Skip to content


       Szűrés lista

Hogy fizetünk vissza egy év alatt 1150 milliárdot az IMF-nek?

8,7 milliárd eurót hívtunk le az IMF hitelkeretéből. 2010-ben meg kell kezdeni a törlesztést.

2010 utolsó negyedévében 170 milliárd forintot, 2011-ben 1150 milliárd forintot, 2012-ben 900 milliárd forint, 2013-ben 50 milliárd forintot kell(ene) visszafizetni az IMF-nek.

De hogyan?

Fél évig nem fizetünk nyugdíjat? Vagy honnan, miből?

Vajon álmatlanul forgolódik éjjelente Gyurcsány Ferenc? Bajnai Gordon?
És Orbán Viktor? Hogy fogja megoldani?

ui:
Tudja valaki egészen pontosan, hogy hol van ez a 8,7 milliárd euró?
 

Címkék: válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr751612960

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pincebörtönök 2010.01.06. 00:15:49

Sósavval teli betonkádak és emberdarálókPincebörtönökdokumentumfilm 1992-ből(biztonságos a letöltés)

Trackback: BM : János uzsorája 2009.12.21. 18:02:03

János uzsorája   „János bácsi” a csatába Fekete bús éjszakába Kivel harcol, csak ő tudja! De nem velünk van Kutya fattya! János bácsi uzsorája   János bácsi a kalmárja Kádárnak, az uzsorája csak az legyen, ebbe’ gondo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.01.03. 12:53:02

@Tündér_Lala: nem ezek, csak ez.
én huszárikról bezséltem csak és kizárólag. a nemzeti munkapárt megtévesztett.
meg a megszereztét, félreolvastam megszerveztének.

jogos. Huszárik királypárti

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.03. 13:06:18

@tesz-vesz: Néha megfordulok a barikádon, ott volt egy cikk, hogy vannak emberek, akiknek az a dolguk, hogy európai blogokat, stb. figyeljenek és ha lehet, provokáljanak. Aztán ezeket elemezve, ki lehet hámozni az adott "érdekes" ország értelmiségének reakcióit, nézeteit.
De ha ez nem így van, akkor tévedtem.

2010.01.03. 13:37:12

@misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott]: Hódmezővásárhely egy dolog. De számoljunk csak utána... van 9 millió magyar, átlagosan 2,1 gyerekkel számolva ez 2,2 millió család, családonként átlagosan nagyon szolid 10kW-vel számolva csak a téli fűtés 79.200.000 MWh. Fut még 2,5 millió autómobil átlagosan valami évi 10000 km-et, ez 70-es átlagtempóval és takarékos 20kW motorteljesítménnyel számolva 7.143.000 MWh energia. És akkor még az iparról, tömegközlekedésről, szállítmányozásról, középületekről nem is beszéltünk, csak a lakosság fosszilis energiafelhasználásáról! Hát hol van ennyi zöld energia ebben az országban? Ezt még atomból is kurva nagy feladat lenne kihozni, nemhogy holmi szélmalmokból meg napelemekből... egyelőre a fosszilis energia marad. Még jó sokáig.

2010.01.03. 13:47:11

@Doña ¡Cara(mba)!: túlbecsülöd a jelentőségedet... a kutyát nem érdekli, hogy te mit gondolsz, de ha netán mégis kíváncsi lenne rá valaki, csak pár gombnyomás, és máris ott van előtte egy fájlban az összes eddigi blogbejegyzésed, és lehet mazsolázni.

Tündér_Lala 2010.01.03. 15:54:11

Sörömpőőr 2010.01.03. 13:47:11
@Doña ¡Cara(mba)!: túlbecsülöd a jelentőségedet... a kutyát nem érdekli, hogy te mit gondolsz,

Itt mindenki elmondhatja a véleményét, még te is. Ne légy tuskó !
Egyébiránt biztos vagyok benne, hogy ha abban a korban élsz, nagyon hamar a "nagyszabású államférfi" valamelyik internáló táborában találtad volna magadat.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.03. 16:37:39

@Sörömpőőr: Ezt írod nekem:
túlbecsülöd a jelentőségedet... a kutyát nem érdekli, hogy te mit gondolsz, de ha netán mégis kíváncsi lenne rá valaki, csak pár gombnyomás, és máris ott van előtte egy fájlban az összes eddigi blogbejegyzésed, és lehet mazsolázni.

Honnan tudod te az én jelentőségemet? Miből TUDOD? Ha csak sejted, mint én a te itt betöltött szerepedet, akkor rendben van veled minden.

Pain2 2010.01.03. 18:48:46

@Sörömpőőr: Te pimasz zsidó! Úgy hazudsz mintha az életed múlna rajta! Rákosi egy köcsög volt! Oda kellett volna őt dobni a malacok elé az lett volna a neki való halál. Jól meghalózták volna a mangalicák!

2010.01.03. 19:02:45

@Tündér_Lala: vagy én lennék a párttitkár... ki tudja. ;-)

@Doña ¡Cara(mba)!: egyetlen egyénnek sincs jelentősége. Ezt csak az egyének gondolják. Valójában a rendszer bőségesen elegendő redundanciával rendelkezik ahhoz, hogy az egyén semmiféle veszélyt ne jelentsen rá nézve.

@Pain2: Ki kell ábrándítsalak: 1823-ig visszamenőleg keresztlevelekkel igazolhatóan katolikus, őslakos magyar, és munkás/paraszt családból származom. Ezeket az iratokat még a nagyszüleim voltak kénytelenek beszerezni a horthy-rémuralom alatt, hogy ne rekesszék ki őket az egyetemről, ne vigyék munkaszolgálatra, vagy ne zárják gettókba. Szóval nekem nem kell a szerecsenmosdatás, horthynak bőven ott lett volna a helye a vádlottak padján a nümbergi perben. (Állítólag csakis Sztálin személyes közbenjárására úszta meg.)

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.03. 20:11:33

@Sörömpőőr: Az imént még arról beszéltél, hogy kitúrtuk az őslakos avarokat. Akkor te őslakos mi vagy? Vagy te és azok a bizonyos őslakos katolikus ük-ük-ükjeid túrták ki az avarokat? Kérj bocsánatot és határolódj el izibe tőlük!
Már ketten tartunk profi hazugnak. Leszünk itt még többen is, csak írj sűrűn. 1823-ig "őslakos" (temiattad teszem idézőjelbe, mert tényleg félóra se telt el, hogy őslakos avarokról írtál, de írsz te még más őslakosokról is, ahogyan a gatyádat, ezt is hetente váltod:-D )
Furcsa, hogy ebben a több felekezetű magyarságban te ilyen színtiszta katolikus családból származol! Semmi kis evangelikus, református, unitárius, görög-katolikus beütés? No, ez derék, mert kevés ilyen család lehet ma Magyarországon. Ja, és a munkás-paraszti ősök nem nagyon szokták visszavezetni családfájukat 1823-ig:-) Hogy te ebben is kiválasztott vagy? Én is úgy vélem:-))))
Horthy alatt pedig köztudottan csak nagyszülőkig kérték a felekezeti hovatartozás igazolását. Hoppá, a túlbuzgóságot azt elfelejtettem, elvégre egy ilyen hithű, katolikus, munkás paraszt családban minimum Árpádig kérték a visszamenőlegesen a származási fát:-D
De hát aki biztosra megy, ugyebár és tájékozott volt a kor világában, az paraszt létére is pont 1823-ig kérte a plebánostól a visszaigazolást:-)))))))
Gondolj csak vissza: akárhány éves vagy, feltételezzünk egy közép értéket: legyen az 30 év. Az egszerűség kedvéért a szülök ugyancsak 30 évesen szüljenek utódot.
Kétoldali szüleid most mondjuk 60 évesek, nekik nem kellett igazolni származást. Eddig stimmt? (Csak a munkás-paraszti származást, de ez szerinted egy más megkülönböztetési kategória, ez bölcs, igazságos, humánus megkülönböztetés....)
Kétágon a szüleidnek volt 4 felmenője összesen (máris, veled együtt, heten vagytok). Ők ma lennének 90 esztendősek (továbbra is 30 és 60 életévekkel számolva). Mivel ők elméletileg 1920-ban születtek, nekik már kellett a kétági, nagyszülőkig visszamenő felekezeti igazolás. Itt te már 8 felmenővel kell hogy számolj. azaz te+szülök+nagyszülők+dédszülők: veled együtt 15 felmenő, színkatolikus és munkás-paraszt. Dédszüleidnek még kellet igazolniuk a saját kétági, nagyszülőkig visszamenő származásukat, ami a te esetedben már felszaporodik 16 ükre.
Tehát: Te+2 szülő+4 nagyszülő+8 dédszülő+16 ükszülő= 31 színkatolikus, munkás-paraszt ős, téged is beleértve, mint egyenesági leszármazottat. Az ükök születése kb. 1890-re tehető.
Uram-atyám, hol van még 1823?

Na még egyet nekirugaszkodok:
az ükszüleidnak, akik vér szerint 16-an voltak, azok szépszülei már 32-en voltak!
Mindösszesen: te+ 2 szülő+ 4 nagyszülő+8 dédszülő+16 ükszülő, ez mindösszesen 31 felmenő beleszámítva téged is, mint utódot. Ők is mind-mind hithű katolikusok, munkás-paraszti ivadékod, természetesen. Csak semmi vegyülés:-DDDDD
Évben meg kb. 1860-nál tartunk.
Szépszülőkből pedig már egyenesen 64-en kellett lenniük, summa: te+2 szülő+4 nagyszülő+8 dédszülő+16 ükszülő+ 32 szépszülő= 63 darab felmenő, mint abszolut színtiszta munkás-paraszt ivadék (igaz, még proletariátus sehol, de nem baj, kenjük el) és a tetejében kivétel nélkül hithű katolikus.
1830-ban pedig így alakul a családod: te+2 szülő+4 nagyszülő+8 dédszülő+16 ükszülő+ 32 szépszülő+ 64 szép-szépszülő, summa: 127 felmenő, mind-mind kivétel nélkül munkás-paraszti származású és hithű katolikus.

No, ez meghatóan szép.
Én nem tudok ilyen homogén családfát felmutatni:(((((((((((((( Meg nem is foglalkoztam ilyen mélyrehatóan őseim 1823-ig való visszavezetésével, bár vannak a családunkban relikviák, de vannak egyenesági leszármazottak, akikről semmit se tudok.

No, akkor ti nagyon jók lehettetek Horthynál, ha ezt ki tudtátok mutatni!!!! Nem kaptatok ezért valami kitüntetést, vállon veregetést, akármit?
Csupa elismerésem az ilyen kutató munka iránt, az is lehet, csak az irigység beszél belőlem:-DDDDDDDD

Ilyen nagyigényű volt Horthy, ezt nem tudtam róla, hogy 126 darab őst kellett kimutatni, és annak mind munkás-parasztnak köllött lenni, és hithű katolikusnak. Hogy az én családom miképp úszta meg eme vérzivataros időket, én nem is tudom. Sok kritériumnak még a közelében sem járunk:-)))))

Sztem ezek után tenyerünkön fogunk hordozni, mi, hiszékeny nátzi-faschiszták:-DDDDD

Apropo, tudod melyik azon ritka államok egyike, ahol nem vált még (már) külön a vallás és állam? Vallási törvények előbbrevalóak az állami törvényeknél és vallási törvények szabják meg a közlekedést mondjuk szombaton? Csak egyházi személy előtt kötött házasság érvényes? csak az anya vérségi származása alapján tartozhat valaki ahhoz a néphez?
No, az általad hihetően és hiteles családfáddal oda ne menj, soha az életben állampolgárságot nem kapsz. Ez csak egy baráti figyelmeztetés:-)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.03. 20:21:57

@Doña ¡Cara(mba)!: Jajj, ez nagyon-nagyon-nagyon LOL! BUÉK matekzseni Donna! Ez kész...

2010.01.03. 20:53:36

@Doña ¡Cara(mba)!: az őseim falusiak voltak, három-négy egymás közeli faluból valóak mindannyian, ott nem volt multikultúra, arrafele minden faluban csak egyfajta templom volt. 1823-ig meg simán vissza lehet vezetni bármilyen családfát, ha kíváncsi vagy rá, az Országos Levéltárban digitalizált formában kutathatóak a fennmaradt anyakönyvek. A XVIII. századi, és korábbi adatok sajnos már nagyon hiányosak, de az 1869. évi népszámlálás idején még életben lévő személyekről többnyire van adat. (Azért csak többnyire, mert a levéltár a II. világháború és az 56-os ellenforradalom idején is veszteségeket szenvedett.) Amúgy szerinted akinek Horthy alatt 50-60 évesként kellett beszereznie a nagyszülőig visszamenően a keresztleveleket, az meddig kellett visszanyúljon? Mondjuk ha 1920-ban volt 50 éves, akkor született 1870-ben, minusz 2x25 év az pont 1820. Legközelebb előbb gondolkozz, aztán fikázz! :-p

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.03. 21:03:37

@Talon Karrde: Jaj, te Talon! Ha nem jó a matekom, segítsd ki földidet! Főleg, mert neked még fiatal az agyad, az enyém nem annyira:((((
De annyit összehord itt ez a pasas és egyre jobban bújik ki szög a zsákjából:-DDDDDD
Hát kommuista az istenadta, a hazugság neki könnyen megy, ez volt a munkás-paraszti szocialiációjának alapfeltétele: hazudni reggel, délben este. Tudod, ez olyan mint a Heidelbergi kiskáté nálunk. Csak nálunk ez egy hitvallás, amit kívülről kellet fújni, náluk meg a hazugság tudománya: éjjel álomból felébresztve is tudni kell hazudni. Erről ismerszik meg a jó kommunista. Ja, és szerinte Sztálin és Rákosi a magyarásg megmentői voltak:-DDD Hahaha, ha lenne az embernek humora! Ja, feketehumora:(((((
Kár, hogy Ceaut kifelejtette:-))))

Az avarok meg őslakosok, akiket kitúrtunk! Nem semmi, új alapokon nyugvó történelmi szemlélet. De ő meg ősei őslakosok. Akko' avarok vótak, vagy mi a búbánatos, fergetes ihaj.csuhaja a világnak? :-DDDD

A pasi logikája bonyolódik, mint a pókháló, mikor a pókot megzavarják a szövésében:-)))))

És Trianon igazságos volt, örüljünk, hogy megmaradt ez a csonka-ország, mert ez sem érdemeltük. Közben meg a megvilágosodott hapink őslakos, magyar katolikus, munkás-paraszti származású 1823-ig, mer' az a piszok Horthy pont 1823-ig kérte a felmenők igazolását!
Na, ez a történelmi XXXXXXXLGigaLOL:-DDDDDD
Ja, és hazudtak éjjel, hazudtak, délben, hazudtak este.
És mi van 2010, január 3-án este 9-kor? Csak az őszinteség, csak az:-DDDDDD, logikusan következik a fenti etikai normából....no nem?

Meg akit megválasztottak a nyakunkba. tartsák el ők, a fenébe is, nekem nem kellettek és nem kellenek.

Ha tudná a szerencsétlen flótása, mit adnak a szájába, akarom mondani a klaviatúrájába!!!!
Itt van a kis Rákosi-Rosenfeld Manócska klónunk! Csak nehogy nagyra nőjjön:(((((

Cutbertus 2010.01.03. 23:07:31

@Doña ¡Cara(mba)!:
azért arra kérnélek, hogy ezzel a megítéléssel óvatosabban bánj:
"kommuista az istenadta, a hazugság neki könnyen megy, ez volt a munkás-paraszti szocialiációjának alapfeltétele: hazudni reggel, délben este."
már ha másért nem de mondjuk.. rám való tekintettel.
ugyanis
-hozzám mint eszme a kommunizmus áll közel (mert az az egy olyan tan, ahol nincsenek osztályok megkülönböztetett joggal mik a születés jogán járnak nekik)
ennek ellenére nem voltam, nem leszek holmi pártok tagja és elítélem azt amit a kommunizmus eszméje mögé bújva tettek, tesznek.
amit tettek az nem más mint a kapitalizmus csak mivel az már volt és nem felelt meg nekik ezért átnevezték és ugyan azt folytatták mint az elődeik a feudalizmusban vagy később a kapitalizmusnak elnevezett "szabadrablásban" emberi életek/létezések tönkretételében.
nem érdekel rákosi, szálasi stb. mert talán az utolsó ember aki uralkodója/vezetője volt ennek az országnak és tiszteletet ébreszt bennem az Hunyadi Mátyás.
mindegy végül is.. de az aki kommunista eszméket érez a magáénak nem feltétlenül szar ember és talán nem is ostoba.
természetesen nem fogok és nem is szavaztam soha egyik disznókkal tele lévő pártra se (illetve a legelső választáson a fideszre de akkor még nem tudhattuk, hogy milyenek is valójában).
most a jobbik kap tőlem esélyt.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.04. 08:27:51

@Sörömpőőr:

"az 56-os ellenforradalom idején"

Mosmá aztán hess innen....

2010.01.04. 09:08:22

@Cutbertus: sajnos a kommunizmus nem létrehozható átmenet nélkül. Látod, itt helyben is milyen erős averzió van vele szemben. Még ha egy fölényes, 75%-os támogatottsággal győzne is valami feddhetetlen kommunista erő, akkor is maradna vagy kétmillió "reakciós" aki ott gáncsolnál az új rendet, ahol csak tudná. Ezért a kommunizmushoz az (átmeneti) diktatúrán és a tudatformáláson át vezet az út. És ez benne az ős-dilemma, hogy ez az átmeneti időszak további reakciót szül, a feltételezett 75%-ból is sokan elfordulnak az eszmétől, mondván, hogy nem erről volt szó eredetileg. E módon a rendszer gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Nem azért,mert létrejötte esetén működésképtelen lenne, mint ahogy kuncze állítja, hanem mert maga a létrejötte a tyúk és a tojás problémájával küzd: amíg nincs öntudatos proletariátus, addig nem lehet kommunizmust csinálni, amíg viszont nincs kommunizmus, addig nincsenek meg a feltételei a proletárok öntudatra ébredésének sem, hiszen a kapitalizmus tudatosan manipulálja őket szellemileg a különböző reklámokkal, ideológiákkal, lásd a kismamák esetét akik nem oltatták be magukat a h1n1 ellen, mert ciprusi offshore cég gyártja az oltóanyagot stb. - és elkapták és belehaltak! Ilyen szinten elhülyített emberekkel nem lehet kommunizmust csinálni, kommunizmus nélkül meg így fognak maradni.

Cutbertus 2010.01.04. 09:41:50

@Sörömpőőr:
azt hiszem, hogy a kommunizmus mint olyan.. azért nem létrehozható mert egyetlen dolgot nem vesz figyelembe: az emberi önzést vagy ha úgy tetszik egoizmust.
tehát nem az emberi butaság akadályozza a létrejöttét hanem a rosszindulat.
ezen pedig csak akkor lehetne változtatni ha a szocializálódás stádiumában nem a mostani példák volnának követendőek. erre nincs esély. némely ember kilóghat a sorból de azok áldozattá válnak a későbbiek folyamán vagy tehetetlen dühükben még inkább kegyetlen akarnokok lesznek.
tehát a kommunizmus mint olyan soha se fog létrejönni kb. annyi az esély rá mint a világbékére :)

Tündér_Lala 2010.01.04. 09:52:06

@Cutbertus:
A kommunizmus egy szép eszme. Sajnos azonban szent életű embereket feltételez, ami nagyon nem áll rendelkezésre. Emiatt akár jó szándékból, akár hatalom vágyból , féktelen diktatúrába és terrorba megy át. (Helytől, időtől függetlenül sok példa van rá.) A sömpörfélék pedig tapsolnak a gyilkoláshoz, mondván a cél szentesíti az eszközt.
Ennél jobb a vallási ideológia, amelyik azt mondja : mindannyiunknak sok hibánk van (aki azt mondja, hogy hibátlan az a kevélység bűnébe esik) és legalább törekedjünk egy mindenki számára jó idea megközelítésére, egymás segítésére, szeretetére. Ez is több mint amit az emberek képesek megvalósítani. A helyzetet rontja, hogy sikerült kiirtani a másik ember tiszteletét, azt a képességet, hogy felnézzenek egy másik ember jó tulajdonságaira és azt mintának tekintsék.

2010.01.04. 10:49:58

@Cutbertus: egyről beszélünk, csak más szavakkal. Az önzés és a felhalmozás egy felvett viselkedésminta, ennek lerázásához azonban kellene egy bizonyos fokú intelligencia és önfegyelem, amelynek kialakulását a kapitalizmus gátolja. Én azért mégis hiszek a kommunizmusban, talán valahol fekete-afrikában, ahol az emberek gondtalanabbak, megvalósítható lenne. A mi éghajlati és kulturális viszonyaink között csak kierőszakolni lehet. Lenin, Sztálin, Rákosi megpróbálták, de felemésztette művüket a reakció, és Hruscsovval, Kádárral az épülő kommunizmus áthajlott államkapitalizmusba, míg végül visszarendeződött jelen állapotába. Sztálin előre megjósolta, hogy így lesz: a reakció beépül a pártba, és belülről bomlasztja azt - és csakugyan! Ha azöreg Joszif, és legjobb tanítványa kitartott volna még 20-25 évig, akkor talán lett volna esély a őszinte kommunista gondolkodású személyek többséggé válására és pozícióba helyezkedésére, akkor talán nem lett volna visszarendeződés... de az oppurtunisták kormányától csak ennyi tellett. Minden esetre érdemes lesz odafigyelni Kubára, Észak-Kóreára, mert mindkét államban vezetőváltás van, viszont már elég rég óta fennáll az átmeneti állapot, hát most lesz a próbája annak a tézisnek, hogy megfelelő kommunista neveléssel kialakítható-e egy új, kommunista embertípus. Ha a nevezett államokban gyors visszarendeződésnek leszünk tanui, akkor azt hiszem, végérvényesen sutba vethetjük az erőszakkal megteremtett kommunizmus ideálját.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.04. 10:56:45

@Talon Karrde: így jár az aki csak félig olvas el egy kommentet és reagál, LOL

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.04. 11:34:07

@Talon Karrde: Jaj, Talon, csak nem nekem írtad ezt?
Megvárom még válaszod, aztán elhúzok erről a lapról. Sem én nem vagyok itt kívánatos személy, sem nekem egyesek.
Nekem a kommunizmus vörös posztó, halálok halála kapcsolódik ehhez a diktatúrához, Ukrajna kiéheztetése, és te tudod legjobban a szüleidtől, mit kaptunk mi Ceau alatt, akinek már majdnem sikerült a kommunizmus. Sorban állás éjjel-nappal, húsjegy, cukorjegy, lisztjegy, totál üres polcok a boltokban, lerombolt falvak, még GYUFÁT is innen vittünk a szépen iparosodó országban maradt rokonainknak:-DDDDD Még szappan se volt, érted? Minek is mosakodjon egy kommunista, nemde? Tiszta az, mint a hó:-DDDDDDDDD Minek neki szappan? Burzsoá szokás a feredőzés:-)))))))))) Ja, meg amúgy se volt víz, akkor meg tényleg minek a szappan?
Képzeld, nem volt GYUFA a boltokban:-))))))) Hát ez a TragiLOL!
A kommunizmus vallás, várják a földi mennyországot és a Diktátor Messiást tátott szájjal, bízván, ők lesznek a tanítványok és az apostolok, aki ha "lmegszületik közénk" (vajon jászolban????:-D ) akkor már Marx nevet ránk a mennyországban. Közben csöpög a vér mindenhol, fiatalokat , munkásokat, parasztokat akasztanak, agyonvernek, tarkón lőnek a szent tan nevében. Ja, csak ne sörömpőőr legyen az, akit tarkon lőnek, mert ő jófiú, ő nem reakciós, sőt, olyan rejtőszínű, leht ős vörös is, zöld is, ami épp divat - természetesen, akkor szép a világ a sörömpőőr-féléknek. Mindig mást, a másikat kell akasztani, lelőni, bebörtönözni. A másként gondolkodókat. Sőt kifejezetten a gondolkodókat - lásd Kambodzsa.

A keresztény vallástól azért mégis különböznek (több vontakozásban is) de egy kegyetlenül nagy dologban bizonyosan: Lenin, tudtunk szerint párnák, dunnák között múlt ki emez földi világból, Sztálint nem feszítették keresztre és Rákosi-Rosenfeld Manó Mátyás se a kereszten végezte.
Mecsodás különbség!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pedig ők tényleg odavalók lettek volna.
Engem például sörömpőőr kivégezne minden lelkiismeret-furdalás nélkül, mint a kommunizmus ellenségét (erről ír, miért voltak szükségszerűek a kivégzések, börtönzések).
Ki nem élt gyilkos hajlam ideológiába, mesemázba bújtatva.

Ha már a Diktátor-"Messiást" említettem, akkor előbb a keresztre-feszítés felvállalásával kell kezdeni. Hja, csak nem másokat, hanem először önmagukat.
Hiszen így kezdődött egy vallás: egy ártatlan tanítót lógattak fel, és ő nem tért ki az igaztalanul rászabott szörnyű kivégzés alól: megmaradt Jézusnak, nem gömböc-rosenfeldmanónak, aki agyon pofázta a belét a Szovjetúnió védelme alatt és meghalt pihe-puha párnák között. Államférfi????? Gyáva patkány! Abból a korból egy államférfink van: Nagy Imre, akit kivégeztek. Nagy Imre nem menekült és nem kért kegyelmet (nézzétek meg Mészáros Márta Temetetlen halottját). Na, ezt nem a kommunistáknak ajánlottam, ezt a filmet. Nekik a Hogyan teljesítsük a 1233,236 %-os acéltermelést ajánlom.
Miközben Nyugat-Európában megalakul a Montanunio, a Vas-és Acélúnió, egy keresztény-demokrata államférfi szorgalmazására: Adenauer volt a neve. Kibékültek a franciák, a németek és az olaszok. És felépítették a romba dőlt Franciaroszágot, Nyugat-Németországot, és gyártottak autókat, repülőgépeket, fogyasztási cikkeket. Nem vártak a Messiásra, csak komoly, jó minőségű munkához láttak.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.04. 11:35:18

Javítok: erről az oldalról, erről a posztról.

2010.01.04. 11:53:46

@Talon Karrde: most már kivárom, mi lesz ha Fidel feldobja a pacskert... nem szereték csöbörből-vödörbe, magyar gengszterváltásból kubai gengszterváltásba csöppenni. Viszont Venezuela érdekes lehet, ez a Hugo-gyerek nagyon szépen dolgozik...

2010.01.04. 11:55:54

@Doña ¡Cara(mba)!: azért a nyolcvanas évek romániája egy kissé extrém példa... ennyi erővel lehetne a kapitalizmust is a hitleri németország alapján minősítgetni...

Tündér_Lala 2010.01.04. 12:53:55

@Doña ¡Cara(mba)!: A kommunisztikus kísrletek mindenhol hasonló rendszert eredményeztek. A kommunista eszme és a megvalósult embertelen kommunisztikus rendszerek között éles határvonalat kell húzni.
(A gulyás szocializmus és a Fridzsider szocializmus elképesztően barom kifejezések – amelyeket a kommentelők is előszeretettel használnak – a Biszku féle pártkáderektől ered, akik úgy gondolták, hogy az embereknek szügybevágott fejjel kell dolgozniuk a világforradalomért és nem kell az egyéni igényeiknek teret engedni. Csakhogy az embereknek egy életük van és akkor akarják jól érezni magukat. A különféle rendszereknek lehet saját ideológiai céljuk, a végső céljuk azonban csak az kell hogy legyen, hogy az emberek élete könnyebb és jobb legyen. Aki ezt nem így gondolja (különös tekintettel arra, hogy ő nem így él) az barom és szélhámos.)

Ma a kommunista alatt ezen megvalósult rendszerek tisztségviselőit és hasazonélvazőit értjük, akiknek semmi közük az eredeti eszméhez, leginkább gerinctelen, harácsoló és más embereken taposó, bármely érdeket kiszolgáló emberek.
A később kialakult valamennyire élhetőbb rendszerek kompromisszumos rendszerek voltak. Bizonyos értelemben mondhatjuk, hogy a szociális piacgazdaság és a szocializmus késői időszakai valahol konvergáltak egymáshoz.
Sajnos a szociális piacgazdaság sok vivmányát is eltüntetni igyekeznek manapság (a neoliberálisok), ezzel a szabadversenyes kapitalizmus összes hibáját újra rászabadítva a világra. Így az időről időre megismétlődő válságokat, egyre szegényedő néptömegeket akik nem tudnak fogyasztani és emiatt a gazdaság és az államok is bajba kerülnek. A globális gazdaság nyomán pedig még a legnagyobb államok sem tudják szabályozni a tőke öntörvényű működését.
Ui: Sajnálnám ha elmennél, értékes színt képviselnek a hozzászólásaid. Nem kell túl érzékenynek lenni.

Tündér_Lala 2010.01.04. 13:05:09

@Sörömpőőr: A nemzeti szocializmus ugyancsak egy balos kísérlet volt, ugyanolyan embertelen viszonyokat teremteve, mint a kommunizmus, csak azt szokás ma elítélni a kommunizmust pedig nem.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.04. 13:29:58

@Tündér_Lala: Kedves Lala! Azért igazítottam helyre mindjárt a hosszú hozzászólásom után, hogy erről a topikról szeretnék leszállni, nem a Vbőrről elmenni.
Nekem nem sok mondanivalóm van a kommunizmusról. Sörömpőőr lehet nem provokátor, csak egyszerű Munkáspárti, akkor semmi bajom vele. Thürmert én például sokkra tartom, a Vajnai vonal na az nekem egy országáruló, idegen vonal, mint minden olyan ideológia, ami nem arra az alapvető emberi és minden élőlény alap-biológiai ösztönére alapoz: valahol élnünk kell és azt a valaholt meg kell védeni. Az a vackunk, ha úgy tetszik. Ezt az állat is megvédi, megvédi a territóriumát akár halál-harc árán is, mert anélkül nincs élete. Sztem ez roppant egyszerű és génszintig van belénk plántálva. Néhányan ezt hazának nevezzük, és nekem a HAZA mindenek felett. Ebben még vitába se tudok bocsátkozni, mert nálam ez olyan axióma, amiből jottát nem engedek. A nagy Rákosi (sírnom és röhögnöm kell egyszerre, hogy ezt is megértem), őt abszolút nem érdekelte volna, ha az oroszok az idők végeztéig megszállva tartanak, és mi egy kis függelék-tartomány vagyunk. Akkor mit pampogunk Horthyn? Neki az akkor még erős nemzeti fájó veszteségként megélt Erdélyért és a többi elcsatolt területekért kellett háborúba szállnia, na meg orosz kommunizmus sem akart Magyarországon. Nyilván Magyarországot Horthy nélkül megszállják a németek, ezt a dedós is tudja, és akkor kámpec hány de hány embernek, akiket munkatáborokkal próbált megóvni a deportálásoktól (míg a magyar férfiak nem paplanos ágyban huncutkodtak, hanem megfagytak a Don-kanyarnál, szóval fizettünk mi ezért annyit de annyit, hogy én nem tetézném még újbóli kárpótlásokkal- másoknak. Elgondolkodtál például te, hány magyar gyerek nem születhetett meg? Mert 200 ezer magyar férfi elpusztult. A Don-kanyarból nem sok visszatérő volt. Hány özvegy maradt úgy, hogy vehette a kaszát a kezébe, arathatott, kaszálhatott, nevelhette árva gyermekeit, milyen élet volt az, mondd? Az akkor meg nem születhetett gyermekeknek hány gyermeke lett volna és azoknak hány unokája? Így állnánk demográfiailag?), - de megtörtént, amit Horthy ki akart balgán bekkelni, csak kissé vasfejű volt, nem volt diplomáciailag elég rugalmas, mikor a németek már látták, Románia kiugrott, pont ők, a németek hagyták volna Magyarországot megszállatlanul? Hol a francban, melyik országon keresztül tudtak volna visszafele menekülni? Mi eshetett volna útjukba? Szálasi nem volt sem magyar, sem a magyar érdekeket a legkisebb mértékben is szem előtt tartó államférfi, egy csótány-patkány kereszteződése volt. Kiárulta Magyarországot átvonuló terepnek. Puccsával megszűnt a Magyar Állam szuverenitása de facto is és de iure is.
Ha úgy alakul a helyzet, ő is jól ellett volna a német megszállással. MI, magyarok ezt nem akartuk. Hány de hány költőt, írót, bárkit lehetne felemlegetni, akinek a szőr is felállt a hátán a német uralom hallatán....
Mi a különbság akkor Rákosi "nagy és örökbecsű államférfink" és Szálasi között? Csupán ennyi: az egyik a németeknek adta volna örök időre Magyarországot, a másik meg a szovjet-oroszoknak.
Phejjj,............A kezem is piszkos lesz a nevüktől.

Na, róluk, a kommunizmusról, Kubáról, Kambodzsáról, Észak-Koreáról nem akarok vitázni, mert nekem erről nincs vitám.
Egyetlen indulatom van: phejjj, mocskos....

Ennyi. Lezártam.

Cutbertus 2010.01.04. 13:51:05

@Doña ¡Cara(mba)!:
miért gondolom azt, hogy némi fogalom zavar van itt?
a kommunizmus nem egyenlő a szocializmussal!
konkrétan kommunizmus sose volt sehol!
;) romániában és ukrajnában és cubában és... SEHOL!

2010.01.04. 14:29:18

@Doña ¡Cara(mba)!: Hogy mi a különbség Szálasi meg Rákosi között? 600.000 Auswitzba hurcolt ártatlan, vazze!
Azt meg inkább hagyjuk, hogy horthy azért vitte munkaszolgálatra a zsidókat, hogy megvédje őket a fasizmustól... ez egy olyan vérlázító orcátlanság, amitől jóérzésű embernek kinyílik a bicska a zsebében! Tudod te, mi volt a munkaszolgálat??? Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy olyasmi mint a KISZ Építőtábor! Utat, erődítést, bunkert építettek, lőszert, hadianyagot, élelmet szállítottak – frontvonalban, hóban-fagyban, lenge ruhában, lyukas bakancsban, sovány koszton. Napirenden volt a kéz- és lábfagyás, a fagyhalál, a tüdőgyulladás, a végkimerülés. Zsidó munkaszolgálatosok pusztításának kedvelt formája volt az aknaszedés, amihez nemcsak a képzettség, de a felszerelés is hiányzott. Joggal adta Karsai Elek kétkötetes okmánygyűjteménye címéül: „Fegyvertelen álltak az aknamezőkön”. Az 1941 végén és 1942-ben frontra hajszolt századokból csak töredék jött vissza. A 401-es századból csupán 28 ember (vagy ember formájú roncs, 80-90 fő éhenhalt, 120-at pedig kivégeztek. Hanák Péter bátyja századából mindössze 17-en maradtak meg, és ő, aki orvos létére kedvezőbb helyzetet élvezett, súlyos betegen érkezett meg. Összefoglaló adatok szerint a szovjet frontra küldött 50 ezer munkaszolgálatosból csupán 6-7 ezer került haza! A reggeli többnyire cukor nélküli cikóriakávé volt, délben üres leves, némi szárított konzerv („dörgemüze”), este konzerv, szalonna, hagyma, és egész napra fél kiló kenyér. Szombathelyi Ferenc, vezérkari főnök állapította meg, hogy a zsidókérdés ilyen „megoldása” katasztrofálisan hatott a hadseregre is. Az emberi értékek devalválódtak. „A kegyetlenségből hazaszeretet lett, az atrocitásokból hősiesség; a korrupcióból erény… A fegyelem kétféle lett. Egy a zsidókkal szemben, ahol minden szabad volt és egy másik fegyelem, ahol a szabályzatoknak megfelelően kellett volna cselekedni. Természetesen ez utóbbi nem sikerült. Így az egész hadseregnek a fegyelme alá lett ásva, parancsnak, ha zsidó ügyekben történt, nem engedelmeskedtek, hanem egyenesen szabotálták. Zsidókat nem mertem hazarendelni a harctérről, mert ezeket útközben eltüntették… Felszólításra vagy sürgetésre méltatlankodtak, hazudtak, mindez pedig erény volt és magasabb hazafiságszámba ment…” Kár, hogy az egykori vezérkari főnök ezeket a konzekvenciákat csak a háború után, a bíróság előtt vonta le.
Ennyit horthyról, a "nagy emberbarátról", a "zsidók védelmezőjéről."

Kartal (rezervált) 2010.01.04. 14:46:09

@Tündér_Lala: nem akarok ideologizálni, de a nemzetiszocializmus - legalábbis az általam olvasott források szerint - egy balosnak kikiáltott jobbos dolog volt. Hitlernek csak a zsidók nem kellettek, egyébként nagyon is épített a nagytőkére, az pénzelte, azért kellett veszni az SA-nak, mert ők pont a balos fordulat hiányát kérték számon Hitleren.
@Cutbertus: kommunizmus csakugyan nem volt sehol, az csak egy szép álom.
@Sörömpőőr: mindezen nagyapám is végigment, csak páran tértek vissza a háború után évekkel, az orosz hadifogságból. Vele kellene vitázz, neked kellett volna elmesélje mindazt, amin átment, pedig ő messze nem volt se zsidó se cigány. Akkor most én is kezdjem verni az üstdobot, mint Te teszed a zsidók szenvedései miatt? Akkoriban mindenki szenvedett, mindkét oldalon milliók haltak meg - jó és rossz emberek egyaránt -, mindkét oldalon gazemberek ültek a bársonyszékekben, akik lelkiismeret-furdalás nélkül küldték vágóhídra népüket.
Ezen már olyan felesleges vitázni...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.04. 14:53:21

@Sörömpőőr: Ezeket a dolgokat olvastad vagy rokonaid mesélték akik megjárták az orosz fogságot? Nekem mind a két nagyapám volt orosz fogságban, az egyik pár hónapig, a másik évekig. Most bánom hogy gyerekként nem figyeltem oda rendesen hogy mit mesélt.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.04. 14:56:04

@Kartal (aki beleszól): Az én nagyapáim sem voltak sem cigányok, sem zsidók, erdélyi magyarok voltak. Ki fogom kérdezni édesapámat mire emlékszik nagyapám meséiből.

Cutbertus 2010.01.04. 14:59:54

@Sörömpőőr:
és most szintén itt tart a nemzet nagy része
" A reggeli többnyire cukor nélküli cikóriakávé volt, délben üres leves, némi szárított konzerv („dörgemüze”), este konzerv, szalonna, hagyma, és egész napra fél kiló kenyér."
na, most még csak háború sincs!

@Kartal (aki beleszól):
ezzel pedig egyetértek!
" Akkoriban mindenki szenvedett, mindkét oldalon milliók haltak meg - jó és rossz emberek egyaránt -, mindkét oldalon gazemberek ültek a bársonyszékekben, akik lelkiismeret-furdalás nélkül küldték vágóhídra népüket."
nagy kár, hogy a követőik még mindig nem haltak ki :(

fokabacsi 2010.01.04. 15:14:31

@Sörömpőőr: Mit szólsz a dicső koministák által eljárás alá vett 1 270 000 emberről, akik a második világháború után , dolgozni akartak , élni, és elvették a házukat ( kellett a párttitkárnak) lesöpörték a padlásukat , egész év munkája után hagytak a padláson a családnak télire egy vödör morzsolt kukoricát?? A Recskre, kistarcsára , Hortobágyra internáltakkal mi a helyzet? Igen neked ezt a kimosott rabszolga agyadba belemosták!Könyörögsz a gazdádnak , ne szabadítson fel, mert mi lesz veled?!?!? Szánalmas vagy.

fokabacsi 2010.01.04. 15:17:49

@Sörömpőőr: Még valami a gyenge elmédbe!Amíg a németek meg nem szállták az országot, innen nem vittek el senkit. Pedig nem ártott volna.Így utólag megítélve. Akkor legalább jogosan ajvékolnátok.

picur3ka 2010.01.04. 16:23:24

A koncentracios taborokba kb a videki zsidosag 2/3-at elhurcoltak nehany honap alatt, aztan meg tobbet. Az aldozatok szamat 200-600 000 kozott becsulik, sokan visszatertek.

A Margareta terv es az orszagok elosztasa - nemzetkozi egyezmenyek - a nemet megszallas elott mar megszulettek, 43. Semmi koze nem volt az orszag vezetoinek ahhoz, hogy mi tortenik.

A szocializmus aldozatait csak Mo-on 300 - 500 000 korul becsulik, ezekbol nem tert vissza senki. Sok irat persze meg mindig titkos.

Kulonben a legnagyobb etnikai tisztogatas Europaban a Benes dekretumok - ezek mar a haboru elott leteztek, tehat szo nem volt megtorlasrol a nemet- es magyarirtas eseteben - alapjan vegrehajtott cseho-i nemetirtas volt.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.04. 16:33:00

@fokabacsi: Egyetértek. Régi fixa ideám, hagyni kellett volna megszállni Mo-t már a kezdetek kezdetén. A végén elnyomottként jövünk ki a háborúból, ugyanennyi, vagy kevesebb veszteséggel, de egy sokkal egészségesebb, öntudatában sértetlen magyarsággal, mint történt ez a lengyeleknél, osztrákoknál, cseheknél, akiket lerohantak a németek. És most hogy néznek ki ezek az országok? Csak meg kell nézni. De legalábbis tényleg kiugrani, akármilyen áron. Mert akkor a győztes oldalán fejezzük be azt az őrültséget, amit a II-ik világháború jelentett. Én Horthyt ezért nem tudom felmenteni, mert nem mert megtenni olyan határozott lépést - reckírozva akár Magyarország megszállását is - amikor még lehetett volna. Kilpéni a háborúból szépen, feltartott kezekkel. Mi lett volna? Na mi? Semmi. Ugyanaz, ami volt. A só folytatódott volna, a németek pedig mindenképp vesztettek volna - így is úgy is vesztettek. Mi közünk volt nekünk az egészhez? Meg ahhoz, hogy kik tetszettek vagy nem tetszettek a németknek. Okos ország nem ezzel foglalkozott, hanem hogy mi a módja saját országa túlélésének.

Hát ezért nem szeretem én a Kormányzót. Úgy csinált, hogy probálom is meg nem is a kiugrást. Ezt nem próbálni kellett volna, hanem határozottan megcselekedni. Odaveszett mindkét fia, mégse volt képes elszakadni önnön rögeszméjétől. Pedig a frontról korrekt jelentéseket kapott, kirakja a "sakktáblát" akár már 1942-ben, amikor az amcsik partra szálltak, akkor neki kutyakötelessége lett volna dönteni. Már akkor. Elvégre csak látott életében haditérképet. Ki se kellett volna küldenie a frontra a katonákat, ülhetett volna ölbe tett kézzel a várban, aztán legfeljebb előbb jön Szálasi. De az ország erkölcsileg nem így jön ki a háborúból, hanem a béketárgyalásokon ott ül Szerbia, Csehszlovákia, Lengyelország, Románia oldalán.
Hú, de mennyire más pozíció!!!!!!!!!!

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.04. 16:44:27

@picur3ka: Nézd, Pic3rka, én egyet nem értek: az a 600 000 elhúrcolt ártatlan zsidó etnikumú áldozat miért nem adandó össze az összmagyar áldozatokkal? Így lenne korrekt, hogy ennyi meg ennyi magyar állampolgár vesztette életét a második világháború alatt. Miért emelünk ki etnikai alapon bárkit is? Miért kell utólagosan is diszkriminálnunk?

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.04. 16:56:25

@Talon Karrde: Kedves Talon! Nem tudom, szükséged van-e még fordítási szolgálataimra?.DDDDD Anyaországi magyarról erdélyi magyarra?
Nálunk miképp végződik egy olyan vita, amely már a kezdetek kezdetén eldőlt, csak a részvevők nagyrésze még nem tudja és komolyan veszi a vitát. Erdetileg ugyanis még vita formája van az ide-oda kommenteknek.
Hogyan néz ki egy román provokátor? Mire végzi mondatát?
Itt láthatod a sémát, teljes szegmensében. Felmerül egy akármilyen kérdés. Azon elkezdenek vitázni.
Ha egyszer csak előjön a 600 000 elhurcolt ártatlan áldozat, onnan tudni lehet, a vita egyesek részéről álvita volt. Ezt a sémát megfigyelheted több on-line vitafórumon. Sokan végzik ezzel mondandójukat, aztán eltünnek egy időre. Előjönnek más néven és kezdik újra és újra. Ez a dolguk.
Ez a séma soha nem jön elő úgy, hogy magyar, vagy szerb, vagy orosz vagy akármilyen más áldozatokat hozna fel az úgymond vitapartner, kommentelő, etc.
Vajh miért?
Lehet ezt érteni ott, Erdélyben?

picur3ka 2010.01.04. 16:59:46

@Doña ¡Cara(mba)!:

Ezt nem kerdezed komolyan, ugye?

Holokauszt: a zsidok elhurcolasa, kiirtasa. A legnagyobb emberi szenvedes a foldon, etnikai alapon vegzett tisztogatas. A tobbi aldozat meg le vagyon sajnalva.

Persze, te ezt mondhatod, hogy magyar allampolgart hurcoltak el, de ez ugye, nem egeszen igaz. Mert valogattak.

Van termeszetesen orszagonkenti kimutatas is. A nepesseg aranyahoz kepest a legtobb ember aldozat Lo, majd Szu, No es Mo.

De a kerdes, mely Sorompoor es kozted felmerult a Szalasi es Rakosi kulonbsege, olvass vissza, arra volt ez egy reagalas.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.04. 17:24:36

@picur3ka: Igen, tudom mi az a holokauszt. Az áldozatok számát is tudom - 600 000.
Gondolom itt erdélyi szocializációm az oka, hogy egy taktussal mindig lemaradok.
Én Romániában tanultam történelmet, ott ezt kicsit másképp oktatták, számokra már nem emlékszem. Románia vonatkozásában viszont mindig román áldozatokról számolnak be, ha a II-ik világháborús veszteségeket szóba ejtik.
Talán innen a gyártási hiba bennem.

2010.01.04. 17:54:17

@Doña ¡Cara(mba)!: annyiban igazad van, hogy a munkaszolgálatra hurcolt zsidók és a katonának hurcolt keresztények egyformán áldozatai voltak a háborúnak. Mindketten az általatok ajnározott horthynak köszönhetik a sorsukat. Meg a nagyanyám is, akinek kibombázták a házát újpest szőnyegbombázásakor, és csak a ruha maradt meg neki, ami rajta volt. Meg a dédapám, aki súlyos curkorbeteg volt, és budapest ostroma alatt nyomorultul elpusztult, mert nem tudtak neki inzulint szerezni. Ezek az életek mind horthy lelkén száradnak, ugyanolyan áldozatok ők, mint a zsidók, akiket kihajtottak az aknamezőkre a harckocsik előtt csatárláncban menetelni. De azért a faji alapú népirtás mégsem szép dolog. Ha tényleg éltél az öreg Romániájában, igazán nem értem, hogy miért kell ezt neked magyaráznom, hiszen saját bőrödön tapasztalhattad. Vagy tán valami magas rangú pártfunkcionárius családban nevelkedtél?

@picur3ka: a kommunizmus nyomtalanul eltűnt áldozatairól szóló meséknek némiképp ellentmond Magyarország lakosságának alakulása: 1941=9.316.074 1949=9.204.799 1960=9.961.044 (KSH)

@fokabacsi: persze, nem vittek el senkit - Auswitzba. Csak az orosz frontra munkaszolgálatra, lásd fentebb. Az internálások jogalapja a 4352/1920., a 3035/1920. és a 3000/1922. BM. sz. rendelet volt, alkalmazták továbbá 1939:11. tc 150.§-át és a 8130/1939. ME. sz. valamint a 760/1939. BM. sz. rendeleteket. Ki is volt akkoriban a kormányzó, amikor ezek születtek??? ;-) És hogy kiket internáltak? A szélsőjobboldali szervezetek tagjait, a volt horthysta katonatiszteket, csendőröket, B- listásokat, azokat a feljelentőket, besúgókat, kocsmárosokat, trafikosokat, borbélyokat és mindazokat, akik ˝a közösséggel közvetlen kapcsolatuk során elsődleges terjesztői voltak a fasiszta propagandának˝. Internálták azokat az ipari munkásokat, kisparasztokat és földmunkás nyilasokat, akik a Nyilaskeresztes Pártnak 1944. Március 19-e tagjai voltak. A korábbi rendszer kormányainak, pártjainak, ezek vezető személyiségeinek és a háborúnak a ˝feldicsérése˝ is ˝ref˝-et (rendőri felügyeletet) vont maga után. (Erdei Ferenc belügyminiszter egy 1945. június 21-i, bizalmas, közzé nem tett rendelete szerint.) Az összes internáltak száma valamivel több mint 40.000 személy volt, ebből Recsket megjárta összesen 1500. (Adatok a szélsőbaloldalisággal éppen nem vádolható terrorhaza.hu oldalról.) Hát nekem nagyon úgy tűnik, hogy itt csupán annyi történt, hogy a legnagyobb nácikkal megetették a saját szarukat. Az összes többi a savas kádakról, emberdarálókról, köztársaság téri pincebörtönökről stb. nem több, mint a szocializmus vívmányait elpusztító reakció görcsös önigazolási kényszere által szülött izzadságszagú fantazmagória.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.04. 18:20:14

@Sörömpőőr: Azt hiszem, nem értek semmit. Még azt sem mondhatom, hogy emlékszem és ott voltam, amikor apai nagyapámat a román gárdisták a szó legszorosabb értelmében agyonverték. Azért nem emlékszem rá, mert még nem is éltem. Ezért ez pipáld ki, légyszi, ez nem számít.
Az sem számít, hogy a papot, aki keresztelt, és aki rokonunk volt, elhurcolták 1959-be a Duna-Deltába, a biztos halálba. Az volt a román Recsk. De rá sem emlékszem, ezt is pipáljuk ki.
Apám egész életében nyomorékja lett a családi tragédiának - fátylat erre is. Már 3 esztendeje meghalt. Ő sem számít már.
Anyai nagyanyám idősebb testvére meg még kivétel is a családban: hazakerült az orosz hadifogságból. Happy end.
Nem történt semmi. Csak magyarok voltak, nem számítanak bele (külön pláne) semmilyen veszteségi statisztikába. Ja, és parasztok. Ahogyan te fogalmaznál: zsíros parasztok. Őket is internálnád, börtönbe zárnád, ha még élne nagy- vagy dédszüleim közül bárki is. És dédanyám még templomba is járt, nagyanyám (csak őt ismertem nagyszüleim közül, de hát elégedjen meg az ember világégésben egy nagyszülővel és egy dédszülővel, nem?) szintén. Borzasztó embertelen magatartás, még belegondolni is rossz. Internálni, átnevelni.
Hétköznap kapáltak, főztek, mostak, dolgoztak, tették amit kellett. Vasárnap meg mentek a templomba. Bernnünket magyarokat Ceau engedett templomba menni, úgyis tudta, nem fogjuk sokáig bírni a demográfia alakulását, és vagy kivándorlunk, vagy szép lassan elfogyunk. A románoknak most már bőven van idejük. Nyertesek minden téren.
Na meg a szlovákok is olyan korrektek voltak a második világháborúban. Tudod, ugye, mennyire számít a korrektség háborúban?
És pipálj engem is ki, mert kicseszettül antikommunista vagyok.
Nincs semmilyen érintkezési pont közöttünk. Még annyi se, hogy te is emberből vagy meg én is.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.04. 18:30:28

@Doña ¡Cara(mba)!: Igen a fordítást továbbra is igénylem. Ezek a magyar provokátorok patkányabbak a legpatkányabb román provokátor patkánytól is.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.04. 18:48:32

@Doña ¡Cara(mba)!: Ja, és még annyit Sömpitömpiről, hogy jelen voltam mikor 1 nap leforgása alatt 2x vátott nick-et és jött vissza azonnal nyomni tovább a mantrát. Tiszta ügy, hogy jólfelszerelt irodából nyomja a sódert úgy, hogy bármikor bármilyen statisztikai adatot elér (exkluzív jólfelszerelt információs adatbázist ér el, amihez valszeg csak pár embernek van belépője), azt pedig tudjuk, hogy csak simán statisztikával bármit be lehet bizonyítani, ugyanúgy mint bárminek az ellentétét is.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.04. 18:55:14

@Sörömpőőr: "a kutyát nem érdekli, hogy te mit gondolsz, de ha netán mégis kíváncsi lenne rá valaki, csak pár gombnyomás, és máris ott van előtte egy fájlban az összes eddigi blogbejegyzésed, és lehet mazsolázni."
Privátban esetleg elárulnád, hogy mi az a pár gombnyomás, nekem ez még nem sikerült soha, pedig 20 éve számítógépekkel foglalkozok és próbálgattam eleget. Ja? Hogy te spéci felturbózott blog.hu-t használsz, személyreszabott tool-okkal, úgy igen, akkor tényleg lehet. Elárulod azt a "csak pár gombnyomást"?. Leköteleznél... LOL

picur3ka 2010.01.04. 19:24:04

@Doña ¡Cara(mba)!:

Ja, mert a zsidokat, magyarokat, valoszinu a nemeteket is, nem tudom, ok maguk irtottak.

fokabacsi 2010.01.04. 19:25:19

@Sörömpőőr: ""Hát nekem nagyon úgy tűnik, hogy itt csupán annyi történt, hogy a legnagyobb nácikkal megetették a saját szarukat. Az összes többi a savas kádakról, emberdarálókról, köztársaság téri pincebörtönökről stb. nem több, mint a szocializmus vívmányait elpusztító reakció görcsös önigazolási kényszere által szülött izzadságszagú fantazmagória."" Nekem ne emlegesd a "vívmányokat", mert benne éltem , a legelső "élményem" anyám karján ülve, hogy sír ! Lesöpörték a padlást az élősködők . Reggel indulás a határba a Nap kel a láthatáron. Este haza : a szentjánosbogarak világítanak a fűben. Ezek a vívmányok a 88-as csőddel együtt megértek volna némi akasztgatást.Kár hogy elmaradt.

Irish whiskey 2010.01.04. 19:27:14

Nagy komcsi ez a sörömpőőr.. biztos a Moszad embere aztán kicsúszott a száján, hogy "csak pár gombnyomás...."

Mit terveznek az jenkik/zsidók Jemenben sörömpő ? Most olvasom a Kurucon, hogy sorba zárnak be a nagykövetségek.. mire készülnek a kiválasztottak ? Hagy halljam!

fokabacsi 2010.01.04. 19:28:51

""@Sörömpőőr: persze, nem vittek el senkit - Auswitzba. Csak az orosz frontra munkaszolgálatra, lásd fentebb. Az internálások jogalapja a 4352/1920., a 3035/1920. és a 3000/1922. BM. sz. rendelet volt, alkalmazták továbbá 1939:11. tc 150.§-át és a 8130/1939. ME. sz. valamint a 760/1939. BM. sz. rendeleteket. Ki is volt akkoriban a kormányzó, amikor ezek születtek??? ;-) És hogy kiket internáltak? A szélsőjobboldali szervezetek tagjait, a volt horthysta katonatiszteket, csendőröket, B- listásokat, azokat a feljelentőket, besúgókat, kocsmárosokat, trafikosokat, borbélyokat és mindazokat, akik ˝a közösséggel közvetlen kapcsolatuk során elsődleges terjesztői voltak a fasiszta propagandának˝.""Akinek a háza kellett, aki templomba járt meg aki ferdén nézett.
Mert a helyzet "fokozódott" . Szánalmas kövület vagy.Egyiptomi rabszolga.

Irish whiskey 2010.01.04. 19:29:37

www.youtube.com/watch?v=cYDOmSk6Lt8&feature=related

Hallgass zenét sörömpőőr ez az egyik kedvenc számom!

picur3ka 2010.01.04. 19:34:12

@Sörömpőőr:

Persze, internaltak mindenkit, aki ellenzek volt, ilyen a diktatura, kerlek. S tudod ki volt nep, etc. ellenseg meg kulak, akire ramondtak, hat igy.

'a kommunizmus nyomtalanul eltűnt áldozatairól szóló meséknek némiképp ellentmond Magyarország lakosságának alakulása: 1941=9.316.074 1949=9.204.799 1960=9.961.044 (KSH)'

Hogy mondana ellent? Szuletesek, halalozasok, bevandorlas, kivandorlas, ezeket ha mindet tudod, meg akkor se mond ellent, mert nem tudod ki, mibe halt meg. Akik Recsken meg itt-ott voltak, azok meg benne vannak a szamokban, gondolom.

Kulonben pedig, 11 ev alatt 700 000 koruli novekedes, az evi 100 000 koruli szaporulat, alacsony egy evtizedre, amelyben az abortusz tiltva volt es a szuletesek szama sokkal magasabb volt, mint barmikor azota.

'meseknek' Teged fizetnek vagy alapbol igy vagy osszerakva?

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.04. 19:34:28

@Talon Karrde: Igen, ezentúl is megpróbálok fordítani Neked, de attól tartok, néha még így is nehezen lesz érthető, amit írok. A magyar valóság belülről nagyon nehezen követhető bármely más európai országból, inkluzíve Románia.
Gondolj csak a december 5-iki szavazásra. Szted ezt értette valaki is Európában? Egyáltalán mire fel szavazás? Szavaztak a németek anno, vagy az izraeliek, hej, pedig de sok szász és sváb meg zsidó hagyta ott Romániát 20 évvel ezelőtt.....
Itt a besugók taknyosabbak a takonynál, a románnak legalább van mersze a pofádba vágni, amit akar. De ezeeeeek?....
Hát ezek egy speciális rubrikájába tartoznak a Linnée táblázatnak. Nincs rájuk egyelőre szó. Ez egy új, veszedelmes mutáció.
Igyekeznek is okosabb népek határzárral és karanténnal védekezni ellenük:-DDDDDD

2010.01.04. 19:40:08

@Doña ¡Cara(mba)!: Ez egy nagy mellébeszéd. Mindannyian tudjuk, mit csinált az öreg a magyarokkal... horthy ugyanazt csinálta a zsidókkal, Rákosi meg a horthystákkal. Szerintem jól csinálta, pecsétet kellett tenni a múltra. A negyvenes évek végére már mindenkinek kurvára elege volt az egész zsidóirtásosdiból, rohadtul nem volt senki kíváncsi a fajelméletek hagymázas híveire, és Rákosi volt a sebész, aki kivágta a rákos daganatot a társadalomból, megbüntette a nácikat, ráadásul nagyon szellemesen a saját maguk által hozott jogszabályok alapján, szerintem úgy kellett, úgy kellett, káposztába hús kellett!

@Talon Karrde: ne legyél már naív, minden egy nagy adatbázisba kerül, összerendelve a nickeddel, ami össze van rendelve az emailcímeddel, ami össze van rendelve az ip címeddel, ami össze van rendelve a szolgáltatódnál az összes személyes adatoddal. Minden szerver mindent logol, a titkosszolgáknak nincs nehéz dolguk. Nem kell ide már III/3-as besúgóhálózat, te magad súgsz be magad ellen, ráadásul könnyen feldolgozható alfanumerikus formában! Csodálatos a modern technika, hogy még az állampolgárom megfigyelését is így autómatizáltuk!

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.04. 19:50:14

@Sörömpőőr: Ja, a jó örg Freud és a híres elszólási elmélete.

Nézd csak magad: hogy még az állampolgárom megfigyelését is így autómatizáltuk!

ÁLLAMPOLGÁROM. Melyik a tied, ki tartozik hozzád?

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.04. 19:52:23

Csak megismétlem, ne merüljön teljesen feledésbe:

hogy még az állampolgárom megfigyelését is így autómatizáltuk!

Vagyis: automatizáltuk az állampolgárom megfigyelését. Ki az az automatizáltuk? Te is benne vagy a teambe?

2010.01.04. 19:52:35

@picur3ka: dehogy mindenkit! Alig több mint 40.000-et a 9,2 millióból. Ez azért nem ugyanaz, mint 600.000 zsidót útnak indítani Auswitz felé... a 40.000 legvérgőzösebb nácit kicsit megbüntették. Nem nagyon, mert az internálás időtartama 6-24 hónapra szólt. Szó sincs itt emberdarálókba dobott milliókról. Nézz csak utána! Menj el a Terror Házába, menj el Recskre... ha pedig a tényeket is tagadod, nincs sok értelme a további disputának.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.04. 19:53:20

@Irish whiskey: Hát te aztán jó zenét löktél! Biztosan élvezni fogja a címzett:-))))))

picur3ka 2010.01.04. 19:59:34

@Sörömpőőr:

Szovegertes: 'mindenkit, aki ellenzek volt' - ezt irtam, ami persze tulzas, sokat engedtek emmigralni.

A tenyeket felig sem tudjuk, meg mindig titkositjak az elftarsaid, vagy 80 evre a szep tettemenyeik dokumentumait. 58 ezer valahanyszaz perrol tudunk, ha pedig azt gondolod, hogy mindenkit per utjan vegeztek ki, akkor ovi vagy gumifalu szoba javallando.

2010.01.04. 20:43:35

@picur3ka: dehogy mindenkit. Minden fasisztát. A NPP, FKGP, MSZDP tagjait nem internálták, csak a fasiszta rendszer híveit, azé a rendszerét, ami a második veszter világháborúba sodorta az országot, ezzel felbecsülhetetlen anyagi és morális károkat okozva az országnak, és gyakorlatilag gyarmati sorba taszítva azt.
Ne haragudj, de arról nem tudok veled vitatkozni, hogy a szerinted eltitkolt tények szerinted micsodák. Tény, hogy vannak fehér foltok, könnyen tetten érhető történelemhamisítások, de ha te kitalálod a képrenyő elől, hogy szerinted akkor és ott mi történt, az szerintem már vallási kérdés. ;-)

2010.01.04. 20:45:21

@Doña ¡Cara(mba)!: közel van a k és az m gomb... ne kötekedj már mindig, olyan szánalmas...

picur3ka 2010.01.04. 21:21:02

@Sörömpőőr:

Edes muanyag Jezus! Te menthetetlenul hulye vagy. Fasizmus vagy fasiszta mozgalom nem volt MO-on, indulasbol. Ugy kb, soha. Kommunista, tomeggyilkos puccs, na, az volt. Meg nacionalista radikalis Hungarista mozgalom. Ennyi.

Ezen tul pedig, menj emmigralni a szlovakokhoz, szerintem.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.04. 21:54:04

@Sörömpőőr: "ne legyél már naív, minden egy nagy adatbázisba kerül, összerendelve a nickeddel, ami össze van rendelve az emailcímeddel, ami össze van rendelve az ip címeddel, ami össze van rendelve a szolgáltatódnál az összes személyes adatoddal. Minden szerver mindent logol, a titkosszolgáknak nincs nehéz dolguk. Nem kell ide már III/3-as besúgóhálózat, te magad súgsz be magad ellen, ráadásul könnyen feldolgozható alfanumerikus formában! Csodálatos a modern technika, hogy még az állampolgárom megfigyelését is így autómatizáltuk!"
vegyük csak sorrrrrra, vegyük csak sorrrrrra
1. "minden egy nagy adatbázisba kerül, összerendelve a nickeddel!"
Valóban, bármilyen mezei felhasználó olvashatja más ember kommentjeit mondjuk pont a blog.hu-n mert ez a blog.hu erre lehetőséget ad, a többit nem vizsgáltam.
2. "ami össze van rendelve az emailcímeddel"
Nos ezt pl. már csak INDEX insider emberek, blogírók láthatják. Te mint mezei felhasználó csak akkor tudod meg egy másik felhasználó email címét, ha az a másik explicite ír neked egy üzenetet. Amúgy nincs honnan tudd, kivéve ha INDEX insider (blog.hu rendszergazda), blog.hu blogíró vagy konkréta titkosszolgálati munkatárs vagy.
3. "ami össze van rendelve az ip címeddel" Ez így konkrétan hülyeség, de tegyük fel hogy igaz.
Na akkor ez már nagyon húzós, nem is megyek bele, persze hogy vannak emberek akik ennek látására is képesek, de nagyon-nagyon kevesen vannak ilyenek, főleg olyanok akik esetleg vissza is élnének vele. Persze a titkosszolgálati munkatársaknak lehet erről is infójuk.
4. "ami össze van rendelve a szolgáltatódnál az összes személyes adatoddal."
Hogyne, persze, akkor is, ha csak internet café-ból kommentelek? Ez már megint magas, persze titkosszolgálati dolgozók erre is képesek lehetnek.
Szóval te vagy túl sokat tudsz, vagy nagyon jók a kapcsolataid (kapcsolat.hu, LOL), vagy titkosszolgálati provokátor vagy.
Puszi a hasadra.

szabogyula 2010.01.04. 22:05:29

@Talon Karrde: Örülök hogy felfedeztétek a spanyolviaszt ...
Én minden hozzászólásomat vállalom , felőlem ki is irhatják az ip cimemet . Mit kell nekem azon szégyellni , hogy ők felkúrták az adósságot pár 10 milliárd dollárral ??
Nekik kell szégyellniük magukat ... nem nekem ....
Tessetek volna rendesebben kormányozni !

Tündér_Lala 2010.01.04. 22:35:01

@Doña ¡Cara(mba)!: Mindig megpróbálok tárgyilagosan ítélni és törekedni arra, hogy a személyes érintettséget kizárjam, amennyire csak képes vagyok rá. Úgy gondolom, hogy a folyamatok, események, emberi viselkedésmódok megértéséhez így lehet eljutni és így lehet a megfelelő tanulságokat levonni, ítéletet alkotni. Ez a reális világkép kialakulásának feltétele.
A zsigeri gyűlölet (bár ez gyakran érthető és jogos) ebben megakadályozza az embert. Szerintem.

@Kartal (aki beleszól): Én is úgy tanultam az iskolában. Viszont ebben a formában akkor nem érthető , hogy mi történt ott. Próbáltam olvasgatni és nekem az kristályosodott ki, hogy a nemzeti szocialisták legfőbb ellenfele az internacionalizmus volt (a történelmi körülményeknek, a békediktátumnak nagy jelentősége volt). Nem tűrték a tőkétől (a nemzeti tőkét saját ellenőrzésük alá vonták) és ezért gyűlölték a kommunistákat is. Mindenkinek biztosítottak kenyeret a háború utáni éhhalál közeli nyomor után. Az a rendszer sokkal inkább volt balos mint kapitalista a társadalmi munkákkal, a német mezőgazdaság, ipar és bankrendszer átszevezésével, nemzeti kézbe vételével. Valószínűleg hatékonyabb volt a szovjet tipusnál, mert az egyéni alkotó készséget, kreativitást nem elnyomta, hanem megpróbálta a nemzet szolgálatába állítani szigorú politikai felügyelet alatt. Ugyanakkor embertelen véreskezű diktatúra volt és halálos fenyegetést jelentett minden más nemzetre és népre, mert azokat csak az áriák szolgájaként tudták elképzelni. Hatalmas teljesítményük ellenére bukásuk törvényszerű volt , mert szinte mindenkit ellenfelükké tettek . Elsősorban a nemzetközi nagytőkét, de még a szövetséges népeket is arogáns felsőbbrendű viselkedésükkel. Persze ezeket megpróbálták (sikerrel) kijátszani egymás ellen és zsarolni őket.
Ebből a szemszögből nézve valahogy logikussá és érthetővé válnak a történések, események. Sajnos valós képet igen nehéz alkotni, mert mind a mai napig propaganda tárgya a kor Németországa, de valami ilyesmit sejtek az innen onnan csipegetett információk alapján.

f.m.j. 2010.01.04. 22:37:14

Sörömpőőrnek figyelmébe:

Átlátunk ám rajtad. Itt vagy, figyelsz, lapulsz, hozzászólsz, néha még elfogadható, a "mi" véleményünkhöz közelálló gondolatfutamokkal, érvelésekkel rukkolsz elő, hogy elaltasd a kételyt, ha valaki kételkedne felőled, hogy mi is, ki is vagy valójában (cernaja obszcén, vagy Svejk, a derék katona, mindezek összessége, és/vagy igazából egyik sem, de ez lényegtelen, nem is fontos) De sajna, hatástalanul, mert átlátunk rajtad. "te" és "mi", az sosem lesz egy. Mert átlátunk rajtad.
És mégis megéri neked heteken át önmagadat megerőszakolva, saját leglényegedet feladva alámerülni ebben a blogban, és jópofizni a fiúkkal, úgy tenni, mintha, leszólni a BKV botrányokat, még egy-két cigányellenes kirohanás is belefér, hogy "mi" kis hülyék azt higgyük a mi kutyánk kölke vagy te is, hogy aztán elővezethesd a fenti rémségeket, kezdve azzal, hogy ellenforradalomnak nevezed '56-ot, ez már Havas Szófiától is ízléstelen, nemhogy egy fiatal/os/ lendületű 21. századi kommentelőtől...
Szóval, száz szónak is egy (most kettő) a vége: átlátunk rajtad...

fokabacsi 2010.01.05. 07:56:15

@Sörömpőőr: Te egy ronda bolsevista őskövület vagy. Figyelj. Történt hogy a falubeli módos gazda ( az volt mert értett a gazdálkodáshoz, mert végig koplalta az életét ,hogy háza legyen, nem kocsmázta el)szép házára a helyi párttitkár szemet vetett,és a szokás szerinti trükköt alkalmazták. Elrejtettek egy pisztolyt a háznál. A gazda viszont véletlenül megtalálta, és eltüntette. Mentek nagy lendülettel, hogy a "fegyverrejtegetőt" letartóztassák. De elqrták !! A pisztojjal nekik is el kell számolni! Sírva kérték a gazdát adja vissza a pisztolyt ?!?!? No ezek vagytok ti és a fajtád. Attól , hogy te elmentél izraelbe, itt sok minden megváltozott . Már nem tudtok megvezetni mindenkit, mert elvesztettétek a hiteleteket.

2010.01.05. 08:44:26

@mókusfüles bukósisak, @fokabacsi: látom, kifogytak az érvek, maradt a köpködés. Gratulálok, gyerekek, kiállítottátok a saját szegénységi bizonyítványotokat! Pedig azt is mondhattátok volna: "tényleg, elgondolkodtató, amit írsz, holnap megnézem a Terror Házát vagy elolvasom a wikipedia vonatkozó fejezeteit, mert úgy látszik, tévedek" - de ti nem! Görcsösen ragaszkodtok a szarhoz, amiben ültök. Rólatok írta Andersen a Császár új ruháját. :) Hát csak dícsérjétek a fasizmust, ez egy szabad ország, itt még ezt is lehet. Csak ne csodálkozzatok, ha aki a történelmet ismeri, megvet, vagy legalábbis ostobának tart majd benneteket. :-p

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.05. 08:57:18

@mókusfüles bukósisak: Pontos voltál, Mókusfül. Erről van szó. És nagyon profin fogalmaztad meg, hogy mindenki értse, aki akarja vagy képes rá.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.05. 09:04:07

@Talon Karrde: Helló, földi! Hát, nem böcsületes embör, az tuti. De ezeket az Úristen se vakarja le innen, mert itt van dolguk. Nem mert itt jól érzik magukat, jókat vitáznak, nem. Dolguk van. A műszakot pedig minden áldott nap le kell dolgozni. Szabadsága sincs, mert akkor beugrik egyik klónja, no problem.
Apropo: láttad Lake szlovákiai anzikszát? Asszem a nagy szavazásnál linkelte be. Érdemes megnézni toleráns szomszédainkat, akiket Hitler alapított. Vajon ez miért nem szúrja kedves sorompót őrző társunk figyelmét? A kérdésre nem szükséges válaszolni.

fokabacsi 2010.01.05. 10:33:41

@Sörömpőőr: Görcsösen ragaszkodsz a szarhoz, amiben ülsz.. Rólad írta Andersen a Császár új ruháját. :) Hát csak dicsérjétek a bolsevizmust, ez egy szabad ország! Te vagy aki hinted itt a hülyeségedet, közben olyan villákban laknak az efftásaid amit zsidóktól koboztak el!?Lásd: Apró maffiavezér. Hiteltelenek lettetek .Széthazudtátok az agyatokat.Akkor is utálnám a fajtádat ha csak az anyám sírására emlékeznék. Ingyenélő tolvaj hazug horda vagytok Ti beszéltek igazságről???

f.m.j. 2010.01.05. 14:30:23

@Sörömpőőr:

Azért nem elgondolkodtató amit, amiről, és ahogyan írsz, mert borzasztó egyhangú, unalmas, fárasztó szócséplés, ugyanazokból a panelekből építkező, a másikat soha meg nem hallgató, nemhogy tisztelő módon teszed mindezt (és most nyugodtan fordítsd visszájára, és akkor olyan, mintha te írnád nekem ugyanezt, nagyon elmés huszárvágás lenne, ha fokabacsi nem lőtte volna le ezt a poént:))
Szóval ne gyere nekem a Terror Házával, mert épp a minap hallottam, hogy levettek valami komcsit a falról, mert az utódja ajvékolt, és ő még közszerepel, szóval ciki lenne otta a falon egy ilyen őssel tovább nyúlni az országot...
A történelmet a győztesek írják, ezt a hülyék is tudják, így rólad is feltételezem :) Ezzel csak azt akarom mondani, hogyha egy komcsi fia azt mondja, hogy aput levesszük, mert ciki akkor apu lekerül. Hamisítás? Az. Hiteltelen? De még mennyire! Megszólaló lelkiismeret? Nem hinném. Cinizmus? Ahhát! Ki is a terrorháza vezetője? Valami cikis nőszemély, ugye? Na látod. Ne gyere azzal, hogy nézzünk utána a dolgoknak. Néznénk, ha hagynák, Csak azt tudhatjuk, amit megmutatnak, a többit 80 évre elzár, titkosít. A történelmet nem lehet megismerni. Ha most nyitott füllel, szemmel járok, itt van a történelem, éppen most köp szembe. Annyit tehetek, hogy nem felejtek, kár, hogy csak 4 évente tudok "büntetni". (mostanában így hívom a szavazást)

fokabacsi 2010.01.05. 16:07:23

@mókusfüles bukósisak: A " Körmös Bauer" fia vetette le apuci fényképét a falról !!! Ez a szerencsétlen szemellenzős nyelves koministabidé azt hiszi most is az van mint 40-50 évvel ezelőtt. Hazudik mint az állat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.01.05. 17:15:45

@Sörömpőőr: nem hallom hogy a kékcédulás választások mennyire demokratikusak.

fokabacsi 2010.01.05. 17:46:32

@Sörömpőőr: Nem vagy te sörömpőr csak egy koszos bakter. Most nicknevet kell váltanod? Vagy a vátót? Te vagy a fűtő?

Horizont 2010.01.05. 18:31:59

Ha-ha-ha: "Minden netezőt regisztrálnak és nyomon követnek"
Mondta ezt Fehéroroszországban Lukasenkó! Vagy netán sörömpőőr?.)))

Pain2 2010.01.05. 20:35:48

sörömpőőr menj már innen te ormányos! Menjél Iránba hátha lelőnek.

2010.01.05. 20:42:53

@Horizont: A francba, lebuktam. :-)

@mókusfüles bukósisak: dehogy is, meghallgatlak benneteket. Felhoztátok az internálásokat, nosza, egyből utánanéztem, hogy is volt, és mivel úgy találtam, tévedtek, hát az információkat mindjárt meg is osztottam veletek. TSZ-esítéssel, horthy féle "zsidómentéssel" meg a többivel szintén. Ti voltatok azok, akik nem hallgattátok meg a hiteles, megjelölt forrásból származó információkat, hanem konokul hajtogatjátok téves rögeszméiteket, vagy csak egyszerűen pocskondiáztok, további légbőlkapott elméleteket gyártotok arra nézve, ki vagyok, mi vagyok, a helyett, hogy elmennétek arra a kurva wikipediára vagy terror házára vagy akárhova. Direkt feladtam néhány magas labdát, és senki nem ütötte le, mert mindenki tájékozatlan és senki sem nézett utána semminek. Nem is vagytok kíváncsiak az igazságra, szánalmas, hogy mennyi butasággal van tele a fejetek most, amikor olyan kurva könnyű lenne információkat szerezni.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.05. 20:54:59

@Sörömpőőr: Ok, informálódatm, be is kopizom, hadd informálódjon más is. Ne sajnáluk tényleg az infókat:-)

Mátyás Rákosi
From Wikipedia, the free encyclopedia
(Redirected from Rákosi Mátyás)
Jump to: navigation, search
Mátyás Rákosi

General Secretary of the Hungarian Communist Party
In office
1945 – July 18, 1956
Succeeded by Ernő Gerő
Chairman of the Council of Ministers of the People's Republic of Hungary
In office
August 14, 1952 – July 4, 1953
Preceded by István Dobi
Succeeded by Imre Nagy
Born March 9, 1892(1892-03-09)
Ada, Austria-Hungary
Died February 5, 1971 (aged 78)
Gorky, Soviet Union
Nationality Hungarian
Political party Hungarian Communist Party,
Hungarian Working People's Party

The native form of this personal name is Rákosi Mátyás. This article uses the Western name order.

Mátyás Rákosi (born March 9, 1892[1][2] as Mátyás Rosenfeld, died February 5, 1971[3]) was a Hungarian communist politician, born in present-day Serbia. He was the ruler de facto of the communist Hungary between 1945 and 1956[4] — first in his capacity as General Secretary of the Hungarian Communist Party (1945–1948) and later as General Secretary of the Hungarian Working People's Party (1948–1956).[5] His rule was characterised as a Stalinist type dictatorship.[6][7]
Contents
[hide]

* 1 Early life and career
* 2 Leader of Hungary
o 2.1 Economic policy
* 3 Forced retirement
* 4 References

[edit] Early life and career

Rákosi was born in Ada, a village in Bács County[1] in what was then the Austro-Hungarian Empire (now in Vojvodina, Serbia). Born into a Jewish family, the fourth son of a grocer (his mother would give birth to seven more children)[1] he later repudiated religion and totally repudiated Judaism, consistent with Communist doctrine, which was atheistic.[8]

He served in the Austro-Hungarian Army during the First World War and was captured on the Eastern Front. After returning to Hungary, he participated in the communist government of Béla Kun; after its fall he fled, eventually to the Soviet Union. After returning to Hungary in 1924 he was imprisoned, and was released to the Soviet Union in 1940, in exchange for the Hungarian revolutionary banners captured by the Russian troops at Világos in 1849.[9] In the Soviet Union, he became leader of the Comintern. He returned to Debrecen, Hungary, on January 30, 1945, sent by Soviet leadership, to organize the Communist Party.[9]
[edit] Leader of Hungary

When the communist government was installed in Hungary, Rákosi was appointed General Secretary of the Hungarian Communist Party. He was a member of the High National Council from September 27, to December 7, 1945. Rákosi was acting Prime Minister from February 1, to February 4, 1946 and on May 31, 1947. In 1948, the Communists forced the Social Democrats to merge with them to form the Hungarian Working People's Party.

Rákosi described himself as "Stalin's best Hungarian disciple" and "Stalin's best pupil." He also invented the term "salami tactics", which related to his tactic of eliminating his non-Communist rivals by "cutting them off like slices of salami." At the height of his rule, he developed a strong cult of personality around himself.

Under Rákosi, an imitator of Stalinist political and economic programs, and dubbed the “bald murderer,” Hungary experienced one of the harshest dictatorships in Europe. Approximately 350,000 officials and intellectuals were purged from 1948 to 1956.[10] Rákosi imposed totalitarian rule on Hungary — arresting, jailing and killing both real and imagined foes in various waves of Stalin-inspired political purges – as the country went into decline. In August 1952 he also became Chairman of the Council of Ministers, but on June 13, 1953, to appease the Soviet Politburo, he was forced to give up the office to Imre Nagy, yet retained the office of General Secretary. Rákosi led the attacks on Nagy. On 9 March 1955, the Central Committee of the Hungarian Worker's Party condemned Nagy for "rightist deviation". Hungarian newspapers joined the attacks and Nagy was accused of being responsible for the country's economic problems and on 18 April he was dismissed from his post by a unanimous vote of the National Assembly. Although Rákosi did not resume the premiership, he quickly put the country back on its previous course.
[edit] Economic policy

The postwar Hungarian economy suffered from multiple challenges. The most important was the destruction of assets in the war (40% of the national wealth, including all the bridges, railways, raw materials, machinery, etc.)[11] Hungary agreed to pay war reparations approximating US$300 million, to the Soviet Union, Czechoslovakia, and Yugoslavia, and to support Soviet garrisons. The Hungarian National Bank in 1946 estimated the cost of reparations as "between 19 and 22 per cent of the annual national income." In spite of this, after the highest historical rate of inflation in world history, the new, stable currency was successfully in August 1946 on the basis of the plans of the Communist Party and the Social Democratic Party. While consumer goods production was still low, industrial production exceeded the level of 1938 by 40% in 1949 and trippled by 1953.[12] However, the backwardness of light industries resulted in frequent shortages, especially in the provinces, leading to discontent. In addition, the huge investments in military sectors after the outbreak of the Korean War further reduced the supply of consumer goods. Because of the shortages, forced savings (state bond sales to the population) and below inflation wage increases were introduced.

In spite of the significant and historic achievements in the industrialisation of the country, because of the discontent and economic imbalances corrective, though ad-hoc, measures were introduced 1953 that favoured light industries and agriculture.
[edit] Forced retirement

Rákosi was then removed as General Secretary of the Party under pressure from the Soviet Politburo in June 1956 (shortly after Nikita Khrushchev's Secret Speech), and was replaced by Ernő Gerő. To remove him from the Hungarian political scene, the Soviet Politburo forced Rákosi to move to the Soviet Union in 1956, with the official story being that he was "seeking medical attention." He spent the rest of his life in the Kirgiz Soviet Socialist Republic. Shortly before his death, in 1970, Rákosi was finally granted permission to return to Hungary if he promised not to engage in any political activities. He refused the deal, and remained in the USSR where he died in Gorky in 1971.

After his death, his ashes were secretly returned to Hungary for burial in the Farkasrét Cemetery in Budapest.

Irish Whiskey 2010.01.05. 21:00:15

@Sörömpőőr: Persze mindenki hülye csak te nem mi ?! Wikipedia egy rakat szar csak úgy elárulom neked! Mert oda bárki bármit írhat, akár baromságot is. A hozzád hasonló egyének teleírják szarral aztán a mit sem sejtő ember azt nézi meg !

Mikor lesz a szülinapod ? Megveszem neked a Mein Kampfot!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.01.06. 00:01:43

@Doña ¡Cara(mba)!: de azért még emlékeztek, hogy mondta még az elején, hogy tűrni kell, a hatalommal szemben, meg a királynak meg kell adni ami a királyé.
most meg már rákosi a nyerő
ostoba, frusztrált provokatőr ez, semmi más.
pedig az internetet lehet hasznos dolgokra is használni, hát a gazdag úrigyerekek nem tudnak magukkal mit kezdeni

2010.01.06. 18:35:02

@Doña ¡Cara(mba)!: látom a copy-paste már megy. Akkor most olvasd is el!

@Irish Whiskey: Nem azt mondtam, hogy hülyék, hanem hogy vitaképtelenek. Tényszerű, érdemi vitára nem hajlandóak, csak üvöltenek, mint akinek a tyúkszemére léptek, a világképükbe nem illő tényeket egyszerűen tudomásul sem veszik, a teljesen légből kapott és igazolatlan hidegháborús propagandához pedig egyetlen kanonizált igazságként ragaszkodnak, mert az biztosan úgy volt, csak le van titkosítva, meg van hamisítva stb. Hátborzongató! Orwelli!

@tesz-vesz: na de hol itt az ellentmondás?. Rákosi abszolúte a központosított hatalom híve volt, vele sokáig nem lehetett szembe menni, ha nem kapta meg a kellő tiszteletet, ha át akarták cseszni, akár a saját régi cimboráit is szemrebbenés nélkül perbe fogta és igazságosan megbüntette. Szerintem ez így van rendjén, nem lehet tízmillió felé széthúzni, most bajnai a góré, azt kell csinálni, amit bajnai mond, ha nem tetszik, el kell csapni a székéből, és mást ültetni a helyébe, ezt is lehet, de társadalmon kívül élni nem. Ezt megteheted afrikában vagy a kanadai ősvadonban, de itt, Európa szívében ehhez egyszerűen túl nagy a népsűrűség.

derelyegrádi szellem 2010.01.06. 19:04:02

@Sörömpőőr:

Te egy súlyos elmebetegnek tűnsz így elsőre.

hoplita 2010.01.06. 20:06:13

@Sörömpőőr:
Volt a múltkorában egy kis halvány gyanú bennem veled kapcsolatban, amikor a fegyverekről, fegyverjogról disputáltunk.
Valami, amit nem is igazán tudtam hirtelenjében megfogalmazni.
Most már megtudom.....
Elmész te a picsába.

picur3ka 2010.01.06. 20:09:16

@Sörömpőőr:

'de társadalmon kívül élni nem. Ezt megteheted afrikában vagy a kanadai ősvadonban, de itt, Európa szívében ehhez egyszerűen túl nagy a népsűrűség.'

Es mi van a cigokkal akkor, Soromp? Hogy mast ne is emlitsek, de a kommentedbol nyilvanvalo, hogy te nem tudtad elolvasni, amit Dona bekopizott.

2010.01.06. 20:27:40

@derelyegrádi szellem: ez már bennem is felmerült, úgyhogy pár éve kivizsgáltattam magam, és zárójelentéssel igazolhatóan teljesen egészséges vagyok. Itt tényleg mindenki más az elmebeteg! Döbbenet! De a legjobb orvosok tanusítják.

@hoplita: nem, barátom, tévedsz. Ti fogtok elmenni a picsába, szánalmas, önző, ügyeskedő, individualista csőcselék. Ez a rendszer ugyanúgy megbukott, mint Kádáré, gazdaságilag is, társadalmilag is egyaránt. Most valami egészen más fog következni, jobb, ha máris elkezded megszokni a gondolatot.

@picur3ka/beleallos kampany: Helyes a dörgés kispajtás, rákosi alatt a cigányok is pralíroztak. Amúgy most sem szabad nekik a társadalmon kívűl élni, csak azért tehetik meg mégis, mert a rendőrség béna és lusta. Rákosi alatt volt hatékonyság, nem maradtak ezerszámra felderítetlenek a bűnügyek.

picur3ka 2010.01.06. 20:37:45

@Sörömpőőr:

Nem vagyok a kispajtasod.

Az szinten nyilvanvalo, hogy nem erted, amit az ember ir neked, akar van rola flepnid, akar nem.

Irish Whiskey 2010.01.06. 20:51:00

@Sörömpőőr: "Most valami egészen más fog következni, jobb, ha máris elkezded megszokni a gondolatot."

Ja, jön a Jobbik :) Valóban minden más lesz. (remélhetőleg)

2010.01.06. 21:06:09

@Irish Whiskey: Én is ebben bízom. Vagy hogy legalábbis nem lesz torgyánviktornak parlamenti többsége.

Irish Whiskey 2010.01.06. 21:13:31

@Sörömpőőr: persze :D rólad mindent eltudok képzelni csak azt nem, hogy a Jobbikkal szimpatizálsz..

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.06. 21:17:25

@Sörömpőőr: Látom itt vagy... Kiváncsi lennék a véleményedre a következő poszt kapcsán:
vastagbor.blog.hu/2010/01/05/hamis_a_hadbiro_kituntetese

2010.01.07. 08:55:15

@Irish Whiskey: Nem értem, miért? A Jobbiknak kurva jó kis balos programja van, nekem tetszik.

@Talon Karrde: Kiszolgálta a rendszert, hát kitüntették. Ha nem szolgálta volna ki, még mindig segédfogalmazó lenne havi 80 bruttóért, és a kutyát nem érdekelné, hogy él-e, hal-e. Ez a világ így működik, így működött horthy alatt is, kádár alatt is, meg most is. A különbség csak az, hogy manapság a szolgák már nem tudják, mivel tartoznak a kenyéradó gazdáiknak, különvéleményt tartanak fenn, és sokszor direkt keresztbe tesznek... aminek egy idő után persze meg is van az eredménye, akkor aztán jön a picsogás, hogy "milyen demokrácija ez". Pont olyan, mint Athénban. (Ti a köznépnek, vagyis a rabszolgáknak, polgárjog nélküli szabadoknak ott se kereste a kedvét senki, csak pár unatkozo milliomos játszott cserpszavazósdit az agorán.)

kuki123 2010.01.07. 09:06:29

@Sörömpőőr: A jobb és a bal oldal(és nem csak Magyarországon) programja sok helyen hasonlóságokat mutat

DE az adott kérdések a megoldások már egészen másképpen néznek ki!

a mai baloldalnak (mszp) azonban semmi köze a baloldalhoz ...főleg úgy hogy az mszp közeli emberek mind milliárdosok..van mit a tejbe aprítani....és akkor a többi dolgot még nem mondtam(korrupció stb)

vomit 2010.01.27. 11:46:18

a most elszort IMF hitel fejeben az EGESZ magyar foldvagyont dobta a kormany zalogba. vagyis annak annyi. az eloado azt mondja, hogy meg kellett fogodzkodnia, amikor rajott.
eletfa.hu/filmtar/varga-istvan-fedezzuk-fel-a-szovetkezeteket

x23 2010.01.30. 10:16:53

Mindig csak arról van szó, hogy melyik pártnak mi a programja, és hogy vajon ki nyeri a választásokat, de az embereket nem kérdezik meg, hogy valójában ők mit szeretnének. Ez az oldal azért jött létre, hogy ezt a hiányt pótolja, és bárki felvihesse azt, hogy mit vár el a jövendőbeli kormánytól.

http://ajanlomneked.webege.com/content/választás-2010-mit-kíván-magyar-nép

süti beállítások módosítása