Skip to content


       Szűrés lista

Rutinból hozta az MTI

A comment.com szúrta ki, hogy a "Mérlegen az alaptörvény" könyvbemutatóról és konferenciáról az MTI nem adott ki hírt, márpedig egy hírügynökség van már csak az országban, a közpénzből működő, "Állami" Hírügynökség.
A könyvbemutató-konferencián felszólalt többek között Sólyom László volt köztársasági elnök, Stumpf István és Dienes-Oehm Egon alkotmánybírók, Kukorelli István volt alkotmánybíró és Tölgyessy Péter is felszólalt, az Index például részletesen tudósított a helyszínről, de a magyar sajtó nagy része az MTI híreit közli, így ami nincs az MTI-n, az ugye nem is "hír".

2.jpgA vs.hu viszont úgy értesült hogy volt a helyszínen MTI-munkatárs, ezért megkérdezték Gazsó L. Ferencet, a frissen kinevezett igazgatót, hogyha volt a helyszínen emberük, akkor miért nem sikerült legalább egy nyúlfarknyi hírt kiadniuk.
Gazsó szerint "a hírügynökségi függetlenség hatáskörébe tartozik, hogy mi az, amiről az MTI hírt ad és mi az, amiről nem.
Toóth Holló Tamás MTI-főszerkesztő pedig azt közölte, hogy a helyszínen tartózkodott egy kollégájuk, ám neki nem a rendezvényről való tudósítás volt a feladata, hanem az, hogy interjút készítsen Tölgyessy Péterrel Antall József halálának 20 évfordulója alkalmából, ám az egykori politikus végül nem adott interjút a távirati iroda munkatársának. „Rutinból hozták meg kollégáim a döntést, mégpedig abból a rutinból, hogy profitorientált könyvkiadó rendezvényéről nem számol be az MTI."

Toóth úr szintén frissen kinevezett, Gazsó félretette az MTI hírigazgatóját, az új struktúrában hírfőszerkesztőjét, Pach Ferencet, akit a társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetőnek nevezett ki, helyére pedig Toót-Holló Tamás került, akit a Médiatanács az elmúlt években több alkalommal is jelölt a vezérigazgatói posztra (bár egyszer sem jelent meg a kuratórium előtt), de nyilvánvalóan előre le volt játszva, hogy először Belénessy Csaba, majd Galambos István, végül Gazsó L. Ferenc lesz a hírügynökség vezetője. 

A héten a következő könyvbemutatókról adott hírt az MTI, a személyes kedvencem Jirí Menzel önéletrajzi könyvéről szóló tudósítás, amit Kokes János, az MTI tudósítója jelentett - Prágából.
Prágából megy, Budapestről nem. 

Kattintva bejön nagyban:

mti1.jpgmti2.jpg
Gazsó L. Ferenc amúgy nem sokat várt, máris megkezdte az MTI átszervezést, ha jól sejtem akkor a választásokra minden apró fogaskeréknek a helyére kell kerülni, bár az MTI-t eddig sem igazán lehetett ellenzéki részrehajlással vádolni.

"A nemzeti hírügynökség függetlenségének erősítése érdekében, az európai uniós normák és a magyar médiatörvény alapul vételével az MTI Zrt. szakmai erősítéséről döntött a vállalat vezetése. Az MTVA és az MTI együttműködési megállapodásának módosítása révén tovább erősödik a szerkesztői munka a hírügynökségi területen, elbocsátásra nem kerül sor. Az MTI Zrt. ezáltal az eddiginél is alkalmasabbá válik arra, hogy a hírszolgáltatás jövő évi jelentős kihívásainak – az országgyűlési, EP- és önkormányzati választásoknak – eredményesen megfeleljen." - írta ki vastagbőrrel a honlapjára az MTI.

Dr-Evil.gif

Címkék: mti

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr985688371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2013.12.13. 09:33:55

Vastagbőrnek hiányérzete van, mivelhogy a "Mérlegen az alaptörvény" könyvbemutatóról és konferenciáról az MTI nem adott ki hírt,

Az ezzel kapcsolatos hírekre áhítozók viszont bőséges tudósítást kaphatnak az Indexen.

„A Mathias Corvinus Kollégium és a Stádium Intézet bemutatja a "Mérlegen az Alaptörvény" című interjúkötetet, mely kapcsán a magyar jobboldal önjáró ászai, Tölgyessy Péter és Sólyom László fogják (azt) keményen kiosztani”
Erős félházzal indul a konferencia.

"A Mérlegen az alaptörvény fiatal szerkesztői kifejezik elkeseredésüket az alkotmányozás folyamata miatt."

Sólyom szeme mindent lát!

Sólyom László is Alkotmánybíróként betévedt a hit birodalmába, amikor a "Láthatatlan Alkotmány" elméletét bevitte a köztudatba.

Ezt az elméletet az alkotmányjogászok széles tömegei

nagy örömmel fogadták, mert ez illetékességük körét határtalanná tette,

úgy hogy semmiféle felelősség nem terhelte őket döntéseikért.

A "Láthatatlan Alkotmányt" még a "hozzáértő dolgozó nép okos gyülekezete" a parlament sem képes látni, csak néhány természetfeletti képességekkel megáldott felkent személy.

A költségvetést érintő kiszámíthatatlan döntéseik hatalmas lukat ütöttek a már elfogadott költségvetésen (a Bajnai, szakértői kormány alatt is) olyan eredménnyel, mint egy viharban elszabadult hajóágyú egy régi vitorlás hadihajón.

A "Láthatatlan Alkotmány" ködös fogalma beavatatlanok számára racionálisan megközelíthetetlen.

Itt véget érnek a természeti törvények és a logika is csődöt mond, mert mégis csak van néhány személy, aki képes látni a láthatatlant.

Ebben az összefüggésben az AB szerepe annyira misztikus lenne, mint a Bibliai "prófétáké"

akik azzal a kiváltsággal rendelkeztek, hogy csak és kizárólag ők léphettek közvetlen kapcsolatba Istennel és csak ők voltak képesek tolmácsolni Isten parancsait.

Valami hasonló rendszer működik Iránban, ahol az ayatollahok tanácsa van a legfőbb döntéshozó szerepében, míg a többiek csak a bűnbak, vagy az áldozat szerepét játszhatják el.

Transylvanianmixedgrill 2013.12.13. 09:45:24

Az MTI az a fidesznek, mint a fogkrémreklámban a fehér köpenyes fogorvosnak öltözött statiszta. Ezzel próbálják meg a reklámban elhangzottakat a független és objektív tudomány megállapításainak beállítani. Ennyire kell tehát az MTI is a Fidesz propagandagépezetnek: függetlennek és objektívnek beállítani a propagandagépezet által kézzel legyártott mantrát.

jazzcool 2013.12.13. 09:49:55

Az MTI-t közvetlenül a Fidesz sajtóosztálya irányítja.

Anarchista Nyárspolgár 2013.12.13. 09:57:40

@Vidéki: Komolyan, pajtás, hát nem látod, hogy magad alatt vágod a fát?
Sólyom nem ért az alkotmányhoz, mert neki hite van. Fideszék meg igen, mert nekik meg kétharmaduk. Sima ügy. Gránit meg ájped. Nyomokban Kerényit tartalmaz.

vitéž munkášőr 2013.12.13. 09:57:58

Toóth, muhaha! a sima Tóthon úgy látszik nincs elég feudális flitter a NERkozmoszban

Virág et. 2013.12.13. 10:02:54

Péntek van, 13-a. Szép az idő, legalábbis egyelőre nem esik semmi, nem is fagy. Nincs jobb dolgom, mint Vidéki baromságait ízekre szedni. Intellektuálisan nem túl stimuláló feladat, de ez jutott mára.

@Vidéki: "Az ezzel kapcsolatos hírekre áhítozók viszont bőséges tudósítást kaphatnak az Indexen."

Az indexet közpénzből fizetjük? Szerinted az MTI-nek nem kéne a volt közt elnök jelenlétével tartott, az új alkotmányról szóló kötetről tudósítani? Pláne, ha ott is volt egy emberük? Inkább a karácsonyi kötet, mi?

"Sólyom László is Alkotmánybíróként betévedt a hit birodalmába, amikor a "Láthatatlan Alkotmány" elméletét bevitte a köztudatba."

Az megvan, hogy ezt nem Sólyom találta ki?

"Ezt az elméletet az alkotmányjogászok széles tömegei

nagy örömmel fogadták, mert ez illetékességük körét határtalanná tette,

úgy hogy semmiféle felelősség nem terhelte őket döntéseikért. "

Na. Akkor kezdjük ott, hogy a szó, amit kerestél az a hatáskör és nem az illetékesség. Nem, ezek nem szinonimák. Folytassuk annál, hogy az alkotmányjogászoknak pont annyira nincs sem illetékességük, sem hatáskörük, amennyire formális döntéseik sem, ahogy pl. a cipészeknek, a gasztroenterológusoknak vagy pilótáknak sincs. Ez ugyanis egy szakma, nem pedig egy tisztség. Akikre gondolhattál egyszerűségedben, azok a alkotmánybírák, akik között azonban számos nem alkotmányjogász is van (meglepő, mi?).

"A "Láthatatlan Alkotmányt" még a "hozzáértő dolgozó nép okos gyülekezete" a parlament sem képes látni, csak néhány természetfeletti képességekkel megáldott felkent személy."

Akkor én most felkenlek téged ezzel a természetfeletti képességgel:

www.mkab.hu/hatarozat-kereso

Tessék, a kiválasztott kevesek egyike lettél. Illuminátus.

A láthatatlan alkotmány ugyanis nem más, mint az AB eddigi döntéseinek összessége. Ez egyébként nem idegen más jogterületektől sem. A rendes bíróságok is használnak ilyen "láthatatlan" joganyagot: ezt alkotják a BH-k, kollégiumi állásfoglalások. Ezekhez (a kötelező erővel rendelkezőket, mint amilyen a jogegységik kivéve) nem kötődik semmilyen formális kötelező erő, mégis szeretik a bíróságok a döntéseiket ezek mentén, ezeknek nem nagyon ellentmondva meghozni. Nem, ez még nem precedens rendszer, de attól még nem is lesz minden ügy hermetikusan elzárt külön kis világ. Az élet ennél bonyolultabb.

"A költségvetést érintő kiszámíthatatlan döntéseik hatalmas lukat ütöttek a már elfogadott költségvetésen (a Bajnai, szakértői kormány alatt is) olyan eredménnyel, mint egy viharban elszabadult hajóágyú egy régi vitorlás hadihajón."

Már Bokrosnál is. Ezt anno még ünnepelted csak más nick alatt. Csak szólok. Egyébként az AB-nek nem az a feladata, hogy gazdasági döntéseket hozzon, hanem hogy felhívja az egyes szabályok alkotmányellenességére a figyelmet. Ezzel aztán a jogalkotó azt csinál, amit akar: pl. hoz egy olyan szabályt, ami már nem alkotmányellenes. Vagy módosít az alkotmányon, ahogy teszi a fidesz. Furcsa is lenne, ha az AB gazdasági döntéseket hozna: akkor holnaptól a rabszolgamunka, a nyugdíjak teljes megvonása és a TB leállítása is simán átmehetne, mert ez minden jó a költségvetésnek.

"Itt véget érnek a természeti törvények és a logika is csődöt mond, mert mégis csak van néhány személy, aki képes látni a láthatatlant."

Igen. És most már te is közéjük tartozol. Milyen érzés?

Crip Lee 2013.12.13. 10:29:07

@Vidéki: Nyugodj meg, megdolgoztál a fizetésedért. Jön majd a számlára. Trafikot kaptál? Vagy szerencsejáték koncesszióra hajtasz??

tobeor 2013.12.13. 10:43:14

@jazzcool:
"Az MTI-t közvetlenül a Fidesz sajtóosztálya irányítja."

A kapcsolat szorosabb. Az MTI a Fidesz propagandagépezetének a része.

Akárcsak az MTVA, és a teljes jobboldali "sajtó".
Ezek a maffidesz propaganda-hadseregének alakulatai.
Feladatuk az állandó hazudozás, manipulálás, agymosás.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.12.13. 10:57:21

@Vidéki:
Mily érdekes, hogy ez a "láthatalanság", a "csak természetfeletti képességekkel látható"-ság, a meg-nem-írt könyv "gazdaság"politika mennyire kevéssé zavart téged, amikor Matolcsy unortodox-sámánista baromságairól volt szó, pedig azoknak annyi alapja sem volt, mint az AB korábbi határozatai :).

Vidéki 2013.12.13. 10:57:26

@Virág et.:

Még a "Szakértői" Bajnai kormány hozott egy vagyonadó törvényt.

A szakértői kormányt szakértők szakértőiből válogatott jogászok segítették,

mégsem voltak képesek kihámozni a magyar nyelven írt alkotmány szövegéből, hogy "alkotmányellenes" törvényt fognak beterjeszteni és elfogadtatni a parlamenttel.

Annyira biztosnak képzelték a válogatott jogászok jogászati tudásukat, hogy a vagyonadóból származó 100 milliárd forintot betervezték a 2010-es költségvetésbe.

Sokkal egyenesebb megoldás lenne, ha ilyen mentalitású Alkotmányjogászok (akik mindent jobban tudnak), élükön az misztikus képességekkel felruházott Alkotmánybírósággal vennék át a hatalmat, annak minden felelősségével együtt, mint a "papság" által irányított államokban.

Még a magyarországi szuper-jogállam jogászok magyarul beszélő krémje

az óberokos Bajnai (Szakértői) kormány regnálása alatt

sem volt képes kiolvasni (kihámozni) a magyarul írott Alkotmány szövegéből, és nem volt képes előre látni,

hogy jóval később az Alkotmány bíróság ki fogja herélni ezt a fontos költségvetéssel összefüggő törvényt.!

Itt megáll az ész és úgy marad!

Virág et. 2013.12.13. 11:03:40

@Vidéki: A jogszabályokat politikusok hozzák, politikai érdekek mentén. Ezt neked, narancsdroidnak kell magyarázzam? Szerinted a Fidesz nem tudta, hogy a bírósági ügyáthelyezés, a kényszernyugdíjazás és a számtalan más jogszabály, amelyet hozott, az ellentétes többek között a saját alaptörvényükkel is? Dehogynem. De a jogalkotás néha csak show, a közönségnek szól és maguk az alkotók sem várnak tőle mást, csak hogy elmondhassák, ők mindent megtettek, de a szemét AB/EU/Strassbourg stb. kibabrált velük.

Erről szólt az elmúlt 4 év. De nem ők találták fel, ők csak csúcsra járatják.

Hókuszpóka 2013.12.13. 11:06:23

@Vidéki: "Sokkal egyenesebb megoldás lenne, ha ilyen mentalitású Alkotmányjogászok (akik mindent jobban tudnak), élükön az misztikus képességekkel felruházott Alkotmánybírósággal vennék át a hatalmat, annak minden felelősségével együtt, mint a "papság" által irányított államokban."

Hát, jó lenne, ha valaki már végre átvenné a hatalmat ezektől a túldiplomás, alulművelt, dilettáns marháktól. Akár az Alkotmánybíróság is vezethetné az országot, bár azt is telerakták túldiplomás, alulművelt, dilettáns marhákkal, akik ráadásul csak a seggny@láshoz értenek. Sakk-matt.

Virág et. 2013.12.13. 11:07:40

@Vidéki: Egyébként meg az AB annyiban hasonlít a rendes bíróságokra, hogy sok esetben minden érintett úgy érzi, neki van igaza. Mert a szabályokat értelmezni kell és van aki másként értelmez egyes szabályokat, mint más. Ez természetes. Ezért jelöli ki a jogszabály, hogy kinek a jogértelmezése bír kötelező erővel: a rendes ügyekben a rendes bíróságoké, az AB határkörébe tartozó ügyekben, pedig az AB-jé.

Ironikus, de az általad mantraként emlegetett Láthatatlan Alkotmány pont ebben adna zsinórmértéket, mivel az alkotmány (és az új alaptörvény is, ebben nincs változás) rövid, tömör és többféle értelmezésnek is teret engedhet. Ezért jó, hogy van valami kapaszkodó, ami a félmondatos szabályokat kiegészíti, emészthetővé teszi. Ezek pedig a korábbi AB határozatok.

CSENDES 2013.12.13. 11:07:53

@Vidéki: Először is, tudomásom szerint az a 100 milliárd 15 milliárd volt. Másodszor is a gyors bevezetés (felkészülési idő hiánya) miatt állapították meg az alkotmányellenességet, te überokos.

dobzse.laci 2013.12.13. 11:17:25

Hát a tied úgy maradt, körülbelül 2 hetes embrió korodból.
De miután Virág et. a magára vállalt feladatát hibátlanul teljesítette, nem szeretném elorozni Tőle a kínálkozó aktuális lehetőséget.
Boncolgassa csak nyugodtan a marhaságaidat, nekem ehhez nincs kedvem.

Esetleg Gazsó őskeresztény, ősjobboldali eftás működéséhez némi hozzáfűznivaló?

dobzse.laci 2013.12.13. 11:19:14

@Vidéki: Mármint, hogy az előző erre ment.

Vidéki 2013.12.13. 11:25:23

Tölgyesyt nem mindenki tartja vátesznek:

1994-ben a konzervatív Tamás Gáspár Miklós a "lángelméjű" Tölgyessy SZDSZ-elnöki bukását jellemhibáira vezette vissza, ezek között a szeszélyesség és a következetlenség mellett az önbizalomhiányt is felsorolta.

Tölgyessy mégis váteszként nyilatkozgat

"Az Alaptörvény szellemiségében a két világháború közti parasztdemokrácia ideáljain kívül Tölgyessy bizonyos rákosista elemeket is felfedez."

Tölgyessy tolmácsolásában:

"Pedig csak akkor lehet tartós egy rendszer, ha az ellenzék bizonyos törekvéseit magáénak tudja érezni, és csak a kormány, nem pedig a rendszer ellenzékévé válik.

hiába van ultrastabil alkotmánya egy országnak, ha az ellenzék kiszorult a megalkotásából. Ilyenkor az ellenzék nem csak a többség, hanem az új alkotmányos rendszer ellenzékévé is válik, "

Ha ez így lenne, konszenzus kényszert jelentene!

Ezzel szemben a 1989-es Alkotmány is csak létharmados alkotmányozó többségről rendelkezik.

Maga az 1989-es Alkotmány, melynek létrehozásában Tölgyessy is úgy tudom részt vett

semmiféle ilyen parlamenti felhatalmazást nem kapott,

sőt annyira gyatra lett, hogy az első szabad választások után azonnal módosítani kellett az SZDSZ-MDF paktumban,

többek között azért is, mert a rengeteg kétharmados törvénnyel lehetetlenné tette volna a kormányzást.

Így azután fel is tehetjük a kérdést: mitől számít akkora vátesznek Tölgyessy?

Vidéki 2013.12.13. 11:27:59

@CSENDES:

Írod: "tudomásom szerint az a 100 milliárd 15 milliárd volt."

A te "tudomásod" messze jár a valóságtól!

Virág et. 2013.12.13. 11:33:05

@Vidéki: Saját magadat cáfolod. Az "MDF-SZDSZ paktum" abban a helyzetben lényegében konszenzust jelentett. A 89-es Alkotmány létrehozásában pedig az összes jelentős politikai erő részt vett.
Egyébiránt meg a 89-es Alkotmány 80%-a érintetlen a mostani Alaptörvényben is. Ennyire "gyatra" lett. Orbánék néhány dolgot átneveztek és kivettek belőle egy rakás kormányzati kontrollt, tettek hozzá egy nagy halom bullshitet meg színes képeket és kiadták neked olvasásra. Ez volt a NER alkotmányozása.

"többek között azért is, mert a rengeteg kétharmados törvénnyel lehetetlenné tette volna a kormányzást."

:) Ez óriási.

Vidéki felnéz, nem mozog a plafon? Biztos? Innen úgy tűnik, rád fog szakadni.

Vidéki 2013.12.13. 11:33:46

@Hókuszpóka:

Az "alulművelt, dilettáns marha" díszítő jelző leginkább téged illet meg!

CSENDES 2013.12.13. 11:35:46

@Vidéki: Igaz: csak a fele amiről te írtál: a 2010-től hatályban lévő vagyonadóból az idei évre mintegy 50 milliárd forint bevételt terveztek, ami döntő részt a nagy értékű ingatlanok megadóztatásából származott volna. (Jogi Fórum)

Vidéki 2013.12.13. 11:40:19

@Virág et.:

Írod: Az "MDF-SZDSZ paktum" abban a helyzetben lényegében konszenzust jelentett.

A szerinted "lényegében konszenzus" (az MDF-SZDSz konszenzusa) az nem azonos a teljes konszenzussal, amit Tölgyessy legújabban megkövetel az Alkotmányozáshoz, de 1990-ben nem követelte meg.

Az első szabad választások után nemcsak az MDF-SZDSZ szerepeltek a parlamentben és ezek a pártok nem vettek részt a paktum kötésben

Virág et. 2013.12.13. 11:47:09

@Vidéki: Bár nem tisztem Tölgyessít védeni, de ő sem konszenzusról ír, hanem hogy az ellenzék "bizonyos törekvéseit" is meg kell valósítania az alkotmánynak. Ennek a jelenlegi alaptörvény nem felel meg, mivel azt kizárólag a kormánypártok hozták, ami módosító volt (lmp-től volt vagy 100 legalább), azt mind lesöpörték. A 89-es megfelelt, mert a megalkotása is széles konszenzussal történt, a módosításai szintén. Az SZDSZ ellenzéki párt volt 94 előtt. A legnagyobb ellenzéki párt.

A konszenzus meg nem abszolút fogalom.

titan 2013.12.13. 11:58:45

@Virág et.: azért valld be, hogy egy picit hiányzott, mostanában egyszerűen nem volt önmaga :)

Marcellusca 2013.12.13. 12:09:11

@titan: Hiányzott a f@szt! Mint féllábúnak púp a hátára. :)

Jól elvannak ezzel az idiótával.
És megint nem arról van szó, hogy az mti-nek nem hír egy könyvbemutató, melyen megjelenik az egyik volt KE (egyben volt AB-elnök), volt és jelenlegi AB-tagok, hanem milyen (volt) Tölgyessy, stb., stb.
Megy a terelés, csak épp ne az adott dologhoz kelljen hozzászólni. :(

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.12.13. 12:12:12

Mit politizáltok ti itten, mi?
Az emtéi pedig független. Ezelőtt sose volt az, se a hornkormány, se a zantalkormány alatt, hanem éppenhogy mostan lett teljesen független, és valóban a zemberek érdekeit szólgáló vállalat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.12.13. 12:26:48

@Vidéki: Láthatatlan Alkotmény, az olyan, mint a láthatatlan áfacsalás?
A láthatatlan jobban teljesítés?
A láthatatlan munkahelyek?
Ne röhögtess :D

Vidéki 2013.12.13. 12:27:28

Az Índexcikkéből kiderül, hogy nem minden Alkotmánybíró osztja Tölgyessiék véleményét:

"Külföldön is sokan felszisszentek az AB hatáskörének korlátozásáraTóth Gergely
dec. 11. 11:13
ismeri el Dienes-Oehm Egon, de az nem derült ki, hogy ezt az Alkotmánybíróság valóban korlátozásként élte-e meg.
Dienes-Oehm, aki szerint azért a kormánynak néhány tételen valóban el kellett volna gondolkoznia, hogy valóban egy alaptörvényben van-e a helye."

"Sajátos pszichózis terméke a kormányt érő külföldi kritikaTóth Gergely
dec. 11. 11:27

"Az Európai Bizottság "brókerként használta" fel a Velencei Bizottságot

és a többi, közvetlen joghatósággal nem rendelkező intézményt arra,

hogy azok barrosoék álláspontját hangoztassák."

" Strassbourg az új Vatikán!
(Tóth Gergely)

dec. 11. 11:48
manapság ott határozzák meg a nyugati világ tabuit,

és ezt tudomásul kell vennünk - szól hozzá a vitához Jakab András alkotmányjogász."

eMM2 2013.12.13. 13:09:32

@Crip Lee:
Esetleg patikára bár az nem jó mert ahhoz érteni is kell:)

forgodssake 2013.12.13. 15:12:37

@Vidéki: "Így azután fel is tehetjük a kérdést: mitől számít akkora vátesznek Tölgyessy? "

nem akarok am durva lenni, de epp az mti magyarazza azt, hogy ok kuldtek valakit hogy keszitsen vele interjut. Azaz most azt kerdojelezed meg amit a partod epp jonak tartott.

latom, hogy mit csinalsz csak meg azt nem tudom eldonteni, hogy hitbol vagy erdekbol csinalod amit...

Vidéki 2013.12.13. 15:55:30

@forgodssake:

Írod: " az mti magyarazza azt, hogy ok kuldtek valakit hogy keszitsen vele interjut. Azaz most azt kerdojelezed meg amit a partod epp jonak tartott."

Mióta párt az MTI?

Mennyit ittál, hogy már az MTI-t is pártnak látod?

Secnir 2013.12.13. 16:36:16

@Vidéki:
"Mióta párt az MTI?"

az MTI nem párt. a fidesz tette a párt részévé. senki nem beszélt arról, hogy párt lenne. viszont @forgodssake: -nek abban van igaza, ha a pártod odaküldi az MTI-t, hogy készítsen riportot tölgyessyvel, akkor miért hallgatta el az egész könyvbemutatót?

csak azért segítek értelmezni, mert kisgyermekkorom óta segítem a szellemi mozgássérülteket.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2013.12.13. 18:14:11

Toót-Holló amúgy, nem Toóth Holló.

házelnök 2013.12.13. 18:49:38

A valamikori fidesznek nagy része volt Antall József halálában.Az akkori viselkedésük nem hatott gyógyítólag.

eMM2 2013.12.13. 19:14:26

Antalnak el sem lett volna fogadni a posztot vagy lemondania amikor biztos volt a betegsége.Azt hogy itt tartunk ahol, neki is oroszlánrésze volt.

Vidéki 2013.12.13. 19:51:49

@Secnir:

Írod: "csak azért segítek értelmezni, "

Egy egyetemi tanár mondta, mikor egy buzgó tanársegéd fel akarta segíteni a kabátját:

„Ne segítsen kolléga úr, egyedül is elég nehéz!”

taga20 2013.12.13. 20:03:13

@Vidéki: a kurva anyádat te fideszdroid! ja a droidoknak nincs anyjuk:) a kurva esztergapad aki téged kifosott!!

2013.12.13. 20:25:31

Hamar lekerült a Roma szabadságharcos, Horváth Aladár fiáról szóló cikk a hírportálokról. Működik a sunyi bukott liberálisok állítólag nem létező hír-zárlata. Pedig minket magyarokat ezek a hírek érdekelnek. Cenzuráztok ti nyomorúlt hazaáruló gazemberek, de ez sem segít rajtatok, kikerültök még a Parlamentből is!

KnockKnock 2013.12.13. 20:35:51

@Vidéki:

TGM mint konzervatív? Hm... érdekes...

Sírköves Slomó 2013.12.13. 20:43:33

Aztán kiafaszt érdekel vajon ez a konferencia a volt alkotmánybírókon kívül?

JT_Biopower 2013.12.13. 21:13:48

"Az MTVA és az MTI együttműködési megállapodásának módosítása révén tovább erősödik a szerkesztői munka a hírügynökségi területen ..."
Akkor legalább tudjuk, hogy mire kell ezután számítanunk! ;)

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.12.13. 21:22:29

A 3 milliárd állami forintért cserébe, amelyet a pécsi vízműfoglalás jogi romeltakarítására kapott Pécs, ugyanennyi részvényt kér a belügy a Tettye Forrásházból. Ez volt az eredeti terv is?

Szögezzük le: aki azt hitte, hogy a kormány csak úgy odadob Pécsnek 3 milliárd forintot, hogy az elrendezze belőle a Suezzel való jogi csörtét, az hülye.

Mint az már unalomig ismert: a pécsi önkormányzat megbízásából egy ügyvéd, egy leendő cégvezető és húsz biztonsági ember elfoglalta a francia Suez Environnement és a városi önkormányzat közös tulajdonát, a Pécsi Vízművet. A kérdés csak az volt: a balkáni módszert követően mennyibe fog mindez fájni Pécsnek.
Semmibe - sóhajt fel egy emberként a város nem gondolkodó fele, hiszen az állam kifizeti a 3 milliárdot, a fennmaradó egyetlen eurót pedig Páva Zsolt maga csengette be az önkormányzat kasszájába.

Csütörtökön el is fogadta a pécsi közgyűlés a franciák 3 milliárdos fájdalomdíjáról szóló előterjesztést. Igen ám, de ebben két, egymásnak gyökeresen ellentmondó tételmondatot is találunk.

1: "A helyzet e módon történő megoldása Pécs városának rendkívül előnyös, mivel az egyik legfontosabb, a nemzeti vagyon részét képező stratégiai erőforrás feletti teljes körű rendelkezési és ellenőrzési jogunkat nyertük vissza ezáltal".

2: "A támogatás ellenében a Tettye Forrásház Zrt. részvényeiből legfeljebb 3 milliárd forint, azaz hárommilliárd forint értékű részvénycsomag külön, később megkötendő szerződésben meghatározott részletes feltételek szerint a Magyar Állam tulajdonába kerül".

Akkor ki nyert vissza mit? Már hosszú hónapokkal ezelőtt tudni lehetett, hogy a Pécs és Suez közötti, a bécsi bíróságon folyó tárgyalásokkal párhuzamosan folyó háttértárgyalásokban az állam is részt vett. Nm kizárt, hogy ez a gyakorlatilag visszaszerzésbe burkolt államosítás már akkor szóba került. Hiszen nem történt más, minthogy a város megszabadult a francia partnertől, létrehozott egy saját céget, amit most bekebelez az állam. A "legfeljebb" 3 milliárd forintig megtévesztő: a Tettyét 5 millió forinttal alapították, és ismereteink szerint a törzstőke ma sem éri el a 3 milliárdot.

Közben a Suez egy pályázat nyerteseként Pécsett önkormányzati és egyetemi épületeket láthat el földgázzal, azaz valamelyest kompenzálták a veszteségért a 3 milliárdon felül is.

Ilyen sunyi, aljas a ti kormányotok!

Sandor Akarki 2013.12.13. 21:42:52

Azt mondd meg, hogy a TV-ben miért nincs szó Dunaújvárosról!

Secnir 2013.12.13. 21:48:32

@Vidéki:
figyej, nagy neked ez a tarisznya, hívj segítséget...

forgodssake 2013.12.13. 22:00:29

@Secnir: koszonom, valoban hihetetlen mennyire egy buborekban el ez az ember

@Vidéki: remelem szep vagy mert a gondolkodas sajnos tenyleg nem az erosseged...

J. László egy bolsevik (törölt) 2013.12.13. 22:39:53

@J.László: Mivan Gejza, a "vidéki" névvel szopásra állsz?

Bee-zony 2013.12.13. 23:52:57

Hazudni csak szépen, ahogy a narancsvörös csillag megy az égen, úgy érdemes.

Az MTI hazudik.
A közszolgálati MTVA nem adja oda a kért felvételeket, mert csak.

„Jól sikerült, gratulálok!”
index.hu/velemeny/2013/12/12/jol_sikerult_gratulalok/

Csak szólok, aki esetleg még nem vette volna észre, vagy nem élt (eleget) a másik átkosban, hogy ez már a kádárizmus alatti szint. Itt már jobbágy-basztatás van, és akinek akár csak egy kisujjnyi állami hatalma van, az visszaél vele, és ezt nem csak a médiából tapasztalom...

Petőfi tippje a probléma megoldására:
magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/petofi/akassz.htm

Áh, úgyis leverik a forradalmat. Hagyjuk itt őket, és előbb-utóbb úgyis belefulladnak a saját s(z)arukba.

Vidéki 2013.12.14. 09:08:15

@Bee-zony:

Índex: "Mi az, hogy az összevont, gigaméretű és gigaköltségvetésű közszolgálati médiaközpont nem ad oda két ilyen felvételt?"

Az Index ugyabúgy gondolkodik a tulajdonról, mint az őskommunisták:

"Ami tied, az az enyém is,

ami az enyém ahhoz neked semmi közöd!"

forgodssake 2013.12.14. 13:22:22

@Vidéki: oooooo ize MTi mibol tartja el magat? tan nem kozpenzbol???? masodik es egyben a igazi kerdesem: leirnad ket mondatban mi az, hogy kozszolgalati?

komolyan csak trollkodsz vagy tenyleg a fenti dolgokat amiket idehanysz te szenttul hiszed h igazak?

Bee-zony 2013.12.15. 00:16:38

@Vidéki: Az egy dolog, hogy egy magát reklámból fenntartó vállalkozás mit tesz, de amikor az állampolgárok adójából fenntartott intézmény teszi azt, hogy „Ami tied, az az enyém is, ami az enyém ahhoz neked semmi közöd!” az az überdurva. Azért adózunk, hogy az így fenntartott intézmény a magántulajdonának tekintse, amit csinál? Kösz’ a pénzeteket, de ami abból lett, ahhoz semmi közötök… Ezért nem ajánlott (nem érdemes, nem szabad) Magyarországon adózni. Ide a zsetont, és dögölj meg – ez a magánrablás, és az állami rablás is; az előbbi Btk. tétel, az utóbbi meg (még) nem az.

Ami a politikában negatív kategória, és elítélendő, azt a fijjug mint megcsinálják, hétről-hétre ezeket építik és terjesztik ki (a lista nem teljes):

Diktatúra
hu.wikipedia.org/wiki/Diktat%C3%BAra
(A kommunista diktatúra kiépítése Magyarországon c. tananyagot nagyon alaposan megtanultátok, és nem is igazán tudtok mást.)

Nepotizmus
hu.wikipedia.org/wiki/Nepotizmus

Kleptocracy
en.wikipedia.org/wiki/Kleptocracy
Kleptokrácia, vagy kleptarhia, (a görög kleptēs, „tolvaj”, és kratos, „erő, szabály, uralom”, tehát a „a tolvajok uralma”) az egyik formája a politikai és a kormányzati korrupciónak, ahol a kormány azon-, vagy azért van, hogy az uralkodó osztály és a tisztviselők politikai hatalmát és személyes jólétét növelje, a többiek, a széles népesség rovására, gyakran a becsületes szolgáltatás látszatát keltve.

Itt találsz a magyar változatáról többet:
www.google.hu/#q=kleptokr%C3%A1cia

Bee-zony 2013.12.15. 00:18:19

@forgodssake: Nehezet kérdeztél, lehet hogy lefagyott a Fidesz-droid, és most keresik rajta a reset gombot. :)

Bee-zony 2013.12.15. 00:21:15

Off

Választási kérdés:
T. Szavazó birkák! Amikor a karámot „védő” rókát farkasra cserélték, azt hitték, hogy az jó lesz?
m.cdn.blog.hu/ud/udomongya/image/_Roka_UvR_1024.jpg

On

Vidéki 2013.12.15. 10:30:01

@Bee-zony:

"Kleptocracy"

Régen, amikor az arisztokrácia is szerepelt a közéletben, kifigurázták az arisztokraták, beltenyésztésből eredő hülyeségét.

Régi filmekben sikk volt az arisztokráciát úgy bemutatni, hogy idős arisztokrata hölgyek jellemző szokása volt, hogy például vendégségben ezüst evőeszközöket lopkodtak!

Ez tetszett az akkori polgárságnak akik szívesen röhögtek a hülye arisztokratákon.
Az akkori polgárok ettől is különbnek érezték magukat a hülye arisztokratáknál..

Manapság a magadfajta anarchisták és a lejáratásban érdekeltek terjesztik a tajtékzó tévhiteket:

"a kormány azon-, vagy azért van, hogy az uralkodó osztály és a tisztviselők politikai hatalmát és személyes jólétét növelje,
a többiek, a széles népesség rovására, gyakran a becsületes szolgáltatás látszatát keltve.."

A Transparency International is egy ilyen lejáratásra szakosodott obskurus szervezet.

Jól megél abból, hogy pletykákra, mende-mondákra hagyatkozva ítél elevenek és holtak felett.

Jellemző teóriája, hogy számol a state capture fogalmával, az állam foglyul ejtésével.

Figyelembe veszi, ha egy távoli helyen a céget Nemzeti Mindentépítő Zrt.-nek hívják, minisztereket delegál, gazdasági birodalmat épít, és nem sértheti meg a törvényt, hiszen ő írja azokat.

De azt is figyelembe veheti, ha az úgynevezett szabad sajtó a tulajdonlás jogán azt az álhírt terjeszti,

hogy mondjuk Nemzeti Mindentépítő Zrt, minisztereket delegál, gazdasági birodalmat épít, és nem sértheti meg a törvényt, hiszen ő írja azokat.

A A Transparency International ilyen típusú pletykákra építve bizonyítja, hogy minden pénzt megér azoknak,

akik a háttérből támogatják, nemcsak erkölcsileg, hanem anyagilag is!

Vidéki 2013.12.15. 11:51:29

@Bee-zony:

A magadfajta anarchisták egyszerű észjárása szerint "a kormány azon-, vagy azért van, hogy az uralkodó osztály és a tisztviselők politikai hatalmát és személyes jólétét növelje, a többiek, a széles népesség rovására, gyakran a becsületes szolgáltatás látszatát keltve."

Kevés hely lehet a Földön ami a magadfajta anarchistáknak megfelelne, de Szomália ilyen hely lehet.

Ott már nincsen hatalma a kormánynak, különféle fegyveres milíciák és kalózbandák uralják az országot.

Ha nem félted a bőrödet .
Ha jól kezeled a Kalasnyikovot,
Ha bőrödet megfelelő színűre fested.
Ha elnyered egy kalózvezér szimpátiáját

Akkor ottan kezdhetnéd karrieredet építgetni, eleinte egyszerű kalóz közlegényként.

Ott aztán nem kellene tartanod attól hogy nyakadon ül egy kormány, amelyik " azon-, vagy azért van, hogy az uralkodó osztály és a tisztviselők politikai hatalmát és személyes jólétét növelje, a többiek, a széles népesség rovására, gyakran a becsületes szolgáltatás látszatát keltve."

Vidéki 2013.12.15. 13:00:37

@Bee-zony:

A magadfajta anarchisták egyszerű észjárása az anarchia szépségeiről, hasonlít arra az életérzésre, amelyet Vámosi jelenített meg a csak fantáziájában létező Jackson városáról:

Vámosi:
Van egy város, ahol voltam, amikor nem ismertél
Ez a város Ó Jackson, ismerős ott minden tér
Ó régi Jackson, meg a sok csinos lány
Ó az a gyönyörű Jackson, felnéztek ott énrám.

Záray:
Nem is tudod hol van Jackson, soha arra nem jártál
Nem bámult senki és nem voltak lányok, Te erről csak álmodtál!
Ilyen álom Jackson, a többi hazugság

Vámosi: Ó az a gyönyörű Jackson,
Záray: Hah, az nem volt valóság.

Vámosi:
Megijedt az összes férfi, ha végig mentem az utcán
Elbújva mertek csak nézni, ahogy hozzám fut a sok szép lány
Ó régi Jackson, feledni nem tudlak sosem
Ó az a gyönyörű Jackson

Bee-zony 2013.12.16. 01:55:41

@Vidéki: „Régen, amikor az arisztokrácia is szerepelt a közéletben, kifigurázták az arisztokraták, beltenyésztésből eredő hülyeségét.
Régi filmekben sikk volt az arisztokráciát úgy bemutatni, hogy idős arisztokrata hölgyek jellemző szokása volt, hogy például vendégségben ezüst evőeszközöket lopkodtak!
Ez tetszett az akkori polgárságnak akik szívesen röhögtek a hülye arisztokratákon.
Az akkori polgárok ettől is különbnek érezték magukat a hülye arisztokratáknál..”

Az arisztokrácia az elnevezés szerint a legkiválóbbak uralma, de mihelyt örökölhetővé vált, ott véget ért a legkiválóbbság, és következett a minden más, a magukat nemeseknek nevező dőzsölők, henyélők, mások munkájából élők következtek; viszont most is van ilyen osztály, vagy kaszt, az ún. „elit”, úgyhogy meg lehet írni a történetüket, pl. „Az ezüstkanál-lopástól a Fideszig” címmel.
Ezt alapvetően a magyarok baszták el, és erre a beteg gazdatestre jöttek az élősködő és kártevő zsidók és cigányok – a leggyengébb, a legkevésbé védekezőképes a megfelelő alany, és következett a magyarozás, az öregezés… és mivel a választásokat az aljas maffia-körök, és az agyalágyult nyugdíjasok nagy halmaza dönti el, akik a Fideszre és az MSZP-re szavaznak, így Magyarországot rövid- és középtávon megette a fene, értelmes embereknek itt nincs többsége, és így nem nyernek se választást, se kormányzást. Magyarország számára a jelenlegi országházi készletből a politikai erők kiegyensúlyozottsága lenne a legjobb, minimális Jobbik-LMP fölénnyel, de még ez sem tud megvalósulni a szavazók hülyesége miatt, úgyhogy a legjobb amit tehetnek az értelmes emberek az, hogy elmennek, és megvárják, amíg az aljas és hülye többség (egymás gyepálása és lehúzása közben) kihal.

„Manapság a magadfajta anarchisták és a lejáratásban érdekeltek terjesztik a tajtékzó tévhiteket:
»a kormány azon-, vagy azért van, hogy az uralkodó osztály és a tisztviselők politikai hatalmát és személyes jólétét növelje,
a többiek, a széles népesség rovására, gyakran a becsületes szolgáltatás látszatát keltve..«”

Fidióta, lefordítottam az angol nyelvű kleptocracy szócikk elejét; látom talált, süllyedt.
A tévhit az, hogy értelmes emberek vannak a Fideszben, és erre egyre többen jönnek rá, többek közt a te munkásságod nyomán, úgyhogy hajrá.

„A Transparency International is egy ilyen lejáratásra szakosodott obskurus szervezet.
Jól megél abból, hogy pletykákra, mende-mondákra hagyatkozva ítél elevenek és holtak felett.
Jellemző teóriája, hogy számol a state capture fogalmával, az állam foglyul ejtésével.
Figyelembe veszi, ha egy távoli helyen a céget Nemzeti Mindentépítő Zrt.-nek hívják, minisztereket delegál, gazdasági birodalmat épít, és nem sértheti meg a törvényt, hiszen ő írja azokat.
De azt is figyelembe veheti, ha az úgynevezett szabad sajtó a tulajdonlás jogán azt az álhírt terjeszti,
hogy mondjuk Nemzeti Mindentépítő Zrt, minisztereket delegál, gazdasági birodalmat épít, és nem sértheti meg a törvényt, hiszen ő írja azokat.
A A Transparency International ilyen típusú pletykákra építve bizonyítja, hogy minden pénzt megér azoknak,
akik a háttérből támogatják, nemcsak erkölcsileg, hanem anyagilag is!”

Tehát a majdnem teljesen korrupt Narancsföldén nem sikerült megvesztegetni / megzsarolni / megfélemlíteni a Transparency Internationalt, és állnak, mint Eger vára a törökökkel szemben.
Meggyőztél, arról, hogy ők az egyetlen támogatásra érdemes politikai témájú szervezet Magyarországon.

Végül, de nem utolsó sorban, a Fidesz újbeszél értelmező szótár újabb elemekkel bővült:
rendpárti -> anarchista
tények -> tajtékzó tévhitek, ellenőrizhetetlen mendemondák
korrupció Magyarországon -> a Transparency International a korrupt, nem a Fidesz

A vastagbőr-faktor az megvan, lvl 999...

Bee-zony 2013.12.16. 02:00:49

@Vidéki: „A magadfajta anarchisták egyszerű észjárása szerint "a kormány azon-, vagy azért van, hogy az uralkodó osztály és a tisztviselők politikai hatalmát és személyes jólétét növelje, a többiek, a széles népesség rovására, gyakran a becsületes szolgáltatás látszatát keltve."
Kevés hely lehet a Földön ami a magadfajta anarchistáknak megfelelne, de Szomália ilyen hely lehet.
Ott már nincsen hatalma a kormánynak, különféle fegyveres milíciák és kalózbandák uralják az országot.”

Ezt a hazugságot, egyszer már elsütötted, alig több mint két hete, itt:
vastagbor.blog.hu/2013/11/29/valahol_megint_felsir_egy_rezsidemon_nemeth_szilard_vs_kalman_olga/fullcommentlist/1#c21146531
vastagbor.blog.hu/2013/11/29/valahol_megint_felsir_egy_rezsidemon_nemeth_szilard_vs_kalman_olga/fullcommentlist/1#c21147070
...és a többi komment lentebb.

Olyan vagy, mint kúrcsány, az se emlékszik rá, hogy kinek, mikor, mit hazudott („adósságcsökkentést ígértem már?”).

„Akkor ottan kezdhetnéd karrieredet építgetni, eleinte egyszerű kalóz közlegényként.”

Ó, b+, burkoltan ajánlgatod itt a saját karrieredet.
…kezdhetnéd a karrieredet építgetni, eleinte egyszerű fideszmaffia troll közlegényként; és te még mindig itt tartasz. A trafik-zsákmányból kaptál már?

Bee-zony 2013.12.16. 02:04:44

@Vidéki: „A magadfajta anarchisták egyszerű észjárása az anarchia szépségeiről, hasonlít arra az életérzésre, amelyet Vámosi jelenített meg a csak fantáziájában létező Jackson városáról:”

Itt van a szám eredetiben:
„Johnny Cash & June Carter – Jackson”
www.youtube.com/watch?v=U3NJC18Oi04&list=RD4GvD_NQrLFo
Kéne egy kis cash karácsony előtt? :)

Ezt neked:
„Johnny Cash - San Quentin (Live from Prison)”
www.youtube.com/watch?v=1zgja26eNeY&list=RD4GvD_NQrLFo

Egyékbént nem tudom, látsz-e összefüggést „Jackson” és a „hángérien feritél” között, mert én igen.

„Matolcsy a CNN-nek: a "magyar tündérmese" egy éven belül sikertörténet lesz”
www.youtube.com/watch?v=899BDrH5ITI
…de csak a kormánypropagandában. Nem fejtette ki az igazság minden részletét. Ismerős? – pl. az elmúltnyolcévből.

Vidéki 2013.12.16. 12:17:31

@Bee-zony:

Írod: "nem sikerült megvesztegetni / megzsarolni / megfélemlíteni a Transparency Internationalt, és állnak, mint Eger vára a törökökkel szemben."

Szerintem inkább úgy állnak, mint fasz a lkodalomban!

Bee-zony 2013.12.19. 14:22:50

@Vidéki: Fasz a lakodalomban, neked itt van a párod:
„Samantha robot, de jól tagadja”
index.hu/tech/2013/12/16/samantha_robot_de_jol_tagadja/

süti beállítások módosítása