Skip to content


       Szűrés lista

Milyen ember lehet Szalainé?

Mivel Szalainéval indult minden, az ő ügyének kipattanása óta kapta fel az ország  a BKV-témát, ő lett a botrányok megtestesítője, egy két lábon járó mázsás metafora, érdekelt, hogy ki lehet ő, milyen ember? Már az elején foglalkoztatott a kérdés, hogy mit tudhat Eleonóra, hogy ennyire megbecsülték a "cégnél"? Mások inkább azon agyaltak, hogy ki lehetett a férje, hátha neki köszönhette  a jó kis állását. Szép lassan kialakult a két tábor a neten: az egyik szerint Szalainé egy ártatlan bárány, egy akaratnélküli báb, akit csak felhasználtak a magasabb körök a közpénz megcsapolásához, mások szerint Eleonóra pont olyan erkölcstelen, mint a végkielégítése és nyugdíj alatti foglalkoztatása.

Megpróbáltam utánajárni, mi az igazság, milyen lélek lakozik a hatalmas testben.

Mivel a munkahelyi sztorijait már mindenki kívülről fújja, közelítsünk családi oldalról.

Kezdjük a férjével. Első házastársát Baki Ferencnek hívták, ezt Eleonóra 1985-ben írt "Munkaerő-gazdálkodás és munkaerőtervezés a Budapesti Közlekedési Vállalatnál" című doktori értekezéséből tudjuk. Más infónk nincs Bakiról, feltételezhetően elváltak.

A második férj már érdekesebb eset. Szalai István (1939-2001) az István kórház Kun utcai Égési Osztályán dolgozott plasztikai sebészként, és a Magyar Traumatológus Társaság Égési Szekciójának alapító tagja volt. Eddig szép és jó, ám úgy tűnik, ő az a Szalai doktor, aki Kende Péter "Kik vagytok ti, istenek?" című, orvosi műhibákat megíró könyvének első kötetében szerepel egy nagyon csúnya történettel: 1991-ben egy nő kereste fel, hogy plasztikázza meg az elhízott hasát. Szalai ígért is neki mindent, altatásban végzett műtétet, bőr alatti varratot, ami alig látszik, és ügyeskedést: "Elmegy a körzeti orvosához, elmondja neki: én megvizsgáltam, és megállapítottam, szét van nyílva a hasfala, meg kell mûteni, elõjegyzésbe is vettem. Õ erre ad SZTKbeutalót, elvégezzük TB-re." Aztán a műtétet mégsem altatásban végezték, rögtön az első este szétszakadt négy varrat, a nő pedig folyamatos rosszulléttel küzdött. Ráadásul a tízezer forintos hálapénz (1992 januárjában!) átvétele után mondta a doktor úr, hogy húszezeret szokott kapni, szóval a nő legszívesebben elbújt volna szégyenében. Hazaérkezése után egy héttel merte csak megnézni a műtét eredményét, ám a várt lapos has, karcsú derék, diszkrét metszés  helyett egy természetellenes fatörzsalakot és egy 65-70 centis, brutális sebet látott, hatalmas öltésekkel. Szinte sokkot kapott, de ezután is eljárt váladékleszívásra, átkötözésre, ám a közérzete nem javult, sőt. A seb folyamatosan lángolt, a haja hullani kezdett, a körme felpuhult, egyfolytában rosszul volt. Végül barátai unszolására mintát kért a hasából leszívott váladékból Szalaitól, és bevitte tenyésztésre a SOTE-ra. Ott kiderült: staphylococcus fertőzése van, amit műtét közben kapott el, Szalai azonban nem volt hajlandó felírni a gyógyszert. Kitépkedte (szó szerint) a nőből a varratokat, aztán útjára bocsátotta a leletével együtt. Egészen délutánig bírta a szétnyílt sebével....Az időközben kialakult hasnyálmirigy-gyulladás miatt másfél évet kellett végül várnia, hogy a Honvéd Kórházban úgy-ahogy rendbetegyék a hasát. Eltávolították a régi, brutális heget, valamint sok betokozódott cisztát, damildarabot a hasából. Örül, hogy túlélte Szalai doktor "munkáját".

Vajon mit szólt férje tevékenységéhez Eleonóra? Hogy tudott egy ilyen hentessel együtt élni? Azért ehhez gyomor kell ám, orvosként, hálapénzért valakit tönkretenni, ez a legaljasabb dolok egyike, nem is beszélve az orvosi esküről...Elképzelem az esti, "Milyen napod volt ma, drágám?"-beszélgetést Szalaiéknál:

"- Volt egy-két rutinműtét, ketten bejelentkeztek maszekra, ami viszont kicsit bosszant, hogy nagyon fintorog az a nő, akit a múltkor műtöttem. Tény és való, nem lett valami szép a hasa, de hát ez van, legalább nem kövér. És te, Nóri, mit csináltál ma?

-Ó, én semmi különöset, kirúgtam két embert, felvettem hármat, tárgyaltam a szakszervezetissel, meg utalgattam egy kicsit. Na, gyere István, menjünk vacsorázni."

Ilyen szinten már nincsenek véletlenek, szerintem a klasszikus zsák meg a foltja effektussal állunk szemben.

És ha már népi bölcsességek, akkor ugye ott a klasszikus alma meg a fája, szülő és gyermek szoros kapcsolata, hasonló viselkedése.

Szalainénak egy fia van az első házasságából, ő Baki Tamás, aki információink szerint 1997 óta dolgozik a BKV-nál, és körülbelül 4 éve a Pályafenntartási Szolgálat vezetője. Múltkor már kaptunk egy fülest, hogy Szalainé jogtalanul kiutalt egy lakást neki, most új -meg nem erősített- infókkal lettünk gazdagabbak. Úgy értesültünk, hogy Baki bérlőként roppant kedvezményesen, néhány százezerért megvásárolta a BKV-tól a számára kiutalt szolgálati lakást, majd nem sokkal később 4 millió körüli összegért eladta.

Mondom, ez nem biztos, ezt csak úgy hallottuk jártunkban-keltünkben. Mindazonáltal nem lepődnék meg, ha igaz lenne. És Ti?

 

Címkék: bkv

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr801364784

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szalai Family 2009.09.07. 14:34:38

   Tényfeltáró cikk :

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacsa! 2009.09.07. 14:07:17

Mi már semmin sem lepődünk meg.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.07. 14:07:35

Hát mit is mondjak erre, remélem a férje fogja megplasztikázni Eleonorát is. Aztán a sok levágott pár négyzetméter bőrből meg esetleg csinálhatnak egy hintaágyat.

DArchAngel 2009.09.07. 14:09:21

A LMPVS helyett bevezetek egy "ember barátabbat" : SZIBÉRIA !
Szeretném, ha az összes mutyizós, nagy arcú, pofátlanul máson élősködő, csúszómászó férget elpaterolánk oda jó pár évre valami jó kis munkatáborba.

Tapmancs 2009.09.07. 14:09:30

Mi sem. Ezeken a múlt rendszerben szocializálódott páldányokon ne csodálkozzunk, máig bőszen vallják az akkori jelmondatot: "Miénk a gyár!" Ezért aztán "csipegetnek" is belőle rendesen.

OFF

az előző posztnál kérdeztem már, de még senki nem világosított fel:

Azt hittem ilyen már tényleg nem lehet, de megnéztem az Erste honlapján, és igaz:

kuruc.info/r/26/46298/

www.erstebank.hu/hu/10033111.html

Azaz aki a hazai áruk beszerzését előnyben részesíti az importtal szemben, NEM KAPHAT HITELT. Ugyanígy jár aki az exportot szeretné belőle fejleszteni. Tehát a hitelből áttételesen a külföldi gazdaságokat támogatják.

Valaki magyarázza el hogy ez hogy lehet? Hogy lehetnek ilyen feltételek? Az oké hogy nem kötik ki hogy honnan vegyük az árut, na de azt előírni hogy NE itthonról?!

ON

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.07. 14:09:39

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
És a kép alapján igazi szimpatikus doki bácsi a Szalai doktor:)

Tapmancs 2009.09.07. 14:11:04

@DArchAngel:

LMPVS=Lehet Más a Politika Vállalati Szakszervezet? :)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.07. 14:13:55

Én ezeknek a jólszituált embereknek minden szavát elhiszem!

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.07. 14:17:13

Szimpatikus család. Remélem, Szalainét az általa fillérekért kiutalt lakásban fogja a férje "plasztikázni" és szepszisben meghal, ezután a fiát és férjét egy BKV jármű tapossa halálra. Csak hogy megmutassam emberbaráti érzéseimet is.
Semmivel nem vagyok rosszabb, mint az "orvos" aki hálapénzért tesz tönkre egy életet, és még neki áll feljebb. Mocskos ork népség.

krtek 2009.09.07. 14:18:50

A mai világban ekkora pénzt nem lehet simán eltüntetni. Egy közép-kispályás APEH revizor félkézzel részegen megmondja a pénz útvonalát. Ha akarja. Ha hagyják. Ha nem állítja le valaki és felsőbb utasításra nem tussolják az ügyet.

Mindenesetre érdekes lenne kinyomozni, mennyit kellett ide-oda nyomni és mennyit tarthatott meg.

Az egészben az a legundorítóbb amint a pártvonalon irányitó felelősök mosakodnak és hülyének néznek mindenkit.

Szerintem ez csak a jéghegy csúcsa...

Mourinho már nem a király 2009.09.07. 14:23:08

Izé, lassan kurucosodunk? Jön a cím, telszám nemsokára? :D
Egyébként milyen érdekes, hogy a bkv körül már évek óta "botrányok" vannak, ott a bkv figyelős blog is, meg minden, de a közvélemény csak akkor kapja fel amikor előlerül egy ilyen 100 millás összeg, amit már nem lehet elhallgatni országos tv-rádiókban sem.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.09.07. 14:23:46

És azért anno Kendét nem perelte be senki? Vagyis igaz, amit leírt?

molaris 2009.09.07. 14:24:02

Egyszer már írtam: túra a Chylkout- hágón. Nekik oda- vissza.::))

Krikri 2009.09.07. 14:26:45

Férj 2001-ben meghalt de jók a felvetések :-)

Nagyi Kedvenc Kisunokája 2009.09.07. 14:34:10

Kedves kis család, vinném őket táborozni Recskre egy kis mindennapi norbitornára a bányába. Szalainénak direkt jót is tenne.

epres négercsók 2009.09.07. 14:34:59

@Őrnagy Őrnagy: Nekem úgy rémlik, mintha fenyegették volna őt perrel, aztán nem lett belőle semmi... nem tudom, Kendének azért van egy pár botránykönyve (lásd azt, amelyikben ötven oldalon keresztül ecseteli a móri ügyben elkövetett Justizmordokat, természetesen oldalanként többször is nevesítve az eljáró bírót, akinek itt nem kívánom leírni a nevét, úgyis mindenki tudja...). Nézd meg a Mik vagytok ti - könyv második részében az előszót, biztos le vagyon írva.

Hannibal22 2009.09.07. 14:35:00

Kende Péter...hmm. Egy sorát sem hiszem el.

Hannibal22 2009.09.07. 14:59:45

Nagyon sántít ez a történet. A nő ESZTÉTIKAI műtétet szeretett volna elvégeztetni TB költségre amit egy kis ügyeskedéssel meg is oldottak. Hihető e az,hogy ezt Dr. Szalai ingyen vállalja?? Véleményem szerint kizárt.Tuti,hogy megegyeztek az árban(nem hálapénzben mert az más). ez a "20ezret szoktam kapni" valószinüleg előfordul orvos-beteg párbeszédben de itt valószinütlen.Ezek után a történet folytatásában is kételkedek..Egyébként azt hiszem ez az első poszt a vastagbőrön ami nem tetszik, húzzátok rá mindenkire a vizeslepedőt aki megérdemli Szalainéra is de ha lehet ne így,hogy a családjában turkáltok..ráadásul Kendére hivatkozva.Mi köze ennek a BKV-s"munkájához"?

Perillustris 2009.09.07. 15:05:27

Gondoljatok bele szegény asszony életébe. Egyszer elkövetett egy kis bakit(sic!), s azóta kénytelen volt azt nézni. Csoda, hogy kiutalt neki egy lakást?

qwertzu 2009.09.07. 15:09:28

@Ászi: Hát ilyen jót már rég röhögtem. :)
Köszi.

Aaronka 2009.09.07. 15:11:00

a szépészeti műtét TB-re nem az adófizetők pénzével való visszaélés? Orvos és "beteg" részéről egyaránt? Mondjam azt, hogy megérdemli? Nem mondom. Fizetett volna rendesen orvosnak szépészeti műtét árat. Nem mondom.

egri Fehér 2009.09.07. 15:14:48

@Tapmancs:
egyszerű és logikus. a hitel kedvezményes, a kedvezményt EU-pénzből finanszírozzák. EU-pénz, EU-szabályok. ez van

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.09.07. 15:21:45

@Ászi:

Nanochipek, kurvajó :D Mi ez a FUSZ, olyasmi, mint a nácivadász?

Szalainé fiacskájától meg irigylitek azt a szolgálati lakást? 1 csomó faszt leszophatott érte. Utána az anyja utalta ki neki ezért, jutalomból.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.09.07. 15:42:07

a férj viselt dolgairól írni irreleváns, felesleges és aljas bulvárfos

mijafasznak kellett?


épp elég lett volna a fiú ügyeit matatni

qwertzu 2009.09.07. 16:05:42

@Plutonic: Igen. Ez egy bőr alá ültethető csip, ami az ember azonosítására szolgál, és egészségügyi információkat tartalmaz.
De mitől nano?

És milyen elmeállapot kell ahhoz, hogy innen kiindulva eljussunk a mindenkibe erőszakosan beültetett halálcsiphez?

Plutonic 2009.09.07. 16:15:14

@qwertzu: Egészségügyi IS!
Attól nano, hogy a mérete már csökkent.
Ez a cég anno kitalálta ezt, azóta már jóval fejlettebb a technika.
Nem is kell olyan fura elmeállapot.
Mert ha nem csak egészségügyi adatok, hanem minden más is van rajta, akkor nagyon egyszerűen lehet kiiktatni bárkit.
Egyszerűen törlöd minden nyilvántartásból és máris ment a lecsóba.
A halálcsip pedig ismét egyszerű.
Mivel a Föld optimálisan max. másfél milliárd embert tud eltartani úgy, hogy nem zsigerelik ki a természetet és jelen pillanatban vagyunk hatmilliárdan.....
Az ember idővel rájön, hogy az összeesküvés-elméletek sokkal barátibbak, mint alkalmasint a valóság.
És nekem nincsenek illúzióim az emberi természetről.
Ahogy sok más embernek sincs.
De gondolatszabadság van. :)
Egyelőre.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.09.07. 16:46:43

@Plutonic:

Ez a konteo blogon biztos sikert aratna. :)
Reálisan kevéssé valószínű ez az egész. A technika ma már fejlett, de még közel se ennyire. Egyenéőre még csak ott tartunk, hogy minden nanomotor szenzációszámba megy, általában primitív, forgómozgást végző molekulák folyékony oldatban, az energiaellátásukat is kívülről kell megoldani. Innen a tömegesen bőr alá injekciózott mikrochip fényévekre van.

Plutonic 2009.09.07. 18:22:15

@Rorschach: Ámen! :))) Legyen így és mindenki boldogabb lesz egy ideig. :)))

szabogyula 2009.09.07. 18:37:59

@hannibal22(A kettétört gumibot):
Senki sem matatna senkinek az ügyeiben ha nem lenne muszáj :
miért nem állt ki igy : figyu , az mind semmi hogy lenyultam a 100 millát , még a fiamnak is szereztem egy kérót !
Miért kell mindig mindent " kinyomozni" ?
Mert nem mondják meg !
Visszaadta már a 100 milliót ? Nem !

sTr · http://kocsma.blog.hu 2009.09.07. 18:39:54

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Egyetértek! Kende Péter mint "hiteles" forrás nekem erős! Eléggé Blikk-es lett ez így.

szabogyula 2009.09.07. 19:04:58

@sTr:
Blikk-es ! Ja !
3 hónappal ezelött is "Blikkes" volt, azóta meg találtak 3 milliárdot !

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.09.07. 19:08:50

@Rorschach:
Emlékszel erre?
www.imdb.com/title/tt0085255/
Hogy tátottuk a szánkat, hogy hűűűű, ilyen csak a mesében van.

Közben már javában kész volt ez:
hu.wikipedia.org/wiki/AH%E2%80%9364_Apache

A technológia sokkal előrébb tart, mint bármelyikünk képzeli.

Hannibal22 2009.09.07. 19:10:56

@ostoba 8o: A fia ügye más,azt szedjék is darabokra,én a már meghalt férje ügyeinek felemlegetését kifogásoltam aminek egyrészt semmi köze a BKV-s dolgokhoz másrészt pedig szerintem a fele sem igaz.(ha valaki megegyezik egy orvossal,hogy szépészeti műtétet csináltat a TBvel trükközve az nem "hálapénzt" ad a dokinak hanem megegyeznek az árban..teljességgel hihetetlen a sztori eleje és ezek után számomra a második fele is)

Blájen Nazarenus 2009.09.07. 19:23:44

@Tapmancs: Nem "nem kaphat hitelt", hanem "arra nem használhatja". Az egy dolog, hogy kuruc.info-t olvasol (egyrészt több szem többet lát, másrészt kinek mi a hobbija), de ne fogadj el mindent hírt gondolkodás nélkül onnan (se).

szabogyula 2009.09.07. 19:40:16

Újabb BKV - fejlemény máról / cirka pár 10 millió /
www.magyarhirlap.hu/online/bkv__milliokert_mertek_fel_a_fenymasoloallomanyt....html
Elkezdtem szövögetni egy összeesküvés elméletet ...

szabogyula 2009.09.07. 19:53:25

Bajnai " áttekinti " a veszteségesen müködő BKV-t .
nol.hu/archivum/a_bkv_adossaga_meghaladja_a_80_milliard_forintot
Bajnai : Gyerekek ! KI ez a Szalainé ?
Hát a Béla sógorának a teniszpartnere !
Bajnai : Tisztelt Közvélemény ! A BKV működése során feltárt problémák, az emelkedő benzinárak , és a világgazdasági válság együttes hatásai ....

Kartal (rezervált) 2009.09.07. 20:03:06

@Plutonic: gyakorlatilag nanométeres nagyságrendben mozog a méret. és ez csak a kezdet.

Hannibal22 2009.09.07. 20:05:33

@ostoba 8o: Szalainé mint teniszpartner:)) Ez jó!

szabogyula 2009.09.07. 20:06:10

@Kartal (a morc): Már bocs, de beszarok !!
Hogy maradt ittt pénz benzinre , vaze ?

szabogyula 2009.09.07. 20:07:35

@hannibal22(A kettétört gumibot):
Jóvanna ! Akkor sakkpartner ! Vagy ülő-csócsó !

Haloperidol 2009.09.07. 20:27:45

@Ászi:
Bakter, aki ezt összeállította, az az üldöztetéses téveszmék klasszikus tüneteit produkálja.
dilidokit neki....

Ja, és annak is, aki ezt a FUSZ-nál KOMMENT vagy szmájli nélkül leközli...

Tapmancs 2009.09.07. 20:38:45

@Blájen Nazarenus: az hogy nem használhatja arra, ugyanaz mintha nem kapná meg. És miért van ilyen kitétel?

2009.09.07. 20:59:22

Hűha..szép kis pör lesz ebből!:)

belzebubó 2009.09.07. 21:07:29

@hannibal22(A kettétört gumibot): megegyeznek az árban? Állami kórházban? 1991-ben? Hú Te nagyon ifjú lehetsz,jobb ha meg sem tudod mi megy a kórházakban,ma is.Az OEP-nek túlszámláznak,nem az van leirva a számlára,amit elvégeztek,hanem felturbózzák,mert különben csődbe mennének.Ezt minden orvos jól tudja.Szalainál,az történt,hogy a kórház infrastruktúráját felhasználva értsd: műtő,asszisztencia,kórházi ágy,a műtéthez szükséges összes berendezés,stb. ami az adókból van fenntartva,saját zsebre (a könyvben 20.000 Ft szerepel) megműt egy beteget,akinek a műtétjét az OEP nem finanszirozta volna,mert nagy has műtését kizárólag esztétikai okokból,nem finanszirozzák a világon sehol.És igen ha nem adja oda a 20.000-et zsebbe,akkor nincs műtét,nincs megoldás okosban lejátszva az OEP-pel,marad a nagy has.

Itt az a közös szál,hogy a megboldogult ura ugyanúgy nyúlta a kórházat,mint az asszony a BKV-t.Ezt a párhuzamot akarta bemutatni a poszt.

synthesizer 2009.09.07. 21:18:32

@Kartal (a morc): Egyelőre nem tudják nano (tehát 0,000000001m nagyságrendben) készíteni ezeket a csipeket, mert a kiolvasáshoz szükséges antenna (ugye RFID-ról van szó) bőven mm, cm nagyságrendben van. Ami semmilyen szempontból nem nano - legalább milliószor nagyobbb annál.

@Rorschach-nak igaza van, ez messze van még a cikkben felvázolt antiutópiától. A sci-fik messze túlbecsülik a technika fejlődését.

2009.09.07. 21:20:46

@belzebubó: hogy Kende könyvét idézve kegyeletsértést gyakoroltak...jó, mondjuk a tények makacs dolgok!:) Jut eszembe, engem Ménesi műtött, aki nagyon jópofa ember volt, a műtét közben vicceket meséltek és majd meghaltam a röhögéstől!:)

belzebubó 2009.09.07. 21:29:35

@Letícia-Charlotte in SBp: azért ez nagyon nehezen fog megállni igy. Ez a Szalai,most olvastam el a részt a belinkelt könyvben,meg az általa műtött nőt is meg akarta...ajánlatot is tett :) és a kórteremben beszélte meg a kollégájával röhögve,a többi beteg előtt,hogy egy másik betegnek nem vörös ott...,pedig a haja vörös.Finom ember lehetett.
A vicces,hogy amikor kiderült a botrány Szalainéról,többen a kommentekben azt irták,költse a pénzt zsirleszivásra,plasztikai sebészre :))

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.09.07. 21:30:28

Szalainé akármilyen pici BÁLNA,
nadrágodból kiciBÁLNA.

(Nyomasek Bobó után szabadon)

Blájen Nazarenus 2009.09.07. 21:40:32

Tapmancs:
"az hogy nem használhatja arra, ugyanaz mintha nem kapná meg."

Nem ugyanaz.
Az, hogy a pénzből nem vehetsz cukorkát, csak könyvet, az nem ugyanaz, mintha egy árva petákod sem lenne, se könyvre, se cukorra.

"És miért van ilyen kitétel?"

Érdeklődj az adott banknál. Vagy menj más bankhoz.

2009.09.07. 21:56:03

@belzebubó: jó, ezeket én nem tudtam, most már minden világos...

NOs, lehet, hogy ilyen dundi nők voltak az esetei (szeretett hegyet mászni!:D), és direkt szúrta el a műtétet is???:DD

Egyébként, hogy arra kérdésere reagáljak, még, hogy "miből": hát a 96 millióból fussa...!:))


Tényleg, ha engem az egész ország a szájára vesz, akkor nem szégyellem el magam és önként dalolva visszaadom? Most nem???

2009.09.07. 22:01:50

@belzebubó: egyébként jogásznak tetszik lenni?:D

belzebubó 2009.09.07. 22:06:53

@Letícia-Charlotte in SBp: nem,nem csak többen a családban :S
Látod,felhozták,hogy kérjék tőle vissza irt is posztot Laspalmas,de az fb leszavazta Vitézy ötletét,mert szerintük demagóg. De kapott 30 milliót is 2007-ben ezt is leirta az újság,de ez a 100 viszont jogtalanul lett kifizetve,aztán mégsincs semmi.

2009.09.07. 22:20:25

@belzebubó: szegény, te halmozottan hátrányos!:D Nos, ha a szerződésében foglaltak, akkor nem kell visszafizetnie. DE ha jobban belegondolok, micsoda gazdasági kárt okozott...hát, az a vád már meg-megállna...

beleszolok 2009.09.07. 22:35:02

Hiába írsz olyan szerződést, ami törvénytelen, az nem lesz érvényes. Visszaadni meg jóhogy nem tudja, rég nem nála van az már.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.07. 22:42:31

@Letícia-Charlotte in SBp:

"Kende könyvét idézve kegyeletsértést gyakoroltak"

Szerintem kegyeletsértés Szögi Lajos síremlékének megdobálása, a ravatalon fekvő kislány koporsójából kilopni a fülbevalót, disznólábakat rakni a cipőkbe, meg még sok minden.
De hogy könyvből idézni?! Hát csaknem.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.07. 22:45:11

@belzebubó:

"a megboldogult ura ugyanúgy nyúlta a kórházat,mint az asszony a BKV-t.Ezt a párhuzamot akarta bemutatni a poszt. "

Meg még azt, hogy sokan nem tudnánk egy ilyen lelketlen hentessel élni. Eleonóra tudott.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.07. 22:48:38

@Letícia-Charlotte in SBp:

Nem hinném, hogy Szalainé és a hozzá hasonló emberek szégyenlősek lennének, erre hajaz a folyosói pletyka is a fia lakásáról. Remélem, annak valaki utánajár, és kiderül, igaz-e.

2009.09.07. 23:01:10

@laspalmas: tudod, jobb vigyázni...jó, Kende könyvét rég olvastam, s mivel nem emlékeszem, hogy ott neveket olvastam volna, hanem úgy rémlik, hogy csak sztorizott, ezért volt az "óvás"!:)

És abban igazad van, ha egy kicsi lelkiismeret-furdalása lenne, hogy ezt a rahedli pénz miért is kapja, ki se utalta volna magának...De néha eljátszhatna a gondolattal, ahogy pl. én szoktam, hogy a trolin utazva kb. 2 doboz festékből (max. 3.000,-- Ft) menniy javítást lehetne csinálni?? Vagy 2 műanyag pöcök a kapcsolótábla rögzítésre, max. 200 Ft.--. Szóval, fulladjon bele a pénzébe...Egy vadi új trolit lehetettet volna venni extrákkal ebből a pénzből!

belzebubó 2009.09.07. 23:28:13

@Letícia-Charlotte in SBp: a pénz jó része szerintem sincs nála valamivel az MDF-eseket is le kell fizetni a közgyűlésben és az fb-ben :))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.08. 00:28:14

@Letícia-Charlotte in SBp: főleg hogy nyugdíjasként eleve nem is kaphatott volna végkielégítést. ugyanis a naccsád bizony nyugdíjas már egy ideje...

@laspalmas: neki volt az a pénz...

@synthesizer: eljön még az az idő... 20 éve William Gibsont is kiröhögték, amikor arról vizionált, hogy a társadalom teljesen szétesik egy nagyon szűk szupergazdag rétegre, a cégrabszolgákra, és a "többi szemétre". Ma meg már...

Hannibal22 2009.09.08. 02:42:10

@belzebubó: Huh,ezt nem igazán értem.Igen ,úgy gondolom,hogy megegyeznek az árban(Szalai és a nagyhasú "beteg"),ha például én plasztikáztatni szeretném kokány orromat de nincs rá több százezer forintom viszont sikerül megbeszélnem egy orvossal,hogy ő ezt vállalja egy kis trükközésel akkor kizártnak tartom,hogy az anyagiakat ne beszélnénk meg egymás között hanem utólag adnék neki 30ezret mire ő,"ezért 60at szoktam" én erre "legszivesebben elbújnék szégyenemben"..ez abszurd!

Hannibal22 2009.09.08. 02:59:53

@belzebubó: Azt,hogy 1991-t miért említetted meg,végképp nem értem.Egy törvénytelenségről beszéltem,teljesen mindegy,hogy 1120 ,1567,1991..ha valakivel csalásra készülök,nyilván megbeszéljük,hogy ebben a buliban kinek mi lesz a haszna.Ez esetben a nőnek lapos has Szalainak x ezer forint.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.09.08. 06:45:34

"majd nem sokkal később 4 millió körüli összegért eladta "
Ez elég karcsú, nem?
Hogyhogy csak ilyen kevésért :D

redriot77 2009.09.08. 06:56:50

Basszus, lehet hogy a Slayer nem Dr. Mengeléről hanem Szalai főorvos úrról írta az "Angel Of Death" c. számot? :)))

redriot77 2009.09.08. 07:07:35

@belzebubó: ".Az OEP-nek túlszámláznak,nem az van leirva a számlára,amit elvégeztek,hanem felturbózzák,mert különben csődbe mennének"

Ja ja, ezt a túlszámlázást nagyon pofátlanul nyomják. A barátnőmnek fájt a bokája, megvizsgáltatta a dokival. Kb. három percet volt a rendelőben. Utána megnéztük a számlán/bizonylaton a tételeket, és lestünk nagyokat olyan tételek voltak, pl. gyógyászati és orthopediai segédeszközök használatának ismertetése, betanítása! + kb. 20 tétel.

Közbe meg tudjátok ez a tipikus, fel-se-néz-az-asztalról-mert-nem-tettél-a-szélére-borítékot: "járjon úszni, felírom ezt válcsa ki, gyógytalpbetétet is vehet, viszlát".

A sok tétel árát meg levonják a befizetett adónkból. Összedőlhet a kórház, de az orvosi parkolók akkor is tele lesznek Audikkal, Lexusokkal, BMWkkel.

Remélem egyszer majd a szervíz egy olajcsere után kiszámlázza nekik egy 120.000km-es nagygenerál tételeit. Phej, mocskos...

molaris 2009.09.08. 07:22:23

@ColT:
A vevő is valami csókos lehetett, és akkor még bíztak az ismétlés lehetőségében. Sok kicsi, sokra megy.::))

2009.09.08. 07:29:58

@belzebubó: az MDF-t is? Hol vannak, a speizban? Jól elbújtak...:D

@ylion: vezetőállású munkavállaló volt, azt és úgy köthettek ki a szerződésében, amit jónak láttak. Igazából lelépési pénzt kapott, azaz végkielégítéshez hasonló összeget.

2009.09.08. 07:34:27

@beleszolok: és ki támadja meg az érvénytelen szerződést? A felek tudná, azaz a BKV vezér és Szalainé. Na alapból Szalainé nem tudja, de mivel valszeg szerződése volt arra, ha lapát, mennyi a fix, és ez bevett gyakorlat volt a BKVnál, az Munka törvénykönyve vezető állású munkavállalók esetében meg is engedi, tehát nem törvénytelen. Legalábbis innen úgy látszik.

belzebubó 2009.09.08. 10:27:01

@hannibal22(A kettétört gumibot): 1991-ben nem futott össze semmilyen adat,azt sem lehetett látni fizet-e egyáltalán TB járulékot,az a kezdet kezdetén volt amikor bármit meg lehetett csinálni. Na nem mintha most nem lehetne,de akkor főleg.Akkor ez nagyon egyszerűen ment.És trükközéssel ne vállaljon semmit közpénzből fenntartott kórházban,béreljen ki egy magánklinika műtőjét és csinálja ott,nem trükközve hanem piaci árakon.Ez most már igy megy.Azóta legalább a plasztikázás nem megy közpénzre.

belzebubó 2009.09.08. 10:29:45

@Letícia-Charlotte in SBp: ott vannak még minden fb-ben és a Közgyűlésben mert akkor még létező párt volt,de ha hallottál a sorozatos kilépésekről náluk az főleg amiatt volt,hogy már durván üzletszerűen adták a szavazataikat és volt olyan párttag aki ezt nem birta gyomorral,kilépett.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.09.08. 11:06:08

nincs jogom megítélni Szalainé magasságát, mert ha a munkában eltöltött évei után nem kaphatja meg mindazt a jót amit a többi nyugdíjas, akkor ebben az országban ezeknek a szociókulturált nyugdíjasoknak nagyon vastag a bőr a pofájukon, sőt háttérből szerintem Orbán Viktor és Bandája mozgatja a szálakat, amikre Kövér elvtárs mély cinizmussal mindig ráhúz még egy bőrt, és még szeretném felfedni ama dolgot, hogy Szalainé a szombati meleg felvonuléson is szerepelt, és aza alábbiak szerint csatolom is az ékes bízonyítékot: www.jótube. 987/izta..klh. kulcsarattala-szalayna./coma

2009.09.08. 12:28:11

@belzebubó: de jó hogy idejárok, mert ez nekem kimaradt...Ibolya jó szabászoknál szabat, néztem is, de jól megy neki...ám ugye a közjegyző férje jól keres, nem?:)

vomit 2009.09.08. 13:56:26

@Letícia-Charlotte in SBp:

>ha egy kicsi lelkiismeret-furdalása lenne, hogy ezt a rahedli pénz miért is kapja, ki se utalta volna magának

nem sajat maguk miatt kapjak a felugyelobozottsagi lenyulast es a tobbit. a megbizhato eftarsak azert kapjak a felkerest, mert megallapodas szerinti aranyban osztoznak a parttal. a lelkiismeret ertelmezhetetlen fogalom ebben a korben, ne magadbol indulj ki.

a bkv 3. reszbe masoltam be ezt, hogyan is megy a felugyelobizottsagi zsetonia tovabbadasa:
MSZP pártpénzek és illegális fegyverkereskedelem
itt volt, valakinek nem tetszett
www.postaimre.com/?p=1723
es aki lusta volt kattintani, most mar nem lathatja.

belzebubó 2009.09.08. 14:03:21

@Letícia-Charlotte in SBp: nem Ibolyka konkrétan,hanem az MDF még létező tagjai,akik még pozicióban vann itt-ott,lásd Fővárosi Közgyűlés.És igen leosztás van hátrafelé.

ádázgalád 2009.09.08. 14:40:46

@hannibal22(A kettétört gumibot):
Nono! kedves Hannibál azért mert kendepéter a világ 20 legaljasabb judeokazárja közé tartozik, az nem jelenti azt, hogy bizonyos dolgokban nincs igaza, ez viktorkára is vonatkozik (már amit írt róla).

Agyalap 2009.09.08. 16:44:20

@laspalmas: Ezzel a posttal kapitálisan alulmúltad magad, gratulálok. A macskájukról nem tudsz valami megrendítőt? Mondjuk a Kádár kandúrjával kevert az átkosban vagy valami hasonló fontos dolgot.
Egy ilyen pitiáner, fikázó, a tényeket messziről sem ismerő írást még a Blikkben is lehánynék.
Arról, hogy Szalainé ocsmány módon visszaélt a beosztásával nem sokat írtál, de hogy talán a férje az a Szalai doktor, akinek a fia lányának szomszédja látta Sztálin kutyájának idomárját...
Röhej. Nem, siralmas.

Horizont 2009.09.08. 18:06:05

Engem nagyon is érdekelne milyen ember ez a Szalainé? Már azon is meglepődtem, hogy orvos férje volt. Nem azért van ilyen véleményem róla, mert kövér, hanem mert olyan igénytelenséget sugároz, olyan jellegtelen, olyan semmi kisugárzása nincs, se energia, se értelem.
Kedves @Agyalap: miért ne érdekelne? Mégis csak az én pénzemet is vitte nagyon pofátlan módon.
Ha visszaemlékszem Tocsik Mártára, ő legalább egy olyan nő volt akire azért felfigyelt az ember, igaz neki 804 millió volt a sara.:))
Sőt én még azt is úgy szeretném tudni, hogyan játszódhat le ilyen nagy pénzes akció a háttérben.Összeült Hagyó, Balogh Zsolt és Eleonóránk és megbeszélték, hogy nem jár ugyan, nem is jogos a végkielégítés de utald ki magadnak Nórika, olyan hülyék ki a fene venne észre 100 milkát!??
Nem ismerem Nórikát,(jobb is) és nem szoktam látatlanban ítélkezni emberekről,de Szalainé egy jellemtelen, szemét, szar ember!! És nincs egyedül...Nagyon hosszú a sor amiben ő is áll!!

balú 2009.09.08. 20:24:33

Én csak azt szeretném tudni mennyit adakozott szegény ebből a pénzből és kiknek!

2009.09.08. 21:50:08

@ylion: olyan nagy falat, kinek kell ez?:) Jó Szalai doktor sincs már, hogy meg(ki)messe..:))

@vomit: @belzebubó: ezen elképedtem...hogy mennyi bőr van a pofájukon!://

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.09.09. 00:28:48

@DArchAngel: Nem rossz, nem rossz, de játszik velem egy gondolat.

Az ötletedet alapul végre egycsapásra megoldhatnánk az autópálya-építések felgyorsítását, valamint a 20-30 km/h-s vasúti pályaszakaszok korszerűsítését... ;D

Tarackos Sül (törölt) 2009.09.09. 07:49:39

Undorító ez a politikusi belterjesség. Ezeknél mindenki lop: apa, mama, unokaöccs, nővér, egyéb testvér, sógor . . . a pici gyerek csak azért, mert még nem érett meg, de már ő is valami elitsuliba jár, hogy utána beejtőernyőzzön valami fasza kis helyre, és pótolja az idővel kieső szülőkett. Aztán majd az ő gyerekei is . . .

Néhány választással ezelőtt a Blikk meg még egy pozitív hangvételű "lássuk, hogy megy ez NÁLUK" riportot is készített az ilyen férgekkel, akik büszkén mesélték, hogy 3 generációs politikuscsalád . . . a kurva >&#@&&#@}#

Agyalap 2009.09.09. 14:16:04

@Horizont: Engem továbbra sem érdekel Szalainé. Azt a hírt szeretném látni még róla, hogy klasszul lesittelték, utána meg végképp ne halljak róla vagy 20 évig. A családja sem érdekel, sírnak-e utána, látogatják-e a börtönben. Ha a fia is érintett tőlem ülhetnek együtt is.

Horizont 2009.09.09. 17:01:38

@Agyalap:
A lesitteléséről szóló hírt nem fogod olvasni, ebben egészen biztos vagyok.....

vomit 2009.09.10. 12:35:20

@Plutonic: es ahogy kinez, az oltason meg sokat fogunk nevetni
The Swine Flu Vaccination Hoax
www.youtube.com/watch?v=SbFxV_C8Yw4
www.youtube.com/watch?v=jLVCokdaT1s

traxx 2009.09.15. 11:40:39

@DArchAngel:

Mit ártott neked Szibéria, hogy ilyen rosszat akarsz nekik? :D

süti beállítások módosítása