Skip to content


       Szűrés lista

Látogatóban a győri Jobbiknál

Csak itt, csak nektek.

Figyelem, kedves Vona-fanok.

A "Jobbik és a gazdaság" című posthoz írt egyik kommentem apropóján megkeresett Shunder László, a Jobbik Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének egyik alelnöke.


"Mivel az eddigi cikkeik alapján úgy látom, hogy Önök utánnajárnak a témáknak, ezért szeretném felajálni segítségemet abban, hogy közelebbi információkat szerezzenek a működésünkről.
Pont most zajlanak a választókörzet kampányának előkészítő munkái, így "testközelből" tudjuk megmutatni, hogy dolgozunk.
Ezúton szeretném meghívni Önöket a választókerületünkbe, hogy első kézből láthassák, miképp készül fel a Jobbik helyi csapata a választásra, milyen eszközökkel finanszírozzuk a kampányunkat, kik állnak mellettünk és mögöttünk!"

 

Egyértelmű, hogy elfogadtam a meghívást, hisz a lehető legjobb dolog elsőkézből tájékozódni, mesélhet bárki bármit a kampányról meg a rengeteg támogatóról, a saját szememnek hiszek a legjobban.

Valamit viszont félreérthettem (?), mert arra számítottam, hogy valami kampányrendezvényen/ megbeszélésen veszek majd részt, ahol látom a tagokat, szimpatizánsokat, akik hozzák a kommentekben említett természetbeni támogatásokat, tüzifát, villanypénzt stb, és lefotózhatom őket, ahogy szortírozzák a több tíz kiló szórólapot, de nem így lett.

A Győr-Moson-Sopron megyei 1.számú választókerület jobbikos képviselőjelöltjének, Farkas Ádámnak a lakására csöppentem, ahol vele, a meghívót küldő Schunder László alelnökkel és a 4 fős kampánycsapat harmadik tagjával, Gergővel beszélgettünk.

A közgazdász Gergő csak egy órát maradt, de ez is hasznos volt, mert jónéhány dolgot mondott a Jobbik programjáról, aminek elkészítésében elmondása szerint ő maga is részt vett.

A központi honlapon olvasható hivatalos szöveg mellé következzen most némi pluszinfó.

- Hogy készült a program?

G.:- A programot 22 kabinet készítette, a kabinetek értelemszerűen témakörönként álltak fel. (gazdasági, mezőgazdasági, jogi, rendvédelmi, EU-s, családtámogatási, egészségügyi, nemzetbiztonsági stb) Egy kabinetnek egy vezetője volt, aki gyakorlati szakembereket gyűjtött maga köré, kabinetenként 15-20 fős tagságról beszélhetünk. Egy éves intenzív munkákba került, hogy a program összeálljon, a rendszeres kabinetüléseken folyt az ötletelés, nem ritkán vita. A helyi alapszervezetek véleményét, elképzeléseit is figyelembe vettük.

- Szándékosan vagy véletlenül lett pont 88 oldal? Provokáció? Magaslabda?

G.:- Mármint a HH-ra gondolsz? Nem, nekünk ez eszünkbe sem jutott, véletlenül alakult így. A program először 130 oldal volt, de igyekeztünk a lehető legjobban lerövidíteni, hogy bárki könnyen és szívesen elolvassa. Próbáltunk és sikerült is konkrétumokat belevenni, nem csak a pártoktól megszokott üres lózungokat, illetve igyekeztünk mindent példákkal alátámasztani, hisz az ember gyakorlatias, illusztrálva könnyebben elképzel valamit.

Jelöltünknek, Ádámnak múlt héten készítettem egy honlapot, ahol a program megtalálható témakörökre bontva, áttekinthetőbben, illetve le is tölthető.

Nagyon fontos, hogy az összes pártot megelőzve, elsőként hoztuk nyilvánosságra a programunkat, kivédve ezzel azt, hogy ötletlopással vádoljanak minket. Itt van, kész van. Belátható időn belül pedig témakörönként, kabinetenként elkészül a bővebb verzió konkrét számokkal, ami majd bármikor kormányprogrammá alakítható.

- Honnan veszitek a konkrét számokat? Mire alapoztatok? Hisz sokan mondják a védelmetekben, hogy nem tudtok érdemi javaslatokkal előállni, amíg az ország, költségvetés konkrét számait nem ismeritek, azokba pedig nem kaptok betekintést.

G.: - EU-s jelentésekből, KSH-adatokból, a GKI elemzéseiből tájékozódtunk, bízunk benne, hogy ezek valódi számokat, adatokat tartalmaznak.

A gazdaság rendbetétele az első, legfontosabb lépés, hisz pénz nélkül nem lehet semmit csinálni, anélkül nem lehet átalakítani a nyugdíjrendszert, a családtámogatásokat, megerősíteni a közbiztonságot, csendőrséget szervezni.

Azzal is tisztában kell lenni, hogy manapság egy új honfoglalás zajlik, amit nem fegyverekkel, hanem pénzzel hajtanak végre. Hollandia szép lassan eltűnik a tengerben, a csupahegy Svájc termőföldjei fokozatosan kimerülnek, Olaszország küzd a bevándorlóival, Izrael nyűg Amerika nyakán, ugyanakkor a palesztinok túl is szaporodták őket, és még sorolhatnám. Ez csak néhány példa, de ezekből is látszik, hogy új területekre van szükség, és mindig a győztesek, gazdagok szerzik meg a legjobb helyeket. Magyarország egyedülálló vízkincse, a világon páratlan termőföldje nagy kincs, amire bizony már felfigyeltek. Itt Győrben is meg lehet próbálni lakást venni a félkész és/vagy üres lakóparkokban: nem tudsz, nincs eladó. Észre kell venni mi folyik itt, már készülnek a beköltözésre... Bogár Lászlót, Chrudinák Alajost, Szaniszló Ferencet ajánlom mindenki figyelmébe.

 

Gergő ezután elbúcsúzott, Schunder László pedig nekiállt megválaszolni a kérdéseimet.

- Mondanál magadról pár szót? Mikor és miért léptél be a Jobbikba?

L.:- 30 éves vagyok, egy multinál dolgozok beszerzőként. Családunk soha nem volt szocialista szimpatizáns, nagyapám például '56-ban Munkástanács-tag volt. Testvéreim Brüsszelben, Londonban, Franciaországban élnek, munkámmal kapcsolatban én is sokat voltam külföldön, dolgoztam sokfelé. Láttam, hogy a multivilág mindenhol ugyanolyan, az embereket eszközként kezelik, ez pedig nekem nem tetszik. Másrészt pedig mivel van két kisgyerekem (kisfiú 5 és fél, kislány 3 éves), azt szeretném, hogy Magyarország élhető ország legyen, nekik ne kelljen külföldre költözniük a megélhetésért. Egy darabig vártam-vártam, hátha történik valami, de idővel rájöttem, hogy ha senki nem tesz semmit, nekem kell. 2003 óta ismertem a Jobbikot, és tavaly nyáron léptem be. Eleinte ódzkodtam a politikától, majd egyre jobban belemerültem. December 18-án választottak alelnökké. Összesen 4 alelnök van, társaim Kopetti Tamás mosonmagyaróvári képviselőjelölt, Takács Krisztián csornai jelölt, és Göbl Gábor soproni jelölt, a Moby Dick basszusgitárosa. Lehet, hogy Parlamentbe jutása esetén csalódást fog okozni a Jobbik, lehet, hiszen az életben semmi sem biztos. De akkor is elmondhatom magamról, hogy én legalább megpróbáltam tenni valamit.

- A családod mit szól hozzá?

Semmi különöset. Anyukám aggódós, ő mindig azt mondja, hogy "még bajod lesz", illetve ha Budapestre megyek, akkor "vigyázz le ne csukjanak", de igazából semmit, ő nem is foglalkozik a politikával. Apa igen, ő szimpatizál is a Jobbikkal, de nem szól bele az én szerepvállalásomba. Mindketten elfogadták. Két fix programom van, ami mindenek fölött áll: a szerda délután és a hétvége, ekkor a gyerekeimmel vagyok, semmi politika.

- Főállásban csinálod vagy munka mellett? Milyen egy átlagos napod?

L.:-Szigorúan munka mellett, a párttól nem kapok fizetést. Reggel elmegyek dolgozni, közben szerencsére tudok telefonálni, szervezkedni, este hatra hazaérek, utána 10-11-ig csinálom a kampánnyal kapcsolatos teendőket. Három fő feladat van. Egyik a tagnak, szimpatizánsnak jelentkezőkkel találkozás, beszélgetés, hisz fel kell mérni, hogy ők a nemzeti oldal "hálózatának" melyik részéhez éreznek kedvet, hol lennének a leghasznosabbak. Van, akit csak a karitatív célok (adományosztás) érdekel, van akit a kultúra (Attila Király Népfőiskola), van akit a rendfenntartás (Gárda), és van, akiből Jobbik-tag vagy támogató lesz.

Másik feladat mostanság, hogy Ádámmal a beszédeit gyakoroljuk. Ő már megírta ezeket, de ugye rutint kell szerezni, ezért át szoktam jönni hozzá, és segítek neki csiszolni az előadásmódját.

Harmadik, mondhatni legnagyobb feladat a lakossági fórumok megszervezése, megtartása. A választókerület 52 településből áll, mintegy 70 km a távolság a legészakibb és a legdélibb között, így elég időigényes bejárni. Holnap például négy fórum is lesz, legutóbb pedig Győrszemerén voltunk, igaz ott nem kampányolni, hanem lakossági megkeresésre.

- Mert?

L.:- Segítséget kértek tőlünk a lakosok, mert félnek. Karácsony előtt már a HírTV bemutatta azt a boltost, akit folyamatosan kirabolnak, és emiatt már a boltjában alszik, annak ajtajába áramot vezetett, de nagyobb publicitást nem kapott a falu. Néhány család terrorizálja a falut, rendszeresek a betörések, fenyegetik a polgárőröket is, nincs bál balhé, verekedés nélkül, és ebből már elegük van az embereknek, megoldást akarnak. Mi megkerestük a polgármestert, majd együtt tartottunk egy lakossági fórumot, amin rengetegen voltak, például a szóban forgó családokból is. Mi egy máshol (pl. Borsodban) már bevált 21 pontos megoldási javaslatot adtunk át a polgármesternek, ez tartalmaz többek között lakossági figyelőszolgálatot, polgárőrök járőrözésének megszervezését, a szélső, veszélyeztetett házakhoz riasztó beszerelését, ami más lakóknál jelezne, illetve a máshol már sikerrel alkalmazott "fejpénzt": ha valaki feldobja a bűntársát, és azt elítélik, akkor 50 ezer forintot adunk az illetőnek. Az ügy még az elején tart, várhatóan májusban végzünk minden munkával. De ez is sokat számít, hogy lent voltunk, azóta nem volt betörés. Most kivárnak a szóban forgó családok, és ez így jó. A fórumon elég nagy vita, hangzavar volt egyébként, tudósított róla a Kisalföld is, illetve a JobbikTV is csinált egy összeállítást. 

 

- Hány tagotok van?

L.:- A számok önmagukban nem mondanak semmit, nem adnak valós képet. 60 tagunk van, 25 alapszervezet (3 főtől lehet alapítani egyet), és több száz szimpatizáns.

- Milyen az összetétel?

L.:- Természetesen több férfi van, de ezen az arányon javítani szeretnénk. (nevetés)

- Végzettség szerint?

L.:- Teljesen vegyes. Van 2 gyerekes anyuka, sírásó, mérnök, tanár, orvos, ügyvéd, biztonsági őr, munkanélküli, nyugalmazott rendőr, informatikus is.

- Korosztály szerint?

L.:- 14 éves a legfiatalabb és 83 éves a legidősebb tagunk, de ez a két véglet. Az átlag 25-40 év között van, és ami nagyon jó, hogy folyamatosan jönnek a fiatalok, most szervezzük az Ifjúsági Tagozatot.

- Toboroztok?

L.:- Eddig nem, most készülök plakátokon, illetve a Gárda mintájára toborzórendezvényen további tagokat "szerezni". Legtöbben személyes ismeretségen keresztül jönnek, valakijük már tag, szimpatizáns, és ők is kedvet kapnak. Második leggyakoribb jelentkezési mód a központi honlapon keresztül történik, illetve lakossági fórumok után is szoktak hozzánk újak csatlakozni.

- Mivel jár a kampány? Hány plakát, szórólap, fórum? És miből?

L.:- Pozitív kampányra készülünk, nem a sárdobálás a célunk, hanem a Jobbik ismertségének növelése, programjának népszerűsítése. Nekünk itt helyi szinten legnagyobb eszközünk a lakossági fórum, az 52 településből 40-re látogatunk el. Előtte a települést leszórólapozzuk, ezt az aktivistáink végzik teljesen ingyen.

-Terembérlet?

L.:- Sok helyen semmit sem kérnek, ahol pedig igen, ott azt az 1500-3000 forintot a helyi alapszervezet fizeti.

- Milyen segítséget kaptok a központtól?

L.:- Ígéretet kaptunk 3 óriásplakátra (kb. 50ezer/db), 2 teljes szórásra való, 40ezer db szórólapra (színes A4-es, kb 5 Ft/db), és 1500 db csíkplakátra (? Ft/db), 500 db Ádám képével, 1000 darab központi "mintával".

Pénzt nem kapunk, de tanáccsal, segítséggel mögöttünk állnak. A központi honlapon és a Barikádon reklámozzák a rendezvényeinket, jogi segítségre is számíthatunk.

- Egyéb kampányelemek?

L.:- Egy teljes szórásra való, 20ezer szórólapunk lesz (fekete-fehér, kb 80ezer Ft), illetve több gazda felajánlotta, hogy használhatjuk kampánycélra a földjét: oda molinókat tervezünk rakni. Az olcsó, mert csak vászon kell meg festékspray, aztán aki ért hozzá, majd megcsinálja. Hiába, nincs pénz, kreatívnak kell lenni.

- Nem kiábrándító ez?

L.:- Csüggedtség nincs, csak fáradtság. De az eredmények azt mutatják, hogy megéri a munka, és a pozitív visszajelzésekre gondolva túl lehet lendülni a rossz gondolatokon.

Ádám közbeszól: -Így hitelesebb is az egész, mintha két kézzel szórnánk a pénzt.

- Mivel segítenek a támogatók?

L.:- Leginkább eszközökkel. Van, aki fénymásol, más felajánlott egy teherautót, ha kell valamire, megint más egy rendezvénysátrat, egy autószerelő és egy ügyvéd a munkáját, tehát csupa olyan dologgal, amit nem lehet igazán számszerűsíteni. Ott a rengeteg aktivista, akik borítékolják, terítik a szórólapokat, az ő munkájukat nem lehet pénzben mérni.

- Anyagi támogatók?

L.:- Vannak, de elenyésző. A lakossági fórumokon szoktak adni az emberek 200-500-1000 forintot, nagy ritkán pedig a központon keresztül eljut hozzánk 5-10ezer forint adomány. Legtöbb támogatónk névtelen. Vannak céges támogatóink is, de ők is eszközzel, felszereléssel segítenek, és ők is név nélkül. Sokan egyértelműen azért segítenek, hogy ha a Jobbik bejut a Parlamentbe, nekik jobb legyen. (rövid, zavart csend) ........Persze ezt ne úgy értsd, hogy nekik személy szerint, hogy majd ők nyerjék a közbeszerzéseket, hanem úgy általában az országnak, a magyar vállalkozásoknak.

- Tehát nem az MSZP, vagy az orosz-iráni vonal pénzeli a Jobbikot?

L.:- Mi csak éltünk a demokrácia adta jogunkkal, és bebizonyítottuk, hogy milliárdos támogatók nélkül is lehet pártot szervezni. Ezzel egészséges versenyt hoztunk a politikai életbe, sok téma nélkülünk szóba sem került volna. Szimpatizánsuk egyébként van több régi MSZP-szavazó, ami azért érdekes.

- És tagok? Nincsenek átszivárgók, ahogy sokan gondolják?

L.:- Nincsenek, legegyszerűbb megnézni a tagság feltételeit: nem lehetnek.

-  Mekkora jelentőséget tulajdonítsz magatoknak? Szerinted hogy fognak rátok gondolni 20 év múlva?

L.:- Nagy jelentőséget tulajdonítok a Jobbiknak, kormányzásra készülünk. Ennek megfelelően viselkedünk és dolgozunk. A Jobbik egy alulról szerveződő párt, a semmiből jött létre, míg a parlamenti pártok mind valaminek a maradékai, örökösei. A mi célunk az, hogy az emberközpontú nemzeti szemlélet kormányzati szintre kerüljön. Ez az utolsó esély arra, hogy az ország kimozduljon ebből a mostani irányból. Van létjogosultságunk, fontos dolgot csinálunk, bár kétségkívül tény, hogy kényszerűségből jöttünk létre.

Szerintem 20 év múlva úgy fognak a Jobbikra gondolni, hogy "Akik befejezték a rendszerváltást, és megindították az országot a szebb jövő felé".

 

laspalmas:

Most már lehet gondolkodni, számolgatni, hogy mennyi pénze van a Jobbiknak. Hány választókerület van az országban?

X db x 3 óriásplakát "(kb. 50ezer /db)" +

X db x 2 teljes szórásra való szórólap "(színes A4-es, kb. 5 Ft/db)" +

X db x 1500 csíkplakát "(? ft/db)" + a többi

Mennyibe fog kerülni a kampány a pártnak?

Címkék: interjú jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr581697826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.25. 16:10:30

@ZioN: vannak olyan prominensei a maszopnak, akikkel a "beszélőn" ezt meg lehet oldalni. Biztos sok okosságot tudnának mondani, mi hogy "megy" náluk :))))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.25. 16:17:20

Hiába, mindenkinek nem lehet megfelelni....

Mikor "csak úgy" írtunk az igaz magyar hazafiak pártjáról, akkor az volt, hogy "mér bánccsátok őket", most meg megy "mér reklámozzátok ezeket"
Nyilván jobb lett volna éjszaka belopózni a székházba, és belekukkantani a könyvelésbe meg Vona noteszébe, de sajnos nem áll módomban. Pedig érdekelne :)

Érdekes módon azt még senki nem írta, hogy "korrekt volt leülni velük beszélgetni"
Megtettem, leírtam, aztán mindenki vonja le maga következtetéseit.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.25. 16:18:34

@JKLM:

Aki egy blogpost alapján szavaz, az idióta.

asmodean 2010.01.25. 16:18:47

@laspalmas: korrekt volt leülni velük beszélgetni :)

nemuccaszoc 2010.01.25. 16:19:00

Érdekes, hogy a Fidesz párttagság kimaradt a csatlakozást kizáró okok közül.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.25. 16:21:26

@ZioN:

Az tényleg jó lenne.
Úgy megnézném, hogy az SZDSZ például vajon mivel tud még lelkesíteni embereket xD

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.25. 16:23:38

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:

Mit mondott volna?
Kis szemek ők a láncban, valószínűleg semmi rálátásuk a központi dolgokra.
Ők meggyőződésből csinálják, aztán hogy a főnökség is....?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.25. 16:24:51

@uccaszoc:

Ja, eléggé, főleg hogy mostanság annyira fúrják egymást.

nemuccaszoc 2010.01.25. 16:27:24

Hát igen, Izrael már az ajtón kopogtat, ezt mostanában sokat halljuk.

Aradebil 2010.01.25. 16:27:31

@laspalmas: akkor pl vona sem lehetne tag:)

kuki123 2010.01.25. 16:30:59

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
bazzeg ezen mi nem egyértélmű?
riporter:
"Tehát nem az MSZP, vagy az orosz-iráni vonal pénzeli a Jobbikot? " már a kérdésben benen van hogy nem
válasz
L.:- Mi csak éltünk a demokrácia adta jogunkkal, és bebizonyítottuk, hogy milliárdos támogatók nélkül is lehet pártot szervezni. Ezzel egészséges versenyt hoztunk a politikai életbe, sok téma nélkülünk szóba sem került volna. Szimpatizánsuk egyébként van több régi MSZP-szavazó, ami azért érdekes."

a demokrácia adta: te is én is alapíthatunk pártot ha úgy tartaná kedvünk

'és bebizonyítottuk, hogy milliárdos támogatók nélkül is lehet pártot szervezni'
bazdmeg ez neked mi kitérő válasz???nem majd az oroszok 10Milliárd ft-tal támogatják a kampányt mikor vissza akarják szerezni a MOL-t az oroszoktól meg az energiaszaktort függetleníteni az orosz gáztól megújuló energiaforrásokkal...
sőt még többet is mond:
"Ezzel egészséges versenyt hoztunk a politikai életbe, sok téma nélkülünk szóba sem került volna." ergó az új témák megszólaltatása miatt ilyen népszerűek és állnak sokan mögéjük

"Szimpatizánsuk egyébként van több régi MSZP-szavazó, ami azért érdekes."
azért érdekes mert a z mszp-ben nagyot csalódtak ahogy a buzi drogos szdszesekkel összepezsgőztek az mszp-sek milliárdosok lettek a szegény átlag emberekről elfeledkeztek így meg pártot váltotottak.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.01.25. 16:31:57

@laspalmas:

sztem meg korrekt volt, nagyon is.
Láttam is már ilyet:
- Fletó a Napkeltében
- Mihály a Péntek 8-ban

kuki123 2010.01.25. 16:43:56

@laspalmas: jó viccnek tűnhet de a legnagyobb ingatlanépítők(lakópark és iroda) mind izraeli zsidók cégei
még az indexen is fennt volna ott valami 10-ből 9-et írtak

fairi 2010.01.25. 16:49:25

@eszkep:
hu.wikipedia.org/wiki/Kommunizmus
Okostóni ez bármikor megvalósult?Ez lett volna a jövő szerintük..
Kiépült Mo-on vmikor is a kommunizmus???

Tudom komcsizni jobban hangzik mint vkit szocizni!

Az hogy akik szocializmust építették anno m,most a kapitalizmust építik egy "érdekes" jelenség

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.25. 16:51:24

@volánrulz: Miért kell bántani I$ten választott népét?

Rwindx 2010.01.25. 16:54:52

@fairi: Azok kommunisták voltak saját bevallásuk alapján is. Ráadásul ugyanúgy viselkedtek mint más országban található, magukat kommunistáknak nevezők.
Az hogy mit sikerült összehordaniuk az teljesen más kérdés.

fairi 2010.01.25. 17:08:30

@z666:
"szerintem nagyon könnyen megfogható:
-3000 éves világ-szdsz
-globalogazdi
-multinacionális spekulációs tőke
-stb...
magyarul: zsidók"

kicsit sokat nézünk ki belőlük,akik felsoroltál mind zsidók lennének?
Mikortól zsidó a zsidó?

Ki azsidó?Aki tartja a vallását,és hithűen harcol?
Akinek egyik szülője zsidó volt,de nem fogllakozik különösebben mi ő,és beilleszkedett a társadalomban nem tűnik ki az emberek közül,persze köztük sok elfoglalhat jó helyet..
Akinek egyik felmenőjében volt egy zsidó ember?Persze ő is különböző helyeket foglal el..

Mikortól honfoglaló a zsidó?
600 éve itt van,Zsigmond király idején jött..
300 éve itt van török kiűzése után,mikor céhipar felvirágzott
100 éve jött,üldözés elől,Mo akkor relatíve jobb hely volt a környéknél..
20 éve települt vissza Izraelből,de előtte itt élt(ki tudja mióta),de elment Mo-ról.....

Mikortól számít számít honfoglalónak?

magyar föld elszórásában(pl. Velence tavi mizéria) lényegtelen most zsidó vette meg piti pénzért vagy nem...
Az a felháborító h megtörténhetett,nem kell ebből fabrikálni világméretű összeesküvést...
Pont olyan mint jobboldali állandó komcsizás,akikre ráfogják már nem vallják az értékrendet ami hordoz a kommunizmus,csak az akkori MSZMP kapcsolataikat használják fel zsíros helyek...
Liberális nácizás legtöbben nem vallják az eszmét(riogatás),de persze előfordul h van 1-2 ember csoportból akikre ráfogták tényleg náci eszméket vall..

Jobbik idegenszívű honfoglalói,tuti van zsidók közt páran akik mivoltukból fakadó előnyökre gyúrnak,de az kollektíven nem szabad az összesre kijelenteni..
Minden nagyobb földvásárlás előtt legyen vizsgálat h az ember most zsidó vagy keresztény(metszet a farka vagy nem)?

neeskens 2010.01.25. 17:14:06

Bocs, nálam az egésznek alákérdezés szaga volt. Illet volna kicsit megfingatni őket.

Printscreen: bögre, pontok, sapi.

fairi 2010.01.25. 17:18:39

@Rwindx:

Látsz te igazán akkori kommunisták közt h ma is vallaná az eszmét?Én inkább vad-kapitalistákat látok akik MSZMP tagságból származó előnyökből gazdagodtak meg!

Igazi kommunisták max az MKP-ben maradtak,akik majális 1 felvonulnak..na azok még vallják az eszmét!
Komcsizás riogatásnak jó ellenségkép generálásra,pont úgy mint a nácizás vagy a zsidózás..
Komcsizás csak annak jelent visszatartó erőt akiknek elvették anno földjét,cégét...

MSZP próbálja magáról beállítani hogy ők mindig szocialisták,és "boldog" időkre asszociálni...
Internacionálé eléneklése,persze kilóg a lóláb...

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.01.25. 17:28:08

"Azzal is tisztában kell lenni, hogy manapság egy új honfoglalás zajlik, amit nem fegyverekkel, hanem pénzzel hajtanak végre."

És miből gondolod ,hogy csak a zsidókra gondolt,ezeknek a pénzeknek nincs nemzetiségük ezek mamut _vállalatok_különböző érdekekkel,annyira amúgy nem vicces....lehet egyszer lefagy a zarcodról a mosoly....ajánlom pl. Food Inc című filmet amiben büszkén mondja az egyik marhaburger gyár vezetője ,hogy nemsokára 100% övék lesz az a piac ,anbelívübűl.

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.25. 17:30:11

@laspalmas: Köszönjük, hogy elmentél, és egy olyan riportot tudtál készíteni, amiben remélhetőleg a legtöbb Jobbikos párttag hozzáállását ismerhettük meg! Még egyszer köszönöm!

Rwindx 2010.01.25. 17:33:46

@fairi:
Először is idéznék:
"A kommunistáknál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra – és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunizmus nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret.
A kommunista eltorzult lélek, egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista. Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja."

Akkor most definiáltuk mi is az a kommunista.
Tehát ezek a fajta emberek egyszer összeálltak, ezzel kvázi felvállalták a belső énjüket (lásd idézet). Én kétlem hogy bármikor is jellemükben meg tudnának változni, tökmindegy hogy most mit mondanak magukról, mi tudjuk kik ők. Teljesen mindegy hogy most már éppen nagytőkések lettek azóta a tőlünk ellopott vagyonokból, a jellem nem változott semmit.

A kommunista szó csak egy elnevezés erre az undorító aljas emberfajtára, azért nevezzük a nevén hogy értsük miről van szó, egyről beszéljünk.

Ha megnézed nem változtak semmit, mindent ugyanúgy tesznek, csak esetleg más cimke alatt, más eszközökkel, lehetőségekkel. Azok is akik újként vállaltak velük érdekközösséget.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2010.01.25. 17:40:10

@volánrulz: Nézd meg @laspalmas: válaszát. Az válasz, a Tiéd meg bazmeg. Értem én, hogy persze, hogy nem ők támogatják, de erre valami markánsabb reakciót vártam volna. (pl.: Dehogyis, ezek alaptalan támadások, mi önkéntes alapon nyomjuk, mi dobunk össze mindent saját erőből!)

Kartal (rezervált) 2010.01.25. 18:03:32

@laspalmas: én asszem MJ-nek volt igaza, amikor azt mondta, hogy vidéken igazán őszintén hisznek az egészben, ott még naiv emberek élnek. Hogy aztán mi megy a pártközpontban a fővárosban, azt úgysem tudjuk.
Szerintem tök jó, hogy mindkét oldalról be van mutatva a párt. Köszi az interjút.

@fairi: milliárdos bankárok és üzletemberek, akik szocialisták... röhög a vakbelem.
Igen, az is gond, hogy össze-vissza zsidózunk/zsidóznak egyesek. Én izraeliekről szoktam beszélni, és izraeli külpolitikáról. Na azt ki nem állhatom - meg a holokausztmániát -, de a zsidókkal semmi bajom :DDD@

dr. Pascal: Te vagy az én emberem :)

ucsacsu 2010.01.25. 18:10:40

@laspalmas:
Nem láthatatlan,csak VAKKKK vagy .Folytassam, nem teszem,majd ha félre rúgnak az útból, gondol rám.

Auris 2010.01.25. 18:24:56

@laspalmas: A Köztársaság térre mikor ugorsz be, egy hasonló tényfeltáró riport erejéig???
Bögrét hozzál !!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.25. 18:35:21

@neeskens:

nem a fő hivatásunk a "megfingatós" interjúk készítése, tudod, egyesek ebből élnek, ez a munkájuk ..nos, ezek nem mink vagyunk ...

tudi 2010.01.25. 18:53:43

Jó interjú volt, látszik rajtuk, hogy lelkesek, lehet más pártokban is vannak lelkesek. Majd kiderül. Máshova esetleg nem akrtok elmenni?

fairi 2010.01.25. 18:55:11

@Rwindx:

mestertő(Engels)l idézve
hu.wikisource.org/wiki/A_kommunizmus_alapelvei
"1. kérdés: Mi a kommunizmus?

Felelet: A kommunizmus a proletariátus felszabadításának feltételeiről szóló tanítás."

"A kommunista szó csak egy elnevezés erre az undorító aljas emberfajtára, azért nevezzük a nevén hogy értsük miről van szó, egyről beszéljünk. "
akár,de van az eredeti jelentés is...
ha vki nem ismeri ezt a jelentést,annak csak az fog leragadni hogy mit komcsiznak ezek a hülye jobbosok,hol látnak ők kommunistákat...

így lesz két oldal elhatárolódva..

jobbosok komcsiznak és aki nem jártas a politikába és MSZP szavazók nem fogják érteni miről beszélnek...

Pont olyan mint hivatásos rettegők újabb holocaustot vizionálnak,meg tomboló rasszizmust és az átlagember nem érti ezeknek mi a bajuk...

fairi 2010.01.25. 18:58:07

@Kartal (aki beleszól):

ezért nem szeretem ha kocsizzák őket..

tudok az új jelentésről,de családom nem fogja fel,és sok ember se...
és csak bámul mi a f@sz bajuk van a jobbosoknak,az állandó komcsizással..
milliárdos pénzharácsoló az kommunistának kikiáltani????

ZioN 2010.01.25. 18:59:31

@tudi:
Máshol akaratlanul is csak csupa kínos kérdést tennének fel szóval nem fognak máshova menni borítékolom neked.

Rwindx 2010.01.25. 19:07:06

@fairi:
Amit te írsz, az az engelsi elméleti kommunizmus, amit pedig én az pedig a szolzsenyicini gyakorlati.

Előfordulhat hogy nem értik, de attól még ezt jelenti. Egyébként ha a nürnbergi per mintájára a kommunistákat is bíróság elé állították volna, ha eltakarodtak volna közéletből ahelyett hogy mégjobban beépültek, akkor a "komcsizás" cél nélküli lenne, hiszen azok ebben a formában nem léteznének, vagy éppen még az élegyfogytiglanjaikat töltenék.

Ezek az emberek máig ott vannak, nagyon is kézzelfoghatóan politikai és gazdasági hatalommal, ellentétben a nácikkal akik jobbára el lettek takarítva. Ezért fontos ez az egész, és nem azonos a kettő.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.25. 19:07:07

Ez a Vona gyerek kihúzza a gyufát!

"A pártelnök a „bóvli ellenkultúrát sugárzó" RTL Klubot és a TV2-t azonnal elhallgattatná, helyükön - az elítélteket felvonultató korábbi vacsoracsata mintájára - pedig szívesen látna egy börtön valóságshowt, melyben az előző évek politikai elitjének nemzetellenes szereplői lennének a börtönlakók, és „arról lehetne szavazni, hogy ki kivel menjen zuhanyozni"."

hetivalasz.hu/itthon/vona-gabor-homoszexualis-elmenyt-kivant-az-mszp-seknek-26754

Rwindx 2010.01.25. 19:09:54

@fairi:
Még annyit hogy ez nem új jelentés, mindig is ezt jelentette, már a Októberi Szocialista Forradalom és a Tanácsköztársaság idején is.

arlequin 2010.01.25. 19:12:28

szép estét minden halandónak és halhatatlannak!

korrekt cikk. ahhoz képest hogy nácifasisztákokról írtok, nem hiába fél tőlük a patás. de legalább feri megint blogol.

nem jött meg a bögrém. pedig megvoltak a pontjaim. se pendrive. amikor tiltakoztam a központba, azt mondták, biztos nem voltam otthon. tényleg nem voltam otthon. a magyar pusztában voltam. aztán rádöbbentem, hogy ez is az: magyar puszta. odabenn... avagy ugar?

"Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett."

<prntcreen>

arlequin 2010.01.25. 19:14:04

@zero: ;-) mintha nem gyufával, hanem lángszóróval játszana...

Haloperidol 2010.01.25. 19:37:27

@Nagy_Cthulhu:

Van olyan ország, ahol kevesebb korrupcióval is meg tudják csinálni a dolgokat. Pl. horvát autópályák. Szóval szerintem nem annyira ördögtől való a dolog. Egyszerűen szerintem olyan politikusok kellenek, akik
1. Nem vettek részt a kommunizmusban, a rendszerváltást követő hatalmas lenyúlásokban az államtól
2. A piacon dolgozva (pl. vállalkozóként, alkalmazottként) a saját bőrükön érzik, hogy milyen kurva nayg problémák vannak itt. A megszólaltaotott jobbikosok a fenti kategóriába tartoznak. Szerintem sikerülhet nekik.

Horizont 2010.01.25. 19:40:53

Micsoda telhetetlen népség, semmi nem jó!
Nem vagyok egy Jobbik imádó, de nagyon érdekes volt ez az interjú, és én igenis megköszönöm @laspalmas:-nak, és meg is dicsérem, mert emberközelbe hozta a politikust! Lehet, hogy egyesével, testközelből mindegyik politikus (na jó azért nem mindegyik) normálisabb, emberibb?
A reagálások, kommentek? Meglepő és mulatságos.
@uccaszoc:
A sárga csík szerint új társszerzőt köszönthetünk? Majd meglátjuk:)) Gatyát fel lehet kötni!
Amúgy isten hozott!

Haloperidol 2010.01.25. 19:45:47

@uccaszoc:
Hülyék lettek volna bevezetni, amikor a Fidesz sokkal tovább hülyítette az embereket a nagy jobboldali, konzervatív párt képében. Én is sokáig bedőltem nekeik, plakátoltam, választókerületi küldött voltam, polgári köröztem, kokárdát hordtam, "hozam még egy embert", stb.
Aztán pontosan úgy, mint a most megszólaló jobbikos, rájöttem, hogy az egész csak parasztvakítás. Amikor pár ezt alátámasztó tényt feltettem a helyi polgári körös levlistára, akkor meg lekomcsiztak, leárulóztak és megvádoltak, hogy az MSZP pénzel. Most jobbik szimpatizáns vagyok, nem léptem be a pártba, de küldtem nekik pénzt (5000 Ft-ot) és a családból összeszedem a kopogtatócédulákat. Többet nem fogok csinálni, mert az ennél aktívabb politizálásból már elegem van.

tudi 2010.01.25. 19:47:54

@ZioN: Végülis igaz, tehát a FIDESZ, MSZP, MDF, SZDSZ? kihúzva, maradt az LMP, + a MKP más nemnagyon akad.
Na ezekhez még talán elehet menni.

derelyegrádi szellem 2010.01.25. 19:53:00

@z666:

Ezt így nem mondanám, márminthogy az amerikai megszállás, meg a kölcsönök nem sokat jelentettek.

De sokat, negatív irányban. Amikor az ameikaiak rájuk ültették Papa Doc és Baby Doc (ez az előbbi fia) nevű abberált diktátorokat, sokat romlott a helyzet, ekkor vettek fel egy csomó IMF hitelt, ennek feltétel az volt, hogy nyissák meg piacaikat a külföldi termékek előtt (ez főleg amerikai terméket jelentett), a védővámokat töröljék el, és a mezőgazdaság támogatását szüntessék be.

Ez azt eredményezte, hogy az országot elárasztotta az olcsó amerikai rizs (mert ugye az amerikai államot senki soha nem kötelezte arra, hogy a mezőgazdásgi termelők támogatását megszüntesse, így az jóval olcsóbb tudott lenni), és termelők egymás után tönkrementek, és ezek a parasztok (mint ilyenkor mindig) kezdtek bevándorolni a fővárosba, és akkor alakultak ki, illetve bővültek hihetetlen méretűvé a főváros körülvevő, európai ember számára elképzetlhetetlen, felfoghatatlan nyomort mutató nyomortelepek.

Hát így jártak, pedig előtte is kuldusszegények voltak. Szép példa az ő esetük arra, hogy még a legkoldusabb, legszegényebb országból is lehet valamit kisajtolni, még tőle is van mit elorozni. Gyomor kell hozzá, azt nem mondom, hogy nem, de az amerikaiaknak az vitán felül van, az IMF-ről meg nem is beszélve. Meg kell hozzá pár helyi kollaboráns gazember, az is van mindig.

Ha nem vigyázunk a sorsukra juthatunk, és Bajnaiék már be is állítottak minket ebbe az irányba.

Haloperidol 2010.01.25. 19:56:01

@tudi:

A jobbikos csávó HÍVTA laspalmas-t. Ő nincsen annyira elszakadva a földtől a "köznéptől" (mint azt megkaptuk Rubovszky nagyságos úrtól) hogy egy blogírót meghívjon.

Bazzeg, a nagy pártok annyira magasan hordják az orrukat, annyira el vannak szállva, hogy összeteheted a két kezedet, ha egyáltalán köszönnek neked az utcán. Például annak idején (lelkes kis pöcsként) aláírást gyújtöttem egy fideszes standnál más nem ios tudom milyen kamu ügyben. Páva Zsolti szó nélkül elsétált mellettünk a Szécheny téren, még annyit sem nyögött oda, hogy "helló, hogy megy a munka?" K. anyját az ilyennek.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.25. 20:31:02

@laspalmas: Bizony, csak én ismerek személyesen 3 (férj, feleség, anyós) embert akik Magyarországon élnek, de CSAK román állampolgárok, akik, Romániában dolgoznak, adóznak, stb. és jajj, már szaporodnak is (decemberben megszületett a baba). OMG. Magyarország rettegj!!!

Ombudsmanyus 2010.01.25. 20:47:00

1990-ben egyszerű talpasként rész vettem a Fidesz helyi önkormányzati kampányában. Az egész nagyjából úgy folyt le, mint ahogy a riportalany bemutatja saját kampányukat. Sok önkéntes segítővel, meló utáni szórólapozással, plakátozással, lakossági fórumokkal. Mindezt természetesen ingyen. Mindenhol ott voltunk, nyertünk is.

Akkor még volt lelkesedés, és ez most egyedül a Jobbiknál tettenérhető. Sok sikert.

fairi 2010.01.25. 20:52:17

@Rwindx:

attól még nem terjedt el...
Törikönyvben nem volt ilyen meghatározás a komcsikról....
1990 előtt se ezt a jelentést tanították a gyerekeknek:)

Rwindx 2010.01.25. 21:13:40

@fairi:
Valóban :) Ezt csak az élet tanítja.

eszkep 2010.01.25. 21:16:50

@fairi: Hülyegyerek! Az a párt, aki magát kommunistának deklarálja, minek számít???
A kommunista diktatúra idegen megszállással fűszerezve diktatúra marad, bárminek is "csúfoljuk".
A KISZ szerinted minek a rövidítése???

Miért élnek ilyen hülye emberek a földön????
Attól, hogy nem "valósult meg" az össze zsidó kiirtása, attól még náci volt Nemzetiszocialista Német Munkáspárt nemde???
Idióta barom!

órarugógerincű felpattanó 2010.01.25. 21:47:55

@eszkep: vajon lesz erről is valahol felsír... cikk? Nem kellene oda egy taktikai atomcsapással új esélyt adnunk az életnek?

Stannoa 2010.01.25. 21:52:17

Halihó. Engem érdekelne az hogy ha már így a kommentekből előjöttek mindenáron a zsidók stb... tehát ugye a honfoglalás stb betelepítések. Amíg nincs bizonyíték arra hogy létezik ez, vagy arra hogy semmiképp sem, úgy hogy lehet olyan könnyen megalapozatlanul elítélni bármelyik feltételezést? Most ebből nyilván rájöttetek, hogy hajlamosabb vagyok azt mondani hogy ez bizony létezik (állandóan szem előtt tartva Simon Perez 2007-es kijelentését, miszerint egyszerűen felvásárolnak minket). Nos, amíg az utcákon nincsenek nem láthatóak, addig nyilván sokan hajlamosabbak ezeket az állításokat badarságnak tekinteni... de feltételezem ezek sem olyan hülyék hogy azokat a zsidó vallási csoportokat küldik ide elsőként, akiknek a külsőjüről leolvasható a vallási hovatartozás. Lehet fasisztázni :)

arlequin 2010.01.25. 22:33:51

@Stannoa: jó estét fasiszta! ;-)

@órarugógerincű felpattanó: szigorúan 10*10 m2-re alkalmazott nukleáris fürtösbombák, precíziós fotommeghajtással, lézercélzóval.

nah álmodik a nyomor, soha jobban nem éltem mint most, hüjenácikok.

<prnt scrn>

Horizont 2010.01.25. 23:18:35

@f.m.j.: Visszatértél a jól bevált nevedhez?:)

f.m.j. 2010.01.25. 23:20:34

@Horizont:

ühüm :)

sőt az avataromat is levettem, és ezzel együtt mindenkiét, és most itt csücsülök, hogy hogy rakjam vissza :)

JKLM 2010.01.26. 07:34:33

@laspalmas:
Megvan az okom, hogy oda szavazzak, nem ez volt a mozgatórugó...
Egyszerűen csak örülök, hogy egy kis teret kap az új párt ezen a blogon is.

hoplita 2010.01.26. 08:55:31

@dr. Pascal:
Ha jól tévedek, ugye te nem sokat konyítasz a mezőgazdasághoz...?
De tudod mit..?
Te egyed a holland paradicsomot, paprikát, én meg majd eltengődök azon, ami itt az udvar hátuljában terem.:DDD
Csak egy példa.... a hollandusok 400 mázsát is termelnek egy hektáron krumpliból, nálunk a 200 már jónak számít.
Csakhogy az a 400 nem ér annyit beltartalmi érték szempontjából, mint 50 mázsa magyar Gülbaba.
Jó étvágyat!

f.m.j. 2010.01.26. 09:02:41

@hoplita:

én is a kertvégében-projekt mellett vagyok

arlequin 2010.01.26. 09:40:56

@f.m.j.: én is. ismered a régi nótát? "kertvégében kurtakocsma" kezdetűt?

hoplita 2010.01.26. 09:44:46

@f.m.j.:
Nos igen....de az is a jelenlegi helyzet tragédiája, hogy hiába van kertem a város alatt - ún. zártkert - nem termelhetek rajta semmit már 15 éve, mert mindennek lába kél.
Kiszámoltam...évente legalább 150 ezer forinttal többet hagyok a zöldségeseknél, mert értelmetlenné vált a lopások miatt a kiegészítő termelés.
Pedig annyi időm lenne, konyítok is hozzá valamicskét, de nincs értelme.
Ide jutottunk....és én ezt már nagyon unom.:(((

f.m.j. 2010.01.26. 09:50:51

@arlequin: nem szeretem Petőfit ;)

valójában a krumplira gondoltam, nem a kocsmára ;´) -ez egy új jel, így sikerült: gödröcskével nevet

Egyetemistaa 2010.01.26. 09:54:07

HAHÓ

Arra mit szólt, hogy 2 millás a költségvetésük? Egyenlőre semmivel sem hitelesebb.

f.m.j. 2010.01.26. 09:55:07

@hoplita:

már én is nagyon várom, hogy új szelek fújjanak, és szabadon lélegezzünk, de mint tudjuk, a panellházak teteje miatt van szmog, vagy mi Pesten, azt kell sutty, levágni, és helyreáll a rend :)

f.m.j. 2010.01.26. 09:55:46

@Egyetemistaa:

már volt róla poszt, ott kielégülhetsz :)

hoplita 2010.01.26. 10:00:55

@Egyetemistaa:
Jó'van öcsi, pihennyé'...! :D

Egyetemistaa 2010.01.26. 10:02:00

@f.m.j.: he? igen le lett írva, hogy gáz van

elment egy jobbikoshoz aki gondolom szerette volna közelebbrőlbemutatni a pártot, hogy készülnek, stb. megvolt az alkalom, hogy ehhez hasonló kérdésekre válaszoljanak.
Abban a korábbi postban semmi "megoldás" nem volt, csak maga a tény...

hoplita 2010.01.26. 10:02:41

@f.m.j.:
Én néhány(?) fej lesuttyolásának a lehetőségében gondolkodom.....akkor lenne csak igazán friss levegő.:D

picur3ka 2010.01.26. 10:10:13

@laspalmas:

Lattad a ma reggeli felhozatalt a zujsagokban, Sajokam , na nem a Zero cimet hasznaljak szo szerint...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.01.26. 10:29:02

@hoplita:
Erről annyit, hogy Magyarországon is kb.:80%-ban holland fajtát termesztenek, mert ellenállóbb a kártevőkkel szemben. A maradék 20% persze hazai fejlesztés és hasonlóan ellenálló, mint a holland. Ezen lehetne fejleszteni.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.01.26. 10:30:51

@dr. Pascal: A hollandoknál az is a baj, hogy a vidék náluk úszik a trágyában. A holland mezőgazdasági vállalatok már nem tudnak hova terjeszkedni, így nem lesz meglepő ha pár éven belül megjelennek Magyarországon.

f.m.j. 2010.01.26. 10:35:27

@Egyetemistaa:

már miért kéne egy posztban megoldás legyen erre? Számomra a kérdésben a válasz, hogy nem KELL választ adjon, mert nem az a feladata, célja, de nem vagyunk egyformák, te ott akarod megkapni a válaszodat, (mely kérdésről már eleve amúgy is van egy válaszod a fejedben, szépen eldöntve) és van ott még 7-800 komment is, foglald el magad velük szépen, iszogass, szürcsölgess a bögidből, és keresd a választ, tudod, aki keres, az talál, aki zörget, annak megnyittatik :)
azért vigyázz, le ne fröcsköld a billentyűzetet :)

nyugi

hoplita 2010.01.26. 10:52:48

Off

Úúúú, de kemény....parvenü és übernevetséges..:DDD

kuruc.info/r/6/54217/

On

f.m.j. 2010.01.26. 10:55:06

@hoplita:

helyettük is égek, szégyen

hoplita 2010.01.26. 10:58:27

@csabapayne:
Ez a tendencia akkor indult, amikor a fríz tehenek karrierje is elkezdett felfelé ívelni, kiszorítva a magyar tarkát.
A mendemondák szerint nem került ez olyan sokba a hollandoknak....pár tucat fő-fő téeszgecit, meg minisztériumi elvtársat kellett jól megetetni-itatni, megkurváztatni és sínen voltak a dolgok....anno a hatvanas évek végén, az új gazdasági mechanizmus beindulásakor.
Most élvezhetjük a hozadékát azoknak a ragyogó, stratégiai döntéseknek.:(

f.m.j. 2010.01.26. 10:59:27

@Seduxen:
@eszkep:

kíváncsi vagyok, ki mit nem kap az ügyért

sírni itt már nem elég, egyébként kell azért egy lelkivilág ahhoz, hogy valaki ilyet tegyen, de hogy nem ember, az tuti

hoplita 2010.01.26. 11:03:35

@f.m.j.:
Kósa mint huszár....
Szóljon mán neki valaki, hogy ez alkatilag lehetetlenség.
Nekem dédnagyapám és nagyapám is oda vonult.....180 cm alatt nemigen volt felvétel ennél a fegyvernemnél.:DDDD
Kósának ahhoz a sámli is kevés...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.26. 11:06:00

@f.m.j.: miért kapna bárki is BÁRMIT?

Tudod: "Nem valósult meg súlyosabb bűncselekmény", elég ide egy enyhébb "ejnye-bejnye" :(((

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.01.26. 13:01:30

Mondjuk először talán normális programot megtanulhatnának írni. Csak a Honvédelmi részt olvastam el, de nálam már azon látszott, hogy mennyire nincsenek képben.

hoplita 2010.01.26. 13:17:24

@molnibalage:
Köszönjük.
Majd ha haditechnikai és az általad biflázott honvédelmi szakkommentárokra lesz szükségünk, akkor majd visszakeressük a bombagyáron a kommentjeidet.:D

Valandil 2010.01.26. 13:59:45

@hoplita: Ez nem biztos: apám 160 cm volt, mégis huszárként vonult be Kassára, É-Erdélybe és a Don-kanyarba (hadtestközvetlen huszárszázad).

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.01.26. 14:13:23

@hoplita: Nevetni fogsz, pont olyan nevetségesen szar, amirt írtak, mintha egy turbómagyar bombagyáros tette volna.

Semmi értelme nincs annak, amit leírtak oda. Ha érdekel, kifejtem, hogy miért.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.01.26. 17:34:30

@667 - A Sátán szomszédja: Akkor csak egyetlen elemet veszek ki, de ez már elég is lesz bizonyításképpen.

>>>fejlesztés lehetséges változatainak figyelembevételével elérhető lenne, hogy a légierő 3-5 éven belül rendelkezzen mintegy 30 db harci repülőgéppel (Gripen, MIG-29) és 24-24 harci-, illetve szállító helikopterrel (MI-8, MI-24D).<<<

Akkor szépen sorba. Mi a fészkes fenének 30 db gép? Előbb talán a meglevő 14 db Gripent kellene felfuttatni redesen. A földi kiszolgáló személyzet feltöltöttsége nem éri el a 35-40%-ot sem. A röhejesen kevés vett repórát sem tudjuk kirepülni, mert nincs aki üzemeltesse a technikát. Ne költsünk már pénzt új gépekre, csak akkor, ha már a 14 üzemeltetése flottul megy.
Egy gépre kb. évi 80 óra lett bérelve és még ezt sem repüljük ki. Ahhoz, hogy a gép valós képességeit kihasználjuk nem gépenként, pilótánként kellene 180-200 óra / év. Az egész Gripen program is akkora mutyi, mint állat. A kiképzettek egy része már nincs a Honvédségénl, az ablakon kidobott pénz volt. Olyan is volt, akit gyakorlatilag nyugdíj előtt képeztek ki. Aztán szépen elment nyugdíjba. Okos.. (Ezt mástól hallottam.)

A MiG-29 mi a búbánatot keres a listában? Ott kezdőik, hogy egy milyen MiG-29? Mert van pár altípusa. Modernizálni olyan gépeket, amik gyakorlatilag a végüket járják nem lehet. Új MiG-et venni semmi értelme a meglevő Gripenek mellé. Egy Magyarország gazdaságával rendelkező állam örüljön, ha egy elsővonalas 4. generációs (4+) típust tud üzemeltetni. Kapjunk mér a fejünkhöz. Hollandia és Belgium kicsit gazdagabbak és ők is csak egy típust használnak - F-16MLU - és az sem méregdrága kéthajtóműves...

24-24 harci és szállító heli állomány? Ismét csak benelux államok. Nézzék már meg, hogy egy Hollandia méretű országnak mi van... Miért Mi-8-at akarnak? Az ősrégi. Valami mondernebb Mi verzió kellene – Mi-171 – vagy más. Itt lehet, hogy csak szimplán lusták voltak leírni a Mi-8AMTSh megnevezést, mert így is hívják a Mi-171-et, de a fentiek tükrében nem erre foganék.

A Mi-24 eléggé elvult, valami más kellene vagy minimális modernizáció a meglevő állományon és a meglevő állomány kifutásával új gépet rendszeresíteni. A Mi-24-et el kell felejteni. A modernizált Mi-35M is talán-talán szóba jöhet, csak nem túl elterjedt, de legalább Mi-24 alapjai vannak.

Ez a pár sor már megmondja azt, hogy egy lózung ez a rész. 3 percet sem gondolkodtak rajta rendesen, vagy csak tényleg ennyire fogalmuk sincs arról, hogy mi a helyezet.

A légvédelmről és radarrendszerekről egy szó nincs benne.

Stb.

Viktus 2010.01.26. 19:59:12

Sajnos szórólapból lesz csak elég ... itt nálunk a megyében már néztünk nyomdát olyan minőségi plakátokat nyomtatni még, és arra keresünk vállalkozókat szponzorálni, mert ez a mennyiség kevés lesz.

Esetleg, aki tud orosz, iráni befektetőket szóljon :P

Ja egy v.mit nem értek amit nem mondtak a győriek lesz 4000 db Nagy Magyarországos Jobbik autósmatrica na azzal fingunk sincsen mit kezdjünk ...

Viktus 2010.01.26. 20:06:00

@dr. Pascal:

Ide a holland, belga, germán nyugdíjasok jönnek kapják az otthoni nyugdíjat itt meg elélnek, mint a befőt, és a legszebb tájakon lásd. Dunakanyar, Mátra ...

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.27. 10:46:16

@molnibalage: No, köszönjük. Én nem értek hozzá, így nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni amit írtál; de örülök, hogy leírtad azt amit te átgondolatlannak gondolsz, és nem csak " ez szar és ." Az ilyen hozzáállást szeretem.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.27. 18:26:05

@volánrulz:
@ucsacsu:

Mondok valami meglepőt: A vállalatok, befektetők mindig a legjobb árut próbálják megvenni, mégpedig a legjobb áron.
Hogy ez a mi kormányunk alájátszik a külföldi tőkéseknek, az más kérdés, hülyék lennének nem kihasználni.

De ti olyasmitől tartotok, hogy százasával jönnek majd a külföldi családok, és belaknak komplett lakótelepeket meg falvakat?
Mert ebben pont annyira nem hiszek, mint az Orbánra hazudott 100ezer kínaiban.

==T== 2010.01.27. 20:47:16

@molnibalage: Látom te sem sokat értessz a katonai kérdésekhez.

14 gép az lófütty. A hatékony légvédelemhez egy Közép-Európai Magyarország méretű országnak minimum két reptéren 2x 1 ezred, azaz 2x24/30 modern vadászrepülőgépre + több üteg nagy, közepes és kis hatótávolságú légvédelmi rakétára van szüksége.

A Mi-171 is egy Mi8 variáns, ami az oroszoknák Mi-8*** néven áll rendszerbe. Persze van modernebb gép is, de a Mi8 nagyságrendekke lolcsóbb, és van üzemeltetési tapasztalat.

A Mi35 is egy Mi24-es továbbfejlesztve, és nagyon jó kis gép az.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.01.28. 12:57:29

@==T==:

>>Látom te sem sokat értessz a katonai kérdésekhez<<

Micsoda érvelési technika. Ugye nem veszed zokon, ha nem hajlok meg ezelőtt?

----
>>14 gép az lófütty. A hatékony légvédelemhez egy Közép-Európai Magyarország méretű országnak minimum két reptéren 2x 1 ezred, azaz 2x24/30 modern vadászrepülőgépre + több üteg nagy, közepes és kis hatótávolságú légvédelmi rakétára van szüksé<<

A gazgasági helyzet nem teszi reálissá ezt. Pont.

Nem csak ország mérete, hanem a fenyegetettség mértéke is a maghatározó és egyéb körülmények.

Egy Hollandia méretű országnak szeritned kell 100 db F-16? Mert régen ennyi volt. Ja, hogy akkor a Varsói Szerződéssel kellett farkasszemet nézni és a gépek képességei meg sem közelítették egy mostani F-16MLU képességeit?

NATO tagságunk és ARÁNYOS védelmi kötelezettséggel jár. Ennek még 24 géppel bőven eleget lehetne tenni. A Gripen ma elektronikailag a világ élvonalában van és légtérvédelem terén AMRAAM shooter lévén pont olyan potens, mint egy F-16C.

(Elvileg nem rég volt egy nagyon durva szoftverfrissítés, de ennek nem járam még utána. Az Air Power blogon volt erről szó.)

Jelenleg - ez örvendetes, de nem szabad emiatt elhanyagolni a fejlesztést és gyakorlást - nincs potenciális fenyegetés hazánkra nézve. Viszont a képességek megteremtése évekig tart, ha kell, akkor nem rántod elő a zsebedből még végtelen pénz esetén sem.

A 48 db gép egyszerűen nem reális. Nem a Hidegháborús időket éljük és a mai fegyverek pontossága és hatékonyásga mellett ma 1 db harci gép sokkal nagyobb harcértéket képvisel, mint 20 éve. Konkrétan, ha tényleg lenne 14 db használt Griff 80%-os hadrafoghatóság mellett, azt többre tarantám 28 db MiG-29-nél is. Egyrészt, mert multirole, másrészt, mert elektronikailag a gép egy teljesen más szintet képvisel.

A légvédelem fejlesztése terén egy radikális lépést el tudok képzelni. Patriot beszerzése még, ha nem is a legutolsó szériából. Kellemes lefedettséget adna, és Mo. nagy része bizony sík terület.

MANPAD terén a Mistralt el kell adni, az a platós szar egy rossz vicc. Az Avanger rendszer csípőből lemossa.

Még az AMRAAM légiharc rakétán alapuló rendszer is esetleg egy alternatíva, de van valami új fracia cucc is. Ott az indítók 10 km-es nagyságrendben is lehetnek egymástól és a radatól. Szép nagy lefedettséget lehet adni, és elpusztítani is igen macerás lenne egy háborúban.

A Mi kapcsán egyetértnük. A Mi-171 jó lenne. Viszont nem kell ilyen sok. 12+12 gép sokkal reálisabb, mint a 24+24. Esetleg tologatni is lehet az arányokat, hogy 8+16 vagy 16+8.

süti beállítások módosítása