Skip to content


       Szűrés lista

Már nem vagy ember...

A keltető egy üres szoba, ahol csak fekszel az ágyon, ülsz a sarokban és üvöltesz. Ömlik a könnyed, folyik az orrod, a csontjaid egyenként fájnak, mintha éles késeket forgatnának a gerincedben szüntelenül. És percnyi szünet nélkül jönnek a rémálmok, aludni, enni, pihenni sem tudsz tőlük. Álmodban egyre csak rohansz, menekülsz a rendőrök elől, a barátaid elől, akiket átvertél, álmaidban koszos pincék mélyén fetrengsz, a saját mocskodba fulladsz, gyilkolsz. Már nem vagy ember, csak egy hasogató, nyomorult, fájdalmas görcs, elszürkült bőr feszül a csontjaidon, és várod a halált. Testedet, lelkedet, anyádat, egész nyomorult életedet odaadnád egyetlenegy, legutolsó lövésért.

Néha rád nyitják az ajtót, inni adnak. Nem szólnak, tudják, hogy fölösleges. Aki ott van, átélte ugyanezt. Nem akarnak rajtad segíteni, mert tudják, hogy úgysem tudnak segíteni. Vagy túléled, vagy belehalsz. Rendszerint túléled. Lassan elmúlik az elviselhetetlen fizikai fájdalom, a rémálmok szelídülnek. Néhány hét után néha már képes vagy pár órát aludni. A gyomrod nem dobja ki rögtön a kaját. Dolgozol, részt veszel a csoportos terápiákon, megpróbálsz imádkozni, nézed a felhőket az égen, hallgatod a madarak énekét, és nem érted, hová tűnt el az öröm belőled. Úgy teszel, mintha élnél, de belül üres vagy és halott. És megpróbálsz rájönni, hogy mi történt, mikor kezdődött.- Dogossy Katalin - nana.hu

 

 

Címkék: drog

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr14621177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

110/800 2008.08.18. 13:32:58

Az a tű folyton ott a vénán
És te eltűrsz mindent némán
Életed alig lüktet
De szemed a tévére dülled
És benn a kórteremben
A szelíd fehér csendben
Áthasít a zsoltár,
Hogy valaha ember voltál...

/Ákos/

dantE · http://videodrome.freeblog.hu/ 2008.08.18. 15:23:53

Áhh, ez a drogos pitsa most felhúzott. Naponta össze jön neki 40-60 ezer forint, de volt már hogy 140-el zárta a napot? Hát bazzeg, akkor kb. olyan keresete van mint egy politikusnak.

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.08.18. 18:10:29

Egy politikusnak mutyizással együtt. Simán keres egy hónapban másfél- két millát egy kis lopdosással meg tarhálással. És mire megy el? Együtt érzek vele, hogy nem jött össze egyetlen öngyilkossági kísérlete sem. Persze sosem késő.

derelyegrádi szellem 2008.08.18. 18:11:38

..meg kb. ugyanazt is csinálja, lop, csal, hazudik, és néha ha úgy alakul k..válkodik kicsit.

Reggel felkel és egész nap "pénzt intéz"...

Igazad van dantE, megdöbbentő a hasonlóság. Egy különbség van csak, ő magát kábítja, a politikusok meg minket. De csak ennyi, mert mindkettő számláját végén mi fizetjük. Igaz, a kórházi kezelés a Nyírőben meg a metadon olcsóbb, mint a jelenlegi totális gazdasági csődből való kilábalás.

Kisangyal 2008.08.18. 19:31:29

Azért nem kell nekik mindent elhinni...

csipa 2008.08.19. 01:08:19

ez a 40-60 ezer naponta szerintem tulzas, annyibol mar reg tulnyomta volna magat... a politikusos hasonlat viszont odabasz! :-D

krtek 2008.08.19. 08:47:44

Vezessük be a politikusoknak a kötelező droghasználatot (nem kell róla számlát hozni a szarháziknak). Oldja a stresszt, amit az országért való tevékenység okoz (?), vidámabbá tesz ami különösen jó az emberek gondjainak megértéséhez, és a lényeg: előbb utóbb csak össze jön egy aranytolás. Minnél mohóbb és kapzsibb annál gyorsabban. Lehetne fogadást kötni, kitől szabadulna meg az ország a leghamarabb. Top 10?

GatyaPityu 2008.08.19. 10:59:40

Szánalmasok...

Egyébként kurva jó dolog ám, hogy a kórházakban várólisták vannak, nincs pénz műtétekre, ezeknek a bűnöző, lecsúszott senkiknek meg vajon honnan finanszírozzák a tűcserét? Állami, legális drog, meg egy nagy lóf... kéne a seggükbe!!!

derelyegrádi szellem 2008.08.19. 13:13:02

atro

De földhözragadt begyöpösödött bugris vagy te (meg intoleránsfasisztanáci), hát nem tudod, hogy aki drogozik az csak magának árt, az a saját teste amivel azt csinál amit akar, úgyhogy meg kéne engedni, hogy szabadon csinálhassák. (jancsó, konrád, szadesz ifitagozat)

Az igaz ugyan, hogy a tűcsereperogramját, kórházi rehabilitációját, meg a keceli srácok mentőhelikopterét, meg életmentő beavatkozásait TE (meg mindannyian) fizeted, de ettől szép fenti elmélet. Mert szarik a nyilvánvaló tényekre, valóságra. (elvhűség elvtársak!)

Meg arra is, hogy pl. a bukósisak viselése is kötelező motorozáskor (elmulasztása szabálysértési bírságot von maga után), pedig a ha szétloccsantod a saját fejed azzal tényleg csak magadnak ártasz, de hát a rokkantak ápolása meg életfogytig eltartása a köz pénzéből történik.

De ettől "liberálisok" azok, akik annak nevezik és neveztetik magukat itt a magyar ugaron.

Látszik, hogy nem érted te ezt :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.08.19. 14:21:24

atro, csak egy dologba gondolj bele. :) Ha ezek a "szánalmas" emberek nem foglalkoznának teszem azt a tűcserével, akkor az általad felemlegetett kórházak foglalkozhatnának a közös tűhasználat okozta betegségekkel mint AIDS, Hepatitis, etc...A drogosok ellen úgy sem tehetsz semmit, viszont a drogosok esetleg nem fertőznek meg olyan embereket mint pl te. De ez csak csepp a tengerben...

GatyaPityu 2008.08.19. 23:51:41

derelyegrádi szellem 2008.08.19. 13:13:02
- Ha jól sejtem, ez valami irónikus, szarkasztikus megjegyzés volt, ugye? :-)

Jancsibohóc 2008.08.19. 14:21:24
- A nemrégiben történt több haláleset miatt a média érdeklődési körébe került drogos téma kapcsán vitatkoztam valakivel az Origo.hu cikkekhez tartozó egyik topic-ban, aki azt az álláspontot képviselte, hogy ha teljes mértékben legalizáljuk a drogokat, létrehozunk a szadesz által javasolt drogbelövős szobákat, ahol akár orvosi rendelésre is lehet anyagozni, nos, akkor én csak azt nem értem, hogy mégis mi a francért lenne kevesebb a drogos? Miért, amikor ezzel voltaképp megfognánk a kis kezüket, megsimogatnánk a kis buksijukat és azt üzennénk, hogy drogozni nem rossz dolog? A leendő drogosok, akik "kokettálnak" a gondolattal, hogy ezt ki kellene próbálni vajon mire gondolnának ezzel az üzenettel? Biztos nem arra, hogy a drog öl, butít és nyomorba dönt, hiszen nem tilos, hanem még államilag is támogatott... Megjegyzem, az origón a vitapartnerem ezen kérdés elől kitért, nem tudott egyértelmű, meggyőző választ adni, hanem csak ismételgette magát, hogy ez akkor is jó, mert a hollandok meg a dánok már kirpóbálták. (És persze nekünk minden hülyeséget, feltétel nélkül át kell venni, ami nyugatról jön...)
A kulcsmondatot maga az egyik delikvens is elmondta a videón: szeretne egy normális életet, barátnővel, rendezett egzisztenciával, stb. - de ha ezek meg is lennének, még akkor sem biztos, hogy leállna a cuccról. Itt van a kutya elásva! Mindenféle rehabilitáció csak akkor ér valamit, ha az illető szenvedélybeteg ÖNMAGA is akarja a gyógyulását! Márpedig ezek itt a videón a legkevésbé sem mutatják jelét annak, hogy változni akarnának. Jól elvannak, naponta flash (...vagy mittumdomén, hogy szokták ezt mondani), a pénz is összejön, - hogy honnan az egy külön történet lenne... - és ha ezek után még legalizálná is ezt valaki, akkor aztán totálhávájj lenne minden... A jövő nemzedékének meg egy burkolt üzenet, drogozzatok nyugodtan, hiszen a törvény sem tiltja...

GatyaPityu 2008.08.19. 23:56:19

Ja, amúgy a tetkós csajjal készült riport szerintem felér egy fél beismerő vallomással, javaslom az ügyészség figyelmébe a hölgyet...

süti beállítások módosítása