Skip to content


       Szűrés lista

Vigyázz Józsi, megint per lesz!

Eddig bírtam megállni. Mármint röhögés nélkül.

Nézzük sorban.

Debreczeni József közíró, politikai elemző, az MDF egykori képviselője, majd Orbán és később Gyurcsány politikájának támogatója majd támadója, aki aztán újra visszatért első szerelméhez, és idén ismét a fantasztikus MDF-csapat tagja lett képviselőjelöltként.

2008.szeptember 21-én jelent meg a Népszabadságban "A diktatúra árnyéka" című írása, amiben kijelentette, hogy


"A Nemzetbiztonsági Hivatal információi és a rendőrségi nyomozás (NNI) eredményeként napvilágra került, hogy egy vagyonvédelmi cég (UD Zrt.) titkos hálózatott hozott létre törvénytelen eszközökkel való információszerzés céljára. Behatoltak az origo freemailbe, feltérképezték sok ezer postafiók-tulajdonos kapcsolatrendszerét, telefonhívás-listákhoz jutottak hozzá. A cég - afféle magán-titkosszolgálatként - megfigyelt embereket, feltérképezte kapcsolataikat."

 

A cég (UD Zrt.) emiatt kegyetlenül beperelte jelentős érdeksérelmet okozó, aljas indokból, nagy nyilvánosságból elkövetett rágalmazás miatt.

Debreczeni így védekezett:

"„Én nem oknyomozó újságíró vagyok”, a vélemény műfajtól pedig nem várható el az a fajta tárgyilagosság, mint az újságíróktól."

Komoly, nem?

Ezek szerint ő, mint exképviselő, közíró, politikai elemző stb. bármit leírhat a Népszabadság vélemény rovatába? Nanemá. Ezt valószínűleg ő sem gondolta komolyan.

A per a napokban fordult be végre a célegyenesbe, Debreczenit első fokon bűnösnek találta, és 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ítélethirdetés előtt volt egy kis közjáték:

Simits Iván, Debreczeni védőügyvédje szíve szerint kitiltotta volna a sajtót a tárgyalóteremből.

 

 

Az ítélethirdetés után volt egy kis közjáték:

Debreczeni felháborodott a döntésen.

 

 

Fel nem foghatom, hogy ragadtathatta magát egy felelős gondolkodó ilyen rasszista kijelentésre. A tadzsikok sem értik.....


"Budapest, 2010. március 3., szerda (OS) - A Magyar-Tadzsik Kulturális Kapcsolatok Egyesülete Debreczeni József kijelentéséről


Debreczeni József, az SZDSZ támogatásával induló országgyűlési képviselőjelölt 2010. március 1-jén az őt első fokon elmarasztaló ítélet kapcsán a bíróság folyosóján így nyilatkozott a Hír Televízió híradójának: Abszurdnak tartom, nem Tádzsikisztánban született ez az ítélet, hanem egy Európai Uniós országban, tényleg a legkomolyabban meg fogom fontolni, hogy fellebbezzek-e .
Egyesületünk álláspontja szerint Tádzsikisztán igazságszolgáltatása az utóbbi években megközelítette az európai normákat, közéletének demokratizmusa pedig nem tér el oly mértékben Magyarországétól, hogy az egy elmarasztalt publicista fölényeskedését indokolná.
A képviselőjelölt kijelentése mélyen sérti nemcsak a független magyar bíróságot, hanem a tádzsik népet is, ezért elvárjuk, hogy Debreczeni József nyilvánosan kérjen bocsánatot.

A Magyar-Tadzsik Kulturális Kapcsolatok Egyesülete nevében: Szokolay Zoltán elnök
    Kiadó: Magyar-Tadzsik Kulturális Kapcsolatok Egyesülete" - MTI

 

(a karikatúra Pápai Gábor munkája)

Címkék: mdf vicces

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr711806508

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem gyűlnek Debreczeni ajánlószelvényei 2010.03.04. 23:06:41

600 kopogtatócédulánál tart a közíró. Azt mondja, sokan azért nem adják neki, mert félnek. Könyvét sem veszik már meg személyesen, akkora a rettegés Orbántól.

Trackback: Józsi jól vagy? 2010.03.04. 13:12:58

 Meglepődve olvasom a Mandineren, hogy szegény jó Debreczeni Józsefnek nem gyűlnek az ajánlószelvényei és ebbéli elkeseredettségében a Duna TV-ben el is mondta, hogy miért nem. Mert az emberek félnek. Rettegnek, hogy mi lesz a népi demokráciában O...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.04. 10:28:41

@Seduxen:

Jóska a seggfejek közé pozicionálta magát, ahova eddig is tartozott. Halmazelméleti szempontból a Szélsőségesek a Seggfejek részhalmaza.
Tehát nem minden seggfej szélsőséges, de minden szélsőséges seggfej.

Homeoffice 2010.03.04. 10:28:54

Off kérdés....

A Bayer vs. Pörzse+Morvai összecsapásról lesz topic?

órarugógerincű felpattanó 2010.03.04. 10:29:14

És akkor a holokausztot is lehet tagadni, ha az nem tényállításként, hanem véleményként hangzik el?

arlequin 2010.03.04. 10:32:28

@Lone Wolf: majdcsak megtanulsz angolol: "jú vill hevto lörn dír Sam..." ;-)))
erősen túlfejlett humorérzék nem létezik, s bár elfogadom állításod lényének magvát, én nem tagadom: élvezem ;-)))
@eszkep: józsika? szegény megtévedt lélek. beleragadt a demokrácia bűzhödt mocsarainak valagába, izé, világába. magyarán mondva majdnem teljesen meghüjült. vagyunk ezzel így egy páran...

kovego 2010.03.04. 10:33:42

az a baj ezzel a hülyével, hogy ezt elhitte:

"Behatoltak az origo freemailbe, feltérképezték sok ezer postafiók-tulajdonos kapcsolatrendszerét, telefonhívás-listákhoz jutottak hozzá."

mi a francnak behatolni valahova kapcsolatrendszerért, ha ott van a free iwiw vagy facebook???
az origo-nak van telefonhívás-listája??? honnan??? milyen alapon???

ha egy "közíró"-ban (ezt a faxságot is ki találta ki???) ezen hír hallatán nem merülnek fel ezek a kérdések, hanem diktatúráról kezd el hablatyolni, akkor vessen magára!

Lone Wolf 2010.03.04. 10:34:50

@arlequin: Óh, olvasni azt nagyon jól tudok angolul :) A nyelvtannal viszont gondban vagyok, amikor fogalmazni kell. HJA! Ez a vége, ha többé-kevésbé a számítógép előtt ülve szeded föl az angolt.

Kartal (rezervált) 2010.03.04. 10:35:41

Háháhá! Erre rákúrt mint ács az ujjára. Tényleg jobb lenne, mostantól nem mozdulna, száját kizárólag evésre használná.
@Lone Wolf: oké. Akkor ezt most magyarul is. Nem mintha nem érteném, de mi egy olyan képződményben élünk, amit Magyarországnak szoktak nevezni, ahol magyar az anyanyelv, nem angol, és tök jó lenne, ha ezt a páratlan anyanyelvet használnánk beszélgetéseink során angol rövidítések helyett.
@eszkep: "A diktatúra kriminalizálja ellenfeleit: bűnözőknek állítja be, és büntetőjogilag vonja felelősségre őket. Vádat emeltet ellenük, elítélteti, majd börtönbe juttatja azokat, akik az útjában állnak." - így is van, lásd gárda-per, Budaházy mint terrorista halálbrigád főnöke (röhög a vakbelem)... Mivel nem akarom, hogy engem is feljelentsenek becsületsértésért, nem írok semmit a fickóról. De azért gondolok. Talán a gondolatrendőrség még nem akad nyomomra...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.04. 10:37:59

@órarugógerincű felpattanó:

Lehet, egyelőre Magyarországon hatályos törvény nem tiltja. Ha valakinek éppen erre van igénye...

órarugógerincű felpattanó 2010.03.04. 10:38:44

@arlequin: Ezek a jaúzsikák előbb utóbb mindig lukra futnak :D

Kartal (rezervált) 2010.03.04. 10:42:40

@Seduxen: megőrültél? Minek az nekik? Elég jól elvoltak eddig is nélküle, nem érzik hiányát. Sőt továbbmegyek: csak akadályozná őket napi munkájuk elvégzésében :D

Lone Wolf 2010.03.04. 10:44:30

@Kartal (mindenbe beleszól):

Mostanában valahogy minden próbálkozás visszaüt a bal-libre. Ez a vége ha a másik fél felfogja, hogy a kib@szás társasjáték. Ha nem megy bele, és nem ad támadási felületet, de a másik tovább nyomul, akkor bizony a mocskolódási kísérlet visszaszáll, mint egy jó bumeráng.

Mert ezek bizony olyan természetűek, hogy valakin mindenképpen ütnek. Rendszerint mindkét félen. Csak akik a kib@szás játékát játsszák, rendszerint túl ostobák ahhoz, hogy ezt felfogják.

Szó mi szó, tök jó figyelni ahogy a baloldal szépen módszeresen, lassan de biztosan leamortizálja magát ezekkel a gyerekes hülyeségekkel, a parlamenti küszöb közelébe!

arlequin 2010.03.04. 10:51:16

@Lone Wolf: én sem az anyatejjel szoptam magamban. ragadt rám mint a kosz ;-)
@Kartal (mindenbe beleszól): melyiket szeretnéd magyarul?
@órarugógerincű felpattanó: ultraibolya-lyukra.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.04. 10:51:19

@El Topo (Sgt. Elias): én ezt úgy ismertem, hogy nem minden szadista fradista, de minden fradista szadista :))))

de kb egyről beszélünk :)))

"Tehát nem minden seggfej szélsőséges, de minden szélsőséges seggfej." - ejnye! ezzel - sponsored by: fidesz - "leseggfejezted" a kúrmánypártot is :)))

Lone Wolf 2010.03.04. 10:51:23

@Kartal (mindenbe beleszól):

Háháhá! Erre rákúrt mint ács az ujjára.

Mostanában valahogy minden bal-lib kísérlet visszaüt. Ez a vége, ha a másik felfogja hogy a kib*szás társasjáték, és nemes egyszerűséggel kiszáll belőle. De a másik tovább nyomul. Ilyenkor valahogy mindig visszaüt. Mert ugye, az efféle geciségek már csak olyanok, hogy mindkét félen ütnek. És ha a másik egyszerűen kitér, akkor csak egyvalakinek sérül a renoméja, amiért ilyen eszközökhöz nyúl.

Csak ennek a felfogása rendszerint meghaladja a játék játszóinak a szellemi szintjét..

És szó, mi szó, tök jó figyelni, ahogy a teljes bal-lib lassan de biztosan lealázza magát a parlamenti küszöb közelébe. Kacag a vakbelem, ahogy figyelem, hogy a saját, idestova 60 éve használt módszerei fordulnak ellenük, és intézik el őket. XD

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.03.04. 10:52:30

@eszkep:
Majd az utolsó pillanatokban az mszp-hez csapódnak... "a demokrácia védelmében, a szélsőségek ellen" (De szép is lenne, létrejönne a "mesterhármas", a törpekoalíció.)

Lone Wolf 2010.03.04. 10:52:46

Elnézést, valamiért már megint nem láttam hogy átment a post. Úgyhogy beírtam még 1X némiképp átfogalmazva.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.04. 10:57:58

@Seduxen:

Amennyiben a kúrmánypárt szélsőséges. Szerintem ők csak seggfejek, nem mintha nem lenne bőven elég, ha egy kormányzó erő seggfejek gyűlekezete.

Kartal (rezervált) 2010.03.04. 11:03:58

@arlequin: köszi, már megvan :)
@Lone Wolf: köszi, veszem :)

marcinátor (törölt) 2010.03.04. 11:07:14

Rohadt náci ez a Józsi, lehet, legközelebb majd előszedi az übermensch elméletét is. Az biztos, hogy a tadzsikokat lejjebb sorolta be, mint a saját fajtáját, a mocskos rasszistája.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.04. 11:08:34

@El Topo (Sgt. Elias): odaírtam, hogy sponsored by: fidesz. Te nem hallgatod a szóvívők - egyik - talentumát (síjjájtópétej) és az ő okosságait? Ejnye...

"seggfejek gyűlekezete. ": NEM! ők "becsületes emberek értékalapú közössége" :)

Bicskas 2010.03.04. 11:08:38

Tádzsikisztán igazságszolgáltatását szidni ősi román szokás.

arlequin 2010.03.04. 11:12:51

@Bicskas: ha ez kell a demokrácia vélelmében, akkor román vagyok! pfej faszisták. ezt a drága debreceniensiscu josipot bántani. csak azért mert román. alja népség ez itt mind, mindenki láthassa!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.04. 11:19:05

@Seduxen:

Türelmes ember vagyok, de azért nem annyira, hogy szijjártót hallgassak.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.04. 11:20:54

@El Topo (Sgt. Elias): ááá, a péter jó gyerek, én jókat szórakozok rajta. kb 4-5 elemet variál a mondókájában, szerintem roppant szórakoztató jelenség. Na meg a "párja" a lövészárok túloldalán.

arlequin 2010.03.04. 11:27:49

@arlequin: juteszembe, mert az előbb nem jutott. bozgorok ezek kérem. bozgorok. nevesincs népség.

OFF
már nagyon vártam, hogy józsika beleszaladjon egy pofonba. annyira gerinctelen féreg, hogy eképpeni taníttatását igencsak szorgalmaztam. köszönöm. a bosszúm kitelt, hiszen alapvetően jó keresztény vagyok...
ON

Marcellusca 2010.03.04. 11:28:59

@Seduxen: Héééé!
Lemaradt a printskrín! :)))

arlequin 2010.03.04. 11:29:00

@tesz-vesz: BITek, adatok, mindenféle baloldali miegymás. ezt biztos helyről súgták. tényleg.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.04. 11:33:01

@Seduxen:

Lehet, én már nem vagyok ennyire türelmes.
Utoljára akkor röhögtem ilyesmin, amikor Havas lekúrta a Varga Mihályt, hogy éppen azért őt hívta a fideszből, mert komoly emberrel akart beszélgetni, ha hülyeségekre lett volna kiváncsi, akkor a Szijjártót hívta volna.
Varga meg ült ott élő-egyenesben, és nem nagyon tudott mit válaszolni.:D

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.03.04. 11:37:24

Ez az ember borzalmas, közeliből látszik sokszor a szeme, bazzeg olyan mintha egy nagy sötét verembe nézne az ember nem tudom miért de D.J. vádlott engem egy az egyben szépemlékű ex közpénzügyi államtitkárra emlékeztet, és nem a bajsza miatt.........

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.04. 11:38:03

@El Topo (Sgt. Elias): na ezért majd kapok a pofámra az "illetékesektől", de én ha meglátom VargaMisit mindig az a kérdés ötlik fel bennem, hogy "mikor fogsz Te érettségizni"? Olyan "komolytalannak" tűnik nekem az egész figura (persze lehet, hogy remek pénzügyér). Kellene már egy kis "vérfrissítés", mert a jelenlegi garnitúra. Hááát...

Marcellusca 2010.03.04. 11:39:53

@Seduxen: Engem MÁR nem szórakoztat. :)
Én meguntam azt a 4-5 kliséjét. :)))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.04. 11:40:37

@Seduxen:

Kicsit Móricka feje van, de ettől még a fideszben ő az egyik ész.

arlequin 2010.03.04. 11:46:52

@arlequin:
OFF
szép kövér moszados feje van ennek a gyarmatinak. nem hiába hisztizik az elhárítás miatt. merthát ő a 'demokratikus átalakulásért intézet' igazgatója (értsd: a totális diktatúráért intézet) és diplomata.
ON

arlequin 2010.03.04. 11:47:54

@El Topo (Sgt. Elias): ész? elég rosszul állhat a fidesz, ha ő az egyik 'ész'.

Lone Wolf 2010.03.04. 11:49:25

@arlequin:
Őszintén szólva végig sem olvastam. Nem volt szükséges.

"Közelíteni kell egymáshoz a hadsereg és a rendőrség funkcióit, ebből következően kiképzését is. Fontos lenne az is, hogy végre megszabaduljunk a múlt kísérteteitől, és a szükséges és létrehozandó csendőrségben ne a múlt visszatértét lássuk."

Ez faszság! NEM VÉLETLENÜL VAN KÜLÖN VÁLASZTVA A RENDŐRSÉG, ÉS A KATONASÁG!!!

1, mindegyik erősen specializált. Ha közelítenek a funkciók, és a tanultak, akkor az bizony a hatékonyság rovására megy.

2, egyetlen kifejezés: Rendőrállam. Vagy ha úgy jobban tetszik, Diktatúra.

Az meg már csak a hab a tortán, hogy itt a nem létező csendőrségről beszélnek...

Vidéki 2010.03.04. 11:52:04

@El Topo (Sgt. Elias):
Havas egy nagyképű barom propagandista.
Aki nem olyan mocskos lelkű mint ő azt zavarba tudja hozni.
Mit vársz egy ilyen durva állattól aki így beszél riportalanyával: "éppen azért őt hívta a fideszből, mert komoly emberrel akart beszélgetni, ha hülyeségekre lett volna kiváncsi, akkor a Szijjártót hívta volna."
Én ha Varga helyében lennék többé nem állnék szóba egy ennyire faragatlan barommal, aki a beszélgető partner véleményét hülyeségnek nevezi.
Egy ilyen alak oktatja a "szakmát" jó pénzért az utódoknak.

arlequin 2010.03.04. 11:52:15

@Lone Wolf: megy ez nekik. seperc alatt még 600 oldalas tanúmányt is iratnak 200 misiért és majd véres kardként lobogtatják (ez képzavar tudom, de nekem tetszik ;-) az orrod előtt. debreceniensiscu majd bólogathat, hogy "én megmondtam"...

arlequin 2010.03.04. 11:54:48

@El Topo (Sgt. Elias): nem csodálom. egyébként a mezei, nem fideszes belső körbe tartozó parlamenter mondta volt nekem, hogy "nem tudom mit akar a navra" (navrasics). hát ha már ők nem tudják egymásról, hogy mit akarnak?!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.04. 11:58:46

@Marcellusca: egyik "termetes" kollégával tervezzük, hogy eccer leülnénk vele sörözni. 2 kikötésünk lenne. Ha a szokott kliséket használja, akkor:
1: irdatlan nagy pofon
2: meg kell innia 1 korsó sört.

Vajon fél óra múlva hogy nézne ki? Ott ülne velünk szemben egy kék-zöld, ámde matarészeg faszi :)))

@El Topo (Sgt. Elias): tudom, de nekem annyira ellenszenves. Tudom, hogy ez nem egy komoly érv, de "nem tehetek róla" :)))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.04. 11:59:46

@Vidéki:

Teljesen igaza volt az adott pillanatban Havasnak, függetlenül attól, hogy milyen arc egyébként.
Varga éppen harmadszor kezdett bele az aznapi fideszes szlogenbe, függetlenül attól, hogy mit kérdezett tőle a riporter. Igenis több újságírótól várnám el, hogy amikor az interjúalany elkezd mellébeszélni, akkor nyomatékosan térítse vissza a témához.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.04. 12:01:43

@arlequin:

Nyilván kurva bonyolult helyzetben vannak, ráadásul Orbánon kívül valószínűleg senki nem tud semmit konkrétan. Jó, esetleg még Kövér, meg Áder, maximum. A többiek majdnem mind gyalogok.

Lone Wolf 2010.03.04. 12:03:25

@arlequin:
-"megy ez nekik. seperc alatt még 600 oldalas tanúmányt is iratnak 200 misiért és majd véres kardként lobogtatják"

Ja... Simán összehoznak egy olyan marhaságot, amit egy kicsit is kritikus szemmel, és közepes intelligenciával a tartalmi ismertető olvasása után, minden további nélkül leidiótaságozhat az ember.

A probléma csak az, hogy vannak akik elhiszik, és felülnek neki. Innentől jön a kérdés; Mi a célja?

Magyarország aligha van olyan közbiztonsági helyzetbe, hogy szükség lenne egy félkatonai mentalitással dolgozó rendvédelmi erőre.

Ja hogy a cigányok? Problémának probléma, de ezt, a rendőrség is meg tudja oldani, ha végre hagynák őket dolgozni, és bátorítanák is ezt. No meg, a rendőrségi megoldás önmagában nem igazi megoldás. itt, bizony politikai, gazdasági, és társadalmi tettekre is szükség van.

Na most akkor jön a kellemetlen kérdés ; Mire kellhet a jobbiknak, egy félkatonai, ebből fakadólag brutális, rendvédelmi szervezet? Merthogy, idehaza aligha teszi szükségessé a helyzet.

arlequin 2010.03.04. 12:04:42

@El Topo (Sgt. Elias): egyfelől egyetértek ezzel a havas-témával, de ezt meg lehet oldani rendes hangvétellel is.
a fidesz meg... hát nem tudom. nem tudom mit képzeljek, mert amit látok az siralmas. martonyi, hegedűs zsuzsa, pintér sanyi bácsi, pokornyi mint eljövendő miniszterek... akkor már inkább a purgatórium.

Marcellusca 2010.03.04. 12:04:48

@arlequin: Hát, pont azért is áll ilyen sz@rul.

Marcellusca 2010.03.04. 12:07:28

@arlequin: Ez a Gyarmati nem a HM volt államtitkár?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.04. 12:07:45

@arlequin:

Nekem bejött, látod, én sem vagyok egy kimondott Finomrózsi.
Pedig ez lesz, meglátod.:)
De ha jobb nem is, legalább szórakoztatóbb lesz a politika a következő négy évben.:D
A szoci kormányt például sosem sikerült név szerint megjegyeznem, a fidesz idején bezzeg pontosan tudtam, hogy ki-kicsoda.:D:D:D

Lone Wolf 2010.03.04. 12:08:52

@El Topo (Sgt. Elias):
"A szoci kormányt például sosem sikerült név szerint megjegyeznem, a fidesz idején bezzeg pontosan tudtam, hogy ki-kicsoda.:D:D:D"

Na ja... Ők legalább nem jelentéktelenek. :P

arlequin 2010.03.04. 12:10:07

@Lone Wolf: mire kell? kérdezd meg őket. tudtommal a magyar csendőrség az egyik legjobb bűnfelderítési arányú szervezet volt a világon és kemény képzést kaptak. ha nem járok az árnyakban akkor elviekben nincs miért féljek tőle. a rebiszes állatoktól (többsége szvsz sz) félek. kakastolltól nem félek. valószínűleg előre is köszönnének, de ez más miatt vagyon.

Marcellusca 2010.03.04. 12:11:15

@Vidéki: Mi a baj azzal, ha kimondjuk az igazat? Az nem pc?
Pont az a jó, hogy nem előre megírt (és elkűldött) kérdéseket tesz fel.

Mondom mindezt úgy, hogy nem vagyok Havas-fan.

Marcellusca 2010.03.04. 12:14:39

@El Topo (Sgt. Elias): Abszolút egyetértek!

Meg a következő kommenteddel is.

Marcellusca 2010.03.04. 12:16:51

@arlequin: Nem kell (egy idő után már) finomkodni!
Mert akkor csak megy a mellébeszélés.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.04. 12:17:55

@Lone Wolf:

Nem bizony! Ők első látásra megjegyezhető, jellegzetes fasszopók. Az emeszpés kormánytagok pedig még fasszopónak is jellegtelen, szerencsétlen senkiháziak.

Kartal (rezervált) 2010.03.04. 12:18:34

@arlequin: Mikolát ne hagyd ki, ő a kedvencem. Még minisztertársai is utánaköptek a háta mögött.

arlequin 2010.03.04. 12:21:37

@El Topo (Sgt. Elias): nézd bazdmeg én is az egyenes beszéd híve vagyok, és havas üde színfolt a hazai gennygócok között, ritka nagy állat, de meg meri mondani a meglátásait, ha azok nem is mindig ülnek. a varga mihályra nem mondanék inkább semmit. előttem többszörösen leszerepelt, nem taglalnám, de sokkalta keményebb szavakat használnék mint a havas. most csak ennyit: takonygerincű farizeus.
a fidesz kormányt pedig ne mutasd be. inkább feledném azokat a neveket, mintsem jöjjenek vissza...
@Marcellusca: nem tudom. lehet. ebben az országban bármit el tudok képzelni, meg annak az ellentettjét is. a hapsi nyilván ejtőernyős. szaglik a III/x-től meg a moszadtól. igazi idióta. de a keményebb fajtából, nem úgy mint jauzsikánk, csakhogy ne OFFoljunk ;-)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.04. 12:24:09

@Kartal (mindenbe beleszól):

Mikola szerintem óriási figura! Egyszer az Arany János utcán sétáltam, amikor kisebb csoportosulásba botlottam, lehettek vagy harmincan. Egy ilyen mobilszínpad vlt felállítva, és Mikola, meg semjén éppen azzal a műsorral haknizott, hogy tiltsák be az abortuszt minden létező helyzetben. De ez ilyen lakossági fórum szinten működött, úgyhogy, ha már ott voltam, én is kérdeztem tőle. Konkrétan azt, hogy ha egy nőt megerőszakolnak, és ettől teherbe esik akkor is kötelessége-e megszülni a nem kívánt gyereket? Azt mondta, hogy igen.
Nem volt több kérdésem.

arlequin 2010.03.04. 12:26:12

@El Topo (Sgt. Elias): pontosan. szerelem első látásra ;-)))
@Kartal (mindenbe beleszól): mikula? azt nem ismerem... egyébként az nem tűnt akkora gennygócnak, de persze a tévedés jogát fenntartom. hülyének hülye, értsd semmi érzéke nem volt a politikához, de nem volt akkora gennygóc.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.04. 12:26:48

@arlequin:

Hát, asszem most majd élvezkedhetünk négy évig.:)
Le van szarva, a szocikat is túléltük, őket is túl fogjuk. Talán még pozitív hozadéka is lesz! A Heti Hetest is csak addig bírtam nézni, amíg a fidesz volt kormányon.

Humanoptera 2010.03.04. 12:50:42

ha nem tudtad volna még:
Az egész magyar választási jogrend antidemokratikus és alkotmányellenes.

humanoptera.blog.hu/2010/02/16/anti_demokraciaja_magyarorszagon

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.03.04. 12:57:17

Ebből látszik, hogy a Népszabóban nem szerepelnek tények, csak vélemények. Kértik azt a lapot így kezelni.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.03.04. 12:57:49

Amúgy meg: Nemá öcsém, ki az aki még offline újságot olvas?
Lúzerek.

arlequin 2010.03.04. 13:28:49

@El Topo (Sgt. Elias): fú de jó lesz. azért várj egy kicsit. érdekes lesz ez az április 11...
mi lesz, ha összeborulnak? lesznek a megjegyezhetőek, meg azok akiket meg se lehet...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.04. 13:45:02

@arlequin:

Na, ha még össze is borulnak, akkor tényleg csinálok magamnak egy "Magyar vagyok, köpjetek le!" feliratú pólót és hordani is fogom.

Vidéki 2010.03.04. 13:52:52

@Marcellusca:
Ha velem ilyen faragatlan hangnemben beszél Havas lehet, hogy pofájára vágtam volna az ajtót.

arlequin 2010.03.04. 13:52:56

@El Topo (Sgt. Elias): na akkor majd szólj, szeretnék első lenni a végeláthatatlan sorban...

Noname Watanabe 2010.03.04. 14:14:32

Mivel nem vagyok tényfeltáró, oknyomozó újságíró, következmények nélkül leírhatom, hogy Debreczeni Józsi egy gerinctelen vaddisznóf@sz?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.04. 14:15:16

Lassan nekünk kell elnézést kérni minden banánköztársaságtól amikor egy szintre hoznak velük minket.:((

arlequin 2010.03.04. 14:16:04

@Tigeri: hová? honnan?
na szép napot!
mentem

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.04. 14:19:12

Debreczeni nem maga találta ki ezeket a vádakat, hanem összefoglalta azt, ami akkoriban erről az ügyről a sajtóban megjelent. Sajtószemléért börtön? Nekem egy kicsit erős... Ez lenne a szólásszabadság?

derelyegrádi szellem 2010.03.04. 14:59:01

@Fedor:

a szólásszabadságnak van egy korlátja, mégpedig másik személyiségi jogai.

Debreceni nem csak azt közölte "ami addig a sajtóban megjelent" hanem azokon túl is ment, és maga is elismerte, hogy valótlan információkat közölt. Illetve a vonatkozó jogszabályok szerint az aki "híresztel" (ez egy jogi fogalom, azt jelenti, hogy másoktól kapott információkat továbbítja nagyközönség felé), az nem védekezhet azzal, hogy fals információt másoktól kapta, mert közlés előtt ellenőriznie kell azokat. Ha rest rá, akkor ír másról, Ez így ennyi.

Meg a szólásszabadságnak - jobb ha tudod - van egy speciális esetben is korlátja, itt ugyan nem becsmérelsz, sértegeted mások jó hírnevét, csak pl. az a VÉLEMÉNYED (mert csak), hogy a halokauszt nem, vagy nem úgy történt meg, máris 3 évet kaphatsz. Ezt jogszbályt az MSZP szavazta (Józsi bálványának pártja) meg. Halottál róla?

Harmadrészt Józsi nem börtön hanem 100 e forint pénzbírságot kapott, ami nem ugyanaz, és remélem csak tévedtél, nem pedig hangulatkeltésre használtad ezt a "kis" túlzást.

Dr. No 2010.03.04. 15:45:29

@derelyegrádi szellem: Az UD Zrt-nek szerintem nincsenek személyiségi jogai, legfeljebb jó hírneve. Bár lehet, hogy a jogi személy fogalmát maradian értelmezem. Debreczeni nem a holokausztról, mint most speciálisan védett témáról nyilvánított véleményt, szerintem ezt ne keverjük most ide. Tartalmilag pedig tény, hogy az UD Zrt. "azzal a bizonyos tevékenységgel" nyilvánosan sosem vetett számot, remélhetőleg az elszámoltatás rájuk is ki fog terjedni a választások után.

Viszont Debreczeni feltehetőleg tévedett Tadzsikisztánnal kapcsolatban, hiszen egyre inkább úgy néz ki, hogy a tadzsikokhoz is csak tanulni mehetünk. (Apropó, hol voltak Tadzsikisztán mai barátai Borat kazah kalandjai idején? "Hülye üzbégek! Üzbég hülyék!"")

derelyegrádi szellem 2010.03.04. 16:03:20

@Dr. No:

És a jó hírnévhez való jog szerinted személyiségi jog, vagy sem?

Ajálott "irodalom": Alk 59. § (1) bek, Ptk. 78. § (1) és (2) bekezdése

A holokauszt tagadás az ez a vélemyénynyilvánítás szabadsága? felütésre jött, hogy lássa a kommentelő, hogy annak bizony sok oldalról van korlátja.

Az Ud zrt-nek pedig nincs mivel elszámolni, annál az egyszerű oknál fogva, hogy ellenük a megtett feljelentés alapján indult nyomozást - bűncselekmény hiányában - megszüntették. Talán jobb lenne ha azok számolnának el tetteikkel, akik a sérelmükre követtek el bűncselekményeket, így különösen D. Ibolya, és H. Károly akik ezzel nem siettek, hanem inkább mentelmi joguk mögé bújtak. Sajnos Sz. GYörgynek ilyen nincs, így ő már megkezdte ezt a folyamatot. Meg D. Józsefnek sem, így őt már nem jogerősen el is ítélte a bíróság.

Mindezekből jól látszik, hogy az UD Zrt.-n.a sor a tettekkel történő elszámolásban. Igazad lehet...

Józsi elmeállapotáról meg ennyit:

"Debreczeni gyenge teljesítményét azzal magyarázza, hogy az emberek félnek, azt mondta: sokan nemcsak ajánlószelvényüket félnek neki adni, de a könyveit sem merik személyesen megvásárolni."

Muhhahhhhahha!

derelyegrádi szellem 2010.03.04. 16:08:18

@derelyegrádi szellem:

ezt lefelejtettem: Félelem és rettegés az MSZP Magyarországán!

Ez kurva jó Józsi, de ezt te végiggondoltad?

tudi 2010.03.04. 16:46:07

Józsi ezt beszoptad.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.04. 17:12:28

@derelyegrádi szellem: Akkor ennyi erővel a teljes magyar sajtót beperelhették volna, de nem, ők csak Debreczenit pécézték ki. Ez így nagyon erőltetett.

Dr. No 2010.03.04. 17:26:24

@derelyegrádi szellem: Rész-egész viszonyról van szó. A Te logikád szerint az UD Zrt-t megilleti az egyenlő bánásmódhoz való jog, a lelkiismereti szabadság, a személyes szabadság, a testi épséghez, egészséghez, becsülethez és emberi méltósághoz való jog is (Ptk. 76. §), mivel ezek sérelme jelenti különösen a személyhez fűződő jogok sérelmét.

Az UD Zrt. tevékenységét szerintem ne feszegessük, és különösen ne feszegessük a magyar nyomzóhatóságok tevékenységét úgy általában, mert ez talán Tádzsikisztánnál is messzebbre vezetne. Talán egyenesen az ébredő Kongóba.

derelyegrádi szellem 2010.03.04. 17:49:36

@Fedor:

Olastad az inkriminált cikket? Mert ha nem (erre jó esélyt látok hsz-ed alapján) akkor -egyelőre - nincs miről beszélgetnünk.

derelyegrádi szellem 2010.03.04. 18:07:16

@Dr. No:

Nyugtass meg, hogy nem jogi doktor vagy. Az én logikám szerint a jóhírnév - állításoddal szöges ellentétben - személyiségi jog.

Ott van világosan a hivatkozott jogszabály számszerűen megjelölve, ami a jóhírnevet a személyiségi jogok közé helyezi, ideírjam még egyszer, vagy esetleg enélkül is elolvasod végre?

De lásod kivel van dolgod idemásolom:

78.§ (1) A személyhez fűződő jogok védelme kiterejd a a jóhírnév védelmére is.
(2) A jóhírnév sérelmét jelenti különösen (ez azt jeleti, hogy most egy exemplifikatív felsorolás követketik), ha valaki más személyre (idetartoznak a jogi személyek is) vonatkozó, azt sértő, valótlan tényt állít, híresztel, vagy való tényt hamis színben tüntet fel.

Ez ugye világos, és egyértelműen következik belőle, hogy a jóhírnév személyiséghez fűződő jog?

UD Zrt.. Miért ne feszegetnénk? Állítasz valamit, gondolom valamivel ezt alá is tudod és kívánod is támasztani. Már Debreceni rágalmain túl, amiért el is ítélte a bíróság, hiszen valótlannak bizonyultak. Várom.

Az ébredő Kongóban lehet hogy lehet a nagy nyilvánosság előtt valakiket bcs elkövetésével (árnyéktitkosszolgálatok működtetésével, törvénytelen lehallgatással, a kormányzati informatikai gerinchálózatba való betöréssel, meg hasonlókkal) alaptanul, hamis tények alapján vádolni, ezt nem tudom, de itt egyelőre (többnyire) nem. Talán ez különbség az ébredő Kongó és Mo. között. Meg mondanivalód és létező valóság között is.

derelyegrádi szellem 2010.03.04. 18:13:39

@arlequin:
:-)
erre ugyanezt kívántam írni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.04. 18:31:21

@derelyegrádi szellem: Olvastam, de nem most, hanem még akkor. De ez lényegtelen, mert az UD a posztban idézett mondatok miatt perelt, arra meg áll, amit írtam.

derelyegrádi szellem 2010.03.04. 18:40:53

@Fedor:

Nem, az egész cikk miatt pereltek. Illetve nem pereltek, hanem magánvádas büntetőeljárást indítottak. felsorolnád nekem kik álították még ezeket a nagy nyilvánosság előtt D.J. kívül (meg D.I-n kívül), ha már így harmadszor hivatkozol erre? Köszi.

Egyébként némileg mulatságos, ahogy debrecenibb vagy Debreceni Józsefnél, mert ő egyből elsimerte, hogy az általa leírtak valótlanok, csak azzal védekezett, hogy ő nem oknyomozó újságíró, hanem publicista (közíró). Hogy ez mi különbségtételt jelent a jogszabályok alkalmazása során (tehát, hogy nem lehet rágalmazni, és az se baj, ha igaz amit ír valaki) azt nem fejtette ki. A bíró viszont igen.

Ja, és arra ami itt van a posztban miért is áll amit írtál?

Dr. No 2010.03.04. 18:59:08

@derelyegrádi szellem: Eredetileg ezt írtam: "Az UD Zrt-nek szerintem nincsenek személyiségi jogai, legfeljebb jó hírneve." A jó hírnév, mint írtam, a személyiségi jogok része, de azért az UD Zrt. nem rendelkezik a személyiségi jogok összességével, ezt remélem, mint gyakorló jogász, Te is belátod. Bár tudod mit? Felőlem lehessen az UD Zrt-nek akár lelkiismereti és vallásszabadsága is, azt viszont még mindig nem értem, hogy egy büntetőügy kapcsán miért a Ptk-ra hivatkozol.

Dr. No 2010.03.04. 19:04:24

"Hogy ez mi különbségtételt jelent a jogszabályok alkalmazása során (tehát, hogy nem lehet rágalmazni, és az se baj, ha igaz amit ír valaki) azt nem fejtette ki." Ennek a megjegyzésnek az igazságára viszont az ilyen kitételek mutatnak rá szépen: "a nemzetközi drogüzletben állítólag fantáziát látó Soros György" (copyright by Tellér Gyula), ez például átcsúszik a jogszolgáltatás szűrőjén. ű

Dr. No 2010.03.04. 19:16:11

Néhány pillanat Tádzsikisztán jelenkori történelméből (forrás: hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A1dzsikiszt%C3%A1n):
"1992-ben Emomali Rahmanov került hatalomra és azt máig kezében tartja. A polgárháború idején ő is részt vett az etnikai tisztogatásokban. 1997-ben tűzszünet lépett életbe Rahmanov és ellenzéke, az Egyesült Tadzsik Ellenzék között. 1999-ben békés körülmények között tartottak választásokat. Ez az választás az ellenzék szerint nem volt tisztességes. Rahmanovot a szavazatok hatalmas többségével újraválasztották.
Az ország délkeleti részén található Gorno-Badahsán autonóm területet síita törzsek lakják. Az iszlám fundamentalizmus talaján álló erők célja a Tádzsikisztántól független iszlám állam kikiáltása."
Erről az országról a következőket nyilatkozza a Magyar-Tadzsik Kulturális Kapcsolatok Egyesülete nevében: Szokolay Zoltán elnök:

"Tádzsikisztán igazságszolgáltatása az utóbbi években megközelítette az európai normákat, közéletének demokratizmusa (lásd fentebb - megjegyzés tőlem) pedig nem tér el oly mértékben Magyarországétól, hogy az egy elmarasztalt publicista fölényeskedését indokolná."

Jól megkapta a Debreczeni Jóska!

picur3ka 2010.03.04. 19:27:14

@Dr. No:

"Ennek a megjegyzésnek az igazságára viszont az ilyen kitételek mutatnak rá szépen: "a nemzetközi drogüzletben állítólag fantáziát látó Soros György" (copyright by Tellér Gyula), ez például átcsúszik a jogszolgáltatás szűrőjén. ű "

Atcsuszik? Meg szepiti is a tenyeket. Keress ra, google a baratod, Soros nyiltan tamogatja a drog termelest egyes D-A-i orszagokban, mint a szegenyek egyetlen beveteli forrasat arrafele. Ne keverjuk a szezon a fazonnal. Ez kemeny teny.

derelyegrádi szellem 2010.03.04. 19:59:19

@Dr. No:

És szerinted ez mondat magyarul mit jelent ""Az UD Zrt-nek szerintem nincsenek személyiségi jogai, legfeljebb jó hírneve." Na mit.? Nyelvtani és logikai értelmezés után azt, hogy a jó hírnév nem tartozik a személyiségi jogok közé, hiszem személyiségi jogai nincsnek, míg jó hírneve van.

Én tudom, hogy nehéz azt mondani, hogy tévedtél, de néha meglehet próbálni.

"A jó hírnév, mint írtam, a személyiségi jogok része, de azért az UD Zrt. nem rendelkezik a személyiségi jogok összességével,"

Elsőre nem ezt írtad, de mindegy. lásd a fenetebbi idézetet. Így van, nem rendelkezik mindegyikkel, de speciel a jó hírnévhez való joggal igen (ami személyiségi jog).

Az eljárás nem kegyeleti jog, meg vallásszabadság megsértése miatt folyik (így ezek idekeverését nem is értem) hanem rágalmazás miatt. És a rágalmazás büntetőjogi kategóriának (179. §) mi a jogi alapja, na mi? Igen, az!

Ezt meghaladóan azért hivatkozom a Ptk-ra mert az mondja meg, hogy mik tartoznak a személyiségi jogok közé, és mivel szerinted akkor még a jóhírnév nem tartozott ezek közé,(lásd: "Az UD Zrt-nek szerintem nincsenek személyiségi jogai, legfeljebb jó hírneve.") így kénytelen voltam a Ptk. vonatkozó rendelkezést idemásolni. Másrészt ezért.

ÉS képzeld el, hogy a büntetőjog használja pl a kár polgárjogi fogalmát is, meg a közeli hozzátartozóét is, meg a szerzői jogét is, meg a tulajdonos rendelkezési jogosítványainak (Ptk. 112. §) felsorolását is pl a sikkasztás második fordulatának megállapítása esetén.

De nagyon kérlek ma már ne fárassz többet a hülyeségeiddel, jó?

héjakútmácsonya 2010.03.04. 20:53:06

Debreczeni József: Megfontolom ezt a fogház dolgot, hogy világossá tegyem, mi indult meg ebben az országban.

Mi is? Ja, hogy a tetteknek és a szavaknak következménye van. Következménye van, ha az ember valakiről, valakikről, esetleg egy cégről hazugságokat állít, sőt, rágalmakat fogalmaz meg, ráadásul nagy nyilvánosság előtt. Márpedig, mint Debreczeni magyarázkodásából világossá válik ("Én nem oknyomozó újságíró vagyok a vélemény műfajtól pedig nem várható el az a fajta tárgyilagosság, mint az újságíróktól."), ő ezt tette. A bíróság pedig 100 ezer forintos pénzbírságot szabott ki rá. Ő pedig komolyan fontolgatja, hogy mártírkodni fog, noha a farsangnak már vége, a böjti időszakba léptünk, nem illik már idétlenkedni.

héjakútmácsonya 2010.03.04. 21:05:17

@Fedor: "Debreczeni nem maga találta ki ezeket a vádakat, hanem összefoglalta azt, ami akkoriban erről az ügyről a sajtóban megjelent."

Vádjainak egy részét, pl. az email-fiókok feltörését, rögvest cáfolták. Rágalmazásért akkor is büntetnek, ha nem én találom ki, csak terjesztem.

Jason Bourne 2010.03.05. 07:22:39

most van a tv-ben. azt mondja a fidesz és orbán agresszív politikája miatt nem bírta még összeszedni a kopogtatócédulákat. és az mdf-et a fidesz és orbán morzsolta össze. fóbiás egy cseppet

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.05. 11:33:27

@derelyegrádi szellem: "felsorolnád nekem kik álították még ezeket a nagy nyilvánosság előtt D.J. kívül (meg D.I-n kívül), ha már így harmadszor hivatkozol erre?"

A rendőrség, a nNépszabadság, a 168 óra, meg szinte az összes többi újság is ezzel volt tele akkoriban.

"Egyébként némileg mulatságos, ahogy debrecenibb vagy Debreceni Józsefnél, mert ő egyből elsimerte, hogy az általa leírtak valótlanok"

Nem azt írtam, hogy minden igaznak bizonyult később, amit írt, csak azt, hogy nem ő találta ki őket, hanem csak összeszedte az akkor a sajtóban forgó híreket, rendőrségi közleményeket. Ha ezek nem bizonyultak valósnak, akkor azért miért ő (miért csak ő), a másodközlő a felelős? Ezt érzem én disszonánsnak, most az ügytől, és a személyektől függetlenül. Ha kértek volna egy helyreigazítást, az oké. De pénzbüntetés, amiből esetleg börtön is lehet... Ez oknyomozó újságírás halála, hisz mindenki futhat lukra, ha hamis infókat kap másoktól...

Vidéki 2010.03.06. 06:39:34

@Fedor: Írod: " Ez oknyomozó újságírás halála."
Nem így van, ez csak a korlátokat nem ismerő hazudozás és rosszindulatú rágalmazás (nem túl erős) fékje.

derelyegrádi szellem 2010.03.08. 10:09:02

@Fedor:

A rendőrség soha nem állított ilyeneket. Ezzel volt tele, csakhogy ők nem olyanokat írtak, mint amit D.J. Nem állították ezek TÉNYKÉNT. Ennyi a különbség. A lukra futásról annyit, hogy maga D.J. ismerte el tárgyaláson, hogy az UD Zrt. álláspontja, véleménye, közlései egyáltalán nem érdekelték. Tehát, ha "lukra futott" azt magának köszönheti. Újságíró így nem járhat el. Én holnap azt írom rólad valahol, hogy gyerekeket becstelenítesz meg, mert ez hallottam valakitől, akkor -. gondolom - nem nyugtatna meg, hogy "lukra futottam", bocsi.

A többi vonatkozásábana a hatályos magyar jogszabályok eligazítnak.

süti beállítások módosítása