Skip to content


       Szűrés lista

Megvalósul Göncz Kinga Nagy Ötlete

Nehéz elhinni, de az Orbán-kormány sorban valósítja meg Gyurcsányék eszement ötleteit. A Tom Lantos Intézet után itt a legújabb, a Népirtás Megelőzési Központ!

2008 nyarán jelentette be Göncz Kinga külügyminiszter két magyarverés között, hogy "Magyarországnak érdeke, hogy minél stabilabb legyen a világ, minél kevesebb olyan gócpont alakuljon ki, ahol a felgyülemlő feszültségek kiterjedő konfliktusokhoz, akár népirtáshoz vezetnek. A népirtás elleni központ adatokat gyűjtene, monitoringozná a folyamatokat."

Ezután az elmúlt két évben nem hallottunk erről a csodálatos ötletről, ahogy a szintén remek Tom Lantos Intézetről sem, de öt hónappal a kormányváltás után előálltak mind a két ötlettel.
Előbb Schmitt Pali beszélt az ENSZ közgyűlésben a Tom Lantos Nemzetközi Szabadság és Demokrácia Intézetről, majd Martonyi jelentette be, hogy a 2011-es EU-s magyar elnökség ideje alatt biza megkezdi munkáját a Népirtás és Tömeges Emberi Jogsértés Megelőzési Központ. Az alapító okiratot mindenesetre már alá is írta a CEU és a Károli október 18-án.


Az ENSZ üdvözölte a döntést, hiszen "ezek a jogsértések nem egyik napról a másikra történnek, ezért is különösen fontos a megelőzés, amelyet hatékonyan segíthet a budapesti központ".

Németh Zsolt külügyi államtitkár az emberi és az alapvető szabadságjogok védelmének szükségességét hangsúlyozta, és hozzátett, hogy a magyar kormány is ennek szellemében tevékenykedik. "A budapesti központ létrehozásával a magyar kormány hozzá kíván járulni az emberi jogok nemzetközi védelméhez, különös tekintettel a népirtás és a tömeges emberi jogsértések megelőzésére."

Kellemes munkahelynek ígérkezik, masszív sajtófigyelés, jelentések az ENSZ-től, EBESZ-től, az Afrikai Unió-tól, az Amerikai Államok Szervezetévtől (OAS), a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségétől (ASEAN) ...

Ugye, köztudomású mindenki számára, hogy a népirtásokat meg a tömeges emberi jogsértéseket be szokták előre jelenteni ... Nos, nem szokták. Általában sunyin, titokban szokták végrehajtani, és nem szeretik, ha a CNN élőben közvetíti. (Katpol írása még 2008-ból)

De ha még okosan összerakják a mozaikokat, hogy Szudánban népirtás készülődik, vagy Kínában újabb emberi jogi aktivistákat fognak letartóztatni, akkor mit fog tenni a központ? Felhívja a piros telefonnal Martonyit? Aki gyorsan odarepül Szudánban és elmagyarázza a haduraknak, hogy inkább szeressék egymást, majd átad egy dedikált NENYI-t? Vagy küldi az ENSZ-csapatokat? 

Egyáltalán van olyan háború, ahol nem sérülnek az emberi jogok?

Nagyon görcsös ez az igyekezet, hogy nemzetközi szinten is villantson valamit az új kormány, de két ilyen alibi intézetet létrehozni, csak azért, hogy egy picit benyaljunk a Nyugatnak ...

A minisztérium oldalára feltették, hogyan is fog működni ez a Központ:

A Központ az érzékeny helyzeteket a népirtás és egyéb emberiség elleni bűncselekmények szempontjából fogja nyomon követni. Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni.

-
A Központ az egyedi országokra kiterjedő megállapításaira alapozva ki fog dolgozni egy speciális „Figyelőlistát” (Watchlist) a népirtás és egyéb súlyos bűncselekmények által fenyegetett országokról. A Központnak eme fő terméke hozzá fog járulni az országok, régiók és intézmények által alkalmazandó korai előrejelző protokoll kidolgozásához.

-
Az értékelések frissítése közötti időszakban a Központ módszeresen nyomon követi az eseményeket a listán szereplő országokban, és megállapítja az eszkalációra utaló jeleket a nyílt forrású információszerzés eszközeivel, rendszeres helyszíni látogatások útján, valamint a népirtással és egyéb súlyos bűncselekményekkel foglalkozó regionális szervezetektől és más partnerektől szerzett megbízható információk alapján.


- A Központ szükség esetén ad hoc kockázatelemzések készítésével korai előrejelzést nyújtana a globális és regionális szervezetek döntéshozóinak.

És így tovább ...

Címkék: politika fidesz gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr442388390

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A változások változatlansága 2010.10.25. 14:11:36

Atyafiak, egy régi vicc jutott eszembe a minap, mikor egyre azon járt az eszem, hogy mi mindenbe belehajtjuk a fejünket, ha az ránézésre nem is járom, de késöbb mikor már töri a vállunkat, nem tudunk kibújni! Elöbb a vicc:A paraszt szorgalmas...

Trackback: Túl az Óperencián, túl a tengeren... 2010.10.25. 12:29:18

Atyafiak, a változások idejét éljük, a nyugdíjas éveket tán megérjük, hogy mennyi lesz az annyi azt már csak reméljük, ha nincs szerencsénk ezt a történetet idézzük:Túl az Óperencián, túl a tengeren, úszik egy kis svábbogár, tiszta meztelen. Szárnya si...

Trackback: Népírtó szentek 2010.10.25. 11:49:31

 Mióta bezárták az OPNI-t, azóta annyi bolnd emberrel lehet találkozni az utcákon kedves Árpád, hogy te azt elképzelni sem tudod. A múltkor sétálgatok nagy magányomban, elmerülve gondolataimban, mikor elém lép egy férfi és megkérdezi tőlem, hogy i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Geza 2010.10.25. 09:13:01

Tartok tőle, hogy ez olyan lesz, mint a vízentál központ vagy az anti-defamation league, csak ezeknek a szapuláshoz már azt sem kell megvárniuk hogy egyáltalán bármit szóljak, amibe bele lehet magyarázni az antiszemétizmust, ők (ha úgy látják jónak) már előre fogják jelezni, hogy én biza jövő héten népirtásra fogok gondolni, holokoptert fogok tagadni, és ezért ('mindenki érdekében') már most jobb, ha sittre vágnak.

Mondjuk esetemben a mostani világnézetem ismeretében nagy fantázia nem kell a jövő heti megsaccolásához :), de azért ez az 'előrejelző intézet' kicsit fasságnak tűnik.

Ha csak egy n+1. pénznyelő hivatal lenne az ismerősök unokaöccseinek álláshoz juttatására, még épp leszarnám, de tartok tőle, hogy a többi hasonszőrű cionbolsevik gyűlölet- és üldözés-központhoz hasonlóan akit ők eretneknek mondanak, az már gyűjtheti is a rőzsét maga alá.

Apropo, emlékszik még valaki Philip Kendred Dicktől a 'Minority Report' c. regényre :) ?

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.10.25. 09:20:03

"Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni."

Hehe, ez pontosan ugyanolyan bullshit, mint amit házi feladatok dokumentációjába szoktam írni helykitöltőként, ha minimális oldalszámot írnak elő.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.10.25. 09:23:20

Gondolom a Nagy Magyar Holokauszt Muzeum-templom es Gondolatellenorzo Intezet felajanlotta a sajat epuletet erre a valoban nemes, amde meglehetosen naiv celra.

Csak nekem van a klasszikus "Elvtarsak, ne lojetek, itt emberek vannak!" erzesem ezzel kapcsolatban? Aki eppen nepirtassal uti agyon felesleges raero idejet, az pont egy ilyen gittegylettol fog baranyosra szelidulni... szamos pelda akad erre a tortenelemben, csak mindet eltitkoljak... gondolom.

Jol fog mutatni ez az ujabb Tomeg Rettegteto PR Intezet az ENSZ es a tobbi kozrohely oldalan. Annak idejen meg a Szerbek is letojtak az ENSZ hatarozatokat, Izrael totenelmenek pedig munkaszuneti nappa nyilvanitott nemzeti gyasznapja lenne az a datum, amikor vegrehajtottak egy ENSZ hatarozatot.

Nehany masodpercre hosszu porazra engedve a lelekemben lappango maro cinizmust, megkerdeznem, hogy ezt ugye azok az alapitvanyok penzelik majd, akik eddig is elen jartak a rettegesben a mi mocskolasunkban. Utalnam megint a magam zsebebol fizetni a sajat lenacizasomat es uldozesemet. Tetre, helyre, befutora, vagy barmilyen egyeb sorra fogadok, hogy elsodleges feladatuknak a nemzetallamok befeketiteset es a multikulturalis globalizmus evangeliumanak terjeszteset tekinti majd. Es mivel magyar alapitasu, ezert az elfogultsag metelyenek elkerulese erdekeben magyargyuloletben is elen kell majd jarnia. Legelso teendokent minden bizonnyal a magyarorszagi uldozott es elnyomott romak elleni 2008-as nepitasok mielobbi kivizsgalasanak es az ezzel kapcsolatos jovateteli dijak megallapitasanak latnak neki.

Ennyit a privat cinizmusrol. Meg az is lehet, hogy ebbol valami jo fog kisulni. Lehet... bar eleg valoszinutlen. Amit az elmult evtizedekben lattam, az alapjan bizony ez egy penznyelovel kombinalt propagandaintezet lesz, ahol arra keresik majd a valaszt, hogy eppen kire kell "megelozo csapast" merni, es kihez kell (a sajat erdekeben!) mihamarabb elvinni az amerikai-euroatlanti demokraciat (Iran, teszem azt)

sz4sz4 2010.10.25. 09:23:48

"Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni."

Hm, ezt dobta a bullshit-generátor?

Életsors-kimutatást csinálnak-e?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.25. 09:27:10

Ezt a listát most mindjárt összedobom két meló között max 10 perc alatt, kár ezért egy külön központ...

Énbagoly 2010.10.25. 09:39:23

Na, ez most kurvára kell nekünk...

Kicsit Karcos 2010.10.25. 09:52:36

Money talks, bullshit walks.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.10.25. 09:54:20

@Geza: Je! Hat nem pont ugyanezt irtam?! Jo tudni, hogy ez nem kizarolagosan sajat agybajom. Mert ugye, attol hogy valaki paranoias, meg egyaltalan nem biztos, hogy nem is uldozik.

Igen nagyon igazad van:
"...tartok tőle, hogy a többi hasonszőrű cionbolsevik gyűlölet- és üldözés-központhoz hasonlóan akit ők eretneknek mondanak, az már gyűjtheti is a rőzsét maga alá."

Kicsit Karcos 2010.10.25. 09:57:26

Nem csoda, hogy tetszik az ENSZ-nek is a dolog, tartanak majd fasza konferenciákat hol New Yorkban, hol Budapesten a népirtásról, utána meg koccintanak. Az ilyeneknél jobb projekt nincs, eredményre senki nem számít, aki meg sajnálja a pénzt a népirtás megelőzésére, az szarfaszú... A modellek is jellemzően világbékét akarnak többnyire, nem egy OKJ-s képzést elvégezni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.25. 10:02:59

@Kicsit Karcos:

"Az ilyeneknél jobb projekt nincs, eredményre senki nem számít, aki meg sajnálja a pénzt a népirtás megelőzésére, az szarfaszú... "

Ez egy gyönyörű definíció, grat.

arlequin 2010.10.25. 10:03:35

ez olyasmi lehet, hogy ezzel akarják kifogni a rágalom szelét?

Jason Bourne 2010.10.25. 10:05:38

az 1 millió munkahely megteremtését én nem úgy képzeltem, hogy növelik a csinovnyikok számát. remélem Orbán sem...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.10.25. 10:05:52

@Kicsit Karcos:

Izgatottan várom, kik fognak dolgozni a Központban ...
Eörsi Mátyás? Mohácsi Viki? Drazsé? Külsős tanácsadóként Gergényi? Netalán a szegénységkutató Demszky? :-))

Jason Bourne 2010.10.25. 10:07:35

" Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni."

a bullshit generator 2.0 se fogalmazott volna szebben.

Jason Bourne 2010.10.25. 10:08:55

@zero: a kormáynzati jósdát is bevonhatnák a szilvási tesójával. ő biztos előre tudná jelezni a népirtást.

hoplita 2010.10.25. 10:10:59

A fityisz egy seggel akar sok lovat megülni, sok kívánalomnak elé menni.
Nem mondhatom, hogy meglepődtem ezen.....csak azt adhatják, mi lényegük.
Globalista csicskák, leöntve némi nemzeti mázzal.....

lomposfarkas 2010.10.25. 10:14:16

"A Központ az érzékeny helyzeteket a népirtás és egyéb emberiség elleni bűncselekmények szempontjából fogja nyomon követni."
Martonyikám! Itt állok tűkön ülve, és gúvadó szemekkel figyelem, mikor fogjátok a szentföldet megmonitorozni! Ja, hogy közbe kinő a szakállam?

Jason Bourne 2010.10.25. 10:14:53

@hoplita: "Globalista csicskák" te hugyoztál már széllel szemben?

hoplita 2010.10.25. 10:15:20

@zero:
Megnyugodhacc, ezek a zintézmények nem fognak libsibibsikben szűkölködni.....természetesen a költségkeret mellett..:DDD

hoplita 2010.10.25. 10:16:21

@Jason Bourne:
Mindig azt próbálom, amióta csak az eszem tudom.
Tudom, hülye vagyok..:)

LiberGon 2010.10.25. 10:19:01

Ekkora baromságot. :DDDDDDDDDD

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.10.25. 10:19:58

@Jason Bourne: "te hugyoztál már széllel szemben? "
Ugyszolvan naponta. Hat te? :P

hoplita 2010.10.25. 10:27:19

@Meleardil Eressea Iluvadan:
:DDDD

Hogy gondolsz olyat...?
Az általában nem píszí, sőt...:))))

picur3ka 2010.10.25. 10:27:34

'monitoringozna' kingacska beszelni se tud, nem hogy elorejelezni valamit.

De legyen, jelezzek elore. A folyamatban levokkel foglalkozni nem lenne udvosebb?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.10.25. 10:32:43

@zero: Van egy érzésem, hogy Schmitt Mária, Balog Zoltán és Semjén Zsolt, vagy hozzájuk hasonlók fognak a két intézetben ülni. Így már érthető, miért támogatja a létrehozásukat a kormány? :)

LiberGon 2010.10.25. 10:35:28

De nem értem az egészet, hogyan kívánna a magyar kormány nyomást gyakorolni mondjuk a tálibokra vagy a négerekre?

MagyarZizzi (törölt) 2010.10.25. 10:44:33

Nem érzem úgy, hogy népirtási szándékokat dédelgetnék, de azért megkérdezem: mi a búbánatos filefranc ez már megint?! Nem lesz seemi haszna, csak ráköltenek egy csomó pénzt, jólfizető állásba ültetnek néhány politikust, és kávézva-cigizve lógatják ki a lábukat az ablakon, időnként pedig lenáciznak valakit, vagy kiadnak egy-egy elítélő közleményt. Majd pont egy magyar központból fogják megmondani, tudomisén, Ungandának, hogy ne mészárolgassanak már, mert az nem szép dolog...

hoplita 2010.10.25. 10:56:46

@elGabor:
Maj' a spicli martonyi harciasan megpödri öt egész szál szőrből álló bajszát és piszok csúnyán fog nézni.
Attól beszarnak a hutuk meg a talibánok is....arra akár mérget vehecc.:)

fokabacsi 2010.10.25. 11:02:11

Jó "munkahely" lesz egy csomó seggnyalónak,akiket miután leszerepeltek, majd ide dugnak , és majd meglátjátok, micsoda lázas semmittevés lesz ott !! Csak úgy ömlik majd a nemzeti jövedelem !! Igaz, csak befelé ! Szaporodnak a gittegyletek !!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.10.25. 11:06:36

@MagyarZizzi: Miért??? Majd felfejlesztik a Magyar Honvédséget! Átnevezik Nemzetközi Népírtás-megelőző Rohamcsapatok Hadműveleti Egysége névre, és már bárhol bevethetőek lesznek szerte a világon!

eszkep 2010.10.25. 11:07:39

Ez a beteges megfelelési kényszer az elmúlt 12 év nácizás meg fasisztázás eredménye.
Felesleges, rettegjenek csak a népszabiban, népszavában meg az ÉS-ben. (Ez utóbbiba beleolvastatok már? elég kemény anyag...)
Ez az elnevezés (Népirtás és Tömeges Emberi Jogsértés Megelőzési Központ) is már mókás, hát még a majdani Központ kompetenciája és érdemi tevékenysége lesz vicces. (Olyan alibi intézmény lesz, mint az ENSZ. Ők sem értek el soha, sehol, semmit.)

Kodomo 2010.10.25. 11:10:03

Aggregált, kvantitatív?
"Nyitó egyenleg: 347 fő halott
heti növekmény: +17 fő halott
---------------------------------------
egyenleg: 364 fő halott
népirtás (>500): NEM
előrejelzés: népirtás 8 hét múlva"

Homeoffice 2010.10.25. 11:10:10

@eszkep:

Véleményem szerint ez egy alibi megoldás.
Elég sokat izmoztak Viktorék, kell egy Jó pont is

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.10.25. 11:21:48

Egy ne szarj a szőnyegre,ne gyűlöld a többséget központnak nagyobb létjogosultsága lenne valjluk be,tejóég és erre fognak tízmilliókat kidobni,aki aztán népet akar irtani majd ettől megretten,
vazmeg ;-DDDD ,Az ENSZet nem akarom bántani de csak üdvözölni tud ,meg elmarasztalni azt' annyi,hatékonyság?

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.10.25. 11:27:53

@blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year: "te jó ég, és erre fognak tízmilliókat kidobni"
Nemde tizmilliardokat akartal irni, te megkergesedett lelku verivo naci!!!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.25. 11:34:07

Ez elég fura egy szervezet lesz :)

Zero, Laspalmas, küldtem egy levelet, a témával kapcsolatban.

lomposfarkas 2010.10.25. 11:35:08

Ááá, megvan!! Igenis létezik népirtás-előjelző teknológia!
"A népirtást erős felbujtó propaganda előzte meg, amelyből kivették részüket a a rádióállomások és az újságok is. A népirtásra vonatkozó figyelmeztető jelek ellenére az Egyesült Nemzetek Szervezete passzív maradt, és a vezető hatalmak sem avatkoztak be."

hu.wikipedia.org/wiki/Ruandai_n%C3%A9pirt%C3%A1s

Na, majd ezt fogják lesni félmilliókért.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.10.25. 11:35:20

Úgy szeretnék egyszer egy ilyen helyen dolgozni... ööö alkalmazottnak lenni. Gondoljátok el, mi munka lehet ott, majd kapják a fizetést a nagy semmiért! Hogyan lehet oda bekerülni? :-)

z666 2010.10.25. 11:36:39

Ez egy újabb felszentelt katedrálisa lesz napjaink világvallásásnak.
És biztos munkahely pár frissen nagykorúvá érett szociológus-származású elvtársnak...

z666 2010.10.25. 11:39:23

@lomposfarkas: "A népirtást erős felbujtó propaganda előzte meg, amelyből kivették részüket a a rádióállomások és az újságok is."

Bizony már hosszú évtizedek óta folyik ez a propaganda, és már több millió tisztességes fehér ember esett áldozatául...

tommybravo 2010.10.25. 11:44:32

@z666: Hol haltak meg ezek a tisztességes fehér emberek?

2010.10.25. 11:45:20

minisztérium oldaláról

"Ez a mechanizmus elsősorban a népirtás és az egyéb emberiség elleni bűncselekmények feltárására szakosodott szervezetek és intézmények tevékenységének eredményeire és eszközeire fog támaszkodni."

engem gyíkká változtatott 2010.10.25. 11:45:20

mekkora bullshit! :D

valamelyik nap volt egy német adón egy műsor, ami a németországi németellenességről szólt. konkrétan vannak vidékek, ahol egy iskolás osztályból 1-5 tanuló a német, a többiek meg terrorizálják őket, meg a női tanerőt, mivel ez következik a kulturájukból kulturálisan.

szerintem oda is kéne vonatni egy ilyen szép nagy piros zümmögő előrejelző-aggregátort, hogy időben előrejelezze, ha mondjuk az 1 fő német tanuló, azaz az elnyomó rasszista többség fejében kvalitatíve körülírható népirtási szándék indukálódik a kvantitatíve meghatározható, 30 fő muzulmán kisebbség ellen.
van ott hagyomány a népirtásra? van. van ott hagyománya a rasszizmusnak? van. tolerálják a tolerálandó kulturális sokszínűséget? egyre kevésbé. na ugye, van itt munka.

pl. a gonosz olaszok és franciák is tömegével kezdik kitoloncolni a szegény semmiről sem tehető indikátorokat.

és a központ garantáltan eredményes lesz, mivel 5 év múlva el lehet mondani, hogy az aggregátor-előrejelző rendszer működik, mivel megakadályozott több népirtást.
volt népirtás? nem? na látják.

minimalista 2010.10.25. 11:49:02

Van két konfliktus, melynek kapcsán ez a központ biztosan nem fog vizsgálódni: Irak és Afganisztán (index.hu/kulfold/2010/10/24/assange-ra_feni_a_fogat_az_egyesult_allamok/).
Észak-Koreának előre megsaccolják, hogy a nyugat (usa) blokádjai miatt jövőre hány ezer lakosa hal éhen...

Ahhh, egy ilyen szervezet a mai világban nem lehet más, mint a cinizmus és hazugság nemzetközi emlékmű-együttesének ékköve, a pénz imádat és könyörtelen közöny Bábel-tornyának arany szélkakasa.
A belem kifordul az efféle képmutatástól....

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2010.10.25. 11:50:19

Nekem van otthon előrejelző-aggregátor mechanizmusom, azt jelzi hogy mikor fog virágozni a muskátlim. Azt mondja hogy jövő március 17-én. Mondjuk ez egy kisebbfajta, 4 ceruzaelemmel megy. A Központnak biztos egy nagyobb lesz.

z666 2010.10.25. 11:52:26

@tommybravo: pl. Amerikában a propaganda felerősödése óta (kb. az utóbbi 60 év) százezerszámra gyilkolták a felheccelt négerek a fehéreket. Kelet-Európában a cigánybűnözők, Nyugat-Európában a bevándorlók szedik áldozataikat.
És ide tartozik a 2. világháború utáni zsidó megtorlás több milliós nagyságrendű áldozata.

Eddig csak a halálos áldozatokról volt szó, de az egyéb (pl. lopás, rablás) bűncselekmények áldozatainak száma is sok-sok millió.
Ezek száma a propaganda nélkül minimális lenne...

Redneck pornstar 2010.10.25. 11:52:55

:-)) "Előzőleg az ENSZ már UN erők által védett, “biztonságos területté” nyilvánította Srebrenicát, a vérengzést azonban mégsem akadályozta meg, annak ellenére, hogy 400 felfegyverzett holland békefenntartó tartózkodott a területen. A mészárlás számos esetben érintett kiskorú gyermekeket, nőket és idősebb polgárokat." - Wikipédia

Amorphis 2010.10.25. 11:52:58

Egészen pontosan Gyurcsányék melyik eszement ötletét valósítottam meg így szépen sorban még az új kormány???
Ki tudja miért, a jelenlegi kabinet külföldi megítélése erősen jobbszél irányába mutat. Számos rangos média pl.: A Jobbikot kormányzati erőként tartja nyilván. Az ilyen kezdeményezések ha másra nem is, arra jók, hogy ennek a kedvezőtlen nemzetközi megítélésnek az élét kicsit tompítsák. Amúgy halottnak szenteltvíz...

Endrosz 2010.10.25. 11:53:57

"Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni."

Na, ezt felvettem az "év bullshitje" címszó alatt a 2010-es év legjobbjait gyűjtő listámba.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.10.25. 11:54:29

Jólvanmár, kell ez mint egy falat kenyér, valahová be kell rakni a mindenkori elvtársak szoposk..váit és semmire sem jó (értsd: még lopni és ügyeskedni sem tudsz fiam!) félresikerült gyerekeit...

Czelder Orbán 2010.10.25. 11:58:05

Szakmai alázás itt (2008-as!!!):
katpol.blog.hu/2008/09/19/knn_genocide_triumphant

Szerintem érdemes lenne beleszerkeszteni a fenti bejegyzésbe is.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.10.25. 11:59:14

"A budapesti központ létrehozásával a magyar kormány hozzá kíván járulni az emberi jogok nemzetközi védelméhez, különös tekintettel a népirtás és a tömeges emberi jogsértések megelőzésére."

Mint amilyen sikeresen a magyar kormány hozzájárult ahhoz, hogy a 2006-os és utána következő rendőr terror és tömeges emberi jogsértések aktív résztvevőit, támogatóit és felbujtóit azonosítsák és példásan megbüntessék.

Ha én most emberiség ellenes bűnöket terveznék és tartanék attól, hogy lebukom, a fenti hír hallatán mosolyogva és nyugodtan dőlnék hátra.

MasterMason 2010.10.25. 12:00:58

www.indavideo.hu/video/Discos_Hit_Radio_1
Legyilkolták a fiatalokat Magyarországon, ez lett téma a népirtás központ, el sem merik mondani az embereknek...

Devil 2010.10.25. 12:03:03

@adamka2: Jol latod. Ez egy 3 milliardos reklamfogas. Olyan mint a 29 pont volt.
@lomposfarkas: "A népirtást erős felbujtó propaganda előzte meg, amelyből kivették részüket a a rádióállomások és az újságok is." A felbujto propaganda mar nalunk is megvan - ezek alapjan nalunk mekkora a fenyegetettseg? Lasd ilyen kommentek mint:
@eszkep: A szavazoikon kivul nem akarnak megfelelni senkinek. Kulonosen a gyanus nyugatiaknak nem, akiket a szavazoik zsigerbol utalnak. Na NEKIK kenyszeresen meg akarnak felelni, kerul amibe kerul.
Ketszinu egy koponyegforgato banda ez, minden napra jut egy hazugsaguk, ki hisz mar nekik?

lomposfarkas 2010.10.25. 12:03:28

@adamka2:
"Az ilyen kezdeményezések ha másra nem is, arra jók, hogy ennek a kedvezőtlen nemzetközi megítélésnek az élét kicsit tompítsák."
A rendszerváltás óta minden kormány meg akar felelni a nemzetközi megítélésnek, de mi csak fasiszta kutyák lehetünk, semmi egyéb. Innentől meg akár megfelelhetnének a magyaroknak is. De nem.

2010.10.25. 12:05:54

A Nostradamus verseit értelmező-magyarázó tudósok : ) most kapkodhatják a fejüket, hogy vannak náluk is ötletesebb csúsztatók.

2010.10.25. 12:06:04

Az ENSZ menjen a sunyiba.Egy gittegylet, aki pofázik, de amikor tenni kell, akkor lapit, mint sz@r a füben.Erre jó példa, a Holland katonák tutyimutyisága a délszláv háboruban.
-Ennek a központnak remélem Mohácsi lesz a vezetöje, mert megérdemli. Azt hazudja amit várnak töle. Az amerikai demokrácia pedig nevetséges. Azok beszélnek demokráciáról, toleranciáról, ahol pl: megöltek pár elnököt, pár polgárjogi vezetöt, ahol a feketék külön éltek, utaztak, tanultak nem is olyan régen? És ezek beszélnek demokráciáról? Menjenek a csába Mohácsi "História" Viktóriával együtt!

Regulator 2010.10.25. 12:06:10

Kissé hajaz a CIA egy hasonnevű, hasonelvű intézményére.
Én nem szeretném, ha az én adómból ilyesmit finanszíroznának,
egyszerűbb lenne a fenti szervezet témába vágó kiadványait lefordítani,
ha a vezérlő fejedelemnek, és holdudvarának, információéhsége van/lenne,
erre teljesen felesleges apparátust fenntartani.

kavinton 2010.10.25. 12:11:07

Szerintem remek ötlet ez a két intézet. A médiafigyelésre fel lehet kérni 2 barátot, és ezzel letudva 2 választási adomány ellentételezése. Holnap meg kopognak a terror elhárítok az ajtómon, hogy ezt nem kellett volna leírni, mert... :)

Devil 2010.10.25. 12:12:43

@lomposfarkas: Talan nem kellene romakat gyilkolaszni. Meg szelsojobbot beszavazni a Parlamentbe. A rendszervaltas ota csak az orban-kormanyok kaptak finom (most mar nem annyira finom...) figyelmezteteseket hogy vegyen vissza az antiszemitizmusabol amire mindig hiszterikusan reagaltak (az kiabal a leghangosabban akinek a haza eg).

pg2 2010.10.25. 12:12:48

Na, látom, jól mulat a társaság, lehet anyázni. Mindenesetre érdekes, hogy az idézettekben rejlő mélymarhaságot egyedül @Kodomo: tudta valamelyest reflexek nélkül is érthetőre fordítani...

orv 2010.10.25. 12:12:50

És a PULIKUTYA HANGULATA és HÁZŐRZÉSTUDOMÁNYi központ már megint elhalasztva?Hát a közbiztonság, az már smafu?
(SMAFURENDSZEREZŐ ÉS MEGELŐZÉSELHALASZTÓ KÖZPONT is kéne, akárhonnan nézem, hiányzik)

Redneck pornstar 2010.10.25. 12:13:53

Érthető Budapest amúgy, mégiscsak itt döntögetett rekordokat Eichmann. Egy hírszerző intézet még valamire juthatna is akár, de ennek nulla haszna nem lesz.

is 2010.10.25. 12:14:58

@poszt: nyilvan mindenki szembejon az autopalyan. nehez lehet neked megfordulni, es azt mondani: ha Orbanek is tamogatjak, ha a nemzetkoz is tamogatja, akkor lehet, hogy nem is volt az olyan eszement otlet Gyurcsanyektol sem. lehet, hogy Gyurcsany megsem volt hulye? nehez ez, bizony nehez, de en sok sikert kivanok hozza, oszinten. sokkal konyebb az ember elete, ha a vilagnezete szinkronban van a folyamatosan felbukkano ujabb adatokkal, es nem kell minden egyes ujabb cafolo adatra ujabb magyarazatot kitalalni, hogy de miert van meg mindig nekem igazam.

Squid 2010.10.25. 12:18:33

Zsííííííír!

Ha már megalakulnak akkor tudnék is nekik egy pilot projectet csuklóból!

Mondjuk nekiállhatnának a "Tömeges Jogsértés" címszó alatt a MNYP Pénzek gátlástalan lenyúlását kivizsgálni, az úgyis kurrens probléma, és kezdésnek megtenné!

Juhéééé!

moncayo 2010.10.25. 12:18:58

Szánalmas. Inkább egy olyan kutatóközpont kellene, ahol neurologusok vizsgálják, hogy miért csupa idióta, jellemtelen, szar alak megy el politikusnak. Talán egy genetikai kutatás kimutatná. Oszt ezeket már a terhesség 12. hete előtt el lehetne abortálni.

tommybravo 2010.10.25. 12:20:03

@z666: Amerikában a gyilkosságok áldozatainak kb. fele fekete, fele pedig fehér, a gyilkosok esetében hasonló az arány. 1960 óta kb 900ezer gyilkosság történt az USA-ban. Vagyis kb. 450ezer fehér halt erőszakos halált 50 év alatt. Nem kevés ez az évi kb. 10ezer fehér halott, de a népirtás nem itt kezdődik, és csak akkor tudhatod be az egészet a négereknek, ha az összes fekete halottat fehérek ölték meg. www2.fbi.gov/ucr/cius2009/offenses/expanded_information/homicide.html
Ja, a 2009-es 14ezer gyilkosságból felében az áldozat ismerte gyilkosát (rokon vagy barát), és csak 10% esetében bizonyítható, hogy ismeretlen ölt. Szerintem innentől eléggé nehéz alátámasztani, hogy a négerek tervszerűen pályáznak a fehérekre. www2.fbi.gov/ucr/cius2009/offenses/expanded_information/data/shrtable_10.html

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.25. 12:20:06

"Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni."

aggregátor:
Általános értelemben olyan elemek halmaza, amik egymással érintkeznek, de nincsenek szerves kapcsolatban.

- tőzsde, pénzpiac; Adatösszegző, halmozó
- kémia; kolloid rendszert felépítő ionok, atomok, molekulák halmozódásával járó folyamat
- társadalomtudomány; olyan gazdasági, népességpolitikai, szociológiai folyamatok melyek egymástól függetlenül egymásra hatással vannak.

indikátor:
Általános értelemben azt mondhatjuk, hogy valamely A tulajdonság indikátora B tulajdonságnak, ha olyan a viszonyuk, hogy általános (kivétel nélküli) vagy statisztikai szabályszerűség áll fenn közöttük. Az indikátor lehetőséget nyújt a közvetett megfigyelésre. A szóban forgó mondat értelmében a társadalamotudományok területéről kellene indikátorokat alkalmazni (erről lentebb) Olyan tulajdonság, mint a "társadalmi helyzet" közvetlenül nem figyelhető meg, de ennek olyan indikátora, mint a lakás felszereltsége, viszonylag könnyen megfigyelhető és kvantifikálható. Azonban ez nem alkalmazható semmilyen szinten politikai, társadalmi berendezkedésbéli előrejelzés eszközeként.

- tőzsde, pénzpiac; az értékpapírok technikai elemzésésének eszköze
- kémia; Jelzőanyag, olyan vegyület, amely a kémiai reakciók során a vegyi állapot változását színváltozással
- projektkezelés;
* Forrásmutatók - Számszerűsítik a projektet megvalósítók által igénybe veendő eszközöket.
* Kimenetmutatók - Számszerűsítik a tevékenységek nyomán létrejövő közvetlen eredményeket.
* Eredménymutatók - A projekt azonnali és közvetlen hatásaira vonatkoznak, a közvetlen résztvevőket, illetve igénybevevőket érintő változásokról nyújtanak információt.
* Hatásmutatók - A projekt olyan következményeire utalnak, amelyek jellemzően közvetlenül és hosszabb időtávon jelentkeznek.
- társadalomtudomány; A társadalomtudományokban olyan változók mérésére használják az indikátorokat, amelyeknek vagy van egyszerű magától értetődő mércéje, vagy nincs, és több megfigyelést is kell végezni a kérdéses mutató megállapításához.
A lényeg a vagy van, vagy nincs-en van. Az indikátorok megállapításához, megnevezéséhez, a mérce megállapításához egyedi társadalomvizsgálat szükséges, szociológiai, vallási, környezeti, kultúrális szempontokból. Nem alkalmazható objektív, általános indikátorként egyetlen mutató vagy mérce sem politikai vagy szociális környezetben kiscsoportokra (országok). Általános indikátorként a társadalomtudományokban igazából csak a globális gazdasági elemzéseknél lehet alkalmazni meghatározásokat mérceként.

kvalitatív adatok:
Általános értelemben a minőségi jelzőként szoktuk használni.

- tőzsde, pénzpiac; kiemelten kezelt
- kémia; leírásként a reakcióban részt vevő reaktánsok és termékek minőségi, milyenségi kifejezése.
- társadalomtudományok; tényekből származtatott összegzés, ismertetés
A kvalitatív módszerek általában mélyebb, árnyaltabb ismeretek megszerzésére irányulnak és viszonylag kis elemszámú mintán történik az adatfelvétel. A kapott eredmények nem számszerűsíthetők, nem mérhetők. A kvalitatív vizsgálatok abban az esetben alkalmazhatók sikeresen, amikor a különböző viselkedésformák, magatartásbeli sajátosságok mozgatórugóit igyekeznek feltárni.
A motivációk és a folyamatok megértésének, feltárásának módszere.
A kvalitatív adatgyüjtésnél a különböző vizsgált elemeknél az elemre szabott módszer használatos.

kvantitatív adatok:
Általános értelemben a kvalitatív adatok ellentéte

- tőzsde, pénzpiac; mennyiségi kezelésű
- kémia; a reakcióban szereplő anyagok mennyiségét jelenti, mólban kifejezve. (sztöchiometriai együttható)
- társadalomtudományok; mennyiségi előfordulásokból származtatott kis területi elemzésre alkalmas összegzés
A kvantitatív módszerek azon alapulnak, hogy az emberi hozzáállás, magatartás is mérhető, tehát számszerűsíthető, továbbá az így nyert adatok statisztikai módszerekkel elemezhetők. Ebből a megközelítésből adódóan a kvantitatív eljárást megfelelő elemszámú mintán elvégezve, az eredmények megbízhatósága és pontossága meghatározható.
Az előfordulások gyakoriságának felmérési eszköze.
A kvantitatív adatgyüjtésnél követelmény a standardizált, tehát azonos módszer a különböző vizsgált elemeknél.

Nézzük a mondatot tehát magyarul:

Egy kifejezetten erre a célra létrehozott, egymástól függetlenül dolgozó , de célkapcsolatban álló, előre megadott adatsablonok hosszútávú megfigyelését végző, központi helyre jelentést küldő egyének csoportjának koordinálását végző cég, mely minőségi és mennyiségi adatok feldolgozásával elemzéseket készít.

Összefoglalva, a fenti mondatban megfogalmazott tevékenységgel, és a nem a mondatban megnevezett céllal intézmények már működnek, a legismertebbek, CIA, KGB, MI5, stb :)
Kvalitatív elemzés nyomán a magyar viszonylatból származtatva ez egy baromság, kvantitaív elemzés alapján egy baromság.
Az intézménynek nincs sem politikai, sem gazdasági, sem hatalmi szerepe és jogosultsága az eddig ezzel kapcsolatban elmondottak alapján, tehát haszontalan pénznyelő. Ezt a tevékenységet magyarországi és nemzetközi szinten is kicsiben, már végzi (végeznie kellene, ez a tevékenysége) magyar állami szervezet, úgy hívják, hogy titkoszsolgálat.

Az intézménynek nemzeti haszna csak akkor lehet, ha a nemzetközi szinten a határontúli magyarok érdekében tevékenykedne (erre nagyon kicsiny esélyt látok, mint célja) oly módon, hogy a magyar nemzetiségek elnyomásának, kirekesztésének felmérésében működik, s olyan elemzéseket készít melyeket tényszerűen lehet az eu előtt feltárni, s azonnal az elemzések alapján megoldási javaslatokat tenni.

A paranoiás vonalnak is van egy hírem:
Ez nem más, mint a titkosszolgálat hivatalossá tétele és legalizált alkalmazása, hogy a megfigyelések adatait fel lehessen használni mint statisztikai, társadalomtudományi elemzések eredményét a magyarországi jobboldali szélsőségek ellen, hiszen a világ legnácifasisztarasszistább nemzete a magyar, és itt várható a legközelebbi faji alapú népirtás kezdeményezése.

ivrilider 2010.10.25. 12:21:19

Szerintem ez teljesen működőképes modell, és valóban nem haszontalan abból a szempontból se, hogy jobban részt vegyünk a világ vérkeringésében. Ámbár azt nem tagadom, hogy számomra is ez volna az álommunkahely, ugyanis azt nehezen tudom elképzelni, hogy ott nagyon dolgozni kéne... Csak ülni és figyelni...

Panzer 2010.10.25. 12:21:25

Anelkul, hogy kulonosebben egyetertenek a kozpont letrehozasaval, par aprosagot azert hadd fuzzek hozza:

- a nyilt forrasu informacioszerzes (beceneven OSINT) a hirszerzesi informaciok jo 90%at teszi ki.
-a kvalitativ mutatok alapjan vegzett konfliktuselemzes letezo, valos modszer, es hosszu tavu elorejlezesekhez eleg jol hasznalhato is.
- van am az alapitasrol szolo - egyebkent tenyleg gyonyoru - bullshitben egy ilyen is: "rendszeres helyszíni látogatások útján " - azaz nem biztos am, hogy ott csak angolul tudo szoba-szociologusok fognak dolgozni (legalabbis az lenne az idealis, ha nem csak ok dolgoznanak ott), hanem helyi nyelveket is tudo, a vizsgalt tersegekhez erto emberek (mert akadnak kis hazankban ilyenek, ha nem is sokan)
- "A Központ szükség esetén ad hoc kockázatelemzések készítésével korai előrejelzést nyújtana a globális és regionális szervezetek döntéshozóinak." Ez sem feltetlenul light-os melo am... ha valahol "helyzet van", akkor siman elo tud fordulni, hogy az OSINT elemzo par napig legfeljebb csak ruhat valtani megy haza...

Summa: egyaltalan nem biztos, hogy ez az intezmeny feltetlenul netto hulyeseg lesz.
(bar en sem vagyok optimista)

Iustizmord 2010.10.25. 12:29:18

és ugye válságmanagernek egyszerre alkalmazzák gandit és chuck norrist

Murderface 2010.10.25. 12:31:47

Egyébként hogy fog működni ez a Központ? Ahol népirtás-veszély van, oda kimegy pár Superman-ruhás hivatalnok, é ráncba szedik a rasszistákat? Ha mégis megvalósul a népirtás, akkor a Központ dolgozóinak ugrik az éves prémium?

guma 2010.10.25. 12:33:11

@Conv: Hű, ez jó volt!
Eddig is működött, hogy a fel nem használható (pl népesség összeírás) adatokat felhasználják más célra...
Most majd hivatalosan is lehet?!
De ahogy elnézem az ötletes átnevezése, kiszervezések és kinevezések sokaságát, már az államapparátus létszáma is a csillagos eget veri...

minimalista 2010.10.25. 12:37:21

@Panzer:
"Summa: egyaltalan nem biztos, hogy ez az intezmeny feltetlenul netto hulyeseg lesz.
(bar en sem vagyok optimista) "

Valóban, ez egy első ránézésre hasznos és szükséges, filantróp és keresztényi beruházás/intézmény. Csak a második vh. utáni történelem és politika történései és eddigi tendenciái teszik vérlázítóan hazug és cinikus erőlködéssé, tisztán a látszat fenntartása érdekében működő felesleges vízfejjé, melynek költségvetéséből ki tudja, évente hány száz/ezer éhező embertársunkat lehetne megmenteni.

A gabonafélék tőzsdei kereskedelme meg bioetanolban való elégetése az igazi népirtás, de ezek valahogy nem kerülnek majd a "központ" látóterébe.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.10.25. 12:37:58

A post abból - a téves - előfeltételezésből indul ki, hogy a KÜLFÖLDI népirtásokat fogja figyelni a Központ. Szerintem az előrejelző funkciót arra is lehet használni, hogy idehaza mikor kell népet irtani, ha veszélyben a kétharmad. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Tissotorak · http://tissotorak.blog.hu 2010.10.25. 12:42:59

Megérne egy posztot Tarlós tegnapi megszólalása:
Minden Közműcégnek rendőrségi ügye van, kivéve a külf-magyar közös tulajdonban levőknek. Javasolja tehát, hogy ezeket a privatizációs megállapodásokat vizsgálják felül.
Hogy is van ez: a köztulajdon zavaros, a privát tiszta, tehát csináljunk abból is köztulajdont????
index.hu/belfold/2010/10/24/tarlos_meneszti_a_kozszolgaltato_cegek_vezetoit/?rnd=598

a konkrét poszthoz:
kezdtek rádöbbenni, hogy a fidesz és a vezír csak azért torpedózott meg mindent, mert nem az ő ötlete volt. Valójában most pontosan ugyanazt hajtja végre, csak éveket elfecséreltünk. És a birkák tapsolnak neki, ugyanazok, akik nemrég pont ugyanezért még autókat gyújtogattak!

Panzer 2010.10.25. 12:46:01

Murderface:

1. Fogalmam sincs. En valahogy ugy epitenem fel, mint egy tudomanyos kutatointezetet - nem mellesleg, szoros egyuttmukodest epitve ki a meglevo ket-harom kul- es biztonsagpolitikai kutatointezettel (MKI, SVKI, ICDT)

Annyi kulonbseggel, hogy ennek az uj intezmenynek nemigen kellene EU-val, NATO-val, ugy altalaban Europaval foglalkoznie (OK, kell mondjuk egy ember, aki foallasban az EU, NATO es BESZ valsagkezelesi tevekenyseget kutatja), azaz a magyar kulpolitika szamara hagyomanyosan fontos temakkal, hanem tenyleg a valsagovezetekre kellene fokuszalnia. (Atfedet mondjuk a Balkan jelenthet.)
Olyan emberek kellenenek oda, akik ismerik Afrika es Azsia zurosebb tersegeit, idealis esetben testkozelbol is (mittudomen, volt katonak, akik voltak ott beket fenntartani, segelyszervezeti munkatarsak, neprajzosok, stb.), es lehetoleg nehany tersegbeli nyelvet is ismernek.
Es igen, bizony neha terepre kellene menniuk. Nem a legforrobb idoszakban, mert a vesztesegekkel nehez elszamolni :), hanem nyugodtabb pillanatokban, tajekozodni, helyismeretet, kontaktokat szerezni.

Ha rajtam mulna (mint ahogy meglepo modon nem rajtam fog mulni :) ), en viszonylag kis allando stabbal allitanam fel az intezmenyt, es eseti alapon dolgoztatnek be olyan emberekkel, akiknek mashol van a foallasuk (pl. tenyleg az ELTE Afrikaval foglalkozo neprajzosai, torteneszei).

Az allando stab napi szinten figyelne a nyilt forrasu hireket, amikor pedig akar a kormanyzatnak, akar valamely nemzetkozi szervezet megrendelesere elemzest kell irni, akkor osszerantanam a "kulsos"-oket is, es igy szuletne meg a kert elemzes.

Ja, es kell meg par elhivatott, az adott regioval foglalkozo Ph.D. hallgato is, mert azok erdeklodoek, terhelhetoek es hajlandoak sokat utazni.

A tevekenyseg pedig allna egyreszt nyilt publikaciok gyartasabol (kell valami jol hangzo kiadvanycimet talalni, mittudomen, "Mashol meg rosszabb", vagy ilyesmi :) ), masreszt kormanyzati tajekoztatasbol.

(Kozeptavon pedig johetnenek kulfoldi osztondijasok, lehetne szoros kapcsolat mas, ilyen jellegu intezmenyekkel, stb.)

2. Az alternativa az, hogy partkozeli embereket beultetni egy kenyelmes irodaba, akik az International Crisis Group anyagaibol osszeolloznak felevente egy darab, otoldalas publikaciot, es felveszik erte a havi egymillios fizetest. :)
A terepmunkat pedig letudjak egy thaifoldi uttal, elvegre az is valsagovezet, nemregiben pl. tuntetesek, lovoldozes, miegyeb is volt... :)

3. Vagy valahol a ketto kozott...

Rántott máj (törölt) 2010.10.25. 12:49:01

@Gerusz: Ez nem bullshit, hanem pontosan ertelmezheto magyar mondat. Eszerint az intezet ugy fog mukodni, hogy bizonyos adatokat osszegyujt es abbol kovetkezteteseket von le. Ki gondolta volna :)

Dubito 2010.10.25. 12:49:30

Javasolom a Sóhivatalokat Létrehozó Hivatal létrehozását is, hogy megfelelő intézményi kereteket kapjon a dolog.

indapass2009 2010.10.25. 12:49:49

Mivel népírtást kizárólag egy állam tud végrehajtani ezért gondolom ezt úgy kell értelmezni, mint pl. a Béke Minisztériumát az 1984-ben.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.10.25. 12:50:12

@Endrosz:

Én várom a magyar fordítást ...

m.logic 2010.10.25. 12:51:14

Fogadni mernék, hogy nem lesz képes megállapítani, hogy Izrael holokausztot folytat.

Kicsit Karcos 2010.10.25. 12:51:57

Itt egy hosszabb összefoglaló (angolul):

www.mfa.gov.hu/kum/en/bal/foreign_policy/protection_human_rights/bp_nepirtas_megelozesi_kozpont/

www.mfa.gov.hu/kum/en/bal/foreign_policy/protection_human_rights/bp_nepirtas_megelozesi_kozpont/short_executive_summary.htm

"The Government of Hungary envisages an approximate budget for the Centre between 2 and 2,5 million € for its yearly functioning. The founding should be based on a wide range of donors to assure the internationalization of its mandate.

The Centre shall be composed of four major bodies:

an Advisory Board of 15 experts who will elect a Director;

an Executive Board of 5 experts which prepares the decisions of the Advisory Board;

a Board of Donors or Supervisory Board gathering representatives of donors States, institutes or foundations that will receive an annual briefing;

an Operative Structure consisting of political analysts, genocide prevention experts of all continents."

Lasombra 2010.10.25. 12:51:58

na akkor, aki népirtani akar, az húzzon bele, mert nemsokára vége ennek az iparnak is! a kezére csapnak Budapestről még mielőtt a vasvellához nyúlna!

ha kormányközeli szakértő lennék, jó pénzért bedobnám az alábbi intézeteket is:
- Globális Felmelegedés Megelőzési Központ
- Természeti Katasztrófa Megelőzési Központ
- Gazdasági Dekonjunktúra Megelőzési Központ

ezek közös felügyelőszerve lenne az
- Általános Válság Megelőző Központ

még nagyobb léptékben gondolkodva és tudományosabb alapokra helyezve létrejöhet az:
- Entrópia Megelőző Központ

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.10.25. 12:52:18

Ha az aggregátoron indikálódik egy bizonyos kvantitavív népírtás realitása (még nem valóság!), akkor Martonyi felhívja Sly csapatát. És a leforgatják a második részt.

hoplita 2010.10.25. 12:52:18

@tommybravo:
Ha egy aránypárral idedobod a fekete-fehér lakosság egymáshoz való számarányát is, akkor elég beszédes lesz ez a kis oktatás.
Mennyi is lehet....?
Nem nézek utána, de kábé 30 millió aránylik a 200 egynehányhoz....ugye, így már pikánsabb ez a statisztika?

Hasonlóan a magyar börtönlakosság arányaihoz......bár szerintem a magyar arányok még durvábbak.....

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.10.25. 12:53:25

@minimalista: "A gabonafélék tőzsdei kereskedelme meg bioetanolban való elégetése az igazi népirtás, de ezek valahogy nem kerülnek majd a "központ" látóterébe."

Kulcsmondat, keremszepen. Elemiszer az elso helyen, eletter a masodik helyen, tisztesseges egeszsegugy a harmadik helyen, egymas nem lelovoldozese csak ezutan jon. Ugyanide tartozik a termeszetes eroforrasok (ide ertem a termoteruleteket is) kizsigerelese extra profitert, ami szamomra meg a politikai indittatasu nepirtasnal is erosebb, mert siman penzert tomeggyilkolnak. Az meg nekem aztan tokmindegy, hogy a gyilkolaszast sajat kezuleg vegezte el az elvtars, vagy kiadta bermunkaba, esetleg csak valvonogatva elfordult. Ha valaki ellopja egy kohaz mukodtetesere szant penzt, az az en szememben maga gyilkolta meg mindazokat, akiket az a korhaz megmenthetett volna. Aki tonnaszam egeti az elemiszert, aki spekulaciokkal tonkreteszi a termelot, lenyomja a felvasarlasi arat es egekbe lovi a kiskereskedelmit, az bizony szinten nyeresegvagybol gyilkol. Veres a keze, meg ha szemtol szembe nem is lenne gyomra olni.

Panzer 2010.10.25. 12:55:00

Kicsit Karcos: szep volt!!!

Eszerint akkor jelleget tekintve nagyjabol ugy fog mukodni, mint pl. az ICDT (www.icdt.hu)
Azaz egyaltalan nem csak kormanyzati penz (bar az elejen nyilvan kell bele az is), hanem donorokra is fog tamaszkodni...

hoplita 2010.10.25. 12:55:32

@Tissotorak:
A birkák nem gyújtogatnak autókat, nem zavarognak....azok bégetnek.....akárcsak te.:D

Kicsit Karcos 2010.10.25. 12:56:12

@Kicsit Karcos: pardon, benne volt a posztban a link a magyar verzióhoz is, elkapkodtam.

nevetőharmadik 2010.10.25. 12:57:55

Mindamellett hogy a bennem levő józan ész azt mondja, hogy "WTF?!", a bennem levő bosszúszomjas kisördög meg gyermeki kárörömmel kacarászik:

Gondoljatok csak bele, végre nekünk is lesz "megmondószervezetünk"! Végre nem csak ránk fognak sütni mindenféle nácista-fasiszta bélyeget, hanem innentől ezt mi is megtehetjük! Innentől annak csinálunk rossz nemzetközi sajtót, akinek csak akarunk!

A léneg, hogy kellően távol levő dolgokkal kezdjük, amivel kapcsolatban mindenki egyetértően bólogat, de tenni úgysem lehet semmit. Aztán majd ha afrikai meg mittomén milyen huhogások eredményeként "hiteles", "mértékadó" megbélyegzők lettünk, elkezdhetjük basztatni az európaiakat is! Német-török kérdés, francia-algír-mifene kérdés, szlovák-magyar kérdés...

Ünnepeljetek! Ez zseniális! Mert ugye Göncz Kingáéktól ez az ötlet csak nagy divat-szemitizmusból ment, hogy Orbánékat legyen mihez képest fasisztázni. Na de Orbánék? Hmmm figyeljétek meg... okos dolgok ezek...!

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.10.25. 12:58:45

Milyen lehet az emberi jogsértés? Mennyivel enyhébb vagy durvább az embertelen jogsértésnél?

Kicsit Karcos 2010.10.25. 12:59:42

"A Külügyminisztérium határozott véleménye, hogy a Központ fő funkciója és tevékenységi területei egymással szoros összefüggésben állnak, és folyamatosan fognak beépülni annak munkájába. A fentiek alapján a Központ fokozatosan fogja bővíteni a tevékenységi körét és a munkatársak számát."

Ez jó hír. Ha csináljuk, csináljuk komolyan. Remélem, lesznek megyei kirendeltségek is.

Panzer 2010.10.25. 13:02:05

Kicsit Karcos:

"A Külügyminisztérium határozott véleménye, hogy a Központ fő funkciója és tevékenységi területei egymással szoros összefüggésben állnak,"

Meg szerencse... :) Mi lenne, ha nem...? :D

picur3ka 2010.10.25. 13:02:18

@Kicsit Karcos:

jarasi, kerlek, jarasi

Ilyen sok genocidiumra szamitanak, te jo eg!

morden2 2010.10.25. 13:03:19

Jó magyaros blogszösszenet és kommentek, én megvárom míg beindul a dolog és majd a tények tudatában kommentelek egyet, addig kicsit olyan mintha éppen csak a forgatókönyvírásnál, szereplőválogatásnál tartanának egy filmnél, de már valaki meg is írta a filmről a benyomását :D

picur3ka 2010.10.25. 13:03:38

"genocide prevention experts of all continents."

ezek eddig mijafaszt csinaltak

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.25. 13:04:48

@Devil:

Az idézett közmondás szerintem aképp használandó, hogy az kiabál leginkább rasszizmust, aki maga rasszista (csak esetleg egy másik nép irányába)

z666 2010.10.25. 13:11:15

@tommybravo:
"FBI uniform crime reports in the 1990s show that Blacks commit 1,200 percent, or 12 times, the per capita robbery rate of Whites and 900 percent, or 9 times, the murder rate. And despite these outrageous numbers, the government method of record keeping suppresses the true extent of the differences in the Black-White crime rate. In comparing the per capita rate of crime between
Whites and Blacks, the "White" group includes Mexicans, Puerto Ricans, and other Hispanic elements who are predominantly not of European heritage. In California, where some crime tallies often separate Whites, Blacks, and Hispanics, the assault rates for Black males aged 15 to 24 are 598 per 100,000, whereas the White, nonHispanic rate is only 27 per 100,000. That is a 2,200 percent (22 times) higher Black assault rate. "

@hoplita:
"Blacks commit 55 percent of the murders in the United States, whereas Whites commit 43 percent. At 12.1 percent of the population, the murder rate for Blacks is 44.9 per 100,000. For "Whites," which includes Puerto Ricans, Mexicans and other Hispanics of questionable white origin, the rate is 4.78 per 100,000."

Kicsit Karcos 2010.10.25. 13:12:59

Tisztelt @picur3ka/mesterhazymiklospart: !

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a Bőcs és Vidéke Járási Népirtás-megelőzési, Tömeges Jogsértés-megakadályozási Holokauszt-ellenes és Diszkriminációs Ügyekkel Foglalkozó Világnemzeti és Magyar Dokumentációs, Hírszerzési, Szavazási és Végrehajtási Súlyponti Központ Politika Által Motivált Fajgyűlölettel foglalkozó Alosztályának 1613-as Évvel Foglalkozó Eseti Albizottságának rendkívüli ülésére.

Kérjük, pogácsát hozzon magával.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.25. 13:13:07

Kicsit hasonló téma.
Ez normális dolog, és csak nekem hangzik hülyén?
"Marihuánaültetvényt talált a Terrorelhárítási Központ"

martonx 2010.10.25. 13:16:39

A fidesznek ugyan volt egy-két jó húzása, borítékolom, hogy még lesz is, ám úgy látom ismét jó úton halad afelé, hogy a következő választásokat elveszítse.
Már szinte látom magam előtt Viktort, ahogy néz a boci szemeivel, és nem érti, hogy hogy tudták őket a komcsik 1%-kal megverni.
Valaki elmagyarázhatná neki, hogy ezek az apróságnak tűnő, bagatell dolgok olyan muníciót tudnak szolgáltatni a komcsi rágalomhadjáratnak, és a szavazók elbizonytalanításához, hogy az a fidesz számára elképzelhetetlen.

tommybravo 2010.10.25. 13:20:15

@hoplita: @z666: De a gyilkosságok felét akkor is fehérek követik el, és az áldozatok fele továbbra is fekete. Ezt én magam írtam, vagyis soha nem vontam kétségbe, hogy a feketék sokkal több emberölést követnek el. Most akkor a négerek fehéreket ölnek? De akkor ki öli meg a feketéket?

Devil 2010.10.25. 13:22:02

@Conv: "Az intézménynek nincs sem politikai, sem gazdasági, sem hatalmi szerepe és jogosultsága az eddig ezzel kapcsolatban elmondottak alapján, tehát haszontalan pénznyelő."
Nem az. Ezzel mutatjak Orbanek hogy mekkora demokratak, kerul amibe kerul.

csárli hárper 2010.10.25. 13:23:36

semmi különös, egy új kifizető hely a seggnyalóknak. csilliárdokért készülnek tanulmányok, lesz hely a csókosoknak, érdemi munka semmi....
az egészségügyről, oktatásról nem hallani ilyen magasröptű ötleteket, de ilyen baromságokkal ráérnek foglalkozni a seggfejek, méghogy forradalom meg kétharmad, anyátokat azt.....

picur3ka 2010.10.25. 13:25:08

@Kicsit Karcos:

Kannas bor lesz?

Tiszavasvariba, vagy hova kell az ilyen.

@martonx:

Ez ellen epeszu ember nem indithat ragalomhadjaratot, az az ontokondofes esete. Kulonben, akarki talalta is ki, ezt mar visszaszivni nem lehet - nezz fel a kulugyre -, de amilyen komolyan ez ott hangzik, nem kinga volt, szerintem.

A Balkan tersegenek EU-s integregraciojahoz peldaul sok koze lehet.

citrix 2010.10.25. 13:25:15

Ideje lenne végre felállítani a Sóhivatalt,nem is tudom hogy volt meg az ország nélküle.Annyi fontos és elhúzódó ügy,probléma,feladat áll a kormány előtt,a Sóhivatal mindezt összegyűjtené és ...

Id. Lencsés István 2010.10.25. 13:25:32

A kormánynak meg kellene néznie, hogy mi a feladata az Információs Hivatalnak, Katonai Felderítő Hivatalnak, Terror Ellhárító Központnak, na meg ugye a Külügynek. Esetleg olcsóbb lenne, ha küldenénk egy embert a CIA központba, de a CNN-t ha nézia a Szalay Annamária, esetleg segíthet. Na most az egészet felvállalom én netto 2 000 000Ft-ért + repi, Audi 8 (minimum 3 db a konspiráció miatt), teljes költségtérítés, 1 db rejtett villa + rezsi, ruhapénz (5 földrésznek megfelelő), helikopter és egy db repülőgép. Ennél olcsóbb ajánlat nem létezhet.

martonx 2010.10.25. 13:27:59

@picur3ka/mesterhazymiklospart: ez csak egy ügy a sok közül, ami elbizonytalanítja a szavazókat. Ezer egy más ügy van, amire rágalomhadjáratot lehet építeni hogy ne menjünk messzire ott van pl. a magánnyugdíjénztár államosítása. 5 milliárdért légi fotózás stb...
És mennyi ilyen lesz még bő 3 év alatt???

Kicsit Karcos 2010.10.25. 13:28:38

@zero: igen, megvan már. Hol lehet lájkolni?

kis23jános 2010.10.25. 13:30:12

Orbánéknak ehhez (eddig) az égvilágon semmi közük nem volt. Ennek a központnak a megvalósítása régóta nyűglődik, többször írtak róla, aztán szünet, megint írtak róla stb. Pénz eddig nem volt rá.
"A Külügyminisztérium 2-2,5 millió euróra becsüli a központ éves működési költségét. A megvalósíthatósági tanulmány legalább az első három év működésére elegendő finanszírozás összegyűjtése esetén javasolja a Központ teljes körű működőképességének beindítását. A finanszírozást a szponzorok széles körének kell biztosítania, hogy a Központ betölthesse nemzetközi mandátumát."
A pénz nagy részét az ENSZ adná. Legalábbis elvben. Az első körben úgy volt, hogy csak épületet kell biztosítania Budapesten a kormánynak.
Nem hivatalos (de közeli) információim alapján ebben a központban magyarok elvétve ha fognak dolgozni. Főleg feketék dolgoznak majd itt.

Jégvihar(aha csak ez van) 2010.10.25. 13:34:43

Üdvözletem mindenkinek. Ez a központ biztosan el fogja látni azt amiért létrehozták. Azt hogy bármely helyen a túlnyomó többségnek tele van a t..ke egy bizonyos kisebbséggel. Nos ezt valóban megelőző kutatásokkal lehet felfedni. Ez esetben néhány hangulatjavító intézkedés, vagy ha semmi nem jön már össze MEGELŐZŐ csapás.

Id. Lencsés István 2010.10.25. 13:37:52

Nem tudni ezek a friss terrorelhárítók (TeK = 10 milliárd)kinek a feladatát végzik? Nem nagyon gyorsak! Állítólag jól kiképzettek. Az alábbi szövegből kiderül, hogy a terrorelhárítók között van egy szudáni orvos? Valószínűleg a pecsétet vitték.

"A terrorelhárítók felvették a kapcsolatot a Szudánban Papp István elrablóival
2010. október 25., hétfő 12:11
A Hvg.hu információi szerint a magyar férfi utáni kutatásban segédkező Magyar Iszlám Közösség iránymutató vallási állásfoglalást bocsátott ki Papp István szabadon engedése érdekében. Az állásfoglalást egy a kutatásban szintén segédkező, évtizedekkel ezelőtt Budapesten tanuló szudáni orvos juttatta el az emberrablókhoz.

A hvg.hu értesülései szerint [1] a támadók válaszoltak is, azt kérték, hogy a állásfoglalást pecséttel hitelesített példányát küldjék el nekik. A szudáni orvos a tárgyalások előremozdítása érdekében El-Fasherbe utazik majd, írja a Hvg.hu

A gyerekkatonák leszerelésében segédkező Papp István nyugállományú alezredest október 7-én rabolták el a nyugat-szudáni Dárfúr tartományban.

Bár Papp Istvánnak nyilván nincs köze az idén májusban Szudánban bedőlt piramisjátékhoz, elrablói feltehetően azt gondolják, a kormány meghívására az országban működő UNAMID ENSZ békefenntartó misszió át fogja vállalni a pénzüket elveszítő szudániak kártalanítását. Papp elrablásával igyekezhetnek nyomást gyakorolni.

Október 11-én egy hét után először jelentkeztek [2] a magyar ENSZ-békefenntartó elrablói. A Dabanga nevű, svájciak által támogatott darfúri rádió adásában szólaltak meg, és a fogva tartott magyar férfit is hagyták beszélni. (Hallgassa meg a rádióműsort itt [3].)

kubatov_kommunista 2010.10.25. 13:38:47

Most mi a baj?
Svájcban részecskegyorsitót építenek meg világgazdasági csúcsot tartanak. nálunk történész-jogász-bölcsész fórumot tartanak majd a múlt a jelen és a jövő népírtásairól amelyet a kor követelményeinek megfelelően a résztvevők excel táblázatokkal és grafikonokkal is alátámasztanak. Állandó téma Magyarország - honfoglalástól-napjainkig - vajon, ha Lajos király nem balkezével fogta volna a villát a mohácsi csatát megelőző este a vacsoránál akkor megelőzhető lett volna Trianon.
Közben Svájcban hidegfúziós erőmű épül és nanotechnológiai konferenciákat tartanak. M.o talán eljut az Anjou-házig Önnön tragédiájának boncolgatásában.
Jó buli lesz ez meglátod, tecceni fog

2010.10.25. 13:39:03

Még egy gittegylet a liberálbiboldóknak, hogy a helsinki bizottsággal és a tasz-al karöltve megírják éves jelentésüket a növekvő európai rasszizmusról. Mert ne legyenek kétségeink, ez is erről fog szólni és nem arról, hogy például Dél-Afrikában a négerek mennyi fehér embert mészárolnak le.

AnnaKarenina 2010.10.25. 13:41:07

Bennem csak az merült fel, hogy most már nemzetközi szintre emeljük a parasztvakítást? És mi lesz, ha előrejelzik? Az ENSZ rohan és megakadályozza, ahogy szokta? Hát hiszen nem tudja.
Van egy olyan érzésem is, hogy Szlovákia és Románia neve fog hamarosan felmerülni, ha népirtásilag nem is, de emberi jogilag igen.

Id. Lencsés István 2010.10.25. 13:41:17

@kis23jános: Felháborító! Ennyi pénzt kidobni az ablakon!

AnnaKarenina 2010.10.25. 13:43:27

@imperial: Fidesz-kormány. Hol élsz?

Jégvihar(aha csak ez van) 2010.10.25. 13:43:35

@imperial: Abban azért biztos vagyok hogy nem a szerencsétlen fekete miatt jött létre ez a központ.Nem igen érdeke senkinek hogy ott beinduljon valami, (népirtáson kívül).

red shield rapresentative 2010.10.25. 13:43:40

Nem tartom kizártnak, hogy lizingelni fogjuk az USA 6. Flottát.

tommybravo 2010.10.25. 13:44:36

@AnnaKarenina: Nem politikai alapon lesz valaki liberálbiboldó, hanem mindenki az, aki olyat tesz, ami kevésbé t. hozzászólónek nem tetszik.

rolika 2010.10.25. 13:45:18

"Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni."
Na, a mai nap se volt már hiába :-)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.10.25. 13:52:44

@kis23jános: Ezzel a kormány a fekete-munkát, a fekete-gazdaságot fogja segíteni? :-DDDD

AnnaKarenina 2010.10.25. 13:54:40

@tommybravo: Nem érteni mit mondani. Most akkor mindenki l-b, akinek nem tetszik valami?

igényes 2010.10.25. 13:58:16

Amennyiben igaz, hogy ez 2,5 millió Euro, akkor tíz év alatt 25 millió Euró, ezt az összeget fordítsuk a devizahitelesek megsegítésére. Honnan a francból akasztják le a pénzeket? Lehetséges, hogy Svájcnál erősebbek vagyunk? Svájcban, ahol a pénzzel bánni tudnak, miért nincs ilyen? Valakiknek kell ez a pénz, valakiknek kell munkahely. Szerintem már van egy felkészült stáb erre kialakítva.

Anti Anyag (törölt) 2010.10.25. 13:59:14

Micsoda egy baromság. Benne lesznek az örmények, indiánok, ausztrál őslakosság is, vagy csak a zsidók, mert nekik van pénzük és nekik kell gazsulálni?

Panzer 2010.10.25. 14:02:38

kis23janos:

Koszi, igy kezd osszeallni.
Viszont nem fog ez az intezmeny a donor-keresesben konkurenciat jelenteni az ICDT-nek, illetve Atom Lantosnak?

Panzer 2010.10.25. 14:06:18

Igenyes:

Nem, nincs erre felkeszult stab kialakitva itthon. Egyelore biztosan nincs.

Jégvihar(aha csak ez van) 2010.10.25. 14:15:16

Azt gondolni hogy bármilyen magasabb erkölcsi szempont áll mögötte balgaság. Mindig az aktuális urak határozzák meg hogy mi a népirtás. Kiküld a kormány mondjuk egy hegyirablókból álló falut rendberakni katonákat az népirtás. Viszont egy szinte fegyvertelen Irak menet közben háromszor módosított indokkal való lerohanása, rendben lévő dolog. ( mennyi is az ottani halott)??

igényes 2010.10.25. 14:16:07

Nem tudom, hogy igaz-e? Állítólag a kormány megbízott egy ingatlanügynökséget, nézzen utána, hol lehetne hozzájutni egy 3 focipályányi telekhez Budapest belvárosában. Egy szép Makovecz épűletegyüttesben kerülne bemutatásra a magyar foci múltja, jelene és jövője. A három pálya egy egy híres labdarúgóról lenne elnevezve. Puskás Ferenc a múlt, Orbán Viktor a jelen, és a harmadik Orbán Gáspár a jövő. Maga a beruházás nem kerülne sokba, mert Tarlós adná a telket, a magyar adózóknak csak 10 000Ft-ot kellene fizetni/fő. Csányi kezelné a pénzt, Demján építené fel. Külföldről adományokat, ereklyéket elfogadunk. A polgárok holtszezonban 1000Ft ellenében elfuthatnak a pálya mellett, nyugdíjaso diákok, katonák, kerekes székkel érkezők 50% kedvezményt kapnak.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.10.25. 14:42:50

@hunocska: dehogynem, én a feléért is vállalom.

tbb 2010.10.25. 14:49:37

Lehet ugyan hátulütője, de alapjában véve jó ötlet.

picur3ka 2010.10.25. 14:58:34

@martonx:

Hat persze, ragalom hadjaratot sok mindenre lehet epiteni, erre szerintem nem. Ilyen alapon, akar semmit se csinaljanak, mert ugye, volt mar olyan, hogy Orban mondott egy mondatot, amiert nem visitottak?

Kosa bedonti a vilaggazdasagot
Matolcsy bedonti a magyar gazdasagot
Eluzik a befektetoket
Nem lesz fuggetlen az MNB
Ne a bankok fizessek meg

??? Na latod. Ja: Nincs no a kormanyban!!!!

Marcellusca 2010.10.25. 15:02:46

@Tissotorak:
"kezdtek rádöbbenni, hogy a fidesz és a vezír csak azért torpedózott meg mindent, mert nem az ő ötlete volt. Valójában most pontosan ugyanazt hajtja végre, csak éveket elfecséreltünk. És a birkák tapsolnak neki, ugyanazok, akik nemrég pont ugyanezért még autókat gyújtogattak!" - Ott a pont!!!

Ezt ugatom mióta.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.25. 15:08:38

Bedolgozót keresnek-é?
Referenciáim:
-hatalmas empátia
-anyatigris attitűd
-rendkívül gyorsan tudom magam sírásig felcukkolni, így mindig lenne kéznél egy szívet lágyítóan keservesen bömbiző nőnemű, akit mutogathat a CNN 24/7

fokabacsi 2010.10.25. 15:10:50

@Devil: Talán a romáknak normálisan kellene élni,úgy ahogy 2010ben Európában szokásos.És nem kellene idős magyar embereket pár ezer forintért legyilkolniuk.
Akinek a Jobbik "szélsőséges" az debil !

2010.10.25. 15:11:25

Á, ezt tuti a világbank nyomatja. Az egész téme hiperül az amerikaiakra vall. Ha ez csak gyurcsány magánakciója lett volna, orbán tuti nem valósítaná meg, már csak azért sem...

Helmut von Offenburg 2010.10.25. 15:20:32

Az ENSZ-ben: Kínzás Elleni Bizottság (létező)
Az se semmi :)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.10.25. 15:21:21

Én megjósolnék néhány népírtást:Ha így folytatódik minden itthon akkor a cigányok a Magyarokat,és fordítva.Nyugaton meg muzulmánok v.őslakosok.Kérem a pénzemet!

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.10.25. 15:21:49

"Tom Lantos Nemzetközi Szabadság és Demokrácia Intézet és Népirtás és Tömeges Emberi Jogsértés Megelőzési Központ."

Ez most valami vicc?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.10.25. 15:23:57

mohácsi viki:Jaaaj itt meg akarják ölni a cigányokat.
Khm..ööö viki!Csak egyet!

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.10.25. 15:24:57

@neccharisnyás útonálló: "rendkívül gyorsan tudom magam sírásig felcukkolni"

Igazi nő :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.25. 15:32:08

@PeterBlau: Miért? Tán gond? Na majd ha átveszik a feministák az uralmat a fene nagy liberalizmusban, és a kamionsofőr matrónák meg a homárok maradnak csak maguknak, lesz még ajvékolás az egykori érzékeny kis óvni való virágszálak után, asszem! 8)

Kicsit Karcos 2010.10.25. 15:32:29

@neccharisnyás útonálló:

"Working at Genocide Intervention Network:

Genocide Intervention Network offers a comprehensive and progressive benefits package, including medical, dental, and vision coverage, short- and long-term disability coverage, flexible spending plans, 401(k), paid time off and company holidays.

Genocide Intervention Network is seeking talented and inspired individuals committed to the anti-genocide movement."

www.genocideintervention.net/who-we-are/careers

@PeterBlau: még meg sem alakultak, és már össze is akarod vonni őket? Demokrácia ellensége-e vagy?

@Tigeri:

"Four perpetrators were caught last August. But even since they've been caught, the hate crimes [against Roma] are continuing. The police have found six dead bodies and nine instances where Molotov cocktails have been thrown at houses. And according to my research, there have been at least three times the amount of attacks than what the police have reported."

www.foreignpolicy.com/articles/2010/10/20/interview_viktoria_mohacsi

ucsacsu 2010.10.25. 15:33:26

A sok töketlen és tökös naplopónak szék,asztal, fűtés,nyáron hűtés kell. Az állam a versenyszféra dolgaiba nem tud beleszólni a munkanélkülieket csak az irodákba tudja eltüntetni,A KÉRDÉS KIFIZETI AZ ÚJABB SÓHIVATALT ÜRES IRODA MEG VAN A VÁROSBA BŐVEN KIADÓ.

Gazz 2010.10.25. 15:33:44

Bazmeg, erre van pénz?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.25. 15:35:51

@laspalmas:
Most miért? Talibánok Afganisztánban máktermeléssel fedezték a kalasnyikovok árát, magyariéknál a fű a nagyobb biznic. Hát az itteni-vagy importált- terroristák ebben utaznak.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.25. 15:42:13

@Kicsit Karcos: Nono. Ha nincs céges bölcsi, akkor nem jó. Tudja, épp várós vagyok. Már van kettő, de mikor kiderült az új adópolitika, apjuk kiadta az ukázt, hogy jó, jó a kettő, de 3 az igazi!

dr.kakaósbögre 2010.10.25. 15:43:19

ebből is csak lenyúlás lesz.

FeroxX 2010.10.25. 16:02:44

ez geci szánalmas, bekaphatja a fidesz is ha ilyeneket csinál, semmivel sem jobbak

anchor 2010.10.25. 16:04:51

@neccharisnyás útonálló: Tévedni tetszik! Szerény meglátásom szerint már van, ajvékolás az érzékeny kis óvni való virágszálak után.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.25. 16:06:19

@Kicsit Karcos: Hát ha ottan belénevelik hogy ő márpedig zsidó, olyan népirtást rendezek, lesz mit előrejelezni.

BTW milyen lehet ez a holokauszt-ovi? Elgondolkodtató. Kirándulás Auschwitz-ba? Délutáni alvás közben a Sorstalanságot olvassák a csöppeknek? Mindenkinek pici sárga dávidcsillag a jele? Lesz nagy kavarodás fogmosásnál a saját fogkefe megtalálásánál.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.25. 16:08:52

@anchor: Hogy engem ezek sosenem találnak meg....
Csókolom! Itt vagyok vidéken! Mingyá felmászok a dombra, ahonnan jobban látszom, és onnan rúgkapálok. Jó lesz? 8)

Mikrobi 2010.10.25. 16:16:30

Helyesen írva: népirtásmegelőzési. Akár a posztíró, akár az Orbánék, akár a Gyurcsányék találták ki a nevét.
Amúgy a központ hülyeség, Tom Lantost meg rég eltemették az uszító szemétkedéseivel együtt.

Mikrobi 2010.10.25. 16:18:17

Bocsánat, népirtás-megelőzési

M-Cube 2010.10.25. 16:23:40

Aki egy percig is komolyan elhitte, hogy ez a kurzus jobb lesz mint az előző, azt átverték.
Csak ezt a sok hülye 2/3-os törvényt ki fogja visszacsinálni?

Anti Anyag (törölt) 2010.10.25. 16:24:26

Nem tudom ki lesz a következő, de szavazásomnál fontos szempont lesz, ha ezeket a pénznyelő szarságokat meg akarja majd szüntetni.

papamaci1 2010.10.25. 16:25:31

Nem értem , mi a pénisz bajotok van. Kell ilyen értelmetlen intézményeket is létrehozni, pont az Eu , az USA és a Valutaalap/Világbank miatt.
cserébe a libsik több lehetőséget adnak/hagynak a valós gazdasági folyamatokba való beavatkozásba. Ha csak így lehet szétba....ni a magánnyugdíjpénztárakat, megadóztatni a multikat stb... ám legyen. Nem lehet az ábrahámitákat másképpp megnyugatni...

papamaci1 2010.10.25. 16:27:45

Mellesleg a genocidiumokat általában mindig felismerték real time, csak a nagyhatalmak nagy ívben defekáltak rá és közösültek beavatkozni......

papamaci1 2010.10.25. 16:30:33

Európa/az USA tudott az örmény genocidiumról, az ukrán Holodomorról, Katynról ,a zsidó Holokausztról.
SEMMIT se tettek ellene.....

M-Cube 2010.10.25. 16:31:03

@papamaci1: Csak úgy megjegyzem, a magánnyugdíj pénztárak kezelik az önkéntes magánnyugdíj pénztárak vagyonát is, tehát ez nem lesz egyszerű. Amit Orbánék akarnak az most tényleg durva...

dupla vé 2010.10.25. 16:31:57

"Nehéz elhinni, de az Orbán-kormány sorban valósítja meg Gyurcsányék eszement ötleteit."

számomra meg azt nehéz elhinni, hogy van még ember az országban, aki elhiszi, hogy orbánék, vagy gyurcsányék vagy bármelyik politikai szereplő hoz önálló döntéseket. senkinek nem tűnik fel, hogy -csak az utóbbi 4 me-t említsem- medgyessy, gyurcsány, bajnai, majd orbán, közvetlen a megválasztása előtt, majd rögtön utána is a göndörorrúak országába repültek utasításért??? népirtási központ... vicc. és már megint azok védelmére hoznak létre valamit, akik lelkesen űzik ezt a sportot ezekben a percekben is. szégyen

papamaci1 2010.10.25. 16:32:12

@M-Cube: Már EDDIG jobb. Fletó mikor adóztatta meg a multikat ? A bankokat ?

dupla vé 2010.10.25. 16:36:26

@laspalmas: "Marihuánaültetvényt talált a Terrorelhárítási Központ"

meg ráadásul még veszélyes autótolvajokat is fogtak. csak tudnám mi a faxra való a rendőrség... (akinek egyébként pont annyi lóvé hiányzik a kasszájából amennyit a terrorcsináló központra költöttek.)

papamaci1 2010.10.25. 16:37:39

@M-Cube: mindenkinek joga lesz ezutánis elba.... a pénzét átlagosan 0% haszonnal. (Unokahugom eddig 800.000 HUF-ot veszített a KÖTELEZŐ magánnyugdíjpénztáron, Hol itt a LIBERALIZMUS ?) De Orbán nem veszi el a pénzt-.csak nem utalja át egy évig-kettőig.
Még ha a mnyp-k 20-30% profitot hoztak volna a befektetőknek. De NEM HOZTAK.....

dupla vé 2010.10.25. 16:39:06

@papamaci1: "Már EDDIG jobb. Fletó mikor adóztatta meg a multikat ? A bankokat ? "

meg az energiaszektort, meg a telefontársaságokat, meg a minimálbért, meg úgy általában mindent, aminek a szolgáltatását igénybe veszi az ember. tényleg azt hiszed nem rajtad csattan az ostor? majd felébredsz...

M-Cube 2010.10.25. 16:40:15

@papamaci1: Engem nem zavar, ha extrán megadóztatják a kereskedő multikat, meg a bankokat, de ezt csak átmenetileg lehet csinálni, utána mi következik?. A magánnyugdíj befizetésemet meg kérem vissza egy összegben, majd ha a perek lezajlottak visszaadom, vagy nem.

vernarancs 2010.10.25. 17:06:47

@papamaci1: A multi meg radterheli. Tok jo...

anchor 2010.10.25. 17:07:58

@neccharisnyás útonálló: Nos így tejesen reménytelen a dolog kérem. Erre ritka madár a domb, a legközelebbi Kunhalom is jó tíz kilométernyire van.

tudi 2010.10.25. 17:09:24

Ez annyira értelmes dolog, mint a vízgereblyézés.

Kicsit Karcos 2010.10.25. 17:16:10

@vernarancs:

OFF

Csak egyszer emelje az SZJA-t bármelyik kormány, én bizony neki fogok állni ajvékolni, hogy az emberek ráterhelik majd a multikra az adóemelést, és elhalasztják majd a beruházásaikat.:) :( Vagy ez nem érdekel senkit? Vagy sántít a logika? Fel nem foghatom, hogy a teszkó vagy a Spiegel miért nem vejmárkolt a mindenféle hagyományos adóemelésnél.

vakvarju 2010.10.25. 17:22:20

@Ásó[Mosó]maci: Fogja segíteni? Kötelezővé teszi!
@papamaci1: Szerencsére a Vatikán és a történelmi egyházak sokat tettek. Köszönet érte!
@dupla vé: A marihuána ültetvények között keresik a terroristákat? Ügyesek a Hajdu János fiai. Bár kissé drágának találom, hogy tízmilliárd forintból csak ennyire telik. De ne legyünk telhetetlenek. És ki védi meg a miniszterelnököt? Bár neki nincs mitől tartania. Őt mindenki szereti!

Redneck pornstar 2010.10.25. 17:30:16

Azért Thürmer Gyula most össze teheti a két kezét. Adózik a burzsuj, totál egypártrendszer, a kapitalista dögök még mindig csak a küszöböt súrolják. Nagyot változott a világ, inkább csak Magyarország gyerekek.

Béla Bácsi 2010.10.25. 17:59:02

Szerény véleményem szerint ez nem más lesz, mint egy nagy credit report ezúttal emberek helyett egész országokról. Segíteni fogja kedves, szeretett bankárjainkat egy adott országnak nyújtandó hitel kockázat mértékének (és az ehhez igazított kamatláb nagyságának) a megállapításában. Extra, vagy hab a tortán, hogy a fegyver dílerek is monitorozhatják, hogy idejében kezdhessenek tárgyalásokat a népirtáshoz elengedhetetlen fegyverek leszállításáról. Kell ez bizony, kell ez nagyon! ezt az intézetet így is, úgy is megcsinálnák, valaki csak kibumlizta, hogy itt legyen Magyarországon. Bánja a fene, bár merik előrejelezni az esetleges palesztin népirtást is, vagy csak szigorúan a cigányölő szarmagyar faszistákra koncentrálnak?

redriot77 2010.10.25. 18:14:06

" Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni."

Az aggregátor-mechanizmus majd elfut háttéralkalmazásként, közben meg lehet nyomni ezerrel a Farmville-t, lehet nézegetni az iwiw-et, lehet böngészni hogy melyik wellness-hotelben érdemes elkölteni az üdülési csekkeket...

Kicsit Karcos 2010.10.25. 18:41:17

@redriot77: majd naponta frissül a kijelzőn a DEREX index:

hvg.hu/itthon/20100210_derex_political_capital_szelsojobboldal

Nálunk 20,7% a legutóbb "mért" értéke, de a választások óta biztos felkúszott 80-90%-ra is.

shwarcz bácsi 2010.10.25. 18:53:34

orbánt mikor koronázzák meg?tudja vki?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.10.25. 19:00:45

@papamaci1: Dehogynem!Csináltak a II.vh idején a japánoknak is pár tábort,viszont nem holokausztolták meg őket,ez haladás,vagy mi...

Id. Lencsés István 2010.10.25. 19:01:01

Szerintem nagyon kell figyelni Török Gábor kérdéseit. Célzatosak (nem öncélúak) és szerintem nagyon segítik mások munkáját. Szerintem nem dolgozik a Jobbiknak, nem hinném azt sem, hogy az LMP-nek, még az MSZP-nek sem. Független lehet..........?

Fuzzy Logic 2010.10.25. 19:03:37

Pff pont tegnap beszéltem az egyik raktárvezetővel, hogy ebből az országból 2 éven belül el kell tűnni. És tényleg.

Id. Lencsés István 2010.10.25. 19:14:01

Bakondi nagyon szép ruhában volt a televizió milliói elött a híradókban, nyakkendőjét átcserélte vörösről, piros, fehér, zöld, csíkosra. Ez már eredmény. Sajnos nem a kolontári helyszínem van, hanem nyilatkozik. Hol a pénzünk, amit adományoztunk?

Id. Lencsés István 2010.10.25. 19:15:37

Most Moldovának igért Viktor óriási pénzeket, meg utazást.

kiccsákó 2010.10.25. 19:24:24

hááát én télleg remélem, h ezt a Központot nagggyon megcsinálják, és az egészet komolyan gondolják, mert viccnek télleg elég szar lenne.

Id. Lencsés István 2010.10.25. 19:26:15

Moldova -Magyarország selejtező új felfedezettje vajon ki lesz?

turcsány karcsi elvtárs 2010.10.25. 19:26:41

szóval a gyurcsányi pályáról nem álltunk le...

egyébként, ha valami képtelennek tűnő dolgot hoznak létre, akkor azt csak azért teszik, hogy a háttérben az ellenkezőjén munkálkodjanak.
szóval várhatóak további cigánygyilkosságok, méghozzá több, mint amit drazsé kbh-nbh-moszados terroristái csináltak.

kvadrillio 2010.10.25. 19:41:18

- A Központ az érzékeny helyzeteket a népirtás és egyéb emberiség elleni bűncselekmények szempontjából fogja nyomon követni. Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni.

- A Központ az egyedi országokra kiterjedő megállapításaira alapozva ki fog dolgozni egy speciális „Figyelőlistát” (Watchlist) a népirtás és egyéb súlyos bűncselekmények által fenyegetett országokról. A Központnak eme fő terméke hozzá fog járulni az országok, régiók és intézmények által alkalmazandó korai előrejelző protokoll kidolgozásához.

- Az értékelések frissítése közötti időszakban a Központ módszeresen nyomon követi az eseményeket a listán szereplő országokban, és megállapítja az eszkalációra utaló jeleket a nyílt forrású információszerzés eszközeivel, rendszeres helyszíni látogatások útján, valamint a népirtással és egyéb súlyos bűncselekményekkel foglalkozó regionális szervezetektől és más partnerektől szerzett megbízható információk alapján.

- A Központ szükség esetén ad hoc kockázatelemzések készítésével korai előrejelzést nyújtana a globális és regionális szervezetek döntéshozóinak.

És így tovább ...

...HMMM.....IGEN....ISZONYÚ MILYEN ALAPOS MEGFIGYELŐ, ELŐREJELZŐ, NYOMONKÖVETÉSI, INFORMÁCIÓSZERZÉSI, ELEMZŐ MUNNKÁT FOGNAK VÉGEZNI !!!

Mindenki alaposan, kívül-belül meglesz figyelve, ki lesz fordítva, meg lesz fejtve, le lesz leplezve, el lesz kapva !!

TEHÁT A HATALOM, TŰZZEL-VÍZZEL, FOGGAL-KÖRÖMMEL, A LEGFEJLETTEBB TECHNIKAI BÁZISSAL AKARJA VÉDENI A HATALMÁT, A MILLIÁRDJAIT, A JÁTSZMÁIT !!!

...és tessék mondani...., ha már ennyire ráteccettek készülni, A KORRUPCIÓT, A VEZETŐI CSALÁSOKAT, SIKKASZTÁSOKAT...STB NEM LEHETNE UGYAN EZZEL A MÓÓCCERREL LIKVIDÁLNI ?????????! :D

kvadrillio 2010.10.25. 19:45:45

"Egy speciális korai előrejelző-aggregátor mechanizmust fog alkalmazni, amely ugyanazon indikátorok által hosszú távon mért, kvalitatív elemzésekkel kombinált megbízható, kvantitatív adatokra fog épülni."....

....ez például speciel nekem annyira RETTENTŐEN TECCIK, HOGY ARRA GONDOLTAM, RÖGVEST LEHETNE ALKALMAZNI KORRUPCIÓ, VISSZAÉLÉS, OFF-SHORE SZÁMLÁK, ADÓPARADICSOMOK ÉS MINDEN HASONLÓ ESETBEN !!!!! :)

trojka 2010.10.25. 19:46:19

Te jo ég...itt még embereket irtanak...tessek mondani, merre fogják ásni az uj tömegsirokat...

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.10.25. 19:53:43

szürnyűség!!!..mi lesz most velünk !!??
jájájájájájjjj :O

fokabacsi 2010.10.25. 20:03:40

@.Pierre Bezuhov.: MER NÁCIAKOK VÁGYTOK MORE , ÁZÍÍÍR !!! MEG LESZTEK
(BA) FIGYELVE ! ÁZTÁN LESZ NEKTEK SÁBESZDEKLI A FEJETEKRE !

kvadrillio 2010.10.25. 20:07:44

..ez a korai előrejelző meg szerintem azért is egy SZUPER DOLOG, mert korai előrejelezheti a KORAI MAGÖMLÉST IS !!! :o)

acsa77 2010.10.25. 20:08:17

@dupla vé: Javaslom elolvasni Spiró György: A fogság c. művét. Bölcs módon az 1 .századba helyezte művét, de a mozgatórugókat igencsak a maiakkal vonta párhuzamba.

redriot77 2010.10.25. 20:50:59

@blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year: az az. A nankingi mészárlás meg az emberkísérletek a 731-es táborban pl. Azoktól még Mengele doki is elpirult volna.

trojka 2010.10.25. 21:50:59

@hunocska: ott, ahol a nyugdíjpénztári befizetésed...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.25. 22:07:01

Na bazzeg, ez már viccnek is rossz...

Erre van pénz?

MEg aztán valahogy el tudom képzelni a kis magyar kémeket ahogy szerte a világban járnak, és felderítik a népirtások előkészületeit... agyam megáll vaze :D

Vaandor 2010.10.25. 23:26:54

Aztaqrva... Nem is tudtam, hogy a minisztériumok már béta-tesztelhetik a Bullshit-generátor 3.1-et!

coloska8 2010.10.26. 00:19:15

Értem én, hogy általában haragszik ez az ország az értelmiségiekre (meg a szegényekre, a cigányokra, a zsidókra, stb.), de nem jó az semmire, ha reflexből leugatunk kezdeményezéseket. A magyar társadalomtudomány nem is olyan rossz (pl. a szociológia), erre építhetünk, tök jó lenne, ha lenne valami saját módszerünk etnikai konfliktusok előrejelzésére. Nem csak a C vitamin, meg a Rubik kocka találmányok, egy társadalomtudományi felfedezés is lehet nagyon hasznos. Ha alibi intézet lesz sok pénzből, akkor természetesen vesszen, de amit eddig tudunk róla, az alapján még valami jó is lehet ebből, hajrá!

coloska8 2010.10.26. 00:26:21

Nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy valaki belássa, hogy egy ilyen központnak lehet haszna. Rakat módszer (klasszikus sajtóelemzés, social media elemzés, survey-es előítélet-kutatások, társadalmi távolság mérés) alkalmas az interetnikus konfliktusok előrejelzésére. Nagyon magyar ugar érzésem van ettől a reflex-szerű lehurrogástól.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.10.26. 09:04:09

@Kicsit Karcos:
- Maguknál van antiszemitizmus?
- Az nincs. De igény volna rá! :-P

Bee-zony 2010.10.26. 12:52:31

Ahogy én a zsidókat ismerem, az intézetnek két fő célja lesz:
1. a judeonácik ellen lázadó gójok figyelése; aztán meg megy a lobbizás, hogy hol kell beavatkozni „a béke, a demokrácia, az emberi jogok”, vagyis a zsidóvédelem érdekében.
2. pénzszivattyú
Milyen rossz lehet nekik, hogy ott van a nagy talmudi életcél, a gójok minden vagyonának megszerzése, és nem vehetik el nyíltan és egyből, hanem mindenféle sunyi trükköt kell alkalmazniuk.
Már magyarázzák is, hogy kell egy ilyen intézmény a magyar ugarra (a Yew York – Judapest – Tel Aviv tengely mentén).
Élősködővédelem a gazdaállatok pénzén, hát nem óóóriási?

A vesztüket érző (gyur)csótányok felállították a Népirtás Megelőző Központot.
A nácik meg a Gestapót; mindenki azt, aminek szükségét érzi.
Korunk Gestanyója közel hasonló intézménynek érzi szükségét, és mivel a Terrorelhárítási Központ már megvan, ez volt a soron következő lépés.

Legyen kinek-kinek kívánsága szerint.
Végül is azért élünk, hogy teljesüljenek a nagy kívánságaink, nemde?
Legyen a gójok minden vagyona a zsidóké, a zsidók kívánsága szerint.
Aztán pusztuljon ki minden zsidó a gójok kívánsága szerint.
A Jóisten a kívánságok teljesülése után reklamációt nem fogad el.

Figyelem, nagy vagyonrablás, és a harmadik világháború keretében nagy élősködőirtás következik.
Aztán béke és rend lesz.

Addig is itt vannak a régi viccek, amelyek újra aktuálisak – most a zsidók erőlködéséről, ahogy hülyének akarják nézni a gójokat.

Stirlitz megy az utcán. Fehérbe és feketébe öltözött nők jönnek vele szemben.
- Apácák - gondolja Stirlitz.
- Stirlitz - gondolják az apácák.

A Gestapo főhadiszállásán Bormann belépett a szobájába és megpillantotta Stirlitzet, amint a nyitott páncélszekrény előtt áll.
- Hát te mit csinálsz itt? - kérdezte tőle.
- A villamosra várok - felelte Stirlitz.
Bormann megnyugodva kiment a szobából. "Érdekes, vajon melyik villamosra vár?" - gondolta. "Visszamegyek és megkérdem."
Bormann visszament a szobába, de Stirlitz már nem volt ott.
- Biztosan elment a villamossal. - gondolta Bormann.

Az autót vezető Stirlitz meglátta az út mellett stoppoló Müllert. Gonoszul elvigyorodott, majd elhajtott mellette. 3 perc múlva ismét észrevette, amint Müller kétségbeesetten stoppol az út mentén. Ez még háromszor megismétlődött. Stirlitz gyanút fogott. A tizenötödik alkalom után fény gyúlt az agyában: Aha, ez körforgalom! - gondolta.

Endrosz 2010.10.26. 13:40:50

@coloska8:

"Nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy valaki belássa, hogy egy ilyen központnak lehet haszna. Rakat módszer (klasszikus sajtóelemzés, social media elemzés, survey-es előítélet-kutatások, társadalmi távolság mérés) alkalmas az interetnikus konfliktusok előrejelzésére. Nagyon magyar ugar érzésem van ettől a reflex-szerű lehurrogástól."

Induljunk innen: magyar viszonylatban vajon szükség van egy ilyen központra a konfliktusok előrejelzéséhez? Téged meglepne, ha holnaptól önbíráskodás, cigánylincselések, válaszul pedig fosztogatások, rendőrterror lenne Borsodban? Én nem örülnék neki -- de nem lepődnék meg.

Helyszínenként egyetlen Sugár/Chrudinák/Lovas-kaliberű HELYSZÍNI tudósító elegendő előrejelzést szolgáltat. Tisztán látszódnak előre ezek a konfliktusok, ha nem a homokba dugjuk a fejünket. Avagy: a működő emberi értelem helyett "támoszkodjunk" ismét a bürökratikus semmitmondásra, szélszülésre.

Konkrét példa: miért valósulhatott meg a hutu-tuszi mészárlás? Mert senki sem sejtette előre? UGYAN. Azért, mert nem volt semmilyen komolyabb védendő érdek ezen konfliktus mentén. Jórészt kivonultak már onnan az első világbeli rablók, akik annak idején a gyarmati határok mentén zárták össze-vissza, mesterséges országokba az ottani temérdek, egymással folyton háborúzó etnikumot, és sokkal kényelmesebb volt úgy csinálni, mintha nem sejtenének semmit. Akik tudtak róla és cselekedhettek volna, leszarták az egészet, majd utána érzékenyen elmorzsoltak egy könnycseppet a Hotel Ruanda c. film megtekintése közben.

fokabacsi 2010.10.26. 14:29:00

@coloska8: Te is jelölt vagy ebben a gittegyletben ,valami cocilológós posztra?? Megint lesz egy hely ahová az ismerősök haverjait, és a bukott politikusokat jól be lehet majd nyomni. Aztán lehet lázasan semmittenni !

coloska8 2010.10.27. 01:47:02

@Endrosz: "Helyszínenként egyetlen Sugár/Chrudinák/Lovas-kaliberű HELYSZÍNI tudósító elegendő előrejelzést szolgáltat." Attól, hogy valahol van egy központ az nem azt jelenti, hogy nincs tőlük senki a helyszínen. Abban egyetértünk, hogy a helyszínen is legyen valaki. Abban nem értünk egyet, hogy szerintem több szem (na meg avatottabb szem) többet lát.

"Téged meglepne, ha holnaptól önbíráskodás, cigánylincselések, válaszul pedig fosztogatások, rendőrterror lenne Borsodban?" Ha holnap kezdődne, akkor meglepne; azt persze tudom, hogy ha rossz irányban fejlődnek a dolgok, akkor benne van az ilyesmi a levegőben. És azt szerintem Te is belátod, hogy ilyen esetben jó, ha előre tudnak készülni a hatóságok rá. Legyen ott rendőr, mentő, esetleg civil szervezetek adott esetben katonaság, meg valamiféle mediátorok, akik segítenek a konfliktusmegoldásban. Persze ezek bizonyos szintig bármikor rendelkezésre állnak, de ha igazán nagy a baj, akkor jó ha rá tudnak készülni a mozgósításra, meg ha kész terveik vannak a helyzet rendezésére.

"Azért, mert nem volt semmilyen komolyabb védendő érdek ezen konfliktus mentén. " Hát az érdekekkel nyilván semmit nem tud kezdeni egy ilyen központ (azon túl, hogy beszámol az érdekekről, és azokból 'kiszámítja' hogy lesz valami balhé (Te is ezt csináltad, csak az esemény után).) De ha feltételezzük, hogy lesz olyan konfliktus, ahol lesz szándék megoldásra, akkor lehet valamit kezdeni a dologgal.

coloska8 2010.10.27. 01:50:10

@fokabacsi: Ha a központ nem tudná ellátni a konfliktus előrejelző feladatát, csak akkor lenne értelmetlen, vagy szerinted akkor is az lenne, ha megcsinálná, amiket várnak tőle?

fokabacsi 2010.10.27. 09:44:04

@coloska8: Mi a hetvencentis lila-kékeres rongyba tekert nagy lucskost lehet előre jelezni?? Mintha a kocsmában előre akarnák jelezni mikor esik le egy nagy pofon?! És mi van , ha jelzik ?? Nem lett volna forradalom '56 -ban?? De van ennek más olvasata is : Nem engedjük tüntetni a traktorosokat, kombájnosokat "előrejelezzük a korai magömlést" és megtiltjuk nekik. Mert mi vagyunk a 238.-ik alibi szervezet !? Látszódjon hogy "szükség" van ránk ! Szánalmas erőlködés ! Aztán az ember csak azt látja, hogy folyik be a rengeteg adó (mint a benzinben az útadó ) látszata viszont szinte semmi ! Mert elfolyik széjjel pancsolva !

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 22:22:44

Hamarosan gyógyítható lesz a liberalizmus brit tudósok szerint :
www.nbcsandiego.com/news/weird/Scientists-May-Have-IDd-Liberal-Gene-105917218.html

mindig mondtam, hogy a liberalizmus valami genetikai alapú elmebetegség :)

szivsuvit 2010.10.29. 00:10:12

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
a fidesz létrehoz népirtás ellenes központot...
remélem azzal fognak foglalkozni, hogy a liberális külföldről irányított gazdasági rendszer következtében, amivel leromlott a gyermekvállalási hajlandóság és az életszínvonal, miért lett az utóbbi 30 évben, 1,5 millió magyarral kevesebb!
megdöbbentő valós számokra épülő bizonyíték:

---== www.youtube.com/watch?v=YEJy2WoHP6o&feature=player_embedded ==--

mert ha ez nem népirtás, akkor nem tudom mi... csak ez nem fegyverrel történt-történik most is.....
úgy érzem nehéz lesz Nekik szembe nézni a valósággal, felébredni, és nem tovább játszani ezt a külföldről rájuk bízott szerepet....
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

DArchAngel 2010.10.29. 11:59:27

OFF:
Szegediként nagyon örülök, hogy erre a szarra van pénz, a világhíres kutatóink pedig koppannak egy rohadt nagyot.
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/penz_hijan_a_szegedi_szuperlezer_is_eluszik/2185927/

fokabacsi 2010.10.29. 13:35:04

@DArchAngel: Nálunk minden szarra van pénz, kivétel, ha értelmes dologra kellene!

süti beállítások módosítása