Skip to content


       Szűrés lista

Négy éve erre készültek, ennyire futotta

Remek tananyag lesz az ellenzéki kampány, remélem Sydney-től Seattle-ig oktatni fogják. 
Amíg a Fidesz vette a fáradtságot és leültek, átgondolták, körzővel-vonalzóval megrajzolták, átrágták, kiszámolták, hozzászabták pofátlanul a törvényeket, de úgy, hogy egyikbe sem lehet igazán belekötni, pedig mindegyik lejt a Fidesz felé, nos, addig a legnagyobb ellenzéki csoportosulás pont a "csoportosulással" volt elfoglalva. Együtt! Külön! Együtt! Külön! Kicsit együtt! Mindenki együtt! Egészen pontosan 2012. október 23-én kezdték a bohóckodást, amikor Bajnai felmászott a Milla színpadára. (Milla! Létezik még?) Az elmúlt 500 nap alatt eljutottak odáig, hogy felállt a teljes 2006-2009-es csapat all-Inclusive, meg össze-vissza nevezgetik magukat. Most éppen berottyantottak Szepessy Zsolt Összefogás nevű pártjától. Mégse Összefogás! Inkább Kormányváltás! És még azzal vakít Szigetvári kampánynagymester, hogy "amúgy is tervezték, hogy a kampány utolsó heteiben kevésbé használják az Összefogás szlogent." Na persze ... ha Szepessynek nem jött volna össze az országos lista, marad volna az Összefogás név. Tetszettek volna nem bejegyzett nevet választani, oszt' csókolom. 

És ezek akarnak "kormányt váltani", meg "kormányozni". Akiknek ellenzékben semmilyen más feladatuk nem volt a verbális faszverésen kívül, minthogy aprólékosan kidolgozzák a programot, megtervezzék a kampányt, pattintsák mellé a megfelelő személyi állományt, azokat tréningeljék le, majd kreatívan és lendületesen vigyék végig a kampányt, ha másért nem, akkor azért, hogy ne legyen újra kétharmada a Fidesznek.

De ezek a nyomorultak még erre is képtelenek, Mesterházyval az élen, aki utoljára talán 2004-ben lépett valami váratlant, de azt már akkor meg is bánta rögtön.

De semmi baj, mindig azzal nyugtatnak bennünket a politológusok, hogy majd az ország kitermeli azokat a pártokat, akik hitelesen tudják képviselni a választókat.
Nem termelődik ki itt semmi, legfeljebb újra visszahívják Kunczét 2018-ban is.
2002-2004: Medgyessy őrült módjára megvalósította az őrült választási programját.
2004-2006: Gyurcsány úgy tett, mintha kormányozna.
2006-2009: Őszöd és hatása, kamu programok sorozata, lófasz sem történik. Bónusz: gazdasági világválság.
2009-2010: Kisebbségi "szakértői" kormányzás, jajj istenem húzzuk ki valahogy, mert hamarabb visszajön a Fidesz!
2010-2014: Nem leszünk gyarmat, keleti nyitás, nekünk az EU nem diktál, az EU termelési központja, megtámadtak minket, Matolcsy, Hoffmann, Lázár, Lászlóné, Közgép, Nyerges, dohány, föld, közoktatás, felsőoktatás, stadionok ...
2014- 

pártok.jpg

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr105846409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.06. 18:27:50

Azt is tudjuk, hogy mi minden (nem) csináltak az emúttnégyévben, de milyen "kampányról" beszélünk egyáltalán?? Arra a két, igénytelenséget és lustaságot sugárzó plakátra, a teljes háttérbe húzódásra, a magas labdák lecsapásának és a valódi kormányváltó üzenetek hiányára gondolsz?

Hadd idézzem magam:

"Ahhoz képest, hogy Gyurcsánnyal hónapokig játszották a szűzkurvát a bevesszük-nemvesszükbe játékkal, egy hónappal a választás előtt ő a félresikerült Összeadás "arca", miközben a másik kettő ázik a langyos fosban, vagy én nem tudom, mit csinálnak, de politikai kampányt, azt biztosan nem! Az a Gyurcsány, akiről már a hatévesek is tudják, hogy az ellenzék legmegosztóbb prominense, és aki elektrosztatikusan taszítja a bizonytalanokat. Akkor van ennek az egésznek értelme, ha Gyurcsánnyal akarják elvitetni a választási vereség balhéját, de bassza meg az a csoportosulás, amelyik ilyen pofátlanul a vereségre játszik! Közben meg nyígnak, hogy nincs médiafelületük, beszűkültek a kampánylehetőségeik, és nem tudják kommunikálni a... tényleg, mit?!

Mesterházy talán azt hiszi, hogy egy-két héttel az urnazárás előtt az összevont HírTV-MN-MH trió nem tudja ugyanúgy szétcincálni a Simon-ügy miatt, mint most?! Vagy hogy nem fogják tudni elsütni az előre betárazott botrányaikat? M.A. pont azt a sunnyogást, azt a töketlen gyávaságot sugározza ezzel a háttérbe húzódással, mint amiért Gyurcsány az MSZP orra alá fingott Öszödön (és amit félreértés ne essék, Gy.F. is csinált 2004-2006-ig). Esetleg azt az öntelt kényelmességet, miszerint annak, aki kormányváltást akar, úgysincs más választása, mint rájuk szavazni, így nekik semmit nem kell csinálni, csak várni. Ezekért meg nálam lófasz jár, nem "X" a négyzetükbe!"

Amilyen a mosdó, olyan a törülköző, és az ellenzék eddig semmi mást nem tudott elérni a "kampányával", mint hogy emlékeztetnek arra vele, milyen egy végtelenül teszetosza és tehetségtelen bagázs volt ez már évekkel ezelőtt is. Nulla kommunikációs fejlődés, majdnem nulla lecserélődés (ld. Kunhalmi), nulla belátás. Nulla szorozva nullával.

Transylvanianmixedgrill 2014.03.06. 18:30:57

A baloldali pártoktól, különösen MSZP-től már réges-rég leléptek az épkézláb, értelmes emberek. Legalább 2007-8 óta szépen elszivárogtak azok a lelkes és naiv fiatalok, akiket 2006-ban még utoljára oda tudtak maguk köré hülyíteni a régi elvtársak szép mézesmázos ígéreteikkel, hogy csinálják már meg nekik (fél)profi módon a kampányt, hogy aztán az elvtársak és kisfiaik, kislányaik, líblingjeik szépen maradhassanak a zsíros pozícióikban, ők meg kapnak egy szép vállveregetést Hogy kik maradtak ott? Ezek a tehetségtelen, dilettáns régi elvtársak, meg a hasonszőrű óóókos kisfiaik és kislányaik. Ezek most maguk próbálnak meg kampányt csinálni, na de hát nem értenek hozzá, ezt ezidáig megcsinálták helyettük a (fél)profik.
Szóval ezektől ennyi telik, nem kell csodálkozni, hogy ez a végeredmény.
Kicsit engedni kellett volna a fél(profi) fiatalokat is a húsosfazékhoz férni...de hát így járnak a mohó dinoszauruszok, nem kár értük!

dr. Aullah 2014.03.06. 18:32:41

Sikert saját magukat kigolyózniuk a balf*szoknak. Már csak a fityiszt kéne elkergetni, de remélhetőleg elsodorja majd őket a népharag.

2014.03.06. 18:32:47

Hát persze, nyomod a tutit, haver, csak hogy megtervezni, tréningelni meg levezényelni azt egy egy szem vezérelvű pártban lehet, nem egy több tagú ellenzékben, ahol ráadául többször is változott a koncepció. Ha a választók már a kezdet kezdetén Bajnai mögé álltak volna, vagy egy fél év múlva a közös lista mögé, akkor nyilván máshogy alakul az egész. Utólag persze kurva könnyű okosnak lenni és azt a pártot tenni mintának, ahol minden a fővezér kénye-kedvétől függ.

Na ezért nem fogunk nyerni, ha nem fogunk, mert még azok is igyekeznek belerúgni az ellenzékbe, akiknek támogatni kellene. Csak mert olyan kúl, menő dolog, igaz?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.06. 18:33:51

Továbbá innen üzenem, hogy ha a baloldal nem képes kitermelni (márpedig eddig nem volt képes!) egy komolyan vehetőbb és hitelesebb gazdasági szakembert annál a sámánista balfasznál, aki egy ponyvaregényből "jön rá" arra, hogy mi történt a forinttal 2011-ben, akkor tényleg nyugodtan elhúzhatnak mind a picsába! Én egyszerűen nem hiszem el, hogy ez tényleg ennyire hülye!:
index.hu/gazdasag/2014/03/06/matolcsy_egy_frei-regenybol_jott_ra_hogy_kik_es_hogyan_tamadjak_magyarorszagot/

Simplicio 2014.03.06. 18:39:38

Inkább az Összefogás, mint a Fidesz bűnszövetkezete. Magyarország már a "foglyul ejtett állam" állapotában van, olyan szintű a korrupció (a Transparency hivatalos meghatározása szerint). Trafikmutyi, földmutyi, felszámolás-mutyi, stb.
Az meg, hogy a Fidesz törvénye olyan troll-pártokat segít listához, akik egyébként labdába sem rúgnának, az nem teljesen az ellenzék hibája. Ezeknek a troll-pártoknak milliárdjai lesznek kampányolni. Remek lesz.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.06. 18:42:18

@iii4:
Milyen "utólag"?! Legalább másfél éve azon tépi itt a száját a többség, zeroékkal az élen, hogy a pozíciók osztogatása helyett talán ideje lenne végre ellenzékként viselkedni, árnyékkormányt alakítani, szavazóbázist grundolni, kommunikációt felépíteni, azokhoz kijelölni a személyeket, akik az elképzeléseket tolmácsolni tudják, és megfelelően lecsapni a Fidesz balfaszságaira. Erre fél évvel a választás előtt kezdenek jobban mocorogni, de még akkor is az a téma, hogy hány egyéni hely jut az MSZP-nek meg az többieknek. Már nem azért, de mi köze van ennek az ország érdekeihez? Nem tetszett meghallgatni elégszer az öszödi beszédet?:

"Mi [MSZP] azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől. De hölgyeim, és uraim! Ez egy pár száz embernek meg a családjának, meg az ismerőseinek a problémája, a miénk. De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni, mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni! Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani.".

NYJetsTD 2014.03.06. 19:01:52

Szerintem válasszuk ketté a dolgot.
Egyrészt a Kormányváltás, mint jelszó jobb mint az Összefogás, egyszerűbb a jelölés, nagy hülyék voltak, hogy eddig nem lépték meg.
Másrészt a mögötte lévő emberanyag....pffff.... legyünk őszinték, ezzel nehéz azonosulni.

A finn focistákra szívesebben szavaznék.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.03.06. 19:08:18

sokáig azt hittem, hogy balfaszok. aztán rájöttem, hogy direkt csinálják:

magyaridiot.blog.hu/2014/02/11/egyikre_sem

Vidéki 2014.03.06. 19:15:46

Zero az Összefogást hibáztatja: "Négy éve erre készültek, ennyire futotta". A háttérben viszont nagyobb erők működtek, azon munkálkodva, hogy Gyurcsányt visszajuttassáh a "Népfrontba"

HVG.HU \
VÉLEMÉNY
Elkúrtuk, elkúrjuk, el fogjuk kúrni
2014. január 09., csütörtök, 14:44 • Utolsó frissítés: 2014. január 10., péntek, 01:28
Szerző: Hont András

Cikkében rámutat a mélyebb összefüggésekre, hogy a keménnyakú Mesterházy és a még keményebb nyakú Bajnai miért voltak kénytelenek keblükre ölelni Gyurcsányt:.

szürke eminenciások rángatják hátulról dróton Bajnait.

Ha azt parancsolják, Bajnai a szájából segget is képes csinálni.

Sőt maga Szanyi kapitány is aki korábban még így gondolkodott:
"Egy mentálisan megzakkant bolsi milliárdossal nem lehet normális jövőt építeni."
Szanyi Tibor szocialista politikus (Facebook.com, 2013. november 15.)

Szanyi is hirtelen megvilágosodott Heller Ágnesék parancsára, és most már attól is boldog, ha a „megzakkant milliárdost” az Összefogás lista csúcsán a harmadik helyen látja!

Hont András erről többek között így ír:

"Falhoz csapott, sárba tiport, agyagba döngölt, tönkretett, széjjelszedett, atomjaira bontott, hazavágott, elpáholt, összevert, fölaprított, ledarált, széttrancsírozott, kiröhögött, megszégyenített, agyonalázott csapaton ne változtass.

Most már biztos, hogy ez a mottó vezette a baloldali szellemi elitet,

amikor hosszas zsarolások, hisztik, intrikák és petíciózások után elérte,

hogy a Lehető Legszélesebb Ellenzéki Összefogás jegyében újra összeálljon a 2009-es MSZP. Jelenleg ugyanis az van, hogy az MSZP megegyezett egy volt MSZP-miniszterelnök vezette formációval, hogy tárgyalásokba kezdenek egy másik volt MSZP-miniszterelnök pártjával.

Konrád György meg nagybőgőzik a háttérben.

Itt csak és kizárólag egy értelmiségi-érzelmi körnek nyújtott elégtételről van szó, arról hogy

a baloldali pártok úgy döntöttek: az ő kedvükben óhajtanak járni,

mint ahogy ebben az országban 1991 óta ez rendre történik.

Három és fél év alatt odáig jutottak, hogy jöjjön újra Feri.

Ha már egyszer a magyar nép kihajította a kukába az MSZP-t Gyurcsányostul, akkor

az a megoldás, hogy az MSZP próbálkozzon ismét Gyurcsányostul.

Vannak, akiknek ezek szerint nem elég egyszer megbukni."

2014.03.06. 19:37:47

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Már a korábbi hozzászólásomban is válaszoltam, de akkor még egyszer. Amit mondasz, az széplelkű, naiv és voluntarista óhaj. Ezek akkor működnének így, ha egyetlen ellenzéki párt lenne csak, akinek esélye lenne megverni a Fideszt. Egyrészt ezek a pártok különböző nézeteket és embereket képviselnek, így egyszerűen kikerülhetetlen, hogy egyezkedjenek. A demokrácia ezzel jár, ha koalícióról van szó. A politikusoknak egyrészt a saját jövőjük sem mindegy, de az sem mindegy, hogy a saját pártjuk milyen súllyal fog szerepelni a leendő kormányban vagy akár ellenzékben. Hiszen ezért alakítottak külön pártot, hogy a saját nézeteiket sikerre vigyék. Ha ez mindegy lenne, akkor csak egyetlen párt létezne.

Olyan, hogy "az" ország érdeke, nem létezik (vagy la. is kevés dologban). Különböző érdekek és vélemények vannak, amiknek lesz egy közös eredőjük. Vagy nem. Például Bokrosék csak igen kevés dologban értenek egyet Bajnaiékkal, de szerencsére van egy néhány fontos dolog, amiben igen.

dr. Aullah 2014.03.06. 19:53:59

@Simplicio: Az nem az ellenzék hibája. A fityiszé.

Meridian74 2014.03.06. 20:14:06

"Most éppen berottyantottak Szepessy Zsolt "Összefogás 2014" nevű pártjától. Mégse Összefogás! Inkább Kormányváltás! És még azzal vakít Szigetvári kampánynagymester, "

Ezt a szigetvárit most láttama TV-ben nyilatkozni. Nagyobb pofája van mint orbánnak és gyurcsánynak összetapasztva.
Ritka nagy gazembert sejtet az egész fizimiskája, tartása, és beszédstílusa.

Amúgy erre a kókler, hazug, csaló, csürhére ki az a normálatlan aki szavazni akar rájuk? Az sürgősen vizsgáltassa ki magát, mert valami poshadt víz lötyög a fejében, nem ész...

Meridian74 2014.03.06. 20:18:25

2002-2004: Medgyessy őrült módjára megvalósította az őrült választási programját.
2004-2006: Gyurcsány úgy tett, mintha kormányozna.
2006-2009: Őszöd és hatása, kamu programok sorozata, lófasz sem történik. Bónusz: gazdasági világválság.
2009-2010: Kisebbségi "szakértői" kormányzás, jajj istenem húzzuk ki valahogy, mert hamarabb visszajön a Fidesz!
2010-2014: Nem leszünk gyarmat, keleti nyitás, nekünk az EU nem diktál, az EU termelési központja, megtámadtak minket, Matolcsy, Hoffmann, Lázár, Lászlóné, Közgép, Nyerges, dohány, föld, közoktatás, felsőoktatás, stadionok ...
2014-

Nos, ezek után mitől féltek? Ki kell próbálni a Jobbikot. Mivel ezek nem az elmúlt 24 év delikvensei, hanem zöldfülüek, ezért ha rutintalanul (mivel az még nincs nekik) ha lopni próbálnának, az előző garnitúra minden oldalról ellenzékből ízekre szedik őket. Aztán a kemény mag meg fellógatja őket a fára.

Szóval két lehetőség van: vagy nem szavazol, de ekkor lemondasz arról a jogodról, hogy egyáltalán valamikor is beleszólj a politikai döntésekbe (aztán lesz ami lesz, utánam özönvíz, gyurcsány módra), vagy a Jobbikra húzod az X-et. És talán, de nem biztosan, lesz valami fejlődés.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.06. 20:19:53

@iii4:
Ügyes a terelés, csak nem jön be!
Nem azt mondtam, hogy ne egyezkedjenek, hanem azt, hogy talán nem azzal kellett volna kezdeni, hogy a pozíciókról egyezkednek, hanem pont azokról, amiket te is írsz, hogy különböző nézeteik vannak, és azokat kellett volna összefésülni. Két éve! Ha az egy széplelkű, naiv óhaj, hogy azok a pártok, akik legalább két éve pontosan tudják, hogy külön-külön esélytelenek, időben letisztázzák a közös céljaikat (az orbántakaroggyon kívül), közös programminimumot alkossanak, és azt közösen tudják képviselni, az értelemszerűen meglevő nézeteltéréseik mellett, akkor én már csak ilyen széplelkűen és naivan fogok meghalni. Mert itt a legkevésbé a választásról van szó, hanem a kormányzóképességről, és baromira dühít, hogy ők úgy vannak vele, hogy a cselekvési tervről ráérnek majd akkor gondolkodni és egyezkedni, ha nyertek.

Meridian74 2014.03.06. 20:22:18

@iii4: "Na ezért nem fogunk nyerni, ha nem fogunk, mert még azok is igyekeznek belerúgni az ellenzékbe, akiknek támogatni kellene. Csak mert olyan kúl, menő dolog, igaz? "

Már ne is haragudj, de pont ennek az ellenzéknek köszönhetjük a fidesz 2/3-os gőgöt. Vagy már elfelejtetted? A fidesz nem választási porgrammal nyert 2010-ben, hanem szépen hátradölve hangosan kacagva gyurcsány és bajnai elkúrásain.

Bajnai még a libákhoz sem ért a saját bevallása szerint, akkor mit akar egy ország vezetése élén?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.06. 20:30:53

@iii4:
Amúgy meg már hogyne lenne olyan, hogy "az ország érdeke"!? Az például nagyon is az ország érdeke, hogy a politikusai ne hatalmi harcokra pazarolják azt az időt, ami alatt kormányozniuk kellene!

"Különböző érdekek és vélemények vannak, amiknek lesz egy közös eredőjük. Vagy nem.". Na látod, szerintem pont ez a baj, hogy még ez sincs eldöntve. Talán akkor nem kellett volna összelapátolni egy olyan Összeadást, aminek a belépőiről még az sincs eldöntve a belépés pillanatában, hogy tudnak-e egyáltalán együttműködni. Akkor mégis mi a bánatnak jött létre az összefogás, azon a látszólagos célon kívül, hogy pár politikai múmiát lélegeztetőgépen tartson?

Tök jó lehet neked, ha ezt te egy "vagy nem"-típusú vállrándítással el tudod intézni. A magamfajta széplelkűek sajnos nem képesek erre.

lyken 2014.03.06. 21:14:20

@Meridian74: "Ki kell próbálni a Jobbikot."
utáljuk a cigányokat, utáljuk a zsidókat, utáljuk a multikat, műveljen mindenki földet, legyen kötelező a rovásírás, utáljuk a multikat, deportáljuk a salamonékat, utáljuk a multikat, kiűzzük a multikat, de most mosolygunk és színes lendületes kampányvideót csinálunk, hátha nem csak a mélymagyarok meg a molotovkoktél hajigáló nácik szavaznak ránk idén.

Tudod mi volt a legnagyobb meglepetés számomra idén? Gyerektáborokat nézegettem és szembejött egy erdélyi tábor, ahol végre nem csak mélymagyarok meg árpádsávos kopaszok voltak, hanem rendes igazi magyarok. Rendes normális hagyományőrző erdélyi magyar íjász tábor. Valószínűleg el is megy a gyerek két hétre. Ami a legmegdöbbentőbb volt, hogy a szervezők mondták, hogy hótelegük van az árpádsávos politizáló csőcselékből, akikkel odahaza azonosítják őket.
A magyarságot meg kell őrizni a hagyományainkkal. Éppencsak erre egy magyarkodó, de egyébként valójában gyűlölködő galeri nem alkalmas. Akiknek a magyarkodás ugyanolyan eszköz mint az idegengyűlölet, az jobbára nem alkalmas semmire. Vezetésre pláne nem.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2014.03.06. 22:03:22

Fasza a folyamatábra, hatásos lenne egy kiegészítés időben még visszafelé.

Mária 2014.03.06. 22:11:03

@iii4:

"Na ezért nem fogunk nyerni, ha nem fogunk, mert még azok is igyekeznek belerúgni az ellenzékbe, akiknek támogatni kellene."

Kellene??? Mi az, hogy KELLENE???

Na, ezért nem fogtok nyerni. Felejtsétek el.

*

"Ha a választók már a kezdet kezdetén Bajnai mögé álltak volna, vagy egy fél év múlva a közös lista mögé, akkor nyilván máshogy alakul az egész."

Na és miért álltak volna a választók akár Bajnai, akár a közös lista mögé?

Egyetlen érvet mondj, tényleg érdekelne.

grani 2014.03.06. 22:13:32

Kellene már alakítani egy anarchista pártot. Mintha igény is lenne rá...

Narancskommunista (törölt) 2014.03.06. 22:14:39

@iii4:
Én például legtöbb dologban a DK álláspontjával értek egyet, viszont irtózom Orbán II-től sosem szerettem a küldetéstudatos messiás típusú vezéreket, ezért engem csak riaszt az, hogy a DK-t is bevették az összefogásba, és ezzel szerintem sokan vannak így. Gyurcsány egyedül a pártjával el tudná érni az 5%-ot, de az összefogásban több mint 5% nem megy el szavazni miatta.

Narancskommunista (törölt) 2014.03.06. 22:16:10

@Meridian74:
A Jobbikosok még inkább az erős állami befolyásban hisznek, miközben pont attól haldoklik a gazdaságunk.

Narancskommunista (törölt) 2014.03.06. 22:18:12

@Modor Tibi:
Én is pont erre gondoltam, mert itt arról van szó, hogy először szétváltak, majd újra össze.

Narancskommunista (törölt) 2014.03.06. 22:18:53

@Narancskommunista:
Magyarul 4 év alatt sikerült eljutni a kiindulópontra.

Mária 2014.03.06. 22:23:37

@Modor Tibi:

"Fasza a folyamatábra, hatásos lenne egy kiegészítés időben még visszafelé."

Vehehehe.... milyen igaz :D

Vagy egy ciklus animgifen, amiben egy robbanás szétszórja, egy fekete lyuk meg összegyűjti a törmeléket.

rocksztar 2014.03.06. 22:24:31

csak a kétharmad ne legyen meg újra! pártlistán schiffer, egyéniben fidesz...

cellular 2014.03.06. 22:26:23

Ha most véletlenül nyernének, akkor mi történne? Valszeg a kormányalakítás során összevesznének, hogy ki milyen pozíciót fogjon. Ezt követően elmélyülne a válság, és előrehozott választások után egy erős fidesz győzelem születne.

Most elég csak színlelni az összefogást, majd választások után osztódni, eljátszani azt, hogy igazából valójában külön indultak, és mindenki építi magát tovább 2018-ra.

A Fidesz ott cseszte el, hogy ehhez simán kormányozhatott volna aránylag jól is, mindenféle handabanda és károkozás nélkül is. Most belelavírozta magát ebbe a hülye rezsicsökkentésbe, EU-ellenes hadakozásba, és minden más szarba is. És ki lesz kormányon 2014 után? A Fidesz. Valószínűleg ők sem hitték el, hogy az ellenzék ennyire béna szar. Ezért ők már 2010-ben kampányoltak. 4 évig kampányoltak és sikkasztottak. Ha ennek csak az egyik felét nem teszik (legyünk reálisak:a kampányolást), már egy csomó pénzt meg lehetett volna spórolni.

Csillagszemű Juhász 2014.03.06. 22:33:00

Ha a Jobbik kerülne kormányra, olyan büntit kapnánk a világtól, hogy nem élnénk túl. Lenne itt hamar 400 Ft az Euró. Viszont a többi párt kapcsolhatna már, mert tényleg csak a Jobbik tűnik hitelesnek, és szépen növeli a táborát.

Pop40 2014.03.06. 22:41:13

"Amíg a Fidesz vette a fáradtságot és leültek, átgondolták, körzővel-vonalzóval megrajzolták, átrágták, kiszámolták, hozzászabták pofátlanul a törvényeket, de úgy, hogy egyikbe sem lehet igazán belekötni, pedig mindegyik lejt a Fidesz felé"

Ez abszolút igaz. Ha a fidesz a kormányzással foglalkozott volna annyit, mint amennyi időt lopásra, a sameszai kitömésére, meg a hatalma bebetonozására fordított, nem itt tartana az ország.

Az ellenzék meg valóban kétségbeejtően béna. Nagy kár, hogy ilyen ellenzékre leszek kénytelen leszavazni azért, hogy takarodjon a büdös francba a narancsbolsi maffia.

DarthVader 2014.03.06. 22:41:18

'A parasztnak elkezdi verni a vetését a jég. A paraszt felragadja a cséphadarót, és elkezdi csépelni a vetést, mondván:
- Lássuk, Uramisten, mire megyünk együtt!'

Szavazz a Jobbikra!

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2014.03.06. 22:42:23

Nem is emlékszem olyan langyos kampányra, mint ami most van. Még a 2010-es is érezhetően elkezdődött már 2009 november-decemberében, pedig akkor kisebb volt a nyerési esély. Tényleg ennyire seggre ült az Összefogás ettől a Simon-ügytől? A "kampány" eddigi legkeményebb megmozdulását Bajnai és köre produkálta, aki kb. századmagával kimet demonstrálni Ukrajna mellett. Meg hogy Orbán miért nem szól be egy isteneset az oroszoknak. Meg hogy miért az oroszokkal üzletelünk. Stb. A barom. Komolyan azt hiszi, hogy akárcsak egyetlen szavazatot is nyernek ezzel?

Pop40 2014.03.06. 22:46:00

@Meridian74:

"Nos, ezek után mitől féltek? Ki kell próbálni a Jobbikot. "

Persze, rohanok majd arra az eus zászlót égető, "ki a multikkal!" - szlogennel dolgozó pártra szavazni, akik 2006-ban arra tüzelték a csőcseléket, hogy a fél fővárost szétrombolja és felégesse.

Hisz eleve sikerre van ítélve az a kormány, ahol a kormányzó pártban Novák Előd meg Zagyva György - szintű képviselők mozognak. :D

RÖVIDLÁTÓ 2014.03.06. 22:50:07

@zero :
Ne nyafogj!
Tanulj oroszul!

Egyallampolgar 2014.03.06. 22:52:55

@iii4:
Mintha Ön ellentmondana saját magának:
" A politikusoknak egyrészt a saját jövőjük sem mindegy, de az sem mindegy, hogy a saját pártjuk milyen súllyal fog szerepelni a leendő kormányban vagy akár ellenzékben. Hiszen ezért alakítottak külön pártot, hogy a saját nézeteiket sikerre vigyék. Ha ez mindegy lenne, akkor csak egyetlen párt létezne."

Az Együtt-PM minek állt be az MSZP mögé? Milyen jövőt ad a pártnak az, hogy az MSZP jelölte miniszerelnököt (és kormányprogramot) támogatják? Az ország érdekében húzták le az hitelességüket a WC-n? Hmm de okos!

Nem azért szidom őket mert "kúl". Hanem mert liberálisként vállalhatlan ez a társaság. A 2002-2010 "teljesítmény miatt". Igaz 2006-ban még benyaltam a "még mindig jobb mint Orbán" szöveget. Ma már ez nálam nem elegendő érv.

2014.03.06. 23:22:53

Ez a nagypályás balfaszság iskolapéldája. Ennyi szerencsétlenkedést legfeljebb fogyatékosoktól lehetne elfogadni egy elnéző mosollyal, kormányzásra készülő többpárti összefogástól ez nulla, ássák el magukat. És az a legbájosabb, hogy megmagyarázzák, meg ők az áldozatok, és ajvékolnak, hogy hát micsoda dolog, igaz az eredeti Összefogás csak négy éve létezik, de akkor is, meg hát milyen dolog már, hogy indul a sok kis párt, hát tönkreteszik az ellenzéki egységet, hát ez a demokrácia nem is olyan jó, bezzeg ha csak ők indulhatnának, biztos sokkal jobb lenne. Remélem egyenes az út a süllyesztőbe (ha meg nem, Feri majd intézkedik '18-ig).

Gera 2014.03.06. 23:24:02

Azt nem értem, hogy ha ezek már látják, hogy úgyse nyerhetnek, akkor minek álltak össze? Márpedig csak látják, gondolom azért nem kampányolnak. Azt értem, hogy Gyurcsánynak meg a többi kis senkinek miért jó ez, de azt nem, hogy az mszpnek mi benne a poén. Simán kinyírhatták volna a többieket.

Ez az Összefogás-Kormányváltás dolog valami félelmetes balfaszság. Ez a Szepessy szerintem most a térdét csapkodva röhög napok óta, számtalan szavazatot jelent ez majd az ő listájuknak.

nu pagagyí 2014.03.06. 23:26:30

A grafikonon prímán látszik a folyamatosan változó választási törvény hatása, amit a Fidesz mindig az aktuális helyzethez igazított. A végeredmény olyan lett, ami már a Hazafias népfrontos időkre hajaz, demokratikus választásra alkalmatlan. Persze egy banánköztársaságban nagyon megfelel, alkalmas lesz arra, hogy a nép elsöprő szimpátiájáról biztosíthassa a rendszer atyját, minden kegy és erőforrás urát.

HavasiG 2014.03.06. 23:32:16

Az a szomorú, hogy igaz: nincs épkézláb alternatíva. :(

J.László 2014.03.06. 23:33:09

"Remek tananyag lesz az ellenzéki kampány, remélem Sydney-től Seattle-ig oktatni fogják."

Hasonlót vélek magam is. 20 év múlva szerintem tananyag lesz a politológia karokon az őszödi beszéd (és következményei), valamint az ellenzék elmúlt 4 esztendős bénázása. Bajnait az első szemeszterben kirúgnák, ha előállna azzal az ötlettel a vizsgán, hogy egy hónappal a választások nevet változtatok. Nem tudnak jelöltet állítani, mert elfelejtik határidőre leadni a papírokat. El sem hiszem, hogy a picsába tudnak ilyen töketlen béna faszok lenni. Mit csinálnának ezek kormányon?

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.03.06. 23:37:10

sokkal korrektebb a Jobbik
ugymond apropenzert kiosztja a zsidonak meg a buzivedonek az EPs 2 millas havi apanazst es azzal le van tudva, kussolnak es jol elvannak, sokfele velemeny jol megfer a partban
most meg a fo csapasvonalukon mi is van? felmentettek azt a retket aki majdnem halalra keselte az MTKs bokszolot, most szol valamit a Jobbik? ott vannak tessenek torvenymodositast kezdemenyezni

J.László 2014.03.06. 23:39:43

@Pop40:
Ennek szaladj neki még egyszer. 8 éve íratlan szabály, hogy azt a Fidesz csinálta. Erre hirtelen kiderül, hogy a Jobbik?

fehérfarkas 2014.03.06. 23:45:28

@iii4: "Egyrészt ezek a pártok különböző nézeteket és embereket képviselnek, így egyszerűen kikerülhetetlen, hogy egyezkedjenek. A demokrácia ezzel jár, ha koalícióról van szó. "

Vagy lehet máshogyan is, mint a Fidesz csinálta 1998-2002 között: a koalíció azt jelentette, hogy miután a koala partner megszavazta a 2 éves költségvetést, azután bedarálta őket. Törvényesnek törvényes - csak éppen a demokrácia szellemiségétől fényévekre van.
Vagy a Fidesz másik koala módszere a KDNP-vel való koala: egy virtuális, szavazók nélküli párttal van koalában, amely a közös indulás nélkül nem is létezne. Hogy miért? Mert a KNDP vezetői közül sokan egyházi emberek, és ezzel a Fidesz kilóra megvette, pontosabban a saját pártjába beépítette az egyházakat. Míg az előző módszer csak a demokráciától van fényévere, addig ez a szekularizmustól is.

Én ilyenkor örülök, hogy baloldal és a liberálsi oldal nem ilyen. Inkább legyenek egymással vitatkozók, és emiatt tutyimutyik, mintsem a demokráciát csak szitokszóként használó politikai maffiózók.

fehérfarkas 2014.03.06. 23:56:28

@Meridian74: "Bajnai még a libákhoz sem ért a saját bevallása szerint, akkor mit akar egy ország vezetése élén?"

Miért kellen értenie a libákhoz? A libás céget (Hajdú-Bét) még Ganspergerék, a Fidesz volt gazadási igazgatójáék vették meg (gyk. a Wallis vezérigazgató a Hajdú-Bét felvásárlásáról való döntés idejében még Gansperger Gyula volt - Bajnai őt követve került a Wallis élére). Ráadásul a libás üggyel kapcsolatos sajtópereket megnyerte mind Bajnai, mind pedig a Wallis.

Szerinted, ha Bajnai tényleg gyilkos lenne, és emberek tucatjainak halálért lenne felelős, akkor a Fidesz ezt a magas labdát nem csapta volna le, ha tudja? És a Polt Péter vezette ügyészség, meg a Handó Tünde (Szájer József felesége) vezette bíróság nem ültette volna le Bajnait olyan sok évre, hogy még a műanyag lakat is rárohadna?
Ezzel szemben csupán oriásplakátokon és a médiában tudják mocskolni, de konkrét jogi elmarasztalást eddig nem tudtak megtenni.
Sőt, még a Handó Tünde vezette bíróság is kénytelen volt igazat adni Bajnainak a sajtópereiben.

Blikknépe (törölt) 2014.03.06. 23:58:07

akármilyen a fidesz, ezerszer inkább ők, mint ezekből akár 1 is.

a választás igazi tétje, hogy ne érjék el a 15%-os küszöböt, és örökre eltűnjenek.

egy civil kommandónak kéne járnia a választókat, mindenhova bekopogni, és elmagyarázni, hogy menjen el, és ikszeljen akárhova ezeken kívül, mert akkor el lehet takarítani örökre a hazaáruló szegmenst a hazai közéletből.

fda 2014.03.07. 00:05:37

Ja tényleg jó ez az összefogósdi, annyit veszekedtek mint valami ovisok, és az egyetlen témájuk, programjuk, hogy Orbán véres-rettegett önkényuralmát letörjék, visszaállítsák a köztársaságot, megmentsenek minket a kiskirályoktól, és a korrupciótól, és végre ne kelljen félnünk a kitudjakitől.

Hihetetlen, mégis tuti lesz, aki rájuk szavaz.

fehérfarkas 2014.03.07. 00:17:01

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:

CSak ne felejtsd el, hogy 2009/2010-ben még a közmédiába és a kereskedelmi médiába is pártok egyformán belekerülhettek. Anno a média nagyon ügyelt, hogy a kormányt és ellenzéket egyformán kezelje - mind megszólalás időtartamában, mind pedig tartalmában.
Valamint a választásokon induló pártok választási időben ingyenesen kaptak reklámidőket a fizetett választási hírdetéseik mellé.

Most mi van?
Az ellenzéknek van az ATV és a Klubrádió, amelyik nem fogható országosan, csak a nagyobb településeken (és amelyekben a kormánypártiak is elmondhatják a véleményüket és üzenetiket). Egyébként pedig az országosan foghatók közül a közmédia politikával foglalkozó műsorai így néznek ki: negyed óra Orbán-dícséret, negyedóra ellenzék-gyalázás, 5 perc szépen sütött a nap, és megint született egy panda a világ valamelyik állatkerjében.
Az országosan fogható kereskedelmi média politikával foglalkozó adásai pedig: bűnyügyi hírek, bulvár hírek, valamint ha jót mondtak az ellenzékrl, akkor gyorsan a kormányról is mondanak valami jót; vagy ha bírálták a kormány valamely intézkedését, akkor gyorsan bírálják az ellenzéket is.
Most megszünt a pártoknak mind az ingyenes politikai reklámja, mind pedig a fizetett reklámozási lehetősége is a TV-ben.
Az utcákon az új plakátolási törvény töredékére csökkentette a plakátelhelyezési felületeket, valamint a Fidesz plakátjai mellett ott vannak a volt NFÜ "sikersztori plakátjai" (most a jogutód minisztériumok folytatják a plakátolásait), meg az álacivil CÖF ellenzékgyalázó plakátjai. Ezen kívül Pesten a BKK buszai is teli vannak fideszes plakátokkal. És emelett még ott van a Heti Válasz plakátjai, amelyek szintén fideszes propaganda plakátok, újságreklámnak álcázva (és így olyan utcai helyekre is elhelyezheti a plakátjait, ahová az új plakáttörvény/választási törvény értelmében a politikai pártoknak tilos).

Így nem csoda, ha az ellenzékről alig hall és lát valamit az ember, és azt hiszi, hogy csendben alaszanak. De pont ez volt a Fidesz célja a média nagyrészének megszerzésével, és a politikai reklámokra meg a plakátolásra vonatkozó törvények megváltoztatásával.

Blikknépe (törölt) 2014.03.07. 00:24:42

1 valaki azért hiányzik.

hol van kóka jani???

fehérfarkas 2014.03.07. 00:36:34

@Egyallampolgar: " A 2002-2010 "teljesítmény miatt". Igaz 2006-ban még benyaltam a "még mindig jobb mint Orbán" szöveget. Ma már ez nálam nem elegendő érv."

Valóban, a Manyup lenyúlása (aminek ellenére mégis nőtt 3000 milliárd forinttal az államadósság 19.300 milliárdról 22.800 milliárdra), a trafikmutyi, földmutyi, takarékbank-mutyi, pénztárgép-mutyi, Városliget-Mutyi, Schmitt Pál botrányai, unortodox gazdaságpolitika, duplabóvli kategóriába leminősítés a nemzetközi hitelminősítők részéről, 400 Ft-os benzin, 300 Ft-os euró, 250 Ft-os svájci frank, panelprogram leállítás, autópályaépítések leállítása, 30 új adónem bevezetése, Európa legmagasabb ÁFÁ-ja, a közmunkások fizetésének 60.000 Ft-ról 49.000 Ft-ra csökkentése, a rászorulók támogatásának drasztikus csökkentése, az egészségügy finanszírozásának csökkentése, a felsőoktatás finanszírozási összegének 1/3-dal való csökkenétése, az Alkotmány 5x átírása, 300.000 ember kivándorlása Nyugatra (többen mint 1956-ban és az azt követő megtorlás éveiben), Közgép, EU-s pályázati pénzek befagyasztása (13 EU-s pályázati forrás fagyasztott be Brüsszel az átláthatatlanság és a korrupció miatt), state capture állapot (Transparency International tavalyi jelentése), a Világgazdasági Fórum versenyképességi indexében 8 helyet visszaestünk (2010-hez épest), az EU/multik/kölföldi tőke/bankok/külföldi energiaszolgáltatók elleni "szabadságharc", a BKV/BKK egyes járatainak kiszervezése Európa legnagyobb multi tömegközlekedési cégének (Arriva-nak) a BKV megfelelő finanszírozása helyett (ja, és mindenzt persze a nyugati multik ellen meghírdetett "szabadságharc" közben), stb...

A szoci kormány alatt sem volt itt rózsás az élet, de valamiért a fenti listát akkor nem lehetett volna elkészíteni.
Persze akkor is lehett hosszú listát készíteni a negatívumokról, de a fentiek hiányoztak volna belőle.
Ráadásul 2010-ben nem azért váltottuk le a szocikat, hogy egy sokkal rosszabb jöjjön, amelyik fürdőkáddal együtt a gyereket is kiönti - hanem azért, hogy a szocik hibáit (pl. korrupció) ne kövesse el, de a jó dolgait folytassa.

Pop40 2014.03.07. 01:28:48

@J.László: Jaj, de szép ez a megjátszott értetlenség, kedves elvtárs. :)

Vityáék voltak az értelmi szerzők (tudod, mint a krimiben a csúnya maffiafőnökök), Jobbikék meg adták hozzá a magasan képzett emberanyagot, a sok káposzta IQ-val rendelkező fociszurkoló neonáci huligán személyében.

Aztán az akkori adósságot most törleszti Vitya, mikor a felsőoktatásból meg az egészségügyből ellopott pénzből stadionokat épít, hálaképpen az akkori szolgálatért. (Meg persze neki magának sincs ellenére, hogy közpénzből lenyúljon pár száz milliárdot a hobbijára.)

Blikknépe (törölt) 2014.03.07. 01:42:10

@nincs_itt: ha ez igaz, kkor tényleg hülye ez a matolcsy. ehhez nem kell frei tomit olvasson az ember, hogy tudja, hogy így van.
ha neki ehhez frei könyve kellett, akkor ki kell rúgni azonnal, mert alkalmatlan.

tarsolya 2014.03.07. 01:44:45

@fehérfarkas: "hanem azért, hogy a szocik hibáit (pl. korrupció) ne kövesse el, de a jó dolgait folytassa"

Ez nagyon naív. A korrupció nem hiba, már régóta a politika (kül, bel) egyik alappköve. A pénz mozgat mindent. Látható, nem látható, az a politika szempontjából teljesen mindegy.

Az ártatlanság korának vége itt is, ahogy európában is, csak nem veszitek észre. Az emberek rájöttek, hogy rendszerváltás óta annyira csodált európai progresszív értékek mentén műküdő, 'nemes' elvekre épülő jóléti állam itt nálunk csak délibáb.

Egy ilyen állam ugyanis csak akkor működik, ha van pénz. Itt nincs pénz és ha európán múlik, nem is lesz. Kurvára nem érdeke a németeknek, hogy sokadik körös pici államokat egy szinten felül emeljenek, lehet ide hitelezni, lehet piacokat foglalni úgy, hogy a saját már kialakult, nagyszereplős, lezsírozott piacokra innen lehetetlen betörni és még sorolhatnám.

Adnak pénzt persze csomó mindenre, a fejlődés látszata meg is van, de azért persze nem annyit, hogy az emberek azt a saját pénztárcájukon érezzék.

Na, hát ebből lett kurvára elege sokaknak, mert nemes ideológiákkal, meg ígéretekkel nem lehet etetni a családot és nem lehet bebaszni belőle a hétvégén.

Amíg a baloldal, meg a szocialisták futottak szépen az EU meg a jóléti állam szekere után a szép szavaikkal, a Fidesz fogta magát és szépen megvett mindenkit kilóra.

Köpönyegforgatók? Hazudnak? Mutyiznak? Korruptak és a többi? Igen, azok. Szerinted érdekel ez bárkit is jelen helyzetben a reménytelen idealistákon, meg az ellenzéki holdudvar hoppon maradt vazallusain kívül? Nem.

A legmegdöbbentőbb az egészben, hogy az ellenzék egyszerűen nem látja be ezt. Félelmetes, hogy politikailag mennyire analfabéták. Mind kül, mind belpolitikában. Félelmetes, hogy nincs egy olyan tanácsadó, aki szólna nekik, hogy hát srácok, le vagytok maradva úgy tíz évvel.

És akkor még tetézik is azzal, hogy olyan dolgokat pécéznek ki Orbánnal szemben, ami konkrétan az ország javát szolgálja hosszú távon, mert csökkenti az ország függését a zárt nyugati piacoktól és olyan irányba próbál terjeszkedni, ahol megvan az a kiaknázatlan gazdasági potenciál, ami a mai nyugat európát a háború után naggyá tette.

Bizon, az a geci Putyin meg az oroszok, meg a keleti nyitás. Orbán meg fénymásolóval másolja, nagyon helyesen. Mert Putyin lehet akármilyen, azt nem lehet róla mondani, hogy beszari, meg hogy túl sokat tököl. Van ereje, meg is mutatja, használja is.

Egy olyan teljesen kiábrándult népnek, mint a mienk, ez kell. Mert ez által Pista is erősnek érzi magát. És ami a legfontosabb, újra elkezd remélni, hogy majd neki is csurran-cseppen valami.

Az országnak pénz kell, fejlődés kell, új piacok kellenek és meg kell szüntetni a túl egyoldalú függést bármelyik irányba is legyen. És ezt az egészet kurva gyorsan kellene lezavarni. Ebbe meg nem fér bele a konszenzuskeresés, a demokratikus ideálok. Ez magas korrupciót és erőből kormányzást jelent.

Aztán ha sikerül - ami persze koránt sem biztos - és lesz pénz, utána lehet majd 'nyugativá' válni, mert a szavazáskor nem az alap egzisztencális félelem lesz az egyetlen motivátor, amikor Pista behúzza az X-et.

Bee-zony 2014.03.07. 02:08:27

Az infografika végpontja (avagy a fekete lyuk): CSAK A HÜLYÉK MARADNAK ITT.
(A kontraszelekció nem áll meg, ezt bizonyítja az összes párt, és a rájuk szavazó többség.)

Bee-zony 2014.03.07. 03:47:59

„De semmi baj, mindig azzal nyugtatnak bennünket a politológusok, hogy majd az ország kitermeli azokat a pártokat, akik hitelesen tudják képviselni a választókat.
Nem termelődik ki itt semmi, legfeljebb újra visszahívják Kunczét 2018-ban is.”

@zero
Félreértésben vagy, mert az ország pontosan azokat a pártokat termeli ki, amelyek hitelesen képviselik a választókat.

„Rossz csürhe rossz pásztort kap.” /mondás/

„Szemét jön be, szemét megy ki.” „Baszd meg a reményt.” „Hol vannak az okos, intelligens, lelkiismeretes amerikaiak, készen arra, hogy közbelépjenek, megmentsék a nemzetet és vezessenek? Nekünk nincsenek ilyen embereink ebben az országban. Mindenki a plázában van, vakarja a seggét, túrja az orrát, veszi elő a hitelkártyáját, hogy vegyen egy sportcipőt, villogóval benne.” /George Carlin/

Ökölszabály, hogy alacsony erkölcsi és szellemi szintű többségnek ugyanilyen szintű pártjai és kormánya volt, van, lesz. Tegyük fel, hogy van 1%-nyi nem ilyen ember; ők nem fognak választást nyerni (a demokráciában), mert ott van a másik ökölszabály, hogy hasonló hasonlót választ. Tehát, ha tartják a saját szintjüket, akkor nem választja meg őket a többség, ha pedig belövik a többség közepét, akkor pont olyanok lesznek, mint a Fidesz, az pedig már van, és tudjuk hogy milyen. Az ország párt- és vezetői színvonalát az országközép határozza meg a szavazataival, ez pedig két irányba mozdulhat el, a fejlődés, vagy a hanyatlás és kihalás irányába, viszont mindkettő lassú folyamat. Magyarország hanyatlásban egyre jobban teljesít, tehát erre lehet számítani. Aki mást akar, és gyorsan, az szakadjon el ettől, lehetőleg földrajzi határ által is.
Szerintem a mostani hanyatlásban a legmélyebb pont a polgárháború, azt meg minek itt megvárni?

.2llkedő 2014.03.07. 05:45:08

Az ábra jobb oldala a diktatórikus rendszert mutatja, a bal oldala pedig a demokratikusat.

Megdobbent 2014.03.07. 06:03:08

Tolem lehetnek "halabiztosan most bukunk meg, eljen orbanviktor!" nevu csoport is, akkor is rajuk szavazok: lopni loptak, de legalabb az a kurva forintom ert valamennyit, es volt manyup meg civilizalt haverok a vilagban.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.03.07. 06:35:09

a fidesznek milyen nehéz volt, hiszen folyton-folyvást jött valami patyomkin-testület lefoglalni előlük a nevüket...

oh, wait...

terensz szpenszer 2014.03.07. 06:40:44

@szabidoki: dehogyis, most így lettek leosztva a lapok. Veszíteniük kell ezen a választáson, és biztos ami biztos mozgósították Gyurcsányt és Bajnait, nehogy véletlenül megnyerjék a választást.

Behajtó70 2014.03.07. 06:45:12

Nem lehet belekötni, de mindegyik lejt.....legalább a 8 általánost elvégezted volna...vagy kukába dobott idő volt? Vagy sérült vagy?

terensz szpenszer 2014.03.07. 06:45:49

@terensz szpenszer: Ja, meg elkezdik sztárolni a jobbikot, hogy azért velük meglegyen a kétharmad.
Nem mi döntünk, igazából két kupac szar közül most is azt fogjuk két pofára behabzsolni, amelyiket ők akarják.

Laci A Lakli 2014.03.07. 06:47:27

Nem igazan ertem, hogy ezt az elcseszett ballib formaciot, miert nem a Jobbikkal hasonlitjak ossze. Tisztan latszik, hogy az idei valasztasok legnagyobb kerdese nem az, hogy ki lesz kormanyon, hanem az, hogy melyik lesz a legnagyobb ellenzeki part.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.03.07. 06:53:32

irígylem a fidesz szavazóit. nekik ezerszer ennyi okuk lenne elpártolni kedvenc pártjuktól, ám ők nem olyan finnyásak, mint ezek a buta ballibsik

nu pagagyí 2014.03.07. 06:57:15

Demokratikus pártok szövetsége áll szemben egy vezérelvű párttal. Ebből lehet választani. Aki szerint Magyarország kívánatos jövője egy új Horthy, Rákosi, vagy Kádár az a vezér úr pártjára szavaz.

Neked ugatok nem a házat őrzöm 2014.03.07. 07:03:58

Pontosan azt teszi az ellenzék, amit kormányon is tett: úgy csinálnak mintha ellenzék lennének, mintha kampány lenne.

Nem tudom, de ha már így 5 párt van együtt, akkor most a 25% nekik a bejutási küszöb, vagy már ez is a múlté? Mert ha így van, akkor vannak kétségeim a bejutáshoz.

Neked ugatok nem a házat őrzöm 2014.03.07. 07:07:39

@RÖVIDLÁTÓ: Én tudok, és nem is hittem volna, hogy milyen nagy hasznát veszem majd Németországban, itt ahol 6 millió orosz él. (Csak be ne hivják a Rote Armet ha veszélyben érzik magukat. )

Secnir 2014.03.07. 07:18:14

/legyint

én ezt már régóta magyarázom, de senki nem hisz nekem: az mszp - dk stb. NEM AKAR NYERNI!
be akarnak kerülni a parlamentbe, mint hangos ellenzék, egy pici frakcióval, hogy be bírjanak szólni, de NEM AKARNAK NYERNI!
azt akarják, hogy a következő négy évben is a fidesz legyen az 'uralkodó réteg', ugyanis annyi, de annyi mocsok fog visszahullani rájuk, annyi problémát fostak föl a levegőbe, hogy azt mondták: mi még kibírjuk négy évig, de igyátok meg azt, amit hugyoztatok.
és akkor négy év múlva VALÓBAN széthullik a fidesz.
ami meggátolhatja ezt: az az igen sok elégedetlen ember, akinek a fidesz a különböző törvényeivel keresztbetett: ők ugyanis automatikusan fognak NEM szavazni a fideszre.

Húsleves 2014.03.07. 07:28:24

Nyíltan hülyének nézik az embereket, azaz mit is mondok, a genetikai alattvalókat. Másból se ált a kormányváltásra készülődésük, mint üres performanszok, kamucivil SZDSZ mutánsok mint a Milla, amelyik még a saját internetes támogatóit is képes volt pofánhugyozni az alternatív köztársasági elnök választással.
Most itt tartanak a "demokraták":
index.hu/belfold/2014/03/06/ha_meg_nem_volt_eleg_az_abszurd_fordulatokbol_nekiesett_a_baloldal_az_lmp-nek/
Ezeknek semmi keresnivalója civilizált emberek között. Ha komolyan tenni szeretnének a FIDESZ ellen, akkor a legtöbb amit tehetnek, hogy elhúznak az anyjukba, a FIDESZ ugyanis kizárólag nekik köszönheti a korlátlan hatalmát. Esetleg tegyenek egy sétát Kijevben szivárványszínű szerkóban, hogy megtanuljanak különbséget tenni általuk lenácizott emberek és igazi nácik között.

csababácsi 2014.03.07. 07:51:21

@szabidoki: Melyik csoportosulásra gondolsz pontosan?

program készítő 2014.03.07. 07:59:44

Nem a FIDESZ nyeri meg,az ellenzék akarja elveszteni.Nekik csak annyi a lényeg,most még benn akarnak lenni a zsíros bödön közelében.

Netuddki. 2014.03.07. 08:00:04

Zerokám! Te mégis mi a faszomat csináltál, hogy legyen alternatíva a 2014-es választásokra? Persze, fikázni meg fanyalogni a legkönnyebb. Szavazz akkor a fideszre oszt' jó nagyot!
Én meg, ha már csak a smukkandor marad alternatívának akkor se fogok a fideszre szavazni. Pedig elmegyek és szavazok az hétszentség...

2014.03.07. 08:06:24

@Narancskommunista: Hát ez vicces. Pont a DK volt, aki az összefogás témát a végtelenségik sulykolta. Igen, szerintem is jobb lett volna külön lista, de ez nem felelt meg a szavazók elvárásainak.

gmihaly 2014.03.07. 08:07:09

Az tényleg tök gáz, amikor Heller Kékharis Ágica, Konrád György úr és a többiek mondják meg Mesterházy Macskajancsinak a frankót, és akkor még a zakkant Kertész Ákost nem is említettem. Az ő kvázi-tudományos intellektulok habitusuk, vagy félreértett firkászi küldetéstudatuk beviszi őket az erdőbe. A szisztematikus, 1947-ben tudományként elismert politológiát ők még nem tanulták az egyetemen. A politikatudomány nagyon elvtársi monopólium volt az elvtársvilág idején, egyetemi és társadalomkutatói berkekben ignorálták, helyette tudszoc. és polgazd. és törtmat és sok más tücsök-bogár póttudomány, tantárgy volt. A mai ifjak az állandó átdolgozás alatt frissülő Bihari-Pokol-ból és egyéb szakmunkákból tanulták a taktikákat, fifikákat, mára a politológia túlpozicionált helyet foglalt el az egyetemen oktatott társadalomtudományokban. Más: Meggyesi a közalkalmazotti béremeléssel kimentette őket az adósságcsapdából, díjhátralékból, jobb feltételeket biztosítva egy adósságkonszolidációhoz, elegendő pénzt hagyva a számlák kifizetésére. Persze aztán alattomosan elinflálták az egészet, főleg Bajnaiék, Gyurcsány azért is állt fel, mert ezt nem ő akarta megtenni. A rezsicsökkentés ugyan bakfitty, az enyhe időjárás többet tett a számlák csökkenéséért. Ha bejön egy hideg tél, az egészet elnyeli majd a magasabb fogyasztás. Mindazonáltal a számlák horribilisan magasak. Az "elit munkás" (Audi, Mercedes, Bosch, Opel, stb.) a német bérek negyedéért gürcöl, a számlák viszont igencsak európaiak. Ezen a helyzeten kellene javítani. Szerepel ilyesmi bármelyik párt programjában?

SirTocy 2014.03.07. 08:09:50

@iii4: Nem értem, mi az, hogy "kellene" támogatnia a baloldalt. Ez az oldal pont azt az egy dolgot csinálja, amit kéne neki: egy cinikus hangú vasököl, ami mindig odasújt, ahova köll. (Igen, alig vártam, hogy ezt elsüthessem végre, valahol. Most már mind továbbléphetünk.) Igenis rúgjon bele a baloldalba is, mert a mostani ellenzék vállalhatatlan. A baloldal töketlen, inkompetens, velejéig korrupt, dilettáns idiótákból álló felhozatalának köszönhető ELSŐSORBAN, hogy most megkaptuk a nyakunkba ezt a másik, inkompetens, velejéig korrupt, dilettáns idiótákból álló brigádot (de ők legalább tökösek, sokaknak már ez is elég). Ajánlom, hogy ezt egy percre se felejtsd el, ha nem akarod, hogy a jövőben simán hülyére vegyenek!

bgp 2014.03.07. 08:16:21

@Vidéki: Ez igaz, tényleg balfaszok. Csak az a gond, hogy a főnököd meg vígan lerabolja Magyarországot közben.

Vidéki 2014.03.07. 08:19:27

@nincs_itt:

Egy rádiójátékban hallottam valamikor ezt a szöveget:

"Hányas Vagy?

Huszonnyolcas!

Akkor mi félszavakból is megértjük egymást!"

Te lusta vagy kibontani az igazság minden szeletét. Neked elég, ha szövegösszefüggéseiből kiragadsz félszavakat, te máris megszilárdítottad prekoncepcióidat.

bgp 2014.03.07. 08:20:47

@Mária: 1 érv: megszüntetni a mutyista pártot :D

Vidéki 2014.03.07. 08:21:23

@nincs_itt:

Az Index szerint Wiedermann Helga, Matolcsy volt kabinetfőnöke Sakk és póker című könyvéből az derül ki, hogy Matolcsy 2011 novemberében fia ajánlására egy éjszaka alatt olvasta el Frei Tamás A bankár című regényét, amelyből azon nyomban ráismert a forint elleni támadás okaira – írja az Origo a Heti Válaszra hivatkozva.

Miért nem olvasod el Wiedermann Helga,könyvét sajátszeműleg, ahelyett, hogy elfogadod azt, hogy az Index azt mondta, hogy az Origo azt mondta, hogy a Heti Válasz azt mondta?

Azért nem teszed, mert lusta vagy, mint a bűn, és prekoncepcióid alátámasztására a mendemondákat is elegendőnek tartod!

József Attila írta 1935-1937 táján
-
„Ne légy szeles.
Bár a munkádon más keres -
dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
ugy érdemes.”

Gondolkodni is csak pontosan, szépen érdemes!

Netuddki. 2014.03.07. 08:27:26

@Vidéki: "A háttérben viszont nagyobb erők működtek, azon munkálkodva, hogy Gyurcsányt visszajuttassáh a "Népfrontba""

Balfasz fideszesek! A gyurcsány az orbán embere. Hülye aki nem látja! A gyurcsány minden megnyilvánulásával a fideszt segíti, miközben a balfasz fideszesek kórusban anyázzák. Persze mindeközben arra számítva, hogy a nagy hangzavarban elsikkadnak a disznóságaik. Hát nem B+!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 08:31:33

Remélem Mesterházynak érdemes volt miniszterelnök-jelöltként háttérbe húzódni, és megtenni Gyurcsány Ferencet az márnemÖsszefogás-demégnemKormányváltás kampányarcává, mint kormányoldalról a leginkább támadható embert! Itt az újabb koporsószeg az amúgy is kínosan szánalmas vergődésükbe!
index.hu/belfold/2014/03/07/zuschlag_50_milliot_kapott_hogy_lelepjen/
www.napigazdasag.hu/cikk/6850/

ChemZso 2014.03.07. 08:32:05

@Egyallampolgar: Az Együtt-PM-en belül még kevésbé érthető a PM hozzállása. Nehéz megérteni, hogy vállalhaták fel Gyurcsit, akit előtt elég rendesen ekéztek. ("kellett hozzá 1-2 Unicum" :-) ). Szerintem, ha vállalják magukat - még talán önállóan is - bejuthattak volna a Parlamentbe.

Kovács Ferenc 14 2014.03.07. 08:37:27

Ez nem Kormányváltás, hanem egy kripta! Külön-külön mindegyik társaság és prominens személy leszerepelt már a "zemúthuszonötévebe", én igazán nem értem, hogy miben bíznak ezek? Az egész galerit el kéne zavarni a búsfaszba, mint az ukránok. Természetesen a fidesszel együtt, mert az sem különb a deákné vásznánál.

stefiapo 2014.03.07. 08:42:10

Hahahaha!! Milyen választás ez már? Most komolyan gondolja valaki is, hogy bármelyikkel ki vagyunk segítve? Tudom baromság azt mondani, hogy ne menjenek el az emberek választani, de kurva sokan így gondolkoznak. És ha lenne egy 10%-os részvétel csak észbe kapna ez a szarkupac társaság.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.07. 08:43:57

@iii4: Hát ez már csak így van.

Van az MSZP-stb., Isten kegyelméből az ellenzék, és vannak azok, akiknek történelmi kötelességük őket támogatni.

Ha nem teszik – pedig ugye, _kellene_ nekik, ha törik, ha szakad –, akkor bizony az ő felelősségük minden rossz.

Az ugyanis az MSZP-stb.-nek _jár_, hogy őket támogassa mindenki. Mert ők az ellenzék. Azért ők, mert csak.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 08:46:39

@stefiapo:
Nem kell észbekapniuk, ugyanis az új, egyfordulós választási rendszerben az eredmények a részvételi aránytól függetlenül érvényesek. Ha csak 10%, akkor is... csak legfeljebb akkor az a 10% fogja meghatározni a maradék 90%-nek, hogy mi hogyan lesz.

PAPÓ38 2014.03.07. 08:47:42

Ezek nem is akarnak nyerni. Csak a kampánypénz érdekli őket!!!!

Fulek 2014.03.07. 08:50:46

@Simplicio: www.napigazdasag.hu/cikk/6850/ Olvass, és kiderül az Mszp megtette már régen...

Virág et. 2014.03.07. 08:52:54

@Secnir: Nem számolsz az átlag fidesz-szavazó értelmi képességeivel. Ezeknek még 2210-ben is be lehet, majd adni, hogy a kétszáz évvel ezelőtti elmútnyócév miatt van még mindig minden bajunk. 3210-ben is, 4210-ben is. Ezek ilyen hülyék, erre nincs más szó.

Egyébként a cikk álszent. Voltak itt új arcok, akik megmutatták magukat, programot is kitettek: mit értek vele? Semmit. A 4K, a Milla, a Szolidaritás, a PM, de maga az Együtt is 99%-ban új emberek gyülekezete. A közvélemény-kutatások és az időközik azt bizonyították, hogy inkább szavaznak az emberek egy régi szocira, mint egy Karácsony Gergelyre vagy Kónya Péterre. Sőt, inkább a Kuncze, mint a Jávor vagy a Scheiring. A mostani összefogás annak az eredménye, hogy az új arcok, új formációk hidegen hagyták a választókat. Az E14 még párttá alakulása előtt a Haza és Haladás útján hetente adott ki elemzéseket, alternatív megoldásokat, programterveket a kormány minden intézkedésére, mintegy árnyékként. El sem olvasta innen senki, még a blogbejegyzéseiket sem. Papoltok itt programról, amikor a fidesz sorban a második választást fogja nyerni programnak az árnyéka nélkül. Papoltok itt megújulásról, amikor a fidesz 1997 óta ugyanaz, a legrégibb politikusok a parlamentben mind fideszesek. A csupa régi arcból álló DK népszerűbb, mint a Szolidaritás-Milla-PM-4K együttesen, pedig ezekben csak új arcok vannak.

Amit zero vár, azt megtették baloldalon. Jöttek új formációk, alulról szervezettek, mint pl. a Milla vagy a Szolidaritás vagy éppen a 4K. Sehova nem jutottak, mert a választóknak nem kellettek. Önállóan sem. Ha önállóan indulnak talán-talán 1-2 bejut közülük. Talán. Mi értelme 4 évig biodíszletként ücsörögni a parlamentben a nagypénzért? Ez az LMP stratégiája, "nem baj, ha nem nyerünk, de legalább bent leszünk". Ezzel mit érnek el? Mibe tudtak beleszólni 2010-14-ben?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.03.07. 08:58:23

én csak annyit mondok
CUSI....
www.napionline.hu/cikk/6850/

..ja és egy kávét kérek.

2014.03.07. 09:00:21

@SirTocy: Ez a szöveg meg egy demagóg otrombaság, legfeljebb a fele igaz. De még ha igaz is lenne, a két oldal között minőségi különbség van és pont ez a blog is ezt pontosan megmutatja. Ezért "kellene" támogatni, amikor igazán fontos lenne. Nem a kritikával van probléma, hanem az igazságtalan és cinikus kritikával.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.03.07. 09:00:28

És ezek akarnak kormányt váltani...
Bár még ha sikerülne is nekik, kb. a rablóbanda változna, meg hogy nem tudnának ilyen egyszerűen lopni, mert nem lenne kétharmaduk.

Leszerepelt, szánalmas banda mind a két nagy "párt". Maffia.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.03.07. 09:01:37

@Virág et.: Mutass olyan pártot, akik legalábbis nagyjából azt csinálták kormányon, ami a programjuk volt...
...na, ezért nem érdekel senkit. Ha van, úgysem azt csinálják.

orgoványi erdőjáró 2014.03.07. 09:02:00

Cuslág elvtárs dalolni fog a bolsevik bűnbandáról:
index.hu/belfold/2014/03/07/zuschlag_50_milliot_kapott_hogy_lelepjen/

nem is kell több az összefosásnak. Amíg ilyen szánalmas, nyomorult, hazaáruló senkiháziak akarják a Viktort leváltani, addig ő maradni fog.

2014.03.07. 09:06:53

@Counter: Na te meg a tipikus propagandista, aki szó szó után kiforgatja az eredeti értelmét.

Nem történelmi kötelesség. Nem ha törik, ha szakad. Nem az ő felelősségük minden rossz. Nem jár nekik.

De a többi sem stimmel. Nem azért _kellene_ támogatni, mert ők az ellenzék, hanem azért, mert
a) meg kell szüntetni az országromboló fideszes rendszert
b) az ellenzéki összefogás jobb programot kínál és esélye van nyerni.

♔bаtyu♔ 2014.03.07. 09:09:29

Most már csak azt kellene megtudni, Lendvaiék kik pénzéből dobták össze Zuhslagnak az adómentes 50 milliót nejlonzacsiba.

Én az adófizetők pénzére tippelek. Ti?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 09:10:22

@Counter:
Ezzel kezdett egy pár hónapja tele lenni a hócipőm nekem is!

Hogy a baloldali ellenzék gyakorlatilag minden kritikát, tanácsot és változást félresöpörve alig csinál mást, mint bűntudatot próbál kelteni azokban a bizonytalanokban, akik nem alkusznak meg eléggé az elveikkel és a politikáról alkotott elképzeléseikkel ahhoz, hogy őket támogassák! Hogy nem ők a kormányzásra való alkalmatlanságukat folyamatosan bizonyító politikai pöcegödör, hanem a magukat ellenzékinek "hazudó" választók túl finnyásak ahhoz, hogy akár egy titkos fülkében behúzott "X" erejéig is közösséget vállaljanak velük. Hogy még a választó a szar ember, meg az, aki nem akarja eléggé a kormányváltást, mert az már nem is elég, ha lenyeli a békát, de azt szó nélkül is kell megtennie, de a legjobb lenne, ha üdvözült mosollyal és dalolva tenné!

Hogy a (részleges) amnesztia már nem is elég, elvárják, kikövetelik maguknak az amnéziát! Csak hogy egy klasszikus szállóigét idézzek: "Hát a f*szom nem kéne?!".

♔bаtyu♔ 2014.03.07. 09:10:44

@ColT: Mondjuk, ha az MSZP-SZDSZ azt csinálja kormányon mint a Fidesz, esetleg még rá is szavazok 2010-ben.

Ki a faszt érdekel mi van a programjukban, az érdekel, mit tesznek le.

Virág et. 2014.03.07. 09:10:44

@ColT: A Medgyessy kormány a megbuktatásáig, azaz 2004-ig a választási programját hajtotta végre. Ez ma "őrült program", de EZZEL nyert választást. Aztán betartotta.

Talán a T. választóknak kellene agyat növeszteni és nem a leginkább költekezőt megválasztani, nem? De ha valaki azt ígéri, hogy pénzt szór a népnek, ha megválasztják, aztán megválasztják és elkezd pénzt szórni, akkor ezért talán némi pici-pici felelősség a birkákat is terhelné, nem?

Egyébként zero is elvárta volna tőlük: "minthogy aprólékosan kidolgozzák a programot," És ez a normális, hogy egy párt programmal indul és aztán 4 év alatt ezt lehet rajtuk számon kérni.

Aki program nélkül szavaz a színekre, az lényegében biankó csekket tölt ki.

Ezt tette pl zero 2010-ben. Nehéz ebből a kiindulási pontból komolyan venni bármilyen kritikát.

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 09:12:23

@fehérfarkas:" Most mi van?Az ellenzéknek van az ATV és a Klubrádió---"

Úgy gondolom, hogy ez annak az eredménye, hogy korábban úgy ment a fidesz ellen szinte az összes médium, hogy levegőt sem kaptak. Nem is nyertek utána. Erre mi történt? Tanultak a hibáikból. Változtattak, felkészültek, eltanulták a módszereket és kibővítették azokat.
A tanulság az lenne, hogy a médiának meg kellene maradnia hír-és tényközlőnek. Nem pedig egyes emberek, pártok vélemény szócsövének (Kálmán Olga vagy Obersovszky). Hagyni kellene, hogy az emberek az újságírók által feltárt TÉNYEK alapján maguk döntsenek.
A ballib nem gondolta át annak idején, hogy aki szelet vet, vihart arat.

♔bаtyu♔ 2014.03.07. 09:14:12

@Virág et.: Ez a pártok problémája. A nép teljesen jogosan szavaz arra, aki könnyít a sorsán, az egész demokráciának épp ez a lényege. A pártok oldják meg. Kb. úgy ahogy Orbánék, azaz a jólét emelése mögött gazdasági teljesítmény és nem gigahitelek vannak.

R.T. Flakfizer 2014.03.07. 09:14:26

@Mesterlövész: +1

@Modor Tibi: a folyamatábrát az időben meddig kéne visszavezetni? ahol már/még a fidesz is a közös halmaz tagja?

Blogger Géza 2014.03.07. 09:14:35

Azért pár professzionális kampányelemet ne felejtsünk ki eme történetből:

1) Gyurcsány nyilatkozik, hogy jobb, ha nem tudjuk, kik finanszírozták az MSZP-t.

2) Simon elbukik az eldugott negyedmilliárddal (és állítólag ez még nem a teljes összeg)

3) Zuschlag előjön a nejlonszatyros 50 milliós történetével.

Hát ha az MSZP-ben 50 milla jár egy zsidóviccért, istenuccse, én is belépek!

♔bаtyu♔ 2014.03.07. 09:14:58

@iii4: Látom, ez a Zuhslag ügy nem esik jól Nekem se:)

Vidéki 2014.03.07. 09:15:11

@ChemZso:

Írod:" ("kellett hozzá 1-2 Unicum" :-) )"

Ez is egy tudatformáló szer!

Marx mondta: "A lét határozza meg a tudatot!"

Bajnaiék ezt úgy fordították le: Ha megiszod a lét, megváltozik a tudatod!

Blikknépe (törölt) 2014.03.07. 09:18:04

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): nagy show lenne, ha végül nem is indulhatnának a választáson mert sitten lennének.

15% alá az MSZP-SZDSZ-szel és minden bomlástermékével

Virág et. 2014.03.07. 09:19:23

@♔bаtyu♔: Akkor van egy jó hírem: a Fidesz azt csinálja kormányon, amit a korábbi szocik tettek vagy akartak tenni, csak épp ugyanennek a Fidesznek a gonosz ikertestvére ellenzékben megakadályozta. Soroljam?

1. Különadók. Robin Hood-adó, szektorális különadók: Gyurcsány és Bajnai
2. Egykulcsos SZJA: Bajnai és Oszkó, 2011-ben akkor is hatályba lépett volna, ha nincs kormányváltás. A Reformszövetség még megvan? Oszkó hogy került a kormányba?
3. MANYUP lenyúlás. Már vitte volna Gyurcsány is, csak schmittpali megvédte. Aztán már nem akarta megvédeni kormányról.
4. Tandíj? 2008-ban még ördögtől való. Ma már nemzeti érdek.
5. Oroszokkal biznisz. 2008-ban még a Déli Áramlat = hazaárulás. Ma már 50-70 évre eladósíthatjuk magunkat nekik, ez a legjobb üzlet a világon.
6. Államadósság. Elmútnyócévben a világ legnagyobb problémája, ma már nem téma, hogy magasabb, mint Ferinél bármikor.
7. Nyitás Kína felé. Szociknál még kommunista internacionálé, összenő, ami összetartozik. Kormányon már a tibetieket is bezáratjuk egy napra, csak jöjjön már a drága pártfőtitkár úr.
8. IMF takarodj! IMF gyere vissza.
9. 300 feletti euró-árfolyam a gyenge kormány miatt van. 300 feletti euró-árfolyam nemzeti érdek!

Reggelig lehetne sorolni. Beleférne a rezsicsökkentés is a "Van egy jó hírem, Budapest!" mellé. Kb egy színvonal. Még új alkotmányt is írtak a szocik, csak nem volt meg a támogatottság a keresztülverésre. Volt új Ptk -tervezet is, csak megjegyzem.

Vidéki 2014.03.07. 09:20:47

@Virág et.:

Szigorú vagy, mikor ezt

íÍrod: "Aki program nélkül szavaz a színekre, az lényegében biankó csekket tölt ki."

De gondolj Sztálin elvtársra, aki ezt (is) mondta:

"Számomra a marxizmus nem dogma, hanem a cselekvés vezérfonala"!

Virág et. 2014.03.07. 09:21:18

@♔bаtyu♔: Jólét emelése? Gazdasági teljesítmény? Ember, az első év a 2013 volt, amikor nem volt recesszióban a gazdaság? Te ezen a földön élsz? 2013 gazdasági teljesítménye éppen, tizedesre pontosan 0%-ra hozzá 2011 recesszióját, azaz most ott vagyunk, mint voltunk a kormányváltáskor. Mintha nem is lett volna 4 év, csak épp a világ húzott el mellettünk.

Virág et. 2014.03.07. 09:22:39

@Vidéki: Te akkor szavazz Sztálin narancsos szellemi utódaira, én inkább azokra, akik olyan programot hirdetnek, ami a számomra elfogadható. A tieid ennek a látszatával sem törődnek. Ők benned és a többi fogalmatlan szerencsétlenben hisznek, akik a számokat és a tényeket nem nézik, csak voksolnak, mint a birkák.

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 09:22:44

@Virág et.: "Mi értelme 4 évig biodíszletként ücsörögni a parlamentben a nagypénzért? Ez az LMP stratégiája, "nem baj, ha nem nyerünk, de legalább bent leszünk"."

Pont ez a lényeg. Nem tudnak, nem tudnának jobbat kitalálni, mint a mostani kormány. Ezért nem is törik magukat. Nekik igenis megfelel ez az állapot.

Virág et. 2014.03.07. 09:25:53

@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan: Csak épp az ország tesz arra, hogy nekik mi a jó. A lényeg az lenne a nap végén, hogy az országnak mi a jó. Ha erre a kérdésre vállvonogatás az egyetlen válasz, már pedig Schifferék kb ennyit tudnak ehhez hozzátenni, mert többre tőlük nem futja, akkor fel kell tenni a kérdést, hogy szükség van-e rá ott, ahol ül, értelmesen tölti-e a munkáját.

És akkor komolyan nem értem az LMP szavazókat. Mire szavaznak? Schifferék fizetésére? Mert ennyi kb az egyetlen elérhető reális cél.

VT Man 2014.03.07. 09:29:18

@iii4:
"Ez a fidesztv újabb szánalmas kísérlete, hogy 50 és 240 milliókkal elterelje a figyelmet a tízmilliárdos sikkasztásokról.
Csak annyit kérdezek: gázüzletág, 55 milliárd évente? Hmm? Miért nem ez folyik ki a közmédia csapjain? "

Ja értem. Ha a Fidesz lop 55 milliárdot, akkor 250 millió alatt már semmilyen lopás nem számít bűnnek.

Logikus.

Gribbin János 2014.03.07. 09:30:20

Senkinek ne legyen kétsége: a fidesz ismét győzni fog. Csak az a kérdés: be kell-e emelje a hatalomba a jobbikot vagy az arra vágyálmaiban is lihegve hajtó lmp-t?

Az lmp vezetője, ez a szerénynél is szerényebb képességekkel megáldott politikai selyemfiú szépne végigzongorázta, hogy nélküle soha nem nyerhet a fidesz. Minden választási technikáját ennek a görcsös álomnak rendelte alá. Szörnyű lenne, ha Balog, Hofmann, Lázár jános után ez a pali is "kormányzati tényező" lehetne: túlméretezett önbecsülésénél csak a demagógiája nagyobb.

Maradnak Vonáék. Meg kell barátkozni a gondolattal, hogy Vona igenis miniszter lesz - ha ici-pici szerencsénk van, akkor Pintér helyén! Ekkor azután az ország rothadási folyamata látványosan felgyorsul, és egyre távolabb kerülünk Európától.

Pontosan úgy, ahogy tette ezt dicső válogatpttunk szerdán a finnek ellen...

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 09:31:18

@Virág et.: Kicsit félreértettél - vagy én fogalmaztam rosszul. Nem csak a LMP-re gondoltam, hanem az egész ellenzékre (talán Vonáékat kivéve). Mostani helyzetünkben nem hiszem hogy sok választásunk van (persze a sokadszori eredeti tőkefelhalmozás megint más kérdés).

orgoványi erdőjáró 2014.03.07. 09:32:49

@iii4: nem lett szavahihető az a szemétláda. Csak most berágott azokra a párttársaira, akik elítélték őt és elhatárolódtak tőle, holott legalább ugyanakkora gazemberek ők is. Gyurcsány tudott mindenről, beleegyezett mindenbe, aztán az ő szép szociopata módján nyilvánosság előtt, könnyes szemmel, elhaló hangon, remegő szempillákkal élesen elhatárolódott. A bosszúvágy pedig nagyon erős most Cusiban, és elmondja ettől vezérelve az igazat.

Virág et. 2014.03.07. 09:34:27

@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan: Vonának pontosan annyi esélye van kormányra kerülni, mint az LMP-nek: azaz ha Viktor beveszi.

Önállóan ezek egyike sem tényező.

gabuscica 2014.03.07. 09:38:20

Nem annyira rossz a poszt, mint a többi, de "vette a fáradtságot" NINCS - "vette a fáradságot" a helyes alak.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 09:38:21

@Virág et.:
Olvasd vissza :) : olyan nincs hogy "az országnak mi a jó": @iii4:

2014.03.07. 09:40:32

Van aki még ezeket az átalakulásokat tudja követni?Gratulálok!

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 09:43:04

@Virág et.:
Ezzel egyetértek. Úgy gondolom azonban, hogy Vona hosszútávon gondolkozik, arra a jövőre tervez, ami gazdaságilag még rosszabb lesz Magyarországon. És ha így lesz, pártja a végletekig erősödhet.

Marcellusca 2014.03.07. 09:43:23

@orgoványi erdőjáró: Őőőő, izé, mijjé most gyön ki belőle? (Már, ha igaz!)
Hamis tanúzás?
(Az 50 milla után) adócsalás?

Csak kérdezem.

Virág et. 2014.03.07. 09:44:53

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Olvastam és nem értettem egyet vele. Az ország érdeke létezik, nyilván nem minden kérdésre vonatkoztatható és nem megy le mikroszintig mindenhol, de ettől még létezik. Nevezhetjük nemzeti érdeknek is, lényegtelen. Ilyen pl. az ország gazdasági növekedése, a létszínvonal növekedése, a nyugati életszínvonal közelítése, az erős nemzeti valuta (vagy az EUR bevezetése), az ország külpolitikai megbecsülése, súlya, diplomáciai kapcsolatainak minősége, a demokratikus kontroll működése, az egyéni szabadságjogok biztosítása (szólás, vélemény-nyilvánítás, gyülekezés), az igazságszolgáltatás függetlensége, a korrupció minimalizálása stb.

Ezekhez egy 5-6%-os LMP egészen pontosan ennyit fog tudni ellenzékből hozzátenni: 0.

orgoványi erdőjáró 2014.03.07. 09:45:27

@Gribbin János: tökéletesen leírtad, hogyan alakult meg a maszop-szadesz pártszövetség.

Vidéki 2014.03.07. 09:45:33

@Virág et.:
Te az Összefogás ígérgetéseiből mit hiszel el és mit nem?

Én még emlékszem az SZDSZ régi nagy kampányplakátjára, amikor is az egykulcsos adó mellett kampányoltak:.

"18 %. Ez ilyen egyszerű!"

Most a Népfront amely győzni akar mindenáron, mindent és mindennek az ellenkezőjét ígérgeti.

Gyurcsány most deklarálja, hogy ha hatalomra jut, akkor a melegek házasodhatnak, sőt gyerekeket is örökbe fogadhatnak, akiket megmelegíthetnek.

A buzik nászéjszakája (Elsőseggéj) házasságnak fog számítani, ha Gyurcsány győzedelmeskedik!

Ez az ami neked tetszik?

Nagyon rossz ötlet volt, hogy ráerőltették Heller és társai Bajnaira és Mesterházyra Gyurcsányt.

Virág et. 2014.03.07. 09:46:11

@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan: A szélsőségek mindig gazdasági bajok környékén erősödnek meg.

Ezt tudja Viktor is, ezért próbál oda dörgölőzni, ahonnan még nem rugdosták el: keletre. Onnan vár megoldást a mínuszos - stagnáló gazdaságra, mert máshol már nem veszik komolyan.

orgoványi erdőjáró 2014.03.07. 09:48:20

@Marcellusca: Hogy mi jön ki belőle? Elmondja a szocik végtelen korrupcióját, amit mindenki már úgyis tud, csak nem részletekbe menően. Persze tagadni fognak a bolsik, Cuslágot pedig vagy lepénzelik, vagy megfenyegetik az elvtársak, esetleg mindkettő. Talán jégcsákánnyal verik agyon, az a körükben bevált módszer.

Virág et. 2014.03.07. 09:50:07

@Vidéki: Nem Hellerék erőltették rá, hanem a politikai realitások és részben Orbánék. Az új választójogi törvény szerint egy ennyire megerősödött DK, ha külön listán indul pontosan annyi %-kal gyengíti a baloldal esélyeit, amennyire erős.

"Most a Népfront amely győzni akar mindenáron, mindent és mindennek az ellenkezőjét ígérgeti."

Nem kell SZDSZ-ig visszamenni, Oszkóék is ezt mondták, Bajnai alatt jogszabályt is hoztak, hogy évi 10 millióig egykulcsos lett volna a jövedelem. Csak ami időközben történt az az, hogy Orbán kipróbálta és akkora lyukat ütött a költségvetésen, amelyet azóta sem tudnak befoltozni. Illetve, amivel befoltozták, az meg lelőtte a fogyasztást és a gazdasági fejlődést. Ördögi kör, ahonnan csak népszerűtlen lépéssel lehet kitörni.

Ha Orbán dupláz, 2014-18-ban meg fog szűnni az egykulcsos adózás. Ebben biztos vagyok.

A melegházasság meg stílszerűen hidegen hagy.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 09:51:16

@Vidéki:
Jaja, sőt, törvényt hoznak majd arról, hogy évente egyszer kötelező lesz buzulni!

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 09:51:57

@Virág et.: "Az ország érdeke létezik, nyilván nem minden kérdésre vonatkoztatható és nem megy le mikroszintig mindenhol, de ettől még létezik"

Most néztem meg a Bennfentesek című dokumentumfilmet. Sztd mennyi esélyünk van? Számít, hogy ki van kormányon? És mi hol vagyunk - voltunk Izlandtól.

Anselmo 2014.03.07. 09:52:05

Ha van még egy Összefogás nevű szervezet a szavazólapon, és mindkettőre szavaznak majd az emberek, akkor 15% alá kerülhet mindkettő.
Van ok az optimizmusra.

mojszipupi 2014.03.07. 09:53:07

A baloldal saját magát számolja fel jelenleg, a fideszt meg a népharag fogja mikor már Ukrajnához hasonlóan nem lesz mit ellopni és az ország fele éhezni fog. A fidesznek viszont kell az mszp alibinek az EU felé. Egyensúlyoznia kell a totalitárius elképzelései és a demokrácia látszatának fenntartása között. Ezért a semmilyen kampány, ezt kapták forgatókönyvnek Orbántól és ezért a színészkedésért kapják a fizetésüket. Azonban mindezt csak addig fogja játszani Orbán amíg mondjuk az oroszokkal, kínával és egyéb diktatórikus rezsimekkel nem tud kiépíteni olyan finanszírozási hátteret, ami képes ez EU t pótolni. Ma még azt mondjuk ez lehetetlen, a kutya nem ad nekünk ennyi pénzt, de most majd nem a nyugatnak adjuk el az országot (pl közmű szolgáltatók, bankok, komplett iparágak) hanem majd a kínaiaknak, oroszoknak stb, ezzel lekötelezve őket és létre hozva országunk függőségét irántuk. Naív az a narancsos aki Orbán magyarkodását beveszi. Ha nincs EU pénz akkor is kelleni fog méghozzá irgalmatlanul sok pénzt kell majd pótolni. A következő 4 év a kivándorlások tömegéről fog szólni. Egész egyszerűen nincs más módszer a jelenlegi rezsim ellen. Ilyen mértékben manipulált választási törvénnyel felesleges harcolni. A lábunkkal kell szavazni és nézni amint egyszer összeomlik Orbán diktatúrája, mint a történelemben minden eddigi diktatúra

Marcellusca 2014.03.07. 09:53:56

@orgoványi erdőjáró: Aha, "értem".
Akkor felteszem megint a kérdést:
"Hamis tanúzás?
(Az 50 milla után) adócsalás?"

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 09:55:23

@gabuscica:
...amely helyes alak a Helyesírási szabályzat egy újabb agyrém kivétele, csak hogy a nyelvészeknek legyen min csámcsogni:

"A -ság (-ség) képző azonban soha nem járul igetövekhez: nincs *kimerülség, *letörség, *várság, *szeretség, *kihízság – nem fogunk egyetlen egy olyan igetövet találni, melyhez ez a képző kapcsolódik. Az egyetlen látszólagos kivétel a fáradság. Hogy alakult ki ez a szó. A válasz egyszerű: sehogy. A valóságban nincs fárad- + -ság szó, ez a helyesírás szabályzóinak agyszüleménye."
www.nyest.hu/hirek/egyaltalan-nem-faradsag

Egyallampolgar 2014.03.07. 10:01:03

@fehérfarkas:
Egyetértek a válaszával már ami a FIDESZ botrányos ámukfutásának sarokköveit illeti. De szerintem ettől függetlenül nincs pozitív érv az MSZP-SZDSZ-stb. mellett.
A FIDESZ egy tomboló elefánt a demokratikus jogállam nevű porcelánboltban, az MSZP-SZDSZ-stb. pedig egy nyálcsorgató bamba ormányos.
Én megvárom azt aki takarítani és a bolt működőnek tűnő tervszerű üzemeltetésével jelentkezik (természetesen a náci fegyverbolt nem ez az eset).

Kivlov 2014.03.07. 10:02:56

összefosás lesz ebből, gyerekek... :D

Kowalski76 2014.03.07. 10:04:18

Ennyire futotta, mert most nem akarnak nyerni. Ha most kene kormanyozniuk azt eros ellenszelben tennek, minden fontos kormany-kivuli pozicioban fideszesek vannak (mnb,kozt,elnok, stb), sarkalatos torvenyek 2/3-dal levedve. A fideszt kicsit megverni most nem erdemes, nagyon meg nem lehet. 4 ev mulva viszont szinte biztos bukni fog a fidesz akarhogyan kormanyoznak. A formacio tagjai tehat mar reg 2018-ra keszulnek. Az mas kerdes, hogy a rendelkezesre allo eroforrasaik alapjan (mszp:ron werber, egyutt-pm:soros penze a h&h-nak, dk:jobb ha nem tudjuk...) az ujabb 2/3-ot megakaszthattak volna .

gabuscica 2014.03.07. 10:04:58

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): nem érdektelen, hogy egy-egy szó miképpen alakul ki, de már kialakult, és elhiheted, nem a nyelvtannácik agyalták ki. Aki egy közismert szófordulatot helytelenül ír, primitív tudatlan.

Secnir 2014.03.07. 10:05:36

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
"Jaja, sőt, törvényt hoznak majd arról, hogy évente egyszer kötelező lesz buzulni! "
ezt én is hallottam, vidékinek enricoval.

gabuscica 2014.03.07. 10:05:39

@Vidéki: ezt Lényin szaki mondta.

Kilgore Trout 2014.03.07. 10:08:34

@Kivlov: Ez mekkora poén! Hogy te milyen jópofa vagy.

gabuscica 2014.03.07. 10:08:48

@Vidéki: ezt Lényin szaki mondta.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.03.07. 10:09:23

"Most éppen berottyantottak Szepessy Zsolt Összefogás nevű pártjától. Mégse Összefogás! Inkább Kormányváltás! "

Ez nagyon durva hiba, az amatőrség csimborasszója. Egy cég vagy egy párt nem használ olyan szlogent, amit már valaki más is használ. Számos hátránya van. Ha az Összefosás szlogent használnák továbbra is akkor lennének olyanok, akik véletlenül is az Összefogás Pártnak adnák az Xet.
Alapvető dolog lett volna, hogy legalább utánanéznek, hogy foglalt-e a szó, mielőtt elkezdték bevinni a köztudatba.

gabuscica 2014.03.07. 10:10:21

@nu pagagyí: "Demokratikus pártok szövetsége" - miből deriválod?

gabuscica 2014.03.07. 10:13:24

@nu pagagyí: "Demokratikus pártok szövetsége" - miből deriválod?

gabuscica 2014.03.07. 10:14:55

@nu pagagyí: demokratikus - ezt miből deriválod?

Blogger Géza 2014.03.07. 10:17:00

@Kowalski76: Van számodra egy rossz hírem. 2018-ban ugyanúgy Fideszhez közelálló személyek fognak ülni az MNB-ben, közt, elnöki palotában stb-stb. És a 2014-2018-as időszak gazdaságilag sokkal pozitívabbnak néz ki, mint amilyen 2010-2014 volt, amely inkább a stabilizációról szólt - benne nem kevés népszerűtlen intézkedéssel.

Lasombra 2014.03.07. 10:19:38

korábban is rebesgettem, de ezek után már tényleg nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy nem is akarnak ezek nyerni.
ennyire balfasz csak szándékosan lehet valaki.

Magyarországnak nagyjából annyi.

- van egy kormányunk, akik egy gazdasági maffiát üzemeltetnek egy mosdatlan, trágyaszagú bugrissal az élen, aki cézár akar lenni. rajta kívül csak hasonló csirkefogók vannak - akik az ő torkát is átvágnák az első alkalommal -, és takonygerincű talpnyalók, akiket egész életükben emberszámba se vett senki, de amit nem sikerült tehetséggel elérniük, azt elérték szervilizmussal, és most kiélvezik, hogy hatalom van a kezükben.

- van egy ellenzékünk, akik egyedül a cipőfűzőjüket se tudnák bekötni. néhányan ugyanúgy sittre való bűnözők, mint a kormány, csak kicsiben. néhányan szimplán retardált hülyék. néhányan megélhetési politikusok. néhányan meg csillogó szemű naivák, akiket maga alá gyűrt a fostenger.

- meg van egy csürhénk, akiket jó eséllyel Iránból pénzelnek, a külföldi titkosszolgálatok szerintem már arcról ismerik mindet, és kábé annyi mondanivalójuk van, hogy "nemnemsoha!" meg "fújcigány, fújzsidó". a többi szívcsakrás-szentkoronás ködevő bullshit. szerencsére egyelőre inkább csak viccesek, ahogy épp tőlük potyognak a bőrtangás hímkurvák, pornósok és zsidók zsinórban.

nagyjából ebből kellene választani.
sok sikert, Jim!

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.03.07. 10:19:53

@Virág et.: " Nem Hellerék erőltették rá, hanem a politikai realitások és részben Orbánék. Az új választójogi törvény szerint egy ennyire megerősödött DK, ha külön listán indul pontosan annyi %-kal gyengíti a baloldal esélyeit, amennyire erős."

Dehogynem ők. Gyurcsány taszítja a baloldali és ingadozó szavazók jó részét, ezért annyit vihet, amennyit hoz. A DK egyfajta szélsőbalos alakuklat, a társadalom számára szélsőségesnek tűnő érvkészlettel (melegházasság propagálása, egyházellenesség). Ezért ha külön listán indultak volna, akkor simán hozzák az 5 %-ot, mert ennyi hülye azért van az országban, de így viszont a már minden normális baloldali vagy ingadozó szavazó elbizonytalanodik, hogy ő télleg Gyurcsányra akar-e szavazni.

politikailagnemkorrekt 2014.03.07. 10:21:37

@Kowalski76: Micsoda remek stratégák! Micsoda önmérséklet! Micsoda szakértelem! Remek hozzászólásod meggyőzött: most ugyan még nem, de 2018-ban már szinte biztos, hogy vissza akarom Kunczét, Gyurcsányt, Veres Jánost, Szanyit, és az összes többi kriptaszökevényt. Tudod mi volt kiírva a munkásmozgalmi temető bejáratára?

Fel!Támadunk!

gabuscica 2014.03.07. 10:24:09

@fehérfarkas: kevesled az ellenzék rádióit? Emlékezz vissza, mit vágtatok a jobboldal fejéhez 90-ben, amikor megörököltétek a Kádár-sajtó 100%-át. "Akinek rádió/TV kell, vegyen magának, piaci a viszony." Hát ja. Raj-ta!

Késes Szent Alia 2014.03.07. 10:26:55

@greatwideopen: Ezenkívül az Összefogás hamar felbomolhat, ezért nem praktikus név, a Fidesz elleni kormányváltás viszont a következő 4, 8 (12) évben egyaránt időszerű marad.

nincs1itt 2014.03.07. 10:28:29

@Vidéki: Mit is szeretnél mondani? Csak nem azt, hogy az expénzügyér, mai MNB elnök, bulvár-regényekből, mi több ponyva-regényekből tájékozódik a nemzetközi gazdasági élet szereplőiről és folyamatairól?
Ezek szerint számotokra elegendő egy ilyen képességű(1 éccaka 1 könyv), na persze nem közgazdasági szakkönyv, vezető!
Brávóóóó!

Kowalski76 2014.03.07. 10:29:15

@Blogger Géza: Nem tudom mibol gondolod hogy ez nekem rossz hir lenne az alternativakhoz kepest. A masodik mondattal egyetertek.

Vidéki 2014.03.07. 10:33:02

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Ha Gyurcsány győz, akkor ki nem buzul mán?

Csak az, aki muzulmán!

Kowalski76 2014.03.07. 10:37:09

@politikailagnemkorrekt: En sem szeretnem hogy visszajojjenek 2018-ban, de ugy tunik erre keszulodnek mar. Abban biztos lehetsz hogy nem fogjak feladni, mert a politikusok 90%-a megelhetesi politikus, csak ehhez ert, ebbol van jovedelme, ez az elete.

ChemZso 2014.03.07. 10:38:42

@Virág et.: "évi 10 millióig egykulcsos lett volna a jövedelem. Csak ami időközben történt az az, hogy Orbán kipróbálta és akkora lyukat ütött a költségvetésen, amelyet azóta sem tudnak befoltozni."

Nem olyan nagy az a lyuk (4-450 Mrd), a magyar büdzsé kb. 2,5-3%-a, ennyi pénzt az állam működési költségeinek ésszerűsítésével simán lehetne csökkenteni - ha lenne rá akarat.
Szvsz. nem fogják megszüntetni, csak ha valami nagyon nagy gáz lesz, és "söpörni kell a padlást".

Vidéki 2014.03.07. 10:40:14

@gabuscica:

Lenin azt mondta, hogy "Pjered námi odná bolsája zadácsa: ucsítszja, ucsítszja, i ucsítszja,!

Továbbá azt is mondta állítólag, hogy "Elvtársak, ami nem megy azt ne erőltessük!"

Többet kellene forgatnod Lenin összes műveit!

Különösen fontos lenne beleásni magadat "A materializmus és empiriokriticizmus" című művébe!

Blogger Géza 2014.03.07. 10:49:36

@ChemZso: Nemhogy megszüntetni nem fogják, hanem további SZJA-csökkentés van tervbe véve. A különféle egyéb fogyasztási-forgalmi jellegű adók (chis, biztosítási, tranzakciós stb.) bőven finanszírozzák az SZJA-csökkentés miatt az állampolgároknál maradt pénzt.

DFK 2014.03.07. 10:56:28

És Cusi énekelni kezdett, a maszop-összefogás minekül a sajtó elől. Végük van, mint a botnak.

Vizilabda 2014.03.07. 10:58:28

Szerintem Orbán egy elmebeteg pukkancs diktátor és birka pásztor. Az áldatlan tevékenysége előrevetíti az összes többi diktátor sorsát. Sajnálom hogy idáig juthatott fel ebben a komolytalan országban. Alapítsa meg Fideszországot egy lakatlan szigeten és ott fejtse ki tevékenységét az alattvalóknak, akik rá ikszeltek valaha is. Biztos boldogok lesznek együtt.

Vizilabda 2014.03.07. 11:01:51

Az áldatlan tevékenysége előrevetíti a sorsát, mint az összes többi diktátorét ismerhetjük.

sárospataki 2014.03.07. 11:02:39

@nu pagagyí: az a helyzet, hogy ez a demokráciát könyvből tanult, valahavolt mszmp második vonalának az érvelése, egy kis szamizdatos felütéssel. Ideológiákat és absztrakciókat ütköztetnek; azért szavazz rám, mert én demokratikus vagyok, ő meg diktátor. Azért szavazz rám, mert én tisztelem az emberi jogokat, ő meg nem. Azért szavazz rám, mert én vagyok a legjogállamibb, és most az a trendi, hogy jogállamiak legyünk. Szükségszerű, hogy mi nyerjünk, hiszen mi vagyunk a legdemokratikusabbak, hát nem érted???

A jelenlegi balkoala nem tudott elmozdulni, vagy ötletek híján regresszált az 1989-1990 körüli állapotokhoz, amikor a pártok valós teljesítmény híján magukra aggatott ideológiákkal kampányoltak. Az MSZP ráadásul kivárásra is játszott, sőt, főleg arra, jönnek ezek a mindenféle új fiúk, majd jól elkúrják, a szavazók kiábrándulnak, kormányra kerülünk, majd mi is elkúrjuk, vagy nem, de végül csak mi jövünk. El is nevezték a folyamatot váltógazdaságnak. De ne legyünk naívak, az MSZP-nek ugyanis egyetlen lényeges célja volt, van, hogy a klientúráját kormányzati pozícióból biztosítsa. Ez nyilván célja a Fidesznek is, de amíg a Fidesznek erőszakosan ki kell építenie azt, az MSZP ezt szépen megörökölte az MSZMP-től.

A mindenkori balkoala másik komponense az un. mindenkori liberális párt. A hetvenes években elindult Magyarországon egy furcsa szélsőbalos, kicsit hippis kommunisztikus-értelmiség mozgalom (pl. Orfeo csoport), ehhez hozzájöttek a maoisták (Demszky), kommunisták gyerekei, satöbbi, és ebből kialakult 89-re a rendszerellenzéki értelmiségi. Ennek a legfontosabb ismérve a kritika volt, méghozzá rendszerkritika - nem terveket, konkrét intézkedéseket kritizáltak, ők a meta-politika szintjén álltak.

Idézet a Beszélőből (beszelo.c3.hu/cikkek/a-demokratikus-charta-tortenete):

"Az ellenzéki értelmiség a 80-as években egyfajta „mozgalmi” életformát élt. Képes volt arra, hogy az általa létrehozott, viszonylag szűk körű nyilvánosság zárt keretein belül autonóm módon helyettesítse a hiányzó politikai társadalmat. Első hivatalos szerveződésük sem párt volt, hanem laza mozgalmi szervezet, a Szabad Kezdeményezések Hálózata. A hálózatból létrejött párt, az SZDSZ mérhetően addig volt sikeres, amíg a politikát értelmezni tudta a mozgalmi dimenzióban. (...) A politika hivatásszerűvé válása egyre kisebb mozgásteret hagyott a kritikai értelmiségi szerep gyakorlása számára."

"1991. augusztus elején, Budapesten találkoztak a volt kelet-európai szamizdat folyóiratok szerkesztői. E találkozón Konrád György, a Pen Club akkori elnöke javaslatot tett egy nemzetközi, kelet-közép-európai demokratikus charta megalakítására, amelyben közös álláspontként rögzítették a posztkommunista országokban kívánatos „demokráciaminimumot”."

Érted, ugye? Ők már akkor is megmondták, mi a demokratikus. Sohasem voltak versenyhelyzetben, és minden könyvet elolvastak, tehát tudják. Ha eltekintünk az egyéb motiviációktól, levonhatjuk a következtetést, hogy a liberális baloldalt továbbra is átlengi ez a mozgalmi, ideológiai jellegű úri tempó, hogy ők, mint elméleti szakemberek, ideológusok nem ereszkednek le a szakpolitika szintjére, azt meghagyják az MSZP-nek, ők úgyis buták gondolkodni, de cselekedni tudnak. Ez a két minta keveredett végérvényesen össze most, agyonöntve Ferenccel, aki ugyan MSZP-s, de nem buta, viszont sajátosan bájos pszichopátiájából adódó veszélyérzet-hiányának köszönhetően mindent szétbasz maga körül. Ezek az emberek meglehetősen rugalmatlanok, nem nagyon tudnak alkalmazkodni - mi másért termelnék újra és újra ugyanazt az életképtelen struktúrát? Kormányozni nem nagyon tudtak, és ennek ellenkezőjét nem is próbálják bizonygatni, megmaradnak a metapolitikai szinten, hogy ők a demokratikusok, és egy demokratikus rendszerben nekik jár a kormányzás. Egy kommunista rendszerben a szocialistáknak járt, azok is nagyrészt ők voltak, dehát az ember nyilván változhat, kivéve, ha az az ember Orbán Viktor. Képtelenek eljuttatni az ötletet a megvalósításig, nincs koherenci a tervezés és a végrehajtás között, nincs koordinátor,

Ezzel szemben Viktornak vannak konkrét, földhözragadt válaszai, bár ő is agyonönti néha ideológiával. Néha. Néha nem. Néha egy másikkal. Rendkívül gyorsan alkalmazkodik, hatékony szervezettel rendelkezik, amelyik képes dolgokat kivitelezni, és vannak céljai a klientúra-etetésen túl.

És akkor most megkérdem, miért is kellene a Kormányváltásra szavaznom?

azbesztos 2014.03.07. 11:11:40

Elvtikéim!
Amikor hatalmon voltatok az önkormányzatokat előbb rákényszerítettétek, hogy tócsikos jutalékot fizessenek a nekik járó közpénzekért, majd az önkormányzatokba beépített ügynökeitek közmunkások helyett tízszeres áron, csókosokkal végeztettétek el a közfeladatokat. Éhbér alatti szinten tartottátok a minimálbéreket, a feleslegesen pazarló állami beruházásokat többszörös áron multikkal végeztettétek, akik ezért a jutalékokat külföldi bankszámláitokra utalták, ebből pénzmosó off-shore cégeket alapítottatok, miközben hagytatok mindent lerohadni. Az országot elöntötte a kosz és a nyomor. Elvettétek a gyest, a gyedet, a csalási adókedvezményeket és a kedvezményes lakáshiteleket, csaló nyugdíjpénztárakkal megcsapoltátok az állami felelősségvállalással működtetett nyugdíjalapokat, megharmadoltátok az állami nyugdíjakat, erőszakos kórház privatizációval, a gyógyszertámogatások megszüntetésével, az egészségügyi dolgozók bérének befagyasztásával, vizitdíjjal és értelmetlen széfvásárlásokkal végveszélybe sodortátok az egészségügyi ellátást. Értelmetlen átszervezésekkel szétziláltátok a közoktatást, bohóckodással, kakaóbiztos számítógépekkel és videotáblákkal, liberális cirkusszá silányítottátok a tanítást, a tanárok fizetésének befagyasztásával, a szakoktatás teljes lezüllesztésével, az erkölcsi értékek teljes negligálásával sohasem látott mélységbe taszítottátok a jövő nemzedék képzését.
Miben reménykedtek?
Abban a néhány százezer vak és süket bűnpártolóban, akik esetleg még rátok adja le a voksát?

DFK 2014.03.07. 11:17:05

@Gribbin János: tévedés, a kérdés az, hogy lesz- 2/3-a a fidesznek. Ha így megy tovább, akkor lazán. és még van 30 nap...

monddazigazatmar 2014.03.07. 11:17:19

@Virág et.: "a Fidesz azt csinálja kormányon, amit a korábbi szocik tettek vagy akartak tenni, csak épp ugyanennek a Fidesznek a gonosz ikertestvére ellenzékben megakadályozta. Soroljam?

1. Különadók. Robin Hood-adó, szektorális különadók: Gyurcsány és Bajnai
2. Egykulcsos SZJA: Bajnai és Oszkó, 2011-ben akkor is hatályba lépett volna, ha nincs kormányváltás. "
... meg a többi.

Akkor már csak 3 kérdésem van hozzád.
1. Az ellenzék hogyan akadályozta meg anno?
2. Ha a fletó mindig meg volt akadályozva, akkor miért nem mondott le?
3. Akkor mit sírtok, hogy szegény bankok, meg manyup, meg egykulcsos adó?
Menjetek a francba.

Késes Szent Alia 2014.03.07. 11:23:51

@sárospataki lány: Ugyanakkor mindkét esetben, a Kádár-rendszerben és a Orbán-rendszerben is objektíven igazuk van, amikor magukat nevezik demokratikus(abb)nak. És ezt a választó akkor is elismerheti és - jobb lehetőség híján - szavazattal díjazhatja, ha egyébként ellenszenvesnek találja az agresszív morális fölényeskedésüket.

is 2014.03.07. 11:28:41

@poszt: csak egyetlen eltérés van az értékelésben: 2006-2008 között végrehajtottak egy olyan gazdasági kiigazítást, amelyik tankönyvszerű volt, és növekedési pályára állította a gazdaságot. igen nagy gáz, hogy ezt még te sem így képzeled, hanem mondod a nagy 'semmi se történt' mantrát.

csak egy pici példa: 2007-ben egy piti, alig ismert, Mercedes nevű, céggel sikerült aláírni egy szerződést egy teljesen zöldmezős gyárról. ami helyből 2%ot dob a GDP-n. 2007-ben, amikor állítólag semmi sem történt.

az a megérzésem, hogy te már egész életedben fogod azt tagadni, hogy 2006 és 2010 között bármi is történt, hiszen téged annak a teljes tagadása röpített akkoriban az éppen induló blogoszféra tetejére a blogoddal, és magával szembenézni az embernek, az nagyon keveseknek sikerül. szerintem te a hülyenépszavazást, ami meghozta a FIDESZ sikerét (nem, nem az őszödi beszéd, ezt semmilyen adat nem támasztja alá), sem fogod soha negatívan tudni értékelni.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.07. 11:33:50

mno.hu/belfold/nejlonszatyorban-fizetett-50-milliot-zuschlagnak-az-mszp-vezetese-1214550

Mondom én hogy nem lesz meg a 15% a Böszmefogásnak :DD

Azt hogy tényleg ilyen ostobák, vagy szándékosan akarnak kiesni a Parlamentböl, döntse el mindenki maga, de a 15% egy nem túl magas részvételi aránynál is több 100 ezer szavazó, ennyi nem lesz nekik az fix!
Coki.

is 2014.03.07. 11:41:28

@monddazigazatmar: 1. volt egyharmaduk, a magyar törvényhozásban pedig minden fontosabb törvény már akkor is kétharmados volt. nagyon jó példa a járási rendszer, amit a FIDESZ centire ugyanúgy épített ki, mint a kistérségi rendszer előtte, csak amikor Gyurcsány 2006-ban akarta megcsinálni, akkor persze a FIDESZ nem hagyta, így lett egy ajánlott, de nem kötelező rendszer. meg kb. minden 2006 után; ha jól emlékszem -másik példaként- volt egészségügyi reform, és azt is konkrétan te népszavaztad le. Nem kellene igen magas labdákat feladogatni.
2. Attól, hogy Gyurcsány lemond, a FIDESZ sajnos geci marad. Az is volt, az is marad. Óvodás korodban te is megtanultad, hogy mit illik, és mit nem, csak a FIDESZ mindig elmagyarázza, hogy de ezt most mégis miért lehet megtenni: trafikmutyi, földmutyi, bohócos gúnyolódás és társai.
3. Az egykulcsos adó miatt pl. Fodor nem is sír; de egy adó nem érdekes, hanem az adórednszer az érdekes, amelynek az egykulcso SZJA csak egy eklatáns eleme, nem pedig az egész. A bankadónak nem a ténye, hanem a mértéke számít, de nnek megértése, ha jól érzékelem, neked súlyos fejfájást okozna, inkább nem bántalak az elmagyarázásával. A manyup detto, főleg ha azzal állsz neki, hogy itt bárki is sír. Nem sír, hanem értelmesen elmondja, hogy mi lesz itt hosszútávon. Te sírásnak hallod, mert ennyit fogsz fel belőle, de ez nem azt minősíti, aki mondja, hanem téged. Egy csecsemő is csak sír, meg sírásnak vesz mindent, amit nem ért.

Hamajd 2014.03.07. 11:42:05

Ebből megint 2/3 lesz, legalább.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.07. 11:43:41

@Hamajd:

Több. A Böszmefogás jelenleg gyengébb mint a 2010-es mszp, szoval...

ex-dr. vuk 2014.03.07. 11:44:16

@kovi1970: mar hogyne sikkadnanak el?.. Ki emlekszik mar a manyup botranyra?.. Jott a kovetkezo es a kovetkezo es a kovetkezo. Mar azt sem tudod melyik botrany miatt tiltakozz, egy ido utan csak legyintasz es hazamesz a picsaba. Vagy kulfoldre, ahol egy botrany eleg, hogy egy szemely/part orokre eltunjon a szinterrol. Sot: onkent tavoznak. Itt meg mi van? Nez bamban, hogy "Miert kellene lemondanom? Elloptam parmilliardot, es? Ki nem? Azert jottem ide!"

ex-dr. vuk 2014.03.07. 11:45:15

@Hamajd:

az ilyen ijesztgetesek nagyon jok, mert ez mozgositja azokat, akik nem akarjak, hogy 2/3 legyen, es hatha ettol elmennek szavazni. Sokan vannak, akik valaki ellen szavaznak, nem valaki mellett. Mint en :D

belekotty 2014.03.07. 11:48:20

Az már volt hogy rohadt libsi blog már megint címlapon?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.07. 11:50:09

jó az ábra, de kezdődhetett volna hamarabb is, hogy lett együtt. Meg a Bokros hiányzik belőle. ;)

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.07. 11:50:25

@ex-dr. vuk:

Attol még a Böszmefogásnak aligha lesz meg a 15%- majd figyelj csak.

belekotty 2014.03.07. 11:51:58

@J.László: No igen. Ha ezek kormányra kerülnének, az lenne az újabb Mohács.

belekotty 2014.03.07. 11:56:15

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: ÁÁÁÁ! Te itt? Olvastam sok helyen szénné égettek téged. Na mi is van a közművekkel nyugaton? Állami kézben vannak? Benne van az önkormányzatok adóssága az államadósságban?
Neked nem írogatnod kellene, hanem az általános műveletlenségeden változtatni!
учиться, учиться, учиться - Na ki mondta?

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.03.07. 11:56:50

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Tény, hogy az Összefosás rengeteg hibát követ el, ezért lehet, hogy télleg kapaszkodniuk kell a 15%-ért. És lehet, hogy lexebb álmunk válik valóra. Különösen azért, mert véletlenül épp most a választások előtt cirka egy hónappal Cuslág (vagy hogy írják) is kitálalt, úgyhogy megvan az újabb simon ügy.
Az összefosás -> Kormányváltás botrányairól hallunk csak, egyetlen a szélesebb szavazóközönség figyelmére méltó mondatuk vagy akciójuk sincs.

belekotty 2014.03.07. 11:58:41

@azbesztos: Ja. Az elvtársak csináltak 8000 milliárd adósságot 8 év alatt, míg a fidesznek 7500 milliárd sikerült 4 év alatt.

belekotty 2014.03.07. 12:00:47

@greatwideopen: cusit a saját elvtijei nyírták ki, gyurcsány nyomására. Most visszaaggya a kölcsönt - megértem - és még keres is vele egy kevés pénzt.
Cusi azt teszi amit tennie kell. A szocik meg csak szívjanak!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.07. 12:01:54

@greatwideopen:

Tuti nem érik el a 15%-t, az még mindig több 100 ezer szavazo!!

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.03.07. 12:04:58

@belekotty: Ezt honnan veszed? Az államadósság nem nőtt ennyit.

ex-dr. vuk 2014.03.07. 12:15:55

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
ja bocs :D
Sot visszaeses sincs, akarmi tortenik az oriasi siker. Tudjuk :)

belekotty 2014.03.07. 12:26:23

@greatwideopen: 11 ezer milliárdot nőtt 2002-2010 között.
2010 májusában bajnai 19330 milliárddal adta át.
most 23900 milliárd, vagyis 4600 milliárddal nőtt.
Gyurcsiék 11 ezréből 3 ezer a manyupban volt, amit a fidesz eltapsolt.
vagyis Gy. 8 ezer milliárd 8 év alatt, fidesz 4.6+3 ezer milliárd 4 év alatt.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.07. 12:27:42

@belekotty:

Igen és át lettek vállalva az önkoris adosságok! Szoval ne csusztass!
Másrészt a GDP arányosat nézd: 2010-ben volt 85%, most 80 alatt!

Megfontolt 2014.03.07. 12:39:10

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Azért az elmúlt 25 év során már történt egy-két dolog amiből teljesen nyilvánvaló hogy nem regényekből merítik a tennivalójukat a megvádoltak ,hanem különösképpen saját és eredeti tervekkel javítják mindazt a kártékony rombolást!,
Amit a magát hamisan baloldalinak titulált országunkat taccsra vágók műveltek kormányzás címszó alatt !!!
A blog amire hivatkoztok közismerten agymosásra szakosodott ,a hülyéket megvezetni képes silány és említésre sem méltó öklend !

sárospataki 2014.03.07. 12:55:55

@Késes Szent Alia: hát, nekem nem tűnik demokratikusabbnak, sőt. Pont azt akartam elmagyarázni, hogy a demokrácia, ugyanúgy, mint a szocializmus, csupán egy fedősztori, egy furcsa jogalap arra, hogy ők kormányozzanak.

SirTocy 2014.03.07. 12:57:14

@iii4: Akkor menj, és támogasd te, ha úgy érzed, annyira szükségük van rá, de nehogy már elvárd a blogtól, hogy csak azért adjon lovat a Te kedvenceid alá, mert most éppen ők tűnnek a kevésbé-iszonyatosan-szar brigádnak a kettő közül! A kritika meg csak szerinted cinikus és igazságtalan, szerintem meg még visszafogott is. Ízlések és pofonok.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 13:00:53

@Megfontolt:
Ez a vélemény csak két aprócska ponton ütközik a tényekkel:
- Nem pontosan derült ki a hozzászólásból, hogy a "blog amire hivatkoztok közismerten agymosásra szakosodott ,a hülyéket megvezetni képes silány és említésre sem méltó öklend!" melyik forrásra vonatkozik. A dolgot ugyanis eredetileg -ha jól tudom- a Heti Válasz írta meg, annak a cikkét vette át az Index és az Origo, amikre "mi" hivatkoztunk.
- Ennél is nagyobb probléma azonban, hogy a Heti Válasz sem azt írta meg, hogy Matolcsy egy ponyvaregényből vélte kiolvasni a gazdasági folyamatok hátterét és összefüggéseit, hanem pusztán megírták, hogy Wiedermann Helga írt egy könyvet, amiben szerepel, hogy az írónő álláspontja szerint Matolcsy ilyeneket tett volna.

Amennyiben tehát problémád van az idézett gondolattal, akkor szerintem hitelesebb leszel, ha ezirányú észrevételeidet Wiedermann Helgával osztod meg, és nem mindenféle "blogok" (ezúttal) teljesen alaptalan mocskolásával próbálod a napi méreganyagod eltávolítani a szervezetedből.

Hamajd 2014.03.07. 13:10:09

@ex-dr. vuk: Én könnyen dumálok, mert egyikre sem fogok szavazni.

azbesztos 2014.03.07. 13:15:51

Szerencsétlen belekotty! Ezekszerint 4év alatt 500 milliárddal csökkent.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.07. 13:21:44

@iii4: "Nem azért _kellene_ támogatni, mert ők az ellenzék, hanem azért, mert
a) meg kell szüntetni az országromboló fideszes rendszert
b) az ellenzéki összefogás jobb programot kínál és esélye van nyerni. "

Az a) jelzésű érvedben nem látom az oksági összefüggést. Non sequitur. Jelenlegi képességeik alapján az ellenzéki összefogás egy nyúlfarm felszámolására is csak nehézkesen volna alkalmas, nem hogy egy ország politikai berendezkedésére.
A b) jelzésű érv első fordulata üres halmazra mutat, a második fordulata egyszerűen nem igaz reálisan.

fehérfarkas 2014.03.07. 13:54:05

@tarsolya: "És akkor még tetézik is azzal, hogy olyan dolgokat pécéznek ki Orbánnal szemben, ami konkrétan az ország javát szolgálja hosszú távon, mert csökkenti az ország függését a zárt nyugati piacoktól és olyan irányba próbál terjeszkedni, ahol megvan az a kiaknázatlan gazdasági potenciál, ami a mai nyugat európát a háború után naggyá tette.
Bizon, az a geci Putyin meg az oroszok, meg a keleti nyitás."

Csak csendben szólok neked, csupán a tények kedvéért, hogy a rendszerváltás után a keleti nyitást pont a szocik kezdték el. Először Medgyessy azzal, hogy ő volt az első rendszerváltás utáni miniszterelnök, aki Kínába látogatott el. Le is hazaárulózta ezért a Fidelitas (gyk: a Fidesz ifjúsági szervezete, és onnan került be Rogán és Szijjártó is a Fidesz vezérkarába).
Aztán Medgyessy volt az első, aki szaúdi herceget fogadott a magyar parlamentben.
Majd amikor meg Gyurcsány 2007-ben felvetette azt, hogy meg kellene vizsgálni azt, hogy a Paks bővítését az oroszok végezzék, akkor ezért Orbán nemcsak lehazaárulózta, hanem még az EU elárulásával is megvádolta.
Szóval a keleti nyitásról annyit, hogy amikor a szocik csinálták, akkor őket ezért a Fidesz lehazaárulózta. Most meg ti fidesznyikek nyaljátok Orbán seggét amiért kelet felé kacsingat.
Ja, csak a szocik úgy nyitottak Kelet felé, hogy közben a Nyugattal is jóban voltak - míg Orbán azért nyit kényszerből Kelet felé, mert a Nyugat számára már teljesen hiteltelené vált, és max. a padlót felmosni mehet oda. De nyugi, Keleten is ugyanígy fog járni Orbán, mert a keleti vezetők sem hülyék.

tapolcai evolucionista 2014.03.07. 14:02:48

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Ezt már egy csomóan megírták neked te ütődött, hogy az önkormányzatok adóssága eddig is benne volt.

Késes Szent Alia 2014.03.07. 14:09:21

@sárospataki lány: Az ellenzék és a Fidesz teljesítménye egymással összehasonlítható a demokrácia terén. Tételesen is, az egyes intézmények, fékek és ellensúlyok meglétében vagy felszámolásában, és az ezekből előálló összképben is.
Nem kell az ellenzéknek bemondásra elhinni a demokratikusságukat, ahogy azt erősen hangsúlyozod is, de ugyanúgy a Fidesznek se, ahogy azt egyáltalán nem hangsúlyozod. A Fidesz attól nem lesz demokratikusabb, hogy neked annak tűnik. Mi van, ha a Fidesz használja fedősztorinak a demokráciát, honnan fogod észrevenni? Semmi nem utal a szövegedben arra, hogy összehasonlítást végeztél volna, vagy hogy mik a szempontjaid, ha egyáltalán vannak. Ez így nem elmagyarázás, hanem egy szubjektív impresszió leírása.
Ha viszont elkezded a tételes összehasonlítást, abból a Fidesz nem fog jól kijönni.

fehérfarkas 2014.03.07. 14:12:40

@Húsleves:

Ha itt éltél ebben az országban, akkor láthattad, hogy az LMP 2009-től folyton azt hangoztatja, hogy ő soha nem fog összegofni az MSZP-vel, Gyurcsánnyal, Bajnaival. És azt is láthattad, olvashattad, hogy semmi másból nem állt az LMP kommunikációja, mint egy nagony engyhe finom Fidesz-kormány kritika, és egy nagyon erős zsigerő gyűlölet az MSZP/Gyurcsány/Bajnai irányába. Pont ezért volt az LMP szétszakadsa is, mert a párt normális része rájött, hogy az ellenzéki politizálás nem abból áll, hogy az ellenzéki pártokat gyűlöljük és emiatt nem fogunk össze velük. Most az LMP józanabb politikasai az Összefogásban benne vannak, míg a Schiffer féle diktatórikus és érzelemittas vonal pedig maradt az LMP név mögött. És persze a mai napig nem akarnak összefogni a szocikkal, Gyurcsánnyal és Bajnaival.
De azért te is, és a média is az MSZP-t/Gyurcsányt/Bajnait hibáztatjátok, hogy miért nem fog össez azokkal, akik alapból nem akarnak velük összefogni.

Egyébként megmondom az ősznte véleményet: Schiffer nemcsak Orbán ügyvédje volt, hanem jelenleg Orbán házi kamuellenzéke. Csupán azért hozták őket létre, hogy a baloldaltól és a liberálisoktól vegyenek el szavazatkat (kihasználva az SZDSZ eltűnését, és a szocik mélyrepülését).
Csakhogy már kiderült, hogy az ellenzék gyűlöletével csak azok szavazatát lehet elnyerni, akik egyáltalán nem akarják leváltani Orbánt, mert jobban utálják a Fidesznél a szocikat/Gyurcsányt/Bajnait, de azért a Fideszre sem akarnak szavazni.
Ezzel az LMP tagságának jelentős része sem lépett át, ezért azok most az Összefogás részeént indulnak, vagy annak segítenek aktivistaként. Az LMP pedig Schiffer vezérelvű pártjává változott - vagyis olyanná mint Schiffer főnökének a párta: a Fidesz.

fehérfarkas 2014.03.07. 14:24:29

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Na akkor ez az egyike annak, amit a Fidesz/Hír TV/Magyar Nemzet beígért, hogy van még pár dolog a tarsolyában a Simon-ügy után.

fehérfarkas 2014.03.07. 14:37:50

@Fulek:

Azért jó ez az interjú, mert az derül ki belőle, hogy a szocik igencsak féltek az ügyészségtől és a bíróságtól (ezért is áldozták be Zuschlagot), míg a Fidesznek ilyen félelme nincsen, mert Orbánék csak szólnak Polt Péternek, és a mániákus sorozatgyilkosról is bebizonyítja, hogy ma született ártatlan bárány.

Én inkább élek egy olyan országban, ahol a hatalmon levő párt fél az ügyészségtől és bíróságtól, és nem pedig az ügyészek és bírók félnek a kormánypárttól.

sárospataki 2014.03.07. 14:52:29

@Késes Szent Alia: ja, de ez nagyban függ attól, ki definiálja a demokráciát.

fehérfarkas 2014.03.07. 15:05:05

@FILTOL:

Cusit soha nem bírtam, az MSZP Rogánjának vagy Szijjártójána tartottam. De a meghurcolása sem volt számomra szimpi, mert csak a hülye nem tudta, hogy a baléht vele vitatik el.
De nem személyeket kell keresni igazi felelősként, hanem maga a pártfinanszírozási rendszerünkben van a hiba. Ennek átalakítására Gyurcsány tett javalstatot, meg Harangozó Tamás is (ő az egyik fiatal szoci képviselő a parlamentben, a volt EU-s képviselő Harangozó Gábor testvére), csak őket leszavazta a parlament. Az elmúlt 8 évének parlamentje ugyanúgy leszavazta a pártfinanszírozás átalakítására tett javaslatokat, mint most a fideszes 2/3-os javaslat (és mielőtt valaki a Fideszt védené: az elmúlt 8 évben is a fideszesek mindig a "nem" gombot nyomták meg ezügyben).

Viszont a Cusi ügyből, Hagyó ügyből, Simon ügyből, jól látszik, hogy míg a szociknál pár tízmilliós vagy max. pár százmilliós ügyekről van szó (legalábbis ami kiderül), addig a Fidesznél milliárdos és tízmilliárdos ügyekről van szó (sőt, a Közgép esetében százmilliárdosról). Teljesen más nagyságrend.
Persze egyik korrupció sem jó. Csakhát aki megbontránkozik a Cusi, Hagyó, Simon ügyek összegein, az mégis hogyan támogatjatja a Fidesz milliárdos lenyúlásait (és akkor ezek csupán azok, amik kikerülnek a sajtóban)?
Ráadásul a szocik csúnyán megbuktak 2010-ban, amiben hatalmas szerepe volt, hogy a kampányban végig a Hagyó és Cusi ügyek mentek a médiában. És az az ország, amelyik emiatt megbuktatta a szocikat, simán elnézi azt, hogy a Fidesz ennél nagyságrenddel nagyobb összegeket lop el tőlünk adófizetőktől.
(és akkor a Manyup 3000 milliárd forintjáról egy szót sem szóltam, meg az évi 600 milliárdos dohány biznisz újraelosztásáról, vagy a takarékszövetkezetek lenyúléséról, vagy a földmutyiról - mert ezek még a Közgép lenyúlásait is messze meghaladják)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 15:12:20

@fehérfarkas:
"Csakhát aki megbontránkozik a Cusi, Hagyó, Simon ügyek összegein, az mégis hogyan támogatjatja a Fidesz milliárdos lenyúlásait (és akkor ezek csupán azok, amik kikerülnek a sajtóban)?"
Évek óta nem mondott még nekem senki jobb "érvet" annál, hogy azért, mert nyegnyugtatja őket a tudat, hogy ezeket maguknak nyúlják le, és minden ilyen, minden forint annak az esélyét csökkenti, hogy a libsikomcsiszocik visszajöjjenek.

fehérfarkas 2014.03.07. 15:26:26

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Figyu, neem elegem van az "elmúlt8év"-ezésből. Még ilyen burkolt formában is mint te teszed. Az egész 4 év arról szólt, hogy az "elmúlt8év" miatt van minden baj. És most 2014-ben is erről szól a kampány, hogy az "elmúlt8v" bűnei: Hagyó, Simon (azt a pénzt még 2008-ban tette be az osztrák bankszámlára), öszödi beszéd, és most a Cusi. Bajnai és Gyurcsány gyalázását értem, mert pk indulnak a mostani választásokon, és Orbán fél Gyurcsánytól és Bajnaitól (GyF-től a stílusa miatt, Bajnaitól meg azért, mert az értelmiség egy része még emléxik arra, hogy 2009-ben a világgazdasági válság közepén kihúzta az országot a szakadékból, és jó állapotban adta át a kormányzást Orbánnak).
2010-ben a szocik megbuktak. Történelmi mélypontra ment a népszerúségük - vagy pontosabb úgy fogalmazni: a népszerűtlenségük az egekbe emelkedett. De most mégis ugyanazok a kampánytémák és a szlogenek meg a kommentek mint a 2010-es kampány idején.

Pedig eltelt 4 év. Nem is akármilyen 4 év.
Nőverő fideszes és kdnp-s politikusok, Schmitt Pál botrányos leváltása, trafikmutyi, földmutyi, takarékbank-mutyi, Városliget-mutyi (ez még megakadályozható egy kormányváltással!!!), pénztárgép-mutyi, tankönyv-mutyi, Manyup lenyúlása, 30 új adónem bevezetése, Európa legmagasabb ÁFÁ-ja, 400 Ft-os benzin, 300 Ft-os euró, 250 Ft-os svájci frank, 3000 milliárddal megnövelt államadósság (a Manyup pénzek államosítása és a megszorítások ellenére is), több mint 3000 milliárd Ft-os megszorítás, az egyetemek támogatásának 1/3-dal való csökkentése, KLIK, az egészségügy finanszírozásnak csökkentése, Közgép százmilliárdos állami megrendelései, gázmutyi (55 milliárdos osztalék Gelencsérnek és társainak offshore cégeken keresztül az MVM-től), autópályaépítés leállítása, új motorvonatok beszerzsének leállítása, panelprogram leállítása, 13 EU pályázati program leállítása (több mint 1300 milliárd EU-s pénz befagyasztása), state capture állapot (a Transparency International tavalyi jelentése szerint), 300.000 magyar külföldre kivándorlása, a Világazdasági Fórum versenyképességi indexében 8 helyett visszaestünk 2010-hez képest, a legnevesebb hitelminősítő intézetek a "dupla bóvli" kategórba sorolták az orszgot, 1 millióval emelkedett a szegények száma, az Alkotmány 5x átírása, stb...
(még jó hosszan lehetne folytatni a sort, de fejből most hirtelen csak ennyi jutott az eszembe)

Azért a szocik akármennyire korruptak, tutyimutyit, és balfékek voltak, ilyeneket azért nem csináltak.
Ráadásul az utolsó nagy külföldi gyárépítés (Mercedes) is még az "elmúlt8év"-ben jött ide (még Gyurcsány írta alá a szerződést a Mercedessel).

fehérfarkas 2014.03.07. 15:34:23

@♔bаtyu♔: "Ez a pártok problémája. A nép teljesen jogosan szavaz arra, aki könnyít a sorsán, az egész demokráciának épp ez a lényege. A pártok oldják meg. Kb. úgy ahogy Orbánék, azaz a jólét emelése mögött gazdasági teljesítmény és nem gigahitelek vannak. "

CSak közlöm veled a tényeket:
2010 tavaszn az államadósság 19.300 milliárd Ft. Most 2014 elején: 22.800 milliárd Ft.
Ráadásul akkor még ott volt a Manyup 3000 milliárdja is, meg az IMF fel nem vett készenléti hitele (ami bele számított az államadósságba).
Most már nincsen IMF készenléti hitelünk, és Manyup is államosítva lett. Mégis 3000 milliárddal magasabb az államadósság.
Szerinted ez nem hitelből van?
(mielőtt azt mondanád, hogy ez nem hitel, mert kötvényekből van - akkor közlöm veled: az is hitelnek számít, és kamatokkall együtt kell visszafizetni)

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2014.03.07. 15:35:42

Ha nem lennének még családtagjaim és barátaim Magyarországon, akkor tulajdonképp kurva szórakoztató lenne a dolog.

Csak még három évig húzzuk ki az EU-ban. Csak még három kibaszott évig!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 15:53:09

@fehérfarkas:
Már bocs, de semmi "emúttnyócévezés" nincs abban, hogy elmondom, szerintem a mostani balos kampány tökéletesen alkalmatlan arra, amire a kampányt elvileg kitalálták, vagyis a nem fanatikus választók meggyőzésére. Azért alkalmatlan, mert a Fidesznek ránézésre is nagyobb a törzsgárdája és azok politikai aktivitása, mint az Összeadásé, vagyis az egyetlen erőforrás, amivel élhetnének, azok a bizonytalanok (akikről Mesterházy oly könnyedén meg is jegyezte, hogy csak 400.000-et kell belőlük meggyőzni két hónap alatt), de ahelyett, hogy bemutatnák, mennyivel jobban tudnának (és esetleg tudtak) kormányozni, mint a Fidesz, inkább érzelmileg zsarolnak és fenyegetőznek.

Nekem aztán teljesen felesleges leírnod, hogy melyik kormánynak miket "köszönhetünk", eleve onnantól kezdve, hogy Matolcsy György gazdasági miniszterré, majd jegybankelnökké kinevezése nálam az emberiség-ellenes bűncselekmények kategóriájába tartozik. Kapásból megkérdezem, hogy a listának, amit felsoroltál a "nem is akármilyen 4 év"-ről, szerinted miért nem kampánytéma akár egyetlen eleme is, kiegészítve a baltás balhéval meg mondjuk a 2%-os sikerrátájú elszámoltatással? És akkor még mnidig csak ott tartunk, hogy el van mondva, hogy a Fidesz-kormány szar, és egy szó nincs arról, hogy ezek helyett egyébként mit és hogyan csinálnának, azon kívül, hogy mindent visszacsinálnak, amit viszont nem lehet. A fingot nem lehet visszafújni a seggbe, főleg a Fidesz Ötödik Hadoszlopával a háttérben.

És mindez most történik. Nem a múltjukra van ez kiélezve, hanem a jelenükre, és hogy ebből a kettőből milyen trend látszik kirajzolódni a képességeikre és a jövőjükre nézvést. Nos, valóban nem kedvező. Ahogy azt már egyszer megfogalmaztam valakinek, hadd ne kelljen már mosolyogva szavazni a fosra a szar ellenében, csak mert az legalább puha, és nem okoz szorulást.

fehérfarkas 2014.03.07. 15:54:35

@greatwideopen: "Ez nagyon durva hiba, az amatőrség csimborasszója. Egy cég vagy egy párt nem használ olyan szlogent, amit már valaki más is használ. Számos hátránya van. Ha az Összefosás szlogent használnák továbbra is akkor lennének olyanok, akik véletlenül is az Összefogás Pártnak adnák az Xet.
Alapvető dolog lett volna, hogy legalább utánanéznek, hogy foglalt-e a szó, mielőtt elkezdték bevinni a köztudatba. "

Szerintem arról van szó, hogy egy kisvárosi szervezetből (Monok) senki nem nézte ki, hogy legalább 27 egyéni jelöltet fel tud állítani a fővárosban és legalább 9 megyében, és az aláírásokat is össze tudja gyűjteni nekik. Ahogy azt sem gondolta senki, hogy 18 szervezet lesz erre képes. Mindezt országos lefedettség, aktívista hálózat, szimpatizánsok címlistái, és kitelepülések sokasága nélkül. És persze teljesen ismeretlenül kampányolás nélkül.
Én az elindult 31 szervezetből itt a fővárosban szinte mindig ugyanazon pártok plakátjait és kitelepülőpultjait láttam: Fidesz, Jobbik, LMP, MSZP/Együtt/DK/PM/Liberálisok féle Összefogás. Meg persze a NAV botrány kirobbantó Horváth András és a földmutyi botrányt kirobbantó Ángyán József féle szervezetét.
Tudom, hogy egy ember több pártnak is aláírhatta az ajánlást, de azért infrastruktúra, aktivisták, kitelepülőpultok, szimpatizánsok címlistái nélkül mégis hogyan szereztek ezek a kamupártok legalább 27x500 (= legalább 13.500) érvényes aláírást? Ilyen nagy lenne a politikai aktivitás? Ilyen nagy lenne az országban a kormányellenes hangulat, hogy bárkire rászavaznának az emberek, csak a Fideszre nem? Vagy valami más van a háttérben?

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 15:54:44

@sárospataki lány:" A mindenkori balkoala másik komponense az un. mindenkori liberális párt. A hetvenes években elindult Magyarországon egy furcsa szélsőbalos, kicsit hippis kommunisztikus-értelmiség mozgalom (pl. Orfeo csoport), ehhez hozzájöttek a maoisták (Demszky), kommunisták gyerekei, satöbbi, és ebből kialakult 89-re a rendszerellenzéki értelmiségi. Ennek a legfontosabb ismérve a kritika volt, méghozzá rendszerkritika - nem terveket, konkrét intézkedéseket kritizáltak, ők a meta-politika szintjén álltak."

A fordulat után egy riporter megkérdezte TGM-et, hogy nem érzik-e most kiüresedettnek a mozgalmukat, hiszen megtörtént a rendszerváltás. Azt válaszolta, hogy "kötözni való bolond lennék, ha többre becsülném a demokráciáért folyó harcot, mint a demokráciát."
Úgy látom, hogy liberális körökben egyedül volt és egyedül is maradt a véleményével.

Amadeus62 2014.03.07. 15:57:15

@fehérfarkas:

"És az az ország, amelyik emiatt megbuktatta a szocikat, simán elnézi azt, hogy a Fidesz ennél nagyságrenddel nagyobb összegeket lop el tőlünk adófizetőktől. "

És tudod miért? Mert nem kap hangsúlyt a médiában, másrészt mert a fityisz mindenhova a saját embereit ültette, ezért hiába jelentik fel lázárjanit vagy papcsákot, nem lesz belőle semmi, és ezt jól tudják kommunikálni, hogy "nálunk nincsenek botrányok, csak a ballib találja ki"
Ez a szörnyű. A sok hülye meg csak a közmédiát eszi és minden más csak balliberális ármánykodás.

fehérfarkas 2014.03.07. 15:58:51

@gabuscica:
Bocsi, eltévesztetted a célpontodat. A legtöbb komcsi/MSZMP-s/Hazafias Népfront-os/KISZ-es pont a jelenlegi Fidesz padsoraiban és minisztériumi vezetői között található. Nekik kellene feltenned a kérdésedet és a szemrehányásodat.

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 16:07:10

@fehérfarkas:" Nőverő fideszes és kdnp-s politikusok,"
Demszkáj s verte Hodosánt, nem?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 16:08:51

@fehérfarkas:
Ez meg azért van, mert bizonyos embereket baromira nem érdekel, hogy miből élnek jól, amíg jól élnek belőle. A sokaknak az államadósság csak egy szám, amivel riogatni szokták őket, és amiről meggyőződésük, hogy csak a "tudjukkik" akarnak vele befolyást gyakorolni az országra. Akkor látszott ez a legjobban, amikor csont nélkül le lehetett nyeletni százezrekkel, hogy az alacsonyabb kamatú IMF hitel kiváltása az akkor sokkal magasabb piaci kamatú államkötvényekkel gazdaságilag előnyös, csak mert az IMF a hitel visszafizetésének garanciájaként megkövetelt volna bizonyos fokú megszorítást. Természetesen nem önzetlenül, de a kutya nem mondta, hogy ennek a legszegényebbeken kellett volna csattanni. Különösen fals volt ez az üzenet, közvetlenül az adójóváírás kivezetése után, aminek keretében Matolcsy kvázi leadócsalózta a teljes minimálbéres réteget... de látod, ez nem érdekelt senkit.

Lord_M_ 2014.03.07. 16:10:49

Jo cikk.

Jo ideje nem kommentelek, de igazabol a kovetkezot erzem / latom:
Nem akarok a jelenlegi csapatbol senkire sem szavazni, es el is mondom miert:

- Nem akarok a Fideszre szavazni, pedig sokaig ugy ereztem, hogy ertelmes iranyt tudnanak adni / venni, aztan elkezdtek mindenfele ostobasagokat csinalni. Peldaul a manyup penzeket begyujteni. Holott a legtobb penztar jocskan hozamokat termelt, azaz mukodott. Az "ellopjak / eljatszak" az emberek penzet maszlag tokeletes cafolta a kormanytol jott: kiosztottak a realhozam feletti hozamokat az embereknek. Tetszik erteni, annyira eljatszottak a penzt, hogy jocskan realhozam felett termeltek. Masik csak igy hirtelen: a bankok koruli szorakozas. Nem azt mondom, hogy a bankadoval van bajom, mert annyira nem rossz konstrukcio, hogy mas kormanyok is bevezettek, de ez a 150ezer forintig ingyenes kp felvetel? Miert kell a rossz iranyba menni? ujra a keszpenz fele (ami merhetetlen, fekete, de minimum szurke gazdasagba folyhat) ? miert nem a kartyas vasarlast/fiztest "kenyszeritik" ingyenesnek? a penzek banszamlan vannak, lathatoak, kevesebb az eselye adocsalasnak? ostobak. Es sereg mas hibat is elkovettek ami nem tetszik

- Nem akarok az osszefogasra (kormanyvaltas-ra) szavazni: Ezek az emberek ketsegtelenul nem ertik, hogy mi tortenik az orszagban. 4 ev alatt addig jutottak, hogy ugy ahogy kitalaltak, hogy akkor ok mostantol "jok". Mindossze azt felejtettek el, hogy nekik szemelyszerint nekik egyesevel koszonhetjuk a jelenlegi 2/3-os kormanyt. Gyurcsany a szoszolesevel, az MSZP a megujulasra keptelensegevel, a kormanyfo castinggal, Kuncze es valaha partja (SZDSZ) asszisztanciaja es sorozatos leertekelodese (felideznem amikor Koka volt a gazdasagi miniszter, majd jott a szakitas, es masik heten a kormany gazdasagpolitikajat ekezte.. ember?! multheten tortent dolgokat kersz szamon a kormanyon, mikozben TE voltal erte a felelos) Fodor G. ? 4 eve barkivel osszefekudt volna (pl MDF) csak hogy hatha bejut a parlamentbe... most meg ott all, hogy "akkor most". Mit kepvisel? Mesterhazy es a tobbiek?
De a legfontosabb: 4 ev alatt semmit nem mutattak, hogy barmit is megtanultak volna. Egyszer nem mondtak, hogy "bocs, tenyleg, kitettuk a partbol azokat az embereket akik miatt ez van, valoban megujultunk" Ugyanazok az emberek jonnek vissza, es tesznek ugy, mintha most latnak eloszor a helyzetet.
felre ertes ne essek, nem elmult8evezek. Elmult4 evezek. Ennyi ido alatt az MSZP egy vadonat uj part lehetne, tenyleg uj arcokkal, uj hozzaallassal.

Nem akarok a Jobbikra szavazni.: Az nem viszi elore az orszagot, hogy "Hatarreviziot", meg kozoljuk az EU-val hogy takarodjanak. Egy kis orszag vagyunk. Szuksegunk van a baratokra, es a piacra. Nem veletlen hogy az import export merlegunk ekkora szuficitben van. Rengeteget exportalunk. (kulkermerleg). Nem szimpatikus sem a burkolt sem a nyilt rasszizmus, antiszemitizmus, sem pedig annak nema elturese. Vitan felul, ha ok kerulnenek kormanyra, az utcakon rend lenne egy darabig, aztan jonne (remkepeket latok) a kijarasi tilalom, meg a felkatonai szervezetek orjaratozasa. :(

Nem akarok igazan az LMP-re se szavazni. Ertem en, hogy ellenzekbol sokat nem tehettek, de nem sokat tettek az utcan sem, egyszeruen ket dolog maradt meg az emlekezetemben roluk 4 ev alatt
1) valahol feltavnal azon zorogtek (amikor a manyup penzeket eppen bedaralta a kormany) - hogy az LMP-nek legyen vagy ne legyen elnoke...
2) amikor az osszefogaspartiak kivaltak az LMP-bol.

A tobbiek pedig azzal jatszottak el mindent, hogy az eltelt ido alatt nem voltak kepesek kialakitani egy egyseges kepet. Nem olyat mint a fidesz, ahhoz sok ev gyakorlas kell, de nem voltak konzekvensek meg sajat magukkal sem. Eliteltek az elozo kormanyokat eliteltek a mostanit, majd amikor ugy lattak, hogy ehh, nem vette meg oket a nep, akkor usse ko, az elozo kormanyok megis jok. (es mar be is leptek az osszefogasba... (kormanyvaltas-ba))

Szoval felelmetes. Ket eve elek kulfoldon, de figyelem a napi politikat / esemenyeket. Es engem nem befolyasol a plakat vagy radios / teves hirdetes. De az ellenzek nem latszik. Nem lehet roluk hallani, vagy amikor igen, akkor jobb lenne ha megse...

Es ahogy valaki fentebb irta, az nem eleg a szavazatom megkapasahoz, hogy "de majd mi most jobbak leszunk tutitra mint a gonosz mostaniak". Ugy kulonosen nem, hogy azok akarjak a szavazatomat, akik miatt ezek a "gonoszak" eljohettek. Felek, ha most az MSZP es mellesodrodott partok hatalomra jutnak, ket ev alatt olyan melyrepulesbe mennek at, amivel a jobbik rohogve lesz kormanyalakito ero. Es felreertes ne eesek, nem szemelyesen Vona Gabor vagy a tarsait nem akarom en hatalmon, hanem az ideologiat. szinte tuti vagyok benne, hogy egy harmadik partban nevezzuk "MD" (magyar demokratak) - Schiffer, Vona, Bajnai Novak... (a (szelso) jobbos ideologiatol megtisztiva) remek kormanyt alakitananak, ami meg mukodne is.

*Schiffer, Bajnai tudom nem (szelso)jobbosok (csak az ellenzekbol mazsolaztam)

Bee-zony 2014.03.07. 16:12:15

@Gerusz: "Csak még három évig húzzuk ki az EU-ban. Csak még három kibaszott évig!"

3 év múlva neked, meg a kiscsaládnak jó lesz (állampolgárság?), a többiek megdögölhetnek. „Köszönjük” a szolidaritást.

fehérfarkas 2014.03.07. 16:13:34

@azbesztos: "Amikor hatalmon voltatok az önkormányzatokat előbb rákényszerítettétek, hogy tócsikos jutalékot fizessenek a nekik járó közpénzekért, majd az önkormányzatokba beépített ügynökeitek közmunkások helyett tízszeres áron, csókosokkal végeztettétek el a közfeladatokat. Éhbér alatti szinten tartottátok a minimálbéreket, a feleslegesen pazarló állami beruházásokat többszörös áron multikkal végeztettétek, akik ezért a jutalékokat külföldi bankszámláitokra utalták, ebből pénzmosó off-shore cégeket alapítottatok, miközben hagytatok mindent lerohadni. "

Bár tényt ki kell javítani a hozzászólásodban:
a szocik alatt 2010 előtt a közmunkások bére 60.200 Ft/hó volt. Most 49.000 Ft/hó.
A minimálbér adómentes volt a szocik alatt, most az is adóköteles.
A Videoton focicsapat tulajdonosa, Orbán haverja Gelencsér az MVM-től piaci ár alatt vásárolt gázt értékesítette jóval drágában, és a pénzt offshorecégeken keresztül szedte ki, amelyek tavaly 55 milliárdos osztalékot fizettek neki és társainak.
Európa egyik legnagyobb és legszervezetebb önkormányzati tömegközlekedési hálóza Budapestnek van. A szocik idején az új buszokat a Főváros/BKV vásárolta, és így annak tulajdonába került, vagyis a BKV buszálózata fiatalodott (pl. a 90-es években az új Ikarusokkal, az ezredforduló után a Volvo buszokkal). Tavaly ezzel szemben a főváros legforgalmasabb vonalait Európa legnagyobb multi tömegközlekedési cégének, az Arrivának adták oda (8 évre szerzpdtek le), és az új Mercedes buszok is az Arriva tulajdonában vannak, és a sofőrjeik is az Arriva saját soförjei.
(ne lepődj meg, de pont emiatt a fölöslegessé vált BKV buszsofőröket Tarlósék/Vitzyék a választások utn el fogják bocsátani - csak most megvárják a választásokat, mert x@rul jönne nekik, ha a kampány alatt rúgnának ki több száz BKV sofőrt)

Most akkor te miről is beszélsz? Egy alternatív hazug, csak a jobboldali propagandában létező Magyarorzágról? Vagy pedig a valóságról, a valós tények alapján?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 16:15:48

@fehérfarkas:
Nagyon meglepődnél, ha azt mondanám, hogy a Jobbikkal több ponton összecsengő mentalitású és programú monoki polgármester szerintem a Jobbik infrastruktúrájának felhasználásával tudta összeszedni az aláírásokat?

Bee-zony 2014.03.07. 16:15:55

Off

Ez a Fidesz:

„Szolgalelkűek és lázadók között válogat Hoffmann Rózsa

Előfordult, hogy lázadozott tekintélyes emberekkel szemben? Erre a kérdésre is válaszolniuk kellett azoknak a tanároknak, akik pedagógus szakértőnek jelentkeztek az elmúlt napokban. Ezek a szakértők fogják az új szabályok szerint a többi tanárt minősíteni a portfóliók alapján. Az új eljáráson az eddigi szakértőknek is át kell esniük. Közülük többen elképedtek a kérdéseken, és megalázónak tartják, hogy a kormány nem a hozzáértésükre, hanem a jellemükre és a lojalitásukra kíváncsi.

Igaz-e Önre a következő állítás? Előfordult, hogy lázadoztam tekintélyes emberekkel szemben, bár tudtam, hogy igazuk van.

Igaz-e Önre? Olykor ellenszegülök a számomra előírt szabályoknak.

Igaz-e Önre? Előfordult már, hogy hazudtam másoknak.”
(...)
www.origo.hu/itthon/20140306-felhaborodtak-a-pedagogus-szakertok-hogy-a-kormany-a-lojalitasukat-vizsgalja.html

Mit is épít a Fidesz?
Amikor a diktatúra hülyeséggel párosul, akkor a hülye diktátorok országa lesz, és pl. Csau és párja tudna erről sokat mesélni...
Mi lehet az adekvát válasz a kérdőívre? Leginkább ez: Igen, előfordult már, hogy hazudtam másoknak, de most Hoffmann Rózsa életére esküszöm, hogy csakis a színtiszta igazat írom.
Igazat író naivok kilőve – és maradnak a hazugok, és a karrierjük a Fideszben és Narancsföldén. A Fidesznél mindig mindenütt hazudni és nyalni kell, ez a siker titka.

On

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 16:17:58

@Lord_M_": - Nem akarok a Fideszre szavazni, pedig sokaig ugy ereztem, hogy ertelmes iranyt tudnanak adni / venni, aztan elkezdtek mindenfele ostobasagokat csinalni. Peldaul a manyup penzeket begyujteni."

Dehát mindenki tudja, hogy a manyup az MSZP saját házipénztára volt. Ezért kellett megszüntetni.

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 16:24:09

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): " Matolcsy kvázi leadócsalózta a teljes minimálbéres réteget... de látod, ez nem érdekelt senkit."
Bár nyilván van, de én nem ismerek olyan embert aki TÉNYLEG minimálbért kapna. Szinte mindenki kap zsebbe még, sőt sokan a nagy részét zsebbe kapják.
Persze ma is igaz:
"És bírája lészen annak, kit a sors garast rabolni kényszerít.." Tiborc panasza

monddazigazatmar 2014.03.07. 16:49:01

@is: Na, persze. Mert többséggel nem lehet kormányozni, a rohadt fidesz. Az a szánalmas, hogy te hiszed ezt a hülyeséget. Egy kisebbségben lévő párt nem tud diktálni. PONT.
Ha meg a gyurcsány képtelen többségben kormányozni, akkor hagyja a francba, irjon ki új választásokat.

És ugyanezek az emberek most miért fognak jól kormányozni, ha hatalomra kerulnek? Vagy kapásból kétharmadot szeretnének? Ugyanmá

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2014.03.07. 17:00:55

@Bee-zony: Mégis mi a faszt tudok csinálni? Legyen útlevelem egy olyan ország címerével, ami valószínűtlen, hogy kiírja magát az EU-ból, ennyi. A követelmény a legtöbb országban 3-5 év plusz nyelvismeret.

Egyébként meg miért is legyek szolidáris egy olyan néppel, ami 24 év alatt nem tudott egy vállalható pártot kitermelni? Négyévente megszavazza a sok barom az egyik MSZMP és KISZ seggéből előbújt maffiát. Az emberek fele bizonytalan szavazó, de senki se képes őket megszólítani, mert a megélhetési politikusokon kívül senkinek sincs ideje és pénze aktívan politizálni.

Szóval ja, a többiek le vannak szarva. ÉN nem szavaztam egyik bandára sem. Akkor ÉN miért érdemlem meg őket? Persze, tudom, rengeteg ember van az országban, akik szintén nem szavaztak rájuk és szintén nem érdemlik meg őket. Velük szolidáris vagyok. De olyan sokmindent nem tudok értük tenni. Valakire behúzok egy X-et hatodikán, de nem érek vele sokat, ha valakinek nem tetszik az X pozíciója, akkor úgyis el fog veszni az a cédula.

Tetszettek volna forradalmat csinálni!

monddazigazatmar 2014.03.07. 17:21:00

@Gerusz: " ÉN nem szavaztam egyik bandára sem. Akkor ÉN miért érdemlem meg őket? "

Ha nem szavaztál sehova, akkor mit puffogsz? Keress olyat, aki jól fogja csinálni. Ha nincs olyan, akkor alapíts pártot, aztán csináld te. Ha arra sem vagy képes, akkor meg legalább ne durrogjál

fehérfarkas 2014.03.07. 17:40:40

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Évek óta nem mondott még nekem senki jobb "érvet" annál, hogy azért, mert nyegnyugtatja őket a tudat, hogy ezeket maguknak nyúlják le, és minden ilyen, minden forint annak az esélyét csökkenti, hogy a libsikomcsiszocik visszajöjjenek. "

Felsoroltam még pár dolgot is. Nemcsak arról szólt a hozzászólásom, hogy a szocik kisebbeket loptak. Bár önmagában ez is jelentős, hogy ki mennyit lop.
Tudod, amikor 2010-ben leváltottuk a szocikat az akkori korrupciós botrányaik miatt, nem gondoltam volna, hogy 4 év múlva a többször annyit lopókat fogják sokan védeni. Ráadásul azzal védik a tíz és száz MILLIÁRDOKAT lopókat védeni, hogy a szocik tíz és száz MILLIÓKAT loptak.
De mondom, a korrupció mértékén kívül más dolgokat is megemlítettem, amelyek ennél is sokkal fontosabbak az ország szempontából.

monddazigazatmar 2014.03.07. 17:58:37

@fehérfarkas: igen. csak az van, hogy a szocik egész konkrétan megbuknak, a fideszről meg pletykálnak. Mert azt ne vedd lopásnak, hogy a közgép megnyer egy tendert.

Bee-zony 2014.03.07. 18:27:17

@Gerusz: Igen, az meggondolandó, hogy kivel szolidarítson az ember. Akik arra szavaztak, ami van, ezt akarták, ők megkapták és megérdemlik. Akik nem ezt akarták és mégis ezt kapták, és nem ezt érdemlik, velük érdemes szolidarítani, pl. azokkal a szerencsétlen, jobb sorsra érdemes fiatalokkal, akik a körülmények áldozatai.
Megoldás lehet, hogy mindenki vigyen magával még 2-3 megfelelő embert, menekítse ki őket Narancsföldéről, minél előbb, és amíg még lehet, amíg még megvan az EU-tagság, és még nincsenek lezárva a határok, mert amire számítani lehet, az az, hogy minden csak egyre rosszabb és nehezebb lesz.

Bee-zony 2014.03.07. 18:30:45

Nem teljesen off:

Az új választási pénz-matematika – és hogy az új pártok is megérnek egy (sem)misét.

Az országos listát állítani tudó pártoknak vissza nem térítendő állami támogatás jár, minimum 149 millió (9 megyében 27 jelölt után), max. 597 millió (teljes országos lista, 106 jelölt).
Vegyük a legkisebb összeget: 149 / 27 = 5,5 millió fejenként.
Ebből a felét zsebre téve 2,75 MFt, a másik felét kampánycélokra költve, hogy legyen valami látszat is, és ebből levonva pl. 500 aláírásért 500 Ft / darab-ot, az 0,25 MFt, tehát zsebre tehető 2,5 MFt / fő, és mindez 2 hét, 1-2 hónap munkáért, nem rossz, 1 MFt / hó fejenként.
Ez azt bizonyítja, hogy vannak 27-106 fős csoportok, hálózatok, akik pénzért bármit megtesznek.
A Fidesz egy nagy rakás szar, és most kiderült, hogy a pénzzel mint tápszerrel további szarkupac-kezdemények is előcsalogathatók.
Így jön létre a „hajlandók”, vagyis a megvásárolhatók listája – és a jelöltlistából ön is vehet korrupt politikuskezdeményeket a politikai lobbi- vagy egyéb céljaira.
Persze egy új párt sem utasította vissza a vissza nem térítendő állami támogatást, hogy ők nem pénzért csinálják, nem korruptak és nem megvehetők.
Ezek után Magyarország politikai korruptságát 100%-ra lehet kerekíteni.

19 pártnak már biztosan lesz országos listája, és átlagosan kb. 14 jelölt lesz egy választókerületben; a mennyiség hiányára igazán nem panaszkodhat senki; a minőség továbbra is a bányászbéka segge alatti.
Magyarország ennyit tud.

„Hódmezővásárhelyen nyomoznak az ajánlások miatt”
www.origo.hu/itthon/20140307-hodmezovasarhelyen-nyomoznak-az-ajanlasok-miatt.html

A kis halak már le is buktak; csak a legügyesebb csalók maradhatnak, ez a kiválasztódás alapja… valahol Európában.

On

fehérfarkas 2014.03.07. 18:35:12

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Ezt elhiszem.
Meg sok kamutpártnak is a 2 jobboldali párt valamelyike gyűjthette össze a saját aktivistáik és címlistáik alapján (ezért is hozták be, hogy több pártnak is aláírthatnak törvénymódosítást).

Húsleves 2014.03.07. 18:46:36

@fehérfarkas:
Itt élek már egy ideje ebben az országban, úgyhogy látom és értem mi történik. Olyat meg nem kell mondani, hogy "az MSZP-t/Gyurcsányt/Bajnait hibáztatjátok, hogy miért nem fog össez azokkal, akik alapból nem akarnak velük összefogni", mert ha van valami amiért nem hibáztatja őket senki, akkor ez az. Tudtommal az LMP sose kérte fel őket ilyesmire, az meg le van írva több helyen is, hogy az LMP kezdettől fogva elzárkózott az összefogástól ezekkel, az Együtt PM hazudozott összevissza, úgyhogy nem kell a púder.
Az egész összefosás egy röhej, remélem a választók lehúzzák a vécén ezt a hiteltelen szar bagázst. Benneteket pedig legalább úgy meghatároz Orbán csak elllenkező előjellel, mint a híveit.
Az pedig, hogy kik is valójában a kamuellenzék, itt van nagyon szépen és részletesen, logikailag végigvezetve leírva:
www.kibulizottorszag.net/

fehérfarkas 2014.03.07. 19:03:46

@monddazigazatmar:

A Fidesz valóban nem lop. Legalábbis jogilag. Ugyanis jogilag a lopás bűncselekmény, a hatályos törvények szerinti törvénytelen pézhezjutás. Csakhogy ők a 2/3-dal úgy módosították a törvényeket, hogy az azok számukra törvényesek legyenek. Innentől kezdve pedig már nem lopás, hanem leglális pénzszerzés.
Csak etikátlan. Pofátlan. És erkölcsetelen.
Ahogyan egy diktatúrában is a diktátorok úgy módosítják a törvényeket, hogy nekik mindent lehessen, másoknak pedig ne. Annak idején a szocializmust is emiatt váltottuk le. Vagy én legalábbis emléxem még ilyenre.

fehérfarkas 2014.03.07. 19:09:59

@monddazigazatmar: "igen. csak az van, hogy a szocik egész konkrétan megbuknak, a fideszről meg pletykálnak. Mert azt ne vedd lopásnak, hogy a közgép megnyer egy tendert. "

Akkor is ezt mondanád, ha a Közgépnek a tulajdonosa nem Simicska lenne, hanem Puch László?
Vagy, ha a szocik idejében Puch László (vagy bármely más szoci) cégei nyertek volna több mint 400 milliárd forint állami megbízást + az állam az ő reklámfelületein hírdetne milliárdokért? Vagy az más kategória lenne?

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2014.03.07. 19:21:31

@Bee-zony: Heh. Azért valahol vicces, hogy Narancsföldéről effektíve oda menekültem, ahol tényleg a Narancs-dinasztia uralkodik... :) (Egyébként itt az egyik legkönnyebb állampolgárságot szerezni, öt év + nyelvtudás. Ennél csak Belgiumban könnyebb, de azzal csak annyi a baj, hogy tele van belgával :) )

Bee-zony 2014.03.07. 20:09:24

@Gerusz: Látszik, hogy narancs és narancs között van különbség: Nassau-narancs, vagy Fidesz-vérnarancs, az nem ugyanaz, és nem mindegy.

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 21:06:11

@Gerusz:" Ennél csak Belgiumban könnyebb, de azzal csak annyi a baj, hogy tele van belgával :) ) "

Szerencsére egy magyar mindig tudja, hogy a belgák hova álljanak :D:D

Bee-zony 2014.03.07. 23:35:36

Az Összefosás-Ormányváltás most nem akar nyerni, és nem is igazán lennének esélyesek rá, úgyhogy beleférnek náluk a bénázások. 8 év lopási idő az MSZP-nek, 8 év a Fidesznek, egál, mindkét váltó-tolvajpárt egyenlő időt kap, és nincs köztük vita erről (közben pedig 70:30 ellopott közpénz elosztási arány, ahogy az MDF verebei csiripelték, amíg voltak). Nem látszanak azok, akik 2018-ban mindkét tolvajpártot a süllyesztőbe küldik, tehát miért ne játsszon az Ormányváltás 2018-ra? A Fidesznek különösebb erőlködés nélkül az ölébe hullott a 2010-es kétharmad, most pedig a váltópárt teszi, vagyis várja ugyanezt. Hogy az ország hajója eközben egyre csak süllyed, az nem igazán érdekli egyiküket sem. Ha már nagyon süllyed, akkor elmenekülnek kis- vagy nagy Izraelbe, és amikor azok is elsüllyednek, akkor végre kipusztulnak. Ezért is érdemes élni.

xclusiv 2014.03.08. 00:10:23

Hát gyerekek, szeretném jókívánságaimat a blog.hu fejlesztőinek, designer-einek, meg minden olyan faszkalapnak, aki valamilyen formában felel ezért a szarért.

Mert OK, csináljanak minden szart gépzabáló javascript-esre, ha ez most a trend akkor nehogy kimaradjanak belőle, ezt eddig értem. Persze ezt is szarul csinálják, de ezen már nem lepődök meg.
De hogy a login form-on világosszürke háttérrel sötétszürke betűt használni, hát az már tényleg mindennek a legalja. Szarjatok sünt, farfekvésest.

xclusiv 2014.03.08. 00:16:33

De hogy ne csak offoljak, zero-nak is faszkorbácsot. Mert az igaz, hogy a szocik szempontjából jól írja le a 2009-2010 közötti időszakot, de azért attól jobb kormányzást az elmúlt bő 10 évben nem nagyon tapasztaltunk. Ezt azért el kellene ismerni, akármi is volt a szoci képviselők indítéka.
És csak halkan jegyzem meg, hogy a mai fideszeseknek sincs más indítéka, csak a pénzhez és pozícióhoz ragaszkodás, nekik is megmondják felülről hogy mikor mire kell szavazni...

xclusiv 2014.03.08. 00:18:54

@Transylvanianmixedgrill: "A baloldali pártoktól, különösen MSZP-től már réges-rég leléptek az épkézláb, értelmes emberek."

Mert a fideszben ugye túltengenek, és véletlen se csak a kondér közelsége tartja ott ezt az erkölcsileg feddhetetlen csapatot...

xclusiv 2014.03.08. 00:22:30

@Meridian74: jóvan kis fideszfan, remélem jól fizetnek a székházban xD

xclusiv 2014.03.08. 00:32:52

@lyken: "@Meridian74: "Ki kell próbálni a Jobbikot.""

Rosszul látod, nem érdemes vele vitatkozni.
Minden egyes jobbikra leadott szavazat elveszett szavazat, vagyis csökkenti a kormányváltás esélyét, ezért tolja a fideszes banda azt, hogy ha nem tetszik a fidesz akkor szavazz a jobbikra, lmp-re, de akár a jesz-mdf nevű akármire is, mert...
Mert így elvész a szavazatod.

Az más kérdés, hogy a szociktól (összefosás, stb.) mit is várhat az ember, de nekik nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy a rájuk adott szavazatot elveszett szavazattá konverálják, mert ezzel is a fideszt erősítik. Ez a céljuk.
Erről szól az álcivil plakátkampány is, amin a bohóc minden bizonnyal a megrendelőt szimbolizálja, mert más indok nem nagyon van.

xclusiv 2014.03.08. 00:36:27

@Mária: "Na és miért álltak volna a választók akár Bajnai, akár a közös lista mögé?"

A közös lista tényleg nem annyira buli, de kormányfőként azért Bajnai jobban teljesített. mint aki előtte vagy utána volt.
Politikusnak persze szar, az egyértelmű.

Meridian74 2014.03.08. 01:13:10

@xclusiv: még mindig nem vagyok fideszes. Pont arról pofázok, hogy se a fideszre, sem erre a mit tudom én micsodára (összefogás volt, kormányváltás akarna lenni most?) NEM SZABAD SZAVAZNI.

Egyetlen egy megoldás van, az a Jobbik. Ez legalább nem egy vicc párt (kétfarkú kutya és tsai), és meglehetősen komolyan veszik a helyzetet.

Lásd mennyi oldalról rugdossák, szopatják őket, mégis kitartanak, és ha a értékeiket, mondanivalójukat vesszük alapul, akkor ők a legnormálsiabbak mind közül, és ők még fedhetetlenek, nincs még szar múltjuk.

Ha újítani akarsz csak ők maradtak. Az atom ellenes LMP nem játszik, még az angolok is megmondtak, nekik is kell az atom, akkor nekünk meg pláne kell.

Amúgy a legtárgyalóképesebb párt Magyarországon jelenleg a Jobbik. Ha ezt nem vagytok képesek belátni, csak sajnálni tudlak benneteket, mert akkor minek nyavalyogtok az elmúlt 24 év miatt? MINEK? MIÉRT?!
Ha ez kell továbbra is szavazz a szocikra vagy a fideszre, egykutyafos.
Vagy viccesen szólva, kétszarú kutyapárt.

Meridian74 2014.03.08. 01:17:17

A szocikról jut eszembe...
Nem, nem, nem, nem megyünk innen el...!
www.youtube.com/watch?v=LuaT0pOMays

monddazigazatmar 2014.03.08. 01:36:19

@fehérfarkas: Tudod volt itt 8 év amikor mindent a strabag nyert...
De, egyébként, mondd már el, hogy mégis kiknek kéne nyerniük, amikor van 3 cég ebben az országban aki autópálya vagy vasútépítést csinál.
Az meg a korrekt baloldali ujságírás dicsérete, hogy ha valaki nyer pályázatot, tendert, akkor az úgy jó, mély kuss van róla, ha viszont valamilyen úton hozzá lehet kötni a fideszhez, akkor indexcímlap.
Magyarul, ha nem balos nyer, akkor korrupció van, meg lopás, meg a demokrácia lábbal tiprása.
Szóval van a nagy "lop a fidesz" kárálás, aztán ki bukik meg 240 millióval osztrákban? Egy mszp-s.
Megy a nagy közgépezés, aztán azon melyik gondolkodott el, hogy fletó ugyan miből milliárdos? Mert a közgép legalább épít valamit, a fittelina mit csinál?

monddazigazatmar 2014.03.08. 01:42:06

@Meridian74: és mégis mit fog csinálni a jobbik, ha hatalomra kerul? Komolyan.

Hamajd 2014.03.08. 12:30:25

@Meridian74:

Melyik párt programjában van benne, hogy mi nem fogunk lopni.
Na majd ha valamelyikében benne lészen, engem akkor látnak az urnánál.

xclusiv 2014.03.08. 15:23:43

@fehérfarkas: "Vagy a Fidesz másik koala módszere a KDNP-vel való koala: egy virtuális, szavazók nélküli párttal van koalában, amely a közös indulás nélkül nem is létezne. Hogy miért? Mert a KNDP vezetői közül sokan egyházi emberek, és ezzel a Fidesz kilóra megvette, pontosabban a saját pártjába beépítette az egyházakat."

Én nagyon máshogy látom.
Szerintem az volt, hogy a fideszben valami statéga kitalálta, hogy jobb lenne, ha ez az egy párt többnek látszana. Szóval átalakultak, így lett a fidesz magyar polgári pártból fidesz magyar polgári szövetség. (Lásd még: összefogás.) Ehhez a szövetséghez persze nem ártott volna valami partner is, mert az egyszemélyes szövetség csak Chuck Norris-nak áll jól, de neki is csak azért, mert neki minden jól áll.
A szövetséges természetesen az mdf lett volna, hívták is őket. De ez az az mdf volt, amit korábban már félig bedarált a fidesz, ibolya már ismerte a fidesz ölelését és inkább nem kért belőle. Szóval valamit elő kellett húzni a kalapból, a már bedarált, de valaha létezett pártokból, és mivel a kdnp név kevésbé volt elhasznált, mint a kisgazda név, ezért lett a kdnp a virtuális szövetséges neve.

Bee-zony 2014.03.08. 15:50:16

Ki akar ilyen választást megnyerni?
Csak a Fidesz!

„Máris elcsalták az idei választást”
444.hu/2014/03/07/bunben-fogant-az-idei-valasztas/

„Újabb beszámolók érkeztek választási csalásokról”
444.hu/2014/03/08/csalas2/

Bee-zony 2014.03.08. 15:55:01

„Butuljon Ön is Dr. Mogáccsal!

Átlátszóak a pártok ígéretei? Szorítja a nyakát a fogyasztói társadalom csikorgó rabszolgalánca? Ön egy értelmes ember, de már nem akar az egyre zsugorodó, szűk, gondolkodó réteghez tartozni? Itt a segítség!
Dr. Mogács országos kampánykörútra indul, hogy az épeszűek maradékát is meggyőzze arról: a gondolkodás veszélyes!
Ne gondolkodjon és nem lesznek problémái!
Egy est, ami megváltoztatja az életét. Hozza el gyötrelmeket okozó briliáns elméjét, majd ostobán és boldogan távozzon!
A tökéletes, békés butaság már nem csupán álom, hanem a közeli valóság...”
www.youtube.com/watch?v=3Fs6wADsB_0

xclusiv 2014.03.08. 16:41:26

@Meridian74: "még mindig nem vagyok fideszes. Pont arról pofázok, hogy se a fideszre, sem erre a mit tudom én micsodára (összefogás volt, kormányváltás akarna lenni most?) NEM SZABAD SZAVAZNI."

Ma pedig 3 lehetőség van:
- aktívan támogatni a fideszt, vagyis rá szavazni
- altívan a fidesz ellen szavazni, vagyis a 2. legnagyobb pártra
- bárki másra szavazni, vagy nem szavazni, és ezzel passzívan támogatni a legerősebb pártot, a fideszt.

"Egyetlen egy megoldás van, az a Jobbik. Ez legalább nem egy vicc párt (kétfarkú kutya és tsai), és meglehetősen komolyan veszik a helyzetet."

Jaj, hagyd már. A jobbik kb. arról szólt, hogy rájöttek hogy ha zsidózás mellett hangosan cigányoznak is, akkor azzal több szavazatot szereznek, mint a szimpla zsidózással.
És amúgy a fidesz gyakorlatban bemutatott kormányzása is eléggé rímel a jobbik csacskaságaira, úgy is mint fújmultik, fújbankok, fújprofit, fújeu, ájlávputyin, stb.

Meridian74 2014.03.08. 19:00:08

@monddazigazatmar: komolyan rendet tenni. komolyan. A többi pártnak erre többször is ténylegesen volt alkalma nem tették.

Ideje leváltani őket, de nem a régiekre cserélgetni, váltogatni oda-vissza, mert azt is láthatjuk, 24 év után, annak sincs semmi értelme.
Valóban újak kellenek, ehhez csak a Jobbiknak van elegendő potenciálja.

Meridian74 2014.03.08. 19:02:34

@Hamajd: "Melyik párt programjában van benne, hogy mi nem fogunk lopni.
Na majd ha valamelyikében benne lészen, engem akkor látnak az urnánál."

Ne légy gyerekes. Ilyet nem szabad külön beírni, mert egyrészt ez az alapelvárás mindenek felett, másrészt ha valaki ezt külön bizonygatja, és ha már volt hatalmon (lásd gyurcsán, bajnai, fidesz), akkor meg eleve pont az ellenkezője lesz a várható, azaz ezt pont nem fogják betartani.

Hamajd 2014.03.09. 12:32:20

@Meridian74: Ez így van, tehát számomra a magyar politikai elit kiiktatva.

Hamajd 2014.03.09. 13:00:59

Akkor lesz érdekes a dolog, ha a sok agyoniskolázott nyomkövető továbbra is az Összefogásra fog szavazni és így Szepessyiéket beviszik a parlamentbe.:(

törzsmókus 2014.04.09. 15:43:28

@Blikknépe (törölt): kár hogy ez nem jött be, értékeltem volna

süti beállítások módosítása