Skip to content


       Szűrés lista

Legyőztük a Rezsit: rezsifórum Zuglóban

Tegnap este eleget tettem Papcsák Ferenc polgármester úr Facebookos szíves invitálásának és elmentem a zuglói rezsifórumra, ahol Németh Szilárd rezsibiztossal együtt léptek fel. A helyszín a Szent István Király Zeneiskola volt, a "ne vigyük be az iskolákba a politikát " program jegyében.

A helyszínen az iskola ajtajában személyes Papcsák Ferenc fogadta az érkezőket, odabent az előtérbe viszont máris úgy éreztem, mintha eltévesztettem volna a helyszínt és Schmuck Andor szépkorúak estéjére érkeztem. Az érzés, amikor 36 évesen durván kilógsz a tömegből és javítod az átlagéletkort, rezsiszámlával fizetendő ...
Az előcsarnokban hosszú sor, és egy lépést sem haladt előre, mint kiderült, a nagyterem ajtaja nyitva volt, de szépkorúak minden tagja most azon nyomban kívánt a Magyar Csapat felszentelt tagja lenni, és az amúgy roppant csinos hosztesz lányok nem bírták kezelni a rohamot.

Mielőtt kiléptem volna a sorból, a mögöttem álló 65+-os hölgykoszorú egyik tagja büszkén mesélte a barátnőinek, hogy AZ A SÁL VAN RAJTA!!! Milyen sál baszod, hegyeztem a füleimet hátrafelé? Hát az a sál, amit 2002-ben kötött fel először a kampány során, és amit minden fideszes rendezvényre feltesz a nyakába. Hátrasandítva még éppen elkaptam, hogy az egyik hölgy nagy áhítattal megsimizi a SÁLAT ... uram segíts és adj erőt a fórumra,  mormoltam magamban, majd gyorsan besiettem a terembe.

Nagyon sokan voltak, a segítők folyamatosan hordták ki a pótszékeket, mindenki integetett valakinek, lassan kiderült, hogy itt mindenki ismer mindenkit, az egész rezsicsapat egy nagy baráti társaság. Ezeknek az embereknek a Párt jelenti a közös programot, ahelyett hogy elmennének együtt kirándulni, múzeumba, kártyázni, fürdőbe. Helyette rezsifórumokra, pártrendezvényekre, békemenetekre járnak. Öntudatos, a közügyekért érdeklődő állampolgárok ... oh, wait ...

A helyszín profin elő volt készítve, minden székre odavolt készítve egy papcsákferences toll, egy Magyar Csapat belépőlap és Polgári Zugló választási különszáma, ami a zuglói Fidesz lapja, és nyomokban sem tartalmaz polgári értékeket. A "lap" 4 oldalból áll, mindegyik "cikk" Papcsák választókerületi ellenfelét, az MSZP-s Tóth Csabát szidja, na meg a Gyurcsányt.

 

A műsort Papcsák Ferenc kezdi, szegény csak 10 percet kapott a Rezsitábornok úrtól, nagy dilemmába került, hogy az eredményekről vagy az elmúltnyolcévről beszéljen, végül az utóbbi mellett döntött.
A sztárfellépő Németh Szilárd csepeli polgármester, a rezsibiztos, a szovjet ember viszont 1 óra 45 percen keresztül olvasztatta le az agysejtjeimet. 105 perc. Megállás nélkül.

A galéria első képen a bácsi az ajándéktollal egyből nekilátott a táskából kivett keresztrejtvénynek, szomorú hogy ilyen képes elterelni a figyelmet a Rezsitábornok úrról!


Maga a rezsifórum akkora faék, hogy ennél egyszerűbbet nem is lehetne kitalálni. Központilag elkészített prezentáció, amit laptopról vetítenek, de összesen csak 16 képből áll. Van két fellépő, a téma meg az, hogy meg kell védeni a rezsit, mert a rezsicsökkentés kurva jó, de hatalmas erők munkálkodnak ellene, mert összefogott a külföldi tőke, Brüsszel, meg a bukott baloldal, ha visszajönnek, itt kő köveön nem maradnak, mindent visszacsálnak legalább a Honfoglalásig! Arról nem beszélnek, hogy a rezsi ősidők óta hatósági áras, vagyis fillérre annyiba kerül, mint amilyen számot Orbán Viktor éjszaka megálmodik. Vagyis egy olyan dolgot kellene megvédeni az előttem ülő Margit néninek és Jóska bácsinak, amit a kormány szabályoz. Őrület! És még őrületesebb, hogy bejött, tolonganak az emberek, hogy megvédjék a rezsicsökkentést. Az aláírásukkal, a testükkel, a jelenlétükkel. 

És persze az is hihetetlen, hogy az ellenzék nem tud összerakni az elmúltnégyévről egy nyomorult prezentációt, nem tud felkészíteni 30 politikust akik összefüggően képesek értelmesen beszélni 60 percen keresztül és lakossági fórumokról fórumokra járva bemutassák az ország helyzetét az ő szemszögükből. De az Egyenes Beszédet tele tudják sírni, hogy nem kapnak elég médiafelületet, meg a gaz Simicska plakátjain ők nem hirdetnek és nem jut el az üzenetek (milyen üzenet, basszátok meg?) a Zemberekhez.

A prezentáció, amit mindenhol levítenek:

 

Sajnos itt nem lehetett kérdezni, pedig nagyon készültem. Pedig nagy barátságos, fideszes hallgatóság volt, nem úgy mint Angyalföldön, ahol beszivárgott az ellenség a sorok közéd, de még ott is két előre kiválasztott kérdező feltehette a kérdését, az egyikük "amiatt panaszkodott, hogy a házában a lakosok 60 százaléka baloldali, és rájuk is vonatkozik a rezsicsökkentés. Hoppál erre csak annyit mondott, hogy "nem baj, nekik is csökken", a közönség viszont felzúdult, és többen azt kiabálták, hogy "hát ez az, ez a baj"."
Kádár János pontoz: 10/10!
Köszönjük Jani bácsi!

Nade térjünk vissza a zugló fórumra. A közönséget sajnos nem nagyon pörgette fel a rezsitéma, viszont amikor először megjelent a prezentációban Gyurcsány képe, mindenki hátrahőkölve felmorogott, mint a kisgyerekek a moziban, amikor először tűnik fel a Főgonosz. Az utolsó képen felbukkanó Orbán Viktor képét viszont hosszan megtapsolták, Ismétlem: megtapsolták Orbán Viktor fényképét ...

Németh Szilárd őszintén beszél a tranzakciós adóról. Bevallja, hogy ilyen sehol a világon nincs, csak itt nálunk, de a gaz bankok miatt kellett ezt bevezetni, mert a bankok nem akartak részt venni a közös teherviselésben. És a bankadó, Rezsibiztos úr? Sőt, a rájuk kivetett tranzakciós illetéket is át akarták hárítani az emberekre, ezért kellett meghozni a pénzügyi rezsicsökkentést, ami Németh szerint észbontó, hogy ilyet kellett csinálniuk a szemét bankok miatt, hát milyen világ ez? Sőt, Németh Szilárd elmeséli, hogy a tranzakciós illeték már a Horn-kormány alatt is volt (!), mert akkor ő tanár volt, és Bokros bevezette, hogy minden tanár bankszámlára kapja a fizetést, de azt vették észre, hogy pénzbe kerül, hogy az adózott jövedelmükhöz hozzájussanak! Nyugaton sincs tranzakciós illeték, felháborító hogy nálunk van - mondja ezt Németh Szilárd, aki megszavazta a tranzakciós illeték kivetését majd megemelését, 6 ezreléket a készpénzfelvétel után, és 3 ezreléket az átutalások után. 

Itt van videón is, öveket bekötni:


A gáz és az áram árához nem a luxemburgi fizetéseket kell nézni, hanem a magyar fizetéseket. Nálunk lesz Európa legalacsonyabb energiaára. A példa az Amerikai Egyesült Államok (!), mert ott feleannyi az áram ára, mint nálunk. Na ja, a benzin meg harmada. Teljesen mindegy mennyibe kerül a világpiacon a gáz vagy az áram, nálunk olcsóbb lesz és kész. Paks is ezért kell, az olcsó áram miatt és hogy ne függjön a gázellátás Oroszországtól.


Rezsiharc. Meg kell küzdeni a magyar kormánynak. A gonosz energiacégek sanyargatják a fogyasztókat. Csepelen egy néninél elzárták a gázt, de Németh Szilárd megígérte, hogy ennek utána fog járni. A számlákat nem tudták elolvasni a Zemberek, de ők a számlaképet is törvénybe rögzítették. Mosolyogtak ezen! Kérte, hogy 100 millió helyett 500 millió legyen a bírsághatár. És annyi is lett!
Németh Szilárd azt is elmondta, hogy "kormánypropagandának titulálták, hogy a rezsiszámlán fel kell tüntetni, hogy mennyit spóroltak meg eddig a csökkentéssel, de ha bemegy a sarki Mekiben, és 50%-kal olcsóbb a hamburger, akkor az a kedvezmény fel van tüntetve a számlán! Ha hamburgernél lehet és nem propaganda, akkor a rezsiszámlán miért nem lehet?!"


Elszámoltatás. Megtették a feljelentéseket, de az ügyészség, bíróság nem tette a dolgát! Csepelen kiadták könyvben az összes disznóságot Vörös Csepel címen. Nem is tett senki feljelentést, vagyis amit leírtak, az igaz! Az első lépcső a politikai elszámoltatás, amikor szavazol.
Nem lehet megtenni, hogy kiraboljuk az országot és megússzuk! Itt már egy picit lankad a figyelmem, nem emlékszem hogy melyik időszakról is beszélt, de valószínűleg az elmúltnyolcévről ....


Ennyi volt, 120 perc tömény REZSI!

Ezzel a képpel zárom soraimat, a Rezsitábornok a fórum után még megküzdött a sajtóval is!

P2130082.jpg


Most pedig vessük össze a hivatalos MTI-tudosítással :-))

Címkék: fórum kampány zugló németh rezsi papcsák

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr655813501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.14. 09:11:30

Zero!Te egy hős vagy,hogy ezt kibírtad!:))

Žďárský 2014.02.14. 09:16:00

A tegnap esti posztod óta ezt a cikket vártam :-)
Respekt, én nem bírtam volna...

Tricera bácsi 2014.02.14. 09:25:15

"hihetetlen, hogy az ellenzék nem tud összerakni az elmúltnégyévről egy nyomorult prezentációt, nem tud felkészíteni 30 politikust akik összefüggően képesek értelmesen beszélni 60 percen keresztül és lakossági fórumokról fórumokra járva bemutassák az ország helyzetét "

Próbáltál már ellenzéki fórumot szervezni? Melyik helyi lap fogja leközölni a meghívódat? Szerinted mennyi pénze van az ellenzéknek fizetett hirdetésre (ami mellé gondosan odaszerkesztenek egy lejárató cikket) , szórólap postázásra?

Egyébként szerinted hány bizonytalan megy el egy akár ilyen, akár olyan fórumra, és hányat győznek meg? Nem inkább a saját tábor egyben tartásáról szól az egész?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2014.02.14. 09:32:36

@Tricera bácsi:

A saját táborral is óriási gondok vannak ...

Zedder 2014.02.14. 09:33:02

Ennek az országnak reszeltek.

Inkább csak bemásolom egy korábbi hozzászólásomat, kicsit más témában volt, de nagyjából ugyanazt el lehet sütni...

"Nagyon szép ez a propaganda szöveg a hanyatló nyugatról, de akkor nézzük már kicsit kontextusában a dolgokat.

Én szeretnék még legalább 50-60 évet élni, bár ahogy fejlődik az orvostudomány, esélyesen túl fogom lépni a 100 éves kort is. A részemről megteszem, amit lehet, egészséges életmód, sport, táplálkozás, stb. Tehát vegyük úgy, hogy hacsak valami kurva nagy gebasz nem történik, akkor itt van előttem sok-sok évtized.

Te most tényleg azzal jössz, hogy odahaza jobb lesz? Meg itt szar? Ember, egy élete van mindenkinek! Otthon születésem óta azt hallgatom, de már a szüleim is azt hallgatták, hogy "még egy kicsit kell kibírni, aztán jobb lesz!"

Lófaszt lett jobb, sőt.

És ha tényleg hanyatlani fog a nyugat, akkor hol akarsz élni? Otthon, ahol SEMMI sem működik, degenerált és kontraszelektált faszfejek irányítanak mindent? Amikor egy márciusi hóvihar meg tudja bénítani az országot napokra? Amikor egy augusztus 20-ai tüzijátékon emberek halnak meg? Amikor vidéken "norvég" hordák terrorizálják, sőt, gyilkolják az embereket, lopnak-visznek mindent, ami mozdítható? Az állam NEM képes megvédeni sem az adófizető, sem a simán csak tengődő állampolgárait, fogd már fel!

Demográfiai helyzet milyen? Tudod te mi lesz otthon 10-20 év múlva? Beszélgess el egy-egy általános iskolás tanárral, igazgatóval, hogy legyen fogalmad mi zajlik odahaza. Ki fog dolgozni, termelni, adót fizetni? Ki fog csak segélyen élni, és amikor az elfogy, akkor megindulni a "tehetősebbek" felé? És nyugi, nem csak a "norvégok" fognak megindulni. Eleve nevetnem és sírnom kell, hogy otthon 1000 eurós havi fizetéssel már gazdag geci vagy, itt meg csak a lakásom fenntartása kerül annyiba...

Akkor még nem beszéltem olyan geopolitikai és környezeti témákról, amelyek az ajtón kopogtatnak, de a féltudású magyar elit azzal van elfoglalva, hogy a saját zsebét tömje, miközben az országot és a társadalmat a végletekig szétbasszák:

- éghajlatváltozás következményei
- migrációs politika (rövid időn belül nem a norvégok lesznek a probléma...)
- oktatás, versenyképesség fenntartása a globalizált világban
- energiagazdálkodás (NEM a rezsicsökkentés a megoldás!)
- infrastruktúra fejlesztése (valódi fejlesztése, amit bárhol a világon látsz: építkeznek. odahaza max bevakolják az omló vakolatot, de egyre inkább azt sem)

Napestig lehetne sorolni."

Régen volt az a vicc, hogy az utolsó majd kapcsolja le a villanyt. Hát egyrészt ma már nem vicc, másrészt ki tudja, lehet magától elalszik az a lámpa, mert se áram, se infrastruktúra, se semmi nem lesz.

namenick_ 2014.02.14. 09:40:52

Ezzel a baromsággal (mármint rezsicsökkentő háború) fognak ezek megint nyerni (de valszeg utoljára). Igaz szerintem a 2/3-ad nem lesz meg (sohatöbbet egyik pártan sem). Még 4 év is ez a sok hülye akik ott ülnek a fórumokon, kihalnak vagy felismerik a fidesz igazi arcát.
Pedig annyira egyszerű: csak elemi osztályos matek kell hozzá. Ezeknek az embereknek nem tűnik fel, hogy egyre kevesebb maradt a zsebükben? Ha nekik nem is, de a kölöknek, unokáknak? Azok még költekeznének, ha lenne miből nem csak cs.farháton tengődnének.
Nem vagyok egyik pártnak sem a szimpatizánsa, sőt a kezdeti érdektelenség lassan átmegy utálatba. :-(
Már gyerekkoromban is modogatták, figyel következő évtől meglátod mennyire jó lesz majd, már csak 1 kicsit kell kibírni. Azóta 36+ vagyok és vhogy nem lett jobb :-(
Sok külföldön élő magyartól hallom, hogy itthon mindenki csak politizál -> depis is mindeki, ott kint meg megy az élet oszt csókolom. DE hát itt minden órában a pofánkba nyomják, ha kell ha nem. Nincs olyan portál ami ne lenne tele politikai maszlaggal, olyan ez mint a valovilag1-6, ha nem érdekel akkor is a pofádba nyomja minden média.
Nah vissza a fideszhez, ha bárkivel beszélgetésbe elegyedek és netán isteníti ezeket, csak 1 kérdést szoktam feltenni: 1. te mit szólsz ahhoz, hogy lenyúlták a 3000milliárd nyuggerpénzt (köztük a tiedet is), vagy dohánymutyit már ne is taglaljuk. Persze értelmes választ egyik sem tud tenni, aztán-aztán csak kiderül, hogy neki sem lett jobb annyival, mint ahogy ígérték, sőt... de hát ő jobb oldali, csak nem fogja tán Viktorékat szidni.
Lenne még mit írnom, de megyek inkább melózni kicsit (még van hol legalább), mert érzem csak megy fel a vérnyomásom ... :(

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2014.02.14. 09:41:28

@parti_giano:

A felmérések szerint a közös listára kevesebb szavaznának, mint az összefogás előtt külön-külön álltak. De hát ők nem akarnak kormányozni, csak kell a biztos képviselői állás még 4 évre.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2014.02.14. 09:43:37

@zero: kép tapsolás, felhorkanás, honnan is ismerős nekem, jahhh meg vagyon:

1984

"Ezek fő eszköze az agymosás volt, amit tulajdonképpen burkoltan ki is
mutatott a párt jelszavában: „A TUDATLANSÁG: ERŐ”

stoppos76 2014.02.14. 09:44:31

Énekeljük mán el a szovjet himnuszt. Meg paksoljunk felállva közben Viktor kutyájának a seggéről készített szoborról készült fényképnek. Szánalmas ez vazz.

Tücsök1 2014.02.14. 09:45:36

Őszinte részvétem! Az elszenvedett agysejtpusztulás után az internetek saját halottjuknak fognak tekinteni, máramennyiben ez vigasz lehet neked.

Tricera bácsi 2014.02.14. 09:45:52

@zero: azt akartam ezzel mondani, hogy nem a fideszes politikusok tudnak jobban lakossági fórumot tartani, mint az ellenzékiek, csak éppen ők az állam és az önkormányzatok teljes vagyonát és eszközrendszerét használhatják a mozgósításra, mi meg kb. az otthon nyomtatott szórólapot és a facebookot.

Zedder 2014.02.14. 09:48:51

@namenick_: "ott kint meg megy az élet oszt csókolom. "

Erről van szó... Kérem kapcsolja ki...

(Nekem is le kellene szoknom a haza hírek olvasásáról, és akkor még szebb lenne.:)))

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2014.02.14. 09:50:44

@zero: akkor félreértettelek, azt hittem, a fidesz táborra gondolsz, már amivel bajok vannak.

vitéž munkášőr 2014.02.14. 09:53:45

@namenick_:

"Még 4 év is ez a sok hülye akik ott ülnek a fórumokon, kihalnak vagy felismerik a fidesz igazi arcát"

kihalnak. ez az egyetlen lehetséges opció

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2014.02.14. 09:59:17

@vitéž munkášőr: a fenét, van jópár fiatal is a hívek között, az utánpótlás adott. meg folyik a főnök klónozása is a felcsúti fociakadémián.

parti_giano · http://www.youtube.com/watch?v=4CI3lhyNKfo 2014.02.14. 10:00:23

@vitéž munkášőr: a pedagógusokat meg rózsika hülyíti a németh szilárd szintjére.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.02.14. 10:03:16

Jó ez a prezentáció, teljesíti a slide-onként min. 1 hazugság kvótát...

titan 2014.02.14. 10:07:19

A rejtvényes bácsinak elismerés, úgy tűnik, ő még egy ilyen közepén is nekiállt gondolkodni.

stoppos76 2014.02.14. 10:11:00

@beebeer: Lehetne olyat, hogy a baloldali nyugdíjasok fiizetik a békemenet nyuggerek rezsijét. Aztán majd jól éhenhalnak a balos nyuggerek és duplán nyerés. Esetleg az adó mértékét is lehetne pártpreferencia alapján. Csoda, hogy ezek megélték a nyugdíjas kort. Ennyi ésszel minimum azt vártam volna, hogy valahol agyonbassza őket az áram, vagy fejjel nekibicikliznek az önkormányzat falának, amikor balos pógi van.

Doktor Senkiházi (törölt) 2014.02.14. 10:12:53

@zero: a probléma a következő. Baszhatják a több szavazatot az egyéni körzetekben, ha szét van darabolva három jelölt között és a fideszes behúzza a relatív többséget (akár 30-40% is elég lehet ilyen esetben). Nem nagyon van választásuk (de tényleg), vagy ez, vagy 4 pártból csak 1 indul a választáson... Így találták ki a választási rendszert és így lesz 40%-nyi biztos pártválasztóval 2/3-a a fidesznek.

rat12 2014.02.14. 10:13:08

Én azon csodálkozom, hogy ennyi ostoba gondolkodásra képtelen ember van ebben az országban. Hallgatják ezt a sok baromságot amit a fideszesek löknek és boldogan tapsikolnak nekik, ahelyett, hogy olvasnának a sorok között, de nem, ők leragadtak ott, hogy i love viktor.

hivatásos naplopó 2014.02.14. 10:14:48

minden tiszteletem a tied a kitartásért, én szerintem 10 perc után adtam volna fel

Achmed, a hitetlen 2014.02.14. 10:26:59

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezt ma úgy mondják, hogy "a tudásalapú társadalom helyett a munkaalapú társadalmat építjük". Magyarul: tanulás, képzés helyett trógerolj!
És az a vicc, hogy még ezt is úgy lopta a fidesz Kun Béláéktól. Ugyanúgy, ahogy loptak Rákositól és Hitlertől is, csak Mussolini maradt ki a sorból, pedig tőle a Carta del Lavorot igazán lenyúlhatták volna.

ac07 2014.02.14. 10:27:38

@Tricera bácsi: Biztos vagyok benne, hogy saját táborról szól, sőt szerintem a résztvevők kb. ugyanazok lehetne nagyrészt minden fórumon, járnak körbe-körbe.

2014.02.14. 10:30:21

Ööö, kicsit off, de... a post mondanivalójával egyébként mélyen egyetértve, nem lehetne ezeket a bejegyzéseket kurvanyázás meg bazmegolás nélkül megírni? Tudom, hogy ez a trendi, meg fiatalos, meg az Index is így ír, meg a magyar ember szókimondó, stb. de szerintem akkor sem ez a normális.

Ha már a magyar átlagember megmukkani sem tud káromkodás nélkül, nem az újságírás feladata lenne megtanítani, hogy ugyanazt a gondolati tartalmat ki lehet fejezni máshogy is?

Az ilyen írásoktól mindig az az érzésem támad, hogy az írójában éppen dolgozott a kommersz barack.

Gonosz Repülőmókus 2014.02.14. 10:30:51

@rat12: Tiszta "Vidám vasárnap". Már csak egy kis földön fetrengés kellett volna, hogy teljes legyen az agyhalál.

Gonosz Repülőmókus 2014.02.14. 10:33:13

@Lazybones: Van ebben nem kis igazság, viszont zero nem újságíró (legalábbis nem itt) és ez sem egy újság, hanem egy blog, ahová az ember a gondolatait írja, úgy ahogy azok feltörtek belőle. (na jó, lehet, hogy nem...)

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2014.02.14. 10:35:41

@namenick_: Meglesz a 2/3. Ugye egyfordulós a rendszer, tehát nem lehet az egyéni jelöltekkel két forduló között stratégiázni. Az ilyen rendszer a legnagyobb választói blokknak kedvez - a fidesz szempontjából tulajdonképp lényegtelen, hogy a jelöltjük 34%-kal nyer két 33%-os ellenzéki előtt, vagy 90%-kal. Sőt, egy kis gerrymandering után ez az igazi nekik - ahol sok jelölt marad, ott a fideszesnek épphogy kell nyernie, ahol kevés, ott meg fényesen. Tehát a 106 egyéni körzetből legalább 103-at visznek.

Aztán ott van a lista, a fidesz megkapja a biztos szavazatok felét, a bizonytalanok nem mennek el, mert nincs kire. Az LMP kiesik, bár némi ozmózis történik köztük és a fidesz között, elvégezték a munkájukat. A töredékszavazatoknak nagyjából a fele megy az összefogáshoz, negyede a jobbikhoz, a többi szintén a fideszé a "győzelemhez nem szükséges szavazatok" címszó alatt. A töredékszavazatok mennyisége nagyjából a fele az összesnek, azaz a fidesz viszi a listások 40%-át, az MSZP... bocsánat, Összefogás úgy 35-öt, a jobbik 25-öt. Az 37 fideszes képviselő, 32 maszopos és 24 jobbikos.

Eredmény: fidesz 140 képviselő, Összefogás 35+2 egyéni mondjuk = 37, jobbik 25 + 1 egyéni = 26.

70%.

Aztán persze lesz még nemzetiségi mandátum, mittudomén, de nem lesz annyi, hogy ezt érdemben befolyásolja. Ha mégis, akkor is a kormánnyal szavaznak, mert a kisebbségi önkormányzatok tőlük kapják a pénzt.

Ha meg a fidesz elkezd osztogatni a bizonytalanoknak, akkor lesz még ebből több is. Aztán persze 2018-ig a nyakukba omlik a szarkupac, amit építettek, a fejesek kurvagyorsan emigrálnak ide-oda, aztán az ilyen papcsákferenc meg rezsitábornokfélék kapkodhatnak, hacsak nem jut oda az ország, hogy az embereknek ki kell hagyniuk három étkezést egyhuzamban (mert akkor szoktak kimenni gyújtogatni).

Zedder 2014.02.14. 10:36:24

@stoppos76: "Csoda, hogy ezek megélték a nyugdíjas kort."

Óóó, nincs itt csoda. Az evolúciós elvek szerint az él túl, aki a legjobban képes alkalmazkodni. Voltak ezek fiatalon nyilasnácik, aztán komcsik, kicsit demokratásat játszottak, majd most visszatértek a komcsi énjükhöz. Egy a lényeg, mindig az aktuális hatalomhoz kell dörgölőzni, az elveket és józan gondolkozást pedig le lehet húzni a WC-n, ennyi a titok.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2014.02.14. 10:57:39

"Ezeknek az embereknek a Párt jelenti a közös programot, ahelyett hogy elmennének együtt kirándulni, múzeumba, kártyázni, fürdőbe. Helyette rezsifórumokra, pártrendezvényekre, békemenetekre járnak."

Anno nálunk az egyetemen is volt sok ilyen. Mostanra a többségük vagy kinőtte, vagy lenyugodott a kétharmadisztán keretein belül. Az öregek viszont sajnos már nem képesek ilyenre, csak rosszabbak lesznek...

tryclops 2014.02.14. 11:22:14

@zero: Részvétem. Ez az a pont ahol megbocsátottam Schmukk Andornak mindent. És bármit. Csak foglalaja le őket. Bassza meg, ez van.

Ja, és Bajnaista vagyok, de a közös listához nem adom a nevemet. Elkúrták az összefogást. Nem kicsit, nagyon. faszkivan :(

Tücsök1 2014.02.14. 11:22:18

@a katona fehérben: Node ki tudja, mit ír ki az a toll magából? Lehet, hogy ez egy olyan toll és keresztrejtvény, amiben vízszintesen és függőlegesen is csak a REZSICSÖKKENTÉS jön ki.
Állítólag tegnap a parlamentben a jobbikosok lézeres tollat kaptak búcsúajándékként. Aztán két zászlódobálás között azzal szórakoztak, hogy piros pöttyöket táncoltattak az ellenfélen.

Achmed, a hitetlen 2014.02.14. 11:27:16

@beebeer: "Ezt a fajtát egyetlen elv mozgatja, neki legyen jobb, simán felzabálják akár az unokájuk jövőjét is."
A Csontbrigád szolgálati szabályzata:
- Élni azt jelenti, mint örülni, bármi áron.
- Nem rossz más, csak ami nekem fáj.
- A Gyenge Hiéna nem kell!
Szegény Rejtő, ha ezt megélhette volna! A munkatáborok embertelenségét bemutató elvei alapján egész társadalmi réteg éli az életét.
( Forrás: Rejtő Jenő: Csontbrigád
mek.oszk.hu/01100/01109/01109.htm )

Zeppeliner 2014.02.14. 11:28:32

@Zedder: Egyet értek veled.
Első orbán emlékeim szerint közel sem volt ilyen mint ez, pedig rühelltem őket akkor is.
2002 óta masszív posztkommunizmus van mindegyiknél,
Az országot a 100 napos program gajra vágta, de sikeres volt a'la rezsicsökkentés. (jobbik detto komcsi beállítottságú párt)
Más megoldás nincs, csak ha a kádári Magyarország lakói kihalnak.
A gond az, hogy ennyi időnk már nincs, felzabálnak minket a svédek.
Én jártam a régi ált. iskolámban nemrég. Nagyon kemény mekkorát változik az ország.

Achmed, a hitetlen 2014.02.14. 11:30:40

@tryclops: Hát én félve, talán-talán Bajnaira szavaztam volna. Erre a listára nem fogok. Sorry.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2014.02.14. 11:31:04

@Lazybones:

nem vagyok újságíró, ez nem sajtó

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2014.02.14. 11:51:06

Ezt kifelejtettem a beszámolóból, pedig hatalmas érvelés!!!

Németh Szilárd azt is elmondta, hogy "kormánypropagandának titulálták, hogy a rezsiszámlán fel kell tüntetni, hogy mennyit spóroltak meg eddig a csökkentéssel, de ha bemegy a sarki Mekiben, és 50%-kal olcsóbb a hamburger, akkor az a kedvezmény fel van tüntetve a számlán! Ha hamburgernél lehet és nem propaganda, akkor a rezsiszámlán miért nem lehet?!"

Bryan élete 2014.02.14. 11:54:23

@Tricera bácsi: " Szerinted mennyi pénze van az ellenzéknek fizetett hirdetésre (ami mellé gondosan odaszerkesztenek egy lejárató cikket) , szórólap postázásra? "

Szegény milliárdos Boldvai arról "panaszkodott" egy fórumon, hogy az egykulcsos neki sajnos konkrétan százötvenezret hozott.

Csak egyetlen kérdésem van: az ilyenek, csak úgy jópontként, a már összerabolt vagyonkájuk mellett miért nem ajánlják fel hivatalosan a pártjuknak támogatásként ezt a havi többletet?

Virág et. 2014.02.14. 12:19:51

@Doktor Senkiházi: Ez így van.

@zero: Nem érti a Rezsitábornok a reklám és a propaganda közti különbséget.

A meki célja, hogy népszerűsít egy terméket, ezáltal növelve az összértékesítést, a brand ismertségét és végül a bevételeket.

A rezsicsökkentős propaganda-üzenet a politika sajátja, ahol a kormányzó párt saját magát népszerűsíti, amikor hatalmi szóval mások magánvagyonát költi (abból ad kedvezményt) úgy, hogy az egészet a saját eredményének tünteti fel. Mások szerszámával veri a csalánt és közben a bőkezű állam-atyuska szerepében tetszeleg. Mondjuk ehhez kell az egységnyi jobboldali szavazóbirka is, aki képtelen 24 évvel a rendszerváltozás után is felfogni, hogy az államnak nincs pénze, nem végez termelő tevékenységet, csak a mi adónkat rakosgatja egyik zsebből a másikba. Két és fél millió ilyen marha van ebben az országban. Riasztó adat.

titan 2014.02.14. 12:22:56

@zero: hmm, hamburgerrezsicsökkentés is volt? Basszus, megint egy ideig csak a munkával foglalkozom, erre lemaradok az ilyen fontos hírekről.

Kovács Ferenc 14 2014.02.14. 12:23:31

Pár hónapja be akartam lépni a helyi fideszbe oppurtunistának, de ott is ugyanezek az agyhalott "aktivisták" voltak, és minden pénz- és hatalomsóvárságom ellenére sem bírtam ki a gondolatot, hogy a jövendőben szabadidőm jelentős részét ebben a társaságban töltsem. Ezektől jobban fáradok, mint a hitgyülisektől, pedig az se gyenge eresztés...

Amúgy nagy összegben le merném fogadni, hogy a választások után a rezsi ugyanúgy vissza lesz emelve, mint 2006-ban az áfa. Kérdés, hogy fogják lekommunikálni... de a legvalószínűbb, hogy sehogy, csak szépen, sunyin, apránként, 2-3 lépésben fölemelgetik, és sunyin kussolnak róla, a zemberek meg úgysem veszik a fáradságot arra, hogy visszaosszák a számlájuk végösszegét a kWh-kkal vagy m3-akkal... merthogy a számlákban továbbra sem lehet kiigazodni.

Homeoffice 2014.02.14. 12:24:55

@zero: .

"A felmérések szerint a közös listára kevesebb szavaznának, mint az összefogás előtt külön-külön álltak. De hát ők nem akarnak kormányozni, csak kell a biztos képviselői állás még 4 évre. "

Egyszerűen a választási rendszer matekja miatt kellett összefogniuk. Szépen ki lett ez találva a fidesz részéről.

2014 re egyébként egy Fidesz - LMP kormányt tippelek.

redsea 2014.02.14. 12:33:25

@Kovács Ferenc 14: majd ráfogják a komcsikra, meg a multikra :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2014.02.14. 12:35:02

Nem hogy egy lakossági fórumot, még a kampánynitó nagygyűlést sem sikerült összehozniuk.

www.origo.hu/itthon/20140214-nem-ertek-volna-oda-a-jeloltek-lefujtak-a-baloldali-kampanynyitot.html

Tücsök1 2014.02.14. 12:35:20

@Kovács Ferenc 14: Ferenc vagyok és opportunista fideszes akartam lenni!
Ezután a vallomás után kifejtenéd bővebben, mit reméltél a belépéstől?

gauge 2014.02.14. 12:46:09

@namenick_: +1

Feltartott kozepso ujjal jottem el, itt lesz eselye a gyerekeimnek arra, hogy normalis eletuk legyen. Bar itt meg a lathato es nem lathato, de gyokeresen mas kulturaju migransok lesznek nem kicsi problema.

Marcellusca 2014.02.14. 12:47:22

Huhhh, ez így is durva volt. :(

Elismerésem, zero! :D

Kovács Ferenc 14 2014.02.14. 12:52:36

@Tücsök1: Hát legalábbis egy trafikot. :)

vontod75 2014.02.14. 13:00:54

@gauge: sajnos a lmpvs és a rekonkviszta nem lesz elkerülhető a közeljövőben Európa szerte...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.02.14. 13:01:34

@Tricera bácsi:
Csakhogy ez a mozgósítás sem a fán termett, hanem a Fidesz, kb. a polgári köröktől kezdve tudatosan építette fel, tíz év alatt, először sejtenként, aztán ezeket olvasztotta össze olyan gigatömegekbe, mint a Békemenet, a Magyar Csapat meg a rezsifórumok.

Ez a fajta mozgósítás, tömegtudat a baloldalnak hatalmas vesztesége, ugyanis ebből a szempontból még a Jobbik is magasan veri őket szerintem. Mi az, hogy hiányzik az eszközpark a mozgósításra? Ott volt a tavalyi diáktüntetés, az összes híradó mással sem foglalkozott, aztán láttal a napok alatt szépen felduzzadó, tüntető tömeget? Az ellenzék legnagyobb megmozdulása emlékeim szerint az a rendezvény volt, amit a Milla szervezett, akkor még civilként. Ez hogy van?

Tetszik vagy sem, a baloldal lényegesen lustább, mint a jobboldal, és ez ellen a vezetői sem tudnak és akarnak tenni, mert túlságosan lefoglalja és lefoglalta őket a fiktív hatalmuk újraosztása. A saját tábor egyben tartása, amit fontosnak tartasz, szerintem lóf*sz, Mesterházy maga mondta, hogy a kormányváltáshoz "csak" 400.000 bizonytalant kell a maguk oldalára állítani. Két hónap alatt, szembeszélben, betoncipővel, úgy, hogy az elmúlt évek alatt csak veszítettek a népszerűségükből.

Ehhez már csak adalék a kontraproduktív negatív kampány, amire építeni akarnak, az ezen blogon is "megénekelt" Nagy Szoci Stratégia töketlensége, a szánalomhalmaz plakátok, és a vállalhatatlan arcok erőltetése. Az ellenzéki vezetők és aktivisták kb. annyit csináltak eddig, hogy megpróbáltak azokban bűntudatot kelteni, akik nem alkudtak meg eléggé a sok baloldali bénázással és szeméttel, és mint a kormányváltás kerékkötői vannak megbélyegezve.

2014.02.14. 13:06:02

@Lazybones: ez valóban nem újság, zero nem újságíró, csak egy öntudatos pógár. X éve ezt és így csinálja, szerintem jól. :)

@zero: köszönjük a hősies beszámolót! Azért van pár typo még, amit ki kéne ütni :)
előtérbe*n
estéjére érkeztem *+volna
odavolt
szomorú hogy
üzenetek -> üzenetük
nem úgy mint
zugló fórumra
sarki Mekiben -> Mekibe
biztos van még, bocs a hülye formátumért.

Amúgy az utolsó képre miért a biztonsági őrt raktad?

Marcellusca 2014.02.14. 13:08:52

Rezsirizsához:
Nem szoktam végigbogarászni a számlákat, de most megtettem a villanyszámlával.
Eredmény: (Elsz. időszak: 2013.12.18. - 2014.01.16)
- Energiadíj összesen:6.771;
- Rendszerhasználati díjak összesen: 5.790;
- Kerekítés: -2 (???????)
- Fizetendő összesen: 12.559

Narancssárga részben:
- Fizetendő összeg: 12.559 Ft;
- "A rezsicsökkentés nélkül Önt ebben .....(maszlag)": 15.715 Ft
- ".......az Ön megtakarítása: 3.156 Ft.

Nem értem.
Ha a fogyasztásom + RENDSZERHASZNÁLATI DÍJAK = 12.559, akkor csökkentés után miért nem kb. 10.100 Ft-ot kellene fizetnem?
Miért tűnik úgy a narancsos rész, hogy ott meg úgy jelenik meg, mintha a kiszámlázott fizetendő összeg már a csökkentett összeg lenne?
Lehet, hogy csak papíron létezik az a rezsicsökkentés? (akkor valóban = rezsirizsa!)

Ui.: mielőtt találgatna a sok agyhalott, idióta fityiszdroid (meg a kispöcs Tigeri :D): ez egy átlag lakás Pesten, nincs dzsakuzzim, fűtött úszómedencém, de még gázfűtés sincs. Villanytűzhelyünk van és mint látható, karácsonyi időszak.

NYJetsTD 2014.02.14. 13:24:06

Bár nem ment könnyen, de a zuglói rezsiharcosok - nemzeti csirkefarhát brigádja segítségével sikerült zeroról is fotót szerezni. A gyűlés huszonnegyedik percében készült képet láthatják.

cdn2.mocksession.com/wp-content/uploads/2011/11/BOMANI-JONES-INITIALS-ARE-B-J2.gif

@Marcellusca: burzsuj népellenség
Villanytűzhely, pesti lakás, kutyafuttatás macskakövön, reklamálás a köbön. Remélem a közös képviselőtök már írja ellened a vádiratot a tablóra... : )))

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.02.14. 13:26:48

@Marcellusca:
Mert az összeg, amit kiszámolnak, már eleve a csökkentett érték. A 15.715 Ft a "maszlag", egy fiktív szám, hogy mennyi lenne a végösszeg rezsicsökkentés (és persze a Fidesz-kormány áldozatos munkája) nélkül :).

Bryan élete 2014.02.14. 13:30:54

@Marcellusca: kérdezd meg egy rezsifórumon ... úgy pofoznak ki onnan, hogy a lábad sem éri a földet.

Marcellusca 2014.02.14. 13:33:15

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Kösz. :)
Vidékire, BBBBB-re, Kancsóbárra meg Balpesti biboldóra már nem is vagyok kíváncsi. :D

(Hüjjje kötsög, most jól elvetted a munkájukat. :DDDDDDD)

stoppos76 2014.02.14. 13:37:46

@Marcellusca: Ma leállhatott a net a fidesz központban, mert még egy hozzászólást sem olvastam arról, hogy hogyan lövette ki a Gyurcsány a szemit nekije.

Marcellusca 2014.02.14. 13:38:29

@Marcellusca: BBBBB vagy Balpesti cserélendő a Gyurcsány-fóbiásra! :)

Annyi idióta troll van, hogy már a fene sem tudja megjegyezni mind. :(

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.14. 13:39:15

Az utolsó kpép EPIC!
Nagy respect, hogy végigszenvedted! Én lefordultam volna a székről, és azóta a zárton ápolnának.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.14. 13:42:09

@Marcellusca: Nekem is lazán volt úgy 20 ropi a vellanyszámla, amikor hárman laktunk, és ugyanúgy nappali áramon volt a bojler, mint most. Most inkább attól 5000, hogy egyedül használom, a csökkenésből nem sokat éreztem.

NYJetsTD 2014.02.14. 13:45:42

@stoppos76: Ne aggódj, jönnek majd. Most még a hétvégi beosztás meg az ebédidő megy. No de majd délután beindul a buli.

Bryan élete 2014.02.14. 13:46:18

Tessék. Nem kellenek milliárdok az olcsó és hatékony kampányért. Elég néha egy létra.

444.hu/2014/02/14/a-kepviselojelolt-akit-semmilyen-akadaly-nem-rettent-vissza-az-utcai-kampanytol/

Bryan élete 2014.02.14. 13:48:34

@Marcellusca: óóóó, hogy pont arról a kedves, kígyótermészetű csúszómászó Hoppálról maradtál le, sose fogod magadnak megbocsátani.

Marcellusca 2014.02.14. 13:48:52

@ColT: Nekem, erről a fajta csökkentésről a zöldséges vicc jut eszembe:
Az öreg zöldséges a délutáni órákban odaszól a fiának:
- Eriggy mán ki, fiam, oszt' árazd le a paradicsomot, mert nem nagyon fogy!
A gyerek kimegy fogja a krétát meg a táblát, amire rá van írva: pari - 250 Ft. Főlé írja, hogy 300 és ugyanazzal a mozdulattal át is húzza.

Hát, valami ilyesmi a mi rezsicsökkentésünk. :)

stoppos76 2014.02.14. 13:49:15

@NYJetsTD: Már alig várom, hogy valamelyik szellemi lángoszlop elmagyarázza nekem, hogy a rezsicsökkentést meg kell védeni. Itt ülök tűkön, mert nem tudom, hogy pajzsot ragadjak, vagy ostort a nagy rezsiháborúhoz. :)

Amúgy meg kék mán kérdezni az egyik ilyen fórumon, hogy akkor mi van a beígért egymillió munkahellyel, a tejjel-mézzel folyó kánaánnal?

program készítő 2014.02.14. 13:52:44

Volt belépőjegy is vagy csak támogatást kértek? Ez szerintem az ingyenes termékbemutató,ide beülnek és nem kell tízezreket költeni takaróra,edénykészletre.Így spórolnak tízezreket.

NYJetsTD 2014.02.14. 13:54:54

@stoppos76: mert azt a nemzetközi karvalytőke és baloldal támogatott hazaárulók megakadályozták.
Plusz majd kapsz egy római idézete meg egy tollat. Vagy jól neked esnek és összeszurkálnak hallókészülékekkel.

Nessike (törölt) 2014.02.14. 13:56:40

Ez az egész rezsiizé nagyon gáz. Semmiféle rezsi nem csökkent - tapasztalat - ám az alapdíjakból tényleg lefaragtak egy-kétszáz forintot.

Ám a képek között volt egy olyan, ami megér egy misét: 2014 a tét, hogy talpra álljon az ország. Ha szabad kérnem, papok és párttitkárok nélkül. Mert most a jobboldalt, a baloldalt és a középutat együtt kéne elzavarni, mivel mind ugyanannak a szocialista kutyának a kölke (nem kommunista! az csak duma). A Kétfarkú Kutya Pártot is azért nem akarják bejegyezni, mert szemmel láthatóan más kutya kölke.

Marcellusca 2014.02.14. 14:05:43

@Spániel: Ugyehogyugye? :)
Mondjuk, fingom sincs, hogy ki az a fityiszes jelölt.
De az emeszpéset senem tudom, Hiszékeny urat is csak a Zsebtévéből ismerem. :D

stoppos76 2014.02.14. 14:06:38

@Nessike: Szocialistának meg aztán végkép nem szocialista. Szélsőbalodlali retorikájú diktatórikus taknyok talán a megfelelő kifejezés. Ez most az egyik oldalról jobboldali retorikájú takonnyá vált , a másik oldalról meg "nincs egy értelmes gondolatom, de fúj" retorikájú takonnyá, az idők szavára hallgatva.

Kovács Ferenc 14 2014.02.14. 14:08:43

@Nessike: Nem igaz. Tényleg lecsökkent. Múlt hónapban valami 82 Ft volt a gáz köbmétere, volt ez már 117 is nemrég. A villany dittó. Csökkentek ezek. De egyébként nettó faszság az egész, nem a rezsit kell itt csökkenteni, hanem tisztességes béreket kellene fizetni, és akkor nem lenne gond kifizetni a világpiaci árakat. Váltig nem értem, hogy ha grazi wc-s néni 1000 eurót visz haza egy hónapban, akkor a szombathelyi wc-s néni miért csak 80.000 Ft-ot kap ugyanazért a munkáért? Mert ugye az árak itt is világpiaciak, a bérek meg nem, hát igencsak érdekelne, hogy hová lesz a különbözet? No meg ha a vallonok elő tudják írni az egész unióra, hogy mennyi a jövadó minimális mértéke meg hogy milyen görbe lehet az uborka, akkor miért pont a bér az a kérdés, amihez nem mernek/akarnak nyúlni? Azt miért nem kell "eu konfrommá" tenni? Költői kérdés... tudjuk miért.

Secnir 2014.02.14. 14:12:27

hát, kérem szépen, igen, ez van. ez orbán szavazótábora.
remélem, összesen ennyi lesz minden kerületben...

Amadeus62 2014.02.14. 14:14:20

@namenick_:

"te mit szólsz ahhoz, hogy lenyúlták a 3000milliárd nyuggerpénzt"

Ezt ők TAGADNI szokták. Bármit elhisznek a fidesz médiának, BÁRMIT!

"nem lenyúlták, hanem átfolyt az államiba..", na, ilyeneket szoktak reagálni.

Tücsök1 2014.02.14. 14:14:49

@Kovács Ferenc 14: Ahhoz nem elég ám az utolsó pillanatban odaszaladni a kialvó parázshoz! De sose bánd! Így legalább nem kell szégyenkezned a családod és a barátaid előtt.Sok év múlva elmesélheted nekik, hogy egyszer majdnem beléptél a fideszbe, de aztán győzött a józan ész.

Amadeus62 2014.02.14. 14:16:20

@zero:

És szerinted ha külön indulnának, akkor EGY darab ellenzéki párt kapna legalább 30%-t ?! Na ugye...

Amadeus62 2014.02.14. 14:17:44

@Zedder:

Én még megvárom az április 6-át aztán én is leszokóban leszek...ezek még a figyelmet sem érdemlik meg.

protézisesh 2014.02.14. 14:30:08

Hihetetlen, hogy a most 60-65 éves korosztály, aki a kádárizmusban, meg a szabad rablás időszakában az első fidesz-kormány alatt volt aktív korú, öreg korára ennyire meg tud butulni. Nem emlékeznek rá, hogy ugyanez a duma hova vezetett?

Ez a nettó igénytelenek országa lett, MAGYARORSZÁGON MEGVALÓSULT A PROLETÁRDIKTATÚRA.

Az én véleményem ez a kép fejezi ki:
cdn.444.hu/d935be8c35fda75a635fdd67d2e5eea5.jpeg

Amadeus62 2014.02.14. 14:34:25

@Kovács Ferenc 14:

Ők kussolhatnak, de a média nem fog. Emlékszünk ugye, amikor főmusor időben, az RTL híradóban Erős Antónia híradós épp magyarázta a 2006-os választás utáni adóemeléseket?
Na remélem ez lesz most is.

Nessike (törölt) 2014.02.14. 14:34:46

@Kovács Ferenc 14: Pontos. :)

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 14:45:05

Rosszindulatú a poszter.

Áruljátok már el nekem ti ellenzéki liberálisok hogy mégis mi a bubánért helyes az hogy a szolgáltatók szépen zsebre tesznek milliárdokat, majd a kis ember pofájába röhög, hogy "te most szépen a fizetésed hatmadát rezsire költöd" Igazságos ez?! HÁT NEM!

Igaza van Németh Szilárdnak, igenis a szolgáltatók is járulhassanak hozzá a közös teherviseléshez sokkal nagyobb mértékben mint eddig! De az hogy gigaprofitot zsebre tezsnek kurvára nem igazságos!!
És ezt bizony a magyar ember NAGY TÖBBSÉGE BELÁTJA!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 14:47:36

@Gerusz:

Szar ügy, igaz?! ÉS a kampány még csak most fog kezdődni! Hány simon ügy lesz még?! :D Te jó ég!

Huzzátok meg magatokat mert nagyot fogtok koppanni !

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 14:48:39

@Gerusz:

"garrymanering" Ez már cáfolva lett. Ilyenről szó sincs! A választási rendszer átszabása még nem egyenlő a garrymanderinggel.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 14:50:33

www.polgarportal.hu/polgarblog/fabry-szabolcs/entry/bizonytalan-baratainknak

"A Fidesz vezetőjének 12 évvel és 8 évvel ezelőtti diagnózisa sajnos tökéletes volt: ha Magyarországot az úgynevezett baloldal kormányozza, az egyenlő a csődkormányzással, egyenlő az eladósítással, egyenlő a multiérdekek teljes körű és maximális kiszolgálásával. Egyenlő az egyszerű emberek, a magyar vállalkozók, a falusi polgárok és a hétköznapok embereinek tönkretételével: áremelések, lakossági és önkormányzati adósságcsapdák, rezsinövekedés vár ránk, ahogy az be is következett 2002-2010 között. Velük szemben Orbán Viktor nem nyugat–ellenes, nem Európa-ellenes, és még csak nem is multiellenes, de realista, és a nyugattal, Európával, a multival csak úgy egyezkedik, teremt bármiféle kapcsolatot, hogy nemzetünk érdekei a legkevésbé sérüljenek illetve lehetőleg nemzetünk és gazdaságunk nyerjen az együttműködésen.."

stoppos76 2014.02.14. 14:56:02

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Figyelj Dilidodó! ha egy hatósági áras terméket úgy próbálsz meg beállítani, hogy harc, akkor az micsoda? Mert felénk az ilyet orbitális faszságnak hívják. Ennyit tudott elérni a hőn imádott jobb oldalad. Egy hatósági áras terméknek csökkentették az árát és ezzel kampányolnak. Ha ezen kívül lenne bármi eladható eredményük, az folyna a csapból is, de valahogy csak ez van. Gratulálok a fantasztikus eredményhez, amit négy év alatt sikerült elérni. :D

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 14:57:09

@Tricera bácsi:

Hazugság.

Az igazság az hogy az ellenzékre a kutya nem kiváncsi. MAjd meglátjátok április 6-án.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 14:58:41

@stoppos76:

Azzal ugye tisztában vagy hogy minden országban a rezsi az hatósági áras? Vagyis a kormányoknak JOGA van beleszólni a rezsiárakba. Ez már nálunk is igy van és helyesen. Mi ezen a kivetnivaló? Ja hogy ez a szar az ellenzéknek?

2014.02.14. 15:01:51

@somewhat damaged: Tudom, hogy zero nem újságíró, de ez a blog mégiscsak közvélemény tájékoztatásáról szól. Nyilván ő sem csak a maga örömére írogat, hanem azt akarja, hogy mások olvassák, tehát amit csinál, magasabb értelemben újságírás.

Nyilván nem arról van szó, hogy kötelessége lenne. Azt ír a saját blogjában, amit akar. De éppen ez zavar engem, hogy Magyarországon mindenki mennyire elengedi magát, ha úgy érzi, hogy nem kötelező béklyót tennie a nyelvére. Persze, káromkodjunk, ahogy jólesik, mindenkit küldjünk el az anyjába, ha jólesik, és biztosan tudjuk, hogy nem lesz ránk nézve semmilyen negatív következménye. Hogy ez másokra nézve sértő, rosszul esik nekik, vagy zavarja őket? Hát az kit érdekel? Miért fognánk vissza magunkat másokért?

Szerintem ennek az állandó, kényszeres káromkodásnak a szókimondáshoz meg egyenességhez semmi köze nincs. Inkább csak önzés. Mintha azt mondanám, hogy én itt és most a padlóra hugyozok, mert éppen nem lát senki, és kedvem szottyant hozzá. Én már nem leszek itt, mikor bűzleni kezd, csak másokat zavar, de az engem persze sehol nem érdekel.

Én nem nevezném öntudatos polgárnak azt, aki egy idős hölgynek azt mondja, még ha csak így utólag is, hogy „baszod”. Inkább az öntudatos paraszt megnevezés ugrana be, esetleg öntudatos nélkül. Erre nem mentség az sem, hogy az illető hölgy egy „agyhalott fityiszdroid”. A jólneveltség nem abból áll, hogy esetről esetre eldöntöm, ki mennyi tiszteletet érdemel, aztán azt a minimumot nagy kegyesen megadom. Valami minimális jólneveltséget minden körülmények között meg kéne tartani, még akkor is, ha nem szemtől szembe beszélünk valakiről. Sőt, így még inkább, mert az ilyen internetes, névtelen utánakiabálásban van valami sunyi.

Kíváncsi lennék, hogy zero vajon szemtől szembe is beszólna-e hasonlót egy idős néninek. Esetleg úgy, hogy a saját szülei is ott kagylóznak mellette. Szerintem nem. Csak így interneten keresztül, mert itt lehet névtelenül, következmények nélkül. Erről szól az internet, nem igaz?

Na mindegy, bocsánat a kifakadásért, nem akartam ezt ennyire zerora kihegyezni. Ő sem rosszabb ezen a téren, mint más, és amit csinál, az tényleg hasznos; a Vastagbőr még mindig az egyik legigényesebb blog Magyarországon.

Én már évek óta nem élek otthon, csak ritkán olvasok magyar oldalakat, úgyhogy eléggé elszoktam ettől a durva hangnemtől. Mikor ide tévedek, és látom, hogy bármilyen értelmes emberek írnak meg kommentelnek itt, azért lényegében itt is csak a padlóra hugyozás megy, majdnem mindenki (tisztelet a kivételnek) csak arra figyel, hogy saját magán könnyítsen, másokra tekintet nélkül, akkor kissé elkeseredem. Aztán csodálkozunk, hogy miért nem tud összefogni a magyar.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2014.02.14. 15:01:54

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Legalább tudnád leírni, hogy "gerrymandering" te szerencsétlen balfasz. Én leírtam helyesen, csak ki kellett volna másolni.

A választási rendszer átszabása ÖNMAGÁBAN még nem gerrymandering, ("érdekes módon" az 51%-kal 2/3-ot szerző kormány nem abba az irányba szabta át a választási rendszert, hogy a képviselők létszámaránya közelítsen a szavazatok arányához...).

Az, hogy ehhez a körzeteket a lakók számára való tekintet nélkül szabták át összesen annyit figyelembe véve, hogy mindenhol fideszes legyen a többség, na az már sokkal inkább.

Javasolnám neked, hogy olvasd el Wikipedián mi az a "gerrymandering", de ehhez feltételeznem kéne, hogy tudsz angolul. Illetve hogy tudsz gondolkodni.

Csak szólok, hogy ha a nyakatokba szakad a szarkupac, amit építgettek a kormányok a rendszerváltás óta (és amit a Szeretett Vezetődnek esélye lett volna eltakarítani, de ehelyett lapátolás helyett dömperrel dobálta rá a szart), akkor a te munkád is meg fog szűnni.

Én már elhagytam a süllyedő hajót. Lehet patkánynak hívni, de nem érdekel: a patkány - a birkával ellentétben - okos állat. További jó bértrollkodást.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 15:03:04

@stoppos76:

"Ennyit tudott elérni a hős jobboldalad"

index.hu/gazdasag/2014/02/14/a_vartnal_is_gyorsabban_nott_a_gdp/

Csak emlékeztetnétek hogy a "válságkezelő bajnai" meg a pápaszemes gyurcsány alatt 2009-ben 6,8%-al CSÖKKENT a GDP! Ha nem hiszed, nézz utána, lusta vagyok ezt belinkelni.

És mivel magyarázzátok ki azt, hogy Szlovákia a válság ellenére NÖVEKEDETT?

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 15:05:02

@Gerusz:

Légy szives nézd meg az USA választási rendszerét. Az nem igazságtalan?! Még akkor is nyerhet a másik párt fölénnyel, ha nagyon szoros a pártokra leadott szavazat. Az USA választási rendszere nem igazságtalan?! Miért nem? Nézz utána milyen is az...a világ talán legigazságtalanabb választási rendszere az.

épészmérnök 2014.02.14. 15:07:26

@zero: Nem az a baj, hogy nyugdíjasok. Az ellenzéki rendezvényeken is főleg nyugdíjasok vannak. A fiatalabbak közül az orbán-fanok talán inkább nem akarják magukat exponálni, az ellenzékiek meg félnek.

stoppos76 2014.02.14. 15:07:26

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "A becslés korlátozott információs bázisra épül, így a végleges adatok a gyorsbecslésben közöltektől eltérhetnek"

Másegyéb? :D

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2014.02.14. 15:08:04

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Ki mondta hogy az igazságos? Merthogy én biztos nem. És éppen ahhoz közelítünk.

Főleg úgy, hogy első fordulóban relatív többséggel is lehet körzetet vinni, ill. összességében relatív többséggel is lehet abszolút többség a parlamentben.

stoppos76 2014.02.14. 15:09:13

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Most azzal próbálod ratifikálni az elkúrt választási rendszert, hogy az usa-ban milyen? Ez olyan, mint mikor egyest viszel haza és közlöd, hogy dehát a többieknek is csak kettes lett. Na, anyádat mennyire hatotta meg ez anno? :D

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 15:09:25

@stoppos76:

Még ha a becslés ellenére mondjuk 1,7% lenne, a ,6,8%-os 2009-es CSÖKKENÉS nem becslés, hanem tény. Fáj az igazság? :)

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 15:10:43

@Gerusz: @stoppos76:

Ennek ellenére az USA-t demokratikus államnak nevezik.

No Comment.

Legalább abban egyetértünk hogy az usa választási rendszere minden csak nem demokratikus és nem igazságos.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.02.14. 15:12:39

Most néztem meg a képeket, és az a kérdőív ULTRABRUTÁL!!!
Az első három kérdés (az ötből!) arról szól, hogy Tóth Csabával az a legnagyobb gond, hogy nem kizárólag zuglói projektek támogatását kérte!!! Tetszikérteni?! A szemét "meglopta" a zuglóiakat azzal, hogy hogy a többi kerület vagy -uramsegíts!- vidéki települések projektjeinek támogatását kérte az Országgyűlésben, és ezért ő fúj!
Ennél elemibb kihasználását a zsigeri önzésnek és irígységnek én még nem láttam!

stoppos76 2014.02.14. 15:15:38

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Nekem nem fáj, csak nem tudom mit akarsz ezzel. Csökkent, oké. Azóta meg úgy hasítunk, hogy tavaly is csökkent.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 15:19:23

@stoppos76:

Baszod arra akartam kilyukadni hogy míg a -4, meg -6,8%-os gdp csökkentésekkel ellentétben ennél a Kormánynál ha lassan is, de jobban teljesítünk. Volt ugyan itt is visszaesés 2012-ben, de mégsem 6,8%!!!

stoppos76 2014.02.14. 15:24:18

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Mivel ezek a számok csak tágabb kontextusban értelmezhetőek, még mindig nem értem mit akarsz ezzel. A krumpli göcsörtös, az alma meg nem. De hasonlítsuk össze őket. Akkor visszanyomták az eurót 268-ra, most meg 308. Ezek is csak számok, tágabb kontextus nélkül értelmezhetetlenek, de ha csak ezt nézem, akkor most szarabb.

2014.02.14. 15:24:28

@Lazybones: szerintem elég álságos mindenkitől minden körülmények között olyan viselkedést elvárni, amit a szülei is szívesen hallanának. Senki sem ugyanúgy beszél a kollégáival, barátaival, utcaemberével, netán ellenségeivel. És esemény után leírni egyáltalán nem azt jelenti, hogy élőben csicska volt, de bezzeg az interneten. Épp ellenkezőleg: az alapvető gyerekszoba és szocializáció segítségével nem borítunk minden szart a közvetlen környezetünkre, de attól még az indulat mindenkiben megszületik. A legjobb példa erre az autóvezetés. Tíz emberből nyolc simán trágár kifejezéssel illeti az elé vágót, veszélyeztetőt, stb, de ez nem azt jelenti, hogy az illető bunkó, vagy hogy szemtől szemben is mondaná, esetleg megverné, illetve hogy ezzel bármi gond lenne. Persze ha te az ilyenekről is csak a legnagyobb tisztelettel beszélsz, mintha anyud hallaná, respekt :).

Az öntudatos pógárságnak nem a stílushoz van köze, hanem a) kontrasztként írtam a hivatalos újságíráshoz képest, és b) szeret tisztában lenni a jogaival, a rá vonatkozó szabályokkal, utánajárni dolgoknak (jobban is, mint a hivatásosok többsége), a tapasztalatait megosztani, és ezzel többet tesz, mint az állampolgárok 98%-a.

És hogy hogy kerül az indulat az asztalra, miért nem nyers, szabatos elemzést olvashatunk? Azt a fajta újságírást, ahol a szerző szubjektív élménye van fókuszban, gonzónak hívják (en.wikipedia.org/wiki/Gonzo_journalism), és ennek zero posztja szerintem teljes mértékben megfelelt :) Persze nem kell mindenkinek szeretni, de szerintem adekvát a magyar belpolitikai helyzethez, amitől neked van szerencséd távolságot tudni tartani.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 15:27:19

@stoppos76:

Ez nem a Kormány hibája hanem a külföldi shortolóké, brokereké, bankároké, meg a nemzetközi helyzeteké. Egy ország pénzügyi árfolyamát kurvára nem tudja befolyásolni az ország kormánya értsd már meg, legyen az német francia vagy épp magyar!!!

Secnir 2014.02.14. 15:31:52

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
"Csak emlékeztetnétek hogy a "válságkezelő bajnai" meg a pápaszemes gyurcsány alatt 2009-ben 6,8%-al CSÖKKENT a GDP! Ha nem hiszed, nézz utána, lusta vagyok ezt belinkelni."

már megint ott tartunk, hogy a szopás nevű játékban te vagy a fasz rosszabbik felén. nem lusta vagy, hanem nem TUDSZ belinkelni, a kettő nem ugyanaz. tényleg, reagáltál már a tegnapi válaszomra?

mindamellett valamit nagyon benéztél: ez a gdp növekedés NEM a teljes évi, hanem az utolsó negyedév összehasonlítva azt megelőző negyedévvel, tekintetbe véve a kiigazításokat és azt, hogy a Merkúr a Mars Házában látszódik, különösképpen pedig arra, hogy a KSH-nak ez egy 'becslése', amit a takarékbank elemezett ki, a Növekedési Hitelprogram támogatásával (ott a cikkben, baszod).

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 15:32:47

@Secnir:

Jóvan hagyjuk inkább! Nem értetek ti ehhez!!

tryclops 2014.02.14. 15:35:10

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Természetesen a Magyar Kormánynak semmi köze nincs ezekhez a balliberáliszsidószabadkőműves trükkökhöz mint például az árfolyam, GDP, adórendszer, stb.

Köszönjük Tibike! :)

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 15:38:39

@tryclops:

Nem vagyok TibiKE !

Az viszont tény, hogy az árfolyamváltozás egy globális dolog, és nem egy adott ország Kormánya befolyásolja! Például most volt valami a törököknél, emiatt is ment fel 300 fölé a forint. Kurvára kesze-kusza dolgok mennek itt...

tryclops 2014.02.14. 15:40:59

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Háhá, múltkor teljes komolysággal bizonygattad, hogy nem Tibor a keresztneved, és semmi közöd a HVG-s nickhez. Most meg már csak a becézést kéred ki magadnak? BUKTA! :P

tryclops 2014.02.14. 15:48:04

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Hol mondtam, hogy olvasol is? write-only módhoz nem kell ez a skill.

stoppos76 2014.02.14. 15:53:00

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Ja értem. ha valami nem jól megy, akkor az a külföldi összeesküvők hibája, ha meg jól megy, az a kormány érdeme. Amúgy akkor már csak azt nem értem, hogy ha ennyire támadják az országot a külföldiek, nem lenne egyszerűbb egy olyan kormányt odarakni, akiket nem támadnak? Mert az ország az egész világ ellen háború megnyerhetetlen, ezt gondolom te sem vonod kétségbe. :D

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 15:56:44

@stoppos76:

Magyarország belépése az EU-ba CSAK nyugati érdek volt. Kellett még piac, és jok voltunk nekik piacnak, szemétlerakonak...

ezt gondolom te sem vonod kétségbe.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2014.02.14. 16:00:17

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: ...és ennek mi köze van a magyar válaszási rendszer átalakításához?

Na de akkor vizsgáljuk meg! Miért is antidemokratikus az USA választási rendszere? Mert majdnem minden államban first-past-the-goalpost győztes-mindent-visz elv van, tehát ha az államnak van 18 elektori helye, a republikánusok pedig akár egy szavazattal is többet szereznek, mint a demokraták, akkor mind a 18 elektor kötelezően a republikánus elnökjelöltre fog szavazni.

Az egyéni körzetek nálunk is ugyanúgy működnek (éppen ezért úgy általában a létezésükkel sem értek egyet - semmit nem számít, hogy az aktuális gombnyomógép éppen Borsod megye 2. sz. körzetéből, vagy Budapest III. ker-ből lett odaszavazva, ugyanúgy azt fogja nyomni, amit kiadnak neki). Ez a rendszert kétféleképp torzítja:

1. Bizonyos választók szavazatai többet érnek. Egy alacsony létszámú körzetben leadott szavazat nagyobb befolyással van, mint egy magas létszámúban. Amerikában ezt próbálják ellensúlyozni azzal, hogy bizonyos államoknak több, másoknak kevesebb elektora van. Nálunk ilyen súlyozás nincs.

- 1.1 Emiatt előfordulhat, hogy az nyer, akire kevesebben szavaztak. Ez volt nálunk 1998-ban ill. Amerikában 2000-ben - ott a szavazatok 48,4%-át Al Gore kapta Bush 47,9%-ával szemben, Bushnak mégis 271 elektora volt, Gore-nak pedig 266.

2. Ha nincsenek jelentős regionális különbségek, a legnagyobb választói blokknak gyakorlatilag automatikus abszolút többsége van a Parlamentben, még ha összességében csak relatív többsége is van.
Ez ugyan nem változott túl sokat mondjuk 2010-hez képest, de bizonyos változás mégis történt: 2010-ben csak akkor nyert egy jelölt az első fordulón, ha abszolút többsége volt, azaz 50%+1 szavazata. 2014-ben már mindenképp nyer a legtöbb szavazatot kapó, még akkor is, ha csak 34%-a van szemben másik két 33%-os jelölttel. Ezáltal a két forduló között a szavazók elgondolkozhattak és a preferenciáik alapján megváltoztathatták a szavazatukat (még ha nem is lépett vissza senki, akkor is).
Nem tűnik nagy dolognak, de ez simán ugyanahhoz a kétpárti váltógazdasághoz fog vezetni, mint ami az USA-ban van. Fel tudod sorolni a legjelentősebb amerikai "third party"-kat? Nem? Na látod.

Összességében:

1. Azt mondod, az amerikai választási rendszer igazságtalan és antidemokratikus.
2. A magyar választási rendszer objektíven szemlélve közelebb került az amerikaihoz a második forduló kiiktatásával, ezáltal igazságtalanabb lett.
3. Amennyiben a véleményeid valamennyire konzisztensek, azt kell hogy gondold, hogy a magyar választási rendszer igazságtalanabb lett.

Az első pontban egyetértünk. A harmadikban nem. Következésképp (mondom, megintcsak feltételezem, hogy a hiedelemrendszered konzisztens, lehet, hogy ez hiba) a második pontban nem értünk egyet.

Nos én az imént kifejtettem, hogy miért kerültünk közelebb az amerikai választási rendszerhez 2010-hez képest (akkor a képviselők 45% egyéni, most 53%, |100%-53%| < |100% - 45%|, akkor volt második forduló, most automatikus first-past-the-goalpost).

Tehát: cáfold meg, hogy a mostani rendszer közelebb van az amerikaihoz.

Alternatív megoldás, mivel elismerem, hogy a választási rendszer nem egydimenziós, tehát létezhet olyan rendszer, ami valamely szempontok alapján közelebb van az Amerikaihoz, de mégis igazságosabb, mint az 1989-2011-es magyar rendszer: cáfold meg, hogy a mostani rendszer igazságtalanabb. Segítek, pl. mondj egy olyan lehetséges szavazateloszlást, amely esetben a 2014-es rendszerrel számolva a képviselők létszámaránya közelebb van a népesség szavazatainak az eloszlásához, mint a 2010-es rendszerben.

titan 2014.02.14. 16:02:35

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: ha a kormány nem tudja befolyásolni az árfolyamot, az azt jelenti, hogy
1. valamit nagyon elb***tak vagy
2. nem tudnak globálisan gondolkodni, megfelelően reagálni
szerinted melyik a jobbik eset?

titan 2014.02.14. 16:04:14

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: hű vagy a nevedhez, vagy legalábbis az első és utolsó szavához, csak azon csodálkozom, hogy miért tetted többesszámba...

stoppos76 2014.02.14. 16:05:15

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Mi? Hát átbaszták a Viktort? A kárpátok géniuszát megvezették a gonosz nyugatiak?

öregember a kocsmából 2014.02.14. 16:14:55

Hát gratula Zero. Az első videóból 2.5 perc lement aztán már bele tekertem. A Második 1 perces viszont végig ment de utána a 3,4 már el se bírtam indítani elég volt a leírás. Ha elképzelem hogy ezt 120 percbe kell hallgatni nálam az egy igazi hőstett.15 perc után én ököllel verekedtem volna ki magamat a teremből, hogy ébredjetek már fel emberek.

2014.02.14. 16:20:40

@somewhat damaged:

“Tíz emberből nyolc simán trágár kifejezéssel illeti az elé vágót, veszélyeztetőt, stb,”

Pontosítanék, tíz MAGYAR emberből nyolc trágár kifejezéssel illeti az elé vágót, veszélyeztetőt. Ez tipikus magyar rossz szokás, ami bizonyára előfordul más országokban, de messze nem olyan természetes, mint nálunk. A magyar ember ezen a téren teljesen elengedi magát, pedig ez csak megszokás és önfegyelem kérdése.

Az angolok meg az írek (legalábbis azok, akiknek volt gyerekszobájuk) reflexből azt mondják, hogy “sorry”, ha nekikmész az utcán. Mit mond a magyar ember? Általában semmit, de magában azt gondolja, hogy “az anyád”. Tudom, mert látom a szemükön, meg persze én is ilyen voltam, csak idekint leszoktam róla, mert észrevettem, hogy mennyire kilógok a sorból. Most már én is azt mondom (és gondolom is!), hogy “sorry”. Olyankor is, ha másvalaki ütközik belém.

Igen, az indulat mindenkiben megszületik, de hogy ez hogyan manifesztálódik, az, ismétlem, tisztán csak megszokás és önfegyelem kérdése. Nem kellene nekünk sem mindenre idegbetegként reagálnunk, csak azért tesszük, mert a mi kultúránk az ilyen viselkedéssel szemben túlságosan elnéző.

“Álságos mindenkitől minden körülmények között olyan viselkedést elvárni, amit a szülei is szívesen hallanának.”

Bocsánat, egy szóval sem mondtam, hogy minden körülmények között. Nyilván vannak olyan stresszhelyzetek, feszültség, mikor az embernek kicsúszik ez-az a száján, olyasmi is, amit később megbán. De szerintem ez újságíróknak, bloggereknek nem mentség. Mikor leülnek írni, annyira feszíti őket az ideg, hogy nem bírnak magukkal? Ugyan már.

“Ha te az ilyenekről is csak a legnagyobb tisztelettel beszélsz, mintha anyud hallaná, respekt :)”

Ne érts félre, nem vagyok képmutató vagy prűd, nem vagyok a káromkodás ellen általában. Édesanyám is káromkodik, előttem is, én is káromkodom előtte; de ha egy öregasszonynak a jelenlétében odaszólnék, hogy “na mi van, baszod?”, arra azért pislogna egyet. Ez egyszerűen primitívség, nem tudok olyan élethelyzetet elképzelni, ahol ezt megengedném magamnak. És igen, ezt nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy sem az interneten, sem máshol nem használok olyan káromkodást, amit anyám jelenlétében szégyellnék.

A link a gonzo újságírásról nem működik, de azért köszönöm :) A szerző szubjektív élménye a fókuszban részemről teljesen oké, a szerző gyűlölködő alpárisága nem oké. Szerintem ennek semmi köze a műfajhoz, nagyon meglepődnék, ha hasonló angolszász vagy német gonzóban beleférne.

Hogy a magyar belpolitikai helyzetben ez adekvát? Szerintem az anyázás, vicsorgás, dühkitörés semmilyen politikai helyzetben nem adekvát, mert a tehetetlenség tipikus megnyilvánulása. Az ilyen reakció nagyon veszélyes, mert mindig ezt csinálod, berögződik, és akkor minden helyzetre így reagálsz, olyankor is, mikor a megoldáson kellene agyalnod, mert nyugodtan tehetnél is valamit.

redsea 2014.02.14. 16:51:44

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Lencsés Úr! Kérem olvasson HVG-t is, ott is rengeteg a meggyőzendő gaz vörös.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.14. 16:56:05

@protézisesh: Nagyon jó! Az a baj, hogy a lakosságnak tényleg nincs már több esélye... Ha úgy nézzük a képet...

Béla Hoffmann 2014.02.14. 17:22:19

Csak egy kis adalék a kurva nagy rizsacsökkentéshez: 2012-ben a távfűtésért fizettem 184 000 Ft-ot, 2013-ban 191 000-et. HOL A CSÖKKENÉS??? minden csekk megvan!

Horváth Balázs 2014.02.14. 17:22:58

Puzsér Róbert a Demokratában letiltott és soha meg nem jelent interjújából:
Mi, magyarok vagyunk azok, akik mindig engedtünk a '48-ból meg az '56-ból. Hajlott gerinccel élünk, már nem tudunk öntudattal, frontálisan nézni, csak lesütött szemmel. A keleti blokkból kétségkívül mi jártunk a legrosszabbul, éppen mert azelőtt mi voltunk a legvidámabb barakk. Velünk sikerült legjobban megszerettetni a szocializmust, olyan sokáig vettünk részt a saját elnyomásunkban, hogy már nem tudunk - és nem is akarunk - leszokni róla. Minket csakis Kádár vezethet. Orbán Viktor 1998-ban azt hitte, hogy legyőzte Kádár János országát, Horn Gyula országát, és ezt sokan mások is elhitték neki. 2002-ben azonban kiderült, hogy az ötven százalékos közalkalmazotti béremelés, a tizenharmadik havi nyugdíj Magyarországát nem lehet legyőzni. Ekkor Orbán Viktor kénytelen volt belátni azt, hogy ha ebben az országban nem lehet Kádárt legyőzni, akkor nincs más, mint integrálni. 2006-ban még lötyögött rajta a kádári gúnya, 2010-re azonban már úgy passzolt, mintha csak ráöntötték volna. Nyilvánvaló, hogy a második Orbán-kormány lényegét tekintve különbözik az elsőtől. A Nemzeti Együttműködésnek már nem a Szent Jobb vagy a Szent Korona képezi az alapját, hanem a nyugdíjemelés meg a rezsicsökkentés. A fiatal generációk ezalatt tömegesen hagyják el az országot, a második legnagyobb magyar város ma már London. Ezt az újkádárizmust pedig a konzervatív írástudók összehangolt ujjongása kíséri. Ahogy a baloldali értelmiség elárult mindent Gyurcsány alatt, úgy árul el lassan a jobboldali értelmiség is mindent Orbán alatt. Kádár János pedig szakadatlanul uralja az elvénülő és elnéptelenedő magyar ugart.

Marcellusca 2014.02.14. 17:29:01

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
A negatív növekedés is növekedés. - by Dr. Dancsó József (volt Fidesz ogy. képviselő, Orosháza volt polgármestere), jelenlegi MÁK elnök

Secnir 2014.02.14. 17:30:01

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
" Például most volt valami a törököknél, emiatt is ment fel 300 fölé a forint. "
a török forint?

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 17:33:33

@Horváth Balázs:

Hát ez a tudálékos modoros megmondóember Puzsár egy darab szar, okoskodáson kivül máshoz nem ért. Basszák fel az ilyeneknek a rezsijüket 3X-ra, fizessen az ilyen mindenér 2X annyit, a bére meg legyen fele akkora, utána pofázzon hogy "milyen szar ha valami olcsobb lesz"
Fasz ki van az ilyen megmondó médiacelebekkel.
A hangja meg egyenesen irriitáló beszéd közben...az az eröltetett, szándékos gesztikulálás..

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 17:34:28

@Secnir:

NEM! Valami balhé volt Törökországban és emiatt a forint gyengült nemzetközi szinten. Mi kell hogy megértsd, hogy az árfolyamot nem tudja egymagában a Kormány befolyásolni?!

Marcellusca 2014.02.14. 17:35:15

@Lazybones: F@szomat OFF-olsz már, gramanáczi!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 17:39:39

@Marcellusca:

Multkor még Matolcsy György mondta ezt.

Ez kb. olyan mint amikor azt mondjátok, hogy Orbán Viktor "300 forint eurós" kijelentése, miszerint mondjon le akinél 300 fölé megy, holott ilyent Ő nem mondott.

Secnir 2014.02.14. 17:43:30

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
"Valami balhé volt Törökországban"
persze, balhé volt, csak nem a Totya szólt, hanem Mechmed. milyen balhé volt te pöcs? milyen balhé az, ami CSAK a forintra hat ki, a zlotyra, svéd koronára stb. nem?
idióta.

tryclops 2014.02.14. 17:45:22

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Csak a miheztartás végett:
www.fidesz.hu/hirek/2009-02-03/a-kormany-a-felel337s-a-300-forintos-euroert/

"Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát - mondta a Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján."

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 17:46:27

@Secnir:

Áhh hagyjuk szerintem! Ha nem érted meg, hogy egy pénznem értéke nem csak a kormányon mulik akkor nincs miröl beszélnünk!! Ha a kormányon mulana akkor egyik napról a másikra tudná változtatni...

Viszlát!

poor 2014.02.14. 17:49:31

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
De tudja befolyásolni a árfolyamot. A debil Matolcsyt egyetlen szavára még feljebb ment az árfolyam. Na mit mondott a debil?

poor 2014.02.14. 17:52:01

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: A
kormány gazdaságpolitikája stb. Persze mikor a hazudós baltás vezéredről van szó akkor a külső-belső ellenség. És a sok ba rom elhiszi. TAKARODJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tryclops 2014.02.14. 17:53:25

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Figyu, tisztában vagyunk vele, hogy sokismeretlenes egyenlet az árfolyam. Mindössze arra próbálok jóindulatúan rámutatni, hogy nem kellene pillanatnyi politikai érdekből össze-vissza beszélni. Ld. amikor az ellenzék van kormányon akkor "a kormány a hibás", amikor meg a Fidesz, akkor "a tudjukkik a hibásak, mi ott se voltunk..."

Egyrészt azért, mert emlékszünk, és egy pillanat alatt előkapjuk a seggszáj idézetet.
Másrészt azért, mert elsőre is tudtuk hogy bullshit, és hányunk tőle.
Harmadszor meg azért, mert kurva annyát az összes fasznak.

Elég világos volt amit írtam?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.02.14. 17:59:27

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Szerinted a Fidesz-kormány 208%-os adója az melyik banánköztársaságban igazságos Magyarországon kívül?

A Homár egy gané 2014.02.14. 18:45:07

@Béla Hoffmann: tavaly hidegebb volt a tél,meg ugye március 15. is ott volt :-)

nincs1itt 2014.02.14. 19:01:03

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Te, akárki! Szerinted egy "szemétlerakóba" ölnek annyi pénzt amennyit az EU dobott a mindenkori kormányoknak 2004 óta. Csak közelítőleg: 2007-2013 között 32,8 milliárd EUR-t kapott Mo. az EU-tól.

nincs1itt 2014.02.14. 19:02:59

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Figyelj köcsög! A deviza az NEM pénznem! Faszkalap, legalább azt tudnád, hogy miről ugacc, te utolsó ótvar segg sötét fidióta!

nincs1itt 2014.02.14. 19:05:32

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: De mondott, nem is egyszer idézték már neked is! De lassan 2 hete 300 forint felet van az euró, a debil matolcsy, meg csökkneti a kamatot, miközben a nem létező gazdaságot a defláció fenyegeti, mit fenyegeti elérte.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 19:07:20

@nincs_itt:

És mi SOKKAL többet fizettünk be. Jelenleg netto befizetők vagyunk az EU-ba. Többek közt ezért is káros számunkra az uniós lét. Ezt persze sajnos nem tudhattuk még 2004-ben. Átbasztak minket a nyugatosok. Nem kicsit, nagyon. A hülye liberális européerek meg nyugathoz akarnak tartozni, akik folyamatosan kibasznak velünk. Szánalom, undorító, szégyen! 56-ban is leszartak, meg elötte is. Ez a Nyugat NEM a barátaink. Sajnos Orbán Viktor is Tévedett. Megesik az ilyen.
Ez nem pálfordulás, hanem rádöbbenés, nem ugyanaz!!

tryclops 2014.02.14. 19:10:33

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Az elébb már kifejtettem, hogy miért nem célszerű össze-vissza faszságokat beszélni, látom nem ért célba.

"És mi SOKKAL többet fizettünk be. Jelenleg netto befizetők vagyunk az EU-ba. "

Kérem a számokat, vagy kussolj.

nincs1itt 2014.02.14. 19:12:43

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Na figyelj te szerencsétlen 8,3 milliárd EUR-t fizetett be Mo. 2007-2013 között.
A ma esti kérdés:
Melyik a több sötét gyalog a 32,8 avagy a 8,3???
www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292
Na szóval, akkor miért is támogatta az a kis fogyatékos stöpszli az EU-ba lépést annakidején????
Mer' ha akkor király, ahogy te képzeled, akkor is tudnia kellett, hogy szopás lesz. De úgy tolta bele a zembereket, hogy csak na!
Figyelj, ne erőlködj. Mesélj, mennyi az átlag órabér "nyugaton", mennyi Mo-on. Utána mesélj mennyi egy liter benzin nyugaton, és Mo.-on!
Köcsög, megszopattak, de te még kérsz!!

nincs1itt 2014.02.14. 19:15:05

@tryclops: Megkapta a számokat, majd aszongya, hogy hazusság!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 19:16:15

@nincs_itt:

"Figyelj, ne erőlködj. Mesélj, mennyi az átlag órabér "nyugaton", mennyi Mo-on. Utána mesélj mennyi egy liter benzin nyugaton, és Mo.-on!"

Aki csak a nyugati fizetést nézi, de az árakat (rezsi, lakbér, boltok, stb...) nem, az NE menjen nyugatra. Példa, Bécs: 5-600 euró alatt nem nagyon kapsz normális albérletet, ami több mint
180 ezer forint/hó!
És Ausztriában nincs, ismétlem N I N C S meghatározott minimálbér. Az, hogy 1000 euró ott a minimbér, az egy orbitális KAMU, ugyanis nincs meghatározva. Lehet kapsz 500 eurót egy hónapra, és az albi is pont ennyi, na erre mit mondasz?!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 19:19:28

Egyébként egy gusztustalan dolognak tartom, hogy egy ország kormánya nem határozza meg a minimálbért, aztán lehet ugy dönt a multi, hogy negyedannyit se ad heti 40 óra munkára, ami legalább a lakhatásra elég lenne.
Ezt nehéz cáfolnotok, ugyanis ahol nincs meghatározva a minimálbér, ott a cégek döntenek és leszarják hogy a munkás hogyan él majd meg.

tryclops 2014.02.14. 19:19:58

@nincs_itt: Elrontottad a mulatságomat, már vártam, hogy mit kamuzik, vagy esetleg linkel-e valami oltári nagy faszságot. Brühühű. :(

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Köszönjük tibike, tudjuk hogy a magyar mindig is búvalbaszott nép volt, ebben nincs semmi új. Támogatásokról van szó, tudod: forint, euró. A lélekbúvárkodás nem ugyanaz.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.14. 19:20:15

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Há'persze! Ezért van annyi magyar kint, nem csak ingázó... há'persze...
A csavarlazítóról lejöhetnél!
Egyre szánalmasabb vagy, Gizi!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 19:22:39

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Azt nem tudod tagadni, hogy sok európai országban nincs meghatározva a minimálbér, szerintem ez egy szemét dolog, mert a multi nem köteles annyit adnia a dolgozonak, hogy az elég legyen, lásd Ausztriát, vagy Dániát, stb...Dánia egyébként KURVA DRÁGA ország (skandináv) A fizetést meg nem a kormány, hanem a multik döntik el..

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.14. 19:25:22

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Fingod nincs miről beszélsz, tényleg egy szimpla belpesti barom vagy.
Kicsit kirándulj errefelé, beszélgess (mármint ha geht'es auf Deutsch) magyarral, osztrákkal.
A picsába nem akarnak idejönni dolgozni akkor, a "menő magyar" minimálbérért?
Ostoba muzsik...

"Mitől működik Ausztria?
Kérdezz meg egy magyar politikust, mitől működik Ausztria? Halvány lila fingja sincs a válaszról! Hallottad már tévében, interjúkban, hogy feltették volna ezt a kérdést a 23 éve stagnáló politikai elitünknek? Nem! Mert válaszolni se tudnának!

Képzelj el egy autószerelőt! Mikor tudja megjavítani az autódat? Egyértelműen akkor, ha ismeri a hibát! Mit tesz? Megvizsgálja, átnézi, megkeresi a hibát, adott esetben összehasonlítja egy másik autóval (gazdaságtanban = referenciavizsgálatnak hívnánk, ha a szerencsétlen politikai elit tudná, mi az..), hogy kiderítse, a másik mitől működik jól, és amikor felfedezte a hibát, kijavítja!

Könyörgöm! Itt van mellettünk egy tökéletesen működő gazdaság! Szinte tökéletesen azonos területi, népességi adatokkal, szinte azonos domborzattal – jó, ők többet tudnak síelni, na basszus, mi viszont kiváló termőterületekkel vagyunk ellátva, melyekkel világhírnevet szerezhetnénk az élelmiszerbotrányokról elhíresült országokkal szemben: Kína, Spanyolország, Olaszország…! Nyersanyagkészletünk is szinte azonos!

De a magyar balfasz politikai elit mit csinál 23 éve? Hát még lemásolni sem képes ezt a rendszert! Hozzátesszük, azt sem tudják, mit kéne másolni! De nem is akarják! Mert itt a balfaszkodás közepette Orbániának is egy dolgon jár az esze, hogy kioktassa Németországot! Mert nekünk aztán tényleg van mire nagy mellényt hordanunk!

Németország az EU legnagyobb befizetője! Tőlük kapjuk a legtöbb uniós pénzt! A hülyeségekkel ellentétben, nem, nem fizetünk be többet, mint amit kapunk! A kötelező EU-s befizetéseink többszörösét kapjuk vissza!
OV kioktatja őket! Mert nálunk a nettó medián átlagbér 110 ezer forint, Németországban ugyanez kb. 750 000 Ft-nak megfelelő euró! Nem baj, nekünk mellényünk van, csak éppen nincsen benne semmi a pofázáson kívül!

Magyarország a második világháborúban – Bárdossy László miniszterelnökünk idején – is hatalmas egóval bírt! Hadat is üzentünk hamar az Amerikai Egyesült Államoknak! A törpe beszól az óriásnak…

Miért nincs Ausztriában kötelezően meghatározott minimálbér? Miért fizetnek a munkáltatók mégis európai szintű bért?

Ausztriában nincsen kötelező minimálbér! A minimálbér megint egy elavult, keleten még divatos baromság, ami arra jó, hogy eltereljük a figyelmet a valóságról! Hű, mi emeltük ám 20 forinttal a minimálbért, ügye most örültök!? (Nem érdekes, hogy több tucat adóval el is vették ezt az emelést…)

Na de a legfontosabb: az emberek azt hiszik és gondolják, hogy a multikat és egyéb vállalkozásokat a minimálbérrel kell ösztönözni = kötelezni a magasabb bér megadására! Miközben mindenki pontosan tudja, hogy a minimálbér az a bér, amivel az ember a valagát kétszer kitörölheti!

Minimálbér

Hazánkban 2013-ban bruttó 98 000 forint, nettóban 64 190 forint! (És igen, itt újra fel is vetődik a másik cikkben felvázolt szempont, miszerint aki 1,7 milliót keres, annak bérét Orbánia havi nettó 200 ezer forinttal emelte, ezalatt a minimálbérestől még azt a 34 ezret is levonja adóban! Durva?)

Éljél meg bazdmeg, havi 64 000-ből abban az országban, ahol a havi BKV bérlet 10 500 forint, egy 20 km-es Volánbusz havi bérlet 14 200 forint! Mert legtöbbször a munkáltató már az utat sem állja, inkább azt veszi fel, aki közelebb lakik! És ekkor már elment a minimálbéred 33%-a! És még nem ettél, nem fizettél rezsit stb.!

Nincs minimálbér meghatározva olyan “szar” országokban, mint Ausztria, Németország, Svájc, Dánia…
Természetesen vannak jóléti országok, ahol létezik a minimálbér jogilag, mint Nagy-Britannia, de ezekben az országokban sem a minimálbér jelenti a munkavállalók és munkáltatók origóját a fizetések meghatározásakor!

De akkor még mindig ott tartunk – gondolod -, hogy a minimálbért kell emelni! Mert ez a megoldás! Sajnos meg kell érteni, hogy ez keleti gondolkodás! Sehova nem vezet!

Miért fizet a multi nálunk ugyanazért a munkáért kevesebbet, mint saját országában?

Miért fizet pl. a Spar nálunk a bolti eladónak havi 80-100 ezer forintot (tehát a minimálbér közeli összeget), míg Ausztriában ugyanez a multi az osztrák eladónak már ennek a többszörösét? Miközben ott nincs is minimálbér! Nálunk viszont van!

Akkor mi a fene történik itt? Mi erre az egészre a magyarázat? Ott nincs minimálbér, mégis ott kap többet az alkalmazott, nálunk van, viszont nálunk kiszúrják a szemét 90 ezer forinttal? (Ausztriában a nettó medián átlagbér 510 000 forint.)"

iksz.beszolunk.hu/mitol-mukodik-ausztria-miert-nincs-ott-kotelezo-minimalber-miert-ad-kisebb-bert-nalunk-ugyanaz-a-multi/#

Nehogy hülyén haljál meg...

nincs1itt 2014.02.14. 19:27:37

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Azt mondom kicsi köcsög, hogy nincs minimálbér, viszont 500-600 euróért Bécsben NEm találsz önálló lakást! Viszont kicsit odébb, szűklátókörű fidiótám, már a feléért kapsz, a fizetés pedig 1200-tól a csillagos égig. De a te képességeiddel, marad a mosogatás 800-1000 EUR/hó/schwarz!
De ha van egy használható szakmád a pincértől a mérnökig, akkor 1500 EUR/hó alatt nem tucc keresni kicsi köcsög, akkor meg a 3-500 EUr/hó lakásbérlet nem gond!
Mesélj, mennyi a benzin Bécsben??

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.02.14. 19:29:20

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ausztriában a külföldi munkavállalóknak szánt munkanélküli segély már alapból a kétszerese, mint itt a minimálbér...

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 19:29:20

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Könyörgöm! Itt van mellettünk egy tökéletesen működő gazdaság! "

Ja csak ott nem volt rákosi, meg török, meg tatár, meg KOMMUNIZMUS. Egész Európát mi védtük...

Ausztriában...

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.14. 19:30:19

@nincs_itt:

"1200-tól a csillagos égig. De a te képességeiddel, marad a mosogatás 800-1000 EUR/hó/schwarz!"

De NINCS meghatározva a minimálbér, nem érted?!

miva? 2014.02.14. 19:32:04

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: miért baj az, ha hónapon belül találsz munkát, és keresel is sokat?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.14. 19:32:26

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Még valami nyafogás? Mint valami hisztis picsa, olyan vagy...

Segítek, nehogy tovább hülyülj:

"Kollektív szerződés

Ausztriában, amit lényegében minimálbérnek foghatunk fel, de jogilag nem tekinthető annak, azt a kollektív szerződésben rögzítik! (Ágazatonként, munkahelyenként…)

A kollektív szerződést a munkáltató és a szakszervezet köti egymással! (Ezért szükséges az erős szakszervezet.) A kollektív szerződés ugyanis eltérhet a Munka törvénykönyve szabályozásától, de a munkavállalóra nézve csak kedvezőbb feltételeket szabhat!
A kollektív szerződés létrejöhet értelemszerűen a munkahely és szakszervezet között (mikroszint), de létrejöhet ágazati és országos (makro-) szinten is! Magyarországon ez utóbbi egyáltalán nem létezik!!! A mikroszinten létrejött szerződések pedig a vicc kategóriával egyenlők, hiszen nincsen már olyan valódi szakszervezet, amit a politika nem nyírt ki!

Ausztriában a szakszervezetek harcolják ki a megfelelő bért! Ezért nincsen szükség államilag meghatározott minimálbérre! Az is meg van határozva például, hogy külföldi munkavállalóknak az osztrák munkáltató egy fillérrel sem fizethet kevesebbet, mint a hazai dolgozóknak! Jó, nem a magyar munkavállalók érdekében történt, ne gondolja senki! :) A szakszervezetek saját dolgozóikat védik! Ezzel ugyanis biztosították, hogy az osztrák munkáltatók ne rugdossák ki hazai dolgozóikat, hogy helyettük olcsó magyar, román stb. munkavállalókat vegyenek fel! Ügye? HATÁS – ELLENHATÁS! Egy országot KIZÁRÓLAG logikával és komplex látásmóddal lehet irányítani! Ami hazánkban 23 éve nem létezik!"

Ehhez te faszkalap, mi köze a töröknek, a tatárnak, meg úgy egyáltalán a kreténségednek?
Ostoba muzsik maradsz világ életedben... legalább tanulnál...

tryclops 2014.02.14. 19:33:04

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Haladsz, még a végén liberális lesz belőled. Tudod, ott vannak szakszervezetek, akik a munkavállalók érdekeit nézik, és a munkaadókkal tárgyalva meghatározzák az ágazati ajánlott bérminimumot.

Tehát:
1. Nem a miniszter találja ki a bársonyülésben hogy mennyi az annyi.
2. Hanem olyanok döntenek akiknek van közvetlen rálátásuk mi mennyit ér.
--keress rá mi az a szubszidiaritás elve--» segítek, nem azt jelenti, hogy a min.elnök mindenbe belepofázik, mert nem tudja elviselni ha másnak is véleménye van.
3. A kormány nem írja át két hetente a szabályokat
4. A szakszervezetek nem adták el magukat egy tál lenycséért (ld Gaskó)

--»Mindennek a járulákos haszna az is, hogy így nincs olyan durva választási költségvetés sem, mert a kormánynak SEMMI köze a bérmegállapodásokhoz. Ergo nincs az az elbaszott húzdmeg-ereszdmeg játék sem, ami már néhányszor szétkúrta a költségvetést: pl 100 napos agyrém, 20%-os áfa, most meg a rezsidémon.

Ha meg másik példa kell, nézd meg Németországot, hogy csináltak versenyképes béreket hosszú távú megállapodással. Segítek: ott sem tekinti a kormány magát a Szent és Egyetlen Igazság Tudójának, hanem partnerként kezelve a szereplőket kötöttek egy alkut amit mindenki tisztel és betart. Felnőtt emberek módjára.

miva? 2014.02.14. 19:33:31

Srácok! Iránban van-e minimálbér?

Amadeus62 2014.02.14. 19:34:23

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

BAZMEG! Attól még a legótvarabb török szarkaparó vendégmunkás sem kap kevesebbet 900-950 eurónál heti 40 óra munkáért/hó. Ilyenre NINCS példa és nem is volt, attól még hogy nincs meghat. min.bér.

MENJÉL MÁR ALUDNI, MÁR FIZIKAILAG FÁJ AZ OSTOBASÁGOD!

miva? 2014.02.14. 19:35:04

Kínában tutira van

nincs1itt 2014.02.14. 19:35:14

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: ÉN! Értem, mert Ausztriától m MÉG NYUGATABBRA élek! Azért nincs minimálbér, hogy TE is értsd, mert a szakszervezetek ágazatonként megállapodnak a munkaadókkal egy bértáblában, ezt mindenki betartja.
Továbbá, azért sincs, hogy az köcsög multi NE CSAK a minimálbért fizesse, ahogy ez ott Mo.-on van!
Illetve tisztában vannak azzal, amivel a Bonsai Duce nincs, hogy a kereslet csak akkor élénkíti a piacot, ha van miből vásárolni az embereknek!

Amadeus62 2014.02.14. 19:35:28

@vitéž munkášőr:

Jézus Máriám! Szerinted érteni fogja ?!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.02.14. 19:35:40

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Kérdezz meg egy magyar politikust, mitől működik Ausztria? Halvány lila fingja sincs a válaszról! Hallottad már tévében, interjúkban, hogy feltették volna ezt a kérdést a 23 éve stagnáló politikai elitünknek? Nem! Mert válaszolni se tudnának!"

Hogyne tudnák mit kell másolni: a GDP-t! Matolcsy is megmondta jó egy éve, 10 év alatt reális cél a magyar GDP duplázása, "Példaként említette a szomszédos Ausztriát, amelynek éves bruttó hazai terméke (GDP) 290 milliárd euróra rúg.".
És hogy hogyan? "A miniszter megfogalmazása szerint ennek eléréséhez évi 5-6 százalékos növekedési ütem elegendő."
Akkor máris minden világos, ugye?

index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/02/matolcsy_meg_kell_ketszerezni_a_gdp-t/

vitéž munkášőr 2014.02.14. 19:35:51

@nincs_itt: 700€-ért már van frankó:

Will teilen: Mietreihenhaus am Wienerberg

www.willhaben.at/iad/object?adId=76580333

egy fiatal pár ezt már akár takarításból is kigazdálkodja és még pénzük is marad

Amadeus62 2014.02.14. 19:36:46

Conchobar légyszi váltsad Belpestit! Lécci, lécci, lécci! Te egy felüdülés lennél itt hozzá képest!

miva? 2014.02.14. 19:37:10

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Újra is nyitjuk a GDP bányákat országszerte

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.14. 19:38:16

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Backi... én kérek elnézést!
Ha a Kusza Szemű mondta, akkor az úgy is van! :D

vitéž munkášőr 2014.02.14. 19:41:42

@miva?: nem tudom, de papucsra telik nekik. ami nagyon jól mutat, ahogy akasztáskor a lábról lecsúszik

vontod75 2014.02.14. 19:42:12

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: AMS.AT A vendéglátásban tartományonként és munkakörönként is eltérő minimálbér van. Egyik sem kevesebb bruttó 1200 ojrónál. Írd csak be hogy koch, abwascher usw. Azt tudta kedves fideszkomcsi, hogy direkt bevándorlóknak alakítottak ki Bécsben bútorozott albérleteket úgy 300 ojro pro Monat?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.14. 19:44:04

@vontod75:
Nem kérsz te lehetetlen tőle?
Túlterheled... neki pont megfelel, amit a Habony-művek eléje lök.

miva? 2014.02.14. 19:45:05

2015-től Hofmann Rózsa irányításával megkezdik az okleveles GDP-vájárok képzését. Némethné garanciát vállalt arra, hogy a kinai és iráni GDP-bányamérnökök tudását hasznosítva 15 hónapon belül rendelkezésre fog állni a képzéshez szükséges arany madáretető, amely létrehozására a Közgép ZRT meghívásos pályázaton 2000milliárd forint keretösszegben szerződést nyert el.

Matolcsy jegybankelnök szerint 2015-re a világ leggazdagabb emberei közé legalább három honfitásrunk kerül, akik az árvák és özvegyek gyámolítójaként minden ellenzékre szavazó ferfilakos hátramaradóiról gondoskodni fognak.

Amadeus62 2014.02.14. 19:48:16

@vitéž munkášőr:

"De a magyar balfasz politikai elit mit csinál 23 éve? Hát még lemásolni sem képes ezt a rendszert! Hozzátesszük, azt sem tudják, mit kéne másolni! De nem is akarják!"

Persze, hogy nem akarják. Ez még mindig Kádár népe, ezért ahhoz viszonyulnak, amit a zemberek akarnak (az már mindegy, hogy hosszú távon szart sem ér, de hát "kereslet-kínálat" van") Úgy tűnik a hiba a népben van, ezt csak kihasználják a politikusok, nem hülyék, csak gazemberek, ők jól élnek.

Béla Hoffmann 2014.02.14. 19:50:30

@A Homár egy gané: Persze, meg hosszabb volt a hajam :)

Béla Hoffmann 2014.02.14. 19:54:59

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azért mert nálunk sikerült szétverni a szakszervezeteket, a kormányok semmit nem törődnek a munkavállalók érdekeivel, de teljes seggel dörgölőznek a munkaadókhoz.

miva? 2014.02.14. 20:01:45

erre belpesti is eltűnt? gerillaharcmodort folytatnak ezek

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.02.14. 20:02:05

Mordorban vajon van minimálbér?

miva? 2014.02.14. 20:04:47

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nincs, de a halálcsillag szociális ellátórendszeréről a legnagyobb elismeréssel nyilatkozott a munkalátogatáson ottjáró miniszterelnökünk

miva? 2014.02.14. 20:13:32

@PokerPeti: iráni váltópénz, abban fizetik a minimálbért

PokerPeti 2014.02.14. 20:13:50

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
ebben igazad van...kelet felé kell nézni, nem a haldokló nyugat felé...megmondta a főnök is

nincs1itt 2014.02.14. 20:17:22

@vitéž munkášőr: Na az drága!!! Ember, az enyimé majd 2x ekkora, és tokkal vonóval 650!

vitéž munkášőr 2014.02.14. 20:19:22

@miva?: LOL!

1 pár دمپایی (pacsker): 99 hatmada (htmd)

vitéž munkášőr 2014.02.14. 20:20:38

@nincs_itt: jól van na, de ez a nagyfalu vazz! ;-)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.02.14. 20:20:47

@miva?:

A Galaktikus Birodalomban az állandóságra szavaztak. Egyébként, mint a minap egy kommentelő rámutatott, a "Halálcsillag" csak az árulók propagandája, eredetileg "Életcsillag"-nak hívták.

www.youtube.com/watch?v=Lo4cFViNLes

nincs1itt 2014.02.14. 20:22:48

@vitéž munkášőr: Na skubizzad tesó:
www.immobilienscout24.de/de/finden/wohnen/index.jsp;jsessionid=FD4E7555578C82E2517F5D2125CEB8DB.worker1
Itt aztán keresgélhetsz kedvedre! Úgyis érdekel. Vagy nem?

De ha kell segítek, ahogy mondtam már!

vitéž munkášőr 2014.02.14. 20:27:10

@nincs_itt: thankee, csekkolom. arra a bécsire csak 10 másodpercet szántam a biboldóbarom okítása végett

fzs.1933 2014.02.14. 20:32:47

Azért ott a "Rezsikommandónál" sincsenek a helyzet magaslatán.
Két dián ugyanazt akarják elmondani, csak a számok nem stimmelnek.

4 tagú család, távfűtés: 125 000, a másikon 120 000
4 tagú család, családi ház: 165 000, a másikon 150 000
többgenerációs család, családi ház: 270 000, a másikon 250 000

Ha erre nem tudnak odafigyelni, akkor hogy várjuk el, hogy bármi másban igen?

taga20 2014.02.14. 20:42:44

azé ez a sok varánuszos troll ellepte ezt a bloggot is:)))

Amadeus62 2014.02.14. 20:44:32

@taga20:

Csak polgárdások, mandineresek meg "nívósok" ne jöjjenek...

Sir Bates dö Hól 2014.02.14. 20:45:48

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "A fizetést meg nem a kormány, hanem a multik döntik el."
Ez így megy a piacgazdaságban. A németeknél is mostanság vezetik majd be csak a minimálbért. Cca. 1,5-2 millió munkahely kerülhet emiatt veszélybe egyesek szerint.

más:
Ha gyüjtesz agytranszplantációra (neked a csirke is minőségi változás lesz), told majd a számlaszámot, szerintem leszünk egy páran akik támogatunk anyagilag is.

taga20 2014.02.14. 20:50:30

@Sir Bates dö Hól: szerintem gábris agyát dobjuk be a közösbe.

miva? 2014.02.14. 20:58:43

@taga20: Aztán mit csinálunk vele? Gombfocilabda lesz belőle?

miva? 2014.02.14. 21:02:38

@vitéž munkášőr: na ha ezt olvassa, egyből felmerül benne a kérdés: mit?

barantab az agyam, guglizzunk rá

taga20 2014.02.14. 21:21:52

@miva?: egy jó kis bekk lesz belőle. semmi más.

taga20 2014.02.14. 21:38:53

@Sir Bates dö Hól: az utóbbi hetekben nagyon durva vagy angyallal. pedig te a legnagyobb fasszal is simán eldumáltál. mi van veled? nagyjából értelek.

labrabbit 2014.02.14. 22:15:12

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Milyen igaz! Már '56-ban is az oroszok voltak a barátaink. A nyugat nem kuldott csapatokat, de a ruszkikra számíthattunk!
:D

jpmjpm 2014.02.14. 22:25:43

arról beszéltek, hogy a kurva drága rezsi, azért drága, mert 27% áfa sújtja? tehát a kurva drágaság közel 1/3-a az ő zsebükben landol? az is nagyon sok pénz ám!

és akkor még nem volt szó a többi elképesztően és pofátlanul magas adóról, ami a rezsi (meg minden) része.

jpmjpm 2014.02.14. 22:29:48

"De az Egyenes Beszédet tele tudják sírni, hogy nem kapnak elég médiafelületet, meg a gaz Simicska plakátjain ők nem hirdetnek és nem jut el az üzenetek (milyen üzenet, basszátok meg?) a Zemberekhez."

na igen, ez is kell egy ilyen rezsifórum sikerességéhez.

Zedder 2014.02.14. 23:23:30

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "A hülye liberális européerek meg nyugathoz akarnak tartozni, akik folyamatosan kibasznak velünk. Ez a Nyugat NEM a barátaink. "

A "hülye liberális européerek" leléptek szépen nyugatra, és köszönök jól érzik magukat. Ha már egyszer ti tönkrebasztátok az őshazát...

Azon meg gondolkozz el, hogy vajon mennyire igaz a "folyton kibaszás". Nem lehet, hogy ti haladtok szembe az autópályán?

Ha én ezt tudom 89-ben, hogy 2014-ben ez lesz, eskü előbb pattanok le. Tudod, mindenkinek egy élete van.

Kíváncsian várom, hogy mikor nyújtja be a birkamenet a SZU-hoz való csatlakozás igényét. A régi komcsik már pozícióban vannak... Ti kis szánalmas pondrók pedig azt lesitek a seggek nyalogatása közben, hogy honnan fog leesni egy kis alamizsna. Ennyi vagy, a bérkommentelő geci haverjaiddal együtt.

Sir Bates dö Hól 2014.02.15. 00:15:10

@taga20: semmi különös, átlépett egy határt és kész, szót sem érdemel, nem hogy jó szót:-)

Bee-zony 2014.02.15. 01:35:06

Ebben a rezsimeetingben is benne van a lényeg, a választást eldöntő Fideszes nyugdíjasok tömege, a szekta, a két perc gyűlölet, a taps a vezér fényképének… ez egy ilyen hülye többségű nép, amelyik még mindig a feudalizmus útján jár. Azt sokan nem veszik észre, hogy már Rákosi és Kádár is a feudális mentalitásra építette a szocializmusát, a kiskirály pártkáderekkel, ahol a párthoz való hűség volt a legfontosabb szempont, és a hülyeség nem volt akadály, sem az aljasság. A Fidesz (Fides = hűség) nagy trükkje, hogy sikeresen összegyűjtötte a feudális mentalitásúakat, a magyarországi többséget, és a hűbérurak hosszú láncolata lóg ki Orbán seggéből, és ebben a rendszerben, ha nem vagy az aljasok, önzők, kapzsik, irigyek, felfelé nyalók, lefelé taposók hűbérúri láncában, akkor csak kizsákmányolt paraszt lehetsz, a rendszer vesztese, egy azok közül, akikből a hűbérurak élnek.
Vajk-István bevezette a kereszténységet és a feudalizmust (király, hűbérurak, szolgák), és azóta is ez a főcsapás (de még mekkora!), a többségi vallási alap a judeo-kereszténység, és a többségi mentalitáson alapuló társadalmi rendszer a feudalizmus, a legutóbbi időkben szocalizmusba, demokráciába, és egyéb fedőanyagokba csomagolva.
Magyarországon ilyen a többség, és ez az állami rendszer. Meddig még? Már a következő 4 év is le van foglalva erre. Krisna-tudat, hinduizmus, buddhizmus, bármi, itt nem tud többségi lenni, és a végsőkig, a kihalásig lesz itt többségi kereszténység és feudalizmus, amely rendszerben a (polgár)háború kódolva van, és olyan gyakorisággal tör ki, hogy a világnak ebből a szempontból szerencsésebb helyein csak néznek, hogy ezek (a hülyék) már megint ölik egymást…
Én nem akarok azonosulni a judeo-kereszténységgel és/vagy a feudalizmussal, úgyhogy innentől determinált a sorsom, én („földönkívüli”) vs. magyar(országi) többség; de legalább tudom, hogy mi az ábra, és mire számíthatok; és a többi „UFO” is ugyanerre számíthat. Úgy látom, hogy százból van egy, akinél megvan a kellő erkölcsi és szellemi színvonal, ami alapján meglehet a közös hullámhossz, és ez nem is rossz ahhoz képest, mintha tökegyedül lennék. Hogy Magyarországnak további hanyatlás és nem is kisfokú kihalás a sorsa a judeo-keresztény feudális rendszerben, afelől nincs kétségem, viszont lesznek túlélők, és új élet sarjad a romokon, és úgy igyekszem, hogy az már valóban jó legyen. A judeo-keresztény feudálisokat se legyőzni, se meggyőzni nem tudom, mert van ott túlerő és szekta-hit bőven, tehát legyőzik ők saját magukat, belefulladnak a saját s(z)arukba, és kihalnak, mint a dinoszauruszok; az az ő dolguk, az enyém meg az, hogy a többiekkel törődjek, annak alapján, hogy én nem vagyok vevő a feudálisokra, ők pedig nem vevők rám, tehát a nehezen kiejthető szó, útelágazás van.
Addig is, a választék (atya-gatya, mennyi gagyi gittegylet):
hu.wikipedia.org/wiki/2014-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1s#Indulni_k.C3.ADv.C3.A1n.C3.B3_p.C3.A1rtok

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.15. 03:56:43

hej, régi szép idők, amikor a fidesz-hívők még teli torokból nyuggereztek. :) kétezer-három-négy körül némelyik legszívesebben kiirtotta volna a szemét komcsi nyuggereket, most meg ők a párt bázisa.

ha nem a csőd szélén táncolna az ország még röhögnék is.

nyünyüge 2014.02.15. 06:41:28

"És persze az is hihetetlen, hogy az ellenzék nem tud összerakni az elmúltnégyévről egy nyomorult prezentációt, nem tud felkészíteni 30 politikust akik összefüggően képesek értelmesen beszélni 60 percen keresztül és lakossági fórumokról fórumokra járva bemutassák az ország helyzetét az ő szemszögükből. "

Egyetértek az ellenzék töketlenségét illetően, bár mintha 60 perc ÉRTELMES beszédről itt sem volt szó:). Ha jól értem a beszámolót.

pedoatya 2014.02.15. 08:24:03

Papcsák úr,ez is a rezsi csökkentés egy módja??
"Százmillióval tartozik a zuglói önkormányzat.Négy hónapja nem fizetett közös költséget a zuglói önkormányzat azokban a társasházakban, ahol önkormányzati lakások vannak."

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.15. 10:48:22

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Itt meg most van kommunizmus...
Ja,és persze takarodj a retkes telibebaszott kurva anyádba,aztán vissza a vezéred valagába!

Hamajd 2014.02.15. 11:45:56

@Marcellusca:

Csak nem te is külföldre menekültél, hogy ennyit hozzászólsz. :))))

ati27 2014.02.15. 12:14:56

Azt, azért elfelejtitek, hogy a helyzet sokkal rosszabb.. Kb 2x.. Mert a másik oldalnak, az mszp-nek is megvan ugyanez a tapsolós banda.. Csak a díszlet más(n sárga helyyett, piros, megs szegfü), a szónoklatok kb ugyanezek.. Szal szopás lesz még legalább 15-20 évig.. Még nem elég rossz.. 20 év múlva meg az lesz a szopás, hogy sokkal kevesebb ember/fiatal lesz az újrakezdéshez.. Kész mázli, hogy engem, és főleg a gyerekeimet már valószínűleg nem fogja érinteni... Annyi megmarad, hogy magyar lesz az egyik anyanyelvük, meg lesz egy másik is... Na meg az angol is elég elterjedt itt, az emberek 80% magas fokon beszéli azt is.. Azaz, 12-15 éves korukban már 3 nyelven fognak magas szinten kommunikálni.. Szerencsére nem Hoffman "exkomcsi" Rózsika agymenései cseszik szét a szemléletüket..

Azért én is megkérdezem, hogy bírtál megmaradni a seggeden 2 órán keresztül? Nekem 5 perc elég lett volna, hogy tartós agyi károsodást kapjak.. :D

mim 2014.02.15. 12:35:32

A helyzet csak rosszabbodni fog. 2012-es felmérés szerint Mo. lakosságának 28%-ka nyugger.
2024-re pedig előreláthatóan 42%-ka lesz a lakosságnak nyugger - halálozással együtt.
Még több olcsó demagógia és hazugság. Még több ígéret. Még kevesebb gyerek - valaki eltartja a nyuggerokat ugye? Legalábbis változatlan paraméterek mellett.

Következő 2 választás még nagyobb vicc lesz. Főleg a kampányok ^_^

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.02.15. 13:06:45

itt is megkérdezem, jobb a biztonság.

az ugye csak a balliberális bérenc karvalymédia hazugsága hogy fel lehet nyomni a közös képviselőt ha nem teszi ki a rezsimanó elleni harcról a jelentést?

ajjaj99 2014.02.15. 13:44:14

Azt nem értettem sose, ha valaki megnézte ezt a két figurát (papcsák, németh), hogy tudott rájuk szavazni. Az meg hogy valaki két órát kibírt velük egy teremben, valami fenomenális önkínzás.

Achmed, a hitetlen 2014.02.15. 13:56:31

@jpmjpm: nem akarok ötleteket adni, de: a gáz árának 4,5%-a megy a mocskos multi szolgáltatóhoz luxusprofitként, 23%-a meg a magyar állam zsebébe. Most akkor ez így hogy?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.15. 18:13:18

@Achmed, a hitetlen:
Agyhalott vidékinek, meg gézukának felteszed a kérdést és... elmenekülnek? :D

redsea 2014.02.15. 19:12:01

hol lesz még rezsifórum?

Hyla arborea 2014.02.15. 22:24:07

Ha a nyugdíjasok nem szavazhatnának, gondban lenne bármelyik kormány.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.16. 09:27:38

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Hazug vagy! Az árfolyam alakítása érdekében a jegybanknak lehetősége van intervenvcióra. De Eltolcsy még a szóbeli intervencióra sem volt hajlandó.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 07:24:00

"És persze az is hihetetlen, hogy az ellenzék nem tud összerakni az elmúltnégyévről egy nyomorult prezentációt, nem tud felkészíteni 30 politikust akik összefüggően képesek értelmesen beszélni 60 percen keresztül és lakossági fórumokról fórumokra járva bemutassák az ország helyzetét az ő szemszögükből."

Na kéremszépen... az ellenzék jelenleg csak mire is képes... hogy ha szabad felülethez jut (pl.: lakossági fórumok), akkor csak annyit tudnak tudnak felhozni, hogy: "Le kell váltani a Z'óbánt, mert tönkreteszi az országot". És még 5-6 bődületes "rezsifórumhoz" méltó baromságot. Csak azért nem szavazok senkire, mert ŐK akarják leváltani a "Z'óbánt". Ennél több kell!

És be kellene vezetni a szavazati jogok súlyozását. Ami azt jelenti, hogy egy aktív korú, dolgozó, adófizető szavazata legalább 5-ször annyit számítson, mint egy nyugdíjasé, segélyesé...stb. Ebből a postból az derül ki, hogy olyan tömegek döntenek a választásokon, akik egy olyan korban szocializálódtak, amikor a politizálás annyiból állt, hogy: "Éljen a vezér, éljen a párt!" És most örülnek, hogy van egy "saját pártjuk", amit ők választhatnak.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 07:48:46

Mivel aktuális ezért leírom az én rezsiharcom történetét:
2013 augusztusában le kellett cserélnem az egyik meleg víz mérőóráját. Felhívtam a távhőszolgáltatót (akik a társasházi ügyekért is felelősek), hogy ezt hogyan jelentsem be. Azt válaszolták, hogy írásban, de lehet e-mailben is küldeni. A rezsidémon ekkor állította fel csapdáját, mert a vízóra csere adatait és tényét arra az e-mail címe küldtem, amit a szolgáltató megadott.
A csere után kb. 1 héttel be is mentem hozzájuk, mert nem jeleztek vissza az e-mailemre. Kb. 3 helyre küldtek tovább, de a 3. helyen megnyugtattak, hogy az e-mailt megkapták, tudnak róla és iktatják.
Remek... innentől kezdve már csak annyi dolgom volt, hogy továbbra is fizessem a rezsit. A rezsiharc során elégedetten láttam minden egyes számlán, hogy mennyi volt a megtakarításom a rezsiharc során... egészen januárig. Amikor is a rezsidémon kegyetlen csapást mért csapataimra. Szóltak, hogy a nem tudnak semmilyen új vízóráról, mert mint kiderült nem arra az e-mail címre kellet volna küldenem a bejelentést, hanem egy másikra. A rezsidémon seregében ugyanis akkora a káosz, hogy képtelenek egy vízóra cseréről szóló levele a megfelelő emberhez továbbítani.
A számlázó, pedig látta, sőt fel is írta magának az új vízóra állásokat, ezáltal pontosan lejegyezte a fogyasztást. DE nem számlázta ki 4 hónapig, mert nem értette, hogy miért mások az óraállás számai!!!! 4 hónapon át nem is foglalkozott ezzel!!! DE nem is számlázta ki azt a fogyasztást, amit ő felírogatott magának. Az egyébként is bonyolult számlán nekem nem tűnt fel ez a hiány... de bezzeg a rezsicsökkentést kiemelten láthattam. Végül kiszámlázták a meleg víz fogyasztásomat egy összegben. Így kb.: duplája lett egy átlagos számlának.

Mert az ügyintéző nem volt képes 4 hónapon keresztül kiszámlázni vagy csak utána kérdezni!!!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 08:39:35

@beebeer:

El tudom képzelni azt a "szellemi parnasszust", ahol a társasházi nyugger nyilvántartja a lakók politikai hovatartozását és, amikor a rezsifórumon megtudja a többi nyugger, hogy a baloldaliaknak is jár a rezsicsökkentés... :D :D :D

Algopirin 2014.02.17. 09:14:32

@csabapayne: ez tipikus magyar szolgáltató. mióta világ a világ így működnek. a rezsicsökkentéssel annyi fogy változni, hogy el tudják mondani: elvették a profitunkat nem tudunk embereket -főleg nem normális, a munkájára igényes- embereket foglalkoztatni, meg rendszert fejleszteni meg stb...

Amúgy a másik furcsaság az, hogy azon megy mostanság a duma, hogy szemetek az orbánék, mer többet csökkent volna a rezsi ha nem szólnak bele mer a világpiaci árak blabla. Namost ha ez igaz, akkor az én logikám szerint még jól is jártak a szolgáltatók, nem is értem mi a bajuk.
Mondjuk evvel még annyi gondom van, hogy ebben a kurva országban csak akkor érvényesülnek a világpiaci árak/hatások ha emelni kell. Csökkentésben gyakorlatilag soha.
Érthetetlen az egész.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.17. 09:30:50

@Algopirin:
Mennyi is a haszna a mocsok multi szolgáltatónak, aki kiépíti, üzemelteti a hálózatot? Publikus, beszabályozott, 3,5%.
Mennyi is az állam haszna rajta? Tessék utána olvasni... 2X%

nyünyüge 2014.02.17. 09:36:52

@Algopirin:
Zömében nem a szolgáltatók jártak jól az energiárak csökkentésével, ugyanis az szolgáltatók árait megszabó árképletben az energiaár egy tétel, amit legtöbbször nem ők határoznak meg. Hanem pl. az MVM, amelyik tavaly is brutális nyereséget produkált annak ellenére, hogy számos bevásárlása is volt. A mostani utolsó rezsicsökkentés az első, amelyik az MVM -et is érinti.

Algopirin 2014.02.17. 09:37:24

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Gyanítom több lesz az mint 3,5 a valóságban. Ne értsd félre amit írok. A rezsicsökkentés egy ökörség. De hogy a szolgáltatókat meg kéne kicsit szabályozni abban szerintem nemigen lehet vita köztünk.
Az állam hasznát meg hagyjuk. Amikor látom a számlákon a 27% áfát rámjön a harctéri idegesség. HUSZONHÉT SZÁZALÉK BAZZMEG.

És akkor az mvm még szóba sem került például.

Ez a rendszer az alapjaitól fos úgy ahogy van, az összes szereplőjével együtt.

nyünyüge 2014.02.17. 09:49:33

@Algopirin:
Kezdettől fogva ezt kellett volna - a szolgáltatókra vonatkozó szabályozást és az árszabályozást rendbetenni - átláthatóbbá, számonkérhetőbbé, szakmai alapokon. Politikai célnak elfogadható, hogy csökkenjenek a lakossági terhek, de ezt kellő szakmai megalapozottsággal és fenntarthatóan kellene megcsinálni.
Ehelyett harc indult ellenük (mint a bankok ellen), természetesen a harcra és mindennapos a vegzatúrára a szolgáltatók is "megfelelően" reagáltak. "Trükközéssel", a költségek szabályozatlan területekre való áthárításával, ... Ezzel szépen betettek a kormány másik céljának, hogy a magyar kkv-k erősödjenek. Mert a magyar kkv-k áram, gáz és banki költségei brutálisan emelkedtek, hiszen pont a kisebbek, kezdők nem tudnak jó egyedi megállapodásokat kötni a szolgáltatókkal, ilyet pont a nagyok és a gyakorlottak tudnak.

Algopirin 2014.02.17. 10:00:17

@nyünyüge: Kb ezt ugatom én is. És ennek az árszabályozás csak egy része. Lehetne fejtegetni az ügyfélkezelést az ászfet miegyebet.
De ugye nem, mert akkor nem az van hogy a hős magyarok jól megmondták a mocskosmultiknak bankoknak, vagy legalábbis nehezen kommunikálható így. Meg több gondolkodást igényelne, több időt, míg valaki átlátja a mostani rendszert és megkeresi azokat a pontokat ahol javítani kell.

A bankokat azért nem sajnálom egy pillanatra sem, így is sokmilliárdos eredményük van, szóval a sírás, hogy veszteségesek, szerintem nem indokolt.
A költségeket meg nekem is emelték. pl az eddigi állandó átutalásom 30ftról 130 ftra ment fel, plusz a 3 ezrelékes jutalék (tudom: tranz adó). Ebből a szempontból jól jött nekik az adóztatás, remek indok a díjak emelésére. Ugyanis annyi adót nem kaptak ami az én számlavezetésem havi költségét a négyszeresére emelte, az éves kártyadíjat ezerről háromezerre, azut nekem nem tudják megmagyarázni. És a büdös sok adóval amit kaptak, na azzal együtt is minden évben emelkedik a nyereségük. És emellett ugyanolyan érthetetlen jogi nyelven kötnek szerződést, amit egy átlagember nem tud értelmezni. Szóval van itt is baj bőven, és ahol kellett volna nem nyúltak bele a rendszerbe.

Na most azért csak felbasztam magam :)

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 10:04:42

@Algopirin:
Tök jó, hogy van rezsicsökkentés, csak ha törvénybe iktatnák azt is, hogy a szolgáltatók legyenek korrektebbek és ne tőlem várják, el, hogy egy bonyolult számlán észrevegyem, hogy egy 3000-4000 forintos tétel hiányzik.
Mikor rákérdeztem, azt mondta az számlákat kiállító ügyintéző, hogy: látta, hogy nem igazodik az új óraállás a régihez, de azt hitte, csak valami hiba és ezt nézegette (írta fel) 4 hónapon keresztül. Miközben én abban tudatban fizettem a számlákat, hogy tudnak a változásról.

Néhány dologban érződik a világpiaci ár hatása ilyen pl.: a benzin.
"... nem is értem mi a bajuk."
Az, hogy hiányzik belőlük a kulturált és leginkább rendszerszintű politizálás. Mit lehet manapság hallani? "mindenről a Z'órbán tehet"!
Nézzük csak ezt a zuglói rezsigyülést: a résztvevők közül senki sem fogná fel azt az egyszrű tényt, hogy a "baloldaliak" is pont ugyanazt a kommunikációs sémát használják a javarészt 50+ korosztály idomítására. Mivel sajnos ez a korosztály képezi a szavazóbázis jelentős részét.

Egyszer el kellene játszani, hogy egy egy ilyen performanszban kicseréljük a neveket, pártokat, fogalmakat. És nem lehet tudni melyik az eredeti.

Ebből a szempontból elismerésre méltó, amit a fidesz véghezvitt az elmúlt kb.: 3-4 évben:
- Tovább vitték, tovább durvították, azokat a torz kommunikációs mintákat, amit az előző kormányok gyakoroltak.
- A fenti gyakorlat elegendő védelmet nyújtott a politikusoknak a különféle botrányok ellen. Nem teljes körű, de elegendő.
- Kiépítettek egy olyan klientúrát, oligarcha szintet, amelyek nem sajnálják a pénzt és időt, ha a pártot kell támogatni, ez sokkal inkább egyéni/gazdasági érdek, amihez pártérdek fűződik.
- Adókedvezmények, rezsicsokkentés... ezek olyan húzások voltak, amelyek képesek nagyobb tömegeket megmozgatni és szimpatikussá tenni a kormányt a rengeteg hiba mellett is.

De az a fajta morális válság, ami jó ideje tombol az országban csak tovább romlik. Mivel 4 év alatt képtelenség lenne javítani rajta. Így maradnak a fenti sablonok. (Sajnos)

Algopirin 2014.02.17. 10:09:53

@csabapayne: változás nem várható, belátható időn belül biztosan nem.
Volt már szó erről ezen a blogon (is). De itt hívta fel valaki a figyelme, hogy ha a vezetőket/pártokat/politikusokat egy csapásra le is cseréljük normális, korrekt, erkölcsös hozzáértő emberekre, az ország lakossága (az emberek ugye...) ugyanaz marad. Sajnos.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 10:18:11

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A "mocsok mulitról"... ki adta el nekik legelőször az energia szolgáltató szektort jó áron? Persze, hogy a Magyar Állam... (és most nem politikus neveket kérek).
Egy "mocsok multinál", biztosan nem történt volna olyan hiba, mint az én szolgáltatómnál, mert ott hatékony vállalatirányítási rendszereket használnak. Vagy nemzetközi minőségügyi tanúsítványokat (Pl.: ISO szabványok).
Vagyis ott nem az a fejetlenség megy, hogy "majd a Terike talán elintézi, de igazából a Vargáné az illetékes, de ezt csak a vagyonkezelési osztályon tudják, de az ügyfélszolgálaton a Klárika már nem tudja. De úgy tesz, mintha tudná."
Az állami / önkormányzati szolgáltatóknál még divatban van ez a kommunizmusból itt ragadt fejetlen, nem törődöm hozzáállás. Amiről az ügyfelek azt hiszik, hogy trükköznek. Dehogy trükköznek, csak olyan ostobák, mint egy doboz csavaralátét.
A rezsicsökkentés csak egy apró tényező, de a szolgáltatás színvonalának számonkérése nagyobb hiányosság.

Algopirin 2014.02.17. 10:25:50

@csabapayne: "majd a Terike talán elintézi, de igazából a Vargáné az illetékes, de ezt csak a vagyonkezelési osztályon tudják, de az ügyfélszolgálaton a Klárika már nem tudja. De úgy tesz, mintha tudná."
szerintem ez az összes az országban működő szolgáltatóra igaz függetlenül attól ki a tulajdonosa

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 10:41:02

@Algopirin:

Pont ezért szomorú, hogy az újonnan alakult pártok is mennyire szépen kezdenek beleilleszkedni ebbe a posványba (pl.: LMP). Vagy már eleve ebben a posványban születtek meg (pl.: DK). A változást apróságokkal kellene kezdeni, amik a hétköznapokat érintik.
Több politikus / pártfunkcionárius úgy ma kezdi a karrierjét, hogy belép az ifjúsági tagozatba és ott ügyesen helyezkedik, jó helyekre megy jó időkben, ahol jó emberekkel találkozik. Fel sem fogják, hogy a kortársaik pedig egy egy jobb állás megszerzéséhez 100 másikkal kénytelen állásinterjúkon versenyezni.

Ez a posvány oda fog vezetni Jobbik előbb utóbb kormányra kerül. Hasonló pályafutással bírnak mint anno a fidesz. És épp mostanában akarnak átvedleni (árpádsávos szittya-becsület) arculatról, családbarát néppárttá. Már alig várom ahogy az őszülő Vona Gábor a nyugdíjasok hős védelmezőjeként tart beszédet, műfogsorok lázas csattogása közepette :D

Algopirin 2014.02.17. 10:43:28

@csabapayne: ja, most nagyon nyomja hogyhát ő nem is antiszemita pl.

mondomén: nem lesz itt változás. soha.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 11:00:03

@Algopirin:
Ez nem igaz. ahol lehet választani ott azért ki lehet fogni korrekt cégeket. Pl.: gépjármű biztosítás. Autó eladás, vételnél a bonus-malus rendszer nem személyhez, hanem gépjárműhöz van kötve. Fogalmam sem volt, miként lehet a az évek során összeszedett bonus-t megtartani, így felhívtam a biztosítót. ott részletesen elmagyarázták, hogy mit kell nekik elküldeni.
Elküldtem nekik és láss csodát... úgy is lett, ahogy mondták.

Algopirin 2014.02.17. 11:02:16

@csabapayne: ez lenne a normális, végülis ebből élnek.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.02.17. 11:09:33

@Algopirin:
Elkerülhették volna, ha már a legelején van annyi eszük, hogy megtanulnak kellően diplomatikusan kommunikálni. Mert bizony vannak olyan "játékszabályok" a politikában, amik ellen lehet hőbörögni, vagy lehet megtűrni. A jobbik a hőbörgést választotta, ami egy szűk szavazóbázisnak megfelelt. Most próbálnak tovább lépni.
Ki is hullott a soraikból az , akinek túl huzatos volt a változás szele :)

Marcellusca 2014.02.17. 11:15:13

@nyünyüge: Fentebb leírtam egy számlám részleteit, abból jól látszik az (IS), hogy a fizetendő összeg majdnem fele "Rendszerhasználati díjak" néven fut. :(

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.17. 11:38:26

@Marcellusca:
... amit ki szabályoz? :(

"A rendszerhasználati díjakat a 4/2013. (X. 16.) MEKH rendelet 1. számú melléklete az alábbiak szerint határozza meg:

A villamosenergia-rendszerhasználat legmagasabb hatósági díjai (áfa nélkül)

I. Átviteli-rendszerirányítási díj és a rendszerszintű szolgáltatások díja

1. Az átviteli vagy az elosztó hálózatra közvetlenül vagy közvetve csatlakozó, a villamosenergia-rendszert vételezésre használó rendszerhasználó esetében ...
...

Jogszabályok:

60/2012. (XI. 8.) NFM rendelet a villamos energia rendszerhasználati díjak árszabályozásának kereteiről – hatályos 2013. dec. 31-ig

64/2011. (XI. 30.) NFM rendelet a villamos energia rendszerhasználati díjak megállapításának és alkalmazásának szabályairól

64/2013. (X. 30.) NFM rendelet a villamos energia rendszerhasználati díjak árszabályozásának kereteiről

4/2013. (X. 16.) MEKH rendelet a villamos energia rendszerhasználati díjakról és alkalmazásuk szabályairól

2007. évi LXXXVI. tv. a villamos energiáról (VET) és a 273/2007. (X. 19.) Korm. rendelet a VET egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról"
http://www.mavir.hu/web/mavir/belfold;jsessionid=YPpyTBmQ36q2T3BFhfZl9gSpBTvJfhn2GcLJs9909TLqtLHdcmNg!-369310300!771806919!1392633392429

SirTocy 2014.02.17. 11:40:04

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Azt mondom, hogy két ismerősöm van, aki Bécsben jár egyetemre, és heti 10-12 óra munkából fent tudják tartani az albérletüket és ki tudják elégíteni az alapvető szükségleteiket, míg nekem ez heti 30-40-ből sem mindig sikerül, úgy, hogy van kivel osztoznom a rezsin és kapom az árvaellátást. Azt mondom, hogy van ismerősöm ezen kívül még Bajorországban is, aki egyszerű betanított munkásként 1.400 nettót kap havonta, és állítása szerint az ottani árak olyan 20-25%-kal magasabbak, mint itthon (a szekunder szektorban ez 30-40%-kal is lehet magasabb), de ki nem szarja le, ha a bérek meg 300%-kal magasabbak (még a szegényebb régiókban is megkapod a havi 800 eurót, és az már tényleg a legalja)? Azt is mondom továbbá, hogy már én magam is nézegettem albérletet és lakást Németországban, és havi 500-ért (amiben már benne van az Internet és a rezsi is) olyan, nem ritkán 2-3 szobás albérletet kapsz, hogy megszólal. Sőt, mondok jobbat, havi 700-ért láttam kiadó 3 szobás luxus lakást (és azt úgy értsd, hogy németországi viszonylatban luxus), akkor most hogy is van ez?

Az az igazság, hogy buta vagy, barátom, de ami még ennél is fájóbb, hogy élvezed, hogy buta vagy, és másokat is próbálsz butítani. Mi lenne, ha befejeznéd az átlátszó, fájdalmasan egyértelmű hazugságok gyártását?

süti beállítások módosítása