Skip to content


       Szűrés lista

Pénteki agyolvasztás: Ember VS Csimpánz

Péntek úgyhogy játszunk kicsit. A lényeg az lesz, hogy a képernyőn egy másodpercre felvillanó számokat memorizáljuk, majd letakarásuk után, növekvő sorrendben rájuk klikkeljünk. Nem hangzik nehéznek igaz? Annyira nem is az, hisz Ayumu a kiotói egyetem csimpánza is megjegyzi és visszaböki őket akár nyolcszor egymás után hiba nélkül. Nézzétek csak...



Na nem kell ám beszarni. Nekünk nem kell tíz számot a retinánkba égetni egy flashre. Az emberi agy úgyis csak 6-7-et tud megjegyezni egymás után. Vagyis valami ilyesmit hallottam nem is olyan rég a Bréniekben.
Mivel a játék human változata csak 5 számmal dolgozik, önbizalommal vághatunk neki a tesztnek, és kitűzhetjük magunk elé a nemes célt: Jobb memóriát gyúrni mint a kis szőrösnek.

Nosza tehát, kattints és játsz: http://games.lumosity.com/chimp.html és teszteld le magad!

Nekem ötödik sorozatra sikerült tíz "pályából" kilencet teljesítenem (bizonyíték tovább mögött), de volt olyan kolléganő is, aki három jegynél többet sem bírt memorizálni. Zero meg az első sikertelen próbálkozás után értetlenkedett és x-elt.































Címkék: játék vicces

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr34369600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exmv · http://catenary.extra.hu/blog 2008.03.09. 17:53:14

A mozdonyvezetői előzetes- és időszakos alkalmassági vizsgálatokon ezt rendszeresen kell játszani a pszichomókusnál.

süti beállítások módosítása