Skip to content


       Szűrés lista

Hajdúhadházra gördült a cirkusz

Gyöngyöspata után Hajdúhadházra gördült a cirkusz, 2 hétig most meglesz mindenkinek a téma.
Két hét után pedig minden visszatér a régi kerékvágásba, a maga az alapprobléma nem lesz megoldva, és lehet, hogy nem is lehet megoldani.

1. A településen a betörések, lopások, szabálysértések szép lassan tönkreteszik a lakosok életét. Az "egy körzeti megbízott 3 falura" módszer a rendőrség részéről semmit sem ér.

2. A bűncselekmények mellé olyan incidensek is társulnak, amikkel a rendőrség már végképp nem tud mit tenni: leköpik, inzultálják, beszólnak az embereknek, magyarul egyes emberek "cigánykodnak".

3. Mivel a rendőrségnek nincs se embere, se pénze arra, hogy éjjel-nappal járőrözzenek az adott településen, az emberek a polgármesterhez fordulnak, hogy tegyen már valamit.

4. A polgármesternek elég kevés eszköze van, de támogatja egy polgárőrség felállítását.

5. A polgárőrség megkezdi a "munkáját", a "világ vicce" kategória pocakos nyugdíjas rendőr vezetésével, akit még a cigánygyerekek is hangosan kiröhögnek. A polgárőrség haszna csekély.

04:00-tól, remek jelenet, a polgárőrbácsi és cigánygyerekek, akik nincsenek iskolába, de majd úgyis mennek börtönbe.



6. A lakosságnak tele lesz a töke a rendőrséggel és a helyi polgárőrséggel, mivel semmilyen változás nem történik az ő biztonságuk javítására.

7. "Jöjjön bárki, akárki, csak legyen már végre közbiztonság" - mondják, és megjelenik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. Hívatlanul vagy a helyi lakosok által meghívva.

8. A lakosok nagy része örömmel fogadja őket, javul a közbiztonság. Tegnap, az első nap négy betörőt fogtak el Szebb Jövős polgárőrök.

9. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület után menetrend szerint megérkezik emelt létszámmal a Készenléti Rendőrség, úgymond fenntartani a közbiztonságot, ami számukra azt jelenti, hogy a polgárőröket figyelik. Azonban közbiztonság éppen korábban nem volt, de akkor nem vonultak ki.

10. A lakosság kisebbik része óriási jajveszékelést csap. A kisebbségi önkormányzati vezető szavait issza a média, hiszen ők most "rettegnek". No igen, 200 polgárőr meg a polgárőrök miatt kiérkező Készenléti Rendőrség mellett nehéz éjszaka elindulni tyúkot meg fát lopni, uzsorát behajtani.

11. A kézzel fogható bűncselekmények (betörések, lopások) áldozatai immár senkit nem érdekelnek, őket nem kérdezik meg, de a helyszínre, a rettegő romákhoz megérkezik a TASZ, az LMP, Ungár Klára és a szokásos csapat, akik soha, egyszer sem mennek ki magyar lakosok, áldozatok panaszait meghallgatni, esetleg segíteni nekik. Ugyanis "a bűncselekmények megoldása a rendőrség hatásköre".
A TASZ, az LMP, Ungár Klára és a szokásos csapat, soha, egyszer sem mondja a romáknak, hogy ne lopjanak, hogy takarítsák ki a házakat és az udvarokat, hogy járassák rendesen oviba és iskolába a gyerekeket.
A TASZ, az LMP, Ungár Klára és a szokásos csapat, soha, egyszer sem mondja a romáknak, hogy ne vágják ki és ne tüzeljék el a gyümölcsfákat, hogy inkább ültessenek krumplit, zöldséget, és próbáljanak meg gazdálkodni.
Járóka Líviától Pintér Sándorig mindenki nyilatkozik, hogy "ami folyik megengedhetetlen, tűrhetetlen, a rendfenntartás állami monopólium", bla-bla-bla, de más nem történik.

Egy Hajdúhadház környéki gyümölcsös. Joggal hiányolhatóak a képről maguk a gyümölcsfák. A kép a Napló helyszíni riportjából van:



12. Egy kis időre fordul a kocka, magyar lakosok kapnak pár hét nyugalmat és közbiztonságot, a romák egy része pedig minden nap elmondja, hogy ők mennyire rettegnek, félnek, stb.

13. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesült elhagyja a települést.

14. Ugrás vissza az 1-es pontra, és minden kezdődik előröl.

Mi lenne a megoldás?
Az alapközhely, amit ilyenkor ellőnek, hogyha lenne munka, akkor dolgoznának és nem lopnának.
Nos, rengeteg munkanélküli magyar ember van, de nem mennek éjjelente tyúkot lopni. Orbán nagy ívű programot hirdetett (100 ezer közmunkás), ennek viszont elég nagy a költsége (szorozzuk fel a 100 ezer embert a minimálbérrel), és aki nem akar elmenni, az nem fog elmenni dolgozni. Kényszeríteni ugye senkit sem lehet, csak felkínálni a lehetőséget. Lopni csak kényelmesebb, mint 60-70 ezerért a tűző napon ásni a gátat.

A másik "megoldás", amin jelenleg is dolgozik a kormány, hogy ún. kríziscsoportot küldenének a helyszínre: "Kormánydelegáltakból, önkormányzati politikusokból és helyi kisebbségi vezetőkből álló válságmegelőző csoportokat állítana fel a kormány a gyöngyöspataihoz hasonló társadalmi feszültségek megelőzésére."
Most képzeljük el, hogy a kríziscsoport megérkezik a helyszínre és ... megkéri a romákat, hogy ne lopjanak és viselkedjenek rendesen? Mert ez így vicces jelenetnek tűnik, remélem megy majd velük egy tévéstáb ...

Viszont, ha polgárőrök járőröznek éjjel-nappal, akkor az mindenképpen visszatartó erő. Ha a mi utcánkban több betörés is előfordulna, érdekelne, hogy ki vállalja azt, hogy a saját szabadidejében (!) a saját pénzén (!) járőrözik? Felőlem a Bantu Négerek Önvédelmi Csoportja is lehetne, csak senki ne lopjon el a kertemből semmit.

Csak hogy a Gödörben ördögbotozó LMP-s is megértse, aki már a Nagykörúton kívül is rosszul érzi magát: vannak olyan emberek, akik csak az elrettentő erőből értenek. Igen, ez a rendőrség dolga lenne, de ők kurvára nem rettentenek el senkit. Úgy elég nehéz, hogy a szomszédos városban alszik a körzeti megbízott.

Pofonegyszerű: melyik településre mennél betörni?
Ahol tudod, hogy 3 falura jut 1 körzeti megbízott és nincs polgárőrség, vagy oda, ahol tudod, hogy folyamatosan járőröznek a polgárőrök?

Az egyik gyöngyöspatai lakos szépen összefoglalta és megírta egy nyílt levélben:


"Szeretnénk világossá tenni, hogy a sajtó jelentős részében gyerekcsínynek és apróbb lopásnak titulált „ügyek" valójában mit is takarnak. A folyamatos fenyegetettség és félelem, valamint megalázottság lett része számos, főleg idős ember mindennapjainak, főként a falunak azon a részén, ami az említett, társadalmi normákat megszegő családok közelében található. Kialakult a félelemkeltésnek és bűnözésnek egy fojtogató hálója: a deviáns csoportba tartozó gyerekek, tinédzserek nappal, a miséről vagy éppen a boltból hazatérő idős embereket nyíltan szidalmazzák, sok esetben le is köpik, táskájukat rángatják, őket kővel dobálják. Majd éjszaka bemennek a kertjükbe, fészerükbe, ahonnan ellopnak kisebb és nagyobb javakat.

Lehet ezeket „apróbb lopásnak" is nevezni, de a tevékenység olyan gyakori és módszeres, hogy a végeredmény tragikus: sok létminimum közelében élő idős ember kerül lehetetlen helyzetbe, amikor éppen ellopják tűzifáját, vagy annyira fosztogatják a kertjét, hogy föl kell hagynia a termeléssel. De a legfájóbb a pszichés hatás: a folyamatos rettegés miatt a megérdemelt nyugodt öregkor helyett mindennapi félelem és létbizonytalanság lett osztályrésze sok-sok embernek.

Föl szeretnénk arra is hívni a figyelmet, hogy a pusztítás akkor is pusztítás, ha nagyon sok apró mozdulat következménye. Az említett közösségromboló csoport miatt tizenöt év alatt eltűnt, romhalmazzá és pusztasággá vált a Kecske-kő harminc hektárnyi oldala, ami előtte Gyöngyöspata „nyaralónegyede" volt hobbikertekkel, pincékkel, gyümölcsösökkel. A karókat, oszlopokat tűzifának hordták el, a pincéket föltörték, számos esetben a cserép mellett még a tetőgerendákat is elvitték, a gyümölcslopás módszerét sokszor a faágak letörése és elvonszolása jelentette. Most úgy néz ki a terület, mintha bombatalálat érte volna. A termelés leállása miatti anyagi kár is hatalmas, szerény becslések mellett is körülbelül harmincmillió forint évente, de legalább ennyire fájó veszteség, hogy Gyöngyöspata egyik legfontosabb közösségi színterét veszítette el, vészesen rövid idő alatt.

A faluban két hétig tartózkodó Szebb Jövőért Polgárőrség tevékenysége országos szintű felháborodást váltott ki, de az éremnek másik oldala is van: a falu lakóinak nagy része úgy érzékelte, hogy összességében (nyilván ebben a jelen lévő rendőri erőknek is szerepe volt) két évtizede nem érzett nyugalom és biztonságérzet volt tapasztalható. A faluközpont hídján megszűnt a gyerekbandák vámszedése (szó szerint értendő!), az idősek nyugodtan el tudtak menni misére, a postára vagy a boltba, nem kellett feléjük repülő kődaraboktól, köpésektől, szidalmaktól tartaniuk, és éjszaka is nyugodtan alhattak."


Néhány fotó a gyöngyöspatai pincékről, gyümölcsösökről.

Lehet, hogy azt a két pofont a köpködő, vámszedő suhancoknak kellene kiosztani, Pintér úr!

Folytatás ...

Címkék: fidesz rendőrség társadalom cigány jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr192822297

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Haddelhadd-háza… 2011.04.14. 10:46:35

Megint tele van a média a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület utcai ténykedésével. Járőröznek vagy megfélemlítenek? Rendet csinálnak vagy fenyegetnek? Minden illetékes, vagy magát illetékesnek érző nyilatkozik, értékel, minősít, stb. A rendőrség mossa kez...

Trackback: 188. Magánrendőrség 2011.04.13. 11:31:44

Ma került ki az Indexre Plankó Gergő cikke, az Ahol megszűnt Magyarország címmel. A cikk nagyon érdekes és aktuális problémát ír le, erről már én is többször írtam a tavalyi év során.Az előzmények: Gyöngyöspatán a Jobbik nagygyűlést hívott össze, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.13. 11:07:35

Micsoda kirekesztő náczifaschisztarásszííístá post lett ez megint?

LÁÁÁÁÁÁÁJK :DDDDDD

dr. Aullah 2011.04.13. 11:08:28

Hánynom kell... dögöljön meg az összes c. és az összes c. védő, sokkal szebb világ lenne.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.13. 11:10:14

"A másik "megoldás", amin jelenleg is dolgozik a kormány, hogy ún. kríziscsoportot küldenének a helyszínre: " - na ez már kiindulási alapnak jó. a "krízis-csoport" felszerelését alapvetően nagy tűzerejű fegyverekben, és páncélozott harcjárművekben határoznám meg, amúgy az elképzelés jó!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.04.13. 11:13:17

Szerintem azzal nincs baj hogy "a TASZ, az LMP, Ungár Klára és a szokásos csapat" lerohan olyan ledugott, elfeledett, magára hagyott településekre ahol a gárda parádézik és jajveszékelnek hogy így emberi jogok, úgy emberi jogok.
Azzal van baj, hogy nem maradnak ott amikor a gárda továbbáll. Na, azok után hallgatnám meg hogy így emberi jogok, úgy emberi jogok.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.04.13. 11:14:47

Egyébként is izi öcséim, izi, bejelentették hogy mi most megoldjuk nemcsak Magyarország, de az EU cigány problémáját és belátható időn belül szorgos-dolgos-takaros cigányok fognak minket és az EU-t fellendíteni...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.13. 11:14:50

@csizsikpizsik: "Na, azok után hallgatnám meg hogy így emberi jogok, úgy emberi jogok." - ne aggódj, akkor is jajveszékelnének az emberi jogok miatt. a SAJÁT emberi jogaikért, de az akkor már az útszéli döglött kutyát sem érdekelné :)))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.04.13. 11:21:40

@Seduxen: Jaj dehogynem érdekelné, állva tapsolna 10ből 9 ember az elkövetőknek akik miatt nyűszítenek :))))

jozicsenko 2011.04.13. 11:24:15

bocs, de a megélhetési állatvédőknek kell a szavazat a neoszdszbe

hogy drogosok, pedofílok, rablók, kurvapecérek, az tökmindegy: szavazzz az elempére vagy mocskos nácivagyol...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.13. 11:24:21

Most vagyunk a 8-as pontnál, de legalább tudjuk, milyen pontok következnek.

jozicsenko 2011.04.13. 11:27:16

@csizsikpizsik: minap volt egy alkotmányvita az emeregyen - sifferandrás a vagyon védelmére mindenhova kesznyétei bácsikat vizionált -na ezt én is szeretném látni, ha rendőr nincs, legalább áram legyen...
a dolgozni akaró cigányságot meg küldeném ki franciahonba, hagy élvezzék már denielkónbandiék is a liberális áldásukat...

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2011.04.13. 11:27:18

@csizsikpizsik: Az a baj hogy csak az EU cigány problémáját oldjuk meg azzal hogy ilyen jól tartjuk őket. Tőlünk 500 kilométerre és ezer évre törvény van a cigányok ellen.

De amúgy nem tudom felfogni hogy azok akik ennyire támogatják a cigányokat azok búrában élnek vagy mi a túró?

Homeoffice 2011.04.13. 11:27:52

Ilyenkor mindig a Szükségállapot című film bizonyos jelenetei jutnak eszembe...
amikor Bruce által alakított tábornok beveti a csapatait....

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.13. 11:29:35

@csizsikpizsik: és mi a "munkaanyag" címe? Mein Kampf 2.0 ? :))))

CD-R80 2011.04.13. 11:30:16

Ezt találtam ott valahol, s megnéztem máshol is úgy vagyon-e írva s nem e mockosnácifasisztaordaseszméjű propaganda eredménye a dolog.
1820-ból..
www.miabonyunk.hu/cikkek.php?cikk=715

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2011.04.13. 11:31:02

Ezek a megélhetési bűnözők állatként élnek, nincs emberi értékrendjük, életszemléletük, tehát ebből következően állatként is kell őket büntetni: megverni, börtönbe dugni, kivégezni. És el lehet dönteni, hogy az alábbi három büntetés közül melyiket alkalmazzuk a csak egy-két almát ellopó purdéra, a 30 tyúkot ellopó suhancra, vagy a kislányokat és öreglányokat csoportosan megerőszakoló állatokra.

A büntetési lehetőségek megvannak, a BTK szabályoz mindent, mégsem alkalmazzák. Érdekes, nem?

szekuriti.blog.hu/2011/03/15/188_maganrendorseg

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.04.13. 11:34:29

@jozicsenko: Van nekik erre a célra tartott arab-afrikai kolónia minden városban. És nagyon megértőek velük, az átlag simán hozza Vonagabi liberalizmusát, toleranciáját :)
@Seduxen: Előrendelem akkor! :))))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.13. 11:35:10

érdekes, ez most nem lett index címlap, ki érti ezt? :))))

Spiritmonger 2011.04.13. 11:35:19

nagyon jó poszt lett, az utóbbi idők legjobbja, gratula érte, ez a régi vastagbőr!
persze most ti is nácifasisztarasszistákok lettetek, de legalább korrekt elemzést készítítettetek
nem baj, így tovább

DArchAngel 2011.04.13. 11:35:45

@Gunther: No igen.
Tűz ellen lehet tűzzel védekezni. Ha valakinek ez radikális, akkor lehet vízzel, körbekerítéssel, légelszívással is... Csak védekezzünk már, könyörgöm, mert ég az ország!

lyken 2011.04.13. 11:37:54

"soha, egyszer mondja a romáknak, hogy ne lopjanak, hogy takarítsák ki a házakat és az udvarokat, hogy járassák rendesen oviba és iskolába a gyerekeket."

@zero: Gondolom ez "soha, egyszer NEM mondja" akart lenni? ;)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.04.13. 11:38:02

@Redmaster: Nem, a saját seggükben van a fejük, elvégezték a bölcsészkart eszperantó-büfé szakon, még szellőztetésre sem alkalmasak hát beülnek egy kényelmes fotelba és jogvédőt meg liberálist játszanak. Csak sajnos lila fingjuk sincs róla, hogy a liberális elvek nem egyenlőek azzal, hogy ha valaki barnább, sárgább, stb. mint az átlag akkor annak mindent lehet alanyi jogon, az átlagnak pedig szó nélkül mindent tűrnie kell.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.13. 11:38:45

@Gunther: nekem inkább az, amikor Frank Haddad ügynök (Tony Shalhoub, "alias" Mr. Monk) és Denzel barátunk keresi a stadionban előbbi családját....

Homeoffice 2011.04.13. 11:40:51

@DArchAngel: @Seduxen:

Egyébként nem kell ilyen drasztikusan fellépni.
Elég lenne két három tucat exorosz elitkatonát telepiteni ezekbe a falukba.
Ők rendet csinálnának.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.04.13. 11:41:53

Most egy kicsit örülök, hogy nem ott élek. A mi falunkban 17 évvel ezelőtt próbáltak letelepedni. Egy hónapig csinálták a balhét, mire összefogtunk és szó szerint kaszával, kapával, baltával zavartuk ki őket. Másnap ki volt rakva a házra, hogy eladó. És ez csak EGY család.

Kijöttek a rendőrök. A vád: lincselés. De sajnos senki nem látott semmit...

kyncza 2011.04.13. 11:42:29

De jó post lett! Végre!!!

tasz, helsinki bizottság, lmp! A KURVA ANYÁTOKAT!!

Menjetek le egy hétre csak...biztos befogad bármely család ott szívesen, h objektíven tudjatok nyilatkozni utána! Rohadt magyargyűlölő szemetek!

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2011.04.13. 11:43:22

Egy eleve végletekig pofátlan népcsoportnak tálcán további jogokat adni és érinthetetlenekké tenni őket - ilyet egy ép elméjű ember nem csinál.

Két este lehetséges: vagy minden döntéshozónk marha vagy ez az egész egy jól felfogott ÉRDEKET szolgál.

Az egészségügy tönkretételével, a fiatalok elüldözésével és az idősebbek cigányok általi kiirtásával gyönyörűen lehet nulláig redukálni az őslakosságot. Tovább nem is folytatom, mert mindenki tudja, hogy kiknek kéne a hely(ünk).

lyken 2011.04.13. 11:43:33

Egyik vidéki ismerős mesélte, hogy náluk a környék gumilövedékes muzeális fegyverek gyüjtésébe kezdett. Legálisan tartható otthon ahogy akarod és nem halálos. Mivel minden gazda tart a környéken, a tisztelt roma kartársak inkább máshova mennek, mert rájöttek, hogy a szektorban csak lila foltok várják őket. Hála az égnek otthon még mindenkinek joga van önvédelemre.

jozicsenko 2011.04.13. 11:44:38

@Gunther: igen, és két hét múlva kgbátnevelő tábor lenne a pincékben (bár még talán az is jobb a semminél...)
@csizsikpizsik: és csodálkoznak,hogy Le Pen délen simán veri az összes jelöltet választásokkor...
csizsikpizsik 2011.04.13. 11:38:02 SouthPark, Smugalert c. rész megvan? amikor San Franciskoba költözik az egyik srác, az apja hybrydautóval jár és a végén a saját fingjukat szagolgatják? valahogy ez jut eszembe az átlagpestibennszülötthülyéről...

lyken 2011.04.13. 11:45:54

@csizsikpizsik: "beülnek egy kényelmes fotelba és jogvédőt meg liberálist játszanak."
A mai magyar liberális a legjobb ok arra hogy valaki konzervatívvá váljon.

CD-R80 2011.04.13. 11:47:27

@lyken: Én jobbat tudok.
Az lenne az igazán jó ha a magyar liberálisok konzervvé válnának.

Nurrddin 2011.04.13. 11:49:20

megoldás?
csendőrség: kakastollal, puskatussal, szuronnyal....

CyberPunK 2011.04.13. 11:50:55

@Gunther: Khm, mit is mondott Bruce a bevetés előtt és mi is lett a film vége? Ez így most nagyon rossz hasonlat.

Amúgy Újpalotán élek, ahol nincs annyira sok cigány, de rengeteg cigánykodó magyar van. Nem cigányprobléma van ebben az országban, hanem valami eszméletlen erkölcsi züllés.

Zero: "2. A bűncselekmények mellé olyan incidensek is társulnak, amikkel a rendőrség már végképp nem tud mit tenni: leköpik, inzultálják, beszólnak az embereknek, magyarul egyes emberek "cigánykodnak". "

Ezt a gárda se fogja megtenni. Tudomásul kell vennünk, hogy utolsó szolganép a magyar , aki képtelen az összefogásra, és semmit se tudni a saját boldogulásáért, max hangosan rinyálni a kormány/rendőrség/bárki más felé, hogy segítsen. Ha az öregek családja egyként lemenne ezekre a falvakra és éppen akkor verné végig a putrisort, mikor a körzeti megbízott épp otthon pihen, akkor hamar kuss lenne.

sárkányfő 2011.04.13. 11:52:01

Gondolom iszonyat cigányozásba fog fulladni a poszt, de hátha mégsem hiába írok. Tehát:

1. A cigány/mélyszegénység probléma SOKKAL nagyobb annál, semhogy akár csak pár év alatt meg lehetne oldani. Ez több tízéves folyamat lenne. Ezt be kell látni.

2. A munkát nem kell lebecsülni. Rossz ezt leírni, de az amúgy elfogadhatatlan diktatúra, a Kádár-korszak SIKERESEN INTEGRÁLTA a cigányokat elsősorban a mesterségesen fenntartott teljes foglalkoztatottsággal. Ezzel bebizonyította, hogy a cigányok integrálhatóak. Persze az elmúlt 20 évben megsemmisült a 40 év eredménye.

3. Zavar, ha egy cigány bűncselekményt követ el, akkor azonnal "cigány" a bűnelkövető, és a cigányságot általában kriminalizálják, de ha egy magyar ember lop-csal-hazudik-öl, legyen az politikus, aki százmilliókat lop, vagy bankrabló, vagy fehérgalléros bűnöző, vagy sima adócsaló, akkor persze nem "magyarozik" senki. Ez nyilvánvalóan mélyen igazságtalan kettős mérce.

4. Ha nem integráljuk a cigányokat (első lépés: munka), akkor csak magunknak lesz rosszabb. Ha hagyunk egy problémát az égig nőni, később még nehezebb megoldani. Most már a "később" szakaszban vagyunk, és ez bizony az elmúlt 21 év sara is. De még később még rosszabb lesz. Tudomásul kell vennünk, hogy ez a mi melónk, nem lehet megúszni.

5. Tudomásul kell venni, hogy a cigányságnak nincs meg sem a szellemi, sem az anyagi tőkéje ahhoz, hogy akár csak kitaláljon, nem hogy megvalósítson egy tömeges felzárkóztatási programot. Lehet ezt csak tőlük várni, lehet csak őket hibáztatni, de ezzel csak magunkat tévesztjük meg.
A mi kezünkben, a fehér bőrűek kezében van ebben az országban a pénz, a hatalom, a jog, az infrastruktúra, a szellemi tőke, minden szükséges eszköz. Nekik nincs semmi.

6. A cigányoktól is el kell valamit várni: az együttműködést (amire amúgy mi magyarok egymással sem vagyunk képesek, vadul gyűlöljük egymást, lásd: politika). Ha ők nem akarják, minden terv elbukik. De az ő együttműködésüket is csak ésszel lehet elvárni, ha alacsonyabb rendű rabszolgaként bánnak velük egy építkezésen, nem csoda ha otthagyják és még lopnak is. Fehér ismerőseim is mondanak fel cégeknél azért, mert nem bírják elviselni a hülye főnököt, pedig ők még mindig 100x több tiszteletet kaptak, mint egy cigány melós.

7. Nem tudom a tutit. A fentiek jobbító szándékú megjegyzések voltak. A kölcsönös gyűlölködés biztos nem old meg semmit. A jobbik nyilván a cigány/nyomor-probléma politikai hasznának lefölözésére megy ki járőrözni. Cirkusznak jó, a megoldáshoz köze nincs.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.04.13. 11:52:07

@jozicsenko: Az átlag bpi legalább úgy utálja őket mint bárki a világban, de az a South Park rész tényleg ráhúzható ezekre a liberális-sznob-korlátolt köcsögökre.

CyberPunK 2011.04.13. 11:54:30

@sárkányfő: nem integrálni kell, hanem levágni a tolvaj kezét, és teljesen mindegy, hogy magyar, cigány, vagy bármi más. Persze rokkantsági csak annak aki dolgozott is, családi pótlék csak adójóváírás formában, szoc segélyek eltörlése. Kurva gyorsan integrálódnának, hidd el.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.13. 11:55:05

@lyken: "A mai magyar liberális a legjobb ok arra hogy valaki konzervatívvá váljon." - ez minimum a hét kommentje :))))))

Nurrddin 2011.04.13. 11:56:22

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: az 17 évvel ezelőtt volt...
ha most próbálnátok, garantált lenne a kalitka...

mint nekem...
12 éve levertem kettőt egy kocsmában
nem én kezdtem, én csak megvédtem magam
az egyiket egy tele hubertuszos üveggel lassítottam le, hogy tudjak foglalkozni a másikkal...
az ügyészség egy évig vizsgálta, hogy arányos volt -e az eszközhasználat a fenyegetettséggel...
(2 db büntetett előéletűről volt szó)
akkor még arányosnak érezték..
most simán elmeszelnének...
változnak az idők

Marcellusca 2011.04.13. 12:04:06

Na, már vártam. De tényleg. :)

Vasárnap láttam a Naplót (kívántam is a riportot készítő Való Gábornak, hogy költözzék oda csak fél évre!), tegnap meg az RTL KLUB-os Híradót, hogy rettegnek a H.hadházi romákok.
És mé' nem sajnáltam őket???
Pedig a kamera megjelenésekor - számomra érthetetlen módon - mindjárt összecsődült a helyi kisebbség és ment a sírás a rettegő, bevizelő, suliba félve járó (MUHAHA) purgyékról.
A másik, NEM ROMA, lakos meg azt mondta, hogy nagyon jó volt, hogy ott voltak a polgárőrök, mert addig sem féltek.

Az a szomorú, hogy az embereknek saját kezükbe kell venni a dolgok irányítását, mert az állam magukra hagyta és csak a faj- és jogvédők hisztije hallható.

Don Alessandro-tól meg csak annyit kérdeznék: Nála nem telt még le az a bizonyos két hét?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.04.13. 12:04:27

@sárkányfő: Nem hiteles amikor azon megy az ajvék, hogy szegény cigány hol dolgozhatna, és ha el is megy akkor rabszolgaként van vele bánva, hogy megalázzák, ezért hát jogos ha küldjük a segélyt, pótlékot, juttatást és lehetőleg sokat, mert különben kötelessége tyúkot lopni a szomszédból.
Szerintem mindenki ismer cigányt aki dolgozni jár rendesen és becsületesen fizet villanyszámlát és elküldi a gyereket iskolába. Én például kurva sokat dolgozok és rengeteget túlórázok, sokszor bent érnek a takarítók akik naponta kinyalják az üvegirodaházat. Van köztük erdélyi-magyar-cigány és amíg tesznek-vesznek és nem tudok dolgozni, hát beszélgetek velük. Nincs panaszuk főnökükre, kollégájukra, szomszédra, beszélnek a gyerekről aki már középiskolás vagy éppen szakmát tanul, nem jut eszükbe lopni és elsunnyogni a munkát, sőt általában a késő esti takarítás a másodállásuk.
Közhely de az esetek nagy %ában igaz, aki akar tud tenni. Lehet hogy az első generációnak szarabb mert két állás meg takarítás de a következőnek már könnyebb, a harmadiknak pedig még könnyebb. De nem, náluk az van hogy minek iskola, minek munka, majd gyűn a segíly és vágjuk ki a szomszéd fáit...

kyncza 2011.04.13. 12:04:30

@sárkányfő: hülyeséget beszélsz!

Persze a Jobbik csak lefölözni akarja! Te szerencsétlen....te se láttál még cigányt élőben, ugye?

A megoldást nem tudod, de amit a Jobbik/Gárda csinál az rossz. Majd ha a te szüleid, nagyszüleid köpik le, vagy a gyereked torkához szorítanak kést, majd máshogyan látod a dolgokat.

Nehogy már a többségi társadalomnak kelljen MÉG áldozatokat hozni, hogy szegény cigányság erőre kapjon! Rossz soruk van? Jaj, szegények! Képzeld a magyarok 90%-nak az van, mégse öl, nyomorít meg embereket. És a politikusok nagy hányadánál szintén ne magyarozz, nézd meg a "származásukat"!

CD-R80 2011.04.13. 12:05:39

@CyberPunK: Az a baj hogy nem kuss lenne hanem napokig azt hallgatnánk a híradóban hogy kigyúrt rasszista magyarok ártatlan cigánygyerekeket vertek. S ezt kiabálná a sok köcsög Brüsszelig.
Mellesleg ezt az összeállítást pont láttam a tévében, s nem kicsit volt részrehajló. Nem a félelemben élő időseket kellett volna sajnálni hanem a polgárőröket utálni. Legalábbis a "műsor" úgy lett összeállítva mintha megint egy szélsőséges csoport csinálta volna a balhét. Nem a gyilkosság és betörések voltak a hír hanem hogy árpádsávos fekete mellényben mászkálnak páran.
S az a kurva nagy baj hogy az átlag magyar meg beszopja otthon mindezt, s mindenki gárdázik meg fasisztázik, meg túlzásnak tartja a Jobbikot. Bezzeg Lmp-st még nem láttam polgárőrként. De a polgárőrségek nagy része is egy szarrakás akik csak addig azok míg egy fesztiválon ingyen belépőt kapnak, a hétköznapokon meg telefonon lebeszélik hogy - Jóska akkor ma éjjel kimentünk, jó?. Tisztelet a kivételnek.
Az egész ország nagy része egy nagy buta birkanyáj, a híradók meg a többi meg ferdített dolgokat ad át nekik. Aztán ezzel kell harcolni mindennap vagy kussolni mert lenáciznak.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.04.13. 12:06:51

@Marcellusca: "Nála nem telt még le az a bizonyos két hét?"
Letelt. Közbiztonság kiváló. Ha másként látod kérlek jelezd, ip-címed alapján kivizsgáljuk panaszodat.

zsoltix 2011.04.13. 12:09:30

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: Ismeros, nagybatyamek falujaban is igy tortent, ott is kb. 16-17 eve. Bar lehet, hogy ugyanarrol van szo. :)

Marcellusca 2011.04.13. 12:10:59

@kyncza: Ja, erre, hogy befogad egy család: A naplós riportban az is benne volt, hogy a helyiek ingyen szállásolták el és etették a polgárőröket, és ezt bármikor újra megtennék.

CD-R80 2011.04.13. 12:12:28

@sárkányfő: Meg a faszomat.
Munkát nekik?
Integrálni?
Esetleg internálni akart lenni?
Először meg kellene őket tanítani írni-olvasni akkor talán egy munkaszerződést is alá tudnának írni.
El vagy tévedve kicsit ezzel mert te sem látod át mi folyik ott lenn. S sok-sok ilyen kis falu van, néhol városrészek. Hogy veszed rá hogy felüljön egy buszra és utazzon másfél órát melóba onnan meló után haza?
Hogy ne legyen beteg 3 nap után?
Itt csak erővel lehet bármit elérni, de azt teljes társadalmi támogatottsággal kellene nem így.
S nem a fegyverekre gondoltam.

Nurrddin 2011.04.13. 12:14:53

@sárkányfő:
1- ezzel nincs semmi gond... egyet lehet érteni vele

2-a kádár rendszer integrálásáról pár szó: a cigányok akarattól unásig voltak munkahelyeken... nekik szabad volt késni, ha nem mentek be, az sem volt nagy gond, elmehettek szó nélkül birkát nyírni hetekre, hónapokra...
ugyanannyit keresett a műhelysepregető, meg a motorbontós cigány, mint apám, aki 0,01 mm pontossággal dolgozott... ez az eredmény??? (és 40+ évesen mind roki lett...)

3- nem tehetünk róla, hogy a ma hazánkban a szélesebb érdeklődésre számot tartó bűncselekményeket 1-cigányok, 2- politikusok követik el... ez van, előbb változtassanak ezeken az arányokon, és dekriminalizálva lesznek...

4- integráld a munkába a dolgozni nem akaró cigányt... hogy teszed? nem ért semmihez, ellop mindent, nem jön be pontosan, mielőtt munkába áll, kér egy heti előleget, aztán nem látod soha többet... (mind tapasztalat)

5- a becsületességhez nem kell szellemi, sem anyagi tőke, jópár cigányt tudok példának hozni, de sajnos olyanok mint a fehér holló... tisztességes munkával ki tudják vívni a megbecsülést, ezt néhány már bebizonyította... de mi legyen a többivel? ingyenmunkahely nagy fizetéssel?

6- együttműködés... lásd 5.- pont... bánásmód... csak az erőt tisztelik, szaktudásuk, maximum a sitthordásra predesztinálja őket, értékesebb anyagok igazgatására, cipelésére alkalmatlanok, mert menet közben tönkreteszik megint csak a tapasztalat beszél belőlem, persze le kell vonni az 5. pontban említett cigányokat

7- ezeknek a kis településeknek az a pár hét is jól esik hidd el...
sajnos a jelenlegei hivatalos elgondolások sehová nem vezetnek...
szomorú kimondani, de csak az erő használ nekik
kezdetekben mindenképpen, és miután megtanulják, hogy nem ők a világ közepe, lehet elkezdeni integrálni...
ha egyáltalán lehet..

eszkep 2011.04.13. 12:15:04

Meglepően jól levezetett a 14 pontos folyamatábra, de tartok tőle, ezért nem jár Index-es link...

A megoldás nehéz kérdés.
Kormányzó erőtől csak "EU-konform" megoldás lesz várható. Na' most pont az EU-s roma stratégia ott tart, mint mi kb. 20 éve... Teljes csőd. (Ott a probléma csak az Unió bővülése és a szabad munkavállalás moratóriumának lejárta óta létezik!)
Ami a megoldást illeti esetleg utánaolvashatna a kunok letelepítésének és "integrálásának" folyamatáról (röpke 250 év volt, korántsem "EU-konfom" eszközökkel...

Az LMP meg ahhoz képest, hogy nem tartja magát liberálisnak, még Cohn-Bendit felköpései is alá beáll, nemis beszélve Schiffer beköpéseiről. Amúgy is teljes vicc amit művelnek e kérdésben (is). Hamarosan a "zöldek" kifejezés ugyanolyan dehonesztáló lesz, mit az SZDSZ-féle "liberalizmus".

lyken 2011.04.13. 12:15:32

@csizsikpizsik: "ha el is megy akkor rabszolgaként van vele bánva, hogy megalázzák, ezért hát jogos ha küldjük a segélyt, pótlékot, juttatást és lehetőleg sokat, mert különben kötelessége tyúkot lopni a szomszédból."
Vidéken sokan élnek meg a kertjükben termelt élelmiszerekből, akiknek egyébként nincs munkájuk. Nyilván van befolyó összeg is az életükben, de alapvetően a cigány emberek is megtehetnék, hogy felássák hátul a kertet és 200 m2-en megtermelik a túléléshez szükséges - mondjuk krumplit. Vajon miért nem megy neki? Talán mert neki jogai vannak és egyszerűbb kirekesztést kiáltani, mint kapát meg ásót fogni?
Pedig nem lenne rossz, ha azt látná a gyereke, hogy az apja felkapálja a veteményt, ahelyett hogy este elmegy kipakolni pár pincét meg tyúkólt.

CyberPunK 2011.04.13. 12:15:48

@CD-R80: Lehet, de akkor sem a Gárda a megoldás, annak tényleg semmi értelme, hogy lemennek két hétre, max figyelemfelkeltés. A polgárőr se ér olyan sokat, ha egy egész generáció cigánykodik egy faluban. Ehhez bizony a többség társadalmi fellépése kéne. Értsd, egyszer-kétszer összeállni és nagyon csúnyán elpicsázni őket.

kyncza 2011.04.13. 12:16:24

mszp-szdsz-lmp-fidesz-mdf alatt látható (volt), hogy hogyan állnak a cigányokhoz. Egytől egyig a seggüket nyalja, és hát lehet fasisztázni meg nácizni a Jobbikot, de ha nem kerülnek hatalomra, akkor ennek az országnak 20éven belül kapáltak. Akkor majd szívesen beszélgetnék az ilyen sárkányfő szinten lévő emberekkel (ha még itt lesznek), hogy na, végre nem a náci magyar a többségi társadalom és hogy tetszik neki...

Ilyen gazdasági programot a Jobbik is összerakott, sőt, gyanítom sokkal jobb dolgokat megvalósítanának, pl. nem lenne wellness-börtön, 600milliárdba kerülő fél?kész metró, nokiás doboz, szarért-húgyért eladott vállalat, épület, kiszórt közvagyon. Igen, lehet pattogni azon, hogy DE MAJD AKKOR ŐK IS....hát én adnék egy esélyt, mert a többi pártot láttuk már.

A mélyszegénységben élő cigányokkal kapcsolatban ajánlom a napiszar, puruttya oldalak pózolj! című rovatát, napi 5-8kép biztos van bikalánc vastagságú arany/ezüst nyakbavalóval, biztos van közte trombitalemez is, de nagyrészük általában hivalkodó környezetben is készült, annyi pénzzel a kezükben, amennyit én egy év alatt nem keresek!

CyberPunK 2011.04.13. 12:22:48

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: nincs igaza, mostanság enyhítették a törvényt. PErsze jó kérdés, hogy a bíróság mit mond.

CD-R80 2011.04.13. 12:24:38

@CyberPunK: Addig amíg más nem oda addig a helyiek nekik fognak örülni.
Hülye hasonlat de ha ég a házad és olyan hoz egy vödör vizet aki nem szimpatikus azt mondod neki nem kell és ez csak nyalizás?

Marcellusca 2011.04.13. 12:24:55

@sárkányfő:
"3. Zavar, ha egy cigány bűncselekményt követ el, akkor azonnal "cigány" a bűnelkövető, és a cigányságot általában kriminalizálják, de ha egy magyar ember lop-csal-hazudik-öl, legyen az politikus, aki százmilliókat lop, vagy bankrabló, vagy fehérgalléros bűnöző, vagy sima adócsaló, akkor persze nem "magyarozik" senki. Ez nyilvánvalóan mélyen igazságtalan kettős mérce."
- Na, most ezzel az a legnagyobb probléma, hogy nézve a híradásokat te is láthatod/hallhatod/olvashatod, hogy amennyiben cigány a sértett, azt FELTÉTLENÜL bemondják, tudatják, viszont cigány elkövető esetében nagy a hallgatás.
Na, ez az igazi kettős mérce!!!

Cateran 2011.04.13. 12:28:07

@sárkányfő:

Habar nagyreszevel (ugy-ahogy) egyetertek, ez komplett bullshit:
" Tudomásul kell venni, hogy a cigányságnak nincs meg sem a szellemi, sem az anyagi tőkéje ahhoz, hogy akár csak kitaláljon, nem hogy megvalósítson egy tömeges felzárkóztatási programot"
Epp a napokban olvastam, hogy a fovajdatol akartak vajda cimet venni paran (nem emlekszem hanyan, 5-6 emberke talan) fejenkent 12 milliot perkaltak.....Van ott penz...(jo, persze ez csak csepp a tengerben, de ha ilyesmire el tudnak tapsolni 12 misit, akkor hidd el...van ott penz)

CD-R80 2011.04.13. 12:28:08

@Marcellusca: "3. Zavar, ha egy cigány bűncselekményt követ el, akkor azonnal "cigány" a bűnelkövető, és a cigányságot általában kriminalizálják, de ha egy magyar ember lop-csal-hazudik-öl, legyen az politikus, aki százmilliókat lop, vagy bankrabló, vagy fehérgalléros bűnöző, vagy sima adócsaló, akkor persze nem "magyarozik" senki. Ez nyilvánvalóan mélyen igazságtalan kettős mérce."
Ez az összes érv amit fel tudnak hozni. Ezen kívül nincs semmi más.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.04.13. 12:29:03

Én kezdem ott, hogy szerintem még 10-20 év múlva se jönnek rá ezek a "jogvédő", majmok és vezető politikusaink, hogy ezek a lecsúszott néprétegek úgy szaporodnak gombamód, hogy közben az állami szociális rendszeren élősködnek. Persze ennyi gyerek és olyan kevés pénz mellett persze, hogy csak a putrik színvonalát érik el. De SENKI nem magyarázza el nekik normálisan, hogy felemelkedés lassú, de célszerű útja, ha nem vállalnak felelőtlenül annyi gyereket.
Elmennek, sajnálkoznak, csokit osztogatnak és a jogaikról tartanak nekik kiselőadást. De ott lakni már egyik sem akar. Vagy érdemben segíteni nekik.

CyberPunK 2011.04.13. 12:29:04

@CD-R80: Nem a szimpatikusság a kérdés. A te hasonlatodban nem az a lényeg, hogy szimpatikus-e vagy sem, hanem hiába hoz egy vödör vizet, aranyos, meg minden, meg is fogom köszönni, de attól még leég a ház. Annyi gárda meg nem lesz, hogy mindegyik falura jusson egy egyszerre.

Nurrddin 2011.04.13. 12:30:37

@eszkep: már csak az összehasonlítás gondolata is elég lenne, hogy ha szembe ülnél velem, keresztülnyúljak az asztalon és pofán verjelek....
a kunok ugyan különböztek a már letelepült magyaroktól, más értékrend szerint éltek de a különbözőségük ellenére tízezrével haltak a magyar seregben... nélkülünk nem lett volna morvamezei csata (bár kár volt, de már mindegy) lajos itáliai hadjáratai, és még sorolhatnám...
ellenben a cigányaink ontanának vért a befogadó országért???
szóval vigyázz a szádra öcsi

eszkep 2011.04.13. 12:32:21

@sárkányfő: „1. A cigány/mélyszegénység probléma SOKKAL nagyobb annál, semhogy akár csak pár év alatt meg lehetne oldani. Ez több tízéves folyamat lenne. Ezt be kell látni.”
Nem értem mire gondolsz, ezt pont a liberálisok nem látják. A jobbiknak pl. már az oktatásnál kezdené a probléma kezelését (pl. bentlakásos iskola ötlete). A liberálisok ez ellen (is) tiltakoztak…

„2. A munkát nem kell lebecsülni. Rossz ezt leírni, de az amúgy elfogadhatatlan diktatúra, a Kádár-korszak SIKERESEN INTEGRÁLTA a cigányokat elsősorban a mesterségesen fenntartott teljes foglalkoztatottsággal. Ezzel bebizonyította, hogy a cigányok integrálhatóak. „
Megint nem értem, mire akarsz kilyukadni, hisz magadnak mondasz ellent, amikor azt írod: „mesterségesen fenntartott”. Mert az is volt, ezek emberek többsége a munkahelyén nem is csinált érdemi munkát. A Kádár rendszer gazdasági „örökségét” meg szerintem nem kell elemezni…

„3. Zavar, ha egy cigány bűncselekményt követ el, akkor azonnal "cigány" a bűnelkövető, és a cigányságot általában kriminalizálják, de ha egy magyar ember lop-csal-hazudik-öl, legyen az politikus, aki százmilliókat lop, vagy bankrabló, vagy fehérgalléros bűnöző, vagy sima adócsaló, akkor persze nem "magyarozik" senki. Ez nyilvánvalóan mélyen igazságtalan kettős mérce.”
Liberálisok szerint a „cigány” származás csak az áldozat esetében jelentős, őt minden esetben meg kell védeni (ez vezetett a „megélhetési bűnözés” című baromsághoz). Persze értelmes embertől elvárható, hogy következetes legyen, ezért a liberális baromság annyira nem megható. Megjegyzem a „fiatalkorú-bűnözés” kifejezésen senki nem sértődik meg, mert mindenki tudja, ez mit jelent. A „cigánybűnözés” kifejezés miatt meg megy az ajvékolás…

„4. Ha nem integráljuk a cigányokat (első lépés: munka), akkor csak magunknak lesz rosszabb. Ha hagyunk egy problémát az égig nőni, később még nehezebb megoldani”
Magadnak mondasz ellent, hisz fordítva ülsz a lovon!!!! helyese: első lépés: tanulás. Az a kölyök, aki nem veszi a fáradságot, hogy bejárjon az iskolába, és elvégezze az általános iskolát, pláne utána szakmát szerezzen, mit akar dolgozni??? „Manager” szeretne lenni, vagy mi???

„5. Tudomásul kell venni, hogy a cigányságnak nincs meg sem a szellemi, sem az anyagi tőkéje ahhoz, hogy akár csak kitaláljon, nem hogy megvalósítson egy tömeges felzárkóztatási programot. Lehet ezt csak tőlük várni, lehet csak őket hibáztatni, de ezzel csak magunkat tévesztjük meg.”
Hát ha jól emlékszem, az elmúlt 20 évben rengeteg pénz fordítottak erre, nagyrésze el is tűnt (apropó, Kolompár Orbán még szabadlábon van?). Sokkal több segítséget megkaptak, mint egy nehéz helyzetbe kerülő átlag magyar ember, és a cigányság egy jelentős része nem, hogy nem él ezzel, de még együttműködni sem akar!

„6. De az ő együttműködésüket is csak ésszel lehet elvárni, ha alacsonyabb rendű rabszolgaként bánnak velük egy építkezésen, nem csoda ha otthagyják és még lopnak is”
Egy fehér ember TESCO pénztárosként, három műszakos munkával, mennyit keres?? Ebben az országban eddig csak munkavállaló halt éhen, segélyezett cigány még nem (70%-uk viszont dohányzik!!! – Index-es cikk szerint…) Ki itt a rabszolga???

Kartal (rezervált) 2011.04.13. 12:33:15

Gyöngyöspata összeszedve:
ciganybunozes.blog.hu/tags/gy%C3%B6ngy%C3%B6spata

Hajdúhadház:
ciganybunozes.blog.hu/search?searchterm=hajd%C3%BAhadh%C3%A1z&searchmode=OR&submit=Keres%C3%A9s

Mi is a közös ezekben?
Mindegyik ilyen helyen kijelentik, hogy a rendőrség nem tesz semmit. Szeretném, ha a kedves ügyeletes ügynök továbbítana egy kérdést Pintér Sándor felé: vizsgálják-e a rendőrség felelősségét az ilyen ügyekben. Ha ugyanis a rendőrök elvégeznék a munkájukat, amiért én, mint adózó állampolgár fizetem őket, akkor nem kellene a Szebb Jövőért polgárőr egyesület kivonuljon oda.

A kérdés persze messzebbre vezet: hogyan lehetséges, hogy a reggel megfogott bűnelkövetők - teljesen mindegy, hogy cigány vagy sem - este már szabadlábon vannak? Ez már az ügyészség és bíróság felelősségét is felveti. A garázda, tolvaj, rabló elemeknek ugyanis rács mögött a helyük, főleg ha visszaesőkről van szó, mint szinte minden ilyen esetben.

Néhány helyi rendőrség munkájáról meg ennyit:
888.blogter.hu/465347/gardistabunozok
888.blogter.hu/465774/veletlen_sem

Egyébként ezt az egész kérdéskört meg lehetne oldani egy rendes huszárvágással, és ezt most itt leírom, mégcsak tízmilliót sem kérek a tanácsadásért:
1. a közismert garázda, tolvaj, rabló, bűnözésből élő elemeket hosszú és kemény börtönre kell ítélni - nem padlófűtéses szanatórium, hanem börtön legyen, és az sem árt, ha napi szinten 12 órát dolgoztatják őket bent. (Mi is dolgozunk ennyit a fizetésért, és ami nekünk jó, a bűnözőknek is meg kell feleljen.) Ezeket az elemeket szinte minden KMB ismeri a körzetében, nem lenne nehéz kivonni őket a forgalomból.
Adóhatósági vizsgálatok a hirtelen meggazdagodottak ellen - uzsorások és gazdasági bűnelkövetők kiszűrésére.
2. Jöhet a közmunkaprogram. A hőbörgő, zavaró keményfiúk, uzsorások ki vannak vonva a forgalomból, a nyomorgó rétegnek lehet munkát adni - nem segélyt, munkát. Pénzt csak és kizárólag munkára szabadna adni. (Kivétel persze ha valaki munkahelyről kerül utcára, ekkor pár hónapig kapja az álláskeresési támogatást, de ha nem tud elhelyezkedni, akkor az önkormányzat őt is ossza be.)
3. Gyerekek óvodába-iskolába járatása. Kiskorúak bűnelkövetése esetén a szülők elővétele. Személyi higiénét programszerűen oktatni a rászorultaknak... nem is folytatom, mert minek.

CD-R80 2011.04.13. 12:34:16

@CyberPunK: De úgy látszik rendőr lenne rá, mert egyből ott termett egy tucat mint a mesében.. S őket fizetik is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.13. 12:35:12

@eszkep: Tudsz te rendes náczi lenni,ha akarsz....:))

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.04.13. 12:35:14

A cigányok helyzete még 20-25 évvel ezelőtt sokkal könnyebben orvosolható lett volna. De sokáig nem figyeltek rá, majd az akkori szdsz hamar a szárnyuk alá kapta őket. És manapság már nagyon drasztikus lépések kellenek, hogy a probléma csak enyhüljön és ne romoljon.

Cateran 2011.04.13. 12:35:27

@kyncza:

"A mélyszegénységben élő cigányokkal kapcsolatban ajánlom a napiszar, puruttya oldalak pózolj! című rovatát, napi 5-8kép biztos van bikalánc vastagságú arany/ezüst nyakbavalóval, biztos van közte trombitalemez is, de nagyrészük általában hivalkodó környezetben is készült, annyi pénzzel a kezükben, amennyit én egy év alatt nem keresek! "

Uhh baszod..te olyan okos vagy..en meg lattam feher embereket tobb millio dollaros maganrepulovel..akkor nyilvan a feherek kozt nincs is szegeny ember, ezt csak a gaz propaganda sulykolja belenk...atyaisten, de hulye vagy..A liberalisok 1 rakas szar a merleg egyik nyelven, a te fajtad meg a hig fos a masikon...a veg(leny)pont...

lyken 2011.04.13. 12:36:55

@CyberPunK: "A polgárőr se ér olyan sokat, ha egy egész generáció cigánykodik egy faluban. "
Egy csapat lelkes helyi polgárőr igen hamar rendet tud tenni. Szerveződjön bele minnél több markos helyi ember és támogassák anyagilag minnél többen. Egy egész nap járőröző kocsi amiből kipattanhat bármikor 2-3 tonfás polgárőr, komoly visszatartó erő tud lenni. Egy vadrácsos polgárőr Niva simán elmegy mindenhol és a fukszos zsiguliba csattanás se fáj neki kergetődzés közben.

Spiritmonger 2011.04.13. 12:38:23

@sárkányfő: fiam, noormális?
ismerek elég sok becsületes cigányt, melóst, értelmiségit egyaránt
soha nem érte őket semmiféle probléma azért, mert cigány származásúak, igaz, a szüleik, nagyszüleik, ők maguk is becsületesen dolgoznak, a gyerekeiket is erre nevelik
ez hogy lehet?

Necro 2011.04.13. 12:38:26

"cigány cigánytól lop" - jegyzi meg egy roma lány. Akkor ez azt feltételezi, hogy ez nem normális, és az az elfogadott, ha "cigány nem-cigánytól lop"?!

kyncza 2011.04.13. 12:38:27

@Cateran: te igen hülye, ott nem időnként lehet látni párat, hanem NAPONTA tesznek fel 5-8 ilyen kép! Idióta! Skiccpali tanított olvasni talán?

Ironfist 2011.04.13. 12:39:03

Az a probléma, hogy ez nem újkeletű jelenség ám. Tudtommal párezer éve azért zavarták ki őket indiából, mert sötét sáskaraj voltak az ország felett. Sokszáz éve Európában is próbálják őket integrálni, befogadni, de nem lehet. Ellenállnak. 20. század elején a csendőrségnek ki volt adva az ukáz, hogy mit kell tenni cigánykaravánnal való találkozáskor. Semmi olyasmi, hogy bánjunk velük állatként, hanem csak a veszélyekre figyelmeztették a csendőröket. Hogy tartsák be a tudomisén hány lépés távolságot, mindig fordítsák feléjük a puskát, különben megtámadják őket, ilyesmi. Az ötvenes években ugye volt egy olyan program is, hogy mi kell a cigányoknak? Munka, oktatás, lakhatás. Hozzáteszem, pont ez a fidesz EU-s cigányprogramja, csak az a baj, hogy már az ötvenes években sem működött. Hiszen melyik városban nem fordult elő, hogy vadi új lakásokba beköltöztették a putriból a cigányokat, és a fele egyből eladta, és visszament a putriba, a másik fele meg hónapok alatt lelakta, parkettával fűtöttek, kádban pörzsölték a disznót, satöbbi.
És ha valaki fideszes elkezdené habzószájjal, hogy "Márpedignincscigánybűnözésrasszistákvagytokmind!!!" az rájöhetne már (bár megint: fideszesnek érvelni? Logikus gondolkozást kérni tőle?) hogy nem utálunk senkit csak azért, mert más színe van a bőrének, meg mert más a kultúrája. Mi azt utáljuk (mi, mint normális emberek), ha valaki élősködik rajtunk, és *cigánykodik*. Vajon honnan jön maga a szó? Biztos az egész nép kolektíve, századokon át egytől egyig rászístá volt, véletlenül sem a tapasztalatból, ugye?

Énbagoly 2011.04.13. 12:39:34

A gyerekeknél kellene kezdeni szerintem is. Mert ők még alakíthatók.
Lehet, hogy rohadtul hangzik, de ha csak ezt látják maguk körül, akkor miért ne gondolnák azt, hogy ez a normális? Meg kellene nekik mutatni, hogy ez nem így van.
És a bentlakásos iskola nem hülyeség, sajnos.

Nagyi Kedvenc Kisunokája 2011.04.13. 12:39:49

Volna egy megoldás. Bár lehet, nem egészen polkorrekt, de hát mindent el kell követnünk a szegény rettegők megóvásáért.

- A rettegőket, a saját biztonságuk érdekében külön falvakba/városokba összegyűjteni, és ezeket a településeket jó sok szögesdróttal körülkeríteni, nehogy a gonosz nácifasiszták be tudjanak menni hozzájuk rémítgetni.
- Reggelente erős rendőri/katonai kísérettel vinni őket dolgozni, szintén a saját érdekükben, mert út közben is inzultálhatják őket a gonosz nácitrapisták.
- Munka közben szintén erős védőőrizet kell melléjük, nehogy a szorgos munkájuk gyümölcsét elorozzák, vagy megrongálják a gonosz nácimasiniszták.
- Este a munkában megfáradt rettegőket szintén kísérni kell hazáig, a ... gonosz tudjukkik miatt a szögesdróttal körülvett biztonságos településeikre.
- Éjszakánként őrjáratok a házaik között, nehogy álmukban rájuk törjenek a gonosz nácitenoristák.
Bár ennek a rendszernek a fenntartása igen költséges lenne, de úgy vélem, ennyit megérdemelnek a dolgos állampolgáraink, hogy ne kelljen rettegniük éjjel-nappal.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.13. 12:40:22

Amúgy.Végre cigányos poszt!Olyan rég volt.:))

Nurrddin 2011.04.13. 12:41:30

egyébként a cigánykérdés fogja a jobbikot előbb utóbb kormányra segíteni...
csak a térképeket kell nézni...
ott, ahol 10-15 éve még nem volt cigány probléma, már már van, ahol most nincs, ott majd 8-10-12 év múlva lesz...
ahogy terjeszkednek a térképen mint a rák, úgy fog a jobbik is erősödni, és eljön a pillanat mikor a rák elfoglalja az ország jelentős részét...
akkor már a jelenleginél sokkal súlyosabb lesz a helyzet, és nehezebb (drasztikusabb) lesz a megoldás is
hacsak még előtte a társadalom saját kezűleg meg nem oldja...
a sok hibbant libbant nem hiszi hogy puskaporos hordót lapátolnak...
lassan elkezdik csömöszkölni is, de ha a nyomás csak kicsit is nagyobb lesz, berobban...

kyncza 2011.04.13. 12:41:57

@Cateran: amúgy mi az, hogy az én fajtám, te barom? Te milyen "fajta" vagy? Metszetfarkú? Patkányszerű?

eszkep 2011.04.13. 12:42:37

@Nurrddin: Te gondolom a második Morvamezei csatára gondolsz, melyet 1278 vívott IV (Kun) László a cseh királlyal. Ez egy "remek" időszaka volt a magyar történelemnek, történészek általában "feudális anarchia" jelzővel illetik. Ja, csak érdekesség végett: Kun Lászlót kun bérgyilkosok ölték meg mellesleg. Egyébként ennek mi köze van a letelepítésükhöz?

Neked valami kisebbségi érzésed van, és nem mersz szembenézni a történelemmel?
A kunok harcértéke vitathatalan volt, de ne legyünk illúzióink: a zsákmány ígéretével lehetett őket hadba hívni.
szóval vigyázz a szádra öcsi

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.13. 12:44:07

remek írás, már abban az értelemben, hogy a magyar lakosság legalább 90%-ának megfelelnek az abban leírtak.
az, hogy a téma jóval komplexebb, és éppen a lényeg maradt ki az írásból, az nyilván nem sokakat érdekel, sokkal fontosabb, hogy rögzítettünk néhány axiómát (gy.k.: alapállítás, amelyet önmagában fogadunk el, így nem szorulnak bizonyításra):
- a cigányok lopnak. mind;
- csak a cigányok lopnak;
- csak megfélemlítéssel lehet őket kordában tartani, nevelni, szemléletváltást kezdeményezni eleve reménytelen;
- az lmp egy mocskos szdsz utódpárt;
- a liberalizmus rossz.

nos, mivel - mint említettem -eza megközelítés szinte a teljes magyar lakosság számára megfelelő, természetesen kár is lenne vitatkozni, de azért néhány ellenpont:

1) bármennyire is utálni való, az állam feladatainak az ellátása az állam feladata. ha az állam nem végzi a feladatait, akkor az állampolgároknak joga van számon kérni azt az államtól.
probléma: a számonkérés melós, a magyarnak nem szokása.

2) nem véletlen, hogy éppen az erőszakmonopólium az egyik sarkköve az állami hiszekegynek. az állami erőszakmonopólium ugyanis szigorú rendben és rendszerben működik, ami az ilyen-olyan önszerveződésekről nem mondható el.
természetesen én is elhiszem, hogy az igaz magyarok KIZÁRÓLAG járőrözni mennek, csakhogy nem árt megvizsgálni a mögöttük álló ideológiát és résztársadalmi követelést, amely szerint mégis csakjobb lenne gettósítani őket, a durvább eszközökről nem beszélve.
probléma: a nem jogszabály alapján szervezett erőszakszervezetek működése nincs semmilyen kontroll alatt (még ha látszólag van is), ennek következményei és a következmények következményei beláthatatlanok, még akkor is, ha egyesek szerint ez nem számít vagy éppen örülnének ennek.

3) mikor már jól és jogosan megfélemlítettünk mindenkit, akkor természetesen a legfontosabb kérdéssel, nevezetesen, hogy mit fognak ezek az emberek enni, még nem foglalkoztunk. ez nem elhanyagolható szempont, bárki beláthatja, főleg így ebédidő környékén.
probléma: mit fogank ezek az emberek enni, illetve mit fog bárki enni, aki nem tud vagy nem akar dolgozni? ez azért fontos kérdés, mert a kaja az, amiért az ember bármire képes.

4) ha már itt tartunk: mi Budapesten élők nyilvánvalóan nem tudunk semmit a rögvalóról, mégis gyanakvással figyeljük a "cigányok lopnak" szemléletet, mert ha valami biztos, akkor az midnesetre, hogy mondjuk a lakásomba nem cighányok törtek be és emeltek el több százezer forint értékű mászaki cikket, az autómat nem cigányok lopták el, a következő autóm ablakát nem cigányok törték be és lopták ki a kocsiból a rádiót és a vadonatúj téli gumikat sem cigányok vitték el róla, téglára állítva a járművet.
és jut eszembe: nyilvánvalóan a közbeszerzések, állami beruházások során kézen-közön eltűnő száz- és ezermilliárdok sem cigánybűnözők Cinege utcai villájába kerülnek. és ezt nem a lopásalgebra miatt mondom, hanem azért, mert a probléma jóval mélyebben gyökeredzik, sőt ez lenne az igazi probléma, csak egyszerűbb kiválasztani valakiket, akikre minden bajunkat rá lehet fogni.
probléma: az a probléma, hogy a kapitalizmusban még annyira sem fontos az ember, mint egy rendszerrel korábban, és nyilvánvalóan legelőször a legszegényebbekről mond le az állam, nem vizsgálva a szegénység okát.

5) örülök, hogy a nulla politikai súlyú LMP-re ennyi szót és energiát veszteget a tisztelt társaság, de óhatatlanul fontosnak tartom felhívni a figyelmet, hogy van itt egy kormány, meg mögötte a kormányzópárt, gyakorlatilag korlátlan politikai hatalommal és a belőle eredő lehetőségekkel, valamint elég széles társadalmi és anyagi bázissal.
nos, ha egy ilyen szituációban valóban nem a kormány számonkérése, hanem egy törpepárt ekézése a fontosabb, akkor tényleg én kérek bocsánatot.
probléma: a fő probléma, hogy a magyar társadalom legnagyobb része olyan hülye, mint a seggem. kisstílű, kis koncepciójú, műveletlen és neveletlen emberekkel van tele ez a hon, akiktől semmi jóra nem lehet számítani.

Uff, én beszéltem.

Marcellusca 2011.04.13. 12:45:01

@eszkep: Nu, megvilágosodtál? :DDDD

Egyébként a mondókád jórészével egyetértek.

eszkep 2011.04.13. 12:46:05

@Nurrddin: "különbözőségük ellenére tízezrével haltak a magyar seregben"
Ezt hogy tudták, amikor a betelepülő kunok létszámát összesen becsülték 10000-re?
Kicsit el vagy tévedve a korabeli demográfiai viszonyokat illetően...

Kartal (rezervált) 2011.04.13. 12:46:22

@eszkep: hát... ezzel most kénytelen vagyok egyetérteni :)

@Nurrddin: nyugi bácsi, nyugi. A kunokra a magyar lakosság ugyanúgy reagált, mint mi most a cigányokra. DE ez nem azt jelenti, hogy a kunok olyanok is voltak, mint a cigányok. Egyébként megnézheted, párszáz év után nem is volt gond a kunokkal, mert be tudtak épülni a magyar társadalomba. Erre a cigányok nem képesek.

@lyken: hádehát ük nem PARASZTOK!!!

@Redmaster: egen. Burában. Cigányt többnyire színpadon látnak, és akkor sem bicska van a kezében, hanem hegedű...

Na én mára be is fejeztem itt, mielőtt kedves barátom calam megérkezik, mert kénytelen lennék megint nagyon elküldeni a francba... és minek szítania a feszt? Van abból elég anélkül is.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.04.13. 12:47:04

@lyken: Pontosan ezt mondtam, az esetek nagy részében ha megvan az akarás akkor előbb vagy utóbb menni fog a beilleszkedés. Nagyon kevés magyar mondhatja el magáról hogy a dédapja grófi pólyába lett pakolva és dugig volt Monet festménnyel az ősi kastély és most mégis nem lopni járnak hanem dolgozni, utána haza gyereket nevelni. A mélyszegénységben is lehet 60 forintért hypot venni és kicsutakolni a putrit, fel lehet ásni a kertet, elzavarni a gyereket iskolába hogy neki jobb legyen, stb.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.13. 12:50:05

@Marcellusca: @Kartal (rezervált): Mit szóltok?Még a végén tényleg rendes jobbikos lesz......:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.13. 12:52:07

@idelle: Ööö talán megnéznéd az előző napok,hetek írásait nagyfiú....

Kartal (rezervált) 2011.04.13. 12:52:37

@idelle:
"állami beruházások során kézen-közön eltűnő száz- és ezermilliárdok sem cigánybűnözők Cinege utcai villájába kerülnek." - ebben azért picit tévedsz, mert ami cigány olyan magas szintre jutott, az bizony majdnem mind meg is bukott - lásd Borovoszki ügy, Kolompár ügy, kisebbségi önkormányzatok vezetőinek uzsora, kábszer és prosti ügyei...

"mikor már jól és jogosan megfélemlítettünk mindenkit" - és tessék mondani, mitől is félemlültek ők meg? Mert ezek a fiúk még embert meg nem ütöttek, senkinek nem ártottak. A baj az, hogy lopni meg randalírozni sem lehet, amíg ők ott vannak...

"- a cigányok lopnak. mind;
- csak a cigányok lopnak;" - ezt a kettőt senki sem mondta, te képzelted bele.

Na jó éjt!

Spiritmonger 2011.04.13. 12:53:26

@Nagyi Kedvenc Kisunokája: asszem megoldottad a kérdést...:-)

de ha a te megoldásod sem elég a rettegésben élőknek, akkor ez marad:
www.youtube.com/watch?v=fpI0EnESP4k

Spiritmonger 2011.04.13. 12:55:33

@idelle: fiam, leülhet, elégtelen!
2014-ben a javítóvizsgán próbálkozhat!

Nurrddin 2011.04.13. 12:57:41

@eszkep: 9 ezres szülővárosom I világháborús emlékművén 700 elesett helyi neve áll...
és a szomszédos kun városokban is ugyanez a helyzet, azok már csak nem a zsákmányra éhesen mentek....
ellentétben a középkorban nem csak a kunok számára volt motiváló erő a zsákmány...
kunok tettek az asztalra, és nem csak a középkorban...
ne hasonlítgass legyél szíves a cigányokhoz...

5 tümen katonával vonultak ki 1241-ben Kötöny meggyilkolása után....
a tümen -innen ered a tömény szavunk is, 10 ezer katonát jelentett (más kérdés, hogy ez a férfilakosságnak legalább a 70-80%-át tette ki)
olvasgass még kicsit utána...
javallom Mándoki Kongur Pista bácsi írásaival kezd, Isten nyugosztalja

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 12:58:02

"Mi lenne a megoldás?"

Amit az állam meg tud tenni az 0. lépésben az lenne, hogy legalább ne ártson. Szabadabb fegyverviselés, és a jog, hogy szó nélkül lelőhesd, aki bemegy a portádra.

Egyébként meg annyira unom már a fajvédők szegényezését... Mintha az mentség lenne a pusztításra, és a terrorra! Nem az a legnagyobb gond, ha a suhanc elcsen egy kiló szilvát, hanem amikor derékban fűrészeli el a gyümölcsfát, és ha valaki szóvá teszi azt agyonveri...

"Egy Hajdúhadház környéki gyümölcsös. Joggal hiányolhatóak a képről maguk gyümölcsfák. "
Hatalmas! :D :o(

Petrus Augustinus · http://monarchista.blogspot.com 2011.04.13. 13:01:38

Profi figyelemfelkeltő bejegyzés. Mint mindig.

martonx 2011.04.13. 13:05:57

A cigányprobléma megoldására pont ugyanolyan egzakt válaszok léteznek, mint a nyugdíjas problémára. Érdekes, hogy Magyarországon kívül mindenhol tudják valamilyen szinten kezelni ezeket a problémákat, csak nálunk nem.
Egyúttal ismét igazolást nyert a múltkori poszthoz írt hozzászólásom, miszerint ha feloszlatnák a rendőrséget, semmi különbséget nem érzékelnénk. Illetve dehogynem, könnyebb lenne közlekedni, és több pénz maradna az államkasszában.

bandika gazdája 2011.04.13. 13:06:33

Na akkor: nagy kanyarban szarok rá, hogy az államnak van-e pénze rendet tartani, vagy nincs. Legyen!Ez a dolga, mi több a KUTYAKÖTELESSÉGE! Ha nem teszi, akkor azt nem úgy hívják hogy állam, hanem úgy, hogy anarchia. És nem árt ha a mindenkori belügyminiszter "úr" is észebntartja, minden húrt addig lehet feszíteni, amíg el nem pattan. És elpattan ha tetszik, ha nem. Nem tudom mi a megoldás, nem is érdekel, mert nem az én dolgom. Nem én ülök magas pozícióban sok pénzért. Aztán majd ha minden rendben lesz, mindenki röhög a jobbikon ha erősködik. De addig bizony puskaporos a levegő, de nagyon. Igen, a volt cégemnél alvállalkozó volt egy cigány festő vállalkozó cigány festőbrigáddal. tisztességesen dolgoztak, minden céges buliba meg voltak híva, tisztességesen viselkedtek semmi gond nem volt velük! Ez a megoldás. Hogy hogy éri ezt el az állam, nem érdekel, de érje el! Úgy persze nem fogja, ha engem büntet meg mert nem hagyom magam, őket meg egyenesen uszítja nem is értem miért! A fajvédők meg költözzenek össze a renitens cigánycsaládokkal, aztán ugassanak. Én a saját cigány barátaimmal jól kijövök! Ami azt illeti kezdő lépésnek ajánlani tudnám, hogy ne kapjon elnöki kegyelmet a bűnöző, és utána ne lógassa a farkát a parlamentben, meg ne ossza az észt, mert berágok ha ránézek! Meg a pártjára is!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.13. 13:09:23

@Jack/rendetteremt/: Lassan én is kezdem így érezni de ne legyen igazam.Vagy tényleg ilyen töketlenek a viktorék és szarnak bele.Azt hiszik,hogy most mi vagyunk ez elég is ahhoz hogy minden rendben legyen.

Nurrddin 2011.04.13. 13:09:24

@martonx: és meggyőződésem, hogy összeomlana a szervezett bűnözés is

k trout 2011.04.13. 13:11:24

"A lakosság kisebbik része óriási jajveszékelést csap. A kisebbségi önkormányzati vezető szavait issza a média, hiszen ők most "rettegnek"."

Érthető, hogy miért van idézőjelben a rettegnek szó, most összekacsintunk, és vihogunk, mert dehogy rettegnek ezek. Csak úgy tesznek, ugye. Mert valószínűleg mindenki megérdemli, hogy azt kiabálják neki, megdöglesz, a 2 évestől kezdve a 90 évesig. Ha a te szomszédodban lakna a betörőcsalád, te is vígan egyetértenél azzal, hogy a házad előtt masírozzon az akárki, és dehogy félnél. Egy cseppet sem aggódnál, mikor a gyerek suliba megy. (tudom, ott senki sem jár suliba.) :)

"akik soha, egyszer sem mennek ki magyar lakosok, áldozatok panaszait meghallgatni, esetleg segíteni nekik. "

És vica-versa, egy gárdistáról sem hallottam soha, aki a cigánygyilkosságok helyszínére ment volna demonstrálni, hogy de most már aztán ne lőjenek le több cigánygyereket. Pedig nekik nagyon fáj a bűnözés, mint tudjuk. És nem, dehogyis csak a cigánybűnözés.

"Csak hogy a Gödörben ördögbotozó LMP-s is megértse, aki már a Nagykörúton kívül is rosszul érzi magát: vannak olyan emberek, akik csak az elrettentő erőből értenek. "

Ez megint a szokásos blabla, költözzön le, stb, stb. Nyilván vidéken mindenki egyetért a gárdával, nincsen egy sem, aki másképp látja. A budapesti jobbikosok ezzel szemben teljesen világosan látják a gyöngyöspatai meg egyéb ügyeket.

Ez a cikk tele van közhellyel, általánosítással és unalomig ismételt szófordulatokkal.

Nurrddin 2011.04.13. 13:12:21

@Tigeri: nem, nem hiszik, de ez az előírás, a piros telefonokból ilyen utasítások jönnek...
belegondolom orbán helyébe magam, azt kéne tapasztalnom, hogy szar dolog mikor három négy piros egyirányú telefon kormányoz helyettem, de neki megteszi ez is....

bandika gazdája 2011.04.13. 13:13:04

Csak még annyit: az sok rendőr, aki ott lebzsel a jobbikosok miatt amikor semmi szükség rájuk, hol van mikor öregasszonyokat ütnek agyon?! Mégis van pénz rájuk?! Csak kérdezem, mert olyan kíváncsi természetű vagyok!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.13. 13:13:15

@Tigeri: '"Vagy tényleg ilyen töketlenek a viktorék és szarnak bele" - panem et circenses. hallottad már ezt a régi-régi bölcsességet?

illetve oszd meg és uralkodj, ennek a viszonylag egyszerű (és logikus) gondolatmenetnek megfelelően lehet a legjobban politizálni, ennek a fidesz (is) a mestere. mesterségesen fenn kell tartani egy problémát, amivel a plebsz foglalkozhat, addig sem velük foglalkozunk.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.13. 13:15:11

@k trout: "Ez a cikk tele van közhellyel, általánosítással és unalomig ismételt szófordulatokkal." - és ez nem csak a post-ról mondható el...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.13. 13:18:51

@Nurrddin: Ha ez így van akkor szánalmas szegénykém.Még a végén megsajnálom.
@Seduxen: De ha egy icipicit felemelnék a seggüket,vagy hagynák hogy megvédd magad,még népszerűbbek is lehetnének.

jozicsenko 2011.04.13. 13:19:18

@k trout: jap, persze - az szdsz az elmúlt 20 évben arról szövegelt, hogy ha rájuk szólt, naáczi vagyol - mohácsi katalinnak még a víz is naáczi volt , a mohácsiviktória meg kukluxlkánt vizionált mindenhova...

ha az áldozattal érzek egyet, rajta akarok segíteni, az a szolidaritás

ha a tettessel, az stocholm szindróma - döntsd el, melyikben szenvednek azok a szegény gárdisták...
"Ez a cikk tele van közhellyel, általánosítással és unalomig ismételt szófordulatokkal. ": igen, persze - csak tudod marioncosma v. szögilajos elött ezt nem lehetett kimondani, mert naáczi vagyol - ma már lehet róla beszélni, nincs az szdsz gondolatrendőrsége...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.13. 13:19:32

@Spiritmonger: "fiam, leülhet, elégtelen!" - ócska közhellyé lett mára már ez az egykor oly jó poén.

"2014-ben a javítóvizsgán próbálkozhat!" - a következő választások 2012-ben, az az jövőre lesznek. nem baj, csak szólok.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.13. 13:22:50

@Tigeri: "Ööö talán megnéznéd az előző napok,hetek írásait nagyfiú...."

azok benne vannak ebben az írásban?

kyncza 2011.04.13. 13:22:53

@k trout: az lmp, tasz, cigányvédők megnyílvánulásai is tele van unalomig ismételt szófordulatokkal. Tudod, ez itt Magyarország! Akinek ilyen kurva szar itt lenni, annak lehet máshova menni! Állandóan sírnak a cigányok, zsidók(igen, zsidóztam, na?), hogy itt milyen szörnyű a sok fasiszta, náci magyar között. Aztán...nem történik semmi, itt marad az összes a nyakunkon.

A "cigány" és a "rettegés" szavak egy mondatban való használata nevetséges, kivéve, ha arról beszélünk, amit okoznak!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.13. 13:23:48

@Kartal (rezervált): válaszaiddal meg is oldottad a "cigánykérdést". köszönöm.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.13. 13:24:18

@Tigeri: tévedsz. ha "ezek" az ügyek nem lennének (és nem azért, mert szőnyeg alá söprik őket), mert a kormányzat megoldotta (sic!) a cikkben említett komplex problémát, akkor előbb-utóbb a "ráérő" népek elkezdenének a KORMÁNYZAT ügyes-bajos dolgaival foglalkozni (ne adj' Isten összefogva). És lássuk be, az éppen hatalmon lévőknek (legyen bármilyen színű is) még mindig jobb, ha pár tucat (száz) "hülyegárdista" Büdösbütyköskettőn jön-megy, és ez a hír, mintsem fél millió ember kapával-kaszával vonul a kupolás kupihoz kimiskárolni a képviselőket.

sárkányfő 2011.04.13. 13:25:21

@Cateran:
erre akár azt is mondhatnám, hogy Csányinak több száz milliárd ft-ja, van, tehát a magyar egy dúsgazdag nép, és már el is felejtette hogy mit jelent az a szó hogy szegény.

nézd, ha valaki még azt sem képes felfogni/elismerni, hogy a cigányság nagyja mély-szegénységben él, azzal sajnos nem tudok mit kezdeni.

@többiek:
mindenkinek nem akarok válaszolni, ha valaki nem akar a sima cigányozásánál meg a megszokott, unalomig ismert sablonoknál mélyebbre látni, akkor annak az egészségére. ha pl. valaki ezt csak kriminalisztikai kérdésnek látja, nem érti, vagy nem akarja érteni, hogy ez csupán a felszíne, következménye egy durva és elmélyült szociális-egzisztenciális-társadalmi válságnak, akkor vele biztosan nem jutunk előrébb.

amúgy bennem felmerül az a gondolat is, hogy a bűnözés egyfajta társadalmi szelepként szolgál, mert ha holnaptól ezer gárdista őrizne minden utcát az országban, akkor egy hétig tökéletes közbiztonság lenne, de két hét múlva kitörne az éhséglázadás. el lehet várni emberektől, hogy szépen csöndben haljanak éhen, de nem valószínű, hogy ez reális. ettől függetlenül természetesen keményen fel kell lépni a bűnözőkkel szemben, de azt kéne látni (tudom, hiába beszélek, lepereg), hogy ha nem nyújtunk munkát, akkor a problémát nem megoldjuk, hanem csak elfojtjuk. aztán csak gyűlik a gőz a fedő alatt, és robban.

azt is látni kéne, hogy az általánosítás, a cigányozás azoknak a cigányoknak is nagyon megnehezíti a dolgát, akik ki akarnak törni. én pl. nagyon szarul érzem magam, amikor a nyugati sajtóban egyre rondább jelzők érik az országot, nagyszerű kormányunk miatt sajnos részben joggal, de azokhoz nekem semmi közöm, senki ne azonosítson velük.

na jó, ez egy végtelen téma, aki akarja úgyis érti, aki meg nem, az meg úgyse.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.04.13. 13:28:02

@bandika gazdája:
És amíg az a helyzet, hogy a gyümölcsös egyik napról a másikra eltűnik, ha el is kapják tettest, megnézem mit kap érte. (Csak évek munkáját tette tönkre egy éjszaka alatt). Ha nagyon szigorúan pár hónapra be is zárják, ott van helyette 6 másik "lelkes tolvaj", majd a büntetés után az előző is ott folytatja, ahol abbahagyta.
Arról nem is beszélve, hogy a helyi rendőröket is fenyegetik, bántják.
Ráadásul mivel az ilyen bűnözők főként egy Magyarországon is élő etnikumhoz tartoznak... ezáltal az őket ért sérelmeket automatikusan rasszizmusnak tartják. Ehhez asszisztálnak a jogvédő majmok és a hazai jogszolgáltatás. (Igazságszolgáltatás nincs)

AMÍG EZ A HELYZET FENN ÁLL ADDIG KÁOSZ VAN ÉS ANARCHIA !

alisarboissay 2011.04.13. 13:29:50

Az optimisták még mindig angolul tanulnak.
A pesszimisták már héberül és cigányul tanulnak.
A realisták meg lőni tanulnak.

asimov007 2011.04.13. 13:31:26

Ez a ludtalpas kis zsidó gyerek,a sárkányfő,R.G a mandinerről.A szóelemzés legalábbis ezt mutatja!
Vigyázzatok.IP cimeket gyüjt

Nurrddin 2011.04.13. 13:32:06

@sárkányfő: "hogy ha nem nyújtunk munkát, akkor a problémát nem megoldjuk, hanem csak elfojtjuk" milyen munkát könyörgöm? olyannak aki sose dolgozott, és soha nem is akar?
annak milyen munkát adsz???
két generáció nőt bele a segély+lopás kombóba, ami jobban fizet mint a munka...
gondolod kell nekik bármilyen munka is?
csak azt látod, hogy a fókusznak-naplónak....stb panaszkodnak hogy nincs munka, de eszük ágában sincs dolgozni
maximum, míg a munkaadójuktól ellopnak mindent...
hol élsz te? a marson?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.13. 13:32:49

@sárkányfő: "a valaki nem akar a sima cigányozásánál meg a megszokott, unalomig ismert sablonoknál mélyebbre látni, akkor annak az egészségére."

A magyar lakosság 90-95%-a nem akar. innen kiindulva kellene eredményt elérni.

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2011.04.13. 13:33:37

Pintérék basztatják a gárdát,vagy az egyéb járőröző egyesületeket,a média pedig aláfest nekik.A becsületes emberek félelmeivel senki nem foglalkozik,akinek ez hivatalból dolga lenne.Az emberek elkeseredésükben előbb-utóbb saját kezükbe veszik a dolgok megoldását,akkor lehet majd igazán jajveszékelni szegínromákoknak.Polgárháborús állapotok lesznek itt pár éven belül.
Ha békét akarsz,készülj a háborúra.

bandika gazdája 2011.04.13. 13:34:33

@Spiritmonger: Én is ismerek rendes cigányokat baszd meg! De ettől még a gond az gond marad! Mi több tragédia felé totyogunk! És azoknak a rendes cigányoknak a legszarabb ez az egész akiket te ismersz, meg én, mert egy kalap alá veszik őket! Láttam és hallottam mit mondott egy lány az én kis barátomnak (aki 20 éve egy helyen dolgozik keményen) egy kutyakiállításon csak mert szólni mert hozzá, ahol mindenki szól mindenkihez. (Szerencsére a cigánygyerek kutyája nyert mert annyira szép és jólnevelt volt). És mikor rászóltam a lányra, még ő védte meg: "tessék hagyni, én megértem, mit lát meg hall mindennap". Na ez is egy ok a rendrakásra. A tisztességes cigányok védelme. De az csak akkor lehetséges, ha a szemetet eltakarítják!

k trout 2011.04.13. 13:35:17

@jozicsenko: "persze - az szdsz az elmúlt 20 évben arról szövegelt, hogy ha rájuk szólt, naáczi vagyol"

Ez konkrétan nem igaz. Egy szdsz-est sem hallottam soha arról beszélni, hogy ne ítéljük el a bűnözést, és ne kapjon büntetést a bűnöző. A cigányozást ítélte el, pontosan azt a fajta retorikát és általánosítást, ami a cikkben is jelen van.

"ha az áldozattal érzek egyet, rajta akarok segíteni, az a szolidaritás"

Akkor tőled is megkérdezem: a gárda/jobbik együttérzett a meggyilkolt 5 éves cigány kisfiú hozzátartozóival? Ment oda rendfenntartani?

Nurrddin 2011.04.13. 13:35:17

@asimov007: oszt mitcsinál az IP-mel?
amúgy jó hogy szólsz, ha az ajtóm előtt ezután meglátok egy lúdtalpas zsidót, szó nélkül ütök mint a bolondóra....
:D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.13. 13:36:04

@eszkep:

eleve azt kellene előbb eldönteni, hogy integráció vagy asszimiláció, mert a kettő nem ugyanaz

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.13. 13:38:45

@sárkányfő: ugyan nem fognak közeledni az "álláspontok" (a kommentedből legalább is erre következtetek), de azért kérdeznék. Írod:

"akkor egy hétig tökéletes közbiztonság lenne, de két hét múlva kitörne az éhséglázadás. el lehet várni emberektől, hogy szépen csöndben haljanak éhen, de nem valószínű, hogy ez reális"

"hogy ha nem nyújtunk munkát, akkor a problémát nem megoldjuk, hanem csak elfojtjuk"

Szerény véleményem szerint erre jelentene megoldást az, hogy ezt a réteget ne "termeljük újra" közpénzen. Sajnos a jelenlegi 10 évestől felfelé korosztály javarészt menthetetlen, a felnövekvő generáció egyetlen esélye lehet a kőkeményen szegregált (jó értelemben) oktatás. Bentlakásos iskolában katonás fegyelemmel. Mert az látszik - sajnos - hogy a társadalom civilizáltabb rétegénél bevált pedagógiai módszerek itt semmit sem érnek.

Ha nem szakítják ki a gyerekeket az otthoni környezetükből, a szülőktől ugyanezt a viselkedési formát fogják eltanulni, és ha egyszer - nem is olyan soká talán - ők kerülnek többségbe, akkor ennek az országnak kaszáltak.

A szülőkre pedig - az elmúlt 20 év sehova sem vezető ki tudja hány roma integrációs programja ezt világosan megmutatja - KIZÁRÓLAG rendvédelmi eszközökkel lehet hatni. A mostaninál sokkal szigorúbb rendvédelmi eszközökkel.

Ez biztos szívtelenül hat, de én így gondolom.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.04.13. 13:39:52

@sárkányfő:

Nyugaton fogalmuk sincs arról, ami itt ténylegesen történik. Azt kapják, amit innen kivetítenek nekik. Az pedig néha elég egyoldalú és torz.

Nem csak munkát kell adni, mert sok rendes, tisztességes, dolgozni vágyó magyar sem kap max. a Tesco-ba éhbérért. Ilyen kilátások mellett pedig inkább választják az élelmesebbek a megélhetési gyerekgyártást. De az pedig csak tovább gerjeszti a problémát. Ezt kéne végre ezeknek a leszakadt rétegeknek elmagyarázni.

Az "éhséglázadásról" pedig annyit, hogy nem hiszek benne: mert amíg szeszre és cigire, kocsmára, nyerőgépre van pénze ennek a lesüllyedt tolvaj csőcseléknek, addig kajára is kell legyen. Ha arra van agya, hogy tyúkot, malacot lopjon, akkor arra miért nincs, hogy ezeket tenyéssze is, hogy ne kelljen máskor lopnia ?!
És nem csak a lopással van a baj, de a kedvedért még egyszer én is leírom: AZ A LEGFŐBB BAJ, HOGY A TETTEN ÉRT TOLVAJ UTÁNA MÉG JÓL AGYON IS VERI AZ ÁLDOZATÁT!

Csányi Sándor példája is jól mutatja. Szerintem Magyarországon igen is sok pénz van... k***szottul sok. Csak a pénzek elosztásával vannak nagyon komoly problémák.

sárkányfő 2011.04.13. 13:40:12

@eszkep:
1. Én nem értem, te mit nem értesz. Egyszerűen, magyarul fogalmaztam a probléma megoldásának időigényéről. Szövegértés? És az idő pártsemleges, tudod, szóval a liberálisok meg jobbik hogy jönnek elő?

2. Tényleg szövegértési gondjaid vannak... tipikusan az az ember vagy, aki a világ legegyértelmább mondata mögött is valami más keres. talán magadból indulsz ki? csak olvasd el, egyértelmű, és azt is leírom miért írtam. sok sikert. ja, és ellentmondás sincs.

3. neked beakdadtak az agyadba a liberálisok? aludni tudsz tőlük?

4. egyre súlyosabb vagy... :D
nem mondok magamnak ellent, hanem annak amit te magban hozzáképzelsz, vagy rosszul értelmezel, ill. ha a saját véleményed megkérdőjelezhetetlen tényként kezeled, az a te ügyed... orvos látott már?

5. Tök mindegy mennyi pénzt kaptak, ha az rosszul lett elköltve, szétforgácsolódott, ellopták, stb. Az eredmény megmutatja mindez mennyit ért: semmit. Az átlagemberrel meg ne nagyon példálózz, pl. az I. Orbáni királyságban 30 m ft-os kedvezményes lakáshiteleket osztogattak tömegesen, ma is milliók mennek el állami támogatásra a felsőoktatásban, fejenként, sok száz milliárd ment el, és megy el ma is kamu rokkantnyugdíjasokra, stb. Szóval csínján a számokkal, sok magyar is kap nagy támogatásokat, legálisan is, illegálisan is. persze ha csak igazolni akarod az előítéleteid, akkor hajrá.

6. a melós munka sokszor kemény kompromisszumokkal jár, bárki vállalja el. sőt, nem csak a melós, az élet már csak ilyen. és mutass egy tesco-s hr-est, aki cigányt vesz fel, ha magyar is felvehet.

Felemelő volt veled társalogni, sikerült ráérezned a lénygre ;)

bandika gazdája 2011.04.13. 13:41:28

@idelle: Ki mondott ilyeneket te nagyon ütődött?

Nurrddin 2011.04.13. 13:42:17

@bandika gazdája: pontosan!!!
van bádogos cigány ismerősöm, huszonéves, dolgozik, eltartja magát, nem lop, nem rabol, néha még adót is fizet...
albérlet keresésekor nem talál, mert foglalt mihelyt meglátják....és még lehetne sorolni
velük van rohadtul kibaszva, mert ugye ők a kisebbség a cigók között, és az emberek a többség után általánosítanak... és nem az általánosítók basznak ki velük, hanem azok, akik miatt általánosítanak
a sok fa eltakarja az erdőt a belvárosi kávéházi kandúr elől...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 13:43:24

@idelle:
"mert ha valami biztos, akkor az midnesetre, hogy mondjuk a lakásomba nem cighányok törtek be és emeltek el több százezer forint értékű mászaki cikket, az autómat nem cigányok lopták el, a következő autóm ablakát nem cigányok törték be és lopták ki a kocsiból a rádiót és a vadonatúj téli gumikat sem cigányok vitték el róla, téglára állítva a járművet.
és jut eszembe"

meg lettek az elkövetők?
vagy mire alapozod, hogy nem cigányok voltak?
ezek pont tipikusan cigányok által elkövetett bűncselekmények. itt budapesten is.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.13. 13:47:10

@k trout:

A TASZ, az Amnesty International, az LMP, a Helsinki Bizottság meg a többiek honnan szoktak indulni Gyöngyöspatára meg Hajdúhadházra? Nem Budapestről? Szólj ha ott laknak, mert akkor javítom a posztot!

Sehol nem írtam hogy költözzenek le, viszont évente 1x-2x ha van egy ilyen esemény, akkor lemennek, beleugatnak, és kurvára nem a lakosok VALÓDI sérelmeiről szól a történet, hanem hogy a romák félnek. Az meg eléggé szubjektív egy dolog, míg az, hogy eltűnt 16 tyúkból 13, elégé kézzelfogható és mérhető.

Amúgy nézd meg az Index-es videó meg a Naplós videót, meg olvasd végig a gyöngyöspatai levelet, a helyi lakosok teljesen jól megmondják mi a helyzet, mivel ők ott élnek.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.04.13. 13:48:09

@k trout:
Ez eddig még talán igaz is volna... de az szdsz a cigányozás elítélése után hátradőlt, kipipálva a napi jó cselekedetet és kész. Azzal már eszébe nem volt foglalkozni, hogy miért is cigányoznak valójában. Könnyebb volt ráfogni a "szent rasszizmusra és a sérthetetlen bőrszínre".
Amúgy ha jól tudom az szdsz-től eredt anno a "megélhetési bűnözés" kifejezés is.

A gárda nem ment "rendet tartani" a cigány gyilkosságok helyére. El se fért volna ott annyi rendőrtől. És ha oda is mennek "rendfenntartás címszó" alatt, a rendőrök egyből őket zavarták volna a szélrózsa minden irányába...
Anno a gárdistákat külön külön megkeresték a gyilkosságok kapcsán a derék rendőreink. Akkor bezzeg volt nyomozás, volt jajveszékelés és felháborodás... stb.

kyncza 2011.04.13. 13:48:52

@sárkányfő: Te meg azt értsd meg, hogy ha szegény vagyok, akkor nem csinálok 8-10 gyereket, hogy azok is éhezzenek, mi több 14évese újabb 8as szaporulatot csináljanak!
Ne már mindig mindent nekem kelljen belátni!!

Nehogy már én legyek a rossz, h nem tűröm, hogy leköpnek, meglopnak, zaklatnak!

sárkányfő 2011.04.13. 13:50:15

@idelle: tudom, hogy nem akarnak. épp ezért próbálkozom azzal, hogy szembesítsem őket az eredményekkel: az elmúlt 21 év nemhogy a megoldáshoz nem vezetett el, de súlyosan eszkalálta a problémát. ennél nagyobb bizonyíték mi lehetne arra, hogy az eddig megoldásaink nem működnek? hogy újak kellenek? az csak a félnótás idióták lázálma, hogy ma kényeztetjük a cigányokat, meg luxushotelekben vannak és tulajdonképpen jól élnek, csak passzióból lopnak.

na mindegy. ennyit erről. tényleg a falnak beszélek. aki azt hiszi rendőri eszközökkel kezelhetőek komplex és óriási méretű társadalmi-gazdasági válságok, az nem lát tovább az orránál.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.13. 13:50:58

@Conv: "ezek pont tipikusan cigányok által elkövetett bűncselekmények. itt budapesten is."

aha, persze. főleg az autólopás a maga szervezettségével.

miért nem mingyár' az autópályapénzeket is cigányok nyúlták le?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 13:51:30

@Seduxen: Eléggé nyakatekert logika...

Én nem látom, hogy mitől jó a Fidesznek, hogy megint töketlenséget, tanácstalanságot, erőtlenséget mutatnak. Ráadásul az a helyzet, hogy a korrupció olyan, hogy az van, Átlag Máriát (52) nem kifejezetten izgatja, nem úgy, ha a rajkó beszól neki és megfenyegeti.

Bizony sokat dobna a Fidesz megítélésén, ha a polgár legalább látna azt, hogy a kormányzat törődik velük, tisztában van a problémával, és dolgozik az ügyön.

bandika gazdája 2011.04.13. 13:53:43

@Seduxen: Na itt van az eb elföldelve! Sajnos.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.13. 13:54:29

@kyncza: "Te meg azt értsd meg, hogy ha szegény vagyok, akkor nem csinálok 8-10 gyereket, hogy azok is éhezzenek"

mert ugyebár éppen ez az, amit a szegények időtlen idők óta tesznek. így tettek a szlovákok, a románok vagy éppen az albánok koszovóban.

jó lenne megérni, hogy legalább a magyar társadalom 20-25%-a képes legyen megérteni azt, amit lát, hall olvas, rendszerezni és összefüggéseiben átlátni, de hát ez az óhaj reménytelen...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.13. 13:57:07

@TaTa86.: "Ráadásul az a helyzet, hogy a korrupció olyan, hogy az van, Átlag Máriát (52) nem kifejezetten izgatja, nem úgy, ha a rajkó beszól neki és megfenyegeti. " - és szerinted ha a "rajkó" nem szólna be neki, mert rendes, jól nevelt, iskolába járó, etc-etc, akkor egy idő után Átlag Máriát mi foglalkoztatná?

Csak nem az "ezek is lopnak" c. örökzöld?

Namármost, ha ez nem szándékos töketlenkedés a fidesztől, akkor szerinted mi a valódi ok? Mert az biztosan nem, hogy félnének az EU-tól, ezt Orbán is megmondta, hogy megvédjük magunkat.

kyncza 2011.04.13. 13:57:51

@k trout: képzeld, mint gárdista elítéli azon cigányemberek/gyerek hidegvérű lemészárlásátt!! Biztos vagyok abban is, hogy 99%.-unk nem tudna embert ölni! Kivéve, ha feleségem/gyerekem/szülőm megverőjét tetten nem érném...

Azok a gyilkosságok szörnyű esetek, és nem kiszámolhatóak, itt meg a folytatólagosan elkövetett "gyerekcsínyek" miatt szenved a falu többsége! És képzeld, volt már, hogy cigányember kérte a Gárda segítségét és meg is kapta!

bandika gazdája 2011.04.13. 13:58:05

@sárkányfő: Ha én még 60 évesen is tudtam egyszerre két helyen is dolgozni reggel 4-este 8-ig, hogy a kölkömnek segítsek, akkor te nekem ne ugassál mélyszegénységről. Most a tavalyi kicsírázott krumplit elültettem a városi kertemben, oszt egy hónapra már lesz krumplim. Érted?!

k trout 2011.04.13. 13:58:32

@zero: Nem mondtam, hogy nem Budapestről. Azt mondtam, hogy a gárda is Budapestről megy, de valamiért nekik elhisszük, hogy ismerik a valós problémát, a többieknek meg nem.

Az ezerszer elátkozott jogvédők meg legalább tesznek valamit, még akkor is, ha szerinted rosszul teszik, amit tesznek. Te viszont írod az elfogult posztjaidat (feltételezem ugyanúgy Budapestről), és teret adsz az újabb 850 cigányozós beírásnak. Ez valóban sokkal hatékonyabb problémamegoldás, mint a jogvédők tiltakozása.

Láttam a videókat, és sajnálom azokat az embereket, akiknek ellopják mindenüket. A tolvajokat, bántalmazókat meg kell büntetni, és szerintem nem ebben van közöttünk az egyet nem értés. Hanem abban, hogy én azokat is sajnálom, akik 2-3 család miatt ki vannak téve annak, hogy kopasz paprikajancsik masírozzanak a házuk előtt, és azt kiabálják nekik meg a gyerekeiknek, hogy dögöljetek meg. Merthogy erről is készült beszámoló.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 13:58:37

@idelle: igen, az autólopás az kifejezetten cigány bűnelkövetés. szervezetten.

szóval nem lettek meg az elkövetők az eseteidben, csupán kijelentetted, hogy nem cigányok voltak. még akkor sem, ha az ilyen bűncselekményeket 90%-ban cigányok követik el.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 14:04:56

@k trout: a gárda nem budapestről megy cimbora. a gárdának 3%-a budapesti. a rajvédőknek meg 97%-a.

sárkányfő 2011.04.13. 14:05:33

@bandika gazdája: mi bajod van? valaki azt írta van pénzük, mire válaszoltam, hogy többségük mélyszegénységben él. ezt gondolom te sem vitatod(?). akkor most mi a problémád?

Nurrddin 2011.04.13. 14:05:55

@bandika gazdája: lesz, ha kolompárék fel nem szedik.... akkor viszont nekik lesz

kyncza 2011.04.13. 14:05:59

@k trout: senki nem kiabált be nekik. Te beszélsz, hogy zero Budapestről ír???? Te talán ott voltál, hallottad, hogy Gárdista valamikor is beszólt? Vagy a cigány szava többet ér, mint a nem cigányé? A fajvédő meg INKÁBB ne csináljon semmit, ami abban merül ki, hogy a végletekig nyúzott népre ráerőszakol és fölé rendel egy élősködésre berendezkedett életformát.

A Gárdában kizárás jár azért, ha valakit még csak szóban is inzultálsz, csak közlöm veled!
Paprikajancsi meg legfeljebb te vagy, mert cigányt is csak a fajvédők összeollózott videójában látsz!

k trout 2011.04.13. 14:08:10

@Conv: Aha. És nyilván kis, cigányoklakta kis falukból. Ahol már kicsi gyerek koruk óta ki voltak téve a terrornak.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 14:08:36

@k trout:

"Láttam a videókat, és sajnálom azokat az embereket, akiknek ellopják mindenüket. A tolvajokat, bántalmazókat meg kell büntetni, és szerintem nem ebben van közöttünk az egyet nem értés. Hanem abban, hogy én azokat is sajnálom, akik 2-3 család miatt ki vannak téve annak, hogy kopasz paprikajancsik masírozzanak a házuk előtt, és azt kiabálják nekik meg a gyerekeiknek, hogy dögöljetek meg. Merthogy erről is készült beszámoló. "

a megoldás egyszerű. jelentsék fel azt a 2-3 családot, takarítsák el maguk közül és akkor majd nem megy a gárda, mert megszűnik a terror amit ez a 2-3 család csinál a magyarok ellen, és nem kell miattuk szégyenkezniük, meg félniük.

a baj, hogy az a 2-3 család az egész 700 fős kisebbséget jelenti ott helyben.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 14:10:39

@k trout:
koma én nem tudom hol élsz, de ha megnézed, a jobbik mely területeken nyert, akkor lárod, hogy pont azokon a területeken ahol a legmagasabb a cigány népesség aránya. a gárdisták pedig pont ezekről a területekről mennek, igen, mert ott élnek.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.04.13. 14:11:59

Az "adjunk munkát a romáknak" szövegről jut eszembe: nemrég anyósomék általam már sokszor emlegetett kisvárosában mondta egyikük, hogy ő nem megy el dolgozni (egy konkrét munkára, amire amúgy felvették volna, ha jelentkezik), mert nem akar rabszolga lenni. Tulajdonképpen igaza van :-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 14:14:46

@idelle: Nagy lépés lenne, ha magad mutatnál példát ezügyben.

Pl kezdheted azzal, hogy nem adsz hülyeségeket más szájába, hogy azzal vitatkozhass.
(Gyk: senki nem mondta, hogy minden cigány lop, azt sem, hogy aki lop az cigány.)

@kyncza: Ennek így tényleg semmi értelme. A szegénység, hogy a nagycsalád igencsak korrelál. A tapasztalat azt mutatja, hogy minél elmaradottabb egy közösség, annál több a gyerek. (Hiszen valószínűleg azért elmaradott az adott közösség, mert nem tud előre tervezni, ami ugye a családtervezésnek is szükséges előfeltétele.)

@sárkányfő: "mert ha holnaptól ezer gárdista őrizne minden utcát az országban, akkor egy hétig tökéletes közbiztonság lenne, de két hét múlva kitörne az éhséglázadás."
Visszavonom idelle-nek tett megjegyzésem, tényleg vannak olyan "mélyrelátó" alakok, akik szerint minden cigány lop. Például te.
Képzeld vannak tisztességes cigányok is, akik csak élősködnek, felveszik a segélyt de nem lopnak. Elárulnád, hogy ezek a tisztességes cigányok, hogy a fenébe maradnak életben, és miért nem lázadnak? (Én egyetlen logikus választ látok: szerinted, nincsenek ilyen cigányok, vagy csak elvétve.)
Az a helyzet, hogy a segélyből meg lehet élni. (Nem látom az éhenhalt mélyszegények tömegsírjait.)
Nem mellesleg, itten rettegnek az ún. "éhséglázadások"-tól. Felvidék már átesett a dolgon, és nem volt benne semmi extra. Néhány cigány megrohanta a boltokat cigiért meg piáért, kiment a katonaság, és 2 pofonnal hazazavarták őket.

"el lehet várni emberektől, hogy szépen csöndben haljanak éhen, de nem valószínű, hogy ez reális"
Holodomor rémlik? Igenis reális. De még egyszer: senki nem hal éhen. A suliban van menza, egyébként meg ahol piára telik, ott lehet hogy telne zsíroskenyérre is.

"hogy ha nem nyújtunk munkát, akkor a problémát nem megoldjuk, hanem csak elfojtjuk. aztán csak gyűlik a gőz a fedő alatt, és robban. "
Fordítva ülsz a lovon! Munkát nem az állam ad, hanem a polgár keres. Ha az államnak nincs, akkor máshol!
Szerinted ezek a cigányok mégis hogy maradtak életben a cucilizmus előtt?

"azt is látni kéne, hogy az általánosítás, a cigányozás azoknak a cigányoknak is nagyon megnehezíti a dolgát, akik ki akarnak törni. "
Te magad általánosítasz a legdurvábban. Pl konkrétan háziállatnak tekinted a cigányt, aki képtelen magáról gondoskodni, illetve bűnözőnek.

És úgy mellékesen: a cigánybűnözés egy kis része, kb 10% az aminek a szegénység a közvetlen okozója. Az értelmetlen pusztítást, a szükségtelen agressziót egyáltalán nem magyarázza.
Pl miért kell letörni a gyümölcsfák ágait? A cigánynak is rosszabb, ha jövőre már nem lophat. Vagy a Kesznyéteni uborkás eset, ami egyedül a frusztrációról szólt, köze nem volt az éhséghez.

Marcellusca 2011.04.13. 14:15:20

@k trout: A gárdisták nem Bp-ről mennek, hanem az ország több pontjáról.
Olyan helyekről, ahol ugyanezekkel a problémákkal küszködnek, azaz képben vannak.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.13. 14:16:07

@Conv: "az autólopás az kifejezetten cigány bűnelkövetés. szervezetten."

szervezetlenül ellopják az éppen "szükséges", "igényelt" autót, szervezetlenül elszállítják egy szervezetlenül fenntartott szétszerelő műhelyben, ahol szervezetlenül szétszerelik, szervezetlenül osztályozzák a részeket, alkatrészeket, és szervezetlenül terítik a szervezetlenül működő autójavítókban.

majd pedig hazamennek Borsodba és szervezetten leköpködik az idős néniket.

bizony-bizony.

bandika gazdája 2011.04.13. 14:18:59

@k trout: Akkor szerinted az a megoldás, hogy Zero ne írjon ilyeneket, ne adjon teret sem ő, sem más, dugjuk a homokba a fejünket úgy hogy csak a seggünk látsszon ki (pont mint az ország mindenkori vezetői) a dolog meg majd megoldódik magától, mert beszélni róla = nácizmus. Van gyereked? 20 év múlva hány cigánycsaládot fog eltartani, ha szerinted nincs miről ugatni?

Marcellusca 2011.04.13. 14:20:06

@Nurrddin: Hinnye, bazeg, ez a cikk nagyon smittizált. :)))

kyncza 2011.04.13. 14:21:39

@TaTa86.: Az a fura, hogy ahhoz nem kell atomfizikusnak lenni, hogy ha 1kg kenyerem van és azt 3 éhes szájnak kell adnom, akkor nem csinálok többet, mert akkor már 4fele megy és KEVESEBB jut mindnek. Állítólag szeretik a cigányok a gyerekeiket. Én azért ezt erősen kétlem, de újabb kérdés. Akkor nem sajnálja, amikor nem tud enni adni neki(k)?
Nekem megszakadna a szívem, ha a gyerekemet éhezni látnám, de biztos az lenne az utolsó gondolatom, hogy na, legyen még egy testvérke, két éheségtől síró gyerek sokkal jobb látvány!

Ehhez nem kell ész, h belássuk! Ha meg nem tudnak tervezni, akkor igenis az állam vegye kézbe a dolgot és követelje meg, hogy 2 gyerek után elkötik őket. Aztán most lehet mondani, h az élet drága, meg hogy beszélek róla, de ha ilyen ütemben szaporodnak ezek családok, mi lesz itt 50 év múlva? Aztán mi lesz Európával? Aztán mi lesz a Földdel?
Már most is sokan élünk és időben kellene szabályozni valahogy.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.13. 14:22:53

@TaTa86.: "@idelle: Nagy lépés lenne, ha magad mutatnál példát ez ügyben.

Pl kezdheted azzal, hogy nem adsz hülyeségeket más szájába, hogy azzal vitatkozhass.
(Gyk: senki nem mondta, hogy minden cigány lop, azt sem, hogy aki lop az cigány.)"

abban a pillanatban, hogy egy ilyen cikkben VAGY a kommentjeiben egyszer sem lesz benne a "cigánybűnözés" szó, kész is leszek komolyan venni a gyékás részedet.

szofisztikáltabban: évekkel ezelőtt egy hasonlóan érvelő nicknévnek beírtam válaszul, hogy "jó volt édesanyáddal, bár szerintem a számszaki igénye egy kissé eltúlzott volt."
lett olyan jajvészekelés, meg felháborodás, hogy a végén két hétre kitiltottak a Fórumból.
pedig ki is kérhettem volna, mivel nem állítottam semmi rondát.

k trout 2011.04.13. 14:24:08

@Marcellusca: Persze.

Minden gárdista/jobbikos vidéki, minden lmp-s budapesti, a cigányok lopnak és rettegnek, a magyarok nem.

Szerintem elég lenne ennyi a cikkbe. Felesleges az a sok pont oda. :)

sárkányfő 2011.04.13. 14:28:31

@TaTa86.:
"Képzeld vannak tisztességes cigányok is, akik csak élősködnek, felveszik a segélyt de nem lopnak."
És ki mondta ennek az ellenkezőjét? Ez így van. Én is épp ezt mondom. Csak ez nem zárja ki azt, hogy sokan csakugyan lopnak, és sokan megélhetési bűnözők, akár teszik akár nem.

"Az a helyzet, hogy a segélyből meg lehet élni"
aha :D
még azt is tedd, hozzá, hogy minden ember megkapja a segélyt, és még viccesebb lesz :)

Ez a piázás már tényleg uncsi. Nyilván vannak piás, dorogos cigányok is, az önpusztító életmód nagyobb arányú az alsóbb társadalmi körökben, de nem kéne általánosítani. Megjegyzem aki komolyan iszik, az függő. Emiatt mennek tönkre magyar emberek is, ha fűtésre sincs pénzük, akkor is elisszák ami van.

"Ha az államnak nincs, akkor máshol!"
ja, mert tömegesen kínálnak magyar cégek melót cigányoknak...

"konkrétan háziállatnak tekinted a cigányt, aki képtelen magáról gondoskodni, illetve bűnözőnek."
mit tolsz? kokó? hernyú? fű? valami szintetikust? vagy alapból vagy komplett idióta?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 14:29:54

@idelle: no ennek fuss neki még egyszer. hidd el, ha többször átolvasod, feltűnik majd, hogy mi a pálya.

Nurrddin 2011.04.13. 14:30:06

@k trout:
tudom hogy nem azért írtad, de 90%-ban állnak az általad leírtak
miszerint: "Minden gárdista/jobbikos vidéki, minden lmp-s budapesti......"

mifelénk ezt úgy mondják; "eltaláltad a szarva közt a tőgyét"
...bár lehet nem így akartad...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 14:35:09

@kyncza: Ez nem így működik. Úgy működik hogy basznak, és basznak bele, hogy mi történik utána. Sőt sok esetben még abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán tisztában vannak vele, hogy hogy lesz a gyerek.

A cigányok legnagyobb problémája pont ez, hogy nem tudnak hosszú távra gondolkodni. Pl letörik a gyümölcsfát, mikor teljesen nyilvánvaló, hogy saját maguk alatt vágják a fát, hogy stílszerű legyek.

Szóval attól, hogy 8 gyerekük van lehetnek szegények, és attól hogy szegények lehet 8 gyerekük sőt, ez így logikus.

@idelle: "abban a pillanatban, hogy egy ilyen cikkben VAGY a kommentjeiben egyszer sem lesz benne a "cigánybűnözés" szó, kész is leszek komolyan venni a gyékás részedet."
Jah, szóval fehérgalléros bűnözés sincs, mert nem is mindegyik öltönyös ember lop, illetve van olyan lopás amit nem fehérgallérosok hajtanak végre. Érdekes logika.

"pedig ki is kérhettem volna, mivel nem állítottam semmi rondát. "
Bizonyára ezután nagyon büszke voltál szellemi felsőbbrendűségedre. Anyáztál de nem is, a hülye parasztja meg jól bevette, és felháborodott.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 14:40:00

@k trout: @idelle:

nesztek a mélyszegény, hajdúhadházi rettegő cigányotok :)
vastagbor.blog.hu/2011/04/13/ujra_horto_jozsi

ez pont egy orgazda, pl kocsikban is utazik :)

csicsrricsi 2011.04.13. 14:41:25

hát talán nem kellene ennyire egyetérteni a szebb kukásokért agyhalálegyesülettel, ettől függetlenül tetszik a poszt, bár sok helyen sikerül megoldást találni a cigányproblémára, ezt sem ártana bemutatni.

k trout 2011.04.13. 14:41:33

@bandika gazdája: Nem. A megoldásra már számtalan javaslat érkezett, szociológusoktól, jogászoktól, oktatási és egyéb szakértőktől. Ez egy sokkal összetettebb ügy, minthogy azt egy komment keretében meg lehetne tárgyalni. Hosszú tanulmányok és különböző civil kezdeményesek indulnak, némelyik sikeres, némelyik nem az. Én azt látom, hogy a városokban jobb a helyzet, többen dolgoznak. Bár én budapesti vagyok (mea culpa), sok romával lakom egy kerületben.

Azt látom, hogy a többség becsületes, próbál beilleszkedni. Nyilván, vidéken a helyzet rosszabb, de azzal semmiképp sem oldjuk meg a problémát, ha megírjuk a hatezredik egyoldalú cikket, ami arra jó, hogy mindenki hálásan fröcsöghet, de másra nem.

Mondjuk azzal már sokat tehetnél te is, ha a pozitív példákat kiemeled. Mert, bár azt mindenki tudja, hogy a helyzet szar, azt, amit a jobbik sugall, hogy mindenről a romák tehetnek, ha nem haragszol, nem hiszem el.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.04.13. 14:43:32

@Conv: majd jól le leszel oltva azzal, hogy:

"nem ők törték be az autód ablakát, nem ők lopták el a milliárdokat az autópályák építésénél, und so weiter...

Majd csak pislogsz! :D

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 14:46:15

@k trout: akkor az nem a 8.kerület :)

bár máshol meg nem túl sok cigány él egy kupacban. vagy neked mennyi a sok? :)
mesélj már melyik az a kerület ahol sok cigány közt élsz egy kerületben akiknek a többsége becsületes és dolgozik? :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 14:48:13

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
immunis vagyok a libbantak hülyeségére, és meg sem igen tudok lepődni bármilyen észveszejtő baromságot írnak :)

k trout 2011.04.13. 14:49:16

@Conv: Egyik ismerősöm Kőbányán dolgozik, és neki sincs gondja, ezt kapd ki.

bandika gazdája 2011.04.13. 14:52:46

@k trout: Igen, sok "tanulmány" készült. És melyik segített? Az amelyik azt mondja, hogy jaj, csak ne báncsuk má szegényeket? Ami megoldás lenne (pld. heti 5 napos bennlakásos iskola érettségiig) az rasszizmus! Akkor? Ami azt illeti, ha el szoktad olvasni amiket összeírkálok, akkor azt is láthatod, hogy éppen én szoktam kiemelni (itt is) a jó példákat! De ahogy már mondtam, éppen az ő védelmükben (is) követelem a rendrakást. És abban a pillanatban amikor az öregasszony egyedül nyugodtan elmehet vasárnap a templomba, a kutya sem fog törődni a gárdával! (Nem is lesz!) De EZ AZ ÁLLAM KÖTELESSÉGE AZONNAL! Ennyi.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.04.13. 14:53:02

@k trout: szerintem a blog szerzői is epekedve várják a romákkal kapcsolatos pozitív példákat. Csak hát nem igazán jönnek. Én már azt is pozitívumként élném meg, ha bemutatnának egy zömmel cigányok lakta települést, ahol minden portán rend van (ez nem pénz kérdése).

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.13. 14:54:13

@TaTa86.: "Jah, szóval fehérgalléros bűnözés sincs, mert nem is mindegyik öltönyös ember lop, illetve van olyan lopás amit nem fehérgallérosok hajtanak végre. Érdekes logika."

szokás szerint SZÁNDÉKOSAN terelsz, de sebaj.

viszont ha rá kellene mutatnod akár ebben a posztban, akár bármelyik "támogató" kommentben, hogy hol szerepel a különbségtétel a tisztességtelen cigány nemzetiségű és a tisztességes cigány nemzetiségű magyar állampolgárok között, bajban lennél.

asmodean 2011.04.13. 14:54:53

@Conv:
Jó biznisz ez a jogvédés. Én is leszek valami rettegő, soha nem volt jogvédő egyeztető fórum elnöke, mert úgy látszik az jól fizet.
Reggel felkelek kinézek az ablakon, ha nincs gárdista akkor rettegek picit csak úgy spontán, hogy ki ne jöjjek a gyakorlatból.
Ha gárdista van, akkor jön a munka, belehúzok keményen majd beleizzadok a rettegésbe, pláne ha kamera is van, közelbe. Ha lehet közben jogot is védek, hogy lássa mindenki, hogyan küzdök, mennyire értékes tagja vagyok a társadalomnak, akit a többség gyűlöletei elemészt.

Délután kicsit integrálódok, (ha nem kell rettegni persze, mert az elsőbbséget élvez), szépen lassan, mert azt nem kell elsietni. Nem lehet csak úgy hübelebalázs módjára integrálódni, mert a végén nem lesz mitől rettegni, meg az integrációra fordított pénzből is kevesebbet jut.

Estefelé egy kis rasszista/fasiszta/nácista/ kirohanás, az úgy jól zárja a napot.

És ilyen termékeny munka, hasznosságom, teljes tudatával hajtom nyugovóra a fejem.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 14:54:58

@k trout: akkor koma te még nem láttál sok cigányt egyben.
te egyszerűen náci vagy. az a pár cigány aki a 6-ban él neked sok? :)
bazzeg a legkisebb pesti cigánypopuláció a 6.kerületben van, annyira kevesen vannak, hogy saját kerületi önkormányzatuk sincs :) és ezt a keveset is sokallod? :)
a 3, 5, 7, 9. kerületekben élnek összesen annyian cigányok mint a VIII-ban :)

k trout 2011.04.13. 14:55:15

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Nálunk, a gyerekek iskolájában, az egyik szülő lefejelte az igazgatót. Volt belőle cikk, meg poszt, meg híradó. A kommentek tele voltak cigányozással, mert az a sikk. Azok, akik odajárnak viszont tudják, hogy a lefejelős nem cigány volt, hanem fehérbőrű és még talán annyit elárulhatok, hogy doktorátusa is van.

Na, ezért ártalmasak az ilyen cikkek, mint ez is. Mert azokat az embereket is megmérgezi, akik, hasonlóan hozzám, nem azokon a helyeken élnek, ahol "cigányterror" uralkodik.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.13. 14:56:27

@TaTa86.: egyébként jó, hogy mondod: érdekes módon egyikőtök sem tobzódik itt, hogy (valamelyik) gárda vonulgasson a Parlament előtt (vagy a Parlamentben), ügyelve arra, nehogy újabb százmilliárdokat lopjanak el a nem cigány bűnözők TŐLÜNK, vagy hogy a nem cigány politikusfélék NE KÖPKÖDJENEK bennünket állandóan.

mily fura is az emberi lélek. sötétsége.

k trout 2011.04.13. 14:57:23

@bandika gazdája: Ne haragudj, de nézzél utána. Van egy csomó a neten olyan próbálkozásokból, amik sikeresek. Az állam feladata, ebben egyetértünk. Nem a gárdáé.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.13. 14:58:41

@bandika gazdája: "Az amelyik azt mondja, hogy jaj, csak ne báncsuk má szegényeket?"

bántsátok már őket! csak már látnánk, mert itt az interneten szájhősködni az elég gyengusz és gyáva hozzáállás. tessék menni, aztán gettósítani, ahogy a Jobbik szeretné. vagy verni, ahogy a többség. vagy ölni, ahogy néhányan.

de pofázni!? hát azt mindenki tud.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 14:59:16

@k trout: kőbánya munkáskerület. ott sem túl sok cigány él.
miféle rajvédő vagy te bazmeg, hogy azt sem tudod ho,l mennyi él az általad védettekből?
tisztában vagy azzal, hogy a fővárosban lakik az ország majd negyed, viszont a cigányok országos létszámához viszonyítva alig 5%-uk él pesten? ennek is legfeljebb 3%-a él a 6. kerületben, ahogyan kőbányán sem sokkal több.
nem véletlen, hogy nem is ezeken a helyeken van velük kevés gond:)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 15:00:09

@k trout: légyszíves mutass egy sikerest. nem tudok róla.

kyncza 2011.04.13. 15:00:10

@k trout: senki nem állította, hogy mindenről a cigányok tehetnek. De azért, ha mostanság meghallod, hogy 12,14,16 évesek loptak, köptek, raboltak vertek, vagy esetleg késelés van, akkor ott bizony 99%, hogy cigányról van szó. És mivel ezek napi dolgok, nem éves szinten kerülnek elő, ezért már kicsit késő az a fajta megoldás, hogy 1000 tanulmányt írok, meg majd beszélünk a fejükkel. Az az idő elmúlt!
Az, hogy téged nem vegzálnak a cigók, nem azt jelenti, hogy nincs ilyen dolog, hanem vagy te sunnyogsz a fal mellett, vagy általában 2x annyian vagytok, mint a füstösök, amikor cigányok mellett vezet el az utatok!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.13. 15:00:17

@k trout: "Van egy csomó a neten olyan próbálkozásokból, amik sikeresek."

először is. az ilyen próbálkozások rombolják a koncepciójukat, tehát rosszak.

másrészt el kellene tudni olvasniuk. aztán meg értelmezni. ez meg olyan szellemi kapacitást igényelne tőlük, ami nem tenné lehetővé a teli szájas cigányozást.

túl sokat vársz ennek a népnek a tagjaitól.

k trout 2011.04.13. 15:02:21

@Conv: Nem tudom, hogy mi a sok. Nem foglalkozom vele. Az óvodában a 15 gyerekből mondjuk 6-7 cigány volt. Az sok? A Vörösmarty utcai általánosban legalább a fele cigány. Az sok vagy kevés? A házunkban a 15 lakásból 2 cigányé. Az kevés?

Én azokról beszélek, akiket ismerek. Személyesen akiket ismerek, a két félből (apa-anya), az egyik legalább dolgozik. Egy olyan egyedülálló cigány nőt ismerek, akinek nem volt munkája, párszor kölcsönkért, de mindig megadta.

k trout 2011.04.13. 15:04:55

@kyncza: Ezt honnan veszed ezt a 99%-ot? zero cikkeiből?

kyncza 2011.04.13. 15:09:20

hát nem is az indexről és a népszabi-ról, mert ott csak akkor olvashatsz cigányokról, amikor áldozatok. Ha kicsit is vennéd a fáradtságot és olvasnál kurucinfo-t, ahol kivétel nélkül MINDIG megjelölik a forrást, ahonnan a cikket átvették(BAON, SZOLJON, index), rájönnél, hogy a 99% reális, csak nem írják le, hogy cigányok az elkövetők, mer' az nem polkorrekt!
De hát persze a kurucinfo egy nácifasisztarasszista jobbos förmedvény, ugye? nálad biztos le is van tiltva.

k trout 2011.04.13. 15:10:01

@kyncza: Ha nem írják le, honnan tudod?

k trout 2011.04.13. 15:11:00

@k trout: Ez az egész egy hisztériakeltés, semmi több. Most, sajnos, mennem kell.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 15:12:28

@idelle: És azt sem találom meg, ahol Zero leírja, hogy a Föld nem lapos.
Trivialitásokat ugyanis nem kell hangoztatni.

"ügyelve arra, nehogy újabb százmilliárdokat lopjanak el a nem cigány bűnözők TŐLÜNK"
Nem érzed magad kicsit demagógnak?
Nem mellesleg a Jobbik folyamatosan rikácsol az elszámoltatásról, úgyhogy de tüntetnek a politikusbűnözők ellen is... Ez egyébként semmit sem változtat azon, hogy "igenis van cigánybűnözés".

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 15:14:28

@k trout: értem és ez a létszám a megítélésükhöz a lakókerületedben neked pont elegendő, hogy megítéld a cigányokat általában. persze aki az avason él, vagy pesten a VIII. kerületben, az nem tudja őket megítélni, illetve az ő ítélete helytelen. :)
a gyerekekről az iskolában, óvodában:
ma az ország lakosságának tizede nagyjából a cigány. a 18 éven aluliaknak pedig a negyede. a 6 éven alulikanak a fele. a magyar nem mer gyereket vállalni, mert nem érzi úgy, hogy fel tudná nevelni. még akkor sem, ha van munkája, az óvodákba, bölcsődékbe a cigány gyerekeket rendelet alapján kötelezően felveszik, különben szegregációt ordítanak a rajvédők, még akkor is, ha mindkét vagy egyik szülő otthon tud lenni a gyerekkel, míg a magyarét helyhiány miatt nem veszik fel, hiába dolgozik/dolgozna mindkét szülő.

ugye te is érzed, hogy nem kicsi hiba van a gondolkodásodban?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 15:16:38

@kyncza: "De hát persze a kurucinfo egy nácifasisztarasszista jobbos förmedvény, ugye? "

Nem. Neonyilas szélbalos förmedvény. :o)

@idelle: "először is. az ilyen próbálkozások rombolják a koncepciójukat, tehát rosszak."
Ezt fejtsd ki kérlek! Remélem nem arról van szó, hogy szokás szerint gondolatolvasol, és hülyeségeket adsz a "vitapartnered" szájába, mert azzal szemben tudsz érvelni...

Milyen működő módszer van, amit mi fröcsögő primitív náczyfaschiesták csak azért elvetünk, mert nem illik a koncepciónkba?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 15:19:20

@k trout: "A házunkban a 15 lakásból 2 cigányé. Az kevés?"
Az. Hányan vannak abban a két lakásban? (Mert ha 10en 10en akkor elég. :D )

k trout 2011.04.13. 15:19:39

@Conv: Nem, én nem mondtam, hogy én meg tudom ítélni őket általában. Ezt ti állítjátok. Én nemhogy a cigányokat, de a magyarokat sem tudom ÁLTALÁBAN megítélni, pedig sokkal több vesz körül, mint cigány. Mert mindenki más, ez van. Attól, hogy a másodikon lakó alkoholista mindenét eladta, és már kilincs sincs az ajtón, nem gondolom, hogy ugyanilyen lenne az elsőn lakó kisnyugdíjas. Az a néni, szegény, már szenilis, ezért mindent odaéget, de a harmadikon lakó egygyerekes anyuka ezt nem teszi.

Hát, ez a helyzet a VI. kerületben. :))

Nem érzem, hogy hiba lenne a gondolkodásomban, és azt sem gondolom, hogy aki avason él, annak helytelen. A gárdáról és az ilyen cikkekről gondolom, hogy helytelen. De ezt már kifejtettem.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.13. 15:20:29

@TaTa86.: irigylem az elszántságodat, és bár nem akarlak elkeseríteni, de szerintem teljesen feleslegesen koptatod a billentyűzetet... :)))

kyncza 2011.04.13. 15:21:07

@k trout: onnan, hogy egyrészt a több résztvevő esetén gyanús, hogy az összes név úgy kezdődik, hogy K. vagy O. (segítek 4 elkövető esetén a monogramok: K.R és K.L és K.S és K.F), és hogy szerencsére mielőtt mindenhol letiltják a hozzászólást, a cikkeknél hozzászól pár helyi és egyértelműsítik a hovatartozást. De gondolom még te se láttál/hallottál olyat, hogy megvadult magyar család tört be az orvosi rendelőbe, vagy lopták el a tűzoltók szerszámait, vagy két magyar család verekedett össze, a sérültek száma 47, vagy egy magyar nő ütötte meg a önkormányzat dolgozót, mert nem kapta meg a segélyt....stb stb...

kyncza 2011.04.13. 15:25:23

@k trout: akkor te meg gondolj bele, hogy a gárda egy részének személyes tapasztalata is volt a füstösök által elkövetett dolgoknak és hogy neked nem volt, az a te szerencséd.

És igenis kurva nagy baj van a gondolkodásoddal, mert te is addig látsz, hogy náci gárda, de eszedbe nem jutna megkérdezni pár idős embert falun, akiket naponta megint csak mondom, meggyaláznak, leköpnek, kirabolnak, inzultálnak!
Látsz valamit a tévében, és addig jutsz el, hogy húúú, masíroznak, jujj, rettegni kell.

Persze, ez csak úgy megfordult mindannyiunk fejében, hogy de jó lenne masírozgatni önköltségen, utazgatni több megyén keresztül, vállalva a meghurcoltatásokat, mert az olyan jó!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.13. 15:27:15

@kyncza: " K.R és K.L és K.S és K.F" - tippelhetek?

Kalányos Ronáldó
Kalányos Leonszíó
Kalányos Sebasztián
Kalányos Fransziszkó

"De gondolom még te se láttál/hallottál olyat,...."

... és itt a felsorolásból kihagytad az én egyik személyes kedvencemet, a 13. Rendőrörs ostroma - hángörrijjjen szpesöööl edééésöööön

barikad.hu/node/39816

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 15:42:39

@k trout: értem, tehát mivel nincs ismereted a többiről, ezért nem is mondasz róluk véleményt. ez nagyon szép, és tisztelendő dolog.

már csak azt nem értem, hogy akkor azoknak a véleményét akiknek viszont van velük kapcsolatban ismerete (pl a helyi lakosok) miért is nem fogadod, el? jelesül, hogy ott bizony a cigányokkal van baj, napi rendszerességgel. a cigányok lopják el a termést, a terményt, még az épületeket is lebontva, a gyümölcsösöket kivágva.

ha meg tiszteled a véleményüket, elisnered a rálátásukat, akkor milyen alapon gondolod, hogy te jobban tudod, milyen megoldásra vágynak?
miért is gond az neked, hogy a gárda (akik még soha nem bántottak senkit) odamegy és járőrözik kicsit.

nem történt meg, a gyerekek fenyegetése, meg a cigányok fenyegetése sem valójában, - legfeljebb annyira mint a kukluxklán féle keresztégetés és a nappal erdőben rejtőző éjszaka előjövő és a cigányokat terroristázó esetek - de ha megtörtént volna, hogy beszólnak nekik, hogy be lesz verve a fejük, az mitől félelmetesebb, zaklatóbb neked ebben a két hétben, mint az, hogy az év többi napján ugyanezt megcsinálják a cigányok a magyarokkal, de még fizikailag is zaklatják, bántalmazzák őket?

meséld már el nekem miféle kifordult eszement logikai vagy erkölcsi értékítélet az ami a szemedben a szebb jövős polgárőröket (akik senkit nem bántanak, csak sétálnak nagy megfélemlítően pl 60 kilós lányként) rosszá teszi, míg a cigányokat, akik folyamatosan terrorizálják meglopják a lakosságot, védeni rendeli?

mesélj már, mi az ami a szemedben egy alkalmazottként dolgozó, a saját költségén odautazó önkéntes polgárőr szavahihetőségét a történtekkel kapcsolatban megkérdőjelezi, míg a roma egyeztető fórum elnökéét hitelessé. (aki ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban, hivatalosan segélyből él, de három felső kategóriás autója, 200 négyzetméteres márványos háza van)

Spiritmonger 2011.04.13. 15:57:45

@idelle: milyen választások lesznek 2012-ben? tényleg érdekel, én azt hittem, hogy csak 2014-ben szavazunk a képviselőinkre...

Cateran 2011.04.13. 15:59:38

@TaTa86.:

"Képzeld vannak tisztességes cigányok is, akik csak élősködnek..."

Ezen elrohigcseltem 1 darabig....Koltoi kepzavar?:D

bandika gazdája 2011.04.13. 16:03:25

@Conv: Mi vagyunk a hülyék, hogy leállunk ezekkel. Elég lenne megköszönni nekik, hogy itt tartunk!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 16:06:01

@bandika gazdája:

engem tényleg érdekel, hogy milyen erkölcsi, vagy logikai, etikai alapon gondolják ezeket a dolgokat.
soha nem kaptam még választ egyiktől sem.

picur3ka 2011.04.13. 16:08:25

A legjobb szoveguk manapsag ez a 'Jobbik politikai haszonlesesbol csinalja'. Es az LMP?

jozicsenko 2011.04.13. 16:10:24

@k trout: akkor erősen elmaradtál, ugyanis konkrétan kunczemackó hozta be a "megélhetési bünözés" fogalmát

a gyerekekhez: sajnálom, de még igy is több figyelmet kapott, mint az a 90 éves öregasszony, akit kifosztottak, megerőszakoltak, kinyomták a szemét majd baltával lecsapták mindkét lábát - s közben jó ha volt nála ezer Ft, amit elloptak - s ugyan ő volt a legbrutálisabban kivégzett áldozat, északkelet magyarországon nagyon-nagyon sok áldozat van, akiknél mind közös "vonás", hogy minimális haszonért megdöbbentően kegyetlen módon bánnak az öregekkel /csak épp nem férnek be a mainstream mediába, mert a nővédő szekció el volt foglalva valami mással libeáliséknál.../

az elkövetők meg mind dakoták voltak - innentől fegyert követelek az öreganyámnak és jogot hogy minden a portámra belépőt kérés nélkül lelőhessek

azonnal

kérés nélkül, kérdés nélkül, főbe, seggbe, ahogy tetszik - hogy tudják a belépők (akár cigány,akár magyar, akár ukrán, akár hegyi, akár völgyi, akár sárga, akár sápadt): nincs itt keresni valójuk...

az szdsz meg munkverával együtt forduljon fel... (huuhh, hogy jutott hirtelen eszembe a neve? )

ui: amikor sorban végezték ki a kisöregeket, hol voltatok, szent megélhetési állatvédők? amikor folyamatosan támadták a pedagógusokat, ungárvalentin (mert nekem az a bálint nem magyar) kiállt megvédeni őket? méretes lowfast...

ketroot 2011.04.13. 16:36:10

Lehet felkészülni a Mad Max-féle világra, mert elfog jönni, ez biztos. Ilyen töketlen, aljas vezetőkkel meg pláne.

bandika gazdája 2011.04.13. 16:39:44

@Conv: Nem is fogsz. Mormolják amit hallanak, oszt annyi. Az nekem ezzel a bajom, hogy én szívem szerint liberális lennék (leben und leben lassen) de nálunk ezt is tönkrebaszták mint mindent. Na mindegy. (Nekem már.)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 16:52:15

@Seduxen: "és szerinted ha a "rajkó" nem szólna be neki, mert rendes, jól nevelt, iskolába járó, etc-etc, akkor egy idő után Átlag Máriát mi foglalkoztatná? "

Mert szerinted a cigánykérdés az egy olyan dolog, amit egy ciklus alatt simán meg lehet oldani, úgy hogy Átlag Mária a választásokra még azt is elfelejtse, hogy létezett ilyen?

"Namármost, ha ez nem szándékos töketlenkedés a fidesztől, akkor szerinted mi a valódi ok? "
Az, hogy egyszerűen gyávák és lusták. Ez egyébként süt minden egyes megszólalásukból.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 17:03:15

@sárkányfő: "És ki mondta ennek az ellenkezőjét? Ez így van. Én is épp ezt mondom. Csak ez nem zárja ki azt, hogy sokan csakugyan lopnak, és sokan megélhetési bűnözők, akár teszik akár nem."

Viszont azt meg bebizonyítja, hogy nem kell lopni ahhoz, hogy életben maradj. Vagyis amit a cigók csinálnak az nem megélhetési bűnözés. Ráadásul azzal, hogy felmented a becsteleneket, a becsületesekkel baszol ki nem kicsit. Egyrészt az ő erőfeszítéseik, nélkülözésük ebben a konstellációban nem tisztes szegénység, hanem nettó hülyeség. Hiszen lophatnának is, de nem teszik.
Másrészt rajtuk is csattan az ostor az utóítéletek miatt.

"Ez a piázás már tényleg uncsi. Nyilván vannak piás, dorogos cigányok is, az önpusztító életmód nagyobb arányú az alsóbb társadalmi körökben, de nem kéne általánosítani. Megjegyzem aki komolyan iszik, az függő. Emiatt mennek tönkre magyar emberek is, ha fűtésre sincs pénzük, akkor is elisszák ami van."

Ez szopás, de semmire nem ad felmentést. Nem értem miért kéne eltűrni egy alkesz bűnözését? Azt sem, hogy miért az államtól várja a szenvedélybeteg, hogy adjon neki még több pénzt, és munkát, mert különben ő éhséglázad...

"ja, mert tömegesen kínálnak magyar cégek melót cigányoknak..."
Az olcsó, megbízható munkaerőt mindenki szereti. Ja, hogy a cigány nem megy el 80ezerét gürizni, ha meg elmegy olyan is a munkája? Megint azt kell, hogy mondjam, a hiba nem a többségi társadalomban van.

"mit tolsz? kokó? hernyú? fű? valami szintetikust? vagy alapból vagy komplett idióta? "
Mintha én nem személyeskedtem volna.
De az állításomat tartom: te önellátásra képtelen állatnak, vagy untermenschnek nézed a cigányokat, én meg embernek, akiknek emberi kötelességeik is vannak.

k trout 2011.04.13. 17:06:48

@Conv: "már csak azt nem értem, hogy akkor azoknak a véleményét akiknek viszont van velük kapcsolatban ismerete (pl a helyi lakosok) miért is nem fogadod, el? jelesül, hogy ott bizony a cigányokkal van baj, napi rendszerességgel. a cigányok lopják el a termést, a terményt, még az épületeket is lebontva, a gyümölcsösöket kivágva."

Egy szóval nem mondtam, hogy nem fogadom el, Azt mondtam, hogy ennek nem a gárda a megoldása.

"Ha meg tiszteled a véleményüket, elisnered a rálátásukat, akkor milyen alapon gondolod, hogy te jobban tudod, milyen megoldásra vágynak?
miért is gond az neked, hogy a gárda (akik még soha nem bántottak senkit) odamegy és járőrözik kicsit."

Mert törvénytelen. Az államnak monopóliuma a rendcsinálás, nem mindenféle magánhadseregnek kell, hogy fenntartsák a rendet. Ilyen alapon én is járőrőzhetek előtted, ha nem tetszik a fejed.

"nem történt meg, a gyerekek fenyegetése"

persze, csak az történt meg, amit te olvasol, meg hallasz. A többi nem létezik, mint ahogy a kommentelő barátodnak is csak a kuruc ad információt a bűnözésről. :)

"meséld már el nekem miféle kifordult eszement logikai vagy erkölcsi értékítélet az ami a szemedben a szebb jövős polgárőröket (akik senkit nem bántanak, csak sétálnak nagy megfélemlítően pl 60 kilós lányként) rosszá teszi, míg a cigányokat, akik folyamatosan terrorizálják meglopják a lakosságot, védeni rendeli?"

Nem azokat a cigányokat védem, akik terrorizálnak, úgy látszik, ezt még mindig nem érted. Hanem azokat, akik szerencsétlenségükre cigánynak születtek, és nap mint nap kénytelenek elviselni, hogy egy magát valamilyen oknál fogva különbnek képzelő emberek fel s alá masíroznak a háza előtt. Milyen alapon? Azért, mert a szomszédja lopott?

Vicces, hogy ti, akik az igazságosság hirdetőinek hiszitek magatokat, és erkölcsi piedesztálra emelitek magatokat, nem értitek azt az egyszerű tényt, hogy nincs kollektív bűnösség, és ugyanazon nép tagja nem felelős a másik tag bűneiért. Tessék megfélemlíteni magát tolvajt vagy lődd le a gyilkost, de a többit hagyd békén.

A cigánygyilkosok sem az aranyláncos maffiafőnököt lőtték le, mert azt nem merték, csak az ötévest, meg a dolgozni induló 20 kilóst. Gyáva banda.

majomkutya 2011.04.13. 17:13:22

Az ember törka szorul össze, mikor a belinkelt barikádos képeket megnézi!
Nálunk Tolna megyében rengeteg ilyen hétvégi telek van. Nálunk még nincs annyi cigány, hogy elpusztítsák a pincéket.
El sem tudom mondani, hogy mennyi jó buli, menyi szép emlék, nyáresti bográcsozás-beszélgetés köt a haverok pincéihez. Gondolom a gyöngyöspataiak is így vannak ezzel. Van akiknek az a hétvégi telek a házukon kívül egy élet munkája, másoknak meg az öröksége. Borzasztó érzés lehet a gyöngyöspataiaknak, hogy pár ostoba cigánycsalád pár év alatt lerombolta az egészet.
Nem értem, hogy miért nem azoknak helyeznek kilátásba két pofont, akik csak rombolni tudnak.

picur3ka 2011.04.13. 17:14:51

@k trout:

S mi van, ha rejtik, megvedik, letagadjak es nem adjak ki a bunozot? Az hogy fest kollektive?

k trout 2011.04.13. 17:16:43

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ki nem adja ki? A család? Vagy a szomszéd? Vagy a cigánysor szélén lakó Mári néni? Kinek nem adja ki? A gárdának? Miről beszélsz?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 17:39:19

@k trout:

"Mert törvénytelen. Az államnak monopóliuma a rendcsinálás, nem mindenféle magánhadseregnek kell, hogy fenntartsák a rendet. Ilyen alapon én is járőrőzhetek előtted, ha nem tetszik a fejed."

nem kell hozzá semmiféle felhatalmazás. bárki sétálgathat. akár csoportosan. főleg, ha bejegyzetten, bejelentetten teszi. nem véletlen, hogy a rendőrség sem tesz ellene semmit.
te is járőrözhetsz előttem, legfeljebb leszarom. nagyobb a valószínűsége, hogy észre sem veszem, mert nincs okom azt nézegetni, vajon ki akadályozhat meg a lopásban, gátolhat a betörésben, vehet észre amikor tilosban járok.

tegnap, a hajdúhadházi járőrözés első éjszakáján 4 betörőt fogtak el.
szerinted mi van ott amikor nem húzódnak rettegve éhségsztrájkolni a cigányok az otthonaikba? és nem a gárdisták miatt megerősített létszámmal ott lévő rendőrség, hanem a gárdisták fogták el őket.

"persze, csak az történt meg, amit te olvasol, meg hallasz. A többi nem létezik, mint ahogy a kommentelő barátodnak is csak a kuruc ad információt a bűnözésről. :)"

hogy egy klasszikust idézzek, miután kiderült, hogy nem történtek meg a dolgok: "de megtörténhetett volna" semmilyen médium szerintem, még a baloldaliak szerint sem történt meg ilyesmi, mind csak annyit ír, hogy a cigányok (konkrétan a már említett bűnöző, a cigányfórumos elnök) mondta. erre tromfolt a többi nyomorult.
a helyszínen lévő rendőrök, önkormányzatis polgárörök sem látottak/hallottak ilyet, de még a polgármester sem, aki pedig el akarja küldeni a polgárőröket.

"Nem azokat a cigányokat védem, akik terrorizálnak, úgy látszik, ezt még mindig nem érted. Hanem azokat, akik szerencsétlenségükre cigánynak születtek, és nap mint nap kénytelenek elviselni, hogy egy magát valamilyen oknál fogva különbnek képzelő emberek fel s alá masíroznak a háza előtt. Milyen alapon? Azért, mert a szomszédja lopott?"

amelyik nem lopott, nincs vaj a fülén nem is fél. nincs megfélemlítve.
de már fentebb is mondtam, a megoldás az, hogy a cigányok is elüldözik maguk közül a bűnözőt, feljelentik, és kész. nincs bűnözés, nincs gárda. csak a baj, hogy az összes ezt csinálja. ott gyöngyöspatán pl egy cigány család sincs amelyikben ne lenne büntetett előéletű. (NOL a polgármesteri hivataltól)

"Vicces, hogy ti, akik az igazságosság hirdetőinek hiszitek magatokat, és erkölcsi piedesztálra emelitek magatokat, nem értitek azt az egyszerű tényt, hogy nincs kollektív bűnösség, és ugyanazon nép tagja nem felelős a másik tag bűneiért. Tessék megfélemlíteni magát tolvajt vagy lődd le a gyilkost, de a többit hagyd békén."

bullshit.
az egész közösség, amelyik bujtatja, fedezi, mentegeti a bűnözőket, felelős a tetteikért.

"A cigánygyilkosok sem az aranyláncos maffiafőnököt lőtték le, mert azt nem merték, csak az ötévest, meg a dolgozni induló 20 kilóst. Gyáva banda."

ezt mondd a cigánygyilkosoknak.
a gárda vagy a szebb jövőért polgárőrség még soha nem bántott senkit. de még csak nem is védett meg bűnözőt. viszont cigány családot már menekített ki az uzsorások elől. a cigányok házait védte gátépítéssel míg azok az épülő gát mögül gúnyolták és köpködték őket, de nem dolgoztak (indexes cikk és video)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 17:42:51

@k trout: ne mondd, hogy tényleg ennyire hülye vagy.

picur3ka 2011.04.13. 17:48:47

@k trout:

A cigany onkormanyzat vezetojevel megfejelt kozosseg a magyar rendorsegnek.

Te hol elsz? Nem a Plutorol vagy veletlen?

Cateran 2011.04.13. 17:50:32

@k trout:

"Mert törvénytelen. Az államnak monopóliuma a rendcsinálás, nem mindenféle magánhadseregnek kell, hogy fenntartsák a rendet. Ilyen alapon én is járőrőzhetek előtted, ha nem tetszik a fejed."

Ahem... nem...azaz jogilag biztosan,de akkor hogyan elnenek meg a hivatasos zsoldosok?:P Nem mind vannak am allami munkakorben,sot! Rengeteg cegnek van maganhadserege..max te nem tudsz rola:D (meg hat nem a kozrendert tartjak oket)

k trout 2011.04.13. 17:53:21

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ehhez képest elég sok cigány van sitten. :)

Nézd, biztos van olyan, aki bújtatnak, de ez már megint egy ilyen minden cigány bűnöző, stb.

hoplita 2011.04.13. 17:54:07

@eszkep:
Kuss legyen, fideszbuzi....a kunokat csak hagyd békén, szart se tudsz róluk.
László meggyilkolása egyébként is elég zavaros ügy....igazából sosem tisztázódott, a kéz kun volt -Árbóc, Törtel...a harmadik nem jut az eszembe - de az értelmi szerző homályban maradt, egy máig megoldatlan politikai(?) gyilkosság.
Zsákmányért....?
Szerinted a katonáskodó szabad magyar miért ment...? Pusziért vagy ropiért, te dinnye...?

Szal, szállj le a kunokról és a cigányokkal való párhuzamról, mert ha megtalállak megtaposlak, mint bika dombot.

gauche caviar 2011.04.13. 17:54:18

Szóval a kedves @Zero szerint akkor teljesen elfogadható dolog, hogy X mennyiségű deviáns miatt (akik emellett cigányok is) kollektíven büntessenek egy egész csoportot (a cigányokat) mert hogy hát majd biztos így minden oké lesz. Az hogy a semmilyen bűntényt el nem követett, ártatlan lakosok egy része (akik emellett cigányok is) retteghetnek attól, hogy melyik csikós nindzsa agyában pattan el a vér és csap a szemed közé a kisbaltával, az tulajdonképpen belefér, az egy ilyen 'collateral damage', illene elfogadniuk.
Mert ugye az ott élő, ártatlan ÉS cigány embereknek sajnos el kell fogadniuk, hogy az említett deviáns csoport miatt az ő szabadságjogaik időlegesen fel vannak függesztve, ennyi áldozatot igazán meghozhatnak.

Ez az új lemez meg a kedvencem: "nekik kéne rendet tartaniuk egymás között". Már mi a faszért is, kedves Zero? A taxisoknak meg a biciklistáknak, apeh ellenőröknek és hobbikertészeknek meg egymás között kellene rendet tartaniuk? Milyen jogalapon is? Arról nem beszélve, hogy szerinted egy erőszakos, börtönviselt emberrel szemben valamiért nagyobb eséllyel lép fel egy civil ember, csak azért mert cigány? Ő valami védettséget élvez, vagy mi? Az uzsorástól rettegő szimpla lakosok (akik emellett még cigányok is) azoknak valahonnan a kisujjukból kéne megoldaniuk olyan ügyeket amiket még az erre kiképzett rendőrök sem tudnak megoldani? És te beszélsz realitásokról, ember? Talán a kurucon kívül néha érdemes lenne NEKED IS ellátogatni ezekre a helyekre, vagy a Gárda utazó cirkuszával, vagy az általad ördögbotozós elempéseknek titulált jogvédőkkel (talán érdemes megnézned Szabó Timi életrajzát, hogy milyen helyeken nyomta már a rockandrollt, Afganisztán és hasonlóan szar helyeken, csak ha már tolod itt a fotelből a publicista megmondásokat, hogy ki mit tud.)

De az egész postod arra épül, hogy érdemes felfüggeszteni a jogállamiságot, hogy helyre legyen billentve az, ami miatt a népek a jogállamiságot szeretnék. Eléggé régi alapkérdés ez ám, hogy a nehéz helyzetekben is meg kell-e őrizni azokat az értékeket, amiket a nehéz helyzetben éppen megvédeni szeretnénk. Platóntól Jack Bauerig sokan belefutottak már a témába.
Te láthatóan leraktad a voksodat.
De akkor miért állsz meg itt? Ha már nagy hanggal panaszkodsz itt a helyzet megoldatlansága miatt. Nosza neki, sárga csillag, vagy tábla a nyakba, vonalkódos arctetkó, hogy "Énbecsületescigányvagyok" amit persze egy Erkölcsi Bizottság bírál el. Vagy a nagyszámok törvénye alapján esetleg jöhetnének a lágerek, a bőrszíned az egyenruhád, írtsuk őket, aztán majd utólag elnézést kérünk az ártatlanok miatt. De legalább rend lesz, a lelkiismeretet meg majd feldolgozzuk valahogy. (de inkább "el"). /esetleg az államadósság rendezésére is lenne megoldás, csak akkor romatelep helyett a zsinagógákba kéne menni, ott van péndz, abból meg lehet oldani. Tulajdonképpen a magánynyugdíjak is egész simán be lettek szippantva, néhány blogon hőbörögtek miatta, hogy hé, milyen ez már, meg hogy a magántulajdon védelem az szent, nem, stb. De hát ezek a bloggerek ugye.../

Szóval, neked milyen javaslatod is van?
Törvényen kívüli eszközök bevetése a törvény betartásáért? Ez lenne hát a nagy terved?

k trout 2011.04.13. 17:56:12

@Conv: Ja, a szent gárda.

Áruld már el légy szíves, ha a gárda tényleg csak és kizárólag a bűnözés ellen van, és én látok mindent rosszul, miért nem járőrözik nem cigány bűnözők otthona előtt?

Vagy olyanok nincsenek?

hoplita 2011.04.13. 18:00:27

@eszkep:
Na, méf valami makkmarci...
A dürnkruti vagy morvamezei ütközetben 15 ezer kun könnyűlovas vett részt.
A kunok betelepedése folyamatos volt...ahogy a migráció kifelé is létezett....főleg a Hód tavi csata után.
De abban az időben más, rokon sztyeppei népek is betelepedtek, kisebb számban, a köznyelv őket is kunoknak hívta...

sárkányfő 2011.04.13. 18:00:36

@TaTa86.:
:D
nem semmi álszent fasz vagy te. Nem, persze, nem te személyeskedsz, csak már másodjára jelented ki, hogy állatoknak nézem a cigányokat. Amikor ezt írod, cinikus mosolyra hózad a szád, vagy annyira képmutató vagy, hogy még magad is elhiszed hogy ez nem személyeskedés?
és akkor még nem is említettem azt a tényleg egészen elképesztő kreténséget, hogy fenntartod hogy te jobban tudod én kikről mit gondolok, mint én magam... :)
De most komolyan: heroin? tiszta alkohol? vagy az ufók rabolták el az agyad?

nézd, utóljára mondom el: eszem ágában sincs sem a cigányokat, sem semmilyen embert állatnak tartani, és ezt az sem írja fölül, hogy folyamatosan kifrogatod a szavaim, és fenntartod a jogot, hogy megmond mi az én álláspontom.

mind a hivatkozott írásomban, mint a többiben éppen az ellenkezőjéről írok, engem amúgy általában épp a cigányokkal szimpatizáló, őket védő szavaim kapcsán mások le szoktak libsizni vagy cigánybuzizni, amik persze szintén eszeveszett baromságok, de ők - veled ellentétben - legalább azt felfogják a pöttöm agyukkal, hogy nem viszonyulok negatívan senkihez származása alapján.

na a retradált baromságaidról ennyit. illetve van még, azokra is pár szót:

"Viszont azt meg bebizonyítja, hogy nem kell lopni ahhoz, hogy életben maradj. Vagyis amit a cigók csinálnak az nem megélhetési bűnözés"
ja. mert olyan nincs is. te csak tudod. passzióból lopnak uborkát a kövér, sörhasú cigányok. gondolom taxival járnak lopni is, ugye? :D pedig az ózd környéki nyomorfalvakban csak úgy válogathatnak a sok meló közül, amik ráadásul kifejezetten cigányoknak van hirdetve, mert a munkaadók nem bírják a magyarokat...

"Ráadásul azzal, hogy felmented a becsteleneket, a becsületesekkel baszol ki nem kicsit. Egyrészt az ő erőfeszítéseik, nélkülözésük ebben a konstellációban nem tisztes szegénység, hanem nettó hülyeség. Hiszen lophatnának is, de nem teszik."

Agybajos :D nem baszok ki a becsületesekkel, ez csak a te szerencsétlen agyadban függ össze. A tisztes szegénységet nem teszi hülyeséggé az, hogy mások a nyomor miatt lopni kényszerülnek. A becsület mércéje nem az, hogy mások, más élethelyzetben mit cselekszenek, normális ember nem is másokhoz, hanem saját beslő morális mércéjéhez viszonyít.

"Ez szopás, de semmire nem ad felmentést. Nem értem miért kéne eltűrni egy alkesz bűnözését? Azt sem, hogy miért az államtól várja a szenvedélybeteg, hogy adjon neki még több pénzt, és munkát, mert különben ő éhséglázad..."
Ez nem felmentés volt, csak már megint kiforgatod a szavaim. A piás-zsarol-államot-vagy-lázad logikád már az extra aljas és letagadhatatlanul szándékos szókiforgatás esete...

"Az olcsó, megbízható munkaerőt mindenki szereti. Ja, hogy a cigány nem megy el 80ezerét gürizni, ha meg elmegy olyan is a munkája?"
Kinek is van rossz véleménye a cigányokról? :)

Nézd, nyilván sokan akkor sem mennek el, ha lenne hová, és vannak alibimelózók is, ez is része a helyzetnek. de hogy a keleti nyomorrégiókban nincs munka, sem cigánynak sem magyarnak, az mondjuk elég egyértelmű. és mégis akad, nem a cigányokkal kezdik a munkaerő-felvételt. le lehet tagadni az informális szegregációt, diszkriminációt, csak magadból csinálsz hülyét...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 18:01:14

@k trout:

őőőő... erre nem igen tudok mit mondani

ez az a szintű hülyeség ami most megnyilvánult felőled, hogy fel kell tennem a kérdést, hogy a faszban maradtál életben anencephaliásan?

hoplita 2011.04.13. 18:01:46

@k trout:
Barom.
Menj el Hadházra.....aztán ugass, faszfej.
De szerintem még a térképen is nehezen találod meg, buzi.

picur3ka 2011.04.13. 18:03:03

@k trout:

Inkabb nagyon keves. Nem, nem minden cigany. Sajnos, egyes cigany kozossegek - hala a jo istennek nem mind -, teljesseggel bunozesbol elnek.

Vagy olyan tevekenysegbol, amit ok nem, de mi bunozesnek tekintunk. Evvan. Ezek integracios kepessege kozel nulla. Csak remelhetjuk, mindannyiunk erdekeben, hogy nincsenek tul sokan ezek a csoportok.

gauche caviar 2011.04.13. 18:11:33

@k trout: hoplita beadta a végső érvet.

bandika gazdája 2011.04.13. 18:13:45

@gauche caviar: Te súlyos beteg vagy! Ne halogasd az orvost! Hol írja zero hogy ártatlan cigányokat máglyára vessenek, kiirtsanak?! Nem azt ugatjuk már fél napja, hogy a deviáns emberek (akik mellesleg cigányok is) pont a tisztességes cigányoknak ártanak a legtöbbet? Akkor szerinted mi a megoldás? Dögöljenek meg naponta az agyonvert öregasszonyok, legalább nem kell nekik nyugdíjat fizetni?
Hol hallottál olyat, hogy egy polgárör kisbaltával fejbevert egy cigányt? (Fordítva naponta, jó ha csak egy.) Milyen szabadságjogaik vannak felfüggesztve (a szabad rabláson kívül?) Engem baszd meg miért nem zavarnak sem a polgárőrök, sem a rendőrök?
A jogállamiságot az függeszti fel, aki nem tartja, vagy nem tarttatja be a törvényeket! Meg az olyanok mint te, akik csak azért mert az rendet és biztonságot szeretnének, mindjárt sárga csillagot kiabál. Újra meg újra mondom: TARTSON AZ ÁLLAM RENDET, és nem lesz gárda. Mert akkor minek? Nem veszitek észre hogy az elkúrt "jogállam" hozza létre ezeket a ferdeségeket a balfaszságával?
Az írásodból ítélve intelligens ember vagy.Valld be, hogy direkt csinálod ezt!

hoplita 2011.04.13. 18:17:22

@idelle:
Javíts nicket.....mongyuk idiótára.

Nézz utána a svarcbontóknak, kik viszik a bótot, kik hordják a bontani való cuccost.
Nemigen kerültél még velük kapcsolatba, ugye picinyem...?
De az észt azt osztod itt,,, majmóca.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 18:17:56

@sárkányfő:
te kit vennél fel melózni, a 3 általánost végzett büntetett előéletű cigányt, vagy a szakmunkás magyart? (gyöngyöspatán pl nincs olyan cigány család amelyikben ne lenne büntetett előéletű nagykorú)

szerinted ennek a diszkriminációnak az eredménye az, hogy a 18 éven felüli romák átlagos iskolai végzettsége 7 általános? (mohácsi által közölt adat)

szerinted a magyar vidéki nyugdíjas, vagy akár a dolgozó magyar aki kifizeti a számláit, fizet az iskolai étkezésért, tankönyvért, a háztájiba való vetőmagért, palántáért, baromfiért, stb. több pénzből gazdálkodik, mint a cigány, aki segélyt kap, fűtés és lakhatási támogatást, energiatámogatást(gáz és villany) ingyenességet az iskolai étkezésre, ingyenes tankönyveket, élelmiszer segélycsomagokat, átmeneti és rendszeres segélyeket, (munkanélküli jutattásokat és segélyeket mint ingyenes orvosi ellátás, utazási támogatás, stb) ?

csak azért kérdem, mert képzeld akik fizetnek mindenért, azok nem szorulnak rá mégsem a megélhetési bűnözésre, csak azok akiknek dotálja az a geci dolgozó nácifasisztarasszista magyar mindenét az adójából, és nem akarja hagyni, hogy elmegélhetésibűnözzékgyerekcsínyezzék a nagynehezen megteremtett életét és javait az elnyomott cigányok.

gauche caviar 2011.04.13. 18:22:30

"Az etnikailag vegyes összetételű brit lakónegyedeket az átlagosnál nagyobb tolerancia jellemzi - derül ki egy 2005-2009-ben végzett felmérésből. Ha mégis erős társadalmi széthúzás van, azért nem a kulturális sokféleség tehető felelőssé, hanem a rossz életkörülmények. A brit kormány megrendelésére készült tanulmányban felmérések adatait elemezték amelyek eltérő csoportok és társadalmi környezetük viszonyát vizsgálták, többek között közösségtudat vagy tolerancia- és bizalmi index alapján. Mintegy 25 ezer indiai, pakisztáni, afrikai származású és fehér bőrű brit válaszait hasonlította össze. A kutatók arra az eredményre jutottak, hogy az ország vegyes lakókörzeteiben nem fokozódik az etnikai és kulturális elszigeteltség. A más csoportok elfogadásának hiánya olyan körzetekre jellemző, amelyekben alacsony az életszínvonal, vagyis az etnikai sokszínűség önmagában nem vált ki konfliktusokat.
Ezen kutatás alapján olyan intézkedéseket szorgalmaztak melyek nem a helyi közösségek etnikai összetételére, hanem a társadalmi és gazdasági problémák kezelésére irányultak. Előbbre való az elmaradott lakókörzetek szociális helyzetének javítása, mint a közösségi integráció elősegítése."

Ennyit a faji előítéletek részről, meg a "génjeikben van"-ról, és a képtelenek a társadalmi együttélésre.

És hát akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a magyar cigányok ugye beszélnek magyarul, ismerik a helyi szokásokat, nem egy másik földrészről jöttek, és nem egy másik istenhez imádkoznak.
Nincsenek öngyilkosmerénylős buszrobbantások, repeszgránátos metrórobbantások, gyerekkatonák, 70%-os HIV fertőzöttség, évtizedes taposóaknával teleszórt tájak, stb.
Azt hiszem, talán az első lépés a megoldás felé az lenne, ha hisztéria és érzelmi alapú jajveszékelés helyett nagyjából belőnénk, hogy világviszonylatban mekkora a probléma. Aztán ennek tükrében kezdenénk el gondolkodni a megoldáson.
Mert amíg csak hangulat van meg fröcsögés, addig megoldás biztos nem lesz (hiszen a hőbörgésre megy el az energia...)
(persze, mindenkinek a saját baja a világ legnagyobb baja...)

bandika gazdája 2011.04.13. 18:30:24

@gauche caviar: Akkor szerinted mi is a teendő?! Még több pénzt nyomni nekik "szociálisan"? Még több ingyen lakást amit pár hónap alatt porig pusztítanak? A nem cigány egy csomó gyerekkel miért is nem kap ingyen lakást? (Örülhet ha nem kerül az utcára abból ami van, mert neki muszály volt kölcsönt felvenni, hogy lakjon valahol. A szociális bérlakások foglaltak.)

hoplita 2011.04.13. 18:32:49

@Conv:

".....ugye te is érzed, hogy nem kicsi hiba van a gondolkodásodban?..."

Gondolkodás...?
Nem gondolkodik ez bazmeg, csak dől kifelé belőle a benyalt mantra, mint tehénből a ganyé....
Hova gondolsz....!:)))

hoplita 2011.04.13. 18:35:46

@gauche caviar:
Ugye jól gondolom, hogy te sem tudod merre kell Hadházra indulni....?

Bár téged mán megszoktalak, faszkalap vagy, akként is fognak majd elkaparni....de ugye a szúnyoggal se tud az ember mit kezdeni.
Leüt párat, meg hessegeti...kábé ilyen vagy itt te is.

bandika gazdája 2011.04.13. 18:36:23

@gauche caviar: Amint már sokszor mondtam van (többek közt) egy olyan cigány kis barátom (kicsi kora óta ismerem, az egész család dolgos, tisztességes) A vállalkozónak akinél dolgozik egyik emberét el kellett küldeni, és láss csodát! Nem a cigányt küldte el, hanem a nem cigányt! Lehet, hogy mégiscsak AKARNI KELLENE dolgozni? És akkor a csúnya "paraszt" vállalkozó igenis ad neki munkát meg fizetést?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 18:37:09

@gauche caviar:

"Előbbre való az elmaradott lakókörzetek szociális helyzetének javítása, mint a közösségi integráció elősegítése."

pontosan erről van szó és így is KELL csinálni. :)
a legfontosabb az iskoláztatás, és főleg a közösségi normák megismerése, elfogadtatása.
ezzel párhuzamosan az életszínvonal emelése munkával, a saját, megteremtett értékek megbecsülésére neveléssel.
nem szabad erőltetni az integrációt. az integráció visszaveti a többségi közösséget.
szegregált iskolákban KELL tanítani a cigányokat, cigány tanítók, tanárok segítségével főként, akik megtanítják neki, hogyan kell viselkedni és közösségi társadalom elvárásainak megfelelően viselkedni.

"És hát akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a magyar cigányok ugye beszélnek magyarul, ismerik a helyi szokásokat, nem egy másik földrészről jöttek, és nem egy másik istenhez imádkoznak. "

erős túlzás a "beszélnek" kifejezés használata a többségük részéről, de igen :)
ismerik a helyi szokásokat, elvárásokat, normákat, csak szarnak rá.

hoplita 2011.04.13. 18:41:49

@gauche caviar:
Hát tudod cimbora....ha ezeket a vizsgált brit körzeteket még egy kicsit megmultikultiznánk pár szász jóféle kalányossal, csodát látnának ezek a pudingképű kutató cociológusok.
Megjelenne a cigánybyűlölet....bőrszíntől, származástól függetlenül a brit, a jamaikai, meg a paki is a morék kiebrudalásáért hőzöngene.
Ezt nyugodtan tutira veheted.:)))

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.13. 18:41:52

Nem ebben a posztban fogom leírni, mert ez ehhez rövid, de mindkét vitafélnek igaza van. Mind a gárdaszimpatizánsoknak, mind az ellentábornak. Mert, ez a probléma sokkal régebben indult el a rendszerváltás magasságában. Nem fogom itt kifejteni. De mára akuttá vált sajnos. Mivel kiszaladt a szellem a palackból, most vissza kéne gyömöszölni. A feladat a rendőrségé és az államé nem egy magán kezdeményezésű szervezetté. De erre a feladatra a magyar rendőrség sajnos alkalmatlan, mert sikerült a rendőrséget 20 év alatt röhejesé, tehetetlené tenni, törvényileg gúzsba kötni.

Itt már nem lehet sima megoldásokkal rendet tenni. Ide Amerika kell, meg az amit ott tesz és tehet a rendőség, hatóság. Nem a roma lakossággal szemben kell fellépni, hanem a bűnözök ellen. Különös tekintettel azokra akik a társadalmat alkotó lakosságot leginkább zaklatják, irritálják, fosztogatják. A bűnnek nincs színe, de a bűnözőknek vállalniuk kéne a kockázatot. A börtön nem kockázat.

Az embereknek meg meg kell adni a jogot, hogy egy illetéktelenül behatolót a magánterületére tetszőleges eszközzel tetszőleges módon intézhessen el. Igenis legyen fegyver minden tanyán, legyen hulla akár 100 és akkor talán mivel a nagy kockázat és félelem visszatartó ereje talán hatást fog gyakorolni. Lője le a rendőr a menekülő rablót, legyen joga hozzá. Sajnos a 20 év rombolással elértük azt, hogy itt finom módszerekkel szép szóval, meg simogatással nem lehet rendet tenni. De ehhez az állam kell és törvények, a megoldás ott van nem máshol.

Nurrddin 2011.04.13. 18:42:01

@gauche caviar: te figyelj már... itt cigányok vannak, nem pakik, meg indiaiak...
vagy neked mindegy? mert ezzel a véleményeddel szívesen kitennélek a Lahor-i, vagy a Delhi-i nagymecset körüli piac közepére...
vajon meddig maradnál életben?

hoplita 2011.04.13. 18:44:37

Ja... egy másik fórumon mesélte egy békási hölgy...
Az egyik munkatársnőjének gyereke született, a férje, a gyerek apja afrikai.
A sógora cigány és amikor a sógornője felajánlotta, hogy a more férje átmegy segíteni, a fekete csóka csak annyit mondott, hogy csak azt ne...:))))
Nácirasszista néger....:DDDDD

hoplita 2011.04.13. 18:46:55

@Nurrddin:
Ez a faszfej meg is érdemelné.....kibeleznék, mint a csirkét.:)))

gauche caviar 2011.04.13. 18:49:53

@bandika gazdája: akkor most próbáljuk meg kicsit higgadtabban, egymás azonnali minősítgetése nélkül.

"e súlyos beteg vagy! Ne halogasd az orvost!"
ugorjuk, ugye.

"Hol írja zero hogy ártatlan cigányokat máglyára vessenek, kiirtsanak?!"
Én hol írom, hogy ő ezt írja?
Amire rávilágítottam, csak nem egy mondatban írtam le hanem többen, hogy Zero alapfelvetése a törvényenkívüli eszközök alkalmazásának helyeslése a törvényesség védelmében. És bizonyára te is kiszúrtad, a példa kedvéért sarkítok. Lehet nem kéne ilyen cizellált gondolatmenetekkel próbálkoznom mert még félreértés van belőle...

"Nem azt ugatjuk már fél napja, hogy a deviáns emberek (akik mellesleg cigányok is) pont a tisztességes cigányoknak ártanak a legtöbbet?"
Miért is ártanak nekik? Mert a deviánsok miatt ők is részesülnek a kollektív büntetésből? Csak épp ugye pont ezt a kollektív büntetést legalizálja a gárdázás helyeslése.

"Akkor szerinted mi a megoldás?"
Ezt lentebb összefoglalom.

"Dögöljenek meg naponta az agyonvert öregasszonyok, legalább nem kell nekik nyugdíjat fizetni?"
A legjobb adófizetők a sokat dohányzók, mert sok jövedéki adót fizetnek és rövid ideig élnek. (mondjuk a végén sajnos van velük egy csomó egészségügyi kiadás...)

"Hol hallottál olyat, hogy egy polgárör kisbaltával fejbevert egy cigányt?"
Szerinted okés, hogy vadidegen civilek kisbaltákkal és ostorokkal mászkálnak az otthonod előtt és szúrós szemmel néznek rád a bőrszíned miatt? Te mit mondanál ha a lépcsőházatok előtt azt látnád, hogy 20 nagydarab cigány feketébe öltözve, kisbaltával meg vezérműlánccal "álldogál" és azt mondják neked amikor haza akarsz menni, hogy csak téged védenek?

"(Fordítva naponta, jó ha csak egy.)"
Fekete-fehér a világ, ugye.

"Milyen szabadságjogaik vannak felfüggesztve (a szabad rabláson kívül?)"
Ha pl 5-6 fekete ruhás elállja előled a bolt ajtaját, hogy nem kéne neked oda bemenned, vagy a kerted végében fenyegeti a gyerekeidet, akkor sztem te is szabadságjogokról kezdenél el beszélni. (persze neked láthatóan nincsenek gyerekeid. amikor azok vannak veszélyben, akkor mindneki érzékenyebb)

"Engem baszd meg miért nem zavarnak sem a polgárőrök, sem a rendőrök?"
Aha, és ha a fentebb említett 20 cigány állna a lépcsőházad kapujában? Az felteszem már zavarna. Mert felmerülne benned a gondolat, hogy most nem a fasz jobbik végén állsz. Úgy meg már nem tetszene a dolog, ugye?

"A jogállamiságot az függeszti fel, aki nem tartja, vagy nem tarttatja be a törvényeket! Meg az olyanok mint te, akik csak azért mert az rendet és biztonságot szeretnének,"
Te, nem tom feltűnt-e, hogy a hatályos törvények szerint formaruhában, para-militáris csoportokban mászkálni és embereket megfélemlíteni (mert azt talán ne tagadd már le baszki, hogy amikor menetel feléd 200 bakancsos, hogy "megdöglesz" akkor az nem ijesztő. mer akkor menjél afganisztánba és nyerd meg nekünk a háborút, mert akkor te képes vagy ilyesmire...) az per pillanat szintén felfüggeszti a jogállamiságot.
Tehát az egyik jogsértés oké, a másik nem oké? Szelektíven értelmezzük a törvényeket?

"mindjárt sárga csillagot kiabál."
Mivel különböztetnéd meg akkor a rendes cigányokat meg a bűnöző cigányokat? Az erkölcsi bizonyítvány csak nem elég, nem?

"Újra meg újra mondom: TARTSON AZ ÁLLAM RENDET, és nem lesz gárda. Mert akkor minek?"
Igen? Ki és hol vitatja, hogy ne...? Egy klasszikus félreértelmezés áldozatai akik folyamatosan azt a logikát követik, hogy aki nemet mond a gárdára, az a bűnöző cigányokkal van. Talán nem csak két variáció létezik nem? Talán van olyan verzió is, hogy ne legyen se bűnözés, se gárda?

"Nem veszitek észre hogy az elkúrt "jogállam" hozza létre ezeket a ferdeségeket a balfaszságával?"
Hihi. mindig is szerettem amikor a szar a jogállam(demokrácia) frázisok jönnek elő, majd közvetlenül utána, hogy azért szar a jogállam, mert a ferdeségei miatt nem érvényesül a jogállam.
Sajnos azt nem jogállamnak hívják ahol csak az van amit te akarsz és mindenki másnak meg kuss. Ha nem érted, esetleg gondolj bele, hogy pont ezt élik meg azok a lakosok akiknek ellopják a cuccaikat.

Megoldás?
Fejlesztés, fejlesztés, fejlesztés.
Amíg hordóban tüzelt viskókban élsz és fát kell szerezned hogy ne fagyjon meg a családod, addig nem sok jövőképed lesz, nem igazán leszel motivált, hogy betartsd az állam normáit (azét az államét, amivel vagy a könyöradományként kezelt segélyt kapod, vagy a rendőri vegzálást /lécci most azt se játszuk el, hogy de nincs is rasszizmus a rendőségen belül, és az utolsó borsodi romatelepen is minden rendőri intézkedés teljesen szabályosan zajlik, hiszen a törvény előtt mindenki egyenlő, stb./
Ha nincs jövőképed, nem is tervezel hosszútávra.
Ismered a mondást, aki fát ültet, az bízik a jövőben. Nos, szerinted egy putriban élő roma ültetne fát? Van olyan jövőképe amire építhetne? Vagy csak a napról napra való túlélés a cél? (mert itt mindenki a kövérfuxosdagadt uzsorás cigányokról beszél, de a Gárda sem őket vegzálja, /és nem is a Tasnádi házához vonul maffiózót lincselni.../ hanem a nincstelenekhez jár erődemonstrálni.)

Ha viszont van reményed arra, hogy feljebb léphetsz az élet ranglétráján, ha azt látod, hogy van értelme, haszna betartani a szabályokat, akkor már érdekelt vagy az együttélésben.
Ehhez pedig mind lehetőségre van szükség (hogy legyen cipő amiben el lehet menni télen iskolába) mind pozitív sikersztorika, példaképekre, akiknek sikerült. Hogy elhihesd, hogy neked is sikerülhet.
De szerinted a hazai társadalom lelkiállapotában, pont a ranglétra legalján lévő cigányoknak várható hogy lesz pozitív jövőképük? Az egész ország depressziós, mint a szar, majd pont egy sokrszorosan hátrányoshelyzetű csoport kezd el pozitívan gondolkodni?
Majd ha lesz cigány hírolvasó az RTL-en, majd ha lesz roma feltaláló, ha lesz olimpiai bajnok cigány bokszoló. Na, majd akkor lehet várni a javulást.
De még ha ma beindulna is minden csoda, az is legalább 1-2 generáció mire beérik, mire putriból kitürt cigány gyerekek gyerekei be tudnak iratkozni az egyetemre. Majd akkor lesz eredmény.
Addig csak azt kell eldönteni, hogy reménykedve megpróbáljuk, vagy Gárdázunk.

hoplita 2011.04.13. 18:50:04

@Nikosi:
Erről van szó....!
Pár tucatot dögre lőni, a többi hihetetlen gyorsasággal tanul.
Csakhogy a magyar politikai elit nem a bűnözőtől fél, azzal ő elvan, leszarja.
A fegyveres, magát megvédeni tudó polgártól retteg.
Ennyi, nem több.

gauche caviar 2011.04.13. 18:50:55

@hoplita: nem véletlen, hogy a vastagbőr blogon van Szűrés funkció.

Nurrddin 2011.04.13. 18:51:16

pláne ha kiderülne hogy zsidó...
mikor az Ó Delhi pályaudvaron a jaisalmer-i vonatot vártam, pár muszlim sráccal beszélgettem,
mondták, hogy nagyon fasza hely, de remélik nem vagyok zsidó, mert akkor már nem annyira lesz fasza...
:D

hoplita 2011.04.13. 18:53:07

@gauche caviar:
"......Majd ha lesz cigány hírolvasó az RTL-en, majd ha lesz roma feltaláló, ha lesz olimpiai bajnok cigány bokszoló. Na, majd akkor lehet várni a javulást. ....."

Muhahahahahahahaha....!

Vagyis....SOHA.:)))))
Illetve pontosítok...more hírolvasó még lehet, cigány bokszbajnok kisebb eséllyel, de lehet.
Cigány feltaláló....?
Az az éneklő-táncoló kutya kategóriája...:))))

hoplita 2011.04.13. 18:55:16

@gauche caviar:
Tényleg...?
Mit nem mondasz.....!!!
Bazmeg, én elolvasom az agymenésed az utolsó betűig, csak nem fosztom meg magam ilyen remek szórakozástól...?
:)))

Te meg szűrhecc engem....piszok nagy ívben szarok rá.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 18:56:33

@gauche caviar:

"Majd ha lesz cigány hírolvasó az RTL-en, majd ha lesz roma feltaláló, ha lesz olimpiai bajnok cigány bokszoló. Na, majd akkor lehet várni a javulást. "
cigány vezető szerkesztő is van az rtl-nél. cigány kormányszóvivő is volt, de szóvivő van. a rendőrségnél is. cigány sportolók is, világ és olimpiai bajnok is. mindezek több mint évtizede.

tehát várható a javulás, azt mondod? vagy te már látod is?

hoplita 2011.04.13. 18:57:05

@Nurrddin:
Mer' ott is csupa náci van, bazmeg.
Mindenütt csak a nácik, a kurva életbe....de sok dóguk lesz még a taszos faszomfüttyöknek:)))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 18:57:34

@sárkányfő: "Nem, persze, nem te személyeskedsz, csak már másodjára jelented ki, hogy állatoknak nézem a cigányokat."
A gondolataidat kritizáltam, nem téged. Másrészről megcáfolnod még nem sikerült, amit mondtam. Nem tudom neked hol kezdődik az ember, de nálam valahol ott, hogy felelősséget tud vállalni magáért és környezetéért. A te kommentjeidből azt szűrtem le, hogy te a hhh cigányokból ezt nem nézed ki.

"nézd, utóljára mondom el: eszem ágában sincs sem a cigányokat, sem semmilyen embert állatnak tartani"
Helyes. Akkor ha itt emberekről van szó, gondolom semmi kifogásod az ellen, hogy rájuk ugyanolyan mércét alkalmazzak, mint más emberekre. Például ne nézzem el a bűnözésüket, és a naplopásukat. Ha pedig rosszul megy nekik, akkor általánosságban hadd mondjam, hogy ezért leginkább ők(, mint felnőtt emberek) a felelősek.

"ja. mert olyan nincs is. te csak tudod. passzióból lopnak uborkát a kövér, sörhasú cigányok"
Nos a kesznyéteni ubilopásnál pontosan ezt történt. Egyébként nem mondtam, hogy megélhetési bűnözés nincs. Van. De nem a jelenlegi Magyarországon.
Még egyszer: ha az életben maradásért lopnak ezek a szerencsétlenek, akkor aki nem lop, hogy marad életben? Legalább egy részüknek meg kéne halnia.

"pedig az ózd környéki nyomorfalvakban csak úgy válogathatnak a sok meló közül, amik ráadásul kifejezetten cigányoknak van hirdetve, mert a munkaadók nem bírják a magyarokat..."
Az én apai nagyszüleim nyomorfalvában sem válogathatott senki a munkák közül... Ezért mentek el a közeli városba, ha ott sem volt a megyeszékhelyre, ha ott sem hát oda, ahol volt munka.
Az pedig, hogy a cigány munkamorál rossz, nehogymár a többségi társadalom hibája legyen.
Azt is megkérdezném, hogy a cigányokat mi akadályozza meg az érettségi teljesítésében? Mert amíg a nagyrészük funkcionális analfabéta, addig tényleg nem lesz munkájuk. Szóval előbb a saját porta előtt kéne söprögetni, talán arra még telik egy nyomorfaluban is.

"Agybajos :D nem baszok ki a becsületesekkel, ez csak a te szerencsétlen agyadban függ össze."
Naná hogy nem. Csak éppen a tisztes szegény cigányokat a tisztességtelenek miatt éri hátrány.

"A tisztes szegénységet nem teszi hülyeséggé az, hogy mások a nyomor miatt lopni kényszerülnek. "
Nem. Az teszi hülyeséggé, hogy a tolvajok ott zabálják előtte a chipset, neki meg zsíroskenyérre is alig telik. Szóval nem elég neki a saját nyomora, még a nyála is csoroghat. Az is egy kellemes dolog lehet, hogy míg ők majd megfagynak, addig a fatolvaj házában kellemes langyos hőmérséklet van.

"Kinek is van rossz véleménye a cigányokról? :)"
Nekem. De még mindig nem olyan rossz mint neked. Például szerintem, ha megvonnának minden segélyt, engedélyeznék a betörők helyszínen való agyonlövését, és megerősítenék a rendőrséget, akkor a cigányok többsége valahogy csak találna félig-meddig tisztességes megélhetési lehetőséget. Ahogyan találtak a dualizmusban és a Horthy-érában is.

Látod? Én hiszek abban, hogy ők is emberek, és a társadalom hasznos tagjai lehetnek.
Na persze az is igaz, hogyha kiderülne hogy túl optimista voltam velük kapcsolatban, és az életbenmaradás végül mégsem menne olyan jól, nem viselne annyira meg.

"de hogy a keleti nyomorrégiókban nincs munka, sem cigánynak sem magyarnak, az mondjuk elég egyértelmű. és mégis akad, nem a cigányokkal kezdik a munkaerő-felvételt. le lehet tagadni az informális szegregációt, diszkriminációt, csak magadból csinálsz hülyét... "
Ezeket sosem tagadtam. Viszont a diszkriminációt megértem, és úgy látom, hogyha valaki kér(, és nem követel, mer' áz jár) akkor előbb neki is mindent meg kéne tennie. Pl: érettségi.
Amelyik cigánynak nincs, az nekem ne sírjon, többet tett ő saját maga ellen, mint a többségi társadalom.

gauche caviar 2011.04.13. 18:58:42

@Conv: a szegregált iskola pont nem tanít meg az együttélésre, egyik oldalról sem. van valahol erre egy hazai kutatás is, amiből egészen kereken látszik, hogy a szegregáció nem segíti elő a fejlődést.
amiért ezt nagyon szeretnék idehaza (leszámítva a semjén zsoltis, mindent az egyházaknak élvezetét) mert hogy ha nem látjuk akkor nincs (ugyanez a gondolkodás megfigyelhető a hajléktalanokkal, szellemi fogyatékosokkal, stb).
de úgy nem lehet egy közös együttélésre felkészíteni gyerekeket, hogy elszeparáltan 'tartod' őket, és évekig csak mesélsz arról, hogy "majd egyszer, mikor eljő az Összeeresztés Napja" akkor majd mit kell csinálnotok... Így nem lehet megtanulni semmit.
amiért a drága szülők nem akarják cigányokkal járatni a gyerekeiket, az többnyire az előítélet (most ezt abszolut értelmében értem, nem ítélkezem) meg hogy többnyire a cigány családok szegényebbek. És hát ha láttál már manapság óvodát, akkor el tudod képzelni, hogy még a 'magyarok' között is micsoda sznobéria megy... mert ugye nem mindegy, hogy kinél szült az anyuka, jártak-e baba-mama tornára, van-e laptopja az óvodásnak(komolyan!) stb. Akkor ezt képzeld el szinte feudális körülmények között, ahol nincs cipő meg egy teremben ül az egész iskola hogy tudjanak fűteni...

gauche caviar 2011.04.13. 19:00:21

@Conv: aha :) felsorolnád őket? csak mert nem lesz egy hosszú lista, ezért merem kérni.
Vagy szerinted idehaza vannak olyan társadalmi státusú cigányok, mint amerikában a feketéknek Morgan Freeman, Obama?

gauche caviar 2011.04.13. 19:00:59

@Nurrddin: ezt a szűrés gombot mindig meg kell nyomni? vagy miért látom a bölcsességed...

hoplita 2011.04.13. 19:11:03

@gauche caviar:
Szerintem ez azér' lehet, mert a mi moréink közt kevés asanti leledzik...:)

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.13. 19:11:33

@gauche caviar:

Van igazság abban amit leírtál, de azért van amibe azért belekötnék. Tegyük le alap tételként, hogy nem romákról és más népcsoportokról beszélünk, hanem bűnözőkről mindenféle etnikai hovatartozás nélkül.

Na most azt írod:
"Megoldás?
Fejlesztés, fejlesztés, fejlesztés.
Amíg hordóban tüzelt viskókban élsz és fát kell szerezned hogy ne fagyjon meg a családod, addig nem sok jövőképed lesz, nem igazán leszel motivált, hogy betartsd az állam normáit "

- Már megpróbálták sokszor már 70-es években sem működött. Mit tudsz szembeállítani a jelenlegi bűnözök életmódjával. Vannak ellenpéldák akik a szegénységet is méltóságteljes tudják viselni. Tévében is volt ilyen riport egy családról.
- Kérdem mit tudsz felajánlani?
- heti 40 óra munkát 70-80 ezer nettó forintért. Ahhoz, hogy feladják a bűnözés "luxusát" európai únios fizetést kéne nekik adni (más se kap ebben az országban ilyet, nem hogy egy aluliskolázott) és még így is lenne aki a kényelmesebb utat választaná. Tudod mennyit hoz a konyhára egy kiadós kábel lopás?

"(azét az államét, amivel vagy a könyöradományként kezelt segélyt kapod, vagy a rendőri vegzálást /lécci most azt se játsszuk el, hogy de nincs is rasszizmus a rendőségen belül, és az utolsó borsodi roma telepen is minden rendőri intézkedés teljesen szabályosan zajlik, hiszen a törvény előtt mindenki egyenlő, stb./"
- Felhomályosítalak mert vakságban élsz. Nincs rendőri erőszak, a rendőr még rosszul sem mer nézni a bűnözőre, mert az jól feljelenti és hamar kívül találja magát a munkahelyéről. Látszik ebből a mondatból, hogy egy elefántcsont toronyból írsz, nem a való világból.

"Ha viszont van reményed arra, hogy feljebb léphetsz az élet ranglétráján, ha azt látod, hogy van értelme, haszna betartani a szabályokat, akkor már érdekelt vagy az együttélésben."

- Ez igaz, de ezzel már elkéstünk, mert a helyzet évről évre drasztikusan romlik. Azok a cselekmények amik ma minden naposak 15 évvel ezelőtt sokkal ritkábbak voltak. Itt már csak jó szóval nem megy semmire az állam.

"De még ha ma beindulna is minden csoda, az is legalább 1-2 generáció mire beérik, mire putriból kitürt cigány gyerekek gyerekei be tudnak iratkozni az egyetemre. Majd akkor lesz eredmény."

- itt mondtad ki az igazat. De addig mivel akarod fenntartani vagy javítani a helyzetet. Mert a jelenlegi hozzálássál csak romlani fog ezt a tények bizonyítják. Ha nem lesz változás 5 év múlva, a gárda max kiscserkészek gyülekezete lesz ahhoz ami akkor lesz majd.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 19:11:52

@gauche caviar: hát nem hosszú az tény. de van. bárdos, farkas, papp, jónás, stb.

hidd el, vannak.

hoplita 2011.04.13. 19:12:08

@Conv:
Éneklő és táncoló kutya is...?
Ha ezt a jó öreg London megérte vóna..:)

hoplita 2011.04.13. 19:16:06

@Conv:
De én a cigány feltalálóra vagyok kíváncsi....!!!!
Az is van...?
Mert én nem tudok róla....
Oszt mit tanált fel?
Ótomata lopó és lincselőgépet..?

_Toto_ 2011.04.13. 19:17:40

Nagyon korrekt kis cikk! En azokkal ertek egyet akik a rozsaszin jogvedo vagyalmok es a totalis rendpartisag kozotti megoldast javasoljak. Sajna az elso idokben ki kell osztani a pofonokat az erintetteknek, es mellette parhuzamosan nyomni kell az integraciot. Es egy jo darabig pofonokbol lesz tobb, de hosszu evek, evtizedek utan egyre kevesbe lesz ra szukseg.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 19:19:18

@gauche caviar: @hoplita:

meg lehet, hogy azért, mert itt alig 10%- a a "feketék" lélekszáma az ország lakosságának, és ezeknek is 7 osztály az átlagos iskolai végzettségük.
míg az ámerikában 30% feletti a feketék létszáma, és 11 osztály az átlagvégzettségük.

ráadásul ámerikát szeretem amikor libbanték felhozzák, ott ugyanis mindenre kiterjedő hivatalos statisztikák vannak a kisebbségekről. igen, még a bűnözés terén is :)
nem is hivatkozik ott a legvérmesebb libbant sem olyasmire, hogy a színesek nem követnek el több bűncselekményt, mint a fehérek :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 19:22:43

@hoplita: pl lovász lászló is roma származású

hoplita 2011.04.13. 19:22:54

@Conv:
Hogy lenne már 30%...!!!!!
30 egynehány millió.....alig tizenhány százalék.
Csikánó sokkal több van már, mint fekete...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.13. 19:23:48

@csicsrricsi:

"hát talán nem kellene ennyire egyetérteni a szebb kukásokért agyhalálegyesülettel,"

nem értek egyet, ahogy TÖBBSZÖR is írtam a posztban, hogy a rendőrség HELYETT járőröznek.
De azért a semminél jobb, nem?
(Semmi = 1 körzeti megbízott X falura)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 19:24:37

@Conv:
ja lemaradt a mit:
a Lovász-féle lokális lemma, a Lovász-féle bázisredukciós algoritmus: a Lenstra–Lenstra–Lovász (LLL) algoritmus, valamint a konvex testek és rácsok algoritmikus elméletének kidolgozása.

hoplita 2011.04.13. 19:25:13

@Conv:
Nem ismerem.
Rákerestem....nem véletlen.
A kombinatorika még az amúgy útált matematikán belül sem a szívem csücske..:)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.13. 19:27:51

@hoplita:
nekem az is fekete. :)
afroamerikai, latinamerikai, mindegy :)

bandika gazdája 2011.04.13. 19:33:04

@gauche caviar: Kezdek fáradni, de menjünk végig ma utoljára elörebocsátván, hogy nem vagyok gárdapárti (csak hogy tudd).
Tehát:
A súlyos betegért mondjuk elnézést kérek, csak mert "úrinő" vagyok.
Zero alapvetése szerintem az, hogy "probléma van, nem kéne hozzáfogni végre megoldani?" Persze szerintem, ezt vele kéne megvitatni.
A magam nevében biztosítlak, hogy nemhogy nem akarok kollektív büntetést, hanem határozottan tiltakozom az ellen, ha valaki ilyesmit akarna. Azt azonban követelem, hogy a bünösöket vonják ki a forgalomból, és senki ne hivatkozzon nyomorra ha búnös.
Honnan veszed, hogy 5-6 fekete ruhás nem engedett be a boltba valakit? Én nem hallottam ilyet.
Azért ártanak a tisztességes cigányoknak, mert ha szembejönnek nem tudom megítélni hogy azok-e és félek. Akiket ismerek, az persze más.
Lehet hogy nem elég cizellált a gondolkodásom, de nem értem a dohányzás hogy jön ide!
Hát most... Ellentmondasz saját magadnak! Ha én megijednék ha 20 nagydarab cigány bicikliláncot csóválva várna a kapuban, hááát bevallom meg! Szerinted miért?
Az állam rendtartási kötelezettségében eszerint egyetértünk. Nocsak! :-)
Miért gondolod, hogy azerintem az a jogállam, amit én akarok. Én azt akarom, amit mindenki más. Rendet, nyugalmat, biztonságot. Te nem ezt akarod? (És nem napról napra romló viszonyokat.)
"Fejlesztés", hogy ne viskóban lakjanak. De szétverik b...d meg! Nézd meg a lakótelepeket ahol rendes lakást kaptak. Nem tudom, hogy lehetne elérni, hogy ne tegyék. Mégis a kicsiken kellene kezdeni szerintem.
Cigány hírolvasó egy kicsit sem zavarna. Olimpiai bajnok úgy tudom van. Feltaláló? Ahogy mondtam. A kicsiken kezdeni. Lenin mondta: ucsitca, ucsitca, ucsitca! (Ha nagyon fiatal vagy: tanulni, tanulni, tanulni!)
Hát még van ma egy kis dolgom, úgyhogy jóéjt!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.13. 19:36:11

@gauche caviar:

"eljesen elfogadható dolog, hogy X mennyiségű deviáns miatt (akik emellett cigányok is) kollektíven büntessenek egy egész csoportot (a cigányokat) mert hogy hát majd biztos így minden oké lesz. "

Mi a büntetés abban, ha polgárőrök járőröznek? De komolyan ... hogy nem tudnak elmenni lopni? Vagy mi?

"ártatlan lakosok egy része (akik emellett cigányok is) retteghetnek attól, hogy melyik csikós nindzsa agyában pattan el a vér és csap a szemed közé a kisbaltával"
Történt ilyesmi már?
Viszont a magyar lakosok rettegnek mindennap, hogy melyik cigány "agyában pattan el a vér és csap a szemed közé a kisbaltával" ...

"Mert ugye az ott élő, ártatlan ÉS cigány embereknek sajnos el kell fogadniuk, hogy az említett deviáns csoport miatt az ő szabadságjogaik időlegesen fel vannak függesztve, ennyi áldozatot igazán meghozhatnak. "
Milyen szabadágjogok vannak felfüggesztve, mesélj!

"Ez az új lemez meg a kedvencem: "nekik kéne rendet tartaniuk egymás között". Már mi a faszért is, kedves Zero?"
LOL, ilyet nem is írtam, ezt kurvára benézted!

"De az egész postod arra épül, hogy érdemes felfüggeszteni a jogállamiságot, hogy helyre legyen billentve az, ami miatt a népek a jogállamiságot szeretnék. "
Ha jól tudom, a települések nagy részén van és működik polgárőrség. Mindenhol fel van függesztve a jogállam?
Ez a polgárőrség mi mást csin.ál konkrétan, mint a többi 9999 polgárőrség? Ha jól tudom, akkor járőröznek, csak kicsit jobb hatékonysággal, mint a többi. De ha tudsz valamit, nyugodtan írd meg ....

"Szóval, neked milyen javaslatod is van?
Törvényen kívüli eszközök bevetése a törvény betartásáért? Ez lenne hát a nagy terved?
A polgárőrség törvényen kívüli?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.13. 19:40:02

@gauche caviar:

Lehet Angliában az a sok pakisztáni, indiai meg egyéb népség dolgozik ...

Érdekes, Budapest tele van kínaival, de semmi gond sincs velük, nem kell polgárőrséget szervezni a kínaiak lakta utcákba ....vaj' mi lehet ennek az oka?

hoplita 2011.04.13. 19:41:59

@bandika gazdája:

".....Lenin mondta: ucsitca, ucsitca, ucsitca! (Ha nagyon fiatal vagy: tanulni, tanulni, tanulni!).."

Te elég idős vagy ahhoz, hogy ismerd a viccet...
Valóban ezt mondta Lenin, amikor a kis Brezsnyev az első osztályba lépett.
De mit mondott év végén...?
Ami nem megy, azt ne erőltessük.

khmm... 2011.04.13. 19:42:32

@zero: tegnapelőtt írta vki a szvc2 topikon az indexen, hogy a cigányokat ugyanúgy zavarja a polgárőrök járőrözése, mint a cigarettacsempészeket a fináncok.... izéé... most már NAV.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.13. 19:43:34

@gauche caviar:

"Majd ha lesz cigány hírolvasó az RTL-en, majd ha lesz roma feltaláló, ha lesz olimpiai bajnok cigány bokszoló. Na, majd akkor lehet várni a javulást. "

És ki miatt nincsenek ilyenek? Gondolom a többségi társadalom miatt, vagyis miattunk ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.13. 19:44:33

@gauche caviar:

"Ha pl 5-6 fekete ruhás elállja előled a bolt ajtaját, hogy nem kéne neked oda bemenned, vagy a kerted végében fenyegeti a gyerekeidet, akkor sztem te is szabadságjogokról kezdenél el beszélni."

Te mindent bekajálsz amit összehordanak?
LOL

bandika gazdája 2011.04.13. 19:45:18

@hoplita: Öcsém ha hiszed ha nem, nekem van egy beszélő macskám! Azt mondja, hogy "mama" és akarattal mondja. Az állatorvos azt mondta, hideg futkos a hátán, mikor meghallotta! A macska egy 3 éves maincoon lány! Erre mit lépsz?

ketroot 2011.04.13. 19:46:31

Bizonyos borsodi, szabolcsi zsákfaluban már jó rég nincs olyan, hogy "jogállam".

hoplita 2011.04.13. 19:47:17

@zero:
Na, feltetted a negyven millás kérdést....!:))))

Szerintem majd ha a rézműveséknek is 4000 évese lesz a kultúrájuk, akkor majd itt lesz ám a cigány kánaán....vállat vállhoz vetve dolgozik együtt cigány és magyar, itt lesz a megvalósult csodaország.
Azt a kis időt mán kihúzzuk féllábon is.:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.13. 19:48:51

@gauche caviar:

LOL, egyre jobb szöveget tolsz

"a szegregált iskola pont nem tanít meg az együttélésre,"
Az integrált iskolában meg nem lehet haladni a tananyaggal ....

"amiért a drága szülők nem akarják cigányokkal járatni a gyerekeiket, az többnyire az előítélet "
ami ugye teljesen alaptalan ...hiszen semmi gond nincs a cigány iskolás gyerekekkel,. mind jó magaviseletű, jó tanuló, a szülőkkel remeke Szülő Munkaközösséget lehet alkotni stb. stb. stb.

"Akkor ezt képzeld el szinte feudális körülmények között, ahol nincs cipő meg egy teremben ül az egész iskola hogy tudjanak fűteni... "
Nem néztél te mostanában túl sok Tarr Béla filmet? Nem megkapnak minden ingyen a cigánygyerekek? Még cipőt is ....

Nurrddin 2011.04.13. 19:56:05

@bandika gazdája: mindig tudtam hogy a macskák fényévekkel értelmesebbek a kutyáknál...
de a tied leleplezte magát...

hoplita 2011.04.13. 19:56:56

@bandika gazdája:
Azt, hogy mindig is szerettem volna egy maincoont.
Eccer talán lesz is....de most is van négy keverék...igaz, ezek csak nyávogni tudnak, de azt nagyon.:)))

Nurrddin 2011.04.13. 19:58:13

@Conv: nem találok utalást sehol a cigány származására...
fényképe se igazán morés... pedig 50 után nagyon erősek a fajtajellegek...
ezzel nem azt mondtam hogy nem lehet, csak azt hogy mutass valami bizonyító erejűt, mert én nem találtam

hoplita 2011.04.13. 19:59:19

@zero:
Bazmeg, Zero...nézd már meg az ípéjét.
Szerintem a Hold túlsó oldaláról írogat ez a méretes fallosz.:)

hoplita 2011.04.13. 20:06:04

@khmm...:
Nagyon jó párhuzam, frappáns és valósághű.:)

bandika gazdája 2011.04.13. 20:11:32

@hoplita: Feltenném a netre a babát, de nem tudom hogy kell a telefonról, a fényképezőben meg van minivideo, de nincs hangja. Kutyababakocsiban szoktam sétáltatni, a környék imádja. Ha nélküle megyek a boltba, a biztonsági őr reklamál, hogy hol a cica. Ráadásul gyönyörű és bazinagy! Lehetsz irigy!

bandika gazdája 2011.04.13. 20:16:06

@hoplita: Ja és van egy kopasz (sphynx) is. Kettő volt, de az öreg sajnos januárban meghalt. Azok mégcsak iszonyúan okosak. El sem hinnéd!

hoplita 2011.04.13. 20:29:59

@bandika gazdája:
Az lehet, hogy okosak, de ahhoz, hogy olyan csúnya jószágokat tartsak, ahhoz már kell egy kis megszállottság is....jó értelemben véve.
Odáig én már nem merészkedek, nekem az európai rövid szőrű, fajtatiszta keverékek megteszik.:))))

hoplita 2011.04.13. 20:33:56

@Nurrddin:
A buzi fityiszes pógármajszter is veri a nyálát rendesen.
Fűrészelik maguk alatt a fát, ahogy megszokhattuk.
Érdekes választási eredmények lesznek egyes helyeken...:))))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 20:34:15

@zero: "Érdekes, Budapest tele van kínaival, de semmi gond sincs velük, nem kell polgárőrséget szervezni a kínaiak lakta utcákba ....vaj' mi lehet ennek az oka? "

Azért az túlzás, hogy semmi gond nincs velük. A legveszélyesebb bűnözők listáját nálunk általában kínai vezeti.
Viszont nekik megvan az a kellemes tulajdonságuk, hogy egymás közt viselkednek csak állatként, a fehér emberrel meg előzékenyek. Szóval ha a kínai maffia szembe jön veled egy sötét sikátorban, akkor sem kell félned, mert valószínűleg egy másik kínait fog az este brutálisan lemészárolni.

bandika gazdája 2011.04.13. 20:42:52

@hoplita: Én is ezt mondtam, míg a szemembe nem nézett! Van ez így!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 20:44:13

@zero: ""a szegregált iskola pont nem tanít meg az együttélésre,"
Az integrált iskolában meg nem lehet haladni a tananyaggal ...."

Ezzel az integrációval úgy vagyok mint a liberalizmussal. Eredetileg egy tök jó dolog, csak amit itt az szdsz megvalósított belőle az katasztrófa, és ezért mindenki gyűlöli.
Az integrált iskola az egyetlen esélyünk, egy 8 éves gyereket meg lehet fogni egy 18 éves valószínűleg addigra már börtönviseltet nem. Persze ehhez az kell hogy fegyelem legyen az iskolában...

hoplita 2011.04.13. 20:48:05

Itt egy egész jó kis komment a nolról....
A szerző utólagos engedélyével idehozom.

".....A Fideszt az égvilágon nem érdekli, hogy gárdaruhában mászkálnak emberek a falvakban, merthogy nekik nem közbiztonsági problémájuk van az ex gárdistákkal, hanem politikai.

Ugyanis pillanatok alatt kiderült, nemhogy 2 hét, vagy 2 hónap alatt, de még várhatóan 2 év múlva sem javul a közbiztonság Magyarországon, viszont ahol ezek az ex gárdisták megjelennek, valamiért elmaradnak a 90 éves nénik gyilkolászásai, megerőszakolásai, fényes nappal kertekből a termények ellopása, rablás reggel, délben és este.

Ez viszont már kifejezetten politikai vereség a Fidesznek és a Jobbik malmára hajtja a vizet vidéken, egyre több helyen. Ha nem lépnek fel mielőbb a gárdisták és jobbikosok térnyerésének, akkor félő, hogy ex gárdisták után kiáltanak majd a kis- közepes- és esetleg nagyvárosokban is, sőt társadalmi igény jelentkezhet a betiltott gárda újraengedélyezésére.

Tehát a Fidesz de facto a bűnözők malmára hajtja a vizet. Saját eszközeivel képtelen és nem is akarja felszámolni teljesen romák által elkövetett sorozatos bűntetteket, viszont politikai dacból és önös érdekből másnak sem teszi lehetővé...

PATT! ...."

sárkányfő 2011.04.13. 20:48:55

@TaTa86.:

:D

elszórakozhatnék a teljesen önkényes, tendenciózus és persze aljas hülyeségeiddel, amelyek során teljesen átértelmezed a szavaim, és evidenciaként kezelsz általad ezekből levont, természetesen már végképp teljesen fals következetetéseket, amiket aztán bután cáfolsz, már rég messze távol elszakadva attól amit írtam, de én lennék bolond, ha egy fasz trollal tovább szórakoznék. ha meg akartad volna érteni amit mondok, már megetted volna, alkalmad lett volna bőven, de következetesen az ellenkezőjét csinálod.

mivel te nem szereted a személyeskedést, viszont primitív álszentségel azt nem tartod személyeskedésnek, ha a másik gondolatait fikázod, ezért, csakis neked, csakis a te kedvedért, nesze: egy rohadt barom idióta köcsög vagy, legfőbb ismertetőjeled a másik szavainak és gondolatainak a teljes kiforgatása, nagy adag képmutatással fűszerezve. természetesen nem rólad, hanem a gondolataidról beszéltem...

==T== 2011.04.13. 21:04:55

@Nurrddin: viszont innentől kezdve minden bűncselekményért Pintér Sándort és az őt kinevező Orbán Viktort terheli a felelősség.

hoplita 2011.04.13. 21:14:12

@sárkányfő:
Na bazmeg...
Szétszedtek, mint bolond a zsebórát, oszt bedurciztál...?
Legalább respektálhatnád Tatát, hogy foglakozott veled és agyamentségeiddel egy kis időre...:))
Én például eccerűen elküldelek a picsába...se kedvem, sem időm szerelmetes leveleket küldözgetni.
Szal, mennyél, oszt húzd le magad a klotyón.
Ui.
Egy cigányt ne felejts el magaddal vinni...:)

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.13. 21:16:01

Azon olvasóknak akik szerint itt minden rendbe van és semmi gond nincsen a bűnözéssel.

ius-murmurandi.blog.hu/2011/04/12/rend_a_lelke_mindenek

ius-murmurandi.blog.hu/2011/04/13/rend_a_leleke_mindenek_2_resz

Bemásoltam volna ide, de túl hosszúak lennének egy hozászolásnak.

sárkányfő 2011.04.13. 21:21:10

@Conv:
a magyart. csak én nem állítom, hogy nem diszkriminálok. tudod ez az, az álszent képmutatás az, amit utálok. de ha te is elismered, hogy a cigányoknak semmi esélye melót kapni, amíg van az állásra magyar jelentkező is, akkor már beljebb vagyunk. így már megjelenik más is, azon kívül, hogy minden cigány fasz. így már egészen másról folytatódik a vita, talán még ki is lyukadunk valahová.

na nem mintha a magyart egy pillanatra is ellenőrzés nélkül merném hagyni. ebben az országban a tisztességes emberek kicsiny kisebbségben vannak mind a magyarokon mind a cigányokon belül (persze ez csak a cigányoknál fáj a legtöbb mebernek). a többség lop, átver. meséljek?... vízvezetékszerelő. (magyar, természetesen.) jön, szerel másfél órát, már a fején láttam erősen kamuzik, az arcára volt írva, de már késő volt. 5 ezer ft. számla nélkül, naná, különben áfa is. elmegy. két nap múlva megint szar a rendszer. vagy nem tudta megcsinálni, és ideiglenesen megbuherálta valahogy, hogy amíg kimegy az ajtón, még látszólag működjön, vagy direkt szarra csinálta, hogy megint hívni kelljen. de inkább az első verzió. de ez csak egy sztori. van még bőven. egy sima kaja-vásárlásnál észnél kell lennem különben átvágnak. rutinból, reflexből. ez a mindennapi élet szerves része a magyaroknál is. hűtő elromlott, hívom a szakit, mondja 12 ezer ft óradíj. plusz alkatrész ára, ha kell, természetesen. olcsóbb nincs, mert a fiatalok már rég kimentek németbe, csak ő van. 12 e ft óránként, mint egy közepes pesti ügyvédnek. ez nem lopás? persze lehet venni új hűtőt is. és pl. milliók csalnak adót. százezrek csalnak a rokkantsággal. amíg megérte, tömegek mentek kamu betegszabadságra. csalnak a rokkantsági kártyával, bliccelnek a buszon, metrón, vonaton. a politikusok annyit lopnak amennyit bírnak. a főlopós orbán 3 ezer milliárdot rabolt el és még büszke is rá. ez történelmi rekord. egyedül többet lopott mint az összes cigány együtt. szóval miről beszélünk? miféle morális felsőbbségről? ne röhögtess már. se te se más. a cigányok csak azért lopnak uborkát, mert nincs lehetőségük többet lopni. a kisemberek csak azért csalnak párszázezret az adójukból, mert nincs lehetőségük többet. a politikusoknál is aki feljebb van, többet tud lopni.

az alacsony iskolai képzettségnek rengeteg oka van. felhalmozott társadalmi-kultúrális-szociális-egzisztenciális szegénység, nyomor, a társadalomból való kirekesztettség egyik következménye a sokból. így rögzül és a kulturális lemaradásuk is. nekik már az iskola is ellenséges terület, a magyaroké, ráadásul semmi becsülete a tanulásnak. ha valaki mégis tanulni akar, társai árulónak tartják és kirekesztik, meg is verik. ugyanez megy az amerikai feketéknél is. aki ki akar törni az egyúttal a agarantált magányt is választja, a saját közösségének kirekesztését. fehér sose lesz, mert a színe miatt úgyse fogadják be, de már a cigányok/feketék is kirekesztik.

amit utána írtál felettébb egyszerű vilgűképre vall. fel kéne már fogni, hogy nem kap minden cigány segélyt. és amit kapnak, abból is legfeljebb nyomorogni lehet, vagy jobb esetben elvegetálni valahogy. de a közmunkára kényszerítéssel én is egyetértek. nem csak cigányoknál, mindenkinél. aki segélyt kér, és nem fogadja el a közmunkát, attól meg kell vonni a segélyt.

aztán azt is hallom sokszor, hogy miért nem gazdálkodnak a saját kertjükben. megmondom: pl. azért sem, mert ellopják a cigányok. hoppá. igen, a cigányok. ugyanis azok mindenféle kőbuta magyar sztereotípiák dacára nem egységesek, és nem alkotnak homogén bűntársulati tömböt, akik kifejezetten a magyaroktól lopnak. dehogy, lopnak egymástól is (akárcsak a magyarok, mint írtam fentebb). meg verik egymást, terrorizálják egymást, megerőszakolják egymást. a saját legelvetemültebb bandáik terrorizálják, sarcolják saját közösségeiket is. aztán mesélj, mit kezd egy magyar rendőr azzal, ha bemegy egy cigány, hogy a szomszéd cigány kirabolta a kertjét? szerinted indul nyomozás? vagy kiröhögik? és ha azt mondja egy cigány kiscsaj, hogy megerőszakolta a nagybátyja? szerinted mer feljelentést tenni? még agyon is verik. akár a saját családja, amiért árulóvá vált és az ellenséghez ment panaszt tenni. lehet ezeket a jelenségeket nem tudomásul venni, csak akkor ne akarjuk sommás ítéleteket alkotni. mert picit bonyolultabb a világ.

szóval kissé árnyaltabban kéne látni a cigányokat. azzal, hogy nem vagyunk hajlandóak különbséget tenni köztük, de nem csak szavakban, hanem tettekeben is, azzal lemondunk a tisztességesen élni akaró cigányokról, pedig azokat nagyon le kéne választani a bűnözőktől. még ha az a családtagjuk is akár.

persze lehet ismételgetni a sablonokat is, de ahogy elnézem az elmúlt 20 évet, azokkal nem mentünk előre.

karloszky 2011.04.13. 21:22:30

"tizenöt év alatt eltűnt, romhalmazzá és pusztasággá vált a Kecske-kő harminc hektárnyi oldala, ami előtte Gyöngyöspata „nyaralónegyede" volt hobbikertekkel, pincékkel, gyümölcsösökkel. A karókat, oszlopokat tűzifának hordták el, a pincéket föltörték, számos esetben a cserép mellett még a tetőgerendákat is elvitték, a gyümölcslopás módszerét sokszor a faágak letörése és elvonszolása jelentette."

Akkor tegyük fel a kérdést: mi történt az elmúlt 15 évben ? És ki ezért a felelős ?

A cigányság helyzetének ide jutásának két kulcspontja volt az elmúlt 50-60 évben (és ez egyben választ is ad arra a kérdésre hogy mindezért ki a felelős)

1. Az 1950-es, 60-as években a KOMMUNISTÁK felszámolták a cigányság társadalmi strukturáját, megszűntették a vajdarendszert, erővel be akarták őket tuszkolni a társadalomba. Letelepítették őket, lakást adtak nekik és munkát. A lakásuk 1 év után úgy nézett ki mintha bombatámadás érte volna, a "munka" pedig a gyárakban, tsz.-ekben való téblábolásból, sepregetésből, tök felesleges tevékenységből állott nagyrészt (= kapun belüli munkanélküliség). Alapvetően nem is volt velük súlyos probléma, le volt foglalva az idejük részben az energiájuk, no meg ott volt a Kádár-rendszer rendőrsége, akik bizony nem válogattak az eszközökben, ha problémamegoldásról volt szó (ezzel nem sírom vissza a Kádár rendőrséget, mert annak sok ártatal ember is itta a levét - csak tényt közöltem)
No, szóval a "modell" tul.kép ott és akkor működött, csak éppen arra nem gondoltak a komcsik, hogy nem tart ám örökké a dicsőséges szocializmus...

2. És akkor el is érkeztünk a a rendszerváltozáshoz. Munkanélküliség (a cigányt rúgták ki elsőnek - nem, nem rasszizmus miatt, egyszerűen nem volt szükség a munkájára - lásd még "cigánymunka", nem véletlenül lett ebből jelző), szegénység, ez már önmagában is elég ok a bűnözés szaporodására, na de az igezi csapás váratott magára 1994-ig, amikor is a LIBERÁLISOK dicső belügyminiszter, bizonyos Kuncze Gábor bevezette a megélhetési bűnözés fogalmát, ezzel tul. nképpen legalizálta a kis értékű lopást. Természetesen lopni nem volt szabad de általában tipikusan a köv. történt: cigány lop - rendőrség nem foglalkozik vele , mert csak szabálysértés - jegyző pénzbüntetés kiutal - cigány nem fizeti be - büntetés nem behajtható mert segélyből nem levonható - történet vége. Persze a derék libsik gondoskodtak róla, hogy folyamatosan emeljék a kis érték felső határát, a végén már 20.000 ft volt az (kb. 7-8 zsák krumpli ára, annyiért sok idős ember tavasztól őszig a kertben dolgozik!), no meg a problémára rávilágítókat os azonnal rasszistázni kezdték, "védték" a cigányokat, akik ezt természetesen biztatásnak vették és méginkább felbátorodtak. A baromarcú jogvédők meg minden egyes jó szándékú ötlet (segély közmunkához kötése, élelmiszerjegyben fizetés, stb.) hallatán visítozni kezdtek a teljes liberális sajtó arzenálja által támogatva. na meg beszélheténk az ostoba, erőszakos integrációs kísérletekről, stb.

Szóval az ok-okozati tényezőket sem árt figyelembe venni... Így aztán eljutottunk mostanra oda, hogy a cigányok egy része (nem tudom mekkora része, kisebb vagy nagyobb, de több mint elég) úgy nő fel, hogy soha nem látta dolgozni a szüleit, nem tudja mi az hogy megdolgozni a pénzért, nem tisztel se embert se törvényt, nem fél a rendőrtől, nem fél a börtöntől (sőt, akkor lesz csak elég raj, ha már volt egyszer legalább börtönben).

sárkányfő 2011.04.13. 21:23:22

@hoplita: látod, te is egy fasz vagy, de legalább nem álszent. hasonló szépeket kívánok én is neked.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 21:29:42

@sárkányfő: Lol!

Csak nem kijött valaki a sodrából? És még én vagyok a troll! XD
Nyugalom ember, csak beszélgetünk!

karloszky 2011.04.13. 21:30:39

Most már csak azt kell kitalálni, hogy JELEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT milyen KIVITELEZHETŐ megoldások lennének azon kívül, hogy jelentősen megnövelik a rendőrség létszámát és szigorúbb törvényeket hoznak (az írcsukkimindet nem ér pontot - kivéve ha elintézed az ENSZ-nél meg a NATO-nal, hogy etnikai tisztogatás miatt ne bombázzanak minket szarrá, mint a szerbeket '99-ben)

sárkányfő 2011.04.13. 21:37:25

@TaTa86.: ó, én nem csupán nyugodt, de kifejezetten jókedvű is vagyok :) téged meg elküldtelek a picsába, ahová való vagy.

sárkányfő 2011.04.13. 21:39:03

BRÉKING! kiderül, hogy cigánykormányunk van? képzeljétek: lopnak. hihetetlen ugye? csak cigányok lehetnek.

íme:

"Az első Orbán-kormány egyik udvari szállítója, a Z. I. B. Zrt. összesen nettó 1,63 milliárd forintos megbízást nyert el a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.-től – írja az e heti HVG.

A cég egyedüli ajánlattevője volt a közutak, illetve vasúti nyomvonalszakaszok terület-előkészítési feladatainak irányítására kiírt közbeszerzési pályázatnak. A Simicska Lajos egykori fideszes pártpénztárnok érdekeltségébe tartozó Mahir Kiállítás Kft. szervezhet rendezvényeket a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek 362 millió forintért.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár az intézmény kommunikációs stratégiájának kidolgozására keresett vállalkozót. A győztes a Young & Partners Kft. lett, amelynek ügyvezetője Kuna Tibor, a Fidesz országgyűlési frakciójánál ifjúsági kabinettitkár."

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 21:52:55

@sárkányfő: Helyes, akkor mindenki boldog.

"BRÉKING! kiderül, hogy cigánykormányunk van? képzeljétek: lopnak. hihetetlen ugye? csak cigányok lehetnek. "
Mivel fehérgalléros bűnözés nem létezik, és más sokszor leírtuk, hogy minden cigány lop, és minden tolvaj cigány, természetesen igen. Csak tudnám, hogy ilyen primitív katatón ferdítés után mitől hiszed magad olyan nagyon okosnak?

sárkányfő 2011.04.13. 22:06:07

@TaTa86.:
mivel az egyszerű sima alapfokú magyar szöveget sem vagy képes értelmezni, nem várom el tőled, hogy a haladó szinttel megbirkózz. azt meg no pláne nem, hogy olyan absztrakt, számodra felfoghatatlan jelenségeket felfogj, mint költői túlzás, irónia, szarkazmus. azt se várom el, hogy felfogd, ha nincs konkrét embernek címezve egy szöveg, akkor az "akinek nem inge.." elv érvényesül.
de sebaj, forgasd ezt is ki, és használd fel a kiforgatott, lebutított verziót, hogy megint mondhass rám valamit. csak ügyesen ;)

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.04.13. 22:07:46

@karloszky:

Rendőrség létszám növelése nem megoldás. Attól, hogy akár 10-er annyira növeljük a rendőrök számát még nem lesz jobb a helyzet. A rendőrséget jelenlegi törvényeink is akadályozzák a munkájuk elvégzésében.

Eddig próbálkoztunk kizárólagosan a felzárkóztatás, felvilágosítás, segélyezés eszközeivel. Ezek önmagukban nem hoztak eredményt. Ideje kinyitni a pofonfát és mellé tenni az elrettentés eszközét is. Pofonok és nyalókák megfelelő mennyiségű és megfelelő idejű alkalmazásával, lassan lehet előre jutni. Talán később lehet egyre több nyalókát adni és egyre kevesebb pofont.

Kockázatossá kell tenni a bűnelkövetést lényegesen kockázatosabbá mint amennyire most az és egyúttal lehetőséget kell teremteni a megélhetésre, még ha kezdetekben ez csak közmunka. De a lényeg a munkán van a rendszeres napi 8 órás elfoglaltságon. Sajnos generációkon átívelő a probléma.

maxwell murder 2011.04.13. 22:09:49

@_Toto_: és az integrálásnak mi értelme?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.13. 22:59:40

@maxwell murder: Például meghatározhatod vele egy görbe alatti terület nagyságát. XD

maxwell murder 2011.04.13. 23:00:44

@TaTa86.: akkor már inkább deriváljuk:)

anchor 2011.04.13. 23:04:41

@hoplita: Te még nem hallottál az orsós magnóról, kalányos orvosságról és a lakatról he?

csak_csendben 2011.04.13. 23:19:58

@sárkányfő:

1. Te is cigányt és cigány-sort még idáig csak fényképről láttál.
2. A bölcsész képzés meglátszik, mert azokat a marhaságokat mantrázod, amiket az egyetemeken/főiskolákon nyomnak a szociológusok. Tagadhatatlan, hogy tapasztalatod csak onnan van.
3. A cigány-magyar bűnözős dumád nem csak demagóg, de hülyeség. Körül néztél már a Vastagbőr blogon? Tudod mi a különbség? Hogy pl ezen a blogon is bemutatják a politikus bűnözést és a cigány bűnözést is. Senki nem tagadja egyiket sem. De én mondjuk a TASZ oldalán nem láttam volna, hogy beismerjék, hogy a cigányok miket követnek el. Ez a kettős mérce.
4. Vagy húzd ki a fejed a seggedből vagy húzzál a fenébe (mondjuk a cigányok közzé).

sárkányfő 2011.04.13. 23:49:29

@csak_csendben:
szevasz, látom te is a közvetlen hangnem barátja vagy, amit a világért nem akarok elrontani, tehát fenntartva a bensőséges hangnem szóhasználatát: te szerencsétlen barom. hol írtam, hogy a vastagbőr tagadná vagy elhallgatná a politikusbűnözést? idézd kérlek.... nem, sehol sem írtam, még csak hasonlót sem. kitaláltál valamit, hogy belém rúghass. mivel hamis, és kapásból ellenőrizhető, úgy max. 50-es iq-ra vagy tehető. aztán hol írtam, hogy a tasz oldala lenne bármiért is mérvadó vagy viszonyítási alap, vagy hogy az milyen? sehol, nem is jártam még arra soha. még csak utalás sem hangzott el rá, ezt is csak a rúgásért húztad elő. ha neked fáj valamiért a tasz oldala, menj el oda és beszélgess el velük, én speciel tojok rájuk.

amiről írtam, többek közt, az a magyarbűnözés és cigánybűnözés szavak használatának feltűnő inkoherenciája, és valszeg épp itt akartál csúsztatni, mert olyan hülyeséget még neked se volt képed leírni, hogy a magyarbűnözést senki sem tagadja... ezért jöttél a politikusbűnözéssel... és ugyan miért lenne demagóg, vagy pláne hülyeség az, amit naponta átélek, tapasztalok hosszú évek óta? ha ez demagóg, demagóg a cigánybűnözés is. megjegyzem azt sem a vastagbőr blognak üzentem, egy blog nem is számít, hanem általában azoknak, akiket illet.

a többi baromságnál még arra se vetted a fáradtságot, hogy legalább a látszat kedvéért előráncigálj valahonnan valami kamu érvet vagy konkrétumot, csak nyomod a baromságot, szóval azokra végképp nem érdemes reagálni.

szép álmokat :)

tokmányos 2011.04.14. 00:02:31

@karloszky: Üdv ! Egyet értek veled. Azt kérdezném a liberális ,cigány védő polgártársaimtól, hogy a Kádári éra alatti rendkívüli kedvezményeket kapó,és ezzel visszaélő cigány korosztály mit érdemel.....? Akiknek az utódaik (2-3 generáció),és ők maguk is ,nem képesek EMBER módjára élni. A mai modern fogalmazással élve,integrálódni a többségi társadalomba.Ha a cigány sorsból való kiemelkedésre esélyük volt ,ez a Kádári időszak volt. Megjegyzem : számomra nagyon irritáló volt a cigányság ilyen mértékű támogatása. (Hiszen várható volt az addigi 400 éves társadalomba való " beilleszkedésük " után az eredmény! )Bármilyen kegyetlennek is tűnik :TAJGETOSZ . Az elmúlt 20 év ,és az azt megelőző, összes politikusával együtt !

gauche caviar 2011.04.14. 00:03:19

*köhint*
nem akarok ünneprontó lenni a nagy betörőfogást illetően, csak hát izé:

nol.hu/roma_polgaror_fogasaval_kerkedik_a_jobbik_hajduhadhazan

"Két betörőt fogott egy ideiglenesen lakatlan házban a szomszédok segítségével Kolompár László, Téglás Város Polgárőrségének tagja Hajdúhadházán. Azonban a roma polgárőr sikerét azóta elorozta a Jobbikhoz közelálló Szebb Jövőt Polgárőr Egyesület, noha - mint azt Kolompár elmondta - ők már csak a bilincselésre értek a helyszínre.

***

- Nem szép dolog más tollával ékeskedni, de ha nekik ez örömöt okoz, legyen - közvetlenül az akció után legalábbis még így gondolta Kolompár László. Másnap azonban már némi bosszúsággal nyugtázta, hogy elorozta a sikerét a jobbik.

- Mindent lepapíroztunk, ahogy az elő van írva - mondja búcsúzóul -, ha kell, az iratok és a tanúk igazolják, hogy ki fogta el azt a két zsiványt. De nem ez a lényeg. Az bosszant, hogy itt masíroznak, mutogatják magukat a tévében, ám amikor helyzet van, ők az utolsók a tetthelyen..."

tokmányos 2011.04.14. 00:09:52

Majd elfelejtettem mondani az újonnan érkező blogolóknak,(aki nem ismernek). 13 éve cigány szomszédaim lettek..... Meséljek?????

gauche caviar 2011.04.14. 00:22:22

@Nikosi:
"Már megpróbálták sokszor már 70-es években sem működött."
Mit próbáltak meg? Közveszélyes munkakerülőként mindenkinek toltak valami szar melót és ott aludt a szaki a gépgyárban? Ez volt a 'megpróbálás'?
Egyébként speciel pont ennek volt köszönhető rengeteg cigány embernek a megélhetése, mert felszívta őket a mezőgazdaság, az ipar olyan területei melyek nem igényeltek nagy szaktudást. Így pedig volt társadalmi mobilitás, volt hova fejlődni. Hogy úgy mondjam: Lehetett építkezni kockáról kockára.
Na, ez az ipar tűnt el gyakorlatilag pár év alatt. A társadalomnak, gazdaságnak pedig esélye sem volt, hogy regenerálódjon, alkalmazkodjon. Aztán jöttek a politikai szőnyegalásöprések (ahogy én ezt a gárdázásos dolgot is annak tekintem, mert ha a jobbik annyira meg akarná oldani a problémákat, akkor kurvára nem masírozásokat szervezne, hanem kisközösségi problémamegoldó munkacsoportokat, hidakat építeni a közösségekben. Hogy pl az ott lakó cigány embereknek legyen bizalma a hatóság felé és feljelentsék az uzsorást. Pl.)

"Mit tudsz szembeállítani a jelenlegi bűnözök életmódjával."
Én tudjak vele valamit szembeállítani? Bár érdekes ez a kijelentésed, mert ezzel kvázi elismered, hogy a jelenlegi bűnözői életmód az adott körülmények között a legsikeresebb életmód-stratégia.

"Vannak ellenpéldák akik a szegénységet is méltóságteljes tudják viselni. Tévében is volt ilyen riport egy családról."
Persze, meg 70 éves nő megmászta a himaláját, csak lássuk be, nem ez a jellemző. (szignifikáns...)

"- Kérdem mit tudsz felajánlani?"
Egy kommenten belül hiába teszed fel többször ugyanazt a kérdést, nem kapsz rá választ.

"- heti 40 óra munkát 70-80 ezer nettó forintért. Ahhoz, hogy feladják a bűnözés "luxusát" európai únios fizetést kéne nekik adni (más se kap ebben az országban ilyet, nem hogy egy aluliskolázott) és még így is lenne aki a kényelmesebb utat választaná. Tudod mennyit hoz a konyhára egy kiadós kábel lopás?"
Na mennyit hoz? Mert te láthatóan nem tudod. A színesfém tolvajlással pont az a gond, hogy elviszik a 200.000-es kábelt, hogy eladják 5000 forintért. És télen, fagyban is lopni kell a kábelt, nem szezon munka. Kurvára nem irigylem azt a pénzt attól aki kábelt lop, mer ttudom, hogy rohadtul szarabb élete van, mint nekem. (és a gyengébbek kedvéért: ezzel nem felmentem a kábeltolvajokat. csak ne állítsuk be úgy, mint valami könnyű meggazdagodást. Mert ha az lenne, akkor az ország lakossága lenne a balek, amiért nem ezt az utat csinálja).

"Felhomályosítalak mert vakságban élsz. Nincs rendőri erőszak, a rendőr még rosszul sem mer nézni a bűnözőre, mert az jól feljelenti és hamar kívül találja magát a munkahelyéről. Látszik ebből a mondatból, hogy egy elefántcsont toronyból írsz, nem a való világból."
Ja tényleg, a rendőrök rosszul sem mernek nézni rájuk. És akkor ki a faszom lövi ki a szemeket gumilövedékkel? Ki viteti át magát a fatolvajjal a pocsolyán? Te is csak a kuruc info biztos forrásból származó dumáiből ismered a rendőrséget, nem belülről.

"Ez igaz, de ezzel már elkéstünk, mert a helyzet évről évre drasztikusan romlik. Azok a cselekmények amik ma minden naposak 15 évvel ezelőtt sokkal ritkábbak voltak. Itt már csak jó szóval nem megy semmire az állam."
És ki beszél jó szóról? Csak az etnikai pogromok meg a ne-bánts-és-én-sem-bántalak között vannak még árnyalatok. De azokhoz ész kell, meg higgadtság.

"De addig mivel akarod fenntartani vagy javítani a helyzetet."
Az életben mindig "helyzet" van. Mindig meg kell oldani az adott napot. Csak nem ártana ha lennének elképzelések a jövőre nézve. Amikor vetsz, betervezed, hogy mikor fogsz aratni. Ha nem vetsz, csak kapirgálsz máról holnapra, akkor nem is fogsz aratni.

"Mert a jelenlegi hozzálássál csak romlani fog ezt a tények bizonyítják."
Milyen tények pl? Hogy van egy politikai párt amelyik mindent megtesz a hisztériakeltésre, mert egyéb területeken semmit nem tud felmutatni 1 éves parlamenti működése alatt? Tudom ajánlani a Hiúságok máglyája című filmet, remekül bemutatja milyenek a hiszterizált-rasszista kártyára játszó politikai balhék.

"Ha nem lesz változás 5 év múlva, a gárda max kiscserkészek gyülekezete lesz ahhoz ami akkor lesz majd."
És majd Harcos pulóverben nem a vádlottak padján ülnek majd gyilkosok, hanem államilag fizetett audikban? Szép lesz...

gauche caviar 2011.04.14. 00:24:31

@Conv: (kicsit konkrétabban lehetne? Mert ez így most sokat nem mond, hogy Kanalas-Ökrös-Kolompár-Lakatos-Rostás... nem kekeckedek, tényleg jó lenne összerakni egy ilyen panteont. már csak a viszonyítás miatt is. Mert érted, ha 600.000 emberre jut max 10 példakép, az azért nem az a kimondott tömegmozgalom.. érted, na.)

gauche caviar 2011.04.14. 00:38:03

@zero: Előre bocsátom: azért oké, hogy a Vastagbőr egy kvázi jobbos troll-tanya, tele kocsmai igazságok beböfögésével, de Téged azért kevésbé demagógnak olvastalak eddig.

"Mi a büntetés abban, ha polgárőrök járőröznek? De komolyan ... hogy nem tudnak elmenni lopni? Vagy mi?"
Jajj Béláim, ne adjuk már a hülyét.. vagy adjuk, csak akkor ne akarjunk férfiasnak látszani. Több videón is pontosan látható, hogy ezek a 'polgárőrök' provokáltak, keresték a lehetőséget, hogy egy cigány ne vegye a poént és beléjük kössön.
De szerinted baltával, fokossal meg ostorral alakzatban masírozni az tök hétköznapi? Szeretnéd ha a hobbi telked végében egyszer csak megjelenne 20 nagydarab cigány baltákkal, és mikor kérded, hogy miújság, akkor közlik, hogy csak a fehérbőrű embereket akarják megvédeni, mert úgy hallották, helyzet van. eldobnád a mojitódat azt hsizem.

"Történt ilyesmi már?
Viszont a magyar lakosok rettegnek mindennap, hogy melyik cigány "agyában pattan el a vér és csap a szemed közé a kisbaltával"
És történt már olyan a faluban, hogy elpattant egy cigány agya és csak úgy fejbe csapta az első szembejövőt, aztán hazament, hogy megkavarja a rántást?
Azért intelligensebb vagy te annál, hogy pontosan tudd ez nem egy konkrét esetről szól hanem a helyzetben rejlő veszélyről.

"Milyen szabadágjogok vannak felfüggesztve, mesélj!"
Akkor eszerint szerinted ot tminden teljesen rendben van, minden jó úgy ahogy zajlik.
Érted, ez is egy válasz a kérdésre, hogy elfogadhatónak tartod-e az ott zajló dolgokat.
Csak akkor fasznak akarsz te a felvilágosult ember szerepében tetszelegni miközben osztod itt a lázár janikat meg schmitt palikat?

"LOL, ilyet nem is írtam, ezt kurvára benézted!"
Fuhh. Nem kicsit csalódtam benned. Ennyi lennél öregem, hogy telepofával képes vagy egy ilyennek örvendezni? Rejszolni is kimész ilyenkor a budira?

"Ha jól tudom, a települések nagy részén van és működik polgárőrség. Mindenhol fel van függesztve a jogállam?
Ez a polgárőrség mi mást csin.ál konkrétan, mint a többi 9999 polgárőrség? Ha jól tudom, akkor járőröznek, csak kicsit jobb hatékonysággal, mint a többi. De ha tudsz valamit, nyugodtan írd meg"
Lásd a nol-os linket erről a fene nagy "hatékonyságról".
(egyébként nem a polgárőrséget szervezték újra, hanem csak odamentek cirkuszolni. És ez szerinted egy fenntartható állapot? mi lesz amikor megunják és hazamennek? Vagy szereztek forrásokat a polgárőrség fenntartásáthoz? Ha tudsz valamit, írd meg!

"A polgárőrség törvényen kívüli?"
És a polgárőrök a fehér bőrű lakosoknak is beszólnak, hogy ne nézzél, megdöglesz, stb?
Ezt mindig is bírtam az ilyen jobbos trógerekben, hogy élvezni akarják a jogállam adta előnyöket, de más jogaira már szarnak. Aztán amikor erre rákérdeznek, akkor jönnek és adják itt a hülyét.
De gondolom szerinted a jobbik meg a pribékjei itt most egy teljesen törvényes, semmilyen elemében nem kifogásolható megoldást találtak egy probléma megoldására?

gauche caviar 2011.04.14. 00:44:05

@zero: "Lehet Angliában az a sok pakisztáni, indiai meg egyéb népség dolgozik ..."
Nem olyan nehéz azért értelmezni, hogy ahol probléma van, ott a rossz körülmények okozzák a problémát, nem az, hogy ki dolgozik és ki nem?
Amúgy, szerinted észak-borsod tömve van jobbnál jobb munkalehetőségekkel, csak válogatni kell a melók között? Vagy hova menjen dolgozni valaki a romatelepről ahonnan naponta egy busz ha indul? Nyilván csak magának köszönheti, meg nem akarja eléggé...
Mert a munkahely az egy olyan dolog, hogy csak le kell szedni a fáról.

"Érdekes, Budapest tele van kínaival, de semmi gond sincs velük, nem kell polgárőrséget szervezni a kínaiak lakta utcákba ....vaj' mi lehet ennek az oka?"
Talán az első kigooglezott tanulmányból elolvashatod, hogy a kínaiak követik el a legdurvább mészárolós gyilkosságokat, csak ezekkel azért nem foglalkozol, mert nem fehéreket ölnek hanem egymást.
Bár kicsit furcsának találom, hogy pl a kínaiak által intézett konténerszámra behozott vám- és adócsalásokat nem tekinted bűnnek. Nyilván a tyúklopás nagyobb bűn, mint egy 200 milliós tornacipőszállítmány.

gauche caviar 2011.04.14. 00:55:50

@zero: "És ki miatt nincsenek ilyenek? Gondolom a többségi társadalom miatt, vagyis miattunk"
Nyilván azért nincsenek mert nem akarják eléggé. Pedig hát a borsodi romatelepről egyenes út vezet a médiasuliig, csak nem akarják eléggé. Ugyan itt van egy 10 milliós ország aminek a lakosság 80%-a teljesen csöcsön van és csóró, mint a szar mert kurvára lófax lehetőségek vannak az országban, de hát vegyük csak elő a romákat, és ugyanazért a hibákért amikért a magyarok is szopnak, őket állítsuk csak pellengérre.
Elvégre, egy cigány alkoholista mégiscsak nagyobb bűn, mint mondjuk egy fehér. Ha egy cigánynak nincs munkája, akkor az nagyobb bűn meg szégyen, mintha ugyanezt egy elbaszott fehér lúzer hozza össze.

És hát igen, nyilván a cigányok tehetnek arról, hogy észak-kelet mo a legleszakadtabb terület, mert a cigányok tehetnek arról, hogy egy totálisan irreális gazdasági struktura omlott össze a tervgazdaság megszűnésével, nyilván a cigók tehetnek arról, hogy 0, azaz 0 infrastruktura fejlesztés volt kelet felé, ahová a megszűnt piacok miatt nem is vezet semmi. Bizonyára járkáltál már Salgótarján melletti falvak közötti utakon, bizonyára tudod, hogy kb 50 km/h-val lehet menni maximum. Az egyetemekről a fiatalok húznak el külföldre (már ha használható diplomájuk van egyáltalán). Nem is értem miért nem tolonganak a nagybefektetők meg a multicégek egy ilyen munkaerő paradicsomba, ahol se utak, se szakképzettség, se semmi.
De nyilván az árok kaszálásra lehetne egzisztenciát építeni. Meg felvenni a lakáshitelt egy kunyhóra.

És persze, hogy a társadalomnak semmi szerepe nincs abban, hogy azt az országrészt kb magára hagyta, mind gazdaságilag, mind közbiztonság szempontjából.
A társadalomnak szintén semmi szerepe nincs abban, hogy a postban is prímán megjelenő hangulatkeltés miatt egy roma bármihez is akar kezdeni, alapból az előítéletekkel indul.
De ezt is ugye maguknak köszönhetik a cigányok.
Hiszen ha az egyik cigány lop, akkor a másik ne csodálkozzon ha azonnal rajta lesz a biztonsági őr a közértben. Téged gondolom nem zavarna ha csak azért kapnál megkülönböztetett figyelmet, apeh ellenőrzést, médiatánácsos idézést, akármit, mert te vagy a vastagbőr egyik szerzője. Hiszen ezekre a bloggerekre nem árt odafigyelni, mert ugyan vannak köztük rendesek is, de hát sosem lehet tudni.

De szerintem te meg sem próbálod egyszer empatikusan szemlélni a kérdést, azonnal el akarod dönteni magadban, a kérdést, lehetőleg érzelmi alapon.

minimalista 2011.04.14. 01:52:28

@gauche caviar:
"Ezt mindig is bírtam az ilyen jobbos trógerekben, hogy élvezni akarják a jogállam adta előnyöket, de más jogaira már szarnak. Aztán amikor erre rákérdeznek, akkor jönnek és adják itt a hülyét."

Nem vagyok "jobbos" és tróger sem, nem a státuszomon esett sérelem miatt ragadtam ki ezt a mondatodat, hanem hogy megpróbáljak rávilágítani, hogy Te és itt még néhányan mennyire átestetek ( esetleg átlöktek és észre sem vetted) a ló túloldalára.

Értsed már meg, hogy itt a (zömében roma) bűnelkövetők azok , akik a jogállam minden előnyét élvezni akarják - és élvezik is, segélyek formájában - miközben mások jogaira köztörvényes bűncselekmények megvalósításával, folyamatosan és nagy ívből szarnak; míg az előbb említett mások, tudni illik a többség csupán annyit várna el a jogállamtól, hogy az fenntartson egy alapvető köz-, tulajdon- és jogbiztonságot! A többség ugyanis az alapvető együttélés szabályainak betartásával tiszteli meg a közösség többi, e gesztus viszonzására hajlandó és képes tagját.

Nos, ez a tényálladék röviden, tömören és objektíven - úgy gondolom ezzel sokan egyetértenének.

Csak tedd fel magadnak a kérdést, hogy ki bánt/sért kit ebben a szituációban! Melyik fél a kezdeményező és melyik a szenvedő, passzív fél az alapkonfliktus tekintetében?
A polgárőrök azzal, hogy járőröznek és beszédbe elegyednek polgártársaikkal jogsértést követnek el ("mások jogaira szarnak"), míg a bűnelkövetők azzal, hogy mások tulajdonában és testi épségében, méltóságában folyamatosan kárt tesznek csupán "élvezni akarják a jogállam adta előnyöket"?!

Kérlek gondold át ezt és ennek fényében értelmezd azt az arcpirító baromságot, amit fent idézett szöveged tartalmaz!

Tényleg nagyon várom megnyugtató válaszodat, hogy megértetted az alap szituációt!

u.i.: általában a bűnelkövetőkre - "akik csak élvezni akarják a jogállam adta előnyöket"- jellemző a szelektív amnézia: mikor a polgárőrök esetleg rákérdeznek, honnan van az a két tyúk a hónuk alatt és merre viszik őket éjjel fél háromkor, a szomszéd kerítésén át - akkor bizony "csak adják itt a hülyét"...

fokabacsi 2011.04.14. 06:43:32

@minimalista: Ez a @gauche caviar valószínűleg egy hülye Tasz -os f@sz! Érdemi választ nem fogsz kapni tőle! Én a szomszédjába költöztetnék két ilyen "népes családot", aztán örüljön nekik!

CD-R80 2011.04.14. 07:27:08

@gauche caviar: Nyiulván a mélyszegény Borsodban és Szabolcsban csak cigányok laknak. Érdekes módon élnek ott falvakban magyarok is. De ők annyira mégsem mélyszegények mert nagy részének még meg van a becsülete. Például nem lop, s még soha nem ölt meg senkit.
De neked hiába is magyarázná az ember. Nem neked kell harcolnod mindennap a megélhetés mellett még azzal is hogy egy csürhe kényétől-kedvétől függ hogy kirabolnak e éjjel s esetleg túléled-e.
Nyilván a magyar társadalom a hibás. S véletlenül sem az aki rabol. S aki 8 gyereket hoz világra a semmibe. S aki csak akkor küld oda kommandérosokat, mikor valaki megpróbál rendet tenni. Nyilván én is hibás vagyok mert nem érzek mélyen együtt a szegény fázó roma gyermekkel s nem támogatom anyagilag. Mert nekem amúgy könnyebb mint nekik. Igazad van. Mélyen érezzünk együtt velük, s támogassuk őket még jobban. Hiszen Európában mindenhol ezt teszik. S nézzük el ha a cigányságra jellemző bünőzési formák bukkannak fel egyre több helyen, az csak a szegénység miatt van.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.04.14. 08:43:57

Szó volt itt a szegregációról:
---------------------------------------

Ez az egyik célravezető megoldás! A kötekedőknek üzenem, hogy nincs tökéletes megoldás ez sem lesz az. De jobb mint amikor a cigánygyerek a szüleivel együtt fenyegeti a tanárt, mert önhibájából bukásra áll valamiből. Nem is beszélve arról, mikor bandába verődve terrorizálják a többi iskolást. (Ezek a kis hajdúhadházi szarosok, meg egy pofont nem kaptak még, de már félnek iskolába menni... ?! Hagyjuk már ezt a hülyeséget !) A bentlakásos iskolák ezért is hasznosak, mert rájuk specializált oktatók segítenének nekik beilleszkedni.

És talán egyeseknek már ez durva lesz: de az itt oktatott cigánygyerekeken "agymosást" kell végezni, hogy még véletlenül se tekintsék követendő normának azt, amit otthon láttak. Az természetesen alap lenne, hogy a bűnelkövetők (a hovatartozása mindegy) családjából a fiatal gyerekeket ki kell emelni. És küldeni a "neveldébe".
A kötekedőknek mondom: egyáltalán nem tökéletes és 100%-ban jó megoldás. De ezzel legalább megkezdhetjük az új generációknál az általános társadalmi normák elfogadtatását. Belerondíthatunk abba a bizonyos "ördögi körbe". 20 évvel ezelőtt még nem csak fel sem merült volna ez a változat, de akár hisszük, akár nem a helyzet ennyire súlyos ma az országban.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.14. 08:49:05

@gauche caviar: fura, hogy ennyire véded őket és nem tudsz róluk semmit. van ilyen összeállítás. a gugli a barátod. de segítek:

hu.lmgtfy.com/?q=h%C3%ADres+cig%C3%A1nyok

jozicsenko 2011.04.14. 09:01:29

@gauche caviar: csak egy kérdés

a cigány miért nem műveli meg a földjét?

ne válaszolj másra, a véleményed ismert, én közismerten náci vagyok, kérlek csak a fenti kérdéssel foglalkozz.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.04.14. 09:02:49

A közbiztonság:
--------------------

A legégetőbb és leglátványosabb probléma ennek a hiánya. Ennek a megoldására a büntetési tételeket kellene súlyosan szigorítani. Ami feltétlenül kell:
- Az USA-ban már jól működő börtönök.
- Ezen felül, semmi konditerem, tv, menüválasztásos étkezés... stb.
- Bármilyen élet kioltására alkalmas eszközzel okoz valaki sérülést SZÁNDÉKOSAN, azt automatikusan emberölési kísérletnek kell minősíteni és min. 10 év-nél kezdődne.
- Emberölésnél a 30-35 év lenne az alap.
- Az így is szigorú büntetési tételek halmozása, az USA-ban működik és egy deviánsnak össze is jön belőle akár 80-110 év fegyház.
- Aránytalan önvédelem. Ha késsel támad neked, te akkor is laposra verhesd egy doronggal.

És ami a legfontosabb: Aki bűnelkövetésre adja a fejét azt igen is fosszák meg az emberi jogaitól!!! Majd ha letöltötte a büntetését a jogait is visszakaphatja.

- Családi felelősség: a bűnelkövető családját is meg kell vizsgálni. A gyerekkorúak kiemelése a családból. A gyilkosok sterilizálása!

Aki bűnelkövetésre adja a fejét, igen is mérlegeljen, hogy van vesztenivalója !

Apafarkas 2011.04.14. 09:09:11

@sárkányfő: Válaszolnék, ha nem bánod.

1. Igazad van. Jelenlegi politikai helyzetben és nemzetközi légkörben valóban több évtizedes a kilábalás folyamata.

2. Nem, nem integrálta. Olyan alibitevékenységet adott nekik, ami szétrombolta az addig meglévő - noha fejletlen, de legalább létező - társadalmi struktúráját a cigányságnak. Nem végeztek igazi termelőmunkát, csak lelakták a nekik biztosított javakat, és nem voltak szem elött, bújtatott munkanélküliként.

3. Van tisztességtelen magyar. 100-ból 1. És van tisztességes cigány is. 100-ból 1. Az arány nem mindegy.

4. Nem a mi melónk. A mi melónk a saját "fajtánk" felemelése és jobbítása. Mások helyett nem lehet semmit sem tenni. Az az ő melójuk. Évtizedekeig próbálkoztunk, de nem ment. Jelen esetben a védekezés a mi melónk.

5. Tudomásul vesszük, ezzel nincs gond. De egy szellemi fogyatékost sem engednek dönteni magáról. Az meg bolond nép, aki a szellemi tőkét, jogot, miegyebet kiadja a kezéből egy vele alapvetően konkurens népcsoport számára.

6. A cigányoktól is el kell valamit várni: az együttműködést (amire amúgy mi magyarok egymással sem vagyunk képesek, vadul gyűlöljük egymást, lásd: politika). Ha ők nem akarják, minden terv elbukik. De az ő együttműködésüket is csak ésszel lehet elvárni, ha alacsonyabb rendű rabszolgaként bánnak velük egy építkezésen, nem csoda ha otthagyják és még lopnak is. Fehér ismerőseim is mondanak fel cégeknél azért, mert nem bírják elviselni a hülye főnököt, pedig ők még mindig 100x több tiszteletet kaptak, mint egy cigány melós. Mindenkivel úgy bánnak, ahogy megérdemli, és amit eltűr. A hozzászólásod első részével egyetértek. Nekik kell akarni a változást.

7. Cirkusznak jó, a megoldáshoz köze nincs. Sajnos nem a tízéves megoldásokra van időnk. Tüzet kell oltani. Most. Mert ég a ház és égni fog az ország.

sárkányfő 2011.04.14. 09:21:52

@Apafarkas:
szia!

köszönöm a válaszod, végre egy normális hangnemű válasz. nyilván nem értünk egyet, de annyi baj legyen. ha nem bánod nem folytatom a beszélgetés nagyját, ma már nem érdekel annyira ez a téma, csak egy dologra reagálnék.
"Van tisztességtelen magyar. 100-ból "

Hidd el nekem pajtás, álomvilágban élsz. csak egyet mondok: 3,7 millió munkavállaló van ebben az országban. többségük adócsaló. van tisztességes, remek ember, sok. ez tény. de hogy csak 1% lenne tisztességtelen? cimbora, ez még mesének is irreális lenne :) én már annak is örülnék, ha kevesebben lennének mint 50%....

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.04.14. 09:22:14

Amit kifelejtettem:

A bűnözőktől el kell venni nagy értékü ingatlanjaikat, vagyontárgyaikat. (Még ha az a családtag, cimbora...stb nevén is van. De bizonyítottan a bűnelkövető is használta. Itt jön képbe a család átvizsgálása is, mert ez esetben le lehetne foglalni az ő vagyontárgyaikat is... (innentől már családi felelősség.) Az egyenlő az anarchiával, hogy a "kiskirályok" a szabadulóbulit követően beülnek a luxusautóba és hazagurunak a villájukba.

Ha a "hortójozsi" és a "sztojka család" megélt a segélyekből és a bodzázásból, akkor talán megértik, hogy ezek után ugrott az autó és a nagy értékű ház helyett be kell érniük egy szerényebb 2 szobás önkormányzati lakással.

Az így lefoglalt vagyonból csak összejönne annyi pénz, hogy lokálisan teremthessünk munkahelyeket.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.14. 09:26:25

index.hu/belfold/2011/04/14/miert_nem_felnek_a_romak_az_alcazott_gardatol/

mindenféle szépet és jót szeretnék ezúton is kívánni ennek a Földes András nevű... ööö, izé, valaminek.

kezdésnek pl azt, hogy minden reggel ezt a 3 szót hallja a kis védenceitől:

"Jó reggelt szomszéd!"

Apafarkas 2011.04.14. 09:28:14

@Necro: pontosan ezt jelenti. Tudomásom szerint a "roma" jelentése ember. Tehát a gádzsó nem ember...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.04.14. 09:34:09

@Seduxen:
Hát ezt a 3 szót nem így fogja hallani. Cigány fordításban így fog hangzani:
Jó reggelt szomszéd = Dik má' paraszt!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.04.14. 09:42:43

@sárkányfő:

Azért remélem megérted, hogy az ilyen bűncselekményektől én annyira nem félek, mint amikor egy késekkel felfegyverzett banda bemegy egy szórakozóhelyre és ... nem folytatom.
Vagy ha akár fényes nappal remegő térdekkel hallod azt a pár szót 3-4 "szimpatikus" fiatalembertől: "Adj egy cigit tesó!" Vagy ha valami neszt hall az ember az otthonodban és mikor megnézi, akkor valami emberszabású áll előtted a sötétben és ... ők megússzák pár év börtönnel, az áldozat pedig törött csontokkal és sok évnyi rettegéssel, hogy ők vagy mások visszatérnek.

Remélem megérted, hogy a többség ettől fél most igazán és nem akarunk mást csak saját testi épségünket és munkával megszerzett vagyonunk biztonságát. És igen is eljutottunk egy olyan szintre ahol már nem érdekel se rasszizmus, se emberi jogok, csak hogy végre megvédjen minket, egyszerű átlagembereket is valaki.

CD-R80 2011.04.14. 09:50:25

@Seduxen: Gondolom agyára ment a fű.
Ő írta anno hogy polgárjogot nyert a fű... Szép kerek képzavaros mondat. De valaki mutassa már meg hogy egy gárdistaruhás rohampolgárőr hogy néz ki!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.14. 09:50:39

@csabapayne: na ebben a kommentedben összefoglaltál mindent, nem is nagyon van mivel kiegészíteni...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.14. 09:53:27

@CD-R80: más magyarázatot én sem tudok elképzelni.

mert az odáig stimmt, hogy az ilyen földesfélék ugyanolyak, mint az útszéli kurvák, akiket megfizetnek a szolgáltatásukért, de komolyan mondom, ilyen moslékot akkor sem tudnék összehozni, ha milliókat fizetnének érte...

mondjuk az igaz, hogy engem akadályozna egy "furcsa dolog" ebben, ami földesnek vagy soha nem is volt, vagy amikor médiaipari szakmunkásnak állt, akkor eltávolították: gerinc.

hoplita 2011.04.14. 10:00:00

@sárkányfő:
"...ma már nem érdekel annyira ez a téma...."

Igazad van, tegnap már megtetted, amit megkövetelt............a mi is..?
Így van ez, egy probléma egy napra.....libernyákék minden nap megváltják a világot.....igaz, faszkalap?
:))))

CD-R80 2011.04.14. 10:03:01

@hoplita: Hagyd, neki ez csak egy téma..
Másoknak ez a hétköznapok..

hoplita 2011.04.14. 10:27:57

".......Úgy néznek, mint a farkasokra

"Mi örülünk, hogy itt a gárda. Az féljen, akinek félnivalója van" - mondta a helyi cigányvajda, Lakatos László. De szinte szó szerint ugyanezt mondta több, a cigánysoron megkérdezett is. Csak néhány mondat után jöttek elő a félelmeik és a bizonytalanság. "Ide jönnek a gárdások az ország minden részéből és szabadon járkálhatnak. De mi lenne, ha fognék száz cigánygyereket és felmennénk Budapestre? Még aznap börtönbe zárnának mindnyájunkat."

"Láttak az utcában gárdistákat, provokáltak valakit, kötekedtek?" - tudakoltam az egyik cigányok lakta utcában. "Csak elmennek előttünk, nem szólnak semmit, de úgy néznek, mint a farkasokra. - mondta egy rózsaszín házból kijövő nő - És mi mit csináljunk? Inkább adjanak munkát. Az utcában egyetlen embernek van munkája, a többiek közmunkáért kapnak pénzt."

"Mi itt mind a Fideszre szavaztunk, bíztunk bennük, de csak elvettek tőlünk. - folytatta a férje. - Nyolc helyett csak négy óra a közmunka, fele annyi a pénz, és ketten egy családból nem is kaphatnak segélyt. Hogy lehet így megélni? Tessék, neki 11 osztálya van, és itt van munka nélkül" - mutat a egy lány után, aki visszfordulva odakiabálja nekünk: "Elmenni sem lehet innen. Debrecenben van munka, betelefonálok, behívnak, de amikor látják, hogy cigány vagy, már betelt az állás."

Beszarás ez a zsindex cikk........:))))))

index.hu/belfold/2011/04/14/miert_nem_felnek_a_romak_az_alcazott_gardatol/

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.14. 10:56:25

@hoplita: nem figyelsz baszod? 1 órája már belinkeltem ezt a... ööö. hmm... "cikket". bár inkább nevezném undorítóan híg libafosnak.

eszkep 2011.04.14. 10:57:24

Az Index (tudjátok, zero kedvence), a mai cikkében megint kitett magáért…
Már a cím is „érdekes”:

„Hajdúhadházon a gárda első áldozatai nem a romák, hanem a biciklisták lettek.”
Majd a cikkben sokkal lejjebb:
„Egy jól szituált férfi szerint eddig az volt a baj, hogy [a rendőrök] "egyetlen kocsival láttak el három települést, most viszont annyian vannak, hogy unalmukban bicikliseket büntetnek sorba.”
Úgy tűnik gondban vannak az alany, állítmány, tárgy nyelvtani fogalmával, remélhetőleg Zero ennek is szentel egy posztot

Néhány további aranyköpés a cikkből:
„a csomópontokban fekete, ál-golyóállómellényt, bakancsot és a nyilasokéra emlékeztető fejfedőt viselő csoportok állnak.”
„a vendégházban gárdistaruhás rohampolgárőrök laknak”
(„rohampolgárőr”, ba’ meg, beszarok…)
„a cigányok félnek a városban, mivel "a katonaruhás alakok egyeseket a nyilasokra vagy a gárdistákra emlékeztetnek”
„a vasútállomásnál szétvetett lábbal álló, szúrós szemmel a cigányok után néző keretlegények sorfala közt kell elvonulnia az utazóközönségnek”

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.14. 11:01:00

@eszkep: szeretném felhívni a figyelmedet egy kurva nagy logikai bukfencre, amivel - lássuk be - a zindexes faszkalap tátott szájjal futott neki a brének:

"a katonaruhás alakok egyeseket a nyilasokra vagy a gárdistákra emlékeztetnek" - eddig nem az volt a hivatalos rettegő-propaganda, hogy gárdista=nyilas?

most meg már VAGY? Tisztázzuk: nyilas VAGY gárdista "nem egyenlő" az eddigi ballibsi rettegős cuccal, miszerint gárdista EGYENLŐ nyilas, nemde?

vagy csak én gondolom rosszul?

eszkep 2011.04.14. 11:06:25

@Seduxen: Már eleve az vicces, hogy manapság hány embert "emlékeztethet" BÁRMI is a nyilasokra??? Hisz, akik akkor éltek (figyelembe véve a sajnálatosan alacsony hazai várható élettartamot), többségük még igencsak gyerekek voltak akkor...
De ha jobban belegondolsz az átlagos liberális "érvrendszer" is tele van logikai bukfencekkel.

asmodean 2011.04.14. 11:11:16

Jó pénzért, ha megfizetik engem is bármi tudna a nyilasokra emlékeztetni. Sapka, CD tok, pendrive, akármi, ha fizetnek érte :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.14. 11:11:28

@eszkep: "Kuss, láttak képen!" :))))

megjegyzem ezen a gondolatmeneten tovább haladva, a rendőrség különleges szolgálatát (meg a legtöbb biztonsági cég "szekusait"), is fel lehetne jelenteni, mert "emlékeztet" az öltözetük a nyilasokéra, vagy a gárdistákos-rohampóóógárőrökére :DDD

... és akkor még nem is beszéltem a non plus ultra rettegésre ösztönző "egyedekről": bkv-ellenőrök. azoknak baszod még KARSZALAGJUK is van, és ugye "tudjukkiknek" volt anno ugyancsak karszalagjuk!?

CD-R80 2011.04.14. 11:12:27

@eszkep: Végre más is észrevette a rohampolgárőr kifejezést:DD
Rohamlövészről már volt némi tudomásom, de rohampolgárőr??
Az biztos valami elit csapat lehet a polgárőrök közt.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.14. 11:23:37

@CD-R80: nem-nem, szerintem egészen más irányból kell megközelíteni.

rohampolgárőrnek írja, de a teljesen polkorrekt megnevezés a Sturmbürgerwehr lenne (nem véletlenül a NÉMET, ugye tudjuuuukmiiiiiééééért), és innen már csak egy ugrás a sugár: sturm=roham :)))))

pengeéles libsi logikával kikövetkeztettem a kikövetkeztetnivalót :DDDD

zrobasé 2011.04.14. 11:33:25

@Seduxen: ja wohl, Herr Oberbahnhofführer !

hoplita 2011.04.14. 11:35:03

@Seduxen:
Jóvanmánna...
Dógozgatok itthon, kimegyek, kaparászok, főzőcskézek.....elnézek valamit.
:)))

Basszus....ismétlés a tudás annya.:)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.14. 11:39:36

@zrobasé: Oberbahnhofführer? az micsoda? Fővasutas? :))))

@hoplita: "kimegyek, kaparászok" - öööö, és még ÉLT, amit/akit "elkaparásztál" ? :DDD

hoplita 2011.04.14. 11:44:00

@hoplita:
Meg egyébként is....
Én bunkó náci vagyok, nekem lehet ilyet is...:)))

CD-R80 2011.04.14. 11:47:29

@Seduxen: Így már világosság kezd derengeni, lassan..
De már várom hogy újból frissitsék indexék az oldalt.
Talán lassan visszajönnek a Sturmbürgerwehr-ek a leszakadt opeljukkal. S talán hátha a 11osztályos cigánylány is mégis kap munkát.
Elvégre egy ország-mit ország, egész ország-világ- figyel rájuk és a rohamliberálisok is ott dokumentírozzák az eseményeket.

hoplita 2011.04.14. 11:48:17

@Seduxen:
Nem magamtól csinálok ilyet, vazzeg....a zasszony baszlat.:))))

Arról csak majd a zügyvédem nyilatkozik....))))

jozicsenko 2011.04.14. 11:49:14

@eszkep: @Seduxen: az index megpróbál fogást váltani: nem csak a szegény rettegő cigányságot mutatja be, hanem rákérdez a másik félre is, persze ebből is süt a liberális világnézet (beszélgetés a kocsmárosnénivel: hallotta a rossz dolgokat, vele meg 3 olyan dolog történt, ami nem is úgy volt...)

szumma: zsindex: jó hogy ebbe az irányba indultatok el, de tényleg, kérlek titeket: költözzetek már oda leglább egy hónapra!

hoplita 2011.04.14. 11:52:31

@Seduxen:
Egy picivel alatta van az Ubahnführer.....mer' ugye a metró az mégis csak egy alantasabb dolog....:))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.14. 11:58:10

@hoplita: nem is beszélve az Unterführer-ről, az abszolút a legalja :DDD

@CD-R80: "rohamliberális", kész, itt beszartam a röhögéstől :))))

hoplita 2011.04.14. 12:00:52

@Seduxen:
Amúgy meg csak neked elárulom, hogy egy jó náci, aki perpillanat nem dógozik, mivel tőti a napját...:)

Reggel elmennek a kisnácik - hárman vannak, de egy nagyot mán kitesznek - a zasszony elment egy kis besegítésre a barátnőjéhez (gazdasági ihajcsuhaj...csak matolcsiné férje meg ne tuggya)...én meg főzőcskéztem.
Tarhonyaleves, csirkemáj rizottóval........... közben ide is kell kukkolnom.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.14. 12:10:19

@hoplita: "a kisnácik - hárman vannak," - akkor már csak a 2 szoba, 4 kerék hiányzik, ha jól rémlik a régi propaganda...

karloszky 2011.04.14. 12:50:41

@hoplita: Így hazudik a szentkoronaradio.com - vagy legalábbis nem bontja ki az igazság minden részletét :)) Ugyanis ha a parlament elfogadta volna a Jobbik javaslatát, akkor másnap már léphettünk is volna kifelé az EU-ból.

Egy EU-tag nem tilthatja törvényileg a "külföldiek" földvásárlását. Persze egy csomó országban külföldinek nagyjából 0 % az esélye a termőföld vásárlására (pl. Dánia), de ott sem jogilag tiltják, mert azt nem tehetik, hanem ilyen-olyan trükkökkel nehezítik meg.

asmodean 2011.04.14. 13:14:54

@karloszky: Hát akkor fejtsd ki, hogy mit értett alkotmányos védelmen. Mert nekem az alkotmányos védelem nem a trükkök százait jelenti.

hoplita 2011.04.14. 13:20:07

@karloszky:
Hát az aztán nagy tragédia lenne..mi???:)

Amúgy nem hazugság, csak néhány vidijó felvétel.

Apropó....fityiszesem...nem tudod, hogy kik tárgyalták le a csatlakozási szerződést anno, 2001-ben Stockholmben, úgy, hogy a termőföld a tőke fejezetben szerepelt....?
És aztán kik mutogattak elkúróékra, hogy basszátok meg, ha ránk szavaztok, akkor okés lenne......?????
És most mi lesz, ha a nagyokos, takonyfejű viktorod a szájbabaszott fityisszel együtt megbukik 3 év múlva...és a zeetlegesen visszajövö komcsik annulálják az ezután hozandó törvényeket...?
Na....?
Erre is tucc valamit....vagy csak azt, hogy a nácikok hazudgálnak...?

De tele van már a faszom az idióta fajtáddal, bazmeg...:((((((((((((((((((((

hoplita 2011.04.14. 13:22:40

@asmodean:
Ja...hát időközben csörgött a piros telefon, hogy nana, viki, megbasszuk a szádat, ha nem maracc észnél.
Ennyi ez, nem bonyolult.
Csak ez a fityiszes fasz ezt nem fogja fel.

karloszky 2011.04.14. 13:37:40

@asmodean: Ezt tőle kellene megkérdezned, de egészen biztosan nem azt, amit a Jobbik javasolt.

asmodean 2011.04.14. 13:46:09

@karloszky: Én nem ismerem az alkotmánytervezetet, de gondolom akkor benne van, valaki idecitálná az ezzel kapcsolatos részt/részeket? Úgyis oda-vissza tudja mindenki mi van benne, ne kelljen csak ezért belemásznom.

karloszky 2011.04.14. 13:47:52

@hoplita: Egy kis kultúrát erőltess már magadra, ez a surmó stílus nem tesz jót a többi jobbikos megítélésének sem. Bár ahol egy Zagyva Gyula nevű ösztönember képviselő lehet, ott lehet hogy ez még finom úri modornak számít :))

karloszky 2011.04.14. 13:51:56

@hoplita: Igen, Izraelből telefonáltak, hogy így bajos lenne a többszázezer zsidó betelepítése.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.14. 13:53:29

@karloszky: "Bár ahol egy Zagyva Gyula nevű ösztönember képviselő lehet" - oda se neki, dajcstompikával összehasonlítva pl nem is annyira vállalhatatlan figura Zagyva :D

karloszky 2011.04.14. 13:58:08

@asmodean:

O. Cikk (2) A természeti erőforrások, különösen a termőföld és az ivóvízkészlet, valamint a biológiai sokféleség és a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.

Ennél többet tenni törvényi erővel EU-tagként szerintem nem nagyon lehet.

karloszky 2011.04.14. 14:02:02

@Seduxen: Jó hát dajcstomit se lopnák el az eszéért, meg is volt neki mindig a maga helye a Fideszben, de én nem is a szellemi kapacitásról írtam, hanem az alapvető viselkedéskuturáról, amiben Zagyva Gyula barátunk finoman szólva is kihívásokkal küszködik - legalábbis az a bizonyos "ezt majd a folyosón megbeszéljük"-özése erre enged következtetni.

asmodean 2011.04.14. 14:03:57

@karloszky:
Értem. Kicsit kevésnek tűnik ez így nekem, de nem vagyok jártas se az alkotmányozásban, se a törvény alkotásban, illetve azok folyamataiban.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.14. 14:14:23

@karloszky: az tény, hogy tompikát nem az eszéért tartják, de azért viselkedéskultúrában ő sem tekinthető etalonnak :DDD

"meg is volt neki mindig a maga helye a Fideszben" - ez viszont igaz.

zrobasé 2011.04.14. 14:19:14

@karloszky: "akkor másnap már léphettünk is volna kifelé az EU-ból"...most akkor mégiscsak a szerint táncolunk, ahogy Brüsszel fütyül ? vagy már a "az EU-n kivűl is van élet" okosság nem igaz ?

karloszky 2011.04.14. 14:31:57

@zrobasé:

"most akkor mégiscsak a szerint táncolunk, ahogy Brüsszel fütyül ?"

Nem, csak betartjuk az belépéssel vállalt kötelességeinket. (ami, teszem hozzá, nem az, hogy engedjük a külföldieket itt termőföldet vásárolni, hanem hogy nem tiltjuk meg nekik - nagy különbség)

"vagy már a "az EU-n kivűl is van élet" okosság nem igaz ?"

Persze hogy van. Onnan fúj a keleti szél.

bandika gazdája 2011.04.14. 14:38:41

@hoplita: Dógozzál, mer így sose lesz méjnkún cziczád!

zrobasé 2011.04.14. 14:38:47

@karloszky: aha, akkor mégiscsak úgy táncolunk ahogy Brüsszel fütyül...a nagy, majd mi megmutatjuk milyen a magyar virtus meg mehet a honi tapsolók etetéséhez...
milyen keleti szél ? az mit jelent ? még több kinai,vietnámi,mongol,tadzsik,üzbég,kazah terméket veszünk ?

Nurrddin 2011.04.14. 14:42:03

@karloszky: az én szememben meg az az úriember, aki a lehülyegyerekezésre úgy válaszol mint Zagyva, nem pedig egy sajtáj-t hív össze és felszólítja még az ufókat is az elhatárolódásra...

Bányai Gábor szerintem soha a büdös életében nem vállalt személyes felelősséget egy mondata után sem
sajnos Zagyva végül is eltekintett a felelősségre vonástól, pedig néha nem ártana pár ordenáré füles kiosztása a kupolás kupiban...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.14. 14:51:07

@Nurrddin: ez az én személyes kedvencem:

www.allatmania.hu/adolf-allatok1328.html

nem tudom miért érzem ezt, de valakire emlékeztet....

Marcellusca 2011.04.14. 14:59:39

Há', nem foggyátok kitanáni, kit láttam, ki ment el mellettem, kb. 5 perce!

A Kósa Lali.

Hogy ez is millen kis dugó! Mint a főnöke. :D

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.04.14. 15:40:36

@Nurrddin:
Ha én ezentúl utálom a bizonyítottan náczi macskákat, akkor fajgyűlölő vagyok ? :D :P

fokabacsi 2011.04.14. 15:52:21

@csabapayne: Nem , akkor Te egy ilyen-olyan komenista macskagyűlölő vagy , ráadásul vörös! :-)))

ketroot 2011.04.14. 16:14:19

@CD-R80:

Az biztos olyan, mint a rohampostás, rohamgázóraleolvasó meg a rohamnyugdíjas és a rohamnőgyógyász.

ketroot 2011.04.14. 16:23:13

@Marcellusca:

Egyszer így jártam a szegedi Metroban, ott Kolompár "Rásszistá" Orbánnal futottam össze. Én sem vagyok egy égimeszelő, de az a fazon km. a mellemig ért... (vizuális típusú emberkéknek: a személyi számom 1-el kezdődik...)

hoplita 2011.04.14. 16:48:21

@karloszky:
Hát, tudod bazmeg....Gyulából egy fityiszes surmó hozta ki ezt, amikor a felszólalása közben lehülyegyerekezte.
Valami bányai, vagy mijatököm nevű faszfej volt az illető.....és piszok nagy szarban lett volna, ha ezt valóban "megbeszéli" vele Gyula.
Nem is ártott volna elverni, mint eső a libaszart, legalább tanult volna némi tiszteletet....ha mást nem, akkor azt, hogy aki kis köcsög, pukkadt nyúlbéla fasznak született, az tanulja meg a helyét, vagy oda lesz verve.

Egyébként a stílusom nem véletlenül olyan, amilyen.
Kibaszottul unom már az okoskodós fajtátokat....és azt meg főleg, hogy amikor meg jégre visztek bennünket, akkor meg másra mutogattok.
Úgyhogy bocsi, de kapjátok be.:(

hoplita 2011.04.14. 16:54:15

@zrobasé:
Azt akkor monta vityka, most meg most van, vazzeg.

Ilyen nehéz felfogásúak vagyunk mi nácik....nem olyan könnyen idomuló meggyőződéssel megáldottak, mit ezek a pógári, demokrata-szövetségi izé faszfejek.:))

hoplita 2011.04.14. 17:12:48

@bandika gazdája:
Dógozzon, aki szegíny...!:))

bandika gazdája 2011.04.14. 18:06:52

@hoplita: Hát dógozna, de nem annak neki munkahajet a nácik!

bandika gazdája 2011.04.14. 18:11:12

@hoplita: Láttad a másikon a Gyurcsányit? Hát én má úgy éreztem, hogy az én életembe több férfi má nem fér bele (Isten nyugosztalja szegény jó uramat) de mos valahogy úgy megbizseregtem ... Mit nem annék ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.14. 18:12:22

@eszkep:

bmeg, még én sem ismernék fel egy nyilast, pedig történelemből diplomáztam, de Hajdúhadházon biztos szakképzett nyilas-szakértők laknak ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.14. 18:19:56

@gauche caviar:

"a Vastagbőr egy kvázi jobbos troll-tanya, tele kocsmai igazságok beböfögésével"
no, ezt visszautasítom.

"De szerinted baltával, fokossal meg ostorral alakzatban masírozni az tök hétköznapi? "
az a Betyársereg volt, nem a polgárőrség. ne keverd össze. Őket miért nem kapcsolat le a rendőrség?

"Amúgy, szerinted észak-borsod tömve van jobbnál jobb munkalehetőségekkel, csak válogatni kell a melók között? Vagy hova menjen dolgozni valaki a romatelepről ahonnan naponta egy busz ha indul? Nyilván csak magának köszönheti, meg nem akarja eléggé...
Mert a munkahely az egy olyan dolog, hogy csak le kell szedni a fáról."

Képzeld, más megye és még Budapest sincs tömve munkahellyel. Ez persze nem az emberek sara.
Ami az ő saruk, hogy bár az állam biztosította számukra IS az ingyenes oktatást és egy szakképesítés megszerzését, elég sokan nem éltek ezzel.
Nem is értem miért kell csodálkozni, hogy 10%-os munkanélküliségnél a munkaadók válogatnak a jelentkezők közül ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.14. 18:22:38

@gauche caviar:

"Bár kicsit furcsának találom, hogy pl a kínaiak által intézett konténerszámra behozott vám- és adócsalásokat nem tekinted bűnnek. "

Ne terelj, itt most arról van, szó, hogy az emberek közbiztonságérzetét mennyire zavarják a kínaiak. Nos, kb. semmenyire. Hogy 15 millió tétel vámcsalást követnek el., én attól még nyugodtan hazasétálhatok éjjel, meg nyugodtan aludhatok este.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.14. 18:59:29

@zero:
én nem tudom, ezek a nyomorultak tényleg nem fogják fel, hogy az emberek mindennapi életét, közvetlenül nem az teszi tönkre és nehézzé, hogy a gyurcsány, vagy az orbán, vagy akármelyik naponta hazatol egy talicska pénzt az adóból ellopva, hanem azok a bűncselekmények, amiket ezek a libbant hülyék megélhetési bűnözésnek neveznek.

ugyanis az közvetlenül érinti az embereket, hogy reggel felkel és kimegy a kertbe paradicsomért, akkor nincs egy darab sem, de még a palánták is ki vannak taposva, bemegy a tyúkokhoz tojásért, és se tyúk , se tojás, de még a fém zsanér is le van szerelve a kiskapuról, menne a füstölőbe a kolbászér, de a kolbász és sonka már nincs, és lám a fustölő sincs, a faanyag egy utcányira füstöl éppen el, vagy éppen megy az utcán és cigi kérés címén megállítva ha szerencséje van pofon nélkül odaadhatja a nála lévő pénzt a megélhetésinek.

persze nem baj, mert tudjuk a fityiszes pap bácsitól, a dolgozó polgároknak van pénze, akár mind adhatna 2 milliót, csak szarházi sunyi banda, ezért nem teszik, úgyhogy hazamegy újabb adag pénzért a megélhetési kéregető áldozata, azonban meglepve tapasztalja, hogy nem találja a szekrény mélyére rejtett zsáknyi pénzét, de hopp, a szekrényt sem.

igaz , ezek csak kisértékű lopások, rablások, besurranások, sehol nincsenek a 4-es metrós lopáshoz, vagy a többihez, de ezek azok amik a közbiztonság mibenlétét jellemzik. Szarom én le, hogy ellopták a már egyszer adóként elvett pénzemet a gyurcsányék vagy orbánék, csak amit meghagytak nekem saját használatra, azt hagyják meg mások nekem, az abból tégláról téglára épített életemet, javaimat ne vegye el senki.

Aztán, ha felemelem a hangom, hogy ezek tolvajok akik az év minden napján ebből élnek meg, és bűnözők, majd rájuk mutatok, ne mondja már meg nekem egy VI kerületi, pesti belvárosi seggfej, hogy én szarul látom a dolgokat, rasszista bunkó vagyok és nem az a megoldás, ha sittre vagy a világ végére kívánom őket, és úgy kompletten közösségestől a kurva anyjukba .
Fura módon amint ötévente valamelyikre kezet emel valaki bármelyik faluban tudnak ott ajvékolni a rajvédő gecik, de az öt év alatt a nap mint nap elkövetett bűnözésük áldozataiért egyik sem akar sírni, sőt mentegetik őket a megélhetési bűnözésre hivatkozva, meg gyerekcsínyként aposztrofálva a gyilkosságokat, biztos cigányozott azért szúrták le verték meg dumákkal.
persze, cigányozott, ezért megszúrta. majd elvette még büntetésből az óráját, a nyakláncát, pénzét. teljesen jogos.
de ha ő ellopja a motoros kerti-kapámat, és beleverek a fejébe egyet miatta, akkor az rasszizmus.

ha ő agyonver és megerőszakol egy nyolcvan éves öregasszonyt háromszáz forintért, akkor az a sanyarú sorsú életének a következménye, és a rasszista társadalom bűne, aki belekényszerítette ebbe, nem ő tehet róla.
ha én a telkemen a magánterületemen belül árammal védem a veteményesem, és erre figyelmeztetek mindenkit szóban és kiírással is, és ő mégis bemegy holtrészegen lopni és agyonüti az áram, akkor az bizony rasszista előre eltervezett gyilkosság.

so it goes.

bandika gazdája 2011.04.14. 20:05:09

@Conv: A nem szegregált oktatásról: a melletünk lévő középiskolában két derék ifjú (közülük) berángatott egy lányt a WC-be, kést szorítottak a nyakához és megerőszakolták. Az igazgatónő értesítette a rendőrséget, akik elvitték nagyszerű ifjakat. De a történetnek itt nics vége! A minap derült ki, hogy a két nagyszerű fiatal kiccsaládja azóta rendszeresen zaklatja és fenyegeti a lány családját. De nem ám úgy, hogy beszólogatnak, á nem. Éjszaka átmásznak a kerítésen, a lány húgát, anyját megöléssel fenygetik, stb. A dolog odáig fajult, hogy a lány már rég nem mer iskolába járni, de mostmár a lány húga sem mer kimenni a házból, aki egy másik iskolába jár. Valószínű, hogy a fiatalabbik lány rendőri kísérettel fog iskolába járni, hogy ne kelljen megszakítania a tanulmányait. Itt ugatnak iskolai szegregációról, tessék! Ez kell?! No komment!

fokabacsi 2011.04.14. 20:48:58

"barikad.hu
2011, április 14 - 19:41

Kedves Sanyi bácsi!

Nagyon tetszik nekem Sanyi bácsi eltököltsége, hogy szeretett városomban, Hajdúhadházán rendet akar csinálni. A múltkor is azok a nagyfiúk kölcsönkérték a bicajomat, aztán nem akarták visszaadni. Amikor meg szóltam nekik, megvertek.

Anyukám azt mondta, ne bánkódjak, mert két hét múlva vissza fogom kapni.

Azóta már a hó is leesett, meg már a nagyapa megmetszette a fákat a kertben.

Alig várom a húsvéti nyuszit, hátha az visszahozza.

A Peti barátom mesélte, hogy a nagymamájának egyik éjszaka segíteni mentek a városszéliek. A kertből kivágták és összeszedték a fákat. Azt mondták, azért, hogy a nagymama nehogy elessen bennük a sötétben. A biciklijét is elvitték, mert hogy úgyse tud már ráülni. A kamrából is elvitték a krumplit, meg sok mindent, mert azt hitték, hogy oda érkezett az élelem segélyük.

Apukám szokta mesélni, hogy miket beszélnek az utcán azok, akik még ki mernek menni azután, hogy a nap lemegy. A kutyák állandóan ugatnak, a polgármester szerint a falusi turizmusnak köszönhető a sok arra járó ember. Azt is mondta, hogy valami begyűjtés van már megint, mert arany ékszereket vesznek el az utcákon járóktól.

Tessék elképzelni Sanyi bácsi, a szomszéd néni azt mondta, hogy a templomba járás veszélyes dolog. Bár a hittanon ezt még nem hallottam, de a közelben levő kocsma előtt, ahol málnaszörpöt is lehet kapni, láttam egy fekvő embert, akinek a száján hab jött ki. A nagyapával sétáltam, ő erősen fogta a kezemet és elhúzott onnan. Azt mondta utána, hogy az az ember sok sört ivott, és hogy a habját nem tudta lenyelni.

Az Isti barátom pedig, akinek rendőr a papája azt mondta, hogy sörösüveggel vágták el a torkát. Ezt már nem értettem, pedig apukám is szereti a sört, de nem szokott véres lenni.

Sanyi bácsi, tessék elképzelni, idegen emberek érkeztek a városba, mindegyik fekete munkaruhában. Tegnapelőtt már nem ugattak a kutyák éjjel, talán mert nyugodtan aludtak. Ezt mondták a társaim is az iskolában, akik eddig inkább szaladva jöttek az órákra, és együtt. Azok a feketeruhás bácsik csinálhattak valamit, hogy nem kell félni attól, hogy nálam fiatalabb gyerekek csapatostul masírozva erővel elvegyenek valamit tőlem, meg az öreg néniktől, bácsiktól.

Ezt nagyon köszönöm Sanyi bácsinak.

Azt szeretném kérni, hogy ne vigye el innen ezeket a feketeruhás bácsikat, mert ők nagyon aranyosak és barátságosak mindenkihez.

Anyukám azt mondta nekik, hogy a nyugalmat hozták nekünk, de ezt én még nem értem.

Már esteledik, de még kimegyek focizni a játszótérre, mert a többiek hívtak, és azt mondták, hogy most nem jönnek a városszéliek elvenni a labdánkat.

Csókolom, Gyuri."

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.04.14. 22:48:31

@zero: "még én sem ismernék fel egy nyilast..."

Felismerni nem kell. Elkérni a személyit, amennyiben nov 22 és dec 21 között született, már meg is van.

sanity 2011.04.14. 23:35:39

gauche caviar Te tényleg nyomorult vagy, de erről eddig is meggyőződhettem.
Azért jobbikos a vastagbőr, mert elismeri, hogy ha a Szebb Jövőért polgárőrség nem járőrözik valahol, akkor a közbiztonság kvázi egyenlő a nullával vidéken? Majd a hős antifasiszták meg az LMP fogja megvédeni a vidéki embert(lassan a városit is)? El kellene már felejteni az állandó nácizást, tényleg ez a legnagyobb probléma itthon??? A hozzád hasonló lelki sérülteken csak felhúzni tudom magam.

OFF: Mikor lesz már elkergetve a komplett politikai paletta? Meddig tűrik még az emberek ezt az égbekiáltó pofátlanságot?

picur3ka 2011.04.14. 23:52:37

@sanity:

Es, ki lenne helyettuk? Te indulsz?

Es, akarki lenne, nem az USA fogja neki ledobni, hogy mi van?

Almodj, kiralyfi!

sanity 2011.04.15. 00:14:48

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Bár álmodnék.......
Tudod mennék én, csak amíg a többség szemében is én vagyok a náci, és a hozzád hasonló okosok csak velem tudnak vitatkozni, addig csak a saját ismerőseimért teszem tűzbe a kezem.
Talán egyszer össze is fog ez a nép, bár nem rajtad fog múlni úgy érzem:)))

CD-R80 2011.04.15. 07:49:31

@Conv: Ennél jobban nem lehet összefoglalni.
De érdekes, ezeket a dolgokat soha nem magyarázza meg egyetlen faszfej sem.

prendick 2011.04.15. 09:09:13

@Conv: Igen, itt van a lényeg. Csak amikor ez ember ezt már századszorra is elmagyarázza, úgy érzi magát, mintha hülyéknek beszélne. Jönnek a bámész arcú széplelkek, a búra alatt élő okostojások és a megélhetési jogvédők, és látni a szemükön, ahogy input errorral lefagy a beviteli csatornájuk. Aztán beindul a fejükben a csökkenett mód és kiköpi a megoldást: "hát te rasszista vagy". Ettől megnyugszanak és újra egyszerű minden.

Én például szerettem volna rasszista lenni, de nem ment. Mert ugye kénytelen vagyok elismerni, hogy egy cigánynak joga van a fajtája védelméhez. Ellenben elnézve ezeket az isten barmait, ahogy a saját ordító ostobaságukkal bontják le a saját társadalmukat, egyre többször gondolok arra, hogy a fehérembernél nagyobb marha nem jár mostanság a Földön. Gyanúsan kezd kialakulni bennem a fehérellenes rasszizmus.

Úgy néz ki, nagy pofon kell ahhoz, hogy a fehérember magához térjen. Csak kár, hogy ezt a pofont az unokáinknak borítékoljuk, akik teljes joggal fogják leköpködni a sírjainkat, amiért kisebbségé lettek a saját földjükön, a mi hibánkból.

picur3ka 2011.04.15. 09:16:28

@sanity:

Adna az isten, hogy en almodom! Nekem azonban ugy tunik, hogy a magyar kormanynak igen kicsi mozgastere van, lett legyen kormanyon barki.

asmodean 2011.04.15. 11:30:43

A távolban felsír egy gyermek:

jogtalanul.blog.hu/2011/04/15/gyongyospata_emberkozelbol?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

Ez nagyon komoly: "gyermekeket sem kímélő cigányozás" :)))))

sanity 2011.04.15. 12:30:35

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
A 20 éve hatalmon lévő garnitúra persze, hogy a külföldi érdekeket szolgálja, ez számomra is evidens, és akkor nagyon finom voltam és nőies:)
Ennek ellenére bízom benne, hogy vannak még olyan emberek itthon, akiket nem lehetne megvenni kilóra, és az első útjuk nem a Siratófalhoz, hanem mondjuk Erdélybe vezetne.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.15. 13:03:05

@asmodean:

na ja, mert a cigány kicsinye az a purgyé bazzeg ezt sem tudod?

a marhának a kicsinyére se azt mondod, hogy marha, hanem hogy bornyú.

picur3ka 2011.04.15. 15:03:04

@Seduxen:

'tudomása szerint nem működnek más fizetős szálláshelyek'

Minek is?
' a polgárőröket helyi lakosok fogadják be éjjelente'

A nacik.

hoplita 2011.04.15. 18:26:31

".....
A polgárőrök, ahogy korábbi cikkünkben is írtuk aláírásgyűjtésbe kezdtek. Ennek célja, hogy megkérdezzék a helyieket maradjanak-e a településen. „Pár óra alatt több mint 3000 támogató aláírás gyűlt össze, azaz a helyi, választásra jogosult lakosok több, mint fele már támogatásáról biztosította a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait” – nyilatkozta Vona Gábor a barikad.hu-nak. A Jobbik pártelnöke közölte, az aláírók közül többen cigány származásúak. Ez is cáfolja azt a híresztelést, hogy nem a közrend védelme érdekében, hanem a romák megfélemlítése miatt járőrözik a Szebb Jövőért Polgárőrség Hajdúhadházon...."

Ajjaj, náculnak a népek, piszkosul.:DD

hoplita 2011.04.15. 19:11:27

"Nemkívánatos személlyé nyilvánították Pintér Sándort Hajdúhadházon
A Hajdúhadházon kedd óta járőröző Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület nevében Rubi Gergely jobbikos parlamenti képviselő mai sajtótájékoztatóján bejelentette: "nem kívánatos személlyé" nyilvánították Pintér Sándor belügyminisztert Hajdúhadházon, s felszólítják, hogy mondjon le."

:DDDD

causa sui 2011.04.15. 19:33:33

Innen üzenem Pintér miniszter úrnak: REMÉLEM TUDJA, HOGY A TŰZZEL JÁTSZIK!

hoplita 2011.04.15. 19:51:18

@causa sui:
Pintér az eszköz, ne feledd.
Orbán, az a kis pöcs játszik itt a tűzzel....hogy szakadt vóna az annyába a feje.

Kartal (rezervált) 2011.04.15. 19:53:28

@bandika gazdája: nem mondod, hogy ez nálatok történt! Na ezen most konkrétan lehidaltam.

@causa sui: nem tudom mit művel Pintér miniszter úr, de jó lenne, ha elgondolkozna azon, hogy az a többség, ami őket megszavazta, most a polgárőrökre szavazott. Pillanatok alatt 3000 aláírás jött össze - köztük cigányoké is -, hogy a polgárőr egyesület maradjon ott helyben...

De jó, ne legyen jobbikos polgárőrség. Legyen rendőrség, fogják meg a garázda és bűnöző elemeket és zárják be. Legyen végre közbiztonság! Ezek a srácok sem jókedvükben járőröznek ott, hanem mert a bűnözés és terror miatt élhetetlen lett a környék! Még az Origo is megírta: a helybeliek arra panaszkodnak, hogy a rendőrség nem tesz semmit a rend helyreállítása érdekében. Tessék mondani kedves miniszter úr, vizsgálta valaki a panasz jogosságát? Vagy csak szép színes grafikonokat lobogtatva bizonygatták, hogy áááá, ott nincs is bűnözés, minden rendben van... Közben van a faszt.

Kartal (rezervált) 2011.04.15. 19:57:49

@hoplita: hát nem tudom. Tartok tőle, hogy Orbán is csak eszköz. Különben ezért jó az egyszemélyi irányítás. Nem kell az egész bagázst cseszegetni, elég ha csak a főnökre mordulnak rá, és rögtön vissza is dobja pl. az oktatás átalakításáról szóló tervet. Nehezen jöttem rá miért, de aztán megvilágosodtam:
fmh.hu/belfoldi/20110415_egyeztetes_zsido_kozozssegekkel
Kimaradt belőle a holokauszt! :D

hoplita 2011.04.15. 20:18:19

@Kartal (rezervált):
Igazad van, ő is csak egy hitvány báb. semmi több.
De legalább apránként lehull a lepel......hátha nyiladozik az agyhalott fityiszzombik értelme is.:)

causa sui 2011.04.15. 22:53:01

@hoplita: nem vagyok benne biztos.

de
21.25: Információink szerint sikerült beszélni az ügyeletes katonai ügyésszel. Nemsokára részletekkel is szolgálunk.

22.13: Kulcsár Gergely a barikad.hu kérdésére elmondta: a katonai ügyészség ügyeletesének elmondása szerint nem ők az illetékesek az ügyben, feljelentést a Nyomozó Ügyészségen lehet tenni. Ott ellenben nincs ügyeletes, így a feljelentés hétfőre marad. Kulcsár Gergely megerősítette: mindenképp megteszik a feljelentést.

Érdekel, ebből mi lesz.

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 10:07:30

Most őszintén, mi a tököm ez? Rosenfeld Matyi reinkarnálódott, vagy mi???

08.50: A képviselők, a barikádTv stábja illetve a barikad.hu helyszíni tudósítói elindultak Hajdúhadházról Debrecen felé. A 4-es számú főúton azonban a rendőrség megállította a konvojt, és tüzetesen átvizsgálták a járműveket. Még a csomagtartót is kipakoltatták. A rendőrök fokozott közúti ellenőrzésre hivatkozva kutakodtak az autókban.

(Honnan a faszból tudták, hogy na ezekben az autókban vannak a jobbikosok? A rendőrség rendszám alapján nyilvántartja a lakosság pártállását, vagy ez hogy van most???)

08.55: A bíróság épületébe a sajtót beengedték, a képviselőket is. Egyébként azt a felvilágosítást kapták, hogy mindösszesen 15 fő vehet részt a tárgyaláson. A kettős mérce iskolapéldája persze megjelent a debreceni bíróságon is. Az épületben ruházatátvizsgálás folyik, mindenkit megmotoznak- az épületbe érkező cigányokon kívül. A rendőrség tájékoztatása szerint mindenkit megmotoznak nem lévén fémdetektor. Egy bírósági dolgozó szerint ellenben azért nem motozzák a cigányokat, mivel ők egy másik tárgyalásra érkeztek. Ki tud eligazodni ilyen kusza információk között?

(Én azért megkérdeztem volna a rendőrt: a cigányt miért nem motozod meg, büdös, vagy mi van? Rasszista vagy, nem nyúlsz a cigányhoz?)

09.10: A legfrissebb hírek szerint a tárgyalás 10 órakor kezdődik. A tárgyalóterem folyosóján felsorakozott 12 golyóálló mellényt (!) viselő rendőr. Alakzatban állnak. Ki hitte volna, hogy öt terroristát állítottak elő tegnap...
goo.gl/ViPDU

Erre már nem is tudok mit mondani. Amennyiben Pintérék terve az, hogy a Jobbik szavazóbázisát kibővítik, hogy egészséges harc bontakozzon ki a következő választáson a Fidesz és a Jobbik között, akkor NAGYON JÓ ÚTON HALADNAK! Csak így tovább Pintér úr, előttünk a szakadék, de mi nem hátrálunk, ugye? Tessék már mondani, a rendőrgyilkos bűnözővel is így keménykedtek? Vagy azt elfogása után még megitatták, egy szál bilincsben lökdöste két rendőr, és nyilatkozhatott a tévének is?

Most már tényleg kételyeim vannak, hogy a Rendőrség kiket is véd igazából: a törvénytisztelő állampolgárokat vagy a bűnözőket...

Nurrddin 2011.04.16. 11:35:51

egyszerű mint az egyszer egy...
fenét védi a bűnözőket... magát védi a hatalom és az elit
számára minden önszerveződés életveszélyes, ezért próbálja a csírájában elfojtani az általa és rá veszélyesnek ítélteket
a lelkesedésük olyan nagy, hogy észre sem veszik, ezekkel az akcióikkal a saját bukásukat siettetik
nem most, lehet egy két év, lehet több, de hogy mindenképpen robbanni fog az biztos

pedig lenne egyszerűbb megoldás is
rendet kéne rakni, és értelmetlenségében a gárdák egyszerűen eltűnnének
hogy miért nem ezt választják, arra is van pár tippem...

dr. Aullah 2011.04.16. 12:02:37

VÉGRE TÖRTÉNIK VALAMI! Végre azt csinálják a Jobbikosok, amit vártam tőlük: Beintettek a kormánynak és az ott lakók mellé álltak.

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 12:36:10

www.youtube.com/watch?v=5RbRDiF9oBY

5.50-től egy fideszes véletlenül igazat mondott :DDD
Majd kap Orbántól, hétfőn kereshet is magának más munkát.

@Nurrddin: én nem tennék egyebet, mint alkalmaznám a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet. Hatékony, fegyelmezett, van tekintélye - majdnem mindenben ellentéte a rendőrségnek.

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 15:01:19

Opplá! :DDD

"14.44: A tárgyaláson tehát szabadlábra helyezték a tegnap előállítottakat. A rendőrség természetesen nem fogadta el a bíróság döntését és fellebbezett.
Az indoklásban elhangzott: az aláírásgyűjtés nem olyan magatartásforma, amely szembemenne a társadalmi együttélési normákkal. Az öt előállított személyből ráadásul csak három polgárőr volt, a másik kettő civil. A polgárőrség alapszabályzata eleve kizárja a garázdaságot, épp a garázdaság ellen alakulnak a polgárőr egyesületek. A bíróság megállapította azt is, hogy egy törvényesen bejegyztett, tehát törvényesen tevékenykedő polgárőrségről van szó.

A három cigány tanút, aki az ülésteremben tartózkodott, kiküldték a tárgyalóteremből. Ők napok óta provokálják a polgárőröket, de a bírónő kijelentette: semmi közük a jelen tárgyaláshoz, így tanúként sem hallgathatók meg."

Na ez most mire volt jó?

picur3ka 2011.04.16. 15:08:47

@Kartal (rezervált):

Nagy erellyel, hivatalosan eljartak. A mindenfele humbug jogi szervezeteknekl egy szavuk nem lehet.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.16. 15:11:15

@Kartal (rezervált):
"Na ez most mire volt jó? "

:) arra, hogy nyilvánvaló legyen, a bíróság szerint teljesen jogszerűen működik a szebb jövőért polgárőrség, és joga van ott járőrözni ahol akar :)

fokabacsi 2011.04.16. 15:35:17

A kézzel fogható bűncselekmények (betörések, lopások) áldozatai immár senkit nem érdekelnek, őket nem kérdezik meg, de a helyszínre, a rettegő romákhoz megérkezik a TASZ, az LMP, Ungár Klára aFASZ, és a szokásos buzi csapat, akik soha, egyszer sem mennek ki magyar lakosok, áldozatok panaszait meghallgatni, esetleg segíteni nekik. Ugyanis "a bűncselekmények megoldása a rendőrség hatásköre".
A TASZ, az LMP, Ungár Klára és a szokásos csapat, soha, egyszer sem mondja a romáknak, hogy ne lopjanak, hogy takarítsák ki a házakat és az udvarokat, hogy járassák rendesen oviba és iskolába a gyerekeket.
"A TASZ, az LMP, Ungár Klára és a szokásos csapat, soha, egyszer sem mondja a romáknak, hogy ne vágják ki és ne tüzeljék el a gyümölcsfákat, hogy inkább ültessenek krumplit, zöldséget, és próbáljanak meg gazdálkodni.
Járóka Líviától Pintér Sándorig mindenki nyilatkozik, hogy "ami folyik megengedhetetlen, tűrhetetlen, a rendfenntartás állami monopólium", bla-bla-bla, de más nem történik."
Hogy meg tudnám én simogatni ezeket Fa testápolóval! Azt sem tudnák mennyire és hányfelé szaladjanak! Idióta bérrettegő hulladék horda.

Nurrddin 2011.04.16. 16:39:56

@Kartal (rezervált): nem jött össze nekik... rossz bírót találtak, de szerintem keresnek majd megfelelőbbet...

puskaporos hordón ülnek a barmok, és a gyufával majomkodnak

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 17:02:41

@fokabacsi: a cigányok vinnyogása az égig hallatszik, a magyarok panasza Magyarországon le van szarva.

@Nurrddin: ettől tartok én is. Nem csak ostobák, de kitartóak és szorgalmasak is...

bandika gazdája 2011.04.16. 17:21:54

@Nurrddin: Tévedsz, nem magukat védik!

bandika gazdája 2011.04.16. 17:26:30

@Kartal (rezervált): 94 óta nem voltam szavazni, (megfelelő jelölt híján) de Pintér rá fog venni úgy látom!

Nurrddin 2011.04.16. 18:00:07

@bandika gazdája: magukat és a gazdáikat, illetve azok érdekeltségeit

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 18:01:52

@bandika gazdája: erősen zászlójukra tűzték a Jobbik felemelését, az biztos. Ha ez így megy tovább, legközelebb nem az mszp lesz a második erő, hanem a Jobbik. A Fidesz mindent meg tesz, hogy ez így legyen, én meg szorítok nekik :DDD

bandika gazdája 2011.04.16. 18:15:04

@Kartal (rezervált): :-) Az a bajom, hogy nálunk a jobbikosok seggfejek. "Meg is szűntek." Ezért nem szavazok én!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.16. 18:18:54

@bandika gazdája:
2010. július 21-én újjáalakult a Jobbik Kecskeméti Szervezete.

bandika gazdája 2011.04.16. 18:43:30

@Conv: Majd utánanézek kik azok. Az a jó egy ekkora városban, hogy lehet tudni, hogy ki kicsoda!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.16. 19:02:46

@bandika gazdája:
valami építőmérnök az új elnök, (Kovács László) ennyit tudok. és nincsenek sokan.

viszont, ha jól tudom a nemzetőrség az egészen erős kecskeméten.... bár ők nem politikai párt, sőt kifejezetten elhatárolódnak minden politikai párttól, szóval rájuk szavazni nem lehet.
közülük ismerek párat, ők normális értelmes társaság.

bandika gazdája 2011.04.16. 19:42:48

@Conv: Jól tudod! Én is ismerek kettőt, aranyosak, segítőkészek, olyan értelemben nem politizálnak, hogy nem balhéznak, de elsőként ott teremnek ahol kell. (Árvíz, vörösiszap, stb.) Egy házban laktunk egy darabig, hajnalban kitette a kukámat, hogy ne kelljen korán kelnem, megnyírta a füvet az udvaron. Úgy tudom, még szavazni sem volt, mert ő is úgy gondolta mint én, hogy nincs kire. Kovács László nevű építőmérnük nem ugrik be, pedig jó csomót ismerek.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.04.16. 20:43:18

www.fn.hu/belfold/20110415/jarorozes_hajduhadhazon/

'„Miért pont ide jöttek a gárdisták? Na, mé’?” – kérdi tőlünk egy húsz körüli srác, mintha nem tudná a választ. „Betörők meggyilkoltak egy idős asszonyt. Ezért választották Hajdúhadházát.” „Ja, hát az nem volt igazi gyilkosság. Bement pár gyerek az udvarába, a férfi meghallotta, kijött, pofán verték, aztán kijött a nő is, és ő is kapott. Mondom, nem volt gyilkosság.” Mosolyog. Támasztja tovább a kerítést. Néz.'

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 20:43:23

@Conv: épp most tervezem a belépésem :DDD
Pont mert nem politizálnak. És rokonszenvesek a céljaik.

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 20:59:10

@Ásó[Mosó]maci: pofán verném őt is, hogy a kezem a feje hátulján jön ki.

"Nemzetközi Keresztény Roma Missziós Egyház" - na ezen most behaltam. Egyébként ahhoz képest, hogy FN, viszonylag korrekt cikk.

Ez bazmeg nagyon durva:

"„Felváltva alszunk az urammal – így az asszony. - Ő amúgy is koránfekvő, fél nyolckor már ágyban van, éjfélig pihen, addig én eltévézek, aztán cserélünk, és hajnal négykor megint. Ha nagy ritkán elmegyünk itthonról pár órára, felkapcsoljuk a villanyt és a rádiót.”
Az apró fürdőszobaablakok mindenütt rácsozva. „Ott szokták betolni a kisgyereket, az meg kinyitja belülről az ajtót. Vettem egy gázpisztolyt, ha rám törnek, beléjük eresztem a tárat. Nem félnek ezek semmitől, de én sem. Meg nekem amúgy is mindegy, éltem már több mint hatvan évet, dolgoztam annyit, mint egy állat, ha agyonvernek is, viszek magammal párat a túlvilágra.” "

És ezt nem cigány mondja, bassza meg!
Pintér, hol a sereged? A magyarok rettegnek a mocskos bűnözőktől, akik - mint a polgármester elmondta - cigányok! Vagy az nem baj, hogy a magyarok Magyarországon a 21. században a saját otthonokban rettegnek, csak az a baj, ha pár cigány vonyít, mikor bakancsot lát?

Vááá, iinkább iszok egy kávét, ideges lettem.

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 21:13:28

Ezt találtam:
www.nkrm-egyhaz.eoldal.hu/cikkek/kirandulas.html

Mindjárt így kezdődik:
"Nemzetközi Keresztény Roma Missziós -Egyház
Jézus az út az étet és az igazság"

Hát az az igazság, hogy meg kellene tanulni magyarul helyesen írni, és csak utána honlapot készíteni :(

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.04.16. 21:13:35

Szomorú és dühítő!
És a megélhetési jogvédőket kellene odaköltöztetni!

Nurrddin 2011.04.16. 21:15:02

@Kartal (rezervált): bennem is a tehetetlen düh munkál...

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.04.16. 21:15:38

@Kartal (rezervált): "Aki étet, italt adott, annak neve legyen áldott!"
- Ottó etté???
- Nem! Ottó két té!
:-DDD

Nurrddin 2011.04.16. 21:23:08

@Kartal (rezervált): ez mi ez?

kedvenc linkek:

* BIBLIA
* Busz menetrend
* Citromail.hu
* FACEBOOK
* freemail.hu
* gmail.com
* IWIW
* Máv- vonat menetrend
* MY-VIP
* T-mobil
* Vodafone.hu

a többi "hitéletbeli" link, meg egyenesen a havanna agapé csoport oldalára visz
ez nagyon gyenge kamu...
böngésszétek, én most böngészgetem, kösz Kartal ezért a gyöngyszemért!

bandika gazdája 2011.04.16. 21:24:01

@Kartal (rezervált): Ne igyál éjszakára kávét te! (Bár én tudok tőle aludni, de én nem vagyok normális.)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.04.16. 21:30:14

@Nurrddin: @Kartal (rezervált): Ez szánalmas!
Ezek a földből kinövő egyházak is csak arra jók, hogy adót csaljanak.

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 21:33:22

@Ásó[Mosó]maci: miért, szerinted én mi vagyok? :D

Olvasd el a vezetőjük nyilatkozatát az FN.hu-n:
„Itt, kérem, drasztikus fellépéssel vannak, holott semmi kompetenciájuk nincs erőszakos viselkedésű magatartást folytatni, pedig nekünk semmi szükségünk nincs arra, hogy sehonnan jött bitang emberek oldják meg a közbiztonság statisztikáját, és azt is el kell mondanom, hogy engem és a családomat tegnap a vasútállomásnál mindenféle faszszopó cigányoknak lehordtak…”
Ez Lendvai Bátor Zsolt, az egyház vezetője. Gratulálok neki.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.04.16. 21:33:22

Meg mi ez, hogy Nemzetközi Keresztény Roma Missziós-Egyház? Ez kirekesztő! Nem roma már nem is lehet tagja?
Baloldalt legfölső link: Elérketőség.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.04.16. 21:35:59

@Kartal (rezervált): Olvastam! Én linkeltem! :-)
Ez a sehonnan jött bitang emberek oldják meg nekünk a közbiztonság statisztikáját, olyan, minthogy folyamatban vannak a papírok!
www.youtube.com/watch?v=jR9BPSqFQZE&feature=grec_index

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 21:54:31

@Ásó[Mosó]maci: Tudom. De olvassák el a többiek is :)
Szólni kell Cohn-Benditnek, hátha ezzel is akadna egy kis problémája, nemcsak a magyar Himusszal...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.16. 22:31:27

@Kartal (rezervált): @Ásó[Mosó]maci:
Hajdúhadház polgármestere, Csáfordi Dénes közölte, hogy bár a férfi előszeretettel emlegeti magát, mint a Nemzetközi Romamisszió Szakszolgálat vezetőjét, ilyen szervezet a bíróság által nincs is bejegyezve

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 22:32:41

@Conv: :DDDD
Ott a telefonszáma is! :DDD

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 22:34:23

@Conv: de van nekije honlapja, és ez a lényeg.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.16. 22:35:43

@Kartal (rezervált): de a levél alapján már érthetőek a helyesírási hibák az oldalon? :)

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 22:38:52

@Conv: eddig is érthetőek voltak :)
Oktatnék én neki hittant asszem...

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 22:44:57

@Conv: és ki az, aki azonnal gyilkolással fenyeget?
youtu.be/5RbRDiF9oBY

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 22:48:55

@Conv: feltéve, ha a cigánysoron jársz :)

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 23:02:01

@eMM2: és persze a rendőrség őt védi. Hát így már érthető...

bandika gazdája 2011.04.16. 23:06:08

@Conv: @Kartal (rezervált): Majd nem röhögtök, ha álamfő lesz!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.16. 23:07:59

miért nem? én a mostanin is röhögök :)

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 23:25:14

@Conv: ha ő lesz, akkor nem fogsz. Meg én sem.

Mi van, itt senki nem alszik?

picur3ka 2011.04.16. 23:31:57

@Kartal (rezervált):

Meg nem. Az en csladomban mindenkinek termeszetesen tobb alvas szuksegeltetik, mint nekem, szoval itt rohogok es bosszankodok a hireken, mikor mindenki szunnyog.

picur3ka 2011.04.16. 23:34:02

@Conv:

Muhaha. Beszaras, ezek a cigany mondasok.

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 23:36:09

@picur3ka/mesterhazymiklospart: mi meg éjszakai baglyok vagyunk. Amikor lehet.

Horizont 2011.04.17. 09:35:16

Pintérnek miért nem lehet a hangját se hallani????
Tényleg nem tudom, meg nem is értem!

Kartal (rezervált) 2011.04.17. 11:23:56

@Horizont: Ajánlom Pintér figyelmébe az alábbi felvételt. Csak mert mindenkinek alkotmányos joga a van a félelem nélküli nyugodt élethez. MINDENKINEK! A felvételen beszélő magyarnak is, nem csak a cigányoknak!

www.youtube.com/watch?v=WAoKu5iNGNQ#t=1m14s

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.04.17. 14:44:06

@Kartal (rezervált): Ezt kellene mutogatni a nézettebb magazin- és hírműsorokban. Közvetlen azután, hogy bejátszották a "cigánybűnözés nincs", meg a "két hét alatt rend lesz" hazugságokat.

Horizont 2011.04.17. 15:06:02

@Kartal (rezervált):
Tényleg hol a jó büdös francba van Pintér meg Orbán is?Ilyen tutyi-mutyikat mint ezek a politikusok most és régen is! Hihetetlen ami itt megy! Hírek oda vissza. Egyik nagyobb baromság mint a másik!
A sok bába közt meg elvész a gyerek!

Klubrádió: "Óriási a feszültség Gyöngyöspatán, tegnap este kővel dobták be egy cigánysoron lévő ház ablakát. Este a Véderő, a Betyársereg, a Titkolt Ellenállás és a Szebb Jövőért szervezet több tagja részegen ostorokat csattogtatva vonult fel és halállal fenyegette a romákat. Közben katonai kiképzőtábor építésébe kezdett a Véderő paramilitáris szervezet nem messze a romák lakta területtől."
Index: "Az intézkedő rendőrök azt állapították meg, hogy nem történt bűncselekmény, ezért az ügyben eljárás sem indult."
Index: "Farkas János, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke elfogultnak tartja a Heves megyei rendőrséget, ezért szeretné, ha Gyöngyöspatán ezentúl a Budapesti Rendőr-főkapitányság intézkedne. " Már kívánságműsor is megy!!

f.m.j. 2011.04.17. 15:19:21

@Horizont: hm... az index, amint a Klubrágyóra hivatkozik... gyönyörű, és főleg elfogulatlan...
ti komolyan elhiszitek, hogy a törvénytelen polgárőrség (azt sem tudom melyik cselekszik törvénytelenül) amelyik elvileg azért ment oda, mert meg akarják védeni a szerencsétlen embereket, az garázdálkodok...
Én is azt kérdezem, hogy a magyar rendőrség, aki rendesen teszi a dolgát??? És akkor nem kéne bandériumokba szerveződni...

amúgy meg, nagyon tervezetten, és tudatosan történnek a dolgok, nekem olybá tűnik
nagy szerencséjük van, hogy nem történt semmi, mert a hülyemagyarfasisztákok nem akarnak ölni... akik ölnek, azok is állami megrendelésre csinálják... tiszta tudathasadás az egész ami itt megy

f.m.j. 2011.04.17. 15:20:46

@f.m.j.: "Én is azt kérdezem, hogy a magyar rendőrség, aki rendesen teszi a dolgát???"
A hol van kérdés lemaradt... :)
azért is maradt le, mert annyira nincs...

Horizont 2011.04.17. 15:38:42

@f.m.j.: Azt se fogom fel normális paraszti ésszel, hogy miért engedi a hatalom a (rém)híreket is terjedni! Tényleg miért van olyan csendben Pintér? Nem is látni. Nem mintha annyira hiányozna, de balhé van, nem is kicsi és a miniszter sehol. Kussban van!Ezeknek halványlila gőzük sincs mi van vidéken! Nem is érdekli őket! Az viszont izgatja őket, hogy kik nyitották ki a tűzcsapokat az Andrássy úton. És kivitték a bontóbaltákat a laktanyákból!:) Nem eleget!!A francba!

f.m.j. 2011.04.17. 16:00:13

@Horizont: "És kivitték a bontóbaltákat a laktanyákból!:) Nem eleget!!A francba! " :):):)
ez nagyon találó, és nagyon nevetnék, ha nem volna sírnivaló ez az egész
és fönt pöffeszkednek, mi meg lent, mint valami jobbágyok, várjuk a túlvilági életet :):) -mert nekik akkor lesz cudar, és én mégse cserélnék velük, így, ilyen áron fönt lenni nincs gyomrom... pont azért nem is fönt vagyok, hanem lent... :)
persze tudom, el kell menni, haj, de az nem olyan egyszerű egyeseknek, másoknak igen, de az nem én vagyok, és én nem tudok mások lenni

bandika gazdája 2011.04.17. 16:09:58

@Horizont: Te meg min csodálkozol? Hol van Pintér? Ott ahol Gergényi volt 2006-ban. Egy fotelból osztja az észt, hogy kit kell nyakonvágni, és kit nem szabad. (Fülén a telefonnal.)

Horizont 2011.04.17. 16:29:02

@bandika gazdája:
Hajdú-Bihar megyei területi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke: "ezt a problémát nem lehet masírozással, egyenruhába öltözve, katonai bakancsok csattogtatásával kezelni, a problémát tízmillió magyar fogja megoldani a mindenkori kormány támogatásával." ???????????
Roma evangelizációs nap! Na basszus ez igen!

@f.m.j.: Átértékelem az eddigi véleményem és igen ha most lennék fiatal elmennék!(nagy sóhaj)
Ez a "bontóbalta" nagyon megtetszett :)))

Horizont 2011.04.17. 16:59:40

@bandika gazdája: Lebontanék egy-két (vagy sok) barmot vele:DDDDDDD

fokabacsi 2011.04.17. 20:01:33

"ezt a problémát nem lehet masírozással, egyenruhába öltözve, katonai bakancsok csattogtatásával kezelni, a problémát tízmillió magyar fogja megoldani a mindenkori kormány támogatásával."
Szerintem azt ne várjátok meg! Álljatok neki saját magatokat rendbe tenni. Mert ha a tízmillió magyar türelme elfogy akkor nektek már késő lesz! És ezt jó indulattal mondom!

fokabacsi 2011.04.17. 20:08:15

Egyébként ez a mondat az, amit minden kretén meg tud tanulni két nap alatt ! Aztán megoldás helyett , ezt ismétlik, mint a szerencsétlen kataton elmebeteg: "ezt a problémát nem lehet masírozással, egyenruhába öltözve, katonai bakancsok csattogtatásával kezelni, a problémát tízmillió magyar fogja megoldani a mindenkori kormány támogatásával."
Ennyire telik! Ennyi eszük van!

Kartal (rezervált) 2011.04.17. 20:24:55

@fokabacsi: igen, én is azon csodálkozok, hogy politikusként annyi eszük van, mint egy marék szárított lepkének. Keresem a háttérben az okokat, hogy mit miért tesznek, aztán rá kell jönnöm, hogy szimplán hülyék, nem tudnak két napra előre tervezni, nem képesek kiszámítani az ellenfél következő lépését mégcsak hozzávetőlegesen sem. Mennek, mint egy szemellenzős gólem, neki a falnak... Nem hátrálnak. Aztán majd vonyítanak, amikor öt-hat millió magyar türelme elfogy és úgy dönt, holnaptól megvédi saját magát. Idióták.

Kartal (rezervált) 2011.04.17. 20:31:39

@Horizont: anyám borogass! Katonai kiképzőtábor... ezt így le lehet adni??? Bár ha az égő kettőskeresztet le lehetett adni élő egyenesben... Én beperelném az összes ilyen médiamocskot terjesztő pánikkeltő rohadékot. Elfogulatlan tájékoztatás, mi?

Ma kezembe került a Vasárnapi Hírek, komolyan kezet kellett mossak utána. Annyit köpködtek benne a Fideszre, hogy a nyál csorgott a lapokról. Méghogy elfogulatlan.

bandika gazdája 2011.04.17. 20:32:16

@fokabacsi: Márpedig ezt egyenruhában kellett volna (már rég) megoldani, mert az "egyenruhának" b....k meg EZ A DOLGA! Rendet tartani.

bandika gazdája 2011.04.17. 20:35:50

@Kartal (rezervált): Te mé' olvasol minden szart? (Igaz, én is mindig azt papolom, hogy ismerni kell mind a két fél álláspontját! Csak már nem bírja gyomrom. Lassan egyiket sem!)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.17. 20:52:08

Zikkájl náczikok!
Erről a mindkét fél dologról jut eszembe.Régebben olvastuk rendszeresen a 168 órát.
Ma ritkábban kerül a kezembe és csak röhögök az olyanon,amikor a Zagyva féle fenyegetőzésról írtak.A cím piros betűkkel:A gyűlölet szigete.

Nurrddin 2011.04.17. 21:12:27

@Tigeri: ha jobban figyeltél volna, tudnád, hogy azért vona nagyon lebaszta zagyvát
merthogy nem váltotta be az ígéretét, milyen dolog már az hogy csak mondja, de nem teszi meg? a jobbik szavahihetősége került veszélybe!
:)
érdemes sasolni a finn választást...
nemrégiben betelepült pár aranyos cigó..
úgy néz ki még megnyerik a választást a PS-nek :D
Háháhá :D

Horizont 2011.04.17. 22:04:42

@Kartal (rezervált): Elfogultság?? Azért egy aljas dolog, mert a gyűlölet oltárán beáldozzák a tartalmat, a megoldást, a közös célt, az erkölcsöt mindent az égvilágon. Csak az számít melyik oldalon állnak és oda nyalnak. Közben velünk a NÉPPEL mi van?? Leszarják! Lassan be kell oda érni az életünknek, hogy MI is leszarjuk őket. Mindet!!

Kartal (rezervált) 2011.04.17. 23:07:21

@bandika gazdája: há hónnan tuttam vóna, hogy mi az? ottan vót, beleóvastam. többet nem teszem :D

@Horizont: én nem tudom őket leszarni. Szeretném látni élőben nagyjainkat, hallgatni lánglelkű szónoklataikat, szemükben figyelni a Magyarországért lobogó tüzet... miközben az optikai irányzék szálkeresztjének világító piros pontját a homlokukra igazítom... :DDD

fokabacsi 2011.04.18. 06:34:54

@Kartal (rezervált): @bandika gazdája:
A "sportmotor üzenőfalon találtam: APEH levél:
"Tisztelt Címzett! Mellékelten visszaküldjük a 2010. évi adóbevallását kijavításra. Ugyanis az "Eltartottak" oszlopba nem írhatja, hogy "kormány, parlament, állami és helyi hivatalnokok és több százezer cigány".
Mééééé? Há nem ez az igazság? :-)))

mutant · http://universal.blog.hu 2011.04.18. 11:39:25

"a deviáns csoportba tartozó gyerekek, tinédzserek nappal, a miséről vagy éppen a boltból hazatérő idős embereket nyíltan szidalmazzák, sok esetben le is köpik, táskájukat rángatják, őket kővel dobálják. Majd éjszaka bemennek a kertjükbe, fészerükbe, ahonnan ellopnak kisebb és nagyobb javakat." A szülővárosomban is ez megy sajnos:-/

süti beállítások módosítása