Skip to content


       Szűrés lista

Újabb milliárdok mennek Ciprusra

Na, vajon melyik az az ország, ami egy ciprusi offshore cégtől veszi 6 milliárd forintból a sertésinfluenza elleni oltóanyagot? Igen, talált, süllyedt .... hát persze, hogy Magyarország!

6 milliárd forint megy Cipruson keresztül ... valahova. Senkit, és ez tényleg durva, senkit sem érdekel, hogy kié lesz PONTOSAN ez a 6 milliárd forint. Közpénz.

Már májusban, mikor a "Nagy Ciprusi Offshore Hónap" kapcsán összegyűjtöttük a "híres" hazai ciprusi ügyeket, már akkor is kapott egy bekezdést az Omnivest kft. nálunk.


"A magyar állam, vagyis a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) 2006-ban egy célzott pályázaton 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg az Omninvest kft.-nek, hogy megteremtse a hazai H5N1 vakcina technológia külföldi értékesítésének lehetőségét. A megállapodás szerint a magyar állam összesen 14 százalékot kap vissza abból a bevételből, amely a technológia esetleges külföldi értékesítéséből származik majd.

Mivel ez az egyetlen ilyen hazai cég, és az állam minden eszközzel biztosítja a monopóliumát, nem mindegy, hogy pontosan kinek is tulajdonában van.
(...)
Az Omninvest kft. főtulajdonosa egy "SUMPTER Pharmaceuticals Limited" nevű, Cipruson bejegyzett cég. Csakhogy jobban megvizsgálva ennek a „szakmai befektetőnek” az adatait, kiderül, hogy egy postafiókcégről, offshore vállalatról van szó. A Sumpter név a gyógyszergyártás világában nem ismert, honlapja nincs, címe pedig egy iroda, ahová más hasonló fiókcégeket is bejegyeznek. És a magyar állam stratégai partnerének, az Omnivestnek a titokzatos tulajdonosa ...

Tehát fogalmunk sincs, hogy ki és mekkora profitot vesz ki Cipruson keresztül egy olyan társaságból, amely az államtól átvett technológiára alapozva monopolizálta a hazai gyógyszerellátás egy szegmensét."

(Omnivest-cégtörténet röviden.)
Múlt heti a hír, hogy a kormány 6 millió oltóanyagot rendelt az Omnivest kft-től, ebből 2 millió darab kerül a patikákba, 4 milliót pedig ingyen megkapják a "rászorulók". A vakcina ára amúgy 1100 forint.

Ezek után érdekesen hangzott az egészségügyi miniszter szájából az a mondat, hogy "az oltóanyag preklinikai vizsgálata befejeződtek már, így a gyártó megkezdhetik a klinikai kísérleteket, amelyek ha sikeresek, akkor utána megkezdődhet a gyártás."

Kurvajó, előbb rendelünk, aztán minden este vetjük a keresztet, hogy a klinikai tesztek sikeresek legyenek ... egyesek szerint ez amúgy teljesen normális.

Az oltóanyag nagy biznisz, nagyon nagy ... A kormány és Omnivest azt állítja, nagyon jól járunk. Ugyanis ez az oltóanyag külföldön 5000 forintba kerül. Persze az Omnivest különösen örülhet, ugyanis közbeszerzés, versenyeztetés nélkül kapta meg ezt a rendelést a kormánytól. A sertésinfluenzában nem haltak többen bele, mint egy sima influenzába, de mégis, a kormány 6 millió sertésinfluenza ellenes vakcinát rendelt, míg a sima influenza ellen csak 1,3 millió vakcinát szokott rendelni minden évben. A Fidesz persze sorban tartja  a sajtótéjékoztatókat, hogy miért nem mindenkinek rendel oltóanyagot a kormány...

A világ összes vakcinagyártó kapacitása 900 millió oltóanyag évente. A gazdag országok gyorsan el is kezdték felvásárolni a kapacitást. Franciaország 96+36 millió vakcinát rendelt (azt a vakcinát ugyanis kétszer kell beadni), az USA 150 millió lakost oltana be 320 millió vakcinából. A 60 milliós Nagy Britannia is túlbiztosítja magát: 60 millió személyre elegendőt vett a londoni központú Glaxotól és 30 milliót az amerikai Baxtertől. Finnország 5,3 milliót rendelt, éppen annyit, ahány lakosa van. Belgium 12,6 milliót, vagyis kétmillióval többet, mint ahányan az országban élnek.

Vagyis ha 5000 forinttal számolunk egy vakcinát, akkor ez egy durván 4500 milliárd forintos biznisz, és a gazdag országok nem sajnálják rá a pénzt. Még akkor is, ha lehet, hogy a pánik a nagyobb, mint maga a veszély ...


"2007/2008-as szezonális (szinte minden évben szokásos, „normális”) influenzajárvány tombolásakor, 7 hét alatt 252 ezren fordultak orvoshoz, de a betegek száma nagyobb lehetett, hiszen a fenti összesítés nem tartalmazza azokat, akik otthon, forró teát szürcsölgetve, lázcsillapítókkal „simán” kifeküdték a fertőzést. A Központi Statisztikai Hivatal adataiból az is kiderül, hogy Magyarországon egy rosszabb évben (többnyire közvetetten) akár több száz ember halála is az influenza számlájára írható (az elmúlt évtizedek néhány adatát lásd alább).

Az új influenza a fejlett országokban az esetek döntő többségében eddig nem okozott kifejezetten súlyos betegséget. Lefolyása rendszerint enyhe, hasonlatos a szezonális influenzáéhoz. Mindezek tükrében kell feltenni tehát a kérdést, indokolt-e a „nagy felhajtás”?" - írja az fn.hu

Vajon ki jár jól a sertésinfluenza-pánikkal?
Vajon ki jár jól a Nagy Oltóanyagbiznisszel?
Az Omnivest?
Mi, magyarok?
A titokzatos SUMPTER Pharmaceuticals Limited?
A kormány?
Mindenki?

Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr621293389

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A jövő elkezdődött; rendszerváltás; tarka magyar, fidesz 2009.08.11. 17:59:38

A jövő elkezdődött  Hát hírrel hirdessétek: másként lesz a holnap! A robotika rohamos ütemben fejlődik. Az 1800-as években a munkások körében hangos, véres elégedetlenség tört ki, mikor lecserélték a két...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martonx 2009.08.11. 13:12:12

Ahogy telik az idő a sertésinfluenza megjelenése óta, egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez egy világméretű kamu.
Hol vannak az ebben az újfajta influenzában meghalt ember milliók? Lusta vagyok összeszámolni, de maximum ezres nagyságrendben haltak meg, a föld 7 milliárd lakosából.

Bélapáti Béla 2009.08.11. 13:12:32

A madárinfluenzás oltóanyagból mennyi pénz folyt be a 14% kapcsán?
Volt már halálos áldozata a disznónáthának? Nem olyan, aki amúgy szívbeteg, tüdőrákos vagy májzsugoros volt, vagy esetleg lelőtték a gyógyszertárban?
Ilyenkor kezdek hinni a Világot Átszövő Gonosz Összeesküvők létezésében...

Bélapáti Béla 2009.08.11. 13:13:05

@martonx: és eddig mindegyiknek volt más baja is ahogy én tudom...

DArchAngel 2009.08.11. 13:14:54

Mi nem, az biztos. Hacsak véletlenül tényleg beüt a nagy járvány, és jó lesz ellene ez a hatóanyag.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.08.11. 13:20:03

Jövőre választások.
Meg bukás, úgyhogy kell a píz.

kyncza 2009.08.11. 13:20:07

Mindenki jól jár, kivéve a magyar adófizetőket! Ez az egy tuti...

rolika 2009.08.11. 13:22:11

Fel vagyok háborodva, hogy nem kap mindenki védőoltást!!!

(De csak azért, mert betegesen irtózom az oltásoktól, de ennek ellenére követelem, hogy mindenkit beoltsanak. Akkor nincs kitől elkapnom :-)))


Ha sikerülne kiküszöbölni a végkielégítéses-vesztegetős-korrupciós-offshore-os csalásokat, akkor nem lenne semmi pénzügyi gond itt Magyarországon...

Taktikai Atompingvin 2009.08.11. 13:23:21

"a kormány 6 millió oltóanyagot rendelt az Omnivest kft-től, ebből 2 millió darab kerül a patikákba, 4 milliót pedig ingyen megkapják a "rászorulók""
Nyilván a maradék 4 millió immúnis..Egyébként gratu mert megint a nyugdíjas meg a munkanélküli kapja meg aki dolgozik dögöljön meg.Oltás ide vagy oda a többi úgyis megdöglik munkáskéz híján

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.08.11. 13:30:02

@martonx: Nekem is ez a sanda érzésem, hogy ez egy kibaszott nagy kamu. Megint a gyógyszergyárak és a pártok gazagodnak ebből. a Melós meg fizessen.
Nem kellene közbeszerzés???? 6Mrd Ft már bőven megérné. Mert a Ciprusi cég nem az állam. Szóval lehetne simán hűtlen kezelés!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.11. 13:31:57

@DArchAngel:

Ebben bízom én is, hogy ha csak "véletlenül" is, de nekünk is jó lesz.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.11. 13:36:16

A Heti Válasz cikkéből:

"A négymillió adag ingyenes oltóanyagból jut a 3 év alatti gyermekeknek, a 65 év felettieknek, az olyan 65 év alatti felnőtteknek, akik krónikus betegségben szenvednek - például cukorbetegek, szívbetegek - illetve a terhes nőknek. Ötszázezer adaggal pedig az egészségügyi dolgozókat, illetve a stratégiai ágazatok dolgozóit (rendőrséget, energiaszektor stb) oltják be.

A vírus viselkedésére leginkább a brit helyzetből következtethetünk. Ott a múlt héten 110 ezer influenzaszerű megbetegedést regisztráltak, többszörösét a tavalyi téli legmagasabb értéknek. Az első helyi halmozódások iskolákban keletkeztek, vagyis a gyermekek igen fontos szerepet töltenek be az új vírus terjesztésében. Nálunk viszont a kormány döntéséből következően nem jut majd valamennyi gyermeknek védőoltást. Mivel a 13-18 év közötti korosztály beoltásához már önmagában 1,4 vakcina kellene, és patikai forgalomba mindössze kétmillió kerülhet majd. Az angliai helyzet azért is különösen aggasztó, mert a szigetországban a 27 eddigi halálos áldozat között több kisgyermek is van. Bár a halottak életkorát hivatalosan nem hozzák nyilvánosságra, a média beszámolt egy négy és egy nyolcéves gyermek tragédiájáról is."

Tapmancs 2009.08.11. 13:36:57

Miért van olyan érzésem hogy az oltóanyagra kiadott milliárdokból jövőre MSZP-s plakátokat vesznek "valakik"?

reKorrekt 2009.08.11. 13:38:08

Évente számos ember viszont cápatámadásban, még többen pedig kígyómarás következtében hal meg, ezért követelem, hogy 3 millió magyar ember kapjon egy-egy láncoverált illetve vakcinát.

Drevan 2009.08.11. 13:41:26

Eszem, faszom megáll komolyan ...

Roltii 2009.08.11. 13:42:17

ez mekkora faszság már elnézést, mert amit én tudok:

Ez az új influenza nem halálosabb, csak kevésbé vagyunk védettek-> több megbetegedés.
Ettől nem halnak meg sokan, csak el kell képzelni, ha egyszerre sokan fekszenek otthon betegen-> gazdaság megáll.
Tehát az egész gazdasági kérdés, és a gazdaságot mint olyat meg kell védeni-> védőanyag, oltóanyag.
Ami a dolog szépsége, hogy mi ebből azokat oltjuk be, akik nem termelnek, vagyis szinte problémamentes lenne az 1 hét otthonlétük amíg kiheverik.
Magyarország, én így szeretlek...

Grafithuszar 2009.08.11. 13:48:07

@Bélapáti Béla: ...és valószínűleg igazad is lenne. A gyógyszergyáraknak érdeke hogy hisztériát keltsen. Anno a madárinfluenzával is mi volt? hányan haltak meg? Európában egy ember sem. Leszámítva azokat a törököket akik szó szerint tyúkólban laktak, és a nappali is tele volt csirkeszarral.
Sertésinfluenza: ugyanez csak kicsit komolyabb. többen haltak meg mint a madárinfluenzában, de még ez is messze van a járványtól. és ha el is kap és erős a szervezeted simán túléled. tényleg csak a betgeknek kell félnie...
Kíváncsi vagyok legközlebb milyen vad vírus/baci fenyeget majd minket, ami "fél magyarországot ki fogja irtani"

snorbi 2009.08.11. 13:48:49

Csesszék már meg a rászorulók...
El kéne dönteni, hogy volt-e rendszerváltás, vagy sem. Nem bírom már ezt a félszocializmust, hogy a lakosság jelentős része mindent ingyen vagy kedvezményesen kap, a kisebb hányad (ami általában a dolgozó kisembereket jelenti) pedig le van szarva, közben pedig ő tartja el a többieket is...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.11. 13:48:49

Kapcsolódó hír: a képviselőket az elsők között oltják be!

www.fn.hu/belfold/20090805/kepviseloket_elsok_kozott_oltjak/

Gyerekek, itt a nagy lehetőség! Ki kellene cserélni az oltóanyagot :-))))))

reKorrekt 2009.08.11. 13:49:31

Másik meg ha tudják hogy minden évben kell ilyenre költeni, akkor miért nincs ez állami kézben? Lehetne:
- Magyar Állami Oltóanyag Zrt.
- Magyar Állami Autópálya-, Metró- és Hídépítő Zrt.
- stbstbstb

szmoker (Homo Trollicus) 2009.08.11. 13:50:45

Roltii: nyilván, hiszen így ők jó eséllyel a megfelelő helyre teszik az x-et. A maradék pedig ún. kisebbség (a dolgozók.)

Az meg, hogy a gazdaság él-e vagy a koporsóban fekszik - nos, őszintén, kit érdekel?
Az efftársakat egészen biztosan nem.

ratt_724 2009.08.11. 13:50:59

Érdekes módon ez az új járvány a válság kitörése után ütötte fel a fejét.
Gondolták a gyógyszergyárak, ha kaptak a bankok lóvét ők se maradjanak ki.
És ugye pánikkal még jobban lehet pénzt szerezni.

snorbi 2009.08.11. 13:51:36

@snorbi: valszeg az sincs messze, hogy bejelentsék, hogy a közalkalmazottak is ingyen kapják az oltást. Elvégre 13. havi helyett kajajegyet kapnak, csomó dolog kedvezményes nekik, van egy extra pihenőnapjuk, stb.
Kérdem én: milyen már az, hogy a közalkalmazottak bármelyik része természetesnek veszi a sok kiváltságot, aztán meg sztrájkkal fenyegetve zsarol egy egész országot?!?

szmoker (Homo Trollicus) 2009.08.11. 13:52:12

@Grafithuszar: "Kíváncsi vagyok legközlebb milyen vad vírus/baci fenyeget majd minket, ami "fél magyarországot ki fogja irtani"

A náczivész.
Aki elkapja, benáczul és masírozni kezd :)

Bocs, nem tudtam kihagyni.

Hurkabácsi 2009.08.11. 13:59:04

Nálunk a cég minden novemberben ingyenesen beoltattja azokat, akik kérik influenza ellen.
90%-ban a beoltotttak betegek lesznek a tél folyamán 1-2 hétre, viszont akik nem oltatták be magukat, azok max egy kis náthával átvészelik a telet.

Geza 2009.08.11. 14:05:10

Ha valami náthaféle nem jár 39 fokos lázzal, arra nekem megvan a jól bevált gyógymódom:
Az ágy mellé bekészíteni egy flakon szódavizet, aztán kettő deci még épp ihatóan forró teába egy -másfél deci cseresznyepálinkát önteni, majd ezt már az ágyban fekve kényelmesen elhörpölgetni, aztán állig felhúzni a dunyhát (vagy dupla paplant), és a következő napra kialudni az egészet.
A szóda azért kell, mert az este folyamán tutira megszomjazunk majd, különösen, ha biztosra akarván menni, nagyobb dózist veszünk be a 'gyógyszerből' :)...

Bélapáti Béla 2009.08.11. 14:06:19

@laspalmas: kis kiegészítés a gyerekek beoltásához:
"Nem szabadna a gyerekeknek rutinszerűen Tamiflut vagy hozzá hasonló influenza elleni szert adni, mert nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy megelőzi a szövődményeket, sőt káros mellékhatásai komolyabbak lehetnek előnyeinél - közölték hétfőn brit kutatók a British Medical Journal című folyóirat legfrissebb számában."
www.impulzus.ro/index.php?p=news&act=show&cid=10349 Itt találtam meg, de elvileg MTI/Reuters hír.
Szóval lehet, hogy csak ártunk az oltással...

Geza 2009.08.11. 14:08:03

@Droli:
Ez az! mondjuk pl. a 'Dr Kuncze-féle Egyetemes Problémamegoldó Elixírre', csak nem tablettában, hanem injekcióban :) !

LeonUris 2009.08.11. 14:13:11

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate):

Megfelelő FB, IT és egyéb tagokkal, átláthatatlan személyzeti politikával, 4évente cserélődő vezérkarral? Kapun belüli munkanélküliséggel.

Nem biztos, hogy olcsóbban jönnénk ki belőle.

Grafithuszar 2009.08.11. 14:16:54

@Bélapáti Béla: Ez egyébként mindig így van. Amikor megjelenik egy új vakcina még nem lehet tudni hogy hosszú (vagy akár közép) távon mik lesznek a mellékhatásai... Szóval mindig mérlegelni kell hogy mekkora a veszély és megéri-e kockáztatni. Ha én elkapom az influenzát akkor legrosszabb ami történhet velem hogy beteg leszek és otthon kell maradnom 1-2 hétig, így a fizum is kicsit kevesebb lesz, de 99% hogy túlélem.

@Szmoker: Ez 10 pontos volt :)

Roltii 2009.08.11. 14:17:06

@snorbi:
speciel a közalkalmazottakat nyugodtan olcsák be, ők megint csak nem azok akik bármiről is tehetnek. A főnökeikkel van a baj...Mellesleg az utcaseprő és az orvos is közalkalmazott...Ha még köztisztviselőt írtál volna, bár rájuk is ugyanez igaz...
(nem vagyok közalkalmazott, de van a családban, és elég szopóág)

LeonUris 2009.08.11. 14:21:02

@Roltii:

az az "olcsák" odab.sz!

Roltii 2009.08.11. 14:23:02

@LeonUris:
igyexik a zember...(tényleg ciki:D)

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.08.11. 14:30:42

orbánbányák, orbábányák!!!!!!!4

Marcellusca 2009.08.11. 14:33:42

Én már a legelején mondtam, hogy ez kamu.
Csak a gyógyszergyárak járnak jól. Mennek a megrendelések a vakcinákra, majd mikor jön egy kisebb járvány, kiderül, hogy "azellennemvéd", mert mutálódott a vírus. Na, vazze, megint lehet új oltóanyagot gyártatni, rendelni.

@martonx: Ha jól tévedek, épp valamelyik nap mondták, hogy éppen elérte az ezres határt. Majd' 7 milliárdból ezer. Egy komolyabb atipusos tüdőgyusziban többen halnak meg. Vagy a normál influenza járványban.

@csodagyerek: Én, köszönöm szépen, nem kérek! :)
Egyszer oltottak be influenza ellen, olyan beteg lettem, mint még soha. Addig és azóta is elkerül a rossznyavaja. Hál' Istennek!

Plutonic 2009.08.11. 14:41:45

Van olyan valaki, aki komolyan elhiszi ezt a hapciröffröff maszlagot??????
CSAK üzlet, semmi más.
Kontrol ezerrel a népnek.

Bélapáti Béla 2009.08.11. 14:44:28

@LeonUris: szerinted ha nagyon utánanéznénk, nem találnánk "Új Influenza Terjedését Vizsgáló Bizottság", "Oltóanyag Beszerzési Lehetőségeket Vizsgáló Bizottság", "Az Új Influenza Veszélyeit Vizsgáló bizottság" stb jellegű képződményeket, zsíros illetménnyel? Szerintem lehet...

ruhaszarito 2009.08.11. 14:44:50

Nalunk az intezetben volt egy mindenki szamara kotelezo oktatas, hogy mik lehetnek a tunetek, kihez forduljak ha beteg vagyok es persze, hogy hogyan vedekezhetek ellene, illetve az intezet mit tesz a jarvany kitorenesek megelozesevel kapcsoltaban. Illetve

En jo otletnek tartom a dolgot, es mivel eleg sok kulfoldivel vagyok korbeveve es eleg sokat utazok ezert szerintem kifejezetten hasznos, hogy felhivjak a figyelmunket. En sem akarom a masikat megfertozni es ok sem a tobbieket.

vomit 2009.08.11. 14:47:41

@rolika: nem kellene az oltasert sorban allni. sajnos ugy nez ki, hogy genocidiumra acsingoznak egyesek.
sajat boron lehet majd kiprobalni, ahogy mindenki a sajat sorsanak es karmajanak a kovacsa.

az elso oltasokkal nem lesz baj. ford elnok is milyen szep placebot kapott a tee-vee-ben 1976-ban. de amikor iden osszel elkezdenek hullani tole az emberek, es a "gyogyszert" kotelezove teszik, akkor kell elbujni, es a gyerekeket eldugni. nagyon sotet fel evnek nezunk elebe. vilagmeretu lazadas lesz meg ebbol a disznoinfluenzia dologbol.
lehetsz az elhullottak kozott, meg azok kozott is, akik leverik ezt a vilagelit orcajan. azt mar mindenki elfelejtette, hogy hopp, "veletlenul" emberkez alkotta az egeszet?
nem mellekesen a navajonkik penzebol veletlenul es kivancsisagbol kiastak alaszkaban, a Brevig Mission telepen egy spanyolnathaban meghalt not. a cuccot megtalaltak benne, veletlenul disznoba, aztan tojasba, megint desznoba aztan emberbe fecskendeztek.
mindig elfelejtitek, a legsotetebb gonoszsaggal allunk szemben.
fufor.twoday.net/stories/5721048/

fairi 2009.08.11. 14:55:41

"Mennek a megrendelések a vakcinákra, majd mikor jön egy kisebb járvány, kiderül, hogy "azellennemvéd", mert mutálódott a vírus. Na, vazze, megint lehet új oltóanyagot gyártatni, rendelni."

ez nem a gyógyszergyártók miatt van,vírusok gyorsan mutálódnak főleg az RNS vírusok...

fertőzés létezik csak felfújták az egészet! Magyar politikusok meg azonnal jó kis mutyit láttak benne.
Ez nem a szegény influenza vírus,és a gyógyszergyártók hibája...

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.08.11. 14:58:28

@Geza:
*a cserkópálesz szabadon helyettesítő egyéb, _gyümölcsből_ (úgymint: szilva, barack, körte, esetleg vegyesen) készült desztillátumokkal :)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.11. 15:32:38

Én mindenképpen úgy gondolom, hogy ez egy mocskos náczi trükk, a zsidóság lejáratására.

Szerintem kárpótlást a zsidóknak és Bajnai Gordon, most, hogy belépett a zemeszpébe, mindenképpen határolódjon el!

Az Omnivest pedig egyértelműen, náci mert hajaz az Orient-re, ami tudjuk expressz, tehát vonat, vonattal pedig tudjuk kiket deportáltak, tudjukhova.

zala 2009.08.11. 15:34:49

"Vajon ki jár jól a sertésinfluenza-pánikkal?
Vajon ki jár jól a Nagy Oltóanyagbiznisszel?
Az Omnivest?
Mi, magyarok?
A titokzatos SUMPTER Pharmaceuticals Limited?
A kormány?
Mindenki?"

vagy mr. Garrison?
(Kennyt kicsinálta a sertés- vagy a madárinfluenza. a szemét!)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.11. 15:44:38

na fijjúk-lányok, aki BMX-5-ösre (sponsored by kolor) vágyik, itt a soha vissza nem térő alkalom:

www.furgediak.hu/job/show/id/1168

emzperx 2009.08.11. 15:50:13

Ugye volt már H5N1, SARS, kergemarhakór, száj-és körömfájás, madárinfluenza, és akkor most itt a sertésinfluenza.

Parasztvakítás és milliárdos közpénzlenyúlások tökéletes eszköze:

- Miniszterelnök Úr? Holvá lettek ezek a milliárdok?

- Kérem! A lakóóóósság egészségével nem szabadna játszanunk!

Marcellusca 2009.08.11. 15:59:48

@Seduxen: Őőő, az BMW X5-ös akar lenni, ugyi? :)
Mer' köll a francnak bringa, hamár bodzaszedésből olyan jól meg lehet gazdagodni. :)))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.08.11. 16:00:45

@misikeh: Jobb mint a kaccsolat! Teljesen átnevelődtem!:DDD

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.11. 16:02:55

@Marcellusca: ejnye no! Kolorbán nevezte a mokkában emígyen: BMX_5-ös... Én nem értek az autókhoz :)))

Marcellusca 2009.08.11. 16:09:29

@Seduxen: Én meg szemétnáczifasiszta vagyok és nem igazán érdekel, hogy milyen f@szságokat böfög a Kolorbán. :)

_alesi_ · http://alesi.tumblr.com 2009.08.11. 16:11:07

Ugyanez megy a rotavírussal is, ahol megható, félelmetes képsorokban mutatják be a -majdnem- haldokló gyermeket, akit aggódó szülei a kórházban néznek könnyes szemmel. Igaz, halálesetet évek óta nem fordult elő, de rohanjon mindenki oltatni a gyermeket.
De említhetném a pneumo-oltást is, ahol sikeresen elhitették a szülőkkel, hogy ez az új gyermekebola, rohanjon mindenki a szent grálnak tartott oltásért. Igaz, hogy egy a gyermekkori halálozások alig egy százalékáért se felelős, de oltsuk be a fél országot, hátha sikerül egy keményebb, rezisztens törzset alkotunk, ami miatt tényleg lehet rettegni.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.11. 16:16:55

@alesi: az nekem is kedvenc reklámom a rota-vírusos.

nu igen, arról nem szól a reklám, hogy:
1: a vakcinát SZÁJON át kell beadni, olyan 18-20.000 ropi (tb NEM támogatja), és - amint az elhangzik a reklámban - a gyerek FÉL ÉVES koráig kell. (ha kiköpi, ÍJ).
2: nekünk a gyerekorvos elmondta, hogy ő lebeszélni nem fog, ha akarjuk beadja (ha az 1. pont nem lép életbe), de ő a kerületünkben 8 éve dolgozik (előtte 10 évig kórházban), ez alatt 3 (!!!) esetben merült fel a rota gyanúja (2-ről kiderült, hogy nem az, a maradék 1 gyerkőc 5 nap kórház után makkegészségesen ment haza)

Bélapáti Béla 2009.08.11. 16:35:29

@Seduxen: szomszédunk beadta a gyereknek, aki pár hétre rá 4 napot töltött a kórházban a kiszáradás veszélye miatt.... Nem rota, de secko jedno, nem?
Jaaa, az ellen (a vírus ellen) nem vééééd!

movhu 2009.08.11. 16:40:15

Csak a vírus témához: válság van, ami keményen üti a gyógyszeripart is. Íme egy módszer, hogy a gép ismét pörögjön.

LeonUris 2009.08.11. 16:51:29

@Viktus:
És mi megy a többi önkormányzatnál, amiknek >70%a Fidesz uralom alatt áll?

Lesz itt erős homlokcsapkodás jövőre.

Marcellusca 2009.08.11. 17:02:31

@Seduxen: Pontosan. Fiam nem kapott semmi ilyen vakcinát. Őt is elérte valami kórság. Kiszáradásos nyavaja, 3 nap kórházi kezelés és rendbe jött. Ha kapott volna, akkor lehet, hogy nem került volna kórházba, de lehet, hogy 5 napot töltött volna ott.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.08.11. 17:43:45

@LeonUris: Arányok. Ha nem száll el a Zorbán meg a sleppje (megmaradnak a szokásos 15-25%-nál, mint civilizált országokban) akkor még jobb is lehet.

Persze hogy lesznek szőlőbányák, persze hogy lesz megint Joszip Tot, csak épp' nem mindegy, hogy 1 milliárdos Ezüsthajó, vagy 550 milliárdos 4-es metró.

Zdraszt.

LeonUris 2009.08.11. 17:50:04

@szmoker:
2/3 os vagy aközeli eredménnyel nem szállnak el? Kétlem mindenesetre.
Tehát kevesebbet lopni az bocsánatos (u.b. dicséretes) bűn? Ne szédítsük egymást.
W szépen leírta a közeli jövőt.

f.m.j. 2009.08.11. 17:54:13

@LeonUris:

erre gondoltál?

w.blog.hu/2009/08/11/a_kurvara_nemzeti_oldal

mert ez így elég primitív kis írás a nagy megmondótól, vagy te hogy látod?

LeonUris 2009.08.11. 17:58:09

@fmj:
Igen, erre gondoltam.
Ne úgy olvasd, hogy a nagy megmondást várod benne (ez nem a tusnádfürdői V), csak fogadd be a szöveget és értelmezd.
Sebészi a pontosság.
Szívesen elolvasom a te tanulmányodat is a témában és nem esik majd nehezemre jobbnak nyilvánítani ennél, ha tényleg jobbat írsz.

f.m.j. 2009.08.11. 18:02:05

@LeonUris:

plusz még egy: itt már nem is igazán Fidesz-szimpatizánsokkal vitatkozol... :):)

de leginkább nem bízunk senkiben... és ez szomorúbb, mint ahogy Árpika leírta, hogy milyen butaprimitívgyökér is egy igazi jobbos ember, mer' csak magyarkodik, és az csak úgy véli magáról, hogy ő nemzeti, pedig az szart se jelent... ja, pedig ő is van olyan magyar, mint bárki más, mert azt úccse lehet ki/meg/bemérni, ugyi?...de ő aztán annyira tudni véli a tutit (tőle is köpni kell)

f.m.j. 2009.08.11. 18:05:33

@LeonUris:

nekem ez nem sebészi pontosság, nekem ez csak az unalomig szétpuffogtatott ugyanazság

és várnám, hogy egyszer ugyanezzel a "sebészi pontossággal" leírná a saját rákfenéjét is...

még soha a baloldaliság hibáit nem tárta fel nekünk

LeonUris 2009.08.11. 18:07:50

@fmj:

"nekem ez csak az unalomig szétpuffogtatott ugyanazság" - let's agree we don't agree


"még soha a baloldaliság hibáit nem tárta fel nekünk "
Jajjdehogynem.
Olvasd alaposabban.

f.m.j. 2009.08.11. 18:16:14

@LeonUris:

ja. Olyanformán, hogy szegényke csak áldozat, a gaz jobboldal oltárán, és mindenre amit elkövet, valójában Orbán és bandája kényszeríti...

Uggyankérem, hagyjuk ezt...

A Modern képmesék óta nem sokra tartom őt, ezért már nem akarom őt alaposabban olvasni, kb. annyira hiteles, mint (jó hasonlat híján elállok a szellemeskedéstől, nem kell mindig sziporkázni :)))
Szóval hiteltelen. Nekem. Te, attól még szeretheted, csak ne védjük, jó?

LeonUris 2009.08.11. 18:21:46

@fmj:
Dehogyis akarlak én meggyőzni.
Arra ott a kuruc-hörrtv-echotv-mno.

Roxvox 2009.08.11. 19:09:48

@Droli: "a képviselőket az elsők között oltják be!"
Kicsit továbbgondolva, 2010-től csak az lehet képviselő aki be van oltva, vagyis az egyéni választókörzetekben csak az indulhat aki be van oltva. :(((
De sajnos a hülyeség ellen nincs oltóanyag.

Roxvox 2009.08.11. 19:11:17

Még lemaradt, természetesen szavazni is csak az mehet aki be van oltva.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.08.11. 19:47:16

@csodagyerek: persze, mert neked fontos, hogy ne legyél beteg, és csak te vagy az a hülye aki ezért pénzt ad.

Én tavaly ingyen kaptam a meg a háziorvosnál, mint cég ajándékát -feliratni szerettem volna, de megkínáltak vele.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.08.11. 19:49:08

egyébként gyanítom, hogy ezt az egészet a gyógyszergyárak manipulálják, mert a fegyver a kábítószer mellett ez a legnagyobb üzlet

szabogyula 2009.08.11. 20:32:41

Sziasztok !
3 hétig balatonon voltam. Látom minden ugyanaz, 3 milliárd BKV végkielégités, Temetkezési végkielégitési botrány, semmi javulás.
Ugy látom az ellenzék pár hét alatt talált néhány milliárdot. És gondoljátok el , ezek olyan ügyek, aminek nyomát lehet követni. Egy általános iskolás betörő is a nyomok eltüntetésével kezdi.
Gondoljátok el mi lenne ha a " közérdekü adatok " napvilágot látnának ?
Pedig minden adóforint közérdekü adat ,

f.m.j. 2009.08.11. 20:58:47

@LeonUris:

Értem szavad... az, hogy magamtól is rájöhetek Árpáddal kapcsolatban valamire, ami esetleg a te világodba nem illik, az szóba se jöhetett...
csakis kurucos agymosott lehetek...

zsoltikam · http://catapult.blog.hu 2009.08.11. 22:20:48

szerintem zombi lesz 5 nap utan aki megkapja az oltast, es vege a vilagnak. :)

vomit 2009.08.12. 00:51:59

mas is eszrevette, hogy elobb megrendelik, aztan nezik, mi is ez a tragya, amit vettek
Swine Flu Vaccines Side Effects
www.youtube.com/watch?v=rY_pF3qF4qQ

they done ordered this shit allready !!! why are the testing the orders now????? something does not add up! will you ppl pay attention this shit was ordered before ever being tested according to news

lengyelorszagban hajlekonyakon tesztelgettek valamit, jol mehhaltak bele
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/poland/2235676/Homeless-people-die-after-bird-flu-vaccine-trial-in-Poland.html

Attention Parents! - Swine flu information
www.youtube.com/watch?v=HVmzfeTmZA4

Refuse and Resist Mandatory Flu Vaccines
www.thepetitionsite.com/1/refuse-and-resist-mandatory-flu-vaccine

Beer Ninja 2009.08.12. 07:18:20

Engem ugyan be ne oltsanak! Nehogy már egyetlen fillért is kidobjunk oltószarra. :(
Az összes oltás kamu. Az emberiség létszáma egyáltalán nem a védőoltások feltalálása miatt emelkedik, Afrika sem azért népesedik túl, ott éppen senki nem kap ilyet.

szabogyula 2009.08.12. 08:19:55

Egyébként meg tényleg .
Egy olyan országban ahol a postán nem adhatsz fel asszem százezer forintnál nagyobb összeget, csak személyivel / kivéve ha közüzemi számla / , a " pénzmosás elleni küzdelem " jegyében , ott jön egy offshore cég és lebonyolit egy hatmilliárdos üzletet.

LeonUris 2009.08.12. 09:52:46

@ostoba 8o:
"jön egy offshore cég és lebonyolit egy hatmilliárdos üzletet. "
Nomes est omen, ahogy a régi görögök is megmondták.
Az Omninvest nem offshore cég, magyarországi bejegyzésű, itt adózó vállalat. Ez bonyolítja a 6Mrd os üzletet.
Az, hogy az egyik tulajdonosa offshore, na az a hab a tortán.

picur3ka 2009.08.12. 10:27:47

Na, amadar influenzaval kapcsolatban olvastam anno, hogy a magyar vakszina elutasittatott az EU-ban a 'gyanus' ceghatter miatt...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.08.12. 10:46:59

@LeonUris:

95%-ban a cipusi offshore cégé az Omnivest.
Vagyis a 6 milliárd oda megy, ahová a többségi tulaj utalja.

Segítek: nem tudjuk ki a többségi tulaj és hiva fogja utalni.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.08.12. 12:02:30

@zero: ingyenes céginformációs szolg. alapján (www.irm.gov.hu)

Tag adatai: Laczkó Tamás HU-1221 Budapest, Péter Pál u. 149.

Tag adatai: SUMPTER Pharmaceuticals Limited CY- Larnaca Cyprus, Arch. Makarios III Avenue 9. 1. em. 106.
A szavazati jog mértéke minősített többségű befolyást biztosít.
A tagsági jogviszony kezdete: 2000/10/11


Hol itt a gond? :))

Az EREDETI 2009.08.12. 18:36:58

4 millió ember az már jelentős, majd kiváncsi leszek hányat fogok én, vagy ti, vagy akárki ismerni aki be lesz oltva...
1100ftért miért nem vesznek töbet és adják el 4500ért külföldre?

kaboca36 2009.08.27. 10:37:41

az egész influenza ügy botrányos és büzlik. Ujjab modja hogy lehuzzák a pénzünket. És az egész világon igy van.

Amugy meg teljeskörü tesztelés NÉLKÜL osztogatják ,és több teszt is bizonyitja hogy az oltás maga sulyosbitja a fertözést, ezért is NEM AJÁNLOM senkinek.
az oltás csak gyorsitja a mutáciot és egyéb reakciokat vált ki,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
néz szét a netten ezt már egyszer eljátszották 1976 ban FORT DIX, NEW JERSEY, ahol kieresztették a virust egy katonai telepen,majd rendeltek 20 millio vakcinát. az oltás Guillain-Barre syndromát okozot paralizált embereket és 30 an meghaltak , igy az elsö 500 oltás után leállitották a programot.

,amugy a Baxter,Sanofi-Aventis,és GlaxoSmithKline állnak az ügy mökött hiszen ők szállitják a világon mindenhová. kb 5 BILLIO !!!!!

200millio az usának

vomit 2009.10.30. 11:02:41

@ruhaszarito: remelem azota errol letettel, vagy meg mindig jo otletnek tartod?

A magyar oltóanyag a „leghiganyosabb” oltóanyag, a Pandemrix higanymennyiségének 10-szeresét tartalmazza, ami az EPA (USA környezetvédelmi hivatala) idevonatkozó egészségügyi határértékei alapján egy 245 kg testsúlyú embernek megfelelő adag.
Ezzel a higanymennyiséggel nem engedélyeztethető az Unióban.
giulio.freeblog.hu/archives/2009/10/30/VESZELYTELEN_HIGANY_TIZSZERES_ADAGBAN/

vomit 2009.10.30. 11:07:41

ahogy termeszetesen nem is lehet az unioba eladni, ha a magyarik megtagadjak az engedelmesseget. can you spell NEPIRTAS?

Alig fogy a H1N1-vakcina itthon, de külföldre sem lehet eladni
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-311411
"Falus Ferenc szólt arról is, mivel a magyar vakcina nem felel meg az uniós szabványoknak, az Omninvest által gyártott oltóanyagot csak az unión kívül lehetne eladni, amennyiben Magyarországon nem tudják értékesíteni."

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.04. 17:32:26

Minden bizonnyal a döntésben az egyáltalán nem játszik szerepet, hogy az Omninvest lassan 20 éve fejleszt és szállít vakcinákat, csak eddig nem volt senki, aki hisztériát gerjesszen körülötte.

süti beállítások módosítása