Skip to content


       Szűrés lista

A Balogh-ügy egy pöcegödör

Nő vagyok, tehát természetesen teljesen elítélem a családon belüli erőszak egyik leggyakoribb formáját is Természetesen teljesen elítélem a családon belüli erőszak minden formáját, és mivel nő (sőt anya) vagyok, a gyerekbántalmazás mellett különösen annak egyik leggyakoribb esetét, vagyis ha egy férfi bántalmaz egy nőt. Szerintem csak egy gyenge pöcs emel kezet egy nőre, mármint szellemi/lelki/idegi értelemben gyenge.

Megszorítja, megfenyegeti, megüti, megveri, megrúgja a nőt, mert
a) buta ahhoz, hogy érvekkel vitatkozzon vele, az észbeli hiányosságokat fizikai fölénnyel kompenzálja;
b) annyira primitív, hogy szarik az észérvekre, önmagát tartja A családfőnek, a nadrág hordozójának, akinek akkor is igaza kell legyen, amikor nincs;
c) nem tudja kontrollálni az agresszióját (mostanában ezt úgy mondják pc-nyelven, hogy indulatkezelési problémákkal küzd), és egész egyszerűen boxzsáknak használja a nőt, rajta vezeti le minden feszültségét, amit kiválthat egy munkahelyi vita, egy esős reggel, de sokszor egy elsózott leves vagy nem elég kedvesnek érzett női hangsúly is elég a vadállat előbújásához.

Fontos, hogy aki ilyen férfival akad össze, az meneküljön minél hamarabb minél messzebb, mert kutyából nem lesz szalonna, az első "fogdbeapofádtebüdösribanc"-ot gyorsan követi az első pofon, és hiába ígéri meg utána a faszi, hogy soha többé nem lesz ilyen, mindig lesz, sőt egyre durvább.

A magyar politikában tavaly szeptemberben már előkerült a téma, egy botrányos parlamenti vitában. Akkor nyilatkozta azt Varga István fideszes képviselő, hogy "Talán az anyáknak vissza kellene térni elsősorban a gyermeknevelés mellé, (...) akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak." A Fidesz elhatárolódott tőle, és korábbi véleményükkel ellentétben hirtelen mégis támogatták a családon belüli erőszak önálló Btk.-tényállássá tételét, mondjuk csak kapcsolati erőszak néven, mert hát a család az szent, ahhoz nem társulhat negatív töltet.

De a téma közéleti megjelenésének gusztustalanságát Balogh József története mutatja be kompletten. A mozaikdarabokat egymás alá tett címszavakban olvasva látszik az az ív, ami valójában egy mély pöcegödör.

I. felvonás, tavasz:

1, Fülöpháza polgármestere, Balogh József fideszes országgyűlési képviselő élettársa, Terike április végén orrtöréssel kórházba kerül

2, Balogh az Fn24-nek az év interjúját adja: Terikét a vak komondor lökte fel.

3, Balogh előző felesége az RTL Klubnak mesélt arról, hogy bántalmazta őt Balogh (zsírkeverő kanállal, 25 kilós tejes kannával, konyhakéssel, malacperzselővel például)

4, "valaki" indított egy cuki családi fotókkal kidekorált blogot Balogh védelmében

printscreen_2013.11.07_09h51m44s_001_.jpg

5, Balogh "a balliberális média folyamatos támadásai" miatt május elején kilépett a Fidesz-frakcióból, de mandátumát nem adta vissza, függetlenként a parlamentben maradt, és továbbra is polgármester

6, kiderült közben, hogy Balogh nevelt fia, Szabika nyerte Fülöpházán a trafikot

7, Terike hazament Baloghoz, és hozzá is akar menni

II. felvonás, ősz:

1, az Országgyűlés szeptember 16-án 290 igen szavazattal, két nem ellenében, egy tartózkodás mellett döntött Balogh mentelmi jogának felfüggesztéséről

2, most hétfőn jött a hír, hogy Baloghot súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség, Balogh pedig beismerő vallomást tett: először négy-öt alkalommal, a közepest meghaladó erővel, ököllel Terike arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta őt, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. A bántalmazás következtében a nő darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és más sérüléseket szenvedett.

3, az MNO erről szóló cikkéből kimaradt, hogy a független honatya korábban melyik frakció (Fidesz) tagja is volt

4, a HírTV-éhez hasonló "mássejobb"-jeligére a Magyar Hírlap azonnal előállt az LMP-s Várnai László májusi ügyével, ami miatt azóta ki is zárta az LMP Várnait, mert szerintük családon belüli erőszakról van szó, bár a képviselő szerint csak veszekedtek, huzakodtak volt élettársával

5, a szerdai Fidesz-hírlevélből kiderült, hogy a nőkkel szembeni erőszakkal foglalkozó munkacsoportot állít fel a kormány, mert ........ csatlakozni kell egy EU-s egyezményhez

6, szerdán kizárták Baloghot a Fideszből, de a mandátumáról még mindig nem mond le, és még mindig polgármester

7, a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet jelentése szerint Magyarországon a családon belüli erőszak kezelésére kiépített rendszer egyszerűen nem működik

8, Selmeczi Gabriellával elég egyértelműen üzent Baloghnak a Fidesz: "Aki ilyet elkövet, annak távoznia kell a közéletből is"

9, Balogh visszaüzent: "Én is azt gondolom, hogy egy olyan embernek távoznia kell a közéletből, aki az ügyészségi közleményben olvasható dolgokat elkövette, de ez nem én vagyok. Az eljárás során ki fog derülni, hogy nem így történtek a dolgok."

batman.jpg
10, Balogh képviselői tiszteletdíja, választókerületi pótléka és lakhatási támogatása együtt havonta összesen bruttó 864 987 forint. Nagyjából hat hónap van még hátra a következő parlamenti ciklus kezdetéig. Ha Balogh nem mond le, akkor még 5 189 922 forintot fogunk kifizetni az országgyűlési munkájáért, plusz hathavi bánatpénzt.

11, Selmeczi Gabriella, ez a már többször bizonyított remek asszony, akit szemmel láthatóan még soha nem bántalmazott egy párja sem, vagy legalábbis nem nagyon, szóval Selmeczi úgy kommentálta a Human Rights Watch negatív jelentését, hogy "Már megint Soros György pénzén támadják Magyarországot". Selmeczi Gabriella az MTI-nek azt mondta: "ennek a kritikának egészen más mozgatórugói vannak, mint a családi erőszak iránti valós aggodalom". Egyébként tényleg így van, hisz a jogvédők nem az erőszak iránt, hanem MIATTA aggódnak, szóljon valaki Gabikának.

12, Balogh szerint minden családban vannak gondok. Meg hogy megint a vak komondor a bűnős:
"annyira túl voltam pörögve, hogy nem tudtam elaludni a fáradtságtól. Bevettem egy altatót, de az sem segített. Lefeküdtem, de nem sikerült elaludni. Aztán kimentem, azt hittem, épp indul a Terike, mondtam neki, hogy pálinkáztunk, ne vezessen. Elkezdtem behozni Terikét. A komondor nem tudta, mit csinálunk, hogy ez most játék vagy nem. Így odaugrált, mi meg megbotlottunk és elestünk. Én is csúnyán beütöttem a könyököm. És közben lehet, hogy megütöttem a Terikét, de csak véletlenül."

kommondor.gif

Ennyi egyelőre, de már így túl sok, túl szégyenletes.
Fél év kellett, mire Baloghot kirakták a pártból.
De még mindig nem mondott le a mandátumáról, és nem is akar.

A párt szerint semmi más gond nincs a hazai viszonyokkal a családon belüli erőszak területén, csak a sorosbajnaigyurcsány-vonal áskálódik.
Balogh és Terike szerint a sajtó egy jól működő élettársi kapcsolatot akar szétverni, Balogh sokat tesz a közösségért, tehát rendes fickó, és különben is egy tanyavilágban keményebbek az emberek.

Címkék: fidesz társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr485618666

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Balogh József igazsága 2013.11.07. 17:35:19

De most komolyan.            

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ј.László 2013.11.07. 23:06:25

@Le_Penseur: A vajdám szerint szabad az asszonyt helyre rakni, azé nyomja a zsidó média, hogy minket cigányokat jobban utáljanak mint őket.

burakefendi 2013.11.07. 23:06:47

@Horizont: engem ez az ügy - mivel politikai - kommunikációs/propaganda szempontból érdekel: szerintem nem a fideszről szól. szólhatna, de ahhoz egy kevésbé töketlen ellenzék kellene. jól illeszkedik azokba a kommunikációs szerencsétlenkedések sorába, mint pl. a "félázsiai' műbalhé... csak a saját hardcore táborukban volt képes ez "horgonyt" találni. orbánéknak szerintem semmibe nem kerül ez a botrány, nem is érzi szükségét annak, hogy a lemondatással sikerélményt adjon az ellenzéknek. ők már kellőképp eltávolodtak az ügytől.

az emberi oldalát nézve pedig szerintem a ballib média éppen akkora erőszakot tesz terikén, mint annak idején a férje, amikor kéretlenül a zászlójára tűzi őt. miközben ő már túllépett volna a dolgon.

szvsz

tobeor 2013.11.07. 23:08:09

@Ј.László: Tudom hogy te ilyen vagy.

smartdrive 2013.11.07. 23:10:03

@J.László: "Nemrég olvastam - persze az indexen - egy cikket, amely szerint Magyarországon minden ötödik nőt veri a férje/hapsija. "

én azt nem értem, hogy miért csak ennyit

aritus 2013.11.07. 23:17:21

@burakefendi: Szerintem ezen a "dolgon" (ahogyan eufemisztikusan nevezted a durva verést) nem lehet túllépni. Terike sem túllépett ezen, hanem felmérte az erőviszonyokat. És azt találta ezen felmérés során, hogy neki 0 ereje van ( nem fizikai, hanem társadalmi), a párjának meg nagyon sok ereje van. Egy kis helységben polgármester és országgyűlési képviselő. És azt is felmérte, hogy 0 intézményi segítségre számíthat, szemben Balog képviselő úrral. És még az is lehet, hogy a traumás kötödés, érzelmek is arra késztették, hogy mellette maradjon.
Azt meg végképp nem értem, hogy hogy a fenébe keveredik ide a pártpolitika? Nem mindegy, hogy milyen párt tagja az, aki üt?

Horizont 2013.11.07. 23:18:53

@aritus: Én már a 60-hoz közelítek lassan! (úristen :D) Én is ledöbbenek még most is. De meg kell írni, hozzá kell szólnunk, mert nincs egyensúly. Felborul itt minden. A férfiak különleges fajták. A nő verve jó , akit megerőszakolnak az meg is érdemli, mert biztos kihívóan viselkedett, öltözködött, meg ugyan már miért hagyta magát (??!) meg milyen hülye az a nő aki hagyja, hogy verjék rendszeresen. Igen Terike egy hülye picsa, de ő már a második a sorban a komondorosJózsinál nem fiatalon kerültek össze, nincsenek kicsi gyerekek és megbocsájtott. Na én mint nő, Tercsikét nem sajnálom. De akkor se mondom , hogy megérdemli. Nincs olyan, hogy valaki megérdemli a verést, mert kiprovokálta meg ehhez hasonló baromságok! Én azokat a szerencsétlen nőket sajnálom akiknek az anyagi helyzete olyan, hogy nem tud változtatni, mert van 2-3 gyereke jövedelme semmi. Lakás csak a közös, szülei nincsenek vagy nem segítenek és ott áll kiszolgáltatottan. És erre itt sokan azt hiszik, hogy az anyagiak miatt marad az ilyen állat mellett. Minden évben halnak meg férfiak többen is , mert megöli az asszony őket. Mert már nem bírják a fizikai erőszakot, kényszert és előkapják a nagy kést és döfnek. Ez se jogos. De a statisztikában milyen jól fest.
Vannak még sötét foltok! Az ország térképén is meg a fejekben is!

titan 2013.11.07. 23:23:48

@aritus: sajnos pont itt látszik amit fentebb írtam, ugrálunk a ló egyik oldaláról a másikra. Páran megemlítettük, hogy nem volt túl okos dolog, hogy a poszt elején általánosította laspalmas az csbe-t úgy, hogy a férfiak verik a nőket, erre sokan kapták magukat, és elkezdtek feminácizni, hisztisnőzni, mnk-zni (bár ezt így senki nem írta természetesen), és ezzel csupán tovább mélyítették a szakadékot, holott az volna a lényeg, hogy elfogadjuk, hogy nem minden fekete és fehér, és bizony nem csak arról szól a dolog, hogy a férfi hazamegy, és jókedvében megveri a feleségét, de nem is arról, hogy a feleség mindig hisztis p...., aki örülhet, hogy kap kenyeret az urától.

Horizont 2013.11.07. 23:23:48

@smartdrive: Hű de humorosnak tetszik lenni!! Vagy szadistának? Vagy csak bunkócskának?

aritus 2013.11.07. 23:26:09

@burakefendi: Egyébként mindent elmond az erőviszonyokról,hogy Balog Józsefről és Terikéről beszélünk. Én se tudom másként megnevezni, mert az összes hazai média (hogy nem szégyellik magukat) csak így emlegetik. Terike. Ki tudja ezek után komolyan venni, szemben Balog József polgármester és országgyűlési képviselővel? Ki tud vele együttérezni? Hiszen ő csak Terike.

aritus 2013.11.07. 23:32:35

@Horizont: Azért azt olvasom ki a szavaidból, hogy elitéled Terézt. (Hagyjuk már ezt a Terikét) Inkább gondolkozz el azon, hogy egy faluban, vagy községben ahol a polgármester (aki élet-haál ura egy ilyen kis helyen) milyen esélye van kitörni, újrakezdeni. Szerinted ott a helyi rendőrség kivel lojális? Hogy csak egy szervezetet, intézményt említsek.

aritus 2013.11.07. 23:43:05

@titan: Szterintem nem volt itt ugrálás a lónak egyik oldaláról a másikra. A poszttal nem volt semmi probléma. Akárhogy is fáj, bizony a bántalmazottak többségéban nők, gyerekek, fogyatékosok. Azaz, akik kiszolgáltatott helyzetben vannak. Aki ezt vitatja, különösen ilyen indulattal, mint az itt kommentelők, azoknak tök mindegy mit írt laspalmas, mik a tények, azok a saját projekcióiknak, szorongásaiknak foglyai.

Hajdú Peter 2013.11.07. 23:45:18

@TaTa86.: "Igazából ilyenkor szokott az lenni, hogy van egy önző és ostoba ribanc, aki letett arról, hogy valaha is saját erőből éljen meg, legyen valaki. Úgyhogy fogja a piaci rést, és odadörgölőzik az ilyen Baloghokhoz. Messziről láthatóan sérült és agresszív, viszont jó poztíciója van, pont az alfahím mentalitása és túljátszott dominanciája miatt. Normális nő valóban messziról kerüli az ilyet. "

Egyet ertek. Amikor egy not bantalmaznak egy kapcsolatban, az esetek 99 % -ban a no valamilyen aljas indokbol tartja font a kapcsolatot, ezert megerdemli amit kap. Az ilyen panaszkodo noket, meg kulon fel is pofoznam a rendorsegen az ostobasaguk miatt.
Mert elfogadhatatlan az az indok, hogy "nem tudta" hogy ferfi ilyen eroszakos. ELFOGADHATATLAN az, hogy valaki olyan ontudatlan, idiota baromkent eljen a vilagban, hogy nem ismer fel 5 masodperc alatt, egy nyilvanvaloan agressziv elmebeteget, es menekules helyett, inkabb osszehazasodik vele, meg gyerekeket szul neki. Ezt a fajta OSTOBA, PRIMITIV letezest, BUNTETNI kene, nem meg patyolgatni.

titan 2013.11.07. 23:53:04

@aritus: már bocsánat, de a ló-ugrálás témát én pont a kommentelőkre írtam, ön meg azonnal védekezőállásba helyezkedett, és nem tágított a saját álláspontja mellől, így e rugalmatlanságot látva én nem fogok tovább vitázni, érvelni, pedig az hasznos, tágítja a látóteret. Azért még egy megjegyzés, attól hogy ön védekezik, én még nem biztos, hogy önre támadtam.

aritus 2013.11.08. 00:27:26

@titan: Most a modorosságodra (magázás) nem is reagálok, mert minek. Nem védekeztem, miért is kellett volna. Talán megtámadtál? Nem tünt fel.
Csak leírtam, hogy mi a véleményem bántalmazás ügyben. Mindig az erősebb (nem, nem fizikailag, bár az nem kizáró ok, hanem társadalmilag, pozicionálisan ki az erősebb) bántalmazza a gyengébbet. És még mindig a férfi erősebb a nőhöz képest, a felnőtt a gyerekhez képest, és az egészséges, fiatal a beteghez, öreghez, fogyatékoshoz képest. Természetesen van, amikor fordítva van, de többnyire, hangsúlyosan az a sorrend érvényes, amit írtam.
És csak egy illusztráció a fusztrált projekcióra ez a komment: @Hajdú Peter:
Erre mit lehet mondani? Szánalmas, de valójában nem, mert ez az az okfejtés, amivel a bántalmazók indokolják, hogy bántalmaznak.
Kiprovokálta az a rohadt ribanc, az a neveletlen gyerek, az az idegesítő öreg, fogyatékos. Na persze.

aritus 2013.11.08. 00:29:14

@Hajdú Peter: Csak így tovább! Szerintem is annak a szemét ribancnak nem elég a verés, verjék meg a rendőrök is, meg te is! Így lesz béke és boldogság.

fehérfarkas 2013.11.08. 00:43:12

@tééényleg?: "Az a fajta hisztéria ami kialakult viszont, szerintem, roppant káros, minden férfit potenciális nőverőként állít be nem egy, nem kettő és nem is csak pár blogger."

Szerintem meg nem arról szól, amiról gondolod. Ez arról szól, hogy nőverő, és erőszakot alkalmazó emberek ne üljenek a Parlamentben. Arról, hogy van egy morális határ. Arról, hogy habár a törvényhozóink nem képesek épkézláb törvényeket hozni a családon belüli erőszakkal kapcsolatban (igaz, más bűncselekményekkel szemben sem), de legalább a saját köreikbe ne ilyenek üljenek. Mert akkor legalább az őszintén elmondhatnák, azért nem tudnak megfelelő törvényeket hozni, mert bénák hozzá. De így mi az egyetlen amit hitelesen tudnának mondani? Hogy azért nem hoznak olyan törvényeket, mert közöttük olyanok ülnek, akiket érintene - és a saját képviselőtársaik ellen meg nem hoznak törvényt?

Ráadásul nem Balogh József az egyetlen. 4 képviselőről derült ki a mostani parlamentben, hogy szeret vak kommondort tartani. De ez az ügy nem BJ-vel kezdődött, hanem még Varga Istvánnal és az ő parlamenti kijelentéseivel:
"nő nem más, mint az állam inkubátora, egyetlen dolga a gyerekszülés, más értelme életének nincsen"
"talán az anyáknak vissza kellene térni elsősorban a gyermeknevelés mellé"
"ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak"
"...A nők az önmegvalósítás, emancipáció mellett elfelejtenek gyereket szülni. Ha önök azt szeretnék, hogy ötven-hatvan év múlva legyen még magyar…majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni."
"A fiatal nők legfontosabb hivatása a gyerekszülés."

Ilyen mondatokért a nők még a legvallásosabb és legszigorúbb muszlim országokban (mint pl. Szaúd Arábia vagy Irán) is meglincselnék az adott férfit. Pedig azok igencsak családcentrikus országok és sok nő egyetemet elvégezve (több nő jár mindkét országban egyetemre mint férfi) is inkább a gyerekszülésre adja a fejét a karrier helyett. De ilyen lekezelő, és tisztelet nélküli, mucsaj tahó megfogalmazást ott az ottani nők nem hagynának szó nélkül.
Arról nem is beszélve, hogy ott a fizikai erőszakot elkövető férfit akár ki is végezhetik. Bár lehet, hogy az ottani börtönviszonyokat ismerve ez a könnyebbik megoldás lenne számára.
Tehát Varga István és Balogh József örülhetnek, hogy egy orbáni országban képviselők, ahol sokan még őket védik.
(Angliát és az USÁ-t azért nem említem, mert az nagyon véglet, és ott egy rossz erotikus poénért már szexuális zaklatásért bevihetik az embert, vagy egy teljesen ártatlan konyhai balesetért már családon belüli erőszakért)

Vagyis a mondinivaló lényege: itt nem a férfiakról van szó általánosságban, hanem bizonyos, a nőket verő és a nők verését természetesnek vevő férfiakról, akik közül néhányan a parlamentben képviselőként ülnek. Arról, hogy a már érdemben nem tudunk az ilyenek ellen tenni (mert rosszak a törvényeink, és teszetosza az igazságszolgáltatásunk), akkor legalább ne ilyen emberek képviseljenek minket, és ne ilyen emberek hozzák meg a törvényeinket.

fehérfarkas 2013.11.08. 00:49:30

@TaTa86.: "Egyékbént Selmeczi pontosan beleillik ebbe a modellbe... "

Miért Selmeczi nő? Én azt hittem, hogy egy Japán barbie baba robot - bár nem csúcstechnológiás hi-tech modell, mert folyton csak ugyanazt a pár mondatot tudja mondani, függetlenül attól mi is a feltett kérdés vagy táma :D :D :D
(gyk: Soros-Gyurcsány-Bajnai-elmúlt8év a hibás)

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 00:53:13

@aritus: Azt azért alá kell írni, hogy sokat segítene a világon, ha egy vírus a 120-as IQ alatt élőket kiirtaná :)
Én bőven elégedett lennék a népesség életben maradt egytizedének létével.
Megoldódna sok probléma. Szinte minden probléma.

fehérfarkas 2013.11.08. 00:57:50

@Moana:

A nők között is van erőszakos, köztük is van aki verbálisan, és van aki fizikailag is. És van aki az intellektualitását kihasználva. De a rendőrsgi statisztikák szerint a fizikai bántalmazások túlnyomó többségét a férfiak követik el. De ettől még az erőszakot elkövető nők is ugyanolyan bűnösök, mint az erőszakot elkövető férfiak. Vagyis nem a két nemet kellene szembeállítani egymással, és azzal védekezni, hogy dehát a másik nem tagjai között is vannak erőszakot elkövetőek. Hanem nemtől függetlenül, aki erőszakot követ el, az erőszakot követ el, ami bűn.

fehérfarkas 2013.11.08. 01:46:26

@tobeor: " Várnait AZONNAL kitették, nem fél év után. (És ők nem Sorosoznak...)
Na ezt összemosni a komondoros üggyel, ez a vastagbőr, ez a kettős mérce. "

Nem szeretem sem az LMP-t, sem a Várnait, de ez a különbség a Fidesz-KDNP és a többi párt között. A politikai kultúra és a moralitás. A Fidesznél nincsenek erkölcsi határok, míg a többinél vannak.
(még a Jobbiknál is, ha léptettek ki képviselőt csak azért, mert a sajtó leleplezte, hogy hazudott egy nagyon fontos ügyben;
az adott képviselő próbált azzal védekezni, hogy ő csak pár nappal a sajtóban valómegjelenés előtt tudta meg az igazat és emiatt nem volt még ideje szólni a pártvezetésnek - de a pártvezetést ez a mese nem érdekelte, és nem kezdtek egy Soros-Gyurcsány-Bajnai-elmúlt8év-vak komonodor a hibásozni, hanem egyből kirúgták a pártból)

fehérfarkas 2013.11.08. 01:55:45

@Szaudi Herceg: Nem vagy te arab, hiába kamuzod ezt magadról. Szaúdi meg még annyira sem vagy.
Ha tényleg szaúdi lennél, akkor tudnád, hogy
1. a te országodban Szaúd Arábiában a családon belüli erőszakot elkövetőre a büntetés hivatalosan olyan mértékű verés, mint amilyet ő okozott a családtagjának - azért írtam, hogy hivatalosan, mert a valóságban a fekete-afrikai hóhért nem igazán szokta érdekelni a pontos orvosi látlelet, és sokkal jobban megveri, mint ahogyan a férfi verte meg a feleségét
2. ha nem családtag, akivel szemben erőszakot követett el, akkor az erőszakolónak a bírótól függ, hogy börtön vár rá, vagy kivégzés
(mivel Balogh József az elkövetés idejében még nem volt a hölgy férje, így rá a szaúdi törvények szerint nem a fekete-afrikai hóhér általi agyonverés várna, hanem enyhébb bíró esetében a börtön, szigorúbb bíró esetében a kivégzés)
Nyugodtan olvassál csak utána a szaúdi törvényeknek. Nem titkosak. A neten is utána lehet olvasni, és számos angol nyelvű nagyon jó és hiteles forrás is (mert arabul gondolom nem tudsz nemhogy egy szót sem, de még egy betüt sem elolvasni).

fehérfarkas 2013.11.08. 01:56:54

@fehérfarkas:

A hóhérok ott többnyire fekete-afrikai bevándorlók.

Horizont 2013.11.08. 06:00:03

@fehérfarkas: Na ez a lényeg amit leírtál!!!! Kösz! Ezért született ez a poszt is, szerintem. Laspalmas erről (is) ír, de azonnal elvitték más irányba a témát és inkább őt cikizték.
"Arról, hogy van egy morális határ"
Kéne lenni, de se ott "fenn" se itt "lenn" nincs, napról napra rosszabb a helyzet, kritikus állapotba kerültünk és ez nagyon, de nagyon szomorú.

@aritus: Igazad van bizony elítélem Teréz asszonyt. Más helyzetben van mint egy szerencsétlen nincstelen több gyerekes nő. A fia trafikot kapott. De még ennek ellenére sem érdemli meg, hogy megverjék. Elítéltem Palácsikot is, mert ő is tűrte évekig, de akkor se járt neki a verés, és örültem amikor Damut viszont elítélték! Vannak nők amikor nem a körülmény az erős hanem ők gyengék!! Nem vagyunk egyformák.

varisztor 2013.11.08. 06:37:31

@J.László: Lacika! Csak nincs neked is véletlenül egy vak komondorod?

bontottcsirke 2013.11.08. 06:42:08

Szerintem a nők megfosztják magukat az izgalomtól.

szürke_tag 2013.11.08. 06:50:02

Ismerek egy nôt aki egy kedvesnek látszó afrikaival jött össze aki már napi többször is megveri, oké ezt ö választotta. Csakhogy ez papírok nélkül êl itt bûnõzésbõl és rendõrri segítséggel. Igy eleve nem várhat segítséget a rendõrségtõl, hiszen hunyók. Nem ér semmit a távoltartás, kirakni nem tudja pedig jogcim nélküli lakos. A kölykükkel is durva az afrikai de a gyámügy se lép. Ez nagyon agressziv és könyörtelen afrikai de ha sarokba szoritják dadog, remeg és sir. A nõ senkivel nem beszélhet. Jár az afrikai a golgota gyülekezetbe de ott nem intik meg ezért, hanem elfogadják, vagy bátoritják is? Ez egy ilyen csapat. Az ilyen esetbe nem lehet segiteni.

aritus 2013.11.08. 07:55:37

@Impavidus Mortalium: Mert szerinted csak a 120-as iq alatt erőszakosak az emberek és bántalmazzák a náluk gyengébbeket? (hangsúlyozom, nem fizikai gyengeségre, hanem társadalmi pozicionális gyengeségre gondolok)
Keveset tudhatsz te a világról.

aritus 2013.11.08. 08:17:58

@Horizont: Mielőtt elitéled Balog élettárást, olvasd ezt el:
index.hu/belfold/2013/11/08/addig_amig_ver_nem_folyik/
Különösen ezt a részt ajánlom a figyelmedbe:
"A kisebb településeken az is gyakori, hogy a bántalmazó és rendőr ismerik egymást, sőt „ivócimborák". Ilyenkor a rendőr kimegy a helyszínre, és jól megveregeti a bántalmazó vállalát"
valamint ezt:
"Abban viszont nagyon nagy különbségek vannak, hogy ki (a bántalmazó) milyen eszközöket tud használni, amikor titkolni kell a problémát, és a tehetősebb embereknek ez jellemzően jobban megy."
És még ezt:
"Egy bizonyos fokú erőszak elfogadott, de legalábbis megtűrt, gyakran még az áldozatok részéről is." Miért is gondolkoznának az áldozatok másként az erőszakról, mint ahogyan a társadalom többsége, ami az adott országban norma, amit az intézmények (rendőrség, gyámhivatal, gyerekjóléti, bíróság) közvetítenek felé.
És akkor nézzük a konkrét esetet.
Adott egy település polgármestere, a legerősebb, kormányzópárt országgyűlési képviselője, lényegileg ott helyben élet-halál ura. A rendőrségtől kezdve a gyámhivatalig, gyerekjóléti szolgálatig mind a zsebében vannak. Ő a foglalkoztatója a gyámhivatalban, gyerekjólétiben dolgozóknak. Biztos, hogy évek óta durván bántalmazó módon viselkedik (lásd az első feleség beszámolóját), amiért semmiféle retorzió eddig soha nem érte, sőt, hatalmas poltikai karrierrel lett "jutalmazva". A településen is nyilván mindenki tudta, tudja azt, hogy Balog milyen ember. De sose szálltak szembe vele ("Legtöbbször a a szomszédok sem mernek szólni, mert ők is félnek a bántalmazástól. Kisebb, vidéki közösségekben előfordul az is, hogy a szociális munkások ahelyett, hogy segítséget nyújtanának a bántalmazó elhagyásában, maguk bátorítják az áldozatokat, hogy „beszéljék meg a dolgokat otthon". ")
Szerinted Teréznek milyen lehetőségei vannak, ha szembe fordul vele? Kire, milyen intézményi segítségre számíthatna? Itt, ma Magyarországon, egy olyan településen, ahol az ő bántalmazója a polgármester, országgyűlési képviselő? Eddig melyik képviselőnek, politikai potentátnak lett baja abból, ha kiderült, hogy bántalmazza a hozzátartozóját? Tudsz egyet is mondani?
Tehát ismét megkérdezem, mit tehet Teréz? Választhatja azt, amit választott, hogy attól vár védelmet, aki bántja őt. Ez csak látszólag ellentmondás. A bántalmazó kapcsolatokban nap, mint nap ez történik. (most nem kezdem kifejteni, hogy miért, túl hosszú, ha érdekel olvass utána) Ettől is más ez, mint az egyéb testi sértés. Ezért is kellett külön tv-i tényállás erre a fajta erőszakra.
Vagy választhatja azt, hogy földönfutó, kitaszított lesz. Teréz realista, felmérte az erőviszonyokat és a maradás mellett döntött.

Vannak persze áldozatok, akik végül kimenekítik magukat az ilyen kapcsolatból, de nézz utána, hogy mi vár rájuk.
Arról nem beszélve, hogy sokszor még veszélyesebb a kapcsolatból való kiszállást vlasztani, mint benne maradni. A legsúlyosabb, akár halállal végződő bántalmazások a leggyakrabban pont akkor történnek, amikor az áldozat eldöntötte, hogy kiszáll a kapcsolatból.

burakefendi 2013.11.08. 09:21:41

@aritus: Én meg pont azt látom, hogy Terike, az ember senkit nem érdekel. Aki nem politikai haszonszerzésből, hanem a megvert nő irányából közelít az ügyhöz, az sem adja meg azt a tiszteletet az asszonynak, hogy egy szavaiért és döntéseiért felelősséget vállalni képes felnőtt emberként tekintsen rá. Te is kobban véled ismerni a motívumait, mint ő maga, habár gondolom nem ismered őt.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 09:35:08

@aritus:
....őőő... nem is tudom hogyan kezdjem...
megpróbálkozom talán az egyszerűbben követhető és értelmezhető dologgal egy rávezető kérdés formájában:
- Ezt miből is olvastad ki, hogy azt írtam, csak a 120-as IQ alattiak erőszakosak? Írtam Én ilyet?
Segítek:
Nem!

Második lépésben szintén rávezető kérdés:
- Mire is reagáltál amire én ezt válaszoltam?
Segítek, erre reagáltál:
"ELFOGADHATATLAN az, hogy valaki olyan ontudatlan, idiota baromkent eljen a vilagban, hogy nem ismer fel 5 masodperc alatt, egy nyilvanvaloan agressziv elmebeteget, es menekules helyett, inkabb osszehazasodik vele, meg gyerekeket szul neki. Ezt a fajta OSTOBA, PRIMITIV letezest, BUNTETNI kene, nem meg patyolgatni."

Logikailag tehát az én hozzászólásom feléd, arra vonatkozik, hogy bizony abban igaza van a Péternek, sok problémát megoldana a világban, sok nehézséget eltüntetne, ha egy bizonyos szellemi nívó alatt nem létezne élet.

Ugye milyen egyszerű ez a dolog? pl: nem kellene elmagyarázni a beszélgető partnernek, hogy éppen miről beszélünk.

A bonyolultabb, nehezebben emészthető válasz a kérdésedre, társadalomszociológiai, kriminálpszichológiai magyarázatokat és statisztikákat mellőzve:
- Bizony ez olyan szintű igazság, hogy statisztikai hibahatárokon belül is lehet általános igazságnak kijelenteni.

De ha nehéz is, és az ilyen misztikus dolgokban mint társadalomtudomány, pszichológia, kriminológia nem is hiszel, higgy az tények alapjának, a logika és a száraz adatok világának, a matematikának:
1, Az embereknek max 10%-a él 120-as IQ feletti értékkel. Ez ugye akkor 9:1 arányt jelent az alatti és feletti népességben.
2, Ha ugyanannyi erőszakos ember él arányaiban mindkét csoportban, akkor vajon melyik csoport esetében történik kevesebb erőszakos cselekmény?
3, Ha feltételezzük, - és miért ne feltételeznénk a jelenlegi ismereteink szerint - hogy jelen esetben is a társadalom értékítéletét szabályozó jogi eszközöket és ezek alkalmazási végrehajtásának kereteit döntéshozói szinten lévő embereket a 120-as IQ tartomány közeli és feletti érték jellemzi,
4, akkor bizony azt kapod az egyenleted eredményeként, hogy a jelen számszaki adatokhoz képest kis mértékben csökkenne ezen emberek száma a hipotetikusan említett vírus hatásának következtében, azonban tized részére csökkenne az erőszakos emberek száma.
Persze mindez csak akkor, ilyen "rossz" arány ha azt a feltételezést fogadjuk el, - ami bizony tényleg csak légből kapott, liberális gondolatvezetésű feltételezés minden tényszerűségen alapuló kutatási adattal szembemenően - hogy ugyanolyan arányban vannak erőszakot alkalmazó emberek a két csoportban.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 09:41:32

@fehérfarkas:

"Nem vagy te arab, hiába kamuzod ezt magadról. Szaúdi meg még annyira sem vagy. "

bazzge :)))))))))))))))))))))) ilyen ember még létezik a világon? :)

Ne vedd a szívedre, de én megkérdőjelezem, hogy Te egy fehér farkas vagy-e tényleg, és ha igen farkasul fehérfarkasnak kell-e írni a fehér farkast?.
:)))))))))))))))))

Énbagoly 2013.11.08. 10:29:27

@aritus: mélységesen egyetértek veled.
Persze, én is nő vagyok.
Számomra undorító, ahogy egyesek az erőszakhoz viszonyulnak. Bármilyen erőszakhoz, bárki részéről, ha már itt tartunk. Az erőszak semmilyen formája nem megengedhető.
De a világ valahogy még mindig ott tart, hogy ez az egyszerűbb. Nem kell gondolkozni, nem kell konfliktuskezelést tanulni, a legegyszerűbb ütni valamilyen módon. És családon belüli erőszakban a legrosszabb az, hogy amit az ember otthon lát, azt a legtöbbször természetesnek gondolja később is. És ebből a sémából nagyon nehéz kiszabadulni.
Például ha a gyerek azt szokta meg, hogy ők otthon minden vasárnap délben kirántott húst ettek, akkor neki a legtöbbször az a vasárnapi ebéd felnőtt korában is. És ha ilyen egyszerű dolgok is beleégnek egy gyerekbe, akkor ha otthon azt látja, hogy veri az egyik szülő a másikat, és ez ellen nem lehet tenni semmit, mert ez az élet velejárója, akkor ez lesz számára a természetes később is. Akár férfi, akár nő.
Pont a családnak kellene biztonságos helynek lennie a gyerek életében. Ahová mindig menekülhet, ha a külvilág durva, és bántja. És szörnyű az, ha egy gyerek sehol sem érzi magát biztonságban, a saját legszűkebb családjában sem. Egy ilyen gyerekből, ilyen gyerekkor után torz gondolkodású felnőtt lesz. És ha változtatni akar a látott mintákon, akkor iszonyatosan meg kell szenvednie vele, hiszen ezzel a saját szüleit és az életmódjukat is elítéli. És ha szétnézel a világban, akkor a gyerek a legszörnyűbb szülőt is képes szeretni, és képes ragaszkodni hozzá. Akkor is, ha tudja, hogy nem jó az, amit csinál.
Egy rohadtnagy ördögi kör ez, amiben sokszor igenis szükséges lenne a külvilág segítsége. És ez az, amit a legtöbb esetben nem kap meg.

titan 2013.11.08. 11:03:49

@aritus: bocsánat, nehezen tudom megkülönböztetni kit illik tegezni vagy magázni, ez a magánéletben is problémám. Mivel a korodra hivatkoztál, gondoltam ezzel tudok némi tiszteletet tanúsítani, ez sajnos félrement. Még egyszer: bocsánat.
A többihez: az, hogy valamit valamiről kijelentesz, az nem vélemény. Vélemény az, hogy elítéled az erőszakot (én is), az viszont nem, hogy "van, amikor fordítva van, de többnyire, hangsúlyosan az a sorrend érvényes, amit írtam.", ez egy általad vélt tény, ezzel vitatkozni nem lehet, mert nem vagy hajlandó feladni ezt a nézőpontot, amiből ezt látod.
Ami meg a helyi kommentelőket illeti: pont róluk írtam, hogy bizony átesnek a ló túloldalára, nem tudnak egyensúlyt teremteni, az általad illusztrációként hozott kommenter meg kiemelkedően....

Gonosz Repülőmókus 2013.11.08. 11:22:47

Kedves Hölgyeim! Látom, hogy még mindig nem sikerült értelmezni azt, hogy mi a problémánk nekünk férfiaknak ezzel a cikkel (pontosabban egy részével), illetve azzal a hozzáállással kapcsolatban, amelyre a hozzászólásaitok is jól rávilágítanak.
Nem is szaporítanám tovább a szót, mert csak újabb vitát szül minden újabb megjegyzés a témában, hanem inkább ajánlom figyelmetekbe, akinek még nem volt meg, a Jagten (Vadászat) című Dán filmet, valamennyire a ezzel kapcsolatban. Nézzétek meg ha tehetitek, szerintem nagyon jó film (habár nekem a vége nem tetszett). Remélem felismeritek benne, hogy mennyire veszélyes ez a fajta hozzáállás a dolgokhoz.

Gonosz Repülőmókus 2013.11.08. 11:29:13

@Impavidus Mortalium: Nagyszerű tudományos okfejtésedet végigolvasva, szerintem te valahol az elsők között lennél, akik elbuknak ebben a világégésben. De sebaj, ne csüggedj, ott volt Platón is, aki szintén olyan világot álmodott meg, amelyből azonnal likvidálták volna. Pedig őrá azt mondják, hogy "okos" volt :)
Egyébként szerintem inkább a csúnyákat kellene eltűntetni, meg a mozgássérülteket. Ja, meg a pékeket...

Szaudi Herceg 2013.11.08. 11:36:05

@fehérfarkas: na pont egy fehér farkas mondja majd meg nekem, hogy én arab vagyok-e.
Te... fehér... farkas.
Gondolom téged is azért hívnak fehér farkasnak, amiért a mondás is azt tartja, hogy ember embernek farkasa, szeretsz mindenkibe belemarni, mindenbe belevonyítani. Fehérnek meg azért tartod magad, mert fekete mégse akarsz lenni, mert a feketék Afrikában vannak.
Amúgy se szóljál be, csak majd ha már megadtad a számlaszámod a haveromnak a Nigériai Tábornoknak hogy utalhassa már azt a kurv@ 10 milliárdot neked, mert különben családon kívüli erőszakként leveretem vele a vesédet.
Egyébként meg ekkora arab-szakértőként, amekkora te vagy, elég nagy blama Szaúd-Arábiát a "legvallásosabb és legszigorúbb muszlim országok" közé sorolni. Elég ha ott kezdjük, hogy "egy ágyban fekszik" a legnagyobb zsidó állammal (nem Izraelről van szó...)?

Gonosz Repülőmókus 2013.11.08. 11:39:56

@DarthVader: "nem jut eszembe, hogy 25 év alatt cigányasszonyt kellett volna kezelnem azért, mert a férje megverte."
Nem járok a putriba és a traumatológiát is kerülöm ha tehetem. Ennek ellenére nem tartom valószínűtlennek, hogy a cigány nő nem megy el egy-két monokli miatt az orvoshoz. A rendőrségre meg pláne nem, tehát hogy te mit tapasztalsz orvosként az ebben az esetben nem biztos, hogy mérvadó.
Én viszont a saját szememmel láttam, amikor a huszonéves cigány csávó meglehetősen keményen, ököllel osztotta a hasonló korú párját. Nem is akárhol, hanem egy budapesti metróállomáson. Akkorákat ütött a fickó, hogy a csaj feje csak úgy csattant a falon. Én ezen persze jót mulattam (nem szégyellem magam emiatt), viszont volt olyan szerencsétlen, aki nem tudta ezt szó nélkül hagyni. Erre viszont a két more viszont együtt támadt rá, sőt, még a nő volt az agresszívabb, hogy hogy mer beleszólni az ő dolgukba (ezt nem ilyen finoman mondta)

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2013.11.08. 12:21:16

Az, amit itt és most le fogok írni, nem tesz majd népszerűvé itt ezen a blogon.
Az a,b és c pontoddal teljesen egyetértek laspalmas.
Azonban sajnos van egy nagyon nem elhanyagolható tétel, ami, bár valószínűleg ebben az esetben nem állja meg a helyét, mégis illdomos beszélni róla.
A nőknek van egy olyan fegyvere, ami nem közismert, és nem elismert, mégis komoly, ez az a bizonyos pszchológiai erőszak. Sajnos a lelkileg gyenge férfiak nem tudnak ellene védekezni és a felgyülemlett frusztrációjukat NEM megfelelően vezetik le.
Ezzel is kellene törődni, plusz azzal, hogy vannak megfélemlített férfiak, akikkel senki nem törődik, különösen olyan ultrafeminista szervezetek, mint a NANE.
Bár igazat kell adnom annak, aki azt írja, hogy patriarchális társadalomban élünk, mégis a nők jogi térnyerése nem az egyenlőség, hanem a kizsákmányolás irányába halad.
És most jön az, amiért nem fogtok szeretni: Kicsit hasonlónak, még ha messze nem is olyan drámainak érzem, mint a romák iránti túlzott polkorrektség.
Szívesen várom a korrekt és nem mocskolódó véleményeket a témában.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2013.11.08. 12:26:09

@Impavidus Mortalium: Ahogy látom nem csak én pedzegettem a témát.

fehérfarkas 2013.11.08. 13:36:56

@Szaudi Herceg:
Te megtévesztésként olyan nevet választottál, és olyan tartalmú hozzászólást írtál ami lejáratja és hamis színben tünteti fel az arabokat. Semmivel sincs több nőverő az arabok között, mint a nem arabok között. És a társadalmukban egyáltalán nem szokás a nők verése. Sokkal inkább a nők megbecsülése a a társadalmilag elfogadott. Számos arab országban jártam, van amelyikben többször is, vannak kinti és vannak itteni arab ismerőseim is. És egyáltalán nem olyanok az arabok, mint amilyennek te a hozzászólásodban feltüntetted őket.
Ha már ilyen nevet választasz, akkor annak megfelelő tartalmú hozzászólásokat irogassál.
Mert gondolom te sem örülnél, ha egy külföldi ember Magyar Herceg néven a magyarokat szégyenbe hozó hozzászólásokat irogatna.

Arról nem is beszélve, hogy a net teli van olyan iszlamofóbokkal és arabellenesekkel, akik egyből ugranak minden egyes olyanra, amit ellenük fel lehet használni. Mint pl. a te hozzászólásod. Aztán utána meg majd hosszan lehet magyarázkodni, hogy de hiszen Szaudi Herceg az nem is arab, és semmi köze nincsen az arabokhoz, csupán poénból vette ezt a nickneket, és egyébként pedig a mostani magyar kormányt és jobboldali politikusokat védelmezi a különböző blogokban.
Így is elég sokan csupán a nyugati média híreiből ismerik az arabokat, ami így is elég arabellenes, nem kell tovább fokozni a helyzetet azzal, hogy ilyet nicknévvel iyen hozzszólásokat irogatsz.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 13:40:03

@Gonosz Repülőmókus:
:)))))
Ha Te életben maradnál valami vakszerencse folytán, és igaz lenne meglátásod velem szemben, akkor mélyen tisztelned és becsülnöd kellene engem, lévén a lélek nemességét az önfeláldozás, az elme bölcsességét a közösség érdekében történő önfeladás mutatja meg leginkább, amikett ez esetben a vírusos kijelentésemmel bizonyítottam.
Ezt, ha értékeid alapján élnéd túl a dolgot, Önmagadtól is fel kell tudni fognod.

Ám mindez még mindig nem cáfolata az általam leírtaknak egyetlen momentumában sem. :)

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 13:50:00

@fehérfarkas:

A fehér farkasok nevében felszólítalak, hogy csak olyan hozzászólásokat írj, amelyek méltóak a fehér farkasokhoz és nem tévesztik meg vezetik félre az embereket a fehér farkasok valódi szellemiségével kapcsolatban.
Így is elég sok negatív babona, szóbeszéd, járja az emberek közt a farkasokkal kapcsolatban, nagyon kevesen ismerik a farkasok valódi életét és mibenlétét, ne tegyél rá a farkasoktól való félelemre egy lapáttal ilyen megtévesztő néven írogatva.

fehérfarkas 2013.11.08. 13:51:36

@Impavidus Mortalium: "bazzge :)))))))))))))))))))))) ilyen ember még létezik a világon? :)
Ne vedd a szívedre, de én megkérdőjelezem, hogy Te egy fehér farkas vagy-e tényleg, és ha igen farkasul fehérfarkasnak kell-e írni a fehér farkast?.
:)))))))))))))))))"

Nem lenne semmi gond, ha az általa választott nicknévhez (Szaudi Herceg) nem az arabat lejárató és megszégyenítő hozzászólásokat irogatna. Ha már egyszer ilyen nicknevet választott magának, akkor legalább arra figyeljen, hogy írkáljonon olyanokat, ami miatt majd az igazi arabok szégyenkezhetnek. Így is elég sok a sztereótípia és előítélet az arabokkal szemben, nem kell megtévesztő nicknéven is olyanokat írni, ami még jobban növelheti az arabokkal szembeni ellenszenvet.

Te talán örülnél, ha egy külföldi ember választana magának Magyar Herceg nicket, és nőverő és rasszista hozzászólásokat irogatna ezen nicknév alatt? Ezzel a magyarokat lejáratva.
Elég sok arab bevándorló él itt, és sokan gondolhatják azt is, hogy az egyik ilyen arab választotta magának ezt a nicknevet. Szerinted hányan fognak utánanzni, hogy Szaudi Hercegnek van-e bármi köze az arabokhoz? Főleg, ha olyan tartalmú hozzászólásokat ír, amiket ide írt. Hanem a hozzászólása és a nickneve alapján azt fogjá mondani, hogy igaza van a nyugati médiának az arabokkal kapcsolatban, az arabok tényleg nőverő és a nőket elnyomó állatok és megérdemli, hogy az USA lebombázza őket. Csakhogy közben nem is arabok írnak ilyeneket, hanem egy magyar ember ír ilyet itt élő arabnak kiadva magát.
Pár hete a jutyúbon megnéztem az egyetlen magyar nyelvű "dokumentumfilmet" Szaúd Arábiáról. Frei Tamás műsoráról van szó. Azért idézőjel, mert semmi köze a dokumentumfilmezéshez, sőt még a valósághoz sincsen semmi köze. De akik az ilyen médiabeli dolgok alapján ismerik az arabokat, azok számára Szaudi Herceg nick teljesen hiteles lehet. Hiszen Frei műsora is pontosan így mutatja be őket, mint az ő hozzászólása.
És sajnos csak kevesen ismernek hús-vér arabokat a valságban a magyarok közül. hogy meg tudják állapotani, hogy ténylegesen milyenek.

fehérfarkas 2013.11.08. 13:55:18

@Impavidus Mortalium: "A fehér farkasok nevében felszólítalak, hogy csak olyan hozzászólásokat írj, amelyek méltóak a fehér farkasokhoz és nem tévesztik meg vezetik félre az embereket a fehér farkasok valódi szellemiségével kapcsolatban.
Így is elég sok negatív babona, szóbeszéd, járja az emberek közt a farkasokkal kapcsolatban, nagyon kevesen ismerik a farkasok valódi életét és mibenlétét, ne tegyél rá a farkasoktól való félelemre egy lapáttal ilyen megtévesztő néven írogatva."

Nézd, a név kötelez. Semmi olyat nem írtam, ami a fehér farkasokat lejáratná, vagy szégyent hozna rájuk. A fehér farkasok családcentrikusak, hűségesek, monogámok, és megvédi a teljes családoat és a falkát a külső támadásoktól. Sőt, veszélyes helyzeteben az alfa hím nem önző macsóként viselkedik, hanem először a kölköket és a nőstényeket menekíti ki, és sajt magát csak a legutoljára hagyja.
Akkor lennék méltatlan a fehérfarkas nicknévre, ha nverő macsó-tahó embereket védő hozzászólásaim lennének. Csakhogy pont a nőverő macsó-tahó-mucsaji mentalitst ítélem el a hozzászólásaimban..

fehérfarkas 2013.11.08. 13:56:27

@Impavidus Mortalium: "Te vagy az Pityu? :) "

Nem talált. Nem vagy Pityu.
Az IRL-ezésed célt tévesztett.
A személyeskedés és IRL-ezés helyett próbálj meg érvekkel hozzászólni a témához.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 14:01:07

@fehérfarkas:

Nem IRL-ezés, hanem Lencsés Istvánra, a nicknévre utaltam. :)))))))))))))))))

fehérfarkas 2013.11.08. 14:02:38

@aritus:

Teljesen egyetértek, és nagyon jó, hogy a cikket is belinkelted.
Te fogsz te még emiatt ugyanúgy támadásokat kapni, mint ahogy én is, amikor ugyanezt próbáltam elmagyarázni más blogokon a kommentekben.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 14:04:07

@fehérfarkas: Ugye te mag vagy győződve róla, hogy az irónia a tollak országa a szarkazmus az a szarkakutatás, a cinizmus pedig egérfilozófia.
Lévén ezeket a dolgokat és finomságaikat nem nagyon ismered fel.

fehérfarkas 2013.11.08. 14:06:21

@Impavidus Mortalium: "Nem IRL-ezés, hanem Lencsés Istvánra, a nicknévre utaltam. :)))))))))))))))))"

Mi közöm van nem Lencsés Istvánhoz?
Más blogokon hatalmasakat szoktam vitatkozni azzal a fideszes pártprogandistával. És ha már itt tartonunk, akkor sokkal inkább a magát a nicknevében arabnak kiadóra kellett volna gyanakodnod, mert ő az aki más blogokon szintén hatalmas fideszes és a hozzászólásainak a színvonala Lencsés Istvánéhoz hasonló kaliberű. A google segítsgével pillanatok alatt megtalálhatod mindkét nick hozzászólásait a neten, mert nyilvánosak. Sőt, az enyémeket is. :)

fehérfarkas 2013.11.08. 14:19:36

@Impavidus Mortalium:
Az irónia és a primitívség között hatalmas különbség van. Ha Szaudi Herceg nicknevű ember hozzászólásai irónia, akkor Kövér László és Szanyi Tibor aranyköpéseit egyenesen irodalmi Nobel-díjas művek.
Tudod, ha valaki primitívséget ír, akkor azt nem kell azzal védeni, hogy azt mondjuk rá, hogy irónia, hanem inkább ki kell mondani az igazságot: a hozzászólása primitívség. És nem pedig a primitívséget iróniának nevezni.

fehérfarkas 2013.11.08. 14:29:51

@Énbagoly:

Egyetrtek veled, pedig én férfi vagyok. :)

Itt van a cikkből ez a részlet:
"A legtöbb nő pedig azért nem tesz feljelentést, mert fél a bántalmazója még keményebb bosszújától. Vagy aki tesz is, később félelmében visszavonja a vádakat.

Egy nő ezt mesélte a HRW-nak:
Miután a férjem megütött, kijött a rendőrség. Mindkettőnket megkérdeztek hogy mi történt és a férjem mellettem állt, mikor a rendőr megkérdezte, hogy fel akarom-e jelenteni, és hogy akarok-e távoltartó határozatot ellene. Túlságosan féltem ahhoz, hogy igent mondjak, mert tudom, hogy csak egy pár napra jó ez, és mikor visszajön, még jobban megver.

A 35 éves Erika szerint:
Azt mondta a rendőrség, hogy csak 24 órára tudják bevinni a rendőrségre és azután szabadon bocsátják. Mire jó ez nekem? Csak visszajön és összevissza ver megint.

Andreának 30 nap távoltartó határozatot ítélt meg a bíróság:
Persze megkaphatom legfeljebb harminc napra, de míg a férjem nem jöhetett be a házba, nyugodtan meg tudott várni a ház előtt, vagy bárhol máshol, ahol tudta, hogy járok. Nem korlátozta semmi abban, hogy kövessen, amit meg is tett, és állandóan fenyegetőző üzeneteket írt nekem és zaklatta a szüleimet. A rendőrség nem ellenőrzi ezekt a határozatokat és őszintén szólva ez az egész túl sok nyűg, és csak nagyon keveset lehet rajta nyerni.

A törvény lehetővé teszi a bíróságok számára, hogy távoltartó határozatot rendeljenek a bántalmazó ellen az áldozat külön kérelme hiányában is, de HRW nem tud ilyen esetről. A határozatok rövid irőre szólnak és meg nem újíthatóak, a rendőrség pedig nem ellenőrzi a végrehajtást. Arra nincs igazán idő, hogy az áldozat kiszabaduljon, nem tud menedéket találni, ha nincs hová mennie. Viszont pár nap múlva visszajön a férj, mert visszamehet, és a szokásosnál is jobban megveri."
index.hu/belfold/2013/11/08/addig_amig_ver_nem_folyik/

Korábban más blogokon próbáltam elmagyarázni a félelemfaktor szerepét, hogy nem csupán fizikai erőszakró van szó, hanem azt megelőzi a félelemfaktor kialakítása, hogy az áldozat ne is merjen szólni senkinek, sőt inkább letagadja a bántalmazásokat, és a külvilággal szemben a bántalmazót védi - mert fél a bosszútól, és a még nagyobb bántalmazásoktól.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 14:52:43

@fehérfarkas:
Köszönöm, hogy elmagyaráztad a net és a keresés működését.

Az azonosság az, hogy Lencsés Pityu is a nicket veszi mint létező alapot a mögötte levő személyhez, ahogyan Te is.
Ez nem ostobaság ugyan, de nagyon közel van hozzá :)

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 14:56:57

@fehérfarkas:

"Tudod, ha valaki primitívséget ír, akkor azt nem kell azzal védeni, hogy azt mondjuk rá, hogy irónia, hanem inkább ki kell mondani az igazságot: "

Tehát jól gondoltam, nem érzékeled mikor mit olvasol.
Magyarázd el nekem, hogy egy primitív tartalom mitől nem lehet irónia.

fehérfarkas 2013.11.08. 14:57:42

@Impavidus Mortalium:

Szerintem magyar nyelven írtam le, hogy mi volt Szaudi Herceg nickvenű kommentelő hozzászólásával a gondom. Nem akarom ezt tovább magyarázni, mert egy általános iskolás 2. osztályos szövegértelmezési tudással rendelkező egyénnek ezt tudnia kellene értelmezni. Azt meg feltételezem az itt kommentelőktől, hogy kijárták az általánost. Úgyhogy a magyar nyelven írt hozzászólásom szövegértelmezését remélem nem kell dedós módon elmagyaráznom.

fehérfarkas 2013.11.08. 15:00:30

@Impavidus Mortalium:

Érdemi hozzászólásod van: Érveid vannak? Elítéled a nőverőt? Vagy csak mentegetőzöl és terelsz?
A személyeskedés és IRL-ezés helyett érdemben szólj hozzá.
A családon belüli erőszak az egyik legsúlyosabb vád a gyilkosság és a pedofilia után. Ha te csak terelni és személyeskedni tudsz a nőverő politikus egyértelmű elitélése helyett, akkor azzal ki is állítottad magadról a véleményt.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 15:14:14

@fehérfarkas:

"Szerintem magyar nyelven írtam le, mi volt Szaudi Herceg nickvenű kommentelő hozzászólásával a gondom"

Én pedig elmondtam, hogy mi a hiba az érveidben, bár ezt nem fejtettem ki, hogy baromságokat írsz az arabok nőtiszteletével kapcsolatban. csupán az alapvető ostobaságra hívtam fel a figyelmed, amit "egy általános iskolás 2. osztályos szövegértelmezési tudással rendelkező egyénnek tudnia kell értelmezni" , jelesül, hogy végtelen butaság azzal érvelni, hogy egy nicknévvel milyen tartalmú szöveg nem engedhető meg.

"Érdemi hozzászólásod van: Érveid vannak?"

Szerintem magyar nyelven írtam le az érveimet és véleményemet a dologról még tegnap.
Úgyhogy a magyar nyelven írt hozzászólásom szövegértelmezését remélem nem kell dedós módon elmagyaráznom.
Ha tehát ezekből a hozzászólásokból, az érveimből és a bemutatott adatokból nem tudtad levágni, hogy mi a véleményem a dologról és mennyire ítélem el a jelenséget, sőt személyesen Baloghról summázott véleményemből sem tudtad kiolvasni, azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, nem vagyok gyógypedagógus.

fehérfarkas 2013.11.08. 15:29:26

@Impavidus Mortalium: "Én pedig elmondtam, hogy mi a hiba az érveidben, bár ezt nem fejtettem ki, hogy baromságokat írsz az arabok nőtiszteletével kapcsolatban."

Köszi, csak erre voltam kíváncsi, hogy végre leírjad ezt. Így már érthető, hogy miért vetted védelmedbe Szaudi Herceg nicket és miért támadtál be engem. Mert egyetértesz az ő általa leírtakkal.
Ezt korábban is leírhattad volna, és akkor jó pár kört megspóroltunk volna.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 15:32:45

@fehérfarkas: tehát nem csak az irónia, szarkazmus, cinizmus érzékelése nem megy, hanem összetett mondatok értelmezése sem :)

fehérfarkas 2013.11.08. 15:46:27

@Impavidus Mortalium:

Mondjuk az iróniát és a cinizmust nem tenném egy lapra, mert az egyik pozitív (irónia, irónikus megfogalmazás) a másik (cinizmus, cinikusan fogalmazni) pedig negatív és elitélendő.
De egyébként tudsz mást is a vitapartnereid b@xtatásán kívül? Mert mind olvasom a hozzászólásaidat másokkal is ezt csinálod, hogy aki nem ért veled egyet, azt elkeded b@xtatni. Tudod kikre jellemző ez a magatartás? Akiknek nincsenek érvei a saját állításaik megvédésére, és ezért a vitapartnert támadják inkább.

Nézd, a családon belüli erőszak kérdésében nálam nincsen pardon. Aki mengetet, terel, bűnbakot keres, az áldozat felelősségét firtatja (mégha van is felelőssége az áldozatnak, az agyonverést és fizikai bántalmazást akkor sem érdemli meg), vagy olyanokat ír, hogy valójában a nők helyett a férfiak az igazi áldozatok, csak őket a média és a rendőrségi statisztika elhallgatja, azokat erkölcsileg nemcsak elítélem, hanem mélyen megvetem. És örülök annak, hogy az ilyenekkel nem egy platformon vagyonk, hanem inkább az ilyenknek a céltáblájává válok. És erre büszke is vagyok. Inkább vagyok a hozzád hasonlófajtának a céltáblája, mintsem egy platformon legyek veletek.
A családon belüli erőszak kérdésben nincsen szürke árnyalat. Ha egy férfi veri a nőt, ráadásul ismétlődő eseteről van szó, akkor ott nincsen pardon. Akkor ott nincsen helye mengetetésnek és terelésnek, meg az áldozatot felelőssé tenni. Normális férfi nem veri a csaját - a többinek meg tilos és elítélendő. Aki nem ítéli el őket egyrtelműen, az nem ítéli el őket egyártelműen. És onnantól kezdve mindegy egyes magyarázatuk csak szánalmas vergődés.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 17:13:06

@fehérfarkas:

"Mondjuk az iróniát és a cinizmust nem tenném egy lapra, mert az egyik pozitív (irónia, irónikus megfogalmazás) a másik (cinizmus, cinikusan fogalmazni) pedig negatív és elitélendő. "

Én azért bátorkodom ezt megtenni, ha megengeded, lévén nem fogalmi összefüggésben, hanem felsorolásként tettem meg, annak kapcsán, hogy mi az oka annak, hogy elkezdtél hisztizni ilyen nicknévvel nem szabad ilyeneket írni tartalommal.
(Mellékesen jegyzem meg, hogy személyeskedéssel kezdve a dolgot első hozzászólásodban, a nicknév valóságtartalmát támadva a kommenttárs valós életéhez viszonyítva végtelenül ostoba módon.)
Gondolod, ha egy ilyen felütéssel kezded, bármely értelemmel bíró létforma nem röhög ki és kezeli lekezelően a mondanivalódat? :)

"De egyébként tudsz mást is a vitapartnereid b@xtatásán kívül? Mert mind olvasom a hozzászólásaidat másokkal is ezt csinálod, hogy aki nem ért veled egyet, azt elkeded b@xtatni. Tudod kikre jellemző ez a magatartás? Akiknek nincsenek érvei a saját állításaik megvédésére, és ezért a vitapartnert támadják inkább. "

(visszautalnék az előző mellékes megjegyzésemre)
Nehéz eset vagy te cimbora, tényekkel, szakmai idézetekkel, statisztikai adatokkal, logikai levezetésekkel kezdtem ebben a témában is, mint mindig.
Az, hogy neked ezek nem érvek, mert esetleg nem tetszenek, s ez oda vezet, hogy megvilágítom neked miért is nem fogod fel amit olvasol, az bizony következtetésen alapuló közlés, - nagy valószínűséggel igazságot, tényszerűséget mutatva - nem pedig baxtatás, még ha ezt te támadásnak is veszed, bár más esetben pedig azt hangoztatod, "inkább ki kell mondani az igazságot". Gondolom ha ez kellemetlen számodra, akkor azért nem.

" Aki mengetet, terel, bűnbakot keres, az áldozat felelősségét firtatja (mégha van is felelőssége az áldozatnak, az agyonverést és fizikai bántalmazást akkor sem érdemli meg), vagy olyanokat ír, hogy valójában a nők helyett a férfiak az igazi áldozatok, csak őket a média és a rendőrségi statisztika elhallgatja, azokat erkölcsileg nemcsak elítélem, hanem mélyen megvetem. "

Ezzel bizony én is így vagyok, nem is írtam sehol egyetlen mondatban sem az ellenkezőjét.
Az, ha te azt, ha rávilágít valaki, hogy nem olyan fekete-fehér a kép, hogy minden nő áldozat, minden férfi elkövető a családon belüli erőszak esetében, neked terelés, nem pedig a tények megvilágítása, az nem az én gondom és felelősségem, mint mondtam, nem vagyok gyógypedagógus, nem fogok szelíden fejet simogatva ismételten és minden szót, szóösszetételt összefüggéseiben elmagyarázni, minden hülyének.

A te álláspontod:
"A családon belüli erőszak kérdésben nincsen szürke árnyalat. Ha egy férfi veri a nőt, ráadásul ismétlődő eseteről van szó, akkor ott nincsen pardon."
Ez a feminista álláspont.

Az én álláspontom:
A családon belüli erőszak kérdésben nincsen szürke árnyalat. Ha egy ember veri, terrorizálja, megalázza, korlátozza a másikat, ráadásul ismétlődő esetekről van szó, akkor ott nincsen pardon.
Az élet pedig (nem a kórházi és hatósági statisztika, azt már kitárgyaltuk és mind egyetértettünk vele, hogy a valósággal köszönő viszonyban sincs) azt mutatja, hogy közel azonos arányban vannak áldozatok férfi és nő vonatkozásában.
Ez bizony büntetendő, nagyon keményen és szigorúan.
Ez az értelem álláspontja.

Ha ez nem jött le neked abból amit olvastál, és nem érted mi a problémám a Te álláspontoddal és a kommunikációjával ennek, én megértem és tudom az okait.
De ezek az okok hidd el, nem azért van mert én egy rohadék vagyok aki nőverőket védelmez, még ha ez számodra kényelmesebb és jobban eltölt is megelégedéssel.

Bizony engem is megelégedettséggel tölt el, hogy nem vagyok egy platformon az általad elfogadott és képviselt mentalitással.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 17:24:16

@Impavidus Mortalium:
ehh.. kihagytam, az irónia fogalmát és a kizárolagos pozitív kitétel kapcsolatát gondold azért át, mert ez bizony baromság. Miként az is, hogy a cinizmus alkalmazása elítélendő.
De legalább igazolja kijelentésed, miszerint halvány fogalmad sincs arról mi irónia és mi nem.

Házi feladat, hogy felismered, érzékeled-e az irónia, cinizmus, szarkazmus átfedéseit s azok különbözőségeit, egyáltalán észreveszed-e azt :
Ez a Balogh egy nagyszerű ember, hiszen el is áshatta volna az asszonyt, de ő csak meglegyintette, hiszen hagyománytisztelő ember - ahogy a mondás tartja, pénz számolva, asszony verve jó - és láthatóan állatbarát is, nem etette meg a fertelmes némbert a komondorral.

Ez cinikus, ironikus, avagy esetleg szarkasztikus vélemény volt?

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 17:56:53

@Horizont:

Jó, persze, a nők alapvetően toleránsabbak és kedvesebbek, megértőbbek mint a férfiak, ez tény.

www.youtube.com/watch?v=tvR4-HsbQWs

:)

Horizont 2013.11.08. 18:16:46

@Impavidus Mortalium: Köszi!!!
Ezen konkrétan könnyesre röhögtem magam:) Isten bizony elmennék egy ilyen koncertre és az első sorban csápolnék erre számra. :DDDDD Nagyon jó de csak itt és most az életben nem :) Szerintem ha az életben lenne ilyen nő attól el kell menekülni. Mert mit is lehetne szeretni egy ilyenen.
Emlékszem 20 éves koromban anno '74-ben azt hirdettem, hogy majd én megmutatom, ha a férjem részegen jönne haza másnap én is úgy jövök, ha megcsal majd én is megcsalom, ha ugat velem én is ugatok stb. stb. Aztán hamar rájöttem az élet nem így működik:)
Ja és igen is : "nők alapvetően toleránsabbak és kedvesebbek, megértőbbek" :) Nem tapasztalod? Dehogyisnem :DDD

Horizont 2013.11.08. 18:19:42

@Impavidus Mortalium:
Bocs most akadt meg a szemem ezen: ".....hogy közel azonos arányban vannak áldozatok férfi és nő vonatkozásában. " De ez tudod, hogy nem igaz! Már írtunk is róla! Megbeszéltük.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 19:00:20

@Horizont:
Igen, beszéltünk róla.
Te azt mondtad szerinted nem, én pedig idéztem Tamási Erzsébet tanulmányából aki ezen téma szakértője:

A látencia kapcsán, a férfi áldozatok esetében jóval kisebb az esélye, hogy bevallja, a felesége vagy élettársa verte meg, mint a női áldozatok esetében.
A látencia ez alapján a férfi áldozatokénál sokkal magasabb arányú, mint a női áldozatok esetében.
Független tudományos vizsgálatok azt mutatták, a családon belüli erőszakos cselekmények egyenlően oszlanak meg nők és férfiak között.

Gondoltam, ez azt igazolja, hogy nekem van igazam, meggyőznek a tények téged is, de hát akkor félreértettem a dolgokat ezek szerint, és mégis Neked van igazad, mert szerinted nem úgy van.

Elnézést, Neked van igazad, meggyőztél.

Horizont 2013.11.08. 19:33:22

@Impavidus Mortalium:
Jajj dehogyis győztelek én meg. És igazam lenne? Ugyan már! Mintha nem "ismernélek" :DDD
Ne vicceskedj velem, na!
11.07. 19:14 Ezt írtad: "Az OKRI bírósági ítéletek alapján készült felmérése szerint a családon belüli bántalmazások körülbelül 30 százalékában férfi az áldozat."
Én meg 11.07. 20:08-kor ezt:
Budapesti Rendőrfőkapitányság: regisztrált családon belüli erőszak esetek 2010-ben:
Férfi elkövető 1299
Női elkövető 349
Férfi áldozat 403
Női áldozat 1402

A látencia azért látencia mert nem láthatjuk, tudhatjuk. Tippelgetsz?
Ezeket írtuk, akkor miért is nincs igazam? Csak a látenciára tudsz hivatkozni. Én is azt gondoltam, hogy meggyőztelek az adatokkal, de én is tévedtem! De én nem írom azt, hogy neked van igazad:)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.11.08. 19:52:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Anyádat gyökér.
Remélem fiaid vannak.

@Mr. Közbiztonság Szilárd: ŐŐő.talán okkal ütnék egy barmot.
Meg valszeg egy olyan embert,akivel egy súlycsoportban vagyok.
Hirtelen ennyi nagyokos.
És de .Egy ilyen tetűnél jobb vagyok.

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 20:03:03

@Horizont:

igen ezekre a számokra azt mondtam, hogy ezek valós adatok, de a családon belüli erőszak valós, életbéli adataival nem egyeznek.

ehh... bár nem szeretem mindig ugyanazt leírni, ha más szóösszetétellel bölcsen ugyanazt kérdezi valaki, főleg ha már válaszoltam a dologra neki, de neked megteszem szívesen régi "ismeretségünkre" tekintettel:

Igen, erről beszéltem, ez cca 30%-os arány.
A legtöbb nem kerül a hatóságok tudomására, sem rendőrségi sem kórházi ügy nem lesz belőle, ezért van a 30%-os arány.

A látencia kapcsán, a férfi áldozatok esetében jóval kisebb az esélye, hogy bevallja, a felesége vagy élettársa verte meg, mint a női áldozatok esetében.
A látencia ez alapján a férfi áldozatokénál sokkal magasabb arányú, mint a női áldozatok esetében.
Független tudományos vizsgálatok azt mutatták, a családon belüli erőszakos cselekmények egyenlően oszlanak meg nők és férfiak között.
Az erőszak milyensége ami változó.

"A látencia azért látencia mert nem láthatjuk, tudhatjuk. Tippelgetsz?
...
Csak a látenciára tudsz hivatkozni."

Nem tippelgetek.
A látencia jelen esetben nem saccoló tippelgetést jelent, mint számértéket, hanem hosszas tanulmányokból eredő összefüggések és adatok elemzésének eredményét.
A 30 % az a bírósági ítéletek alapján keletkezett szám.
A látencia jelen esetben ehhez kötődik, azaz azok az esetek, melyek nem kerülnek bírósági szakba, így ezen adatgyűjtés elől rejtettek (látencia).
Ilyenek az egészségügyi és családvédelmi esetek, továbbá azok az esetek, melyek még ezeken a fórumokon sem jelennek meg, de valamely módon igazolhatóak, pl nem családon belüli erőszak témakörében indított eljárások illetve megszüntetett eljárások, vagy el sem indított eljárások, csak jegyzőkönyvezett esetek adatai.

A tudományos tanulmány ezek összegzéséből áll.
A független tudományos tanulmány pedig az amit nem feminista szervezetek, pl. NANE összegyűjtött adatai alapján végeznek, hanem azokat az eseteket is számba veszik, melyeket ezek a szervezetek nem tárnak (értelemszerűen, mivel ők a női áldozatokkal foglalkoznak csak) a tudományos kutató elé.

...és akkor ismét tekintsd meg a tudományos kutatás eredményét, - amit most már, hogy tudod, mi a látencia az OKRI bírósági ítéleteinek eredményéhez viszonyítva - amit a téma szakértője készített, azaz nem vélemény és "szerintem" alapú kijelentés.

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2013.11.08. 20:09:31

@Impavidus Mortalium: Tamási Erzsébet a családon belüli erőszakkal (meg általában a "nőkérdéssel") foglalkozó magyar szerzők között valóságos fenegyereknek számít, mert a napjaink tudományos életében fősodornak számító "elnyomó férfiak"-narratívát nagyon nem osztja. Ezt bírom is benne. :-) A Családi iszonyok című könyvben olvastam egy tanulmányát, ami a férfiak elleni erőszakról szólt. Érdekesnek tartottam, viszont nem győzött meg 100%-osan, mert az volt a benyomásom, hogy sok olyan esetet hozott fel, amikor azért bántalmazta a nő a férfit, mert előtte vagy a férfi is bántotta őt, vagy becsmérlés, iszákosság, egyebek formájában tett érte a férfi. Ez pedig nem forgatja fel alapjaiban a feminista narratívát, hiszen az ilyen helyzetekben a nő a "védekező elnyomott" pozíciójába kerül. A másik problémám Tamási írásaival az volt, hogy amikor hivatkozott egy tanulmányra, mert pl. vitatkozni akart vele, vagy egyetértett egy megállapítással, sokszor nem hivatkozott oldalszámokra. Ez a felhívott állítások visszakereshetőségét jelentősen megnehezítette (eh, picsába az eufemizmussal: faszomnak sincs kedve komplett, sokszor 40-50-60 oldalas tanulmányokat turkászni - ha egyáltalán hozzáférhetők! - csak azért, hogy ellenőrizzek egy másik tanulmányban tett állítást :-) ), és ez a keserű szájíz azóta is megmaradt bennem. Pedig egyébként nagyon nagyra szeretem Tamási kritikus hozzáállását.

Meridian74 2013.11.08. 20:20:37

"Szerintem csak egy gyenge pöcs emel kezet egy nőre, mármint szellemi/lelki/idegi értelemben gyenge."

A posztíró most nyugodtan beírhat magának egy jelest, mert ha vele ez nem fordult elő, akkor jól választott párt, szemben azzal a 30-40% "gold digger"-el, aki meg nem.

:P

Meridian74 2013.11.08. 20:29:44

@TaTa86.: "Megjegyzem: nem jó a társadalomnak, ha a férfiakat eleve bűnösként kezelik. A kövi generáció vagy tutyimutyi lesz, vagy agresszív."

Ugyanmá'... ;P :P
www.likeold.hu/wp-content/uploads/n%C5%91i-egyenjogus%C3%A1g.jpg

Meridian74 2013.11.08. 20:33:14

Amúgy a Balogh-félék soha semmilyen körülmények okán nem mondanának le a "megszerzett" mandátumukról. Hasonlóan a többi szarrágóhoz, mint Csanád, Pősze, és tsai. Mert az nekik "jár".

Impavidus Mortalium 2013.11.08. 20:33:38

@Thasaidon:
"azért bántalmazta a nő a férfit, mert előtte vagy a férfi is bántotta őt, vagy becsmérlés, iszákosság, egyebek formájában tett érte a férfi."

Ha jól emlékszem ebben olvastam én azt is ezzel kapcsolatban, hogy ugyanígy amikor férfi bántalmazza a nőt, olyankor annak is előzményei vannak, csupán az estek nagyon kis részében nincs oka a bántalmazásnak.

De hát evidencia, hogy az erőszak a legritkább esetben előzmény nélküli egy párkapcsolatban. Egyetlen esett van, amikor nincs valós oka, csak vélt, ez pedig a féltékenység. Azonban egyéb, nem ide kapcsolódó pszichológiai felmérések azt mutatják a féltékenység és a kapcsolódó intrikák, húzások a nőket jellemzik inkább. Amikor az alkohol az oka látszólag az erőszakos viselkedésnek, olyankor is ott van a háttérben egy kiváltó ok, az alkohol csak a gátlások lerombolásában és a következmények felmérésének csökkenésében, az ebből adódó önkontroll elvesztésében játszanak szerepet.
Magyarul amikor valaki ittasan rendszeresen veri a másikat, annak többnyire olyan okai vannak amit a bántalmazó által önmagában a másikkal szemben elnyomott feszültség gerjeszt, ami a gátlások és az önkontroll elvesztésének következtében szabadul el és nyilvánul meg erőszakos viselkedésben.

Azonban ezt boncolgatni elég merész dolog, a feminista jogvédelmi vonal erejének vonzatában, hogy mi miért történik, mert akkor jön az, hogy persze mert mentegetés, meg elmosás, a dolog. Amit meg is értek.
Ám ezt akkor ne hozzuk fel a női bántalmazókkal kapcsolatban sem, ha nem hozható fel az okkeresést a férfibántalmazók kapcsán. Ha férfibántalmazó esetében elfogadhatatlan bármilyen ok az erőszakra, akkor elfogadhatatlan női bántalmazó esetében is bármilyen ok.

Meridian74 2013.11.08. 20:39:14

@DarthVader: "A cigányoknál hagyományosan nincs visszapofázás a családfőnek - legalábbis egy határon túl. "

Cigányoknál a hierarchia működik, és a pofozkodás a kommunikációjuk alapvető része.
Megfigyelés, de a nyelvi és értelmi hiányosságaikat hangerővel pótolják, és ha nem ért a szóból a másik fél, akkor emelkedik a kéz ütésre, általában már ennyi elég is, ha meg nem, első körben egy lanyha legyintés szokott elsülni. Komolyabb ütésváltás csak annál a "lázadásnál" történik, amikor a hierarchia szintjén magasabban álló fél totál részeg.
Szóval a családfő leordítja a feleség haját, az anya leordítja a kölkök haját, a nagyobb kölök leordítja a kisebbik kölök haját... a kivétel egyedül a csecsemő, az mindenkinek visszaordít. :P

Bee-zony 2013.11.08. 21:29:50

Mennyien vannak a „Balogh”-ok és a „Teréz”-ek (asszony- férj- gyermekverők, tettesek és áldozatok) Magyarországon, és mennyien, akik nem ilyenek, hm?? Ez azért elég sokat elmond egy országról, és le lehet vonni némi következtetést belőle az emberi minőségre és az életminőségre vonatkozóan, egyedi adatként, és más országokkal összehasonlítva is.

Majd a hibbantak, degeneráltak, mindenféle szellemi defektesek halmaza fog normális országot összehozni, persze… Hángerien feritél.

2012.06.07.
„Matolcsy a CNN-nek: a "magyar tündérmese" egy éven belül sikertörténet lesz”
www.youtube.com/watch?v=899BDrH5ITI

Off

Nem csak a Balogh-ügy egy pöcegödör, hanem az egész Kárpát-medence. Korrupt és kriminális, lop, csal, hazudik. A mennyiségi viszonyokat tekintve, lassan már arról szólhatnak a hírek, hogy ki az, aki nagykorú, aktív, és nem ilyen.

Mai napi ügyek:

2013. november 8., péntek
„Kehi: Ellopták a beteg gyerekek pénzét”
index.hu/gazdasag/2013/11/08/visszaelnek_az_egy_szazalekos_felajanlasokkal/

2013. november 8., péntek
„Kitálalt egy adóellenőr: engedik csalni a nagyokat”
index.hu/gazdasag/2013/11/08/kitalalt_egy_adoellenor_engedik_csalni_a_nagyokat/

2013. november 8., péntek
„Kamu nonprofittal lobbizik a magyar kormány Amerikában”
index.hu/kulfold/2013/11/08/alnonprofittal_lobbizik_a_magyar_kormany_amerikaban/

(Ja, és van benne zsidó.)

Be lehet vallani, hogy a napi bűn-áradat már követhetetlen a Vastagbőr számára, és amikről itt írva van, azok csak egyes esetek a heti tíz, húsz, és még több közül.

Mit tegyen az, aki nem akar belefulladni a bűnbe? Ha nem írja meg az újság, attól ezek az ügyek még ugyanúgy megvannak, és a „boldog tudatlanság” sem olyan boldog, mert pl. úgyis érintett lesz mindenki valamelyikben személyesen, és nem csak a hírolvasás szintjén… Bűnelkövető vagy áldozat. Bűnmentes, felnőttként? – csak hely és eltöltött idő kérdése, hogy ilyen ne legyen egy sem.

Opciók:
„Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!” (Gy. Ferenc)

„Mégis mit lehet várni egy párttól, amely azzal nyer kétharmadot, hogy egyrészt a megszorítás bűn, másrészt aki nem vallja be előre, hogy meg akar szorítani, az hetedíziglen átkozott. Tisztességes gazdálkodást biztos nem vár ilyen erőtől épeszű ember.
De azt esetleg igen, hogy személyesen neki remek élmény lesz a haverok kormányzása. Lesznek jó kis megrendelések, de minimum egy kis protekcionizmus, és akkor több marad a zsebben.” (Tóta W.)

Magyarország jobban teljesít – igen, a bűnözésben és a korrupcióban, és havonta, hetente dönt újabb rekordokat.
(Két hét alatt rend lesz – csak ennek van egy alapvető feltétele, az, hogy ne a Fidesz-KDNP és hasonszőrű társai legyenek kormányon, hanem szaúdi, szingapúri, japán, kínai, iráni törvényeket hozók és végrehajtók. Onnantól kezdve lesz rend, és lesz jó becsületes embereknek élni Magyarországon.)

„Lehet válogatni a lehetőségek széles tárházából...” Mennyi is abból az, ami javulást hoz és működik? Vagy elmegy, vagy forradalmat csinál? (Az értelem vértelen forradalma is forradalom, csak van egy fontos feltétele...)

On

Horizont 2013.11.08. 22:10:57

@Impavidus Mortalium:
Akkor bevallom őszintén, hogy tőlem olyan távol áll az ilyen brutális erőszak pláne sorozatban napi szinten, hogy elképzelni is nehezemre esik. Azt,meg hogy egy nő bántalmazzon egy férfit még nem nehezebb . A gyerekek brutális bántalmazására meg még gondolni sem merek! Anyukám anno gyerekkoromban megcsapkodott, egyszer elvert a légycsapóval :) Ennyi. Ezért is felfoghatatlan nekem, hogyan tudnak benne maradni egy kapcsolatban ha rendszeresen verik. Pedig tudom, hogy létezik, olvasok ilyenekről de mégis így normálisan felfoghatatlan. Itt van ez a Teréz asszony. Ország világ tud arról, hogyan verte péppé a párja és maradt és megbocsájtott, na akkor most hogyan tudjam sajnálni? Ez a családon belüli erőszak (is) annyira megosztja az embereket. Nehéz kérdés, nehéz élet.
De legalább ami kiderül akkor történne valami ha már ilyen "nagy" emberről van szó. Csináljanak valamit, ne csak álszent papolás menjen a parlamentben szófosás gyanánt.

Szaudi Herceg 2013.11.09. 00:59:38

@fehérfarkas: ide figyelj te ordas, te hitetlen kutya-hamisítvány... te vigyázzál, hogy miket írogatsz itt Allah igazhitű fiáról! Hogy vádolhatsz olyannal, hogy MEGTÉVESZTÉSKÉNT választottam olyan nevet? Hát a rijádi bíróság fogja levágattatni a lompos farkadat ha továbbra is ostobaságot beszélsz és egy igazhitűt vádolsz. MEGTÉVESZTÉSKÉNT választottam... nem, engem így anyakönyveztek te hülye, gondolom téged is fehérfarkasnak keresztelt anyád...
Nekem tartasz előadást iszlámról meg nőkről, te, aki a térképen egyszer véletlenül megtaláltad Mekkát? Ha már a női megbecsülést hoztad fel... valóban, aki nálunk araboknál jobban megbecsüli a nőket, az hazudik. Azért vesszük el 8 évesen feleségül, 10 évesen meg a szüzességüket, mert egyszerűen rajongunk a női nemért, az igenért meg még inkább. Azért adjuk rájuk a tetőtől talpig betakaró ruhát, hogy óvjuk naptól-széltől, ráadásul azért feketét, hogy ne fázzanak +50 fokban sem, ha süti őket a nap.
Tanulni azért nem ajánlatos nekik, mert még véletlenül túlterhelik a fejecskéjüket, iskolába járni ugyanazért nem tanácsos nekik amiért autót vezetni sem: a sok ülés közben még elnyomnák a méhüket és a petefészküket és így alhasi problémájuk lenne.
Szóval nem is értem, hogy fehérfarkas létedre miféle szamárságokat hordasz te itt össze... "a net teli van olyan iszlamofóbokkal és arabellenesekkel" hát gyere le az izraeli meg amcsi médiáról és nyisd ki a szemed, hegyezd a füled és csóváld a farkad.
És még valami te kivénhedt vörös-pufajkás, hadd idézzelek: "... tartalmú hozzászólást írtál" majd folytatod azzal hogy "annak megfelelő tartalmú hozzászólásokat irogassál" ezután "pl. a te hozzászólásod. Aztán utána meg majd hosszan lehet magyarázkodni" és ezzel zárod soraidat: "nem kell tovább fokozni a helyzetet azzal, hogy ilyet nicknévvel iyen hozzszólásokat irogatsz".
Csak arra akarok rávilágítani te elaggott korcs, hogy még nem sikerült levetkőzzed a régi reflexeket, mi? Mert majd te megmondod mindenki helyett a VÉLEMÉNYT. Neked nem tetszőt meg senki ne írjon/gondoljon, mert letépeted a körmeit... izééé... anno letépetted, de sajnos a régi szép időknek vége.

Szaudi Herceg 2013.11.09. 01:39:42

@fehérfarkas: atyavilág, te nagyon ráérsz... baszki te tényleg egy komcsi gennyláda lehettél, olyan precízen gyűjtöd az adatokat a kommentelőkről: pártállást, hozzászólásokat, stílust, az általános iskolai nyelvtandolgozatok eredményeit, mindent. Ájtatos kétszínűséged megtévesztő, kifakulni nem akaró ÁVH-s reflexeid mellett Germanus Gyula magasságából védelmezed a csodás közel-keletet, ahol neked annyira tetsző módon szinte már-már megállt az idő. Elvakultságodban csak az élet szép oldalát látod: régen minden jobb volt, mindenkinek volt munkája, egyötven volt a kenyér, Bokros Lajos és Horn Gyula neked hős, kurvaországban útelágaz-elázgazkozódáshoz értünk, de sebaj, mert dübörgött a gazdaság, a pannon puma is világhírre tett szert, illetve európahírre, az se baj, ha böszmeség által, és hát ugye közbiztonság ha nem is volt még a belügyminiszter szerint sem (Kuncze professzor) de legalább nem csak augusztus huszadika volt hangos a tüzijátéktól, hanem az Aranykéz utca is, eeej régi szép idők, amikor az olaj is magától szőkült, a tablettás bor is jól fogyott, mesés-csodás közel-kelet, Dubaj, Tahrir tér, pompás afgán mák-mezők, vidám pakisztáni gyerekmunkások, ingyen benzin, indiai rabszolgák.
Allahra mondom, irigyellek, hogy csak az élet napos oldalát látod.

fehérfarkas 2013.11.09. 01:41:56

@Szaudi Herceg:

Most akkor megkérdezem, hogy Impavidus Mortalium szerinti irónia, szarkazmus vagy cinizmus a hozzászólásod, vagy inkább nekem van igazam és egyszerűen csak primitívség?
:D

"Tanulni azért nem ajánlatos nekik, mert még véletlenül túlterhelik a fejecskéjüket, iskolába járni ugyanazért nem tanácsos nekik amiért autót vezetni sem: a sok ülés közben még elnyomnák a méhüket és a petefészküket és így alhasi problémájuk lenne."

Nos, közlöm veled, hogy Szaúd Arábiában több lány tanul egyetemen mint fiú.
Vezetni valóban nem vezethetnek közúton a nők. Az egyetlen ilyen arab és muszlim ország a világon. Viszont a női alkalmazottaknak a cég fizeti a sofőrt a munkába járáshoz. És a nők fizetése ugyanannyi mint a férfiaké, nincs nemi megklüönböztetés a fizetésben, mint a világ sok más országában (köztük több európai országban is).

"Nekem tartasz előadást iszlámról meg nőkről, te, aki a térképen egyszer véletlenül megtaláltad Mekkát? Ha már a női megbecsülést hoztad fel... valóban, aki nálunk araboknál jobban megbecsüli a nőket, az hazudik. Azért vesszük el 8 évesen feleségül, 10 évesen meg a szüzességüket, mert egyszerűen rajongunk a női nemért, az igenért meg még inkább. Azért adjuk rájuk a tetőtől talpig betakaró ruhát, hogy óvjuk naptól-széltől, ráadásul azért feketét, hogy ne fázzanak +50 fokban sem, ha süti őket a nap."

Próbálj csak meg elvenni egy valódi szaúdinak a 8 éves lányát. És írd meg az eredményt. Kíváncsian várom. :D :D :D
(én előre borítékolom az eredményt, de kíváncsi vagyok az ilyen nagyszájúak valaha kipróbálnák-e a valóságban is azt, amiről osztják az észt - vagy csupán anonim módon a net mögül osztják az észt és írkálják a hülyeségeiket)
A fekete abaya, csador vagy nikáb egyáltalán nem kötelező. Ez helyi tradíció. A külföldi vendégmunkás nők a saját öltözetükben járnak (nézd meg a vendégmunkás filippínó, indonéz, bangla, paki, marokkói, egyiptomi nők öltöztökédést: teljesen eltér a helyi szaúdi nőkétől). Ahogyan a szaúdi férfiak is a fehér galabbíjban járnak kendővel vagy turbánnal a fejükön, míg a külföldi férfi vendégmunkások meg a saját öltözködésükben. Ami kötelező az a hosszúnadrág, és teljes felsőtestet meg a karokat eltakaró ruha. Ez a férfiakra is kötelező. Valamint a fejkendő a nőknél. Épületen belül a fejkendő már a nőkre sem kötelező. Az európai vagy amerikai vendégmunkás nőkre elvileg nem vonatkozik a kötelező fejkendő, de a gyakorlatban ajánlott, ha nem akarják, hogy prostinak nézzék őket és emiatt zaklassák.

Több aran országban voltam. Szaúd Arábiában még nem. De vannak muszlim ismerőseim akik kint tanultak. Vannak nem muszlim ismerőseim, akik kint dolgoztak. Van ismerősöm, akinek a férje szaúdi. És én magam pedig Jordániában töltöttem el egy rövidebb időt egy ott nyaraló szaúdi családnál a gyermekeik meghívásának köszönhetően.
(az itteni szaúdiak mások, mert ide szinte csak a wahhabi hittérítők jönnek rövidebb időkre - a normális szaúdiaknak Magyarország sajnos nem célállomás, ők Európában Bécsbe, Salzburgba, Genfbe, Zürichbe, Münchenbe, Berlinbe, Frankfurtba, Párizsba, Londonba mennek nyaralni meg üzletelni;
illetve jönnek Magyarországra is szaúdiak a hittérítőkön kívül, de ők az itteni egyetemekre tanulni, és utána mennek is vissza a saját országukba - hiszen itt mit tudnának csinálni, ahol még nekünk magyaroknak sincsen munka, és mi is egyre inkább külföldre megyünk munkát találni)

"te vigyázzál, hogy miket írogatsz itt Allah igazhitű fiáról! "

Ebből is látszik, hogy semmi köze a valósághoz az írásaidnak, csak ülyeséeket írsz össze-vissza.
Ilyen megfogalmazást egy muszlim nem használ. A muszlimok vallásában nem hallasz olyat, hogy bárkit is Isten fiának neveznének. Még játékos szófordulatként sem. Amit ők használnak az a "teremtmény" kifejezés. A "fia" kifejezést Istennel kapcsolatban soha nem használják. Te egy másik vallással és annak szófordulataival kevered össze.

Felőlem nyugodtan játszhatod az eszedet, de ezzel csak magadat égeted le.

fehérfarkas 2013.11.09. 01:44:34

@Szaudi Herceg: "atyavilág, te nagyon ráérsz... baszki te tényleg egy komcsi gennyláda lehettél, olyan precízen gyűjtöd az adatokat a kommentelőkről: pártállást, hozzászólásokat, stílust, az általános "

Csupán 2013-ban a google-t használni nem nagy kunszt. A nicknevedet beírva egyből (a másodperc tört része alatt) kiadta hol miket írtál. :) Olvasni pedig még az általánosban megtanultam. Így nem volt nehéz megállapítani a fentebb leírt dolgokat. :)

fehérfarkas 2013.11.09. 01:46:14

@Szaudi Herceg:

Érdemi hozzászólásod van a bloghoz? Mert a hülyeségeidről már leírtam a véleményemet.

Impavidus Mortalium 2013.11.09. 12:25:08

@fehérfarkas: édesapa, nem kell google, megvilágosítom az elméd: rákattintasz itt a nevére és már látod is mit és hol írt eddig.

...és még mindig nem vágtad le, az előző hozzászólásából sem, hogy mi a pálya, és még mindig ezen rángatózol, hogy miket ír, ahelyett, hogy jót röhögnél rajta.

Te bizony sütétebb vagy az éjszakánál.

Horizont 2013.11.09. 13:47:57

Most olvastam! Idevágó!
444.hu/2013/11/09/felmentettek-a-ferfit-aki-baltaval-kardokkal-kessel-tamadt-a-csaladjara/
A bíróság végül felmentette a férfit önkéntes elállás címen. (???????) Nem fejezte be a bűncselekményt. Beszarás! Lehet meg is simogatták a buksiját!
Nem kell ehhez politikusnak sem lenni a jog már csak így működik......Sajnos!

fehérfarkas 2013.11.09. 16:54:45

@Impavidus Mortalium:
Te többet foglalkoztál azzal, hogy én miket válaszoltam neki, mint amennyi választ neki írtam. Ezek után most miről beszélsz? Ha nem vetted volna észre, a SzH-val kapcsolatos válaszaim többsége a te hozzászólásaidra ment válaszként, mert ezzel kapcsolatban b@xtattál. És még most is ezzel foglalkozol. Mi lenne, ha leszállnál erről a témáról, és inkább érdemben a bloghoz kapcsolódian kommentelnél? Nehezedre esne?
;)

fehérfarkas 2013.11.09. 16:56:12

@Horizont:
Nagyon dúrva, de valamiért nem lepődöm már meg. Sajnos.

Impavidus Mortalium 2013.11.09. 17:13:04

@fehérfarkas:

"...miket válaszoltam neki..."

tündérbogárka, egyetlen kommentedre reagáltam a hercegfi kapcsán, arra amikor végtelenül ostoba módon a nicknevébe kötöttél bele. Most pedig arra a szintén mérhetetlen ostobaságodra reagáltam, hogy googleval kell megnézni ki mit írt a blog.hu rendszerében.

"érdemben a bloghoz kapcsolódian kommentelnél?"

Érdemeben is kommenteltem a !blogbejegyzéshez!, nem pedig a bloghoz kapcsolódóan.
Mint látható nem esett nehezemre, elég bőségesen kifejtettem nézőpontomat és adatokkal támasztottam alá azt, veled szemben, aki az arabokról hisztizik folyamatosan, nem pedig a családon belüli erőszak témaköréről, ráadásul egy poénnickkel vitázva :)

nyuszibogár, Te pont az a fajta hülye vagy akiről a mondás szól, éppen ezért vagy kiváló alanya a cinkelésnek és hergelésnek:
"Vannak emberek, akik rettentő okosak, csak egy csepp eszük sincs – és ezt rajtuk kívül mindenki rögtön tudja róluk, kivéve azokat, akik csak kisvártatva jönnek rá."

Impavidus Mortalium 2013.11.09. 17:22:51

@fehérfarkas:
Sajnos itt az ügyész volt a fasz, ugyanis olyannal helyezték vád alá, ami a tényállás szerint nem takarja a tettét.
Emberölési kísérlet akkor állja meg a helyét, ha tesz rá kísérletet, hogy megöljön valakit, de az túléli a támadást. Itt valós támadást nem lehetett bizonyítani, csak fenyegetést.

Életveszélyes fenyegetés, személyi szabadság korlátozása, garázdaság, könnyű és súlyos testi sértés, és még pár dolog amivel halmazatilag lehetett volna vádolni, és nagyon hosszú időre lecsukni, Ő azonban kiválasztotta ezek szerint az emberölési kísérletet, aminek a teljesülését egy elsőéves joghallgató is zsebből megcáfol a jogszabályi feltételek alapján.

Horizont 2013.11.09. 18:01:41

@Impavidus Mortalium:
Túl sok a "fasz" akármerre nézek :)))

ftk 2013.11.09. 18:53:16

Szerintem az bántalmaz mást (azaz szándékosan árt neki, megalázza, veri, ellehetetleníti), aki 1) hatalmi helyzetben van 2) a hatalom a másik fölött a fejébe szállt és 3) olyan természetű, hogy élvezi a másik kiszolgáltatottságát. Ebben a világon semmi különbség nincs férfi és nő között.

Azzal az eszközzel bántalmazza, ami a számára elérhető (bevethető) és elfogadható. No ebben van, lehet különbség a férfi és a nő között a fizikai és a verbális erőszak arányában, mivel a nő fizikailag átlagosan gyengébb, tehát nem ez az elsődleges forma. A fizikailag erősebb minden esetben hamarabb fog fizikai erőszakhoz folyamodni, mert egyszerűbben elérhető a számára (lásd az elismert orvost, aki előbb rendszeresen verte, fenyegette, majd puskával lelőtte a feleségét) . De csak az arányban van eltérés, ugyanis ahogyan van "verekedős" nő, úgy profi pszichoterrorista vagy anyagi terrorista férfi is. És fordítva.

Na most a fizikai erőszakkal a test azonnal sérül(het). Akár maradandó károsodást szenved, szélsőséges esetben az áldozat meghal. Feltűnő, a többihez képest viszonylag könnyen bizonyítható, és egyértelműen nem szükségszerű a fizikailag gyengébbel szemben. A verbális erőszaknál és az anyagi terrornál a bizonyítás, illetve a nem szükségszerűség felmérése sokkal nehezebb.

De mindezek Balogot egy pillanatra sem mentik fel, mint ahogy az sem, hogy az asszony visszament hozzá. Amikor láttam, az első benyomásom a nőről az volt, hogy mennyire fél.
Uramatyám, véletlenül ütöttem meg... ötször egymás után...

fehérfarkas 2013.11.10. 14:26:06

@Impavidus Mortalium:
Ezzel mit akarsz mondani? Hogy az ügyész nem is akarta, hogy elítéljék, és büntetést kapjon? Hiszen, ha egy első éves joghallgató is tudja, hogy ezért a vádért felmentik, mert nem állja meg a helyét, akkor egy ügyes vajon nem tudta ezt? Vajon nem szándékosan pont ezzel vádolta, hogy a bíró megalapozatlannak találja? Ezt akarod modnani?
Mert ez nagyon is lehetséges, ahogy a olyan esetek is előfordultak, amikor a rendőr a helyszínen a bántalmazónak adott adott igazat, és az áldozatot fenyegette meg (lásd az index-hu cikkében leírtak esetek közül némelyik).

BénaBéni 2013.11.11. 04:20:45

Ilyen alapról indítva nem lehet korrekt vitát folytatni. Először is az erőszak mibenlétét kellene tisztázni, majd a fajfenntartásban játszott szerepét, végül pedig a társadalmi nézetek változását.
Egyébként nem új keletű a dolog. Erőszak volt- van- lesz!

www.youtube.com/watch?v=aKGETYZGS5A

kifordított nagyanyó 2013.11.11. 11:19:52

@fehérfarkas: Jaja meg az a négy férfi,akik dubajban megerőszakoltak egy dán nőt.
Még jó hogy a nőnek nem kellett letöltenie a büntetését.

noirp 2013.11.11. 12:11:35

@hardenberg: Mi van? Bevezettétek a Zinternetet a tanyára? Jajj de jaóóó!

Mourinho már nem a király 2013.11.11. 13:15:27

"A bántalmazás következtében a nő darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és más sérüléseket szenvedett."
- én csak azt nem értem, hogy egy ilyen eset után hogyan lehet egyáltalán szabadlábon védekezni?

fehérfarkas 2013.11.11. 15:13:44

@kifordított nagyanyó:
Nem négyen erőszakolták meg, hanem egy ember. És nem helyi arab volt, hanem a szintén kint dolgozó dán kollégája. A dán kollégája vallomása szerint pedig egy átmulatott éjszaka után a nő hívta fel a saját szállodai szobájába, ami a férfi számára egyértelmű mit jelentett. A diplomáciai okok miatt végül a dubaii bíróság visszavonta az ítletet a nővel szemben.
Nézd, aki Dubaiba megy ki dolgozni sok pénzt keresni, az legyen tisztába az ottani szabályokkal. A nő több szabályt is megsértett: részegen közlekedett az utcán, amit ott tilos. Nem házastárs, nem élettárs és nem is rokon férfit hívott be a szobájába este, hogy nála aludjon. Ami ott szintén tilos, mert paráznaságot sejtet. Ott ilyenek a törvények. Ezt tudta a nő is amikor odament dolgozni, hogy pénzt keressen. Ha nem dán lett volna, hanem vagy helybeli, vagy ázsiai vendégmunkás, akkor 16 hónapnál jóal szigorúbb büntetést kapott volna. De diplomáciai okok miatt még a 16 hónap büntetést is visszavonták.

Itt 2 dán állampolgár (akik ráadásul munkatársak) vallomása állt egymással szemben. A férfi szerint nem történt nemi erőszak, mert a nő hívta fel a buli után a saját szállodai szobájába, hogy ott folytassák az enyelgést. A nő szerint pedig csak aludni hívta fel a pasit és szexről szó sem volt. Mindenesetre egyik külföldi sajtócikkben sincsen arról szó, hogy a nő orvosilag megnézette volna magát, hogy tényleg vannak-e fizikai nyomai a nemi erőszaknak, és az ügyvédje sem mutatott be semmilyen erőszakra utaló látleletet sem.

Nem tudom mi történt, nem voltam ott, és én is csak a sajtóból ismerem az esetet (bár nemcsak a magyar, hanem a külföldi sajtót is elolvastam). De a külföldi sajtónak a magyarénál sokkal részletesebb beszámolói alapján teljesen más eset mint a Balogh-ügy. Itt nem találtak vak kommondort. Ha mégis történt nemi erőszak, akkor azt a dán munkatársa követte el. Ugyanakkor meg Dubaiban történt az eset, ahol senki nem kényszerti a másikat részegségre és arra, hogy nem élettárs/házastárs/rokon pasit hívjon a szobájába - sőt, az ottani törvények szerint ezek tilosak. A nő mégis ezt tette: az ottani törvény ellenére leitta magát, és nem házastárs/élettárs/rokon pasit vitt fel a szobájába.
Nézd, az ottani arabok szemében ez úgy néz ki, hogy az európai expatok leiszzák magukat, utána egymással összefekszenek, majd másnap feljelentik egymást. Harmadnap pedig a nemzetközi sajtóhírekben meg már ők az arabok ezért a hibásak, ha a saját törvényeik szerint (amiket ők betartanak) mernek ítéletet hozni az egymást feljelentő európai expatok között.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.11.12. 17:56:46

@Kandeláber: "Mert a szocionista kozmopolitizmus remek volt."

nézd, én bárki emberfia politikai elkötelezettségét megértem, de ha egy, az erkölcsi (szakmai, nemzeti érzelmi, stb.) fölényét folyamatosan hangoztató politikai alakulat szimpatizánsának csak annyi marad, hogy "de hát azok sem (voltak) jobbak", akkor talán célszerű lenne elgondolkozni, hogy mi mellett is áll ki az illető.

nem kell, csak célszerű lehet. szvsz.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.11.12. 17:57:56

@Mourinho már nem a király: "én csak azt nem értem, hogy egy ilyen eset után hogyan lehet egyáltalán szabadlábon védekezni?"

igazad van, már rég előzetesben kellene lennie a nőnek, amiért megvádolta ezt a szent embert! ;-)

süti beállítások módosítása