Skip to content


       Szűrés lista

A Legfelsőbb Bíróság döntött a Jobbik-videó ügyében

Ekkora a balfaszokat ...

A Magyar Televízió és a Magyar Rádió ugye nem adta le a Jobbik kampányfilmjét, a Magyar Rádió a személyhez fűződő jogok és egy államalkotó kisebbség méltóságának megsértésére miatt, a Magyar Televízió pedig a médiatörvényre hivatkozott. Ahogy a Véleményvezér írta, nem hinnénk, hogy ezt így önállóan találták ki, és a Fidesz semmit sem tudott az egészről ...

Mit értek el a tiltással?

Azt, hogy az is megnézte a neten ezt a kurva videót (csak ez az egy feltöltés jár 157 ezernél), aki nem is akarta, most meg még a Legfelsőbb Bíróság is feltörölte velük a padlót.

Így most két nap alatt kell leadniuk megfelelő számban a kampányhirdetést, gondolom óránként - kétóránként. Az MTV-nek 58-szor, a rádiónak 18 kell(ene) leadni a spot-ot. 

Bivalyerős Jobbikos kampányhajrá sponsored by M1 & MR. Gratulálunk, nagyon ügyes! 


Megérte?

A hab a tortán, hogy van két szervezet, akik nem tudta megállni, hogy ne nyilvánítsák ki az álláspontjukat az esetről. Mivel a jog a fő területük, így 50%-50% volt az esélyük, hogy ugyanaz lesz az álláspontjuk, mint a Legfelső Bíróságnak.

Hát nem jött be. Időrendi sorrendben:

TASZ:


"Ahogyan azt az Alkotmánybíróság 2004-ben megfogalmazta: a faji, etnikai, nemzeti vagy vallási közösségekkel és tagjaikkal szembeni uszító, gyalázkodó, gyűlölet- és hisztériakeltő megnyilvánulások ugyanis az emberi civilizáció ellen hatnak. Az ilyen jelenségekkel szembeni határozott fellépés mindenkitől, és különösen a közélet szereplőitől elvárható. 

Az Alkotmánybíróság 2001-ben és 2007-ben is vizsgálta és alkotmányosnak ítélte a műsorszolgáltatókra vonatkozó szigorúbb szólásszabadság-korlátokat. Indokolt, hogy a közszolgálati műsorszolgáltatókra szigorúbb szabályok vonatkoznak, mint a kereskedelmi műsorszolgáltatókra. A közszolgálati műsorszolgáltató és a közműsor-szolgáltató különösen köteles a nemzet, a nemzeti, az etnikai, a nyelvi és más kisebbségek méltóságát és alapvető érdekeit tiszteletben tartani, nem sértheti más nemzetek méltóságát. (Médiatörvény 23. §)

A kérdést tehát olyan szempontból kell megközelíteni, hogy vajon a közszolgálati műsorszolgáltatók támogathatják-e a kirekesztő beszédek elhangzását azzal, hogy ilyen tartalmú politikai hirdetést tesznek közzé. A műsorszolgáltatónak, mint minden jogalanynak tiszteletben kell tartania az alkotmányos rendet.
Ezért a TASZ álláspontja szerint az ilyen értékkel szemben álló politikai hirdetés műsorra tűzését jogszerűen tagadták meg a műsorszolgáltatók."


Helsinki Bizottság:


"A Magyar Helsinki Bizottság szerint a közszolgálati médiumok jogszerűen tagadták meg a Jobbik kampányvideójának leadását, mert az etnikai hovatartozás és a bűnelkövetés között szoros összefüggést sugalló "cigánybűnözés" kifejezés több százezer ember méltóságát sérti, és alkalmas a gyűlöletkeltésre.
(...)
Az OVB figyelmen kívül hagyta az Alkotmánybíróság egyik, 1992-ben született határozatát, amely szerint a közösségek méltósága a véleménynyilvánítási szabadság alkotmányos korlátja lehet, és "a közösségek méltóságának hatékony védelmére azonban más (...) a büntetőjogitól eltérő jogi eszköz, (...) is alkalmas" lehet.

Úgyszintén nem vette figyelembe az OVB a 2007-es illetve 2001-es AB-határozatokat sem, amelyek a egyértelművé teszik, hogy az Alkotmánybíróság szerint a szólásszabadság határai szűkebbek a közszolgálati médiában, mint az egyéb fórumokon elhangzó közlések esetében."

 

 Legfelsőbb Bíróság:


"A választási eljárásról szóló törvény szerint választási kampányban a jelölőszervezetek és személyek azonos feltételek mentén tehetnek közzé politikai hirdetést, a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény pedig arról rendelkezik, hogy a politikai hirdetés tartalmáért a műsorszolgáltató felelősséggel nem tartozik.

Mint az LB szóvivője, Szűcs Péter közleményében írta, az LB szerint e rendelkezések alapján - és olyan törvényi előírás hiányában, amely felhatalmazza a médiumot a közzététel előtt a politikai hirdetés tartalmának felülvizsgálatára, ezáltal szűrésére - az érintett közszolgálati műsorszolgáltatók nem tagadhatták volna meg a kampányfilm, illetve hanganyag közzétételét, ezért az OVB helyesen állapította meg a törvénysértést."


A határozat teljes szövegéből kiderül pontosan, mire is gondol a LB:


"A politikai hirdetésekről az Rttv. 12. § /2/ bekezdése tartalmaz jelen ügyre vonatkozóan rendelkezést. Eszerint a műsorszolgáltató a közérdekű közlemény, a jótékonysági felhívás és a politikai hirdetés tartalmáért e törvény szerint felelősséggel nem tartozik.

Ehhez képest az MR kifogásának egésze közvetve vagy közvetlenül azzal foglalkozik, hogy különböző okokból kötelességei vannak a hirdetés tartalmát illetően. Erre vonatkozóan az Rttv. általános és speciális rendelkezéseit, az Alkotmányt, az Alkotmánybíróság határozatát, a véleménynyilvánítás szabadságának korlátait és más hasonló érdekeket hoz fel. Ennek egyike sem alkalmas azonban az MR álláspontjának alátámasztására, hiszen a kifogás mindegyik érve abból indul ki, mintha az MR jogosult lenne a politikai hirdetés tartalmának vizsgálatára. Az Rttv. 12. § /2/ bekezdéséből azonban éppen az következik, hogy a műsorszolgáltató erre a vizsgálatra nem jogosult. A politikai hirdetések tartalmáért a közzétevő felel, és adott esetben a sérelmet szenvedő kérelmére tehető felelőssé meghatározott szerv előtt lefolytatandó meghatározott eljárásban, melyben az eljáró szerv nem az MR."


A videó amúgy gyengébb, mint a tavaszi, de köszöni szépen az ingyencirkuszt ... 

Címkék: választás jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr342335063

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: JOBBIK egy mozdulattal söpri be az összes közlekedőt? 2010.10.01. 12:36:20

A Jobbik is beáll az ígéret-cunami sorba? A motorosok lettek a közlekedés új “szent tehenei” – valljuk meg, kijárt már az eddig csak....

Trackback: Amiről hallgatnak: a Fidesz és a cigányok 2010.10.01. 11:18:47

A Fideszt burkoltan rasszizmussal vádolók zavartan hallgatnak, jobboldali hangadók köpni-nyelni nem tudnak, a Jobbik pedig Fidesz-Lungodrom kormányt emleget. Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a cigánysággal kapcsolatos bármilyen esemény vagy megs...

Trackback: Szavazófülke 2010.10.01. 09:06:13

Most, hogy a hétvégén újra az urnákhoz járulunk, itt az ideje felfrissíteni az ismereteinket egy tavasszal készült "oktatófilm" segítségével. Mit is kell tenni egy szavazófülkében? :) [A böngésződ nem támogatja az ún. IFRAME-et. Telepíts eg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czejp (törölt) 2010.10.01. 14:10:26

Most akkor piaci vagy bírósági alapon működnek a TV-k ?

Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán 2010.10.01. 14:11:17

...nem mellesleg: az USÁ-ban a szólás- és véleményszabadság olyan szinten előtte jár minden más emberi alapjognak, hogy pl. nincs olyan, hogy "tiltott önkényuralmi jelkép", és így még a horogkereszt használata is megengedett. Ilyenek ezek a büdös fasziszta amerikaiak!

karloszky 2010.10.01. 14:13:20

@Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán: így igaz, de nem azért mert cigányok, hanem mert illegálisan éltek ott. Azért ez nem mindegy! Az a baj, hogy a hülyelibsik (akik ugyanolyan károsak mint a hülyeszélsőjobbosok - sőt jobban, mert több eszköz van a kezükben) mára eljutottak oda, hogy ha egy kisebbségin alkamaznak bármilyen törvényes kényszerítő eszközt, az már csak rasszizmus lehet, hiszen kisebbségről van szó. Kisebbséget bántani = rasszizmus, ez a legfőbb, mindenek felett álló szabályuk.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.01. 14:13:26

@Gunther: lófaszt! tudod az az alkoholista, aki ugyanannyit iszik, mint MI, csak valamiért ellenszenves.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.10.01. 14:15:07

@karloszky: "Az, hogy ezek mind romák voltak, egy huszadrangú kérdés" Mintegy véletlenül. Pont. Mi? Amúgy iszonyat gyorsan felejt az ember, mi a helyzet a rendőr által lelőtt cigóval, majd a cigó-rendőr összecsapással, ahol a katonaságot kellett bevetni, és amire ez volt a megtorlás???
Mert erről már semmi infó, csak megy a szerecsenmosdatás.
Amúgy Sárközit nem isteníti senki. De bár csak a magyar vezetők fele annyira néznék a saját országuk érdekeit...

Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán 2010.10.01. 14:16:33

@karloszky: Akkor Sarkozy egy többszörösen hátrányos helyzetű ember. Zsidó származású buzi cigány. :)))) Sarkozy-nek nem az illegális telepekből lett elege, hanem a cigánybűnözésből, ami náluk nem megszokott. Egyszerűen normális. Az egyén felelősségének kizárólagossága a jog előtt csődöt mond a bűnözőcsoportokkal szemben, ahol nem megállapítható hogy ki is az elkövető. Ugyanakkor az sem tartható, hogy ezért a bűnösök megússzák. Nyilvánvaló, hogy ha 5 ember egymásra körbemutogatva hazudik, akkor csak annyit lehet kideríteni a józan logikával, hogy az az 5 közül valamelyik az elkövető. Ha pedig ők maguk akadályozzák meg az elkövető leleplezését, akkor evidens, hogy mind az 5-öt büntetni kell. Máshogy nem lehet.

Várúr 2010.10.01. 14:18:42

@CD-R80:
Dehogy háborodok fel a jobbikon. Valós társadalmi igényt elégítenek ki. Más kérdés, hogy többen nézik a tévében Győzikét, Maóóónika show-t, stb. mint ahány jobbik-szavazó van. Továbbá szerény véleményem szerint a Cigánybűűűnözéééés! örökös vakkantásával a világon semmi nem oldódik meg. Ami megoldás például, az a családi pótlék iskolalátogatáshoz kötése, a törvények kemény szigorítása (megtörtént), közmunkára kötelezés (meg fog történni) és így tovább .

Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán 2010.10.01. 14:19:26

@karloszky: tetszik vagy sem, de az a vágy, hogy "minden bűnözőt büntessünk meg", és az a vágy, hogy "minden cigányt büntessünk meg", ma, Magyarországon 95%-os átfedést mutat. Lehet ezért fújolni meg rasszistázni, de ez rendőrségi statisztikából eredő tény. Így nekem teljesen mindegy hogy hogy fogalmazod meg, a cél ugyanaz.

yeahbaby 2010.10.01. 14:20:02

@xboxer:

Tudod mi a különbség a magyarok és a cigányok között? A magyarok NEM ölnek embert csak úgy jókedvből, NEM ölnek embert 20 forintért, NEM szorul össze a gyomrod ha szembe jönnek veled éjszaka. Az egy dolog, hogy ezen kívül van ilyen-olyan sikkasztás, brókerbotrány, rablások, stb. stb. amit magyarok követnek el, de ez nem veszélyezteti közvetlenül az emberek életét és messze eltörpül a mindennapos cigánybűnözéssel szemben, aminek nagyrésze nem derül ki, ha mégis, akkor sem mondják meg, hogy cigányok az elkövetők.

Egyet mondok: A rendőröknek Miskolcon, az Avas városrészen 10 esetből 10-szer cigányokhoz kell kimenniük!!! Ezt nem én találtam ki, hanem az avasi rendőrőrsön dolgozó rendőr ismerősöm mondta. Magyar ember nem balhézik, nem öl, nem lop, nem veri a másikat, csak a cigány! Ezt kell megérteni, ez a cigánybűnözés.

Ajánlom minden szemellenzős liberális geci figyelmébe: kuruc.info/r/22/64112/

Kíváncsi vagyok hányan "nem rasszisták"...

Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán 2010.10.01. 14:22:49

A cigánybűnözés akármennyire egy létező dolog, én is azon az állásponton vagyok, hogy ezzel már nem tud a Jobbik meggyőzni senkit. Nyugodtan alkalmazhatná a 95%-os átfedés alapján a libsik által is elfogadott, "minden bűnözőt büntessünk meg" féle retorikát. Szalonképesebb is lenne, kevesebb támadási felületet adni az anti-fáknak, és több szimpatizánst is szerezne. Akár még a cigányság köreiből is komoly szavazó bázist össze tudna hozni, feltéve, hogy a cigányság nagy része valóban nem bűnöző. Ezzel pl. ezt a cigányság kitűnően tudná bizonyítani.

blah 2010.10.01. 14:22:49

@karloszky: na egy kicsit azért el vagy tévedve. Azért baszták ki őket mert cigányok és hozták a formájukat (különben nem szúrt volna szemet senkinek, hogy ott vannak) és azzal magyarázták, hogy illegálisan vannak ott.

Elcseszett nick 2010.10.01. 14:26:16

Ez érdekes volt.

Én egy kicsit más megközelítésből (nem politikai) nézem az egészet.
Ha a tartalomszolgáltató kötelessége a tartalmat szűrni (ez gyakorlatilag cenzúra), és felelőséget vállalni azért, akkor az összes szerzői jogvédő csoport ráugrana az internetszolgáltatókra, hogy szűrjék a tartalmat, vagy fizzessenek, ha huncutkodnak az ügyfeleik. A blogok, fórumok, stb üzemeltetőire szintén áll, hogy felelőséget kell vállalniuk a hozzászólásokért, előzetesen szűrniük kell azokat (ami jónéhány blog halálához vezetne, ahol nincs kapacitás napi 24 órás szűrésre, így a látogatói elpártolnának, mert több órát kellene várni a hsz-ük megjelenésére). Sőt, tulajdonképpen egy interjú is ide tartozik, mert mi van akkor, ha az alanya jogsértő dolgokat mond.
A kisebb tartalomszolgáltatók is bajba kerülnének, hiszen, képzett jogásznak kéne lenniük, vagy alkalmazni egyet (ami nem kevés pénz).
És mi a helyzet a weboldalakon lévő chatekkel?

@derelyegrádi szellem: Igaz. Én liberális vagyok, azért gondolom, hogy le kellett volna adni.
Sőt, liberálisként nem a pártpreferenciája alapján ítélem meg embertársaimat. ;)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.01. 14:26:55

@yeahbaby:

Olyan hülyeségeket beszélsz, hogy az elképesztő. Itt ahol lakom, jellemzően nem laknak cigányok.
De lakik olyan, aki naponta végigveri a családját, úgy jár hozzájuk a rendőr, mint haza. egy hónapja sincs még, hogy az egyik szomszédasszony (közel sem cigány), úgy szúrta le a férjét konyhakéssel, hogy a szerencsétlen kurafi még kisétált a sarokig meghalni.

Marcellusca 2010.10.01. 14:27:04

@arlequin:
@El Topo (Sgt. Elias):
Ti millen rásszistákok vagyokoltok. :)))
Meg kannibálokok. :D

Befőzni a zObamát, vazzzzz! :DDDDDDDDD

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.10.01. 14:27:33

@El Topo (Sgt. Elias):

Igen baj :P :D ! Nem kell sík ostoba "turbómagyarnak" tekinteni mindenkit, akinek szimpatikus az, hogy a jobbik beszél olyan problémákról is, amikről más pártok kussolnak.
Sok mezőgazdasági termékből képes lenne az ország ellátni saját magát, de sajnos ennek a feltételei szűkösek. Arra senkit sem lehet (ostobaság is lenne) arra kényszeríteni, hogy csak magyar terméket vegyen. De több teret kellene nekik adni.

karloszky 2010.10.01. 14:28:03

@Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán: nézd, nem követem napi rendszerességgel a francia a sajtót, de nagy tételbe mernék fogadni, hogy Sarkozy száját a cigánybűnözés ("criminalité tzigane" - éljen a gugli fordító :D) szó nyilvánosan az életben el nem hagyta.
A másik meg az, hogy ebben az esetben volt jogi alapja a kioloncolásnak így meg is tehette. Sarkozynek biztosan elege van amúgy pl. a Marseille külvárosaiban ténykedő bűnözőkből is, akik köztudottan nagyrész észak-afrikai bevándorlók vagy azok leszármazottai, de 1. nem beszél(het) arabbűnözésről, 2. ki sem toloncolhatja őket, mert ők francia állampolgárok. Hogy miként lettek azzá, kölön történet - ez ellen is lépéseket tervez amúgy Sarkozy, mert az sem normális dolog, hogy egy terhes algériai nő szülés előtt átmegy szülni francia földre, aztán meg a kölke automatice francia állampolgár lesz, az anyja maradhat, meg jöhet a 20 tagú család is, az állam meg eltartja majd őket.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.01. 14:29:13

@derelyegrádi szellem: határeset, mert én RÁD gondoltam, de elfogadom (na jó, amúgy Toplákra gondoltam :))))) ).

karloszky 2010.10.01. 14:30:12

@blah: tényleg? akkor a többi min. 1 millió franciaországi cigányt miért nem baszták ki ?

yeahbaby 2010.10.01. 14:30:22

@El Topo (Sgt. Elias):

Baszod', akkor te ritka szar helyen laksz.

Marcellusca 2010.10.01. 14:30:58

@derelyegrádi szellem: Me', nem vo't előtte, hogy BTK/PTK ...xy számú törvény meg utána §, mingyá tanácstalan letté', mi? :)))))))))))

Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán 2010.10.01. 14:31:10

Valóban, az alapvető ok, ami miatt berágtak rájuk, az az, hogy Franciaországban is elkezdtek eltűnni a sínek. Az ilyen esetek környékén élők egyöntetű véleménye alapján ez azóta van a környékükön, amióta megjelent a határban a cigánytelep. És mivel az egyéni felelősség megállapíthatatlan, maradt a kollektív bűnösség elve, az "illegális cigánytelepek felszámolása" demagógiája alatt. Nincs mese, rendet kellett vágni, és máshogy nem ment. Amelyik anti-fának nem tetszik, az fogadja meg Szegedi Csanád Orbán Viktornak írott ajánlását, és fogadjon be a "szegény, szerencsétlen sorsú, cigány-holokauszt-áldozatok" közül egy kissebb családot (értsd: 15-20 fő). Vegye komolyan már minden Istenverte liberátor legalább a saját szavát, és ne csak ugasson, hanem cselekedjen! Ha annyira szívén érzi a cigányság "megpróbáltatásait", akkor segítsen rajtuk ezzel aktívan!

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.01. 14:31:42

Az új kormány mindenhová a saját embereit állítja:
- a Köztársaság elnöke egy báb, aki minden rendszert kiszolgál
(ha kell, még lecsót is főzne),
- a Számvevőszék élén pártpoiitikus áll, itt már a látszat sem volt fontos
(Domokos László, megyei Fidesz-elnök),
- az új alkotmánybírók jelölésénél a képzettség sem számított
(Stumpf István, régi harcos még a kollégiumból),
- a mádiát új, szupertestület fogja regulázni
(amit a Fidesz delegál).
Tovább is van mndjam még?.

Vannak választások, de figyelmeztető jelekkel
- a frissen kinevezett Választási Bizottság mindig jól dönt
(ld.: ki hol kampányolhat),
- ha egymás plakátját leragasztják, akkor fideszest nem kapnak el,
mást már le is tartóztatnak (Bp. VII. ker.).
- Eközben Kubatovék mindent tudnak,
- de az ügyészség szerint
Kubatov dicsekvő szavai nem elegendőek egy nyomozás indításához sem.
S az ajánlószelvények szigorításával (meg a Kubatov-brigádokkal) máris kilőtték a versenyből a kis pártok és függetlenek jelentős részét.

karloszky 2010.10.01. 14:32:59

@Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán: egyébként meg, ha beütöd a google-ba hogy criminalité tzigane, az első találat: "Le parti radical de droite Jobbik a récemment avancé l'idée de pénaliser la négation de la 'criminalité tzigane', au même ..." szal ez a kifejezés nem nagyon használatos arrafelé...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.01. 14:33:14

@csabapayne:

Marhaság amit beszélsz, meg az is, amit a jobbik. A cigányozáshoz értenek, nem a mezőgazdasághoz!
Figyelj, nekem van két kiváló ismerősöm, akik mezőgazdasággal foglalkoznak. Szinte nulláról indultak mind a ketten, és kurva magasra jutottak. Csak ők nem maradtak meg a búza-kukorica-olajosnövény háromszögben, hanem eljártak tanulni Hollandiába, meg az egyik Izraelben is volt. És most betakarításkor ott állnak a cégénél a francia kamionok és könyörögnek az árujáért.
Nála nincs válság. Nem is jobbikos.

derelyegrádi szellem 2010.10.01. 14:33:37

@El Topo (Sgt. Elias):

Látod ez is bizonyítja, a magyarok nem olyanok, mint a cigányok, vigyáznak a rendre és tisztaságra. Ő is inkább kiment elvérezni a sarokra, mint összerondítsa az udvarukat.

Marcellusca 2010.10.01. 14:33:51

@Seduxen: LOL

Székely meg a fia szedegeti a kertben a szilvát:
- Idösapám, mi leszen ebbű'?
- Hát, ha Anyád időben hazaér lekvár, ha nem pájinka.
xD

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.01. 14:35:28

@yeahbaby:

Tévedsz. Én még elég jó helyen lakom.
Aki leszúrta a férjét, az sem valami piás lumpenproli ribanc ám. Tisztes középosztály.

derelyegrádi szellem 2010.10.01. 14:35:55

@Legyen ellenzék, kell a kontroll minden helyen!!!:

Köszönjük Csaba!

Siess, van még kb 200 blog ahova ezt be kell szúrnod vasárnapig, függetlenül a posztok témjától. Uzsgyi!

Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán 2010.10.01. 14:36:05

@karloszky: Arabbűnözésről ő valószínűleg azért nem beszélhet, mert nincs ilyen fogalom. Mi pedig cigánybűnözésről valószínűleg azért beszélhetünk, mert ilyen fogalom viszont van. Ajánlom szíves figyelmedbe a kriminológiai szakszótárt.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.01. 14:37:11

@derelyegrádi szellem:

Ja. Aztán most esténként a szomszédok ott mécseseznek.
Állítsuk meg a magyarbűnözést!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.10.01. 14:38:02

@Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán:

Nem ilyen egyszerű, ott a bevándorlók és leszármazottaik nagyobb balhékat is elkövetnek, mint az itteni cigányok. A Franciaországban tanyázó cigányokkal azért tudtak így elbánni, mert nem helyi állampolgárok, hanem pl.: románok. Itt sajnos ezt nem lehet eljátszani.

Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán 2010.10.01. 14:38:49

@karloszky: nyilván nem használatos, hiszen Franciaországban nincsenek többszáz éve jelen a cigányok, mint nálunk. A cigánybűnözés a megélhetési bűnözésnek egy jellegzetesen etnikumi csoporthoz köthető, sokszor csoportosan elkövetett formája. De ne vitázzunk már ilyen baromságokon! Ha én azt mondom "fiatalkorú bűnözés", akkor azért fogsz rám orrolni, mert "én minden fiatalt gyűlölök"? Agyrém ez, komolyan. Nőjj ki Abszurdisztánból!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.01. 14:39:34

@El Topo (Sgt Elias):

Mi az isten fasza? Ezt a hozzászólást nem én írtam, az biztos!

Marcellusca 2010.10.01. 14:39:41

@Seduxen: Ez magas labda (volt). :)))
És @derelyegrádi szellem: le is csapta rendesen. :DDDD

Egyéves Önkéntes 2010.10.01. 14:41:02

@neeskens: :) igen, ez egy tipikus magyar élethelyzet. rábízzuk a szomszéd cigányra a házat, miközben a pedagógusi fizetésből a karib tengeren búvárkodunk. a gyerekre addig vigyáznak a papok, a kolbászt Hektor felügyeli a kutyaházban, stb., stb.

muhaha

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.01. 14:41:29

@Marcellusca: ennek a párja, amikor az egyetemista hazamegy, és kérdezi az anyja:
- Kisfiam! Levágtam 2 csirkét, mit főzzek belőle?!
- Pálinkát, Édesanyám!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.10.01. 14:41:40

@karloszky:

Sajnos a francia helyzetet egy elég ostoba és átgondolatlan bevándorlási politika előzte meg. Hollandiában mér min. 5 évig kell ott élnie megszakítás nélkül egy gyereknek, hogy állampolgárságot kaphasson.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.01. 14:42:57

@El Topo (Sgt. Elias): persze, a gonosz ikertestvéred, mi!? :))))

"Isten nevét szádra hiába ne vedd! " - szerencséd, hogy ezt leírtad, mert arlekíííín-bohóc átalharapta volna a torkodat! :))

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.10.01. 14:43:21

@El Topo (Sgt. Elias): "úgy jár hozzájuk a rendőr, mint haza"
Látod, ha cigó lenne, nem is menne ki hozzájuk a rendőr, hanem Hozzád menne, és Téged vinne be, mert mittomén elálltad a fényt előlük, vagy bármi. Ez itt a különbség.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.01. 14:49:34

@Seduxen:

Valaki ügyesen regisztrált a nickemmel. Csak kitiltják előbb utóbb.

karloszky 2010.10.01. 14:51:04

@Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán: Nézd, én jóhiszemű ember vagyok, elhiszem, hogy te is, meg a Jobbik is a "cigánybűnözést" kizárólag kriminológiai kifejezésként és egy szociokulturális jelenség körülírásaként használja. Oké. Mindenki tudja, hogy a jelenség létezik, és valóban, nem ezen kéne vitatkozni. DE: 1.) ha a Jobbiknak valóban célja hogy ne nyelvtani megfogalmazásokról szóljon a vita, hanem a valós problémákról, akkor ne adja fel erre a magas labdát, és ne beszéljen cigánybűnözésről, hanem bűnözésről beszéljen, még akkor is, ha mindannyian tudjuk, hogy mi a helyzet. 2.) ha a Jobbik tényleg nem náci/fasiszta/szélsőjobbos/rasszista (megfelelő aláhúzandó) gyülekezet, akkor basszák meg, ne könnyítsék már meg az őket ilyen színben feltüntetni akarók dolgát!

blah 2010.10.01. 14:51:57

@karloszky: Gondolom aki be tud illeszkedni az nem fáj az államnak. Meg ha nincs jogalapjuk rá hogyan basszák ki őket? Itthon miért nem basszuk ki a cigányokat az országból? Csak nem azért mert nem tudjuk megtenni?

karloszky 2010.10.01. 14:53:01

@csabapayne: így igaz, egyszerűen a fejükre nőtt a saját fene nagy liberalizmusuk (ami egy bizonyos pontik szükséges, de ha túlzásba viszik az idióták, akkor a társadalom ellen fordul)

AndOr01 2010.10.01. 14:55:24

„Az állam [...] pusztán azok tartalma alapján nem tilthatja be bizonyos nézetek kinyilvánítását, terjesztését, és nem nyilváníthat egyes álláspontokat más álláspontoknál értékesebbnek, azzal ugyanis sértené az egyének egyenlő méltóságú személyekként kezelésének követelményét (egy ilyen tilalom azt eredményezné, hogy az emberek bizonyos csoportjai nem adhatnak hangot személyes meggyőződésüknek), illetve az egyes nézetek kizárásával még a politikai diskurzus kialakulása előtt lehetetlenné tenné a minden releváns véleményt megjelenít , szabad, eleven és nyitott vita létrejöttét.” [18/2004. (V. 25.) AB hat.]

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.10.01. 14:55:42

@El Topo (Sgt. Elias):
De az azért te is látod, hogy az itthon megtermelt minőségi árunak külföldön van piaca, itthon meg kevésbé. Miből gondolod, hogy szerintem egy magyar gazdának begyepesedett bajszos-gumicsizmás földtúrónak kell lenni?!
Én is ezt ugatom, hogy a problémák mellett a gazdák is hibásak és tanulni kell, nem csak azt nézni, hogy épp mi nő ki a földből és mennyi támogatást kap rá. És a jobbiknak is van olyan pontja a mezőgazdaság terén, amivel egyet tudok érteni. Nem mindennel, mert nem ez a legjobb párt a legjobb programmal, de azért van egy két ésszerű gondolata is.

karloszky 2010.10.01. 14:58:20

@blah: oké, a lényeg: senkit nem basztak ki Franciaországból AZÉRT mert cigány. Ilyen nem történt.

derelyegrádi szellem 2010.10.01. 15:01:04

@El Topo (Sgt. Elias):

Látod bazmeg így már 200 literrel főzhetsz....:-)

(de nem én voltam esküszöm)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.01. 15:03:37

@derelyegrádi szellem: "(de nem én voltam esküszöm)"

ezt nem úgy "szoktátok" kezdeni, hogy "Tisztelt Bíróság!" ??? :)))

blah 2010.10.01. 15:06:11

@karloszky: úgy érted ez lett hivatalosan kommunikálva...

Daihelyon 2010.10.01. 15:06:40

@El Topo (Sgt. Elias):

Egyetlen "." a különbség a két nick között.

arlequin 2010.10.01. 15:07:46

@Seduxen: már éppen készítettem a gyémántprotkót basszus...
@derelyegrádi szellem: na topo koma elkapta a szent betegséget. ;-D

a budai paraszt 2010.10.01. 15:09:25

@derelyegrádi szellem: oké, rendben :) igazad lehet. de nem a liberálison volt a hangsúly, hanem a cigányon

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.10.01. 15:11:11

www.hirtv.hu/belfold/kek_hirek/?article_hid=341394

Egyértelműen cigánybűnözés, bandába verődve lopkodni. De nem is ez a legnagyobb probléma, hanem hogy 3-an szabadlábon védekezhetnek és ha kiszabnak rájuk pár év börtönt... utána kijönnek és folytatják ott ahol elkezdték.

AndOr01 2010.10.01. 15:13:01

"mert az etnikai hovatartozás és a bűnelkövetés között szoros összefüggést sugalló "cigánybűnözés" kifejezés több százezer ember méltóságát sérti, és alkalmas a gyűlöletkeltésre."

Drága, kedves, együgyű Helsinki bizottság!!!

Legyenek szívesek akkor ilyen alapon fellépni a médiumokban nagyon sokszor elhangzott "gyerekbűnözés" elleni kifejezés miatt is, hiszen az nemcsak több százezer, hanem több millió Magyarországon élő (kis)ember méltóságát sértené, és több millió (kis)ember elleni gyűlöletkeltésre alkalmas kifejezés ... lenne, ha azt jelentené amit Önök gondolnak.

Tanuljanak már meg vége magyarul!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.01. 15:13:04

@Seduxen:

Vannak egy páran.:) Majd osztogatok sorszámot.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.01. 15:13:21

nu dikkmáshalom mindenkinek, jó hétvégét!

valami azt súgja, hogy "hétfőn reggel ismét egy új országban ébredünk" :)))))

arlequin 2010.10.01. 15:14:24

@Seduxen: setét énje ellene fordult. rekesszük ki a kirekesztőket!

nyekk 2010.10.01. 15:16:26

Most, hogy a két "közmédium" vezetése pofátlanul, cinikusan megsértette a demokrácia minden szabályát azzal, hogy egy demokratikus parlamenti párt kampányfilmjét önhatalmúlag elutasította, akkor a dolog el van intézve?!
Normális országban az ilyen vezetők bőre már aznap a kerítésen száradna.

karloszky 2010.10.01. 15:23:08

@blah: Ja. Egy melegeket toleráló zsidó az államfő, közben meg a lelke mélyén cigánygyűlölő rasszista? Ezt te sem hiszed el.

Beer Ninja 2010.10.01. 15:23:55

Akkor most döntsük már el, hogy mekkora a diktatúra Magyarországon. Egy kollégám épp ma siránkozott azon, hogy a Fidesz mindenhová a saját embereit ültette, mi lesz a 3 hatalmi ággal stb. stb.
A Legfelsőbb Bíróságot ezek szerint kihagyták (még) a szórásból?
A közmédiumok sajnos alapból segget nyalnak, önmagukat cenzúrázzák. :( De biztos rakott is be a Fidesz pár emberkét ezekhez....

No de a legfölsőbb bírákat kihagyni? Így nem igazi az autokrácia, Viktor! A népszabin nevelkedettek még nem retteghetnek eléggé! :)

blah 2010.10.01. 15:29:21

@karloszky: te most direkt nem érted amit mondok? Ki beszélt rasszizmusról? Mekkora egy pöcs vagy... Inkább csak magyarázd meg magadnak.

2010.10.01. 15:33:19

Sőt , most már az is megnézi, mit nézi? Várja, hogy sorra kerüljön, oda ragad a képernyő elé, aki egyébként a film meg a mélymosó hatás között aműgy kimenne a slozira.

Anti Anyag (törölt) 2010.10.01. 15:37:20

Mellékesen még kártérítés ls járna a Jobbiknak, amelyet azoknak a kurátoroknak a fizujából kellene levonni, akik betiltották a reklámot.

Szokja a ballib, hogy nem ők hozzák a törvényeket, ahogy idáig

hoplita 2010.10.01. 16:07:50

@Harald Blåtand:
Anyád meg egy kurva......asszem dugtam, de remélem nem én csináltalak.....de tényleg, őszintén..:)

karloszky 2010.10.01. 16:12:08

@blah:

" blah 2010.10.01. 14:22:49
@karloszky: na egy kicsit azért el vagy tévedve. Azért baszták ki őket mert cigányok ..."

te írtad. és ha valakit AZÉRT basznak ki bárhonnan, mert cigány, az rasszizmus, ergo a francia kormány(fő) szerinted rasszista. ééérted ???

Glossator 2010.10.01. 16:15:25

@Talon: Igen botrányos a döntés, jogilag teljesen hibás.
Az elemzést l. itt: obiterdicta.blog.hu/2010/09/30/lb_1

hoplita 2010.10.01. 16:19:04

@El Topo (Sgt. Elias):
Éliástóbiás.......ollan ríg láttalak mán...a fasz üsse meg azt a jobb sorsra érdemes fejed.:))))
Látom nem fejlődtél.....max vissza.:)))

Karipapa01 2010.10.01. 16:19:25

@Anti Anyag: Honnan tudod, hogy ballib? Lehetne esetleg a FIDESZ ! Az eddigi töketlenkedésük miatt is, meg különben is számukra veszélyesen nyomul a JOBBIK ( lásd: hirtelen a parlamentbe is bekerültek nem kis létszámmal). Lehet, hogy beijedtek azon, hogy a JOBBIK nagyobb teret nyerhet az önkormányzatokban, mint a FIDESZ szeretné. Nem szabad sablonokban gondolkodni!

hoplita 2010.10.01. 16:24:02

@Elcseszett nick:

Na, te vagy az az liberális, akivel szívesen leülnék egy sörrel beszélgetni.
Szerintem a végén sem esnénk egymásnak.......:)))

hoplita 2010.10.01. 16:29:02

@El Topo (Sgt. Elias):
Hű...vazzeg...
Eddig aszittem csak a ziparban vagy otthon.
De látom nagy mezőgarázda is lennél........

Hihetetlen egy fasz vagy.
Komolyan.....ki kéne itt találni, ha nem lennél.:)))

anchor 2010.10.01. 16:35:58

@arlequin: "gyün a hideg. vereset kell inni" Ja-ja sokat. Nem baj, ha hull a hó, bennünk van a fagyálló.

z666 2010.10.01. 16:53:19

@xboxer: "egy 10milliós országban csak nem egész 2 millió ember fizet adót akkor az számomra azt jelenti, hogy a társadalom nagyrésze adóbűnöző és ebben mi magyarok is vastagon érintve vagyunk, nemdebár köcsög nácikáim?"

Tulajdonképpen a cigánybűnöző jogosan veri agyon és rabolja ki a mocskos adócsaló, illegális zene- és szoftverletöltő magyart? Sőt, sokaknak még az izzókészlete sem előírásszerű!!!

Kartal (rezervált) 2010.10.01. 18:03:39

@newtehen: hazudsz. nem CSAK romákat, hanem a nomádokat, de volt egy titkos utasítás az ottani BM részére, hogy vegyék előre a cigányokat. ami egy demokráciában nem elfogadható. meg kell vizsgálni, ki tartózkodik ott illegálisan, ki szerezte a több milliós kocsiját illegális tevékenységből, ki követ el nap mint nap bűncselekményeket, és csak azután kizavarni a cigányokat...

@Seduxen: neeeeeeeeeeee!!! :DDD

@AndOr01: fehérgalléros bűnözés, oroszkrém torta, német precizitás... egy halom dolgot be kell tiltani, mert általánosításra adhat okot...

Kartal (rezervált) 2010.10.01. 18:08:21

@xboxer: igazad van annyiban, hogy itt nem csak és kizárólag a cigányok bűnösök. Ahhoz, hogy idáig jussunk, kellett egy halom nem cigány ember segítsége is, bár nem vagyok mindegyikük magyarságáról teljesen meggyőződve. Itt már nem csak a hal feje büdös, itt már rohad minden.
Mondom, ennyiben igazat adok neked, de náci ám az anyád valaga!

Kartal (rezervált) 2010.10.01. 18:13:47

@Mindenlacaszerűnévfoglaltmárezenaszarindán: csak úgy szólok, olvasd már el Sarkozy életrajzát! Köze nincs a cigánysághoz, de egy másik kisebbséghez annál több.

@Elcseszett nick: kifejezetten rokonszenves hozzáállás :)

jani888 2010.10.01. 18:21:19

A TASZ, a Magyar Helsinki Bizottság még soha a büdös életben nem szólalt meg Magyrország,a magyar emberek érdekében, de mindig ,ha ártani ,kártékonykodni, a magyar érdekek ellen tenni lehetett .Nálam ez (többek között )bizonyítja az alapállásukat.

trojka 2010.10.01. 18:27:31

a fenébe is, irtam egy kommentet az "elkötelezett emberjogi harcosokrol". Mi a fenéért kellet innen kidobni. Vagy talán igazam volt...

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.10.01. 18:29:05

Egy, csak egy polihisztor van talpon a vidéken
El Topo (Sgt. Elias) pont nélkül(!) keményen.

karloszky 2010.10.01. 18:32:49

@Kartal (fekete mellényben): Tökéletesen igaz. Ha szándékosan akarták voltna ide juttatni a cigányságot, akkor sem csinálhatták volna ennél hatékonyabban. Két lépésben történt a dolog: 1. a kádár rendszerben felszámolták a cigányság évszázados társadalmi struktúráját, erővel be akarták őket suvasztani a társadalomba - olyan is lett az eredménye 2. 1989 után a cigányság is egyre rosszabb körülmények közé került, ami már önmagában is melegágya a bűnözés terjedésének, ezt tetézte a "megélhetési bűnözés" mint mentő körülmény bevezetése by Kuncze 1994ben, na meg a teljes liberális(?) értelmiség(???) hozzáállása és véleményformáló szerepe (lásd pl. a zámolyi romák esete,stb.), a problémára rámutatók és megoldását sürgetők rassziztázása, stb. Mondom, ha szándékosan akarták volna létrehozni a mostani helyzetet, akkor se érhettek volna el ennél "jobb" eredményt.

jandera9 2010.10.02. 16:22:02

Miskolcon meg állítólag kirúgtag egy jobbikos tanárt a párthovatartozása miatt.
Nem tudom, hogy igaz-e a sajtóban olvastam.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.02. 16:26:47

@jandera9:
Ráadásul a cigány szakközép iskola tanárát, akit az összes romagyerek szeretett, és a szülők is mellette álltak :)

zsoltix 2010.10.02. 17:37:02

Iment adtak le a Kossuthon a Magyar Kommunista/!/ Munkaspart tobb perces/!/ reklamspotjat. Ezelott valahogy nem adtak le a megemlekezest, hogy igy meg ugy nem akartuk, csak a gonosz LB kenyszeritett ra minket, ahogy a Jobbikos hirdetes elott szoktak minden alkalommal. A kommunistak hirdetesevel nem volt ilyen hercehurca, ugy leadtak, mint a sicc. Eselyegyenloseg, az merre van ilyenkor? Vagy vannak egyenlobbek?

trojka 2010.10.02. 18:44:13

Nemregen (talan tegnapelött) szoltam hozzá, hogy a Jobbik választasi hirdeteset nem adjak le a "közteleviziok". Akkor leirtam azt is, hogy van, ahol a helyhatosági választásokra a kisebbség egy csoportja "elkötelezett polgárjogi harcos"-ként reklámozza magat, magyarellenességet szít, ezt viszont rögtön leadták. Leirtam azt is, hogy hallottam polgárjogi harcosokrol, de azok elnyomott országok (gyarmatok) szabadságáért harcoltak, hogy az eredmény mi lett, mindenki döntse el ismeretei szerint. azt is megkerdeztem, hogy Magyarországon tulajdonképpen milyen polgárjogi harc folyik, mert nem tudok elnyomott öslakosokrol, bár már kezdödik a valodi öslakosság (magyar) elnyomása és irtása. nos, ezt a kommentemet ugy kidobták innen, mintha nem is lett volna. Eddig azt hittem, hogy ez a blog teljesen politikamentes, az "igazság" oldala. Lehet, hogy tévedtem...

turcsány karcsi elvtárs 2010.10.02. 22:14:14

@trojka: valszeg a blog.hu sara. néha nem jelenik meg a komment, ilyenkor érdemes mégegy kommentet lőni és megjelenik mind2. (és ez az összes blog.hu-s blogon tapasztalható jelenség)
ha látod h valaki a blogmotort szidja v csak egy írásjelet posztol, az ezért van.

trojka 2010.10.03. 07:01:04

@turcsány karcsi elvtárs:
köszi, de a komment megjelent, késöbb tunt el...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.03. 13:51:49

@trojka:

ott van az most is, nem kell sejtelmeskedni

Irish whiskey 2010.10.03. 13:52:42

@El Topo (Sgt. Elias): Te beteg vagy.

Akkor a börtönben levők 80%-a miért cigó ? Ők hajlamosabbak a bűnözésre, van ilyen..
Ez nem is csoda.
Ilyen rossz rendszerben, hogy semmit se kell csinálniuk csak szarni ki a pujákat és már kapják is zsebbe a segílykét..
Ugye a meló büdös, kinek van kedve egész nap az építkezésen rohadni ?! Inkább elmennek lopni, bűnözni. Nem csak ők a hibásak, a rendszer is.

Mivel elég nagy arányokról beszélünk ezért nyugodtan kilehet jelenteni, hogy márpedig van cigánybűnözés!
Jól pofán kellene verni őket aztán nem lenne itt gond.
Úgy ahogy a franciák vagy az olaszok tették.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.10.03. 14:50:38

@trojka: nem volt a nicknevedben valami "liberté" féle? palmasék csak az olyat szokták moderálni, náluk csak az üti meg a küszöböt :)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.10.03. 14:52:36

@Irish whiskey: eeezek a csúúúúnya tények, ugye !? ignorálni kell őket, oszt lájf. utána már nyugodtan lehet menni kukátborogatni :))

trojka 2010.10.03. 15:02:16

@laspalmas:
sejtelmeskedik a halal...egyebkent is, ez a szo hogy jön ide...én nem a "szellemekkel suttogo" vagyok...

süti beállítások módosítása