Skip to content


       Szűrés lista

Megtehetik: aktív képviselőből alkotmánybíró

Stumpf Pistánál már erősen rezgett a léc, de ha ő átment, a jó Balsai Pista miért bukna el?

A 2012. január 1-én hatályba lépő új Alkotmányban az szerepel, hogy az Alkotmánybíróság létszámát 11-ről 15 főre kell növelni. Az új Alkotmányt húsvét napján az államfő aláírta.

Csakhogy ... május 6-án az AB megint elmeszelte a 98%-os különadóról szóló törvényt, rá egy héttel, május 13-én pedig Lázár János és Balsai István már be is nyújtottak egy alkotmánymódosítást, mely szerint a létszámnövelést előre kell hozni négy hónappal, és az új tagokat július 31-ig a Parlamentnek Fidesznek meg kell választanai.

A tervek szerint ősszel dönt az AB arról a közel 240 beadványról, ami mind kötelező magán-nyugdíjpénztári tagság megszüntetéséről szóló törvény ellen nyújtottak be. Míg a 98%-os különadóról szóló törvény "csak" 1 milliárd forintról szól, de a Fidesznél teljesen kiverte a biztosítékot az AB határozata, addig a manyup pénzek 3000 milliárd forintot kóstálnak, így nem mindegy, hogy mi lesz a sorsa.
 
A Fidesz tegnap megnevezte, hogy kik a jelöltjei, és mivel a kétharmad megvan, a szavazás csak puszta formalitás: Balsai István, Pokol Béla, Szalay Péter, Szívós Mária és a KDNP-nek leadott helyre Dienes-Oehm Egon.

Csak pár feltételnek kell megfelelnie annak, akiből Alkotmánybíró lesz:
1. Kiemelkedő elméleti tudású, vagy legalább húszéves szakmai gyakorlattal rendelkező jogász legyen.
2. Az Alkotmánybíróság tagja nem lehet parlamenti képviselő, önkormányzati testület tagja, érdekképviseleti szerv vezetője és politikai párt tagja; tudományos, oktató, irodalmi és művészeti tevékenység kivételével más kereső foglalkozást nem folytathat.

Gratulálunk Balsai Istvánnak, aki mind a két ponton elbukott.

1972-ben diplomázott a jogon, 74 és 90 között ügyvédként dolgozott, majd 1990 óta parlamenti képviselő.  Tagja a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének, a Piarista Diákszövetségnek, a Páneurópai Unió Egyesületnek, a Szent György Lovagrendnek és a Budai Polgári Casinónak. Ennyi.    
 
Az még csak hagyján, hogy jelenleg aktív fideszes képviselő, de ő az elnöke az alkotmánybírókat jelölő bizottságnak, amiről tegnap, a jelöltek bejelentése után kegyesen le méltóztatott mondani...

"Balsai előterjesztett egy alkotmánymódosítási javaslatot, mely szerint 15-re emelnék az Alkotmánybíróság létszámát. Ezt követően Balsai megszavazta Balsai előterjesztését. Ezután Balsait jelölik a Balsai kezdeményezésére keletkezett helyek egyikére. Nem kell jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy ki merjem mondani: el fog jönni az a nap, amikor Balsai meg fogja szavazni, hogy Balsai legyen a Balsai jóvoltából létrehozott alkotmánybírói státusz egyik betöltője." - írta egy kommentelő remekül összefoglalva a NOL.hu-n.
 
Sőt, még ezt tudjuk fokozni: AZ AB előtt van olyan törvény, melynek szerzője Balsai István, és aggályos alkotmányos volta ... de ősszel már Balsai alkotmánybíró is dönthet hogy vajon alkotmányosak-e Balsai fideszes képviselő által írt törvények. Agyrém!

Vajon mit szólt volna a Fidesz, ha 2006-ban Gyurcsány Újhelyi Istvánt vagy Botka Lászlót jelöli alkotmánybírónak? (Mindketten a jogon végeztek és pont annyira kiemelkedő az elméleti tudásuk, mint Balsainak.)

Balsai búcsúajándékként még összerakott egy remek törvénymódosítást, melyet váratlanul előhúzott tegnap a cilinderéből. E szerint a kiemelt ügyek közé kerülne a hivatali visszaélés, a közélet tisztasága elleni bűncselekmények, a jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, a pénzmosás, vagy a nagy értékű adócsalás. Ezekben a kiemelt ügyekben lehetővé tennék poligráf alkalmazását is,  72 óráról 120 órára növekedne az őrizetbe vétel lehetséges időtartama, a vádlott az első 48 órában nem is találkozhatna a védőjével, így ha ebben az időszakban hallgatják ki, ügyvédje nem lehet jelen a kihallgatáson. A nyomozás lezárultával pedig megváltoznának az illetékességi szabályok, és az ügyész maga dönthetné el, melyik bíróságon emel vádat... A Házbizottság ülésén állítólag Balsai azt is elárulta, hogy a javaslatot az ügyészség dolgozta ki. Elég kemény, de már meg sem lepődünk ... köszönjük, hogy nem egyből hoznak ítéletet, meg hogy megengedi, hogy legyen ügyvéded.

Semmi kivetnivalót nem találok, egy alkotmánybíró-jelölt csak tudja mi alkotmányos és mi nem ...

Címkék: fidesz abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr862984942

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyit keres egy magyar orvos? 2011.06.15. 13:21:52

Tényleg annyit, mint egy utcaseprő? És mennyit kapnak ugyanazzal a diplomával az EU egyes tagországaiban? Megéri elmenni Magyarországról? Ennek nem nehéz utánajárni, ha az ember tud egy kicsit angolul. Az Európa Tanács statisztikái között megtalálj...

Trackback: Madarak, fák, bunkók 2011.06.15. 12:25:58

Magyarországon ma az énekesmadaraknál csak a polgármestereket könnyebb kinyírni. Na nem MC-21 "nyúlkombájn" puskával, hanem jogi úton.A jogosulatlan gazdasági előny megszerzése nevű bűncselekményt ugyanis a magyar önkormányzatok naponta el...

Trackback: A Fidesz ügyészsége kiválaszthatja a neki kedves bírót 2011.06.15. 10:15:14

Az ítéletet is előre legépelik és átadják felolvasásra a bírónak....

Trackback: Erős Alkotmánybíróság a jövő 2011.06.15. 10:09:25

Figyelembe véve a kormány politikáját érthető, hogy sokan úgy vélik: csak a gyenge intézmények kedveznek a Fidesznek. A helyzet mégsem ilyen egyszerű: egy erős, de a Fideszhez lojális bírákkal feltöltött Alkotmánybíróság segíthet a jelenlegi kormánypár...

Trackback: RIP társadalmi egyeztetés 2011.06.15. 09:58:24

Bár továbbra sem kívánunk a temetkezési vállalkozások piacára belépni, de “nyugodjék békében” sorozatunk egy újabb taggal bővül. A több, mint húsz éve, a demokratikus átalakulás kezdetétől meglévő intézményt, a társadalmi és érdekegyeztetés...

Trackback: Bekeményít a Fidesz: 120 óra őrizetben, kihallgatás védő nélkül 2011.06.15. 09:38:09

Tény: gyorsabban lehet ítéletet hozni, ha az eljárást nem zavarja holmi védőügyvéd, és terhelő vallomást is könnyebb kicsikarni. (Fotó: hirado.hu) A tegnapi napon egy újabb igazságszolgáltatási témájú törvényjavaslatot nyújtottak be az Országgyűlésne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monçada bíboros 2011.06.15. 14:04:08

@Jakab Andor: "Az már nem kérdéses, hogy a Fidesz elképesztő hazugságokkal nyert és azóta is folyamatosan hazudozik, mint a vízfolyás. Ebben ma már semmi érdekes nincsen. Érdekes kérdésnek azt tartom, hogyan ússzák meg? Miért van, hogy ez alig zavar valakit? Miért zavart tömegeket a vizitdíj, miért nem szakad le az égbolt a nyugdíj garancia miatt, és az elmaradt adócsökkentés miatt? "

Szerintem ezek a főbb okok:

1. Asszem valami izgága kis osztrák faszi mondta régen: "Minél nagyobb a hazugság, annál többen hiszik el!"

2. No, emellé még tedd oda azt is, hogy OV remekül tudja kijátszani a különböző néprétegeket egymás ellen. Erre az ember egyik alantas ösztönét, az irigységet használja fel. Egyébként erre valamilyen okból különösen fogékony a magyar ember.

Alamio 2011.06.15. 14:05:24

@elwood: Aha. Még ma Holokausztozol is egyet, vagy csak Orbán cigány származásáig jutsz el?
@Jakab Andor: Egy nemzeti szimbólumot kisajátítani nem lehet. Az a felhívás sem úgy indult eredetileg, hogy "aki a Fideszre szavaz". Ha meg zavar, hogy a Fidesz használja a nemzeti szimbólumokat, és ezért te nem használod, akkor a hiba nem a Fideszben van. "Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye". Ha az olyanok, mint Te vállalnák identitásukat, és maguktól kitennék a zászlót az erkélyre, akkor annak éppen olyan üzenete lenne, ami. Nemzeti vagyok. Nem az, hogy Fideszes, Jobbikos, stb. Magyar. Az Mszp-SZDSZ szavazótábor nagy részének nem sikerült ezt sem akkor, sem máig feldolgozni. Van ennek más megközelítése is. Sajnos nekik a nemzet annyit is ért, hogy ilyen mondatokat szűrtek le belőle: a "Fidesz kisajátítja a kokárdát! Abcúg!" - mert ez volt a párt retorikája, és ők bevették.
@sárkányfő: Tényleg nem volt a tied a nyugdíj. A tulajdon rendelkezik bizonyos tulajdonságokkal: pl. birtokolhatod, rendelkezhetsz vele. Ezek egyikét sem mondhattad el erről a pénzről. Az már csak hab a tortán, hogy az MSZP-SZDSZ kétszer söpörte ki a teljes Állami nyugdíjkasszát, ami ellen nyílván ugyanennyire tiltakoztál. Majd köttetett veled egy kötelező (sic!) polgári szerződést, hogy márpedig te Manyup-tag vagy. Ott még sanszod sem volt az államinál maradni, a mostani tehát ennyiben legalábbis demokratikusabb.

Jakab Andor 2011.06.15. 14:06:53

@Alamio: Orbán Viktort nem hasonlítom össze más bajkeverőkkel.

A nemzetit úgy értem, hogy ma már minden nemzeti. Van nemzeti oldal, és már semmi nem országos, hanem minden nemzeti. A nemzetközi dolgok háttérbe, a nemzetiek előtérbe és így tovább. Ne mondd nekem, hogy ezt nem akarják sokan.

A szocializmust úgy értem, hogy a gazdagoktól (multik, plázák, bankok, magánnyugdíj pénztárak stb.) vegyük el a pénzüket és osszuk szét. Mondhatom kommunizmusnak is, ha úgy jobban tetszik. Nem szeretjük a pénzt, a tőkést, a kapitalizmust. Fogalmazd, ahogy akarod.

A kettő együtt régi, és kiváló recept.

Devil 2011.06.15. 14:06:56

@Jakab Andor: "A nép pedig utálja a multikat, a kapitalizmust, globalizációt, a chipset, a való világot, a gazdagokat, zsidókat, romákat, négereket."

Sulyos tevedesek. Nezd meg mit csinal az arab nep az arab diktatorokkal. Pedig ok sokkal melyebb elnyomasban elnek mint amiben mi.

mrgumby1 2011.06.15. 14:08:36

@Alamio: bocsánat, ahhoz a mérvű baromsághoz képest, amit írtál, ez volt a legmaximálisabb tisztelet, amit ki tudtam csikarni magamból.

de látom ezt tudod még fokozni: ". Ugyanakkor passzív módon elismerted, hogy itt az AB alkotmányozott 20 éven keresztül, értelmezéseken keresztül..." Ne haragudj, jogvégzett, és jogot alkalmazó emberként ez a legnagyobb hülyeség, amit VALAHA hallottam.

Őszinte leszek: nem gondoltam volna, hogy él ember hazánkban, akinek bántotta a lelkét, hogy az alkotmánybírók őrködnek az alkotmány fölött, és nem pl. rogán antal, vagy a szomszéd terike néni. Nem fogod elhinni, Magyarországon jelen pillanatban pl. MÉG a bírók szolgáltatnak igazságot/jogot. Gondolom neked az sem tetszik.

És kérlek, nekem ne próbáld elmagyarázni, hogy mit csinált a fidesz az AB-vel, mert te annyit tudsz róla láthatóan, amit az ECHO tv szintjén lévő műsorból beleégettek az agyadba.

A jogrendszerekről valószínűleg te annyit tudsz, mint én a botanikáról, így amondó vagyok, ezügyben, tehát jogi kérdésekben inkább ne nyilvánulj meg, legalábbis szerényebben. Amúgy itt sem az elnevezés számít, amit hoztak fel neked példát Angliából, az pl. tökéletes volt, kár hogy rád az nem hat.

Az Alkotmány szellemét mindig és mindenhol őrzik. Nagyon sokféle eszközzel, éppen azért, hogy egy ilyen fidesz nevű, útszéli senki brigád ne tiporhassa lábbal.

A nemzeti szocializmussal kapcsolatban, bár nem engem szólítottál meg, de pont ma vetettem össze a NSDAP korabeli programpontjait a mai állapotokkal, és egy!!! pont eltéréssel ugyanaz. (A paraszti rend megerõsítése - paraszti birtok nem idegeníthető el valóban nem aktuális a fidesznél)

ursus artos 2011.06.15. 14:08:48

@GGG77: nem kovács, hanem ron werber.

Langsamer 2011.06.15. 14:09:00

@bandika gazdája: reménytelennek tartok bármiféle konszenzust bármilyen regnáló hatalommal szemben. Láttam munkásőrből- véresszájú komcsiból átlényegült Jobbik szavazót. Láttam LMP-s kiskölyköt helyi Fidesz potentát seggét nyalni támogatásért. Láttam MSZP- képviselőt aki Gyurcsányt szidja és volt Mszmp-s párttagot aki meg a vőjét, mert negyven éppen elmúlt ( ex-rendőr ) létére több lett a nyugdíja,mint neki valaha is lesz 90 évesen. Szerinted?

Jakab Andor 2011.06.15. 14:09:23

@Alamio: Te azt kérdezed, mi lenne ha mindenki kitenné a zászlót. Én azt mondom, ha kitenném, azt hinnék, (minimum) fideszes vagyok. De azért sem teszem ki, mert eszem ágában sincs pénzt költeni zászlókra, amik állandóan összekoszolódnak és lobognak.

Alamio 2011.06.15. 14:09:51

@Devil: A poligráf bevett eszköz a büntető-eljárásban, a bizonyító erejének meg nézz utána. Nulla.
Amúgy a miértre létezik válasz, csak az neked nem fog tetszeni.
@tojastobias: Amire te gondolsz, az nem hazafiság. Az sovinizmus. Ahogy leírod, az meg patologikus küldetéstudat. Ne keverjük a fogalmakat.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.15. 14:10:08

@Jakab Andor: Igen ám, csak az a típus, aki "érti a humort, csak nem szereti", az szerintem hajlamos alkalmazni a "ha egy vitában elfogytak az érveid: ÜSS!"-elvet. És valami azt súgja, hogy egy tökikatona elég nagyot tud ütni (hát még a Q7-es lökhárítója). Ez ellen max az lehetne ellenszer, ha sok lúd tökikatonát győzne, de nem hiszem, hogy a magyar emberekben olyan szintű összefogás lenne.

sárkányfő 2011.06.15. 14:13:50

@Alamio:

"Tényleg nem volt a tied a nyugdíj."

vö.:

1997. évi LXXXII. törvény, 5.§ szerint:
(4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető.

Jakab Andor 2011.06.15. 14:15:10

@bandika gazdája: A helyzet nem olyan rózsás, hogy az emberek a való világon elbutultak. A dolog fordítva áll. Okot és okozatot összekeverni éppen akkora tévedés, mint sört a borral. Az emberek előbb igényelték a való világot, utána jött létre a való világ. Az emberek előbb nem akartak verses köteteket olvasni, hanem helyette a való világot nézni. A való világ az a műsor, amit ma a legtöbben nézni szándékoznak. Az égadta világon senki nem kényszerítette őket arra, hogy nézzék. Fordítva van, az emberek "kényszerítik" a tévécsatornákat, hogy olyan műsort készítsenek, amit megnéznek.

bandika gazdája 2011.06.15. 14:16:05

@Langsamer: Szerintem? Igazad van. Sajnos, teszem hozzá. (Mármint ebben.)

Jakab Andor 2011.06.15. 14:17:26

@Seduxen: Oké, akkor dögöljünk meg mindannyian legalább udvari bolondként, ízlésesen. :) Inkább, mint zászlókat lobogtatva, dohogva.

elwood 2011.06.15. 14:19:04

@Alamio: "Tényleg nem volt a tied a nyugdíj.

De.

"A tulajdon rendelkezik bizonyos tulajdonságokkal: pl. birtokolhatod, rendelkezhetsz vele. Ezek egyikét sem mondhattad el erről a pénzről."

Ezek szerint a lekötött bankszámlád, a befektetési életbiztosításod sem a tiéd.

Jakab Andor 2011.06.15. 14:24:59

@Devil:

"Sulyos tevedesek. Nezd meg mit csinal az arab nep az arab diktatorokkal. Pedig ok sokkal melyebb elnyomasban elnek mint amiben mi."

Elnyomásra szükség alig van. Hány ember tiltakozik, hogy a való világot több száz millió forintra büntetik azért, mert olyan műsort készítenek, amit a legtöbben nézni szeretnének?

A súlyos tévedés az, ha valaki összekeveri a valóságot azzal, amit a valóságról mondanak. Kérdőíveken a nép azt fogja mondani, hogy a költészet a jó, nem a való világ. Ha a való világot megbüntetik, a tömeg minimum örül. de inkább nagyobb büntetést követel. Ezt a második, papír realitást nem szabad komolytalanul, nem létezőnek nézni. Még színházba is képes elmenni az ember a látszat fenntartása kedvéért, hogy bizonyítsa, ő bizony a színházat valóban és tényleg szereti.

Virág et. 2011.06.15. 14:27:23

@Alamio: A Bokros-csomag azon rendelkezéseit, amelyet alkotmányellenesnek talált az AB, azokat megsemmisítette. Megjegyzem ez az intézkedések döntő többségét jelentette. Ha neked ez pártos AB, akkor hadd jegyezzem meg, hogy ha ilyen lesz a Fideszes tagokkal felbővített AB, akkor egy rossz szavam sem lesz. A probléma ott kezdődik, hogy a korábbi AB tagokat konszenzus alapján, ellenzéki javaslatra is jelölték (megosztották a pozíciókat). Ennek 2010-től vége. EZ itt a baj.

"Mi nem világos ebben? Pártszövetség/külön iduló két párt koalíciója. Nem olyan bonyolult. "

Ó, teljesen világos, a probléma csak ott van, hogy nem erről beszéltünk, hanem a koalícióról / nem koalícióról. A te érvelésed szerint 94-98-ban az SZDSZ mint koalíciós társ akadályozta az MSZP-t az ilyen antidemokratikus törekvéseiben. Erre a válaszom nekem az volt, hogy van itt egy KDNP nevű képződmény, az is teljesen alkalmas lenne ugyanerre a feladatra. Ha mégsem teszi, az azért sokat elmond róla is meg a koalíciós társáról is. Az a retorika nem járja, hogy a KDNP csak akkor külön párt, ha ez nekünk előny, amúgy meg amolyan belső tagozat.

Alamio 2011.06.15. 14:28:00

@mrgumby1: Ha nem tudsz belemélyedni mások véleményébe, minek fórumozol? A tisztelet a kommunikáció alapja. Szerintem is hülyeség amit te írsz, de próbálok hozzá empatikusan viszonyulni (azaz belehelyezkedni a véleménybe).

"Őszinte leszek: nem gondoltam volna, hogy él ember hazánkban, akinek bántotta a lelkét, hogy az alkotmánybírók őrködnek az alkotmány fölött, és nem pl. rogán antal, vagy a szomszéd terike néni."

Olvass újra. Az én lelkemet sem bántotta nagyon. Rám vasalsz egy véleményt, mely szerint én feltétlen és kizárólagos célnak tekintem az AB eltörlését. NEM. Csak nem tartom szükségszerűnek, hogy éppen egy AB őrködjön a jogállamiság felett, vannak erre máshol, másmilyen bevett gyakorlatok - szerintem - hatékonyabbak is.
A Lomniczi-Sólyom-ellentétet hoztam példának a gyakorlat konzekvenciájának hiányára, arra bezzeg nem reagáltál. Jogalkalmazóként. Amúgy érdekelne, hogy milyen területen dolgozol, ha már ennyire képben vagy az AB határozataival, hogy azokat konzekvensnek gondolod. Még Sólyom sem tartja őket annak.

"Magyarországon jelen pillanatban pl. MÉG a bírók szolgáltatnak igazságot/jogot. Gondolom neked az sem tetszik."

Ja. Nem állítottam ennek ellenkezőjét. És de, tetszik. Sőt, a felosztásból az igazságszolgáltatást tartom a legfüggetlenebb szervnek. Mindazonáltal érdekelne, miből feltételezted ennek ellenkezőjét?

"A jogrendszerekről valószínűleg te annyit tudsz, mint én a botanikáról"

Remélem, jogalkalmazóként nem reagálsz így. Amúgy ebben lehet igazad, mert minél több jogot tanulok az egyetememen, annál inkább rájövök, hogy még mindig semmit sem tudok. Ellenben nekem nagyon úgy tűnik tévehetetlenséged hitéből, hogy a sajátodat kész tudásnak tekinted. Am i correct?

"A nemzeti szocializmussal kapcsolatban, bár nem engem szólítottál meg, de pont ma vetettem össze a NSDAP korabeli programpontjait a mai állapotokkal, és egy!!! pont eltéréssel ugyanaz."

Javaslom Modor Tibinek az "Orbánfóbiás" jellemrajzának leírását. A mondatod szinte szóról szóra benne van.

@Jakab Andor: "De azért sem teszem ki, mert eszem ágában sincs pénzt költeni zászlókra, amik állandóan összekoszolódnak és lobognak."

Ez a mondat sokmindent megmagyaráz. A pénzben mért zászló...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.15. 14:28:38

@Jakab Andor: nem ezt mondtam :)))

De el tudsz te képzelni olyan megmozdulást ebben az országban, mint ami pl Egyiptomban volt? A líbiait azért nem mondom, mert biztos sokan vágynának ilyenre, csak hamar tele lenne a pelus, amikor ellövik az első seggeket.

milyen szép a Vértes, ó 2011.06.15. 14:29:15

@Jakab Andor:

Amíg nem volt tévé, mindenki verseket olvasott.

A másik durva tévedésed: a sört borral keverni igenis lehet, ha odafigyel az ember. :)

2011.06.15. 14:32:07

@elwood: Hagyd, én már rájöttem arra, hogy aki a mellett érvel, hogy a magánnyugdíjpénztári számlád nem a tiéd, az minimum retardált idióta, ha pénzügyekről van szó. Lekötött betétje, életbiztosítása kizárt, hogy lenne. Az meg nem zavarja, hogy a saját lakása, amin hitel van, azzal sem rendelkezhet szabadon, mert az mááááááás.

milyen szép a Vértes, ó 2011.06.15. 14:34:03

@Alamio:

A zászlóban mért hazafiság mellett legalább őszinte. :)

Amúgy a horogkeresztes póló is az ősi hinduista jelképről szól, csak a sok gyáva ugye...

Peetee 2011.06.15. 14:36:40

Azóta már elfogadtak még 1et:

Aki jóléti kifizetések (munkanélküii segély, rokkantsági, TÁPPÉNZ) trükközik 2évig terjedő szabadsgávesztéssel súlytandó!!!!
Tehát már a munkavállaló is, aki szeretne ottlenni a gyerek ballagásán, de a főnök nem engedi az is rabosításra kerül!!!!!!!
Az a gyönyörűűűűűűűűűűűűűűű!

Jakab Andor 2011.06.15. 14:37:18

@Seduxen: Megmozdulással nem megyünk semmire. Orbán megmozdulásaira megmozdulásokkal válaszolni nem kecsegtet sok eredménnyel. Az ilyesmi technikákban a józan ész mindig alul maradt, és a káosznak csak akkor lett vége, amikor a pusztításban a tömeg már végképp elfáradt. Nem tudok megoldást a dolog ellen, de megpróbálom kinevetni. Nem Orbánt, hanem a rengeteg nemzeti kommunista honfitársamat, a való világ elleni kereszteshadjáratukkal, tököli reptér bezáratásukkal együtt, úgy ahogy vannak. Igyekszem nem haragudni rájuk, az csak olaj a tűzre, attól egészen megrészegülnek.

Alamio 2011.06.15. 14:44:59

@sárkányfő: @elwood: Természetesen a megtakarított vagyon célhoz kötött – nem véletlenül hívják nyugdíj-megtakarításnak – de a nyugdíjba vonulás után mindenki arra használja fel, amire csak akarja.
A célhoz kötöttség fennáll az említett példákban is.
Ettől még abban a részében igazatok van, hogy ezt is tulajdonnak hívják. (gyengébbek kedvéért: tévedtem)
Végül is tulajdon, csak semmilyen módon nem realizálhatod nyugdíjaséveid előtt. (ld. amit írtam a rendelkezésről, birtoklásról).

@Virág et.: Nem tekintem külön pártnak a KDNP-t, ezt meg én írtam le. És nem, nem akadályozta az SZDSZ az MSZP-t az antidemokratikus törekvéseiben: a két pártnak egyszerűen egymástól sokban eltértek az antidemokratikus elképzelései.
Mindannyian meglátjuk majd az AB-tagokkal kibővített AB működését. Nyitott vagyok utána is a kommunikációra. Jelzem, a Médiahatósággal kapcsolatban néma csendet tapasztalok - nem hallom azt a hőbörgést, amit anno az ellenzéki kommentelők/bloggerek fújtak.
Ezt is ilyennek tekintem: vihart kelteni, minél nagyobbat. Egy lavórban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.15. 14:45:37

Szent György Lovagrend
eddig se tartottam őket sokra

és a Budai Polgári Casinó.
vajon ez mi lehet? mennyi milliomos lehet a tagja?

Jakab Andor 2011.06.15. 14:46:28

@milyen szép a Vértes, ó: :) Teljesen igazad van, borra sör, mindenkor! Ami a zászlót illeti: zavarna a kilátásban, koszos lesz, és lobogó hangot ad a szélben, akusztikusan is zavarna nyugalmamban. De nem csak az, hogy nem praktikus, sokkal haszontalanabb dolgokra is (sör) szívesen áldozok, pedig szerényen élek. A zászló nekem ünnepi dolog. Az ünnep pedig az, ami nem hétköznap. Nem hétköznapi épületekre való, pláne nem hétköznap. Készségesen beleegyezek, hogy emiatt nem vagyok egészen magyar. Vagy legalábbis nem ugyanannyira, mint mások, akik ezt megteszik a hazáért. Az biztos, hogy a zászlók koszolódnak, és nincsenek kimosva rendszeresen és az ronda.

tomwar 2011.06.15. 14:47:14

@sárkányfő: Vedd ugy, hogy tapsvihart hallasz...mer leirni maskepp nem tudom, amit gondolok. Tokeletes megfogalmaztad, helyettem is. Koszi!

elwood 2011.06.15. 14:51:10

@Alamio: "Végül is tulajdon, csak semmilyen módon nem realizálhatod nyugdíjaséveid előtt. "

Például a pénzem otthon a lekváros üvegben. Azt semmilyen módon nem realizálhatom bent a városban, míg haza nem megyek érte.

De baromi ideges lennék ha Szíjártó zsebretenné, mert ő megvédi nekem.

"(gyengébbek kedvéért: tévedtem)"
full respect

"a Médiahatósággal kapcsolatban néma csendet tapasztalok - nem hallom azt a hőbörgést"
a MH-nál töltött fegyver van. tény hogy még nem sütötték el. a jogállam viszont nem egy-egy személy vagy testület jóindulatán kell hogy múljon.

Alamio 2011.06.15. 14:51:50

@milyen szép a Vértes, ó: Szerintem nézd meg a két szimbólumot. Mintha nem ugyanaz lenne.
Mellesleg: nem is oly régen megkísérelte egy szervezet azt, hogy tiltsák be az egész világon. A hinduk tiltakoztak. Ott egy kicsit mást jelent, mint neked.

Hozz másik példát: ez egy üres tartalmú szimbólum volt az öreg kontinensen, míg nem jött Hitler.

Jakab Andor 2011.06.15. 14:54:24

@milyen szép a Vértes, ó:

"Amíg nem volt tévé, mindenki verseket olvasott."

Ebből mennyi az, amit komolyan gondolsz?

Virág et. 2011.06.15. 14:56:57

@Alamio: Az AB nem összehasonlítható egy közig-szervvel, ezért a Médiahatóság nem jó példa ide. Ennek ellenére ne kiabáld el a Médiahatóságot sem, július 1-től kezdődik csak az igazi móka!

mrgumby1 2011.06.15. 14:57:21

@Alamio: köszönöm. válaszaim: "Ugyanakkor passzív módon elismerted, hogy itt az AB alkotmányozott 20 éven keresztül, értelmezéseken keresztül..." Ez az elismerted szó, meg ez a mondatvégi három pont engem összezavarhatott, nyilván minden alap nélkül, hogy téged ez zavart.

De ja, ez így volt. BEISMEREM!

Csak nem értem, hogy ha valami/valaki jól végzi a dolgát, akkor azt miért nem csinálhatja tovább, ugyanúgy? Egyébként jól végezte a dolgát eddigi formájában, ezt senki sem vitatja. Nehéz is lehet indokolni, hogy miért kell hozzányúlni, nekem az nem érv, hogy de Kamcsatkában sincs AB, mert itt az van, és teljesen jól működött. Ezért van egy sanda gyanúja az emberek egy részének, hogy nem azzal volt elsősorban problémája a fidesznek, ahogy az AB végezte a munkáját, hanem hogy esetleg belepofázik az ő dolgukba. Lásd Sólymot, fekete öves közt. elnököt az ellenzéknek, magunknak meg jó lesz palika, eljátszik a kis kukijával majd.

Magyarországon voltak olyan közmegegyezés dolgok, amiket legalább eddig mindenki tiszteletben tartott. AB-ba lehetőleg olyan tagot jelölt mindenki EDDIG, akinek neve hallatán senkinek nem sült volna le a bőr a képéről. Amennyiben én mondjuk a nem létező kurvámat raknám az erkölcsrendészet élére, az nem biztos, hogy azt üzenné, hogy én azt a hivatalt komolyan veszem. Főleg ha azzal mentegetném magam, hogy na de egyből három vezetője lett a hivatalnak, nekem az annyira fontos! És egyből három kurvámat raknám az élére.

Balsai pedig a fidesz lotyója, politikában van ilyen is, kap érte pénzt, forintre váltja a testét/lelkét, csinálja, ő dolga, de ne már az AB-be. A független intézmények idegesítik a fideszt, akkor is ha csak egy nevekkel foglalkozó bizottságról van szó.

Modoros Tibit meg személyesen is jól ismerem, majd megbeszélem vele ezt az Orbán-fóbia dolgot.

parttalan 2011.06.15. 14:58:40

Aki ma mindent megtehet, holnap semmit.

Alamio 2011.06.15. 15:02:58

@elwood: Azért érzed ugye, hogy a nyugdíj nem egy betét, amit kivehetsz a bankból? Pláne nem otthon tartott kápé.
Mikor elmúltál annyi idős amennyit a törvény meghatároz, rendelkezhetsz vele.
Amúgy: találkozott itt már bárki olyannal, aki nem kapta meg a nyugdíját? Én még nem... Pedig a Fidesz van kormányon.

A Médiatörvény körüli hiszti szerintem nem volt indokolt. Eltelik még 1-2 év, és ez nem csak nekem lesz világos. Az, hogy az RTL-klub most már nem olyan bírságokat kap, amiket röhögve fizet ki, szerintem üdvös. A korábbi törvény alapján ezek kiszabása lehetetlen lett volna. Amúgy a mósosítások többségét kifejezetten üdvösnek tartottam, mikor elolvastam.

Virág et. 2011.06.15. 15:03:05

@mrgumby1: Egyetértek. A Fidesznek annyira nem volt baja az AB-vel kormányra kerülése előtt, hogy konkrétan dicshimnuszokban áradozott a működéséről az ügyeletes szóvivőjük. Csak akkor ugye az MSZP törvényeit kaszálták el, most hogy az övék lenne terítéken, most már más a helyzet.

Hiteltelen az egész Fidesz, és mindezt egy év alatt sikerült elérniük, amihez Ferencnek is hat kellett.

Napkutya 2011.06.15. 15:03:23

Nem tudom mi bajotok a Balsaival, - Torgyán után szabadon, valóságos "légügyi dinasztia" a jogban... :)

A nagyobb baj majd a rendrakásnál lesz. Van egy mondás: Mindazok, akik úgy őrzik meg az egyensúlyukat, hogy egy segg van az arcuk előtt, pofára esnek, ha eltűnik...

Mi lesz itt, ha Orbánt véletlenül elviszi a Csaba királyfi?

Építhetjük újra a fél közigazgatást...

Nem lesz olcsó!

Virág et. 2011.06.15. 15:05:17

@Alamio: "találkozott itt már bárki olyannal, aki nem kapta meg a nyugdíját"

30 ezer ilyennel találkozhatsz 2012-től. Őket hívja az államtitkár Kádár-huszároknak (a tűzoltókat is, ők ti. a legkeményebb pártállami erőszakszervezet voltak - legalábbis Répássy szerint), a magyar hírlap kitartottaknak. Nekik a nyugdíjuk megszűnik, helyette valami homályos juttatásfélét kapnak, ami minden lesz, csak nem nyugdíj.

mrgumby1 2011.06.15. 15:07:56

@Virág et. olyannyira,hogy ! @Alamio: kérlek inkább az alábbiakkal vitatkozz

"Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelez?ek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye." (2007. június 29., Orbán interjúja az Indexnek.)

"Hát az meg végképp nem tartozik az én munkámba, hogy egyes zavart gondolkodású embereknek megfejtsem a titkát, hogy mit gondolnak komolyan, mit nem. Én azért tartozok felelősséggel, ami a saját szándékom, meg azért, amit tettem, meg tenni szándékozok Magyarország érdekében. És ezek között a tervek között nem szerepel a magyar közjogi rendszer felforgatása." (2009. november 25.Orbán Viktor, az MTV Ma Reggel című műsorában)

Virág et. 2011.06.15. 15:10:02

@mrgumby1: Viktor úgy értette, hogy mindenkire kötelezőek, kivéve őket.

csabakirályfi 2011.06.15. 15:16:33

@mrgumby1: Ezzel a két idézettel láthatóan csak zavart szeretnél kelteni, de ne reménykedj, nem fog sikerülni. Hogy ezek a keresztény gyerekek mit mondtak tegnap, az a híveket egyáltalán nem foglalkoztatja. Méghogy Demeter Ervin meg Lázár János 2006-os, lejárt szavatosságú megnyilvánulásait idézgetik rendvédelmis ügyben? Ugyan kérem. Meg térdre, imához?!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.15. 15:18:04

@Langsamer: részben igazat adok Neked, mert mondjuk a szüleink generációjára (50-60-as korosztály) ez igaz is lehet, de a mai 30asok? magam ellen is beszélek, de mi mégis mi a bánatba fásultunk bele? jó, persze a mindennapok mókuskereke fásulttá teszi az embert, de ha anno a felmenőink is így gondolkodtak volna, akkor ezt a kommentemet németül, vagy oroszul, vagy valamilyen szláv nyelven írnám.

szerintem ragozhatjuk, de egész egyszerűen ilyenné lett a társadalmunk, szarunk bele mindenbe, csak nekem legyen "jó", de az, hogy adott esetben nyilvánvaló igazságtalanságok miatt összefogni, és megtenni, amit meg kell tenni, az nincs. ezért lehet megtenni bármilyen színű politikusnak bármit.

félre ne érts, ez nem ellened irányult, csak a kommented mondanivalója adta magát, hogy ezt kiírjam magamból.

Alamio 2011.06.15. 15:19:29

@Virág et.: A hisztit hasonlítom ahhoz a hisztihez. Nem az intézményt az intézményhez.

@mrgumby1: Teszek ténymegállapításokat is, a közös kiindulópontok meghatározása érdekében. Az ominózus idézett mondat ilyen.

"Csak nem értem, hogy ha valami/valaki jól végzi a dolgát, akkor azt miért nem csinálhatja tovább, ugyanúgy?"

Szerintem, vagy ahogy a Fidesz gondolja? Felőlem végezhetné ugyanúgy is - ugyanakkor a leendő gyakorlat (vagy ahogyan kinéz) nekem jobbnak tűnik. Azaz tetszetősebb, ha közgazdaságtani kérdésekben ezentúl közgazdászok foglalnak állást. A jogi kérdések meg maradnak az AB-nál. A sarkalatos törvények meg meghatározzák a határvonalat a kettő között.

Gondolom, Biharival neked sincs bajod. Stumpf nálam elmegy, Pokol (ha jogász vagy tudod) jogelméleti professzor. A könyvéből tanulnak, államvizsgáznak már egy évtizede a jogászok (ahol a JÁB államvizsgatétel, máshol szigorlat). Erről (meg a területről általában) lehet véleményünk, de azért senkinek ne nevezzük.
Ha egy kurtizánt nevezek ki erkölcscsőszök élére, azzal az intézményt szentségtelenítem meg. Ezzel nincs vitám. Csakhogy én Balsait nem tartom ilyennek. Nem is értem, pont őt? Mit tett, amiért ennyire haragszol rá? (már azon túl, hogy Fideszes). Igazságügyminiszter volt - elméletileg a tapasztalata és tudása is meglehet ehhez.

milyen szép a Vértes, ó 2011.06.15. 15:21:46

@Jakab Andor:

Csak az vigasztalja kicsiny szívemet, hogy lehet, egyszer magadhoz térsz majd ebből a zászló-kerülésben is megnyilvánuló idegenszívű magyarsággyűlöletedből és teljes értékű magyarrá válsz azzal, hogy megvásárolod életed első zászlaját. (Ha kettőt veszel, magyarabb leszel az egyzászlósaknál, de ezt a trükköt kevesen ismerik, ne terjeszd.)

mrgumby1 2011.06.15. 15:22:50

@csabakirályfi: nekem ez a feltétlen hithű vallásosság a hihetetlen. hogy ma az AB nem olyan fontos, az államadósság meg nagyon az, de ha holnap azt mondaná a központ, hogy az államadósság mégsem olyan fontos, ellenben a dunántúli éves közepes csapadékmennyisége igen, mert ott van Sukoró, meg a gyurcsányferenc, akkor holnaptól mindenki azt figyelné, és legyingetne az államadósságra.

milyen szép a Vértes, ó 2011.06.15. 15:26:42

@Alamio:

Megnéztem, tényleg teljesen mások, még a formájuk is.

A kérdésben hol is játszik szerepet az, mennyire volt ismert vagy érdemi tartalommal bíró szimbólum Európában a szvasztika Hitler előtt?

Jakab Andor 2011.06.15. 15:26:48

Az AB-nek lőttek, gondolom ezt kezelhetjük higgadtan tényként, teljes nemzeti egységben.

Következő kérdés: ki fognak zárni bennünket az EU-ból?

Komolyan kérdezem.

Jakab Andor 2011.06.15. 15:27:55

@milyen szép a Vértes, ó: (Hazudtam fent végig. Valójában nemzeti lobogóba öltözve kommentelek).

Jakab Andor 2011.06.15. 15:29:46

@milyen szép a Vértes, ó: Esküszöm a szent turulra, hogy nem tudom. Orbán azt mondja, nagyon durva kritikákat kapunk majd külföldről azért, amit tenni fog. És azt is megmondta: mit reagál majd rá rezzenéstelen arccal: az nem a ti dolgotok, az a magyarok dolga. Kérdésem az, hogy ez elmegy majd addig a határig, amiért kizárnak az EU-ból?

Alamio 2011.06.15. 15:30:39

@Virág et.: Állj! A korengedményes nyugdíjak felülvizsgálata tök jogos. Eredmény még nincs (vagy le vagyok maradva), de az biztos, hogy így nem maradhat a rendszer- ezzel eddig minden kormány egyetértett, csak semelyik nem mert cselekedni. Nézz körül szerte Európában, hogy hány éves tűzoltók, rendőrök vannak. Meg az USA-ban is. És ha nem alkalmas fizikai szolgálatra, még mindig lehet neki találni valami mást (adminisztráció, aki arra nem alkalmas kiképző, stb.). Mondjuk ez a vita tényleg nem ide tartozik, de lefolytathatjuk.

@mrgumby1: Első mondat: beterjesztették újra, újra elkaszálták. Helyesen. Szerintem ebben kapták a legnagyobb politikai pofont eddig. Helyesen. Visszaható hatály=nem nyerő. Ugyanakkor: jelenleg megkérdőjelezik a döntést? Nem.
Második: szerintem az alkotmány nem forgatja fel a közjogi rendszert- a változás nem azonos a felforgatással. Olvastad gondolom. Van pár új intézmény, némi jogot átcsoportosít A-ból B-be. Meg van egy Preambulum, ami meg végképp nem közjogi felforgatás. Az AB-n kívül nem is tudnál olyant mondani, ami destabilizáló lehetett volna. Arra meg feljebb írtam már választ.

csabakirályfi 2011.06.15. 15:31:29

@mrgumby1: "nekem ez a feltétlen hithű vallásosság a hihetetlen."
Nekem inkább megdöbbentő, mert egyéb tekintetben értelmes emberek csinálják (pl. Professzorok Blablabla Köre). De ez van. Van 2,5 millió választó, akik erre buknak valamiért és számukra Orbánék minden megnyilvánulása szent. Valószínűleg azért, mert azt kapják, amit várnak?! Tisza szobor, a Horthy sugárút még csak készül. Komcsizás, kis irredentizmus Kövértöl etc. Ennyi elég.

milyen szép a Vértes, ó 2011.06.15. 15:33:30

@Jakab Andor:

Nem arra a kérdésedre reagáltam, belóg a nemzetiszínű baseballsapka-ellenző a monitor elé? ;-p

(Egyébként nem hiszem, ha felmerül a kizárás lehetősége, akkor külföldön meghunyászkodnak, itthon meg elmagyarázzák, hogyan vertek végig karikás ostorral a mocskos EU-politikusokon.)

mrgumby1 2011.06.15. 15:34:05

@Alamio: Balsai tollából származnak azok az utóbbi időben születő elképesztő jogszabály-tervezetek, ami max a mostanában sokat hivatkozott É-Koreában minősülnének demokratikusnak és jogállaminak. Ezeket joghoz közeli emberként nem lehet meggyőződésből, csak és kizárólag szervilizmusból csinálni. Az orvosok közt is megengedett a szabad gyógymód választás, és nyilván vannak is szakmai vélemény különbségek egy-egy betegség kapcsán, mondjuk két orvos közt. De azt egyik sem fogja meggyőződéssel állítani, hogy műtét közben szabad tatárt enni a szikével, vagy babkonzervet nyitni vele, illetve az sem képezhetné vita tárgyát, hogy a tibia az az ember lábában található, vagy a mellkasában.

Balsai bármikor bármilyen jogszabályt elkészít. Ő a szikével a szaros wc-ben is turkál, ha kérik.

Stumpf lehet, hogy elmegy nálad, de az tény, hogy ugye nem lehetett volna AB bíró.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.15. 15:38:12

@Alamio: ezt csak félve, és halkan kérdezem meg:

" Állj! A korengedményes nyugdíjak felülvizsgálata tök jogos."

vs.

"Visszaható hatály=nem nyerő."

Ezen két mondatod között nem vélsz felfedezni némi ellentmondást?

Alamio 2011.06.15. 15:39:04

@milyen szép a Vértes, ó: Szerintem nem mindegy, hogy piros-fehér-zöld a zászló, vagy zöld-fehér-piros.
Volt egy szimbólum Indiában, amit ott tartalommal töltöttek meg.
Hitler fogta, tükrözte (ld. Piros-Fehér-Zöld) és létrehozott belőle egy új szimbólumot, aminek tartalmát ő határozta meg. Köze nincs az eredeti Indiai jelképhez. Mintha a Heinekenre mondanád, hogy kommunista.

csabakirályfi 2011.06.15. 15:40:38

@Alamio: "Állj! A korengedményes nyugdíjak felülvizsgálata tök jogos." Rosszul tudod, nem tök jogos: "Visszaható hatály=nem nyerő." Az új szerződések feltételeinek megvátoztatása, az igen, az tök jogos. De nem erről szól a történet. És akkor most itten ha kommentálnád Demeter és Lázár urak 2006-os megnyilvánulását "tök jogos" ügyben.

Alamio 2011.06.15. 15:43:23

@Seduxen: Nem. A korengedményes nyugdíj felülvizsgálata nem visszaható. Korábbi élethelyzetre, döntésre nyílván hatással lenne, de ez igaz minden intézkedésre, döntésre. A visszaható hatály nem ez.

@mrgumby1: Mely jogszabályra/jogszabályokra gondolsz? (Már előterjesztettre) Hátha tanulok valami újat.

Alamio 2011.06.15. 15:46:07

@csabakirályfi: Seduxennek írt válaszom neked is jó lesz.
A vonatkozó idézetet ha nem citálod, nem tudom lereagálni.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.15. 15:56:33

@Alamio: köszönöm, azzal én is tisztában vagyok, hogy a visszaható hatály az nem az, amivel a szolgálati nyugdíjakat fogják khm... mondjuk úgy "felülvizsgálni", ettől függetlenül ez szerintem egy roppant veszélyes precedenst teremthet. ugyanis azok az emberek, akik éltek azzal a lehetőséggel, amit a törvény számukra biztosított (hogy jogosan, vagy sem, abba nem mennék bele, mert a mondandóm szempontjából irreleváns), semmilyen szabálytalanságot nem követtek el, a kormányzat most mégis ezt a látszatot igyekszik kelteni. Az már csak hab a tortán, hogy amikor ezek az emberek felszereltek, joggal hihették azt, hogy ezek a játékszabályok, amelyek rájuk vonatkoznak. Feltehetően én sem verném a seggemet a plafonhoz örömömben, ha a munkáltatóm 2011-ben akarná visszamenőleg felülvizsgálni a juttatásaimat.

Tehát a szó "jogi" értelmében ez tényleg nem "visszamenőleges hatály", de okkal, és joggal tartják annak az érintettek. Egészen más lenne a leányzó fekvése, ha azt mondaná, hogy a jelenleg szolgálókra vonatkoznak majd új szabályok (bár sz'tem az is cinkes, mert amikor felszerelt, még egészen máshogy volt, de az egy védhető álláspont), de ez így... Legalább is furcsa.

csabakirályfi 2011.06.15. 15:57:33

@Alamio: "A korengedményes nyugdíj felülvizsgálata nem visszaható." Ühüm. És ha most azt mondom, hogy rosszul fizették ki a béredet 2000 óta, a fizetésed csak a mostani 50%-a lehet, a többit fizesd vissza, akkor ugye az sem visszaható? De akkor mi az?!

Az évek óta anyagi gondokkal küzdő rendőrök lépése egyértelmű üzenet a kormány számára: a hivatásosok élet és munkakörülményei, az állományban a jövővel kapcsolatos bizonytalanság indokolttá teszi az elkeseredett emberek lépését. A rendőri állományban egyértelművé vált, hogy a Gyurcsány-kormány megélhetési válságba taszítja az embereket. A rendőrök a megszerzett jogaik elvesztésétől tartanak, attól, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának elképzelései szerint nem mehetnek 25 év szolgálat után jól megérdemelt pihenőre.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a somogyi rendőrök lépését olyan jelzésnek tekinti a kormányzat felé, amely megmutatja, hogy a rendőri állomány egzisztenciális ellehetetlenítésével a kormány működésképtelenné teheti a rendvédelmi szervezeteket. Attól tartunk, hogy a somogyi rendőrök példája nem lesz egyedi, s több száz elkeseredett hivatásos követheti őket országszerte.

Kérjük a rendészeti minisztert, hogy a hivatásosok nyugdíjazásával kapcsolatos szigorítási elképzeléseit az állomány megnyugtatása, a rendőrség működőképességének fenntartása érdekében vonja vissza.

Lázár János
Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
Védelmi Kabinet vezetője

gorcsev54 2011.06.15. 15:59:07

@Alamio: "Magyarországon jelen pillanatban pl. MÉG a bírók szolgáltatnak igazságot/jogot. Gondolom neked az sem tetszik." a MÉG szót jó hogy kihangsúlyoztad! Valóban MÉG! És a MEDDIG az hol marad.? Épp tegnap olvastam ,hogy jogerős bírósági döntés most felül bírált a minisztérium (kárpótlást) "Holnap" már csak egy bíró lesz!

Jakab Andor 2011.06.15. 16:10:24

@milyen szép a Vértes, ó:

"(Egyébként nem hiszem, ha felmerül a kizárás lehetősége, akkor külföldön meghunyászkodnak, itthon meg elmagyarázzák, hogyan vertek végig karikás ostorral a mocskos EU-politikusokon.)"

Persze, ez a papírforma. De aki képes Orbán megnyilatkozásait dekódolni, már most biztos lehet benne, hogy nagyon durván nem EU konform dolgok következnek. Biztos, hogy elég lesz meghunyászkodni? Nem lehetséges, hogy egyszerűen úgy döntenek, hogy ez az ország egyszerűen nem európai, nem tartja be az EU irányelveit, szevasztok, most már tényleg abszolúte minden a ti dolgotok? Én tartok ettől a lehetőségtől. Meddig mehet egy ország minden intézkedése szembe az EU legalapvetőbb irányelveivel, és szembe a jog alapjaival is, ameddig egyszer csak úgy döntenek, hogy köszönjük, de köszönjük nem kérünk a magyarokból?

Jakab Andor 2011.06.15. 16:16:30

@csabakirályfi: Ez valóban Lázár korábbi szövege? :) Forrást tudsz mutatni?

amit még megtehetsz 2011.06.15. 16:17:32

@Alamio: nyilván. De mégis hol a határ a kettő között?
Mert itt a fejekben már eléggé elmosódott.
A fidesz meg csak "használja" a "nemzeti" maszlagot, sajnos.
Aztán ennek nevében még sok mindent megtesz, amit nem kéne.

Alamio 2011.06.15. 16:20:42

@Seduxen: Tőlem precizitást vártok, szavakban is. Ez nem visszaható hatály. Ebből a szempontból meg az irreleváns, hogy valai annak érzi-e.
@csabakirályfi: Itt nincs szó visszafizetésről. Szerintem keress rá, az én definíciómnál találsz jobbat is a neten.
@gorcsev54: Nem én hangsúlyoztam ki, hanem aki ezt leírta nekem címezve. Amit írtál, hog yreagáljak is - szimpla paranoia.

Alamio 2011.06.15. 16:25:31

@tojastobias: Melyik kettő között, és milyen fejekben?
Kb. ez: A jogszabály a kihirdetését megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget, és nem nyilváníthat valamely magatartást jogellenessé.

sárkányfő 2011.06.15. 16:44:54

"Berendelték a tüntetni készülő rendőröket
Csütörtökön reggeltől éjfélig minden rendőrnek dolgoznia kell, így hiába akartak tüntetni."

ugye milyen aljas...? :) és dilettáns is egyben...

bandika gazdája 2011.06.15. 16:50:58

@Jakab Andor: Én sem tudok, de emlékszem rá, ez akkor volt, mikor hirtelen minden rendőr aki tehette nyugdíjba ment gyorsan, és hirtelen kevesen lettek!

Marcellusca 2011.06.15. 16:51:11

@Jakab Andor: Egyébként több helyen olvastam az idézetet.
Néhány:
www.origo.hu/itthon/20110519-valtozasok-a-fidesz-elkepzeleseiben-a-kormanyra-kerules-utan.html
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=436686&referer_id=ezt_beszelik

És, hogy akkor mennyire rendőrbarátok voltak:
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=63763

Ma már legszívesebben a sírjaikat látogatnák! :(((

Jakab Andor 2011.06.15. 17:22:09

@Marcellusca: Köszi, egyre inkább tisztelem őket. Demetert és a másikat láttam videón beszélni erről, Lázár Györgyre nem emlékeztem.

Marcellusca 2011.06.15. 17:36:34

@Jakab Andor: Szívesen. :)
De az a kis szmájli megint lemaradt. :D

A Fityisz honlapról már eltűnt. :(
Ja, és kiírta, hogy (asszem) ma estétől holnap estig karbantartás miatt nem lesz elérhető.
Van még néhány dolog, amit el kell tüntetni onnan.

Jakab Andor 2011.06.15. 17:44:15

@Marcellusca: :) Tényleg karbantartás van, de biztos nem ideológiai. :) A Nemzeti Együttműködés Programját és a Fidesz GARANCIÁT nem tudják csak úgy deletézni.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.15. 18:18:22

@Alamio: légy oly' szíves egy olyan kommentemet idézni, ahol én bármit is, de főleg precizitást kértem számon Rajtad, köszi előre is! (holnapig ráérsz, ledobtam láncaimat).

Megjegyzem érdemben nem reagáltál arra, amit írtam, szóval akár gondolhatnám azt is, hogy titkon egyetértesz :D

Viktus 2011.06.15. 18:28:47

Csintalan telefonálgatós műsorában is még népszerű a Fidesz most néztem lelkes nyugdíjasok újságolták, hogy milyen szupi az OTP-ben lehet fizetni az államadósság elleni alapba :P

csabakirályfi 2011.06.15. 18:53:15

@Jakab Andor: www.fidesz.hu/index.php?Cikk=69545:
A Fidesz sajnálatosnak tartja a 140 somogyi rendőr idő előtti nyugdíjba vonulását, leszerelését. Az évek óta anyagi gondokkal küzdő rendőrök lépése egyértelmű üzenet a kormány számára: a hivatásosok élet és munkakörülményei, az állományban a jövővel kapcsolatos bizonytalanság indokolttá teszi az elkeseredett emberek lépését. A rendőri állományban egyértelművé vált, hogy a Gyurcsány-kormány megélhetési válságba taszítja az embereket. A rendőrök a megszerzett jogaik elvesztésétől tartanak, attól, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának elképzelései szerint nem mehetnek 25 év szolgálat után jól megérdemelt pihenőre. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a somogyi rendőrök lépését olyan jelzésnek tekinti a kormányzat felé, amely megmutatja, hogy a rendőri állomány egzisztenciális ellehetetlenítésével a kormány működésképtelenné teheti a rendvédelmi szervezeteket. Attól tartunk, hogy a somogyi rendőrök példája nem lesz egyedi, s több száz elkeseredett hivatásos követheti őket országszerte. Kérjük, a rendészeti minisztert, hogy a hivatásosok nyugdíjazásával kapcsolatos szigorítási elképzeléseit az állomány megnyugtatása, a rendőrség működőképességének fenntartása érdekében vonja vissza.

gorcsev54 2011.06.15. 19:00:09

@Alamio: Csak a paranoiára válaszolva ,meglátjuk! Bár ne lenne igazam.Én idéztem a, "még és a meddig "-fenntartom én is.Itt nincs mese ,ez van , Éltem már ilyen korban.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.06.15. 19:12:33

a nép akarta, a nép megkapta!
a "kurva ország" kifejezés pedig ezek után abszolút jogos!

Táskás Tóni 2011.06.15. 19:18:34

@Alamio: Elnézést, tévedtem . Stumpf párhuzamos indoklást csatolt és nem különvéleményt.

csabakirályfi 2011.06.15. 19:21:28

@Alamio: Nem a visszafizetés volt a lényeg, hanem a foglakoztatásodat szabályozó szerződés utólagos módosítása visszafelé. A rendvédelmisek anno kaptak egy ajánlatot, amit elfogadtak. A benne foglalt feltételek átírása ma szerintem kimeríti a visszamenőlegességet akkor is, ha jogilag esetleg nem az.

sanity 2011.06.15. 20:14:20

@Jakab Andor:
Megnyugtatlak, nincs olyan szerencsénk, hogy kizárjanak :( Pláne, hogy Orsós elvtárs például Barroso meg a többi nagykutya pajtása....

Alamio 2011.06.15. 20:26:56

@Seduxen: Nincs ilyen. Viszont ha pontatlan vagyok, akkor arra rá lehet szállni. Így értettem, nem pedig úgy, ahogyan Te itt értelmezed (jelzem, ez jogos. Viszont én is szeretem a precizitást, el is várom a vitapartnereimtől relevéns kérdésekben). Amúgy szerintem a reakció érdemi volt, még ha rövid is.
@Viktus: És az téged miért zavar, hogy valaki saját jövedelméből áldoz az államadósság csökkentésére? Inkább igya el?
@.Pierre Bezuhov.: Akinek bármi legitimálja a komoly értelemben mondott "kurva ország" kifejezést, az súlyos politika-értelmezési gondokkal küzd, esetleg nyavajgó kozmopolita, C verzióként Gyurcsány elkötelezett híve. Remélem, az első áll fenn.
@Táskás Tóni: respect.
@csabakirályfi: Szerződést lehet módosítani is.
Amúgy némi adat: (elől az általános, utána a rendőri korkedvezményes nyugdíj:
Németország: 65-67 általános, 60-62 rendőri
Ausztria: 65 általános, 65 rendőri
Francia: 60 általános, 50 rendőri, ill. 37,5-41 év munkaviszony után bárki. (itt cizelláltabb, nem idézek minden részletszabályt).
Anglia: korkedvezmény: 50 év/25-30 év szolgálati viszony.
Ez nyugat. Közép-Európában a mieinkhez hasonló, ill. annál durvább megoldások vannak (a felsoroltak szerint, a lengyelek/szlovákok épp most erősítenek a mieinkhez hasonlót). A lényeg: a korkedvezény Cseheknél és Szlovákoknál hasonló mint a mi mostanink, a bér legfeljebb 60%-át érheti el a nyugdíj maximuma. Cseheknél ehhez 30, szlovákoknál 25 év munkaviszony után járhat.
Még egy adat: (2010) a magyar rendőrség korátlaga 33,8 év. A fővárosi 27 sincs (!)

vontod75 2011.06.16. 03:28:24

@Alamio: Cizelláljunk egy kicsit. A német kolléga heti 35!!! azaz harmincöt órában minimum 3000 euróért dolgozik, úgy, hogy minden egyes megkezdett túlóráját kifizetik, csak és kizárólag bűncselekmény elkövetése esetén rúghatják ki, rendszeres képzéseken vesz részt, melyek szolgálati helyétől távol jól felszerelt intézményekben kerülnek megtartásra és akkor még nem mentünk bele a felszerelésbeli különbségekbe...

vontod75 2011.06.16. 03:35:32

@Alamio: Csehországban a korkedvezményes szolgálati nyugdíj feltétele a rendőrségi alkalmazottak számára 15 év szolgálati idő felmutatása. Pont.
Szlovákiában a korkedvezményes szolgálati nyugdíj 15 évi munka után jár a rendőri alkalmazottak számára. Pont.
Lengyelországban a jelenlegi szabályozás szerint a rendőrségi munkavállalók - életkorra való tekintet nélkül - 15 évi szolgálati idő után dönthetnek úgy, hogy korengedményes nyugdíjba vonulnak. Pont.
Hol van ettől a magyar 25 év? És hol van ettől a tervezett nyugdíjkorhatár?

Virág et. 2011.06.16. 08:02:50

@Alamio: "Szerződést lehet módosítani is. "
Csak nem egyoldalúan.

A szolgálati nyugdíj megvonása nem önmagában kezelendő vagy értelmezendő dolog, hanem mint egy utolsó csepp egy hosszú, jogosultság-megvonási listában. A nyugati rendőrségek között biztos vannak olyanok, ahol hosszabb a kötelező szolgálati idő - de ott a juttatások ezt kompenzálják. Nálunk a juttatások nem kompenzálnak semmit, ami volt nagyrészt azt is elvették és most az utolsó vívmányt, a szolgálati nyugdíjat is elveszik. A kérdés az, ki, milyen minőségű emberek lesznek a jövő rendvédelmisei? Pláne egy EU-ban, ahol nincs akadálya a fiatal (akár képzetlen) munkaerő áramlásának? Ki az a hülye, aki az életét fogja kockáztatni annyi pénzért és azzal tökéletesen egyenlő jogokért, amit egy betanított varrónő kap? Te? Pintér? Vagy "elhivatottságból" fog mindenki felszerelni? Azután, hogy kitartottaknak nevezi őket a pártsajtó napi rendszerességgel, hazugnak és Kádár-huszárnak a kormány? Hogy naponta köpik szembe őket a saját munkáltatójának vezetői? Hogy egy miniszter szerint az összes rendőrt el kéne zavarni? Ki fog felszerelni, amikor már ma is többezres a hiány?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.06.16. 08:48:45

@Alamio: 'reggelt (vagy napot, kinek mi :)) ), egy kis adalék ahhoz, hogy hány embert is fog ez érinteni, ha hinni lehet pártunk és kormányunk prominenseinek, miszerint az 57 év alattiakat akarják csak "visszahívni":

www.onyf.hu/?module=news&fname=onyf_left_menu_kiadvany&root=ONYF

Nyugdíjban, nyugdíjszerű ellátásban részesülők állománystatisztikai adatai - 2011. a PDF 12. oldalát nézd meg. Összesen ca 30.000 embert. Átlagban mennyi lehet a nyugdíj? 150.000.-ft? Akkor ez - ha jól számolom - 4.5 md forint /hó, éves szinten 54 md. Ezek persze csak körülbelüli számok, de az egész nyugdíjkassza kiadásait figyelembe véve mondhatom, hogy elenyésző. Persze minden forintra szükség van, de ekkora összegért egy egész állományt gyakorlatilag szembeköpni.... Megéri?

Igazat kell adjak @vontod75: -nak, és @Virág et.: -nek abban, hogy az egész rendvédelmis pálya talán egyetlen vonzó eleme volt a kedvezményes nyugdíj. Ha ezt is elveszik, belegondoltak abba, hogy mennyien hagyják el a pályát, illetve a balkáni bérek, és munkakörülmények között ki lesz az, aki ezt választja?

Ismételni pedig nem nagyon akarom magamat, de talán joggal merül fel a kérdés: ha ezt meg merték tenni (mert ugye az alkotmánymódosítás ennek zöld utat ad), mi lesz a következő? Persze lenne hol lefaragni a "szociális" kiadásokból, de nem biztos, hogy így.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.06.16. 09:27:38

@vontod75: És ezzel mit állítasz? Hogy vannak olyan országok, ahol előnyösebb és vannak, ahol előnytelenebb a szabályozás. Hát igen. Van, ahol burkában járnak a nők és van ahol félmeztelenül... :)

szmoker (Homo Trollicus) 2011.06.16. 10:05:21

Nem Balsai et. volt, aki bemórézva vezetett, megfogta a rendőr, és a mentelmi jogára hivatkozva megtagadta a szondázást?

Homeoffice 2011.06.16. 10:39:58

@Marcellusca:

Látom nem érted. Mindenki jól járt. 16 %os SZJA.
Ennyi.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.06.16. 12:39:55

@Alamio:
a nép szabad akaratából visszaszavazta a kommunistákat, ohne idegen elnyomás.
azt hiszem, ezen nincs mit szépíteni... persze lehet még gyurcsányozni, pl ezért is mulatságos a mostani mandinert olvasgatni :)

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.06.16. 19:10:53

tetszettek volna forradalmat csinálni

Kartal (rezervált) 2011.06.17. 11:58:15

@Gyani: még megeshet. De akkor az Andrássy út fel lesz díszítve. Díszpintyekkel.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.06.17. 12:58:33

@Kartal (rezervált): Díszpintyek a parlamentben vannak. Azokkal akarod feldíszíteni az Andrássy utat? De kegyetlen vagy!

süti beállítások módosítása