Skip to content


       Szűrés lista

Minden út Ciprusra vezet

Mi a menő ma?
Cipruson offshore céget alapítani, és üzletelni egy kellemeset Magyarországon. Majd állami tisztséget vállalni.

De előbb nézzük meg, mi is az az "offshore", miért pont Ciprus, majd a végén jöhetnek az "ügyek". (hosszú a poszt, de megéri)

"Offshore"


Prestige Global Trading Inc. offshore cégek alapításával foglalkozik (Delaware-ben (USA) van bejegyezve), magyar ügyfeleik számára. Sőt, kész offshore cégeket is árul, melyek készen állnak "raktáron", tokkal-vonóval.

Offshore cégnek nevezzük azokat a cégeket, amelyeket olyan helyszínen jegyeztek be, ahol a helyi törvények lehetőséget adnak arra, hogy -amennyiben az adott országban nem tevékenykednek,- a külföldön végzett tevékenységükből származó jövedelmük adómentes.
A világon jelenleg több mint 40 olyan helyszín létezik, amely adóparadicsomi területként komoly kedvezményeket kínál az offshore cégek számára.


8 érv az offshore cégalapítás mellett

1. Magyarországi gazdasági társaság adómentesen fizetheti ki az adózás utáni eredményét off-shore cég tulajdonosa részére.
2. Az off-shore helyszínek legtöbbjén a cégbíróság nem tartja nyilván a tulajdonosok adatait.
3. Az Off-shore cég magyarországi ingatlanának értékesítése adómentes.
4. Az Off-shore cég magyarországi gazdasági társaságban lévő üzletrészének értékesítése adómentes.
5. Az Off-shore cégnek nem kell fizetnie Magyar-országon kamat- és árfolyamnyereség adót.
6. Lehetoség van arra, hogy külkereskedelmi tevékenységből származó nyereség off-shore cégben realizálódjon.
7. Jogdíj kifizetése off-shore cég részére adómentes Magyarországon.
8. Az Off-shore cégek részére biztosított a hajó-regisztrálás.
 

Érthető példákon le is vezetik az egyszerű cégtulajdonosnak, hogy miért is éri meg nekik az offshore cég. Természetesen a még nagyobb profitért:


Példa export a bevételi oldal csökkentésével

Offshore cég nélkül:
A PÉLDA Kft. saját gyártású fésűt, hajszárítót exportál Németországba, ahonnan éves szinten 10 millió forint árbevétele származik. A kiszállított árukészlet közvetlen önköltségen nyilvántartott értéke 7 millió forint. Ekkor - az üzemi általános, értékesítési, igazgatási stb. költségektől eltekintve - a társaság által realizált nyereség 3 millió forint, amely után 36%, azaz 1,08 millió forint társasági nyereségadót kell befizetni az államkasszába. A vállalkozás adózott eredménye tehát 1,92 millió forint lesz.
 

Offshore céggel:
A PÉLDA Kft tulajdonosai egyúttal haszonélvezõi a panamai LAIKU Ltd.-nek. A PÉLDA Kft. eladja árukészletét a panamai cégnek - németországi szállítással - viszonylag nyomott, 7,1 millió forintnak megfelelõ devizáért. A LAIKU Ltd., mivel az áru piaci megítélése nem változott, továbbra is 10 millió forintot kap a német vevõtõl. A panamai cégben -devizában- keletkezõ 2,9 millió forintos árbevétel adómentes, a Magyarországon keletkezõ 100.000 forint nyereség után a vállalkozás kifizet 36.000 forintnyi társasági nyereségadót, tehát 64.000 forint adózott nyereséget produkál. Az összesített nettó nyereség 2.964.000 Ft.
Az adómegtakarítás mértéke az elõzõ változathoz képest 2.964.000-1.920.000=1.044.000 forint, ami a teljes árbevétel több, mint 10%-a. Természetesen, ha azt is figyelembe akarjuk venni, hogy a tulajdonosok esetleg osztalék formájában kiveszik a nyereséget a vállalkozásból, a tényleges megtakarítás még magasabb lehet, hiszen a panamában keletkezõ nyereség felhasználásakor nem feltétlenül kell forrásadót fizetni.
 

Nézzünk egy másik magyarázatot, hogy mi is az az off-shore:


De mi is az az "off-shore"? A napi gyakorlat szintjén ennek ma az a lényege, hogy a magas vezetői pénzeket nem járulékokkal, adókkal terhelt munkabérként fizetik ki, hanem az illető egy adóparadicsomban bejegyzett cég számláját nyújtja be tevékenysége fizetségéért.

Ugyanez folyik nyereségkimentés címén is, azaz bizonyos vállalatok néhány "off-shore" cég beimportált számláival csökkentik az adóköteles profitjukat, azaz idehaza nem fizetnek számottevő adót, ellenben kiszipkázzák a jövedelmeket, amit vagy odakint felhalmoznak, vagy a "külföldi működő tőke" álcája alatt visszahoznak, s befektetnek többnyire olyan területeken, ahol ráadásul még állami támogatást is kapnak. Dupla, tripla adómentes hasznok, közpénzekkel megfejelve. Na, ennek a (z eleddig legális!) disznóságnak kell véget vessünk!

Nem kevesebbet állítok, mint azt, hogy lényegében az összes számottevő magyar "celeb" üzletember ezt csinálja. Vagy "csak" hasonlót. Tisztelet a kivételnek, ha egyáltalán van ilyen. Persze védekezhetnek azzal, hogy nekik nincs is "off-shore" cégük, hiszen az, amiről beszélünk, az éppen Luxembourgban, Cipruson, stb. van bejegyezve, és hát ugye az az EU, tehát nem "off-shore". Nem a fenét nem! Tartalmilag egykutya.
 

És hogy ki írta ezeket a sorokat? Szanyi Tibor, az MSZP baloldali ökle! Szanyi, bakker 7 éve ülsz a kormánypárti frakcióban! Sőt, a Gazdasági Bizottságban! Kinek lett  volna LEHETŐSÉGE ezen változtatni? A Fidesznek? 

De miért Ciprus?

Európai Uniós adóparadicsom. Az adóegyezmények száma és a kedvezõ adórendszer miatt rendkívül népszerû. Az Európai Unióban Cipruson a legalacsonyabbak az adóterhek. Az előnyök alig férnek ki egy oldalra, a legfontosabb közülük, hogy belföldi és külföldi tevékenységet is folytató társaságok adóterhe 10 %, a Cipruson gazdasági tevékenységet nem folytató (offshore) társaságok adóterhe 0 %.
Ezenkívül a teljes harmonizáltság az EU joggal, az OECD tagság, a pénzmosás elleni védelem mind megbízható offshore központtá teszik Ciprust. Cipruson az osztalékból eredő jövedelmet nem terheli adó. A 10%-os társasági adó Európában a második legalacsonyabb.

Simor András 

Az MNB elnökéről márciusban pattant ki, hogy 100%-ban birtokol egy cipruson bejegyzett céget. A MNB közleményben reagált a vádakra, miszerint a "Trevisol Management Services Ltd. nevű cég nem offshore társaság, hanem az Európai Unió egyik tagállamában, Cipruson bejegyzett normális, a helyi törvények szerint adózó vállalkozás".

Kicsit furcsa ez a logika, hiszen minden Magyarországról Cipuson alapított cég offshore (főleg ha nem is végez gazdasági tevékenységet Cipruson), hiszen pont a szuperalacsony adók miatt alapították éppen Cipruson.

Simor külön kiemelte, hogy ez nem offshore cég, hanem "helyi törvények szerint adózó vállalkozás". Persze, de a helyi törvények csak 10%-ot vagy éppen 0% adót írnak elő ... de erről nem tehet szegény Simor!

Sőt, Simor szerint Ciprus már nem is adóparadicsom:
"-Tény, hogy Ciprus adóparadicsom volt, mielőtt az Európai Unióhoz csatlakozott volna, és mielőtt az eurót bevezették volna. Ma ugyanolyan adózási szabályok vonatkoznak Ciprusra is, mint az Európai Unió más országára, bár ott az adókulcs alacsonyabb, mint más országokban.
-Etikailag elfogadható-e, hogy jóval kevesebb adót fizet, miközben Magyarországon megszorítások és igen magas adóterhek vannak?
-Az Európai Unióban nem tilos, hogy valaki az EU más országában működtessen céget."

Legközelebb mint mond? Hogy a Kajmán-szigetek, Delaware vagy Gibraltár sem adóparadicsom? Csak alacsonyabbak az adókulcsok...

Láttuk, olvastuk, milyen kemények is adókulcsok Cipruson ... 

A Magyar Nemzeti Bank elnökét hallottuk. Na, gyerünk tovább!

Omninvest és a Nagy Oltóanyagbiznisz

A magyar állam, vagyis a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) 2006-ban egy célzott pályázaton 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg az Omninvest kft.-nek, hogy megteremtse a hazai H5N1 vakcina technológia külföldi értékesítésének lehetőségét. A megállapodás szerint a magyar állam összesen 14 százalékot kap vissza abból a bevételből, amely a technológia esetleges külföldi értékesítéséből származik majd.

Mivel ez az egyetlen ilyen hazai cég, és az állam minden eszközzel biztosítja a monopóliumát, nem mindegy, hogy pontosan kinek is tulajdonában van. Már az is furcsa, hogy egy ilyen roppant stratégia cég nem állami tulajdonban van, ugyanis bár a hagyományos, szezonális influenza vakcina termelői ára ma körülbelül 1000 forinttól indul, ha világjárvány van, a vakcinának nincs ára, ugyanis világjárvány esetén a gazdag országoktól egy gyártó annyit kérhet, amennyit nem szégyell. A világ gyártókapacitása ugyanis erősen korlátozott, nagy baj esetén garantáltan nem jut mindenkinek és azonnal a szerből.

Szóval az Omninvest kft. főtulajdonosa egy "SUMPTER Pharmaceuticals Limited" nevű, Cipruson bejegyzett cég. Csakhogy jobban megvizsgálva ennek a „szakmai befektetőnek” az adatait, kiderül, hogy egy postafiókcégről, offshore vállalatról van szó.

A Sumpter név a gyógyszergyártás világában nem ismert, honlapja nincs, címe pedig egy iroda, ahová más hasonló fiókcégeket is bejegyeznek. És a magyar állam stratégai partnerének, az Omnivestnek a titokzatos tulajdonosa ....

Tehát fogalmunk sincs, hogy ki és mekkora profitot vesz ki Cipruson keresztül egy olyan társaságból, amely az államtól átvett technológiára alapozva monopolizálta a hazai gyógyszerellátás egy szegmensét.

És a legkirályabb válasz Bujdosó László országos tiszti fõorvostól:
"-Annak idején miért nem egy állami céget hoztak létre erre a feladatra?
-Ennek nincs jelentősége. Ha a rendszerváltáskor a kapitalizmusra szavaztunk, most miért kifogásoljuk a magáncégek meglétét?"

Végül is csak az múlik rajta, hogy mi kapjuk-e meg az oltóanyagot, vagy mondjuk eladják az araboknak milliárdokért, ami szépen átfolyik Ciprusra, és onnan tovább valahová, valakinek a zsebébe.

Az MTV új székháza

Az MTV új székházát a Millenium Média Kft. építette, és tőlük bérli az MTV. Havi 1 millió euróért, 40 éven keresztül (ahogy megírtuk januárban). Ez összesen 115 milliárd forintba fog nekünk, adófizetőknek kerülni, miközben 10-12 milliárd forint saját székházat is építhetett volna az MTV.
A Millenium Média Kft.-nek kétharmadát idén februárjában egy ciprusi offshore cégnek adta el a Wallis csoport tagja, a Wallis Ingatlan. A maradék 1/3 rész tulajdonosa pedig a Wing Zrt., amelynek pedig a három tulajdonosa is ciprusi offshore cég...

Vagyis hova vándorol az MTV havi 1 millió eurós bérleti díja, ami ugyebár közpénze? Ciprusra, természetesen ....

A Nagy Ciprusi Összefonódás, avagy mindenki mindenkivel

A Heti Válasz nagyon keményen rászállt a ciprusi ügyekre, szokás szerint nulla sajtó vagy bármilyen más egyéb reakcióval ... no nem baj, remélem nem sokáig lapítanak az illetők.

A lap nem kevesebbet állít, minthogy "Bajnai Gordon családja és az általa 2005-ig vezérigazgatott Wallis Zrt., valamint a mostani kormánynak támaszt nyújtó Kóka János SZDSZ-frakcióvezető rokoni-üzleti köre, továbbá az elmúlt időszak udvari sztrádaépítőjeként jegyzett Strabag lobbistáihoz bekötött cégek egyaránt a Deloitte-csoportot használták-használják adóoptimalizálásra (a gyakorlatban a magyar adórendszer megkerülésére)."

A Deloitte vezérigazgatója Simor András volt, akinek ugye szintén van ciprusi offshore cége, utódja pedig az az Oszkó Péter lett a Deloitte élén, akit pont Bajnai nevezett ki most pénzügyminiszternek. Az a Bajnai, aki mint Wallis-vezér a Deloitte ügyfele volt, melyet Simor majd Oszkó vezetett. A kör bezárult. Vajon kormányülés után felidézik a régi szép ciprusi bizniszeket, egy jó pohár Tokaji mellett?

Bajnainál villámgyorsan ment a köpönyegváltás:

"2005 végéig, hat évig voltam a Wallis vezetője, és az volt a dolgom, hogy a legális keretek között a lehető leghatékonyabban működtessem a céget. Most az a dolgom, hogy Magyarországot, amelyet átmenetileg rám bíztak, a lehető leghatékonyabban vigyem előre.
Amikor a Wallisnál kellett dolgoznom, meg kellett keresnem azokat a módokat, ahogy a világ legtöbb nagy nemzetközi vállalata működik - a legalitás keretein belül. Senki nem vetette még fel, hogy a Wallis olyat csinált volna, ami nem volt legális. Egy menedzsernek az a dolga, hogy a legtöbb nyereséget produkálja.
Most az a dolgom, hogy Magyarország számára a legtöbb hasznot hozzam, például úgy is, hogy az adóparadicsomokban lévő magyar vagyonokat bevonom az adó hatálya alá, és ezzel igazságosabb közteherviselést csinálok Magyarországon. Mindig azt a feladatot kell törvényesen a legjobban ellátnom, amit rám bíztak."



De vajon hogy fog pont Oszkó Péter küzdeni a volt munkahelye, a Deloitte ellen, akik még mindig maximális sebességgel utaznak az offshore vonaton???
A Deloitte honlapján olvasható tanulmány szerint az adóparadicsomok és ezzel az offshore cégek nem etikátlan adókibúvók, hanem "fontos szerepet játszanak a nemzetközi adóverseny ösztönzésében".
Sőt, május 7-ére még konferenciát szerveznek, ahol 27 500 +áfa forintért segítenek mindenkinek:

 
Vastagbőr-e? Mindenképpen ... 

Oszkó szerint "egyes vélemények szerint mintegy 1.000 milliárd forint fekszik magyar tulajdonú külföldi offshore cégekben, amit megfelelő intézkedésekkel akár Magyarországra is lehetne csábítani."

És ugye ki tud a legtöbbet az offshore-bizniszról? Valószínűleg az, aki nagyban játszott. Mondjuk, mint Deloitte elnök ...

A Wallis-Kóka-Ciprus biznisz prototípusa a Dataplex-ügy, amellyel már a Nemzeti Nyomozóiroda foglalkozik.

A Dataplex informatika céget 2005 nyarán vásárolta meg a Bajnai vezette Wallis, 2,2 milliárd forintért. Illetve nem  is a Wallis, hanem annak egyik leányvállalata. Egészen pontosan három ciprusi offshore cég. 2005. december 12-én pedig továbbadtak a Magyar Telekomnak - de már 5,1 milliárd forintért. Vagyis a 3 ciprusi cég 3 hónap halatt 2,9 milliárd tiszta profitra tett szert.

A három cég közül az egyik a Fleminghouse Ltd. (ami Wallis egyik adóoptimalizáló érdekeltsége). Bár Müllner Zsolt, a Wallis vezérigazgatója szerint:
"A Fleminghouse Ltd. nem off-shore cég, hanem a Wallis Zrt. tulajdoni körébe tartozó ciprusi leányvállalat, amely az európai uniós jog hatálya alatt végez befektetési tevékenységet, azzal konform módon működik, és fizeti adóját." 

Hát nem ügyesen bánik a szavakkal? Ezeknek semmelyik, Cipruson bejegyzett cég sem offshore...

A másik két cég, a "Corbeil" és a "Romnio" tulajdonosai szintén offshore cégek, így pontosan nem is lehet tudni, hogy kik a tulajdonosok.
Bár egy kis ízelítő, hogy hova is vándorolhatott abból a 2,8 milliárdból: a két "cég" megbízottja a tárgyalásokon Kóka János volt és jelenlegi cégeinek jogi képviseletét ellátó Forgó, Varga és Társai Ügyvédi Iroda egyik névadója, Forgó Zoltán volt. Corbeil egyik igazgatója - ciprusi cégkivonatok szerint - az a Rácz Krisztián, aki egykor az Elender termékfejlesztési vezetője és Kóka vitorláspartnere volt.
Az egyik cégtulajdonost azért sikerült a Hírt TV Célpont műsorának kiderítenie: aki nem más, mint Lepp Gyula, Kóka sógora. 

A Deloitte cipusi irodája ahol tud, segít (A Heti Válasz gyűjteménye):

Dataplex-ügylet (2005-2006): A szerverhotelt működtető Dataplex Kft. adásvételében közreműködő három ciprusi cég közül kettőt - Lepp Gyuláét és a Wallisét - a Deloitte leányvállalataként működő Meritservus Ltd. limasszoli irodájába (Chrysanthou Mylona u. 3.) jegyeztek be.

A Szabadkikötő megvétele (2006): A Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. magánosításán győztes Erdért-konzorcium szintén a Chrysanthou Mylona u. 3. alatti cégek magyarországi leányvállalataiból állt össze. Az egykori Wallis-vezetőket maga mögött tudó Erdért versenytársa egy Wallis-érdekeltség, valamint a Waberer's Holding volt - utóbbi társaság később belépett a Szabadkikötő működtetői körébe.

Cardnet-akció (2006-): Az Állami Autópálya-kezelővel viszonteladói szerződést kötő Cardnet Zrt. - Lepp Gyulához köthető - tulajdonosa, a Del Rugercia Investments Ltd. ugyancsak a Deloitte-Meritservus által biztosított székhelyet használja. A Cardnet az elektronikus autópálya-matricák értékesítésében segíti a gazdasági tárca sztrádavállalatát.

Duna Passage-beruházás (2007-): A Wallis ingatlanfejlesztő cégének (Wing Zrt.) legnagyobb fejlesztése lehet a Lágymányosi hídtól délre eső pesti Duna Passage projekt, melyhez egy állami érdekeltségtől vettek - piaci ár alatt - területeket. A Wing Zrt. tulajdonosa szintén egy Chrysanthou Mylona utcai társaság, a Virini Holdings.

Az új MTV-székház felépítése (2007-): A Magyar Televízió új, Bojtár utcai székházának építési, működtetési jogához pályázat nélkül jutott hozzá a Wallis-csoport. A Millenniumi Média Kft. nevű projektcégben résztulajdonos Arsida Investments Ltd.-t szintén a Deloitte fogadta be Cipruson.

A postapalota megszerzése (2008): Az állami tulajdonú Magyar Posta patinás, Moszkva téri székházára szintén egy Wallis-csoporttag csapott le (egyedüli pályázóként). A győztes WPR Primus Kft. ugyancsak a ciprusi Arsida Investments tulajdonában van.

Menhely a Strabag-lobbistáknak (2009): A MSZP-SZDSZ sztrádaprogramjának fő haszonélvezőjeként ismert Strabag magyarországi érdekkijárói - Aczél Zoltán és Alexander Zach - 2005-ben tanácsadó céget alapítottak Z+A Consulting Kft. néven. E társaság tulajdonjoga a Chrysanthou Mylona u. 3. alatti Thyramond Investments Ltd.-re szállt, az ügyvezetés "terhe" pedig Aczél egyik rokonára.  

Nem sok egy kicsit a Deloitte-ból és a Wallisból? Ez senkinek sem szúrja a szemét?
A Deloitte egyik vezetőjéből Magyar Nemzeti Bank elnöke lett, az utódjából pénzügyminiszter, a Wallis vezetőjéből pedig miniszterlenök! Melyik a három legfontosabb pozíció az országban? Nem pont ez a három? Rablóból pandúrt, vagy mi a fene folyik itt???

És még mik maradtak ki?
-MVM-milliárdok offshore cégeknek
-A Hunvald-Gát ügyben offshore cégeknek adták el áron alul az ingatlanokat
-Offshore cég mögé bújtak a warezspammerek
-A bajba jutott adósok ingatlanjait a cikk elején említett Prestige Global Trading Inc. értékesíti
-Hűtlen kezelés miatt nyomoz a BKV offshore cégekkel kötött szerződései miatt VII. kerületi rendőrkapitányság. 

Kiváncsi vagyok, nektek mi jut az eszetekbe?
Sikeres üzlet? Ügyes üzletemberek? Összefonódás? Maffia? Pofátlanság? Vastagbőr? 

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr541107134

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Golyóálló gondolatok 2009.05.13. 17:06:13

SkanzániaMagyarország társadalmi válságaként is lehetne említeni a mélyen gyökerező jobb- meg baloldali ellentétet: az egyik nem akarja a kommunistákat, a másik nem akarja a koronaúsztatókat meg a népnemzeti pátoszt. Szélesebb körben nem akarják a cigányo…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f.m.j. 2009.05.07. 15:12:52

@eldiablomismo: szerintem senkinek se csak a Bajnai+sleppje fáj. Most jó?

Szőröstalpú Jeti 2009.05.07. 15:12:53

@rolika: Háát, azért én szeretném, ha megmaradna a törvénnyel való takarózás lehetősége :) (más kérdés, hogy a törvényeken lehetne változtatni)

Kartal (rezervált) 2009.05.07. 15:13:07

Én értem, hogy legális offshore cégezni, meg hogy a multiknak így éri meg, meg blablabla...
De!
Javítsatok ki ha tévednék, elvégre csak egy gyári melós vagyok, de nekem az bassza a csőröm, hogy közpénzeket mentenek ki offshore cégeknek, mint pl. az MTV székház esetében, vagyis az én olvasatomban az történik, hogy az ország pénzét kiszivattyúzzák, és ilyen-olyan kerülők után saját bankszámlára juttatják hazaszeretettől fűtött politikusaink, vezetőink. Aztán mennek sírni az IMF-hez, hogy nincs pénze az országnak. Közben milliárdok tűnnek el az államkasszából szirszar offshore cégegk számláin, amik aztán nem is lesznek visszaforgatva a magyar gazdaságba... mert ha ezeket a pénzeket kifizetik a dolgozóknak, azok vásárolni kezdenek (és mivel a vásárolt árut le kell gyártani valahol, stb.), a gazdaság fejlődésnek indul. Az ilyen offshore mutyik azonban nem lendítenek fel semmit a bankok forgalmán kívül, azonak meg amúgy is fölös számban van pénzük.
Persze lehet, hogy tévedek, és hülyeségeket írtam, mint mondtam csak egy érdeklődő dilettáns vagyok.

Scarlet Crusader 2009.05.07. 15:14:35

@zero: Melyen Tisztelt Uram,

akar hiszi, akar nem (az utobbi a sanszos) az ember nem csak az internetrol tajekozodik.

A felsorol szemelyek egyike sem vagyok, de ettol a tenytol nem dol azonnali hatallyal a kardjaba, ugye?:)

reKorrekt 2009.05.07. 15:15:56

@pógárjenő: külföldi élelmiszert én konkrétan a 4mancs és az ír-lengyel-marha óta nem vettem. Max olyan árucsoportokat, melyeket itthon nem termelnek meg. Elkeserítő hogy nagyon sokan a bev.központokban vesznek meg mindent. Én pl. soha nem adnám fel a piaci zöldségtúrámat a kényelem (és sokszor a rosszabb minőség) miatt.

Mikor olyan csajom volt akinek a szülei kertesben laktak, csináltam hátul egy veteményest. Érted?! Városi, 30 éves, p(r)ogra(o)mozó létemre :)
Mondjuk brokkolit nem palántáltam :)

f.m.j. 2009.05.07. 15:17:26

@Kartal (reloaded):

És mi van, ha az egész az IMF engedélyével, tudtával, netán parancsára történik?
Vagy ez már nagy ökörség? (én nem értek hozzá :):)

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.05.07. 15:17:47

@Kartal (reloaded): valamit fellendítenek: az offshore cégek vezetőinek életszínvonalát (mondjuk már hova azt nem tudom)... Mi meg gyári melósok -én is az vagyok- éhendöglünk...

gábbor 2009.05.07. 15:18:52

@Szőröstalpú Jeti: Heltai Gáspár után szabadon: a törvény olyan háló amin kicsik fönnakadnak, a nagyok átszakítják.

Scarlet Crusader 2009.05.07. 15:19:47

@pógárjenő: hajve...azt mondjak az a jo kerdezo, aki harom kerdesnel tobbet nem tesz fel egyszerre mert akinek felelnie kel mar a masodik kerdesnel elvesziti a fonalat. Lassuk hat:)
1. miért van tele magyarhon külföldi érdekeltségű bankokkal- dunsztom nincs, nekem nem faj ha itt vannak mert amig prudens es transzparens modon mukodnek senkit nem zavarnak
2. miért van tele az ország tekszó, aushan,lidl,peniszmárket stb. pöcsömbojtja áruházakkal, mikor volt hangya bolt van cba- gondolom azert mert senki es semmi nem tiltja a megjelensuket es ez igy van jol. A mukodes es a beszerzes az mas kerdes.
3. miért van suzuki,hancock,opel tökömbojtja külföldi cégcsoportokkal mikor volt tiszacipő, tungszgram, chinoin,weisz manfred stb.-en spec. orulok ha itt vannak mert sok adot fizetnek, es munkat adnak iskolazottnak/iskolazatlannak
3. miért zabálunk szlovák tejet, spanyol répát, holland dinnyét, olasz epret....miért iszunk olasz,argentin,amerikai bort- hat ne egyen-igyon moslekot. Lehet venni jo minosegu magyar arut es akkor nem lesz semmi baj. A magyar vasarlo ar-erzekeny, arra ugrik sajnos ami olcsobb megha rosszabb is a minosege.
A vilag pedig nem tokeletes, sose nem is volt, es nem is lesz. Szvsz ne ezen idegeld magad, vannak fontosabb dolgok is.

Peace

pógárjenő 2009.05.07. 15:20:17

@A lámpavas öregbíti a bőrt [Korrekt]: höhö....én 54 vagyok, szombaton 32 ágyást csináltam a konyhakertnek, minden szombaton piacra járok, még a kenyeret is pékségben veszem, de sajna mounika népének 90% tekszóba jár mer' ócsó.....
Ha senki sem vásárolna a sok szar bovliból bezárna a sok faszkopáncs!

kill004 2009.05.07. 15:23:45

@Scarlet Crusader: Azért választ nem adtál....:)

acel 2009.05.07. 15:26:21

@zero:
Nem.
Arról írtam hogy az offshore csaka versenz része, viszont ezek felhasznalása a közpénz és mások pénzének ellopására erősen üldözendő kellene hogy legyen. Nyereséges állami cég magánkézbe adása állami kontroll, és a haszon garantálása nélkül egyszerűen maffia.

A megoldás szerintem is a adórendszer versenyképessé tétele,

derelyegrádi szellem 2009.05.07. 15:27:25

@kill004:

Hát nagyjából ennyi. De legdühítőbb az, amikor EZEK elmagyarázzák nekem a "piacot". Akik a "piacról", valódi versenykörülmények közül soha egy forintot el nem hoztak.

Mind, kivétel nélkül az állammal (illetve az ott ülő haverokkal) kötött "jó" üzeltekből gazdagodott meg. Utolsó körben annyira, hogy az állam tönkre is ment.

Kezdjük Kókával. Ő az elenderből gazdagodott meg. Az elender miből? A sulinetből. Ami abból állt, hogy bekötöttek egy végpontot 170.000,-Ft.-ért, ami szerény számítás szerint is 17(tizenhét)- szeres ár.

Az, hogy ezt meghaladóan hogy megy pl szélssávú internetre adott európai úniós pénz elosztás azt kiválóan szemléltei a Célpont által lehozott riport. Az eu-tól azért kaptunk pénzt, hogy olyan helyeken is lehessen internet, ahová piaci szereplőknek nem éri meg bekötni. Erre mit csináltak? Odaadták arra, hogy pl. egy városban kiépítsék a 15. , máshol a 17. szolgáltatót. (a valódi célra egy forint nem jutott) A többiek persze saját befektetésből csinálták, ők állami támogatásból, tehát saját beruházás nélkül most ellenértékért szolgáltatnak. Csak annyit kellett tenniük, hogy megmondták nekik, kivel kell iratni a pályázatot, és kivel kell kiépíttetni. Minkét cég egy-egy szoci mókusé. Nme írták bele, hoyg ott már van szélessávú internet ahova tenni fogják, de erre a pénz odaítélő mókus azt mondta, nekik ezt nem is kell ellenőrizni, így ő ezt nem tudta. Arra kérdésre, most már hogy tudja mit szándékozik tenni, azon túl hogy megköszöni az infot, azt mondta, nem kíván ezzel egyáltalán foglalkozni.

Ez így működik mindenhol, mindenben. A legszomorúbb, hogy ez simán lement, azóta sem történt semmi, természetesen eljárás nincs, vizsgálat nincs, semmi sincs. Csak tolvajok, de abból k..va sok.

Scarlet Crusader 2009.05.07. 15:28:54

@kill004: Mert en sem tudom mindenre a valaszt testver:)

pógárjenő 2009.05.07. 15:32:02

@Scarlet Crusader: csak az a kérdés hogy ha ez a sok nemadozó tökömbojtja külföldi elhúzzná a belit és helyette MAGYAR ADOZÓ CÉGEK, MAGYAR BANKOK lennének, és az ADÓ visszakerülne a gazdaság fejlődésébe, esetleg új munkahelyek ÉS NEM BANKOK ÉS IRODAHÁZAK hanem termelő gyárak épitésébe, akik a saját munkájuk által újfent adóznának nem lenne-e jobb a magyar népnek, igenám de akkora sutyipénz hogy kerülne a politikusok(akarom mondani tolvajok) zsebébe?

kill004 2009.05.07. 15:33:43

@derelyegrádi szellem: Pontosan. Valahol olvastam ( lehet, hogy nem is igaz :)) ), hogy Wallis-ék próbáltak egyszer nagypályán játszani. Szétszopatták őket a "nagyok". Ennyit a tehetségről....

pógárjenő 2009.05.07. 15:36:09

@derelyegrádi szellem: március 15-kén meg a pofánkba röhögött a Nemzeti Múzeumnál, a barátnője meg nemzetközi jelekkel adta tudtunkra hogy bekaphatjuk, mertük lehazaárulózni, dögöljön meg pöcsöm-buzi.....

rolika 2009.05.07. 15:37:37

@Szőröstalpú Jeti: én sem úgy gondoltam. Csak az ilyen égbekiáltó pofátlanságok esetére, amikor nyilvánvalóan rosszak a törvények.

Kartal (rezervált) 2009.05.07. 15:38:27

@acel: "Arról írtam hogy az offshore csaka versenz része, viszont ezek felhasznalása a közpénz és mások pénzének ellopására erősen üldözendő kellene hogy legyen. Nyereséges állami cég magánkézbe adása állami kontroll, és a haszon garantálása nélkül egyszerűen maffia."
Köszönöm a választ! Magam feje után is pontosan erre jutottam, ezért is verem az asztalt amikor megszorításokról beszélnek. Nem a családi pótlékot kellene megszorítani, hanem az ilyen maffiózók tökét. De mint tudjuk, pont ők hozzák a törvényeket :-(((

Tündér_Lala 2009.05.07. 15:38:53

Ezek az emberek kormányzati pozícióban vannak.Már meghozták és most hozzák meg azokat a törvényeket és most kötik meg azokat a nemzetközi megállapodásokat, amelyek alapján "erkölcsileg kifogásolható ám törvényes módon" lopják el, az ország maradék vagyonát is. Választások után a helyzetet felmérni sem lesz ideje az új kormánynak és még ha tennének is a jelenség ellen, ilyen gazdasági hatalommal szemben tehetetlenek lesznek.
Nem tudom... Ez a hajó elment és a komcsik mindent átjátszottak a köreikből kikerült finánc tőkének. Esetleg lehetőség - az orosz példa nyomán - bármiért becsukni őket.

Scarlet Crusader 2009.05.07. 15:40:19

@pógárjenő: Tenyleg nem kukacoskodni akarok, de nekem speciel (es szerintem itt meg nagyon sok embernek) a kulfoldi cegektol fugg a megelhetese. Ha ok nem lennenek itt, akkor sokan az utcara kerulnenk, az pedig senkinek nem lenne jo. Hidd el en orulnek a legjobban ha nekunk magyaroknak akkora bankjaink, gyaraink lennenek mint pl. Citibank, Audi, GE, etc. Am nincs ekkora gazdasagi potencialunk, hogy a rosseb esne bele.
Amit pedig a mutyizasrol, lopasrol irsz tokeletesen egyetertunk. Ezeknek a cegeknek sokat koszonhetunk, az hogy elloptak a korrupt politikusok a befizetett adot; arrol nem ok tehetnek.
Mr. Samuel Colt sem felelos mindn egyes Colt pisztollyal lepuffantott emberert...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.07. 15:40:42

@Scarlet Crusader:

Akkor Ön, uram egy igen tájékozott állampolgár és le a kalappal Ön előtt!

Kartal (rezervált) 2009.05.07. 15:42:03

@fmj: Abban, hogy az IMF engedélyével történik, biztos vagyok. Ott sem hülyék ülnek, látják mi folyik itt. És nyilván csak nekik jó, ha itt szétlopják az országot, aztán tőlük vesznek fel hiteleket... amiket természetesen megint szétlopnak... na ez már annyira nem tetszik nekik :-P

gábbor 2009.05.07. 15:44:13

@Scarlet Crusader: 3.pont (első harmadik) ...mert sok adót fizetnek és munkát adnak. Na, ez nem igaz .Nem fizetnek sok adót (inkább adó kedvezményeket élveznek ld.gumigyár) nem adnak több embernek munkát, mint annyitől elvették , amikor eladták , megszüntették a működő üzemeket, kereskedelmet.

derelyegrádi szellem 2009.05.07. 15:46:01

@pógárjenő:

Kóka nem hazaáruló. Egy sima tolvaj. De emelett egy akkora fasz, hogy neki még a csajozáshoz is kell egy minisztrei szék, onnan tudta csak levadászni ezt a beosztottját. Siralmas.

pógárjenő 2009.05.07. 15:48:13

@Scarlet Crusader: na mégeccer ha nem lenne audi lenne Tisza cipő, ha nem lenne tekszó lenne Hangya szövetkezet, ha nem lenne cibbank lenne EGY ERŐS MAGYAR NEMZETI BANK, csak izlelgetni kellen a dolgokat MAGYAR TERMÉK, MAGYAR EMBERNEK, az adósságot meg kifizetnénk Tungsgram ízzokkal.......ezért támogatom az a pártot aki ezt hírdeti!

Scarlet Crusader 2009.05.07. 15:50:06

@zero: Ugyan mar.oszonet.
Koszonettel en tartozom a blog miatt mert kva jo:)

Béla az állat 2009.05.07. 15:50:30

Hogy mi jut eszembe? Természetesen akasztás.

Todojnen 2009.05.07. 15:51:54

Ezek a rohadt szemétládák!! ÁÁÁ Próbálok dolgozni és eltartani a családomat de ezek miatt a patkányok miatt csak dolgozom, spórolni semmit nem tudok a kocsimat is el fogják vinni... Örülök, hogy megtaláltam ezt a blogot, legalább nem érzem teljesen egyedül magam.

Scarlet Crusader 2009.05.07. 15:52:04

@gábbor: Nem az ordogot nem. A fel orszag ingyenelo bagazsa pl. az Audi+Opel altal befizetett adobol logatja a f@szat. A merleg pozitiv, es ennek barhol utana lehet nezni. A felelotlen gyarbezarasokert/privatizacioert nem oket, hanem a politikusokat okold.

derelyegrádi szellem 2009.05.07. 15:52:46

@zero:

Egyszerű a helyzet: minden posztot megjelenés előtt megküldesz Sakarlátnak, ő meg majd jól mondja, mi merre...

Scarlet Crusader 2009.05.07. 15:53:08

@pógárjenő: Igy mar mas. Bocs, de az elobb valszeg nem ertettem.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.05.07. 15:53:11

Természetesen aljas rágalom, hogy minden, Magyarországon működő, magyar tulajdonú, de külföldön bejegyzett cég adóelkerülési célokból (lásd: offshore) alakult.
Rengeteg más oka is lehet még.
Példáuuuul....ööö...sajnos, most egy sem jut az eszembe, de biztosan van egy csomó ilyen.

reKorrekt 2009.05.07. 15:53:20

@Scarlet Crusader: ez többrétű. Az hogy a samsung itt van, fasza, mert azt mi nem tudnánk magunknak előallítani. De az hogy pl. külföldről hozzák be töredékáron az fos élelmiszerüket, nonszensz. Magyarország mezőgazdasági ország. Volt. Kezdték a kommerek azzal hogy mármost jusztis legyen az iparországa. Óriási pénzeket vontak el a mezőgazdaságból, elzárták a támogatás csapotat, szarér-hugyér szétárulták az infrasrtuktúrát. A mezőgazdaság az az ágazat melybe nem szabad sajnálni a pénzt. Mit gondoltok az usa miért tud áron alul adni sok mindent? Mert pumpálja a pénzt a gazdákba. Többek közt az usa eme politikája jutott az addig önellátó Törökország csődbe.

derelyegrádi szellem 2009.05.07. 15:56:07

@Scarlet Crusader:

Én is megküldjem a kommentjeimet Főnök?

Scarlet Crusader 2009.05.07. 15:58:31

@derelyegrádi szellem: T. Uram,

ha helyette penzt kuldene, sokkal nagyobb halara kotelezne:)

derelyegrádi szellem 2009.05.07. 16:01:20

@Scarlet Crusader:

Oké, itt egy ezres, menj, érezd jól magad.

pógárjenő 2009.05.07. 16:05:44

@derelyegrádi szellem: höhö....befo..k, na megyek haza agyonverni azzaszonyt, meg vár egy jó 60fokos páleszt, szasztok.....

eldiablomismo 2009.05.07. 16:07:08

@kill004: Majd visszatérek ehhez a témához úgy egy év múlva :)

molaris 2009.05.07. 16:09:43

A gazember oldalfüggetlenül gazember. Ahol most tartunk még csak a kezdet. Majd ha kiborul, hogy ténylegesen mi minden van a háttérben, fogunk mi még csodálkozni.

kill004 2009.05.07. 16:15:33

@eldiablomismo: Te kis huncut! Te most azt hiszed én arra fogok szavazni akire te gondolsz, és majd jól megvédem. Hát nem.

Tündér_Lala 2009.05.07. 16:22:37

- Te sötétben bujkáló feketéző reszkess !
Nem szégyenled, hogy nyomorgó embertársaidon nyerészkedsz ?

- Elvtársak, megtörjük a népnyúzó burzsoázia uralmát !

- Elvtársak minden a dolgozó népé !

- Polgártársak az állam rossz gazda !

- Az adót mindannyiunk céljai érdekéban, be kell fizetni.Akinek nem tetszi elmehet.

Nem érdekes, hogy ezeket mind ugyanazok az emberek vagy leszármazottjaik mondták a népnek ?

zsoltikam · http://catapult.blog.hu 2009.05.07. 16:33:41

nekem az jut eszembe hogy ilyen adoterhek mellett ami magyarorszagon van meg meg is ertenem, HA nem azok offshoreoznanak a legkemenyebben akik eppen olyan pozicioban vannak es voltak akik tudnanak valtoztatni a helyzeten.

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2009.05.07. 16:51:22

@Noname Cowboy:
OFF:
index.hu/belfold/2009/05/07/felesegukon_keresnek_az_orszaggyulesi_kepviselok/
ON:

A kurva anyjukat!!!

Na EZ vastagbőr! Posztot!!! Listát! Neveket!!!

szabogyula 2009.05.07. 17:03:22

Az itt leirtakhoz már nemigen van mit hozzáfűzni.
Illetve csak annyi, hogy remélem holnap a posztot kommentekkel együtt a Népszava , és az atv.hu lehozza..
Ez a két ember a miniszterelnökünk, és a pénzügyminiszterünk . Ennyi erővel Geronazzo Mária beléphetne a KDNP-be .

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.07. 17:08:13

@ostoba 8o: halló, tes, ne adj neki ötleteket, emlékezhetsz, készült ő politikai pályára....:)

acel 2009.05.07. 17:10:31

@Noname Cowboy:
Ezt megtanulták az EP képviselőktől, Nekik vagy két alkalmazott is jár, EUR ban fizetve.

szabogyula 2009.05.07. 17:25:17

@*tisztességes off-shore tulajdonos.*[L42]:
Isten örizz, csak beugrott a kép ahogy Semjén Zsolt / aki én pl. nagyon tisztelek / és Geronazzo közösen adnak sajtótájékoztatót . Na de komolyra forditva : az ezerszer leirt közhely : ha ez egy kulturált országban történik ....
Nem is tudom hol olvastam hogy Kinában kivégeztek egy középszintü vezetőt korrupció miatt.
Ezt nem kivánom , de azért egy komolyabb ejnye-bejnyét..

szabogyula 2009.05.07. 17:27:19

Ja , ki keresett offshore cégalapitási lehetőséget ?Itten van :
www.nevadaceg.com/

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.07. 17:29:09

@ostoba 8o: ejnye-bejnye, de komolyan:)
Mikor, hol? Ott akarok lenni...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.07. 17:57:16

@ostoba 8o: ha drasztikusabb nincs, akkor azzal, agyba-főbe kenegetném őket:)
de a lámpavas is jó lenne, árulóknak az jár, keresek is egy jó üzletembert, aki árul ilyet:)

derelyegrádi szellem 2009.05.07. 18:05:45

Ezek a kanadaiak....

"Mintegy két és fél hektár erdőt vágtak ki a Baranya megyei Kozármisleny határában, a fákat pedig a gyanú szerint el akarta lopni. A tolvajokat a terület tulajdonosa fülelte le, amikor a fákat el akarták szállítani a helyszínről."

szabogyula 2009.05.07. 18:08:12

@derelyegrádi szellem:
Gondolom a rendőrség azonnal elindult az ellenkező irányba , mert ott 53-mal közlekedett valaki szabálytalanul..

szabogyula 2009.05.07. 18:10:36

Hallottam egy jót :
A felső tizezer az olyan mint egy jó nő két lába : nem birálni kell , hanem közéjük kerülni .

Nw8 2009.05.07. 18:51:03

Ezek után nekem ne jöjjön senki az Ezüsthajó meg a Happy End Kft-vel, mert ezek kispályások voltak a Wallis és a többi offshore cég mellett.

Horizont 2009.05.07. 18:58:43

Hol van már a Tocsik ügy?

@ostoba 8o: ez jó, és igaz:)

@*tisztességes off-shore tulajdonos.*[L42]: bárhogy felidegesítem magam a posztokon,mindig nagyon jól szórakozom a nick neveiden. Telitalálat mindegyik és ötletes! Gratulálok mindegyikért külön:)
Kis fény a komor témák között...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.07. 19:35:11

Jegyezzétek meg ezt a nevet: MARKET Építő Zrt.

A Wallis áll a háta mögött. Aztán nézzétek meg miket épített:

MTV székház, váci úti Autópálya székház soroljam? VPOP Székház... na? Tetszik?

Marcellusca 2009.05.07. 20:00:57

Nekem mi jut eszembe?
Elsőre: savanyú a szőlő!
Másodikra: még mindig savanyú a szőlő.
Harmadikra: olyan kesze-kusza az egész, hogy azt sem tudom, hogy ki, kivel van. Csak azt, hogy én nem vagyok benne.

beleszolok 2009.05.07. 20:16:47

Itt az az igazán durva, hogy akik a milliárdokat síbolják, közben ekézik a magyar vállalkozókat, akik köhögik befele az adóforintocskákat, hogy legyen mit kifelé szipolyozni az országból, hogy a számlanemadásuk miatt tönkremegy az ország.

Mostmár télleg elkellne egy komolyabb sortűz.

Marcellusca 2009.05.07. 20:51:18

Na, végre megtaláltam a reggeli poszthoz írt kommentemet, bemásolom ide is, mert erre is érvényes (mint ahogy Mj felhívta rá a figyelmem):

Most olvastam, és mennyire igaz:
"A kis tolvajokat felakasztjuk, a nagyokat pedig állami hivatalokba ültetjük. " - Aesopus

Maximio 2009.05.07. 23:02:20

Hazagyön az ember a munkából, felnéz a Vastagbőrre, hogy újra meggyőződhessen róla, hogy szétlopják az országot. Eddig is fájt egy kicsit a fejem, most felbasztam az agyam, így már hasogat. A k. anyjukat offsórozzák meg. Ez az ország egy kleptokrácia. A fogalom tökéletesen illik arra, ami itt folyik.

en.wikipedia.org/wiki/Kleptocracy

Az EREDETI 2009.05.07. 23:31:11

@Marcellusca: Vagy benne vagy de még azt se tudod.

Az EREDETI 2009.05.07. 23:33:28

@ostoba 8o: Komolyabb ejnye bejnye helyett egy komolyabb lincselés utáni kivégzést

Marcellusca 2009.05.07. 23:51:31

@Az EREDETI: Jelenlegi helyzetemet tekintve, csak észre vettem volna. :)

Mertcsak 2009.05.07. 23:58:38

@Marcellusca:

Az a korrupció amiből kihagynak...
Mondta volt megboldogult nagyapám.

K.Jani 2009.05.08. 00:01:52

Kilencvennyolc százalékban ciprusi tulajdonban van az Omninvest Kft, amelynek világüzlete elmaradt.

Kilencvennyolc százalékban ciprusi tulajdonban van az Omninvest Kft., amely 2006-ban kétmilliárd forint állami pénzt zsebelt be gyanús pályázati eljárás útján – a madárinfluenzára hivatkozva – védőoltás kifejlesztésére. Kormányhatározat tette lehetővé, hogy a cég további kétmilliárd forint hitelt kapjon a Magyar Fejlesztési Banktól. Az állam így négymilliárd forintot költött erre az offshore bizniszre. Azt mondták akkor: mi látjuk majd el a világot szérummal. Üzleti titokra hivatkozva takargatják, hova lett a pénz. Tény, hogy a világüzlet elmaradt, csak az offshore leánycégre költött állami milliárdok úsztak el. Az egész felhajtás arra volt jó, hogy Rácz Jenő akkori egészségügyi miniszter, Kökény Mihály, a szocialisták szakpolitikusa, és még néhány főember látványosan, a kamerák előtt beoltatva magát, reklámozza a „sikeres" offshore bizniszt.

kulalak 2009.05.08. 01:46:36

Az off-shore az nem ugyanolyan mint az olajszokites meg tocsikolas meg AFA visszaigenyles? Mindegyik 'torvenyes' volt csak eppen tolvajlas es erkolcstelenseg. Ilyenkor ugy megneznek egy igazi kapitalistat. Tudjatok olyat aki torvenyesen belenyul az El Dorado-ba aztan stadiont, koncerttermet, kozkonyvtarat, egyetemet alapit a penzebol mintegy visszajuttatva a koznek (persze sajat nevevel ellatva, mondom, hogy kapitalista (Rockefeller Center)) Na, ilyen miert nincs?
Ui: Hofi: amikor a mocskos kapitalistaknak jol ment, na az miert nem gyuruzott be ide?

K.Jani 2009.05.08. 03:36:22

magyarország egy "banánköztársaság". 20 évvel a "módszerváltás" után, ott tartunk, hogy a bérek '78-as szinten vannak, miközben a MAFFIA "ellit" milliárdokkal játszadozik. ezernyi helyről tünnek ell a milliárdok.(ami itt megvan említve, az is egy hatalmas összeg, hát még amíről nem is tudunk) és ez még mindig semmi az IMF-hez képest. oda 10-szer, 100-szor annyi pénz vándorol. az adók és a nyugdíj korhatár meg csak emelkedik, és csak emelkedik ez magyarul RABSZOLGASÁG!!!
mi meg csak ugatunk, mint kutya a holdra.
mindeközben pedig tözsdére akarják vínni az ország vízzellátó rendszerét, hogy később eladhassák. és a magyar föld!! a fedezet a hitelekre. HALDOKLIK AZ ORSZÁG!!!!!

Corry 2009.05.08. 07:48:31

Erre az egészre még az jön rá, hogy a vállalkozásaikat úgy viszik át az offshore cégekbe, hogy a magyar vállalkozást bedöntik és felszámolják. Azt, hogy ezzel potenciálisan több más magyar vállalkozást is csődhelyzetbe hoznak, már részletkérdés...

f.m.j. 2009.05.08. 08:11:41

@K.Jani:
@Corry:

Ne fokozzátok, így is kész vagyok...

Mindenki elött világos, hogy mi megy, de érdemben, mi a francot lehet tennünk, a szitkozódáson kívül?

Geza 2009.05.08. 08:52:17

@fmj:
Szánalmasan túldramatizáltnak hangzik, de egyet lehet tenni:
- tudomásul venni, hogy biza megszálltak minket, a szabadságot zengedező kirakat-szólamok ellenére is
- ezzel szembe ugyanúgy nem tudunk menni, ahogy a szervezetlen parasztok se tudták volna kaszával megállítani az oszmán betörést
- arra kell készülni, hogy talán 3-4, de inkább 8-10 generáció múlva talán lesz lehetőség felemelni a fejünket, mármint ha addig meg tudunk maradni
- egyszerűen élni kell tovább és úgy nevelni, tanítani a gyerekeket, hogy majd az ő unokáiknak talán megint lesz saját országuk, és ezt legyenek kedvesek ne adják fel egy tál csipszért és/vagy egy kóserburgerért

Keményedni fog a helyzet, nagyon sokan nem fogják bírni, de hatvan-nyolcvan év múlva kb. úgy fog állni a nemzeti gondolkozás, mint ahogy a korai kereszténység állt annak idején: sok kis közösség, semmi drasztikus nagy hadsereg, de szép lassan mégis megnyer mindent.
(Azért írok általában vett 'nemzeti gondolkozást', mert amit mi most kapunk, az 10-20 éven belül eléri a horvátokat meg a lengyeleket is.)
Keserű egy gondolat, de ahogy látom, nekünk magunknak már nincs semmi esélyünk, úgyhogy nyugodtan dolgozhatunk azon, hogy az ükunokáinknak lehessen.
Könnyítés lesz nekik, hogy aki száz év múlva még beszél magyarul, az nemzeti érzelmű is lesz, ugyanis addigra a cigányszaporulat gondoskodik arról, hogy a mostani gyökértelen multikulti 'magyarországi állampolgár de nem magyar ember' fajtája kihaljon, azaz nem lesz ennyire zavaros helyzet.

Persze van másik lehetőség is: a palesztin módszer, miszerint mindenki csinál 10-15 gyereket, ebből nem éri meg a családalapítási kort 6-8, de a maradék 4-7 még mindig több, mint a megszállóké, azaz véges időn belül ki lehet öket szaporodni az országból. Ehhez viszont be kell vállalni a lehetőségek drasztikus visszaesését, azaz családonként 10-15 gyerekből nem lehet normális szinten művelt és pallérozott szellemű embert nevelni, max. hazafias szellemű rohamharcost, ami viszont azt jelenti, hogy kultúra és műveltség terén 200-300 éves hátrányba esne az ország a riválisainkhoz képest.
Arról nem is beszélve, hogy a nyílt konfliktus nagyon jól jönne a szomszédainknak, hogy megvalósítsák a régi álmukat az északi és a déli szlávok közös határvonaláról, mindezt persze csak akkor, ha nem pont a megszállóink jönnének 'békét fenntartani'. (Azt meg, hogy ebbe a világ mennyire szólna bele, jól láthatjuk Gáza esetén...)

Marad tehát az első verzió: fennmaradni, megmaradni magyarnak, decentralizáltan, hogy ne érhessen csapás, de tartva a kapcsolatot, hogy segíthessük egymást, és korbács alatt is türelemmel várni az alkalomra, tudva, hogy az csak generációk múlva jön el. És mindezt nem szervezve, mert azt korrumpálni lehet, hanem mindenkinek belülről jövően, magától!

Tanítani a gyerekeket, segíteni a nemzettársakat, megőrizni a magyarságot, és fennmaradni.
Szerintem ez az, amit az álmokon és a hősies kirohanásokon felül tényleg módunkban is áll tenni.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.05.08. 08:52:34

@fmj: Ciprus jó hely, oda kéne menni nyaralni.

f.m.j. 2009.05.08. 09:09:24

@Geza:

"addigra a cigányszaporulat gondoskodik arról, hogy a mostani gyökértelen multikulti 'magyarországi állampolgár de nem magyar ember' fajtája kihaljon, azaz nem lesz ennyire zavaros helyzet."

Ezt nem annyira értem, mert eddig az volt, hogy a cigányszaporulat messze meg fogja haladni a magyar lakosságét, úgyhogy nem az lesz a kérdés, hogy a magyar érzelmű, vagy az identitását elvesztő magyar lesz-e a több, hanem, hogy egyáltalán lesz-e magyar (kis túlzással)

Vajon a magyar állam miért csinálja ezt? Tudatos, vagy ők csak a vagyonért csinálják, önzésből (nem mintha ez menthetné őket), és fogalmuk sincs, hogy mi lehet a háttérben.

Egyébként nem akarom, hogy 8-10 generáció múlva legyen itt erős nemzet, hanem most :)

de kösz a választ :)

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Ez a megoldás se tetszik :)

krtek 2009.05.08. 09:10:36

Mindig van kiskapu, csak nem a parasztnak. Mire kiderül a turpisság a köz nyomására bezárul egy kiskapu. Van akinek lesz újabb lehetőség, a parasznak nem. Mindig vannak egyenlőbbek. Ezért utálatos a faszmagyar szemlélet.

A Dataplex előtti utcát "Ciprus " utcának hívják. A vastagbőr ott kezdődik, amikor ez a kis geci, óóóh boccs akarom mondani sikeres üzletember gordonka, nekiáll magyarország pénzügyeiről hablatyolni, a szájtáti agyhalott hülyék meg áhitattal hallgatják...

f.m.j. 2009.05.08. 09:22:17

@krtek:

Hmmm... "faszmagyar szemlélet"... ízlelgetem a szót, és nem értem... elmondanád mit értesz ez alatt?
Mert ha azt, amit gondolok, hogy gondolsz, akkor szerintem olyan nincs, vagy legalábbis nem "magyar", legfeljebb valami nemzetek feletti, egyetemes "fasz szemlélet", amit én egyszerűen bűnnek nevezek..., melynek minden nemzetben megtalálod a lelkes kiszolgálóit, követőit.
A 2. bekezdéssel egyetértek :)

Combi a ballibes Ferkófan 2009.05.08. 09:35:25

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/: Lényegtelen kis apróság, valószínűleg így is jobb állapotban van mint mint Pest :)

Petrow 2009.05.08. 09:41:55

OFF: ha már a salgótarjáni "don" 1050 m2-es haciendájáról volt szó, ezt se hagynám ki a szórásból:

www.propeller.hu/belfold/503637-luxusvilla-a-penzugyminiszternek

Geza 2009.05.08. 09:43:05

@fmj:
"...eddig az volt, hogy a cigányszaporulat messze meg fogja haladni a magyar lakosságét, úgyhogy ...egyáltalán lesz-e magyar"
A szaporulatuk már most meghaladja a miénket még abszolut számokban is, arányaiban véve meg kb. egy ötszörös (!) szorzóval.

Viszont önfenntartó életre képtelenek, azaz ahogy elérik az 50%-ot (sacc/kb. 20 év múlva), gazdaságilag összeomlik az egész, mint a kártyavár, az általános szabadrablás polgárháborúvá kezd fajulni, amibe érdekes módon senki sem fog beleszólni, mert onnantól nála lenne a labda, hogy mit is kezd ezzel a csődtömeggel. A határok persze lezárulnak, mert senkinek nem kell a cirkusz, a népesség pedig drasztikus csökkenésben kezd (ld. Dél-Afrika).
Ez folytatódik egészen kb. 2-3 millió főig, amely mennyiség már kezelhető ekkora területen (kb. ennyi 'rabszolga' kell az ország üzemeltetésének a legalsó szintjére), na ekkor kerül elő a humanitárius lózungokkal kísért tényleges megszállás (a megszálló lehet izraeli, szláv szövetségi ill. orosz is), amit mindenki támogat, mert végre megszünteti ezt a gyulladt gócot Kelet-Európa közepén.
A lényeges momentum az, hogy nekik teljesen mindegy lesz, hogy a megmaradt 2-3 millió magyar-e vagy cigány, konzumidióta vagy hazafi, ugyanis aki két-három év blokád mögötti népirtás után élni akar és nem akar éhen se dögleni, az sorba fog állni a legutolsó rabszolgamelóért is. Az ideológia nem ehető, ergo nem is tehet másként.

Na, ebben a 2-3 millióban kell ott lennünk legalább egy-másfél millióan!

"Vajon a magyar állam miért csinálja ezt? Tudatos, vagy ők csak a vagyonért csinálják, önzésből (nem mintha ez menthetné őket), és fogalmuk sincs, hogy mi lehet a háttérben."
Tudatos, és szerintem a fenti forgatókönyv van a dolog hátterében. (Szerintem olvasd el Susan George-tól a 'Luganoi tanulmány' c. könyvet, angolul 'The Lugano Report' címen lehet megrendelni pl. az amazonról, de már van magyar kiadása is:
www.magyarmenedek.com/products/3672/Luganoi_tanulmany_-_Susan_George.htm

Amúgy a megszállók kilétével kapcsolatban csak azért tartom legvalószínűbbnek az izraelieket, mert ők azok, akik a magyarországi ingatlan-befektetések 70%-80%-át adják (és nem arról híresek, hogy olyasmibe tennének pénzt, amin rajtaveszítenének), valamint az ő érdek-szintű jelenlétűk a legerősebb az országban.

"Egyébként nem akarom, hogy 8-10 generáció múlva legyen itt erős nemzet, hanem most :)"
'Kedves Batu kán, Szulejmán szultán! Én most szeretnék erős magyar nemzetet, úgyhogy hálás lennék, ha volnának szívesek a megszállási terveiket törölni. Köszönöm szépen! :)'
Előkereshetem a kedvedért Peresz email címét, de nem hinném, hogy nála nagyobb sikert érnél el, mint a fenti elődeinél...

Komolyra fordítva, nem látok esélyt arra, hogy ezt a folyamatot most meg tudjuk állítani nemzeti egység nélkül. Dobó István se tudta volna megvédeni Eger várát, ha a védők egyik fele hátbaszúrta volna a másikat, majd a maradék két negyed nem lévén képes együttműködésre, látványosan keresztbe téve egymásnak dafke csak azért is a vár két különböző bástyáját adta volna el a töröknek, azon vitázva, hogy melyik bégnek is lenne helyes az egész várat eladni :(...

Nemzeti egység meg úgy látom, egyhamar nem lesz, amikorra meg már elég keserű lesz a helyzet ahhoz, hogy legyen, addigra már amúgy is a cigány klánvezérek véleménye lesz a mérvadó.
(Na, kb. ezért kell amúgy tenyészteni a kokérókat.)

Bocs amúgy, ha sötéten látom a dolgokat, de ha nem látok, inkább tapogatóznék lassan, mintsem harsány 'fény van! fény van!' kiáltásokkal rohanjak homlokegyenest a falnak :).

Combi a ballibes Ferkófan 2009.05.08. 09:46:01

@Petrow: A jelenlegi pü. valószínűleg szarrá kereste az agyát a magánszektorban, úgyhogy ezzel csúnyán lukra futottál.

f.m.j. 2009.05.08. 09:50:55

@Geza:

És mi a motiváció? Miért? Mert haggyuk, vagy mert nem felejtik a magyarországi deportálásokat, holokausztot?

Én nem akarok egy eznikai háborúban 57 évesen elhullani (életem virágjában:)) akármekkora magyar vagyok, mert az rajtam nem segít...
Akkor most kell pattanni, cdsak az a baj, hogy hová, meg hogy kettőnk közül csak én akarok a családból...

Véraláfutás 2009.05.08. 10:20:22

@Scarlet Crusader:

"1. miért van tele magyarhon külföldi érdekeltségű bankokkal"
- mert itt magas hozamot lehet realizálni
- mert az OTP-n kívül nem volt más tőkecsoport a rendszerváltáskor
- versenyhelyzetre jó lenne, ha működne, mint nyugaton több helyen, a számlaszám hordozása (mint a telefonoknál a teloszám)

"2. miért van tele az ország tekszó, aushan,lidl,peniszmárket stb. pöcsömbojtja áruházakkal, mikor volt hangya bolt van cba- gondolom azert mert senki es semmi nem tiltja a megjelensuket ..."
- jó volt a lobbizásuk (mert ellenben sok más multi nem jött be)
- az emberek szeretnek egy helyen olcsón vásárolni
- gazdaságilag nem biztos hogy megérte az országnak (profit kiáramlás, kis/közép vállalkozások csődjei, valamint kiszolgáltatottságuk)

"3. miért van suzuki,hancock,opel tökömbojtja külföldi cégcsoportokkal mikor volt tiszacipő, tungszgram, chinoin,weisz manfred stb."
-a külföldi cégek a profitjukhoz képest sok adót nem fizetnek (lásd állami támogatások - pl. gumigyár, adókönnyítések -pl. Audi 2011-ig adómentessége, mióta is van itt?, offshore-ozások)
- a rendszerváltásnál a prosperáló cégeket eladták külföldi cégeknek, amik aztán felszámolták a cégeket (cserébe licenszekhez, márkákhoz jutottak és piachoz - pl. GyőriKeksz) vagy hazai mutyi (pl. gyógyszeripar, vegyipar), vagy hozzánemértés áldozatai lettek (pl. Rába, Bábolna)

"3. miért zabálunk szlovák tejet, spanyol répát, holland dinnyét, olasz epret....miért iszunk olasz,argentin,amerikai bort- hat ne egyen-igyon moslekot. Lehet venni jo minosegu magyar arut es akkor nem lesz semmi baj. A magyar vasarlo ar-erzekeny, arra ugrik sajnos ami olcsobb megha rosszabb is a minosege."
- mert az átlagemberek reálfizetése a béka segge alatt van, ezért az a nagy árérzékenység...

krtek 2009.05.08. 10:24:41

Én a nagy magyar mejátszósdit, illetve az annak bedőlő szemléletet hívom faszmagyarnak. Amikor összekacsintás van, "józsikám elintézzük" van, mutyi van, haver van magas helyen, pályázatot írtak ki nekünk, "kéne egy kis pénz a választásokhoz de majd lesz megrendelés utánna szarásig" van, "sok az adó de megoldjuk" van, "kifizetted az adót / a munkásaid? Hülye vagy?" van, "mindenki csal, te miért lennél becsületes" van, stb...

És ezek az emberek lesznek a "felső" réteg és ami a legundorítóbb előadják az ügyes-agyas üzletembert a szarházi szélhámos helyett, és az ocsmányság nonplusultrája miniszterként magyarázza hogyan kell csinálni, miközben tudja hogy ő hogyan ügyeskedte össze a vagyonát és azt is hogy amit pofázik azzal max éhendögleni lehet...

A Bajnai egy tipikus . De nehogy cideszesnek tekints, hasonlóakat gondolok pl. Viktorunkról is. Ott is megérne egy misét a harács versus a "de okosakat tudok mondani" játék.

És a faszmagyar szájtátva, bégetve, okoskodva, két Fásy mulató között elmegy és szavaz ezekre... Közméltóságot csinál a faszságával egy csalóból.

Ezek az emberek céljai érthetők. Pénz, hatalom, hírnév.

De a sok faszmagyar aki legalább nem köpi le ezeket (lásd stabil szavazóbázis), na azok céljai érthetetlenek. Talán nincsenek is, mert ösztönlények.

pfú. ez jólesett. kiengedtem a gőzt... :)

f.m.j. 2009.05.08. 10:38:27

@krtek: "És a faszmagyar szájtátva, bégetve, okoskodva, két Fásy mulató között elmegy és szavaz ezekre... Közméltóságot csinál a faszságával egy csalóból."

Mindig ezt hozzák a tipikus magyar mentalitásnak, én nem tudom, de nekem egy ilyen ismerősöm, barátom nincs, aki így élne, vagy így érezne, gondolkodna. Most akkor én nem élek a valóságban, vagy túl jól állok barát fronton? :) Pedig sima ember vagyok, semmi extra... :)

Geza 2009.05.08. 10:39:44

@fmj:
"És mi a motiváció?"
Hatalom- és bírvágy, mint mindig a történelem során, mi más? Még többet, a szükségesnél is többet, a kezelhetőnél is többet, mindig többet.

"Mert haggyuk,"
Az, hogy ezt ellenszegülés nélkül hagyjuk, az már több évtizedes kemény gyúrómunka eredménye. A gerincünk megroppantása legalábbis a vörös gróf ténykedésére vezethető vissza, bár én igazából arra is kíváncsi volnék, hogy Deák Ferencék vajon miért engedték be a galíciaiakat, amikor ez egyetlen korabeli európai országnak még csak eszébe se jutott.
Szóval régóta 'vagyunk megdolgozva' azért, hogy ezt most mi így hagyjuk. Arra, ami most van, még 1985 körül is általános és egységes forradalom tört volna ki, úgyhogy nagyon finom becslések kellettek ahhoz, hogy az idáig vezető úton soha se legyen túlfeszítve a húr.

"mert nem felejtik a magyarországi deportálásokat"
Leszarják ívesen, az is csak egy mondvacsinált indok. Felhasználható kártya, hát előhúzzák.
Amúgy nem kell paranoidnak lenni, ez nem csak miránk korlátozódik, a helyi lehetőségekhez igazítva ugyanúgy megy más országok manipulálása is, csak épp mihozzánk a legegyszerűbb ténylegesen is beülni.

"holokausztot"
A vallási részét pont erre kreálták, az igazság-magva meg megintcsak nem túl sokat érdekel közülük. Eszköz, semmi több.

"Én nem akarok egy eznikai háborúban 57 évesen elhullani (életem virágjában:)) akármekkora magyar vagyok, mert az rajtam nem segít..."
Hát maradj életben, pont ezt mondom :).

"Akkor most kell pattanni, cdsak az a baj, hogy hová, meg hogy kettőnk közül csak én akarok a családból..."
Ezen én is gondolkoztam, de hová? Németországba, ahol szájkosár-törvény van? A tótokhoz, akik egy kanál vízben megfojtanának? Franciaországba vagy a skandináv országokba az afrikai bevándorlók közé? Londonisztánba?
Az USÁba vagy Ausztráliába, ahonnan most adnak ki a puszta gyanúsítás alapján állítólagos 'náci bűnökért' két öregembert, Kanadába, ahonnan kitiltották Torockai Lacit, mert csúnyát írtak róla az újságok? Dél-Amerikába, ahol pl. most Morales mutatta ki a foga fehérjét ill. a Kirchner-család banánosítja épp Argentínát? Oroszország vagy Kína, ahol már a kérdésed feltevéséért eltűnnél nyomtalanul? Afrikába talán?
Vagy a DK-Ázsiai kis tigris országok valamelyikébe, amelyek 'függetlensége' kb. az USA-Kína egyensúlyozáson múlik, azaz ha ezek bármelyike gyengül, azonnal a másik övezetébe kerülnek? Az Antarktisz még talán szabad, de ott meg kib.k. hideg van :).
Szóval nem is olyan költői túlzás, hogy '...a nagy világon e kívül nincsen számodra hely...'.

Amúgy igen, ha tudsz hová és akarsz is, persze menjetek, és ezért senki ne vesse rátok a követ. Jó lesz tudni, hogy ha itthon netán mégis beborul a dolog, másutt (még pár generációig) őrzi a vonalat valaki.

Fene tudja amúgy, hogy mi lesz a legjobb döntés, próbálja mindenki a maga módján, aztán valamelyikünk csak boldogul majd.

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.05.08. 11:19:42

Ha ismerjük a paramétereket, (és te ismered Géza), azokat bepötyögjük egy egyenletbe, kb ugyanezt a sötét eredményt dobja ki. Vagy még rosszabbat.
De egy dolgot hiányolok. Vagyis kettőt.
Először is nem számolsz a deus ex machinával.
Ha ugyanilyen egyenletbe 4-500éves adatokat pötyögünk be, azt dobja ki, hogy 2009ben 0.0% az esélye annak, hogy éljen még magyar ember, sőt, az se túl valószínű, hogy a világ még egyben van.
Nem számol olyan pillangócsapásokkal, hogy egy tenyerestalpas szörénymegyei asszony egy csecsemővel felbukkan a fővárosban, aztán pedig egy árva kiskamasz srácot a civakodók is egyetértésben királlyá koronáznak, és még helyt is áll.

Talán a megfelelő pillangó a megfelelő helyen éppen most készül meglebbenteni a szárnyait. És fogalma sincs róla, a világ túlsó felén milyen orkánt indít el.
Az is lehet, hogy csak magamat próbálom felvidítani. Vagy csak bekattantam, hogy pillangókról fantáziálok.

A második, amit hiányolok: meddig még?

Á, a szopóág nem az én szüleim, vagy nagyszüleim életében kezdődött. És nem is 20, vagy 80éve az az érv, hogy
"Csak tartsunk ki, húzódjunk a háttérbe, és majd a gyerekünknek jobb lesz. Mi csak neveljük szépen, ő majd megoldja a gondokat"
Már sokkal-sokkal régebbóta megye ez a tologatás.
Jobb lett? Megoldottuk? Hát, neméppen.

Geza 2009.05.08. 12:05:00

@piringer:
A Deus ex machinával természetesen nem számolok, hisz' pont a számolhatón túli dolgokat nevezzük így. (Meg amúgy sem vagyok egy Hari Seldon, úgyhogy nem annyira számolok mint inkább csak remélek...)
Ha valami/valaki váratlan révén jobbra fordul a dolog, hát örülök neki, de nem várom hiába, aztán meg káromlom az eget, hogy 'b+, idén se jött vissza Thors Provoni' :).

"meddig még"
Nem tudom, meddig, valószínűleg a világ végéig, mert ahogy az emberi természetet ismerni vélem, még ha el is jönne a Földi Paradicsom, jelen hozzáállásával a fajunk szépen felosztaná Észak- és Dél-Paradicsomra, elnököt választana mindkettőben, talpnyalókkal és haszonleső klikkekkel, aztán rövidesen ugyanitt tartanánk megint. Ez a probléma a kultúránkban rejlik, ezzel kapcsolatban Daniel Quinn 'Izmael' c. könyvében volt pár nagyon érdekes meglátás, de az sem kevésbé illuzórikus, mint a mi konkrét kis helyzetünk idehaza.

"sokkal-sokkal régebb óta megy ez a tologatás"
Való igaz, mióta a rabszolgát feltalálták, azóta biztosan. Az meg kb. letelepült életvitellel egyidős, azaz nem mai dolog.

"Jobb lett?"
Mihez képest? Ki is halhattunk volna ugye, ahhoz képest jobb. Irányíthatnánk az innentől Moszkváig terjedő területeket, na ahhoz képest is. Élhetnénk békésen egy Kárpát-Medencei vagy Dunamenti Szövetségben, ahhoz képest talán rosszabb.
Nem tudom, mi hogyan lehetett volna másképp.

"Megoldottuk?"
Megintcsak: itt vagyunk, tehát eddig igen. (Ezt mondta a zuhanó optimista is a második emeletnél, tudom :)...)

A baj az, hogy nem látok egyéb, nem a közvetlen kihaláshoz vezető utat, mint a kivárást. Vagyok elég hűbelebalázs, hogy minden idegszálam egyesével útálkozzon már a gondolattól is, de egész egyszerűen erőpazarlásnak látom csak, hogy nulla gazdasági és politikai érdekérvényesítő képességgel erőlködünk olyan 'törvényekre' és 'jogokra' hivatkozva, amit mindenki ott tojik le, ahol épp az útjába kerül.

Pont ugyanaz, mint a belvárosi fogócska a klónokkal: mindketten lefáradunk, de ők a mi munkánkból kapnak enni és a fogócskán kívül más dolguk nincs, nekünk meg élni, dolgozni, tanulni, tanítani, stb. is kell mellette. Nem nehéz látni, hogy ki fullad ki hamarabb, különösen, hogy mi -még ha el is kapjuk- nem sokat tudunk tenni velük, ők viszont velünk bármit.

Na, ugyanez megy nagyban az ország-világ szintjén is: kergetőzünk a globális droidokkal, veszítjük a kalóriáinkat és drága fizetést adunk nekik a fáradozásaikért. Ha van megoldás, akkor az nem a fogócska lesz, és mivel ezt a megoldást én most nem látom, és úgy tűnik, hogy más sem, ezért a kiváráson kívül nem tudok jobbat.

Kb. ezért írtam, amit írtam. Jöhetnék a hangzatos szólamokkal, hogy 'nem a csatát kell megnyerni, hanem a háborút', de ez nem csata vagy háború, hanem epilepsziásan és fegyvertelenül próbálunk elrángatózni a lővonalakból, illetve hogy 'Kutuzov is feladta Moszkvát, hogy Oroszországot és a jövőt megmentse', de nekünk visszahúzódni sincs hová, max. lelapulni van módunk.

Keserű, tudom, de nézz körbe és mondd el, hogy mi utal más helyzetre. Én örülnék a legjobban, ha lenne (más) lehetőségünk...

krtek 2009.05.08. 13:37:29

@fmj: Lehet mázlid van. :) De ez sajnos nem jellemző.

Hála a nagy manitunak nekem sincs a környezetemben pl. aktívan politizáló (szerinte), pirospozsgás arcú, nyaggyűlésen kéttenyérrel tapsoló, élethosszon keresztül átvert igazi fan, de...

eszkep 2009.05.08. 15:21:23

Gratulálok a cikkhez, alapos munka!
Az ilyen cikkek miatt szeretem a Vastagbőr blogot!
Pofám leszakad, azon, ami ebben az országban folyik...

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.05.08. 16:50:09

"'Kedves Batu kán, Szulejmán szultán! Én most szeretnék erős magyar nemzetet, úgyhogy hálás lennék, ha volnának szívesek a megszállási terveiket törölni. Köszönöm szépen! :)"

Batu kánt ronggyá vertük, már bocsánat. Ezt így tanítják Mongóliától Anglián át Floridáig.
De érdekes, úgy siettek nagyonnagyon új kánt választani haza, hogy még bevették Bulgáriát gyorsan, és ellébecoltak ott 4-5 évig. Ajjj

Csak a saját hazánkban verik azt a gyerek fejébe, hogy mindig is utolsó sz.r szemét lúzerek voltunk, akik örökké csak a kispadon ücsörögtek, miközben igyekeztek "felzárkózni".
Amikor a "nagyok" pedig játszani engedték, egyből elhasalt. Ha volt is valami jó, az csakis idegenből behívott lovagoktól származhat.

Na, gyönyörű. De tényleg. És akkor lehet csodálkozni, miért érzi magát tehetetlennek a magyar, és miért birkáskodik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.08. 22:43:10

obama most fellép az offsore cégek ellen, úgy hallottam.
nahát! h ezek mennyire haladnak.
milyen érdekes h mi is tudnánk haladni, ha a szabadgondolkodó, értelmes kisember kerülne a vezető tisztségbe.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.13. 19:46:14

@kríípsz:

"Batu kánt ronggyá vertük, már bocsánat. Ezt így tanítják Mongóliától Anglián át Floridáig."

Az idióta dákoromán kontinuitás-elméletet is Floridától Angliáig tanítják, mégis egy blődség. Ahogy nálunk is az volt a helyzet, hogy Muhinál minket vertek szarrá, és még IV. Béla is Trauig húzta a csíkot. (Tehetségtelen hadvezér is volt.) Úgyhogy csak egy csatát mondj, ahol ronggyá vertük a mongolokat.

szabogyula 2009.12.13. 18:29:27

Egy kis adalék a sztorihoz , tények , hogy nehogy félreértések legyenek :
www.epulettar.hu/projekt/478.aspx

süti beállítások módosítása