Skip to content


       Szűrés lista

Hány halott kell még?

Tegnap Tényőn egy családapa fejszével és motorosfűrésszel lemészárolta a feleségét, az 5 és 8 éves kislányukat, majd öngyilkos lett. Egész egyszerűen iszonyat.

Az fn.hu értesülése szerint a férfi pszichiátriai kezelés alatt állt.

A pécsi egyetemen lövöldöző diák is pszichiátriai kezelés alatt állt. "Évek óta járt idegorvoshoz, mégsem kapott megfelelő kezelést a pécsi ámokfutó, azért, mert mindig másik orvoshoz ment. Gyakorlatilag nem volt gazdája az ő pszichés betegségének.  Sűrű orvosváltások miatt csak depresszióját kezelték, kényszeres viselkedését viszont rejteni tudta. Ráadásul utóbbi betegségét még fel is erősítették a depresszióra szedett gyógyszerei." - nyilatkozta Huszár András, a Pécsi Tudomány Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének igazgatója.  A diagnózis szerint látens skizofrén.

Szabó Máté ombudsman vizsgálata megállapította, hogy "az egészségügyi kormányzat a jogbiztonsággal és a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez való joggal kapcsolatos visszásságot okozott azzal, hogy bezáratta az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet. (...) Álláspontom szerint amennyiben az OPNI bezárását követően egy ember is, akár csak ideiglenesen, de kiesett az ellátásból, önmagában elegendő az alapjogi visszásság megállapításához." Erről írtunk is tavaly nyáron.

A 33 oldalas dokumentum szerint az ágyszámcsökkentések miatt - 849 ágy volt az OPNI-ban, ebből 599-et helyzetek át más intézményekbe, a többit felszámolták - több beteg kikerült az utcára, vagyis ellátás nélkül maradt, az átvevő kórházak nem készültek fel idejében, több beteg nem tudja, hogy az OPNI megszűnésével melyik kórházba kell járnia. Ráadásul a megszüntetésnek nem is voltak meg a törvényi feltételei. Az államháztartásról szóló törvény szerint ugyanis kórházat abban az esetben lehet megszüntetni, ha az intézmény a feladatát nem tudja ellátni, ha a szolgáltatásra nincs igény, vagy ha a feladatot más szervezetben hatékonyabban lehet teljesíteni. Átszervezésnél viszont ki kell jelölni a szervezet jogutódját, az OPNI esetében ez nem történt meg.

És akkor a lényeg:
A kórházak csak aktív ágyakat kaptak, ahol krízishelyzetben lévő betegeket kezelnek. Az egészségbiztosító aktív ágyon azonban csak 2-3 hétig fedezi egy beteg kezelését, ennyi idő alatt pedig nem lehet skizofréniából, depresszióból kigyógyulni. Ennyi. Pszichiátria pipa. Remélem egyszer kiderül, hogy kinek és miért fájt ennyire az OPNI, és a hazai pszichiátria.

Biztos nincs összefüggés: Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 6 milliárdos bevétellel számol 2010-re az OPNI eladásából ... Csak annyit kérdeznék, uraim: megérte? De most komolyan: Megérte?

A hétvége egyik döbbenetes interjúja a hetivalasz.hu-n volt olvasható, az egészségügyi reform egy másik oldaláról.

Péterffy Árpád szívsebész nyilatkozik a magyar egészségügyről, és olyan súlyos kijelentést tett, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter erről is írt vajon a könyvében?

Péterffy szerint legalább Debrecenben 70 szívműtétre váró beteg halt meg az egészségügyi megszorítások miatt, és 1500 szívműtét maradt el.


- A szívsebészet szolgálatában című kötetében azt írja, hogy 2005 és 2007 között egymillió lakosra számítva 41 százalékkal csökkent a nagy nyitott szívműtétek száma a debreceni szívsebészeten. Ez képtelenség.

- Annak látszik, de sajnos ez történt. A megszorításokkal egyidejűleg a debreceni szívsebészetnek körülbelül félmillióval több embert kell ellátnia, kétmillió lakosra számított csökkentett pénzzel 2,5 millió szívsebészeti ellátását kellett megoldani. Azóta tovább romlott a helyzet.

- Pedig Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter könyvében sikerként könyveli el, hogy visszaszorította az indokolatlan teljesítményeket. Állítva, hogy ezzel csak helyre kerültek a dolgok.

- Becsületesen ír róla, hogy Magyarországon átláthatatlan az egészségügy, nem lehet tudni, mit mire fordítanak. Ez igaz, ám az ő intézkedései ezen semmit sem javítottak. Évtizedekig dolgoztam Svédországban: ha ott csökkenteni kell a kiadásokat, elsőként megállapítják, minek kell a szűkös forrásokból is elsőbbséget élveznie. Ha egy szívműtétre fél évet kell várni, abba többen - körülbelül 8-10 százalék - belehalnak, miközben a beteg egy sérvműtét kétéves halasztását is kibírja. A miniszter nem rangsorolt, és egységes megoldásként a várólistákat javasolta. Ez súlyos hiba volt.

- Sürgős műtét nem maradhat el, a minisztérium ezt deklarálta.


- Véglegesen nem, de ami 2006 ősze előtt még akut eset lett volna, az azóta nem biztos, hogy az.

- Súlyos szavak.

- Bizonyítékokat akar? Elfogadja azt az állítást, hogy hétvégeken és ünnepnapokon csak azonnali, akut eseteket operálnak?

- Igen.

- A megszorítások 2006-os bejelentése előtti két évben 37, illetve 43 szabadnapon operáltak, azóta ez a szám a felére, negyedére csökkent. Tavaly már csak 11 szabadnapon volt műtét a debreceni szívsebészeten. Ami 2005-ben még azonnali ellátást igényelt, most azzal lehetőleg megvárják a hétfőt, és így csúszhat az egész heti program.

- De miért?

- Korábban az év minden percében teljes műtéti csapat állt rendelkezésre a klinikán. Ma már a hétvégeken otthonukban várják a behívást az ügyeletesek, mert így olcsóbbnak látszik. A Debreceni Egyetem akkori vezetése még túl is lihegte a minisztérium hibás döntését. Másutt 2006-ban nem változott, sőt még emelkedett a műtéti szám, de nálunk már 2006-ban is 16 százalékkal csökkent. Jeleztem, hogy ez ellentétes az orvosi esküvel. Nem vették figyelembe. Csak az számít, hogy gazdaságilag egyensúlyban van-e a klinika. Kit érdekel, hogy hányan halnak meg az elmaradó műtétek miatt?

- Hányan?

- A megszorítások óta 2006-ban négy hónap alatt öten, 2007-ben 16-an, 2008-ban 24-en, tavaly 25-en. Tehát hetven beteg hiába várt a szívműtétre. Ez több mint négyszeres növekedés.

- Hány beteget veszítettek el a megszorítások előtti években?

- 2004-ben négyet, 2005-ben hatot, 2006 első felében csak kettőt. Számításaink szerint a megszorítások óta több mint 1500 nyitott szívműtét maradt el Debrecenben.

 


Tavaly novemberi adatok. Mellesleg azóta eltelt már 4 hónap. Hol vannak az új számok?!

Csipőprotézis-várólista.
Átlag 316 nap. Legrosszabb Szombathely 1183 nappal.

Szürkehályog műtét várólista
.
Átlag: 150 nap. Legrosszabb Hódmezővásárhely 850 nappal.

Diagnosztikus szívkatéterezés várlólista
.
Átlag: 42 nap. Legrosszabb Szeged 121 nappal.

Laparaszkópiás epekőműtét várólista
.
Átlag 36 nap. legrosszabb Kaposvár 122 nappal.

Remélem soha sem kerülök várólistára, de ha évi 1 millió forintot fizetünk be a munkahelyemmel együtt a TB kasszába, és azt mondanák, hogy csak 1 év múlva tudnak csak megműteni "finanszírozási problémák" miatt, én biztos ráborítanám valakire az íróasztalt. Pedig tényleg nyugodt és békés ember vagyok, nem szoktam konfrontálódni. És ha nem tudok dolgozni, akkor is inkább fizetik a 60%-os táppénzt, de nem műtenek meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr431843362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenguru 2010.03.16. 18:24:06

@jágör68: Na monjuk a azert azt ne felejtsuk el, hogy az brit NHS a vilege egyik legdragabb ES legroszabb egeszsegugyi rendszere.

Amikor a kinnt dogozo magyar anyak inkabb hazajonnek szulni, az azert lejent valamit.

De teny hogy a magyar egeszeugyben keves penz van ES meg lopnak is belole.
Csak az a kedes hogy ha tobb penzt tesznek bele, azt honnan vegyek el?

sztrovacsek 2010.03.16. 18:24:28

Szörnyű ez az egész történet, aki bármilyen "poént" megenged magának az üggyel kapcsolatban, úgy gondolom, hogy saját magát és a "fajtáját" minősíti!

sztrovacsek 2010.03.16. 18:26:28

@Seduxen: Amit keresel azaz AGITPROP!
:-)))

picur3ka 2010.03.16. 18:27:52

Csak azert, hogy kepben legyunk, evente 1500-2000 ember fagy halalra MO-on. Tegnap irtajazujsag, europai felmeres. Ok ezen aggodnak.

jágör68 2010.03.16. 18:27:55

@Kenguru:
na azért nem csak amiatt jönnek haza a kint dolgozó anyák..
Hanem mert
a) még hálapénzzel is olcsóbb itthon )és soknak csak ez számít)
b) odakint feketén dolgoznak
c) vagy nagyon keveset keresnek hozzá
d) tudják, hogy nálunk a szakmberek nemcsak a leleteket, hanem a beteget kezelik:D

sztrovacsek 2010.03.16. 18:30:07

Zero!
Ha már leírtad, 1 milla, akkor nem a topmanegger kategóriában dolgozol a multinál? :-)

Kenguru 2010.03.16. 18:32:06

"c) vagy nagyon keveset keresnek hozzá"

Az allami egeszsegugrol beszeltem.
A magan az mas teszta.

Mondjuk a szuleszet ott extra nyomas alatt van a sok bevandorlo anya miatt, de akkor is az egy nagyon problemas rendszer.

Vannak siekersebb modellek is, pl a kanadai.

De ugy ennyi adofizeto, ennyi jarulekabol nalunk nagyon sok ember ellatasat kell fizetni.

doberman 2010.03.16. 18:36:56

Mi a fasz van, hogy ma nem volt házkutatás vagy őrizetbe vétel????

Itt valami készül... :-)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.03.16. 18:37:15

@sztrovacsek: szegény sedu ezt is beszopt ma, mint oly sok mást.
----

utánanéztem ennek a fasszopónak, aki osztotta az észt empátia meg "viccelődés halálon" témában, hogy mit is alkotott a tantárszentgyötgyi topik első pár hsz-ban. idézem, sorban az első hsz-től:

" Hogy a lényegi dologra reagáljak: miért a C.S.I - Miami első évados plakátját raktátok be??? Tim Speedle asszem a 2 évadban "lelte halálát" :))) "

"jaaaj, bocs, kevertem egy mááásik sorozattal, ott halt meg. Ebben neeeeem.... :))))"

"akkó' nézzé Szomszédokat bazze :))) NETBohóc :)))) "

Na, ehhez kell pofa és arra jó vastagbőr, Te senkiházi.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.16. 18:39:09

@sztrovacsek:

nem ...a cég és az én TB befizetésem összesen 1 millió / év .
számolgass

picur3ka 2010.03.16. 18:39:48

@jágör68:

90-es evek adatat idezed es elfeleded, hogy ez font, nem forint. Mult ev 120 milliard angol font. Es szar. a mutetre varakozas igen hosszu.

A szuleszettel kulonben semmi gond nincs, aki hazajon szulni, annak mas oka lehet.

Hosszúlépés 2010.03.16. 18:45:30

@picur3ka/beleallos kampany: a hazai szülés oka lehet például, hogy az anya a saját nyelvén kérhet/kaphat segítséget. Nem utolsó szempont. Nekem pl. érettségi előtt megvolt a nyelvvizsgám (valós nyelvtudással), de ha szülnék, lehet csak a káromkodások jutnának eszembe.

arlequin 2010.03.16. 19:01:57

@picur3ka/beleallos kampany: ráadásul a kinti szüléshez befigyel még egy brit állampolgárság is a kis jövevénynek.

picur3ka 2010.03.16. 19:09:40

@Hosszúlépés: @arlequin: Pontosan. Es/vagy nincs egeszsegbiztositas.

Kartal (rezervált) 2010.03.16. 19:14:51

@arlequin: megértettem valamit. figyellek ám :P :D

Jim Raynor 2010.03.16. 19:22:21

@.Pierre Bezuhov.:

kemény vagy, mint a gecisbugyi, olvasni viszont nem tudsz.

Sedux nem a halálon viccelődött, hanem a poszthoz kirakott CSI-os képen, mely kép szintén nem a halálon tréfálkozott, hanem Mohácsi Vikikén, amiben semmi kivetnivaló nincs.

te kis penis sinister infortunatus.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.03.16. 19:25:35

@Jim Raynor: rögtön gondoltam, h aktiválódik a csordaszellem :)

csupán ennyit emelek ki neked - ha felfogod, felfogod, ha nem, akkor nem kell csalódnom :)

" Hogy a lényegi dologra reagáljak..."

derelyegrádi szellem 2010.03.16. 19:32:40

@.Pierre Bezuhov.:

Elírtad bazmeg. Te ezt így szoktad: senkyházy :-)

Tudod, a TGM től tanultad, emlékszel, annak idején (mielőtt megint kommunista lett, bár ettől simán maradhatott volna, a többeik is azok, csak most Brook Brothers öltönyben) ő volt a pártfilozófusotok....

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.16. 19:40:12

@Kartal (mindenbe beleszól): Igazad van, nehezen tanulok a hibáimból:) Mindig belefutok az ügyeletes Szarházyba.

Jim Raynor 2010.03.16. 19:40:30

@.Pierre Bezuhov.:

lol, elmehetnél mszp szóvivőnek, olyan mesterien mosod össze a szezont a fazonnal.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.03.16. 19:41:24

@derelyegrádi szellem: eh, derelye :(
őszinte leszek hozzád: egy jogászhoz képest jobb replikákat várnék tőled - függetlenül attól, hogy itten cseverészünk. szomorú vagyok.... :'(

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.16. 19:41:48

@Jim Raynor: jajj, hagyjad mááá, ettől a szarzsáktól ez is szép teljesítmény :)) biztos fél délután a korábbi postokat túrta a kis turha, hátha valami frappánssal tud visszavágni :)))

ne erőlködj, te genetikai hulladék, nem megy ez neked...

a szerencsétlen nem jön rá, hogy ugyanabban a stílusban próbál baszkódni, amit számonkér. de a kis kancsó valamiért nagyon szívébe zárt, biztos "bejövök neki", a kis liberális lelke biztos ehhez szokott, hogy így kell egy azonos neműnek "udvarolni" :)))

arlequin 2010.03.16. 19:50:57

@Kartal (mindenbe beleszól): a figyelem mindig jó. kivéve, ha a rosszra irányul. ebben a gazemberek profik. de hogy megértettél-e volna valamit, nos azt én nem tudom eldönteni. figyellek ám... ;-)))

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.03.16. 19:54:01

@Seduxen:
a buzizás mindig jó joker lap, mi? :) főleg ezen a blogon...

amúgy érdekelt volna az egyébként 2 perc alatt kikeresett idézetkhez történ fantasztikus magyarázatod, Te ,gyászos empátihuszár :)
érvelj, Sedu! hadd roskadjak össze frenetikus szellemed súlyától ;))

derelyegrádi szellem 2010.03.16. 19:59:19

@.Pierre Bezuhov.:

Ne szomorkodj bezu, nemsokára jön a Sándor, József és Benedek majd zsákban hoznak neked is :-)

"egy jogászhoz képest jobb replikákat várnék tőled"

Magyarul ezt nem így mondjuk. Ezt tudtad?

"BB mellé? én, simán :D"

Ezt elhiszem, de ez úgy szokott lenni ott, hogy egy férfi egy nő, és hát.. na de úgyis tudod...Gabica...:-)

arlequin 2010.03.16. 20:05:05

@derelyegrádi szellem:
riposztkirály. ellencsapás. csuklóválasz. csípőlövés. viszontköpet. kölcsönpofon. pfejj... ;-)))

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.03.16. 20:05:41

srácok!
azért csak ti vagytok a VB mainstream zümmögő! kapjátok már össze magatokat! buzizás 1x, max 2x elmegy de ismételten....ez tök gáz, harmatgyenge. Hol van a kreativitás? bögrézés, komcsizás, bérbloggerkedés sötöbö..??? : - |

derelyegrádi szellem 2010.03.16. 20:13:56

@.Pierre Bezuhov.:

ezt a "tök gáz" dumát szerintem ne.

Ez már csak Bivalybasznádon megy el, de a "laza dumáról" alkotott tévképzet alól nekik is csak a tartós elszigeteltség ad feloldozást...:-)

Marcellusca 2010.03.16. 20:15:48

@.Pierre Bezuhov.: Mondom mi van.
Ma - valahogy - te sem vagy a toppon. :)

Marcellusca 2010.03.16. 20:21:04

@arlequin: Na, azt meghagyom Bezunak! :)
Biztos jól egymásra találnának. :D

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.03.16. 20:23:43

@Marcellusca - nem kell Cavinton!: jogos. ez a Sedu ma nagyon felhúzott a szarrágásával... öregszem :(

LACEK 2010.03.16. 20:23:49

Ezek a számok önmagukért beszélnek. Megcsinálták, belehúztak, igen-igen. Basszák meg magukat. Elvonások mindenhol évek óta, nincs pénz az egészségügyben, az oktatásban, az önkormányzatoknál, az ország nem fejlődött semmit, az adók az egekben, a hiteleket meg orrba szájba veszik/vették fel. Mégis, hova a picsába tüntették azt a rengeteg milliárdot ?

LACEK 2010.03.16. 20:30:13

@.Pierre Bezuhov.: 4+6+2 VS 16+24+25
tudsz számolni,vagy segítsek ?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.16. 20:53:20

@.Pierre Bezuhov.: mivel kapcsolatban érveljek, te nyomorult? ha nem tudsz különbséget tenni a két eset között, akkor kár koptatni a billentyűzetet...

szarrágni te jársz ide, te szerencsétlen. és lefekvés előtt egy gigamuhahaha, csak neked - mielőtt betakargat Lajcsi, Karesz, vagy Kovácspisti:

"a buzizás mindig jó joker lap, mi? " - te ugyanez vagy, csak pepitában. de észre sem veszed, mert:
1: ennyire sötét vagy
2: ennyire aberrált vagy, hogy ezt élvezed

elhiszem, hogy kurva szar érzés, hogy az istenített "eszméid" végre az azokat megillető helyre kerülnek a történelem szemétdombján, de nem tudok mást mondani: bele kell törődni, épp elég ideig mérgezte az országot a "liberalizmusnak" nevezett métely, nem fog hiányozni...

@Marcellusca - nem kell Cavinton!: hagyjad, azóta ilyen, amióta a "nagymocis" pompomlyány banánolódott...

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.03.16. 21:07:14

@Seduxen:

a Hisztikriszti adjon rád "magunkfajta " pecsétet, züm-züm!

Taktikai Atompingvin 2010.03.16. 21:18:54

@Seduxen: Hát Te ilyenkor még mindig itt? Nem a családoddal kellene foglalkoznod?
Akkor mér Bezut "baszogatod"? :-)))))
De komolyan. most ér ez ennyit?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.16. 21:22:06

@.Pierre Bezuhov.: ejnye, megint a hangok zümmögnek a fejedben? biztos agyadra ment a náczizás.

"Hisztikriszti"- phejj, ez valami mélyen megbúvó aberrációs lehet nálad - visszatérő eposzi jelző - szerintem sürgősen keress fel vagy egy pszichiátert, vagy egy kancsót, és tedd a dolgod :)

Horizont 2010.03.16. 21:27:48

A poszthoz szólnék, mert látom voltak itt villongások.:))
Az igaz mind amit Zero leírt, de....
Ha nem zár be az OPNI ilyen iszonyatos tragédiák akkor is előfordulhatnak. A '60-as években is volt ilyen az utcánkban, ugyanilyen eset, a családapa kiirtotta a családját a 2.emeleten és aztán megölte magát is. Ez a mostani hipochonder volt ezzel kezelték és depresszióba esett. Borzalmas, milyen mértékű bekattanás kell egy ilyenhez!
Az Eü helyzete tényleg tragikus amit lehetett mindent tönkretettek. De az is lehet, hogy van az egészségügyben pénz csak rosszul osztanak, szoroznak. Mindent forintosítottak, hiába emberekről, emberi életekről van szó. Ezért volt az, hogy ott állt üresen az ultrahangkészülék és nem vizsgáltak vele, mert abban a hónapban nem kaptak több pénzt érte.És 2 hónap az előjegyzés arra is! Gyógyszerfogyasztásban rekordokat döntögetünk, mert az embereknek ha bajuk van csak gyógyszerben tudnak gondolkozni.Megelőzés, egészséges életvitel sehol. Szűrés, megelőzés, felvilágosítás sincs az is igaz. Én már 37 éve dolgozom fizetek TB-t rendesen és nem tudom de tán ha 4-szer voltam táppénzen. És hányan vannak akik "kiíratják " magukat még most is.Tehát minden igaz, szar minden de azért az emberek se szentek. Mondjuk aki kitalálta a várólistát, megnézném ha odakerülne és szürke hályog műtétre 850 napot kéne várnia helyeselné-e akkor is az ötletét? Sajnos már úgy működik ha beteg vagy és ki tudod fizetni akkor elmégy a magánrendelésre.Ha nem akkor a háziorvoshoz és onnan a jó isten és a szerencse segít csak rajtad! (tisztelet a kevés kivételnek persze)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.16. 21:33:16

@Taktikai Atompingvin: igazad van, nem ér ennyit. de a gyerek, meg a z asszony alszik, a meccs meg nem köt le.

ellenben ez a félidióta szórakoztat. vagy a bor teszi? fene se tudja :)

Horizont 2010.03.16. 21:38:49

@Seduxen:
Képzeld mennyivel rosszabb felállás lenne, ha a meccs lekötne (de nagyon) és se a gyerek se a z asszony nem aludna:DDDD

Lone Wolf 2010.03.16. 21:50:53

@arlequin:

-""itt választható utak vannak kérem". legfeljebb mímeli azt. esetleg úgy tűnik. érted természetesen... érted? ;-))) mert én nem. leülhetek. egyes!"

Tul, képpen egy út sincs. Vagy éppen végtelen sok van... Vagy éppen mindenkinek megvan a sajátja. És a mester dolga az, hogy erre ráterelje az illetőt. De akár azt is mondhatnám, hogy Út ugyan nincsen, de útirányok vannak. (talán ez a legjobb megfogalmazás) És azt kell segíteni eldönteni, hogy melyik irányba is menjen a tanítvány. ;) Visszatérve a postod elejére; A szálak elvagdosása... Rendben, szükséges! De mit csinálsz akkor amikor a másikat valaki már dróton rángatja? Akkor bizony, muszáj átvenned a bábjátékos szerepét. Legalább is eleinte. Mert amíg ez nincs meg, esélyed sincs rá hogy bármit is kezd az illetővel!

Amit viszont az átlagbirkává züllesztett ember gondolkodásáról mondasz, az tökéletesen igaz.

(a többieknek) Igen, jól gyanítjátok. Mi itt most a manipuláció VS tanítás művészetéről vitázunk arról, amit az ilyen-olyan szélsőséges szervezetek, meg a szekták, és vallások használnak. PL; A scientológusok, vagy a hitgyüli. Meg az MSZP, SZDSZ. VAGY és most jön a feketeleves a jobbik. Mert ők bizony manipulálnak, beetetnek ugyanúgy, ugyanazzal a módszerrel ahogy a szekták is. testvériség barátság igazság szeretet ja! Az a jobbik esetében nem, van helyette viszont idegengyűlölet. Meg a többi szarság aztán jön az, hogy ha hozzánk akartok tartozni, ha azt akarjátok hogy eljöjjön a kánaán, akkor azt kell hogy csináljátok amit mondunk. Úgy kell gondolkoznotok ahogy mi mondjuk, és az egyetlen igazság a miénk. Aki máshogy mer gondolkozni, mint mi, az hazug, becstelen és a gonosz szolgája... BLABLABLA.

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.03.16. 21:58:25

Esti órákban egy apa tett bejelentést Csákvárról azzal kapcsolatban, hogy 17 éves fia tör-zúz a lakásban. A helyszínre kiment a csákvári körzeti megbízott, aki a helyszínre hívta az ügyeletes orvost, aki a székesfehérvári kórház pszichiátriájára utalta a személyt. Kiderült, korábban már kezelték az osztályon.

A fiatalembert a mentők vitték kórházba rendőri kísérettel.

www.police.hu/friss/fej20100316_02.html

Nah?

f.m.j. 2010.03.16. 22:20:49

@volánrulz: dehogy, itt vagyunk mink is :)
(amúgy az egész világ az)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.16. 22:36:19

Óbbbeszép lett az este, ugyan előzetesen nem hittem benne, de az Inter tette a dolgát, jaaajszegééééény dinamo cselszkij :))))

Ééééés, végeeee!! :))))

arlequin 2010.03.16. 22:43:56

@Lone Wolf: elnézést. soha ezt nem fogom még1x leírni. mit csinálok? amikor más rángatja? semmit. egyáltalán semmit. mert könnyű felmentés az, hogy más mozgatja. és nem is akarok bármit sem kezdeni a másikkal. mert mindössze egy tanítvány vagyok. ez már csak ilyen.

p.s.: nekem először magam kell rendbe tegyem. s mivel bolond vagyok, ezért nincs mit rendbe tegyek. valamint, hovatovább, semmiképpen nem érdemes ezekről beszélni/írni. mert az 'kontraproduktív'. ezerrel. jó tanács?

arlequin 2010.03.16. 22:45:00

@volánrulz: nekem már 10x éve beszakadt

Lone Wolf 2010.03.16. 22:58:57

@arlequin:

Tudod mit? Az egész magyarázkodást elcsesztem.

Mondjuk így; Azokat a zsinórokat kell megmozgatni amik,

1, Ráveszik hogy gondolkodni akarjon.
2, Beindítják a gondolkodás folyamatát.
3, Eltávolítják a bábjátékostól. JÓ MESSZIRE!

Ennél világosabban már nem tudom megfogalmazni.
Egyébként gyaníthatóan itt soha nem fogunk egyetérteni. Én, bevallom, eléggé irányításmániás vagyok. Szeretem kézben tartani, megtervezni, végiggondolni a dolgokat, a lehető legnagyobb alapossággal. Ennyi!

arlequin 2010.03.16. 23:06:44

@Lone Wolf: "Szeretem kézben tartani, megtervezni, végiggondolni a dolgokat, a lehető legnagyobb alapossággal."
ezt felejtsd el. a bábosok is így vannak. nem gyanítok semmit és nem is akarok. és ne tervezz, mert azzal a jelen pillanatot ölöd meg. ez tudom bolond beszéd. ennek ellenére jót röhögök. mellesleg a gondolkodás mindig a bábjátékos területe. ennyi? és erre mondtam azt, hogy itt a net kevés. nagyon kevés. már-már emberi... és igen. nem a magyarázkodást cseszted el, hanem alapvetően azt, hogy magyarázkodsz. az már elcseszés. elnézést és jóccakát minden szélsőséges 'gondolkozónak'! na meg a többinek is.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.16. 23:16:08

@volánrulz: "Földi Áron a napokban 786 ajánlószelvényt adott le az egyéni választókerületi bizottságnál, ám ebből „első körben” csak 625-öt fogadott el a testület. Az elutasított 161 cédula közül 130-at azért nyilvánítottak érvénytelennek, mert azokat eltérő írásmóddal, részben olvashatatlanul, illetve más-más tollal töltötték ki...
...az elutasított 130 ajánlószelvénye közül 124-et érvényesnek mondott ki a Pest Megyei Területi Választási Bizottság."

Nahat, mi mindenre nem kepes Sztalin elvtars ovo szelleme! 625+124=749

arlequin 2010.03.16. 23:31:24

@Meleardil Eressea Iluvadan:
éljen dzsugasvili, grúzul - ha jól tudom, de tévedhetek - azt jelenti: zsidófia. ez is nyilván véletlen. éljen a kispap (a szökött szeminarista), akiből a XX. század legnagyobb gyilkosa lett... na már megint véreim ellen dumáltam.

Lone Wolf 2010.03.17. 00:22:54

@arlequin:

-"ezt felejtsd el. a bábosok is így vannak. nem gyanítok semmit és nem is akarok. és ne tervezz, mert azzal a jelen pillanatot ölöd meg."

Itt inkább a sok stratégiai játék gondolkodásomra kifejtett "ártalmáról" van szó. Ebben muszáj. ;) És ugye, egy idő után hozzám nőtt. Kell a rögtönzés, a kreativitás képessége, Nagyon kell. De azt végig is kell tudnod gondolni, ki kell hogy tudd tervelni, és meg kell tudd valósítani. Létezik egy pont, ameddig a kreativitás el tud vinni. Utána, viszont a logika birodalma következik.

Ha az intuíció fejsze, amivel a fát kivágod, akkor a logika a gyalu, amivel meg tudod dolgozni, hogy kész formába öntsed. Mindkettő szükséges, és együtt képez egységes egészet!

Egyébként meg te ott vagy tévedésben hogy azt hiszed, biztosan jó, ha megtanítod az embereket szabadon gondolkodni, és önállónak lenni. Az a fene nagy helyzet, hogy az ember társas lény és a legtöbben bizony ösztönösen igényeljük ezt. Szakítsad csak el attól a csoporttól attól a bábjátékostól ami mellett van, anélkül hogy bármit is adnál neki helyette. anélkül hogy kapna egy új csoportot, egy új társat, mestert, és elveszett lesz! még ha gyámoltalanná nem is válik , de MAGÁNYOS lesz. Az pedig nem jó! Nem ez a természetünk. Pontosabban nem ez a nagy többség természete.

Nehéz kérdés, és nehéz játék ez! Nem biztos hogy az invidiualizmus, és a teljes önállóság a jó válasz. Elméletben persze jól hangzik, és ha szellem, az elme birodalmáról az igazság kereséséről, és megértéséről beszélünk, akkor kell mint egy falat kenyér! Még az érzelmek kizárása, a társasági természetünk megtagadása is! De az a fene nagy helyzet hogy a szívünk megköveteli a társaságot, az emberi érzést. Még azon az áron is hogy bábok, birkák leszünk. Na akkor most melyik a jó? Megtagadni azt, ami emberré tesz? Nade melyik is tesz emberré? A szív, vagy az ész? És melyik is tesz, tehet többé embernél, a nagybetűs EMBERRÉ! Nem a kettő együtt?

Nekem mondjuk egyszerű a válasz. Az vagyok, aki önállónak született, és gondolkodni akar. És most jön a csúcsok csúcsa, a csavar! Szabadulnák tőle, de nem tudok. Nem tudok mert hozzám nőtt, egy velem. És éget mint nessus inge.

Marcellusca 2010.03.17. 08:48:40

Mi van? Sehol senki?

Vagy megint a KBM sz@rakodik?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.03.17. 09:03:25

Tegnap néztem a HírTV-t, és a híradóban volt egy aranyos kis blokk. Hogy a MCF Roma összefogás és az MDF közösen gyűjti az ajánlószelvényeket. Természetesen mindkét párt tagadja ezt, de volt olyan cigány politikus, aki arc nélkül, hangját eltorzíttatva ezt jelentette ki.
Összenő, ami összetartozik :-D

Marcellusca 2010.03.17. 09:08:30

@Ásómaci: Na, de ennyire, hogy fél kilenc után még mindig az északai az uccsó bejegyzés? :)
Ne termeljük mán enyire azt a GDP-t! :D

picur3ka 2010.03.17. 09:10:43

@Ásómaci:

Ez amolyan, lassuk Uramisten, mire megyunk ketten. Eleg tok mindegy, amugy is csalnak, mint mindenki tudja.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.03.17. 09:14:58

@picur3ka/beleallos kampany: Eszembe jutott Katona Kálmán beszéde a kb 2-3 héttel ezelőtti célpontból:
Dávid Ibolya mindenkivel összeáll, aki pénzt ígér, hogy bejussanak a parlamentbe. Hogy viselhesse a kosztümjeit, és a mentelmi joga megmaradjon :-d
Remélem nem jutnak be. Egyébként meg lehet, hogy úgy gondolják, hogy a miniszterelnöknek nem kell mást csinálnia, mint tudnia kell táncolni. (Lásd Gyurcsány, Mesterházy, valamint Bokros a Frizbi nevű rendkívül színvonalas műsorban.)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.03.17. 09:21:16

@Ásómaci: Itt az OFF

www.mno.hu/portal/701362

ON

Mellesleg, ha jól tudom, ha két párt koalícióban indul a választásokon, akkor a parlamenti küszöb automatikusan 10 %-ra ugrik.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.03.17. 09:22:34

@Ásómaci: Még ez sem semmi.
Bocs, hogy így szétoffolok mindent.

www.mno.hu/portal/701267

ON

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.03.17. 09:37:28

@Ásómaci:
Ha így is van ezzel azért ők is tisztában vannak. Szerintem kidumálják, hogy ez nem is olyan koalíció, csak valami választási együttműködés, meg a politikus nem is szdsz-es, hanem mdf-es ... bla bla bla

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.03.17. 09:40:11

@csabapayne: Jó! Ők dumálhatnak, akkor is törvény van rá!

kuki123 2010.03.17. 09:42:05

@Ásómaci: 1 dolog hogy nagy nehezen összegyűjtötték....de a szavazat az arányokról szól...
ha be is jutnak utoljára jutottak be...na meg ibolykát rabláncon viszik el

azért jól látszik hogy a fénymásolós trükk nem akar összejönni pedig az EP-nél milyen könnyedén szedtek össze 20000 cédulát

derelyegrádi szellem 2010.03.17. 09:47:16

@Ásómaci:

Igen, de ez a szabály csak a közös pártlistákra vonatkozik (pl fidesz-kdnp).

Ezt még kikerülték ibiék azzal, hogy nem közös pártlistát indítottak, hanem csak szadeszeseket a saját listájukon. Eddig 20 év politizálás és néhány év igazságügyminiszterkedés, valamint egy 100 milliókért tanácsokat osztogató politikai tanácsadó segítségével eljutottak (ezt még egy unalmában újságot olvasó trafikos is tudja). Csak azt a szabályt nem vették észre, hogy a Bp-i 32 választókörzetből legalább 14-ben tisztán saját jelöltnek kell indulni, és ebből (nem bármelyik másikból, itt nézték be) legalább 8-ban a kopogtatócédulát össze kell gyűjteni. Ez nincs meg, és egy hete még teljesen reménytelenül álltak, aztán varázsütésre hirtelen vagy 5-6-ban meglett 3 nap alatt. Hogy hogyan az érdekelne, hiszen mostanra gyakorlatilag választónál már nincs elkérhető cédula, csak "gyűjtőknél". Ibiék vélhetőleg bevásároltak. Az eladó a vevő helyzetével tisztában lévén azzal csúnyán vissza is élhetett, szerintem egy klasszikus "uzsorás" szerződés született.

Ha - mint gyanítjuk - az MCF volt az eladó, akkor meg a szükséges ezirányú rutin is megvolt. :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.17. 09:57:50

Na mi van szerkesztők: ma senkiről sem derült ki, hogy lopott? :)

Marcellusca 2010.03.17. 10:02:49

@Seduxen: Most gyűjtik az infókat, mert biztos van olyan. :)

Egyébként sikerült kipihenned a tegnapi napot? :D

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.03.17. 10:08:14

jah, új poszt? Én már publikáltam :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.17. 10:08:24

@Marcellusca - nem kell Cavinton!: kipihenni? mit? az üveg bort? vagy mire gondolsz? :)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.03.17. 10:13:48

@derelyegrádi szellem: Tehát megint teljesen törvényszerűen akarják átverni a választópógárokat. Remélem, ez nem sikerül. És azt is remélem, hogy aki odaadta a kopogtatócédulákat, most jót röhög a markában, mert úgyse rájuk szavaz.
El kellene kotródniuk ezeknek a megélhetési politikusoknak (idézet @csabapayne: ) a búsba, hogy maximum a börtönben TV-n nézhessék az ország házát.

arlequin 2010.03.17. 10:23:47

@Lone Wolf: OFF hűdehosszúlett. csak annyit, hogy ehhez nem értek, és kezdj hozzászokni a gondolathoz, hogy egyedül vagy... ON
@Seduxen: szevasz faszista!
@derelyegrádi szellem: miket meg nem tud az ember...

órarugógerincű felpattanó 2010.03.17. 10:25:44

Szerintem nincs ezzel gond, akinek vennie kellett a kopogtatót, az mi alapján számítana szavazatra?

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.03.17. 10:32:52

@Ásómaci:
Egy szebb jövőben az országgyűlésben egy xxl méretű kalitkában kellene végigszenvedniük az üléseket egy két ilyen majomnak. Jó elrettentő példa lenne az akkori honatyáknak is.

Marcellusca 2010.03.17. 10:44:48

@Seduxen: Ne értetlenkeggyé, vaze! :D

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.17. 10:50:07

@Marcellusca - nem kell Cavinton!: most komolyam azt gondolod, hogy az ő "markáns" véleménye engem hangyafaszányit is érdekel? mindenesetre köszönöm kérdésedet, remekül aludtam :)))

arlequin 2010.03.17. 10:54:40

@Seduxen: OFF idefigyelj te málészájú. aki egy levél seduxenre bedob 1 üveg bort, az másnap reggel nem vigyorog itt a vb-n, mint a tejbetök... mONdom én hogy nem vagy tisztába magaddal...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.17. 11:05:48

@arlequin: muhahaha, tegnap max algopyrinre, vagy demalgonra ihattam volna, ugyanis fáj a fogam :)) szolgálati közlemény vége, off üzemmód befejezve.

arlequin 2010.03.17. 11:20:03

@Seduxen: OFFset kukkantsál már rá a nick-edre... demalgON

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.17. 11:22:50

@arlequin: dzsízzissssz. te mit szívsz? :)))

arlequin 2010.03.17. 11:40:26

@Seduxen: jézus? jóbarát. egy levegőt szívok vele ;-)))

Marcellusca 2010.03.17. 11:42:17

@arlequin: És a hangok is megmondták, hogy normális vagy? :DDDD

arlequin 2010.03.17. 11:47:28

@Seduxen: valláskárosult vagyok, bevallom. ;-)
@Marcellusca - nem kell Cavinton!: sőt! pecsétes papírt is adtak róla, abba volt a kolbászkerítés csavarva, az volt ráírva: 666.- (fizetve)
ON

Homeoffice 2010.03.17. 15:56:42

Hölgyeim és Uraim!

A következő linket csak az igazán kemény gyomruaknak ajánlom.
TÉNYLEG

comment.blog.hu/2010/03/17/minden_idok_legszemetebb_bors_cimlapja

Bocs az átoffolásért

Elhányom magam!!!!!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.17. 16:09:03

@Gunther: várjá', minnyá megjön a főfasz, és kioktat, hogy mekkora senkyházzy vagy, mert debezzegatatárszentgyörgyi postnál nem szörnyülködtél, vagy ilyesmi.

a címlaphoz asszem nem szólok hozzá, nem lenne értelme.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.03.17. 16:41:59

Főnáczikok! Senkyházzyk! Mielőtt megjönne a trollcenzor, idedobok egy linket. Ez nem náczik nóta, na:)
De néha bírnék így üvölteni magam is:-((((( ebben a xar országban! És mégis, Magyarország, én így szeretlek!
Majd éjjel a kutyáimmal leülök a már sarjadzó fűbe, és velük együtt vonítok: áúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!!!!!!!!!!!!!!!!!

Itt a nóta: (Janis Joplin - Cry Baby)

www.youtube.com/watch?v=KK74G7wDfk4

derelyegrádi szellem 2010.03.17. 16:52:10

@Gunther:

nem az első ilyen. Valamelyik bulvárlap annak idején, amelyiknek ez a jó Pallagi (Nap...., bocsánat: Pártkelte) volt főszerkesztője (talán Blikk, de nem biztos) lehozott fényképeket amik a proszektúrán Jimmy felboncolt hullájáról készültek. Akkor azt hittem ennél lejjebb nincs, mert Jimmy volt aki volt, de egyrészt egy ember, másrészt pedig három gyerek maradt utána. Akik simán szemesülhettek az újságosbodénál apjuk felboncolt hullájának képeivel.

És csalódnom kell, mert van bazmeg! Ez.

Ugyanazt kívánom ezeknek is, mint akkor azoknak, majd az ő felboncolt hulláját is rakják be az újságba, ezeknem meg meg ha családjában egy ilyen iszonyú, emberi ésszel felfoghatatlan tragédia történik, akkor képpel azt is lehozzák, premier plánban. Az emberi méltóság, és kegyeleti jog nagyobb méltóságára.

Bors, a mocskos kurva anyátokat!

Ui. arra nagyon kiváncsi lennék, hogyan kerültek hozzájuk a fényképek....

belzebubó 2010.03.19. 11:27:19

@f.m.j.: gyorsabb vagy :)) de elgondolkodtató

süti beállítások módosítása