Skip to content


       Szűrés lista

Kemény dió a lakossági fórum. Kérdezgetnek!

XI. kerületi lakók kérdezhették Horváth Ágnes egészségügyi minisztert.
Nehéz feladat győzködni az embereket, de legalább megpróbálta (mondjuk alapból ez lenne a feladata):

Profitorientált az egészségügy nagy része, az egész világ a profitról szól, ehhez igazítják a magyar egészségügyet is – érvelt a több-biztosítós rendszer mellett. Szerinte azért van szükség a 300 forintos térítési díjra, hogy kiszűrjék a "hobbiból" orvoshoz járókat.

Szóval a csizmához varratjuk a nadrágot? Amilyen a világ, legyünk mi is olyanok?
Van olyan amúgy aki "hobbiból" jár orvoshoz? Én örülök ha messzire kerülhetem a korházakat meg a háziorvost. Ha tényleg le akarják csökkenteni a felesleges orvos-beteg találkozókat, akkor miért nem olyan rendszert választottak, hogy az első 20 találkozó ingyenes, de 21.-től már fizetni kell a vizitdíjat? Így mindenki be tudta volna osztani a 20 ingyenes találkozóját egy adott évre. Most meg elmegy 20-szor, kifizeti a vizitdíjat (20*300 = 6000 HUF), utána még 100-szor is elmehet orvoshoz, akár mindennap is "ingyen"...

Tényleg nem értem ... titeket meggyőzőtt a miniszter?
Mondjuk még van rá 5 hete ...



Címkék: közélet poltika

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr59318046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.01.31. 10:23:36

Van olyan, aki hobbiból jár orvoshoz. Nézz körül hétköznap, rendelési idő kezdetekor egy vidéki háziorvosi rendelőben és próbáld meg nem észrevenni a negyvenkét ráérős nyugdíjast, aki csak beszélgetni jött.

Őrnagy Őrnagy 2008.01.31. 10:44:21

SzaboZsee, ez tipikus rosszindulatú,, köcsög liberális csúsztatás, pl mint a nincs ingyenebéd. Ki az a hülye, aki hobbiból jár orvoshoz? Az öregeknek egyszerűen muszáj sűrűn menni, pl felírtani a gyógyszert. Pl ezt kéne megrefolmálni, hogy aki rendszeresen gyógyszert szed, ne kelljen havonta új recept. Lenne egy kártya, vagy valami hasonló.
Egyébként tőlem lehet vizítdíj, de akkor tessék azzal választást nyerni előbb.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.31. 10:53:47

SzaboZsee

Majd megnézzük 70 évesen téged, amikor 20 féle gyógyszert kell szedned mennyit jársz háziorvoshoz xD
És a gyógyszerek ugye nem egy napon fogynak el, lehet visszamenni feliratni ....

tenger 2008.01.31. 17:12:07

Látszik hogy hálistennek nem jártok sűrűn vidéken ,pláne falun orvoshoz.Igenis sok idős ember eljár "hobbiból" orvoshoz.Azért mert nincs kivel beszélgetnie,ráadásul ha nincs is baja úgy érzi,hogy van,mert fél mindentől.Az orvos meg végig hallgatja mert nincs szive az ellenkezőjét tenni.Meglehet nézni egy falusi postást mikorra végez,mert őrá is "lecsapnak" hogy beszélgethessenek.Sajnálatra méltó,de ez van.Aki fiatal ezt még nem így látja.Ráadásul 20 alkalom után össze kell gyűjteni a vizitdíjas papírokat és visszaváltani,na ezt nem sokan teszik meg.Na nem a 300 ft az egészségügy alfája és omegája.Mindenki tudja hogy nem maradhat így az egészségügy.A bölcsek kövét ők se hordják a zsebükben.Nem kéne mindent élből elutasítani csak azért mert arról az oldalról jön amit utáltok.....

110/800 2008.01.31. 22:23:18

Vastagon leszarom a vizitdíjat, nem ilyenen kell fennakadni, bár tényleg van mit vitázni róla. Sokan járnak "hobbiból" orvoshoz. ÉS?? Sokat kell várni az orvosnál. ÉS?? Nem ez fogja megoldani a hosszú várakozási időket a rendelő előtt, bár mondom, nem ezen a kikúrt 300 Ft-on akadok ki, ha dokihoz megyek; bár tudom, zsebre megy az egész, vagy pedig ökörségekre költik (széfek minden ágy mellé).

A többiztosítós rendszer, na az lesz a cumi, gyerekek! Majd, ha nemhogy 300-ért, de 300ezerért sem fognak meggyógyítani, ha nincs biztosításod.

A riportban a vendég meg szellemes volt a széffel, csak gratulálok neki :)

tenger 2008.02.01. 05:55:40

Ez a "vészmadárkodás" teljes gőzzel működik.Honnan tudni ezt a 300 ezret???Mellesleg ma milyen sokan önként kifizetnek ennyit -hálapénz formájában.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.01. 11:19:26

tenger

Életemben nem adtam hálapénzt (nem is tudom hogy kell) , a családom sem adott még soha , és mindog meg lettünk gyógyítva ...... erről ennyit !

zi 2008.02.01. 20:59:26

Zero!

Imádom, hogy Ti csak akkor nyitjátok ki a szemeteket, amikor a nyomort kell látni, meg a szociális válságot .
(Bár ez utóbbiról az a véleményem, hogy a munkanélküliséggel sújtott Miskolcon az autók száma 40 000-ről, 75 000-re nőtt az elmúlt években. Tudom, vannak szociális problémák, csak nem kellene eltúlozni!!!)
Szóval ideírom, mert a családtaggal esett meg:
Az egyik közelimnek a hátát az orvos (előre közölte!) 10 000-ért vizsgálta, 50 000-ért műtötte!! El szoktam mondani: ez kb. 160 vizitdíj!
És tudod mi az igazán bosszantó ebben? Az, hogy ebből a 60 000Ft-ból egy fillér sem kerül vissza a rendszerbe. (Ellenben legalább adómentes.)Érted?
Én ettől hányok. Meg attól, hogy ez még lélektelenséggel is jár.
Ez ellen kellene aláírást gyűjteni, nem a vizitdíj ellen.

Hogy mitől lesz jobb a több pénztár? Hát remélem minőségbiztosítással dolgoznak majd, s a lélektelenséget szerződésbontással jutalmazzák!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.01. 22:12:35

zi


Bocs, miért fizettél?
ha azt mondta volna hogy nem ad hálapénzt, mit csinált volna az orvos ? Kidobja a beteget?
Mivel még soha sem adtam hálapénzt, nem tudom hogy ez hogy működik.... tehát azt mondták volna, hogy bocs, de nem adok hálapénzt akkor mi történt volna ?

A vizitdíj ezen mit változtat ? Semmit sem ...
A több biztosítós módszer mit fog ezen változtatni ?
Semmit sem, csak akkor előre lehet majd tudni, hogy mindenkinek, nyíltan ennyit kell majd fizetni ...

zi 2008.02.02. 10:11:27

Nem mondtam, hogy a vizitdíj ezen változtat.
Én csak azt mondtam, hogy ez ellen kellene tiltakozni.
A több pénztár pedig, mint fenn is írtam, alkalmazhat szankciókat. De tovább megyek: Én ugyan nem hiszek abban, hogy ennyibe fog kerülni, ezt én demagóg porhintésnek tartom, de a lényeges különbség az lenne, hogy az a pénz végre a rendszerbe kerülne. Szerintem az jobb mint az adózatlan jövedelem.

A nem fizetésről. Konkrétan abban a kórteremben ketten voltak ilyenek, igen zero, nem műtötték őket.
Másképpen: Korábban jöttek, de tovább maradtak, mint a szobatársaik.

Azt látom, hogy az orvosi kamara azoknak a pozicióját védi ebben a helyzetben, akik haszonélvezői a jelenlegi, a betegekre súlyosan hátrányos helyzetnek.
Ugyanez volt a patikaliberalizációnál. A profitot féltő patikusok kiröhögték Molnár Lajost. A patika, még ma is biznisz, legföljebb nem akkora, mint eddig volt. Én pedig jól jártam, mert én nem tartok otthon feleslegesen gyógyszereket, de ha a gyereknek fáj valami, egy fájdalomcsillapítóért csak a szomszéd benzinkútra megyek.

zi 2008.02.02. 18:02:28

Képzeld zero, találtam itt valamit:

index.hu/politika/belfold/eco0201/

Erről beszélek!

z

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.02. 18:53:14

zi
Igen, én is olvastam ....

Oké, hogy lehetne megszüntetni a hálapénzt ?
Külföldön miért ismeretlen ez ?

Csak egy apróság :
Az APEH csak NÉVRE szólóna tud adóvizsgálatoat lefolytatni, tehát foglalkozásra nem ! Ezt a volt APEH elnök nyilatkozta...

Pedig tudod mit én tennék mint APEH elnök ?
Vagyonosodási vizsgálat minden szülész-nőgyógyás és ügyvéd ellen!

"-Tiszelt Kovács doktor! Az ön fizetése 200 ezer bruttó, de egy zsír új AUDI A6-osa van meg egy 50 millliós háza. Legyen szíves számlákkal igazolni hogy miből vette ... Értem, nem tudja igazolni. Kérem , akkor 30 napon belül fizesse be a18 milliós adókülönbözetet, meg a 6 milliós bünetetést! Köszönöm, jöhet a következő ..."

Szerinted Kovács doktor el merné-e fogadni legközelebb a borítékot ?

Grege 2008.02.02. 19:22:42

a másik fele viszont az, hogy egy szülész-nőgyógyásznak nonszensz a 200e bruttó, tudják ezt az illetékes elvtársak is, ezért szemethunynak a hálapénz fölött, mert legalább akkor nem nekik kell kifizetniük. legalábbis az utóbbi pár évtizedben ez ment, hogy mi lesz a többiztosítós modell után, azt meg az isten tudja csak megmondani (feltéve persze,ha lesz ilyen)

okostojás 2008.02.03. 07:33:24

zi = a cikk nagyon jól összefoglalja a lényeget és igazán nem lehet azt mondani hogy baloldali,ez a realitás. Grege ="tudják az illetékes elvtársak is ". az elmúlt 19 évben voltak itt nem elvtársak is és ők is szemethunytak.Most hozzányúltak az "elvtársak" meg is lehet nézni mi lett.Az embereknek legérzékenyebb pontja.És ezt "egyesek" fel is használják,megy a hisztéria keltés.
Azt nem is írták bele a cikkbe hogy a magyarok gyógyszerfogyasztása hányszorosa a világon más országokhoz képest.Amitől csak ujabb betegségeket szereznek és nem hogy jobb lenne, minden egyre rosszabb lesz.
Azért azt gondolom ha valakinek nincs hálapénzre valója és bemegy szülni akkor tán nem gyömöszöli vissza az orvos az ujszülötett az anyukába mert nem fizet.Tehát lehet szülni hálapénz nélkük is.Ja persze akkor nincs SAJÁT orvos aki bejön otthonról akár szabadság alatt is.Mindennek ára van.A változtatás mindenképpen kell!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.03. 10:15:43

okostojás

Amúgy azt sose értettem, de világosítsatok fel:
A hálapénzt UTÁNA szokták odaadni, nem ?
Akkor meg már minek ? Meggyógyítottak, köszönöm doktor úr, oszt viszlát' ........

okostojás 2008.02.03. 11:29:46

A szülés az szerintem másképp van.Ugyanahhoz az orvoshoz jár végig terhesgondozásra (persze pénzért a magánrendelésére),így egyértelmű az is hogy "nála" fog szülni.Ez az jelenti hogy szolgáltatást kér az orvostól mivel ha megy szülni -pláne ha indított szülés- akkor az orvos bemegy levezetni a szülést.Na erről az a véleményem hogy igen ,EZT meg kell fizetni.Az ugye más kérdés hogy az orvos az állami kórházban ,állami rezsin vezeti le a szülést.Na ez is probléma többek között.Az emberek gondolkodását nehéz megváltoztatni.Azért (is) ad hálapénzt mert azt hiszi ettől különb kezelést kap,fontossá válik az orvosnak-ergo előnyhöz juthat.És a pánik amit betegsége,vagy hozzátartozója betegsége okán érez egy kicsit enyhül.Plusz ha vissza kell menni kontrollra pl. akkor azt hiszi emlékszik rá az orvos hogy ő adott pénzt.Tehát ujabb előnyt gondol.A betegségében a leggyarlóbb az ember.Tehát ettől (is) darázsfészek aki ebbe belenyúl.Ha ugy érezném hogy valaki munkaköri kötelességén túl emberileg valami nagyon nagy pluszt ad akkor hálából talán vennék egy hatalmas virágcsokrot ha doktornő,és egy üveg itókát ha doktor úr.Dehát ahány ember annyi szokás!

laspalmas 2008.02.04. 18:15:53

Én ugyanahhoz a doktornőhöz jártam terhesgondozásra, de nem a privátjára, hanem az SZTK-s rendelésére. Nem kértem fel, h. vezesse le a szülést. Az ügyeletes orvosnál szültem, aki teljesen normális, alapos ÉS kedves volt. Talán várt valamit másnap, de nem hiszem. A szobatársaimnak ugyanaz volt a dokija, az először szülő csajhoz épp odaért, hogy megfogja a kibújó baba fejét (szülésznő: "Krisztike tartsd vissza a fájást, még nincs itt a doktor úr!" Na, a toló az nem olyasmi, amit vissza lehet tartani.) A másik csaj pedig ikreket szült, pedig csak egy babáról tudott. A doki a 9 hónap alatt nem fedezte fel a másik gyereket. Az ultrahangon sem. A csaj családjának pedig volt 3 napja, hogy vegyen még egy kiságyat, autósülést, ruhagarnitúrát, ikerkocsit a sima helyett stb. Na, ez a durva. (Mindketten kifizették a dokit.)

vau 2008.02.05. 18:49:28

A sok kurva okos halapenz szakertonek egy tortenet elsokezbol.

Nagyanyam megszedult, erosen, elesett a biciklijevel. Azonnal bevittem a korhazba, ahol (mivel diak voltam), nem tudtam senkinek penzt adni. Az orvos tartotta a zsebet, en ereztem kinosan magam, nagyanyamat elkuldte rontgenre. A WC-re ki kellett segiteni az oregasszonyt (annyira megutotte magat, hogy nem birt labra allni), be volt torve az ablak, zugott a szel, nem volt WC papir, szarszag volt, nem volt vilagitas.

A rontgen sikerult, orakon belul visszaertunk az orvoshoz, megnezte a papirt, flegman felredobta, mondta hogy nincs semmi baja, borogassa.

Masnapra meghalt nagyanyam szivelegtelensegben.

Mielott valaki megkerdezne, Petz Aladar Gyori Megyei Oktatokorhaz.

Kurvara megeri nem betomni a rohadek orvosoknak a pofajat penzzel, hogy legyen mibol megtankolni az Allroadot, a Q7-et, vagy az X5-ost, mert megolnek.

Eufemizmus mi? Egyedi eset, igaz?

Utana egy komoly autobaleset miatt ugyanebben a korhazban vartam ejszaka masfel orat, hogy megallapitsak, nincs e belso verzesem.

Adjak el a budos faszba az egeszet, egyaltalan nem szeretnek megdogleni ugy, hogy kozben milliokat fizetek az egeszsegpenztartba, amit arra forditanak, hogy evente tizenket szulest vezetnek le papiron ugyanannal a 60 eves halott nonel.

süti beállítások módosítása