasszisták" világképükbe.

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2012.09.14. 17:23:25

@alte trottel: Speciel a népi kezdeményezést elindítók semmilyen törvényszöveg-javaslattal nem hozakodtak elő, úgyhogy nem tudjuk, hivatalból üldözendőnek szánták-e a tényállást. A Btk. eredeti tervezetében szereplő javaslat (lásd fentebb a hosszú hozzászólásomat) magánindítványra tette volna büntethetővé a lelki szenvedés okozását, vagyis csak a sértett tehetne feljelentést.

A diétás példád viszont jó felvetés, az egy tipikusan olyan élethelyzet, ami sok családban előfordul, és ha a társ nem megfelelően hozakodik vele elő (vagy tökmindegy, hogy hozakodik vele elő :-) ), akkor akár súlyos lelki fájdalmat is lehet okozni. Pedig a kriminalizálást pártolók aligha erre gondoltak.

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2012.09.14. 17:33:41

@Horizont: Csak az idő előtti kiengedésre reagálva: az előzetes letartóztatás megengedhetőségének egyik esete, hogy a terhelt nagy valószínűséggel újra elkövetné a bűncselekményt. Ha a rendőrséggel kellőképpen megismertetnék ezt a jelenséget, akkor előzetesbe lehetne helyezni a bántalmazót, nem állna módjában megfenyegetni a bántalmazottat (bár nem tudom, mit kellene még oktatni, hiszen ők azok, akik saját szemükkel látják a történéseket). Ha tudományosan alátámasztott ismeretekkel rendelkeznének ők is, meg a bírók is, nagyobb eséllyel lehetne előzetesbe rakni a bántalmazókat. Ha meg erre nem hajlandók, az nem a külön tényállás hiányának a hibája. Pl. nem akarják még tovább zsúfolni az amúgy is zsúfolt bv intézeteket, vagy ki tudja, mi lehet emögött. A probléma sokkal komplexebb megközelítést igényel, mint egy közönséges törvénymódosítás.

kifordított nagyanyó 2012.09.14. 18:52:07

@Gondolkodni Próbáló Birca: Nem.Csak máshol vagy te vagy egy másik degenerált barom azt állította,hogy a nők azért csináltatnak abortuszt,mert gyilkolni akarnak.
Te ugye mindent megteszel,hogy ne legyen gyerek ugye?Használsz óvszert vagy inkább szopatod vagy seggberakod a csajt,vagy kivered csak nehogy teherbe essen.
Amikor először idejöttél még egy szentfazék voltál,de látom más blogokon is hogy elég naggy barom lehetsz.
Nem tudom otthon hogy bírnak.

Horizont 2012.09.14. 18:52:50

@Thasaidon: Igen, igazad van. Szerintem sajnos nem sok a lehetősége a védekezésre akit bántalmaznak. Arra meg aztán végképp nincs sok lehetőség, hogy megbűnhődjön aki bántalmaz.

Na az újabb hír: "A Fidesz meghajlik "a hölgyek akarata" előtt"
"A frakció mégis támogatja, hogy a családon belüli erőszak szerepeljen a büntető törvénykönyvben."
Észbe kaptak a nagy felháborodás után? Mennyire szánalmasak!!

kifordított nagyanyó 2012.09.14. 18:53:30

Ja,és mivel nekem is meg asszonynak is személyes tapasztalatunk van a családon belüli erőszakról,a félelemről nem kéne hogy pár faszkalap valami feminista hülyeségnek állítsa be.

Horizont 2012.09.14. 18:55:01

@kifordított nagyanyó:
Ne is pazarolj egy másodpercet se egy ilyen baromra!
Ez még Vidékit is túlszárnyalja!

kifordított nagyanyó 2012.09.14. 18:56:40

@Horizont: Nagyon jól beszéltél kislány!
Régen a sok rohadt tetves alkoholistát vitték Nagyfára.

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2012.09.14. 18:57:36

@Horizont: Hát, a demokrácia ilyen, a közfelháborodás szele könnyedén hajlítja a gerincet. :-) Én ezt így ebben a formában továbbra sem támogatom, és fenntartom, hogy a kriminalizálás fölösleges, nem azzal kellene kezdeni, mert a probléma sokkal összetettebb, mélyrehatóbb megközelítést igényel, de meglátjuk.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 19:10:19

@kifordított nagyanyó:

"te vagy egy másik degenerált barom azt állította,hogy a nők azért csináltatnak abortuszt,mert gyilkolni akarnak"

Igen, ez a jellemző.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 19:12:05

@kifordított nagyanyó:

"Te ugye mindent megteszel,hogy ne legyen gyerek ugye?"

Ha nem akarok, persze.

"Nem tudom otthon hogy bírnak."

Kiváló házasságban élek.

kifordított nagyanyó 2012.09.14. 19:19:12

@Gondolkodni Próbáló Birca: Még mindig egy barom vagy.Te is tudod hogy ez hülyeség.

kifordított nagyanyó 2012.09.14. 19:20:45

@Gondolkodni Próbáló Birca: Vagy csak úgy gondolod,vagy nagyon egyszerű az asszony.

kifordított nagyanyó 2012.09.14. 19:26:16

@Gondolkodni Próbáló Birca: Egyébként abortusztémáról kérdezd anyádat vagy az asszonyt.
Szerintem meg fogsz lepődni.

kifordított nagyanyó 2012.09.14. 19:28:45

Majd még vitázhatunk ezen később de ma még dolgom van.
Ha esetleg egy Tigeri belédköt az is én vagyok.
Na csá.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 19:45:47

@kifordított nagyanyó:

Mindent tudok mind anyámról, mind feleségemről e tekintetben.

Horizont 2012.09.14. 20:10:26

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Ebben soha nem lennék halálbiztos a helyedben!!!!!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 20:21:50

@Horizont:

Pedig biztos vagyok benne. Különösen feleséget illetően mindent tudok.

Horizont 2012.09.14. 20:41:01

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Ajjajj sok férfi volt már biztos a feleségének még a gondolataiban is. Aztán melléfogtak!
Amúgy sajnálom az asszonypajtást, mert akinek a férje így gondolkodik!?
"Te is tudod, hogy a jelenlegi abortuszok legfőbb oka, hogy az érintettek számára ez a legegyszerűbb és legolcsóbb "védekezési" mód. A tiltással ez megszűnne, kénytelenek lennének az érintettek komolyabb hozzáálást tanúsítani."
Istenem, istenem.......te hol élsz????

lucernaböde 2012.09.14. 20:47:21

@Gondolkodni Próbáló Birca: Akkor megfordítanám: más sem dönthet az én életemről.

lucernaböde 2012.09.14. 20:56:07

@Gondolkodni Próbáló Birca: Könnyű ilyen kijelentéseket tenni annak biztos tudatában, hogy veled sohasem történhet ilyen. Azért végezzünk el egy gondolatkísérletet: tfh. van egy lányod, aki tinédzser korában teherbe esik, mert egy buliban leitatták. Nem akar gyereket szülni, fizikailag sem alkalmas rá, hiszen tinédzser.
Szóval? Ha ilyen helyzetben is mereven ragaszkodsz ahhoz, hogy mindenképpen szülni kell, akkor te nem vagy ember.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 20:59:27

@lucernaböde:

A szülést javasolnám neki. Nemcsak humánusabb, de egészségileg is biztonságosabb.

lucernaböde 2012.09.14. 21:03:45

@más vélemény: Elolvastam, és szövegértelmezési problémáim sincsenek. Továbbra is állítom, hogy mi nők sokfélék vagyunk. Nem tesz mindenkit boldoggá az, ha csak a család ellátása a feladata, és nem minden szingli boldogtalan.
Az, hogy egy nő képes gyereket szülni, az egy lehetőség, de nem kötelesség. Mindenkinek van saját elképzelése a boldog életről, ne próbáld a saját elképzelésedet mindenkire ráerőltetni.

lucernaböde 2012.09.14. 21:07:53

@Gondolkodni Próbáló Birca: Biztonságosabb??? Kérdezz meg egyszer egy gyereknőgyógyászt, hogy neki mi a szakmai véleménye.
És arról még nem is beszéltünk, hogy ebben a pillanatban szarrá ment a jövője (nagy eséllyel).
Soha nem fordul meg a fejedben, hogy esetleg nincs igazad? Vagy te is olyan ember vagy akit a tények sohasem zavarnak elméletei kialakításában?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 21:13:18

@lucernaböde:

Nem, ez esetben igazam van. Az abortusz megöl egy ártatlan gyereket. Emellett az anyának is óriási veszély. Nagyon sok nő nem képes soha többet teherbe esni egy meggondolatlan abortusz után.

S nem mellesleg: nem várható el tőlem, hogy saját unokám meggyilkolásában közremáködjek.

Az anya jövője szarrá megy? Miért? Természetesen segíteném a gyereknevelésben. Nem jó persze egy korai gyerek, de mindenképpen jobb, mint hogy élete végéig nyomja a lelkiismerete saját gyermeke meggyilkolásáért. Ismerek nőket, akik megbánták az abortuszt, s még 40 év múlva is sírnak, ha eszükbe jut mit tettek. Isten megbocsátott neki régóta, de ők képtelenek magukank megbocsátani,

Asztalos Gábor 2012.09.14. 21:14:00

@Horizont:
"
"Te is tudod, hogy a jelenlegi abortuszok legfőbb oka, hogy az érintettek számára ez a legegyszerűbb és legolcsóbb "védekezési" mód. A tiltással ez megszűnne, kénytelenek lennének az érintettek komolyabb hozzáálást tanúsítani."
Istenem, istenem.......te hol élsz???? "

Sajnos ez részben igaz, vannak akiknek "egyszerűbb" az időnkénti abortusz, mint kotont húzni vagy tablettát szedni

lucernaböde 2012.09.14. 21:23:16

@Gondolkodni Próbáló Birca: Bár van bennem némi térítői hajlam (tanítok), de most feladom. Téged nem lehet gondolkodásra késztetni. Csak szajkózod ugyanazokat a dolgokat. Neked a világ fekete és fehér, a dolgok vagy jók vagy rosszak. Egydimenziós világnézet...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 21:45:17

@lucernaböde:

А gyilkosság kérdésében szeretnék fekete-fehér maradni.

Horizont 2012.09.14. 21:57:58

@Asztalos Gábor: Ilyet, hogy egyszerűbb egy abortusz csak egy szűk látókörű férfi (?) tud mondani. Összekevered a felelőtlenséggel.Az emberek egy nagy része nem azért nem védekezik, mert egyszerűbb abortuszra menni, hanem nem védekeznek (ilyen olyan okokból) és azt hiszik, ők megússzák. Nem mindig.

@lucernaböde: Leszívja az energiád vigyázz:) Menthetetlen!

alte trottel 2012.09.14. 23:26:08

@RozsaNiki:
@RozsaNiki:
Nikicica!
Akkora igazad van, hogy éppen csak elfér az ismert világegyetemben! És igazán durvára egyszerű a bizonyítása is, és szegény oly keveset kereső ügyvédek is biztos éhen fognak halni. És ugye TELJESSÉGGEL kizárt, hogy az a rohadék pasi aki éveken át lelkiterrorizélte szegény néma asszonykát (mert ez a jellemző ugye, a férfi nem csak veri a nőt, de még házsártos is , lásd a hímsovi Xantippét) MAGA jelentse föl a nőt? Mert ugye a fagyi sose nyal vissza, és minél több a törvény annál nagyobb a jogbiztonség.

Bravó, kedves!
Nem vagy véletlenül NaNe aktivista?

alte trottel 2012.09.14. 23:29:02

@Thasaidon:
Akkor a feministák, élükön a híres NaNe egybelületlenséggel hazudtak. Vagy most hazudnak.

alte trottel 2012.09.14. 23:33:59

@Thasaidon:
A kriminalizálást pártolók csak az állami apanázsra gondoltak, gondolnak és fognak gondolni, kivétel az a néhány elborul fa3.14na, aki legszívesebben kiherélne minden hímet és még a porzós virágú kiviket is kiirtanák, meg az a pár elmebeteg pasi.
Ugye, ha ha a monarchiában lett volna tengerészeti minisztérium Budapesten, akkor mára elfoglalná az Üllői út egyik oldalát végig.

labrabbit 2012.09.15. 02:28:17

@más vélemény: Nem rólam van szó. Én egy mázlista vagyok az élet minden területén. Ezért érek rá némi empatiára.

kifordított nagyanyó 2012.09.15. 20:44:28

@Gondolkodni Próbáló Birca: Egyébként a családon belüli erőszakot mi elég valósnak éreztük gyerekkorunkban és az asszony is mikor férjnél volt.De lehet hogy csak érzékenyek vagyunk.
Mondjuk amit ebben a kommentben írsz azért jár néhány jó pont.
Elvárható hogy segíts a lányodnak a gyereknevelésben ha úgy alakul.Ez egy normálisabb hozzáállás a részedről.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.09.15. 21:50:07

@alte trottel:
Drága Fórumtárs!
1. Nem vagyok sem cica, sem kedves. Egyszerűen csak Niki, ha kérhetem.
2. Lehet, hogy túl késő van, vagy egyszerűen csak hülye vagyok, de akkor sem értem, mit akarsz mondani.
3. Nem, de most hogy mondod, megyek is jelentkezni.

hotredchili 2012.09.16. 20:34:06

@más vélemény: erős vagyok szövegértésben, légy egyértelműbb, hajrá! én elolvastam , sikerült, te nem voltál világos. Világos?

Spacehussar 2012.09.16. 20:35:08

@más vélemény: Most gondold végig amit mondtál: lehet, hogy nem ezt akartad kifejezni vele, de nekem így hangzik: a nőknek valóban elsősorban gyermeket kellene nevelniük, ha azzal megvannak, utána csinálhatnak mást , karrier meg úgysem kell nekik, ha Apu viszi haza a zsemlére valót. Ne haragudj, de te hogy éreznéd magad, ha Neked mindig azt handabandáznák, hogy legyen x gyereked és azokról gondoskodj otthon, nem kell neked munka, ahol alkothatsz, nem kell neked megbecsülés, magasabb beosztás, önmegvalósítás, elhivatottság. Van olyan nő, aki nem is akar gyereket. És akkor mi van? Érdekes, hogy férfit ugyanezért még nem láttam lehordva, pedig különbség semmi nincs, csak az előítéletesség, h nő=gyereknevelés. Tessék, férfiként is otthon lehet ám maradni 3 gyerekkel, mosni-főzni-takarítani, de valóban nem minden nő erről álmodik, és ezt el kellene fogadni.

hotredchili 2012.09.16. 20:40:30

@más vélemény: Minden jót a veled együtt élő női egyedeknek. én ember vagyok, de igen, te ezek szerint hím egyed vagy én pedig női egyed. Jó vagyok szövegértésből és sok hozzád hasonló hím egyed ismerősöm van, aki azt hiszi magáról, hogy -csak mert- farkuk van, eszük is van. Tanulj retorikát vagy valami szövegalkotást. Homályos vagy, mint a vakablak. Ha nem érteném a félhülye xy beszédeit, már rég elkapáltak volna valami műhiba miatt. nyugodj meg: nem nekem van szövegértési problémám, te nem fejezed ki magad világosan.

Spacehussar 2012.09.16. 20:46:03

@más vélemény: Gondolom te nem sok nőt ismerhetsz közelről. Egyébként az miért nem merül fel sehol a kommentjeidben, hogy esetleg a férfi és a nő KÖZÖSEN neveli a KÖZÖS gyerekét? És igen, lehet egy "egészséges" nőnek annál nagyobb boldogság, mint hogy felnevel egy gyereket. A nő is ember, mint te, nagyon sok célja lehet az életben.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.09.16. 21:12:49

Egy kérdés: akkor mi van, ha az erőszak a gyerkőc világra jövetelével jelenik meg a családban, tekintve, hogy az apuka addig fejben azt képzelte, ő az anyuka gyereke, erre a pólyás közéjük furakodik, és már csak a második "gyerek" lesz belőle. A valóban gyerekkorú emberpalánta pedig kimondhatatlan kínok elszenvedője lesz, ahogy apjuk igyekszik visszaállítani a születése előtti status quo-t, egyúttal beletaposni a kicsit a gyeptégla réseibe. Ilyen esetekben is olyannyira szorgalmazni kellene a (még több) gyerek vállalását?

alte trottel 2012.09.17. 19:47:17

@RozsaNiki:
Akkor drága nemkedves, nemcica fórumtárs (a "Kutyim" megszólítás esetleg még belefér?) nem lep meg, hogy nem érted. Sebaj. A világ már csak illen bonyika.
Majd úgy öt-nyolc év múlva fogsz kissé közelebb kerülni a megértéshez, amikor az ifjú (és a nőkkel szemben már csöppet sem gátlásos) metroszex ifjak nagyobb arányban fogják följelenteni az őket akárcsak egyszer is megpofozó feleségféleségeiket, mint amit MOST a femik a férfibűnök csúcsának hazudnak.
Mert EZ is CSBE.
A mi korosztályunk ezt szó nélkül lenyelte és ezerből egy ütött VISSZA. Ez a most nevelődő nem fogja.

alte trottel 2012.09.17. 19:52:13

@neccharisnyás útonálló:
No, te egészen biztosan NaNe aktivista vagy! Ekkora aljasság az átlagnőtől nem telik ki!
Mielőtt elindítanád a címemre a herélőkommandót, lécci nézz utána _HITELES_ adatokból, hogy milyen is a gyermekbántalmazások elkövetőinek nemi megoszlása.
Mondom, _HITELES_, tehát pl. angol, német, svéd, USA _HIVATALOS_ bűnügyi statisztikák.

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.09.17. 20:04:56

@alte trottel:
Drága Fórumtárs, tényleg nem értem (rögtön el is vonulok a sarokba szégyellni magam), de mindegy, Szóval azt mondod, hogy ami most megy, az teljesen rendben van. Hagyjuk csak a nőket-gyerekeket meghalni, mert a férjük-apjuk-anyjuk egy erőszakos vadállat, a férfiakat meg szenvedni, amiért a feleségük veri őket... fordítsuk el a fejünket, mert akkor mindez nem létezik, és ha egyébként lenne is lelkiismeret-furdalásunk amiatt, hogy nem tettünk semmit, az is megszűnne, mert ha nem látjuk a bántalmazást, akkor nincs is.

alte trottel 2012.09.17. 20:32:17

Szóval, a "Kutyim" rendben van?
Mert akkor, Kutyim! Az irántad érzett maximális tiszteletem fenntartása mellett is, bájos személyedtől tökéletesen függetlenül is, legnagyobb sajnálatomra azt kell felelnem legutóbbi feltevésedre, miszerint azt mondanám, hogy minden rendben van, hagyjuk őket meghalni, szenvedni és fordítsuk el a fejünket, hogy
_LÓFASZT!_
(méterest, kékerest)

Én azt mondom, hogy attól még egyetlen milliméterrel sem fog kevesebb kábel eltűnni, hogy a BTK-ba x-edik paragráfként beszuszakoljuk a "Kábellopás" bűncselekményét. A kábelféleségek, csatotrnafedelek és szobor avagy nem szobor színesfémtárgyak eltünedezése is akkor fog megszűnni, ha a hatóság 1.) Bezáratja a felvásárlóhelyek túlnyomó többségét, 2.) Durváraszigorúan körmére néz (lehetőleg naponta negyvenszer) a megmaradó felvásárlóknak 3.) perceken belül bíróság elé állítja és napokon belül elítéli az ÖSSZES orgazdát (inclusive csókosok)

Érted az analógiát, vagy NAGYON feminista vagy és egyszerűbben magyarázzam?

Amúgy tanfenciálisan érdekelne, hogy mi a véleményed arról, hogy a legnagyobb (vagy leghangosabb?) feminista szervezetek szerint kies hazánkban két-háromszor annyi nőt gyilkol meg a férje, élettársa, mint ahány nőt ÖSSZESEN megölnek?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.09.17. 21:24:41

@alte trottel:
Nevetnem kell, bár inkább szörnyülködnöm illene.
Nem, nem vagyok aktivista. Nem, nem érdekelnek a statisztikák. Az eset az ismeretségi körből való. Ergo megtörtént. Közelről ismerem az áldozatot, és mindazt, amit a dolog hagyott benne.
Neo, üdv a való világban!

alte trottel 2012.09.17. 21:42:14

@neccharisnyás útonálló:
"Nem, nem érdekelnek a statisztikák."

Akkor itt be is fejeztük. Nekem meg igencsak közeli ismeretségemben van az a család (a kislány keresztapja vagyok) ahol a nej összejött egy itt szállodát építő osztrák technikussal és csapot, papot, gyereket itt hagyva kiköltözött hozzá. És engem se érdekelnek a statisztikák, elvégre LÁTTAM, hogy milyen könnyen mond le egy nő a gyerekéről, a jobb parti kedvéért.

Addig is:
google -> female violence, female murder.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.09.18. 14:13:48

@alte trottel:
Ó, jaj! A statisztika mindig azt mutatja, amit a felhasználója látni akar. Nem én mondtam, hanem egy köpcös, iszákos, kopasz ember, aki fiatalkorában aktívan részt vett a dél-afrikai apartheid rendszer alapjainak letételében, később viszont elkormányzott egy országot a világháborúban, majd megjósolta a világ ideológiai bipolarizálódását.

A férfi és a nő nem két külön faj, hanem az EMBER nevű állatfaj hím és nőstényegyede. Olyanok, mint az agresszió, az erőszak, stb. magának a fajnak a jellemzői, így magától értetődő, hogy előjöhetnek a nembeli változatoknál. Régen kellettek a túléléshez, a vadászathoz. Az más tészta, hogy a civilizáció és a jelenlegi viszonyok úgy megkavartak mindent, hogy amivel régen más fajokat pusztítottunk el, hogy legyen étel az asztalon, azt most saját fajtársaink ellen fordítjuk. Ha gyűlölni akarsz valakit, gyűlöld a komplett emberiséget, beleértve magadat is, hisz mindezen közösségre káros karakterjegyek ott vannak belékódolva minden egyes egyedbe, jó esetben lappangva a mélyben. Igen, benned is.

Mégis, sokkal értelmesebb és célravezetőbb, ha gyűlölködés, ujjal mutogatás helyett inkább az említett gyerkőcöt támogatod, hogy legalább ő, a körülményekhez mérten, normálisan nőjön fel, és épeszű, értelmes emberré váljon.
Legalábbis mifelénk, mind magam, mind a barátaim erőnket nem kímélve azon vagyunk, hogy a már említett ismerősöm segítségére legyünk. Hogy mikor a nehezebb időszakokban meginog a lába, tudja, hogy nem a kőkemény betonra esik, és igenis van, aki segít neki lábra állni, ha lenyomná annak a rengeteg szörnyű emléknek a súlya. Mert csak így tud továbblépni, és normális életet élni. És legvégül mégiscsak ez a cél. Nem az erőszakspirál gerjesztése.

Nem tudom, az volt már, hogy mi lesz azokkal a gyerkőcökkel, akik úgy nőnek fel, hogy apuka X éves korukban ott hagyta anyukát, mondván még túl éretlen ő a családosdihoz? Egy ideje egyfolytában azon gondolkodok, a kisfiúknak honnan lesz így normális képük arról, milyen férfivá kellene felnőttként válniuk. És a kislányokban örökre benne lesz, hogy a másik nem felelőtlen, éretlen lényekből áll, akik bármikor leléphetnek, ha úgy tartja úri kedvük? Egyáltalán milyen mélyen vésődik be a tudatukba, hogy a normális család az apa-anya-gyerek felállású közösség. Á, gyerekvédelmisnek kellett volna mennem, úgy hiszem.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.09.19. 09:41:58

@Gondolkodni Próbáló Birca:
"Remélem is. Így akarom."

Az illegális abortáció korszakát akarod? Érdekelt vagy ebben a bizniszben?
Vagy hulljon a férgese, és az is akinek méhen kívüli a terhességét nem szüntethetik meg?
Menj ki legelni narancsbirka.

"Miért kellene bármit is állnom a saját zsebemből?"

Szerinted?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 10:30:24

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:

Az illegális abortusz jobb, mint a legális mindenképpen.

Próbálj meg elvonatkoztatni a fanatikus pártpolitikától!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.09.19. 12:16:08

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Női szemmel ezt most elképzeltem.
Tegyük fel teherbe esek. Tegyük fel a 6. hónapban kiderül, a baba nyitottgerincű. Az abortusz ugye illegális. Ergo ha nem akarom világra hozni, mert konkrétan annak az emberi lénynek akárhány évtized jut is, örök szenvedés lesz, kell keresnem valakit, aki megszakítja a terhességet. Otthon, sutyiban, házilag. A körülmények okán belehalok. A párom rendkívül boldog lesz, hogy egy tiltás miatt nem szakszerűen végzett beavatkozás végzett velem.
Ugyanez igaz, ha teszem azt örökletes halálos betegségben szenvedek, és úgy esek teherbe olyan helyen,ahol csak feketepiaci angyalcsinálók végeznek ilyen beavatkozást. Mert 100%-os fogamzásgátlási módszer nincs. Ja, de mégis: mindenki vonuljon be apácának, szerzetesnek 1-1 kolostorba.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.19. 12:19:15

@neccharisnyás útonálló:

Viccesek ezek a példák és szánalmasak, csak azt mutatják, hogy a feministáknak nincsenek érveik.

Állapodjunk meg egy kompromisszumban: nyitott gerinc esetén megölheted gyerekedet, minden más esetben nem. Benne vagy? H a igen, akkor meg is oldottuk az abortuszok 99,99 %-át.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.09.19. 12:32:05

@Gondolkodni Próbáló Birca:
Hogy jönnek ide a feministák?
És bocs, de nem érzem úgy, hogy az élet szánalmas lenne. Ahhoz pedig, hogy viccesnek tűnjön, elég mély gödörből kellene nézni.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.09.19. 12:34:24

Abortuszkérdést úgy is meg lehet oldani, hogy elkötteted a férfiakat. Ha már ilyen egyszerűen akarunk mindenre gombot varrni.

nyílméregbéka 2012.09.22. 15:31:50

@neccharisnyás útonálló: évente feltalálnak egy-egy férfiaknak készült orális fogamzásgátlót, csak valamiért sosem hozzák forgalomba, igazán nem is értem, miért :-D

süti beállítások módosítása