Skip to content


       Szűrés lista

Az országos tisztifőorvosnak tökmindegy

Komolyan azt gondolta valaki, hogy ebben az országban pont 6 000 000 ember beoltása fog gördülékenyen és zökkenőmentesen megtörténni?

De mókás ... :-)

Komolyra fordítva az írást: Falus Ferenc országos tisztifőorvos adott egy szép és nagy interjút a Népszabadságnak. Olyan remek lett, hogy itt landolt nálunk.
 


- Miért nem tisztázza az állam azt a híresztelést, hogy egy titokzatos, ismeretlen tulajdonosi hátterű cég gyártja a vakcinát?
- A kőbányai gyógyszergyár tulajdonosi háttere kit érdekel?

- A kőbányai gyógyszergyár tulajdonosainak adatai néhány perc alatt tisztázhatók a cégadatokból, az Omninvesttel kapcsolatban már nem ilyen megnyugtató a helyzet.
- Soha nem kérdeztem, hogy a kávét, amit iszom, milyen tulajdonosi háttérrel készítették. Csak az érdekel, hogy milyen a kávé. Ez a vakcina jó, a gyártója 16 éve szállít influenza elleni oltóanyagot a lakosságnak kiváló minőségben, pontosan.

- Rendben, de ha ez az akadálya, hogy a lakosság bizalmát az állam elnyerje, akkor miért ne lehetne megosztani ezt az információt?
- Magam sem ismerem a cég tulajdonosi hátterét, de ez nem is a tisztifőorvos dolga. Az ÁNTSZ-nek nincs szerződéses kapcsolata a céggel. 

- Éppen ön mondta korábban, hogy e cég ezt az oltóanyagot szinte hadiüzemként állítja elő, nemzetbiztonsági felügyelet alatt. Ha ez így van, akkor még nehezebb indokolni az információs űrt, hiszen aligha van még egy ország, amely egy feladatot egy offshore konstrukcióban működő, ellenőrizhetetlen hátterű cégre bíz.
- Hogy ellenőrizhetetlen vagy sem, azt a nemzetbiztonsági hivataltól kell megkérdezni, és nem tőlem. Ha a gyártó a nemzetbiztonsági hivatalnak jó, akkor nekem nincs okom, megkérdőjelezni a megbízhatóságát.

- Miért nem állít fel az ÁNTSZ oltóközpontokat, ahol tömegesen, akár szűrőprogramokkal összekötve lehetne oltani?
- Magyarországon az a tradíció, hogy a háziorvosok oltanak. Mindenkit beoltanak, aki odamegy és kéri. Van olyan háziorvos, aki már 400 vagy ennél több betegét is beoltotta. Van, aki negyven beteget. Biztosan van olyan is, aki egyet sem. Azok, akik megtagadják az oltás beadását, hibát követnek el, nem teljesítik azt, amire az orvosi esküjük kötelezik, és nem látják el a közegészségügyi feladatukat. 

(...)

- Mikor és kinek a döntése alapján lehet az itthon esetleg megmaradt vakcinát külföldön értékesíteni?
- Majd ha eljutunk odáig, elgondolkozunk rajta. Egyelőre azt reméljük, meg tudjuk védeni a veszélyeztetetteket, mert olyan sok ember kéri majd az oltást, hogy nem is lesz járvány Magyarországon. Egyelőre ez a cél.
 

 
No, a 6 millió vakcina 3%-át (!) már sikerült beadni. Az kemény 180 ezer ember.
A kormány viszont 6 millió vakcinát vett, ebből 4 millió ingyenes, kapja akinek ingyen jár, 2 millió pedig megvásárolható.

Viszont 6 millió ember beoltása egy kőkemény logisztika hadművelet, csak gondoljunk bele, egy választáson is csak kb.5 millió ember megy el a szavazni, de 10 000 szavazókör várja őket, és ezt is több hónapig szervezik, és több milliárd forintba kerül.

És hogy gondolták a 6 millió vakcina beadását? Rátolták az egészet az amúgy is túlterhelt háziorvosokra, mert ők úgyis dolgoznak, akkor mit számít, hogy pontosan mit csinál a rendelési időben, igazán beadhatja a vakcinákat is.

Nálunk a tradíció, az tradíció. A háziorvos olt, és kész. Pont. Mástól el sem fogadja az oltást a magyarember. 

És csodálkoznak, hogy milyen kevés ember oltatta be magát. Az anyátokat, olyan bonyolult rendszert találtatok ki, hogy ha még szeretném is beoltatni magamat, a rendszer akkor is egy életre elvenné a kedvemet az egésztől.

Először is szépen el kell mennünk a háziorvosunkhoz. A rendelő persze tele van a BETEG emberekkel, és az EGÉSZSÉGES, oltásra váró emberekkel. Szépen, együtt üldögélünk EGY légtérben pár óra hosszat. A betegek köhögnek, tüsszögnek, mi szépen letüdőzzük. Epic fail #1.
Mikor kivártuk a sorunkat (munka után remek időtöltés), a háziorvos szépen felírja nekünk a vakcina receptjét. Elmegyünk a patikába, és mivel nincs szerencsénk, nem rendeltek elég vakcinát, mert félnek, hogy a nyakukon marad, de a receptünk láttán szívesen megrendelik nekünk. Jöjjünk vissza 3 nap múlva. Epic fail #2.
Három nappal később munka után sietünk a gyógyszertárba, ahol 2 ezer forint ellenében megkapjuk a vakcinát. Sajnos már olyan késő van, hogy a háziorvos nem rendel, így fáradtan hazamegyünk.
Másnap munka után felkeressük a háziorvost, ahol kétszer annyi ember van, mint az előző alkalommal. Betegek és oltásra várok össszemixelve, újabb csodálatos órákat töltünk együtt. Ha múltkor nem fertőztek meg, most kaptál egy újabb esélyt. 3 óra várakozás után bejutsz a háziorvoshoz, aki végre beadja neked a vakcinát, de ezért 2000 forintot kell fizetni. (Az ÁNTSZ-en belül sem egyértelmű (!), hogy az ingyenes oltóanyag mellé ingyenes beadás is jár-e mindenkinek. A 3 éven aluliak és a 60 év felettiek, valamint a krónikus betegek kérhetik térítésmentesen a vakcinát; a többieknek legalább 1000, de akár 5000 forintot is fizetniük kell érte.Epic fail #3.

Vagyis: Kétszer kellett kivárni a sort a háziorvosnál, kétszer kellett elmenni a gyógyszertárba és kétszer kellett fizetni is.

És csodálkoznak, hogy nem rohannak az emberek beoltatni magukat.

Vajon eme csodálatos szisztéma kidolgozói ebben az országban élnek?

Ja, még egy finom csavar: Ha van egy vagy több gyermeked, akkor ugyanezt végig kell játszanod a gyerekorvosnál, mivel - legendary - a gyermekorvos nem olthat be felnőttet, a felnőttorvos pedig gyereket. Epic fail #4.

Az pedig, hogy a országos tisztifőorvosnak tökmindegy, hogy ki gyártja a kávét és a vakcinát, az epic failedek non plus ultrája. Kijár neki a  "Heti VB-különdíj" ezért a mondatért. Omnivestről és a a cég hátteréről bővebben itt írtam.
 
A megmaradt vakcina külföldi értékesítésén pedig olyannyira el fognak majd gondolkozni, hogy Bajnai most adott 20 ezer vakcinát Ukrajnának. Ahol amúgy nincs is H1N1 járvány. Epic fail #5.

Itthon pedig csak annyira futja, hogy megzsarolják, megfenyegetik az egészségügyi dolgozókat, hogy oltassák be magukat. 

Egy 20 ezer főt foglalkoztatót multicégnél dolgozom. Megkérdeztem, a hogy a cég tervezi-e, hogy beoltatja a dolgozót, hogy egy esetleges járvány miatt nem dőljön ki a fél cég? 20 000 * 2000 ft = 40 millió forint jutányos ár a biztos működésért, és a munkahelyen mindenki megkaphatná az oltást, mint "juttatás". A válasz persze borítékolható volt: csak nem gondolom, hogy a profitból erre költenek 40 milliót? Hogy is gondolhattam, nem?

És veled mi újság? Már beoltattad magad? Vagy nem is tervezed? Vagy nem tervezted, de meggondoltad magad? 

 

Címkék: társadalom h1n1

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr731497853

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: WHO ajánlás a H1N1 influenza elleni védőoltásról 2009.11.06. 10:53:15

Az elmúlt napokban a médiát és a blogoszférát is uralták a H1N1 oltással kapcsolatos vélemények, félelmek. Több mint 400 kommentet ért a Reakció, 200 felettit a Vastagbőr e témában készült bejegyzése. Megszólalt az ÁNTSZ (bénán és néha felháborítóan), ...

Trackback: Ingyenes H1N1-oltás csecsemőkkel együttélőknek is!!! 2009.11.05. 23:43:41

Amennyiben a háziorvos eleget tesz munkahelyi kötelezettségeinek, azaz tájékozódik a rá vonatkozó aktuális rendeletekről, úgy az egy évesnél fiatalabb gyermekekkel együtt élők, mindannyian azonnal és ingyen hozzájuthatnak a H1N1 elleni oltáshoz. kép:...

Trackback: A nemzetközi közösséghez fordul az MSZP! 2009.11.04. 21:15:23

A szocialisták a Nemzetbiztonsági Bizottság zárt ülésén mutatták be bizonyítékaikat a Fidesz atomprogramjáról, amelyről rövid értesítést küldtek az IAEA számára is. Sajtóértesülések szerint a bemutatott bizonyítékok között szerepel többek között a felc...

Trackback: Oltás miért van? 2009.11.04. 13:21:43

Vírusok mindig is voltak. A vírus támogatja az evolúciót, támogatja az alkalmazkodást, fejben és testben is kondícionál. Amíg nem tudta az ember, hogy mi az a vírus, addig nagyjából az erősebb élt túl, aki kibírta a betegséget. Ma már tudjuk, hogy léte...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2009.11.04. 17:35:48

@Marcellusca: Csókoltatlak:DDDD (csak így öreglányosan)
NEM OLTATOM BE MAGAM! Eddig se tettem.
Nagyon sajnálom, hogy a politika bevette magát ebbe az egészségügyi témába is. Ez borzalom ami itt folyik, ez is jó magyaros:(( Minden évben van influenza járvány, hol kisebb hol nagyobb. Minden évben nagyon sokan halnak meg, de nem az influenzában, hanem a szövődményeiben, amit általában más betegségben szenvedő emberek kapnak meg. Akik idáig sajnálatos módon meghaltak, mindegyikőjük más betegségben is szenvedett. Eddig soha nem mondták be a haláleseteket:( Akinek a lelki békéjének fontos az oltassa be magát (anyukámat se tudtam lebeszélni). Én erről az egészről azt gondolom, hogy amikor Mexikóban kitört a járvány és sokan azt hitték, hogy itt a világjárvány, akkor a hazai gyógyszeripar lecsapott az üzletre. De mire vakcina lett belőle, kiderült, hogy világjárvány meg nincs! De 6 millió vakcina van!!!(ezt a számot honnan vették?) Na és itt benyüzsgött a politika, erőltetik, nyomatják, de közben ők baszarintották el ezzel a kommunikációval. A vírus állítólag mutálódik nagy sebességgel, mire beadatom addigra már lehet, hogy az eredeti vírus üknagyapja tombol bennem, amelyik szarik az adott vakcinára. Az oltás mindig rizikós. Ha csak minden 1 milliomodik ember hal bele kimondottan az oltás következtében, az mondjuk 6 ember. És ha pont én leszek a hat közül az egyik? Amúgy is gyógyszerellenes vagyok, ami itt gyógyszerzabálás szintjén folyik arra nem is tudok mit írni. Az immunrendszerünket meg kell erősíteni, mert csak az kaphatja el a vírust akinek a küszöbszintre esik a szervezete védelmi rendszere.Természetes úton nem igazán sikeres ez, ezért rá kell segíteni. Én a homeopátia híve vagyok, több sikeres gyógyulásunk volt már általa, olyan amiben orvos nem tudott segíteni. Szóval mindenkinek magának kell eldönteni akarja-e vagy sem.
Ha fél és bízik akkor oltasson, ha fél és nem bízik ne oltasson:)
Ha terhes lennék a világ semmi kincséért sem adatnám be!

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.11.04. 17:38:35

@KÁ72: hasonló indokból oltattam be én is magam, nekem egy majdnem 3 éves és egy 1 hónapos gyerekem van, az utóbbi védelmében (bármilyen influenza kiszáradást okozhat, gyerekorvos is javasolta). A kicsin kívül az egész család megkapta az oltást. Nálunk volt mellékhatás (a gyerek 1 napig lázas volt, az asszonynak meg hasi gondjai vannak, szintén 1 nap alatt kb elmúlik (de ugye ő most szült, le van gyengülve kicsit).
Ez nem az Omninvestes oltás hanem a nyugat-európai, elmesélem itt (luxemburg) hogy ment. Minden háztartás kapott egy tájékoztató füzetkét amelyben leírták mivel jár az oltás és hogy az országban hol vannak oltóközpontok. Az első körben (1 hét) elvileg a kiemelt kockázatú csoport mehetett volna de 3 nap után elkezdték hirdetni, hogy mindenki mehet. Oltóközpontban minden flottul megszervezve, gyereknek és nekünk ugyanaz az ember adta be az oltást, 1 óra alatt túl voltunk az egészen.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.11.04. 17:45:36

Azzal üthetjük a legnagyobbat a büdös komcsikon, hogy mindannyian megbetegszünk, ha már az adót nem tudjuk kikerülni, akkor mi bérből és fizetésből élők ezáltal összefoghatunk. Nem lesz adóbevétel, nem lesz sör a hhh honfitársainknak, nem lesz mszp 5% se jövőre!

Aki sapkát húz, vagy beveszi a reggeli c-vitaminját, az hazaáruló! :o)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.11.04. 17:47:51

@otvospeter:

nem kedvelem a "mi lenne ha ...." kezdetű mondatokat.

Most ez van és kész.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.11.04. 17:50:30

@redcard:

Sajnos a jól működő dolgokat nem tudjuk lekoppantani, sohasem ....:-(

szabogyula 2009.11.04. 18:02:28

Bocs OFF.
Esküszöm , néha érdemes a Népszabadságra járni .
Ironikus hangvételü cikk Gyurcsányról , aki a nyálas beszéd újabb megdönthetetlen csúcsait ostromolja .
nol.hu/belfold/gyurcsany_fakat_ultetett_kotcsen

kulalak 2009.11.04. 18:09:25

@redcard: Hat ez az. "ezek" meg lopni sem tudnak szervezetten :) Az agyrem (es Epic Fail) -ahogy Zero leirta - hogy mi kell a sikeres beoltashoz Mo-n, penz-ido-rutin-turelem!

Miert nem tudjuk egyszer lemasolni azt ami mukodik mashol? Vagy ahogy Hofi mondta, hogy "amikor a mocskos kapitalistaknak jol ment; na az mer' nem gyuruzott be?"

Horizont 2009.11.04. 18:12:52

@otvospeter: Azért ez kicsit erősre és túlzóra sikeredett!!

@Félkupica_Fehér_Főnök: Hazaáruló nem lesz csak munkanélküli!

@redcard: Na ilyen luxemburgosan kellett volna nálunk is! Kezdve a tájékoztató füzettel.)
De nálunk csak politikai (félre)tájékoztató füzetecskék jelennek meg.

Zia1 2009.11.04. 18:42:47

És vajon a szerződést a vakcinák vásárlásáról miért titkosították 10 évre?????

@Talon Karrde: persze, de nem influenza hanem tüdő pestis........

BigKahuna · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/354-honda 2009.11.04. 18:48:08

ez az egész egy műbalhé amivel néhányan jól megszedték magukat. csak a szokásos forgatókönyv ami évek óta megy itthon... ez az arrogáns interjú is bizonyítja, hogy magasról leszarják az állampolgárokat ezek az emberek és valójában egyáltalán nem foglalkoznak az érdekeikkel

Az EREDETI 2009.11.04. 19:23:29

6 millió vakcina ebből 4m ingyen. 4 millió nyugdíjas és 3 évnél fiatalabb gyerekkel számolnak ezek szerint. 2 milliót gondolom a dolgozó emberekre szánnak. MIvan a maradék 4 millióval?

szabogyula 2009.11.04. 19:39:31

Offshore cégtől vakcinát venni az kb olyan mint cigánytól eredeti SONY kamerát venni a Tesco elött .
Nem a cigányozás kedvéért irtam , de tegnap történt velem . Az volt a furcsa hogy az egész volt 1 deka . Mondom neki : te , ez belül üres ! Válasz : Tezsvirem ! Itt hajjak meg !

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.04. 19:55:31

Ez nem reklám, de el kell olvasni az erekció kapcsolódó posztját, illetve nem is a posztot hanem a kommenteket. Szakemberek is hozzászólnak és nekem (bevallom) felnyitották a szememet. Nem viccelek.
reakcio.blog.hu/2009/11/04/a_felelem_bere_6_milliard?fullcommentlist=1

Horizont 2009.11.04. 20:06:50

@Talon Karrde:
Kicsit csemegéztem odaát, de 333 komment sok!
Ez tetszett, valaki kommentelte: "Ha fegyvergyártók lobbiznak, háború lesz, ha gyógyszergyártók, akkor járvány."

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.11.04. 20:08:24

Elgondolkodtató, hogy a magyar vakcinát nem fogják az Unióba szállítani. Nem kapták meg a szükséges engedélyeket?

vomit 2009.11.04. 20:41:06

@esef: "Miért is lett "új' az influenza?"
az se mindegy a nevadasban, hogy ha az ukrajnai meg a mashol szetszorando uj virusrol beszelnek, ne ertsed, hogy tok masrol van szo, nem pedig errol a bedoglottrol.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.11.04. 20:42:36

hát nincs már egy kracker, aki betör az omninvesthez?

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.11.04. 20:45:00

olyan utcai hírek keringenek, hogy ukrajnában kolera és tífusz van..

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.11.04. 21:03:54

tömören: a ******* ************* *****! bővebben majd holnap, ez most nekem egyszerre sok volt :)

Marcellusca 2009.11.04. 21:04:04

@ostoba 8o: Nufene! Megvan a jövő évi riogatás is.
Macska-vész. :)

Marcellusca 2009.11.04. 21:05:37

@mókusfüles bukósisak: Én úgy értesültem, hogy csak egyszerű lepra. :)

szabogyula 2009.11.04. 21:09:24

@Marcellusca: Igen ! Hogy volt ? Madár , sertés , most macska .
Jesszusom , egy társasjáték részesei vagyunk ? :(

f.m.j. 2009.11.04. 21:20:47

Ez most teljesen off, de most olvastam a lányom szolfézs könyvében, hogy a Sej, ami lobogónkat c. örökbecsű komcsi dalunk csángó népdal dallamára van alkotva, nem is fűzök semmit ehhez.
Ki ki vonja le amit akar, vagy ne :)

f.m.j. 2009.11.04. 21:21:35

@Marcellusca:

biztos beindult az egér lobby :)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.04. 21:22:59

OFF ez is @mókusfüles bukósisak: csak úgy mondom hogy a GHYMES török népdalt énekel magyarul (más a szöveg de a többi stimmel)

f.m.j. 2009.11.04. 21:28:43

@Talon Karrde:

jó, de a Ghymes ún. világzenét csinál, (amit én már utálok, pedig szerettem, de már elegem van a katyvaszból) és mégiscsak több köze van egymáshoz a kettőnek. Amúgy a török népdalok magyarul való eléneklésével semmi bajom. Annál inkább, ha szocislágert egy csángó népdalból... ráadásul vén fejjel kell megtudnom :)

llll5 (törölt) 2009.11.04. 21:39:59

@mókusfüles bukósisak: hát. Torockai az a személy, aki iránt igencsak erős fentartásaim vannak/épp ezért a véleménye sem érdekel tülzottan/.Ennek jó néhány oka van, a legfontosabb. hogy még mindig nem tisztázodott, hogy mit keresett egy rendőrautóban a TV-ostrom éjszakáján, miközben sokan harcoltak a rendőrök ellen?Úgyhogy én őt-Budaházyval ellentétben-nem tartom hitelesnek...
@Talon Karrde: tehát, ha jól értem a reakció új neve erekció?LOL

llll5 (törölt) 2009.11.04. 21:43:21

@mókusfüles bukósisak: OFF, de ha már zene:nem tudod van-e a neten Máté Péter KONCERT-felvétel?Én kerestem, de nem találtam ON

Marcellusca 2009.11.04. 22:00:23

@ostoba 8o:
"I'm a pitbull ..."
"Terrier."

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.04. 22:42:14

@öööö...izé: Miért nem hatágú csillag van a műanyag védőkupakon:-DDDDDD

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.04. 23:08:00

@Marcellusca: Figyelj, Marcellusca! A lentebbi valamelyik poszt egyikén már megkérdeztem tőled, az ÖTYE netalántántán Öreg Tyúkok Egyletét jelenit? Kérek visszaigazolást. Ha igen , én kizártalak virtuális szivemből, téged fényes szemekkel néző csodálatomból:D Megéri ez neked? Gondolkodj el szépen....Az kommenteket meg még mindig olvasom, nem érek a végire. Pedig piszok fáradt vagyok, úgy 8 óra tájt értem haza Budapestről ide, le a provinciákra, reggel fél hatkor keltem. Oltás: Ezektől? Na nem hülyültem meg...Akko' ha nagy a vész, kérek finn rokonaimtól, az unokahúgom ott úgyis az egészségügyben dolgozik, ahol az említett split (nem legyengített, hanem úgymond hasított vakcinát adják - amúgy nem is tudom, miképp gyengítenek egy teljes vírust, hiszen még azt sem tudjuk róluk, hogy "teljes élőlények", vagy félig élőlények, félig genetikai kódok - a baktériumokkal ellentétben, amelyek "élőlények", tehát lehet őket gyengíteni. A hasítás azt jelenti, hogy csak valamely "levágott" részét alkalmazzák a vírusnak imunrendszer aktivizálására és emlékzetstésére, amire az immun rendszer mint testidengre válaszol).
De hogy is állunk a ÖTYE-vel? Ez meg engem érdekel, mihezvégettartás mián' Élet-halál kérdés számomra: szíveljelek vagy se? ;-) Az ÖTYE magyarázatodon múlik....

Kartal (rezervált) 2009.11.04. 23:19:22

"Vajon eme csodálatos szisztéma kidolgozói ebben az országban élnek?" - szerintem nem. Izraelben :D (fujj, náci! elhatárolódtam magamtól :D)
Nem oltattam be magam, nem is tervezem, amíg meg nem tudom ki a franc gyártotta a vakcinát, hogy lehet, hogy az engedélyezés előtt hetekkel már oltottak vele, és egyáltalán, hogyan lehet egy új betegség elleni oltóanyagot hetek alatt kifejleszteni, legyártani és engedélyeztetni... nekem évek kutatómunkája rémlik az új gyógyszerek bevezetése kapcsán... de biztos én vagyok hüjjje... (vagy aki mondja? :D)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.04. 23:22:55

@Kartal (a dühös): LION_heart, KÁ72 lényeget leírja az erekció blogon.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.04. 23:32:42

Helló mindenkinek és álmodjatok valami szebbet, mint ezt a rühes Falust meg a vírusát...Mék aludni. Marcellusca ejtett, már csak emiatt is elbujdosok:-(((((( A csipkés szélű cihába fúrom a fejem oszt bőgök:(

öööö...izé 2009.11.04. 23:44:49

@Kartal (a dühös): korábban már írtam, de akkor neked is: nem új gyógyszer..nem kell kutatni, nem kell fejleszteni, nem kell többfajta kísérletet végigfuttatni. Neked sem kell újra műszakiztatni a kocsit, ha más vezeti, elég ha az illetőnek van jogsija.

Készpénz Jancsi 2009.11.05. 02:59:14

Apukám ma akart venni a gyógyszertárban vakcinát, de hiába próbálta kettőben is. Most akkor mi a f... van? Itt a véres-halál-influenza járvány, és még mindig valahol egy raktárban figyel a 6M ampulla?

Marcellusca 2009.11.05. 06:30:33

@Doña ¡Cara(mba)!: ÖTYE? Igen. :D
De, mint Horizontnak is írtam, nem kell ám mindent komolyan venni! :)
" Marcellusca 2009.11.04. 20:19:36
@Horizont: Ugyi, hogy nem vagyok én annyira rossz fiú? :)
Csak szeretek időnként egy kicsit csipkelődni. :D "

Azé' sajnálnám, ha így, félig ismeretlenül is, kivetnél szívedből.
Ha meg akarnálak bántani benneteket, akkor drasztikusabb lennék.
Én csíplek titeket és ezért csipkelődöm. :)
De ezt is megírtam Horizontnak:
" Marcellusca 2009.11.04. 19:52:38
@Horizont: Na, éppen ezért (is) szeretem a tapasztaltabb nőket. :)
Tudják mit akarnak és aszerint cselekszenek. :DDDD
Nem úgy, mint a tízen-huszonévesek."

Azé' remélem nincs öri hari, mer' olyan depi leszek, hogy mingyá öngyi leszek! :DDDD

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.05. 08:22:44

@Marcellusca: Totál kiengeszteltél:-DDDDDD Most legalább happy lesz a napon (legalábbis, amíg a biznic nem akadozik - tudod, vigéc vagyok ,ezért minden nap egy Az ügynök halála , nem , nem a D-201-es típusúakra kell gondolni, így nevezték/nevezik a nagy Álmok Ámerikájában a vigéceket:-D - , na csak azért, hogy hadd fitogtassam meg se lévő műveltségemet. Asszem Arthur Miller írta a darabot a kivénült ügynökről:-DDDDDDDDDDD.)
Ja, most jut eszembe, én nem vagyok kivénült:) Csak vigéc:( Visszafogadtalak a virtuális térben a virtuális szívembe, szó sincs örök hariról:-)))))))
Pláne, hogy tegnap a MOM-ba szállítottunk a Media Marktba és a férjem mindjárost megengedte, hogy vegyek egy irtó szuper szoknyát meg egy olyan, de olyan csipőt, hogy igaz, mire hazaértem duplára dagadt a lábam még a régi cipőmben is, de csak azért is felhúztam hazaérkezéskor azonnal az újat kipróbálásra, és kedvtelve masíroztam le s fel a konyhában benne! Ja, jut eszembe, a masírozás az ugye nem PC? Na, mán mögen' miket csinálok:(

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.05. 08:28:45

@Doña ¡Cara(mba)!: Igazi freudi elszólás:-DDDD Na, ez LOL a javából: cipő helyett egy helyen csipőt írok. Látod, hogy megkeverted szögény fejemet? Mindjárost máson jár az eszem, nem a biznicen. A francba is....
Öngyi meg az istenre kérlek, ne legyél, hát nem látod, hogy Horizonttal már ketten vetélkedünk a "kegyeidért":DDDDDDDDD? Csatlakozhatna még valaki 50-es, vagy 20-as, 30-as, hátha hajba kapunk miattad, csuda izgi lenne:-DDDDDDDD. Felpezsdíteni szomorú, szürke hétköznapjaimat:-)

eszkep 2009.11.05. 09:29:54

OFF:
Érdemes vetni egy pillantást az alábbi cikkre:

index.hu/gazdasag/magyar/2009/11/05/jo_otlet_volt_eltorolni_a_13._havi_nyugdijat/

Az Index-en megjelent "hírek" valóságtartalmával most ne is foglalkozzunk, vessük össze viszont azzal, hogy az egész ballib média 1998-ban armageddont vizionált, amikor a FIDESZ kormány "elvett" a nyugdíjasoktól EGYSZERI (!) 19000 forintot, illetve amikor a családi pótlék helyett - nagyon helyesen - az adókedvezményeket preferálta!

ucsacsu 2009.11.05. 09:30:19

A cocilista hadseregben,még az átkosban is volt egy szerkezet amivel a latanyát kb. két óra alatt leoltották a népséget,katonaságot. Ha akarnák az egész országot letudnák oltani,ha ez volna a cél. A dolog úgy működött,hogy sorba állították a bakákat ,és egy lépés előre egy psz és öltözz fel tovább egy lépés előre. Akarják nem akarják megy a hab verés,és figyelik mi történik. Ez egy dilettáns banda ideje ,hogy elhúzzanak. A falust mintha felakarták volna függeszteni,kár,hogy nem a farkánál fogva tennék,és csak ijesztgetik.

2009.11.05. 10:07:57

Ebben az országban, ahol hazudnak éjjel, hazudnak nappal, hazudnak rendületlenül, van még valami amit elisznek az emberek?
Nem lesz bezinár emelés, Lassan mondom, hogy gáz ár emelés sem lesz, a trükkök százairól meg nem is szólva.
Amit mondanak annak az ellenkezője sem igaz, ami ma még valósnak tűnik, arról kiderül, holnap, hogy tévedtek és mindenki tudja, hogy nem igaz, de azért mi még is úgy csinálunk mintha elhinnénk, hogy a királynak szép az új ruhája.

Nem, nem kell a malacnátha oltás, dugják fel maguknak.

Mert persze ez is pont azoknak nem ingyenes, akik megkeresik a rá valót, a sok hülye kriplinek meg inaktivnak, adják ingyé, mintha nem lenne mindegy, hogy 80 felett milyen kórság viszi el őket.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.05. 10:43:30

cikkáj!

ma nem lesz új post? nagyon destruktívak vagytok... bezzeg az "ország bloggere" a megújult honlapján már nyomja a mantrát az övéinek :)))

"Fákat ültettünk, nem is keveset, vagy egy tucatot, azokhoz gödröket ástunk, és megtanultuk, hogy mennyi érett tehéntrágyát érdemes a gyökerek alá tenni."

khm, hát kedves böszman ez egy igen pozitív gondolat, mit ne mondjak. a te leghasznosabb felhasználási módod lenne, ha egy nagy-nagy gödörben faültetéshez trágyaként végeznéd...

picur3ka 2009.11.05. 11:24:11

Gyerekek, en ezt a sok kommentet el nem tudom olvasni.

- sokkal tobbet tudunk, mint mikor ez a vita elkezdodott: az oltas artalmatlan
- tudjuk a riziko csoportokat, plusz nem kivanatos az orszagot megbenitani egy jarvannyal, a megelozes fontos
- 2 oltast javasolnak, egy normal es egy H1N1 ellenit
- ezek keveredni tudnak barmikor, uj veszelyesebb mutacio barmikor megjelenhet
- egyelore bizonyitottan nem tudni, hogy mi van Ukrajnaban, nem tudnak tesztelni, csak indulasnak: 200 teszt csomagjuk van

Summa, summarum, tessek oltatni, nehez, vagy sem.

Kravitz 2009.11.05. 12:51:01

@öööö...izé: Elég meredek hasonlat, de próbáljuk meg...

Szóval, ha arról az illetőről annyit lehet hallani, hogy egy ámokfutó sorozatgyilkos, a kocsi meg maga a kacsa emblémás Halálbiztos járgány a Tarantino filmből, akkor mielőtt beültetnek mellé, hogy csak nyugodtan, mert ma állítólag nyugtatót kapott, mindön-mindön röndbe lesz;
igenis nagyon örülnék annak a műszaki vizsgának, és ha lehetne tudni, hogy honnan származik a biztonságiövem, (van-e?), az utakra megyünk-e, vagy csak tökegyedül fogunk körbe-körbe haladni egy gokart-pályán satöbbi-satöbbi

Az is lehet, hogy csak szivattak, és a vérszomjas őrült igazából csak egy átlagos, kicsit félénk, de nagyon ügyetlen emberke, akit még az is megizzaszt, hogy egyesbe rakja a kocsit, az emelkedő felén lévő kártyás-kapu pedig lehetetlen küldetés. Egy délelőttje elmegy, hogy egyáltalán kijussunk a parkolóból, aztán kellemes 30as tempóval száguldjunk a semmibe.
De akkor meg: Ugyan kinek van kedve MrBean-nel furikázni, vagy venni a fáradtságot az egészre egyáltalán? Mert nekem nincs.

Érted a problémámat, vagy inkább hagyjuk a fenébe ezt a műszakiztatós-H1N1es katyvaszt?

u.i.: Egyébként nem attól félünk a legeslegjobban, hogy mutálódik ez a vacak, és aztán sz.rik bármiféle oltásra, de még az immunrendszerre is? Ennek az esélye nem annál nagyobb, minél több az alkalma rá? Pl ha minél több emberhez eljuthat akár gyengítetten is?

Annyit tudok én a szuperinfluenzáról, amennyi belefér egy King regénybe, szóval lehet most irtózatos baromságot mondtam-dehát istenem, én ilyeneken szoktam agyalni hajnali 2 és 3 között. Néha pedig még emlékszem is rá másnap.

Marcellusca 2009.11.05. 13:28:25

@Doña ¡Cara(mba)!: Köszi, Dona!
Megnyugodtam, hogy nem zaklattalak fel jobban, mint a napi hírek. :D

Az elszólásod én is észrevettem, de most inkább nem csapom le a magas labdát. :)))

Azé', az nagyon megtisztelő (és ez nem vicc!), ha a "kegyeimért" harcoltok.
Nincs is annál nagyobb elismerés egy férfinak, ha a nők küzdenek érte.

Azé', egy jó kis női bunyót szívesen megnéznék! :DDDD

Marcellusca 2009.11.05. 13:54:09

@llll5: Mindegy, csak vér folyjon! :DDDD

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.05. 14:18:28

@Marcellusca: Na, már megint rád kell szólnom. Hát nem lenne neked elég, ha csak egymás haját húzigálnánk? :-DDDD Ne légy már telhetetlen, és ez vonatkozik négy vonal egy darab 5-ösre is. Igaz, négy vonal+ egy darab 5-ös adott nekem egy tuti jó tanácsot ingyér' (pedig itt vidéken, a végeken, köztudott hogy 2006-ban Pécsett 30 milla/darab tanács volt a tanác
sadás hatóságilag megszabott ára:).
Négy vonal meg egy 5-ösnek küldettem sok-sok forró, nyelves puszit egy 16-18 évjáratú, magas, lobogó vörös-sörényűvel. Hát ilyen hálátlan ő is? Ez se elég?
Ó, ti telhetetlenek, ti férfiak...

llll5 (törölt) 2009.11.05. 14:33:34

@Doña ¡Cara(mba)!: én csak poénkodtam:DEgyébként honnét veszed, hogy ingyen volt?:))Már elküldtem a számlát:))))))

Marcellusca 2009.11.05. 14:36:12

@Doña ¡Cara(mba)!: Lehet, hogy (Ő is) jobban örült volna egy 30-35-ös évjáratúnak, mint egy tapasztalatlan, kispicsának! :DDDD

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.05. 14:54:29

@Frengi: "Mert persze ez is pont azoknak nem ingyenes, akik megkeresik a rá valót, a sok hülye kriplinek meg inaktivnak, adják ingyé, mintha nem lenne mindegy, hogy 80 felett milyen kórság viszi el őket."
Gondolom nem lennél ilyen nyomatékos ha a te anyád betegedne le valamilyen kórságban.

llll5 (törölt) 2009.11.05. 15:22:00

@Marcellusca: figyelj a 3O-35-ös évjárat, sőt még az idősebb is néha jobban néz ki, mint a "kispicsák" és ez nem vicc.

Marcellusca 2009.11.05. 15:27:09

@llll5: Mit gondolsz miért írtam Dona-nak, hogy jobban csípem az érett nőket?
Sokkal szexibbek, kívánatosabbak és tudják, hogy "mitől döglik a légy"! :D

llll5 (törölt) 2009.11.05. 15:28:41

@Marcellusca: ez tény.Ráadásul bölcsebbek is!:D

Marcellusca 2009.11.05. 15:33:32

@llll5: Ezért már tanítani sem kell őket. :)))

Marcellusca 2009.11.05. 15:40:24

@llll5: Azé' köldök némi blokkolni valót.
Seduxennek is mindenkinek, aki szereti. :)

exit24.hu/cikk/Itt_az_uj_botranyos_csajduo

De a 3. klippben minek az a sok fekete csík? :D

llll5 (törölt) 2009.11.05. 15:41:29

@Marcellusca: én most speciál az értelmi képességükre gondoltam..de egyébként igazad van:))

Marcellusca 2009.11.05. 15:47:48

@llll5: Én nem csak arra gondoltam, hanem "ARRA" (is)! :D

llll5 (törölt) 2009.11.05. 15:57:07

@Marcellusca: hát:1, blokkolnám őket, az tény 2,de utána miről beszélgetnék velük?No, nem azért mert nem tudok oroszul:))3, az autozz-ra nehogy belinkeld ezt, mert még valamelyik idióta feljelenti a sofőrt szabálytalan parkolásért:)))))

Marcellusca 2009.11.05. 15:59:46

@llll5: Semmi gond! Lacaca azt is bevállalná! :D

Marcellusca 2009.11.05. 16:01:28

@llll5: Beszélgetni? Ki említett itt dumálást? :D

- Mit csinál a nő a szex után?
- Zavar!
xD

Marcellusca 2009.11.05. 16:10:35

@llll5: Jaj, bakker, hivatkozol az autózz!-ra és nem tudod, hogy Lacaca az ottani egyik törzskommentelő (ide is szok, nagyritkán írni)? :)
Egy kötsög motoros, aki mindig bevállalja, hogy a posztban szereplő szabálytalan bringás/robogós/motoros/ótós/teherótós ő maga. :D

llll5 (törölt) 2009.11.05. 16:12:54

@Marcellusca: vazze és rendszám nélkül jár??Mert akkor lehet, hogy öt futtatam meg a vascs..bocsánat bojler-alkatrésszel:))))

Marcellusca 2009.11.05. 16:15:01

@llll5: Nem, nem. Ő normális (már amennyire egy motoros az lehet :D).
Ilyenkorra már, szvsz, le is tette a vasat.

llll5 (törölt) 2009.11.05. 16:29:49

@Marcellusca: na, az helyes dolog.Általában egyébként nincs bajom a motorosokkal.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.05. 17:04:39

@llll5: Hova küldted a számlát? Ciprusra, egy strandra? Mert ott van bejegyzett cégem:-D Mi, itt falun, csakis ciprusi strandokra szokunk alapítani off-shore-t. (Komoly: a pécsi Városháza gyakorlatilag ingyér' odaadott egy piszok jó ingatlant egy ciprusi STRANDRA, mondom, strandra bejegyzett cégnek:) Majd gebbed az ember egy olyan szép helyen egy irodában, na ná, ha majd hülye lesz :-), mikor Tankcsapdával szólva: Aztán elmegyek Rióba, beszállok egy cabrióba, élvezem a dolce vitát, este megkeresem Evitát, a zsebem tele lesz lével, passzolgatok Pelével, (......), szőke csajokat nézek, a parton a sörözőben tekézek, és ha eszembe jut ma délben, egy kis üzletet ütök nyélbe, lássuk milyen az árú, milyen szép zöld, hosszú szárú, remélem elrepít Délnek, ahol a többiek henyélnek...Evita és a szőke csajokat cseréld ki esetleg Mario-ra, mert má' nem vagyok olyan fiatal, és megmaradt az a rossz , ódivatú, konzervatív szokásom, hogy még mindig a hapikat kedvelem:-DDDDDDDDDDD

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.05. 17:09:27

@Marcellusca: Azta! Ti totál bezsongtatok négy vonal plusz 5-tel:-DDDDD Na akkor most irány nőt keresni, különben rosszul jártok:-D

2009.11.05. 17:57:11

@Talon Karrde: oltasd be az anyádat, ha annyira aggódsz érte, az én szüleimet ez a veszély már nem fenyegeti

Horizont 2009.11.05. 18:23:05

@Frengi: "mintha nem lenne mindegy, hogy 80 felett milyen kórság viszi el őket."
Mély érzésű, nagy szívű, jó beleérző képességgel megáldott "emberi" ember lehetsz!
Majd megkérdeznélek 80 éves korodban, ha esetleg szenvedsz, hogy na mindegy -e?
Istenem, ilyen embereket....

Horizont 2009.11.05. 19:07:14

Akinek tojásfehérje allergiája van az kórházban adassa be, mert a vakcina tojásfehérjét tartalmaz!!! Eldobtam magam! Volt pofájuk MA bemondani, miután már sokan beoltatták magukat.
Tájékoztatás nem is egyes,hanem mínusz a végtelenségben (ha van ilyen). Milyen felelősségteljes a hozzáállásuk. Ja és kérik a háziorvosokat adják már be ingyen! Kérik:((( Minek fizetjük a TB.-t?

Marcellusca 2009.11.05. 19:53:21

@Horizont: Hát, azért ez, szvsz, nem egy elhanyagolható infó!

B@sszák meg!!!!!

llll5 (törölt) 2009.11.05. 20:31:38

@Doña ¡Cara(mba)!: csak ironizáltam:)))Apropó:hol a leányzó, akit igértél?:))))
@Kunó_u.1(Karin): bocs, ritkán nézem meg a mailjeimet, de máris megteszem:)

llll5 (törölt) 2009.11.05. 20:53:24

@Kunó_u.1(Karin): nagy nehezen meg tudtam nézni:elöször kiírta, hogy kommunikációs hiba, aztán alig tudtam kilépni.Itt a hegyen nem túl jó a net.Nagyon szépen köszönöm!!!Ha üjra be tudok majd lépni, megnézem a linkeket!Mégegyszer, köszi szépen!

Kunó_u.1(Karin) · http://www.youtube.com/watch?v=H8WudYVAB_4 2009.11.05. 22:38:19

@llll5:
(((Ha csak a mail szolgáltatóval gond, nem a letöltéssel, akkor itt van külön is:

www.megaupload.com/?d=DXD77VE0

Beírod az ellenőrző kódot felülre->visszaszámol 45-től->Regular download
Ha lejött, "mátépéter" jelszóval tudod megnyitni.

Ez az: www.mozi-dvd.hu/cikk3634.html
Bocsánat, zero!)))

2009.11.06. 06:53:24

@Horizont: Én öregeket ápolok többnyire 80-és 100 között, és tudom, hogy annak akinek fogalma sincs róla, hogy milyen nap, milyen napszak, vagy milyen évszak van, egyedül sem enni, sem járni nem tud, arcán jó estben egy bamba vigyor, és a család tagjait is ritkán ismeri fel annak egy gyors malac infu szerintem megváltás.
Tavaly a 100 éves betegemnek öröm volt megélni a születésnapját, még ki tudott menni a fia temetésére, és e miatt maradt el nagy születésnapi parti.

Tudom, hogy ezekhez az emberekhez milyen a család hozzáállása, eleinte még lelkesek, de 2-3 év lassú agónia a legsszeretőbb hozzátartozót is próbára teszi.

Magamat sem oltatnám be, mert ha a szervezetem ellenáll akkor megúszom, ha meg nem akkor gyenge vagyok, és valami más úgy is elvinne elébb utóbb.

picur3ka 2009.11.06. 13:18:21

@Tereto:

'irtózatos baromságot mondtam'

Igen. Az oltoanyag nem tartalmaz aktiv virust. Nem kellene hulyesegeket beszelni egy ilyen fontos ugyben.

Akik megbetegednek, azok legtobbszor azert, amit a posztban Palmas ir, azaz elkapnak valamit az orvosnal, mikor oltasra mennek.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.06. 15:37:45

@llll5: Nem értem rá elküldeni, mert tegnap este fél 10 óta nincs telefonvonalam, nem tudtam netezni. Ma ordibáltam egy sort a Matávosokkal, de még mindig semmi (mobilról hívtam az otthoni számomat a munkahelyről, de azt pofázza: műszaki okok miatt a hívott szám nem kapcsolható. Kérem, próbálja meg később.) Azóta még mindig semmi, újból rájuk szóltam de azt mondták, 72 órát szünetelhet a telefonszolgáltatás. Érjem be ezzel. Úgyhogy hétvégén valszeg nem netezek.-(
A lányzót ezért nem tudtam küldeni:)))))

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.06. 19:44:23

@llll5: Megjavult a vonal:-D
OFF
Küldöm a leányzót, azaz egy Pretty Woman-t. Ezt a zenét én nem kedvelem, de ezen a klippen lehet legjobban látni Monica Belucci különféle arcait, tökéletes báját, szépségét. Vénusz a habokból...Van, ahol vörös a sörénye, mint azt ígértem volt. Sztem szép pásztorórát lehet/ne vele töltened, nemdebár? Meg vagy elégedve? (Tornatore Malena filmjéből van a részlet, de ott a zenei aláfestés Ennio Morricone műve, piszok jó nő, piszok jó film).
Íme:
www.youtube.com/watch?v=1RgqB9OVf8k&NR=1&feature=fvwpV
Remélem, tetszik:-)
Üdv.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.09. 07:55:16

Tanácsok, amiket megtartva megelőzheted az új influenzát/a H1N1 vírusfertőzés. Egyszerű tanácsok és életeket menthetnek meg, állítólag egy jelentős amerikai orvos javasolja ezeket.
A vírus a szervezetünkbe csak az orrlyukakon vagy szájon át juthat be.

Egy globális járvány esetén - annak természetéből kiindulva – mindenféle megelőzés ellenére gyakorlatilag lehetetlen hogy ne kerülj kapcsolatba a H1N1 vírussal. Maga a H1N1-el való kontaktus nem akkora probléma mint maga a vírus tejedése.

Amikor még egészséges vagy illetve nincsenek H1N1 fertőzéses tüneteid, meg kell előznöd azt, hogy a vírus szaporodjon a szervezetedben. Ez azért is jó mert megelőzheti a betegség súlyosbodását illetve a másodlagos fertőzés (tüdőgyulladás) kialakulását.
Néhány nagyon egyszerű lépést kell csak követni, lépéseket amik sajnos hivatalos közleményekből hiányoztak. Könnyebb ezeket betartani illetve alkalmazni mint otthon N95 és Tamiflu készleteket felhalmozni.

1. Moss gyakran kezet. (ezt általában közölték hivatalosan is)
2. Tarts távol a kezedet az arcodtól… Ne éritsd meg állandóan az arcodat… Étkezésen és arcmosáson kívül tartózkodj az arc megérintésétől.
3. Gargarizálj naponta kétszer sós vízzel (használj Listerine-t vagy sós oldatot, ha nem akarsz sós vizet használni). A H1N1-nek kell 2-3 nap hogy a szervezet megfertőzése után (a torokból és az orrnyílásokból) továbbterjedjen és jelentkezzenek az influenza jellemző tünetei. A szimpla gargarizálás megelőzi a fertőzést. Az egyszerü sós víz hatása az egészséges szervezetre olyasmi mint a Tamiflu hatása a már megfertőzött szervezetre. Ne becsüld alá ennek az egyszerű és olcsó védekezési módszernek a jelentősségét.
4. Hasonlóan a 3. ponthoz tisztítsátok meg legalább egyszer naponta az orrlyukakat langyos sós vízzel vagy hydrogen peroxiddal. Ha kifújod az orrodat és utána sós vizes vattával kipucolod, jelentősen csökkented a víruspopuláció szaporodási sebességét.
5. Egyél C Vitaminban gazdag ételeket annak érdekében hogy erősítsd a saját immunrendszeredet.
6. Igyál minél több meleg italt (kávé, tea, …) A meleg italok lemossák a vírusokat a torkodból a gyomorba, ahol nem tud szaporodni, neked rosszat tenni.

Elnézést az esetleges helyesírási hibákért és bonyolultabb mondatokért.

Őrláng · http://autostat.hu/autos-forum 2009.11.20. 13:17:18

@Talon Karrde:
Ez olyan, mintha egy középkori kódexből másoltad volna.
Hidrogén peroxidot az orroba? Az is maximum az orrszőrzet szőkítésére jó.
Ahelyett, hogy ilyen humbogot terjesztesz inkább táplálkozz rendesen és mozogj sokat.

szabogyula 2009.12.23. 21:16:14

Segiccség ! Nincs kedve valakinek segiteni ? Elmennék bejgli tenni ..
nol.hu/belfold/ujabb_szocsata_a_fidesz_es_az_mszp_kozott_a_h1n1-oltasrol
Önkéntes !

Hundoc 2010.03.14. 21:00:31

Az eü. dolgozók fenyegetéséhez fűznék hozzá. Ápoló vagyok, a város lényegtelen. Nálunk szóbeli fenyegetés volt. Néhány munkatársam beijedt és ennek hatására nekem kellett felvilágosítanom őket h "bmeg nehogy beoltasd magad ha nem akarod".
1. Semmiféle módon nem kötelezhet és nem sújthat szankcióval egy munkahely sem azért, mert egy AJÁNLOTT védőoltást nem veszek fel.
2. Fenyegetőzhet akármelyik ápolási igazgató, elküldeni úgy sem fogják az embert akkor amikor országosan 8000(!) főre becsülik a szakképzett ápolók hiányát. Hisz az a kib*szott áp. igazgató nem fog helyettem sem infúziót kötni sem beteget tisztába tenni.
3. A fenyegetésért is már beperelhetném a kórházat(meg azért is ha nem fertőző osztály lévén fertőző gyanús beteg ellátására köteleznek),ha lenne a pereskedésre fölös 10+ évem és nem kis mennyiségű vagyonom és HA persze jogállamban élnénk. De mivel ezek nincsenek ezért nyomom tovább 3 műszakban havi nyolcvanpárért egy 19. századi körülmények közt működő egészségügyben a 21.(!) században.

süti beállítások módosítása