Skip to content


       Szűrés lista

Ünnepi díjazottak

Elsőként egy kivétel, szegény ős-MSZP-s, Sziget-kedvence Korda Gyuri bácsi. Január 4-én volt 70 éves, immár kicsivel több, mint ötven éve van színpadon, mégsem kapott ennek apropóján állami kitüntetést március 15-én. Pedig számított rá nagyon. 2005-ben kapott már egy Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztje-kitüntetést, gondolta, most begyűjti a másodikat. De keservesen csalódnia kellett.

"– Levontam a megfelelő konzekvenciát, a félévszázados karrierem és a színpadi jelenlétem semmit sem ér! – kezdte szomorúan Korda György, aki épp a szocialista kormánytól várta volna legkevésbé a közönyt, hiszen közismerten a párt régi támogatója. – Nagyon rosszul esik, hogy a hetvenedik születésnapomra, és az ötvenedik jubileumomra egy vállveregetést sem kaptam, kivétel ez alól a második kerület polgármestere, aki üdvözlőtáviratot küldött."

A II.kerület polgármestere, a fideszes Láng Zsolti! Üdvözletet! Aki nem érzi át Gyuri bácsi bánatát, annak nincs szíve.

Tény és való, az MSZP közel két hete, a nőnapi ünnepségen nőtagozati díjjal tüntette ki az énekest, de lássuk be, az nem ugyanaz. Közös kép Sólyommal vs. közös kép Gurmaival...Elismerő oklevél vs. Tisztikereszt...Hm? Van különbség, ugye?


(nőnapi fotó: MTI - Beliczay László)

 

 

 

 

A csalódott Korda komoly döntést fontolgat:

"Azt hiszem, maradok inkább a kártyánál, azt legalább értékelik. Komolyan elgondolkodtam azon, hogy befejezem az éneklést. Úgyis megkaptam már a legfontosabb díjat: a közönség szeretetét."

Gondoljatok bele, ha ezt nem csak hirtelen felindulásában mondta, SOHA többet nem láthatunk, hallhatunk ilyen produkciót: 

 

Most pedig következzen néhány kitüntetett:

Sándor Pál 70 éves rendező, akinek legismertebb alkotása a Régi idők focija 1973-ból. Kitüntetései: Balázs Béla-díj(1972), érdemes művész (1979), kiváló művész (1987), most pedig Kossuth-díjat kapott. Ennek viszont nem nagyon örült, egész pontosan azt mondta, hogy ez egy későn jött díj, már 20 éve meg kellett volna kapnia. Valahol érthető ez a nyilatkozat, mégis nagyon visszatetsző számomra. Ha annyira nem tetszik neki, hogy ennyit kellett várnia az elismerésre, akkor ne vegye át. De átvétel után nem illik így beszélni, mégha igaza is van.

A Széchenyi-díjat megosztva kapta Hunyadi Mátyás építészmérnök (a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. hídtervezési igazgatója), dr. Kisbán Sándor építészmérnök (a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. híd szakági főmérnöke), és Kőrösi Gábor építészmérnök (az UNITEF '83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. irodaigazgatója). Mégpedig az M0-ás körgyűrű és kiemelten a Megyeri-híd megvalósításában végzett tervezőmérnöki tevékenységükért. A hidat aláírom, az egy bravúros alkotás, de hogy a "Halálút" becenevű M0-ért kitüntetést adni...

A kedvencem pedig: a Szabad Sajtó Díj. Személyesen Gyurcsány adta át az elismerést az öt díjazottnak, a következő beszéd után: "Elborzaszt, amikor azt hallom, hogy a szólás szabadságának része, hogy bárkit kisebbségi, nemzeti hovatartozása, politikai, kulturális meggyőződése miatt meg lehet sérteni." Szavai szerint egy sokfajta és sokszínű országot önmagában a szólás szabadsága nem tud összetartani, csak a szólás felelősségével és a szólás méltóságával együtt képes erre. Gyurcsány Ferenc szerint akiket kitüntettek, azok pontosan értik, hogy ez a szabadság nem a sértésnek, a megalázásnak a szabadsága. Vajon kik a kitüntetettek? Íme a névsor: Zalai István, a Népszabadság újságírója, Andrassew Iván, a Népszava újságírója, Fleck Zoltán jogszociológus, Ágoston Hugó publicista, közíró és a Magyar Televízió Az este című hírmagazinjának szerkesztősége vehette át. Nem kell meglepődni, hogy például Krakkó Ákost nem díjazták, a Szabad Sajtó-díjat a Szabad Sajtó Alapítvány hozta létre. A Szabad Sajtó Alapítványt pedig az MSZP alapította. A Szabad Sajtó Alapítványnak 26%-os tulajdonrésze van a Népszabadságban. Azt hiszem, nincs több kérdés. Feri tavalyi díjátadón mondott beszédét azért kiemelném, nagyon őszinte és megható. Íme:

"Az a sajtó többet nem sajtó, amely semmi más, mint szócsöve a párt- és az üzleti érdekeknek, és így hatalmi, politikai fegyverré válik, bunkósbottá – közölte a kormányfő, aki szerint ez az egyik kockázat, amely a magyar sajtó mellett a magyar demokráciát is fenyegeti. Hozzátette: a sajtó mindig is elkötelezett volt különböző értékek mellett, de mára a sajtó „szimpla hatalmi eszköz pártok vagy párt kezében”. Elveszik a tájékozódáshoz való jog, ha a sajtó semmi más, mint hatalmi szereplők szócsöve, a hatalmi küzdelem résztvevője – közölte a miniszterelnök."

Címkék: zene közélet mszp gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr501002418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolika 2009.03.17. 11:08:38

nekem ezek irányában nincs szívem. csak szívlapátom :-)))

GatyaPityu 2009.03.17. 11:10:39

" Gondoljatok bele, ha ezt nem csak hirtelen felindulásában mondta, SOHA többet nem láthatunk, hallhatunk ilyen produkciót: "

- Ó, magasságos szent ég, bárcsak valóra váltaná a fenyegetését... De attól tartok, nem lesz nekünk ilyen szerencsénk. :-)

Fénygalogos 2009.03.17. 11:11:04

Gyurcsány király meséi:

Zsidó urak jönek Buda városába
A jó bábjuk Gyurcsány hívására
Szépen összegyülni tömegbe lövetni
3szor a fára a zorbánt jól fel kötni
3szor repült fel korona az égbe
3szor szált rá gyurcsány üres fejére
Így lett az országnaka Gonosz a vezére
Így lett az magyarnak dicstelen fejedelme.
Milyen király volt Ő íme bizonysága
Gaztetteinek hosszú listája.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.03.17. 11:12:55

Igaza is van! Nap mint nap a Zorbán gonosz hazugságait vagyok kénytelen hallgatni, minden csatornán, minden frekvencián. Ezek a remek, pártatlan emberek minden alkalommal rávilágítottak a szőlőbányász Patásördög újabb és újabb hazugságaira, mutyizásaira, a szólásszabadságot földbedöngölő törvényjavaslataira. Elég volt!

kill004 2009.03.17. 11:14:53

Most mi a baj? Eddig félig-meddig burkoltan mentek a kitüntetések. Most nyíltan a PÁRT-hoz kötődő, őket kiszolgáló emberek kapják, mellébeszélés nélkül. Hű, de kurva deja vu érzéseim vannak. Mint '89 előtt.....:(

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.17. 11:19:20

Andrassew Iván és a Szabad Sajtó egy mondatban....

Mu-ha-ha ..... (belül sírok)

Carnivora (törölt) 2009.03.17. 11:19:41

Én eleve nem értem egy énekes mire fel kap Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztje-kitüntetést ... tök mindegy ki az.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.17. 11:26:29

@kill004: Na igen, már átéltünk ilyet, a Pártot csak éltetni lehetett, aki nem ezt tette, elvitték.
Kitüntetést csak a párthoz hű, és közeli emberek kaptak.Nem csak neked van deja vu-d.
Korda, "engem szeret a közönség, ennél többet nem kaphatok, "Gyuri bácsi meg mi a faszt akar még?Kitüntették, elismerték, kurva nagy vagyona van.Minden ünnepen őt tüntessék ki?
kúrcsány, tavaly még az ellenzékhez tartozott?A beszéde alapján úgy tűnik.

rolika 2009.03.17. 11:26:51

@zero: legfeljebb így: andrassew, ellentétben a szabad sajtóval...

derelyegrádi szellem 2009.03.17. 11:27:42

Értem. Tehát ha valaki hetven éves és ötven éve csinál valamit (azt most hagyjuk milyen színvonalon), annak alanyi joga van valami állami stallumra.

Ha MSzP-és haknisztár, akkor meg különösen.

Ez hülye.

reKorrekt 2009.03.17. 11:32:19

Kurvaannyapicsáját az összes szarházi ekhózó köcsögnek; pártközpontilag ki van nyalva a seggük, le vannak kenyerezve, de még díjakat is kapnak? Meg érdemrendet? Meg az egész világ? És még sír a szájuk utána? Hát a faszomat beléjük!

Amúgy 'Róka' is kapott Kossuth-díjat :)

kill004 2009.03.17. 11:33:27

@derelyegrádi szellem: Nem hülye ő, csak megsértődött. Amik a Korda villában történnek, és akikkel, azt hitte, ez már jogalap. Két-három éve még nem mondta volna így direktbe, de hát változnak az idők.

Plutonic 2009.03.17. 11:34:58

Vajon mért vagyok képtelen akár csak egy kicsit is meglepődni vagy sírni?
Bekaphatják és ezt nem szó szerint értem.

reKorrekt 2009.03.17. 11:35:18

...ja, a "kultúra támogatása" címén nyújtott tízmillirádokat kifelejetettem.
Amúgy az ekhót azonnal és végleg megszűntetném. Adózzon csak a riporter, színsz, újságíró úrhölgy úgy ahogy mi. De felbaszott..

molaris 2009.03.17. 11:41:08

@derelyegrádi szellem:
Azért az Te is elismered, hogy ott a Korda- villában, anno nagy dolgok dőltek el. Sajnos, ezt az utód nemzedék nem már nem díjazza megfelelően.
Érhető Gyurika elképedése, pedig az Ő felesége is Klárika. A gonoszok legalább ezt respektálhatták volna. Majd elárasztják felkéréssel, annak úgy sem tud ellenállni, és az anyagi kárpótlás meg lesz.

Tarackos Sül (törölt) 2009.03.17. 11:52:01

@molaris:

Mi volt a villában? Valami vörös orgia, Kádárral együtt pakolták Klárikát, vagy mi?

derelyegrádi szellem 2009.03.17. 11:54:01

@molaris:

Bizonyára. De azt nem a félig idióta Korda hozta össze/találta ki, csak a helyszínként szolgáló villa viselte a nevét.

VR6 2009.03.17. 11:55:43

Sándor Pál: Egy jó filmért még nem jár Kossuth-díj, ill. átvenni és lebrunnyantani, aki adta nem egy fair dolog...

Carnivora (törölt) 2009.03.17. 12:04:05

Kar- és kulcscsonttöréssel vittek kórházba egy székesfehérvári hajléktalant, akit utcán élő társa vert meg, hogy megszerezze összegyűjtött üres üvegeit. A 36 éves tettest rablás gyanújával vették őrizetbe.

-

Érzitek az év bűnügyi híre

tavirdasz 2009.03.17. 12:06:04

lofax kordanak! egy eleten at szuper jol elt ,minden jot meg kapott. mit akar meg?
valoban jobb ,ha a zsuganal marad

tavirdasz 2009.03.17. 12:07:52

@Carnivora: hiaba,na, a mi rendoreink toppon vannak

Ombudsmanyus 2009.03.17. 12:23:01

Mondjuk Az este stábját én is díjaztam volna, mindig kap valaki olyan is aki megérdemli.

Persze más kérdés, hogy ki adja, nem is ültek rajta sokáig, a lét továbbították a fóti gyermekvárosnak. Így elegánsabb, mintha visszautasították volna, holott talán csak ők érdemelték meg a mostani díjazottak közül.

Szerintem Sándor Pál a Ripacsokat is rendezte.

Neohortysta 2009.03.17. 12:25:55

Gondoljatok bele, hogy ha mindegyiket felakasztanánk új díjakat és kitüntetéseket kéne létrehozni mert a régiek már szemmel láthatólag nem érnek szart sem.

derelyegrádi szellem 2009.03.17. 12:30:31

@Morta Dellla:

Én nem tudok kártyázni, de olyan ismrőseim akik igen (póker) azt mondják, hogy a szabályokat sem ismeri teljesen, valamint elképesztően nagy baromságokat beszél ott is.

Ismétlem, én magam nem tudom ezt ellenőrizni, mert nem tudok egyáltalán kártyázni.

Csak annyi közöm van hozzá, ha véletlenül odakapcsolok és elszenderedek rajta, akkor a sztrók határára jutva riadok fel, hogy a valaki eszét vesztve ordítozik a tévében, hogy: all in, all iiiiinn, ieeeen most ooolll iiiiinnn!

Stoney Hill Billy 2009.03.17. 12:30:55

Én meg beszéltem a múltkor Bayer Zsoltival, és mondta, hogy úgy hallotta, többen titkos esélyesnek tartják a szabad sajtó díjra, így szerintem, most jól el van keseredve, hogy nem kapta meg.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.03.17. 12:53:38

"Az a sajtó többet nem sajtó, amely semmi más, mint szócsöve a párt- és az üzleti érdekeknek, és így hatalmi, politikai fegyverré válik, bunkósbottá"

ezeknek a halevőknek egy jó mondásuk van az ilyesmire: ha üvegházban ülsz, ne dobálózz kővel

Neohortysta 2009.03.17. 12:55:57

@Rékuc: Meg, hogy ne edd meg a sárga havat. Vagy az nem Svéd? Mindegy.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.17. 12:59:49

Üdvözlő táviratok Rákosi elvtárs 60. születésnapjára:
www.rev.hu/sulinet45/szerviz/dokument/udvozlo.htm

Azt hiszem, Korda nem ilyet kapott Láng Zsoltitól. :)

Carnivora (törölt) 2009.03.17. 13:00:31

@derelyegrádi szellem:

Igazából Gyuri bá aranyosan elvan magában közvetítés közben azt nem nagyon vágja mi folyik az asztalon. Ez a "varázsa" :D:D:D:D

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.17. 13:33:22

@derelyegrádi szellem:
Ő már érzi az idők szavát, azért kiabálja. oll innen olll innen, némi orrhanggal keverve..:))

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.17. 13:35:31

@gidabiga: Végre, mostmár megoldódik a cigánykérdés, ez igen, okos húzás, a jó édes anyjukat.
Még egy ember, aki majd hülyeségeket beszélve, tovább rontja a helyzetet, de nem is tudom, mi mást vártunk ettől a kormánytól.

derelyegrádi szellem 2009.03.17. 13:42:49

@Carnivora:

Ebben némi szerepet játszhat, hogy szerintem Gyuri bá' a késői órára való tekintettel már "be van folyásolva". Maligánfokokkal.

Meg van egy sportriporter is talán a sport klubon (nem a nyállal beszélő szőke félidióta, valamelyik másik), aki úgy tűnik, mintha súlyosan be lenne rúgva közvetítés közben. Pedig az biztos nincs, lehet a gyengeleméjűség, vagy valami súlyos személyiségzavar miatt ordít baromságokat szünet nélkül.

Plutonic 2009.03.17. 14:03:52

@gidabiga: gidabiga 2009.03.17. 12:23:08 Pánik indul.....

gidabiga 2009.03.17. 14:06:55

@derelyegrádi szellem:

szerintem az gyárilag ilyen hülye.
annyi baromságot tanulva nem lehetne elmondani.
de jókat szoktunk röhögni rajta.
csak miatta nézhető a sportklub nevű rettenet tévéadó :D

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.17. 14:09:19

Szegény Korda, senki nem tudná, hogy nem kapott kitüntetést, ha most nem sírna a szája.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.03.17. 14:18:43

Amúgy meg saját maga mondja meg a tutit!
"– Levontam a megfelelő konzekvenciát, a félévszázados karrierem és a színpadi jelenlétem semmit sem ér!" – Gyuri bá, ez nagyon közel jár a valósághoz!Csúnya ripacs, aki még mindig a régi táncdalfesztiválos sikeréből akar megélni. Szánalmas.

Horizont 2009.03.17. 14:38:49

Nincs még egy ország a világon ahol egy állami ünnepség után ahol kitüntetéseket adnak át, az az első legfontosabb hír, hogy mindenki átvette és mindenki kezet fogott mindenkivel! Bravó!
Sándor Pál nagyszerű filmeket rendezett, de ha késeinek érzi miért vette át?
Korda egy külön szám. Semmiféle gát nem működik bennük Klárikájával,mint a cunami olyanok. Miért nem tudnak egyesek nyugdíjba vonulni? Láttam az újságosnál a Blikk címlap: Kordáék szextitkai??? Atyavilág? Mi a titok? Hogy nem megy már?

Azért azt lássuk be ,a hatalmon lévők általában mindig a hozzájuk húzókat tünteti ki. Nem volt ez másképp más kormányok idején se! A világ már csak ilyen rosszul működik. A munkahelyen kikap több koncot a főnöktől? Aki bírálja vagy aki kinyalja a seggét? Mióta világ a világ nálunk ez így ment.
Ezért sincs értéke az értékesnek!

Horizont 2009.03.17. 14:44:26

@laspalmas:
De jó, hogy sikerült rábukkanod? Olyan érdekes! Szenzációs így ennyi év után.
Akkor is működött a seggnyalás minden országból! Még Svájc is? Miket megtud az ember! Kösz.
52'-ben még azért nem éltem:))))

Spielberg 2009.03.17. 15:04:09

Broáf-díj: Népszava
Broáf(ka)-díj: GYF
eBroáf-díj: Kaccsoltam-GYF blog
nincstöbbkérdés
ja, csak egy: gondolkodni, azért még szabad-e????

Carnivora (törölt) 2009.03.17. 15:28:06

@derelyegrádi szellem:

Csak nem Léderer Andriskára gondolsz? :O :D

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.03.17. 15:37:27

Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztje - ez nekem valami tök komoly dolognak hangzott. Olyan, mintha minimum egy lángoló csecsemőotthonból kellene érte kimenteni ötven újszülöttet.
Erre minden majom kaphat ilyet, aki ír egy hat énekes elégiát Ferencünk férfias arcéléről. Nem csoda, ha Ólin Gyuri megsértődött.
Pfff...

derelyegrádi szellem 2009.03.17. 16:38:33

@Carnivora:
@gidabiga:

Én nem tudom hogy híjják őket, de van egy középen elválasztott szőke hajú, nyállal dumázó, félhülye, meg egy futóbolond, aki ököségeket ordítozik meccsközvetítés közben olyan vadállati hangon, ami önmagában is kellemetlen, ha az ember meghaladta a neandervölgyi kultúra szintjét. Először amikor halottam azt hittem mattrészeg az ember.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.17. 19:32:42

@Horizont:

Tök véletlenül. Beütöttem a Google-ba, hogy "üdvözlőtávirat", és ez az első lapon volt. Jó kis cucc. :)
'52-ben még én sem. :))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.03.17. 19:35:34

@derelyegrádi szellem:

Egyszer véletlenül elcsíptem egy interjút az ordítóssal, és kapaszkodj, azt mondta, hogy neki ez a poénos szöveg+lelkesítő hangerő az imidzse, ezért rajonganak érte sokan, még a munkaadói is, éééés több órát (!) készül egy-egy közvetítésre.

picur3ka 2009.03.17. 21:43:17

@Horizont:

'52'-ben még azért nem éltem'

Majd Idos Asszony megmondja a tutit.

wladyslawsky (törölt) 2009.03.17. 22:44:43

hát ha Bangó Margit megkapta a Kossuth-díjat (éljen a Magyar Népköztársaság miniszterelnöke! :D ), akkor Korda Gyurinak is oda lehetne ítélni :)

Gyurcsány meg a Szabad Sajtó-díj: no komment

derelyegrádi szellem 2009.03.18. 10:30:28

@laspalmas:

akkor egyértelmű a helyzet: azok nem haladták meg a neadervölgyeik kultúrális szintjét.

Persze nem kívánom elvitatni a neadervölgyiek jogát a futballközvetítésekhez, és szpíkerükhöz.

süti beállítások módosítása