Skip to content


       Szűrés lista

Nő a baj: már "Kis-Moszkva" is elesett

Definíció:"Pécsett a rendszerváltás előtt és után is rendkívül erős maradt a baloldali gondolat, nem meglepő a város egyik beceneve: Kis-Moszkva." - zona.hu

Nos, "Kis-Moszkva" immár nincs többé.

2002:
56 440 szavazat (43,85 %)
Toller László (MSZP) 37 968 (67,93%)
Dr. Ternák Gábor (Fidesz - MDF) 12 837 (22,97%)
+SZDSZ 2,76%, MIÉP 2,79%, Összefogás Pécsért 2,47%

Toller László balesetet szenved, majd kómába kerül. Pécsi polgármesterjelöltnek - bár felmerül Szili Katalin neve - Tasnádi Pétert indította az MSZP. Gyurcsány öszödi beszéde az önkormányzati választás előtt "pattan ki". A Fidesz "tarol" a választásokon, de Pécs bevétele nem sikerült:

2006:
59 916 szavazat (47,17 %)
Tasnádi Péter (MSZP) 28 295 (47,67%)
Dr. Páva Zsolt (Fidesz-KDNP-Összefogás Pécsért) 28 008 (47,19%)
+SZDSZ 2,34%, MDF 2,8%

2009:
56.148 szavazat (44,14%)
Páva Zsolt (Fidesz) 36.570 (65%)
Szili Katalin (MSZP) 18.981 (35%)

A részvételi arány csak 3%-kal maradt el a 2006-tól, és szinte megegyezik a 2002-es részvétellel.
2006-hoz képest Páva szerzett még 8000 szavazót, az MSZP pedig veszített 9000-et. Plusz 300-ról mínusz 17 500. Páva MINDEN (!) szavazókörben nyert, kivéve egyet: a Málomi Szociális Otthon, ahol Szili nyert.
 

A mostani helyzet mégis roppan súlyos csapás több pártra is nézve:
MSZP:
A legnépszerűbb jelöltjüket indítotték az ország utolsó nagy baloldali fellegvárai egyikében. Okosan, ügyesen nem hangsúlyozták ki, hogy az MSZP egyik országos "nagy"politikusa, inkább egy ál-civil szervezetbe csomagolták, a "Hello Pécs!"-be:


 

Szili Katalin sokat kockáztatott, amikor a bukott köztársasági elnöki választás után a kényelmes országgyűlés elnöki székéből vállalta a megmérettetést Pécsett. Hát, ez megint nem jött össze, Kati!
Pedig mindent bevetettek, amit csak tudtak: SZDSZ, MDF, Munkáspárti támogatás. Törvénysértő plakátok (nagy Ö, kis ö). Több ezer szoci aktivista Pécsre vezénylése.
Vajon mire számíthatnak az erős MSZP-s önkormányzati lobbi erős vidéki emberei? Mi lesz jövőre? Elesik Szeged, Miskolc, Nyíregyháza is? Mi lesz a rengeteg MSZP-s önkormányzati tisztségviselővel, alpolgármesterrel, polgármesterrel, megyei közgyűlési tagokkal? Vajon meddig nyelnek? Mikor indul a "lázadás" alulról? Egy ilyen láncreakció-szerűen villámgyorsan eljuthat a parlamenti frakcióig, és van kormány-támogatás, nincs kormánytámogatás...

SZDSZ,MDF:
Már eleve, egyszerűen szánalmas, hogy kettő (!) parlamenti párt, akik amúgy is a bejutási küszöbön billegnek, nem állítanak saját jelöltet! Magyarország ötödik legnagyobb városában! Vagyis se önálló jelöltet, se önálló mondanivalót nem tudtak összehozni, mintegy 160 ezer pécsinek csak annyit tudtak mondani: Szili.
Ráadásul példa nélküli, hogy két ellenzéki párt egy kormánypárti jelöltet támogat. Megpróbálták az Olajfa-koalíciót, mintegy főpróbaként a 2010-es választások előtt, de ez villámgyorsan elhervadt. A Munkáspárttal kiegészülve a 4 párt 25%-ot volt képes összehozni. Egy élet-halál országgyűlési választás előtt ez abszolút nulla. Ebből nem 2/3 Fidesz lesz, hanem 3/4-d ...

Jobbik:
Volt Pécsett egy önkormányzati képviselő választás is. Itt a választókerület 5303 szavazásra jogosult polgárából 2535 szavazott. Kőhalmi László, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert 1726 szavazattal (63%), Olasz István (MDF, MSZP támogatottsággal) jelöltje 552 szavazatot (20%), Fogarasi Gábor (Jobbik) 257 szavazatot (10,13%) kapott. Hogy ki lesz a "harmadik erő" nem lesz kétséges ...
 
Kocsi László, MSZP választmányi elnök:
"el kell viselnie az MSZP-nek a büntetőszavazatokat. Látszik, hogy Pécs sem vonhatja ki magát az országban megfigyelhető politikai közhangulatból, ám tekintve, hogy az országos adatok 22 százalékos baloldali támogatottságot mutatnak, Pécsett pedig ez az arány 35 százalék körül volt Szili Katalin oldalán. Ez ugyan csak szépségtapasz, de csoda lett volna, ha ma nyernek."

Puch László, Baranya megyei MSZP elnök:
"az lett volna a meglepő, ha Szili Katalin nyer, de mint fogalmazott, "a focimeccs elején is bármelyik csapat nyerhet még, így ők is küzdöttek". Azt mondta, a pártnak le kell vonnia a konzekvenciát, hiszen a mai voksolás egy nagy közvélemény-kutatásnak tekinthető."

Páva Zsolt:
"Pécs városa nyert, a pécsi polgárok nyertek, ezzel pedig valóssá vált korábbi a kampányszlogen". Hangsúlyozta, nem háborúzni, hanem dolgozni szeretne. Első lépésként a pénzcsapok elzárására, személyi változások meghozatalára készül."



















Szili Katalin:
"A választás végeredménye szerinte tisztes ugyan pártja népszerűségét tekintve, de a tanulságokat így is le kell vonnia az MSZP-nek. Örül, hogy egy olyan kampányon van túl, amely "békés volt, amelyben több mint húszezer taggal egy mozgalom jött létre". Az utóbbi három hónap kapcsán kijelentette: sikereken vannak túl, hiszen összeállították Pécs 12 pontját, példátlan együttműködés jött létre a pártok között, és sikerült szolidaritást teremteni."

Szanyi Tibor:

"Ez az eredmény, konkrétan egy politikai kurzus végét jelenti ,az eddigi felállás befuccsolt. Ilyenkor kell új lapokat húzni. A baloldal, most az alapokról fog újjáépülni."

Nyakó István (MSZP-közlemény):


"Szili Katalin és az összefogás kétszer akkora támogatást szerzett, mint ahogy az országos közvélemény-kutatások az MSZP népszerűségét jelzik. Ez annak a jele, hogy ugyan most Pécsett a papírforma győzött, de ízhatunk az őszinte szó erejében, az összefogás gondolatában.
Gazdasági válság idején a kormánypárti jelöltnek különösen nehéz dolga van, és ilyenkor sokan azok közül, akik Szili Katalint alkalmasnak tartják a város vezetésére, és akik baloldali értékeket vallanak, otthon maradnak. Nem buzdította a pécsieket részvételre az sem, hogy az ellenjelölt nem vállalta a nyílt vitát, és az sem, hogy a FIDESZ a hecckampány minden eszközét bevetette.

Mindezekkel együtt tudomásul kell venniük, hogy nehéz évet tudhat maga mögött mind az ország, mind Pécs városa, és a világgazdasági válság okozta trauma most érzékelhető igazán.

Ezekben a napokban el kell fogadnunk, hogy bár mindenki tudatában van a változás szükségszerűségének, mégsem szavaznak arra, aki ezt végrehajtja.

Hisznek abban, hogy a változások kedvező hatásai újra megteremtik választóik és köztük azt a bizalmat, amely immáron két országgyűlési választás alkalmával sikerre vitte a szocialistákat."


A világgazdasági válság elmeszelte a szegény Katit, aki amúgy maga a megtestesült összefogás. Igaz, 7 éve vezető MSZP kartársnő, és az az országgyűlésben nem gyakorolta eme szuperképességét, de mindegy ...

És ez csak az első forduló volt Pécsett: Június 7-én az EP-választás mellett országgyűlési választás is lesz, Toller megüresedett helyére.
Vagyis sorban jönnek a nagyon durva gyomrosok az MSZP-nek, de vajon meddig bírják (még)?  

Címkék: választás mszp fidesz szdsz mdf

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr811113818

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.05.12. 09:11:43

Szili mumusaAmikor Szili Katalin a maga szokásos, hűvösen kimért stílusában szót adott a Fideszes Bánki Eriknek, a pécsi időközi választás másnapján, új korszakot nyitott a magyar közéletben. Házelnök még soha nem kényszerült végighallgatni egy számára an…

Trackback: Konzervatórium 2009.05.11. 09:22:00

Moszkva lángokbanA választásra jogosultak sovány negyven százaléka szavazott ma Pécsen (nyelvészeknek Pécsett), Páva Zsolt mégis kétharmaddal nyert a kilencvenvalahány százalékos feldolgozottságú adatok szerint, vagyis a Fidesz sikeresen mozgósította a sz…

Trackback: Kifordított ország 2009.05.11. 08:32:46

Páva nyert - Nagy sz@rban az MSZP...A cím kissé alpári, de jobban nem is lehetne kifejezni a szocialisták jelenlegi helyzetét. Egy rendkívül erős bástya, egy olyan város fordított hátat az MSZP-nek ahol még Öszöd után is egy második vonal beli szocialista…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxwell murder 2009.05.11. 10:42:32

Hihetetlen, hogy már Pécs is elveszett! Az ordas eszmék úgy terjednek, mint a pestis...

Kartal (rezervált) 2009.05.11. 10:44:45

@acel: Én két dolgot érzek aggályosnak itt. Az egyik, hogy a fidesznyik kapásból hazudott. Mondhatta volna, hogy igen, megkérdeztem ki akar eljönni szavazni, és aki valamiért akadályoztatva volt, azt saját kocsimon, saját pénzemen ideszállítottam. De nem, rögtön hazudozással nyitott, úgy tűnik ez már beépült reflex Magyarországon. A másik gondom, hogy az mszpt sem hatalmazta fel senki az önbíráskodásra. Mert ez a leskelődés, feljelentgetés bizony az volt. A választások tisztaságára nem mszp aktivisták kell ügyeljenek, pláne nem ilyen III/III eszközökkel, bár - mint a Zigi által linkelt cikkből kiderül - ahogy elnézem, ez ma senkinek sem dolga. Még annak sem, aki havi 300E fizut vesz fel érte.

Marcellusca 2009.05.11. 10:45:31

@Zigi: Hát, ez "szép"! No komment.

derelyegrádi szellem 2009.05.11. 10:45:46

NO PASARAN!

És úgy néz ki, mégis áttörtek.

Nyakóra, a varbóci körjegyzőre nem vesztegetnék leütést.

Bár egyszer valaki leüthetné! :-)

Marcellusca 2009.05.11. 10:48:58

@Bezuhov: De, hát ők nem hazudnak! Miféle hecckampányról beszélsz? :)

És má' nem is vagyol fan? Kiábrándúttál? :D

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.05.11. 10:52:15

@derelyegrádi szellem: Na, most olvasom csak Nyakót. Asztabüdös... egy igazi elvtárs! Csapdlecsacsi élőben!
Őskövület a holocénban! Gyorsan formalinba, amíg van!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.05.11. 10:54:36

@zero: "A 72 óra pénteken járt le, a választás előtt 2 nappal.
És nem távolították el a plakátokat ..."

Jelentem, a plakátok még ma reggel is kint száradtak. Sőt. Mikor a környékünkön néhányat megrongáltak (az "összefogás jelöltje" szöveget átírták MSZP-re), hamarosan újakat raktak fel a helyükre, mindezt már a bírósági elmarasztalás után.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.05.11. 10:56:45

Egy kérdésem lenne:
Miért vastagbőr ez a téma?
Mindenki tudta, hogy Szili el fogja ezt veszíteni. Az meg, hogy ti egyre agresszívabban várjátok az elszámoltatást, kissé ijesztő kezd lenni.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.11. 10:59:25

@Viktus: igaz, az a nyissa, hogy jó marketingbe kell csomagolni mindent. :)
pl: "Mi vagyunk a zemberek, a nép, a haza meg minden"

@Marcellusca: dehogy!! hétköznap katona, hétvégén civil ;)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.05.11. 11:01:12

Soha nem értettem miért találják Szili Katalint amolyan kivülállónak. Ugyanarról a tőröl fakad az ő politikai karrierje is. Emberarcú politikus?? Ugyanmár.. Emlékszünk a félrehajtott fejére és a sírós hangjára (közben Fletó a bársonyfüggöny mögött szinte orgazmusig hevülve dörzsölgeti a kezét, jól kicsináltuk a Kövért). Ez a nő mit képvisel? Kérdem én. Szerintem a választ mindenki tudja, leküldték megbukni, ennyit ér hogy ő a "legnépszerűbb politikus".

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.11. 11:05:19

@Tzimisce:

Az egész jobboldal ezen a csonton élvezkedik. gondolod, majd pont a Vastagbőr hagyja ki? :D

Másrészről én amondó vagyok, hogy mindenkinek jár az a kis öröm :)

Marcellusca 2009.05.11. 11:05:34

@Bezuhov: Oszt millen katona? Párt- ? :)

Látom még a fotográfiádat is visszavetted. :)

Marcellusca 2009.05.11. 11:12:31

@Bezuhov: Azé' a BB-s kép jobban tetszett. :)
(Nem látom rendesen, de ez Brandon Lee akar lenni?)

Lillycat 2009.05.11. 11:14:04

A postban a 2008-as évszám az valójában 2009-es ugye? Gondolom az a mostani eseményeket rögzíti...

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.11. 11:14:22

Jézus Krisztus! Mama mia!!!

Jól látom, hogy a fidesz-KÁDÉENPÉ közös jelöltje egy (bizonyárta gyakran ördögvillázó) AC-DC pólós egyén társaságában mutatkozik, és a pólófeliratban a villám fölött egy kis vörös csillag van?

Marcellusca 2009.05.11. 11:18:33

@Bezuhov: akkó még jó a szemem.
Legalább az múkodjon rendesen, ha már az agyam többi részét lezsibbasztják. :)

(Nem akarok vészmadárkodni (hehe), de annak a forgatásnak rossz vége lett.)

Marcellusca 2009.05.11. 11:20:37

@Berrick: LOL!
Angelland-et kifelejtetted. :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.11. 11:21:12

@Tzimisce:

Azért mert az év egyik legfontosabb eseménye volt és nagy vízválasztó ... :-)

mellesleg arról írunk, amiről akarunk :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.11. 11:21:53

@Bezuhov:

Így van!!!
Nekem már multi-orgazmuson is volt tegnap este ...

Marcellusca 2009.05.11. 11:22:16

@Bezuhov: Nem, nem. Az heinekenes csillagocska. :D

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.11. 11:23:37

Egyébként, csakhogy hozzászóljak a cikkhez is, a Kis Moszkva milyen demagóg szarság már?

Marcellusca 2009.05.11. 11:25:32

@Diákcsíny: No, no! Ez nem volt annyira diákcsíny. :)
Aztán nehogy felnőttcsíny áldozata legyél! :D

odin 2009.05.11. 11:26:47

Azért az feltünt hogy a szavazóképeseknek a fele sem ment el szavazni. A jónépnek elege van már a poltikusokból légyen az jobb vagy baloldali. Az egész nyomorult bagázst le kellene már cserélni. ( A jelenlegi parlament majd 50%-a a rendszerváltás óta benn van mindig más és más színekben azért ez is elgondolkodtató)

odin 2009.05.11. 11:29:58

Meg az el nem tudom képzelni hogy gondolhattak a szocik arra hogy győzni fognak itt vagy bárhol másutt ilyen katasztofális dupla ciklus után.Szerintem elmebeteg mind! Álmodozó barmok!

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.11. 11:30:30

@Diákcsíny: ja wohl. Múltkor nem mondtad meg nekünk, hogy most akkor végül melyik folyóhoz is menjünk.

@Marcellusca: csodálkozom is, hogy ez a szemét, aljas, provokátor index nem nyomta feljebb a kép színskáláján vörös értéket, ha már múltkor a derék hörtv-ből SS-t csináltak. :))

Senkiházy/ישראל/ 2009.05.11. 11:32:59

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Nincs kedvem érveket felhozni, most ébredtem, szóval kapd be! :)

budai zöld 2009.05.11. 12:16:15

@odin
A részvételi számok éppen azt mutatják, hogy pont annyian mentek el, amennyien egy önkormányzati választásra (Pécsen) el szoktak menni.
1. Szerintem ez éppen azt mutatja, hogy az esetleges elégedetlenség vagy kiábrándultság nem jelent meg a részvétel növekedésében vagy csökkenésében.
2. Minden legitimitás megkérdöjelezö "kisebbség többsége választotta meg Pávát" szöveg demagógia. Éppen olyan legitim, mint Toller vagy Tasnádi volt annó.

pógárjenő 2009.05.11. 12:20:46

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/: hajnalíg gyóntad a cocilista büneidet, lassan ébredezni kéne mer' elfogy a fű a placcon....

jozicsenko 2009.05.11. 12:33:05

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

azért ehhez van egy fontos apróság, amit nem árt tudni:

2002-ben (és talán 98-ban is?) az mszp itt nyert először - mármint a választások idején itt derült ki legkorábban, hgoy az mszp megnyerte a pécsieket

még aznap éjjel átírták a pécsi táblákat a városhatárban Mockba-ra

nem véletlen volt, több volt a vörös, mint egy spanyol torreádor szakboltban

Marcellusca 2009.05.11. 12:39:01

Most csak nálam nem frissít, vagy tényleg nincs még új poszt? :)

Marcellusca 2009.05.11. 12:42:29

@otvospeter: Azé' ennyire nincs minden rendben. :)

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.05.11. 13:19:34

@zero: A ti blogotok, teljes mértékben egyetértek, hogy arról írtok amiről akartok.
Csak bevallom őszintén, amikor megszerettem jó néhány hónapja ezt a blogot, akkor még tényleg a vastagbőrségekről szólt, és egy korrekt jobboldali blogként üzemelt. Mostanában viszont kicsit eldurvultak a postok és sajnálnám, ha nem lenne olyan élvezetes olvasni, mint régen.

Arra viszont kíváncsi leszek, milyen postok lesznek kormányváltás után, már mostanában is igen mókás témákat szolgáltat leendő pártunk és kormányunk :)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.11. 13:24:16

@Marcellusca: idegesítő ez a csend, minden fórumon, csak kemény bulvárhírek mindenütt. én aggódom...

f.m.j. 2009.05.11. 13:28:28

@*tisztességes off-shore tulajdonos.*[L42]:

Biztos vihar elötti...:)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.11. 13:32:51

@fmj: én is ettől tartok,de majd meglátjuk.Mint ahogy meglátjuk, mire megy Pécs a Pávával. Az tuti, hogy a jobboldallal most madarat lehetne fogatni:):D

Geza 2009.05.11. 13:35:38

@Tzimisce:
Hát, nekem nem annyira a felvetett témák vannak ízlésem ellenére, mint inkább az, hogy a b(all)ibsi ifjúkomcsik erre a blogra is rászabadultak, és olykor mellébeszéléssel, olykor a mondanivalóhoz nem tartozó kötözködéssel, olykor csak egyszerű write-only nyomulással szétpofázzák az egésznek a hangulatát.

Demokrácia lévén erre persze megalapozott módjuk van, és mivel az unatkozó játékrontótól az egyszerű agymosott bunkóig mindenféle akad közöttük, a legtöbb témát sikerül offtopic picsogásba fojtaniuk. (Gondolom, olykor ez cél, olykor csak mellékhatás.)

Nem tartom kizártnak, hogy Zeroék néha azért dobnak fel egy-egy simább, mondhatni 'semlegesebb', de legalábbis kevésbé vitatható témát, hogy kicsit javuljon a beszéd/cirmogás arány, és ne csak az unatkozó senkihelyettesek maradjanak.

f.m.j. 2009.05.11. 13:38:44

@*"szebb a Páva, mint a ...."*[L42]:

Nem lesz itt semmi, most már ott tartunk, hogy mindkét oldal szimpatizánsai ugyanazokat olvashatják a saját fejükre, mint amit az ellentábor fejéhez szoktak vagdosni, szóval összekeveredett minden, mindenki mindenkivel, még önmagukkal se lehetnek autentikusak, tiszta tudathasadás ez az egész...

Pedig de jó is lenne, ha minden kétes ügyletet felgöngyölítenének, számon kérnének, és mindenki aki kicsit is nem volt tisztességes, azt eltakarítani a közéletből.

Gerik001 2009.05.11. 13:42:35

Nem ide tartozik de észrevettétek már hogy a fölapon a google hirdetések az offshore cégeket mutatják a lapon szereplö szavakra keresve. :D

Marcellusca 2009.05.11. 13:43:10

@fmj:
"számon kérnének, és mindenki aki kicsit is nem volt tisztességes, azt eltakarítani a közéletből." - akkor légüres tér keletkezne. Egyenesen egy fekete lyuk. :)

f.m.j. 2009.05.11. 13:45:14

@Marcellusca:

Erre magam is gondoltam, hogy kb. mindenki beletartozna, de nem akartam ennyire szélsőségesnek tűnni, a túlzás mindig hiteltelen...:)

Geza 2009.05.11. 13:46:55

@fmj:
Most erre mit mondjak? Te is jól mondád :)
A szokásos probléma megint csak az, hogy aki tehetne valamit, annak vajas a feje, aki meg fejmosást tartana, az a kapcáján kívül másnak nem parancsol.

MG42, az lenne a magoldás, az előtt mindenki egyenlő, megmondta már a 'Csapda is :)
'...Ha a fegyver csövébe nézel
Ott már semmire nem mész pénzzel
És hiába vagy gazdag
Ha az égiek leszavaznak...'

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.11. 13:50:26

Tegnap Szili azt nyilatkozta, le kell vonni a következtetéseket mindenkinek. Ők, úgy látom, levonták, és arra jutottak, még több mocskot kell az ellenzék fejére olvasni. Amellett, hogy a Fityisz hülyeséget csinált, ekkora arányú győzelemnél nem az a párszáz szavazat döntött. És a maszop kommandója, na az volt a gusztustalan, gyerekek, diákok, szavazásra nem jogosult csitrik hordták a pólót, tollat, és agitáltak városszerte...ez talán tisztességes volt? legközelebb a szülőotthonok lesznek a pártfőhadiszállások?
Szemét és okádék volt a kampány, sajnos, később a jobboldal is beállt a sorba. Én már előre félek az EP választásoktól, nem is beszélve 2010-ről.

Marcellusca 2009.05.11. 13:51:27

@fmj:

Ha mindenkit beleveszel a politikai életből, akkor kizárt, hogy szélsőségesnek tartsanak. :)

f.m.j. 2009.05.11. 13:55:23

@Marcellusca:

Már úgy értem beletartozna mindenki, aki tisztességtelen volt az elmúlt 19 éveben, de főként az elmúlt 7 évben (mert én kb 2002 óta vagyok kiakadva) és a 3. állomása ennek a fokozatnak a 2006-os októberi események, meg persze ami elötte volt... kb azóta sejtem hogy átvertek...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.11. 13:55:57

és a legfőbb baj, a politikusaink még mindig azt hiszik, ha a saját szemetüket átdobálják a szomszéd udvarába, akkor ők majd hitelesek lesznek a nép szemében. Én még ennyi ostoba embert egy rakáson nem láttam, és ők irányítják az országot. Szép kilátások.

Marcellusca 2009.05.11. 13:57:09

@*"szebb a Páva, mint a ...."*[L42]:
"ekkora arányú győzelemnél nem az a párszáz szavazat döntött" - ez igaz.
Viszont, hogy ennyire ne legyenek tisztában a helyzetükkel, ne higgyenek a felméréseknek (még ha köztudott, hogy enyhén túlzók is) és megcsinálják? Van ám önbizalom, mi?

reKorrekt 2009.05.11. 13:57:11

@Gerik001: jobb napokon volt már ilyen hirdetés lista is:
Gyurcsány
Cigány
Lopásgátló
Lámpavas

Marcellusca 2009.05.11. 14:01:25

@*"szebb a Páva, mint a ...."*[L42]:
Szép kilátások. :)
("Az úgy kezdődött, Tan' kérem, hogy visszaadtam.")

naxx · http://alhirek.blogter.hu/ 2009.05.11. 14:03:50

@Viktus: dehogy záródnak el a pénzcsapok jövőre. Csak éppen mások zsebébe fog folyni az a pénz:)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.05.11. 14:12:11

Fidesz-KDNP 63%
MDF, MSZP 20%
Jobbik 10,13%

Én ezzel ki is egyeznék 2010ben.

Azt hiszem most megnézem a Gyurcsányos bukás-videókat még egyszer. XD

rolika 2009.05.11. 14:19:03

@TaTa86.: van még egy évük a komcsiknak, lesznek ők még harmadikak :-)))

f.m.j. 2009.05.11. 14:26:46

@Marcellusca:

Ezzel a gondolattal, már bocs, de fényévekkel megelőztelek...:):)

pógárjenő 2009.05.11. 14:30:49

@rolika: igenám csak szeptemberben jönnek az utsi ájrós részletek...........oszt utána a vízözön! Szerintem a pínzecskének má' megvan a számlaszáma, lehet hogy valahun a bahamákon?

f.m.j. 2009.05.11. 14:31:08

@TaTa86.: az MDF mit keres a listádon?

Marcellusca 2009.05.11. 14:32:04

@fmj:

Jó van má', Kiskezitcsókolom, le vagyok lassulva.
Nincs új poszt, nincs ami felidegeljen. :)

Marcellusca 2009.05.11. 14:34:26

@fmj: Hát ez az! :)

@rolika: Én inkább attól félek, hogy a töredék szavazatokkal (majd' 7% ide-oda) meg lesz a 2/3-os többség.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.05.11. 14:55:58

@fmj: sry "MDF, MSZP" helyett MDF-SzDSz-MSzP XD

@rolika: Amen!

luucy 2009.05.11. 15:07:21

Ezt kikérem a salgótarjániak nevében. Kis-Moszkvának minket (is) szoktak nevezni!

f.m.j. 2009.05.11. 15:18:24

@luucy:

És lehet az egész országot is így hívni, nem? :)

f.m.j. 2009.05.11. 15:21:14

@fmj: ...és akkor még ki se kell tenni ezt a degradáló "kis"-jelzőt, az olyan megalázó...:)

tudi 2009.05.11. 15:53:52

Ez azért durva vereség főleg mivel szili volt az mszp legnépszerűbb politikusa, tényy az is, hogy ez még nem a 2010-es választás, addig még sok minden lehet. Az, hogy így eldurvult a kampány arról mind 2 oldal tehet, de végülis a választás nem az összefogásról szól és a cél csak az 51% megszerzése.

eldiablomismo 2009.05.11. 15:55:07

Hát ez azért eléggé a róka fogta csuka esete :D

derelyegrádi szellem 2009.05.11. 16:30:14

@fmj:

Ha nem jutnak be az EP-ba, legfeljebb azt modják, ők nem támogatták Bokors Lajost se, azt a másikat meg nem is ismerik. :-)

GatyaPityu 2009.05.11. 18:14:45

Ahhoz képest elég jól átmentek ma az adótörvények. Kicsit meg is lepődtem. Nem baj, már nem kell sokat várni a következő nagy zakóra jún. 7-én! :-)

Feuer Frei ! 2009.05.11. 18:31:46

Mit ne mondjak.. alakul, alakul :D

A Fideszben egyébként jelen állás szerint 2 Jobbik-mandátummal számolnak.
Az MSZP-ben meg lassan annyira leadják, hogy ha elérik a 4-et, már az is sztahanovizmus lesz.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.11. 19:16:21

@Geza:

geza...geza...geza!

már ezerszer mondtam, hogy én profi vagyok. azért fizetnek, hogy a jobboldal előremutató, progresszív (muhaha) szellemi műhelymunkáit aknamunkával aláássam. mi már csak ilyen komcsik vagyunk, mindenütt ott vagyunk...

....nézz be a kamrába is, hátha ott is ;)

Horizont 2009.05.11. 19:19:29

Eszembe jutott szegény Toller! Volt olyan aki amikor felébredt az éber kómából elmesélte, hogy sok mindent hallott! Ha tudná mi lett a városából! Persze azért ennek ellenére gyógyuljon meg!!!

@*"szebb a Páva, mint a ...."*[L42]:
Lassan kiadhatnád egy kis könyvben a neveidet:)
Minden téma egy név:)
Megint nagyon találó:)))

gnu 2009.05.11. 19:20:03

Csak tudnám, hogy a fidesz ezt a kádéenpés fantompárt dolgot miért erőlteti...

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.11. 19:21:57

@Geza: jah, és a "bibsizést" külön köszönöm. azé' prémium jár :D

reality 2009.05.11. 19:30:11

@Bezuhov: Kedves Bezuhov! Hát ön nem tanulta, hogy a progresszió csakis a baloldalon létezik? Már csak ezért is őket illeti meg egyedül a kormány kereke.
Pótolja, mert még önre pirítanak! :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.11. 20:06:18

@Bezuhov: a most komolyan .
mi a bajod Morvaival?
az h a Bibliából idéz s jobbik beszédeken? vagy az, h kiáll a fideszes, és jobbikos tüntetők állampolgári jogaiért.
de értelmesen válaszolj. ha nem okoz nehézséget.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.11. 20:08:07

@200 001/Imperator Romanum Occidentalis/:

Ja, demagóg, de nem én találtam ki, hanem a köcsög zemberek ...

szabogyula 2009.05.11. 20:11:21

Én őrültem meg , vagy tényleg a kormány saját kezével ássa a sirját ?
" Bevezetnék az ingatlanadót , már a 10 M ft értékü lakásokra is . A nyugdijasokat nem köteleznék az adó megfizetésére, azt "feljegyeznék" és az örököst terhelné ."
Hogy ?
Örökölsz a szüleidtől egy lakást , esetleg amelyikben felnőttél , és utána el kéne adnod, hogy be tudd fizetni az adót ?
Ész megáll !! Kérném feljegyezni a "vastagbőr" kategóriáju döntések / javaslatok / közé !

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.11. 20:11:24

@Tzimisce:

A napi posztok számát egy bonyolult koordináta rendszer adja ki, ahol az X tengely a rendelkezésre álló idő, az Y tengely pedig a durva napi történések száma.

Néha kurva sok szabadidőnk van, de nem történik semmi.
Néha nem si vagyok gépnél, erre "történelmi események" zajlanak.
Néha rá is érek, van is téma ..

Nem könnyű, hidd el ...

Roxvox 2009.05.11. 20:12:08

Kár örömködni, Pécsett nem fog semmi történni, ugyanis Maszopos többség van a közgyűlésben. Az országban is kb. 60% körül van a jobboldali szimpatizánsok tábora, mégis az MSZP kormányoz. 2010 még kurva messze van. :(((((((

Roxvox 2009.05.11. 20:13:38

Szkeptikusz Hungarikusz.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.11. 20:14:41

@ostoba 8o:

Múltkor már az Oszkó villa poszt kommentjei között kiveséztük, de lehet lesz róla egy zotál külön poszt .

szabogyula 2009.05.11. 20:35:48

@zero:
Sorry ha már volt, de ez az arcátlanság netovábbja.
Magyarán : ingatlanadót, mert cipruson drága a kertész, és drága a kérót fenntartani ....

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.05.11. 21:29:20

Labanciába menet végig a Danubius rédijót hallgattam ahol is a következő híreket köhögték jól:

"Választási csalás blablabla mer' a patásördög inasai verdákkal vitték szavazni a népet (vastagbőrös önkielégítés megáll)

"Elveszik a 13. havi nyugdíjat" (vastagbőrös maszturbéjsön go)

Felemás egy nap ez kérem szépen :D

f.m.j. 2009.05.11. 23:05:46

index.hu/belfold/2009/05/11/pava_nem_lesz_tisztogatas/

és ennyit a várvavárt elszámoltatásról...

Amúgy ilyenkor már nincs itt senki?...De kár...

szmoker (Homo Trollicus) 2009.05.12. 00:05:46

@szmoker: na akkor fmj linkje alapján kiderült: százalékot kér.

Zsolt70 2009.05.12. 06:53:37

Bezu!

Brandon Lee ide,Brandon Lee oda.A lényeg hogy hazatették Szilit,mint Kölyköt a Pat Garrett.:)

Tarackos Sül (törölt) 2009.05.12. 07:32:37

@derelyegrádi szellem:

Bokors :DD

Miért nem mindjárt Bofors Lajos? XD

Tarackos Sül (törölt) 2009.05.12. 07:40:32

Nem baj, hogy vesztett Pécsett az MSZP, még pont időben fognak észbe kapni, és jóval brutálisabb szemfelnyitó kampányt csinálhatnak így. Az tűrhetetlen, hogy mindenki az állam pénzén él, nem dolgozik senki, de az áramot, a gázt, a vizet bezzeg az állam fizeti, a gyerek iskoláztatását, a könyveket, a ruhákat, mindent a szeretett államunk ad, és a sok rohadt mocskos demagóg meg nem akar még csak DOLGOZNI sem, nemhogy adót fizetni. A magyar nép nagyon elszállott magától, de az Isten által küldött Bajnai elvtárs (Allah nyújtsa hosszúra az életét) majd új lendületet ad az országnak, és megérteti, hogy a szolgáltatásért, amit igénybe veszünk, bizony fizetni kell. A magyar nép eddig rengeteget fogyasztott, de semmiért nem fizetett, de ez meg fog változni a közeljövőben.

// A vizet nem véletlenül írtam. Valami vízközmű-akármicsodát akarnak a pajtások kezébe játszani, és egy riportban a vízműves csávó (na nem dolgozó, hanem öltönyös faszmeresztő privatizálóhuszár) megmagyarázta, hogy "a víz is egy szolgáltatás, és hát a szolgáltatásért fizetni szoktak, ő is fizet érte, ezután a nép is fog".

Itt kaptam agyvérzést.

pógárjenő 2009.05.12. 10:38:27

@Jancsibohóc /Lámpavas olcsón határidőre/: lassan má' annyit recskázok hogy csillagokat látok.....veresseket!

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.12. 13:02:22

Szili "Tubes-mentes radart" kívánt:
index.hu/belfold/2009/05/10/pecs/
Azért Szili szíve továbbra is Pécsért dobog, így többek között Tubes-mentes radart kívánt a városnak.

süti beállítások módosítása