Skip to content


       Szűrés lista

Négy éve erre készültek, ennyire futotta

Remek tananyag lesz az ellenzéki kampány, remélem Sydney-től Seattle-ig oktatni fogják. 
Amíg a Fidesz vette a fáradtságot és leültek, átgondolták, körzővel-vonalzóval megrajzolták, átrágták, kiszámolták, hozzászabták pofátlanul a törvényeket, de úgy, hogy egyikbe sem lehet igazán belekötni, pedig mindegyik lejt a Fidesz felé, nos, addig a legnagyobb ellenzéki csoportosulás pont a "csoportosulással" volt elfoglalva. Együtt! Külön! Együtt! Külön! Kicsit együtt! Mindenki együtt! Egészen pontosan 2012. október 23-én kezdték a bohóckodást, amikor Bajnai felmászott a Milla színpadára. (Milla! Létezik még?) Az elmúlt 500 nap alatt eljutottak odáig, hogy felállt a teljes 2006-2009-es csapat all-Inclusive, meg össze-vissza nevezgetik magukat. Most éppen berottyantottak Szepessy Zsolt Összefogás nevű pártjától. Mégse Összefogás! Inkább Kormányváltás! És még azzal vakít Szigetvári kampánynagymester, hogy "amúgy is tervezték, hogy a kampány utolsó heteiben kevésbé használják az Összefogás szlogent." Na persze ... ha Szepessynek nem jött volna össze az országos lista, marad volna az Összefogás név. Tetszettek volna nem bejegyzett nevet választani, oszt' csókolom. 

És ezek akarnak "kormányt váltani", meg "kormányozni". Akiknek ellenzékben semmilyen más feladatuk nem volt a verbális faszverésen kívül, minthogy aprólékosan kidolgozzák a programot, megtervezzék a kampányt, pattintsák mellé a megfelelő személyi állományt, azokat tréningeljék le, majd kreatívan és lendületesen vigyék végig a kampányt, ha másért nem, akkor azért, hogy ne legyen újra kétharmada a Fidesznek.

De ezek a nyomorultak még erre is képtelenek, Mesterházyval az élen, aki utoljára talán 2004-ben lépett valami váratlant, de azt már akkor meg is bánta rögtön.

De semmi baj, mindig azzal nyugtatnak bennünket a politológusok, hogy majd az ország kitermeli azokat a pártokat, akik hitelesen tudják képviselni a választókat.
Nem termelődik ki itt semmi, legfeljebb újra visszahívják Kunczét 2018-ban is.
2002-2004: Medgyessy őrült módjára megvalósította az őrült választási programját.
2004-2006: Gyurcsány úgy tett, mintha kormányozna.
2006-2009: Őszöd és hatása, kamu programok sorozata, lófasz sem történik. Bónusz: gazdasági világválság.
2009-2010: Kisebbségi "szakértői" kormányzás, jajj istenem húzzuk ki valahogy, mert hamarabb visszajön a Fidesz!
2010-2014: Nem leszünk gyarmat, keleti nyitás, nekünk az EU nem diktál, az EU termelési központja, megtámadtak minket, Matolcsy, Hoffmann, Lázár, Lászlóné, Közgép, Nyerges, dohány, föld, közoktatás, felsőoktatás, stadionok ...
2014- 

pártok.jpg

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr805846409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogger Géza 2014.03.07. 10:49:36

@ChemZso: Nemhogy megszüntetni nem fogják, hanem további SZJA-csökkentés van tervbe véve. A különféle egyéb fogyasztási-forgalmi jellegű adók (chis, biztosítási, tranzakciós stb.) bőven finanszírozzák az SZJA-csökkentés miatt az állampolgároknál maradt pénzt.

DFK 2014.03.07. 10:56:28

És Cusi énekelni kezdett, a maszop-összefogás minekül a sajtó elől. Végük van, mint a botnak.

Vizilabda 2014.03.07. 10:58:28

Szerintem Orbán egy elmebeteg pukkancs diktátor és birka pásztor. Az áldatlan tevékenysége előrevetíti az összes többi diktátor sorsát. Sajnálom hogy idáig juthatott fel ebben a komolytalan országban. Alapítsa meg Fideszországot egy lakatlan szigeten és ott fejtse ki tevékenységét az alattvalóknak, akik rá ikszeltek valaha is. Biztos boldogok lesznek együtt.

Vizilabda 2014.03.07. 11:01:51

Az áldatlan tevékenysége előrevetíti a sorsát, mint az összes többi diktátorét ismerhetjük.

sárospataki 2014.03.07. 11:02:39

@nu pagagyí: az a helyzet, hogy ez a demokráciát könyvből tanult, valahavolt mszmp második vonalának az érvelése, egy kis szamizdatos felütéssel. Ideológiákat és absztrakciókat ütköztetnek; azért szavazz rám, mert én demokratikus vagyok, ő meg diktátor. Azért szavazz rám, mert én tisztelem az emberi jogokat, ő meg nem. Azért szavazz rám, mert én vagyok a legjogállamibb, és most az a trendi, hogy jogállamiak legyünk. Szükségszerű, hogy mi nyerjünk, hiszen mi vagyunk a legdemokratikusabbak, hát nem érted???

A jelenlegi balkoala nem tudott elmozdulni, vagy ötletek híján regresszált az 1989-1990 körüli állapotokhoz, amikor a pártok valós teljesítmény híján magukra aggatott ideológiákkal kampányoltak. Az MSZP ráadásul kivárásra is játszott, sőt, főleg arra, jönnek ezek a mindenféle új fiúk, majd jól elkúrják, a szavazók kiábrándulnak, kormányra kerülünk, majd mi is elkúrjuk, vagy nem, de végül csak mi jövünk. El is nevezték a folyamatot váltógazdaságnak. De ne legyünk naívak, az MSZP-nek ugyanis egyetlen lényeges célja volt, van, hogy a klientúráját kormányzati pozícióból biztosítsa. Ez nyilván célja a Fidesznek is, de amíg a Fidesznek erőszakosan ki kell építenie azt, az MSZP ezt szépen megörökölte az MSZMP-től.

A mindenkori balkoala másik komponense az un. mindenkori liberális párt. A hetvenes években elindult Magyarországon egy furcsa szélsőbalos, kicsit hippis kommunisztikus-értelmiség mozgalom (pl. Orfeo csoport), ehhez hozzájöttek a maoisták (Demszky), kommunisták gyerekei, satöbbi, és ebből kialakult 89-re a rendszerellenzéki értelmiségi. Ennek a legfontosabb ismérve a kritika volt, méghozzá rendszerkritika - nem terveket, konkrét intézkedéseket kritizáltak, ők a meta-politika szintjén álltak.

Idézet a Beszélőből (beszelo.c3.hu/cikkek/a-demokratikus-charta-tortenete):

"Az ellenzéki értelmiség a 80-as években egyfajta „mozgalmi” életformát élt. Képes volt arra, hogy az általa létrehozott, viszonylag szűk körű nyilvánosság zárt keretein belül autonóm módon helyettesítse a hiányzó politikai társadalmat. Első hivatalos szerveződésük sem párt volt, hanem laza mozgalmi szervezet, a Szabad Kezdeményezések Hálózata. A hálózatból létrejött párt, az SZDSZ mérhetően addig volt sikeres, amíg a politikát értelmezni tudta a mozgalmi dimenzióban. (...) A politika hivatásszerűvé válása egyre kisebb mozgásteret hagyott a kritikai értelmiségi szerep gyakorlása számára."

"1991. augusztus elején, Budapesten találkoztak a volt kelet-európai szamizdat folyóiratok szerkesztői. E találkozón Konrád György, a Pen Club akkori elnöke javaslatot tett egy nemzetközi, kelet-közép-európai demokratikus charta megalakítására, amelyben közös álláspontként rögzítették a posztkommunista országokban kívánatos „demokráciaminimumot”."

Érted, ugye? Ők már akkor is megmondták, mi a demokratikus. Sohasem voltak versenyhelyzetben, és minden könyvet elolvastak, tehát tudják. Ha eltekintünk az egyéb motiviációktól, levonhatjuk a következtetést, hogy a liberális baloldalt továbbra is átlengi ez a mozgalmi, ideológiai jellegű úri tempó, hogy ők, mint elméleti szakemberek, ideológusok nem ereszkednek le a szakpolitika szintjére, azt meghagyják az MSZP-nek, ők úgyis buták gondolkodni, de cselekedni tudnak. Ez a két minta keveredett végérvényesen össze most, agyonöntve Ferenccel, aki ugyan MSZP-s, de nem buta, viszont sajátosan bájos pszichopátiájából adódó veszélyérzet-hiányának köszönhetően mindent szétbasz maga körül. Ezek az emberek meglehetősen rugalmatlanok, nem nagyon tudnak alkalmazkodni - mi másért termelnék újra és újra ugyanazt az életképtelen struktúrát? Kormányozni nem nagyon tudtak, és ennek ellenkezőjét nem is próbálják bizonygatni, megmaradnak a metapolitikai szinten, hogy ők a demokratikusok, és egy demokratikus rendszerben nekik jár a kormányzás. Egy kommunista rendszerben a szocialistáknak járt, azok is nagyrészt ők voltak, dehát az ember nyilván változhat, kivéve, ha az az ember Orbán Viktor. Képtelenek eljuttatni az ötletet a megvalósításig, nincs koherenci a tervezés és a végrehajtás között, nincs koordinátor,

Ezzel szemben Viktornak vannak konkrét, földhözragadt válaszai, bár ő is agyonönti néha ideológiával. Néha. Néha nem. Néha egy másikkal. Rendkívül gyorsan alkalmazkodik, hatékony szervezettel rendelkezik, amelyik képes dolgokat kivitelezni, és vannak céljai a klientúra-etetésen túl.

És akkor most megkérdem, miért is kellene a Kormányváltásra szavaznom?

azbesztos 2014.03.07. 11:11:40

Elvtikéim!
Amikor hatalmon voltatok az önkormányzatokat előbb rákényszerítettétek, hogy tócsikos jutalékot fizessenek a nekik járó közpénzekért, majd az önkormányzatokba beépített ügynökeitek közmunkások helyett tízszeres áron, csókosokkal végeztettétek el a közfeladatokat. Éhbér alatti szinten tartottátok a minimálbéreket, a feleslegesen pazarló állami beruházásokat többszörös áron multikkal végeztettétek, akik ezért a jutalékokat külföldi bankszámláitokra utalták, ebből pénzmosó off-shore cégeket alapítottatok, miközben hagytatok mindent lerohadni. Az országot elöntötte a kosz és a nyomor. Elvettétek a gyest, a gyedet, a csalási adókedvezményeket és a kedvezményes lakáshiteleket, csaló nyugdíjpénztárakkal megcsapoltátok az állami felelősségvállalással működtetett nyugdíjalapokat, megharmadoltátok az állami nyugdíjakat, erőszakos kórház privatizációval, a gyógyszertámogatások megszüntetésével, az egészségügyi dolgozók bérének befagyasztásával, vizitdíjjal és értelmetlen széfvásárlásokkal végveszélybe sodortátok az egészségügyi ellátást. Értelmetlen átszervezésekkel szétziláltátok a közoktatást, bohóckodással, kakaóbiztos számítógépekkel és videotáblákkal, liberális cirkusszá silányítottátok a tanítást, a tanárok fizetésének befagyasztásával, a szakoktatás teljes lezüllesztésével, az erkölcsi értékek teljes negligálásával sohasem látott mélységbe taszítottátok a jövő nemzedék képzését.
Miben reménykedtek?
Abban a néhány százezer vak és süket bűnpártolóban, akik esetleg még rátok adja le a voksát?

DFK 2014.03.07. 11:17:05

@Gribbin János: tévedés, a kérdés az, hogy lesz- 2/3-a a fidesznek. Ha így megy tovább, akkor lazán. és még van 30 nap...

monddazigazatmar 2014.03.07. 11:17:19

@Virág et.: "a Fidesz azt csinálja kormányon, amit a korábbi szocik tettek vagy akartak tenni, csak épp ugyanennek a Fidesznek a gonosz ikertestvére ellenzékben megakadályozta. Soroljam?

1. Különadók. Robin Hood-adó, szektorális különadók: Gyurcsány és Bajnai
2. Egykulcsos SZJA: Bajnai és Oszkó, 2011-ben akkor is hatályba lépett volna, ha nincs kormányváltás. "
... meg a többi.

Akkor már csak 3 kérdésem van hozzád.
1. Az ellenzék hogyan akadályozta meg anno?
2. Ha a fletó mindig meg volt akadályozva, akkor miért nem mondott le?
3. Akkor mit sírtok, hogy szegény bankok, meg manyup, meg egykulcsos adó?
Menjetek a francba.

Késes Szent Alia 2014.03.07. 11:23:51

@sárospataki lány: Ugyanakkor mindkét esetben, a Kádár-rendszerben és a Orbán-rendszerben is objektíven igazuk van, amikor magukat nevezik demokratikus(abb)nak. És ezt a választó akkor is elismerheti és - jobb lehetőség híján - szavazattal díjazhatja, ha egyébként ellenszenvesnek találja az agresszív morális fölényeskedésüket.

is 2014.03.07. 11:28:41

@poszt: csak egyetlen eltérés van az értékelésben: 2006-2008 között végrehajtottak egy olyan gazdasági kiigazítást, amelyik tankönyvszerű volt, és növekedési pályára állította a gazdaságot. igen nagy gáz, hogy ezt még te sem így képzeled, hanem mondod a nagy 'semmi se történt' mantrát.

csak egy pici példa: 2007-ben egy piti, alig ismert, Mercedes nevű, céggel sikerült aláírni egy szerződést egy teljesen zöldmezős gyárról. ami helyből 2%ot dob a GDP-n. 2007-ben, amikor állítólag semmi sem történt.

az a megérzésem, hogy te már egész életedben fogod azt tagadni, hogy 2006 és 2010 között bármi is történt, hiszen téged annak a teljes tagadása röpített akkoriban az éppen induló blogoszféra tetejére a blogoddal, és magával szembenézni az embernek, az nagyon keveseknek sikerül. szerintem te a hülyenépszavazást, ami meghozta a FIDESZ sikerét (nem, nem az őszödi beszéd, ezt semmilyen adat nem támasztja alá), sem fogod soha negatívan tudni értékelni.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.07. 11:33:50

mno.hu/belfold/nejlonszatyorban-fizetett-50-milliot-zuschlagnak-az-mszp-vezetese-1214550

Mondom én hogy nem lesz meg a 15% a Böszmefogásnak :DD

Azt hogy tényleg ilyen ostobák, vagy szándékosan akarnak kiesni a Parlamentböl, döntse el mindenki maga, de a 15% egy nem túl magas részvételi aránynál is több 100 ezer szavazó, ennyi nem lesz nekik az fix!
Coki.

is 2014.03.07. 11:41:28

@monddazigazatmar: 1. volt egyharmaduk, a magyar törvényhozásban pedig minden fontosabb törvény már akkor is kétharmados volt. nagyon jó példa a járási rendszer, amit a FIDESZ centire ugyanúgy épített ki, mint a kistérségi rendszer előtte, csak amikor Gyurcsány 2006-ban akarta megcsinálni, akkor persze a FIDESZ nem hagyta, így lett egy ajánlott, de nem kötelező rendszer. meg kb. minden 2006 után; ha jól emlékszem -másik példaként- volt egészségügyi reform, és azt is konkrétan te népszavaztad le. Nem kellene igen magas labdákat feladogatni.
2. Attól, hogy Gyurcsány lemond, a FIDESZ sajnos geci marad. Az is volt, az is marad. Óvodás korodban te is megtanultad, hogy mit illik, és mit nem, csak a FIDESZ mindig elmagyarázza, hogy de ezt most mégis miért lehet megtenni: trafikmutyi, földmutyi, bohócos gúnyolódás és társai.
3. Az egykulcsos adó miatt pl. Fodor nem is sír; de egy adó nem érdekes, hanem az adórednszer az érdekes, amelynek az egykulcso SZJA csak egy eklatáns eleme, nem pedig az egész. A bankadónak nem a ténye, hanem a mértéke számít, de nnek megértése, ha jól érzékelem, neked súlyos fejfájást okozna, inkább nem bántalak az elmagyarázásával. A manyup detto, főleg ha azzal állsz neki, hogy itt bárki is sír. Nem sír, hanem értelmesen elmondja, hogy mi lesz itt hosszútávon. Te sírásnak hallod, mert ennyit fogsz fel belőle, de ez nem azt minősíti, aki mondja, hanem téged. Egy csecsemő is csak sír, meg sírásnak vesz mindent, amit nem ért.

Hamajd 2014.03.07. 11:42:05

Ebből megint 2/3 lesz, legalább.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.07. 11:43:41

@Hamajd:

Több. A Böszmefogás jelenleg gyengébb mint a 2010-es mszp, szoval...

ex-dr. vuk 2014.03.07. 11:44:16

@kovi1970: mar hogyne sikkadnanak el?.. Ki emlekszik mar a manyup botranyra?.. Jott a kovetkezo es a kovetkezo es a kovetkezo. Mar azt sem tudod melyik botrany miatt tiltakozz, egy ido utan csak legyintasz es hazamesz a picsaba. Vagy kulfoldre, ahol egy botrany eleg, hogy egy szemely/part orokre eltunjon a szinterrol. Sot: onkent tavoznak. Itt meg mi van? Nez bamban, hogy "Miert kellene lemondanom? Elloptam parmilliardot, es? Ki nem? Azert jottem ide!"

ex-dr. vuk 2014.03.07. 11:45:15

@Hamajd:

az ilyen ijesztgetesek nagyon jok, mert ez mozgositja azokat, akik nem akarjak, hogy 2/3 legyen, es hatha ettol elmennek szavazni. Sokan vannak, akik valaki ellen szavaznak, nem valaki mellett. Mint en :D

belekotty 2014.03.07. 11:48:20

Az már volt hogy rohadt libsi blog már megint címlapon?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.07. 11:50:09

jó az ábra, de kezdődhetett volna hamarabb is, hogy lett együtt. Meg a Bokros hiányzik belőle. ;)

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.07. 11:50:25

@ex-dr. vuk:

Attol még a Böszmefogásnak aligha lesz meg a 15%- majd figyelj csak.

belekotty 2014.03.07. 11:51:58

@J.László: No igen. Ha ezek kormányra kerülnének, az lenne az újabb Mohács.

belekotty 2014.03.07. 11:56:15

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: ÁÁÁÁ! Te itt? Olvastam sok helyen szénné égettek téged. Na mi is van a közművekkel nyugaton? Állami kézben vannak? Benne van az önkormányzatok adóssága az államadósságban?
Neked nem írogatnod kellene, hanem az általános műveletlenségeden változtatni!
учиться, учиться, учиться - Na ki mondta?

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.03.07. 11:56:50

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Tény, hogy az Összefosás rengeteg hibát követ el, ezért lehet, hogy télleg kapaszkodniuk kell a 15%-ért. És lehet, hogy lexebb álmunk válik valóra. Különösen azért, mert véletlenül épp most a választások előtt cirka egy hónappal Cuslág (vagy hogy írják) is kitálalt, úgyhogy megvan az újabb simon ügy.
Az összefosás -> Kormányváltás botrányairól hallunk csak, egyetlen a szélesebb szavazóközönség figyelmére méltó mondatuk vagy akciójuk sincs.

belekotty 2014.03.07. 11:58:41

@azbesztos: Ja. Az elvtársak csináltak 8000 milliárd adósságot 8 év alatt, míg a fidesznek 7500 milliárd sikerült 4 év alatt.

belekotty 2014.03.07. 12:00:47

@greatwideopen: cusit a saját elvtijei nyírták ki, gyurcsány nyomására. Most visszaaggya a kölcsönt - megértem - és még keres is vele egy kevés pénzt.
Cusi azt teszi amit tennie kell. A szocik meg csak szívjanak!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.07. 12:01:54

@greatwideopen:

Tuti nem érik el a 15%-t, az még mindig több 100 ezer szavazo!!

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.03.07. 12:04:58

@belekotty: Ezt honnan veszed? Az államadósság nem nőtt ennyit.

ex-dr. vuk 2014.03.07. 12:15:55

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
ja bocs :D
Sot visszaeses sincs, akarmi tortenik az oriasi siker. Tudjuk :)

belekotty 2014.03.07. 12:26:23

@greatwideopen: 11 ezer milliárdot nőtt 2002-2010 között.
2010 májusában bajnai 19330 milliárddal adta át.
most 23900 milliárd, vagyis 4600 milliárddal nőtt.
Gyurcsiék 11 ezréből 3 ezer a manyupban volt, amit a fidesz eltapsolt.
vagyis Gy. 8 ezer milliárd 8 év alatt, fidesz 4.6+3 ezer milliárd 4 év alatt.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.07. 12:27:42

@belekotty:

Igen és át lettek vállalva az önkoris adosságok! Szoval ne csusztass!
Másrészt a GDP arányosat nézd: 2010-ben volt 85%, most 80 alatt!

Megfontolt 2014.03.07. 12:39:10

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Azért az elmúlt 25 év során már történt egy-két dolog amiből teljesen nyilvánvaló hogy nem regényekből merítik a tennivalójukat a megvádoltak ,hanem különösképpen saját és eredeti tervekkel javítják mindazt a kártékony rombolást!,
Amit a magát hamisan baloldalinak titulált országunkat taccsra vágók műveltek kormányzás címszó alatt !!!
A blog amire hivatkoztok közismerten agymosásra szakosodott ,a hülyéket megvezetni képes silány és említésre sem méltó öklend !

sárospataki 2014.03.07. 12:55:55

@Késes Szent Alia: hát, nekem nem tűnik demokratikusabbnak, sőt. Pont azt akartam elmagyarázni, hogy a demokrácia, ugyanúgy, mint a szocializmus, csupán egy fedősztori, egy furcsa jogalap arra, hogy ők kormányozzanak.

SirTocy 2014.03.07. 12:57:14

@iii4: Akkor menj, és támogasd te, ha úgy érzed, annyira szükségük van rá, de nehogy már elvárd a blogtól, hogy csak azért adjon lovat a Te kedvenceid alá, mert most éppen ők tűnnek a kevésbé-iszonyatosan-szar brigádnak a kettő közül! A kritika meg csak szerinted cinikus és igazságtalan, szerintem meg még visszafogott is. Ízlések és pofonok.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 13:00:53

@Megfontolt:
Ez a vélemény csak két aprócska ponton ütközik a tényekkel:
- Nem pontosan derült ki a hozzászólásból, hogy a "blog amire hivatkoztok közismerten agymosásra szakosodott ,a hülyéket megvezetni képes silány és említésre sem méltó öklend!" melyik forrásra vonatkozik. A dolgot ugyanis eredetileg -ha jól tudom- a Heti Válasz írta meg, annak a cikkét vette át az Index és az Origo, amikre "mi" hivatkoztunk.
- Ennél is nagyobb probléma azonban, hogy a Heti Válasz sem azt írta meg, hogy Matolcsy egy ponyvaregényből vélte kiolvasni a gazdasági folyamatok hátterét és összefüggéseit, hanem pusztán megírták, hogy Wiedermann Helga írt egy könyvet, amiben szerepel, hogy az írónő álláspontja szerint Matolcsy ilyeneket tett volna.

Amennyiben tehát problémád van az idézett gondolattal, akkor szerintem hitelesebb leszel, ha ezirányú észrevételeidet Wiedermann Helgával osztod meg, és nem mindenféle "blogok" (ezúttal) teljesen alaptalan mocskolásával próbálod a napi méreganyagod eltávolítani a szervezetedből.

Hamajd 2014.03.07. 13:10:09

@ex-dr. vuk: Én könnyen dumálok, mert egyikre sem fogok szavazni.

azbesztos 2014.03.07. 13:15:51

Szerencsétlen belekotty! Ezekszerint 4év alatt 500 milliárddal csökkent.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.07. 13:21:44

@iii4: "Nem azért _kellene_ támogatni, mert ők az ellenzék, hanem azért, mert
a) meg kell szüntetni az országromboló fideszes rendszert
b) az ellenzéki összefogás jobb programot kínál és esélye van nyerni. "

Az a) jelzésű érvedben nem látom az oksági összefüggést. Non sequitur. Jelenlegi képességeik alapján az ellenzéki összefogás egy nyúlfarm felszámolására is csak nehézkesen volna alkalmas, nem hogy egy ország politikai berendezkedésére.
A b) jelzésű érv első fordulata üres halmazra mutat, a második fordulata egyszerűen nem igaz reálisan.

fehérfarkas 2014.03.07. 13:54:05

@tarsolya: "És akkor még tetézik is azzal, hogy olyan dolgokat pécéznek ki Orbánnal szemben, ami konkrétan az ország javát szolgálja hosszú távon, mert csökkenti az ország függését a zárt nyugati piacoktól és olyan irányba próbál terjeszkedni, ahol megvan az a kiaknázatlan gazdasági potenciál, ami a mai nyugat európát a háború után naggyá tette.
Bizon, az a geci Putyin meg az oroszok, meg a keleti nyitás."

Csak csendben szólok neked, csupán a tények kedvéért, hogy a rendszerváltás után a keleti nyitást pont a szocik kezdték el. Először Medgyessy azzal, hogy ő volt az első rendszerváltás utáni miniszterelnök, aki Kínába látogatott el. Le is hazaárulózta ezért a Fidelitas (gyk: a Fidesz ifjúsági szervezete, és onnan került be Rogán és Szijjártó is a Fidesz vezérkarába).
Aztán Medgyessy volt az első, aki szaúdi herceget fogadott a magyar parlamentben.
Majd amikor meg Gyurcsány 2007-ben felvetette azt, hogy meg kellene vizsgálni azt, hogy a Paks bővítését az oroszok végezzék, akkor ezért Orbán nemcsak lehazaárulózta, hanem még az EU elárulásával is megvádolta.
Szóval a keleti nyitásról annyit, hogy amikor a szocik csinálták, akkor őket ezért a Fidesz lehazaárulózta. Most meg ti fidesznyikek nyaljátok Orbán seggét amiért kelet felé kacsingat.
Ja, csak a szocik úgy nyitottak Kelet felé, hogy közben a Nyugattal is jóban voltak - míg Orbán azért nyit kényszerből Kelet felé, mert a Nyugat számára már teljesen hiteltelené vált, és max. a padlót felmosni mehet oda. De nyugi, Keleten is ugyanígy fog járni Orbán, mert a keleti vezetők sem hülyék.

tapolcai evolucionista 2014.03.07. 14:02:48

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Ezt már egy csomóan megírták neked te ütődött, hogy az önkormányzatok adóssága eddig is benne volt.

Késes Szent Alia 2014.03.07. 14:09:21

@sárospataki lány: Az ellenzék és a Fidesz teljesítménye egymással összehasonlítható a demokrácia terén. Tételesen is, az egyes intézmények, fékek és ellensúlyok meglétében vagy felszámolásában, és az ezekből előálló összképben is.
Nem kell az ellenzéknek bemondásra elhinni a demokratikusságukat, ahogy azt erősen hangsúlyozod is, de ugyanúgy a Fidesznek se, ahogy azt egyáltalán nem hangsúlyozod. A Fidesz attól nem lesz demokratikusabb, hogy neked annak tűnik. Mi van, ha a Fidesz használja fedősztorinak a demokráciát, honnan fogod észrevenni? Semmi nem utal a szövegedben arra, hogy összehasonlítást végeztél volna, vagy hogy mik a szempontjaid, ha egyáltalán vannak. Ez így nem elmagyarázás, hanem egy szubjektív impresszió leírása.
Ha viszont elkezded a tételes összehasonlítást, abból a Fidesz nem fog jól kijönni.

fehérfarkas 2014.03.07. 14:12:40

@Húsleves:

Ha itt éltél ebben az országban, akkor láthattad, hogy az LMP 2009-től folyton azt hangoztatja, hogy ő soha nem fog összegofni az MSZP-vel, Gyurcsánnyal, Bajnaival. És azt is láthattad, olvashattad, hogy semmi másból nem állt az LMP kommunikációja, mint egy nagony engyhe finom Fidesz-kormány kritika, és egy nagyon erős zsigerő gyűlölet az MSZP/Gyurcsány/Bajnai irányába. Pont ezért volt az LMP szétszakadsa is, mert a párt normális része rájött, hogy az ellenzéki politizálás nem abból áll, hogy az ellenzéki pártokat gyűlöljük és emiatt nem fogunk össze velük. Most az LMP józanabb politikasai az Összefogásban benne vannak, míg a Schiffer féle diktatórikus és érzelemittas vonal pedig maradt az LMP név mögött. És persze a mai napig nem akarnak összefogni a szocikkal, Gyurcsánnyal és Bajnaival.
De azért te is, és a média is az MSZP-t/Gyurcsányt/Bajnait hibáztatjátok, hogy miért nem fog össez azokkal, akik alapból nem akarnak velük összefogni.

Egyébként megmondom az ősznte véleményet: Schiffer nemcsak Orbán ügyvédje volt, hanem jelenleg Orbán házi kamuellenzéke. Csupán azért hozták őket létre, hogy a baloldaltól és a liberálisoktól vegyenek el szavazatkat (kihasználva az SZDSZ eltűnését, és a szocik mélyrepülését).
Csakhogy már kiderült, hogy az ellenzék gyűlöletével csak azok szavazatát lehet elnyerni, akik egyáltalán nem akarják leváltani Orbánt, mert jobban utálják a Fidesznél a szocikat/Gyurcsányt/Bajnait, de azért a Fideszre sem akarnak szavazni.
Ezzel az LMP tagságának jelentős része sem lépett át, ezért azok most az Összefogás részeént indulnak, vagy annak segítenek aktivistaként. Az LMP pedig Schiffer vezérelvű pártjává változott - vagyis olyanná mint Schiffer főnökének a párta: a Fidesz.

fehérfarkas 2014.03.07. 14:24:29

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Na akkor ez az egyike annak, amit a Fidesz/Hír TV/Magyar Nemzet beígért, hogy van még pár dolog a tarsolyában a Simon-ügy után.

fehérfarkas 2014.03.07. 14:37:50

@Fulek:

Azért jó ez az interjú, mert az derül ki belőle, hogy a szocik igencsak féltek az ügyészségtől és a bíróságtól (ezért is áldozták be Zuschlagot), míg a Fidesznek ilyen félelme nincsen, mert Orbánék csak szólnak Polt Péternek, és a mániákus sorozatgyilkosról is bebizonyítja, hogy ma született ártatlan bárány.

Én inkább élek egy olyan országban, ahol a hatalmon levő párt fél az ügyészségtől és bíróságtól, és nem pedig az ügyészek és bírók félnek a kormánypárttól.

sárospataki 2014.03.07. 14:52:29

@Késes Szent Alia: ja, de ez nagyban függ attól, ki definiálja a demokráciát.

fehérfarkas 2014.03.07. 15:05:05

@FILTOL:

Cusit soha nem bírtam, az MSZP Rogánjának vagy Szijjártójána tartottam. De a meghurcolása sem volt számomra szimpi, mert csak a hülye nem tudta, hogy a baléht vele vitatik el.
De nem személyeket kell keresni igazi felelősként, hanem maga a pártfinanszírozási rendszerünkben van a hiba. Ennek átalakítására Gyurcsány tett javalstatot, meg Harangozó Tamás is (ő az egyik fiatal szoci képviselő a parlamentben, a volt EU-s képviselő Harangozó Gábor testvére), csak őket leszavazta a parlament. Az elmúlt 8 évének parlamentje ugyanúgy leszavazta a pártfinanszírozás átalakítására tett javaslatokat, mint most a fideszes 2/3-os javaslat (és mielőtt valaki a Fideszt védené: az elmúlt 8 évben is a fideszesek mindig a "nem" gombot nyomták meg ezügyben).

Viszont a Cusi ügyből, Hagyó ügyből, Simon ügyből, jól látszik, hogy míg a szociknál pár tízmilliós vagy max. pár százmilliós ügyekről van szó (legalábbis ami kiderül), addig a Fidesznél milliárdos és tízmilliárdos ügyekről van szó (sőt, a Közgép esetében százmilliárdosról). Teljesen más nagyságrend.
Persze egyik korrupció sem jó. Csakhát aki megbontránkozik a Cusi, Hagyó, Simon ügyek összegein, az mégis hogyan támogatjatja a Fidesz milliárdos lenyúlásait (és akkor ezek csupán azok, amik kikerülnek a sajtóban)?
Ráadásul a szocik csúnyán megbuktak 2010-ban, amiben hatalmas szerepe volt, hogy a kampányban végig a Hagyó és Cusi ügyek mentek a médiában. És az az ország, amelyik emiatt megbuktatta a szocikat, simán elnézi azt, hogy a Fidesz ennél nagyságrenddel nagyobb összegeket lop el tőlünk adófizetőktől.
(és akkor a Manyup 3000 milliárd forintjáról egy szót sem szóltam, meg az évi 600 milliárdos dohány biznisz újraelosztásáról, vagy a takarékszövetkezetek lenyúléséról, vagy a földmutyiról - mert ezek még a Közgép lenyúlásait is messze meghaladják)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 15:12:20

@fehérfarkas:
"Csakhát aki megbontránkozik a Cusi, Hagyó, Simon ügyek összegein, az mégis hogyan támogatjatja a Fidesz milliárdos lenyúlásait (és akkor ezek csupán azok, amik kikerülnek a sajtóban)?"
Évek óta nem mondott még nekem senki jobb "érvet" annál, hogy azért, mert nyegnyugtatja őket a tudat, hogy ezeket maguknak nyúlják le, és minden ilyen, minden forint annak az esélyét csökkenti, hogy a libsikomcsiszocik visszajöjjenek.

fehérfarkas 2014.03.07. 15:26:26

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Figyu, neem elegem van az "elmúlt8év"-ezésből. Még ilyen burkolt formában is mint te teszed. Az egész 4 év arról szólt, hogy az "elmúlt8év" miatt van minden baj. És most 2014-ben is erről szól a kampány, hogy az "elmúlt8v" bűnei: Hagyó, Simon (azt a pénzt még 2008-ban tette be az osztrák bankszámlára), öszödi beszéd, és most a Cusi. Bajnai és Gyurcsány gyalázását értem, mert pk indulnak a mostani választásokon, és Orbán fél Gyurcsánytól és Bajnaitól (GyF-től a stílusa miatt, Bajnaitól meg azért, mert az értelmiség egy része még emléxik arra, hogy 2009-ben a világgazdasági válság közepén kihúzta az országot a szakadékból, és jó állapotban adta át a kormányzást Orbánnak).
2010-ben a szocik megbuktak. Történelmi mélypontra ment a népszerúségük - vagy pontosabb úgy fogalmazni: a népszerűtlenségük az egekbe emelkedett. De most mégis ugyanazok a kampánytémák és a szlogenek meg a kommentek mint a 2010-es kampány idején.

Pedig eltelt 4 év. Nem is akármilyen 4 év.
Nőverő fideszes és kdnp-s politikusok, Schmitt Pál botrányos leváltása, trafikmutyi, földmutyi, takarékbank-mutyi, Városliget-mutyi (ez még megakadályozható egy kormányváltással!!!), pénztárgép-mutyi, tankönyv-mutyi, Manyup lenyúlása, 30 új adónem bevezetése, Európa legmagasabb ÁFÁ-ja, 400 Ft-os benzin, 300 Ft-os euró, 250 Ft-os svájci frank, 3000 milliárddal megnövelt államadósság (a Manyup pénzek államosítása és a megszorítások ellenére is), több mint 3000 milliárd Ft-os megszorítás, az egyetemek támogatásának 1/3-dal való csökkentése, KLIK, az egészségügy finanszírozásnak csökkentése, Közgép százmilliárdos állami megrendelései, gázmutyi (55 milliárdos osztalék Gelencsérnek és társainak offshore cégeken keresztül az MVM-től), autópályaépítés leállítása, új motorvonatok beszerzsének leállítása, panelprogram leállítása, 13 EU pályázati program leállítása (több mint 1300 milliárd EU-s pénz befagyasztása), state capture állapot (a Transparency International tavalyi jelentése szerint), 300.000 magyar külföldre kivándorlása, a Világazdasági Fórum versenyképességi indexében 8 helyett visszaestünk 2010-hez képest, a legnevesebb hitelminősítő intézetek a "dupla bóvli" kategórba sorolták az orszgot, 1 millióval emelkedett a szegények száma, az Alkotmány 5x átírása, stb...
(még jó hosszan lehetne folytatni a sort, de fejből most hirtelen csak ennyi jutott az eszembe)

Azért a szocik akármennyire korruptak, tutyimutyit, és balfékek voltak, ilyeneket azért nem csináltak.
Ráadásul az utolsó nagy külföldi gyárépítés (Mercedes) is még az "elmúlt8év"-ben jött ide (még Gyurcsány írta alá a szerződést a Mercedessel).

fehérfarkas 2014.03.07. 15:34:23

@♔bаtyu♔: "Ez a pártok problémája. A nép teljesen jogosan szavaz arra, aki könnyít a sorsán, az egész demokráciának épp ez a lényege. A pártok oldják meg. Kb. úgy ahogy Orbánék, azaz a jólét emelése mögött gazdasági teljesítmény és nem gigahitelek vannak. "

CSak közlöm veled a tényeket:
2010 tavaszn az államadósság 19.300 milliárd Ft. Most 2014 elején: 22.800 milliárd Ft.
Ráadásul akkor még ott volt a Manyup 3000 milliárdja is, meg az IMF fel nem vett készenléti hitele (ami bele számított az államadósságba).
Most már nincsen IMF készenléti hitelünk, és Manyup is államosítva lett. Mégis 3000 milliárddal magasabb az államadósság.
Szerinted ez nem hitelből van?
(mielőtt azt mondanád, hogy ez nem hitel, mert kötvényekből van - akkor közlöm veled: az is hitelnek számít, és kamatokkall együtt kell visszafizetni)

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2014.03.07. 15:35:42

Ha nem lennének még családtagjaim és barátaim Magyarországon, akkor tulajdonképp kurva szórakoztató lenne a dolog.

Csak még három évig húzzuk ki az EU-ban. Csak még három kibaszott évig!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 15:53:09

@fehérfarkas:
Már bocs, de semmi "emúttnyócévezés" nincs abban, hogy elmondom, szerintem a mostani balos kampány tökéletesen alkalmatlan arra, amire a kampányt elvileg kitalálták, vagyis a nem fanatikus választók meggyőzésére. Azért alkalmatlan, mert a Fidesznek ránézésre is nagyobb a törzsgárdája és azok politikai aktivitása, mint az Összeadásé, vagyis az egyetlen erőforrás, amivel élhetnének, azok a bizonytalanok (akikről Mesterházy oly könnyedén meg is jegyezte, hogy csak 400.000-et kell belőlük meggyőzni két hónap alatt), de ahelyett, hogy bemutatnák, mennyivel jobban tudnának (és esetleg tudtak) kormányozni, mint a Fidesz, inkább érzelmileg zsarolnak és fenyegetőznek.

Nekem aztán teljesen felesleges leírnod, hogy melyik kormánynak miket "köszönhetünk", eleve onnantól kezdve, hogy Matolcsy György gazdasági miniszterré, majd jegybankelnökké kinevezése nálam az emberiség-ellenes bűncselekmények kategóriájába tartozik. Kapásból megkérdezem, hogy a listának, amit felsoroltál a "nem is akármilyen 4 év"-ről, szerinted miért nem kampánytéma akár egyetlen eleme is, kiegészítve a baltás balhéval meg mondjuk a 2%-os sikerrátájú elszámoltatással? És akkor még mnidig csak ott tartunk, hogy el van mondva, hogy a Fidesz-kormány szar, és egy szó nincs arról, hogy ezek helyett egyébként mit és hogyan csinálnának, azon kívül, hogy mindent visszacsinálnak, amit viszont nem lehet. A fingot nem lehet visszafújni a seggbe, főleg a Fidesz Ötödik Hadoszlopával a háttérben.

És mindez most történik. Nem a múltjukra van ez kiélezve, hanem a jelenükre, és hogy ebből a kettőből milyen trend látszik kirajzolódni a képességeikre és a jövőjükre nézvést. Nos, valóban nem kedvező. Ahogy azt már egyszer megfogalmaztam valakinek, hadd ne kelljen már mosolyogva szavazni a fosra a szar ellenében, csak mert az legalább puha, és nem okoz szorulást.

fehérfarkas 2014.03.07. 15:54:35

@greatwideopen: "Ez nagyon durva hiba, az amatőrség csimborasszója. Egy cég vagy egy párt nem használ olyan szlogent, amit már valaki más is használ. Számos hátránya van. Ha az Összefosás szlogent használnák továbbra is akkor lennének olyanok, akik véletlenül is az Összefogás Pártnak adnák az Xet.
Alapvető dolog lett volna, hogy legalább utánanéznek, hogy foglalt-e a szó, mielőtt elkezdték bevinni a köztudatba. "

Szerintem arról van szó, hogy egy kisvárosi szervezetből (Monok) senki nem nézte ki, hogy legalább 27 egyéni jelöltet fel tud állítani a fővárosban és legalább 9 megyében, és az aláírásokat is össze tudja gyűjteni nekik. Ahogy azt sem gondolta senki, hogy 18 szervezet lesz erre képes. Mindezt országos lefedettség, aktívista hálózat, szimpatizánsok címlistái, és kitelepülések sokasága nélkül. És persze teljesen ismeretlenül kampányolás nélkül.
Én az elindult 31 szervezetből itt a fővárosban szinte mindig ugyanazon pártok plakátjait és kitelepülőpultjait láttam: Fidesz, Jobbik, LMP, MSZP/Együtt/DK/PM/Liberálisok féle Összefogás. Meg persze a NAV botrány kirobbantó Horváth András és a földmutyi botrányt kirobbantó Ángyán József féle szervezetét.
Tudom, hogy egy ember több pártnak is aláírhatta az ajánlást, de azért infrastruktúra, aktivisták, kitelepülőpultok, szimpatizánsok címlistái nélkül mégis hogyan szereztek ezek a kamupártok legalább 27x500 (= legalább 13.500) érvényes aláírást? Ilyen nagy lenne a politikai aktivitás? Ilyen nagy lenne az országban a kormányellenes hangulat, hogy bárkire rászavaznának az emberek, csak a Fideszre nem? Vagy valami más van a háttérben?

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 15:54:44

@sárospataki lány:" A mindenkori balkoala másik komponense az un. mindenkori liberális párt. A hetvenes években elindult Magyarországon egy furcsa szélsőbalos, kicsit hippis kommunisztikus-értelmiség mozgalom (pl. Orfeo csoport), ehhez hozzájöttek a maoisták (Demszky), kommunisták gyerekei, satöbbi, és ebből kialakult 89-re a rendszerellenzéki értelmiségi. Ennek a legfontosabb ismérve a kritika volt, méghozzá rendszerkritika - nem terveket, konkrét intézkedéseket kritizáltak, ők a meta-politika szintjén álltak."

A fordulat után egy riporter megkérdezte TGM-et, hogy nem érzik-e most kiüresedettnek a mozgalmukat, hiszen megtörtént a rendszerváltás. Azt válaszolta, hogy "kötözni való bolond lennék, ha többre becsülném a demokráciáért folyó harcot, mint a demokráciát."
Úgy látom, hogy liberális körökben egyedül volt és egyedül is maradt a véleményével.

Amadeus62 2014.03.07. 15:57:15

@fehérfarkas:

"És az az ország, amelyik emiatt megbuktatta a szocikat, simán elnézi azt, hogy a Fidesz ennél nagyságrenddel nagyobb összegeket lop el tőlünk adófizetőktől. "

És tudod miért? Mert nem kap hangsúlyt a médiában, másrészt mert a fityisz mindenhova a saját embereit ültette, ezért hiába jelentik fel lázárjanit vagy papcsákot, nem lesz belőle semmi, és ezt jól tudják kommunikálni, hogy "nálunk nincsenek botrányok, csak a ballib találja ki"
Ez a szörnyű. A sok hülye meg csak a közmédiát eszi és minden más csak balliberális ármánykodás.

fehérfarkas 2014.03.07. 15:58:51

@gabuscica:
Bocsi, eltévesztetted a célpontodat. A legtöbb komcsi/MSZMP-s/Hazafias Népfront-os/KISZ-es pont a jelenlegi Fidesz padsoraiban és minisztériumi vezetői között található. Nekik kellene feltenned a kérdésedet és a szemrehányásodat.

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 16:07:10

@fehérfarkas:" Nőverő fideszes és kdnp-s politikusok,"
Demszkáj s verte Hodosánt, nem?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 16:08:51

@fehérfarkas:
Ez meg azért van, mert bizonyos embereket baromira nem érdekel, hogy miből élnek jól, amíg jól élnek belőle. A sokaknak az államadósság csak egy szám, amivel riogatni szokták őket, és amiről meggyőződésük, hogy csak a "tudjukkik" akarnak vele befolyást gyakorolni az országra. Akkor látszott ez a legjobban, amikor csont nélkül le lehetett nyeletni százezrekkel, hogy az alacsonyabb kamatú IMF hitel kiváltása az akkor sokkal magasabb piaci kamatú államkötvényekkel gazdaságilag előnyös, csak mert az IMF a hitel visszafizetésének garanciájaként megkövetelt volna bizonyos fokú megszorítást. Természetesen nem önzetlenül, de a kutya nem mondta, hogy ennek a legszegényebbeken kellett volna csattanni. Különösen fals volt ez az üzenet, közvetlenül az adójóváírás kivezetése után, aminek keretében Matolcsy kvázi leadócsalózta a teljes minimálbéres réteget... de látod, ez nem érdekelt senkit.

Lord_M_ 2014.03.07. 16:10:49

Jo cikk.

Jo ideje nem kommentelek, de igazabol a kovetkezot erzem / latom:
Nem akarok a jelenlegi csapatbol senkire sem szavazni, es el is mondom miert:

- Nem akarok a Fideszre szavazni, pedig sokaig ugy ereztem, hogy ertelmes iranyt tudnanak adni / venni, aztan elkezdtek mindenfele ostobasagokat csinalni. Peldaul a manyup penzeket begyujteni. Holott a legtobb penztar jocskan hozamokat termelt, azaz mukodott. Az "ellopjak / eljatszak" az emberek penzet maszlag tokeletes cafolta a kormanytol jott: kiosztottak a realhozam feletti hozamokat az embereknek. Tetszik erteni, annyira eljatszottak a penzt, hogy jocskan realhozam felett termeltek. Masik csak igy hirtelen: a bankok koruli szorakozas. Nem azt mondom, hogy a bankadoval van bajom, mert annyira nem rossz konstrukcio, hogy mas kormanyok is bevezettek, de ez a 150ezer forintig ingyenes kp felvetel? Miert kell a rossz iranyba menni? ujra a keszpenz fele (ami merhetetlen, fekete, de minimum szurke gazdasagba folyhat) ? miert nem a kartyas vasarlast/fiztest "kenyszeritik" ingyenesnek? a penzek banszamlan vannak, lathatoak, kevesebb az eselye adocsalasnak? ostobak. Es sereg mas hibat is elkovettek ami nem tetszik

- Nem akarok az osszefogasra (kormanyvaltas-ra) szavazni: Ezek az emberek ketsegtelenul nem ertik, hogy mi tortenik az orszagban. 4 ev alatt addig jutottak, hogy ugy ahogy kitalaltak, hogy akkor ok mostantol "jok". Mindossze azt felejtettek el, hogy nekik szemelyszerint nekik egyesevel koszonhetjuk a jelenlegi 2/3-os kormanyt. Gyurcsany a szoszolesevel, az MSZP a megujulasra keptelensegevel, a kormanyfo castinggal, Kuncze es valaha partja (SZDSZ) asszisztanciaja es sorozatos leertekelodese (felideznem amikor Koka volt a gazdasagi miniszter, majd jott a szakitas, es masik heten a kormany gazdasagpolitikajat ekezte.. ember?! multheten tortent dolgokat kersz szamon a kormanyon, mikozben TE voltal erte a felelos) Fodor G. ? 4 eve barkivel osszefekudt volna (pl MDF) csak hogy hatha bejut a parlamentbe... most meg ott all, hogy "akkor most". Mit kepvisel? Mesterhazy es a tobbiek?
De a legfontosabb: 4 ev alatt semmit nem mutattak, hogy barmit is megtanultak volna. Egyszer nem mondtak, hogy "bocs, tenyleg, kitettuk a partbol azokat az embereket akik miatt ez van, valoban megujultunk" Ugyanazok az emberek jonnek vissza, es tesznek ugy, mintha most latnak eloszor a helyzetet.
felre ertes ne essek, nem elmult8evezek. Elmult4 evezek. Ennyi ido alatt az MSZP egy vadonat uj part lehetne, tenyleg uj arcokkal, uj hozzaallassal.

Nem akarok a Jobbikra szavazni.: Az nem viszi elore az orszagot, hogy "Hatarreviziot", meg kozoljuk az EU-val hogy takarodjanak. Egy kis orszag vagyunk. Szuksegunk van a baratokra, es a piacra. Nem veletlen hogy az import export merlegunk ekkora szuficitben van. Rengeteget exportalunk. (kulkermerleg). Nem szimpatikus sem a burkolt sem a nyilt rasszizmus, antiszemitizmus, sem pedig annak nema elturese. Vitan felul, ha ok kerulnenek kormanyra, az utcakon rend lenne egy darabig, aztan jonne (remkepeket latok) a kijarasi tilalom, meg a felkatonai szervezetek orjaratozasa. :(

Nem akarok igazan az LMP-re se szavazni. Ertem en, hogy ellenzekbol sokat nem tehettek, de nem sokat tettek az utcan sem, egyszeruen ket dolog maradt meg az emlekezetemben roluk 4 ev alatt
1) valahol feltavnal azon zorogtek (amikor a manyup penzeket eppen bedaralta a kormany) - hogy az LMP-nek legyen vagy ne legyen elnoke...
2) amikor az osszefogaspartiak kivaltak az LMP-bol.

A tobbiek pedig azzal jatszottak el mindent, hogy az eltelt ido alatt nem voltak kepesek kialakitani egy egyseges kepet. Nem olyat mint a fidesz, ahhoz sok ev gyakorlas kell, de nem voltak konzekvensek meg sajat magukkal sem. Eliteltek az elozo kormanyokat eliteltek a mostanit, majd amikor ugy lattak, hogy ehh, nem vette meg oket a nep, akkor usse ko, az elozo kormanyok megis jok. (es mar be is leptek az osszefogasba... (kormanyvaltas-ba))

Szoval felelmetes. Ket eve elek kulfoldon, de figyelem a napi politikat / esemenyeket. Es engem nem befolyasol a plakat vagy radios / teves hirdetes. De az ellenzek nem latszik. Nem lehet roluk hallani, vagy amikor igen, akkor jobb lenne ha megse...

Es ahogy valaki fentebb irta, az nem eleg a szavazatom megkapasahoz, hogy "de majd mi most jobbak leszunk tutitra mint a gonosz mostaniak". Ugy kulonosen nem, hogy azok akarjak a szavazatomat, akik miatt ezek a "gonoszak" eljohettek. Felek, ha most az MSZP es mellesodrodott partok hatalomra jutnak, ket ev alatt olyan melyrepulesbe mennek at, amivel a jobbik rohogve lesz kormanyalakito ero. Es felreertes ne eesek, nem szemelyesen Vona Gabor vagy a tarsait nem akarom en hatalmon, hanem az ideologiat. szinte tuti vagyok benne, hogy egy harmadik partban nevezzuk "MD" (magyar demokratak) - Schiffer, Vona, Bajnai Novak... (a (szelso) jobbos ideologiatol megtisztiva) remek kormanyt alakitananak, ami meg mukodne is.

*Schiffer, Bajnai tudom nem (szelso)jobbosok (csak az ellenzekbol mazsolaztam)

Bee-zony 2014.03.07. 16:12:15

@Gerusz: "Csak még három évig húzzuk ki az EU-ban. Csak még három kibaszott évig!"

3 év múlva neked, meg a kiscsaládnak jó lesz (állampolgárság?), a többiek megdögölhetnek. „Köszönjük” a szolidaritást.

fehérfarkas 2014.03.07. 16:13:34

@azbesztos: "Amikor hatalmon voltatok az önkormányzatokat előbb rákényszerítettétek, hogy tócsikos jutalékot fizessenek a nekik járó közpénzekért, majd az önkormányzatokba beépített ügynökeitek közmunkások helyett tízszeres áron, csókosokkal végeztettétek el a közfeladatokat. Éhbér alatti szinten tartottátok a minimálbéreket, a feleslegesen pazarló állami beruházásokat többszörös áron multikkal végeztettétek, akik ezért a jutalékokat külföldi bankszámláitokra utalták, ebből pénzmosó off-shore cégeket alapítottatok, miközben hagytatok mindent lerohadni. "

Bár tényt ki kell javítani a hozzászólásodban:
a szocik alatt 2010 előtt a közmunkások bére 60.200 Ft/hó volt. Most 49.000 Ft/hó.
A minimálbér adómentes volt a szocik alatt, most az is adóköteles.
A Videoton focicsapat tulajdonosa, Orbán haverja Gelencsér az MVM-től piaci ár alatt vásárolt gázt értékesítette jóval drágában, és a pénzt offshorecégeken keresztül szedte ki, amelyek tavaly 55 milliárdos osztalékot fizettek neki és társainak.
Európa egyik legnagyobb és legszervezetebb önkormányzati tömegközlekedési hálóza Budapestnek van. A szocik idején az új buszokat a Főváros/BKV vásárolta, és így annak tulajdonába került, vagyis a BKV buszálózata fiatalodott (pl. a 90-es években az új Ikarusokkal, az ezredforduló után a Volvo buszokkal). Tavaly ezzel szemben a főváros legforgalmasabb vonalait Európa legnagyobb multi tömegközlekedési cégének, az Arrivának adták oda (8 évre szerzpdtek le), és az új Mercedes buszok is az Arriva tulajdonában vannak, és a sofőrjeik is az Arriva saját soförjei.
(ne lepődj meg, de pont emiatt a fölöslegessé vált BKV buszsofőröket Tarlósék/Vitzyék a választások utn el fogják bocsátani - csak most megvárják a választásokat, mert x@rul jönne nekik, ha a kampány alatt rúgnának ki több száz BKV sofőrt)

Most akkor te miről is beszélsz? Egy alternatív hazug, csak a jobboldali propagandában létező Magyarorzágról? Vagy pedig a valóságról, a valós tények alapján?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.07. 16:15:48

@fehérfarkas:
Nagyon meglepődnél, ha azt mondanám, hogy a Jobbikkal több ponton összecsengő mentalitású és programú monoki polgármester szerintem a Jobbik infrastruktúrájának felhasználásával tudta összeszedni az aláírásokat?

Bee-zony 2014.03.07. 16:15:55

Off

Ez a Fidesz:

„Szolgalelkűek és lázadók között válogat Hoffmann Rózsa

Előfordult, hogy lázadozott tekintélyes emberekkel szemben? Erre a kérdésre is válaszolniuk kellett azoknak a tanároknak, akik pedagógus szakértőnek jelentkeztek az elmúlt napokban. Ezek a szakértők fogják az új szabályok szerint a többi tanárt minősíteni a portfóliók alapján. Az új eljáráson az eddigi szakértőknek is át kell esniük. Közülük többen elképedtek a kérdéseken, és megalázónak tartják, hogy a kormány nem a hozzáértésükre, hanem a jellemükre és a lojalitásukra kíváncsi.

Igaz-e Önre a következő állítás? Előfordult, hogy lázadoztam tekintélyes emberekkel szemben, bár tudtam, hogy igazuk van.

Igaz-e Önre? Olykor ellenszegülök a számomra előírt szabályoknak.

Igaz-e Önre? Előfordult már, hogy hazudtam másoknak.”
(...)
www.origo.hu/itthon/20140306-felhaborodtak-a-pedagogus-szakertok-hogy-a-kormany-a-lojalitasukat-vizsgalja.html

Mit is épít a Fidesz?
Amikor a diktatúra hülyeséggel párosul, akkor a hülye diktátorok országa lesz, és pl. Csau és párja tudna erről sokat mesélni...
Mi lehet az adekvát válasz a kérdőívre? Leginkább ez: Igen, előfordult már, hogy hazudtam másoknak, de most Hoffmann Rózsa életére esküszöm, hogy csakis a színtiszta igazat írom.
Igazat író naivok kilőve – és maradnak a hazugok, és a karrierjük a Fideszben és Narancsföldén. A Fidesznél mindig mindenütt hazudni és nyalni kell, ez a siker titka.

On

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 16:17:58

@Lord_M_": - Nem akarok a Fideszre szavazni, pedig sokaig ugy ereztem, hogy ertelmes iranyt tudnanak adni / venni, aztan elkezdtek mindenfele ostobasagokat csinalni. Peldaul a manyup penzeket begyujteni."

Dehát mindenki tudja, hogy a manyup az MSZP saját házipénztára volt. Ezért kellett megszüntetni.

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 16:24:09

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): " Matolcsy kvázi leadócsalózta a teljes minimálbéres réteget... de látod, ez nem érdekelt senkit."
Bár nyilván van, de én nem ismerek olyan embert aki TÉNYLEG minimálbért kapna. Szinte mindenki kap zsebbe még, sőt sokan a nagy részét zsebbe kapják.
Persze ma is igaz:
"És bírája lészen annak, kit a sors garast rabolni kényszerít.." Tiborc panasza

monddazigazatmar 2014.03.07. 16:49:01

@is: Na, persze. Mert többséggel nem lehet kormányozni, a rohadt fidesz. Az a szánalmas, hogy te hiszed ezt a hülyeséget. Egy kisebbségben lévő párt nem tud diktálni. PONT.
Ha meg a gyurcsány képtelen többségben kormányozni, akkor hagyja a francba, irjon ki új választásokat.

És ugyanezek az emberek most miért fognak jól kormányozni, ha hatalomra kerulnek? Vagy kapásból kétharmadot szeretnének? Ugyanmá

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2014.03.07. 17:00:55

@Bee-zony: Mégis mi a faszt tudok csinálni? Legyen útlevelem egy olyan ország címerével, ami valószínűtlen, hogy kiírja magát az EU-ból, ennyi. A követelmény a legtöbb országban 3-5 év plusz nyelvismeret.

Egyébként meg miért is legyek szolidáris egy olyan néppel, ami 24 év alatt nem tudott egy vállalható pártot kitermelni? Négyévente megszavazza a sok barom az egyik MSZMP és KISZ seggéből előbújt maffiát. Az emberek fele bizonytalan szavazó, de senki se képes őket megszólítani, mert a megélhetési politikusokon kívül senkinek sincs ideje és pénze aktívan politizálni.

Szóval ja, a többiek le vannak szarva. ÉN nem szavaztam egyik bandára sem. Akkor ÉN miért érdemlem meg őket? Persze, tudom, rengeteg ember van az országban, akik szintén nem szavaztak rájuk és szintén nem érdemlik meg őket. Velük szolidáris vagyok. De olyan sokmindent nem tudok értük tenni. Valakire behúzok egy X-et hatodikán, de nem érek vele sokat, ha valakinek nem tetszik az X pozíciója, akkor úgyis el fog veszni az a cédula.

Tetszettek volna forradalmat csinálni!

monddazigazatmar 2014.03.07. 17:21:00

@Gerusz: " ÉN nem szavaztam egyik bandára sem. Akkor ÉN miért érdemlem meg őket? "

Ha nem szavaztál sehova, akkor mit puffogsz? Keress olyat, aki jól fogja csinálni. Ha nincs olyan, akkor alapíts pártot, aztán csináld te. Ha arra sem vagy képes, akkor meg legalább ne durrogjál

fehérfarkas 2014.03.07. 17:40:40

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Évek óta nem mondott még nekem senki jobb "érvet" annál, hogy azért, mert nyegnyugtatja őket a tudat, hogy ezeket maguknak nyúlják le, és minden ilyen, minden forint annak az esélyét csökkenti, hogy a libsikomcsiszocik visszajöjjenek. "

Felsoroltam még pár dolgot is. Nemcsak arról szólt a hozzászólásom, hogy a szocik kisebbeket loptak. Bár önmagában ez is jelentős, hogy ki mennyit lop.
Tudod, amikor 2010-ben leváltottuk a szocikat az akkori korrupciós botrányaik miatt, nem gondoltam volna, hogy 4 év múlva a többször annyit lopókat fogják sokan védeni. Ráadásul azzal védik a tíz és száz MILLIÁRDOKAT lopókat védeni, hogy a szocik tíz és száz MILLIÓKAT loptak.
De mondom, a korrupció mértékén kívül más dolgokat is megemlítettem, amelyek ennél is sokkal fontosabbak az ország szempontából.

monddazigazatmar 2014.03.07. 17:58:37

@fehérfarkas: igen. csak az van, hogy a szocik egész konkrétan megbuknak, a fideszről meg pletykálnak. Mert azt ne vedd lopásnak, hogy a közgép megnyer egy tendert.

Bee-zony 2014.03.07. 18:27:17

@Gerusz: Igen, az meggondolandó, hogy kivel szolidarítson az ember. Akik arra szavaztak, ami van, ezt akarták, ők megkapták és megérdemlik. Akik nem ezt akarták és mégis ezt kapták, és nem ezt érdemlik, velük érdemes szolidarítani, pl. azokkal a szerencsétlen, jobb sorsra érdemes fiatalokkal, akik a körülmények áldozatai.
Megoldás lehet, hogy mindenki vigyen magával még 2-3 megfelelő embert, menekítse ki őket Narancsföldéről, minél előbb, és amíg még lehet, amíg még megvan az EU-tagság, és még nincsenek lezárva a határok, mert amire számítani lehet, az az, hogy minden csak egyre rosszabb és nehezebb lesz.

Bee-zony 2014.03.07. 18:30:45

Nem teljesen off:

Az új választási pénz-matematika – és hogy az új pártok is megérnek egy (sem)misét.

Az országos listát állítani tudó pártoknak vissza nem térítendő állami támogatás jár, minimum 149 millió (9 megyében 27 jelölt után), max. 597 millió (teljes országos lista, 106 jelölt).
Vegyük a legkisebb összeget: 149 / 27 = 5,5 millió fejenként.
Ebből a felét zsebre téve 2,75 MFt, a másik felét kampánycélokra költve, hogy legyen valami látszat is, és ebből levonva pl. 500 aláírásért 500 Ft / darab-ot, az 0,25 MFt, tehát zsebre tehető 2,5 MFt / fő, és mindez 2 hét, 1-2 hónap munkáért, nem rossz, 1 MFt / hó fejenként.
Ez azt bizonyítja, hogy vannak 27-106 fős csoportok, hálózatok, akik pénzért bármit megtesznek.
A Fidesz egy nagy rakás szar, és most kiderült, hogy a pénzzel mint tápszerrel további szarkupac-kezdemények is előcsalogathatók.
Így jön létre a „hajlandók”, vagyis a megvásárolhatók listája – és a jelöltlistából ön is vehet korrupt politikuskezdeményeket a politikai lobbi- vagy egyéb céljaira.
Persze egy új párt sem utasította vissza a vissza nem térítendő állami támogatást, hogy ők nem pénzért csinálják, nem korruptak és nem megvehetők.
Ezek után Magyarország politikai korruptságát 100%-ra lehet kerekíteni.

19 pártnak már biztosan lesz országos listája, és átlagosan kb. 14 jelölt lesz egy választókerületben; a mennyiség hiányára igazán nem panaszkodhat senki; a minőség továbbra is a bányászbéka segge alatti.
Magyarország ennyit tud.

„Hódmezővásárhelyen nyomoznak az ajánlások miatt”
www.origo.hu/itthon/20140307-hodmezovasarhelyen-nyomoznak-az-ajanlasok-miatt.html

A kis halak már le is buktak; csak a legügyesebb csalók maradhatnak, ez a kiválasztódás alapja… valahol Európában.

On

fehérfarkas 2014.03.07. 18:35:12

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Ezt elhiszem.
Meg sok kamutpártnak is a 2 jobboldali párt valamelyike gyűjthette össze a saját aktivistáik és címlistáik alapján (ezért is hozták be, hogy több pártnak is aláírthatnak törvénymódosítást).

Húsleves 2014.03.07. 18:46:36

@fehérfarkas:
Itt élek már egy ideje ebben az országban, úgyhogy látom és értem mi történik. Olyat meg nem kell mondani, hogy "az MSZP-t/Gyurcsányt/Bajnait hibáztatjátok, hogy miért nem fog össez azokkal, akik alapból nem akarnak velük összefogni", mert ha van valami amiért nem hibáztatja őket senki, akkor ez az. Tudtommal az LMP sose kérte fel őket ilyesmire, az meg le van írva több helyen is, hogy az LMP kezdettől fogva elzárkózott az összefogástól ezekkel, az Együtt PM hazudozott összevissza, úgyhogy nem kell a púder.
Az egész összefosás egy röhej, remélem a választók lehúzzák a vécén ezt a hiteltelen szar bagázst. Benneteket pedig legalább úgy meghatároz Orbán csak elllenkező előjellel, mint a híveit.
Az pedig, hogy kik is valójában a kamuellenzék, itt van nagyon szépen és részletesen, logikailag végigvezetve leírva:
www.kibulizottorszag.net/

fehérfarkas 2014.03.07. 19:03:46

@monddazigazatmar:

A Fidesz valóban nem lop. Legalábbis jogilag. Ugyanis jogilag a lopás bűncselekmény, a hatályos törvények szerinti törvénytelen pézhezjutás. Csakhogy ők a 2/3-dal úgy módosították a törvényeket, hogy az azok számukra törvényesek legyenek. Innentől kezdve pedig már nem lopás, hanem leglális pénzszerzés.
Csak etikátlan. Pofátlan. És erkölcsetelen.
Ahogyan egy diktatúrában is a diktátorok úgy módosítják a törvényeket, hogy nekik mindent lehessen, másoknak pedig ne. Annak idején a szocializmust is emiatt váltottuk le. Vagy én legalábbis emléxem még ilyenre.

fehérfarkas 2014.03.07. 19:09:59

@monddazigazatmar: "igen. csak az van, hogy a szocik egész konkrétan megbuknak, a fideszről meg pletykálnak. Mert azt ne vedd lopásnak, hogy a közgép megnyer egy tendert. "

Akkor is ezt mondanád, ha a Közgépnek a tulajdonosa nem Simicska lenne, hanem Puch László?
Vagy, ha a szocik idejében Puch László (vagy bármely más szoci) cégei nyertek volna több mint 400 milliárd forint állami megbízást + az állam az ő reklámfelületein hírdetne milliárdokért? Vagy az más kategória lenne?

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2014.03.07. 19:21:31

@Bee-zony: Heh. Azért valahol vicces, hogy Narancsföldéről effektíve oda menekültem, ahol tényleg a Narancs-dinasztia uralkodik... :) (Egyébként itt az egyik legkönnyebb állampolgárságot szerezni, öt év + nyelvtudás. Ennél csak Belgiumban könnyebb, de azzal csak annyi a baj, hogy tele van belgával :) )

Bee-zony 2014.03.07. 20:09:24

@Gerusz: Látszik, hogy narancs és narancs között van különbség: Nassau-narancs, vagy Fidesz-vérnarancs, az nem ugyanaz, és nem mindegy.

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.07. 21:06:11

@Gerusz:" Ennél csak Belgiumban könnyebb, de azzal csak annyi a baj, hogy tele van belgával :) ) "

Szerencsére egy magyar mindig tudja, hogy a belgák hova álljanak :D:D

Bee-zony 2014.03.07. 23:35:36

Az Összefosás-Ormányváltás most nem akar nyerni, és nem is igazán lennének esélyesek rá, úgyhogy beleférnek náluk a bénázások. 8 év lopási idő az MSZP-nek, 8 év a Fidesznek, egál, mindkét váltó-tolvajpárt egyenlő időt kap, és nincs köztük vita erről (közben pedig 70:30 ellopott közpénz elosztási arány, ahogy az MDF verebei csiripelték, amíg voltak). Nem látszanak azok, akik 2018-ban mindkét tolvajpártot a süllyesztőbe küldik, tehát miért ne játsszon az Ormányváltás 2018-ra? A Fidesznek különösebb erőlködés nélkül az ölébe hullott a 2010-es kétharmad, most pedig a váltópárt teszi, vagyis várja ugyanezt. Hogy az ország hajója eközben egyre csak süllyed, az nem igazán érdekli egyiküket sem. Ha már nagyon süllyed, akkor elmenekülnek kis- vagy nagy Izraelbe, és amikor azok is elsüllyednek, akkor végre kipusztulnak. Ezért is érdemes élni.

xclusiv 2014.03.08. 00:10:23

Hát gyerekek, szeretném jókívánságaimat a blog.hu fejlesztőinek, designer-einek, meg minden olyan faszkalapnak, aki valamilyen formában felel ezért a szarért.

Mert OK, csináljanak minden szart gépzabáló javascript-esre, ha ez most a trend akkor nehogy kimaradjanak belőle, ezt eddig értem. Persze ezt is szarul csinálják, de ezen már nem lepődök meg.
De hogy a login form-on világosszürke háttérrel sötétszürke betűt használni, hát az már tényleg mindennek a legalja. Szarjatok sünt, farfekvésest.

xclusiv 2014.03.08. 00:16:33

De hogy ne csak offoljak, zero-nak is faszkorbácsot. Mert az igaz, hogy a szocik szempontjából jól írja le a 2009-2010 közötti időszakot, de azért attól jobb kormányzást az elmúlt bő 10 évben nem nagyon tapasztaltunk. Ezt azért el kellene ismerni, akármi is volt a szoci képviselők indítéka.
És csak halkan jegyzem meg, hogy a mai fideszeseknek sincs más indítéka, csak a pénzhez és pozícióhoz ragaszkodás, nekik is megmondják felülről hogy mikor mire kell szavazni...

xclusiv 2014.03.08. 00:18:54

@Transylvanianmixedgrill: "A baloldali pártoktól, különösen MSZP-től már réges-rég leléptek az épkézláb, értelmes emberek."

Mert a fideszben ugye túltengenek, és véletlen se csak a kondér közelsége tartja ott ezt az erkölcsileg feddhetetlen csapatot...

xclusiv 2014.03.08. 00:22:30

@Meridian74: jóvan kis fideszfan, remélem jól fizetnek a székházban xD

xclusiv 2014.03.08. 00:32:52

@lyken: "@Meridian74: "Ki kell próbálni a Jobbikot.""

Rosszul látod, nem érdemes vele vitatkozni.
Minden egyes jobbikra leadott szavazat elveszett szavazat, vagyis csökkenti a kormányváltás esélyét, ezért tolja a fideszes banda azt, hogy ha nem tetszik a fidesz akkor szavazz a jobbikra, lmp-re, de akár a jesz-mdf nevű akármire is, mert...
Mert így elvész a szavazatod.

Az más kérdés, hogy a szociktól (összefosás, stb.) mit is várhat az ember, de nekik nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy a rájuk adott szavazatot elveszett szavazattá konverálják, mert ezzel is a fideszt erősítik. Ez a céljuk.
Erről szól az álcivil plakátkampány is, amin a bohóc minden bizonnyal a megrendelőt szimbolizálja, mert más indok nem nagyon van.

xclusiv 2014.03.08. 00:36:27

@Mária: "Na és miért álltak volna a választók akár Bajnai, akár a közös lista mögé?"

A közös lista tényleg nem annyira buli, de kormányfőként azért Bajnai jobban teljesített. mint aki előtte vagy utána volt.
Politikusnak persze szar, az egyértelmű.

Meridian74 2014.03.08. 01:13:10

@xclusiv: még mindig nem vagyok fideszes. Pont arról pofázok, hogy se a fideszre, sem erre a mit tudom én micsodára (összefogás volt, kormányváltás akarna lenni most?) NEM SZABAD SZAVAZNI.

Egyetlen egy megoldás van, az a Jobbik. Ez legalább nem egy vicc párt (kétfarkú kutya és tsai), és meglehetősen komolyan veszik a helyzetet.

Lásd mennyi oldalról rugdossák, szopatják őket, mégis kitartanak, és ha a értékeiket, mondanivalójukat vesszük alapul, akkor ők a legnormálsiabbak mind közül, és ők még fedhetetlenek, nincs még szar múltjuk.

Ha újítani akarsz csak ők maradtak. Az atom ellenes LMP nem játszik, még az angolok is megmondtak, nekik is kell az atom, akkor nekünk meg pláne kell.

Amúgy a legtárgyalóképesebb párt Magyarországon jelenleg a Jobbik. Ha ezt nem vagytok képesek belátni, csak sajnálni tudlak benneteket, mert akkor minek nyavalyogtok az elmúlt 24 év miatt? MINEK? MIÉRT?!
Ha ez kell továbbra is szavazz a szocikra vagy a fideszre, egykutyafos.
Vagy viccesen szólva, kétszarú kutyapárt.

Meridian74 2014.03.08. 01:17:17

A szocikról jut eszembe...
Nem, nem, nem, nem megyünk innen el...!
www.youtube.com/watch?v=LuaT0pOMays

monddazigazatmar 2014.03.08. 01:36:19

@fehérfarkas: Tudod volt itt 8 év amikor mindent a strabag nyert...
De, egyébként, mondd már el, hogy mégis kiknek kéne nyerniük, amikor van 3 cég ebben az országban aki autópálya vagy vasútépítést csinál.
Az meg a korrekt baloldali ujságírás dicsérete, hogy ha valaki nyer pályázatot, tendert, akkor az úgy jó, mély kuss van róla, ha viszont valamilyen úton hozzá lehet kötni a fideszhez, akkor indexcímlap.
Magyarul, ha nem balos nyer, akkor korrupció van, meg lopás, meg a demokrácia lábbal tiprása.
Szóval van a nagy "lop a fidesz" kárálás, aztán ki bukik meg 240 millióval osztrákban? Egy mszp-s.
Megy a nagy közgépezés, aztán azon melyik gondolkodott el, hogy fletó ugyan miből milliárdos? Mert a közgép legalább épít valamit, a fittelina mit csinál?

monddazigazatmar 2014.03.08. 01:42:06

@Meridian74: és mégis mit fog csinálni a jobbik, ha hatalomra kerul? Komolyan.

Hamajd 2014.03.08. 12:30:25

@Meridian74:

Melyik párt programjában van benne, hogy mi nem fogunk lopni.
Na majd ha valamelyikében benne lészen, engem akkor látnak az urnánál.

xclusiv 2014.03.08. 15:23:43

@fehérfarkas: "Vagy a Fidesz másik koala módszere a KDNP-vel való koala: egy virtuális, szavazók nélküli párttal van koalában, amely a közös indulás nélkül nem is létezne. Hogy miért? Mert a KNDP vezetői közül sokan egyházi emberek, és ezzel a Fidesz kilóra megvette, pontosabban a saját pártjába beépítette az egyházakat."

Én nagyon máshogy látom.
Szerintem az volt, hogy a fideszben valami statéga kitalálta, hogy jobb lenne, ha ez az egy párt többnek látszana. Szóval átalakultak, így lett a fidesz magyar polgári pártból fidesz magyar polgári szövetség. (Lásd még: összefogás.) Ehhez a szövetséghez persze nem ártott volna valami partner is, mert az egyszemélyes szövetség csak Chuck Norris-nak áll jól, de neki is csak azért, mert neki minden jól áll.
A szövetséges természetesen az mdf lett volna, hívták is őket. De ez az az mdf volt, amit korábban már félig bedarált a fidesz, ibolya már ismerte a fidesz ölelését és inkább nem kért belőle. Szóval valamit elő kellett húzni a kalapból, a már bedarált, de valaha létezett pártokból, és mivel a kdnp név kevésbé volt elhasznált, mint a kisgazda név, ezért lett a kdnp a virtuális szövetséges neve.

Bee-zony 2014.03.08. 15:50:16

Ki akar ilyen választást megnyerni?
Csak a Fidesz!

„Máris elcsalták az idei választást”
444.hu/2014/03/07/bunben-fogant-az-idei-valasztas/

„Újabb beszámolók érkeztek választási csalásokról”
444.hu/2014/03/08/csalas2/

Bee-zony 2014.03.08. 15:55:01

„Butuljon Ön is Dr. Mogáccsal!

Átlátszóak a pártok ígéretei? Szorítja a nyakát a fogyasztói társadalom csikorgó rabszolgalánca? Ön egy értelmes ember, de már nem akar az egyre zsugorodó, szűk, gondolkodó réteghez tartozni? Itt a segítség!
Dr. Mogács országos kampánykörútra indul, hogy az épeszűek maradékát is meggyőzze arról: a gondolkodás veszélyes!
Ne gondolkodjon és nem lesznek problémái!
Egy est, ami megváltoztatja az életét. Hozza el gyötrelmeket okozó briliáns elméjét, majd ostobán és boldogan távozzon!
A tökéletes, békés butaság már nem csupán álom, hanem a közeli valóság...”
www.youtube.com/watch?v=3Fs6wADsB_0

xclusiv 2014.03.08. 16:41:26

@Meridian74: "még mindig nem vagyok fideszes. Pont arról pofázok, hogy se a fideszre, sem erre a mit tudom én micsodára (összefogás volt, kormányváltás akarna lenni most?) NEM SZABAD SZAVAZNI."

Ma pedig 3 lehetőség van:
- aktívan támogatni a fideszt, vagyis rá szavazni
- altívan a fidesz ellen szavazni, vagyis a 2. legnagyobb pártra
- bárki másra szavazni, vagy nem szavazni, és ezzel passzívan támogatni a legerősebb pártot, a fideszt.

"Egyetlen egy megoldás van, az a Jobbik. Ez legalább nem egy vicc párt (kétfarkú kutya és tsai), és meglehetősen komolyan veszik a helyzetet."

Jaj, hagyd már. A jobbik kb. arról szólt, hogy rájöttek hogy ha zsidózás mellett hangosan cigányoznak is, akkor azzal több szavazatot szereznek, mint a szimpla zsidózással.
És amúgy a fidesz gyakorlatban bemutatott kormányzása is eléggé rímel a jobbik csacskaságaira, úgy is mint fújmultik, fújbankok, fújprofit, fújeu, ájlávputyin, stb.

Meridian74 2014.03.08. 19:00:08

@monddazigazatmar: komolyan rendet tenni. komolyan. A többi pártnak erre többször is ténylegesen volt alkalma nem tették.

Ideje leváltani őket, de nem a régiekre cserélgetni, váltogatni oda-vissza, mert azt is láthatjuk, 24 év után, annak sincs semmi értelme.
Valóban újak kellenek, ehhez csak a Jobbiknak van elegendő potenciálja.

Meridian74 2014.03.08. 19:02:34

@Hamajd: "Melyik párt programjában van benne, hogy mi nem fogunk lopni.
Na majd ha valamelyikében benne lészen, engem akkor látnak az urnánál."

Ne légy gyerekes. Ilyet nem szabad külön beírni, mert egyrészt ez az alapelvárás mindenek felett, másrészt ha valaki ezt külön bizonygatja, és ha már volt hatalmon (lásd gyurcsán, bajnai, fidesz), akkor meg eleve pont az ellenkezője lesz a várható, azaz ezt pont nem fogják betartani.

Hamajd 2014.03.09. 12:32:20

@Meridian74: Ez így van, tehát számomra a magyar politikai elit kiiktatva.

Hamajd 2014.03.09. 13:00:59

Akkor lesz érdekes a dolog, ha a sok agyoniskolázott nyomkövető továbbra is az Összefogásra fog szavazni és így Szepessyiéket beviszik a parlamentbe.:(

törzsmókus 2014.04.09. 15:43:28

@Blikknépe (törölt): kár hogy ez nem jött be, értékeltem volna

süti beállítások módosítása