Skip to content


       Szűrés lista

Rafinált Ázsiai Kapcsolatok - 1.rész

"- Egy aktív külpolitikát folytató, kezdeményező Magyarországra van szükség az alkalmazkodó Magyarország helyett - mondta a miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a külképviselet-vezetői értekezleten a Külügyminisztérium vezetése, a nagykövetek és a főkonzulok előtt."

"Rendkívül fontosnak nevezte a kormányfő a magyar külpolitika további hangsúlyos jelenlétét Délkelet-Ázsiában, az Oroszországgal kialakított kapcsolatok folytatását, az Egyesült Államokkal fennálló kötelékek, a transzatlanti együttműködés erősítését."

Ez a miniszterelnök Gyurcsány Ferenc volt 2005 július 14-én. Öt nappal később nyolcnapos délkelet-ázsiai körútra indult Somogyi Ferenc külügy, Kóka János gazdasági miniszter, és több üzletember társaságában. "Az út elsődleges célja a gazdasági kapcsolatok elmélyítése a három délkelet-ázsiai ország és Magyarország között."

Leghíresebb az indonéziai látogatásuk lett, máig keringenek róla a legendák.

Tény, hogy Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök fogadta a Gyurcsány-házaspárt.

Érdekes, hogy a jakartai repülőtéren Ferinél sokkal jobban örültek Dobrev Klárának:

(MTI-Koszticsák Szilárd, lelőhely: NOL)

Több megállapodás is született a két állam között, az egyik a MeH szerint:


"- Indonézia támogatja a magyar befektetési törekvéseket - jelentette ki az indonéz elnök a megbeszéléseket követő sajtótájékoztatón. Susilo Bambang Yudhoyono konkrét példakent megemlítette, hogy Magyarország bekapcsolódhat Dél-Szumátra tartományban induló fejlesztési programokba. Amint azt a magyar kormány képviselői elmondtak, egy 100 millió dolláros nagyságrendű projektről van szó, amelynek keretében Dél-Szumátrán magyar részvétellel folyhat szénbányászat, vasút- és kikötő-korszerűsítés, valamint hőerőmű-építés."

 

Ugyanez a Világgazdaságban:


"Immár bizonyos, hogy a magyar érdekeltségű Garvox társaság épít fel Dél-Szumátrán egy 300 megawattos hőerőművet, ezenfelül számos energiaipari és infrastruktúra-projektben is részt vesz az indonéziai országrészben – írja Bisnis Indonesia. A lap szerint az erőmű 300 millió euróba kerül. A Garvox beszállna a helyi biodízelgyártásba is, az üzemanyagot pálma- és ricinusolajból állítaná elő.
Az ezekről szóló szándéknyilatkozatok a dél-szumátrai tartományi kormányzó múlt heti magyarországi látogatása során születtek. Ezeket dél-szumátrai részről Syahrial Oesman kormányzó, a Garvox részéről Kern József írta alá."

 

Akkor most 100 millió dollár vagy 300 millió euró? Vagy mennyi pontosan?

Mert az indonéz lapok megint mást írnak:


"Hungarian companies to invest $4 billion in South Sumatra."

 

(forrás: Eastcasablanca)

(forrás: Eastcasablanca)

Akkor most 100 millió dollár vagy 300 millió euró vagy 4 milliárd dollár?!

Kóka János persze megmagyarázta az ellentmondást:


"A gazdasági és közlekedési miniszter arra a felvetésre, hogy a Reuters hírügynökség (és később mások is) négymilliárd dollárra tette ezt az összeget, Kóka annyit mondott, ez igen optimista vélemény.

A félreértést az okozhatja, hogy egy 4 milliárd dollárra tehető dél-szumátrai fejlesztési projekt egy részében vehetnek részt magyarok, erről is született tegnap szándéklevél.

Az erre vonatkozó szándéknyilatkozatot a Diagon Kft. írta alá arról, hogy nemzetközi partnerekkel együtt részt vesz egy 350 millió dolláros energetikai és infrastrukturális beruházásban."

 

És ezzel nagyjából el is halt az egész "ügy". Kern József panaszkodott egy kicsit, hogy ázsiai viszontagságok lassítják már egy éve a megaberuházást, más semmi. Egyesek szerint nem volt semmi üzlet, Gyurcsányék egyszerűen kilopták az említett összeget a magyar államkasszából.....

Ezt nem tudom. Csak azt, hogy a magyar részről aláíró Kern József roppant érdekes figura.

Az idén 52 éves üzletember "hirtelen jött ötlet miatt" alapított céget 1989-ben:


"A mérföldkövet egy érettségi találkozó jelentette. „Összefutottam egykori osztálytársammal, aki a gyulai kórházban dolgozott, s éppen azt mesélte, hogy hematológiai oldatot gyárt, s ezzel félmillió forintot spórolt a munkahelyének. Felvetettem, gyártsuk mi az oldatot” – emlékszik vissza, s ezzel az ötlettel megalapozta a jelenleg már hatmilliárd forintos forgalmat lebonyolító Diagon Kft. jövőjét."

 

Vagyis már ekkor (1989!) meglátta a lehetőséget, hogy milyen jó üzlet egy tevékenységnek a kórházból való kiszervezése, majd a készterméknek ugyancsak a kórházaknak való értékesítése. Ej, de szemfüles!

Ráadásul ebből a szövegből az jön le, hogy nem is olyan hűdebonyolult a hematológiai oldatok gyártása, szinte nem is ész, hanem csak elhatározás kérdése...

Kernt azóta Gyurcsány Ferenchez közel álló üzletemberként tartják számon, ezt az indonéziai üzlet is alátámasztja. 1989-ben alapította a laboratóriumokban használatos anyagokat (reagenseket) gyártó Diagon Kft.-t másodmagával. Az első évben 80 ezer forint árbevételt könyvelhetett el a cég, egy évvel később viszont már egymilliósat, 2007-ben pedig a magyar piacon 5,5 milliárd forgalmat bonyolított le. Magyarországon kívül gyártóüzemük található Indonéziában és Brazíliában, kiszerelő üzemet pedig Kínában és Szaúd-Arábiában létesítettek.

2008-ban elcsíptek egy jó kis állami megrendelést:


"
3,2 milliárd a Diagonnak
Kern József cége egyedül indult a közbeszerzésen, és nyert

2008. július 31. 00:00

Az utóbbi idők egyik legnagyobb értékű állami egészségügyi beszerzését nyerte el a szocialista holdudvarhoz tartozó Kern József cége, a Diagon Kft. A cég az Országos Vérellátó Szolgálattól (OVSZ) kapott több mint 3,2 milliárdos megrendelést vírusszűrő tesztek szállítására.

Lapunk kérdésére Miskovits Eszter, az OVSZ főigazgatója elmondta: a megbízás 2008 júniusa és 2011 decembere közötti időszakra vonatkozik. A közbeszerzés kiírása szerint ez idő alatt körülbelül másfél millió vizsgálathoz elegendő vírusszűrő tesztet kell leszállítania a nyertesnek.
A főigazgató hozzátette, csak néhány olyan társaság található világszerte, amely a vérellátásban használt rendkívül érzékeny teszteket nagy mennyiségben gyártja.

– Európában az Abbott elnevezésű cég termékeit használják a leggyakrabban, így Magyarországon is ezek beszerzésére írtunk ki tendert – hangsúlyozta.
A pályáztatás során azonban egyértelműen felmerül a gyanú, hogy a pályázatot a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz közel álló szűk üzletemberi kör egyik tagjának, Kern Józsefnek a cégére szabottan írták ki. A kiírás feltételei miatt ugyanis azon csak a Diagon Kft. indult el, amelyik így természetesen megnyerte a megrendelést. Miskovits Eszter felvetésünkre úgy felelt: miután az Abbottnak nincs hazánkban kiskereskedelmi engedélye, ezért mindig egy beszállítóval köt megállapodást. Ez a cég ezúttal Kern József Diagon Kft.-je lett.
" - MNO

 

A Diagon persze nem persze nem csak más cégek termékeinek eladásával foglalkozik. Tavaly nyáron óriási médiakampány közepette mutatta be saját fejlesztésű tesztjét, ami a H1N1-influenza vírusát 100 százalékos pontossággal és kétórás rekordidő alatt mutatja ki – legalábbis szerintük.

(fotó: Magócsi Márton, Hírszerző)

Kern sajtótájékoztatón dicsekedett a termékkel, és hangoztatta, hogy tesztjük azon kívül, hogy két óra alatt képes eredményt hozni, más eljárásokkal szemben egy lépésben kimutatja a H1N1 vírust. Továbbá - magyar termékről lévén szó - olcsóbb, mint a külföldről beszerzett termékek.

De volt egy furcsaság:


"A sajtótájékoztatóra a cég meghívója szerint hivatalos lett volna Bujdosó László, a pandémiás bizottság elnöke is, ám ő nem jelent meg. Kérdés kapcsán Kern József közölte: "Bujdosó úr elnézést kér, nem tudott eljönni".

Az ÁNTSZ az MTI-vel ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy hozzájuk nem érkezett hivatalos megkeresés Bujdosó László részvételével kapcsolatban."

 

Mi lehetett a probléma?

A Magyar Nemzet megírta:

Kern József óriási megrendelésre számított az államtól, amely azonban elmaradt, mert az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) által elvégzett vizsgálat során kiderült, hogy a teszt a hangoztatottakkal ellentétben alkalmatlan a H1N1 kimutatására. Ennek ellenére ma is használják az egészségügyben.

Hogy hogy lehetséges ez? Csavaros ügy, figyelem!

A Diagonon kívül Kerné még a Medisyst Kft. is, amely a HospInvestből vált ki, s ahhoz hasonlóan kórházak privatizációjával, üzemeltetésével foglalkozik.


"
Kern József és Kollányi Gábor vállalkozók domináns tulajdonlásával, Gászpor Jenő jelenlegi vezérigazgató részvételével 2000-ben alapították a Hospinvest társaságot. Elsőként a körmendi kórház üzemeltetésére kiírt pályázatot nyerték el, 2004-ben pedig a kiskunhalasi intézményt vehették át. A két fő tulajdonos 2006 márciusában „kettéosztotta” a céget, Kern József érdekköre Medisyst Kft. néven kivált a Hospinvestből, és a körmendi kórház üzemeltetését is magával vitte."

 

2007-ben pályázaton nyerte el a mezőtúri és a tapolcai kórház üzemeltetési jogát. Amikor a gyöngyösi kórházat meghirdették, arra is pályázott, de ott a HospInvest győzött.

Persze a kórházasdit merő szívjóságból csinálta, mert mint mondta, teljesen ráfizetéses az egész, ő is csak úgy tudta teljesíteni a vállalásait, hogy több lábon áll, egyéb cégei nyereségéből kompenzálta a veszteséget.

- Őrült vagy parttalanul szórhatja a pénzét, aki most a hazai egészségügyben működtetőnek jelentkezik - summázta a véleményét.

2010 januárjában aztán elege lett az egészből, és bejelentette, hogy visszaadja az irányítása alatt hatalmas adósságot felhalmozó intézményeket.

Mezőtúron simán ment minden:


"
A mezőtúri önkormányzat hárommillió forintért vásárolta meg a város kórházát üzemeltető Mezőtúr Városi Kórház Rendelőintézet Egészségügyi Szolgáltató Kft. tulajdonjogát a korábbi működtetőtől, a Medisyst Kft.-től. Az immár városi tulajdonba került kft. átvette a kórház közel százharmincmillió forintos kintlévőségét is

...

megegyeztek a Medisyst Kft.-vel abban is, hogy a magáncég által az elmúlt három évben végrehajtott, közel hetvenmillió forintos beruházás ellenértékét a kórház mostani működtetője egy összegben átutalja a Medisystnek: ehhez az önkormányzat kezességvállalásával banki hitelt vett fel a kft." - NOL

 

Tapolcán is sikerült megegyezni, bár Kern konkrétan a kórház bezárásával, és a 260 dolgozó kirúgásával fenyegetőzött, mert anyagi vita volt közte és az önkormányzat között.


"a Medisyst két éve egy vadonatúj szakrendelőt épített fel a kórház területén, a műszerbeszerzésekkel együtt pedig a nettó 400 millió forintot is eléri a beruházások összértéke.

...

Császár László, Tapolca fideszes polgármestere szerint egyelőre elég messze esnek egymástól az álláspontok, mivel a nettó 400 millió forintos követelés helyett a város szerint legfeljebb 150–200 millió forint járna a távozó Medisystnek." - NOL

 

Körmenden csúnya vita kerekedett az átadás-átvételből, mert Kern szerint az önkormányzat egy olyan, pár hete alapított cégre kívánja bízni február elsejétől a kórház működtetését, mely sem az ehhez szükséges eszközökkel, sem a kötelező engedélyekkel nem rendelkezik így a kórház február 1-jétől nem működhet tovább. Az ÁNTSZ engedély aztán meglett, de Kern az ügyészségen és az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál is tett bejelentést emiatt.Természetesen a pénzen ment a vita, mert Kernék hat év alatt több százmilliós befektetéssel felújították a kórházat, gépeket vásároltak, VIP-részleget alakítottak ki, és ezt ki akarták fizettetni az önkormányzattal, Bebes István fideszes polgármester (aki 2004-ben az országban elsőként adta magánkézbe  a körmendi kórházat, szembemenve ezzel az egészségügyi privatizáció ellen kampányoló pártjával) viszont szakértőket, pénzügyi átvilágítást helyezett kilátásba, és hogy csak a jogos követeléseket fizetik ki.

Nem tudni, hogy mire jutottak, de érdekes véletlen, hogy néhány napja Kern pénzt kapott a már leadott körmendi kórház után.


"az Országos Egészségbiztosítási Pénztár tévesen, kétszer utalta el a körmendi kórház egyhavi finanszírozását. Így a 112,9 millió forintot nemcsak a jelenlegi üzemeltető önkormányzati cég, hanem az intézmény működtetéséből nemrég kiszállt magánvállalkozás is megkapta. A biztosító sajtóosztályán megerősítették lapunk információját, s azt állították: ügyvitel-technikai hiba történt, ezért a pénz visszafizetésére szólították fel az ágazatban ismert vállalkozó, Kern József érdekeltségébe tartozó céget, ám az ezt megtagadta."

 

Úgy tűnik, mégsem olyan rossz üzlet ez a kórházasdi... Főleg így:

A Magyar Nemzet szerint Kern Józsefé a Corden Kft. is, amely Magyarország számos közkórházának privatizált laboratóriumait működteti. Kezében vannak a sümegi, a szentendrei, a mezőtúri, a tapolcai kórház laborjai, a fővárosi Szent Ferenc Kórházé, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet, a Péterfy utcai kórházhoz tartozó Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetet mikrobiológiája, de hozzá tartozott a körmendié és a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky-kórház mikrobiológiája is.

Kern állítja, hogy a laboratóriumi cuccokat gyártó Diagonnal, és a kórházbizniszes Medisysttel szép háromszöget bezáró Cordenhez nincs köze, és ezt az állítását akkor is fenntartja, ha a saját vállalatai és a Corden cégadatai között nagyon sok jelentős személyi és egyéb átfedés található.

Naná, hogy tagad, mert ha kiderülne/bevallaná, hogy az állammal kapcsolatban lévő mindhárom cég az övé, akkor az nagyon súlyos összeférhetetlenség lenne. Elvégre milyen már, hogy gyártok valamit, amit eladok a közkórházakban működő saját laboratóriumomnak? Necces.

De Kern ügyesen kihasználja a helyzetet. Emlékszünk még a H1N1-tesztre?

Az ÁNTSZ-bukás ellenére a minisztérium felügyelete alá tartozó Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) egy regisztrációs eljárás során tavaly november 6-án kiadta a teszt forgalmazásához szükséges igazolást. A hivatal elnöke, Paphalmi Rita állítólag nem tudott róla, hogy megbukott a teszt, mert erről nem tájékoztatta őt sem az országos tiszti főorvos, sem a miniszter.

Tehát a teszt nem jó, de van forgalmazási engedélye. Azért vizsgálták-e? Igen. Vajon melyik labor végezte a nemzetközileg elfogadott teszttel összehasonlító referenciavizsgálatokat?

Nos, két intézmény adott ki a Diagonnak igazolást a H1N1-teszt megbízhatóságáról, az egyik a Bajcsy-Zsilinszky-kórház, ami referenciaigazolás kiadására nem alkalmas, ráadásul csak tavaly és az idén több száz millió forint értékű labordiagnosztikai anyagot vásárolt a Diagontól. Az igazolást aláíró Kálmán Zsuzsát, a központi laboratórium osztályvezető főorvosát pedig privát üzleti kapcsolatok fűzik Kernhez.

A H1N1-teszt másik igazolása még ennél is érdekesebb:

(forrás: Magyar Nemzet)

Rijád II. ipari város kerületében az Al Karadzs utcában található Laboratory Medical Supplies (LMS) Co. székhelyén egy gyógyszerraktár található, s a cég orvosi eszközök kereskedelmével foglalkozik. A H1N1 tesztről általa január 5-én kiállított igazolást egy mérnök írta alá: Nael Al Masri. A minisztériumi adatok között az LMS Co. vezetőit azonban másként hívják. A céget Omar Ali Omar Babatin képviseli, az igazgató neve pedig Munir Bin Mohamed Bin Adullah Al Rouili.A Magyar Nemzet próbálta elérni őket, de egyszer sem sikerült, ami a többi információt is figyelembe véve elég komoly kétségeket vet fel az igazolás komolyságával kapcsolatban.

A tesztet viszont mindezek ellenére ma is használják a magyar kórházakban. Ugye emlékszünk még a laboros Corden Kft.-re?

És arra, hogy az egészségügyben utazó Kern József akart Szumátrán vasutat, hőerőművet és szénbányát építeni? Elég vicces...

Címkék: közélet mszp botrány egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr611862601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.25. 09:52:21

Elnézést kérek, kicsit hosszú lett....

De izgalmas, mint egy kémregény :)

jozicsenko 2010.03.25. 09:54:27

???? nem kommentálom inkább, kv már nem kell

vajon van esély, hogy azt az alig 800 mrd Ft-ot, amit kivittek indonéziába, hazahozzák?

vagy naiv vagyok?

vajon Orbánék mekkorát kaszálnának, ha ezért lecsukatnák Cippolát?

arlequin 2010.03.25. 09:59:11

csak így tovább haj-rájuk ;-)
jó lett pálmácskánk!

Kartal (rezervált) 2010.03.25. 09:59:45

Jeee! Ezt vártam. Nagyon durva anyag.

tucsilg 2010.03.25. 10:00:29

Azt a qrva eletbe le a kalappal elottetek ! Komolyan, rendesen fuggo vagyok toletek reszketek a napi minimum 2 posztert.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.03.25. 10:04:50

navégre :) hálás téma, igazából már csak elő kellene keríteni azokat a dokumentumokat amelyek az indonéziai területen az energetikai befektetések és a kivitelezés folyamattervét, programtervét, ökölógiai elemzéseit és a résztvevő cégek/vállalkozások feladat és jogosultságkörét vizsgálja, mivel a magyar állam nevében kötődött az évtized legnagyobb volumenű külhoni fejlesztési szerződése, így minden bizonnyal megelőzte azt egy hatáselemzés amelyet mindkét kormányzat elfogadott, és a Gavrox minden bizonnyal hosszú, többfordulós közbeszerzési és kiviteleztetési pályázaton nyerte el a kivitelezés jogát. Természetesen a Gavrox megpályáztatta mind az indonéz mind a magyar alvállalkozókat és partnereket , tehát mindennek nyoma van, és mivel állami szintű megállapodás, részeként megy a projekt, ezért teljesen nyilvánosak ezek az adatok és dokumentumok :)

Donna (Cara)mba 2010.03.25. 10:05:42

A postod végén keserűen írok: Elég vicces...

Hát Laspalmas, csupa vicc és röhögés már az egész ország. Ilyen derült világunk, hogy ennyi röhögnivalónk legyen, még sohase volt:-(

Köszi a posztot. Megint jól összehoztad, jól érthető. Kár, hogy ennyi írnivalód van:(
És még mennyi lesz!!!!!!!! Nem irigyellek....

stulquec 2010.03.25. 10:06:03

Lámpavast az mszp közeli vállalkozóknak! Akár kollektívan is. Meg kell tisztítani Magyarországot a minden behálózó korrupciótól!

kuki123 2010.03.25. 10:06:52

na ez túl hosszú :D

reKorrekt 2010.03.25. 10:09:31

Érdemes olvasgatni a forrásként is megjelölt Eastcasablanca oldalt is. Már aki bírja agyérrel.

Kartal (rezervált) 2010.03.25. 10:10:43

@Conv: ugye ezt Te sem gondolod komolyan :DDD

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.25. 10:10:57

Egy ismerősöm szerint:

"225 millió indonéz van Indonéziában,ennek 60%-a él Java
szigeten,ott van Jakarta is, Szumátra szigete egy lófitty nekik a pár millás
lakosságával. Az Indonézia lakosságának 1-2%-a.Falvak vannak a parton,meg 2
nagyobb város,a legnagyobb Medan,ott még reptér is van, a másik Padang ott nincs nemzetközi reptér se.
Aki azt hiszi a magyarok pont egy olyan helyre fektetnek be,amit még az
indonézek is nagyon magasról leszarnak,az több mint naiv."

Denimm 2010.03.25. 10:11:43

ez egy nagyon nagyon jól sikerült post. Az ilyen újságírás hiányzik az országból. Már régen nem lennének itt ezek a parasztok ha a média / újságírók végeznék a dolgukat. :-( és a nagyközönséghez is eljutnának az ilyen disznóságok.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.25. 10:14:38

Ha ezt belinkelem a kaccsolatra, vajon kapunk választ a felmerülő kérdésekre?

amúgy grat, jó kis post lett!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.25. 10:15:07

@Donna (Cara)mba:

Majdnem elvesztem a rengeteg infó között, de csak összerendeztem őket :)

Republik of Mancunia 2010.03.25. 10:16:46

Előző posztokban leírt negatív kritika után mea culpa.
Ez már valami..itt aztán ment a pénz...
Grat a poszthoz!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.25. 10:18:41

@Denimm:

Ja, jó lenne, ha a hasonló ügyekre minden újság ráugrana...egymást túlharsogva kéne kérdezősködniük, de nem.
A Magyar Nemzet nyomja egy ideig, de aztán jönnek az új ügyek, és a régiek "érdeklődés hiányában" eltűnnek a süllyesztőben... Szégyen, a magyar média szégyene.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.25. 10:21:37

@Republik of Mancunia:

Semmi gond, hol erről, hol arról írunk...minket minden érdekel :)

reKorrekt 2010.03.25. 10:23:11

"...Gyurcsány Ferenc nem egy személy, hanem egy entitás része, ennek megfelelően működik.
Gyurcsány Ferenc természetesen számol azzal, hogy a magyarországi működés nem tarthat örökké. Tisztában van azzal, hogyha politikai hatalmát elveszíti, akkor a vagyonát is elkobozhatják, nehéz idők várhatnak rá. Ezért vagyonát több Europától távoli helyre menekíti. Ezek közül a legjelentősebb Indonézia. Indonéziában a mögötte álló Apró-Dobrev család régi szocialist kapcsolatai vannak a segítségére.
Magyarország Indonézia legnagyobb befektetői között van nyilvántartva, megelőzve például számos nagyobb europai államot. Valójában nem Magyarország fektet Indonéziába, csak Gyurcsány Ferenc és a mögötte álló későszocialista családi alapú hatalom. Indonéziában a régi szocialista vezetőknek kijáró olajfestményes fogadtatásban részesül. De nem Gyurcsány Ferencet üdvözli a szöveg, hanem feleségét Dobrev Kláráta, rámutatva az ügy valódi gyökereire /hiszen a Dobrev-családot ismerik igazán/... "
eastcasablanca2.bravejournal.com/

Donna (Cara)mba 2010.03.25. 10:24:36

@laspalmas: Átéltem nagyjából mit jelent egy ilyen anyagot érthetően, követhetően összehozni! Ha nekem kellett volna megcsinálnom, elmenekültem volna egy lakatlan szigetre:-)
Ne vedd zokon, de őszintén gondolom: te és zero már politikai tényezők lettetek, ti is fő elemei vagytok a 2010-es választások kimenetelének! Lassan felzárkóztok a nagy újságok mellé.
De nem tehettek róla és már ellene se, ez így jött ki...
Mi meg rátok hangolódunk és már se éjjelünk, se nappalunk: a Vbőrön csüggünk! Közben itt járkál a fejemben, még csak ezt az egy kommentet megnézem, és állok neki a melónak, mert este 10-ig se végzek különben.

De itt lehet benneteket hagyni??????????
Sajnos csak iszonyatos önfegyelemmel:-((((((((((((((

Kartal (rezervált) 2010.03.25. 10:35:37

@laspalmas: egy ehhez hasonló posztra való anyagot összeszedtem én is, csak nem merek nekiállni megírni...
Egyébként tényleg politikai tényező lesztek/vagytok, úgyhogy csak óvatosan.

@Donna (Cara)mba: akkó nekem olyanom van, me e kő mennyek dógózóba, oszt estig nincs Vastagbőr :(((

eszkep 2010.03.25. 10:48:06

Nagyon jó, tényfeltáró poszt, ezért szeretjük a Vastagbőrt!
Sajnos hozzászólni érdemben ehhez már nem tudok, hisz ezek annyit lopnak. Tragédia.

anarcho78 2010.03.25. 10:50:21

nagyon jó, tetszett. szerintetek a hatóságok/nagyobb napilapo miért nem nézik a vbőrt? talán megjelenhetnének nyomtatásban, vádiratban az itt elhangzott csalások, mutyizások.

Zigi 2010.03.25. 11:04:24

Most elindulok a neten a polblogok között, s ahova csak tudom belinkelem ezt a posztot. Ezt mindenkinek olvasnia kéne.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.25. 11:11:53

Na,ez a poszt is lejön maholnap a kurucon,Magyar Nemzetben.
@Seduxen: Fogadjunk,kezdtél megnyugodni tegnap óta,és már megint ideges lettél.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.25. 11:13:38

@Tigeri: a madesz (vagy szadöf) listaállítási gondjaira gondolsz? mert akkor JA, anyád**csáját kedves ibolya :(((

tryclops 2010.03.25. 11:15:33

Köszönjük a mai cikket. Is!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.25. 11:22:07

@Seduxen: Olvastam a neten,hogy egy alkalmazott egy munkahelyen szétverte a számítógépet és azt üvöltözte,hogy:Akkor is a Liverpúl a jobb.Aszittem te voltál erre gondoltam.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.25. 11:23:39

Amúgy én nők esetén szoktam azt mondani,hogy jó helyre tette a seggét,fe ezt most a fecóra lehet mondani.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.03.25. 11:27:13

@Tigeri: ja, nem. ennyire azért nem vagyok elvakult :)

Petrow 2010.03.25. 11:36:31

Hallottam már kocsmahíradó-szinten emlegetni, hogy 2004-től kezdve egy negyedéves GDP-nek megfelelő pénzt sikkasztottak el, és mentettek külföldre - erre eddig mindig legyintettem. A cikked viszont (nem) kicsit elgondolkoztatott...

Valakinyolc 2010.03.25. 11:46:14

@Birkesz: @Lone Wolf:

Az a probléma, hogy a belépésnél senkit sem lehet tetőtől talpig ellenőrizni. Szóval lehetsz akár titokban transzvesztita, gyermekmolesztáló is, ha azokat az elveket vallod mint a Jobbik. A különbség ott van, hogy ha ez kiderül valakiről, az AZONNAL lemond/kilép/kirúgják , nem úgy mint...kb. minden más pártban. Elhiheted, senkit nem vennének fel, ha tudnák, hogy deviáns/beteg/aberrált, de sajnos ez nem deríthető ki senkiről, csak nagyon-nagyon alapos utánajárással.

vomit 2010.03.25. 11:48:05

zavarna-e a tisztelt egybesulteket, ha a csilliardokat tavoli orszagokba elsibolo felkentek a sajat es mas meg nem nevezett genyok tuleleset finansziroznak a penzekbol, hogy ne kelljen tul sokat magyarazni, a 2012 film tematikajat eleg huen koveto trefara keszulve?

Birkesz 2010.03.25. 11:54:11

@Conv: Már nekem se ő a mentorom, amióta nem vittek magukkal Indonéziába. :) Pedig nagyon lobbiztam érte :D

Donna (Cara)mba 2010.03.25. 11:57:21

@Kartal (beleszól): Mailt ment. Majd valamikor elolvasod.

Valandil 2010.03.25. 11:59:58

Csak halkan jegyzem meg: Az indonéz út körül/után az ÁSZ egy jelentéséről készült összefoglalót hallottam a hírekben. Az ÁSZ szerint vannak olyan hitelek, amiket
1. felvettünk
2. bizonyíthatóan nem jöttek be az országba.
A hírnek nem lett visszhangja. Mondjuk csak egyszer hangzott el, de még a Strabag-ügynél is kisebb reakció volt rá.

Ha összeadjuk a befektetést meg az ÁSZ jelentést, talán nem olyan elrugaszkodott dolog azt állítani, hogy Fletóék a felvett állami hitelt magánbefektetéssé változtatták minden trükközés nélkül. De azért nekünk kell visszafizetni az adósságot...

Kartal (rezervált) 2010.03.25. 12:05:11

@Donna (Cara)mba: basszus! És nézd meg az árnyékokat is. Ezek közül pár tényleg manipulált.

Egyébként tényleg furcsa, hogy alig csordogálnak kommentek itt is, és a meglepődött korrupciókutatónál is. Pedig ezek azok a posztok, melyek az ország jövője szempontjából eléggé meghatározó témákat boncolgatnak. Bár az is igaz, hogy ezek az esetek nem nagyon kommentálhatók, magukért beszélnek.
Ha én újságíró lennék, ráugranék ezekre a témákra, és addig csesztetném őket, amíg... megtalálnának egy reggel valami árokparton golyóval a fejemben :(

Birkesz 2010.03.25. 12:05:11

@Valakinyolc: Ebéd, azután visszajövök. Most a többiek már toporognak az ajtó előtt ;)

Valakinyolc 2010.03.25. 12:10:48

@Kartal (beleszól): Ha ezt leadnád főműsoridőben a Zertéelen, így szó szerint, hogy egy óvodás is megértse, mit gondolsz hány potenciális MSZP szavazóban támadna kétely? :D Szerintem egy kezemen meg tudnám számolni. De sajnos a világ így működik. Milliárdos sikkasztás, maffiaügyletek, mutyi itt meg ott az smafu. DE ha egy Jobbikos füvezik na aaaz aztán, napokig mennek róla a viták a baráti körben, hogy "bezzeg én megmondtam"! Szomorú :(

Donna (Cara)mba 2010.03.25. 12:12:23

@Valandil: Ebbe beletraffáltál, tuti. Mit itt kicsinyben lopkodni? Meg hát a stílus kérem, az elegáns maffiózó stílusra adni kell! Elvégre fehér galléros bűnöző nem pitiáner tolvaj:)
Pénzt lenyúlni csak szépen, lassan, mint csillag megy az égen, - és pontosan érdemes:)

Humgor 2010.03.25. 12:12:52

1, laspalmas: király anyag gratulálok! Le a kalappal

2, Ezt meg levezetésnek küldöm én, a szemét fideszes a jobbikos haveroknak (szétröhögtem magam a fotókon):
kepviselofunky.blog.hu/2010/03/25/jobbikos_nemzetpolitikus_penisznagyobbitoval

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.03.25. 12:13:30

@Kartal (beleszól):

hát nem sok mindent tehet hozzá az ember az ilyen dolgokhoz, annak meg, hogy mindenki beírja: LMPVS, nem sok értelme :)

Ezekről a dolgokról nem lehet polemizálni, filozofálni, annyira egyértelműen pofátlanul elkövetett bűnök. Háborogni lehet csak rajta, nincs jóérzésű ember aki megpróbálná védeni, vagy megmagyarázni.

Donna (Cara)mba 2010.03.25. 12:15:33

@Kartal (beleszól): Na, már elmentél dolgozni, biztos. De majd este csak meleled, amit itt írok! Te beszélsz nekem óvatosságról? És te?
Nézd meg csak magad:-), bekopizlak:

"Ha én újságíró lennék, ráugranék ezekre a témákra, és addig csesztetném őket, amíg... megtalálnának egy reggel valami árokparton golyóval a fejemben :( "

Bagoly mondja verébnek;-DDDDDDDDDDDDDDDDD

dr. Aullah 2010.03.25. 12:19:45

A hírhez meg csak annyit, hogy gratula. Információ dús és egyben "ökölbeszorítós". Az ilyenek miatt szoktam rá erre az oldalra.

kovacssteve 2010.03.25. 12:20:16

Gondolom ők is saját pénzből fizették az útjukat!:0)

Humgor 2010.03.25. 12:22:36

Egyébként meg bocs az off-olásért mert laspalmas nagyon korrekt anyagot írt! (mint mindig)

2010.03.25. 12:31:23

Na, ezt még egyszer át kell olvasnom, kicsit szerteágaz, de elsőre az ugrott be mindjárt, hogy Karácsony másnapján dr. Falus Ferenc ezekkel a tesztekkel igazolt H1N1-fertőzéssel riogatta a népet? A torkomon akadt a falat, már 26-án 100 megbetegedésről számolt be, közben pedig belső infóból tudtam, hogy akkor ezt a gyorstesztet nem használták, mert rossz, gyakorlatilag minden influenzaszerű tünetekkel megjelent beteget H1N1-re kellett jelenteni az ÁNTSZ felé.

Humgor 2010.03.25. 12:38:53

laspalmas: még egyszer: király vagy, várjuk a folytatást

Jobbik rajongók: jönnek a következő fotók a napokban.....

Üdv!

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.03.25. 13:15:26

@laspalmas: Le a kalappal ! Remélem az újságírók önkritikát gyakorolnak és a következő
Pulitzer-emlékdíjat ti kapjátok! :)

Birkesz 2010.03.25. 13:16:46

@ingenium rusticus: Az első lépés a Goldenblog volt. Most jön a Pulitzer :)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.03.25. 13:33:59

Grat a cikkért! Nagyon jó és ütős. Még több ilyet kérünk! :-D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.25. 13:41:36

Tiszteljük meg Laspalmas munkáját, amit ebbe a posztba tett bele, és nem off-oljuk szét a posztot.

Köszönjük!
(Aki mégsem bír magával, annak majd én segítek ..)

Igen, nagyon szövevényes a sztori, és az a döbbenetes, hogy abszolút következmény nélküli. Sőt, igazából még lebukni sem lehet ....

2010.03.25. 13:42:48

És ez még csak az első rész volt?!

Birkesz 2010.03.25. 13:48:42

@beebeer: Jahm. Csak nehogy elérje (vagy meghaladja) a Barátok közt epizódszámát.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.25. 14:01:36

@beebeer:

Rengeteg üzlet kötetett .....;-)

arlequin 2010.03.25. 14:06:18

@zero: kíváncsiak vagyunk?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.25. 14:09:36

@zero: Nem lehet bukni.De talán még néhány%-ot.Amúgy hány részes a sztori,és részenként mennyibe fáj ez nekünk?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.25. 14:11:15

A kubai hólapátgyárba nem fektettünk be? :((

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.25. 14:25:57

@Valandil:

Ez érdekesen hangzik...

Így gyorsan csak ezt találtam:

"A Fidesz tegnap elindított demonstráció-sorozatának második napján Áder János mondott beszédet.
A politikus ezután felolvasta a Gyurcsány Ferenc elleni vádiratot

6. Vádolom Gyurcsány Ferencet, hogy sem az állami vagyon eladásából befolyt összeggel, sem a több mint 6000 milliárd forintnyi hitellel nem tud elszámolni."

www.gondola.hu/cikk.php?szal=50635&print=1

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.25. 14:28:23

@beebeer:

Jövő héten bejárjuk Ázsia más országait :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.25. 14:29:37

@Tigeri:

3-ra mindenképp van anyagom és kedvem, a tét változó, de nem kicsiben nyomják.

Smacika 2010.03.25. 14:41:28

Ez a faszi mikor kezdi el a kaya ibrahimra és josip totra verni a balhét?

Kérdés:
Mikor találta ki, hogy csinálnak egy kamutesztet?
Válasz:
Hááát, az úgy volt, hogy a josip meg a kaya aszonta, hogy lehetne pénzt keresni ezzel az influenzahisztivel. Mondom nekik, hogyapicsába?
Aszonta a kaya, hogy figyuzzál ide tesó, csinálunk egy vértesztet ami mindenkinek pozitívot jelez akinek nullás vére van, senki nem fog rájönni sose, hogy csak a vércsoportját csekkolta le.
Aki akarja úgyis beoltatja magát, aki nem az meg úgyis lefossa az egészet.

2010.03.25. 15:20:29

Basszus! Ez aztán nem semmi! Laspalmas, gratula a cikkhez!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.25. 15:32:37

Ez a fecó olyan lehet mint a kordagyuri:Hát hol van az én Klárikám?:))
Valahogy össze lehetne számolni az elmúlt 4-8 év lenyúlásait?

tudi 2010.03.25. 17:00:41

Gratula jó kis poszt lett, ebből is látszik, hogy kis hazánk a lehetőségek földje, legalábbis eggyeseknek az.
@Tigeri: Valahogy össze lehetne számolni az elmúlt 4-8 év lenyúlásait?
Biztos, de lehet nem tenne jót a szívünk egészségének.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.03.25. 17:01:48

Aszhogyapicsábavan,hogy az OEP tévedésből kétszer utalt át 112,9 millió forintot?Tudom piti összeg de azért mégis...
Egyszer tévedhetne valaki az én javamra is...

2010.03.25. 19:18:30

@Tigeri: Deazmeghogyapicsába' van, hogy a téves utalást nem fizeti vissza..... Bár ez itt a legkisebb gazemberség, gondolom visszaperelhető, de annyira arrogáns pofátlanság. Vagy még mindig naiv vagyok.
OFF: nem a pool a legjobb (most), de nagyon lehet szeretni!

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.25. 19:25:34

Nem azert, hogy kekec legyek, de hova lett a hozzaszolasom? Egy darabig itt volt. Nem irtam semmi tragarat, nem anyaztam, egyszeruen cafoltam egy hirt. Ha nem vagyok szimpatikus, akkor inkabb szoljatok, es nem vergodok itt foloslegesen. Ha meg a blogmano vitte el, az esetben KBM.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.03.25. 19:30:46

itten van az csak a blogmotor szopat

szabogyula 2010.03.25. 19:32:06

Kicsit elkanyarodva a témától , de talán mégsem annyira .
Azt tudjuk , hogy Mesterházy Ernő / volt / cége természetesen NATO beszállitó is ?
Jól tudom , hogy ilyenkor nem kell közbeszerzés , hiszen minden annyira , de annyira titkos ?
www.natotender.gov.hu/aktualis_nato_beszallitoi_ceglista/

szabogyula 2010.03.25. 20:01:48

Nincs is kedvem netezni , mert bárhová kattintok , olyan érzésem van , hogy egy keménytökü tényfeltáró , és hipp-hopp megvan pár tizmilliárd ....
Például : tudtátok hogy a mi költségünkön épültek olyan gáztározók , amivel még Indonéziát is el tudnánk látni ?
index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/25/kiderulhet_hogy_mennyibe_kerul_a_nagy_gaztarolo/
Ezért olyan drága a gáz ?

arlequin 2010.03.25. 21:33:42

de az inkriminált hsz-e hova tűnt? mármint iluvadané...
aztán ne vágj fel, mert nekem se volt - mondjuk - pénzem tevére, bár most is lovaglóállásban csücsülök.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.03.25. 21:43:26

@arlequin:

há aztat nem tom mosmá, az előbb még itten volt amikor írtam, de a frissítés után nem látom

arlequin 2010.03.25. 21:49:34

@Conv: én sem. írt vmi érdemeset/érdekeset?

trek1500 2010.03.25. 21:50:22

@ostoba 8o: a vicc az , hogy az észak amerikai kontinensen kereskedett földgáz ára közel 90%ot(!!) zuhant a 2008 júliusi csúcs óta . hála az "okos" és "körültekintő" kormányunknak , sikerült egy olyan hosszú távú szerződést kötnünk a beszállítókkal , hogy Magyarországon a piac törvényei ne tudjanak érvényesülni . megrökönyödve olvastam , hogy odehaza ismét egy 10%os gáz áremelésre fog sor kerülni .

a bloggazdáknak pedig gratulálok a kitartásukhoz és a munkájukhoz . a napi kétszeri kattintás a blogra ( reggel és este ) most már reflexszerűen megy :))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.25. 22:25:17

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Szia!
Ne vedd zokon, nem csak a te, hanem az összes (kb 40) jobbikos kommentet kiszedtem, mert nem voltak idevalók. Nem azért dolgoztam, na.

arlequin 2010.03.25. 22:27:32

@trek1500: éppen ma hozták nyilvánosságra, hogy április=10% gázáremelés. hehe. jókat nevetek ezeken a barmokon. akarom mondani szerencsétlen megvezetetteken. én gyakorlatilag nem használok gázt. de egyeseknél ég mindig lendvaiildi "nemleszgázáremelés" a szint

arlequin 2010.03.25. 22:31:15

@laspalmas: héhé! az enyém amit töröltél nem volt jobbikos, mindössze erkölcsileg önelégült lelki nyomoronc pártdroidnak neveztem egy erkölcsileg önelégült lelki nyomoronc pártdroidot. igaz az ő hsz-ét is törölted, de szerintem érdemes lett volna másnak is látnia. lehet nem voltam úriember, dehát a politikát is állítólag úriemberek csinálják, s láthatjuk...
elnézést. igyexem legközelebb is elragadtatnom magamat.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.03.25. 23:15:51

@laspalmas: Ezt ertem... csak akkor az lett volna a korrekt, ha kiszeded azt a kommentet is, ami egy hazug cikkre mutat, es amire peldaul en is reagaltam. Azert reklamaltam, mert csak a valaszom tunt el, a gunyolodas maradt. Ha az egesz tema eltunt volna tokkal vonoval, akkor magamtol is rajottem volna a (jogos) okra, es nem aktivalodik az uldozesi maniam.

arlequin 2010.03.25. 23:45:08

@Meleardil Eressea Iluvadan: a jóisten kegyelme üldözzön mindahányunkat te paranoiás barom. ;-)))

belzebubó 2010.03.26. 13:36:06

Az indonéz cikkben bahasa indo nyelven az is szerepel, hogy ez az elmeháborodott a bányák kapacitásának fejében egy 25 millió dolláros útfejlesztést is beigért a szumátrai kormányzónak aki ezt meg is jelentette az újságban nagy örömmel.
És tegyük hozzá,hogy Kóka János a Magyar-Indonéz Baráti Társaság elnöke is és fel-felüti errefelé a fejét.

us.detiknews.com/index.php/detik.read/tahun/2006/bulan/03/tgl/13/time/000857/idnews/557228/idkanal/10

Sumatera Selatan juga akan diberi pinjaman sebesar 25 juta dolar untuk pembangunan jalan raya.

Soal penanaman investasi itu disampaikan Perdana Menteri Hongaria Ferenc Gyurcsany, seusai bertemu dengan Presiden SBY di Istana Merdeka pada 25 Juli 2005 lalu.

Semmiféle más emberről nincs szó,Gyurcsányról irnak csak,hogy hányadikán találkoztak,mikor irták alá ezt a szerződést a befektetésről a Merdeka (függetlenség) Palotában Susilo elnökkel.

bugajakab 2010.03.29. 14:14:30

Mikor jön a MÁSODIK RÉSZ ???

Nagyon várjuk többen is......

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.29. 14:55:31

@bugajakab:

Még a héten, talán szerda.....igyekszem

bugajakab 2010.03.29. 15:06:23

@laspalmas: Köszönjük!
Az biztos hogy ami itt olvasható többek között a H1N1 vakcina körüli vörös bárókról azt mindenki érezte amikor annyira erőltették a vakcina beadást...

A mostani társaságnak azt sem szabad elhinni amit kérdez. Hogy nagyon jól fogunk járni a szuperbruttóval... most latjuk a fizetési papírt....itt a vakcina ügy.......

Orvosoktól négyszemközt hallottam hogy a vakcinában nincs új hatóanyag és ez a törzs már régóta ismert és mindig vannak új mutációk, ez az egész gyógyszerbiznisz. Íme a bizonyíték.

Köszönjük.

bugajakab 2010.04.10. 16:45:27

@laspalmas: Türelmesen várunk, de sehol a 2. rész.

Csak nem az Apró klán terrorizál és nem mered leírni a zaftos folytatást?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.10. 18:42:45

@bugajakab:

Nyugalom, semmi probléma, már kész van, csak úgy gondoltam, hogy a választási hajráőrületbe nem való, ezért tényleg szerdán jön, csak a következőn. 14-re reggel 9-re be van időzítve, addigra már várhatóan lecseng a vasárnap.
Köszönöm a türelmet és az érdeklődést. :)
(Hogy ne érjen csalódás, annyit elárulok, hogy abban nem Kernről lesz szó.)

R.T. Flakfizer 2018.03.16. 20:09:12

Szemembol a konny kicsordul... :D cseberbol vederbe :D :D

süti beállítások módosítása