Skip to content


       Szűrés lista

"Újra hitet kellene adni az embereknek" -interjú Ivády Gáborral

A majd' négyszáz lakosú Heves megyei kis faluról, Ivádról mindenki hallott már, hála a polgármester, Ivády Gábor egyedi ötleteinek. Mi legutóbb két hete vasárnap írtunk a településről az augusztus 15-re tervezett Batyus Galopp apropóján. Nagy örömünkre ahhoz a posthoz maga Ivády Gábor is kommentelt.  Végül ez adta nekünk az ötletet, hogy interjút készítsünk vele polgármesterségről, Ivádról, és úgy általában Magyarországról. Megkerestük, megkérdeztük, és Ivády Gábor igent mondott. Közreműködésének köszönhetően elkészült a Vastagbőr első interjúja: köszönjük mégegyszer!

Hogy ki is Ivády Gábor?

1973-ban született Körmenden,Pápán nevelkedett, majd katonai főiskolára járt. Ezután a reklámszakmában helyezkedett el. 2001-ben költözött a Heves megyei Ivádra, ahonnan ősei származnak. 2002 óta a község polgármestere. Azóta marketing, majd művelődésszervező, illetve politológia szakon is végzettséget szerzett.

2004 és 2005 között egy évig a Fidesz választókerületi elnöke volt, majd lemondott erről a posztjáról és kilépett a pártból. A 2006-os választásokon az MDF színeiben indult. A Lehet Más a Politika társadalmi kezdeményezés, majd párt egyik alapítója és választmányi tagja. A 2009-es EP-választáson az LMP-HP lista második helyét foglalta el.

Most pedig következzen a vele készített interjú.

A Vastagbőr kérdez, Ivády Gábor válaszol:

-Ön főállású polgármester? Hogy telik egy átlagos napja? 

Főállású polgármester vagyok. Egy átlagos napon általában reggel hét óra körül kelek fel, néha fél hétkor, de van amikor hét előtt néhány perccel, vagy esetleg háromnegyed hétkor, de ezt nem tudom pontosan megmondani, mert szerintem az ébresztőórám nincs pontosan beállítva, úgy gondolom, hogy siethet egy-két percet, így miden eddig adott információhoz adjunk hozzá egy perc harminc másodpercet és akkor már közelebb járunk a valósághoz. Utána már csak azt veszem észre, hogy beesteledett, és lefekszem aludni. Többnyire hason alszom úgy, hogy a jobb kezemet kinyújtom kissé előre, a fejemet ráhajtom, a ballal pedig valahogy megfogom a fejem, de ezt azért nem szeretem, mert hamar zsírosodik a tenyeremtől a hajam és minden másnap meg kell mosnom.

-Ön szerint szükség van 3200 polgármesterre és 3200 önkormányzati testületre? Még egy 373 lelkes községnek is kell polgármester? Nem pazarlás ez? 

Ez kényes kérdés, nem is fogok viccelődni vele és talán hosszabb lesz a válaszom a vártnál. A demokrácia egyik legnagyobb vívmánya, hogy minden településnek önrendelkezési jogot adtak. A rendszerváltás előtt ez nem volt így, akkoriban a csatolt települések csak akkor jutottak fejlesztéshez, ha a központi (ma gesztor) településen már a pincék is térkővel voltak kirakva. Minden kis közösségnek joga eldönteni, hogy a rendelkezésre álló, szűkös forrásokból, milyen irányba akar haladni. Ipari parkot hoz létre, és megpróbál cégeket magához csábítani, vagy a turizmusra fekteti a hangsúlyt és eszerint fejleszt, vagy a legvonzóbb agglomerációs településsé akar válni, stb. Normál körülmények között ez jelenti az önkormányzatiságot és a szubszidiaritás elvét. Sajnos ma Magyarországon nincsenek normál körülmények, és a kistelepülések nem tudnak egyik irányba sem lépni, mert alul vannak finanszírozva.

Nézzük meg, hogy pazarlás-e minden helyen önkormányzat fenntartása. Az önkormányzat lététől teljesen függetlenül valakinek ki kell fizetnie a közvilágítást, fenn kell tartania a közintézményeket, mint például az óvodát, feltéve, ha megfelelő a gyermeklétszám. Ivádon működik ovi, egy csoporttal, melyben 25 gyermek van. Ha nincs önkormányzatunk, akkor is üzemeltetni kell és ki kell fizetnie valakinek a béreket, a rezsit és ez nem kerül akkor sem kevesebbe, ha itt bezárjuk az ovit és a közeli városban kibővítjük az ottanit, sőt még utaztatni is kell a gyerekeket.

Tegyük fel, hogy összevonnak önkormányzatokat. Ebben az esetben is képviseltetnie kell magukat a csatolt településeknek a képviselőtestületen belül, azaz a polgármester egyszerű képviselővé válik. A fizetése szinte ugyanannyi lesz, hiszen sok esetben még egy kisvárosi képviselő is többet vihet haza, mint jelen pillanatban én. Itt tehát nincs megtakarítás.

Rúgjuk ki a képviselők felét. Ez Ivád esetében három ember, akik fejenként körülbelül bruttó 30 ezer forintot kapnak havonta (nettó 17-20 ezer) Ez éves szinten kevéssel több mint egymillió forint megtakarítás. Nem akarok senkit megbántani, nem vagyok Budapest ellenes, de 250 hozzánk hasonló településen történő éves megtakarítást durrogtatunk el 10 perc alatt augusztus 20-án.

Aztán számolhatunk még az ivádi polgármesteri hivatal helységével, amelynek az alapterülete körülbelül 30-35 négyzetméter, és van benne egy gázkonvektor. Vécé nincs. Nem hiszem, hogy annak az egy konvektornak a költsége sodorta gazdasági válságba az országot. A berendezés egyébként mind saját tulajdonom a szekrényektől kezdve az asztalokig.

Végül kell-e minden kistelepülésnek polgármester? Ha dolgozik, akkor igen.


-Mennyi Ivád költségvetése? Mennyi megy el belőle segélyre? 

Körülbelül 90 millió forint a költségvetésünk, ebből nagyjából 30 millió a hiány. Magyarul nem marad semmire azon kívül, hogy kifizetjük a korábban említett közüzemi számlákat, béreket, segélyeket. Fejlesztés, karbantartás csak akkor történik, ha mondjuk csereberélek egy játszóteret. A honlapunkat úgy hoztuk létre, hogy vásároltam egy Photoshop, és egy Dreamweaver tankönyvet (kb. 15 ezer forintba került, ennél több pénzünk nem volt a projektre, így esélyünk sem volt megbízni egy céget) az egyiket megtanultam én, a másikat a kollégám,. Aztán összeraktuk, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy 2006-ban különdíjat nyertünk vele az Év Honlapja pályázaton. Kukákat úgy csináltunk, hogy megállapodtam a vízgazdálkodási társasággal, hogy ingyen kivágjuk a patakmederben nőtt fákat (ez nekik kötelességük lenne a zavartalan vízfolyás miatt, de nincs rá pénzük és kapacitásuk), csak a fákat tartjuk meg. Közmunkások kivágták, feldarabolták, a lakosok társadalmi munkában legyalulták, méretre vágták, a közmunkások pedig gyönyörű kukákat csináltak belőle. Ennél olcsóbban nem lehetett megoldani. Csak gyanítom, hogy ha máshol is így működnének a dolgok, és nem írnának ki közbeszerzési pályázatot egy buszmegálló elkészítésére (azt is hasonló módon csináltuk, mint a kukákat), akkor sok pénz megmaradna valódi pályázatokra (mondjuk eu-sokra).

A segélyekre kifizetett összeggel azért nem akarok foglalkozni, mert velük szemben általános prekoncepció az, hogy mindannyian ingyenélő, munkakerülők, akik ringatóznak a szociális hálón. A segélyezettek 90%-a önhibáján kívül került ilyen helyzetbe, egyszerűen nem tudnak elhelyezkedni, és alig várják, hogy minimálbérért közmunkásként dolgozhassanak. Elő kellene állni végre egy olyan komplex programmal, ami visszasegíti őket az elsődleges munkaerőpiacra, és náluk jobban ezt senki nem szeretné. 

-Hogy vált be Ivádon az „Út a munkához” program? 

Nálunk a közmunkások dolgoznak. Ez csak felügyelet és fegyelem kérdése. Alkoholfogyasztás például nincs, mivel vettem egy digitális szondát és rendszeresen ellenőrizzük őket. Aki ittas, azt hazaküldjük, figyelmeztetésben részesül. A harmadik alkalomnál kirúgom és akkor két évig még segélyt sem kaphat, azaz ellátatlan marad. Ezt egyszer kellett megtennem, a többiek tanultak belőle. Egyébként sikerült olyan érzékeny szondát vennem, hogy szerencsétlenek este hat után már nem is ihatnak, mert másnap reggel kimutatja a szonda.


-Mi volt a legfurcsább kérés/panasz, amit kapott polgármesterként? 

Most azt gondolhatják, hogy valami helyi hülyeséggel fogok előrukkolni (van bőven, mert az ittas ember és egy agyament ötlet gyilkos kombináció), de van ennél jobb. Egyszer az Ifjúsági és Sport Minisztériumból küldtek egy levelet, hogy milyen elengedhetetlenül fontos sportberuházást hajtanék végre, ha rendelkezésemre állna egy milliárd forint, de 100 milliós beruházásnál kisebbekkel ne foglalkozzak. Értik ezt?! Egymilliárd forint, miközben akkor 40 millió volt az éves költségvetésünk. Természetesen válaszoltam rá, és leírtam mennyire nem tudunk tovább élni (azaz elengedhetetlenül fontos) reptér, és golfpálya nélkül. Ennyi pénzből le lehetne gyalulni a falu melletti domb tetejét, úgy kompletten, majd kialakítani a repteret, de az összegbe az is belefér, hogy az egészet kicsit megemeljük és a fedett műjégpályánk tetején landolnának a gépek, ahonnét gyönyörű kilátás nyílna a völgyben elterülő golfpályánkra, és még a stadion sem takarná azt el. A levél végén megadtam a számlaszámunkat és írtam, hogy várjuk az utalást. A pártpolitikát csak kissé súrolva említem meg, hogy később, ez a szociális érzékenységgel és a vidék iránt érzett empátiával jócskán ellátott miniszter miniszterelnök lett. 

-Hogy fogadják az ivádiak az Ön formabontó ötleteit? (pl. Batyus Galopp) 

Néznek rám, csóválják a fejüket, legyintenek és hazamennek.


-Mikor és miért csatlakozott az LMP-hez? 

Elegem lett a politikai elitből, minden tagjából (párthovatartozástól függetlenül). Becsaptak, hazudtak, megtévesztettek, mutyizgattak és a saját boldogulásukon kívül minden másra tojtak. A politika régen nem érdekképviseletet jelent, hanem valamiféle úri-murit. Mindent átsző a korrupció, és a sógor-komaság. Az LMP olyan emberek kezdeményezésére jött létre, akiknek van tisztességes, becsületes szakmája (többnyire nem is akarnak politikusok lenni), és hozzám hasonlóan elegük volt a politikai nihilből és a folyamatos gazdasági és társadalmi erózióból. Hajlandóak voltak a szakmai tudásukat, tapasztalataikat betenni a közösbe, hogy végre normális, végrehajtható, és fenntartható szakpolitikai programok szülessenek. Elhatárolódunk minden szavatosságát vesztett politikustól, meggyőződésünk, hogy csak új arcok, új politikai szemlélet képes kihúzni az országot a bajból. Hitelesen tudunk fellépni a korrupció ellen, hiszen tiszták vagyunk, nem csak mára és magunkra gondolunk, hanem a jövő generációira is, és nem utolsó sorban zöldek vagyunk, ami nekem elég nagy szívügyem. Abbahagyom, mert lassan kampánybeszédbe torkollok. 

-Mit szól ahhoz, hogy az LMP-t sokan egy új SZDSZ-nek tartják? Hogy az egész nem más, mint megtévesztés? 

Mutassanak egyetlen olyan politikust közöttünk, aki az elmúlt 10-15 évben vezető szerepet töltött be bármelyik pártban! Nincs ilyen, és nem is lesz! Ezt az elvünket elég világosan megfogalmaztuk, és egyben üzentünk is a felénk kacsingató politikusoknak: „Ne gyertek ide. Ne fogalmazzatok levelet arról, hogy ti is szeretitek a természetet, hogy mindig is rokonszenvesek voltunk a számotokra, hogy ti hiába próbáltátok belülről megreformálni az SZDSZ-t / MSZP-t, ne retusáljátok át az életrajzotokat, ne fedezzétek fel magatokban az ökopolitikai gyökereket, ne lássatok bennünk semmilyen lehetőséget, ne akarjatok „szakértelmetekkel” segíteni, egyáltalán, ne szeressetek minket! Ne gondoljátok, hogy itt majd újraélhetitek fiatal, idealista hónapjaitokat! 
Egy dicsérő szóra sem tartunk igényt tőletek. 
Ez nem a ti helyetek, nem a ti közegetek, nem is értenétek, ami itt folyik. 
Az LMP nem volt, és nem is lesz befogadója az ancien regime hajótöröttjeinek. Ússzatok ki a partra, ácsoljatok kunyhót, és műveljétek meg a földeket.”

Az SZDSZ-szel azért szeretnek összemosni bennünket, mert emberjogi kérdésekben liberálisok vagyunk. Azonban például az általuk képviselt neoliberális gazdaságot elutasítjuk, a vidéket érintő kérdésekben konzervatívok vagyunk, és sorolhatnám még tovább. Nem sok közös pontunk van. 

-Komolyan hisz abban, hogy a politikai élet megújítható? 

Muszáj hinnem benne, különben nem lennék polgármester sem, és talán még az országot is elhagytam volna. Sajnos a megújuláshoz kevés egy ember és egy párt. Mindenki részvételére szükség lenne, újra hitet kellene adni az embereknek, hogy lehet más a politika… 

Címkék: blog interjú közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr791247426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ivády Gábor 2009.07.20. 11:25:53

@Adika01: Nem hiszem, hogy köpönyegforgató lennék. Nem pozíciókat, hanem elveket kerestem és minden pártban becsaptak.
Mivel kisdobos és úttörő is voltam, akkor az elvhűségnek a kommunizmushoz kellene kötnie... Félek, hogy Thürmer is bacsapna.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.20. 11:25:55

@Polgámester: Kedves Bogármester! Miért nem csapott a nagy piros gombra? Tudja a Pindur Pandúrok...

37_'etrebiL 2009.07.20. 11:30:01

Kedves Polgár nester úr,

a leghatékonyabb ha azt mondják szoftverügyben, hogy nem is designolás-programozás volt az, csak baráti eszmecsere, és nem is hangzott el a "hozd a pennád, weblapot designolunk-programozunk!" felhívás senki szájából se, és egyébként se dolomitból van az a weblap

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.20. 11:30:14

@Polgámester:

Örülök, hogy ebben a szorult helyzetben is humoránál van, kérem válaszoljon még egy kérdésre, ami sajnálatos módon kimaradt az interjúból. Hibáztunk, de Perez kolléga felhívta rá a figyelmünket. Szóval:

Mi a véleménye arról, hogy nagyon sok polgármester országgyűlési képviselő is? Nem merül fel Ön szerint az összeférhetetlenség? Maradéktalanul el tudja látni egy ilyen ember mindkét munkakörét?

Zetek 2009.07.20. 11:33:49

Nagyon szép mese, különösen az ácsoljatok tutajt kezdetű dal. Kíváncsi vagyok meddig bírja az LMP-ben.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.20. 11:34:22

@Anthony - awkward silence:

Simán elképzelhető.
De ha mondjuk a Boldvai-villa mellett megvalósul a jégcsarnok-reptér-golfpálya hármas, akkor lehet perelni jogdíjért. :)

Ivády Gábor 2009.07.20. 11:34:37

Nekem szól az a kérdés, hogy mi a véleményem a polgi+képviselői összeférhetetlenségről (kezd lefagyni az agyam, nehezen követem a kommenteket, de legalább találtam egy jégkrémet, hogy addig is nyalhassak valamit amíg nem az asztalomnál ülök)?

Mivel az Országgyűlés dönt az önkormányzatok finanszírozásáról (is), így akár összeférhetetlen is lehetne a két poszt. Viszont akkor ne lehessen orvos, bohóc, pedagógus, színész, heggesztő, atomfizikus, és manikűrös sem képviselő, mert őket is érintik a döntések.
Egy fenékkel nehéz több lovat megülni, ez tény. Nem lenne ellenemre valamilyen szabályozása az álláshalmozásnak, de akkor az ne csak a polgármesterekre vonatkozzon. A képviselő legyen csak képviselő és semmi más.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.07.20. 11:35:22

Az nem tudom megvan-e, hogy
" Ivádon, aki nem Ivádi az nem ivádi."

Hm? De tényleg!

beleszolok 2009.07.20. 11:37:49

Nem azért, de az adobe programjainak van 30 napos trial, funkcióiban teljes értékű változata. Úgyhogy nem kell feltétlenül lopott programot használniuk.

Aradebil 2009.07.20. 11:39:40

off meg biztos volt már de így tovább srácok!!!!

twitter.com/goldenblog/status/2632428027

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.20. 11:42:12

@Aradebil: a tékozló homárt lenyomja a vastagbőr? oO
Valami itt nem stimmel... :D

Ivády Gábor 2009.07.20. 11:42:53

Mielőtt valaki belém kötne, igen a hegesztőt egy "g"-vel kell írni, de fázik a kezem és remeg a billentyűzeten.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.20. 11:45:50

@zero: nem rossz, a joomlart-ról jó template-eket lehet szerválni :)

dr.justice 2009.07.20. 11:45:51

@Polgámester:

Te is munkaidőben netezel, vagy az ebédszünetedből csippentesz le egy kis időt ? :))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.20. 11:45:57

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Kakóbiztos-e Photoshop?
Volt-e közbeszerzés?
Indult-e rajta a Strabag? :)))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.20. 11:47:22

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Kár, én annyíííra, de anyíííííra szurkoltam Tóta-W-nek....

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.20. 11:49:54

@zero: az enyém kakaóbiztos, portable adobe cuccokat használok, amik a kis kapacitású malibu-promós pendrive-omon köhögés nélkül elférnek.
Képzeld el, beugrok valamelyik mekibe, és összedobom Ivád honlapját. :D

One Bad Habit 2009.07.20. 11:50:32

@laspalmas: Úgy lenne korrekt, hogy minden Vastagbőr bejegyzést egy interjú követ az érintettel.
("Honnan ez a sok szép tábla, Karsai úr?" :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.20. 11:51:08

@Aradebil:

Kurva jó, még mindig vezetünk :)))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.20. 11:52:24

@zero: ja és volt rajta közbeszerzés, mert ki volt rakva én meg elvettem egyet a köz javára.

A strabag hogy indul-e rajta? Hááát még az úthenger nem ment át rajta .D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.20. 11:53:08

@dr.justice:

LOL ...ez a nap kommentje ..

Ahogy mindenkinek "ebédszünet" van, aki kommentel ....

Ivády Gábor 2009.07.20. 11:54:07

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: A Joomlart a mi cégünk. Most szervezzük ki.

@dr.justice: Most hívom össze a testületi ülést, hogy megállapítsuk munkaköri kötelességem-e válaszolni a kommentekre. Ettől, függ, hogy ebédidőben írok, vagy munkaidőben.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.07.20. 11:59:23

A Reakción van egy érdekes poszt Seres Máriáról, ha esetleg érdekel valakit:
reakcio.blog.hu/2009/07/20/mi_a_baj_seres_mariaval

dr.justice 2009.07.20. 12:04:17

@Polgámester:

Jó válasz. Szerintem éppen dolgozol a településedért. Komolyan mondom.

Biomechanoid · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/viewforum.php?f=1 2009.07.20. 12:07:26

@Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker:
Nohát, egészen véletlenül Oli bácsi jegyezte a posztot, aki azon reakciósok egyike, aki leginkább hajlamos meglibbanni.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.07.20. 12:12:28

@Biomechanoid:
Nem ismerem őket, csak néha olvasom. Kint volt a zindex címlapján, és a névre kaptam fel a fejem.

synthesizer 2009.07.20. 12:17:18

@Biomechanoid: Egy egész cikket ad hominem támadásokra felépíteni, majd a "több fizetés = kisebb korrupció" tézissel zárni. hááát....

Mondjuk én sem bírom azt a nőt, de a népszavazással egyetértek.

Az utolsó tézis az meg bullshit. A korrupció visszatartó ereje a konzekvencia, nem a magasabb fizetés. Mindenki tudja, hogy pénzből sohasem elég.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.20. 12:17:39

@Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker: a legjobban az "finoman" kioktató stílus tetszik a reakción, amivel az ottani - gondolom - törzskommentelők szemlélik a világot. az igazi (ál)értelmiségi felsőbbrendűségi tudat :))))

sokkal jobb nekünk "mucsai proliknak", nem kell bonyolult összefüggéseken rágódnunk :)))

synthesizer 2009.07.20. 12:21:46

@Seduxen: Érzed a bölcsészszagot mi? :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.07.20. 12:22:04

@Seduxen: engem a bloguk külseje is elriaszt, nem hogy beleolvassak .D

synthesizer 2009.07.20. 12:22:27

@Seduxen: Érzed a bölcsészszagot mi? :) (megkövetem a normális bölcsészeket - de csak személyesen, egyenként ;) )

Jack da' Clown 2009.07.20. 12:24:00

"megkövetem a normális bölcsészeket "

Nos, nem foigsz belegebedni a feladatba.

mind2 (törölt) 2009.07.20. 12:34:22

Na hy :)
Nekem tetszik ez a pali, Laspalmas is ügyes volt...
Demcsák Zsuzsi elbújhatna ;) :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 12:42:21

@Polgámester: Tisztelt polgármester!

szimpatikus, hogy katonai főiskolára járt, MDf és Fidesz tag is VOLT.
elmondaná, h miért lépett ki ezekből a pártokból, ill mit tapasztalt ezekben a pártokban (szellemiség, működés, lojalitás az országhoz, korrupció stb)?

Az Ivády kastély magánkézben van. kinek a kezében? mi most? hotel?

Szimpatikus a leleményessége is, de ez:

"A Heti Hetes című műsor keretén belül (2009. február 8-ai adás) Ivád polgármestere, Ivády Gábor Ivád hírnökévé kérte fel Gálvölgyi János színészt, aki ezt el is fogadta. Ivády Gábor, aki már több alkalommal is megjelent a Heti Hetes közönségében, többeket is felkért a műsorból kistelepülések hírnökének, mely kéréseket mindenki el is fogadta."

ez viszont nagyon nem szimpatikus. nagyon nem!

PublicEnemy 2009.07.20. 12:48:07

@Polgámester: Lát-e esélyt arra,hogy a fiatalokat a településen tartsa,és úgymond"ne öregedjen el" a falu?
Mert szerintem ez igen nagy probléma a vidéki kis településeken,mivel a fiatalok inkább a városokat választják a megélhetés végett.

doberman 2009.07.20. 12:48:49

Jól van.
Örüljetek az LMP-nek!
Büdös bunkózzátok azt, aki fedőpártnak tartja az LMP-t!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 12:49:25

"A pártpolitikát csak kissé súrolva említem meg, hogy később, ez a szociális érzékenységgel és a vidék iránt érzett empátiával jócskán ellátott miniszter miniszterelnök lett. "

gyurcsány.
az izraeliek nem adnak 10 milliót, csak egymilliárdot. nekik csak így éri meg telepíteni az őslakosok közé.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 12:59:45

"-Mit szól ahhoz, hogy az LMP-t sokan egy új SZDSZ-nek tartják? Hogy az egész nem más, mint megtévesztés?

Mutassanak egyetlen olyan politikust közöttünk, aki az elmúlt 10-15 évben vezető szerepet töltött be bármelyik pártban! Nincs ilyen, és nem is lesz!"

csak éppen eszdéesz közéleti celebek támogatják nyilvánosan.
a gárdára, jobbikra ugyanúgy fasisztaként tekintenek, tán még a fideszre is.
a cigánytenyészet megakadályozásra nincs programjuk nem is tartják problémánk, h 40 év múlva több lesz a cigány mint magyar, azt hallottam, ugyanolyan a cigányokhoz való hozzáállásuk anyagi szinten, mint az szdsz-nek.
a gazdasági szakemberek meg láthatatlanok, és ez a legveszélyesebb!

az lmp-seknek a szüleik a fővárosban szdsz-re szavaznak, h finom legyek.

90-be minden opártba beszivárogtak az ügynökök, komcsik, az mdfben sikeresen át is vették a teljes irányítást a barbárok. miért ne tehetnék ezt is az lmp-ben a liberálbolsevikok.

@balapety: liberálbolsevik propagandagépezet a heti hetes, az összes idegenszívű szereplőjével együtt. és mivel a hazaárulókat támogatják így közvetve ill kisebb szinten, de ők is árulókká váltak.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.20. 13:00:54

@synthesizer: normális alatt azt érted, akitől a 2 BigMac-et, meg a nagy kólát kéred?? :))))

@Jack da' Clown: ejnye... :)))

én is csak olvasójuk vagyok, nem igazán érzem az ingert, hogy beleböfögjek a "nagyok" eszmecseréjébe...

Geza 2009.07.20. 13:02:59

@balapety:
Mert gálvölgyi kb. az a fajta liberálbolsevik, mint a sass jóska, csak az öltöny áll kevésbé rosszul rajta, és így, mivel a 'humor' terén kb. a vesehőmérsékletű, kipezsgett szalonsör frissességét tudja hozni amellett, hogy az erőltetett nyomulásából ordít, hogy épp merről kapja a gázsit, szóval így az igénytelen szalontahózás auráját teríti mindazokra, akik egy hírben szerepelnek vele, ez pedig nem biztos, hogy előnyére válik Ivádnak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 13:03:05

@otvospeter: "ne pofázz" amíg közeli viszonyban nem vagy a nemzettel

synthesizer 2009.07.20. 13:06:14

@Seduxen: Ő nem bölcsész, hanem becsületes adófizető (legfeljebb bölcsész diplomával). Az igazi bölcsész az, aki időről időre kötelességének érzi (vagy egyenesen pénzt kap érte), hogy _kinyilatkoztatásokat_ tegyen, mindnyájunk okulására.

valójábannemberci 2009.07.20. 13:11:48

imádom, hogy előbújnak azok, akiknek tényleg semmi se jó.

szívesen lelépnék ivádra, csak előbb lenyomok valami hasznos, kétkezi szakképzést.

Ivády Gábor 2009.07.20. 13:20:39

@tesz-vesz:
A katonai főiskolás pályafutásom azért maradt félbe, mert én pilóta akartam lenni, de az orvosi vizsgálaton elhasaltam. Katonacsaládban éltem, katonai középiskolába jártam, egyszerűen nem volt B terv, ezért elmentem hadtáp szakra és üzemanyagellátő tiszt lett volna belőlem, de rájöttem, hogy nem katonának, hanem pilótának születtem.
A Fideszen és az MDF-en belül olyan mértékű belső pozícióharccal, álszent magatartással, és hátbatámadásokkal kellett szembesülnöm, amely megölt minden újító ötletet, ambíciót. A kommunikáció, a programalkotás kizárólag a szavazatmaximalizálást szolgálta és semmi köze nem volt a klasszikus értelemben vett politikához. Minden érdekvédelemnél, ügynél azt vizsgálták elsőként, hogy ebből a párt hogyan profitálhat, és ha a mérleg nyelve a pozitív tartományba esett, akkor azt felkarolták és úgy adták elő, mintha a legbelsőbb értékrendjükhöz tartozna. A legvisszataszítóbb az volt, amikor a saját maguk korábbi álláspontjával gyökeresen ellenkezőt állítottak néhány hónap mulva pusztán azért, mert akkor az volt a népszerűbb. Egyébként a fanatikusokkal volt a legtöbbbb bajom, azokkal akik minden racionalitást félretéve vakon hittek a vezetőikben. Ők persze hajlandóak voltak akár egész éjjel plakátot ragasztani, közben persze letépték a többiekét, de tették mindezt úgy, hogy közben csak utasítást vártak és nem gondolkodtak. Ha a "központban" azt mondták, hogy minden diófa ártalmas a nemzetnek, ők akkor is kivágták a sajátjukat, ha az adott egyedül árnyékot a kertjükben, vagy az biztosított egy kis megeélhetést. Aztán persze később sorban álltak és tülekedtek mondjuk egy megyei közgyűlési külsős (kulturális) bizottsági helyért, attól függetlenül, hogy azt sem tudták mi a feladat és mi tartozik a kultúra alá.

Az ivádi kastély magánkézben van, és nyaralónak használják a tulajdonosok. Az önkormányzat még a kilencvenes évek közepe felé eladta (nem én voltam a polgármester). Egyébként nagyon rossz állapotban volt, és a kastély szempontjából jót tett a tulajdonosváltás.

A Hír-Érték mozgalomnál azért esett Gálvölgyi Jánosra a választásunk, mert politikailag nem egy platformon állunk, de éppen a mozgalom politikamentességét szerettem volna ezzel demonstrálni, azaz hogy ez mind nem számít. A mozgalomban egyébként Fábry, Rudolf Péter, és még sok olyan híresség is részt vesz, akik inkább jobboldali nézeteket vallanak. A Heti Hetes nagyon jót tett a mozgalomnak, és szívesen mentem volna a Fábry Show-ba is beszélni róla, de nem hívtak.

Ivády Gábor 2009.07.20. 13:24:55

@PublicEnemy: A fiatalok helyben tartása nagyon nehéz feladat. Ehhez meg kellene erősíteni a kis-, családi gazdaságokat, fejleszteni kellene a közösségi közlekedést, és még sorolhatnám tovább. Ivádon nagyon kellene egy turisztikai látványosságot létrehozni, amire a tervem már készen áll, de a megvalósítással elakadtam.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 13:27:59

@Seduxen: jobbos? a reakcióról most derült ki h nem jobbos.
remélem semmi kapcsolat nincs a reakció és vastagbőr között.
van? laspi?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.20. 13:29:38

@tesz-vesz: ki beszélt a reakcióról? én ezt laspalmasnak címeztem, ergo gyanús, hogy a 'bőrre céloztam...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 13:30:25

@laspalmas: @Seduxen:
tényleg! Budaházyval meg Torockaival csináljatok interjút, ne legyetek már málék! (málékok)
kérdezzétek meg tőle, miért akart forradalmat, és igazak e a vádak. torotól meg hasonlókat, majd kivesésszük azokat is.

Buda egy igen értelmes gyerek, higgyétek el, fent van a youtubon vágatlanul is, csak néha elszakad a cérna, mint mindenkinél.

Ivády Gábor 2009.07.20. 13:31:32

@doberman: Amit Ön állít, azaz, hogy az LMP fedőpárt, az inkább az összeesküvés-elméletek kategóriájába tartozik, hiszen nincs bizonyíték rá. Nem is lesz.
A kommentből arra tudok következtetni, hogy Ön az SZDSZ által felbérelt bérkommentező, akit tulajdonképpen az MSZP fizet, de a szálakat Kapolyi és az MSZDP mozgatja, úgy, hogy közben kettős ügynökként a Fidesz érdekeit szolgálja és Dávid Ibolyának ad jelentést hetente, akiről nagyon jól tudjuk, hogy szabadkőműves.

Win Elen 2009.07.20. 13:31:33

En regen pl szerettem Galvolgyit. Aztan kiderult hogy milyen oskomcsi, es nagyon mgutaltam...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.20. 13:33:39

@tesz-vesz: jó, majd felhívom Drazsét, hogy mikor mehetnék be beszélőre Gyurihoz :)))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 13:35:27

@Seduxen: én tudok olvasni.
nem mind arany, ami fénylik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 13:37:17

@Seduxen: egyszer kijön gondolom nem ítélik halálra (jó mondjuk szerinte tökre ártatlan, úgyhogy kb 4 hét múlv aki is jöhet)
de ezért írtam toroczkait is. az éjjeli menedékbe meghívják

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.20. 13:42:33

@tesz-vesz: wehehehe, budaházy 4 év múlva kijön??? ha csak a fele bcs-t "rábizonyítják", amivel vádolják, akkor többet fog ülni, mint Nelson Mandela :)))

nem akárkiről van szó, hanem egy veszélyes terrorszervezet fejéről, ha nem tudnád! te nem szoktad hallgatni a hiteles, őszinte, és talpig becsületes drazsé miniszter elvtárs kinyilatkoztatásait Magyarok Nyulai ügyben? :)))))

mind2 (törölt) 2009.07.20. 13:45:26

@tesz-vesz: kijöhet ? Tudod, amit rá akarnak húzni, az a legkeményebb büntetési tételekkel jár... államrend megdöntése , terrorcselekmények meg ilyenek... több tíz év ha összeadjuk !

@Polgámester: bikafuttatás ? Csak előtte meg kéne hívni mind a 386-ot, aztán úgy kiengedni a bikákat... szerintem népi hős lenne belőled :)))))

Ivády Gábor 2009.07.20. 13:45:59

@tesz-vesz: Lebuktunk! Bevallom, hogy a celebekért én voltam a felelős. Felhívtam közülük rengeteget, és megkérdeztem, hogy szimpatizálnak-e az SZDSZ-szel. Ha nem, akkor azt mondtam nekik, hogy ők mocskos fasiszta, rasszista állatok, és lecsaptam a telefont.
Nincs kedvem a többi felvetésre reagálni, mert erre még az ebédidőm is drága.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 13:47:53

@Polgámester: értem, válaszát köszönöm.

(Rudolf Péter jobbos? őróla még nem is hallottam semmi ilyesmit)

Ivády Gábor 2009.07.20. 13:49:17

@mind2: Lesz bikafuttatás, illetve annak is a paródiája. Vagy hihetetlenül ártalmatlan állatokkal (mondjuk kacsák), vagy távirányítós autókkal. Az utóbbi nekem jobben tetszik, látom magam előtt, ahogy valaki elesik, a kis autó meg folyton nekimegy a fekvő embernek és próbálja felöklelni. Képviselők nem lesznek, mert nem akarok politikát vinni a Batyus Galoppba.

Biomechanoid · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/viewforum.php?f=1 2009.07.20. 13:54:38

@tesz-vesz:
Nekem az tetszett, amikor az LMP képviseletében Bakáts Tibor settenkedő az A'la Carte című műsorban nagyon keményen osztotta az észt. Néhány hónappal korábban még a szadesz rendezvényein csápolt, és az ultrabalos Nap-kelte műsorvezetője volt. Hogy a Para Kovács Imre ősbolsevik újságírót már ne is említsük! Az LMP a szarnál is szarabb. Giga szar.

doberman 2009.07.20. 13:56:59

Gyerekek! Örüljünk együtt az LMP-nek!

Végre van remény arra, hogy más legyen a politika!

Ez nagyon jó!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 13:57:28

@Seduxen: de, de mondtam már, én nem hogy a molotov koktélok dobálását nézem el ezeknek, olyankor amikor a miniszterek nincsenek is otthon, hanem én - teljesen legálisan, statáriális bíróság, esetleges forradalom idején stb - még fel is köttetném őket.
nekem nem számít ez a kis apró foltocska, annak ellenére, h nem hiszem h ő lett volna.
a rendőrpalotát mértnem húzzák már Budaházyra is.

@Polgámester: ugyan, Ön pontosan tudja h mennyire számít a csomagolás, és a kommunikáció minden tekintetében, de legfőképpen a hitelesség tekintetében.
ha nekem lenne pártom, előbb kötöm föl magam, minthogy a vörös bakács tiborral, somával, a balféle izé énekesnővel, a biciklisfutárral (aki valamivel már kompromittálódott, most nem emlékszem h mivel, de komoly volt), tarka magyarokkal, reklámozzam.
no igen, Hankiss az akit még én is elismerek, hiába, egy buta hibának tartom az mtv-s cselekedetét,még fiatal volt, biztos bebeszélték neki.

doberman 2009.07.20. 14:00:11

És javaslom azt is, hpgy a Vastagbőrön ezután csak napi egy poszt legyen a hangsúlyosabbá tétel érdekében.
És ez az egy poszt mindennap egy interjú legyen! Minden nap az LMP vesztőségének más-más tagjával beszélgessen a riporter!

Ezt követően pedig minden nap az LMP más-más egyszerű tagjával!
Nagyon várom!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 14:00:31

@Biomechanoid: régi "szép" idők, amikor még minden az volt aminek látszódott.
most a sárfélék és üledékes kőzetek keverednek egymással. nehéz kirostálni de talán nem is szükséges, mert a kérdés csak az, melyik van fölül a földkéregben: a sár, vagy a kőzet.

doberman 2009.07.20. 14:01:41

És nagyon örülök, hogy Gáálvölgyi János is velünk van, és ő is támogatja az LMP-t! Jó, hogy végre optimisták vagyunk, mi magyarok!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.20. 14:04:34

@tesz-vesz: ez az, adj még ötleteket drazsénak. rendőrpalota kipipálva. boros tamás, és az aranykéz utca? mégsem a szlovák vonal az igaz, ott már budaházy gyakorolt. sőt, móron is ő gyilkolt.

kiáll valamelyik jólfésült eftás a nyilvánosság elé, és elmagyarázza a nagyérdeműnek, hogy tulajdonképpen budaházy feszítette (ő személyesen, és nem feszíttette) keresztre Jézust!

doberman 2009.07.20. 14:10:53

@Seduxen: Sőt, a legújabb hírek szerint Budaházynak köze van a Kennedy-gyilkossághoz is!

A NNYI munkatársai házkutatás során megtalálták Lee harvey Oswalddal folytatott levelezését.

És állítólag Budaházy az LMP ellen is készült valamire, mert rendkívül veszélyesnek tartotta a megtisztulás eme reménysugarát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 14:14:01

@Seduxen: és a holokausztér is ő a felelős! ezért utálja jobban kertész a magyarokat, mint a németeket! teljes lett a kör!
budaházy az antikrisztus! a sátán fia
most megvilágosodtam, és mélységesen elítélem az ilyen embereket

@doberman: végre, együtt a nemzet!
erre vártunk már régóta

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.20. 14:17:30

@doberman: tényleg egy ultraveszélyes vadállat ez az ember...

sőt, én ma olvastam, hogy az eddig ismerteken kívül merényletet tervezett bajnai (egy plüss libába helyezett pokolgéppel), böszman (a kaccsolat-blog 2500 kommentjét tartalmazó könyvbe rakott volna bombát), lendvai (a botox-készítményt akarta méregre cserélni), veres (az újabb színesfém radioaktív lett volna) ellen is.

na most ehhez szólj hozzá! :))

Plutonic 2009.07.20. 14:24:33

Ez a hónap posztja lesz! :))))
De elfutok egy kicsit szavazni is... ;))))

wladyslawsky (törölt) 2009.07.20. 14:48:01

@otvospeter: elmagyarázhatnál nekem valamit, mint (ha jól gondolom) az lmp-vel köszönőviszonyban lévő: ha ennyire MÁS A POLITIKÁJA az lmp-nek, mint az szdsz-nek, akkor mi a búbánatot keresnek a párt körül olyan celebek, mint pl. para-kovács imre (aki kb. 2-3 éve az M1 "szempont" c. műsorában cinukusan kijelentette a kormány "reformtervei" kapcsán (amik a vidéki kis falvakat lehetetlenítették(volna) el), hogy "el kell onnan költözni városba" - aztán most meg odaáll egy ökopolitikát meg a vidék támogatását a zászlajára tűző párthoz...), vagy hajós andrás (aki demszki valamelyikampányában is szerepet vállalt), vagy pl. soma művésznő se áll(t) messze az szdsz kulturális hátországától
miért nem külditek el őket ???

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 15:49:42

@misikeh: kösz, ezek szerint nem véletelenül tartom a párnám alatt a mein kampfot.
alvás közben belemegy a fejembe a tehetség :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.20. 15:52:12

@wladyslawsky: "el kell onnan költözni városba"
nem, ezt zero mondta és csaucseszku

J.I. 2009.07.20. 16:29:58

@wladyslawsky: "miért nem külditek el őket ???"

Csak neked. Bár nem vagyok Péter. Szóval próbáljuk, de nem sikerül...: ) Már hónapok óta visszajár a társaság minden egyes tagja. És azóta ugye neked is újra és újra előadják a lejmolást, bármikor is kattintasz a YouTube-videóra? ; )

Kevés "celeb" adja az arcát egy olyan dologhoz (pláne induláskor), amit egyébként támogatna. A valóban elismert emberekre pedig ez fokozottan igaz. Ez van.

A döntésnek meg (hogy így is felkerült a film) személy szerintem nem örülök, de tudomásul vettem.

J.I. 2009.07.20. 16:45:53

@J.I.: szerintem -> szerint

bnct · http://lehetmas.hu/176 2009.07.20. 16:57:32

@wladyslawsky: gondolatkísérlet: ha neked lenne egy új, ismeretlen pártod, amit be akarsz vezetni a köztudatba, akkor örülnél-e neki, ha ismert, sokak által kedvelt (és nyilván sokak által elutasított) celebek vállalnák, hogy nevükkel-arcukkal támogassák a projektet, mert egyetértenek az általad kitűzött célokkal? vagy azt keresnéd, hogy melyik pontenciális szavazód melyik híresarc melyik korábbi mondatába köt majd bele?

miért kéne mindenkivel mindenben egyetérteni? miért probléma, ha valaki esetleg idővel megváltoztatja a véleményét vagy a pártpreferenciáját?

remélem, minden politikai irányváltásra ugyanilyen érzékenyen reagálsz, és ha pl. valaki 18-20 éve liberális volt, az nemcsak egyik napról a másikra, de még most se lehet derék konzervatív jobboldali...

Biomechanoid · http://www.menekulttabor.extra.hu/forum/viewforum.php?f=1 2009.07.20. 17:09:24

@wladyslawsky:
Ó, bazmeg, a Hajós! El is felejtettem. Tudtam, hogy rühellem ezt a liberális geci bandát. Az LMP a legújabb Dohány utcai lufi.

valójábannemberci 2009.07.20. 17:29:42

azért jól esik a legvéresebb kommunizmus "aki nincs velünk, az ellenünk van" ideológiájának újraélesztett szellemét olvasni itt egy-egy kommentben.
komolyan, úgy hiányzik nekünk egy kis nacionál-kommunizmus, mint éhező cunamiárvának a hígfosás.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.07.20. 17:35:08

@tesz-vesz:
Én is hallottam már olyanról, akinek meg van a Mónus Áron-féle kalózkiadása az általad említett elmebeteg agyszüleménynek :)

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.07.20. 17:41:39

@Polgámester:
Tiszelt Polgármester úr!

Először is hatalmas riszpekt önnek, azért az áldozatos munkáért amit a közösségéért tesz.
Másodszor pedig attól tartok, hogy a teljes polelit pont azt akarja szétverni, amiért ön (és a "magukfajták" ;)) olyan állhatatosan küzd, a közösségek megtartó erejét. Remélem a Dávid vs. Góliát harcból ön (és a "magukfajták":) ) kerül/nek ki győztesen. Gondolom egyértelmű, hogy ki a Dávid és ki Góliát, bár bizonyos szempontból ön, T. Polgi, Góliát :)

További minden jót!

wladyslawsky (törölt) 2009.07.20. 17:55:35

@bnct: parakovácsoknak meg hajósoknak semmi esetre sem örülnék...puzsér jöhetne, ő jóval hitelesebb arc az lmp vázolt terveihez/céljaihoz, anno elég rendesen fikázta a kormány "reformjait", na meg a FIB-es marsoszky vagy milyen balázzsal készített che-guevarás rádióinterjúval is elévülhetetlne érdemeket szerzett

amúgy ha CSAK az lmp programját nézem, az számomra nagyobb részt rendben van - számomra a párt körül serteperők miatt gyanús az egész - de ne igazolódjanak be a balsejtéseim

minden politikai irányváltásra ugyanilyen érzékenyen reagálok, gondolom ez egy célzás volt a fideszre, nos, ők sem a hitelesség szobrai ("térdrecsuhásokozás", trianon megemlékezésről kivonulás, az akkori mdf-esek szélsőségesezése a 90-es évek elejéről, stb. - pár évvel később meg ők lettek a "nemzeti oldal")

Marcellusca 2009.07.20. 18:14:01

@Polgámester: Köszi az összefoglalást!
Végre egy hiteles "szájból" is elhangzott, amit már évek óta kívülről látok és mondok. Itt is. Ami miatt nem igazán vagyok népszerű egyeseknél. :)

A munkájához sok sikert!
Ha Hevesben (Kompolt) leszek akkor, bizti elviszem a kiccsaládot a Galoppra. :D

Ja! Maradni köllött vóna haptákosnak, üzában van/vót mindigis a nagy biznic. xD

Marcellusca 2009.07.20. 18:30:28

@Polgámester: LOL!
Ez az! Ne hagyd magad! :)

Látom, érzed az itteni fílinget. :D

Plutonic 2009.07.21. 10:47:37

@Polgámester: " Polgámester 2009.07.20. 13:31:32" XDDDDDDD

Bernics Gábor 2009.07.22. 07:59:02

Kedves Gábor (Pógármester)!

Mali-val való összeborulásod óta sokan egy Nagy Lépést várunk Tőled.

Üdv:
Gábor

Ivády Gábor 2009.07.22. 12:33:04

@Bernics Gábor: Malival nem volt összeborulásom, csupán az uzsorások és a Provident ellen léptünk fel közösen, és erre büszke is vagyok, mert sok embert mentettünk ki a karmaik közül.

Kérdezem, hogy mi lenne az a "Nagy Lépés"?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 16:21:49

@bnct: természetesen nem lehet konzervatív, csakhát egy fiatal friss tiszta párt miért nem fiatalos, tiszta, becsületesképű HITELES emberekkel reklámozza magát, mint Ivády? ha nincs köze az szdszhez, tán ez lenne a traktika nem? h nem szdszesekkel reklámozzunk magunkat.
miért kellenek a mocskos féregemberek?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 17:11:12

@Polgámester: most látom csak: a "többi felvetés" a leglényegesebb.
de önnek a leglényegtelenebbre kellett válaszolnia.
ha ilyen drága az ebédideje, miért a nem csak a legfontosabbakra válaszol?

tisztelettel:
t-v

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.22. 17:14:53

@Marcellusca: térj észhez. te kinek drukkolsz? te melyik oldalon állsz most valójában, te kettős ügynök! :)

Marcellusca 2009.07.23. 00:01:47

@tesz-vesz: Próbálok az értelmes dolgok, emberek oldalára állni. :)
Csak nem mindig sikerül. :D

ezombi 2009.07.23. 18:13:50

Ez nagyon zsír volt a hajtól kezdve! Ember vagy Gábor!

süti beállítások módosítása