Skip to content


       Szűrés lista

Megvalósul Göncz Kinga Nagy Ötlete

Nehéz elhinni, de az Orbán-kormány sorban valósítja meg Gyurcsányék eszement ötleteit. A Tom Lantos Intézet után itt a legújabb, a Népirtás Megelőzési Központ!

2008 nyarán jelentette be Göncz Kinga külügyminiszter két magyarverés között, hogy "Magyarországnak érdeke, hogy minél stabilabb legyen a világ, minél kevesebb olyan gócpont alakuljon ki, ahol a felgyülemlő feszültségek kiterjedő konfliktusokhoz, akár népirtáshoz vezetnek. A népirtás elleni központ adatokat gyűjtene, monitoringozná a folyamatokat."

Ezután az elmúlt két évben nem hallottunk erről a csodálatos ötletről, ahogy a szintén remek Tom Lantos Intézetről sem, de öt hónappal a kormányváltás után előálltak mind a két ötlettel.
Előbb Schmitt Pali beszélt az ENSZ közgyűlésben a Tom Lantos Nemzetközi Szabadság és Demokrácia Intézetről, majd Martonyi jelentette be, hogy a 2011-es EU-s magyar elnökség ideje alatt biza megkezdi munkáját a Népirtás és Tömeges Emberi Jogsértés Megelőzési Központ. Az alapító okiratot mindenesetre már alá is írta a CEU és a Károli október 18-án.


Az ENSZ üdvözölte a döntést, hiszen "ezek a jogsértések nem egyik napról a másikra történnek, ezért is különösen fontos a megelőzés, amelyet hatékonyan segíthet a budapesti központ".

Németh Zsolt külügyi államtitkár az emberi és az alapvető szabadságjogok védelmének szükségességét hangsúlyozta, és hozzátett, hogy a magyar kormány is ennek szellemében tevékenykedik. "A budapesti központ létrehozásával a magyar kormány hozzá kíván járulni az emberi jogok nemzetközi védelméhez, különös tekintettel a népirtás és a tömeges emberi jogsértések megelőzésére."

Kellemes munkahelynek ígérkezik, masszív sajtófigyelés, jelentések az ENSZ-től, EBESZ-től, az Afrikai Unió-tól, az Amerikai Államok Szervezetévtől (OAS), a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségétől (ASEAN) ...

Ugye, köztudomású mindenki számára, hogy a népirtásokat meg a tömeges emberi jogsértéseket be szokták előre jelenteni ... Nos, nem szokták. Általában sunyin, titokban szokták végrehajtani, és nem szeretik, ha a CNN élőben közvetíti. (Katpol írása még 2008-ból)

De ha még okosan összerakják a mozaikokat, hogy Szudánban népirtás készülődik, vagy Kínában újabb emberi jogi aktivistákat fognak letartóztatni, akkor mit fog tenni a központ? Felhívja a piros telefonnal Martonyit? Aki gyorsan odarepül Szudánban és elmagyarázza a haduraknak, hogy inkább szeressék egymást, majd átad egy dedikált NENYI-t? Vagy küldi az ENSZ-csapatokat? 

Egyáltalán van olyan háború, ahol nem sérülnek az emberi jogok?

Nagyon görcsös ez az igyekezet, hogy nemzetközi szinten is villantson valamit az új kormány, de két ilyen alibi intézetet létrehozni, csak azért, hogy egy picit benyaljunk a Nyugatnak ...

A minisztérium oldalára feltették, hogyan is fog működni ez a Központ:

A Központ az érzékeny helyzeteket a népirtás és egyéb emberiség elleni bűncselekmények szempontjából fogja nyomon követni. Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni.

-
A Központ az egyedi országokra kiterjedő megállapításaira alapozva ki fog dolgozni egy speciális „Figyelőlistát” (Watchlist) a népirtás és egyéb súlyos bűncselekmények által fenyegetett országokról. A Központnak eme fő terméke hozzá fog járulni az országok, régiók és intézmények által alkalmazandó korai előrejelző protokoll kidolgozásához.

-
Az értékelések frissítése közötti időszakban a Központ módszeresen nyomon követi az eseményeket a listán szereplő országokban, és megállapítja az eszkalációra utaló jeleket a nyílt forrású információszerzés eszközeivel, rendszeres helyszíni látogatások útján, valamint a népirtással és egyéb súlyos bűncselekményekkel foglalkozó regionális szervezetektől és más partnerektől szerzett megbízható információk alapján.


- A Központ szükség esetén ad hoc kockázatelemzések készítésével korai előrejelzést nyújtana a globális és regionális szervezetek döntéshozóinak.

És így tovább ...

Címkék: politika fidesz gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr982388390

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A változások változatlansága 2010.10.25. 14:11:36

Atyafiak, egy régi vicc jutott eszembe a minap, mikor egyre azon járt az eszem, hogy mi mindenbe belehajtjuk a fejünket, ha az ránézésre nem is járom, de késöbb mikor már töri a vállunkat, nem tudunk kibújni! Elöbb a vicc:A paraszt szorgalmas...

Trackback: Túl az Óperencián, túl a tengeren... 2010.10.25. 12:29:18

Atyafiak, a változások idejét éljük, a nyugdíjas éveket tán megérjük, hogy mennyi lesz az annyi azt már csak reméljük, ha nincs szerencsénk ezt a történetet idézzük:Túl az Óperencián, túl a tengeren, úszik egy kis svábbogár, tiszta meztelen. Szárnya si...

Trackback: Népírtó szentek 2010.10.25. 11:49:31

 Mióta bezárták az OPNI-t, azóta annyi bolnd emberrel lehet találkozni az utcákon kedves Árpád, hogy te azt elképzelni sem tudod. A múltkor sétálgatok nagy magányomban, elmerülve gondolataimban, mikor elém lép egy férfi és megkérdezi tőlem, hogy i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Id. Lencsés István 2010.10.25. 13:41:17

@kis23jános: Felháborító! Ennyi pénzt kidobni az ablakon!

AnnaKarenina 2010.10.25. 13:43:27

@imperial: Fidesz-kormány. Hol élsz?

Jégvihar(aha csak ez van) 2010.10.25. 13:43:35

@imperial: Abban azért biztos vagyok hogy nem a szerencsétlen fekete miatt jött létre ez a központ.Nem igen érdeke senkinek hogy ott beinduljon valami, (népirtáson kívül).

red shield rapresentative 2010.10.25. 13:43:40

Nem tartom kizártnak, hogy lizingelni fogjuk az USA 6. Flottát.

tommybravo 2010.10.25. 13:44:36

@AnnaKarenina: Nem politikai alapon lesz valaki liberálbiboldó, hanem mindenki az, aki olyat tesz, ami kevésbé t. hozzászólónek nem tetszik.

rolika 2010.10.25. 13:45:18

"Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni."
Na, a mai nap se volt már hiába :-)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.10.25. 13:52:44

@kis23jános: Ezzel a kormány a fekete-munkát, a fekete-gazdaságot fogja segíteni? :-DDDD

AnnaKarenina 2010.10.25. 13:54:40

@tommybravo: Nem érteni mit mondani. Most akkor mindenki l-b, akinek nem tetszik valami?

igényes 2010.10.25. 13:58:16

Amennyiben igaz, hogy ez 2,5 millió Euro, akkor tíz év alatt 25 millió Euró, ezt az összeget fordítsuk a devizahitelesek megsegítésére. Honnan a francból akasztják le a pénzeket? Lehetséges, hogy Svájcnál erősebbek vagyunk? Svájcban, ahol a pénzzel bánni tudnak, miért nincs ilyen? Valakiknek kell ez a pénz, valakiknek kell munkahely. Szerintem már van egy felkészült stáb erre kialakítva.

Anti Anyag (törölt) 2010.10.25. 13:59:14

Micsoda egy baromság. Benne lesznek az örmények, indiánok, ausztrál őslakosság is, vagy csak a zsidók, mert nekik van pénzük és nekik kell gazsulálni?

Panzer 2010.10.25. 14:02:38

kis23janos:

Koszi, igy kezd osszeallni.
Viszont nem fog ez az intezmeny a donor-keresesben konkurenciat jelenteni az ICDT-nek, illetve Atom Lantosnak?

Panzer 2010.10.25. 14:06:18

Igenyes:

Nem, nincs erre felkeszult stab kialakitva itthon. Egyelore biztosan nincs.

Jégvihar(aha csak ez van) 2010.10.25. 14:15:16

Azt gondolni hogy bármilyen magasabb erkölcsi szempont áll mögötte balgaság. Mindig az aktuális urak határozzák meg hogy mi a népirtás. Kiküld a kormány mondjuk egy hegyirablókból álló falut rendberakni katonákat az népirtás. Viszont egy szinte fegyvertelen Irak menet közben háromszor módosított indokkal való lerohanása, rendben lévő dolog. ( mennyi is az ottani halott)??

igényes 2010.10.25. 14:16:07

Nem tudom, hogy igaz-e? Állítólag a kormány megbízott egy ingatlanügynökséget, nézzen utána, hol lehetne hozzájutni egy 3 focipályányi telekhez Budapest belvárosában. Egy szép Makovecz épűletegyüttesben kerülne bemutatásra a magyar foci múltja, jelene és jövője. A három pálya egy egy híres labdarúgóról lenne elnevezve. Puskás Ferenc a múlt, Orbán Viktor a jelen, és a harmadik Orbán Gáspár a jövő. Maga a beruházás nem kerülne sokba, mert Tarlós adná a telket, a magyar adózóknak csak 10 000Ft-ot kellene fizetni/fő. Csányi kezelné a pénzt, Demján építené fel. Külföldről adományokat, ereklyéket elfogadunk. A polgárok holtszezonban 1000Ft ellenében elfuthatnak a pálya mellett, nyugdíjaso diákok, katonák, kerekes székkel érkezők 50% kedvezményt kapnak.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.10.25. 14:42:50

@hunocska: dehogynem, én a feléért is vállalom.

tbb 2010.10.25. 14:49:37

Lehet ugyan hátulütője, de alapjában véve jó ötlet.

picur3ka 2010.10.25. 14:58:34

@martonx:

Hat persze, ragalom hadjaratot sok mindenre lehet epiteni, erre szerintem nem. Ilyen alapon, akar semmit se csinaljanak, mert ugye, volt mar olyan, hogy Orban mondott egy mondatot, amiert nem visitottak?

Kosa bedonti a vilaggazdasagot
Matolcsy bedonti a magyar gazdasagot
Eluzik a befektetoket
Nem lesz fuggetlen az MNB
Ne a bankok fizessek meg

??? Na latod. Ja: Nincs no a kormanyban!!!!

Marcellusca 2010.10.25. 15:02:46

@Tissotorak:
"kezdtek rádöbbenni, hogy a fidesz és a vezír csak azért torpedózott meg mindent, mert nem az ő ötlete volt. Valójában most pontosan ugyanazt hajtja végre, csak éveket elfecséreltünk. És a birkák tapsolnak neki, ugyanazok, akik nemrég pont ugyanezért még autókat gyújtogattak!" - Ott a pont!!!

Ezt ugatom mióta.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.25. 15:08:38

Bedolgozót keresnek-é?
Referenciáim:
-hatalmas empátia
-anyatigris attitűd
-rendkívül gyorsan tudom magam sírásig felcukkolni, így mindig lenne kéznél egy szívet lágyítóan keservesen bömbiző nőnemű, akit mutogathat a CNN 24/7

fokabacsi 2010.10.25. 15:10:50

@Devil: Talán a romáknak normálisan kellene élni,úgy ahogy 2010ben Európában szokásos.És nem kellene idős magyar embereket pár ezer forintért legyilkolniuk.
Akinek a Jobbik "szélsőséges" az debil !

2010.10.25. 15:11:25

Á, ezt tuti a világbank nyomatja. Az egész téme hiperül az amerikaiakra vall. Ha ez csak gyurcsány magánakciója lett volna, orbán tuti nem valósítaná meg, már csak azért sem...

Helmut von Offenburg 2010.10.25. 15:20:32

Az ENSZ-ben: Kínzás Elleni Bizottság (létező)
Az se semmi :)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.10.25. 15:21:21

Én megjósolnék néhány népírtást:Ha így folytatódik minden itthon akkor a cigányok a Magyarokat,és fordítva.Nyugaton meg muzulmánok v.őslakosok.Kérem a pénzemet!

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.10.25. 15:21:49

"Tom Lantos Nemzetközi Szabadság és Demokrácia Intézet és Népirtás és Tömeges Emberi Jogsértés Megelőzési Központ."

Ez most valami vicc?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.10.25. 15:23:57

mohácsi viki:Jaaaj itt meg akarják ölni a cigányokat.
Khm..ööö viki!Csak egyet!

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.10.25. 15:24:57

@neccharisnyás útonálló: "rendkívül gyorsan tudom magam sírásig felcukkolni"

Igazi nő :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.25. 15:32:08

@PeterBlau: Miért? Tán gond? Na majd ha átveszik a feministák az uralmat a fene nagy liberalizmusban, és a kamionsofőr matrónák meg a homárok maradnak csak maguknak, lesz még ajvékolás az egykori érzékeny kis óvni való virágszálak után, asszem! 8)

Kicsit Karcos 2010.10.25. 15:32:29

@neccharisnyás útonálló:

"Working at Genocide Intervention Network:

Genocide Intervention Network offers a comprehensive and progressive benefits package, including medical, dental, and vision coverage, short- and long-term disability coverage, flexible spending plans, 401(k), paid time off and company holidays.

Genocide Intervention Network is seeking talented and inspired individuals committed to the anti-genocide movement."

www.genocideintervention.net/who-we-are/careers

@PeterBlau: még meg sem alakultak, és már össze is akarod vonni őket? Demokrácia ellensége-e vagy?

@Tigeri:

"Four perpetrators were caught last August. But even since they've been caught, the hate crimes [against Roma] are continuing. The police have found six dead bodies and nine instances where Molotov cocktails have been thrown at houses. And according to my research, there have been at least three times the amount of attacks than what the police have reported."

www.foreignpolicy.com/articles/2010/10/20/interview_viktoria_mohacsi

ucsacsu 2010.10.25. 15:33:26

A sok töketlen és tökös naplopónak szék,asztal, fűtés,nyáron hűtés kell. Az állam a versenyszféra dolgaiba nem tud beleszólni a munkanélkülieket csak az irodákba tudja eltüntetni,A KÉRDÉS KIFIZETI AZ ÚJABB SÓHIVATALT ÜRES IRODA MEG VAN A VÁROSBA BŐVEN KIADÓ.

Gazz 2010.10.25. 15:33:44

Bazmeg, erre van pénz?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.25. 15:35:51

@laspalmas:
Most miért? Talibánok Afganisztánban máktermeléssel fedezték a kalasnyikovok árát, magyariéknál a fű a nagyobb biznic. Hát az itteni-vagy importált- terroristák ebben utaznak.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.25. 15:42:13

@Kicsit Karcos: Nono. Ha nincs céges bölcsi, akkor nem jó. Tudja, épp várós vagyok. Már van kettő, de mikor kiderült az új adópolitika, apjuk kiadta az ukázt, hogy jó, jó a kettő, de 3 az igazi!

dr.kakaósbögre 2010.10.25. 15:43:19

ebből is csak lenyúlás lesz.

FeroxX 2010.10.25. 16:02:44

ez geci szánalmas, bekaphatja a fidesz is ha ilyeneket csinál, semmivel sem jobbak

anchor 2010.10.25. 16:04:51

@neccharisnyás útonálló: Tévedni tetszik! Szerény meglátásom szerint már van, ajvékolás az érzékeny kis óvni való virágszálak után.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.25. 16:06:19

@Kicsit Karcos: Hát ha ottan belénevelik hogy ő márpedig zsidó, olyan népirtást rendezek, lesz mit előrejelezni.

BTW milyen lehet ez a holokauszt-ovi? Elgondolkodtató. Kirándulás Auschwitz-ba? Délutáni alvás közben a Sorstalanságot olvassák a csöppeknek? Mindenkinek pici sárga dávidcsillag a jele? Lesz nagy kavarodás fogmosásnál a saját fogkefe megtalálásánál.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.25. 16:08:52

@anchor: Hogy engem ezek sosenem találnak meg....
Csókolom! Itt vagyok vidéken! Mingyá felmászok a dombra, ahonnan jobban látszom, és onnan rúgkapálok. Jó lesz? 8)

Mikrobi 2010.10.25. 16:16:30

Helyesen írva: népirtásmegelőzési. Akár a posztíró, akár az Orbánék, akár a Gyurcsányék találták ki a nevét.
Amúgy a központ hülyeség, Tom Lantost meg rég eltemették az uszító szemétkedéseivel együtt.

Mikrobi 2010.10.25. 16:18:17

Bocsánat, népirtás-megelőzési

M-Cube 2010.10.25. 16:23:40

Aki egy percig is komolyan elhitte, hogy ez a kurzus jobb lesz mint az előző, azt átverték.
Csak ezt a sok hülye 2/3-os törvényt ki fogja visszacsinálni?

Anti Anyag (törölt) 2010.10.25. 16:24:26

Nem tudom ki lesz a következő, de szavazásomnál fontos szempont lesz, ha ezeket a pénznyelő szarságokat meg akarja majd szüntetni.

papamaci1 2010.10.25. 16:25:31

Nem értem , mi a pénisz bajotok van. Kell ilyen értelmetlen intézményeket is létrehozni, pont az Eu , az USA és a Valutaalap/Világbank miatt.
cserébe a libsik több lehetőséget adnak/hagynak a valós gazdasági folyamatokba való beavatkozásba. Ha csak így lehet szétba....ni a magánnyugdíjpénztárakat, megadóztatni a multikat stb... ám legyen. Nem lehet az ábrahámitákat másképpp megnyugatni...

papamaci1 2010.10.25. 16:27:45

Mellesleg a genocidiumokat általában mindig felismerték real time, csak a nagyhatalmak nagy ívben defekáltak rá és közösültek beavatkozni......

papamaci1 2010.10.25. 16:30:33

Európa/az USA tudott az örmény genocidiumról, az ukrán Holodomorról, Katynról ,a zsidó Holokausztról.
SEMMIT se tettek ellene.....

M-Cube 2010.10.25. 16:31:03

@papamaci1: Csak úgy megjegyzem, a magánnyugdíj pénztárak kezelik az önkéntes magánnyugdíj pénztárak vagyonát is, tehát ez nem lesz egyszerű. Amit Orbánék akarnak az most tényleg durva...

dupla vé 2010.10.25. 16:31:57

"Nehéz elhinni, de az Orbán-kormány sorban valósítja meg Gyurcsányék eszement ötleteit."

számomra meg azt nehéz elhinni, hogy van még ember az országban, aki elhiszi, hogy orbánék, vagy gyurcsányék vagy bármelyik politikai szereplő hoz önálló döntéseket. senkinek nem tűnik fel, hogy -csak az utóbbi 4 me-t említsem- medgyessy, gyurcsány, bajnai, majd orbán, közvetlen a megválasztása előtt, majd rögtön utána is a göndörorrúak országába repültek utasításért??? népirtási központ... vicc. és már megint azok védelmére hoznak létre valamit, akik lelkesen űzik ezt a sportot ezekben a percekben is. szégyen

papamaci1 2010.10.25. 16:32:12

@M-Cube: Már EDDIG jobb. Fletó mikor adóztatta meg a multikat ? A bankokat ?

dupla vé 2010.10.25. 16:36:26

@laspalmas: "Marihuánaültetvényt talált a Terrorelhárítási Központ"

meg ráadásul még veszélyes autótolvajokat is fogtak. csak tudnám mi a faxra való a rendőrség... (akinek egyébként pont annyi lóvé hiányzik a kasszájából amennyit a terrorcsináló központra költöttek.)

papamaci1 2010.10.25. 16:37:39

@M-Cube: mindenkinek joga lesz ezutánis elba.... a pénzét átlagosan 0% haszonnal. (Unokahugom eddig 800.000 HUF-ot veszített a KÖTELEZŐ magánnyugdíjpénztáron, Hol itt a LIBERALIZMUS ?) De Orbán nem veszi el a pénzt-.csak nem utalja át egy évig-kettőig.
Még ha a mnyp-k 20-30% profitot hoztak volna a befektetőknek. De NEM HOZTAK.....

dupla vé 2010.10.25. 16:39:06

@papamaci1: "Már EDDIG jobb. Fletó mikor adóztatta meg a multikat ? A bankokat ? "

meg az energiaszektort, meg a telefontársaságokat, meg a minimálbért, meg úgy általában mindent, aminek a szolgáltatását igénybe veszi az ember. tényleg azt hiszed nem rajtad csattan az ostor? majd felébredsz...

M-Cube 2010.10.25. 16:40:15

@papamaci1: Engem nem zavar, ha extrán megadóztatják a kereskedő multikat, meg a bankokat, de ezt csak átmenetileg lehet csinálni, utána mi következik?. A magánnyugdíj befizetésemet meg kérem vissza egy összegben, majd ha a perek lezajlottak visszaadom, vagy nem.

vernarancs 2010.10.25. 17:06:47

@papamaci1: A multi meg radterheli. Tok jo...

anchor 2010.10.25. 17:07:58

@neccharisnyás útonálló: Nos így tejesen reménytelen a dolog kérem. Erre ritka madár a domb, a legközelebbi Kunhalom is jó tíz kilométernyire van.

tudi 2010.10.25. 17:09:24

Ez annyira értelmes dolog, mint a vízgereblyézés.

Kicsit Karcos 2010.10.25. 17:16:10

@vernarancs:

OFF

Csak egyszer emelje az SZJA-t bármelyik kormány, én bizony neki fogok állni ajvékolni, hogy az emberek ráterhelik majd a multikra az adóemelést, és elhalasztják majd a beruházásaikat.:) :( Vagy ez nem érdekel senkit? Vagy sántít a logika? Fel nem foghatom, hogy a teszkó vagy a Spiegel miért nem vejmárkolt a mindenféle hagyományos adóemelésnél.

vakvarju 2010.10.25. 17:22:20

@Ásó[Mosó]maci: Fogja segíteni? Kötelezővé teszi!
@papamaci1: Szerencsére a Vatikán és a történelmi egyházak sokat tettek. Köszönet érte!
@dupla vé: A marihuána ültetvények között keresik a terroristákat? Ügyesek a Hajdu János fiai. Bár kissé drágának találom, hogy tízmilliárd forintból csak ennyire telik. De ne legyünk telhetetlenek. És ki védi meg a miniszterelnököt? Bár neki nincs mitől tartania. Őt mindenki szereti!

Redneck pornstar 2010.10.25. 17:30:16

Azért Thürmer Gyula most össze teheti a két kezét. Adózik a burzsuj, totál egypártrendszer, a kapitalista dögök még mindig csak a küszöböt súrolják. Nagyot változott a világ, inkább csak Magyarország gyerekek.

Béla Bácsi 2010.10.25. 17:59:02

Szerény véleményem szerint ez nem más lesz, mint egy nagy credit report ezúttal emberek helyett egész országokról. Segíteni fogja kedves, szeretett bankárjainkat egy adott országnak nyújtandó hitel kockázat mértékének (és az ehhez igazított kamatláb nagyságának) a megállapításában. Extra, vagy hab a tortán, hogy a fegyver dílerek is monitorozhatják, hogy idejében kezdhessenek tárgyalásokat a népirtáshoz elengedhetetlen fegyverek leszállításáról. Kell ez bizony, kell ez nagyon! ezt az intézetet így is, úgy is megcsinálnák, valaki csak kibumlizta, hogy itt legyen Magyarországon. Bánja a fene, bár merik előrejelezni az esetleges palesztin népirtást is, vagy csak szigorúan a cigányölő szarmagyar faszistákra koncentrálnak?

redriot77 2010.10.25. 18:14:06

" Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni."

Az aggregátor-mechanizmus majd elfut háttéralkalmazásként, közben meg lehet nyomni ezerrel a Farmville-t, lehet nézegetni az iwiw-et, lehet böngészni hogy melyik wellness-hotelben érdemes elkölteni az üdülési csekkeket...

Kicsit Karcos 2010.10.25. 18:41:17

@redriot77: majd naponta frissül a kijelzőn a DEREX index:

hvg.hu/itthon/20100210_derex_political_capital_szelsojobboldal

Nálunk 20,7% a legutóbb "mért" értéke, de a választások óta biztos felkúszott 80-90%-ra is.

shwarcz bácsi 2010.10.25. 18:53:34

orbánt mikor koronázzák meg?tudja vki?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.10.25. 19:00:45

@papamaci1: Dehogynem!Csináltak a II.vh idején a japánoknak is pár tábort,viszont nem holokausztolták meg őket,ez haladás,vagy mi...

Id. Lencsés István 2010.10.25. 19:01:01

Szerintem nagyon kell figyelni Török Gábor kérdéseit. Célzatosak (nem öncélúak) és szerintem nagyon segítik mások munkáját. Szerintem nem dolgozik a Jobbiknak, nem hinném azt sem, hogy az LMP-nek, még az MSZP-nek sem. Független lehet..........?

Fuzzy Logic 2010.10.25. 19:03:37

Pff pont tegnap beszéltem az egyik raktárvezetővel, hogy ebből az országból 2 éven belül el kell tűnni. És tényleg.

Id. Lencsés István 2010.10.25. 19:14:01

Bakondi nagyon szép ruhában volt a televizió milliói elött a híradókban, nyakkendőjét átcserélte vörösről, piros, fehér, zöld, csíkosra. Ez már eredmény. Sajnos nem a kolontári helyszínem van, hanem nyilatkozik. Hol a pénzünk, amit adományoztunk?

Id. Lencsés István 2010.10.25. 19:15:37

Most Moldovának igért Viktor óriási pénzeket, meg utazást.

kiccsákó 2010.10.25. 19:24:24

hááát én télleg remélem, h ezt a Központot nagggyon megcsinálják, és az egészet komolyan gondolják, mert viccnek télleg elég szar lenne.

Id. Lencsés István 2010.10.25. 19:26:15

Moldova -Magyarország selejtező új felfedezettje vajon ki lesz?

turcsány karcsi elvtárs 2010.10.25. 19:26:41

szóval a gyurcsányi pályáról nem álltunk le...

egyébként, ha valami képtelennek tűnő dolgot hoznak létre, akkor azt csak azért teszik, hogy a háttérben az ellenkezőjén munkálkodjanak.
szóval várhatóak további cigánygyilkosságok, méghozzá több, mint amit drazsé kbh-nbh-moszados terroristái csináltak.

kvadrillio 2010.10.25. 19:41:18

- A Központ az érzékeny helyzeteket a népirtás és egyéb emberiség elleni bűncselekmények szempontjából fogja nyomon követni. Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni.

- A Központ az egyedi országokra kiterjedő megállapításaira alapozva ki fog dolgozni egy speciális „Figyelőlistát” (Watchlist) a népirtás és egyéb súlyos bűncselekmények által fenyegetett országokról. A Központnak eme fő terméke hozzá fog járulni az országok, régiók és intézmények által alkalmazandó korai előrejelző protokoll kidolgozásához.

- Az értékelések frissítése közötti időszakban a Központ módszeresen nyomon követi az eseményeket a listán szereplő országokban, és megállapítja az eszkalációra utaló jeleket a nyílt forrású információszerzés eszközeivel, rendszeres helyszíni látogatások útján, valamint a népirtással és egyéb súlyos bűncselekményekkel foglalkozó regionális szervezetektől és más partnerektől szerzett megbízható információk alapján.

- A Központ szükség esetén ad hoc kockázatelemzések készítésével korai előrejelzést nyújtana a globális és regionális szervezetek döntéshozóinak.

És így tovább ...

...HMMM.....IGEN....ISZONYÚ MILYEN ALAPOS MEGFIGYELŐ, ELŐREJELZŐ, NYOMONKÖVETÉSI, INFORMÁCIÓSZERZÉSI, ELEMZŐ MUNNKÁT FOGNAK VÉGEZNI !!!

Mindenki alaposan, kívül-belül meglesz figyelve, ki lesz fordítva, meg lesz fejtve, le lesz leplezve, el lesz kapva !!

TEHÁT A HATALOM, TŰZZEL-VÍZZEL, FOGGAL-KÖRÖMMEL, A LEGFEJLETTEBB TECHNIKAI BÁZISSAL AKARJA VÉDENI A HATALMÁT, A MILLIÁRDJAIT, A JÁTSZMÁIT !!!

...és tessék mondani...., ha már ennyire ráteccettek készülni, A KORRUPCIÓT, A VEZETŐI CSALÁSOKAT, SIKKASZTÁSOKAT...STB NEM LEHETNE UGYAN EZZEL A MÓÓCCERREL LIKVIDÁLNI ?????????! :D

kvadrillio 2010.10.25. 19:45:45

"Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni."....

....ez például speciel nekem annyira RETTENTŐEN TECCIK, HOGY ARRA GONDOLTAM, RÖGVEST LEHETNE ALKALMAZNI KORRUPCIÓ, VISSZAÉLÉS, OFF-SHORE SZÁMLÁK, ADÓPARADICSOMOK ÉS MINDEN HASONLÓ ESETBEN !!!!! :)

trojka 2010.10.25. 19:46:19

Te jo ég...itt még embereket irtanak...tessek mondani, merre fogják ásni az uj tömegsirokat...

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.10.25. 19:53:43

szürnyűség!!!..mi lesz most velünk !!??
jájájájájájjjj :O

fokabacsi 2010.10.25. 20:03:40

@.Pierre Bezuhov.: MER NÁCIAKOK VÁGYTOK MORE , ÁZÍÍÍR !!! MEG LESZTEK
(BA) FIGYELVE ! ÁZTÁN LESZ NEKTEK SÁBESZDEKLI A FEJETEKRE !

kvadrillio 2010.10.25. 20:07:44

..ez a korai előrejelző meg szerintem azért is egy SZUPER DOLOG, mert korai előrejelezheti a KORAI MAGÖMLÉST IS !!! :o)

acsa77 2010.10.25. 20:08:17

@dupla vé: Javaslom elolvasni Spiró György: A fogság c. művét. Bölcs módon az 1 .századba helyezte művét, de a mozgatórugókat igencsak a maiakkal vonta párhuzamba.

redriot77 2010.10.25. 20:50:59

@blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year: az az. A nankingi mészárlás meg az emberkísérletek a 731-es táborban pl. Azoktól még Mengele doki is elpirult volna.

trojka 2010.10.25. 21:50:59

@hunocska: ott, ahol a nyugdíjpénztári befizetésed...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.25. 22:07:01

Na bazzeg, ez már viccnek is rossz...

Erre van pénz?

MEg aztán valahogy el tudom képzelni a kis magyar kémeket ahogy szerte a világban járnak, és felderítik a népirtások előkészületeit... agyam megáll vaze :D

Vaandor 2010.10.25. 23:26:54

Aztaqrva... Nem is tudtam, hogy a minisztériumok már béta-tesztelhetik a Bullshit-generátor 3.1-et!

coloska8 2010.10.26. 00:19:15

Értem én, hogy általában haragszik ez az ország az értelmiségiekre (meg a szegényekre, a cigányokra, a zsidókra, stb.), de nem jó az semmire, ha reflexből leugatunk kezdeményezéseket. A magyar társadalomtudomány nem is olyan rossz (pl. a szociológia), erre építhetünk, tök jó lenne, ha lenne valami saját módszerünk etnikai konfliktusok előrejelzésére. Nem csak a C vitamin, meg a Rubik kocka találmányok, egy társadalomtudományi felfedezés is lehet nagyon hasznos. Ha alibi intézet lesz sok pénzből, akkor természetesen vesszen, de amit eddig tudunk róla, az alapján még valami jó is lehet ebből, hajrá!

coloska8 2010.10.26. 00:26:21

Nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy valaki belássa, hogy egy ilyen központnak lehet haszna. Rakat módszer (klasszikus sajtóelemzés, social media elemzés, survey-es előítélet-kutatások, társadalmi távolság mérés) alkalmas az interetnikus konfliktusok előrejelzésére. Nagyon magyar ugar érzésem van ettől a reflex-szerű lehurrogástól.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.10.26. 09:04:09

@Kicsit Karcos:
- Maguknál van antiszemitizmus?
- Az nincs. De igény volna rá! :-P

Bee-zony 2010.10.26. 12:52:31

Ahogy én a zsidókat ismerem, az intézetnek két fő célja lesz:
1. a judeonácik ellen lázadó gójok figyelése; aztán meg megy a lobbizás, hogy hol kell beavatkozni „a béke, a demokrácia, az emberi jogok”, vagyis a zsidóvédelem érdekében.
2. pénzszivattyú
Milyen rossz lehet nekik, hogy ott van a nagy talmudi életcél, a gójok minden vagyonának megszerzése, és nem vehetik el nyíltan és egyből, hanem mindenféle sunyi trükköt kell alkalmazniuk.
Már magyarázzák is, hogy kell egy ilyen intézmény a magyar ugarra (a Yew York – Judapest – Tel Aviv tengely mentén).
Élősködővédelem a gazdaállatok pénzén, hát nem óóóriási?

A vesztüket érző (gyur)csótányok felállították a Népirtás Megelőző Központot.
A nácik meg a Gestapót; mindenki azt, aminek szükségét érzi.
Korunk Gestanyója közel hasonló intézménynek érzi szükségét, és mivel a Terrorelhárítási Központ már megvan, ez volt a soron következő lépés.

Legyen kinek-kinek kívánsága szerint.
Végül is azért élünk, hogy teljesüljenek a nagy kívánságaink, nemde?
Legyen a gójok minden vagyona a zsidóké, a zsidók kívánsága szerint.
Aztán pusztuljon ki minden zsidó a gójok kívánsága szerint.
A Jóisten a kívánságok teljesülése után reklamációt nem fogad el.

Figyelem, nagy vagyonrablás, és a harmadik világháború keretében nagy élősködőirtás következik.
Aztán béke és rend lesz.

Addig is itt vannak a régi viccek, amelyek újra aktuálisak – most a zsidók erőlködéséről, ahogy hülyének akarják nézni a gójokat.

Stirlitz megy az utcán. Fehérbe és feketébe öltözött nők jönnek vele szemben.
- Apácák - gondolja Stirlitz.
- Stirlitz - gondolják az apácák.

A Gestapo főhadiszállásán Bormann belépett a szobájába és megpillantotta Stirlitzet, amint a nyitott páncélszekrény előtt áll.
- Hát te mit csinálsz itt? - kérdezte tőle.
- A villamosra várok - felelte Stirlitz.
Bormann megnyugodva kiment a szobából. "Érdekes, vajon melyik villamosra vár?" - gondolta. "Visszamegyek és megkérdem."
Bormann visszament a szobába, de Stirlitz már nem volt ott.
- Biztosan elment a villamossal. - gondolta Bormann.

Az autót vezető Stirlitz meglátta az út mellett stoppoló Müllert. Gonoszul elvigyorodott, majd elhajtott mellette. 3 perc múlva ismét észrevette, amint Müller kétségbeesetten stoppol az út mentén. Ez még háromszor megismétlődött. Stirlitz gyanút fogott. A tizenötödik alkalom után fény gyúlt az agyában: Aha, ez körforgalom! - gondolta.

Endrosz 2010.10.26. 13:40:50

@coloska8:

"Nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy valaki belássa, hogy egy ilyen központnak lehet haszna. Rakat módszer (klasszikus sajtóelemzés, social media elemzés, survey-es előítélet-kutatások, társadalmi távolság mérés) alkalmas az interetnikus konfliktusok előrejelzésére. Nagyon magyar ugar érzésem van ettől a reflex-szerű lehurrogástól."

Induljunk innen: magyar viszonylatban vajon szükség van egy ilyen központra a konfliktusok előrejelzéséhez? Téged meglepne, ha holnaptól önbíráskodás, cigánylincselések, válaszul pedig fosztogatások, rendőrterror lenne Borsodban? Én nem örülnék neki -- de nem lepődnék meg.

Helyszínenként egyetlen Sugár/Chrudinák/Lovas-kaliberű HELYSZÍNI tudósító elegendő előrejelzést szolgáltat. Tisztán látszódnak előre ezek a konfliktusok, ha nem a homokba dugjuk a fejünket. Avagy: a működő emberi értelem helyett "támoszkodjunk" ismét a bürökratikus semmitmondásra, szélszülésre.

Konkrét példa: miért valósulhatott meg a hutu-tuszi mészárlás? Mert senki sem sejtette előre? UGYAN. Azért, mert nem volt semmilyen komolyabb védendő érdek ezen konfliktus mentén. Jórészt kivonultak már onnan az első világbeli rablók, akik annak idején a gyarmati határok mentén zárták össze-vissza, mesterséges országokba az ottani temérdek, egymással folyton háborúzó etnikumot, és sokkal kényelmesebb volt úgy csinálni, mintha nem sejtenének semmit. Akik tudtak róla és cselekedhettek volna, leszarták az egészet, majd utána érzékenyen elmorzsoltak egy könnycseppet a Hotel Ruanda c. film megtekintése közben.

fokabacsi 2010.10.26. 14:29:00

@coloska8: Te is jelölt vagy ebben a gittegyletben ,valami cocilológós posztra?? Megint lesz egy hely ahová az ismerősök haverjait, és a bukott politikusokat jól be lehet majd nyomni. Aztán lehet lázasan semmittenni !

coloska8 2010.10.27. 01:47:02

@Endrosz: "Helyszínenként egyetlen Sugár/Chrudinák/Lovas-kaliberű HELYSZÍNI tudósító elegendő előrejelzést szolgáltat." Attól, hogy valahol van egy központ az nem azt jelenti, hogy nincs tőlük senki a helyszínen. Abban egyetértünk, hogy a helyszínen is legyen valaki. Abban nem értünk egyet, hogy szerintem több szem (na meg avatottabb szem) többet lát.

"Téged meglepne, ha holnaptól önbíráskodás, cigánylincselések, válaszul pedig fosztogatások, rendőrterror lenne Borsodban?" Ha holnap kezdődne, akkor meglepne; azt persze tudom, hogy ha rossz irányban fejlődnek a dolgok, akkor benne van az ilyesmi a levegőben. És azt szerintem Te is belátod, hogy ilyen esetben jó, ha előre tudnak készülni a hatóságok rá. Legyen ott rendőr, mentő, esetleg civil szervezetek adott esetben katonaság, meg valamiféle mediátorok, akik segítenek a konfliktusmegoldásban. Persze ezek bizonyos szintig bármikor rendelkezésre állnak, de ha igazán nagy a baj, akkor jó ha rá tudnak készülni a mozgósításra, meg ha kész terveik vannak a helyzet rendezésére.

"Azért, mert nem volt semmilyen komolyabb védendő érdek ezen konfliktus mentén. " Hát az érdekekkel nyilván semmit nem tud kezdeni egy ilyen központ (azon túl, hogy beszámol az érdekekről, és azokból 'kiszámítja' hogy lesz valami balhé (Te is ezt csináltad, csak az esemény után).) De ha feltételezzük, hogy lesz olyan konfliktus, ahol lesz szándék megoldásra, akkor lehet valamit kezdeni a dologgal.

coloska8 2010.10.27. 01:50:10

@fokabacsi: Ha a központ nem tudná ellátni a konfliktus előrejelző feladatát, csak akkor lenne értelmetlen, vagy szerinted akkor is az lenne, ha megcsinálná, amiket várnak tőle?

fokabacsi 2010.10.27. 09:44:04

@coloska8: Mi a hetvencentis lila-kékeres rongyba tekert nagy lucskost lehet előre jelezni?? Mintha a kocsmában előre akarnák jelezni mikor esik le egy nagy pofon?! És mi van , ha jelzik ?? Nem lett volna forradalom '56 -ban?? De van ennek más olvasata is : Nem engedjük tüntetni a traktorosokat, kombájnosokat "előrejelezzük a korai magömlést" és megtiltjuk nekik. Mert mi vagyunk a 238.-ik alibi szervezet !? Látszódjon hogy "szükség" van ránk ! Szánalmas erőlködés ! Aztán az ember csak azt látja, hogy folyik be a rengeteg adó (mint a benzinben az útadó ) látszata viszont szinte semmi ! Mert elfolyik széjjel pancsolva !

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 22:22:44

Hamarosan gyógyítható lesz a liberalizmus brit tudósok szerint :
www.nbcsandiego.com/news/weird/Scientists-May-Have-IDd-Liberal-Gene-105917218.html

mindig mondtam, hogy a liberalizmus valami genetikai alapú elmebetegség :)

szivsuvit 2010.10.29. 00:10:12

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
a fidesz létrehoz népirtás ellenes központot...
remélem azzal fognak foglalkozni, hogy a liberális külföldről irányított gazdasági rendszer következtében, amivel leromlott a gyermekvállalási hajlandóság és az életszínvonal, miért lett az utóbbi 30 évben, 1,5 millió magyarral kevesebb!
megdöbbentő valós számokra épülő bizonyíték:

---== www.youtube.com/watch?v=YEJy2WoHP6o&feature=player_embedded ==--

mert ha ez nem népirtás, akkor nem tudom mi... csak ez nem fegyverrel történt-történik most is.....
úgy érzem nehéz lesz Nekik szembe nézni a valósággal, felébredni, és nem tovább játszani ezt a külföldről rájuk bízott szerepet....
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

DArchAngel 2010.10.29. 11:59:27

OFF:
Szegediként nagyon örülök, hogy erre a szarra van pénz, a világhíres kutatóink pedig koppannak egy rohadt nagyot.
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/penz_hijan_a_szegedi_szuperlezer_is_eluszik/2185927/

fokabacsi 2010.10.29. 13:35:04

@DArchAngel: Nálunk minden szarra van pénz, kivétel, ha értelmes dologra kellene!

süti beállítások módosítása